Odbojka 190

Nedelja, 26.07.2009.

22:32

SL: Poraz Srbije u triler finalu

Odbojkaši Srbije izgubili su od Brazila 3:2 (22:25, 25:23, 25:22, 23:25, 15:12), u finalu završnog turnira Svetske lige.

SL: Poraz Srbije u triler finalu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

190 Komentari

Sortiraj po:

Aleksandra

pre 14 godina

Pratim odbojku vec dugo i tacno znam kako se i sta igra u nasoj reprezentaciji i znam tacno sa kim vole nasi odbojkasi da igraju i koliko im je potrebna energija koju nisu imali u liberu Rosicu u toku cele Svetske lige. Samara jedva cekamo da se vratis!

sasa

pre 14 godina

Apsolutna je sramota gospodo kvazi prtavdici. da ne objavite re-komentar druge strane u odnosu na porodicu Rosic koji prozivaju porodicu Samardzic i izjavljuju i salju u javnost netacnu informaciju da je libero Samardzic u reprezentaciji zbog toga sto mu je kum Janic to namestio. Pre svega za sva vremena jednom da se zna ......Rosic je igrao zato sto je Samardzic bio povredjen i zato sto nije bio dovoljno oporavljen za ovu Svetsku ligu. A to da je bolji od Rosica to je zaista i golim okom vidljivo a kamoli statisticki gde mu pored toga sto nije igrao Rosic bezi samo za jedno do dva mesta. Znaju oni koji citaju ovo zasto i kako pisem ovakve stvari. Molim Vas da vise ne unosite nemir u tako dobre odnose u reprezentaciji koji trenutno vladaju. SAMARDZIC JE ZA KLASU BOLJI OD ROSICA i tako ce biti zauvek.

dejan

pre 14 godina

Kao što sam i rekao pre početka turnira, izgubićemo zato ŠTO SMO PROČITANA KNJIGA,ŠTO U FINIŠU GRBIĆ UVEK UPORNO FORSIRA MILJKOVIĆA,TO SVI ZNAJU,POPIJE NEKOLIKO BLOKOVA,I PO NEKI AUT ZBOG UMORA-I ODE TITULA!Tako bi protiv Amera u Pekingu, na prošloj i pretprošloj Svetskoj ligi I BIĆE DOK BUDEMO IGRALI NA JEDNU KARTU.Zašto se malo Kolaković i Grbić,ne ugledaju recimo na košarkaške trenere Obradovića ili Vujoševića.Kako oni majstorski vode svoje timove!Stalno mešaju karte,čas Božić čas Tripković,čas Dijamantidis na klupu, ulazi Spanulis,Malo Peković malo Batist i za zadnja 2-3 minuta tu su svi najbolji i SA DOVOLJNO ENERGIIJE DA OSVOJE ODLUČUJUĆE POENE I POBEDE! A ne KOLaković-Grbić-Miljković i UVEK ISTI KRAJ "NESRETAN PORAZ"????!!!!

Dali_RS

pre 14 godina

Ljudi, mozete da pricate sta hocete, ali ono sto sam sinoc vidio, nisam nikad u zivotu do sad...onakva publika, onakav trud...srce su ostavili sinoc u areni..suze su mi krenule kad sam cuo kako se navija, i kako se nasi tgrude....

BOKI(v.j.)

pre 14 godina

Svaka cast nasim momcima.Ovakvo sudjenje nikad nisam video,za ceo mec su nam uzeli barem 10 poena,zbog cega smo i izgubili.Ne razumem zasto nas svi mrze,mozda zato sto smo najbolji.
Sledeci put cemo sravnati Brazil.

NAJJACI SMO.SRBIJA,SRBIJA,SRBIJA

Jovan

pre 14 godina

Uhhhh, zlato u SL jeste ovaj put bilo bliže nego ikada-ali ne vredi sada plakati nad prosutim mlekom. Vidim da je puno komentara na račun suđenja i komentatora rts-a, ali mislim da sinoćni poraz najmanje ima veze sa te dve stvari. Brazil je ponovo pokazao zašto već nekoliko godina suvereno vlada svetskom odbojkom. Jesu histerični, neizmerno antipatični i agresivni-ali im ne nedostaje ni znanja, a ni „belančevina“. Kada je bilo najvažnije, za razliku od naše ekipe, kanarinci su skupili petlju i profesionalno odradili posao. Ne treba zanemariti ni to da su došli „prepolovljeni“ i sa nekoliko momaka koje praktično niko pre ovog turnira nije čestito ni poznavao. Taj Rezende koliko god bio antipatičan i histeričan, istinski je odbojkaški mag i maher da na svakom većem takmičenju „iščupa“ nekog novog, kvalitetnog pojedinca. Tu pre svih mislim na Nikolinog saigrača, brazilskog korektora, koji je juče održao lekciju kako se hladnokrvno igra u presudnim momentima. Nisam gledao zvaničnu statistiku, ali mu je sinoć procenat prolaza bio monstruozno visok, a to naši momci nisu smeli dozvoliti. I ranije nam se dešavalo da nas jedan jedini igrač unakazi, i to najčešće i po pravilu neko ko protiv drugih ekipa uglavnom greje klupu (francuz Kape ili Brazilac Anderson, na primer), ali nas je juče mlađani brazilski „kolektor“ isprašio za sve pare.
Elem, ako u tenisu sve počinje servisom-u odbojci sve kreće od prijema, a tu su juče naši momci bili znatno lošiji od svojih protivnika. Vrhunski prijem koji je juče brazilskom tehničaru praktično dao „odrešene ruke“ da do besvesti kombinuje u napadu, nešto je na šta Nikola nije mogao da računa u najvećem delu meča. A onda zna se šta sleduje-predvidivi napadi mahom preko Miljkovićevih pleća koja mogu puno, ali NE MOGU sve. Ono gde smo juče takođe podbacili je i servis. Čini mi se da su naši momci previše ziheraški odrađivali servis, za razliku od Brazilaca koji su manijakalno forsirali ceo meč, a to je posebno došlo do izražaja u 5 setu gde smo im laganim servama omogućavali da bez puno muke završavaju posao.
Bilo kako bilo, mislim da nam je ovo juče najteži poraz još od 1998. godine i finala SP u Japanu, jer se bojim da još dugo vremena nećemo doći u situaciju da se u finalu borimo za ZLATO u SL. Naši momci su još jednom pokazali da su jedina ekipa na svetu koja može da pomrsi konce Brazilcima, ali sam siguran da već Nikolinim odlaskom naša muška odbojka odlazi u prosečnost. Nisam baš ubeđen da će ova mlađa generacija koja stasava nastaviti kontinuitet koji je postavila ona prethodna. Srednjaci su jedino što je na zaista vrhunskom nivou, možda čak i bolje od plejade Tanasković/Mešter/Gerić/Vušurović..., ali su primači i tehničar daleko ispod onoga na šta su nas navikli popularni Kvisko Vujević i braća Grbić. To su istinski biseri kakvi se još dugo neće naći na ovdašnjoj odbojkaškoj sceni.
Momci, svaka vam čast i hvala vam za taj moćan osećaj da smo deo sveta, da smo u nečemu sam svetski krem. Veliko vam hvala za sve!

jas

pre 14 godina

@Kaca
Vidi, mene ne zanima dali je rekord ili nije, ali da budemo objektivni. Potrazhi gde je igrao Miljkovic.

Za sve ostale, igrali ste finale, a vi se raspravljate oko gledalaca. Ko mozhe vas da razume?

Aleksandar Vasic

pre 14 godina

Nisam imao prilike da odgledam ovu utakmicu. Izvestaj je savrsen. Svaka cast ljudima koji uredjuju http://www.b92.net

Dusan

pre 14 godina

@Divna: Za prvi tempo treba tehnicar da dobije idealan prijem, kojeg je veceras ruku na srce malo bilo, pa je Nikola kad god je mogao dizao na tempo.. A na Miljkovica se ide kad je los prijem jer skoro svaki put kada tu loptu dobije neko od nasih primaca, popiju blok.. Ukratko..

sloba

pre 14 godina

@(Vladan, 26. jul 2009 22:56)
Cmizdrili bi kad bi bili na vašem nivou (0-12 u evropskoj ligi) mi smo za vas vanzemaljci u ovoj igri.ne znam zašto uopšte komentarišete nešto o čemu nemate blage veze

Ujka

pre 14 godina

Ljudi, samo malo objektivnosti. Brazil je svetska velesila, u svakom pogledu, imaju skoro 200 miliona stanovnika. Mi smo mala zemlja i ekonomski i demografski. Ovo je izvanredan rezultat! Sta bismo svi mi dali da nas fudbaleri obraduju bar jednom na ma kom turniru, mi slavimo eventualni plasman fudbalera na neko prvenstvo (sada na zalost i kosarkasa, rukometasa), a ovi momci vec 15 godina NEPREKIDNO donose medalje, u kontinuitetu. To je velicanstven uspeh. BRAVO momci, samo tako!!!

Aca ns

pre 14 godina

Bio sam siguran da cemo pobediti,pored tolike publike,ali vidim da publika pomaze samo nama grobarima u evroligi...dobro,bice bolje drugi put

jovan

pre 14 godina

nismo mogli bolje kad imate lose primace kao sto je na primer janic,on je najlosi igrac na utakmici,takodje i kovacevic,a za miljkovica respekt,ali on ne moze sve sam i mislim da je u nekim bitnim poenima najvise grbic forsirao upravo njega sto su brazilci znali i iskoristili,po mom misljenju kada se lomi utakmica treba promeniti taktiku i dizati na ostale,jel je bilo ocigledno slati svaku loptu miljkovicu.

Dejan

pre 14 godina

@(?, 26. jul 2009 23:23)

"NIJESMO" se ponadali! Mi smo u odbojci svetska velesila za razliku od nekih "malih". O tome vi mozete samo da sanjate! Tacno je da je bilo par spornih odluka,ali onakav pritisak na sudije i prenemaganje i skakanje Rezendea ne prilici svetskim prvacima. Bruka i sramota za njih a svaka cast nasim momcima,ipak su oni dali svoj maksimum!

boze pravde

pre 14 godina

ti pravedni....sudija ima pravo da menja odluku, ali ako mu kaze drugi sudija da je pogresio, a ne da mu kaze tamo neki supervizor kad pogleda usporeni snimak!!! ii da se ova tekma igrala u brazilu nama nikad ne bi vratili poen!! tacno se vidi da u onim brazilcima ima italijanske krvi...za sve skacu, lopta metar u autu aa oni po automatizmu odmah traze blok aut ili nesto slicno...srbija, srbija..

Zoran M.

pre 14 godina

Sramota je ne sto su sudije promenile odluku, nego sto Miljko nije odmah priznao da ga je ocesala lopta, sto se jasno videlo na usporenom snimku.
Inace, momci su ostavili srce na terenu i to je sve sto od njih moze da se trazi, Brazil je zasluzeno pobedio i svaka im cast.

dario

pre 14 godina

prvo svaka cast srbskim momcima a za neznalce odusevljen sam sa brazilskom repkom momci igraju fenemenalno i nije bruka izgubiti od takvog velemajstora koji sad ima 8 titula zlata i koliko vec srebra i bronzanih na ovom turniru sam se odusevio i od kubanaca momci su mladi i neiskusni videlo se protiv nas ali verujem za jedno 3 godine bice tesko igrati i protiv njih a za brazilce oduvek su bili svetska sila u odbojci tako da smo casno izgubili protiv brazila nismo se ni malo obrukali vec smo ih namucili i mislim tu cast treba se ceniti kada takvog rivala namucis u ovakoj utakmici sto se tice pojedinih navijaca nevalja majmunicastati te huke i zvizdanje nije lepo ali to je beogradska publika sta ces mi da se u svetu lepo predstavimo a vi nas brukate takvo nesto hvala na kulturi i netrebamo se cuditi kad nas svako mrzi kad se rugamo ko majmuni sa trbina ..........
kao protiv rusa,kube i brasila pa nista nisu nama radili a mi ih sprdavamo zalastno ali
ako budemo tako radili u drugim segmenta sporta ondak netrebamo se cuditi jednog dana kada nas zabrane da igramo sport
jedno 10 godina pa ce da vicemo kako nas mrze mislim da je problem u nasoj bolestnoj glavi ta odvratna kulturno ponasanje ........

spori

pre 14 godina

bravo momci! super igra , super rezultat - svaka sact!

ma, mi smo ti i u fudbalu odmah tu uz brazilce, samo sto to niko ne primecuje.

dario

pre 14 godina

ko je nama kriv kad smo neiskusni kada vodis 8-5 ondak je to cista pobeda ali prepustiti vodstvo protivniku to je najveca greska i tude se vidi klasa izmedzu brazila i srbije mi bi da pobedimo silom 7 strukog prvaka ma smesni smo tude treba hladne glave i koncentracije i lukavost a mi nazalost nismo imali za uzvrat brazil je se imo i zato je i osvoijo prvo mesto
ali mogu napomenuti da nema boljeg finala u odbojci od brazila- srbije sve druge repke mogu da gledaju i da vide sta znaci finale odbojke.....

Ognjen

pre 14 godina

Citam ove komentare i ne mogu, a da se ne cudim kako ljudi malo znaju o odbojci, s obzirom koliko smo velika odbojkaska nacija. Prvo i osnovno je da sve polazi od prijema koji nije bio sjajan. Ukoliko je prijem los lopta se po pravilu dize korektoru i zbog toga je vecina lopti isla Ivanu, a ne zato sto Nikola nema poverenja u druge igrace. Sto se tice libera, on je bio fantastican tokom turnira, mlad igrac, koji je po prvi put dobio sansu u nekom ozbiljnom takmicenju. Srednjaci su takodje bili odlicni. Primaci ce vremenom biti bolji, ne zaboravite da su to jos uvek "klinci".

I da, iza nas su ostale velesile poput Rusije, SAD, da ne spominjem Italijane, Holandjane, Francuze, Poljake, Bugare...

Napred Srbijo!

Grof

pre 14 godina

Prvo nervira me sto niko nije odkomentarisao odluku sudije na pravi nacin.
Prvo sudija MOZE da promeni svoju odluku dok ne pocne drugi poen.
Ona odlula je bila u potpunosti ispravna sto je dodeljen poen Brazilu.
Komentator RTS-A uporno tvrdi da sudija i ako je pogresio ne sme da menja odluku. Promeniti odluku u trenutku kada se lomi utakmica pred 22 000 navijaca koja nije u korist domacina pokazala je da je sudija koji je sudio finale svetke lige izuzetno hrabar i po meni posten covek.

To sto je nama uvek sudija kriv je deo kolektivne bolesti naseg uma. Iako smo imali blagu pomoc tih istih sudija oni su nama na kraju krivi sto smo izgubili 5 set a vodili smo 8 -5

Jos jednom cestitke brazilu na postenoj pobedi.

ofk

pre 14 godina

ma nije to tako strasno sto je ''komentatorov drug'' rekap mars u PM.To smo mi to je ogledalo naroda to su kriterijumi koji ce biti vecno na snazi..primitivci,balkanci

PoNosNa

pre 14 godina

Neko je rekao da smo mi prokleti narod i da nam je uvek neko drugi kriv za poraz,slazem se sa tim ali ovaj put MI smo zasluzili zlato.Nasi odbojkasi su dali sve od sebe i ostavili su srce ne terenu,a svi vi koji ih kritikujete izadjite na teren pa vi igrajte!!!Brazil se krajnje nesportski poneo,menjati linijskog sudiju i narusavati autoritet sudije je sramota.Ako se do prvog mesta dolazi vrsenjem pritiska na sudije i menjanjem poena,a ne intaligencijom i spremnoscu onda je odbojka postala kao svi drugi sportovi,sudije mogu da kradu.Brzil jeste odlicna ekipa i svaka njima cast ali ako to i jesu sta ce im pomoc sudije?SVAKA CAST NASIM SREBRNIM MOMCIMA!!!NAJBOLJI STE!!!

Borbena

pre 14 godina

Inače retko čitam sve komentare, ali komentar broj 34 - Vladan, potpisujem celom svojom dušom i srcem!

Sinoć je Srbija bila svetska sila, sinoć su svi Srbi bili složni, za mene njihovo srebro je ZLATO!

Organizacija, muzika, bodrenje, navijanje,igranje, pevanje, vikanje, potpomaganje, bila je to jedna savršena celina!

Ko nije bio u Areni to da doživi, ne zna šta je propustio!

Mnogo volim ovakvu Srbiju!

ogi13

pre 14 godina

i jos nesto da ne zaboravim....nije mi jasno kako ljudi mogu kritikovati komentatora radio televizije SRBIJE kako komentarise utakmicu kad igra SRBIJA....jel' treba mozda da kaze da je Brazil bolji,da su sumnjive lopte na strani Brazila...?????

Konstantin93

pre 14 godina

@ Kaca
Sta ti radis ovde, znas ti za koga je igrao nas najbolji igrac MILJOKVIC, jel znas? Ocigledno ne znas... pa igrao je za Partizan i te grobare koje ti pljujes... citaj vesti ali nemoj da saljes komenatare!

Kristina

pre 14 godina

Ne treba pljuvati po Kovacevicu i Nikicu.Momci su dobro igrali.Ne mozete ih uporedjivati sa V.Grbicem i Vujevicem.Sa te strane oni imaju veliki pritisak da budu bar upola svojih proslih kolega.Oni su delom zasluzni zasto smo se uopste plasirali u finale kada Miljkovic i Grbic nisu igrali. Bravo za sve momke,ponovo ste ostavili srce na terenu!

mr Kiza

pre 14 godina

Neka me neko podseti, ali cini mi se da je u Pekingu protiv Amerikanaca bilo isto. Vodili smo u 5. setu dva tri poena do tehnickog tajm -auta, a onda krece serija njihovih poena i na kraju lagano izgubimo set.
DOKLE,SRECO?!

Mayweather,Jr.

pre 14 godina

Za sve one što pljuju spikera u Areni i komentatora za rečeno tokom meča,hajde ne se.ite!Sramota ovo,sramota ono!Vi ste svi mnogo fini,ljudi su u afektu pričali ono što smo svi mi mislili u sebi i želeli da kažemo.Lopta jeste okrznula Miljkovića,ali greške se uvek dogadjaju i onakav način preinačenja sudskih odluka je sraman!Zašto se ne razmatra kad su odluke na našu štetu?!Potpuno podržavam spikera i komentatora,oni su moji heroji.Da,ukradoše nam poen(spiker),i da,nek' se nose u p... m...(komentator)!Sigurno najbolja ekipa u protekloj deceniji,ali operisani od fer-pleja.A za nekog što gore reče da grobari ne mogu da se pomire sa rekordom i činjenicom da niko u reprezentaciji nije iz Partizana,kao prvo,grobar sam,i ništa od toga mi ne smeta,drago mi je zbog rekorda(iako je,ruku na srce,objektivno posmatrajući malo neverovatno da ih ima više nego na Partizan-PAO),i najbitnije mi da reprezentacija igra dobro,bez obzira ko je u njoj.Kao drugo,kad se baš pominje,ni manje,ni više,nego Miljkovic je bio odbojkaš Partizana.Inače,svaka čast našim momcima,ostavili su srce,pluća,mozak i bubrege na terenu. :-) Iako s vremena na vreme imam dobre razloge,posmatrajući šta se dešava oko nas,da se postidim,ovih dana sam itekako ponosan što sam Srbin.

Divna

pre 14 godina

Svaka cast momcima, dugo sam bila van zemlje i nisam pratila odbojku, pa se mozda ne razumem bas najbolje, ali da li bas svaki napad mora preko Miljkovica? Gde nam je prvi tempo? Zasto se skoro svaki smec udara iz silazne linije i zasto ne ostavi Starovica posle sjajne serije u trecem setu? Steta. Miljkovic jeste car, ali malo vise raznovrsnosti nam je neophodno.

djole

pre 14 godina

strucni konsultatnt LOL!!!

miljkovic neku vaznu loptu puca u aut i ovaj na sav glas u zivom prenosu RTS kaze "mrsh u ..... materinu" SRAMOTA

Donato

pre 14 godina

(Konstantin93
E moj Konstantine, zar treba da se raspravljamo ko je veći Srbin, i ko više voli Srbiju. Ja tvrdim da sam to ja. Ali nije to bitno, već razlika između nas dvojice. Ja sam samo realan, a ti si zaslepljen. Smiri se dečko...

ogi13

pre 14 godina

Stvarno nemam rijeci...momci se bore uvijek sa 200% ginu na terenu ....poludio sam sinoc. Ne znamo ni da ukrademo.Onaj poen kad je lopta pogodila miljkovica nije trebalo ponavljati na rts-u 20 puta,posle prvog se vidjelo da ga je dirala i to je to.A oni pustaju 5 minuta da svi cide da ga je pogodilla,bruka>Sto se tice komentatora,pa sta ocekujete,da se covjek ne nervira i mirno prati sta se desava...a svi smo u tom trenutku mnogo jace i zesce psovali,zar ne? SRBIJA

manuwertz

pre 14 godina

Menjati libera!
(ss, 26. jul 2009 22:44)

to si potpuno upravu.
koliko je samo puta vadio zibine lopte koje su isle u aut, a ziba to kasnije skonto pa samo njega gadjo.

ero

pre 14 godina

jedan osvrt na utakmicu iz komšiluka:

sinoć sam sjeo pred tv sa željom da uživam u ponajboljim odbojkaškim ekipama na svijetu, na žalost prateći rts1. Odmah vidite na šta će se odnositi moj komentar. Simpatije su mi bile na strani Srbije za koje sam smatrao da su za nijansu i slabija ekipa (pa uz to je bilo i ono navijanje za slabije), međutim oni "komentatori" su me toliko izbacili iz takta da sam u jednom trenutku isključio ton. ali gledati onaj susret iz prepune Arene bez tona je samo po sebi...niđe veze!
na žalost, ti "komentatori" su mi pokvarili super utakmicu, i jedino radi njih mi nije bilo toliko žao što ovaj put Srbija nije pobjedila fovorizirani Brazil, iako je bila čini mi se već sad zrela za to.
više sreće drugi put, i drago mi je da ovde mogu pročitat neke komentare i iz Srbije kojima su komentatori išli na neku stvar.

Još mi je također bilo malo žao što Miljković nije priznao da ga je lopta od bloka udarila u glavu, (ne znam da li su takvi maniri u odbojci uobičajeni kao npr. u tenisu), ali ga u potpunosti mogu razumijeti s obzirom na prepunu dvoranu i važnost onog poena u tom trenutku (kasnije se ispostavilo da za taj set on i nije bio presudan). No, on možda to nije ni osjetio, ali da oni bolesni "komentatori" to ni jednom nisu iskomentirali, iako je usporena snimka pokazivala nekoliko puta tu situaciju, e takav manjak profesionalizna na jednoj državnoj televiziji ne mogu nikako razumijeti.

vlada

pre 14 godina

ko nije bio u areni ne zna sta je spektakl!

nasima svaka cast! sa janicem i kovacevicem na prijemu i sa rosicem kao liberom, ovo je sjajan uspeh! Nije da ih omalovazavam, ali nisu oni svetska klasa kao vanja i kvisko, giba, tetjuhin. A rosic, koji se sinoc nalozio pa je dobro i igrao, nije uopste libero takvog kvaliteta da moze da igra za neku reprezentaciju a kamoli nasu. Ruku na srce bolji je od samardzica zbog koga smo proslih godina izgubili gomilu lakih poena (decko ne zna da doda kontru - sramota), ali mi je ne shvatljivo da mi kao odbojkaska velesila, sa toliko klinaca koji su trenirali i sada treniraju odbojku po bg-u i srbiji nemamo boljeg libera!
Nemojte me shvatiti pogresno, rosic je odigrao sinoc izvanredno i sve nas je iznenadio!

kada na 13-12 ne znate da li da loptu koja vam ide u glavu primiti cekicem ili prstima, to je nedostatak petlje i hrabrosti! mozda bi jos malo discipline u odbrani i na prijemu trebalo biti, al da ne cepidlachimo...

ali zato je brazil barzil... nasima zaista svaka cast, srce je ostalo na terenu, i to veliko srce koje lupa svom snagom za reprezentaciju!

publika je odradila svoje - izvrsila je ogroman pritisak na sudije i neke poene smo dobili na taj nachin, brazilci su bili puno puta osteceni sudjenjem i na karju su dobili i zato su veliki! meni su posle utakmice usi brujale kao posle koncerta AC/DC-a

Sandzaklija

pre 14 godina

Ma owo je najglupljija utakmica u mom zivotu,neznam zasto komentari toliko preuvelicavaju kad je brazil 5 puta bolji od srbije,! Komentatori su najgori

miksa22

pre 14 godina

realno smo tu na 2. mestu...bili blizu jesmo,ali ovo je najbolje sto mi imamo sada....dok njima nije igralo bar standardnih prvotimaca...Dante Amaral,Andre Nasimento,Gustavo Eler.....

Slavisa

pre 14 godina

kao sto sam rekao, ocajan prijam, kod ne tako dobrih servisa... i to je prouzrokovalo 5 setova. da je malo prijam bio bolji, dobismo ih, ako ne i 3:0.
nadam se da gresim, ali za Vanju i Kviska dugo necemo naci pravu zamenu. i Vasu Mijica sam zaboravio!
(borepole, 26. jul 2009 22:47)
Mali dodatak ili replika gospodinu koji kritikuje ove mlade momke i koje tvrdi da nemamo zamenu. Imamo zamene za sve igrace i to dokazujemo vec cetiri godine u nazad sa osvajanjem svih medalja na svakom skoro takmicenju sa izuzetno mladom ekipom. Svaki pojedinac iz prethodne generacije ima adekvatnu zamenu i ovi momci ce tek da vladaju u odbojkaskom svetu. I ponovicu negde procitani komentar da ne treba zaboraviti da su nas pred sam pocetak snasle muke sa povredama i da je Janic igrao pod injekcijam i da je prvi libero imao stomacnih tegoba i nije mogao da pomogne sa svojom fenomenalnom energijom koja ga krasi u timu. Ali sve u svemu svaka cast ovim momcima i neka nam budu svi zivi i zdravi a medalje ce dolaziti sigurno jel svi ovi momci imaju srce kao cela Srbija. Momci samo se odmorite i napred u Septembru na novu Evropsku medalju.

истомеишљеник

pre 14 godina

(Дејан Мијушковић, 27. jul 2009 00:01)

Каже се:" Све је релативно."
Овај Твој коментар, Дејане, је АПСОЛУТНО НА МЕСТУ!
Не занм само какви су то "реалисти" који су били против коментара!
Заиста, ми смо сами себи највећи ЏЕЛАТИ!
Још, једном свака част на коментару!

sumLJam

pre 14 godina

Ja kad god sam gledao Brazil uvek ali uvek su im sudije dodeljivali sumljive poene tako da nisu oni neke cvecke pa oni to rade godinama oni ce za svaku loptu koja je malo smuljiva skakati kao da je njihov poen. (Brazil sramota, 27. jul 2009 00:56)

A kako tebe nije sramota da pišeš, "sumLJive"???
Bože koliko smo propali kad i sopstveni jezik ovako čerečimo.

Ivica_K

pre 14 godina

Brazil nam je prijateljska zemlja,nije se zvizdalo himni,ali opet skandal je da sudije onako preinace svoju odluku.Mogu samo da zamislim sta bi se desilo da smo igrali sa Amerima,mislim da bi im ambasada uveliko gorela!

SRPSKA PODGORICA

pre 14 godina

sam da znate braco pravi crnogorcu su veceras ponosni sto smo srbi,nikic starovic kolakovic,vujevic,vusurovic,batez i ostali svi smo ponosni do suza na to sto jesmo.

Nevalja

pre 14 godina

36#Vladan
Zato sto primate 3 puta manje od kosarkasa a imate 5 puta vece srce ...

Epa trebali su vise da primaju i mnogo bolje da bi pobedili danas Brazil :P

U svakom slucaju bravo za borbenost, za pokazanu zrtvu i htenje...

VISTE ODUVEK BILI I OSTALI JUNACI NASE NACIJE

srbija

pre 14 godina

vladane naravno da se neki bune i ja sam među njima sam si rekao da je bjelica srednji bloker a kakav smo blok imali to je užas pa mogo je ako ništa da proba sa bjelicom da poboljša blok na utakmici jer su nas brazilci ubili blokom što znači da kolaković nije imao šta da izgubi u ostalom šta su ovi crnogorci uopšte i uradili dobro (trener kolaković)

Grbic brothers

pre 14 godina

Sada kad nismo pobedili necemo nikada! Pored ovakve publike, atmosfere i blage naklonosti sudija? Zao mi je priznati ali su stvarno bolji

radza

pre 14 godina

No cohones u finalnom setu.Float servisi naspram agresivnih Brazilaca nedovoljno,kalulantskih.Kolakovic bi trebalo da ustupi mesto Gajicu bez uvrede.Nemamo pobednicki mentalitet otkako je preuzeo reprezentaciju:-(

Robbie

pre 14 godina

Svako sportski nastrojen treba da bude ponosan sto su nam reprezentativci omogucili ovakav spektakl. Od dve ravnopravne ekipe jedna je morala da pobedi. Meni je dovoljno sto smo bili jedna od te dve i sto kvalitet nase odbojke postoji tako dugo. Kvalitetan rad, stvaranje novih igraca i stalno prisustvo u vrhu vaznije mi je od bilo koje pojedinacne pobede. Uz to, naravno, sve cestitke Brazilu na pobedi.

Uroš

pre 14 godina

Moderatoru-
Ako stvarno čitate sve komentare, kako je moguće da vam promakne komentar poput ovog sa rednim brojem 30. Jasno je da komentar jako malo ima veze sa večerašnjom utakmicom, a da mu je poenta samo da isprovocira onoga koji ga čita, a koliko znam, to je dovoljno da se isti cenzuriše.
Već smo svi navikli da mediji pomalo podgrevaju uspavali nacionalizam na Balkanu, ali pošto je B92 uvek važio za tolerantniji među njima, vi biste morali da obratite pažnju na ovakve stvari.
Pozdrav, Uroš

ofk

pre 14 godina

ma sve je OK dok nema onih oznojenih ''Delija i ''grobara''sto manje primitivaca to bolje...docice i rezultati.pokazalo se da atmosfera moze biti prava i bez placenih navijaca

Kaca

pre 14 godina

ne znam zasto se dovodi u pitanje da li je oboren br. gledalaca...svi koji su bili veceras u areni mogu to da potvrde...aa pa da verovatno grobari ne mogu da se pomire sa tim sto nijedan odbojkas iz reprezentacije nije ili ne igra za partizan :P mogu samo da pohvalim sve momke,stvarno ste igrali srcem,ali nazalost sreca nije bila na nasoj strani...svaka cast i grbicu,steta sto ide u penziju...i ne smatram da je kovacevic lose odigrao,nema potrebe da pljujete decka koji je ostavio srce na terenu...

gugle

pre 14 godina

Umesto Nikole u reprezentaciju pozvati Urosa Kovacevica, jer je veliki potencijal. Kada odu Nikola Grbic i Ivan Miljkovic, spusticemo se na zemlju i uvideti posledice lose-poluamaterske lige u odbojci koja se kod nas igra. Buducnost i Budvanska Rivijera su bolji od svih nasih timova.

