Tenis 251

Nedelja, 11.10.2009.

11:34

Đoković pokorio Peking

Novak Đoković pobedio je Hrvata Marina Čilića sa 2:0 (6:2, 7:6) i tako trijumfovao na Otvorenom prvenstvu Kine u Pekingu.

Ðokoviæ pokorio Peking IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

251 Komentari

Sortiraj po:

Goran

pre 14 godina

Cinjenice su tu, da mi s 4.5 miljuna stanovnika, imamo vise sportskih uspjeha nego vi Srbi. Pa da je nas 10 miljuna, bi hararali Europom jos vise.

Kako se moze sporediti srpski individualni sport, kad jedna Janica Kostelic sama(najbolja skijasica svih vremena) ima vise medalja nego svi Srbi ili Srpkinje skupa? Koji Srbin ili Srpkinja ima 4 OLIMPIJSKA zlata, i 2 srbra na olimpijadi? TKO? NITKO! da ne govorim koliko svjetskih titula ima i pobjeda. Curi je dosadilo i zavrsila karijeru s 25 godina. Koji Srbin ili Srpkinja ima 2 svjetske titule kao sto je sad Blanka Vlasic ima? niti jedan, ili jedna! I znas sta? mozete nju gledati jos daleko vise, zato sto je jos daleko mlada hehe

Pa vi se hocete da sporediti u borilackim sportovima? Kako to? Zeljka Mavrovica, Stipu Drvisa, Stjepan Bozica, Mirka Filipovica i pogotovo BRANKA CIKATICA eeeeeeeeeeeeeeeee? BRANKA CIKATICA(legenda borilackog sporta) suprostaviti s srpskim amaterima? Da o MATI Parlovu niti ne govorim, koliko je taj odlicja dobio(moda najbolji europski boksac ikad).

Pa pogledaj te rezultate na OLIMPIJADI zadnjih 15 godina. Jer je to najvece natjecanje(gdje skoro svi sportovi sudjeluju). Znaci idemo: ''Atlanta, Sydney, Athena i Peking'' i sad idite brojite, tko STALNO vise medalja ima na tim natjecanjima? Tja, onda dolazi kod vas velika tisina! Jer Olimpijada je pravi odgovor na sva vasa pitanja

U kosarci imate nekoliko medalja, a sto se tice naseg rukometa? 2 x OLIMPIJSKI pobjednik, svjetski prvaci, srebro ove godine, i tako dalje, plus najbolji igrac koji je ikad igrao rukomet IVANO BALIC. ili ce te sad naci nekog Srbina koji se moze suprostaviti s Balicem, jer vi Srbi uvijek kao fol nekog nadete.

Pa i u tenisu smo bolji. Imamo Roland Garros, Wimbledon i Davis cup. Vi imate Roland Garros i Australian Open i to je to. Koliko smo samo tenisaca imali top 1000? Niki Pilic, Mario Ancic, Goran Prpic, Goran Ivanisevic, Ivo Karlovic i Marin Cilic i Roko Karanusic je dogurao u top 100. A kod vas? Franulovic, Tipsarevic i Djokovic!

Kad smo mi igrali tenis, ste vi mislili da se tenis igra na vodi.

Plivanje? Pa Milos Milosevic, Gordan Kozulj, Duje Draganja su osvajali medalje prije nego sto ste vi znali sto znaci plivanje. Mislili ste da je voda crna.

Zato Srbi? daj ne sporedite nas sport s vasim.

Odbojka vam je daleko bolja d nase i to je to i kosarka doneklen, a nasa tako zalosna a zadnjih 9 godina smo bolje plasirani nego vi na zadnjim natjecanjima(osim ove godine) i imamo 2 najbolja kosarkasa koja su igrala kosarku u Europi. Kresimir Cosic i Drazen Petrovic. I zaboravljam Toni Kukoca

Goran

pre 14 godina

Srbimir? Kako to mozes reci? Pa vidi kako su jaki u vaterpolu? Pa jaci su od vas okako su se odcjepili od vas. Postali su europski prvaci, i osvojili su svjetsku ligu, a njihov klub je klupski prvak Europe. A sta ste vi to uradili? Evo postali ste svjetski prvaci( i to se moze reci ispod uspjeh Srbija) a drugi sportovi? Sad gradite uspjehe na svoju slavu, pa da vidimo.

Oni imaju sigurno 40% u tim vasim uspjesima! Pa vi ste tada bili SR Jugoslavija, kako se onda 2 zelje mogu sporediti s 1 zemljom? Mi smo ogrome uspjehe, sve sami napravili, sve ZIVO! I opet smo daleko bolji u indvidualnim sportovima, a i veci dio kolektivnim sportovima. O individualnim sportovima da ne govorim. samo jedna Janica Kostelic ima 4 OLIMPIJSKA zlata, 2 srebra, pa to je vise nego svi Srbi ili srpkinje skupa, da ne govorim koliko je puta bila svjetska prvakinja.

Srbimir

pre 14 godina

@ Gorane

mnogo si covece nerealan!;
ajd` kad si se vec dohvatio te price o "dve drzave"(od cega ova druga ima stanovnika k`o Novi Beograd)da vidimo kako tu stvari stoje:
-vaterpolo:Savic,Trbojevic,
Vujasinovic,Sapic,Ikodinovic,
Ciric,Sefik,Sostar,Jelenic, svi iz Srbije!
-basket:Divac, Paspalj, Djordjevic, Danilovic, Bodiroga, Tomasevic, Obradovic, Savic, Rebraca, Stojakovic, Jaric, Rakocevic, Radmanovic, Gurovic- sve Srbija(eto,ajd` Drobnjak i Scepanovic Crna Gora,a njihov najveci doprinos "repci" je mahanje peskirom sa klupe)
-odbojka:Grbici, Mester, Geric,Tanaskovic,Brdjovic,Miljkovic,Kovac,Boskan,
Mijic svi iz Srbije,Goran Vujevic iz Crne Gore,a i on veci Srbin od navedenih!

Sad ti nama lepo(kad ti je istina pred ocima) objasni kako to da je CG imala ogroman znacaj u osvajanju svih trofeja u zadnjih 15 godina!?
Jos nesto:cak i da jeste(a kao sto vidis nije!)prema svim mogucim sporazumima(potpisanih izmedju dve clanice federacije)Srbija je pravni NASLEDNIK te bivse drzave,tako da ti sav trud da minimiziras nase uspehe pada u vodu!Eto, to su na tvoju veliku zalost cinjenice!

Alen

pre 14 godina

@To nisam ja, to je moja shauma

Ako cemo ici u žnj kategorije ajmo onda reci da je Cilic osvojio juniorski Roladn Garros dakle opet smo bolji :) voli vas vas Alen ^^

Alen

pre 14 godina

@To nisam ja, to je moja shauma

Sta se nerviras ? Nesto ti je dugo trebalo za odgovor i onda kazes ''Cilic je izgubio od Berdiha'' vrlo si darovit decko nego znas onu i najbolji gube,barem nije od Kološrajbera ili nedaj boze igro 20 setova sa mladik velikim Wittenom xD

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

@Alen

Da i imamo jos jednu titulu na Wimbledonu..znaci 3...
Jelena ga je osvojila pre par godina u mix dublu...
Znaci imamo 6 GS-a...

Tisina molim!!!

Goran

pre 14 godina

Pa bez Crne Gore, uope niti ono malo medalja u vaterpolu ne bih osvojili. Alo, oni su tu daleko bolji od vas. To ce i buducnost pokazati, gdje vam je kosarka zednjih 8 godina? Pa i mi Hrvati, koliko smo jadni(zar ne u kosarci) smo zadnjih 9 godina bili bolje plasirani na velikim natjecanjima(nego vi Srbi).

Njihov dio je mali? kako to mozes reci Srbine? Pa nogometasi njihovi su vam bili najbolji ikad? Dejan Savicevic, Predrag Mijatovic! A i prije 4 godine je to bio Mirko Vucinic, znaci kako to?

Igrali ste pod imenom: ''SR Jugoslavija'' a ono malo uspjeha pridodavate samo Srbiji? Pa de pogledaj te uspjeh same Srbije nakon sto se oslobodila Crne Gore. Vaterpolo svjetski prvaci, i kosarka je druga( i to je to)

Mi smo sve te godine sve sami osvojili(ogromne uspjehe) a vas je bilo 12 miljuna he? To je isto kao da mi idemo s Madarima i onda nakon toga: Uspjeh Hrvatske!

4,5 miljuna, po broja stanovnika i koliko smo sportskih uspjeha imali, smo najbolja zemlja u Europi. Najvise talenta imamo!

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

@Alen

Ti se ovde ponasas kao dete...
Iznosis tu neke podatke od pre 1000 godina...
Mi za razliku od vas imamo 5 GS titula...
2 puta AO (Novak i Zimonjic)
RG (Ana)
2 puta Wimbledon (Zimonjic)
2 finala Us Opena (Novak i Jelena)
Finale AO (Ana)
Igrao je i Nenad jos finala GS-a al' ne da mi se sad pisat...
O polufinalima GS-a da ne pricam jer ih ima bezbroj (Novak SF Wimbledon, 2 puta Us Open, RG, Jelena 2 puta RG, AO...)
Novak bronza na OI...
Ana i Jelena, obe bile prve na wta listi...

I sta ti sad nije jasno??

Taj Cilic kojeg ti i mnogi drugi dizete u nebesa je upravo izgubio dobijen mec sa Berdychom...

Zato, 10-ogodisnjaku, ne budi ljubomoran...
Umesto da cestitas Novaku na tituli, ti tu dokazujes istoriju nekog tamo hrvatskog sporta od pre x godina...

Mozda ce i Marin jednog lepog dana pobediti novaka na nekom GS-u sa 6:7 7:6 6:7 7:6 99:97 pa cemo mu cestitati, a do tada chill out...
Podrav...

Goran

pre 14 godina

A mozes misliti Srbi ima 10 miljun, a nas 4.5. Da nas ima 10? ajme meni, mislim da bih im nabili jos vise kompleksa da bi skroz poludili nego sad/

Pa puno Srba, dobro poznaje situaciju Hrvatske nego ja hehe. Znaju nase igrace, koliko vrijede. Mislim da imaju presive slobodnoh vremena, pa stalno navrate na HR portale. Koji KOMPLEKSI! Da vidis koliko ih je na indexu, ajme

Goran

pre 14 godina

Partizan iznad svih?

Ne vi ignorirate Crnu Goru, to je to. Pa vi ste bili skupa s drugom zemljom eeee? A vecina Srba stalno: Uspeh Srbije( i ona malo sto ste imali). Kad ste se odvojili od njih, veliko nista. Eto ove godine ste postali prvaci u vaterpolu i to je to.

Alen

pre 14 godina

@To nisam ja, to je moja shauma

Ti i sport dva pojma djete ti ides u krajnost tipa Djokovic i Jankovcka su u isto vrjeme servirali 150 km/h Novak u Tokyu Jelena u Berlinu to nije niko u povjesti lol daj nemoj me nasmijavat idemo po titulama kolko imate titula kao reprezentacija u tenisu jedan kup jednu medalju mi 2 medalje 4 kupa i Davis Cup, vasa igracka povjest Zivojinovic 18 igrac svjeta osvojeni turniri jad i bjeda pa 20 god nista i onda Djokovic osvoji AO i vi ste sila ? Mi Franulovic,Pilic,Prpic,Ivanisevic,Ljubicic,Karlovic,Ancic,Cilic svi su sem Prpica i Karlovica bili top 10 tenisa stime da racunamo Cilica kao top 10 igraca sto i je defeinitivno a i vise, znaci mi smo do pojave vaseg Novaka imali 5 igraca u top 10 zato djete o cemu ti ? Ti spominjes neke Jelena i Novak su u isto vrjeme bili tu tada blala daj nemoj sa tim potpuno banalne i nimalo vazne podatke iznosit ko sto ja nisam reko da je Ivanisevic imo 3 Wim finala 2 US Opena jer to i nije tolko vazno vazne su titule i lista mi smo u oba dvoje puno bolji jedino smo u GS naslovima isti, mi imali 2. igraca vi ne, osvojili Davis cup vi ne ili se varam mozda je Federer Srbin pa vi imate 16 GS naslova.

ZEN

pre 14 godina

In 1995 the Storm help us out..very much..xa xa xa

Adio Englezi moji xa xa xa xa
(FeboZg, 12. oktobar 2009 16:44)

"Caruju "navijači"; samo još fale parole "pravda za Uroša"
(Ženevljanin, 12. oktobar 2009 22:32)


Prof. dr. Ženevljanin :) Baš mi je drago čitati Vaše komentare.
(mate mišo, 12. oktobar 2009 19:53)

Gospon Mate Miso, pozurili ste sa titulama. Bok

Ženevljanin

pre 14 godina

@Goran SD
Imao sam dugu pauzu u pisanju za B92, ali vidim da se stvari nisu promenile na bolje:-). Caruju "navijači"; samo još fale parole "pravda za Uroša" (retardiranog kriminalca). Hvala na linku, nemam mnogo vremena, ali posetiću vas. Sad mali osvrt na tvoju tvrdnju da su "Boba, Viktor i Janko bili bolje plasirani nego Franulović". Da se ne bi rasipali u opširnosti, hajde da uporedimo samo Bobu i Željka Fr.(Verujem da se nećemo sporiti da je Boba u karijeri postigao više no Viktor ili Janko; bio je 19. u svetu što niko sem Novaka od naših nije uspeo, ni približno).
ATP rangiranje uvedeno je tek 1973 godine; Franulović je tada imao već 26 godina. Možda zbog toga nisam uspeo da nađem podatke o njegovom plasmanu. Našao sam nešto drugo: Željko je osvojio devet (9) singl turnira, Boba samo dva (2). U dublu su približno jednaki, ali ovde govorimo samo o singlu. Željko je takođe bio finalista
Rolan Garosa; Boba nikad nije otišao dalje od polufinala na bilo kom GS. Dovoljno? Slično stoji stvar i sa Karlovićem; Bobin najbolji plasmam je 19. Karlov 14, tačka. Monika je zaista najveća zvezda s jugo-prostora računajući i mušku i žensku konkurenciju... ali se ne može kvalitet srpskog tenisa zasnivati na JEDNOJ ličnosti. (Podjednako bi bilo smeŠno da Hrvati ustvrde da su smučarska velesila zbog Janice Kostelić). S druge strane Hrvati IMAJU značajnu tenisku tradiciju... koja seže i pre svetskog rata i kojom se malo koja zemlja njihove veličine može pohvaliti. Pozdrav.

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

Copy-->paste za komsije cro:

Kad je poslednji put neki hrvatski teniser osvojio GS??
Odg: Hm, davno je to bilo...
>Zimonjic 2X Wimbledon, Nole AO...i bice ih jos...
Jel Hrvatska ikada imala teniserku na prvom mestu wta liste??
Odg: I ja pitam gluposti...
>>Ana i Jelena...obe prve... p.s. mi smo jedina drzava uz Ameriku i Belgiju cije su teniserke zauzimale istovremeno prvu i drugu poziciju na wta listi...
Kada je poslednji put neki hrvatski teniser osvojio neki jaci turnir, tipa masters 1000 i sl???
Odg: Ah, davno je to bilo...
>Kad se samo setim Novakovih trijumfa na IW, zavrsnom mastersu u Sangaju, Rimu...
Kada ste na jednom GS kao nacija ostvarili dobre rezultate???
Odg: Ni toga bas ne mogu da se setim..
> Npr AO 2008 Novak i Zimonjic titula, Ana finale, Jelena SF...


Tisina molim...
(To nisam ja, to je moja shauma, 12. oktobar 2009 00:49)

mate mišo

pre 14 godina

(Ženevljanin, 12. oktobar 2009 11:55)


Prof. dr. Ženevljanin :) Baš mi je drago čitati Vaše komentare.


Sve je rečeno ali ja ću ipak kao Hrvat (teška srca :)) priznati da je TRENUTNO Srbija mnogo uspješnija što se sporta tiče. Ovo je uvjerljivo najslabija godina što se naših sportskih uspjeha tiče otkad postojimo kao država, i sutra vaši mladi 'fudbaleri' imaju lijepu šansu da ju do kraja 'začine'.

Milos

pre 14 godina

Srbija Srbima. :DDD And helps storm from Ovcara,Osijek,Skabrnja,Bosanska Krajina,Lovas,Zapadna Slavonija,Split,Dubrovnik,Morinj,Zagreb, itd. :DDD

Alen

pre 14 godina

Srbi nemojte se zivcirat ja sam samo jedan iskren covjek umjesto ovakih komentara ''xDDDD Mnogo ste smesni'' recite nesto pametno demantirajte ono sto sam reko recite da je Janica Kostelic Srpkinja,Njemica nesto u tom stilu da nam je Obama dao broncu na svjetskom da se Vatikan urotio .... Voli vas vas Alen

zoran

pre 14 godina

purger, 12. oktobar 2009 16:39

Slazem se sa tvojim vidjenjem.
Lepo si to zapzio. Nedostaje Cilicu takticnost. Udara jako, to je tacno, ali kada taj stil zakaza - nema odgovora. Inace Cilic je fantastican talenat i to covek treba da prizna. Nije to bio lagan mec za Novaka, niposto. No, naucio je da igra i glavom. To je kvalitet.
Meni je zao da Ancica toliko bolest muchi. Steta. Sjajan talenat.

Dzony

pre 14 godina

Kao sto sam rekao ima normalnih Hrvata ali ima i pacijenata Febo Zg,Alen itd.Samo da napisem jesi cu ti za ti Nenada Perunicic tri puta najbolji igrac sveta,Dragasn Skrbic najbolji igrac sveta i pivot,Najbolje krilo Milosavljevic pa Blazo Lisicic,Jovanovic itd.Djokovic je odigrao svetski za 4-0 protiv Cilica.

Marko

pre 14 godina

A primetio sam da Hrvati pisu napamet, cesto netacne, i stvari koje nemaju veze sa mozgom. :DDD Ono sto ste osvojili u Sfrj to vam je.I da ima dosta slucaja za nadlezne institucije.NEMOC.Mora da je zbog toga sto nas je 2,5 vise.I zapamtite uvek u svemu cemo vas pobedjivati i bti bolji od vas i tu nista nemozete da promenite.I uvek cemo biti veci,lepsi,bolji ,jaci,duhovitiji I pametniji.JEr nas je i 2,5 vise od nas.

art

pre 14 godina

Sto se tice tenisa i jedne ulice u Splitu evo malo statistike.
Djokovic vs (Ljubicic, Ancic, Karlovic, Cilic zajedno) ima skor 14-3
Znaci kvalitet a ne kvantitet. Zao mi je samo sto nije igrao u eri Ivanisevica pa da i njega posteno isprasi. Da ne pominjem istu (dosadnu) hrvatsku skolu tenisa gdje se sve svodi na servis i nista vise.

qwe

pre 14 godina

Vidim dobacuju sa strane da "nemamo tenisku tradiciju"

:)

Monika Seles - prva teniserka sveta
Ana Ivanovic - prva teniserka sveta
Jelena Jankovic - prva teniserka sveta
Boba Zivojinovic - prvi dubl igrac sveta
Nenad Zimonjic - prvi dubl sveta (aktuelni)
Janko Tipsarevic - prvi junior sveta

Najbolji srpski teniser (a mozda i sportista) svih vremena Novak Djokovic spletom okolnosti jos uvek nije medju ovim drustvom
Ali kada u jednom igracu saberete monikinu upornost, anin forhend, jelenino kretanje, bobin servis, zimonjin volej i tipsin talenat dobicete teniskog genija kakav je Novak Djokovic

Hvala, dovidjenja

purger

pre 14 godina

jednostavno ne vjerujem.Svaka čast realnom SRBINU -nick-ženavljanin.jedino je on napisao točno onak kak i stvari jesu.tema je ćilić-nole a ne hrvati -srbi.Nisam baš zadovoljan uspjesima hrvatsih sportaša a vidim vi se naslađujete ali isto tako kad na SP-u popijete pet komada očekujte invaziju hrvata na ovaj site.Gore navedeni je dobro rekao koliko hrvata ovdje toliko srba na indexu.Vratimo se na temu.Tko god je gledao finale vidio je da je Ćilić dominantniji od Novaka ali isto tako priznajem da je Nole puno pametniji igrač od ne samo ćilića već svih tenisača.da netko u meču može toliko puta mijenjati stil igre odlika je velikh igrača.Ćilić tuče kao konj i kad je Nole vidio da mu ne prolazi takva igra odlučio je umrtviti igru laganim prebacivanjem sve do trenutka kad eksplozivnim udarcem napravi winer.To je odlično radio a i znao je čekati Ćilićevu grešku kojih je bilo jako puno.Volim Ćilića strašno ali opet čestitke đoletu.Pozdrav svima

GoranSD

pre 14 godina

@ Ženevljanin

Vidim imaš još uvek živaca da pišeš :)
Čisto istine radi, malo si preterao u "objektivnosti". Boba, Viktor i Janko su bili bolje plasirani nego Franulović. Boba je rezultatima i trajanju bolji od Karlovića , pogotovu kada se dodaju rezultati u dublu. Zaboravili smo i Zimonjića. Novak je ipak već sada najbolji teniser sa ovih prostora, sigurno kompletniji igrač od Ivaniševića a Monika ima težinu svih njih zajedno i preko toga.
Sve sam to rekao istine radi i zbog samih tenisera. Inače sa ovih prostora nije bilo mnogo uspešnih tenisera i ne može se reći da je u pitanju neka velika teniska tradicija. Sve su to bili manje više incidenti. I još uvek je tako mada postoje neki mladi koji dolaze ali šta će od njih biti...Onda taj incident malo povuče neke klince, počne o tom sportu više da se priča, malo više i ulaže ali o sistemskom radu ni govora. Ovde se i dalje najviše priča o fudbalu koji je možda i najmanje vredan od svih ovih sportova. Jeste bili su Hrvati jednom treći i Zvezda prvak Evrope i šta dalje....
Nego da ikoristim priliku da te pozovem na http://www.svettenisa.net/site/

Zorica

pre 14 godina

Alene, srce, ne sekiraj se toliko. Uvek ima šanse i za Vas. Samo treba malo da se umirite, sačekate, a za to vreme Srbi će igrati i pobedjivati. A vi: gledajte i učite. Možda će vam jednog dana uspeti! Srećno!

GoranZg

pre 14 godina

Alene ni Srbija nema stanovnika kao Kina pa je svejedno bolja u nogometu, košarci,... Pa i slovenaca ima upola manje nego hrvata pa idu na SP u Afriku tako da to i nije neki argument.I nisu svi u tih 10.000,000 koje si naveo srbi.I Hrvatska bi imala bar par miliona stanovnika više da nije imala vlast u ww2 kakvu je imala i da u novijoj povijesti nisu građani "dobrovoljno" otišli.
Ako razumiješ što je pisac htio reći...

zemun_grad

pre 14 godina

Pa mogli bi i mi da se bacimo na pracenje hrvatske reprezentacije a i takmicara u individualnim sportovima - vidite kako oni prate nas ? Podjednako kao i svoju a neki verujem vise nase sportiste od njihovih , pomislicu da su iskompleksirani . Fudbalski transferi totalno nerealno placeni za Corluku rupu za koga je Vidic izmislio odbranu i koji sada vredi kao svi nabrojani , Modrica dobrog tehnicara ali fizicki inferiornog za iole jaku ligu , a tu je i famozni Eduardo takodje dobar tehnicar ali krhkih kostiju - na stranu to sto nije njihove gore list ...

Monk

pre 14 godina

Kako su ovi Hrvati smesni kao nacija... :DDD NAravno dda se racunaju svi uspesi kao i oni sa Crnom Gorom. :DDD I to se ne razdvaja i ako je 95 posto bilo igraca iz Serbije.:DDD Mnogo ste smesni.

Alen

pre 14 godina

@Svima

Nogomet ste poceli igrat juce do tad smo mi bili na svim svjetskim natjecanjima osvojili broncu bili jedno vrjeme 2. reprezentacija svjeta niti jednom nas niste prestgli na FIFINOJ ljestvici niti jednom

Kosarka Kresimir Cosic i Drazen Petrovic su najveci kosarkasi koje je europa imala to su rekli Ameri ne ja ja ih samo citiram da nespominjem sad Kukuca koji je igro za najvecu momcad koju je svjet imao

Tenis dok smo mi osvojili Wimbledon, Roland Garros,Davis Cup vi niste imali nista doso je Nole osvojio AO i vi ste odma sila pa kako to ? vi danas imate Noleta i nikog vise mani se Troickog i Tipsarevica to nije klasa za jednog Karlovica niti ozljedenog Ancicia a bome niti starog Ljubu a Cilica necu niti da spominjem mi smo imali 2. igarca vi niste Ljubo je bio 3. ko i vas Djokovic prije Djokovica 20 god nista a onda u dalekoj povjest ste imali Zivojinovica koji nije uso medu prvih 17 i vi ste sila ajde nemojte me nasmijavat, zenski tenis spominjes kolko imate GS naslova 1 mi isto jedan Majoli osvojila Roland Garros u finalu dobila Hingis o cemu pricate Ivanovic Ana nije vidila pobjedu po godine a bome niti Jelena ne blista

Skijanje Janica Kostelic a i sada imamo 3 skijasice koje su u u prvih 20 Ivica Kostelic medalja na olimpijadi samo jedna obitelj Kostelic ima vise medalja nego Srbija i Crna Gora u povjesti btw sta nam vise treba od Janice Kostelic najvece skijasice svih vremena sta bi jos trebali neku bolju od Janice pa da smo za 2 klase bolji od svih ?

Rukomet 8 medalja od 94. Svjetsko prvenstvo, Lino Cervar najbolji svjetski trener, Ivano Balic najbolji svjetski igrac vi igrate to uopce ?

Atletika Blanka Vlasic svjetska prvakinja,srebrna na olimpijadi uz Isinbajevu najbolja atleticarka u zadnje 2 god, Filip Ude srebrni na olimpijadi itd.... di su vasi atleticari ?

Uglavnom bolji smo u svim sportovima a ima nas samo 4.5 milijuna naspram vas 10 imali ste i Crnu Goru i Kosovo i opet smo bili bolji bolji cemo uvjek biti ponavljam jedna Hrvatska obitelj Kostelic ima vise olimpijskih medalja od cjele Srbije kako to ? Jedna ulica u Splitu ima vise top 10 tenisaca nego cjela Srbija Pilic,Ivanisevic,Ancic .... to su sve cinjenice vi uzimate rezultate kako vama pasu posto povjest nemate kad Federer izgubi od Djokovica brisu se svih Federerovih 15 GS naslova i Djokovic je bolji di to ima ? Da sad pobjedite Brazil u nogometu vi biste bili najbolju u povjesti iako Brazil ima vise osvojenih prvenstava nego vi sudjelovanja, tuzno.

boban,nis

pre 14 godina

Glupo je ovo uporedjivanje i prepucavanje ko je bolji,al evo za tri godine koliko smo samostalni smo postigli toliko uspeha u svim sportovima da jedini u Evropi mozemo da se uporedjujemo sa trenutno naj jacom sportskom silom Spanijom.
Komsije trenutno se ne mozete uporedjivati s nama,jer vas je i jedna malena Slovenija prestigla i u kosarci i u fudbalu.

Branko

pre 14 godina

Sta moze da se kaze izuzev BRAVOOOOOOO MAJSTOREEEEE!Samo napred i glavu gore. Nadal je blizu njegove karijere zbok "osetljivih kolena" pogotovu na trvdoj podlozi. Federer igra dobro ali je on pri karju njegove karijere. Ovo je tvoja sansa da polako krenes ka vehu ATP rejtinga.
Jos jedno, cestitam i svaka cast.
Btanko (Teniser) iz Amerike

tales

pre 14 godina

Jesam Srbin, ali se stidim Srba koji se kao mala deca prebrojavaju sa Komsijama ko je kada u kom sportu bio bolji, pa josi ko ima kakva krvna zrnca. Blam!!!

Goran

pre 14 godina

ma zaki ne vrijedi njima govorite. Zato samo kad se Srbija jednom plasirali na SP u nogometu,pocima jos vece brusanje. Pa covjece oni misle da su bolji od nas, a mi imamo 3 mijesto, bili smo na svakom natjecanju zadnjih 10 godina, samo 2000 ne, i imamo 2 cetvrtfinala, oni su samo 1 kao Srbija bili, ee samo kao Srbija i to 2006. Ona 2 puta s njihovom bracom Crno Gorcima i dobili 6-1 i 6-0. I onda kad smo mi hararali oni se brkaju imamo bolje igrace. Isuse svasta!

Pa samo jedna Janica Kostelic ima toliko zlata, da niti svi Srbi skupa zajedno nju ne mogu dostici. Ima vise od 3 olimpijska zlata, koliko svjetska, svjetski kup. Zeni dosadilo i zavrasila karijeru s samo 25 godina.

Pa oni se hoce i da konkuriraju u Borilackom sportu


SRbi samo jedno; ''Koliko je netko medalja osvojio, se najbolje moze viditi na najvecem natjecanuu to su OLIMPIJSKE igre, skoro svi sportovi su tamo. Ajde recimo od zadnjih 16 godina, Atlanta(96), Sydney 2000, Athena 2004 i Peking 2008, pogledaj te tko je uvijek imao vise medalja. To je bila HRVATSKA! To sve govori, zato jedno veliko pssssst

Partizan iznad svih!

pre 14 godina

@Goran
E sa tim stalnim potenciranjem "Crno Goraca" (uzgred pravilno se pise "Crnogoraca") ispadate jos veci kompleksasi...Niko bre njihov ucinak ne umanjuje, ali je njohov udeo u tim uspesima bio realno vrlo mali...A i da nije, to zvanicno racuna kao rezultat Srbije!Shavtite to, vec jednom!Istina boli...

Zmija

pre 14 godina

Trebali ste napisati u tekstu Srbin Novak Djokovic pobedio Hrvata Marina Cilica. Ovako svi znaju da je Marin Hrvat, a neki ne znaju da je Novak Srbin...

GoranZg

pre 14 godina

Dragi Alene, vidim da grizeš tastaturu od muke pa ne vidiš činjenice...
Skratit ću maximalno i nabrojati samo kolektivne sportove da ne ispadnem kao Fidel Castro:

1. Nogomet
Dinamo najuspješniji klub u regiji??? Kad se pozivaš već na objektivnost i rankinge onda pogledaj službeni ranking Dinama u odnosu na Zvezdu i Partizan. Međusobni omjer srpske i hrvatske reprezentacije ide debelo u korist Srbije (pogotovo mlade, da ne nabrajam medalje). Na fifinoj ljestvici nakon kvalifikacija će i za seniore ranking biti u korist Srbije. Što se tiče vrijednosti igrača u eurima pogledaj službenu vrijednost reprezentacija i bit će ti sve jasno(srbija 168 mil. eura, hrvatska 135 mil. eura) a i razlika će biti veća zbog kvalificiranja na SP odnosno nekvalificiranja)... idemo dalje...

2.Košarka
O ovome mislim da nema potrebe razgovarati. Povijest, sadašnjost, budućnost... Medalja ko u priči, ponajviše zlatnih, svjetskih, evropskih... Mislim da na beogradskom aerodromu piše: Dobro došli u zemlju košarke! idemo dalje...
p.s. Cibona redovno tuče srpske klubove??? NLB ko osvojio ono? Euroliga? 8 najboljih? Tko? Cibona? Ne!! :))

3.Rukomet
Svaka čast! Odbojka možda?

Pošto vidim da se ovdje trpaju i ženska skakanja i bacanja na leđa pod najpopularnije sportove moram napomenuti da u Srbiji ima masa pojedinaca za koje ne znaš a vjerojatno bi i boćanje bio najpopularniji sport na svijetu da je kojim slučajem Hrvatska prva u tome..

Goran

pre 14 godina

Srbi? Zasto ne spominjete Crno Gorce u tim uspjesima, vi nista sami niste osvojili. Zasto ignoriranje Crno Goraca? Kad se radi o tim malim uspjesima samo Srbija. Aaaaaaaloooo gdje je Crna Gora? Sami ste u vaterpolu i kosarci ove godine prve 2 medalja uzeli, to se moze dati na konto Srbiji

Mozes misliti s 2 zemlje, ste ipak daleko losiji od nas, pogotovo u individualnim sportovima

Skeptik

pre 14 godina

Stvari su veoma jasne:

VATERPOLO: Srbija sampion sveta, Hrvatska treca.

KOSARKA: Srbija vicesampion Evrope, Hrvatska sedma u Evropi.

ODBOJKA: Srbija 5 u Evropi, Hrvatska se nije ni plasirala.

RUKOMET: Srbija 8 u svetu, Hrvatska 2 na svetu.

FUDBAL: Srbija se plasirala na SP, Hrvatska najverovatnije nije.

Ovo su cinjenice. Da se odmah razumemo uspesi su kao i neuspesi sastavni deo sporta. U ovom trenutku Srbija ne samo da je USPESNIJA od Hrvatske nego je zajedno sa Spanijom NAJJACA zemlja u Evropi u kolektivnimo sportovima. To je cinjenica sto ne znaci da sutra nece biti obrnuto. Zato komsije vise vezbajte i trenirajte jer uvek postoji sledeca sezona.

zagi

pre 14 godina

sad vi nabrajate i brojite krvna zrnca. Pa kad ste vec poceli brojit krvna zrnca pa kaj bi trebali reci za partizan 50-1h godina, Bobek, Čajkovski, Zebec, idemo dalje, Zvezda i Prosinečki, idemo dalje, tko je bio kapetan Partizana kad je osvojio Kup prvaka u košarci?

Ajmo sad od klubova poceti:
Košarka: Jugoplastika 3 puta prvak Europe, Cibona 2 puta.

Rukomet: Partizan Bjelovar prvak europe, Badel Zagreb prvak europe.

Vaterpolo: Mladost 7 puta prvak europe, najtrofejniji klub na svijetu.

nogomet: Dinamo, 1967. godina kup Uefa, par godina prije finale kupa uefe(nemojte podcijenjivat taj kup jer su jake ekipe bile u tome,npr. Barca i Juve).

Glupo mi je spominjati indivudalne sportaše pa reći da smo šampioni u tenisu, to sve ovisi o pojedincu, niste vi izmislili tenis ili plivanje zatko kaj Čavić i Nole trenutačno razvaljuju,al kad me već povlačite za neku stvar, evo par naših sportaša iz novije povijesti:
Janica Kostelić- najbolja skijašica svih vremena
Blanka Vlašić-skok u vis, 2. rezultat svih vremena u nadi da bude i najbolji rezultat svih vremena.
Kaj to znači da smo mi izmislili skijanje i skok u vis?

Reprezentacija:
u košarci ste bolji definitivno, to priznajem, otkad nema Dražena, mi smo u banani. Al mi smo jedina ekipa koja je vodila protiv jedinog pravog dream-teama ikad,u Barceloni.
Nogomet:
mi imamo 3. mjesto iz Francuske, rijetko kad se izbrukamo kao vi 2000. protiv Holanđana i prošlo prvenstvo protiv Argentine, od samostalnosti, samo ste nas vi zeznuli da idemo na veliko natjecanje. Na ostalima smo bili.

Vaterpolo: tu ste bolji,svaka čast.
Rukomet: ono kaj je Brazil u nogometu, Ameri u košarci, to smo mi u rukometu. imate par medalja sa velikih natjecanja,a ja mogu nabrojat natjecanja na jednu ruku s kojih nismo donijeli nekakvu kolajnu.

Da se razumijemo, ovo vaše debilno brojanje krvnih zrnaca, čiji je deda fuka.o neku hrvaticu/srpkinju, kakve to ima veze? Pa netko nastupa za Hrvatsku a netko za Srbiju, kaj bi trebali reći za Ivicu Kralja? Ja ga smatram Srbinom, nastupa za vašu repku, tak je odlučio bez obzira kaj su mu oba roditelja Hrvati. Ili za Mihajlovića kome je stara Hrvatica.
U košarci ste vi jači, u rukometu mi, nogomet nam je opčenito loš, a vaterpolom se bavimo mi,vi, mađari i crnogorci tak da nema baš konkurencije. A za pojedinačne športove,je debilno radit usporedbe.
Pozdrav svima iz ZG-a!

Ženevljanin

pre 14 godina

Vidim da se otišlo daleko u međusobnom srpsko-hrvatskom navijačkom ratu... a u svakom ratu, rečeno je odavno, prvo strada istina. Pošto sam Srbin, mnogo mi više smeta srpsko busanje u junačke grudi (kao što mi više smeta kad moja deca prave nepodopštine nego susedska). Reći ću ukratko: Komleksi su vrlo ravnomerno raspodeljeni između naša dva naroda; ovde se mnogo više vide SRPSKI kompleksi (jer na B92 ima mnogo više Srba). Da nema tih srpskih kompleksa ne bi se desetine i desetine naših komentatora bavilo hrvatskim reagovanjioma na srpske sportske pobede, zar ne? Drugo, upućuju se često (neučtiva) pitanja Hrvatima "šta ćete vi ovde, na srpskom sajtu?". Za vašu informaciju, na hrvatskom Indexu ima veliki broj Srba... koji vrlo često provociraju domaćine koristeći svaku priliku da im natrljaju nos nekim srpskim sportskim uspehom ili hrvatskim neuspehom. Realno gledajući, Srbi i Hrvati su u proseku podjednako dobri sportisti; mora se takođe uzeti u obzir i to da je Hrvata dvostruko manje. Tenis? Ne počinje istorija od Novaka, Jelene i Ane; do njihove pojave Hrvati su bili bolji u obe konkurencije (sa izuzetkom fenomenalne Monike Seleš); naše dve devojke su preokrenule ukupan bilans u ženskom tenisu u našu korist. U muškom - Hrvati su (uprkos Novaku) postigli bolje rezultate. Da ne govorimo o tenisu pre II sv. rata, pomenuću samo sledeće igrače: Pilić, Franulović, Ivanišević, Ljubičić, Ančić, Čilić, Karlović. Sa izuzetkom Đokovića, nijedan naš teniser (ni Boba Živojinović) nije nikad bio toliko visoko rangiran kao pomenutih SEDAM hrvatskih tenisera. To su činjenice, ali je najbolje ne baviti se preterano ni susjedima ni komšijama, a naročito ne likovati kada im "crkne krava". Kravlje ludilo je zarazno... kao i navijačko.:-)

pinkerton

pre 14 godina

A i ovi moji nisu ništa bolji, kad krenu s prebrojavanjem uspjeha, pa 'ko ima više medalja i ne znam čega...jaaaao što ste naporni!
Njima ista poruka; get a life!

vesna

pre 14 godina

Koliko šabana na jednom mestu- za nepoverovati!Pa ljudi radujte se. Obojica su postigla izvanredne rezultate i ne opterećuju se glupostima kao što je nacionalnost. Svojim se ponosim, a tuđe ne vređam!

Goran

pre 14 godina

Bonevicijus? Kako mozes vas i nas sporediti u sportu

Individualni sportovi? Pa tamo samo jedan Janica Kostelic ima vise medalja, nego svi Srbi skupa zajedno. Ima toliko olimpijskih, svjetskih zlata, da ih zenska ne moze da broji, koji to Srbin ima? De mi nabroji jednog Srbina, ili Srpkinju koja to ima? NITI JEDNA! Mozes bolje brojiti sve Srbe skupa zajedno i neces doci do toliko medalja. Pa i ove godine je Blanka Vlasic 2x postala svjetska prvakinja, koji to Srbin ili sprkinja ima?

Rukomet? Covjece, tu imamo sve ste se moze osvojiti. 2x OLIMPIJSKI pobjednik, svjetski prvaci, i tih ostalih medalja, koji niti jedan sprski timski sport nema. NITI JEDAN! Tenis? i tu imamo vise trofeja nego vi. DAVIS CUP, WIMBLEDON, ROLAND GARROS, i vi to imate, ali nemate DAVIS CUP. Nogomet? Covjece, mi smo bili 3 na svijetu, a vi sta ste napravili? Nitko vas uopce ne poznaje sto se tice nogometa. NITKO! Vi se samo sramotite s 6-1 i 6-0. A mi? u zadnjih 10 godina, smo samo promasili 2000 i evo sad 2009. Imamo 3 mijesto, 2 cetvrtfinala, a sta vi to imate?

Pa pogledaj malo tko ima vise medalja na OLIMPIJSKIM Igrama. De malo se vrati u Atlanu, Sydney, Athenu i Peking. Pa pogledaj onda covjece, stalno imamo vise medalja od vas. Da u drugim individualnim sportovima niti ne govorim. Tamo su nasi bogovi za vas, vi nikog nemata. Atletika kod juniora, mozes nabrojiti(1 medalju) p i plivanju imamo vise medalja, kad su Milos Milosevic i Gordan Kozulj osvajali medalja, vi ste mislili da je voda crna.

Reprezentacija vam u nogometu nista ne znaci. SVASTA

Sneža

pre 14 godina

Ljudi, pustite ih!
Glupo je prepirati se sa "DRAGIM KOMŠIJAMA". U prilog tome: dovoljno je poslušati samo njihove sportske komentatore (nebitan je sport) pa da se čovek zapita GLEDA li ISTO što ovi komentarišu-"KOME VIŠE VERUJEŠ?MENI ILI SVOJIM OČIMA?"
Ignorišite njihove komentare ovde (to najviše boli)i pustite ih da žive u LIJEPOJ NJIHOVOJ... BAJCI.

