Tenis 106

Subota, 30.05.2009.

20:54

Đoković: 'Bio sam previše pasivan'

Novak Đoković izjavio je da je veoma razočaran zbog <a href="http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2009&amp;mm=05&amp;dd=30&amp;nav_id=363314" class="text-link" target= "_blank">poraza od Kolšrajbera </a>u 3. kolu Rolan Garosa, ali ne toliko zbog rezultata, koliko zbog veoma loše igre.

Ðokoviæ: 'Bio sam previše pasivan' IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

106 Komentari

Sortiraj po:

LK

pre 14 godina

Đole je državni teniser.Eto skoro smo pobedili Nemačku u FED kupu u finalu na njihovom terenu i NĐ je "shvatio" da smo isuviše mala država da bi smo samo tenisom mogli da konkurišemo VelokoM Nemačkoj tako da je ovo kao i u slučaju poraza od Rusije u Davis cup-a(kada su izmislili trovanje hranom) jedan diplomatski poraz a i dobar građanin je onaj građanin koji ima cilj da postane diplomata.

Sanja

pre 14 godina

Eto pljuvaci Noleta ispao je i navodno nepobedivi Nadal.Imate novu licnost za olajavanje.Vama sport samo za to i sluzi-da se pravite pametni.

Igysa

pre 14 godina

samo glavu gore Novace.. radi, vezbaj, terniraj, ako si siguran da zelis to ! evo i Nadal izgubio, i sta sad, nije katastrofa.. vi ste majstori, ostali mogu samo ponekad da vas iznenade !
Napred Novace ! Ti si najbolji sportista koga je Srbija ikada imala i to u pojedinacnoj disciplini, sto je jos i teze i zahtevnije nego timski sportovi !

boki

pre 14 godina

Licno mislim da porblem lezi u porodici i vaspitanju, ne samo sto se tice Noleta, nego je to problem i kod Ane i Jelene. Podrska porodice je jedno, ali teniser u svetskom vrhu mora biti svoj covek i jaka individua, sto kod nasih tenisera nije slucaj posto je evidentan uticaj majki i oceva koji vrse veliki pritisak na svoju decu i cak mislim da roditelji donose neke bitne odluke umesto njih samih i cine ih na neki nacin infantilnim. Kad pogledate Nadala, Federea ili Enanovu, vidite da su to oformljene licnosti spremne za zivot i jaki ljudi, a kod nasih tenisera vidimo sincice i cerkice koje se uzdaju u svoje roditelje. Nole, svaka cast za sve do sada, ali ti vise nisi decak koji ima pravo da se duri i bude nezainteresovan na terenu, ti si covek(profesionalac)koji mora biti spreman za svaki mec. Reci svima oko sebe da te ostave na miru da igras tenis i budi MUSKO i bori se do kraja...ako bude tako bodricemo te i kad gubis 5:0 u gemovima.

Predo

pre 14 godina

Evo i mene da kazem nesto pametno. Juce sam bio zauzet poslom, pa nisam mogao odgledati kompletan mec, nego samo djelove, a danas sam smogao snage da odgledam snimak, pa su moja danasnja zapazanja lisena emocija. Juce sam jos mislio da ga je Kolsrajber (koga sam, vidjevsi zrijeb smatrao ozbiljnom preprekom) nadigrao, medjutim Nijemac je igrao svoju vrlo uobicajenu igru dugih razmjena na osnovnu liniju sa povremenom promjenom ritma u vidu vidu skracenih lopti, koje nije bilo nemoguce citati. Mislim, on je dobar sljakas, ali je ovo trece kolo trebalo biti njegov maksimum, kao sto ce vjerovatno biti cetvrto. Mislio sam i da ga je NOvak potcjenio nakon sto je Tipsa dobio Kolsrajbera lako prije sedam dana i nakon sto se Kolsrajber tesko probio u pet setova. Ali NOvak nista nije mjenjao u svojoj igri tokom meca, a svi se slazu da je jedan od najinteligentnijih igraca na turu. Odmakao se tri, cetiri metra od osnovne linije i pustio protivnika da vodi mec. Cak je i njemacki komentator Eurosporta komentarisao njegov govor tijela. Ja stvarno ne vidim ni jedan razlog da Novak namjerno izgubi ovaj mec, ali ako sam ikad posumnjao u takvo nesto, onda je to sad. Nije Kolsrajber neko nepoznat da ga iznenadi i nametne svoju igru, kakvu on igra vec godinama i vecina protivnika je lako "cita". To sto Novak nije izgubio mec sa 6:3, 6:2, 6:1 ili gore, kriv je Kolsrajber, koji nije iskoristio mogucnosti, koje mu je NOvak davao. Ne znam sta da mislim, NOvakove reakcije su bile kao da je bio drogiran, ili je noc prije raskinuo sa djevojkom (ne mislim da je to, da odmah ne pocnu price, samo mi je tako izgledao).
Slusajte, decko je vrlo emocionalan. Na njega mnogo vise uticu neke stvari van terena, nego na neke druge igrace, ali u sportu kao sto je tenis to je vrlo vazno. I zato mu vase kritike ne trebaju. I meni je ovaj RG izgubio na drazi zbog ovog poraza, ali Nole je bio i ostao vrhunski teniser i odlican je momak. Sta se ovdje tacno desilo, to samo on i neko njemu blizak zna. Ja znam samo da ga Kolsrajber moze sledeci put pobjediti samo u snovima. Postoje i objasnjenja cisto sportske prirode, a to je da je Kolsrajber usao u ritam upravo zbog teskih meceva, koje je imao, a NOvakovi protivnici su bili druga liga, a prije toga je zadnji mec igrao sa Nadalom. Mogucnost i da se vec spremao za mec sa Federerom i Nadalom bi bila cista glupost, a ako je to njegov trener dopustio, onda je vrijeme da Vajda pakuje svoje kofere, bez obzira koliko mi je simpatican i ocigledno provrzen Noletu. Znam samo jedno - jos cemo ove godine imati priliku da mu pjevamo hvalospjeve. Ne daj se Nole!

Borbena

pre 14 godina

Licno mislim da je Nole "izgoreo" i pre ovog meca, i da je to moguce posledica poslednjih nekoliko igranja finala sa Nadalom. Uopste nije upitno da ce njegova igra ostati na vrhunskom nivou kao sto to jeste, pitanje njegovog dometa merice se samo gladju za svakom pobedom. Ali svakom. Pa sta ako je i izgubio zbog svoje glave kako rece, mi svi znamo koliko je taj momak nas! Koliko je taj momak odlican, i koliko je njegova igra kvalitetna. Nebrojano puta je to i pokazao i dokazao!

Bojan87

pre 14 godina

Ma cim sam ga video da vec posle drugog seta pocinje onako da dahce ko riba na suvom,znao sam da je stvar resena...Mozda je i bolje sto je ispao jer da je preokrenuo mec i pobedio,verovatno bi predao mec sa Robredom....

zare sa Lemana

pre 14 godina

Pa tuga jedna koliko pljuvaca...
Novak sve da od sada izgubi svaki mec u karijeri...da nikada vise ne napravis poen...da ne prodje ni kvalifikacije... I DALJE CE BITI NAJVECI SPORTISTA U ISTORIJI SRBIJE.
I to sve svojom zaslugom...i uz pomoc svoje porodice i uz OGROMAN rad i trud.
Uz to je veliki patriota i gospodin. Decko govori mnogo bolje od svih PR experta u politickoj Srbiji.
Svi pljuvaci...koliko ste vi truda utrosili u vase profesije...mozda bi sada Nole sedeo i komentarisao vase uspehe...
Zivim u inostranstvu, svaki put kad na TV-u cujem SERBIA, znam da je nesto lose. Odkako se pojavio Novak...lepota je pocela da pronosi vesti iz Srbije po celom svetu...
Doneo je ATP turnir u Beograd, od ruznog i zapustenog dela grada napravili su nesto lepo.
Mogu da zamislim nase "biznismene"...ulaze u posao sa Djokovicima...opa imaju lovu..odracemo ih. Pa kad im to ne uspe onda drvlje i kamenje.
Po nekima ovde Novak uoci meca treba da razmislja koga da nadje da ga preslisha...kako da rehabilituje Viskovica...kako da zadovolji svakog isfrustriranog luzera, koji je nakon tri godine stednje uspeo da kupi kompjuter.
Pa cujete li vi sebe!!!???
?
?
?
Nole...igrao si lose...priznao si da si sam kriv...cestitao si Kolsrajberu...
Posteno, sportski i gospodski.
Glavu gore, znas sta ti je ciniti...i bez svih nas strucnjaka za tenis.
Samo NAPRED. Zivi svoj zivot, uzivaj u tenisu, budi i dalje tako otvoren i hrabar (...kao na US Open) i donesi nam jos puno pobeda i radosti.
CAST MI JE DA MOGU DA TE GLEDAM...cast mi je da vidim kako se srpska zastava vije po prestonicama celog sveta.
BLAGO MAJCI KOJA TE RODILA I ZEMLJI KOJA TE IMA.

Zare

Milan

pre 14 godina

Baš me briga, ali stvarno! Šuplje li filozofije! Problem u glavi? Na jednom od četiri glavna turnira? Protiv 29-og na svetu? ALO!!!

Ja volim da gledam tenis ali kad gledanje nije uživanje lepo isključim TV na polovini drugog seta i odem da nepnem (kao juče).

Miloš

pre 14 godina

Per aspera ad astra. I neprikosnoveni kralj šljake Nadal je izgubio usred Madrida od Federera. Pa šta!. Šta očekujete?. Da dečko od 22 godine u kojeg država nije uložila NIŠTA priredjuje zadovoljstva svima nama . . stalno. E pa ne može dragi moji, sve ima svoj tok i put i samo je na Djokoviću da odluči šta i koliko može!. Ničim ga niste zadužili da bi vam se odužio. Kažite HVALA BOGU da imamo sportiste u sportskoj disciplini gde samo najbrojnije nacije imaju reprezente!.

Nebojsha

pre 14 godina

Komentar 43, Pa kako te nije sramota da pricas takve gadosti,
ti si jedan iskompleksirani tip
koji ne zna nista u zivotu. Ti
se smejes na Novakov dvoruki
beckhend, ti...... a ko si ti?

zoki

pre 14 godina

Dragi Nole,sta da dodam jedino sto i ti kazes da je bilo u glavi, 50% uspeha u sportu se nalazi u glavi ,ostalo fiziki i tehnicki.Ajde Nolle bice bolje, smiri se ,razmisli o greskama, i da te vidim ponovo u Parizu, ostajes i dalje moj ljubimac tenis.ziveo Nole.zivela Srbija

zoki

pre 14 godina

Dragi Nole,sta da dodam jedino sto i ti kazes da je bilo u glavi, 50% uspeha u sportu se nalazi u glavi ,ostalo fiziki i tehnicki.Ajde Nolle bice bolje, smiri se ,razmisli o greskama, i da te vidim ponovo u Parizu, ostajes i dalje moj ljubimac tenis.ziveo Nole.zivela Srbija

Biciklom protiv beskorisne TV

pre 14 godina

E, Novače, za vreme tvog meča ja nisam bio PASIVAN. Vozio sam bicikl.
Ljudi, vozite, trčite, šatajte... Učinite nešto za sebe!
Nole će, siguran sam, još pobedjivati ali i gubiti jer to je sport.

Nikola

pre 14 godina

NOle,sto ne gledas kako igraju Federer,Nadal i poneki Francuz,mozda nesto i naucis od njih.Ovako ces uvek biti 4,5,6 TENISER SVETA A PRVI SE NE POSTAJE SA 50 godina starosti

Miško

pre 14 godina

Vrati se ti Nole nama u Beograd, pa na splavove na koje pićence pa tamo da proćaskaš malo sa Natašom onako drugarski... To je za tebe. Tenis prepusti hrabrim igračima.

aaaaaaa

pre 14 godina

Muka mi je ovih koji posle svakog neuspeha odma osuju paljbu po Noletu kako nikad nece biti prvi kako je ovakav,pa onakav!Sve eksperti!Pa kad ste takvi eksperti sto sad niste neko i nesto nego iz hladovine i uz pivo pljujete po njemu!Sram da vas bude!Takvi kao vi ne zasluzujete Novaka da vas predstavlja,vama treba Milosevic,za bolje niste!Nole kralju,najjjaci si!

Dejan

pre 14 godina

Jedno je cinjenica. Srbi su zreli za Ginisovu knjigu rekorda po pitanju trazenja izgovora ili inostranih neprijatelja. Nole je izgubio jer je ovaj igrao bolje. To je i Nole rekao. Ima Ivanisevicev problem (zato i on nikada nije bio prvi, vec maksimalno drugi, mada mu je Sampras znao i za samo po 10tak poena 'migoljiti' ispred njega). Zato i je osvojio Vimbledon, kada se najmanje nadao, a i to mu je Rafter morao upucati u mrezu. Dakle, Nole ima uzasno visoko misljenje o sebi, kao sto je imao i Goran (koji je poceo odjednom da igra samo servis-volej, jer je video da i tako moze biti u top10). Hoce li prelomiti u glavi ili ce Ivanisevic ostati 'najbolje' rangirani teniser na ovim prostorima videcemo. Jedino, sto Noletu ne ide na ruku sto drugi grizu i stasaju.

Bane

pre 14 godina

Neko je ovde zaradio lepe pare na kladionici ...