Vladan R

pre 14 godina

Svasta ljudi ovde nece napisati. Tako neki kazu zasto mu igra Janic a ne uvodi Bjelici. Zato sto je Bjelica srednji bloker a Janic primac servisa. Neki bi zeleli da izbaci i Kovacevica i Rosica ali izgleda da ne znaju da je Rosic tu jer je Samardzic kao prvi libero povredjen a Kovacevic delom igra jer je vec pomenuti Janic povredjen a uz Nikica on igra na poziciji primaca.Inace slazem se je prijem servisa odlucio jer su Brazilski primaci i teske lopte stizali i davali ih tehnicaru da se tako izrazim na tacni, pa je ovaj uspesno razigravo tim , dok je Nikola na zalost imao znatno manje takvih lopti sa kojima moze da bira sta ce. Pre neki dan sam pohvalio pomenute primace da su odigrali protiv Rusa odnosno Amera dovoljno dobro, i uspeli da odmene Miljkovica, odmore ga a nasu igru ucine manje predvidljivom. Danas to na zalost nije bio slucaj jer ipak oni nemaju kvalitet Vanje Grbica odnosno Vujevica da igraju tako u nizu ceo turnir i to je ono sto nam je prakticno falilo(uz znatno slabijeg libera u odnosu na Brazilskog) da odemo do samog vrha. Generalno to nam fali ,u zadnjih nekoliko godina posle odlaska dvojce pomenutih primaca, da ne da budemo samo tu pri vrhu vec na vrhu kao recimo 2000.

odbojkas_Pg

pre 14 godina

Svaka cast nasim momcima! Herojski su se borili, prava steta sto ne osvojismo ni ovaj put, ali to je sport! Ipak se vidjelo veceras da u kljucnim trenucima meca zahvali jedan Vujevic ili V.Grbic, no dobro, mladi su ovo igraci i siguran sam da ce u narednom periodu napredovati i da cemo biti jos jaci, a onda cemo da meljemo sve redom a la Brasil!

The Flying Serbian

pre 14 godina

@Vladan
Jedan od najboljih komentara koje sam procitao ovde,ikada.Necu previse da filozofiram posto je sve vec receno ali moram da konstatujem kraj 4 seta...pocne po prvi put da se ori "Mars na Drinu".Publika koja je uglavnom ustajala pod komandom voditelja sad odjednom samostalno ustaje,kao privuceni pesmom i pocnu svi da pevaju,igra pocne a publika peva i dalje.Ziveo sam u mnogim zemljama i gledao razne publike ali moram reci da ovo danas sam po prvi put doziveo,osetila se drugacija atmosfera u Areni za vreme te pesme.Inace svaka cast nasim zlatnim momcima,zasluzuju ovakvu publiku.Skromni,lepi,uspesni,uvek igrate za svoju zemlju...vi ste pravi uzori mladim ljudima!!!
A za komsije CG koji se raduju pobedi Brasila moze samo da mi ih bude zao.Navijati za Brasil zbog toga sto se neki poremeceni umovi raduju vasem porazu je tuzno,ne za mene vec za vas.Nisam znao da ste izgubili posto me ne zanimaju puno druge reprezentacije ali nikada se ni necu radovati tome.

Bojan

pre 14 godina

ne znam kako neko sme da kaze da je kovacevic katastrofa!pa da se i malo razume u odbojku video bio da je jako dobro odigrao.ostavio je srce na terenu,i to sa sigurnoscu kazem jer sam bio u areni! svaka cast i svim ostalim momcima!zasluzili ste zlato!

anita

pre 14 godina

sta da kazem a da vec nije receno.Kad ostavite srce na terenu neznam koga vise boli poraz.,igrace ili navijace.Ali to je sport to je zivot.Mi smo tu momci bice prilika vi to MOZETE JER ZELITE!!!

jekum

pre 14 godina

Niko ne spori da je taj poen trebao pripasti, a kasnije je i pripao, brazilcima! Ali je taj poen dosudjen za nas!!!!
A kad se nesto dosudi, pa makar to bilo i pogresno, sudijska odluka se ne sme menjati!!!!!!!!!!!
Pa nece valjda sad svako posle svake sumnjive odluke da trazi da se gleda snimak i da se menjaju odluke?????

Sreća ,sreća, radost

pre 14 godina

@crnogorac iz Budve
Ja sam srećan što su odbojkaši Srbije odigrali još jednu odličnu utakmicu i što su dokazali da Srbija ima trenutno jednu od najboljih ekipa na svetu u odbojci, a ti si srećan što je Brazil večeras pobedio. Drago mi je što obojica imamo razloga da budemo srećni. Da, srećan sam i što je Srbija u Vaterpolu ušla u četvrtfinale SP i što će Čavić sutra plivati finale i verovatno osvojiti medalju. A ti?

momabrazil

pre 14 godina

ovog su puta izgleda Brazilci mislili da ce da izgune i nije bilo prenosa ni na jednom kanalu ni na Globo ni na kablovskoj, na kraju su se samo ukljucili i to kad su videli da ce da pobede. kakva je samo komercijala postao sport a ni B92 nije kvalitetno pratio preko livescora na RTS je isto bilo zakrcheno , pratih do 2:2 kad na plazi zahuh brazilsku himnu rekoh e opet vi. Bar me sutra nece mnogo zezati ovi "moji" jer vecina nije ni znala da se odrzava prvenstvo. Bice bolje

AJZAKLIJA

pre 14 godina

Ralno,nije bilo toliko ljudi u Areni,napumpana cifra...Pod dva,komentari na RTS-u,kaktastrofa,oni nisu normalni,sudije nam nishta nisu krive,i od sada,nemojte dovoditi neke tamo "struchne" konsultate,da mi psuju i zaladjuju 3 miliona ljudi koji su videli da je lopta zakachila Miljkovica,a on uporno tvrdi drugo,tuzno...Momci svaka chast,samo hrabro..Yzdrav braco!!!

boze pravde

pre 14 godina

svaka cast nasim momcima!!! ae vi sto kao hocete da budete realni, trebali ste da budete u areni..da se najezite uz boze pravde, da se derete iz sveg glasa ( onaj spiker je lud lik:) , pa da onda pricate nesto...srbija 4ever..

OLJA

pre 14 godina

Da smo izgubili sa 25-13,25-12,25-11 bilo bi mi lakse nego ovako.Mozemo da pricamo sta hocemo ali niko nije toliko zasluzio zlato u SL kao mi.Zao mi je svih igraca jer su zaista bili fantasticni.Oni su zaista delovali kao prava druzina i izginuli za svaki poen.Izgleda da nam je sudjeno da osvajamo "tanjire".A najsmesniji mi je bio Janic koji je sa takom odbojnoscu uzeo onaj "tanjir",cini mi se da je mogao bacio bi ga u kantu za smece.Ipak Nikola i Ivan su zasluzeno dobili priznanja za najboljeg tehnicara i poentera u ovoj SL.Ali svi nasi momci su,po meni zasluzili veliko priznanje ne samo Nikola i Ivan.Mozda nisu osvojili najvise poena,bili najbolji u bloku ili na servisu ali su ginuli za svaku loptu i igrali srcem a to je ono sto je NAJVAZNIJE!Ipak najlepsi momenat mi je bio kada je Vanja svom bratu Nikoli dodelio zasluzenu nagradu najboljeg tehnicara danasnjice jer sam tada videla koje blago Srbija ima u odbojci.Svaka cast.Odbojkasi vi ste zaista ponos Srbije.Ja to ne kazem kao frazu vec to zaista mislim.Nije bitno dal ste prvi,peti ili sesnaesti bitno je da se odusevim uvek kada vas vidim onako slozne na terenu.Ne izigravate zvezde i zvezdice,nema vas u tabloidima,ne bancite do zore... vec igrate i dajete save za otadzbinu.Svaka vam cast.Ja vam se klanjam!!!P.S.Sledeci put kad budete igrali finale SL (a igracete) nemojte da zovete Tadica pa cete pobediti.BRAVOOOOOO MOMCI!!!!

SRBIJA

pre 14 godina

Ovaj komentar je upucen odredjenim osobama na ovoj stranici (hvala Bogu ima ih malo) a one ce se prepoznati.KO ste bre vi da pljujete Miljkovica,Grbica,Gerica,Janica i ostale?Sta ste vi postigli u svojim zivotima?Kako imate hrabrosti da pljujete po takvim velicina?I sami Brazilci isticu da im je Grbic idol a vi se nasli za pametnim da po njemu pljujete.Juce ste sve nase dizakli u nebesa a sada...Miljkovica ispljuvaste za sve pare.Zasto?Zato sto ga je lopta udarila po glavi i otisla u aut?!Zato sto su ga izblokirali Brazilci u nekoliko navrata?!Vi ste ljudi nenormalni!Da nam nije Miljkovica (izmedju ostalog) niko nebi ni znao za odbojkasku reprezentaciju Srbije.Zatim Napadate Janica,Nikica,Kovacevica...Zaboravljate da su nas oni doveli do prvog mesta u grupi..tada Grbic,Geric i Miljkovic nisu igrali.Zaboravljate da je Janic povredjen igrao,da Samardzic ima stomacni virus....Kako je u ovoj zemlji sve moguce nadam se da ce uskoro uvesti neki zakon koji ce zabraniti da vredjate i pljujete one koji su ponos ove nacije!!!Idite vi u Arenu pa zaigrajte pred 23000 gledalaca da vidim dal mozda necete da imate tremu i da budete nervozni?!Niste fer!!!

Patriota

pre 14 godina

Kako vas nije sramota, pisete kako je ocajan prijem, nevalja Kovacevic... a momci su drugi na svetu. Pa budite vi u necemu drugi na svetu pa se onda javite.

Konstantin93

pre 14 godina

@ Donato
Sta lupas ti covece, ostetili vise Brazil nego Srbiju... jel ste vi koji ovo pisete gledali utakmicu! Idi brate na neki hrvatski sajt pa tamo sa jnima slavi pobedu Brazila!

NEMANJA

pre 14 godina

Ne znam sta jos treba da se desi da bismo konacno pobedili Brazilce..Njihov kvalitet je neosporan,ali bili smo blizi pobedi..Da nije sudija napravio glupost na nasu stetu..Zaista,neverovatno:((:(:(

ser

pre 14 godina

(?, 26. jul 2009 23:23)
Ko igra u finalu (i to kakvom finalu),ima pravo da se nada. MI i imamo sa razlogom pravo da se nadamo za razliku od nekih...pitam se samo a gde ste to vi (obzirom da pricas ijekavski pretpostavljam odakle si) u svetskoj obdojci i odakle ti samo pravo da komentarises tako nesto??? Da si bar Brazilac pa da razumem,ovako...pali brate!

studiocentar@gmail.com

pre 14 godina

Zasto mi SRBI uvek kada izgubimo krivimo nekog drugog??? Zasto nam je sudija opet kriv?!?!
Svaka cast momci, igrali ste najbolje sto umete, a umete, borili ste se do poslednjeg daha i to treba ceniti! Srebro je srebro i ne treba biti tuzan! Cestitam!

milica

pre 14 godina

Skaradno,strasno,nepravedno...Momci,svaka vam cast!Vi ste moralni pobednici, pokazali ste svetu sta je fer plej i kako se cisto,skromno i bez raskalasnog ponasanja bori za zemlju,grb i narod svoj!Brazilci su ispali skaradni,kao i uvek do sada,dzaba im sve pobede i titule...Jos jednom svaka cast momci,Srbija je uz vas

otkaz

pre 14 godina

Komentatori po obicaju strahoviti. Taman kad posmislis da ne moze gore.... Mada sve je ugao gledanja, mogao nas je pocastiti Korac... :)

Ja

pre 14 godina

BRAVO MAJSTORI, BRAVO JUNACI, BRAVO ORLOVI NASI ! Sve cestitke nasim SJAJNIM Odbojkasima ! Zao mi je samo zbog Miljkovica i Grbica, koji se ovim verovatno oprastaju od reprezentacije i zao mi je zbog sjajne publike koja je dolaskom ( oboren rekord Arene 22680 ! ! ! )
(BALTY, 26. jul 2009 23:34)

Ako je bilo veceras 22.680 gledalacda onda je na Partizan-Pao bilo najmanje 30.000 :)

chika velja

pre 14 godina

Mi smo domacini i sta fali da nas sudije tu i tamo malo poguraju! Sto smo mi najgori pa uvek moraju da budu objektivni kad smo domacini a kad igramo "u gostima" onda je ok da malu prevagu daju domacinima?! Ipak smo velesila u odbojci.
Krivo mi je zbog Grbica sto nece osvojiti svetsku ligu, njemu je bilo sigurno najteze zbog poraza..

Ivan

pre 14 godina

''Prvi sudija vodi utakmicu od njenog početka do njenog kraja. Odluke prvog sudije su konačne. Njegova ovlašćenja su iznad ovlašćenja ostalih službenih lica''...
Tako glasi deo teksta iz Zvaničnih pravila odbojke, što na večerašnjoj utakmici, delom, nije upošte primenjivano.
Prvo, sudijske greške se dešavaju, kao i večeras, u IV setu, kada poen JESTE bio za Brazil, ali se ne pamti da je sudijski žiri (odnosno tzv. ''vrhovni sudija turnira'') morao da reaguje pozivajući prvog sudiju kojeg NATERUJE da preinači odluku. Time se večerašnji prvi sudija utakmice toliko degradirao da nemam komentar. Prvi sudija, prema pravilima, pa čak i kad je pogrešio, nije bio dužan da to uradi (da menja odluku-bez obzira na to ko na njega utiče). Ne znam da je bila obrnuta situacija i da je naš tim oštećen, da li bi sudijski kolegijum reagovao tako!? Još mi je bilo i simpatično, posle te promene odluke za Brazil, čovek (g-din prvi sudja) je izgledao kao da je odsutan sa utakmice. Jer, ponavljam, greške se dešavaju i ako je prvi sudija video takvu loptu, onda je tako i dosudio... Ovako, dajte da uvedemo challenge na utakmice, pa nam sudije ni ne trebaju!
Na dalje, odstranjenje jednog od linijskih sudija i zamena istog...vrlo neuobičajeno u odbojci. Pa, i vrapci na grani znaju da linijske sudije ''naginju'' na domaći tim i tu ništa nije neočekivano. Tim gestom, na njih (linijske sudije) je izvršen još veći pritisak, pa su kasnije, jasnu loptu za Srbiju, pokazali da je za Brazil. Toliko o suđenju, šta je tu je...
Imali smo šansu u petom setu, nismo je iskoristili, prema tome, čestitke našim momcima na zalaganju i svakako, sportski, čestitke Brazilu na zlatnoj medalji!

stefans

pre 14 godina

U jeee! Naelektrisana atmosfera,sudije navijaju,slusa se ratnicki mars,komentatori psuju i vredjaju nam inteligenciju... Ako je to sport, ne zanima me vise!

Idi ti lepo decko u pozoriste ili tako nesto nije za tebe sport. Sto se tice meca sjajan mec za najvazniji smo poen osteceni ali sta je tu je dobro ej ovo .

Wsip79

pre 14 godina

Hvala momci!Hvala fantasticnim navijacima u Areni!Bice bolje sledeci put!
P.S.A vi ne kukajte puno na odbojkase jer gde bi nam kraj bio da smo svuda u svetu na drugom mestu....

JOCA

pre 14 godina

Za mene su nasi reprezentativci pobednici.Svaka im cast na trudu i borbenosti i zalaganju.Pokazali su kako se bori za SRBIJU.CESTITKE!
Sto se tice Brazila necu mnogo da komentarisem.Sto se tice njihove igre mogu samo da pohvalim ko i svaki normalan covek,ali ljudi fer plej im je definitivno NULA.ono sto su uradili u 4.setu je ravno sramoti.mnogo uticu i na sudije(onaj njigov trener je uzasan,covek je lud,nek se ugleda na naseg kolakovica).setite se i proslog finala u bg protiv Brazila..(poslednji poen)znacete o cemu se prica.IPAK cestitke njima za igru,al msm da nisu zasluzili pobedu...samo napred SRBIJO!

mare

pre 14 godina

''croati'' se nesto javljaju? gde ste vi u odbojci i u vecini sportova? jedino mozete mozda da nas dobijete u fudbalu i vaterpolu i to je to.

cist poen Brazil

pre 14 godina

Taj poen svakako pripada Brazilu, a mec se dobija i fer igrom, tako da ne znam cemu dreka. Komentator ni na 5. prikazivanje sporne situacije nije zeleo da prizna ocigledno, lupeta nesto sve vreme, urla nepravda, nesrecnik, a psovanje... Bar nismo slusali Koraca. Svaka cast nasim momcima, hvala na mogucnosti da u Beogradu gledamo ovakvo finale.
Hoce li neko da mi objasni sta ce Kovacevic sa onako ocajnom igrom sve vreme na terenu?

ponosna

pre 14 godina

sve cestitke nasim momcima za borbu u finalu:)zao mi je shto se nismo popeli na najvishlje postolje,al bice vremena i za to:)shto se tiche komentatora bilo je tu i vecih gluposti od strane drugih pa niko nije kaznjavan....ziv chovek,deshava se to i "pametnima".....
ah da...svi ovi koji pljuju nasheg libera,pitam se dal su nekad gledali neku odbojkashku utakmicu...Rosic je fantastichno odigrao ceo ciklus,posebno dobro finalni turnir (ne zasluzeno nije dobijao shansu pre-Samardzicu svaka chast al pola nacije zna da si igrao samo zato shto ti je jedan od nashih najboljih odbojkasha kum)...

milosh

pre 14 godina

@Delija do groba a i posle toga Ako tako gledas...Onda da Brazilu nije Zibe bilo bi svasta...Ajde molim te...Svako ima nekog svog igraca koji se posebno istice...Ne moze tako da se gleda...

Dragan

pre 14 godina

Zasto ste vi bili,jeste i bicete deo mene,zasto ste vi za mene VELIKI...
zato sto znam za vas skoro odkad znam za sebe
Zato sto ste kulturni
Zato sto niste sujetni
Zato sto devojke kazu da ste najlepsi i najzgodniji
Zato sto igrate svi za jednog a jedan za sve
Zato sto za repku igrate srcanije nego za klub
Zato sto primate 3 puta manje od kosarkasa a imate 5 puta vece srce
Zato sto imate najvise medalja u poslednjih 20 godina od svih sportova
Zato sto ste ucestvovali na svim Olipijskim igrama od Atlante '96 do danas
Zato sto ste ucestvovali na svim evropskim i svetskim prvenstvima od '95
Zato sto se na prstima jedne ruke mogu izbrojati neuspesi
Zato sto ste u 75% slucajeva osvajali medalju
Zato sto imate olimpijsko zlato
Zato sto se nikad niste potukli
Zato ste se nikad niste posvadjali
Zato sto se nikad veciti nisu preupcavali u savezu
Zato sto podjednako igrate u Beogradu,Nisu,Novom sadu...
Zato sto ste imali bracu
Zato sto Nikola kad bi mogao igrao bi do 50-te
Zato sto mu je do pre 2 godine prolazilo svako kuvanje(Nikola danas si trebao da skuvas neku loptu)
Zato sto imate Mijlkovica
Zato sto ga zovu Grozni
Zato sto kad mu neko pobedi u Nisu(nije igrao) on mu vrati u prvoj sledecoj utakmici,u sred Pariza
Zato sto imate budvanina
Zato sto nikad niko nije reko da ne moze da igra za reprezentaciju
Zato sto vas za Srbiju nikad nisu boleli misici
Zato sto se pobedi ponekad vise raduju igraci koji nisu ulazili u igru
Zato sto je Srbiju ostao da trenira Kolakovic
Zato sto nije smenjen jer je crnogorac
Zato sto jedini imate himnu
Zato sto se svaki put peva jace nego prethodni!
Zato sto je uvek najvise publike na vasim mecevima
Zato sto vas je 2005. protiv Brazila gledalo 20000 ljudi u Areni(karta nije bila besplatna)
Zato sto vas je danas gledalo 2500 ljudi vise
Zato sto je Vanja skakao u aut po loptu preko reklama a onda se vratio i napravio blok
Zato sto je to po meni najlepsi srpski poen,kos,gol svih vremena
Zato sto je plakao od tuge '98 na ceremoniji kada je primao srebrnu medalju
Zato sto nikad nisam bio ljut na vas posle poraza kao na ostale.
Zato sto i danas nisam ljut.
Zato sto ste ukupno najbolja evropska selekcija u poslednjih 15 godina
Zato sto se nikad niste bunili zbog sudijskih odluka
Zato sto se niste bunili ni danas
Zato ste vi za mene veliki i kao ljudi i kao srbi i kao sportisti
Mozda ovaj komentar je bezvezan i bezvredan jer ste izgubili ali zar je bitno kad vi u svakoj utakmici pobedjujete u meni samom,gledajuci vas
Danas sam se molio pred ikonom Svetog Vasilija Ostroskog kad ste napravili preokret u 4. setu,meni je u zivotu mnogo pomogao,vratice sve jednog dana u istoj ovakvoj utakmici sa istim protivnikom.
(Vladan, 26. jul 2009 22:56)


Svaka cast za komentar !!!

Milica

pre 14 godina

Svaka cast svim momcima!Sigurno je da su svi igrali srcem!al ne razumem zasto nekoliko njih ima nesto protiv kovacevica!decko je odigrao super,imao je dosta odlicnih servisa...i veoma je dobro primao,za razliku od janica...to sto ga je jednom ili dvaput uhvatio blok ne znaci da je los,vec da su oni jednostavno u tom trenutku bili bolji...ponovo je sreca bila na njihovoj strani...srebro sija zlatnim sjajem!!! SRBIJA!

!!!

pre 14 godina

prvo nije starovic mogao da zameni ni janica ni kovacevica zato sto nije primac,a drugo totalno smesan komentator u areni koji je posle promene sudijske odluke u 4 setu molio i smirivao publiku da ne baca predmete na teren,a onda 10 sekundi kasnije iz sveg glasa vikao:POKRADENI SMO!! i potpaljivao istu tu publiku.svasta...

Brazil sramota

pre 14 godina

Ja kad god sam gledao Brazil uvek ali uvek su im sudije dodeljivali sumljive poene tako da nisu oni neke cvecke pa oni to rade godinama oni ce za svaku loptu koja je malo smuljiva skakati kao da je njihov poen. Recimo Rezende pokazuje kako je Miljkovica pogodila lopta u ledja alo gde je on to video. E sad za one sto kazu da su nam linijske pomagali ako mene nisu pomagali koje bio domacin. A da pomenem onaj cist poen kod 13:11 za njih umesto jedan razlike mec lopta za njih pa vi recite kome je ko pomagao. Inace ono je bilo sramota od tima Brazila za onu loptu da traze challenge jer kako bi to inace mogli da nazovemo da se gledao svaki put usporeni snimak utakmice bi trajale vecno. Zato je tada pravda pobedila. Pa koliko su nas puta sudije bre ostetile ljudi a vi se kao pijani vatate za ove. Inace ko je gledao mec koliko su linijske sudije navodno pomagali nama toliko je onaj tamo gode dodeljivao njima poene. Tako tisina za sudjenje.

djape

pre 14 godina

šteta stvarno, ali ne treba tugovati, ipak je skoro pa minimalni poraz u 5 setova iznenađenje s obzirom na to koliko je podmlađena naša reprezentacija.

falio nam je još jedan raspoložen korektor/primač - kovačević ili nikić - ali su obojica bili indisponirani. (kovačević je bolje odigrao) možda je kolaković mogao da da staroviću veću minutažu jer je pokazao da može a jako mladi igrači umeju u velikim utakmicama da prelome jer nisu pod velikim pritiskom oćekivanja. i na liberu smo škripali al aj sad - jasno je da brazil velesila upravo na osnovu svoje sjajne igre u polju iako imaju mnogo jako visokih igrača. no, dobro, šta je tu je, naši momci su dali maksimum i stvarno su zaslužili sve čestitke!!!

Дејан Мијушковић

pre 14 godina

Горак укус у устима. Није због пораза. Играли смо одлично, заслужили победу и покрадени смо. То није први пут, дуго сам у спорту и навикао сам... Горак укус је што смо покрадени уз асистенцију ТВ екипе РТС-а!! Мистер претплата би требало да или смени реализатора преноса или да сам да оставку. Такозвана "комисија" није прегледала снимак Миљковићевог смеча на посебно инсталираној опреми која за то специјално служи него је реализатор (радник РТС-а, ПОДСЕЋАМ!!) толико пута вратио снимак да су имали времена да погледају све до детаља и преиначе одлуку судије. На страну чињеница да тај преседан није предвиђен у правилима одбојке и да би тиме ОБАВЕЗНО требало да се позабави наш савез... А онда још један доказ да смо сами себи најбољи џелати: У петом сету на 8:6 смечује Миљковић, лопта додирује блок и улази У ТЕРЕН. Судије греше и додељују поен Бразилу. ДА, грешка, АЛИ НЕМА ПОНОВЉЕНОГ СНИМКА!!!! Реализатор сигурно чује коментатора и његовог помоћника који неколико пута понављају да би тај детаљ требало поново видети, али не- да случајно неко не би видео судијску грешку-он НЕ ПОНАВЉА СНИМАК ДО КРАЈА ПРЕНОСА!!!! Дакле директно онемогућује "врховне арбитре" да снимак виде и евентуално врате Србији одузети поен, а себи образ. Ајде што то није урадио до краја утакмице, али је у оном чекању на доделу медаља имао времена да прегледа цео пети сет и пронађе тај моменат. Да се и он макар мало опере... СРАМОТА!!! Сматрам да Господин Претплата треба да сутра до краја радног времена уручи отказ одговорном лицу или понуди своју оставку као чин солидаризације са људима који су покрали десетак момака и обрисали њихово срце са терена, а хиљаде очевидаца крађе навели на преглед код офталмолога у најмању руку. И наравно да нема илузија да ће ово што пишем било кога из РТС-а натерати на размишљање. Модераторима сајта поручујем да овај исти текст шаљем на бар још десетак сајтова, тако да слободно могу да га не објаве уколико нађу иједан увредљиви израз у њему...

Novi Sad

pre 14 godina

SVAKA CAST MOMCI!!!!!!!!!! Boljih od vas nema....Ja sam veceras bila u Areni i bilo je odlicno!!!!!!Igrali ste kao zmajevi,borili se za svaku loptu,ali ne pobedi uvek bolji....Nazalost...:( Nikola najbolji si,nece biti isto kad odes...

Trifun

pre 14 godina

Odlična utakmica, naši su odigrali koliko su mogli, ali Brazilci su bili jači i iskusniji. Sudije jesu povremeno grešile, ali ne bih rekao da su presudno uticali na ishod meča.

Jedina prava senka na ovom događaju je najavljivač u Areni. To što je potpuno netalentovan za dizanje atmosfere i ne zna baš najbolje pravila (recimo, da u petom setu nema tehničkog tajm-auta), hajde. Ali to što je uporno pozivao publiku da navija _protiv_ protivničke ekipe i da ih ometa, naročito pri serviranju je nedopustivo, kao i njegovi skandalozni urlici "kakvo je ovo domunđavanje" i "ljudi, ukradoše nam poen". Nije ni čudo da je publika počela da baca stvari na teren, i sreća je da se stvari nisu još više zakomplikovale. Ne bi trebalo više nikada ga pustiti da se bavi tim poslom.

Darko

pre 14 godina

Znaci u zivotu nisam video da je sudija promenio odluku na ovaj nacin,a kartone izgleda Brazilci jednostavno ne mogu da dobiju. A na kraju mislio sam da Aleksandar Boricic znaci nesto u FIVB,ali izgleda da sam pogresio. Bravo momci,bili ste fenomenalni.Publika 10-tka ! Pozdrav iz Kos.Mitrovice

Dragan

pre 14 godina

U jeee! Naelektrisana atmosfera,sudije navijaju,slusa se ratnicki mars,komentatori psuju i vredjaju nam inteligenciju... Ako je to sport, ne zanima me vise!

goran (pariz)

pre 14 godina

Zasluzeno. Da nije bilo domaceg sudjenja, Brazilci bi vec pbedili u trecem setu. Naravno da sam vise voleo da nasi pobede, ali treba biti iskren, Brazilci su bili bolji i zasluzeno slavili.

Rastko

pre 14 godina

Najslabije karike na terenu su bili primaci, 1. Nikic; 2.Janic; 3.Kovacevic; Miljkovic je takodje lose odigrao kljucne poene, nije Grbic toliko trebalo da ga forsira, imamo odlicne srednjake! Mogli smo do pobede! Svaka cast za borbenost, ali moramo priznati, koliko god to tesko bilo da su brazilci bolji bili! Publika svaka cast!

boban

pre 14 godina

nemogu da verujem šta onaj trener radi forsira jedne te iste igrače a definitivno smo imali mladih i iskusnih na klupi nije ubacivo bjelicu u igru koji je sigurno kvalitetan igrač a janjić je igro sve utakmice a nije bio spreman zbog povrede mišića što se odrazilo u skok igri ali jedno je sigurno treneru otkaz nema pojma a momcima svaka čast bili su odlični

BALTY

pre 14 godina

BRAVO MAJSTORI, BRAVO JUNACI, BRAVO ORLOVI NASI ! Sve cestitke nasim SJAJNIM Odbojkasima ! Zao mi je samo zbog Miljkovica i Grbica, koji se ovim verovatno oprastaju od reprezentacije i zao mi je zbog sjajne publike koja je dolaskom ( oboren rekord Arene 22680 ! ! ! ) i sjanim bodrenjem pokazala celom svetu kako se navija ! Ja se izvinjavam ako sam prozivao publiki zbog ne ispunjenosti Arene i zbog slabog bodrenja ali evo i kritika nekad upali i zato narode svaka vam cast bili ste sjajni navijaci i glavu gore i navijaci i igraci ! Iako su sudije bez obzira dali je Miljkovica okrznula lopta ili ne mogli su da progledaju kroz prste jer smo ipak mi domacini no imali smo u petom setu 6-3 i 10-8 ali Brazil je ipak moramo priznati trenutno najaca odbojkaska ekipa na svetu ! P. S. SACEKAJMO SEPTEMBAR ! BICE MO PRVACI EVROPE ! ! !

ciro

pre 14 godina

bez obzira na konacni rezultat na kojem mozemo da zahvalimo "sjajnim" sudijama..... mi znamo ko su ZLATNI MOMCI!!!UVEK UZ VAS I HVALA VAM ZA SVAKU MEDALJU!!!

IMAMO SE CIME PONOSITI!!!SLEDECI PUT BICE ZLATO!!!

ja

pre 14 godina

Nismo osvojili zlato ali mozemo biti ponosni na igru nasih odbojkasa.Malo je falilo da dodjemo po prvi put do zlata u Svetskoj ligi ali nije nam se dalo.U svakom slucaju mozemo sa velikim optimizmom da ocekujemo naredno reprezentativno takmicenje-Evropsko prvenstvo u septembru.Za psovanje na Javnom servisu mogu samo da kazem da je velika sramota, i nadam se da ce komentator biti adekvatno kaznjen.

