Tenis 198

Nedelja, 23.08.2009.

02:46

Spektakularni Nole u finalu!

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Mastersa u Sinsinatiju, pošto je u dva seta pobedio Rafaela Nadala 6:1, 6:4 za sat i 32 minuta igre.

Spektakularni Nole u finalu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

198 Komentari

Sortiraj po:

nikol dž. femija

pre 14 godina

MODERATORU>

O čemu se radi? Piše da ima 197 komentara, A MOŽE DA SE PROČITA SAMO 99. GDE JE još ONIH 98 KOMENTARA ? Ima nekih problema u radu sajta,prijemu?

Aca Znalac

pre 14 godina

Ako sad ne pobediš Fedexa ne znam kada ćes. Imaš sve adute u svojim rukama; mladost, želju, samouverenost, a brate došli su i ti dani kada ćes da pobeđuješ.
Prvi na redu je Federer. Želim ti a što pre postaneš No 1. Siguran sam u to 100%.

Srdjan

pre 14 godina

Cestitam na pobedi,nebitno dali je jos u dobroj formi ili ne Rafa,nadam se da necete zameriti sto vam ukazujem na cinjenicu da je Rafa car jer nemojte molim vas da lupate i velicate svaku 4 pobedu Noleta pa skor je valjda 14 : 5 a skor izmedju njih dvojice u titulama je sledeci Broj titula u siglu: 36 ( izmedju ostalog 6 Grand Slamova, 15 Masters turninra i Olimpijsko zlato u Pekingu 2008.)Broj titula u dublu: 5.Sad molim nekog neka mi odgovori za Noleta da naucim i ja nesto.I ne prepirite se oko Rafe i Noleta kad su oni bas kul i dobri prijatelji.Nole na poziv Rafe bio u Spaniji Uu humanitarnoj svrsi za pomoc deci gde su pikali fudbal i druzili se sa igracima Reala,znaci dobri prijatelji,ok na terenu protivnici ali momci kiji respektuju jadno drugog i nisu ljigavi kao onaj Mari ili Marej koji mozda bude i prvi na listi a ima dve ipo titule,nijedan GS.Ovo GS jedino ima ako neko tu skracenicu prevede kao Gradjevinska Skola.Zato bravo RAFO bravo NOLE trudite se da osvajate turnire i budete zdravi a ne da se naucnici u Srbiji prepiru o tome kad neko pobedi kao da sve ostalo nije vazno.Velik pozdrav i jednom i drugom fanu.VAMOS RAFA.MAXX2@Schorpio.

Emko

pre 14 godina

NOOOLEEE TO CARE Tako se igra nisimu dao da dise kako treba bio se izgubio nije znao sta ga je snaslo do pre dva dana svakakvi komentari su stizali a ja sam lepo napiso da je to samo momentalna kriza. Samo tako nastavi pa ces brzo i ugroziti Federera na prvoj poziciji svi za Novaka NOLE___---___--- NOLE......!!

Marko

pre 14 godina

Šta je sada, sada ste svi u zanosu...
Pa jasno da će i Đoković porediti na pokojem turniru, stišajte euforiju, i ne proglašavajte ga najboljim teniserom na svetu. Na idućem turniru mogao bi ispasti u 2. ili 3. kolu, pa šta onda? Čovek igra, nekad uspešno, a nekad ne, i to je sport...
Zaista ne razumem više od 2/3 komentatora, i u dobru i u zlu po Novaka.

Mia

pre 14 godina

BRAVO NOLE!!!
jeste igrao odlično ali moramo biti realni i reći da se Nadal loše kretao (što je i logično posle tolike pauze) tako da će Noletu trebati još bolja igra protiv Federera.
Možeš ti to Nole!!

Aca Znalac

pre 14 godina

Slusam Layla, od Dereka and Dominsa i kazem Aco, kako je to lep dan, Novak dere Fedexa u finalu. Nekako mi lepo. Hajde Nole, iscepaj ga. Masho mala moja unuchice, volim te najvise na svetu celom.

pre 14 godina

Gledao sam samo prvi set i odmah shvatio da je Đoković večeras nepobjediv.

Nadal neprepoznatljiv, stoga se pitam hoće li on ikada biti na onoj nekadašnjoj razini?

Znajući nešto detaljnije kakvi su zapravo Rafaelovi problemi, mogao bih odmah na to odgovoriti.

No nada umire posljednja...

koji nole

pre 14 godina

bože ljudi koji ste vi licemeri alooooooooooo bre sad ga hvalite , a do skoro ste ga pljuvali strašno !!! kakav bre nole kladim se da će da izgubi i ja ga volim, ali nadal nije onaj stari i to svi znate ...

Dario

pre 14 godina

Bravo Nole majstore,forma je odlicna ,istina Nadal nije u formi ali mislilm da bi veceras mogao pasti i Federer,samo hrabro igrat! Prenos je u 1830h ili kasnije(na satelitu),odgovorite ljudi?

srbija

pre 14 godina

ajde bre sta dizete tenzij ako bi realno gledali rafa nadal nije igrao 30 procenata onoga sto zna a svi znamo kako bi se zavrsilo da je nadal igrao kao sto zna ipak je on bolji od noleta za klasu

Goran

pre 14 godina

Dobro, naslov jeste malo senzaciuonalistički napisan samo jedna stvar. Novak je samo jednom poražen od Nadala na američkom betonu. Taj jedini put je bio i prvi put da su igrali. Uopšte na betonu Nadal ima onu pobedu na završnom mastersu kada je Nole bio izduvan skroz i na OI. Ostalo je pet Novakovih pobeda i sve su bile u dva seta i relatino ubedljive. Hoću da kažem da je na betonu ovo realan odnos snaga i da Nadal i nije bio mnogo bolji nikad osim na AO. Šljaka je drugo. Beton je Novakova podloga i tu realno samo Marej može da mu pariria. Čak i Federer nije Novaka pobedio u dva seta još od Dohe pre dve i po godine. Jeste dva puta ali na GS(USO) i ona predaja u Monte Karlu. Nole večeras može sam sebe da pobedi inače je realno čak i favorit.

Biće neizvesno

pre 14 godina

Treba biti realan. Nole je igrao zaista inspirativno, ali Nadal je bio zaista očajan. Pa ja ne znam da li je on ubacio koji normalan servis?! O neiznuđenim greškama da ne pričamo. U svakom slučaju bilo je uživanje gledati Noleta kako leti po terenu i pogađa linije.

Federer je sada vrlo opasan i željan osvete zbog dva uzastopna poraza od Noleta i ja ipak strepim - naročito kada se uzme u obzir da je Federerov servis trenutno svetlosnu godinu bolji od Nadalovog.

Navijam za Noleta, ali plašim se da rezultat neće biti povoljan za njega :(

Nikola

pre 14 godina

Mislim da Noleta vise cene Ameri,Rusi,Australijanci,Hrvati i ostali nego mi Srbi.Pa on je PONOS SRBIJA MA STA DA URADI DO KRAJA KARIJERE!!!

medena

pre 14 godina

BESPREKORNO!PAMETNO!SAVRSENO!znala sam da sve vreme ceka Rafu da mu se revansira za onaj neverovatan Madrid.Jednostavno, rana je morala da se zaleci.(a Nolu, cim ga vidim, iscupacu usi, zar sa ovakvom igrom da dozvoli da bude 4, a neki dodju do 2 mesta a nikada nece imati ovakvu igru)

Stefan

pre 14 godina

Pa Novak samo moze da pobedi Nadala kada je daleko od svoje forme! Ne znam cemu tolika pompa sada... Nadal je daleko bolji igrac od Noleta...

Kol

pre 14 godina

Bravo Nole odlicna igra! Ocigledno je da kad igras protiv Nadala imas najvecu zelju za pobedom i koncetraciju kad bi to mogao da preneses i na ostale meceve bi bio prvi teniser sveta sigurno! Puno srece protiv Federera i na US Openu!

Goran

pre 14 godina

Ako neko kaže da je Novak pobedio Nadala samo zato što je Nadal u slabijoj formi(zbog povrede i duže pauze),e pa varase.Prošle godine Nadal je bio u najboljoj formi života pa ga je Nole savladao u dva seta,bilo je:6-1,7-5.Jednostavno Novak je bolji od Rafe na betonu(vodi u međusobnim duelima 5-2)!!!

Gledatelj (iz sinsinatija)

pre 14 godina

Znaci ne mogu da verujem koliko "neadekvatnih" komentatora...
Gledao sam mec uzivo i ovo nije povratak Noleta ;) Nadal je igrao bez taktike, sa 5O% svojih mogucnosti, a Novak je napao svom snagom "ranjenog lava" i dobio. Cestitam Novaku pre svega na dobro pripremljenoj taktici i na "zelji" koju, ruku na srce, odavno nismo videli.
Nadal nije bio dobro pripremljen ni takticki ni fizicki, sto je doprinelo Novakovoj relativno lakoj pobedi.

U finalu nece biti ni malo lako, jer Federer potencira taktiku i tehniku cime stedi snagu svojih misica za finale, tako da ce u finalu biti spreman da pokaze 1OO% svojih mogucnosti. Novaku zelim srecu i jos vece zalaganje u mecu, jer ovo nije umag nije serbia open, nego finale sinsinatija ;)

Sta cu kad volem tenis :)

pre 14 godina

Bas bi bila fora, da Nole i Zimonjic i Nestor osvoje SInsinati. Onda bismo ove godine imali jedno svesrpsko finale! Ali kako god ispadne, ja sam njihov najveci fan i dalje!

mima

pre 14 godina

Pa da lako mu je bilo protiv NAadala koji se tek vraca u formu videcemo ga protiv Federera .Nikada nece on biti kao Nadal i Federer.

boombar

pre 14 godina

Bravo Novače ! Sigurna igra gotovo ceo meč. Jedino pred kraj je pokazao malo nesigurnosti, jer se verovatno prisetio Madrida. Prosto je bilo vidljivo kako mu se ruka i noge "skraćuju". Da je nekim slučajem Novak izgubio ovaj meč (nakon onakvog razvoja događaja) sigurno se ne bi oporavio dugo, dugo. Ali srećom s druge strane je stajao ipak neki drugi Nadal. Jer pravi Nadal ne bi ispucavao onakve lopte u aut. Iskreno mu želim da se što pre vrati u staru formu, jer pobeda nad takvim Nadalom daje Novaku stvarno samopouzdanje.
Jučer sam prilično kasno ostavio jedan komentar, i zabeležio dve nule. Rekao sam, a sada sam gotovo siguran u to, da Novaku jako smeta VETAR dok igra. To sam prvi put primetio 2007 u Estorilu ,gde je duvao jak vetar, i Novaka je mrzelo da živi, a kamoli da igra. Tada je bio u top formi, pa je i pored svega dobio turnir. Videli ste na meču protiv Chardy-a i Simon-a da ti udarci , to kretanje, nije bilo na zadovoljavajućem nivou. Prosto je bilo vidljivo kako Novak u momentu izgubi koncentraciju. A sinoć protiv Nadala sasvim druga igra. Precizno, jako i brzo. Naravno nije bilo jakog (vidljivog) vetra.
Siguran sam da s igrom od sinoć, ako ne više, onda Nole ima bar 50% šansi da osvoji turnir. Federer igra svoju , napadačku, igru, ali protiv Murray-a mu je sve polazilo od ruke, a ni ovaj se nije nešto pokazao.
Samo čvrsto u "odbrani" i precizno u napadu, i onda je sve moguće.
Idemo dalje.

Dava

pre 14 godina

Opet velika kvota na Novaka na bwinu... Danas je protiv Federera 2,80 dok je na Rogera 1,38. Ne znaju sa kim imaju posla hehe. Šalim se, čini mi se da su malo podcenili Novaka ovim kvotama.

JoJo

pre 14 godina

Bravisimo! Samo Nole i Rafa igraju sjajan tenis! Vredi dati novac za tako uzbudljiv mec! Jaooooo tako sam srecna! Noolee ozeeni meee!

messi

pre 14 godina

Konacno su dosli i trenuci Novakovih navijaca,dugo ih nije bilo. Cestitam,Novak je igrao sjajno uostalom kao i svaki put protiv Rafe,ali ipak ne zaboravite da je Nadal pre neki dan dosao sa terapija.Kad je bio zdrav bio je najbolji,samo zdravlje neka ga sluzi i bice opet,u to nema sumnje. Novaku zelim da ponovi bar delic igre protiv Rafe i pobedice,ali poznavajuci njegov mentalitet tesko!

Da da da!!!

pre 14 godina

За вирус типа НОЛЕ, Светска Здравствена Организација, још једном препоручује "НАДАЛГИН". Питање је, међутим, када ће лек почети да делује И на овај вирус! С Р Б И Ј А до Синсинатија!

Anony

pre 14 godina

Ne razuemem cemu ovolika odusevljenja ovo sad je pola onog starog nadala,jos se oporavlja od povrede.Sad prvi put gledam nadala posle povrede nije isti igrac,ni blizu.

zao_mi_Nadala

pre 14 godina

cini mi se da Nadal nece biti ono sto je bio pre povrede nazalost , svet polako gubi jednog vanserijskog tenisera ...
sa onakvim kretanjem poslednjih par godina , konstantnim proklizavanjima na svim podlogama i borbom za svaki poen Rafina kolena su mnogo trpela i to je skupo platio , nadam se da gresim !
Naravno to ne umanjuje Noletovu pobedu koju nazalost nisam gledao ali finale ne propustam , napred Djokovicu i samo hrabro protiv Rodzera !

Hvala Bogu sto ne placam pretplatu

pre 14 godina

U programskoj semi RTS-a pise da cemo gledati finale Djokovic-Federer ali u reprizi od 21.20h(cini mi se da je to vreme u pitanju).A da cemo u vreme kada se igra finale gledati SP u atletici u Berlinu!!!!!I ko je ovde lud,ko zbunjen a ko normalan?
Tijanic je lud,mi zbunjeni a normalan ce jedino biti Nole ako pobedi!!!!

laceon

pre 14 godina

Nole samo potvrdjuje srpski stil igre.
Kada je motivisan , skoncentrisan samo na tenis ne moze mu realno niko nista.
Samo da tako ostane.

Boki

pre 14 godina

Nole - Ajnštajn za Mareja i Nadala, uvek pobeđuje glavom. Zna to i Federer, zato i ima veću odbojnost prema Novaku nego prema drugim rivalima. Zna on da Novak neće biti uporan kao Marej ili izdržljiv kao Nadal, ali da će protiv Novaka morati da razmišlja i reaguje mnogo brže. NOLE, BUDI OZBILJAN I SKONCENTRISAN, NEKA TATICA POLOMI REKET, A TI KAO GOSPODIN ČOVEK DA ODRŽIŠ GOVOR NA KRAJU MEČA.

Milan

pre 14 godina

A sad Novace pocasti Rodzera sa par aseva, voleja. winnera, forhenda pa sto i ne sa par drop shotova. Nije odavno plakao !!!!
Napred Novak ! Da to je on NOVAK DJOKOVIC !!!!!!!!!!