Kvota na Nemca je bila 6.5. Sutra je protiv Nadala 15 [Na Soderlinga; na Cilica protiv Murray-a je 3 ]

jovan

pre 14 godina

Previse pasivan! pa da, oce covek biti glumac, biznismen, zabavljac, rekreativac. oce da se provodi i da zaradjuje veliku lovu. pa kako to moze sve skupa? pa da bome da nemoze. ako ce igrati tenis onda treba sav da se posveti tome, da se uozbilji i odluci sta hoce. u protivnom vreme prolazi, mladi pristizu i sa takvom pameti nikad nece biti prvi niti ugroziti nadala i federera, ali zato ce sigurno pasti na lestvici, mislim jos ove godine ce da ispadne iz top 10. a voleo bi da gresim.

Milan

pre 14 godina

Novak sam kaze "Problem je u mojoj glavi".To se naravno desava kada ste u vrhu svetskog tenisa i iz turnira u turnir primorani ste da igrate pod velikim psihofizickim pritiskom.Bilo bi najbolje da Nole bas kao i njegov vrsnjak Endi Mari angazuje jednog profesionalca psihoterapeuta da mu pomogne da odoli pritiscima i da bez vecih opterecenja ulazi u ovakve velike grand slam turnire.Da podsetim od kako je Mari to uradio(pre nesto vise od godinu dana) vidno je uznapredovao i u igri i na ATP listi.

alejandro

pre 14 godina

Hm!Da!E moj Novače!Čitam komentare ovih tvojih nenormalno-nerealnih navijača.Kažu biće još turnira na kojima ćeš pokazati svoje pravo lice i biti veliki šampion!!Da ti iole žele dobro nisu trebali ništa da napišu!Tvoji teniski savremenici,Nadal,Federer,Mari, nisu sebi dozvolili takav luksuz da stanu u trećem kolu RG. Izgleda da su mentalno spremniji od Tebe!Gde si danas bio u mislima nemam pojma?Kolega sa posla reče mi za dešavanje po povratku iz 2.smene.Pomislih da se šali. Kad ono...Nije li baš sada vreme?Boris Beker, inače moj vršnjak osvojio je svoj prvi Wimbledon kad je imao 17 godina,Nadal svoj prvi RG sa 19, Edberg...Kad to mislite da bi Novak trebao da osvoji još neki gren slem?Ili je to možda to?Ili da sačekamo da napuni 29 godina pa slično Bekeru i Petru Kordi osvoji gren slem turnir.Oba osvojila AO(prvi u 29., drugi u 30. godini života).Iskreno pošteno jedan je Beker baš kao i Štefan Edberg,koji je imao tu nesreću da ga pre 20 godina baš u finalu RG pobedi tamo neki Michael Chang, kojeg se ruku na srce iskreno slabo ko seća kao tenisera koji je ostavio nekog traga u tenisu.Ali imao je svoj dan protiv Edberga i spreči čoveka da te godine uzme grend slem.Noletu se ispreči Filip, ni kriv ni dužan.Obiđe te Endi Mari a kako stvari stoje vrlo brzo bi mogao da gledaš u leđa i jednom J.M. del Potru.Voleo bi da grešim ali sve su prilike da će se to desiti!

3:52

pre 14 godina

Naravno da je u pitanju glava, i pobeda zavisi najvise od zelje. Steta sto nasi nisu vise konsistentni, sto ne osvajaju uzastopne sampionate kao sto bi trebalo. To je razlika izmedju 1-og mesta i svih ostalih.
Ali je svejedno to neverovatno dostignuce, kad pomislim da bi milioni klinaca hteli da su na mestu nasih. To je svetski vrh, i ja ponekad zaboravim.. volela bih samo da su vise gladni pobede, to je sve.

Ja

pre 14 godina

Znas Novace,
toliko sam verovala da ces da osvojis RG jer si svojom igrom u poslednja nekoliko meca pokazoa da si potpuno spreman i fizicki i psihicki. Sta li desilo u medjuvremenu - da nije u pitanju neka `nepristojna ponuda??`
Neminovno je da si usao u istoriju srpskog tenisa i da ces biti pominjan generacijama, samo od tebe zavisi kako. Nije strasno izgubiti mec, strasno je izgubiti publiku. Srecno!

Cvetko

pre 14 godina

Novaku Đokoviću želim uspeh,zdravlje i sreću!
Tenis se pretvorio u višesatno snažno mlaćenje tepiha i ja to više ne želim da gledam. Nemam živaca a ima toliko lepših stvari u životu. Osećam se kao brojler pod lampom koje čeka da mu izvrše lobotomiju, buljim u ekran i živciram se. Novak je 4. igrač sveta, SUPER, prelepa JJ je 6. SUPER. Ako je to vrh, onda je tenis na vrlo niskim granama i bez perspektive. Predugo traje, svaki 50ti meč je zanimljiv a sve ostalo se svodi na besomučno udaranje svom snagom. Tako se lupa tepih. Niko ne gađa ćoškove, linije

nikol dž. femija

pre 14 godina

ŽAO MI JE.Nadam se ipak da "svako zlo ima i svoje dobro" pa će Nole izvući pouke i za mesec dana na novom slemu odigrati mnogo bolje.Imaće,sada,vremena i da se odmori i pripremi za Englesku.

Možda će jedne godine ipak odlučiti da posluša Genčićku -"preskoči" Garos i DIREKTNO ODE U Wimbledon,PO POBEDU,naravno.

Srećno Nole,TI U VRHU OSTAJEŠ!

Miriam

pre 14 godina

Novace ti si jedno divno bice i ja ti zelim puno srece u nastavku karijere! Kapa dole za dosadasnje uspehe, u tvojim godinama tvoji vrsnjaci "bleje" po ulici, retki su ljudi kao sto si ti, uporan, talentovan, vaspitan, duhovit,pametan... OVA ZEMLJA TREBA DA SE PONOSI TOBOM! Izgubio pa sta!!! Bice bolje sigurna sam a tebi decace zelim puno zdravlja i osmeha, smej se Nole zivot je pred tobom....

Belogorac

pre 14 godina

Vratilo mu se sto onom starijem coveku sa srpskom zastavom nije hteo da da autogram u prekidu predhodnog meca.Apsolutno ga nije udostojio ni pogleda,a covek ga je vrlo kulturno zamolio bar 3 puta.Mozda se to u Srbiji nije culo i videlo,ali se ovde u Spaniji sve vrlo lepo culo na perfektnom i jasnom srpskom.Svi su vrlo zacudjeno prokomentarisali nesportsko ponasanje Novaka Djokovica uz komentar o ekscesima koje redovno pravi njegov otac Srdjan Djokovic.
Steta,izvanredan teniser,ali sa prilicno losom edukacijom sto je ocigledno uticaj njegovog oca.

Herbie

pre 14 godina

Za pocetak mogao bi malo vise da razmisljas o tenisu! Batali satove, reklame itd. Ok, imas novog kondicionog trenera ali angazuj i nekog psihologa! Tacno je da si nas najbolji teniser, sto i nije neka posebna preporuka, ali sve ono sto je Federer rekao da ne valja kod tebe je vise nego tacno!

nenad35

pre 14 godina

Tesko prezivljavamo sve ovo ali GLAVU GORE NOLE!Pokazao si da si svetska klasa u svakom pogledu i mi znamo da ces ti to pokazivati i u buduce!Sad se lepo sredi,odmori pa na par turnira na travi i pravac Wimbldon!Uz tebe smo uvek pa i kad je tesko!

Nikolica

pre 14 godina

Tako je! Nas generalni problem kao naroda je sto sudimo samo na osnovu jednog(obicno poslednjeg) rezultata, bilo sportskog ili nekog drugog. Tako da nam nije nikakav problem da u roku od 24h nekoga ocrnimo, pa kujemo u zvezde i obrnuto. NOLE TVOJE ZASLUGE SE NECE ZABORAVITI! Iz ovog intervjua se da naslutiti da imas predstavu sta treba promeniti. Tezi ka tome. Sa tobom i u dobru i u zlu

marko

pre 14 godina

Proslo je vreme laznih pobednika.Priznaj jednom sportski poraz.Ala te je odvalio muski i dokazao da je mnogo kvalitetniji igrac od tebe.Pobedjivao si sve na srecu,ali po kvalitetu nisi ni u prvih pedeset na svetu,a kada vidim taj tvoj dvorucni behend smejem se tri dana,treba malo imati i talenta za ovaj sport.

Djavo

pre 14 godina

Novak Djokovic ce mozda jednog dana biti #1 reket sveta,mozda uzme i par GS,ali NIKAD nece imati tu velicinu igraca,biti toliko psihicki jak,poput Federera ili Nadala.On ce uvek biti svima samo veoma nezgodan protivnik,koji ce imati svojih momenata.Ali daleko od toga da ce ikada biti u stanju da bude masina koja ce jedno izvesno vreme da gazi sve redom,kao sto su to bili Federer i Nadal.Jer on je ipak "balkan boy".

K

pre 14 godina

Ne znam,ali mislim da Novaka mentalno opterecuju situacije u koje ga porodica (citaj otac) dovodi. Sta reci,trebalo je samo slusati komentarisanje Predraga Strajnica na RTS-u,coveka koji inace komentarise rukometne i fudbalske utakmice-tragikomicno i krajnje iritirajuce.
Novak treba da istupi javno i kaze svoj stav u vezi Viskovica,kad ovi na RTS-u filtriraju sve komentare u kojima se pominje ovaj izuzetni teniski komentator! Sramno. Koja pretplata,kome?!

ana

pre 14 godina

Jeste, sve je lepo rekao i vazno je da je svestan svojih slabosti. Svako ima pravo na los dan. Novak ostaje nas ponos jer je pre svega izvanredan covek. Glavu gore momce!

rooney

pre 14 godina

dobro si to rekao problem je u tvojoj glavi i zato nikad neces biti broj jedan volim te i navijam za tebe ali to je tako nadam se necemu na wimbledon-u jer ti to mozes ajde sad sta ima veze sve je to samo igra

Mareus

pre 14 godina

ne daj se Novace,ovo je samo bio los dan...sledeci je Vimbldon i tu ces pokazati da da ti je mesto na vrhu!!!Pa Boze zdravlja,da padne neki docek ispred skupstine...

biljka

pre 14 godina

Nole, nemoj da izgubis samopouzdanje. Steta za ovaj gren slem, ali samo gledaj napred, zaboravi ovaj mec. Nesto se desilo na 4-1 u prvom setu i to vise nisi bio ti... Zao mi je, ali ti si nasa uzdanica najveca i mnogo te volimo

Rafaelica

pre 14 godina

Čini mi se da je problem, što je Novak mečeve koristio za pripremu igre protiv Nadala.
Ali, nije smak sveta. Shvatiće, da poput Nadala, treba da razmišlja samo o meču u kojem igra. Biće Novak do kraja godine ponovo treći. Mislim, da je psihički ipak jači od Ane, kojoj želim da odbrani titulu.
Izjava je sasvim na mestu - deluje iskreno.

његов избор

pre 14 godina

цар. шта га брига. ако му се не побеђује, не мора ни да победи. опуштено. игра за себе, а не за репрезентацију.

Ogiiiii

pre 14 godina

Nekada sam ga jako voleo, ali mi sve vise nervira...

NOLE UCI OD FEDERERA DA BUDES GOSPODIN IGRAC, a ti si rano postao prepotentna zvezda i ponekad (kao danas) mi je jako drago kad izgubis!!!

SPUSTI SE NA ZEMLJU!!!1

Mirjana

pre 14 godina

Slazem se da je u pitanju glava a ne vestina igre. Ne slazem se da si do sada uspevao da se izboris sa pritiskom i nadjes svoj ritam.Strasno si brzo napredovao i stigao da 3-ceg mesta.Nekako si se ubedio ili te ubedili da si najbolji,nepobediv,neponovljiv.I svaku najavu poraza u igri ne mozes da podneses i padnes da se tesko ili nikako ne povratis. Paralises se tako reci.Dok ne shvatis da te svaki teniser moze pobediti ako ne das celog sebe,dotle ce se ovakve stvari desavati.Ne volim da uporedjujem jer je svako prica za sebe.I ne uporedjujem tebe i Nadala kao igrace (tvoja mi se igra btw vise svidja)ali analizirajmo samo Nadala i njegov psiholoski pristup.Svakom protivniku maksimalan respekt,maksimalna koncentracija,motivacija i borbenost bez kalkulacija,tempiranja,predavanja..
Ne plasim se ja za tebe,vrhunski si igrac i ostaces u prvih pet dugo po mom skromnom misljenju ali na vrh neces bez srca zemljace,majstore,brate...

crnobeli delija

pre 14 godina

"Da budem iskren, problem je bila samo moja glava"

mislim da je time receno. treba da pod hitno u svoj tim uvrsti nekog psihologa ili vec nekog strucnog za ovakve probleme sportista.

Mirko

pre 14 godina

Postedi nas vise svije demagogije.nas ne mozes slagati a ako lazes sebe imas zesci problem.Ti si ovaj mec ili namerno izgubio ili si ga prodao sve ostalo je laz.Budi fer pa cestitaj protivniku na zasluzenoj pobedi a svoje komplekse i frustracije leci na nekom drugom mestu a ne na terenu dok te gleda pola Evrope.Stidi se svog ponasanja.