Goran

pre 14 godina

@Mare

Ajmo sa cinjenicama ocemo a ?
Kazes bolji ste u svim sportovima ajmo polako:

Nogomet

Mi smo od osamostaljenja bili na svim velikim natjecanjima svjetskim i europskim prvenstvima vi ste bili jednom tocnije u njemackoj 2006 prosoli ste gore nego Gana, mi smo osvojili broncu, bili 2. reprezentacija svjeta iza Francuske, sada smo 9. uglavnom ispred vas smo svih 20 god u nogometa po Fifinoj ljestvici ne po tamo nekoj Marinoj Jovinoj nego Fifinoj,mi smo imali jednog Sukera 2. igraca svjeta koji je igro u Realu, Arsenalu.... Prosineckog - Barcelona,Boban - Milan itd.... i sad nas najplaceniji igrac je skuplji od vaseg vasi transferi neprelaze milijun eura nasi Modric 25 milijuna, Da Silva 15, Corluka 14 itd.... Dinamo je daleko najuspjesniji klub u regiji, nasi treneri su svjetski poznati budali dosta idemo dalje,

Tenis

Do 2007 smo imsli 6 igraca u top 10 vi nijednog, osvojili smo isti broj GS naslova ali mi imamo Davis Cup i 4 naslova svjetskih prvaka, koji ste tek prvi osvojili nedavno protiv jake njemacke predvodene mladim Sithlerom od 35 god,imamo 2 olimpijske medalje vi jednu, u 20 god isto ko u nogometu nijednom nas niste prestigli na Svjetskoj listi dakle o cemu ti pricas jeli ? Idemo dalje

Kosarka

Samo treba reci Kresimir Cosic, Drazen Petrovic, Dino Rada.... Michael Jordan je reko za Drazena da je najveci kosarkas svih vremena koji je igro u NBA ligi da nije bio iz Amerike, mora da MJ nema pojma xD Cibona redovito vec 4 god tuce vase klubove, nasi treneri su kao i u nogometu svjetski priznati nedavno Mirko Novosel primljen u kosarkasu kucu slavnih idemo dalje

Rukomet

Mislim samo cu citirat precjednika svjetskog rukometnog saveza ''Hrvatska je rukometni Brazil'' za vas su i Makedonci velicine sto smo se uvjerili nedavno u Hrvatskoj na svjetskom idemo dalje

Skijanje

Janica Kostelic najveca skijasica svih vremena dobitnica Lauresu ako uopce znas sta je to cisto sumnjam idemo dalje

Plivanje

Isto kao i u tenisu nemate nikakvu povjest posto ste prvog plivaca dobili nedavno a mi imamo vrhunske rezultate 20 god od Kozulja,Draganje,Sanje.... idemo dalje

Borilacki Sportovi


Mate Parlov,Stipe Drvis svjetski prvaci, Zeljko Mavrovic bokso za titulu protiv velikog Lewisa,Mirko Filipovic jedan od najvecih boraca svih vremena di ste vi uopce ? idemo dalje

Atletika

Dovoljno je reci Blanka Vlasic uz Isinbajevu zadnje 2 god najbolje svjetska atleticarka ti spominjes vase juniore :) idemo dalje

Eo to su najpopularniji svjetski sportovi kad se pogledaju svi rezultati daleko smo bolji u svakom navedenom, negelda se nista od juce gleda se i povjest koju vi uopce nemate u nijednom od navedenih pojavili ste se jucer i odma bi na tron neide to tako, i nemojte molim vas da se brukate sa drugim sportasima poput Selesove itd.... ona nema veze sa Srbijom ona je medalje osvojila za Jugu znaci i za nas posto smo i mi bili dio te tvorevine ako se nevaram ali mi imamo ponos i nju nespominjemo jer je odabrala Ameriku, na sta ste vi spali da ljude koji su vas se odrekli pred cjelim svjetom svojatae u svoje, tuzno.

Eo jos jedan citar precjednika Svjetskog Olimpijskog Saveza ''Hrvatska je daleko najveca sportska nacija uzeci u obzir broj stanovnika''
(Alen, 11. oktobar 2009 20:58)






Eh Alen Svaka cast. Onaj Srbin hoce da nas sporedi u borilackim sportovima? ajooooj isuse, stvarno nenormalno. ili onaj u streljastvu hehe! I individualnim sportovima ima samo Janica Kostelic sama vise medalja nego svi Srbi skupa zajedno haha. Onaj hoce da svoj ''fudbal'' sporedi s nasim. A reprezentacija im skoro nigdje nije bila niti na jednom natjecanju, ili kad su bili dobili 6-0 i 6-1. Patrick Kluivert se jos uvijek trese od smijeha, kad kazes Srbija. Ali Srbi? Zar ste zaboravili poraz u Beogradu 1999 s 2-6? to nekako malo spominjete, kad ste dobili od nas 6 komada?

Rukomet? Ma to niti ne treba sporediti. Samo tu imamo vise medalja, nego skoro svi Srpski kolektivni tim skupa. Ee 2x olimpijski pobjednici, svjetski prvaci, i jos srebrnih i broncanih, de mi spomenite koji srpski tim to ima? AUCH velika tisina

Tenis: Goran Ivanisevic Wimbledon, Iva Majoli Roland Garros i IMAMO DAVIS CUp, a vi? Roland Garros i Australian Open(gotovo). Znaci opet smo bolji

Atletika? Tu ne treba nista govoriti, samo Blanka Vlasic sve pokazuje. Srbi? Gledat ce te vi nju jos, jer je jos vrlo mlada ha ha ha. Znaci jos vise medalja ce doci.

Borilacki sportovi? Ma tu nema nista govoriti. Zeljko Mavrovic, Stipe Drvis, Mirko Filipovic, i ako hocete Mate Parlov, i da ne zaboravim Branko Cikatic. EEEEH BRANKO CIKATIC? legenda borilackih sportova. Njega sporediti s tim nekih srpskim amaterima je KATASTROFA. Gdje su vam borci u K-1? MMA? Strikeforce? Mi: Mirko Filipovic, Zelg Galesic, Goran Reljic i tako dalje. Tawkwondo? Mislim da je tu suvist govoriti.

U individualnim sportovima, nam NISTA ne mozete.

Vaterpolo? Pa evo ga osvojili ste svjetsko prvenstvo ove godine, ali mi smo to vec imali. NE SMIJE SE nabrajati uspjesi s CRNOM GOROM

Mogu vas nesto pitati: ''Zasto vi ignorirate CRNU GORU u uspjesima'' pa ljudi vi ste bili s Crno Gorcima, i one male uspjeha prepisivate vama. Gdje su tu Crno Gorci? Kako ste se razisli s njiha, sport vam je onoj stvari. Evo sad vam je vaterpolo pobjedio(to se moze reci, SRBIJA Je to ucinila)

To ti je isto kao da mi idemo skupa s Madarskom i nakon 10 godina, ono malo uspjeha sve nama pripojimo. OGROMNE uspjeha sto smo ostvarili, smo SVE SAMI uradili. A znate koliko nas ima? 4,5 miljuna, a vas 10 miljuna? ili vas je bilo 12?

Po broju stanovnika smo mi NAJJACA sportska nacija u Europi.

pinkerton

pre 14 godina

Bože Srbi, što ste iskomplexirani pa to nije normalno! Čilić odigra tjedan života, Razvali Nadala i u finalu izgubi od boljeg (malo li je?) a vi se tu ložite. Evo tu neki pacijent misli da naš Sportklub fintira smetnje pri dodjeli pehara:))))
A drugi lik kaže da index.hr ruši sam svoj server zbog matcha.
Ovdje su vam ljudi uglavnom ponosni na malog i na to kako je odigrao turnir..što se tiče Noleta, za njega ionako skoro svi navijaju kad ne igra protiv naših...ljudima je drag i simpatičan..
A vi komplexaši; get a life!

svi (ni)su isti

pre 14 godina

Svaka osoba na svetu prvo treba da bude covek / zena a tek onda ono cime se bavi. Mnogi lekari nisu ljudi, mnogi inzenjeri nisu ljudi a i mnogi svetski teniseri mi lice vise na bezemocionalne robote. Djokovic mi se dopada sto je, bar do sada, prvenstveno covek. Uvek je korektan, uvek spreman da se nasmeje. Ja njegove rezultate vise ni ne gledam, samo uzivam u igri i dogadjanju na terenu, cak i kad izgubi. Naravno, vise volim da pobedi, kao ovo sad, ali mi nije presudno. A ovo merenje sa Hrvatima "ciji je duzi" me bas briga.

SRBIJA BRE

pre 14 godina

Auuu komsije kakav sprotski vikend za vas? Boli a? Treba im pustiti sve komentare danas ono da bar imaju neku utehu.
BRAVO NOLE!

Zlatko Todorović

pre 14 godina

Uspeh neke nacije u nekom sportu zavisi, po meni, od nekoliko faktora:
1. Broja stanovnika
2. Masovnosti bavljenja sportom
3. Popularnosti sporta
4. Ulaganja u sport

Naravno da brojčano veće zemlje imaju veće šanse da odgaje veći broj dobrih i vrhunskih sportista, mada to zavisi i od sturke, ranijih godina, kada su školske sekcije bile obavezne za sve nastavnike i profesore u školi, imali smo i veći izbor sportista, pa čak i u šahu, u kojem veći dugi niz godina, sem Alise Marić nemamo vrhunskog predtavnika. Sada to nije slučaj, sve se zasniva na upornosti roditelja i njihovoj materijalnoj podlozi. Država koliko ulaže u sport, dobro ga i imamo. Predpostavljam da je slična situacija i u Hrvatskoj. Tako da mi ovakva prepucavanja liče na onu izreku: Smejala se koza ovci, da joj se vide si*e. Neka vam samo posluži kao primer ulaganja države u sport, posluži Slovenija: svi sportovi su im u ekspanziji, videli ste košarku skoro, fudbal isto dobro napreduje, verovatno će i ostali sportovi. A kolicka je zemlja. Ako tako nastave, pola stanovništva će im imati po neko učešće na vetskim i evropskim prvenstvima.

Dusan

pre 14 godina

Prosinecki nikada nije igrao u Barceloni.Samo jedna kratka i tuzna epizoda u Realu.Suker je vecinom bio Mijatova rezerva u Realu i njega se u Spaniji vise niko neseca. Nije ga cak bilo ni u i finalu kupa sampiona.Boban je bio samo sljaker,a ne zvezda Milana...
Uzmimo u obzir ko trenutno igra u najvecim evropskim timovima poput Manchestera,Chelsea ili Intera...Cast izuzetku Dalmatincu,ovaj Brazilcu, gospodinu Eduardu.
Neznam po kome osnovu nam oduzimate Moniku?Jeste devojka je Madjarica iz Novog Sada,iz Vojvodine,iz Srbije...koja je najvece uspehe postigla pod Jugoslovensko zastavom.Ako uzmemo isti nacionalni kriterijum pola vasih sportista poput Drazena(100%),plivaca Milosevica,Kukoca(50%) i drugih,bih zavrsili kao nase a ne vase zvezde.
Biti treci je sjajna stvar za tako malu drzavu oblika banane,ali je to ipak trece mesto i ne moze se porediti sa Zvezdinom evropsko i svetskom titulom.(Ovo mi ko Grobaru najteze pade.Uhh,izgubih volju za pisanjem.)

cinik

pre 14 godina

citam ove komentare i ne mogu da verujem koji ste svi vi likovi. ljudi bi rekli "get a life" a ne da se palite na neke tamo tenisere koji se ubijaju od kinte a vi se grchite svi za par stotina evrica ili eurica i ovde se lomite i trosite dragoceno vreme da nabrajate ko je bolji u kom sportu kao da je to bitno.strasno! necu da nastavim imam pametnija posla ciniti....

Bonevecijus

pre 14 godina

Mnogo si gluposti i smesnih stvari napisao kapiram da ti je kompleks veliki evo ti malo da uzivas.Evo sad cu i ja nesto da napisem.

Fudbal
HAHAHAHHA Pazi ti ovo „Bili smo druga reprezentacija svet iza Francuske“ A bili ste treci..Nista smesnije o fudbalu nisam cuo.Alo decko ozbiljan problrem imas sa mozgom.Prvo Crvena Zvezda Evropski i i Svetski Prvak ono sto vi nikada neceta da osvojite.Drugo Alo decko prosle godine je Zigic presao u Valensiju za 20 milki,Sulejmani u Ajaks 16milki najveci transfer u istoriji Holandskog fudbala,Ivanovic za 12 u Celsi.I pre toga ogromni transferi milosevica,Stankovica,Mijatovica itd.Nasi igraci potpisuju za Mancester Junajted 3,Celsi3,Ajax,Psv itd.Drugo vkad ste vi bili na vise takmicenja,direktno smo vas izbacili 00,Isli smo zajedno,98 06,vi sad necete da idete.Ovo ostalo smesno necu da komentarisem.Fudbaleri mladi 2 srebra zadnji rezultati protiv vama. 3-2,3-1,2-1.Reprezentacija skuplja 50 milki od vase a mladi lavovi tek dolaze Kacar,Subotic,Kuzmanovic,Rajkovic itd.Najbolji svetski igraci HAHAHAHAHAHAHHAHAHA. Nijedan vas igrac nije napravio neku karijeru sem sukera mozda delimicno,Prosinecki je bio dobar igrac ali nije video dresove Reala I Barse zavrsio je uy Sevilji.najbolji svetski igraci Mijatovic,Savicevic,Jugovic,Mihajlovic,Kovacevic,Milosevic,Stankovic svi su oni napravili velike svetske karijere i donosili titule sampiona Evrope i Sveta u svojim klubovima.Savicevic milanu,Jugovic juventusu,Mijatovic Realu .A tu si i savremenici Stankovic prvak Italije tri godine zaredom,Nemanja vidic prvak 2 godine za redom Engleske i tiula prvaka Evrope I Sveta.Pa Krasic,Dragutinovic,Jovanovic,Pantelic,Lazovic igraju sve sampione svojih drzava.Videlo se najbolje ko je gde u fubalu i ko se plasirao na SP a najveci talenti u fudbalu i najbolje vreme tek dolazi.Da se ne lazemo vi ste usli u top 20 tek posto ste pobedili Englesku pre dve godine i posle 5-1,4-1 cete i da se vratite i to je proizvoljno.Zvezda i Partizan su institucije za vas i smesno je prorediti ih sa nekim osrednjim klubovima Dinamom I hajdukom broj titula u bivsoj drzavi sve govori Zvezda 20,partizan 11 ,Vojvodina 2.

Kosarka E sad pocinje zezanje.
Ep ZLATO 95,97,01, SREBRO 09 BRONZA 99
SP ZLATO 98,02 sa scve pobedjenim Dream Timom
Univerzijada ZLATO 09,SP ZLATO 08 mladi pobedjena USA Koledz tema
Mladje kategorije samo za dve godine mrzi me da pisem. MLADI ZLATO 08,OMLADINCI ZLATO 08,KADETI ZLATO 08, OMLADINCI ZLATO 09.
Najvise kosarkasa u NBA od stranaca 8
E da ne spominjem Divac,Djordjevic,Danilovic,Paspalj,Bodiroga,Savic,Stojakovic,Gurovic,kicanovic ,Slavnic,Dalipagic koji su doneli prvu i vecine svetskih i Evropskih titula
5 godina za redom dominacija Srpskih klubova i osajanje NLB lige sa ceso srpskim finalima.
Smesno je komentarisati kosarku.kakv Kukoc i Ekipa Drazen je poginuo i nije uspeo da osvoji jedino ste osvojili 1 bronazanu medalju ono kad ste otisli sa postolja.. :D

Tenis Samo 1 nas teniser je osvojio vise titula nego svi vasi zajedno..
Djokovic AO pobednik,US finale
Masters Montreal,Majami,Indijan Vels,Rim,Sangaj,dubaji,Peking..
Ana Ivanovic bila prva na svetu,RG pobednik,AO finale
Masters Montreal,Berlin,Indijan Vels,Los Andjeles,Luksenburg,
Jelena Jankovic US finale,bila prva na svetu
Masters Carlston,Rim,Rim,Stutgart,Moskva,Peking

Rukomet Metaloplastika pet puta prvak Evrope.
Tu smo vas stalno drali ne znam jeste nas 1 pobedili.
Bronza SP 99,01
EP Bronza 96

Borilacki sportovi e ovo je najsmesnije osvojili smo na desteine i desteine titula ovo nam je nacionalni sport
I kile zlata prosle godine karatisti ekipni prvaci Evrope i muskarci i zene.Tanja Petrovic Svetska prvakinja,
Kik Bokseri Amaterski i Profesionalni prvaci evrope i sveta Ivan Strugar sampio sveta,sad Dzoni Stevanovic boks ibO prvak sveta ,ranije jos neki ne mogu da nabrajam,Dzudisti,Tekvondisti,realni ajkido,.. itd..

Streljastvo isto tone zlata Jasna Sekaric,Aleksadra Ivosev,Stevan Pletikosic,Nemanja Mirosavljev itd..

Plivanje Najaci deo pa sad Sp u Rimu Medalje koje uopste necete moci da stignetee sve pokazao Cavic Zlato,Srebro Higl Zlato..OI Cavic Srebro,Lender,Siladji,Higl univerzijada... Cavic srebro Olimpijada 08,, zZato dva ep 07,08, adolaze jos maladji Juniorski svetski prvaci Siladji I Lendjer itd.Ne secam se vase zadnje medalje ona mala jovanovicka cini mi se.

Odbojka tu nemate reperezentaciju
EP ZLATO 01,Srebro 97,Bronza 95,99,05,07
OI ZLATO 00,SL Srebro 08.09.05.03,Bronza 04,02 SPSrebro 98,
Zene Bronza SP 07.Srebro EP 06
Mladje kategorije EP,SP vise zlata,srebra i bronzi

Skijanje tu ste bolji cestitam al to je samo periodicno
Kuglanje tu smo mi bolji Evropski prvaci
Veslaci Stojic,Jagar, Visacki ovaj cetverac zalto kajakasi uvek donose medalje tu se kidamo...

Vaterpolo Partizan 5 puta prvak Evrope,Becej jednom
EP ZLATO 01,03,06 Srebro 08
SP ZLATO 05,09
SL ZLATO 05,06,07,08 Bronza 09
Oi Srebro 04 Bronza 00,08

Atletika Olivera Jevtic Srebro EP maraton 05,Dragutin Topic EP dvorana prvak ZLATO 97, trceme mesto 99,ZLATO dvorani 99 I SP osvajao medalje zlatne,srebrne i bronzane.Sad dolaze mlade nade Muncan,EP mladi ZLATO SpanovicZLATO na univerzijadi,jelaca isto Ep zlato,Muncan itd.
Mrzi me vise da pisem. :DDD

ruki

pre 14 godina

ALENE svaka ti čast,brutalne činjenice si iznio pred susjede koji apsolutno ne mogu ništa odgovorit na navedene hrvatske uspjehe,srbija jedino ima vaterpolo i ajde košarku ali ostalo niste do koljena hrvatskoj,najjači mi je ovaj lik koji spominje neke juniore i klince-prijatelju to ti dovoljno govori kako nemaš ništa čime bi pobio alena,pojavio vam se đoković i ana i odjednom ste najbolji,pa frende mi smo ovako feštali i slavili prije 15,20 godina s ivaniševićem a ivom majoli a vi sad odjednom neki obožavatelji tenisa

ghf

pre 14 godina

ajde frende diši,duboko diši,ovo što si nabrojao je ok ali daleko ste vi od hrvatske,zanimljivo kako ne znaš uspjehe hrvatskih sportaša kad ovakve gluposti pišeš i pokušavaš se mjerit s hrvatima,spominješ grand slam titule svojih predstavnika pritom vjerojatno misliš da ih hrvatska niti nema ili znaš samo za ivaniševića a majoli ti je nepoznanica jel da???neda mi se pisat više ali odi spavat

ivan

pre 14 godina

haahhaahhahah ovaj počeo nabrajat uspjehe u mačevanju i kuglanju,pa to i mi možemo nabrojat al nismo tak jadni da i to uzimamo u obzir jer i tu imamo svega više od vas i balavurdiju od 15 godina uzima kao argumente hahahahah,jadno susjedu moj istočni

asdf

pre 14 godina

Kako neko ko je rođen 1988. (Marin Čilić) može da ima 2009. godine 17 (u nekim komentarima 18, max 19) godina...?!!
(Poaro, 11. oktobar 2009 15:55)
______________________________
hahahahaaaahhaaaa
majstore, to je parodija na komentare od strane hrvatskih "strucnjaka" koji komentarisu ovde i proglasavaju cilica najvecim talentom jos od ere samprasa i agasija :)))
a ovaj komentar, bolje reci vapaj, sto je napisao "Alen" je toliko patetican da mi se ne da sad mu pojedinacno pobijati svaku stavku tj svaku disciplinu koju je nabrojao :D
jednostavno nas ima duplo vise i talentovaniji smo za sport od vas! nekima to ocigledno toliko tesko pada ali evo da vas malkice utesim: bolji ste u skoku u vis u konkurenciji dama. eto!
pozdrav
ah da, nole sampion!

StefanTheGreat

pre 14 godina

Ovo je najace "Dinamo je daleko najuspjesniji klub u regiji" mogu samo da pitam a u kojoj to regiji posto na Balkanu sigurno nije. To sto osvaja vasu ligu je zaista vazno ...

Mozak

pre 14 godina

Alo ljudi ne lozite se! Ne reagujte tako lako na provokacije! Mi samo neka nastavimo ovako da osvajamo medalje, trofeje i turnire..
a njih mozemo da ostavimo u zabludi da su najbolji!

Evo priznajem vam kosmije: NAJBOLJI STE!

PS! NOVACE AJDE OPET U NEDELJU DA PODIGNES PEHAR, PA DA IM OPET PRIZNAM DA SU NAJBOLJI!

Marko

pre 14 godina

Najaci su ovi Hrvati koji napisu celu istoriju od 50 god i u Sfrj na 1stranici.Mi tako da pisemo nebi mogle tri rubrike da se popune.Da racunamo sve sad Zvezda 1 titula svetskog i Evropskog sampiona,1 titula Evropskog prvaka Partizana u kosaraci,5 titula Partizana u vaterpolu,Metaloplastika 5 puta sampion Evrope zaredom,Partizan finale KESa.Malo je deplasirano pricati o tome vi sto ste osvojiili osvojili ste u sfrj.O Nlb ligi prica je ispricana 5 titula za redom dominacija kao i u ostalim sportovima.Karate ,kik boks sampioni,bokseri,sad Dzoni Stevanovic prvak Sveta,Streljastvo Jasna Sekaric i ostali.Vi sve sto ste osvojili titule se samo racunaju su 1titula u rukometu,1 bronza na Ep kosarkasa,i to je to. Sto se fudbala tice direktno smo vas izbacili 00.Zadnji dueli mladih sa kojim smo osvojili dva srebra 3-1,3-1,2-1.I plasirali smo se 98,04,dobro uzeli ste 3 mesto ali niste osvojili nista a Zvezda je osvojila titulu Evropskog i Svetskog prvaka.I dobro se videlo gde je fudbal sad ko se plasirao na SP i a ko ne i kolka je vrednost srpski tim dota skuplji 40 miliona plus dolaze mladi igraci.I broj titula u bivsoj drzavi Zvezda 20,Partizan 11 vasi mnogo mnogo manje.Dragutin topic koji osvajao Evropske I Svetske medalje.Stojic,Jagar pa sad ovaj cetverac zlato itd.

Marko

pre 14 godina

Najaci su ovi Hrvati koji napisu celu istoriju od 50 god i u Sfrj na 1stranici.Mi tako da pisemo nebi mogle tri rubrike da se popune.Da racunamo sve sad Zvezda 1 titula svetskog i Evropskog sampiona,1 titula Evropskog prvaka Partizana u kosaraci,5 titula Partizana u vaterpolu,Metaloplastika 5 puta sampion Evrope zaredom,Partizan finale KESa.Malo je deplasirano pricati o tome vi sto ste osvojiili osvojili ste u sfrj.O Nlb ligi prica je ispricana 5 titula za redom dominacija kao i u ostalim sportovima.Karate ,kik boks sampioni,bokseri,sad Dzoni Stevanovic prvak Sveta,Streljastvo Jasna Sekaric i ostali.Vi sve sto ste osvojili titule se samo racunaju su 1titula u rukometu,1 bronza na Ep kosarkasa,i to je to. Sto se fudbala tice direktno smo vas izbacili 00.Zadnji dueli mladih sa kojim smo osvojili dva srebra 3-1,3-1,2-1.I plasirali smo se 98,04,dobro uzeli ste 3 mesto ali niste osvojili nista a Zvezda je osvojila titulu Evropskog i Svetskog prvaka.I dobro se videlo gde je fudbal sad ko se plasirao na SP i a ko ne i kolka je vrednost srpski tim dota skuplji 40 miliona plus dolaze mladi igraci.I broj titula u bivsoj drzavi Zvezda 20,Partizan 11 vasi mnogo mnogo manje.Dragutin topic koji osvajao Evropske I Svetske medalje.Stojic,Jagar pa sad ovaj cetverac zlato itd.

Marko

pre 14 godina

Najaci su ovi Hrvati koji napisu celu istoriju od 50 god i u Sfrj na 1stranici.Mi tako da pisemo nebi mogle tri rubrike da se ostave.Da racunamo sve sad Zvezda 1 titula svetskog i Evropskog sampiona,1 titula Evropskog prvaka Partizana u kosaraci,5 titula Partizana u vaterpolu,o Nlb ligi prica je ispricana 5 titula za redom dominacija kao i u ostalim sportovima.karate kik boks sampioni,bokseri,sad Dzoni Stevanovic prvak Sveta,Streljastvo Jasna Sekaric i ostali.Vi sve sto ste osvojili titule se samo racunaju su 1titula u rukometu,1 bronza na Ep kosarkasa,i to jeto. Sto se fudbala tice direktno smo vas izbacili 00.Zadnji dueli mladih sa kojim smo osvojili dva srebra 3-1,3-1,2-1.I plasirali smo se 98,04,dobro uzeli ste 3 mesto ali niste osvojili nista a Zvezda je osvojila titulu Evropskog i Svetskog prvaka.I dobro se videlo gde je fudbal sad ko se plasirao na SP i a ko ne i kolka je vrednost srpski tim dota skuplji 40 miliona plus dolaze mladi igraci.I broj titula u bivsoj drzavi Zvezda 20,Partizan 11 vasi mnogo mnogo manje.

realno

pre 14 godina

Ma prestanite sa ovim nabrajanjem titula i medalja.
Zabole me glava od citanja.

Sad ce se neki komsija setiti i javiti sa pricom kako smo 90% tih titula osvajali dok smo bili u zajednickoj drzavi sa Crnom Gorom.
Verovatno, da crnogoraca nije bilo mi nista ne bi osvojili.

Cinjenica je da hrvati imaju visevekovne komplekse od srba i tu nije nista novo.
Medjutim ne moramo mi da se spustamo na njihov nivo i prepucavamo ovde.
Pustite ih da zive u iluzijama, to im je jedino preostalo.

lucky_luke

pre 14 godina

uvjek ista prepucavanja al kad me covjek vec vuce za jezik.

jedino pravilno i objektivno pokazalo uspjeha u nekom sportu jesu trofeji i medalje. znaci:

fudbal:

vi jedno trece mjesto sa SP
mi zvezda prvak evrope i svijeta. u medjusobnim susretima 2 nerjesena koja su u tom momentu ipak nama odgovarala.

kosarka: vi- 1SP bronza, 2EP bronze, 1 OI srebro.
mi- 2SPzlata, 3EP zlata, 1OI srebo, 1EP srebro, 1EP bronza.

odbojka: vi 3 zenske EP medalje mislim bronze.

mi- 1OI zlato, 1EP zlato, 1SP srebro, 1EP musko i 1EP zensko srebro, 1OI bronza, 4EP bronze, 1SP bronza zene, 1EL zlato zene, 2SL srebra i , 4SL bronze.

rukomet: mi- 2SP bronze i 1SP bronza zene, 1EP bronza.
vi- neznam ali bolji
znam da smo vas u svedskoj tukli 12 razlike.

vaterpolo: mi- 2SP zlata,4EP zlata, 2SL zlata, 1OI srebro, 1SP srebro, 2EP srebra, 1SL srebro, 2OI bronze, 2SP bronze, 1SL bronza.
vi- ne znam tacno ali niste ni blizu.

tenis: vi- 2GS, 0 ATP/WTA br1, 2OI bronze, 1DC

mi- 10GS, 3WTA br1 (u 3 navrata br 1 i br 2 istovremeno). 1OI bronza, 3 puta WTA br1 na kraju godine. 2ATP br1 u dublu, 3GS u dublu, 4GS u mixu.

plivanje- znam da smo na posljednjem svjetskom imali 2 zlata i srebro + zlato vaterpolista dok ste vi mislim imali samo bronzu u vaterpolu.

toliko...i to su jedine fakte koje su objektivne

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

Kad je poslednji put neki hrvatski teniser osvojio GS??
Odg: Hm, davno je to bilo...
>Zimonjic 2X Wimbledon, Nole AO...i bice ih jos...
Jel Hrvatska ikada imala teniserku na prvom mestu wta liste??
Odg: I ja pitam gluposti...
>>Ana i Jelena...obe prve... p.s. mi smo jedina drzava uz Ameriku i Belgiju cije su teniserke zauzimale istovremeno prvu i drugu poziciju na wta listi...
Kada je poslednji put neki hrvatski teniser osvojio neki jaci turnir, tipa masters 1000 i sl???
Odg: Ah, davno je to bilo...
>Kad se samo setim Novakovih trijumfa na IW, zavrsnom mastersu u Sangaju, Rimu...
Kada ste na jednom GS kao nacija ostvarili dobre rezultate???
Odg: Ni toga bas ne mogu da se setim..
> Npr AO 2008 Novak i Zimonjic titula, Ana finale, Jelena SF...


Tisina molim...

sanja

pre 14 godina

mislim da se obe strane(srpska i hrvatska) raduju sto su se bas nasa dva tenisera sastala u finalu i da duboko u sebi zelimo uspeh jedni drugima ali tu je uvek strah od toga sta drugi misli i kako ce odreagovati na to...
pogledajte samo prijateljski nastrojene komentare koliko imaju pozitivnih preporuka i sve ce biti jasno.
cilicu svaka cast na finalu i puno srece a noletu-bravo majstore, penji se na vrh!!!

Ivica

pre 14 godina

@ Alen

Pa ne mogu da verujem da covek govori da su treneri u kosarci svetski priznati:

1. Zeljko Obradovic najbolji evropski trener svih vremena
1. Partizan sampion Evrope 1991
3. Jug/Srb Sampioni Evrope 95/97 Sampioni sveta 2002 i to smo pobedili ameriku u americi

4. Zvezda sampion evrope 1991
5. Partizan igrao u Ligi Sampiona pre par godina

Pa kako mozes da kazes da je Dinmo najuspesniji klub u regiji.

Mislm ne volim da komentarisem na ovim forumima ali kad sam video kakve gluposti pricas morao sam da nesto dodam.

I naravno Bora Milutinovic odveo 5 razlicitih ekipa na svetsko prvenstvo. Ne znam da li je Slaven to bas uradio

Djoksa

pre 14 godina

Od proslave Noletovog uspeha preko kompleksa sa Indeksa stigli smo do leksicke nedoumice iz engleskog jezika.Kakve veze ovo ima jedno s drugim ne verujem da bi i najzagrizeniji forumas uspeo da objasni nekom ko prvi put posecuje ovaj forum.Sve sto bi pomislio jadnik je,da ovde lud....zbunjenog.Nazalost koren problema nije leksika ili sta drugo.Vec,znate ono:uspeh nije ni upola toliko sladak ako nemas sa nekim da ga podelis,a u ovom slucaju vazi:ako ga nekom ne natrljas na nos.Uostalom,zar to nije najsladji deo navijanja...

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

Nemojte zamerat ''susedima'' ako su malo ljubomorni...
Ipak su imali los vikend sto se tice sporta...

p.s. FeboZg: Nauci engleski...
Btw: @d @Siroki @torca du @DŠČ Pa gde ste sad da vas cujemo????
Hm....

kosta

pre 14 godina

lele. . .pa vi nemate pojma kolko sam se nasmejao od alena kompleksasa[hrvata]da prosto nisam mogao uzeti dah-on je jos ubedjen da su hravati bolji sportisti od SRBA. . .hahahaha

Jugo

pre 14 godina

Lijepo li je gledati,sportski duel,dva gorštaka,dva dinarida.Svaka čast obojici momaka.Želim im još mnogo zajedničkih finala.a pobjeđivaće onaj kji je u tom momentu bolji.

Brko Pg

pre 14 godina

Suze od smejanja mi idu citajuci ove hrvateske komentare tipa alen ovaj sto je izlupetao direktno psihijatrija,febo zg i jos tu po nekoliko stalnih pacijenata..XDDDVazda cemo vas pobedjivati u svemu to je normalno.. xDDD

blejanje

pre 14 godina

alene, dobar ti je pregled i sve za sve napisano stoji,osim...naglo se skratio tekst pod rubrikom košarka, odbojku nisi ni spomenuo, a vaterpolo si izgleda izbegao. Tu je mnogo materijala. Na žalost postoji dobra stara konstatacija da sve što ste uradili u vašoj Historiji delo i rad Srba i sve svoje što imate gradite na mržnji prema nama. A nas bole za vas. Što se vraćate na naše sajtove, otišli ste i šta sad hocete. Nego, nama je dobro a vi puknite od muke. Sve napisano je stvar prošlosti. Sada ste ipak na nivou gde i pripadate, dobar prosek.

marko-nbg

pre 14 godina

(Alen, 11. oktobar 2009 20:58)
Nece me mrzeti da napisem par redova!
Kazes Janica! I posle Janice???? Niko!
Kazes Cosic, Petrovic, Kukoc! Ja tebi kazem Korac, Djordjevic, Bodiroga, Divac... Dalje u istoriju necu ni da idem! 14 godina polufinale niste videli!!!!
Atletika!! Blanka je sjajna! A pre Blanke??? Ne kazem da smo mi imali nekoga, ali se barem ne duvamo!
To sto je Dzordan rekao bilo je iz pristojnosti! Ceo svet zna ko je bio najbolji igrac , ne u istoriji NBA, nego u istoriji ove igre, tako da nemoj da se zavaravas!
Ne mogu da se setim sta si jos nalupetao tamo! Dopunicu moj komentar kasnije ako se jos necega setim!

Borko

pre 14 godina

@Alen
HAHAHAHAHAHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHHA.Ukojoj bajci ti zivis.Ti ako se nesalis stvarno ti nije dobro.HAHHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHA.
NAJNOVIJE:SP RIM ZLATO SVETSKO ZLATO VATERPOLO ,ZLATO CAVIC,HIGL,SREBRO ,UNIVERZIJADA,MAEDITERANSKE IGRE TRI PUTA VISE MEDALJA,ODBOJKA SL SREBRO,KOSARKA EP SREBRO,JANKOVIC ,DJOKOVIC PEKING ITD,KARTISTE,STONOTENISERE,VESLACE,KIKBOKSERE,BOKSERE NE RACUNAM..E DA PLASMAN NA SP FUDBAL…
Idemo VATERPOLO EP ZLATO 01,EP ZLATO 03,EP ZLATO 05
VATERPOLO EP SREBRO 08
VATERPOLO SVETSKO ZLATO 05
VATERPOLO SVETSKA LIGA ZLATO 05,SVETSKA LIGA ZLATO 06,SVETSKA LIGA ZLATO,07,SVETSKA LIGA ZLATO 08.VATERPOLO OLIMPIJSKE IGRE SREBRO 04,OLIMPIJSKE IGRE BRONZA 08.Glupo mi je da nabrajam one titule partizana 5 KOMADA to je ipak daleko proslo.Sad moj omiljeni sport KOSARKA EP ZLATO 95,EP ZLATO 97,EP ZLATO 01.KOSARKA SVETSKO ZLATO DVA PUTA 98 i KOSARKA SVETSKO ZLATO 03 sa sve pobedjenim Dream Timom u sred Amerike.OI SREBRO 96,i SVE MALDJE SELEKCIJE ZLATO prosle godine nezabelezeno u ISTORIJI.I JUNIORSKI PRVAK SVETA 08 sa sve pobedjenim USA koledz kosarkom.
idemo dalje ODBOJKA MUSKA EP ZLATO 01,EP SREBRO 97,BRONZA 95,99,05,07,ODBOJKA MUSKA OLIMPIJSKO ZLATO 00,OLIMPIJSKA BRONZA 96.ODBOJKA ZENSKA SP BRONZA 07,SREBRO EP 06.
Vas "rukomete" da ako cemo tu da gledamo istoriju mismo jedno pet puta upesniji od vas.RUKOMET SP BRONZA 99.01,EP BRONZA 96.
Cilic i Ivanisevic mislim da je o tenisu stvarno glupo pricaati jedan od ovih dole je osvojio vise titula nego svi vasi.
TENIS DJOKOVIC AUSTRALIAN OPEN ZLATO salim se POBEDNIK,USO FINALISTA,POBEDNIK SANGAJ,MAJAMI,INDIJAN VELS,RIM,TORONTOTENIS ANA IVANOVIC BROJ 1 U SVETU ROLAND GAROS POBEDNIK AO FINALISTA,POBEDNIK MONTREAL,BERLIN,LOS ANDJELES,INDIJAN VELS.JELENA JANKOVIC BROJ 1 U SVETU,POBEDNIK DUBAJI TORONTO,SIDNEJ,MAJAMI,LOS ANDELES.
FUDBAL NARAVNO EP MALDI SREBRO 07,04 BRONZA 06 I NARAVNO CRVENA ZVEZDA EVROPSKI I SVETSKI PRVAK Ono sto vi nikad necete moci da stignete.STRELJASTVO

stonoteniser

pre 14 godina

Auuuu Alene, Alene....
Ti rece da ides sa cinjenicama, a onda ih zaboravis odmah. Za fudbal, rukomet i skijanje - svaka vam cast, ali kosarku i tenis ne pominji. Ovi koje nabrajas (Cosic, D.Petrovic....) osvajali su medalje za Yu, a to se, kazes, ne racuna. Ali nam ne racunas ni nekoliko titula evropskog i svetskog prvaka i to u konkurenciji americkih profesionalaca, a na njihovom terenu (Indijanapolis). Kad vec pominjes trenere, sto zaboravi Slavnica i Bozu Maljkovica, koji su vam napravili Kukoca, Radju i D. Petrovica. Ili S. Pesica, koji ih je selektovao u omladinsku, pa i u seniorsku reprezentaciju. Dudu Ivkovica, Zeljka Obradovica i ostale da ne pominjem. To su verovatno anonimusi. O vasim klubovima ne pricaj, samo gledaj Jadransku ligu. Ko je prvak poslednjih x godina?

U tenisu imamo vise GS nego vi. Novak i Ana imaju po jedan, Jelena jedan u dublu, a Zimonjic nekoliko, takodje u dublu. Sve ove kolektivne titule (Davis cup) mozes da okacis macku o rep, tenis je pojedinacni sport.

Nego, realnosti radi, da te pitam zasto zaboravi vaterpolo i odbojku. Pa tu ste svetske sile. Evo, nesto ste pevali pre dodele medalja letos na prvenstvu sveta u vaterpolu. Vi pevali, a ceo svet slusao "Boze pravde". Olimpijska zlatna medalja i nekoliko titula evropskog prvaka u odbojci se ne racunaju, valjda.

Mogli bi stosta i o fudbalu, ali dovoljno vam je vaseg jada.

Sladjana

pre 14 godina

Ljudi,zasto odgovarate tim tipovima ako vec niste neuropsihijatri i ne mozete da im pomognete!
Radujte se pobedi naseg Noleta kao sto je red i ne komentarisite zle i pakosne jadnike!Svi znamo kakvi su to nesrecni slucajevi.Nikad u zivotu ne moci pobediti Noleta je zalosno za njih i zato umesto da se malo mole izmisljaju lazi sto ih uvek karakterise.

ja

pre 14 godina

@tenitian
Na tenisform . com imas uvek puno linkova za live stream.
Mozda prvih par dana nece biti prenosa iz Sangaja, ali vec od srede bi trebalo da bude redovnih prenosa uzivo.

Brko Pg

pre 14 godina

Suze od smejanja mi idu citajuci ove hrvateske komentare tipa alen ovaj sto je izlupetao direktno psihijatrija,febo zg i jos tu po nekoliko stalnih pacijenata..XDDDVazda cemo vas pobedjivati u svemu to je normalno.. xDDD

Mare

pre 14 godina

@Alen

Pa dobro,teši se ti samo pisanjem onoga što ti odgovara i onoga što se desilo pre 100 godina.A najbolje je od svega ako su ti uspesi to što je neko o nekome drugom rekao poput Jordana o Kukoču.Lol.Evo presavijam se od smeha.

