Formula 1 53

Sreda, 30.09.2009.

17:54

Alonso zvanično u Ferariju

Dvostruki svetski šampion Fernando Alonso zameniće Kimija Raikonena u ekipi Ferarija od naredne sezone.

Alonso zvanièno u Ferariju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

zvaljo

pre 14 godina

E pa ne mogu da verujem sta sam upravo procitala pa ove je bruka i sramota pa nikad vise necu navijati za ferari duboko sam razocarana da ne mogu da opisem. pa njegada dovedu u svoj tim pa on nezna kako radi motor a kamoli da vozi formulu. daboga sve bio poslednji na trci. I ovo fizikela treci vozac to znaci da se shumi ne vraca a toliko sam zelea da ga gledam ponovo. i ovaj sto ga oterao u penziju ma obican gubitnik. A kako da ne sumnjamo i da su njegove 2 titule namestene pa citali smo sta je priznao brijatore. Toliko od mene i zbogom formulo 1 idi bestraga
(Tamara, 30. septembar 2009 19:47)

E ovaj gubitak f1 nece prezivjeti.

Tamara

pre 14 godina

Pisanje nema veze sa formulom 1. drugo i ja vama ne branim da volite alonsa(namerno pisem malim slovom nije da ne poznajem pravopis) eto vam sad imate Ferari dobar bolid jednog brazilca (kao Schumi) jedino vam fali Ros Brown ali zato imate Luku. a mozda vam alonso dovede nekog svog mehanicara da mu steluje motor. Pa osvojite i 100 titula ako mozete nece vredeti kao Schumijeve 7. Uzivajte uzivo( a da nek povede Brijatorea onda ce imati i tehnicku podrsku na stazi nadam se da nece moliti masu da se zakuca u zid da bi pobedio na trci)

Dado McLaren

pre 14 godina

E pa ferarijevci da vas vidim sad, ajde sad lepo sve ponovite sto ste pisali o Alonsu dok je bio u McLaren-u i Renault-u . . .ili ste mozda promenili misljenje . . . :)))) . . . veliki pozdrav za prave ljubitelje Formule1

MM

pre 14 godina

Naredna sezona moze biti veoma interesantna, narocito ako Kimi predje u McLaren, tada ce opet biti dvoboj njega i Alonsa kao 2005. Ako opet ne bude nekih promena pravila, mislim da ce Ferari i McLaren biti najozbiljniji timovi za titulu.
Tamara,
prvo nauci da pises pravilno, a onda repliciraj. Niko te ne sprecava da volis Sumija, ali nemoj da vredjas one koji vole druge pilote F1, Sumi je imao i tu srecu da iza njega bude jedan Ros Bron, pored sebe poslusni Barikelo, a Ferari u tom periodu najjaci tim. Jedan Fetel bi isto to mogao da postigne pod istim uslovima.

Tamara

pre 14 godina

evo posto ste citirali moj post da se ponovo obratim. Za mene je Schumaher svetac, idol i osoba koju najvise volim posle svoje porodice. ne volim da neko pljuje po njemu on je najbolji covek na planeti a i vise puta je dokazao i svoju humanost i svestranos a sta od toga ima alonso samo 2 noge i 2 ruke i nista vise. i da nije bilo spletki od strane njegovog sefa i podmicivanja ne bi osvojio ni te 2 titule. A na kraju nikad se nezna mozda ode pre iz Ferarija nego sto je dosao nikad se nezna sta ce sve osvanuti u javnosti daleko je mart 2010. Napred Schumi ti si jedan jedini, alonso moze samo da ti gleda u ledja i nista vise. sve bih dala da ponovo vozi

Ferari

pre 14 godina

Alonso je navikao puno raditi s inženjerima i vrlo precizno određivati smer u razvoju automobila.To je nesporno veliki vozac koji ce biti znacajan faktor u 2010.Njegove voznje su to dokazale i tek ce dokazati.

F1

pre 14 godina

Videcemo sledece godine sve ove komentare koji pisu da Alonso nije trebao doci u Ferari jer ce imati najvece sanse da osvoji prvenstvo.

Lerby

pre 14 godina

Vidim da "feraristi" uglavnom nisu oduševljeni ovom vešću pa...
Inspiraciju za ovo javljanje mi je dao zapravo Dejan u svojim komentarima na raniju vest o Alonso-u i Ferrari-ju i predviđanjem na kakav prijem bi Alonso naišao u Scuderia-i a sve potkrepljeno podsećanjem na Schumacher-ov slučaj. Neću se baviti prognozom niti me to mnogo interesuje ali me je upravo hladan prijem navijača Ferrari-ja na dolazak Michael-a "naterao" da se prisetim nekoliko transparenata navijača i ljubitelja F1 na nekim trkama. Iako nemam običaj da pamtim poruke gledalaca na tribinama, za ovih 30-ak godina praćenja F1 nekoliko nikako da izbrišem iz sećanja pa da ih podelim sa vama. Izgleda da su Italijani posebno vični i skloni njihovom pisanju jer su gotovo svi koje sam upamtio krasili tribine u Monza-i ili Imola-i, sa izuzetkom jedne na engleskom u Turskoj, pa da počnem od nje. Prošle godine u Istanbul Park-u Alonso-vi navijači su Hamilton-a nazvali "plačljivkom, varalicom i luzerom za ceo život". Evo fotografije: http://cache.viewimages.com/xc/76332646.jpg?v=1&c=ViewImages&k=2&d=17A4AD9FDB9CF193C1A11C22297C79F5F4A3E0D9B349357F284831B75F48EF45
A sad da se vratim na Dejanov primer. Tačno je da nije bilo "ljubavi na prvi pogled" između Schumacher-a i navijača Ferrari-ja ( slično je i sada sa Alonso-m ), ali kako ništa ne uspeva kao uspeh, Nemac je danas ikona za zaljubljenike u "propetog konjića". Kada je u Monza-i '95 obelodanjeno da Michael prelazi iz Benetton-a u Ferrari, jedan od transparenata je bio: "Meglio un Alesi oggi, di un migliaia di Schumacher's domani". ( "Bolje jedan Alesi danas nego hiljadu Schumacher-a sutra". ) A da danas, 14 godina kasnije upitate autora transparenta, šta li bi odgovorio... Šta će pisati o Alonso-u ovih dana a šta za koju godinu – videćemo...
Još jedan transparent koji se ne zaboravlja zbog njegove "vidovitosti" i tragičnog sleda događaja potom. Na čuvenoj trci u Imola-i '82 neko kao da je predosetio da će doći do raskola između tadašnjih vozača Ferrari-ja, pokojnih G.Villeneuve-a i Pironi-ja. Jedan transparent je glasio: "Dio perdona...Gilles no". ( "Bog prašta...Gilles ne". ) I zaista nije oprostio Pironi-ju nepoštovanje dogovora, nazvavši ga "kretenom", objavivši mu "apsolutni rat" i da je za njega Pironi "mrtav". Ubrzo nakon toga, sudbina se sa obojicom surovo poigrala ali je to duga priča kao i sâmi događaji na toj trci koja je prethodila užasima koji su sledili. To je za neku drugu temu. I na kraju, poslednji transparent koji sam upamtio i kojim su navijači Piquet-a '87 opet na italijanskom tlu "častili" mrskog mu rivala iz ekipe, Nigel-a Mansell-a: "Se Mansell é magico, Cicciolina é vergine". ( "Ako je Mansell magičan, Cicciolina je nevina". ) Eto, i to je Formula 1. Ovaj transparent možete videti na video klipu na adresi: http://www.youtube.com/watch?v=X_wPa-phEFI, gde Frank Williams govori o rivalitetu njegovih vozača te '87 godine.
I kratak osvrt na prethodnu trku. Nije prvi put da se izjašnjavam protiv uglavnom neizbežno dosadnih uličnih trka ( tek sledi njihova "poplava" ), izuzev Monte-Carlo-a jer je on ipak nešto posebno a i zbog tradicije. Na žalost, ulične trke sve više postaju pravilo a ne izuzetak kao što je bio slučaj sa već pomenutom "stazom" u Kneževini ili ranije nekim u Americi ( Long Beach, Detroit, Las Vegas... ). Bernie već preti novom takvom trkom u New York-u i to ništa manje nego na Manhattan-u. Što se trke u Singapuru tiče, ova je valjda prošla test iz etike i morala i čestitke pre svega Hamilton-u. Rosberg i Vettel moraju malo da porade na nekim rutinskim radnjama kako ne bi pomalo i glupo plaćali ceh nepotrebnim greškama i nestrpljivosti. Button će izgleda postati kakav-takav šampion, uostalom, niko nije kriv Rubinho-u što je ove godine tri puta "bojkotovao" start trke i što je i u Singapuru umanjio svoje šanse greškom u kvalifikacijama. Ipak, da sačekamo kraj sezone.
Na kraju, ipak bih završio jednom sentimentalnom fotografijom a u svetlu povratka izgleda opšte omiljene kanadske staze "Gilles Villeneuve" u kalendar FIA-e za narednu godinu a možda i povratka ovog mališe sa fotografije trkama Formule 1. Fotografija je iz '75 godine: http://www.lessignets.com/signetsdiane/calendrier/images/sept/5/75_gilles_et_jacques.jpg

o Maranello...

