Tenis 394

Subota, 16.05.2009.

20:27

Poraz Novaka posle tri meč lopte

Srpski teniser Novak Đoković izgubio je od Rafaela Nadala rezultatom 3:6, 7:6 (7-5), 7:6 (11-9) u polufinalu turnira u Madridu, iako je propustio tri meč lopte.

Poraz Novaka posle tri meè lopte IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

394 Komentari

Sortiraj po:

nikol dž. femija

pre 14 godina

Najbolji Novakov meče protiv Nadala bio je u polufinalu SINSINATIJA 2008.god.Novak je dobio 2:0 /6:1,7:5/.E to je meč u kojem je Rafa bio i poražen i nadigrad.To je bio sjajan meč i potpuno savršena igra i ponašanje Novaka.NIJE u tom meču Rafi dozovlio da mu oduzima energiju i da ga dekoncentriše ni jedne sekunde.UŠAO JE POBEDNIČKI NA TEREN,pravih leđa,ODLUČAN OD POČETKA DO KRAJA i dobio.

TAKO TREBA DA IGRA STALNO.NE znam da li je pre ovog meča odgledao snimak iz Sinsinatija.

Ovaj meč podseća na ONU TUGU IZ PEKINGA,na OI 2008.g.kada je zaista izgubio bolji-a to je bio Nole.Mnogi Nadalovi navijači su bili,tada, na Novakovoj strani.

OVAJ MEČ samo pojačava Novakov optimizam i poručuje da se radi još više,žešće i na udrarcima,na fizičkoj spremni,na psihičkoj stabilnosti i na svim onim sitnim stvarima oko terena.Sve mora da se predvidi i da se računa na sve sa Rafine strane.NOVAK JE BLIZU i kada krene nadoknadiće onih 9 poraza.Ima razloga da veruje u sebe i svoj tenis.

zoran

pre 14 godina

Ne vidim niti jedan razlog da se igra taj-brejk sve dok postoji razlika u gemovima u korist jednog tenisera. produzetak bi bio opravdan samo u odlucujucem setu, ako bi obojica imala isti broj osvojenih gemova.
Ovako dobijes slucaj Novak-Nadal 18-15 u gemovima a Nadal pobedio..??
Cemu produzetak kada jedan teniser ocigledno ima prednost.
Samo u slucaju 12-12 (posle dva odigrana gema..na kraju, igra se u dva dobijena) odigraju produzetak i ko je bolji kapa dole, ili ako je u tri seta 18-18.
Ovako igras posle svakog seta produzetke koji na kraju ne pokazu realno boljeg na terenu.

Da ne pisemo da se i teniseri vise zamaraju pa tako smo imali da je Rodja dosao na "mrtvog" Nadala koga bi u tom stanju i Pasanski pobedio.

robi

pre 14 godina

sta reci....opet kada nije mogao da ga pobedi dok je Nadal bio povredjen nece vise nikada....izgleda da Noleta muci sindrom RAFAEL....i Rafa je pokazao da moze da se igra i kada je povradjen samo da se pobedi......da je kojim slucajem Nole bio povredjen ( ili da jeizgubio prvi set) predao bi mec..ovako hmhmhhhhm ne znam kada ce pobediti kralja...

Goran Mladenović

pre 14 godina

BRAVO Nole, svi smo ponosni...svestan je da će izgubiti uskoro, za sad si osvojio titulu za Federera, slajedeća je tvoja!

Sima

pre 14 godina

Nole , ne treba da budes razocaran. Nadal je pobedio za dlaku ali to je bila Pirova pobeda. Zahvaljujuci tebi , Nole , Federer je pobedio na ovom turniru koji je upravo zavrsen. Razislite malo ! Nadal nije mogao da se sastavi jer ga je Nole juce rastavio !

Joca

pre 14 godina

Zelim da postavim jedno pitanje svim ovima koji tvrde da ce Djokovic pasti na psiholoskom planu posle ovog mece : Sta mislite, da li ce Nadal zeleti Djokovica u svojoj polovini zreba za Garos? Mislite o tome.
(Hogar Strashni, 17. maj 2009 13:33)

Kakve to ima veze!?

Naravno da ga nece hteti, ali ako ga i ugleda, Nadal ce sebi reci 'Evo ga opet onaj sto sam ga oprao i kada sam igrao lose, bio povredjen i tri puta spasavao mec lopte', a Novak ce reci 'Evo ga opet ovaj, kojeg nikada na sljaci pobedio nisam, protiv kojeg mi ni tri mec lopte ne znace i pobedu.'

I sta cemo sad sa tvojom poentom?

Che

pre 14 godina

Svaka čast, Novače. Još samo malo fizikalija i dobićeš Nadala, provereno.
Nego, kako se zove žena (što je sedela pored) Karlosa Moje?

Monden

pre 14 godina

Stari srpski sindrom - Kad je dobar, kuje se u zvezde, kad je loš, pljuje se i gazi.

Svaka čast Novaku na sjajnoj partiji, ali nije on ni blizu Nadalovog kvaliteta, pogotovo ne na šljaci. Nadal je odigrao izuzetno loše u većem delu meča, tek na momente je blistao u svom pravom sjaju, bio je pod pritiskom domaće publike i imao problema sa povredom (zbog kojih nije odustao, kao što bi to, bez dileme, učinio njegov protivnik). Čak i u takvoj situaciji, stigao je prednost i u odsudnim trenucima izborio se za pobedu i potvrdio da je neprikosnoveni kralj šljake. To više govori o Nadalu, nego o Đokoviću.

O drugom mestu možete da vodite debatu, prvo je nedodirljivo - Rafa!

Populo

pre 14 godina

Lako je igrati dobro kada imas opustenu ruku. To svako moze, ali imati opustenu ruku kada je gusto, e za to treba biti jedna cela klasa iznad obicnih dlicnih igraca. Ta klasa je Nadal, pre njega Federer. Novak je ona klasa ispod, dakle samo jedan odlican igrac. Jos puno vezbanja treba da bi udarce tako popravio da i u prelomnom trenutku moze da odigra svoj najbolji udarac.

dr.house

pre 14 godina

Lijepo je DŠ primjetio da je Federer dobio Nadala u Hamburgu 6-0 treći set i da je opet bio glatko poražen u Parizu.Ja bih još spomenuo onaj meč u Rimu u kojem je Roger imao 2 meč lopte pa je opet bio poražen i u Rimu i u Parizu. Sam Đoković je rekao da je odigrao iznad svojih mogućnosti,a opet je i on poražen.S druge strane, Rafa je bio nezadovoljan terenom u Madridu od početka turnira. Govorio je da loptica često krivo odskače i da previsoko odskače. U ovom meču je igrao i sa ozljedom koljena...Znači,svi uvjeti za poraz Rafe su bili tu,a ipak se taj poraz nije dogodio.U Parizu(ako Nadal bude zdrav)nema nitko niti 1% šansi. Zašto?? Osim šta mu tereni u Parizu najviše odgovaraju i što se igra na 3 dobivena seta ima još jedna jako bitna stvar. Da vam sad objasnim zašto Rafa stalno povlači gaće. E zato što čovjek ima ogromna m... .To je jučerašnji meč lijepo pokazao. Dok je na meč lopte Novak lagano prebacivao loptu čekajući Rafinu pogrešku, ovaj je potezao strašne winere. Ko nema m... to ne može. Ne znam da li ste primjetili što sebi Rafa govori kada neku kraću lopticu ne potegne svom snagom? Ne znam točno kako se piše,ali znam šta "puto" znači. To je razlika između Rafe i ostalih.

Milutin

pre 14 godina

Novak nikad neće pobediti Rafu.
Neme snage da odigra kad treba.
Novače radi na kondiciji.
Ono juče ćeš pamtiti kao dan kada si bio najbliži pobedi!!!!

Republika Srpska

pre 14 godina

Ne zna se ko je veći gurbet! Dal' Nole što se povrijedio pri rezultatu 3:1 za njega i na njegovom servisu ili (ipak) onaj GURBET sa svojom srećom u odlučujućim momentima!!! Pa ovo je da se čovjek us... u gaće od muke!!!
Biće bolje. Naprije Nole!!!

mmmm

pre 14 godina

What a match!
I am very grateful to these two talented guys for delivering this spectacular match.
Words will not be enough here to describe the drama we have just watched.

I congratulate particularly Djokovic who has always been for me since last year the real second best claycourter,he was just unfortunate to be drawn in Rafa's half on clay time and time again.

We all knew Rafa did not like playing in Madrid feeling uncomfortable with the high altitude.
But pushing Nadal to the limits on clay and in his own backyard requires some extraordinary efforts.
Like Federer in Rome 2006,Djokovic came very very close to his first win over Nadal on clay.
Rafa needed to bring maybe the best I have seen him on clay to save these match points.

Whatever happens tomorrow is absolutely irrelevant because the real final was played today.

My prayer is to see Nadal and Djokovic drawn in different sides in the FO so that we can enjoy watching another spectacular claycourt encounter with unbelievable shot-making in the final.

http://www.bbc.co.uk/dna/606/A51538971

Hogar Strashni

pre 14 godina

Zelim da postavim jedno pitanje svim ovima koji tvrde da ce Djokovic pasti na psiholoskom planu posle ovog mece : Sta mislite, da li ce Nadal zeleti Djokovica u svojoj polovini zreba za Garos? Mislite o tome.

goran

pre 14 godina

Ono sto je prosle sezone izgledalo gotovo nemoguce sada je krajnje realno. Ako Novak nastavi sa ovakvom formom i napretkom pitanje je trenutka kada ce ga dobiti ukljucujuci i na sljaci. Mozda bas i u Parizu, zasto da ne.

Steta bio je toliko blizu, nikada blizi.

Johnnydragash

pre 14 godina

Ničice padam pred čovekom čije ime s ponosom izgovaram: NOVAK DJOKOVIĆ!!! Kupim svaku suzu koju je pustio i okrećem dlanove ka suncu da zasijaju zlatnim sjajem. Uz Noxa uvek i svuda!!!

Hrvat u Beogradu

pre 14 godina

Odličan meč! Podsetio nas je na antologijsko treće finale Wibledona koje je odigrao naš Ivanišević. I koje je, naravno, dobio!

Dr Wilson

pre 14 godina

Ne sećam se da je Nadal nekome onako aplaudirao na kraju meča!
Samo bih ispravio Novaka kada kaže da je igrao iznad svojih mogućnosti, jer je to nemoguće.
Novače, igrao si baš onako kako u najvažnijim mečevima i igraju prave momčine, to je deo Tebe i zato smo svi mi tako ponosni.

ofk

pre 14 godina

u profesionalnom sportu dobijes tu sansu da prebrodis oni najtezu stepenicu i ako uspes da to uradis ti polako postajes''besmrtan''Ako se okliznes ko zna kada ces ponovo dobiti priliku.Vrmena su takva da nema mnogo cekanja titule se osvajaju u 18.19.20.21.22 godine .Sa emotivne strane bilo je jako tesko i svaka cast NOVAKO DJOKOVICU.Ali sam ja siguran u da je Novak u dubini duse nezadovoljan........mogao je da ga nacne za Rolan Garo ovako ostaje samo nada..

mahi

pre 14 godina

Jutro je pametnije od veceri. A sta kaze jutro? Da je Djokovic jako puno napredovao. Vise je napredovao u poslednjih godina, nego sto ce mu biti potrebno da dostigne Nadala ...

Bravo Novace! Vidi se tvoj trud, vidi se da si i mentalno napredovao. Verovatno sada moras da se setis kako si jurio Federera da bi mogao da ga pobedis, pa onda se nakon nekog vremena, sve skupilo i poceo si ga redovno pobedjivati.

To ce se verovatno desiti i sa Nadalom. Mislim da ces ga srediti ove godine, ako ne na sljaci onda na travi. Bolji si, ali te neiskustvo ucinilo ranjivijim. Verovatno ces zakljuciti ako pregledas snimak. Nadal je bio na svom nivou u drugom kao i u prvom setu. A ti si se izgubio ...

Bravo Novace! Ovako veliki napredak za jednu godinu nisam ocekivao!!!

Sale - S

pre 14 godina

Eh, što mi je u ustima ukus sladak nakon ovakvog meča...
Gorčina zbog poraza Novakovog je mala, koliko saznanja da je ovo tek početak istorije borbe divova u narednim godinama...
Nekada smo gledali Konorsa, Borga, Mekinroa, Samprasa i Agasija, kratko vreme Federera i Nadala, ali od sada... od sada ćemo gledati Novaka i Nadala kako ruše sve zakone verovatnog i neverovatnog.
I nakon toga...
Ponosan sam što sam pripadnik istog naroda kao i Novak Đoković.
Sve najbolje njemu i porodici njegovoj u budućnosti.

P. S. I ne brini Novače, ti jesi već prvi igrač današnjice... Shvatiće to uskoro svi od reda, jer sazreo si kako vidim potpuno - i kao igrač i kao čovek.

saltstone

pre 14 godina

Posle ovog antologijskog meca svima nam je tesko a najvise Novaku koji je pokazao sve najlepse u tenisu, imao bolju statistiku ali je ipak ponovo izgubio...neverovatno koliko je Nole napredovao, koliku je zelju imao, ali moramo priznati da je Nadal ovog puta pobedio uz pomoc kviska, uz pomoc 12000 preplasenih navijaca koji su se toliko radovali kad god bi Djoka pogresio u kljucnim trenucima, pokusavajuci na sve moguce nacine da dekoncentrisu Novaka u kljucnim poenima, narocito na kraju mecu kada je ipak spasao mislim 2 mec lopte, imao 3 mec lopte.....jbg
Isplaci se, naspavaj se, odmori se, glavu gore jer sledeci put je TVOJJJJJJJJJJ !!!

nenad73

pre 14 godina

Nole ti si veliki sampion, jucerasnji mec je pokazao da su samo dve srecne lopte spasile nadala da izgubi u svojoj spaniji, pred svojom publikom uz svu srecu ovog sveta koja ga je pratila.Pokazao si da mozes da ga dobije i u tri seta sto je do juce bilo nezamislivo.Zelim da ti cestitam jer ovo juce jeste bila pobeda jer si pokazao celom svetu da Nadal nije nepobediv na sljaci, pokazao si da je mit srusen i srusio si ga svojim umecem i perfwektnom taktikom i igrom.Cast je bilo navijati za tebe i hvala ti na tome!
Idemo dalje jer tron je sve blizi!

Mislav

pre 14 godina

Gledao sam meč preko streaminga i bogami sam uživao. Ovo je jedan od boljih mečeva koje sam gledao u životu, i žao mi je što Nole nije pobjedio. Pozdrav iz Splita.P.S. Odakle je Rafa izvukao ona dva forhenda?

vlada

pre 14 godina

U svim segmentima statistike Novak je bio bolji.. sem u jednom..
2 od 8 brejk lopti...
Nadal 1/2..

kada je teško tada izgleda ima barijeru da ga dobije.. mora u glavi da prelomi da je bolji, igrač, što je juče realno i bilo stanje !!!!
Tek onda će moći da ga dobije, sa ovakvom igrom obojice...

Iskustvo, i priprema.. i STRPLJENJE.. OGROMNO STRPLJENJE, bez nerviranja, reakcija na publiku, sudije.. i ostale sprske poslastice...

Tek sa tim mentalnim sklopom, Novak će biti broj jedan...

Što mu od srca želim !!!

s_ima

pre 14 godina

drop shot na mec loptu protivnika! To moze samo nas Novak! Ne znam zasto je bilo ko razocaran posle ovakvog meca, pa zbog ovakvih meceva se igra tenis, zbog ovakvih meceva teniseri ulaze u istoriju, bez obzira da li su pobedili ili izgubili.

lj

pre 14 godina

BRAVO!!!
Samo napred imas ti snage za pobedu.Nema nista od kukanja sve zaboravi i pobedi ga u Parizu.Uzivav nedelju dana i zaboravi na ovo.OCEMO DA GA POBEDIS U PARIZU!!!!!

Milos Kosovac

pre 14 godina

Ko to moze da izgovori i napise rec poraz za vitesku igru Novaka Djkovica?! Ko to nema srca za da moze posle cetiricasovne divovske borbe, samo zboj jedne loptice koja je pala tamo gde Novak nije zeleo, izgovori rec poraz?! Ko to nije video da je publika na stadijonu cetiri casa bila u nervnom stresu?! Ko to moze da izgovori poraz za nevidjenu igru koju su posmatrali ljudi u 59 zemalja sveta i divili se Srbinu i Srbiji?! Ko to nije video da je posle cetiricasovnog stresa publika na stadijonu eksplodirala zbog straha od poraza, pa je urlala, lupala rukama i nogama, skakala, a nekima je na ustima pena izlazila? Ko to ne zna da su neki morali da popiju lek da im srce ne otkaze, a veliki broj ljudi zatrazili su medinciku pomoc!? A zasto se deslo da se pripise poraz Novaku, a ne Nadalu? Novaka Djkovica je porodica vaspitavala, a treneri trenirali da bude sportista, a Rafaela Nadala su dresirali da pobedjuje. Ljudi vaspitavani u kapitalizmau se uce na pohlepi, obuzetosti i nezasitosti. Nadal je morao da dobije taj jedini poen, ali se toliko istrosio da ce danas izgubiti od Federera. Moze da pobedi jedino ako mu njegovi dreseri podmetnu u hrani ili napitku neki stimilans. Nole je ucen da bude pre svega dobar covek, dobar sportista, da zivi zivot, i da se ne plasi poraza jer to nije opasno po zivot. Nadal zna da je Nole ono sto on nikad nece moci da bude, ali bi zarko zeleo, no ucen je samo tenisu. Kada su nastupali na spanskoj televiziji, Nole je sarmirao voditelje no i gledaoce, cak je imitirao najpoznatijeg spanskog humoristu, javljali su se da ga pitaju zreli i obrazovani ludi, za razliku od Nadala postavljali su mu pitanja maloletnice i zadrti navijaci nikad dovrsene zrelosti. Nadal je bistar momak, pa je zbog tog kompleksiran u odnosu na Novakovu intelektualnu dominaciju, a igralo se pred odabranom publkikom, zbog cega je Nadal u prvom setu pravio geske kao nikada do sada.Zato svima na zanje: Novak Djkovic je od juce nas stalni pobednik!

milos

pre 14 godina

Projektovali smo se i ocekujemo stalno pobedu. Ne mozemo vise da podnesemo poraze. Tako je Djole izgubio u finalu US Opena ali je za nas bio pobednik. Posle je pokazao da moze da pobedi sebe i ima vise pobeda nad Federerom. Sada je bitno da shvati da je Nadal borac do kraja i svaka mu cast! Kad to Djole savlada bice prvi u svetu.

MM

pre 14 godina

Nadal osvaja sva tri mastersa a Nole Roland Garos! Vrati mu milo za drago, tamo ge ce ga najvise boleti. Nole samo napred, ne kloni duhom,i robot ce konacno pasti! Masina ne zasluzuje da osvoji sve turnire. Danas je Nole u sva tri seta osvojio po 6 gemova, znaci da moze da pobedi Nadala tj. da mu uzme tri seta na Roland Garosu! (Samo bez drop shotova u taj brejku!)

istorija se ponavlja

pre 14 godina

Evo kako je bilo pre tacno godinu dana.
http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2008&mm=05&dd=17&nav_id=361028

gotov je

pre 14 godina

pre ovog meca pomislio sam da nadala na sljaci mozes da pobedis jedino ako poneses pistolj. sad znam da sam se prevario - samo je pitanje vremena kada ce ga nole dobiti. danas prosto nije imao srece.

pre 14 godina

Federer ne vjeruje da četiri sata protiv Đokovića mogu naštetiti Nadalu uoči današnjega finala.

"Nadal umoran? Isto su me pitali u Australiji i nisam se baš okoristio Rafinom iscrpljenošću. Danas je igrao naporan susret s Novakom, ali to nije bilo u pet setova. Oporavit će se i usto će ga publika podržavati", rekao je Federer.

(http://www.youtube.com/watch?v=68gKrUGd0_U) Agassi:

"Me reí cuando Nadal dijo que algún día ganaría Wimbledon, ahora es el mejor" Agassi:

"Smijao sam se kada je Nadal rekao da će jednoga dana osvojiti naslov u Wimbledonu. No sada je najbolji", izjavio je André Agassi.

Komentator RTS-a sinoć rekao da je Ljubičić na ovogodišnjim mastersima, kada je igrao dobro, uvijek gubio od pobjednika turnira. Ponadao se da bi se povijest mogla ponoviti i u Đokovićevu slučaju. Malo je nedostajalo...

Talijanski teniski reporter Rino Tommasi, inače veliki poznavatelj boksa: "Dvoboj Đokovića i Nadala sličio je onomu između Haglera i Mugabija, koji se može svrstati među najljepše u svjetskoj boksačkoj povijesti!"

(http://www.youtube.com/watch?v=a_B12kAKonw)

I bogati plaču?

Jedan detalj moram spomenuti.

Kamera fokusira Nadala, a iza njega se nazire legendarni Rumunj Ion Þiriac (Jon Cirijak). Skinuo sako, gotovo da leži na stolcu. U ruci ima kalkulator. Ne zanimaju njega previše poeni, zna se što se njemu mota po glavi. «Burgije» nema, ali što će mu kada oko njega vrte milijuni!

Lani je dao golemi intervju rumunjskomu dnevniku Jurnalul naþionalu. Novinar Þiriaca na kraju pita, budući da je kriza svuda oko nas, kako komentira onu poznatu «da bogati također plaču».

«Nisam plakao od svoje petnaeste godine», poručio je Ion.

Malo i o susretu…

Đoković je prijetio Nadalu, ali nije uspio. Njegovi navijači tvrde da Rafa idući put pada. Moguće, ali sjetimo se da je preklani u Hamburgu Federer treći set dobio sa 6:0, a onda u Rolandu Garrosu prošao kao bos po trnju.

Španjolcu nije pomogla sreća da pobijedi Đokovića. To pišu totalni neznalice. Zahvaljujući mačjoj spretnosti, na meč-loptu vratio je onaj servis od 219 km/h, a onda je forhendima brisao prašinu sa crte. Iako ga taj udarac baš i nije služio.

Kažu da se Novak rasplakao na konferenciji za novinare. Federer je postavio «standarde» i baš sam se pitao što će se prije dogoditi. Hoće li Nadal igrajući protiv Đokovića slomiti reket ili će se Đoković nakon susreta s Nadalom boriti sa suzama…

DELIJA LJUBLJANA

pre 14 godina

franjo...Podhitno moras na lecenje inace moze da ti bude kasno.BRAVO NOLE JUNACINO BRAVO NOLE SRBINE.Danas kad mi nije stalo srce nece nikad.Jest da su osli daljinski i tastatura u delove ali nema veze.Moze da prica ko sta hoce ali za mene je Nole pobednik i gotovo.Kolko ovaj Nadal ima srece pa to nema nigde ali nema veze Nole ima da mu vrati za sve ove poraze u finalu Rolan Garosa.IDEMO NOLE KRALJU TENISA

Veljko

pre 14 godina

Nole, hvala ti za ovaj mec.Jesi izgubio,ali si pokazao sa nisi nista gori od najboljeg i to na njegovoj podlozi. Samo tako i bices prvi brze nego sto mnogi misle.

Cherry

pre 14 godina

@Franjo

Koji bre mlađi Murray? Pa on je stariji od Novaka. Raspitaj se malo i informiši pre no što pošalješ takve komentare.

Inače, Čilić neće u narednih 5 godina da dobije Nadala.

hitro.hr

pre 14 godina

Izgubija si,al nema veze.Puno si učinija i time šta je moj stari navija za tebe.Pozdrav iz Hrvatske! (ja san za te već odavno,jer si čovik ipo)

Gaja

pre 14 godina

Nadal je jednostavno neunistiv.Nole je odigrao sjajan mec i nije uspeo da ga dobije!Ne znam sta da kazem ali ovo polako postaje dosadno...Mada mozda ga ga Nole mazne vec na sledecem RolandGarosu aaa...Sta bi onda ti franjo rekao?

ja

pre 14 godina

U dosta komentara se provlaci kako je Nadal igrao lose i kako je bio povredjen.
Prvo jeste li vi gledali Nadalovu igru u ovom i u prethodnih 50 mecheva na sljaci. I on je verovatno kao i Novak pruzio svoj maksimum i odigrao najbolji mech poslednjih godinu dana.
Da li mozda treba da vam prebrojim koliko je samo Nadal pogodio linija u ovom mechu? Sigurno bar 50 i sigurno vise na ovom danasnjem mechu nego na prethodna 2 turnira zajedno.
Po vama je to losa igra?
Pa hajde pronadjite mi neki mech u poslednjih godinu dana u kome je Nadal igrao bolje.
Jednostavno ga necete naci.
Imao je mnogo greski jer ga je Novak terao na greske, dobrim reternima, dobrom odbranom, dobrom igrom uopste.
Od svih greski koje su i jedan i drugi napravili, mozda je 20% bilo stvarno neiznudjenih greski, sve ostale su na neki nacin bile iznudjene.
Kada igrac odservira odlican servis, a protivnik vrati jos bolji retern, obicno onaj koji servira gresi u prvom sledecem udarcu. Iz prostog razloga sto umesto da osvoji poen iz servisa, ili u najgorem slucaju od pocetka poena ima inicijativu, server dolazi u situaciju da se brani i zbog toga u trenutku bude izrevoltiran sto izazove gresku. Takodje u dugim poenima sa preko 20 udaraca, jednostavno jedan od igraca odustaje od daljeg prebacivanja, pa pokusa neki riskantni napad koji cesto zavrsi greskom. Nadala je cesce izdavalo strpljenje u ovom mechu od Novaka i zato je imao i vise greski.
Dakle sve te greske su izazvane iskljucivo time sto je sa druge strane imao ravnopravnog, a mogu slobodno reci u vecem delu mecha i boljeg protivnika od sebe.
Nadal je imao probleme sa kolenom i te probleme konstantno ima. Dakle nije nikakva povreda u pitanju. Pa i Novak je u jednom trenutku imao manju povredu zbog koje je i izgubio svoj servis pri vodjstvu od 3:1.
Mislim da je Novak bio vise povredjen i hendikepiran zbog te povrede od Nadala.

Novak je na ovom mechu osvojio jedan gem vise od Nadala, 5 poena vise od Nadala, 7 greski manje od Nadala, 6 vinera vise od Nadala, 3 asa vise od Nadala. Imao je bolji procenat osvojenih poena na svoj servis, kako prvi tako i drugi u odnosu na Nadala. Imao je bolji procenat osvojenih poena na protivnikov servis kako prvi, tako i drugi.
Novak je jedino imao slabiji procenat ubacenog prvog servisa, svega 59% u odnosu na Nadalovih 75%. I pored toga Novak je samo na prvi Nadalov Servis osvojio 29 poena plus 16 na drugi servis, odnosno 45 poena ukupno na protivnikov servis. Uz Novakov znatno slabiji servis Nadal je osvojio 13 poena na prvi i 19 poena na drugi Novakov servis sto je ukupno 32 poena ili 13 poena manje od Novaka.
Jednostavno Novak je u svakom segmentu igre bio bolji od Nadala. Ukupno dolazio 8 puta u brejk prilike i iskoristio 2. Nadal je u celom mechu imao samo 2 brejk sanse i iskoristio jednu i to bash u trenutku kada se Novak povredio.
Realno gledajuci sve ovo, ovaj mech se trebao zavrsiti sa 6:3 6:3 za Novaka, a ne Nadalovom pobedom.
Gledajuci one brejk lopte za Novaka pri 4:4 i 5:5 u drugom setu, Nadal je u ovom mechu u stvari spasao 6 mech lopti i bukvalno iskoristio jednu jedinu priliku koja mu se ukazala da dodje do pobede.
Do sada sam govorio kako Nadal ima previse srece, a sada to vise ne mogu da nazovem ni srecom. Ovo vec prelazi u domen crne magije i naucne fantastike.
Iskreno se nadam da je ovo poslednji put da Nadal pobedi na ovaj nacin i nadam se da vise nikad u zivotu nece pobediti Novaka i da je ovo poslednji put da se radovao posle mecha protiv Novaka.
Nadam se da ce mu Novak debelo naplatiti sve ove nezasluzene pobede.

Na kraju sto se tice Rolan Garrosa, neki pominju kako Novak nema sansi da Nadalu uzme 3 seta. Ja bih vam postavio samo jedno pitanje. Da li mislite da Nadal moze Novaku uzeti 3 seta?
Jeste li svesni da je ovo bio jedan od najduzih mecheva u 2 dobijena seta. Preko 4 sata igre u kojima je Novak pokazao da je fizicki cak spremniji od Nadala. Vecina mecheva na GS ne traju duze od 4 sata. Jedan od najduzih mecheva koje je Nadal odigrao na sljaci je bilo finale Rima 2006. godine protiv Federera.
Tada se to finale igralo u 3 dobijena seta i njih dvojica su igrali 5 setova od cega 3 tai brejka. Taj mech je ukupno trajao 5 sati
Pretposlednje finale Wimbldona u 5 setova je trajalo oko tri i po sata, a poslednje takodje u 5 setova oko 4 i po sata.
Dakle Novak je vec danas pokazao da je fizicki itekako spreman za takve maratonske mecheve i da ih nece gubiti zbog fizivke iscrpljenosti.
Moze da izgubi iskljucivo ako protivnik odigra bolje od njega, a Nadal vec neko vreme pokazuje da ne igra bolje.
Ne igra bolje ni na sljaci, a o tvrdim podlogama je smesno i pricati.
Jedino cega se plasim je da se Novak nije previse istrosio na ova poslednja 3 mastersa, i da ne dodje do naglog pada u njegovoj igri.
Ako nastavi da igra ovako kako sada igra, mislim da bi realno bilo ocekivati titule i na RG i u Wimbldonu, a to bi siguran sam zalecilo sve Novakove rane i istovremeno ga odvelo tamo gde stvarno zasluzuje da bude - na prvo mesto na svetu.

Tenis

pre 14 godina

"There are times when you are watching a tennis match, and after a period, you just stop passing comments, and succumb to its excitement. You do not have anything left to say, because, even as a spectator, you are emotionally drained by the quality, excitement and drama of the match.

On one hand, you desperately want the underdog to win so there is a change at the peak, but at that very moment, the top dog comes with something so phenomenal that you cannot help but admit that the latter deserves to edge through.

On the other hand, you want the contest to get over, so that your heart can take some rest from the excessive pounding it has endured during the match, while at the same time, you do not want it to finish because the quality of tennis cannot, possibly, reach better heights.

Ultimately, you are in a very confused state of mind and just wait for the inevitable to happen. Once it happens, though, you feel every moment of your time or money worth spent, and happily savor the memory of something special that you had the fortune to witness.

This was precisely my state of mind as Rafael Nadal edged through Novak Djokovic, 3-6 7-6(5) 7-6(9), in the longest three set match in a Tennis Masters Series history, at the Semi Finals of the Madrid Masters 2009. The Serbian did everything that a human could possibly conjure up to try and dismantle Nadal's supremacy at this surface. He took the bull by the horns by giving Nadal a dose of his own medicine, and breaking him right away to race up to a 3-0 lead.Nadal, who was out of sorts with his forehand, has never looked under more pressure, and in a state of panic, than in the opening set of the game.

Djokovic pushed Nadal back off the baseline, and for most of the first set Nadal retorted to his old style of play by looping in high shots towards Djokovic’s backhand from six feet behind the baseline.

Djokovic, surprisingly, obliged by beating Nadal in his own game. He attacked, he defended superbly, played drop shots and volleys which would even make Stefan Edberg proud.

There was a deafening silence among the twelve thousand spectators, as Djokovic prevailed by taking the first set 6-3. An upset looked very much on the cards.

Nadal rejuvenated and again looked like the Rafa that we know. Both players served immaculately and the first few games went like a breeze as they held serve comfortably.

The pressure was surely mounting on both players as Nadal took a short medical timeout after the fourth game, although no damage was done. Djokovic, meanwhile, was matching Nadal-of-the-old in defense and the semi-finalists were battling through some breath taking rallies.

The definition of the word athleticism was assuming a different meaning altogether.

Nole used his improved defensive skills to good measure and Nadal found himself in a scary position at a set and 15-40 down. It was then, it seemed that Pete Bodo’s comparison of Nadal with Pete Sampras proportioned its full meaning.

Nadal fired down an ace and service winner to get back to deuce, saved two more break points with precise serving and survived the toughest service game of the set to lead 5-4.

Both battled for three more tough service games to get to the tie-breaker at 6-6.

Even though Djokovic survived those close sets, his body language was starting to deter. Nadal took full advantage of it and breezed through the tie-breaker to level the match at one set all!

The third set became a matter of will, rather than skill, as we witnessed the BEST tennis of the match—and possibly the year—with every possible strategy being worked out. Winners were struck out of nowhere and inhuman passes were made which fondly reminded of the epic five hour match at Melbourne.

The set also showed that the Novak Djokovic of May ‘09 is a much fitter and mentally stronger player than the Djokovic of Jan ’09.

Djokovic suffered from cramps right after breaking Nadal to get to 3-1, and took a full medical timeout during the process.

He played the rest of the match in pain, and got broken immediately after, but showed resolve of steel—being attended by the physio after during every changeover—to fight point to point against the Spaniard, and still managed to hold many break points in between.

Both players held serve to go on to 6-6, and produced one of the best tie-breakers of all times in the deciding set of the semi-final. There was never a relaxing moment during the tie-break, and each point looked like an uphill journey.

Each held match points, trading several mini-breaks, and ultimately Nadal got that additional mini-break of Djokovic’s serve at 9-9 with an outwordly passing shot that even he would be proud of!

He closed out the match on his serve, and fell to the ground as the LONGEST match in a Masters Series ended at 4:02 hours.

Twelve thousand Spaniards rose to give Novak Djokovic a deafening, and well deserved, applause as he, visibly heartbroken, guided himself to the dressing room.

Much can be said about Djokovic’s inability to convert break points (he could convert only two out of eight opportunities), or his visible fatigue due to injury in the decider, but it was evident that he was the better player for most of the match.

He was ahead of Nadal in all the statistics (even broke Nadal more) producing more winners, lesser unforced errors, higher number of breaks, and total number of points won.

But it was Nadal who prevailed during the most important points of the match and proved just how difficult it is to beat him on any surface, leave alone clay.

My salute to Nadal and Djokovic. Too bad there was only one person walking out as the winner."

elisa

pre 14 godina

@zoki, komentar 276.
nisam primetila to sto kazes da "nole jedva uzme nadalu i jedan set". danas mu je bez vecih poteskoca uzeo set, a nadal je bio taj koji je jedva uzeo noletu setove koje je uzeo.
u svakom slucaju, sjajan mec! cestitke obojici!

Neutron

pre 14 godina

@Franjo,
Hehe...mogu samo da zamislim kako je ovaj lik ciktao od srece na kraju meca.
Ja tebi, Franjo, ne bih preporucio da gledas Noletove meceve jer ce zdravlje da ti ode u bestraga. Danas ti je verovatno nekoliko meseci zivota otislo u nepovrat. Da li ti to uopste treba u zivotu? A ceka te jos mnooogo godina takvih muka, i jos gorih jer "big shit" po tebe tek dolazi. Tako da, ako imas malo mozga, poslusaj moj savet i gledaj skijanje. A inace tvoji aduti, kao Cilic, Karlovic, Ancic...sve to poispada pre nego sto prave bitke uopste i pocnu. Eno ga onaj jadni Ljubicic, u "odlincoj" formi, pa ga je Nole rutinski preslisao. Nista vise nego malo jaci trening. Ne bih voleo da sam na tvom mestu, veruj mi.

Inside Tennis

pre 14 godina

Zivim u USA i upravo citam majsko izdanje casopisa Inside Tennis. Neverovatno je koliko se ovde pise o nasim teniserima. Ne bih puno da pricam, evo saljem link pa uzivajte:

http://www.insidetennis.com/2009/04/novak-djokovic-transition/

Bojan K

pre 14 godina

Sta reci poslije ovakvog meca, osim da je Nole jos jednom pokazao i dokazao i nama i cijelom svijetu da je sjajan igrac, trenutno, odmah iza Nadala!!! Novace, hvala na odlicnom mecu. I samo jos mogu da kazam da ovaj danasnji mec bas boli.............

bg_boi

pre 14 godina

Nadal o nasem Novaku

"He's a great player, he always has been. It seems to me he's getting better with every game."

Novace, glavu gore i nastavi ka vrhu gde ti je mesto.

Ivan

pre 14 godina

Ocajan si Novace mislim stvarno.Imao si ga pobedjenog deset puta bolje si igra od njega ali uvek zabljas kao neka kukavica.

Danas ga nisi pobedio,NIKAD NECES.

Kad ne mozes da iskoristis milion brake lopti 3 mec lopte sto igras tenis??

Vidi se da imas veliki kompleks od Nadala i ma koliko bolje da igras uvek ces izgubiti.
(Nenad, 16. maj 2009 21:24)

Najkorisniji komentar do sada! A sad Nole u INAT da redjas pobede nad Nadalom! Ne da mozes brate, nego se iz aviona vidi da si ga priterao u cosak!

Misa Vujicic

pre 14 godina

Ljudi nemojte da se palite jednostavno treba biti realan!Nadal je bio povredjen i nije se kretao kako treba!Djokovic nije mogao da izdrzi fizicki ceo mec i zato je izgubio!U bitnim poenima igrao je suvise pasivno i cekao greske Nadala kojih nije bilo!Jednostavno mora nas Nole jos da jede hleb i mleko da bi stigo Nadala!Ako ga sada nije pobedio pitanje je da li ce uopste moci da ga pobedi na sljaci nekada!ALI VAZNO JE DA IMA ALIBI UKOLIKO NE ODIGRA DOBRO U PARIZU!!!Nije se odmorio od meca sa Nadalom

biljana

pre 14 godina

Nole majstore svaka cast!

P.S.
Da nas Nole cacka d... ovako kao Nadal,ja mislim da ne bi mogao u Srbiji na ulicu da izadje.Svi bi ga zezali i ismevali.

Real

pre 14 godina

svaka cast,posle perioda losijih igara protiv nadala,ja licno mislim jos od vimbldona kad je predao mec,ponovo se vraca u formi i to jos na sljaci,svaka cast samo napred

zelena trava

pre 14 godina

Novak je sad pokazao da je zaista vrhunski teniser i da nije ovde samo u prolazu. Svakako da ce pobediti Nadala i osvojiti jos koji GS, od svih nasih vrhunskih tenisera on je najveci sampion i najsnaznija licnost. I kroz poraze se grade sampioni i mislim da je Nole sazreo dovoljno da bude jedan takav majstor. Pravi soumen, svake godine sve bolji bez obzira na rezultate. Verovala bih mu i da padne na deseto mesto, ali vidim da nece.

bgn

pre 14 godina

sta reci posle ovog fantastičnog meča.Ovo danjašnje izdanje Noleta je fenomenalno hvalilo mu je samo malo sportske srece.Raduje me vidno poboljsanje fizičke spreme.Srecno na rolan garosu.Napred Nollee....

