Košarka 85

Utorak, 08.09.2009.

01:55

Ivković: "Pobedili smo odbranom"

Selektor reprezentacije Srbije Dušan Ivković istakao je dobru igru u odbrani kao ključ pobede nad Španijom u prvom kolu Evropskog prvenstva.

Ivkoviæ: "Pobedili smo odbranom" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

85 Komentari

Sortiraj po:

Bez_Cenzure

pre 14 godina

Sinoć dobra odbrana a sada? Gdje je zapelo? Ne mogu se sastaviti! Nadam se barem da ćemo pobijediti Britaniju i onda u drugi krug.

Packy

pre 14 godina

Ma daj, pobedili smo odbranom. Španci su juče šutirali trice ko na treningu, i maksimalno sve promašivali. I NBA profesionalci bi se demoralisali da imaju tako loš dan. Slovenci su nam danas pokazali gde smo, a sutra ce to potvrditi Britanci i poslati nas kuci. Zasluzeno!

zdravko-nk

pre 14 godina

Svaka cast za momke,samo bih se zapitao dje su oni pljuvaci po DUDI i ekipi zbog Kecmana i ostalog a sad su se sakrili u misje rupe i cekaju prvi poraz da nastave da pljuju.Sto se mene tice ne moraju vise nikog da dobiju na ovom prvenstvu ali momci imaju ono sto nijesmo imali zadnjih godina,ova ekipa ima buducnost sa ovakvim trenerom.Samo treba da budemo uz njih kad im lose krene(a oce sigurno).

Bane

pre 14 godina

Ljudi, nisu nam potrebni komentari "blizu smo zlata", jer ono sto treba, mi kao verni navijaci nasih kosarkasa, da radimo, jeste da nastavimo da ih bodrimo i UZIVAMO u NASOJ igri! NAPRED SRBIJA

ofk

pre 14 godina

Bilo dzentlmenski da se neki duhoviti ljudi ne potpisuju sa OFK .Ja znam da se za taj komentar iskren,realan i skroman trazi karta vise i predlazem da svako nadje svoj nick a ne da kopira druge kao sto Spanci kopiraju nas

Sead

pre 14 godina

Obožavao sam jugoslovensku košarku,i sada srbijansku,naravno...Živio sam za sinoćnju pobjedu od Indianapolisa,jer mi nikada neće biti jasno kakva je to košarka u kojoj je Španija prvak svijeta ili eventualno Evrope...Svaka čast!

mirko

pre 14 godina

Nasi su odigrali strasnu odbranu, bukvalno na ivici faula. Spanci se na takvu igru nisu adekvatno snasli... Ako pogledamo realizaciju suta za 3 poena u prvom poluvremenu 0/10 onda vam je jasno kako smo ih pobedili. Spanija je suterska ekipa i sinoc nisu imali svoje vece,ali nasi su odigrali takvu odbranu da bukvalno nisu dozvolil spancima otvoren sut... Brine me los procenat suta za 2 poena, mislim da mora mnogo bolje. Duda ivkovic covek zna posao... to se videlo kad je trazio pravovremene taj/maute. cim je osetio da Spanci hvataju zalet onih je prekidao, nedozvoljavajuci im da naprave seriju. Svi su odigrali dobro, ali bih pohvalio Macvana, s` obzirom na minutazu koju je imao odigrao je vise nego dobro postigao 2 kljucne trojke kada smo se i odlepili. Protiv Slovenije vecu minutazu ce imati popovic, jer ce Duda pokusati neke igrace da odmori.Ocekujem vecu minutau Perovicu i Raduljici... kako bi ih razigrao za meceve koji predstoje. Jos jednom svaka cast na pobedi, ali samo oprezno!!! Iskerno, ocekivao sam moguci kiks Spanije, jer ako se secate oni su u poslednjoj proveri pred EP izgubili od Litvanije...

Nislija

pre 14 godina

A gde je Rakocevic???

Svi ste pljuvali Dudu kad ga nije hteo cekati, a ja sam vec tada govorio da nam on ne treba, JER KOSARKA JE TIMSKA IGRA!!!!
(el, 8. septembar 2009 10:43)
Brate mislim da se mnogo palis,Igor je jako sazreo kao igrac i mogu ti reci da bih vise voleo da gledam u prvoj petorci lucidnog i brzopletog Rakocevica nego isto takvog Teodosica!Osim toga ne bi Igor mogao da se ponasa bahato kad mu za glavom dise iskusni lisac Duda Ivkovic...tako da manimo mi to da li je Rakocevic antipatican nekima ili ne,dal nije timski igrac,ako smo i sada sjajni,sa njim bi sigurno bilo bolje!Jos samo nesto,vidim da pljujete po NBA zvezdama,osim Radmana koji je jako tezak i neozbiljan tip,moram izdvjiti Stojakovica koji je bio suter number 1 u Indijanopolisu i Turskoj,zvezda koja pogadja kad treba!Mi danas nemamo takvoga sutera,pokusava mali Tripkovic ali nije on ta klasa!Ko kod nas moze na mecu da zaredja recimo 5-6 trojki?Pavlovic nikada nije ni igrao bitne uloge,i Divac je bio NBA zvezda pa je podivljao protiv Amera u Indijanopolisu kada je dao 16 poena u prvom poluvremenu,to je jedan od primera!Danilovic je igrao u NBA ako se secate,dao je cak 13 trica uzastopno,cisto podsecanja radi...Krstic je u Dzersiju bio odmah iza Kartera i Kida,Milicic je nazalost povredjen...sve u svemu zakljucak je da je Duda ponovo stvorio sjajan tim,za zlato je ipak potrebna mala dopuna,sjajan suter u vidu Stojakovica,koji trojkama resava finis i lucidni Rakocevic koji ponavljam vise nije balavac,sada je jednostavno zrela svetska klasa!Napred Srbija!!

mia

pre 14 godina

Želim da Vam iskažem poštovanje za ponašanje, znanje i trud. Verujem da su momci koje trenirate svesni koliko mogu od Vas naučiti u vezi života i košarke. Puno sreće i zdravlja Vama i Vašem timu želim na ovom i svim sledećim prvenstvima na kojima ćete predstavljata Srbiju.

ofk

pre 14 godina

"Prvo, moramo da odmorimo i oporavimo igrače. Drugo, pred mojim skautima je teška noć, jer igramo protiv jakog rivala. Izuzetno poštujemo Sloveniju, poznajemo sve igrače. Očekujem tešku utakmicu, ali u nju ulazimo sa velikim samopouzdanjem", zaključio je Ivković.

KAKAV JE FILOZOF..PA NE MOZE MU NIKO NISTA...ALI JA GA ZNAM >>KAD KRENE LOSE BICE TRECA PRICICA...BICE PRICA O PRIORITETIMA

ivana

pre 14 godina

Cestitam na sjajnoj pobedi!
Ono sto je u ovom trenutku, cini se, mnogo vaznije jeste kvalitet pojedinca stavljen u funkciju tima... nakon dugo vremena uzivam dok gledam kosarkasku reprezentaciju!

Ja

pre 14 godina

Dobila ih odbrana!

Secam se komentara "Dule (Vujosevic) zna samo odbranu da ih nauci a igraju"

E kad na Dulovu odbranu dodaju Dudinu taktiku u napadu dobije se paklena masina.

Plikuscht

pre 14 godina

A evo i highlight-a sa oficijalnog Eurobasket sajta:

Hero: Actually heroes...starters Novica Velickovic and Milenko Tepic were the main instigators as Serbia took a 38-23 lead at the break and substitute Milan Macvan hit some two clutch shots in the third quarter to deal a real blow to Spains moral, pretty much making the fourth quarter a mere formality.

Playing at a frenetic pace from start to finish on both ends of the floor, Dusan Ivkovic's team outhustled the Spanish and sprung the biggest surprise in Poland so far.

Using a relentless defense which saw the winners come up with 12 steals and four blocked shots.

Serbia harassed the Spanish shooters non-stop for 40 minutes, which led to a woeful two of 19 (11%) shooting from long range and 18 of 42 (43%) inside the arc.

"Our pressure defense and perimeter defense were excellent" Ivkovic said.

Spain boss Sergio Scariolo, who made his EuroBasket bow, said: "Serbia played a very good game especially on the defensive end. Our shooting percentages were very low and part of that was because of their defense but also we missed many, many open shots."

http://www.eurobasket2009.org/en/coid_bTinV7pFHHA8KhjccE71h0.articleMode_on.html

dule

pre 14 godina

jel bi pobedili odbranom i protiv Amera....hahahahahaha,jedva cekam da se plasiraju na OI 2012 da ih James poispreskace i posalje kuci na spavanje!!!

zoran

pre 14 godina

Cudo, kako ovaj ans prostor izradja velike kosarkaske trenere. Mislim i na bivsu Jugoslaviju koja je drala sve redom.
Novosel.Aleksandar Nikolic,Duda Ivkovic,Tanjevic...ima ih koliko dusa da pozeli.

Dr.Ivkovic je odrzao cas shpanskom kolegi. Ono je odbrana na nivou nekog NBA tima. Tako se dolazi do zlata.

wlado

pre 14 godina

a vec vi i vasa rec euforija, izgleda da je ta rec na tapetu, kao pre godinu dana do sad kompleksasi.... pa sta ako stvaramo euforiju, bolje i tako nego da se lazno pravimo skromni, ja sam odusevljen igrom sinoc, fizicki smo razbili spance, moramo se paziti licnih, pogotovo krstic, da nam potraje makar 3 i po cetvrtine kao sinoc, a ostalo bice, duda je genije, nisam verovao da smo toliko dobri, sad nek izgubimo i od slovenije, opet su kraljevi, nego jel mi imamo najmladju repku na EP?

djole

pre 14 godina

људи па ми можемо да направимо 4 репрезентације и да играмо европско првенство сами

SOSko

pre 14 godina

Neću da komentarišem utakmicu i igru u odbrani (jer sve se videlo na terenu) niti ću da hvalim Dudu Ivkovića (jer svi znamo ko je Duda Ivković) Utisak večeri za mene - neverovatna psihološka stabilnost momaka. Kontrola utakmice i rezultata od početka do kraja. Definitivno podsetilo na zlatne dane. Igrač utakmice Krstić - oduševio me u par navrata dodavanjima, na momente mi se činilo da je Divac opet na terenu. Najveći dobitak sinoć bio je Mačvan. Neko je ovde napisao pre neki dan - "reinkarnacija velikog Zorana Savića". Ja bih se usudio dodati - u najavi mnogo bolji. Hvala Ivkoviću što nas je podsetio zašto smo 90ih bili tako neprikosnoveni - košarka je pre svega i iznad svega TIMSKA IGRA. A Đorđević, Danilović, Obradović, Paspalj, Savić, Divac ... oni su bili TIM pre svega a tek potom izvrsni pojedinci. Upravo TO je kult reprezentacije. Snagu ekipe ne čine milionske zarade, NBA statistika, imena, egotripovi. Snaga ekipe odražava se u onakvoj odbrani kakvu smo videli sinoć. Španci su se toliko trošili i frustrirali u napadu a mi smo onda pronalazili laka rešenja protiv njihove iscrpljene odbrane, poput onih spuštanja u reket za Raduljicu i Krstića. Osim toga, imali smo dosta otvorenih šuteva. Sve su to situacije u kojima nije bitno ko će poentirati. Realno, ovim momcima fali još samo Miličić (kojeg Duda i te kako može dovesti u red) Svi ostali - hvala lepo, doviđenja, uživajte u milionima i avionima, egotripovima i ratovima sujeta. Ne treba više nikoga moliti da igra za reprezentaciju. Igranje za košarkašku reprezentaciju Srbije i Dudu Ivkovića je privilegija koju treba zaslužiti. Tačka.