pre 14 godina

Ovo je tužan dan za veliki broj navijača Ferrarija. Alonso je vozač kojeg nisam nikad želeo videt u Ferrariju, navijat ću za Masu, prvi put samo za jednog vozača Ferrarija, a Alonsu želim da ne završi ni jednu trku i želim mu da se dese neki od sledećih pehova:
- kvar motora ( još se sećam Suzuke i njegovog radovanja kad je Šumiju otkazao motor),
-kvar hidraulike (dosta je zezala Kimija),
-kvar elektonike,
-da mu mehaničari stave pogrešne gume,
-da mu taktiku određuje neprevaziđeni Setefano Domenikali.
(Ferarijevac, 30. septembar 2009 21:47)

@ferarijevac
Zaboravio si da mu pozelis jedan vrlo vazan peh:

-da mu padne sendvic na pod u sred skolskog odmora

Kakav si ti car...

Marko

pre 14 godina

Welcome back Kimi!!!
A "stručnjaci" kojima je Alonso loš vozač su u najmanju ruku...smešni...verovatno je slučajno uzeo dve titule Šumaheru

RayBan70

pre 14 godina

Znao sam da ce ovo da se desi, sve je govorilo u prilog tome, ali sam se potajno nadao da, nekim cudom, od svega ipak nece da bude nista!
Sad, sta je tu je. Da ne volim Alonsa, ne volim - nikada nisam tvrdio da nije dobar vozac, u ostalom, ne bi bio dvostruki svetski prvak da nema pojma, zar ne?
Jednostavno, ne dopada mi se likom i delom, izjavama, i mislim da je Ferrari strasno pogresio nejgovim angazovanjem. Voleo bih da se varam, da me demantuju, i da Ferari opet pobedjuje, jer nikada mi nije bilo vazno ko sedi za volanom "crvenih"(nisam bio sretan ni kada je Sumi dosao, jer i on je karakterom veoma slican Alonsu), dokle god pobedjuju.
Iskreno se nadam da ce Kimiju da svane u Meklarenu, decko je majstor i to je pokazao nebrojeno puta - problem je samo to sto je Luis tamo "sve i svja" i Kimi ce da ima gadnih problema. Medjutim, aki Iceman pocne da vozi kako ume i zna, i da pobedjuje, sve ce to lako da se preokrene.

Ceka nas veoma uzbudljiva sezona 2010 :)

Forza Ferrari!!!!!

stefan,MID

pre 14 godina

nevolim ovoga zbog svih prevara koji ih radio da bi doasao do titulu a kad je i Sumi bio u igru ali drago mi je da "ledeni" konacno otisao jer taj covek ako ne pojde od startnu poziciju on neume nikoga da pretekne on jednostavno nezna kako i kad da obilaze...ferari je stagnirao ovih godina a to nije sve zbog pravila vec zbog nesuradnja megu vozaca i mehanicara...Masa nije bolji vozac od Raikonena ali cini mi se da je veci radnik u timu nego ovaj...Alonso dobro dosao i valjda ces prestati pljuvati po velikom Sumija jer ti jos nisi veliki eto ti sansa da postanes

wlado

pre 14 godina

al(F)onso je sjajan vozac, ali ga mrzim, jednostavno on je arch enemy ferrarija, od kad je dosao u F1, ovo je veleizdaja, tata shcumi, vrati se da im objasnis gde su pogresili...

Boris

pre 14 godina

Mozete da ga mrzite koliko god hocete ali on je EXTRA vozac!
Ferarijevci ga sad pljuju,videcu ih sledece sezone kad bude poceo da nize pobede!!!

Boris

pre 14 godina

Sta reci o ovom potezu Ferarija? Ocigledno je da je Alonso atraktivan vozac: ima talenat (inace ne bi osvojio dve titule) i brojne sponzore iza sebe (sto nije nebitno, pogotovo u doba krize). Sa druge strane, covek se zapita, od kako je pocelo da se suska o zameni za Kimija i od kako je Ferari objavio da prestaje sa razvojem ovog automobila, Kimi 4 podijuma za redom, uz jednu pobedu.
Jedino sto se Kimiju stvarno moze zameriti, je cinjenica da je covek nezainteresovan za razvijanje bolida (kazu da se povratna informacija od Kimija svodi na: dobro je - nije dobro).
Iskreno se nadam da nece otici u Meklaren. Nevidjeno je koliko tetose Hamiltona (mada je Denis otisao, mozda se nesto promeni), stvarno me ne bi cudilo da je Hamilton imao cuvenih 30KS vise od Alonsa. Sa druge strane, nema bas puno mesta gde bi Kimi mogao da vozi na visokom nivou, buduci da su, koliko znam, Red Bul i Bron popunili spisak vozaca.
Bas bi mi bilo drago da potpise za Tojotu, i da ista pocne da pobedjuje. Bas bi bio bedak kada bi i oni odustali od F1.

Webber

pre 14 godina

pljujem Reno, idem u McLaren.
pljujem McLaren, namestim im kaznu, vracam se u Reno. Kukamo na sve strane kako je bolid los, no ja sam najbolji, i ipak pobedjujem za Reno. Nastavljamo pricu kako je bolid los.. Ah, otkrise da je pobeda namestena.. Sve najbolje Flavio! Spremam se za Ferrari.. Lako cu ja sa Masom izaci na kraj, samo da razbijem Hamiltona.

Ocajno

pre 14 godina

Pare su cudo. Banka dala sponzorstvo i odmah dolazi chupakabras. Cirkus i sramota. Ocajni potez coveka koji se ne razume u auto trke. Sramota! Vise ne pratim F1.

Anchica

pre 14 godina

Meklaren, tj. lični tim Luisa Hamiltona, naravno da i ovaj put neće dozvoliti da neko stane na put njihovom mezimčetu, tako da ne verujem da će Kimi izdržati duže nego što je Nando, pa čak i Haeiki...Čovek koji je imao tolike kikseve u ''šampionskoj'' sezoni-samo se setim onog komičnog ulaska u boks, kada je potrefio samo zid, a ne i svoju garažu, da ne pominjem onu blamažu u Italiji u poslednjem krugu, iskreno nije zaslužio još jednu šansu u timu, ali dobro....Uostalom, da nije bilo onog ''preticanja''dve krivine pred kraj trke u Brazilu, šampion bi bio Masa.
Nisam navijač ni Luisa, ni Kimija, pa možda ne i toliki Alonsa, ali čovek zna da vozi i to je pokazao toliko puta, da ni Šumaher više nije imao načina da ga pobedi, pa se ''zasitio''.
Alonso jednostavno nije imao ni sreće, a ni automobil sa kojim bi postigao pa i ponovio rezultate iz sezona kada je osvajao titule. Ovo je prava prilika, da konačno u dobrom timu (kažem dobrom jer nikad nisam bila navijač Ferarija) počne da pobeđuje.
Uostalom čovek je osvojio dve titule za vreme dok jer Šumaher još uvek vozio!!!!!
Ajde, dajmo mu šansu....

paki

pre 14 godina

vec su smorovi ovi komentari oko alonsa ali moram da dodam:

@tamara - posto alonso ne zna kako radi motor ti ces mu objasniti. i kako se vozi naravno...

@xomep182 - da upravo tako. ali msas je tamo pustio korenje. a u stvari najveci razlog je sto je kimi sve manje zainteresovan...

ne znam zaista, i mrzi me da trazim stare vesti i izjave,(nisam toliko besposlen), moguce je da je alonso rekao kojesta u proslosti. ne zaboraviti da je on vatreni spanac za razliku od hladnog finca, i da ima veliki ego... ali je nesporno da je veliki talenat. ajde ovako da postavimo stvari - sad se sampionat boduje, 3 peta mesta su jaca od pobede, i onda uznite kimija koji je realno najbrzi na stazi i pravi talenat, ali koji je brz samo kad je nadahnut, sto je relativno retko, i alonsa koji je nesto manji talenat ali je neizmerno uporan pa sracunajte to u bodovima... da ne ulazim u samo angazovanje u razvoju bolida...
licno bih voleo da su tim alonso i kimi, to bi zaista bilo za gledanje. a ovako...
napred alonso, i istraj, nemoj ko curica...
mozes ti to...

