Fudbal 87

Utorak, 13.10.2009.

17:48

Milovan Đorić napadnut u Varaždinu

Direktora mlađih selekcija Fudbalskog saveza Srbije, Milovana Đorića napala je u utorak popodne u Varaždinu grupa Hrvata.

Milovan Ðoriæ napadnut u Varaždinu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

87 Komentari

Sortiraj po:

Jale Dobric

pre 14 godina

Ne tuku ga zato sto je Srbin vec sto je odvratan! I treba!
A ko mu kriv kad se seta po Hrvatskoj u jakni sa nasim grbom, pa budimo iskreni ni po Valjevu se ne moze setati sa sahovnicom

croat

pre 14 godina

Dva klinca od 15 god su pokušali oteti Đoriću šuškavac, policija je stigla u roku odmah i još mu je pomogao jedan 32-godišnji Varaždinac. Čovjeku ne fali dlaka s' glave, o kakvom cipelarenju, 8, 10 ljudi vi pričate, daj malo spustite loptu, kao što to niste znali na terenu.

svasta

pre 14 godina

"Sutirali me.. ne ne nisu me sutirali" Koga ovaj Djoric opet forta? Dokazuje se iz dana u dan koliki je Djoric prevarant. Da ne pricam koliko steti fudbalu i pre svega mladjim kategorijama. Neverovatan primerak fudbalske mane!

Susjed

pre 14 godina

Ovo je iz hrvatskih medija: "Gradonačelnik Čehok u priopćenju izražava 'žaljenje što su navijačke skupine koje su došle u Varaždin grubo iskoristile domaćinstvo grada Varaždina za upućivanje divljačkih, rasističkih i krajnje uvredljivih poruka gostujućim navijačima, igračima i vodstvu reprezentacije Srbije prije, za vrijeme i poslije utakmice'.

'Članovima izaslanstva i reprezentativcima Srbije dužni smo ispriku te najoštrije osuđujemo i žalimo zbog incidentnog ponašanja grupe navijača koje nije i nikada neće biti dio varaždinske kulture ponašanja', kaže se u priopćenju gradonačelnika Čehoka.

'Varaždin i njegovi građani poznati su po mirnoći, gostoljubivosti i otvorenosti, te dobroj organizaciji sportskih natjecanja. Nemili događaji vezani uz utakmicu Hrvatske i Srbije te nesportsko i uvredljivo navijanje bacaju sjenu i kaljaju ugled Varaždina i cijele Hrvatske', ističe Čehok.
Osim uvredljivog navijanja policija je izvijestila i o napadu na direktora mlađih selekcija Nogometnog saveza Srbije. Incident se dogodio sat vremena prije početka susreta u centru Varaždina gdje je dvoje maloljetnika od 15 i 16 godina pokušalo nasilno skinuti jaknu s člana srpske delegacije na kojoj je pisalo 'Serbia'. Pokušaj napada spriječili su policajci i 32-godišnji hrvatski državljanin, koji je pritom zadobio ozljedu - nategnuća gležnja, navodi se u izvješću PU varaždinske. Predstavnik srpske delegacije u napadu nije zadobio ozljede, a protiv maloljetnika podnijet će se prijava nadležnim tijelima."
Pozdrav iz Zagreba i nadam se da je doista točno da g. Đorić ipak nije ozlijeđen.

max

pre 14 godina

@Djoksa
idi na sajt fc Toulouse pa ce ti biti jasno da li je bio navijac i to ne obican.

Napadnu stranca u Srbiji, Srbi krivci, cela Srbija pljuje po Srbima.
Napadnu Srbina u inostranstvu, cela Srbija pljuje po tom Srbinu.
Dostojanstvo kao i moral kod Srba je NULA!

HrvatZG

pre 14 godina

"Za razliku od Hrvatske ovi napadi su ograniceni samo na Beograd i ne poticu od atmosfere mrznje posto neko napada strance bez obzira na to iz koje su drzave, a nije ni bilo napada na Hrvate."

HAHAAHAHA...
Ovo je najbolja rečenica koju sam ikada pročitao na B92.
Posebno dio "ne poticu od atmosfere mrznje posto neko napada strance bez obzira na to iz koje su drzave".

:-)

Ma naravno, ako mrziš NEKE strance onda je to mržnja i šovinizam.
Ako s druge strane premlaćuješ SVE strance onda je to sasvim ok, kozmopolitski i civilizirano.


Divim se tome koliko su (Miloševićevi) mediji u Srbiji uspjeli u indoktrinaciji (dijela) Srba kako je Srbija zapravo jedna predivna multikulti zajednica u kojoj svi žive sretno i zadovoljno u bratstvu i jedinstvu (naravno, čemu kvariti sliku sa gotovo 30000 Hrvata iseljenih iz Vojvodine).

Ljudi, ne da tučete Hrvate, tučete BILO KOJE STRANCE.
Ako tučete "prijatelje" Francuze, kako ne bi tukli "neprijatelje" Hrvate?!

I nemojte me krivo shvatiti, to se događa i U Hrvatskoj i u Njemačkoj i u Italiji i Francuskoj, Engleskoj itd. POSVUDA! Kretena ne fali nigdje a pogotovo ne među "navijačima".

Samo me fascinira to samozavaravanje i ultrakretenski argumenti tipa:
"ne poticu od atmosfere mrznje posto neko napada strance bez obzira na to iz koje su drzave".

Mute

pre 14 godina

FSS bi trebao da uloži žalbu UEFI na navijanje u Varaždinu koje je bilo skandalozno. Zamislite da reprezentaciji Izraela neka grupa navijača uzvikuje "sieg heil", trebalo bi valjda istu težinu da ima i kad se srbima uzvikuje "za dom spremni", a pogotovo "ubi srbina"
Također, FSS bi trebao da kazni Tomića zbog neprimjerenog slavlja i javno da ga kritikuje.

pinkerton

pre 14 godina

Ipak je velika kulturoloska, pa i civilizacijska, razlika izmedju vas i nas.
(123, 13. oktobar 2009 19:53)

Hmmmmm, da?!...a kada je naša ambasada gorjela u Beogradu?!..gdje vam je onda bila ta kultura&civilizacija?!

Pozz iz ZG

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 14 godina

Imao sam tu sreću da sam gledao utakmicu na HTV 2.
Nekolko desetina puta se iz gledališta orilo "ubu, ubi Srbina", "za dom spremni". A zamislite oficijelni spiker se javlja sa molbom da se ne bacaju baklje!! a od molbe za ružno skandiranje ništa!
Ipak vrhunc svega je bio reporter HTV (imena mu ne znam). Kod gola Tomića je primetio da je provokativno proslavljao gol, navodno imitiranjem pucanja u gledaoce?!!(koji bi ga ionako ubili). A pri kraju utakmice je reporter HTV smogao snaga de je rekao da takva skandiranja se sude na stadione!!!!. Znači da drugim mestima je O.K.
Da se ovako nešto dogodilo u Beogradu, sledile bi oštre kazne UEFA.

kontranavijač

pre 14 godina

Đorić je učinio neoprostiv zločin šetajući sa trenerkom Srbije po hrvatskom gradu, a onda još jedan, jer je svojom glavom nekoliko puta udario noge i pesnice nedužnih huligana.

leSa

pre 14 godina

Ne znam samo odakle mu ideja da se seta po centru grada u trenerci sa nasim grbom i zastavom!? Ne opravdavam postupak huligana ali Djoric definitivno nema mozga ili je drzak i bezobrazan (verovatno sve zajedno ;)) pa me taj incident nije iznenadio.

p.s. Djoricu, bezi is Srpskog fudbala!

Bane

pre 14 godina

Celu utakmicu su scandirali'ubij, ubij Srbina' Ko normalan moze igrati u atmosferi kad ti se preti smrcu. Gde je fudbalski savez, gde je drzava Srbija gde je uefa svi cute i odobravju vandalizam - dokle

Brka Kovancina

pre 14 godina

"Iako je Milovan Đorić u prvoj izjavi srpskim medijima rekao da su ga huligani oborili i šutirali, kasnije je tu svoju izjavu korigovao u "oni su me napali, ali me nisu šutirali. Molim vas promenite ono što sam prvo rekao." Takođe i broj napadača se kreće od 2-10 u zavisnosti od trenutka kada je Đorić davao svoju izjavu."

Ako ga tamo nisu sutirali treba ga ovde sutnuti.

Goran

pre 14 godina

@123: Dete, ne lupaj gluposti ... kad si poslednji put u Srbiji (a iz nje verovatno i nisi nikad izašao) video nekoga u trenerci sa šahovnicom? O kulturološkim razlikama izmedju dva nekulturna naroda je besmisleno pricati. Pogledaj samo gomilu gramatičkih grepaka u ovim komentarima.

SUBOTICANIN

pre 14 godina

Djoricu idi iz fudbala vreme ti je!!!!Posle ovakvih izjava,gde menjas iskaz svakih par minuta,treba da te je sramota,blatis FSS i nas narod!Ne opravdam napad na Tebe,izvini ali nemogu da Ti persiram nisi zasluzio,to su huligani,ali odakle Ti ideja da setas u jakni sa obelezjima Srbije,izazivas i onda ti je djavo kriv!U januaru prosle godine sam bio u Zg sa Subotickim tablicama,niko me nije pogledao popreko,u restoranu G-dina Zvonimira Bobana,gde sam bio na rucku,sam trazio jos HLEBA ne kruha i niko ni najmanji problem nije napravio! ZNACI DJORICU SAM SI KRIV I NADAM SE DA CES POSLE OVOGA KONACNO DA ODES,POGLEDAJ SE U OGLEDALO I SAM SEBI PRIZNAJ DA JE TVOJE ODZVONILO!!!

ej fudbale ,fudbale

pre 14 godina

BKHFNZQDjoric jos uvek nesto radi u fudbalu,ne mogu da verujem.Povodom ovoga cuo sam dve vesti, jednu ruznu i jednu lepu .Prva je ova sto mu se desila u trenerci FSS, a druga da je DIREKTOR mladjih selekcija u FSS.Sta nam ostaje, da navijamo i skandiramo:NAPRED FUDBAL SA DIREKTOROM NA CELU.