Darko

pre 14 godina

Neki dan sam napisao da vidim medalju i to zlatnu.Zasto?Nevjerovatno talentiran tim,slozan,fizicki odlicno pripremljen pod vodstvom najboljeg trenera koji ce i danas znati natjerati igrace da zaborave jucerasnji mec i da se pripreme za Sloveniju kao sto je znao odrzavati rezultatski plus sa Spancima tokom cijele utakmice na +10 i vise.To je D.Ivkovic.Danasnji mec ce biti tezi od jucerasnjog.Spanci su jucer mislili lako cemo,a danas ce Slovenci zapeti jer su umislili da su najbolja reprezentacija od svih drzava bivse SFRJ.Sad tu nastupa D.Ivkovic koji ce postaviti i rotirati igrace kako on misli da je najbolje.A on je najbolji on zna kako odgovoriti i kako zaigrati.Na ovom turniru necemo izgubiti.Zivi bili pa vidjeli.

ofk

pre 14 godina

Pocetak prvenstva je doneo veliko iznenadjenje za sve.Vidim ovde dosta neiskrenosti kod ljudi koji su kao ovo sve ocekivali.Prva utakmica je za sve teska . imali smo prilike da vidimo skolski primer kako se jedna ekipa bori i pruza 110% i jedna ekipa koja se ''puva'' koja ima i drugih problema.Srbija je igrala ,izgarala i pobedila ali i dalje sam misljenja da ovaj tim nece vise od 5 mesta i da u sustini nema perspektivu da bude prvak sveta ,da na OI u Londonu uradi nesto vise.Duda Ivkovic je sto se njega tice zavrsio svoju misiju radio je ono sto najbolje zna a danas je imao i srecu da to sto je uradio bude 1000% primenjivo posto se sve neverovatno poklopilo.MOTIVACIJA I JEDNO JEDINO RESENJE KAD NEMAS SUV KVALITET ODBRANA ''COVEKA''....Koce na kraju biti iscrpljen a ko peti to ce mo da vidimo na kraju.Zasluzena pobeda Srbije.Gazio sam po Dudi-on je DANAS sve poklopio ali i dalje ostajem pri svom da je ALIBI trener da je gledac svojih interesa i da nema selekciju za vrhunska dela...

Erik Kartmen

pre 14 godina

Meni je i ovo dosta!

Posle sedam dugih godina jedna velika pobjeda! Posle Argentine 2002. godine i onog čuvenog finala ovo je prva pobjeda naše reprezentacije nad jednom istinskom košarkaskom silom. Konačno smo odigrali zrelo i kvalitetno, sa izrađenim napadima, dosta asistencija, fenomenalnim kretanjem bez lopte, odbranom kakvu odavno nisam vidio, gdje se igrač prati u stopu, a opet se stigne pomoći ispod koša.
Konačno smo počeli da koristimo igrače koji su rođeni pobjednici i koji su u reprezentativnoj karijeri osvojili sve što se moglo osvojiti. Generacija Teo, Tepić, Paunić + Mačvan + Veličkovic + Raduljica + Bjelica (eventualno Labović) ... Naravno tu su i ostali ali okosnicu za budućnost definitivno treba da čine ovi igrači.

Momci skidam vam kapu i kažem meni dosta...

Samo se nadam da vama nije!

Darko

pre 14 godina

Samo da dodam da ce D.Ivkovic svojim znanjem i autoritom nauciti ove igrace kako se pobjedjuje,ako ga budu slusali,a hoce jer su pametni stvorit ce im pobjednicki mentalite kakav je imala ona zlatna generacija.POBJEDNICKI MENTALITET.To ce ovim igracima sutra dobro doci ui u klupskoj kosarci.Imaju privelegiju da ih trenira D.Ivkovic.

Дејан Топаловић

pre 14 godina

Људи, шта би ово? Веровао сам у ове момке али овако нешто заиста нисам очекивао. И срчаност и луцидност и мудрост! Страшно су ме подсетили на ону најбољу генерацију која нам је још свима у глави. Јуче као да сам видео поново Бодирогу, Дивца, Салета, Даниловића... А они после победе мирни, нормални, самоуверени, достојанствени. Кад их гледаш ван терена - лепо васпитани момци. На терену змајеви!
Срећно момци!

milanche

pre 14 godina

svaka cast momci !!! tako se igra za svoju zemlju, pokazali ste kakvi ste SRBI, hocu reci najveci !!!!!!
jos jednom sve cestitke !!

el

pre 14 godina

A gde je Rakocevic???

Svi ste pljuvali Dudu kad ga nije hteo cekati, a ja sam vec tada govorio da nam on ne treba, JER KOSARKA JE TIMSKA IGRA!!!!

Dime

pre 14 godina

Tako se igra Paune, gine se za svaku loptu. Doneo je preko potrebnu agresivnost, koja, ako je bude tokom celog sampionata, moze da donese prevagu! Dudo mi ti se kunemo! :D

tricky

pre 14 godina

Što reći nego naklon do poda i duboki respekt srpskoj košarci, koja još jednom ljubitelje košarke ostavlja bez teksta. Rado bi sad iskopirao prethodne postove koje sam prošlih dana ostavio, ali mi se ne da tražiti, u kojima sam naglašavao da su Srbi jedan od favorita prvenstva - jer konačno imaju momčad koja se bori, koja ima enormnu želju vratiti ponos i slavu Vašoj košarci i koja će s ponosom predstavljati svoju zemlju. Kada na to nadodate nevjerovatan talent najboljih mladih europskih košarkaša dobijete briljantnu reprezentaciju koja sinoć održi lekciju jednoj ufuranoj instant košarkaškoj naciji. Prekrasno je bilo gledati španjolsku nemoć, Gasola koji zabija tek sedmo slobodno bacanje, Scariolovu pogubljenost u vlastitim rotacijama koje se razbijaju o briljantnu srpsku obranu. Ivković je ponovno dokazao koliko je veliki trener, Veličković da je najbolja europska četvorka, a Krstić da je pravi kapetan ove reprezentacije. Ne znam više što da kažem, nije mi po volji ulaziti u detaljnu analizu utakmice, još jednom - veliko bravo i oprez danas sa Slovencima.
Mi smo igrali loše, Elliyahu nas je doslovno uništavao čitavu utakmicu, ali smo nekako iščupali pobjedu. Jedino što me raduje je da smo konačno imali koncentracije u završnici i nismo prosuli dobivenu utakmicu. Na kraju se gleda samo pobjeda, danas slijedi Grčka, uvjeren sam da imamo kvalitetu da ih riješimo.
Sretno Hrvatska, Srećno Srbija, imam neki osjećaj da ćemo svi skupa gledati veliki sraz u vrlo kasnoj fazi takmičenja. Bit će to dokaz da se košarka vraća kući.

ULTRASRBIN

pre 14 godina

ne zekim da ispadne da bilo koga kritikujem,ali mislim da je jasno kao dan da je kecman morao da krene, najbolje umesto Popovica. Kad su nasi poceli da srljaju,a Tepic da poklanja lopte u napadu Kecman bi stao na loptu, zviznuo trojku i eventualno odigrao odbranu tako da ukrade loptu. Nadam se da ce Tripkovic proraditi kada bude najpotrebnije.

Plikuscht

pre 14 godina

'Rano vođstvo je možda ostavilo neki trag na mlađe igrače, tako da su malo više vremena na parketu proveli Krstić i Tepić, po 28 minuta.'

Ha, ha, ha, ha ... vidi ti to, 'mali' Tepa posta jedan od iskusnijih, i to u reprezentaciji ... sta uradise Dule i Duda od decka za dve sezone, a nastavice Zeljko u narednih deset :)

Kolektivizam, htenje, zalaganje, zajednistvo, odbrana, srce ... to je dobilo. Doduse, da bi se nastavilo ovako, mora se poraditi i na ofanzivnoj ulozi spoljne linije, jer su ofanzivno bilo suterski kriminalni sinoc.
Bjelica 0/1 iz igre
Paunić 1/3 iz igre
Teodosić 1/7 iz igre
Tripković 1/6 iz igre
Marković 1/5 iz igre
... sto mu zbirno dodje svega 4/22 iz igre, od cega trojke 2/16.
No, kao sto je neko vec konstatovao, ako odigras odbranu toliko dobro kao mi sinoc, onda sebi i mozes dozvoliti odredjenu dozu neefikasnosti u napadu.

I jos jedna stvar, i da napomenem da veze nema sa klubastvom. Deo zasluga za pobedu ide i omrazenom Vujosevicu. Cela jedna petorka od sinoc je prosla kroz njegove ruke (i to ne racunajuci Bjelicu i Paunica koji su takodje prosli KKP skolu kosarke). Ovo kazem ne zato sto mislim da sada treba nesto KKP nagraditi, uostalom - u danasnjoj reprezentaciji nema niti jednog igraca koji je danas clan KKP. Vec iz razloga jer je zaista degutantno bilo slusati cele godine smesne retardirane komentare kako taj isti covek unistava srpsku kosarku, a sve za racun gradjenja crnogorske. Ponavljam, ni jedan igrac sa parketa sinoc nije clan Partizana, i ovo veze nema sa pokusajem bilo kakvog hvalospeva bilo KKP bilo Vujosevicu licno, vec samo sa zeljom da se stvari postave na pravo mesto i da ubuduce svi cenimo svaciji rad koji treba da se sublimira u reprezentaciji, jer ti momci sinoc nisu igrali ni za svoje bivse domace klubove, ni da se prodaju u neki buduci (svi imaju potpisane ugovore, mnogi cak 'friske' od ove sezone), vec za Srbiju koja je iznad svega toga. Respekt za to i hvala im, samo neka nastave tako.

Ljuba

pre 14 godina

Konacno nas stil igre koji nam je doneo tolike medalje...jaka odbrana i brze kontre.
A odbrana ne da je bila jaka, nego je bila granitna, ne secam se kad sam poslednji put gledao odbranu na tako visokom nivou...i to tako konstantno, u 3 cetvrtine.

...ne treba poleteti, ali treba biti svestan ovoga sto je Duda rekao, mi stvarno sa ovakvim pristupom mozemo da dobijemo svakoga, ali mozemo i da izgubimo od svakoga jer mi jos uvek nemamo kvalitet i igrace (kao Spanci npr) da bismo suvim kvalitetom dobijali utakmice.
Jedno je sigurno, kroz ovakav pristup stvaraju se igraci.
Srecno klinci...

Charuga

pre 14 godina

Te zastarele metode,Njanjanja,teKakvo skupljanje tri meseca pre,njanjanja,te zasto nema zvezda iz NBA, njanjanja...
Bravo momci Bravo Dudo.Rekoh i pre,ovi momci nas mogu samo obradovati.A odbrana...Kineski zid je mali.

skapol

pre 14 godina

I ja sam, ko i svi, bio jako srecan sto su nasi pobedili...ali mislim da je ova euforija koja je nastala malo preterana! Ljudi, ovo je tek prva utakmica...krenimo korak po korak, polako! Pa ako SLUCAJNO izgubimo narednu utakmicu svi ce ovde poceti da pljuju sve redom!
Smirite dozivljaj, sto bi se reklo! Dugacak je put do zlata!

