Odbojka 22

Petak, 10.07.2009.

22:59

UB: srebro za odbojkašice

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebro na Univerzijadi pošto je izgubila u finalu od Italije 3:2 (20:25, 25:16, 21:25, 25:14, 15:9).

UB: srebro za odbojkašice IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

22 Komentari

Sortiraj po:

Vesna

pre 14 godina

Definitivno je doslo vreme za promene,vidljivo je obostrano i trostrano zasicenje,a posto ne moze da se menja cela ekipa onda je realnost da se menja strucni tim,nazalost nema neke atmosfere vec na nekolko takmicenja a jasno je da u sportu pored igraca i atmosfera donosi rezultate.Posto ne moze da se menja 12 igraca,a Terzic ih je vec dosta izmenjao mislim da je vreme da mu se oda veliko priznanje i da neko drugi proba nekim drugim metodom,ovaj ocigledno ne daje vise rezultate,nazalost.

DJOLE

pre 14 godina

Mislim da je ova generacija sa Terzićem dostigla vrhunac još pre dve godine.Već na Olimpijadu u Peking išle su rekreativno,to se iz njihovih izjava između redova moglo lako uočiti,tako da je plasman u četvrtfinale bio maksimum!Kako su igrale sinoć protiv italijanske B reprezentacije je sramota, prava slika sadašnjeg stanja!Koliki haos!Nestao je glad za pobedama,dres reprezentacije nije više svetinja!Uglavnom imaju dobre ugovore u inostranstvu, a letnje rerezantativne obaveze ih sve manje interesuju.Eh gde su Suzana Ćebić i Anja Spasojević iz najboljih dana!NIJE SRAMOTA IZGUBITI,ALI KAKO SU SINOĆ IGRALE TO JE VELIKA SRAMOTA!Lopte su padale oko njih kao kruške, nijedna da skoči,ni malo inteligencije i hrabrosti!NEMAM PAMETAN PREDLOG - MOŽDA UMESTO TERZIĆA TREBA DOVESTI NEKOG DRUGOG, DA SE PREVAZIĐE OČIGLEDNA OBOSTRANA ZASIĆENOST!

Zole

pre 14 godina

Izvini Milena što se razboli zbog mog komentara, ali i dalje ostajem pri svom stavu da je devojka dozvolila sebi previše luksuza u sinoćnom meču.
Ne kažem da smo "mi" veće patriote od tebe i nje, ali ko je gledao sinoćni meč video je da kod Italijanki nijedna lopta nije bila izgubljena, do zadnjeg su izgarale dok naše "cene" let lopte. Ona i Jasna kao da su se prvi put našle zajedno u ekipi...
Ali ima tu mesta za još jedno pitanje, i to Mrgudu našem: Brakočević i Nikolić na klupi iako zna da na njih ne može da računa?! Vesović odjednom out?!
Jbg, tako je kako je, naravno da niko ne bi bio srećniji od njih samih da su uspele pred domaćom publikom osvojiti zlato, revanširati se za poraz u grupi, i naravno je njima i najteže.

nikol dž. femija

pre 14 godina

Terzić je retko neprijatan lik. Ostavlja utisak mučitelja. Verovatno grešim, ali ne vidim kod njega ni bodrenje, ni toplu podršku, ni delikatne osećaje poznavanja svake igračice...

Neverovatno mi je da na kraju, kada su naše igračice odjednom krenule, bila je neka energija, neka sreća, počele da smanjuju razliku i neočekivano osvajaju poene na samom kraju, kada su Italijanke znale da je gotovo ali nikako da osvoje još 15.poen a naše osvajaju 5,pa 6, pa 7,tada zvižduk...TERZIĆ UZIMA poslednji taj aut i PREKIDA TAJ RITAM.??? /Kao kada Nadal uzima reket jer je onom preko krenulo, ili Fed traži čelendž.../...znala sam da će naredni servis biti loš i naše prekinuti tu dobitničku seriju a Italijanke osvojiti 15.poen i pobedu...TAKO JE I BILO.

SETILA SAM SE OLIMPIJADE....POSLE svakog tajm auta koji je tražio TERZIĆ naše su odigrale loše...obično je tražio pauzu kada našima krene...a da ne pričam o lošim izmenama i o tome da se kod njega nikada ne vidi vera u pobedu...NE ZNAM DA LI GLEDA SNIMKE, koliko analizira....ali ovo se jasno videlo i juče a podsetilo me na OI...

NEVEROVATNO da je čovek u odbojci na visokom položaju i da tako malo i loše analizira sebe i svoje postupke...

Čestitke za srebro.

MARKO CG

pre 14 godina

zasto većina na silviju,baca drvlje i kamenje,stačno slba noc i njoj i iostalim devojkama,ona ide napred. libero italije bio je odlčan i doprineo je puno pobedi,iskusnijih i biljih.