Činjenice su da je Srbija svetski prvak u vaterpolu,bila i pre 4 godine,evropski vicešampion i bivši dvostruki šampion.
Evropski vicešampion u košarci i bivši dvostruki uzastopni svetski i trostruki evropski,da ne nabrajam ostale medalje.
Bivši olimpijski i evropski šampion u odbojci,kao i evropski i svetski vicešampion kao i drugoplasirana u svetskoj ligi.
U fudbalu nismo puno uradili,ali smo se plasirali na par prvenstava,a u rukometu imamo 2 bronze,no ono što je važno jeste da smo tukli i eleminisali Hrvatsku i u rukometu i u fudbalu.U rukometu i 12 golova razlike,a u fudbalu Hrvatska nije videla EP zbog nas,a da ne spominjem mlade reprezentacije.
U tenisu pored dva osvojena gren'slema u singlu imamo i 2 u dublu,plus još 4 finala u singlu,a o masters titulama da ne pričamo.Sam Đoković je ispašio ubedljivo svakoga hrvatskog igrača.Hrvatski ženski tenis odavno ne postoji.A čekaj samo da još naiđu i Krajinović.Jovanovska,Krunićka i Milojević,tek onda će da nastupi dominacija.
Šta reći za plivanje sem da ono što smo mi uradili u Rimu vi nikada nećete uspeti,a himnu na pobedničkom postolju možete samo da sanjate.Ako su vam utehe medalje sa prvenstava iz malih bazena gde niko ozbiljan ne učestvuje,onda nemam reči.

Što se tiče atletike,pa vi je nikada niste ni imali osim sada Blanke i njoj svaka čast,ali eto i mi imamo mlade Španovićku i Jelaču koje će veoma brzo raditi to isto,to nisu špekulacije već činjenice.
Svetski smo ekipni prvaci u kuglanju i streljaštvu,to smo postigli na vašem terenu.
Imamo niz medalja i u mlađim i starijim kategorijama u veslanju i kajaku gde naše vreme takođe tek dolazi.
I za kraj,samo nemoj pisati o medaljama u mlađim kategorijama košarke i vaterpola,tu je Srbija prva na svetu po njihovom broju.Verovatno nemaš ni pojma da su juniori Srbije u košarci do 18 godina letos bili svetski prvaci.Vratićemo primat i u selekciji do 21 godine i u vaterpolu i to je uvek bilo naše.
Pozdrav i nemojte komšije biti toliko ljubomorni što smo bolji.Dobri ste i vi naravno,ali jednostavno zna se da je Srbija zemlja sporta i šampiona.

mlbrnsrb 4 febo zg

pre 14 godina

"pomogla mi je kisa", nije isto sto i "spasla me je kisa", febo zg, novak je samo bio uljudan, kao i antic pre meca sa rumunima, ne shvataj njihovu dobru narav kao slabu tacku, znas onu staru od mr. mijagija: ne sekiraj se sine danilo (daniel) najglasniji u sobi je najslabiji u sobi...

Ђорђе

pre 14 godina

"Полако комшије, не може само да се уђе да се руши туђе..." С поштовањем према Вашем спорту, Марину и Вама, јер свачије се мора поштовати, успешнији смо у спорту, тј. неупоредиви - суочите се с тим. Хвала Новаче!

Bronx

pre 14 godina

@sili

To se u psihologiji zove sopstvena projekcija.( Modric zamalo asistirao,Kluze zabijo 2 u drugoj belgijskoj ligi,itd,) Nevidjeni kompleks na delu.Vi hrvati ste sinonim za to.A i to sto stalno ostavljate komentare ovde.:DDDHAHAHAHAHHAHAHAH>Hrvati kompleksasi pricaju o kompleksima. :DDD

Garviano

pre 14 godina

AHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHA.Kako su opvi Hrvati smesni...Zapamtite uvek isvuda cemo da vas povbedjujemo.Alen ustini se i probudi se iz sna.

Bruno Zagreb

pre 14 godina

Čuj ovoga Stojanovića da hrvatski Sport klub nije prenosio dodjelu pehara navodno zbog smetnji u satelitskim vezama, a po dotičnom zbog kompleksa. E vidiš ako ko ima komplekse onda si to upravo ti i to upravo prema Hrvatima jer sam osobno gledao meč i nekoliko puta su ga prekidali zbog tehničkih smetnji.
Čestitke Noletu pravom momku i čovjeku za razliku od nnekih iskompleksiranih komentara ovdje.

Neutron

pre 14 godina

Evo ga ovaj FeboZg, de si mali!
Nije (1)The rain helps me nego (2)The rain helped me. Razlika: (1) znaci :"kisa mi pomaze", znaci stalno mu satro pomaze, (2)znaci: kisa mi je pomogla. Dakle, brate, ni engleski ne znas. Ako ga ne znas, nemoj da se razmeces. Ispadnes kulov. A razlika izmedju spasiti i pomoci je velika. HELPED i SAVED. E moj mali..ima da ti lupam packe svaki put kada prolupas.

Priznaje da ste se ponadali

pre 14 godina

Ko ima vise od dve godine engleskog u osnovnoj skoli zna da se "helped me out" ne prevodi kao "spasla", nego "pomogla". Zato, Febo, drzi se nemackog, to vam izgleda vise lezi.

tenitian

pre 14 godina

Svaka cast Noletu i naravno sve cestitke, ali mi je strasno zao sro nisam mogla dagledam mec.

Zna li neko internet adresu na kojoj se mogu pratiti mecevi u Sangaju od sutra???

Bobne

pre 14 godina

@sili

HAHAHHAHAHHA.Naravno da se ovo zove projekcija i glasi:"Opet spominjanje kompleksa nasih?
Koji smo mi smiješni tipovi.Upravo smo mi kompleksaši,zato idemona b92 ostavljati komentare.
Puko server da nebi bilo informacija o velikim Srpskim pobijedama."Naravno hrvati su sinonim za kompleks. :DDD
p.s Naravno da se radi o normalnom informisanju koga kod vas nema.

ja

pre 14 godina

Obratite paznju na naslov u Indexu: Djokovic- "... spasla me kisa"
Originalna Noletova izyjava glasi: " The rain delay helped me out; I got my nerves together and thought about the tactics for the continuation of the match" !!
I posle neka neko kaze da nisu kompleksasi !
(Steva, 11. oktobar 2009 17:50)

Stevo pa pojma nemaš o engleskom..što li znači The rain delay helps me out negoli pomogla mi je odgoda zbog kiše...ne sramoti e molim te Stevo
(FeboZg, 11. oktobar 2009 18:20)

pa gospodine feboZg,help out znaci pomoci a ne spasiti,sto u ovom slucaju i ovoj konstrukciji pravi znacajnu razliku....hvala na casu iz engleskog...

Igor

pre 14 godina

Za FeboZg:
Da se prevede " The rain delay helped me out" u "Spasila me kisa" treba mnogo "pjesnicke slobode".

Inace, mec je bio odlican i sve cestitke Cilicu kojem manjka malo iskustva - Nole je jso uvijek bolji.

Alen

pre 14 godina

@Mare

Ajmo sa cinjenicama ocemo a ?
Kazes bolji ste u svim sportovima ajmo polako:

Nogomet

Mi smo od osamostaljenja bili na svim velikim natjecanjima svjetskim i europskim prvenstvima vi ste bili jednom tocnije u njemackoj 2006 prosoli ste gore nego Gana, mi smo osvojili broncu, bili 2. reprezentacija svjeta iza Francuske, sada smo 9. uglavnom ispred vas smo svih 20 god u nogometa po Fifinoj ljestvici ne po tamo nekoj Marinoj Jovinoj nego Fifinoj,mi smo imali jednog Sukera 2. igraca svjeta koji je igro u Realu, Arsenalu.... Prosineckog - Barcelona,Boban - Milan itd.... i sad nas najplaceniji igrac je skuplji od vaseg vasi transferi neprelaze milijun eura nasi Modric 25 milijuna, Da Silva 15, Corluka 14 itd.... Dinamo je daleko najuspjesniji klub u regiji, nasi treneri su svjetski poznati budali dosta idemo dalje,

Tenis

Do 2007 smo imsli 6 igraca u top 10 vi nijednog, osvojili smo isti broj GS naslova ali mi imamo Davis Cup i 4 naslova svjetskih prvaka, koji ste tek prvi osvojili nedavno protiv jake njemacke predvodene mladim Sithlerom od 35 god,imamo 2 olimpijske medalje vi jednu, u 20 god isto ko u nogometu nijednom nas niste prestigli na Svjetskoj listi dakle o cemu ti pricas jeli ? Idemo dalje

Kosarka

Samo treba reci Kresimir Cosic, Drazen Petrovic, Dino Rada.... Michael Jordan je reko za Drazena da je najveci kosarkas svih vremena koji je igro u NBA ligi da nije bio iz Amerike, mora da MJ nema pojma xD Cibona redovito vec 4 god tuce vase klubove, nasi treneri su kao i u nogometu svjetski priznati nedavno Mirko Novosel primljen u kosarkasu kucu slavnih idemo dalje

Rukomet

Mislim samo cu citirat precjednika svjetskog rukometnog saveza ''Hrvatska je rukometni Brazil'' za vas su i Makedonci velicine sto smo se uvjerili nedavno u Hrvatskoj na svjetskom idemo dalje

Skijanje

Janica Kostelic najveca skijasica svih vremena dobitnica Lauresu ako uopce znas sta je to cisto sumnjam idemo dalje

Plivanje

Isto kao i u tenisu nemate nikakvu povjest posto ste prvog plivaca dobili nedavno a mi imamo vrhunske rezultate 20 god od Kozulja,Draganje,Sanje.... idemo dalje

Borilacki Sportovi


Mate Parlov,Stipe Drvis svjetski prvaci, Zeljko Mavrovic bokso za titulu protiv velikog Lewisa,Mirko Filipovic jedan od najvecih boraca svih vremena di ste vi uopce ? idemo dalje

Atletika

Dovoljno je reci Blanka Vlasic uz Isinbajevu zadnje 2 god najbolje svjetska atleticarka ti spominjes vase juniore :) idemo dalje

Eo to su najpopularniji svjetski sportovi kad se pogledaju svi rezultati daleko smo bolji u svakom navedenom, negelda se nista od juce gleda se i povjest koju vi uopce nemate u nijednom od navedenih pojavili ste se jucer i odma bi na tron neide to tako, i nemojte molim vas da se brukate sa drugim sportasima poput Selesove itd.... ona nema veze sa Srbijom ona je medalje osvojila za Jugu znaci i za nas posto smo i mi bili dio te tvorevine ako se nevaram ali mi imamo ponos i nju nespominjemo jer je odabrala Ameriku, na sta ste vi spali da ljude koji su vas se odrekli pred cjelim svjetom svojatae u svoje, tuzno.

Eo jos jedan citar precjednika Svjetskog Olimpijskog Saveza ''Hrvatska je daleko najveca sportska nacija uzeci u obzir broj stanovnika''

milan lolić

pre 14 godina

Свим се..торима могу да поручим да је Ноле нешто најбоље што је Србија добила у тенису. У последњих 45 година од како овај спорт не играју рекреативци већ "суви" професионалци никад Срби нису имали бољег и харизматичнијег тенисера. За бо..де који нису савладали математику, Мареј је био тек пет и по месеци испред Новака јер губи 1000 бодова после 19. октобра, а Ноле губи 150 бодова старог Мадрида. Сада игра Пекинг и Шангај, Мареј одустао због повреде, и узеће довољно бодова да га престигне. Друго не може да се побеђује сваки дан, кад се поправи форма и победе долазе. И Надал и Федерер губе и мечеве и бодове. Они су му једине претње сви остали има још да тренирају укључујући и Мареја који је продукт Британске империје, a Ноле српске породице и кућног буџета.
(milan lolić, 8. oktobar 2009 19:33)
Eto tako Bravo Nole!

Dragan

pre 14 godina

Ovaj mec moze da posluzi kao dobar reper da bi se videlo koja je razlika izmedju vrhunskog (Djokovic top 5) i odličnog tenisera (top 15-20). Prvi pobedjuje kada i ne igra svoj najbolji tenis, a drugi koji je u drugom delu meca odigrao jedan od svojih najboljih partija u karijeri uz greske u kljucnim trenucima.

Marinko

pre 14 godina

Čestitke Noletu na tituli i čestitke Marinu na odličnom otporu. Ne znam čemu omalovažavanje druge strane. U pobjedi se ne uzvisi, u porazu se ne ponizi, kaže stara poslovica. Do sljedećeg finala Đoković - Čilić lijep pozdrav!

delia glingon

pre 14 godina

Dobro rvati nemojte plakati jer je i Čilić dobio srebreni-Tanjirić.
Brate Nole lep ti ovaj trofej "Pehar", lepsi je od mnogih fuzbalskih nacionalni prvaka pehara po zapadnom balkanu:

FeboZg

pre 14 godina

Obratite paznju na naslov u Indexu: Djokovic- "... spasla me kisa"
Originalna Noletova izyjava glasi: " The rain delay helped me out; I got my nerves together and thought about the tactics for the continuation of the match" !!
I posle neka neko kaze da nisu kompleksasi !
(Steva, 11. oktobar 2009 17:50)

Stevo pa pojma nemaš o engleskom..što li znači The rain delay helps me out negoli pomogla mi je odgoda zbog kiše...ne sramoti e molim te Stevo

Sneža

pre 14 godina

EL MAGO:

Слажем се! Али има и оних који НЕ ЧИТАЈУ ћирилицу, па зато:
S R B I J A!
PS:Тако је и Ноле написао на камери (да се не збуне...)

MK

pre 14 godina

Evo, ne mogu više da čekam da se javi DŠ. Prosto neznam šta mu je?

BRAVO NOVAČE, BRAVO ĆILIĆU.
Tako igraju najbolji, samo Nole je Nole.

Mare

pre 14 godina

Pa dobro komšije u kojem još sportu treba da vas pobedimo da vam pokažemo da smo apsolutno u svim sportovima bolji? :)
Žao mi je samo što nismo direkto igrali i što se košarke tiče,ali su vas Slovenci poštedeli muke.
Hrvati polako padaju u svim sportovima,jedino im Blanka osvaja nešto,a mi blistamo u vaterpolu,košarci,fudbalu,delimično i odbojci,plivanju,streljaštvu,kuglanju,tenisu,veslanju,juniorskoj atletici....
Kada smo na OI u Pekingu dotakli dno,samo smo se odbili i polako jurimo vrh.
A da komšije,u januaru vas tučemo i u rukometu,naši momci su sve bolji,najavu ste mogli videti i ove godine.

MK

pre 14 godina

Zaboravih nešto važno,
pitam se šta misli Gospon Vojka o ovoj našoj radosti, gde li nas je svrstala.
Vojka, javi se i ti.
Pa valjda je isto navijati za Noleta kao i za Jelenu i Anu.

drug Drogba

pre 14 godina

@ sili

hahaha,svaka čast,baš mi je to prolazilo kroz glavu kad ih vidim kako stalno spominju tu famoznu riječ "kompleks"

Inače, svaka čast Novaku,jak je ali sam ipak htio da Čile dobije...

Djoksa

pre 14 godina

Aman ljudi,smarate bre s ovim Indeks-om.Kad se meni nesto svidja ne pada mi na pamet da tamo idem.Mo's misliti,hrvati da slave srpski uspeh u bilo cemu!?...Pa to nema ni u crtanom filmu...

Steva

pre 14 godina

Obratite paznju na naslov u Indexu: Djokovic- "... spasla me kisa"
Originalna Noletova izyjava glasi: " The rain delay helped me out; I got my nerves together and thought about the tactics for the continuation of the match" !!
I posle neka neko kaze da nisu kompleksasi !

nada

pre 14 godina

NOVAKU najsrdacnije cestitke, ne samo na osvajanju titule, vec i pobede nad Marinom koji ga je, po mom misljenju, i namucio svojom dobrom igrom. Puno srece i dodro zdravlje i u Sangaju! Lepo bi bilo i da taj turnir osvoji, sto mu od sveg srca zelim!
PS: Nas Janko igra u 16:45, a MOZE DA SE GLEDA (bar je najavljeno) na: www.rtbf/sport/tennis/atp/.../ct-video-53560
Nole se nece ljutiti za ovu informaciju, a nadam se ni B92 (pa ce objaviti, iako je u komentaru za Novaka).

vidoq

pre 14 godina

kaze lik "kompleksasi odmah trcite na index..." a sta i onaj tvoj ofk radite ovde???

ljudi pomirite se s tim ne ide vam sport od ruke, niste sportska nacija i mozete slobodno da gledate nase majstore kako to rade i uzivate...

ja

pre 14 godina

Secam se Cilica sa pocetka ove godine i kako je tada igrao.
Stvarno je neverovatno koliko je decko napredovao za poslednjih 6 meseci.
Naravno da sam navijao za Djokovica, ali mora se priznate da je Cilic bio bar za nijansu bolji u drugom setu.
Presudilo je njegovo neiskustvo u velikim mechevima.
Dva puta je imao servis za osvajanje drugog seta i u tim kljucnim trenutcima pravio najvece greske.
Da je dobio drugi set - pitanje je kako bi se sve na kraju zavrsilo.
Hrvati su izgleda napokon dobili top ten igraca, a prva petorica na listi jos jednog jakog i nezgodnog protivnika.
Cilic ce se posle ovog finala popravti za 2 mesta na listi i sa 15. skociti na 13.
Gledajuci kako sada igra, ako ovako nastavi vrlo brzo ce biti i u prvih 10.

Novaku sve cestitke za ovu titulu. Ohrabruje cinjenica da je Novak poceo da dobija mecheve i kada ne igra na najvisem nivou. To su izgleda one osobine koje su mu do sada nedostajale i koje se sticu samo vremenom i iskustvom.
Cini mi se da se Novakove kockice napokon polako sklapaju pa bi sada trebao da nastavi samo uzlaznom putanjom.
Izgleda da prvo mesto na svetu polako postaje cilj koji Novak sasvim realno moze da ostvari.

Neko rece da Novak osvaja titule samo ako ne igra protiv Nadala i Federera.
Mislim da to nije tacno.
Pobedjivao je vec Novak ove godine Federera na 2 mastersa i Nadala na trecem.
Medjutim nije lako napraviti 2 takve pobede za redom na istom turniru. To ne uspeva ni Federeru ni Nadalu. Nisu ni njih dvojica ove godine ni jednu titulu osvojili a da su morali na tom turniru pobediti oba preostala igraca.
Novak pobedi Nadala pa izgubi od Federera. Pobedi Federera pa izgubi od Nadala.
I Nadal je posle pobede nad Novakom gubio od Federera.
Jednostavno nikom nije lako da napravi dve velike pobede za redom. Treba svakom od njih i malo srece sa zrebom da bi dosli do titule.

Sila

pre 14 godina

Treće mjesto bit će Đokoviću utješna nagrada nakon što mu Čilić sutra očita tenisku lekciju.

Vrijeme je, Marine...
(DŠ, 10. oktobar 2009 13:18)

Hrabra izjava, pomislih citajuci je. Ali i neocekivana od potpisanog za koga se predpostavljalo da ne pripada tinejdzerskoj grupi navijaca.

Inace, divan mec i ocekivana pobeda favorita. A simpaticnog Cilica cu uvek rado gledati, posebno u ovakvim duelima..

Matematicar

pre 14 godina

Inace, sedamnaestogodisnji teenager Cilic je mladji od dvadesetdvogodisnjeg Djokovica godinu i 129 dana. Ima vremena za Cilica :-). To NOLE Care :-)

kiki

pre 14 godina

Hrvatski Sport Klub nije prenosio dodelu pehara zbog smetnji na satelitskim vezama!?
Koji su to iskompleksirani ljudi?!
(stojanovic stojan, 11. oktobar 2009 13:35)



A ima likova ovdje..

Beogradjanin

pre 14 godina

Kome treba danas prepucavanje sa komšijama? Ovde se od sinoć slavi:

SRBIJA- RUMUNIJA 5:0.
NOVAK – ĆILIĆ 4:0; Pehar za Noleta 14. po redu!

BRAVO NAŠI!

VOLIM TE SRBIJO, VOLIM TE NOVAČE, VOLIM TE 10. I 11.OKTOBAR!

Иван Смедерево

pre 14 godina

Извештај на HRT-у "naš tenisač se u ključnom poenu kod 3:2 za Đokovića okliznuo u dobivenoj situaciji i izgubio dvoboj". А дал ови потплаћени суци нису можда сипали зејтин и маслиново уље испред мреже па се Чилић оклизнуо ? ТРПАЈ БРЕЕЕЕ ....

Vujadin

pre 14 godina

Novaku svaka cast, i Cilicu sve cestitke. Ipak se ne moze reci da ga je Nole "razbio".
Onaj ko pobedi Nadala i Mareja je vrhunski igrac i Nole je morao posteno da se pomuci u drugom setu.

U svakom slucaju, hvala Cilicu sto je sasekao Mreja u Americi, od toga se Englez jos uvek nije oporavio. Da Cilic nije tad tako dobro odigrao sumnjam da bi i DelPotro i Federer pobedili Mareja, a Nole bi sad bio cetvrti na ATP listi.

sili

pre 14 godina

Opet spominjanje kompleksa nekih ?
Koji ste vi smiješni tipovi.Upravo ste vi kompleksaši,zato idete na index provijeravati svakih 5 minuta šta se piše.
Puko server da nebi bilo informacija o velikim Srpskim pobijedama ?
Ej narode...

Doki

pre 14 godina

Nole srce, sve cestitke ! :)
Koja radost i sreca za nas tvoje navijace!

I Marin je decko igrao dobro ! Cestitke !

Ajde Nole, sad si No 3..., pa uz listu ! :)

Boris

pre 14 godina

Kako se igra, kada se hoce? Svaka cast Nole. I da si izgubio ne bi mi bilo zao. Vazno je da si se borio u najodlucnijim trenutcima. Svaka cast na drugom trofeju ove godine (ako se ne varam Novak je osvojio samo Dubaj ove godine). Neka se jucerasnje slavlje nastavi. Pozdrav svima.

Biba

pre 14 godina

Divno, Nole je konačno materijalizovao finale nekog značajnijeg turnira. Zašto nije bilo prenosa, to nam mogu odgovoriti jedino sa RTS. Nisu ni Hrvati prenosili? To me baš čudi, oni imaju drugačiji odnos prema svojim igračima. Ponovo se vraća na 3. mesto.Čilić je izvanredno talentovan, dobro da nije igrao treći set. Bravo Nole!!!

vanste pfc

pre 14 godina

SRAMOTA, GDE JE PRENOS TIJANICU??? BITNO JE DA REPRIZIRAS OTPISANE PO 100000. put! najgoru drzavnu televiziju imamo. provereno i dokazano. nole svaka cast, cimao sam se celo jutro, okretao antenu i stosta, al najvaznije je da si ti osvojio TITULU! Ponosan sam sto sam kao i ti NOLE, SRBIN!

Sale

pre 14 godina

Bravo Nole !
Bravo i za Čilića, simpatičan mi je taj momak.
Ali mi nikako nije simpatičan index.hr koji je pogodite šta ?
Ponovo naprasno PUKAO.

Ђорђе

pre 14 godina

6:2, 7:6 - 2:0 за Новака! Још увек не могу да се помирим с тим да мечеве најбољег тенисера којег смо икада имали не можемо да пратимо ни на ТВ-у..., али отићи ће се одавде.

misssa

pre 14 godina

Index-u kao i sinoc pao server!!!Ja ne mogu da verujem koliko su ti ljudi iskompleksirani...Vest da smo mi dobili Rumune su objavili jutros u 11 sati,a ovo ce verovatno do sutra u podne biti gotovo!!!

red devil ali srpski

pre 14 godina

Bilo je.Cilic poveo drugi set sa 2:0.Vec u prvom gemu brejknuo Noleta ali je kasnije vratio brejk i doslo se do tie breaka

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

Treće mjesto bit će Đokoviću utješna nagrada nakon što mu Čilić sutra očita tenisku lekciju.

Vrijeme je, Marine...
(DŠ, 10. oktobar 2009 13:18)

Ja bi se na tvom mestu zapitao ko je tu kome odrzao tenisku lekciju...
Bravo Nole majstore!!!
Pokazao si komsijama kako se igra tenis...

edison

pre 14 godina

video sam mec na netu i uzivao sam svaka cast novace na igri i na preokretu e tu se vidi ko je iskusniji i bolji igrac i opet ona sporska pravda ko ne iskoristi sansu djode kazna a ti si iskoristio i razvalio hrvata samo tako i rezultat ce djoci tvoj verni navijac iz bujanovca

Goran

pre 14 godina

Novak je posle meca zamoljen da imitira nekoga ali je odgovorio da nije pripremljen i da neko iz publike imitira njega. Na kraju je ipak imitirao Nadala kako grize pehar.

Djoksa

pre 14 godina

Bravo Nole,sampione!!!Nisam nista hteo da kazem o tome ali ovaj broj 13(u br. titula),zamalo da postane baksuzan.Cilic se zapalio posle pobeda nad Davidenkom(veteranom) i Nadalom,kao pravi prijatelj ti si mu pomogao da ugasi pozar :))))...

Srb-IN

pre 14 godina

Bravo Nole care!!! Laganica 6-2 7-6 uz vec pomalo tradicionalno
kidanje zivaca-Svaka cast !!!Kakav vikend,posle fudbalera i Nole nas razgaljuje, B R A V O !!!

marko-washington-dc

pre 14 godina

Sve cestitke uz zelju da se sto pre nadjes na poziciji dva koja ti svakako pripada . U novoj sezoni zelje da uzmes bar jedan GS na pocetku sezone a za ostatak ces se snaci. Sve najbolje nasim teniserima

dabldabl

pre 14 godina

Kako sam ponosan što sam Srbin. Sinoć petarda Rumunima a jutros Nole osvojio Aziju. Pa šta može lepše. Bravo Nole, bravo Orlovi. Srbija do Kine, Srbija do Afrike.

Borbena

pre 14 godina

Zna se ko je najbolji! Nole veliko srce jedno! Ne znam da'l mi je milije sto se vracas na poziciju broj 3 i sto ces odatle uskoro moci da napadnes i mesto broj 2 i da postanes najbolji na svetu u bliskoj buducnosti (sto zaista prizeljkuju svi tvoji navijaci), ili sto si osvojio jos jedan turnir i nastavljas sa svojom fantasticnom igrom! Ti si nas ponos, i srecno do kraja sezone u Sangaju i odbrani zavrsnog mastersa! Sve cestitke organizaciji turnira u Pekingu na simpaticnoj ceremoniji dodele pehara.

Nole Delija

pre 14 godina

Svaka cast imenjace, drago mi je sto si pobedio, bio si bolji. Srbija je ponosna na tebe i konacno na fudbalere koji su ostavili srce na teren.

Stevica

pre 14 godina

Čini mi se da su Hrvati na ivici kolektivnog psihičkog sloma. Mi idemo na SP u fudbalu, a oni ne idu, Đoković rutinski oduvao njihovog pulena Čilića.

Sad još da mladi fudbaleri u Varaždinu odrade pobedu i mislim da će Hrvati zakonom zabraniti sport u lijepoj njihovoj.

SRBIJA!!!!

pre 14 godina

Juce `petarda`, danas pobeda Noleta dobrom igrom protiv takodje dobrog Cilica, svaka cast Nole, odlican mec, nije ni cudno sto je Cilic razbucao Nadala, ali Nole je Nole...

MAJA

pre 14 godina

BRAVOOOO KRALJU..a jos vece radost je to sto si koliko sam videla,na kameru napisao SRBIJA pored potpisa.VOLIMO TE KRALJU NAS NAJBOLJI.SVE CESTITKE

fiddler

pre 14 godina

Ne mogu da verujem da niko,ali niko ne prenosi ostatak meca.....Hvala B 92 :)

Ajmo Noleeeeeeeeeeeeeeee!!!!!
Do Pobede,do trece ovogodisnje srece,a onda...ce biti lakse !!!!

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

Treće mjesto bit će Đokoviću utješna nagrada nakon što mu Čilić sutra očita tenisku lekciju.

Vrijeme je, Marine...
(DŠ, 10. oktobar 2009 13:18)

Ja bi se na tvom mestu zapitao ko je tu kome odrzao tenisku lekciju...
Bravo Nole majstore!!!
Pokazao si komsijama kako se igra tenis...

Stevica

pre 14 godina

Čini mi se da su Hrvati na ivici kolektivnog psihičkog sloma. Mi idemo na SP u fudbalu, a oni ne idu, Đoković rutinski oduvao njihovog pulena Čilića.

Sad još da mladi fudbaleri u Varaždinu odrade pobedu i mislim da će Hrvati zakonom zabraniti sport u lijepoj njihovoj.

Djoksa

pre 14 godina

Bravo Nole,sampione!!!Nisam nista hteo da kazem o tome ali ovaj broj 13(u br. titula),zamalo da postane baksuzan.Cilic se zapalio posle pobeda nad Davidenkom(veteranom) i Nadalom,kao pravi prijatelj ti si mu pomogao da ugasi pozar :))))...

Sale

pre 14 godina

Bravo Nole !
Bravo i za Čilića, simpatičan mi je taj momak.
Ali mi nikako nije simpatičan index.hr koji je pogodite šta ?
Ponovo naprasno PUKAO.

Иван Смедерево

pre 14 godina

Извештај на HRT-у "naš tenisač se u ključnom poenu kod 3:2 za Đokovića okliznuo u dobivenoj situaciji i izgubio dvoboj". А дал ови потплаћени суци нису можда сипали зејтин и маслиново уље испред мреже па се Чилић оклизнуо ? ТРПАЈ БРЕЕЕЕ ....

Beogradjanin

pre 14 godina

Kome treba danas prepucavanje sa komšijama? Ovde se od sinoć slavi:

SRBIJA- RUMUNIJA 5:0.
NOVAK – ĆILIĆ 4:0; Pehar za Noleta 14. po redu!

BRAVO NAŠI!

VOLIM TE SRBIJO, VOLIM TE NOVAČE, VOLIM TE 10. I 11.OKTOBAR!

Mare

pre 14 godina

@Alen

Pa dobro,teši se ti samo pisanjem onoga što ti odgovara i onoga što se desilo pre 100 godina.A najbolje je od svega ako su ti uspesi to što je neko o nekome drugom rekao poput Jordana o Kukoču.Lol.Evo presavijam se od smeha.

Činjenice su da je Srbija svetski prvak u vaterpolu,bila i pre 4 godine,evropski vicešampion i bivši dvostruki šampion.
Evropski vicešampion u košarci i bivši dvostruki uzastopni svetski i trostruki evropski,da ne nabrajam ostale medalje.
Bivši olimpijski i evropski šampion u odbojci,kao i evropski i svetski vicešampion kao i drugoplasirana u svetskoj ligi.
U fudbalu nismo puno uradili,ali smo se plasirali na par prvenstava,a u rukometu imamo 2 bronze,no ono što je važno jeste da smo tukli i eleminisali Hrvatsku i u rukometu i u fudbalu.U rukometu i 12 golova razlike,a u fudbalu Hrvatska nije videla EP zbog nas,a da ne spominjem mlade reprezentacije.
U tenisu pored dva osvojena gren'slema u singlu imamo i 2 u dublu,plus još 4 finala u singlu,a o masters titulama da ne pričamo.Sam Đoković je ispašio ubedljivo svakoga hrvatskog igrača.Hrvatski ženski tenis odavno ne postoji.A čekaj samo da još naiđu i Krajinović.Jovanovska,Krunićka i Milojević,tek onda će da nastupi dominacija.
Šta reći za plivanje sem da ono što smo mi uradili u Rimu vi nikada nećete uspeti,a himnu na pobedničkom postolju možete samo da sanjate.Ako su vam utehe medalje sa prvenstava iz malih bazena gde niko ozbiljan ne učestvuje,onda nemam reči.

Što se tiče atletike,pa vi je nikada niste ni imali osim sada Blanke i njoj svaka čast,ali eto i mi imamo mlade Španovićku i Jelaču koje će veoma brzo raditi to isto,to nisu špekulacije već činjenice.
Svetski smo ekipni prvaci u kuglanju i streljaštvu,to smo postigli na vašem terenu.
Imamo niz medalja i u mlađim i starijim kategorijama u veslanju i kajaku gde naše vreme takođe tek dolazi.
I za kraj,samo nemoj pisati o medaljama u mlađim kategorijama košarke i vaterpola,tu je Srbija prva na svetu po njihovom broju.Verovatno nemaš ni pojma da su juniori Srbije u košarci do 18 godina letos bili svetski prvaci.Vratićemo primat i u selekciji do 21 godine i u vaterpolu i to je uvek bilo naše.
Pozdrav i nemojte komšije biti toliko ljubomorni što smo bolji.Dobri ste i vi naravno,ali jednostavno zna se da je Srbija zemlja sporta i šampiona.

Sila

pre 14 godina

Treće mjesto bit će Đokoviću utješna nagrada nakon što mu Čilić sutra očita tenisku lekciju.

Vrijeme je, Marine...
(DŠ, 10. oktobar 2009 13:18)

Hrabra izjava, pomislih citajuci je. Ali i neocekivana od potpisanog za koga se predpostavljalo da ne pripada tinejdzerskoj grupi navijaca.

Inace, divan mec i ocekivana pobeda favorita. A simpaticnog Cilica cu uvek rado gledati, posebno u ovakvim duelima..

misssa

pre 14 godina

Index-u kao i sinoc pao server!!!Ja ne mogu da verujem koliko su ti ljudi iskompleksirani...Vest da smo mi dobili Rumune su objavili jutros u 11 sati,a ovo ce verovatno do sutra u podne biti gotovo!!!

vanste pfc

pre 14 godina

SRAMOTA, GDE JE PRENOS TIJANICU??? BITNO JE DA REPRIZIRAS OTPISANE PO 100000. put! najgoru drzavnu televiziju imamo. provereno i dokazano. nole svaka cast, cimao sam se celo jutro, okretao antenu i stosta, al najvaznije je da si ti osvojio TITULU! Ponosan sam sto sam kao i ti NOLE, SRBIN!

MAJA

pre 14 godina

BRAVOOOO KRALJU..a jos vece radost je to sto si koliko sam videla,na kameru napisao SRBIJA pored potpisa.VOLIMO TE KRALJU NAS NAJBOLJI.SVE CESTITKE

ja

pre 14 godina

Secam se Cilica sa pocetka ove godine i kako je tada igrao.
Stvarno je neverovatno koliko je decko napredovao za poslednjih 6 meseci.
Naravno da sam navijao za Djokovica, ali mora se priznate da je Cilic bio bar za nijansu bolji u drugom setu.
Presudilo je njegovo neiskustvo u velikim mechevima.
Dva puta je imao servis za osvajanje drugog seta i u tim kljucnim trenutcima pravio najvece greske.
Da je dobio drugi set - pitanje je kako bi se sve na kraju zavrsilo.
Hrvati su izgleda napokon dobili top ten igraca, a prva petorica na listi jos jednog jakog i nezgodnog protivnika.
Cilic ce se posle ovog finala popravti za 2 mesta na listi i sa 15. skociti na 13.
Gledajuci kako sada igra, ako ovako nastavi vrlo brzo ce biti i u prvih 10.

Novaku sve cestitke za ovu titulu. Ohrabruje cinjenica da je Novak poceo da dobija mecheve i kada ne igra na najvisem nivou. To su izgleda one osobine koje su mu do sada nedostajale i koje se sticu samo vremenom i iskustvom.
Cini mi se da se Novakove kockice napokon polako sklapaju pa bi sada trebao da nastavi samo uzlaznom putanjom.
Izgleda da prvo mesto na svetu polako postaje cilj koji Novak sasvim realno moze da ostvari.

Neko rece da Novak osvaja titule samo ako ne igra protiv Nadala i Federera.
Mislim da to nije tacno.
Pobedjivao je vec Novak ove godine Federera na 2 mastersa i Nadala na trecem.
Medjutim nije lako napraviti 2 takve pobede za redom na istom turniru. To ne uspeva ni Federeru ni Nadalu. Nisu ni njih dvojica ove godine ni jednu titulu osvojili a da su morali na tom turniru pobediti oba preostala igraca.
Novak pobedi Nadala pa izgubi od Federera. Pobedi Federera pa izgubi od Nadala.
I Nadal je posle pobede nad Novakom gubio od Federera.
Jednostavno nikom nije lako da napravi dve velike pobede za redom. Treba svakom od njih i malo srece sa zrebom da bi dosli do titule.

Ђорђе

pre 14 godina

6:2, 7:6 - 2:0 за Новака! Још увек не могу да се помирим с тим да мечеве најбољег тенисера којег смо икада имали не можемо да пратимо ни на ТВ-у..., али отићи ће се одавде.

dabldabl

pre 14 godina

Kako sam ponosan što sam Srbin. Sinoć petarda Rumunima a jutros Nole osvojio Aziju. Pa šta može lepše. Bravo Nole, bravo Orlovi. Srbija do Kine, Srbija do Afrike.

Vujadin

pre 14 godina

Novaku svaka cast, i Cilicu sve cestitke. Ipak se ne moze reci da ga je Nole "razbio".
Onaj ko pobedi Nadala i Mareja je vrhunski igrac i Nole je morao posteno da se pomuci u drugom setu.

U svakom slucaju, hvala Cilicu sto je sasekao Mreja u Americi, od toga se Englez jos uvek nije oporavio. Da Cilic nije tad tako dobro odigrao sumnjam da bi i DelPotro i Federer pobedili Mareja, a Nole bi sad bio cetvrti na ATP listi.

Doki

pre 14 godina

Nole srce, sve cestitke ! :)
Koja radost i sreca za nas tvoje navijace!

I Marin je decko igrao dobro ! Cestitke !

Ajde Nole, sad si No 3..., pa uz listu ! :)

Matematicar

pre 14 godina

Inace, sedamnaestogodisnji teenager Cilic je mladji od dvadesetdvogodisnjeg Djokovica godinu i 129 dana. Ima vremena za Cilica :-). To NOLE Care :-)

Steva

pre 14 godina

Obratite paznju na naslov u Indexu: Djokovic- "... spasla me kisa"
Originalna Noletova izyjava glasi: " The rain delay helped me out; I got my nerves together and thought about the tactics for the continuation of the match" !!
I posle neka neko kaze da nisu kompleksasi !

Djoksa

pre 14 godina

Aman ljudi,smarate bre s ovim Indeks-om.Kad se meni nesto svidja ne pada mi na pamet da tamo idem.Mo's misliti,hrvati da slave srpski uspeh u bilo cemu!?...Pa to nema ni u crtanom filmu...

edison

pre 14 godina

video sam mec na netu i uzivao sam svaka cast novace na igri i na preokretu e tu se vidi ko je iskusniji i bolji igrac i opet ona sporska pravda ko ne iskoristi sansu djode kazna a ti si iskoristio i razvalio hrvata samo tako i rezultat ce djoci tvoj verni navijac iz bujanovca

Mare

pre 14 godina

Pa dobro komšije u kojem još sportu treba da vas pobedimo da vam pokažemo da smo apsolutno u svim sportovima bolji? :)
Žao mi je samo što nismo direkto igrali i što se košarke tiče,ali su vas Slovenci poštedeli muke.
Hrvati polako padaju u svim sportovima,jedino im Blanka osvaja nešto,a mi blistamo u vaterpolu,košarci,fudbalu,delimično i odbojci,plivanju,streljaštvu,kuglanju,tenisu,veslanju,juniorskoj atletici....
Kada smo na OI u Pekingu dotakli dno,samo smo se odbili i polako jurimo vrh.
A da komšije,u januaru vas tučemo i u rukometu,naši momci su sve bolji,najavu ste mogli videti i ove godine.

marko-washington-dc

pre 14 godina

Sve cestitke uz zelju da se sto pre nadjes na poziciji dva koja ti svakako pripada . U novoj sezoni zelje da uzmes bar jedan GS na pocetku sezone a za ostatak ces se snaci. Sve najbolje nasim teniserima

Borbena

pre 14 godina

Zna se ko je najbolji! Nole veliko srce jedno! Ne znam da'l mi je milije sto se vracas na poziciju broj 3 i sto ces odatle uskoro moci da napadnes i mesto broj 2 i da postanes najbolji na svetu u bliskoj buducnosti (sto zaista prizeljkuju svi tvoji navijaci), ili sto si osvojio jos jedan turnir i nastavljas sa svojom fantasticnom igrom! Ti si nas ponos, i srecno do kraja sezone u Sangaju i odbrani zavrsnog mastersa! Sve cestitke organizaciji turnira u Pekingu na simpaticnoj ceremoniji dodele pehara.

kiki

pre 14 godina

Hrvatski Sport Klub nije prenosio dodelu pehara zbog smetnji na satelitskim vezama!?
Koji su to iskompleksirani ljudi?!
(stojanovic stojan, 11. oktobar 2009 13:35)



A ima likova ovdje..