Momcima svaka cast na igri, zelji, pozrtvovanosti i sto nisu "pustili u gace" pred svetskim sampionima! Samo hrabro!

Новосађанин

pre 14 godina

Само се видело да Србија има и да ће увек имати добре играче, али да нам треба тренер са ауторитетом а не тамо неки Славнић!!!
Дудо мајсторе,како си само спаковао овог колегу Шпанца;)
СРБИЈАААААААААААААА

zoran

pre 14 godina

Odlicno i samo ozbiljno. Vreme je da posle duzeg vremena budemo u vrhu. Ako ovako nastavimo imamo sansi da doguramo daleko. Ponavljam, samo ozbiljno i hrabro.
Ivkovicu, svaka vam cast.

Milorad Dodik a.k.a. ride my pimp

pre 14 godina

dudu sad si zasluzio kosarkaski olimp, to jest laktase i banja luka ...

matori, vidimo se za dve nedelje ...

Kale

pre 14 godina

Pobedicu emocije i pokusacu da dam realan komentar!
..............
Najvaznije da smo pobedili. Videla se zelja i volja, upornost.....sto i treba kod mladih igraca.
Jako u odbrani ... relativno dobro u napadu....medjutim...
Moramo svesti na minimum brzopletost i nestrpljenje...ne zuriti...
Kontre 3 na 2 i tri na 1, moraju se materijalizovati...
Krstic...nema reci...bravo
Tepic, vrlo dobar, samo ne dovoditi ga u pat poziciju, da nesto mora....
Novica...borben, sjajan...malo vise ulazaka pod kos, na ustrb ishitrenih suteva(2/7 za tri).
Tripko...hm....valjda cemo ga docekati..inace sinoc dosta slab...ali krenuce..
Macvan....vrh...ne mora bolje, neka igra ovako...
Kosta....mislim da je limitiran igrac kad ga napadnu brzi igraci..bojim se da Krsti nece moci izdrzati, minutazu, ako bude uvek ovoliko igrao umesto Koste....
Raduljica....Buducnost je pred njim, ali ima taj momak smek, za razvaljivanje...
Paun...borben, kao mohikanac...bravo...
Markovic.....sjajna odbrana....smanjiti mu broj suteva, bez rezona....
Teo....ne dozvoliti mu da improvizira...inace borbenost do kraja...bravo
Bjelica...momak, koji ce resavati neizvesne utakmice, sa linije bacanja...inace ima kretanje, i otvaranje prostora za bekove....onaj pokucsaj kucanja...neprocenjiv za ceo tim, jer kad ti epizodista udje i krene da kuca preko igraca....nema zime...
Bravo momci...samo na zemlju...korak po korak...docice i teski trenuci, kad iskustvo pobedjuje...rastite, ima vremena...sacekacemo Vas mi, kad smo ovoliko bud-zasto cekali do sada...
Ivkovicu sve cestitke...
i, da.....Popovic....videcete kakav ce to dzoker biti, mozda jos veceras....

Bane_Zemun

pre 14 godina

Odes na sajt nba.com i od svih vesti vidis da prva glasi "Serbia upsets Spain 66-57 at Euro championship" ... NEPROCENJIVO...

SRBIJA - The Game Happens Here !

:)

Bogdan

pre 14 godina

Mi smo svaku titulu u novijoj istoriji dobili zahvaljujući jakoj odbrani koje ne bi bilo bez fantastične fizičke pripreme ;)

Meni je omiljena ona iz 1998. Ko se seća zna o čemu pričam :)

Kobe Bryant

pre 14 godina

Novica ubica, Dr. Krstic made in Kraljevo, Tepic i lucidna polaganja lopte u fazonu kao kad se baca frizbi...ma da ne redjam dalje, jednostavno fantastično. Sta reci? Posle duzeg vrmena uzivali smo u srpskoj kosarci. Nema vise nabedjenih zvezda, igra tim. Duda - jednostavno briljantan. Takvog trenera nema ni NBA.

neodlučan ili ne

pre 14 godina

ne znam da li se treba radovati,možda ne posle prve utakmice...ali ovo što su momci pokazali večeras,odavno nisam video-bez pada u ritmu,tako reći svih 12....Sjajno

Martin_licno

pre 14 godina

Matori idemo!!!! Kao sto sam rekao korak po korak!!! Verujem u vas!!! Mozemo mi to kad je najteze mi smo najbolji!!! Volimo vas sve !!!!

novosadjanin

pre 14 godina

LUDNICA!!!
Krle šalje po burek i lomi kičmu braći Gasol, Raduljica deli banane, mali Marković i Paunić trče k'o nenormalni, Teo asistira fantasično...brzina, upornost, veština, znanje, mladost, srce...VELIKO srce!!!!!

Ako ovi momci nastave da igraju OVAKO, meni je rezultat u drugom planu...iskreno to kažem. Uživajmo u košarci, nismo odavno.

P.S. Iz nekih izvora saznajem ja je španski trener u toku konferencije sve vreme hvatao beleške dok je govorio PROFESOR DUDA!!! :D

Ma koga briga

pre 14 godina

Slovenci su jaki al nikako jachi od Spanije.
Tako da samo treba da se ponovi igra sa Spanijom i eto druge pobede. :D
Do juche sam mislio da mozete do najmanje 4 mesta ali sada sam siguran da je zlato blizu ali samo polako i stalozeno, znachi Slovenija.

mladen

pre 14 godina

duda car!

da je duda veliki strucnjak to smo svi znali, ali da ce ovakav tim i hemiju da napravi to je malo ko smeo da se nada.

bravo za ovo!

nevidjeno je koliko efikasno i sa koliko vizije je duda odstranio NBA primadone i na koji nacin je je uveo rad-red-disciplinu u nasu reprezentaciju.

smao napred sa ovakvim stilom a rezultati ce doci sami po sebi.

bojan

pre 14 godina

znaci svaka vam cast!kakva odbrana ovo je nesto neverovatno!!paunic decko me odusevio!krstic,velickovic vise nego sjajni..macvan exstra..teodosic strasan igrac kosarkaski zidan..sve u svemu momci sa prosekom od 22 god da dobiju jednu spaniju koja je u najacim igrackim godinama i ubedljivo najveci favorit na ovom prvenstvu,jasno dolazimo do zakljucka da ovi mladi momci mogu mnogo!!!bravo srbi!

jozza

pre 14 godina

Sve je to tacno, al mislim da nema sanse da ih dobijemo 2 puta na prvenstvu. Zato je bolje da ih izbace Grci ili Litvanci (ili jos bolje - da ih i Slovenci dobiju u grupi), cisto da imamo laksi posao u finalu :)

*

pre 14 godina

Veliki je mag Dusan Ivkovic.. Ja dugo, dugo pratim kosarku i mogu da kazem da me je odusevila odbrana iz dva razoga..
Prvi: bila je sjajna..
Drugi: bila je konstantno sjajna...:)
Samo tako nastavite!!

I moram da kazem da sam procitao dosta prigovora na racun slobode koju u igri ispoljava Teodosic.. Ljudi, on je takav igrac i samo tako i moze i treba da igra.. I hvala Bogu sto je takav jer nam treba jedan koji ce svojim lucidnim dodavanjima da podize moral nama, a spusta protivnicima koji cesto kompletno ispadnu na njegovu asistenciju.. a decko je i dalje veoma mlad, vremenom ce biti manje gresaka, mada ih ni danas nije bilo previse..

E sad, raspisao sam se..
Zelim svu srecu momcima i Dudi u nastavku..
Idemo dalje, samo bez euforije.. Svim srcem sam uz vas!!

zli

pre 14 godina

Onaj Novica nas stalno bruka po svetu. Novice sine nije to lepo pa to su sine svetski prvaci a on im udara prvi tempo. Sine to rade odbojkasi ljubi te tvoj Zemunac

nikola

pre 14 godina

Gde su sad oni kojima je smetalo to sto smo prvi poceli pripreme i sto smo se najvise pripremali, posto je to "zastarela metoda" i Duda je "zastareli trener".

zli

pre 14 godina

Onaj Novica nas stalno bruka po svetu. Novice sine nije to lepo pa to su sine svetski prvaci a on im udara prvi tempo. Sine to rade odbojkasi ljubi te tvoj Zemunac

nikola

pre 14 godina

Gde su sad oni kojima je smetalo to sto smo prvi poceli pripreme i sto smo se najvise pripremali, posto je to "zastarela metoda" i Duda je "zastareli trener".

*

pre 14 godina

Veliki je mag Dusan Ivkovic.. Ja dugo, dugo pratim kosarku i mogu da kazem da me je odusevila odbrana iz dva razoga..
Prvi: bila je sjajna..
Drugi: bila je konstantno sjajna...:)
Samo tako nastavite!!

I moram da kazem da sam procitao dosta prigovora na racun slobode koju u igri ispoljava Teodosic.. Ljudi, on je takav igrac i samo tako i moze i treba da igra.. I hvala Bogu sto je takav jer nam treba jedan koji ce svojim lucidnim dodavanjima da podize moral nama, a spusta protivnicima koji cesto kompletno ispadnu na njegovu asistenciju.. a decko je i dalje veoma mlad, vremenom ce biti manje gresaka, mada ih ni danas nije bilo previse..

E sad, raspisao sam se..
Zelim svu srecu momcima i Dudi u nastavku..
Idemo dalje, samo bez euforije.. Svim srcem sam uz vas!!

novosadjanin

pre 14 godina

LUDNICA!!!
Krle šalje po burek i lomi kičmu braći Gasol, Raduljica deli banane, mali Marković i Paunić trče k'o nenormalni, Teo asistira fantasično...brzina, upornost, veština, znanje, mladost, srce...VELIKO srce!!!!!

Ako ovi momci nastave da igraju OVAKO, meni je rezultat u drugom planu...iskreno to kažem. Uživajmo u košarci, nismo odavno.

P.S. Iz nekih izvora saznajem ja je španski trener u toku konferencije sve vreme hvatao beleške dok je govorio PROFESOR DUDA!!! :D

tricky

pre 14 godina

Što reći nego naklon do poda i duboki respekt srpskoj košarci, koja još jednom ljubitelje košarke ostavlja bez teksta. Rado bi sad iskopirao prethodne postove koje sam prošlih dana ostavio, ali mi se ne da tražiti, u kojima sam naglašavao da su Srbi jedan od favorita prvenstva - jer konačno imaju momčad koja se bori, koja ima enormnu želju vratiti ponos i slavu Vašoj košarci i koja će s ponosom predstavljati svoju zemlju. Kada na to nadodate nevjerovatan talent najboljih mladih europskih košarkaša dobijete briljantnu reprezentaciju koja sinoć održi lekciju jednoj ufuranoj instant košarkaškoj naciji. Prekrasno je bilo gledati španjolsku nemoć, Gasola koji zabija tek sedmo slobodno bacanje, Scariolovu pogubljenost u vlastitim rotacijama koje se razbijaju o briljantnu srpsku obranu. Ivković je ponovno dokazao koliko je veliki trener, Veličković da je najbolja europska četvorka, a Krstić da je pravi kapetan ove reprezentacije. Ne znam više što da kažem, nije mi po volji ulaziti u detaljnu analizu utakmice, još jednom - veliko bravo i oprez danas sa Slovencima.
Mi smo igrali loše, Elliyahu nas je doslovno uništavao čitavu utakmicu, ali smo nekako iščupali pobjedu. Jedino što me raduje je da smo konačno imali koncentracije u završnici i nismo prosuli dobivenu utakmicu. Na kraju se gleda samo pobjeda, danas slijedi Grčka, uvjeren sam da imamo kvalitetu da ih riješimo.
Sretno Hrvatska, Srećno Srbija, imam neki osjećaj da ćemo svi skupa gledati veliki sraz u vrlo kasnoj fazi takmičenja. Bit će to dokaz da se košarka vraća kući.