@Milena

pre 14 godina

kazes kad ce i koliko mogu? a kad ce molim te ako ne sinoc kad je najpotrebnije? zar ima revanš, pa kao finale nije bitno? dok je takvih patriota kao ti bolje bi vam stajala modna pista!
i zasto sinoc forsiranje majstorovic a vesovic nista!?

branko

pre 14 godina

Коју медаљу су наше девојке освојиле на Универзијади није толико битно. Није страшно ни што су два пута поражене од Италије јер је италијанска екипа јако квалитетна иако ће из овог састава у њиховој најбољој селекцији бити највише две до три играчице. Какав је општи утисак о нашој екипи и шта можемо очекивати на два наредна јако важна такмичења? Свакоме чији су утисци претежно позитивни препоручујем да ми одмах стави минус и не чита даље.
До данашње утакмице мислио сам да наше девојке добро играју одбојку али имају неке проблеме психолошког типа. Ово са психологијом свакако стоји. Ја се у ту област не разумем па не знам како настају ти проблеми нити како се отклањају али знам ко тиме треба да се бави: СТРУЧЊАК ЗА ПСИХОЛОГИЈУ. Ја знам да се тај предмет изучава и у тренерским школама и да спортски тренери познају и ту област У НЕКОЈ мери. Међутим, наша женска одбојкашка репрезентација је и сада а и ОДУВЕК један врло сложен ментални састав и ни Терзић нити било који други одбојкашки тренер нису у стању да се озбиљно баве тим аспектом функционисања екипе. Дакле, тај свима видљиви проблем невероватне нестабилности неће се разрешити сам од себе нити `сопственим снагама`. Залажем се по ко зна који пут да стручни штаб обавезно има ПСИХОЛОГА (можда би било добро да то буде женска особа) који би имао пуне руке посла и током припрема а и пред и за време утакмица. То што понекад Терзић прича у тајм-ауту није од никакве користи. Често је и он тога свестан, колута очима, одмахује рукама и сл. Ја га потпуно разумем. Човек не схавата шта се дешава на терену јер то и није лако схватити.
Е сад, осим овог проблема који траје и нема помака у његовом решавању, вечерас је на видело избио и један чисто одбојкашки: пријем сервиса!! Тај сегмент нам, додуше, никад није био јача страна, али оно што се видело вечерас а и на неким ранијим утакмицама овог турнира је КАТАСТРОФА. Е над тим Терзић и остали треба добро да се замисле. Чињеница је да има доста повређених играчица и да ово није наш најбољи састав али је НЕДОПУСТИВО да било који репрезентативни састав Србије тако лоше прима сервис. Све скупа, мислим да Терзић има много више разлога за озбиљну забринутост него за задовољство и треба добро да размисли шта му је чинити. Оваквом игром имаћемо проблема и на том квалификационом турниру а на европском првенству вероватно би прошли као у Пекингу: против озбиљних екипа не би освојили ни сет. Има времена да се нешто учини, али шта? Да ли треба мењати састав, да ли ће потећи мед и млеко кад се опораве играчице које су сад ван строја – ја не могу да предвидим. У овом тексту поменућу још само једно име. Од свих квалитете које је наша екипа имала а сада их нема, мени лично највише недостаје квалитет Сузане Ћебић. Ако мало пажљивије погледате, вечерас нас је победила италијански либеро чије име не знам, баш као што је и Сузана много допринела свим нашим победама иако није освајала поене. Њој желим брз опоравак а Терзићу бистар ум за решевање одбојкашких проблема и сарадника -психолога за оне друге.

yz

pre 14 godina

Terzicu pozdravio te Nesic.Da je on imao vremena pre dve godine,da su igracice, koje su tada uzele srebrnu medalju imale uslova kao ti i tvoja svita sigurno bi uzele zlato. Ovako kako ti radis a svita igra jos mu gledate ledja.Nisam ni ocekivao od vas zlato jer ono sto je bilo dobro i kvalitetno Terzic je oterao.

saint

pre 14 godina

Iako je medalja medalja treba biti realan pa reci da je ovo ipak daleko od uspeha. Jedini igrati sa A timom na svom terenu i ne uzeti zlatnu medalju je ipak razocaravajuce. Samo da podsetim da su pre dve godine one koje za Terzica nisu podobne, sa Nesicem u Bangoku uzeli istu ovu medalju. Ono sto je mnogo veci problem je igra koja je mnogo daleko od one pre dve-tri godine, sto je posledica fluktuacije u reprezentaciji uzrokovanem podelom na podobne i nepodobne. Da ne bi bilo zabune tu ne mislim na onu igracicu cije ime se ovde ne spominje, iako je sinoc evidentno nedostajala bar jos jedna cetvorka. Ostaje nam samo da se nadamo da ce neko ko se pita pogledati i analizirati sve "uspehe" ovog selektora, od medalja pa do rasturanja jedne generacije sa ogromnim potencijalom, koji izgleda nikada nece biti iskoriscen.

.....

pre 14 godina

Duško Korać odjavljuje prenos sa Tašmajdana - najavljujući prenos odbojke - i kaže:"Srećno, plave devojke!" Ili je pozdravio Italijanke (koje su igrale u plavim dresovima) ili nije za tri godine shvatio da nema više SFRJ,SRJ, SCG...

