Košarka 107

Utorak, 25.08.2009.

20:03

Košarkaši pobedili Litvaniju

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Litvaniju 78:70, u drugoj utakmici na Akropolis kupu u Atini.

Košarkaši pobedili Litvaniju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

107 Komentari

Sortiraj po:

uros

pre 14 godina

E ovako,reprezentaciju predvodi trener kakvog dosad nismo imali,uskladio je igracki kadar i nije ubacio u ekipu "nba zvezde" sto mu je veliki plus,ekipa se polako uigrava i mislim da necemo morati da cekamo OI 2012.Mislim da mozemo i u poljskoj da osvojimo ako ne zlato onda bar bronzu,samo napred bodri vas cela nacija!!!

Duak

pre 14 godina

Voleo bih da vidim punu statistiku negde...
(Zoran, 26. avgust 2009 02:05)
http://www.galanissportsdata.com/basketball/online/popupAcro.asp?game=3

panta

pre 14 godina

Na prvoj utakmici su odmarali Novica i Markovic.Na drugoj Macvan i Kecman,pretpostavljam da ce danas odmarati Erceg i mozda Popovic,nije iskljuceno Bjelica,tako da je otprilike to profil igraca koji nece biti na ep.Jedno krilo i jedan plej/bek.Ipak Bjelica nemoze jos uvek da odigra toliko zrelo kako se ocekuje na ep,tako da je on def po meni van ep.A sto se tice drugog igraca vrlo je moguce da ce to biti Markovic.Odlican je igrac ali mislim da je Dudi potrebniji Popovic koji me da stne na loptu.Raduljica i Macvan moraju da idu jer Macvan moze da odigra na momente i tu problematicnu trojku koje nemamo ni za leba.Nemogu da verujem i dalje da na pripreme nije pozvan Micov koji je izvanredan igrac i koji je imao veoma dobru sezonu iza sebe.Jedva cekam konacan spisak,iam neki oseaj da ce nas Duda sve iznenaditi.

stefan

pre 14 godina

neki ostavljaju komentare u stilu velikih poznavalaca kosarke,a ubedjen sam da nisu odgledali utakmicu reprezentacije od indijanapolisa,tu su samo kad se dobija...evo npr. moj imenjak ostavlja komentare kao da se probudio posle hibernacije koja je trajala 7 godina/pita se gde su stojakovic,gurovic,jaric,radmanovic,milicic...proziva milosa teodosica i ostale momke koji u karijeri vec sada imaju medalja koliko stojakovic i kompanija nece osvojiti za 3 karijere/ da podsetim imaju evropsko i svetsko zlato u svim reprezentativnim kategorijama,a nadam se da ce brzo osvojiti i seniorsko...napred momci,pokazite da imate vece srce od gurovica,stojakovica i ostalih grckih srba!!! DUDO,DONESI NAM JOS JEDNO ZLATO1!!

djole

pre 14 godina

Da, ni meni malo nije jasno izostavljanje Micova. Možda nije morao da bude na prvom spisku A reprezentacije, ali je bar trebao da igra na Univerzijadi, a tamo bi bio jedan od najboljih igrača. Savršeno bi se uklopio u ovu ekipu, igra izuzetno agresivno. Verovatno su to neki dilovi sa menadžerima.

kosarkasicaa

pre 14 godina

ljudi svaka vam cast...znaci ja sam kontala da ce te izgubiti ko rusi....al ne vec ste pobjedili(skoro) ko rusi...ja kad sam ovo vidjela nisam bila pri sebi...jos jednom ,,svaka cast!''

stefan

pre 14 godina

nasa reprezentacija je katastrofa,gde su te nba zvezde:stojakovic,radmanovic,jaric,milicic,ne mozemo ovako na evrobasket.Nssu selekciju predvodi jedan igrac koji nemoze da se izbori ni za minutazu u olimpijakosu,a kamoli da predvodi srbiju u poljskoj,mislim sta vise reci

stevan

pre 14 godina

hoce li biti tekma danas preko TV-a ,sad gledam na onom sajtu nema nista,ni mi protiv Rusa ni Grci protiv Litvanaca...aj ako neko ima drugi link nek posalje. hvala unapred

boki

pre 14 godina

Lepo zvuci 78-70. Nadam se da ce u buducnosti biti vise ovakvih rezultata.
Generalno ne svidja mi se sto je u Srbiji sve manje BRZIH igraca, kao da treneri od malih nogu gledaju ko bi mogao imati preko 2 metra i forsiraju takve igrace. Ili se malo radi na brzini.
U principu nemamo ekstremno brzih igraca. Ipak verujem u svetlu buducnost jer su tu momci koji imaju smek za kosarku. Teodosic, Tepic, Macvan, Velickovic, Bjelica..Duda je lepo postavio cvrstu odbranu sa kontrolisanim napadom i igru na mali broj poena. SVE U SVEMU VIDI SE TRENERSKO UMECE, jer uspevamo da kontrolisemo igru. Jedino na takav nacin sa ovom mladom reprezentacijom mozemo postici dobar rezultat.
Napred Srbija!

makelele

pre 14 godina

53.Hvala gospodinu Tijanicu na prenosu. Britanski fudbal i tenis su daleko vazniji od kosarke.
(Marko, 25. avgust 2009 22:26)

nesmetaju meni to sto prenose britanski fudbal i tenis, to i treba da prenose.
meni dodje da povracam, kad vidim da prenose onu propast od zvezde i partizana i to na oba programa a nece ovo(cim su oni zasluzili da se prenose, ispadaju sve od samih zlj ekipa, isramotise nas dibidus).

manu

pre 14 godina

Све говори да би Србија на ЕШ могла бити озбиљна екипа.А како ће проћи, то зависи од игре У НАПАДУ. Спреман сам на опкладу: у утакмицама у којима обе екипе постигну између 75 и 85 кошева или више, у 90% случајева ће то бити наша победа; у утакмицама из Ивковићевих снова које се завршавају резултатом 66 : 65, то ће у 70% случајева бити наш пораз.
(branko, 25. avgust 2009 20:25)

duda da slusa takve kao tebe nama bi se ponovo desavali nigerija, izrael i ostale tarabe. mi ne mozemo da igramo napadom iz prostog razloga je nemamo igrace za to.
eno, spanci imaju onakve igrace i igraju napadacki i sta imaju od tog, jedno jedino zlato. sta ti mislis da su se ameri pobijedjivali napadom. s njima ako hoces da igras napadacki, gubices svaku sa 30 razlike.
mi ne mozemo nikog dobit ako nam daju 80 poena(ti si mogao vidit i protiv finske), nase je da ih spustimo na 70, to su radili i rusi protiv spanaca, na proslom ep-u. i ne vazi dzabe da iz dobre odbrane, proizilazi i dobar napad.

Bojan

pre 14 godina

http://www.myp2p.eu/competition.php?competitionid=&part=sports&discipline=basketball
evo ti link Branislave, naravno potrebna ti je i pristojna brzina neta ako si iz Srbije.U drugim zemljama je to normalno.......
pa naravno da nemoze Bjelica da cuva Gasola, ali moze da napravi pet penala na njemu i rastereti centre od kojih se ocekuje i ucinak u napadu...

Nikola Vucinic

pre 14 godina

Tripkovic je poceo da trpa kos protivnika,,opet odbrana funkcionise vrlo dobro,a narocito spoljna linija Markovic-Tepic-Popovic+najprijatnije iznenadjenje Paunic,Velickovic ulazi u svoj prepoznatljivi ritam,centri solidni,pobedili smo.Jos da se Bjelica aktivira i sve ce biti savrseno,ipak je tip igraca koji pravi razliku ali izgleda samo kad igra na pleju u napadu.Izmedju Kecmana,Raduljice,Macvana i mozda Bjelice treba traziti dvojicu koji nece putovati na EP a pri tome je kombinacija Kecman-Bjelica nemoguca da nece putovati.Najverovatnije Kecman-Raduljica odpadaju,jer Macvan je ipak igrac koji moze igrati obe centarske pozicije a Kecman opet prosle godine skoro da nije ni igrao a evo i na pripremnim utakmicama.

steve

pre 14 godina

Ohrabruje igra u odbrani, ali je očit problem napad u kojem ova reprezentacija pati od nedostatka vanserijskih napadača. Za dobar rezultat na EP vjerujem da Srbija može većinu timova u Evropi (osim Španije, Francuske i možda Turske)limitirati na 60 do 70 postignutih poena, ali za pobjede će trebati zabijati preko 70.

boki

pre 14 godina

(traktorka, 26. avgust 2009 01:18)

jaoo bjelica da čuva gasola
pa dajte se kontrolisati
pa njega jedva dankan čuva eeeej

s druge strane Zdovc izbacio Vujacica
hoće čovjek 12 spremnih igrača, a ne da ga čeka da se oporavlja na prvenstvu
tako se to radi
a ne kao mi nekada
samo daj nek su imena tu...

vlado s.

pre 14 godina

Teodosic i Perovic su najvece "rupe" u ovoj selekciji. Krstic dobar ali je potreban jos jedan igrac koji bi podelio teret. Uzam se u tepica i Velickovica ali objektivno ovaj sastav u ovom trenutku. Teodosic definitivno nema reprezentativni potencijal. Covek i u Olimpijakosu ne igra vise od 5 minuta.

Pini Gershon

pre 14 godina

(traktorka, 26. avgust 2009 01:18)
Po meni Bjelicu treba voditi samo zbog te utakmice sa Spancima,gde cemo imati igraca vise, koji ce se menjati na Gasolu.A to ce se videti na utakmici, kad shvatimo da nemamo po konstituciji igraca koji moze da mu parira.Moze donekle Velickovic, a da li je to dovoljno...Seti se samo kako je vozao Drobnjaka i Tomasevica, a tad je bio skoro klinac.Drugo Bjelica je pogodan za igru u odbrani, jer se uklapa u sistem koji je Vujosevic igrao sa Partizanom. Ako si primeto sa Krsticem i Perovicem gotovo da i nemozemo da branimo pick 'n roll i zato mislim da cemo cesto igrati sa dve cetvorke. Posto je vecina iz redova Partizana, to je dakle vec oproban i uvezban sistem koji je funkcionisao. Petorka Tepic, Tripkovic, Bjelica{ili Kecman} Velickovic i Erceg mogu bukvalno da sve brane preuzimanjem, a da ne guimo ni skok ni odbranu na malom igracu spolja. Drugo u napadu Bjelicu uvek mozes da postavis na strani pomoci i da mnogo ne ucesvuje u napadu, ali imati na pleju igraca koji je totalno bezopasan po kos, bez obzira kakav dodavac bio, je mnogo teze za igru cele ekipe u napadu.

mi smo ta ekipa

pre 14 godina

na svim pozicijama smo vrlo dobro popunjeni i stvarno je tesko koga precrtati. iskustvo (citaj popovic, kecman) nam je neophodno i docice do izrazaja na kraju sampionata. Kecman u repki ~ nesto slicno kao Pera Bozic u PA (uloga tate). Moguce da ce Raduljica (prespor) i Macvan (prenizak za svoju poziciju) kuci. Kecman moze i na trojku a niska petica i Erceg. Bjelici treba samopouzdanja, moze na svaku poziciju tako da ce biti od koristi u zavisnosti od sastava protivnika.
Svidja mi se sto na svakoj tekmi neko drugi proradi a to je i najbitnije (vec sam reko u nekom od prethodnih komentara. U timu nema zvezda i to je odlicno. Imamo sut, brzinu i kidamo za svaku loptu a to je najvaznije.
i nemamo manekene, individualce, duvatore, i one sa bananom na klupi (citaj Rakocevic, Jaric, Milicic, Radmanovic).

I za kraj da ne budemo mi svi selektori nego da pustimo Dudu, covek zna sta radi!!!
pozdrav svima

dex

pre 14 godina

Odlicno je da smo dobili ipak protivnika sa renomeom. Medjutim ne treba padati u euforiju, jer smo od poslednje medalje odigrali mnogo dobrih prirpema, sa odlicnim rezultatima, a na takmicenjima smo pucali od koga smo stigli. Ne kazem da ce to biti i ovaj put, ali euforija nije potrebna. Posebno me iznenadjuju komentari, kako smo mi igrali sa pola snage! Litvanci nisu?! Isto koliko mi igramo, toliko igraju svi protivnici u ovom delu priprema, i ne treba naglasavati to ,,sa pola snage''...

DOMINIRAJ

pre 14 godina

Puno mi je srce, cim sam dosao na posao i ukljucio kompijuter video sam vest... Stvarno svaka cast. Bravo za sve igrace i Dudu sa strucnim stabom.
P.S. Mogao bi neko da prenosi ove utakmice cisto da ljudi, a posebno oni mladji vide kako se treba odnositi prema timu u kome igras, bilo da je reprezentacija, klub, porodica ili drustvo u kome zivis...

Милутин

pre 14 godina

Уредник спортске редакције Шпанске државне телевизије је добио отказ јер је пренос утакмице "црвене фурије" каснио, па се није чуло интонирање државне химне. А код нас "јавни сервис" не да није каснио са преносом, него им то није билои "ни у мислима". СРАМОТА! Еее, због чега нама отимају паре за претплату? Иначе, свака част момцима. Трба их само мало истрпети и биће то ускоро поново "бели тим снова".

zare

pre 14 godina

53.Hvala gospodinu Tijanicu na prenosu. Britanski fudbal i tenis su daleko vazniji od kosarke.
(Marko, 25. avgust 2009 22:26)
zato i ne placam pretplatu.

Zoran

pre 14 godina

Pitanje za ljude koji su gledali utakmicu:

Da li su Raduljica i Bjelica ulazili u igru?

Voleo bih da vidim punu statistiku negde...

Nebojsa

pre 14 godina

Nikad necu razumeti ljude koji na osnovu jedne utakmice pljuju igracha- evo poceli Krstica da cimaju, ej bre covek uz Gasola najbolji beli centar... a tek ovaj Trifun sto ispljuva Macvana, a verovatno jadnik prvi put gledao decka, a da je gledao proslo svetsko za juniore video bi da je za 3 konjske (Trifunove) glave ispred svoje generacije...