Adrenalin

pre 14 godina

Alonso je po svom prelasku u McLaren izjavio kako nikad ne bi presao u Ferrari i da bi ih ranije kao Senna pobedjivao sa drugim timovima. Nakon izbacivanja iz McLarena on je poceo da izjavljuje kako je Ferrai san svakog vozaca. Toliko o Alonsu. Nadam se da ce ga masa redovno pobedjivati kako bih mogao da se radujem kada moj tim pobedjuje. U suprotnom neka ga pobedjuje ko god a da Ferrari uvek osvaja konstruktorsku. Nisam bas siguran koliko ima pravih navijaca Ferrari-ja koji su prizeljkivali ovaj potez ali sta je tu je. Ono u sta sam siguran je da ako se Kimi vrati u McLaren videcemo opet onog koji je vazio za najbrzeg vozaca formule 1, naravno pored Schumachera :-)

alexa

pre 14 godina

E pa ne mogu da verujem sta sam upravo procitala pa ove je bruka i sramota pa nikad vise necu navijati za ferari duboko sam razocarana da ne mogu da opisem. pa njegada dovedu u svoj tim pa on nezna kako radi motor a kamoli da vozi formulu. daboga sve bio poslednji na trci. I ovo fizikela treci vozac to znaci da se shumi ne vraca a toliko sam zelea da ga gledam ponovo. i ovaj sto ga oterao u penziju ma obican gubitnik. A kako da ne sumnjamo i da su njegove 2 titule namestene pa citali smo sta je priznao brijatore. Toliko od mene i zbogom formulo 1 idi bestraga
(Tamara, 30. septembar 2009 19:47)
Takvi navijaci kao ti f1 i nisu potrebni!
Forza Alonso!

Ferarijevac

pre 14 godina

Ovo je tužan dan za veliki broj navijača Ferrarija. Alonso je vozač kojeg nisam nikad želeo videt u Ferrariju, navijat ću za Masu, prvi put samo za jednog vozača Ferrarija, a Alonsu želim da ne završi ni jednu trku i želim mu da se dese neki od sledećih pehova:
- kvar motora ( još se sećam Suzuke i njegovog radovanja kad je Šumiju otkazao motor),
-kvar hidraulike (dosta je zezala Kimija),
-kvar elektonike,
-da mu mehaničari stave pogrešne gume,
-da mu taktiku određuje neprevaziđeni Setefano Domenikali.

keni

pre 14 godina

Kao kimijev fan plasim se da ce u meklarenu proci kao i alonso odnosno sve ide hamiltonu a njemu otpaci, mada bolje i ti otpaci u meklarenu nego kao sad nista u ferariju

Milojko

pre 14 godina

Alonso- srecko sreckovic
Kimi- talija nevidjena

Kimi otisao u Meklaren u vreme kad je Meklaren bio los, otisao u Ferari kad je Ferari bio los. Ipak je uzeo titulu, vecinom zbog katastrofalnog menadzmenta Meklarena.

Alonzo vozio Reno kad je Reno bio najbolji, presao u Meklaren kad je Meklaren bio najbolji, neljutio se ko malo dete i vratio se dureci u Reno.

Sada Alonso prelazi u Ferari- tim koji vec duze vremena radi na svom novom bolidu, i garantovano ce biti veoma dobar sledece sezone....

SQI

pre 14 godina

Stravična greška Ferrarija.

Dobili su vozača koji je ove godine najavljivao borbu za titulu (a ima jedan podijum), koji je prošle godine "pobedio" u Singapuru i koji je godinu dana pre toga doživeo da kao dvostruki svetski šampion gleda u leđa klupskom kolegi rukiju.

Pored kvalitetnog klupskog kolege kao što je Massa, teško da može da se nada i dominaciji u sopstvenom timu, a svi znamo kako se ponaša u takvoj situaciji.

dd

pre 14 godina

Tuzno!!!!!! Citajte sta je rekao kad je ostavio Reanult za Mclaren:
Alonso: As long as the car is not red, I wish you the best!
Ovo zvanicni transkipt Renaulta-a. Bravo Luca i Stefano. Izdajice!!!

Tamara

pre 14 godina

E pa ne mogu da verujem sta sam upravo procitala pa ove je bruka i sramota pa nikad vise necu navijati za ferari duboko sam razocarana da ne mogu da opisem. pa njegada dovedu u svoj tim pa on nezna kako radi motor a kamoli da vozi formulu. daboga sve bio poslednji na trci. I ovo fizikela treci vozac to znaci da se shumi ne vraca a toliko sam zelea da ga gledam ponovo. i ovaj sto ga oterao u penziju ma obican gubitnik. A kako da ne sumnjamo i da su njegove 2 titule namestene pa citali smo sta je priznao brijatore. Toliko od mene i zbogom formulo 1 idi bestraga

Pirlo

pre 14 godina

najveći od svih će konačno dobiti bolid kakav zaslužuje

oterao je šumija u penziju, uzeo mu 2 titule a uskoro i slavu jer će biti nepobediv.

stavljam 100e da će do kraja karijere imati osam naslova

darko

pre 14 godina

Šteta Kimi je puno bolji vozač,ali često izgleda kao da vozi bez motiva.A što se tiče Alonsa kao čovjek i kao vozač je lošiji jedino što je bolesno ambiciozan...Ali najviše mi je žao što ovo znači konačno zbogom Šumija i F1!

Jovan

pre 14 godina

Konačno!!! Navijam za McLaren pa sam presrećan zbog ove vesti! Sad će u Ferariju da niknu nove afere, skandali. Ajme jedva čekam Alonsa kad počme da plače. A mi dobijamo Kimija. Kakvi baksuzi u Ferariju :) Ferari thank you!

happy in love

pre 14 godina

Ehh,nemam nista protiv Reala,ali ovo su gluposti...i ne omalovazavam pomenute igrace ili tako nesto,samo...prodati Robena i Snajdera,dva super igraca,i to za one smesne pare...i sad tu pricaju da ce dovesti tu neke,ne bas bukvalno ''levake'',ali igrace koji su daleko od kvaliteta igraca koje vec imaju,ili kojih su se onako lako odrekli...ne razumem,ali okay,njihove pare,njihov klub,njihova briga...Sto li uopste i komentarisem ovo... :))

Adrenalin

pre 14 godina

Alonso je po svom prelasku u McLaren izjavio kako nikad ne bi presao u Ferrari i da bi ih ranije kao Senna pobedjivao sa drugim timovima. Nakon izbacivanja iz McLarena on je poceo da izjavljuje kako je Ferrai san svakog vozaca. Toliko o Alonsu. Nadam se da ce ga masa redovno pobedjivati kako bih mogao da se radujem kada moj tim pobedjuje. U suprotnom neka ga pobedjuje ko god a da Ferrari uvek osvaja konstruktorsku. Nisam bas siguran koliko ima pravih navijaca Ferrari-ja koji su prizeljkivali ovaj potez ali sta je tu je. Ono u sta sam siguran je da ako se Kimi vrati u McLaren videcemo opet onog koji je vazio za najbrzeg vozaca formule 1, naravno pored Schumachera :-)

Pirlo

pre 14 godina

najveći od svih će konačno dobiti bolid kakav zaslužuje

oterao je šumija u penziju, uzeo mu 2 titule a uskoro i slavu jer će biti nepobediv.

stavljam 100e da će do kraja karijere imati osam naslova

Jovan

pre 14 godina

Konačno!!! Navijam za McLaren pa sam presrećan zbog ove vesti! Sad će u Ferariju da niknu nove afere, skandali. Ajme jedva čekam Alonsa kad počme da plače. A mi dobijamo Kimija. Kakvi baksuzi u Ferariju :) Ferari thank you!

keni

pre 14 godina

Kao kimijev fan plasim se da ce u meklarenu proci kao i alonso odnosno sve ide hamiltonu a njemu otpaci, mada bolje i ti otpaci u meklarenu nego kao sad nista u ferariju

Anchica

pre 14 godina

Meklaren, tj. lični tim Luisa Hamiltona, naravno da i ovaj put neće dozvoliti da neko stane na put njihovom mezimčetu, tako da ne verujem da će Kimi izdržati duže nego što je Nando, pa čak i Haeiki...Čovek koji je imao tolike kikseve u ''šampionskoj'' sezoni-samo se setim onog komičnog ulaska u boks, kada je potrefio samo zid, a ne i svoju garažu, da ne pominjem onu blamažu u Italiji u poslednjem krugu, iskreno nije zaslužio još jednu šansu u timu, ali dobro....Uostalom, da nije bilo onog ''preticanja''dve krivine pred kraj trke u Brazilu, šampion bi bio Masa.
Nisam navijač ni Luisa, ni Kimija, pa možda ne i toliki Alonsa, ali čovek zna da vozi i to je pokazao toliko puta, da ni Šumaher više nije imao načina da ga pobedi, pa se ''zasitio''.
Alonso jednostavno nije imao ni sreće, a ni automobil sa kojim bi postigao pa i ponovio rezultate iz sezona kada je osvajao titule. Ovo je prava prilika, da konačno u dobrom timu (kažem dobrom jer nikad nisam bila navijač Ferarija) počne da pobeđuje.
Uostalom čovek je osvojio dve titule za vreme dok jer Šumaher još uvek vozio!!!!!
Ajde, dajmo mu šansu....