Ron Jeremy

pre 14 godina

Sve je O.K Novace. Imao si los dan, protivnik je igrao iznad svojih mogucnosti i poraz je dosao kao ligicna posledica. Glavu gore, sve je to sport.

Obican Srbin

pre 14 godina

Novace!!! Sto se mene tice, (a verujem i svih pravih navijaca), ti mozes sutra da prekines da se bavis tenisom i budi siguran da cemo ti svi mi biti zauvek zahvalni!!! Kao sto do juce nismo ni sanjali sta znaci boriti se da budes najbolji na ATP turu, tako isto danas jos manje znamo kakav je pritisak i kavka nevolja u tvojoj glavi! Samo hrabro i budi siguran bicemo zauvek uz tebe!

Mile

pre 14 godina

"...problem je u glavi..." sustinski je deo price Novaka Djokovica , posle poraza na Rolan Garosu, koga njegovi navijaci nisu ocekivali.Blokade koji sam sebi namece tokom nekih meceva su stepenica koju ne moze prekoraciti, iz, nama neobjasnjivih razloga.Na svakom mecu na kome je, kao danas lose igrao, kod Novaka se oseca stegnutost. ukrucenost, neelasticnost,
mrtvilo,...Da bi prevazisao problem te vrste, osim pomoci sa strane, najvise je do Novaka.Protivnik, ipak,igra samo onoliko dobro koliko mu se dozvoli.Novak to vise puta u potpunosti dozvoljava protivnicima.Smemo li sumnjati u Novakove mogucnosti? Valjda su u pitanju samo losi dani...

Srpski dinamit

pre 14 godina

Da si išao sa ostalim momcima u Dizeldorf ovo ti se ne bi dogodilo! Em bi se zezaom,em bi trenirao sa njima,em bi dobio nemca i ovde završio posao za sat ipo!
Pod 2 nikad više nije blejao na onovnoj liniji
Pod 3-nije smeo da dozvoli ovakav debakl,jer kvota 11 na nemca sve govori

vojvodjanin

pre 14 godina

Tako je Novace, jos nekoliko poraza da zaredjas, a da te isprate i ostale teniske zvezde iz zemlje na brdovitom balkanu i vraticemo se u normalu. Tenis ce opet biti neki tamo burzujski sport sto ga igraju fenseri i pokondirene tikve.

Vratice se kosarka na velika vrata u Srbiju.

Bravo Djovace....

Draganche

pre 14 godina

Dobro Novace cuti sad!Nego gledajte sad ovako...
I kod muskih i kod zenskih ispali 4.nosioci,a peti prosli.E sad,u polufinalu Juan Martin Del Potro kao 5.nosilac ce savladati Rodzera Federera 2.nosioca i igrati svoje prvo GS finale protiv 1.nosioca Nadala i naravno Nadal ce da osvoji peti uzastopni RG.Dosao je sad red i na Del Potra da odigra svoje prvo finale kao sto su i Nole i Murray.U polufinalu 5.nosilac Jelena Jankovic ce savladati 2.nosioca Serenu i u finalu igrati protiv 1.nosioca Safine.To ce biti za Safinu trece GS finale,a za JJ drugo.Da li je dosao red na Safinu,kao sto svi ocekuju i misle ili ce Jelena da zada udarac a?
A mozda ce se na kraju prica opet zavrsiti na Nadalu i Federeru sto ce me smoriti skroz naskroz.A kod dama cemo mozda gledati srpsko finale izmedj Ivanovic - Jankovic sto bi bilo veliko iznenadjenje ili ce biti rusko finale izmedj Safine - Kuznetsove sto bi bilo realnije...
Kalkulacije!

zoka sremska mitrovica

pre 14 godina

Ma opusteno,normalni Srbi te pored svega vole,ovi sto te kritikuju verovatno ne znaju gde im je leva a gde desna noga,to je sport..Ti ces vec na Wimbledon-u pokazati zube,ukoliko te ne budu opet namestali da igras oko 2 po podne i slicno...Potajno mislim da je to u stvari tvoj pravi cilj za ovu godinu..

Stefan

pre 14 godina

A kako to da vodeca 2 igraca nemaju los dan pa samo gube u finalima? (Pitanje za one koji razumeju Novaka i govore kako je deckic imao los dan).

Mnogo je postao mlohav i stalno ima neki izgovor.

Milos Kosovac

pre 14 godina

Taman sam se spremao da opisem zasto je Nole mentalno izgubio mec, kad mi se javlja brat iz Beograda da mi kaze da se ovako nesto nekolko puta desavalo Noletu, kada provede noc u veselom drustvu, pa jos devojka pored njega. A ja sam hteo da opisem zasto i kako je potpuno iskljucio sa mentalne mape protivnika kao sto je Kolsrajber. Prvo, juce je pokazao, a poceo je perkjuce, da je fizicki i mentalno potpuno sperman da pobedi bilo kog proitvnika, a u Madridu je pokazao da moze da se nosi i sa Nadalom. Drugo, tog Nemca je do sada stalno pobedjivao kada je hteo. Trece, na pameti mu je bila sveza pobeda Jankova nad Nemcem. Ako nije gledao mec, lose za njega, a verovatno nije, pa nije znao da je Nemac izgubio od Janka zato sto je igrao vrlo slabo, t.j. kao sto sada Nole nije imao u mentalnoj mapi za protivnika Kolrajbera, tako i Nemac nije imao Janka, jer se spremao da igra sa Novakom, a Novaka nije bilo. Da je trener gledao taj mec, pa i jucersnji kada je Nemac pobedio, mozda bi mogao da upozori Noleta, no ne i da ga ubedi, jer sada je Noletov trener bez velikog uticaja na mentalnu pripermu Noletovu u takvim detaljima, pogotovu sada kada se Novak oseca i da je mnogo silan, sto je juce pokazao, naravno zahvaljujuci i savetima svojih trenera. Ctervrto, Nemac je juce igrao vrlo dugo, pet seta, pa je Novak to u svome mozgu, svesti, a svest je dusa, zabelezio da je mec njegov. Ovde moram da dodam upozorenje moga brata koji tvrdi da je Novak nocas negde slavio. To bi trebali mi njegovi obopzavaoci da znamo, pa bi mogli manje da se ljutimo. Jer Novak je ipak Srbin, a ne Nemac, Svjacarac, da ne kazem Englez, jer je mozda se i Runi narokao viski te veceri pred utakmicu pa nije video da se mali Mesi prisunjao golu, gde ga je Chavi gadjao loptom u glavu. Peto, sto se uklapa u sumnju da se Novak nocas premorio, a ne mora da je istina,Novak je i u Parizu najomiljena licnost, ne samo kao teniser. Pa jos mu je pre neki dan bio u posetu i sam Predsednik drzave, koji je isto tako ostavio silan utisak na fransuku javnost. Znam da je Novaku najteze bilo posle poraza sa Nadalom, sigurno je plakao. Ali ovaj poraz mu je jos tezi, a to znaci nece moci ni da place, jer ce sam sebe stdeti, a jos vise kada se sretne sa mnogobrojnim obozavaocima. Djokovic je jucerasnjom igrom uverio sebe da ce verovatno da osvoji turnir, jer Federera je poceo redovno da pobedjuje. I zbog toga sada ce mu biti jos teze, pa nece moci ni da place. A tuga bez suza je teska mora.

MM

pre 14 godina

"problem je bila samo moja glava" -oduvek bila i bice!
Razlika izmedju bilo kojeg tenisera od 1-50 mesta je u glavi. To je ono sto razlikuje sampiona od ostalih. Da li su juniorski prvaci Tipsa i Bagdatis losi teniseri ili im nesto fali u glavi? Koliko puta je Nadal slomio reket u karijeri?
Ne treba tebi novi kondicioni trener nego neki autoritet da te preslisa.

Goran

pre 14 godina

Pa svi vidimo da si bio pasivan, ali kako se to Nadalu nikad ne desava??? Ocito da si ti dostigao maksimum jer sve dok Nadal, Federer igraju 3 -4 mjesto je tvoj maksimum. Tio ocito nemas tu ozbilnjost kao oni najbolji. Mnogo srece u nastavku karijere.

Ljuba_Chi

pre 14 godina

Samo pozitivno...samo napred! Izvandredna sezona na sljaci, sjajni mecevi protiv Nadala. Pobeda nad Federerom. to je ono sto nas Nole treba da pamti pred pripremu za Wimbledon! Danasnji mec sto pre treba zaboraviti, par dana odmora i idemo dalje...Novak ne sme da zaboravi da zaista jeste u super formi! Idemo u nove pobede! NOLE DJOLE SVI TE VOLE!

Иван-Ниш

pre 14 godina

Управо тако! Проблем је био у Новаковој глави. Превише се нервирао због ирационалних ствари као што су ветар, прашина и терен. Као да је чекао да ветар стане па да почне да игра. Штета због целе сезоне на шљаци да је овако завршио турнир.

Realni

pre 14 godina

Nole nista se ne sekiraj..... Pluvaci koji ce sad nastupiti, mogu da ti pljunu pod prozor....

A sad prilagodjavanje na travu.... Imas vremena....

veselin

pre 14 godina

Ти си наш понос,мајсторе.
Биће још турнира,дешава се лош дан,па ниси ти машина.
Живела Србија и мајка која те родила.
Главу горе.

Mirjana

pre 14 godina

Slazem se da je u pitanju glava a ne vestina igre. Ne slazem se da si do sada uspevao da se izboris sa pritiskom i nadjes svoj ritam.Strasno si brzo napredovao i stigao da 3-ceg mesta.Nekako si se ubedio ili te ubedili da si najbolji,nepobediv,neponovljiv.I svaku najavu poraza u igri ne mozes da podneses i padnes da se tesko ili nikako ne povratis. Paralises se tako reci.Dok ne shvatis da te svaki teniser moze pobediti ako ne das celog sebe,dotle ce se ovakve stvari desavati.Ne volim da uporedjujem jer je svako prica za sebe.I ne uporedjujem tebe i Nadala kao igrace (tvoja mi se igra btw vise svidja)ali analizirajmo samo Nadala i njegov psiholoski pristup.Svakom protivniku maksimalan respekt,maksimalna koncentracija,motivacija i borbenost bez kalkulacija,tempiranja,predavanja..
Ne plasim se ja za tebe,vrhunski si igrac i ostaces u prvih pet dugo po mom skromnom misljenju ali na vrh neces bez srca zemljace,majstore,brate...

MM

pre 14 godina

"problem je bila samo moja glava" -oduvek bila i bice!
Razlika izmedju bilo kojeg tenisera od 1-50 mesta je u glavi. To je ono sto razlikuje sampiona od ostalih. Da li su juniorski prvaci Tipsa i Bagdatis losi teniseri ili im nesto fali u glavi? Koliko puta je Nadal slomio reket u karijeri?
Ne treba tebi novi kondicioni trener nego neki autoritet da te preslisa.

Mile

pre 14 godina

"...problem je u glavi..." sustinski je deo price Novaka Djokovica , posle poraza na Rolan Garosu, koga njegovi navijaci nisu ocekivali.Blokade koji sam sebi namece tokom nekih meceva su stepenica koju ne moze prekoraciti, iz, nama neobjasnjivih razloga.Na svakom mecu na kome je, kao danas lose igrao, kod Novaka se oseca stegnutost. ukrucenost, neelasticnost,
mrtvilo,...Da bi prevazisao problem te vrste, osim pomoci sa strane, najvise je do Novaka.Protivnik, ipak,igra samo onoliko dobro koliko mu se dozvoli.Novak to vise puta u potpunosti dozvoljava protivnicima.Smemo li sumnjati u Novakove mogucnosti? Valjda su u pitanju samo losi dani...

Obican Srbin

pre 14 godina

Novace!!! Sto se mene tice, (a verujem i svih pravih navijaca), ti mozes sutra da prekines da se bavis tenisom i budi siguran da cemo ti svi mi biti zauvek zahvalni!!! Kao sto do juce nismo ni sanjali sta znaci boriti se da budes najbolji na ATP turu, tako isto danas jos manje znamo kakav je pritisak i kavka nevolja u tvojoj glavi! Samo hrabro i budi siguran bicemo zauvek uz tebe!

Goran

pre 14 godina

Pa svi vidimo da si bio pasivan, ali kako se to Nadalu nikad ne desava??? Ocito da si ti dostigao maksimum jer sve dok Nadal, Federer igraju 3 -4 mjesto je tvoj maksimum. Tio ocito nemas tu ozbilnjost kao oni najbolji. Mnogo srece u nastavku karijere.

Ogiiiii

pre 14 godina

Nekada sam ga jako voleo, ali mi sve vise nervira...

NOLE UCI OD FEDERERA DA BUDES GOSPODIN IGRAC, a ti si rano postao prepotentna zvezda i ponekad (kao danas) mi je jako drago kad izgubis!!!

SPUSTI SE NA ZEMLJU!!!1

његов избор

pre 14 godina

цар. шта га брига. ако му се не побеђује, не мора ни да победи. опуштено. игра за себе, а не за репрезентацију.

Иван-Ниш

pre 14 godina

Управо тако! Проблем је био у Новаковој глави. Превише се нервирао због ирационалних ствари као што су ветар, прашина и терен. Као да је чекао да ветар стане па да почне да игра. Штета због целе сезоне на шљаци да је овако завршио турнир.

veselin

pre 14 godina

Ти си наш понос,мајсторе.
Биће још турнира,дешава се лош дан,па ниси ти машина.
Живела Србија и мајка која те родила.
Главу горе.