Predo

pre 14 godina

Nisam toliko odusevljen samom pobjedom, koja je ipak vise-manje ocekivana, s obzirom na formu jednog i drugog, koliko nacinom igre. Bila je to kombinacija starog agresivnog stila jakih forhend i bekhend dijagonala i paralela, sa unapredjenim elementima, poput bekhend slajsa, poboljsanog forhend spina i servisa, pogotovo drugog, uz igru na mrezi, koja je jos uvijek najslabiji dio njegove igre, ali dobro dodje kao faktor iznenadjenja. Mnogi ce reci da to nije onaj Nadal. I nije. Ali. mislim da bi sa ovom igrom, koja je po meni dosad najbolja Noletova partija otkad ga gledam, pobijedio i Nadala u najboljoj formi, uz malo vise neizvjesnosti. Federer - svaki mec je uvijek prica za sebe. Obojica u dobroj formi, zeljni krvi, pa cemo vidjeti. U svakom slucaju, dobar tenis je zagarantovan.

ana

pre 14 godina

Hvala što si me pobedom obradovao na rođendan!Nije mi žao što sam sinoć do kasno ostala,jer sam imala šta da vidim.Nole bio si veličanstven,svaka ti čast,da te samo zdravlje posluži u životu! SRETNO!

ivanna

pre 14 godina

Koliko vas sada voli Novaka.. Svasta, a gde ste svi vi kad izgubi? Tada ga pljujete, i govorite da batali tenis.. Ne mozete reci da je najbolji, jer je pobedio Rafu, koji nije igrao dobro, i koji nije u formi.. Ako pobedi Federera svaka mu cast, ali ovako..
Vratice se Rafa jaci nego ikad!!!

olja

pre 14 godina

Moje, skromno, misljenje, je da su, NOle i Nadal, dva najbolja momka na turu. Nisu dosadni, imaju smeka i za druge stvari, osim tenisa, imaju svoju licnost u svakom smislu. Iako Nadal deluje kao masina, nije tako. On je, prava "spanska" dusa i ima u svom, mentalnom sklopu nesto slicno nama. Iako nije u formi, sto je i razumljivo posle pauze, Nole ga je "procitao" (u madriskom mecu je to apsolvirao) i za njega vise ne postoji "enigma Rafa". Bojim se da Nole losije igra protiv nekih slabije rangiranih igraca, zato sto ih jos nije dobro proucio. Kada igras sa nekim mec svake druge godine, nije ni cudo sto ga ne poznajes. Posto se sa Nadalom sastaje na skoro svakom drugom turniru, nije cudo sto mu je "usao u glavu". Sto se tice Federera, on je jos mala nepoznanica za naseg asa. Taj covek je kao kameleon: ustaje i vraca se kada ga svi otpisu. Veliki sampion, ruku na srce. Ali koliko je veliki sapmion, toliko mu ljudski kvaliteti kaskaju za sportskim. Ne zelim ruzno da pisem o novopecenom ocu, ali mogao bi malo da popravi svoje ponasanje van terena. "Ja sam Bog, ja sam Bog..." ne sme da odzvanja iza njega, jer zna se da to nije u sportskom duhu (svaka cast Boltu, on ima jedino pravo na tako nesto). Zato, veceras (ali opet igraju u podne, po najvecoj vrucini, ha?), neka pobedi bolji, pa sad da li Nole ili RF... Moje srce je na pravoj strani, a vase?

Boske

pre 14 godina

Kako li je onom sirotom Vajdi.
Posao mu visi o rezultatu danasnjeg meca.
Ajde Nole potrudi se, nemoj covek da zbog tebe dobije pedalu. :)
Za mene je pitanje danasnjeg pobednika samo pitanje Noletove motivacije. Izgleda da ga Rafa inspirise na najbolju igru a Fedeks na "onaku". Ali takav je Nole, nee da udara na nejac.
Zlato nase samilosno.

oksimoksi

pre 14 godina

Bravo Nole!

Ja nisam mogao da gledam mec tako da ne znam u kakvoj je formi Rafa posle povrede i da li su se vratili svi oni njegovi prepoznatljivi udarci i pokreti...

Daxi

pre 14 godina

Cemu ovolika euforja? Nole je odigrao sasvim prosecno, a Nadal katasrofa. Videlo se iz aviona da je Nadal daleko od prave forme, i to je Djokovic morao da iskoristi. Po meni sasvim prosecna partija Noleta, katasrofalni Nadal, prvi servis katasrofa, neiznudjenih gresaka nukad vise i samopouzdanje na nuli. Smatram da je Nadal u ovakvom stanju bio laksi protivnik od npr recimo Simona. Videcemo pravu Noletovu formu vec danas protiv Federera.

mile

pre 14 godina

da uvežba drop šot biće najbolji. Još malo na psiho planu, da mu ne bude uvek drugi set lošiji od prvog..pa onda neke greškice u servisu... Naravno, da ima sve te elemente ne bi mu bilo ravna. Ovako moram da strepim. Naravno, fantastičan je. Mada, treba imati u vidu da je ovo samo "odjek" od Nadala koji baš ne igra kao onaj Nadal od pre godinu dana.

boban

pre 14 godina

živo me samo interesuje dali će konačno da osvoji turnir u svom stilu,mada je i roger odigrao protiv marey fantastičan meč,nego sad SRBINE pokaži inat i skini taj maler finala koji te je pratio ove godine,AJMO NOVAČE rasplači ga još malo

nenad73

pre 14 godina

Novakova vrhunska partija, bez ikakve dileme pokazao je kako moze i ume da odigra na najvisem nivou protiv velikog Nadala.Svaka cast majstore!

vilmos kaszas

pre 14 godina

hey placko je placko ali je najbolji.idemo nole!pokusaj!a posle jednom da zaigras kao protiv corie u roland garrosu,kad si predao,ali pre toga...

Ištvan iz Subotice

pre 14 godina

Nole iz onoga susreta sa Simonom se nije mogao ni prepoznati, neka je Bogu hvala. Bravo Novače, samo tako i u finalu $$
Vamos Rafa, a jel! ?!! :-))

Andrej77

pre 14 godina

Svaka cast Novaku, srecno sutra protiv najneomiljenijeg mi igraca. Uzasno mi je zao Rafe, vidi se da se vraca u formu polako ali nije to to. Kako je odvratno surov sistem bodovanje za igrace, mislim da je prilicno besmislen narocito u slucaju povrede igraca koji brani maltene sve bodove (naravno Nadal). Federer je jedino tako mogao da se vrati na prvo mesto, vreme je da se vise pomeri sa njega...

Boban

pre 14 godina

Realno Nole je igrao vrlo dobro, a Nadal ispod svog proseka. Pitanje je da li ce Nadal ikada postici onu formu kada je bio na celu liste. Smatram da je njegova povreda bila ozbiljnija nego sto se misli.
Nole ne izlazi na mrezu i to ce ga kostati pobede u finalu.

Draganche

pre 14 godina

U svome prethodnom postu (Federer Vs Marij) sam tacno predvideo rezultat ovog meca. U samom intervjuu sa Nadalom, jasno se moglo videti da se cuva za US Open i da je samim ulaskom u polufinale ostvario svoj cilj.
S druge strane siguran sam da Federer nece ni malo taktizirati, vec ce naprotiv dati sve od sebe da pobedi Djokovica, u cemu ima velike sanse jer igra u zivotnoj formi...

zagi

pre 14 godina

nole uzima us open.decko je jednostavno bolji od nadala na tvrdoj i igra mu je u usponu i kao nacrtana za ovu vrstu podloge.bravo majstore dobi robota i 3.put ove,za neupucene i hejtere,vrlo dobre sezone koja ce vec danas postati odlicna.idemo novak

samo izginite na terenu

pre 14 godina

KO JE DELIJA I SRPSKOG RODA A NE POJAVI SE U CETVRTAK NA MARAKANI I KO NE VERUJE U PROLAZ ZVEZDE NEKA NE DOLAZI NA MARAKANU NIKAD VISE U ZIVOTU!!!…!!

svi na stadion u cetvrtak nek se cesima noge odseku kad cuju huk.a bice nas...ooo da...bice nas...mnogo na tribinama...kad su mogli oni tri komada a sto mi ne bi mogli.zato:

...KO U CETVRTAK NA MARAKANU NE DODJE NEMOJ NIKAD DA DOLAZI NA MARAKANU VISE U ZIVOTU...

pokazite koliko volite zvezdu...i ne komentarisite vise tutorica pavlovica i ostale...SAMO SE POJAVITE U CETVRTAK...

Bojan Jankovic

pre 14 godina

Sta drugo reci nego svaka cast!

Novak i Jelena su ponovo u vrhunskoj formi.

Nole, srecno u finalu protiv Federera.

Srbija je uz tebe!

Nemojte Nadala!

pre 14 godina

Svaka cast Novaku, obradovao nas je ne samo pobedom nego jednako tako i odlicnom igrom! Samo, nemojte ruzno i potcenjivacki o Nadalu! Ako iko, onda taj mladic zasluzuje respekt! Nije bezlican, uobrazen i dosadan kao Mari, nije pakostan kao sto (ponekad) zna biti (inace veliki) Federer, nije agresivan kao Conga. (Videli ste, navodim one s kojima Novak uvek vodi teske i neizvesne duele.) Novaku zelim uspeh u finalu, a Nadalu, tom istinskom sportsmenu, zelim potpun oporavak, pa da onda gledamo jos uzbudljivije meceve izmedju njega i Novaka!

stefan

pre 14 godina

bravo nole! svaka cast za pobedu i igru, ali to je izgleda sve! ipak je federer kralj tenisa i sigurno dobija u finalu, nazalost! nole je ipak imao mnogo srece protiv nadala, to se mora priznati.

federer fan

pre 14 godina

I corava koka zrno ubode...sad i ko zna kad. Nadal je za njega DOKTOR. Ovaj novak je pobedio jer ove nedelje adidas nije imao reviju, lacosta nije prezentovao svoju novu sulju, ray ban nema naocare, a jahta mu je na generalci pa eto setio se malo da igra tenis.
Eee moj novace nafurani decace nikad ti sa tim mentalitetom neces biti vrh tenisa, uvek ces tu biti UZ nikad IZNAD

Tomas

pre 14 godina

Niko se ne pita kako to sada Novak odjednom pogadja ćoškove i "briše linije"? Ustvari, on je i ranije igrao precizno, samo je to vešto kamuflirao na taj način, što je pogađao ćoškove ali sa druge strane linije da bi (kao stalno izbacuje loptice u aut) zavarao buduće najveće rivale, sve dok te udarce ne uvežba do savršenstva. I pošto je to postigao, sada je iznenađenje utoliko veće. Sada je njegova "iznenadna" preciznost bila pravi šok za Nadala, a ne zna se da li je i šta je kao iznenadjenje spremio Federeru!

Ma Nole je veliki zezator. On sve to radi da bi zabavljao navijače i bio u centru pažnje svetske javnosti.

ORGo

pre 14 godina

bravo smekeru...lud si ;) ...samo nespremnog mozes da ga dobijes...protiv fedexa ce te videti koliko je Novak daleko od najboljih...

Mladen

pre 14 godina

Novak nikad superiorniji protiv velikog Nadala. A sutra jos hrabrije protiv jos veceg Federera! Samo ofanzivno i 14. titula je osigurana...

spava mi se

pre 14 godina

Nadal inspirise Djokovica da briljira. Ni za jedan njihov mec ne moze da se kaze da je bio los sto se kvaliteta tice. Jos da nisam pristrasna, stvarno su im mecevi za uzivanje. Veceras je dominirao Djokovic, naravno, i Nadalova forma ima znatan uticaj, ali pitam se gde bi Novak bio kad bi svaki mec mogao ovako da odigra. SVAKA CAST NOLE, SAMO NAPRED, TI MOZES SVE, MOZDA NE UVEK, ALI NIJE NEMOGUCE DA POKORIS BILO KOG! I zato si veliki teniser!
Mozda su trojica trenutno bolji od tebe, ali ti si bolji od hiljadu koji su iza tebe. Nadam se da to shvataju ljudi koji te osporavaju.

Ivan

pre 14 godina

Novače, očekujem da mi daš 200 evra da kupim ispit koji ću sutra ujutru da padnem zbog neprespavane noći :)
Al' ako pobediš sutra i Rodžera, opraštam ti dug!

razočarani šetač

pre 14 godina

Izgleda da Nole Igra samo protiv Nadala i Federera.

Evo jednog zanimljivog članka http://bleacherreport.com/articles/223845-federernadal-four-years-at-the-top-thanks-to-the-djoker.

Članku nedostaje samo jedan momenat. Da se Nole i Nadal nisu međusobno masakrirali sredinom maja u Madridu i upropastili sebi ostatak sezone, Federer bi sa Mirkom sada samo ljuljao bebe. Nažalost Nadal je gore prošao od Noleta. Njegova kolona nisu izdržala, pa je bodove sa Roland Garrosa izgubio a izgubio je i 2000 bodova sa Wimbldona. Da ne pričamo da nije igrao skoro pa tri meseca. Profitirao je i potuljeni tuta-muta Marej. Vodim sina na tenis kulturan sport za razliku od fudbala. A i šah ima da počnem da igram.

UvekuzNoleta

pre 14 godina

Mnooogo bitna pobeda! A sto je jos bitnije vratio nam se stari agresivni Nole! Na momente sam imala osecaj da gledam reprizu Sinsija od prosle godine.Bravo Nole, takticki si odigrao fantasticno!

Bird

pre 14 godina

Fenomenalna najsavremenija igra Novaka Đokovića! Strašan servis i jaki udarci (duplo više vinera od Nadala) odlučili su pobednika. Defanzivci, od ovakve igre nema odbrane. Ovo je tenis budućnosti. Velike čestitke velikom svetskom teniseru.

Tvoj odani navijač

pre 14 godina

Nole, samo da ti kažem....bravo pobedniče, čestitam ti...ovo si bio pravi ti...original, ..tvoja igra.. bekhend, forhend...viner ...ovakvog želim i sutra da te gledam protiv Rodje..i želim ti da ovako uvek igraš...pobednički ..Ovo me podsetilo na ono od prošle godine sa AO ...

I stalno jedno imaj na umu Nole....u životu, kao i u sportu... ako imaš cilj i ako si uporan...stići ćeš... nepobedivi ne postoje...postoje pobednici...razumeš šta hoću da ti kažem...

Vladan R

pre 14 godina

Novak jeste odigrao veoma dobro i potsetio u odredjenoj meri na izdanja iz polufinala Madrida ove godine ili sa AO prosle godine ali se iz aviona videlo i to ne samo veceras da je Nadal podaleko od svoje prave forme , jeste sve bolji i bolji ali jos uvek daleko od pravog Nadala i Novak je jednostavno morao da ga pobedi. Stoga mislim da je naslov ipak malo vise euforican nego sto bi trebalo da bude.

herceg novi

pre 14 godina

To je pravi Nole. Konačno!
U finalu protiv velikog igrača ali malog čovjeka očekujem istu ovakvu dominaciju kao protiv Nadala i vrlo brz proboj ka prvom mjestu. Zašto ne?

