Tenis 106

Petak, 17.04.2009.

15:06

Monte Karlo: Đoković u polufinalu

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u Monte Karlu, pobedom nad Špancem Fernandom Verdaskom, sa 6:2, 4:6, 6:3.

Monte Karlo: Ðokoviæ u polufinalu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

106 Komentari

Sortiraj po:

dr.house

pre 15 godina

@ ateista
Ne živim u Hrvatskoj,a sajt posjećujem jer volim tenis i ovo nije jedini kojeg posjećujem. Napisat da posjećujem sajt tamo radi nekog ko napada Nadala???!!!Malo mućni glavom prije nego doneseš tako smiješne zaključke.

Ženevljanin

pre 15 godina

U današnjem "Tribune de Genève", Vavrinka izjavljuje (juče): "Pratio sam pažljivo Đokovića od početka turnira. Očigledno je da igra veoma dobro. U subotu će biti važno da mu ne dozvolim da diktira igru. On voli da napada protivnika. Ali, vrlo sam srećan da ćemo se sresti tako brzo nakon našeg meča i Indijan Velsu." A o finalu Rima: "Izgubio sam iz prostog razloga - nisam verovao da mogu da pobedim... Sada sam mnogo jači nego u Rimu, taktički i fizički." Naoštrio se Stan za revanš; pobeda bi mu donela ulazak u prvih 10.
Biće ovo veoma težak i neizvestan meč. Uostalom, takvi su bili i dosadašnji, iako je - u poslednja četiri - pobedio Đoković. Mislim da je i ovog puta Novak favorit: veći je majstor, a Stan ne može (tako lako) izbrisati iz memorije dosadašnje poraze...

Ocean:*

pre 15 godina

Vaspitanje i kultura su IN, bahatost je OUT.

Pohvama mnogima, a danas, posebno za dr. housa. Objasnio je ono sto i nije morao - bar za one koji prate njegovo ucesce na sajtu.

Lep pozdrav redakciji.

Zemunac

pre 15 godina

@Milan- kom. 82

Shvatio sam ja da @Paljuka zamera Viškoviću na upotrebi padeža, instrumentala i ablativa.
Ni jednom rečju ga nisam uvredio, već samo odgovorio na deo komentara gde pita: „Kako li OVAKAV komentator radi na RTS-u i zašto je privilegovan“.

A da li je pravilno: igra reketom, a napada sa forhendom ili napada forhendom, ili kada se kaže: kakav udarac iz forhenda... neka nam objasni neki jezički znalac. Možda i može da se toleriše i ako se kaže „napada sa forhendom“ nisam siguran. Znate kako kaže „južna pruga“, radim sas motiku.. i svi razumemo i ne zameramo, jer tako tamo govore. Meni lično više para uši kad komentatori, vodititelji i onolike javne ličnosti uporno govore: obzirom na ..., umesto: s obzirom na to i to, kao da imaju obzira-respekta prema svemu, svačemu, pa i ničemu...
Pozdrav.

Ajdeeeee!

pre 15 godina

TRENUTNA PROCENA ATP LISTE ZA 20. APRIL
(Poeni za Monte Carlo 2008 koji je pripadao Masters seriji ispadaju tek na listi od 27. aprila. Monte Carlo 2009 donosi pobedniku 1000 poena, ali nije obavezan turnir i za njega vaze pravila kao za turnire iz serije 500. To znaci da ce se on racunati kao obavezan za sve tenisere koji su bili u prvih 30 na pocetku godine sve dok ne budu imali najmanje 4 bolja turnira iz serije 500. Za slabije rangirane tenisere on ce se racunati kao jedan od obicnih turnira. S obzirom da je u toku prelazni period sa starog na novo bodovanje nije sasvim sigurno kako ce u narednih par nedelja ATP racunati poene za listu. Ukoliko se ispune neke pretpostavke onda vazi sledeca procena.)

(pobeda u polufinalu donosi +240 poena)
1. Nadal 14750
2. Federer 10760 (konacan broj poena)
3. NOVAK DJOKOVIC 9280
4. A.Murray 8950

VuKAJlija

pre 15 godina

Jaooj, lepa li srpskom jeziku u ovim komentarima! Dok jedan "SUMLJA", drugi kaže, "Novak BIH TREBAO da igra..." Itd... itd...

Sumljivo je meni sve to...