Mile

pre 14 godina

Na kraju, opet moramo cestitati, kako momcima, tako publici, organizatorima.
Nismo pobedili, iako u ekipi imamo dva najbolja svetska odbojkasa,Ivana i Nikolu.Medjutim, dva igraca ne mogu predstavljati ekipu koja pretenduje na sami vrh svetske odbojke.Povremeno blesnu i drugi,Stankovic,Podrascanin.No, to ipak nije dovoljno.
Mozda se necu sloziti s nekima.Ali, zapisacu.Janica forsiraju kao i Boskana svojevremeno i tu smo bili izrazito tanki.Zasto mladom Starovicu nije dato jos malo sansi?
No, tu je sto je, Cestitke.Druga smo reprezentacija Svetske lige u odbojci.Trebamo biti i srecni i raspolozeni.

tonny

pre 14 godina

Ako mi zbog nečega nije krivo što smo izgubili, makar neću morati da čitam oduševljene komentare o srpskom inatu - tom zlu koje nam je donelo toliko nesreća u istoriji, ali ga nekim čudnim razlozima proglašavamo svojom veličanstvenom osobinom.

Bole-ku

pre 14 godina

Uspeliste me rasplakati a i iznervirati u istom momentu.Ali ipak se ponavlja ista greska,da uvek svaka lopta da ide na ivana.Ma nemojte,ali ipak svaka cast.Srbija !!!!

Nikola

pre 14 godina

Steta,ali u svakom slucaju BRAVO ZA SVE NASE IGRACE KOJI SU SRCE DALI ZA POBEDU.Jednostavno vratice nam se kada se najmanje budemo nadali.

coka

pre 14 godina

Kovacevicu i Janicu...super ste vi ali nemate prolaz,pa ne moze veseli Miljkovic sve sam, kome svaka cast kao i malom Rosicu i mladim blokerima...Grbic standardno dobar...bice bolje drugi put...samo napred!

Braindead

pre 14 godina

Ko je danas gledao odbojku, a u ubedjenju je da je Srbija ostecena od strane sudija treba da prestane da je gleda. Barem pet puta su linijske sudije direktno ostetile Brazil. A lopta jeste udarila Miljkovica u glavu. Slažem se da nema menjanja sudijske odluke, ali...Komentator užasan.

Svaka čast odbojkasima, igrali su sjajno.

Webb

pre 14 godina

Onog trenutka kad budemo imali priamce koji znaju da prime loptu bicemo najaca reprezentacija na svetu. Na prste mogu da izbrojim dobro primljene lopte. Nikola moze da digne sa takvom loptom samo na jednu stranu brazilici odmah to zatvaraju. Sa ovakim prijemom ovo je strasan uspeh!

Slavica

pre 14 godina

Svaka čast Nikola, svaka čast i ostalim momcima. Bilo je divno gledati vas. Na kraju smo i mi tugovali sa vama. Biće još prilika. Samo napred

crnogorac iz budve

pre 14 godina

Ajde sad podjite i vidite koliko pakosti je u vasim komentarima sto je Crna Gora danas izgubila u vaterpolo. E onda ce vam bit jasno sto sam svim srcem navijao za BRAZIL i sto sam sad mnogo srecan! To ZIBA MAJSTORE!

Sapcanin

pre 14 godina

Hvala vam moci..kada se bori srcem i na kraju izgubi, to ja castan poraz.Brazilci su bili za nijansu lepsi u odlucujucim momentima.Nije mala stvar biti drugi.Pre dve godine,Brazilci su na svijim bunjistu bili 4-ti.Ovo je veliki uspeh za malu zemlju , moju Srbiju.Hvala vam momci jos jednom za emocije i rezultat

sasa jokic

pre 14 godina

Svaka cast na borbi. Ono sto nam fali za zlato (milion dolara) je igrac odluke! Miljkovic ceo turnir igra sjajno, pa i cetiri seta, a onda u taj breku pravi greske kod smeca! I to ne jednom, ovo je vec vidjeno sa Brazilom. Imali smo mi sa Brazilom pre neku godinu i mec lopte, koje Ivan nije iskoristio!!! Ali ne treba im zamerati, ovo je samo komentar, inace sjajna igra!!

ja

pre 14 godina

sram vas bilo! imate 8:5 i izgubite! Trener je trebao izvesti Kovacevica i Rosica, Grbic je na kraju katastrofa dizao trebao je malo pomoci Miljkovicu ne moze on sve sam!!! I Miljkovic je na kraju trebao jace odservirati, jer nije imao sta izgubiti!!!!!!!
Libero je blago retardiran, ne znam kako uopste igra u prvoj! Kad sad nisu pobedili nece nikad imaju dve godine za redom priliku i ne osvajaju!!!!

Razocharana

pre 14 godina

Svaka cast nasim odbojkasima!!!Borili su se do kraja!!!Ovo je stvarno velika srmatota za sudije i Brazil,promeniti linijskog sudiju je sramota...sramota je tako osvojiti prvo mesto!!!Ma,bre,nasi odbojkasi su lavovski igrali i za mene su oni pobednici!!!A Kovacevic je dao sve od sebe,nije on kriv sto je nizi od njihovih blokera :) SVAKA CAST MOMCI!!!

i ovo je uspeh

pre 14 godina

Najjaci je bio komentator koji kaze;Jeste da je pogodila lopta miljkovica u kosu ali zar to nije mogao biti nas poen.
E pa nije to mogao biti nas poen kao sto je bilo nekoliko poena poklona linijskih sudija jer bi to bilo neposteno.Pomagale su nam sudije koliko su mogle ali nam je bilo i to malo.Steta sto smo propustili ovo finale jer sumnjam da ce mo se u dogledno vreme naci u istom.Cestitke Brazilu na rekordnom osvajanju Svetske lige.

baxus

pre 14 godina

najdraze od svega mi je bilo kad je nikola grbic u setu koji smo gubili 16:8 tokom tajm-auta rekao: "nemoj da se stedimo za sledeci set"
i nisu se stedeli ni u jednom trenutku, dali su sve od sebe i jednostavno veceras nije bilo dovoljno... svaki clan tima zasluzuje samo pohvale!

ps. lopta jeste zakacila miljkovica i ispravno je sto je sudija promenio odluku, ali ono sto nije ispravno je nacin na koji je ta odluka promenjena... ponasanje brazilskog selektora je, u najmanju ruku, neprimereno... tako moze da se ponasa neko na tribinama, ali zvanicno lice mora da bude smirenije... moze se protestvovati protiv sudijske odluke i na civilizovan nacin... najpravednije bi bilo da su im taj poen priznali, ali i dodelili kaznu zbog nesportskog ponasanja...

Drakula

pre 14 godina

ovo je neverovatno na sta je brasil sve spreman da osvoji zlato svaka cast orlovi morace i karioke da nekad da padnu pod kandze. srbija

ofk

pre 14 godina

Glupo je kad neki instant spikeri RTS zapale ljude i stvaraju nepotrebnu tenziju.Miljkovica je lopta okrznula u glavu a liniske sudije su bile uz nas.22.000 ljudi pride ..pa sta hocete.Nismo uspeli da ih ''isilujemo'' i dobro prihvatiti poraz i to je pola pobede..to je vitestvo..sve ostalo je svi nas mrze fazon

Realan

pre 14 godina

Pobedio je bolji tim. Nasi su dali koliko su mogli, ali ima jos mnogo prostora za napredak. Ova kombinacija mladosti i iskustva se pokazala veoma dobrom, ali mladost mora jos mnogo da poradi. U 4.setu kod smeca Miljkovica lopta se od bloka odbila u aut, ali je prethodno pogodila njega u glavu, sto je i corava koka mogla videti na onom snimku koji se ponavljao bar 10 puta. A u 5.setu onu socnu psovku komentatora mogu samo da prokomentarisem sa jednom reci: SRAMOTA!!!!!! Takvi su slika i prilika naseg "javnog" servisa. Falila je samo ona pijandura Dusko Korac koji neprestano blebece neke budalastine da docara pravu sliku...

Queen++

pre 14 godina

Koliko sam se samo iznervirao. Ovo je neviđena krađa. I još kažu da su linijske sudije pomagale našim igračima. Pa gde to ima? Šteta što nije bilo vatrenih navijača Partizana i Zvezde. Oni bi napravili haos još u četvrtom setu, kada nam je žiri oteo vođstvo. Nadam se da im je to poslednje zlato koje su uzeli na takav pokvaren način. Ali, neka. Doći će naših 5 minuta. Kad tad.

vlllllll

pre 14 godina

UUUUUUUUUUUUH! Tako blizu, a tako daleko. Pa sta se to dogodilo u poslednjem setu. Posebno mi je drago sto smo osvojili onaj 4. set nakon one cudne odluke da daju poen Brazilu. Mi smo moralni pobednici:).

Pera Sveznalica

pre 14 godina

Bravo!!! Nije mala stvar biti drugi, iza Brazila koji stalno osvaja i ispred Rusa, dve drzave 20 puta vece od nas. Organizacija fenomenalna i za primer.

zvezdas

pre 14 godina

Bravo momci PONOSNA JE CELA SRBIJA NA VAS!!! nema veze za poraz ali ono sto su nam uradile sudije je bruka ne vidjena.
Komentator RTS-A ipak najjaci : MA IDI BRE U PI*KU MATE*NU!!!
xexexe legendarno toliko o sudjenju cim je i komentator poludeo nacisto xexe!!! NAPRED SRBIJO!!!

Kad sad nismo..

pre 14 godina

Tuga, tuga, tuga ...Naravno da Miljko popusti na kraju jer Nikola nema alternativu i zao mi je zbog njih dvojice sto nisu osvojili tu svetsku ligu,a zasluzili su je svojim karijerama. Inace, Rezendeu i Brazilu zelim sve najgore, jer iako su stvarno neverovatna ekipa sampioni su i u ciganisanju, neprimerenom radovanju i provokaciji. PS Mi gubimo i kad krademo i kad nas kradu - mozemo pobediti jedino u postenoj borbi. Toliko!

Konstantin93

pre 14 godina

Odlicna utakmica nasih, ali ono gledanje usporenog snimka i ispravljanje sudijskih odluka je necuveno, pa odbojka nije tenis... lepo kaze strucni konsultant da ovo za 30 godina trenerskog posla nije doziveo! Zamena linijskog sudije jos veca blamaza, to nikako ne mogu da shvatim... Ono sto nas je najvise ostetilo kad se sve pogleda na kraju, je onaj poen na 13:11 koji je trebao da pripadne nama! Mada, i ono sramno ponasanje i previse drsko od strane brazilaca, nije izgledalo sportski, izgledalo je ruzno... Ostao sam bez glasa uz ovu utakmicu nije mi zao, ali mi je zao nasih igraca koji su se strasno borili, nisu imali nimalo srece, a sve ono sto se desavlo pride je necuveno u odbojkaskom svetu!

Ivana

pre 14 godina

Kovacevic je katastrofa!
Najslabija karika, zbog koje nismo uspeli da vezemo nijednu seriju. Da nije bilo njega, verujem da bismo trijumfovali.
Ne moze Miljkovic sam.
A za ponasanje Brazilci nisu zasluzili da im puste pesmu za kraj. Skandalozne odluke sudija pod pritiskom njihovog tima. Vrhunska organizacija, tako samo mi mozemo da organizujemo.

Зоки

pre 14 godina

Нема сумње да је Бразил најјача светска одбојкашка екипа, тако да с те стране није страшно бити други у Светској лиги. Жеље су једно, могућности друго. Нас у врху држе два човека који имају заједно 66 година, без њих смо само европски просек. Кључ добре игре на овом завршном турниру је у игри примача изнад реалних могућности и у пријему и у нападу, Миљковић је стога био мање коришћен него обично и његово умеће је било сконцентрисано на најтеже лопте у нападу, средњаци одлични – укупна игра целе екипе заиста одлична, на корак од четири победе у пет дана над сјајним одбојкашким репрезентацијама. Никад ми није било нарочито битно ово такмичење, јер његовим освајањем не постајеш ни светски, ни европски, ни олимпијски шампион – али с друге стране је чињеница да игра цео светски одбојкашки крем и да бити победник није мала ствар.

Не знам како је било у Арени, али мене као ТВ гледаоца боли глава од оног урлатора у хали – знам да анимирати публику није једноставна ствар, али оно је страшно! Такође не волим што излазимо на терен кад год можемо у опреми као да нам је жао што нам застава више није плаво-бело-црвена и химна „Хеј Словени“ – то није опрема која симболизује Србију.

Још нешто - пратим спорт годинама и још нисам видео да неко са записничког стола од званичника промени одлуку судија...

lvzifer

pre 14 godina

Cestitke momcima na zalaganju i uspehu Brazil je ipak za nas preveliki zalogaj (jos uvek nazalost) .. Treba biti veliki i u porazu , tako da ona frka oko sudjenja nije bila potrebna (po meni Miljkovica je udarila lopta u glavu sto se lepo vidi na snimku) nekako mi se cini da sam jedini ja to video komentatori su uporno tvrdili da je bio aut .. Brazil uvek vrsi pritisak jednostavno tako igraju sa mnogo zara i borbe (ali ovaj put su bili u pravu) ipak smo se vratili u taj set i na kraju izdrzali za tajbrek .. Ali opet smo pali na 10:8 i tako ispustili pobedu .. Iskreno nisam nezadovoljan ovo je dobar rezultat ali krivce ne treba traziti u sudijama .. Janic je po meni najslabija karika u ovom timu definitivno .. Takodje nam fali vise raznovrsnosti u napadu jednostavno previse forsiramo Ivana (nije ni on svemoguc) a i izmene koje je nacinio Kolakovic su u nekim momentima razdrmale ekipu mozda je trebalo vise da se kombinuje .. No sad nije ni vazno idemo dalje ovo nam je nauk za ubuduce ..

borepole

pre 14 godina

kao sto sam rekao, ocajan prijam, kod ne tako dobrih servisa... i to je prouzrokovalo 5 setova. da je malo prijam bio bolji, dobismo ih, ako ne i 3:0.
nadam se da gresim, ali za Vanju i Kviska dugo necemo naci pravu zamenu. i Vasu Mijica sam zaboravio!

delija do groba a i posle toga...

pre 14 godina

hteli mi to da priznamo ili ne ,brazilici su klasa za nas.. klasa iznad svih..jer da nam nije miljkovica.. bilo bi svasta..naravno u negativnom smislu..ostali su suvise mladi i neiskusni i nisu dorasli klasi kao sto je brazil..zao mi je nasih momaka ali nadam se da se vremenom izrasti u igrace kalibra mijica,brace grbic,brdjovica...... zivi vi nama bili jer i ovo je veliki uspeh..mada mogao je da bude i veci..nazalost..:O(

Alexander Serbsky

pre 14 godina

Bitno je da smo u vrhu! Štoviše, ovaj put smo zaslužili i sam vrh ali Brazil je u odbojci ono što i USA u košarci (kad im igraju najbolji profići). Malo je falilo do slave, no, ipak, ovi momci su sportski junaci Srbije. Svaka čast Kolakoviću, odbojkašima, organizaciji, ostalim reprezentacijama i naravno navijačima koji su priča sama za sebe tj. nešto neviđeno.
Srbija je još uvijek i bit će svjetska sila u odbojci.
Samo naprijed i u pobjede nove!!!!

Zoran

pre 14 godina

Sjajan uspeh i odlican mec nasih momaka.Netreba tugovati.Falio nam je jos jedan raspolozen igrac.Grbic je odigrao za cistu desetku.Mozda je selektor mogao malo da rizikuje sa Starovicem obzirom da su Janic i Nikic ispali iz igre.Ali idemo dalje.

Mario

pre 14 godina

WOOOOW!!!
Fenomenalna utakmica! Ja sam odusevljen nasom igrom, ali nismo imali sanse bez prolaza iz cetvorke. Velika je stvar sto smo i ovoliko parirali, a ako do sledece olimpijade izbrusimo bolje primace, mogao bi se ponoviti Sidnej...
Koliko smo ih krali, normalno je da polude, ali je stvarno presedan da se menja odluka nakon pregledanog snimka.
Jos jednom, svaka cast PLAVI MOMCI, srce je bilo na terenu, a to je sve sto smo trazili!!! HVALA

Vladan

pre 14 godina

Zasto ste vi bili,jeste i bicete deo mene,zasto ste vi za mene VELIKI...
zato sto znam za vas skoro odkad znam za sebe
Zato sto ste kulturni
Zato sto niste sujetni
Zato sto devojke kazu da ste najlepsi i najzgodniji
Zato sto igrate svi za jednog a jedan za sve
Zato sto za repku igrate srcanije nego za klub
Zato sto primate 3 puta manje od kosarkasa a imate 5 puta vece srce
Zato sto imate najvise medalja u poslednjih 20 godina od svih sportova
Zato sto ste ucestvovali na svim Olipijskim igrama od Atlante '96 do danas
Zato sto ste ucestvovali na svim evropskim i svetskim prvenstvima od '95
Zato sto se na prstima jedne ruke mogu izbrojati neuspesi
Zato sto ste u 75% slucajeva osvajali medalju
Zato sto imate olimpijsko zlato
Zato sto se nikad niste potukli
Zato ste se nikad niste posvadjali
Zato sto se nikad veciti nisu preupcavali u savezu
Zato sto podjednako igrate u Beogradu,Nisu,Novom sadu...
Zato sto ste imali bracu
Zato sto Nikola kad bi mogao igrao bi do 50-te
Zato sto mu je do pre 2 godine prolazilo svako kuvanje(Nikola danas si trebao da skuvas neku loptu)
Zato sto imate Mijlkovica
Zato sto ga zovu Grozni
Zato sto kad mu neko pobedi u Nisu(nije igrao) on mu vrati u prvoj sledecoj utakmici,u sred Pariza
Zato sto imate budvanina
Zato sto nikad niko nije reko da ne moze da igra za reprezentaciju
Zato sto vas za Srbiju nikad nisu boleli misici
Zato sto se pobedi ponekad vise raduju igraci koji nisu ulazili u igru
Zato sto je Srbiju ostao da trenira Kolakovic
Zato sto nije smenjen jer je crnogorac
Zato sto jedini imate himnu
Zato sto se svaki put peva jace nego prethodni!
Zato sto je uvek najvise publike na vasim mecevima
Zato sto vas je 2005. protiv Brazila gledalo 20000 ljudi u Areni(karta nije bila besplatna)
Zato sto vas je danas gledalo 2500 ljudi vise
Zato sto je Vanja skakao u aut po loptu preko reklama a onda se vratio i napravio blok
Zato sto je to po meni najlepsi srpski poen,kos,gol svih vremena
Zato sto je plakao od tuge '98 na ceremoniji kada je primao srebrnu medalju
Zato sto nikad nisam bio ljut na vas posle poraza kao na ostale.
Zato sto i danas nisam ljut.
Zato sto ste ukupno najbolja evropska selekcija u poslednjih 15 godina
Zato sto se nikad niste bunili zbog sudijskih odluka
Zato sto se niste bunili ni danas
Zato ste vi za mene veliki i kao ljudi i kao srbi i kao sportisti
Mozda ovaj komentar je bezvezan i bezvredan jer ste izgubili ali zar je bitno kad vi u svakoj utakmici pobedjujete u meni samom,gledajuci vas
Danas sam se molio pred ikonom Svetog Vasilija Ostroskog kad ste napravili preokret u 4. setu,meni je u zivotu mnogo pomogao,vratice sve jednog dana u istoj ovakvoj utakmici sa istim protivnikom.

Donato

pre 14 godina

Zasluženo. Ipak su bolji. A mi smo pročitana knjiga. Bilo je pitanje kada će Miljković popiti nekoliko blokova, jer 90% lopti ide na njega. Dobra je fora što smo napali sudije iako su ispravno preinačili, odluku i dodelili sporan poen Brazilu. Na kraju se stekao utisak da su nas sudije pokrale iako su više oštetili Brazil. Svaka čast i našima na velikoj borbi...

Antun

pre 14 godina

Sve čestitke na prikazanoj igri i sjajnoj podršci publike!!!
Potvrdili ste da ste Svjetska sila u odbojci! Mi ćemo uskoro samo da odbojkaški savez izvučemo iz stečaja!!!
Pozdrav iz Osijeka!

Napred_Srbijo

pre 14 godina

Bili smo tako blizu.Ne mogu da verujem sta sudije rade.Da su im Brazilci rekli da stoje na glavi,stajali bi.Brazil se kukavicki poneo,tako ne rade pravi sampioni.SVE CESTITKE NASOJ REPREZENTACIJI SRBIJE!

Serbia

pre 14 godina

BRAVO za Srbiju.Uprkos porazu nasi momci su dali sve od sebe,pa i vise od toga.Ali kako protiv primitivnih Brazilaca i sudija?Ovo je nevidjeno do sad.

Vladan

pre 14 godina

Zasto ste vi bili,jeste i bicete deo mene,zasto ste vi za mene VELIKI...
zato sto znam za vas skoro odkad znam za sebe
Zato sto ste kulturni
Zato sto niste sujetni
Zato sto devojke kazu da ste najlepsi i najzgodniji
Zato sto igrate svi za jednog a jedan za sve
Zato sto za repku igrate srcanije nego za klub
Zato sto primate 3 puta manje od kosarkasa a imate 5 puta vece srce
Zato sto imate najvise medalja u poslednjih 20 godina od svih sportova
Zato sto ste ucestvovali na svim Olipijskim igrama od Atlante '96 do danas
Zato sto ste ucestvovali na svim evropskim i svetskim prvenstvima od '95
Zato sto se na prstima jedne ruke mogu izbrojati neuspesi
Zato sto ste u 75% slucajeva osvajali medalju
Zato sto imate olimpijsko zlato
Zato sto se nikad niste potukli
Zato ste se nikad niste posvadjali
Zato sto se nikad veciti nisu preupcavali u savezu
Zato sto podjednako igrate u Beogradu,Nisu,Novom sadu...
Zato sto ste imali bracu
Zato sto Nikola kad bi mogao igrao bi do 50-te
Zato sto mu je do pre 2 godine prolazilo svako kuvanje(Nikola danas si trebao da skuvas neku loptu)
Zato sto imate Mijlkovica
Zato sto ga zovu Grozni
Zato sto kad mu neko pobedi u Nisu(nije igrao) on mu vrati u prvoj sledecoj utakmici,u sred Pariza
Zato sto imate budvanina
Zato sto nikad niko nije reko da ne moze da igra za reprezentaciju
Zato sto vas za Srbiju nikad nisu boleli misici
Zato sto se pobedi ponekad vise raduju igraci koji nisu ulazili u igru
Zato sto je Srbiju ostao da trenira Kolakovic
Zato sto nije smenjen jer je crnogorac
Zato sto jedini imate himnu
Zato sto se svaki put peva jace nego prethodni!
Zato sto je uvek najvise publike na vasim mecevima
Zato sto vas je 2005. protiv Brazila gledalo 20000 ljudi u Areni(karta nije bila besplatna)
Zato sto vas je danas gledalo 2500 ljudi vise
Zato sto je Vanja skakao u aut po loptu preko reklama a onda se vratio i napravio blok
Zato sto je to po meni najlepsi srpski poen,kos,gol svih vremena
Zato sto je plakao od tuge '98 na ceremoniji kada je primao srebrnu medalju
Zato sto nikad nisam bio ljut na vas posle poraza kao na ostale.
Zato sto i danas nisam ljut.
Zato sto ste ukupno najbolja evropska selekcija u poslednjih 15 godina
Zato sto se nikad niste bunili zbog sudijskih odluka
Zato sto se niste bunili ni danas
Zato ste vi za mene veliki i kao ljudi i kao srbi i kao sportisti
Mozda ovaj komentar je bezvezan i bezvredan jer ste izgubili ali zar je bitno kad vi u svakoj utakmici pobedjujete u meni samom,gledajuci vas
Danas sam se molio pred ikonom Svetog Vasilija Ostroskog kad ste napravili preokret u 4. setu,meni je u zivotu mnogo pomogao,vratice sve jednog dana u istoj ovakvoj utakmici sa istim protivnikom.

ofk

pre 14 godina

Glupo je kad neki instant spikeri RTS zapale ljude i stvaraju nepotrebnu tenziju.Miljkovica je lopta okrznula u glavu a liniske sudije su bile uz nas.22.000 ljudi pride ..pa sta hocete.Nismo uspeli da ih ''isilujemo'' i dobro prihvatiti poraz i to je pola pobede..to je vitestvo..sve ostalo je svi nas mrze fazon

Realan

pre 14 godina

Pobedio je bolji tim. Nasi su dali koliko su mogli, ali ima jos mnogo prostora za napredak. Ova kombinacija mladosti i iskustva se pokazala veoma dobrom, ali mladost mora jos mnogo da poradi. U 4.setu kod smeca Miljkovica lopta se od bloka odbila u aut, ali je prethodno pogodila njega u glavu, sto je i corava koka mogla videti na onom snimku koji se ponavljao bar 10 puta. A u 5.setu onu socnu psovku komentatora mogu samo da prokomentarisem sa jednom reci: SRAMOTA!!!!!! Takvi su slika i prilika naseg "javnog" servisa. Falila je samo ona pijandura Dusko Korac koji neprestano blebece neke budalastine da docara pravu sliku...

Antun

pre 14 godina

Sve čestitke na prikazanoj igri i sjajnoj podršci publike!!!
Potvrdili ste da ste Svjetska sila u odbojci! Mi ćemo uskoro samo da odbojkaški savez izvučemo iz stečaja!!!
Pozdrav iz Osijeka!

zvezdas

pre 14 godina

Bravo momci PONOSNA JE CELA SRBIJA NA VAS!!! nema veze za poraz ali ono sto su nam uradile sudije je bruka ne vidjena.
Komentator RTS-A ipak najjaci : MA IDI BRE U PI*KU MATE*NU!!!
xexexe legendarno toliko o sudjenju cim je i komentator poludeo nacisto xexe!!! NAPRED SRBIJO!!!

vlllllll

pre 14 godina

UUUUUUUUUUUUH! Tako blizu, a tako daleko. Pa sta se to dogodilo u poslednjem setu. Posebno mi je drago sto smo osvojili onaj 4. set nakon one cudne odluke da daju poen Brazilu. Mi smo moralni pobednici:).

Braindead

pre 14 godina

Ko je danas gledao odbojku, a u ubedjenju je da je Srbija ostecena od strane sudija treba da prestane da je gleda. Barem pet puta su linijske sudije direktno ostetile Brazil. A lopta jeste udarila Miljkovica u glavu. Slažem se da nema menjanja sudijske odluke, ali...Komentator užasan.

Svaka čast odbojkasima, igrali su sjajno.

Dragan

pre 14 godina

Zasto ste vi bili,jeste i bicete deo mene,zasto ste vi za mene VELIKI...
zato sto znam za vas skoro odkad znam za sebe
Zato sto ste kulturni
Zato sto niste sujetni
Zato sto devojke kazu da ste najlepsi i najzgodniji
Zato sto igrate svi za jednog a jedan za sve
Zato sto za repku igrate srcanije nego za klub
Zato sto primate 3 puta manje od kosarkasa a imate 5 puta vece srce
Zato sto imate najvise medalja u poslednjih 20 godina od svih sportova
Zato sto ste ucestvovali na svim Olipijskim igrama od Atlante '96 do danas
Zato sto ste ucestvovali na svim evropskim i svetskim prvenstvima od '95
Zato sto se na prstima jedne ruke mogu izbrojati neuspesi
Zato sto ste u 75% slucajeva osvajali medalju
Zato sto imate olimpijsko zlato
Zato sto se nikad niste potukli
Zato ste se nikad niste posvadjali
Zato sto se nikad veciti nisu preupcavali u savezu
Zato sto podjednako igrate u Beogradu,Nisu,Novom sadu...
Zato sto ste imali bracu
Zato sto Nikola kad bi mogao igrao bi do 50-te
Zato sto mu je do pre 2 godine prolazilo svako kuvanje(Nikola danas si trebao da skuvas neku loptu)
Zato sto imate Mijlkovica
Zato sto ga zovu Grozni
Zato sto kad mu neko pobedi u Nisu(nije igrao) on mu vrati u prvoj sledecoj utakmici,u sred Pariza
Zato sto imate budvanina
Zato sto nikad niko nije reko da ne moze da igra za reprezentaciju
Zato sto vas za Srbiju nikad nisu boleli misici
Zato sto se pobedi ponekad vise raduju igraci koji nisu ulazili u igru
Zato sto je Srbiju ostao da trenira Kolakovic
Zato sto nije smenjen jer je crnogorac
Zato sto jedini imate himnu
Zato sto se svaki put peva jace nego prethodni!
Zato sto je uvek najvise publike na vasim mecevima
Zato sto vas je 2005. protiv Brazila gledalo 20000 ljudi u Areni(karta nije bila besplatna)
Zato sto vas je danas gledalo 2500 ljudi vise
Zato sto je Vanja skakao u aut po loptu preko reklama a onda se vratio i napravio blok
Zato sto je to po meni najlepsi srpski poen,kos,gol svih vremena
Zato sto je plakao od tuge '98 na ceremoniji kada je primao srebrnu medalju
Zato sto nikad nisam bio ljut na vas posle poraza kao na ostale.
Zato sto i danas nisam ljut.
Zato sto ste ukupno najbolja evropska selekcija u poslednjih 15 godina
Zato sto se nikad niste bunili zbog sudijskih odluka
Zato sto se niste bunili ni danas
Zato ste vi za mene veliki i kao ljudi i kao srbi i kao sportisti
Mozda ovaj komentar je bezvezan i bezvredan jer ste izgubili ali zar je bitno kad vi u svakoj utakmici pobedjujete u meni samom,gledajuci vas
Danas sam se molio pred ikonom Svetog Vasilija Ostroskog kad ste napravili preokret u 4. setu,meni je u zivotu mnogo pomogao,vratice sve jednog dana u istoj ovakvoj utakmici sa istim protivnikom.
(Vladan, 26. jul 2009 22:56)


Svaka cast za komentar !!!

Ivana

pre 14 godina

Kovacevic je katastrofa!
Najslabija karika, zbog koje nismo uspeli da vezemo nijednu seriju. Da nije bilo njega, verujem da bismo trijumfovali.
Ne moze Miljkovic sam.
A za ponasanje Brazilci nisu zasluzili da im puste pesmu za kraj. Skandalozne odluke sudija pod pritiskom njihovog tima. Vrhunska organizacija, tako samo mi mozemo da organizujemo.

baxus

pre 14 godina

najdraze od svega mi je bilo kad je nikola grbic u setu koji smo gubili 16:8 tokom tajm-auta rekao: "nemoj da se stedimo za sledeci set"
i nisu se stedeli ni u jednom trenutku, dali su sve od sebe i jednostavno veceras nije bilo dovoljno... svaki clan tima zasluzuje samo pohvale!

ps. lopta jeste zakacila miljkovica i ispravno je sto je sudija promenio odluku, ali ono sto nije ispravno je nacin na koji je ta odluka promenjena... ponasanje brazilskog selektora je, u najmanju ruku, neprimereno... tako moze da se ponasa neko na tribinama, ali zvanicno lice mora da bude smirenije... moze se protestvovati protiv sudijske odluke i na civilizovan nacin... najpravednije bi bilo da su im taj poen priznali, ali i dodelili kaznu zbog nesportskog ponasanja...