Cvetko

pre 14 godina

Meni je 4/4 ličila, uglavnom, na rastrzan film! Mnogo jurnjave u napadu! Slabo jedan na jedan! Veličković je lepo popio babanu na kontri 2 na 1! Ipak, pobeda! Idemo dalje! Konture se naziru ali je sve jako taaanko! Nema rutine! Možda ja više ne razumem košarku....Napred Srbija!
Cvetko

Novica_Velickovic

pre 14 godina

Lepo sam ja rekao: Kad zaigra moj najveći idol Novica the killer Veličković biće havarija! Svaka čast legendo! Ti si naš ponos!

traktorka

pre 14 godina

(Pini Gershon, 25. avgust 2009 21:36)

inace nevolim likove koji odgovaraju svima i svakome al ovome moram jer se davno neko nije nalupeto ovako. bjelica je bolji igrac od markovica u napadu i tacka ali ti nepricas o napadu nego o odbrani u kojoj su markovic i bjelica dva sveta.markovic je nas najbolji odbrambeni igrac posle tepica i mozda egal sa popovicem a bjeliuca je verovatno uz tea najlosiji stim sto bjelica moze da cuva i dvojke. e sad ako si gledo tekmu danas bjelica je bio rupa jer za "male" litvance je prespor a za kleizu koji nije 4 nego 3 (ti rece da ce on gasola da cuva omg) nema apsolutno nikakve sanse. e sad tepic je inace veoma dobro cuvao kleizu kad je bio u igri i mislim da ce nam to puno znaciti a da i neko rece da se tepic nije video pa to je normalno jer covek cuva kleizu koji je po meni najbolji igrac na prvenstvu. e toliko sorry ako smaram i dalje stoji ide bjelica i macvan/raduljica.

Vujosevic-Holandija

pre 14 godina

Ja sam gledao obe utakmice,i slazem se da se vidi napredak,pogotovo u kolektivnom smislu.Odbrana nam je danas bila najbolji ucinak,prosto smo litvance forsirali na lose napade-i tako su dosli do loseg suta. Napad u momentima ostar(markovic,velickovic,popovic ponekad tripko) ali teo i erceg mnogo mlaki na terenu.Teo nije ni ulazijo u igru zadjnu 4tinu i zasluzeno. Erceg,po meni, ima talenat ali njegov doprinos je pre slab.Ne pokazuje nikakav intenzit ni u napadu a sigurno ne odbrani. Ko kaze da on moze da nam sluzi i na 5u-neka pogleda bolje obe utakmice. Nemoze da probije na 3u a kad igra 4u udaljuje se od obruca(ofanzivni skok nevidjen kod njega!!). Fali i pored toga brzina u odlucnost da zavrsi akcije-par ulaze jedan na jedan prosto upropastuje. I danas se vidjelo da nam bas intenzitet sluzi najbolje u napad(kao i jucer). Igraci koji su to pokazali su:markovic,paunic,velickovic,raduljica,macvan,popovic i manju mjeru tripko. Tepic pod hitno treba da se skine sa krila,decko tumaci prosto izgubljen.Krle treba da nam igra blize do obruca i bice u redu-moze onda na kombinacija sa krilima,ovako visoko stagnira nam napad i ne ume da izadje iz duple odbrane. Perovic stvarno razorcajane-decko nemoze pivot da odigra za zivot.Danas je markovic tri puta pasom probijo litvance a perovic neume da se okrene sa ledja(cak i pao jedan put). Bjelica opet nevidljiv,jes da ima predispozicije da odigra na 4 mjesta ali izgleda da (jos) nije u stanju na ovim nivou-i pored toga ne ume da igra ostru odbranu-cesto kasni i kosta nam faulove. Mislim da ako erceg ne promjeni nacin igranja on zasluzuje da odpadne cist iz razloga da ne ume da probije odbranu(macvan jest da gresi ali ume da vidi igru i koristi finte da bas to ucini- bilo to na asistenciju ili na sut). Znam da mnogi mislu da je erceg sigurni izbor ali on meni sve vise tumaci ka radmanovic kad je on igro za reprezentaciju.Previse ceka na prostor za trojku umjesto da ide na ulaz ili ofanzivni skok( malo isto ko drobber). Ja radije da vodim igrace po ucinak,spremnost i volju nego po mogucem talentu. U tom smislu mislim da i bjelica otpada-da bi barem pokazao spremnost i volju u odbranu sigurno bi ga vodijo ali u ovom trenutko on ne ispunjava te zadatke. Dalje me brine centarska linija,kao recenu kosta je stvarno za plakanje-ali za sad malo prednosti nad ercegom. No sve zavisi od Dudinu viziju- sta ce nam bit velika a sta mala(brza postava)? No vidicemo sutra sa rusima- gdje ja mislim da teo i erceg ili bjelica odmaraju (danas macvan-kecman) i kako ce ostali da odigraju. Mislim da sutra moramu da forsiramo na odigranje brzih napad jel nam odbrana vec stoji. U svakom slucaje sretno momci barem ste pokazali srce.

pera2009

pre 14 godina

Prateci pripremene utakmice u prethodnom periodu i pogotovu posle odgledanih utakmica juce i danas mislim da nam sanse za visoki plasman na predstojecem prvenstvu i nisu tako male kao sto su se na prvi pogled cinile. To kazem iz razloga sto od svega vidjenog u ovim pripremnim utakmicama nijedna ekipa - konkurent nije pokazala nista specijalno. Grcka, Litvanija, Rusija, Nemacka spadaju u krug reprezentacija koje ocekuju najvisi plasman na prvenstvu. Pokazali smo da nismo inferiorni u odnosu ni na jednu od spomenutih stavise mislim da imamo dosta prednosti pogotovu u reketu u odnosu na sve nabrojane reprezentacije. Realnost je takva da je Spanija neprikosnovena i po meni favorit broj 1 bez dileme a ostale selekcije ce se ravnopravno boriti za ostala mesta a medju njima sa punim pravom i mi mozemo da se nadamo dobrom rezultatu. Verujem da cak i Spancima mozemo da pomrsimo racune jer ako dodjemo u fazu da se igra jedna utakmica od koje zavisi da li se ulazi u borbu za medalje ili ne da je tada sve moguce. Pogotovu ako nasi momci budu raspolozeni tog dana, jer mi se cini da upravo od toga zavisi. Gledajuci ove pripremne utakmice, u svakoj neki drugi igrac iskoci u prvi plan sve u zavisnosti ko je u tom momentu motivisaniji i raspolozeniji za igru. E sad ako se potrefi protiv Spanaca da nam je vise igraca "in the zone" sve je moguce. U svakom slucaju zelim im puno srece i imaju moju potpunu podrsku. Srecno!

nikola

pre 14 godina

Ljudi , otpasce jedan koji igra 4 ili 5 ,i jedan koji igra 1,2 ili 3. Tako je Duda rekao. Rekao je da vodi 5 igraca na pozicijama 4 i 5 i 7 igraca na pozicijama 1,2 i 3. Tako da tesko mogu da otpadnu i Bjelica i Kecman,jedino ako se Bjelica racuna da igra 4 ili 5 ,a to je tesko. Mozda njih dvojica i jesu najmanje pokazala,ali ipak ce jedan od njih ostati, a otpasce jedan sa 4 ili 5. Verovatno Raduljica,ali je i on solidno odigrao protiv Grka,ali ipak ralno je da ode jedan centar jer imamo Ercega koji takodje moze da igra i centra po potrebi,tako da bi prakticno imali i 3 centra i tri cetvorke ako dodje problim sa licnim greskama.
Mada kad pogledam da mi osi Kecmana i mozda Bjelica nemamo klasicnu trojku, ko zna mozda ostanu obojica mada bi opet glupo bilo da se izbacuju neki koji su dobro igrali,a da ostaju ovi sto nista nisu odigrali. Ali tu je Duda da odluci...

vlado

pre 14 godina

Nisam dugo vidio da su se Litvanci ovako ispromašivali za tri poena. Otvorene šuteve nisu pogađali. Zato oprez u pogledu optimizma o igri naših.

draganche

pre 14 godina

Gledao sam celo mec na netu i mogu reci da smo igrali neverovatnu odbranu (eto zasto Litvanci nisu mogli da pogode trojku - jer su bili primorani da sutiraju iz nemogucih pozicija).
Jos samo da se uigramo u napadu i mozemo da kazemo:
Neka EP konacno pocne.
Srbija !!!

mmarko28

pre 14 godina

Vidim da svi mnogo spekulisu oko toga koja dva igraca ce otpasti. Jasno je da ce to biti jedan spoljni i jedan visoki igrac.
Najverovatnije Spoljni (Markovic ili Kecman).
Kecman je iskusan, ali je na svim pripremnim mecevima imao jako slab ucinak.
Sto se tice visokih igraca, tu su glavni kandidati Macvan ili Raduljica. Ipak, po ucinku na pripremama mislim da bi trebao da otpadne Erceg, ali se to nece desiti jer je iskusniji od Macvana i Raduljice.

mikilazic

pre 14 godina

Prvo da kazem da sam gledao danasnju utakmicu, citam kako neki, koji predpostavljam nisu ni gledali utakmicu kazu kako je presudio njihov los sut za tri poena, pa ljudi igrali smo takvu odbranu da su svi ti sutevi bili preko ruku, sto znaci da oni nisu promasivali otvorene suteve, pa satro nije ih htelo, momci kidaju u odbrani, jos samo da bolje zatvaraju defanzivni skok. Mislim da ovu ekipu treba da napuste najmladji i najstariji, Stefan Markovic i Dusan Kecman, pozdrav svim pravim ljubiteljima kosarke

cezar

pre 14 godina

Dobro je pobijediti...no bojim se da su dometi ove nase podmladjene selekcije vrlo mali sto ce se vidjeti na EP.Trener nam je najveca zvezda ali igracki kadar je dosta slabasan,no ako sreca posluzi ko zna???? Žalost je nejedinstvo i drzavni zakon za one koji se ne odazovu nacionalnom timu.Mislim da smo po tom nejedinstvu prvi u Evropi a nama ce ako uzmemo sve igrace u obzir sa nasim pasosem igrati b selekcija sto je sramota.Pozdrav i naprijed orlovi

GrobaR

pre 14 godina

Ivkovicu odlazi! Samo 8 razlike protiv ovakvih indijanaca...

Ocajan sut, skok, odbrana...ma nista ne valja!!!
(johnny, 25. avgust 2009 20:48)
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Morao sam da te preporucim, ovakve komentare samo treba preporuciti, FENOMENALNO...

Trifun

pre 14 godina

Ovo mirise na dobru stvar,gledo sam oba meca i juce i danas vec se vidi napredak od jucasnje utakmice sa Grcima,dobro je da Duda nije danas ubacivao onog amatera Macvana,a takodje i Raduljicu za koga ima vremena,juce Macvan sa prikazanom igrom zasluzije espresni povratak kuci,po mojoj proceni bicemo medju 4 ekipe u Poljskoj,napred Srbija.

medalja

pre 14 godina

Litvanci su definitvno su bolji od grka i sutra ce ih dobiti,Ruse sad gledam i smesni su ko crtani film,njih dobijamo lagano 20 razlike a trenutno gube od grka 8 razlike.
Definitivno mozemo da uzmemo medalju,samo da nas posluzi sreca i da na ovakvom nivou odigramo odbranu,u 3-oj cetv. Litvanci nisu mogli da nam daju kos 5 min.

Nemanja 91

pre 14 godina

Jer u odnosu na njega
drugi su kao prema slici skica,
svako ga zna-njegovo ime je UBICA!
p.s.Ne znam kako cu podneti prvu utakmicu Partizana bez njega u timu...
Sva sreca Vesely je tu...

markan

pre 14 godina

Међу коментаторима је бар 50 одсто кошаркашки, а вјероватно и функционално неписмених. Дакле, дуда је рекао да ће састав тима бити 7 спољних и 5 центара. отпадају један бек и један центар. С друге стране, не би нико нормалан звао поповића, да би га елиминисао у последњем кругу припрема, а на ЕП на плеју имао неискусне и младе типове. Исто важи и за Кецмана. Пошто вјерујем да постоји нека веза између селектора и Ерцега, питање је између Мачвана и Радуљице.
Како било, екипа је ок и добро изгледа, може још боља да буде у скоку и шуту, као и смирености у игри.

r srpska

pre 14 godina

Svaka cast nasim momcima, odigrali su jako dobro.
Moram i da se osvrnem i na one komentare od juce na racun Krstica i Tripkovica-na osnovu jedne utakmice ne mozete suditi o njihovim kvalitetima, danas su odigrali jako dobro kao i Velickovic dok se Teodosic nije primjetio u igri a juce je bio odlican...tek na kraju kad se sagledaju sve utakmice znace se pravo stanje ekipe!
Srpska je uz Vas.....

Pini Gershon

pre 14 godina

Ja bih se pre zahvalio Markovicu nego Bjelici. Ako uzmemo u obzir da ce i jedan i drugi imati zanemarljiv ucinak u napadu, onda bih se radije odlucio za Bjelicu. On bar moze da cuva sve igrace od jedinice do cetvorke, a i imacemo jednog igraca vise u rotaciji na Gasolu u odbrani.Drugi igrac bi trebao da bud Kecman, ipak ima poprilicno godina i treba mu vise vremena da udje u formu.

Avangarda srpske kosarke

pre 14 godina

Ljudi,vi kao da nikada u zivotu niste slusali Zeljka Obradovica. One godine kada ga je Kicanovic postavio za trenera Partizana, trebalo je da igra za reprezentaciju. I sam kaze da nije bio kvaliteta kao ostali igraci, ali je Ivkovicu bio potreban neko ko ce sprovesti njegove zamisli, stati na loptu... biti njegova produzena ruka na parketu. Meni se cini da je to Bojan Popovic!
Nemojte vise sa tim ko ne ide. Pa, i da su to Macvan i Bjelica... Nista strasno, momci su prakticno tinejdzeri (znam da Bjelica nije).
Puna podrska! Bez euforije, bez pritiska! Trazicemo od njih medalju, onda kad i sami budu sigurni u nju! To vreme polako dolazi.

JoDa

pre 14 godina

Krstic kapiten mnogo lose igra i u napadu i u odbrani ali mnogo lose ja ne znam ko e losiji od njega u ovom timu a on je ipak mnogo los za jednog NBA igracha... Sa njime u formi bi sve ovo izgledalo mnogo bolje....i da Tripkovic je mnoooogo petljao umesto kao njegovi prethodnici da manje petlja a vise sutira on sve radi obrnuto pa se jedno 4-5 puta upleo izmedju dva igracha ni on sam ne zna kako ni zasto...

mladen

pre 14 godina

Bravo majstori! Prosto pleni sa kolikom ste ozbiljnošću odigrali u važnim momentima. Čini mi se da se u ovom meču iskristalisao potencijalni vođa tima Bojan Popović. Veličković je takođe pružio jako dobru partiju. Ipak ono što bi moglo da se popravi u ovoj fantastičnoj pobedi je skok u odbrani. U par momenata čini se da nimso bili dobro postavljeni kada smo branili skokom koš. Igrači koji bi trebali da daju veći doprinos u napadu i koji su još uvek u ofanzivnim zadacima ishitreni ili pod pritiksom su Tepić i Erceg međutim ne treba zaboraviti njhiv veliki doprinos u odbrani. Sve u svemu ova pobeda trebala bi da ubedi naše košarkaše koliko mogu kada priđu ozbiljno utakmici. By the way naša povoljanokolnost je danas bila i nezamislivo loš šut Litvanaca za tri poena

Wabbit

pre 14 godina

Do malopre mi uopste nije bilo jasno zasto je Popovic na spisku i bio sam 100% siguran da je on jedan od one dvojice koji ce biti precrtani... posle ovog kako je danas odigrao 99% sam siguran da je obezbedio mesto medju 12.