Doctor

pre 14 godina

Zasto volim Noleta:
1.Kad ga svi mediji i navijaci otpisu,on pobedi Nadala
2.Uvek dostojno preda kad vidi da ce izgubiti
3.Zato sto prikazuje Srbiju u najboljem svetlu
4.Zato sto je jedini teniser koji ne moze da igra na visokim temperaturama
5.Zato sto je Nole jedan od malobrojnih koji je pobedio Nadala 5 puta
6.Zato sto se uvek sali,cak i kad izgubi
7.Svojim uspehom,naterao je 30% decaka u Srbiji da treniraju tenis
8,Zato sto je ambasador dobre volje
9.Zato,sto je on jednostavno Nole!!!

sneska

pre 14 godina

Nole, ovo je bilo spektakularno - potpuno fokusiran, bez prenemaganja i tigrovski u odlucnim trenucima - Isti profesionani odnos ka igri zelim ti da odrzis i sa Federerom - rezultat nece moci da izostane!

Gole

pre 14 godina

Fantastična pobeda Novaka!!! S velikim samopouzdanjem sutra u borbu sa Federerom i u nove pobede na US open. Sve čestitke, bravo !!!

Srculence

pre 14 godina

Iskreno,ne secam se kada sam poslednji put ovako uzivala u Noletovoj igri,ceo vecerasnji mec je podsetio na one stare igre od pocetka prosle sezone.Sa ovakvim pristupom i agresivnom igrom,sutra ima velike sanse da pobedi i Federera.Mada ne treba da ocekujemo previse,pobeda bi svakako dobro dosla,ali ako i izgubi,niko od nas nema pravo da Noletu bilo sta zameri!Posebno nakon ovih sat i po zadovoljstva i srece koju je nama svima pruzio veceras.

Nole kralj

pre 14 godina

Svaka cast majstore, najbolji si!
Odlican pristup mecu, lavovski si se borio, bas takvog te volim :) perfektni servisi i jos bolji udarci.
Ovo je dokaz da mozes pobediti Nadala u svakom mecu.
Samo napred u finalu, i Federer da padne, pa polako na US open ;)
NOVAK SAMPION

BOJAN

pre 14 godina

Bravo Nole..odličan meč..vredelo je gledati tenis u ove kasne sate..Danas srećno protiv Federera..a srećno i Zimonjiću i Nestoru u finalu dubla...

samuraj

pre 14 godina

Nadal je odigrao danas solidno, ali se jasno videlo da je jos daleko od svoje prave forme, sto je i normalno s obzirom koliko je odsustvovao sa terena.

Sa druge strane Novak je bio neverovatno dobro raspolozen za igru, i od pocetka pa do kraja je bio maksimalno agresivan, sto je bilo predivno gledati, pogotovo sto je to nase gore list :)

U takvoj situaciji, ovo je bio sasvim realan rezultat ovog meca, a Novak ako nastavi sa ovakvom igrom, napravice jos dosta velikih uspeha do kraja godine.

P.S. Oni linijski su stvarno bili drogirani...

Vlada 1973

pre 14 godina

Vecina nas koji komentarisemao velike igrace kao sto je NOLE nikada nece moci ni shvati sta je pritisak sa kojim oni moraju da se nose,vecina nas je odavno prokockala svoje snove i sad mislimo da smo mnogo pametni ako kritikujemo druge,ali ono pokazivanje na svoje srce sto je NOLE veceras uradio,kao mnogo puta do sada,je ono sto ga razdvaja od drugih igraca a sto je izgubio u poslednjih godinu dana......bar na trenutak si bio onaj stari i ma sta da se desi i ma na kom mestu bio uvek ces biti u srcima mnogih ljudi ako samo budes ono sto jesi i ako uvek budes pokazivao koliko ti je stalo do podebe i odakle ta pobeda dolazi....Ona dolazi iz tvog srca,NEMOJ TO NIKADA DA ZABORAVIS,jer svi treneri i svi sponzori ovoga sveta ne mogu da ti nadoknade ono sto mozes da osetis kada te podrzavaju milioni ljudi,a to ces imati samo ako budes ono sto jesi,srecan kada dobijas,ljut kada gubis....kao na reklami za mastercard,tvoje pokazivanje srca....N E P R O C E N J I V O .........NEMOJ TO NIKADA DA ZABORAVIS,TO TE CINI VELIKIM..........OGROMNIM!!!!!

Djordje Stanic

pre 14 godina

OK.

Imao sam neka posla da pozavrsavam, ali sad sam tu.

Rece Novak i poce da gazi one sa druge strane mreze.

Ih, sto volim da vidim Novaka kada se smraci, pa onog preko puta gleda ko da mu je zapisao nova kola.

Onda nema drop sotova, duplih gresaka, cekanja na protivnicke greske i slicnih gluposti.

Smrknuti Nole igra jednostavno, forhendom udara sto jace i tera protivnika sto dalje od osnovne linije a onda bekend paralelom cisti linije.

Bice sutra svasta!

Nole, sutra navijam da te odpocetka vidm crnog ko nebo pred oluju pa da Federeru objasnis kako tutnje Srbi u Sinsinatiju...

Ogi Kg

pre 14 godina

Bravo Nole!Odigrao je mec na vrhunskom nivou i maksimalno iskoristio to sto Nadal nije u formi i dobio ga onako rutinski, kako to rade pravi sampioni!

Ožalošćeni

pre 14 godina

Samopouzdanje Nadala je bilo na nuli tokom celog meča. Tkđ. mentalne snage nije bilo;posle prve neiznuđene greške su usledile nove što je dovelo do prvog brejka, a onda su pljuštale kao kiša. Samopouzdanje Novaka je tada naraslo i pružio je odličnu igru. Asovi su pljuštali u pravim trenucima.
Nadam se da će Novak slomiti sutra Federera, a da će Nadal srediti pre svega svoju psihu a onda i prvi servis do US opena.

pera

pre 14 godina

Stari Djokovic. Mozda nije bio stari Nadal al opet Noletova zelja za napadanjem i igrom ohrabruje pre US opena. Samo da nastavi tako.

JoHnnY

pre 14 godina

Bravo Nole srpska kruno zlatna!

Cela Srbija je uz tebe, zajedno do trona :)

Steta sto neces drati ljigavog Marija u finalu al i Roger je dobra zrtva.

tomic70a

pre 14 godina

Dugo nisam gledao ovakvog Novaka ! Agresivan, pogadja linije i same uglove, dobar servis, popravio retern, raznovrsna i inteligentna igra, pun energije, najbolji kad je najvaznije... Milina je gledati ga!!! BRAVO NOLE!!! Srecno sutra !

vladimir

pre 14 godina

Nole, svaka cast! Ekstra igra, sada i Fedexu da ofarbas linije kako to zargonski kazu stranci, pa pocisti ga sa terena kako to kazemo mi!

Bojan

pre 14 godina

Nole care, uzivao sam gledati te!!!
sutra ista igra, a mozes jos bolje jer zaista zasluzujes sam vrh. dace bog da het trickom protiv Federera osvojis novu titulu

Mimi

pre 14 godina

Bravo Nole majstore !!! Ti si najveci ponos Srbije !!! Odlicna igra..sjajan servis..sa kakvom lakocom si sipao winere svaka ti cast majstore !!!! Danas protiv Rogera ponovi ovakvu igru i titula je tvoja!!! Svi smo uz tebe !!!!! DjOKOVIC BACK IN TOWN !!!!

gaga

pre 14 godina

Svaka cast Nole,aj sada da vidimo sta ce da izjave oni dusebriznici koji nazivaju naseg Noleta manekenom itd...eto najlepsi ,najbolji najsexy:-)sve mu ide....idemo Nole

el nino9

pre 14 godina

Đoković-Nadal 0:2,provereno...
(ORG, 22. avgust 2009 19:44)

pogodio si rezultat........ali ne i za koga.........


svaka cast Nole.......najbolja partija......ove sezone ubedljivo......

SRECNO PROTIV RODZERA........:D

Lazar-Sopot

pre 14 godina

Stvarno je igrao dobro...Posle duzeg vremena sam odgledao jedan njegov mec i nemam reci...Ocekivao sam vise napetosti,ali sam svakako prizeljkivao da pobedi.Na redu je Federer...
`Ajmo,Nole,svim srcem smo uz tebe!!!Srbijo,navijaj kao i uvek!!!

Dragon

pre 14 godina

Bravo momci! Ovakav otvoren tenis gledao sam pre 20 godina. Samo mi je zao shto ovo nije Grand Slam da se igra na 3 dobijena seta i da ovaj praznik za ochi traje josh malo... Bravo Novache...

Objasnio!

pre 14 godina

Napokon me je ponovo pocela obuzimati prijatna trema dok gledam Novaka... Negde malo strepeo, ali ipak bio 100% siguran u vecerasnju pobedu... Svaka cast Nole!

bla

pre 14 godina

BRAVO NOLE!!!!
kako je lepo gledati ga kada ovako igra... kao pre... koji fokus tokom celog meca...
podrska i za vracenu agresivnost i onu reakciju u drugom setu....

Rale

pre 14 godina

Posle duže vremena,ja sam konačno sedeo,kulirao i gledao kako Nole igra...Jednom rečju ovo je bilo savršenstvo..Svaka čast obojici definitivno najbolji i najveći sportsmeni u tenisu!Idemo Nole

Dava

pre 14 godina

Pocepa ga ko svinja masan džak :) Bravo Novače, ohrabrujuća igra pred meč sa raspoloženim Federerom. Ako sutra obojica igraju kao danas biće pravo uživanje gledati ih. Srećno!

Come_back

pre 14 godina

VAMOS NOLE:-)))

MOGU SAMO DA NAGAĐAM KAKVO JE SAMOPOUZDANJE NAKON OVOG MEČA PREUZELO NOVAKOVE MISLI. U JEDNOM TRENUTKU SAMO ŠTO NIJE REKAO:
"IMA LI KO BOLJI?"

FEDERERU DRŽI SE, NOVAK SE VRATIO!!!

Doctor

pre 14 godina

Zasto volim Noleta:
1.Kad ga svi mediji i navijaci otpisu,on pobedi Nadala
2.Uvek dostojno preda kad vidi da ce izgubiti
3.Zato sto prikazuje Srbiju u najboljem svetlu
4.Zato sto je jedini teniser koji ne moze da igra na visokim temperaturama
5.Zato sto je Nole jedan od malobrojnih koji je pobedio Nadala 5 puta
6.Zato sto se uvek sali,cak i kad izgubi
7.Svojim uspehom,naterao je 30% decaka u Srbiji da treniraju tenis
8,Zato sto je ambasador dobre volje
9.Zato,sto je on jednostavno Nole!!!

tomic70a

pre 14 godina

Dugo nisam gledao ovakvog Novaka ! Agresivan, pogadja linije i same uglove, dobar servis, popravio retern, raznovrsna i inteligentna igra, pun energije, najbolji kad je najvaznije... Milina je gledati ga!!! BRAVO NOLE!!! Srecno sutra !

Objasnio!

pre 14 godina

Napokon me je ponovo pocela obuzimati prijatna trema dok gledam Novaka... Negde malo strepeo, ali ipak bio 100% siguran u vecerasnju pobedu... Svaka cast Nole!

Dava

pre 14 godina

Pocepa ga ko svinja masan džak :) Bravo Novače, ohrabrujuća igra pred meč sa raspoloženim Federerom. Ako sutra obojica igraju kao danas biće pravo uživanje gledati ih. Srećno!

Mimi

pre 14 godina

Bravo Nole majstore !!! Ti si najveci ponos Srbije !!! Odlicna igra..sjajan servis..sa kakvom lakocom si sipao winere svaka ti cast majstore !!!! Danas protiv Rogera ponovi ovakvu igru i titula je tvoja!!! Svi smo uz tebe !!!!! DjOKOVIC BACK IN TOWN !!!!

Rale

pre 14 godina

Posle duže vremena,ja sam konačno sedeo,kulirao i gledao kako Nole igra...Jednom rečju ovo je bilo savršenstvo..Svaka čast obojici definitivno najbolji i najveći sportsmeni u tenisu!Idemo Nole

el nino9

pre 14 godina

Đoković-Nadal 0:2,provereno...
(ORG, 22. avgust 2009 19:44)

pogodio si rezultat........ali ne i za koga.........


svaka cast Nole.......najbolja partija......ove sezone ubedljivo......

SRECNO PROTIV RODZERA........:D

Djordje Stanic

pre 14 godina

OK.

Imao sam neka posla da pozavrsavam, ali sad sam tu.

Rece Novak i poce da gazi one sa druge strane mreze.

Ih, sto volim da vidim Novaka kada se smraci, pa onog preko puta gleda ko da mu je zapisao nova kola.

Onda nema drop sotova, duplih gresaka, cekanja na protivnicke greske i slicnih gluposti.

Smrknuti Nole igra jednostavno, forhendom udara sto jace i tera protivnika sto dalje od osnovne linije a onda bekend paralelom cisti linije.

Bice sutra svasta!

Nole, sutra navijam da te odpocetka vidm crnog ko nebo pred oluju pa da Federeru objasnis kako tutnje Srbi u Sinsinatiju...

JoHnnY

pre 14 godina

Bravo Nole srpska kruno zlatna!

Cela Srbija je uz tebe, zajedno do trona :)

Steta sto neces drati ljigavog Marija u finalu al i Roger je dobra zrtva.

samuraj

pre 14 godina

Nadal je odigrao danas solidno, ali se jasno videlo da je jos daleko od svoje prave forme, sto je i normalno s obzirom koliko je odsustvovao sa terena.

Sa druge strane Novak je bio neverovatno dobro raspolozen za igru, i od pocetka pa do kraja je bio maksimalno agresivan, sto je bilo predivno gledati, pogotovo sto je to nase gore list :)

U takvoj situaciji, ovo je bio sasvim realan rezultat ovog meca, a Novak ako nastavi sa ovakvom igrom, napravice jos dosta velikih uspeha do kraja godine.

P.S. Oni linijski su stvarno bili drogirani...

razočarani šetač

pre 14 godina

Izgleda da Nole Igra samo protiv Nadala i Federera.

Evo jednog zanimljivog članka http://bleacherreport.com/articles/223845-federernadal-four-years-at-the-top-thanks-to-the-djoker.

Članku nedostaje samo jedan momenat. Da se Nole i Nadal nisu međusobno masakrirali sredinom maja u Madridu i upropastili sebi ostatak sezone, Federer bi sa Mirkom sada samo ljuljao bebe. Nažalost Nadal je gore prošao od Noleta. Njegova kolona nisu izdržala, pa je bodove sa Roland Garrosa izgubio a izgubio je i 2000 bodova sa Wimbldona. Da ne pričamo da nije igrao skoro pa tri meseca. Profitirao je i potuljeni tuta-muta Marej. Vodim sina na tenis kulturan sport za razliku od fudbala. A i šah ima da počnem da igram.