SRBIJA

pre 14 godina

Citam komentare podrske za SRBINA NOVAKA DJOKOVICA i neverujem da postoje papani koji daju negativni glas(ne preporucujem), to su bolesnici ili krvati(to mu dodje na isto nema nikakve razlike)!!!

Ponosan sam sto u SRBIJI imamo tenisera kao sto je NOVAK DJOKOVIC!!!!!! Nole svaka ti cast na danasnjem teniskom maratonu i verujem da ces ga u skorije vreme pokidati, jer ti to mozes i zasluzujes da postanes N1!!!

Momcilo

pre 14 godina

Nole druze, brate, sine, glavu gore, sad ce RG. Mora i Nadal da padne kad-tad! Sto bi rekao nas narod, nicija nije do zore gorela...

zoran

pre 14 godina

Bravo Novak.

No, dozvoljavas Nadalu da se lako vrati u igru. Dok igras agrsivno ovoga nigde nema. Medjutim cim krenes u prebacivanje, ala Andy Marej, Nadal dolazi do daha i krece da melje.
To su primetili i engleski komentatori i pitali se zasto si se povukao u drugom setu. Stataisticki gledano presao si u odbranu.
Ti imas potencijal da igras ubojit tenis kao sto ga je Rodja igrao u najboljim danima. Pusti defanzivce da se muce..samo napadacki mozes protiv Nadala.
Nisam video do sada, u sportu, da nekoga prati sreca koliko ovog momka iz Spanije. Gotovo se granici sa neverovatnim. No, cenim ga ,jer je sjajan sportista u svakom pogledu.

just a fun

pre 14 godina

@276
Ne znas ti nista o tenisu.Da si nekad uzeo reket u ruke mozda bi i razumeo. I sta lupas to za 3 seta, kad je novak danas bolje igrao od nadala i kad je statistika pokazala da je bio bolji u svim aspektima igre. cak je i vise poena osvojio. Sto ne moze 3 seta da mu uzme, uzece mu i 4 ako bude trebalo.
A na rolan garosu ce ga dobiti novak stavljam kucu na njega

Branko

pre 14 godina

Kakav teniski zemljotres!! Novace smatram te POBEDNIKOM ovog meca jer si u svemu bio bolji od Nadala i to na njegovoj sljaci u sred Madrida! Razorio si temelje mita o nepobedivosti na sljaci Nadala i pokazao da nema nepobedivih i nesavladivih. Bio si borben, ostar, hrabar, prefinjen kada je trebalo i znao si muski da uletis "prsa u prsa" borbu za svaki santimetar terana sa Rafom. Bilo je divno za promenu videti prenerazeno Rafino lice koji kao da nije verovao u pojedinim trenucima sta si mu sve vracao. On je morao zestoko, mnogo vise nego ti da se bori za svaki poen! U trecem setu sam video nesto sto je jos nevidjeno na teniskim terenima: jasan strah na Rafinom licu. I volim taj prizor! Hvala ti zbog toga, znao sam da cu kad tad to docekati da vidim a doslo je cak i ranije nego sto sam mislio.
U svemu si bio bolji, servisu prvom i drugom, vinerima, greskama, jedino je on bio bolji u sreci koja ga je ovog puta provukla kroz iglene usi! Divno je bilo videti zgranuta lica spanske publike koja ni u najludjem snu nije mogla da da ovako nesto pretpostavi. Divno je bilo videti tu publiku kako stojecim ovacijama jos u soku ispraca tebe, PRAVOG POBEDNIKA ovog epskog meca sa izrazima nelagode i pritajenog divljenja..Divno je bilo gledati Federera scucurenog u svlacionici ispod tribina koje su se tresle dok on gleda otkrovenje tajne koju nije uspeo da dokuci citave karijere - KAKO DOBITI NADALA NA SLJACI!!!!

Nikola

pre 14 godina

SVe je vec napisano..ali ovi koji ovde izjavljuju da nikad nece pasti kralj sljake na sljaci, slobodno nek idu malo da prosetaju...Novache svi znamo jednostavno a to moras i ti znati da ces ubrzo pobediti Nadala na sljaci i to je jednostavno tako...tvoj je ..nas je..kad tad ali nash...

Milan

pre 14 godina

@ Negativni

Iduci put pogledaj statistiku pre nego sto pocnes davati svoje "strucno" misljenje. Novak je imao vise vinera od Nadala. Ko je tu defanzivniji!?

just a fan

pre 14 godina

@269, franjo
E, pa mi barem imamo za koga da navijamo a vi mozete samo da placete sto nemate igraca u prvih 10 i sto nikad necete imati, a kamoli u prvih 3.
A cilic ili ancic ce dobiti nadala ako ga udari grom na sred mecha ili ako se srusi neki avion na njega pa bude morao da preda zbog povrede.
@199, aleksandar
hahahaha najjaci post ubedljivo, bravo care :D

Dragan

pre 14 godina

U tenisu, kao i u stonom tenisu, vazi nepisano pravilo: ko ti se nekoliko puta provlacio u mecu, ceka se samo prva pobeda i vise nikad neces izgubiti mec. Rolan garos je blizu, neka od njega pocne ta pobedonosna serija. Jos jednom, svaka cast Nole na svemu.

Dragan

pre 14 godina

Da da, (tri godine već osamnaestogodišnji, mladi, perspektivni) Čilić i Mari ga možda i pobede na šljaci, ako ikada dođu tako daleko na "šljakastom" turniru (polufinale, finale...)

brance

pre 14 godina

Bravo Rafa majstore!Hvala sto si smogao snage i pored povrede da pokazes da si najbolji kada je najteze i da mec moze da se dobije i kada ne igras najbolje i kada nisi zdrav!I u Srbiji ima onih koji postuju prave vrednosti!A ti si jedna od njih!

Dragan

pre 14 godina

Najjadniji su ovi Federerovi navijači (marko, koji je pričao nešto o tome kako će Nadal danas nekoga da razvali, Febo...), koji su ovde došli da likuju. Samo se opustite i uživajte gledajući kako tokom godine odlazi drugo mesto (u Đokovićeve ruke), a vrlo moguće i treće (kod Marija)... Biće još plakanja, ne brinite

Negativni

pre 14 godina

Mec je bio izvanredan,ali ni izbliza "antologijski" itd...Djokovic nije zasluzio pobedu jer je kljucne poene odigrao bez inicijative,cekajuci Nadalovu gresku.E,Nadal je dosta gresio u ovom mecu (cak 50 neiznudjenih gresaka)ali u kljucnim poenima Nadal je vinerima i izradjenim poenima zavrsavao posao.Pritom,Novak je igrao kao Marej,defanzivno sa ponekim vinerom ili drop-sotom ali uglavnom cekajuci Nadalovu gresku.To mu se na kraju osvetilo.Imao je izvanredan prvi i drugi servis i da je igrao hrabrije i agresivnije,dobio bi mec.Ali,onakav pristup u kljucnim situacijama,protiv igraca kvaliteta Nadala,jednostavno ne prolazi.Cak je drop-sot kod prve mec lopte za Nadala bio los,ali je Rafa katastrofalno reagovao.Sve u svemu,zaista je Novak bio blizu pobede,ali je sam kriv sto je ispustio.Ali,to je razlika izmedju vrhunskih igraca i sampiona.Glava je sve.

VladimirII

pre 14 godina

Nadalova brzina neće biti nikada veća nego sada, udarci nikada neće biti precizniji, ali će Noletova intelogencija i širina repertoara ići samo uzlaznom linijom. Nole no.1

ana

pre 14 godina

Cestitam! Ja sada ne znam ni ko je pobednik!!! Nole je u svakom slucaju moralni!!! Tenis je bio fenomenalan i napredak u njegovoj igri je vise nego ocigledan! I Rafa i Nole su pravi uzori i veliki sportisti!
Nole svimm srcem sam uz tebe!!

lukalaban

pre 14 godina

Nole!
Stvarno ti se divim. Ndaal je u ovom mecu dotakao nebo , dalje ne može , a ti si pokazao kako se sigurno penjes ka istom samo sto mislim da ces ti da probušiš nebo . samo napred . Svaka čast , MAJSTORE .

Glisa

pre 14 godina

Znam da svi Noletovi navijaci osecaju razocarenje zbog ovog dobijenog poraza, ali ono sto stoji iza ovog poraza je to da je Rafa od Noleta napravio jos boljeg igraca nego sto je bio pre ovog meca.

Bravo Nole

pre 14 godina

Ajmo sad Srbi, slavite kult poraza!
Vamos Rafa! Najbolji jer POGADJA I NAPADA KAD JE NAJGUSCE!
Varka je da je Djokovic bio blizu pobede. Ni 5:0 njemu ne bi bilo dovoljno. Jednostavno, NE MOZE!
Mozda ga dobije neko od mladjih tenisaca. Mari ili Cilic recimo, ali Novak nema sanse.
(franjo, 16. maj 2009 20:58)

Ovom coveku ni Sigmund Frojd nemoze da pomogne

mrki

pre 14 godina

Evo posle nekoliko sati uspeo sam da se povratim...Kakav mec! Kakvi igraci! To se zove OSTAVITI SRCE NA TERENU! Svaka cast obojici. Nole, ponosimo se tobom!

Zoki

pre 14 godina

Da je igrao Nole dobro to stoji i tu nema šta da se zameri ali kada ga danas nije dobio pitanje je kada će,istih su godina i nema sumnje da će Nole uskoro biti drugi ali prvi teško.Ne zaboravite da se na Rolan Garosu igra na 3 dobijena seta pa ko u ovom trenutku može Nadalu da uzme 3 seta kada Nole jedva uzme i jedan.Ipak je daleko Nadal...

nova igrica http://zzzex.mybrute.com

pre 14 godina

Steta, bilo je tako blizu... Ali neka, neka, sve ce se to vratiti. Vise nije toliko dominantan kao sto je bio.

Milica

pre 14 godina

Cemu negativni komentari...Ti ljudi bi mogli da se ugledaju na one koji su pre par sati srce i dusu ostavili na terenu i koji su i u pobedi i porazu VELIKI!

kimi

pre 14 godina

Sad Federer moze slobodno da dobije Del Potra, iako ce sutra Nadal da ga odere ali od jos jednog Noletovog poraza, vise se ne bi oporavio!

Danijel

pre 14 godina

Ako je sad izgubio, da je pobedio pokvario bi uvertiru u njegovu pobedu na Rolan Garosu... Nole je jednostavno neponovljiv, car...

ellobo

pre 14 godina

Da mu ne bih baksuzirao, poslije prvog seta sam: pobjegao iz stana, Zamjenio pedale na bajsu mom klincu, oprao kola detaljno, iznutra i vanka, gledao "selo gori...", ali džaba. Slomljen sam kao da sam ja igrao. i krivo mi je kao da sam ja igrao. Novače, munjo nebeska, izdrži, nemoj sada da mi padneš!

radoszver

pre 14 godina

"It's not about Djokovic or Murray, it's not­ even about Nadal and Djokovic, it's all about­ TENNIS!
We are happy to live in that era of tennis and­ be alive witnesses of what has just happened today, it­ was an epic match with win that could go either way and­ fabulous 4 hours of nerves wracking tennis and tennis­ won today again.

Not to be mistaken, Congratulations­ to Rafa, and yes, Nole, I would give my hat down to you­ anytime after today's display!

But as I say,­ tennis won today, sport in pure genuine innocent­ form.

Love to all,

Damir, Ljubljana"
Tako u svetskim medijima se komentarise mec svaka cast Nole i Nadal!!!

gjyh

pre 14 godina

Novace zelim da ti iskazem divljenje na danasnjoj igri i da te zamolim da ne posustanes i da nastavis da grizes i da napredujes, jer toliko ti je malo falilo i to pred 12000 Spanaca u Madridu..drzi se junacino nemoj da tugujes, jos samo malo i imaces ga. Bravo majstore!!!!

M

pre 14 godina

Nole, bravo! Kakav mec! Jos bolji od finala Wimbldona! Nadal izgleda ume na izvuce najbolje, najbolje, najbolje iz svojih protivnika!
Nekoliko stvari raduje:
1. Novak jedini na svetu nema kompleks Nadala i, koliko vidimo, samo sreca ga je odvojila od pobede.
2. Kondicija fenomenalna, i borbenost tokom celog meca.
3. Ovo je zaista najlepsi mec u muskom tenisu koji sam gledala! Hvala, Novace!
Znamo mi tebe, puno ces mozgati sta dalje da radis, i jos malo, pa postajes glavni! Najkasnije do sledece godine!
Volimo te, Nole!

Vlado

pre 14 godina

Evo sta je "Sportska pravda":
- Osvojis vise vise poena, vise gemova, napravis vise break-ova i izgubis mec.
- Igras najbolji tenis u zivotu, jednako dobro kao najbolji na svetu i za to si "nagradjen" padom na 4. mesto na ATP listi
Organizatori Roland Garros-a bi trebalo da se zamisle i ako imaju hrabrosti da postave Nadala i Novaka kao prvog i drugog nosioca. Realno njih dvojica su glavni favoriti.

bojan

pre 14 godina

Mislim da ce mnogi nakon ovog meca pomisliti sljedece: kada ce vise Bog pogledati Noleta protiv Nadala i prestati da mu okrece ledja.

Sinisa

pre 14 godina

NOLE svaka cast.Ovako mu se samo ti mozes suprotstaviti. Jedino sto Nadal ima vise od tebe je sreca... samo nastavi i ovako, budi uporan i uskoro si br. 1

vlada M&M

pre 14 godina

Nole,Nole,Nole,Nole,Nole!!!
Jedini si igrač na svetu koji danas može da pritegne Nadala.I Huan Karlos se uplašio da ne postaneš novi kralj Madrida.Svaka čast za borbu do kraja.

lexie

pre 14 godina

Bravo Novace! Ovi strani komentatori su bili odusevljeni Novakovom igrom i kazali da Novak i Nadal igraju briljantan tenis. Tesko je izgubit posle ovakve igre ali vaznije je znati da mu niko drugi nije ovako blizu - Novak je ulozio ogroman trud i igrati ovakvu igru sa Nadalom ogroman je napredak i uspeh za Novaka.
Jedna stvar mi je cudna - dali je jos neko primetio, kako Nadal postavlje one dve njegove flasice - uvek jednu ispred druge i to sa toliko paznje i preciznosti, kao da je to od najvece vaznosti...?

zdrav razum beogradski

pre 14 godina

Vi sto se identifikujete sa Novakom:GET A LIFE ALREADY!
Sto se njega - naseg tice: superioran je fizicki i tehnicki. Jos samo da sazri psihicki i takticki i dogodine: federer iga dobija 0 puta a Nadal mozda jednom, i Novakov teror ce trajati 3-5 godina.
Nadal ga je dobio time sto ga je procitao, te u odlucnim trenucima kljucnih poena lezao na back hand-u i vracao mu neuhvatljive paralele...

raketa

pre 14 godina

Ovaj pod 139 je teska neznalica. Prijatelju Rafa veliki jeste, ali bio kao podgrijan les, a Novak nikad veci i svjeziji. I Novak igra suvjereno najljepsi tenis trenutno.

just a fun

pre 14 godina

Novache po igri ti si trenutno n1 na svetu. Bolji si od nadala a danas te je pobedio jer ti zvezde nisu bile naklonjene. Nemoj nista da drzis u sebi, izbaci svu tugu napolje i idemo dalje. Kad tad sve dodje na svoje...
Kolo srece se okrece.

just a fan

pre 14 godina

Novache po igri ti si trenutno n1 na svetu. Bolji si od nadala a danas te je pobedio jer ti zvezde nisu bile naklonjene. Nemoj nista da drzis u sebi, izbaci svu tugu napolje i idemo dalje. Kad tad sve dodje na svoje...
Kolo srece se okrece.

Mile

pre 14 godina

Na zalost (ili na srecu) gledao sam samo prvi set i par gemova u drugom. Dakle, za mene je Nole pobednik :)

Samo da se usprotivim onima sto tvrde da kad Nole nije pobedio danas, nikad nece... On ga je vec pobedio i opet ce. A bice najsladje ako to bude na RG-u.
Noletu bih pozeleo mnogo dobre klope, mnogo odmora i jos vise treninga. Od sutra, jer tako ce i Nadal.

skoro...

pre 14 godina

šteta, šteta, šteta...
ali imam utisak i mislim da nisam jedini, da ako Bog da, volja Novakova i ovaka igra, da će Rafa da padne tamo gde je stvarno kralj...Rolan Garos...to bi jedino izlečilo bol iz ovog poraza...
Hrabro Novače, igraj uvek ovako i Rafa će da padn, jer Rafa je jednostavno samo vraćao lopticu preko mreže, celo vreme a ti si bio taj koji je napadao i udarao lopticu, jako, jače pa i najjače ali on je uvek...samo vraćao lopticu preko mreže...pogotovo u tie-braku 3.seta...

harmonajzer

pre 14 godina

Noletov napredak je vidljiv iz meča u meč, pogotovo u fizičkom smislu. Nadal je dostigao svoj maksimum već sada, ubeđen sam da Noletove najbolje partije tek slede.
Bilo je veliko zadovoljstvo gledati ovaj meć i navijati za Noleta. Ovo je ono što smo svi čekali. Odlučila je jedna lopta.
Sve čestitke obojici, pogotovo Noletu i poruka -
SAMO NAPRED!

Golexxx

pre 14 godina

Novace,ponosu nas,junacino,neka su Ti "srecne"rane Sokole.Mec za antologiju,a Ti najveci nas junak.U prelepim ocima suza koja boli,ali bio si bolji tokom celog meca.Pasce on vrlo brzo,a samo nebo je troja granica.

mare

pre 14 godina

pljuvaci koji su pljuvali po federeru koji je plakao posle australian opena, gde ste sad da pljujete po noletu koji place u polufinalu mastersa. on je bolji od nadala, ali samo u imitiranju...

paradajzer

pre 14 godina

@ Djordje,
da ne ponavljam statistiku, upravo tako!!!!!
Djokovic je danas bio bolji, cinjenica!!!!!!
SVAKA CAST MAJSTOREE!!!!!! Za mene si pobedio!!!

Šule

pre 14 godina

NOLE svaka čast..oduševio si naciju..hvala za ovo veče...i pored poraza pokazao si snagu..moć...srce...jedva čekam sledeći dule...GOTOV JE..imas ga u šaci... MEČ je bio fantastičan.....

Vlado-Doboj

pre 14 godina

TERMINATOR,NADCOVJEK taj hebeni nadal, Novace JUNACINO,IGRACINO, KRALJU svaka ti cast, takvu igru pruziti pored 12.000 nekulturnih cigana koji ti disu za vratom svaki sekund, moze samo istinski sampion NOVAK DJOKOVIC
UVELIKO SAMPIONA POZDRAVLJA DOBOJ RS

skandinavac

pre 14 godina

Pa da nebudem negativan ali ovaj mec se morao dobiti mislim na Djokovica..on mu se izvlaci vec par puta cini mi se na Noletov nonsalant kod nekih lopti..po meni Djokovic mora za trenera uzeti onog Bekerovog ,,cini mi se Pilic,se zvao i jako brzo ce ih sve pomesti..ubjedjen sam u to..pozdrav iz sweden..,

Wachwoulf

pre 14 godina

Новаче, после овога вечерас, на следећих 5 турнира можеш да одиграш очајно и да ме нервираш до бесвести, гледаћу те и даље...

vesna

pre 14 godina

Ja ne znam za vas ostale ali ja sam uzasno besna!Ovo je trebala da bude Novakova pobeda,posto je nadigrao Nadala!Posto sam optimista verujem da ce mu se sve vratiti (Novaku)i da ce na Rolan Garosu dobiti Nadala,sto bi bilo najbolje!A Novaku zelim sve najbolje od srca!Dokazao je da je borac!

comi

pre 14 godina

steta, ovo je bio mec za pamcenje. nole, svaka ti cas za onaj drop-shot kad je nadal imao mec loptu. vidi se da imas m...! glavu gore, ovaj se puta jos izvukao, ali sledeci puta (roland garos) je tvoj. jako smo ponosni na tebe! ziveo nam!

x_x

pre 14 godina

BRAVO NOVACE MAJSTOR SI!!!
Nadamo se da ces sledeci put pobediti ovaj anti-tenis koji Nadal igra!!! Ne znam za druge, al od zadnja dva broj 1 igraca, gledati Federera je bilo carobno, gledati Nadala je mucenje! Federer je imao vrstu dominacije kao M.Dzordan u kosarci! Fantasticno elegantni udarci, strahovita ofanziva, kompletna dominacija, savrsenstvo u lepoti igre! Mozda on nije neki sportsmen, ali to je druga prica!
A s Nadalom, mucenje kad se gleda! Ne vidi se kako dobija, samo melje, i razvlaci i dobija na neki, meni ruzan nacin! Danas je dobio samo zato sto je imao 12.000 fudbalskih navijaca iza sebe, i bio je na domacem terenu! Postovanje njemu za to sto je trenutno najbolji, ali tenis je ipak elegantniji od toga! Novak pocinje da igra kao Federer, ofanzivno i atraktivno! Svaka ti cast Novace, ti si nas heroj, danas si jednostavno bio bolji, vise asova, manje neiznudjenih gresaka, vise dobijenih poena, i vise osvojenih gemova! SVAKA CAST! Ipak cestitke Hijavati na pobedi :D

Bravo Nole

pre 14 godina

@ Ja ne znam da li Djokovic ima psihologa u svom timu ali ako nema morao bi da ga nadje ili ako ga ima da ga promeni. Ovaj mec nije izgubio zbog lose igre naprotiv, vec zbog problema u glavi.
(IVORY, 16. maj 2009 20:52)

Mislim da je nakon ovih tvojih "zapazanja" jasno kome treba psiholog!

steve

pre 14 godina

Što reći osim Noletu duboki naklon za današnju igru.Ako ima nekakve kosmičke i sportske pravde ( a uvjeren sam da je ima )danas izgubljeno će mu se negdje vratiti, možda već u Roland garrosu ili Wimbledonu.
Posebno ohrabruje spoznaja da je Nole danas fizički bio dostojan suparnik Nadalu u krajnje iscrpljujućem meču, a svi dobro znamo da je fizička priprema bila rak-rana Noletovog tenisa.

Dejan

pre 14 godina

Po teoriji verovatnosti Nole ce ga dobiti pre ili kasnije. Mislim da je vec i Rafi postalo dosadno da dobija na sljaki, bar prema tome kako ulazi u meceve.

macoprda

pre 14 godina

za dlaku, nole za dlaku vidi onaj odozgo sve vratice ti se ovo svaka cast za srce jedan je NOLEEEEEEEEEE!!!
P.S
RAFA pronesose te vile danas al doce ti crni petak...

Bane

pre 14 godina

Kad je Viskovic rekao:"Novak je toliko namucio Nadala da ovog sve boli" pao sam sa stolice od smeha.Kad je rekao "Novak je dosad osvojio 119 poena a Nadal 112,samo,ovo nije kosarka" pao sam sa kreveta.Kad je odigran poslednji poen dosli su iz hitne po mene.Posle danasnjeg meca mislim da bi vlada Srbije trebalo da proglasi 7 dana zalosti zbog nacina na koji je Novak izgubio mec.

Đole

pre 14 godina

Nadal je od Noleta bolji samo za nijansu, ali, nažalost, ta nijansa presuđuje.

U svakom slučaju, kapa dole i jednom, i drugom!

Nole je dokazao da je fenomenalan teniser i, usudiću se da kažem, verovatno u ovom trenutku, pored Nadala, najbolji teniser na svetu! Kvalitativne razlike između Noleta i Rafe gotovo i da nema!

momo

pre 14 godina

Ovaj poraz, ravan je najvecoj pobedi u Novakovoj karijeri.
Ako mu srce i duh budu ko danas,pasce kralj sljake vec u svom kraljevstvu, Parizu

Момо

pre 14 godina

Ово је један од оних пораза од којих се срце слама. Данас је Надал сем знања имао и много, много среће. То је исто као у кошарци кад све време контролишете утакмицу, улазите у егал завршницу, пропустите три напада за победу и онда вам противник убаци неку фрљоку "камена с рамена" - тројку са пола терена. Боли, морамо пропатити, али живот иде даље. Новаку свака част за данашњу представу.

imam oci

pre 14 godina

Ista stvar svaki put. Scenario presudnih momenata, kao i mec lopte: kraca lopta na Noletov bekend, on vraca "paralelu" koja zapravo ide u sredinu i biva ili pasiran na mrezi ili izbacen iz poena - 11:9. Drugo, nedovoljno agresije u odlucujucim poenima, dok je Nadalov svaki udarac "s namjerom". Nole je bio blize pobjedi nego prije jer je mnogo bolje servirao. No, pokazalo se da je biti blizu pobjede protiv Nadala i pobijediti ga dvije vrlo razlicite stvari.

Beogradjanin

pre 14 godina

Čestitke obojici tenisera, ali moje bravo i naklon idu Novaku Djokoviću.

U antologijskom meču u trajanju od 4 sata i 3 minuta bespoštedne borbe u kome je Novak po svim pravilima logike bio bolji i trebalo da pobedi, čaroban štapić vile sreće bio je iznad Nadalove glave u tai brejku drugog seta.
Rafa jeste najbolji teniser sveta, ali i vila sreće do sada ga nikada, ama baš nikada nije izneverila.

Novače, bio si fenomenalan, vanzemaljac, pokazao si tvoj najlepši tenis koji sam do sada gledao i za mene si u ovom meču ti moralni pobednik. Nemoj ni za čim žaliti, jer do sada je bilo nezamislivo da se Rafi uzme set, ti si to uradio u Monte Karlu, a danas si bio na korak do pobede. Zato polako, korak, po korak, nastavi tako da igraš, a sledeći megdan je tvoj na Rolan Garosu.

WHO

pre 14 godina

Nole samo napred.Sreca je ciklicna stvar,vratice ti se to,a svi prizeljkujemo da to bude u parizu!Zaista si pokaza svoju velicinu,zasluzio si vise.Ipak guraj,cela srbija je uz tebe!Ponosni smo sto si nas,jeste da si mi pokidao zivce,ali ponosno kazem,da si zasluzio,VRHUNSKI.Nemoj da te opterecuje rezultat!Skinuces ga u njgovoj teniskoj prestonici.-u PARIZU.Samo napred!....

miki

pre 14 godina

Nolo kralju glavu gore i tvoje vrijeme tek dolazi.Nadal nemoze vise sa sigurnoscu da kaze da je nepobjediv.Cijela Srpska je drhtala vise od 4 sata ali i drhtacemo sa tobom i za tebe jos puno puta sa zadovoljstvom...

Miki-Zemun

pre 14 godina

Ovi je stvarno bilo strasno.Nadal je imao puno srece i u drugom setu, bas je imao srece a cini mi se da je Noletu na kraju ipak izdala snaga. Ipak igrao je fantasticno i stvarno je steta,velika steta. Imao je vise vinera,manje neiznudjenih gresaka, i ako neko moze pobediti Nadala na sljaci to je Novak Djokovic. Ja sam jos uvek u neverici ne mogu da verujem kako u pojedinim momentima nije imao srece. Nadam se da ce se Nole oporaviti od ovog soka do Rolan Garosa...

Lala iz Banata

pre 14 godina

ALI!
"to malo što fali, to devojci sreću kvari"
E, to je ono malo što je OGROMNO!1
Nole ima veliko srce, ali Rafa - veće!
Broji se samo pobeda.
A one su sve više u korist Nadala...

London

pre 14 godina

Kada sam ga videla da se prekrstio, suze su mi prekrile lice. Svaka ti cast Novace-treba da budes ponosan na samog sebe bez obzira na ishod meca. Sve cestitke na sjajnoj igri i nek ti Bog da samo zdravlje, a sve drugo nije problem. SVE NAJBOLJE U DALJOJ KARIJERI-PONOSNA SAM STO SAM SRPKINJA!!!

nenad

pre 14 godina

HVALA TI NOVACE.Hvala ti za privelegiju da te pratimo i navijamo za tebe u jednom ovakvom mecu. Nadalova dominacija na slaci je nezabelezena u svetskom tenisu.Nadal je igrao sjajno.Novak je bio ravnopravan cak i bolji.Odlucila je Nadalova fenomenalna mentalna snaga koja mu pomaze kljucne poene odigra bez greske. Prava Noletova sansa je bila da zadrzi prednost brejka u trecem setu.Ovako je ipak trebalo malo srece na kraju koje nije bilo.Bilo kako bilo, Novak je pokazao da se nece zadovoljiti jednim Australia openom. Na nasu veliku srecu on ce u svetskom tenisu ostaviti dublji trag jer je ovim mecom pokazao karakter sampiona. Nadal je kralj sljake a tu mu je Novak blizu.Posle neubedljivog pocetka sezone pomislio sam da je Novaka uhvatio srpski sindrom zadovoljstava postignutim, jer da vise nista u zivotu ne uradi ostao bi u nasim okvirima legenda.Ali pred nama je Wimbledon pa turniri na betonu,pa turniri na betonu US Open.Ovakav Novak je favorit na svim tim turnirima.Pre Nadala, pre Federera koji je u padu, i uz veliku pretnju Mareja. I to u periodu od 3-4 godine.Ako sam u pravu Novak ce nam ovako ulepsavati zivot jos dugo dugo.Ne znam da li smo te zasluzili, ali beskrajno ti hvala.

pobednik

pre 14 godina

Nadal nije nepobediv na šljaci za Novaka to je sada svima jasno, a najvažnije da je jasno Novaku koji je svestan da je izgubio dobijen meč. Rolan Garos, Nole će biti nezaustavljiv.

bojan

pre 14 godina

mozete vi da pisete sta hocete ali rafael je jednostavno kralj sljake i tacka ! to sto je novak imao 2 mec lopte ne znaci nista jer ih nije iskoristio...i kada neko kaze bolje sada nego na garosu,to je tek notorna glupost,jer ako ne moze da ga dobije u 2 seta,znas kad ce osvojiti 3 protiv rafe...! ...jedna stvar je jasna a to je da je novak bio odlican ali ne i za nadala,imao je svoje sanse ali ih nije iskoristio,na obe svoje mec lopte je odigrao ziheraski a nadal je odigrao 2 forhend vinera i zgrabio pobedu,to nije sreca to su "gac" ...

Ivan Vasovic

pre 14 godina

Hvala ti Nole za ovaj mec,ponosan sam sto sam iz srbije,ponosan sam sto imam privilegiju da zivim u istoj zemlji odakle si ti,i nemoj slucajno da tugujes,Svaki put si sve blize,tako je bilo sa federerom,2-3 puta se izvlacio,ali kad si ga pobedio,tu je bio njegov kraj,tako ce biti i sa nadalom......Hvala ti care jos jednom na ovakvom mecu....

Dejan Djukic

pre 14 godina

SVAKA CAST, NOLEE!!! Ipak, nisi 100% Srbin, jer, ovakav pojedinac(na svu srecu) nije vidjen kod nas definitivno! Prevazilazis sve nase mane u mentalitetu!
...btw, ovo je Novakovo 8. polufinale u ovoj godini...malo li je!? Volimo te i postujemo...ROOOKAJ!!!

acmilan

pre 14 godina

Vidim da se nastavlja ta prica u futuru pobediCE ga sledeci put i slicno. Pa dobro, verovatno hoce...nekad. Poraz je sastavni deo sporta.
Cestitke obojici, ALI Rafa nije odigrao kako moze, u prvom setu je trazio ritam, pravio greske, naravno neke su bile i posledica dobrih Djokovicevih udaraca, dubokih i ravnih. I kasnije je Rafa gresio, ali je poceo da dobro igra u vaznim trenucima i to je napravilo razliku... Tezak mec, da li ce se dovoljno odmoriti za finale, videcmo. Nadam se.
Blizi se Roland Garros, ovaj turnir u Madridu je kako kazu igraci losa priprema za GS turnir, teren je drugaciji, loptica drugacije odskace...Verujem da ce Rafi mnogo ugodnije biti u Parizu i da ce igrati bolje.

vise srece

pre 14 godina

Nole je prikazao odličnu partiju, dok je Rafa loše igrao samo u prvom setu.Čini mi se da je Nole "popustio" u ključnim poenima. Raduje me to sto je Nole popravio fizičku formu.Posle ovog verujem da je N.galvni favorit za osvajanje RG.

(ps: Noletov servis na prvu meč loptu je bio 219km/h sto je Rafa vratio!!!)

boom bar

pre 14 godina

Jedino što mogu reći u ovom trenutku je GLAVU GORE, NOVAČE ĐOKOVIĆU !!!
Nije ovo ni blizu varijanti "sad ili nikad".
I samo da ponovim što sam napisao posle Rima,:" Nole sine ono što te ne ubije to te čini jačim. Mnogo"
Idemo dalje.

Milan

pre 14 godina

Imam dve stvari da kazem:
1)mislim da je Nole,posle ovog meca,u psiholoskoj prednosti,jer Nadal posle ovoga moze samo da strepi,a Nole da napreduje;
2)Noletove dobre igre imace znacaj iduce godine,jer ako Nole bude poceo da dobija Nadala barem u svakom drugom mecu,osvajace finala i dobijati poene,a Nadal ce gubiti poene.

rio de janeiro

pre 14 godina

ma sve je to deo sporta, nije dobio ovaj put ali ce dobiti sledece godine vazno je da tempirana formu i mentalitete shampiona i da je izasao iz krize. Nije mi samo jasno kako ne se ne vraca na trece mesto kad je ostvario bolji rezultat od prosle godine a Muray je ispao u cetvrtfinalu i sadsasnja razlika im je od samo 70 bodova?

mahi

pre 14 godina

Nole, nemam reci koliko si nas sve zadivio. Bravo!
Neverovatan mec, bice tesko naci vise od nekoliko boljih meceva.
Na kraju, krajeva, mozda je i realan ishod. Trebao si da udjes u ovu formu mnogo, mnogo ranije, da bi prepustio vreem napredovanje u taktici.

Trebao si kondicionog trenera da menjas mnogo ranije. Pa tu je prilagodjavanje na reket.

Al' dobro tvoji su roland garos i wimbledon, ako ovako nastavis da napredujes ... "Zabusavao" sam na ovim mastersima da te gledam, ali na roland gaorsu otkazujem sve poslove ...

Ugljesa

pre 14 godina

Kad se neki mec zavrsi sa 11-9 u tie-breaku odlucujuceg seta, a uz sve sto je prethodilo, ne mozes se govoriti da je 'neko nekoga dobio', niti analizirati sto neko jeste, a neko nije. Jednostavno je nekako moralo zavrsiti. U tom smislu se moze reci da je Novak tehnicki izgubio (ne cini li vam se nemogucim i zamisliti prizor Nadala kako gubi na sljaci???), ali po svemu sto je danas pokazao, on je pravi pobjednik i sampion. Stoga - bravo Novace!!!

zmarko

pre 14 godina

Nema šta da se kaže. Čestitke, čestitke, čestitke pre svega Noletu, stvarno mi ga je žao što je danas izgubio. A svaka čast i Rafi. Stvarno obojica su neverovatni. bravo

Srdjan

pre 14 godina

Svaka cast obojici na ovako uzbudljivom mecu. Nadal je veliki igraci ali je danas imao mnogo srece, a Djokovic je pokazao da je vrhunski teniser. Svaka cast!

Milos

pre 14 godina

Ceracemo se jos! Ima dana za megdana! Ova dvojica su tek 22, sta cemo tek da gledamo ako ovako nastave. Bravo za obojicu, a onom krivozubom Skotu je valjda sada jasno zasto sistem bodovanja nije fer.

gugle

pre 14 godina

Nadal se ne moze dobiti ako se koriste sve osim kljucnih lopti. Niti jedna brejk, niti jedna mec lopta. Ali svaka cast na pruzenom otporu.

Zarko

pre 14 godina

Ostao sam bez texta...
Nisam mogao da verujem sta se desilo...
Skidam kapu Novaku, jer se prikazao, u dosada najboljem izdanju...
Bice bilje sledeci put, ni Nadal nije nepobediv...
Nadalov forehand je toliko puta u mecu izbacen u aut, i bas pogodi winer na mec loptu...
Ma neka, bice bilje drugi put...
Sutra je novi dan...;)

Иван-Ниш

pre 14 godina

После овог меча могу да кажем да сам гледао најбоље од тениса на шљаци. Норме су постављене, сада у Паризу треба правити жреб да се 1. и 3. играч не могу срести до финала.

BubaMara

pre 14 godina

Ako je Nadal ubedljivo najbolji na svetu onda je velika čast biti drugi teniser sveta u ovom trenutku što Ti svakako jesi.
Divim Vam se obojici.
Ovo je verovatno najlepši tenis koji sam ikada gledao

milosh

pre 14 godina

Kakav mec,ajoj.Bravo Novace,napokon si pobedio ovu zivotinju.Sledeci put neka to bude i rezultatski.Svaka cast obojci,ludi su skroz. :)

Milan Subotica

pre 14 godina

Prema istrazivanju u Srbiji se najvise umire od bolesti srca,a posle se mi pitamo zasto?
Prvo oce srcka da mi rikne od kk Partizan a onda oce Nole da me dokrajci

barba

pre 14 godina

Svaka cast ljudino. Ja sam pet puta odustajao od gledanja, a ti si nastavljao da igras.
Jako, jako sam tuzan konacnim ishodom, ali ako uspes da smognes snage probices ga sledeci put, a onda vise nista nece biti isto. Sada je imao publiku uz sebe, tradiciju na sljaci, oreol nepobedivog i puno srece, a sledeci put ... samo se nemoj predati...
Molim te nemoj vise da igras dubl do daljnjeg, a posebno na RG.

Sven Goran

pre 14 godina

DNEVNIK RTS-a

SPIKERKA:
... a sada vesti iz sporta.

SPIKER:
Ja se izvinjavam Noletovom ćaletu, ali moram da prenesem vest da je Novak doživeo poraz u polufinalu turnira u Madridu od strane Rafaela Nadala, nakon lavovske borbe, nakon tri odigrana seta..bla...bla..bla..
Uz to moram da dodam da smo svi mi u sportskoj redakciji RTS-a svim srcem navijali za Noleta, čisto da Noletov ćale zna i da svi zadržimo svoje radno mesto. To može da posvedoči lično gospodin Tijanić koji je bio prisutan i nadgledao naše navijanje. Kako nezvanično saznajemo čak se i Rafa lično, telefonom, izvinio Noletovom ćaletu, uz molbu da mu dozvoli da se i dalje bavi tenisom.

A sad ozbiljno.
Nole je igrao dobro, ali je na ključnoj meč lopti (čini mi se da je bilo 7:6) čekao grešku Nadala, a ovakav meč dobija srce i hrabrost.
Biće valjda bolje.