Borko

pre 14 godina

@Alen
HAHAHAHAHAHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHHA.Ukojoj bajci ti zivis.Ti ako se nesalis stvarno ti nije dobro.HAHHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHA.
NAJNOVIJE:SP RIM ZLATO SVETSKO ZLATO VATERPOLO ,ZLATO CAVIC,HIGL,SREBRO ,UNIVERZIJADA,MAEDITERANSKE IGRE TRI PUTA VISE MEDALJA,ODBOJKA SL SREBRO,KOSARKA EP SREBRO,JANKOVIC ,DJOKOVIC PEKING ITD,KARTISTE,STONOTENISERE,VESLACE,KIKBOKSERE,BOKSERE NE RACUNAM..E DA PLASMAN NA SP FUDBAL…
Idemo VATERPOLO EP ZLATO 01,EP ZLATO 03,EP ZLATO 05
VATERPOLO EP SREBRO 08
VATERPOLO SVETSKO ZLATO 05
VATERPOLO SVETSKA LIGA ZLATO 05,SVETSKA LIGA ZLATO 06,SVETSKA LIGA ZLATO,07,SVETSKA LIGA ZLATO 08.VATERPOLO OLIMPIJSKE IGRE SREBRO 04,OLIMPIJSKE IGRE BRONZA 08.Glupo mi je da nabrajam one titule partizana 5 KOMADA to je ipak daleko proslo.Sad moj omiljeni sport KOSARKA EP ZLATO 95,EP ZLATO 97,EP ZLATO 01.KOSARKA SVETSKO ZLATO DVA PUTA 98 i KOSARKA SVETSKO ZLATO 03 sa sve pobedjenim Dream Timom u sred Amerike.OI SREBRO 96,i SVE MALDJE SELEKCIJE ZLATO prosle godine nezabelezeno u ISTORIJI.I JUNIORSKI PRVAK SVETA 08 sa sve pobedjenim USA koledz kosarkom.
idemo dalje ODBOJKA MUSKA EP ZLATO 01,EP SREBRO 97,BRONZA 95,99,05,07,ODBOJKA MUSKA OLIMPIJSKO ZLATO 00,OLIMPIJSKA BRONZA 96.ODBOJKA ZENSKA SP BRONZA 07,SREBRO EP 06.
Vas "rukomete" da ako cemo tu da gledamo istoriju mismo jedno pet puta upesniji od vas.RUKOMET SP BRONZA 99.01,EP BRONZA 96.
Cilic i Ivanisevic mislim da je o tenisu stvarno glupo pricaati jedan od ovih dole je osvojio vise titula nego svi vasi.
TENIS DJOKOVIC AUSTRALIAN OPEN ZLATO salim se POBEDNIK,USO FINALISTA,POBEDNIK SANGAJ,MAJAMI,INDIJAN VELS,RIM,TORONTOTENIS ANA IVANOVIC BROJ 1 U SVETU ROLAND GAROS POBEDNIK AO FINALISTA,POBEDNIK MONTREAL,BERLIN,LOS ANDJELES,INDIJAN VELS.JELENA JANKOVIC BROJ 1 U SVETU,POBEDNIK DUBAJI TORONTO,SIDNEJ,MAJAMI,LOS ANDELES.
FUDBAL NARAVNO EP MALDI SREBRO 07,04 BRONZA 06 I NARAVNO CRVENA ZVEZDA EVROPSKI I SVETSKI PRVAK Ono sto vi nikad necete moci da stignete.STRELJASTVO

vidoq

pre 14 godina

kaze lik "kompleksasi odmah trcite na index..." a sta i onaj tvoj ofk radite ovde???

ljudi pomirite se s tim ne ide vam sport od ruke, niste sportska nacija i mozete slobodno da gledate nase majstore kako to rade i uzivate...

Marinko

pre 14 godina

Čestitke Noletu na tituli i čestitke Marinu na odličnom otporu. Ne znam čemu omalovažavanje druge strane. U pobjedi se ne uzvisi, u porazu se ne ponizi, kaže stara poslovica. Do sljedećeg finala Đoković - Čilić lijep pozdrav!

SRBIJA!!!!

pre 14 godina

Juce `petarda`, danas pobeda Noleta dobrom igrom protiv takodje dobrog Cilica, svaka cast Nole, odlican mec, nije ni cudno sto je Cilic razbucao Nadala, ali Nole je Nole...

Biba

pre 14 godina

Divno, Nole je konačno materijalizovao finale nekog značajnijeg turnira. Zašto nije bilo prenosa, to nam mogu odgovoriti jedino sa RTS. Nisu ni Hrvati prenosili? To me baš čudi, oni imaju drugačiji odnos prema svojim igračima. Ponovo se vraća na 3. mesto.Čilić je izvanredno talentovan, dobro da nije igrao treći set. Bravo Nole!!!

Priznaje da ste se ponadali

pre 14 godina

Ko ima vise od dve godine engleskog u osnovnoj skoli zna da se "helped me out" ne prevodi kao "spasla", nego "pomogla". Zato, Febo, drzi se nemackog, to vam izgleda vise lezi.

delia glingon

pre 14 godina

Dobro rvati nemojte plakati jer je i Čilić dobio srebreni-Tanjirić.
Brate Nole lep ti ovaj trofej "Pehar", lepsi je od mnogih fuzbalskih nacionalni prvaka pehara po zapadnom balkanu:

Neutron

pre 14 godina

Evo ga ovaj FeboZg, de si mali!
Nije (1)The rain helps me nego (2)The rain helped me. Razlika: (1) znaci :"kisa mi pomaze", znaci stalno mu satro pomaze, (2)znaci: kisa mi je pomogla. Dakle, brate, ni engleski ne znas. Ako ga ne znas, nemoj da se razmeces. Ispadnes kulov. A razlika izmedju spasiti i pomoci je velika. HELPED i SAVED. E moj mali..ima da ti lupam packe svaki put kada prolupas.

Goran

pre 14 godina

Novak je posle meca zamoljen da imitira nekoga ali je odgovorio da nije pripremljen i da neko iz publike imitira njega. Na kraju je ipak imitirao Nadala kako grize pehar.

sili

pre 14 godina

Opet spominjanje kompleksa nekih ?
Koji ste vi smiješni tipovi.Upravo ste vi kompleksaši,zato idete na index provijeravati svakih 5 minuta šta se piše.
Puko server da nebi bilo informacija o velikim Srpskim pobijedama ?
Ej narode...

Sneža

pre 14 godina

EL MAGO:

Слажем се! Али има и оних који НЕ ЧИТАЈУ ћирилицу, па зато:
S R B I J A!
PS:Тако је и Ноле написао на камери (да се не збуне...)

ja

pre 14 godina

Obratite paznju na naslov u Indexu: Djokovic- "... spasla me kisa"
Originalna Noletova izyjava glasi: " The rain delay helped me out; I got my nerves together and thought about the tactics for the continuation of the match" !!
I posle neka neko kaze da nisu kompleksasi !
(Steva, 11. oktobar 2009 17:50)

Stevo pa pojma nemaš o engleskom..što li znači The rain delay helps me out negoli pomogla mi je odgoda zbog kiše...ne sramoti e molim te Stevo
(FeboZg, 11. oktobar 2009 18:20)

pa gospodine feboZg,help out znaci pomoci a ne spasiti,sto u ovom slucaju i ovoj konstrukciji pravi znacajnu razliku....hvala na casu iz engleskog...

mlbrnsrb 4 febo zg

pre 14 godina

"pomogla mi je kisa", nije isto sto i "spasla me je kisa", febo zg, novak je samo bio uljudan, kao i antic pre meca sa rumunima, ne shvataj njihovu dobru narav kao slabu tacku, znas onu staru od mr. mijagija: ne sekiraj se sine danilo (daniel) najglasniji u sobi je najslabiji u sobi...

milan lolić

pre 14 godina

Свим се..торима могу да поручим да је Ноле нешто најбоље што је Србија добила у тенису. У последњих 45 година од како овај спорт не играју рекреативци већ "суви" професионалци никад Срби нису имали бољег и харизматичнијег тенисера. За бо..де који нису савладали математику, Мареј је био тек пет и по месеци испред Новака јер губи 1000 бодова после 19. октобра, а Ноле губи 150 бодова старог Мадрида. Сада игра Пекинг и Шангај, Мареј одустао због повреде, и узеће довољно бодова да га престигне. Друго не може да се побеђује сваки дан, кад се поправи форма и победе долазе. И Надал и Федерер губе и мечеве и бодове. Они су му једине претње сви остали има још да тренирају укључујући и Мареја који је продукт Британске империје, a Ноле српске породице и кућног буџета.
(milan lolić, 8. oktobar 2009 19:33)
Eto tako Bravo Nole!

Ђорђе

pre 14 godina

"Полако комшије, не може само да се уђе да се руши туђе..." С поштовањем према Вашем спорту, Марину и Вама, јер свачије се мора поштовати, успешнији смо у спорту, тј. неупоредиви - суочите се с тим. Хвала Новаче!

Brko Pg

pre 14 godina

Suze od smejanja mi idu citajuci ove hrvateske komentare tipa alen ovaj sto je izlupetao direktno psihijatrija,febo zg i jos tu po nekoliko stalnih pacijenata..XDDDVazda cemo vas pobedjivati u svemu to je normalno.. xDDD

MK

pre 14 godina

Evo, ne mogu više da čekam da se javi DŠ. Prosto neznam šta mu je?

BRAVO NOVAČE, BRAVO ĆILIĆU.
Tako igraju najbolji, samo Nole je Nole.

Nole Delija

pre 14 godina

Svaka cast imenjace, drago mi je sto si pobedio, bio si bolji. Srbija je ponosna na tebe i konacno na fudbalere koji su ostavili srce na teren.

Dragan

pre 14 godina

Ovaj mec moze da posluzi kao dobar reper da bi se videlo koja je razlika izmedju vrhunskog (Djokovic top 5) i odličnog tenisera (top 15-20). Prvi pobedjuje kada i ne igra svoj najbolji tenis, a drugi koji je u drugom delu meca odigrao jedan od svojih najboljih partija u karijeri uz greske u kljucnim trenucima.

Igor

pre 14 godina

Za FeboZg:
Da se prevede " The rain delay helped me out" u "Spasila me kisa" treba mnogo "pjesnicke slobode".

Inace, mec je bio odlican i sve cestitke Cilicu kojem manjka malo iskustva - Nole je jso uvijek bolji.

Bruno Zagreb

pre 14 godina

Čuj ovoga Stojanovića da hrvatski Sport klub nije prenosio dodjelu pehara navodno zbog smetnji u satelitskim vezama, a po dotičnom zbog kompleksa. E vidiš ako ko ima komplekse onda si to upravo ti i to upravo prema Hrvatima jer sam osobno gledao meč i nekoliko puta su ga prekidali zbog tehničkih smetnji.
Čestitke Noletu pravom momku i čovjeku za razliku od nnekih iskompleksiranih komentara ovdje.

Srb-IN

pre 14 godina

Bravo Nole care!!! Laganica 6-2 7-6 uz vec pomalo tradicionalno
kidanje zivaca-Svaka cast !!!Kakav vikend,posle fudbalera i Nole nas razgaljuje, B R A V O !!!

Bronx

pre 14 godina

@sili

To se u psihologiji zove sopstvena projekcija.( Modric zamalo asistirao,Kluze zabijo 2 u drugoj belgijskoj ligi,itd,) Nevidjeni kompleks na delu.Vi hrvati ste sinonim za to.A i to sto stalno ostavljate komentare ovde.:DDDHAHAHAHAHHAHAHAH>Hrvati kompleksasi pricaju o kompleksima. :DDD

fiddler

pre 14 godina

Ne mogu da verujem da niko,ali niko ne prenosi ostatak meca.....Hvala B 92 :)

Ajmo Noleeeeeeeeeeeeeeee!!!!!
Do Pobede,do trece ovogodisnje srece,a onda...ce biti lakse !!!!

nada

pre 14 godina

NOVAKU najsrdacnije cestitke, ne samo na osvajanju titule, vec i pobede nad Marinom koji ga je, po mom misljenju, i namucio svojom dobrom igrom. Puno srece i dodro zdravlje i u Sangaju! Lepo bi bilo i da taj turnir osvoji, sto mu od sveg srca zelim!
PS: Nas Janko igra u 16:45, a MOZE DA SE GLEDA (bar je najavljeno) na: www.rtbf/sport/tennis/atp/.../ct-video-53560
Nole se nece ljutiti za ovu informaciju, a nadam se ni B92 (pa ce objaviti, iako je u komentaru za Novaka).

pinkerton

pre 14 godina

Bože Srbi, što ste iskomplexirani pa to nije normalno! Čilić odigra tjedan života, Razvali Nadala i u finalu izgubi od boljeg (malo li je?) a vi se tu ložite. Evo tu neki pacijent misli da naš Sportklub fintira smetnje pri dodjeli pehara:))))
A drugi lik kaže da index.hr ruši sam svoj server zbog matcha.
Ovdje su vam ljudi uglavnom ponosni na malog i na to kako je odigrao turnir..što se tiče Noleta, za njega ionako skoro svi navijaju kad ne igra protiv naših...ljudima je drag i simpatičan..
A vi komplexaši; get a life!

Skeptik

pre 14 godina

Stvari su veoma jasne:

VATERPOLO: Srbija sampion sveta, Hrvatska treca.

KOSARKA: Srbija vicesampion Evrope, Hrvatska sedma u Evropi.

ODBOJKA: Srbija 5 u Evropi, Hrvatska se nije ni plasirala.

RUKOMET: Srbija 8 u svetu, Hrvatska 2 na svetu.

FUDBAL: Srbija se plasirala na SP, Hrvatska najverovatnije nije.

Ovo su cinjenice. Da se odmah razumemo uspesi su kao i neuspesi sastavni deo sporta. U ovom trenutku Srbija ne samo da je USPESNIJA od Hrvatske nego je zajedno sa Spanijom NAJJACA zemlja u Evropi u kolektivnimo sportovima. To je cinjenica sto ne znaci da sutra nece biti obrnuto. Zato komsije vise vezbajte i trenirajte jer uvek postoji sledeca sezona.

Bonevecijus

pre 14 godina

Mnogo si gluposti i smesnih stvari napisao kapiram da ti je kompleks veliki evo ti malo da uzivas.Evo sad cu i ja nesto da napisem.

Fudbal
HAHAHAHHA Pazi ti ovo „Bili smo druga reprezentacija svet iza Francuske“ A bili ste treci..Nista smesnije o fudbalu nisam cuo.Alo decko ozbiljan problrem imas sa mozgom.Prvo Crvena Zvezda Evropski i i Svetski Prvak ono sto vi nikada neceta da osvojite.Drugo Alo decko prosle godine je Zigic presao u Valensiju za 20 milki,Sulejmani u Ajaks 16milki najveci transfer u istoriji Holandskog fudbala,Ivanovic za 12 u Celsi.I pre toga ogromni transferi milosevica,Stankovica,Mijatovica itd.Nasi igraci potpisuju za Mancester Junajted 3,Celsi3,Ajax,Psv itd.Drugo vkad ste vi bili na vise takmicenja,direktno smo vas izbacili 00,Isli smo zajedno,98 06,vi sad necete da idete.Ovo ostalo smesno necu da komentarisem.Fudbaleri mladi 2 srebra zadnji rezultati protiv vama. 3-2,3-1,2-1.Reprezentacija skuplja 50 milki od vase a mladi lavovi tek dolaze Kacar,Subotic,Kuzmanovic,Rajkovic itd.Najbolji svetski igraci HAHAHAHAHAHAHHAHAHA. Nijedan vas igrac nije napravio neku karijeru sem sukera mozda delimicno,Prosinecki je bio dobar igrac ali nije video dresove Reala I Barse zavrsio je uy Sevilji.najbolji svetski igraci Mijatovic,Savicevic,Jugovic,Mihajlovic,Kovacevic,Milosevic,Stankovic svi su oni napravili velike svetske karijere i donosili titule sampiona Evrope i Sveta u svojim klubovima.Savicevic milanu,Jugovic juventusu,Mijatovic Realu .A tu si i savremenici Stankovic prvak Italije tri godine zaredom,Nemanja vidic prvak 2 godine za redom Engleske i tiula prvaka Evrope I Sveta.Pa Krasic,Dragutinovic,Jovanovic,Pantelic,Lazovic igraju sve sampione svojih drzava.Videlo se najbolje ko je gde u fubalu i ko se plasirao na SP a najveci talenti u fudbalu i najbolje vreme tek dolazi.Da se ne lazemo vi ste usli u top 20 tek posto ste pobedili Englesku pre dve godine i posle 5-1,4-1 cete i da se vratite i to je proizvoljno.Zvezda i Partizan su institucije za vas i smesno je prorediti ih sa nekim osrednjim klubovima Dinamom I hajdukom broj titula u bivsoj drzavi sve govori Zvezda 20,partizan 11 ,Vojvodina 2.

Kosarka E sad pocinje zezanje.
Ep ZLATO 95,97,01, SREBRO 09 BRONZA 99
SP ZLATO 98,02 sa scve pobedjenim Dream Timom
Univerzijada ZLATO 09,SP ZLATO 08 mladi pobedjena USA Koledz tema
Mladje kategorije samo za dve godine mrzi me da pisem. MLADI ZLATO 08,OMLADINCI ZLATO 08,KADETI ZLATO 08, OMLADINCI ZLATO 09.
Najvise kosarkasa u NBA od stranaca 8
E da ne spominjem Divac,Djordjevic,Danilovic,Paspalj,Bodiroga,Savic,Stojakovic,Gurovic,kicanovic ,Slavnic,Dalipagic koji su doneli prvu i vecine svetskih i Evropskih titula
5 godina za redom dominacija Srpskih klubova i osajanje NLB lige sa ceso srpskim finalima.
Smesno je komentarisati kosarku.kakv Kukoc i Ekipa Drazen je poginuo i nije uspeo da osvoji jedino ste osvojili 1 bronazanu medalju ono kad ste otisli sa postolja.. :D

Tenis Samo 1 nas teniser je osvojio vise titula nego svi vasi zajedno..
Djokovic AO pobednik,US finale
Masters Montreal,Majami,Indijan Vels,Rim,Sangaj,dubaji,Peking..
Ana Ivanovic bila prva na svetu,RG pobednik,AO finale
Masters Montreal,Berlin,Indijan Vels,Los Andjeles,Luksenburg,
Jelena Jankovic US finale,bila prva na svetu
Masters Carlston,Rim,Rim,Stutgart,Moskva,Peking

Rukomet Metaloplastika pet puta prvak Evrope.
Tu smo vas stalno drali ne znam jeste nas 1 pobedili.
Bronza SP 99,01
EP Bronza 96

Borilacki sportovi e ovo je najsmesnije osvojili smo na desteine i desteine titula ovo nam je nacionalni sport
I kile zlata prosle godine karatisti ekipni prvaci Evrope i muskarci i zene.Tanja Petrovic Svetska prvakinja,
Kik Bokseri Amaterski i Profesionalni prvaci evrope i sveta Ivan Strugar sampio sveta,sad Dzoni Stevanovic boks ibO prvak sveta ,ranije jos neki ne mogu da nabrajam,Dzudisti,Tekvondisti,realni ajkido,.. itd..

Streljastvo isto tone zlata Jasna Sekaric,Aleksadra Ivosev,Stevan Pletikosic,Nemanja Mirosavljev itd..

Plivanje Najaci deo pa sad Sp u Rimu Medalje koje uopste necete moci da stignetee sve pokazao Cavic Zlato,Srebro Higl Zlato..OI Cavic Srebro,Lender,Siladji,Higl univerzijada... Cavic srebro Olimpijada 08,, zZato dva ep 07,08, adolaze jos maladji Juniorski svetski prvaci Siladji I Lendjer itd.Ne secam se vase zadnje medalje ona mala jovanovicka cini mi se.

Odbojka tu nemate reperezentaciju
EP ZLATO 01,Srebro 97,Bronza 95,99,05,07
OI ZLATO 00,SL Srebro 08.09.05.03,Bronza 04,02 SPSrebro 98,
Zene Bronza SP 07.Srebro EP 06
Mladje kategorije EP,SP vise zlata,srebra i bronzi

Skijanje tu ste bolji cestitam al to je samo periodicno
Kuglanje tu smo mi bolji Evropski prvaci
Veslaci Stojic,Jagar, Visacki ovaj cetverac zalto kajakasi uvek donose medalje tu se kidamo...

Vaterpolo Partizan 5 puta prvak Evrope,Becej jednom
EP ZLATO 01,03,06 Srebro 08
SP ZLATO 05,09
SL ZLATO 05,06,07,08 Bronza 09
Oi Srebro 04 Bronza 00,08

Atletika Olivera Jevtic Srebro EP maraton 05,Dragutin Topic EP dvorana prvak ZLATO 97, trceme mesto 99,ZLATO dvorani 99 I SP osvajao medalje zlatne,srebrne i bronzane.Sad dolaze mlade nade Muncan,EP mladi ZLATO SpanovicZLATO na univerzijadi,jelaca isto Ep zlato,Muncan itd.
Mrzi me vise da pisem. :DDD

Ženevljanin

pre 14 godina

Vidim da se otišlo daleko u međusobnom srpsko-hrvatskom navijačkom ratu... a u svakom ratu, rečeno je odavno, prvo strada istina. Pošto sam Srbin, mnogo mi više smeta srpsko busanje u junačke grudi (kao što mi više smeta kad moja deca prave nepodopštine nego susedska). Reći ću ukratko: Komleksi su vrlo ravnomerno raspodeljeni između naša dva naroda; ovde se mnogo više vide SRPSKI kompleksi (jer na B92 ima mnogo više Srba). Da nema tih srpskih kompleksa ne bi se desetine i desetine naših komentatora bavilo hrvatskim reagovanjioma na srpske sportske pobede, zar ne? Drugo, upućuju se često (neučtiva) pitanja Hrvatima "šta ćete vi ovde, na srpskom sajtu?". Za vašu informaciju, na hrvatskom Indexu ima veliki broj Srba... koji vrlo često provociraju domaćine koristeći svaku priliku da im natrljaju nos nekim srpskim sportskim uspehom ili hrvatskim neuspehom. Realno gledajući, Srbi i Hrvati su u proseku podjednako dobri sportisti; mora se takođe uzeti u obzir i to da je Hrvata dvostruko manje. Tenis? Ne počinje istorija od Novaka, Jelene i Ane; do njihove pojave Hrvati su bili bolji u obe konkurencije (sa izuzetkom fenomenalne Monike Seleš); naše dve devojke su preokrenule ukupan bilans u ženskom tenisu u našu korist. U muškom - Hrvati su (uprkos Novaku) postigli bolje rezultate. Da ne govorimo o tenisu pre II sv. rata, pomenuću samo sledeće igrače: Pilić, Franulović, Ivanišević, Ljubičić, Ančić, Čilić, Karlović. Sa izuzetkom Đokovića, nijedan naš teniser (ni Boba Živojinović) nije nikad bio toliko visoko rangiran kao pomenutih SEDAM hrvatskih tenisera. To su činjenice, ali je najbolje ne baviti se preterano ni susjedima ni komšijama, a naročito ne likovati kada im "crkne krava". Kravlje ludilo je zarazno... kao i navijačko.:-)

qwe

pre 14 godina

Vidim dobacuju sa strane da "nemamo tenisku tradiciju"

:)

Monika Seles - prva teniserka sveta
Ana Ivanovic - prva teniserka sveta
Jelena Jankovic - prva teniserka sveta
Boba Zivojinovic - prvi dubl igrac sveta
Nenad Zimonjic - prvi dubl sveta (aktuelni)
Janko Tipsarevic - prvi junior sveta

Najbolji srpski teniser (a mozda i sportista) svih vremena Novak Djokovic spletom okolnosti jos uvek nije medju ovim drustvom
Ali kada u jednom igracu saberete monikinu upornost, anin forhend, jelenino kretanje, bobin servis, zimonjin volej i tipsin talenat dobicete teniskog genija kakav je Novak Djokovic

Hvala, dovidjenja

red devil ali srpski

pre 14 godina

Bilo je.Cilic poveo drugi set sa 2:0.Vec u prvom gemu brejknuo Noleta ali je kasnije vratio brejk i doslo se do tie breaka

stonoteniser

pre 14 godina

Auuuu Alene, Alene....
Ti rece da ides sa cinjenicama, a onda ih zaboravis odmah. Za fudbal, rukomet i skijanje - svaka vam cast, ali kosarku i tenis ne pominji. Ovi koje nabrajas (Cosic, D.Petrovic....) osvajali su medalje za Yu, a to se, kazes, ne racuna. Ali nam ne racunas ni nekoliko titula evropskog i svetskog prvaka i to u konkurenciji americkih profesionalaca, a na njihovom terenu (Indijanapolis). Kad vec pominjes trenere, sto zaboravi Slavnica i Bozu Maljkovica, koji su vam napravili Kukoca, Radju i D. Petrovica. Ili S. Pesica, koji ih je selektovao u omladinsku, pa i u seniorsku reprezentaciju. Dudu Ivkovica, Zeljka Obradovica i ostale da ne pominjem. To su verovatno anonimusi. O vasim klubovima ne pricaj, samo gledaj Jadransku ligu. Ko je prvak poslednjih x godina?

U tenisu imamo vise GS nego vi. Novak i Ana imaju po jedan, Jelena jedan u dublu, a Zimonjic nekoliko, takodje u dublu. Sve ove kolektivne titule (Davis cup) mozes da okacis macku o rep, tenis je pojedinacni sport.

Nego, realnosti radi, da te pitam zasto zaboravi vaterpolo i odbojku. Pa tu ste svetske sile. Evo, nesto ste pevali pre dodele medalja letos na prvenstvu sveta u vaterpolu. Vi pevali, a ceo svet slusao "Boze pravde". Olimpijska zlatna medalja i nekoliko titula evropskog prvaka u odbojci se ne racunaju, valjda.

Mogli bi stosta i o fudbalu, ali dovoljno vam je vaseg jada.

svi (ni)su isti

pre 14 godina

Svaka osoba na svetu prvo treba da bude covek / zena a tek onda ono cime se bavi. Mnogi lekari nisu ljudi, mnogi inzenjeri nisu ljudi a i mnogi svetski teniseri mi lice vise na bezemocionalne robote. Djokovic mi se dopada sto je, bar do sada, prvenstveno covek. Uvek je korektan, uvek spreman da se nasmeje. Ja njegove rezultate vise ni ne gledam, samo uzivam u igri i dogadjanju na terenu, cak i kad izgubi. Naravno, vise volim da pobedi, kao ovo sad, ali mi nije presudno. A ovo merenje sa Hrvatima "ciji je duzi" me bas briga.

realno

pre 14 godina

Ma prestanite sa ovim nabrajanjem titula i medalja.
Zabole me glava od citanja.

Sad ce se neki komsija setiti i javiti sa pricom kako smo 90% tih titula osvajali dok smo bili u zajednickoj drzavi sa Crnom Gorom.
Verovatno, da crnogoraca nije bilo mi nista ne bi osvojili.

Cinjenica je da hrvati imaju visevekovne komplekse od srba i tu nije nista novo.
Medjutim ne moramo mi da se spustamo na njihov nivo i prepucavamo ovde.
Pustite ih da zive u iluzijama, to im je jedino preostalo.

Dusan

pre 14 godina

Prosinecki nikada nije igrao u Barceloni.Samo jedna kratka i tuzna epizoda u Realu.Suker je vecinom bio Mijatova rezerva u Realu i njega se u Spaniji vise niko neseca. Nije ga cak bilo ni u i finalu kupa sampiona.Boban je bio samo sljaker,a ne zvezda Milana...
Uzmimo u obzir ko trenutno igra u najvecim evropskim timovima poput Manchestera,Chelsea ili Intera...Cast izuzetku Dalmatincu,ovaj Brazilcu, gospodinu Eduardu.
Neznam po kome osnovu nam oduzimate Moniku?Jeste devojka je Madjarica iz Novog Sada,iz Vojvodine,iz Srbije...koja je najvece uspehe postigla pod Jugoslovensko zastavom.Ako uzmemo isti nacionalni kriterijum pola vasih sportista poput Drazena(100%),plivaca Milosevica,Kukoca(50%) i drugih,bih zavrsili kao nase a ne vase zvezde.
Biti treci je sjajna stvar za tako malu drzavu oblika banane,ali je to ipak trece mesto i ne moze se porediti sa Zvezdinom evropsko i svetskom titulom.(Ovo mi ko Grobaru najteze pade.Uhh,izgubih volju za pisanjem.)

boban,nis

pre 14 godina

Glupo je ovo uporedjivanje i prepucavanje ko je bolji,al evo za tri godine koliko smo samostalni smo postigli toliko uspeha u svim sportovima da jedini u Evropi mozemo da se uporedjujemo sa trenutno naj jacom sportskom silom Spanijom.
Komsije trenutno se ne mozete uporedjivati s nama,jer vas je i jedna malena Slovenija prestigla i u kosarci i u fudbalu.

purger

pre 14 godina

jednostavno ne vjerujem.Svaka čast realnom SRBINU -nick-ženavljanin.jedino je on napisao točno onak kak i stvari jesu.tema je ćilić-nole a ne hrvati -srbi.Nisam baš zadovoljan uspjesima hrvatsih sportaša a vidim vi se naslađujete ali isto tako kad na SP-u popijete pet komada očekujte invaziju hrvata na ovaj site.Gore navedeni je dobro rekao koliko hrvata ovdje toliko srba na indexu.Vratimo se na temu.Tko god je gledao finale vidio je da je Ćilić dominantniji od Novaka ali isto tako priznajem da je Nole puno pametniji igrač od ne samo ćilića već svih tenisača.da netko u meču može toliko puta mijenjati stil igre odlika je velikh igrača.Ćilić tuče kao konj i kad je Nole vidio da mu ne prolazi takva igra odlučio je umrtviti igru laganim prebacivanjem sve do trenutka kad eksplozivnim udarcem napravi winer.To je odlično radio a i znao je čekati Ćilićevu grešku kojih je bilo jako puno.Volim Ćilića strašno ali opet čestitke đoletu.Pozdrav svima

FeboZg

pre 14 godina

Obratite paznju na naslov u Indexu: Djokovic- "... spasla me kisa"
Originalna Noletova izyjava glasi: " The rain delay helped me out; I got my nerves together and thought about the tactics for the continuation of the match" !!
I posle neka neko kaze da nisu kompleksasi !
(Steva, 11. oktobar 2009 17:50)

Stevo pa pojma nemaš o engleskom..što li znači The rain delay helps me out negoli pomogla mi je odgoda zbog kiše...ne sramoti e molim te Stevo

blejanje

pre 14 godina

alene, dobar ti je pregled i sve za sve napisano stoji,osim...naglo se skratio tekst pod rubrikom košarka, odbojku nisi ni spomenuo, a vaterpolo si izgleda izbegao. Tu je mnogo materijala. Na žalost postoji dobra stara konstatacija da sve što ste uradili u vašoj Historiji delo i rad Srba i sve svoje što imate gradite na mržnji prema nama. A nas bole za vas. Što se vraćate na naše sajtove, otišli ste i šta sad hocete. Nego, nama je dobro a vi puknite od muke. Sve napisano je stvar prošlosti. Sada ste ipak na nivou gde i pripadate, dobar prosek.

GoranZg

pre 14 godina

Dragi Alene, vidim da grizeš tastaturu od muke pa ne vidiš činjenice...
Skratit ću maximalno i nabrojati samo kolektivne sportove da ne ispadnem kao Fidel Castro:

1. Nogomet
Dinamo najuspješniji klub u regiji??? Kad se pozivaš već na objektivnost i rankinge onda pogledaj službeni ranking Dinama u odnosu na Zvezdu i Partizan. Međusobni omjer srpske i hrvatske reprezentacije ide debelo u korist Srbije (pogotovo mlade, da ne nabrajam medalje). Na fifinoj ljestvici nakon kvalifikacija će i za seniore ranking biti u korist Srbije. Što se tiče vrijednosti igrača u eurima pogledaj službenu vrijednost reprezentacija i bit će ti sve jasno(srbija 168 mil. eura, hrvatska 135 mil. eura) a i razlika će biti veća zbog kvalificiranja na SP odnosno nekvalificiranja)... idemo dalje...

2.Košarka
O ovome mislim da nema potrebe razgovarati. Povijest, sadašnjost, budućnost... Medalja ko u priči, ponajviše zlatnih, svjetskih, evropskih... Mislim da na beogradskom aerodromu piše: Dobro došli u zemlju košarke! idemo dalje...
p.s. Cibona redovno tuče srpske klubove??? NLB ko osvojio ono? Euroliga? 8 najboljih? Tko? Cibona? Ne!! :))

3.Rukomet
Svaka čast! Odbojka možda?

Pošto vidim da se ovdje trpaju i ženska skakanja i bacanja na leđa pod najpopularnije sportove moram napomenuti da u Srbiji ima masa pojedinaca za koje ne znaš a vjerojatno bi i boćanje bio najpopularniji sport na svijetu da je kojim slučajem Hrvatska prva u tome..

vesna

pre 14 godina

Koliko šabana na jednom mestu- za nepoverovati!Pa ljudi radujte se. Obojica su postigla izvanredne rezultate i ne opterećuju se glupostima kao što je nacionalnost. Svojim se ponosim, a tuđe ne vređam!

Sneža

pre 14 godina

Ljudi, pustite ih!
Glupo je prepirati se sa "DRAGIM KOMŠIJAMA". U prilog tome: dovoljno je poslušati samo njihove sportske komentatore (nebitan je sport) pa da se čovek zapita GLEDA li ISTO što ovi komentarišu-"KOME VIŠE VERUJEŠ?MENI ILI SVOJIM OČIMA?"
Ignorišite njihove komentare ovde (to najviše boli)i pustite ih da žive u LIJEPOJ NJIHOVOJ... BAJCI.

Boris

pre 14 godina

Kako se igra, kada se hoce? Svaka cast Nole. I da si izgubio ne bi mi bilo zao. Vazno je da si se borio u najodlucnijim trenutcima. Svaka cast na drugom trofeju ove godine (ako se ne varam Novak je osvojio samo Dubaj ove godine). Neka se jucerasnje slavlje nastavi. Pozdrav svima.

Alen

pre 14 godina

@Mare

Ajmo sa cinjenicama ocemo a ?
Kazes bolji ste u svim sportovima ajmo polako:

Nogomet

Mi smo od osamostaljenja bili na svim velikim natjecanjima svjetskim i europskim prvenstvima vi ste bili jednom tocnije u njemackoj 2006 prosoli ste gore nego Gana, mi smo osvojili broncu, bili 2. reprezentacija svjeta iza Francuske, sada smo 9. uglavnom ispred vas smo svih 20 god u nogometa po Fifinoj ljestvici ne po tamo nekoj Marinoj Jovinoj nego Fifinoj,mi smo imali jednog Sukera 2. igraca svjeta koji je igro u Realu, Arsenalu.... Prosineckog - Barcelona,Boban - Milan itd.... i sad nas najplaceniji igrac je skuplji od vaseg vasi transferi neprelaze milijun eura nasi Modric 25 milijuna, Da Silva 15, Corluka 14 itd.... Dinamo je daleko najuspjesniji klub u regiji, nasi treneri su svjetski poznati budali dosta idemo dalje,

Tenis

Do 2007 smo imsli 6 igraca u top 10 vi nijednog, osvojili smo isti broj GS naslova ali mi imamo Davis Cup i 4 naslova svjetskih prvaka, koji ste tek prvi osvojili nedavno protiv jake njemacke predvodene mladim Sithlerom od 35 god,imamo 2 olimpijske medalje vi jednu, u 20 god isto ko u nogometu nijednom nas niste prestigli na Svjetskoj listi dakle o cemu ti pricas jeli ? Idemo dalje

Kosarka

Samo treba reci Kresimir Cosic, Drazen Petrovic, Dino Rada.... Michael Jordan je reko za Drazena da je najveci kosarkas svih vremena koji je igro u NBA ligi da nije bio iz Amerike, mora da MJ nema pojma xD Cibona redovito vec 4 god tuce vase klubove, nasi treneri su kao i u nogometu svjetski priznati nedavno Mirko Novosel primljen u kosarkasu kucu slavnih idemo dalje

Rukomet

Mislim samo cu citirat precjednika svjetskog rukometnog saveza ''Hrvatska je rukometni Brazil'' za vas su i Makedonci velicine sto smo se uvjerili nedavno u Hrvatskoj na svjetskom idemo dalje

Skijanje

Janica Kostelic najveca skijasica svih vremena dobitnica Lauresu ako uopce znas sta je to cisto sumnjam idemo dalje

Plivanje

Isto kao i u tenisu nemate nikakvu povjest posto ste prvog plivaca dobili nedavno a mi imamo vrhunske rezultate 20 god od Kozulja,Draganje,Sanje.... idemo dalje

Borilacki Sportovi


Mate Parlov,Stipe Drvis svjetski prvaci, Zeljko Mavrovic bokso za titulu protiv velikog Lewisa,Mirko Filipovic jedan od najvecih boraca svih vremena di ste vi uopce ? idemo dalje

Atletika

Dovoljno je reci Blanka Vlasic uz Isinbajevu zadnje 2 god najbolje svjetska atleticarka ti spominjes vase juniore :) idemo dalje

Eo to su najpopularniji svjetski sportovi kad se pogledaju svi rezultati daleko smo bolji u svakom navedenom, negelda se nista od juce gleda se i povjest koju vi uopce nemate u nijednom od navedenih pojavili ste se jucer i odma bi na tron neide to tako, i nemojte molim vas da se brukate sa drugim sportasima poput Selesove itd.... ona nema veze sa Srbijom ona je medalje osvojila za Jugu znaci i za nas posto smo i mi bili dio te tvorevine ako se nevaram ali mi imamo ponos i nju nespominjemo jer je odabrala Ameriku, na sta ste vi spali da ljude koji su vas se odrekli pred cjelim svjetom svojatae u svoje, tuzno.

Eo jos jedan citar precjednika Svjetskog Olimpijskog Saveza ''Hrvatska je daleko najveca sportska nacija uzeci u obzir broj stanovnika''

StefanTheGreat

pre 14 godina

Ovo je najace "Dinamo je daleko najuspjesniji klub u regiji" mogu samo da pitam a u kojoj to regiji posto na Balkanu sigurno nije. To sto osvaja vasu ligu je zaista vazno ...

sanja

pre 14 godina

mislim da se obe strane(srpska i hrvatska) raduju sto su se bas nasa dva tenisera sastala u finalu i da duboko u sebi zelimo uspeh jedni drugima ali tu je uvek strah od toga sta drugi misli i kako ce odreagovati na to...
pogledajte samo prijateljski nastrojene komentare koliko imaju pozitivnih preporuka i sve ce biti jasno.
cilicu svaka cast na finalu i puno srece a noletu-bravo majstore, penji se na vrh!!!

lucky_luke

pre 14 godina

uvjek ista prepucavanja al kad me covjek vec vuce za jezik.

jedino pravilno i objektivno pokazalo uspjeha u nekom sportu jesu trofeji i medalje. znaci:

fudbal:

vi jedno trece mjesto sa SP
mi zvezda prvak evrope i svijeta. u medjusobnim susretima 2 nerjesena koja su u tom momentu ipak nama odgovarala.

kosarka: vi- 1SP bronza, 2EP bronze, 1 OI srebro.
mi- 2SPzlata, 3EP zlata, 1OI srebo, 1EP srebro, 1EP bronza.

odbojka: vi 3 zenske EP medalje mislim bronze.

mi- 1OI zlato, 1EP zlato, 1SP srebro, 1EP musko i 1EP zensko srebro, 1OI bronza, 4EP bronze, 1SP bronza zene, 1EL zlato zene, 2SL srebra i , 4SL bronze.

rukomet: mi- 2SP bronze i 1SP bronza zene, 1EP bronza.
vi- neznam ali bolji
znam da smo vas u svedskoj tukli 12 razlike.

vaterpolo: mi- 2SP zlata,4EP zlata, 2SL zlata, 1OI srebro, 1SP srebro, 2EP srebra, 1SL srebro, 2OI bronze, 2SP bronze, 1SL bronza.
vi- ne znam tacno ali niste ni blizu.

tenis: vi- 2GS, 0 ATP/WTA br1, 2OI bronze, 1DC

mi- 10GS, 3WTA br1 (u 3 navrata br 1 i br 2 istovremeno). 1OI bronza, 3 puta WTA br1 na kraju godine. 2ATP br1 u dublu, 3GS u dublu, 4GS u mixu.

plivanje- znam da smo na posljednjem svjetskom imali 2 zlata i srebro + zlato vaterpolista dok ste vi mislim imali samo bronzu u vaterpolu.

toliko...i to su jedine fakte koje su objektivne

MK

pre 14 godina

Zaboravih nešto važno,
pitam se šta misli Gospon Vojka o ovoj našoj radosti, gde li nas je svrstala.
Vojka, javi se i ti.
Pa valjda je isto navijati za Noleta kao i za Jelenu i Anu.

tales

pre 14 godina

Jesam Srbin, ali se stidim Srba koji se kao mala deca prebrojavaju sa Komsijama ko je kada u kom sportu bio bolji, pa josi ko ima kakva krvna zrnca. Blam!!!

Jugo

pre 14 godina

Lijepo li je gledati,sportski duel,dva gorštaka,dva dinarida.Svaka čast obojici momaka.Želim im još mnogo zajedničkih finala.a pobjeđivaće onaj kji je u tom momentu bolji.