Pegone

pre 14 godina

Svaka cast Dudi i momcima,bore se kao lavovi na terenu i sto je naj vaznije igraju kao grupa a ne kao pojedinci pa da se ipucavaju.Nedavno ste objavili vest da je Duda izjavio da formu ekipe tempira za EP,ako ovako igraju pripreme jedva cekam da pocne EP i megdan sa spancima.
Sretno i napred Srbija

Stefan

pre 14 godina

Ceo mec smo vodili i to ohrabruje...medjutim imali smo par padova u igri gde su nas Litvanci stizali sa -9 -10 poena razlike...medjutim kad se sve sabere zasluzena pobeda plavih.Sutra ako odigramo dobro sa Rusima mislim da cemo pruziti lepe partije u Poljskoj :D

Milan

pre 14 godina

Gledao sam na netu i generalno sam zadovoljan. Samo da Duda kaze ovom Ercegu da mora da igra i u odbrani. Cim ga zameni Novica ne mogu Lavrinovici da pisnu. Tepic nikako na krilu, nije se video tamo, Stefanu fali malo vise odlucnosti, Tripko odigrao vrhunski. Ima jos da se radi ali sam zadovoljan. Svaki nas igrac moze da da kos, a to je mnogo bitno. Ima vremena za popravke. Napred Srbija

nesa

pre 14 godina

Neuporediva bolja igra nasih ,mada opet moram da naglasim da u pojedinim momentima zurimo ali miu se cini da ce to da se koriguje .....Odlican je bio Bojan Popovic i Novica ...Mislim da ce Duda da se zahvali Kecmanu i Bjelici ... jer stvarno ne vidim ko moze da odpadne ...Litvanci ko Litvanci samo sutiraju ...... Dosta su masili za tri poena ....sutra protiv Rusa bice teze POGOROVO AKO IZGUBE OD gRKA VECERAS, poz

heuwogfbouewr

pre 14 godina

ja sam gledao utakmicu na nekoj litvanskoj televiziji i mogu da kažem da je litvanski mnogo lud jezik :P:P:P a da:čestitke našim momcima i svim srcem uz njih!!!

Matija

pre 14 godina

Gledao sam tekmu i mogu reci da sam zadovoljan...

Ima jos mnogo mesta za napredak u igri, ali i s ovakvom pitanje pobednika nije dolazilo u pitanje, bez obira na kretanje rezultata...

Vidi se da ovaj tim ima jos dosta rezerve koju ce nadam se izbaciti kad krene EP !

Zna Duda sta radi...a nase je da im damo 300% podrske !

Srale

pre 14 godina

Bravo!!!! Tako se igra sa protivnicima. Grčka favorit? Malo sutra. Srbija sve više postaje favorit. Jedino Španjolci za sada imaju status nedodirljivih ali kad im na megdan izađu srpski junaci, leteće vazduhom i šajkače i opanci.
Živela Srbija!!!!

Milan

pre 14 godina

Pobedismo, ali nema mesta euforiji, osnovni razlog je katastrofalan šut Litvanije za tri poena. Da su šutirali iole prosečno pobedili bi nas. Dobro je bilo izvođenje slobodnih bacanja i napravili smo mnogo manje nepotrebnih faulova od protivnika. Loše smo skakali i zatvarali ofanzivni skok, popili smo suviše banana. Najprijatnije iznenađenje u našem timu bio je Popović koji donosi mirnoću i igra pametno u odbrani, igrači koji ne igraju napolju ili evroligu su potpuno izgubljeni na terenu. Bjelica je najneprijatnije iznenađenje, potpuno je izgubljen i na žalost sa Kecmanom prvi kandidat za otpadanje.

pinki

pre 14 godina

Najbolji je bio Novica. Perovic takodje, jako dobar. Mialim da cemo imati problema bez pravog sutera za tri poena, mada vidim, da mnogi nade polazu u Tripkovica. Ok, ali malo je samo on...

Napred Srbija!

Filip

pre 14 godina

Gledao sam mec preko interneta (hvala Tijanicu na tome).
Momci su konstantno vodili (samo u jednom trenutku bilo je pola kosa za Litvance) i sto je mnogo vaznije svi su igrali solidno. Videlo se da Ivkovic pravi razlicite kombinacije i da ga nije interesovalo da juri veci rezultat. Popovic je dobio vecu minutazu i pokazao se jako dobro.

traktorka

pre 14 godina

Prvo pozdrav ekipi sa neta sto gledamo zajedno tekme. Drugo jako velika pobeda koju rezultat ne oslikava dovoljno jer kad nas igrali svi a litvanci igrali sa 8 igraca samo i kidali ko da je evrpsko prvenstvo a ne prijateljska a mi onako lagano kako to samo mi znamo. e sad ja uporno govorim da ovoj repki popovic netreba e sad dosao je trenutak da se tom coveku javno izvinim i jer danas pogotovo a i juce je dokazao da je najiskusniji i covek koji nam treba ako ne za drugo makar za zadnjih 2-3min ali igrao je dobro zaista obe tekme i prelomio ovu drugu. moje misljenje je jos promenilo i igranje bjelice danas smo definitivno saznali da nije za 3-ku i da realno za njega nema mesta na prvenstvu ma stagod rekao tegi e sad po meni on otpada garant a sa njime macvan ili raduljica mada pre raduljica jel ako bude moralo erceg ce na 5. sve u svemu lepo nam se pise u poljsko j i vidimo se tamo 21-22 septebra na platou ispred skupstine.

Maverick

pre 14 godina

Eto koliko znaci autoritet i znanje trenera. Ekipa je satavljena od odlicnih i disciplinovanih igraca koji nisu sujetni i umisljeni kao neki od predhodnih selekcija. Vreme je da se Litvanija, Italija,Grcka, Nemacka i ostale reprezentacije malo podsete ko je tata u basketu.

Aleksanadar

pre 14 godina

Gledao sam basket,inace sam veliki navijac reprezentacije.Moze dosta bolje,ne umemo da branimo dva na dva,ocajan skok,i dosta losih(solo) akcija u napadu, i to u prvim sekundama.Popovic jedini ima zelju da organizuje napad.Bilo je veoma dobrih resenja mora to da se kaze i lepih ulaza, odbrana na nivou.Sa malo smirenijom igrom mogli smo i vise da ih dobijemo.

branko

pre 14 godina

Све говори да би Србија на ЕШ могла бити озбиљна екипа.А како ће проћи, то зависи од игре У НАПАДУ. Спреман сам на опкладу: у утакмицама у којима обе екипе постигну између 75 и 85 кошева или више, у 90% случајева ће то бити наша победа; у утакмицама из Ивковићевих снова које се завршавају резултатом 66 : 65, то ће у 70% случајева бити наш пораз.

pajke1977

pre 14 godina

mislim sta reci ovo je bilo sa pola snage a ipak sa osam razlike.... Bice dobro bice dobro... Ko je zainteresovan ima isecke iz utakmice pod sledecim linkom http://www.youtube.com/user/pajke1977
Upravo upload-ujem zadnju cetvrtinu, druga i treca su vec postavljene.

marko

pre 14 godina

Samo verujmo u ove momke i nista vise.Rekao sam vam jos na pocetku priprema da imaju nesporan kvalitet samo trebaju malo da se uigraju uz pravog trenera.Toliko.

Filip

pre 14 godina

Svaka cast momci na pobedi,iako je pripremni period,opet pobeda je vazna,samo da ostanu na zemlji.Gledao sam preko neta,na pluvremenu mi je puklo,zato samo taj deo mogu da komentarisem,nije bilo lose,za ostatak,kazite???:)

milemen

pre 14 godina

Svaka cast momci sada ste stvarno pokazali da ste velika TIMSKA ekipa bez velikih zvezda!Eh kad osvojimo neku medalju(a mislimd a to ova ekipa moze)voleo bih da vidim lica Rakocevicu,Stojakovicu,Radmanovicu i ostalima pa kad onda svi budu hteli da igraju za Srbiju.A ovi momci su pokazali da zele da igraju za Srbiju i kada je najteze,a ne samo kad se osvajaju medalje!Sto se tice utakmice mogu da kazem da me je ovaj mali Popovic najvise iznenadio i sada se pokazao da moze i on da ide u Poljsku.Realno svi ovi momci zasluzuju da idu u Poljsku ali jednostavno neko mora da ostane kuci,ali znam da nece izostati podrska ni od njih!Sve u svemu ovi momci imaju veliki potencijal i mozemo do cetvtrtfinala a tamo nema favorita i svako moze da pobedi.SRBIJA!!!

Pera

pre 14 godina

Svaka cast momcima na borbenosti!!

Kakvog god da su kvaliteta, al vala nasi su i bore se, za mene je to dosta. Idemo na evropsko prvenstvo sa ovakvom borbenoscu, pa sta uradimo uradimo.

Duda poprilicno mesa i videcemo kako stoje stvari tek kada krene sampionat, ono sto sam ja do sada video, jeste da odbrana ide u dobrom pravcu i da iz utakmice u utakmicu napredujemo. Sad dokle mozemo, to cemo videti.

Meni je bre drago da vidim kako klinci ginu za reprezentaciju, dobiju bananu...nema veze idemo dalje, ali sa istim zarom i htenjem...za razliku od nekih koji se kupaju i odmaraju po belosvetskim plazama!!!

Samo nastavite ovako borbeno i bice to dobro! ;)

PS: Svaka cast B92 za link...

coach

pre 14 godina

Nisam gledao tekmu,u svakom slucaju svaka cast!!!Hvala Corto Maltese za link preko kog sam juce gledao utakmicu ,meni je ono izgledalo solidno i moramo imati u vidu da je ovo jos uvek pripremni period gde su greske dozvoljene.Smatram da ovi komentari ne bi trebali da budu dostupni svakome,jer se zgrorozim kad procitam neke komentare!Zivim od kosarke i zivim za kosarku!Samo napred Srbija,samo napred momci,samo napred Dudo na dobrom ste putu!Grcka,Litvanija...malo li je?

Matija

pre 14 godina

Gledao sam tekmu i mogu reci da sam zadovoljan...

Ima jos mnogo mesta za napredak u igri, ali i s ovakvom pitanje pobednika nije dolazilo u pitanje, bez obira na kretanje rezultata...

Vidi se da ovaj tim ima jos dosta rezerve koju ce nadam se izbaciti kad krene EP !

Zna Duda sta radi...a nase je da im damo 300% podrske !

heuwogfbouewr

pre 14 godina

ja sam gledao utakmicu na nekoj litvanskoj televiziji i mogu da kažem da je litvanski mnogo lud jezik :P:P:P a da:čestitke našim momcima i svim srcem uz njih!!!

Milan

pre 14 godina

Gledao sam na netu i generalno sam zadovoljan. Samo da Duda kaze ovom Ercegu da mora da igra i u odbrani. Cim ga zameni Novica ne mogu Lavrinovici da pisnu. Tepic nikako na krilu, nije se video tamo, Stefanu fali malo vise odlucnosti, Tripko odigrao vrhunski. Ima jos da se radi ali sam zadovoljan. Svaki nas igrac moze da da kos, a to je mnogo bitno. Ima vremena za popravke. Napred Srbija

pajke1977

pre 14 godina

mislim sta reci ovo je bilo sa pola snage a ipak sa osam razlike.... Bice dobro bice dobro... Ko je zainteresovan ima isecke iz utakmice pod sledecim linkom http://www.youtube.com/user/pajke1977
Upravo upload-ujem zadnju cetvrtinu, druga i treca su vec postavljene.

Srale

pre 14 godina

Bravo!!!! Tako se igra sa protivnicima. Grčka favorit? Malo sutra. Srbija sve više postaje favorit. Jedino Španjolci za sada imaju status nedodirljivih ali kad im na megdan izađu srpski junaci, leteće vazduhom i šajkače i opanci.
Živela Srbija!!!!

Pera

pre 14 godina

Svaka cast momcima na borbenosti!!

Kakvog god da su kvaliteta, al vala nasi su i bore se, za mene je to dosta. Idemo na evropsko prvenstvo sa ovakvom borbenoscu, pa sta uradimo uradimo.

Duda poprilicno mesa i videcemo kako stoje stvari tek kada krene sampionat, ono sto sam ja do sada video, jeste da odbrana ide u dobrom pravcu i da iz utakmice u utakmicu napredujemo. Sad dokle mozemo, to cemo videti.

Meni je bre drago da vidim kako klinci ginu za reprezentaciju, dobiju bananu...nema veze idemo dalje, ali sa istim zarom i htenjem...za razliku od nekih koji se kupaju i odmaraju po belosvetskim plazama!!!

Samo nastavite ovako borbeno i bice to dobro! ;)

PS: Svaka cast B92 za link...

GrobaR

pre 14 godina

Ivkovicu odlazi! Samo 8 razlike protiv ovakvih indijanaca...

Ocajan sut, skok, odbrana...ma nista ne valja!!!
(johnny, 25. avgust 2009 20:48)
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Morao sam da te preporucim, ovakve komentare samo treba preporuciti, FENOMENALNO...

Pegone

pre 14 godina

Svaka cast Dudi i momcima,bore se kao lavovi na terenu i sto je naj vaznije igraju kao grupa a ne kao pojedinci pa da se ipucavaju.Nedavno ste objavili vest da je Duda izjavio da formu ekipe tempira za EP,ako ovako igraju pripreme jedva cekam da pocne EP i megdan sa spancima.
Sretno i napred Srbija

Maverick

pre 14 godina

Eto koliko znaci autoritet i znanje trenera. Ekipa je satavljena od odlicnih i disciplinovanih igraca koji nisu sujetni i umisljeni kao neki od predhodnih selekcija. Vreme je da se Litvanija, Italija,Grcka, Nemacka i ostale reprezentacije malo podsete ko je tata u basketu.

coach

pre 14 godina

Nisam gledao tekmu,u svakom slucaju svaka cast!!!Hvala Corto Maltese za link preko kog sam juce gledao utakmicu ,meni je ono izgledalo solidno i moramo imati u vidu da je ovo jos uvek pripremni period gde su greske dozvoljene.Smatram da ovi komentari ne bi trebali da budu dostupni svakome,jer se zgrorozim kad procitam neke komentare!Zivim od kosarke i zivim za kosarku!Samo napred Srbija,samo napred momci,samo napred Dudo na dobrom ste putu!Grcka,Litvanija...malo li je?