Ateista

pre 15 godina

@dr.house
E da mi je neko pricao da cu procitati pozitivan komentar o Novaku od ove osobe... Evo krstim se i levom i desnom rukom!
Ipak, najludje je objasnjenje da covek pise uvek negativno o Novaku zato sto tamo neka leva osoba pise lose o Nadalu (i da specijalno tim povodom posecuje srpski sajt, posto je covek ocigledno iz Hrvatske). Ponovo se krstim i levom i desnom rukom!
Svasta covek moze ovde procitati!

Jaki

pre 15 godina

Prepričaš sto detalja sa ATP sajta, a popustiš da kažeš da je Vaveinka na dva američka mastersa izgubio dva meča, protiv Djoleta i Nadala, u dva taj brejka...A upotreba predloga S u instrumentalu uči se u osnovnoj školi. Brrrr...

Ajdeeeee!

pre 15 godina

zaboravih.....

... Ali i ako uđe u finale pa i osvoji turnir, nije to to... ispao Federer, a ne igraju ni Sampras ni Rod Lejver !? :-))

GameSetMatch

pre 15 godina

Pobogu ljudi, pa kada cemo prestati da reagujemo na male podlosti i niske provokacije nasih "dragih" suseda?! Koje bre poredjenje sa cilicem, ljubicicem i ostalim tapkarosima atp-a?! Pa da li njima jasno da svi njihovi rangirani igracu zbirno nemaju poena koliko novak??!!! Pa ljudi, jedan cilic nesme da bude u istoj recenici sa novakom, a o nekom poredjenju je smesno i govoriti! Tesko je ziveti u tudjoj senci, tesko... Neki to zovu kompleks bize vrednosti! Ali nema veze pa imatei vi neke " sportase ", recimo ja sam cuo da imate neku srnu sto skace u vis preko neke motke, kazu da je dobra ;) Mukice moje iskompleksirane, sta ce s vama biti?! Still own u, control u, your east superiour neighbours! Idemo Nox, do jos jedne pobede, jos jedne titule! Voli te Srbija!!!

Djole

pre 15 godina

1. Nadal 14570
2. Federer 10760
3. Djokovic 9280
4. A.Murray 8950

Ovo je tenutno stanje sto se tice bodova(uracunato +180 za polufinale). E sad ovo stanje koje sam dao je za listu koja ce biti objavljena 20.aprila i trik je u tome sto na toje listi nece skinuti bodove sa proslogodisnjeg Monte Karla. Te bodove ce skinuti tek 27.aprila jer se Monte Karlo ove godine igra nedelju dana pre onog proslogodisnjeg.

Dakle 27.aprila Noletu ce se skinuti 450 poena sa proslogodisnjeg Monte Karla a Endi Mariju 150.

Dakle u slucaju da i Nole i Mari ispadnu sutra u polu-finalu lista za 27.april bi izgledala ovako:

3.Djokovic 8830(9280-450)
4.Marej 8800(8950-150)

Ako neko ima drugaciju racunicu neka se javi ali mislim da je ovo tacno.

Napomena: Videcemo da li ce neko od njih dvojice igrati Barcelonu sa koje od prosle godine poene brani jedino Nadal(600 poena za titulu) dok Federer i Nole nisu ni igrali a Marej jeispao na startu.

dr.house

pre 15 godina

@ georgije
Đoković je Verdascu očitao lekciju jer je bolji tenisač.Čestitam Novaku na pobjedi,sjajan je igrač i sportaš.(Taj dečko je u Umagu svake godine i moram da priznam da se sjajno ponaša). Moram ti nešto objasnit. Ja Novaka "napadam" samo onim komentatorima koji napadaju Nadala bez ikakvog razloga. Sasvim je jasno da postoji jedan takav koji pokazuje veliku mržnju prema Nadalu iako mu Rafa nikada u životu ništa nije napravio. Takvima(još uz to nemaju pojma o tenisu)volim "udariti kontru" i to ću i dalje da radim.Znam da često i pretjeram,ali radi tebe i takvih Novakovih navijača ću u buduće pazit. Novak na ovom turniru pokazuje sjajnu formu i ako neko može pobjediti Rafu na zemlji onda je to Novak. Mada je Rafa i u tom meču favorit iz jednostavnog razloga,na ovoj podlozi favorit je i protiv "marsovca" jer je najbolji. No favoriti ne pobjeđuju uvijek. Novaku želim puno sreće u nastavku turnira kao i Rafi, Murrayu i Wavrinki.Neka pobjedi najbolji. Ja navijam za Nadala. Pozdrav!
p.s. Evo Rafa je pobjedio danas "mog" starog ćelavca Ljubičića pa ga ne mrzim radi toga.