MiKi

pre 14 godina

Uhhhh...kakav mec!Mozda najbolji do sada...!
Prvi set:Dobra Novakova igra i mnogo neiznudjenih gresaka Nadala...forhend mu nije funkcionisao, a Nole je to znao da iskoristi i igrao je bas onako kako treba.Nije zapinjao i gresio i samim tim nije pruzio priliku Nadalu da se vrati u set, a svi znamo da njemu malo treba da se izvuce iz blata.
Ja sam licno mislio da ce se Nadal vratiti i lako osvojiti drugi set.Naravno, to sam konstatovao znajuci Nadala i njegovu psihu.Jeste da je manje gresio, ali je Nole igrao i dalje veoma dobro i sve je bilo izjednaceno.NOle je skoro uvek imao sansu da oduzme servis Nadali, ali je Nadal bio najbolji kad je trebalo.To je odlika velikih igraca...
Treci set takodje izjednacen, Nadal opet najbolji kad treba...Nole se borio, ali ipak nije imao snage, jer je ovo njegov peti turnir za redom, a igrao je 4 finala...mogao je da nastavi taj niz, ali sreca je bila na drugoj strani.
Nadala bih okarakterisao kao ZIVOTINJU, jer covek sve moze!
Komentar mog dede u prvom setu je bilo: "Nole se igra sa ovim"....ali kad zivotinja podivlja....svasta je moguce.Ima vremena za Novaka, nadam se da ce na French open-u pokazati ko je najbolji!Nadal i Nole su dva najbolja igraca danasnjice!!!To je potvrdio danasnji mec.SRECNO NOLE U PARIZU... :) :) :)

Dok

pre 14 godina

Kapa dole, Majstori...najuzbudljiviji meč u sezoni i finale pre finala...Nadam se da sad neće neko pokupiti kajmak pošto su obojica ostavila srce na terenu....

hipifizik

pre 14 godina

ali, stvarno sam pomislio da ce ovaj put nole da legne na onu shljaku.... ali, ne lezi vraze... takodje, mislim da ne postoji nacin da se dobije nadal na shljaci, jer ako ovo nije to....

Falco #16

pre 14 godina

Zamislite kako se nervirao moj komsija koji je ulozio 5000 din. na Djokovica a dobitak mu bio 22000... Ali vise srece sledeci put
P. S. Poceo sam da sedim..>:(

Nenad

pre 14 godina

Ocajan si Novace mislim stvarno.Imao si ga pobedjenog deset puta bolje si igra od njega ali uvek zabljas kao neka kukavica.

Danas ga nisi pobedio,NIKAD NECES.

Kad ne mozes da iskoristis milion brake lopti 3 mec lopte sto igras tenis??

Vidi se da imas veliki kompleks od Nadala i ma koliko bolje da igras uvek ces izgubiti.

jasnasto

pre 14 godina

Nole, glavu gore, idemo dalje, doduse tuzni, ali i veoma ponosni... svaka ti cast... aplauzi tebi i Rafi na izvanrednoj igri, najbolji ste...

Misha

pre 14 godina

Иѕванредан меч у коме је победио ѕа нијансу срећнији мајстор тениса. Међутим, дубоко сам уверен да ће срећа бити на Новаковој страни на Роланд Гаросу. Само нек настави овако и неће бити проблема. Што се тиче комплекса, мислим да их Новак нема (и не треба да их има), а онај ко има комплекс Надала је Федерер.

aritmija

pre 14 godina

Ja se ne usudjujem da izmerim pritisak ni evo skoro dva sata posle meca. A u tajbrejku mislim da sam preziveo par mini-infarkta. Nole i pored poraza pokazao si da si trenutno jedini koji moze da pobedi Nadala na sljaci...I pobedices...vec u sledecem mecu. Igrati vise od cetiri sata protiv Nadala i biti na korak od pobede to je jedino u stanju nas Nole. Danas je sreca bila na strani Nadala, pogotovo onih nekoliko "linija" u tajbrejku koje je pogodio. Nadal je dostigao svoj maksimum, a Nole tek ide ka svom maksimumu i zbog toga ce u narednom periodu dobiti Nadala na sljaci.

srbija do tokija

pre 14 godina

ljudi ovo je antologijski mec!bravo nole doktore svaka ti cast!kakva partija,najuznije je sto je nadal dobio setove za jedan poen(ali bravo i za njega).kad sam vidio noleta da place i ja sam poceo da placem.ovo je dokaz da se moze dobiti rafa,i ja ocekujem da se nole digne posle poraza i da ako Bog da osvoji RG ajmo nole znam da ti to mozes.pokazao je i fizicku i psihicku spremnost.svaka ti cast,srbine nas.RG je tvoj,samo napred!

nash sin genijalac

pre 14 godina

nash sin novak djokovic, ponos srbije, ponos teniski savez srbije je odigrao fantastican mec!

nole sve blizi rafe! u rimu je izgubio sa 7:3 u tajbrejku, sad 5:7 9:11 a jos sto je imao 3 mec lopte, PODSECAM VAS JOS JEDNOM NASH NOLE JE SVE BLIZHI DA SRUSHI NADALA MAKAR U {BO3}

rade(ica)

pre 14 godina

Sta reci posle ovakvog tenisa! Alal vera CAROBNJACI! Kapa dole obojici!
JEDAN JE DjOKOVIC NOVAK!
Pozdrav svim pravim ljubiteljima tenisa!

krezumica

pre 14 godina

Браво Ноле, показао си и доказао свима, а и себи да си велики играч. Честитам и само напријед

Zuti

pre 14 godina

1. Nadal
2.Djokovic
3.{}
4.{}
5. Federer
6. Marej
pa ostala boranija
MAJSTORE pobedices ga na RG 100%
i vas dvojica cete vladati tenisom jos dugo godina, kao Najveci Sampioni i prijatelji...
Zivi bili pa videli
p.s. Nole uskoro 2 na listi a prvi ce postati dogodine

Marko

pre 14 godina

Steta! Za sada je Novak uvek bio blizu, ali se osecalo da je Nadal bolji. Danas je bilo drugacije. Prelep mec, u kom nijedan od njih dvojice nije zasluzio da izgubi. Novak je na pravom putu, samo da tako nastavi i uspesi nece izmaci.

Dejan

pre 14 godina

Izuzetan meč !!!!! Novak je pokazao da treba sigurno da bude broj 2 na ATP listi i svaka mu čast,šteta što na kraju mora jedan da izadje pognute glave.

Natka

pre 14 godina

Ako ovog popodneva nisam umrla - necu NIKAD!
Svaka cast za VANZEMALJSKU igru!
Djole, samo tako nastavi i daleko ces dogurati!
Trenutno si jedini koji moze da ugrozi NADALA!

Branko

pre 14 godina

Bravo za Noleta uprkos porazu!Sreca je(a ona prati hrabre) ovog puta bila na strani nepobedivog Spanca,ali Djokovic je na korak od njega.Impresionira njegova forma.Verujem da je jedini igrac koji moze pobediti Nadala u ovom trenutku.Mozda na Rolan Garosu?!U svakom slucaju bio je to mec dvojice momentalno najboljih na svetu.Uzivanje za oci ali seta za dusu.Ako je ikad zasluzio da pobedi bio je to danasnji mec,ali kao sto rekoh Bozica Fortuna se iovog puta nasmesila Nadalu.Dokle,videcemo!?
Napred Novace!!!

Pozdrav svima,
Branko Smileski,
Chicago USA

Psovac

pre 14 godina

Imo bi ja sto god kasti, ali danas vise ne bi trebo psovati...

Brate Nole mora da te vodimo kod neke babe da ti malo prebaje. Ovo je vlaska magija.

wal

pre 14 godina

Djole, steta, steta ... Ipak, sve si mu blize i blize i samo je pitanje trenutka kad ce i njegov skalp na sljaci da padne. A za danas ... svaka cast i duboki naklon!

Mr. Black

pre 14 godina

Meč za istoriju
Stvarno epska borba
Ovo su stvari koje cu prepricavati klincima
I bicu ponosan sto sam navijao za Novaka
Zadatak mu je bio jos tezi jer je osim sa Nadalom, morao da vodi borbu i sa 12500 navijaca u Madridu
Volim tenis bas zbog ovakvih stvari

Čurla

pre 14 godina

A sta reci posle svega, fenomenelan tenis. Loptica tamo-vamo je presudila ...
Imao ga je naravno, ako se ikada moze reci da 'imas' Nadala.
Vise nikada ne gledam Nole-Nadal na sljaci, ne verujem da cu preziveti ...
Dobro dobro, ne zaklinjem se :-)

Marko

pre 14 godina

Svaka čast na prikazanoj igri.Po svim sportskim zakonima zaslužio si pobedu.
Mislim da je ovo jedan od tvojih najboljih mečeva do sada,samo šteta što je sa druge strane mreže bio Rafa.
Samo napred Nole,nastavi sa ovakvom igrom i rezultat neće izostati.

Marko

Dr No

pre 14 godina

NEMOJ DA JE NEKO NAPISAO NI JEDNU LOSU O NOLETU!!!!

Predlazem da se sve linije na teniskom terenu od sada zovu "Nadalova linija"....

NOLE SVAKA CAST ZA BORBU i IGRU!

Borbena

pre 14 godina

Nole, ti si srce i ponos cele Srbije! Toliko te volim, a posle ovog meca si pokazao koji si kalibar, da za tebe nista nije nedostizno, a da su sreca na strani protivnika i delic sekunde bili odlucujuc faktor u ovom mec -protiv tebe!
Zauvek navijam za tebe, najbolji si i ne postoji bolji!!!! Vreme ce pokazati, pitanje je sekunde kada dolazi tvojih 5 minuta i kada postajes zasluzeno prvi igrac na svetu!!!!!!!

dadan

pre 14 godina

Pre salvi pohvala za Novakovu igru kоja ce da usledi evo dva utiska:
1.Za Novaka bi bilo bolje da je ovaj mec izgubio rutinski u dva seta nego sto ga je izgubio ovako. Na ovaj nacin on je zacementirao svoj KOMPLEKS od Nadala. Jer, kad ga dana nije dobio igrajuci svoj najbolji tenis na sljaci i imajuci bar deset prilika da dobije i prelomi mec, kada ce ga dobiti?
2.Novak se svaki put kada je mec lomljen u najkritivnijim mometima udarao sa pola gasa a Nadal je pogadjao linije i NAPADAO. To samopouzdanje je stvar psihe. Zato SVI igraci imaju kompleks i niko ne veruje da ga na sljaci moze dobiti.
3. Jednom ce neko naravno dobiti Rafu, ali to nece biti ni Novak ni iko od sadanjih top deset vec neko ko se tek sad pojavljuje na teniskom nebu i ko nema uspostavljen kompleks. Jer veceras smo videli sta je KOMPLEKS. To se ne moze pobediti.

Boka

pre 14 godina

Boze kakav mec.....Ovo je sigurno jedan od deset naboljih meceva u istoriji koji se igraju u dva seta.Da su igrali u tri dobijena seta mec bi trajao sedam sati.Sta reci,Novace glavu gore Srbija je uz tebe.Vratice ti se ovo.Za mene najiskrenije kao da si pobedio.A ti boze pogledaj ga jednom protiv Nadala vise.

Iskreno

pre 14 godina

Iako bi ovako kvalitetan, mec koji ce se pamtiti, trebao da napravi kontra efekat, trenutno osecam mucninu kad samo pomislim na tenis. Necu moci ponovo da ga gledam bar do Wimbledon-a.

Novak, danas velicanstven. Nadal... covek... ili robot?

Zuti

pre 14 godina

1. Nadal
2.Djokovic
3.{}
4.{}
5. Federer
6. Marej
pa ostala boranija
MAJSTORE pobedices ga na RG 100%
i vas dvojica cete vladati tenisom jos dugo godina, kao Najveci Sampioni i prijatelji...
Zivi bili pa videli
p.s. Nole uskoro 2 na listi a prvi ce postati dogodine

Marko888

pre 14 godina

I mozemo i moramo biti ponosni na Noleta...Dao je sve od sebe ali nije imao malo srece na one tri mec lopte...Svaka cast samo nastavi tako legendo....

Mr.White

pre 14 godina

Ma kakve bre tri meč lopte kada ni u jednom trenutku Novak nije bio ni blizu da ima kontrolu u poenu
Ovaj Rafa je LUD
A NOLE je sve pljuvače demantovao
ODIGRAO JE SVETSKI
Sa ovakvom igraom može da dobije svakog igrača na svetu osim NA ŠLJACI NADALA
Uz malo sreće mislim da je i to vrlo blizu
Držimo ti pesnice na RG
Drž se majstore, uz tebe smo

Goca

pre 14 godina

Bravo Nole, vrhunska igra, sta je jos potrebno da se odigra da bi se pobedio Rafa. Sve je uradio kako treba samo steta sto nije imao samo malo v ise srece.Nemoj slucajno da je neko pljuvao po Noletu. Ako neko zna bolje reket u ruke pa na teren.

kosta

pre 14 godina

Svaka cast Nole,dao si sve od sebe.Steta sto je istorijska pobjeda izmakla ali bice drugih prilika (Roland Garos).Mislim da sad svi znaju da je Nadal dobio pravog protivnika na sljaci

bolence

pre 14 godina

Nole, majstore, hvala ti do neba, i zao mi je do neba za propustene prilike ali digni glavu, odigrali ste najbolji mec na sljaci IKADA!!!!!! Poz. iz Banjaluke

LILI

pre 14 godina

Moj duboki naklon Novace. Ovo je bio mec snova, sa na zalost nerealnim krajem. Srecna sam sto sam imala prilike da gledam ovaj mec. Da si imao samo Rafu za protivnika ne bi bio problem ali boriti se protiv Rafe, publike i lose srece prosto je neizvodljivo. I zato jos jedanput sve cestitke. A svi vi koji ce te sad pljuvati po Noletu nazad u vase misje rupice i ucinite nesto u svom zivotu i budite hiljaditi na svetu jer je i to ogroman uspeh. Pozdrav svim iskrenim ljubiteljima tenisa.

Marija

pre 14 godina

Uh, postoji li još neki idiot sem mene koji je sedeo i gledao ovo 4 sata dve nedelje pred ispitni rok? Tako mi je krivo što je izgubio, da je uleteo jedan as...Svaka čast Nadalu, čestitke na pobedi ali se na unapređenju tenisa kao sporta radi na svim poljima pa bi moglo i na pravilima igre.Možda to zvuči kao nonsense ali mislim da je to jedini sport u kom igrač koji je izgubio može da ima bolji rezultat u svim statističkim kategorijama.Mnogi to izdvajaju kao posebnu draž ali se nekada zaista pretvori u besmislicu.U svakom slučaju čestitke Novaku, nadam se da ćemo uskoro gledati sličan meč sa, po njega, srećnijim krajem.Nole,realno si ispred Federera i Mareja, pozdrav svim ljubiteljima tenisa :)

Zagor-te-nej

pre 14 godina

Tako mi svih bubnjeva Darkvuda!!! Kakav mec! Evo zasto obozavan Tenis. Jedva cekam Roland Garros. Samo napred Nole, veceras je dlaka falila.

Gastarbajter

pre 14 godina

Ceo dan sam cekao ovaj mec i nisam zazalio. Pamtim jos samo one meceve Borg-Mekinro da su me toliko odusevljavali u svoje vreme. Sad je bilo uzasno blizu, sledeci put ce da padne. Keve mi!!!

DanicaB

pre 14 godina

Ovo se teško podnosi... Novače, bio si tako blizu, oduševio si me svojom igrom... Svaki put si sve bliži i bliži, tako da u sledećem meču očekujem pobedu...

Djordje

pre 14 godina

ne znam da li ste obratili paznju na statistiku...

1. vise asova
2. manje duplih servis gresaka
3. veci procenat iskoriscenog prvog servisa
4. veci procenat iskoriscenog drugog servisa
5. manje gresaka
6. vise iskoriscenih brejk lopti
7. VISE OSVOJENIH POENA

...i pored svega toga PORAZ!!!
NOLE izdrzi, ovo je stvarno za plakanje, nikada bolji mec...
bice bolje(ako je bolje uopste moguce...)

FAN

pre 14 godina

Nole digao si mi pritisak 160:100 ali ne bih žalio da si pobjedio. Necu se žaliti ni da mi digneš pritisak u finalu RG 200:150, ali samo ga pobjedi.

Realno, ti si trenutno broj 2 u svijetu.

no1

pre 14 godina

Neko je rodjeni pobednik i tu svaka dalja prica prestaje. Sale ne moze da promasi trojku u odlucujucem trenutku, Nadal ne moze forhend. Jednostavno ne moze...Kraj...

Nole glavu gore!

pre 14 godina

U drugom setu Nadal je prosto "molio" Noleta da ga pobedi. Da je Nole bio malo agresivniji mec bi bio gotov u 2 seta. Steta, steta, seta!

aleksandar masic

pre 14 godina

sreca se uvek vraca.vratice se na nekom vaznijem mecu.najvaznije je to sto je sada valjda svima jasno da je razlika sada minimalna i da nema tu mnogo mozganja. glavu gore nole. mozda si u ovom trenutku jedini koji sa rafom igra egal.

Doki

pre 14 godina

Bravo Nole crce ! Fenomenalan tenis i fokus do samog kraja ! Bio si bolji ! Samo tako nastavi !
Bravo i za Rafu !

Samo molim te nemoj vise onaj drop shot da koristis ! Zaboravi da postoji ili ga nauci - sto ti je lakse od ta dva :)

Bromazepanski mec !

Mavyan

pre 14 godina

Kakav mec... Nemam reci.. Kakvu privilegiju smo imali svi koji smo ga odgledali. Tako sam zelela da Novak pobedi, ali kako pobediti Rafu??? Posle ovoga sto smo videli danas... Nemoguce...
Svaka cast Nole, nadam se da ces se brzo oporaviti posle ovog poraza! Verujem da boli. Ali SAMO NAPRED!!! Odusevio si me!!!!!!!!!! (Ko zna koji put) SVAKA CAST! Nadljudski tenis, zaista.

mamathorton

pre 14 godina

Alo, pljuvachi, gde ste? Nole je CAAAR! Ovoga puta samo malo srece!Al sledeci put pluvachi se cujemooo! Nole, glava gore a suze pretvori u asove!

Misa Po

pre 14 godina

Popijeno 14 piva, popuseno 2 kutije cigareta, slomljena casa, pixla...
Nole, hvala ti sto sam se otrovao sa drugom !!! Dace Bog opet, al` sledeci put da pobedis...:))))

Vladimir

pre 14 godina

Nezdravo je za gledanje (nas koji navijamo za Novaka) kako Nadal igra neke poene. Sa koliko hrabrosti i snage igra na protivnikovu mec loptu.. Cinjenica je da moze da izvuce teze udarce od Noleta i da ih mozda izvuce i cesce, ali cinjenica je da Nole moze da igra i vise nego egal na pravilnu taktiku. Samo jos jaca glava u bitnim trenucima i mislim da ce ova losa serija biti i razbijena i preokrenuta.

Draganche

pre 14 godina

AAAAAA...gubim kosu!
Bog je okrutan.Nole je zasluzio pobedu.Velika nepravda...
Ovakve meceve Novace moras da dobijas.Sad sigurno znas kako je Federeru...

Neven

pre 14 godina

Ovo nije bio zemaljski tenis!!!! ANTOLOGIJA!!!! NOLE LAVLJE SRCE VS NADAL KIBORG!!! 13000 HILJADA nekorektnih Madridjana u delirijumu,transu.Bravo NOVACE,bices jos jaci posle ovog "poraza",mada su sve talije ovog sveta danas bile na Nadalovoj strani.

Stefan

pre 14 godina

Novak se iz meca u mec snagom svog kvaliteta Spancu. Novak je vec prelomio u glavi da je bolji od Federera i redovno ga dobija. Ostao je samo Nadal. Nole je imao 3 mec lopte na Spancevom terenu, sto znaci da je vec rame uz rame sa njim.
Na Roland Garros-u Spanac pada!
Ko veruje nek preporuci!

NI

pre 14 godina

Novak je fenomenalno igrao.

Zasluzio je da pobijedi ali splet nesretnih okolnosti, iznad svega u prvom tajbreku, je prsudio.

Velike cestitke Novaku!

e da smo svi pomalo Novaci

pre 14 godina

Uf, steta. Ali vidi se da Nole napreduje. Sve je blizi. Ma sta blizi. Pa ovde je bio egal. Jedna lopta je odlucila na kraju. Cak je sveukupno u svim statistikama bio bolji ali na zalost ipak se rezultat racuna. Neka samo nastavi tako, sada ce se i Nadal razmisljati kada sa njim bude igrao. A malo i ostali iz vrha da ga pritisnu a ne da se on samo proseta svaki put do finala. Nije ni on nepobediv samo ako ga pritisnu i smanji toliku kolicinu srece. Nadam se finalu u Parizu i zna se cije pobede.

franjo

pre 14 godina

Ajmo sad Srbi, slavite kult poraza!
Vamos Rafa! Najbolji jer POGADJA I NAPADA KAD JE NAJGUSCE!
Varka je da je Djokovic bio blizu pobede. Ni 5:0 njemu ne bi bilo dovoljno. Jednostavno, NE MOZE!
Mozda ga dobije neko od mladjih tenisaca. Mari ili Cilic recimo, ali Novak nema sanse.

Voja

pre 14 godina

Ovi Spanci su uvek bili osvajaci kroz istoriju,a mi Srbi,jadni,ugnjetavani,trn u oku svima,napaceni 500 godina pod turcima,proterani iz zemlje za vreme I Svetskog rata,masovno streljani za vreme II Svetskog rata,krvnicki ubijani 90-tih,bombardovani od amera,oduzeto nam nase Kosovo...ALI MI SE UVEK VRACAMO JOS JACI!!! NOLE MI TE VOLIMO!!!

DraganaB

pre 14 godina

Nikad vise nisam verovala u pobedu!!! Ovo stvarno vise nije fer, pa sta treba covek da uradi da bi pobedio ovog Nadala? Od cega je? :( P. S. Jel moze neko da mi kaze koji ce sad Nole biti na listi i da ne zaboravim najvazniju stvar da kazem NOLE SVAKA CAST!!!

Marina

pre 14 godina

Svaka cast obojici. Odlican mec. Ubedljivo najblja dva igraca na svetu. Svi ostali su daleko iza. Bice zanimljiv roland garos.
Nadal sutra brise Del Potra sa terena 6:3, 6:3.
Jos jednom svaka cast Novaku i Nadalu na najboljem tenisu ove godine.

Stevan

pre 14 godina

Ovaj put nije Nadal, koji je igrao losije nego ikada, dobio, nego ga je Novak izgubio, uporno ponavljajuci istovetne greske: ili pozuri pa izbaci loptu u aut ili se zavuce u pimplovanje i pritom loptu stalno baca Nadalu na tacno onu stranu gde on stoji, olaksavajuci mu.
Nisu bile samo 3 mec lopte nego i gomila brejk lopti upropascenih na isti nacin. Nazalost u ovom trenutku kada je Nadal igrao i pod povredom, jasno je da je Vajda zavrsio svoje i da je Novaku potreban trener koji bi ga osim izvodjenu osnovnih teniskih udaraca (u kojima cesto i nerazumljivo gresi) radi i na taktici.

GameSetMatch

pre 14 godina

Sve sto imam da kazem jeste: BRAVO NOVACE! Ti si ponos Srbije, ostavio si srce na teren i nikom nije teze nego tebi, ali digni glavu nema cega da se stidis jer VOLI TE SRBIJA!!!

nenadn22

pre 14 godina

Ma bas me briga sto nisi iskoristio tri mec lopte kad si se borio kao lav! Ovaj mec treba da bude u udzbenicima. Novak je na kraju godine drugi teniser sveta, zivi bili pa videli!
PS - Mec sam gledao na Sport Klubu a ne na RTS-u!

optimista

pre 14 godina

iako je Novak izgubio nema sta da zali. Odigrao je super mec i siguran sam da je pitanje vremena kada ce pobediti Nadala. Ovaj mec me je podsetio na finale US opena iz 2007 kada je Novak igrao sa Federerom i svi znamo sta je posle bilo...

MarkoOsijek

pre 14 godina

Fenomenalan meč! Najbolji na zemlji u 2009! Možemo se raspravljati o ukusima glede teniske igre i teniskih vještina, ali mislim da je činjenica da je Nadal najveći NATJECATELJ u povijesti tenisa! Đokoviću sve čestitke, nema si što prigovoriti, dokazao je da je igračina, al' očito Nadala na zemlji ne možeš pobijedit reketom, tu ne važi ništa osim sjekire...

Miroslava V.

pre 14 godina

Poraz nije problem... Tako je i Nadal "nišanio" Federera na brzoj podlozi i kada ga je "skinuo" ubrzo mu je uzeo i krunu. U tome ce uspeti i Nole, na dobrom je putu i pronasao je pravi pristup tome cilju!

IVORY

pre 14 godina

Ja ne znam da li Djokovic ima psihologa u svom timu ali ako nema morao bi da ga nadje ili ako ga ima da ga promeni. Ovaj mec nije izgubio zbog lose igre naprotiv, vec zbog problema u glavi.

Marko

pre 14 godina

Steta zaista,nije ipak pobedilo junacko srce.Mogao bih da kazem bice bolje,ali ostaje veliki zal za ovim mecom.Novak je dao sve od sebe,steta za onaj aut u drugom taj-breku kod rezultata 4:3 i mali aut kod trece mec lopte.
Ali odlicni Novak,verovatno je to taj Novak kojeg ce Marej i Federer da ostave za sobom a Cilic samo sto nije stigao.Mogu oni samo da sanjaju da pruze ovakvu igru,pa cak ni to.Inace Novak je imao vise osvojenih poena i vise propustenih brejk sansi kao i vise vinera i ne znam sta jos ne,a ipak je izgubio.Zle li sudbine.

Bosko

pre 14 godina

LEGENDO,vise si zasluzio pobedu,jer ako sad nisi zasluzio onda ne znam kad si...Zasto taj covek ima toliko srece,zasto on mora da zada poslednji udarac uvek a ne ti...
Ali idemo dalje,ponosni na tebe kao nikad,nadamo se da ces ovaj poraz sto pre arhivirati,koliko god to tesko bilo,i da ovaj poraz psihicki nece uticati na tebe jer ako si sad izgubio,pokazao si sjajnu fizicku spremu,sjajnu taktiku,sjajne udarce i servis i mislim da je sansa na Roland Garosu jako velika,ali najbitnije je da psihicki ne klones duhom i samo se nadam da ovaj poraz nece uticati na tebe...
Samo da te zdravlje sluzi.
A Nadal ce pasti,KAD-TAD!!!

Djordje

pre 14 godina

ne znam da li ste obratili paznju na statistiku...

1. vise asova
2. manje duplih servis gresaka
3. veci procenat iskoriscenog prvog servisa
4. veci procenat iskoriscenog drugog servisa
5. manje gresaka
6. vise iskoriscenih brejk lopti
7. VISE OSVOJENIH POENA

...i pored svega toga PORAZ!!!
NOLE izdrzi, ovo je stvarno za plakanje, nikada bolji mec...
bice bolje(ako je bolje uopste moguce...)

rade(ica)

pre 14 godina

Sta reci posle ovakvog tenisa! Alal vera CAROBNJACI! Kapa dole obojici!
JEDAN JE DjOKOVIC NOVAK!
Pozdrav svim pravim ljubiteljima tenisa!

Zuti

pre 14 godina

1. Nadal
2.Djokovic
3.{}
4.{}
5. Federer
6. Marej
pa ostala boranija
MAJSTORE pobedices ga na RG 100%
i vas dvojica cete vladati tenisom jos dugo godina, kao Najveci Sampioni i prijatelji...
Zivi bili pa videli
p.s. Nole uskoro 2 na listi a prvi ce postati dogodine

Miroslava V.

pre 14 godina

Poraz nije problem... Tako je i Nadal "nišanio" Federera na brzoj podlozi i kada ga je "skinuo" ubrzo mu je uzeo i krunu. U tome ce uspeti i Nole, na dobrom je putu i pronasao je pravi pristup tome cilju!

Mavyan

pre 14 godina

Kakav mec... Nemam reci.. Kakvu privilegiju smo imali svi koji smo ga odgledali. Tako sam zelela da Novak pobedi, ali kako pobediti Rafu??? Posle ovoga sto smo videli danas... Nemoguce...
Svaka cast Nole, nadam se da ces se brzo oporaviti posle ovog poraza! Verujem da boli. Ali SAMO NAPRED!!! Odusevio si me!!!!!!!!!! (Ko zna koji put) SVAKA CAST! Nadljudski tenis, zaista.

Dr No

pre 14 godina

NEMOJ DA JE NEKO NAPISAO NI JEDNU LOSU O NOLETU!!!!

Predlazem da se sve linije na teniskom terenu od sada zovu "Nadalova linija"....

NOLE SVAKA CAST ZA BORBU i IGRU!

Stefan

pre 14 godina

Novak se iz meca u mec snagom svog kvaliteta Spancu. Novak je vec prelomio u glavi da je bolji od Federera i redovno ga dobija. Ostao je samo Nadal. Nole je imao 3 mec lopte na Spancevom terenu, sto znaci da je vec rame uz rame sa njim.
Na Roland Garros-u Spanac pada!
Ko veruje nek preporuci!

Borbena

pre 14 godina

Nole, ti si srce i ponos cele Srbije! Toliko te volim, a posle ovog meca si pokazao koji si kalibar, da za tebe nista nije nedostizno, a da su sreca na strani protivnika i delic sekunde bili odlucujuc faktor u ovom mec -protiv tebe!
Zauvek navijam za tebe, najbolji si i ne postoji bolji!!!! Vreme ce pokazati, pitanje je sekunde kada dolazi tvojih 5 minuta i kada postajes zasluzeno prvi igrac na svetu!!!!!!!

FAN

pre 14 godina

Nole digao si mi pritisak 160:100 ali ne bih žalio da si pobjedio. Necu se žaliti ni da mi digneš pritisak u finalu RG 200:150, ali samo ga pobjedi.

Realno, ti si trenutno broj 2 u svijetu.

Nole glavu gore!

pre 14 godina

U drugom setu Nadal je prosto "molio" Noleta da ga pobedi. Da je Nole bio malo agresivniji mec bi bio gotov u 2 seta. Steta, steta, seta!

Mr. Black

pre 14 godina

Meč za istoriju
Stvarno epska borba
Ovo su stvari koje cu prepricavati klincima
I bicu ponosan sto sam navijao za Novaka
Zadatak mu je bio jos tezi jer je osim sa Nadalom, morao da vodi borbu i sa 12500 navijaca u Madridu
Volim tenis bas zbog ovakvih stvari

bolence

pre 14 godina

Nole, majstore, hvala ti do neba, i zao mi je do neba za propustene prilike ali digni glavu, odigrali ste najbolji mec na sljaci IKADA!!!!!! Poz. iz Banjaluke

Marko

pre 14 godina

Steta zaista,nije ipak pobedilo junacko srce.Mogao bih da kazem bice bolje,ali ostaje veliki zal za ovim mecom.Novak je dao sve od sebe,steta za onaj aut u drugom taj-breku kod rezultata 4:3 i mali aut kod trece mec lopte.
Ali odlicni Novak,verovatno je to taj Novak kojeg ce Marej i Federer da ostave za sobom a Cilic samo sto nije stigao.Mogu oni samo da sanjaju da pruze ovakvu igru,pa cak ni to.Inace Novak je imao vise osvojenih poena i vise propustenih brejk sansi kao i vise vinera i ne znam sta jos ne,a ipak je izgubio.Zle li sudbine.

Marina

pre 14 godina

Svaka cast obojici. Odlican mec. Ubedljivo najblja dva igraca na svetu. Svi ostali su daleko iza. Bice zanimljiv roland garos.
Nadal sutra brise Del Potra sa terena 6:3, 6:3.
Jos jednom svaka cast Novaku i Nadalu na najboljem tenisu ove godine.

nenadn22

pre 14 godina

Ma bas me briga sto nisi iskoristio tri mec lopte kad si se borio kao lav! Ovaj mec treba da bude u udzbenicima. Novak je na kraju godine drugi teniser sveta, zivi bili pa videli!
PS - Mec sam gledao na Sport Klubu a ne na RTS-u!

Marko888

pre 14 godina

I mozemo i moramo biti ponosni na Noleta...Dao je sve od sebe ali nije imao malo srece na one tri mec lopte...Svaka cast samo nastavi tako legendo....

no1

pre 14 godina

Neko je rodjeni pobednik i tu svaka dalja prica prestaje. Sale ne moze da promasi trojku u odlucujucem trenutku, Nadal ne moze forhend. Jednostavno ne moze...Kraj...

Stevan

pre 14 godina

Ovaj put nije Nadal, koji je igrao losije nego ikada, dobio, nego ga je Novak izgubio, uporno ponavljajuci istovetne greske: ili pozuri pa izbaci loptu u aut ili se zavuce u pimplovanje i pritom loptu stalno baca Nadalu na tacno onu stranu gde on stoji, olaksavajuci mu.
Nisu bile samo 3 mec lopte nego i gomila brejk lopti upropascenih na isti nacin. Nazalost u ovom trenutku kada je Nadal igrao i pod povredom, jasno je da je Vajda zavrsio svoje i da je Novaku potreban trener koji bi ga osim izvodjenu osnovnih teniskih udaraca (u kojima cesto i nerazumljivo gresi) radi i na taktici.

Goca

pre 14 godina

Bravo Nole, vrhunska igra, sta je jos potrebno da se odigra da bi se pobedio Rafa. Sve je uradio kako treba samo steta sto nije imao samo malo v ise srece.Nemoj slucajno da je neko pljuvao po Noletu. Ako neko zna bolje reket u ruke pa na teren.

Neven

pre 14 godina

Ovo nije bio zemaljski tenis!!!! ANTOLOGIJA!!!! NOLE LAVLJE SRCE VS NADAL KIBORG!!! 13000 HILJADA nekorektnih Madridjana u delirijumu,transu.Bravo NOVACE,bices jos jaci posle ovog "poraza",mada su sve talije ovog sveta danas bile na Nadalovoj strani.

kosta

pre 14 godina

Svaka cast Nole,dao si sve od sebe.Steta sto je istorijska pobjeda izmakla ali bice drugih prilika (Roland Garos).Mislim da sad svi znaju da je Nadal dobio pravog protivnika na sljaci

paradajzer

pre 14 godina

@ Djordje,
da ne ponavljam statistiku, upravo tako!!!!!
Djokovic je danas bio bolji, cinjenica!!!!!!
SVAKA CAST MAJSTOREE!!!!!! Za mene si pobedio!!!

LILI

pre 14 godina

Moj duboki naklon Novace. Ovo je bio mec snova, sa na zalost nerealnim krajem. Srecna sam sto sam imala prilike da gledam ovaj mec. Da si imao samo Rafu za protivnika ne bi bio problem ali boriti se protiv Rafe, publike i lose srece prosto je neizvodljivo. I zato jos jedanput sve cestitke. A svi vi koji ce te sad pljuvati po Noletu nazad u vase misje rupice i ucinite nesto u svom zivotu i budite hiljaditi na svetu jer je i to ogroman uspeh. Pozdrav svim iskrenim ljubiteljima tenisa.

MarkoOsijek

pre 14 godina

Fenomenalan meč! Najbolji na zemlji u 2009! Možemo se raspravljati o ukusima glede teniske igre i teniskih vještina, ali mislim da je činjenica da je Nadal najveći NATJECATELJ u povijesti tenisa! Đokoviću sve čestitke, nema si što prigovoriti, dokazao je da je igračina, al' očito Nadala na zemlji ne možeš pobijedit reketom, tu ne važi ništa osim sjekire...

Tenis

pre 14 godina

"There are times when you are watching a tennis match, and after a period, you just stop passing comments, and succumb to its excitement. You do not have anything left to say, because, even as a spectator, you are emotionally drained by the quality, excitement and drama of the match.

On one hand, you desperately want the underdog to win so there is a change at the peak, but at that very moment, the top dog comes with something so phenomenal that you cannot help but admit that the latter deserves to edge through.

On the other hand, you want the contest to get over, so that your heart can take some rest from the excessive pounding it has endured during the match, while at the same time, you do not want it to finish because the quality of tennis cannot, possibly, reach better heights.

Ultimately, you are in a very confused state of mind and just wait for the inevitable to happen. Once it happens, though, you feel every moment of your time or money worth spent, and happily savor the memory of something special that you had the fortune to witness.

This was precisely my state of mind as Rafael Nadal edged through Novak Djokovic, 3-6 7-6(5) 7-6(9), in the longest three set match in a Tennis Masters Series history, at the Semi Finals of the Madrid Masters 2009. The Serbian did everything that a human could possibly conjure up to try and dismantle Nadal's supremacy at this surface. He took the bull by the horns by giving Nadal a dose of his own medicine, and breaking him right away to race up to a 3-0 lead.Nadal, who was out of sorts with his forehand, has never looked under more pressure, and in a state of panic, than in the opening set of the game.

Djokovic pushed Nadal back off the baseline, and for most of the first set Nadal retorted to his old style of play by looping in high shots towards Djokovic’s backhand from six feet behind the baseline.

Djokovic, surprisingly, obliged by beating Nadal in his own game. He attacked, he defended superbly, played drop shots and volleys which would even make Stefan Edberg proud.

There was a deafening silence among the twelve thousand spectators, as Djokovic prevailed by taking the first set 6-3. An upset looked very much on the cards.

Nadal rejuvenated and again looked like the Rafa that we know. Both players served immaculately and the first few games went like a breeze as they held serve comfortably.

The pressure was surely mounting on both players as Nadal took a short medical timeout after the fourth game, although no damage was done. Djokovic, meanwhile, was matching Nadal-of-the-old in defense and the semi-finalists were battling through some breath taking rallies.

The definition of the word athleticism was assuming a different meaning altogether.

Nole used his improved defensive skills to good measure and Nadal found himself in a scary position at a set and 15-40 down. It was then, it seemed that Pete Bodo’s comparison of Nadal with Pete Sampras proportioned its full meaning.

Nadal fired down an ace and service winner to get back to deuce, saved two more break points with precise serving and survived the toughest service game of the set to lead 5-4.

Both battled for three more tough service games to get to the tie-breaker at 6-6.

Even though Djokovic survived those close sets, his body language was starting to deter. Nadal took full advantage of it and breezed through the tie-breaker to level the match at one set all!

The third set became a matter of will, rather than skill, as we witnessed the BEST tennis of the match—and possibly the year—with every possible strategy being worked out. Winners were struck out of nowhere and inhuman passes were made which fondly reminded of the epic five hour match at Melbourne.

The set also showed that the Novak Djokovic of May ‘09 is a much fitter and mentally stronger player than the Djokovic of Jan ’09.

Djokovic suffered from cramps right after breaking Nadal to get to 3-1, and took a full medical timeout during the process.

He played the rest of the match in pain, and got broken immediately after, but showed resolve of steel—being attended by the physio after during every changeover—to fight point to point against the Spaniard, and still managed to hold many break points in between.

Both players held serve to go on to 6-6, and produced one of the best tie-breakers of all times in the deciding set of the semi-final. There was never a relaxing moment during the tie-break, and each point looked like an uphill journey.

Each held match points, trading several mini-breaks, and ultimately Nadal got that additional mini-break of Djokovic’s serve at 9-9 with an outwordly passing shot that even he would be proud of!