Kobe Bryant

pre 14 godina

Novica ubica, Dr. Krstic made in Kraljevo, Tepic i lucidna polaganja lopte u fazonu kao kad se baca frizbi...ma da ne redjam dalje, jednostavno fantastično. Sta reci? Posle duzeg vrmena uzivali smo u srpskoj kosarci. Nema vise nabedjenih zvezda, igra tim. Duda - jednostavno briljantan. Takvog trenera nema ni NBA.

bojan

pre 14 godina

znaci svaka vam cast!kakva odbrana ovo je nesto neverovatno!!paunic decko me odusevio!krstic,velickovic vise nego sjajni..macvan exstra..teodosic strasan igrac kosarkaski zidan..sve u svemu momci sa prosekom od 22 god da dobiju jednu spaniju koja je u najacim igrackim godinama i ubedljivo najveci favorit na ovom prvenstvu,jasno dolazimo do zakljucka da ovi mladi momci mogu mnogo!!!bravo srbi!

mladen

pre 14 godina

duda car!

da je duda veliki strucnjak to smo svi znali, ali da ce ovakav tim i hemiju da napravi to je malo ko smeo da se nada.

bravo za ovo!

nevidjeno je koliko efikasno i sa koliko vizije je duda odstranio NBA primadone i na koji nacin je je uveo rad-red-disciplinu u nasu reprezentaciju.

smao napred sa ovakvim stilom a rezultati ce doci sami po sebi.

Plikuscht

pre 14 godina

'Rano vođstvo je možda ostavilo neki trag na mlađe igrače, tako da su malo više vremena na parketu proveli Krstić i Tepić, po 28 minuta.'

Ha, ha, ha, ha ... vidi ti to, 'mali' Tepa posta jedan od iskusnijih, i to u reprezentaciji ... sta uradise Dule i Duda od decka za dve sezone, a nastavice Zeljko u narednih deset :)

Kolektivizam, htenje, zalaganje, zajednistvo, odbrana, srce ... to je dobilo. Doduse, da bi se nastavilo ovako, mora se poraditi i na ofanzivnoj ulozi spoljne linije, jer su ofanzivno bilo suterski kriminalni sinoc.
Bjelica 0/1 iz igre
Paunić 1/3 iz igre
Teodosić 1/7 iz igre
Tripković 1/6 iz igre
Marković 1/5 iz igre
... sto mu zbirno dodje svega 4/22 iz igre, od cega trojke 2/16.
No, kao sto je neko vec konstatovao, ako odigras odbranu toliko dobro kao mi sinoc, onda sebi i mozes dozvoliti odredjenu dozu neefikasnosti u napadu.

I jos jedna stvar, i da napomenem da veze nema sa klubastvom. Deo zasluga za pobedu ide i omrazenom Vujosevicu. Cela jedna petorka od sinoc je prosla kroz njegove ruke (i to ne racunajuci Bjelicu i Paunica koji su takodje prosli KKP skolu kosarke). Ovo kazem ne zato sto mislim da sada treba nesto KKP nagraditi, uostalom - u danasnjoj reprezentaciji nema niti jednog igraca koji je danas clan KKP. Vec iz razloga jer je zaista degutantno bilo slusati cele godine smesne retardirane komentare kako taj isti covek unistava srpsku kosarku, a sve za racun gradjenja crnogorske. Ponavljam, ni jedan igrac sa parketa sinoc nije clan Partizana, i ovo veze nema sa pokusajem bilo kakvog hvalospeva bilo KKP bilo Vujosevicu licno, vec samo sa zeljom da se stvari postave na pravo mesto i da ubuduce svi cenimo svaciji rad koji treba da se sublimira u reprezentaciji, jer ti momci sinoc nisu igrali ni za svoje bivse domace klubove, ni da se prodaju u neki buduci (svi imaju potpisane ugovore, mnogi cak 'friske' od ove sezone), vec za Srbiju koja je iznad svega toga. Respekt za to i hvala im, samo neka nastave tako.

Bane_Zemun

pre 14 godina

Odes na sajt nba.com i od svih vesti vidis da prva glasi "Serbia upsets Spain 66-57 at Euro championship" ... NEPROCENJIVO...

SRBIJA - The Game Happens Here !

:)

neodlučan ili ne

pre 14 godina

ne znam da li se treba radovati,možda ne posle prve utakmice...ali ovo što su momci pokazali večeras,odavno nisam video-bez pada u ritmu,tako reći svih 12....Sjajno

Kale

pre 14 godina

Pobedicu emocije i pokusacu da dam realan komentar!
..............
Najvaznije da smo pobedili. Videla se zelja i volja, upornost.....sto i treba kod mladih igraca.
Jako u odbrani ... relativno dobro u napadu....medjutim...
Moramo svesti na minimum brzopletost i nestrpljenje...ne zuriti...
Kontre 3 na 2 i tri na 1, moraju se materijalizovati...
Krstic...nema reci...bravo
Tepic, vrlo dobar, samo ne dovoditi ga u pat poziciju, da nesto mora....
Novica...borben, sjajan...malo vise ulazaka pod kos, na ustrb ishitrenih suteva(2/7 za tri).
Tripko...hm....valjda cemo ga docekati..inace sinoc dosta slab...ali krenuce..
Macvan....vrh...ne mora bolje, neka igra ovako...
Kosta....mislim da je limitiran igrac kad ga napadnu brzi igraci..bojim se da Krsti nece moci izdrzati, minutazu, ako bude uvek ovoliko igrao umesto Koste....
Raduljica....Buducnost je pred njim, ali ima taj momak smek, za razvaljivanje...
Paun...borben, kao mohikanac...bravo...
Markovic.....sjajna odbrana....smanjiti mu broj suteva, bez rezona....
Teo....ne dozvoliti mu da improvizira...inace borbenost do kraja...bravo
Bjelica...momak, koji ce resavati neizvesne utakmice, sa linije bacanja...inace ima kretanje, i otvaranje prostora za bekove....onaj pokucsaj kucanja...neprocenjiv za ceo tim, jer kad ti epizodista udje i krene da kuca preko igraca....nema zime...
Bravo momci...samo na zemlju...korak po korak...docice i teski trenuci, kad iskustvo pobedjuje...rastite, ima vremena...sacekacemo Vas mi, kad smo ovoliko bud-zasto cekali do sada...
Ivkovicu sve cestitke...
i, da.....Popovic....videcete kakav ce to dzoker biti, mozda jos veceras....

Martin_licno

pre 14 godina

Matori idemo!!!! Kao sto sam rekao korak po korak!!! Verujem u vas!!! Mozemo mi to kad je najteze mi smo najbolji!!! Volimo vas sve !!!!

Ma koga briga

pre 14 godina

Slovenci su jaki al nikako jachi od Spanije.
Tako da samo treba da se ponovi igra sa Spanijom i eto druge pobede. :D
Do juche sam mislio da mozete do najmanje 4 mesta ali sada sam siguran da je zlato blizu ali samo polako i stalozeno, znachi Slovenija.

Bogdan

pre 14 godina

Mi smo svaku titulu u novijoj istoriji dobili zahvaljujući jakoj odbrani koje ne bi bilo bez fantastične fizičke pripreme ;)

Meni je omiljena ona iz 1998. Ko se seća zna o čemu pričam :)

Charuga

pre 14 godina

Te zastarele metode,Njanjanja,teKakvo skupljanje tri meseca pre,njanjanja,te zasto nema zvezda iz NBA, njanjanja...
Bravo momci Bravo Dudo.Rekoh i pre,ovi momci nas mogu samo obradovati.A odbrana...Kineski zid je mali.

jozza

pre 14 godina

Sve je to tacno, al mislim da nema sanse da ih dobijemo 2 puta na prvenstvu. Zato je bolje da ih izbace Grci ili Litvanci (ili jos bolje - da ih i Slovenci dobiju u grupi), cisto da imamo laksi posao u finalu :)

Новосађанин

pre 14 godina

Само се видело да Србија има и да ће увек имати добре играче, али да нам треба тренер са ауторитетом а не тамо неки Славнић!!!
Дудо мајсторе,како си само спаковао овог колегу Шпанца;)
СРБИЈАААААААААААААА

Дејан Топаловић

pre 14 godina

Људи, шта би ово? Веровао сам у ове момке али овако нешто заиста нисам очекивао. И срчаност и луцидност и мудрост! Страшно су ме подсетили на ону најбољу генерацију која нам је још свима у глави. Јуче као да сам видео поново Бодирогу, Дивца, Салета, Даниловића... А они после победе мирни, нормални, самоуверени, достојанствени. Кад их гледаш ван терена - лепо васпитани момци. На терену змајеви!
Срећно момци!

el

pre 14 godina

A gde je Rakocevic???

Svi ste pljuvali Dudu kad ga nije hteo cekati, a ja sam vec tada govorio da nam on ne treba, JER KOSARKA JE TIMSKA IGRA!!!!

Darko

pre 14 godina

Neki dan sam napisao da vidim medalju i to zlatnu.Zasto?Nevjerovatno talentiran tim,slozan,fizicki odlicno pripremljen pod vodstvom najboljeg trenera koji ce i danas znati natjerati igrace da zaborave jucerasnji mec i da se pripreme za Sloveniju kao sto je znao odrzavati rezultatski plus sa Spancima tokom cijele utakmice na +10 i vise.To je D.Ivkovic.Danasnji mec ce biti tezi od jucerasnjog.Spanci su jucer mislili lako cemo,a danas ce Slovenci zapeti jer su umislili da su najbolja reprezentacija od svih drzava bivse SFRJ.Sad tu nastupa D.Ivkovic koji ce postaviti i rotirati igrace kako on misli da je najbolje.A on je najbolji on zna kako odgovoriti i kako zaigrati.Na ovom turniru necemo izgubiti.Zivi bili pa vidjeli.

SOSko

pre 14 godina

Neću da komentarišem utakmicu i igru u odbrani (jer sve se videlo na terenu) niti ću da hvalim Dudu Ivkovića (jer svi znamo ko je Duda Ivković) Utisak večeri za mene - neverovatna psihološka stabilnost momaka. Kontrola utakmice i rezultata od početka do kraja. Definitivno podsetilo na zlatne dane. Igrač utakmice Krstić - oduševio me u par navrata dodavanjima, na momente mi se činilo da je Divac opet na terenu. Najveći dobitak sinoć bio je Mačvan. Neko je ovde napisao pre neki dan - "reinkarnacija velikog Zorana Savića". Ja bih se usudio dodati - u najavi mnogo bolji. Hvala Ivkoviću što nas je podsetio zašto smo 90ih bili tako neprikosnoveni - košarka je pre svega i iznad svega TIMSKA IGRA. A Đorđević, Danilović, Obradović, Paspalj, Savić, Divac ... oni su bili TIM pre svega a tek potom izvrsni pojedinci. Upravo TO je kult reprezentacije. Snagu ekipe ne čine milionske zarade, NBA statistika, imena, egotripovi. Snaga ekipe odražava se u onakvoj odbrani kakvu smo videli sinoć. Španci su se toliko trošili i frustrirali u napadu a mi smo onda pronalazili laka rešenja protiv njihove iscrpljene odbrane, poput onih spuštanja u reket za Raduljicu i Krstića. Osim toga, imali smo dosta otvorenih šuteva. Sve su to situacije u kojima nije bitno ko će poentirati. Realno, ovim momcima fali još samo Miličić (kojeg Duda i te kako može dovesti u red) Svi ostali - hvala lepo, doviđenja, uživajte u milionima i avionima, egotripovima i ratovima sujeta. Ne treba više nikoga moliti da igra za reprezentaciju. Igranje za košarkašku reprezentaciju Srbije i Dudu Ivkovića je privilegija koju treba zaslužiti. Tačka.