nebojsa

pre 15 godina

Bravo Novače!
Gledao sam danas meč Novaka i Verdaska i mogu reci da sam izuzetno zadovoljan igrom koju je prikazao naš as.Verdasko je izuzetan igrač ali je Novak pametnom i kvalitetnom igrom dosao do polufinala.Želim mu uspeh i u sledećem meču.Samo tako nastavi Novače.

KeboBG

pre 15 godina

Nije čudno što svi u besu bacaju reket kada igraju protiv Noleta jer ne mogu da veruju da ih pobeđuje igrač iz države bez ikakve teniske istorije i tradicije. To je isto kao kada bi Tajgera Vudsa pobeđivao golfer iz Albanije.

Branko

pre 15 godina

Ko ce kog ako ne svoj - svoga."Nesudjeni zet" je morao da poloozi reket.Mozda mu se sad smiluje Ana.
Nole oprez ovaj sledeci je uvek nesto"imao" protiv nasih tenisera.

MIlan

pre 15 godina

@ vlajko
Ako djokovic padne na 4. mesto, ne znaci da ce u polufinalu uvek ici na Nadala, jer zreb nije sematski, samo 1. i 2. nosilac ne mogu da igraju pre finla, a protiv 3. ILI 4. mogu tek u polufinalu. Da se igra po semi, zreba ne bi ni bilo, nego samo prepiske stanja sa atp liste.

@ Slobo i Zemunac
Covek je mislio na Viskoviceve gramaticke greske (ne kaze se napao je SA forhendom, nego napao je forhendom...), a sto se ostalih kvaliteta tice, stoji da je jedan od boljih komentatora.

Djorgo

pre 15 godina

Reket u rukama.
Tenis u glavi.
Devojka, roditelji, tim na tribinama.
Knjiga o prvom GS na polici.
Biznis i organizaciju turnira u Beogradu, valjda konacno vodi neko drugi.
Tako treba!

Beogradjanin

pre 15 godina

Sve što sam rekao u komentaru broj 4 ostaje. Samo izbacujem ono „ljubim taštu“ . Napisano u pobedničkoj euforiji, pa ne znam šta pišem...

teoreticar

pre 15 godina

Dobro je Nole, ali i juce izgubis set i danas izgubis set. Posle prvog seta samozadovoljstvo aonda nedostatak snage u drugom ionda u trecem na misice i trosenje snage. Pravi igraci to zavrsavaju glat u dva seta

Slobo

pre 15 godina

Jel provalio neko onog Viskovica?SA forhendom,SA bekhendom,Sa asom,SA vinerom!Alo,rodjace kad to pricas,ne koristis SA!
Kako li ovakav komentator radi na RTS-u,pojma nemam,a cak i ne prenosi nocne meceve.Zasto li je privilegovan,zivo me zanima!
(paljuka, 17. april 2009 15:34)

Ne lupetaj gluposti- Viskovic je jedina svetla tacka u ovom mraku sportskog novinarstva.Elokventan - odlicno poznaje tenis - Jednostavno Viskovic je KRALJ .

tomas

pre 15 godina

@ (Bojan): "...kad bih to popravio ne bih morao da igras..."

Bojane, kada neko kaze BIH, to znaci da misli na sebe, jer je to prvo lice jednine od pomocnog glagola BITI. A po licima se menja ovako: 1)Ja BIH, 2)Ti BI, 3)On BI, MNOZINA: 1)Mi BISMO, 2)Vi BISTE, 3)Oni BI. Zato bi tvoja poruka Novaku trebalo da glasi u drugom licu jednine (jer ne pises sam sebi): "...kad BI(h) to popravio ne BI(h) morao da igras..."

vlajko

pre 15 godina

Da bi zadrzao 3. mesto Nole bi trebao da pobedi Vavrinku u polufinalu, ili da Murrey izgubi u cetvrtfinalu. U obratnom, bez obzira na dobre rezultate, ode Nole na mesto broj 4... Cak i ako izbegne pad na 4. mesto ove nedelje, da bi zadrzao 3. mesto morace da pobedi u Rimu sledece. Cetvrto mesto nije dobro zato sto ce da se od sad srece sa Nadalom u polufinalu, a svi dobro znamo sta to znaci na sljaci.