Pera Sveznalica

pre 14 godina

Bravo!!! Nije mala stvar biti drugi, iza Brazila koji stalno osvaja i ispred Rusa, dve drzave 20 puta vece od nas. Organizacija fenomenalna i za primer.

Kad sad nismo..

pre 14 godina

Tuga, tuga, tuga ...Naravno da Miljko popusti na kraju jer Nikola nema alternativu i zao mi je zbog njih dvojice sto nisu osvojili tu svetsku ligu,a zasluzili su je svojim karijerama. Inace, Rezendeu i Brazilu zelim sve najgore, jer iako su stvarno neverovatna ekipa sampioni su i u ciganisanju, neprimerenom radovanju i provokaciji. PS Mi gubimo i kad krademo i kad nas kradu - mozemo pobediti jedino u postenoj borbi. Toliko!

Alexander Serbsky

pre 14 godina

Bitno je da smo u vrhu! Štoviše, ovaj put smo zaslužili i sam vrh ali Brazil je u odbojci ono što i USA u košarci (kad im igraju najbolji profići). Malo je falilo do slave, no, ipak, ovi momci su sportski junaci Srbije. Svaka čast Kolakoviću, odbojkašima, organizaciji, ostalim reprezentacijama i naravno navijačima koji su priča sama za sebe tj. nešto neviđeno.
Srbija je još uvijek i bit će svjetska sila u odbojci.
Samo naprijed i u pobjede nove!!!!

borepole

pre 14 godina

kao sto sam rekao, ocajan prijam, kod ne tako dobrih servisa... i to je prouzrokovalo 5 setova. da je malo prijam bio bolji, dobismo ih, ako ne i 3:0.
nadam se da gresim, ali za Vanju i Kviska dugo necemo naci pravu zamenu. i Vasu Mijica sam zaboravio!

Konstantin93

pre 14 godina

Odlicna utakmica nasih, ali ono gledanje usporenog snimka i ispravljanje sudijskih odluka je necuveno, pa odbojka nije tenis... lepo kaze strucni konsultant da ovo za 30 godina trenerskog posla nije doziveo! Zamena linijskog sudije jos veca blamaza, to nikako ne mogu da shvatim... Ono sto nas je najvise ostetilo kad se sve pogleda na kraju, je onaj poen na 13:11 koji je trebao da pripadne nama! Mada, i ono sramno ponasanje i previse drsko od strane brazilaca, nije izgledalo sportski, izgledalo je ruzno... Ostao sam bez glasa uz ovu utakmicu nije mi zao, ali mi je zao nasih igraca koji su se strasno borili, nisu imali nimalo srece, a sve ono sto se desavlo pride je necuveno u odbojkaskom svetu!

Зоки

pre 14 godina

Нема сумње да је Бразил најјача светска одбојкашка екипа, тако да с те стране није страшно бити други у Светској лиги. Жеље су једно, могућности друго. Нас у врху држе два човека који имају заједно 66 година, без њих смо само европски просек. Кључ добре игре на овом завршном турниру је у игри примача изнад реалних могућности и у пријему и у нападу, Миљковић је стога био мање коришћен него обично и његово умеће је било сконцентрисано на најтеже лопте у нападу, средњаци одлични – укупна игра целе екипе заиста одлична, на корак од четири победе у пет дана над сјајним одбојкашким репрезентацијама. Никад ми није било нарочито битно ово такмичење, јер његовим освајањем не постајеш ни светски, ни европски, ни олимпијски шампион – али с друге стране је чињеница да игра цео светски одбојкашки крем и да бити победник није мала ствар.

Не знам како је било у Арени, али мене као ТВ гледаоца боли глава од оног урлатора у хали – знам да анимирати публику није једноставна ствар, али оно је страшно! Такође не волим што излазимо на терен кад год можемо у опреми као да нам је жао што нам застава више није плаво-бело-црвена и химна „Хеј Словени“ – то није опрема која симболизује Србију.

Још нешто - пратим спорт годинама и још нисам видео да неко са записничког стола од званичника промени одлуку судија...

Mario

pre 14 godina

WOOOOW!!!
Fenomenalna utakmica! Ja sam odusevljen nasom igrom, ali nismo imali sanse bez prolaza iz cetvorke. Velika je stvar sto smo i ovoliko parirali, a ako do sledece olimpijade izbrusimo bolje primace, mogao bi se ponoviti Sidnej...
Koliko smo ih krali, normalno je da polude, ali je stvarno presedan da se menja odluka nakon pregledanog snimka.
Jos jednom, svaka cast PLAVI MOMCI, srce je bilo na terenu, a to je sve sto smo trazili!!! HVALA

Patriota

pre 14 godina

Kako vas nije sramota, pisete kako je ocajan prijem, nevalja Kovacevic... a momci su drugi na svetu. Pa budite vi u necemu drugi na svetu pa se onda javite.

Sreća ,sreća, radost

pre 14 godina

@crnogorac iz Budve
Ja sam srećan što su odbojkaši Srbije odigrali još jednu odličnu utakmicu i što su dokazali da Srbija ima trenutno jednu od najboljih ekipa na svetu u odbojci, a ti si srećan što je Brazil večeras pobedio. Drago mi je što obojica imamo razloga da budemo srećni. Da, srećan sam i što je Srbija u Vaterpolu ušla u četvrtfinale SP i što će Čavić sutra plivati finale i verovatno osvojiti medalju. A ti?

Slavica

pre 14 godina

Svaka čast Nikola, svaka čast i ostalim momcima. Bilo je divno gledati vas. Na kraju smo i mi tugovali sa vama. Biće još prilika. Samo napred

Дејан Мијушковић

pre 14 godina

Горак укус у устима. Није због пораза. Играли смо одлично, заслужили победу и покрадени смо. То није први пут, дуго сам у спорту и навикао сам... Горак укус је што смо покрадени уз асистенцију ТВ екипе РТС-а!! Мистер претплата би требало да или смени реализатора преноса или да сам да оставку. Такозвана "комисија" није прегледала снимак Миљковићевог смеча на посебно инсталираној опреми која за то специјално служи него је реализатор (радник РТС-а, ПОДСЕЋАМ!!) толико пута вратио снимак да су имали времена да погледају све до детаља и преиначе одлуку судије. На страну чињеница да тај преседан није предвиђен у правилима одбојке и да би тиме ОБАВЕЗНО требало да се позабави наш савез... А онда још један доказ да смо сами себи најбољи џелати: У петом сету на 8:6 смечује Миљковић, лопта додирује блок и улази У ТЕРЕН. Судије греше и додељују поен Бразилу. ДА, грешка, АЛИ НЕМА ПОНОВЉЕНОГ СНИМКА!!!! Реализатор сигурно чује коментатора и његовог помоћника који неколико пута понављају да би тај детаљ требало поново видети, али не- да случајно неко не би видео судијску грешку-он НЕ ПОНАВЉА СНИМАК ДО КРАЈА ПРЕНОСА!!!! Дакле директно онемогућује "врховне арбитре" да снимак виде и евентуално врате Србији одузети поен, а себи образ. Ајде што то није урадио до краја утакмице, али је у оном чекању на доделу медаља имао времена да прегледа цео пети сет и пронађе тај моменат. Да се и он макар мало опере... СРАМОТА!!! Сматрам да Господин Претплата треба да сутра до краја радног времена уручи отказ одговорном лицу или понуди своју оставку као чин солидаризације са људима који су покрали десетак момака и обрисали њихово срце са терена, а хиљаде очевидаца крађе навели на преглед код офталмолога у најмању руку. И наравно да нема илузија да ће ово што пишем било кога из РТС-а натерати на размишљање. Модераторима сајта поручујем да овај исти текст шаљем на бар још десетак сајтова, тако да слободно могу да га не објаве уколико нађу иједан увредљиви израз у њему...

The Flying Serbian

pre 14 godina

@Vladan
Jedan od najboljih komentara koje sam procitao ovde,ikada.Necu previse da filozofiram posto je sve vec receno ali moram da konstatujem kraj 4 seta...pocne po prvi put da se ori "Mars na Drinu".Publika koja je uglavnom ustajala pod komandom voditelja sad odjednom samostalno ustaje,kao privuceni pesmom i pocnu svi da pevaju,igra pocne a publika peva i dalje.Ziveo sam u mnogim zemljama i gledao razne publike ali moram reci da ovo danas sam po prvi put doziveo,osetila se drugacija atmosfera u Areni za vreme te pesme.Inace svaka cast nasim zlatnim momcima,zasluzuju ovakvu publiku.Skromni,lepi,uspesni,uvek igrate za svoju zemlju...vi ste pravi uzori mladim ljudima!!!
A za komsije CG koji se raduju pobedi Brasila moze samo da mi ih bude zao.Navijati za Brasil zbog toga sto se neki poremeceni umovi raduju vasem porazu je tuzno,ne za mene vec za vas.Nisam znao da ste izgubili posto me ne zanimaju puno druge reprezentacije ali nikada se ni necu radovati tome.

stefans

pre 14 godina

U jeee! Naelektrisana atmosfera,sudije navijaju,slusa se ratnicki mars,komentatori psuju i vredjaju nam inteligenciju... Ako je to sport, ne zanima me vise!

Idi ti lepo decko u pozoriste ili tako nesto nije za tebe sport. Sto se tice meca sjajan mec za najvazniji smo poen osteceni ali sta je tu je dobro ej ovo .

i ovo je uspeh

pre 14 godina

Najjaci je bio komentator koji kaze;Jeste da je pogodila lopta miljkovica u kosu ali zar to nije mogao biti nas poen.
E pa nije to mogao biti nas poen kao sto je bilo nekoliko poena poklona linijskih sudija jer bi to bilo neposteno.Pomagale su nam sudije koliko su mogle ali nam je bilo i to malo.Steta sto smo propustili ovo finale jer sumnjam da ce mo se u dogledno vreme naci u istom.Cestitke Brazilu na rekordnom osvajanju Svetske lige.

tonny

pre 14 godina

Ako mi zbog nečega nije krivo što smo izgubili, makar neću morati da čitam oduševljene komentare o srpskom inatu - tom zlu koje nam je donelo toliko nesreća u istoriji, ali ga nekim čudnim razlozima proglašavamo svojom veličanstvenom osobinom.

Ivan

pre 14 godina

''Prvi sudija vodi utakmicu od njenog početka do njenog kraja. Odluke prvog sudije su konačne. Njegova ovlašćenja su iznad ovlašćenja ostalih službenih lica''...
Tako glasi deo teksta iz Zvaničnih pravila odbojke, što na večerašnjoj utakmici, delom, nije upošte primenjivano.
Prvo, sudijske greške se dešavaju, kao i večeras, u IV setu, kada poen JESTE bio za Brazil, ali se ne pamti da je sudijski žiri (odnosno tzv. ''vrhovni sudija turnira'') morao da reaguje pozivajući prvog sudiju kojeg NATERUJE da preinači odluku. Time se večerašnji prvi sudija utakmice toliko degradirao da nemam komentar. Prvi sudija, prema pravilima, pa čak i kad je pogrešio, nije bio dužan da to uradi (da menja odluku-bez obzira na to ko na njega utiče). Ne znam da je bila obrnuta situacija i da je naš tim oštećen, da li bi sudijski kolegijum reagovao tako!? Još mi je bilo i simpatično, posle te promene odluke za Brazil, čovek (g-din prvi sudja) je izgledao kao da je odsutan sa utakmice. Jer, ponavljam, greške se dešavaju i ako je prvi sudija video takvu loptu, onda je tako i dosudio... Ovako, dajte da uvedemo challenge na utakmice, pa nam sudije ni ne trebaju!
Na dalje, odstranjenje jednog od linijskih sudija i zamena istog...vrlo neuobičajeno u odbojci. Pa, i vrapci na grani znaju da linijske sudije ''naginju'' na domaći tim i tu ništa nije neočekivano. Tim gestom, na njih (linijske sudije) je izvršen još veći pritisak, pa su kasnije, jasnu loptu za Srbiju, pokazali da je za Brazil. Toliko o suđenju, šta je tu je...
Imali smo šansu u petom setu, nismo je iskoristili, prema tome, čestitke našim momcima na zalaganju i svakako, sportski, čestitke Brazilu na zlatnoj medalji!

Webb

pre 14 godina

Onog trenutka kad budemo imali priamce koji znaju da prime loptu bicemo najaca reprezentacija na svetu. Na prste mogu da izbrojim dobro primljene lopte. Nikola moze da digne sa takvom loptom samo na jednu stranu brazilici odmah to zatvaraju. Sa ovakim prijemom ovo je strasan uspeh!

Trifun

pre 14 godina

Odlična utakmica, naši su odigrali koliko su mogli, ali Brazilci su bili jači i iskusniji. Sudije jesu povremeno grešile, ali ne bih rekao da su presudno uticali na ishod meča.

Jedina prava senka na ovom događaju je najavljivač u Areni. To što je potpuno netalentovan za dizanje atmosfere i ne zna baš najbolje pravila (recimo, da u petom setu nema tehničkog tajm-auta), hajde. Ali to što je uporno pozivao publiku da navija _protiv_ protivničke ekipe i da ih ometa, naročito pri serviranju je nedopustivo, kao i njegovi skandalozni urlici "kakvo je ovo domunđavanje" i "ljudi, ukradoše nam poen". Nije ni čudo da je publika počela da baca stvari na teren, i sreća je da se stvari nisu još više zakomplikovale. Ne bi trebalo više nikada ga pustiti da se bavi tim poslom.

lvzifer

pre 14 godina

Cestitke momcima na zalaganju i uspehu Brazil je ipak za nas preveliki zalogaj (jos uvek nazalost) .. Treba biti veliki i u porazu , tako da ona frka oko sudjenja nije bila potrebna (po meni Miljkovica je udarila lopta u glavu sto se lepo vidi na snimku) nekako mi se cini da sam jedini ja to video komentatori su uporno tvrdili da je bio aut .. Brazil uvek vrsi pritisak jednostavno tako igraju sa mnogo zara i borbe (ali ovaj put su bili u pravu) ipak smo se vratili u taj set i na kraju izdrzali za tajbrek .. Ali opet smo pali na 10:8 i tako ispustili pobedu .. Iskreno nisam nezadovoljan ovo je dobar rezultat ali krivce ne treba traziti u sudijama .. Janic je po meni najslabija karika u ovom timu definitivno .. Takodje nam fali vise raznovrsnosti u napadu jednostavno previse forsiramo Ivana (nije ni on svemoguc) a i izmene koje je nacinio Kolakovic su u nekim momentima razdrmale ekipu mozda je trebalo vise da se kombinuje .. No sad nije ni vazno idemo dalje ovo nam je nauk za ubuduce ..

Dragan

pre 14 godina

U jeee! Naelektrisana atmosfera,sudije navijaju,slusa se ratnicki mars,komentatori psuju i vredjaju nam inteligenciju... Ako je to sport, ne zanima me vise!

Darko

pre 14 godina

Znaci u zivotu nisam video da je sudija promenio odluku na ovaj nacin,a kartone izgleda Brazilci jednostavno ne mogu da dobiju. A na kraju mislio sam da Aleksandar Boricic znaci nesto u FIVB,ali izgleda da sam pogresio. Bravo momci,bili ste fenomenalni.Publika 10-tka ! Pozdrav iz Kos.Mitrovice

SRBIJA

pre 14 godina

Ovaj komentar je upucen odredjenim osobama na ovoj stranici (hvala Bogu ima ih malo) a one ce se prepoznati.KO ste bre vi da pljujete Miljkovica,Grbica,Gerica,Janica i ostale?Sta ste vi postigli u svojim zivotima?Kako imate hrabrosti da pljujete po takvim velicina?I sami Brazilci isticu da im je Grbic idol a vi se nasli za pametnim da po njemu pljujete.Juce ste sve nase dizakli u nebesa a sada...Miljkovica ispljuvaste za sve pare.Zasto?Zato sto ga je lopta udarila po glavi i otisla u aut?!Zato sto su ga izblokirali Brazilci u nekoliko navrata?!Vi ste ljudi nenormalni!Da nam nije Miljkovica (izmedju ostalog) niko nebi ni znao za odbojkasku reprezentaciju Srbije.Zatim Napadate Janica,Nikica,Kovacevica...Zaboravljate da su nas oni doveli do prvog mesta u grupi..tada Grbic,Geric i Miljkovic nisu igrali.Zaboravljate da je Janic povredjen igrao,da Samardzic ima stomacni virus....Kako je u ovoj zemlji sve moguce nadam se da ce uskoro uvesti neki zakon koji ce zabraniti da vredjate i pljujete one koji su ponos ove nacije!!!Idite vi u Arenu pa zaigrajte pred 23000 gledalaca da vidim dal mozda necete da imate tremu i da budete nervozni?!Niste fer!!!

BALTY

pre 14 godina

BRAVO MAJSTORI, BRAVO JUNACI, BRAVO ORLOVI NASI ! Sve cestitke nasim SJAJNIM Odbojkasima ! Zao mi je samo zbog Miljkovica i Grbica, koji se ovim verovatno oprastaju od reprezentacije i zao mi je zbog sjajne publike koja je dolaskom ( oboren rekord Arene 22680 ! ! ! ) i sjanim bodrenjem pokazala celom svetu kako se navija ! Ja se izvinjavam ako sam prozivao publiki zbog ne ispunjenosti Arene i zbog slabog bodrenja ali evo i kritika nekad upali i zato narode svaka vam cast bili ste sjajni navijaci i glavu gore i navijaci i igraci ! Iako su sudije bez obzira dali je Miljkovica okrznula lopta ili ne mogli su da progledaju kroz prste jer smo ipak mi domacini no imali smo u petom setu 6-3 i 10-8 ali Brazil je ipak moramo priznati trenutno najaca odbojkaska ekipa na svetu ! P. S. SACEKAJMO SEPTEMBAR ! BICE MO PRVACI EVROPE ! ! !

coka

pre 14 godina

Kovacevicu i Janicu...super ste vi ali nemate prolaz,pa ne moze veseli Miljkovic sve sam, kome svaka cast kao i malom Rosicu i mladim blokerima...Grbic standardno dobar...bice bolje drugi put...samo napred!

ja

pre 14 godina

Nismo osvojili zlato ali mozemo biti ponosni na igru nasih odbojkasa.Malo je falilo da dodjemo po prvi put do zlata u Svetskoj ligi ali nije nam se dalo.U svakom slucaju mozemo sa velikim optimizmom da ocekujemo naredno reprezentativno takmicenje-Evropsko prvenstvo u septembru.Za psovanje na Javnom servisu mogu samo da kazem da je velika sramota, i nadam se da ce komentator biti adekvatno kaznjen.

Bole-ku

pre 14 godina

Uspeliste me rasplakati a i iznervirati u istom momentu.Ali ipak se ponavlja ista greska,da uvek svaka lopta da ide na ivana.Ma nemojte,ali ipak svaka cast.Srbija !!!!

ciro

pre 14 godina

bez obzira na konacni rezultat na kojem mozemo da zahvalimo "sjajnim" sudijama..... mi znamo ko su ZLATNI MOMCI!!!UVEK UZ VAS I HVALA VAM ZA SVAKU MEDALJU!!!

IMAMO SE CIME PONOSITI!!!SLEDECI PUT BICE ZLATO!!!

ser

pre 14 godina

(?, 26. jul 2009 23:23)
Ko igra u finalu (i to kakvom finalu),ima pravo da se nada. MI i imamo sa razlogom pravo da se nadamo za razliku od nekih...pitam se samo a gde ste to vi (obzirom da pricas ijekavski pretpostavljam odakle si) u svetskoj obdojci i odakle ti samo pravo da komentarises tako nesto??? Da si bar Brazilac pa da razumem,ovako...pali brate!

Konstantin93

pre 14 godina

@ Donato
Sta lupas ti covece, ostetili vise Brazil nego Srbiju... jel ste vi koji ovo pisete gledali utakmicu! Idi brate na neki hrvatski sajt pa tamo sa jnima slavi pobedu Brazila!

Mile

pre 14 godina

Na kraju, opet moramo cestitati, kako momcima, tako publici, organizatorima.
Nismo pobedili, iako u ekipi imamo dva najbolja svetska odbojkasa,Ivana i Nikolu.Medjutim, dva igraca ne mogu predstavljati ekipu koja pretenduje na sami vrh svetske odbojke.Povremeno blesnu i drugi,Stankovic,Podrascanin.No, to ipak nije dovoljno.
Mozda se necu sloziti s nekima.Ali, zapisacu.Janica forsiraju kao i Boskana svojevremeno i tu smo bili izrazito tanki.Zasto mladom Starovicu nije dato jos malo sansi?
No, tu je sto je, Cestitke.Druga smo reprezentacija Svetske lige u odbojci.Trebamo biti i srecni i raspolozeni.

Donato

pre 14 godina

Zasluženo. Ipak su bolji. A mi smo pročitana knjiga. Bilo je pitanje kada će Miljković popiti nekoliko blokova, jer 90% lopti ide na njega. Dobra je fora što smo napali sudije iako su ispravno preinačili, odluku i dodelili sporan poen Brazilu. Na kraju se stekao utisak da su nas sudije pokrale iako su više oštetili Brazil. Svaka čast i našima na velikoj borbi...

Sapcanin

pre 14 godina

Hvala vam moci..kada se bori srcem i na kraju izgubi, to ja castan poraz.Brazilci su bili za nijansu lepsi u odlucujucim momentima.Nije mala stvar biti drugi.Pre dve godine,Brazilci su na svijim bunjistu bili 4-ti.Ovo je veliki uspeh za malu zemlju , moju Srbiju.Hvala vam momci jos jednom za emocije i rezultat

cist poen Brazil

pre 14 godina

Taj poen svakako pripada Brazilu, a mec se dobija i fer igrom, tako da ne znam cemu dreka. Komentator ni na 5. prikazivanje sporne situacije nije zeleo da prizna ocigledno, lupeta nesto sve vreme, urla nepravda, nesrecnik, a psovanje... Bar nismo slusali Koraca. Svaka cast nasim momcima, hvala na mogucnosti da u Beogradu gledamo ovakvo finale.
Hoce li neko da mi objasni sta ce Kovacevic sa onako ocajnom igrom sve vreme na terenu?

Novi Sad

pre 14 godina

SVAKA CAST MOMCI!!!!!!!!!! Boljih od vas nema....Ja sam veceras bila u Areni i bilo je odlicno!!!!!!Igrali ste kao zmajevi,borili se za svaku loptu,ali ne pobedi uvek bolji....Nazalost...:( Nikola najbolji si,nece biti isto kad odes...

Napred_Srbijo

pre 14 godina

Bili smo tako blizu.Ne mogu da verujem sta sudije rade.Da su im Brazilci rekli da stoje na glavi,stajali bi.Brazil se kukavicki poneo,tako ne rade pravi sampioni.SVE CESTITKE NASOJ REPREZENTACIJI SRBIJE!

Borbena

pre 14 godina

Inače retko čitam sve komentare, ali komentar broj 34 - Vladan, potpisujem celom svojom dušom i srcem!

Sinoć je Srbija bila svetska sila, sinoć su svi Srbi bili složni, za mene njihovo srebro je ZLATO!

Organizacija, muzika, bodrenje, navijanje,igranje, pevanje, vikanje, potpomaganje, bila je to jedna savršena celina!

Ko nije bio u Areni to da doživi, ne zna šta je propustio!

Mnogo volim ovakvu Srbiju!

studiocentar@gmail.com

pre 14 godina

Zasto mi SRBI uvek kada izgubimo krivimo nekog drugog??? Zasto nam je sudija opet kriv?!?!
Svaka cast momci, igrali ste najbolje sto umete, a umete, borili ste se do poslednjeg daha i to treba ceniti! Srebro je srebro i ne treba biti tuzan! Cestitam!

OLJA

pre 14 godina

Da smo izgubili sa 25-13,25-12,25-11 bilo bi mi lakse nego ovako.Mozemo da pricamo sta hocemo ali niko nije toliko zasluzio zlato u SL kao mi.Zao mi je svih igraca jer su zaista bili fantasticni.Oni su zaista delovali kao prava druzina i izginuli za svaki poen.Izgleda da nam je sudjeno da osvajamo "tanjire".A najsmesniji mi je bio Janic koji je sa takom odbojnoscu uzeo onaj "tanjir",cini mi se da je mogao bacio bi ga u kantu za smece.Ipak Nikola i Ivan su zasluzeno dobili priznanja za najboljeg tehnicara i poentera u ovoj SL.Ali svi nasi momci su,po meni zasluzili veliko priznanje ne samo Nikola i Ivan.Mozda nisu osvojili najvise poena,bili najbolji u bloku ili na servisu ali su ginuli za svaku loptu i igrali srcem a to je ono sto je NAJVAZNIJE!Ipak najlepsi momenat mi je bio kada je Vanja svom bratu Nikoli dodelio zasluzenu nagradu najboljeg tehnicara danasnjice jer sam tada videla koje blago Srbija ima u odbojci.Svaka cast.Odbojkasi vi ste zaista ponos Srbije.Ja to ne kazem kao frazu vec to zaista mislim.Nije bitno dal ste prvi,peti ili sesnaesti bitno je da se odusevim uvek kada vas vidim onako slozne na terenu.Ne izigravate zvezde i zvezdice,nema vas u tabloidima,ne bancite do zore... vec igrate i dajete save za otadzbinu.Svaka vam cast.Ja vam se klanjam!!!P.S.Sledeci put kad budete igrali finale SL (a igracete) nemojte da zovete Tadica pa cete pobediti.BRAVOOOOOO MOMCI!!!!

Zoran

pre 14 godina

Sjajan uspeh i odlican mec nasih momaka.Netreba tugovati.Falio nam je jos jedan raspolozen igrac.Grbic je odigrao za cistu desetku.Mozda je selektor mogao malo da rizikuje sa Starovicem obzirom da su Janic i Nikic ispali iz igre.Ali idemo dalje.

SRPSKA PODGORICA

pre 14 godina

sam da znate braco pravi crnogorcu su veceras ponosni sto smo srbi,nikic starovic kolakovic,vujevic,vusurovic,batez i ostali svi smo ponosni do suza na to sto jesmo.

JOCA

pre 14 godina

Za mene su nasi reprezentativci pobednici.Svaka im cast na trudu i borbenosti i zalaganju.Pokazali su kako se bori za SRBIJU.CESTITKE!
Sto se tice Brazila necu mnogo da komentarisem.Sto se tice njihove igre mogu samo da pohvalim ko i svaki normalan covek,ali ljudi fer plej im je definitivno NULA.ono sto su uradili u 4.setu je ravno sramoti.mnogo uticu i na sudije(onaj njigov trener je uzasan,covek je lud,nek se ugleda na naseg kolakovica).setite se i proslog finala u bg protiv Brazila..(poslednji poen)znacete o cemu se prica.IPAK cestitke njima za igru,al msm da nisu zasluzili pobedu...samo napred SRBIJO!

chika velja

pre 14 godina

Mi smo domacini i sta fali da nas sudije tu i tamo malo poguraju! Sto smo mi najgori pa uvek moraju da budu objektivni kad smo domacini a kad igramo "u gostima" onda je ok da malu prevagu daju domacinima?! Ipak smo velesila u odbojci.
Krivo mi je zbog Grbica sto nece osvojiti svetsku ligu, njemu je bilo sigurno najteze zbog poraza..

Serbia

pre 14 godina

BRAVO za Srbiju.Uprkos porazu nasi momci su dali sve od sebe,pa i vise od toga.Ali kako protiv primitivnih Brazilaca i sudija?Ovo je nevidjeno do sad.

otkaz

pre 14 godina

Komentatori po obicaju strahoviti. Taman kad posmislis da ne moze gore.... Mada sve je ugao gledanja, mogao nas je pocastiti Korac... :)

mare

pre 14 godina

''croati'' se nesto javljaju? gde ste vi u odbojci i u vecini sportova? jedino mozete mozda da nas dobijete u fudbalu i vaterpolu i to je to.

AJZAKLIJA

pre 14 godina

Ralno,nije bilo toliko ljudi u Areni,napumpana cifra...Pod dva,komentari na RTS-u,kaktastrofa,oni nisu normalni,sudije nam nishta nisu krive,i od sada,nemojte dovoditi neke tamo "struchne" konsultate,da mi psuju i zaladjuju 3 miliona ljudi koji su videli da je lopta zakachila Miljkovica,a on uporno tvrdi drugo,tuzno...Momci svaka chast,samo hrabro..Yzdrav braco!!!

Uroš

pre 14 godina

Moderatoru-
Ako stvarno čitate sve komentare, kako je moguće da vam promakne komentar poput ovog sa rednim brojem 30. Jasno je da komentar jako malo ima veze sa večerašnjom utakmicom, a da mu je poenta samo da isprovocira onoga koji ga čita, a koliko znam, to je dovoljno da se isti cenzuriše.
Već smo svi navikli da mediji pomalo podgrevaju uspavali nacionalizam na Balkanu, ali pošto je B92 uvek važio za tolerantniji među njima, vi biste morali da obratite pažnju na ovakve stvari.
Pozdrav, Uroš

Rastko

pre 14 godina

Najslabije karike na terenu su bili primaci, 1. Nikic; 2.Janic; 3.Kovacevic; Miljkovic je takodje lose odigrao kljucne poene, nije Grbic toliko trebalo da ga forsira, imamo odlicne srednjake! Mogli smo do pobede! Svaka cast za borbenost, ali moramo priznati, koliko god to tesko bilo da su brazilci bolji bili! Publika svaka cast!

Ja

pre 14 godina

BRAVO MAJSTORI, BRAVO JUNACI, BRAVO ORLOVI NASI ! Sve cestitke nasim SJAJNIM Odbojkasima ! Zao mi je samo zbog Miljkovica i Grbica, koji se ovim verovatno oprastaju od reprezentacije i zao mi je zbog sjajne publike koja je dolaskom ( oboren rekord Arene 22680 ! ! ! )
(BALTY, 26. jul 2009 23:34)

Ako je bilo veceras 22.680 gledalacda onda je na Partizan-Pao bilo najmanje 30.000 :)

ero

pre 14 godina

jedan osvrt na utakmicu iz komšiluka:

sinoć sam sjeo pred tv sa željom da uživam u ponajboljim odbojkaškim ekipama na svijetu, na žalost prateći rts1. Odmah vidite na šta će se odnositi moj komentar. Simpatije su mi bile na strani Srbije za koje sam smatrao da su za nijansu i slabija ekipa (pa uz to je bilo i ono navijanje za slabije), međutim oni "komentatori" su me toliko izbacili iz takta da sam u jednom trenutku isključio ton. ali gledati onaj susret iz prepune Arene bez tona je samo po sebi...niđe veze!
na žalost, ti "komentatori" su mi pokvarili super utakmicu, i jedino radi njih mi nije bilo toliko žao što ovaj put Srbija nije pobjedila fovorizirani Brazil, iako je bila čini mi se već sad zrela za to.
više sreće drugi put, i drago mi je da ovde mogu pročitat neke komentare i iz Srbije kojima su komentatori išli na neku stvar.