Milos Kosovac

pre 14 godina

Taman sam se spremao da opisem zasto je Nole mentalno izgubio mec, kad mi se javlja brat iz Beograda da mi kaze da se ovako nesto nekolko puta desavalo Noletu, kada provede noc u veselom drustvu, pa jos devojka pored njega. A ja sam hteo da opisem zasto i kako je potpuno iskljucio sa mentalne mape protivnika kao sto je Kolsrajber. Prvo, juce je pokazao, a poceo je perkjuce, da je fizicki i mentalno potpuno sperman da pobedi bilo kog proitvnika, a u Madridu je pokazao da moze da se nosi i sa Nadalom. Drugo, tog Nemca je do sada stalno pobedjivao kada je hteo. Trece, na pameti mu je bila sveza pobeda Jankova nad Nemcem. Ako nije gledao mec, lose za njega, a verovatno nije, pa nije znao da je Nemac izgubio od Janka zato sto je igrao vrlo slabo, t.j. kao sto sada Nole nije imao u mentalnoj mapi za protivnika Kolrajbera, tako i Nemac nije imao Janka, jer se spremao da igra sa Novakom, a Novaka nije bilo. Da je trener gledao taj mec, pa i jucersnji kada je Nemac pobedio, mozda bi mogao da upozori Noleta, no ne i da ga ubedi, jer sada je Noletov trener bez velikog uticaja na mentalnu pripermu Noletovu u takvim detaljima, pogotovu sada kada se Novak oseca i da je mnogo silan, sto je juce pokazao, naravno zahvaljujuci i savetima svojih trenera. Ctervrto, Nemac je juce igrao vrlo dugo, pet seta, pa je Novak to u svome mozgu, svesti, a svest je dusa, zabelezio da je mec njegov. Ovde moram da dodam upozorenje moga brata koji tvrdi da je Novak nocas negde slavio. To bi trebali mi njegovi obopzavaoci da znamo, pa bi mogli manje da se ljutimo. Jer Novak je ipak Srbin, a ne Nemac, Svjacarac, da ne kazem Englez, jer je mozda se i Runi narokao viski te veceri pred utakmicu pa nije video da se mali Mesi prisunjao golu, gde ga je Chavi gadjao loptom u glavu. Peto, sto se uklapa u sumnju da se Novak nocas premorio, a ne mora da je istina,Novak je i u Parizu najomiljena licnost, ne samo kao teniser. Pa jos mu je pre neki dan bio u posetu i sam Predsednik drzave, koji je isto tako ostavio silan utisak na fransuku javnost. Znam da je Novaku najteze bilo posle poraza sa Nadalom, sigurno je plakao. Ali ovaj poraz mu je jos tezi, a to znaci nece moci ni da place, jer ce sam sebe stdeti, a jos vise kada se sretne sa mnogobrojnim obozavaocima. Djokovic je jucerasnjom igrom uverio sebe da ce verovatno da osvoji turnir, jer Federera je poceo redovno da pobedjuje. I zbog toga sada ce mu biti jos teze, pa nece moci ni da place. A tuga bez suza je teska mora.

vojvodjanin

pre 14 godina

Tako je Novace, jos nekoliko poraza da zaredjas, a da te isprate i ostale teniske zvezde iz zemlje na brdovitom balkanu i vraticemo se u normalu. Tenis ce opet biti neki tamo burzujski sport sto ga igraju fenseri i pokondirene tikve.

Vratice se kosarka na velika vrata u Srbiju.

Bravo Djovace....

Djavo

pre 14 godina

Novak Djokovic ce mozda jednog dana biti #1 reket sveta,mozda uzme i par GS,ali NIKAD nece imati tu velicinu igraca,biti toliko psihicki jak,poput Federera ili Nadala.On ce uvek biti svima samo veoma nezgodan protivnik,koji ce imati svojih momenata.Ali daleko od toga da ce ikada biti u stanju da bude masina koja ce jedno izvesno vreme da gazi sve redom,kao sto su to bili Federer i Nadal.Jer on je ipak "balkan boy".

Draganche

pre 14 godina

Dobro Novace cuti sad!Nego gledajte sad ovako...
I kod muskih i kod zenskih ispali 4.nosioci,a peti prosli.E sad,u polufinalu Juan Martin Del Potro kao 5.nosilac ce savladati Rodzera Federera 2.nosioca i igrati svoje prvo GS finale protiv 1.nosioca Nadala i naravno Nadal ce da osvoji peti uzastopni RG.Dosao je sad red i na Del Potra da odigra svoje prvo finale kao sto su i Nole i Murray.U polufinalu 5.nosilac Jelena Jankovic ce savladati 2.nosioca Serenu i u finalu igrati protiv 1.nosioca Safine.To ce biti za Safinu trece GS finale,a za JJ drugo.Da li je dosao red na Safinu,kao sto svi ocekuju i misle ili ce Jelena da zada udarac a?
A mozda ce se na kraju prica opet zavrsiti na Nadalu i Federeru sto ce me smoriti skroz naskroz.A kod dama cemo mozda gledati srpsko finale izmedj Ivanovic - Jankovic sto bi bilo veliko iznenadjenje ili ce biti rusko finale izmedj Safine - Kuznetsove sto bi bilo realnije...
Kalkulacije!

Realni

pre 14 godina

Nole nista se ne sekiraj..... Pluvaci koji ce sad nastupiti, mogu da ti pljunu pod prozor....

A sad prilagodjavanje na travu.... Imas vremena....

Mirko

pre 14 godina

Postedi nas vise svije demagogije.nas ne mozes slagati a ako lazes sebe imas zesci problem.Ti si ovaj mec ili namerno izgubio ili si ga prodao sve ostalo je laz.Budi fer pa cestitaj protivniku na zasluzenoj pobedi a svoje komplekse i frustracije leci na nekom drugom mestu a ne na terenu dok te gleda pola Evrope.Stidi se svog ponasanja.

Ljuba_Chi

pre 14 godina

Samo pozitivno...samo napred! Izvandredna sezona na sljaci, sjajni mecevi protiv Nadala. Pobeda nad Federerom. to je ono sto nas Nole treba da pamti pred pripremu za Wimbledon! Danasnji mec sto pre treba zaboraviti, par dana odmora i idemo dalje...Novak ne sme da zaboravi da zaista jeste u super formi! Idemo u nove pobede! NOLE DJOLE SVI TE VOLE!

zare sa Lemana

pre 14 godina

Pa tuga jedna koliko pljuvaca...
Novak sve da od sada izgubi svaki mec u karijeri...da nikada vise ne napravis poen...da ne prodje ni kvalifikacije... I DALJE CE BITI NAJVECI SPORTISTA U ISTORIJI SRBIJE.
I to sve svojom zaslugom...i uz pomoc svoje porodice i uz OGROMAN rad i trud.
Uz to je veliki patriota i gospodin. Decko govori mnogo bolje od svih PR experta u politickoj Srbiji.
Svi pljuvaci...koliko ste vi truda utrosili u vase profesije...mozda bi sada Nole sedeo i komentarisao vase uspehe...
Zivim u inostranstvu, svaki put kad na TV-u cujem SERBIA, znam da je nesto lose. Odkako se pojavio Novak...lepota je pocela da pronosi vesti iz Srbije po celom svetu...
Doneo je ATP turnir u Beograd, od ruznog i zapustenog dela grada napravili su nesto lepo.
Mogu da zamislim nase "biznismene"...ulaze u posao sa Djokovicima...opa imaju lovu..odracemo ih. Pa kad im to ne uspe onda drvlje i kamenje.
Po nekima ovde Novak uoci meca treba da razmislja koga da nadje da ga preslisha...kako da rehabilituje Viskovica...kako da zadovolji svakog isfrustriranog luzera, koji je nakon tri godine stednje uspeo da kupi kompjuter.
Pa cujete li vi sebe!!!???
?
?
?
Nole...igrao si lose...priznao si da si sam kriv...cestitao si Kolsrajberu...
Posteno, sportski i gospodski.
Glavu gore, znas sta ti je ciniti...i bez svih nas strucnjaka za tenis.
Samo NAPRED. Zivi svoj zivot, uzivaj u tenisu, budi i dalje tako otvoren i hrabar (...kao na US Open) i donesi nam jos puno pobeda i radosti.
CAST MI JE DA MOGU DA TE GLEDAM...cast mi je da vidim kako se srpska zastava vije po prestonicama celog sveta.
BLAGO MAJCI KOJA TE RODILA I ZEMLJI KOJA TE IMA.

Zare

Miriam

pre 14 godina

Novace ti si jedno divno bice i ja ti zelim puno srece u nastavku karijere! Kapa dole za dosadasnje uspehe, u tvojim godinama tvoji vrsnjaci "bleje" po ulici, retki su ljudi kao sto si ti, uporan, talentovan, vaspitan, duhovit,pametan... OVA ZEMLJA TREBA DA SE PONOSI TOBOM! Izgubio pa sta!!! Bice bolje sigurna sam a tebi decace zelim puno zdravlja i osmeha, smej se Nole zivot je pred tobom....

Nikolica

pre 14 godina

Tako je! Nas generalni problem kao naroda je sto sudimo samo na osnovu jednog(obicno poslednjeg) rezultata, bilo sportskog ili nekog drugog. Tako da nam nije nikakav problem da u roku od 24h nekoga ocrnimo, pa kujemo u zvezde i obrnuto. NOLE TVOJE ZASLUGE SE NECE ZABORAVITI! Iz ovog intervjua se da naslutiti da imas predstavu sta treba promeniti. Tezi ka tome. Sa tobom i u dobru i u zlu

Nebojsha

pre 14 godina

Komentar 43, Pa kako te nije sramota da pricas takve gadosti,
ti si jedan iskompleksirani tip
koji ne zna nista u zivotu. Ti
se smejes na Novakov dvoruki
beckhend, ti...... a ko si ti?

K

pre 14 godina

Ne znam,ali mislim da Novaka mentalno opterecuju situacije u koje ga porodica (citaj otac) dovodi. Sta reci,trebalo je samo slusati komentarisanje Predraga Strajnica na RTS-u,coveka koji inace komentarise rukometne i fudbalske utakmice-tragikomicno i krajnje iritirajuce.
Novak treba da istupi javno i kaze svoj stav u vezi Viskovica,kad ovi na RTS-u filtriraju sve komentare u kojima se pominje ovaj izuzetni teniski komentator! Sramno. Koja pretplata,kome?!

Predo

pre 14 godina

Evo i mene da kazem nesto pametno. Juce sam bio zauzet poslom, pa nisam mogao odgledati kompletan mec, nego samo djelove, a danas sam smogao snage da odgledam snimak, pa su moja danasnja zapazanja lisena emocija. Juce sam jos mislio da ga je Kolsrajber (koga sam, vidjevsi zrijeb smatrao ozbiljnom preprekom) nadigrao, medjutim Nijemac je igrao svoju vrlo uobicajenu igru dugih razmjena na osnovnu liniju sa povremenom promjenom ritma u vidu vidu skracenih lopti, koje nije bilo nemoguce citati. Mislim, on je dobar sljakas, ali je ovo trece kolo trebalo biti njegov maksimum, kao sto ce vjerovatno biti cetvrto. Mislio sam i da ga je NOvak potcjenio nakon sto je Tipsa dobio Kolsrajbera lako prije sedam dana i nakon sto se Kolsrajber tesko probio u pet setova. Ali NOvak nista nije mjenjao u svojoj igri tokom meca, a svi se slazu da je jedan od najinteligentnijih igraca na turu. Odmakao se tri, cetiri metra od osnovne linije i pustio protivnika da vodi mec. Cak je i njemacki komentator Eurosporta komentarisao njegov govor tijela. Ja stvarno ne vidim ni jedan razlog da Novak namjerno izgubi ovaj mec, ali ako sam ikad posumnjao u takvo nesto, onda je to sad. Nije Kolsrajber neko nepoznat da ga iznenadi i nametne svoju igru, kakvu on igra vec godinama i vecina protivnika je lako "cita". To sto Novak nije izgubio mec sa 6:3, 6:2, 6:1 ili gore, kriv je Kolsrajber, koji nije iskoristio mogucnosti, koje mu je NOvak davao. Ne znam sta da mislim, NOvakove reakcije su bile kao da je bio drogiran, ili je noc prije raskinuo sa djevojkom (ne mislim da je to, da odmah ne pocnu price, samo mi je tako izgledao).
Slusajte, decko je vrlo emocionalan. Na njega mnogo vise uticu neke stvari van terena, nego na neke druge igrace, ali u sportu kao sto je tenis to je vrlo vazno. I zato mu vase kritike ne trebaju. I meni je ovaj RG izgubio na drazi zbog ovog poraza, ali Nole je bio i ostao vrhunski teniser i odlican je momak. Sta se ovdje tacno desilo, to samo on i neko njemu blizak zna. Ja znam samo da ga Kolsrajber moze sledeci put pobjediti samo u snovima. Postoje i objasnjenja cisto sportske prirode, a to je da je Kolsrajber usao u ritam upravo zbog teskih meceva, koje je imao, a NOvakovi protivnici su bili druga liga, a prije toga je zadnji mec igrao sa Nadalom. Mogucnost i da se vec spremao za mec sa Federerom i Nadalom bi bila cista glupost, a ako je to njegov trener dopustio, onda je vrijeme da Vajda pakuje svoje kofere, bez obzira koliko mi je simpatican i ocigledno provrzen Noletu. Znam samo jedno - jos cemo ove godine imati priliku da mu pjevamo hvalospjeve. Ne daj se Nole!