Dane

pre 15 godina

Novak je sve vreme igrao bolje od Verdaska ali jebote mnogo komplikuje u drugom setu i igra se sa zivcima navijaca..Ne iskoristi 5 brejk lopti napravi duplu gresku na servisu kad je najvaznije i pokloni Verdasku sansu da se vrati u mec.

Trebao ga je dobiti 2-0 6-2 6-4 ali mi Srbi uvek volimo na tezi nacin

Zemunac

pre 15 godina

@ paljuka, 17. april 2009 15:34

Privilegovan Višković???

Po mišjenju većine, to je naš najbolji i najškolovaniji komentator. Ima veliko znanje, pun je razno raznih informacija, zna kad treba da priča i kad treba da ćuti, ne iritira uho gledaoca, a ima i vrlo prijatan glas za slušanje-što bi se reklo, glas mu prati tenisku igru dozirano – nenapadno...
Realno, i jeste najbolji medju komentatorima.

slobodan

pre 15 godina

Bravo kralju! Svi smo uz tebe i u pobedi i u porazu. Muka mi je vise od ovih indijanaca koji jedva cekaju svaki tvoj neuspeh,zasto ti vajni poznavaoci tenisi i nadasve "uspesni ljudi" ne urade nesto sa svojim malim zivotima. Umesto da budu ponosni na to sto svaki put kada igras ceo svet cuje za Srbiju i to onu pravu,u najlepsem svetlu,onu mladu,lepu,gordu i uspesnu,oni tvoj neuspeh docekaju na noz i pricaju da nemas srce,a gde li je njihovo srce. Ponosan sam sto nasa mala i lepa Srbija ima tebe hrabrog borca i jedva cekam svaki tvoj mec u kome se na tribinama viori nasa lepa trobojka. Samo napred,hrabro kao i do sad!

Srba

pre 15 godina

evo sad na hrvatskoj televiziji pricaju kako im je jako zao sto novak nije prihvatio hrvatsko drzavljanstvo, kazu zao im je jako sto i njihova zemlja nema tako dobrog i uspesnog tenisera kao sto je Novak Djokovic(srb) i dodaje, ako se Novak u nekom slucaju predomisli hrvatski predsednik je spreman da licno dodje u Beograd da se nadje sa Novakom da mu preda hrvatski pasos.

Dragan

pre 15 godina

Bravo Nole, ali si mec mogao da resis i u 2 seta da nije bilo onih nekoliko dvostrukih servis gresaka u finisu istog. Daj Boze da Davidenko smogne snage i da posle maratonskog meca sa Nalbandianom pobedi Skota. U tom slucaju bi Nole i plasmanom u finale napravio kakvu takvu zalihu bodova do mastersa u Rimu.

Olika

pre 15 godina

Sve je sjajno , ali dosta sa tim Djokovic "srpski" teniser pa znamo da je Srbin jos otkada... mislim da preterujete. Nije valjda da je i vas uhvatio talas "nadnacionalizma" !

Deki

pre 15 godina

Nole , svaka cast!
Ucinio si nam jos radosnijim danasnji VELIKI PETAK. Neka je srecan i tebi, tvojoj porodici i svima koji vreme racunamo po GREGORIJANSKOM KALENDARU !
Divno je videti i tebi i Viktora kako pobedjujete u dublu. SAMO NAPRED BRACO SRBI !!!

Boksi

pre 15 godina

Verujem da će Novak nametnuti svoju igru i pobediti Wawrinku, ali što je još važnije, da će biti gospodin na terenu, a ne kao neki. Dobro je što je Novak prestao sa imitacijama (sujetan svet ne prihvata duhovitost i otvorenost) i što više ne naseda na provokacije i ne isteruje pravdu. Vidi se da je malo sazreo i da je koncentrisaniji na sebe i svoju igru. Svim zavidnim, "bivšim", i sl. treba odgovoriti pobedama na terenu i pristojnošću, bez obzira na njihovo ponašanje.

stonoteniser

pre 15 godina

Da nije i Verdasko odigrao najgori mec u zivotu? Da li je nekom sumljivo to sto svi odigraju najgore u zivotu protiv Novaka? Tajna je u ovome: PRIMORANI su da tako odigraju!!