Još mi je također bilo malo žao što Miljković nije priznao da ga je lopta od bloka udarila u glavu, (ne znam da li su takvi maniri u odbojci uobičajeni kao npr. u tenisu), ali ga u potpunosti mogu razumijeti s obzirom na prepunu dvoranu i važnost onog poena u tom trenutku (kasnije se ispostavilo da za taj set on i nije bio presudan). No, on možda to nije ni osjetio, ali da oni bolesni "komentatori" to ni jednom nisu iskomentirali, iako je usporena snimka pokazivala nekoliko puta tu situaciju, e takav manjak profesionalizna na jednoj državnoj televiziji ne mogu nikako razumijeti.

goran (pariz)

pre 14 godina

Zasluzeno. Da nije bilo domaceg sudjenja, Brazilci bi vec pbedili u trecem setu. Naravno da sam vise voleo da nasi pobede, ali treba biti iskren, Brazilci su bili bolji i zasluzeno slavili.

delija do groba a i posle toga...

pre 14 godina

hteli mi to da priznamo ili ne ,brazilici su klasa za nas.. klasa iznad svih..jer da nam nije miljkovica.. bilo bi svasta..naravno u negativnom smislu..ostali su suvise mladi i neiskusni i nisu dorasli klasi kao sto je brazil..zao mi je nasih momaka ali nadam se da se vremenom izrasti u igrace kalibra mijica,brace grbic,brdjovica...... zivi vi nama bili jer i ovo je veliki uspeh..mada mogao je da bude i veci..nazalost..:O(

Nikola

pre 14 godina

Steta,ali u svakom slucaju BRAVO ZA SVE NASE IGRACE KOJI SU SRCE DALI ZA POBEDU.Jednostavno vratice nam se kada se najmanje budemo nadali.

Ognjen

pre 14 godina

Citam ove komentare i ne mogu, a da se ne cudim kako ljudi malo znaju o odbojci, s obzirom koliko smo velika odbojkaska nacija. Prvo i osnovno je da sve polazi od prijema koji nije bio sjajan. Ukoliko je prijem los lopta se po pravilu dize korektoru i zbog toga je vecina lopti isla Ivanu, a ne zato sto Nikola nema poverenja u druge igrace. Sto se tice libera, on je bio fantastican tokom turnira, mlad igrac, koji je po prvi put dobio sansu u nekom ozbiljnom takmicenju. Srednjaci su takodje bili odlicni. Primaci ce vremenom biti bolji, ne zaboravite da su to jos uvek "klinci".

I da, iza nas su ostale velesile poput Rusije, SAD, da ne spominjem Italijane, Holandjane, Francuze, Poljake, Bugare...

Napred Srbijo!

Queen++

pre 14 godina

Koliko sam se samo iznervirao. Ovo je neviđena krađa. I još kažu da su linijske sudije pomagale našim igračima. Pa gde to ima? Šteta što nije bilo vatrenih navijača Partizana i Zvezde. Oni bi napravili haos još u četvrtom setu, kada nam je žiri oteo vođstvo. Nadam se da im je to poslednje zlato koje su uzeli na takav pokvaren način. Ali, neka. Doći će naših 5 minuta. Kad tad.

!!!

pre 14 godina

prvo nije starovic mogao da zameni ni janica ni kovacevica zato sto nije primac,a drugo totalno smesan komentator u areni koji je posle promene sudijske odluke u 4 setu molio i smirivao publiku da ne baca predmete na teren,a onda 10 sekundi kasnije iz sveg glasa vikao:POKRADENI SMO!! i potpaljivao istu tu publiku.svasta...

ofk

pre 14 godina

ma sve je OK dok nema onih oznojenih ''Delija i ''grobara''sto manje primitivaca to bolje...docice i rezultati.pokazalo se da atmosfera moze biti prava i bez placenih navijaca

Robbie

pre 14 godina

Svako sportski nastrojen treba da bude ponosan sto su nam reprezentativci omogucili ovakav spektakl. Od dve ravnopravne ekipe jedna je morala da pobedi. Meni je dovoljno sto smo bili jedna od te dve i sto kvalitet nase odbojke postoji tako dugo. Kvalitetan rad, stvaranje novih igraca i stalno prisustvo u vrhu vaznije mi je od bilo koje pojedinacne pobede. Uz to, naravno, sve cestitke Brazilu na pobedi.

Slavisa

pre 14 godina

kao sto sam rekao, ocajan prijam, kod ne tako dobrih servisa... i to je prouzrokovalo 5 setova. da je malo prijam bio bolji, dobismo ih, ako ne i 3:0.
nadam se da gresim, ali za Vanju i Kviska dugo necemo naci pravu zamenu. i Vasu Mijica sam zaboravio!
(borepole, 26. jul 2009 22:47)
Mali dodatak ili replika gospodinu koji kritikuje ove mlade momke i koje tvrdi da nemamo zamenu. Imamo zamene za sve igrace i to dokazujemo vec cetiri godine u nazad sa osvajanjem svih medalja na svakom skoro takmicenju sa izuzetno mladom ekipom. Svaki pojedinac iz prethodne generacije ima adekvatnu zamenu i ovi momci ce tek da vladaju u odbojkaskom svetu. I ponovicu negde procitani komentar da ne treba zaboraviti da su nas pred sam pocetak snasle muke sa povredama i da je Janic igrao pod injekcijam i da je prvi libero imao stomacnih tegoba i nije mogao da pomogne sa svojom fenomenalnom energijom koja ga krasi u timu. Ali sve u svemu svaka cast ovim momcima i neka nam budu svi zivi i zdravi a medalje ce dolaziti sigurno jel svi ovi momci imaju srce kao cela Srbija. Momci samo se odmorite i napred u Septembru na novu Evropsku medalju.

milosh

pre 14 godina

@Delija do groba a i posle toga Ako tako gledas...Onda da Brazilu nije Zibe bilo bi svasta...Ajde molim te...Svako ima nekog svog igraca koji se posebno istice...Ne moze tako da se gleda...

Milica

pre 14 godina

Svaka cast svim momcima!Sigurno je da su svi igrali srcem!al ne razumem zasto nekoliko njih ima nesto protiv kovacevica!decko je odigrao super,imao je dosta odlicnih servisa...i veoma je dobro primao,za razliku od janica...to sto ga je jednom ili dvaput uhvatio blok ne znaci da je los,vec da su oni jednostavno u tom trenutku bili bolji...ponovo je sreca bila na njihovoj strani...srebro sija zlatnim sjajem!!! SRBIJA!

Drakula

pre 14 godina

ovo je neverovatno na sta je brasil sve spreman da osvoji zlato svaka cast orlovi morace i karioke da nekad da padnu pod kandze. srbija

Brazil sramota

pre 14 godina

Ja kad god sam gledao Brazil uvek ali uvek su im sudije dodeljivali sumljive poene tako da nisu oni neke cvecke pa oni to rade godinama oni ce za svaku loptu koja je malo smuljiva skakati kao da je njihov poen. Recimo Rezende pokazuje kako je Miljkovica pogodila lopta u ledja alo gde je on to video. E sad za one sto kazu da su nam linijske pomagali ako mene nisu pomagali koje bio domacin. A da pomenem onaj cist poen kod 13:11 za njih umesto jedan razlike mec lopta za njih pa vi recite kome je ko pomagao. Inace ono je bilo sramota od tima Brazila za onu loptu da traze challenge jer kako bi to inace mogli da nazovemo da se gledao svaki put usporeni snimak utakmice bi trajale vecno. Zato je tada pravda pobedila. Pa koliko su nas puta sudije bre ostetile ljudi a vi se kao pijani vatate za ove. Inace ko je gledao mec koliko su linijske sudije navodno pomagali nama toliko je onaj tamo gode dodeljivao njima poene. Tako tisina za sudjenje.

jekum

pre 14 godina

Niko ne spori da je taj poen trebao pripasti, a kasnije je i pripao, brazilcima! Ali je taj poen dosudjen za nas!!!!
A kad se nesto dosudi, pa makar to bilo i pogresno, sudijska odluka se ne sme menjati!!!!!!!!!!!
Pa nece valjda sad svako posle svake sumnjive odluke da trazi da se gleda snimak i da se menjaju odluke?????

Wsip79

pre 14 godina

Hvala momci!Hvala fantasticnim navijacima u Areni!Bice bolje sledeci put!
P.S.A vi ne kukajte puno na odbojkase jer gde bi nam kraj bio da smo svuda u svetu na drugom mestu....

milica

pre 14 godina

Skaradno,strasno,nepravedno...Momci,svaka vam cast!Vi ste moralni pobednici, pokazali ste svetu sta je fer plej i kako se cisto,skromno i bez raskalasnog ponasanja bori za zemlju,grb i narod svoj!Brazilci su ispali skaradni,kao i uvek do sada,dzaba im sve pobede i titule...Jos jednom svaka cast momci,Srbija je uz vas

odbojkas_Pg

pre 14 godina

Svaka cast nasim momcima! Herojski su se borili, prava steta sto ne osvojismo ni ovaj put, ali to je sport! Ipak se vidjelo veceras da u kljucnim trenucima meca zahvali jedan Vujevic ili V.Grbic, no dobro, mladi su ovo igraci i siguran sam da ce u narednom periodu napredovati i da cemo biti jos jaci, a onda cemo da meljemo sve redom a la Brasil!

Ujka

pre 14 godina

Ljudi, samo malo objektivnosti. Brazil je svetska velesila, u svakom pogledu, imaju skoro 200 miliona stanovnika. Mi smo mala zemlja i ekonomski i demografski. Ovo je izvanredan rezultat! Sta bismo svi mi dali da nas fudbaleri obraduju bar jednom na ma kom turniru, mi slavimo eventualni plasman fudbalera na neko prvenstvo (sada na zalost i kosarkasa, rukometasa), a ovi momci vec 15 godina NEPREKIDNO donose medalje, u kontinuitetu. To je velicanstven uspeh. BRAVO momci, samo tako!!!

boban

pre 14 godina

nemogu da verujem šta onaj trener radi forsira jedne te iste igrače a definitivno smo imali mladih i iskusnih na klupi nije ubacivo bjelicu u igru koji je sigurno kvalitetan igrač a janjić je igro sve utakmice a nije bio spreman zbog povrede mišića što se odrazilo u skok igri ali jedno je sigurno treneru otkaz nema pojma a momcima svaka čast bili su odlični

Kaca

pre 14 godina

ne znam zasto se dovodi u pitanje da li je oboren br. gledalaca...svi koji su bili veceras u areni mogu to da potvrde...aa pa da verovatno grobari ne mogu da se pomire sa tim sto nijedan odbojkas iz reprezentacije nije ili ne igra za partizan :P mogu samo da pohvalim sve momke,stvarno ste igrali srcem,ali nazalost sreca nije bila na nasoj strani...svaka cast i grbicu,steta sto ide u penziju...i ne smatram da je kovacevic lose odigrao,nema potrebe da pljujete decka koji je ostavio srce na terenu...

ja

pre 14 godina

sram vas bilo! imate 8:5 i izgubite! Trener je trebao izvesti Kovacevica i Rosica, Grbic je na kraju katastrofa dizao trebao je malo pomoci Miljkovicu ne moze on sve sam!!! I Miljkovic je na kraju trebao jace odservirati, jer nije imao sta izgubiti!!!!!!!
Libero je blago retardiran, ne znam kako uopste igra u prvoj! Kad sad nisu pobedili nece nikad imaju dve godine za redom priliku i ne osvajaju!!!!

Divna

pre 14 godina

Svaka cast momcima, dugo sam bila van zemlje i nisam pratila odbojku, pa se mozda ne razumem bas najbolje, ali da li bas svaki napad mora preko Miljkovica? Gde nam je prvi tempo? Zasto se skoro svaki smec udara iz silazne linije i zasto ne ostavi Starovica posle sjajne serije u trecem setu? Steta. Miljkovic jeste car, ali malo vise raznovrsnosti nam je neophodno.

ogi13

pre 14 godina

i jos nesto da ne zaboravim....nije mi jasno kako ljudi mogu kritikovati komentatora radio televizije SRBIJE kako komentarise utakmicu kad igra SRBIJA....jel' treba mozda da kaze da je Brazil bolji,da su sumnjive lopte na strani Brazila...?????

Jovan

pre 14 godina

Uhhhh, zlato u SL jeste ovaj put bilo bliže nego ikada-ali ne vredi sada plakati nad prosutim mlekom. Vidim da je puno komentara na račun suđenja i komentatora rts-a, ali mislim da sinoćni poraz najmanje ima veze sa te dve stvari. Brazil je ponovo pokazao zašto već nekoliko godina suvereno vlada svetskom odbojkom. Jesu histerični, neizmerno antipatični i agresivni-ali im ne nedostaje ni znanja, a ni „belančevina“. Kada je bilo najvažnije, za razliku od naše ekipe, kanarinci su skupili petlju i profesionalno odradili posao. Ne treba zanemariti ni to da su došli „prepolovljeni“ i sa nekoliko momaka koje praktično niko pre ovog turnira nije čestito ni poznavao. Taj Rezende koliko god bio antipatičan i histeričan, istinski je odbojkaški mag i maher da na svakom većem takmičenju „iščupa“ nekog novog, kvalitetnog pojedinca. Tu pre svih mislim na Nikolinog saigrača, brazilskog korektora, koji je juče održao lekciju kako se hladnokrvno igra u presudnim momentima. Nisam gledao zvaničnu statistiku, ali mu je sinoć procenat prolaza bio monstruozno visok, a to naši momci nisu smeli dozvoliti. I ranije nam se dešavalo da nas jedan jedini igrač unakazi, i to najčešće i po pravilu neko ko protiv drugih ekipa uglavnom greje klupu (francuz Kape ili Brazilac Anderson, na primer), ali nas je juče mlađani brazilski „kolektor“ isprašio za sve pare.
Elem, ako u tenisu sve počinje servisom-u odbojci sve kreće od prijema, a tu su juče naši momci bili znatno lošiji od svojih protivnika. Vrhunski prijem koji je juče brazilskom tehničaru praktično dao „odrešene ruke“ da do besvesti kombinuje u napadu, nešto je na šta Nikola nije mogao da računa u najvećem delu meča. A onda zna se šta sleduje-predvidivi napadi mahom preko Miljkovićevih pleća koja mogu puno, ali NE MOGU sve. Ono gde smo juče takođe podbacili je i servis. Čini mi se da su naši momci previše ziheraški odrađivali servis, za razliku od Brazilaca koji su manijakalno forsirali ceo meč, a to je posebno došlo do izražaja u 5 setu gde smo im laganim servama omogućavali da bez puno muke završavaju posao.
Bilo kako bilo, mislim da nam je ovo juče najteži poraz još od 1998. godine i finala SP u Japanu, jer se bojim da još dugo vremena nećemo doći u situaciju da se u finalu borimo za ZLATO u SL. Naši momci su još jednom pokazali da su jedina ekipa na svetu koja može da pomrsi konce Brazilcima, ali sam siguran da već Nikolinim odlaskom naša muška odbojka odlazi u prosečnost. Nisam baš ubeđen da će ova mlađa generacija koja stasava nastaviti kontinuitet koji je postavila ona prethodna. Srednjaci su jedino što je na zaista vrhunskom nivou, možda čak i bolje od plejade Tanasković/Mešter/Gerić/Vušurović..., ali su primači i tehničar daleko ispod onoga na šta su nas navikli popularni Kvisko Vujević i braća Grbić. To su istinski biseri kakvi se još dugo neće naći na ovdašnjoj odbojkaškoj sceni.
Momci, svaka vam čast i hvala vam za taj moćan osećaj da smo deo sveta, da smo u nečemu sam svetski krem. Veliko vam hvala za sve!

Razocharana

pre 14 godina

Svaka cast nasim odbojkasima!!!Borili su se do kraja!!!Ovo je stvarno velika srmatota za sudije i Brazil,promeniti linijskog sudiju je sramota...sramota je tako osvojiti prvo mesto!!!Ma,bre,nasi odbojkasi su lavovski igrali i za mene su oni pobednici!!!A Kovacevic je dao sve od sebe,nije on kriv sto je nizi od njihovih blokera :) SVAKA CAST MOMCI!!!

vlada

pre 14 godina

ko nije bio u areni ne zna sta je spektakl!

nasima svaka cast! sa janicem i kovacevicem na prijemu i sa rosicem kao liberom, ovo je sjajan uspeh! Nije da ih omalovazavam, ali nisu oni svetska klasa kao vanja i kvisko, giba, tetjuhin. A rosic, koji se sinoc nalozio pa je dobro i igrao, nije uopste libero takvog kvaliteta da moze da igra za neku reprezentaciju a kamoli nasu. Ruku na srce bolji je od samardzica zbog koga smo proslih godina izgubili gomilu lakih poena (decko ne zna da doda kontru - sramota), ali mi je ne shvatljivo da mi kao odbojkaska velesila, sa toliko klinaca koji su trenirali i sada treniraju odbojku po bg-u i srbiji nemamo boljeg libera!
Nemojte me shvatiti pogresno, rosic je odigrao sinoc izvanredno i sve nas je iznenadio!

kada na 13-12 ne znate da li da loptu koja vam ide u glavu primiti cekicem ili prstima, to je nedostatak petlje i hrabrosti! mozda bi jos malo discipline u odbrani i na prijemu trebalo biti, al da ne cepidlachimo...

ali zato je brazil barzil... nasima zaista svaka cast, srce je ostalo na terenu, i to veliko srce koje lupa svom snagom za reprezentaciju!

publika je odradila svoje - izvrsila je ogroman pritisak na sudije i neke poene smo dobili na taj nachin, brazilci su bili puno puta osteceni sudjenjem i na karju su dobili i zato su veliki! meni su posle utakmice usi brujale kao posle koncerta AC/DC-a

Grof

pre 14 godina

Prvo nervira me sto niko nije odkomentarisao odluku sudije na pravi nacin.
Prvo sudija MOZE da promeni svoju odluku dok ne pocne drugi poen.
Ona odlula je bila u potpunosti ispravna sto je dodeljen poen Brazilu.
Komentator RTS-A uporno tvrdi da sudija i ako je pogresio ne sme da menja odluku. Promeniti odluku u trenutku kada se lomi utakmica pred 22 000 navijaca koja nije u korist domacina pokazala je da je sudija koji je sudio finale svetke lige izuzetno hrabar i po meni posten covek.

To sto je nama uvek sudija kriv je deo kolektivne bolesti naseg uma. Iako smo imali blagu pomoc tih istih sudija oni su nama na kraju krivi sto smo izgubili 5 set a vodili smo 8 -5

Jos jednom cestitke brazilu na postenoj pobedi.

Dali_RS

pre 14 godina

Ljudi, mozete da pricate sta hocete, ali ono sto sam sinoc vidio, nisam nikad u zivotu do sad...onakva publika, onakav trud...srce su ostavili sinoc u areni..suze su mi krenule kad sam cuo kako se navija, i kako se nasi tgrude....

sasa jokic

pre 14 godina

Svaka cast na borbi. Ono sto nam fali za zlato (milion dolara) je igrac odluke! Miljkovic ceo turnir igra sjajno, pa i cetiri seta, a onda u taj breku pravi greske kod smeca! I to ne jednom, ovo je vec vidjeno sa Brazilom. Imali smo mi sa Brazilom pre neku godinu i mec lopte, koje Ivan nije iskoristio!!! Ali ne treba im zamerati, ovo je samo komentar, inace sjajna igra!!

crnogorac iz budve

pre 14 godina

Ajde sad podjite i vidite koliko pakosti je u vasim komentarima sto je Crna Gora danas izgubila u vaterpolo. E onda ce vam bit jasno sto sam svim srcem navijao za BRAZIL i sto sam sad mnogo srecan! To ZIBA MAJSTORE!

Vladan R

pre 14 godina

Svasta ljudi ovde nece napisati. Tako neki kazu zasto mu igra Janic a ne uvodi Bjelici. Zato sto je Bjelica srednji bloker a Janic primac servisa. Neki bi zeleli da izbaci i Kovacevica i Rosica ali izgleda da ne znaju da je Rosic tu jer je Samardzic kao prvi libero povredjen a Kovacevic delom igra jer je vec pomenuti Janic povredjen a uz Nikica on igra na poziciji primaca.Inace slazem se je prijem servisa odlucio jer su Brazilski primaci i teske lopte stizali i davali ih tehnicaru da se tako izrazim na tacni, pa je ovaj uspesno razigravo tim , dok je Nikola na zalost imao znatno manje takvih lopti sa kojima moze da bira sta ce. Pre neki dan sam pohvalio pomenute primace da su odigrali protiv Rusa odnosno Amera dovoljno dobro, i uspeli da odmene Miljkovica, odmore ga a nasu igru ucine manje predvidljivom. Danas to na zalost nije bio slucaj jer ipak oni nemaju kvalitet Vanje Grbica odnosno Vujevica da igraju tako u nizu ceo turnir i to je ono sto nam je prakticno falilo(uz znatno slabijeg libera u odnosu na Brazilskog) da odemo do samog vrha. Generalno to nam fali ,u zadnjih nekoliko godina posle odlaska dvojce pomenutih primaca, da ne da budemo samo tu pri vrhu vec na vrhu kao recimo 2000.

Bojan

pre 14 godina

ne znam kako neko sme da kaze da je kovacevic katastrofa!pa da se i malo razume u odbojku video bio da je jako dobro odigrao.ostavio je srce na terenu,i to sa sigurnoscu kazem jer sam bio u areni! svaka cast i svim ostalim momcima!zasluzili ste zlato!

Nevalja

pre 14 godina

36#Vladan
Zato sto primate 3 puta manje od kosarkasa a imate 5 puta vece srce ...

Epa trebali su vise da primaju i mnogo bolje da bi pobedili danas Brazil :P

U svakom slucaju bravo za borbenost, za pokazanu zrtvu i htenje...

VISTE ODUVEK BILI I OSTALI JUNACI NASE NACIJE

ogi13

pre 14 godina

Stvarno nemam rijeci...momci se bore uvijek sa 200% ginu na terenu ....poludio sam sinoc. Ne znamo ni da ukrademo.Onaj poen kad je lopta pogodila miljkovica nije trebalo ponavljati na rts-u 20 puta,posle prvog se vidjelo da ga je dirala i to je to.A oni pustaju 5 minuta da svi cide da ga je pogodilla,bruka>Sto se tice komentatora,pa sta ocekujete,da se covjek ne nervira i mirno prati sta se desava...a svi smo u tom trenutku mnogo jace i zesce psovali,zar ne? SRBIJA

Konstantin93

pre 14 godina

@ Kaca
Sta ti radis ovde, znas ti za koga je igrao nas najbolji igrac MILJOKVIC, jel znas? Ocigledno ne znas... pa igrao je za Partizan i te grobare koje ti pljujes... citaj vesti ali nemoj da saljes komenatare!

ponosna

pre 14 godina

sve cestitke nasim momcima za borbu u finalu:)zao mi je shto se nismo popeli na najvishlje postolje,al bice vremena i za to:)shto se tiche komentatora bilo je tu i vecih gluposti od strane drugih pa niko nije kaznjavan....ziv chovek,deshava se to i "pametnima".....
ah da...svi ovi koji pljuju nasheg libera,pitam se dal su nekad gledali neku odbojkashku utakmicu...Rosic je fantastichno odigrao ceo ciklus,posebno dobro finalni turnir (ne zasluzeno nije dobijao shansu pre-Samardzicu svaka chast al pola nacije zna da si igrao samo zato shto ti je jedan od nashih najboljih odbojkasha kum)...

Kristina

pre 14 godina

Ne treba pljuvati po Kovacevicu i Nikicu.Momci su dobro igrali.Ne mozete ih uporedjivati sa V.Grbicem i Vujevicem.Sa te strane oni imaju veliki pritisak da budu bar upola svojih proslih kolega.Oni su delom zasluzni zasto smo se uopste plasirali u finale kada Miljkovic i Grbic nisu igrali. Bravo za sve momke,ponovo ste ostavili srce na terenu!

dario

pre 14 godina

prvo svaka cast srbskim momcima a za neznalce odusevljen sam sa brazilskom repkom momci igraju fenemenalno i nije bruka izgubiti od takvog velemajstora koji sad ima 8 titula zlata i koliko vec srebra i bronzanih na ovom turniru sam se odusevio i od kubanaca momci su mladi i neiskusni videlo se protiv nas ali verujem za jedno 3 godine bice tesko igrati i protiv njih a za brazilce oduvek su bili svetska sila u odbojci tako da smo casno izgubili protiv brazila nismo se ni malo obrukali vec smo ih namucili i mislim tu cast treba se ceniti kada takvog rivala namucis u ovakoj utakmici sto se tice pojedinih navijaca nevalja majmunicastati te huke i zvizdanje nije lepo ali to je beogradska publika sta ces mi da se u svetu lepo predstavimo a vi nas brukate takvo nesto hvala na kulturi i netrebamo se cuditi kad nas svako mrzi kad se rugamo ko majmuni sa trbina ..........
kao protiv rusa,kube i brasila pa nista nisu nama radili a mi ih sprdavamo zalastno ali
ako budemo tako radili u drugim segmenta sporta ondak netrebamo se cuditi jednog dana kada nas zabrane da igramo sport
jedno 10 godina pa ce da vicemo kako nas mrze mislim da je problem u nasoj bolestnoj glavi ta odvratna kulturno ponasanje ........

Dejan

pre 14 godina

@(?, 26. jul 2009 23:23)

"NIJESMO" se ponadali! Mi smo u odbojci svetska velesila za razliku od nekih "malih". O tome vi mozete samo da sanjate! Tacno je da je bilo par spornih odluka,ali onakav pritisak na sudije i prenemaganje i skakanje Rezendea ne prilici svetskim prvacima. Bruka i sramota za njih a svaka cast nasim momcima,ipak su oni dali svoj maksimum!

sumLJam

pre 14 godina

Ja kad god sam gledao Brazil uvek ali uvek su im sudije dodeljivali sumljive poene tako da nisu oni neke cvecke pa oni to rade godinama oni ce za svaku loptu koja je malo smuljiva skakati kao da je njihov poen. (Brazil sramota, 27. jul 2009 00:56)

A kako tebe nije sramota da pišeš, "sumLJive"???
Bože koliko smo propali kad i sopstveni jezik ovako čerečimo.

anita

pre 14 godina

sta da kazem a da vec nije receno.Kad ostavite srce na terenu neznam koga vise boli poraz.,igrace ili navijace.Ali to je sport to je zivot.Mi smo tu momci bice prilika vi to MOZETE JER ZELITE!!!

boze pravde

pre 14 godina

svaka cast nasim momcima!!! ae vi sto kao hocete da budete realni, trebali ste da budete u areni..da se najezite uz boze pravde, da se derete iz sveg glasa ( onaj spiker je lud lik:) , pa da onda pricate nesto...srbija 4ever..

mr Kiza

pre 14 godina

Neka me neko podseti, ali cini mi se da je u Pekingu protiv Amerikanaca bilo isto. Vodili smo u 5. setu dva tri poena do tehnickog tajm -auta, a onda krece serija njihovih poena i na kraju lagano izgubimo set.
DOKLE,SRECO?!

ofk

pre 14 godina

ma nije to tako strasno sto je ''komentatorov drug'' rekap mars u PM.To smo mi to je ogledalo naroda to su kriterijumi koji ce biti vecno na snazi..primitivci,balkanci

djape

pre 14 godina

šteta stvarno, ali ne treba tugovati, ipak je skoro pa minimalni poraz u 5 setova iznenađenje s obzirom na to koliko je podmlađena naša reprezentacija.

falio nam je još jedan raspoložen korektor/primač - kovačević ili nikić - ali su obojica bili indisponirani. (kovačević je bolje odigrao) možda je kolaković mogao da da staroviću veću minutažu jer je pokazao da može a jako mladi igrači umeju u velikim utakmicama da prelome jer nisu pod velikim pritiskom oćekivanja. i na liberu smo škripali al aj sad - jasno je da brazil velesila upravo na osnovu svoje sjajne igre u polju iako imaju mnogo jako visokih igrača. no, dobro, šta je tu je, naši momci su dali maksimum i stvarno su zaslužili sve čestitke!!!

Ivica_K

pre 14 godina

Brazil nam je prijateljska zemlja,nije se zvizdalo himni,ali opet skandal je da sudije onako preinace svoju odluku.Mogu samo da zamislim sta bi se desilo da smo igrali sa Amerima,mislim da bi im ambasada uveliko gorela!

djole

pre 14 godina

strucni konsultatnt LOL!!!

miljkovic neku vaznu loptu puca u aut i ovaj na sav glas u zivom prenosu RTS kaze "mrsh u ..... materinu" SRAMOTA

Dusan

pre 14 godina

@Divna: Za prvi tempo treba tehnicar da dobije idealan prijem, kojeg je veceras ruku na srce malo bilo, pa je Nikola kad god je mogao dizao na tempo.. A na Miljkovica se ide kad je los prijem jer skoro svaki put kada tu loptu dobije neko od nasih primaca, popiju blok.. Ukratko..

momabrazil

pre 14 godina

ovog su puta izgleda Brazilci mislili da ce da izgune i nije bilo prenosa ni na jednom kanalu ni na Globo ni na kablovskoj, na kraju su se samo ukljucili i to kad su videli da ce da pobede. kakva je samo komercijala postao sport a ni B92 nije kvalitetno pratio preko livescora na RTS je isto bilo zakrcheno , pratih do 2:2 kad na plazi zahuh brazilsku himnu rekoh e opet vi. Bar me sutra nece mnogo zezati ovi "moji" jer vecina nije ni znala da se odrzava prvenstvo. Bice bolje

sloba

pre 14 godina

@(Vladan, 26. jul 2009 22:56)
Cmizdrili bi kad bi bili na vašem nivou (0-12 u evropskoj ligi) mi smo za vas vanzemaljci u ovoj igri.ne znam zašto uopšte komentarišete nešto o čemu nemate blage veze

gugle

pre 14 godina

Umesto Nikole u reprezentaciju pozvati Urosa Kovacevica, jer je veliki potencijal. Kada odu Nikola Grbic i Ivan Miljkovic, spusticemo se na zemlju i uvideti posledice lose-poluamaterske lige u odbojci koja se kod nas igra. Buducnost i Budvanska Rivijera su bolji od svih nasih timova.

истомеишљеник

pre 14 godina

(Дејан Мијушковић, 27. jul 2009 00:01)

Каже се:" Све је релативно."
Овај Твој коментар, Дејане, је АПСОЛУТНО НА МЕСТУ!
Не занм само какви су то "реалисти" који су били против коментара!
Заиста, ми смо сами себи највећи ЏЕЛАТИ!
Још, једном свака част на коментару!