Ivica

pre 14 godina

@ Alen

Pa ne mogu da verujem da covek govori da su treneri u kosarci svetski priznati:

1. Zeljko Obradovic najbolji evropski trener svih vremena
1. Partizan sampion Evrope 1991
3. Jug/Srb Sampioni Evrope 95/97 Sampioni sveta 2002 i to smo pobedili ameriku u americi

4. Zvezda sampion evrope 1991
5. Partizan igrao u Ligi Sampiona pre par godina

Pa kako mozes da kazes da je Dinmo najuspesniji klub u regiji.

Mislm ne volim da komentarisem na ovim forumima ali kad sam video kakve gluposti pricas morao sam da nesto dodam.

I naravno Bora Milutinovic odveo 5 razlicitih ekipa na svetsko prvenstvo. Ne znam da li je Slaven to bas uradio

asdf

pre 14 godina

Kako neko ko je rođen 1988. (Marin Čilić) može da ima 2009. godine 17 (u nekim komentarima 18, max 19) godina...?!!
(Poaro, 11. oktobar 2009 15:55)
______________________________
hahahahaaaahhaaaa
majstore, to je parodija na komentare od strane hrvatskih "strucnjaka" koji komentarisu ovde i proglasavaju cilica najvecim talentom jos od ere samprasa i agasija :)))
a ovaj komentar, bolje reci vapaj, sto je napisao "Alen" je toliko patetican da mi se ne da sad mu pojedinacno pobijati svaku stavku tj svaku disciplinu koju je nabrojao :D
jednostavno nas ima duplo vise i talentovaniji smo za sport od vas! nekima to ocigledno toliko tesko pada ali evo da vas malkice utesim: bolji ste u skoku u vis u konkurenciji dama. eto!
pozdrav
ah da, nole sampion!

zagi

pre 14 godina

sad vi nabrajate i brojite krvna zrnca. Pa kad ste vec poceli brojit krvna zrnca pa kaj bi trebali reci za partizan 50-1h godina, Bobek, Čajkovski, Zebec, idemo dalje, Zvezda i Prosinečki, idemo dalje, tko je bio kapetan Partizana kad je osvojio Kup prvaka u košarci?

Ajmo sad od klubova poceti:
Košarka: Jugoplastika 3 puta prvak Europe, Cibona 2 puta.

Rukomet: Partizan Bjelovar prvak europe, Badel Zagreb prvak europe.

Vaterpolo: Mladost 7 puta prvak europe, najtrofejniji klub na svijetu.

nogomet: Dinamo, 1967. godina kup Uefa, par godina prije finale kupa uefe(nemojte podcijenjivat taj kup jer su jake ekipe bile u tome,npr. Barca i Juve).

Glupo mi je spominjati indivudalne sportaše pa reći da smo šampioni u tenisu, to sve ovisi o pojedincu, niste vi izmislili tenis ili plivanje zatko kaj Čavić i Nole trenutačno razvaljuju,al kad me već povlačite za neku stvar, evo par naših sportaša iz novije povijesti:
Janica Kostelić- najbolja skijašica svih vremena
Blanka Vlašić-skok u vis, 2. rezultat svih vremena u nadi da bude i najbolji rezultat svih vremena.
Kaj to znači da smo mi izmislili skijanje i skok u vis?

Reprezentacija:
u košarci ste bolji definitivno, to priznajem, otkad nema Dražena, mi smo u banani. Al mi smo jedina ekipa koja je vodila protiv jedinog pravog dream-teama ikad,u Barceloni.
Nogomet:
mi imamo 3. mjesto iz Francuske, rijetko kad se izbrukamo kao vi 2000. protiv Holanđana i prošlo prvenstvo protiv Argentine, od samostalnosti, samo ste nas vi zeznuli da idemo na veliko natjecanje. Na ostalima smo bili.

Vaterpolo: tu ste bolji,svaka čast.
Rukomet: ono kaj je Brazil u nogometu, Ameri u košarci, to smo mi u rukometu. imate par medalja sa velikih natjecanja,a ja mogu nabrojat natjecanja na jednu ruku s kojih nismo donijeli nekakvu kolajnu.

Da se razumijemo, ovo vaše debilno brojanje krvnih zrnaca, čiji je deda fuka.o neku hrvaticu/srpkinju, kakve to ima veze? Pa netko nastupa za Hrvatsku a netko za Srbiju, kaj bi trebali reći za Ivicu Kralja? Ja ga smatram Srbinom, nastupa za vašu repku, tak je odlučio bez obzira kaj su mu oba roditelja Hrvati. Ili za Mihajlovića kome je stara Hrvatica.
U košarci ste vi jači, u rukometu mi, nogomet nam je opčenito loš, a vaterpolom se bavimo mi,vi, mađari i crnogorci tak da nema baš konkurencije. A za pojedinačne športove,je debilno radit usporedbe.
Pozdrav svima iz ZG-a!

Alen

pre 14 godina

@Svima

Nogomet ste poceli igrat juce do tad smo mi bili na svim svjetskim natjecanjima osvojili broncu bili jedno vrjeme 2. reprezentacija svjeta niti jednom nas niste prestgli na FIFINOJ ljestvici niti jednom

Kosarka Kresimir Cosic i Drazen Petrovic su najveci kosarkasi koje je europa imala to su rekli Ameri ne ja ja ih samo citiram da nespominjem sad Kukuca koji je igro za najvecu momcad koju je svjet imao

Tenis dok smo mi osvojili Wimbledon, Roland Garros,Davis Cup vi niste imali nista doso je Nole osvojio AO i vi ste odma sila pa kako to ? vi danas imate Noleta i nikog vise mani se Troickog i Tipsarevica to nije klasa za jednog Karlovica niti ozljedenog Ancicia a bome niti starog Ljubu a Cilica necu niti da spominjem mi smo imali 2. igarca vi niste Ljubo je bio 3. ko i vas Djokovic prije Djokovica 20 god nista a onda u dalekoj povjest ste imali Zivojinovica koji nije uso medu prvih 17 i vi ste sila ajde nemojte me nasmijavat, zenski tenis spominjes kolko imate GS naslova 1 mi isto jedan Majoli osvojila Roland Garros u finalu dobila Hingis o cemu pricate Ivanovic Ana nije vidila pobjedu po godine a bome niti Jelena ne blista

Skijanje Janica Kostelic a i sada imamo 3 skijasice koje su u u prvih 20 Ivica Kostelic medalja na olimpijadi samo jedna obitelj Kostelic ima vise medalja nego Srbija i Crna Gora u povjesti btw sta nam vise treba od Janice Kostelic najvece skijasice svih vremena sta bi jos trebali neku bolju od Janice pa da smo za 2 klase bolji od svih ?

Rukomet 8 medalja od 94. Svjetsko prvenstvo, Lino Cervar najbolji svjetski trener, Ivano Balic najbolji svjetski igrac vi igrate to uopce ?

Atletika Blanka Vlasic svjetska prvakinja,srebrna na olimpijadi uz Isinbajevu najbolja atleticarka u zadnje 2 god, Filip Ude srebrni na olimpijadi itd.... di su vasi atleticari ?

Uglavnom bolji smo u svim sportovima a ima nas samo 4.5 milijuna naspram vas 10 imali ste i Crnu Goru i Kosovo i opet smo bili bolji bolji cemo uvjek biti ponavljam jedna Hrvatska obitelj Kostelic ima vise olimpijskih medalja od cjele Srbije kako to ? Jedna ulica u Splitu ima vise top 10 tenisaca nego cjela Srbija Pilic,Ivanisevic,Ancic .... to su sve cinjenice vi uzimate rezultate kako vama pasu posto povjest nemate kad Federer izgubi od Djokovica brisu se svih Federerovih 15 GS naslova i Djokovic je bolji di to ima ? Da sad pobjedite Brazil u nogometu vi biste bili najbolju u povjesti iako Brazil ima vise osvojenih prvenstava nego vi sudjelovanja, tuzno.

Mozak

pre 14 godina

Alo ljudi ne lozite se! Ne reagujte tako lako na provokacije! Mi samo neka nastavimo ovako da osvajamo medalje, trofeje i turnire..
a njih mozemo da ostavimo u zabludi da su najbolji!

Evo priznajem vam kosmije: NAJBOLJI STE!

PS! NOVACE AJDE OPET U NEDELJU DA PODIGNES PEHAR, PA DA IM OPET PRIZNAM DA SU NAJBOLJI!

Zlatko Todorović

pre 14 godina

Uspeh neke nacije u nekom sportu zavisi, po meni, od nekoliko faktora:
1. Broja stanovnika
2. Masovnosti bavljenja sportom
3. Popularnosti sporta
4. Ulaganja u sport

Naravno da brojčano veće zemlje imaju veće šanse da odgaje veći broj dobrih i vrhunskih sportista, mada to zavisi i od sturke, ranijih godina, kada su školske sekcije bile obavezne za sve nastavnike i profesore u školi, imali smo i veći izbor sportista, pa čak i u šahu, u kojem veći dugi niz godina, sem Alise Marić nemamo vrhunskog predtavnika. Sada to nije slučaj, sve se zasniva na upornosti roditelja i njihovoj materijalnoj podlozi. Država koliko ulaže u sport, dobro ga i imamo. Predpostavljam da je slična situacija i u Hrvatskoj. Tako da mi ovakva prepucavanja liče na onu izreku: Smejala se koza ovci, da joj se vide si*e. Neka vam samo posluži kao primer ulaganja države u sport, posluži Slovenija: svi sportovi su im u ekspanziji, videli ste košarku skoro, fudbal isto dobro napreduje, verovatno će i ostali sportovi. A kolicka je zemlja. Ako tako nastave, pola stanovništva će im imati po neko učešće na vetskim i evropskim prvenstvima.

GoranZg

pre 14 godina

Alene ni Srbija nema stanovnika kao Kina pa je svejedno bolja u nogometu, košarci,... Pa i slovenaca ima upola manje nego hrvata pa idu na SP u Afriku tako da to i nije neki argument.I nisu svi u tih 10.000,000 koje si naveo srbi.I Hrvatska bi imala bar par miliona stanovnika više da nije imala vlast u ww2 kakvu je imala i da u novijoj povijesti nisu građani "dobrovoljno" otišli.
Ako razumiješ što je pisac htio reći...

SRBIJA BRE

pre 14 godina

Auuu komsije kakav sprotski vikend za vas? Boli a? Treba im pustiti sve komentare danas ono da bar imaju neku utehu.
BRAVO NOLE!

zoran

pre 14 godina

purger, 12. oktobar 2009 16:39

Slazem se sa tvojim vidjenjem.
Lepo si to zapzio. Nedostaje Cilicu takticnost. Udara jako, to je tacno, ali kada taj stil zakaza - nema odgovora. Inace Cilic je fantastican talenat i to covek treba da prizna. Nije to bio lagan mec za Novaka, niposto. No, naucio je da igra i glavom. To je kvalitet.
Meni je zao da Ancica toliko bolest muchi. Steta. Sjajan talenat.

Sladjana

pre 14 godina

Ljudi,zasto odgovarate tim tipovima ako vec niste neuropsihijatri i ne mozete da im pomognete!
Radujte se pobedi naseg Noleta kao sto je red i ne komentarisite zle i pakosne jadnike!Svi znamo kakvi su to nesrecni slucajevi.Nikad u zivotu ne moci pobediti Noleta je zalosno za njih i zato umesto da se malo mole izmisljaju lazi sto ih uvek karakterise.

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

Kad je poslednji put neki hrvatski teniser osvojio GS??
Odg: Hm, davno je to bilo...
>Zimonjic 2X Wimbledon, Nole AO...i bice ih jos...
Jel Hrvatska ikada imala teniserku na prvom mestu wta liste??
Odg: I ja pitam gluposti...
>>Ana i Jelena...obe prve... p.s. mi smo jedina drzava uz Ameriku i Belgiju cije su teniserke zauzimale istovremeno prvu i drugu poziciju na wta listi...
Kada je poslednji put neki hrvatski teniser osvojio neki jaci turnir, tipa masters 1000 i sl???
Odg: Ah, davno je to bilo...
>Kad se samo setim Novakovih trijumfa na IW, zavrsnom mastersu u Sangaju, Rimu...
Kada ste na jednom GS kao nacija ostvarili dobre rezultate???
Odg: Ni toga bas ne mogu da se setim..
> Npr AO 2008 Novak i Zimonjic titula, Ana finale, Jelena SF...


Tisina molim...

Zmija

pre 14 godina

Trebali ste napisati u tekstu Srbin Novak Djokovic pobedio Hrvata Marina Cilica. Ovako svi znaju da je Marin Hrvat, a neki ne znaju da je Novak Srbin...

tenitian

pre 14 godina

Svaka cast Noletu i naravno sve cestitke, ali mi je strasno zao sro nisam mogla dagledam mec.

Zna li neko internet adresu na kojoj se mogu pratiti mecevi u Sangaju od sutra???

Bobne

pre 14 godina

@sili

HAHAHHAHAHHA.Naravno da se ovo zove projekcija i glasi:"Opet spominjanje kompleksa nasih?
Koji smo mi smiješni tipovi.Upravo smo mi kompleksaši,zato idemona b92 ostavljati komentare.
Puko server da nebi bilo informacija o velikim Srpskim pobijedama."Naravno hrvati su sinonim za kompleks. :DDD
p.s Naravno da se radi o normalnom informisanju koga kod vas nema.

Partizan iznad svih!

pre 14 godina

@Goran
E sa tim stalnim potenciranjem "Crno Goraca" (uzgred pravilno se pise "Crnogoraca") ispadate jos veci kompleksasi...Niko bre njihov ucinak ne umanjuje, ali je njohov udeo u tim uspesima bio realno vrlo mali...A i da nije, to zvanicno racuna kao rezultat Srbije!Shavtite to, vec jednom!Istina boli...

drug Drogba

pre 14 godina

@ sili

hahaha,svaka čast,baš mi je to prolazilo kroz glavu kad ih vidim kako stalno spominju tu famoznu riječ "kompleks"

Inače, svaka čast Novaku,jak je ali sam ipak htio da Čile dobije...

cinik

pre 14 godina

citam ove komentare i ne mogu da verujem koji ste svi vi likovi. ljudi bi rekli "get a life" a ne da se palite na neke tamo tenisere koji se ubijaju od kinte a vi se grchite svi za par stotina evrica ili eurica i ovde se lomite i trosite dragoceno vreme da nabrajate ko je bolji u kom sportu kao da je to bitno.strasno! necu da nastavim imam pametnija posla ciniti....

art

pre 14 godina

Sto se tice tenisa i jedne ulice u Splitu evo malo statistike.
Djokovic vs (Ljubicic, Ancic, Karlovic, Cilic zajedno) ima skor 14-3
Znaci kvalitet a ne kvantitet. Zao mi je samo sto nije igrao u eri Ivanisevica pa da i njega posteno isprasi. Da ne pominjem istu (dosadnu) hrvatsku skolu tenisa gdje se sve svodi na servis i nista vise.

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

Copy-->paste za komsije cro:

Kad je poslednji put neki hrvatski teniser osvojio GS??
Odg: Hm, davno je to bilo...
>Zimonjic 2X Wimbledon, Nole AO...i bice ih jos...
Jel Hrvatska ikada imala teniserku na prvom mestu wta liste??
Odg: I ja pitam gluposti...
>>Ana i Jelena...obe prve... p.s. mi smo jedina drzava uz Ameriku i Belgiju cije su teniserke zauzimale istovremeno prvu i drugu poziciju na wta listi...
Kada je poslednji put neki hrvatski teniser osvojio neki jaci turnir, tipa masters 1000 i sl???
Odg: Ah, davno je to bilo...
>Kad se samo setim Novakovih trijumfa na IW, zavrsnom mastersu u Sangaju, Rimu...
Kada ste na jednom GS kao nacija ostvarili dobre rezultate???
Odg: Ni toga bas ne mogu da se setim..
> Npr AO 2008 Novak i Zimonjic titula, Ana finale, Jelena SF...


Tisina molim...
(To nisam ja, to je moja shauma, 12. oktobar 2009 00:49)

Garviano

pre 14 godina

AHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHA.Kako su opvi Hrvati smesni...Zapamtite uvek isvuda cemo da vas povbedjujemo.Alen ustini se i probudi se iz sna.

ja

pre 14 godina

@tenitian
Na tenisform . com imas uvek puno linkova za live stream.
Mozda prvih par dana nece biti prenosa iz Sangaja, ali vec od srede bi trebalo da bude redovnih prenosa uzivo.

Marko

pre 14 godina

A primetio sam da Hrvati pisu napamet, cesto netacne, i stvari koje nemaju veze sa mozgom. :DDD Ono sto ste osvojili u Sfrj to vam je.I da ima dosta slucaja za nadlezne institucije.NEMOC.Mora da je zbog toga sto nas je 2,5 vise.I zapamtite uvek u svemu cemo vas pobedjivati i bti bolji od vas i tu nista nemozete da promenite.I uvek cemo biti veci,lepsi,bolji ,jaci,duhovitiji I pametniji.JEr nas je i 2,5 vise od nas.

mate mišo

pre 14 godina

(Ženevljanin, 12. oktobar 2009 11:55)


Prof. dr. Ženevljanin :) Baš mi je drago čitati Vaše komentare.


Sve je rečeno ali ja ću ipak kao Hrvat (teška srca :)) priznati da je TRENUTNO Srbija mnogo uspješnija što se sporta tiče. Ovo je uvjerljivo najslabija godina što se naših sportskih uspjeha tiče otkad postojimo kao država, i sutra vaši mladi 'fudbaleri' imaju lijepu šansu da ju do kraja 'začine'.

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

@Alen

Ti se ovde ponasas kao dete...
Iznosis tu neke podatke od pre 1000 godina...
Mi za razliku od vas imamo 5 GS titula...
2 puta AO (Novak i Zimonjic)
RG (Ana)
2 puta Wimbledon (Zimonjic)
2 finala Us Opena (Novak i Jelena)
Finale AO (Ana)
Igrao je i Nenad jos finala GS-a al' ne da mi se sad pisat...
O polufinalima GS-a da ne pricam jer ih ima bezbroj (Novak SF Wimbledon, 2 puta Us Open, RG, Jelena 2 puta RG, AO...)
Novak bronza na OI...
Ana i Jelena, obe bile prve na wta listi...

I sta ti sad nije jasno??

Taj Cilic kojeg ti i mnogi drugi dizete u nebesa je upravo izgubio dobijen mec sa Berdychom...

Zato, 10-ogodisnjaku, ne budi ljubomoran...
Umesto da cestitas Novaku na tituli, ti tu dokazujes istoriju nekog tamo hrvatskog sporta od pre x godina...

Mozda ce i Marin jednog lepog dana pobediti novaka na nekom GS-u sa 6:7 7:6 6:7 7:6 99:97 pa cemo mu cestitati, a do tada chill out...
Podrav...

Brko Pg

pre 14 godina

Suze od smejanja mi idu citajuci ove hrvateske komentare tipa alen ovaj sto je izlupetao direktno psihijatrija,febo zg i jos tu po nekoliko stalnih pacijenata..XDDDVazda cemo vas pobedjivati u svemu to je normalno.. xDDD

Monk

pre 14 godina

Kako su ovi Hrvati smesni kao nacija... :DDD NAravno dda se racunaju svi uspesi kao i oni sa Crnom Gorom. :DDD I to se ne razdvaja i ako je 95 posto bilo igraca iz Serbije.:DDD Mnogo ste smesni.

Zorica

pre 14 godina

Alene, srce, ne sekiraj se toliko. Uvek ima šanse i za Vas. Samo treba malo da se umirite, sačekate, a za to vreme Srbi će igrati i pobedjivati. A vi: gledajte i učite. Možda će vam jednog dana uspeti! Srećno!

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

@Alen

Da i imamo jos jednu titulu na Wimbledonu..znaci 3...
Jelena ga je osvojila pre par godina u mix dublu...
Znaci imamo 6 GS-a...

Tisina molim!!!

Srbimir

pre 14 godina

@ Gorane

mnogo si covece nerealan!;
ajd` kad si se vec dohvatio te price o "dve drzave"(od cega ova druga ima stanovnika k`o Novi Beograd)da vidimo kako tu stvari stoje:
-vaterpolo:Savic,Trbojevic,
Vujasinovic,Sapic,Ikodinovic,
Ciric,Sefik,Sostar,Jelenic, svi iz Srbije!
-basket:Divac, Paspalj, Djordjevic, Danilovic, Bodiroga, Tomasevic, Obradovic, Savic, Rebraca, Stojakovic, Jaric, Rakocevic, Radmanovic, Gurovic- sve Srbija(eto,ajd` Drobnjak i Scepanovic Crna Gora,a njihov najveci doprinos "repci" je mahanje peskirom sa klupe)
-odbojka:Grbici, Mester, Geric,Tanaskovic,Brdjovic,Miljkovic,Kovac,Boskan,
Mijic svi iz Srbije,Goran Vujevic iz Crne Gore,a i on veci Srbin od navedenih!

Sad ti nama lepo(kad ti je istina pred ocima) objasni kako to da je CG imala ogroman znacaj u osvajanju svih trofeja u zadnjih 15 godina!?
Jos nesto:cak i da jeste(a kao sto vidis nije!)prema svim mogucim sporazumima(potpisanih izmedju dve clanice federacije)Srbija je pravni NASLEDNIK te bivse drzave,tako da ti sav trud da minimiziras nase uspehe pada u vodu!Eto, to su na tvoju veliku zalost cinjenice!

marko-nbg

pre 14 godina

(Alen, 11. oktobar 2009 20:58)
Nece me mrzeti da napisem par redova!
Kazes Janica! I posle Janice???? Niko!
Kazes Cosic, Petrovic, Kukoc! Ja tebi kazem Korac, Djordjevic, Bodiroga, Divac... Dalje u istoriju necu ni da idem! 14 godina polufinale niste videli!!!!
Atletika!! Blanka je sjajna! A pre Blanke??? Ne kazem da smo mi imali nekoga, ali se barem ne duvamo!
To sto je Dzordan rekao bilo je iz pristojnosti! Ceo svet zna ko je bio najbolji igrac , ne u istoriji NBA, nego u istoriji ove igre, tako da nemoj da se zavaravas!
Ne mogu da se setim sta si jos nalupetao tamo! Dopunicu moj komentar kasnije ako se jos necega setim!

Alen

pre 14 godina

Srbi nemojte se zivcirat ja sam samo jedan iskren covjek umjesto ovakih komentara ''xDDDD Mnogo ste smesni'' recite nesto pametno demantirajte ono sto sam reko recite da je Janica Kostelic Srpkinja,Njemica nesto u tom stilu da nam je Obama dao broncu na svjetskom da se Vatikan urotio .... Voli vas vas Alen

Ženevljanin

pre 14 godina

@Goran SD
Imao sam dugu pauzu u pisanju za B92, ali vidim da se stvari nisu promenile na bolje:-). Caruju "navijači"; samo još fale parole "pravda za Uroša" (retardiranog kriminalca). Hvala na linku, nemam mnogo vremena, ali posetiću vas. Sad mali osvrt na tvoju tvrdnju da su "Boba, Viktor i Janko bili bolje plasirani nego Franulović". Da se ne bi rasipali u opširnosti, hajde da uporedimo samo Bobu i Željka Fr.(Verujem da se nećemo sporiti da je Boba u karijeri postigao više no Viktor ili Janko; bio je 19. u svetu što niko sem Novaka od naših nije uspeo, ni približno).
ATP rangiranje uvedeno je tek 1973 godine; Franulović je tada imao već 26 godina. Možda zbog toga nisam uspeo da nađem podatke o njegovom plasmanu. Našao sam nešto drugo: Željko je osvojio devet (9) singl turnira, Boba samo dva (2). U dublu su približno jednaki, ali ovde govorimo samo o singlu. Željko je takođe bio finalista
Rolan Garosa; Boba nikad nije otišao dalje od polufinala na bilo kom GS. Dovoljno? Slično stoji stvar i sa Karlovićem; Bobin najbolji plasmam je 19. Karlov 14, tačka. Monika je zaista najveća zvezda s jugo-prostora računajući i mušku i žensku konkurenciju... ali se ne može kvalitet srpskog tenisa zasnivati na JEDNOJ ličnosti. (Podjednako bi bilo smeŠno da Hrvati ustvrde da su smučarska velesila zbog Janice Kostelić). S druge strane Hrvati IMAJU značajnu tenisku tradiciju... koja seže i pre svetskog rata i kojom se malo koja zemlja njihove veličine može pohvaliti. Pozdrav.

Marko

pre 14 godina

Najaci su ovi Hrvati koji napisu celu istoriju od 50 god i u Sfrj na 1stranici.Mi tako da pisemo nebi mogle tri rubrike da se popune.Da racunamo sve sad Zvezda 1 titula svetskog i Evropskog sampiona,1 titula Evropskog prvaka Partizana u kosaraci,5 titula Partizana u vaterpolu,Metaloplastika 5 puta sampion Evrope zaredom,Partizan finale KESa.Malo je deplasirano pricati o tome vi sto ste osvojiili osvojili ste u sfrj.O Nlb ligi prica je ispricana 5 titula za redom dominacija kao i u ostalim sportovima.Karate ,kik boks sampioni,bokseri,sad Dzoni Stevanovic prvak Sveta,Streljastvo Jasna Sekaric i ostali.Vi sve sto ste osvojili titule se samo racunaju su 1titula u rukometu,1 bronza na Ep kosarkasa,i to je to. Sto se fudbala tice direktno smo vas izbacili 00.Zadnji dueli mladih sa kojim smo osvojili dva srebra 3-1,3-1,2-1.I plasirali smo se 98,04,dobro uzeli ste 3 mesto ali niste osvojili nista a Zvezda je osvojila titulu Evropskog i Svetskog prvaka.I dobro se videlo gde je fudbal sad ko se plasirao na SP i a ko ne i kolka je vrednost srpski tim dota skuplji 40 miliona plus dolaze mladi igraci.I broj titula u bivsoj drzavi Zvezda 20,Partizan 11 vasi mnogo mnogo manje.Dragutin topic koji osvajao Evropske I Svetske medalje.Stojic,Jagar pa sad ovaj cetverac zlato itd.

Dzony

pre 14 godina

Kao sto sam rekao ima normalnih Hrvata ali ima i pacijenata Febo Zg,Alen itd.Samo da napisem jesi cu ti za ti Nenada Perunicic tri puta najbolji igrac sveta,Dragasn Skrbic najbolji igrac sveta i pivot,Najbolje krilo Milosavljevic pa Blazo Lisicic,Jovanovic itd.Djokovic je odigrao svetski za 4-0 protiv Cilica.

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

Nemojte zamerat ''susedima'' ako su malo ljubomorni...
Ipak su imali los vikend sto se tice sporta...

p.s. FeboZg: Nauci engleski...
Btw: @d @Siroki @torca du @DŠČ Pa gde ste sad da vas cujemo????
Hm....

Marko

pre 14 godina

Najaci su ovi Hrvati koji napisu celu istoriju od 50 god i u Sfrj na 1stranici.Mi tako da pisemo nebi mogle tri rubrike da se ostave.Da racunamo sve sad Zvezda 1 titula svetskog i Evropskog sampiona,1 titula Evropskog prvaka Partizana u kosaraci,5 titula Partizana u vaterpolu,o Nlb ligi prica je ispricana 5 titula za redom dominacija kao i u ostalim sportovima.karate kik boks sampioni,bokseri,sad Dzoni Stevanovic prvak Sveta,Streljastvo Jasna Sekaric i ostali.Vi sve sto ste osvojili titule se samo racunaju su 1titula u rukometu,1 bronza na Ep kosarkasa,i to jeto. Sto se fudbala tice direktno smo vas izbacili 00.Zadnji dueli mladih sa kojim smo osvojili dva srebra 3-1,3-1,2-1.I plasirali smo se 98,04,dobro uzeli ste 3 mesto ali niste osvojili nista a Zvezda je osvojila titulu Evropskog i Svetskog prvaka.I dobro se videlo gde je fudbal sad ko se plasirao na SP i a ko ne i kolka je vrednost srpski tim dota skuplji 40 miliona plus dolaze mladi igraci.I broj titula u bivsoj drzavi Zvezda 20,Partizan 11 vasi mnogo mnogo manje.

Marko

pre 14 godina

Najaci su ovi Hrvati koji napisu celu istoriju od 50 god i u Sfrj na 1stranici.Mi tako da pisemo nebi mogle tri rubrike da se popune.Da racunamo sve sad Zvezda 1 titula svetskog i Evropskog sampiona,1 titula Evropskog prvaka Partizana u kosaraci,5 titula Partizana u vaterpolu,Metaloplastika 5 puta sampion Evrope zaredom,Partizan finale KESa.Malo je deplasirano pricati o tome vi sto ste osvojiili osvojili ste u sfrj.O Nlb ligi prica je ispricana 5 titula za redom dominacija kao i u ostalim sportovima.Karate ,kik boks sampioni,bokseri,sad Dzoni Stevanovic prvak Sveta,Streljastvo Jasna Sekaric i ostali.Vi sve sto ste osvojili titule se samo racunaju su 1titula u rukometu,1 bronza na Ep kosarkasa,i to je to. Sto se fudbala tice direktno smo vas izbacili 00.Zadnji dueli mladih sa kojim smo osvojili dva srebra 3-1,3-1,2-1.I plasirali smo se 98,04,dobro uzeli ste 3 mesto ali niste osvojili nista a Zvezda je osvojila titulu Evropskog i Svetskog prvaka.I dobro se videlo gde je fudbal sad ko se plasirao na SP i a ko ne i kolka je vrednost srpski tim dota skuplji 40 miliona plus dolaze mladi igraci.I broj titula u bivsoj drzavi Zvezda 20,Partizan 11 vasi mnogo mnogo manje.Dragutin topic koji osvajao Evropske I Svetske medalje.Stojic,Jagar pa sad ovaj cetverac zlato itd.

pinkerton

pre 14 godina

A i ovi moji nisu ništa bolji, kad krenu s prebrojavanjem uspjeha, pa 'ko ima više medalja i ne znam čega...jaaaao što ste naporni!
Njima ista poruka; get a life!

Branko

pre 14 godina

Sta moze da se kaze izuzev BRAVOOOOOOO MAJSTOREEEEE!Samo napred i glavu gore. Nadal je blizu njegove karijere zbok "osetljivih kolena" pogotovu na trvdoj podlozi. Federer igra dobro ali je on pri karju njegove karijere. Ovo je tvoja sansa da polako krenes ka vehu ATP rejtinga.
Jos jedno, cestitam i svaka cast.
Btanko (Teniser) iz Amerike

GoranSD

pre 14 godina

@ Ženevljanin

Vidim imaš još uvek živaca da pišeš :)
Čisto istine radi, malo si preterao u "objektivnosti". Boba, Viktor i Janko su bili bolje plasirani nego Franulović. Boba je rezultatima i trajanju bolji od Karlovića , pogotovu kada se dodaju rezultati u dublu. Zaboravili smo i Zimonjića. Novak je ipak već sada najbolji teniser sa ovih prostora, sigurno kompletniji igrač od Ivaniševića a Monika ima težinu svih njih zajedno i preko toga.
Sve sam to rekao istine radi i zbog samih tenisera. Inače sa ovih prostora nije bilo mnogo uspešnih tenisera i ne može se reći da je u pitanju neka velika teniska tradicija. Sve su to bili manje više incidenti. I još uvek je tako mada postoje neki mladi koji dolaze ali šta će od njih biti...Onda taj incident malo povuče neke klince, počne o tom sportu više da se priča, malo više i ulaže ali o sistemskom radu ni govora. Ovde se i dalje najviše priča o fudbalu koji je možda i najmanje vredan od svih ovih sportova. Jeste bili su Hrvati jednom treći i Zvezda prvak Evrope i šta dalje....
Nego da ikoristim priliku da te pozovem na http://www.svettenisa.net/site/

Djoksa

pre 14 godina

Od proslave Noletovog uspeha preko kompleksa sa Indeksa stigli smo do leksicke nedoumice iz engleskog jezika.Kakve veze ovo ima jedno s drugim ne verujem da bi i najzagrizeniji forumas uspeo da objasni nekom ko prvi put posecuje ovaj forum.Sve sto bi pomislio jadnik je,da ovde lud....zbunjenog.Nazalost koren problema nije leksika ili sta drugo.Vec,znate ono:uspeh nije ni upola toliko sladak ako nemas sa nekim da ga podelis,a u ovom slucaju vazi:ako ga nekom ne natrljas na nos.Uostalom,zar to nije najsladji deo navijanja...

Goran

pre 14 godina

@Mare

Ajmo sa cinjenicama ocemo a ?
Kazes bolji ste u svim sportovima ajmo polako:

Nogomet

Mi smo od osamostaljenja bili na svim velikim natjecanjima svjetskim i europskim prvenstvima vi ste bili jednom tocnije u njemackoj 2006 prosoli ste gore nego Gana, mi smo osvojili broncu, bili 2. reprezentacija svjeta iza Francuske, sada smo 9. uglavnom ispred vas smo svih 20 god u nogometa po Fifinoj ljestvici ne po tamo nekoj Marinoj Jovinoj nego Fifinoj,mi smo imali jednog Sukera 2. igraca svjeta koji je igro u Realu, Arsenalu.... Prosineckog - Barcelona,Boban - Milan itd.... i sad nas najplaceniji igrac je skuplji od vaseg vasi transferi neprelaze milijun eura nasi Modric 25 milijuna, Da Silva 15, Corluka 14 itd.... Dinamo je daleko najuspjesniji klub u regiji, nasi treneri su svjetski poznati budali dosta idemo dalje,

Tenis

Do 2007 smo imsli 6 igraca u top 10 vi nijednog, osvojili smo isti broj GS naslova ali mi imamo Davis Cup i 4 naslova svjetskih prvaka, koji ste tek prvi osvojili nedavno protiv jake njemacke predvodene mladim Sithlerom od 35 god,imamo 2 olimpijske medalje vi jednu, u 20 god isto ko u nogometu nijednom nas niste prestigli na Svjetskoj listi dakle o cemu ti pricas jeli ? Idemo dalje

Kosarka

Samo treba reci Kresimir Cosic, Drazen Petrovic, Dino Rada.... Michael Jordan je reko za Drazena da je najveci kosarkas svih vremena koji je igro u NBA ligi da nije bio iz Amerike, mora da MJ nema pojma xD Cibona redovito vec 4 god tuce vase klubove, nasi treneri su kao i u nogometu svjetski priznati nedavno Mirko Novosel primljen u kosarkasu kucu slavnih idemo dalje

Rukomet

Mislim samo cu citirat precjednika svjetskog rukometnog saveza ''Hrvatska je rukometni Brazil'' za vas su i Makedonci velicine sto smo se uvjerili nedavno u Hrvatskoj na svjetskom idemo dalje

Skijanje

Janica Kostelic najveca skijasica svih vremena dobitnica Lauresu ako uopce znas sta je to cisto sumnjam idemo dalje

Plivanje

Isto kao i u tenisu nemate nikakvu povjest posto ste prvog plivaca dobili nedavno a mi imamo vrhunske rezultate 20 god od Kozulja,Draganje,Sanje.... idemo dalje

Borilacki Sportovi


Mate Parlov,Stipe Drvis svjetski prvaci, Zeljko Mavrovic bokso za titulu protiv velikog Lewisa,Mirko Filipovic jedan od najvecih boraca svih vremena di ste vi uopce ? idemo dalje

Atletika

Dovoljno je reci Blanka Vlasic uz Isinbajevu zadnje 2 god najbolje svjetska atleticarka ti spominjes vase juniore :) idemo dalje

Eo to su najpopularniji svjetski sportovi kad se pogledaju svi rezultati daleko smo bolji u svakom navedenom, negelda se nista od juce gleda se i povjest koju vi uopce nemate u nijednom od navedenih pojavili ste se jucer i odma bi na tron neide to tako, i nemojte molim vas da se brukate sa drugim sportasima poput Selesove itd.... ona nema veze sa Srbijom ona je medalje osvojila za Jugu znaci i za nas posto smo i mi bili dio te tvorevine ako se nevaram ali mi imamo ponos i nju nespominjemo jer je odabrala Ameriku, na sta ste vi spali da ljude koji su vas se odrekli pred cjelim svjetom svojatae u svoje, tuzno.

Eo jos jedan citar precjednika Svjetskog Olimpijskog Saveza ''Hrvatska je daleko najveca sportska nacija uzeci u obzir broj stanovnika''
(Alen, 11. oktobar 2009 20:58)






Eh Alen Svaka cast. Onaj Srbin hoce da nas sporedi u borilackim sportovima? ajooooj isuse, stvarno nenormalno. ili onaj u streljastvu hehe! I individualnim sportovima ima samo Janica Kostelic sama vise medalja nego svi Srbi skupa zajedno haha. Onaj hoce da svoj ''fudbal'' sporedi s nasim. A reprezentacija im skoro nigdje nije bila niti na jednom natjecanju, ili kad su bili dobili 6-0 i 6-1. Patrick Kluivert se jos uvijek trese od smijeha, kad kazes Srbija. Ali Srbi? Zar ste zaboravili poraz u Beogradu 1999 s 2-6? to nekako malo spominjete, kad ste dobili od nas 6 komada?

Rukomet? Ma to niti ne treba sporediti. Samo tu imamo vise medalja, nego skoro svi Srpski kolektivni tim skupa. Ee 2x olimpijski pobjednici, svjetski prvaci, i jos srebrnih i broncanih, de mi spomenite koji srpski tim to ima? AUCH velika tisina

Tenis: Goran Ivanisevic Wimbledon, Iva Majoli Roland Garros i IMAMO DAVIS CUp, a vi? Roland Garros i Australian Open(gotovo). Znaci opet smo bolji

Atletika? Tu ne treba nista govoriti, samo Blanka Vlasic sve pokazuje. Srbi? Gledat ce te vi nju jos, jer je jos vrlo mlada ha ha ha. Znaci jos vise medalja ce doci.

Borilacki sportovi? Ma tu nema nista govoriti. Zeljko Mavrovic, Stipe Drvis, Mirko Filipovic, i ako hocete Mate Parlov, i da ne zaboravim Branko Cikatic. EEEEH BRANKO CIKATIC? legenda borilackih sportova. Njega sporediti s tim nekih srpskim amaterima je KATASTROFA. Gdje su vam borci u K-1? MMA? Strikeforce? Mi: Mirko Filipovic, Zelg Galesic, Goran Reljic i tako dalje. Tawkwondo? Mislim da je tu suvist govoriti.

U individualnim sportovima, nam NISTA ne mozete.

Vaterpolo? Pa evo ga osvojili ste svjetsko prvenstvo ove godine, ali mi smo to vec imali. NE SMIJE SE nabrajati uspjesi s CRNOM GOROM

Mogu vas nesto pitati: ''Zasto vi ignorirate CRNU GORU u uspjesima'' pa ljudi vi ste bili s Crno Gorcima, i one male uspjeha prepisivate vama. Gdje su tu Crno Gorci? Kako ste se razisli s njiha, sport vam je onoj stvari. Evo sad vam je vaterpolo pobjedio(to se moze reci, SRBIJA Je to ucinila)

To ti je isto kao da mi idemo skupa s Madarskom i nakon 10 godina, ono malo uspjeha sve nama pripojimo. OGROMNE uspjeha sto smo ostvarili, smo SVE SAMI uradili. A znate koliko nas ima? 4,5 miljuna, a vas 10 miljuna? ili vas je bilo 12?

Po broju stanovnika smo mi NAJJACA sportska nacija u Europi.

zemun_grad

pre 14 godina

Pa mogli bi i mi da se bacimo na pracenje hrvatske reprezentacije a i takmicara u individualnim sportovima - vidite kako oni prate nas ? Podjednako kao i svoju a neki verujem vise nase sportiste od njihovih , pomislicu da su iskompleksirani . Fudbalski transferi totalno nerealno placeni za Corluku rupu za koga je Vidic izmislio odbranu i koji sada vredi kao svi nabrojani , Modrica dobrog tehnicara ali fizicki inferiornog za iole jaku ligu , a tu je i famozni Eduardo takodje dobar tehnicar ali krhkih kostiju - na stranu to sto nije njihove gore list ...

ruki

pre 14 godina

ALENE svaka ti čast,brutalne činjenice si iznio pred susjede koji apsolutno ne mogu ništa odgovorit na navedene hrvatske uspjehe,srbija jedino ima vaterpolo i ajde košarku ali ostalo niste do koljena hrvatskoj,najjači mi je ovaj lik koji spominje neke juniore i klince-prijatelju to ti dovoljno govori kako nemaš ništa čime bi pobio alena,pojavio vam se đoković i ana i odjednom ste najbolji,pa frende mi smo ovako feštali i slavili prije 15,20 godina s ivaniševićem a ivom majoli a vi sad odjednom neki obožavatelji tenisa

Milos

pre 14 godina

Srbija Srbima. :DDD And helps storm from Ovcara,Osijek,Skabrnja,Bosanska Krajina,Lovas,Zapadna Slavonija,Split,Dubrovnik,Morinj,Zagreb, itd. :DDD

Alen

pre 14 godina

@To nisam ja, to je moja shauma

Ti i sport dva pojma djete ti ides u krajnost tipa Djokovic i Jankovcka su u isto vrjeme servirali 150 km/h Novak u Tokyu Jelena u Berlinu to nije niko u povjesti lol daj nemoj me nasmijavat idemo po titulama kolko imate titula kao reprezentacija u tenisu jedan kup jednu medalju mi 2 medalje 4 kupa i Davis Cup, vasa igracka povjest Zivojinovic 18 igrac svjeta osvojeni turniri jad i bjeda pa 20 god nista i onda Djokovic osvoji AO i vi ste sila ? Mi Franulovic,Pilic,Prpic,Ivanisevic,Ljubicic,Karlovic,Ancic,Cilic svi su sem Prpica i Karlovica bili top 10 tenisa stime da racunamo Cilica kao top 10 igraca sto i je defeinitivno a i vise, znaci mi smo do pojave vaseg Novaka imali 5 igraca u top 10 zato djete o cemu ti ? Ti spominjes neke Jelena i Novak su u isto vrjeme bili tu tada blala daj nemoj sa tim potpuno banalne i nimalo vazne podatke iznosit ko sto ja nisam reko da je Ivanisevic imo 3 Wim finala 2 US Opena jer to i nije tolko vazno vazne su titule i lista mi smo u oba dvoje puno bolji jedino smo u GS naslovima isti, mi imali 2. igraca vi ne, osvojili Davis cup vi ne ili se varam mozda je Federer Srbin pa vi imate 16 GS naslova.