Darko

pre 14 godina

Samo da dodam da ce D.Ivkovic svojim znanjem i autoritom nauciti ove igrace kako se pobjedjuje,ako ga budu slusali,a hoce jer su pametni stvorit ce im pobjednicki mentalite kakav je imala ona zlatna generacija.POBJEDNICKI MENTALITET.To ce ovim igracima sutra dobro doci ui u klupskoj kosarci.Imaju privelegiju da ih trenira D.Ivkovic.

Dime

pre 14 godina

Tako se igra Paune, gine se za svaku loptu. Doneo je preko potrebnu agresivnost, koja, ako je bude tokom celog sampionata, moze da donese prevagu! Dudo mi ti se kunemo! :D

skapol

pre 14 godina

I ja sam, ko i svi, bio jako srecan sto su nasi pobedili...ali mislim da je ova euforija koja je nastala malo preterana! Ljudi, ovo je tek prva utakmica...krenimo korak po korak, polako! Pa ako SLUCAJNO izgubimo narednu utakmicu svi ce ovde poceti da pljuju sve redom!
Smirite dozivljaj, sto bi se reklo! Dugacak je put do zlata!

Momcima svaka cast na igri, zelji, pozrtvovanosti i sto nisu "pustili u gace" pred svetskim sampionima! Samo hrabro!

Erik Kartmen

pre 14 godina

Meni je i ovo dosta!

Posle sedam dugih godina jedna velika pobjeda! Posle Argentine 2002. godine i onog čuvenog finala ovo je prva pobjeda naše reprezentacije nad jednom istinskom košarkaskom silom. Konačno smo odigrali zrelo i kvalitetno, sa izrađenim napadima, dosta asistencija, fenomenalnim kretanjem bez lopte, odbranom kakvu odavno nisam vidio, gdje se igrač prati u stopu, a opet se stigne pomoći ispod koša.
Konačno smo počeli da koristimo igrače koji su rođeni pobjednici i koji su u reprezentativnoj karijeri osvojili sve što se moglo osvojiti. Generacija Teo, Tepić, Paunić + Mačvan + Veličkovic + Raduljica + Bjelica (eventualno Labović) ... Naravno tu su i ostali ali okosnicu za budućnost definitivno treba da čine ovi igrači.

Momci skidam vam kapu i kažem meni dosta...

Samo se nadam da vama nije!

Ljuba

pre 14 godina

Konacno nas stil igre koji nam je doneo tolike medalje...jaka odbrana i brze kontre.
A odbrana ne da je bila jaka, nego je bila granitna, ne secam se kad sam poslednji put gledao odbranu na tako visokom nivou...i to tako konstantno, u 3 cetvrtine.

...ne treba poleteti, ali treba biti svestan ovoga sto je Duda rekao, mi stvarno sa ovakvim pristupom mozemo da dobijemo svakoga, ali mozemo i da izgubimo od svakoga jer mi jos uvek nemamo kvalitet i igrace (kao Spanci npr) da bismo suvim kvalitetom dobijali utakmice.
Jedno je sigurno, kroz ovakav pristup stvaraju se igraci.
Srecno klinci...

Sead

pre 14 godina

Obožavao sam jugoslovensku košarku,i sada srbijansku,naravno...Živio sam za sinoćnju pobjedu od Indianapolisa,jer mi nikada neće biti jasno kakva je to košarka u kojoj je Španija prvak svijeta ili eventualno Evrope...Svaka čast!

Milorad Dodik a.k.a. ride my pimp

pre 14 godina

dudu sad si zasluzio kosarkaski olimp, to jest laktase i banja luka ...

matori, vidimo se za dve nedelje ...

zoran

pre 14 godina

Odlicno i samo ozbiljno. Vreme je da posle duzeg vremena budemo u vrhu. Ako ovako nastavimo imamo sansi da doguramo daleko. Ponavljam, samo ozbiljno i hrabro.
Ivkovicu, svaka vam cast.

Ja

pre 14 godina

Dobila ih odbrana!

Secam se komentara "Dule (Vujosevic) zna samo odbranu da ih nauci a igraju"

E kad na Dulovu odbranu dodaju Dudinu taktiku u napadu dobije se paklena masina.

Plikuscht

pre 14 godina

A evo i highlight-a sa oficijalnog Eurobasket sajta:

Hero: Actually heroes...starters Novica Velickovic and Milenko Tepic were the main instigators as Serbia took a 38-23 lead at the break and substitute Milan Macvan hit some two clutch shots in the third quarter to deal a real blow to Spains moral, pretty much making the fourth quarter a mere formality.

Playing at a frenetic pace from start to finish on both ends of the floor, Dusan Ivkovic's team outhustled the Spanish and sprung the biggest surprise in Poland so far.

Using a relentless defense which saw the winners come up with 12 steals and four blocked shots.

Serbia harassed the Spanish shooters non-stop for 40 minutes, which led to a woeful two of 19 (11%) shooting from long range and 18 of 42 (43%) inside the arc.

"Our pressure defense and perimeter defense were excellent" Ivkovic said.

Spain boss Sergio Scariolo, who made his EuroBasket bow, said: "Serbia played a very good game especially on the defensive end. Our shooting percentages were very low and part of that was because of their defense but also we missed many, many open shots."

http://www.eurobasket2009.org/en/coid_bTinV7pFHHA8KhjccE71h0.articleMode_on.html

Nislija

pre 14 godina

A gde je Rakocevic???

Svi ste pljuvali Dudu kad ga nije hteo cekati, a ja sam vec tada govorio da nam on ne treba, JER KOSARKA JE TIMSKA IGRA!!!!
(el, 8. septembar 2009 10:43)
Brate mislim da se mnogo palis,Igor je jako sazreo kao igrac i mogu ti reci da bih vise voleo da gledam u prvoj petorci lucidnog i brzopletog Rakocevica nego isto takvog Teodosica!Osim toga ne bi Igor mogao da se ponasa bahato kad mu za glavom dise iskusni lisac Duda Ivkovic...tako da manimo mi to da li je Rakocevic antipatican nekima ili ne,dal nije timski igrac,ako smo i sada sjajni,sa njim bi sigurno bilo bolje!Jos samo nesto,vidim da pljujete po NBA zvezdama,osim Radmana koji je jako tezak i neozbiljan tip,moram izdvjiti Stojakovica koji je bio suter number 1 u Indijanopolisu i Turskoj,zvezda koja pogadja kad treba!Mi danas nemamo takvoga sutera,pokusava mali Tripkovic ali nije on ta klasa!Ko kod nas moze na mecu da zaredja recimo 5-6 trojki?Pavlovic nikada nije ni igrao bitne uloge,i Divac je bio NBA zvezda pa je podivljao protiv Amera u Indijanopolisu kada je dao 16 poena u prvom poluvremenu,to je jedan od primera!Danilovic je igrao u NBA ako se secate,dao je cak 13 trica uzastopno,cisto podsecanja radi...Krstic je u Dzersiju bio odmah iza Kartera i Kida,Milicic je nazalost povredjen...sve u svemu zakljucak je da je Duda ponovo stvorio sjajan tim,za zlato je ipak potrebna mala dopuna,sjajan suter u vidu Stojakovica,koji trojkama resava finis i lucidni Rakocevic koji ponavljam vise nije balavac,sada je jednostavno zrela svetska klasa!Napred Srbija!!

zoran

pre 14 godina

Cudo, kako ovaj ans prostor izradja velike kosarkaske trenere. Mislim i na bivsu Jugoslaviju koja je drala sve redom.
Novosel.Aleksandar Nikolic,Duda Ivkovic,Tanjevic...ima ih koliko dusa da pozeli.

Dr.Ivkovic je odrzao cas shpanskom kolegi. Ono je odbrana na nivou nekog NBA tima. Tako se dolazi do zlata.

ULTRASRBIN

pre 14 godina

ne zekim da ispadne da bilo koga kritikujem,ali mislim da je jasno kao dan da je kecman morao da krene, najbolje umesto Popovica. Kad su nasi poceli da srljaju,a Tepic da poklanja lopte u napadu Kecman bi stao na loptu, zviznuo trojku i eventualno odigrao odbranu tako da ukrade loptu. Nadam se da ce Tripkovic proraditi kada bude najpotrebnije.

mia

pre 14 godina

Želim da Vam iskažem poštovanje za ponašanje, znanje i trud. Verujem da su momci koje trenirate svesni koliko mogu od Vas naučiti u vezi života i košarke. Puno sreće i zdravlja Vama i Vašem timu želim na ovom i svim sledećim prvenstvima na kojima ćete predstavljata Srbiju.

milanche

pre 14 godina

svaka cast momci !!! tako se igra za svoju zemlju, pokazali ste kakvi ste SRBI, hocu reci najveci !!!!!!
jos jednom sve cestitke !!

Bane

pre 14 godina

Ljudi, nisu nam potrebni komentari "blizu smo zlata", jer ono sto treba, mi kao verni navijaci nasih kosarkasa, da radimo, jeste da nastavimo da ih bodrimo i UZIVAMO u NASOJ igri! NAPRED SRBIJA

djole

pre 14 godina

људи па ми можемо да направимо 4 репрезентације и да играмо европско првенство сами

ivana

pre 14 godina

Cestitam na sjajnoj pobedi!
Ono sto je u ovom trenutku, cini se, mnogo vaznije jeste kvalitet pojedinca stavljen u funkciju tima... nakon dugo vremena uzivam dok gledam kosarkasku reprezentaciju!

wlado

pre 14 godina

a vec vi i vasa rec euforija, izgleda da je ta rec na tapetu, kao pre godinu dana do sad kompleksasi.... pa sta ako stvaramo euforiju, bolje i tako nego da se lazno pravimo skromni, ja sam odusevljen igrom sinoc, fizicki smo razbili spance, moramo se paziti licnih, pogotovo krstic, da nam potraje makar 3 i po cetvrtine kao sinoc, a ostalo bice, duda je genije, nisam verovao da smo toliko dobri, sad nek izgubimo i od slovenije, opet su kraljevi, nego jel mi imamo najmladju repku na EP?

mirko

pre 14 godina

Nasi su odigrali strasnu odbranu, bukvalno na ivici faula. Spanci se na takvu igru nisu adekvatno snasli... Ako pogledamo realizaciju suta za 3 poena u prvom poluvremenu 0/10 onda vam je jasno kako smo ih pobedili. Spanija je suterska ekipa i sinoc nisu imali svoje vece,ali nasi su odigrali takvu odbranu da bukvalno nisu dozvolil spancima otvoren sut... Brine me los procenat suta za 2 poena, mislim da mora mnogo bolje. Duda ivkovic covek zna posao... to se videlo kad je trazio pravovremene taj/maute. cim je osetio da Spanci hvataju zalet onih je prekidao, nedozvoljavajuci im da naprave seriju. Svi su odigrali dobro, ali bih pohvalio Macvana, s` obzirom na minutazu koju je imao odigrao je vise nego dobro postigao 2 kljucne trojke kada smo se i odlepili. Protiv Slovenije vecu minutazu ce imati popovic, jer ce Duda pokusati neke igrace da odmori.Ocekujem vecu minutau Perovicu i Raduljici... kako bi ih razigrao za meceve koji predstoje. Jos jednom svaka cast na pobedi, ali samo oprezno!!! Iskerno, ocekivao sam moguci kiks Spanije, jer ako se secate oni su u poslednjoj proveri pred EP izgubili od Litvanije...