Milojko

pre 14 godina

Alonso- srecko sreckovic
Kimi- talija nevidjena

Kimi otisao u Meklaren u vreme kad je Meklaren bio los, otisao u Ferari kad je Ferari bio los. Ipak je uzeo titulu, vecinom zbog katastrofalnog menadzmenta Meklarena.

Alonzo vozio Reno kad je Reno bio najbolji, presao u Meklaren kad je Meklaren bio najbolji, neljutio se ko malo dete i vratio se dureci u Reno.

Sada Alonso prelazi u Ferari- tim koji vec duze vremena radi na svom novom bolidu, i garantovano ce biti veoma dobar sledece sezone....

SQI

pre 14 godina

Stravična greška Ferrarija.

Dobili su vozača koji je ove godine najavljivao borbu za titulu (a ima jedan podijum), koji je prošle godine "pobedio" u Singapuru i koji je godinu dana pre toga doživeo da kao dvostruki svetski šampion gleda u leđa klupskom kolegi rukiju.

Pored kvalitetnog klupskog kolege kao što je Massa, teško da može da se nada i dominaciji u sopstvenom timu, a svi znamo kako se ponaša u takvoj situaciji.

alexa

pre 14 godina

E pa ne mogu da verujem sta sam upravo procitala pa ove je bruka i sramota pa nikad vise necu navijati za ferari duboko sam razocarana da ne mogu da opisem. pa njegada dovedu u svoj tim pa on nezna kako radi motor a kamoli da vozi formulu. daboga sve bio poslednji na trci. I ovo fizikela treci vozac to znaci da se shumi ne vraca a toliko sam zelea da ga gledam ponovo. i ovaj sto ga oterao u penziju ma obican gubitnik. A kako da ne sumnjamo i da su njegove 2 titule namestene pa citali smo sta je priznao brijatore. Toliko od mene i zbogom formulo 1 idi bestraga
(Tamara, 30. septembar 2009 19:47)
Takvi navijaci kao ti f1 i nisu potrebni!
Forza Alonso!

Marko

pre 14 godina

Welcome back Kimi!!!
A "stručnjaci" kojima je Alonso loš vozač su u najmanju ruku...smešni...verovatno je slučajno uzeo dve titule Šumaheru

Ferarijevac

pre 14 godina

Ovo je tužan dan za veliki broj navijača Ferrarija. Alonso je vozač kojeg nisam nikad želeo videt u Ferrariju, navijat ću za Masu, prvi put samo za jednog vozača Ferrarija, a Alonsu želim da ne završi ni jednu trku i želim mu da se dese neki od sledećih pehova:
- kvar motora ( još se sećam Suzuke i njegovog radovanja kad je Šumiju otkazao motor),
-kvar hidraulike (dosta je zezala Kimija),
-kvar elektonike,
-da mu mehaničari stave pogrešne gume,
-da mu taktiku određuje neprevaziđeni Setefano Domenikali.

darko

pre 14 godina

Šteta Kimi je puno bolji vozač,ali često izgleda kao da vozi bez motiva.A što se tiče Alonsa kao čovjek i kao vozač je lošiji jedino što je bolesno ambiciozan...Ali najviše mi je žao što ovo znači konačno zbogom Šumija i F1!

paki

pre 14 godina

vec su smorovi ovi komentari oko alonsa ali moram da dodam:

@tamara - posto alonso ne zna kako radi motor ti ces mu objasniti. i kako se vozi naravno...

@xomep182 - da upravo tako. ali msas je tamo pustio korenje. a u stvari najveci razlog je sto je kimi sve manje zainteresovan...

ne znam zaista, i mrzi me da trazim stare vesti i izjave,(nisam toliko besposlen), moguce je da je alonso rekao kojesta u proslosti. ne zaboraviti da je on vatreni spanac za razliku od hladnog finca, i da ima veliki ego... ali je nesporno da je veliki talenat. ajde ovako da postavimo stvari - sad se sampionat boduje, 3 peta mesta su jaca od pobede, i onda uznite kimija koji je realno najbrzi na stazi i pravi talenat, ali koji je brz samo kad je nadahnut, sto je relativno retko, i alonsa koji je nesto manji talenat ali je neizmerno uporan pa sracunajte to u bodovima... da ne ulazim u samo angazovanje u razvoju bolida...
licno bih voleo da su tim alonso i kimi, to bi zaista bilo za gledanje. a ovako...
napred alonso, i istraj, nemoj ko curica...
mozes ti to...

Webber

pre 14 godina

pljujem Reno, idem u McLaren.
pljujem McLaren, namestim im kaznu, vracam se u Reno. Kukamo na sve strane kako je bolid los, no ja sam najbolji, i ipak pobedjujem za Reno. Nastavljamo pricu kako je bolid los.. Ah, otkrise da je pobeda namestena.. Sve najbolje Flavio! Spremam se za Ferrari.. Lako cu ja sa Masom izaci na kraj, samo da razbijem Hamiltona.

dd

pre 14 godina

Tuzno!!!!!! Citajte sta je rekao kad je ostavio Reanult za Mclaren:
Alonso: As long as the car is not red, I wish you the best!
Ovo zvanicni transkipt Renaulta-a. Bravo Luca i Stefano. Izdajice!!!

Boris

pre 14 godina

Mozete da ga mrzite koliko god hocete ali on je EXTRA vozac!
Ferarijevci ga sad pljuju,videcu ih sledece sezone kad bude poceo da nize pobede!!!

Tamara

pre 14 godina

E pa ne mogu da verujem sta sam upravo procitala pa ove je bruka i sramota pa nikad vise necu navijati za ferari duboko sam razocarana da ne mogu da opisem. pa njegada dovedu u svoj tim pa on nezna kako radi motor a kamoli da vozi formulu. daboga sve bio poslednji na trci. I ovo fizikela treci vozac to znaci da se shumi ne vraca a toliko sam zelea da ga gledam ponovo. i ovaj sto ga oterao u penziju ma obican gubitnik. A kako da ne sumnjamo i da su njegove 2 titule namestene pa citali smo sta je priznao brijatore. Toliko od mene i zbogom formulo 1 idi bestraga

zvaljo

pre 14 godina

E pa ne mogu da verujem sta sam upravo procitala pa ove je bruka i sramota pa nikad vise necu navijati za ferari duboko sam razocarana da ne mogu da opisem. pa njegada dovedu u svoj tim pa on nezna kako radi motor a kamoli da vozi formulu. daboga sve bio poslednji na trci. I ovo fizikela treci vozac to znaci da se shumi ne vraca a toliko sam zelea da ga gledam ponovo. i ovaj sto ga oterao u penziju ma obican gubitnik. A kako da ne sumnjamo i da su njegove 2 titule namestene pa citali smo sta je priznao brijatore. Toliko od mene i zbogom formulo 1 idi bestraga
(Tamara, 30. septembar 2009 19:47)

E ovaj gubitak f1 nece prezivjeti.