He closed out the match on his serve, and fell to the ground as the LONGEST match in a Masters Series ended at 4:02 hours.

Twelve thousand Spaniards rose to give Novak Djokovic a deafening, and well deserved, applause as he, visibly heartbroken, guided himself to the dressing room.

Much can be said about Djokovic’s inability to convert break points (he could convert only two out of eight opportunities), or his visible fatigue due to injury in the decider, but it was evident that he was the better player for most of the match.

He was ahead of Nadal in all the statistics (even broke Nadal more) producing more winners, lesser unforced errors, higher number of breaks, and total number of points won.

But it was Nadal who prevailed during the most important points of the match and proved just how difficult it is to beat him on any surface, leave alone clay.

My salute to Nadal and Djokovic. Too bad there was only one person walking out as the winner."

Misa Po

pre 14 godina

Popijeno 14 piva, popuseno 2 kutije cigareta, slomljena casa, pixla...
Nole, hvala ti sto sam se otrovao sa drugom !!! Dace Bog opet, al` sledeci put da pobedis...:))))

Draganche

pre 14 godina

AAAAAA...gubim kosu!
Bog je okrutan.Nole je zasluzio pobedu.Velika nepravda...
Ovakve meceve Novace moras da dobijas.Sad sigurno znas kako je Federeru...

Zuti

pre 14 godina

1. Nadal
2.Djokovic
3.{}
4.{}
5. Federer
6. Marej
pa ostala boranija
MAJSTORE pobedices ga na RG 100%
i vas dvojica cete vladati tenisom jos dugo godina, kao Najveci Sampioni i prijatelji...
Zivi bili pa videli
p.s. Nole uskoro 2 na listi a prvi ce postati dogodine

ja

pre 14 godina

U dosta komentara se provlaci kako je Nadal igrao lose i kako je bio povredjen.
Prvo jeste li vi gledali Nadalovu igru u ovom i u prethodnih 50 mecheva na sljaci. I on je verovatno kao i Novak pruzio svoj maksimum i odigrao najbolji mech poslednjih godinu dana.
Da li mozda treba da vam prebrojim koliko je samo Nadal pogodio linija u ovom mechu? Sigurno bar 50 i sigurno vise na ovom danasnjem mechu nego na prethodna 2 turnira zajedno.
Po vama je to losa igra?
Pa hajde pronadjite mi neki mech u poslednjih godinu dana u kome je Nadal igrao bolje.
Jednostavno ga necete naci.
Imao je mnogo greski jer ga je Novak terao na greske, dobrim reternima, dobrom odbranom, dobrom igrom uopste.
Od svih greski koje su i jedan i drugi napravili, mozda je 20% bilo stvarno neiznudjenih greski, sve ostale su na neki nacin bile iznudjene.
Kada igrac odservira odlican servis, a protivnik vrati jos bolji retern, obicno onaj koji servira gresi u prvom sledecem udarcu. Iz prostog razloga sto umesto da osvoji poen iz servisa, ili u najgorem slucaju od pocetka poena ima inicijativu, server dolazi u situaciju da se brani i zbog toga u trenutku bude izrevoltiran sto izazove gresku. Takodje u dugim poenima sa preko 20 udaraca, jednostavno jedan od igraca odustaje od daljeg prebacivanja, pa pokusa neki riskantni napad koji cesto zavrsi greskom. Nadala je cesce izdavalo strpljenje u ovom mechu od Novaka i zato je imao i vise greski.
Dakle sve te greske su izazvane iskljucivo time sto je sa druge strane imao ravnopravnog, a mogu slobodno reci u vecem delu mecha i boljeg protivnika od sebe.
Nadal je imao probleme sa kolenom i te probleme konstantno ima. Dakle nije nikakva povreda u pitanju. Pa i Novak je u jednom trenutku imao manju povredu zbog koje je i izgubio svoj servis pri vodjstvu od 3:1.
Mislim da je Novak bio vise povredjen i hendikepiran zbog te povrede od Nadala.

Novak je na ovom mechu osvojio jedan gem vise od Nadala, 5 poena vise od Nadala, 7 greski manje od Nadala, 6 vinera vise od Nadala, 3 asa vise od Nadala. Imao je bolji procenat osvojenih poena na svoj servis, kako prvi tako i drugi u odnosu na Nadala. Imao je bolji procenat osvojenih poena na protivnikov servis kako prvi, tako i drugi.
Novak je jedino imao slabiji procenat ubacenog prvog servisa, svega 59% u odnosu na Nadalovih 75%. I pored toga Novak je samo na prvi Nadalov Servis osvojio 29 poena plus 16 na drugi servis, odnosno 45 poena ukupno na protivnikov servis. Uz Novakov znatno slabiji servis Nadal je osvojio 13 poena na prvi i 19 poena na drugi Novakov servis sto je ukupno 32 poena ili 13 poena manje od Novaka.
Jednostavno Novak je u svakom segmentu igre bio bolji od Nadala. Ukupno dolazio 8 puta u brejk prilike i iskoristio 2. Nadal je u celom mechu imao samo 2 brejk sanse i iskoristio jednu i to bash u trenutku kada se Novak povredio.
Realno gledajuci sve ovo, ovaj mech se trebao zavrsiti sa 6:3 6:3 za Novaka, a ne Nadalovom pobedom.
Gledajuci one brejk lopte za Novaka pri 4:4 i 5:5 u drugom setu, Nadal je u ovom mechu u stvari spasao 6 mech lopti i bukvalno iskoristio jednu jedinu priliku koja mu se ukazala da dodje do pobede.
Do sada sam govorio kako Nadal ima previse srece, a sada to vise ne mogu da nazovem ni srecom. Ovo vec prelazi u domen crne magije i naucne fantastike.
Iskreno se nadam da je ovo poslednji put da Nadal pobedi na ovaj nacin i nadam se da vise nikad u zivotu nece pobediti Novaka i da je ovo poslednji put da se radovao posle mecha protiv Novaka.
Nadam se da ce mu Novak debelo naplatiti sve ove nezasluzene pobede.

Na kraju sto se tice Rolan Garrosa, neki pominju kako Novak nema sansi da Nadalu uzme 3 seta. Ja bih vam postavio samo jedno pitanje. Da li mislite da Nadal moze Novaku uzeti 3 seta?
Jeste li svesni da je ovo bio jedan od najduzih mecheva u 2 dobijena seta. Preko 4 sata igre u kojima je Novak pokazao da je fizicki cak spremniji od Nadala. Vecina mecheva na GS ne traju duze od 4 sata. Jedan od najduzih mecheva koje je Nadal odigrao na sljaci je bilo finale Rima 2006. godine protiv Federera.
Tada se to finale igralo u 3 dobijena seta i njih dvojica su igrali 5 setova od cega 3 tai brejka. Taj mech je ukupno trajao 5 sati
Pretposlednje finale Wimbldona u 5 setova je trajalo oko tri i po sata, a poslednje takodje u 5 setova oko 4 i po sata.
Dakle Novak je vec danas pokazao da je fizicki itekako spreman za takve maratonske mecheve i da ih nece gubiti zbog fizivke iscrpljenosti.
Moze da izgubi iskljucivo ako protivnik odigra bolje od njega, a Nadal vec neko vreme pokazuje da ne igra bolje.
Ne igra bolje ni na sljaci, a o tvrdim podlogama je smesno i pricati.
Jedino cega se plasim je da se Novak nije previse istrosio na ova poslednja 3 mastersa, i da ne dodje do naglog pada u njegovoj igri.
Ako nastavi da igra ovako kako sada igra, mislim da bi realno bilo ocekivati titule i na RG i u Wimbldonu, a to bi siguran sam zalecilo sve Novakove rane i istovremeno ga odvelo tamo gde stvarno zasluzuje da bude - na prvo mesto na svetu.

Sven Goran

pre 14 godina

DNEVNIK RTS-a

SPIKERKA:
... a sada vesti iz sporta.

SPIKER:
Ja se izvinjavam Noletovom ćaletu, ali moram da prenesem vest da je Novak doživeo poraz u polufinalu turnira u Madridu od strane Rafaela Nadala, nakon lavovske borbe, nakon tri odigrana seta..bla...bla..bla..
Uz to moram da dodam da smo svi mi u sportskoj redakciji RTS-a svim srcem navijali za Noleta, čisto da Noletov ćale zna i da svi zadržimo svoje radno mesto. To može da posvedoči lično gospodin Tijanić koji je bio prisutan i nadgledao naše navijanje. Kako nezvanično saznajemo čak se i Rafa lično, telefonom, izvinio Noletovom ćaletu, uz molbu da mu dozvoli da se i dalje bavi tenisom.

A sad ozbiljno.
Nole je igrao dobro, ali je na ključnoj meč lopti (čini mi se da je bilo 7:6) čekao grešku Nadala, a ovakav meč dobija srce i hrabrost.
Biće valjda bolje.

Voja

pre 14 godina

Ovi Spanci su uvek bili osvajaci kroz istoriju,a mi Srbi,jadni,ugnjetavani,trn u oku svima,napaceni 500 godina pod turcima,proterani iz zemlje za vreme I Svetskog rata,masovno streljani za vreme II Svetskog rata,krvnicki ubijani 90-tih,bombardovani od amera,oduzeto nam nase Kosovo...ALI MI SE UVEK VRACAMO JOS JACI!!! NOLE MI TE VOLIMO!!!

hitro.hr

pre 14 godina

Izgubija si,al nema veze.Puno si učinija i time šta je moj stari navija za tebe.Pozdrav iz Hrvatske! (ja san za te već odavno,jer si čovik ipo)

Marija

pre 14 godina

Uh, postoji li još neki idiot sem mene koji je sedeo i gledao ovo 4 sata dve nedelje pred ispitni rok? Tako mi je krivo što je izgubio, da je uleteo jedan as...Svaka čast Nadalu, čestitke na pobedi ali se na unapređenju tenisa kao sporta radi na svim poljima pa bi moglo i na pravilima igre.Možda to zvuči kao nonsense ali mislim da je to jedini sport u kom igrač koji je izgubio može da ima bolji rezultat u svim statističkim kategorijama.Mnogi to izdvajaju kao posebnu draž ali se nekada zaista pretvori u besmislicu.U svakom slučaju čestitke Novaku, nadam se da ćemo uskoro gledati sličan meč sa, po njega, srećnijim krajem.Nole,realno si ispred Federera i Mareja, pozdrav svim ljubiteljima tenisa :)

Boka

pre 14 godina

Boze kakav mec.....Ovo je sigurno jedan od deset naboljih meceva u istoriji koji se igraju u dva seta.Da su igrali u tri dobijena seta mec bi trajao sedam sati.Sta reci,Novace glavu gore Srbija je uz tebe.Vratice ti se ovo.Za mene najiskrenije kao da si pobedio.A ti boze pogledaj ga jednom protiv Nadala vise.

Ugljesa

pre 14 godina

Kad se neki mec zavrsi sa 11-9 u tie-breaku odlucujuceg seta, a uz sve sto je prethodilo, ne mozes se govoriti da je 'neko nekoga dobio', niti analizirati sto neko jeste, a neko nije. Jednostavno je nekako moralo zavrsiti. U tom smislu se moze reci da je Novak tehnicki izgubio (ne cini li vam se nemogucim i zamisliti prizor Nadala kako gubi na sljaci???), ali po svemu sto je danas pokazao, on je pravi pobjednik i sampion. Stoga - bravo Novace!!!

Bravo Nole

pre 14 godina

Ajmo sad Srbi, slavite kult poraza!
Vamos Rafa! Najbolji jer POGADJA I NAPADA KAD JE NAJGUSCE!
Varka je da je Djokovic bio blizu pobede. Ni 5:0 njemu ne bi bilo dovoljno. Jednostavno, NE MOZE!
Mozda ga dobije neko od mladjih tenisaca. Mari ili Cilic recimo, ali Novak nema sanse.
(franjo, 16. maj 2009 20:58)

Ovom coveku ni Sigmund Frojd nemoze da pomogne

Branko

pre 14 godina

Bravo za Noleta uprkos porazu!Sreca je(a ona prati hrabre) ovog puta bila na strani nepobedivog Spanca,ali Djokovic je na korak od njega.Impresionira njegova forma.Verujem da je jedini igrac koji moze pobediti Nadala u ovom trenutku.Mozda na Rolan Garosu?!U svakom slucaju bio je to mec dvojice momentalno najboljih na svetu.Uzivanje za oci ali seta za dusu.Ako je ikad zasluzio da pobedi bio je to danasnji mec,ali kao sto rekoh Bozica Fortuna se iovog puta nasmesila Nadalu.Dokle,videcemo!?
Napred Novace!!!

Pozdrav svima,
Branko Smileski,
Chicago USA

Psovac

pre 14 godina

Imo bi ja sto god kasti, ali danas vise ne bi trebo psovati...

Brate Nole mora da te vodimo kod neke babe da ti malo prebaje. Ovo je vlaska magija.

Iskreno

pre 14 godina

Iako bi ovako kvalitetan, mec koji ce se pamtiti, trebao da napravi kontra efekat, trenutno osecam mucninu kad samo pomislim na tenis. Necu moci ponovo da ga gledam bar do Wimbledon-a.

Novak, danas velicanstven. Nadal... covek... ili robot?

Glisa

pre 14 godina

Znam da svi Noletovi navijaci osecaju razocarenje zbog ovog dobijenog poraza, ali ono sto stoji iza ovog poraza je to da je Rafa od Noleta napravio jos boljeg igraca nego sto je bio pre ovog meca.

Bosko

pre 14 godina

LEGENDO,vise si zasluzio pobedu,jer ako sad nisi zasluzio onda ne znam kad si...Zasto taj covek ima toliko srece,zasto on mora da zada poslednji udarac uvek a ne ti...
Ali idemo dalje,ponosni na tebe kao nikad,nadamo se da ces ovaj poraz sto pre arhivirati,koliko god to tesko bilo,i da ovaj poraz psihicki nece uticati na tebe jer ako si sad izgubio,pokazao si sjajnu fizicku spremu,sjajnu taktiku,sjajne udarce i servis i mislim da je sansa na Roland Garosu jako velika,ali najbitnije je da psihicki ne klones duhom i samo se nadam da ovaj poraz nece uticati na tebe...
Samo da te zdravlje sluzi.
A Nadal ce pasti,KAD-TAD!!!

dadan

pre 14 godina

Pre salvi pohvala za Novakovu igru kоja ce da usledi evo dva utiska:
1.Za Novaka bi bilo bolje da je ovaj mec izgubio rutinski u dva seta nego sto ga je izgubio ovako. Na ovaj nacin on je zacementirao svoj KOMPLEKS od Nadala. Jer, kad ga dana nije dobio igrajuci svoj najbolji tenis na sljaci i imajuci bar deset prilika da dobije i prelomi mec, kada ce ga dobiti?
2.Novak se svaki put kada je mec lomljen u najkritivnijim mometima udarao sa pola gasa a Nadal je pogadjao linije i NAPADAO. To samopouzdanje je stvar psihe. Zato SVI igraci imaju kompleks i niko ne veruje da ga na sljaci moze dobiti.
3. Jednom ce neko naravno dobiti Rafu, ali to nece biti ni Novak ni iko od sadanjih top deset vec neko ko se tek sad pojavljuje na teniskom nebu i ko nema uspostavljen kompleks. Jer veceras smo videli sta je KOMPLEKS. To se ne moze pobediti.

radoszver

pre 14 godina

"It's not about Djokovic or Murray, it's not­ even about Nadal and Djokovic, it's all about­ TENNIS!
We are happy to live in that era of tennis and­ be alive witnesses of what has just happened today, it­ was an epic match with win that could go either way and­ fabulous 4 hours of nerves wracking tennis and tennis­ won today again.

Not to be mistaken, Congratulations­ to Rafa, and yes, Nole, I would give my hat down to you­ anytime after today's display!

But as I say,­ tennis won today, sport in pure genuine innocent­ form.

Love to all,

Damir, Ljubljana"
Tako u svetskim medijima se komentarise mec svaka cast Nole i Nadal!!!

optimista

pre 14 godina

iako je Novak izgubio nema sta da zali. Odigrao je super mec i siguran sam da je pitanje vremena kada ce pobediti Nadala. Ovaj mec me je podsetio na finale US opena iz 2007 kada je Novak igrao sa Federerom i svi znamo sta je posle bilo...

nenad

pre 14 godina

HVALA TI NOVACE.Hvala ti za privelegiju da te pratimo i navijamo za tebe u jednom ovakvom mecu. Nadalova dominacija na slaci je nezabelezena u svetskom tenisu.Nadal je igrao sjajno.Novak je bio ravnopravan cak i bolji.Odlucila je Nadalova fenomenalna mentalna snaga koja mu pomaze kljucne poene odigra bez greske. Prava Noletova sansa je bila da zadrzi prednost brejka u trecem setu.Ovako je ipak trebalo malo srece na kraju koje nije bilo.Bilo kako bilo, Novak je pokazao da se nece zadovoljiti jednim Australia openom. Na nasu veliku srecu on ce u svetskom tenisu ostaviti dublji trag jer je ovim mecom pokazao karakter sampiona. Nadal je kralj sljake a tu mu je Novak blizu.Posle neubedljivog pocetka sezone pomislio sam da je Novaka uhvatio srpski sindrom zadovoljstava postignutim, jer da vise nista u zivotu ne uradi ostao bi u nasim okvirima legenda.Ali pred nama je Wimbledon pa turniri na betonu,pa turniri na betonu US Open.Ovakav Novak je favorit na svim tim turnirima.Pre Nadala, pre Federera koji je u padu, i uz veliku pretnju Mareja. I to u periodu od 3-4 godine.Ako sam u pravu Novak ce nam ovako ulepsavati zivot jos dugo dugo.Ne znam da li smo te zasluzili, ali beskrajno ti hvala.

ellobo

pre 14 godina

Da mu ne bih baksuzirao, poslije prvog seta sam: pobjegao iz stana, Zamjenio pedale na bajsu mom klincu, oprao kola detaljno, iznutra i vanka, gledao "selo gori...", ali džaba. Slomljen sam kao da sam ja igrao. i krivo mi je kao da sam ja igrao. Novače, munjo nebeska, izdrži, nemoj sada da mi padneš!

e da smo svi pomalo Novaci

pre 14 godina

Uf, steta. Ali vidi se da Nole napreduje. Sve je blizi. Ma sta blizi. Pa ovde je bio egal. Jedna lopta je odlucila na kraju. Cak je sveukupno u svim statistikama bio bolji ali na zalost ipak se rezultat racuna. Neka samo nastavi tako, sada ce se i Nadal razmisljati kada sa njim bude igrao. A malo i ostali iz vrha da ga pritisnu a ne da se on samo proseta svaki put do finala. Nije ni on nepobediv samo ako ga pritisnu i smanji toliku kolicinu srece. Nadam se finalu u Parizu i zna se cije pobede.

aleksandar masic

pre 14 godina

sreca se uvek vraca.vratice se na nekom vaznijem mecu.najvaznije je to sto je sada valjda svima jasno da je razlika sada minimalna i da nema tu mnogo mozganja. glavu gore nole. mozda si u ovom trenutku jedini koji sa rafom igra egal.

Zagor-te-nej

pre 14 godina

Tako mi svih bubnjeva Darkvuda!!! Kakav mec! Evo zasto obozavan Tenis. Jedva cekam Roland Garros. Samo napred Nole, veceras je dlaka falila.

vise srece

pre 14 godina

Nole je prikazao odličnu partiju, dok je Rafa loše igrao samo u prvom setu.Čini mi se da je Nole "popustio" u ključnim poenima. Raduje me to sto je Nole popravio fizičku formu.Posle ovog verujem da je N.galvni favorit za osvajanje RG.

(ps: Noletov servis na prvu meč loptu je bio 219km/h sto je Rafa vratio!!!)

Bravo Nole

pre 14 godina

@ Ja ne znam da li Djokovic ima psihologa u svom timu ali ako nema morao bi da ga nadje ili ako ga ima da ga promeni. Ovaj mec nije izgubio zbog lose igre naprotiv, vec zbog problema u glavi.
(IVORY, 16. maj 2009 20:52)

Mislim da je nakon ovih tvojih "zapazanja" jasno kome treba psiholog!

Mr.White

pre 14 godina

Ma kakve bre tri meč lopte kada ni u jednom trenutku Novak nije bio ni blizu da ima kontrolu u poenu
Ovaj Rafa je LUD
A NOLE je sve pljuvače demantovao
ODIGRAO JE SVETSKI
Sa ovakvom igraom može da dobije svakog igrača na svetu osim NA ŠLJACI NADALA
Uz malo sreće mislim da je i to vrlo blizu
Držimo ti pesnice na RG
Drž se majstore, uz tebe smo

M

pre 14 godina

Nole, bravo! Kakav mec! Jos bolji od finala Wimbldona! Nadal izgleda ume na izvuce najbolje, najbolje, najbolje iz svojih protivnika!
Nekoliko stvari raduje:
1. Novak jedini na svetu nema kompleks Nadala i, koliko vidimo, samo sreca ga je odvojila od pobede.
2. Kondicija fenomenalna, i borbenost tokom celog meca.
3. Ovo je zaista najlepsi mec u muskom tenisu koji sam gledala! Hvala, Novace!
Znamo mi tebe, puno ces mozgati sta dalje da radis, i jos malo, pa postajes glavni! Najkasnije do sledece godine!
Volimo te, Nole!

Gastarbajter

pre 14 godina

Ceo dan sam cekao ovaj mec i nisam zazalio. Pamtim jos samo one meceve Borg-Mekinro da su me toliko odusevljavali u svoje vreme. Sad je bilo uzasno blizu, sledeci put ce da padne. Keve mi!!!

Marko

pre 14 godina

Steta! Za sada je Novak uvek bio blizu, ali se osecalo da je Nadal bolji. Danas je bilo drugacije. Prelep mec, u kom nijedan od njih dvojice nije zasluzio da izgubi. Novak je na pravom putu, samo da tako nastavi i uspesi nece izmaci.

bg_boi

pre 14 godina

Nadal o nasem Novaku

"He's a great player, he always has been. It seems to me he's getting better with every game."

Novace, glavu gore i nastavi ka vrhu gde ti je mesto.

Dragan

pre 14 godina

Da da, (tri godine već osamnaestogodišnji, mladi, perspektivni) Čilić i Mari ga možda i pobede na šljaci, ako ikada dođu tako daleko na "šljakastom" turniru (polufinale, finale...)

Neutron

pre 14 godina

@Franjo,
Hehe...mogu samo da zamislim kako je ovaj lik ciktao od srece na kraju meca.
Ja tebi, Franjo, ne bih preporucio da gledas Noletove meceve jer ce zdravlje da ti ode u bestraga. Danas ti je verovatno nekoliko meseci zivota otislo u nepovrat. Da li ti to uopste treba u zivotu? A ceka te jos mnooogo godina takvih muka, i jos gorih jer "big shit" po tebe tek dolazi. Tako da, ako imas malo mozga, poslusaj moj savet i gledaj skijanje. A inace tvoji aduti, kao Cilic, Karlovic, Ancic...sve to poispada pre nego sto prave bitke uopste i pocnu. Eno ga onaj jadni Ljubicic, u "odlincoj" formi, pa ga je Nole rutinski preslisao. Nista vise nego malo jaci trening. Ne bih voleo da sam na tvom mestu, veruj mi.

Milan

pre 14 godina

Imam dve stvari da kazem:
1)mislim da je Nole,posle ovog meca,u psiholoskoj prednosti,jer Nadal posle ovoga moze samo da strepi,a Nole da napreduje;
2)Noletove dobre igre imace znacaj iduce godine,jer ako Nole bude poceo da dobija Nadala barem u svakom drugom mecu,osvajace finala i dobijati poene,a Nadal ce gubiti poene.

Natka

pre 14 godina

Ako ovog popodneva nisam umrla - necu NIKAD!
Svaka cast za VANZEMALJSKU igru!
Djole, samo tako nastavi i daleko ces dogurati!
Trenutno si jedini koji moze da ugrozi NADALA!

Bane

pre 14 godina

Kad je Viskovic rekao:"Novak je toliko namucio Nadala da ovog sve boli" pao sam sa stolice od smeha.Kad je rekao "Novak je dosad osvojio 119 poena a Nadal 112,samo,ovo nije kosarka" pao sam sa kreveta.Kad je odigran poslednji poen dosli su iz hitne po mene.Posle danasnjeg meca mislim da bi vlada Srbije trebalo da proglasi 7 dana zalosti zbog nacina na koji je Novak izgubio mec.

Dragan

pre 14 godina

Najjadniji su ovi Federerovi navijači (marko, koji je pričao nešto o tome kako će Nadal danas nekoga da razvali, Febo...), koji su ovde došli da likuju. Samo se opustite i uživajte gledajući kako tokom godine odlazi drugo mesto (u Đokovićeve ruke), a vrlo moguće i treće (kod Marija)... Biće još plakanja, ne brinite

Branko

pre 14 godina

Kakav teniski zemljotres!! Novace smatram te POBEDNIKOM ovog meca jer si u svemu bio bolji od Nadala i to na njegovoj sljaci u sred Madrida! Razorio si temelje mita o nepobedivosti na sljaci Nadala i pokazao da nema nepobedivih i nesavladivih. Bio si borben, ostar, hrabar, prefinjen kada je trebalo i znao si muski da uletis "prsa u prsa" borbu za svaki santimetar terana sa Rafom. Bilo je divno za promenu videti prenerazeno Rafino lice koji kao da nije verovao u pojedinim trenucima sta si mu sve vracao. On je morao zestoko, mnogo vise nego ti da se bori za svaki poen! U trecem setu sam video nesto sto je jos nevidjeno na teniskim terenima: jasan strah na Rafinom licu. I volim taj prizor! Hvala ti zbog toga, znao sam da cu kad tad to docekati da vidim a doslo je cak i ranije nego sto sam mislio.
U svemu si bio bolji, servisu prvom i drugom, vinerima, greskama, jedino je on bio bolji u sreci koja ga je ovog puta provukla kroz iglene usi! Divno je bilo videti zgranuta lica spanske publike koja ni u najludjem snu nije mogla da da ovako nesto pretpostavi. Divno je bilo videti tu publiku kako stojecim ovacijama jos u soku ispraca tebe, PRAVOG POBEDNIKA ovog epskog meca sa izrazima nelagode i pritajenog divljenja..Divno je bilo gledati Federera scucurenog u svlacionici ispod tribina koje su se tresle dok on gleda otkrovenje tajne koju nije uspeo da dokuci citave karijere - KAKO DOBITI NADALA NA SLJACI!!!!

Zarko

pre 14 godina

Ostao sam bez texta...
Nisam mogao da verujem sta se desilo...
Skidam kapu Novaku, jer se prikazao, u dosada najboljem izdanju...
Bice bilje sledeci put, ni Nadal nije nepobediv...
Nadalov forehand je toliko puta u mecu izbacen u aut, i bas pogodi winer na mec loptu...
Ma neka, bice bilje drugi put...
Sutra je novi dan...;)

Đole

pre 14 godina

Nadal je od Noleta bolji samo za nijansu, ali, nažalost, ta nijansa presuđuje.

U svakom slučaju, kapa dole i jednom, i drugom!

Nole je dokazao da je fenomenalan teniser i, usudiću se da kažem, verovatno u ovom trenutku, pored Nadala, najbolji teniser na svetu! Kvalitativne razlike između Noleta i Rafe gotovo i da nema!

GameSetMatch

pre 14 godina

Sve sto imam da kazem jeste: BRAVO NOVACE! Ti si ponos Srbije, ostavio si srce na teren i nikom nije teze nego tebi, ali digni glavu nema cega da se stidis jer VOLI TE SRBIJA!!!

London

pre 14 godina

Kada sam ga videla da se prekrstio, suze su mi prekrile lice. Svaka ti cast Novace-treba da budes ponosan na samog sebe bez obzira na ishod meca. Sve cestitke na sjajnoj igri i nek ti Bog da samo zdravlje, a sve drugo nije problem. SVE NAJBOLJE U DALJOJ KARIJERI-PONOSNA SAM STO SAM SRPKINJA!!!

Vlado

pre 14 godina

Evo sta je "Sportska pravda":
- Osvojis vise vise poena, vise gemova, napravis vise break-ova i izgubis mec.
- Igras najbolji tenis u zivotu, jednako dobro kao najbolji na svetu i za to si "nagradjen" padom na 4. mesto na ATP listi
Organizatori Roland Garros-a bi trebalo da se zamisle i ako imaju hrabrosti da postave Nadala i Novaka kao prvog i drugog nosioca. Realno njih dvojica su glavni favoriti.

mamathorton

pre 14 godina

Alo, pljuvachi, gde ste? Nole je CAAAR! Ovoga puta samo malo srece!Al sledeci put pluvachi se cujemooo! Nole, glava gore a suze pretvori u asove!

Marko

pre 14 godina

Svaka čast na prikazanoj igri.Po svim sportskim zakonima zaslužio si pobedu.
Mislim da je ovo jedan od tvojih najboljih mečeva do sada,samo šteta što je sa druge strane mreže bio Rafa.
Samo napred Nole,nastavi sa ovakvom igrom i rezultat neće izostati.

Marko

nash sin genijalac

pre 14 godina

nash sin novak djokovic, ponos srbije, ponos teniski savez srbije je odigrao fantastican mec!

nole sve blizi rafe! u rimu je izgubio sa 7:3 u tajbrejku, sad 5:7 9:11 a jos sto je imao 3 mec lopte, PODSECAM VAS JOS JEDNOM NASH NOLE JE SVE BLIZHI DA SRUSHI NADALA MAKAR U {BO3}

Milos

pre 14 godina

Ceracemo se jos! Ima dana za megdana! Ova dvojica su tek 22, sta cemo tek da gledamo ako ovako nastave. Bravo za obojicu, a onom krivozubom Skotu je valjda sada jasno zasto sistem bodovanja nije fer.

DanicaB

pre 14 godina

Ovo se teško podnosi... Novače, bio si tako blizu, oduševio si me svojom igrom... Svaki put si sve bliži i bliži, tako da u sledećem meču očekujem pobedu...

VladimirII

pre 14 godina

Nadalova brzina neće biti nikada veća nego sada, udarci nikada neće biti precizniji, ali će Noletova intelogencija i širina repertoara ići samo uzlaznom linijom. Nole no.1

x_x

pre 14 godina

BRAVO NOVACE MAJSTOR SI!!!
Nadamo se da ces sledeci put pobediti ovaj anti-tenis koji Nadal igra!!! Ne znam za druge, al od zadnja dva broj 1 igraca, gledati Federera je bilo carobno, gledati Nadala je mucenje! Federer je imao vrstu dominacije kao M.Dzordan u kosarci! Fantasticno elegantni udarci, strahovita ofanziva, kompletna dominacija, savrsenstvo u lepoti igre! Mozda on nije neki sportsmen, ali to je druga prica!
A s Nadalom, mucenje kad se gleda! Ne vidi se kako dobija, samo melje, i razvlaci i dobija na neki, meni ruzan nacin! Danas je dobio samo zato sto je imao 12.000 fudbalskih navijaca iza sebe, i bio je na domacem terenu! Postovanje njemu za to sto je trenutno najbolji, ali tenis je ipak elegantniji od toga! Novak pocinje da igra kao Federer, ofanzivno i atraktivno! Svaka ti cast Novace, ti si nas heroj, danas si jednostavno bio bolji, vise asova, manje neiznudjenih gresaka, vise dobijenih poena, i vise osvojenih gemova! SVAKA CAST! Ipak cestitke Hijavati na pobedi :D

miki

pre 14 godina

Nolo kralju glavu gore i tvoje vrijeme tek dolazi.Nadal nemoze vise sa sigurnoscu da kaze da je nepobjediv.Cijela Srpska je drhtala vise od 4 sata ali i drhtacemo sa tobom i za tebe jos puno puta sa zadovoljstvom...

Иван-Ниш

pre 14 godina

После овог меча могу да кажем да сам гледао најбоље од тениса на шљаци. Норме су постављене, сада у Паризу треба правити жреб да се 1. и 3. играч не могу срести до финала.

DraganaB

pre 14 godina

Nikad vise nisam verovala u pobedu!!! Ovo stvarno vise nije fer, pa sta treba covek da uradi da bi pobedio ovog Nadala? Od cega je? :( P. S. Jel moze neko da mi kaze koji ce sad Nole biti na listi i da ne zaboravim najvazniju stvar da kazem NOLE SVAKA CAST!!!

Cherry

pre 14 godina

@Franjo

Koji bre mlađi Murray? Pa on je stariji od Novaka. Raspitaj se malo i informiši pre no što pošalješ takve komentare.

Inače, Čilić neće u narednih 5 godina da dobije Nadala.

Milos Kosovac

pre 14 godina

Ko to moze da izgovori i napise rec poraz za vitesku igru Novaka Djkovica?! Ko to nema srca za da moze posle cetiricasovne divovske borbe, samo zboj jedne loptice koja je pala tamo gde Novak nije zeleo, izgovori rec poraz?! Ko to nije video da je publika na stadijonu cetiri casa bila u nervnom stresu?! Ko to moze da izgovori poraz za nevidjenu igru koju su posmatrali ljudi u 59 zemalja sveta i divili se Srbinu i Srbiji?! Ko to nije video da je posle cetiricasovnog stresa publika na stadijonu eksplodirala zbog straha od poraza, pa je urlala, lupala rukama i nogama, skakala, a nekima je na ustima pena izlazila? Ko to ne zna da su neki morali da popiju lek da im srce ne otkaze, a veliki broj ljudi zatrazili su medinciku pomoc!? A zasto se deslo da se pripise poraz Novaku, a ne Nadalu? Novaka Djkovica je porodica vaspitavala, a treneri trenirali da bude sportista, a Rafaela Nadala su dresirali da pobedjuje. Ljudi vaspitavani u kapitalizmau se uce na pohlepi, obuzetosti i nezasitosti. Nadal je morao da dobije taj jedini poen, ali se toliko istrosio da ce danas izgubiti od Federera. Moze da pobedi jedino ako mu njegovi dreseri podmetnu u hrani ili napitku neki stimilans. Nole je ucen da bude pre svega dobar covek, dobar sportista, da zivi zivot, i da se ne plasi poraza jer to nije opasno po zivot. Nadal zna da je Nole ono sto on nikad nece moci da bude, ali bi zarko zeleo, no ucen je samo tenisu. Kada su nastupali na spanskoj televiziji, Nole je sarmirao voditelje no i gledaoce, cak je imitirao najpoznatijeg spanskog humoristu, javljali su se da ga pitaju zreli i obrazovani ludi, za razliku od Nadala postavljali su mu pitanja maloletnice i zadrti navijaci nikad dovrsene zrelosti. Nadal je bistar momak, pa je zbog tog kompleksiran u odnosu na Novakovu intelektualnu dominaciju, a igralo se pred odabranom publkikom, zbog cega je Nadal u prvom setu pravio geske kao nikada do sada.Zato svima na zanje: Novak Djkovic je od juce nas stalni pobednik!

NI

pre 14 godina

Novak je fenomenalno igrao.

Zasluzio je da pobijedi ali splet nesretnih okolnosti, iznad svega u prvom tajbreku, je prsudio.

Velike cestitke Novaku!

Beogradjanin

pre 14 godina

Čestitke obojici tenisera, ali moje bravo i naklon idu Novaku Djokoviću.

U antologijskom meču u trajanju od 4 sata i 3 minuta bespoštedne borbe u kome je Novak po svim pravilima logike bio bolji i trebalo da pobedi, čaroban štapić vile sreće bio je iznad Nadalove glave u tai brejku drugog seta.
Rafa jeste najbolji teniser sveta, ali i vila sreće do sada ga nikada, ama baš nikada nije izneverila.

Novače, bio si fenomenalan, vanzemaljac, pokazao si tvoj najlepši tenis koji sam do sada gledao i za mene si u ovom meču ti moralni pobednik. Nemoj ni za čim žaliti, jer do sada je bilo nezamislivo da se Rafi uzme set, ti si to uradio u Monte Karlu, a danas si bio na korak do pobede. Zato polako, korak, po korak, nastavi tako da igraš, a sledeći megdan je tvoj na Rolan Garosu.

SRBIJA

pre 14 godina

Citam komentare podrske za SRBINA NOVAKA DJOKOVICA i neverujem da postoje papani koji daju negativni glas(ne preporucujem), to su bolesnici ili krvati(to mu dodje na isto nema nikakve razlike)!!!

Ponosan sam sto u SRBIJI imamo tenisera kao sto je NOVAK DJOKOVIC!!!!!! Nole svaka ti cast na danasnjem teniskom maratonu i verujem da ces ga u skorije vreme pokidati, jer ti to mozes i zasluzujes da postanes N1!!!

Čurla

pre 14 godina

A sta reci posle svega, fenomenelan tenis. Loptica tamo-vamo je presudila ...
Imao ga je naravno, ako se ikada moze reci da 'imas' Nadala.
Vise nikada ne gledam Nole-Nadal na sljaci, ne verujem da cu preziveti ...
Dobro dobro, ne zaklinjem se :-)

wal

pre 14 godina

Djole, steta, steta ... Ipak, sve si mu blize i blize i samo je pitanje trenutka kad ce i njegov skalp na sljaci da padne. A za danas ... svaka cast i duboki naklon!

Момо

pre 14 godina

Ово је један од оних пораза од којих се срце слама. Данас је Надал сем знања имао и много, много среће. То је исто као у кошарци кад све време контролишете утакмицу, улазите у егал завршницу, пропустите три напада за победу и онда вам противник убаци неку фрљоку "камена с рамена" - тројку са пола терена. Боли, морамо пропатити, али живот иде даље. Новаку свака част за данашњу представу.

vesna

pre 14 godina

Ja ne znam za vas ostale ali ja sam uzasno besna!Ovo je trebala da bude Novakova pobeda,posto je nadigrao Nadala!Posto sam optimista verujem da ce mu se sve vratiti (Novaku)i da ce na Rolan Garosu dobiti Nadala,sto bi bilo najbolje!A Novaku zelim sve najbolje od srca!Dokazao je da je borac!

BubaMara

pre 14 godina

Ako je Nadal ubedljivo najbolji na svetu onda je velika čast biti drugi teniser sveta u ovom trenutku što Ti svakako jesi.
Divim Vam se obojici.
Ovo je verovatno najlepši tenis koji sam ikada gledao

steve

pre 14 godina

Što reći osim Noletu duboki naklon za današnju igru.Ako ima nekakve kosmičke i sportske pravde ( a uvjeren sam da je ima )danas izgubljeno će mu se negdje vratiti, možda već u Roland garrosu ili Wimbledonu.
Posebno ohrabruje spoznaja da je Nole danas fizički bio dostojan suparnik Nadalu u krajnje iscrpljujućem meču, a svi dobro znamo da je fizička priprema bila rak-rana Noletovog tenisa.

Doki

pre 14 godina

Bravo Nole crce ! Fenomenalan tenis i fokus do samog kraja ! Bio si bolji ! Samo tako nastavi !
Bravo i za Rafu !