Biciklom protiv beskorisne TV

pre 14 godina

E, Novače, za vreme tvog meča ja nisam bio PASIVAN. Vozio sam bicikl.
Ljudi, vozite, trčite, šatajte... Učinite nešto za sebe!
Nole će, siguran sam, još pobedjivati ali i gubiti jer to je sport.

ana

pre 14 godina

Jeste, sve je lepo rekao i vazno je da je svestan svojih slabosti. Svako ima pravo na los dan. Novak ostaje nas ponos jer je pre svega izvanredan covek. Glavu gore momce!

Srpski dinamit

pre 14 godina

Da si išao sa ostalim momcima u Dizeldorf ovo ti se ne bi dogodilo! Em bi se zezaom,em bi trenirao sa njima,em bi dobio nemca i ovde završio posao za sat ipo!
Pod 2 nikad više nije blejao na onovnoj liniji
Pod 3-nije smeo da dozvoli ovakav debakl,jer kvota 11 na nemca sve govori

Miloš

pre 14 godina

Per aspera ad astra. I neprikosnoveni kralj šljake Nadal je izgubio usred Madrida od Federera. Pa šta!. Šta očekujete?. Da dečko od 22 godine u kojeg država nije uložila NIŠTA priredjuje zadovoljstva svima nama . . stalno. E pa ne može dragi moji, sve ima svoj tok i put i samo je na Djokoviću da odluči šta i koliko može!. Ničim ga niste zadužili da bi vam se odužio. Kažite HVALA BOGU da imamo sportiste u sportskoj disciplini gde samo najbrojnije nacije imaju reprezente!.

Belogorac

pre 14 godina

Vratilo mu se sto onom starijem coveku sa srpskom zastavom nije hteo da da autogram u prekidu predhodnog meca.Apsolutno ga nije udostojio ni pogleda,a covek ga je vrlo kulturno zamolio bar 3 puta.Mozda se to u Srbiji nije culo i videlo,ali se ovde u Spaniji sve vrlo lepo culo na perfektnom i jasnom srpskom.Svi su vrlo zacudjeno prokomentarisali nesportsko ponasanje Novaka Djokovica uz komentar o ekscesima koje redovno pravi njegov otac Srdjan Djokovic.
Steta,izvanredan teniser,ali sa prilicno losom edukacijom sto je ocigledno uticaj njegovog oca.

Stefan

pre 14 godina

A kako to da vodeca 2 igraca nemaju los dan pa samo gube u finalima? (Pitanje za one koji razumeju Novaka i govore kako je deckic imao los dan).

Mnogo je postao mlohav i stalno ima neki izgovor.

Rafaelica

pre 14 godina

Čini mi se da je problem, što je Novak mečeve koristio za pripremu igre protiv Nadala.
Ali, nije smak sveta. Shvatiće, da poput Nadala, treba da razmišlja samo o meču u kojem igra. Biće Novak do kraja godine ponovo treći. Mislim, da je psihički ipak jači od Ane, kojoj želim da odbrani titulu.
Izjava je sasvim na mestu - deluje iskreno.

Herbie

pre 14 godina

Za pocetak mogao bi malo vise da razmisljas o tenisu! Batali satove, reklame itd. Ok, imas novog kondicionog trenera ali angazuj i nekog psihologa! Tacno je da si nas najbolji teniser, sto i nije neka posebna preporuka, ali sve ono sto je Federer rekao da ne valja kod tebe je vise nego tacno!

crnobeli delija

pre 14 godina

"Da budem iskren, problem je bila samo moja glava"

mislim da je time receno. treba da pod hitno u svoj tim uvrsti nekog psihologa ili vec nekog strucnog za ovakve probleme sportista.

Ron Jeremy

pre 14 godina

Sve je O.K Novace. Imao si los dan, protivnik je igrao iznad svojih mogucnosti i poraz je dosao kao ligicna posledica. Glavu gore, sve je to sport.

Mareus

pre 14 godina

ne daj se Novace,ovo je samo bio los dan...sledeci je Vimbldon i tu ces pokazati da da ti je mesto na vrhu!!!Pa Boze zdravlja,da padne neki docek ispred skupstine...

marko

pre 14 godina

Proslo je vreme laznih pobednika.Priznaj jednom sportski poraz.Ala te je odvalio muski i dokazao da je mnogo kvalitetniji igrac od tebe.Pobedjivao si sve na srecu,ali po kvalitetu nisi ni u prvih pedeset na svetu,a kada vidim taj tvoj dvorucni behend smejem se tri dana,treba malo imati i talenta za ovaj sport.

biljka

pre 14 godina

Nole, nemoj da izgubis samopouzdanje. Steta za ovaj gren slem, ali samo gledaj napred, zaboravi ovaj mec. Nesto se desilo na 4-1 u prvom setu i to vise nisi bio ti... Zao mi je, ali ti si nasa uzdanica najveca i mnogo te volimo

Borbena

pre 14 godina

Licno mislim da je Nole "izgoreo" i pre ovog meca, i da je to moguce posledica poslednjih nekoliko igranja finala sa Nadalom. Uopste nije upitno da ce njegova igra ostati na vrhunskom nivou kao sto to jeste, pitanje njegovog dometa merice se samo gladju za svakom pobedom. Ali svakom. Pa sta ako je i izgubio zbog svoje glave kako rece, mi svi znamo koliko je taj momak nas! Koliko je taj momak odlican, i koliko je njegova igra kvalitetna. Nebrojano puta je to i pokazao i dokazao!

nenad35

pre 14 godina

Tesko prezivljavamo sve ovo ali GLAVU GORE NOLE!Pokazao si da si svetska klasa u svakom pogledu i mi znamo da ces ti to pokazivati i u buduce!Sad se lepo sredi,odmori pa na par turnira na travi i pravac Wimbldon!Uz tebe smo uvek pa i kad je tesko!

zoka sremska mitrovica

pre 14 godina

Ma opusteno,normalni Srbi te pored svega vole,ovi sto te kritikuju verovatno ne znaju gde im je leva a gde desna noga,to je sport..Ti ces vec na Wimbledon-u pokazati zube,ukoliko te ne budu opet namestali da igras oko 2 po podne i slicno...Potajno mislim da je to u stvari tvoj pravi cilj za ovu godinu..

nikol dž. femija

pre 14 godina

ŽAO MI JE.Nadam se ipak da "svako zlo ima i svoje dobro" pa će Nole izvući pouke i za mesec dana na novom slemu odigrati mnogo bolje.Imaće,sada,vremena i da se odmori i pripremi za Englesku.

Možda će jedne godine ipak odlučiti da posluša Genčićku -"preskoči" Garos i DIREKTNO ODE U Wimbledon,PO POBEDU,naravno.

Srećno Nole,TI U VRHU OSTAJEŠ!

aaaaaaa

pre 14 godina

Muka mi je ovih koji posle svakog neuspeha odma osuju paljbu po Noletu kako nikad nece biti prvi kako je ovakav,pa onakav!Sve eksperti!Pa kad ste takvi eksperti sto sad niste neko i nesto nego iz hladovine i uz pivo pljujete po njemu!Sram da vas bude!Takvi kao vi ne zasluzujete Novaka da vas predstavlja,vama treba Milosevic,za bolje niste!Nole kralju,najjjaci si!

Sanja

pre 14 godina

Eto pljuvaci Noleta ispao je i navodno nepobedivi Nadal.Imate novu licnost za olajavanje.Vama sport samo za to i sluzi-da se pravite pametni.

Ja

pre 14 godina

Znas Novace,
toliko sam verovala da ces da osvojis RG jer si svojom igrom u poslednja nekoliko meca pokazoa da si potpuno spreman i fizicki i psihicki. Sta li desilo u medjuvremenu - da nije u pitanju neka `nepristojna ponuda??`
Neminovno je da si usao u istoriju srpskog tenisa i da ces biti pominjan generacijama, samo od tebe zavisi kako. Nije strasno izgubiti mec, strasno je izgubiti publiku. Srecno!

jovan

pre 14 godina

Previse pasivan! pa da, oce covek biti glumac, biznismen, zabavljac, rekreativac. oce da se provodi i da zaradjuje veliku lovu. pa kako to moze sve skupa? pa da bome da nemoze. ako ce igrati tenis onda treba sav da se posveti tome, da se uozbilji i odluci sta hoce. u protivnom vreme prolazi, mladi pristizu i sa takvom pameti nikad nece biti prvi niti ugroziti nadala i federera, ali zato ce sigurno pasti na lestvici, mislim jos ove godine ce da ispadne iz top 10. a voleo bi da gresim.

Dejan

pre 14 godina

Jedno je cinjenica. Srbi su zreli za Ginisovu knjigu rekorda po pitanju trazenja izgovora ili inostranih neprijatelja. Nole je izgubio jer je ovaj igrao bolje. To je i Nole rekao. Ima Ivanisevicev problem (zato i on nikada nije bio prvi, vec maksimalno drugi, mada mu je Sampras znao i za samo po 10tak poena 'migoljiti' ispred njega). Zato i je osvojio Vimbledon, kada se najmanje nadao, a i to mu je Rafter morao upucati u mrezu. Dakle, Nole ima uzasno visoko misljenje o sebi, kao sto je imao i Goran (koji je poceo odjednom da igra samo servis-volej, jer je video da i tako moze biti u top10). Hoce li prelomiti u glavi ili ce Ivanisevic ostati 'najbolje' rangirani teniser na ovim prostorima videcemo. Jedino, sto Noletu ne ide na ruku sto drugi grizu i stasaju.

Igysa

pre 14 godina

samo glavu gore Novace.. radi, vezbaj, terniraj, ako si siguran da zelis to ! evo i Nadal izgubio, i sta sad, nije katastrofa.. vi ste majstori, ostali mogu samo ponekad da vas iznenade !
Napred Novace ! Ti si najbolji sportista koga je Srbija ikada imala i to u pojedinacnoj disciplini, sto je jos i teze i zahtevnije nego timski sportovi !

Milan

pre 14 godina

Novak sam kaze "Problem je u mojoj glavi".To se naravno desava kada ste u vrhu svetskog tenisa i iz turnira u turnir primorani ste da igrate pod velikim psihofizickim pritiskom.Bilo bi najbolje da Nole bas kao i njegov vrsnjak Endi Mari angazuje jednog profesionalca psihoterapeuta da mu pomogne da odoli pritiscima i da bez vecih opterecenja ulazi u ovakve velike grand slam turnire.Da podsetim od kako je Mari to uradio(pre nesto vise od godinu dana) vidno je uznapredovao i u igri i na ATP listi.

boki

pre 14 godina

Licno mislim da porblem lezi u porodici i vaspitanju, ne samo sto se tice Noleta, nego je to problem i kod Ane i Jelene. Podrska porodice je jedno, ali teniser u svetskom vrhu mora biti svoj covek i jaka individua, sto kod nasih tenisera nije slucaj posto je evidentan uticaj majki i oceva koji vrse veliki pritisak na svoju decu i cak mislim da roditelji donose neke bitne odluke umesto njih samih i cine ih na neki nacin infantilnim. Kad pogledate Nadala, Federea ili Enanovu, vidite da su to oformljene licnosti spremne za zivot i jaki ljudi, a kod nasih tenisera vidimo sincice i cerkice koje se uzdaju u svoje roditelje. Nole, svaka cast za sve do sada, ali ti vise nisi decak koji ima pravo da se duri i bude nezainteresovan na terenu, ti si covek(profesionalac)koji mora biti spreman za svaki mec. Reci svima oko sebe da te ostave na miru da igras tenis i budi MUSKO i bori se do kraja...ako bude tako bodricemo te i kad gubis 5:0 u gemovima.

rooney

pre 14 godina

dobro si to rekao problem je u tvojoj glavi i zato nikad neces biti broj jedan volim te i navijam za tebe ali to je tako nadam se necemu na wimbledon-u jer ti to mozes ajde sad sta ima veze sve je to samo igra

alejandro

pre 14 godina

Hm!Da!E moj Novače!Čitam komentare ovih tvojih nenormalno-nerealnih navijača.Kažu biće još turnira na kojima ćeš pokazati svoje pravo lice i biti veliki šampion!!Da ti iole žele dobro nisu trebali ništa da napišu!Tvoji teniski savremenici,Nadal,Federer,Mari, nisu sebi dozvolili takav luksuz da stanu u trećem kolu RG. Izgleda da su mentalno spremniji od Tebe!Gde si danas bio u mislima nemam pojma?Kolega sa posla reče mi za dešavanje po povratku iz 2.smene.Pomislih da se šali. Kad ono...Nije li baš sada vreme?Boris Beker, inače moj vršnjak osvojio je svoj prvi Wimbledon kad je imao 17 godina,Nadal svoj prvi RG sa 19, Edberg...Kad to mislite da bi Novak trebao da osvoji još neki gren slem?Ili je to možda to?Ili da sačekamo da napuni 29 godina pa slično Bekeru i Petru Kordi osvoji gren slem turnir.Oba osvojila AO(prvi u 29., drugi u 30. godini života).Iskreno pošteno jedan je Beker baš kao i Štefan Edberg,koji je imao tu nesreću da ga pre 20 godina baš u finalu RG pobedi tamo neki Michael Chang, kojeg se ruku na srce iskreno slabo ko seća kao tenisera koji je ostavio nekog traga u tenisu.Ali imao je svoj dan protiv Edberga i spreči čoveka da te godine uzme grend slem.Noletu se ispreči Filip, ni kriv ni dužan.Obiđe te Endi Mari a kako stvari stoje vrlo brzo bi mogao da gledaš u leđa i jednom J.M. del Potru.Voleo bi da grešim ali sve su prilike da će se to desiti!