Onaj koji zna

pre 14 godina

Nemojte da drvite mnogo Vi strucnjaci i da osipate paljbu po devojkama ,dali su maksimum u ovom trenutnku,ne trazite krivca,svako ima neki los dan,ako neko bolje zna neka udje u teren i neka igra...Silvija samo napred,bice to ok,oni koji te znaju i poznaju veruju u tebe,pusti ove ludosti i ove price.

jelena

pre 14 godina

Ja ne znam do kada mi planiramo da igramo bez primaca? A ako i devojke prihvate servis zna se da u napadu igramo na njih samo u slučaju nužde! Maja Ognjenović igra tako da se čovek zapita da le je uopšte igrala ovu sezonu u svom klubu? Jeste nam prijem očaj, ali ipak kad je ona raspoložena to na nešto i liči, a kad nije haos. I primetno je da uopšte fizički nisu spremne, nema ko da povuče, nema vodje na terenu. Oporavljena Jelena neće rešiti problem i opet na EP idemo sa ogromnim nedostatkom. Devojke moraju da povrate veru u sebe, da ne izgledaju preplašeno a za to je potrebna bar jedna pobeda protiv ozbiljnog rivala. I Terzić ne treba da ide, već da nam nadje kako zna još jednog primača (ne Anju, da ne bude zabune)

Milena

pre 14 godina

Muka mi je od ovih "patriota", prosto da ti se smuci i da odustanes od igranja za reprezentaciju (u bilo kom sportu)...Kad procitam izjave tipa "mora da se gine za Srbiju"i sl.-muka mi je. Idite ginite ako vam se gine a sportiste ostavite na miru, oni dobro znaju kad ce i koliko(mogu) da daju!

marko

pre 14 godina

ljudi,ovo je super kakva je ekipa!samo krsmanovic i veljkovic igraju,ostalo je blagi uzas!nama srednjaci uz djerisilo uzimaju najvise poena,strasno!ko ce da mu igra protiv jacih ekipa.sve je ovo jako lose

Zole

pre 14 godina

Odličan meč, nažalost poraz na kraju... Devojkama svaka čast, šta je tu je, i ovo je uspeh.
Ali Silvija?!?! Devojko, jel svaku loptu moraš propratiti pogledom i dozvoliti protivniku as?!?!?! Igraš za Srbiju - mora da se gine na terenu!!!!

dada

pre 14 godina

Ponovo, na isti nacin kao i nedavno, poraz od kombinovanog tima Italijanki!I po ko zna koji put ekipa je FIZICKI NESPREMNA a samim tim i psihicki. Kod Terzica se zna - jedan set se odigra dobro pa se naredni odmara! Da li je iko i pomislio da ce one da dobiju peti set! Ni u ludilu.A konetatori su vec klasika: "mlad tim" , "neiskusan", bice bilje..KAd? KAd nas naprase na Evropskom prvenstvu. Ako je to cena da Terzic i drustvo odu neko bude i to. Uzeo je dve medalje a trebao je 12 sa potencijalom koji je imao.

*

pre 14 godina

ja sam razocaran igrom...ocajan prijem...strasno...10 aseva nam je palo kao da padaju bombe...a to je nedopustivo za finale bilo kog takmicenja,pa makar to bile i skolske igre!!!
silvija popovic ce morati jos mnogo znoja da prolije da bi bila libero makar pribliznog kvaliteta Suze Cebic!!!
nadam se da ce se igra popraviti do evropskog prvenstva,jer sa ovakvom igrom ne mozemo mnogo....ZELIM NASIM DEVOJKAMA PUNO SRECE NA SLEDECIM TAKMICENJIMA!!!

dada

pre 14 godina

Ponovo, na isti nacin kao i nedavno, poraz od kombinovanog tima Italijanki!I po ko zna koji put ekipa je FIZICKI NESPREMNA a samim tim i psihicki. Kod Terzica se zna - jedan set se odigra dobro pa se naredni odmara! Da li je iko i pomislio da ce one da dobiju peti set! Ni u ludilu.A konetatori su vec klasika: "mlad tim" , "neiskusan", bice bilje..KAd? KAd nas naprase na Evropskom prvenstvu. Ako je to cena da Terzic i drustvo odu neko bude i to. Uzeo je dve medalje a trebao je 12 sa potencijalom koji je imao.

*

pre 14 godina

ja sam razocaran igrom...ocajan prijem...strasno...10 aseva nam je palo kao da padaju bombe...a to je nedopustivo za finale bilo kog takmicenja,pa makar to bile i skolske igre!!!
silvija popovic ce morati jos mnogo znoja da prolije da bi bila libero makar pribliznog kvaliteta Suze Cebic!!!
nadam se da ce se igra popraviti do evropskog prvenstva,jer sa ovakvom igrom ne mozemo mnogo....ZELIM NASIM DEVOJKAMA PUNO SRECE NA SLEDECIM TAKMICENJIMA!!!