Alen

pre 14 godina

@To nisam ja, to je moja shauma

Ako cemo ici u žnj kategorije ajmo onda reci da je Cilic osvojio juniorski Roladn Garros dakle opet smo bolji :) voli vas vas Alen ^^

kosta

pre 14 godina

lele. . .pa vi nemate pojma kolko sam se nasmejao od alena kompleksasa[hrvata]da prosto nisam mogao uzeti dah-on je jos ubedjen da su hravati bolji sportisti od SRBA. . .hahahaha

ghf

pre 14 godina

ajde frende diši,duboko diši,ovo što si nabrojao je ok ali daleko ste vi od hrvatske,zanimljivo kako ne znaš uspjehe hrvatskih sportaša kad ovakve gluposti pišeš i pokušavaš se mjerit s hrvatima,spominješ grand slam titule svojih predstavnika pritom vjerojatno misliš da ih hrvatska niti nema ili znaš samo za ivaniševića a majoli ti je nepoznanica jel da???neda mi se pisat više ali odi spavat

ivan

pre 14 godina

haahhaahhahah ovaj počeo nabrajat uspjehe u mačevanju i kuglanju,pa to i mi možemo nabrojat al nismo tak jadni da i to uzimamo u obzir jer i tu imamo svega više od vas i balavurdiju od 15 godina uzima kao argumente hahahahah,jadno susjedu moj istočni

ZEN

pre 14 godina

In 1995 the Storm help us out..very much..xa xa xa

Adio Englezi moji xa xa xa xa
(FeboZg, 12. oktobar 2009 16:44)

"Caruju "navijači"; samo još fale parole "pravda za Uroša"
(Ženevljanin, 12. oktobar 2009 22:32)


Prof. dr. Ženevljanin :) Baš mi je drago čitati Vaše komentare.
(mate mišo, 12. oktobar 2009 19:53)

Gospon Mate Miso, pozurili ste sa titulama. Bok

Alen

pre 14 godina

@To nisam ja, to je moja shauma

Sta se nerviras ? Nesto ti je dugo trebalo za odgovor i onda kazes ''Cilic je izgubio od Berdiha'' vrlo si darovit decko nego znas onu i najbolji gube,barem nije od Kološrajbera ili nedaj boze igro 20 setova sa mladik velikim Wittenom xD

Goran

pre 14 godina

Bonevicijus? Kako mozes vas i nas sporediti u sportu

Individualni sportovi? Pa tamo samo jedan Janica Kostelic ima vise medalja, nego svi Srbi skupa zajedno. Ima toliko olimpijskih, svjetskih zlata, da ih zenska ne moze da broji, koji to Srbin ima? De mi nabroji jednog Srbina, ili Srpkinju koja to ima? NITI JEDNA! Mozes bolje brojiti sve Srbe skupa zajedno i neces doci do toliko medalja. Pa i ove godine je Blanka Vlasic 2x postala svjetska prvakinja, koji to Srbin ili sprkinja ima?

Rukomet? Covjece, tu imamo sve ste se moze osvojiti. 2x OLIMPIJSKI pobjednik, svjetski prvaci, i tih ostalih medalja, koji niti jedan sprski timski sport nema. NITI JEDAN! Tenis? i tu imamo vise trofeja nego vi. DAVIS CUP, WIMBLEDON, ROLAND GARROS, i vi to imate, ali nemate DAVIS CUP. Nogomet? Covjece, mi smo bili 3 na svijetu, a vi sta ste napravili? Nitko vas uopce ne poznaje sto se tice nogometa. NITKO! Vi se samo sramotite s 6-1 i 6-0. A mi? u zadnjih 10 godina, smo samo promasili 2000 i evo sad 2009. Imamo 3 mijesto, 2 cetvrtfinala, a sta vi to imate?

Pa pogledaj malo tko ima vise medalja na OLIMPIJSKIM Igrama. De malo se vrati u Atlanu, Sydney, Athenu i Peking. Pa pogledaj onda covjece, stalno imamo vise medalja od vas. Da u drugim individualnim sportovima niti ne govorim. Tamo su nasi bogovi za vas, vi nikog nemata. Atletika kod juniora, mozes nabrojiti(1 medalju) p i plivanju imamo vise medalja, kad su Milos Milosevic i Gordan Kozulj osvajali medalja, vi ste mislili da je voda crna.

Reprezentacija vam u nogometu nista ne znaci. SVASTA

Goran

pre 14 godina

ma zaki ne vrijedi njima govorite. Zato samo kad se Srbija jednom plasirali na SP u nogometu,pocima jos vece brusanje. Pa covjece oni misle da su bolji od nas, a mi imamo 3 mijesto, bili smo na svakom natjecanju zadnjih 10 godina, samo 2000 ne, i imamo 2 cetvrtfinala, oni su samo 1 kao Srbija bili, ee samo kao Srbija i to 2006. Ona 2 puta s njihovom bracom Crno Gorcima i dobili 6-1 i 6-0. I onda kad smo mi hararali oni se brkaju imamo bolje igrace. Isuse svasta!

Pa samo jedna Janica Kostelic ima toliko zlata, da niti svi Srbi skupa zajedno nju ne mogu dostici. Ima vise od 3 olimpijska zlata, koliko svjetska, svjetski kup. Zeni dosadilo i zavrasila karijeru s samo 25 godina.

Pa oni se hoce i da konkuriraju u Borilackom sportu


SRbi samo jedno; ''Koliko je netko medalja osvojio, se najbolje moze viditi na najvecem natjecanuu to su OLIMPIJSKE igre, skoro svi sportovi su tamo. Ajde recimo od zadnjih 16 godina, Atlanta(96), Sydney 2000, Athena 2004 i Peking 2008, pogledaj te tko je uvijek imao vise medalja. To je bila HRVATSKA! To sve govori, zato jedno veliko pssssst

Goran

pre 14 godina

Srbi? Zasto ne spominjete Crno Gorce u tim uspjesima, vi nista sami niste osvojili. Zasto ignoriranje Crno Goraca? Kad se radi o tim malim uspjesima samo Srbija. Aaaaaaaloooo gdje je Crna Gora? Sami ste u vaterpolu i kosarci ove godine prve 2 medalja uzeli, to se moze dati na konto Srbiji

Mozes misliti s 2 zemlje, ste ipak daleko losiji od nas, pogotovo u individualnim sportovima

Goran

pre 14 godina

A mozes misliti Srbi ima 10 miljun, a nas 4.5. Da nas ima 10? ajme meni, mislim da bih im nabili jos vise kompleksa da bi skroz poludili nego sad/

Pa puno Srba, dobro poznaje situaciju Hrvatske nego ja hehe. Znaju nase igrace, koliko vrijede. Mislim da imaju presive slobodnoh vremena, pa stalno navrate na HR portale. Koji KOMPLEKSI! Da vidis koliko ih je na indexu, ajme

Goran

pre 14 godina

Partizan iznad svih?

Ne vi ignorirate Crnu Goru, to je to. Pa vi ste bili skupa s drugom zemljom eeee? A vecina Srba stalno: Uspeh Srbije( i ona malo sto ste imali). Kad ste se odvojili od njih, veliko nista. Eto ove godine ste postali prvaci u vaterpolu i to je to.

Goran

pre 14 godina

Pa bez Crne Gore, uope niti ono malo medalja u vaterpolu ne bih osvojili. Alo, oni su tu daleko bolji od vas. To ce i buducnost pokazati, gdje vam je kosarka zednjih 8 godina? Pa i mi Hrvati, koliko smo jadni(zar ne u kosarci) smo zadnjih 9 godina bili bolje plasirani na velikim natjecanjima(nego vi Srbi).

Njihov dio je mali? kako to mozes reci Srbine? Pa nogometasi njihovi su vam bili najbolji ikad? Dejan Savicevic, Predrag Mijatovic! A i prije 4 godine je to bio Mirko Vucinic, znaci kako to?

Igrali ste pod imenom: ''SR Jugoslavija'' a ono malo uspjeha pridodavate samo Srbiji? Pa de pogledaj te uspjeh same Srbije nakon sto se oslobodila Crne Gore. Vaterpolo svjetski prvaci, i kosarka je druga( i to je to)

Mi smo sve te godine sve sami osvojili(ogromne uspjehe) a vas je bilo 12 miljuna he? To je isto kao da mi idemo s Madarima i onda nakon toga: Uspjeh Hrvatske!

4,5 miljuna, po broja stanovnika i koliko smo sportskih uspjeha imali, smo najbolja zemlja u Europi. Najvise talenta imamo!

Goran

pre 14 godina

Srbimir? Kako to mozes reci? Pa vidi kako su jaki u vaterpolu? Pa jaci su od vas okako su se odcjepili od vas. Postali su europski prvaci, i osvojili su svjetsku ligu, a njihov klub je klupski prvak Europe. A sta ste vi to uradili? Evo postali ste svjetski prvaci( i to se moze reci ispod uspjeh Srbija) a drugi sportovi? Sad gradite uspjehe na svoju slavu, pa da vidimo.

Oni imaju sigurno 40% u tim vasim uspjesima! Pa vi ste tada bili SR Jugoslavija, kako se onda 2 zelje mogu sporediti s 1 zemljom? Mi smo ogrome uspjehe, sve sami napravili, sve ZIVO! I opet smo daleko bolji u indvidualnim sportovima, a i veci dio kolektivnim sportovima. O individualnim sportovima da ne govorim. samo jedna Janica Kostelic ima 4 OLIMPIJSKA zlata, 2 srebra, pa to je vise nego svi Srbi ili srpkinje skupa, da ne govorim koliko je puta bila svjetska prvakinja.

Goran

pre 14 godina

Cinjenice su tu, da mi s 4.5 miljuna stanovnika, imamo vise sportskih uspjeha nego vi Srbi. Pa da je nas 10 miljuna, bi hararali Europom jos vise.

Kako se moze sporediti srpski individualni sport, kad jedna Janica Kostelic sama(najbolja skijasica svih vremena) ima vise medalja nego svi Srbi ili Srpkinje skupa? Koji Srbin ili Srpkinja ima 4 OLIMPIJSKA zlata, i 2 srbra na olimpijadi? TKO? NITKO! da ne govorim koliko svjetskih titula ima i pobjeda. Curi je dosadilo i zavrsila karijeru s 25 godina. Koji Srbin ili Srpkinja ima 2 svjetske titule kao sto je sad Blanka Vlasic ima? niti jedan, ili jedna! I znas sta? mozete nju gledati jos daleko vise, zato sto je jos daleko mlada hehe

Pa vi se hocete da sporediti u borilackim sportovima? Kako to? Zeljka Mavrovica, Stipu Drvisa, Stjepan Bozica, Mirka Filipovica i pogotovo BRANKA CIKATICA eeeeeeeeeeeeeeeee? BRANKA CIKATICA(legenda borilackog sporta) suprostaviti s srpskim amaterima? Da o MATI Parlovu niti ne govorim, koliko je taj odlicja dobio(moda najbolji europski boksac ikad).

Pa pogledaj te rezultate na OLIMPIJADI zadnjih 15 godina. Jer je to najvece natjecanje(gdje skoro svi sportovi sudjeluju). Znaci idemo: ''Atlanta, Sydney, Athena i Peking'' i sad idite brojite, tko STALNO vise medalja ima na tim natjecanjima? Tja, onda dolazi kod vas velika tisina! Jer Olimpijada je pravi odgovor na sva vasa pitanja

U kosarci imate nekoliko medalja, a sto se tice naseg rukometa? 2 x OLIMPIJSKI pobjednik, svjetski prvaci, srebro ove godine, i tako dalje, plus najbolji igrac koji je ikad igrao rukomet IVANO BALIC. ili ce te sad naci nekog Srbina koji se moze suprostaviti s Balicem, jer vi Srbi uvijek kao fol nekog nadete.

Pa i u tenisu smo bolji. Imamo Roland Garros, Wimbledon i Davis cup. Vi imate Roland Garros i Australian Open i to je to. Koliko smo samo tenisaca imali top 1000? Niki Pilic, Mario Ancic, Goran Prpic, Goran Ivanisevic, Ivo Karlovic i Marin Cilic i Roko Karanusic je dogurao u top 100. A kod vas? Franulovic, Tipsarevic i Djokovic!

Kad smo mi igrali tenis, ste vi mislili da se tenis igra na vodi.

Plivanje? Pa Milos Milosevic, Gordan Kozulj, Duje Draganja su osvajali medalje prije nego sto ste vi znali sto znaci plivanje. Mislili ste da je voda crna.

Zato Srbi? daj ne sporedite nas sport s vasim.

Odbojka vam je daleko bolja d nase i to je to i kosarka doneklen, a nasa tako zalosna a zadnjih 9 godina smo bolje plasirani nego vi na zadnjim natjecanjima(osim ove godine) i imamo 2 najbolja kosarkasa koja su igrala kosarku u Europi. Kresimir Cosic i Drazen Petrovic. I zaboravljam Toni Kukoca

Alen

pre 14 godina

@Mare

Ajmo sa cinjenicama ocemo a ?
Kazes bolji ste u svim sportovima ajmo polako:

Nogomet

Mi smo od osamostaljenja bili na svim velikim natjecanjima svjetskim i europskim prvenstvima vi ste bili jednom tocnije u njemackoj 2006 prosoli ste gore nego Gana, mi smo osvojili broncu, bili 2. reprezentacija svjeta iza Francuske, sada smo 9. uglavnom ispred vas smo svih 20 god u nogometa po Fifinoj ljestvici ne po tamo nekoj Marinoj Jovinoj nego Fifinoj,mi smo imali jednog Sukera 2. igraca svjeta koji je igro u Realu, Arsenalu.... Prosineckog - Barcelona,Boban - Milan itd.... i sad nas najplaceniji igrac je skuplji od vaseg vasi transferi neprelaze milijun eura nasi Modric 25 milijuna, Da Silva 15, Corluka 14 itd.... Dinamo je daleko najuspjesniji klub u regiji, nasi treneri su svjetski poznati budali dosta idemo dalje,

Tenis

Do 2007 smo imsli 6 igraca u top 10 vi nijednog, osvojili smo isti broj GS naslova ali mi imamo Davis Cup i 4 naslova svjetskih prvaka, koji ste tek prvi osvojili nedavno protiv jake njemacke predvodene mladim Sithlerom od 35 god,imamo 2 olimpijske medalje vi jednu, u 20 god isto ko u nogometu nijednom nas niste prestigli na Svjetskoj listi dakle o cemu ti pricas jeli ? Idemo dalje

Kosarka

Samo treba reci Kresimir Cosic, Drazen Petrovic, Dino Rada.... Michael Jordan je reko za Drazena da je najveci kosarkas svih vremena koji je igro u NBA ligi da nije bio iz Amerike, mora da MJ nema pojma xD Cibona redovito vec 4 god tuce vase klubove, nasi treneri su kao i u nogometu svjetski priznati nedavno Mirko Novosel primljen u kosarkasu kucu slavnih idemo dalje

Rukomet

Mislim samo cu citirat precjednika svjetskog rukometnog saveza ''Hrvatska je rukometni Brazil'' za vas su i Makedonci velicine sto smo se uvjerili nedavno u Hrvatskoj na svjetskom idemo dalje

Skijanje

Janica Kostelic najveca skijasica svih vremena dobitnica Lauresu ako uopce znas sta je to cisto sumnjam idemo dalje

Plivanje

Isto kao i u tenisu nemate nikakvu povjest posto ste prvog plivaca dobili nedavno a mi imamo vrhunske rezultate 20 god od Kozulja,Draganje,Sanje.... idemo dalje

Borilacki Sportovi


Mate Parlov,Stipe Drvis svjetski prvaci, Zeljko Mavrovic bokso za titulu protiv velikog Lewisa,Mirko Filipovic jedan od najvecih boraca svih vremena di ste vi uopce ? idemo dalje

Atletika

Dovoljno je reci Blanka Vlasic uz Isinbajevu zadnje 2 god najbolje svjetska atleticarka ti spominjes vase juniore :) idemo dalje

Eo to su najpopularniji svjetski sportovi kad se pogledaju svi rezultati daleko smo bolji u svakom navedenom, negelda se nista od juce gleda se i povjest koju vi uopce nemate u nijednom od navedenih pojavili ste se jucer i odma bi na tron neide to tako, i nemojte molim vas da se brukate sa drugim sportasima poput Selesove itd.... ona nema veze sa Srbijom ona je medalje osvojila za Jugu znaci i za nas posto smo i mi bili dio te tvorevine ako se nevaram ali mi imamo ponos i nju nespominjemo jer je odabrala Ameriku, na sta ste vi spali da ljude koji su vas se odrekli pred cjelim svjetom svojatae u svoje, tuzno.

Eo jos jedan citar precjednika Svjetskog Olimpijskog Saveza ''Hrvatska je daleko najveca sportska nacija uzeci u obzir broj stanovnika''

sili

pre 14 godina

Opet spominjanje kompleksa nekih ?
Koji ste vi smiješni tipovi.Upravo ste vi kompleksaši,zato idete na index provijeravati svakih 5 minuta šta se piše.
Puko server da nebi bilo informacija o velikim Srpskim pobijedama ?
Ej narode...

FeboZg

pre 14 godina

Obratite paznju na naslov u Indexu: Djokovic- "... spasla me kisa"
Originalna Noletova izyjava glasi: " The rain delay helped me out; I got my nerves together and thought about the tactics for the continuation of the match" !!
I posle neka neko kaze da nisu kompleksasi !
(Steva, 11. oktobar 2009 17:50)

Stevo pa pojma nemaš o engleskom..što li znači The rain delay helps me out negoli pomogla mi je odgoda zbog kiše...ne sramoti e molim te Stevo

drug Drogba

pre 14 godina

@ sili

hahaha,svaka čast,baš mi je to prolazilo kroz glavu kad ih vidim kako stalno spominju tu famoznu riječ "kompleks"

Inače, svaka čast Novaku,jak je ali sam ipak htio da Čile dobije...

Vujadin

pre 14 godina

Novaku svaka cast, i Cilicu sve cestitke. Ipak se ne moze reci da ga je Nole "razbio".
Onaj ko pobedi Nadala i Mareja je vrhunski igrac i Nole je morao posteno da se pomuci u drugom setu.

U svakom slucaju, hvala Cilicu sto je sasekao Mreja u Americi, od toga se Englez jos uvek nije oporavio. Da Cilic nije tad tako dobro odigrao sumnjam da bi i DelPotro i Federer pobedili Mareja, a Nole bi sad bio cetvrti na ATP listi.

Stevica

pre 14 godina

Čini mi se da su Hrvati na ivici kolektivnog psihičkog sloma. Mi idemo na SP u fudbalu, a oni ne idu, Đoković rutinski oduvao njihovog pulena Čilića.

Sad još da mladi fudbaleri u Varaždinu odrade pobedu i mislim da će Hrvati zakonom zabraniti sport u lijepoj njihovoj.

Alen

pre 14 godina

@Svima

Nogomet ste poceli igrat juce do tad smo mi bili na svim svjetskim natjecanjima osvojili broncu bili jedno vrjeme 2. reprezentacija svjeta niti jednom nas niste prestgli na FIFINOJ ljestvici niti jednom

Kosarka Kresimir Cosic i Drazen Petrovic su najveci kosarkasi koje je europa imala to su rekli Ameri ne ja ja ih samo citiram da nespominjem sad Kukuca koji je igro za najvecu momcad koju je svjet imao

Tenis dok smo mi osvojili Wimbledon, Roland Garros,Davis Cup vi niste imali nista doso je Nole osvojio AO i vi ste odma sila pa kako to ? vi danas imate Noleta i nikog vise mani se Troickog i Tipsarevica to nije klasa za jednog Karlovica niti ozljedenog Ancicia a bome niti starog Ljubu a Cilica necu niti da spominjem mi smo imali 2. igarca vi niste Ljubo je bio 3. ko i vas Djokovic prije Djokovica 20 god nista a onda u dalekoj povjest ste imali Zivojinovica koji nije uso medu prvih 17 i vi ste sila ajde nemojte me nasmijavat, zenski tenis spominjes kolko imate GS naslova 1 mi isto jedan Majoli osvojila Roland Garros u finalu dobila Hingis o cemu pricate Ivanovic Ana nije vidila pobjedu po godine a bome niti Jelena ne blista

Skijanje Janica Kostelic a i sada imamo 3 skijasice koje su u u prvih 20 Ivica Kostelic medalja na olimpijadi samo jedna obitelj Kostelic ima vise medalja nego Srbija i Crna Gora u povjesti btw sta nam vise treba od Janice Kostelic najvece skijasice svih vremena sta bi jos trebali neku bolju od Janice pa da smo za 2 klase bolji od svih ?

Rukomet 8 medalja od 94. Svjetsko prvenstvo, Lino Cervar najbolji svjetski trener, Ivano Balic najbolji svjetski igrac vi igrate to uopce ?

Atletika Blanka Vlasic svjetska prvakinja,srebrna na olimpijadi uz Isinbajevu najbolja atleticarka u zadnje 2 god, Filip Ude srebrni na olimpijadi itd.... di su vasi atleticari ?

Uglavnom bolji smo u svim sportovima a ima nas samo 4.5 milijuna naspram vas 10 imali ste i Crnu Goru i Kosovo i opet smo bili bolji bolji cemo uvjek biti ponavljam jedna Hrvatska obitelj Kostelic ima vise olimpijskih medalja od cjele Srbije kako to ? Jedna ulica u Splitu ima vise top 10 tenisaca nego cjela Srbija Pilic,Ivanisevic,Ancic .... to su sve cinjenice vi uzimate rezultate kako vama pasu posto povjest nemate kad Federer izgubi od Djokovica brisu se svih Federerovih 15 GS naslova i Djokovic je bolji di to ima ? Da sad pobjedite Brazil u nogometu vi biste bili najbolju u povjesti iako Brazil ima vise osvojenih prvenstava nego vi sudjelovanja, tuzno.

Boris

pre 14 godina

Kako se igra, kada se hoce? Svaka cast Nole. I da si izgubio ne bi mi bilo zao. Vazno je da si se borio u najodlucnijim trenutcima. Svaka cast na drugom trofeju ove godine (ako se ne varam Novak je osvojio samo Dubaj ove godine). Neka se jucerasnje slavlje nastavi. Pozdrav svima.

Mare

pre 14 godina

Pa dobro komšije u kojem još sportu treba da vas pobedimo da vam pokažemo da smo apsolutno u svim sportovima bolji? :)
Žao mi je samo što nismo direkto igrali i što se košarke tiče,ali su vas Slovenci poštedeli muke.
Hrvati polako padaju u svim sportovima,jedino im Blanka osvaja nešto,a mi blistamo u vaterpolu,košarci,fudbalu,delimično i odbojci,plivanju,streljaštvu,kuglanju,tenisu,veslanju,juniorskoj atletici....
Kada smo na OI u Pekingu dotakli dno,samo smo se odbili i polako jurimo vrh.
A da komšije,u januaru vas tučemo i u rukometu,naši momci su sve bolji,najavu ste mogli videti i ove godine.

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

Treće mjesto bit će Đokoviću utješna nagrada nakon što mu Čilić sutra očita tenisku lekciju.

Vrijeme je, Marine...
(DŠ, 10. oktobar 2009 13:18)

Ja bi se na tvom mestu zapitao ko je tu kome odrzao tenisku lekciju...
Bravo Nole majstore!!!
Pokazao si komsijama kako se igra tenis...

kiki

pre 14 godina

Hrvatski Sport Klub nije prenosio dodelu pehara zbog smetnji na satelitskim vezama!?
Koji su to iskompleksirani ljudi?!
(stojanovic stojan, 11. oktobar 2009 13:35)



A ima likova ovdje..

delia glingon

pre 14 godina

Dobro rvati nemojte plakati jer je i Čilić dobio srebreni-Tanjirić.
Brate Nole lep ti ovaj trofej "Pehar", lepsi je od mnogih fuzbalskih nacionalni prvaka pehara po zapadnom balkanu:

Bruno Zagreb

pre 14 godina

Čuj ovoga Stojanovića da hrvatski Sport klub nije prenosio dodjelu pehara navodno zbog smetnji u satelitskim vezama, a po dotičnom zbog kompleksa. E vidiš ako ko ima komplekse onda si to upravo ti i to upravo prema Hrvatima jer sam osobno gledao meč i nekoliko puta su ga prekidali zbog tehničkih smetnji.
Čestitke Noletu pravom momku i čovjeku za razliku od nnekih iskompleksiranih komentara ovdje.

Goran

pre 14 godina

@Mare

Ajmo sa cinjenicama ocemo a ?
Kazes bolji ste u svim sportovima ajmo polako:

Nogomet

Mi smo od osamostaljenja bili na svim velikim natjecanjima svjetskim i europskim prvenstvima vi ste bili jednom tocnije u njemackoj 2006 prosoli ste gore nego Gana, mi smo osvojili broncu, bili 2. reprezentacija svjeta iza Francuske, sada smo 9. uglavnom ispred vas smo svih 20 god u nogometa po Fifinoj ljestvici ne po tamo nekoj Marinoj Jovinoj nego Fifinoj,mi smo imali jednog Sukera 2. igraca svjeta koji je igro u Realu, Arsenalu.... Prosineckog - Barcelona,Boban - Milan itd.... i sad nas najplaceniji igrac je skuplji od vaseg vasi transferi neprelaze milijun eura nasi Modric 25 milijuna, Da Silva 15, Corluka 14 itd.... Dinamo je daleko najuspjesniji klub u regiji, nasi treneri su svjetski poznati budali dosta idemo dalje,

Tenis

Do 2007 smo imsli 6 igraca u top 10 vi nijednog, osvojili smo isti broj GS naslova ali mi imamo Davis Cup i 4 naslova svjetskih prvaka, koji ste tek prvi osvojili nedavno protiv jake njemacke predvodene mladim Sithlerom od 35 god,imamo 2 olimpijske medalje vi jednu, u 20 god isto ko u nogometu nijednom nas niste prestigli na Svjetskoj listi dakle o cemu ti pricas jeli ? Idemo dalje

Kosarka

Samo treba reci Kresimir Cosic, Drazen Petrovic, Dino Rada.... Michael Jordan je reko za Drazena da je najveci kosarkas svih vremena koji je igro u NBA ligi da nije bio iz Amerike, mora da MJ nema pojma xD Cibona redovito vec 4 god tuce vase klubove, nasi treneri su kao i u nogometu svjetski priznati nedavno Mirko Novosel primljen u kosarkasu kucu slavnih idemo dalje

Rukomet

Mislim samo cu citirat precjednika svjetskog rukometnog saveza ''Hrvatska je rukometni Brazil'' za vas su i Makedonci velicine sto smo se uvjerili nedavno u Hrvatskoj na svjetskom idemo dalje

Skijanje

Janica Kostelic najveca skijasica svih vremena dobitnica Lauresu ako uopce znas sta je to cisto sumnjam idemo dalje

Plivanje

Isto kao i u tenisu nemate nikakvu povjest posto ste prvog plivaca dobili nedavno a mi imamo vrhunske rezultate 20 god od Kozulja,Draganje,Sanje.... idemo dalje

Borilacki Sportovi


Mate Parlov,Stipe Drvis svjetski prvaci, Zeljko Mavrovic bokso za titulu protiv velikog Lewisa,Mirko Filipovic jedan od najvecih boraca svih vremena di ste vi uopce ? idemo dalje

Atletika

Dovoljno je reci Blanka Vlasic uz Isinbajevu zadnje 2 god najbolje svjetska atleticarka ti spominjes vase juniore :) idemo dalje

Eo to su najpopularniji svjetski sportovi kad se pogledaju svi rezultati daleko smo bolji u svakom navedenom, negelda se nista od juce gleda se i povjest koju vi uopce nemate u nijednom od navedenih pojavili ste se jucer i odma bi na tron neide to tako, i nemojte molim vas da se brukate sa drugim sportasima poput Selesove itd.... ona nema veze sa Srbijom ona je medalje osvojila za Jugu znaci i za nas posto smo i mi bili dio te tvorevine ako se nevaram ali mi imamo ponos i nju nespominjemo jer je odabrala Ameriku, na sta ste vi spali da ljude koji su vas se odrekli pred cjelim svjetom svojatae u svoje, tuzno.

Eo jos jedan citar precjednika Svjetskog Olimpijskog Saveza ''Hrvatska je daleko najveca sportska nacija uzeci u obzir broj stanovnika''
(Alen, 11. oktobar 2009 20:58)






Eh Alen Svaka cast. Onaj Srbin hoce da nas sporedi u borilackim sportovima? ajooooj isuse, stvarno nenormalno. ili onaj u streljastvu hehe! I individualnim sportovima ima samo Janica Kostelic sama vise medalja nego svi Srbi skupa zajedno haha. Onaj hoce da svoj ''fudbal'' sporedi s nasim. A reprezentacija im skoro nigdje nije bila niti na jednom natjecanju, ili kad su bili dobili 6-0 i 6-1. Patrick Kluivert se jos uvijek trese od smijeha, kad kazes Srbija. Ali Srbi? Zar ste zaboravili poraz u Beogradu 1999 s 2-6? to nekako malo spominjete, kad ste dobili od nas 6 komada?

Rukomet? Ma to niti ne treba sporediti. Samo tu imamo vise medalja, nego skoro svi Srpski kolektivni tim skupa. Ee 2x olimpijski pobjednici, svjetski prvaci, i jos srebrnih i broncanih, de mi spomenite koji srpski tim to ima? AUCH velika tisina

Tenis: Goran Ivanisevic Wimbledon, Iva Majoli Roland Garros i IMAMO DAVIS CUp, a vi? Roland Garros i Australian Open(gotovo). Znaci opet smo bolji

Atletika? Tu ne treba nista govoriti, samo Blanka Vlasic sve pokazuje. Srbi? Gledat ce te vi nju jos, jer je jos vrlo mlada ha ha ha. Znaci jos vise medalja ce doci.

Borilacki sportovi? Ma tu nema nista govoriti. Zeljko Mavrovic, Stipe Drvis, Mirko Filipovic, i ako hocete Mate Parlov, i da ne zaboravim Branko Cikatic. EEEEH BRANKO CIKATIC? legenda borilackih sportova. Njega sporediti s tim nekih srpskim amaterima je KATASTROFA. Gdje su vam borci u K-1? MMA? Strikeforce? Mi: Mirko Filipovic, Zelg Galesic, Goran Reljic i tako dalje. Tawkwondo? Mislim da je tu suvist govoriti.

U individualnim sportovima, nam NISTA ne mozete.

Vaterpolo? Pa evo ga osvojili ste svjetsko prvenstvo ove godine, ali mi smo to vec imali. NE SMIJE SE nabrajati uspjesi s CRNOM GOROM

Mogu vas nesto pitati: ''Zasto vi ignorirate CRNU GORU u uspjesima'' pa ljudi vi ste bili s Crno Gorcima, i one male uspjeha prepisivate vama. Gdje su tu Crno Gorci? Kako ste se razisli s njiha, sport vam je onoj stvari. Evo sad vam je vaterpolo pobjedio(to se moze reci, SRBIJA Je to ucinila)

To ti je isto kao da mi idemo skupa s Madarskom i nakon 10 godina, ono malo uspjeha sve nama pripojimo. OGROMNE uspjeha sto smo ostvarili, smo SVE SAMI uradili. A znate koliko nas ima? 4,5 miljuna, a vas 10 miljuna? ili vas je bilo 12?

Po broju stanovnika smo mi NAJJACA sportska nacija u Europi.

Ђорђе

pre 14 godina

6:2, 7:6 - 2:0 за Новака! Још увек не могу да се помирим с тим да мечеве најбољег тенисера којег смо икада имали не можемо да пратимо ни на ТВ-у..., али отићи ће се одавде.

vidoq

pre 14 godina

kaze lik "kompleksasi odmah trcite na index..." a sta i onaj tvoj ofk radite ovde???

ljudi pomirite se s tim ne ide vam sport od ruke, niste sportska nacija i mozete slobodno da gledate nase majstore kako to rade i uzivate...

Goran

pre 14 godina

ma zaki ne vrijedi njima govorite. Zato samo kad se Srbija jednom plasirali na SP u nogometu,pocima jos vece brusanje. Pa covjece oni misle da su bolji od nas, a mi imamo 3 mijesto, bili smo na svakom natjecanju zadnjih 10 godina, samo 2000 ne, i imamo 2 cetvrtfinala, oni su samo 1 kao Srbija bili, ee samo kao Srbija i to 2006. Ona 2 puta s njihovom bracom Crno Gorcima i dobili 6-1 i 6-0. I onda kad smo mi hararali oni se brkaju imamo bolje igrace. Isuse svasta!

Pa samo jedna Janica Kostelic ima toliko zlata, da niti svi Srbi skupa zajedno nju ne mogu dostici. Ima vise od 3 olimpijska zlata, koliko svjetska, svjetski kup. Zeni dosadilo i zavrasila karijeru s samo 25 godina.

Pa oni se hoce i da konkuriraju u Borilackom sportu


SRbi samo jedno; ''Koliko je netko medalja osvojio, se najbolje moze viditi na najvecem natjecanuu to su OLIMPIJSKE igre, skoro svi sportovi su tamo. Ajde recimo od zadnjih 16 godina, Atlanta(96), Sydney 2000, Athena 2004 i Peking 2008, pogledaj te tko je uvijek imao vise medalja. To je bila HRVATSKA! To sve govori, zato jedno veliko pssssst

Bobne

pre 14 godina

@sili

HAHAHHAHAHHA.Naravno da se ovo zove projekcija i glasi:"Opet spominjanje kompleksa nasih?
Koji smo mi smiješni tipovi.Upravo smo mi kompleksaši,zato idemona b92 ostavljati komentare.
Puko server da nebi bilo informacija o velikim Srpskim pobijedama."Naravno hrvati su sinonim za kompleks. :DDD
p.s Naravno da se radi o normalnom informisanju koga kod vas nema.

Matematicar

pre 14 godina

Inace, sedamnaestogodisnji teenager Cilic je mladji od dvadesetdvogodisnjeg Djokovica godinu i 129 dana. Ima vremena za Cilica :-). To NOLE Care :-)

Mare

pre 14 godina

@Alen

Pa dobro,teši se ti samo pisanjem onoga što ti odgovara i onoga što se desilo pre 100 godina.A najbolje je od svega ako su ti uspesi to što je neko o nekome drugom rekao poput Jordana o Kukoču.Lol.Evo presavijam se od smeha.

Činjenice su da je Srbija svetski prvak u vaterpolu,bila i pre 4 godine,evropski vicešampion i bivši dvostruki šampion.
Evropski vicešampion u košarci i bivši dvostruki uzastopni svetski i trostruki evropski,da ne nabrajam ostale medalje.
Bivši olimpijski i evropski šampion u odbojci,kao i evropski i svetski vicešampion kao i drugoplasirana u svetskoj ligi.
U fudbalu nismo puno uradili,ali smo se plasirali na par prvenstava,a u rukometu imamo 2 bronze,no ono što je važno jeste da smo tukli i eleminisali Hrvatsku i u rukometu i u fudbalu.U rukometu i 12 golova razlike,a u fudbalu Hrvatska nije videla EP zbog nas,a da ne spominjem mlade reprezentacije.
U tenisu pored dva osvojena gren'slema u singlu imamo i 2 u dublu,plus još 4 finala u singlu,a o masters titulama da ne pričamo.Sam Đoković je ispašio ubedljivo svakoga hrvatskog igrača.Hrvatski ženski tenis odavno ne postoji.A čekaj samo da još naiđu i Krajinović.Jovanovska,Krunićka i Milojević,tek onda će da nastupi dominacija.
Šta reći za plivanje sem da ono što smo mi uradili u Rimu vi nikada nećete uspeti,a himnu na pobedničkom postolju možete samo da sanjate.Ako su vam utehe medalje sa prvenstava iz malih bazena gde niko ozbiljan ne učestvuje,onda nemam reči.

Što se tiče atletike,pa vi je nikada niste ni imali osim sada Blanke i njoj svaka čast,ali eto i mi imamo mlade Španovićku i Jelaču koje će veoma brzo raditi to isto,to nisu špekulacije već činjenice.
Svetski smo ekipni prvaci u kuglanju i streljaštvu,to smo postigli na vašem terenu.
Imamo niz medalja i u mlađim i starijim kategorijama u veslanju i kajaku gde naše vreme takođe tek dolazi.
I za kraj,samo nemoj pisati o medaljama u mlađim kategorijama košarke i vaterpola,tu je Srbija prva na svetu po njihovom broju.Verovatno nemaš ni pojma da su juniori Srbije u košarci do 18 godina letos bili svetski prvaci.Vratićemo primat i u selekciji do 21 godine i u vaterpolu i to je uvek bilo naše.
Pozdrav i nemojte komšije biti toliko ljubomorni što smo bolji.Dobri ste i vi naravno,ali jednostavno zna se da je Srbija zemlja sporta i šampiona.

ivan

pre 14 godina

haahhaahhahah ovaj počeo nabrajat uspjehe u mačevanju i kuglanju,pa to i mi možemo nabrojat al nismo tak jadni da i to uzimamo u obzir jer i tu imamo svega više od vas i balavurdiju od 15 godina uzima kao argumente hahahahah,jadno susjedu moj istočni

ja

pre 14 godina

Secam se Cilica sa pocetka ove godine i kako je tada igrao.
Stvarno je neverovatno koliko je decko napredovao za poslednjih 6 meseci.
Naravno da sam navijao za Djokovica, ali mora se priznate da je Cilic bio bar za nijansu bolji u drugom setu.
Presudilo je njegovo neiskustvo u velikim mechevima.
Dva puta je imao servis za osvajanje drugog seta i u tim kljucnim trenutcima pravio najvece greske.
Da je dobio drugi set - pitanje je kako bi se sve na kraju zavrsilo.
Hrvati su izgleda napokon dobili top ten igraca, a prva petorica na listi jos jednog jakog i nezgodnog protivnika.
Cilic ce se posle ovog finala popravti za 2 mesta na listi i sa 15. skociti na 13.
Gledajuci kako sada igra, ako ovako nastavi vrlo brzo ce biti i u prvih 10.

Novaku sve cestitke za ovu titulu. Ohrabruje cinjenica da je Novak poceo da dobija mecheve i kada ne igra na najvisem nivou. To su izgleda one osobine koje su mu do sada nedostajale i koje se sticu samo vremenom i iskustvom.
Cini mi se da se Novakove kockice napokon polako sklapaju pa bi sada trebao da nastavi samo uzlaznom putanjom.
Izgleda da prvo mesto na svetu polako postaje cilj koji Novak sasvim realno moze da ostvari.

Neko rece da Novak osvaja titule samo ako ne igra protiv Nadala i Federera.
Mislim da to nije tacno.
Pobedjivao je vec Novak ove godine Federera na 2 mastersa i Nadala na trecem.
Medjutim nije lako napraviti 2 takve pobede za redom na istom turniru. To ne uspeva ni Federeru ni Nadalu. Nisu ni njih dvojica ove godine ni jednu titulu osvojili a da su morali na tom turniru pobediti oba preostala igraca.
Novak pobedi Nadala pa izgubi od Federera. Pobedi Federera pa izgubi od Nadala.
I Nadal je posle pobede nad Novakom gubio od Federera.
Jednostavno nikom nije lako da napravi dve velike pobede za redom. Treba svakom od njih i malo srece sa zrebom da bi dosli do titule.