Zoran Simic

pre 14 godina

Poznavajuci Djorica, gotovo da sam ubedjen sta se desilo. Znajuci gde se nalazi, namerno se setao gradom sam, sa trenerkom na kojoj je vidno napisano Srbija , ne bi li se pokazao kao pravi "baja", kako se on, eto ne boji tamo nekih Hrvata, i kako bi po povratku u Beograd imao sta da prica u nekoj beogradskoj kafani likovima kakav je i on. Onda naidju DVA napaljena klinca od jedno 15 - 16 godina i opsuju mu majku srpsku, onako u prolazu. Nas heroj Djoric ne bude lenj pa im vrati istiom merom i sa kamatom (ima covek recnik, svi to znamo)i onda se umesa neki priseban odrastao covek i odvuce ga u stranu , da bi nekako izbegao incident.
Svi znamo da svuda ima napaljenih klinaca, i kod njih i kod nas. Od toga se treba cuvati koliko je moguce. Ali isto tako znamo i ko je Djoric, takozvani PRVI SRPSKI BEK ( mos' misliti) i kao takvog ne da ga ne treba voditi na "vruc" teren u Hrvatsku, nego ga ne treba voditi nigde i vec jednom ga poslati u penziju.

dusan

pre 14 godina

Neznam kako bi to izgledalo u drugim gradovima,ali u Novom Sadu sam video klince u dresu Hrvatske reprezentacije pre otprilike 8-9 godina(niko se nije nesto posebno osvrtao).
Sto se tice Dorica on je, pored Miljanica, najvece zlo naseg fudbala.

Kad si bio dete malo..

pre 14 godina

Prvo je izjavio da su ga tukli 7-8 ljudi, a posle toga (kad je legla uplata) izjavio kako ga niko nije tukao i trazio od novinara da povuku izjavu....
I Hrvati znaju kod koga vazi ona "para vrti gde burgija nece"...
Najvece zlo Srpskog fudbala(uz T. Karadzica) se tako jos jednom osramotio....

Bojko

pre 14 godina

Hocu samo nekoliko stvari da napomenem!!!! Prvo pre dva, tri meseca kod spomenika Knezu Mihajlu bio je klinac u dresu Hrvatske reprezentacije sa caletom i verujte mi niko ga nije ni popreko pogledao! Drugo: Ovo se sve desava jer neki politicari kod vas (kod nas malo manje, podelili se pa popucali) i dalje hvataju pokiticke poene tako sto sire mrznju. Trece: Necu da verujem da vecina Hrvata misli kao ovi napaljeni klinci kao sto sam siguran da vecina Srba nikada ne bi pipnula Tatona nego mu platila pice! Cetvrto:Nikada se necemo voleti ali dosta sa tucama i mrznjom, svako svojim putem a na terenu da se jurimo da vidimo ko je bolji! P.S. Znam da je malo ruzno ali hvala bogu da se desilo njemu a ne nekom detetu jer niti veceg lopova i losijeg coveka niti goreg strucnjaka!

max

pre 14 godina

A sta je M.Platini rekao na sve ovo.
A u cemu je trebao da bude, da li ce Ladic kada dodje u Srbiju da nosi trenerku Mozambika?
A dezurni srpski pljuvaci nastavljaju i dalje da pljuju po svojima dok hrvati svojim pricama hoce to da zataskaju. Da se kojim slucajem desilo da je neki hrvatski sportski radnik pretucen u Srbiji oni bi o tome trubili godinama a zna se da su cesto nasi sportisti i sportski novinari bili prebijani u Hrvatskoj, nije ovo prvi put. Po obicaju nasi nece ulagati nikakve zalbe u Uefa a ako se desi suprotno mi cemo biti izbaceni na vise godina.

Djoksa

pre 14 godina

Kao prvo svi ovi ispod mene pre nego sto zucnu o hrvatskim huliganima i tome kako smo mi bolji od njih,neka se sete Tatona kao i jos par stranih drzavljana koji NISU BILI NAVIJACI.Pre nego sto upremo prstom,ocistimo ispred svog praga.Drugo,Bata Djora je ovim delom pokazao da je i prakticno NEUNISTIV.Miljanicev kadar koji je preziveo sve i svakoga,a istovremeno kad god je mogao pokazao je svoju zavidnu nesposobnos.Slika i prilika rukovodstva FSS-a,u svakoj drugoj sredini bio bi poslat u penziju a kod nas jos uvek drma nasim fudbalom.Na kraju,ako mases biku crvenom maramom ispred ociju(fudbal+navijaci+Hrvatska=sta?),sta li moze da se desi?Jos jedan dokaz da je posenilio i da je zreo za penziju.

Marko

pre 14 godina

Citiram:

" Iako je Milovan Đorić u prvoj izjavi srpskim medijima rekao ga su ga huligani oborili i šutirali, kasnije je tu svoju izjavu korigovao u "oni su me napali, ali me nisu šutirali. Molim vas promenite ono što sam prvo rekao." Takođe i broj napadača se kreće od 2-10 u zavisnosti od trenutka kada je Đorić davao svoju izjavu. "

Politicar, bio i ostao.. M(u)rs sa funkcija!

456

pre 14 godina

Ipak je velika kulturoloska, pa i civilizacijska, razlika izmedju vas i nas.
(123, 13. oktobar 2009 19:53)

U pravu si. Vi palite ambasade.

J O K E R

pre 14 godina

na svu srecu,hvala bogu, povredjenih nema!...FS Srbije bi morao da protestvuje preko ambasade u hrvatskoj i...to bi bilo to...!medjutim mislim da je nepristojno,divljacki i nekulturno,ali i licemerno i bezobrazno,dizati buku i bacati drvlje i kamenje na sve i svakoga sa strane...NE ZABORAVITe DA SU TU JUCE, NAVIJACI "CNO BELIH"(GROBARA!?)UBILI NEDUZNOG MOMKA,FRANCUSKOGc DRZAVLJANINA ( TURISTU - OD 28 GODINA!!???...),U CENTRU GRADA BEOGRADA,U PO BELA DANA!!!!????....KAO I DA SU NAVIJACI"CRVENO BELI"(DELIJE!!?)U PRAGU HULIGANSKI OSTETILI I POKRALI PAR BENZINSKIH PUMPI,UNISTAVAJUCI PROZORE I ZIDOVE SPREJOM!???..KAKVI SU TO TI"NEKI NOVI KLINCI"!!??CIJA SU TO DECA,KAO I KAKVI LI SU IM TEK RODITELJI!??..

joker

pre 14 godina

Da jesmo Europejci geografski,kulturno,politički,vjerski itd. i neznam kakve više ima to veze sa Europom,isto tako neke stvari nisu europejske u Srbiji.
Neka svako čisti svoje dvorištre.
(mario, 13. oktobar 2009 21:19)
pa hajde počistite ga više.

Bata Fora

pre 14 godina

Ne bih znao kakav je bio fudbaler. Cujem dobar. Znam kakav je bio kao selektor. Nikakav. U jednoj od presudnih meceva reprezentacije iz igre je povukao bukvalno sve napadace, a "debaklirani" smo i protiv mlade selekcije Hrvatske svojevremeno kad je takodje ucestvovao, koliko me sluzi secanje. Incidentan je i sklon konfliktima, po svemu sto znam. Istinski demagog i covek koji je povezivan s raznim sukobima. Ne znaci da iko treba da ugrozava bilo njegovu bilo neciju drugu bezbednost, ali nazalost nije izvesno da je on kao takav relevantan izvor, tim pre sto i sam sebi "skace u usta". Uostalom, tvrdio je da cemo iz Varazdina dobiti lepe vesti. Ne znam na cemu je temeljio optimizam, ali ako je posle svega zadovoljan, onda u redu. Svaka cast dokazanim strucnjacima i autoritetima, poput Antica, a FS Srbije bi zaista trebalo da pruzi priliku nekim novim licima u rukovodecem kadru.

wdm

pre 14 godina

Jeste sigurni da su ga napali hrvatski navijaci? Jednostavno ne znam sta je on tamo radio i nije mi jasno kako da ga izbacimo iz fudbala. Pa taj covek je prosao sve pozicije u FSS i uzeo koliko je uzeo, zaista mi nije jasno kako ga oterati.. A secate li se kad je bio selektor? bruka i sramota. Srbija vija rezultat bez napadaca. puj puj puj ne ponovilo se...

Torrente

pre 14 godina

@ Neutron


Svaka čast na komentaru, SVE stoji!


Ne bi ni naši u obrnutoj situaciji bili dočekani pjesmama i cvijećem..

Razmislite malo, i ne generalizirajte stvari zbog ovih debila sa stadiona u Varaždinu, to se događa svugdje i treba se što prije iskorijeniti..

samir

pre 14 godina

Imam pitanje za sve vas sta mislite sta bi se dogodilo da je neko prosetao po centru beograda sa hrvatskom trenerkom?Mislim da bi zavrsio ko onaj francuz, apsolutno je ovo sto se desava za svaku osudu nazalost fasizam nemiruje na balkanu....

nikola

pre 14 godina

Brate,vi kod nas dolazite na Exit, u Guču,itd...ništa vam ne fali,čak i pijemo na naš račun, a pogledaj vas...dokle više? Stvarno dokle? Jel vi vidite koji je ovo vek? Pitam se da li je moguće da tv propaganda tako uništi i zaglupi jednu naciju

Ecce Homo

pre 14 godina

@mario i slicni. Ogromna je razlika izmedju Hrvatske i Srbije. To sto neki iz Hrvatske misle da bi se slicno desilo u Srbiji, samo govori u kakvoj zemlji zive. Ja sam licno u poslednjih 5-6 godina video nekoliko desetina sportista kako setaju gradom u trenerkama ili dresovima na kojima pise Hrvatska i nisam cuo ni za jedan incident. Neki su setali sami, neki u grupama od po 2-3. U Hrvatskoj samo bata Djori moze da padne na pamet da se seta u trenerci na kojoj pise Srbija jer on inace nema osecaj za realnost.
Iz nekog razloga, u poslednjih par meseci javljaju se neke grupe koje napadaju strance, ali to je neka druga prica, ciju pozadinu drzava treba detaljno da ispita. Za razliku od Hrvatske ovi napadi su ograniceni samo na Beograd i ne poticu od atmosfere mrznje posto neko napada strance bez obzira na to iz koje su drzave, a nije ni bilo napada na Hrvate. U Hrvatskoj su ovi napadi posledica atmosfere mrznje prema Srbima koja se u nekim institucijama propagira otvoreno, a u nekim ne toliko otvoreno, ali nista manje efikasno. Da bi se to jasno videlo dovoljno je samo povremeno pogledati neku hrvatsku televiziju.