ofk

pre 14 godina

Pocetak prvenstva je doneo veliko iznenadjenje za sve.Vidim ovde dosta neiskrenosti kod ljudi koji su kao ovo sve ocekivali.Prva utakmica je za sve teska . imali smo prilike da vidimo skolski primer kako se jedna ekipa bori i pruza 110% i jedna ekipa koja se ''puva'' koja ima i drugih problema.Srbija je igrala ,izgarala i pobedila ali i dalje sam misljenja da ovaj tim nece vise od 5 mesta i da u sustini nema perspektivu da bude prvak sveta ,da na OI u Londonu uradi nesto vise.Duda Ivkovic je sto se njega tice zavrsio svoju misiju radio je ono sto najbolje zna a danas je imao i srecu da to sto je uradio bude 1000% primenjivo posto se sve neverovatno poklopilo.MOTIVACIJA I JEDNO JEDINO RESENJE KAD NEMAS SUV KVALITET ODBRANA ''COVEKA''....Koce na kraju biti iscrpljen a ko peti to ce mo da vidimo na kraju.Zasluzena pobeda Srbije.Gazio sam po Dudi-on je DANAS sve poklopio ali i dalje ostajem pri svom da je ALIBI trener da je gledac svojih interesa i da nema selekciju za vrhunska dela...

ofk

pre 14 godina

Bilo dzentlmenski da se neki duhoviti ljudi ne potpisuju sa OFK .Ja znam da se za taj komentar iskren,realan i skroman trazi karta vise i predlazem da svako nadje svoj nick a ne da kopira druge kao sto Spanci kopiraju nas

ofk

pre 14 godina

"Prvo, moramo da odmorimo i oporavimo igrače. Drugo, pred mojim skautima je teška noć, jer igramo protiv jakog rivala. Izuzetno poštujemo Sloveniju, poznajemo sve igrače. Očekujem tešku utakmicu, ali u nju ulazimo sa velikim samopouzdanjem", zaključio je Ivković.

KAKAV JE FILOZOF..PA NE MOZE MU NIKO NISTA...ALI JA GA ZNAM >>KAD KRENE LOSE BICE TRECA PRICICA...BICE PRICA O PRIORITETIMA

dule

pre 14 godina

jel bi pobedili odbranom i protiv Amera....hahahahahaha,jedva cekam da se plasiraju na OI 2012 da ih James poispreskace i posalje kuci na spavanje!!!

zdravko-nk

pre 14 godina

Svaka cast za momke,samo bih se zapitao dje su oni pljuvaci po DUDI i ekipi zbog Kecmana i ostalog a sad su se sakrili u misje rupe i cekaju prvi poraz da nastave da pljuju.Sto se mene tice ne moraju vise nikog da dobiju na ovom prvenstvu ali momci imaju ono sto nijesmo imali zadnjih godina,ova ekipa ima buducnost sa ovakvim trenerom.Samo treba da budemo uz njih kad im lose krene(a oce sigurno).

Bez_Cenzure

pre 14 godina

Sinoć dobra odbrana a sada? Gdje je zapelo? Ne mogu se sastaviti! Nadam se barem da ćemo pobijediti Britaniju i onda u drugi krug.

Packy

pre 14 godina

Ma daj, pobedili smo odbranom. Španci su juče šutirali trice ko na treningu, i maksimalno sve promašivali. I NBA profesionalci bi se demoralisali da imaju tako loš dan. Slovenci su nam danas pokazali gde smo, a sutra ce to potvrditi Britanci i poslati nas kuci. Zasluzeno!

ofk

pre 14 godina

Pocetak prvenstva je doneo veliko iznenadjenje za sve.Vidim ovde dosta neiskrenosti kod ljudi koji su kao ovo sve ocekivali.Prva utakmica je za sve teska . imali smo prilike da vidimo skolski primer kako se jedna ekipa bori i pruza 110% i jedna ekipa koja se ''puva'' koja ima i drugih problema.Srbija je igrala ,izgarala i pobedila ali i dalje sam misljenja da ovaj tim nece vise od 5 mesta i da u sustini nema perspektivu da bude prvak sveta ,da na OI u Londonu uradi nesto vise.Duda Ivkovic je sto se njega tice zavrsio svoju misiju radio je ono sto najbolje zna a danas je imao i srecu da to sto je uradio bude 1000% primenjivo posto se sve neverovatno poklopilo.MOTIVACIJA I JEDNO JEDINO RESENJE KAD NEMAS SUV KVALITET ODBRANA ''COVEKA''....Koce na kraju biti iscrpljen a ko peti to ce mo da vidimo na kraju.Zasluzena pobeda Srbije.Gazio sam po Dudi-on je DANAS sve poklopio ali i dalje ostajem pri svom da je ALIBI trener da je gledac svojih interesa i da nema selekciju za vrhunska dela...

jozza

pre 14 godina

Sve je to tacno, al mislim da nema sanse da ih dobijemo 2 puta na prvenstvu. Zato je bolje da ih izbace Grci ili Litvanci (ili jos bolje - da ih i Slovenci dobiju u grupi), cisto da imamo laksi posao u finalu :)

dule

pre 14 godina

jel bi pobedili odbranom i protiv Amera....hahahahahaha,jedva cekam da se plasiraju na OI 2012 da ih James poispreskace i posalje kuci na spavanje!!!

ULTRASRBIN

pre 14 godina

ne zekim da ispadne da bilo koga kritikujem,ali mislim da je jasno kao dan da je kecman morao da krene, najbolje umesto Popovica. Kad su nasi poceli da srljaju,a Tepic da poklanja lopte u napadu Kecman bi stao na loptu, zviznuo trojku i eventualno odigrao odbranu tako da ukrade loptu. Nadam se da ce Tripkovic proraditi kada bude najpotrebnije.

ofk

pre 14 godina

"Prvo, moramo da odmorimo i oporavimo igrače. Drugo, pred mojim skautima je teška noć, jer igramo protiv jakog rivala. Izuzetno poštujemo Sloveniju, poznajemo sve igrače. Očekujem tešku utakmicu, ali u nju ulazimo sa velikim samopouzdanjem", zaključio je Ivković.

KAKAV JE FILOZOF..PA NE MOZE MU NIKO NISTA...ALI JA GA ZNAM >>KAD KRENE LOSE BICE TRECA PRICICA...BICE PRICA O PRIORITETIMA

Nislija

pre 14 godina

A gde je Rakocevic???

Svi ste pljuvali Dudu kad ga nije hteo cekati, a ja sam vec tada govorio da nam on ne treba, JER KOSARKA JE TIMSKA IGRA!!!!
(el, 8. septembar 2009 10:43)
Brate mislim da se mnogo palis,Igor je jako sazreo kao igrac i mogu ti reci da bih vise voleo da gledam u prvoj petorci lucidnog i brzopletog Rakocevica nego isto takvog Teodosica!Osim toga ne bi Igor mogao da se ponasa bahato kad mu za glavom dise iskusni lisac Duda Ivkovic...tako da manimo mi to da li je Rakocevic antipatican nekima ili ne,dal nije timski igrac,ako smo i sada sjajni,sa njim bi sigurno bilo bolje!Jos samo nesto,vidim da pljujete po NBA zvezdama,osim Radmana koji je jako tezak i neozbiljan tip,moram izdvjiti Stojakovica koji je bio suter number 1 u Indijanopolisu i Turskoj,zvezda koja pogadja kad treba!Mi danas nemamo takvoga sutera,pokusava mali Tripkovic ali nije on ta klasa!Ko kod nas moze na mecu da zaredja recimo 5-6 trojki?Pavlovic nikada nije ni igrao bitne uloge,i Divac je bio NBA zvezda pa je podivljao protiv Amera u Indijanopolisu kada je dao 16 poena u prvom poluvremenu,to je jedan od primera!Danilovic je igrao u NBA ako se secate,dao je cak 13 trica uzastopno,cisto podsecanja radi...Krstic je u Dzersiju bio odmah iza Kartera i Kida,Milicic je nazalost povredjen...sve u svemu zakljucak je da je Duda ponovo stvorio sjajan tim,za zlato je ipak potrebna mala dopuna,sjajan suter u vidu Stojakovica,koji trojkama resava finis i lucidni Rakocevic koji ponavljam vise nije balavac,sada je jednostavno zrela svetska klasa!Napred Srbija!!

Ma koga briga

pre 14 godina

Slovenci su jaki al nikako jachi od Spanije.
Tako da samo treba da se ponovi igra sa Spanijom i eto druge pobede. :D
Do juche sam mislio da mozete do najmanje 4 mesta ali sada sam siguran da je zlato blizu ali samo polako i stalozeno, znachi Slovenija.

Plikuscht

pre 14 godina

'Rano vođstvo je možda ostavilo neki trag na mlađe igrače, tako da su malo više vremena na parketu proveli Krstić i Tepić, po 28 minuta.'

Ha, ha, ha, ha ... vidi ti to, 'mali' Tepa posta jedan od iskusnijih, i to u reprezentaciji ... sta uradise Dule i Duda od decka za dve sezone, a nastavice Zeljko u narednih deset :)

Kolektivizam, htenje, zalaganje, zajednistvo, odbrana, srce ... to je dobilo. Doduse, da bi se nastavilo ovako, mora se poraditi i na ofanzivnoj ulozi spoljne linije, jer su ofanzivno bilo suterski kriminalni sinoc.
Bjelica 0/1 iz igre
Paunić 1/3 iz igre
Teodosić 1/7 iz igre
Tripković 1/6 iz igre
Marković 1/5 iz igre
... sto mu zbirno dodje svega 4/22 iz igre, od cega trojke 2/16.
No, kao sto je neko vec konstatovao, ako odigras odbranu toliko dobro kao mi sinoc, onda sebi i mozes dozvoliti odredjenu dozu neefikasnosti u napadu.

I jos jedna stvar, i da napomenem da veze nema sa klubastvom. Deo zasluga za pobedu ide i omrazenom Vujosevicu. Cela jedna petorka od sinoc je prosla kroz njegove ruke (i to ne racunajuci Bjelicu i Paunica koji su takodje prosli KKP skolu kosarke). Ovo kazem ne zato sto mislim da sada treba nesto KKP nagraditi, uostalom - u danasnjoj reprezentaciji nema niti jednog igraca koji je danas clan KKP. Vec iz razloga jer je zaista degutantno bilo slusati cele godine smesne retardirane komentare kako taj isti covek unistava srpsku kosarku, a sve za racun gradjenja crnogorske. Ponavljam, ni jedan igrac sa parketa sinoc nije clan Partizana, i ovo veze nema sa pokusajem bilo kakvog hvalospeva bilo KKP bilo Vujosevicu licno, vec samo sa zeljom da se stvari postave na pravo mesto i da ubuduce svi cenimo svaciji rad koji treba da se sublimira u reprezentaciji, jer ti momci sinoc nisu igrali ni za svoje bivse domace klubove, ni da se prodaju u neki buduci (svi imaju potpisane ugovore, mnogi cak 'friske' od ove sezone), vec za Srbiju koja je iznad svega toga. Respekt za to i hvala im, samo neka nastave tako.

zli

pre 14 godina

Onaj Novica nas stalno bruka po svetu. Novice sine nije to lepo pa to su sine svetski prvaci a on im udara prvi tempo. Sine to rade odbojkasi ljubi te tvoj Zemunac

ofk

pre 14 godina

Bilo dzentlmenski da se neki duhoviti ljudi ne potpisuju sa OFK .Ja znam da se za taj komentar iskren,realan i skroman trazi karta vise i predlazem da svako nadje svoj nick a ne da kopira druge kao sto Spanci kopiraju nas

*

pre 14 godina

Veliki je mag Dusan Ivkovic.. Ja dugo, dugo pratim kosarku i mogu da kazem da me je odusevila odbrana iz dva razoga..
Prvi: bila je sjajna..
Drugi: bila je konstantno sjajna...:)
Samo tako nastavite!!