Avangarda srpske kosarke

pre 14 godina

Ljudi,vi kao da nikada u zivotu niste slusali Zeljka Obradovica. One godine kada ga je Kicanovic postavio za trenera Partizana, trebalo je da igra za reprezentaciju. I sam kaze da nije bio kvaliteta kao ostali igraci, ali je Ivkovicu bio potreban neko ko ce sprovesti njegove zamisli, stati na loptu... biti njegova produzena ruka na parketu. Meni se cini da je to Bojan Popovic!
Nemojte vise sa tim ko ne ide. Pa, i da su to Macvan i Bjelica... Nista strasno, momci su prakticno tinejdzeri (znam da Bjelica nije).
Puna podrska! Bez euforije, bez pritiska! Trazicemo od njih medalju, onda kad i sami budu sigurni u nju! To vreme polako dolazi.

Filip

pre 14 godina

Gledao sam mec preko interneta (hvala Tijanicu na tome).
Momci su konstantno vodili (samo u jednom trenutku bilo je pola kosa za Litvance) i sto je mnogo vaznije svi su igrali solidno. Videlo se da Ivkovic pravi razlicite kombinacije i da ga nije interesovalo da juri veci rezultat. Popovic je dobio vecu minutazu i pokazao se jako dobro.

milemen

pre 14 godina

Svaka cast momci sada ste stvarno pokazali da ste velika TIMSKA ekipa bez velikih zvezda!Eh kad osvojimo neku medalju(a mislimd a to ova ekipa moze)voleo bih da vidim lica Rakocevicu,Stojakovicu,Radmanovicu i ostalima pa kad onda svi budu hteli da igraju za Srbiju.A ovi momci su pokazali da zele da igraju za Srbiju i kada je najteze,a ne samo kad se osvajaju medalje!Sto se tice utakmice mogu da kazem da me je ovaj mali Popovic najvise iznenadio i sada se pokazao da moze i on da ide u Poljsku.Realno svi ovi momci zasluzuju da idu u Poljsku ali jednostavno neko mora da ostane kuci,ali znam da nece izostati podrska ni od njih!Sve u svemu ovi momci imaju veliki potencijal i mozemo do cetvtrtfinala a tamo nema favorita i svako moze da pobedi.SRBIJA!!!

traktorka

pre 14 godina

Prvo pozdrav ekipi sa neta sto gledamo zajedno tekme. Drugo jako velika pobeda koju rezultat ne oslikava dovoljno jer kad nas igrali svi a litvanci igrali sa 8 igraca samo i kidali ko da je evrpsko prvenstvo a ne prijateljska a mi onako lagano kako to samo mi znamo. e sad ja uporno govorim da ovoj repki popovic netreba e sad dosao je trenutak da se tom coveku javno izvinim i jer danas pogotovo a i juce je dokazao da je najiskusniji i covek koji nam treba ako ne za drugo makar za zadnjih 2-3min ali igrao je dobro zaista obe tekme i prelomio ovu drugu. moje misljenje je jos promenilo i igranje bjelice danas smo definitivno saznali da nije za 3-ku i da realno za njega nema mesta na prvenstvu ma stagod rekao tegi e sad po meni on otpada garant a sa njime macvan ili raduljica mada pre raduljica jel ako bude moralo erceg ce na 5. sve u svemu lepo nam se pise u poljsko j i vidimo se tamo 21-22 septebra na platou ispred skupstine.

mladen

pre 14 godina

Bravo majstori! Prosto pleni sa kolikom ste ozbiljnošću odigrali u važnim momentima. Čini mi se da se u ovom meču iskristalisao potencijalni vođa tima Bojan Popović. Veličković je takođe pružio jako dobru partiju. Ipak ono što bi moglo da se popravi u ovoj fantastičnoj pobedi je skok u odbrani. U par momenata čini se da nimso bili dobro postavljeni kada smo branili skokom koš. Igrači koji bi trebali da daju veći doprinos u napadu i koji su još uvek u ofanzivnim zadacima ishitreni ili pod pritiksom su Tepić i Erceg međutim ne treba zaboraviti njhiv veliki doprinos u odbrani. Sve u svemu ova pobeda trebala bi da ubedi naše košarkaše koliko mogu kada priđu ozbiljno utakmici. By the way naša povoljanokolnost je danas bila i nezamislivo loš šut Litvanaca za tri poena

Wabbit

pre 14 godina

Do malopre mi uopste nije bilo jasno zasto je Popovic na spisku i bio sam 100% siguran da je on jedan od one dvojice koji ce biti precrtani... posle ovog kako je danas odigrao 99% sam siguran da je obezbedio mesto medju 12.

r srpska

pre 14 godina

Svaka cast nasim momcima, odigrali su jako dobro.
Moram i da se osvrnem i na one komentare od juce na racun Krstica i Tripkovica-na osnovu jedne utakmice ne mozete suditi o njihovim kvalitetima, danas su odigrali jako dobro kao i Velickovic dok se Teodosic nije primjetio u igri a juce je bio odlican...tek na kraju kad se sagledaju sve utakmice znace se pravo stanje ekipe!
Srpska je uz Vas.....

pinki

pre 14 godina

Najbolji je bio Novica. Perovic takodje, jako dobar. Mialim da cemo imati problema bez pravog sutera za tri poena, mada vidim, da mnogi nade polazu u Tripkovica. Ok, ali malo je samo on...

Napred Srbija!

Nemanja 91

pre 14 godina

Jer u odnosu na njega
drugi su kao prema slici skica,
svako ga zna-njegovo ime je UBICA!
p.s.Ne znam kako cu podneti prvu utakmicu Partizana bez njega u timu...
Sva sreca Vesely je tu...

Милутин

pre 14 godina

Уредник спортске редакције Шпанске државне телевизије је добио отказ јер је пренос утакмице "црвене фурије" каснио, па се није чуло интонирање државне химне. А код нас "јавни сервис" не да није каснио са преносом, него им то није билои "ни у мислима". СРАМОТА! Еее, због чега нама отимају паре за претплату? Иначе, свака част момцима. Трба их само мало истрпети и биће то ускоро поново "бели тим снова".

zare

pre 14 godina

53.Hvala gospodinu Tijanicu na prenosu. Britanski fudbal i tenis su daleko vazniji od kosarke.
(Marko, 25. avgust 2009 22:26)
zato i ne placam pretplatu.

Stefan

pre 14 godina

Ceo mec smo vodili i to ohrabruje...medjutim imali smo par padova u igri gde su nas Litvanci stizali sa -9 -10 poena razlike...medjutim kad se sve sabere zasluzena pobeda plavih.Sutra ako odigramo dobro sa Rusima mislim da cemo pruziti lepe partije u Poljskoj :D

marko

pre 14 godina

Samo verujmo u ove momke i nista vise.Rekao sam vam jos na pocetku priprema da imaju nesporan kvalitet samo trebaju malo da se uigraju uz pravog trenera.Toliko.

mikilazic

pre 14 godina

Prvo da kazem da sam gledao danasnju utakmicu, citam kako neki, koji predpostavljam nisu ni gledali utakmicu kazu kako je presudio njihov los sut za tri poena, pa ljudi igrali smo takvu odbranu da su svi ti sutevi bili preko ruku, sto znaci da oni nisu promasivali otvorene suteve, pa satro nije ih htelo, momci kidaju u odbrani, jos samo da bolje zatvaraju defanzivni skok. Mislim da ovu ekipu treba da napuste najmladji i najstariji, Stefan Markovic i Dusan Kecman, pozdrav svim pravim ljubiteljima kosarke

JoDa

pre 14 godina

Krstic kapiten mnogo lose igra i u napadu i u odbrani ali mnogo lose ja ne znam ko e losiji od njega u ovom timu a on je ipak mnogo los za jednog NBA igracha... Sa njime u formi bi sve ovo izgledalo mnogo bolje....i da Tripkovic je mnoooogo petljao umesto kao njegovi prethodnici da manje petlja a vise sutira on sve radi obrnuto pa se jedno 4-5 puta upleo izmedju dva igracha ni on sam ne zna kako ni zasto...

nesa

pre 14 godina

Neuporediva bolja igra nasih ,mada opet moram da naglasim da u pojedinim momentima zurimo ali miu se cini da ce to da se koriguje .....Odlican je bio Bojan Popovic i Novica ...Mislim da ce Duda da se zahvali Kecmanu i Bjelici ... jer stvarno ne vidim ko moze da odpadne ...Litvanci ko Litvanci samo sutiraju ...... Dosta su masili za tri poena ....sutra protiv Rusa bice teze POGOROVO AKO IZGUBE OD gRKA VECERAS, poz

vlado

pre 14 godina

Nisam dugo vidio da su se Litvanci ovako ispromašivali za tri poena. Otvorene šuteve nisu pogađali. Zato oprez u pogledu optimizma o igri naših.

Aleksanadar

pre 14 godina

Gledao sam basket,inace sam veliki navijac reprezentacije.Moze dosta bolje,ne umemo da branimo dva na dva,ocajan skok,i dosta losih(solo) akcija u napadu, i to u prvim sekundama.Popovic jedini ima zelju da organizuje napad.Bilo je veoma dobrih resenja mora to da se kaze i lepih ulaza, odbrana na nivou.Sa malo smirenijom igrom mogli smo i vise da ih dobijemo.

Milan

pre 14 godina

Pobedismo, ali nema mesta euforiji, osnovni razlog je katastrofalan šut Litvanije za tri poena. Da su šutirali iole prosečno pobedili bi nas. Dobro je bilo izvođenje slobodnih bacanja i napravili smo mnogo manje nepotrebnih faulova od protivnika. Loše smo skakali i zatvarali ofanzivni skok, popili smo suviše banana. Najprijatnije iznenađenje u našem timu bio je Popović koji donosi mirnoću i igra pametno u odbrani, igrači koji ne igraju napolju ili evroligu su potpuno izgubljeni na terenu. Bjelica je najneprijatnije iznenađenje, potpuno je izgubljen i na žalost sa Kecmanom prvi kandidat za otpadanje.

medalja

pre 14 godina

Litvanci su definitvno su bolji od grka i sutra ce ih dobiti,Ruse sad gledam i smesni su ko crtani film,njih dobijamo lagano 20 razlike a trenutno gube od grka 8 razlike.
Definitivno mozemo da uzmemo medalju,samo da nas posluzi sreca i da na ovakvom nivou odigramo odbranu,u 3-oj cetv. Litvanci nisu mogli da nam daju kos 5 min.

draganche

pre 14 godina

Gledao sam celo mec na netu i mogu reci da smo igrali neverovatnu odbranu (eto zasto Litvanci nisu mogli da pogode trojku - jer su bili primorani da sutiraju iz nemogucih pozicija).
Jos samo da se uigramo u napadu i mozemo da kazemo:
Neka EP konacno pocne.
Srbija !!!

markan

pre 14 godina

Међу коментаторима је бар 50 одсто кошаркашки, а вјероватно и функционално неписмених. Дакле, дуда је рекао да ће састав тима бити 7 спољних и 5 центара. отпадају један бек и један центар. С друге стране, не би нико нормалан звао поповића, да би га елиминисао у последњем кругу припрема, а на ЕП на плеју имао неискусне и младе типове. Исто важи и за Кецмана. Пошто вјерујем да постоји нека веза између селектора и Ерцега, питање је између Мачвана и Радуљице.
Како било, екипа је ок и добро изгледа, може још боља да буде у скоку и шуту, као и смирености у игри.

Filip

pre 14 godina

Svaka cast momci na pobedi,iako je pripremni period,opet pobeda je vazna,samo da ostanu na zemlji.Gledao sam preko neta,na pluvremenu mi je puklo,zato samo taj deo mogu da komentarisem,nije bilo lose,za ostatak,kazite???:)

Novica_Velickovic

pre 14 godina

Lepo sam ja rekao: Kad zaigra moj najveći idol Novica the killer Veličković biće havarija! Svaka čast legendo! Ti si naš ponos!

Nebojsa

pre 14 godina

Nikad necu razumeti ljude koji na osnovu jedne utakmice pljuju igracha- evo poceli Krstica da cimaju, ej bre covek uz Gasola najbolji beli centar... a tek ovaj Trifun sto ispljuva Macvana, a verovatno jadnik prvi put gledao decka, a da je gledao proslo svetsko za juniore video bi da je za 3 konjske (Trifunove) glave ispred svoje generacije...

makelele

pre 14 godina

53.Hvala gospodinu Tijanicu na prenosu. Britanski fudbal i tenis su daleko vazniji od kosarke.
(Marko, 25. avgust 2009 22:26)

nesmetaju meni to sto prenose britanski fudbal i tenis, to i treba da prenose.
meni dodje da povracam, kad vidim da prenose onu propast od zvezde i partizana i to na oba programa a nece ovo(cim su oni zasluzili da se prenose, ispadaju sve od samih zlj ekipa, isramotise nas dibidus).

mi smo ta ekipa

pre 14 godina

na svim pozicijama smo vrlo dobro popunjeni i stvarno je tesko koga precrtati. iskustvo (citaj popovic, kecman) nam je neophodno i docice do izrazaja na kraju sampionata. Kecman u repki ~ nesto slicno kao Pera Bozic u PA (uloga tate). Moguce da ce Raduljica (prespor) i Macvan (prenizak za svoju poziciju) kuci. Kecman moze i na trojku a niska petica i Erceg. Bjelici treba samopouzdanja, moze na svaku poziciju tako da ce biti od koristi u zavisnosti od sastava protivnika.
Svidja mi se sto na svakoj tekmi neko drugi proradi a to je i najbitnije (vec sam reko u nekom od prethodnih komentara. U timu nema zvezda i to je odlicno. Imamo sut, brzinu i kidamo za svaku loptu a to je najvaznije.
i nemamo manekene, individualce, duvatore, i one sa bananom na klupi (citaj Rakocevic, Jaric, Milicic, Radmanovic).