Samo molim te nemoj vise onaj drop shot da koristis ! Zaboravi da postoji ili ga nauci - sto ti je lakse od ta dva :)

Bromazepanski mec !

pobednik

pre 14 godina

Nadal nije nepobediv na šljaci za Novaka to je sada svima jasno, a najvažnije da je jasno Novaku koji je svestan da je izgubio dobijen meč. Rolan Garos, Nole će biti nezaustavljiv.

mrki

pre 14 godina

Evo posle nekoliko sati uspeo sam da se povratim...Kakav mec! Kakvi igraci! To se zove OSTAVITI SRCE NA TERENU! Svaka cast obojici. Nole, ponosimo se tobom!

Negativni

pre 14 godina

Mec je bio izvanredan,ali ni izbliza "antologijski" itd...Djokovic nije zasluzio pobedu jer je kljucne poene odigrao bez inicijative,cekajuci Nadalovu gresku.E,Nadal je dosta gresio u ovom mecu (cak 50 neiznudjenih gresaka)ali u kljucnim poenima Nadal je vinerima i izradjenim poenima zavrsavao posao.Pritom,Novak je igrao kao Marej,defanzivno sa ponekim vinerom ili drop-sotom ali uglavnom cekajuci Nadalovu gresku.To mu se na kraju osvetilo.Imao je izvanredan prvi i drugi servis i da je igrao hrabrije i agresivnije,dobio bi mec.Ali,onakav pristup u kljucnim situacijama,protiv igraca kvaliteta Nadala,jednostavno ne prolazi.Cak je drop-sot kod prve mec lopte za Nadala bio los,ali je Rafa katastrofalno reagovao.Sve u svemu,zaista je Novak bio blizu pobede,ali je sam kriv sto je ispustio.Ali,to je razlika izmedju vrhunskih igraca i sampiona.Glava je sve.

Ivan Vasovic

pre 14 godina

Hvala ti Nole za ovaj mec,ponosan sam sto sam iz srbije,ponosan sam sto imam privilegiju da zivim u istoj zemlji odakle si ti,i nemoj slucajno da tugujes,Svaki put si sve blize,tako je bilo sa federerom,2-3 puta se izvlacio,ali kad si ga pobedio,tu je bio njegov kraj,tako ce biti i sa nadalom......Hvala ti care jos jednom na ovakvom mecu....

boom bar

pre 14 godina

Jedino što mogu reći u ovom trenutku je GLAVU GORE, NOVAČE ĐOKOVIĆU !!!
Nije ovo ni blizu varijanti "sad ili nikad".
I samo da ponovim što sam napisao posle Rima,:" Nole sine ono što te ne ubije to te čini jačim. Mnogo"
Idemo dalje.

Dejan

pre 14 godina

Izuzetan meč !!!!! Novak je pokazao da treba sigurno da bude broj 2 na ATP listi i svaka mu čast,šteta što na kraju mora jedan da izadje pognute glave.

Vladimir

pre 14 godina

Nezdravo je za gledanje (nas koji navijamo za Novaka) kako Nadal igra neke poene. Sa koliko hrabrosti i snage igra na protivnikovu mec loptu.. Cinjenica je da moze da izvuce teze udarce od Noleta i da ih mozda izvuce i cesce, ali cinjenica je da Nole moze da igra i vise nego egal na pravilnu taktiku. Samo jos jaca glava u bitnim trenucima i mislim da ce ova losa serija biti i razbijena i preokrenuta.

bojan

pre 14 godina

mozete vi da pisete sta hocete ali rafael je jednostavno kralj sljake i tacka ! to sto je novak imao 2 mec lopte ne znaci nista jer ih nije iskoristio...i kada neko kaze bolje sada nego na garosu,to je tek notorna glupost,jer ako ne moze da ga dobije u 2 seta,znas kad ce osvojiti 3 protiv rafe...! ...jedna stvar je jasna a to je da je novak bio odlican ali ne i za nadala,imao je svoje sanse ali ih nije iskoristio,na obe svoje mec lopte je odigrao ziheraski a nadal je odigrao 2 forhend vinera i zgrabio pobedu,to nije sreca to su "gac" ...

Wachwoulf

pre 14 godina

Новаче, после овога вечерас, на следећих 5 турнира можеш да одиграш очајно и да ме нервираш до бесвести, гледаћу те и даље...

Veljko

pre 14 godina

Nole, hvala ti za ovaj mec.Jesi izgubio,ali si pokazao sa nisi nista gori od najboljeg i to na njegovoj podlozi. Samo tako i bices prvi brze nego sto mnogi misle.

franjo

pre 14 godina

Ajmo sad Srbi, slavite kult poraza!
Vamos Rafa! Najbolji jer POGADJA I NAPADA KAD JE NAJGUSCE!
Varka je da je Djokovic bio blizu pobede. Ni 5:0 njemu ne bi bilo dovoljno. Jednostavno, NE MOZE!
Mozda ga dobije neko od mladjih tenisaca. Mari ili Cilic recimo, ali Novak nema sanse.

Dragan

pre 14 godina

U tenisu, kao i u stonom tenisu, vazi nepisano pravilo: ko ti se nekoliko puta provlacio u mecu, ceka se samo prva pobeda i vise nikad neces izgubiti mec. Rolan garos je blizu, neka od njega pocne ta pobedonosna serija. Jos jednom, svaka cast Nole na svemu.

just a fan

pre 14 godina

@269, franjo
E, pa mi barem imamo za koga da navijamo a vi mozete samo da placete sto nemate igraca u prvih 10 i sto nikad necete imati, a kamoli u prvih 3.
A cilic ili ancic ce dobiti nadala ako ga udari grom na sred mecha ili ako se srusi neki avion na njega pa bude morao da preda zbog povrede.
@199, aleksandar
hahahaha najjaci post ubedljivo, bravo care :D

s_ima

pre 14 godina

drop shot na mec loptu protivnika! To moze samo nas Novak! Ne znam zasto je bilo ko razocaran posle ovakvog meca, pa zbog ovakvih meceva se igra tenis, zbog ovakvih meceva teniseri ulaze u istoriju, bez obzira da li su pobedili ili izgubili.

zmarko

pre 14 godina

Nema šta da se kaže. Čestitke, čestitke, čestitke pre svega Noletu, stvarno mi ga je žao što je danas izgubio. A svaka čast i Rafi. Stvarno obojica su neverovatni. bravo

Dejan Djukic

pre 14 godina

SVAKA CAST, NOLEE!!! Ipak, nisi 100% Srbin, jer, ovakav pojedinac(na svu srecu) nije vidjen kod nas definitivno! Prevazilazis sve nase mane u mentalitetu!
...btw, ovo je Novakovo 8. polufinale u ovoj godini...malo li je!? Volimo te i postujemo...ROOOKAJ!!!

just a fun

pre 14 godina

Novache po igri ti si trenutno n1 na svetu. Bolji si od nadala a danas te je pobedio jer ti zvezde nisu bile naklonjene. Nemoj nista da drzis u sebi, izbaci svu tugu napolje i idemo dalje. Kad tad sve dodje na svoje...
Kolo srece se okrece.

Milica

pre 14 godina

Cemu negativni komentari...Ti ljudi bi mogli da se ugledaju na one koji su pre par sati srce i dusu ostavili na terenu i koji su i u pobedi i porazu VELIKI!

bojan

pre 14 godina

Mislim da ce mnogi nakon ovog meca pomisliti sljedece: kada ce vise Bog pogledati Noleta protiv Nadala i prestati da mu okrece ledja.

lukalaban

pre 14 godina

Nole!
Stvarno ti se divim. Ndaal je u ovom mecu dotakao nebo , dalje ne može , a ti si pokazao kako se sigurno penjes ka istom samo sto mislim da ces ti da probušiš nebo . samo napred . Svaka čast , MAJSTORE .

krezumica

pre 14 godina

Браво Ноле, показао си и доказао свима, а и себи да си велики играч. Честитам и само напријед

aritmija

pre 14 godina

Ja se ne usudjujem da izmerim pritisak ni evo skoro dva sata posle meca. A u tajbrejku mislim da sam preziveo par mini-infarkta. Nole i pored poraza pokazao si da si trenutno jedini koji moze da pobedi Nadala na sljaci...I pobedices...vec u sledecem mecu. Igrati vise od cetiri sata protiv Nadala i biti na korak od pobede to je jedino u stanju nas Nole. Danas je sreca bila na strani Nadala, pogotovo onih nekoliko "linija" u tajbrejku koje je pogodio. Nadal je dostigao svoj maksimum, a Nole tek ide ka svom maksimumu i zbog toga ce u narednom periodu dobiti Nadala na sljaci.

Vlado-Doboj

pre 14 godina

TERMINATOR,NADCOVJEK taj hebeni nadal, Novace JUNACINO,IGRACINO, KRALJU svaka ti cast, takvu igru pruziti pored 12.000 nekulturnih cigana koji ti disu za vratom svaki sekund, moze samo istinski sampion NOVAK DJOKOVIC
UVELIKO SAMPIONA POZDRAVLJA DOBOJ RS

harmonajzer

pre 14 godina

Noletov napredak je vidljiv iz meča u meč, pogotovo u fizičkom smislu. Nadal je dostigao svoj maksimum već sada, ubeđen sam da Noletove najbolje partije tek slede.
Bilo je veliko zadovoljstvo gledati ovaj meć i navijati za Noleta. Ovo je ono što smo svi čekali. Odlučila je jedna lopta.
Sve čestitke obojici, pogotovo Noletu i poruka -
SAMO NAPRED!

raketa

pre 14 godina

Ovaj pod 139 je teska neznalica. Prijatelju Rafa veliki jeste, ali bio kao podgrijan les, a Novak nikad veci i svjeziji. I Novak igra suvjereno najljepsi tenis trenutno.

srbija do tokija

pre 14 godina

ljudi ovo je antologijski mec!bravo nole doktore svaka ti cast!kakva partija,najuznije je sto je nadal dobio setove za jedan poen(ali bravo i za njega).kad sam vidio noleta da place i ja sam poceo da placem.ovo je dokaz da se moze dobiti rafa,i ja ocekujem da se nole digne posle poraza i da ako Bog da osvoji RG ajmo nole znam da ti to mozes.pokazao je i fizicku i psihicku spremnost.svaka ti cast,srbine nas.RG je tvoj,samo napred!

Šule

pre 14 godina

NOLE svaka čast..oduševio si naciju..hvala za ovo veče...i pored poraza pokazao si snagu..moć...srce...jedva čekam sledeći dule...GOTOV JE..imas ga u šaci... MEČ je bio fantastičan.....

Misha

pre 14 godina

Иѕванредан меч у коме је победио ѕа нијансу срећнији мајстор тениса. Међутим, дубоко сам уверен да ће срећа бити на Новаковој страни на Роланд Гаросу. Само нек настави овако и неће бити проблема. Што се тиче комплекса, мислим да их Новак нема (и не треба да их има), а онај ко има комплекс Надала је Федерер.

ana

pre 14 godina

Cestitam! Ja sada ne znam ni ko je pobednik!!! Nole je u svakom slucaju moralni!!! Tenis je bio fenomenalan i napredak u njegovoj igri je vise nego ocigledan! I Rafa i Nole su pravi uzori i veliki sportisti!
Nole svimm srcem sam uz tebe!!

momo

pre 14 godina

Ovaj poraz, ravan je najvecoj pobedi u Novakovoj karijeri.
Ako mu srce i duh budu ko danas,pasce kralj sljake vec u svom kraljevstvu, Parizu

zoran

pre 14 godina

Bravo Novak.

No, dozvoljavas Nadalu da se lako vrati u igru. Dok igras agrsivno ovoga nigde nema. Medjutim cim krenes u prebacivanje, ala Andy Marej, Nadal dolazi do daha i krece da melje.
To su primetili i engleski komentatori i pitali se zasto si se povukao u drugom setu. Stataisticki gledano presao si u odbranu.
Ti imas potencijal da igras ubojit tenis kao sto ga je Rodja igrao u najboljim danima. Pusti defanzivce da se muce..samo napadacki mozes protiv Nadala.
Nisam video do sada, u sportu, da nekoga prati sreca koliko ovog momka iz Spanije. Gotovo se granici sa neverovatnim. No, cenim ga ,jer je sjajan sportista u svakom pogledu.

zelena trava

pre 14 godina

Novak je sad pokazao da je zaista vrhunski teniser i da nije ovde samo u prolazu. Svakako da ce pobediti Nadala i osvojiti jos koji GS, od svih nasih vrhunskih tenisera on je najveci sampion i najsnaznija licnost. I kroz poraze se grade sampioni i mislim da je Nole sazreo dovoljno da bude jedan takav majstor. Pravi soumen, svake godine sve bolji bez obzira na rezultate. Verovala bih mu i da padne na deseto mesto, ali vidim da nece.

Golexxx

pre 14 godina

Novace,ponosu nas,junacino,neka su Ti "srecne"rane Sokole.Mec za antologiju,a Ti najveci nas junak.U prelepim ocima suza koja boli,ali bio si bolji tokom celog meca.Pasce on vrlo brzo,a samo nebo je troja granica.

Milan

pre 14 godina

@ Negativni

Iduci put pogledaj statistiku pre nego sto pocnes davati svoje "strucno" misljenje. Novak je imao vise vinera od Nadala. Ko je tu defanzivniji!?

just a fun

pre 14 godina

@276
Ne znas ti nista o tenisu.Da si nekad uzeo reket u ruke mozda bi i razumeo. I sta lupas to za 3 seta, kad je novak danas bolje igrao od nadala i kad je statistika pokazala da je bio bolji u svim aspektima igre. cak je i vise poena osvojio. Sto ne moze 3 seta da mu uzme, uzece mu i 4 ako bude trebalo.
A na rolan garosu ce ga dobiti novak stavljam kucu na njega

Dr Wilson

pre 14 godina

Ne sećam se da je Nadal nekome onako aplaudirao na kraju meča!
Samo bih ispravio Novaka kada kaže da je igrao iznad svojih mogućnosti, jer je to nemoguće.
Novače, igrao si baš onako kako u najvažnijim mečevima i igraju prave momčine, to je deo Tebe i zato smo svi mi tako ponosni.

lexie

pre 14 godina

Bravo Novace! Ovi strani komentatori su bili odusevljeni Novakovom igrom i kazali da Novak i Nadal igraju briljantan tenis. Tesko je izgubit posle ovakve igre ali vaznije je znati da mu niko drugi nije ovako blizu - Novak je ulozio ogroman trud i igrati ovakvu igru sa Nadalom ogroman je napredak i uspeh za Novaka.
Jedna stvar mi je cudna - dali je jos neko primetio, kako Nadal postavlje one dve njegove flasice - uvek jednu ispred druge i to sa toliko paznje i preciznosti, kao da je to od najvece vaznosti...?

elisa

pre 14 godina

@zoki, komentar 276.
nisam primetila to sto kazes da "nole jedva uzme nadalu i jedan set". danas mu je bez vecih poteskoca uzeo set, a nadal je bio taj koji je jedva uzeo noletu setove koje je uzeo.
u svakom slucaju, sjajan mec! cestitke obojici!

Dok

pre 14 godina

Kapa dole, Majstori...najuzbudljiviji meč u sezoni i finale pre finala...Nadam se da sad neće neko pokupiti kajmak pošto su obojica ostavila srce na terenu....

gjyh

pre 14 godina

Novace zelim da ti iskazem divljenje na danasnjoj igri i da te zamolim da ne posustanes i da nastavis da grizes i da napredujes, jer toliko ti je malo falilo i to pred 12000 Spanaca u Madridu..drzi se junacino nemoj da tugujes, jos samo malo i imaces ga. Bravo majstore!!!!

Ivan

pre 14 godina

Ocajan si Novace mislim stvarno.Imao si ga pobedjenog deset puta bolje si igra od njega ali uvek zabljas kao neka kukavica.

Danas ga nisi pobedio,NIKAD NECES.

Kad ne mozes da iskoristis milion brake lopti 3 mec lopte sto igras tenis??

Vidi se da imas veliki kompleks od Nadala i ma koliko bolje da igras uvek ces izgubiti.
(Nenad, 16. maj 2009 21:24)

Najkorisniji komentar do sada! A sad Nole u INAT da redjas pobede nad Nadalom! Ne da mozes brate, nego se iz aviona vidi da si ga priterao u cosak!

vlada

pre 14 godina

U svim segmentima statistike Novak je bio bolji.. sem u jednom..
2 od 8 brejk lopti...
Nadal 1/2..

kada je teško tada izgleda ima barijeru da ga dobije.. mora u glavi da prelomi da je bolji, igrač, što je juče realno i bilo stanje !!!!
Tek onda će moći da ga dobije, sa ovakvom igrom obojice...

Iskustvo, i priprema.. i STRPLJENJE.. OGROMNO STRPLJENJE, bez nerviranja, reakcija na publiku, sudije.. i ostale sprske poslastice...

Tek sa tim mentalnim sklopom, Novak će biti broj jedan...

Što mu od srca želim !!!

mahi

pre 14 godina

Nole, nemam reci koliko si nas sve zadivio. Bravo!
Neverovatan mec, bice tesko naci vise od nekoliko boljih meceva.
Na kraju, krajeva, mozda je i realan ishod. Trebao si da udjes u ovu formu mnogo, mnogo ranije, da bi prepustio vreem napredovanje u taktici.

Trebao si kondicionog trenera da menjas mnogo ranije. Pa tu je prilagodjavanje na reket.

Al' dobro tvoji su roland garos i wimbledon, ako ovako nastavis da napredujes ... "Zabusavao" sam na ovim mastersima da te gledam, ali na roland gaorsu otkazujem sve poslove ...

Srdjan

pre 14 godina

Svaka cast obojici na ovako uzbudljivom mecu. Nadal je veliki igraci ali je danas imao mnogo srece, a Djokovic je pokazao da je vrhunski teniser. Svaka cast!

mare

pre 14 godina

pljuvaci koji su pljuvali po federeru koji je plakao posle australian opena, gde ste sad da pljujete po noletu koji place u polufinalu mastersa. on je bolji od nadala, ali samo u imitiranju...

kimi

pre 14 godina

Sad Federer moze slobodno da dobije Del Potra, iako ce sutra Nadal da ga odere ali od jos jednog Noletovog poraza, vise se ne bi oporavio!

Hogar Strashni

pre 14 godina

Zelim da postavim jedno pitanje svim ovima koji tvrde da ce Djokovic pasti na psiholoskom planu posle ovog mece : Sta mislite, da li ce Nadal zeleti Djokovica u svojoj polovini zreba za Garos? Mislite o tome.

MiKi

pre 14 godina

Uhhhh...kakav mec!Mozda najbolji do sada...!
Prvi set:Dobra Novakova igra i mnogo neiznudjenih gresaka Nadala...forhend mu nije funkcionisao, a Nole je to znao da iskoristi i igrao je bas onako kako treba.Nije zapinjao i gresio i samim tim nije pruzio priliku Nadalu da se vrati u set, a svi znamo da njemu malo treba da se izvuce iz blata.
Ja sam licno mislio da ce se Nadal vratiti i lako osvojiti drugi set.Naravno, to sam konstatovao znajuci Nadala i njegovu psihu.Jeste da je manje gresio, ali je Nole igrao i dalje veoma dobro i sve je bilo izjednaceno.NOle je skoro uvek imao sansu da oduzme servis Nadali, ali je Nadal bio najbolji kad je trebalo.To je odlika velikih igraca...
Treci set takodje izjednacen, Nadal opet najbolji kad treba...Nole se borio, ali ipak nije imao snage, jer je ovo njegov peti turnir za redom, a igrao je 4 finala...mogao je da nastavi taj niz, ali sreca je bila na drugoj strani.
Nadala bih okarakterisao kao ZIVOTINJU, jer covek sve moze!
Komentar mog dede u prvom setu je bilo: "Nole se igra sa ovim"....ali kad zivotinja podivlja....svasta je moguce.Ima vremena za Novaka, nadam se da ce na French open-u pokazati ko je najbolji!Nadal i Nole su dva najbolja igraca danasnjice!!!To je potvrdio danasnji mec.SRECNO NOLE U PARIZU... :) :) :)

Mile

pre 14 godina

Na zalost (ili na srecu) gledao sam samo prvi set i par gemova u drugom. Dakle, za mene je Nole pobednik :)

Samo da se usprotivim onima sto tvrde da kad Nole nije pobedio danas, nikad nece... On ga je vec pobedio i opet ce. A bice najsladje ako to bude na RG-u.
Noletu bih pozeleo mnogo dobre klope, mnogo odmora i jos vise treninga. Od sutra, jer tako ce i Nadal.

Republika Srpska

pre 14 godina

Ne zna se ko je veći gurbet! Dal' Nole što se povrijedio pri rezultatu 3:1 za njega i na njegovom servisu ili (ipak) onaj GURBET sa svojom srećom u odlučujućim momentima!!! Pa ovo je da se čovjek us... u gaće od muke!!!
Biće bolje. Naprije Nole!!!

comi

pre 14 godina

steta, ovo je bio mec za pamcenje. nole, svaka ti cas za onaj drop-shot kad je nadal imao mec loptu. vidi se da imas m...! glavu gore, ovaj se puta jos izvukao, ali sledeci puta (roland garos) je tvoj. jako smo ponosni na tebe! ziveo nam!

milosh

pre 14 godina

Kakav mec,ajoj.Bravo Novace,napokon si pobedio ovu zivotinju.Sledeci put neka to bude i rezultatski.Svaka cast obojci,ludi su skroz. :)

just a fan

pre 14 godina

Novache po igri ti si trenutno n1 na svetu. Bolji si od nadala a danas te je pobedio jer ti zvezde nisu bile naklonjene. Nemoj nista da drzis u sebi, izbaci svu tugu napolje i idemo dalje. Kad tad sve dodje na svoje...
Kolo srece se okrece.

vlada M&M

pre 14 godina

Nole,Nole,Nole,Nole,Nole!!!
Jedini si igrač na svetu koji danas može da pritegne Nadala.I Huan Karlos se uplašio da ne postaneš novi kralj Madrida.Svaka čast za borbu do kraja.

Momcilo

pre 14 godina

Nole druze, brate, sine, glavu gore, sad ce RG. Mora i Nadal da padne kad-tad! Sto bi rekao nas narod, nicija nije do zore gorela...

zdrav razum beogradski

pre 14 godina

Vi sto se identifikujete sa Novakom:GET A LIFE ALREADY!
Sto se njega - naseg tice: superioran je fizicki i tehnicki. Jos samo da sazri psihicki i takticki i dogodine: federer iga dobija 0 puta a Nadal mozda jednom, i Novakov teror ce trajati 3-5 godina.
Nadal ga je dobio time sto ga je procitao, te u odlucnim trenucima kljucnih poena lezao na back hand-u i vracao mu neuhvatljive paralele...

Sinisa

pre 14 godina

NOLE svaka cast.Ovako mu se samo ti mozes suprotstaviti. Jedino sto Nadal ima vise od tebe je sreca... samo nastavi i ovako, budi uporan i uskoro si br. 1

saltstone

pre 14 godina

Posle ovog antologijskog meca svima nam je tesko a najvise Novaku koji je pokazao sve najlepse u tenisu, imao bolju statistiku ali je ipak ponovo izgubio...neverovatno koliko je Nole napredovao, koliku je zelju imao, ali moramo priznati da je Nadal ovog puta pobedio uz pomoc kviska, uz pomoc 12000 preplasenih navijaca koji su se toliko radovali kad god bi Djoka pogresio u kljucnim trenucima, pokusavajuci na sve moguce nacine da dekoncentrisu Novaka u kljucnim poenima, narocito na kraju mecu kada je ipak spasao mislim 2 mec lopte, imao 3 mec lopte.....jbg
Isplaci se, naspavaj se, odmori se, glavu gore jer sledeci put je TVOJJJJJJJJJJ !!!

Nenad

pre 14 godina

Ocajan si Novace mislim stvarno.Imao si ga pobedjenog deset puta bolje si igra od njega ali uvek zabljas kao neka kukavica.

Danas ga nisi pobedio,NIKAD NECES.

Kad ne mozes da iskoristis milion brake lopti 3 mec lopte sto igras tenis??

Vidi se da imas veliki kompleks od Nadala i ma koliko bolje da igras uvek ces izgubiti.

Bojan K

pre 14 godina

Sta reci poslije ovakvog meca, osim da je Nole jos jednom pokazao i dokazao i nama i cijelom svijetu da je sjajan igrac, trenutno, odmah iza Nadala!!! Novace, hvala na odlicnom mecu. I samo jos mogu da kazam da ovaj danasnji mec bas boli.............

milos

pre 14 godina

Projektovali smo se i ocekujemo stalno pobedu. Ne mozemo vise da podnesemo poraze. Tako je Djole izgubio u finalu US Opena ali je za nas bio pobednik. Posle je pokazao da moze da pobedi sebe i ima vise pobeda nad Federerom. Sada je bitno da shvati da je Nadal borac do kraja i svaka mu cast! Kad to Djole savlada bice prvi u svetu.

Populo

pre 14 godina

Lako je igrati dobro kada imas opustenu ruku. To svako moze, ali imati opustenu ruku kada je gusto, e za to treba biti jedna cela klasa iznad obicnih dlicnih igraca. Ta klasa je Nadal, pre njega Federer. Novak je ona klasa ispod, dakle samo jedan odlican igrac. Jos puno vezbanja treba da bi udarce tako popravio da i u prelomnom trenutku moze da odigra svoj najbolji udarac.

WHO

pre 14 godina

Nole samo napred.Sreca je ciklicna stvar,vratice ti se to,a svi prizeljkujemo da to bude u parizu!Zaista si pokaza svoju velicinu,zasluzio si vise.Ipak guraj,cela srbija je uz tebe!Ponosni smo sto si nas,jeste da si mi pokidao zivce,ali ponosno kazem,da si zasluzio,VRHUNSKI.Nemoj da te opterecuje rezultat!Skinuces ga u njgovoj teniskoj prestonici.-u PARIZU.Samo napred!....

brance

pre 14 godina

Bravo Rafa majstore!Hvala sto si smogao snage i pored povrede da pokazes da si najbolji kada je najteze i da mec moze da se dobije i kada ne igras najbolje i kada nisi zdrav!I u Srbiji ima onih koji postuju prave vrednosti!A ti si jedna od njih!

mmmm

pre 14 godina

What a match!
I am very grateful to these two talented guys for delivering this spectacular match.
Words will not be enough here to describe the drama we have just watched.

I congratulate particularly Djokovic who has always been for me since last year the real second best claycourter,he was just unfortunate to be drawn in Rafa's half on clay time and time again.

We all knew Rafa did not like playing in Madrid feeling uncomfortable with the high altitude.
But pushing Nadal to the limits on clay and in his own backyard requires some extraordinary efforts.
Like Federer in Rome 2006,Djokovic came very very close to his first win over Nadal on clay.
Rafa needed to bring maybe the best I have seen him on clay to save these match points.

Whatever happens tomorrow is absolutely irrelevant because the real final was played today.

My prayer is to see Nadal and Djokovic drawn in different sides in the FO so that we can enjoy watching another spectacular claycourt encounter with unbelievable shot-making in the final.

http://www.bbc.co.uk/dna/606/A51538971

jasnasto

pre 14 godina

Nole, glavu gore, idemo dalje, doduse tuzni, ali i veoma ponosni... svaka ti cast... aplauzi tebi i Rafi na izvanrednoj igri, najbolji ste...

skoro...

pre 14 godina

šteta, šteta, šteta...
ali imam utisak i mislim da nisam jedini, da ako Bog da, volja Novakova i ovaka igra, da će Rafa da padne tamo gde je stvarno kralj...Rolan Garos...to bi jedino izlečilo bol iz ovog poraza...
Hrabro Novače, igraj uvek ovako i Rafa će da padn, jer Rafa je jednostavno samo vraćao lopticu preko mreže, celo vreme a ti si bio taj koji je napadao i udarao lopticu, jako, jače pa i najjače ali on je uvek...samo vraćao lopticu preko mreže...pogotovo u tie-braku 3.seta...

bgn

pre 14 godina

sta reci posle ovog fantastičnog meča.Ovo danjašnje izdanje Noleta je fenomenalno hvalilo mu je samo malo sportske srece.Raduje me vidno poboljsanje fizičke spreme.Srecno na rolan garosu.Napred Nollee....

biljana

pre 14 godina

Nole majstore svaka cast!

P.S.
Da nas Nole cacka d... ovako kao Nadal,ja mislim da ne bi mogao u Srbiji na ulicu da izadje.Svi bi ga zezali i ismevali.

DELIJA LJUBLJANA

pre 14 godina

franjo...Podhitno moras na lecenje inace moze da ti bude kasno.BRAVO NOLE JUNACINO BRAVO NOLE SRBINE.Danas kad mi nije stalo srce nece nikad.Jest da su osli daljinski i tastatura u delove ali nema veze.Moze da prica ko sta hoce ali za mene je Nole pobednik i gotovo.Kolko ovaj Nadal ima srece pa to nema nigde ali nema veze Nole ima da mu vrati za sve ove poraze u finalu Rolan Garosa.IDEMO NOLE KRALJU TENISA

mahi

pre 14 godina

Jutro je pametnije od veceri. A sta kaze jutro? Da je Djokovic jako puno napredovao. Vise je napredovao u poslednjih godina, nego sto ce mu biti potrebno da dostigne Nadala ...

Bravo Novace! Vidi se tvoj trud, vidi se da si i mentalno napredovao. Verovatno sada moras da se setis kako si jurio Federera da bi mogao da ga pobedis, pa onda se nakon nekog vremena, sve skupilo i poceo si ga redovno pobedjivati.

To ce se verovatno desiti i sa Nadalom. Mislim da ces ga srediti ove godine, ako ne na sljaci onda na travi. Bolji si, ali te neiskustvo ucinilo ranjivijim. Verovatno ces zakljuciti ako pregledas snimak. Nadal je bio na svom nivou u drugom kao i u prvom setu. A ti si se izgubio ...

Bravo Novace! Ovako veliki napredak za jednu godinu nisam ocekivao!!!

Sale - S

pre 14 godina

Eh, što mi je u ustima ukus sladak nakon ovakvog meča...
Gorčina zbog poraza Novakovog je mala, koliko saznanja da je ovo tek početak istorije borbe divova u narednim godinama...
Nekada smo gledali Konorsa, Borga, Mekinroa, Samprasa i Agasija, kratko vreme Federera i Nadala, ali od sada... od sada ćemo gledati Novaka i Nadala kako ruše sve zakone verovatnog i neverovatnog.
I nakon toga...
Ponosan sam što sam pripadnik istog naroda kao i Novak Đoković.
Sve najbolje njemu i porodici njegovoj u budućnosti.

P. S. I ne brini Novače, ti jesi već prvi igrač današnjice... Shvatiće to uskoro svi od reda, jer sazreo si kako vidim potpuno - i kao igrač i kao čovek.

hipifizik

pre 14 godina

ali, stvarno sam pomislio da ce ovaj put nole da legne na onu shljaku.... ali, ne lezi vraze... takodje, mislim da ne postoji nacin da se dobije nadal na shljaci, jer ako ovo nije to....

acmilan

pre 14 godina

Vidim da se nastavlja ta prica u futuru pobediCE ga sledeci put i slicno. Pa dobro, verovatno hoce...nekad. Poraz je sastavni deo sporta.
Cestitke obojici, ALI Rafa nije odigrao kako moze, u prvom setu je trazio ritam, pravio greske, naravno neke su bile i posledica dobrih Djokovicevih udaraca, dubokih i ravnih. I kasnije je Rafa gresio, ali je poceo da dobro igra u vaznim trenucima i to je napravilo razliku... Tezak mec, da li ce se dovoljno odmoriti za finale, videcmo. Nadam se.
Blizi se Roland Garros, ovaj turnir u Madridu je kako kazu igraci losa priprema za GS turnir, teren je drugaciji, loptica drugacije odskace...Verujem da ce Rafi mnogo ugodnije biti u Parizu i da ce igrati bolje.

Johnnydragash

pre 14 godina

Ničice padam pred čovekom čije ime s ponosom izgovaram: NOVAK DJOKOVIĆ!!! Kupim svaku suzu koju je pustio i okrećem dlanove ka suncu da zasijaju zlatnim sjajem. Uz Noxa uvek i svuda!!!

IVORY

pre 14 godina

Ja ne znam da li Djokovic ima psihologa u svom timu ali ako nema morao bi da ga nadje ili ako ga ima da ga promeni. Ovaj mec nije izgubio zbog lose igre naprotiv, vec zbog problema u glavi.

Inside Tennis

pre 14 godina

Zivim u USA i upravo citam majsko izdanje casopisa Inside Tennis. Neverovatno je koliko se ovde pise o nasim teniserima. Ne bih puno da pricam, evo saljem link pa uzivajte:

http://www.insidetennis.com/2009/04/novak-djokovic-transition/

imam oci

pre 14 godina

Ista stvar svaki put. Scenario presudnih momenata, kao i mec lopte: kraca lopta na Noletov bekend, on vraca "paralelu" koja zapravo ide u sredinu i biva ili pasiran na mrezi ili izbacen iz poena - 11:9. Drugo, nedovoljno agresije u odlucujucim poenima, dok je Nadalov svaki udarac "s namjerom". Nole je bio blize pobjedi nego prije jer je mnogo bolje servirao. No, pokazalo se da je biti blizu pobjede protiv Nadala i pobijediti ga dvije vrlo razlicite stvari.

macoprda

pre 14 godina

za dlaku, nole za dlaku vidi onaj odozgo sve vratice ti se ovo svaka cast za srce jedan je NOLEEEEEEEEEE!!!
P.S
RAFA pronesose te vile danas al doce ti crni petak...

Danijel

pre 14 godina

Ako je sad izgubio, da je pobedio pokvario bi uvertiru u njegovu pobedu na Rolan Garosu... Nole je jednostavno neponovljiv, car...

Nikola

pre 14 godina

SVe je vec napisano..ali ovi koji ovde izjavljuju da nikad nece pasti kralj sljake na sljaci, slobodno nek idu malo da prosetaju...Novache svi znamo jednostavno a to moras i ti znati da ces ubrzo pobediti Nadala na sljaci i to je jednostavno tako...tvoj je ..nas je..kad tad ali nash...

gugle

pre 14 godina

Nadal se ne moze dobiti ako se koriste sve osim kljucnih lopti. Niti jedna brejk, niti jedna mec lopta. Ali svaka cast na pruzenom otporu.

rio de janeiro

pre 14 godina

ma sve je to deo sporta, nije dobio ovaj put ali ce dobiti sledece godine vazno je da tempirana formu i mentalitete shampiona i da je izasao iz krize. Nije mi samo jasno kako ne se ne vraca na trece mesto kad je ostvario bolji rezultat od prosle godine a Muray je ispao u cetvrtfinalu i sadsasnja razlika im je od samo 70 bodova?

barba

pre 14 godina

Svaka cast ljudino. Ja sam pet puta odustajao od gledanja, a ti si nastavljao da igras.
Jako, jako sam tuzan konacnim ishodom, ali ako uspes da smognes snage probices ga sledeci put, a onda vise nista nece biti isto. Sada je imao publiku uz sebe, tradiciju na sljaci, oreol nepobedivog i puno srece, a sledeci put ... samo se nemoj predati...
Molim te nemoj vise da igras dubl do daljnjeg, a posebno na RG.

Joca

pre 14 godina

Zelim da postavim jedno pitanje svim ovima koji tvrde da ce Djokovic pasti na psiholoskom planu posle ovog mece : Sta mislite, da li ce Nadal zeleti Djokovica u svojoj polovini zreba za Garos? Mislite o tome.
(Hogar Strashni, 17. maj 2009 13:33)

Kakve to ima veze!?

Naravno da ga nece hteti, ali ako ga i ugleda, Nadal ce sebi reci 'Evo ga opet onaj sto sam ga oprao i kada sam igrao lose, bio povredjen i tri puta spasavao mec lopte', a Novak ce reci 'Evo ga opet ovaj, kojeg nikada na sljaci pobedio nisam, protiv kojeg mi ni tri mec lopte ne znace i pobedu.'

I sta cemo sad sa tvojom poentom?

Zoki

pre 14 godina

Da je igrao Nole dobro to stoji i tu nema šta da se zameri ali kada ga danas nije dobio pitanje je kada će,istih su godina i nema sumnje da će Nole uskoro biti drugi ali prvi teško.Ne zaboravite da se na Rolan Garosu igra na 3 dobijena seta pa ko u ovom trenutku može Nadalu da uzme 3 seta kada Nole jedva uzme i jedan.Ipak je daleko Nadal...

Misa Vujicic

pre 14 godina

Ljudi nemojte da se palite jednostavno treba biti realan!Nadal je bio povredjen i nije se kretao kako treba!Djokovic nije mogao da izdrzi fizicki ceo mec i zato je izgubio!U bitnim poenima igrao je suvise pasivno i cekao greske Nadala kojih nije bilo!Jednostavno mora nas Nole jos da jede hleb i mleko da bi stigo Nadala!Ako ga sada nije pobedio pitanje je da li ce uopste moci da ga pobedi na sljaci nekada!ALI VAZNO JE DA IMA ALIBI UKOLIKO NE ODIGRA DOBRO U PARIZU!!!Nije se odmorio od meca sa Nadalom

gotov je

pre 14 godina

pre ovog meca pomislio sam da nadala na sljaci mozes da pobedis jedino ako poneses pistolj. sad znam da sam se prevario - samo je pitanje vremena kada ce ga nole dobiti. danas prosto nije imao srece.

Dejan

pre 14 godina

Po teoriji verovatnosti Nole ce ga dobiti pre ili kasnije. Mislim da je vec i Rafi postalo dosadno da dobija na sljaki, bar prema tome kako ulazi u meceve.

nova igrica http://zzzex.mybrute.com

pre 14 godina

Steta, bilo je tako blizu... Ali neka, neka, sve ce se to vratiti. Vise nije toliko dominantan kao sto je bio.

pre 14 godina

Federer ne vjeruje da četiri sata protiv Đokovića mogu naštetiti Nadalu uoči današnjega finala.

"Nadal umoran? Isto su me pitali u Australiji i nisam se baš okoristio Rafinom iscrpljenošću. Danas je igrao naporan susret s Novakom, ali to nije bilo u pet setova. Oporavit će se i usto će ga publika podržavati", rekao je Federer.

(http://www.youtube.com/watch?v=68gKrUGd0_U) Agassi:

"Me reí cuando Nadal dijo que algún día ganaría Wimbledon, ahora es el mejor" Agassi:

"Smijao sam se kada je Nadal rekao da će jednoga dana osvojiti naslov u Wimbledonu. No sada je najbolji", izjavio je André Agassi.

Komentator RTS-a sinoć rekao da je Ljubičić na ovogodišnjim mastersima, kada je igrao dobro, uvijek gubio od pobjednika turnira. Ponadao se da bi se povijest mogla ponoviti i u Đokovićevu slučaju. Malo je nedostajalo...