Goran

pre 14 godina

Srbi? Zasto ne spominjete Crno Gorce u tim uspjesima, vi nista sami niste osvojili. Zasto ignoriranje Crno Goraca? Kad se radi o tim malim uspjesima samo Srbija. Aaaaaaaloooo gdje je Crna Gora? Sami ste u vaterpolu i kosarci ove godine prve 2 medalja uzeli, to se moze dati na konto Srbiji

Mozes misliti s 2 zemlje, ste ipak daleko losiji od nas, pogotovo u individualnim sportovima

misssa

pre 14 godina

Index-u kao i sinoc pao server!!!Ja ne mogu da verujem koliko su ti ljudi iskompleksirani...Vest da smo mi dobili Rumune su objavili jutros u 11 sati,a ovo ce verovatno do sutra u podne biti gotovo!!!

dabldabl

pre 14 godina

Kako sam ponosan što sam Srbin. Sinoć petarda Rumunima a jutros Nole osvojio Aziju. Pa šta može lepše. Bravo Nole, bravo Orlovi. Srbija do Kine, Srbija do Afrike.

pinkerton

pre 14 godina

Bože Srbi, što ste iskomplexirani pa to nije normalno! Čilić odigra tjedan života, Razvali Nadala i u finalu izgubi od boljeg (malo li je?) a vi se tu ložite. Evo tu neki pacijent misli da naš Sportklub fintira smetnje pri dodjeli pehara:))))
A drugi lik kaže da index.hr ruši sam svoj server zbog matcha.
Ovdje su vam ljudi uglavnom ponosni na malog i na to kako je odigrao turnir..što se tiče Noleta, za njega ionako skoro svi navijaju kad ne igra protiv naših...ljudima je drag i simpatičan..
A vi komplexaši; get a life!

vanste pfc

pre 14 godina

SRAMOTA, GDE JE PRENOS TIJANICU??? BITNO JE DA REPRIZIRAS OTPISANE PO 100000. put! najgoru drzavnu televiziju imamo. provereno i dokazano. nole svaka cast, cimao sam se celo jutro, okretao antenu i stosta, al najvaznije je da si ti osvojio TITULU! Ponosan sam sto sam kao i ti NOLE, SRBIN!

Иван Смедерево

pre 14 godina

Извештај на HRT-у "naš tenisač se u ključnom poenu kod 3:2 za Đokovića okliznuo u dobivenoj situaciji i izgubio dvoboj". А дал ови потплаћени суци нису можда сипали зејтин и маслиново уље испред мреже па се Чилић оклизнуо ? ТРПАЈ БРЕЕЕЕ ....

Goran

pre 14 godina

Bonevicijus? Kako mozes vas i nas sporediti u sportu

Individualni sportovi? Pa tamo samo jedan Janica Kostelic ima vise medalja, nego svi Srbi skupa zajedno. Ima toliko olimpijskih, svjetskih zlata, da ih zenska ne moze da broji, koji to Srbin ima? De mi nabroji jednog Srbina, ili Srpkinju koja to ima? NITI JEDNA! Mozes bolje brojiti sve Srbe skupa zajedno i neces doci do toliko medalja. Pa i ove godine je Blanka Vlasic 2x postala svjetska prvakinja, koji to Srbin ili sprkinja ima?

Rukomet? Covjece, tu imamo sve ste se moze osvojiti. 2x OLIMPIJSKI pobjednik, svjetski prvaci, i tih ostalih medalja, koji niti jedan sprski timski sport nema. NITI JEDAN! Tenis? i tu imamo vise trofeja nego vi. DAVIS CUP, WIMBLEDON, ROLAND GARROS, i vi to imate, ali nemate DAVIS CUP. Nogomet? Covjece, mi smo bili 3 na svijetu, a vi sta ste napravili? Nitko vas uopce ne poznaje sto se tice nogometa. NITKO! Vi se samo sramotite s 6-1 i 6-0. A mi? u zadnjih 10 godina, smo samo promasili 2000 i evo sad 2009. Imamo 3 mijesto, 2 cetvrtfinala, a sta vi to imate?

Pa pogledaj malo tko ima vise medalja na OLIMPIJSKIM Igrama. De malo se vrati u Atlanu, Sydney, Athenu i Peking. Pa pogledaj onda covjece, stalno imamo vise medalja od vas. Da u drugim individualnim sportovima niti ne govorim. Tamo su nasi bogovi za vas, vi nikog nemata. Atletika kod juniora, mozes nabrojiti(1 medalju) p i plivanju imamo vise medalja, kad su Milos Milosevic i Gordan Kozulj osvajali medalja, vi ste mislili da je voda crna.

Reprezentacija vam u nogometu nista ne znaci. SVASTA

Ženevljanin

pre 14 godina

Vidim da se otišlo daleko u međusobnom srpsko-hrvatskom navijačkom ratu... a u svakom ratu, rečeno je odavno, prvo strada istina. Pošto sam Srbin, mnogo mi više smeta srpsko busanje u junačke grudi (kao što mi više smeta kad moja deca prave nepodopštine nego susedska). Reći ću ukratko: Komleksi su vrlo ravnomerno raspodeljeni između naša dva naroda; ovde se mnogo više vide SRPSKI kompleksi (jer na B92 ima mnogo više Srba). Da nema tih srpskih kompleksa ne bi se desetine i desetine naših komentatora bavilo hrvatskim reagovanjioma na srpske sportske pobede, zar ne? Drugo, upućuju se često (neučtiva) pitanja Hrvatima "šta ćete vi ovde, na srpskom sajtu?". Za vašu informaciju, na hrvatskom Indexu ima veliki broj Srba... koji vrlo često provociraju domaćine koristeći svaku priliku da im natrljaju nos nekim srpskim sportskim uspehom ili hrvatskim neuspehom. Realno gledajući, Srbi i Hrvati su u proseku podjednako dobri sportisti; mora se takođe uzeti u obzir i to da je Hrvata dvostruko manje. Tenis? Ne počinje istorija od Novaka, Jelene i Ane; do njihove pojave Hrvati su bili bolji u obe konkurencije (sa izuzetkom fenomenalne Monike Seleš); naše dve devojke su preokrenule ukupan bilans u ženskom tenisu u našu korist. U muškom - Hrvati su (uprkos Novaku) postigli bolje rezultate. Da ne govorimo o tenisu pre II sv. rata, pomenuću samo sledeće igrače: Pilić, Franulović, Ivanišević, Ljubičić, Ančić, Čilić, Karlović. Sa izuzetkom Đokovića, nijedan naš teniser (ni Boba Živojinović) nije nikad bio toliko visoko rangiran kao pomenutih SEDAM hrvatskih tenisera. To su činjenice, ali je najbolje ne baviti se preterano ni susjedima ni komšijama, a naročito ne likovati kada im "crkne krava". Kravlje ludilo je zarazno... kao i navijačko.:-)

Alen

pre 14 godina

Srbi nemojte se zivcirat ja sam samo jedan iskren covjek umjesto ovakih komentara ''xDDDD Mnogo ste smesni'' recite nesto pametno demantirajte ono sto sam reko recite da je Janica Kostelic Srpkinja,Njemica nesto u tom stilu da nam je Obama dao broncu na svjetskom da se Vatikan urotio .... Voli vas vas Alen

zagi

pre 14 godina

sad vi nabrajate i brojite krvna zrnca. Pa kad ste vec poceli brojit krvna zrnca pa kaj bi trebali reci za partizan 50-1h godina, Bobek, Čajkovski, Zebec, idemo dalje, Zvezda i Prosinečki, idemo dalje, tko je bio kapetan Partizana kad je osvojio Kup prvaka u košarci?

Ajmo sad od klubova poceti:
Košarka: Jugoplastika 3 puta prvak Europe, Cibona 2 puta.

Rukomet: Partizan Bjelovar prvak europe, Badel Zagreb prvak europe.

Vaterpolo: Mladost 7 puta prvak europe, najtrofejniji klub na svijetu.

nogomet: Dinamo, 1967. godina kup Uefa, par godina prije finale kupa uefe(nemojte podcijenjivat taj kup jer su jake ekipe bile u tome,npr. Barca i Juve).

Glupo mi je spominjati indivudalne sportaše pa reći da smo šampioni u tenisu, to sve ovisi o pojedincu, niste vi izmislili tenis ili plivanje zatko kaj Čavić i Nole trenutačno razvaljuju,al kad me već povlačite za neku stvar, evo par naših sportaša iz novije povijesti:
Janica Kostelić- najbolja skijašica svih vremena
Blanka Vlašić-skok u vis, 2. rezultat svih vremena u nadi da bude i najbolji rezultat svih vremena.
Kaj to znači da smo mi izmislili skijanje i skok u vis?

Reprezentacija:
u košarci ste bolji definitivno, to priznajem, otkad nema Dražena, mi smo u banani. Al mi smo jedina ekipa koja je vodila protiv jedinog pravog dream-teama ikad,u Barceloni.
Nogomet:
mi imamo 3. mjesto iz Francuske, rijetko kad se izbrukamo kao vi 2000. protiv Holanđana i prošlo prvenstvo protiv Argentine, od samostalnosti, samo ste nas vi zeznuli da idemo na veliko natjecanje. Na ostalima smo bili.

Vaterpolo: tu ste bolji,svaka čast.
Rukomet: ono kaj je Brazil u nogometu, Ameri u košarci, to smo mi u rukometu. imate par medalja sa velikih natjecanja,a ja mogu nabrojat natjecanja na jednu ruku s kojih nismo donijeli nekakvu kolajnu.

Da se razumijemo, ovo vaše debilno brojanje krvnih zrnaca, čiji je deda fuka.o neku hrvaticu/srpkinju, kakve to ima veze? Pa netko nastupa za Hrvatsku a netko za Srbiju, kaj bi trebali reći za Ivicu Kralja? Ja ga smatram Srbinom, nastupa za vašu repku, tak je odlučio bez obzira kaj su mu oba roditelja Hrvati. Ili za Mihajlovića kome je stara Hrvatica.
U košarci ste vi jači, u rukometu mi, nogomet nam je opčenito loš, a vaterpolom se bavimo mi,vi, mađari i crnogorci tak da nema baš konkurencije. A za pojedinačne športove,je debilno radit usporedbe.
Pozdrav svima iz ZG-a!

Beogradjanin

pre 14 godina

Kome treba danas prepucavanje sa komšijama? Ovde se od sinoć slavi:

SRBIJA- RUMUNIJA 5:0.
NOVAK – ĆILIĆ 4:0; Pehar za Noleta 14. po redu!

BRAVO NAŠI!

VOLIM TE SRBIJO, VOLIM TE NOVAČE, VOLIM TE 10. I 11.OKTOBAR!

tales

pre 14 godina

Jesam Srbin, ali se stidim Srba koji se kao mala deca prebrojavaju sa Komsijama ko je kada u kom sportu bio bolji, pa josi ko ima kakva krvna zrnca. Blam!!!

Djoksa

pre 14 godina

Bravo Nole,sampione!!!Nisam nista hteo da kazem o tome ali ovaj broj 13(u br. titula),zamalo da postane baksuzan.Cilic se zapalio posle pobeda nad Davidenkom(veteranom) i Nadalom,kao pravi prijatelj ti si mu pomogao da ugasi pozar :))))...

Bronx

pre 14 godina

@sili

To se u psihologiji zove sopstvena projekcija.( Modric zamalo asistirao,Kluze zabijo 2 u drugoj belgijskoj ligi,itd,) Nevidjeni kompleks na delu.Vi hrvati ste sinonim za to.A i to sto stalno ostavljate komentare ovde.:DDDHAHAHAHAHHAHAHAH>Hrvati kompleksasi pricaju o kompleksima. :DDD

Jugo

pre 14 godina

Lijepo li je gledati,sportski duel,dva gorštaka,dva dinarida.Svaka čast obojici momaka.Želim im još mnogo zajedničkih finala.a pobjeđivaće onaj kji je u tom momentu bolji.

ghf

pre 14 godina

ajde frende diši,duboko diši,ovo što si nabrojao je ok ali daleko ste vi od hrvatske,zanimljivo kako ne znaš uspjehe hrvatskih sportaša kad ovakve gluposti pišeš i pokušavaš se mjerit s hrvatima,spominješ grand slam titule svojih predstavnika pritom vjerojatno misliš da ih hrvatska niti nema ili znaš samo za ivaniševića a majoli ti je nepoznanica jel da???neda mi se pisat više ali odi spavat

ruki

pre 14 godina

ALENE svaka ti čast,brutalne činjenice si iznio pred susjede koji apsolutno ne mogu ništa odgovorit na navedene hrvatske uspjehe,srbija jedino ima vaterpolo i ajde košarku ali ostalo niste do koljena hrvatskoj,najjači mi je ovaj lik koji spominje neke juniore i klince-prijatelju to ti dovoljno govori kako nemaš ništa čime bi pobio alena,pojavio vam se đoković i ana i odjednom ste najbolji,pa frende mi smo ovako feštali i slavili prije 15,20 godina s ivaniševićem a ivom majoli a vi sad odjednom neki obožavatelji tenisa

Goran

pre 14 godina

Pa bez Crne Gore, uope niti ono malo medalja u vaterpolu ne bih osvojili. Alo, oni su tu daleko bolji od vas. To ce i buducnost pokazati, gdje vam je kosarka zednjih 8 godina? Pa i mi Hrvati, koliko smo jadni(zar ne u kosarci) smo zadnjih 9 godina bili bolje plasirani na velikim natjecanjima(nego vi Srbi).

Njihov dio je mali? kako to mozes reci Srbine? Pa nogometasi njihovi su vam bili najbolji ikad? Dejan Savicevic, Predrag Mijatovic! A i prije 4 godine je to bio Mirko Vucinic, znaci kako to?

Igrali ste pod imenom: ''SR Jugoslavija'' a ono malo uspjeha pridodavate samo Srbiji? Pa de pogledaj te uspjeh same Srbije nakon sto se oslobodila Crne Gore. Vaterpolo svjetski prvaci, i kosarka je druga( i to je to)

Mi smo sve te godine sve sami osvojili(ogromne uspjehe) a vas je bilo 12 miljuna he? To je isto kao da mi idemo s Madarima i onda nakon toga: Uspjeh Hrvatske!

4,5 miljuna, po broja stanovnika i koliko smo sportskih uspjeha imali, smo najbolja zemlja u Europi. Najvise talenta imamo!

Borko

pre 14 godina

@Alen
HAHAHAHAHAHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHHA.Ukojoj bajci ti zivis.Ti ako se nesalis stvarno ti nije dobro.HAHHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHA.
NAJNOVIJE:SP RIM ZLATO SVETSKO ZLATO VATERPOLO ,ZLATO CAVIC,HIGL,SREBRO ,UNIVERZIJADA,MAEDITERANSKE IGRE TRI PUTA VISE MEDALJA,ODBOJKA SL SREBRO,KOSARKA EP SREBRO,JANKOVIC ,DJOKOVIC PEKING ITD,KARTISTE,STONOTENISERE,VESLACE,KIKBOKSERE,BOKSERE NE RACUNAM..E DA PLASMAN NA SP FUDBAL…
Idemo VATERPOLO EP ZLATO 01,EP ZLATO 03,EP ZLATO 05
VATERPOLO EP SREBRO 08
VATERPOLO SVETSKO ZLATO 05
VATERPOLO SVETSKA LIGA ZLATO 05,SVETSKA LIGA ZLATO 06,SVETSKA LIGA ZLATO,07,SVETSKA LIGA ZLATO 08.VATERPOLO OLIMPIJSKE IGRE SREBRO 04,OLIMPIJSKE IGRE BRONZA 08.Glupo mi je da nabrajam one titule partizana 5 KOMADA to je ipak daleko proslo.Sad moj omiljeni sport KOSARKA EP ZLATO 95,EP ZLATO 97,EP ZLATO 01.KOSARKA SVETSKO ZLATO DVA PUTA 98 i KOSARKA SVETSKO ZLATO 03 sa sve pobedjenim Dream Timom u sred Amerike.OI SREBRO 96,i SVE MALDJE SELEKCIJE ZLATO prosle godine nezabelezeno u ISTORIJI.I JUNIORSKI PRVAK SVETA 08 sa sve pobedjenim USA koledz kosarkom.
idemo dalje ODBOJKA MUSKA EP ZLATO 01,EP SREBRO 97,BRONZA 95,99,05,07,ODBOJKA MUSKA OLIMPIJSKO ZLATO 00,OLIMPIJSKA BRONZA 96.ODBOJKA ZENSKA SP BRONZA 07,SREBRO EP 06.
Vas "rukomete" da ako cemo tu da gledamo istoriju mismo jedno pet puta upesniji od vas.RUKOMET SP BRONZA 99.01,EP BRONZA 96.
Cilic i Ivanisevic mislim da je o tenisu stvarno glupo pricaati jedan od ovih dole je osvojio vise titula nego svi vasi.
TENIS DJOKOVIC AUSTRALIAN OPEN ZLATO salim se POBEDNIK,USO FINALISTA,POBEDNIK SANGAJ,MAJAMI,INDIJAN VELS,RIM,TORONTOTENIS ANA IVANOVIC BROJ 1 U SVETU ROLAND GAROS POBEDNIK AO FINALISTA,POBEDNIK MONTREAL,BERLIN,LOS ANDJELES,INDIJAN VELS.JELENA JANKOVIC BROJ 1 U SVETU,POBEDNIK DUBAJI TORONTO,SIDNEJ,MAJAMI,LOS ANDELES.
FUDBAL NARAVNO EP MALDI SREBRO 07,04 BRONZA 06 I NARAVNO CRVENA ZVEZDA EVROPSKI I SVETSKI PRVAK Ono sto vi nikad necete moci da stignete.STRELJASTVO

Milos

pre 14 godina

Srbija Srbima. :DDD And helps storm from Ovcara,Osijek,Skabrnja,Bosanska Krajina,Lovas,Zapadna Slavonija,Split,Dubrovnik,Morinj,Zagreb, itd. :DDD

Brko Pg

pre 14 godina

Suze od smejanja mi idu citajuci ove hrvateske komentare tipa alen ovaj sto je izlupetao direktno psihijatrija,febo zg i jos tu po nekoliko stalnih pacijenata..XDDDVazda cemo vas pobedjivati u svemu to je normalno.. xDDD

Dusan

pre 14 godina

Prosinecki nikada nije igrao u Barceloni.Samo jedna kratka i tuzna epizoda u Realu.Suker je vecinom bio Mijatova rezerva u Realu i njega se u Spaniji vise niko neseca. Nije ga cak bilo ni u i finalu kupa sampiona.Boban je bio samo sljaker,a ne zvezda Milana...
Uzmimo u obzir ko trenutno igra u najvecim evropskim timovima poput Manchestera,Chelsea ili Intera...Cast izuzetku Dalmatincu,ovaj Brazilcu, gospodinu Eduardu.
Neznam po kome osnovu nam oduzimate Moniku?Jeste devojka je Madjarica iz Novog Sada,iz Vojvodine,iz Srbije...koja je najvece uspehe postigla pod Jugoslovensko zastavom.Ako uzmemo isti nacionalni kriterijum pola vasih sportista poput Drazena(100%),plivaca Milosevica,Kukoca(50%) i drugih,bih zavrsili kao nase a ne vase zvezde.
Biti treci je sjajna stvar za tako malu drzavu oblika banane,ali je to ipak trece mesto i ne moze se porediti sa Zvezdinom evropsko i svetskom titulom.(Ovo mi ko Grobaru najteze pade.Uhh,izgubih volju za pisanjem.)

Alen

pre 14 godina

@To nisam ja, to je moja shauma

Sta se nerviras ? Nesto ti je dugo trebalo za odgovor i onda kazes ''Cilic je izgubio od Berdiha'' vrlo si darovit decko nego znas onu i najbolji gube,barem nije od Kološrajbera ili nedaj boze igro 20 setova sa mladik velikim Wittenom xD

Srb-IN

pre 14 godina

Bravo Nole care!!! Laganica 6-2 7-6 uz vec pomalo tradicionalno
kidanje zivaca-Svaka cast !!!Kakav vikend,posle fudbalera i Nole nas razgaljuje, B R A V O !!!

Steva

pre 14 godina

Obratite paznju na naslov u Indexu: Djokovic- "... spasla me kisa"
Originalna Noletova izyjava glasi: " The rain delay helped me out; I got my nerves together and thought about the tactics for the continuation of the match" !!
I posle neka neko kaze da nisu kompleksasi !

SRBIJA BRE

pre 14 godina

Auuu komsije kakav sprotski vikend za vas? Boli a? Treba im pustiti sve komentare danas ono da bar imaju neku utehu.
BRAVO NOLE!

Marko

pre 14 godina

A primetio sam da Hrvati pisu napamet, cesto netacne, i stvari koje nemaju veze sa mozgom. :DDD Ono sto ste osvojili u Sfrj to vam je.I da ima dosta slucaja za nadlezne institucije.NEMOC.Mora da je zbog toga sto nas je 2,5 vise.I zapamtite uvek u svemu cemo vas pobedjivati i bti bolji od vas i tu nista nemozete da promenite.I uvek cemo biti veci,lepsi,bolji ,jaci,duhovitiji I pametniji.JEr nas je i 2,5 vise od nas.

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

Copy-->paste za komsije cro:

Kad je poslednji put neki hrvatski teniser osvojio GS??
Odg: Hm, davno je to bilo...
>Zimonjic 2X Wimbledon, Nole AO...i bice ih jos...
Jel Hrvatska ikada imala teniserku na prvom mestu wta liste??
Odg: I ja pitam gluposti...
>>Ana i Jelena...obe prve... p.s. mi smo jedina drzava uz Ameriku i Belgiju cije su teniserke zauzimale istovremeno prvu i drugu poziciju na wta listi...
Kada je poslednji put neki hrvatski teniser osvojio neki jaci turnir, tipa masters 1000 i sl???
Odg: Ah, davno je to bilo...
>Kad se samo setim Novakovih trijumfa na IW, zavrsnom mastersu u Sangaju, Rimu...
Kada ste na jednom GS kao nacija ostvarili dobre rezultate???
Odg: Ni toga bas ne mogu da se setim..
> Npr AO 2008 Novak i Zimonjic titula, Ana finale, Jelena SF...


Tisina molim...
(To nisam ja, to je moja shauma, 12. oktobar 2009 00:49)

Ženevljanin

pre 14 godina

@Goran SD
Imao sam dugu pauzu u pisanju za B92, ali vidim da se stvari nisu promenile na bolje:-). Caruju "navijači"; samo još fale parole "pravda za Uroša" (retardiranog kriminalca). Hvala na linku, nemam mnogo vremena, ali posetiću vas. Sad mali osvrt na tvoju tvrdnju da su "Boba, Viktor i Janko bili bolje plasirani nego Franulović". Da se ne bi rasipali u opširnosti, hajde da uporedimo samo Bobu i Željka Fr.(Verujem da se nećemo sporiti da je Boba u karijeri postigao više no Viktor ili Janko; bio je 19. u svetu što niko sem Novaka od naših nije uspeo, ni približno).
ATP rangiranje uvedeno je tek 1973 godine; Franulović je tada imao već 26 godina. Možda zbog toga nisam uspeo da nađem podatke o njegovom plasmanu. Našao sam nešto drugo: Željko je osvojio devet (9) singl turnira, Boba samo dva (2). U dublu su približno jednaki, ali ovde govorimo samo o singlu. Željko je takođe bio finalista
Rolan Garosa; Boba nikad nije otišao dalje od polufinala na bilo kom GS. Dovoljno? Slično stoji stvar i sa Karlovićem; Bobin najbolji plasmam je 19. Karlov 14, tačka. Monika je zaista najveća zvezda s jugo-prostora računajući i mušku i žensku konkurenciju... ali se ne može kvalitet srpskog tenisa zasnivati na JEDNOJ ličnosti. (Podjednako bi bilo smeŠno da Hrvati ustvrde da su smučarska velesila zbog Janice Kostelić). S druge strane Hrvati IMAJU značajnu tenisku tradiciju... koja seže i pre svetskog rata i kojom se malo koja zemlja njihove veličine može pohvaliti. Pozdrav.

Alen

pre 14 godina

@To nisam ja, to je moja shauma

Ti i sport dva pojma djete ti ides u krajnost tipa Djokovic i Jankovcka su u isto vrjeme servirali 150 km/h Novak u Tokyu Jelena u Berlinu to nije niko u povjesti lol daj nemoj me nasmijavat idemo po titulama kolko imate titula kao reprezentacija u tenisu jedan kup jednu medalju mi 2 medalje 4 kupa i Davis Cup, vasa igracka povjest Zivojinovic 18 igrac svjeta osvojeni turniri jad i bjeda pa 20 god nista i onda Djokovic osvoji AO i vi ste sila ? Mi Franulovic,Pilic,Prpic,Ivanisevic,Ljubicic,Karlovic,Ancic,Cilic svi su sem Prpica i Karlovica bili top 10 tenisa stime da racunamo Cilica kao top 10 igraca sto i je defeinitivno a i vise, znaci mi smo do pojave vaseg Novaka imali 5 igraca u top 10 zato djete o cemu ti ? Ti spominjes neke Jelena i Novak su u isto vrjeme bili tu tada blala daj nemoj sa tim potpuno banalne i nimalo vazne podatke iznosit ko sto ja nisam reko da je Ivanisevic imo 3 Wim finala 2 US Opena jer to i nije tolko vazno vazne su titule i lista mi smo u oba dvoje puno bolji jedino smo u GS naslovima isti, mi imali 2. igraca vi ne, osvojili Davis cup vi ne ili se varam mozda je Federer Srbin pa vi imate 16 GS naslova.

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

@Alen

Da i imamo jos jednu titulu na Wimbledonu..znaci 3...
Jelena ga je osvojila pre par godina u mix dublu...
Znaci imamo 6 GS-a...

Tisina molim!!!

Sale

pre 14 godina

Bravo Nole !
Bravo i za Čilića, simpatičan mi je taj momak.
Ali mi nikako nije simpatičan index.hr koji je pogodite šta ?
Ponovo naprasno PUKAO.

red devil ali srpski

pre 14 godina

Bilo je.Cilic poveo drugi set sa 2:0.Vec u prvom gemu brejknuo Noleta ali je kasnije vratio brejk i doslo se do tie breaka

Igor

pre 14 godina

Za FeboZg:
Da se prevede " The rain delay helped me out" u "Spasila me kisa" treba mnogo "pjesnicke slobode".

Inace, mec je bio odlican i sve cestitke Cilicu kojem manjka malo iskustva - Nole je jso uvijek bolji.

Neutron

pre 14 godina

Evo ga ovaj FeboZg, de si mali!
Nije (1)The rain helps me nego (2)The rain helped me. Razlika: (1) znaci :"kisa mi pomaze", znaci stalno mu satro pomaze, (2)znaci: kisa mi je pomogla. Dakle, brate, ni engleski ne znas. Ako ga ne znas, nemoj da se razmeces. Ispadnes kulov. A razlika izmedju spasiti i pomoci je velika. HELPED i SAVED. E moj mali..ima da ti lupam packe svaki put kada prolupas.

Bonevecijus

pre 14 godina

Mnogo si gluposti i smesnih stvari napisao kapiram da ti je kompleks veliki evo ti malo da uzivas.Evo sad cu i ja nesto da napisem.

Fudbal
HAHAHAHHA Pazi ti ovo „Bili smo druga reprezentacija svet iza Francuske“ A bili ste treci..Nista smesnije o fudbalu nisam cuo.Alo decko ozbiljan problrem imas sa mozgom.Prvo Crvena Zvezda Evropski i i Svetski Prvak ono sto vi nikada neceta da osvojite.Drugo Alo decko prosle godine je Zigic presao u Valensiju za 20 milki,Sulejmani u Ajaks 16milki najveci transfer u istoriji Holandskog fudbala,Ivanovic za 12 u Celsi.I pre toga ogromni transferi milosevica,Stankovica,Mijatovica itd.Nasi igraci potpisuju za Mancester Junajted 3,Celsi3,Ajax,Psv itd.Drugo vkad ste vi bili na vise takmicenja,direktno smo vas izbacili 00,Isli smo zajedno,98 06,vi sad necete da idete.Ovo ostalo smesno necu da komentarisem.Fudbaleri mladi 2 srebra zadnji rezultati protiv vama. 3-2,3-1,2-1.Reprezentacija skuplja 50 milki od vase a mladi lavovi tek dolaze Kacar,Subotic,Kuzmanovic,Rajkovic itd.Najbolji svetski igraci HAHAHAHAHAHAHHAHAHA. Nijedan vas igrac nije napravio neku karijeru sem sukera mozda delimicno,Prosinecki je bio dobar igrac ali nije video dresove Reala I Barse zavrsio je uy Sevilji.najbolji svetski igraci Mijatovic,Savicevic,Jugovic,Mihajlovic,Kovacevic,Milosevic,Stankovic svi su oni napravili velike svetske karijere i donosili titule sampiona Evrope i Sveta u svojim klubovima.Savicevic milanu,Jugovic juventusu,Mijatovic Realu .A tu si i savremenici Stankovic prvak Italije tri godine zaredom,Nemanja vidic prvak 2 godine za redom Engleske i tiula prvaka Evrope I Sveta.Pa Krasic,Dragutinovic,Jovanovic,Pantelic,Lazovic igraju sve sampione svojih drzava.Videlo se najbolje ko je gde u fubalu i ko se plasirao na SP a najveci talenti u fudbalu i najbolje vreme tek dolazi.Da se ne lazemo vi ste usli u top 20 tek posto ste pobedili Englesku pre dve godine i posle 5-1,4-1 cete i da se vratite i to je proizvoljno.Zvezda i Partizan su institucije za vas i smesno je prorediti ih sa nekim osrednjim klubovima Dinamom I hajdukom broj titula u bivsoj drzavi sve govori Zvezda 20,partizan 11 ,Vojvodina 2.

Kosarka E sad pocinje zezanje.
Ep ZLATO 95,97,01, SREBRO 09 BRONZA 99
SP ZLATO 98,02 sa scve pobedjenim Dream Timom
Univerzijada ZLATO 09,SP ZLATO 08 mladi pobedjena USA Koledz tema
Mladje kategorije samo za dve godine mrzi me da pisem. MLADI ZLATO 08,OMLADINCI ZLATO 08,KADETI ZLATO 08, OMLADINCI ZLATO 09.
Najvise kosarkasa u NBA od stranaca 8
E da ne spominjem Divac,Djordjevic,Danilovic,Paspalj,Bodiroga,Savic,Stojakovic,Gurovic,kicanovic ,Slavnic,Dalipagic koji su doneli prvu i vecine svetskih i Evropskih titula
5 godina za redom dominacija Srpskih klubova i osajanje NLB lige sa ceso srpskim finalima.
Smesno je komentarisati kosarku.kakv Kukoc i Ekipa Drazen je poginuo i nije uspeo da osvoji jedino ste osvojili 1 bronazanu medalju ono kad ste otisli sa postolja.. :D

Tenis Samo 1 nas teniser je osvojio vise titula nego svi vasi zajedno..
Djokovic AO pobednik,US finale
Masters Montreal,Majami,Indijan Vels,Rim,Sangaj,dubaji,Peking..
Ana Ivanovic bila prva na svetu,RG pobednik,AO finale
Masters Montreal,Berlin,Indijan Vels,Los Andjeles,Luksenburg,
Jelena Jankovic US finale,bila prva na svetu
Masters Carlston,Rim,Rim,Stutgart,Moskva,Peking

Rukomet Metaloplastika pet puta prvak Evrope.
Tu smo vas stalno drali ne znam jeste nas 1 pobedili.
Bronza SP 99,01
EP Bronza 96

Borilacki sportovi e ovo je najsmesnije osvojili smo na desteine i desteine titula ovo nam je nacionalni sport
I kile zlata prosle godine karatisti ekipni prvaci Evrope i muskarci i zene.Tanja Petrovic Svetska prvakinja,
Kik Bokseri Amaterski i Profesionalni prvaci evrope i sveta Ivan Strugar sampio sveta,sad Dzoni Stevanovic boks ibO prvak sveta ,ranije jos neki ne mogu da nabrajam,Dzudisti,Tekvondisti,realni ajkido,.. itd..

Streljastvo isto tone zlata Jasna Sekaric,Aleksadra Ivosev,Stevan Pletikosic,Nemanja Mirosavljev itd..

Plivanje Najaci deo pa sad Sp u Rimu Medalje koje uopste necete moci da stignetee sve pokazao Cavic Zlato,Srebro Higl Zlato..OI Cavic Srebro,Lender,Siladji,Higl univerzijada... Cavic srebro Olimpijada 08,, zZato dva ep 07,08, adolaze jos maladji Juniorski svetski prvaci Siladji I Lendjer itd.Ne secam se vase zadnje medalje ona mala jovanovicka cini mi se.

Odbojka tu nemate reperezentaciju
EP ZLATO 01,Srebro 97,Bronza 95,99,05,07
OI ZLATO 00,SL Srebro 08.09.05.03,Bronza 04,02 SPSrebro 98,
Zene Bronza SP 07.Srebro EP 06
Mladje kategorije EP,SP vise zlata,srebra i bronzi

Skijanje tu ste bolji cestitam al to je samo periodicno
Kuglanje tu smo mi bolji Evropski prvaci
Veslaci Stojic,Jagar, Visacki ovaj cetverac zalto kajakasi uvek donose medalje tu se kidamo...

Vaterpolo Partizan 5 puta prvak Evrope,Becej jednom
EP ZLATO 01,03,06 Srebro 08
SP ZLATO 05,09
SL ZLATO 05,06,07,08 Bronza 09
Oi Srebro 04 Bronza 00,08

Atletika Olivera Jevtic Srebro EP maraton 05,Dragutin Topic EP dvorana prvak ZLATO 97, trceme mesto 99,ZLATO dvorani 99 I SP osvajao medalje zlatne,srebrne i bronzane.Sad dolaze mlade nade Muncan,EP mladi ZLATO SpanovicZLATO na univerzijadi,jelaca isto Ep zlato,Muncan itd.
Mrzi me vise da pisem. :DDD

cinik

pre 14 godina

citam ove komentare i ne mogu da verujem koji ste svi vi likovi. ljudi bi rekli "get a life" a ne da se palite na neke tamo tenisere koji se ubijaju od kinte a vi se grchite svi za par stotina evrica ili eurica i ovde se lomite i trosite dragoceno vreme da nabrajate ko je bolji u kom sportu kao da je to bitno.strasno! necu da nastavim imam pametnija posla ciniti....

edison

pre 14 godina

video sam mec na netu i uzivao sam svaka cast novace na igri i na preokretu e tu se vidi ko je iskusniji i bolji igrac i opet ona sporska pravda ko ne iskoristi sansu djode kazna a ti si iskoristio i razvalio hrvata samo tako i rezultat ce djoci tvoj verni navijac iz bujanovca

Biba

pre 14 godina

Divno, Nole je konačno materijalizovao finale nekog značajnijeg turnira. Zašto nije bilo prenosa, to nam mogu odgovoriti jedino sa RTS. Nisu ni Hrvati prenosili? To me baš čudi, oni imaju drugačiji odnos prema svojim igračima. Ponovo se vraća na 3. mesto.Čilić je izvanredno talentovan, dobro da nije igrao treći set. Bravo Nole!!!

MAJA

pre 14 godina

BRAVOOOO KRALJU..a jos vece radost je to sto si koliko sam videla,na kameru napisao SRBIJA pored potpisa.VOLIMO TE KRALJU NAS NAJBOLJI.SVE CESTITKE

marko-washington-dc

pre 14 godina

Sve cestitke uz zelju da se sto pre nadjes na poziciji dva koja ti svakako pripada . U novoj sezoni zelje da uzmes bar jedan GS na pocetku sezone a za ostatak ces se snaci. Sve najbolje nasim teniserima

Sneža

pre 14 godina

EL MAGO:

Слажем се! Али има и оних који НЕ ЧИТАЈУ ћирилицу, па зато:
S R B I J A!
PS:Тако је и Ноле написао на камери (да се не збуне...)

Marinko

pre 14 godina

Čestitke Noletu na tituli i čestitke Marinu na odličnom otporu. Ne znam čemu omalovažavanje druge strane. U pobjedi se ne uzvisi, u porazu se ne ponizi, kaže stara poslovica. Do sljedećeg finala Đoković - Čilić lijep pozdrav!

mlbrnsrb 4 febo zg

pre 14 godina

"pomogla mi je kisa", nije isto sto i "spasla me je kisa", febo zg, novak je samo bio uljudan, kao i antic pre meca sa rumunima, ne shvataj njihovu dobru narav kao slabu tacku, znas onu staru od mr. mijagija: ne sekiraj se sine danilo (daniel) najglasniji u sobi je najslabiji u sobi...

mate mišo

pre 14 godina

(Ženevljanin, 12. oktobar 2009 11:55)


Prof. dr. Ženevljanin :) Baš mi je drago čitati Vaše komentare.


Sve je rečeno ali ja ću ipak kao Hrvat (teška srca :)) priznati da je TRENUTNO Srbija mnogo uspješnija što se sporta tiče. Ovo je uvjerljivo najslabija godina što se naših sportskih uspjeha tiče otkad postojimo kao država, i sutra vaši mladi 'fudbaleri' imaju lijepu šansu da ju do kraja 'začine'.

Alen

pre 14 godina

@To nisam ja, to je moja shauma

Ako cemo ici u žnj kategorije ajmo onda reci da je Cilic osvojio juniorski Roladn Garros dakle opet smo bolji :) voli vas vas Alen ^^

Goran

pre 14 godina

Srbimir? Kako to mozes reci? Pa vidi kako su jaki u vaterpolu? Pa jaci su od vas okako su se odcjepili od vas. Postali su europski prvaci, i osvojili su svjetsku ligu, a njihov klub je klupski prvak Europe. A sta ste vi to uradili? Evo postali ste svjetski prvaci( i to se moze reci ispod uspjeh Srbija) a drugi sportovi? Sad gradite uspjehe na svoju slavu, pa da vidimo.

Oni imaju sigurno 40% u tim vasim uspjesima! Pa vi ste tada bili SR Jugoslavija, kako se onda 2 zelje mogu sporediti s 1 zemljom? Mi smo ogrome uspjehe, sve sami napravili, sve ZIVO! I opet smo daleko bolji u indvidualnim sportovima, a i veci dio kolektivnim sportovima. O individualnim sportovima da ne govorim. samo jedna Janica Kostelic ima 4 OLIMPIJSKA zlata, 2 srebra, pa to je vise nego svi Srbi ili srpkinje skupa, da ne govorim koliko je puta bila svjetska prvakinja.

SRBIJA!!!!

pre 14 godina

Juce `petarda`, danas pobeda Noleta dobrom igrom protiv takodje dobrog Cilica, svaka cast Nole, odlican mec, nije ni cudno sto je Cilic razbucao Nadala, ali Nole je Nole...

Goran

pre 14 godina

Novak je posle meca zamoljen da imitira nekoga ali je odgovorio da nije pripremljen i da neko iz publike imitira njega. Na kraju je ipak imitirao Nadala kako grize pehar.

MK

pre 14 godina

Evo, ne mogu više da čekam da se javi DŠ. Prosto neznam šta mu je?

BRAVO NOVAČE, BRAVO ĆILIĆU.
Tako igraju najbolji, samo Nole je Nole.

milan lolić

pre 14 godina

Свим се..торима могу да поручим да је Ноле нешто најбоље што је Србија добила у тенису. У последњих 45 година од како овај спорт не играју рекреативци већ "суви" професионалци никад Срби нису имали бољег и харизматичнијег тенисера. За бо..де који нису савладали математику, Мареј је био тек пет и по месеци испред Новака јер губи 1000 бодова после 19. октобра, а Ноле губи 150 бодова старог Мадрида. Сада игра Пекинг и Шангај, Мареј одустао због повреде, и узеће довољно бодова да га престигне. Друго не може да се побеђује сваки дан, кад се поправи форма и победе долазе. И Надал и Федерер губе и мечеве и бодове. Они су му једине претње сви остали има још да тренирају укључујући и Мареја који је продукт Британске империје, a Ноле српске породице и кућног буџета.
(milan lolić, 8. oktobar 2009 19:33)
Eto tako Bravo Nole!

lucky_luke

pre 14 godina

uvjek ista prepucavanja al kad me covjek vec vuce za jezik.

jedino pravilno i objektivno pokazalo uspjeha u nekom sportu jesu trofeji i medalje. znaci:

fudbal:

vi jedno trece mjesto sa SP
mi zvezda prvak evrope i svijeta. u medjusobnim susretima 2 nerjesena koja su u tom momentu ipak nama odgovarala.

kosarka: vi- 1SP bronza, 2EP bronze, 1 OI srebro.
mi- 2SPzlata, 3EP zlata, 1OI srebo, 1EP srebro, 1EP bronza.

odbojka: vi 3 zenske EP medalje mislim bronze.

mi- 1OI zlato, 1EP zlato, 1SP srebro, 1EP musko i 1EP zensko srebro, 1OI bronza, 4EP bronze, 1SP bronza zene, 1EL zlato zene, 2SL srebra i , 4SL bronze.

rukomet: mi- 2SP bronze i 1SP bronza zene, 1EP bronza.
vi- neznam ali bolji
znam da smo vas u svedskoj tukli 12 razlike.

vaterpolo: mi- 2SP zlata,4EP zlata, 2SL zlata, 1OI srebro, 1SP srebro, 2EP srebra, 1SL srebro, 2OI bronze, 2SP bronze, 1SL bronza.
vi- ne znam tacno ali niste ni blizu.

tenis: vi- 2GS, 0 ATP/WTA br1, 2OI bronze, 1DC

mi- 10GS, 3WTA br1 (u 3 navrata br 1 i br 2 istovremeno). 1OI bronza, 3 puta WTA br1 na kraju godine. 2ATP br1 u dublu, 3GS u dublu, 4GS u mixu.

plivanje- znam da smo na posljednjem svjetskom imali 2 zlata i srebro + zlato vaterpolista dok ste vi mislim imali samo bronzu u vaterpolu.

toliko...i to su jedine fakte koje su objektivne

realno

pre 14 godina

Ma prestanite sa ovim nabrajanjem titula i medalja.
Zabole me glava od citanja.