Georgije

pre 15 godina

@ dr.house

HAJDE JAVITE SE i recite nam ko je kome održavo lekciju ?

Naravno,ljudski je grešiti i ljudski je praštati/i da nisu ovi veliki dani duhovnosti/,ali čuvati se treba VELIKIH I TEŠKIH REČI/"ubi me prejaka reč"reče Branko,"a i na početku beše reč",kao i "čovek se drži za reč..."/,a ako se i dese ne bežite od rečenog.IZVINITE je moćna reč.

NOLE čestitam,i srećni praznici!

Gogo

pre 15 godina

Ako se ja ne varam da bi Djole posle Karla ostao treci potrebno je ili da Marej ispadne danas (posto bi dobio samo dodatnih trideset u odnosu na ono sto brani a Djole je danas dobio 360 sto je 90 bodova manje u odnosu na sto mu stoji sad na racunu posle dupliranja bodova sa kraja prosle sezone) ili da Djole ode u finale a da Marej izgubi od Rafaela sto je cini se i vise nego verovatno (u tom slucaju eto Djoletu dodatnih 150 u odnosu na ono sto ima a Mareju 210).Naravno, najlepse i najsigurnije je da nas junosa osvoji turnir::)) Napred Nole!!! Covek je stvarno dobro igrao cak i u tom setu gde je izgubio. Jednostavno Verasko je bas dobar.

iggy

pre 15 godina

Finale i dostojan otpor Rafi je realan domet. Idemo Nole, nadajmo se da odbrana 3 mesta u narednih par turnira nije mission impossible iako ce biti veoma tesko

John Terry

pre 15 godina

Moja mama kaze...sa 2 sata i 18 minuta mozes ofarbati 50 jaja i skuvati rucak za vas dva prasca! ja i tata...da da, ali ne mozemo zaraditi 100,000 US $ :D
uglavnom, prelijepa vijest na veliki dan!
Bravo Nole!

Uzdravlje sestre i braćo!

Boki

pre 15 godina

Verdasko se borio, ali za mene ni jednog momenta nije postojala sumnja u Novakovu pobedu. Na momente smo mogli da vidimo da Novak ume da odigra poteze koji se retko viđaju. Ideje su važnije od mišića. Um caruje. Napred Nole, svi navijamo.

igo

pre 15 godina

Mene samo zanima gde su se razbezali ovi Novakovi mrzitelji koji su predvidjali njegov sunovrat ove sezone, ispadanje iz top 10, preticanje od nekakvih Congi, Cilica i ostalih vecitih telenata i slicne gluposti?

Idemo Nole, samo lagano i opusteno. Uz tebe smo

WTATP Lista

pre 15 godina

U igrackom smislu najvrednija Novakova pobeda ove sezone posle trijumfa nad Federerom u Majamiju. Sto se sljake tice, Verdasko je u ovom trenutku verovatno 5-ti igrac sveta (ako je Marej uopste bolji od njega).

Znalo se da ce Novaka u polufinalu cekati Svajcarac - ali ne ovaj, tako da ce ova pobeda najverovatnije znaciti istovremeno i plasman u finala uglednog mastersa, sto je najveci moguci uspeh na sljaci otkada se pojavio Nadal, pa zahvaljujuci Novaku Djokovicu (ali i Jeleni Jankovic) vec sada mozemo biti prezadovoljni kako nam je pocela sezona sljake.

Dejan

pre 15 godina

Bravo Novace, jos jedna potvrda koliko je Djokovic dobar i kompletan igrac, a nasim zapadnim komsijama porucujem da se okanu corava posla, jer jedna je istina, oni nikad do sad nisu imali igraca koji je makar i pribliznog kvaliteta kao Novak, a to valjda izaziva neku vrstu kompleksa. Novace samo hrabro, otvoren je put do finala, a tamo sa Rafom pa sta bude. Obraduj nas za Uskrs!!