I za kraj da ne budemo mi svi selektori nego da pustimo Dudu, covek zna sta radi!!!
pozdrav svima

manu

pre 14 godina

Све говори да би Србија на ЕШ могла бити озбиљна екипа.А како ће проћи, то зависи од игре У НАПАДУ. Спреман сам на опкладу: у утакмицама у којима обе екипе постигну између 75 и 85 кошева или више, у 90% случајева ће то бити наша победа; у утакмицама из Ивковићевих снова које се завршавају резултатом 66 : 65, то ће у 70% случајева бити наш пораз.
(branko, 25. avgust 2009 20:25)

duda da slusa takve kao tebe nama bi se ponovo desavali nigerija, izrael i ostale tarabe. mi ne mozemo da igramo napadom iz prostog razloga je nemamo igrace za to.
eno, spanci imaju onakve igrace i igraju napadacki i sta imaju od tog, jedno jedino zlato. sta ti mislis da su se ameri pobijedjivali napadom. s njima ako hoces da igras napadacki, gubices svaku sa 30 razlike.
mi ne mozemo nikog dobit ako nam daju 80 poena(ti si mogao vidit i protiv finske), nase je da ih spustimo na 70, to su radili i rusi protiv spanaca, na proslom ep-u. i ne vazi dzabe da iz dobre odbrane, proizilazi i dobar napad.

branko

pre 14 godina

Све говори да би Србија на ЕШ могла бити озбиљна екипа.А како ће проћи, то зависи од игре У НАПАДУ. Спреман сам на опкладу: у утакмицама у којима обе екипе постигну између 75 и 85 кошева или више, у 90% случајева ће то бити наша победа; у утакмицама из Ивковићевих снова које се завршавају резултатом 66 : 65, то ће у 70% случајева бити наш пораз.

mmarko28

pre 14 godina

Vidim da svi mnogo spekulisu oko toga koja dva igraca ce otpasti. Jasno je da ce to biti jedan spoljni i jedan visoki igrac.
Najverovatnije Spoljni (Markovic ili Kecman).
Kecman je iskusan, ali je na svim pripremnim mecevima imao jako slab ucinak.
Sto se tice visokih igraca, tu su glavni kandidati Macvan ili Raduljica. Ipak, po ucinku na pripremama mislim da bi trebao da otpadne Erceg, ali se to nece desiti jer je iskusniji od Macvana i Raduljice.

traktorka

pre 14 godina

(Pini Gershon, 25. avgust 2009 21:36)

inace nevolim likove koji odgovaraju svima i svakome al ovome moram jer se davno neko nije nalupeto ovako. bjelica je bolji igrac od markovica u napadu i tacka ali ti nepricas o napadu nego o odbrani u kojoj su markovic i bjelica dva sveta.markovic je nas najbolji odbrambeni igrac posle tepica i mozda egal sa popovicem a bjeliuca je verovatno uz tea najlosiji stim sto bjelica moze da cuva i dvojke. e sad ako si gledo tekmu danas bjelica je bio rupa jer za "male" litvance je prespor a za kleizu koji nije 4 nego 3 (ti rece da ce on gasola da cuva omg) nema apsolutno nikakve sanse. e sad tepic je inace veoma dobro cuvao kleizu kad je bio u igri i mislim da ce nam to puno znaciti a da i neko rece da se tepic nije video pa to je normalno jer covek cuva kleizu koji je po meni najbolji igrac na prvenstvu. e toliko sorry ako smaram i dalje stoji ide bjelica i macvan/raduljica.

Vujosevic-Holandija

pre 14 godina

Ja sam gledao obe utakmice,i slazem se da se vidi napredak,pogotovo u kolektivnom smislu.Odbrana nam je danas bila najbolji ucinak,prosto smo litvance forsirali na lose napade-i tako su dosli do loseg suta. Napad u momentima ostar(markovic,velickovic,popovic ponekad tripko) ali teo i erceg mnogo mlaki na terenu.Teo nije ni ulazijo u igru zadjnu 4tinu i zasluzeno. Erceg,po meni, ima talenat ali njegov doprinos je pre slab.Ne pokazuje nikakav intenzit ni u napadu a sigurno ne odbrani. Ko kaze da on moze da nam sluzi i na 5u-neka pogleda bolje obe utakmice. Nemoze da probije na 3u a kad igra 4u udaljuje se od obruca(ofanzivni skok nevidjen kod njega!!). Fali i pored toga brzina u odlucnost da zavrsi akcije-par ulaze jedan na jedan prosto upropastuje. I danas se vidjelo da nam bas intenzitet sluzi najbolje u napad(kao i jucer). Igraci koji su to pokazali su:markovic,paunic,velickovic,raduljica,macvan,popovic i manju mjeru tripko. Tepic pod hitno treba da se skine sa krila,decko tumaci prosto izgubljen.Krle treba da nam igra blize do obruca i bice u redu-moze onda na kombinacija sa krilima,ovako visoko stagnira nam napad i ne ume da izadje iz duple odbrane. Perovic stvarno razorcajane-decko nemoze pivot da odigra za zivot.Danas je markovic tri puta pasom probijo litvance a perovic neume da se okrene sa ledja(cak i pao jedan put). Bjelica opet nevidljiv,jes da ima predispozicije da odigra na 4 mjesta ali izgleda da (jos) nije u stanju na ovim nivou-i pored toga ne ume da igra ostru odbranu-cesto kasni i kosta nam faulove. Mislim da ako erceg ne promjeni nacin igranja on zasluzuje da odpadne cist iz razloga da ne ume da probije odbranu(macvan jest da gresi ali ume da vidi igru i koristi finte da bas to ucini- bilo to na asistenciju ili na sut). Znam da mnogi mislu da je erceg sigurni izbor ali on meni sve vise tumaci ka radmanovic kad je on igro za reprezentaciju.Previse ceka na prostor za trojku umjesto da ide na ulaz ili ofanzivni skok( malo isto ko drobber). Ja radije da vodim igrace po ucinak,spremnost i volju nego po mogucem talentu. U tom smislu mislim da i bjelica otpada-da bi barem pokazao spremnost i volju u odbranu sigurno bi ga vodijo ali u ovom trenutko on ne ispunjava te zadatke. Dalje me brine centarska linija,kao recenu kosta je stvarno za plakanje-ali za sad malo prednosti nad ercegom. No sve zavisi od Dudinu viziju- sta ce nam bit velika a sta mala(brza postava)? No vidicemo sutra sa rusima- gdje ja mislim da teo i erceg ili bjelica odmaraju (danas macvan-kecman) i kako ce ostali da odigraju. Mislim da sutra moramu da forsiramo na odigranje brzih napad jel nam odbrana vec stoji. U svakom slucaje sretno momci barem ste pokazali srce.

DOMINIRAJ

pre 14 godina

Puno mi je srce, cim sam dosao na posao i ukljucio kompijuter video sam vest... Stvarno svaka cast. Bravo za sve igrace i Dudu sa strucnim stabom.
P.S. Mogao bi neko da prenosi ove utakmice cisto da ljudi, a posebno oni mladji vide kako se treba odnositi prema timu u kome igras, bilo da je reprezentacija, klub, porodica ili drustvo u kome zivis...

Pini Gershon

pre 14 godina

Ja bih se pre zahvalio Markovicu nego Bjelici. Ako uzmemo u obzir da ce i jedan i drugi imati zanemarljiv ucinak u napadu, onda bih se radije odlucio za Bjelicu. On bar moze da cuva sve igrace od jedinice do cetvorke, a i imacemo jednog igraca vise u rotaciji na Gasolu u odbrani.Drugi igrac bi trebao da bud Kecman, ipak ima poprilicno godina i treba mu vise vremena da udje u formu.

cezar

pre 14 godina

Dobro je pobijediti...no bojim se da su dometi ove nase podmladjene selekcije vrlo mali sto ce se vidjeti na EP.Trener nam je najveca zvezda ali igracki kadar je dosta slabasan,no ako sreca posluzi ko zna???? Žalost je nejedinstvo i drzavni zakon za one koji se ne odazovu nacionalnom timu.Mislim da smo po tom nejedinstvu prvi u Evropi a nama ce ako uzmemo sve igrace u obzir sa nasim pasosem igrati b selekcija sto je sramota.Pozdrav i naprijed orlovi

pera2009

pre 14 godina

Prateci pripremene utakmice u prethodnom periodu i pogotovu posle odgledanih utakmica juce i danas mislim da nam sanse za visoki plasman na predstojecem prvenstvu i nisu tako male kao sto su se na prvi pogled cinile. To kazem iz razloga sto od svega vidjenog u ovim pripremnim utakmicama nijedna ekipa - konkurent nije pokazala nista specijalno. Grcka, Litvanija, Rusija, Nemacka spadaju u krug reprezentacija koje ocekuju najvisi plasman na prvenstvu. Pokazali smo da nismo inferiorni u odnosu ni na jednu od spomenutih stavise mislim da imamo dosta prednosti pogotovu u reketu u odnosu na sve nabrojane reprezentacije. Realnost je takva da je Spanija neprikosnovena i po meni favorit broj 1 bez dileme a ostale selekcije ce se ravnopravno boriti za ostala mesta a medju njima sa punim pravom i mi mozemo da se nadamo dobrom rezultatu. Verujem da cak i Spancima mozemo da pomrsimo racune jer ako dodjemo u fazu da se igra jedna utakmica od koje zavisi da li se ulazi u borbu za medalje ili ne da je tada sve moguce. Pogotovu ako nasi momci budu raspolozeni tog dana, jer mi se cini da upravo od toga zavisi. Gledajuci ove pripremne utakmice, u svakoj neki drugi igrac iskoci u prvi plan sve u zavisnosti ko je u tom momentu motivisaniji i raspolozeniji za igru. E sad ako se potrefi protiv Spanaca da nam je vise igraca "in the zone" sve je moguce. U svakom slucaju zelim im puno srece i imaju moju potpunu podrsku. Srecno!

Bojan

pre 14 godina

http://www.myp2p.eu/competition.php?competitionid=&part=sports&discipline=basketball
evo ti link Branislave, naravno potrebna ti je i pristojna brzina neta ako si iz Srbije.U drugim zemljama je to normalno.......
pa naravno da nemoze Bjelica da cuva Gasola, ali moze da napravi pet penala na njemu i rastereti centre od kojih se ocekuje i ucinak u napadu...

stefan

pre 14 godina

neki ostavljaju komentare u stilu velikih poznavalaca kosarke,a ubedjen sam da nisu odgledali utakmicu reprezentacije od indijanapolisa,tu su samo kad se dobija...evo npr. moj imenjak ostavlja komentare kao da se probudio posle hibernacije koja je trajala 7 godina/pita se gde su stojakovic,gurovic,jaric,radmanovic,milicic...proziva milosa teodosica i ostale momke koji u karijeri vec sada imaju medalja koliko stojakovic i kompanija nece osvojiti za 3 karijere/ da podsetim imaju evropsko i svetsko zlato u svim reprezentativnim kategorijama,a nadam se da ce brzo osvojiti i seniorsko...napred momci,pokazite da imate vece srce od gurovica,stojakovica i ostalih grckih srba!!! DUDO,DONESI NAM JOS JEDNO ZLATO1!!

Cvetko

pre 14 godina

Meni je 4/4 ličila, uglavnom, na rastrzan film! Mnogo jurnjave u napadu! Slabo jedan na jedan! Veličković je lepo popio babanu na kontri 2 na 1! Ipak, pobeda! Idemo dalje! Konture se naziru ali je sve jako taaanko! Nema rutine! Možda ja više ne razumem košarku....Napred Srbija!
Cvetko

vlado s.

pre 14 godina

Teodosic i Perovic su najvece "rupe" u ovoj selekciji. Krstic dobar ali je potreban jos jedan igrac koji bi podelio teret. Uzam se u tepica i Velickovica ali objektivno ovaj sastav u ovom trenutku. Teodosic definitivno nema reprezentativni potencijal. Covek i u Olimpijakosu ne igra vise od 5 minuta.

boki

pre 14 godina

(traktorka, 26. avgust 2009 01:18)

jaoo bjelica da čuva gasola
pa dajte se kontrolisati
pa njega jedva dankan čuva eeeej

s druge strane Zdovc izbacio Vujacica
hoće čovjek 12 spremnih igrača, a ne da ga čeka da se oporavlja na prvenstvu
tako se to radi
a ne kao mi nekada
samo daj nek su imena tu...

boki

pre 14 godina

Lepo zvuci 78-70. Nadam se da ce u buducnosti biti vise ovakvih rezultata.
Generalno ne svidja mi se sto je u Srbiji sve manje BRZIH igraca, kao da treneri od malih nogu gledaju ko bi mogao imati preko 2 metra i forsiraju takve igrace. Ili se malo radi na brzini.
U principu nemamo ekstremno brzih igraca. Ipak verujem u svetlu buducnost jer su tu momci koji imaju smek za kosarku. Teodosic, Tepic, Macvan, Velickovic, Bjelica..Duda je lepo postavio cvrstu odbranu sa kontrolisanim napadom i igru na mali broj poena. SVE U SVEMU VIDI SE TRENERSKO UMECE, jer uspevamo da kontrolisemo igru. Jedino na takav nacin sa ovom mladom reprezentacijom mozemo postici dobar rezultat.
Napred Srbija!

dex

pre 14 godina

Odlicno je da smo dobili ipak protivnika sa renomeom. Medjutim ne treba padati u euforiju, jer smo od poslednje medalje odigrali mnogo dobrih prirpema, sa odlicnim rezultatima, a na takmicenjima smo pucali od koga smo stigli. Ne kazem da ce to biti i ovaj put, ali euforija nije potrebna. Posebno me iznenadjuju komentari, kako smo mi igrali sa pola snage! Litvanci nisu?! Isto koliko mi igramo, toliko igraju svi protivnici u ovom delu priprema, i ne treba naglasavati to ,,sa pola snage''...

Pini Gershon

pre 14 godina

(traktorka, 26. avgust 2009 01:18)
Po meni Bjelicu treba voditi samo zbog te utakmice sa Spancima,gde cemo imati igraca vise, koji ce se menjati na Gasolu.A to ce se videti na utakmici, kad shvatimo da nemamo po konstituciji igraca koji moze da mu parira.Moze donekle Velickovic, a da li je to dovoljno...Seti se samo kako je vozao Drobnjaka i Tomasevica, a tad je bio skoro klinac.Drugo Bjelica je pogodan za igru u odbrani, jer se uklapa u sistem koji je Vujosevic igrao sa Partizanom. Ako si primeto sa Krsticem i Perovicem gotovo da i nemozemo da branimo pick 'n roll i zato mislim da cemo cesto igrati sa dve cetvorke. Posto je vecina iz redova Partizana, to je dakle vec oproban i uvezban sistem koji je funkcionisao. Petorka Tepic, Tripkovic, Bjelica{ili Kecman} Velickovic i Erceg mogu bukvalno da sve brane preuzimanjem, a da ne guimo ni skok ni odbranu na malom igracu spolja. Drugo u napadu Bjelicu uvek mozes da postavis na strani pomoci i da mnogo ne ucesvuje u napadu, ali imati na pleju igraca koji je totalno bezopasan po kos, bez obzira kakav dodavac bio, je mnogo teze za igru cele ekipe u napadu.

steve

pre 14 godina

Ohrabruje igra u odbrani, ali je očit problem napad u kojem ova reprezentacija pati od nedostatka vanserijskih napadača. Za dobar rezultat na EP vjerujem da Srbija može većinu timova u Evropi (osim Španije, Francuske i možda Turske)limitirati na 60 do 70 postignutih poena, ali za pobjede će trebati zabijati preko 70.

kosarkasicaa

pre 14 godina

ljudi svaka vam cast...znaci ja sam kontala da ce te izgubiti ko rusi....al ne vec ste pobjedili(skoro) ko rusi...ja kad sam ovo vidjela nisam bila pri sebi...jos jednom ,,svaka cast!''

panta

pre 14 godina

Na prvoj utakmici su odmarali Novica i Markovic.Na drugoj Macvan i Kecman,pretpostavljam da ce danas odmarati Erceg i mozda Popovic,nije iskljuceno Bjelica,tako da je otprilike to profil igraca koji nece biti na ep.Jedno krilo i jedan plej/bek.Ipak Bjelica nemoze jos uvek da odigra toliko zrelo kako se ocekuje na ep,tako da je on def po meni van ep.A sto se tice drugog igraca vrlo je moguce da ce to biti Markovic.Odlican je igrac ali mislim da je Dudi potrebniji Popovic koji me da stne na loptu.Raduljica i Macvan moraju da idu jer Macvan moze da odigra na momente i tu problematicnu trojku koje nemamo ni za leba.Nemogu da verujem i dalje da na pripreme nije pozvan Micov koji je izvanredan igrac i koji je imao veoma dobru sezonu iza sebe.Jedva cekam konacan spisak,iam neki oseaj da ce nas Duda sve iznenaditi.

djole

pre 14 godina

Da, ni meni malo nije jasno izostavljanje Micova. Možda nije morao da bude na prvom spisku A reprezentacije, ali je bar trebao da igra na Univerzijadi, a tamo bi bio jedan od najboljih igrača. Savršeno bi se uklopio u ovu ekipu, igra izuzetno agresivno. Verovatno su to neki dilovi sa menadžerima.