Sad ce se neki komsija setiti i javiti sa pricom kako smo 90% tih titula osvajali dok smo bili u zajednickoj drzavi sa Crnom Gorom.
Verovatno, da crnogoraca nije bilo mi nista ne bi osvojili.

Cinjenica je da hrvati imaju visevekovne komplekse od srba i tu nije nista novo.
Medjutim ne moramo mi da se spustamo na njihov nivo i prepucavamo ovde.
Pustite ih da zive u iluzijama, to im je jedino preostalo.

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

@Alen

Ti se ovde ponasas kao dete...
Iznosis tu neke podatke od pre 1000 godina...
Mi za razliku od vas imamo 5 GS titula...
2 puta AO (Novak i Zimonjic)
RG (Ana)
2 puta Wimbledon (Zimonjic)
2 finala Us Opena (Novak i Jelena)
Finale AO (Ana)
Igrao je i Nenad jos finala GS-a al' ne da mi se sad pisat...
O polufinalima GS-a da ne pricam jer ih ima bezbroj (Novak SF Wimbledon, 2 puta Us Open, RG, Jelena 2 puta RG, AO...)
Novak bronza na OI...
Ana i Jelena, obe bile prve na wta listi...

I sta ti sad nije jasno??

Taj Cilic kojeg ti i mnogi drugi dizete u nebesa je upravo izgubio dobijen mec sa Berdychom...

Zato, 10-ogodisnjaku, ne budi ljubomoran...
Umesto da cestitas Novaku na tituli, ti tu dokazujes istoriju nekog tamo hrvatskog sporta od pre x godina...

Mozda ce i Marin jednog lepog dana pobediti novaka na nekom GS-u sa 6:7 7:6 6:7 7:6 99:97 pa cemo mu cestitati, a do tada chill out...
Podrav...

Goran

pre 14 godina

Cinjenice su tu, da mi s 4.5 miljuna stanovnika, imamo vise sportskih uspjeha nego vi Srbi. Pa da je nas 10 miljuna, bi hararali Europom jos vise.

Kako se moze sporediti srpski individualni sport, kad jedna Janica Kostelic sama(najbolja skijasica svih vremena) ima vise medalja nego svi Srbi ili Srpkinje skupa? Koji Srbin ili Srpkinja ima 4 OLIMPIJSKA zlata, i 2 srbra na olimpijadi? TKO? NITKO! da ne govorim koliko svjetskih titula ima i pobjeda. Curi je dosadilo i zavrsila karijeru s 25 godina. Koji Srbin ili Srpkinja ima 2 svjetske titule kao sto je sad Blanka Vlasic ima? niti jedan, ili jedna! I znas sta? mozete nju gledati jos daleko vise, zato sto je jos daleko mlada hehe

Pa vi se hocete da sporediti u borilackim sportovima? Kako to? Zeljka Mavrovica, Stipu Drvisa, Stjepan Bozica, Mirka Filipovica i pogotovo BRANKA CIKATICA eeeeeeeeeeeeeeeee? BRANKA CIKATICA(legenda borilackog sporta) suprostaviti s srpskim amaterima? Da o MATI Parlovu niti ne govorim, koliko je taj odlicja dobio(moda najbolji europski boksac ikad).

Pa pogledaj te rezultate na OLIMPIJADI zadnjih 15 godina. Jer je to najvece natjecanje(gdje skoro svi sportovi sudjeluju). Znaci idemo: ''Atlanta, Sydney, Athena i Peking'' i sad idite brojite, tko STALNO vise medalja ima na tim natjecanjima? Tja, onda dolazi kod vas velika tisina! Jer Olimpijada je pravi odgovor na sva vasa pitanja

U kosarci imate nekoliko medalja, a sto se tice naseg rukometa? 2 x OLIMPIJSKI pobjednik, svjetski prvaci, srebro ove godine, i tako dalje, plus najbolji igrac koji je ikad igrao rukomet IVANO BALIC. ili ce te sad naci nekog Srbina koji se moze suprostaviti s Balicem, jer vi Srbi uvijek kao fol nekog nadete.

Pa i u tenisu smo bolji. Imamo Roland Garros, Wimbledon i Davis cup. Vi imate Roland Garros i Australian Open i to je to. Koliko smo samo tenisaca imali top 1000? Niki Pilic, Mario Ancic, Goran Prpic, Goran Ivanisevic, Ivo Karlovic i Marin Cilic i Roko Karanusic je dogurao u top 100. A kod vas? Franulovic, Tipsarevic i Djokovic!

Kad smo mi igrali tenis, ste vi mislili da se tenis igra na vodi.

Plivanje? Pa Milos Milosevic, Gordan Kozulj, Duje Draganja su osvajali medalje prije nego sto ste vi znali sto znaci plivanje. Mislili ste da je voda crna.

Zato Srbi? daj ne sporedite nas sport s vasim.

Odbojka vam je daleko bolja d nase i to je to i kosarka doneklen, a nasa tako zalosna a zadnjih 9 godina smo bolje plasirani nego vi na zadnjim natjecanjima(osim ove godine) i imamo 2 najbolja kosarkasa koja su igrala kosarku u Europi. Kresimir Cosic i Drazen Petrovic. I zaboravljam Toni Kukoca

fiddler

pre 14 godina

Ne mogu da verujem da niko,ali niko ne prenosi ostatak meca.....Hvala B 92 :)

Ajmo Noleeeeeeeeeeeeeeee!!!!!
Do Pobede,do trece ovogodisnje srece,a onda...ce biti lakse !!!!

Djoksa

pre 14 godina

Aman ljudi,smarate bre s ovim Indeks-om.Kad se meni nesto svidja ne pada mi na pamet da tamo idem.Mo's misliti,hrvati da slave srpski uspeh u bilo cemu!?...Pa to nema ni u crtanom filmu...

Priznaje da ste se ponadali

pre 14 godina

Ko ima vise od dve godine engleskog u osnovnoj skoli zna da se "helped me out" ne prevodi kao "spasla", nego "pomogla". Zato, Febo, drzi se nemackog, to vam izgleda vise lezi.

marko-nbg

pre 14 godina

(Alen, 11. oktobar 2009 20:58)
Nece me mrzeti da napisem par redova!
Kazes Janica! I posle Janice???? Niko!
Kazes Cosic, Petrovic, Kukoc! Ja tebi kazem Korac, Djordjevic, Bodiroga, Divac... Dalje u istoriju necu ni da idem! 14 godina polufinale niste videli!!!!
Atletika!! Blanka je sjajna! A pre Blanke??? Ne kazem da smo mi imali nekoga, ali se barem ne duvamo!
To sto je Dzordan rekao bilo je iz pristojnosti! Ceo svet zna ko je bio najbolji igrac , ne u istoriji NBA, nego u istoriji ove igre, tako da nemoj da se zavaravas!
Ne mogu da se setim sta si jos nalupetao tamo! Dopunicu moj komentar kasnije ako se jos necega setim!

stonoteniser

pre 14 godina

Auuuu Alene, Alene....
Ti rece da ides sa cinjenicama, a onda ih zaboravis odmah. Za fudbal, rukomet i skijanje - svaka vam cast, ali kosarku i tenis ne pominji. Ovi koje nabrajas (Cosic, D.Petrovic....) osvajali su medalje za Yu, a to se, kazes, ne racuna. Ali nam ne racunas ni nekoliko titula evropskog i svetskog prvaka i to u konkurenciji americkih profesionalaca, a na njihovom terenu (Indijanapolis). Kad vec pominjes trenere, sto zaboravi Slavnica i Bozu Maljkovica, koji su vam napravili Kukoca, Radju i D. Petrovica. Ili S. Pesica, koji ih je selektovao u omladinsku, pa i u seniorsku reprezentaciju. Dudu Ivkovica, Zeljka Obradovica i ostale da ne pominjem. To su verovatno anonimusi. O vasim klubovima ne pricaj, samo gledaj Jadransku ligu. Ko je prvak poslednjih x godina?

U tenisu imamo vise GS nego vi. Novak i Ana imaju po jedan, Jelena jedan u dublu, a Zimonjic nekoliko, takodje u dublu. Sve ove kolektivne titule (Davis cup) mozes da okacis macku o rep, tenis je pojedinacni sport.

Nego, realnosti radi, da te pitam zasto zaboravi vaterpolo i odbojku. Pa tu ste svetske sile. Evo, nesto ste pevali pre dodele medalja letos na prvenstvu sveta u vaterpolu. Vi pevali, a ceo svet slusao "Boze pravde". Olimpijska zlatna medalja i nekoliko titula evropskog prvaka u odbojci se ne racunaju, valjda.

Mogli bi stosta i o fudbalu, ali dovoljno vam je vaseg jada.

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

Kad je poslednji put neki hrvatski teniser osvojio GS??
Odg: Hm, davno je to bilo...
>Zimonjic 2X Wimbledon, Nole AO...i bice ih jos...
Jel Hrvatska ikada imala teniserku na prvom mestu wta liste??
Odg: I ja pitam gluposti...
>>Ana i Jelena...obe prve... p.s. mi smo jedina drzava uz Ameriku i Belgiju cije su teniserke zauzimale istovremeno prvu i drugu poziciju na wta listi...
Kada je poslednji put neki hrvatski teniser osvojio neki jaci turnir, tipa masters 1000 i sl???
Odg: Ah, davno je to bilo...
>Kad se samo setim Novakovih trijumfa na IW, zavrsnom mastersu u Sangaju, Rimu...
Kada ste na jednom GS kao nacija ostvarili dobre rezultate???
Odg: Ni toga bas ne mogu da se setim..
> Npr AO 2008 Novak i Zimonjic titula, Ana finale, Jelena SF...


Tisina molim...

Marko

pre 14 godina

Najaci su ovi Hrvati koji napisu celu istoriju od 50 god i u Sfrj na 1stranici.Mi tako da pisemo nebi mogle tri rubrike da se ostave.Da racunamo sve sad Zvezda 1 titula svetskog i Evropskog sampiona,1 titula Evropskog prvaka Partizana u kosaraci,5 titula Partizana u vaterpolu,o Nlb ligi prica je ispricana 5 titula za redom dominacija kao i u ostalim sportovima.karate kik boks sampioni,bokseri,sad Dzoni Stevanovic prvak Sveta,Streljastvo Jasna Sekaric i ostali.Vi sve sto ste osvojili titule se samo racunaju su 1titula u rukometu,1 bronza na Ep kosarkasa,i to jeto. Sto se fudbala tice direktno smo vas izbacili 00.Zadnji dueli mladih sa kojim smo osvojili dva srebra 3-1,3-1,2-1.I plasirali smo se 98,04,dobro uzeli ste 3 mesto ali niste osvojili nista a Zvezda je osvojila titulu Evropskog i Svetskog prvaka.I dobro se videlo gde je fudbal sad ko se plasirao na SP i a ko ne i kolka je vrednost srpski tim dota skuplji 40 miliona plus dolaze mladi igraci.I broj titula u bivsoj drzavi Zvezda 20,Partizan 11 vasi mnogo mnogo manje.

Marko

pre 14 godina

Najaci su ovi Hrvati koji napisu celu istoriju od 50 god i u Sfrj na 1stranici.Mi tako da pisemo nebi mogle tri rubrike da se popune.Da racunamo sve sad Zvezda 1 titula svetskog i Evropskog sampiona,1 titula Evropskog prvaka Partizana u kosaraci,5 titula Partizana u vaterpolu,Metaloplastika 5 puta sampion Evrope zaredom,Partizan finale KESa.Malo je deplasirano pricati o tome vi sto ste osvojiili osvojili ste u sfrj.O Nlb ligi prica je ispricana 5 titula za redom dominacija kao i u ostalim sportovima.Karate ,kik boks sampioni,bokseri,sad Dzoni Stevanovic prvak Sveta,Streljastvo Jasna Sekaric i ostali.Vi sve sto ste osvojili titule se samo racunaju su 1titula u rukometu,1 bronza na Ep kosarkasa,i to je to. Sto se fudbala tice direktno smo vas izbacili 00.Zadnji dueli mladih sa kojim smo osvojili dva srebra 3-1,3-1,2-1.I plasirali smo se 98,04,dobro uzeli ste 3 mesto ali niste osvojili nista a Zvezda je osvojila titulu Evropskog i Svetskog prvaka.I dobro se videlo gde je fudbal sad ko se plasirao na SP i a ko ne i kolka je vrednost srpski tim dota skuplji 40 miliona plus dolaze mladi igraci.I broj titula u bivsoj drzavi Zvezda 20,Partizan 11 vasi mnogo mnogo manje.Dragutin topic koji osvajao Evropske I Svetske medalje.Stojic,Jagar pa sad ovaj cetverac zlato itd.

Marko

pre 14 godina

Najaci su ovi Hrvati koji napisu celu istoriju od 50 god i u Sfrj na 1stranici.Mi tako da pisemo nebi mogle tri rubrike da se popune.Da racunamo sve sad Zvezda 1 titula svetskog i Evropskog sampiona,1 titula Evropskog prvaka Partizana u kosaraci,5 titula Partizana u vaterpolu,Metaloplastika 5 puta sampion Evrope zaredom,Partizan finale KESa.Malo je deplasirano pricati o tome vi sto ste osvojiili osvojili ste u sfrj.O Nlb ligi prica je ispricana 5 titula za redom dominacija kao i u ostalim sportovima.Karate ,kik boks sampioni,bokseri,sad Dzoni Stevanovic prvak Sveta,Streljastvo Jasna Sekaric i ostali.Vi sve sto ste osvojili titule se samo racunaju su 1titula u rukometu,1 bronza na Ep kosarkasa,i to je to. Sto se fudbala tice direktno smo vas izbacili 00.Zadnji dueli mladih sa kojim smo osvojili dva srebra 3-1,3-1,2-1.I plasirali smo se 98,04,dobro uzeli ste 3 mesto ali niste osvojili nista a Zvezda je osvojila titulu Evropskog i Svetskog prvaka.I dobro se videlo gde je fudbal sad ko se plasirao na SP i a ko ne i kolka je vrednost srpski tim dota skuplji 40 miliona plus dolaze mladi igraci.I broj titula u bivsoj drzavi Zvezda 20,Partizan 11 vasi mnogo mnogo manje.Dragutin topic koji osvajao Evropske I Svetske medalje.Stojic,Jagar pa sad ovaj cetverac zlato itd.

vesna

pre 14 godina

Koliko šabana na jednom mestu- za nepoverovati!Pa ljudi radujte se. Obojica su postigla izvanredne rezultate i ne opterećuju se glupostima kao što je nacionalnost. Svojim se ponosim, a tuđe ne vređam!

GoranZg

pre 14 godina

Alene ni Srbija nema stanovnika kao Kina pa je svejedno bolja u nogometu, košarci,... Pa i slovenaca ima upola manje nego hrvata pa idu na SP u Afriku tako da to i nije neki argument.I nisu svi u tih 10.000,000 koje si naveo srbi.I Hrvatska bi imala bar par miliona stanovnika više da nije imala vlast u ww2 kakvu je imala i da u novijoj povijesti nisu građani "dobrovoljno" otišli.
Ako razumiješ što je pisac htio reći...

purger

pre 14 godina

jednostavno ne vjerujem.Svaka čast realnom SRBINU -nick-ženavljanin.jedino je on napisao točno onak kak i stvari jesu.tema je ćilić-nole a ne hrvati -srbi.Nisam baš zadovoljan uspjesima hrvatsih sportaša a vidim vi se naslađujete ali isto tako kad na SP-u popijete pet komada očekujte invaziju hrvata na ovaj site.Gore navedeni je dobro rekao koliko hrvata ovdje toliko srba na indexu.Vratimo se na temu.Tko god je gledao finale vidio je da je Ćilić dominantniji od Novaka ali isto tako priznajem da je Nole puno pametniji igrač od ne samo ćilića već svih tenisača.da netko u meču može toliko puta mijenjati stil igre odlika je velikh igrača.Ćilić tuče kao konj i kad je Nole vidio da mu ne prolazi takva igra odlučio je umrtviti igru laganim prebacivanjem sve do trenutka kad eksplozivnim udarcem napravi winer.To je odlično radio a i znao je čekati Ćilićevu grešku kojih je bilo jako puno.Volim Ćilića strašno ali opet čestitke đoletu.Pozdrav svima

Goran

pre 14 godina

A mozes misliti Srbi ima 10 miljun, a nas 4.5. Da nas ima 10? ajme meni, mislim da bih im nabili jos vise kompleksa da bi skroz poludili nego sad/

Pa puno Srba, dobro poznaje situaciju Hrvatske nego ja hehe. Znaju nase igrace, koliko vrijede. Mislim da imaju presive slobodnoh vremena, pa stalno navrate na HR portale. Koji KOMPLEKSI! Da vidis koliko ih je na indexu, ajme

Goran

pre 14 godina

Partizan iznad svih?

Ne vi ignorirate Crnu Goru, to je to. Pa vi ste bili skupa s drugom zemljom eeee? A vecina Srba stalno: Uspeh Srbije( i ona malo sto ste imali). Kad ste se odvojili od njih, veliko nista. Eto ove godine ste postali prvaci u vaterpolu i to je to.

Srbimir

pre 14 godina

@ Gorane

mnogo si covece nerealan!;
ajd` kad si se vec dohvatio te price o "dve drzave"(od cega ova druga ima stanovnika k`o Novi Beograd)da vidimo kako tu stvari stoje:
-vaterpolo:Savic,Trbojevic,
Vujasinovic,Sapic,Ikodinovic,
Ciric,Sefik,Sostar,Jelenic, svi iz Srbije!
-basket:Divac, Paspalj, Djordjevic, Danilovic, Bodiroga, Tomasevic, Obradovic, Savic, Rebraca, Stojakovic, Jaric, Rakocevic, Radmanovic, Gurovic- sve Srbija(eto,ajd` Drobnjak i Scepanovic Crna Gora,a njihov najveci doprinos "repci" je mahanje peskirom sa klupe)
-odbojka:Grbici, Mester, Geric,Tanaskovic,Brdjovic,Miljkovic,Kovac,Boskan,
Mijic svi iz Srbije,Goran Vujevic iz Crne Gore,a i on veci Srbin od navedenih!

Sad ti nama lepo(kad ti je istina pred ocima) objasni kako to da je CG imala ogroman znacaj u osvajanju svih trofeja u zadnjih 15 godina!?
Jos nesto:cak i da jeste(a kao sto vidis nije!)prema svim mogucim sporazumima(potpisanih izmedju dve clanice federacije)Srbija je pravni NASLEDNIK te bivse drzave,tako da ti sav trud da minimiziras nase uspehe pada u vodu!Eto, to su na tvoju veliku zalost cinjenice!

Nole Delija

pre 14 godina

Svaka cast imenjace, drago mi je sto si pobedio, bio si bolji. Srbija je ponosna na tebe i konacno na fudbalere koji su ostavili srce na teren.

Borbena

pre 14 godina

Zna se ko je najbolji! Nole veliko srce jedno! Ne znam da'l mi je milije sto se vracas na poziciju broj 3 i sto ces odatle uskoro moci da napadnes i mesto broj 2 i da postanes najbolji na svetu u bliskoj buducnosti (sto zaista prizeljkuju svi tvoji navijaci), ili sto si osvojio jos jedan turnir i nastavljas sa svojom fantasticnom igrom! Ti si nas ponos, i srecno do kraja sezone u Sangaju i odbrani zavrsnog mastersa! Sve cestitke organizaciji turnira u Pekingu na simpaticnoj ceremoniji dodele pehara.

Sila

pre 14 godina

Treće mjesto bit će Đokoviću utješna nagrada nakon što mu Čilić sutra očita tenisku lekciju.

Vrijeme je, Marine...
(DŠ, 10. oktobar 2009 13:18)

Hrabra izjava, pomislih citajuci je. Ali i neocekivana od potpisanog za koga se predpostavljalo da ne pripada tinejdzerskoj grupi navijaca.

Inace, divan mec i ocekivana pobeda favorita. A simpaticnog Cilica cu uvek rado gledati, posebno u ovakvim duelima..

MK

pre 14 godina

Zaboravih nešto važno,
pitam se šta misli Gospon Vojka o ovoj našoj radosti, gde li nas je svrstala.
Vojka, javi se i ti.
Pa valjda je isto navijati za Noleta kao i za Jelenu i Anu.

ja

pre 14 godina

Obratite paznju na naslov u Indexu: Djokovic- "... spasla me kisa"
Originalna Noletova izyjava glasi: " The rain delay helped me out; I got my nerves together and thought about the tactics for the continuation of the match" !!
I posle neka neko kaze da nisu kompleksasi !
(Steva, 11. oktobar 2009 17:50)

Stevo pa pojma nemaš o engleskom..što li znači The rain delay helps me out negoli pomogla mi je odgoda zbog kiše...ne sramoti e molim te Stevo
(FeboZg, 11. oktobar 2009 18:20)

pa gospodine feboZg,help out znaci pomoci a ne spasiti,sto u ovom slucaju i ovoj konstrukciji pravi znacajnu razliku....hvala na casu iz engleskog...

Ђорђе

pre 14 godina

"Полако комшије, не може само да се уђе да се руши туђе..." С поштовањем према Вашем спорту, Марину и Вама, јер свачије се мора поштовати, успешнији смо у спорту, тј. неупоредиви - суочите се с тим. Хвала Новаче!

blejanje

pre 14 godina

alene, dobar ti je pregled i sve za sve napisano stoji,osim...naglo se skratio tekst pod rubrikom košarka, odbojku nisi ni spomenuo, a vaterpolo si izgleda izbegao. Tu je mnogo materijala. Na žalost postoji dobra stara konstatacija da sve što ste uradili u vašoj Historiji delo i rad Srba i sve svoje što imate gradite na mržnji prema nama. A nas bole za vas. Što se vraćate na naše sajtove, otišli ste i šta sad hocete. Nego, nama je dobro a vi puknite od muke. Sve napisano je stvar prošlosti. Sada ste ipak na nivou gde i pripadate, dobar prosek.

Ivica

pre 14 godina

@ Alen

Pa ne mogu da verujem da covek govori da su treneri u kosarci svetski priznati:

1. Zeljko Obradovic najbolji evropski trener svih vremena
1. Partizan sampion Evrope 1991
3. Jug/Srb Sampioni Evrope 95/97 Sampioni sveta 2002 i to smo pobedili ameriku u americi

4. Zvezda sampion evrope 1991
5. Partizan igrao u Ligi Sampiona pre par godina

Pa kako mozes da kazes da je Dinmo najuspesniji klub u regiji.

Mislm ne volim da komentarisem na ovim forumima ali kad sam video kakve gluposti pricas morao sam da nesto dodam.

I naravno Bora Milutinovic odveo 5 razlicitih ekipa na svetsko prvenstvo. Ne znam da li je Slaven to bas uradio

svi (ni)su isti

pre 14 godina

Svaka osoba na svetu prvo treba da bude covek / zena a tek onda ono cime se bavi. Mnogi lekari nisu ljudi, mnogi inzenjeri nisu ljudi a i mnogi svetski teniseri mi lice vise na bezemocionalne robote. Djokovic mi se dopada sto je, bar do sada, prvenstveno covek. Uvek je korektan, uvek spreman da se nasmeje. Ja njegove rezultate vise ni ne gledam, samo uzivam u igri i dogadjanju na terenu, cak i kad izgubi. Naravno, vise volim da pobedi, kao ovo sad, ali mi nije presudno. A ovo merenje sa Hrvatima "ciji je duzi" me bas briga.

Skeptik

pre 14 godina

Stvari su veoma jasne:

VATERPOLO: Srbija sampion sveta, Hrvatska treca.

KOSARKA: Srbija vicesampion Evrope, Hrvatska sedma u Evropi.

ODBOJKA: Srbija 5 u Evropi, Hrvatska se nije ni plasirala.

RUKOMET: Srbija 8 u svetu, Hrvatska 2 na svetu.

FUDBAL: Srbija se plasirala na SP, Hrvatska najverovatnije nije.

Ovo su cinjenice. Da se odmah razumemo uspesi su kao i neuspesi sastavni deo sporta. U ovom trenutku Srbija ne samo da je USPESNIJA od Hrvatske nego je zajedno sa Spanijom NAJJACA zemlja u Evropi u kolektivnimo sportovima. To je cinjenica sto ne znaci da sutra nece biti obrnuto. Zato komsije vise vezbajte i trenirajte jer uvek postoji sledeca sezona.

GoranSD

pre 14 godina

@ Ženevljanin

Vidim imaš još uvek živaca da pišeš :)
Čisto istine radi, malo si preterao u "objektivnosti". Boba, Viktor i Janko su bili bolje plasirani nego Franulović. Boba je rezultatima i trajanju bolji od Karlovića , pogotovu kada se dodaju rezultati u dublu. Zaboravili smo i Zimonjića. Novak je ipak već sada najbolji teniser sa ovih prostora, sigurno kompletniji igrač od Ivaniševića a Monika ima težinu svih njih zajedno i preko toga.
Sve sam to rekao istine radi i zbog samih tenisera. Inače sa ovih prostora nije bilo mnogo uspešnih tenisera i ne može se reći da je u pitanju neka velika teniska tradicija. Sve su to bili manje više incidenti. I još uvek je tako mada postoje neki mladi koji dolaze ali šta će od njih biti...Onda taj incident malo povuče neke klince, počne o tom sportu više da se priča, malo više i ulaže ali o sistemskom radu ni govora. Ovde se i dalje najviše priča o fudbalu koji je možda i najmanje vredan od svih ovih sportova. Jeste bili su Hrvati jednom treći i Zvezda prvak Evrope i šta dalje....
Nego da ikoristim priliku da te pozovem na http://www.svettenisa.net/site/

zemun_grad

pre 14 godina

Pa mogli bi i mi da se bacimo na pracenje hrvatske reprezentacije a i takmicara u individualnim sportovima - vidite kako oni prate nas ? Podjednako kao i svoju a neki verujem vise nase sportiste od njihovih , pomislicu da su iskompleksirani . Fudbalski transferi totalno nerealno placeni za Corluku rupu za koga je Vidic izmislio odbranu i koji sada vredi kao svi nabrojani , Modrica dobrog tehnicara ali fizicki inferiornog za iole jaku ligu , a tu je i famozni Eduardo takodje dobar tehnicar ali krhkih kostiju - na stranu to sto nije njihove gore list ...

Dzony

pre 14 godina

Kao sto sam rekao ima normalnih Hrvata ali ima i pacijenata Febo Zg,Alen itd.Samo da napisem jesi cu ti za ti Nenada Perunicic tri puta najbolji igrac sveta,Dragasn Skrbic najbolji igrac sveta i pivot,Najbolje krilo Milosavljevic pa Blazo Lisicic,Jovanovic itd.Djokovic je odigrao svetski za 4-0 protiv Cilica.

Dragan

pre 14 godina

Ovaj mec moze da posluzi kao dobar reper da bi se videlo koja je razlika izmedju vrhunskog (Djokovic top 5) i odličnog tenisera (top 15-20). Prvi pobedjuje kada i ne igra svoj najbolji tenis, a drugi koji je u drugom delu meca odigrao jedan od svojih najboljih partija u karijeri uz greske u kljucnim trenucima.

Garviano

pre 14 godina

AHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHA.Kako su opvi Hrvati smesni...Zapamtite uvek isvuda cemo da vas povbedjujemo.Alen ustini se i probudi se iz sna.

Brko Pg

pre 14 godina

Suze od smejanja mi idu citajuci ove hrvateske komentare tipa alen ovaj sto je izlupetao direktno psihijatrija,febo zg i jos tu po nekoliko stalnih pacijenata..XDDDVazda cemo vas pobedjivati u svemu to je normalno.. xDDD

StefanTheGreat

pre 14 godina

Ovo je najace "Dinamo je daleko najuspjesniji klub u regiji" mogu samo da pitam a u kojoj to regiji posto na Balkanu sigurno nije. To sto osvaja vasu ligu je zaista vazno ...

Sneža

pre 14 godina

Ljudi, pustite ih!
Glupo je prepirati se sa "DRAGIM KOMŠIJAMA". U prilog tome: dovoljno je poslušati samo njihove sportske komentatore (nebitan je sport) pa da se čovek zapita GLEDA li ISTO što ovi komentarišu-"KOME VIŠE VERUJEŠ?MENI ILI SVOJIM OČIMA?"
Ignorišite njihove komentare ovde (to najviše boli)i pustite ih da žive u LIJEPOJ NJIHOVOJ... BAJCI.

Branko

pre 14 godina

Sta moze da se kaze izuzev BRAVOOOOOOO MAJSTOREEEEE!Samo napred i glavu gore. Nadal je blizu njegove karijere zbok "osetljivih kolena" pogotovu na trvdoj podlozi. Federer igra dobro ali je on pri karju njegove karijere. Ovo je tvoja sansa da polako krenes ka vehu ATP rejtinga.
Jos jedno, cestitam i svaka cast.
Btanko (Teniser) iz Amerike

art

pre 14 godina

Sto se tice tenisa i jedne ulice u Splitu evo malo statistike.
Djokovic vs (Ljubicic, Ancic, Karlovic, Cilic zajedno) ima skor 14-3
Znaci kvalitet a ne kvantitet. Zao mi je samo sto nije igrao u eri Ivanisevica pa da i njega posteno isprasi. Da ne pominjem istu (dosadnu) hrvatsku skolu tenisa gdje se sve svodi na servis i nista vise.

Doki

pre 14 godina

Nole srce, sve cestitke ! :)
Koja radost i sreca za nas tvoje navijace!

I Marin je decko igrao dobro ! Cestitke !

Ajde Nole, sad si No 3..., pa uz listu ! :)

nada

pre 14 godina

NOVAKU najsrdacnije cestitke, ne samo na osvajanju titule, vec i pobede nad Marinom koji ga je, po mom misljenju, i namucio svojom dobrom igrom. Puno srece i dodro zdravlje i u Sangaju! Lepo bi bilo i da taj turnir osvoji, sto mu od sveg srca zelim!
PS: Nas Janko igra u 16:45, a MOZE DA SE GLEDA (bar je najavljeno) na: www.rtbf/sport/tennis/atp/.../ct-video-53560
Nole se nece ljutiti za ovu informaciju, a nadam se ni B92 (pa ce objaviti, iako je u komentaru za Novaka).

tenitian

pre 14 godina

Svaka cast Noletu i naravno sve cestitke, ali mi je strasno zao sro nisam mogla dagledam mec.

Zna li neko internet adresu na kojoj se mogu pratiti mecevi u Sangaju od sutra???

ja

pre 14 godina

@tenitian
Na tenisform . com imas uvek puno linkova za live stream.
Mozda prvih par dana nece biti prenosa iz Sangaja, ali vec od srede bi trebalo da bude redovnih prenosa uzivo.

Sladjana

pre 14 godina

Ljudi,zasto odgovarate tim tipovima ako vec niste neuropsihijatri i ne mozete da im pomognete!
Radujte se pobedi naseg Noleta kao sto je red i ne komentarisite zle i pakosne jadnike!Svi znamo kakvi su to nesrecni slucajevi.Nikad u zivotu ne moci pobediti Noleta je zalosno za njih i zato umesto da se malo mole izmisljaju lazi sto ih uvek karakterise.

kosta

pre 14 godina

lele. . .pa vi nemate pojma kolko sam se nasmejao od alena kompleksasa[hrvata]da prosto nisam mogao uzeti dah-on je jos ubedjen da su hravati bolji sportisti od SRBA. . .hahahaha

Djoksa

pre 14 godina

Od proslave Noletovog uspeha preko kompleksa sa Indeksa stigli smo do leksicke nedoumice iz engleskog jezika.Kakve veze ovo ima jedno s drugim ne verujem da bi i najzagrizeniji forumas uspeo da objasni nekom ko prvi put posecuje ovaj forum.Sve sto bi pomislio jadnik je,da ovde lud....zbunjenog.Nazalost koren problema nije leksika ili sta drugo.Vec,znate ono:uspeh nije ni upola toliko sladak ako nemas sa nekim da ga podelis,a u ovom slucaju vazi:ako ga nekom ne natrljas na nos.Uostalom,zar to nije najsladji deo navijanja...

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

Nemojte zamerat ''susedima'' ako su malo ljubomorni...
Ipak su imali los vikend sto se tice sporta...

p.s. FeboZg: Nauci engleski...
Btw: @d @Siroki @torca du @DŠČ Pa gde ste sad da vas cujemo????
Hm....

sanja

pre 14 godina

mislim da se obe strane(srpska i hrvatska) raduju sto su se bas nasa dva tenisera sastala u finalu i da duboko u sebi zelimo uspeh jedni drugima ali tu je uvek strah od toga sta drugi misli i kako ce odreagovati na to...
pogledajte samo prijateljski nastrojene komentare koliko imaju pozitivnih preporuka i sve ce biti jasno.
cilicu svaka cast na finalu i puno srece a noletu-bravo majstore, penji se na vrh!!!

Mozak

pre 14 godina

Alo ljudi ne lozite se! Ne reagujte tako lako na provokacije! Mi samo neka nastavimo ovako da osvajamo medalje, trofeje i turnire..
a njih mozemo da ostavimo u zabludi da su najbolji!

Evo priznajem vam kosmije: NAJBOLJI STE!

PS! NOVACE AJDE OPET U NEDELJU DA PODIGNES PEHAR, PA DA IM OPET PRIZNAM DA SU NAJBOLJI!

asdf

pre 14 godina

Kako neko ko je rođen 1988. (Marin Čilić) može da ima 2009. godine 17 (u nekim komentarima 18, max 19) godina...?!!
(Poaro, 11. oktobar 2009 15:55)
______________________________
hahahahaaaahhaaaa
majstore, to je parodija na komentare od strane hrvatskih "strucnjaka" koji komentarisu ovde i proglasavaju cilica najvecim talentom jos od ere samprasa i agasija :)))
a ovaj komentar, bolje reci vapaj, sto je napisao "Alen" je toliko patetican da mi se ne da sad mu pojedinacno pobijati svaku stavku tj svaku disciplinu koju je nabrojao :D
jednostavno nas ima duplo vise i talentovaniji smo za sport od vas! nekima to ocigledno toliko tesko pada ali evo da vas malkice utesim: bolji ste u skoku u vis u konkurenciji dama. eto!
pozdrav
ah da, nole sampion!

Zlatko Todorović

pre 14 godina

Uspeh neke nacije u nekom sportu zavisi, po meni, od nekoliko faktora:
1. Broja stanovnika
2. Masovnosti bavljenja sportom
3. Popularnosti sporta
4. Ulaganja u sport

Naravno da brojčano veće zemlje imaju veće šanse da odgaje veći broj dobrih i vrhunskih sportista, mada to zavisi i od sturke, ranijih godina, kada su školske sekcije bile obavezne za sve nastavnike i profesore u školi, imali smo i veći izbor sportista, pa čak i u šahu, u kojem veći dugi niz godina, sem Alise Marić nemamo vrhunskog predtavnika. Sada to nije slučaj, sve se zasniva na upornosti roditelja i njihovoj materijalnoj podlozi. Država koliko ulaže u sport, dobro ga i imamo. Predpostavljam da je slična situacija i u Hrvatskoj. Tako da mi ovakva prepucavanja liče na onu izreku: Smejala se koza ovci, da joj se vide si*e. Neka vam samo posluži kao primer ulaganja države u sport, posluži Slovenija: svi sportovi su im u ekspanziji, videli ste košarku skoro, fudbal isto dobro napreduje, verovatno će i ostali sportovi. A kolicka je zemlja. Ako tako nastave, pola stanovništva će im imati po neko učešće na vetskim i evropskim prvenstvima.

pinkerton

pre 14 godina

A i ovi moji nisu ništa bolji, kad krenu s prebrojavanjem uspjeha, pa 'ko ima više medalja i ne znam čega...jaaaao što ste naporni!
Njima ista poruka; get a life!

Zmija

pre 14 godina

Trebali ste napisati u tekstu Srbin Novak Djokovic pobedio Hrvata Marina Cilica. Ovako svi znaju da je Marin Hrvat, a neki ne znaju da je Novak Srbin...

GoranZg

pre 14 godina

Dragi Alene, vidim da grizeš tastaturu od muke pa ne vidiš činjenice...
Skratit ću maximalno i nabrojati samo kolektivne sportove da ne ispadnem kao Fidel Castro:

1. Nogomet
Dinamo najuspješniji klub u regiji??? Kad se pozivaš već na objektivnost i rankinge onda pogledaj službeni ranking Dinama u odnosu na Zvezdu i Partizan. Međusobni omjer srpske i hrvatske reprezentacije ide debelo u korist Srbije (pogotovo mlade, da ne nabrajam medalje). Na fifinoj ljestvici nakon kvalifikacija će i za seniore ranking biti u korist Srbije. Što se tiče vrijednosti igrača u eurima pogledaj službenu vrijednost reprezentacija i bit će ti sve jasno(srbija 168 mil. eura, hrvatska 135 mil. eura) a i razlika će biti veća zbog kvalificiranja na SP odnosno nekvalificiranja)... idemo dalje...

2.Košarka
O ovome mislim da nema potrebe razgovarati. Povijest, sadašnjost, budućnost... Medalja ko u priči, ponajviše zlatnih, svjetskih, evropskih... Mislim da na beogradskom aerodromu piše: Dobro došli u zemlju košarke! idemo dalje...
p.s. Cibona redovno tuče srpske klubove??? NLB ko osvojio ono? Euroliga? 8 najboljih? Tko? Cibona? Ne!! :))

3.Rukomet
Svaka čast! Odbojka možda?

Pošto vidim da se ovdje trpaju i ženska skakanja i bacanja na leđa pod najpopularnije sportove moram napomenuti da u Srbiji ima masa pojedinaca za koje ne znaš a vjerojatno bi i boćanje bio najpopularniji sport na svijetu da je kojim slučajem Hrvatska prva u tome..

Partizan iznad svih!

pre 14 godina

@Goran
E sa tim stalnim potenciranjem "Crno Goraca" (uzgred pravilno se pise "Crnogoraca") ispadate jos veci kompleksasi...Niko bre njihov ucinak ne umanjuje, ali je njohov udeo u tim uspesima bio realno vrlo mali...A i da nije, to zvanicno racuna kao rezultat Srbije!Shavtite to, vec jednom!Istina boli...

boban,nis

pre 14 godina

Glupo je ovo uporedjivanje i prepucavanje ko je bolji,al evo za tri godine koliko smo samostalni smo postigli toliko uspeha u svim sportovima da jedini u Evropi mozemo da se uporedjujemo sa trenutno naj jacom sportskom silom Spanijom.
Komsije trenutno se ne mozete uporedjivati s nama,jer vas je i jedna malena Slovenija prestigla i u kosarci i u fudbalu.

Monk

pre 14 godina

Kako su ovi Hrvati smesni kao nacija... :DDD NAravno dda se racunaju svi uspesi kao i oni sa Crnom Gorom. :DDD I to se ne razdvaja i ako je 95 posto bilo igraca iz Serbije.:DDD Mnogo ste smesni.

Zorica

pre 14 godina

Alene, srce, ne sekiraj se toliko. Uvek ima šanse i za Vas. Samo treba malo da se umirite, sačekate, a za to vreme Srbi će igrati i pobedjivati. A vi: gledajte i učite. Možda će vam jednog dana uspeti! Srećno!

qwe

pre 14 godina

Vidim dobacuju sa strane da "nemamo tenisku tradiciju"

:)

Monika Seles - prva teniserka sveta
Ana Ivanovic - prva teniserka sveta
Jelena Jankovic - prva teniserka sveta
Boba Zivojinovic - prvi dubl igrac sveta
Nenad Zimonjic - prvi dubl sveta (aktuelni)
Janko Tipsarevic - prvi junior sveta

Najbolji srpski teniser (a mozda i sportista) svih vremena Novak Djokovic spletom okolnosti jos uvek nije medju ovim drustvom
Ali kada u jednom igracu saberete monikinu upornost, anin forhend, jelenino kretanje, bobin servis, zimonjin volej i tipsin talenat dobicete teniskog genija kakav je Novak Djokovic

Hvala, dovidjenja

zoran

pre 14 godina

purger, 12. oktobar 2009 16:39

Slazem se sa tvojim vidjenjem.
Lepo si to zapzio. Nedostaje Cilicu takticnost. Udara jako, to je tacno, ali kada taj stil zakaza - nema odgovora. Inace Cilic je fantastican talenat i to covek treba da prizna. Nije to bio lagan mec za Novaka, niposto. No, naucio je da igra i glavom. To je kvalitet.
Meni je zao da Ancica toliko bolest muchi. Steta. Sjajan talenat.

ZEN

pre 14 godina

In 1995 the Storm help us out..very much..xa xa xa

Adio Englezi moji xa xa xa xa
(FeboZg, 12. oktobar 2009 16:44)

"Caruju "navijači"; samo još fale parole "pravda za Uroša"
(Ženevljanin, 12. oktobar 2009 22:32)


Prof. dr. Ženevljanin :) Baš mi je drago čitati Vaše komentare.
(mate mišo, 12. oktobar 2009 19:53)

Gospon Mate Miso, pozurili ste sa titulama. Bok