Lerby

pre 14 godina

Vidim da "feraristi" uglavnom nisu oduševljeni ovom vešću pa...
Inspiraciju za ovo javljanje mi je dao zapravo Dejan u svojim komentarima na raniju vest o Alonso-u i Ferrari-ju i predviđanjem na kakav prijem bi Alonso naišao u Scuderia-i a sve potkrepljeno podsećanjem na Schumacher-ov slučaj. Neću se baviti prognozom niti me to mnogo interesuje ali me je upravo hladan prijem navijača Ferrari-ja na dolazak Michael-a "naterao" da se prisetim nekoliko transparenata navijača i ljubitelja F1 na nekim trkama. Iako nemam običaj da pamtim poruke gledalaca na tribinama, za ovih 30-ak godina praćenja F1 nekoliko nikako da izbrišem iz sećanja pa da ih podelim sa vama. Izgleda da su Italijani posebno vični i skloni njihovom pisanju jer su gotovo svi koje sam upamtio krasili tribine u Monza-i ili Imola-i, sa izuzetkom jedne na engleskom u Turskoj, pa da počnem od nje. Prošle godine u Istanbul Park-u Alonso-vi navijači su Hamilton-a nazvali "plačljivkom, varalicom i luzerom za ceo život". Evo fotografije: http://cache.viewimages.com/xc/76332646.jpg?v=1&c=ViewImages&k=2&d=17A4AD9FDB9CF193C1A11C22297C79F5F4A3E0D9B349357F284831B75F48EF45
A sad da se vratim na Dejanov primer. Tačno je da nije bilo "ljubavi na prvi pogled" između Schumacher-a i navijača Ferrari-ja ( slično je i sada sa Alonso-m ), ali kako ništa ne uspeva kao uspeh, Nemac je danas ikona za zaljubljenike u "propetog konjića". Kada je u Monza-i '95 obelodanjeno da Michael prelazi iz Benetton-a u Ferrari, jedan od transparenata je bio: "Meglio un Alesi oggi, di un migliaia di Schumacher's domani". ( "Bolje jedan Alesi danas nego hiljadu Schumacher-a sutra". ) A da danas, 14 godina kasnije upitate autora transparenta, šta li bi odgovorio... Šta će pisati o Alonso-u ovih dana a šta za koju godinu – videćemo...
Još jedan transparent koji se ne zaboravlja zbog njegove "vidovitosti" i tragičnog sleda događaja potom. Na čuvenoj trci u Imola-i '82 neko kao da je predosetio da će doći do raskola između tadašnjih vozača Ferrari-ja, pokojnih G.Villeneuve-a i Pironi-ja. Jedan transparent je glasio: "Dio perdona...Gilles no". ( "Bog prašta...Gilles ne". ) I zaista nije oprostio Pironi-ju nepoštovanje dogovora, nazvavši ga "kretenom", objavivši mu "apsolutni rat" i da je za njega Pironi "mrtav". Ubrzo nakon toga, sudbina se sa obojicom surovo poigrala ali je to duga priča kao i sâmi događaji na toj trci koja je prethodila užasima koji su sledili. To je za neku drugu temu. I na kraju, poslednji transparent koji sam upamtio i kojim su navijači Piquet-a '87 opet na italijanskom tlu "častili" mrskog mu rivala iz ekipe, Nigel-a Mansell-a: "Se Mansell é magico, Cicciolina é vergine". ( "Ako je Mansell magičan, Cicciolina je nevina". ) Eto, i to je Formula 1. Ovaj transparent možete videti na video klipu na adresi: http://www.youtube.com/watch?v=X_wPa-phEFI, gde Frank Williams govori o rivalitetu njegovih vozača te '87 godine.
I kratak osvrt na prethodnu trku. Nije prvi put da se izjašnjavam protiv uglavnom neizbežno dosadnih uličnih trka ( tek sledi njihova "poplava" ), izuzev Monte-Carlo-a jer je on ipak nešto posebno a i zbog tradicije. Na žalost, ulične trke sve više postaju pravilo a ne izuzetak kao što je bio slučaj sa već pomenutom "stazom" u Kneževini ili ranije nekim u Americi ( Long Beach, Detroit, Las Vegas... ). Bernie već preti novom takvom trkom u New York-u i to ništa manje nego na Manhattan-u. Što se trke u Singapuru tiče, ova je valjda prošla test iz etike i morala i čestitke pre svega Hamilton-u. Rosberg i Vettel moraju malo da porade na nekim rutinskim radnjama kako ne bi pomalo i glupo plaćali ceh nepotrebnim greškama i nestrpljivosti. Button će izgleda postati kakav-takav šampion, uostalom, niko nije kriv Rubinho-u što je ove godine tri puta "bojkotovao" start trke i što je i u Singapuru umanjio svoje šanse greškom u kvalifikacijama. Ipak, da sačekamo kraj sezone.
Na kraju, ipak bih završio jednom sentimentalnom fotografijom a u svetlu povratka izgleda opšte omiljene kanadske staze "Gilles Villeneuve" u kalendar FIA-e za narednu godinu a možda i povratka ovog mališe sa fotografije trkama Formule 1. Fotografija je iz '75 godine: http://www.lessignets.com/signetsdiane/calendrier/images/sept/5/75_gilles_et_jacques.jpg

Ocajno

pre 14 godina

Pare su cudo. Banka dala sponzorstvo i odmah dolazi chupakabras. Cirkus i sramota. Ocajni potez coveka koji se ne razume u auto trke. Sramota! Vise ne pratim F1.

RayBan70

pre 14 godina

Znao sam da ce ovo da se desi, sve je govorilo u prilog tome, ali sam se potajno nadao da, nekim cudom, od svega ipak nece da bude nista!
Sad, sta je tu je. Da ne volim Alonsa, ne volim - nikada nisam tvrdio da nije dobar vozac, u ostalom, ne bi bio dvostruki svetski prvak da nema pojma, zar ne?
Jednostavno, ne dopada mi se likom i delom, izjavama, i mislim da je Ferrari strasno pogresio nejgovim angazovanjem. Voleo bih da se varam, da me demantuju, i da Ferari opet pobedjuje, jer nikada mi nije bilo vazno ko sedi za volanom "crvenih"(nisam bio sretan ni kada je Sumi dosao, jer i on je karakterom veoma slican Alonsu), dokle god pobedjuju.
Iskreno se nadam da ce Kimiju da svane u Meklarenu, decko je majstor i to je pokazao nebrojeno puta - problem je samo to sto je Luis tamo "sve i svja" i Kimi ce da ima gadnih problema. Medjutim, aki Iceman pocne da vozi kako ume i zna, i da pobedjuje, sve ce to lako da se preokrene.

Ceka nas veoma uzbudljiva sezona 2010 :)

Forza Ferrari!!!!!

Boris

pre 14 godina

Sta reci o ovom potezu Ferarija? Ocigledno je da je Alonso atraktivan vozac: ima talenat (inace ne bi osvojio dve titule) i brojne sponzore iza sebe (sto nije nebitno, pogotovo u doba krize). Sa druge strane, covek se zapita, od kako je pocelo da se suska o zameni za Kimija i od kako je Ferari objavio da prestaje sa razvojem ovog automobila, Kimi 4 podijuma za redom, uz jednu pobedu.
Jedino sto se Kimiju stvarno moze zameriti, je cinjenica da je covek nezainteresovan za razvijanje bolida (kazu da se povratna informacija od Kimija svodi na: dobro je - nije dobro).
Iskreno se nadam da nece otici u Meklaren. Nevidjeno je koliko tetose Hamiltona (mada je Denis otisao, mozda se nesto promeni), stvarno me ne bi cudilo da je Hamilton imao cuvenih 30KS vise od Alonsa. Sa druge strane, nema bas puno mesta gde bi Kimi mogao da vozi na visokom nivou, buduci da su, koliko znam, Red Bul i Bron popunili spisak vozaca.
Bas bi mi bilo drago da potpise za Tojotu, i da ista pocne da pobedjuje. Bas bi bio bedak kada bi i oni odustali od F1.

Ferari

pre 14 godina

Alonso je navikao puno raditi s inženjerima i vrlo precizno određivati smer u razvoju automobila.To je nesporno veliki vozac koji ce biti znacajan faktor u 2010.Njegove voznje su to dokazale i tek ce dokazati.

MM

pre 14 godina

Naredna sezona moze biti veoma interesantna, narocito ako Kimi predje u McLaren, tada ce opet biti dvoboj njega i Alonsa kao 2005. Ako opet ne bude nekih promena pravila, mislim da ce Ferari i McLaren biti najozbiljniji timovi za titulu.
Tamara,
prvo nauci da pises pravilno, a onda repliciraj. Niko te ne sprecava da volis Sumija, ali nemoj da vredjas one koji vole druge pilote F1, Sumi je imao i tu srecu da iza njega bude jedan Ros Bron, pored sebe poslusni Barikelo, a Ferari u tom periodu najjaci tim. Jedan Fetel bi isto to mogao da postigne pod istim uslovima.

happy in love

pre 14 godina

Ehh,nemam nista protiv Reala,ali ovo su gluposti...i ne omalovazavam pomenute igrace ili tako nesto,samo...prodati Robena i Snajdera,dva super igraca,i to za one smesne pare...i sad tu pricaju da ce dovesti tu neke,ne bas bukvalno ''levake'',ali igrace koji su daleko od kvaliteta igraca koje vec imaju,ili kojih su se onako lako odrekli...ne razumem,ali okay,njihove pare,njihov klub,njihova briga...Sto li uopste i komentarisem ovo... :))

o Maranello...

pre 14 godina

Ovo je tužan dan za veliki broj navijača Ferrarija. Alonso je vozač kojeg nisam nikad želeo videt u Ferrariju, navijat ću za Masu, prvi put samo za jednog vozača Ferrarija, a Alonsu želim da ne završi ni jednu trku i želim mu da se dese neki od sledećih pehova:
- kvar motora ( još se sećam Suzuke i njegovog radovanja kad je Šumiju otkazao motor),
-kvar hidraulike (dosta je zezala Kimija),
-kvar elektonike,
-da mu mehaničari stave pogrešne gume,
-da mu taktiku određuje neprevaziđeni Setefano Domenikali.
(Ferarijevac, 30. septembar 2009 21:47)

@ferarijevac
Zaboravio si da mu pozelis jedan vrlo vazan peh:

-da mu padne sendvic na pod u sred skolskog odmora

Kakav si ti car...

wlado

pre 14 godina

al(F)onso je sjajan vozac, ali ga mrzim, jednostavno on je arch enemy ferrarija, od kad je dosao u F1, ovo je veleizdaja, tata shcumi, vrati se da im objasnis gde su pogresili...