Nikola

pre 14 godina

NOle,sto ne gledas kako igraju Federer,Nadal i poneki Francuz,mozda nesto i naucis od njih.Ovako ces uvek biti 4,5,6 TENISER SVETA A PRVI SE NE POSTAJE SA 50 godina starosti

zoki

pre 14 godina

Dragi Nole,sta da dodam jedino sto i ti kazes da je bilo u glavi, 50% uspeha u sportu se nalazi u glavi ,ostalo fiziki i tehnicki.Ajde Nolle bice bolje, smiri se ,razmisli o greskama, i da te vidim ponovo u Parizu, ostajes i dalje moj ljubimac tenis.ziveo Nole.zivela Srbija

3:52

pre 14 godina

Naravno da je u pitanju glava, i pobeda zavisi najvise od zelje. Steta sto nasi nisu vise konsistentni, sto ne osvajaju uzastopne sampionate kao sto bi trebalo. To je razlika izmedju 1-og mesta i svih ostalih.
Ali je svejedno to neverovatno dostignuce, kad pomislim da bi milioni klinaca hteli da su na mestu nasih. To je svetski vrh, i ja ponekad zaboravim.. volela bih samo da su vise gladni pobede, to je sve.

zoki

pre 14 godina

Dragi Nole,sta da dodam jedino sto i ti kazes da je bilo u glavi, 50% uspeha u sportu se nalazi u glavi ,ostalo fiziki i tehnicki.Ajde Nolle bice bolje, smiri se ,razmisli o greskama, i da te vidim ponovo u Parizu, ostajes i dalje moj ljubimac tenis.ziveo Nole.zivela Srbija

Bane

pre 14 godina

Neko je ovde zaradio lepe pare na kladionici ...

Kvota na Nemca je bila 6.5. Sutra je protiv Nadala 15 [Na Soderlinga; na Cilica protiv Murray-a je 3 ]

Bojan87

pre 14 godina

Ma cim sam ga video da vec posle drugog seta pocinje onako da dahce ko riba na suvom,znao sam da je stvar resena...Mozda je i bolje sto je ispao jer da je preokrenuo mec i pobedio,verovatno bi predao mec sa Robredom....

Cvetko

pre 14 godina

Novaku Đokoviću želim uspeh,zdravlje i sreću!
Tenis se pretvorio u višesatno snažno mlaćenje tepiha i ja to više ne želim da gledam. Nemam živaca a ima toliko lepših stvari u životu. Osećam se kao brojler pod lampom koje čeka da mu izvrše lobotomiju, buljim u ekran i živciram se. Novak je 4. igrač sveta, SUPER, prelepa JJ je 6. SUPER. Ako je to vrh, onda je tenis na vrlo niskim granama i bez perspektive. Predugo traje, svaki 50ti meč je zanimljiv a sve ostalo se svodi na besomučno udaranje svom snagom. Tako se lupa tepih. Niko ne gađa ćoškove, linije

Miško

pre 14 godina

Vrati se ti Nole nama u Beograd, pa na splavove na koje pićence pa tamo da proćaskaš malo sa Natašom onako drugarski... To je za tebe. Tenis prepusti hrabrim igračima.

Milan

pre 14 godina

Baš me briga, ali stvarno! Šuplje li filozofije! Problem u glavi? Na jednom od četiri glavna turnira? Protiv 29-og na svetu? ALO!!!

Ja volim da gledam tenis ali kad gledanje nije uživanje lepo isključim TV na polovini drugog seta i odem da nepnem (kao juče).

LK

pre 14 godina

Đole je državni teniser.Eto skoro smo pobedili Nemačku u FED kupu u finalu na njihovom terenu i NĐ je "shvatio" da smo isuviše mala država da bi smo samo tenisom mogli da konkurišemo VelokoM Nemačkoj tako da je ovo kao i u slučaju poraza od Rusije u Davis cup-a(kada su izmislili trovanje hranom) jedan diplomatski poraz a i dobar građanin je onaj građanin koji ima cilj da postane diplomata.

Ogiiiii

pre 14 godina

Nekada sam ga jako voleo, ali mi sve vise nervira...

NOLE UCI OD FEDERERA DA BUDES GOSPODIN IGRAC, a ti si rano postao prepotentna zvezda i ponekad (kao danas) mi je jako drago kad izgubis!!!

SPUSTI SE NA ZEMLJU!!!1

marko

pre 14 godina

Proslo je vreme laznih pobednika.Priznaj jednom sportski poraz.Ala te je odvalio muski i dokazao da je mnogo kvalitetniji igrac od tebe.Pobedjivao si sve na srecu,ali po kvalitetu nisi ni u prvih pedeset na svetu,a kada vidim taj tvoj dvorucni behend smejem se tri dana,treba malo imati i talenta za ovaj sport.

Goran

pre 14 godina

Pa svi vidimo da si bio pasivan, ali kako se to Nadalu nikad ne desava??? Ocito da si ti dostigao maksimum jer sve dok Nadal, Federer igraju 3 -4 mjesto je tvoj maksimum. Tio ocito nemas tu ozbilnjost kao oni najbolji. Mnogo srece u nastavku karijere.

Mirko

pre 14 godina

Postedi nas vise svije demagogije.nas ne mozes slagati a ako lazes sebe imas zesci problem.Ti si ovaj mec ili namerno izgubio ili si ga prodao sve ostalo je laz.Budi fer pa cestitaj protivniku na zasluzenoj pobedi a svoje komplekse i frustracije leci na nekom drugom mestu a ne na terenu dok te gleda pola Evrope.Stidi se svog ponasanja.

vojvodjanin

pre 14 godina

Tako je Novace, jos nekoliko poraza da zaredjas, a da te isprate i ostale teniske zvezde iz zemlje na brdovitom balkanu i vraticemo se u normalu. Tenis ce opet biti neki tamo burzujski sport sto ga igraju fenseri i pokondirene tikve.

Vratice se kosarka na velika vrata u Srbiju.

Bravo Djovace....

Draganche

pre 14 godina

Dobro Novace cuti sad!Nego gledajte sad ovako...
I kod muskih i kod zenskih ispali 4.nosioci,a peti prosli.E sad,u polufinalu Juan Martin Del Potro kao 5.nosilac ce savladati Rodzera Federera 2.nosioca i igrati svoje prvo GS finale protiv 1.nosioca Nadala i naravno Nadal ce da osvoji peti uzastopni RG.Dosao je sad red i na Del Potra da odigra svoje prvo finale kao sto su i Nole i Murray.U polufinalu 5.nosilac Jelena Jankovic ce savladati 2.nosioca Serenu i u finalu igrati protiv 1.nosioca Safine.To ce biti za Safinu trece GS finale,a za JJ drugo.Da li je dosao red na Safinu,kao sto svi ocekuju i misle ili ce Jelena da zada udarac a?
A mozda ce se na kraju prica opet zavrsiti na Nadalu i Federeru sto ce me smoriti skroz naskroz.A kod dama cemo mozda gledati srpsko finale izmedj Ivanovic - Jankovic sto bi bilo veliko iznenadjenje ili ce biti rusko finale izmedj Safine - Kuznetsove sto bi bilo realnije...
Kalkulacije!

Srpski dinamit

pre 14 godina

Da si išao sa ostalim momcima u Dizeldorf ovo ti se ne bi dogodilo! Em bi se zezaom,em bi trenirao sa njima,em bi dobio nemca i ovde završio posao za sat ipo!
Pod 2 nikad više nije blejao na onovnoj liniji
Pod 3-nije smeo da dozvoli ovakav debakl,jer kvota 11 na nemca sve govori

Stefan

pre 14 godina

A kako to da vodeca 2 igraca nemaju los dan pa samo gube u finalima? (Pitanje za one koji razumeju Novaka i govore kako je deckic imao los dan).

Mnogo je postao mlohav i stalno ima neki izgovor.

Milos Kosovac

pre 14 godina

Taman sam se spremao da opisem zasto je Nole mentalno izgubio mec, kad mi se javlja brat iz Beograda da mi kaze da se ovako nesto nekolko puta desavalo Noletu, kada provede noc u veselom drustvu, pa jos devojka pored njega. A ja sam hteo da opisem zasto i kako je potpuno iskljucio sa mentalne mape protivnika kao sto je Kolsrajber. Prvo, juce je pokazao, a poceo je perkjuce, da je fizicki i mentalno potpuno sperman da pobedi bilo kog proitvnika, a u Madridu je pokazao da moze da se nosi i sa Nadalom. Drugo, tog Nemca je do sada stalno pobedjivao kada je hteo. Trece, na pameti mu je bila sveza pobeda Jankova nad Nemcem. Ako nije gledao mec, lose za njega, a verovatno nije, pa nije znao da je Nemac izgubio od Janka zato sto je igrao vrlo slabo, t.j. kao sto sada Nole nije imao u mentalnoj mapi za protivnika Kolrajbera, tako i Nemac nije imao Janka, jer se spremao da igra sa Novakom, a Novaka nije bilo. Da je trener gledao taj mec, pa i jucersnji kada je Nemac pobedio, mozda bi mogao da upozori Noleta, no ne i da ga ubedi, jer sada je Noletov trener bez velikog uticaja na mentalnu pripermu Noletovu u takvim detaljima, pogotovu sada kada se Novak oseca i da je mnogo silan, sto je juce pokazao, naravno zahvaljujuci i savetima svojih trenera. Ctervrto, Nemac je juce igrao vrlo dugo, pet seta, pa je Novak to u svome mozgu, svesti, a svest je dusa, zabelezio da je mec njegov. Ovde moram da dodam upozorenje moga brata koji tvrdi da je Novak nocas negde slavio. To bi trebali mi njegovi obopzavaoci da znamo, pa bi mogli manje da se ljutimo. Jer Novak je ipak Srbin, a ne Nemac, Svjacarac, da ne kazem Englez, jer je mozda se i Runi narokao viski te veceri pred utakmicu pa nije video da se mali Mesi prisunjao golu, gde ga je Chavi gadjao loptom u glavu. Peto, sto se uklapa u sumnju da se Novak nocas premorio, a ne mora da je istina,Novak je i u Parizu najomiljena licnost, ne samo kao teniser. Pa jos mu je pre neki dan bio u posetu i sam Predsednik drzave, koji je isto tako ostavio silan utisak na fransuku javnost. Znam da je Novaku najteze bilo posle poraza sa Nadalom, sigurno je plakao. Ali ovaj poraz mu je jos tezi, a to znaci nece moci ni da place, jer ce sam sebe stdeti, a jos vise kada se sretne sa mnogobrojnim obozavaocima. Djokovic je jucerasnjom igrom uverio sebe da ce verovatno da osvoji turnir, jer Federera je poceo redovno da pobedjuje. I zbog toga sada ce mu biti jos teze, pa nece moci ni da place. A tuga bez suza je teska mora.

MM

pre 14 godina

"problem je bila samo moja glava" -oduvek bila i bice!
Razlika izmedju bilo kojeg tenisera od 1-50 mesta je u glavi. To je ono sto razlikuje sampiona od ostalih. Da li su juniorski prvaci Tipsa i Bagdatis losi teniseri ili im nesto fali u glavi? Koliko puta je Nadal slomio reket u karijeri?
Ne treba tebi novi kondicioni trener nego neki autoritet da te preslisa.

Djavo

pre 14 godina

Novak Djokovic ce mozda jednog dana biti #1 reket sveta,mozda uzme i par GS,ali NIKAD nece imati tu velicinu igraca,biti toliko psihicki jak,poput Federera ili Nadala.On ce uvek biti svima samo veoma nezgodan protivnik,koji ce imati svojih momenata.Ali daleko od toga da ce ikada biti u stanju da bude masina koja ce jedno izvesno vreme da gazi sve redom,kao sto su to bili Federer i Nadal.Jer on je ipak "balkan boy".

Mirjana

pre 14 godina

Slazem se da je u pitanju glava a ne vestina igre. Ne slazem se da si do sada uspevao da se izboris sa pritiskom i nadjes svoj ritam.Strasno si brzo napredovao i stigao da 3-ceg mesta.Nekako si se ubedio ili te ubedili da si najbolji,nepobediv,neponovljiv.I svaku najavu poraza u igri ne mozes da podneses i padnes da se tesko ili nikako ne povratis. Paralises se tako reci.Dok ne shvatis da te svaki teniser moze pobediti ako ne das celog sebe,dotle ce se ovakve stvari desavati.Ne volim da uporedjujem jer je svako prica za sebe.I ne uporedjujem tebe i Nadala kao igrace (tvoja mi se igra btw vise svidja)ali analizirajmo samo Nadala i njegov psiholoski pristup.Svakom protivniku maksimalan respekt,maksimalna koncentracija,motivacija i borbenost bez kalkulacija,tempiranja,predavanja..
Ne plasim se ja za tebe,vrhunski si igrac i ostaces u prvih pet dugo po mom skromnom misljenju ali na vrh neces bez srca zemljace,majstore,brate...