Come_back

pre 14 godina

VAMOS NOLE:-)))

MOGU SAMO DA NAGAĐAM KAKVO JE SAMOPOUZDANJE NAKON OVOG MEČA PREUZELO NOVAKOVE MISLI. U JEDNOM TRENUTKU SAMO ŠTO NIJE REKAO:
"IMA LI KO BOLJI?"

FEDERERU DRŽI SE, NOVAK SE VRATIO!!!

gaga

pre 14 godina

Svaka cast Nole,aj sada da vidimo sta ce da izjave oni dusebriznici koji nazivaju naseg Noleta manekenom itd...eto najlepsi ,najbolji najsexy:-)sve mu ide....idemo Nole

Vladan R

pre 14 godina

Novak jeste odigrao veoma dobro i potsetio u odredjenoj meri na izdanja iz polufinala Madrida ove godine ili sa AO prosle godine ali se iz aviona videlo i to ne samo veceras da je Nadal podaleko od svoje prave forme , jeste sve bolji i bolji ali jos uvek daleko od pravog Nadala i Novak je jednostavno morao da ga pobedi. Stoga mislim da je naslov ipak malo vise euforican nego sto bi trebalo da bude.

Vlada 1973

pre 14 godina

Vecina nas koji komentarisemao velike igrace kao sto je NOLE nikada nece moci ni shvati sta je pritisak sa kojim oni moraju da se nose,vecina nas je odavno prokockala svoje snove i sad mislimo da smo mnogo pametni ako kritikujemo druge,ali ono pokazivanje na svoje srce sto je NOLE veceras uradio,kao mnogo puta do sada,je ono sto ga razdvaja od drugih igraca a sto je izgubio u poslednjih godinu dana......bar na trenutak si bio onaj stari i ma sta da se desi i ma na kom mestu bio uvek ces biti u srcima mnogih ljudi ako samo budes ono sto jesi i ako uvek budes pokazivao koliko ti je stalo do podebe i odakle ta pobeda dolazi....Ona dolazi iz tvog srca,NEMOJ TO NIKADA DA ZABORAVIS,jer svi treneri i svi sponzori ovoga sveta ne mogu da ti nadoknade ono sto mozes da osetis kada te podrzavaju milioni ljudi,a to ces imati samo ako budes ono sto jesi,srecan kada dobijas,ljut kada gubis....kao na reklami za mastercard,tvoje pokazivanje srca....N E P R O C E N J I V O .........NEMOJ TO NIKADA DA ZABORAVIS,TO TE CINI VELIKIM..........OGROMNIM!!!!!

Bird

pre 14 godina

Fenomenalna najsavremenija igra Novaka Đokovića! Strašan servis i jaki udarci (duplo više vinera od Nadala) odlučili su pobednika. Defanzivci, od ovakve igre nema odbrane. Ovo je tenis budućnosti. Velike čestitke velikom svetskom teniseru.

Dragon

pre 14 godina

Bravo momci! Ovakav otvoren tenis gledao sam pre 20 godina. Samo mi je zao shto ovo nije Grand Slam da se igra na 3 dobijena seta i da ovaj praznik za ochi traje josh malo... Bravo Novache...

bla

pre 14 godina

BRAVO NOLE!!!!
kako je lepo gledati ga kada ovako igra... kao pre... koji fokus tokom celog meca...
podrska i za vracenu agresivnost i onu reakciju u drugom setu....

Ivan

pre 14 godina

Novače, očekujem da mi daš 200 evra da kupim ispit koji ću sutra ujutru da padnem zbog neprespavane noći :)
Al' ako pobediš sutra i Rodžera, opraštam ti dug!

spava mi se

pre 14 godina

Nadal inspirise Djokovica da briljira. Ni za jedan njihov mec ne moze da se kaze da je bio los sto se kvaliteta tice. Jos da nisam pristrasna, stvarno su im mecevi za uzivanje. Veceras je dominirao Djokovic, naravno, i Nadalova forma ima znatan uticaj, ali pitam se gde bi Novak bio kad bi svaki mec mogao ovako da odigra. SVAKA CAST NOLE, SAMO NAPRED, TI MOZES SVE, MOZDA NE UVEK, ALI NIJE NEMOGUCE DA POKORIS BILO KOG! I zato si veliki teniser!
Mozda su trojica trenutno bolji od tebe, ali ti si bolji od hiljadu koji su iza tebe. Nadam se da to shvataju ljudi koji te osporavaju.

herceg novi

pre 14 godina

To je pravi Nole. Konačno!
U finalu protiv velikog igrača ali malog čovjeka očekujem istu ovakvu dominaciju kao protiv Nadala i vrlo brz proboj ka prvom mjestu. Zašto ne?

vladimir

pre 14 godina

Nole, svaka cast! Ekstra igra, sada i Fedexu da ofarbas linije kako to zargonski kazu stranci, pa pocisti ga sa terena kako to kazemo mi!

Bojan

pre 14 godina

Nole care, uzivao sam gledati te!!!
sutra ista igra, a mozes jos bolje jer zaista zasluzujes sam vrh. dace bog da het trickom protiv Federera osvojis novu titulu

Lazar-Sopot

pre 14 godina

Stvarno je igrao dobro...Posle duzeg vremena sam odgledao jedan njegov mec i nemam reci...Ocekivao sam vise napetosti,ali sam svakako prizeljkivao da pobedi.Na redu je Federer...
`Ajmo,Nole,svim srcem smo uz tebe!!!Srbijo,navijaj kao i uvek!!!

Tvoj odani navijač

pre 14 godina

Nole, samo da ti kažem....bravo pobedniče, čestitam ti...ovo si bio pravi ti...original, ..tvoja igra.. bekhend, forhend...viner ...ovakvog želim i sutra da te gledam protiv Rodje..i želim ti da ovako uvek igraš...pobednički ..Ovo me podsetilo na ono od prošle godine sa AO ...

I stalno jedno imaj na umu Nole....u životu, kao i u sportu... ako imaš cilj i ako si uporan...stići ćeš... nepobedivi ne postoje...postoje pobednici...razumeš šta hoću da ti kažem...

Srculence

pre 14 godina

Iskreno,ne secam se kada sam poslednji put ovako uzivala u Noletovoj igri,ceo vecerasnji mec je podsetio na one stare igre od pocetka prosle sezone.Sa ovakvim pristupom i agresivnom igrom,sutra ima velike sanse da pobedi i Federera.Mada ne treba da ocekujemo previse,pobeda bi svakako dobro dosla,ali ako i izgubi,niko od nas nema pravo da Noletu bilo sta zameri!Posebno nakon ovih sat i po zadovoljstva i srece koju je nama svima pruzio veceras.

sneska

pre 14 godina

Nole, ovo je bilo spektakularno - potpuno fokusiran, bez prenemaganja i tigrovski u odlucnim trenucima - Isti profesionani odnos ka igri zelim ti da odrzis i sa Federerom - rezultat nece moci da izostane!

Mladen

pre 14 godina

Novak nikad superiorniji protiv velikog Nadala. A sutra jos hrabrije protiv jos veceg Federera! Samo ofanzivno i 14. titula je osigurana...

Nole kralj

pre 14 godina

Svaka cast majstore, najbolji si!
Odlican pristup mecu, lavovski si se borio, bas takvog te volim :) perfektni servisi i jos bolji udarci.
Ovo je dokaz da mozes pobediti Nadala u svakom mecu.
Samo napred u finalu, i Federer da padne, pa polako na US open ;)
NOVAK SAMPION

BOJAN

pre 14 godina

Bravo Nole..odličan meč..vredelo je gledati tenis u ove kasne sate..Danas srećno protiv Federera..a srećno i Zimonjiću i Nestoru u finalu dubla...

pera

pre 14 godina

Stari Djokovic. Mozda nije bio stari Nadal al opet Noletova zelja za napadanjem i igrom ohrabruje pre US opena. Samo da nastavi tako.

UvekuzNoleta

pre 14 godina

Mnooogo bitna pobeda! A sto je jos bitnije vratio nam se stari agresivni Nole! Na momente sam imala osecaj da gledam reprizu Sinsija od prosle godine.Bravo Nole, takticki si odigrao fantasticno!

Ožalošćeni

pre 14 godina

Samopouzdanje Nadala je bilo na nuli tokom celog meča. Tkđ. mentalne snage nije bilo;posle prve neiznuđene greške su usledile nove što je dovelo do prvog brejka, a onda su pljuštale kao kiša. Samopouzdanje Novaka je tada naraslo i pružio je odličnu igru. Asovi su pljuštali u pravim trenucima.
Nadam se da će Novak slomiti sutra Federera, a da će Nadal srediti pre svega svoju psihu a onda i prvi servis do US opena.

Gole

pre 14 godina

Fantastična pobeda Novaka!!! S velikim samopouzdanjem sutra u borbu sa Federerom i u nove pobede na US open. Sve čestitke, bravo !!!

Ogi Kg

pre 14 godina

Bravo Nole!Odigrao je mec na vrhunskom nivou i maksimalno iskoristio to sto Nadal nije u formi i dobio ga onako rutinski, kako to rade pravi sampioni!

nikol dž. femija

pre 14 godina

MODERATORU>

O čemu se radi? Piše da ima 197 komentara, A MOŽE DA SE PROČITA SAMO 99. GDE JE još ONIH 98 KOMENTARA ? Ima nekih problema u radu sajta,prijemu?

mile

pre 14 godina

da uvežba drop šot biće najbolji. Još malo na psiho planu, da mu ne bude uvek drugi set lošiji od prvog..pa onda neke greškice u servisu... Naravno, da ima sve te elemente ne bi mu bilo ravna. Ovako moram da strepim. Naravno, fantastičan je. Mada, treba imati u vidu da je ovo samo "odjek" od Nadala koji baš ne igra kao onaj Nadal od pre godinu dana.

ivanna

pre 14 godina

Koliko vas sada voli Novaka.. Svasta, a gde ste svi vi kad izgubi? Tada ga pljujete, i govorite da batali tenis.. Ne mozete reci da je najbolji, jer je pobedio Rafu, koji nije igrao dobro, i koji nije u formi.. Ako pobedi Federera svaka mu cast, ali ovako..
Vratice se Rafa jaci nego ikad!!!

Anony

pre 14 godina

Ne razuemem cemu ovolika odusevljenja ovo sad je pola onog starog nadala,jos se oporavlja od povrede.Sad prvi put gledam nadala posle povrede nije isti igrac,ni blizu.

Nemojte Nadala!

pre 14 godina

Svaka cast Novaku, obradovao nas je ne samo pobedom nego jednako tako i odlicnom igrom! Samo, nemojte ruzno i potcenjivacki o Nadalu! Ako iko, onda taj mladic zasluzuje respekt! Nije bezlican, uobrazen i dosadan kao Mari, nije pakostan kao sto (ponekad) zna biti (inace veliki) Federer, nije agresivan kao Conga. (Videli ste, navodim one s kojima Novak uvek vodi teske i neizvesne duele.) Novaku zelim uspeh u finalu, a Nadalu, tom istinskom sportsmenu, zelim potpun oporavak, pa da onda gledamo jos uzbudljivije meceve izmedju njega i Novaka!

Andrej77

pre 14 godina

Svaka cast Novaku, srecno sutra protiv najneomiljenijeg mi igraca. Uzasno mi je zao Rafe, vidi se da se vraca u formu polako ali nije to to. Kako je odvratno surov sistem bodovanje za igrace, mislim da je prilicno besmislen narocito u slucaju povrede igraca koji brani maltene sve bodove (naravno Nadal). Federer je jedino tako mogao da se vrati na prvo mesto, vreme je da se vise pomeri sa njega...

Ištvan iz Subotice

pre 14 godina

Nole iz onoga susreta sa Simonom se nije mogao ni prepoznati, neka je Bogu hvala. Bravo Novače, samo tako i u finalu $$
Vamos Rafa, a jel! ?!! :-))

nenad73

pre 14 godina

Novakova vrhunska partija, bez ikakve dileme pokazao je kako moze i ume da odigra na najvisem nivou protiv velikog Nadala.Svaka cast majstore!

Milan

pre 14 godina

A sad Novace pocasti Rodzera sa par aseva, voleja. winnera, forhenda pa sto i ne sa par drop shotova. Nije odavno plakao !!!!
Napred Novak ! Da to je on NOVAK DJOKOVIC !!!!!!!!!!

zao_mi_Nadala

pre 14 godina

cini mi se da Nadal nece biti ono sto je bio pre povrede nazalost , svet polako gubi jednog vanserijskog tenisera ...
sa onakvim kretanjem poslednjih par godina , konstantnim proklizavanjima na svim podlogama i borbom za svaki poen Rafina kolena su mnogo trpela i to je skupo platio , nadam se da gresim !
Naravno to ne umanjuje Noletovu pobedu koju nazalost nisam gledao ali finale ne propustam , napred Djokovicu i samo hrabro protiv Rodzera !

Hvala Bogu sto ne placam pretplatu

pre 14 godina

U programskoj semi RTS-a pise da cemo gledati finale Djokovic-Federer ali u reprizi od 21.20h(cini mi se da je to vreme u pitanju).A da cemo u vreme kada se igra finale gledati SP u atletici u Berlinu!!!!!I ko je ovde lud,ko zbunjen a ko normalan?
Tijanic je lud,mi zbunjeni a normalan ce jedino biti Nole ako pobedi!!!!

Predo

pre 14 godina

Nisam toliko odusevljen samom pobjedom, koja je ipak vise-manje ocekivana, s obzirom na formu jednog i drugog, koliko nacinom igre. Bila je to kombinacija starog agresivnog stila jakih forhend i bekhend dijagonala i paralela, sa unapredjenim elementima, poput bekhend slajsa, poboljsanog forhend spina i servisa, pogotovo drugog, uz igru na mrezi, koja je jos uvijek najslabiji dio njegove igre, ali dobro dodje kao faktor iznenadjenja. Mnogi ce reci da to nije onaj Nadal. I nije. Ali. mislim da bi sa ovom igrom, koja je po meni dosad najbolja Noletova partija otkad ga gledam, pobijedio i Nadala u najboljoj formi, uz malo vise neizvjesnosti. Federer - svaki mec je uvijek prica za sebe. Obojica u dobroj formi, zeljni krvi, pa cemo vidjeti. U svakom slucaju, dobar tenis je zagarantovan.

messi

pre 14 godina

Konacno su dosli i trenuci Novakovih navijaca,dugo ih nije bilo. Cestitam,Novak je igrao sjajno uostalom kao i svaki put protiv Rafe,ali ipak ne zaboravite da je Nadal pre neki dan dosao sa terapija.Kad je bio zdrav bio je najbolji,samo zdravlje neka ga sluzi i bice opet,u to nema sumnje. Novaku zelim da ponovi bar delic igre protiv Rafe i pobedice,ali poznavajuci njegov mentalitet tesko!