Talijanski teniski reporter Rino Tommasi, inače veliki poznavatelj boksa: "Dvoboj Đokovića i Nadala sličio je onomu između Haglera i Mugabija, koji se može svrstati među najljepše u svjetskoj boksačkoj povijesti!"

(http://www.youtube.com/watch?v=a_B12kAKonw)

I bogati plaču?

Jedan detalj moram spomenuti.

Kamera fokusira Nadala, a iza njega se nazire legendarni Rumunj Ion Þiriac (Jon Cirijak). Skinuo sako, gotovo da leži na stolcu. U ruci ima kalkulator. Ne zanimaju njega previše poeni, zna se što se njemu mota po glavi. «Burgije» nema, ali što će mu kada oko njega vrte milijuni!

Lani je dao golemi intervju rumunjskomu dnevniku Jurnalul naþionalu. Novinar Þiriaca na kraju pita, budući da je kriza svuda oko nas, kako komentira onu poznatu «da bogati također plaču».

«Nisam plakao od svoje petnaeste godine», poručio je Ion.

Malo i o susretu…

Đoković je prijetio Nadalu, ali nije uspio. Njegovi navijači tvrde da Rafa idući put pada. Moguće, ali sjetimo se da je preklani u Hamburgu Federer treći set dobio sa 6:0, a onda u Rolandu Garrosu prošao kao bos po trnju.

Španjolcu nije pomogla sreća da pobijedi Đokovića. To pišu totalni neznalice. Zahvaljujući mačjoj spretnosti, na meč-loptu vratio je onaj servis od 219 km/h, a onda je forhendima brisao prašinu sa crte. Iako ga taj udarac baš i nije služio.

Kažu da se Novak rasplakao na konferenciji za novinare. Federer je postavio «standarde» i baš sam se pitao što će se prije dogoditi. Hoće li Nadal igrajući protiv Đokovića slomiti reket ili će se Đoković nakon susreta s Nadalom boriti sa suzama…

MM

pre 14 godina

Nadal osvaja sva tri mastersa a Nole Roland Garos! Vrati mu milo za drago, tamo ge ce ga najvise boleti. Nole samo napred, ne kloni duhom,i robot ce konacno pasti! Masina ne zasluzuje da osvoji sve turnire. Danas je Nole u sva tri seta osvojio po 6 gemova, znaci da moze da pobedi Nadala tj. da mu uzme tri seta na Roland Garosu! (Samo bez drop shotova u taj brejku!)

Mislav

pre 14 godina

Gledao sam meč preko streaminga i bogami sam uživao. Ovo je jedan od boljih mečeva koje sam gledao u životu, i žao mi je što Nole nije pobjedio. Pozdrav iz Splita.P.S. Odakle je Rafa izvukao ona dva forhenda?

nenad73

pre 14 godina

Nole ti si veliki sampion, jucerasnji mec je pokazao da su samo dve srecne lopte spasile nadala da izgubi u svojoj spaniji, pred svojom publikom uz svu srecu ovog sveta koja ga je pratila.Pokazao si da mozes da ga dobije i u tri seta sto je do juce bilo nezamislivo.Zelim da ti cestitam jer ovo juce jeste bila pobeda jer si pokazao celom svetu da Nadal nije nepobediv na sljaci, pokazao si da je mit srusen i srusio si ga svojim umecem i perfwektnom taktikom i igrom.Cast je bilo navijati za tebe i hvala ti na tome!
Idemo dalje jer tron je sve blizi!

Miki-Zemun

pre 14 godina

Ovi je stvarno bilo strasno.Nadal je imao puno srece i u drugom setu, bas je imao srece a cini mi se da je Noletu na kraju ipak izdala snaga. Ipak igrao je fantasticno i stvarno je steta,velika steta. Imao je vise vinera,manje neiznudjenih gresaka, i ako neko moze pobediti Nadala na sljaci to je Novak Djokovic. Ja sam jos uvek u neverici ne mogu da verujem kako u pojedinim momentima nije imao srece. Nadam se da ce se Nole oporaviti od ovog soka do Rolan Garosa...

Lala iz Banata

pre 14 godina

ALI!
"to malo što fali, to devojci sreću kvari"
E, to je ono malo što je OGROMNO!1
Nole ima veliko srce, ali Rafa - veće!
Broji se samo pobeda.
A one su sve više u korist Nadala...

Milan Subotica

pre 14 godina

Prema istrazivanju u Srbiji se najvise umire od bolesti srca,a posle se mi pitamo zasto?
Prvo oce srcka da mi rikne od kk Partizan a onda oce Nole da me dokrajci

Falco #16

pre 14 godina

Zamislite kako se nervirao moj komsija koji je ulozio 5000 din. na Djokovica a dobitak mu bio 22000... Ali vise srece sledeci put
P. S. Poceo sam da sedim..>:(

Real

pre 14 godina

svaka cast,posle perioda losijih igara protiv nadala,ja licno mislim jos od vimbldona kad je predao mec,ponovo se vraca u formi i to jos na sljaci,svaka cast samo napred

skandinavac

pre 14 godina

Pa da nebudem negativan ali ovaj mec se morao dobiti mislim na Djokovica..on mu se izvlaci vec par puta cini mi se na Noletov nonsalant kod nekih lopti..po meni Djokovic mora za trenera uzeti onog Bekerovog ,,cini mi se Pilic,se zvao i jako brzo ce ih sve pomesti..ubjedjen sam u to..pozdrav iz sweden..,

istorija se ponavlja

pre 14 godina

Evo kako je bilo pre tacno godinu dana.
http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2008&mm=05&dd=17&nav_id=361028

Hrvat u Beogradu

pre 14 godina

Odličan meč! Podsetio nas je na antologijsko treće finale Wibledona koje je odigrao naš Ivanišević. I koje je, naravno, dobio!

goran

pre 14 godina

Ono sto je prosle sezone izgledalo gotovo nemoguce sada je krajnje realno. Ako Novak nastavi sa ovakvom formom i napretkom pitanje je trenutka kada ce ga dobiti ukljucujuci i na sljaci. Mozda bas i u Parizu, zasto da ne.

Steta bio je toliko blizu, nikada blizi.

zoran

pre 14 godina

Ne vidim niti jedan razlog da se igra taj-brejk sve dok postoji razlika u gemovima u korist jednog tenisera. produzetak bi bio opravdan samo u odlucujucem setu, ako bi obojica imala isti broj osvojenih gemova.
Ovako dobijes slucaj Novak-Nadal 18-15 u gemovima a Nadal pobedio..??
Cemu produzetak kada jedan teniser ocigledno ima prednost.
Samo u slucaju 12-12 (posle dva odigrana gema..na kraju, igra se u dva dobijena) odigraju produzetak i ko je bolji kapa dole, ili ako je u tri seta 18-18.
Ovako igras posle svakog seta produzetke koji na kraju ne pokazu realno boljeg na terenu.

Da ne pisemo da se i teniseri vise zamaraju pa tako smo imali da je Rodja dosao na "mrtvog" Nadala koga bi u tom stanju i Pasanski pobedio.

nikol dž. femija

pre 14 godina

Najbolji Novakov meče protiv Nadala bio je u polufinalu SINSINATIJA 2008.god.Novak je dobio 2:0 /6:1,7:5/.E to je meč u kojem je Rafa bio i poražen i nadigrad.To je bio sjajan meč i potpuno savršena igra i ponašanje Novaka.NIJE u tom meču Rafi dozovlio da mu oduzima energiju i da ga dekoncentriše ni jedne sekunde.UŠAO JE POBEDNIČKI NA TEREN,pravih leđa,ODLUČAN OD POČETKA DO KRAJA i dobio.

TAKO TREBA DA IGRA STALNO.NE znam da li je pre ovog meča odgledao snimak iz Sinsinatija.

Ovaj meč podseća na ONU TUGU IZ PEKINGA,na OI 2008.g.kada je zaista izgubio bolji-a to je bio Nole.Mnogi Nadalovi navijači su bili,tada, na Novakovoj strani.

OVAJ MEČ samo pojačava Novakov optimizam i poručuje da se radi još više,žešće i na udrarcima,na fizičkoj spremni,na psihičkoj stabilnosti i na svim onim sitnim stvarima oko terena.Sve mora da se predvidi i da se računa na sve sa Rafine strane.NOVAK JE BLIZU i kada krene nadoknadiće onih 9 poraza.Ima razloga da veruje u sebe i svoj tenis.

ofk

pre 14 godina

u profesionalnom sportu dobijes tu sansu da prebrodis oni najtezu stepenicu i ako uspes da to uradis ti polako postajes''besmrtan''Ako se okliznes ko zna kada ces ponovo dobiti priliku.Vrmena su takva da nema mnogo cekanja titule se osvajaju u 18.19.20.21.22 godine .Sa emotivne strane bilo je jako tesko i svaka cast NOVAKO DJOKOVICU.Ali sam ja siguran u da je Novak u dubini duse nezadovoljan........mogao je da ga nacne za Rolan Garo ovako ostaje samo nada..

lj

pre 14 godina

BRAVO!!!
Samo napred imas ti snage za pobedu.Nema nista od kukanja sve zaboravi i pobedi ga u Parizu.Uzivav nedelju dana i zaboravi na ovo.OCEMO DA GA POBEDIS U PARIZU!!!!!

Milutin

pre 14 godina

Novak nikad neće pobediti Rafu.
Neme snage da odigra kad treba.
Novače radi na kondiciji.
Ono juče ćeš pamtiti kao dan kada si bio najbliži pobedi!!!!

dr.house

pre 14 godina

Lijepo je DŠ primjetio da je Federer dobio Nadala u Hamburgu 6-0 treći set i da je opet bio glatko poražen u Parizu.Ja bih još spomenuo onaj meč u Rimu u kojem je Roger imao 2 meč lopte pa je opet bio poražen i u Rimu i u Parizu. Sam Đoković je rekao da je odigrao iznad svojih mogućnosti,a opet je i on poražen.S druge strane, Rafa je bio nezadovoljan terenom u Madridu od početka turnira. Govorio je da loptica često krivo odskače i da previsoko odskače. U ovom meču je igrao i sa ozljedom koljena...Znači,svi uvjeti za poraz Rafe su bili tu,a ipak se taj poraz nije dogodio.U Parizu(ako Nadal bude zdrav)nema nitko niti 1% šansi. Zašto?? Osim šta mu tereni u Parizu najviše odgovaraju i što se igra na 3 dobivena seta ima još jedna jako bitna stvar. Da vam sad objasnim zašto Rafa stalno povlači gaće. E zato što čovjek ima ogromna m... .To je jučerašnji meč lijepo pokazao. Dok je na meč lopte Novak lagano prebacivao loptu čekajući Rafinu pogrešku, ovaj je potezao strašne winere. Ko nema m... to ne može. Ne znam da li ste primjetili što sebi Rafa govori kada neku kraću lopticu ne potegne svom snagom? Ne znam točno kako se piše,ali znam šta "puto" znači. To je razlika između Rafe i ostalih.

Sima

pre 14 godina

Nole , ne treba da budes razocaran. Nadal je pobedio za dlaku ali to je bila Pirova pobeda. Zahvaljujuci tebi , Nole , Federer je pobedio na ovom turniru koji je upravo zavrsen. Razislite malo ! Nadal nije mogao da se sastavi jer ga je Nole juce rastavio !

Gaja

pre 14 godina

Nadal je jednostavno neunistiv.Nole je odigrao sjajan mec i nije uspeo da ga dobije!Ne znam sta da kazem ali ovo polako postaje dosadno...Mada mozda ga ga Nole mazne vec na sledecem RolandGarosu aaa...Sta bi onda ti franjo rekao?

Monden

pre 14 godina

Stari srpski sindrom - Kad je dobar, kuje se u zvezde, kad je loš, pljuje se i gazi.

Svaka čast Novaku na sjajnoj partiji, ali nije on ni blizu Nadalovog kvaliteta, pogotovo ne na šljaci. Nadal je odigrao izuzetno loše u većem delu meča, tek na momente je blistao u svom pravom sjaju, bio je pod pritiskom domaće publike i imao problema sa povredom (zbog kojih nije odustao, kao što bi to, bez dileme, učinio njegov protivnik). Čak i u takvoj situaciji, stigao je prednost i u odsudnim trenucima izborio se za pobedu i potvrdio da je neprikosnoveni kralj šljake. To više govori o Nadalu, nego o Đokoviću.

O drugom mestu možete da vodite debatu, prvo je nedodirljivo - Rafa!

Che

pre 14 godina

Svaka čast, Novače. Još samo malo fizikalija i dobićeš Nadala, provereno.
Nego, kako se zove žena (što je sedela pored) Karlosa Moje?

robi

pre 14 godina

sta reci....opet kada nije mogao da ga pobedi dok je Nadal bio povredjen nece vise nikada....izgleda da Noleta muci sindrom RAFAEL....i Rafa je pokazao da moze da se igra i kada je povradjen samo da se pobedi......da je kojim slucajem Nole bio povredjen ( ili da jeizgubio prvi set) predao bi mec..ovako hmhmhhhhm ne znam kada ce pobediti kralja...

Goran Mladenović

pre 14 godina

BRAVO Nole, svi smo ponosni...svestan je da će izgubiti uskoro, za sad si osvojio titulu za Federera, slajedeća je tvoja!

franjo

pre 14 godina

Ajmo sad Srbi, slavite kult poraza!
Vamos Rafa! Najbolji jer POGADJA I NAPADA KAD JE NAJGUSCE!
Varka je da je Djokovic bio blizu pobede. Ni 5:0 njemu ne bi bilo dovoljno. Jednostavno, NE MOZE!
Mozda ga dobije neko od mladjih tenisaca. Mari ili Cilic recimo, ali Novak nema sanse.

Stevan

pre 14 godina

Ovaj put nije Nadal, koji je igrao losije nego ikada, dobio, nego ga je Novak izgubio, uporno ponavljajuci istovetne greske: ili pozuri pa izbaci loptu u aut ili se zavuce u pimplovanje i pritom loptu stalno baca Nadalu na tacno onu stranu gde on stoji, olaksavajuci mu.
Nisu bile samo 3 mec lopte nego i gomila brejk lopti upropascenih na isti nacin. Nazalost u ovom trenutku kada je Nadal igrao i pod povredom, jasno je da je Vajda zavrsio svoje i da je Novaku potreban trener koji bi ga osim izvodjenu osnovnih teniskih udaraca (u kojima cesto i nerazumljivo gresi) radi i na taktici.

dadan

pre 14 godina

Pre salvi pohvala za Novakovu igru kоja ce da usledi evo dva utiska:
1.Za Novaka bi bilo bolje da je ovaj mec izgubio rutinski u dva seta nego sto ga je izgubio ovako. Na ovaj nacin on je zacementirao svoj KOMPLEKS od Nadala. Jer, kad ga dana nije dobio igrajuci svoj najbolji tenis na sljaci i imajuci bar deset prilika da dobije i prelomi mec, kada ce ga dobiti?
2.Novak se svaki put kada je mec lomljen u najkritivnijim mometima udarao sa pola gasa a Nadal je pogadjao linije i NAPADAO. To samopouzdanje je stvar psihe. Zato SVI igraci imaju kompleks i niko ne veruje da ga na sljaci moze dobiti.
3. Jednom ce neko naravno dobiti Rafu, ali to nece biti ni Novak ni iko od sadanjih top deset vec neko ko se tek sad pojavljuje na teniskom nebu i ko nema uspostavljen kompleks. Jer veceras smo videli sta je KOMPLEKS. To se ne moze pobediti.

no1

pre 14 godina

Neko je rodjeni pobednik i tu svaka dalja prica prestaje. Sale ne moze da promasi trojku u odlucujucem trenutku, Nadal ne moze forhend. Jednostavno ne moze...Kraj...

Nenad

pre 14 godina

Ocajan si Novace mislim stvarno.Imao si ga pobedjenog deset puta bolje si igra od njega ali uvek zabljas kao neka kukavica.

Danas ga nisi pobedio,NIKAD NECES.

Kad ne mozes da iskoristis milion brake lopti 3 mec lopte sto igras tenis??

Vidi se da imas veliki kompleks od Nadala i ma koliko bolje da igras uvek ces izgubiti.

mare

pre 14 godina

pljuvaci koji su pljuvali po federeru koji je plakao posle australian opena, gde ste sad da pljujete po noletu koji place u polufinalu mastersa. on je bolji od nadala, ali samo u imitiranju...

IVORY

pre 14 godina

Ja ne znam da li Djokovic ima psihologa u svom timu ali ako nema morao bi da ga nadje ili ako ga ima da ga promeni. Ovaj mec nije izgubio zbog lose igre naprotiv, vec zbog problema u glavi.

Nole glavu gore!

pre 14 godina

U drugom setu Nadal je prosto "molio" Noleta da ga pobedi. Da je Nole bio malo agresivniji mec bi bio gotov u 2 seta. Steta, steta, seta!

Negativni

pre 14 godina

Mec je bio izvanredan,ali ni izbliza "antologijski" itd...Djokovic nije zasluzio pobedu jer je kljucne poene odigrao bez inicijative,cekajuci Nadalovu gresku.E,Nadal je dosta gresio u ovom mecu (cak 50 neiznudjenih gresaka)ali u kljucnim poenima Nadal je vinerima i izradjenim poenima zavrsavao posao.Pritom,Novak je igrao kao Marej,defanzivno sa ponekim vinerom ili drop-sotom ali uglavnom cekajuci Nadalovu gresku.To mu se na kraju osvetilo.Imao je izvanredan prvi i drugi servis i da je igrao hrabrije i agresivnije,dobio bi mec.Ali,onakav pristup u kljucnim situacijama,protiv igraca kvaliteta Nadala,jednostavno ne prolazi.Cak je drop-sot kod prve mec lopte za Nadala bio los,ali je Rafa katastrofalno reagovao.Sve u svemu,zaista je Novak bio blizu pobede,ali je sam kriv sto je ispustio.Ali,to je razlika izmedju vrhunskih igraca i sampiona.Glava je sve.

Misa Vujicic

pre 14 godina

Ljudi nemojte da se palite jednostavno treba biti realan!Nadal je bio povredjen i nije se kretao kako treba!Djokovic nije mogao da izdrzi fizicki ceo mec i zato je izgubio!U bitnim poenima igrao je suvise pasivno i cekao greske Nadala kojih nije bilo!Jednostavno mora nas Nole jos da jede hleb i mleko da bi stigo Nadala!Ako ga sada nije pobedio pitanje je da li ce uopste moci da ga pobedi na sljaci nekada!ALI VAZNO JE DA IMA ALIBI UKOLIKO NE ODIGRA DOBRO U PARIZU!!!Nije se odmorio od meca sa Nadalom

Voja

pre 14 godina

Ovi Spanci su uvek bili osvajaci kroz istoriju,a mi Srbi,jadni,ugnjetavani,trn u oku svima,napaceni 500 godina pod turcima,proterani iz zemlje za vreme I Svetskog rata,masovno streljani za vreme II Svetskog rata,krvnicki ubijani 90-tih,bombardovani od amera,oduzeto nam nase Kosovo...ALI MI SE UVEK VRACAMO JOS JACI!!! NOLE MI TE VOLIMO!!!

bojan

pre 14 godina

mozete vi da pisete sta hocete ali rafael je jednostavno kralj sljake i tacka ! to sto je novak imao 2 mec lopte ne znaci nista jer ih nije iskoristio...i kada neko kaze bolje sada nego na garosu,to je tek notorna glupost,jer ako ne moze da ga dobije u 2 seta,znas kad ce osvojiti 3 protiv rafe...! ...jedna stvar je jasna a to je da je novak bio odlican ali ne i za nadala,imao je svoje sanse ali ih nije iskoristio,na obe svoje mec lopte je odigrao ziheraski a nadal je odigrao 2 forhend vinera i zgrabio pobedu,to nije sreca to su "gac" ...

brance

pre 14 godina

Bravo Rafa majstore!Hvala sto si smogao snage i pored povrede da pokazes da si najbolji kada je najteze i da mec moze da se dobije i kada ne igras najbolje i kada nisi zdrav!I u Srbiji ima onih koji postuju prave vrednosti!A ti si jedna od njih!

acmilan

pre 14 godina

Vidim da se nastavlja ta prica u futuru pobediCE ga sledeci put i slicno. Pa dobro, verovatno hoce...nekad. Poraz je sastavni deo sporta.
Cestitke obojici, ALI Rafa nije odigrao kako moze, u prvom setu je trazio ritam, pravio greske, naravno neke su bile i posledica dobrih Djokovicevih udaraca, dubokih i ravnih. I kasnije je Rafa gresio, ali je poceo da dobro igra u vaznim trenucima i to je napravilo razliku... Tezak mec, da li ce se dovoljno odmoriti za finale, videcmo. Nadam se.
Blizi se Roland Garros, ovaj turnir u Madridu je kako kazu igraci losa priprema za GS turnir, teren je drugaciji, loptica drugacije odskace...Verujem da ce Rafi mnogo ugodnije biti u Parizu i da ce igrati bolje.

Lala iz Banata

pre 14 godina

ALI!
"to malo što fali, to devojci sreću kvari"
E, to je ono malo što je OGROMNO!1
Nole ima veliko srce, ali Rafa - veće!
Broji se samo pobeda.
A one su sve više u korist Nadala...

Djordje

pre 14 godina

ne znam da li ste obratili paznju na statistiku...

1. vise asova
2. manje duplih servis gresaka
3. veci procenat iskoriscenog prvog servisa
4. veci procenat iskoriscenog drugog servisa
5. manje gresaka
6. vise iskoriscenih brejk lopti
7. VISE OSVOJENIH POENA

...i pored svega toga PORAZ!!!
NOLE izdrzi, ovo je stvarno za plakanje, nikada bolji mec...
bice bolje(ako je bolje uopste moguce...)

Sven Goran

pre 14 godina

DNEVNIK RTS-a

SPIKERKA:
... a sada vesti iz sporta.

SPIKER:
Ja se izvinjavam Noletovom ćaletu, ali moram da prenesem vest da je Novak doživeo poraz u polufinalu turnira u Madridu od strane Rafaela Nadala, nakon lavovske borbe, nakon tri odigrana seta..bla...bla..bla..
Uz to moram da dodam da smo svi mi u sportskoj redakciji RTS-a svim srcem navijali za Noleta, čisto da Noletov ćale zna i da svi zadržimo svoje radno mesto. To može da posvedoči lično gospodin Tijanić koji je bio prisutan i nadgledao naše navijanje. Kako nezvanično saznajemo čak se i Rafa lično, telefonom, izvinio Noletovom ćaletu, uz molbu da mu dozvoli da se i dalje bavi tenisom.

A sad ozbiljno.
Nole je igrao dobro, ali je na ključnoj meč lopti (čini mi se da je bilo 7:6) čekao grešku Nadala, a ovakav meč dobija srce i hrabrost.
Biće valjda bolje.

Dr No

pre 14 godina

NEMOJ DA JE NEKO NAPISAO NI JEDNU LOSU O NOLETU!!!!

Predlazem da se sve linije na teniskom terenu od sada zovu "Nadalova linija"....

NOLE SVAKA CAST ZA BORBU i IGRU!

Bravo Nole

pre 14 godina

Ajmo sad Srbi, slavite kult poraza!
Vamos Rafa! Najbolji jer POGADJA I NAPADA KAD JE NAJGUSCE!
Varka je da je Djokovic bio blizu pobede. Ni 5:0 njemu ne bi bilo dovoljno. Jednostavno, NE MOZE!
Mozda ga dobije neko od mladjih tenisaca. Mari ili Cilic recimo, ali Novak nema sanse.
(franjo, 16. maj 2009 20:58)

Ovom coveku ni Sigmund Frojd nemoze da pomogne

Zuti

pre 14 godina

1. Nadal
2.Djokovic
3.{}
4.{}
5. Federer
6. Marej
pa ostala boranija
MAJSTORE pobedices ga na RG 100%
i vas dvojica cete vladati tenisom jos dugo godina, kao Najveci Sampioni i prijatelji...
Zivi bili pa videli
p.s. Nole uskoro 2 na listi a prvi ce postati dogodine

Milutin

pre 14 godina

Novak nikad neće pobediti Rafu.
Neme snage da odigra kad treba.
Novače radi na kondiciji.
Ono juče ćeš pamtiti kao dan kada si bio najbliži pobedi!!!!

Stefan

pre 14 godina

Novak se iz meca u mec snagom svog kvaliteta Spancu. Novak je vec prelomio u glavi da je bolji od Federera i redovno ga dobija. Ostao je samo Nadal. Nole je imao 3 mec lopte na Spancevom terenu, sto znaci da je vec rame uz rame sa njim.
Na Roland Garros-u Spanac pada!
Ko veruje nek preporuci!

Joca

pre 14 godina

Zelim da postavim jedno pitanje svim ovima koji tvrde da ce Djokovic pasti na psiholoskom planu posle ovog mece : Sta mislite, da li ce Nadal zeleti Djokovica u svojoj polovini zreba za Garos? Mislite o tome.
(Hogar Strashni, 17. maj 2009 13:33)

Kakve to ima veze!?

Naravno da ga nece hteti, ali ako ga i ugleda, Nadal ce sebi reci 'Evo ga opet onaj sto sam ga oprao i kada sam igrao lose, bio povredjen i tri puta spasavao mec lopte', a Novak ce reci 'Evo ga opet ovaj, kojeg nikada na sljaci pobedio nisam, protiv kojeg mi ni tri mec lopte ne znace i pobedu.'

I sta cemo sad sa tvojom poentom?

Zoki

pre 14 godina

Da je igrao Nole dobro to stoji i tu nema šta da se zameri ali kada ga danas nije dobio pitanje je kada će,istih su godina i nema sumnje da će Nole uskoro biti drugi ali prvi teško.Ne zaboravite da se na Rolan Garosu igra na 3 dobijena seta pa ko u ovom trenutku može Nadalu da uzme 3 seta kada Nole jedva uzme i jedan.Ipak je daleko Nadal...

Zuti

pre 14 godina

1. Nadal
2.Djokovic
3.{}
4.{}
5. Federer
6. Marej
pa ostala boranija
MAJSTORE pobedices ga na RG 100%
i vas dvojica cete vladati tenisom jos dugo godina, kao Najveci Sampioni i prijatelji...
Zivi bili pa videli
p.s. Nole uskoro 2 na listi a prvi ce postati dogodine

Populo

pre 14 godina

Lako je igrati dobro kada imas opustenu ruku. To svako moze, ali imati opustenu ruku kada je gusto, e za to treba biti jedna cela klasa iznad obicnih dlicnih igraca. Ta klasa je Nadal, pre njega Federer. Novak je ona klasa ispod, dakle samo jedan odlican igrac. Jos puno vezbanja treba da bi udarce tako popravio da i u prelomnom trenutku moze da odigra svoj najbolji udarac.

Monden

pre 14 godina

Stari srpski sindrom - Kad je dobar, kuje se u zvezde, kad je loš, pljuje se i gazi.

Svaka čast Novaku na sjajnoj partiji, ali nije on ni blizu Nadalovog kvaliteta, pogotovo ne na šljaci. Nadal je odigrao izuzetno loše u većem delu meča, tek na momente je blistao u svom pravom sjaju, bio je pod pritiskom domaće publike i imao problema sa povredom (zbog kojih nije odustao, kao što bi to, bez dileme, učinio njegov protivnik). Čak i u takvoj situaciji, stigao je prednost i u odsudnim trenucima izborio se za pobedu i potvrdio da je neprikosnoveni kralj šljake. To više govori o Nadalu, nego o Đokoviću.

O drugom mestu možete da vodite debatu, prvo je nedodirljivo - Rafa!

mamathorton

pre 14 godina

Alo, pljuvachi, gde ste? Nole je CAAAR! Ovoga puta samo malo srece!Al sledeci put pluvachi se cujemooo! Nole, glava gore a suze pretvori u asove!

gugle

pre 14 godina

Nadal se ne moze dobiti ako se koriste sve osim kljucnih lopti. Niti jedna brejk, niti jedna mec lopta. Ali svaka cast na pruzenom otporu.

Miroslava V.

pre 14 godina

Poraz nije problem... Tako je i Nadal "nišanio" Federera na brzoj podlozi i kada ga je "skinuo" ubrzo mu je uzeo i krunu. U tome ce uspeti i Nole, na dobrom je putu i pronasao je pravi pristup tome cilju!

Draganche

pre 14 godina

AAAAAA...gubim kosu!
Bog je okrutan.Nole je zasluzio pobedu.Velika nepravda...
Ovakve meceve Novace moras da dobijas.Sad sigurno znas kako je Federeru...

Marina

pre 14 godina

Svaka cast obojici. Odlican mec. Ubedljivo najblja dva igraca na svetu. Svi ostali su daleko iza. Bice zanimljiv roland garos.
Nadal sutra brise Del Potra sa terena 6:3, 6:3.
Jos jednom svaka cast Novaku i Nadalu na najboljem tenisu ove godine.

MarkoOsijek

pre 14 godina

Fenomenalan meč! Najbolji na zemlji u 2009! Možemo se raspravljati o ukusima glede teniske igre i teniskih vještina, ali mislim da je činjenica da je Nadal najveći NATJECATELJ u povijesti tenisa! Đokoviću sve čestitke, nema si što prigovoriti, dokazao je da je igračina, al' očito Nadala na zemlji ne možeš pobijedit reketom, tu ne važi ništa osim sjekire...

Bravo Nole

pre 14 godina

@ Ja ne znam da li Djokovic ima psihologa u svom timu ali ako nema morao bi da ga nadje ili ako ga ima da ga promeni. Ovaj mec nije izgubio zbog lose igre naprotiv, vec zbog problema u glavi.
(IVORY, 16. maj 2009 20:52)

Mislim da je nakon ovih tvojih "zapazanja" jasno kome treba psiholog!

Hrvat u Beogradu

pre 14 godina

Odličan meč! Podsetio nas je na antologijsko treće finale Wibledona koje je odigrao naš Ivanišević. I koje je, naravno, dobio!

Mavyan

pre 14 godina

Kakav mec... Nemam reci.. Kakvu privilegiju smo imali svi koji smo ga odgledali. Tako sam zelela da Novak pobedi, ali kako pobediti Rafu??? Posle ovoga sto smo videli danas... Nemoguce...
Svaka cast Nole, nadam se da ces se brzo oporaviti posle ovog poraza! Verujem da boli. Ali SAMO NAPRED!!! Odusevio si me!!!!!!!!!! (Ko zna koji put) SVAKA CAST! Nadljudski tenis, zaista.

rade(ica)

pre 14 godina

Sta reci posle ovakvog tenisa! Alal vera CAROBNJACI! Kapa dole obojici!
JEDAN JE DjOKOVIC NOVAK!
Pozdrav svim pravim ljubiteljima tenisa!

dr.house

pre 14 godina

Lijepo je DŠ primjetio da je Federer dobio Nadala u Hamburgu 6-0 treći set i da je opet bio glatko poražen u Parizu.Ja bih još spomenuo onaj meč u Rimu u kojem je Roger imao 2 meč lopte pa je opet bio poražen i u Rimu i u Parizu. Sam Đoković je rekao da je odigrao iznad svojih mogućnosti,a opet je i on poražen.S druge strane, Rafa je bio nezadovoljan terenom u Madridu od početka turnira. Govorio je da loptica često krivo odskače i da previsoko odskače. U ovom meču je igrao i sa ozljedom koljena...Znači,svi uvjeti za poraz Rafe su bili tu,a ipak se taj poraz nije dogodio.U Parizu(ako Nadal bude zdrav)nema nitko niti 1% šansi. Zašto?? Osim šta mu tereni u Parizu najviše odgovaraju i što se igra na 3 dobivena seta ima još jedna jako bitna stvar. Da vam sad objasnim zašto Rafa stalno povlači gaće. E zato što čovjek ima ogromna m... .To je jučerašnji meč lijepo pokazao. Dok je na meč lopte Novak lagano prebacivao loptu čekajući Rafinu pogrešku, ovaj je potezao strašne winere. Ko nema m... to ne može. Ne znam da li ste primjetili što sebi Rafa govori kada neku kraću lopticu ne potegne svom snagom? Ne znam točno kako se piše,ali znam šta "puto" znači. To je razlika između Rafe i ostalih.

paradajzer

pre 14 godina

@ Djordje,
da ne ponavljam statistiku, upravo tako!!!!!
Djokovic je danas bio bolji, cinjenica!!!!!!
SVAKA CAST MAJSTOREE!!!!!! Za mene si pobedio!!!

Marko

pre 14 godina

Steta zaista,nije ipak pobedilo junacko srce.Mogao bih da kazem bice bolje,ali ostaje veliki zal za ovim mecom.Novak je dao sve od sebe,steta za onaj aut u drugom taj-breku kod rezultata 4:3 i mali aut kod trece mec lopte.
Ali odlicni Novak,verovatno je to taj Novak kojeg ce Marej i Federer da ostave za sobom a Cilic samo sto nije stigao.Mogu oni samo da sanjaju da pruze ovakvu igru,pa cak ni to.Inace Novak je imao vise osvojenih poena i vise propustenih brejk sansi kao i vise vinera i ne znam sta jos ne,a ipak je izgubio.Zle li sudbine.

LILI

pre 14 godina

Moj duboki naklon Novace. Ovo je bio mec snova, sa na zalost nerealnim krajem. Srecna sam sto sam imala prilike da gledam ovaj mec. Da si imao samo Rafu za protivnika ne bi bio problem ali boriti se protiv Rafe, publike i lose srece prosto je neizvodljivo. I zato jos jedanput sve cestitke. A svi vi koji ce te sad pljuvati po Noletu nazad u vase misje rupice i ucinite nesto u svom zivotu i budite hiljaditi na svetu jer je i to ogroman uspeh. Pozdrav svim iskrenim ljubiteljima tenisa.

Marija

pre 14 godina

Uh, postoji li još neki idiot sem mene koji je sedeo i gledao ovo 4 sata dve nedelje pred ispitni rok? Tako mi je krivo što je izgubio, da je uleteo jedan as...Svaka čast Nadalu, čestitke na pobedi ali se na unapređenju tenisa kao sporta radi na svim poljima pa bi moglo i na pravilima igre.Možda to zvuči kao nonsense ali mislim da je to jedini sport u kom igrač koji je izgubio može da ima bolji rezultat u svim statističkim kategorijama.Mnogi to izdvajaju kao posebnu draž ali se nekada zaista pretvori u besmislicu.U svakom slučaju čestitke Novaku, nadam se da ćemo uskoro gledati sličan meč sa, po njega, srećnijim krajem.Nole,realno si ispred Federera i Mareja, pozdrav svim ljubiteljima tenisa :)

imam oci

pre 14 godina

Ista stvar svaki put. Scenario presudnih momenata, kao i mec lopte: kraca lopta na Noletov bekend, on vraca "paralelu" koja zapravo ide u sredinu i biva ili pasiran na mrezi ili izbacen iz poena - 11:9. Drugo, nedovoljno agresije u odlucujucim poenima, dok je Nadalov svaki udarac "s namjerom". Nole je bio blize pobjedi nego prije jer je mnogo bolje servirao. No, pokazalo se da je biti blizu pobjede protiv Nadala i pobijediti ga dvije vrlo razlicite stvari.

Ivan

pre 14 godina

Ocajan si Novace mislim stvarno.Imao si ga pobedjenog deset puta bolje si igra od njega ali uvek zabljas kao neka kukavica.

Danas ga nisi pobedio,NIKAD NECES.

Kad ne mozes da iskoristis milion brake lopti 3 mec lopte sto igras tenis??

Vidi se da imas veliki kompleks od Nadala i ma koliko bolje da igras uvek ces izgubiti.
(Nenad, 16. maj 2009 21:24)

Najkorisniji komentar do sada! A sad Nole u INAT da redjas pobede nad Nadalom! Ne da mozes brate, nego se iz aviona vidi da si ga priterao u cosak!

pre 14 godina

Federer ne vjeruje da četiri sata protiv Đokovića mogu naštetiti Nadalu uoči današnjega finala.

"Nadal umoran? Isto su me pitali u Australiji i nisam se baš okoristio Rafinom iscrpljenošću. Danas je igrao naporan susret s Novakom, ali to nije bilo u pet setova. Oporavit će se i usto će ga publika podržavati", rekao je Federer.

(http://www.youtube.com/watch?v=68gKrUGd0_U) Agassi:

"Me reí cuando Nadal dijo que algún día ganaría Wimbledon, ahora es el mejor" Agassi:

"Smijao sam se kada je Nadal rekao da će jednoga dana osvojiti naslov u Wimbledonu. No sada je najbolji", izjavio je André Agassi.

Komentator RTS-a sinoć rekao da je Ljubičić na ovogodišnjim mastersima, kada je igrao dobro, uvijek gubio od pobjednika turnira. Ponadao se da bi se povijest mogla ponoviti i u Đokovićevu slučaju. Malo je nedostajalo...

Talijanski teniski reporter Rino Tommasi, inače veliki poznavatelj boksa: "Dvoboj Đokovića i Nadala sličio je onomu između Haglera i Mugabija, koji se može svrstati među najljepše u svjetskoj boksačkoj povijesti!"

(http://www.youtube.com/watch?v=a_B12kAKonw)

I bogati plaču?

Jedan detalj moram spomenuti.

Kamera fokusira Nadala, a iza njega se nazire legendarni Rumunj Ion Þiriac (Jon Cirijak). Skinuo sako, gotovo da leži na stolcu. U ruci ima kalkulator. Ne zanimaju njega previše poeni, zna se što se njemu mota po glavi. «Burgije» nema, ali što će mu kada oko njega vrte milijuni!

Lani je dao golemi intervju rumunjskomu dnevniku Jurnalul naþionalu. Novinar Þiriaca na kraju pita, budući da je kriza svuda oko nas, kako komentira onu poznatu «da bogati također plaču».

«Nisam plakao od svoje petnaeste godine», poručio je Ion.

Malo i o susretu…

Đoković je prijetio Nadalu, ali nije uspio. Njegovi navijači tvrde da Rafa idući put pada. Moguće, ali sjetimo se da je preklani u Hamburgu Federer treći set dobio sa 6:0, a onda u Rolandu Garrosu prošao kao bos po trnju.

Španjolcu nije pomogla sreća da pobijedi Đokovića. To pišu totalni neznalice. Zahvaljujući mačjoj spretnosti, na meč-loptu vratio je onaj servis od 219 km/h, a onda je forhendima brisao prašinu sa crte. Iako ga taj udarac baš i nije služio.

Kažu da se Novak rasplakao na konferenciji za novinare. Federer je postavio «standarde» i baš sam se pitao što će se prije dogoditi. Hoće li Nadal igrajući protiv Đokovića slomiti reket ili će se Đoković nakon susreta s Nadalom boriti sa suzama…

Borbena

pre 14 godina

Nole, ti si srce i ponos cele Srbije! Toliko te volim, a posle ovog meca si pokazao koji si kalibar, da za tebe nista nije nedostizno, a da su sreca na strani protivnika i delic sekunde bili odlucujuc faktor u ovom mec -protiv tebe!
Zauvek navijam za tebe, najbolji si i ne postoji bolji!!!! Vreme ce pokazati, pitanje je sekunde kada dolazi tvojih 5 minuta i kada postajes zasluzeno prvi igrac na svetu!!!!!!!