saint

pre 14 godina

Iako je medalja medalja treba biti realan pa reci da je ovo ipak daleko od uspeha. Jedini igrati sa A timom na svom terenu i ne uzeti zlatnu medalju je ipak razocaravajuce. Samo da podsetim da su pre dve godine one koje za Terzica nisu podobne, sa Nesicem u Bangoku uzeli istu ovu medalju. Ono sto je mnogo veci problem je igra koja je mnogo daleko od one pre dve-tri godine, sto je posledica fluktuacije u reprezentaciji uzrokovanem podelom na podobne i nepodobne. Da ne bi bilo zabune tu ne mislim na onu igracicu cije ime se ovde ne spominje, iako je sinoc evidentno nedostajala bar jos jedna cetvorka. Ostaje nam samo da se nadamo da ce neko ko se pita pogledati i analizirati sve "uspehe" ovog selektora, od medalja pa do rasturanja jedne generacije sa ogromnim potencijalom, koji izgleda nikada nece biti iskoriscen.

yz

pre 14 godina

Terzicu pozdravio te Nesic.Da je on imao vremena pre dve godine,da su igracice, koje su tada uzele srebrnu medalju imale uslova kao ti i tvoja svita sigurno bi uzele zlato. Ovako kako ti radis a svita igra jos mu gledate ledja.Nisam ni ocekivao od vas zlato jer ono sto je bilo dobro i kvalitetno Terzic je oterao.

Zole

pre 14 godina

Odličan meč, nažalost poraz na kraju... Devojkama svaka čast, šta je tu je, i ovo je uspeh.
Ali Silvija?!?! Devojko, jel svaku loptu moraš propratiti pogledom i dozvoliti protivniku as?!?!?! Igraš za Srbiju - mora da se gine na terenu!!!!

branko

pre 14 godina

Коју медаљу су наше девојке освојиле на Универзијади није толико битно. Није страшно ни што су два пута поражене од Италије јер је италијанска екипа јако квалитетна иако ће из овог састава у њиховој најбољој селекцији бити највише две до три играчице. Какав је општи утисак о нашој екипи и шта можемо очекивати на два наредна јако важна такмичења? Свакоме чији су утисци претежно позитивни препоручујем да ми одмах стави минус и не чита даље.
До данашње утакмице мислио сам да наше девојке добро играју одбојку али имају неке проблеме психолошког типа. Ово са психологијом свакако стоји. Ја се у ту област не разумем па не знам како настају ти проблеми нити како се отклањају али знам ко тиме треба да се бави: СТРУЧЊАК ЗА ПСИХОЛОГИЈУ. Ја знам да се тај предмет изучава и у тренерским школама и да спортски тренери познају и ту област У НЕКОЈ мери. Међутим, наша женска одбојкашка репрезентација је и сада а и ОДУВЕК један врло сложен ментални састав и ни Терзић нити било који други одбојкашки тренер нису у стању да се озбиљно баве тим аспектом функционисања екипе. Дакле, тај свима видљиви проблем невероватне нестабилности неће се разрешити сам од себе нити `сопственим снагама`. Залажем се по ко зна који пут да стручни штаб обавезно има ПСИХОЛОГА (можда би било добро да то буде женска особа) који би имао пуне руке посла и током припрема а и пред и за време утакмица. То што понекад Терзић прича у тајм-ауту није од никакве користи. Често је и он тога свестан, колута очима, одмахује рукама и сл. Ја га потпуно разумем. Човек не схавата шта се дешава на терену јер то и није лако схватити.
Е сад, осим овог проблема који траје и нема помака у његовом решавању, вечерас је на видело избио и један чисто одбојкашки: пријем сервиса!! Тај сегмент нам, додуше, никад није био јача страна, али оно што се видело вечерас а и на неким ранијим утакмицама овог турнира је КАТАСТРОФА. Е над тим Терзић и остали треба добро да се замисле. Чињеница је да има доста повређених играчица и да ово није наш најбољи састав али је НЕДОПУСТИВО да било који репрезентативни састав Србије тако лоше прима сервис. Све скупа, мислим да Терзић има много више разлога за озбиљну забринутост него за задовољство и треба добро да размисли шта му је чинити. Оваквом игром имаћемо проблема и на том квалификационом турниру а на европском првенству вероватно би прошли као у Пекингу: против озбиљних екипа не би освојили ни сет. Има времена да се нешто учини, али шта? Да ли треба мењати састав, да ли ће потећи мед и млеко кад се опораве играчице које су сад ван строја – ја не могу да предвидим. У овом тексту поменућу још само једно име. Од свих квалитете које је наша екипа имала а сада их нема, мени лично највише недостаје квалитет Сузане Ћебић. Ако мало пажљивије погледате, вечерас нас је победила италијански либеро чије име не знам, баш као што је и Сузана много допринела свим нашим победама иако није освајала поене. Њој желим брз опоравак а Терзићу бистар ум за решевање одбојкашких проблема и сарадника -психолога за оне друге.

nikol dž. femija

pre 14 godina

Terzić je retko neprijatan lik. Ostavlja utisak mučitelja. Verovatno grešim, ali ne vidim kod njega ni bodrenje, ni toplu podršku, ni delikatne osećaje poznavanja svake igračice...