Biće neizvesno

pre 14 godina

Treba biti realan. Nole je igrao zaista inspirativno, ali Nadal je bio zaista očajan. Pa ja ne znam da li je on ubacio koji normalan servis?! O neiznuđenim greškama da ne pričamo. U svakom slučaju bilo je uživanje gledati Noleta kako leti po terenu i pogađa linije.

Federer je sada vrlo opasan i željan osvete zbog dva uzastopna poraza od Noleta i ja ipak strepim - naročito kada se uzme u obzir da je Federerov servis trenutno svetlosnu godinu bolji od Nadalovog.

Navijam za Noleta, ali plašim se da rezultat neće biti povoljan za njega :(

koji nole

pre 14 godina

bože ljudi koji ste vi licemeri alooooooooooo bre sad ga hvalite , a do skoro ste ga pljuvali strašno !!! kakav bre nole kladim se da će da izgubi i ja ga volim, ali nadal nije onaj stari i to svi znate ...

federer fan

pre 14 godina

I corava koka zrno ubode...sad i ko zna kad. Nadal je za njega DOKTOR. Ovaj novak je pobedio jer ove nedelje adidas nije imao reviju, lacosta nije prezentovao svoju novu sulju, ray ban nema naocare, a jahta mu je na generalci pa eto setio se malo da igra tenis.
Eee moj novace nafurani decace nikad ti sa tim mentalitetom neces biti vrh tenisa, uvek ces tu biti UZ nikad IZNAD

stefan

pre 14 godina

bravo nole! svaka cast za pobedu i igru, ali to je izgleda sve! ipak je federer kralj tenisa i sigurno dobija u finalu, nazalost! nole je ipak imao mnogo srece protiv nadala, to se mora priznati.

Draganche

pre 14 godina

U svome prethodnom postu (Federer Vs Marij) sam tacno predvideo rezultat ovog meca. U samom intervjuu sa Nadalom, jasno se moglo videti da se cuva za US Open i da je samim ulaskom u polufinale ostvario svoj cilj.
S druge strane siguran sam da Federer nece ni malo taktizirati, vec ce naprotiv dati sve od sebe da pobedi Djokovica, u cemu ima velike sanse jer igra u zivotnoj formi...

Daxi

pre 14 godina

Cemu ovolika euforja? Nole je odigrao sasvim prosecno, a Nadal katasrofa. Videlo se iz aviona da je Nadal daleko od prave forme, i to je Djokovic morao da iskoristi. Po meni sasvim prosecna partija Noleta, katasrofalni Nadal, prvi servis katasrofa, neiznudjenih gresaka nukad vise i samopouzdanje na nuli. Smatram da je Nadal u ovakvom stanju bio laksi protivnik od npr recimo Simona. Videcemo pravu Noletovu formu vec danas protiv Federera.

laceon

pre 14 godina

Nole samo potvrdjuje srpski stil igre.
Kada je motivisan , skoncentrisan samo na tenis ne moze mu realno niko nista.
Samo da tako ostane.

olja

pre 14 godina

Moje, skromno, misljenje, je da su, NOle i Nadal, dva najbolja momka na turu. Nisu dosadni, imaju smeka i za druge stvari, osim tenisa, imaju svoju licnost u svakom smislu. Iako Nadal deluje kao masina, nije tako. On je, prava "spanska" dusa i ima u svom, mentalnom sklopu nesto slicno nama. Iako nije u formi, sto je i razumljivo posle pauze, Nole ga je "procitao" (u madriskom mecu je to apsolvirao) i za njega vise ne postoji "enigma Rafa". Bojim se da Nole losije igra protiv nekih slabije rangiranih igraca, zato sto ih jos nije dobro proucio. Kada igras sa nekim mec svake druge godine, nije ni cudo sto ga ne poznajes. Posto se sa Nadalom sastaje na skoro svakom drugom turniru, nije cudo sto mu je "usao u glavu". Sto se tice Federera, on je jos mala nepoznanica za naseg asa. Taj covek je kao kameleon: ustaje i vraca se kada ga svi otpisu. Veliki sampion, ruku na srce. Ali koliko je veliki sapmion, toliko mu ljudski kvaliteti kaskaju za sportskim. Ne zelim ruzno da pisem o novopecenom ocu, ali mogao bi malo da popravi svoje ponasanje van terena. "Ja sam Bog, ja sam Bog..." ne sme da odzvanja iza njega, jer zna se da to nije u sportskom duhu (svaka cast Boltu, on ima jedino pravo na tako nesto). Zato, veceras (ali opet igraju u podne, po najvecoj vrucini, ha?), neka pobedi bolji, pa sad da li Nole ili RF... Moje srce je na pravoj strani, a vase?

Da da da!!!

pre 14 godina

За вирус типа НОЛЕ, Светска Здравствена Организација, још једном препоручује "НАДАЛГИН". Питање је, међутим, када ће лек почети да делује И на овај вирус! С Р Б И Ј А до Синсинатија!

mima

pre 14 godina

Pa da lako mu je bilo protiv NAadala koji se tek vraca u formu videcemo ga protiv Federera .Nikada nece on biti kao Nadal i Federer.

Goran

pre 14 godina

Ako neko kaže da je Novak pobedio Nadala samo zato što je Nadal u slabijoj formi(zbog povrede i duže pauze),e pa varase.Prošle godine Nadal je bio u najboljoj formi života pa ga je Nole savladao u dva seta,bilo je:6-1,7-5.Jednostavno Novak je bolji od Rafe na betonu(vodi u međusobnim duelima 5-2)!!!

JoJo

pre 14 godina

Bravisimo! Samo Nole i Rafa igraju sjajan tenis! Vredi dati novac za tako uzbudljiv mec! Jaooooo tako sam srecna! Noolee ozeeni meee!

Sta cu kad volem tenis :)

pre 14 godina

Bas bi bila fora, da Nole i Zimonjic i Nestor osvoje SInsinati. Onda bismo ove godine imali jedno svesrpsko finale! Ali kako god ispadne, ja sam njihov najveci fan i dalje!

Gledatelj (iz sinsinatija)

pre 14 godina

Znaci ne mogu da verujem koliko "neadekvatnih" komentatora...
Gledao sam mec uzivo i ovo nije povratak Noleta ;) Nadal je igrao bez taktike, sa 5O% svojih mogucnosti, a Novak je napao svom snagom "ranjenog lava" i dobio. Cestitam Novaku pre svega na dobro pripremljenoj taktici i na "zelji" koju, ruku na srce, odavno nismo videli.
Nadal nije bio dobro pripremljen ni takticki ni fizicki, sto je doprinelo Novakovoj relativno lakoj pobedi.

U finalu nece biti ni malo lako, jer Federer potencira taktiku i tehniku cime stedi snagu svojih misica za finale, tako da ce u finalu biti spreman da pokaze 1OO% svojih mogucnosti. Novaku zelim srecu i jos vece zalaganje u mecu, jer ovo nije umag nije serbia open, nego finale sinsinatija ;)

Stefan

pre 14 godina

Pa Novak samo moze da pobedi Nadala kada je daleko od svoje forme! Ne znam cemu tolika pompa sada... Nadal je daleko bolji igrac od Noleta...

medena

pre 14 godina

BESPREKORNO!PAMETNO!SAVRSENO!znala sam da sve vreme ceka Rafu da mu se revansira za onaj neverovatan Madrid.Jednostavno, rana je morala da se zaleci.(a Nolu, cim ga vidim, iscupacu usi, zar sa ovakvom igrom da dozvoli da bude 4, a neki dodju do 2 mesta a nikada nece imati ovakvu igru)

srbija

pre 14 godina

ajde bre sta dizete tenzij ako bi realno gledali rafa nadal nije igrao 30 procenata onoga sto zna a svi znamo kako bi se zavrsilo da je nadal igrao kao sto zna ipak je on bolji od noleta za klasu

pre 14 godina

Gledao sam samo prvi set i odmah shvatio da je Đoković večeras nepobjediv.

Nadal neprepoznatljiv, stoga se pitam hoće li on ikada biti na onoj nekadašnjoj razini?

Znajući nešto detaljnije kakvi su zapravo Rafaelovi problemi, mogao bih odmah na to odgovoriti.

No nada umire posljednja...

Emko

pre 14 godina

NOOOLEEE TO CARE Tako se igra nisimu dao da dise kako treba bio se izgubio nije znao sta ga je snaslo do pre dva dana svakakvi komentari su stizali a ja sam lepo napiso da je to samo momentalna kriza. Samo tako nastavi pa ces brzo i ugroziti Federera na prvoj poziciji svi za Novaka NOLE___---___--- NOLE......!!

Tomas

pre 14 godina

Niko se ne pita kako to sada Novak odjednom pogadja ćoškove i "briše linije"? Ustvari, on je i ranije igrao precizno, samo je to vešto kamuflirao na taj način, što je pogađao ćoškove ali sa druge strane linije da bi (kao stalno izbacuje loptice u aut) zavarao buduće najveće rivale, sve dok te udarce ne uvežba do savršenstva. I pošto je to postigao, sada je iznenađenje utoliko veće. Sada je njegova "iznenadna" preciznost bila pravi šok za Nadala, a ne zna se da li je i šta je kao iznenadjenje spremio Federeru!

Ma Nole je veliki zezator. On sve to radi da bi zabavljao navijače i bio u centru pažnje svetske javnosti.

Bojan Jankovic

pre 14 godina

Sta drugo reci nego svaka cast!

Novak i Jelena su ponovo u vrhunskoj formi.

Nole, srecno u finalu protiv Federera.

Srbija je uz tebe!

samo izginite na terenu

pre 14 godina

KO JE DELIJA I SRPSKOG RODA A NE POJAVI SE U CETVRTAK NA MARAKANI I KO NE VERUJE U PROLAZ ZVEZDE NEKA NE DOLAZI NA MARAKANU NIKAD VISE U ZIVOTU!!!…!!

svi na stadion u cetvrtak nek se cesima noge odseku kad cuju huk.a bice nas...ooo da...bice nas...mnogo na tribinama...kad su mogli oni tri komada a sto mi ne bi mogli.zato:

...KO U CETVRTAK NA MARAKANU NE DODJE NEMOJ NIKAD DA DOLAZI NA MARAKANU VISE U ZIVOTU...

pokazite koliko volite zvezdu...i ne komentarisite vise tutorica pavlovica i ostale...SAMO SE POJAVITE U CETVRTAK...

ORGo

pre 14 godina

bravo smekeru...lud si ;) ...samo nespremnog mozes da ga dobijes...protiv fedexa ce te videti koliko je Novak daleko od najboljih...

zagi

pre 14 godina

nole uzima us open.decko je jednostavno bolji od nadala na tvrdoj i igra mu je u usponu i kao nacrtana za ovu vrstu podloge.bravo majstore dobi robota i 3.put ove,za neupucene i hejtere,vrlo dobre sezone koja ce vec danas postati odlicna.idemo novak

Boban

pre 14 godina

Realno Nole je igrao vrlo dobro, a Nadal ispod svog proseka. Pitanje je da li ce Nadal ikada postici onu formu kada je bio na celu liste. Smatram da je njegova povreda bila ozbiljnija nego sto se misli.
Nole ne izlazi na mrezu i to ce ga kostati pobede u finalu.

vilmos kaszas

pre 14 godina

hey placko je placko ali je najbolji.idemo nole!pokusaj!a posle jednom da zaigras kao protiv corie u roland garrosu,kad si predao,ali pre toga...

boban

pre 14 godina

živo me samo interesuje dali će konačno da osvoji turnir u svom stilu,mada je i roger odigrao protiv marey fantastičan meč,nego sad SRBINE pokaži inat i skini taj maler finala koji te je pratio ove godine,AJMO NOVAČE rasplači ga još malo

oksimoksi

pre 14 godina

Bravo Nole!

Ja nisam mogao da gledam mec tako da ne znam u kakvoj je formi Rafa posle povrede i da li su se vratili svi oni njegovi prepoznatljivi udarci i pokreti...

Boske

pre 14 godina

Kako li je onom sirotom Vajdi.
Posao mu visi o rezultatu danasnjeg meca.
Ajde Nole potrudi se, nemoj covek da zbog tebe dobije pedalu. :)
Za mene je pitanje danasnjeg pobednika samo pitanje Noletove motivacije. Izgleda da ga Rafa inspirise na najbolju igru a Fedeks na "onaku". Ali takav je Nole, nee da udara na nejac.
Zlato nase samilosno.

ana

pre 14 godina

Hvala što si me pobedom obradovao na rođendan!Nije mi žao što sam sinoć do kasno ostala,jer sam imala šta da vidim.Nole bio si veličanstven,svaka ti čast,da te samo zdravlje posluži u životu! SRETNO!

Boki

pre 14 godina

Nole - Ajnštajn za Mareja i Nadala, uvek pobeđuje glavom. Zna to i Federer, zato i ima veću odbojnost prema Novaku nego prema drugim rivalima. Zna on da Novak neće biti uporan kao Marej ili izdržljiv kao Nadal, ali da će protiv Novaka morati da razmišlja i reaguje mnogo brže. NOLE, BUDI OZBILJAN I SKONCENTRISAN, NEKA TATICA POLOMI REKET, A TI KAO GOSPODIN ČOVEK DA ODRŽIŠ GOVOR NA KRAJU MEČA.

Kol

pre 14 godina

Bravo Nole odlicna igra! Ocigledno je da kad igras protiv Nadala imas najvecu zelju za pobedom i koncetraciju kad bi to mogao da preneses i na ostale meceve bi bio prvi teniser sveta sigurno! Puno srece protiv Federera i na US Openu!

Dava

pre 14 godina

Opet velika kvota na Novaka na bwinu... Danas je protiv Federera 2,80 dok je na Rogera 1,38. Ne znaju sa kim imaju posla hehe. Šalim se, čini mi se da su malo podcenili Novaka ovim kvotama.

boombar

pre 14 godina

Bravo Novače ! Sigurna igra gotovo ceo meč. Jedino pred kraj je pokazao malo nesigurnosti, jer se verovatno prisetio Madrida. Prosto je bilo vidljivo kako mu se ruka i noge "skraćuju". Da je nekim slučajem Novak izgubio ovaj meč (nakon onakvog razvoja događaja) sigurno se ne bi oporavio dugo, dugo. Ali srećom s druge strane je stajao ipak neki drugi Nadal. Jer pravi Nadal ne bi ispucavao onakve lopte u aut. Iskreno mu želim da se što pre vrati u staru formu, jer pobeda nad takvim Nadalom daje Novaku stvarno samopouzdanje.
Jučer sam prilično kasno ostavio jedan komentar, i zabeležio dve nule. Rekao sam, a sada sam gotovo siguran u to, da Novaku jako smeta VETAR dok igra. To sam prvi put primetio 2007 u Estorilu ,gde je duvao jak vetar, i Novaka je mrzelo da živi, a kamoli da igra. Tada je bio u top formi, pa je i pored svega dobio turnir. Videli ste na meču protiv Chardy-a i Simon-a da ti udarci , to kretanje, nije bilo na zadovoljavajućem nivou. Prosto je bilo vidljivo kako Novak u momentu izgubi koncentraciju. A sinoć protiv Nadala sasvim druga igra. Precizno, jako i brzo. Naravno nije bilo jakog (vidljivog) vetra.
Siguran sam da s igrom od sinoć, ako ne više, onda Nole ima bar 50% šansi da osvoji turnir. Federer igra svoju , napadačku, igru, ali protiv Murray-a mu je sve polazilo od ruke, a ni ovaj se nije nešto pokazao.
Samo čvrsto u "odbrani" i precizno u napadu, i onda je sve moguće.
Idemo dalje.