његов избор

pre 14 godina

цар. шта га брига. ако му се не побеђује, не мора ни да победи. опуштено. игра за себе, а не за репрезентацију.

Belogorac

pre 14 godina

Vratilo mu se sto onom starijem coveku sa srpskom zastavom nije hteo da da autogram u prekidu predhodnog meca.Apsolutno ga nije udostojio ni pogleda,a covek ga je vrlo kulturno zamolio bar 3 puta.Mozda se to u Srbiji nije culo i videlo,ali se ovde u Spaniji sve vrlo lepo culo na perfektnom i jasnom srpskom.Svi su vrlo zacudjeno prokomentarisali nesportsko ponasanje Novaka Djokovica uz komentar o ekscesima koje redovno pravi njegov otac Srdjan Djokovic.
Steta,izvanredan teniser,ali sa prilicno losom edukacijom sto je ocigledno uticaj njegovog oca.

zoka sremska mitrovica

pre 14 godina

Ma opusteno,normalni Srbi te pored svega vole,ovi sto te kritikuju verovatno ne znaju gde im je leva a gde desna noga,to je sport..Ti ces vec na Wimbledon-u pokazati zube,ukoliko te ne budu opet namestali da igras oko 2 po podne i slicno...Potajno mislim da je to u stvari tvoj pravi cilj za ovu godinu..

alejandro

pre 14 godina

Hm!Da!E moj Novače!Čitam komentare ovih tvojih nenormalno-nerealnih navijača.Kažu biće još turnira na kojima ćeš pokazati svoje pravo lice i biti veliki šampion!!Da ti iole žele dobro nisu trebali ništa da napišu!Tvoji teniski savremenici,Nadal,Federer,Mari, nisu sebi dozvolili takav luksuz da stanu u trećem kolu RG. Izgleda da su mentalno spremniji od Tebe!Gde si danas bio u mislima nemam pojma?Kolega sa posla reče mi za dešavanje po povratku iz 2.smene.Pomislih da se šali. Kad ono...Nije li baš sada vreme?Boris Beker, inače moj vršnjak osvojio je svoj prvi Wimbledon kad je imao 17 godina,Nadal svoj prvi RG sa 19, Edberg...Kad to mislite da bi Novak trebao da osvoji još neki gren slem?Ili je to možda to?Ili da sačekamo da napuni 29 godina pa slično Bekeru i Petru Kordi osvoji gren slem turnir.Oba osvojila AO(prvi u 29., drugi u 30. godini života).Iskreno pošteno jedan je Beker baš kao i Štefan Edberg,koji je imao tu nesreću da ga pre 20 godina baš u finalu RG pobedi tamo neki Michael Chang, kojeg se ruku na srce iskreno slabo ko seća kao tenisera koji je ostavio nekog traga u tenisu.Ali imao je svoj dan protiv Edberga i spreči čoveka da te godine uzme grend slem.Noletu se ispreči Filip, ni kriv ni dužan.Obiđe te Endi Mari a kako stvari stoje vrlo brzo bi mogao da gledaš u leđa i jednom J.M. del Potru.Voleo bi da grešim ali sve su prilike da će se to desiti!

Mile

pre 14 godina

"...problem je u glavi..." sustinski je deo price Novaka Djokovica , posle poraza na Rolan Garosu, koga njegovi navijaci nisu ocekivali.Blokade koji sam sebi namece tokom nekih meceva su stepenica koju ne moze prekoraciti, iz, nama neobjasnjivih razloga.Na svakom mecu na kome je, kao danas lose igrao, kod Novaka se oseca stegnutost. ukrucenost, neelasticnost,
mrtvilo,...Da bi prevazisao problem te vrste, osim pomoci sa strane, najvise je do Novaka.Protivnik, ipak,igra samo onoliko dobro koliko mu se dozvoli.Novak to vise puta u potpunosti dozvoljava protivnicima.Smemo li sumnjati u Novakove mogucnosti? Valjda su u pitanju samo losi dani...

Cvetko

pre 14 godina

Novaku Đokoviću želim uspeh,zdravlje i sreću!
Tenis se pretvorio u višesatno snažno mlaćenje tepiha i ja to više ne želim da gledam. Nemam živaca a ima toliko lepših stvari u životu. Osećam se kao brojler pod lampom koje čeka da mu izvrše lobotomiju, buljim u ekran i živciram se. Novak je 4. igrač sveta, SUPER, prelepa JJ je 6. SUPER. Ako je to vrh, onda je tenis na vrlo niskim granama i bez perspektive. Predugo traje, svaki 50ti meč je zanimljiv a sve ostalo se svodi na besomučno udaranje svom snagom. Tako se lupa tepih. Niko ne gađa ćoškove, linije

Obican Srbin

pre 14 godina

Novace!!! Sto se mene tice, (a verujem i svih pravih navijaca), ti mozes sutra da prekines da se bavis tenisom i budi siguran da cemo ti svi mi biti zauvek zahvalni!!! Kao sto do juce nismo ni sanjali sta znaci boriti se da budes najbolji na ATP turu, tako isto danas jos manje znamo kakav je pritisak i kavka nevolja u tvojoj glavi! Samo hrabro i budi siguran bicemo zauvek uz tebe!

veselin

pre 14 godina

Ти си наш понос,мајсторе.
Биће још турнира,дешава се лош дан,па ниси ти машина.
Живела Србија и мајка која те родила.
Главу горе.

Miško

pre 14 godina

Vrati se ti Nole nama u Beograd, pa na splavove na koje pićence pa tamo da proćaskaš malo sa Natašom onako drugarski... To je za tebe. Tenis prepusti hrabrim igračima.

Nikola

pre 14 godina

NOle,sto ne gledas kako igraju Federer,Nadal i poneki Francuz,mozda nesto i naucis od njih.Ovako ces uvek biti 4,5,6 TENISER SVETA A PRVI SE NE POSTAJE SA 50 godina starosti

Dejan

pre 14 godina

Jedno je cinjenica. Srbi su zreli za Ginisovu knjigu rekorda po pitanju trazenja izgovora ili inostranih neprijatelja. Nole je izgubio jer je ovaj igrao bolje. To je i Nole rekao. Ima Ivanisevicev problem (zato i on nikada nije bio prvi, vec maksimalno drugi, mada mu je Sampras znao i za samo po 10tak poena 'migoljiti' ispred njega). Zato i je osvojio Vimbledon, kada se najmanje nadao, a i to mu je Rafter morao upucati u mrezu. Dakle, Nole ima uzasno visoko misljenje o sebi, kao sto je imao i Goran (koji je poceo odjednom da igra samo servis-volej, jer je video da i tako moze biti u top10). Hoce li prelomiti u glavi ili ce Ivanisevic ostati 'najbolje' rangirani teniser na ovim prostorima videcemo. Jedino, sto Noletu ne ide na ruku sto drugi grizu i stasaju.

Иван-Ниш

pre 14 godina

Управо тако! Проблем је био у Новаковој глави. Превише се нервирао због ирационалних ствари као што су ветар, прашина и терен. Као да је чекао да ветар стане па да почне да игра. Штета због целе сезоне на шљаци да је овако завршио турнир.

K

pre 14 godina

Ne znam,ali mislim da Novaka mentalno opterecuju situacije u koje ga porodica (citaj otac) dovodi. Sta reci,trebalo je samo slusati komentarisanje Predraga Strajnica na RTS-u,coveka koji inace komentarise rukometne i fudbalske utakmice-tragikomicno i krajnje iritirajuce.
Novak treba da istupi javno i kaze svoj stav u vezi Viskovica,kad ovi na RTS-u filtriraju sve komentare u kojima se pominje ovaj izuzetni teniski komentator! Sramno. Koja pretplata,kome?!

Bojan87

pre 14 godina

Ma cim sam ga video da vec posle drugog seta pocinje onako da dahce ko riba na suvom,znao sam da je stvar resena...Mozda je i bolje sto je ispao jer da je preokrenuo mec i pobedio,verovatno bi predao mec sa Robredom....

Herbie

pre 14 godina

Za pocetak mogao bi malo vise da razmisljas o tenisu! Batali satove, reklame itd. Ok, imas novog kondicionog trenera ali angazuj i nekog psihologa! Tacno je da si nas najbolji teniser, sto i nije neka posebna preporuka, ali sve ono sto je Federer rekao da ne valja kod tebe je vise nego tacno!

Ja

pre 14 godina

Znas Novace,
toliko sam verovala da ces da osvojis RG jer si svojom igrom u poslednja nekoliko meca pokazoa da si potpuno spreman i fizicki i psihicki. Sta li desilo u medjuvremenu - da nije u pitanju neka `nepristojna ponuda??`
Neminovno je da si usao u istoriju srpskog tenisa i da ces biti pominjan generacijama, samo od tebe zavisi kako. Nije strasno izgubiti mec, strasno je izgubiti publiku. Srecno!

Milan

pre 14 godina

Baš me briga, ali stvarno! Šuplje li filozofije! Problem u glavi? Na jednom od četiri glavna turnira? Protiv 29-og na svetu? ALO!!!

Ja volim da gledam tenis ali kad gledanje nije uživanje lepo isključim TV na polovini drugog seta i odem da nepnem (kao juče).

Mareus

pre 14 godina

ne daj se Novace,ovo je samo bio los dan...sledeci je Vimbldon i tu ces pokazati da da ti je mesto na vrhu!!!Pa Boze zdravlja,da padne neki docek ispred skupstine...

Realni

pre 14 godina

Nole nista se ne sekiraj..... Pluvaci koji ce sad nastupiti, mogu da ti pljunu pod prozor....

A sad prilagodjavanje na travu.... Imas vremena....

jovan

pre 14 godina

Previse pasivan! pa da, oce covek biti glumac, biznismen, zabavljac, rekreativac. oce da se provodi i da zaradjuje veliku lovu. pa kako to moze sve skupa? pa da bome da nemoze. ako ce igrati tenis onda treba sav da se posveti tome, da se uozbilji i odluci sta hoce. u protivnom vreme prolazi, mladi pristizu i sa takvom pameti nikad nece biti prvi niti ugroziti nadala i federera, ali zato ce sigurno pasti na lestvici, mislim jos ove godine ce da ispadne iz top 10. a voleo bi da gresim.

Bane

pre 14 godina

Neko je ovde zaradio lepe pare na kladionici ...

Kvota na Nemca je bila 6.5. Sutra je protiv Nadala 15 [Na Soderlinga; na Cilica protiv Murray-a je 3 ]

Ljuba_Chi

pre 14 godina

Samo pozitivno...samo napred! Izvandredna sezona na sljaci, sjajni mecevi protiv Nadala. Pobeda nad Federerom. to je ono sto nas Nole treba da pamti pred pripremu za Wimbledon! Danasnji mec sto pre treba zaboraviti, par dana odmora i idemo dalje...Novak ne sme da zaboravi da zaista jeste u super formi! Idemo u nove pobede! NOLE DJOLE SVI TE VOLE!

Nebojsha

pre 14 godina

Komentar 43, Pa kako te nije sramota da pricas takve gadosti,
ti si jedan iskompleksirani tip
koji ne zna nista u zivotu. Ti
se smejes na Novakov dvoruki
beckhend, ti...... a ko si ti?

ana

pre 14 godina

Jeste, sve je lepo rekao i vazno je da je svestan svojih slabosti. Svako ima pravo na los dan. Novak ostaje nas ponos jer je pre svega izvanredan covek. Glavu gore momce!

rooney

pre 14 godina

dobro si to rekao problem je u tvojoj glavi i zato nikad neces biti broj jedan volim te i navijam za tebe ali to je tako nadam se necemu na wimbledon-u jer ti to mozes ajde sad sta ima veze sve je to samo igra

Biciklom protiv beskorisne TV

pre 14 godina

E, Novače, za vreme tvog meča ja nisam bio PASIVAN. Vozio sam bicikl.
Ljudi, vozite, trčite, šatajte... Učinite nešto za sebe!
Nole će, siguran sam, još pobedjivati ali i gubiti jer to je sport.

zare sa Lemana

pre 14 godina

Pa tuga jedna koliko pljuvaca...
Novak sve da od sada izgubi svaki mec u karijeri...da nikada vise ne napravis poen...da ne prodje ni kvalifikacije... I DALJE CE BITI NAJVECI SPORTISTA U ISTORIJI SRBIJE.
I to sve svojom zaslugom...i uz pomoc svoje porodice i uz OGROMAN rad i trud.
Uz to je veliki patriota i gospodin. Decko govori mnogo bolje od svih PR experta u politickoj Srbiji.
Svi pljuvaci...koliko ste vi truda utrosili u vase profesije...mozda bi sada Nole sedeo i komentarisao vase uspehe...
Zivim u inostranstvu, svaki put kad na TV-u cujem SERBIA, znam da je nesto lose. Odkako se pojavio Novak...lepota je pocela da pronosi vesti iz Srbije po celom svetu...
Doneo je ATP turnir u Beograd, od ruznog i zapustenog dela grada napravili su nesto lepo.
Mogu da zamislim nase "biznismene"...ulaze u posao sa Djokovicima...opa imaju lovu..odracemo ih. Pa kad im to ne uspe onda drvlje i kamenje.
Po nekima ovde Novak uoci meca treba da razmislja koga da nadje da ga preslisha...kako da rehabilituje Viskovica...kako da zadovolji svakog isfrustriranog luzera, koji je nakon tri godine stednje uspeo da kupi kompjuter.
Pa cujete li vi sebe!!!???
?
?
?
Nole...igrao si lose...priznao si da si sam kriv...cestitao si Kolsrajberu...
Posteno, sportski i gospodski.
Glavu gore, znas sta ti je ciniti...i bez svih nas strucnjaka za tenis.
Samo NAPRED. Zivi svoj zivot, uzivaj u tenisu, budi i dalje tako otvoren i hrabar (...kao na US Open) i donesi nam jos puno pobeda i radosti.
CAST MI JE DA MOGU DA TE GLEDAM...cast mi je da vidim kako se srpska zastava vije po prestonicama celog sveta.
BLAGO MAJCI KOJA TE RODILA I ZEMLJI KOJA TE IMA.