Neverovatno mi je da na kraju, kada su naše igračice odjednom krenule, bila je neka energija, neka sreća, počele da smanjuju razliku i neočekivano osvajaju poene na samom kraju, kada su Italijanke znale da je gotovo ali nikako da osvoje još 15.poen a naše osvajaju 5,pa 6, pa 7,tada zvižduk...TERZIĆ UZIMA poslednji taj aut i PREKIDA TAJ RITAM.??? /Kao kada Nadal uzima reket jer je onom preko krenulo, ili Fed traži čelendž.../...znala sam da će naredni servis biti loš i naše prekinuti tu dobitničku seriju a Italijanke osvojiti 15.poen i pobedu...TAKO JE I BILO.

SETILA SAM SE OLIMPIJADE....POSLE svakog tajm auta koji je tražio TERZIĆ naše su odigrale loše...obično je tražio pauzu kada našima krene...a da ne pričam o lošim izmenama i o tome da se kod njega nikada ne vidi vera u pobedu...NE ZNAM DA LI GLEDA SNIMKE, koliko analizira....ali ovo se jasno videlo i juče a podsetilo me na OI...

NEVEROVATNO da je čovek u odbojci na visokom položaju i da tako malo i loše analizira sebe i svoje postupke...

Čestitke za srebro.

.....

pre 14 godina

Duško Korać odjavljuje prenos sa Tašmajdana - najavljujući prenos odbojke - i kaže:"Srećno, plave devojke!" Ili je pozdravio Italijanke (koje su igrale u plavim dresovima) ili nije za tri godine shvatio da nema više SFRJ,SRJ, SCG...

@Milena

pre 14 godina

kazes kad ce i koliko mogu? a kad ce molim te ako ne sinoc kad je najpotrebnije? zar ima revanš, pa kao finale nije bitno? dok je takvih patriota kao ti bolje bi vam stajala modna pista!
i zasto sinoc forsiranje majstorovic a vesovic nista!?

DJOLE

pre 14 godina

Mislim da je ova generacija sa Terzićem dostigla vrhunac još pre dve godine.Već na Olimpijadu u Peking išle su rekreativno,to se iz njihovih izjava između redova moglo lako uočiti,tako da je plasman u četvrtfinale bio maksimum!Kako su igrale sinoć protiv italijanske B reprezentacije je sramota, prava slika sadašnjeg stanja!Koliki haos!Nestao je glad za pobedama,dres reprezentacije nije više svetinja!Uglavnom imaju dobre ugovore u inostranstvu, a letnje rerezantativne obaveze ih sve manje interesuju.Eh gde su Suzana Ćebić i Anja Spasojević iz najboljih dana!NIJE SRAMOTA IZGUBITI,ALI KAKO SU SINOĆ IGRALE TO JE VELIKA SRAMOTA!Lopte su padale oko njih kao kruške, nijedna da skoči,ni malo inteligencije i hrabrosti!NEMAM PAMETAN PREDLOG - MOŽDA UMESTO TERZIĆA TREBA DOVESTI NEKOG DRUGOG, DA SE PREVAZIĐE OČIGLEDNA OBOSTRANA ZASIĆENOST!

Zole

pre 14 godina

Izvini Milena što se razboli zbog mog komentara, ali i dalje ostajem pri svom stavu da je devojka dozvolila sebi previše luksuza u sinoćnom meču.
Ne kažem da smo "mi" veće patriote od tebe i nje, ali ko je gledao sinoćni meč video je da kod Italijanki nijedna lopta nije bila izgubljena, do zadnjeg su izgarale dok naše "cene" let lopte. Ona i Jasna kao da su se prvi put našle zajedno u ekipi...
Ali ima tu mesta za još jedno pitanje, i to Mrgudu našem: Brakočević i Nikolić na klupi iako zna da na njih ne može da računa?! Vesović odjednom out?!
Jbg, tako je kako je, naravno da niko ne bi bio srećniji od njih samih da su uspele pred domaćom publikom osvojiti zlato, revanširati se za poraz u grupi, i naravno je njima i najteže.

Milena

pre 14 godina

Muka mi je od ovih "patriota", prosto da ti se smuci i da odustanes od igranja za reprezentaciju (u bilo kom sportu)...Kad procitam izjave tipa "mora da se gine za Srbiju"i sl.-muka mi je. Idite ginite ako vam se gine a sportiste ostavite na miru, oni dobro znaju kad ce i koliko(mogu) da daju!