Duska*

pre 15 godina

Bravo momce! Moram priznati da sam bila skepticna po pitanju ishoda ovog meca, ali sam presrecna sto si pobedio!!! Sada polufinale sa Vavrinkom, pa sta Bog da, a nadajmo se najboljem, odnosno tvojoj pobedi, jer si na ovom turniru kao i u Majamiju pokazao odlicnu formu i igru.
Svim srcem uz tebe. Samo napred!

ja

pre 15 godina

Bash kako sam i prognozirao.
Nazalost u polufinalu ga ceka "Federer 2". Bice to jako tezak i tvrd mech. Djokovic bi trebao da bude favorit u ovom mechu, ali nadam se da ce dovoljno ozbiljno shvatiti svog narednog protivnika.
Samo se plasim da mu se Vavrinka ne revansira za poraz u proslogodisnjem finalu Rima.
Ako pobdi Vavrinku - titula je sigurna.
Valjda je bilo dosta poraza od Mareja. Red je da Novak prekine taj niz i uzme ovu titulu.
( Mada nije nemoguce da se igra i srpsko-hrvatsko finale).

tomas

pre 15 godina

Ma koliko da je neko srecan zbog Novakove pobede, moralo bi da mu bude zao onih koji su se nadali njegovom porazu. Nadam se da niko nema nista protiv toga da se i oni jucerasnji mrzitelji raduju Novakovoj pobedi: bice im mnogo lepse!

igysa

pre 15 godina

Bravo Novace ! Tako se igra ! Mislim na prvi i treci set.. drugi malo previse mlak, po sredini, i puuno gresaka, ali ostalo JAKO dobro.. opet kazem zao mi je sto MArej ima uzasno srece u svim mecevima koje sam gledao, osim mozda ono na IV protiv Nadala i vetra sa kojim se nije snasao.
Novak moze da dobije i Nadala, ako je mogao da ga dobije i prosle godine.. u dva navrata je jako malo falilo i to na sljaci.. mislim da sad ima tu zrelost i stabilnost, napredovao je ipak iako nazaduje zbog reketa sa preciznscu udaraca.. pre svega je inteligencija nesto sto ga izdvaja od drugih.. kako je majstorki izgradio situaciju da napravi odlucujuci brejk u trecem setu.. duga razmena udaraca, preduga.. Verdasko se zaduvao, odma servis greska.. a novak oteze sa proverom gde je pala loptica, dal je dobra serva.. i odmah naravno dupla greska jer je izbacio Verdaska iz ritma.. HA HA ! Sjaajn je Novak momak, ta zrelost o kojoj pricam ce tek doci na videlo.. bio je dovoljno pametan da ponovo igradi narusenu igru (zbog reketa jos jednom tvrdim), sa vise spina i slajsa nego ikad.. i opet dobija i igra jos pametnije.. svaka cast majstore.. tebi su velika dela bila sudjena od pocetka.. samo je pitanje vremena !

Bojan

pre 15 godina

Ovaj mec si vec na pocetku stavio u svoj dzep i krenuo da igras kako i dolikuje trecem teniseru, samo mi nije jasno zasto stalno padas u igri, kad bih to popravio ne bih morao da igras meces 2ipo sata nego mnogo krace.
Ali lep je osecas trpati jednog po jednog spanca u svoj dzep :)))

Beogradjanin

pre 15 godina

Ljubim te Nole u zeleno oko za ovu pobedu!!!!
Ljubim i vaterpolistu u kapu, koji je sedeo u publici!!!
Ljubim i Verdaska u lakiranu frizuru, za poraz!!!
Ljubim i svoju ženu i taštu!!!
Ljubim i sve one što su se kladili na Verdaska i izgubili malo love!!!
Ljubim sve komentatore ovde...
Ma, ovog trenutka, ljubim ceo svet......

Bravo Novače Djokoviću!!!

NitkoV

pre 15 godina

Ако овако буде играо стално на овој подлози има велике шансе да престигне Федерера.Реално улази у финале???Одлично Новаче сјајна партија данас!!!!СРЕЋНО-па да гледамо финале против Рафе

Paspalj

pre 15 godina

Bravo majstore. Ovakve pobede su melem za dushu nama koji smo sa tobom i ostalim nashim teniserima i kada gube. Ritam iz 1. i 3. seta je stvarno bio ubitachan, nastavi tako.