kovach

pre 14 godina

ovo je baron prica, niko ga nije dirao, sam je izjavio . . . koja smo mi zemlja, kad izmisljaju ovakve stvari . .. ne znam samo iz kojih razloga

Mecklejn

pre 14 godina

A mozda su ga napali neki nasi navijaci,zbog toga sto nas je toliko unazadio dok je bio selektor,da 5 selektora posle njega nisu mogli da isprave njegove greske...do Antica :)

mario

pre 14 godina

Zanima me jedno kako bi neko prošao da se šeta sa natpisom Hrvatska negdje po Srbiji i još sam,nažalost prošao bi isto ovako.
Nadalje dosta mi je više da se crvenim zbog 50 ili 100 huligana koji svašta viću sa tribine to nije odraz mišljenja većine.
Da jesmo Europejci geografski,kulturno,politički,vjerski itd. i neznam kakve više ima to veze sa Europom,isto tako neke stvari nisu europejske u Srbiji.
Neka svako čisti svoje dvorištre.

purger

pre 14 godina

čemu nasjedanja na ovakve napise? ipak takvi naslovi samo prodaju novinare.Nije bilo nikakvih incidenata jer su specijalci bili jako blizu a vjeruj te mi ovi naši nisu kao rumunjski nego onak nekaj slično slovačkim(op.Torcida)
da je on dobio batina nebi baš bio raspoložen za davanje izjava a to kaj je par klinaca mu j.... sve po redu može se i zaboraviti.ne nasjedati na novinarske patke i usput da kažem da je navijanje bilo sve ali samo ne sportsko.pozz svima

Neutron

pre 14 godina

Ja bih prvo da osudim te huligane koji su napali coveka samo zato sto je imao obelezija iz susedne zemlje. Komsije, molim vas, samo racijonalno. Nije u redu i tacka. Takodje je za osudu ona grupa debila koja je skandirala non stop "Ubi Srbina...". Za pohvalu je sto je mestanin pomogao Djoricu.

E, sada...Nemanja Tomic "puca mitraljezom". Budala. Sada molim za racijonalnost Srbe. A Djoric prvo kaze da su ga sutirali, pa da nisu, pa da su ga napala sedmorica, pa dva, pa deset...Takodje, tacno je da covek ima pravo da stavi na sebe sta god hoce, ali, budimo realni, nositi nas grb u sred Hrvatske nije bas najpametnije. Djoric je kao zreo covek mogao tako nesto da zakljuci. Eto, ja to ne bih nikada uradio, cisto da izbegnem to sto se Djoricu dogodilo, dakle nemoj mecki da cackas pi... ako ne moras.

Sledece, vidim da ovde komentatori tvrde da je u Srbiji svako bezbedan. Iza tog argumenta smo do skora mogli da stojimo, ali ne vise. Ubili smo stranog navijaca a pretukli nedavno nekoliko stranaca. Tu je bilo i Evropljana, Azijata, Hriscana, Muslimana. Ne znam koji je razlog svega toga, ali to se je desilo i to su cinjenice.

Prema tome, molim sve da razborito razmisljaju o svemu. Malo hladne glave bi svima na ovim prostorima dobro doslo. A ne biti u stanju da sagledas realnost situacije je za mene = GLUPOST.

BP

pre 14 godina

"Prema rečima Đorića, njih sedam-osam ga je, dok je u jakni reprezentacije Srbije šetao gradom, fizički napalo, oborilo na zemlju i šutiralo."

On izgleda jos uvek zivi u bratstvu i jedinstvu pa misli da moze da se u sred Hrvatske seta u trenerci Srbije.
(Svasta..., 13. oktobar 2009 18:09)

On je otišao kao predstavnik FSS - a i normalno je da nosi tu trenerku.

Srbin

pre 14 godina

Hajde neka BBB dodju u Beograd i bezbedno se vrate bez ikakvog incidenta, da popijemo pivo zajedno i da im pokazemo kako je biti smeker i da cekamo izvinjenje iz Hrvatske za to sto se desilo a ne da nam prebacuju "Eto i vi ste mlatili nase u Beogradu", isto smo. E, pa nismo isti, ne zelim da budemo isti.Hvala.

Valjak

pre 14 godina

Pa šta ako na jakni piše Srbija? Ima pravo čovek da se šeta kako hoće. Te huligane najoštrije kazniti, ne samo zbog napada, već i zato što izazivaju fašističke incidente.

pfc ue

pre 14 godina

Da je bilo kontra,nasi politicari i policija bi se uveliko uvlacili,samo bi pertle virele. Ajde sada,podrzite coveka do kraja ili da navijaci to urade na revansu!?

tarzan

pre 14 godina

Ispricavam se u ime svih normalnih gradjana republike Hrvatske zbog ovog monstruoznog napada, molim srpsku javnost da nas ne generalizira, te imbecile treba odstraniti na neko vrijeme od ostatka drustva, ne mozemo vise normalno disati zbog njih..Naravno da ljudskog otpada ima svugdje, ali nece biti napretka dok se svako pojedino drustvo (drzava) ne uhvati u kostac sa svojim problemom...Jos jednom, duboka isprika napadnutom covjeku i Srbiji :(

123

pre 14 godina

"Nazalost, prvenstveno izjave i postupci politicara (npr Kerum s nase i radikali s vase strane) sire medju narodom mrznju i sprecavaju da konacno budemo susjedi, a ne neprijatelji."

Ne bih se slozio sa tim, jer se takvi ispadi ne desavaju prema hrvatim u Srbiji, samo obrnuto. Ovde mozes slobodno da prosetas u trenerci "Hrvatska" i niko ti nece nista reci...

Ipak je velika kulturoloska, pa i civilizacijska, razlika izmedju vas i nas.

Marko_bgd

pre 14 godina

ma mislim cemu sve to...ne podrzavam nasilje...a i sta je taj Djoric trazio sam na ulici i to u jakni reprezentacije Srbije...u sred Hrvatske...kao da je mali,pa ne zna da je to rizicno i da provocira,i da nije bezbedno...a jos su i svi znali da ce dinamovi navijaci doci...covek nije normalan definitivno

BiN

pre 14 godina

Huligani! Jednaka bagra kao oni koji su napali Brisa Tatona u Beogradu, na srecu Đorić je dobro prošao.

Očekujem reakciju hrvatske i srpske države.

susjed

pre 14 godina

Mozemo se odmah okladiti da su pocinitelji klinci od kojih 16-17 god koji rata nisu ni vidjeli ni dozivjeli.

Nazalost, prvenstveno izjave i postupci politicara (npr Kerum s nase i radikali s vase strane) sire medju narodom mrznju i sprecavaju da konacno budemo susjedi, a ne neprijatelji.

Svasta...

pre 14 godina

"Prema rečima Đorića, njih sedam-osam ga je, dok je u jakni reprezentacije Srbije šetao gradom, fizički napalo, oborilo na zemlju i šutiralo."

On izgleda jos uvek zivi u bratstvu i jedinstvu pa misli da moze da se u sred Hrvatske seta u trenerci Srbije.

susjed

pre 14 godina

Mozemo se odmah okladiti da su pocinitelji klinci od kojih 16-17 god koji rata nisu ni vidjeli ni dozivjeli.

Nazalost, prvenstveno izjave i postupci politicara (npr Kerum s nase i radikali s vase strane) sire medju narodom mrznju i sprecavaju da konacno budemo susjedi, a ne neprijatelji.

tarzan

pre 14 godina

Ispricavam se u ime svih normalnih gradjana republike Hrvatske zbog ovog monstruoznog napada, molim srpsku javnost da nas ne generalizira, te imbecile treba odstraniti na neko vrijeme od ostatka drustva, ne mozemo vise normalno disati zbog njih..Naravno da ljudskog otpada ima svugdje, ali nece biti napretka dok se svako pojedino drustvo (drzava) ne uhvati u kostac sa svojim problemom...Jos jednom, duboka isprika napadnutom covjeku i Srbiji :(

Svasta...

pre 14 godina

"Prema rečima Đorića, njih sedam-osam ga je, dok je u jakni reprezentacije Srbije šetao gradom, fizički napalo, oborilo na zemlju i šutiralo."

On izgleda jos uvek zivi u bratstvu i jedinstvu pa misli da moze da se u sred Hrvatske seta u trenerci Srbije.

123

pre 14 godina

"Nazalost, prvenstveno izjave i postupci politicara (npr Kerum s nase i radikali s vase strane) sire medju narodom mrznju i sprecavaju da konacno budemo susjedi, a ne neprijatelji."

Ne bih se slozio sa tim, jer se takvi ispadi ne desavaju prema hrvatim u Srbiji, samo obrnuto. Ovde mozes slobodno da prosetas u trenerci "Hrvatska" i niko ti nece nista reci...

Ipak je velika kulturoloska, pa i civilizacijska, razlika izmedju vas i nas.

BiN

pre 14 godina

Huligani! Jednaka bagra kao oni koji su napali Brisa Tatona u Beogradu, na srecu Đorić je dobro prošao.

Očekujem reakciju hrvatske i srpske države.

Valjak

pre 14 godina

Pa šta ako na jakni piše Srbija? Ima pravo čovek da se šeta kako hoće. Te huligane najoštrije kazniti, ne samo zbog napada, već i zato što izazivaju fašističke incidente.

pfc ue

pre 14 godina

Da je bilo kontra,nasi politicari i policija bi se uveliko uvlacili,samo bi pertle virele. Ajde sada,podrzite coveka do kraja ili da navijaci to urade na revansu!?

Neutron

pre 14 godina

Ja bih prvo da osudim te huligane koji su napali coveka samo zato sto je imao obelezija iz susedne zemlje. Komsije, molim vas, samo racijonalno. Nije u redu i tacka. Takodje je za osudu ona grupa debila koja je skandirala non stop "Ubi Srbina...". Za pohvalu je sto je mestanin pomogao Djoricu.

E, sada...Nemanja Tomic "puca mitraljezom". Budala. Sada molim za racijonalnost Srbe. A Djoric prvo kaze da su ga sutirali, pa da nisu, pa da su ga napala sedmorica, pa dva, pa deset...Takodje, tacno je da covek ima pravo da stavi na sebe sta god hoce, ali, budimo realni, nositi nas grb u sred Hrvatske nije bas najpametnije. Djoric je kao zreo covek mogao tako nesto da zakljuci. Eto, ja to ne bih nikada uradio, cisto da izbegnem to sto se Djoricu dogodilo, dakle nemoj mecki da cackas pi... ako ne moras.