Mayweather,Jr.

pre 14 godina

Za sve one što pljuju spikera u Areni i komentatora za rečeno tokom meča,hajde ne se.ite!Sramota ovo,sramota ono!Vi ste svi mnogo fini,ljudi su u afektu pričali ono što smo svi mi mislili u sebi i želeli da kažemo.Lopta jeste okrznula Miljkovića,ali greške se uvek dogadjaju i onakav način preinačenja sudskih odluka je sraman!Zašto se ne razmatra kad su odluke na našu štetu?!Potpuno podržavam spikera i komentatora,oni su moji heroji.Da,ukradoše nam poen(spiker),i da,nek' se nose u p... m...(komentator)!Sigurno najbolja ekipa u protekloj deceniji,ali operisani od fer-pleja.A za nekog što gore reče da grobari ne mogu da se pomire sa rekordom i činjenicom da niko u reprezentaciji nije iz Partizana,kao prvo,grobar sam,i ništa od toga mi ne smeta,drago mi je zbog rekorda(iako je,ruku na srce,objektivno posmatrajući malo neverovatno da ih ima više nego na Partizan-PAO),i najbitnije mi da reprezentacija igra dobro,bez obzira ko je u njoj.Kao drugo,kad se baš pominje,ni manje,ni više,nego Miljkovic je bio odbojkaš Partizana.Inače,svaka čast našim momcima,ostavili su srce,pluća,mozak i bubrege na terenu. :-) Iako s vremena na vreme imam dobre razloge,posmatrajući šta se dešava oko nas,da se postidim,ovih dana sam itekako ponosan što sam Srbin.

PoNosNa

pre 14 godina

Neko je rekao da smo mi prokleti narod i da nam je uvek neko drugi kriv za poraz,slazem se sa tim ali ovaj put MI smo zasluzili zlato.Nasi odbojkasi su dali sve od sebe i ostavili su srce ne terenu,a svi vi koji ih kritikujete izadjite na teren pa vi igrajte!!!Brazil se krajnje nesportski poneo,menjati linijskog sudiju i narusavati autoritet sudije je sramota.Ako se do prvog mesta dolazi vrsenjem pritiska na sudije i menjanjem poena,a ne intaligencijom i spremnoscu onda je odbojka postala kao svi drugi sportovi,sudije mogu da kradu.Brzil jeste odlicna ekipa i svaka njima cast ali ako to i jesu sta ce im pomoc sudije?SVAKA CAST NASIM SREBRNIM MOMCIMA!!!NAJBOLJI STE!!!

dario

pre 14 godina

ko je nama kriv kad smo neiskusni kada vodis 8-5 ondak je to cista pobeda ali prepustiti vodstvo protivniku to je najveca greska i tude se vidi klasa izmedzu brazila i srbije mi bi da pobedimo silom 7 strukog prvaka ma smesni smo tude treba hladne glave i koncentracije i lukavost a mi nazalost nismo imali za uzvrat brazil je se imo i zato je i osvoijo prvo mesto
ali mogu napomenuti da nema boljeg finala u odbojci od brazila- srbije sve druge repke mogu da gledaju i da vide sta znaci finale odbojke.....

sasa

pre 14 godina

Apsolutna je sramota gospodo kvazi prtavdici. da ne objavite re-komentar druge strane u odnosu na porodicu Rosic koji prozivaju porodicu Samardzic i izjavljuju i salju u javnost netacnu informaciju da je libero Samardzic u reprezentaciji zbog toga sto mu je kum Janic to namestio. Pre svega za sva vremena jednom da se zna ......Rosic je igrao zato sto je Samardzic bio povredjen i zato sto nije bio dovoljno oporavljen za ovu Svetsku ligu. A to da je bolji od Rosica to je zaista i golim okom vidljivo a kamoli statisticki gde mu pored toga sto nije igrao Rosic bezi samo za jedno do dva mesta. Znaju oni koji citaju ovo zasto i kako pisem ovakve stvari. Molim Vas da vise ne unosite nemir u tako dobre odnose u reprezentaciji koji trenutno vladaju. SAMARDZIC JE ZA KLASU BOLJI OD ROSICA i tako ce biti zauvek.

miksa22

pre 14 godina

realno smo tu na 2. mestu...bili blizu jesmo,ali ovo je najbolje sto mi imamo sada....dok njima nije igralo bar standardnih prvotimaca...Dante Amaral,Andre Nasimento,Gustavo Eler.....

Donato

pre 14 godina

(Konstantin93
E moj Konstantine, zar treba da se raspravljamo ko je veći Srbin, i ko više voli Srbiju. Ja tvrdim da sam to ja. Ali nije to bitno, već razlika između nas dvojice. Ja sam samo realan, a ti si zaslepljen. Smiri se dečko...

boze pravde

pre 14 godina

ti pravedni....sudija ima pravo da menja odluku, ali ako mu kaze drugi sudija da je pogresio, a ne da mu kaze tamo neki supervizor kad pogleda usporeni snimak!!! ii da se ova tekma igrala u brazilu nama nikad ne bi vratili poen!! tacno se vidi da u onim brazilcima ima italijanske krvi...za sve skacu, lopta metar u autu aa oni po automatizmu odmah traze blok aut ili nesto slicno...srbija, srbija..

spori

pre 14 godina

bravo momci! super igra , super rezultat - svaka sact!

ma, mi smo ti i u fudbalu odmah tu uz brazilce, samo sto to niko ne primecuje.

Sandzaklija

pre 14 godina

Ma owo je najglupljija utakmica u mom zivotu,neznam zasto komentari toliko preuvelicavaju kad je brazil 5 puta bolji od srbije,! Komentatori su najgori

jas

pre 14 godina

@Kaca
Vidi, mene ne zanima dali je rekord ili nije, ali da budemo objektivni. Potrazhi gde je igrao Miljkovic.

Za sve ostale, igrali ste finale, a vi se raspravljate oko gledalaca. Ko mozhe vas da razume?

BOKI(v.j.)

pre 14 godina

Svaka cast nasim momcima.Ovakvo sudjenje nikad nisam video,za ceo mec su nam uzeli barem 10 poena,zbog cega smo i izgubili.Ne razumem zasto nas svi mrze,mozda zato sto smo najbolji.
Sledeci put cemo sravnati Brazil.

NAJJACI SMO.SRBIJA,SRBIJA,SRBIJA

NEMANJA

pre 14 godina

Ne znam sta jos treba da se desi da bismo konacno pobedili Brazilce..Njihov kvalitet je neosporan,ali bili smo blizi pobedi..Da nije sudija napravio glupost na nasu stetu..Zaista,neverovatno:((:(:(

Grbic brothers

pre 14 godina

Sada kad nismo pobedili necemo nikada! Pored ovakve publike, atmosfere i blage naklonosti sudija? Zao mi je priznati ali su stvarno bolji

radza

pre 14 godina

No cohones u finalnom setu.Float servisi naspram agresivnih Brazilaca nedovoljno,kalulantskih.Kolakovic bi trebalo da ustupi mesto Gajicu bez uvrede.Nemamo pobednicki mentalitet otkako je preuzeo reprezentaciju:-(

manuwertz

pre 14 godina

Menjati libera!
(ss, 26. jul 2009 22:44)

to si potpuno upravu.
koliko je samo puta vadio zibine lopte koje su isle u aut, a ziba to kasnije skonto pa samo njega gadjo.

Zoran M.

pre 14 godina

Sramota je ne sto su sudije promenile odluku, nego sto Miljko nije odmah priznao da ga je ocesala lopta, sto se jasno videlo na usporenom snimku.
Inace, momci su ostavili srce na terenu i to je sve sto od njih moze da se trazi, Brazil je zasluzeno pobedio i svaka im cast.

dejan

pre 14 godina

Kao što sam i rekao pre početka turnira, izgubićemo zato ŠTO SMO PROČITANA KNJIGA,ŠTO U FINIŠU GRBIĆ UVEK UPORNO FORSIRA MILJKOVIĆA,TO SVI ZNAJU,POPIJE NEKOLIKO BLOKOVA,I PO NEKI AUT ZBOG UMORA-I ODE TITULA!Tako bi protiv Amera u Pekingu, na prošloj i pretprošloj Svetskoj ligi I BIĆE DOK BUDEMO IGRALI NA JEDNU KARTU.Zašto se malo Kolaković i Grbić,ne ugledaju recimo na košarkaške trenere Obradovića ili Vujoševića.Kako oni majstorski vode svoje timove!Stalno mešaju karte,čas Božić čas Tripković,čas Dijamantidis na klupu, ulazi Spanulis,Malo Peković malo Batist i za zadnja 2-3 minuta tu su svi najbolji i SA DOVOLJNO ENERGIIJE DA OSVOJE ODLUČUJUĆE POENE I POBEDE! A ne KOLaković-Grbić-Miljković i UVEK ISTI KRAJ "NESRETAN PORAZ"????!!!!

Aleksandra

pre 14 godina

Pratim odbojku vec dugo i tacno znam kako se i sta igra u nasoj reprezentaciji i znam tacno sa kim vole nasi odbojkasi da igraju i koliko im je potrebna energija koju nisu imali u liberu Rosicu u toku cele Svetske lige. Samara jedva cekamo da se vratis!

jovan

pre 14 godina

nismo mogli bolje kad imate lose primace kao sto je na primer janic,on je najlosi igrac na utakmici,takodje i kovacevic,a za miljkovica respekt,ali on ne moze sve sam i mislim da je u nekim bitnim poenima najvise grbic forsirao upravo njega sto su brazilci znali i iskoristili,po mom misljenju kada se lomi utakmica treba promeniti taktiku i dizati na ostale,jel je bilo ocigledno slati svaku loptu miljkovicu.

Aca ns

pre 14 godina

Bio sam siguran da cemo pobediti,pored tolike publike,ali vidim da publika pomaze samo nama grobarima u evroligi...dobro,bice bolje drugi put

srbija

pre 14 godina

vladane naravno da se neki bune i ja sam među njima sam si rekao da je bjelica srednji bloker a kakav smo blok imali to je užas pa mogo je ako ništa da proba sa bjelicom da poboljša blok na utakmici jer su nas brazilci ubili blokom što znači da kolaković nije imao šta da izgubi u ostalom šta su ovi crnogorci uopšte i uradili dobro (trener kolaković)

Aleksandar Vasic

pre 14 godina

Nisam imao prilike da odgledam ovu utakmicu. Izvestaj je savrsen. Svaka cast ljudima koji uredjuju http://www.b92.net

Ivana

pre 14 godina

Kovacevic je katastrofa!
Najslabija karika, zbog koje nismo uspeli da vezemo nijednu seriju. Da nije bilo njega, verujem da bismo trijumfovali.
Ne moze Miljkovic sam.
A za ponasanje Brazilci nisu zasluzili da im puste pesmu za kraj. Skandalozne odluke sudija pod pritiskom njihovog tima. Vrhunska organizacija, tako samo mi mozemo da organizujemo.

ofk

pre 14 godina

Glupo je kad neki instant spikeri RTS zapale ljude i stvaraju nepotrebnu tenziju.Miljkovica je lopta okrznula u glavu a liniske sudije su bile uz nas.22.000 ljudi pride ..pa sta hocete.Nismo uspeli da ih ''isilujemo'' i dobro prihvatiti poraz i to je pola pobede..to je vitestvo..sve ostalo je svi nas mrze fazon

crnogorac iz budve

pre 14 godina

Ajde sad podjite i vidite koliko pakosti je u vasim komentarima sto je Crna Gora danas izgubila u vaterpolo. E onda ce vam bit jasno sto sam svim srcem navijao za BRAZIL i sto sam sad mnogo srecan! To ZIBA MAJSTORE!

ja

pre 14 godina

sram vas bilo! imate 8:5 i izgubite! Trener je trebao izvesti Kovacevica i Rosica, Grbic je na kraju katastrofa dizao trebao je malo pomoci Miljkovicu ne moze on sve sam!!! I Miljkovic je na kraju trebao jace odservirati, jer nije imao sta izgubiti!!!!!!!
Libero je blago retardiran, ne znam kako uopste igra u prvoj! Kad sad nisu pobedili nece nikad imaju dve godine za redom priliku i ne osvajaju!!!!

Dragan

pre 14 godina

U jeee! Naelektrisana atmosfera,sudije navijaju,slusa se ratnicki mars,komentatori psuju i vredjaju nam inteligenciju... Ako je to sport, ne zanima me vise!

Realan

pre 14 godina

Pobedio je bolji tim. Nasi su dali koliko su mogli, ali ima jos mnogo prostora za napredak. Ova kombinacija mladosti i iskustva se pokazala veoma dobrom, ali mladost mora jos mnogo da poradi. U 4.setu kod smeca Miljkovica lopta se od bloka odbila u aut, ali je prethodno pogodila njega u glavu, sto je i corava koka mogla videti na onom snimku koji se ponavljao bar 10 puta. A u 5.setu onu socnu psovku komentatora mogu samo da prokomentarisem sa jednom reci: SRAMOTA!!!!!! Takvi su slika i prilika naseg "javnog" servisa. Falila je samo ona pijandura Dusko Korac koji neprestano blebece neke budalastine da docara pravu sliku...

Queen++

pre 14 godina

Koliko sam se samo iznervirao. Ovo je neviđena krađa. I još kažu da su linijske sudije pomagale našim igračima. Pa gde to ima? Šteta što nije bilo vatrenih navijača Partizana i Zvezde. Oni bi napravili haos još u četvrtom setu, kada nam je žiri oteo vođstvo. Nadam se da im je to poslednje zlato koje su uzeli na takav pokvaren način. Ali, neka. Doći će naših 5 minuta. Kad tad.

goran (pariz)

pre 14 godina

Zasluzeno. Da nije bilo domaceg sudjenja, Brazilci bi vec pbedili u trecem setu. Naravno da sam vise voleo da nasi pobede, ali treba biti iskren, Brazilci su bili bolji i zasluzeno slavili.

Vladan

pre 14 godina

Zasto ste vi bili,jeste i bicete deo mene,zasto ste vi za mene VELIKI...
zato sto znam za vas skoro odkad znam za sebe
Zato sto ste kulturni
Zato sto niste sujetni
Zato sto devojke kazu da ste najlepsi i najzgodniji
Zato sto igrate svi za jednog a jedan za sve
Zato sto za repku igrate srcanije nego za klub
Zato sto primate 3 puta manje od kosarkasa a imate 5 puta vece srce
Zato sto imate najvise medalja u poslednjih 20 godina od svih sportova
Zato sto ste ucestvovali na svim Olipijskim igrama od Atlante '96 do danas
Zato sto ste ucestvovali na svim evropskim i svetskim prvenstvima od '95
Zato sto se na prstima jedne ruke mogu izbrojati neuspesi
Zato sto ste u 75% slucajeva osvajali medalju
Zato sto imate olimpijsko zlato
Zato sto se nikad niste potukli
Zato ste se nikad niste posvadjali
Zato sto se nikad veciti nisu preupcavali u savezu
Zato sto podjednako igrate u Beogradu,Nisu,Novom sadu...
Zato sto ste imali bracu
Zato sto Nikola kad bi mogao igrao bi do 50-te
Zato sto mu je do pre 2 godine prolazilo svako kuvanje(Nikola danas si trebao da skuvas neku loptu)
Zato sto imate Mijlkovica
Zato sto ga zovu Grozni
Zato sto kad mu neko pobedi u Nisu(nije igrao) on mu vrati u prvoj sledecoj utakmici,u sred Pariza
Zato sto imate budvanina
Zato sto nikad niko nije reko da ne moze da igra za reprezentaciju
Zato sto vas za Srbiju nikad nisu boleli misici
Zato sto se pobedi ponekad vise raduju igraci koji nisu ulazili u igru
Zato sto je Srbiju ostao da trenira Kolakovic
Zato sto nije smenjen jer je crnogorac
Zato sto jedini imate himnu
Zato sto se svaki put peva jace nego prethodni!
Zato sto je uvek najvise publike na vasim mecevima
Zato sto vas je 2005. protiv Brazila gledalo 20000 ljudi u Areni(karta nije bila besplatna)
Zato sto vas je danas gledalo 2500 ljudi vise
Zato sto je Vanja skakao u aut po loptu preko reklama a onda se vratio i napravio blok
Zato sto je to po meni najlepsi srpski poen,kos,gol svih vremena
Zato sto je plakao od tuge '98 na ceremoniji kada je primao srebrnu medalju
Zato sto nikad nisam bio ljut na vas posle poraza kao na ostale.
Zato sto i danas nisam ljut.
Zato sto ste ukupno najbolja evropska selekcija u poslednjih 15 godina
Zato sto se nikad niste bunili zbog sudijskih odluka
Zato sto se niste bunili ni danas
Zato ste vi za mene veliki i kao ljudi i kao srbi i kao sportisti
Mozda ovaj komentar je bezvezan i bezvredan jer ste izgubili ali zar je bitno kad vi u svakoj utakmici pobedjujete u meni samom,gledajuci vas
Danas sam se molio pred ikonom Svetog Vasilija Ostroskog kad ste napravili preokret u 4. setu,meni je u zivotu mnogo pomogao,vratice sve jednog dana u istoj ovakvoj utakmici sa istim protivnikom.

tonny

pre 14 godina

Ako mi zbog nečega nije krivo što smo izgubili, makar neću morati da čitam oduševljene komentare o srpskom inatu - tom zlu koje nam je donelo toliko nesreća u istoriji, ali ga nekim čudnim razlozima proglašavamo svojom veličanstvenom osobinom.

vlllllll

pre 14 godina

UUUUUUUUUUUUH! Tako blizu, a tako daleko. Pa sta se to dogodilo u poslednjem setu. Posebno mi je drago sto smo osvojili onaj 4. set nakon one cudne odluke da daju poen Brazilu. Mi smo moralni pobednici:).

zvezdas

pre 14 godina

Bravo momci PONOSNA JE CELA SRBIJA NA VAS!!! nema veze za poraz ali ono sto su nam uradile sudije je bruka ne vidjena.
Komentator RTS-A ipak najjaci : MA IDI BRE U PI*KU MATE*NU!!!
xexexe legendarno toliko o sudjenju cim je i komentator poludeo nacisto xexe!!! NAPRED SRBIJO!!!

Sandzaklija

pre 14 godina

Ma owo je najglupljija utakmica u mom zivotu,neznam zasto komentari toliko preuvelicavaju kad je brazil 5 puta bolji od srbije,! Komentatori su najgori

i ovo je uspeh

pre 14 godina

Najjaci je bio komentator koji kaze;Jeste da je pogodila lopta miljkovica u kosu ali zar to nije mogao biti nas poen.
E pa nije to mogao biti nas poen kao sto je bilo nekoliko poena poklona linijskih sudija jer bi to bilo neposteno.Pomagale su nam sudije koliko su mogle ali nam je bilo i to malo.Steta sto smo propustili ovo finale jer sumnjam da ce mo se u dogledno vreme naci u istom.Cestitke Brazilu na rekordnom osvajanju Svetske lige.

delija do groba a i posle toga...

pre 14 godina

hteli mi to da priznamo ili ne ,brazilici su klasa za nas.. klasa iznad svih..jer da nam nije miljkovica.. bilo bi svasta..naravno u negativnom smislu..ostali su suvise mladi i neiskusni i nisu dorasli klasi kao sto je brazil..zao mi je nasih momaka ali nadam se da se vremenom izrasti u igrace kalibra mijica,brace grbic,brdjovica...... zivi vi nama bili jer i ovo je veliki uspeh..mada mogao je da bude i veci..nazalost..:O(

Serbia

pre 14 godina

BRAVO za Srbiju.Uprkos porazu nasi momci su dali sve od sebe,pa i vise od toga.Ali kako protiv primitivnih Brazilaca i sudija?Ovo je nevidjeno do sad.

Дејан Мијушковић

pre 14 godina

Горак укус у устима. Није због пораза. Играли смо одлично, заслужили победу и покрадени смо. То није први пут, дуго сам у спорту и навикао сам... Горак укус је што смо покрадени уз асистенцију ТВ екипе РТС-а!! Мистер претплата би требало да или смени реализатора преноса или да сам да оставку. Такозвана "комисија" није прегледала снимак Миљковићевог смеча на посебно инсталираној опреми која за то специјално служи него је реализатор (радник РТС-а, ПОДСЕЋАМ!!) толико пута вратио снимак да су имали времена да погледају све до детаља и преиначе одлуку судије. На страну чињеница да тај преседан није предвиђен у правилима одбојке и да би тиме ОБАВЕЗНО требало да се позабави наш савез... А онда још један доказ да смо сами себи најбољи џелати: У петом сету на 8:6 смечује Миљковић, лопта додирује блок и улази У ТЕРЕН. Судије греше и додељују поен Бразилу. ДА, грешка, АЛИ НЕМА ПОНОВЉЕНОГ СНИМКА!!!! Реализатор сигурно чује коментатора и његовог помоћника који неколико пута понављају да би тај детаљ требало поново видети, али не- да случајно неко не би видео судијску грешку-он НЕ ПОНАВЉА СНИМАК ДО КРАЈА ПРЕНОСА!!!! Дакле директно онемогућује "врховне арбитре" да снимак виде и евентуално врате Србији одузети поен, а себи образ. Ајде што то није урадио до краја утакмице, али је у оном чекању на доделу медаља имао времена да прегледа цео пети сет и пронађе тај моменат. Да се и он макар мало опере... СРАМОТА!!! Сматрам да Господин Претплата треба да сутра до краја радног времена уручи отказ одговорном лицу или понуди своју оставку као чин солидаризације са људима који су покрали десетак момака и обрисали њихово срце са терена, а хиљаде очевидаца крађе навели на преглед код офталмолога у најмању руку. И наравно да нема илузија да ће ово што пишем било кога из РТС-а натерати на размишљање. Модераторима сајта поручујем да овај исти текст шаљем на бар још десетак сајтова, тако да слободно могу да га не објаве уколико нађу иједан увредљиви израз у њему...

gugle

pre 14 godina

Umesto Nikole u reprezentaciju pozvati Urosa Kovacevica, jer je veliki potencijal. Kada odu Nikola Grbic i Ivan Miljkovic, spusticemo se na zemlju i uvideti posledice lose-poluamaterske lige u odbojci koja se kod nas igra. Buducnost i Budvanska Rivijera su bolji od svih nasih timova.

Ja

pre 14 godina

BRAVO MAJSTORI, BRAVO JUNACI, BRAVO ORLOVI NASI ! Sve cestitke nasim SJAJNIM Odbojkasima ! Zao mi je samo zbog Miljkovica i Grbica, koji se ovim verovatno oprastaju od reprezentacije i zao mi je zbog sjajne publike koja je dolaskom ( oboren rekord Arene 22680 ! ! ! )
(BALTY, 26. jul 2009 23:34)

Ako je bilo veceras 22.680 gledalacda onda je na Partizan-Pao bilo najmanje 30.000 :)

Donato

pre 14 godina

Zasluženo. Ipak su bolji. A mi smo pročitana knjiga. Bilo je pitanje kada će Miljković popiti nekoliko blokova, jer 90% lopti ide na njega. Dobra je fora što smo napali sudije iako su ispravno preinačili, odluku i dodelili sporan poen Brazilu. Na kraju se stekao utisak da su nas sudije pokrale iako su više oštetili Brazil. Svaka čast i našima na velikoj borbi...

Drakula

pre 14 godina

ovo je neverovatno na sta je brasil sve spreman da osvoji zlato svaka cast orlovi morace i karioke da nekad da padnu pod kandze. srbija

Braindead

pre 14 godina

Ko je danas gledao odbojku, a u ubedjenju je da je Srbija ostecena od strane sudija treba da prestane da je gleda. Barem pet puta su linijske sudije direktno ostetile Brazil. A lopta jeste udarila Miljkovica u glavu. Slažem se da nema menjanja sudijske odluke, ali...Komentator užasan.

Svaka čast odbojkasima, igrali su sjajno.

cist poen Brazil

pre 14 godina

Taj poen svakako pripada Brazilu, a mec se dobija i fer igrom, tako da ne znam cemu dreka. Komentator ni na 5. prikazivanje sporne situacije nije zeleo da prizna ocigledno, lupeta nesto sve vreme, urla nepravda, nesrecnik, a psovanje... Bar nismo slusali Koraca. Svaka cast nasim momcima, hvala na mogucnosti da u Beogradu gledamo ovakvo finale.
Hoce li neko da mi objasni sta ce Kovacevic sa onako ocajnom igrom sve vreme na terenu?

Konstantin93

pre 14 godina

Odlicna utakmica nasih, ali ono gledanje usporenog snimka i ispravljanje sudijskih odluka je necuveno, pa odbojka nije tenis... lepo kaze strucni konsultant da ovo za 30 godina trenerskog posla nije doziveo! Zamena linijskog sudije jos veca blamaza, to nikako ne mogu da shvatim... Ono sto nas je najvise ostetilo kad se sve pogleda na kraju, je onaj poen na 13:11 koji je trebao da pripadne nama! Mada, i ono sramno ponasanje i previse drsko od strane brazilaca, nije izgledalo sportski, izgledalo je ruzno... Ostao sam bez glasa uz ovu utakmicu nije mi zao, ali mi je zao nasih igraca koji su se strasno borili, nisu imali nimalo srece, a sve ono sto se desavlo pride je necuveno u odbojkaskom svetu!

Зоки

pre 14 godina

Нема сумње да је Бразил најјача светска одбојкашка екипа, тако да с те стране није страшно бити други у Светској лиги. Жеље су једно, могућности друго. Нас у врху држе два човека који имају заједно 66 година, без њих смо само европски просек. Кључ добре игре на овом завршном турниру је у игри примача изнад реалних могућности и у пријему и у нападу, Миљковић је стога био мање коришћен него обично и његово умеће је било сконцентрисано на најтеже лопте у нападу, средњаци одлични – укупна игра целе екипе заиста одлична, на корак од четири победе у пет дана над сјајним одбојкашким репрезентацијама. Никад ми није било нарочито битно ово такмичење, јер његовим освајањем не постајеш ни светски, ни европски, ни олимпијски шампион – али с друге стране је чињеница да игра цео светски одбојкашки крем и да бити победник није мала ствар.

Не знам како је било у Арени, али мене као ТВ гледаоца боли глава од оног урлатора у хали – знам да анимирати публику није једноставна ствар, али оно је страшно! Такође не волим што излазимо на терен кад год можемо у опреми као да нам је жао што нам застава више није плаво-бело-црвена и химна „Хеј Словени“ – то није опрема која симболизује Србију.

Још нешто - пратим спорт годинама и још нисам видео да неко са записничког стола од званичника промени одлуку судија...

borepole

pre 14 godina

kao sto sam rekao, ocajan prijam, kod ne tako dobrih servisa... i to je prouzrokovalo 5 setova. da je malo prijam bio bolji, dobismo ih, ako ne i 3:0.
nadam se da gresim, ali za Vanju i Kviska dugo necemo naci pravu zamenu. i Vasu Mijica sam zaboravio!

Napred_Srbijo

pre 14 godina

Bili smo tako blizu.Ne mogu da verujem sta sudije rade.Da su im Brazilci rekli da stoje na glavi,stajali bi.Brazil se kukavicki poneo,tako ne rade pravi sampioni.SVE CESTITKE NASOJ REPREZENTACIJI SRBIJE!

stefans

pre 14 godina

U jeee! Naelektrisana atmosfera,sudije navijaju,slusa se ratnicki mars,komentatori psuju i vredjaju nam inteligenciju... Ako je to sport, ne zanima me vise!

Idi ti lepo decko u pozoriste ili tako nesto nije za tebe sport. Sto se tice meca sjajan mec za najvazniji smo poen osteceni ali sta je tu je dobro ej ovo .

mare

pre 14 godina

''croati'' se nesto javljaju? gde ste vi u odbojci i u vecini sportova? jedino mozete mozda da nas dobijete u fudbalu i vaterpolu i to je to.

Rastko

pre 14 godina

Najslabije karike na terenu su bili primaci, 1. Nikic; 2.Janic; 3.Kovacevic; Miljkovic je takodje lose odigrao kljucne poene, nije Grbic toliko trebalo da ga forsira, imamo odlicne srednjake! Mogli smo do pobede! Svaka cast za borbenost, ali moramo priznati, koliko god to tesko bilo da su brazilci bolji bili! Publika svaka cast!

Konstantin93

pre 14 godina

@ Donato
Sta lupas ti covece, ostetili vise Brazil nego Srbiju... jel ste vi koji ovo pisete gledali utakmicu! Idi brate na neki hrvatski sajt pa tamo sa jnima slavi pobedu Brazila!

Kad sad nismo..

pre 14 godina

Tuga, tuga, tuga ...Naravno da Miljko popusti na kraju jer Nikola nema alternativu i zao mi je zbog njih dvojice sto nisu osvojili tu svetsku ligu,a zasluzili su je svojim karijerama. Inace, Rezendeu i Brazilu zelim sve najgore, jer iako su stvarno neverovatna ekipa sampioni su i u ciganisanju, neprimerenom radovanju i provokaciji. PS Mi gubimo i kad krademo i kad nas kradu - mozemo pobediti jedino u postenoj borbi. Toliko!

Mario

pre 14 godina

WOOOOW!!!
Fenomenalna utakmica! Ja sam odusevljen nasom igrom, ali nismo imali sanse bez prolaza iz cetvorke. Velika je stvar sto smo i ovoliko parirali, a ako do sledece olimpijade izbrusimo bolje primace, mogao bi se ponoviti Sidnej...
Koliko smo ih krali, normalno je da polude, ali je stvarno presedan da se menja odluka nakon pregledanog snimka.
Jos jednom, svaka cast PLAVI MOMCI, srce je bilo na terenu, a to je sve sto smo trazili!!! HVALA

boban

pre 14 godina

nemogu da verujem šta onaj trener radi forsira jedne te iste igrače a definitivno smo imali mladih i iskusnih na klupi nije ubacivo bjelicu u igru koji je sigurno kvalitetan igrač a janjić je igro sve utakmice a nije bio spreman zbog povrede mišića što se odrazilo u skok igri ali jedno je sigurno treneru otkaz nema pojma a momcima svaka čast bili su odlični

Razocharana

pre 14 godina

Svaka cast nasim odbojkasima!!!Borili su se do kraja!!!Ovo je stvarno velika srmatota za sudije i Brazil,promeniti linijskog sudiju je sramota...sramota je tako osvojiti prvo mesto!!!Ma,bre,nasi odbojkasi su lavovski igrali i za mene su oni pobednici!!!A Kovacevic je dao sve od sebe,nije on kriv sto je nizi od njihovih blokera :) SVAKA CAST MOMCI!!!