Ja

pre 15 godina

Kladio sam se na Verdaska! Zelim nesto i ja profitirati, pa se nadam da ce Spanac oduvati Djoku!?
(Leo Krstin, 17. april 2009 10:42)

Al' ce ga nesudjeni zet ochetkati....nazalost je tako..
(NoviSadFIRMINgrad, 17. april 2009 04:40)

Nazalost, tu je kraj...
(Konstantin93, 16. april 2009 23:46)

Tvoja opsjednutost Nadalom se nastavlja. Ostavi čovjeka više na miru i uhvati se onog Đokovića kojem će Verdasco danas da očita lekciju tenisa. Pošto vidim da nisi upućen,Verdasco je prošli meč protiv Murraya igrao ozljeđen,samo je stajao na terenu no nije želio predati jer zna se ko predaje mečeve. Gledaj svog polu-tenisača, a prave igrače ostavi na miru jer nisi kompetentan da ih komentiraš. Vamos Rafa!!!
(dr.house, 17. april 2009 10:55)

A gde vam je Cilic?

sretni banjolucanin

pre 15 godina

Bravo Srbine. Nemoj tek tako lako prepustiti trecu poziciju onom naduvanom mareju. Pa ljudi moji, je li vi vidite njega. Ma Nadal je mala maca za Skota, ali guraju ga i kljukaju svim i svacim. Nole dosao je trenutak da zaigras ozbiljno i da konacno uzmes ono sto ti pripada, RG ili Vimbldon. Pa dokle vise da slusamo, nadobusne Hrvate. Mi smo velelsila u tenisu. nas Goran je odigrao atologisko finale s Rafterom. Pa sta je ond aono proslo izmedju Rafe i Nadala. Mi smo uzeli Dejvis Kup, mi ovo mi ono. Pokazimo im da smo najbolji. Ti to mozes, zbog Kosova, Republike Srpske, ali i svoje Srbije.
Zivio ti nam jos 100 godina, a mi se radoovali kao sto je to danas bilo

Neven

pre 15 godina

Najveci napredak kod Noleta su oci pre pocetka meca.Nadam se takvom pogledu narocito protiv Mareja oji me uzasno nervira,a i protiv Nadala.Samo da doda gas jos malo,sa malo vise adrenalina i Nole ima velike sanse da osvoji ne samo Monte Carlo vec i Roland Garos.Bravo Novace.

Golexxx

pre 15 godina

Sokole,bravo za pobedu.Nadam se da ce nam Vaskrs ulepsati i tvoju pobedu u finalu bez obzira na protivnika.Uz Tebe su tvoji navijacijer samo je nebo tvoja granica.Srecno.

paljuka

pre 15 godina

Jel provalio neko onog Viskovica?SA forhendom,SA bekhendom,Sa asom,SA vinerom!Alo,rodjace kad to pricas,ne koristis SA!
Kako li ovakav komentator radi na RTS-u,pojma nemam,a cak i ne prenosi nocne meceve.Zasto li je privilegovan,zivo me zanima!

lakas

pre 15 godina

Tri meca, tri spanca.
Verovatno je i Wawrinka neki spanac. A u finalu opet spanac.

Nego, jel zna neko zasto Djokovici ne sede sa M. Vajdom zajedno....? Ima li neki problem.

A sto se tice novog spota Djoleta, fenomen jbg...
Nadje vreme u sred meca da siba onu ribu!!!

mitar miric

pre 15 godina

Ispasce iz prvih deset...kakvi Nostradamusi,bravo majstore sto se mene tice sad mozes prestati da igras a pljuvacima koji sve znaju o tenisu pozdrav...
BRAVOOOOOOO MAJSTOREEEEEEEEE

niko

pre 15 godina

Djole svaka cast!!!!
I Djole igraj napadacki brate kao u prvom setu, cim si poceo da odugovlacis poene onaj indijanac te stigao!!!

Necu da pametujem, to je moje misljenje, naravno da ti znas bolje!

A sad verovatno na onog poljaka pa na sledeceg indijanca!

Srecno

Julija

pre 15 godina

Nole,cestitam na pobedi! Pa eto,neki su ga prerano otpisali a on im je pokazao da za to nema razloga. Uz takav talenat i inteligenciju,samo povrede (ne daj,Boze)ga mogu spreciti da grabi ka prvoj poziciji. I da,neko rece da je razlog promene reketa cisto novcane prirode. Sigurna sam da ce se potvrditi da je to pravi potez za njegovo unapredjenje igre! Zivi bili pa videli!
Pozdrav!