Sledece, vidim da ovde komentatori tvrde da je u Srbiji svako bezbedan. Iza tog argumenta smo do skora mogli da stojimo, ali ne vise. Ubili smo stranog navijaca a pretukli nedavno nekoliko stranaca. Tu je bilo i Evropljana, Azijata, Hriscana, Muslimana. Ne znam koji je razlog svega toga, ali to se je desilo i to su cinjenice.

Prema tome, molim sve da razborito razmisljaju o svemu. Malo hladne glave bi svima na ovim prostorima dobro doslo. A ne biti u stanju da sagledas realnost situacije je za mene = GLUPOST.

BP

pre 14 godina

"Prema rečima Đorića, njih sedam-osam ga je, dok je u jakni reprezentacije Srbije šetao gradom, fizički napalo, oborilo na zemlju i šutiralo."

On izgleda jos uvek zivi u bratstvu i jedinstvu pa misli da moze da se u sred Hrvatske seta u trenerci Srbije.
(Svasta..., 13. oktobar 2009 18:09)

On je otišao kao predstavnik FSS - a i normalno je da nosi tu trenerku.

Mecklejn

pre 14 godina

A mozda su ga napali neki nasi navijaci,zbog toga sto nas je toliko unazadio dok je bio selektor,da 5 selektora posle njega nisu mogli da isprave njegove greske...do Antica :)

Srbin

pre 14 godina

Hajde neka BBB dodju u Beograd i bezbedno se vrate bez ikakvog incidenta, da popijemo pivo zajedno i da im pokazemo kako je biti smeker i da cekamo izvinjenje iz Hrvatske za to sto se desilo a ne da nam prebacuju "Eto i vi ste mlatili nase u Beogradu", isto smo. E, pa nismo isti, ne zelim da budemo isti.Hvala.

Marko_bgd

pre 14 godina

ma mislim cemu sve to...ne podrzavam nasilje...a i sta je taj Djoric trazio sam na ulici i to u jakni reprezentacije Srbije...u sred Hrvatske...kao da je mali,pa ne zna da je to rizicno i da provocira,i da nije bezbedno...a jos su i svi znali da ce dinamovi navijaci doci...covek nije normalan definitivno

Ecce Homo

pre 14 godina

@mario i slicni. Ogromna je razlika izmedju Hrvatske i Srbije. To sto neki iz Hrvatske misle da bi se slicno desilo u Srbiji, samo govori u kakvoj zemlji zive. Ja sam licno u poslednjih 5-6 godina video nekoliko desetina sportista kako setaju gradom u trenerkama ili dresovima na kojima pise Hrvatska i nisam cuo ni za jedan incident. Neki su setali sami, neki u grupama od po 2-3. U Hrvatskoj samo bata Djori moze da padne na pamet da se seta u trenerci na kojoj pise Srbija jer on inace nema osecaj za realnost.
Iz nekog razloga, u poslednjih par meseci javljaju se neke grupe koje napadaju strance, ali to je neka druga prica, ciju pozadinu drzava treba detaljno da ispita. Za razliku od Hrvatske ovi napadi su ograniceni samo na Beograd i ne poticu od atmosfere mrznje posto neko napada strance bez obzira na to iz koje su drzave, a nije ni bilo napada na Hrvate. U Hrvatskoj su ovi napadi posledica atmosfere mrznje prema Srbima koja se u nekim institucijama propagira otvoreno, a u nekim ne toliko otvoreno, ali nista manje efikasno. Da bi se to jasno videlo dovoljno je samo povremeno pogledati neku hrvatsku televiziju.

purger

pre 14 godina

čemu nasjedanja na ovakve napise? ipak takvi naslovi samo prodaju novinare.Nije bilo nikakvih incidenata jer su specijalci bili jako blizu a vjeruj te mi ovi naši nisu kao rumunjski nego onak nekaj slično slovačkim(op.Torcida)
da je on dobio batina nebi baš bio raspoložen za davanje izjava a to kaj je par klinaca mu j.... sve po redu može se i zaboraviti.ne nasjedati na novinarske patke i usput da kažem da je navijanje bilo sve ali samo ne sportsko.pozz svima

nikola

pre 14 godina

Brate,vi kod nas dolazite na Exit, u Guču,itd...ništa vam ne fali,čak i pijemo na naš račun, a pogledaj vas...dokle više? Stvarno dokle? Jel vi vidite koji je ovo vek? Pitam se da li je moguće da tv propaganda tako uništi i zaglupi jednu naciju

mario

pre 14 godina

Zanima me jedno kako bi neko prošao da se šeta sa natpisom Hrvatska negdje po Srbiji i još sam,nažalost prošao bi isto ovako.
Nadalje dosta mi je više da se crvenim zbog 50 ili 100 huligana koji svašta viću sa tribine to nije odraz mišljenja većine.
Da jesmo Europejci geografski,kulturno,politički,vjerski itd. i neznam kakve više ima to veze sa Europom,isto tako neke stvari nisu europejske u Srbiji.
Neka svako čisti svoje dvorištre.

Bane

pre 14 godina

Celu utakmicu su scandirali'ubij, ubij Srbina' Ko normalan moze igrati u atmosferi kad ti se preti smrcu. Gde je fudbalski savez, gde je drzava Srbija gde je uefa svi cute i odobravju vandalizam - dokle

Zoran Simic

pre 14 godina

Poznavajuci Djorica, gotovo da sam ubedjen sta se desilo. Znajuci gde se nalazi, namerno se setao gradom sam, sa trenerkom na kojoj je vidno napisano Srbija , ne bi li se pokazao kao pravi "baja", kako se on, eto ne boji tamo nekih Hrvata, i kako bi po povratku u Beograd imao sta da prica u nekoj beogradskoj kafani likovima kakav je i on. Onda naidju DVA napaljena klinca od jedno 15 - 16 godina i opsuju mu majku srpsku, onako u prolazu. Nas heroj Djoric ne bude lenj pa im vrati istiom merom i sa kamatom (ima covek recnik, svi to znamo)i onda se umesa neki priseban odrastao covek i odvuce ga u stranu , da bi nekako izbegao incident.
Svi znamo da svuda ima napaljenih klinaca, i kod njih i kod nas. Od toga se treba cuvati koliko je moguce. Ali isto tako znamo i ko je Djoric, takozvani PRVI SRPSKI BEK ( mos' misliti) i kao takvog ne da ga ne treba voditi na "vruc" teren u Hrvatsku, nego ga ne treba voditi nigde i vec jednom ga poslati u penziju.

Bojko

pre 14 godina

Hocu samo nekoliko stvari da napomenem!!!! Prvo pre dva, tri meseca kod spomenika Knezu Mihajlu bio je klinac u dresu Hrvatske reprezentacije sa caletom i verujte mi niko ga nije ni popreko pogledao! Drugo: Ovo se sve desava jer neki politicari kod vas (kod nas malo manje, podelili se pa popucali) i dalje hvataju pokiticke poene tako sto sire mrznju. Trece: Necu da verujem da vecina Hrvata misli kao ovi napaljeni klinci kao sto sam siguran da vecina Srba nikada ne bi pipnula Tatona nego mu platila pice! Cetvrto:Nikada se necemo voleti ali dosta sa tucama i mrznjom, svako svojim putem a na terenu da se jurimo da vidimo ko je bolji! P.S. Znam da je malo ruzno ali hvala bogu da se desilo njemu a ne nekom detetu jer niti veceg lopova i losijeg coveka niti goreg strucnjaka!

Brka Kovancina

pre 14 godina

"Iako je Milovan Đorić u prvoj izjavi srpskim medijima rekao da su ga huligani oborili i šutirali, kasnije je tu svoju izjavu korigovao u "oni su me napali, ali me nisu šutirali. Molim vas promenite ono što sam prvo rekao." Takođe i broj napadača se kreće od 2-10 u zavisnosti od trenutka kada je Đorić davao svoju izjavu."

Ako ga tamo nisu sutirali treba ga ovde sutnuti.

Goran

pre 14 godina

@123: Dete, ne lupaj gluposti ... kad si poslednji put u Srbiji (a iz nje verovatno i nisi nikad izašao) video nekoga u trenerci sa šahovnicom? O kulturološkim razlikama izmedju dva nekulturna naroda je besmisleno pricati. Pogledaj samo gomilu gramatičkih grepaka u ovim komentarima.

kovach

pre 14 godina

ovo je baron prica, niko ga nije dirao, sam je izjavio . . . koja smo mi zemlja, kad izmisljaju ovakve stvari . .. ne znam samo iz kojih razloga

456

pre 14 godina

Ipak je velika kulturoloska, pa i civilizacijska, razlika izmedju vas i nas.
(123, 13. oktobar 2009 19:53)

U pravu si. Vi palite ambasade.

max

pre 14 godina

A sta je M.Platini rekao na sve ovo.
A u cemu je trebao da bude, da li ce Ladic kada dodje u Srbiju da nosi trenerku Mozambika?
A dezurni srpski pljuvaci nastavljaju i dalje da pljuju po svojima dok hrvati svojim pricama hoce to da zataskaju. Da se kojim slucajem desilo da je neki hrvatski sportski radnik pretucen u Srbiji oni bi o tome trubili godinama a zna se da su cesto nasi sportisti i sportski novinari bili prebijani u Hrvatskoj, nije ovo prvi put. Po obicaju nasi nece ulagati nikakve zalbe u Uefa a ako se desi suprotno mi cemo biti izbaceni na vise godina.

dusan

pre 14 godina

Neznam kako bi to izgledalo u drugim gradovima,ali u Novom Sadu sam video klince u dresu Hrvatske reprezentacije pre otprilike 8-9 godina(niko se nije nesto posebno osvrtao).
Sto se tice Dorica on je, pored Miljanica, najvece zlo naseg fudbala.

joker

pre 14 godina

Da jesmo Europejci geografski,kulturno,politički,vjerski itd. i neznam kakve više ima to veze sa Europom,isto tako neke stvari nisu europejske u Srbiji.
Neka svako čisti svoje dvorištre.
(mario, 13. oktobar 2009 21:19)
pa hajde počistite ga više.