Dragan

pre 14 godina

Zasto ste vi bili,jeste i bicete deo mene,zasto ste vi za mene VELIKI...
zato sto znam za vas skoro odkad znam za sebe
Zato sto ste kulturni
Zato sto niste sujetni
Zato sto devojke kazu da ste najlepsi i najzgodniji
Zato sto igrate svi za jednog a jedan za sve
Zato sto za repku igrate srcanije nego za klub
Zato sto primate 3 puta manje od kosarkasa a imate 5 puta vece srce
Zato sto imate najvise medalja u poslednjih 20 godina od svih sportova
Zato sto ste ucestvovali na svim Olipijskim igrama od Atlante '96 do danas
Zato sto ste ucestvovali na svim evropskim i svetskim prvenstvima od '95
Zato sto se na prstima jedne ruke mogu izbrojati neuspesi
Zato sto ste u 75% slucajeva osvajali medalju
Zato sto imate olimpijsko zlato
Zato sto se nikad niste potukli
Zato ste se nikad niste posvadjali
Zato sto se nikad veciti nisu preupcavali u savezu
Zato sto podjednako igrate u Beogradu,Nisu,Novom sadu...
Zato sto ste imali bracu
Zato sto Nikola kad bi mogao igrao bi do 50-te
Zato sto mu je do pre 2 godine prolazilo svako kuvanje(Nikola danas si trebao da skuvas neku loptu)
Zato sto imate Mijlkovica
Zato sto ga zovu Grozni
Zato sto kad mu neko pobedi u Nisu(nije igrao) on mu vrati u prvoj sledecoj utakmici,u sred Pariza
Zato sto imate budvanina
Zato sto nikad niko nije reko da ne moze da igra za reprezentaciju
Zato sto vas za Srbiju nikad nisu boleli misici
Zato sto se pobedi ponekad vise raduju igraci koji nisu ulazili u igru
Zato sto je Srbiju ostao da trenira Kolakovic
Zato sto nije smenjen jer je crnogorac
Zato sto jedini imate himnu
Zato sto se svaki put peva jace nego prethodni!
Zato sto je uvek najvise publike na vasim mecevima
Zato sto vas je 2005. protiv Brazila gledalo 20000 ljudi u Areni(karta nije bila besplatna)
Zato sto vas je danas gledalo 2500 ljudi vise
Zato sto je Vanja skakao u aut po loptu preko reklama a onda se vratio i napravio blok
Zato sto je to po meni najlepsi srpski poen,kos,gol svih vremena
Zato sto je plakao od tuge '98 na ceremoniji kada je primao srebrnu medalju
Zato sto nikad nisam bio ljut na vas posle poraza kao na ostale.
Zato sto i danas nisam ljut.
Zato sto ste ukupno najbolja evropska selekcija u poslednjih 15 godina
Zato sto se nikad niste bunili zbog sudijskih odluka
Zato sto se niste bunili ni danas
Zato ste vi za mene veliki i kao ljudi i kao srbi i kao sportisti
Mozda ovaj komentar je bezvezan i bezvredan jer ste izgubili ali zar je bitno kad vi u svakoj utakmici pobedjujete u meni samom,gledajuci vas
Danas sam se molio pred ikonom Svetog Vasilija Ostroskog kad ste napravili preokret u 4. setu,meni je u zivotu mnogo pomogao,vratice sve jednog dana u istoj ovakvoj utakmici sa istim protivnikom.
(Vladan, 26. jul 2009 22:56)


Svaka cast za komentar !!!

Mayweather,Jr.

pre 14 godina

Za sve one što pljuju spikera u Areni i komentatora za rečeno tokom meča,hajde ne se.ite!Sramota ovo,sramota ono!Vi ste svi mnogo fini,ljudi su u afektu pričali ono što smo svi mi mislili u sebi i želeli da kažemo.Lopta jeste okrznula Miljkovića,ali greške se uvek dogadjaju i onakav način preinačenja sudskih odluka je sraman!Zašto se ne razmatra kad su odluke na našu štetu?!Potpuno podržavam spikera i komentatora,oni su moji heroji.Da,ukradoše nam poen(spiker),i da,nek' se nose u p... m...(komentator)!Sigurno najbolja ekipa u protekloj deceniji,ali operisani od fer-pleja.A za nekog što gore reče da grobari ne mogu da se pomire sa rekordom i činjenicom da niko u reprezentaciji nije iz Partizana,kao prvo,grobar sam,i ništa od toga mi ne smeta,drago mi je zbog rekorda(iako je,ruku na srce,objektivno posmatrajući malo neverovatno da ih ima više nego na Partizan-PAO),i najbitnije mi da reprezentacija igra dobro,bez obzira ko je u njoj.Kao drugo,kad se baš pominje,ni manje,ni više,nego Miljkovic je bio odbojkaš Partizana.Inače,svaka čast našim momcima,ostavili su srce,pluća,mozak i bubrege na terenu. :-) Iako s vremena na vreme imam dobre razloge,posmatrajući šta se dešava oko nas,da se postidim,ovih dana sam itekako ponosan što sam Srbin.

sasa jokic

pre 14 godina

Svaka cast na borbi. Ono sto nam fali za zlato (milion dolara) je igrac odluke! Miljkovic ceo turnir igra sjajno, pa i cetiri seta, a onda u taj breku pravi greske kod smeca! I to ne jednom, ovo je vec vidjeno sa Brazilom. Imali smo mi sa Brazilom pre neku godinu i mec lopte, koje Ivan nije iskoristio!!! Ali ne treba im zamerati, ovo je samo komentar, inace sjajna igra!!

ogi13

pre 14 godina

i jos nesto da ne zaboravim....nije mi jasno kako ljudi mogu kritikovati komentatora radio televizije SRBIJE kako komentarise utakmicu kad igra SRBIJA....jel' treba mozda da kaze da je Brazil bolji,da su sumnjive lopte na strani Brazila...?????

Konstantin93

pre 14 godina

@ Kaca
Sta ti radis ovde, znas ti za koga je igrao nas najbolji igrac MILJOKVIC, jel znas? Ocigledno ne znas... pa igrao je za Partizan i te grobare koje ti pljujes... citaj vesti ali nemoj da saljes komenatare!

Kaca

pre 14 godina

ne znam zasto se dovodi u pitanje da li je oboren br. gledalaca...svi koji su bili veceras u areni mogu to da potvrde...aa pa da verovatno grobari ne mogu da se pomire sa tim sto nijedan odbojkas iz reprezentacije nije ili ne igra za partizan :P mogu samo da pohvalim sve momke,stvarno ste igrali srcem,ali nazalost sreca nije bila na nasoj strani...svaka cast i grbicu,steta sto ide u penziju...i ne smatram da je kovacevic lose odigrao,nema potrebe da pljujete decka koji je ostavio srce na terenu...

ofk

pre 14 godina

ma nije to tako strasno sto je ''komentatorov drug'' rekap mars u PM.To smo mi to je ogledalo naroda to su kriterijumi koji ce biti vecno na snazi..primitivci,balkanci

Antun

pre 14 godina

Sve čestitke na prikazanoj igri i sjajnoj podršci publike!!!
Potvrdili ste da ste Svjetska sila u odbojci! Mi ćemo uskoro samo da odbojkaški savez izvučemo iz stečaja!!!
Pozdrav iz Osijeka!

lvzifer

pre 14 godina

Cestitke momcima na zalaganju i uspehu Brazil je ipak za nas preveliki zalogaj (jos uvek nazalost) .. Treba biti veliki i u porazu , tako da ona frka oko sudjenja nije bila potrebna (po meni Miljkovica je udarila lopta u glavu sto se lepo vidi na snimku) nekako mi se cini da sam jedini ja to video komentatori su uporno tvrdili da je bio aut .. Brazil uvek vrsi pritisak jednostavno tako igraju sa mnogo zara i borbe (ali ovaj put su bili u pravu) ipak smo se vratili u taj set i na kraju izdrzali za tajbrek .. Ali opet smo pali na 10:8 i tako ispustili pobedu .. Iskreno nisam nezadovoljan ovo je dobar rezultat ali krivce ne treba traziti u sudijama .. Janic je po meni najslabija karika u ovom timu definitivno .. Takodje nam fali vise raznovrsnosti u napadu jednostavno previse forsiramo Ivana (nije ni on svemoguc) a i izmene koje je nacinio Kolakovic su u nekim momentima razdrmale ekipu mozda je trebalo vise da se kombinuje .. No sad nije ni vazno idemo dalje ovo nam je nauk za ubuduce ..

Darko

pre 14 godina

Znaci u zivotu nisam video da je sudija promenio odluku na ovaj nacin,a kartone izgleda Brazilci jednostavno ne mogu da dobiju. A na kraju mislio sam da Aleksandar Boricic znaci nesto u FIVB,ali izgleda da sam pogresio. Bravo momci,bili ste fenomenalni.Publika 10-tka ! Pozdrav iz Kos.Mitrovice

Brazil sramota

pre 14 godina

Ja kad god sam gledao Brazil uvek ali uvek su im sudije dodeljivali sumljive poene tako da nisu oni neke cvecke pa oni to rade godinama oni ce za svaku loptu koja je malo smuljiva skakati kao da je njihov poen. Recimo Rezende pokazuje kako je Miljkovica pogodila lopta u ledja alo gde je on to video. E sad za one sto kazu da su nam linijske pomagali ako mene nisu pomagali koje bio domacin. A da pomenem onaj cist poen kod 13:11 za njih umesto jedan razlike mec lopta za njih pa vi recite kome je ko pomagao. Inace ono je bilo sramota od tima Brazila za onu loptu da traze challenge jer kako bi to inace mogli da nazovemo da se gledao svaki put usporeni snimak utakmice bi trajale vecno. Zato je tada pravda pobedila. Pa koliko su nas puta sudije bre ostetile ljudi a vi se kao pijani vatate za ove. Inace ko je gledao mec koliko su linijske sudije navodno pomagali nama toliko je onaj tamo gode dodeljivao njima poene. Tako tisina za sudjenje.

ero

pre 14 godina

jedan osvrt na utakmicu iz komšiluka:

sinoć sam sjeo pred tv sa željom da uživam u ponajboljim odbojkaškim ekipama na svijetu, na žalost prateći rts1. Odmah vidite na šta će se odnositi moj komentar. Simpatije su mi bile na strani Srbije za koje sam smatrao da su za nijansu i slabija ekipa (pa uz to je bilo i ono navijanje za slabije), međutim oni "komentatori" su me toliko izbacili iz takta da sam u jednom trenutku isključio ton. ali gledati onaj susret iz prepune Arene bez tona je samo po sebi...niđe veze!
na žalost, ti "komentatori" su mi pokvarili super utakmicu, i jedino radi njih mi nije bilo toliko žao što ovaj put Srbija nije pobjedila fovorizirani Brazil, iako je bila čini mi se već sad zrela za to.
više sreće drugi put, i drago mi je da ovde mogu pročitat neke komentare i iz Srbije kojima su komentatori išli na neku stvar.

Još mi je također bilo malo žao što Miljković nije priznao da ga je lopta od bloka udarila u glavu, (ne znam da li su takvi maniri u odbojci uobičajeni kao npr. u tenisu), ali ga u potpunosti mogu razumijeti s obzirom na prepunu dvoranu i važnost onog poena u tom trenutku (kasnije se ispostavilo da za taj set on i nije bio presudan). No, on možda to nije ni osjetio, ali da oni bolesni "komentatori" to ni jednom nisu iskomentirali, iako je usporena snimka pokazivala nekoliko puta tu situaciju, e takav manjak profesionalizna na jednoj državnoj televiziji ne mogu nikako razumijeti.

AJZAKLIJA

pre 14 godina

Ralno,nije bilo toliko ljudi u Areni,napumpana cifra...Pod dva,komentari na RTS-u,kaktastrofa,oni nisu normalni,sudije nam nishta nisu krive,i od sada,nemojte dovoditi neke tamo "struchne" konsultate,da mi psuju i zaladjuju 3 miliona ljudi koji su videli da je lopta zakachila Miljkovica,a on uporno tvrdi drugo,tuzno...Momci svaka chast,samo hrabro..Yzdrav braco!!!

manuwertz

pre 14 godina

Menjati libera!
(ss, 26. jul 2009 22:44)

to si potpuno upravu.
koliko je samo puta vadio zibine lopte koje su isle u aut, a ziba to kasnije skonto pa samo njega gadjo.

Zoran M.

pre 14 godina

Sramota je ne sto su sudije promenile odluku, nego sto Miljko nije odmah priznao da ga je ocesala lopta, sto se jasno videlo na usporenom snimku.
Inace, momci su ostavili srce na terenu i to je sve sto od njih moze da se trazi, Brazil je zasluzeno pobedio i svaka im cast.

ciro

pre 14 godina

bez obzira na konacni rezultat na kojem mozemo da zahvalimo "sjajnim" sudijama..... mi znamo ko su ZLATNI MOMCI!!!UVEK UZ VAS I HVALA VAM ZA SVAKU MEDALJU!!!

IMAMO SE CIME PONOSITI!!!SLEDECI PUT BICE ZLATO!!!

sumLJam

pre 14 godina

Ja kad god sam gledao Brazil uvek ali uvek su im sudije dodeljivali sumljive poene tako da nisu oni neke cvecke pa oni to rade godinama oni ce za svaku loptu koja je malo smuljiva skakati kao da je njihov poen. (Brazil sramota, 27. jul 2009 00:56)

A kako tebe nije sramota da pišeš, "sumLJive"???
Bože koliko smo propali kad i sopstveni jezik ovako čerečimo.

Grof

pre 14 godina

Prvo nervira me sto niko nije odkomentarisao odluku sudije na pravi nacin.
Prvo sudija MOZE da promeni svoju odluku dok ne pocne drugi poen.
Ona odlula je bila u potpunosti ispravna sto je dodeljen poen Brazilu.
Komentator RTS-A uporno tvrdi da sudija i ako je pogresio ne sme da menja odluku. Promeniti odluku u trenutku kada se lomi utakmica pred 22 000 navijaca koja nije u korist domacina pokazala je da je sudija koji je sudio finale svetke lige izuzetno hrabar i po meni posten covek.

To sto je nama uvek sudija kriv je deo kolektivne bolesti naseg uma. Iako smo imali blagu pomoc tih istih sudija oni su nama na kraju krivi sto smo izgubili 5 set a vodili smo 8 -5

Jos jednom cestitke brazilu na postenoj pobedi.

Donato

pre 14 godina

(Konstantin93
E moj Konstantine, zar treba da se raspravljamo ko je veći Srbin, i ko više voli Srbiju. Ja tvrdim da sam to ja. Ali nije to bitno, već razlika između nas dvojice. Ja sam samo realan, a ti si zaslepljen. Smiri se dečko...

The Flying Serbian

pre 14 godina

@Vladan
Jedan od najboljih komentara koje sam procitao ovde,ikada.Necu previse da filozofiram posto je sve vec receno ali moram da konstatujem kraj 4 seta...pocne po prvi put da se ori "Mars na Drinu".Publika koja je uglavnom ustajala pod komandom voditelja sad odjednom samostalno ustaje,kao privuceni pesmom i pocnu svi da pevaju,igra pocne a publika peva i dalje.Ziveo sam u mnogim zemljama i gledao razne publike ali moram reci da ovo danas sam po prvi put doziveo,osetila se drugacija atmosfera u Areni za vreme te pesme.Inace svaka cast nasim zlatnim momcima,zasluzuju ovakvu publiku.Skromni,lepi,uspesni,uvek igrate za svoju zemlju...vi ste pravi uzori mladim ljudima!!!
A za komsije CG koji se raduju pobedi Brasila moze samo da mi ih bude zao.Navijati za Brasil zbog toga sto se neki poremeceni umovi raduju vasem porazu je tuzno,ne za mene vec za vas.Nisam znao da ste izgubili posto me ne zanimaju puno druge reprezentacije ali nikada se ni necu radovati tome.

dejan

pre 14 godina

Kao što sam i rekao pre početka turnira, izgubićemo zato ŠTO SMO PROČITANA KNJIGA,ŠTO U FINIŠU GRBIĆ UVEK UPORNO FORSIRA MILJKOVIĆA,TO SVI ZNAJU,POPIJE NEKOLIKO BLOKOVA,I PO NEKI AUT ZBOG UMORA-I ODE TITULA!Tako bi protiv Amera u Pekingu, na prošloj i pretprošloj Svetskoj ligi I BIĆE DOK BUDEMO IGRALI NA JEDNU KARTU.Zašto se malo Kolaković i Grbić,ne ugledaju recimo na košarkaške trenere Obradovića ili Vujoševića.Kako oni majstorski vode svoje timove!Stalno mešaju karte,čas Božić čas Tripković,čas Dijamantidis na klupu, ulazi Spanulis,Malo Peković malo Batist i za zadnja 2-3 minuta tu su svi najbolji i SA DOVOLJNO ENERGIIJE DA OSVOJE ODLUČUJUĆE POENE I POBEDE! A ne KOLaković-Grbić-Miljković i UVEK ISTI KRAJ "NESRETAN PORAZ"????!!!!

Zoran

pre 14 godina

Sjajan uspeh i odlican mec nasih momaka.Netreba tugovati.Falio nam je jos jedan raspolozen igrac.Grbic je odigrao za cistu desetku.Mozda je selektor mogao malo da rizikuje sa Starovicem obzirom da su Janic i Nikic ispali iz igre.Ali idemo dalje.

ja

pre 14 godina

Nismo osvojili zlato ali mozemo biti ponosni na igru nasih odbojkasa.Malo je falilo da dodjemo po prvi put do zlata u Svetskoj ligi ali nije nam se dalo.U svakom slucaju mozemo sa velikim optimizmom da ocekujemo naredno reprezentativno takmicenje-Evropsko prvenstvo u septembru.Za psovanje na Javnom servisu mogu samo da kazem da je velika sramota, i nadam se da ce komentator biti adekvatno kaznjen.

milica

pre 14 godina

Skaradno,strasno,nepravedno...Momci,svaka vam cast!Vi ste moralni pobednici, pokazali ste svetu sta je fer plej i kako se cisto,skromno i bez raskalasnog ponasanja bori za zemlju,grb i narod svoj!Brazilci su ispali skaradni,kao i uvek do sada,dzaba im sve pobede i titule...Jos jednom svaka cast momci,Srbija je uz vas

SRBIJA

pre 14 godina

Ovaj komentar je upucen odredjenim osobama na ovoj stranici (hvala Bogu ima ih malo) a one ce se prepoznati.KO ste bre vi da pljujete Miljkovica,Grbica,Gerica,Janica i ostale?Sta ste vi postigli u svojim zivotima?Kako imate hrabrosti da pljujete po takvim velicina?I sami Brazilci isticu da im je Grbic idol a vi se nasli za pametnim da po njemu pljujete.Juce ste sve nase dizakli u nebesa a sada...Miljkovica ispljuvaste za sve pare.Zasto?Zato sto ga je lopta udarila po glavi i otisla u aut?!Zato sto su ga izblokirali Brazilci u nekoliko navrata?!Vi ste ljudi nenormalni!Da nam nije Miljkovica (izmedju ostalog) niko nebi ni znao za odbojkasku reprezentaciju Srbije.Zatim Napadate Janica,Nikica,Kovacevica...Zaboravljate da su nas oni doveli do prvog mesta u grupi..tada Grbic,Geric i Miljkovic nisu igrali.Zaboravljate da je Janic povredjen igrao,da Samardzic ima stomacni virus....Kako je u ovoj zemlji sve moguce nadam se da ce uskoro uvesti neki zakon koji ce zabraniti da vredjate i pljujete one koji su ponos ove nacije!!!Idite vi u Arenu pa zaigrajte pred 23000 gledalaca da vidim dal mozda necete da imate tremu i da budete nervozni?!Niste fer!!!

Grbic brothers

pre 14 godina

Sada kad nismo pobedili necemo nikada! Pored ovakve publike, atmosfere i blage naklonosti sudija? Zao mi je priznati ali su stvarno bolji

Alexander Serbsky

pre 14 godina

Bitno je da smo u vrhu! Štoviše, ovaj put smo zaslužili i sam vrh ali Brazil je u odbojci ono što i USA u košarci (kad im igraju najbolji profići). Malo je falilo do slave, no, ipak, ovi momci su sportski junaci Srbije. Svaka čast Kolakoviću, odbojkašima, organizaciji, ostalim reprezentacijama i naravno navijačima koji su priča sama za sebe tj. nešto neviđeno.
Srbija je još uvijek i bit će svjetska sila u odbojci.
Samo naprijed i u pobjede nove!!!!

Webb

pre 14 godina

Onog trenutka kad budemo imali priamce koji znaju da prime loptu bicemo najaca reprezentacija na svetu. Na prste mogu da izbrojim dobro primljene lopte. Nikola moze da digne sa takvom loptom samo na jednu stranu brazilici odmah to zatvaraju. Sa ovakim prijemom ovo je strasan uspeh!

Patriota

pre 14 godina

Kako vas nije sramota, pisete kako je ocajan prijem, nevalja Kovacevic... a momci su drugi na svetu. Pa budite vi u necemu drugi na svetu pa se onda javite.

BALTY

pre 14 godina

BRAVO MAJSTORI, BRAVO JUNACI, BRAVO ORLOVI NASI ! Sve cestitke nasim SJAJNIM Odbojkasima ! Zao mi je samo zbog Miljkovica i Grbica, koji se ovim verovatno oprastaju od reprezentacije i zao mi je zbog sjajne publike koja je dolaskom ( oboren rekord Arene 22680 ! ! ! ) i sjanim bodrenjem pokazala celom svetu kako se navija ! Ja se izvinjavam ako sam prozivao publiki zbog ne ispunjenosti Arene i zbog slabog bodrenja ali evo i kritika nekad upali i zato narode svaka vam cast bili ste sjajni navijaci i glavu gore i navijaci i igraci ! Iako su sudije bez obzira dali je Miljkovica okrznula lopta ili ne mogli su da progledaju kroz prste jer smo ipak mi domacini no imali smo u petom setu 6-3 i 10-8 ali Brazil je ipak moramo priznati trenutno najaca odbojkaska ekipa na svetu ! P. S. SACEKAJMO SEPTEMBAR ! BICE MO PRVACI EVROPE ! ! !

chika velja

pre 14 godina

Mi smo domacini i sta fali da nas sudije tu i tamo malo poguraju! Sto smo mi najgori pa uvek moraju da budu objektivni kad smo domacini a kad igramo "u gostima" onda je ok da malu prevagu daju domacinima?! Ipak smo velesila u odbojci.
Krivo mi je zbog Grbica sto nece osvojiti svetsku ligu, njemu je bilo sigurno najteze zbog poraza..

NEMANJA

pre 14 godina

Ne znam sta jos treba da se desi da bismo konacno pobedili Brazilce..Njihov kvalitet je neosporan,ali bili smo blizi pobedi..Da nije sudija napravio glupost na nasu stetu..Zaista,neverovatno:((:(:(

Sreća ,sreća, radost

pre 14 godina

@crnogorac iz Budve
Ja sam srećan što su odbojkaši Srbije odigrali još jednu odličnu utakmicu i što su dokazali da Srbija ima trenutno jednu od najboljih ekipa na svetu u odbojci, a ti si srećan što je Brazil večeras pobedio. Drago mi je što obojica imamo razloga da budemo srećni. Da, srećan sam i što je Srbija u Vaterpolu ušla u četvrtfinale SP i što će Čavić sutra plivati finale i verovatno osvojiti medalju. A ti?

srbija

pre 14 godina

vladane naravno da se neki bune i ja sam među njima sam si rekao da je bjelica srednji bloker a kakav smo blok imali to je užas pa mogo je ako ništa da proba sa bjelicom da poboljša blok na utakmici jer su nas brazilci ubili blokom što znači da kolaković nije imao šta da izgubi u ostalom šta su ovi crnogorci uopšte i uradili dobro (trener kolaković)

studiocentar@gmail.com

pre 14 godina

Zasto mi SRBI uvek kada izgubimo krivimo nekog drugog??? Zasto nam je sudija opet kriv?!?!
Svaka cast momci, igrali ste najbolje sto umete, a umete, borili ste se do poslednjeg daha i to treba ceniti! Srebro je srebro i ne treba biti tuzan! Cestitam!

ofk

pre 14 godina

ma sve je OK dok nema onih oznojenih ''Delija i ''grobara''sto manje primitivaca to bolje...docice i rezultati.pokazalo se da atmosfera moze biti prava i bez placenih navijaca

radza

pre 14 godina

No cohones u finalnom setu.Float servisi naspram agresivnih Brazilaca nedovoljno,kalulantskih.Kolakovic bi trebalo da ustupi mesto Gajicu bez uvrede.Nemamo pobednicki mentalitet otkako je preuzeo reprezentaciju:-(

vlada

pre 14 godina

ko nije bio u areni ne zna sta je spektakl!

nasima svaka cast! sa janicem i kovacevicem na prijemu i sa rosicem kao liberom, ovo je sjajan uspeh! Nije da ih omalovazavam, ali nisu oni svetska klasa kao vanja i kvisko, giba, tetjuhin. A rosic, koji se sinoc nalozio pa je dobro i igrao, nije uopste libero takvog kvaliteta da moze da igra za neku reprezentaciju a kamoli nasu. Ruku na srce bolji je od samardzica zbog koga smo proslih godina izgubili gomilu lakih poena (decko ne zna da doda kontru - sramota), ali mi je ne shvatljivo da mi kao odbojkaska velesila, sa toliko klinaca koji su trenirali i sada treniraju odbojku po bg-u i srbiji nemamo boljeg libera!
Nemojte me shvatiti pogresno, rosic je odigrao sinoc izvanredno i sve nas je iznenadio!

kada na 13-12 ne znate da li da loptu koja vam ide u glavu primiti cekicem ili prstima, to je nedostatak petlje i hrabrosti! mozda bi jos malo discipline u odbrani i na prijemu trebalo biti, al da ne cepidlachimo...

ali zato je brazil barzil... nasima zaista svaka cast, srce je ostalo na terenu, i to veliko srce koje lupa svom snagom za reprezentaciju!

publika je odradila svoje - izvrsila je ogroman pritisak na sudije i neke poene smo dobili na taj nachin, brazilci su bili puno puta osteceni sudjenjem i na karju su dobili i zato su veliki! meni su posle utakmice usi brujale kao posle koncerta AC/DC-a

BOKI(v.j.)

pre 14 godina

Svaka cast nasim momcima.Ovakvo sudjenje nikad nisam video,za ceo mec su nam uzeli barem 10 poena,zbog cega smo i izgubili.Ne razumem zasto nas svi mrze,mozda zato sto smo najbolji.
Sledeci put cemo sravnati Brazil.

NAJJACI SMO.SRBIJA,SRBIJA,SRBIJA

Ivan

pre 14 godina

''Prvi sudija vodi utakmicu od njenog početka do njenog kraja. Odluke prvog sudije su konačne. Njegova ovlašćenja su iznad ovlašćenja ostalih službenih lica''...
Tako glasi deo teksta iz Zvaničnih pravila odbojke, što na večerašnjoj utakmici, delom, nije upošte primenjivano.
Prvo, sudijske greške se dešavaju, kao i večeras, u IV setu, kada poen JESTE bio za Brazil, ali se ne pamti da je sudijski žiri (odnosno tzv. ''vrhovni sudija turnira'') morao da reaguje pozivajući prvog sudiju kojeg NATERUJE da preinači odluku. Time se večerašnji prvi sudija utakmice toliko degradirao da nemam komentar. Prvi sudija, prema pravilima, pa čak i kad je pogrešio, nije bio dužan da to uradi (da menja odluku-bez obzira na to ko na njega utiče). Ne znam da je bila obrnuta situacija i da je naš tim oštećen, da li bi sudijski kolegijum reagovao tako!? Još mi je bilo i simpatično, posle te promene odluke za Brazil, čovek (g-din prvi sudja) je izgledao kao da je odsutan sa utakmice. Jer, ponavljam, greške se dešavaju i ako je prvi sudija video takvu loptu, onda je tako i dosudio... Ovako, dajte da uvedemo challenge na utakmice, pa nam sudije ni ne trebaju!
Na dalje, odstranjenje jednog od linijskih sudija i zamena istog...vrlo neuobičajeno u odbojci. Pa, i vrapci na grani znaju da linijske sudije ''naginju'' na domaći tim i tu ništa nije neočekivano. Tim gestom, na njih (linijske sudije) je izvršen još veći pritisak, pa su kasnije, jasnu loptu za Srbiju, pokazali da je za Brazil. Toliko o suđenju, šta je tu je...
Imali smo šansu u petom setu, nismo je iskoristili, prema tome, čestitke našim momcima na zalaganju i svakako, sportski, čestitke Brazilu na zlatnoj medalji!

djole

pre 14 godina

strucni konsultatnt LOL!!!

miljkovic neku vaznu loptu puca u aut i ovaj na sav glas u zivom prenosu RTS kaze "mrsh u ..... materinu" SRAMOTA

coka

pre 14 godina

Kovacevicu i Janicu...super ste vi ali nemate prolaz,pa ne moze veseli Miljkovic sve sam, kome svaka cast kao i malom Rosicu i mladim blokerima...Grbic standardno dobar...bice bolje drugi put...samo napred!

Trifun

pre 14 godina

Odlična utakmica, naši su odigrali koliko su mogli, ali Brazilci su bili jači i iskusniji. Sudije jesu povremeno grešile, ali ne bih rekao da su presudno uticali na ishod meča.

Jedina prava senka na ovom događaju je najavljivač u Areni. To što je potpuno netalentovan za dizanje atmosfere i ne zna baš najbolje pravila (recimo, da u petom setu nema tehničkog tajm-auta), hajde. Ali to što je uporno pozivao publiku da navija _protiv_ protivničke ekipe i da ih ometa, naročito pri serviranju je nedopustivo, kao i njegovi skandalozni urlici "kakvo je ovo domunđavanje" i "ljudi, ukradoše nam poen". Nije ni čudo da je publika počela da baca stvari na teren, i sreća je da se stvari nisu još više zakomplikovale. Ne bi trebalo više nikada ga pustiti da se bavi tim poslom.

ponosna

pre 14 godina

sve cestitke nasim momcima za borbu u finalu:)zao mi je shto se nismo popeli na najvishlje postolje,al bice vremena i za to:)shto se tiche komentatora bilo je tu i vecih gluposti od strane drugih pa niko nije kaznjavan....ziv chovek,deshava se to i "pametnima".....
ah da...svi ovi koji pljuju nasheg libera,pitam se dal su nekad gledali neku odbojkashku utakmicu...Rosic je fantastichno odigrao ceo ciklus,posebno dobro finalni turnir (ne zasluzeno nije dobijao shansu pre-Samardzicu svaka chast al pola nacije zna da si igrao samo zato shto ti je jedan od nashih najboljih odbojkasha kum)...

dario

pre 14 godina

prvo svaka cast srbskim momcima a za neznalce odusevljen sam sa brazilskom repkom momci igraju fenemenalno i nije bruka izgubiti od takvog velemajstora koji sad ima 8 titula zlata i koliko vec srebra i bronzanih na ovom turniru sam se odusevio i od kubanaca momci su mladi i neiskusni videlo se protiv nas ali verujem za jedno 3 godine bice tesko igrati i protiv njih a za brazilce oduvek su bili svetska sila u odbojci tako da smo casno izgubili protiv brazila nismo se ni malo obrukali vec smo ih namucili i mislim tu cast treba se ceniti kada takvog rivala namucis u ovakoj utakmici sto se tice pojedinih navijaca nevalja majmunicastati te huke i zvizdanje nije lepo ali to je beogradska publika sta ces mi da se u svetu lepo predstavimo a vi nas brukate takvo nesto hvala na kulturi i netrebamo se cuditi kad nas svako mrzi kad se rugamo ko majmuni sa trbina ..........
kao protiv rusa,kube i brasila pa nista nisu nama radili a mi ih sprdavamo zalastno ali
ako budemo tako radili u drugim segmenta sporta ondak netrebamo se cuditi jednog dana kada nas zabrane da igramo sport
jedno 10 godina pa ce da vicemo kako nas mrze mislim da je problem u nasoj bolestnoj glavi ta odvratna kulturno ponasanje ........