Neven

pre 14 godina

Ovo nije bio zemaljski tenis!!!! ANTOLOGIJA!!!! NOLE LAVLJE SRCE VS NADAL KIBORG!!! 13000 HILJADA nekorektnih Madridjana u delirijumu,transu.Bravo NOVACE,bices jos jaci posle ovog "poraza",mada su sve talije ovog sveta danas bile na Nadalovoj strani.

Bosko

pre 14 godina

LEGENDO,vise si zasluzio pobedu,jer ako sad nisi zasluzio onda ne znam kad si...Zasto taj covek ima toliko srece,zasto on mora da zada poslednji udarac uvek a ne ti...
Ali idemo dalje,ponosni na tebe kao nikad,nadamo se da ces ovaj poraz sto pre arhivirati,koliko god to tesko bilo,i da ovaj poraz psihicki nece uticati na tebe jer ako si sad izgubio,pokazao si sjajnu fizicku spremu,sjajnu taktiku,sjajne udarce i servis i mislim da je sansa na Roland Garosu jako velika,ali najbitnije je da psihicki ne klones duhom i samo se nadam da ovaj poraz nece uticati na tebe...
Samo da te zdravlje sluzi.
A Nadal ce pasti,KAD-TAD!!!

Gastarbajter

pre 14 godina

Ceo dan sam cekao ovaj mec i nisam zazalio. Pamtim jos samo one meceve Borg-Mekinro da su me toliko odusevljavali u svoje vreme. Sad je bilo uzasno blizu, sledeci put ce da padne. Keve mi!!!

Vlado-Doboj

pre 14 godina

TERMINATOR,NADCOVJEK taj hebeni nadal, Novace JUNACINO,IGRACINO, KRALJU svaka ti cast, takvu igru pruziti pored 12.000 nekulturnih cigana koji ti disu za vratom svaki sekund, moze samo istinski sampion NOVAK DJOKOVIC
UVELIKO SAMPIONA POZDRAVLJA DOBOJ RS

SRBIJA

pre 14 godina

Citam komentare podrske za SRBINA NOVAKA DJOKOVICA i neverujem da postoje papani koji daju negativni glas(ne preporucujem), to su bolesnici ili krvati(to mu dodje na isto nema nikakve razlike)!!!

Ponosan sam sto u SRBIJI imamo tenisera kao sto je NOVAK DJOKOVIC!!!!!! Nole svaka ti cast na danasnjem teniskom maratonu i verujem da ces ga u skorije vreme pokidati, jer ti to mozes i zasluzujes da postanes N1!!!

Neutron

pre 14 godina

@Franjo,
Hehe...mogu samo da zamislim kako je ovaj lik ciktao od srece na kraju meca.
Ja tebi, Franjo, ne bih preporucio da gledas Noletove meceve jer ce zdravlje da ti ode u bestraga. Danas ti je verovatno nekoliko meseci zivota otislo u nepovrat. Da li ti to uopste treba u zivotu? A ceka te jos mnooogo godina takvih muka, i jos gorih jer "big shit" po tebe tek dolazi. Tako da, ako imas malo mozga, poslusaj moj savet i gledaj skijanje. A inace tvoji aduti, kao Cilic, Karlovic, Ancic...sve to poispada pre nego sto prave bitke uopste i pocnu. Eno ga onaj jadni Ljubicic, u "odlincoj" formi, pa ga je Nole rutinski preslisao. Nista vise nego malo jaci trening. Ne bih voleo da sam na tvom mestu, veruj mi.

bolence

pre 14 godina

Nole, majstore, hvala ti do neba, i zao mi je do neba za propustene prilike ali digni glavu, odigrali ste najbolji mec na sljaci IKADA!!!!!! Poz. iz Banjaluke

Mr.White

pre 14 godina

Ma kakve bre tri meč lopte kada ni u jednom trenutku Novak nije bio ni blizu da ima kontrolu u poenu
Ovaj Rafa je LUD
A NOLE je sve pljuvače demantovao
ODIGRAO JE SVETSKI
Sa ovakvom igraom može da dobije svakog igrača na svetu osim NA ŠLJACI NADALA
Uz malo sreće mislim da je i to vrlo blizu
Držimo ti pesnice na RG
Drž se majstore, uz tebe smo

Boka

pre 14 godina

Boze kakav mec.....Ovo je sigurno jedan od deset naboljih meceva u istoriji koji se igraju u dva seta.Da su igrali u tri dobijena seta mec bi trajao sedam sati.Sta reci,Novace glavu gore Srbija je uz tebe.Vratice ti se ovo.Za mene najiskrenije kao da si pobedio.A ti boze pogledaj ga jednom protiv Nadala vise.

VladimirII

pre 14 godina

Nadalova brzina neće biti nikada veća nego sada, udarci nikada neće biti precizniji, ali će Noletova intelogencija i širina repertoara ići samo uzlaznom linijom. Nole no.1

nash sin genijalac

pre 14 godina

nash sin novak djokovic, ponos srbije, ponos teniski savez srbije je odigrao fantastican mec!

nole sve blizi rafe! u rimu je izgubio sa 7:3 u tajbrejku, sad 5:7 9:11 a jos sto je imao 3 mec lopte, PODSECAM VAS JOS JEDNOM NASH NOLE JE SVE BLIZHI DA SRUSHI NADALA MAKAR U {BO3}

pobednik

pre 14 godina

Nadal nije nepobediv na šljaci za Novaka to je sada svima jasno, a najvažnije da je jasno Novaku koji je svestan da je izgubio dobijen meč. Rolan Garos, Nole će biti nezaustavljiv.

Milan Subotica

pre 14 godina

Prema istrazivanju u Srbiji se najvise umire od bolesti srca,a posle se mi pitamo zasto?
Prvo oce srcka da mi rikne od kk Partizan a onda oce Nole da me dokrajci

Milan

pre 14 godina

Imam dve stvari da kazem:
1)mislim da je Nole,posle ovog meca,u psiholoskoj prednosti,jer Nadal posle ovoga moze samo da strepi,a Nole da napreduje;
2)Noletove dobre igre imace znacaj iduce godine,jer ako Nole bude poceo da dobija Nadala barem u svakom drugom mecu,osvajace finala i dobijati poene,a Nadal ce gubiti poene.

Dragan

pre 14 godina

Najjadniji su ovi Federerovi navijači (marko, koji je pričao nešto o tome kako će Nadal danas nekoga da razvali, Febo...), koji su ovde došli da likuju. Samo se opustite i uživajte gledajući kako tokom godine odlazi drugo mesto (u Đokovićeve ruke), a vrlo moguće i treće (kod Marija)... Biće još plakanja, ne brinite

FAN

pre 14 godina

Nole digao si mi pritisak 160:100 ali ne bih žalio da si pobjedio. Necu se žaliti ni da mi digneš pritisak u finalu RG 200:150, ali samo ga pobjedi.

Realno, ti si trenutno broj 2 u svijetu.

Goca

pre 14 godina

Bravo Nole, vrhunska igra, sta je jos potrebno da se odigra da bi se pobedio Rafa. Sve je uradio kako treba samo steta sto nije imao samo malo v ise srece.Nemoj slucajno da je neko pljuvao po Noletu. Ako neko zna bolje reket u ruke pa na teren.

optimista

pre 14 godina

iako je Novak izgubio nema sta da zali. Odigrao je super mec i siguran sam da je pitanje vremena kada ce pobediti Nadala. Ovaj mec me je podsetio na finale US opena iz 2007 kada je Novak igrao sa Federerom i svi znamo sta je posle bilo...

London

pre 14 godina

Kada sam ga videla da se prekrstio, suze su mi prekrile lice. Svaka ti cast Novace-treba da budes ponosan na samog sebe bez obzira na ishod meca. Sve cestitke na sjajnoj igri i nek ti Bog da samo zdravlje, a sve drugo nije problem. SVE NAJBOLJE U DALJOJ KARIJERI-PONOSNA SAM STO SAM SRPKINJA!!!

Vlado

pre 14 godina

Evo sta je "Sportska pravda":
- Osvojis vise vise poena, vise gemova, napravis vise break-ova i izgubis mec.
- Igras najbolji tenis u zivotu, jednako dobro kao najbolji na svetu i za to si "nagradjen" padom na 4. mesto na ATP listi
Organizatori Roland Garros-a bi trebalo da se zamisle i ako imaju hrabrosti da postave Nadala i Novaka kao prvog i drugog nosioca. Realno njih dvojica su glavni favoriti.

ja

pre 14 godina

U dosta komentara se provlaci kako je Nadal igrao lose i kako je bio povredjen.
Prvo jeste li vi gledali Nadalovu igru u ovom i u prethodnih 50 mecheva na sljaci. I on je verovatno kao i Novak pruzio svoj maksimum i odigrao najbolji mech poslednjih godinu dana.
Da li mozda treba da vam prebrojim koliko je samo Nadal pogodio linija u ovom mechu? Sigurno bar 50 i sigurno vise na ovom danasnjem mechu nego na prethodna 2 turnira zajedno.
Po vama je to losa igra?
Pa hajde pronadjite mi neki mech u poslednjih godinu dana u kome je Nadal igrao bolje.
Jednostavno ga necete naci.
Imao je mnogo greski jer ga je Novak terao na greske, dobrim reternima, dobrom odbranom, dobrom igrom uopste.
Od svih greski koje su i jedan i drugi napravili, mozda je 20% bilo stvarno neiznudjenih greski, sve ostale su na neki nacin bile iznudjene.
Kada igrac odservira odlican servis, a protivnik vrati jos bolji retern, obicno onaj koji servira gresi u prvom sledecem udarcu. Iz prostog razloga sto umesto da osvoji poen iz servisa, ili u najgorem slucaju od pocetka poena ima inicijativu, server dolazi u situaciju da se brani i zbog toga u trenutku bude izrevoltiran sto izazove gresku. Takodje u dugim poenima sa preko 20 udaraca, jednostavno jedan od igraca odustaje od daljeg prebacivanja, pa pokusa neki riskantni napad koji cesto zavrsi greskom. Nadala je cesce izdavalo strpljenje u ovom mechu od Novaka i zato je imao i vise greski.
Dakle sve te greske su izazvane iskljucivo time sto je sa druge strane imao ravnopravnog, a mogu slobodno reci u vecem delu mecha i boljeg protivnika od sebe.
Nadal je imao probleme sa kolenom i te probleme konstantno ima. Dakle nije nikakva povreda u pitanju. Pa i Novak je u jednom trenutku imao manju povredu zbog koje je i izgubio svoj servis pri vodjstvu od 3:1.
Mislim da je Novak bio vise povredjen i hendikepiran zbog te povrede od Nadala.

Novak je na ovom mechu osvojio jedan gem vise od Nadala, 5 poena vise od Nadala, 7 greski manje od Nadala, 6 vinera vise od Nadala, 3 asa vise od Nadala. Imao je bolji procenat osvojenih poena na svoj servis, kako prvi tako i drugi u odnosu na Nadala. Imao je bolji procenat osvojenih poena na protivnikov servis kako prvi, tako i drugi.
Novak je jedino imao slabiji procenat ubacenog prvog servisa, svega 59% u odnosu na Nadalovih 75%. I pored toga Novak je samo na prvi Nadalov Servis osvojio 29 poena plus 16 na drugi servis, odnosno 45 poena ukupno na protivnikov servis. Uz Novakov znatno slabiji servis Nadal je osvojio 13 poena na prvi i 19 poena na drugi Novakov servis sto je ukupno 32 poena ili 13 poena manje od Novaka.
Jednostavno Novak je u svakom segmentu igre bio bolji od Nadala. Ukupno dolazio 8 puta u brejk prilike i iskoristio 2. Nadal je u celom mechu imao samo 2 brejk sanse i iskoristio jednu i to bash u trenutku kada se Novak povredio.
Realno gledajuci sve ovo, ovaj mech se trebao zavrsiti sa 6:3 6:3 za Novaka, a ne Nadalovom pobedom.
Gledajuci one brejk lopte za Novaka pri 4:4 i 5:5 u drugom setu, Nadal je u ovom mechu u stvari spasao 6 mech lopti i bukvalno iskoristio jednu jedinu priliku koja mu se ukazala da dodje do pobede.
Do sada sam govorio kako Nadal ima previse srece, a sada to vise ne mogu da nazovem ni srecom. Ovo vec prelazi u domen crne magije i naucne fantastike.
Iskreno se nadam da je ovo poslednji put da Nadal pobedi na ovaj nacin i nadam se da vise nikad u zivotu nece pobediti Novaka i da je ovo poslednji put da se radovao posle mecha protiv Novaka.
Nadam se da ce mu Novak debelo naplatiti sve ove nezasluzene pobede.

Na kraju sto se tice Rolan Garrosa, neki pominju kako Novak nema sansi da Nadalu uzme 3 seta. Ja bih vam postavio samo jedno pitanje. Da li mislite da Nadal moze Novaku uzeti 3 seta?
Jeste li svesni da je ovo bio jedan od najduzih mecheva u 2 dobijena seta. Preko 4 sata igre u kojima je Novak pokazao da je fizicki cak spremniji od Nadala. Vecina mecheva na GS ne traju duze od 4 sata. Jedan od najduzih mecheva koje je Nadal odigrao na sljaci je bilo finale Rima 2006. godine protiv Federera.
Tada se to finale igralo u 3 dobijena seta i njih dvojica su igrali 5 setova od cega 3 tai brejka. Taj mech je ukupno trajao 5 sati
Pretposlednje finale Wimbldona u 5 setova je trajalo oko tri i po sata, a poslednje takodje u 5 setova oko 4 i po sata.
Dakle Novak je vec danas pokazao da je fizicki itekako spreman za takve maratonske mecheve i da ih nece gubiti zbog fizivke iscrpljenosti.
Moze da izgubi iskljucivo ako protivnik odigra bolje od njega, a Nadal vec neko vreme pokazuje da ne igra bolje.
Ne igra bolje ni na sljaci, a o tvrdim podlogama je smesno i pricati.
Jedino cega se plasim je da se Novak nije previse istrosio na ova poslednja 3 mastersa, i da ne dodje do naglog pada u njegovoj igri.
Ako nastavi da igra ovako kako sada igra, mislim da bi realno bilo ocekivati titule i na RG i u Wimbldonu, a to bi siguran sam zalecilo sve Novakove rane i istovremeno ga odvelo tamo gde stvarno zasluzuje da bude - na prvo mesto na svetu.

Milos Kosovac

pre 14 godina

Ko to moze da izgovori i napise rec poraz za vitesku igru Novaka Djkovica?! Ko to nema srca za da moze posle cetiricasovne divovske borbe, samo zboj jedne loptice koja je pala tamo gde Novak nije zeleo, izgovori rec poraz?! Ko to nije video da je publika na stadijonu cetiri casa bila u nervnom stresu?! Ko to moze da izgovori poraz za nevidjenu igru koju su posmatrali ljudi u 59 zemalja sveta i divili se Srbinu i Srbiji?! Ko to nije video da je posle cetiricasovnog stresa publika na stadijonu eksplodirala zbog straha od poraza, pa je urlala, lupala rukama i nogama, skakala, a nekima je na ustima pena izlazila? Ko to ne zna da su neki morali da popiju lek da im srce ne otkaze, a veliki broj ljudi zatrazili su medinciku pomoc!? A zasto se deslo da se pripise poraz Novaku, a ne Nadalu? Novaka Djkovica je porodica vaspitavala, a treneri trenirali da bude sportista, a Rafaela Nadala su dresirali da pobedjuje. Ljudi vaspitavani u kapitalizmau se uce na pohlepi, obuzetosti i nezasitosti. Nadal je morao da dobije taj jedini poen, ali se toliko istrosio da ce danas izgubiti od Federera. Moze da pobedi jedino ako mu njegovi dreseri podmetnu u hrani ili napitku neki stimilans. Nole je ucen da bude pre svega dobar covek, dobar sportista, da zivi zivot, i da se ne plasi poraza jer to nije opasno po zivot. Nadal zna da je Nole ono sto on nikad nece moci da bude, ali bi zarko zeleo, no ucen je samo tenisu. Kada su nastupali na spanskoj televiziji, Nole je sarmirao voditelje no i gledaoce, cak je imitirao najpoznatijeg spanskog humoristu, javljali su se da ga pitaju zreli i obrazovani ludi, za razliku od Nadala postavljali su mu pitanja maloletnice i zadrti navijaci nikad dovrsene zrelosti. Nadal je bistar momak, pa je zbog tog kompleksiran u odnosu na Novakovu intelektualnu dominaciju, a igralo se pred odabranom publkikom, zbog cega je Nadal u prvom setu pravio geske kao nikada do sada.Zato svima na zanje: Novak Djkovic je od juce nas stalni pobednik!

Misa Po

pre 14 godina

Popijeno 14 piva, popuseno 2 kutije cigareta, slomljena casa, pixla...
Nole, hvala ti sto sam se otrovao sa drugom !!! Dace Bog opet, al` sledeci put da pobedis...:))))

Doki

pre 14 godina

Bravo Nole crce ! Fenomenalan tenis i fokus do samog kraja ! Bio si bolji ! Samo tako nastavi !
Bravo i za Rafu !

Samo molim te nemoj vise onaj drop shot da koristis ! Zaboravi da postoji ili ga nauci - sto ti je lakse od ta dva :)

Bromazepanski mec !

x_x

pre 14 godina

BRAVO NOVACE MAJSTOR SI!!!
Nadamo se da ces sledeci put pobediti ovaj anti-tenis koji Nadal igra!!! Ne znam za druge, al od zadnja dva broj 1 igraca, gledati Federera je bilo carobno, gledati Nadala je mucenje! Federer je imao vrstu dominacije kao M.Dzordan u kosarci! Fantasticno elegantni udarci, strahovita ofanziva, kompletna dominacija, savrsenstvo u lepoti igre! Mozda on nije neki sportsmen, ali to je druga prica!
A s Nadalom, mucenje kad se gleda! Ne vidi se kako dobija, samo melje, i razvlaci i dobija na neki, meni ruzan nacin! Danas je dobio samo zato sto je imao 12.000 fudbalskih navijaca iza sebe, i bio je na domacem terenu! Postovanje njemu za to sto je trenutno najbolji, ali tenis je ipak elegantniji od toga! Novak pocinje da igra kao Federer, ofanzivno i atraktivno! Svaka ti cast Novace, ti si nas heroj, danas si jednostavno bio bolji, vise asova, manje neiznudjenih gresaka, vise dobijenih poena, i vise osvojenih gemova! SVAKA CAST! Ipak cestitke Hijavati na pobedi :D

Branko

pre 14 godina

Bravo za Noleta uprkos porazu!Sreca je(a ona prati hrabre) ovog puta bila na strani nepobedivog Spanca,ali Djokovic je na korak od njega.Impresionira njegova forma.Verujem da je jedini igrac koji moze pobediti Nadala u ovom trenutku.Mozda na Rolan Garosu?!U svakom slucaju bio je to mec dvojice momentalno najboljih na svetu.Uzivanje za oci ali seta za dusu.Ako je ikad zasluzio da pobedi bio je to danasnji mec,ali kao sto rekoh Bozica Fortuna se iovog puta nasmesila Nadalu.Dokle,videcemo!?
Napred Novace!!!

Pozdrav svima,
Branko Smileski,
Chicago USA

Milos

pre 14 godina

Ceracemo se jos! Ima dana za megdana! Ova dvojica su tek 22, sta cemo tek da gledamo ako ovako nastave. Bravo za obojicu, a onom krivozubom Skotu je valjda sada jasno zasto sistem bodovanja nije fer.

Dejan

pre 14 godina

Izuzetan meč !!!!! Novak je pokazao da treba sigurno da bude broj 2 na ATP listi i svaka mu čast,šteta što na kraju mora jedan da izadje pognute glave.

aleksandar masic

pre 14 godina

sreca se uvek vraca.vratice se na nekom vaznijem mecu.najvaznije je to sto je sada valjda svima jasno da je razlika sada minimalna i da nema tu mnogo mozganja. glavu gore nole. mozda si u ovom trenutku jedini koji sa rafom igra egal.

Bane

pre 14 godina

Kad je Viskovic rekao:"Novak je toliko namucio Nadala da ovog sve boli" pao sam sa stolice od smeha.Kad je rekao "Novak je dosad osvojio 119 poena a Nadal 112,samo,ovo nije kosarka" pao sam sa kreveta.Kad je odigran poslednji poen dosli su iz hitne po mene.Posle danasnjeg meca mislim da bi vlada Srbije trebalo da proglasi 7 dana zalosti zbog nacina na koji je Novak izgubio mec.

just a fan

pre 14 godina

Novache po igri ti si trenutno n1 na svetu. Bolji si od nadala a danas te je pobedio jer ti zvezde nisu bile naklonjene. Nemoj nista da drzis u sebi, izbaci svu tugu napolje i idemo dalje. Kad tad sve dodje na svoje...
Kolo srece se okrece.

zdrav razum beogradski

pre 14 godina

Vi sto se identifikujete sa Novakom:GET A LIFE ALREADY!
Sto se njega - naseg tice: superioran je fizicki i tehnicki. Jos samo da sazri psihicki i takticki i dogodine: federer iga dobija 0 puta a Nadal mozda jednom, i Novakov teror ce trajati 3-5 godina.
Nadal ga je dobio time sto ga je procitao, te u odlucnim trenucima kljucnih poena lezao na back hand-u i vracao mu neuhvatljive paralele...

bojan

pre 14 godina

Mislim da ce mnogi nakon ovog meca pomisliti sljedece: kada ce vise Bog pogledati Noleta protiv Nadala i prestati da mu okrece ledja.

Che

pre 14 godina

Svaka čast, Novače. Još samo malo fizikalija i dobićeš Nadala, provereno.
Nego, kako se zove žena (što je sedela pored) Karlosa Moje?

Marko888

pre 14 godina

I mozemo i moramo biti ponosni na Noleta...Dao je sve od sebe ali nije imao malo srece na one tri mec lopte...Svaka cast samo nastavi tako legendo....

harmonajzer

pre 14 godina

Noletov napredak je vidljiv iz meča u meč, pogotovo u fizičkom smislu. Nadal je dostigao svoj maksimum već sada, ubeđen sam da Noletove najbolje partije tek slede.
Bilo je veliko zadovoljstvo gledati ovaj meć i navijati za Noleta. Ovo je ono što smo svi čekali. Odlučila je jedna lopta.
Sve čestitke obojici, pogotovo Noletu i poruka -
SAMO NAPRED!

M

pre 14 godina

Nole, bravo! Kakav mec! Jos bolji od finala Wimbldona! Nadal izgleda ume na izvuce najbolje, najbolje, najbolje iz svojih protivnika!
Nekoliko stvari raduje:
1. Novak jedini na svetu nema kompleks Nadala i, koliko vidimo, samo sreca ga je odvojila od pobede.
2. Kondicija fenomenalna, i borbenost tokom celog meca.
3. Ovo je zaista najlepsi mec u muskom tenisu koji sam gledala! Hvala, Novace!
Znamo mi tebe, puno ces mozgati sta dalje da radis, i jos malo, pa postajes glavni! Najkasnije do sledece godine!
Volimo te, Nole!

lukalaban

pre 14 godina

Nole!
Stvarno ti se divim. Ndaal je u ovom mecu dotakao nebo , dalje ne može , a ti si pokazao kako se sigurno penjes ka istom samo sto mislim da ces ti da probušiš nebo . samo napred . Svaka čast , MAJSTORE .

Cherry

pre 14 godina

@Franjo

Koji bre mlađi Murray? Pa on je stariji od Novaka. Raspitaj se malo i informiši pre no što pošalješ takve komentare.

Inače, Čilić neće u narednih 5 godina da dobije Nadala.

DELIJA LJUBLJANA

pre 14 godina

franjo...Podhitno moras na lecenje inace moze da ti bude kasno.BRAVO NOLE JUNACINO BRAVO NOLE SRBINE.Danas kad mi nije stalo srce nece nikad.Jest da su osli daljinski i tastatura u delove ali nema veze.Moze da prica ko sta hoce ali za mene je Nole pobednik i gotovo.Kolko ovaj Nadal ima srece pa to nema nigde ali nema veze Nole ima da mu vrati za sve ove poraze u finalu Rolan Garosa.IDEMO NOLE KRALJU TENISA

Psovac

pre 14 godina

Imo bi ja sto god kasti, ali danas vise ne bi trebo psovati...

Brate Nole mora da te vodimo kod neke babe da ti malo prebaje. Ovo je vlaska magija.

Miki-Zemun

pre 14 godina

Ovi je stvarno bilo strasno.Nadal je imao puno srece i u drugom setu, bas je imao srece a cini mi se da je Noletu na kraju ipak izdala snaga. Ipak igrao je fantasticno i stvarno je steta,velika steta. Imao je vise vinera,manje neiznudjenih gresaka, i ako neko moze pobediti Nadala na sljaci to je Novak Djokovic. Ja sam jos uvek u neverici ne mogu da verujem kako u pojedinim momentima nije imao srece. Nadam se da ce se Nole oporaviti od ovog soka do Rolan Garosa...

steve

pre 14 godina

Što reći osim Noletu duboki naklon za današnju igru.Ako ima nekakve kosmičke i sportske pravde ( a uvjeren sam da je ima )danas izgubljeno će mu se negdje vratiti, možda već u Roland garrosu ili Wimbledonu.
Posebno ohrabruje spoznaja da je Nole danas fizički bio dostojan suparnik Nadalu u krajnje iscrpljujućem meču, a svi dobro znamo da je fizička priprema bila rak-rana Noletovog tenisa.

nenad

pre 14 godina

HVALA TI NOVACE.Hvala ti za privelegiju da te pratimo i navijamo za tebe u jednom ovakvom mecu. Nadalova dominacija na slaci je nezabelezena u svetskom tenisu.Nadal je igrao sjajno.Novak je bio ravnopravan cak i bolji.Odlucila je Nadalova fenomenalna mentalna snaga koja mu pomaze kljucne poene odigra bez greske. Prava Noletova sansa je bila da zadrzi prednost brejka u trecem setu.Ovako je ipak trebalo malo srece na kraju koje nije bilo.Bilo kako bilo, Novak je pokazao da se nece zadovoljiti jednim Australia openom. Na nasu veliku srecu on ce u svetskom tenisu ostaviti dublji trag jer je ovim mecom pokazao karakter sampiona. Nadal je kralj sljake a tu mu je Novak blizu.Posle neubedljivog pocetka sezone pomislio sam da je Novaka uhvatio srpski sindrom zadovoljstava postignutim, jer da vise nista u zivotu ne uradi ostao bi u nasim okvirima legenda.Ali pred nama je Wimbledon pa turniri na betonu,pa turniri na betonu US Open.Ovakav Novak je favorit na svim tim turnirima.Pre Nadala, pre Federera koji je u padu, i uz veliku pretnju Mareja. I to u periodu od 3-4 godine.Ako sam u pravu Novak ce nam ovako ulepsavati zivot jos dugo dugo.Ne znam da li smo te zasluzili, ali beskrajno ti hvala.

just a fan

pre 14 godina

@269, franjo
E, pa mi barem imamo za koga da navijamo a vi mozete samo da placete sto nemate igraca u prvih 10 i sto nikad necete imati, a kamoli u prvih 3.
A cilic ili ancic ce dobiti nadala ako ga udari grom na sred mecha ili ako se srusi neki avion na njega pa bude morao da preda zbog povrede.
@199, aleksandar
hahahaha najjaci post ubedljivo, bravo care :D

Veljko

pre 14 godina

Nole, hvala ti za ovaj mec.Jesi izgubio,ali si pokazao sa nisi nista gori od najboljeg i to na njegovoj podlozi. Samo tako i bices prvi brze nego sto mnogi misle.

ofk

pre 14 godina

u profesionalnom sportu dobijes tu sansu da prebrodis oni najtezu stepenicu i ako uspes da to uradis ti polako postajes''besmrtan''Ako se okliznes ko zna kada ces ponovo dobiti priliku.Vrmena su takva da nema mnogo cekanja titule se osvajaju u 18.19.20.21.22 godine .Sa emotivne strane bilo je jako tesko i svaka cast NOVAKO DJOKOVICU.Ali sam ja siguran u da je Novak u dubini duse nezadovoljan........mogao je da ga nacne za Rolan Garo ovako ostaje samo nada..

Sima

pre 14 godina

Nole , ne treba da budes razocaran. Nadal je pobedio za dlaku ali to je bila Pirova pobeda. Zahvaljujuci tebi , Nole , Federer je pobedio na ovom turniru koji je upravo zavrsen. Razislite malo ! Nadal nije mogao da se sastavi jer ga je Nole juce rastavio !

Iskreno

pre 14 godina

Iako bi ovako kvalitetan, mec koji ce se pamtiti, trebao da napravi kontra efekat, trenutno osecam mucninu kad samo pomislim na tenis. Necu moci ponovo da ga gledam bar do Wimbledon-a.

Novak, danas velicanstven. Nadal... covek... ili robot?

Mr. Black

pre 14 godina

Meč za istoriju
Stvarno epska borba
Ovo su stvari koje cu prepricavati klincima
I bicu ponosan sto sam navijao za Novaka
Zadatak mu je bio jos tezi jer je osim sa Nadalom, morao da vodi borbu i sa 12500 navijaca u Madridu
Volim tenis bas zbog ovakvih stvari

Dok

pre 14 godina

Kapa dole, Majstori...najuzbudljiviji meč u sezoni i finale pre finala...Nadam se da sad neće neko pokupiti kajmak pošto su obojica ostavila srce na terenu....

vesna

pre 14 godina

Ja ne znam za vas ostale ali ja sam uzasno besna!Ovo je trebala da bude Novakova pobeda,posto je nadigrao Nadala!Posto sam optimista verujem da ce mu se sve vratiti (Novaku)i da ce na Rolan Garosu dobiti Nadala,sto bi bilo najbolje!A Novaku zelim sve najbolje od srca!Dokazao je da je borac!

WHO

pre 14 godina

Nole samo napred.Sreca je ciklicna stvar,vratice ti se to,a svi prizeljkujemo da to bude u parizu!Zaista si pokaza svoju velicinu,zasluzio si vise.Ipak guraj,cela srbija je uz tebe!Ponosni smo sto si nas,jeste da si mi pokidao zivce,ali ponosno kazem,da si zasluzio,VRHUNSKI.Nemoj da te opterecuje rezultat!Skinuces ga u njgovoj teniskoj prestonici.-u PARIZU.Samo napred!....

BubaMara

pre 14 godina

Ako je Nadal ubedljivo najbolji na svetu onda je velika čast biti drugi teniser sveta u ovom trenutku što Ti svakako jesi.
Divim Vam se obojici.
Ovo je verovatno najlepši tenis koji sam ikada gledao

Dejan Djukic

pre 14 godina

SVAKA CAST, NOLEE!!! Ipak, nisi 100% Srbin, jer, ovakav pojedinac(na svu srecu) nije vidjen kod nas definitivno! Prevazilazis sve nase mane u mentalitetu!
...btw, ovo je Novakovo 8. polufinale u ovoj godini...malo li je!? Volimo te i postujemo...ROOOKAJ!!!

milosh

pre 14 godina

Kakav mec,ajoj.Bravo Novace,napokon si pobedio ovu zivotinju.Sledeci put neka to bude i rezultatski.Svaka cast obojci,ludi su skroz. :)

skandinavac

pre 14 godina

Pa da nebudem negativan ali ovaj mec se morao dobiti mislim na Djokovica..on mu se izvlaci vec par puta cini mi se na Noletov nonsalant kod nekih lopti..po meni Djokovic mora za trenera uzeti onog Bekerovog ,,cini mi se Pilic,se zvao i jako brzo ce ih sve pomesti..ubjedjen sam u to..pozdrav iz sweden..,

raketa

pre 14 godina

Ovaj pod 139 je teska neznalica. Prijatelju Rafa veliki jeste, ali bio kao podgrijan les, a Novak nikad veci i svjeziji. I Novak igra suvjereno najljepsi tenis trenutno.

just a fun

pre 14 godina

Novache po igri ti si trenutno n1 na svetu. Bolji si od nadala a danas te je pobedio jer ti zvezde nisu bile naklonjene. Nemoj nista da drzis u sebi, izbaci svu tugu napolje i idemo dalje. Kad tad sve dodje na svoje...
Kolo srece se okrece.

Danijel

pre 14 godina

Ako je sad izgubio, da je pobedio pokvario bi uvertiru u njegovu pobedu na Rolan Garosu... Nole je jednostavno neponovljiv, car...

Dragan

pre 14 godina

Da da, (tri godine već osamnaestogodišnji, mladi, perspektivni) Čilić i Mari ga možda i pobede na šljaci, ako ikada dođu tako daleko na "šljakastom" turniru (polufinale, finale...)

Branko

pre 14 godina

Kakav teniski zemljotres!! Novace smatram te POBEDNIKOM ovog meca jer si u svemu bio bolji od Nadala i to na njegovoj sljaci u sred Madrida! Razorio si temelje mita o nepobedivosti na sljaci Nadala i pokazao da nema nepobedivih i nesavladivih. Bio si borben, ostar, hrabar, prefinjen kada je trebalo i znao si muski da uletis "prsa u prsa" borbu za svaki santimetar terana sa Rafom. Bilo je divno za promenu videti prenerazeno Rafino lice koji kao da nije verovao u pojedinim trenucima sta si mu sve vracao. On je morao zestoko, mnogo vise nego ti da se bori za svaki poen! U trecem setu sam video nesto sto je jos nevidjeno na teniskim terenima: jasan strah na Rafinom licu. I volim taj prizor! Hvala ti zbog toga, znao sam da cu kad tad to docekati da vidim a doslo je cak i ranije nego sto sam mislio.
U svemu si bio bolji, servisu prvom i drugom, vinerima, greskama, jedino je on bio bolji u sreci koja ga je ovog puta provukla kroz iglene usi! Divno je bilo videti zgranuta lica spanske publike koja ni u najludjem snu nije mogla da da ovako nesto pretpostavi. Divno je bilo videti tu publiku kako stojecim ovacijama jos u soku ispraca tebe, PRAVOG POBEDNIKA ovog epskog meca sa izrazima nelagode i pritajenog divljenja..Divno je bilo gledati Federera scucurenog u svlacionici ispod tribina koje su se tresle dok on gleda otkrovenje tajne koju nije uspeo da dokuci citave karijere - KAKO DOBITI NADALA NA SLJACI!!!!

just a fun

pre 14 godina

@276
Ne znas ti nista o tenisu.Da si nekad uzeo reket u ruke mozda bi i razumeo. I sta lupas to za 3 seta, kad je novak danas bolje igrao od nadala i kad je statistika pokazala da je bio bolji u svim aspektima igre. cak je i vise poena osvojio. Sto ne moze 3 seta da mu uzme, uzece mu i 4 ako bude trebalo.
A na rolan garosu ce ga dobiti novak stavljam kucu na njega

mmmm

pre 14 godina

What a match!
I am very grateful to these two talented guys for delivering this spectacular match.
Words will not be enough here to describe the drama we have just watched.

I congratulate particularly Djokovic who has always been for me since last year the real second best claycourter,he was just unfortunate to be drawn in Rafa's half on clay time and time again.

We all knew Rafa did not like playing in Madrid feeling uncomfortable with the high altitude.
But pushing Nadal to the limits on clay and in his own backyard requires some extraordinary efforts.
Like Federer in Rome 2006,Djokovic came very very close to his first win over Nadal on clay.
Rafa needed to bring maybe the best I have seen him on clay to save these match points.

Whatever happens tomorrow is absolutely irrelevant because the real final was played today.

My prayer is to see Nadal and Djokovic drawn in different sides in the FO so that we can enjoy watching another spectacular claycourt encounter with unbelievable shot-making in the final.

http://www.bbc.co.uk/dna/606/A51538971

kosta

pre 14 godina

Svaka cast Nole,dao si sve od sebe.Steta sto je istorijska pobjeda izmakla ali bice drugih prilika (Roland Garos).Mislim da sad svi znaju da je Nadal dobio pravog protivnika na sljaci

Natka

pre 14 godina

Ako ovog popodneva nisam umrla - necu NIKAD!
Svaka cast za VANZEMALJSKU igru!
Djole, samo tako nastavi i daleko ces dogurati!
Trenutno si jedini koji moze da ugrozi NADALA!

vise srece

pre 14 godina

Nole je prikazao odličnu partiju, dok je Rafa loše igrao samo u prvom setu.Čini mi se da je Nole "popustio" u ključnim poenima. Raduje me to sto je Nole popravio fizičku formu.Posle ovog verujem da je N.galvni favorit za osvajanje RG.

(ps: Noletov servis na prvu meč loptu je bio 219km/h sto je Rafa vratio!!!)

kimi

pre 14 godina

Sad Federer moze slobodno da dobije Del Potra, iako ce sutra Nadal da ga odere ali od jos jednog Noletovog poraza, vise se ne bi oporavio!

lexie

pre 14 godina

Bravo Novace! Ovi strani komentatori su bili odusevljeni Novakovom igrom i kazali da Novak i Nadal igraju briljantan tenis. Tesko je izgubit posle ovakve igre ali vaznije je znati da mu niko drugi nije ovako blizu - Novak je ulozio ogroman trud i igrati ovakvu igru sa Nadalom ogroman je napredak i uspeh za Novaka.
Jedna stvar mi je cudna - dali je jos neko primetio, kako Nadal postavlje one dve njegove flasice - uvek jednu ispred druge i to sa toliko paznje i preciznosti, kao da je to od najvece vaznosti...?

Dragan

pre 14 godina

U tenisu, kao i u stonom tenisu, vazi nepisano pravilo: ko ti se nekoliko puta provlacio u mecu, ceka se samo prva pobeda i vise nikad neces izgubiti mec. Rolan garos je blizu, neka od njega pocne ta pobedonosna serija. Jos jednom, svaka cast Nole na svemu.

biljana

pre 14 godina

Nole majstore svaka cast!

P.S.
Da nas Nole cacka d... ovako kao Nadal,ja mislim da ne bi mogao u Srbiji na ulicu da izadje.Svi bi ga zezali i ismevali.

Bojan K

pre 14 godina

Sta reci poslije ovakvog meca, osim da je Nole jos jednom pokazao i dokazao i nama i cijelom svijetu da je sjajan igrac, trenutno, odmah iza Nadala!!! Novace, hvala na odlicnom mecu. I samo jos mogu da kazam da ovaj danasnji mec bas boli.............

elisa

pre 14 godina

@zoki, komentar 276.
nisam primetila to sto kazes da "nole jedva uzme nadalu i jedan set". danas mu je bez vecih poteskoca uzeo set, a nadal je bio taj koji je jedva uzeo noletu setove koje je uzeo.
u svakom slucaju, sjajan mec! cestitke obojici!