Vesna

pre 14 godina

Definitivno je doslo vreme za promene,vidljivo je obostrano i trostrano zasicenje,a posto ne moze da se menja cela ekipa onda je realnost da se menja strucni tim,nazalost nema neke atmosfere vec na nekolko takmicenja a jasno je da u sportu pored igraca i atmosfera donosi rezultate.Posto ne moze da se menja 12 igraca,a Terzic ih je vec dosta izmenjao mislim da je vreme da mu se oda veliko priznanje i da neko drugi proba nekim drugim metodom,ovaj ocigledno ne daje vise rezultate,nazalost.

marko

pre 14 godina

ljudi,ovo je super kakva je ekipa!samo krsmanovic i veljkovic igraju,ostalo je blagi uzas!nama srednjaci uz djerisilo uzimaju najvise poena,strasno!ko ce da mu igra protiv jacih ekipa.sve je ovo jako lose

Onaj koji zna

pre 14 godina

Nemojte da drvite mnogo Vi strucnjaci i da osipate paljbu po devojkama ,dali su maksimum u ovom trenutnku,ne trazite krivca,svako ima neki los dan,ako neko bolje zna neka udje u teren i neka igra...Silvija samo napred,bice to ok,oni koji te znaju i poznaju veruju u tebe,pusti ove ludosti i ove price.

jelena

pre 14 godina

Ja ne znam do kada mi planiramo da igramo bez primaca? A ako i devojke prihvate servis zna se da u napadu igramo na njih samo u slučaju nužde! Maja Ognjenović igra tako da se čovek zapita da le je uopšte igrala ovu sezonu u svom klubu? Jeste nam prijem očaj, ali ipak kad je ona raspoložena to na nešto i liči, a kad nije haos. I primetno je da uopšte fizički nisu spremne, nema ko da povuče, nema vodje na terenu. Oporavljena Jelena neće rešiti problem i opet na EP idemo sa ogromnim nedostatkom. Devojke moraju da povrate veru u sebe, da ne izgledaju preplašeno a za to je potrebna bar jedna pobeda protiv ozbiljnog rivala. I Terzić ne treba da ide, već da nam nadje kako zna još jednog primača (ne Anju, da ne bude zabune)

MARKO CG

pre 14 godina

zasto većina na silviju,baca drvlje i kamenje,stačno slba noc i njoj i iostalim devojkama,ona ide napred. libero italije bio je odlčan i doprineo je puno pobedi,iskusnijih i biljih.

Milena

pre 14 godina

Muka mi je od ovih "patriota", prosto da ti se smuci i da odustanes od igranja za reprezentaciju (u bilo kom sportu)...Kad procitam izjave tipa "mora da se gine za Srbiju"i sl.-muka mi je. Idite ginite ako vam se gine a sportiste ostavite na miru, oni dobro znaju kad ce i koliko(mogu) da daju!

Zole

pre 14 godina

Odličan meč, nažalost poraz na kraju... Devojkama svaka čast, šta je tu je, i ovo je uspeh.
Ali Silvija?!?! Devojko, jel svaku loptu moraš propratiti pogledom i dozvoliti protivniku as?!?!?! Igraš za Srbiju - mora da se gine na terenu!!!!

dada

pre 14 godina

Ponovo, na isti nacin kao i nedavno, poraz od kombinovanog tima Italijanki!I po ko zna koji put ekipa je FIZICKI NESPREMNA a samim tim i psihicki. Kod Terzica se zna - jedan set se odigra dobro pa se naredni odmara! Da li je iko i pomislio da ce one da dobiju peti set! Ni u ludilu.A konetatori su vec klasika: "mlad tim" , "neiskusan", bice bilje..KAd? KAd nas naprase na Evropskom prvenstvu. Ako je to cena da Terzic i drustvo odu neko bude i to. Uzeo je dve medalje a trebao je 12 sa potencijalom koji je imao.

Onaj koji zna

pre 14 godina

Nemojte da drvite mnogo Vi strucnjaci i da osipate paljbu po devojkama ,dali su maksimum u ovom trenutnku,ne trazite krivca,svako ima neki los dan,ako neko bolje zna neka udje u teren i neka igra...Silvija samo napred,bice to ok,oni koji te znaju i poznaju veruju u tebe,pusti ove ludosti i ove price.

MARKO CG

pre 14 godina

zasto većina na silviju,baca drvlje i kamenje,stačno slba noc i njoj i iostalim devojkama,ona ide napred. libero italije bio je odlčan i doprineo je puno pobedi,iskusnijih i biljih.