Trifun

pre 14 godina

Ovo mirise na dobru stvar,gledo sam oba meca i juce i danas vec se vidi napredak od jucasnje utakmice sa Grcima,dobro je da Duda nije danas ubacivao onog amatera Macvana,a takodje i Raduljicu za koga ima vremena,juce Macvan sa prikazanom igrom zasluzije espresni povratak kuci,po mojoj proceni bicemo medju 4 ekipe u Poljskoj,napred Srbija.

nikola

pre 14 godina

Ljudi , otpasce jedan koji igra 4 ili 5 ,i jedan koji igra 1,2 ili 3. Tako je Duda rekao. Rekao je da vodi 5 igraca na pozicijama 4 i 5 i 7 igraca na pozicijama 1,2 i 3. Tako da tesko mogu da otpadnu i Bjelica i Kecman,jedino ako se Bjelica racuna da igra 4 ili 5 ,a to je tesko. Mozda njih dvojica i jesu najmanje pokazala,ali ipak ce jedan od njih ostati, a otpasce jedan sa 4 ili 5. Verovatno Raduljica,ali je i on solidno odigrao protiv Grka,ali ipak ralno je da ode jedan centar jer imamo Ercega koji takodje moze da igra i centra po potrebi,tako da bi prakticno imali i 3 centra i tri cetvorke ako dodje problim sa licnim greskama.
Mada kad pogledam da mi osi Kecmana i mozda Bjelica nemamo klasicnu trojku, ko zna mozda ostanu obojica mada bi opet glupo bilo da se izbacuju neki koji su dobro igrali,a da ostaju ovi sto nista nisu odigrali. Ali tu je Duda da odluci...

Nikola Vucinic

pre 14 godina

Tripkovic je poceo da trpa kos protivnika,,opet odbrana funkcionise vrlo dobro,a narocito spoljna linija Markovic-Tepic-Popovic+najprijatnije iznenadjenje Paunic,Velickovic ulazi u svoj prepoznatljivi ritam,centri solidni,pobedili smo.Jos da se Bjelica aktivira i sve ce biti savrseno,ipak je tip igraca koji pravi razliku ali izgleda samo kad igra na pleju u napadu.Izmedju Kecmana,Raduljice,Macvana i mozda Bjelice treba traziti dvojicu koji nece putovati na EP a pri tome je kombinacija Kecman-Bjelica nemoguca da nece putovati.Najverovatnije Kecman-Raduljica odpadaju,jer Macvan je ipak igrac koji moze igrati obe centarske pozicije a Kecman opet prosle godine skoro da nije ni igrao a evo i na pripremnim utakmicama.

stefan

pre 14 godina

nasa reprezentacija je katastrofa,gde su te nba zvezde:stojakovic,radmanovic,jaric,milicic,ne mozemo ovako na evrobasket.Nssu selekciju predvodi jedan igrac koji nemoze da se izbori ni za minutazu u olimpijakosu,a kamoli da predvodi srbiju u poljskoj,mislim sta vise reci

Zoran

pre 14 godina

Pitanje za ljude koji su gledali utakmicu:

Da li su Raduljica i Bjelica ulazili u igru?

Voleo bih da vidim punu statistiku negde...

stevan

pre 14 godina

hoce li biti tekma danas preko TV-a ,sad gledam na onom sajtu nema nista,ni mi protiv Rusa ni Grci protiv Litvanaca...aj ako neko ima drugi link nek posalje. hvala unapred

Duak

pre 14 godina

Voleo bih da vidim punu statistiku negde...
(Zoran, 26. avgust 2009 02:05)
http://www.galanissportsdata.com/basketball/online/popupAcro.asp?game=3

uros

pre 14 godina

E ovako,reprezentaciju predvodi trener kakvog dosad nismo imali,uskladio je igracki kadar i nije ubacio u ekipu "nba zvezde" sto mu je veliki plus,ekipa se polako uigrava i mislim da necemo morati da cekamo OI 2012.Mislim da mozemo i u poljskoj da osvojimo ako ne zlato onda bar bronzu,samo napred bodri vas cela nacija!!!

branko

pre 14 godina

Све говори да би Србија на ЕШ могла бити озбиљна екипа.А како ће проћи, то зависи од игре У НАПАДУ. Спреман сам на опкладу: у утакмицама у којима обе екипе постигну између 75 и 85 кошева или више, у 90% случајева ће то бити наша победа; у утакмицама из Ивковићевих снова које се завршавају резултатом 66 : 65, то ће у 70% случајева бити наш пораз.

Pini Gershon

pre 14 godina

Ja bih se pre zahvalio Markovicu nego Bjelici. Ako uzmemo u obzir da ce i jedan i drugi imati zanemarljiv ucinak u napadu, onda bih se radije odlucio za Bjelicu. On bar moze da cuva sve igrace od jedinice do cetvorke, a i imacemo jednog igraca vise u rotaciji na Gasolu u odbrani.Drugi igrac bi trebao da bud Kecman, ipak ima poprilicno godina i treba mu vise vremena da udje u formu.

Milan

pre 14 godina

Pobedismo, ali nema mesta euforiji, osnovni razlog je katastrofalan šut Litvanije za tri poena. Da su šutirali iole prosečno pobedili bi nas. Dobro je bilo izvođenje slobodnih bacanja i napravili smo mnogo manje nepotrebnih faulova od protivnika. Loše smo skakali i zatvarali ofanzivni skok, popili smo suviše banana. Najprijatnije iznenađenje u našem timu bio je Popović koji donosi mirnoću i igra pametno u odbrani, igrači koji ne igraju napolju ili evroligu su potpuno izgubljeni na terenu. Bjelica je najneprijatnije iznenađenje, potpuno je izgubljen i na žalost sa Kecmanom prvi kandidat za otpadanje.

JoDa

pre 14 godina

Krstic kapiten mnogo lose igra i u napadu i u odbrani ali mnogo lose ja ne znam ko e losiji od njega u ovom timu a on je ipak mnogo los za jednog NBA igracha... Sa njime u formi bi sve ovo izgledalo mnogo bolje....i da Tripkovic je mnoooogo petljao umesto kao njegovi prethodnici da manje petlja a vise sutira on sve radi obrnuto pa se jedno 4-5 puta upleo izmedju dva igracha ni on sam ne zna kako ni zasto...

vlado s.

pre 14 godina

Teodosic i Perovic su najvece "rupe" u ovoj selekciji. Krstic dobar ali je potreban jos jedan igrac koji bi podelio teret. Uzam se u tepica i Velickovica ali objektivno ovaj sastav u ovom trenutku. Teodosic definitivno nema reprezentativni potencijal. Covek i u Olimpijakosu ne igra vise od 5 minuta.

cezar

pre 14 godina

Dobro je pobijediti...no bojim se da su dometi ove nase podmladjene selekcije vrlo mali sto ce se vidjeti na EP.Trener nam je najveca zvezda ali igracki kadar je dosta slabasan,no ako sreca posluzi ko zna???? Žalost je nejedinstvo i drzavni zakon za one koji se ne odazovu nacionalnom timu.Mislim da smo po tom nejedinstvu prvi u Evropi a nama ce ako uzmemo sve igrace u obzir sa nasim pasosem igrati b selekcija sto je sramota.Pozdrav i naprijed orlovi

stefan

pre 14 godina

nasa reprezentacija je katastrofa,gde su te nba zvezde:stojakovic,radmanovic,jaric,milicic,ne mozemo ovako na evrobasket.Nssu selekciju predvodi jedan igrac koji nemoze da se izbori ni za minutazu u olimpijakosu,a kamoli da predvodi srbiju u poljskoj,mislim sta vise reci

Trifun

pre 14 godina

Ovo mirise na dobru stvar,gledo sam oba meca i juce i danas vec se vidi napredak od jucasnje utakmice sa Grcima,dobro je da Duda nije danas ubacivao onog amatera Macvana,a takodje i Raduljicu za koga ima vremena,juce Macvan sa prikazanom igrom zasluzije espresni povratak kuci,po mojoj proceni bicemo medju 4 ekipe u Poljskoj,napred Srbija.

mladen

pre 14 godina

Bravo majstori! Prosto pleni sa kolikom ste ozbiljnošću odigrali u važnim momentima. Čini mi se da se u ovom meču iskristalisao potencijalni vođa tima Bojan Popović. Veličković je takođe pružio jako dobru partiju. Ipak ono što bi moglo da se popravi u ovoj fantastičnoj pobedi je skok u odbrani. U par momenata čini se da nimso bili dobro postavljeni kada smo branili skokom koš. Igrači koji bi trebali da daju veći doprinos u napadu i koji su još uvek u ofanzivnim zadacima ishitreni ili pod pritiksom su Tepić i Erceg međutim ne treba zaboraviti njhiv veliki doprinos u odbrani. Sve u svemu ova pobeda trebala bi da ubedi naše košarkaše koliko mogu kada priđu ozbiljno utakmici. By the way naša povoljanokolnost je danas bila i nezamislivo loš šut Litvanaca za tri poena

pinki

pre 14 godina

Najbolji je bio Novica. Perovic takodje, jako dobar. Mialim da cemo imati problema bez pravog sutera za tri poena, mada vidim, da mnogi nade polazu u Tripkovica. Ok, ali malo je samo on...

Napred Srbija!

Aleksanadar

pre 14 godina

Gledao sam basket,inace sam veliki navijac reprezentacije.Moze dosta bolje,ne umemo da branimo dva na dva,ocajan skok,i dosta losih(solo) akcija u napadu, i to u prvim sekundama.Popovic jedini ima zelju da organizuje napad.Bilo je veoma dobrih resenja mora to da se kaze i lepih ulaza, odbrana na nivou.Sa malo smirenijom igrom mogli smo i vise da ih dobijemo.

vlado

pre 14 godina

Nisam dugo vidio da su se Litvanci ovako ispromašivali za tri poena. Otvorene šuteve nisu pogađali. Zato oprez u pogledu optimizma o igri naših.

Pini Gershon

pre 14 godina

(traktorka, 26. avgust 2009 01:18)
Po meni Bjelicu treba voditi samo zbog te utakmice sa Spancima,gde cemo imati igraca vise, koji ce se menjati na Gasolu.A to ce se videti na utakmici, kad shvatimo da nemamo po konstituciji igraca koji moze da mu parira.Moze donekle Velickovic, a da li je to dovoljno...Seti se samo kako je vozao Drobnjaka i Tomasevica, a tad je bio skoro klinac.Drugo Bjelica je pogodan za igru u odbrani, jer se uklapa u sistem koji je Vujosevic igrao sa Partizanom. Ako si primeto sa Krsticem i Perovicem gotovo da i nemozemo da branimo pick 'n roll i zato mislim da cemo cesto igrati sa dve cetvorke. Posto je vecina iz redova Partizana, to je dakle vec oproban i uvezban sistem koji je funkcionisao. Petorka Tepic, Tripkovic, Bjelica{ili Kecman} Velickovic i Erceg mogu bukvalno da sve brane preuzimanjem, a da ne guimo ni skok ni odbranu na malom igracu spolja. Drugo u napadu Bjelicu uvek mozes da postavis na strani pomoci i da mnogo ne ucesvuje u napadu, ali imati na pleju igraca koji je totalno bezopasan po kos, bez obzira kakav dodavac bio, je mnogo teze za igru cele ekipe u napadu.

Srale

pre 14 godina

Bravo!!!! Tako se igra sa protivnicima. Grčka favorit? Malo sutra. Srbija sve više postaje favorit. Jedino Španjolci za sada imaju status nedodirljivih ali kad im na megdan izađu srpski junaci, leteće vazduhom i šajkače i opanci.
Živela Srbija!!!!

Nemanja 91

pre 14 godina

Jer u odnosu na njega
drugi su kao prema slici skica,
svako ga zna-njegovo ime je UBICA!
p.s.Ne znam kako cu podneti prvu utakmicu Partizana bez njega u timu...
Sva sreca Vesely je tu...

mikilazic

pre 14 godina

Prvo da kazem da sam gledao danasnju utakmicu, citam kako neki, koji predpostavljam nisu ni gledali utakmicu kazu kako je presudio njihov los sut za tri poena, pa ljudi igrali smo takvu odbranu da su svi ti sutevi bili preko ruku, sto znaci da oni nisu promasivali otvorene suteve, pa satro nije ih htelo, momci kidaju u odbrani, jos samo da bolje zatvaraju defanzivni skok. Mislim da ovu ekipu treba da napuste najmladji i najstariji, Stefan Markovic i Dusan Kecman, pozdrav svim pravim ljubiteljima kosarke

traktorka

pre 14 godina

Prvo pozdrav ekipi sa neta sto gledamo zajedno tekme. Drugo jako velika pobeda koju rezultat ne oslikava dovoljno jer kad nas igrali svi a litvanci igrali sa 8 igraca samo i kidali ko da je evrpsko prvenstvo a ne prijateljska a mi onako lagano kako to samo mi znamo. e sad ja uporno govorim da ovoj repki popovic netreba e sad dosao je trenutak da se tom coveku javno izvinim i jer danas pogotovo a i juce je dokazao da je najiskusniji i covek koji nam treba ako ne za drugo makar za zadnjih 2-3min ali igrao je dobro zaista obe tekme i prelomio ovu drugu. moje misljenje je jos promenilo i igranje bjelice danas smo definitivno saznali da nije za 3-ku i da realno za njega nema mesta na prvenstvu ma stagod rekao tegi e sad po meni on otpada garant a sa njime macvan ili raduljica mada pre raduljica jel ako bude moralo erceg ce na 5. sve u svemu lepo nam se pise u poljsko j i vidimo se tamo 21-22 septebra na platou ispred skupstine.

medalja

pre 14 godina

Litvanci su definitvno su bolji od grka i sutra ce ih dobiti,Ruse sad gledam i smesni su ko crtani film,njih dobijamo lagano 20 razlike a trenutno gube od grka 8 razlike.
Definitivno mozemo da uzmemo medalju,samo da nas posluzi sreca i da na ovakvom nivou odigramo odbranu,u 3-oj cetv. Litvanci nisu mogli da nam daju kos 5 min.

milemen

pre 14 godina

Svaka cast momci sada ste stvarno pokazali da ste velika TIMSKA ekipa bez velikih zvezda!Eh kad osvojimo neku medalju(a mislimd a to ova ekipa moze)voleo bih da vidim lica Rakocevicu,Stojakovicu,Radmanovicu i ostalima pa kad onda svi budu hteli da igraju za Srbiju.A ovi momci su pokazali da zele da igraju za Srbiju i kada je najteze,a ne samo kad se osvajaju medalje!Sto se tice utakmice mogu da kazem da me je ovaj mali Popovic najvise iznenadio i sada se pokazao da moze i on da ide u Poljsku.Realno svi ovi momci zasluzuju da idu u Poljsku ali jednostavno neko mora da ostane kuci,ali znam da nece izostati podrska ni od njih!Sve u svemu ovi momci imaju veliki potencijal i mozemo do cetvtrtfinala a tamo nema favorita i svako moze da pobedi.SRBIJA!!!