SUBOTICANIN

pre 14 godina

Djoricu idi iz fudbala vreme ti je!!!!Posle ovakvih izjava,gde menjas iskaz svakih par minuta,treba da te je sramota,blatis FSS i nas narod!Ne opravdam napad na Tebe,izvini ali nemogu da Ti persiram nisi zasluzio,to su huligani,ali odakle Ti ideja da setas u jakni sa obelezjima Srbije,izazivas i onda ti je djavo kriv!U januaru prosle godine sam bio u Zg sa Subotickim tablicama,niko me nije pogledao popreko,u restoranu G-dina Zvonimira Bobana,gde sam bio na rucku,sam trazio jos HLEBA ne kruha i niko ni najmanji problem nije napravio! ZNACI DJORICU SAM SI KRIV I NADAM SE DA CES POSLE OVOGA KONACNO DA ODES,POGLEDAJ SE U OGLEDALO I SAM SEBI PRIZNAJ DA JE TVOJE ODZVONILO!!!

J O K E R

pre 14 godina

na svu srecu,hvala bogu, povredjenih nema!...FS Srbije bi morao da protestvuje preko ambasade u hrvatskoj i...to bi bilo to...!medjutim mislim da je nepristojno,divljacki i nekulturno,ali i licemerno i bezobrazno,dizati buku i bacati drvlje i kamenje na sve i svakoga sa strane...NE ZABORAVITe DA SU TU JUCE, NAVIJACI "CNO BELIH"(GROBARA!?)UBILI NEDUZNOG MOMKA,FRANCUSKOGc DRZAVLJANINA ( TURISTU - OD 28 GODINA!!???...),U CENTRU GRADA BEOGRADA,U PO BELA DANA!!!!????....KAO I DA SU NAVIJACI"CRVENO BELI"(DELIJE!!?)U PRAGU HULIGANSKI OSTETILI I POKRALI PAR BENZINSKIH PUMPI,UNISTAVAJUCI PROZORE I ZIDOVE SPREJOM!???..KAKVI SU TO TI"NEKI NOVI KLINCI"!!??CIJA SU TO DECA,KAO I KAKVI LI SU IM TEK RODITELJI!??..

wdm

pre 14 godina

Jeste sigurni da su ga napali hrvatski navijaci? Jednostavno ne znam sta je on tamo radio i nije mi jasno kako da ga izbacimo iz fudbala. Pa taj covek je prosao sve pozicije u FSS i uzeo koliko je uzeo, zaista mi nije jasno kako ga oterati.. A secate li se kad je bio selektor? bruka i sramota. Srbija vija rezultat bez napadaca. puj puj puj ne ponovilo se...

Marko

pre 14 godina

Citiram:

" Iako je Milovan Đorić u prvoj izjavi srpskim medijima rekao ga su ga huligani oborili i šutirali, kasnije je tu svoju izjavu korigovao u "oni su me napali, ali me nisu šutirali. Molim vas promenite ono što sam prvo rekao." Takođe i broj napadača se kreće od 2-10 u zavisnosti od trenutka kada je Đorić davao svoju izjavu. "

Politicar, bio i ostao.. M(u)rs sa funkcija!

leSa

pre 14 godina

Ne znam samo odakle mu ideja da se seta po centru grada u trenerci sa nasim grbom i zastavom!? Ne opravdavam postupak huligana ali Djoric definitivno nema mozga ili je drzak i bezobrazan (verovatno sve zajedno ;)) pa me taj incident nije iznenadio.

p.s. Djoricu, bezi is Srpskog fudbala!

Susjed

pre 14 godina

Ovo je iz hrvatskih medija: "Gradonačelnik Čehok u priopćenju izražava 'žaljenje što su navijačke skupine koje su došle u Varaždin grubo iskoristile domaćinstvo grada Varaždina za upućivanje divljačkih, rasističkih i krajnje uvredljivih poruka gostujućim navijačima, igračima i vodstvu reprezentacije Srbije prije, za vrijeme i poslije utakmice'.

'Članovima izaslanstva i reprezentativcima Srbije dužni smo ispriku te najoštrije osuđujemo i žalimo zbog incidentnog ponašanja grupe navijača koje nije i nikada neće biti dio varaždinske kulture ponašanja', kaže se u priopćenju gradonačelnika Čehoka.

'Varaždin i njegovi građani poznati su po mirnoći, gostoljubivosti i otvorenosti, te dobroj organizaciji sportskih natjecanja. Nemili događaji vezani uz utakmicu Hrvatske i Srbije te nesportsko i uvredljivo navijanje bacaju sjenu i kaljaju ugled Varaždina i cijele Hrvatske', ističe Čehok.
Osim uvredljivog navijanja policija je izvijestila i o napadu na direktora mlađih selekcija Nogometnog saveza Srbije. Incident se dogodio sat vremena prije početka susreta u centru Varaždina gdje je dvoje maloljetnika od 15 i 16 godina pokušalo nasilno skinuti jaknu s člana srpske delegacije na kojoj je pisalo 'Serbia'. Pokušaj napada spriječili su policajci i 32-godišnji hrvatski državljanin, koji je pritom zadobio ozljedu - nategnuća gležnja, navodi se u izvješću PU varaždinske. Predstavnik srpske delegacije u napadu nije zadobio ozljede, a protiv maloljetnika podnijet će se prijava nadležnim tijelima."
Pozdrav iz Zagreba i nadam se da je doista točno da g. Đorić ipak nije ozlijeđen.

ej fudbale ,fudbale

pre 14 godina

BKHFNZQDjoric jos uvek nesto radi u fudbalu,ne mogu da verujem.Povodom ovoga cuo sam dve vesti, jednu ruznu i jednu lepu .Prva je ova sto mu se desila u trenerci FSS, a druga da je DIREKTOR mladjih selekcija u FSS.Sta nam ostaje, da navijamo i skandiramo:NAPRED FUDBAL SA DIREKTOROM NA CELU.

max

pre 14 godina

@Djoksa
idi na sajt fc Toulouse pa ce ti biti jasno da li je bio navijac i to ne obican.

Napadnu stranca u Srbiji, Srbi krivci, cela Srbija pljuje po Srbima.
Napadnu Srbina u inostranstvu, cela Srbija pljuje po tom Srbinu.
Dostojanstvo kao i moral kod Srba je NULA!

Kad si bio dete malo..

pre 14 godina

Prvo je izjavio da su ga tukli 7-8 ljudi, a posle toga (kad je legla uplata) izjavio kako ga niko nije tukao i trazio od novinara da povuku izjavu....
I Hrvati znaju kod koga vazi ona "para vrti gde burgija nece"...
Najvece zlo Srpskog fudbala(uz T. Karadzica) se tako jos jednom osramotio....

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 14 godina

Imao sam tu sreću da sam gledao utakmicu na HTV 2.
Nekolko desetina puta se iz gledališta orilo "ubu, ubi Srbina", "za dom spremni". A zamislite oficijelni spiker se javlja sa molbom da se ne bacaju baklje!! a od molbe za ružno skandiranje ništa!
Ipak vrhunc svega je bio reporter HTV (imena mu ne znam). Kod gola Tomića je primetio da je provokativno proslavljao gol, navodno imitiranjem pucanja u gledaoce?!!(koji bi ga ionako ubili). A pri kraju utakmice je reporter HTV smogao snaga de je rekao da takva skandiranja se sude na stadione!!!!. Znači da drugim mestima je O.K.
Da se ovako nešto dogodilo u Beogradu, sledile bi oštre kazne UEFA.

HrvatZG

pre 14 godina

"Za razliku od Hrvatske ovi napadi su ograniceni samo na Beograd i ne poticu od atmosfere mrznje posto neko napada strance bez obzira na to iz koje su drzave, a nije ni bilo napada na Hrvate."

HAHAAHAHA...
Ovo je najbolja rečenica koju sam ikada pročitao na B92.
Posebno dio "ne poticu od atmosfere mrznje posto neko napada strance bez obzira na to iz koje su drzave".

:-)

Ma naravno, ako mrziš NEKE strance onda je to mržnja i šovinizam.
Ako s druge strane premlaćuješ SVE strance onda je to sasvim ok, kozmopolitski i civilizirano.


Divim se tome koliko su (Miloševićevi) mediji u Srbiji uspjeli u indoktrinaciji (dijela) Srba kako je Srbija zapravo jedna predivna multikulti zajednica u kojoj svi žive sretno i zadovoljno u bratstvu i jedinstvu (naravno, čemu kvariti sliku sa gotovo 30000 Hrvata iseljenih iz Vojvodine).

Ljudi, ne da tučete Hrvate, tučete BILO KOJE STRANCE.
Ako tučete "prijatelje" Francuze, kako ne bi tukli "neprijatelje" Hrvate?!

I nemojte me krivo shvatiti, to se događa i U Hrvatskoj i u Njemačkoj i u Italiji i Francuskoj, Engleskoj itd. POSVUDA! Kretena ne fali nigdje a pogotovo ne među "navijačima".

Samo me fascinira to samozavaravanje i ultrakretenski argumenti tipa:
"ne poticu od atmosfere mrznje posto neko napada strance bez obzira na to iz koje su drzave".

Mute

pre 14 godina

FSS bi trebao da uloži žalbu UEFI na navijanje u Varaždinu koje je bilo skandalozno. Zamislite da reprezentaciji Izraela neka grupa navijača uzvikuje "sieg heil", trebalo bi valjda istu težinu da ima i kad se srbima uzvikuje "za dom spremni", a pogotovo "ubi srbina"
Također, FSS bi trebao da kazni Tomića zbog neprimjerenog slavlja i javno da ga kritikuje.

pinkerton

pre 14 godina

Ipak je velika kulturoloska, pa i civilizacijska, razlika izmedju vas i nas.
(123, 13. oktobar 2009 19:53)

Hmmmmm, da?!...a kada je naša ambasada gorjela u Beogradu?!..gdje vam je onda bila ta kultura&civilizacija?!