branko

pre 14 godina

Коју медаљу су наше девојке освојиле на Универзијади није толико битно. Није страшно ни што су два пута поражене од Италије јер је италијанска екипа јако квалитетна иако ће из овог састава у њиховој најбољој селекцији бити највише две до три играчице. Какав је општи утисак о нашој екипи и шта можемо очекивати на два наредна јако важна такмичења? Свакоме чији су утисци претежно позитивни препоручујем да ми одмах стави минус и не чита даље.
До данашње утакмице мислио сам да наше девојке добро играју одбојку али имају неке проблеме психолошког типа. Ово са психологијом свакако стоји. Ја се у ту област не разумем па не знам како настају ти проблеми нити како се отклањају али знам ко тиме треба да се бави: СТРУЧЊАК ЗА ПСИХОЛОГИЈУ. Ја знам да се тај предмет изучава и у тренерским школама и да спортски тренери познају и ту област У НЕКОЈ мери. Међутим, наша женска одбојкашка репрезентација је и сада а и ОДУВЕК један врло сложен ментални састав и ни Терзић нити било који други одбојкашки тренер нису у стању да се озбиљно баве тим аспектом функционисања екипе. Дакле, тај свима видљиви проблем невероватне нестабилности неће се разрешити сам од себе нити `сопственим снагама`. Залажем се по ко зна који пут да стручни штаб обавезно има ПСИХОЛОГА (можда би било добро да то буде женска особа) који би имао пуне руке посла и током припрема а и пред и за време утакмица. То што понекад Терзић прича у тајм-ауту није од никакве користи. Често је и он тога свестан, колута очима, одмахује рукама и сл. Ја га потпуно разумем. Човек не схавата шта се дешава на терену јер то и није лако схватити.
Е сад, осим овог проблема који траје и нема помака у његовом решавању, вечерас је на видело избио и један чисто одбојкашки: пријем сервиса!! Тај сегмент нам, додуше, никад није био јача страна, али оно што се видело вечерас а и на неким ранијим утакмицама овог турнира је КАТАСТРОФА. Е над тим Терзић и остали треба добро да се замисле. Чињеница је да има доста повређених играчица и да ово није наш најбољи састав али је НЕДОПУСТИВО да било који репрезентативни састав Србије тако лоше прима сервис. Све скупа, мислим да Терзић има много више разлога за озбиљну забринутост него за задовољство и треба добро да размисли шта му је чинити. Оваквом игром имаћемо проблема и на том квалификационом турниру а на европском првенству вероватно би прошли као у Пекингу: против озбиљних екипа не би освојили ни сет. Има времена да се нешто учини, али шта? Да ли треба мењати састав, да ли ће потећи мед и млеко кад се опораве играчице које су сад ван строја – ја не могу да предвидим. У овом тексту поменућу још само једно име. Од свих квалитете које је наша екипа имала а сада их нема, мени лично највише недостаје квалитет Сузане Ћебић. Ако мало пажљивије погледате, вечерас нас је победила италијански либеро чије име не знам, баш као што је и Сузана много допринела свим нашим победама иако није освајала поене. Њој желим брз опоравак а Терзићу бистар ум за решевање одбојкашких проблема и сарадника -психолога за оне друге.

*

pre 14 godina

ja sam razocaran igrom...ocajan prijem...strasno...10 aseva nam je palo kao da padaju bombe...a to je nedopustivo za finale bilo kog takmicenja,pa makar to bile i skolske igre!!!
silvija popovic ce morati jos mnogo znoja da prolije da bi bila libero makar pribliznog kvaliteta Suze Cebic!!!
nadam se da ce se igra popraviti do evropskog prvenstva,jer sa ovakvom igrom ne mozemo mnogo....ZELIM NASIM DEVOJKAMA PUNO SRECE NA SLEDECIM TAKMICENJIMA!!!

@Milena

pre 14 godina

kazes kad ce i koliko mogu? a kad ce molim te ako ne sinoc kad je najpotrebnije? zar ima revanš, pa kao finale nije bitno? dok je takvih patriota kao ti bolje bi vam stajala modna pista!
i zasto sinoc forsiranje majstorovic a vesovic nista!?

jelena

pre 14 godina

Ja ne znam do kada mi planiramo da igramo bez primaca? A ako i devojke prihvate servis zna se da u napadu igramo na njih samo u slučaju nužde! Maja Ognjenović igra tako da se čovek zapita da le je uopšte igrala ovu sezonu u svom klubu? Jeste nam prijem očaj, ali ipak kad je ona raspoložena to na nešto i liči, a kad nije haos. I primetno je da uopšte fizički nisu spremne, nema ko da povuče, nema vodje na terenu. Oporavljena Jelena neće rešiti problem i opet na EP idemo sa ogromnim nedostatkom. Devojke moraju da povrate veru u sebe, da ne izgledaju preplašeno a za to je potrebna bar jedna pobeda protiv ozbiljnog rivala. I Terzić ne treba da ide, već da nam nadje kako zna još jednog primača (ne Anju, da ne bude zabune)

Zole

pre 14 godina

Izvini Milena što se razboli zbog mog komentara, ali i dalje ostajem pri svom stavu da je devojka dozvolila sebi previše luksuza u sinoćnom meču.
Ne kažem da smo "mi" veće patriote od tebe i nje, ali ko je gledao sinoćni meč video je da kod Italijanki nijedna lopta nije bila izgubljena, do zadnjeg su izgarale dok naše "cene" let lopte. Ona i Jasna kao da su se prvi put našle zajedno u ekipi...
Ali ima tu mesta za još jedno pitanje, i to Mrgudu našem: Brakočević i Nikolić na klupi iako zna da na njih ne može da računa?! Vesović odjednom out?!
Jbg, tako je kako je, naravno da niko ne bi bio srećniji od njih samih da su uspele pred domaćom publikom osvojiti zlato, revanširati se za poraz u grupi, i naravno je njima i najteže.