Avangarda srpske kosarke

pre 14 godina

Ljudi,vi kao da nikada u zivotu niste slusali Zeljka Obradovica. One godine kada ga je Kicanovic postavio za trenera Partizana, trebalo je da igra za reprezentaciju. I sam kaze da nije bio kvaliteta kao ostali igraci, ali je Ivkovicu bio potreban neko ko ce sprovesti njegove zamisli, stati na loptu... biti njegova produzena ruka na parketu. Meni se cini da je to Bojan Popovic!
Nemojte vise sa tim ko ne ide. Pa, i da su to Macvan i Bjelica... Nista strasno, momci su prakticno tinejdzeri (znam da Bjelica nije).
Puna podrska! Bez euforije, bez pritiska! Trazicemo od njih medalju, onda kad i sami budu sigurni u nju! To vreme polako dolazi.

mi smo ta ekipa

pre 14 godina

na svim pozicijama smo vrlo dobro popunjeni i stvarno je tesko koga precrtati. iskustvo (citaj popovic, kecman) nam je neophodno i docice do izrazaja na kraju sampionata. Kecman u repki ~ nesto slicno kao Pera Bozic u PA (uloga tate). Moguce da ce Raduljica (prespor) i Macvan (prenizak za svoju poziciju) kuci. Kecman moze i na trojku a niska petica i Erceg. Bjelici treba samopouzdanja, moze na svaku poziciju tako da ce biti od koristi u zavisnosti od sastava protivnika.
Svidja mi se sto na svakoj tekmi neko drugi proradi a to je i najbitnije (vec sam reko u nekom od prethodnih komentara. U timu nema zvezda i to je odlicno. Imamo sut, brzinu i kidamo za svaku loptu a to je najvaznije.
i nemamo manekene, individualce, duvatore, i one sa bananom na klupi (citaj Rakocevic, Jaric, Milicic, Radmanovic).

I za kraj da ne budemo mi svi selektori nego da pustimo Dudu, covek zna sta radi!!!
pozdrav svima

Matija

pre 14 godina

Gledao sam tekmu i mogu reci da sam zadovoljan...

Ima jos mnogo mesta za napredak u igri, ali i s ovakvom pitanje pobednika nije dolazilo u pitanje, bez obira na kretanje rezultata...

Vidi se da ovaj tim ima jos dosta rezerve koju ce nadam se izbaciti kad krene EP !

Zna Duda sta radi...a nase je da im damo 300% podrske !

Cvetko

pre 14 godina

Meni je 4/4 ličila, uglavnom, na rastrzan film! Mnogo jurnjave u napadu! Slabo jedan na jedan! Veličković je lepo popio babanu na kontri 2 na 1! Ipak, pobeda! Idemo dalje! Konture se naziru ali je sve jako taaanko! Nema rutine! Možda ja više ne razumem košarku....Napred Srbija!
Cvetko

markan

pre 14 godina

Међу коментаторима је бар 50 одсто кошаркашки, а вјероватно и функционално неписмених. Дакле, дуда је рекао да ће састав тима бити 7 спољних и 5 центара. отпадају један бек и један центар. С друге стране, не би нико нормалан звао поповића, да би га елиминисао у последњем кругу припрема, а на ЕП на плеју имао неискусне и младе типове. Исто важи и за Кецмана. Пошто вјерујем да постоји нека веза између селектора и Ерцега, питање је између Мачвана и Радуљице.
Како било, екипа је ок и добро изгледа, може још боља да буде у скоку и шуту, као и смирености у игри.

Milan

pre 14 godina

Gledao sam na netu i generalno sam zadovoljan. Samo da Duda kaze ovom Ercegu da mora da igra i u odbrani. Cim ga zameni Novica ne mogu Lavrinovici da pisnu. Tepic nikako na krilu, nije se video tamo, Stefanu fali malo vise odlucnosti, Tripko odigrao vrhunski. Ima jos da se radi ali sam zadovoljan. Svaki nas igrac moze da da kos, a to je mnogo bitno. Ima vremena za popravke. Napred Srbija

nesa

pre 14 godina

Neuporediva bolja igra nasih ,mada opet moram da naglasim da u pojedinim momentima zurimo ali miu se cini da ce to da se koriguje .....Odlican je bio Bojan Popovic i Novica ...Mislim da ce Duda da se zahvali Kecmanu i Bjelici ... jer stvarno ne vidim ko moze da odpadne ...Litvanci ko Litvanci samo sutiraju ...... Dosta su masili za tri poena ....sutra protiv Rusa bice teze POGOROVO AKO IZGUBE OD gRKA VECERAS, poz

mmarko28

pre 14 godina

Vidim da svi mnogo spekulisu oko toga koja dva igraca ce otpasti. Jasno je da ce to biti jedan spoljni i jedan visoki igrac.
Najverovatnije Spoljni (Markovic ili Kecman).
Kecman je iskusan, ali je na svim pripremnim mecevima imao jako slab ucinak.
Sto se tice visokih igraca, tu su glavni kandidati Macvan ili Raduljica. Ipak, po ucinku na pripremama mislim da bi trebao da otpadne Erceg, ali se to nece desiti jer je iskusniji od Macvana i Raduljice.

Vujosevic-Holandija

pre 14 godina

Ja sam gledao obe utakmice,i slazem se da se vidi napredak,pogotovo u kolektivnom smislu.Odbrana nam je danas bila najbolji ucinak,prosto smo litvance forsirali na lose napade-i tako su dosli do loseg suta. Napad u momentima ostar(markovic,velickovic,popovic ponekad tripko) ali teo i erceg mnogo mlaki na terenu.Teo nije ni ulazijo u igru zadjnu 4tinu i zasluzeno. Erceg,po meni, ima talenat ali njegov doprinos je pre slab.Ne pokazuje nikakav intenzit ni u napadu a sigurno ne odbrani. Ko kaze da on moze da nam sluzi i na 5u-neka pogleda bolje obe utakmice. Nemoze da probije na 3u a kad igra 4u udaljuje se od obruca(ofanzivni skok nevidjen kod njega!!). Fali i pored toga brzina u odlucnost da zavrsi akcije-par ulaze jedan na jedan prosto upropastuje. I danas se vidjelo da nam bas intenzitet sluzi najbolje u napad(kao i jucer). Igraci koji su to pokazali su:markovic,paunic,velickovic,raduljica,macvan,popovic i manju mjeru tripko. Tepic pod hitno treba da se skine sa krila,decko tumaci prosto izgubljen.Krle treba da nam igra blize do obruca i bice u redu-moze onda na kombinacija sa krilima,ovako visoko stagnira nam napad i ne ume da izadje iz duple odbrane. Perovic stvarno razorcajane-decko nemoze pivot da odigra za zivot.Danas je markovic tri puta pasom probijo litvance a perovic neume da se okrene sa ledja(cak i pao jedan put). Bjelica opet nevidljiv,jes da ima predispozicije da odigra na 4 mjesta ali izgleda da (jos) nije u stanju na ovim nivou-i pored toga ne ume da igra ostru odbranu-cesto kasni i kosta nam faulove. Mislim da ako erceg ne promjeni nacin igranja on zasluzuje da odpadne cist iz razloga da ne ume da probije odbranu(macvan jest da gresi ali ume da vidi igru i koristi finte da bas to ucini- bilo to na asistenciju ili na sut). Znam da mnogi mislu da je erceg sigurni izbor ali on meni sve vise tumaci ka radmanovic kad je on igro za reprezentaciju.Previse ceka na prostor za trojku umjesto da ide na ulaz ili ofanzivni skok( malo isto ko drobber). Ja radije da vodim igrace po ucinak,spremnost i volju nego po mogucem talentu. U tom smislu mislim da i bjelica otpada-da bi barem pokazao spremnost i volju u odbranu sigurno bi ga vodijo ali u ovom trenutko on ne ispunjava te zadatke. Dalje me brine centarska linija,kao recenu kosta je stvarno za plakanje-ali za sad malo prednosti nad ercegom. No sve zavisi od Dudinu viziju- sta ce nam bit velika a sta mala(brza postava)? No vidicemo sutra sa rusima- gdje ja mislim da teo i erceg ili bjelica odmaraju (danas macvan-kecman) i kako ce ostali da odigraju. Mislim da sutra moramu da forsiramo na odigranje brzih napad jel nam odbrana vec stoji. U svakom slucaje sretno momci barem ste pokazali srce.

Zoran

pre 14 godina

Pitanje za ljude koji su gledali utakmicu:

Da li su Raduljica i Bjelica ulazili u igru?

Voleo bih da vidim punu statistiku negde...

djole

pre 14 godina

Da, ni meni malo nije jasno izostavljanje Micova. Možda nije morao da bude na prvom spisku A reprezentacije, ali je bar trebao da igra na Univerzijadi, a tamo bi bio jedan od najboljih igrača. Savršeno bi se uklopio u ovu ekipu, igra izuzetno agresivno. Verovatno su to neki dilovi sa menadžerima.

heuwogfbouewr

pre 14 godina

ja sam gledao utakmicu na nekoj litvanskoj televiziji i mogu da kažem da je litvanski mnogo lud jezik :P:P:P a da:čestitke našim momcima i svim srcem uz njih!!!

Pera

pre 14 godina

Svaka cast momcima na borbenosti!!

Kakvog god da su kvaliteta, al vala nasi su i bore se, za mene je to dosta. Idemo na evropsko prvenstvo sa ovakvom borbenoscu, pa sta uradimo uradimo.

Duda poprilicno mesa i videcemo kako stoje stvari tek kada krene sampionat, ono sto sam ja do sada video, jeste da odbrana ide u dobrom pravcu i da iz utakmice u utakmicu napredujemo. Sad dokle mozemo, to cemo videti.

Meni je bre drago da vidim kako klinci ginu za reprezentaciju, dobiju bananu...nema veze idemo dalje, ali sa istim zarom i htenjem...za razliku od nekih koji se kupaju i odmaraju po belosvetskim plazama!!!

Samo nastavite ovako borbeno i bice to dobro! ;)

PS: Svaka cast B92 za link...

coach

pre 14 godina

Nisam gledao tekmu,u svakom slucaju svaka cast!!!Hvala Corto Maltese za link preko kog sam juce gledao utakmicu ,meni je ono izgledalo solidno i moramo imati u vidu da je ovo jos uvek pripremni period gde su greske dozvoljene.Smatram da ovi komentari ne bi trebali da budu dostupni svakome,jer se zgrorozim kad procitam neke komentare!Zivim od kosarke i zivim za kosarku!Samo napred Srbija,samo napred momci,samo napred Dudo na dobrom ste putu!Grcka,Litvanija...malo li je?

kosarkasicaa

pre 14 godina

ljudi svaka vam cast...znaci ja sam kontala da ce te izgubiti ko rusi....al ne vec ste pobjedili(skoro) ko rusi...ja kad sam ovo vidjela nisam bila pri sebi...jos jednom ,,svaka cast!''

pajke1977

pre 14 godina

mislim sta reci ovo je bilo sa pola snage a ipak sa osam razlike.... Bice dobro bice dobro... Ko je zainteresovan ima isecke iz utakmice pod sledecim linkom http://www.youtube.com/user/pajke1977
Upravo upload-ujem zadnju cetvrtinu, druga i treca su vec postavljene.

Filip

pre 14 godina

Gledao sam mec preko interneta (hvala Tijanicu na tome).
Momci su konstantno vodili (samo u jednom trenutku bilo je pola kosa za Litvance) i sto je mnogo vaznije svi su igrali solidno. Videlo se da Ivkovic pravi razlicite kombinacije i da ga nije interesovalo da juri veci rezultat. Popovic je dobio vecu minutazu i pokazao se jako dobro.

Maverick

pre 14 godina

Eto koliko znaci autoritet i znanje trenera. Ekipa je satavljena od odlicnih i disciplinovanih igraca koji nisu sujetni i umisljeni kao neki od predhodnih selekcija. Vreme je da se Litvanija, Italija,Grcka, Nemacka i ostale reprezentacije malo podsete ko je tata u basketu.

r srpska

pre 14 godina

Svaka cast nasim momcima, odigrali su jako dobro.
Moram i da se osvrnem i na one komentare od juce na racun Krstica i Tripkovica-na osnovu jedne utakmice ne mozete suditi o njihovim kvalitetima, danas su odigrali jako dobro kao i Velickovic dok se Teodosic nije primjetio u igri a juce je bio odlican...tek na kraju kad se sagledaju sve utakmice znace se pravo stanje ekipe!
Srpska je uz Vas.....

nikola

pre 14 godina

Ljudi , otpasce jedan koji igra 4 ili 5 ,i jedan koji igra 1,2 ili 3. Tako je Duda rekao. Rekao je da vodi 5 igraca na pozicijama 4 i 5 i 7 igraca na pozicijama 1,2 i 3. Tako da tesko mogu da otpadnu i Bjelica i Kecman,jedino ako se Bjelica racuna da igra 4 ili 5 ,a to je tesko. Mozda njih dvojica i jesu najmanje pokazala,ali ipak ce jedan od njih ostati, a otpasce jedan sa 4 ili 5. Verovatno Raduljica,ali je i on solidno odigrao protiv Grka,ali ipak ralno je da ode jedan centar jer imamo Ercega koji takodje moze da igra i centra po potrebi,tako da bi prakticno imali i 3 centra i tri cetvorke ako dodje problim sa licnim greskama.
Mada kad pogledam da mi osi Kecmana i mozda Bjelica nemamo klasicnu trojku, ko zna mozda ostanu obojica mada bi opet glupo bilo da se izbacuju neki koji su dobro igrali,a da ostaju ovi sto nista nisu odigrali. Ali tu je Duda da odluci...