F1

pre 14 godina

Videcemo sledece godine sve ove komentare koji pisu da Alonso nije trebao doci u Ferari jer ce imati najvece sanse da osvoji prvenstvo.

Tamara

pre 14 godina

Pisanje nema veze sa formulom 1. drugo i ja vama ne branim da volite alonsa(namerno pisem malim slovom nije da ne poznajem pravopis) eto vam sad imate Ferari dobar bolid jednog brazilca (kao Schumi) jedino vam fali Ros Brown ali zato imate Luku. a mozda vam alonso dovede nekog svog mehanicara da mu steluje motor. Pa osvojite i 100 titula ako mozete nece vredeti kao Schumijeve 7. Uzivajte uzivo( a da nek povede Brijatorea onda ce imati i tehnicku podrsku na stazi nadam se da nece moliti masu da se zakuca u zid da bi pobedio na trci)

Tamara

pre 14 godina

evo posto ste citirali moj post da se ponovo obratim. Za mene je Schumaher svetac, idol i osoba koju najvise volim posle svoje porodice. ne volim da neko pljuje po njemu on je najbolji covek na planeti a i vise puta je dokazao i svoju humanost i svestranos a sta od toga ima alonso samo 2 noge i 2 ruke i nista vise. i da nije bilo spletki od strane njegovog sefa i podmicivanja ne bi osvojio ni te 2 titule. A na kraju nikad se nezna mozda ode pre iz Ferarija nego sto je dosao nikad se nezna sta ce sve osvanuti u javnosti daleko je mart 2010. Napred Schumi ti si jedan jedini, alonso moze samo da ti gleda u ledja i nista vise. sve bih dala da ponovo vozi

Dado McLaren

pre 14 godina

E pa ferarijevci da vas vidim sad, ajde sad lepo sve ponovite sto ste pisali o Alonsu dok je bio u McLaren-u i Renault-u . . .ili ste mozda promenili misljenje . . . :)))) . . . veliki pozdrav za prave ljubitelje Formule1

stefan,MID

pre 14 godina

nevolim ovoga zbog svih prevara koji ih radio da bi doasao do titulu a kad je i Sumi bio u igru ali drago mi je da "ledeni" konacno otisao jer taj covek ako ne pojde od startnu poziciju on neume nikoga da pretekne on jednostavno nezna kako i kad da obilaze...ferari je stagnirao ovih godina a to nije sve zbog pravila vec zbog nesuradnja megu vozaca i mehanicara...Masa nije bolji vozac od Raikonena ali cini mi se da je veci radnik u timu nego ovaj...Alonso dobro dosao i valjda ces prestati pljuvati po velikom Sumija jer ti jos nisi veliki eto ti sansa da postanes

Pirlo

pre 14 godina

najveći od svih će konačno dobiti bolid kakav zaslužuje

oterao je šumija u penziju, uzeo mu 2 titule a uskoro i slavu jer će biti nepobediv.

stavljam 100e da će do kraja karijere imati osam naslova

Tamara

pre 14 godina

E pa ne mogu da verujem sta sam upravo procitala pa ove je bruka i sramota pa nikad vise necu navijati za ferari duboko sam razocarana da ne mogu da opisem. pa njegada dovedu u svoj tim pa on nezna kako radi motor a kamoli da vozi formulu. daboga sve bio poslednji na trci. I ovo fizikela treci vozac to znaci da se shumi ne vraca a toliko sam zelea da ga gledam ponovo. i ovaj sto ga oterao u penziju ma obican gubitnik. A kako da ne sumnjamo i da su njegove 2 titule namestene pa citali smo sta je priznao brijatore. Toliko od mene i zbogom formulo 1 idi bestraga

happy in love

pre 14 godina

Ehh,nemam nista protiv Reala,ali ovo su gluposti...i ne omalovazavam pomenute igrace ili tako nesto,samo...prodati Robena i Snajdera,dva super igraca,i to za one smesne pare...i sad tu pricaju da ce dovesti tu neke,ne bas bukvalno ''levake'',ali igrace koji su daleko od kvaliteta igraca koje vec imaju,ili kojih su se onako lako odrekli...ne razumem,ali okay,njihove pare,njihov klub,njihova briga...Sto li uopste i komentarisem ovo... :))

Jovan

pre 14 godina

Konačno!!! Navijam za McLaren pa sam presrećan zbog ove vesti! Sad će u Ferariju da niknu nove afere, skandali. Ajme jedva čekam Alonsa kad počme da plače. A mi dobijamo Kimija. Kakvi baksuzi u Ferariju :) Ferari thank you!

SQI

pre 14 godina

Stravična greška Ferrarija.

Dobili su vozača koji je ove godine najavljivao borbu za titulu (a ima jedan podijum), koji je prošle godine "pobedio" u Singapuru i koji je godinu dana pre toga doživeo da kao dvostruki svetski šampion gleda u leđa klupskom kolegi rukiju.

Pored kvalitetnog klupskog kolege kao što je Massa, teško da može da se nada i dominaciji u sopstvenom timu, a svi znamo kako se ponaša u takvoj situaciji.

Ferarijevac

pre 14 godina

Ovo je tužan dan za veliki broj navijača Ferrarija. Alonso je vozač kojeg nisam nikad želeo videt u Ferrariju, navijat ću za Masu, prvi put samo za jednog vozača Ferrarija, a Alonsu želim da ne završi ni jednu trku i želim mu da se dese neki od sledećih pehova:
- kvar motora ( još se sećam Suzuke i njegovog radovanja kad je Šumiju otkazao motor),
-kvar hidraulike (dosta je zezala Kimija),
-kvar elektonike,
-da mu mehaničari stave pogrešne gume,
-da mu taktiku određuje neprevaziđeni Setefano Domenikali.

Adrenalin

pre 14 godina

Alonso je po svom prelasku u McLaren izjavio kako nikad ne bi presao u Ferrari i da bi ih ranije kao Senna pobedjivao sa drugim timovima. Nakon izbacivanja iz McLarena on je poceo da izjavljuje kako je Ferrai san svakog vozaca. Toliko o Alonsu. Nadam se da ce ga masa redovno pobedjivati kako bih mogao da se radujem kada moj tim pobedjuje. U suprotnom neka ga pobedjuje ko god a da Ferrari uvek osvaja konstruktorsku. Nisam bas siguran koliko ima pravih navijaca Ferrari-ja koji su prizeljkivali ovaj potez ali sta je tu je. Ono u sta sam siguran je da ako se Kimi vrati u McLaren videcemo opet onog koji je vazio za najbrzeg vozaca formule 1, naravno pored Schumachera :-)

Ocajno

pre 14 godina

Pare su cudo. Banka dala sponzorstvo i odmah dolazi chupakabras. Cirkus i sramota. Ocajni potez coveka koji se ne razume u auto trke. Sramota! Vise ne pratim F1.

alexa

pre 14 godina

E pa ne mogu da verujem sta sam upravo procitala pa ove je bruka i sramota pa nikad vise necu navijati za ferari duboko sam razocarana da ne mogu da opisem. pa njegada dovedu u svoj tim pa on nezna kako radi motor a kamoli da vozi formulu. daboga sve bio poslednji na trci. I ovo fizikela treci vozac to znaci da se shumi ne vraca a toliko sam zelea da ga gledam ponovo. i ovaj sto ga oterao u penziju ma obican gubitnik. A kako da ne sumnjamo i da su njegove 2 titule namestene pa citali smo sta je priznao brijatore. Toliko od mene i zbogom formulo 1 idi bestraga
(Tamara, 30. septembar 2009 19:47)
Takvi navijaci kao ti f1 i nisu potrebni!
Forza Alonso!

Webber

pre 14 godina

pljujem Reno, idem u McLaren.
pljujem McLaren, namestim im kaznu, vracam se u Reno. Kukamo na sve strane kako je bolid los, no ja sam najbolji, i ipak pobedjujem za Reno. Nastavljamo pricu kako je bolid los.. Ah, otkrise da je pobeda namestena.. Sve najbolje Flavio! Spremam se za Ferrari.. Lako cu ja sa Masom izaci na kraj, samo da razbijem Hamiltona.

darko

pre 14 godina

Šteta Kimi je puno bolji vozač,ali često izgleda kao da vozi bez motiva.A što se tiče Alonsa kao čovjek i kao vozač je lošiji jedino što je bolesno ambiciozan...Ali najviše mi je žao što ovo znači konačno zbogom Šumija i F1!