.....

pre 14 godina

Duško Korać odjavljuje prenos sa Tašmajdana - najavljujući prenos odbojke - i kaže:"Srećno, plave devojke!" Ili je pozdravio Italijanke (koje su igrale u plavim dresovima) ili nije za tri godine shvatio da nema više SFRJ,SRJ, SCG...

saint

pre 14 godina

Iako je medalja medalja treba biti realan pa reci da je ovo ipak daleko od uspeha. Jedini igrati sa A timom na svom terenu i ne uzeti zlatnu medalju je ipak razocaravajuce. Samo da podsetim da su pre dve godine one koje za Terzica nisu podobne, sa Nesicem u Bangoku uzeli istu ovu medalju. Ono sto je mnogo veci problem je igra koja je mnogo daleko od one pre dve-tri godine, sto je posledica fluktuacije u reprezentaciji uzrokovanem podelom na podobne i nepodobne. Da ne bi bilo zabune tu ne mislim na onu igracicu cije ime se ovde ne spominje, iako je sinoc evidentno nedostajala bar jos jedna cetvorka. Ostaje nam samo da se nadamo da ce neko ko se pita pogledati i analizirati sve "uspehe" ovog selektora, od medalja pa do rasturanja jedne generacije sa ogromnim potencijalom, koji izgleda nikada nece biti iskoriscen.

yz

pre 14 godina

Terzicu pozdravio te Nesic.Da je on imao vremena pre dve godine,da su igracice, koje su tada uzele srebrnu medalju imale uslova kao ti i tvoja svita sigurno bi uzele zlato. Ovako kako ti radis a svita igra jos mu gledate ledja.Nisam ni ocekivao od vas zlato jer ono sto je bilo dobro i kvalitetno Terzic je oterao.

nikol dž. femija

pre 14 godina

Terzić je retko neprijatan lik. Ostavlja utisak mučitelja. Verovatno grešim, ali ne vidim kod njega ni bodrenje, ni toplu podršku, ni delikatne osećaje poznavanja svake igračice...

Neverovatno mi je da na kraju, kada su naše igračice odjednom krenule, bila je neka energija, neka sreća, počele da smanjuju razliku i neočekivano osvajaju poene na samom kraju, kada su Italijanke znale da je gotovo ali nikako da osvoje još 15.poen a naše osvajaju 5,pa 6, pa 7,tada zvižduk...TERZIĆ UZIMA poslednji taj aut i PREKIDA TAJ RITAM.??? /Kao kada Nadal uzima reket jer je onom preko krenulo, ili Fed traži čelendž.../...znala sam da će naredni servis biti loš i naše prekinuti tu dobitničku seriju a Italijanke osvojiti 15.poen i pobedu...TAKO JE I BILO.

SETILA SAM SE OLIMPIJADE....POSLE svakog tajm auta koji je tražio TERZIĆ naše su odigrale loše...obično je tražio pauzu kada našima krene...a da ne pričam o lošim izmenama i o tome da se kod njega nikada ne vidi vera u pobedu...NE ZNAM DA LI GLEDA SNIMKE, koliko analizira....ali ovo se jasno videlo i juče a podsetilo me na OI...

NEVEROVATNO da je čovek u odbojci na visokom položaju i da tako malo i loše analizira sebe i svoje postupke...

Čestitke za srebro.

marko

pre 14 godina

ljudi,ovo je super kakva je ekipa!samo krsmanovic i veljkovic igraju,ostalo je blagi uzas!nama srednjaci uz djerisilo uzimaju najvise poena,strasno!ko ce da mu igra protiv jacih ekipa.sve je ovo jako lose

DJOLE

pre 14 godina

Mislim da je ova generacija sa Terzićem dostigla vrhunac još pre dve godine.Već na Olimpijadu u Peking išle su rekreativno,to se iz njihovih izjava između redova moglo lako uočiti,tako da je plasman u četvrtfinale bio maksimum!Kako su igrale sinoć protiv italijanske B reprezentacije je sramota, prava slika sadašnjeg stanja!Koliki haos!Nestao je glad za pobedama,dres reprezentacije nije više svetinja!Uglavnom imaju dobre ugovore u inostranstvu, a letnje rerezantativne obaveze ih sve manje interesuju.Eh gde su Suzana Ćebić i Anja Spasojević iz najboljih dana!NIJE SRAMOTA IZGUBITI,ALI KAKO SU SINOĆ IGRALE TO JE VELIKA SRAMOTA!Lopte su padale oko njih kao kruške, nijedna da skoči,ni malo inteligencije i hrabrosti!NEMAM PAMETAN PREDLOG - MOŽDA UMESTO TERZIĆA TREBA DOVESTI NEKOG DRUGOG, DA SE PREVAZIĐE OČIGLEDNA OBOSTRANA ZASIĆENOST!

Vesna

pre 14 godina

Definitivno je doslo vreme za promene,vidljivo je obostrano i trostrano zasicenje,a posto ne moze da se menja cela ekipa onda je realnost da se menja strucni tim,nazalost nema neke atmosfere vec na nekolko takmicenja a jasno je da u sportu pored igraca i atmosfera donosi rezultate.Posto ne moze da se menja 12 igraca,a Terzic ih je vec dosta izmenjao mislim da je vreme da mu se oda veliko priznanje i da neko drugi proba nekim drugim metodom,ovaj ocigledno ne daje vise rezultate,nazalost.