Nikola

pre 14 godina

Mislim da Noleta vise cene Ameri,Rusi,Australijanci,Hrvati i ostali nego mi Srbi.Pa on je PONOS SRBIJA MA STA DA URADI DO KRAJA KARIJERE!!!

Goran

pre 14 godina

Dobro, naslov jeste malo senzaciuonalistički napisan samo jedna stvar. Novak je samo jednom poražen od Nadala na američkom betonu. Taj jedini put je bio i prvi put da su igrali. Uopšte na betonu Nadal ima onu pobedu na završnom mastersu kada je Nole bio izduvan skroz i na OI. Ostalo je pet Novakovih pobeda i sve su bile u dva seta i relatino ubedljive. Hoću da kažem da je na betonu ovo realan odnos snaga i da Nadal i nije bio mnogo bolji nikad osim na AO. Šljaka je drugo. Beton je Novakova podloga i tu realno samo Marej može da mu pariria. Čak i Federer nije Novaka pobedio u dva seta još od Dohe pre dve i po godine. Jeste dva puta ali na GS(USO) i ona predaja u Monte Karlu. Nole večeras može sam sebe da pobedi inače je realno čak i favorit.

Dario

pre 14 godina

Bravo Nole majstore,forma je odlicna ,istina Nadal nije u formi ali mislilm da bi veceras mogao pasti i Federer,samo hrabro igrat! Prenos je u 1830h ili kasnije(na satelitu),odgovorite ljudi?

Aca Znalac

pre 14 godina

Slusam Layla, od Dereka and Dominsa i kazem Aco, kako je to lep dan, Novak dere Fedexa u finalu. Nekako mi lepo. Hajde Nole, iscepaj ga. Masho mala moja unuchice, volim te najvise na svetu celom.

Mia

pre 14 godina

BRAVO NOLE!!!
jeste igrao odlično ali moramo biti realni i reći da se Nadal loše kretao (što je i logično posle tolike pauze) tako da će Noletu trebati još bolja igra protiv Federera.
Možeš ti to Nole!!

Marko

pre 14 godina

Šta je sada, sada ste svi u zanosu...
Pa jasno da će i Đoković porediti na pokojem turniru, stišajte euforiju, i ne proglašavajte ga najboljim teniserom na svetu. Na idućem turniru mogao bi ispasti u 2. ili 3. kolu, pa šta onda? Čovek igra, nekad uspešno, a nekad ne, i to je sport...
Zaista ne razumem više od 2/3 komentatora, i u dobru i u zlu po Novaka.

Srdjan

pre 14 godina

Cestitam na pobedi,nebitno dali je jos u dobroj formi ili ne Rafa,nadam se da necete zameriti sto vam ukazujem na cinjenicu da je Rafa car jer nemojte molim vas da lupate i velicate svaku 4 pobedu Noleta pa skor je valjda 14 : 5 a skor izmedju njih dvojice u titulama je sledeci Broj titula u siglu: 36 ( izmedju ostalog 6 Grand Slamova, 15 Masters turninra i Olimpijsko zlato u Pekingu 2008.)Broj titula u dublu: 5.Sad molim nekog neka mi odgovori za Noleta da naucim i ja nesto.I ne prepirite se oko Rafe i Noleta kad su oni bas kul i dobri prijatelji.Nole na poziv Rafe bio u Spaniji Uu humanitarnoj svrsi za pomoc deci gde su pikali fudbal i druzili se sa igracima Reala,znaci dobri prijatelji,ok na terenu protivnici ali momci kiji respektuju jadno drugog i nisu ljigavi kao onaj Mari ili Marej koji mozda bude i prvi na listi a ima dve ipo titule,nijedan GS.Ovo GS jedino ima ako neko tu skracenicu prevede kao Gradjevinska Skola.Zato bravo RAFO bravo NOLE trudite se da osvajate turnire i budete zdravi a ne da se naucnici u Srbiji prepiru o tome kad neko pobedi kao da sve ostalo nije vazno.Velik pozdrav i jednom i drugom fanu.VAMOS RAFA.MAXX2@Schorpio.

Aca Znalac

pre 14 godina

Ako sad ne pobediš Fedexa ne znam kada ćes. Imaš sve adute u svojim rukama; mladost, želju, samouverenost, a brate došli su i ti dani kada ćes da pobeđuješ.
Prvi na redu je Federer. Želim ti a što pre postaneš No 1. Siguran sam u to 100%.

Vladan R

pre 14 godina

Novak jeste odigrao veoma dobro i potsetio u odredjenoj meri na izdanja iz polufinala Madrida ove godine ili sa AO prosle godine ali se iz aviona videlo i to ne samo veceras da je Nadal podaleko od svoje prave forme , jeste sve bolji i bolji ali jos uvek daleko od pravog Nadala i Novak je jednostavno morao da ga pobedi. Stoga mislim da je naslov ipak malo vise euforican nego sto bi trebalo da bude.

Ožalošćeni

pre 14 godina

Samopouzdanje Nadala je bilo na nuli tokom celog meča. Tkđ. mentalne snage nije bilo;posle prve neiznuđene greške su usledile nove što je dovelo do prvog brejka, a onda su pljuštale kao kiša. Samopouzdanje Novaka je tada naraslo i pružio je odličnu igru. Asovi su pljuštali u pravim trenucima.
Nadam se da će Novak slomiti sutra Federera, a da će Nadal srediti pre svega svoju psihu a onda i prvi servis do US opena.

Doctor

pre 14 godina

Zasto volim Noleta:
1.Kad ga svi mediji i navijaci otpisu,on pobedi Nadala
2.Uvek dostojno preda kad vidi da ce izgubiti
3.Zato sto prikazuje Srbiju u najboljem svetlu
4.Zato sto je jedini teniser koji ne moze da igra na visokim temperaturama
5.Zato sto je Nole jedan od malobrojnih koji je pobedio Nadala 5 puta
6.Zato sto se uvek sali,cak i kad izgubi
7.Svojim uspehom,naterao je 30% decaka u Srbiji da treniraju tenis
8,Zato sto je ambasador dobre volje
9.Zato,sto je on jednostavno Nole!!!

Mimi

pre 14 godina

Bravo Nole majstore !!! Ti si najveci ponos Srbije !!! Odlicna igra..sjajan servis..sa kakvom lakocom si sipao winere svaka ti cast majstore !!!! Danas protiv Rogera ponovi ovakvu igru i titula je tvoja!!! Svi smo uz tebe !!!!! DjOKOVIC BACK IN TOWN !!!!

Dava

pre 14 godina

Pocepa ga ko svinja masan džak :) Bravo Novače, ohrabrujuća igra pred meč sa raspoloženim Federerom. Ako sutra obojica igraju kao danas biće pravo uživanje gledati ih. Srećno!

gaga

pre 14 godina

Svaka cast Nole,aj sada da vidimo sta ce da izjave oni dusebriznici koji nazivaju naseg Noleta manekenom itd...eto najlepsi ,najbolji najsexy:-)sve mu ide....idemo Nole

razočarani šetač

pre 14 godina

Izgleda da Nole Igra samo protiv Nadala i Federera.

Evo jednog zanimljivog članka http://bleacherreport.com/articles/223845-federernadal-four-years-at-the-top-thanks-to-the-djoker.

Članku nedostaje samo jedan momenat. Da se Nole i Nadal nisu međusobno masakrirali sredinom maja u Madridu i upropastili sebi ostatak sezone, Federer bi sa Mirkom sada samo ljuljao bebe. Nažalost Nadal je gore prošao od Noleta. Njegova kolona nisu izdržala, pa je bodove sa Roland Garrosa izgubio a izgubio je i 2000 bodova sa Wimbldona. Da ne pričamo da nije igrao skoro pa tri meseca. Profitirao je i potuljeni tuta-muta Marej. Vodim sina na tenis kulturan sport za razliku od fudbala. A i šah ima da počnem da igram.

Come_back

pre 14 godina

VAMOS NOLE:-)))

MOGU SAMO DA NAGAĐAM KAKVO JE SAMOPOUZDANJE NAKON OVOG MEČA PREUZELO NOVAKOVE MISLI. U JEDNOM TRENUTKU SAMO ŠTO NIJE REKAO:
"IMA LI KO BOLJI?"

FEDERERU DRŽI SE, NOVAK SE VRATIO!!!

JoHnnY

pre 14 godina

Bravo Nole srpska kruno zlatna!

Cela Srbija je uz tebe, zajedno do trona :)

Steta sto neces drati ljigavog Marija u finalu al i Roger je dobra zrtva.

herceg novi

pre 14 godina

To je pravi Nole. Konačno!
U finalu protiv velikog igrača ali malog čovjeka očekujem istu ovakvu dominaciju kao protiv Nadala i vrlo brz proboj ka prvom mjestu. Zašto ne?

Objasnio!

pre 14 godina

Napokon me je ponovo pocela obuzimati prijatna trema dok gledam Novaka... Negde malo strepeo, ali ipak bio 100% siguran u vecerasnju pobedu... Svaka cast Nole!

samuraj

pre 14 godina

Nadal je odigrao danas solidno, ali se jasno videlo da je jos daleko od svoje prave forme, sto je i normalno s obzirom koliko je odsustvovao sa terena.

Sa druge strane Novak je bio neverovatno dobro raspolozen za igru, i od pocetka pa do kraja je bio maksimalno agresivan, sto je bilo predivno gledati, pogotovo sto je to nase gore list :)

U takvoj situaciji, ovo je bio sasvim realan rezultat ovog meca, a Novak ako nastavi sa ovakvom igrom, napravice jos dosta velikih uspeha do kraja godine.

P.S. Oni linijski su stvarno bili drogirani...

Djordje Stanic

pre 14 godina

OK.

Imao sam neka posla da pozavrsavam, ali sad sam tu.

Rece Novak i poce da gazi one sa druge strane mreze.

Ih, sto volim da vidim Novaka kada se smraci, pa onog preko puta gleda ko da mu je zapisao nova kola.

Onda nema drop sotova, duplih gresaka, cekanja na protivnicke greske i slicnih gluposti.

Smrknuti Nole igra jednostavno, forhendom udara sto jace i tera protivnika sto dalje od osnovne linije a onda bekend paralelom cisti linije.

Bice sutra svasta!

Nole, sutra navijam da te odpocetka vidm crnog ko nebo pred oluju pa da Federeru objasnis kako tutnje Srbi u Sinsinatiju...

Vlada 1973

pre 14 godina

Vecina nas koji komentarisemao velike igrace kao sto je NOLE nikada nece moci ni shvati sta je pritisak sa kojim oni moraju da se nose,vecina nas je odavno prokockala svoje snove i sad mislimo da smo mnogo pametni ako kritikujemo druge,ali ono pokazivanje na svoje srce sto je NOLE veceras uradio,kao mnogo puta do sada,je ono sto ga razdvaja od drugih igraca a sto je izgubio u poslednjih godinu dana......bar na trenutak si bio onaj stari i ma sta da se desi i ma na kom mestu bio uvek ces biti u srcima mnogih ljudi ako samo budes ono sto jesi i ako uvek budes pokazivao koliko ti je stalo do podebe i odakle ta pobeda dolazi....Ona dolazi iz tvog srca,NEMOJ TO NIKADA DA ZABORAVIS,jer svi treneri i svi sponzori ovoga sveta ne mogu da ti nadoknade ono sto mozes da osetis kada te podrzavaju milioni ljudi,a to ces imati samo ako budes ono sto jesi,srecan kada dobijas,ljut kada gubis....kao na reklami za mastercard,tvoje pokazivanje srca....N E P R O C E N J I V O .........NEMOJ TO NIKADA DA ZABORAVIS,TO TE CINI VELIKIM..........OGROMNIM!!!!!

Rale

pre 14 godina

Posle duže vremena,ja sam konačno sedeo,kulirao i gledao kako Nole igra...Jednom rečju ovo je bilo savršenstvo..Svaka čast obojici definitivno najbolji i najveći sportsmeni u tenisu!Idemo Nole

Ivan

pre 14 godina

Novače, očekujem da mi daš 200 evra da kupim ispit koji ću sutra ujutru da padnem zbog neprespavane noći :)
Al' ako pobediš sutra i Rodžera, opraštam ti dug!

tomic70a

pre 14 godina

Dugo nisam gledao ovakvog Novaka ! Agresivan, pogadja linije i same uglove, dobar servis, popravio retern, raznovrsna i inteligentna igra, pun energije, najbolji kad je najvaznije... Milina je gledati ga!!! BRAVO NOLE!!! Srecno sutra !

vladimir

pre 14 godina

Nole, svaka cast! Ekstra igra, sada i Fedexu da ofarbas linije kako to zargonski kazu stranci, pa pocisti ga sa terena kako to kazemo mi!

spava mi se

pre 14 godina

Nadal inspirise Djokovica da briljira. Ni za jedan njihov mec ne moze da se kaze da je bio los sto se kvaliteta tice. Jos da nisam pristrasna, stvarno su im mecevi za uzivanje. Veceras je dominirao Djokovic, naravno, i Nadalova forma ima znatan uticaj, ali pitam se gde bi Novak bio kad bi svaki mec mogao ovako da odigra. SVAKA CAST NOLE, SAMO NAPRED, TI MOZES SVE, MOZDA NE UVEK, ALI NIJE NEMOGUCE DA POKORIS BILO KOG! I zato si veliki teniser!
Mozda su trojica trenutno bolji od tebe, ali ti si bolji od hiljadu koji su iza tebe. Nadam se da to shvataju ljudi koji te osporavaju.

Mladen

pre 14 godina

Novak nikad superiorniji protiv velikog Nadala. A sutra jos hrabrije protiv jos veceg Federera! Samo ofanzivno i 14. titula je osigurana...

Dragon

pre 14 godina

Bravo momci! Ovakav otvoren tenis gledao sam pre 20 godina. Samo mi je zao shto ovo nije Grand Slam da se igra na 3 dobijena seta i da ovaj praznik za ochi traje josh malo... Bravo Novache...