Zare

biljka

pre 14 godina

Nole, nemoj da izgubis samopouzdanje. Steta za ovaj gren slem, ali samo gledaj napred, zaboravi ovaj mec. Nesto se desilo na 4-1 u prvom setu i to vise nisi bio ti... Zao mi je, ali ti si nasa uzdanica najveca i mnogo te volimo

nenad35

pre 14 godina

Tesko prezivljavamo sve ovo ali GLAVU GORE NOLE!Pokazao si da si svetska klasa u svakom pogledu i mi znamo da ces ti to pokazivati i u buduce!Sad se lepo sredi,odmori pa na par turnira na travi i pravac Wimbldon!Uz tebe smo uvek pa i kad je tesko!

Nikolica

pre 14 godina

Tako je! Nas generalni problem kao naroda je sto sudimo samo na osnovu jednog(obicno poslednjeg) rezultata, bilo sportskog ili nekog drugog. Tako da nam nije nikakav problem da u roku od 24h nekoga ocrnimo, pa kujemo u zvezde i obrnuto. NOLE TVOJE ZASLUGE SE NECE ZABORAVITI! Iz ovog intervjua se da naslutiti da imas predstavu sta treba promeniti. Tezi ka tome. Sa tobom i u dobru i u zlu

Rafaelica

pre 14 godina

Čini mi se da je problem, što je Novak mečeve koristio za pripremu igre protiv Nadala.
Ali, nije smak sveta. Shvatiće, da poput Nadala, treba da razmišlja samo o meču u kojem igra. Biće Novak do kraja godine ponovo treći. Mislim, da je psihički ipak jači od Ane, kojoj želim da odbrani titulu.
Izjava je sasvim na mestu - deluje iskreno.

nikol dž. femija

pre 14 godina

ŽAO MI JE.Nadam se ipak da "svako zlo ima i svoje dobro" pa će Nole izvući pouke i za mesec dana na novom slemu odigrati mnogo bolje.Imaće,sada,vremena i da se odmori i pripremi za Englesku.

Možda će jedne godine ipak odlučiti da posluša Genčićku -"preskoči" Garos i DIREKTNO ODE U Wimbledon,PO POBEDU,naravno.

Srećno Nole,TI U VRHU OSTAJEŠ!

Miriam

pre 14 godina

Novace ti si jedno divno bice i ja ti zelim puno srece u nastavku karijere! Kapa dole za dosadasnje uspehe, u tvojim godinama tvoji vrsnjaci "bleje" po ulici, retki su ljudi kao sto si ti, uporan, talentovan, vaspitan, duhovit,pametan... OVA ZEMLJA TREBA DA SE PONOSI TOBOM! Izgubio pa sta!!! Bice bolje sigurna sam a tebi decace zelim puno zdravlja i osmeha, smej se Nole zivot je pred tobom....

aaaaaaa

pre 14 godina

Muka mi je ovih koji posle svakog neuspeha odma osuju paljbu po Noletu kako nikad nece biti prvi kako je ovakav,pa onakav!Sve eksperti!Pa kad ste takvi eksperti sto sad niste neko i nesto nego iz hladovine i uz pivo pljujete po njemu!Sram da vas bude!Takvi kao vi ne zasluzujete Novaka da vas predstavlja,vama treba Milosevic,za bolje niste!Nole kralju,najjjaci si!

LK

pre 14 godina

Đole je državni teniser.Eto skoro smo pobedili Nemačku u FED kupu u finalu na njihovom terenu i NĐ je "shvatio" da smo isuviše mala država da bi smo samo tenisom mogli da konkurišemo VelokoM Nemačkoj tako da je ovo kao i u slučaju poraza od Rusije u Davis cup-a(kada su izmislili trovanje hranom) jedan diplomatski poraz a i dobar građanin je onaj građanin koji ima cilj da postane diplomata.

crnobeli delija

pre 14 godina

"Da budem iskren, problem je bila samo moja glava"

mislim da je time receno. treba da pod hitno u svoj tim uvrsti nekog psihologa ili vec nekog strucnog za ovakve probleme sportista.

Ron Jeremy

pre 14 godina

Sve je O.K Novace. Imao si los dan, protivnik je igrao iznad svojih mogucnosti i poraz je dosao kao ligicna posledica. Glavu gore, sve je to sport.

Miloš

pre 14 godina

Per aspera ad astra. I neprikosnoveni kralj šljake Nadal je izgubio usred Madrida od Federera. Pa šta!. Šta očekujete?. Da dečko od 22 godine u kojeg država nije uložila NIŠTA priredjuje zadovoljstva svima nama . . stalno. E pa ne može dragi moji, sve ima svoj tok i put i samo je na Djokoviću da odluči šta i koliko može!. Ničim ga niste zadužili da bi vam se odužio. Kažite HVALA BOGU da imamo sportiste u sportskoj disciplini gde samo najbrojnije nacije imaju reprezente!.

boki

pre 14 godina

Licno mislim da porblem lezi u porodici i vaspitanju, ne samo sto se tice Noleta, nego je to problem i kod Ane i Jelene. Podrska porodice je jedno, ali teniser u svetskom vrhu mora biti svoj covek i jaka individua, sto kod nasih tenisera nije slucaj posto je evidentan uticaj majki i oceva koji vrse veliki pritisak na svoju decu i cak mislim da roditelji donose neke bitne odluke umesto njih samih i cine ih na neki nacin infantilnim. Kad pogledate Nadala, Federea ili Enanovu, vidite da su to oformljene licnosti spremne za zivot i jaki ljudi, a kod nasih tenisera vidimo sincice i cerkice koje se uzdaju u svoje roditelje. Nole, svaka cast za sve do sada, ali ti vise nisi decak koji ima pravo da se duri i bude nezainteresovan na terenu, ti si covek(profesionalac)koji mora biti spreman za svaki mec. Reci svima oko sebe da te ostave na miru da igras tenis i budi MUSKO i bori se do kraja...ako bude tako bodricemo te i kad gubis 5:0 u gemovima.

Sanja

pre 14 godina

Eto pljuvaci Noleta ispao je i navodno nepobedivi Nadal.Imate novu licnost za olajavanje.Vama sport samo za to i sluzi-da se pravite pametni.

Igysa

pre 14 godina

samo glavu gore Novace.. radi, vezbaj, terniraj, ako si siguran da zelis to ! evo i Nadal izgubio, i sta sad, nije katastrofa.. vi ste majstori, ostali mogu samo ponekad da vas iznenade !
Napred Novace ! Ti si najbolji sportista koga je Srbija ikada imala i to u pojedinacnoj disciplini, sto je jos i teze i zahtevnije nego timski sportovi !

Borbena

pre 14 godina

Licno mislim da je Nole "izgoreo" i pre ovog meca, i da je to moguce posledica poslednjih nekoliko igranja finala sa Nadalom. Uopste nije upitno da ce njegova igra ostati na vrhunskom nivou kao sto to jeste, pitanje njegovog dometa merice se samo gladju za svakom pobedom. Ali svakom. Pa sta ako je i izgubio zbog svoje glave kako rece, mi svi znamo koliko je taj momak nas! Koliko je taj momak odlican, i koliko je njegova igra kvalitetna. Nebrojano puta je to i pokazao i dokazao!

Milan

pre 14 godina

Novak sam kaze "Problem je u mojoj glavi".To se naravno desava kada ste u vrhu svetskog tenisa i iz turnira u turnir primorani ste da igrate pod velikim psihofizickim pritiskom.Bilo bi najbolje da Nole bas kao i njegov vrsnjak Endi Mari angazuje jednog profesionalca psihoterapeuta da mu pomogne da odoli pritiscima i da bez vecih opterecenja ulazi u ovakve velike grand slam turnire.Da podsetim od kako je Mari to uradio(pre nesto vise od godinu dana) vidno je uznapredovao i u igri i na ATP listi.

3:52

pre 14 godina

Naravno da je u pitanju glava, i pobeda zavisi najvise od zelje. Steta sto nasi nisu vise konsistentni, sto ne osvajaju uzastopne sampionate kao sto bi trebalo. To je razlika izmedju 1-og mesta i svih ostalih.
Ali je svejedno to neverovatno dostignuce, kad pomislim da bi milioni klinaca hteli da su na mestu nasih. To je svetski vrh, i ja ponekad zaboravim.. volela bih samo da su vise gladni pobede, to je sve.

zoki

pre 14 godina

Dragi Nole,sta da dodam jedino sto i ti kazes da je bilo u glavi, 50% uspeha u sportu se nalazi u glavi ,ostalo fiziki i tehnicki.Ajde Nolle bice bolje, smiri se ,razmisli o greskama, i da te vidim ponovo u Parizu, ostajes i dalje moj ljubimac tenis.ziveo Nole.zivela Srbija

zoki

pre 14 godina

Dragi Nole,sta da dodam jedino sto i ti kazes da je bilo u glavi, 50% uspeha u sportu se nalazi u glavi ,ostalo fiziki i tehnicki.Ajde Nolle bice bolje, smiri se ,razmisli o greskama, i da te vidim ponovo u Parizu, ostajes i dalje moj ljubimac tenis.ziveo Nole.zivela Srbija

Predo

pre 14 godina

Evo i mene da kazem nesto pametno. Juce sam bio zauzet poslom, pa nisam mogao odgledati kompletan mec, nego samo djelove, a danas sam smogao snage da odgledam snimak, pa su moja danasnja zapazanja lisena emocija. Juce sam jos mislio da ga je Kolsrajber (koga sam, vidjevsi zrijeb smatrao ozbiljnom preprekom) nadigrao, medjutim Nijemac je igrao svoju vrlo uobicajenu igru dugih razmjena na osnovnu liniju sa povremenom promjenom ritma u vidu vidu skracenih lopti, koje nije bilo nemoguce citati. Mislim, on je dobar sljakas, ali je ovo trece kolo trebalo biti njegov maksimum, kao sto ce vjerovatno biti cetvrto. Mislio sam i da ga je NOvak potcjenio nakon sto je Tipsa dobio Kolsrajbera lako prije sedam dana i nakon sto se Kolsrajber tesko probio u pet setova. Ali NOvak nista nije mjenjao u svojoj igri tokom meca, a svi se slazu da je jedan od najinteligentnijih igraca na turu. Odmakao se tri, cetiri metra od osnovne linije i pustio protivnika da vodi mec. Cak je i njemacki komentator Eurosporta komentarisao njegov govor tijela. Ja stvarno ne vidim ni jedan razlog da Novak namjerno izgubi ovaj mec, ali ako sam ikad posumnjao u takvo nesto, onda je to sad. Nije Kolsrajber neko nepoznat da ga iznenadi i nametne svoju igru, kakvu on igra vec godinama i vecina protivnika je lako "cita". To sto Novak nije izgubio mec sa 6:3, 6:2, 6:1 ili gore, kriv je Kolsrajber, koji nije iskoristio mogucnosti, koje mu je NOvak davao. Ne znam sta da mislim, NOvakove reakcije su bile kao da je bio drogiran, ili je noc prije raskinuo sa djevojkom (ne mislim da je to, da odmah ne pocnu price, samo mi je tako izgledao).
Slusajte, decko je vrlo emocionalan. Na njega mnogo vise uticu neke stvari van terena, nego na neke druge igrace, ali u sportu kao sto je tenis to je vrlo vazno. I zato mu vase kritike ne trebaju. I meni je ovaj RG izgubio na drazi zbog ovog poraza, ali Nole je bio i ostao vrhunski teniser i odlican je momak. Sta se ovdje tacno desilo, to samo on i neko njemu blizak zna. Ja znam samo da ga Kolsrajber moze sledeci put pobjediti samo u snovima. Postoje i objasnjenja cisto sportske prirode, a to je da je Kolsrajber usao u ritam upravo zbog teskih meceva, koje je imao, a NOvakovi protivnici su bili druga liga, a prije toga je zadnji mec igrao sa Nadalom. Mogucnost i da se vec spremao za mec sa Federerom i Nadalom bi bila cista glupost, a ako je to njegov trener dopustio, onda je vrijeme da Vajda pakuje svoje kofere, bez obzira koliko mi je simpatican i ocigledno provrzen Noletu. Znam samo jedno - jos cemo ove godine imati priliku da mu pjevamo hvalospjeve. Ne daj se Nole!