Aca ns

pre 14 godina

Bio sam siguran da cemo pobediti,pored tolike publike,ali vidim da publika pomaze samo nama grobarima u evroligi...dobro,bice bolje drugi put

baxus

pre 14 godina

najdraze od svega mi je bilo kad je nikola grbic u setu koji smo gubili 16:8 tokom tajm-auta rekao: "nemoj da se stedimo za sledeci set"
i nisu se stedeli ni u jednom trenutku, dali su sve od sebe i jednostavno veceras nije bilo dovoljno... svaki clan tima zasluzuje samo pohvale!

ps. lopta jeste zakacila miljkovica i ispravno je sto je sudija promenio odluku, ali ono sto nije ispravno je nacin na koji je ta odluka promenjena... ponasanje brazilskog selektora je, u najmanju ruku, neprimereno... tako moze da se ponasa neko na tribinama, ali zvanicno lice mora da bude smirenije... moze se protestvovati protiv sudijske odluke i na civilizovan nacin... najpravednije bi bilo da su im taj poen priznali, ali i dodelili kaznu zbog nesportskog ponasanja...

JOCA

pre 14 godina

Za mene su nasi reprezentativci pobednici.Svaka im cast na trudu i borbenosti i zalaganju.Pokazali su kako se bori za SRBIJU.CESTITKE!
Sto se tice Brazila necu mnogo da komentarisem.Sto se tice njihove igre mogu samo da pohvalim ko i svaki normalan covek,ali ljudi fer plej im je definitivno NULA.ono sto su uradili u 4.setu je ravno sramoti.mnogo uticu i na sudije(onaj njigov trener je uzasan,covek je lud,nek se ugleda na naseg kolakovica).setite se i proslog finala u bg protiv Brazila..(poslednji poen)znacete o cemu se prica.IPAK cestitke njima za igru,al msm da nisu zasluzili pobedu...samo napred SRBIJO!

истомеишљеник

pre 14 godina

(Дејан Мијушковић, 27. jul 2009 00:01)

Каже се:" Све је релативно."
Овај Твој коментар, Дејане, је АПСОЛУТНО НА МЕСТУ!
Не занм само какви су то "реалисти" који су били против коментара!
Заиста, ми смо сами себи највећи ЏЕЛАТИ!
Још, једном свака част на коментару!

mr Kiza

pre 14 godina

Neka me neko podseti, ali cini mi se da je u Pekingu protiv Amerikanaca bilo isto. Vodili smo u 5. setu dva tri poena do tehnickog tajm -auta, a onda krece serija njihovih poena i na kraju lagano izgubimo set.
DOKLE,SRECO?!

Kristina

pre 14 godina

Ne treba pljuvati po Kovacevicu i Nikicu.Momci su dobro igrali.Ne mozete ih uporedjivati sa V.Grbicem i Vujevicem.Sa te strane oni imaju veliki pritisak da budu bar upola svojih proslih kolega.Oni su delom zasluzni zasto smo se uopste plasirali u finale kada Miljkovic i Grbic nisu igrali. Bravo za sve momke,ponovo ste ostavili srce na terenu!

boze pravde

pre 14 godina

ti pravedni....sudija ima pravo da menja odluku, ali ako mu kaze drugi sudija da je pogresio, a ne da mu kaze tamo neki supervizor kad pogleda usporeni snimak!!! ii da se ova tekma igrala u brazilu nama nikad ne bi vratili poen!! tacno se vidi da u onim brazilcima ima italijanske krvi...za sve skacu, lopta metar u autu aa oni po automatizmu odmah traze blok aut ili nesto slicno...srbija, srbija..

Bole-ku

pre 14 godina

Uspeliste me rasplakati a i iznervirati u istom momentu.Ali ipak se ponavlja ista greska,da uvek svaka lopta da ide na ivana.Ma nemojte,ali ipak svaka cast.Srbija !!!!

ser

pre 14 godina

(?, 26. jul 2009 23:23)
Ko igra u finalu (i to kakvom finalu),ima pravo da se nada. MI i imamo sa razlogom pravo da se nadamo za razliku od nekih...pitam se samo a gde ste to vi (obzirom da pricas ijekavski pretpostavljam odakle si) u svetskoj obdojci i odakle ti samo pravo da komentarises tako nesto??? Da si bar Brazilac pa da razumem,ovako...pali brate!

!!!

pre 14 godina

prvo nije starovic mogao da zameni ni janica ni kovacevica zato sto nije primac,a drugo totalno smesan komentator u areni koji je posle promene sudijske odluke u 4 setu molio i smirivao publiku da ne baca predmete na teren,a onda 10 sekundi kasnije iz sveg glasa vikao:POKRADENI SMO!! i potpaljivao istu tu publiku.svasta...

boze pravde

pre 14 godina

svaka cast nasim momcima!!! ae vi sto kao hocete da budete realni, trebali ste da budete u areni..da se najezite uz boze pravde, da se derete iz sveg glasa ( onaj spiker je lud lik:) , pa da onda pricate nesto...srbija 4ever..

Uroš

pre 14 godina

Moderatoru-
Ako stvarno čitate sve komentare, kako je moguće da vam promakne komentar poput ovog sa rednim brojem 30. Jasno je da komentar jako malo ima veze sa večerašnjom utakmicom, a da mu je poenta samo da isprovocira onoga koji ga čita, a koliko znam, to je dovoljno da se isti cenzuriše.
Već smo svi navikli da mediji pomalo podgrevaju uspavali nacionalizam na Balkanu, ali pošto je B92 uvek važio za tolerantniji među njima, vi biste morali da obratite pažnju na ovakve stvari.
Pozdrav, Uroš

SRPSKA PODGORICA

pre 14 godina

sam da znate braco pravi crnogorcu su veceras ponosni sto smo srbi,nikic starovic kolakovic,vujevic,vusurovic,batez i ostali svi smo ponosni do suza na to sto jesmo.

Ivica_K

pre 14 godina

Brazil nam je prijateljska zemlja,nije se zvizdalo himni,ali opet skandal je da sudije onako preinace svoju odluku.Mogu samo da zamislim sta bi se desilo da smo igrali sa Amerima,mislim da bi im ambasada uveliko gorela!

Pera Sveznalica

pre 14 godina

Bravo!!! Nije mala stvar biti drugi, iza Brazila koji stalno osvaja i ispred Rusa, dve drzave 20 puta vece od nas. Organizacija fenomenalna i za primer.

Slavica

pre 14 godina

Svaka čast Nikola, svaka čast i ostalim momcima. Bilo je divno gledati vas. Na kraju smo i mi tugovali sa vama. Biće još prilika. Samo napred

djape

pre 14 godina

šteta stvarno, ali ne treba tugovati, ipak je skoro pa minimalni poraz u 5 setova iznenađenje s obzirom na to koliko je podmlađena naša reprezentacija.

falio nam je još jedan raspoložen korektor/primač - kovačević ili nikić - ali su obojica bili indisponirani. (kovačević je bolje odigrao) možda je kolaković mogao da da staroviću veću minutažu jer je pokazao da može a jako mladi igrači umeju u velikim utakmicama da prelome jer nisu pod velikim pritiskom oćekivanja. i na liberu smo škripali al aj sad - jasno je da brazil velesila upravo na osnovu svoje sjajne igre u polju iako imaju mnogo jako visokih igrača. no, dobro, šta je tu je, naši momci su dali maksimum i stvarno su zaslužili sve čestitke!!!

ogi13

pre 14 godina

Stvarno nemam rijeci...momci se bore uvijek sa 200% ginu na terenu ....poludio sam sinoc. Ne znamo ni da ukrademo.Onaj poen kad je lopta pogodila miljkovica nije trebalo ponavljati na rts-u 20 puta,posle prvog se vidjelo da ga je dirala i to je to.A oni pustaju 5 minuta da svi cide da ga je pogodilla,bruka>Sto se tice komentatora,pa sta ocekujete,da se covjek ne nervira i mirno prati sta se desava...a svi smo u tom trenutku mnogo jace i zesce psovali,zar ne? SRBIJA

PoNosNa

pre 14 godina

Neko je rekao da smo mi prokleti narod i da nam je uvek neko drugi kriv za poraz,slazem se sa tim ali ovaj put MI smo zasluzili zlato.Nasi odbojkasi su dali sve od sebe i ostavili su srce ne terenu,a svi vi koji ih kritikujete izadjite na teren pa vi igrajte!!!Brazil se krajnje nesportski poneo,menjati linijskog sudiju i narusavati autoritet sudije je sramota.Ako se do prvog mesta dolazi vrsenjem pritiska na sudije i menjanjem poena,a ne intaligencijom i spremnoscu onda je odbojka postala kao svi drugi sportovi,sudije mogu da kradu.Brzil jeste odlicna ekipa i svaka njima cast ali ako to i jesu sta ce im pomoc sudije?SVAKA CAST NASIM SREBRNIM MOMCIMA!!!NAJBOLJI STE!!!

Ognjen

pre 14 godina

Citam ove komentare i ne mogu, a da se ne cudim kako ljudi malo znaju o odbojci, s obzirom koliko smo velika odbojkaska nacija. Prvo i osnovno je da sve polazi od prijema koji nije bio sjajan. Ukoliko je prijem los lopta se po pravilu dize korektoru i zbog toga je vecina lopti isla Ivanu, a ne zato sto Nikola nema poverenja u druge igrace. Sto se tice libera, on je bio fantastican tokom turnira, mlad igrac, koji je po prvi put dobio sansu u nekom ozbiljnom takmicenju. Srednjaci su takodje bili odlicni. Primaci ce vremenom biti bolji, ne zaboravite da su to jos uvek "klinci".

I da, iza nas su ostale velesile poput Rusije, SAD, da ne spominjem Italijane, Holandjane, Francuze, Poljake, Bugare...

Napred Srbijo!

jas

pre 14 godina

@Kaca
Vidi, mene ne zanima dali je rekord ili nije, ali da budemo objektivni. Potrazhi gde je igrao Miljkovic.

Za sve ostale, igrali ste finale, a vi se raspravljate oko gledalaca. Ko mozhe vas da razume?

Jovan

pre 14 godina

Uhhhh, zlato u SL jeste ovaj put bilo bliže nego ikada-ali ne vredi sada plakati nad prosutim mlekom. Vidim da je puno komentara na račun suđenja i komentatora rts-a, ali mislim da sinoćni poraz najmanje ima veze sa te dve stvari. Brazil je ponovo pokazao zašto već nekoliko godina suvereno vlada svetskom odbojkom. Jesu histerični, neizmerno antipatični i agresivni-ali im ne nedostaje ni znanja, a ni „belančevina“. Kada je bilo najvažnije, za razliku od naše ekipe, kanarinci su skupili petlju i profesionalno odradili posao. Ne treba zanemariti ni to da su došli „prepolovljeni“ i sa nekoliko momaka koje praktično niko pre ovog turnira nije čestito ni poznavao. Taj Rezende koliko god bio antipatičan i histeričan, istinski je odbojkaški mag i maher da na svakom većem takmičenju „iščupa“ nekog novog, kvalitetnog pojedinca. Tu pre svih mislim na Nikolinog saigrača, brazilskog korektora, koji je juče održao lekciju kako se hladnokrvno igra u presudnim momentima. Nisam gledao zvaničnu statistiku, ali mu je sinoć procenat prolaza bio monstruozno visok, a to naši momci nisu smeli dozvoliti. I ranije nam se dešavalo da nas jedan jedini igrač unakazi, i to najčešće i po pravilu neko ko protiv drugih ekipa uglavnom greje klupu (francuz Kape ili Brazilac Anderson, na primer), ali nas je juče mlađani brazilski „kolektor“ isprašio za sve pare.
Elem, ako u tenisu sve počinje servisom-u odbojci sve kreće od prijema, a tu su juče naši momci bili znatno lošiji od svojih protivnika. Vrhunski prijem koji je juče brazilskom tehničaru praktično dao „odrešene ruke“ da do besvesti kombinuje u napadu, nešto je na šta Nikola nije mogao da računa u najvećem delu meča. A onda zna se šta sleduje-predvidivi napadi mahom preko Miljkovićevih pleća koja mogu puno, ali NE MOGU sve. Ono gde smo juče takođe podbacili je i servis. Čini mi se da su naši momci previše ziheraški odrađivali servis, za razliku od Brazilaca koji su manijakalno forsirali ceo meč, a to je posebno došlo do izražaja u 5 setu gde smo im laganim servama omogućavali da bez puno muke završavaju posao.
Bilo kako bilo, mislim da nam je ovo juče najteži poraz još od 1998. godine i finala SP u Japanu, jer se bojim da još dugo vremena nećemo doći u situaciju da se u finalu borimo za ZLATO u SL. Naši momci su još jednom pokazali da su jedina ekipa na svetu koja može da pomrsi konce Brazilcima, ali sam siguran da već Nikolinim odlaskom naša muška odbojka odlazi u prosečnost. Nisam baš ubeđen da će ova mlađa generacija koja stasava nastaviti kontinuitet koji je postavila ona prethodna. Srednjaci su jedino što je na zaista vrhunskom nivou, možda čak i bolje od plejade Tanasković/Mešter/Gerić/Vušurović..., ali su primači i tehničar daleko ispod onoga na šta su nas navikli popularni Kvisko Vujević i braća Grbić. To su istinski biseri kakvi se još dugo neće naći na ovdašnjoj odbojkaškoj sceni.
Momci, svaka vam čast i hvala vam za taj moćan osećaj da smo deo sveta, da smo u nečemu sam svetski krem. Veliko vam hvala za sve!

Mile

pre 14 godina

Na kraju, opet moramo cestitati, kako momcima, tako publici, organizatorima.
Nismo pobedili, iako u ekipi imamo dva najbolja svetska odbojkasa,Ivana i Nikolu.Medjutim, dva igraca ne mogu predstavljati ekipu koja pretenduje na sami vrh svetske odbojke.Povremeno blesnu i drugi,Stankovic,Podrascanin.No, to ipak nije dovoljno.
Mozda se necu sloziti s nekima.Ali, zapisacu.Janica forsiraju kao i Boskana svojevremeno i tu smo bili izrazito tanki.Zasto mladom Starovicu nije dato jos malo sansi?
No, tu je sto je, Cestitke.Druga smo reprezentacija Svetske lige u odbojci.Trebamo biti i srecni i raspolozeni.

Sapcanin

pre 14 godina

Hvala vam moci..kada se bori srcem i na kraju izgubi, to ja castan poraz.Brazilci su bili za nijansu lepsi u odlucujucim momentima.Nije mala stvar biti drugi.Pre dve godine,Brazilci su na svijim bunjistu bili 4-ti.Ovo je veliki uspeh za malu zemlju , moju Srbiju.Hvala vam momci jos jednom za emocije i rezultat

Nikola

pre 14 godina

Steta,ali u svakom slucaju BRAVO ZA SVE NASE IGRACE KOJI SU SRCE DALI ZA POBEDU.Jednostavno vratice nam se kada se najmanje budemo nadali.

milosh

pre 14 godina

@Delija do groba a i posle toga Ako tako gledas...Onda da Brazilu nije Zibe bilo bi svasta...Ajde molim te...Svako ima nekog svog igraca koji se posebno istice...Ne moze tako da se gleda...

otkaz

pre 14 godina

Komentatori po obicaju strahoviti. Taman kad posmislis da ne moze gore.... Mada sve je ugao gledanja, mogao nas je pocastiti Korac... :)

jekum

pre 14 godina

Niko ne spori da je taj poen trebao pripasti, a kasnije je i pripao, brazilcima! Ali je taj poen dosudjen za nas!!!!
A kad se nesto dosudi, pa makar to bilo i pogresno, sudijska odluka se ne sme menjati!!!!!!!!!!!
Pa nece valjda sad svako posle svake sumnjive odluke da trazi da se gleda snimak i da se menjaju odluke?????

Divna

pre 14 godina

Svaka cast momcima, dugo sam bila van zemlje i nisam pratila odbojku, pa se mozda ne razumem bas najbolje, ali da li bas svaki napad mora preko Miljkovica? Gde nam je prvi tempo? Zasto se skoro svaki smec udara iz silazne linije i zasto ne ostavi Starovica posle sjajne serije u trecem setu? Steta. Miljkovic jeste car, ali malo vise raznovrsnosti nam je neophodno.

spori

pre 14 godina

bravo momci! super igra , super rezultat - svaka sact!

ma, mi smo ti i u fudbalu odmah tu uz brazilce, samo sto to niko ne primecuje.

dario

pre 14 godina

ko je nama kriv kad smo neiskusni kada vodis 8-5 ondak je to cista pobeda ali prepustiti vodstvo protivniku to je najveca greska i tude se vidi klasa izmedzu brazila i srbije mi bi da pobedimo silom 7 strukog prvaka ma smesni smo tude treba hladne glave i koncentracije i lukavost a mi nazalost nismo imali za uzvrat brazil je se imo i zato je i osvoijo prvo mesto
ali mogu napomenuti da nema boljeg finala u odbojci od brazila- srbije sve druge repke mogu da gledaju i da vide sta znaci finale odbojke.....

jovan

pre 14 godina

nismo mogli bolje kad imate lose primace kao sto je na primer janic,on je najlosi igrac na utakmici,takodje i kovacevic,a za miljkovica respekt,ali on ne moze sve sam i mislim da je u nekim bitnim poenima najvise grbic forsirao upravo njega sto su brazilci znali i iskoristili,po mom misljenju kada se lomi utakmica treba promeniti taktiku i dizati na ostale,jel je bilo ocigledno slati svaku loptu miljkovicu.

Dejan

pre 14 godina

@(?, 26. jul 2009 23:23)

"NIJESMO" se ponadali! Mi smo u odbojci svetska velesila za razliku od nekih "malih". O tome vi mozete samo da sanjate! Tacno je da je bilo par spornih odluka,ali onakav pritisak na sudije i prenemaganje i skakanje Rezendea ne prilici svetskim prvacima. Bruka i sramota za njih a svaka cast nasim momcima,ipak su oni dali svoj maksimum!

Novi Sad

pre 14 godina

SVAKA CAST MOMCI!!!!!!!!!! Boljih od vas nema....Ja sam veceras bila u Areni i bilo je odlicno!!!!!!Igrali ste kao zmajevi,borili se za svaku loptu,ali ne pobedi uvek bolji....Nazalost...:( Nikola najbolji si,nece biti isto kad odes...

OLJA

pre 14 godina

Da smo izgubili sa 25-13,25-12,25-11 bilo bi mi lakse nego ovako.Mozemo da pricamo sta hocemo ali niko nije toliko zasluzio zlato u SL kao mi.Zao mi je svih igraca jer su zaista bili fantasticni.Oni su zaista delovali kao prava druzina i izginuli za svaki poen.Izgleda da nam je sudjeno da osvajamo "tanjire".A najsmesniji mi je bio Janic koji je sa takom odbojnoscu uzeo onaj "tanjir",cini mi se da je mogao bacio bi ga u kantu za smece.Ipak Nikola i Ivan su zasluzeno dobili priznanja za najboljeg tehnicara i poentera u ovoj SL.Ali svi nasi momci su,po meni zasluzili veliko priznanje ne samo Nikola i Ivan.Mozda nisu osvojili najvise poena,bili najbolji u bloku ili na servisu ali su ginuli za svaku loptu i igrali srcem a to je ono sto je NAJVAZNIJE!Ipak najlepsi momenat mi je bio kada je Vanja svom bratu Nikoli dodelio zasluzenu nagradu najboljeg tehnicara danasnjice jer sam tada videla koje blago Srbija ima u odbojci.Svaka cast.Odbojkasi vi ste zaista ponos Srbije.Ja to ne kazem kao frazu vec to zaista mislim.Nije bitno dal ste prvi,peti ili sesnaesti bitno je da se odusevim uvek kada vas vidim onako slozne na terenu.Ne izigravate zvezde i zvezdice,nema vas u tabloidima,ne bancite do zore... vec igrate i dajete save za otadzbinu.Svaka vam cast.Ja vam se klanjam!!!P.S.Sledeci put kad budete igrali finale SL (a igracete) nemojte da zovete Tadica pa cete pobediti.BRAVOOOOOO MOMCI!!!!

Bojan

pre 14 godina

ne znam kako neko sme da kaze da je kovacevic katastrofa!pa da se i malo razume u odbojku video bio da je jako dobro odigrao.ostavio je srce na terenu,i to sa sigurnoscu kazem jer sam bio u areni! svaka cast i svim ostalim momcima!zasluzili ste zlato!

Dusan

pre 14 godina

@Divna: Za prvi tempo treba tehnicar da dobije idealan prijem, kojeg je veceras ruku na srce malo bilo, pa je Nikola kad god je mogao dizao na tempo.. A na Miljkovica se ide kad je los prijem jer skoro svaki put kada tu loptu dobije neko od nasih primaca, popiju blok.. Ukratko..

Milica

pre 14 godina

Svaka cast svim momcima!Sigurno je da su svi igrali srcem!al ne razumem zasto nekoliko njih ima nesto protiv kovacevica!decko je odigrao super,imao je dosta odlicnih servisa...i veoma je dobro primao,za razliku od janica...to sto ga je jednom ili dvaput uhvatio blok ne znaci da je los,vec da su oni jednostavno u tom trenutku bili bolji...ponovo je sreca bila na njihovoj strani...srebro sija zlatnim sjajem!!! SRBIJA!

Wsip79

pre 14 godina

Hvala momci!Hvala fantasticnim navijacima u Areni!Bice bolje sledeci put!
P.S.A vi ne kukajte puno na odbojkase jer gde bi nam kraj bio da smo svuda u svetu na drugom mestu....

Vladan R

pre 14 godina

Svasta ljudi ovde nece napisati. Tako neki kazu zasto mu igra Janic a ne uvodi Bjelici. Zato sto je Bjelica srednji bloker a Janic primac servisa. Neki bi zeleli da izbaci i Kovacevica i Rosica ali izgleda da ne znaju da je Rosic tu jer je Samardzic kao prvi libero povredjen a Kovacevic delom igra jer je vec pomenuti Janic povredjen a uz Nikica on igra na poziciji primaca.Inace slazem se je prijem servisa odlucio jer su Brazilski primaci i teske lopte stizali i davali ih tehnicaru da se tako izrazim na tacni, pa je ovaj uspesno razigravo tim , dok je Nikola na zalost imao znatno manje takvih lopti sa kojima moze da bira sta ce. Pre neki dan sam pohvalio pomenute primace da su odigrali protiv Rusa odnosno Amera dovoljno dobro, i uspeli da odmene Miljkovica, odmore ga a nasu igru ucine manje predvidljivom. Danas to na zalost nije bio slucaj jer ipak oni nemaju kvalitet Vanje Grbica odnosno Vujevica da igraju tako u nizu ceo turnir i to je ono sto nam je prakticno falilo(uz znatno slabijeg libera u odnosu na Brazilskog) da odemo do samog vrha. Generalno to nam fali ,u zadnjih nekoliko godina posle odlaska dvojce pomenutih primaca, da ne da budemo samo tu pri vrhu vec na vrhu kao recimo 2000.

anita

pre 14 godina

sta da kazem a da vec nije receno.Kad ostavite srce na terenu neznam koga vise boli poraz.,igrace ili navijace.Ali to je sport to je zivot.Mi smo tu momci bice prilika vi to MOZETE JER ZELITE!!!

momabrazil

pre 14 godina

ovog su puta izgleda Brazilci mislili da ce da izgune i nije bilo prenosa ni na jednom kanalu ni na Globo ni na kablovskoj, na kraju su se samo ukljucili i to kad su videli da ce da pobede. kakva je samo komercijala postao sport a ni B92 nije kvalitetno pratio preko livescora na RTS je isto bilo zakrcheno , pratih do 2:2 kad na plazi zahuh brazilsku himnu rekoh e opet vi. Bar me sutra nece mnogo zezati ovi "moji" jer vecina nije ni znala da se odrzava prvenstvo. Bice bolje

odbojkas_Pg

pre 14 godina

Svaka cast nasim momcima! Herojski su se borili, prava steta sto ne osvojismo ni ovaj put, ali to je sport! Ipak se vidjelo veceras da u kljucnim trenucima meca zahvali jedan Vujevic ili V.Grbic, no dobro, mladi su ovo igraci i siguran sam da ce u narednom periodu napredovati i da cemo biti jos jaci, a onda cemo da meljemo sve redom a la Brasil!

Robbie

pre 14 godina

Svako sportski nastrojen treba da bude ponosan sto su nam reprezentativci omogucili ovakav spektakl. Od dve ravnopravne ekipe jedna je morala da pobedi. Meni je dovoljno sto smo bili jedna od te dve i sto kvalitet nase odbojke postoji tako dugo. Kvalitetan rad, stvaranje novih igraca i stalno prisustvo u vrhu vaznije mi je od bilo koje pojedinacne pobede. Uz to, naravno, sve cestitke Brazilu na pobedi.

Nevalja

pre 14 godina

36#Vladan
Zato sto primate 3 puta manje od kosarkasa a imate 5 puta vece srce ...

Epa trebali su vise da primaju i mnogo bolje da bi pobedili danas Brazil :P

U svakom slucaju bravo za borbenost, za pokazanu zrtvu i htenje...

VISTE ODUVEK BILI I OSTALI JUNACI NASE NACIJE

miksa22

pre 14 godina

realno smo tu na 2. mestu...bili blizu jesmo,ali ovo je najbolje sto mi imamo sada....dok njima nije igralo bar standardnih prvotimaca...Dante Amaral,Andre Nasimento,Gustavo Eler.....

Slavisa

pre 14 godina

kao sto sam rekao, ocajan prijam, kod ne tako dobrih servisa... i to je prouzrokovalo 5 setova. da je malo prijam bio bolji, dobismo ih, ako ne i 3:0.
nadam se da gresim, ali za Vanju i Kviska dugo necemo naci pravu zamenu. i Vasu Mijica sam zaboravio!
(borepole, 26. jul 2009 22:47)
Mali dodatak ili replika gospodinu koji kritikuje ove mlade momke i koje tvrdi da nemamo zamenu. Imamo zamene za sve igrace i to dokazujemo vec cetiri godine u nazad sa osvajanjem svih medalja na svakom skoro takmicenju sa izuzetno mladom ekipom. Svaki pojedinac iz prethodne generacije ima adekvatnu zamenu i ovi momci ce tek da vladaju u odbojkaskom svetu. I ponovicu negde procitani komentar da ne treba zaboraviti da su nas pred sam pocetak snasle muke sa povredama i da je Janic igrao pod injekcijam i da je prvi libero imao stomacnih tegoba i nije mogao da pomogne sa svojom fenomenalnom energijom koja ga krasi u timu. Ali sve u svemu svaka cast ovim momcima i neka nam budu svi zivi i zdravi a medalje ce dolaziti sigurno jel svi ovi momci imaju srce kao cela Srbija. Momci samo se odmorite i napred u Septembru na novu Evropsku medalju.

Borbena

pre 14 godina

Inače retko čitam sve komentare, ali komentar broj 34 - Vladan, potpisujem celom svojom dušom i srcem!

Sinoć je Srbija bila svetska sila, sinoć su svi Srbi bili složni, za mene njihovo srebro je ZLATO!

Organizacija, muzika, bodrenje, navijanje,igranje, pevanje, vikanje, potpomaganje, bila je to jedna savršena celina!

Ko nije bio u Areni to da doživi, ne zna šta je propustio!

Mnogo volim ovakvu Srbiju!

Aleksandar Vasic

pre 14 godina

Nisam imao prilike da odgledam ovu utakmicu. Izvestaj je savrsen. Svaka cast ljudima koji uredjuju http://www.b92.net

Ujka

pre 14 godina

Ljudi, samo malo objektivnosti. Brazil je svetska velesila, u svakom pogledu, imaju skoro 200 miliona stanovnika. Mi smo mala zemlja i ekonomski i demografski. Ovo je izvanredan rezultat! Sta bismo svi mi dali da nas fudbaleri obraduju bar jednom na ma kom turniru, mi slavimo eventualni plasman fudbalera na neko prvenstvo (sada na zalost i kosarkasa, rukometasa), a ovi momci vec 15 godina NEPREKIDNO donose medalje, u kontinuitetu. To je velicanstven uspeh. BRAVO momci, samo tako!!!

sloba

pre 14 godina

@(Vladan, 26. jul 2009 22:56)
Cmizdrili bi kad bi bili na vašem nivou (0-12 u evropskoj ligi) mi smo za vas vanzemaljci u ovoj igri.ne znam zašto uopšte komentarišete nešto o čemu nemate blage veze

Dali_RS

pre 14 godina

Ljudi, mozete da pricate sta hocete, ali ono sto sam sinoc vidio, nisam nikad u zivotu do sad...onakva publika, onakav trud...srce su ostavili sinoc u areni..suze su mi krenule kad sam cuo kako se navija, i kako se nasi tgrude....

sasa

pre 14 godina

Apsolutna je sramota gospodo kvazi prtavdici. da ne objavite re-komentar druge strane u odnosu na porodicu Rosic koji prozivaju porodicu Samardzic i izjavljuju i salju u javnost netacnu informaciju da je libero Samardzic u reprezentaciji zbog toga sto mu je kum Janic to namestio. Pre svega za sva vremena jednom da se zna ......Rosic je igrao zato sto je Samardzic bio povredjen i zato sto nije bio dovoljno oporavljen za ovu Svetsku ligu. A to da je bolji od Rosica to je zaista i golim okom vidljivo a kamoli statisticki gde mu pored toga sto nije igrao Rosic bezi samo za jedno do dva mesta. Znaju oni koji citaju ovo zasto i kako pisem ovakve stvari. Molim Vas da vise ne unosite nemir u tako dobre odnose u reprezentaciji koji trenutno vladaju. SAMARDZIC JE ZA KLASU BOLJI OD ROSICA i tako ce biti zauvek.

Aleksandra

pre 14 godina

Pratim odbojku vec dugo i tacno znam kako se i sta igra u nasoj reprezentaciji i znam tacno sa kim vole nasi odbojkasi da igraju i koliko im je potrebna energija koju nisu imali u liberu Rosicu u toku cele Svetske lige. Samara jedva cekamo da se vratis!