Nole kralj

pre 14 godina

Svaka cast majstore, najbolji si!
Odlican pristup mecu, lavovski si se borio, bas takvog te volim :) perfektni servisi i jos bolji udarci.
Ovo je dokaz da mozes pobediti Nadala u svakom mecu.
Samo napred u finalu, i Federer da padne, pa polako na US open ;)
NOVAK SAMPION

Tvoj odani navijač

pre 14 godina

Nole, samo da ti kažem....bravo pobedniče, čestitam ti...ovo si bio pravi ti...original, ..tvoja igra.. bekhend, forhend...viner ...ovakvog želim i sutra da te gledam protiv Rodje..i želim ti da ovako uvek igraš...pobednički ..Ovo me podsetilo na ono od prošle godine sa AO ...

I stalno jedno imaj na umu Nole....u životu, kao i u sportu... ako imaš cilj i ako si uporan...stići ćeš... nepobedivi ne postoje...postoje pobednici...razumeš šta hoću da ti kažem...

Bojan

pre 14 godina

Nole care, uzivao sam gledati te!!!
sutra ista igra, a mozes jos bolje jer zaista zasluzujes sam vrh. dace bog da het trickom protiv Federera osvojis novu titulu

Lazar-Sopot

pre 14 godina

Stvarno je igrao dobro...Posle duzeg vremena sam odgledao jedan njegov mec i nemam reci...Ocekivao sam vise napetosti,ali sam svakako prizeljkivao da pobedi.Na redu je Federer...
`Ajmo,Nole,svim srcem smo uz tebe!!!Srbijo,navijaj kao i uvek!!!

el nino9

pre 14 godina

Đoković-Nadal 0:2,provereno...
(ORG, 22. avgust 2009 19:44)

pogodio si rezultat........ali ne i za koga.........


svaka cast Nole.......najbolja partija......ove sezone ubedljivo......

SRECNO PROTIV RODZERA........:D

Bird

pre 14 godina

Fenomenalna najsavremenija igra Novaka Đokovića! Strašan servis i jaki udarci (duplo više vinera od Nadala) odlučili su pobednika. Defanzivci, od ovakve igre nema odbrane. Ovo je tenis budućnosti. Velike čestitke velikom svetskom teniseru.

sneska

pre 14 godina

Nole, ovo je bilo spektakularno - potpuno fokusiran, bez prenemaganja i tigrovski u odlucnim trenucima - Isti profesionani odnos ka igri zelim ti da odrzis i sa Federerom - rezultat nece moci da izostane!

Srculence

pre 14 godina

Iskreno,ne secam se kada sam poslednji put ovako uzivala u Noletovoj igri,ceo vecerasnji mec je podsetio na one stare igre od pocetka prosle sezone.Sa ovakvim pristupom i agresivnom igrom,sutra ima velike sanse da pobedi i Federera.Mada ne treba da ocekujemo previse,pobeda bi svakako dobro dosla,ali ako i izgubi,niko od nas nema pravo da Noletu bilo sta zameri!Posebno nakon ovih sat i po zadovoljstva i srece koju je nama svima pruzio veceras.

bla

pre 14 godina

BRAVO NOLE!!!!
kako je lepo gledati ga kada ovako igra... kao pre... koji fokus tokom celog meca...
podrska i za vracenu agresivnost i onu reakciju u drugom setu....

Gole

pre 14 godina

Fantastična pobeda Novaka!!! S velikim samopouzdanjem sutra u borbu sa Federerom i u nove pobede na US open. Sve čestitke, bravo !!!

UvekuzNoleta

pre 14 godina

Mnooogo bitna pobeda! A sto je jos bitnije vratio nam se stari agresivni Nole! Na momente sam imala osecaj da gledam reprizu Sinsija od prosle godine.Bravo Nole, takticki si odigrao fantasticno!

Ogi Kg

pre 14 godina

Bravo Nole!Odigrao je mec na vrhunskom nivou i maksimalno iskoristio to sto Nadal nije u formi i dobio ga onako rutinski, kako to rade pravi sampioni!

Aca Znalac

pre 14 godina

Slusam Layla, od Dereka and Dominsa i kazem Aco, kako je to lep dan, Novak dere Fedexa u finalu. Nekako mi lepo. Hajde Nole, iscepaj ga. Masho mala moja unuchice, volim te najvise na svetu celom.

BOJAN

pre 14 godina

Bravo Nole..odličan meč..vredelo je gledati tenis u ove kasne sate..Danas srećno protiv Federera..a srećno i Zimonjiću i Nestoru u finalu dubla...

pera

pre 14 godina

Stari Djokovic. Mozda nije bio stari Nadal al opet Noletova zelja za napadanjem i igrom ohrabruje pre US opena. Samo da nastavi tako.

ORGo

pre 14 godina

bravo smekeru...lud si ;) ...samo nespremnog mozes da ga dobijes...protiv fedexa ce te videti koliko je Novak daleko od najboljih...

Boske

pre 14 godina

Kako li je onom sirotom Vajdi.
Posao mu visi o rezultatu danasnjeg meca.
Ajde Nole potrudi se, nemoj covek da zbog tebe dobije pedalu. :)
Za mene je pitanje danasnjeg pobednika samo pitanje Noletove motivacije. Izgleda da ga Rafa inspirise na najbolju igru a Fedeks na "onaku". Ali takav je Nole, nee da udara na nejac.
Zlato nase samilosno.

JoJo

pre 14 godina

Bravisimo! Samo Nole i Rafa igraju sjajan tenis! Vredi dati novac za tako uzbudljiv mec! Jaooooo tako sam srecna! Noolee ozeeni meee!

Mia

pre 14 godina

BRAVO NOLE!!!
jeste igrao odlično ali moramo biti realni i reći da se Nadal loše kretao (što je i logično posle tolike pauze) tako da će Noletu trebati još bolja igra protiv Federera.
Možeš ti to Nole!!

Aca Znalac

pre 14 godina

Ako sad ne pobediš Fedexa ne znam kada ćes. Imaš sve adute u svojim rukama; mladost, želju, samouverenost, a brate došli su i ti dani kada ćes da pobeđuješ.
Prvi na redu je Federer. Želim ti a što pre postaneš No 1. Siguran sam u to 100%.

federer fan

pre 14 godina

I corava koka zrno ubode...sad i ko zna kad. Nadal je za njega DOKTOR. Ovaj novak je pobedio jer ove nedelje adidas nije imao reviju, lacosta nije prezentovao svoju novu sulju, ray ban nema naocare, a jahta mu je na generalci pa eto setio se malo da igra tenis.
Eee moj novace nafurani decace nikad ti sa tim mentalitetom neces biti vrh tenisa, uvek ces tu biti UZ nikad IZNAD

samo izginite na terenu

pre 14 godina

KO JE DELIJA I SRPSKOG RODA A NE POJAVI SE U CETVRTAK NA MARAKANI I KO NE VERUJE U PROLAZ ZVEZDE NEKA NE DOLAZI NA MARAKANU NIKAD VISE U ZIVOTU!!!…!!

svi na stadion u cetvrtak nek se cesima noge odseku kad cuju huk.a bice nas...ooo da...bice nas...mnogo na tribinama...kad su mogli oni tri komada a sto mi ne bi mogli.zato:

...KO U CETVRTAK NA MARAKANU NE DODJE NEMOJ NIKAD DA DOLAZI NA MARAKANU VISE U ZIVOTU...

pokazite koliko volite zvezdu...i ne komentarisite vise tutorica pavlovica i ostale...SAMO SE POJAVITE U CETVRTAK...

Daxi

pre 14 godina

Cemu ovolika euforja? Nole je odigrao sasvim prosecno, a Nadal katasrofa. Videlo se iz aviona da je Nadal daleko od prave forme, i to je Djokovic morao da iskoristi. Po meni sasvim prosecna partija Noleta, katasrofalni Nadal, prvi servis katasrofa, neiznudjenih gresaka nukad vise i samopouzdanje na nuli. Smatram da je Nadal u ovakvom stanju bio laksi protivnik od npr recimo Simona. Videcemo pravu Noletovu formu vec danas protiv Federera.

Nemojte Nadala!

pre 14 godina

Svaka cast Novaku, obradovao nas je ne samo pobedom nego jednako tako i odlicnom igrom! Samo, nemojte ruzno i potcenjivacki o Nadalu! Ako iko, onda taj mladic zasluzuje respekt! Nije bezlican, uobrazen i dosadan kao Mari, nije pakostan kao sto (ponekad) zna biti (inace veliki) Federer, nije agresivan kao Conga. (Videli ste, navodim one s kojima Novak uvek vodi teske i neizvesne duele.) Novaku zelim uspeh u finalu, a Nadalu, tom istinskom sportsmenu, zelim potpun oporavak, pa da onda gledamo jos uzbudljivije meceve izmedju njega i Novaka!

Tomas

pre 14 godina

Niko se ne pita kako to sada Novak odjednom pogadja ćoškove i "briše linije"? Ustvari, on je i ranije igrao precizno, samo je to vešto kamuflirao na taj način, što je pogađao ćoškove ali sa druge strane linije da bi (kao stalno izbacuje loptice u aut) zavarao buduće najveće rivale, sve dok te udarce ne uvežba do savršenstva. I pošto je to postigao, sada je iznenađenje utoliko veće. Sada je njegova "iznenadna" preciznost bila pravi šok za Nadala, a ne zna se da li je i šta je kao iznenadjenje spremio Federeru!

Ma Nole je veliki zezator. On sve to radi da bi zabavljao navijače i bio u centru pažnje svetske javnosti.

Bojan Jankovic

pre 14 godina

Sta drugo reci nego svaka cast!

Novak i Jelena su ponovo u vrhunskoj formi.

Nole, srecno u finalu protiv Federera.

Srbija je uz tebe!

zagi

pre 14 godina

nole uzima us open.decko je jednostavno bolji od nadala na tvrdoj i igra mu je u usponu i kao nacrtana za ovu vrstu podloge.bravo majstore dobi robota i 3.put ove,za neupucene i hejtere,vrlo dobre sezone koja ce vec danas postati odlicna.idemo novak

Andrej77

pre 14 godina

Svaka cast Novaku, srecno sutra protiv najneomiljenijeg mi igraca. Uzasno mi je zao Rafe, vidi se da se vraca u formu polako ali nije to to. Kako je odvratno surov sistem bodovanje za igrace, mislim da je prilicno besmislen narocito u slucaju povrede igraca koji brani maltene sve bodove (naravno Nadal). Federer je jedino tako mogao da se vrati na prvo mesto, vreme je da se vise pomeri sa njega...

Ištvan iz Subotice

pre 14 godina

Nole iz onoga susreta sa Simonom se nije mogao ni prepoznati, neka je Bogu hvala. Bravo Novače, samo tako i u finalu $$
Vamos Rafa, a jel! ?!! :-))

boban

pre 14 godina

živo me samo interesuje dali će konačno da osvoji turnir u svom stilu,mada je i roger odigrao protiv marey fantastičan meč,nego sad SRBINE pokaži inat i skini taj maler finala koji te je pratio ove godine,AJMO NOVAČE rasplači ga još malo

nenad73

pre 14 godina

Novakova vrhunska partija, bez ikakve dileme pokazao je kako moze i ume da odigra na najvisem nivou protiv velikog Nadala.Svaka cast majstore!

Milan

pre 14 godina

A sad Novace pocasti Rodzera sa par aseva, voleja. winnera, forhenda pa sto i ne sa par drop shotova. Nije odavno plakao !!!!
Napred Novak ! Da to je on NOVAK DJOKOVIC !!!!!!!!!!

zao_mi_Nadala

pre 14 godina

cini mi se da Nadal nece biti ono sto je bio pre povrede nazalost , svet polako gubi jednog vanserijskog tenisera ...
sa onakvim kretanjem poslednjih par godina , konstantnim proklizavanjima na svim podlogama i borbom za svaki poen Rafina kolena su mnogo trpela i to je skupo platio , nadam se da gresim !
Naravno to ne umanjuje Noletovu pobedu koju nazalost nisam gledao ali finale ne propustam , napred Djokovicu i samo hrabro protiv Rodzera !

ana

pre 14 godina

Hvala što si me pobedom obradovao na rođendan!Nije mi žao što sam sinoć do kasno ostala,jer sam imala šta da vidim.Nole bio si veličanstven,svaka ti čast,da te samo zdravlje posluži u životu! SRETNO!

Hvala Bogu sto ne placam pretplatu

pre 14 godina

U programskoj semi RTS-a pise da cemo gledati finale Djokovic-Federer ali u reprizi od 21.20h(cini mi se da je to vreme u pitanju).A da cemo u vreme kada se igra finale gledati SP u atletici u Berlinu!!!!!I ko je ovde lud,ko zbunjen a ko normalan?
Tijanic je lud,mi zbunjeni a normalan ce jedino biti Nole ako pobedi!!!!

laceon

pre 14 godina

Nole samo potvrdjuje srpski stil igre.
Kada je motivisan , skoncentrisan samo na tenis ne moze mu realno niko nista.
Samo da tako ostane.

Boki

pre 14 godina

Nole - Ajnštajn za Mareja i Nadala, uvek pobeđuje glavom. Zna to i Federer, zato i ima veću odbojnost prema Novaku nego prema drugim rivalima. Zna on da Novak neće biti uporan kao Marej ili izdržljiv kao Nadal, ali da će protiv Novaka morati da razmišlja i reaguje mnogo brže. NOLE, BUDI OZBILJAN I SKONCENTRISAN, NEKA TATICA POLOMI REKET, A TI KAO GOSPODIN ČOVEK DA ODRŽIŠ GOVOR NA KRAJU MEČA.

olja

pre 14 godina

Moje, skromno, misljenje, je da su, NOle i Nadal, dva najbolja momka na turu. Nisu dosadni, imaju smeka i za druge stvari, osim tenisa, imaju svoju licnost u svakom smislu. Iako Nadal deluje kao masina, nije tako. On je, prava "spanska" dusa i ima u svom, mentalnom sklopu nesto slicno nama. Iako nije u formi, sto je i razumljivo posle pauze, Nole ga je "procitao" (u madriskom mecu je to apsolvirao) i za njega vise ne postoji "enigma Rafa". Bojim se da Nole losije igra protiv nekih slabije rangiranih igraca, zato sto ih jos nije dobro proucio. Kada igras sa nekim mec svake druge godine, nije ni cudo sto ga ne poznajes. Posto se sa Nadalom sastaje na skoro svakom drugom turniru, nije cudo sto mu je "usao u glavu". Sto se tice Federera, on je jos mala nepoznanica za naseg asa. Taj covek je kao kameleon: ustaje i vraca se kada ga svi otpisu. Veliki sampion, ruku na srce. Ali koliko je veliki sapmion, toliko mu ljudski kvaliteti kaskaju za sportskim. Ne zelim ruzno da pisem o novopecenom ocu, ali mogao bi malo da popravi svoje ponasanje van terena. "Ja sam Bog, ja sam Bog..." ne sme da odzvanja iza njega, jer zna se da to nije u sportskom duhu (svaka cast Boltu, on ima jedino pravo na tako nesto). Zato, veceras (ali opet igraju u podne, po najvecoj vrucini, ha?), neka pobedi bolji, pa sad da li Nole ili RF... Moje srce je na pravoj strani, a vase?