I moram da kazem da sam procitao dosta prigovora na racun slobode koju u igri ispoljava Teodosic.. Ljudi, on je takav igrac i samo tako i moze i treba da igra.. I hvala Bogu sto je takav jer nam treba jedan koji ce svojim lucidnim dodavanjima da podize moral nama, a spusta protivnicima koji cesto kompletno ispadnu na njegovu asistenciju.. a decko je i dalje veoma mlad, vremenom ce biti manje gresaka, mada ih ni danas nije bilo previse..

E sad, raspisao sam se..
Zelim svu srecu momcima i Dudi u nastavku..
Idemo dalje, samo bez euforije.. Svim srcem sam uz vas!!

novosadjanin

pre 14 godina

LUDNICA!!!
Krle šalje po burek i lomi kičmu braći Gasol, Raduljica deli banane, mali Marković i Paunić trče k'o nenormalni, Teo asistira fantasično...brzina, upornost, veština, znanje, mladost, srce...VELIKO srce!!!!!

Ako ovi momci nastave da igraju OVAKO, meni je rezultat u drugom planu...iskreno to kažem. Uživajmo u košarci, nismo odavno.

P.S. Iz nekih izvora saznajem ja je španski trener u toku konferencije sve vreme hvatao beleške dok je govorio PROFESOR DUDA!!! :D

el

pre 14 godina

A gde je Rakocevic???

Svi ste pljuvali Dudu kad ga nije hteo cekati, a ja sam vec tada govorio da nam on ne treba, JER KOSARKA JE TIMSKA IGRA!!!!

nikola

pre 14 godina

Gde su sad oni kojima je smetalo to sto smo prvi poceli pripreme i sto smo se najvise pripremali, posto je to "zastarela metoda" i Duda je "zastareli trener".

tricky

pre 14 godina

Što reći nego naklon do poda i duboki respekt srpskoj košarci, koja još jednom ljubitelje košarke ostavlja bez teksta. Rado bi sad iskopirao prethodne postove koje sam prošlih dana ostavio, ali mi se ne da tražiti, u kojima sam naglašavao da su Srbi jedan od favorita prvenstva - jer konačno imaju momčad koja se bori, koja ima enormnu želju vratiti ponos i slavu Vašoj košarci i koja će s ponosom predstavljati svoju zemlju. Kada na to nadodate nevjerovatan talent najboljih mladih europskih košarkaša dobijete briljantnu reprezentaciju koja sinoć održi lekciju jednoj ufuranoj instant košarkaškoj naciji. Prekrasno je bilo gledati španjolsku nemoć, Gasola koji zabija tek sedmo slobodno bacanje, Scariolovu pogubljenost u vlastitim rotacijama koje se razbijaju o briljantnu srpsku obranu. Ivković je ponovno dokazao koliko je veliki trener, Veličković da je najbolja europska četvorka, a Krstić da je pravi kapetan ove reprezentacije. Ne znam više što da kažem, nije mi po volji ulaziti u detaljnu analizu utakmice, još jednom - veliko bravo i oprez danas sa Slovencima.
Mi smo igrali loše, Elliyahu nas je doslovno uništavao čitavu utakmicu, ali smo nekako iščupali pobjedu. Jedino što me raduje je da smo konačno imali koncentracije u završnici i nismo prosuli dobivenu utakmicu. Na kraju se gleda samo pobjeda, danas slijedi Grčka, uvjeren sam da imamo kvalitetu da ih riješimo.
Sretno Hrvatska, Srećno Srbija, imam neki osjećaj da ćemo svi skupa gledati veliki sraz u vrlo kasnoj fazi takmičenja. Bit će to dokaz da se košarka vraća kući.

bojan

pre 14 godina

znaci svaka vam cast!kakva odbrana ovo je nesto neverovatno!!paunic decko me odusevio!krstic,velickovic vise nego sjajni..macvan exstra..teodosic strasan igrac kosarkaski zidan..sve u svemu momci sa prosekom od 22 god da dobiju jednu spaniju koja je u najacim igrackim godinama i ubedljivo najveci favorit na ovom prvenstvu,jasno dolazimo do zakljucka da ovi mladi momci mogu mnogo!!!bravo srbi!

mirko

pre 14 godina

Nasi su odigrali strasnu odbranu, bukvalno na ivici faula. Spanci se na takvu igru nisu adekvatno snasli... Ako pogledamo realizaciju suta za 3 poena u prvom poluvremenu 0/10 onda vam je jasno kako smo ih pobedili. Spanija je suterska ekipa i sinoc nisu imali svoje vece,ali nasi su odigrali takvu odbranu da bukvalno nisu dozvolil spancima otvoren sut... Brine me los procenat suta za 2 poena, mislim da mora mnogo bolje. Duda ivkovic covek zna posao... to se videlo kad je trazio pravovremene taj/maute. cim je osetio da Spanci hvataju zalet onih je prekidao, nedozvoljavajuci im da naprave seriju. Svi su odigrali dobro, ali bih pohvalio Macvana, s` obzirom na minutazu koju je imao odigrao je vise nego dobro postigao 2 kljucne trojke kada smo se i odlepili. Protiv Slovenije vecu minutazu ce imati popovic, jer ce Duda pokusati neke igrace da odmori.Ocekujem vecu minutau Perovicu i Raduljici... kako bi ih razigrao za meceve koji predstoje. Jos jednom svaka cast na pobedi, ali samo oprezno!!! Iskerno, ocekivao sam moguci kiks Spanije, jer ako se secate oni su u poslednjoj proveri pred EP izgubili od Litvanije...

Kale

pre 14 godina

Pobedicu emocije i pokusacu da dam realan komentar!
..............
Najvaznije da smo pobedili. Videla se zelja i volja, upornost.....sto i treba kod mladih igraca.
Jako u odbrani ... relativno dobro u napadu....medjutim...
Moramo svesti na minimum brzopletost i nestrpljenje...ne zuriti...
Kontre 3 na 2 i tri na 1, moraju se materijalizovati...
Krstic...nema reci...bravo
Tepic, vrlo dobar, samo ne dovoditi ga u pat poziciju, da nesto mora....
Novica...borben, sjajan...malo vise ulazaka pod kos, na ustrb ishitrenih suteva(2/7 za tri).
Tripko...hm....valjda cemo ga docekati..inace sinoc dosta slab...ali krenuce..
Macvan....vrh...ne mora bolje, neka igra ovako...
Kosta....mislim da je limitiran igrac kad ga napadnu brzi igraci..bojim se da Krsti nece moci izdrzati, minutazu, ako bude uvek ovoliko igrao umesto Koste....
Raduljica....Buducnost je pred njim, ali ima taj momak smek, za razvaljivanje...
Paun...borben, kao mohikanac...bravo...
Markovic.....sjajna odbrana....smanjiti mu broj suteva, bez rezona....
Teo....ne dozvoliti mu da improvizira...inace borbenost do kraja...bravo
Bjelica...momak, koji ce resavati neizvesne utakmice, sa linije bacanja...inace ima kretanje, i otvaranje prostora za bekove....onaj pokucsaj kucanja...neprocenjiv za ceo tim, jer kad ti epizodista udje i krene da kuca preko igraca....nema zime...
Bravo momci...samo na zemlju...korak po korak...docice i teski trenuci, kad iskustvo pobedjuje...rastite, ima vremena...sacekacemo Vas mi, kad smo ovoliko bud-zasto cekali do sada...
Ivkovicu sve cestitke...
i, da.....Popovic....videcete kakav ce to dzoker biti, mozda jos veceras....

Kobe Bryant

pre 14 godina

Novica ubica, Dr. Krstic made in Kraljevo, Tepic i lucidna polaganja lopte u fazonu kao kad se baca frizbi...ma da ne redjam dalje, jednostavno fantastično. Sta reci? Posle duzeg vrmena uzivali smo u srpskoj kosarci. Nema vise nabedjenih zvezda, igra tim. Duda - jednostavno briljantan. Takvog trenera nema ni NBA.

djole

pre 14 godina

људи па ми можемо да направимо 4 репрезентације и да играмо европско првенство сами

Milorad Dodik a.k.a. ride my pimp

pre 14 godina

dudu sad si zasluzio kosarkaski olimp, to jest laktase i banja luka ...

matori, vidimo se za dve nedelje ...

Martin_licno

pre 14 godina

Matori idemo!!!! Kao sto sam rekao korak po korak!!! Verujem u vas!!! Mozemo mi to kad je najteze mi smo najbolji!!! Volimo vas sve !!!!

Bane_Zemun

pre 14 godina

Odes na sajt nba.com i od svih vesti vidis da prva glasi "Serbia upsets Spain 66-57 at Euro championship" ... NEPROCENJIVO...

SRBIJA - The Game Happens Here !

:)

Новосађанин

pre 14 godina

Само се видело да Србија има и да ће увек имати добре играче, али да нам треба тренер са ауторитетом а не тамо неки Славнић!!!
Дудо мајсторе,како си само спаковао овог колегу Шпанца;)
СРБИЈАААААААААААААА

Sead

pre 14 godina

Obožavao sam jugoslovensku košarku,i sada srbijansku,naravno...Živio sam za sinoćnju pobjedu od Indianapolisa,jer mi nikada neće biti jasno kakva je to košarka u kojoj je Španija prvak svijeta ili eventualno Evrope...Svaka čast!

neodlučan ili ne

pre 14 godina

ne znam da li se treba radovati,možda ne posle prve utakmice...ali ovo što su momci pokazali večeras,odavno nisam video-bez pada u ritmu,tako reći svih 12....Sjajno

Дејан Топаловић

pre 14 godina

Људи, шта би ово? Веровао сам у ове момке али овако нешто заиста нисам очекивао. И срчаност и луцидност и мудрост! Страшно су ме подсетили на ону најбољу генерацију која нам је још свима у глави. Јуче као да сам видео поново Бодирогу, Дивца, Салета, Даниловића... А они после победе мирни, нормални, самоуверени, достојанствени. Кад их гледаш ван терена - лепо васпитани момци. На терену змајеви!
Срећно момци!

mladen

pre 14 godina

duda car!

da je duda veliki strucnjak to smo svi znali, ali da ce ovakav tim i hemiju da napravi to je malo ko smeo da se nada.

bravo za ovo!

nevidjeno je koliko efikasno i sa koliko vizije je duda odstranio NBA primadone i na koji nacin je je uveo rad-red-disciplinu u nasu reprezentaciju.

smao napred sa ovakvim stilom a rezultati ce doci sami po sebi.