Pozz iz ZG

Jale Dobric

pre 14 godina

Ne tuku ga zato sto je Srbin vec sto je odvratan! I treba!
A ko mu kriv kad se seta po Hrvatskoj u jakni sa nasim grbom, pa budimo iskreni ni po Valjevu se ne moze setati sa sahovnicom

Bata Fora

pre 14 godina

Ne bih znao kakav je bio fudbaler. Cujem dobar. Znam kakav je bio kao selektor. Nikakav. U jednoj od presudnih meceva reprezentacije iz igre je povukao bukvalno sve napadace, a "debaklirani" smo i protiv mlade selekcije Hrvatske svojevremeno kad je takodje ucestvovao, koliko me sluzi secanje. Incidentan je i sklon konfliktima, po svemu sto znam. Istinski demagog i covek koji je povezivan s raznim sukobima. Ne znaci da iko treba da ugrozava bilo njegovu bilo neciju drugu bezbednost, ali nazalost nije izvesno da je on kao takav relevantan izvor, tim pre sto i sam sebi "skace u usta". Uostalom, tvrdio je da cemo iz Varazdina dobiti lepe vesti. Ne znam na cemu je temeljio optimizam, ali ako je posle svega zadovoljan, onda u redu. Svaka cast dokazanim strucnjacima i autoritetima, poput Antica, a FS Srbije bi zaista trebalo da pruzi priliku nekim novim licima u rukovodecem kadru.

kontranavijač

pre 14 godina

Đorić je učinio neoprostiv zločin šetajući sa trenerkom Srbije po hrvatskom gradu, a onda još jedan, jer je svojom glavom nekoliko puta udario noge i pesnice nedužnih huligana.

samir

pre 14 godina

Imam pitanje za sve vas sta mislite sta bi se dogodilo da je neko prosetao po centru beograda sa hrvatskom trenerkom?Mislim da bi zavrsio ko onaj francuz, apsolutno je ovo sto se desava za svaku osudu nazalost fasizam nemiruje na balkanu....

Torrente

pre 14 godina

@ Neutron


Svaka čast na komentaru, SVE stoji!


Ne bi ni naši u obrnutoj situaciji bili dočekani pjesmama i cvijećem..

Razmislite malo, i ne generalizirajte stvari zbog ovih debila sa stadiona u Varaždinu, to se događa svugdje i treba se što prije iskorijeniti..

Djoksa

pre 14 godina

Kao prvo svi ovi ispod mene pre nego sto zucnu o hrvatskim huliganima i tome kako smo mi bolji od njih,neka se sete Tatona kao i jos par stranih drzavljana koji NISU BILI NAVIJACI.Pre nego sto upremo prstom,ocistimo ispred svog praga.Drugo,Bata Djora je ovim delom pokazao da je i prakticno NEUNISTIV.Miljanicev kadar koji je preziveo sve i svakoga,a istovremeno kad god je mogao pokazao je svoju zavidnu nesposobnos.Slika i prilika rukovodstva FSS-a,u svakoj drugoj sredini bio bi poslat u penziju a kod nas jos uvek drma nasim fudbalom.Na kraju,ako mases biku crvenom maramom ispred ociju(fudbal+navijaci+Hrvatska=sta?),sta li moze da se desi?Jos jedan dokaz da je posenilio i da je zreo za penziju.

croat

pre 14 godina

Dva klinca od 15 god su pokušali oteti Đoriću šuškavac, policija je stigla u roku odmah i još mu je pomogao jedan 32-godišnji Varaždinac. Čovjeku ne fali dlaka s' glave, o kakvom cipelarenju, 8, 10 ljudi vi pričate, daj malo spustite loptu, kao što to niste znali na terenu.

svasta

pre 14 godina

"Sutirali me.. ne ne nisu me sutirali" Koga ovaj Djoric opet forta? Dokazuje se iz dana u dan koliki je Djoric prevarant. Da ne pricam koliko steti fudbalu i pre svega mladjim kategorijama. Neverovatan primerak fudbalske mane!

Svasta...

pre 14 godina

"Prema rečima Đorića, njih sedam-osam ga je, dok je u jakni reprezentacije Srbije šetao gradom, fizički napalo, oborilo na zemlju i šutiralo."

On izgleda jos uvek zivi u bratstvu i jedinstvu pa misli da moze da se u sred Hrvatske seta u trenerci Srbije.

Marko_bgd

pre 14 godina

ma mislim cemu sve to...ne podrzavam nasilje...a i sta je taj Djoric trazio sam na ulici i to u jakni reprezentacije Srbije...u sred Hrvatske...kao da je mali,pa ne zna da je to rizicno i da provocira,i da nije bezbedno...a jos su i svi znali da ce dinamovi navijaci doci...covek nije normalan definitivno

susjed

pre 14 godina

Mozemo se odmah okladiti da su pocinitelji klinci od kojih 16-17 god koji rata nisu ni vidjeli ni dozivjeli.

Nazalost, prvenstveno izjave i postupci politicara (npr Kerum s nase i radikali s vase strane) sire medju narodom mrznju i sprecavaju da konacno budemo susjedi, a ne neprijatelji.

123

pre 14 godina

"Nazalost, prvenstveno izjave i postupci politicara (npr Kerum s nase i radikali s vase strane) sire medju narodom mrznju i sprecavaju da konacno budemo susjedi, a ne neprijatelji."

Ne bih se slozio sa tim, jer se takvi ispadi ne desavaju prema hrvatim u Srbiji, samo obrnuto. Ovde mozes slobodno da prosetas u trenerci "Hrvatska" i niko ti nece nista reci...

Ipak je velika kulturoloska, pa i civilizacijska, razlika izmedju vas i nas.

kovach

pre 14 godina

ovo je baron prica, niko ga nije dirao, sam je izjavio . . . koja smo mi zemlja, kad izmisljaju ovakve stvari . .. ne znam samo iz kojih razloga

mario

pre 14 godina

Zanima me jedno kako bi neko prošao da se šeta sa natpisom Hrvatska negdje po Srbiji i još sam,nažalost prošao bi isto ovako.
Nadalje dosta mi je više da se crvenim zbog 50 ili 100 huligana koji svašta viću sa tribine to nije odraz mišljenja većine.
Da jesmo Europejci geografski,kulturno,politički,vjerski itd. i neznam kakve više ima to veze sa Europom,isto tako neke stvari nisu europejske u Srbiji.
Neka svako čisti svoje dvorištre.

Mecklejn

pre 14 godina

A mozda su ga napali neki nasi navijaci,zbog toga sto nas je toliko unazadio dok je bio selektor,da 5 selektora posle njega nisu mogli da isprave njegove greske...do Antica :)

Neutron

pre 14 godina

Ja bih prvo da osudim te huligane koji su napali coveka samo zato sto je imao obelezija iz susedne zemlje. Komsije, molim vas, samo racijonalno. Nije u redu i tacka. Takodje je za osudu ona grupa debila koja je skandirala non stop "Ubi Srbina...". Za pohvalu je sto je mestanin pomogao Djoricu.

E, sada...Nemanja Tomic "puca mitraljezom". Budala. Sada molim za racijonalnost Srbe. A Djoric prvo kaze da su ga sutirali, pa da nisu, pa da su ga napala sedmorica, pa dva, pa deset...Takodje, tacno je da covek ima pravo da stavi na sebe sta god hoce, ali, budimo realni, nositi nas grb u sred Hrvatske nije bas najpametnije. Djoric je kao zreo covek mogao tako nesto da zakljuci. Eto, ja to ne bih nikada uradio, cisto da izbegnem to sto se Djoricu dogodilo, dakle nemoj mecki da cackas pi... ako ne moras.

Sledece, vidim da ovde komentatori tvrde da je u Srbiji svako bezbedan. Iza tog argumenta smo do skora mogli da stojimo, ali ne vise. Ubili smo stranog navijaca a pretukli nedavno nekoliko stranaca. Tu je bilo i Evropljana, Azijata, Hriscana, Muslimana. Ne znam koji je razlog svega toga, ali to se je desilo i to su cinjenice.

Prema tome, molim sve da razborito razmisljaju o svemu. Malo hladne glave bi svima na ovim prostorima dobro doslo. A ne biti u stanju da sagledas realnost situacije je za mene = GLUPOST.

BiN

pre 14 godina

Huligani! Jednaka bagra kao oni koji su napali Brisa Tatona u Beogradu, na srecu Đorić je dobro prošao.

Očekujem reakciju hrvatske i srpske države.

pfc ue

pre 14 godina

Da je bilo kontra,nasi politicari i policija bi se uveliko uvlacili,samo bi pertle virele. Ajde sada,podrzite coveka do kraja ili da navijaci to urade na revansu!?

purger

pre 14 godina

čemu nasjedanja na ovakve napise? ipak takvi naslovi samo prodaju novinare.Nije bilo nikakvih incidenata jer su specijalci bili jako blizu a vjeruj te mi ovi naši nisu kao rumunjski nego onak nekaj slično slovačkim(op.Torcida)
da je on dobio batina nebi baš bio raspoložen za davanje izjava a to kaj je par klinaca mu j.... sve po redu može se i zaboraviti.ne nasjedati na novinarske patke i usput da kažem da je navijanje bilo sve ali samo ne sportsko.pozz svima

Srbin

pre 14 godina

Hajde neka BBB dodju u Beograd i bezbedno se vrate bez ikakvog incidenta, da popijemo pivo zajedno i da im pokazemo kako je biti smeker i da cekamo izvinjenje iz Hrvatske za to sto se desilo a ne da nam prebacuju "Eto i vi ste mlatili nase u Beogradu", isto smo. E, pa nismo isti, ne zelim da budemo isti.Hvala.

tarzan

pre 14 godina

Ispricavam se u ime svih normalnih gradjana republike Hrvatske zbog ovog monstruoznog napada, molim srpsku javnost da nas ne generalizira, te imbecile treba odstraniti na neko vrijeme od ostatka drustva, ne mozemo vise normalno disati zbog njih..Naravno da ljudskog otpada ima svugdje, ali nece biti napretka dok se svako pojedino drustvo (drzava) ne uhvati u kostac sa svojim problemom...Jos jednom, duboka isprika napadnutom covjeku i Srbiji :(

samir

pre 14 godina

Imam pitanje za sve vas sta mislite sta bi se dogodilo da je neko prosetao po centru beograda sa hrvatskom trenerkom?Mislim da bi zavrsio ko onaj francuz, apsolutno je ovo sto se desava za svaku osudu nazalost fasizam nemiruje na balkanu....

Valjak

pre 14 godina

Pa šta ako na jakni piše Srbija? Ima pravo čovek da se šeta kako hoće. Te huligane najoštrije kazniti, ne samo zbog napada, već i zato što izazivaju fašističke incidente.