Novica_Velickovic

pre 14 godina

Lepo sam ja rekao: Kad zaigra moj najveći idol Novica the killer Veličković biće havarija! Svaka čast legendo! Ti si naš ponos!

panta

pre 14 godina

Na prvoj utakmici su odmarali Novica i Markovic.Na drugoj Macvan i Kecman,pretpostavljam da ce danas odmarati Erceg i mozda Popovic,nije iskljuceno Bjelica,tako da je otprilike to profil igraca koji nece biti na ep.Jedno krilo i jedan plej/bek.Ipak Bjelica nemoze jos uvek da odigra toliko zrelo kako se ocekuje na ep,tako da je on def po meni van ep.A sto se tice drugog igraca vrlo je moguce da ce to biti Markovic.Odlican je igrac ali mislim da je Dudi potrebniji Popovic koji me da stne na loptu.Raduljica i Macvan moraju da idu jer Macvan moze da odigra na momente i tu problematicnu trojku koje nemamo ni za leba.Nemogu da verujem i dalje da na pripreme nije pozvan Micov koji je izvanredan igrac i koji je imao veoma dobru sezonu iza sebe.Jedva cekam konacan spisak,iam neki oseaj da ce nas Duda sve iznenaditi.

stefan

pre 14 godina

neki ostavljaju komentare u stilu velikih poznavalaca kosarke,a ubedjen sam da nisu odgledali utakmicu reprezentacije od indijanapolisa,tu su samo kad se dobija...evo npr. moj imenjak ostavlja komentare kao da se probudio posle hibernacije koja je trajala 7 godina/pita se gde su stojakovic,gurovic,jaric,radmanovic,milicic...proziva milosa teodosica i ostale momke koji u karijeri vec sada imaju medalja koliko stojakovic i kompanija nece osvojiti za 3 karijere/ da podsetim imaju evropsko i svetsko zlato u svim reprezentativnim kategorijama,a nadam se da ce brzo osvojiti i seniorsko...napred momci,pokazite da imate vece srce od gurovica,stojakovica i ostalih grckih srba!!! DUDO,DONESI NAM JOS JEDNO ZLATO1!!

Duak

pre 14 godina

Voleo bih da vidim punu statistiku negde...
(Zoran, 26. avgust 2009 02:05)
http://www.galanissportsdata.com/basketball/online/popupAcro.asp?game=3

Pegone

pre 14 godina

Svaka cast Dudi i momcima,bore se kao lavovi na terenu i sto je naj vaznije igraju kao grupa a ne kao pojedinci pa da se ipucavaju.Nedavno ste objavili vest da je Duda izjavio da formu ekipe tempira za EP,ako ovako igraju pripreme jedva cekam da pocne EP i megdan sa spancima.
Sretno i napred Srbija

Stefan

pre 14 godina

Ceo mec smo vodili i to ohrabruje...medjutim imali smo par padova u igri gde su nas Litvanci stizali sa -9 -10 poena razlike...medjutim kad se sve sabere zasluzena pobeda plavih.Sutra ako odigramo dobro sa Rusima mislim da cemo pruziti lepe partije u Poljskoj :D

Filip

pre 14 godina

Svaka cast momci na pobedi,iako je pripremni period,opet pobeda je vazna,samo da ostanu na zemlji.Gledao sam preko neta,na pluvremenu mi je puklo,zato samo taj deo mogu da komentarisem,nije bilo lose,za ostatak,kazite???:)

marko

pre 14 godina

Samo verujmo u ove momke i nista vise.Rekao sam vam jos na pocetku priprema da imaju nesporan kvalitet samo trebaju malo da se uigraju uz pravog trenera.Toliko.

Wabbit

pre 14 godina

Do malopre mi uopste nije bilo jasno zasto je Popovic na spisku i bio sam 100% siguran da je on jedan od one dvojice koji ce biti precrtani... posle ovog kako je danas odigrao 99% sam siguran da je obezbedio mesto medju 12.

traktorka

pre 14 godina

(Pini Gershon, 25. avgust 2009 21:36)

inace nevolim likove koji odgovaraju svima i svakome al ovome moram jer se davno neko nije nalupeto ovako. bjelica je bolji igrac od markovica u napadu i tacka ali ti nepricas o napadu nego o odbrani u kojoj su markovic i bjelica dva sveta.markovic je nas najbolji odbrambeni igrac posle tepica i mozda egal sa popovicem a bjeliuca je verovatno uz tea najlosiji stim sto bjelica moze da cuva i dvojke. e sad ako si gledo tekmu danas bjelica je bio rupa jer za "male" litvance je prespor a za kleizu koji nije 4 nego 3 (ti rece da ce on gasola da cuva omg) nema apsolutno nikakve sanse. e sad tepic je inace veoma dobro cuvao kleizu kad je bio u igri i mislim da ce nam to puno znaciti a da i neko rece da se tepic nije video pa to je normalno jer covek cuva kleizu koji je po meni najbolji igrac na prvenstvu. e toliko sorry ako smaram i dalje stoji ide bjelica i macvan/raduljica.

zare

pre 14 godina

53.Hvala gospodinu Tijanicu na prenosu. Britanski fudbal i tenis su daleko vazniji od kosarke.
(Marko, 25. avgust 2009 22:26)
zato i ne placam pretplatu.

boki

pre 14 godina

(traktorka, 26. avgust 2009 01:18)

jaoo bjelica da čuva gasola
pa dajte se kontrolisati
pa njega jedva dankan čuva eeeej

s druge strane Zdovc izbacio Vujacica
hoće čovjek 12 spremnih igrača, a ne da ga čeka da se oporavlja na prvenstvu
tako se to radi
a ne kao mi nekada
samo daj nek su imena tu...

makelele

pre 14 godina

53.Hvala gospodinu Tijanicu na prenosu. Britanski fudbal i tenis su daleko vazniji od kosarke.
(Marko, 25. avgust 2009 22:26)

nesmetaju meni to sto prenose britanski fudbal i tenis, to i treba da prenose.
meni dodje da povracam, kad vidim da prenose onu propast od zvezde i partizana i to na oba programa a nece ovo(cim su oni zasluzili da se prenose, ispadaju sve od samih zlj ekipa, isramotise nas dibidus).

GrobaR

pre 14 godina

Ivkovicu odlazi! Samo 8 razlike protiv ovakvih indijanaca...

Ocajan sut, skok, odbrana...ma nista ne valja!!!
(johnny, 25. avgust 2009 20:48)
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Morao sam da te preporucim, ovakve komentare samo treba preporuciti, FENOMENALNO...

draganche

pre 14 godina

Gledao sam celo mec na netu i mogu reci da smo igrali neverovatnu odbranu (eto zasto Litvanci nisu mogli da pogode trojku - jer su bili primorani da sutiraju iz nemogucih pozicija).
Jos samo da se uigramo u napadu i mozemo da kazemo:
Neka EP konacno pocne.
Srbija !!!

pera2009

pre 14 godina

Prateci pripremene utakmice u prethodnom periodu i pogotovu posle odgledanih utakmica juce i danas mislim da nam sanse za visoki plasman na predstojecem prvenstvu i nisu tako male kao sto su se na prvi pogled cinile. To kazem iz razloga sto od svega vidjenog u ovim pripremnim utakmicama nijedna ekipa - konkurent nije pokazala nista specijalno. Grcka, Litvanija, Rusija, Nemacka spadaju u krug reprezentacija koje ocekuju najvisi plasman na prvenstvu. Pokazali smo da nismo inferiorni u odnosu ni na jednu od spomenutih stavise mislim da imamo dosta prednosti pogotovu u reketu u odnosu na sve nabrojane reprezentacije. Realnost je takva da je Spanija neprikosnovena i po meni favorit broj 1 bez dileme a ostale selekcije ce se ravnopravno boriti za ostala mesta a medju njima sa punim pravom i mi mozemo da se nadamo dobrom rezultatu. Verujem da cak i Spancima mozemo da pomrsimo racune jer ako dodjemo u fazu da se igra jedna utakmica od koje zavisi da li se ulazi u borbu za medalje ili ne da je tada sve moguce. Pogotovu ako nasi momci budu raspolozeni tog dana, jer mi se cini da upravo od toga zavisi. Gledajuci ove pripremne utakmice, u svakoj neki drugi igrac iskoci u prvi plan sve u zavisnosti ko je u tom momentu motivisaniji i raspolozeniji za igru. E sad ako se potrefi protiv Spanaca da nam je vise igraca "in the zone" sve je moguce. U svakom slucaju zelim im puno srece i imaju moju potpunu podrsku. Srecno!

Nebojsa

pre 14 godina

Nikad necu razumeti ljude koji na osnovu jedne utakmice pljuju igracha- evo poceli Krstica da cimaju, ej bre covek uz Gasola najbolji beli centar... a tek ovaj Trifun sto ispljuva Macvana, a verovatno jadnik prvi put gledao decka, a da je gledao proslo svetsko za juniore video bi da je za 3 konjske (Trifunove) glave ispred svoje generacije...

Милутин

pre 14 godina

Уредник спортске редакције Шпанске државне телевизије је добио отказ јер је пренос утакмице "црвене фурије" каснио, па се није чуло интонирање државне химне. А код нас "јавни сервис" не да није каснио са преносом, него им то није билои "ни у мислима". СРАМОТА! Еее, због чега нама отимају паре за претплату? Иначе, свака част момцима. Трба их само мало истрпети и биће то ускоро поново "бели тим снова".

dex

pre 14 godina

Odlicno je da smo dobili ipak protivnika sa renomeom. Medjutim ne treba padati u euforiju, jer smo od poslednje medalje odigrali mnogo dobrih prirpema, sa odlicnim rezultatima, a na takmicenjima smo pucali od koga smo stigli. Ne kazem da ce to biti i ovaj put, ali euforija nije potrebna. Posebno me iznenadjuju komentari, kako smo mi igrali sa pola snage! Litvanci nisu?! Isto koliko mi igramo, toliko igraju svi protivnici u ovom delu priprema, i ne treba naglasavati to ,,sa pola snage''...

DOMINIRAJ

pre 14 godina

Puno mi je srce, cim sam dosao na posao i ukljucio kompijuter video sam vest... Stvarno svaka cast. Bravo za sve igrace i Dudu sa strucnim stabom.
P.S. Mogao bi neko da prenosi ove utakmice cisto da ljudi, a posebno oni mladji vide kako se treba odnositi prema timu u kome igras, bilo da je reprezentacija, klub, porodica ili drustvo u kome zivis...

steve

pre 14 godina

Ohrabruje igra u odbrani, ali je očit problem napad u kojem ova reprezentacija pati od nedostatka vanserijskih napadača. Za dobar rezultat na EP vjerujem da Srbija može većinu timova u Evropi (osim Španije, Francuske i možda Turske)limitirati na 60 do 70 postignutih poena, ali za pobjede će trebati zabijati preko 70.

Nikola Vucinic

pre 14 godina

Tripkovic je poceo da trpa kos protivnika,,opet odbrana funkcionise vrlo dobro,a narocito spoljna linija Markovic-Tepic-Popovic+najprijatnije iznenadjenje Paunic,Velickovic ulazi u svoj prepoznatljivi ritam,centri solidni,pobedili smo.Jos da se Bjelica aktivira i sve ce biti savrseno,ipak je tip igraca koji pravi razliku ali izgleda samo kad igra na pleju u napadu.Izmedju Kecmana,Raduljice,Macvana i mozda Bjelice treba traziti dvojicu koji nece putovati na EP a pri tome je kombinacija Kecman-Bjelica nemoguca da nece putovati.Najverovatnije Kecman-Raduljica odpadaju,jer Macvan je ipak igrac koji moze igrati obe centarske pozicije a Kecman opet prosle godine skoro da nije ni igrao a evo i na pripremnim utakmicama.

manu

pre 14 godina

Све говори да би Србија на ЕШ могла бити озбиљна екипа.А како ће проћи, то зависи од игре У НАПАДУ. Спреман сам на опкладу: у утакмицама у којима обе екипе постигну између 75 и 85 кошева или више, у 90% случајева ће то бити наша победа; у утакмицама из Ивковићевих снова које се завршавају резултатом 66 : 65, то ће у 70% случајева бити наш пораз.
(branko, 25. avgust 2009 20:25)

duda da slusa takve kao tebe nama bi se ponovo desavali nigerija, izrael i ostale tarabe. mi ne mozemo da igramo napadom iz prostog razloga je nemamo igrace za to.
eno, spanci imaju onakve igrace i igraju napadacki i sta imaju od tog, jedno jedino zlato. sta ti mislis da su se ameri pobijedjivali napadom. s njima ako hoces da igras napadacki, gubices svaku sa 30 razlike.
mi ne mozemo nikog dobit ako nam daju 80 poena(ti si mogao vidit i protiv finske), nase je da ih spustimo na 70, to su radili i rusi protiv spanaca, na proslom ep-u. i ne vazi dzabe da iz dobre odbrane, proizilazi i dobar napad.

Bojan

pre 14 godina

http://www.myp2p.eu/competition.php?competitionid=&part=sports&discipline=basketball
evo ti link Branislave, naravno potrebna ti je i pristojna brzina neta ako si iz Srbije.U drugim zemljama je to normalno.......
pa naravno da nemoze Bjelica da cuva Gasola, ali moze da napravi pet penala na njemu i rastereti centre od kojih se ocekuje i ucinak u napadu...

boki

pre 14 godina

Lepo zvuci 78-70. Nadam se da ce u buducnosti biti vise ovakvih rezultata.
Generalno ne svidja mi se sto je u Srbiji sve manje BRZIH igraca, kao da treneri od malih nogu gledaju ko bi mogao imati preko 2 metra i forsiraju takve igrace. Ili se malo radi na brzini.
U principu nemamo ekstremno brzih igraca. Ipak verujem u svetlu buducnost jer su tu momci koji imaju smek za kosarku. Teodosic, Tepic, Macvan, Velickovic, Bjelica..Duda je lepo postavio cvrstu odbranu sa kontrolisanim napadom i igru na mali broj poena. SVE U SVEMU VIDI SE TRENERSKO UMECE, jer uspevamo da kontrolisemo igru. Jedino na takav nacin sa ovom mladom reprezentacijom mozemo postici dobar rezultat.
Napred Srbija!

stevan

pre 14 godina

hoce li biti tekma danas preko TV-a ,sad gledam na onom sajtu nema nista,ni mi protiv Rusa ni Grci protiv Litvanaca...aj ako neko ima drugi link nek posalje. hvala unapred

uros

pre 14 godina

E ovako,reprezentaciju predvodi trener kakvog dosad nismo imali,uskladio je igracki kadar i nije ubacio u ekipu "nba zvezde" sto mu je veliki plus,ekipa se polako uigrava i mislim da necemo morati da cekamo OI 2012.Mislim da mozemo i u poljskoj da osvojimo ako ne zlato onda bar bronzu,samo napred bodri vas cela nacija!!!