Anony

pre 14 godina

Ne razuemem cemu ovolika odusevljenja ovo sad je pola onog starog nadala,jos se oporavlja od povrede.Sad prvi put gledam nadala posle povrede nije isti igrac,ni blizu.

Da da da!!!

pre 14 godina

За вирус типа НОЛЕ, Светска Здравствена Организација, још једном препоручује "НАДАЛГИН". Питање је, међутим, када ће лек почети да делује И на овај вирус! С Р Б И Ј А до Синсинатија!

messi

pre 14 godina

Konacno su dosli i trenuci Novakovih navijaca,dugo ih nije bilo. Cestitam,Novak je igrao sjajno uostalom kao i svaki put protiv Rafe,ali ipak ne zaboravite da je Nadal pre neki dan dosao sa terapija.Kad je bio zdrav bio je najbolji,samo zdravlje neka ga sluzi i bice opet,u to nema sumnje. Novaku zelim da ponovi bar delic igre protiv Rafe i pobedice,ali poznavajuci njegov mentalitet tesko!

Kol

pre 14 godina

Bravo Nole odlicna igra! Ocigledno je da kad igras protiv Nadala imas najvecu zelju za pobedom i koncetraciju kad bi to mogao da preneses i na ostale meceve bi bio prvi teniser sveta sigurno! Puno srece protiv Federera i na US Openu!

Dava

pre 14 godina

Opet velika kvota na Novaka na bwinu... Danas je protiv Federera 2,80 dok je na Rogera 1,38. Ne znaju sa kim imaju posla hehe. Šalim se, čini mi se da su malo podcenili Novaka ovim kvotama.

boombar

pre 14 godina

Bravo Novače ! Sigurna igra gotovo ceo meč. Jedino pred kraj je pokazao malo nesigurnosti, jer se verovatno prisetio Madrida. Prosto je bilo vidljivo kako mu se ruka i noge "skraćuju". Da je nekim slučajem Novak izgubio ovaj meč (nakon onakvog razvoja događaja) sigurno se ne bi oporavio dugo, dugo. Ali srećom s druge strane je stajao ipak neki drugi Nadal. Jer pravi Nadal ne bi ispucavao onakve lopte u aut. Iskreno mu želim da se što pre vrati u staru formu, jer pobeda nad takvim Nadalom daje Novaku stvarno samopouzdanje.
Jučer sam prilično kasno ostavio jedan komentar, i zabeležio dve nule. Rekao sam, a sada sam gotovo siguran u to, da Novaku jako smeta VETAR dok igra. To sam prvi put primetio 2007 u Estorilu ,gde je duvao jak vetar, i Novaka je mrzelo da živi, a kamoli da igra. Tada je bio u top formi, pa je i pored svega dobio turnir. Videli ste na meču protiv Chardy-a i Simon-a da ti udarci , to kretanje, nije bilo na zadovoljavajućem nivou. Prosto je bilo vidljivo kako Novak u momentu izgubi koncentraciju. A sinoć protiv Nadala sasvim druga igra. Precizno, jako i brzo. Naravno nije bilo jakog (vidljivog) vetra.
Siguran sam da s igrom od sinoć, ako ne više, onda Nole ima bar 50% šansi da osvoji turnir. Federer igra svoju , napadačku, igru, ali protiv Murray-a mu je sve polazilo od ruke, a ni ovaj se nije nešto pokazao.
Samo čvrsto u "odbrani" i precizno u napadu, i onda je sve moguće.
Idemo dalje.

Goran

pre 14 godina

Ako neko kaže da je Novak pobedio Nadala samo zato što je Nadal u slabijoj formi(zbog povrede i duže pauze),e pa varase.Prošle godine Nadal je bio u najboljoj formi života pa ga je Nole savladao u dva seta,bilo je:6-1,7-5.Jednostavno Novak je bolji od Rafe na betonu(vodi u međusobnim duelima 5-2)!!!

Sta cu kad volem tenis :)

pre 14 godina

Bas bi bila fora, da Nole i Zimonjic i Nestor osvoje SInsinati. Onda bismo ove godine imali jedno svesrpsko finale! Ali kako god ispadne, ja sam njihov najveci fan i dalje!

Gledatelj (iz sinsinatija)

pre 14 godina

Znaci ne mogu da verujem koliko "neadekvatnih" komentatora...
Gledao sam mec uzivo i ovo nije povratak Noleta ;) Nadal je igrao bez taktike, sa 5O% svojih mogucnosti, a Novak je napao svom snagom "ranjenog lava" i dobio. Cestitam Novaku pre svega na dobro pripremljenoj taktici i na "zelji" koju, ruku na srce, odavno nismo videli.
Nadal nije bio dobro pripremljen ni takticki ni fizicki, sto je doprinelo Novakovoj relativno lakoj pobedi.

U finalu nece biti ni malo lako, jer Federer potencira taktiku i tehniku cime stedi snagu svojih misica za finale, tako da ce u finalu biti spreman da pokaze 1OO% svojih mogucnosti. Novaku zelim srecu i jos vece zalaganje u mecu, jer ovo nije umag nije serbia open, nego finale sinsinatija ;)

Stefan

pre 14 godina

Pa Novak samo moze da pobedi Nadala kada je daleko od svoje forme! Ne znam cemu tolika pompa sada... Nadal je daleko bolji igrac od Noleta...

medena

pre 14 godina

BESPREKORNO!PAMETNO!SAVRSENO!znala sam da sve vreme ceka Rafu da mu se revansira za onaj neverovatan Madrid.Jednostavno, rana je morala da se zaleci.(a Nolu, cim ga vidim, iscupacu usi, zar sa ovakvom igrom da dozvoli da bude 4, a neki dodju do 2 mesta a nikada nece imati ovakvu igru)

Nikola

pre 14 godina

Mislim da Noleta vise cene Ameri,Rusi,Australijanci,Hrvati i ostali nego mi Srbi.Pa on je PONOS SRBIJA MA STA DA URADI DO KRAJA KARIJERE!!!

Goran

pre 14 godina

Dobro, naslov jeste malo senzaciuonalistički napisan samo jedna stvar. Novak je samo jednom poražen od Nadala na američkom betonu. Taj jedini put je bio i prvi put da su igrali. Uopšte na betonu Nadal ima onu pobedu na završnom mastersu kada je Nole bio izduvan skroz i na OI. Ostalo je pet Novakovih pobeda i sve su bile u dva seta i relatino ubedljive. Hoću da kažem da je na betonu ovo realan odnos snaga i da Nadal i nije bio mnogo bolji nikad osim na AO. Šljaka je drugo. Beton je Novakova podloga i tu realno samo Marej može da mu pariria. Čak i Federer nije Novaka pobedio u dva seta još od Dohe pre dve i po godine. Jeste dva puta ali na GS(USO) i ona predaja u Monte Karlu. Nole večeras može sam sebe da pobedi inače je realno čak i favorit.

Dario

pre 14 godina

Bravo Nole majstore,forma je odlicna ,istina Nadal nije u formi ali mislilm da bi veceras mogao pasti i Federer,samo hrabro igrat! Prenos je u 1830h ili kasnije(na satelitu),odgovorite ljudi?

Emko

pre 14 godina

NOOOLEEE TO CARE Tako se igra nisimu dao da dise kako treba bio se izgubio nije znao sta ga je snaslo do pre dva dana svakakvi komentari su stizali a ja sam lepo napiso da je to samo momentalna kriza. Samo tako nastavi pa ces brzo i ugroziti Federera na prvoj poziciji svi za Novaka NOLE___---___--- NOLE......!!

Marko

pre 14 godina

Šta je sada, sada ste svi u zanosu...
Pa jasno da će i Đoković porediti na pokojem turniru, stišajte euforiju, i ne proglašavajte ga najboljim teniserom na svetu. Na idućem turniru mogao bi ispasti u 2. ili 3. kolu, pa šta onda? Čovek igra, nekad uspešno, a nekad ne, i to je sport...
Zaista ne razumem više od 2/3 komentatora, i u dobru i u zlu po Novaka.

stefan

pre 14 godina

bravo nole! svaka cast za pobedu i igru, ali to je izgleda sve! ipak je federer kralj tenisa i sigurno dobija u finalu, nazalost! nole je ipak imao mnogo srece protiv nadala, to se mora priznati.

Draganche

pre 14 godina

U svome prethodnom postu (Federer Vs Marij) sam tacno predvideo rezultat ovog meca. U samom intervjuu sa Nadalom, jasno se moglo videti da se cuva za US Open i da je samim ulaskom u polufinale ostvario svoj cilj.
S druge strane siguran sam da Federer nece ni malo taktizirati, vec ce naprotiv dati sve od sebe da pobedi Djokovica, u cemu ima velike sanse jer igra u zivotnoj formi...

Boban

pre 14 godina

Realno Nole je igrao vrlo dobro, a Nadal ispod svog proseka. Pitanje je da li ce Nadal ikada postici onu formu kada je bio na celu liste. Smatram da je njegova povreda bila ozbiljnija nego sto se misli.
Nole ne izlazi na mrezu i to ce ga kostati pobede u finalu.

vilmos kaszas

pre 14 godina

hey placko je placko ali je najbolji.idemo nole!pokusaj!a posle jednom da zaigras kao protiv corie u roland garrosu,kad si predao,ali pre toga...

mile

pre 14 godina

da uvežba drop šot biće najbolji. Još malo na psiho planu, da mu ne bude uvek drugi set lošiji od prvog..pa onda neke greškice u servisu... Naravno, da ima sve te elemente ne bi mu bilo ravna. Ovako moram da strepim. Naravno, fantastičan je. Mada, treba imati u vidu da je ovo samo "odjek" od Nadala koji baš ne igra kao onaj Nadal od pre godinu dana.

oksimoksi

pre 14 godina

Bravo Nole!

Ja nisam mogao da gledam mec tako da ne znam u kakvoj je formi Rafa posle povrede i da li su se vratili svi oni njegovi prepoznatljivi udarci i pokreti...

Predo

pre 14 godina

Nisam toliko odusevljen samom pobjedom, koja je ipak vise-manje ocekivana, s obzirom na formu jednog i drugog, koliko nacinom igre. Bila je to kombinacija starog agresivnog stila jakih forhend i bekhend dijagonala i paralela, sa unapredjenim elementima, poput bekhend slajsa, poboljsanog forhend spina i servisa, pogotovo drugog, uz igru na mrezi, koja je jos uvijek najslabiji dio njegove igre, ali dobro dodje kao faktor iznenadjenja. Mnogi ce reci da to nije onaj Nadal. I nije. Ali. mislim da bi sa ovom igrom, koja je po meni dosad najbolja Noletova partija otkad ga gledam, pobijedio i Nadala u najboljoj formi, uz malo vise neizvjesnosti. Federer - svaki mec je uvijek prica za sebe. Obojica u dobroj formi, zeljni krvi, pa cemo vidjeti. U svakom slucaju, dobar tenis je zagarantovan.

ivanna

pre 14 godina

Koliko vas sada voli Novaka.. Svasta, a gde ste svi vi kad izgubi? Tada ga pljujete, i govorite da batali tenis.. Ne mozete reci da je najbolji, jer je pobedio Rafu, koji nije igrao dobro, i koji nije u formi.. Ako pobedi Federera svaka mu cast, ali ovako..
Vratice se Rafa jaci nego ikad!!!

mima

pre 14 godina

Pa da lako mu je bilo protiv NAadala koji se tek vraca u formu videcemo ga protiv Federera .Nikada nece on biti kao Nadal i Federer.

Biće neizvesno

pre 14 godina

Treba biti realan. Nole je igrao zaista inspirativno, ali Nadal je bio zaista očajan. Pa ja ne znam da li je on ubacio koji normalan servis?! O neiznuđenim greškama da ne pričamo. U svakom slučaju bilo je uživanje gledati Noleta kako leti po terenu i pogađa linije.

Federer je sada vrlo opasan i željan osvete zbog dva uzastopna poraza od Noleta i ja ipak strepim - naročito kada se uzme u obzir da je Federerov servis trenutno svetlosnu godinu bolji od Nadalovog.

Navijam za Noleta, ali plašim se da rezultat neće biti povoljan za njega :(

srbija

pre 14 godina

ajde bre sta dizete tenzij ako bi realno gledali rafa nadal nije igrao 30 procenata onoga sto zna a svi znamo kako bi se zavrsilo da je nadal igrao kao sto zna ipak je on bolji od noleta za klasu

koji nole

pre 14 godina

bože ljudi koji ste vi licemeri alooooooooooo bre sad ga hvalite , a do skoro ste ga pljuvali strašno !!! kakav bre nole kladim se da će da izgubi i ja ga volim, ali nadal nije onaj stari i to svi znate ...

pre 14 godina

Gledao sam samo prvi set i odmah shvatio da je Đoković večeras nepobjediv.

Nadal neprepoznatljiv, stoga se pitam hoće li on ikada biti na onoj nekadašnjoj razini?

Znajući nešto detaljnije kakvi su zapravo Rafaelovi problemi, mogao bih odmah na to odgovoriti.

No nada umire posljednja...

Srdjan

pre 14 godina

Cestitam na pobedi,nebitno dali je jos u dobroj formi ili ne Rafa,nadam se da necete zameriti sto vam ukazujem na cinjenicu da je Rafa car jer nemojte molim vas da lupate i velicate svaku 4 pobedu Noleta pa skor je valjda 14 : 5 a skor izmedju njih dvojice u titulama je sledeci Broj titula u siglu: 36 ( izmedju ostalog 6 Grand Slamova, 15 Masters turninra i Olimpijsko zlato u Pekingu 2008.)Broj titula u dublu: 5.Sad molim nekog neka mi odgovori za Noleta da naucim i ja nesto.I ne prepirite se oko Rafe i Noleta kad su oni bas kul i dobri prijatelji.Nole na poziv Rafe bio u Spaniji Uu humanitarnoj svrsi za pomoc deci gde su pikali fudbal i druzili se sa igracima Reala,znaci dobri prijatelji,ok na terenu protivnici ali momci kiji respektuju jadno drugog i nisu ljigavi kao onaj Mari ili Marej koji mozda bude i prvi na listi a ima dve ipo titule,nijedan GS.Ovo GS jedino ima ako neko tu skracenicu prevede kao Gradjevinska Skola.Zato bravo RAFO bravo NOLE trudite se da osvajate turnire i budete zdravi a ne da se naucnici u Srbiji prepiru o tome kad neko pobedi kao da sve ostalo nije vazno.Velik pozdrav i jednom i drugom fanu.VAMOS RAFA.MAXX2@Schorpio.

nikol dž. femija

pre 14 godina

MODERATORU>

O čemu se radi? Piše da ima 197 komentara, A MOŽE DA SE PROČITA SAMO 99. GDE JE još ONIH 98 KOMENTARA ? Ima nekih problema u radu sajta,prijemu?