456

pre 14 godina

Ipak je velika kulturoloska, pa i civilizacijska, razlika izmedju vas i nas.
(123, 13. oktobar 2009 19:53)

U pravu si. Vi palite ambasade.

leSa

pre 14 godina

Ne znam samo odakle mu ideja da se seta po centru grada u trenerci sa nasim grbom i zastavom!? Ne opravdavam postupak huligana ali Djoric definitivno nema mozga ili je drzak i bezobrazan (verovatno sve zajedno ;)) pa me taj incident nije iznenadio.

p.s. Djoricu, bezi is Srpskog fudbala!

BP

pre 14 godina

"Prema rečima Đorića, njih sedam-osam ga je, dok je u jakni reprezentacije Srbije šetao gradom, fizički napalo, oborilo na zemlju i šutiralo."

On izgleda jos uvek zivi u bratstvu i jedinstvu pa misli da moze da se u sred Hrvatske seta u trenerci Srbije.
(Svasta..., 13. oktobar 2009 18:09)

On je otišao kao predstavnik FSS - a i normalno je da nosi tu trenerku.

HrvatZG

pre 14 godina

"Za razliku od Hrvatske ovi napadi su ograniceni samo na Beograd i ne poticu od atmosfere mrznje posto neko napada strance bez obzira na to iz koje su drzave, a nije ni bilo napada na Hrvate."

HAHAAHAHA...
Ovo je najbolja rečenica koju sam ikada pročitao na B92.
Posebno dio "ne poticu od atmosfere mrznje posto neko napada strance bez obzira na to iz koje su drzave".

:-)

Ma naravno, ako mrziš NEKE strance onda je to mržnja i šovinizam.
Ako s druge strane premlaćuješ SVE strance onda je to sasvim ok, kozmopolitski i civilizirano.


Divim se tome koliko su (Miloševićevi) mediji u Srbiji uspjeli u indoktrinaciji (dijela) Srba kako je Srbija zapravo jedna predivna multikulti zajednica u kojoj svi žive sretno i zadovoljno u bratstvu i jedinstvu (naravno, čemu kvariti sliku sa gotovo 30000 Hrvata iseljenih iz Vojvodine).

Ljudi, ne da tučete Hrvate, tučete BILO KOJE STRANCE.
Ako tučete "prijatelje" Francuze, kako ne bi tukli "neprijatelje" Hrvate?!

I nemojte me krivo shvatiti, to se događa i U Hrvatskoj i u Njemačkoj i u Italiji i Francuskoj, Engleskoj itd. POSVUDA! Kretena ne fali nigdje a pogotovo ne među "navijačima".

Samo me fascinira to samozavaravanje i ultrakretenski argumenti tipa:
"ne poticu od atmosfere mrznje posto neko napada strance bez obzira na to iz koje su drzave".

J O K E R

pre 14 godina

na svu srecu,hvala bogu, povredjenih nema!...FS Srbije bi morao da protestvuje preko ambasade u hrvatskoj i...to bi bilo to...!medjutim mislim da je nepristojno,divljacki i nekulturno,ali i licemerno i bezobrazno,dizati buku i bacati drvlje i kamenje na sve i svakoga sa strane...NE ZABORAVITe DA SU TU JUCE, NAVIJACI "CNO BELIH"(GROBARA!?)UBILI NEDUZNOG MOMKA,FRANCUSKOGc DRZAVLJANINA ( TURISTU - OD 28 GODINA!!???...),U CENTRU GRADA BEOGRADA,U PO BELA DANA!!!!????....KAO I DA SU NAVIJACI"CRVENO BELI"(DELIJE!!?)U PRAGU HULIGANSKI OSTETILI I POKRALI PAR BENZINSKIH PUMPI,UNISTAVAJUCI PROZORE I ZIDOVE SPREJOM!???..KAKVI SU TO TI"NEKI NOVI KLINCI"!!??CIJA SU TO DECA,KAO I KAKVI LI SU IM TEK RODITELJI!??..

Jale Dobric

pre 14 godina

Ne tuku ga zato sto je Srbin vec sto je odvratan! I treba!
A ko mu kriv kad se seta po Hrvatskoj u jakni sa nasim grbom, pa budimo iskreni ni po Valjevu se ne moze setati sa sahovnicom

SUBOTICANIN

pre 14 godina

Djoricu idi iz fudbala vreme ti je!!!!Posle ovakvih izjava,gde menjas iskaz svakih par minuta,treba da te je sramota,blatis FSS i nas narod!Ne opravdam napad na Tebe,izvini ali nemogu da Ti persiram nisi zasluzio,to su huligani,ali odakle Ti ideja da setas u jakni sa obelezjima Srbije,izazivas i onda ti je djavo kriv!U januaru prosle godine sam bio u Zg sa Subotickim tablicama,niko me nije pogledao popreko,u restoranu G-dina Zvonimira Bobana,gde sam bio na rucku,sam trazio jos HLEBA ne kruha i niko ni najmanji problem nije napravio! ZNACI DJORICU SAM SI KRIV I NADAM SE DA CES POSLE OVOGA KONACNO DA ODES,POGLEDAJ SE U OGLEDALO I SAM SEBI PRIZNAJ DA JE TVOJE ODZVONILO!!!

Zoran Simic

pre 14 godina

Poznavajuci Djorica, gotovo da sam ubedjen sta se desilo. Znajuci gde se nalazi, namerno se setao gradom sam, sa trenerkom na kojoj je vidno napisano Srbija , ne bi li se pokazao kao pravi "baja", kako se on, eto ne boji tamo nekih Hrvata, i kako bi po povratku u Beograd imao sta da prica u nekoj beogradskoj kafani likovima kakav je i on. Onda naidju DVA napaljena klinca od jedno 15 - 16 godina i opsuju mu majku srpsku, onako u prolazu. Nas heroj Djoric ne bude lenj pa im vrati istiom merom i sa kamatom (ima covek recnik, svi to znamo)i onda se umesa neki priseban odrastao covek i odvuce ga u stranu , da bi nekako izbegao incident.
Svi znamo da svuda ima napaljenih klinaca, i kod njih i kod nas. Od toga se treba cuvati koliko je moguce. Ali isto tako znamo i ko je Djoric, takozvani PRVI SRPSKI BEK ( mos' misliti) i kao takvog ne da ga ne treba voditi na "vruc" teren u Hrvatsku, nego ga ne treba voditi nigde i vec jednom ga poslati u penziju.

Goran

pre 14 godina

@123: Dete, ne lupaj gluposti ... kad si poslednji put u Srbiji (a iz nje verovatno i nisi nikad izašao) video nekoga u trenerci sa šahovnicom? O kulturološkim razlikama izmedju dva nekulturna naroda je besmisleno pricati. Pogledaj samo gomilu gramatičkih grepaka u ovim komentarima.

Torrente

pre 14 godina

@ Neutron


Svaka čast na komentaru, SVE stoji!


Ne bi ni naši u obrnutoj situaciji bili dočekani pjesmama i cvijećem..

Razmislite malo, i ne generalizirajte stvari zbog ovih debila sa stadiona u Varaždinu, to se događa svugdje i treba se što prije iskorijeniti..

Kad si bio dete malo..

pre 14 godina

Prvo je izjavio da su ga tukli 7-8 ljudi, a posle toga (kad je legla uplata) izjavio kako ga niko nije tukao i trazio od novinara da povuku izjavu....
I Hrvati znaju kod koga vazi ona "para vrti gde burgija nece"...
Najvece zlo Srpskog fudbala(uz T. Karadzica) se tako jos jednom osramotio....

pinkerton

pre 14 godina

Ipak je velika kulturoloska, pa i civilizacijska, razlika izmedju vas i nas.
(123, 13. oktobar 2009 19:53)

Hmmmmm, da?!...a kada je naša ambasada gorjela u Beogradu?!..gdje vam je onda bila ta kultura&civilizacija?!

Pozz iz ZG

croat

pre 14 godina

Dva klinca od 15 god su pokušali oteti Đoriću šuškavac, policija je stigla u roku odmah i još mu je pomogao jedan 32-godišnji Varaždinac. Čovjeku ne fali dlaka s' glave, o kakvom cipelarenju, 8, 10 ljudi vi pričate, daj malo spustite loptu, kao što to niste znali na terenu.

Brka Kovancina

pre 14 godina

"Iako je Milovan Đorić u prvoj izjavi srpskim medijima rekao da su ga huligani oborili i šutirali, kasnije je tu svoju izjavu korigovao u "oni su me napali, ali me nisu šutirali. Molim vas promenite ono što sam prvo rekao." Takođe i broj napadača se kreće od 2-10 u zavisnosti od trenutka kada je Đorić davao svoju izjavu."

Ako ga tamo nisu sutirali treba ga ovde sutnuti.

Bane

pre 14 godina

Celu utakmicu su scandirali'ubij, ubij Srbina' Ko normalan moze igrati u atmosferi kad ti se preti smrcu. Gde je fudbalski savez, gde je drzava Srbija gde je uefa svi cute i odobravju vandalizam - dokle

max

pre 14 godina

A sta je M.Platini rekao na sve ovo.
A u cemu je trebao da bude, da li ce Ladic kada dodje u Srbiju da nosi trenerku Mozambika?
A dezurni srpski pljuvaci nastavljaju i dalje da pljuju po svojima dok hrvati svojim pricama hoce to da zataskaju. Da se kojim slucajem desilo da je neki hrvatski sportski radnik pretucen u Srbiji oni bi o tome trubili godinama a zna se da su cesto nasi sportisti i sportski novinari bili prebijani u Hrvatskoj, nije ovo prvi put. Po obicaju nasi nece ulagati nikakve zalbe u Uefa a ako se desi suprotno mi cemo biti izbaceni na vise godina.

dusan

pre 14 godina

Neznam kako bi to izgledalo u drugim gradovima,ali u Novom Sadu sam video klince u dresu Hrvatske reprezentacije pre otprilike 8-9 godina(niko se nije nesto posebno osvrtao).
Sto se tice Dorica on je, pored Miljanica, najvece zlo naseg fudbala.

max

pre 14 godina

@Djoksa
idi na sajt fc Toulouse pa ce ti biti jasno da li je bio navijac i to ne obican.