Tenis

pre 14 godina

"There are times when you are watching a tennis match, and after a period, you just stop passing comments, and succumb to its excitement. You do not have anything left to say, because, even as a spectator, you are emotionally drained by the quality, excitement and drama of the match.

On one hand, you desperately want the underdog to win so there is a change at the peak, but at that very moment, the top dog comes with something so phenomenal that you cannot help but admit that the latter deserves to edge through.

On the other hand, you want the contest to get over, so that your heart can take some rest from the excessive pounding it has endured during the match, while at the same time, you do not want it to finish because the quality of tennis cannot, possibly, reach better heights.

Ultimately, you are in a very confused state of mind and just wait for the inevitable to happen. Once it happens, though, you feel every moment of your time or money worth spent, and happily savor the memory of something special that you had the fortune to witness.

This was precisely my state of mind as Rafael Nadal edged through Novak Djokovic, 3-6 7-6(5) 7-6(9), in the longest three set match in a Tennis Masters Series history, at the Semi Finals of the Madrid Masters 2009. The Serbian did everything that a human could possibly conjure up to try and dismantle Nadal's supremacy at this surface. He took the bull by the horns by giving Nadal a dose of his own medicine, and breaking him right away to race up to a 3-0 lead.Nadal, who was out of sorts with his forehand, has never looked under more pressure, and in a state of panic, than in the opening set of the game.

Djokovic pushed Nadal back off the baseline, and for most of the first set Nadal retorted to his old style of play by looping in high shots towards Djokovic’s backhand from six feet behind the baseline.

Djokovic, surprisingly, obliged by beating Nadal in his own game. He attacked, he defended superbly, played drop shots and volleys which would even make Stefan Edberg proud.

There was a deafening silence among the twelve thousand spectators, as Djokovic prevailed by taking the first set 6-3. An upset looked very much on the cards.

Nadal rejuvenated and again looked like the Rafa that we know. Both players served immaculately and the first few games went like a breeze as they held serve comfortably.

The pressure was surely mounting on both players as Nadal took a short medical timeout after the fourth game, although no damage was done. Djokovic, meanwhile, was matching Nadal-of-the-old in defense and the semi-finalists were battling through some breath taking rallies.

The definition of the word athleticism was assuming a different meaning altogether.

Nole used his improved defensive skills to good measure and Nadal found himself in a scary position at a set and 15-40 down. It was then, it seemed that Pete Bodo’s comparison of Nadal with Pete Sampras proportioned its full meaning.

Nadal fired down an ace and service winner to get back to deuce, saved two more break points with precise serving and survived the toughest service game of the set to lead 5-4.

Both battled for three more tough service games to get to the tie-breaker at 6-6.

Even though Djokovic survived those close sets, his body language was starting to deter. Nadal took full advantage of it and breezed through the tie-breaker to level the match at one set all!

The third set became a matter of will, rather than skill, as we witnessed the BEST tennis of the match—and possibly the year—with every possible strategy being worked out. Winners were struck out of nowhere and inhuman passes were made which fondly reminded of the epic five hour match at Melbourne.

The set also showed that the Novak Djokovic of May ‘09 is a much fitter and mentally stronger player than the Djokovic of Jan ’09.

Djokovic suffered from cramps right after breaking Nadal to get to 3-1, and took a full medical timeout during the process.

He played the rest of the match in pain, and got broken immediately after, but showed resolve of steel—being attended by the physio after during every changeover—to fight point to point against the Spaniard, and still managed to hold many break points in between.

Both players held serve to go on to 6-6, and produced one of the best tie-breakers of all times in the deciding set of the semi-final. There was never a relaxing moment during the tie-break, and each point looked like an uphill journey.

Each held match points, trading several mini-breaks, and ultimately Nadal got that additional mini-break of Djokovic’s serve at 9-9 with an outwordly passing shot that even he would be proud of!

He closed out the match on his serve, and fell to the ground as the LONGEST match in a Masters Series ended at 4:02 hours.

Twelve thousand Spaniards rose to give Novak Djokovic a deafening, and well deserved, applause as he, visibly heartbroken, guided himself to the dressing room.

Much can be said about Djokovic’s inability to convert break points (he could convert only two out of eight opportunities), or his visible fatigue due to injury in the decider, but it was evident that he was the better player for most of the match.

He was ahead of Nadal in all the statistics (even broke Nadal more) producing more winners, lesser unforced errors, higher number of breaks, and total number of points won.

But it was Nadal who prevailed during the most important points of the match and proved just how difficult it is to beat him on any surface, leave alone clay.

My salute to Nadal and Djokovic. Too bad there was only one person walking out as the winner."

hitro.hr

pre 14 godina

Izgubija si,al nema veze.Puno si učinija i time šta je moj stari navija za tebe.Pozdrav iz Hrvatske! (ja san za te već odavno,jer si čovik ipo)

gotov je

pre 14 godina

pre ovog meca pomislio sam da nadala na sljaci mozes da pobedis jedino ako poneses pistolj. sad znam da sam se prevario - samo je pitanje vremena kada ce ga nole dobiti. danas prosto nije imao srece.

zoran

pre 14 godina

Ne vidim niti jedan razlog da se igra taj-brejk sve dok postoji razlika u gemovima u korist jednog tenisera. produzetak bi bio opravdan samo u odlucujucem setu, ako bi obojica imala isti broj osvojenih gemova.
Ovako dobijes slucaj Novak-Nadal 18-15 u gemovima a Nadal pobedio..??
Cemu produzetak kada jedan teniser ocigledno ima prednost.
Samo u slucaju 12-12 (posle dva odigrana gema..na kraju, igra se u dva dobijena) odigraju produzetak i ko je bolji kapa dole, ili ako je u tri seta 18-18.
Ovako igras posle svakog seta produzetke koji na kraju ne pokazu realno boljeg na terenu.

Da ne pisemo da se i teniseri vise zamaraju pa tako smo imali da je Rodja dosao na "mrtvog" Nadala koga bi u tom stanju i Pasanski pobedio.

Ugljesa

pre 14 godina

Kad se neki mec zavrsi sa 11-9 u tie-breaku odlucujuceg seta, a uz sve sto je prethodilo, ne mozes se govoriti da je 'neko nekoga dobio', niti analizirati sto neko jeste, a neko nije. Jednostavno je nekako moralo zavrsiti. U tom smislu se moze reci da je Novak tehnicki izgubio (ne cini li vam se nemogucim i zamisliti prizor Nadala kako gubi na sljaci???), ali po svemu sto je danas pokazao, on je pravi pobjednik i sampion. Stoga - bravo Novace!!!

Golexxx

pre 14 godina

Novace,ponosu nas,junacino,neka su Ti "srecne"rane Sokole.Mec za antologiju,a Ti najveci nas junak.U prelepim ocima suza koja boli,ali bio si bolji tokom celog meca.Pasce on vrlo brzo,a samo nebo je troja granica.

aritmija

pre 14 godina

Ja se ne usudjujem da izmerim pritisak ni evo skoro dva sata posle meca. A u tajbrejku mislim da sam preziveo par mini-infarkta. Nole i pored poraza pokazao si da si trenutno jedini koji moze da pobedi Nadala na sljaci...I pobedices...vec u sledecem mecu. Igrati vise od cetiri sata protiv Nadala i biti na korak od pobede to je jedino u stanju nas Nole. Danas je sreca bila na strani Nadala, pogotovo onih nekoliko "linija" u tajbrejku koje je pogodio. Nadal je dostigao svoj maksimum, a Nole tek ide ka svom maksimumu i zbog toga ce u narednom periodu dobiti Nadala na sljaci.

MiKi

pre 14 godina

Uhhhh...kakav mec!Mozda najbolji do sada...!
Prvi set:Dobra Novakova igra i mnogo neiznudjenih gresaka Nadala...forhend mu nije funkcionisao, a Nole je to znao da iskoristi i igrao je bas onako kako treba.Nije zapinjao i gresio i samim tim nije pruzio priliku Nadalu da se vrati u set, a svi znamo da njemu malo treba da se izvuce iz blata.
Ja sam licno mislio da ce se Nadal vratiti i lako osvojiti drugi set.Naravno, to sam konstatovao znajuci Nadala i njegovu psihu.Jeste da je manje gresio, ali je Nole igrao i dalje veoma dobro i sve je bilo izjednaceno.NOle je skoro uvek imao sansu da oduzme servis Nadali, ali je Nadal bio najbolji kad je trebalo.To je odlika velikih igraca...
Treci set takodje izjednacen, Nadal opet najbolji kad treba...Nole se borio, ali ipak nije imao snage, jer je ovo njegov peti turnir za redom, a igrao je 4 finala...mogao je da nastavi taj niz, ali sreca je bila na drugoj strani.
Nadala bih okarakterisao kao ZIVOTINJU, jer covek sve moze!
Komentar mog dede u prvom setu je bilo: "Nole se igra sa ovim"....ali kad zivotinja podivlja....svasta je moguce.Ima vremena za Novaka, nadam se da ce na French open-u pokazati ko je najbolji!Nadal i Nole su dva najbolja igraca danasnjice!!!To je potvrdio danasnji mec.SRECNO NOLE U PARIZU... :) :) :)

Момо

pre 14 godina

Ово је један од оних пораза од којих се срце слама. Данас је Надал сем знања имао и много, много среће. То је исто као у кошарци кад све време контролишете утакмицу, улазите у егал завршницу, пропустите три напада за победу и онда вам противник убаци неку фрљоку "камена с рамена" - тројку са пола терена. Боли, морамо пропатити, али живот иде даље. Новаку свака част за данашњу представу.

rio de janeiro

pre 14 godina

ma sve je to deo sporta, nije dobio ovaj put ali ce dobiti sledece godine vazno je da tempirana formu i mentalitete shampiona i da je izasao iz krize. Nije mi samo jasno kako ne se ne vraca na trece mesto kad je ostvario bolji rezultat od prosle godine a Muray je ispao u cetvrtfinalu i sadsasnja razlika im je od samo 70 bodova?

Beogradjanin

pre 14 godina

Čestitke obojici tenisera, ali moje bravo i naklon idu Novaku Djokoviću.

U antologijskom meču u trajanju od 4 sata i 3 minuta bespoštedne borbe u kome je Novak po svim pravilima logike bio bolji i trebalo da pobedi, čaroban štapić vile sreće bio je iznad Nadalove glave u tai brejku drugog seta.
Rafa jeste najbolji teniser sveta, ali i vila sreće do sada ga nikada, ama baš nikada nije izneverila.

Novače, bio si fenomenalan, vanzemaljac, pokazao si tvoj najlepši tenis koji sam do sada gledao i za mene si u ovom meču ti moralni pobednik. Nemoj ni za čim žaliti, jer do sada je bilo nezamislivo da se Rafi uzme set, ti si to uradio u Monte Karlu, a danas si bio na korak do pobede. Zato polako, korak, po korak, nastavi tako da igraš, a sledeći megdan je tvoj na Rolan Garosu.

mahi

pre 14 godina

Nole, nemam reci koliko si nas sve zadivio. Bravo!
Neverovatan mec, bice tesko naci vise od nekoliko boljih meceva.
Na kraju, krajeva, mozda je i realan ishod. Trebao si da udjes u ovu formu mnogo, mnogo ranije, da bi prepustio vreem napredovanje u taktici.

Trebao si kondicionog trenera da menjas mnogo ranije. Pa tu je prilagodjavanje na reket.

Al' dobro tvoji su roland garos i wimbledon, ako ovako nastavis da napredujes ... "Zabusavao" sam na ovim mastersima da te gledam, ali na roland gaorsu otkazujem sve poslove ...

boom bar

pre 14 godina

Jedino što mogu reći u ovom trenutku je GLAVU GORE, NOVAČE ĐOKOVIĆU !!!
Nije ovo ni blizu varijanti "sad ili nikad".
I samo da ponovim što sam napisao posle Rima,:" Nole sine ono što te ne ubije to te čini jačim. Mnogo"
Idemo dalje.

comi

pre 14 godina

steta, ovo je bio mec za pamcenje. nole, svaka ti cas za onaj drop-shot kad je nadal imao mec loptu. vidi se da imas m...! glavu gore, ovaj se puta jos izvukao, ali sledeci puta (roland garos) je tvoj. jako smo ponosni na tebe! ziveo nam!

Dejan

pre 14 godina

Po teoriji verovatnosti Nole ce ga dobiti pre ili kasnije. Mislim da je vec i Rafi postalo dosadno da dobija na sljaki, bar prema tome kako ulazi u meceve.

Misha

pre 14 godina

Иѕванредан меч у коме је победио ѕа нијансу срећнији мајстор тениса. Међутим, дубоко сам уверен да ће срећа бити на Новаковој страни на Роланд Гаросу. Само нек настави овако и неће бити проблема. Што се тиче комплекса, мислим да их Новак нема (и не треба да их има), а онај ко има комплекс Надала је Федерер.

skoro...

pre 14 godina

šteta, šteta, šteta...
ali imam utisak i mislim da nisam jedini, da ako Bog da, volja Novakova i ovaka igra, da će Rafa da padne tamo gde je stvarno kralj...Rolan Garos...to bi jedino izlečilo bol iz ovog poraza...
Hrabro Novače, igraj uvek ovako i Rafa će da padn, jer Rafa je jednostavno samo vraćao lopticu preko mreže, celo vreme a ti si bio taj koji je napadao i udarao lopticu, jako, jače pa i najjače ali on je uvek...samo vraćao lopticu preko mreže...pogotovo u tie-braku 3.seta...

ana

pre 14 godina

Cestitam! Ja sada ne znam ni ko je pobednik!!! Nole je u svakom slucaju moralni!!! Tenis je bio fenomenalan i napredak u njegovoj igri je vise nego ocigledan! I Rafa i Nole su pravi uzori i veliki sportisti!
Nole svimm srcem sam uz tebe!!

Nikola

pre 14 godina

SVe je vec napisano..ali ovi koji ovde izjavljuju da nikad nece pasti kralj sljake na sljaci, slobodno nek idu malo da prosetaju...Novache svi znamo jednostavno a to moras i ti znati da ces ubrzo pobediti Nadala na sljaci i to je jednostavno tako...tvoj je ..nas je..kad tad ali nash...

Milan

pre 14 godina

@ Negativni

Iduci put pogledaj statistiku pre nego sto pocnes davati svoje "strucno" misljenje. Novak je imao vise vinera od Nadala. Ko je tu defanzivniji!?

Mislav

pre 14 godina

Gledao sam meč preko streaminga i bogami sam uživao. Ovo je jedan od boljih mečeva koje sam gledao u životu, i žao mi je što Nole nije pobjedio. Pozdrav iz Splita.P.S. Odakle je Rafa izvukao ona dva forhenda?

nenad73

pre 14 godina

Nole ti si veliki sampion, jucerasnji mec je pokazao da su samo dve srecne lopte spasile nadala da izgubi u svojoj spaniji, pred svojom publikom uz svu srecu ovog sveta koja ga je pratila.Pokazao si da mozes da ga dobije i u tri seta sto je do juce bilo nezamislivo.Zelim da ti cestitam jer ovo juce jeste bila pobeda jer si pokazao celom svetu da Nadal nije nepobediv na sljaci, pokazao si da je mit srusen i srusio si ga svojim umecem i perfwektnom taktikom i igrom.Cast je bilo navijati za tebe i hvala ti na tome!
Idemo dalje jer tron je sve blizi!

Republika Srpska

pre 14 godina

Ne zna se ko je veći gurbet! Dal' Nole što se povrijedio pri rezultatu 3:1 za njega i na njegovom servisu ili (ipak) onaj GURBET sa svojom srećom u odlučujućim momentima!!! Pa ovo je da se čovjek us... u gaće od muke!!!
Biće bolje. Naprije Nole!!!

Marko

pre 14 godina

Svaka čast na prikazanoj igri.Po svim sportskim zakonima zaslužio si pobedu.
Mislim da je ovo jedan od tvojih najboljih mečeva do sada,samo šteta što je sa druge strane mreže bio Rafa.
Samo napred Nole,nastavi sa ovakvom igrom i rezultat neće izostati.

Marko

NI

pre 14 godina

Novak je fenomenalno igrao.

Zasluzio je da pobijedi ali splet nesretnih okolnosti, iznad svega u prvom tajbreku, je prsudio.

Velike cestitke Novaku!

e da smo svi pomalo Novaci

pre 14 godina

Uf, steta. Ali vidi se da Nole napreduje. Sve je blizi. Ma sta blizi. Pa ovde je bio egal. Jedna lopta je odlucila na kraju. Cak je sveukupno u svim statistikama bio bolji ali na zalost ipak se rezultat racuna. Neka samo nastavi tako, sada ce se i Nadal razmisljati kada sa njim bude igrao. A malo i ostali iz vrha da ga pritisnu a ne da se on samo proseta svaki put do finala. Nije ni on nepobediv samo ako ga pritisnu i smanji toliku kolicinu srece. Nadam se finalu u Parizu i zna se cije pobede.

nenadn22

pre 14 godina

Ma bas me briga sto nisi iskoristio tri mec lopte kad si se borio kao lav! Ovaj mec treba da bude u udzbenicima. Novak je na kraju godine drugi teniser sveta, zivi bili pa videli!
PS - Mec sam gledao na Sport Klubu a ne na RTS-u!

Zagor-te-nej

pre 14 godina

Tako mi svih bubnjeva Darkvuda!!! Kakav mec! Evo zasto obozavan Tenis. Jedva cekam Roland Garros. Samo napred Nole, veceras je dlaka falila.

Ivan Vasovic

pre 14 godina

Hvala ti Nole za ovaj mec,ponosan sam sto sam iz srbije,ponosan sam sto imam privilegiju da zivim u istoj zemlji odakle si ti,i nemoj slucajno da tugujes,Svaki put si sve blize,tako je bilo sa federerom,2-3 puta se izvlacio,ali kad si ga pobedio,tu je bio njegov kraj,tako ce biti i sa nadalom......Hvala ti care jos jednom na ovakvom mecu....

srbija do tokija

pre 14 godina

ljudi ovo je antologijski mec!bravo nole doktore svaka ti cast!kakva partija,najuznije je sto je nadal dobio setove za jedan poen(ali bravo i za njega).kad sam vidio noleta da place i ja sam poceo da placem.ovo je dokaz da se moze dobiti rafa,i ja ocekujem da se nole digne posle poraza i da ako Bog da osvoji RG ajmo nole znam da ti to mozes.pokazao je i fizicku i psihicku spremnost.svaka ti cast,srbine nas.RG je tvoj,samo napred!

hipifizik

pre 14 godina

ali, stvarno sam pomislio da ce ovaj put nole da legne na onu shljaku.... ali, ne lezi vraze... takodje, mislim da ne postoji nacin da se dobije nadal na shljaci, jer ako ovo nije to....

Иван-Ниш

pre 14 godina

После овог меча могу да кажем да сам гледао најбоље од тениса на шљаци. Норме су постављене, сада у Паризу треба правити жреб да се 1. и 3. играч не могу срести до финала.

momo

pre 14 godina

Ovaj poraz, ravan je najvecoj pobedi u Novakovoj karijeri.
Ako mu srce i duh budu ko danas,pasce kralj sljake vec u svom kraljevstvu, Parizu

Srdjan

pre 14 godina

Svaka cast obojici na ovako uzbudljivom mecu. Nadal je veliki igraci ali je danas imao mnogo srece, a Djokovic je pokazao da je vrhunski teniser. Svaka cast!

Mile

pre 14 godina

Na zalost (ili na srecu) gledao sam samo prvi set i par gemova u drugom. Dakle, za mene je Nole pobednik :)

Samo da se usprotivim onima sto tvrde da kad Nole nije pobedio danas, nikad nece... On ga je vec pobedio i opet ce. A bice najsladje ako to bude na RG-u.
Noletu bih pozeleo mnogo dobre klope, mnogo odmora i jos vise treninga. Od sutra, jer tako ce i Nadal.

Milica

pre 14 godina

Cemu negativni komentari...Ti ljudi bi mogli da se ugledaju na one koji su pre par sati srce i dusu ostavili na terenu i koji su i u pobedi i porazu VELIKI!

vlada M&M

pre 14 godina

Nole,Nole,Nole,Nole,Nole!!!
Jedini si igrač na svetu koji danas može da pritegne Nadala.I Huan Karlos se uplašio da ne postaneš novi kralj Madrida.Svaka čast za borbu do kraja.

Sinisa

pre 14 godina

NOLE svaka cast.Ovako mu se samo ti mozes suprotstaviti. Jedino sto Nadal ima vise od tebe je sreca... samo nastavi i ovako, budi uporan i uskoro si br. 1

bgn

pre 14 godina

sta reci posle ovog fantastičnog meča.Ovo danjašnje izdanje Noleta je fenomenalno hvalilo mu je samo malo sportske srece.Raduje me vidno poboljsanje fizičke spreme.Srecno na rolan garosu.Napred Nollee....

Momcilo

pre 14 godina

Nole druze, brate, sine, glavu gore, sad ce RG. Mora i Nadal da padne kad-tad! Sto bi rekao nas narod, nicija nije do zore gorela...

zoran

pre 14 godina

Bravo Novak.

No, dozvoljavas Nadalu da se lako vrati u igru. Dok igras agrsivno ovoga nigde nema. Medjutim cim krenes u prebacivanje, ala Andy Marej, Nadal dolazi do daha i krece da melje.
To su primetili i engleski komentatori i pitali se zasto si se povukao u drugom setu. Stataisticki gledano presao si u odbranu.
Ti imas potencijal da igras ubojit tenis kao sto ga je Rodja igrao u najboljim danima. Pusti defanzivce da se muce..samo napadacki mozes protiv Nadala.
Nisam video do sada, u sportu, da nekoga prati sreca koliko ovog momka iz Spanije. Gotovo se granici sa neverovatnim. No, cenim ga ,jer je sjajan sportista u svakom pogledu.

zelena trava

pre 14 godina

Novak je sad pokazao da je zaista vrhunski teniser i da nije ovde samo u prolazu. Svakako da ce pobediti Nadala i osvojiti jos koji GS, od svih nasih vrhunskih tenisera on je najveci sampion i najsnaznija licnost. I kroz poraze se grade sampioni i mislim da je Nole sazreo dovoljno da bude jedan takav majstor. Pravi soumen, svake godine sve bolji bez obzira na rezultate. Verovala bih mu i da padne na deseto mesto, ali vidim da nece.

bg_boi

pre 14 godina

Nadal o nasem Novaku

"He's a great player, he always has been. It seems to me he's getting better with every game."

Novace, glavu gore i nastavi ka vrhu gde ti je mesto.

MM

pre 14 godina

Nadal osvaja sva tri mastersa a Nole Roland Garos! Vrati mu milo za drago, tamo ge ce ga najvise boleti. Nole samo napred, ne kloni duhom,i robot ce konacno pasti! Masina ne zasluzuje da osvoji sve turnire. Danas je Nole u sva tri seta osvojio po 6 gemova, znaci da moze da pobedi Nadala tj. da mu uzme tri seta na Roland Garosu! (Samo bez drop shotova u taj brejku!)

lj

pre 14 godina

BRAVO!!!
Samo napred imas ti snage za pobedu.Nema nista od kukanja sve zaboravi i pobedi ga u Parizu.Uzivav nedelju dana i zaboravi na ovo.OCEMO DA GA POBEDIS U PARIZU!!!!!

Dr Wilson

pre 14 godina

Ne sećam se da je Nadal nekome onako aplaudirao na kraju meča!
Samo bih ispravio Novaka kada kaže da je igrao iznad svojih mogućnosti, jer je to nemoguće.
Novače, igrao si baš onako kako u najvažnijim mečevima i igraju prave momčine, to je deo Tebe i zato smo svi mi tako ponosni.

Johnnydragash

pre 14 godina

Ničice padam pred čovekom čije ime s ponosom izgovaram: NOVAK DJOKOVIĆ!!! Kupim svaku suzu koju je pustio i okrećem dlanove ka suncu da zasijaju zlatnim sjajem. Uz Noxa uvek i svuda!!!

goran

pre 14 godina

Ono sto je prosle sezone izgledalo gotovo nemoguce sada je krajnje realno. Ako Novak nastavi sa ovakvom formom i napretkom pitanje je trenutka kada ce ga dobiti ukljucujuci i na sljaci. Mozda bas i u Parizu, zasto da ne.

Steta bio je toliko blizu, nikada blizi.

Hogar Strashni

pre 14 godina

Zelim da postavim jedno pitanje svim ovima koji tvrde da ce Djokovic pasti na psiholoskom planu posle ovog mece : Sta mislite, da li ce Nadal zeleti Djokovica u svojoj polovini zreba za Garos? Mislite o tome.

Čurla

pre 14 godina

A sta reci posle svega, fenomenelan tenis. Loptica tamo-vamo je presudila ...
Imao ga je naravno, ako se ikada moze reci da 'imas' Nadala.
Vise nikada ne gledam Nole-Nadal na sljaci, ne verujem da cu preziveti ...
Dobro dobro, ne zaklinjem se :-)

wal

pre 14 godina

Djole, steta, steta ... Ipak, sve si mu blize i blize i samo je pitanje trenutka kad ce i njegov skalp na sljaci da padne. A za danas ... svaka cast i duboki naklon!

krezumica

pre 14 godina

Браво Ноле, показао си и доказао свима, а и себи да си велики играч. Честитам и само напријед

Vladimir

pre 14 godina

Nezdravo je za gledanje (nas koji navijamo za Novaka) kako Nadal igra neke poene. Sa koliko hrabrosti i snage igra na protivnikovu mec loptu.. Cinjenica je da moze da izvuce teze udarce od Noleta i da ih mozda izvuce i cesce, ali cinjenica je da Nole moze da igra i vise nego egal na pravilnu taktiku. Samo jos jaca glava u bitnim trenucima i mislim da ce ova losa serija biti i razbijena i preokrenuta.

DraganaB

pre 14 godina

Nikad vise nisam verovala u pobedu!!! Ovo stvarno vise nije fer, pa sta treba covek da uradi da bi pobedio ovog Nadala? Od cega je? :( P. S. Jel moze neko da mi kaze koji ce sad Nole biti na listi i da ne zaboravim najvazniju stvar da kazem NOLE SVAKA CAST!!!

GameSetMatch

pre 14 godina

Sve sto imam da kazem jeste: BRAVO NOVACE! Ti si ponos Srbije, ostavio si srce na teren i nikom nije teze nego tebi, ali digni glavu nema cega da se stidis jer VOLI TE SRBIJA!!!

DanicaB

pre 14 godina

Ovo se teško podnosi... Novače, bio si tako blizu, oduševio si me svojom igrom... Svaki put si sve bliži i bliži, tako da u sledećem meču očekujem pobedu...

Zarko

pre 14 godina

Ostao sam bez texta...
Nisam mogao da verujem sta se desilo...
Skidam kapu Novaku, jer se prikazao, u dosada najboljem izdanju...
Bice bilje sledeci put, ni Nadal nije nepobediv...
Nadalov forehand je toliko puta u mecu izbacen u aut, i bas pogodi winer na mec loptu...
Ma neka, bice bilje drugi put...
Sutra je novi dan...;)

miki

pre 14 godina

Nolo kralju glavu gore i tvoje vrijeme tek dolazi.Nadal nemoze vise sa sigurnoscu da kaze da je nepobjediv.Cijela Srpska je drhtala vise od 4 sata ali i drhtacemo sa tobom i za tebe jos puno puta sa zadovoljstvom...

Đole

pre 14 godina

Nadal je od Noleta bolji samo za nijansu, ali, nažalost, ta nijansa presuđuje.

U svakom slučaju, kapa dole i jednom, i drugom!

Nole je dokazao da je fenomenalan teniser i, usudiću se da kažem, verovatno u ovom trenutku, pored Nadala, najbolji teniser na svetu! Kvalitativne razlike između Noleta i Rafe gotovo i da nema!

zmarko

pre 14 godina

Nema šta da se kaže. Čestitke, čestitke, čestitke pre svega Noletu, stvarno mi ga je žao što je danas izgubio. A svaka čast i Rafi. Stvarno obojica su neverovatni. bravo

Falco #16

pre 14 godina

Zamislite kako se nervirao moj komsija koji je ulozio 5000 din. na Djokovica a dobitak mu bio 22000... Ali vise srece sledeci put
P. S. Poceo sam da sedim..>:(

Real

pre 14 godina

svaka cast,posle perioda losijih igara protiv nadala,ja licno mislim jos od vimbldona kad je predao mec,ponovo se vraca u formi i to jos na sljaci,svaka cast samo napred

Gaja

pre 14 godina

Nadal je jednostavno neunistiv.Nole je odigrao sjajan mec i nije uspeo da ga dobije!Ne znam sta da kazem ali ovo polako postaje dosadno...Mada mozda ga ga Nole mazne vec na sledecem RolandGarosu aaa...Sta bi onda ti franjo rekao?

robi

pre 14 godina

sta reci....opet kada nije mogao da ga pobedi dok je Nadal bio povredjen nece vise nikada....izgleda da Noleta muci sindrom RAFAEL....i Rafa je pokazao da moze da se igra i kada je povradjen samo da se pobedi......da je kojim slucajem Nole bio povredjen ( ili da jeizgubio prvi set) predao bi mec..ovako hmhmhhhhm ne znam kada ce pobediti kralja...

Marko

pre 14 godina

Steta! Za sada je Novak uvek bio blizu, ali se osecalo da je Nadal bolji. Danas je bilo drugacije. Prelep mec, u kom nijedan od njih dvojice nije zasluzio da izgubi. Novak je na pravom putu, samo da tako nastavi i uspesi nece izmaci.

jasnasto

pre 14 godina

Nole, glavu gore, idemo dalje, doduse tuzni, ali i veoma ponosni... svaka ti cast... aplauzi tebi i Rafi na izvanrednoj igri, najbolji ste...

Šule

pre 14 godina

NOLE svaka čast..oduševio si naciju..hvala za ovo veče...i pored poraza pokazao si snagu..moć...srce...jedva čekam sledeći dule...GOTOV JE..imas ga u šaci... MEČ je bio fantastičan.....

Wachwoulf

pre 14 godina

Новаче, после овога вечерас, на следећих 5 турнира можеш да одиграш очајно и да ме нервираш до бесвести, гледаћу те и даље...

barba

pre 14 godina

Svaka cast ljudino. Ja sam pet puta odustajao od gledanja, a ti si nastavljao da igras.
Jako, jako sam tuzan konacnim ishodom, ali ako uspes da smognes snage probices ga sledeci put, a onda vise nista nece biti isto. Sada je imao publiku uz sebe, tradiciju na sljaci, oreol nepobedivog i puno srece, a sledeci put ... samo se nemoj predati...
Molim te nemoj vise da igras dubl do daljnjeg, a posebno na RG.

macoprda

pre 14 godina

za dlaku, nole za dlaku vidi onaj odozgo sve vratice ti se ovo svaka cast za srce jedan je NOLEEEEEEEEEE!!!
P.S
RAFA pronesose te vile danas al doce ti crni petak...

ellobo

pre 14 godina

Da mu ne bih baksuzirao, poslije prvog seta sam: pobjegao iz stana, Zamjenio pedale na bajsu mom klincu, oprao kola detaljno, iznutra i vanka, gledao "selo gori...", ali džaba. Slomljen sam kao da sam ja igrao. i krivo mi je kao da sam ja igrao. Novače, munjo nebeska, izdrži, nemoj sada da mi padneš!

radoszver

pre 14 godina

"It's not about Djokovic or Murray, it's not­ even about Nadal and Djokovic, it's all about­ TENNIS!
We are happy to live in that era of tennis and­ be alive witnesses of what has just happened today, it­ was an epic match with win that could go either way and­ fabulous 4 hours of nerves wracking tennis and tennis­ won today again.

Not to be mistaken, Congratulations­ to Rafa, and yes, Nole, I would give my hat down to you­ anytime after today's display!

But as I say,­ tennis won today, sport in pure genuine innocent­ form.

Love to all,

Damir, Ljubljana"
Tako u svetskim medijima se komentarise mec svaka cast Nole i Nadal!!!

nova igrica http://zzzex.mybrute.com

pre 14 godina

Steta, bilo je tako blizu... Ali neka, neka, sve ce se to vratiti. Vise nije toliko dominantan kao sto je bio.

mrki

pre 14 godina

Evo posle nekoliko sati uspeo sam da se povratim...Kakav mec! Kakvi igraci! To se zove OSTAVITI SRCE NA TERENU! Svaka cast obojici. Nole, ponosimo se tobom!

gjyh

pre 14 godina

Novace zelim da ti iskazem divljenje na danasnjoj igri i da te zamolim da ne posustanes i da nastavis da grizes i da napredujes, jer toliko ti je malo falilo i to pred 12000 Spanaca u Madridu..drzi se junacino nemoj da tugujes, jos samo malo i imaces ga. Bravo majstore!!!!

Glisa

pre 14 godina

Znam da svi Noletovi navijaci osecaju razocarenje zbog ovog dobijenog poraza, ali ono sto stoji iza ovog poraza je to da je Rafa od Noleta napravio jos boljeg igraca nego sto je bio pre ovog meca.

Inside Tennis

pre 14 godina

Zivim u USA i upravo citam majsko izdanje casopisa Inside Tennis. Neverovatno je koliko se ovde pise o nasim teniserima. Ne bih puno da pricam, evo saljem link pa uzivajte:

http://www.insidetennis.com/2009/04/novak-djokovic-transition/

istorija se ponavlja

pre 14 godina

Evo kako je bilo pre tacno godinu dana.
http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2008&mm=05&dd=17&nav_id=361028

milos

pre 14 godina

Projektovali smo se i ocekujemo stalno pobedu. Ne mozemo vise da podnesemo poraze. Tako je Djole izgubio u finalu US Opena ali je za nas bio pobednik. Posle je pokazao da moze da pobedi sebe i ima vise pobeda nad Federerom. Sada je bitno da shvati da je Nadal borac do kraja i svaka mu cast! Kad to Djole savlada bice prvi u svetu.

s_ima

pre 14 godina

drop shot na mec loptu protivnika! To moze samo nas Novak! Ne znam zasto je bilo ko razocaran posle ovakvog meca, pa zbog ovakvih meceva se igra tenis, zbog ovakvih meceva teniseri ulaze u istoriju, bez obzira da li su pobedili ili izgubili.

vlada

pre 14 godina

U svim segmentima statistike Novak je bio bolji.. sem u jednom..
2 od 8 brejk lopti...
Nadal 1/2..

kada je teško tada izgleda ima barijeru da ga dobije.. mora u glavi da prelomi da je bolji, igrač, što je juče realno i bilo stanje !!!!
Tek onda će moći da ga dobije, sa ovakvom igrom obojice...

Iskustvo, i priprema.. i STRPLJENJE.. OGROMNO STRPLJENJE, bez nerviranja, reakcija na publiku, sudije.. i ostale sprske poslastice...

Tek sa tim mentalnim sklopom, Novak će biti broj jedan...

Što mu od srca želim !!!

saltstone

pre 14 godina

Posle ovog antologijskog meca svima nam je tesko a najvise Novaku koji je pokazao sve najlepse u tenisu, imao bolju statistiku ali je ipak ponovo izgubio...neverovatno koliko je Nole napredovao, koliku je zelju imao, ali moramo priznati da je Nadal ovog puta pobedio uz pomoc kviska, uz pomoc 12000 preplasenih navijaca koji su se toliko radovali kad god bi Djoka pogresio u kljucnim trenucima, pokusavajuci na sve moguce nacine da dekoncentrisu Novaka u kljucnim poenima, narocito na kraju mecu kada je ipak spasao mislim 2 mec lopte, imao 3 mec lopte.....jbg
Isplaci se, naspavaj se, odmori se, glavu gore jer sledeci put je TVOJJJJJJJJJJ !!!

mahi

pre 14 godina

Jutro je pametnije od veceri. A sta kaze jutro? Da je Djokovic jako puno napredovao. Vise je napredovao u poslednjih godina, nego sto ce mu biti potrebno da dostigne Nadala ...

Bravo Novace! Vidi se tvoj trud, vidi se da si i mentalno napredovao. Verovatno sada moras da se setis kako si jurio Federera da bi mogao da ga pobedis, pa onda se nakon nekog vremena, sve skupilo i poceo si ga redovno pobedjivati.

To ce se verovatno desiti i sa Nadalom. Mislim da ces ga srediti ove godine, ako ne na sljaci onda na travi. Bolji si, ali te neiskustvo ucinilo ranjivijim. Verovatno ces zakljuciti ako pregledas snimak. Nadal je bio na svom nivou u drugom kao i u prvom setu. A ti si se izgubio ...

Bravo Novace! Ovako veliki napredak za jednu godinu nisam ocekivao!!!

Sale - S

pre 14 godina

Eh, što mi je u ustima ukus sladak nakon ovakvog meča...
Gorčina zbog poraza Novakovog je mala, koliko saznanja da je ovo tek početak istorije borbe divova u narednim godinama...
Nekada smo gledali Konorsa, Borga, Mekinroa, Samprasa i Agasija, kratko vreme Federera i Nadala, ali od sada... od sada ćemo gledati Novaka i Nadala kako ruše sve zakone verovatnog i neverovatnog.
I nakon toga...
Ponosan sam što sam pripadnik istog naroda kao i Novak Đoković.
Sve najbolje njemu i porodici njegovoj u budućnosti.

P. S. I ne brini Novače, ti jesi već prvi igrač današnjice... Shvatiće to uskoro svi od reda, jer sazreo si kako vidim potpuno - i kao igrač i kao čovek.

Goran Mladenović

pre 14 godina

BRAVO Nole, svi smo ponosni...svestan je da će izgubiti uskoro, za sad si osvojio titulu za Federera, slajedeća je tvoja!

nikol dž. femija

pre 14 godina

Najbolji Novakov meče protiv Nadala bio je u polufinalu SINSINATIJA 2008.god.Novak je dobio 2:0 /6:1,7:5/.E to je meč u kojem je Rafa bio i poražen i nadigrad.To je bio sjajan meč i potpuno savršena igra i ponašanje Novaka.NIJE u tom meču Rafi dozovlio da mu oduzima energiju i da ga dekoncentriše ni jedne sekunde.UŠAO JE POBEDNIČKI NA TEREN,pravih leđa,ODLUČAN OD POČETKA DO KRAJA i dobio.

TAKO TREBA DA IGRA STALNO.NE znam da li je pre ovog meča odgledao snimak iz Sinsinatija.

Ovaj meč podseća na ONU TUGU IZ PEKINGA,na OI 2008.g.kada je zaista izgubio bolji-a to je bio Nole.Mnogi Nadalovi navijači su bili,tada, na Novakovoj strani.

OVAJ MEČ samo pojačava Novakov optimizam i poručuje da se radi još više,žešće i na udrarcima,na fizičkoj spremni,na psihičkoj stabilnosti i na svim onim sitnim stvarima oko terena.Sve mora da se predvidi i da se računa na sve sa Rafine strane.NOVAK JE BLIZU i kada krene nadoknadiće onih 9 poraza.Ima razloga da veruje u sebe i svoj tenis.