Milojko

pre 14 godina

Alonso- srecko sreckovic
Kimi- talija nevidjena

Kimi otisao u Meklaren u vreme kad je Meklaren bio los, otisao u Ferari kad je Ferari bio los. Ipak je uzeo titulu, vecinom zbog katastrofalnog menadzmenta Meklarena.

Alonzo vozio Reno kad je Reno bio najbolji, presao u Meklaren kad je Meklaren bio najbolji, neljutio se ko malo dete i vratio se dureci u Reno.

Sada Alonso prelazi u Ferari- tim koji vec duze vremena radi na svom novom bolidu, i garantovano ce biti veoma dobar sledece sezone....

stefan,MID

pre 14 godina

nevolim ovoga zbog svih prevara koji ih radio da bi doasao do titulu a kad je i Sumi bio u igru ali drago mi je da "ledeni" konacno otisao jer taj covek ako ne pojde od startnu poziciju on neume nikoga da pretekne on jednostavno nezna kako i kad da obilaze...ferari je stagnirao ovih godina a to nije sve zbog pravila vec zbog nesuradnja megu vozaca i mehanicara...Masa nije bolji vozac od Raikonena ali cini mi se da je veci radnik u timu nego ovaj...Alonso dobro dosao i valjda ces prestati pljuvati po velikom Sumija jer ti jos nisi veliki eto ti sansa da postanes

dd

pre 14 godina

Tuzno!!!!!! Citajte sta je rekao kad je ostavio Reanult za Mclaren:
Alonso: As long as the car is not red, I wish you the best!
Ovo zvanicni transkipt Renaulta-a. Bravo Luca i Stefano. Izdajice!!!

wlado

pre 14 godina

al(F)onso je sjajan vozac, ali ga mrzim, jednostavno on je arch enemy ferrarija, od kad je dosao u F1, ovo je veleizdaja, tata shcumi, vrati se da im objasnis gde su pogresili...

o Maranello...

pre 14 godina

Ovo je tužan dan za veliki broj navijača Ferrarija. Alonso je vozač kojeg nisam nikad želeo videt u Ferrariju, navijat ću za Masu, prvi put samo za jednog vozača Ferrarija, a Alonsu želim da ne završi ni jednu trku i želim mu da se dese neki od sledećih pehova:
- kvar motora ( još se sećam Suzuke i njegovog radovanja kad je Šumiju otkazao motor),
-kvar hidraulike (dosta je zezala Kimija),
-kvar elektonike,
-da mu mehaničari stave pogrešne gume,
-da mu taktiku određuje neprevaziđeni Setefano Domenikali.
(Ferarijevac, 30. septembar 2009 21:47)

@ferarijevac
Zaboravio si da mu pozelis jedan vrlo vazan peh:

-da mu padne sendvic na pod u sred skolskog odmora

Kakav si ti car...

Anchica

pre 14 godina

Meklaren, tj. lični tim Luisa Hamiltona, naravno da i ovaj put neće dozvoliti da neko stane na put njihovom mezimčetu, tako da ne verujem da će Kimi izdržati duže nego što je Nando, pa čak i Haeiki...Čovek koji je imao tolike kikseve u ''šampionskoj'' sezoni-samo se setim onog komičnog ulaska u boks, kada je potrefio samo zid, a ne i svoju garažu, da ne pominjem onu blamažu u Italiji u poslednjem krugu, iskreno nije zaslužio još jednu šansu u timu, ali dobro....Uostalom, da nije bilo onog ''preticanja''dve krivine pred kraj trke u Brazilu, šampion bi bio Masa.
Nisam navijač ni Luisa, ni Kimija, pa možda ne i toliki Alonsa, ali čovek zna da vozi i to je pokazao toliko puta, da ni Šumaher više nije imao načina da ga pobedi, pa se ''zasitio''.
Alonso jednostavno nije imao ni sreće, a ni automobil sa kojim bi postigao pa i ponovio rezultate iz sezona kada je osvajao titule. Ovo je prava prilika, da konačno u dobrom timu (kažem dobrom jer nikad nisam bila navijač Ferarija) počne da pobeđuje.
Uostalom čovek je osvojio dve titule za vreme dok jer Šumaher još uvek vozio!!!!!
Ajde, dajmo mu šansu....

Tamara

pre 14 godina

Pisanje nema veze sa formulom 1. drugo i ja vama ne branim da volite alonsa(namerno pisem malim slovom nije da ne poznajem pravopis) eto vam sad imate Ferari dobar bolid jednog brazilca (kao Schumi) jedino vam fali Ros Brown ali zato imate Luku. a mozda vam alonso dovede nekog svog mehanicara da mu steluje motor. Pa osvojite i 100 titula ako mozete nece vredeti kao Schumijeve 7. Uzivajte uzivo( a da nek povede Brijatorea onda ce imati i tehnicku podrsku na stazi nadam se da nece moliti masu da se zakuca u zid da bi pobedio na trci)

Tamara

pre 14 godina

evo posto ste citirali moj post da se ponovo obratim. Za mene je Schumaher svetac, idol i osoba koju najvise volim posle svoje porodice. ne volim da neko pljuje po njemu on je najbolji covek na planeti a i vise puta je dokazao i svoju humanost i svestranos a sta od toga ima alonso samo 2 noge i 2 ruke i nista vise. i da nije bilo spletki od strane njegovog sefa i podmicivanja ne bi osvojio ni te 2 titule. A na kraju nikad se nezna mozda ode pre iz Ferarija nego sto je dosao nikad se nezna sta ce sve osvanuti u javnosti daleko je mart 2010. Napred Schumi ti si jedan jedini, alonso moze samo da ti gleda u ledja i nista vise. sve bih dala da ponovo vozi

zvaljo

pre 14 godina

E pa ne mogu da verujem sta sam upravo procitala pa ove je bruka i sramota pa nikad vise necu navijati za ferari duboko sam razocarana da ne mogu da opisem. pa njegada dovedu u svoj tim pa on nezna kako radi motor a kamoli da vozi formulu. daboga sve bio poslednji na trci. I ovo fizikela treci vozac to znaci da se shumi ne vraca a toliko sam zelea da ga gledam ponovo. i ovaj sto ga oterao u penziju ma obican gubitnik. A kako da ne sumnjamo i da su njegove 2 titule namestene pa citali smo sta je priznao brijatore. Toliko od mene i zbogom formulo 1 idi bestraga
(Tamara, 30. septembar 2009 19:47)

E ovaj gubitak f1 nece prezivjeti.

paki

pre 14 godina

vec su smorovi ovi komentari oko alonsa ali moram da dodam:

@tamara - posto alonso ne zna kako radi motor ti ces mu objasniti. i kako se vozi naravno...

@xomep182 - da upravo tako. ali msas je tamo pustio korenje. a u stvari najveci razlog je sto je kimi sve manje zainteresovan...

ne znam zaista, i mrzi me da trazim stare vesti i izjave,(nisam toliko besposlen), moguce je da je alonso rekao kojesta u proslosti. ne zaboraviti da je on vatreni spanac za razliku od hladnog finca, i da ima veliki ego... ali je nesporno da je veliki talenat. ajde ovako da postavimo stvari - sad se sampionat boduje, 3 peta mesta su jaca od pobede, i onda uznite kimija koji je realno najbrzi na stazi i pravi talenat, ali koji je brz samo kad je nadahnut, sto je relativno retko, i alonsa koji je nesto manji talenat ali je neizmerno uporan pa sracunajte to u bodovima... da ne ulazim u samo angazovanje u razvoju bolida...
licno bih voleo da su tim alonso i kimi, to bi zaista bilo za gledanje. a ovako...
napred alonso, i istraj, nemoj ko curica...
mozes ti to...

keni

pre 14 godina

Kao kimijev fan plasim se da ce u meklarenu proci kao i alonso odnosno sve ide hamiltonu a njemu otpaci, mada bolje i ti otpaci u meklarenu nego kao sad nista u ferariju

Boris

pre 14 godina

Mozete da ga mrzite koliko god hocete ali on je EXTRA vozac!
Ferarijevci ga sad pljuju,videcu ih sledece sezone kad bude poceo da nize pobede!!!

Ferari

pre 14 godina

Alonso je navikao puno raditi s inženjerima i vrlo precizno određivati smer u razvoju automobila.To je nesporno veliki vozac koji ce biti znacajan faktor u 2010.Njegove voznje su to dokazale i tek ce dokazati.

Dado McLaren

pre 14 godina

E pa ferarijevci da vas vidim sad, ajde sad lepo sve ponovite sto ste pisali o Alonsu dok je bio u McLaren-u i Renault-u . . .ili ste mozda promenili misljenje . . . :)))) . . . veliki pozdrav za prave ljubitelje Formule1

F1

pre 14 godina

Videcemo sledece godine sve ove komentare koji pisu da Alonso nije trebao doci u Ferari jer ce imati najvece sanse da osvoji prvenstvo.