Napadnu stranca u Srbiji, Srbi krivci, cela Srbija pljuje po Srbima.
Napadnu Srbina u inostranstvu, cela Srbija pljuje po tom Srbinu.
Dostojanstvo kao i moral kod Srba je NULA!

nikola

pre 14 godina

Brate,vi kod nas dolazite na Exit, u Guču,itd...ništa vam ne fali,čak i pijemo na naš račun, a pogledaj vas...dokle više? Stvarno dokle? Jel vi vidite koji je ovo vek? Pitam se da li je moguće da tv propaganda tako uništi i zaglupi jednu naciju

joker

pre 14 godina

Da jesmo Europejci geografski,kulturno,politički,vjerski itd. i neznam kakve više ima to veze sa Europom,isto tako neke stvari nisu europejske u Srbiji.
Neka svako čisti svoje dvorištre.
(mario, 13. oktobar 2009 21:19)
pa hajde počistite ga više.

Djoksa

pre 14 godina

Kao prvo svi ovi ispod mene pre nego sto zucnu o hrvatskim huliganima i tome kako smo mi bolji od njih,neka se sete Tatona kao i jos par stranih drzavljana koji NISU BILI NAVIJACI.Pre nego sto upremo prstom,ocistimo ispred svog praga.Drugo,Bata Djora je ovim delom pokazao da je i prakticno NEUNISTIV.Miljanicev kadar koji je preziveo sve i svakoga,a istovremeno kad god je mogao pokazao je svoju zavidnu nesposobnos.Slika i prilika rukovodstva FSS-a,u svakoj drugoj sredini bio bi poslat u penziju a kod nas jos uvek drma nasim fudbalom.Na kraju,ako mases biku crvenom maramom ispred ociju(fudbal+navijaci+Hrvatska=sta?),sta li moze da se desi?Jos jedan dokaz da je posenilio i da je zreo za penziju.

Bojko

pre 14 godina

Hocu samo nekoliko stvari da napomenem!!!! Prvo pre dva, tri meseca kod spomenika Knezu Mihajlu bio je klinac u dresu Hrvatske reprezentacije sa caletom i verujte mi niko ga nije ni popreko pogledao! Drugo: Ovo se sve desava jer neki politicari kod vas (kod nas malo manje, podelili se pa popucali) i dalje hvataju pokiticke poene tako sto sire mrznju. Trece: Necu da verujem da vecina Hrvata misli kao ovi napaljeni klinci kao sto sam siguran da vecina Srba nikada ne bi pipnula Tatona nego mu platila pice! Cetvrto:Nikada se necemo voleti ali dosta sa tucama i mrznjom, svako svojim putem a na terenu da se jurimo da vidimo ko je bolji! P.S. Znam da je malo ruzno ali hvala bogu da se desilo njemu a ne nekom detetu jer niti veceg lopova i losijeg coveka niti goreg strucnjaka!

Ecce Homo

pre 14 godina

@mario i slicni. Ogromna je razlika izmedju Hrvatske i Srbije. To sto neki iz Hrvatske misle da bi se slicno desilo u Srbiji, samo govori u kakvoj zemlji zive. Ja sam licno u poslednjih 5-6 godina video nekoliko desetina sportista kako setaju gradom u trenerkama ili dresovima na kojima pise Hrvatska i nisam cuo ni za jedan incident. Neki su setali sami, neki u grupama od po 2-3. U Hrvatskoj samo bata Djori moze da padne na pamet da se seta u trenerci na kojoj pise Srbija jer on inace nema osecaj za realnost.
Iz nekog razloga, u poslednjih par meseci javljaju se neke grupe koje napadaju strance, ali to je neka druga prica, ciju pozadinu drzava treba detaljno da ispita. Za razliku od Hrvatske ovi napadi su ograniceni samo na Beograd i ne poticu od atmosfere mrznje posto neko napada strance bez obzira na to iz koje su drzave, a nije ni bilo napada na Hrvate. U Hrvatskoj su ovi napadi posledica atmosfere mrznje prema Srbima koja se u nekim institucijama propagira otvoreno, a u nekim ne toliko otvoreno, ali nista manje efikasno. Da bi se to jasno videlo dovoljno je samo povremeno pogledati neku hrvatsku televiziju.

ej fudbale ,fudbale

pre 14 godina

BKHFNZQDjoric jos uvek nesto radi u fudbalu,ne mogu da verujem.Povodom ovoga cuo sam dve vesti, jednu ruznu i jednu lepu .Prva je ova sto mu se desila u trenerci FSS, a druga da je DIREKTOR mladjih selekcija u FSS.Sta nam ostaje, da navijamo i skandiramo:NAPRED FUDBAL SA DIREKTOROM NA CELU.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 14 godina

Imao sam tu sreću da sam gledao utakmicu na HTV 2.
Nekolko desetina puta se iz gledališta orilo "ubu, ubi Srbina", "za dom spremni". A zamislite oficijelni spiker se javlja sa molbom da se ne bacaju baklje!! a od molbe za ružno skandiranje ništa!
Ipak vrhunc svega je bio reporter HTV (imena mu ne znam). Kod gola Tomića je primetio da je provokativno proslavljao gol, navodno imitiranjem pucanja u gledaoce?!!(koji bi ga ionako ubili). A pri kraju utakmice je reporter HTV smogao snaga de je rekao da takva skandiranja se sude na stadione!!!!. Znači da drugim mestima je O.K.
Da se ovako nešto dogodilo u Beogradu, sledile bi oštre kazne UEFA.

kontranavijač

pre 14 godina

Đorić je učinio neoprostiv zločin šetajući sa trenerkom Srbije po hrvatskom gradu, a onda još jedan, jer je svojom glavom nekoliko puta udario noge i pesnice nedužnih huligana.

Susjed

pre 14 godina

Ovo je iz hrvatskih medija: "Gradonačelnik Čehok u priopćenju izražava 'žaljenje što su navijačke skupine koje su došle u Varaždin grubo iskoristile domaćinstvo grada Varaždina za upućivanje divljačkih, rasističkih i krajnje uvredljivih poruka gostujućim navijačima, igračima i vodstvu reprezentacije Srbije prije, za vrijeme i poslije utakmice'.

'Članovima izaslanstva i reprezentativcima Srbije dužni smo ispriku te najoštrije osuđujemo i žalimo zbog incidentnog ponašanja grupe navijača koje nije i nikada neće biti dio varaždinske kulture ponašanja', kaže se u priopćenju gradonačelnika Čehoka.

'Varaždin i njegovi građani poznati su po mirnoći, gostoljubivosti i otvorenosti, te dobroj organizaciji sportskih natjecanja. Nemili događaji vezani uz utakmicu Hrvatske i Srbije te nesportsko i uvredljivo navijanje bacaju sjenu i kaljaju ugled Varaždina i cijele Hrvatske', ističe Čehok.
Osim uvredljivog navijanja policija je izvijestila i o napadu na direktora mlađih selekcija Nogometnog saveza Srbije. Incident se dogodio sat vremena prije početka susreta u centru Varaždina gdje je dvoje maloljetnika od 15 i 16 godina pokušalo nasilno skinuti jaknu s člana srpske delegacije na kojoj je pisalo 'Serbia'. Pokušaj napada spriječili su policajci i 32-godišnji hrvatski državljanin, koji je pritom zadobio ozljedu - nategnuća gležnja, navodi se u izvješću PU varaždinske. Predstavnik srpske delegacije u napadu nije zadobio ozljede, a protiv maloljetnika podnijet će se prijava nadležnim tijelima."
Pozdrav iz Zagreba i nadam se da je doista točno da g. Đorić ipak nije ozlijeđen.

svasta

pre 14 godina

"Sutirali me.. ne ne nisu me sutirali" Koga ovaj Djoric opet forta? Dokazuje se iz dana u dan koliki je Djoric prevarant. Da ne pricam koliko steti fudbalu i pre svega mladjim kategorijama. Neverovatan primerak fudbalske mane!

wdm

pre 14 godina

Jeste sigurni da su ga napali hrvatski navijaci? Jednostavno ne znam sta je on tamo radio i nije mi jasno kako da ga izbacimo iz fudbala. Pa taj covek je prosao sve pozicije u FSS i uzeo koliko je uzeo, zaista mi nije jasno kako ga oterati.. A secate li se kad je bio selektor? bruka i sramota. Srbija vija rezultat bez napadaca. puj puj puj ne ponovilo se...

Bata Fora

pre 14 godina

Ne bih znao kakav je bio fudbaler. Cujem dobar. Znam kakav je bio kao selektor. Nikakav. U jednoj od presudnih meceva reprezentacije iz igre je povukao bukvalno sve napadace, a "debaklirani" smo i protiv mlade selekcije Hrvatske svojevremeno kad je takodje ucestvovao, koliko me sluzi secanje. Incidentan je i sklon konfliktima, po svemu sto znam. Istinski demagog i covek koji je povezivan s raznim sukobima. Ne znaci da iko treba da ugrozava bilo njegovu bilo neciju drugu bezbednost, ali nazalost nije izvesno da je on kao takav relevantan izvor, tim pre sto i sam sebi "skace u usta". Uostalom, tvrdio je da cemo iz Varazdina dobiti lepe vesti. Ne znam na cemu je temeljio optimizam, ali ako je posle svega zadovoljan, onda u redu. Svaka cast dokazanim strucnjacima i autoritetima, poput Antica, a FS Srbije bi zaista trebalo da pruzi priliku nekim novim licima u rukovodecem kadru.

Mute

pre 14 godina

FSS bi trebao da uloži žalbu UEFI na navijanje u Varaždinu koje je bilo skandalozno. Zamislite da reprezentaciji Izraela neka grupa navijača uzvikuje "sieg heil", trebalo bi valjda istu težinu da ima i kad se srbima uzvikuje "za dom spremni", a pogotovo "ubi srbina"
Također, FSS bi trebao da kazni Tomića zbog neprimjerenog slavlja i javno da ga kritikuje.

Marko

pre 14 godina

Citiram:

" Iako je Milovan Đorić u prvoj izjavi srpskim medijima rekao ga su ga huligani oborili i šutirali, kasnije je tu svoju izjavu korigovao u "oni su me napali, ali me nisu šutirali. Molim vas promenite ono što sam prvo rekao." Takođe i broj napadača se kreće od 2-10 u zavisnosti od trenutka kada je Đorić davao svoju izjavu. "

Politicar, bio i ostao.. M(u)rs sa funkcija!