Bogdan

pre 14 godina

Mi smo svaku titulu u novijoj istoriji dobili zahvaljujući jakoj odbrani koje ne bi bilo bez fantastične fizičke pripreme ;)

Meni je omiljena ona iz 1998. Ko se seća zna o čemu pričam :)

Charuga

pre 14 godina

Te zastarele metode,Njanjanja,teKakvo skupljanje tri meseca pre,njanjanja,te zasto nema zvezda iz NBA, njanjanja...
Bravo momci Bravo Dudo.Rekoh i pre,ovi momci nas mogu samo obradovati.A odbrana...Kineski zid je mali.

skapol

pre 14 godina

I ja sam, ko i svi, bio jako srecan sto su nasi pobedili...ali mislim da je ova euforija koja je nastala malo preterana! Ljudi, ovo je tek prva utakmica...krenimo korak po korak, polako! Pa ako SLUCAJNO izgubimo narednu utakmicu svi ce ovde poceti da pljuju sve redom!
Smirite dozivljaj, sto bi se reklo! Dugacak je put do zlata!

Momcima svaka cast na igri, zelji, pozrtvovanosti i sto nisu "pustili u gace" pred svetskim sampionima! Samo hrabro!

Bane

pre 14 godina

Ljudi, nisu nam potrebni komentari "blizu smo zlata", jer ono sto treba, mi kao verni navijaci nasih kosarkasa, da radimo, jeste da nastavimo da ih bodrimo i UZIVAMO u NASOJ igri! NAPRED SRBIJA

milanche

pre 14 godina

svaka cast momci !!! tako se igra za svoju zemlju, pokazali ste kakvi ste SRBI, hocu reci najveci !!!!!!
jos jednom sve cestitke !!

zoran

pre 14 godina

Odlicno i samo ozbiljno. Vreme je da posle duzeg vremena budemo u vrhu. Ako ovako nastavimo imamo sansi da doguramo daleko. Ponavljam, samo ozbiljno i hrabro.
Ivkovicu, svaka vam cast.

Ljuba

pre 14 godina

Konacno nas stil igre koji nam je doneo tolike medalje...jaka odbrana i brze kontre.
A odbrana ne da je bila jaka, nego je bila granitna, ne secam se kad sam poslednji put gledao odbranu na tako visokom nivou...i to tako konstantno, u 3 cetvrtine.

...ne treba poleteti, ali treba biti svestan ovoga sto je Duda rekao, mi stvarno sa ovakvim pristupom mozemo da dobijemo svakoga, ali mozemo i da izgubimo od svakoga jer mi jos uvek nemamo kvalitet i igrace (kao Spanci npr) da bismo suvim kvalitetom dobijali utakmice.
Jedno je sigurno, kroz ovakav pristup stvaraju se igraci.
Srecno klinci...

Dime

pre 14 godina

Tako se igra Paune, gine se za svaku loptu. Doneo je preko potrebnu agresivnost, koja, ako je bude tokom celog sampionata, moze da donese prevagu! Dudo mi ti se kunemo! :D

Erik Kartmen

pre 14 godina

Meni je i ovo dosta!

Posle sedam dugih godina jedna velika pobjeda! Posle Argentine 2002. godine i onog čuvenog finala ovo je prva pobjeda naše reprezentacije nad jednom istinskom košarkaskom silom. Konačno smo odigrali zrelo i kvalitetno, sa izrađenim napadima, dosta asistencija, fenomenalnim kretanjem bez lopte, odbranom kakvu odavno nisam vidio, gdje se igrač prati u stopu, a opet se stigne pomoći ispod koša.
Konačno smo počeli da koristimo igrače koji su rođeni pobjednici i koji su u reprezentativnoj karijeri osvojili sve što se moglo osvojiti. Generacija Teo, Tepić, Paunić + Mačvan + Veličkovic + Raduljica + Bjelica (eventualno Labović) ... Naravno tu su i ostali ali okosnicu za budućnost definitivno treba da čine ovi igrači.

Momci skidam vam kapu i kažem meni dosta...

Samo se nadam da vama nije!

Darko

pre 14 godina

Neki dan sam napisao da vidim medalju i to zlatnu.Zasto?Nevjerovatno talentiran tim,slozan,fizicki odlicno pripremljen pod vodstvom najboljeg trenera koji ce i danas znati natjerati igrace da zaborave jucerasnji mec i da se pripreme za Sloveniju kao sto je znao odrzavati rezultatski plus sa Spancima tokom cijele utakmice na +10 i vise.To je D.Ivkovic.Danasnji mec ce biti tezi od jucerasnjog.Spanci su jucer mislili lako cemo,a danas ce Slovenci zapeti jer su umislili da su najbolja reprezentacija od svih drzava bivse SFRJ.Sad tu nastupa D.Ivkovic koji ce postaviti i rotirati igrace kako on misli da je najbolje.A on je najbolji on zna kako odgovoriti i kako zaigrati.Na ovom turniru necemo izgubiti.Zivi bili pa vidjeli.

Darko

pre 14 godina

Samo da dodam da ce D.Ivkovic svojim znanjem i autoritom nauciti ove igrace kako se pobjedjuje,ako ga budu slusali,a hoce jer su pametni stvorit ce im pobjednicki mentalite kakav je imala ona zlatna generacija.POBJEDNICKI MENTALITET.To ce ovim igracima sutra dobro doci ui u klupskoj kosarci.Imaju privelegiju da ih trenira D.Ivkovic.

Plikuscht

pre 14 godina

A evo i highlight-a sa oficijalnog Eurobasket sajta:

Hero: Actually heroes...starters Novica Velickovic and Milenko Tepic were the main instigators as Serbia took a 38-23 lead at the break and substitute Milan Macvan hit some two clutch shots in the third quarter to deal a real blow to Spains moral, pretty much making the fourth quarter a mere formality.

Playing at a frenetic pace from start to finish on both ends of the floor, Dusan Ivkovic's team outhustled the Spanish and sprung the biggest surprise in Poland so far.

Using a relentless defense which saw the winners come up with 12 steals and four blocked shots.

Serbia harassed the Spanish shooters non-stop for 40 minutes, which led to a woeful two of 19 (11%) shooting from long range and 18 of 42 (43%) inside the arc.

"Our pressure defense and perimeter defense were excellent" Ivkovic said.

Spain boss Sergio Scariolo, who made his EuroBasket bow, said: "Serbia played a very good game especially on the defensive end. Our shooting percentages were very low and part of that was because of their defense but also we missed many, many open shots."

http://www.eurobasket2009.org/en/coid_bTinV7pFHHA8KhjccE71h0.articleMode_on.html

zoran

pre 14 godina

Cudo, kako ovaj ans prostor izradja velike kosarkaske trenere. Mislim i na bivsu Jugoslaviju koja je drala sve redom.
Novosel.Aleksandar Nikolic,Duda Ivkovic,Tanjevic...ima ih koliko dusa da pozeli.

Dr.Ivkovic je odrzao cas shpanskom kolegi. Ono je odbrana na nivou nekog NBA tima. Tako se dolazi do zlata.

wlado

pre 14 godina

a vec vi i vasa rec euforija, izgleda da je ta rec na tapetu, kao pre godinu dana do sad kompleksasi.... pa sta ako stvaramo euforiju, bolje i tako nego da se lazno pravimo skromni, ja sam odusevljen igrom sinoc, fizicki smo razbili spance, moramo se paziti licnih, pogotovo krstic, da nam potraje makar 3 i po cetvrtine kao sinoc, a ostalo bice, duda je genije, nisam verovao da smo toliko dobri, sad nek izgubimo i od slovenije, opet su kraljevi, nego jel mi imamo najmladju repku na EP?

SOSko

pre 14 godina

Neću da komentarišem utakmicu i igru u odbrani (jer sve se videlo na terenu) niti ću da hvalim Dudu Ivkovića (jer svi znamo ko je Duda Ivković) Utisak večeri za mene - neverovatna psihološka stabilnost momaka. Kontrola utakmice i rezultata od početka do kraja. Definitivno podsetilo na zlatne dane. Igrač utakmice Krstić - oduševio me u par navrata dodavanjima, na momente mi se činilo da je Divac opet na terenu. Najveći dobitak sinoć bio je Mačvan. Neko je ovde napisao pre neki dan - "reinkarnacija velikog Zorana Savića". Ja bih se usudio dodati - u najavi mnogo bolji. Hvala Ivkoviću što nas je podsetio zašto smo 90ih bili tako neprikosnoveni - košarka je pre svega i iznad svega TIMSKA IGRA. A Đorđević, Danilović, Obradović, Paspalj, Savić, Divac ... oni su bili TIM pre svega a tek potom izvrsni pojedinci. Upravo TO je kult reprezentacije. Snagu ekipe ne čine milionske zarade, NBA statistika, imena, egotripovi. Snaga ekipe odražava se u onakvoj odbrani kakvu smo videli sinoć. Španci su se toliko trošili i frustrirali u napadu a mi smo onda pronalazili laka rešenja protiv njihove iscrpljene odbrane, poput onih spuštanja u reket za Raduljicu i Krstića. Osim toga, imali smo dosta otvorenih šuteva. Sve su to situacije u kojima nije bitno ko će poentirati. Realno, ovim momcima fali još samo Miličić (kojeg Duda i te kako može dovesti u red) Svi ostali - hvala lepo, doviđenja, uživajte u milionima i avionima, egotripovima i ratovima sujeta. Ne treba više nikoga moliti da igra za reprezentaciju. Igranje za košarkašku reprezentaciju Srbije i Dudu Ivkovića je privilegija koju treba zaslužiti. Tačka.

Ja

pre 14 godina

Dobila ih odbrana!

Secam se komentara "Dule (Vujosevic) zna samo odbranu da ih nauci a igraju"

E kad na Dulovu odbranu dodaju Dudinu taktiku u napadu dobije se paklena masina.

ivana

pre 14 godina

Cestitam na sjajnoj pobedi!
Ono sto je u ovom trenutku, cini se, mnogo vaznije jeste kvalitet pojedinca stavljen u funkciju tima... nakon dugo vremena uzivam dok gledam kosarkasku reprezentaciju!

mia

pre 14 godina

Želim da Vam iskažem poštovanje za ponašanje, znanje i trud. Verujem da su momci koje trenirate svesni koliko mogu od Vas naučiti u vezi života i košarke. Puno sreće i zdravlja Vama i Vašem timu želim na ovom i svim sledećim prvenstvima na kojima ćete predstavljata Srbiju.

zdravko-nk

pre 14 godina

Svaka cast za momke,samo bih se zapitao dje su oni pljuvaci po DUDI i ekipi zbog Kecmana i ostalog a sad su se sakrili u misje rupe i cekaju prvi poraz da nastave da pljuju.Sto se mene tice ne moraju vise nikog da dobiju na ovom prvenstvu ali momci imaju ono sto nijesmo imali zadnjih godina,ova ekipa ima buducnost sa ovakvim trenerom.Samo treba da budemo uz njih kad im lose krene(a oce sigurno).

Bez_Cenzure

pre 14 godina

Sinoć dobra odbrana a sada? Gdje je zapelo? Ne mogu se sastaviti! Nadam se barem da ćemo pobijediti Britaniju i onda u drugi krug.

Packy

pre 14 godina

Ma daj, pobedili smo odbranom. Španci su juče šutirali trice ko na treningu, i maksimalno sve promašivali. I NBA profesionalci bi se demoralisali da imaju tako loš dan. Slovenci su nam danas pokazali gde smo, a sutra ce to potvrditi Britanci i poslati nas kuci. Zasluzeno!