Boris

pre 14 godina

Sta reci o ovom potezu Ferarija? Ocigledno je da je Alonso atraktivan vozac: ima talenat (inace ne bi osvojio dve titule) i brojne sponzore iza sebe (sto nije nebitno, pogotovo u doba krize). Sa druge strane, covek se zapita, od kako je pocelo da se suska o zameni za Kimija i od kako je Ferari objavio da prestaje sa razvojem ovog automobila, Kimi 4 podijuma za redom, uz jednu pobedu.
Jedino sto se Kimiju stvarno moze zameriti, je cinjenica da je covek nezainteresovan za razvijanje bolida (kazu da se povratna informacija od Kimija svodi na: dobro je - nije dobro).
Iskreno se nadam da nece otici u Meklaren. Nevidjeno je koliko tetose Hamiltona (mada je Denis otisao, mozda se nesto promeni), stvarno me ne bi cudilo da je Hamilton imao cuvenih 30KS vise od Alonsa. Sa druge strane, nema bas puno mesta gde bi Kimi mogao da vozi na visokom nivou, buduci da su, koliko znam, Red Bul i Bron popunili spisak vozaca.
Bas bi mi bilo drago da potpise za Tojotu, i da ista pocne da pobedjuje. Bas bi bio bedak kada bi i oni odustali od F1.

RayBan70

pre 14 godina

Znao sam da ce ovo da se desi, sve je govorilo u prilog tome, ali sam se potajno nadao da, nekim cudom, od svega ipak nece da bude nista!
Sad, sta je tu je. Da ne volim Alonsa, ne volim - nikada nisam tvrdio da nije dobar vozac, u ostalom, ne bi bio dvostruki svetski prvak da nema pojma, zar ne?
Jednostavno, ne dopada mi se likom i delom, izjavama, i mislim da je Ferrari strasno pogresio nejgovim angazovanjem. Voleo bih da se varam, da me demantuju, i da Ferari opet pobedjuje, jer nikada mi nije bilo vazno ko sedi za volanom "crvenih"(nisam bio sretan ni kada je Sumi dosao, jer i on je karakterom veoma slican Alonsu), dokle god pobedjuju.
Iskreno se nadam da ce Kimiju da svane u Meklarenu, decko je majstor i to je pokazao nebrojeno puta - problem je samo to sto je Luis tamo "sve i svja" i Kimi ce da ima gadnih problema. Medjutim, aki Iceman pocne da vozi kako ume i zna, i da pobedjuje, sve ce to lako da se preokrene.

Ceka nas veoma uzbudljiva sezona 2010 :)

Forza Ferrari!!!!!

Lerby

pre 14 godina

Vidim da "feraristi" uglavnom nisu oduševljeni ovom vešću pa...
Inspiraciju za ovo javljanje mi je dao zapravo Dejan u svojim komentarima na raniju vest o Alonso-u i Ferrari-ju i predviđanjem na kakav prijem bi Alonso naišao u Scuderia-i a sve potkrepljeno podsećanjem na Schumacher-ov slučaj. Neću se baviti prognozom niti me to mnogo interesuje ali me je upravo hladan prijem navijača Ferrari-ja na dolazak Michael-a "naterao" da se prisetim nekoliko transparenata navijača i ljubitelja F1 na nekim trkama. Iako nemam običaj da pamtim poruke gledalaca na tribinama, za ovih 30-ak godina praćenja F1 nekoliko nikako da izbrišem iz sećanja pa da ih podelim sa vama. Izgleda da su Italijani posebno vični i skloni njihovom pisanju jer su gotovo svi koje sam upamtio krasili tribine u Monza-i ili Imola-i, sa izuzetkom jedne na engleskom u Turskoj, pa da počnem od nje. Prošle godine u Istanbul Park-u Alonso-vi navijači su Hamilton-a nazvali "plačljivkom, varalicom i luzerom za ceo život". Evo fotografije: http://cache.viewimages.com/xc/76332646.jpg?v=1&c=ViewImages&k=2&d=17A4AD9FDB9CF193C1A11C22297C79F5F4A3E0D9B349357F284831B75F48EF45
A sad da se vratim na Dejanov primer. Tačno je da nije bilo "ljubavi na prvi pogled" između Schumacher-a i navijača Ferrari-ja ( slično je i sada sa Alonso-m ), ali kako ništa ne uspeva kao uspeh, Nemac je danas ikona za zaljubljenike u "propetog konjića". Kada je u Monza-i '95 obelodanjeno da Michael prelazi iz Benetton-a u Ferrari, jedan od transparenata je bio: "Meglio un Alesi oggi, di un migliaia di Schumacher's domani". ( "Bolje jedan Alesi danas nego hiljadu Schumacher-a sutra". ) A da danas, 14 godina kasnije upitate autora transparenta, šta li bi odgovorio... Šta će pisati o Alonso-u ovih dana a šta za koju godinu – videćemo...
Još jedan transparent koji se ne zaboravlja zbog njegove "vidovitosti" i tragičnog sleda događaja potom. Na čuvenoj trci u Imola-i '82 neko kao da je predosetio da će doći do raskola između tadašnjih vozača Ferrari-ja, pokojnih G.Villeneuve-a i Pironi-ja. Jedan transparent je glasio: "Dio perdona...Gilles no". ( "Bog prašta...Gilles ne". ) I zaista nije oprostio Pironi-ju nepoštovanje dogovora, nazvavši ga "kretenom", objavivši mu "apsolutni rat" i da je za njega Pironi "mrtav". Ubrzo nakon toga, sudbina se sa obojicom surovo poigrala ali je to duga priča kao i sâmi događaji na toj trci koja je prethodila užasima koji su sledili. To je za neku drugu temu. I na kraju, poslednji transparent koji sam upamtio i kojim su navijači Piquet-a '87 opet na italijanskom tlu "častili" mrskog mu rivala iz ekipe, Nigel-a Mansell-a: "Se Mansell é magico, Cicciolina é vergine". ( "Ako je Mansell magičan, Cicciolina je nevina". ) Eto, i to je Formula 1. Ovaj transparent možete videti na video klipu na adresi: http://www.youtube.com/watch?v=X_wPa-phEFI, gde Frank Williams govori o rivalitetu njegovih vozača te '87 godine.
I kratak osvrt na prethodnu trku. Nije prvi put da se izjašnjavam protiv uglavnom neizbežno dosadnih uličnih trka ( tek sledi njihova "poplava" ), izuzev Monte-Carlo-a jer je on ipak nešto posebno a i zbog tradicije. Na žalost, ulične trke sve više postaju pravilo a ne izuzetak kao što je bio slučaj sa već pomenutom "stazom" u Kneževini ili ranije nekim u Americi ( Long Beach, Detroit, Las Vegas... ). Bernie već preti novom takvom trkom u New York-u i to ništa manje nego na Manhattan-u. Što se trke u Singapuru tiče, ova je valjda prošla test iz etike i morala i čestitke pre svega Hamilton-u. Rosberg i Vettel moraju malo da porade na nekim rutinskim radnjama kako ne bi pomalo i glupo plaćali ceh nepotrebnim greškama i nestrpljivosti. Button će izgleda postati kakav-takav šampion, uostalom, niko nije kriv Rubinho-u što je ove godine tri puta "bojkotovao" start trke i što je i u Singapuru umanjio svoje šanse greškom u kvalifikacijama. Ipak, da sačekamo kraj sezone.
Na kraju, ipak bih završio jednom sentimentalnom fotografijom a u svetlu povratka izgleda opšte omiljene kanadske staze "Gilles Villeneuve" u kalendar FIA-e za narednu godinu a možda i povratka ovog mališe sa fotografije trkama Formule 1. Fotografija je iz '75 godine: http://www.lessignets.com/signetsdiane/calendrier/images/sept/5/75_gilles_et_jacques.jpg

MM

pre 14 godina

Naredna sezona moze biti veoma interesantna, narocito ako Kimi predje u McLaren, tada ce opet biti dvoboj njega i Alonsa kao 2005. Ako opet ne bude nekih promena pravila, mislim da ce Ferari i McLaren biti najozbiljniji timovi za titulu.
Tamara,
prvo nauci da pises pravilno, a onda repliciraj. Niko te ne sprecava da volis Sumija, ali nemoj da vredjas one koji vole druge pilote F1, Sumi je imao i tu srecu da iza njega bude jedan Ros Bron, pored sebe poslusni Barikelo, a Ferari u tom periodu najjaci tim. Jedan Fetel bi isto to mogao da postigne pod istim uslovima.

Marko

pre 14 godina

Welcome back Kimi!!!
A "stručnjaci" kojima je Alonso loš vozač su u najmanju ruku...smešni...verovatno je slučajno uzeo dve titule Šumaheru