Ja

pre 15 godina

Kladio sam se na Verdaska! Zelim nesto i ja profitirati, pa se nadam da ce Spanac oduvati Djoku!?
(Leo Krstin, 17. april 2009 10:42)

Al' ce ga nesudjeni zet ochetkati....nazalost je tako..
(NoviSadFIRMINgrad, 17. april 2009 04:40)

Nazalost, tu je kraj...
(Konstantin93, 16. april 2009 23:46)

Tvoja opsjednutost Nadalom se nastavlja. Ostavi čovjeka više na miru i uhvati se onog Đokovića kojem će Verdasco danas da očita lekciju tenisa. Pošto vidim da nisi upućen,Verdasco je prošli meč protiv Murraya igrao ozljeđen,samo je stajao na terenu no nije želio predati jer zna se ko predaje mečeve. Gledaj svog polu-tenisača, a prave igrače ostavi na miru jer nisi kompetentan da ih komentiraš. Vamos Rafa!!!
(dr.house, 17. april 2009 10:55)

A gde vam je Cilic?

Beogradjanin

pre 15 godina

Ljubim te Nole u zeleno oko za ovu pobedu!!!!
Ljubim i vaterpolistu u kapu, koji je sedeo u publici!!!
Ljubim i Verdaska u lakiranu frizuru, za poraz!!!
Ljubim i svoju ženu i taštu!!!
Ljubim i sve one što su se kladili na Verdaska i izgubili malo love!!!
Ljubim sve komentatore ovde...
Ma, ovog trenutka, ljubim ceo svet......

Bravo Novače Djokoviću!!!

stonoteniser

pre 15 godina

Da nije i Verdasko odigrao najgori mec u zivotu? Da li je nekom sumljivo to sto svi odigraju najgore u zivotu protiv Novaka? Tajna je u ovome: PRIMORANI su da tako odigraju!!

niko

pre 15 godina

Djole svaka cast!!!!
I Djole igraj napadacki brate kao u prvom setu, cim si poceo da odugovlacis poene onaj indijanac te stigao!!!

Necu da pametujem, to je moje misljenje, naravno da ti znas bolje!

A sad verovatno na onog poljaka pa na sledeceg indijanca!

Srecno

sretni banjolucanin

pre 15 godina

Bravo Srbine. Nemoj tek tako lako prepustiti trecu poziciju onom naduvanom mareju. Pa ljudi moji, je li vi vidite njega. Ma Nadal je mala maca za Skota, ali guraju ga i kljukaju svim i svacim. Nole dosao je trenutak da zaigras ozbiljno i da konacno uzmes ono sto ti pripada, RG ili Vimbldon. Pa dokle vise da slusamo, nadobusne Hrvate. Mi smo velelsila u tenisu. nas Goran je odigrao atologisko finale s Rafterom. Pa sta je ond aono proslo izmedju Rafe i Nadala. Mi smo uzeli Dejvis Kup, mi ovo mi ono. Pokazimo im da smo najbolji. Ti to mozes, zbog Kosova, Republike Srpske, ali i svoje Srbije.
Zivio ti nam jos 100 godina, a mi se radoovali kao sto je to danas bilo

igo

pre 15 godina

Mene samo zanima gde su se razbezali ovi Novakovi mrzitelji koji su predvidjali njegov sunovrat ove sezone, ispadanje iz top 10, preticanje od nekakvih Congi, Cilica i ostalih vecitih telenata i slicne gluposti?

Idemo Nole, samo lagano i opusteno. Uz tebe smo

John Terry

pre 15 godina

Moja mama kaze...sa 2 sata i 18 minuta mozes ofarbati 50 jaja i skuvati rucak za vas dva prasca! ja i tata...da da, ali ne mozemo zaraditi 100,000 US $ :D
uglavnom, prelijepa vijest na veliki dan!
Bravo Nole!

Uzdravlje sestre i braćo!

Neven

pre 15 godina

Najveci napredak kod Noleta su oci pre pocetka meca.Nadam se takvom pogledu narocito protiv Mareja oji me uzasno nervira,a i protiv Nadala.Samo da doda gas jos malo,sa malo vise adrenalina i Nole ima velike sanse da osvoji ne samo Monte Carlo vec i Roland Garos.Bravo Novace.

WTATP Lista

pre 15 godina

U igrackom smislu najvrednija Novakova pobeda ove sezone posle trijumfa nad Federerom u Majamiju. Sto se sljake tice, Verdasko je u ovom trenutku verovatno 5-ti igrac sveta (ako je Marej uopste bolji od njega).

Znalo se da ce Novaka u polufinalu cekati Svajcarac - ali ne ovaj, tako da ce ova pobeda najverovatnije znaciti istovremeno i plasman u finala uglednog mastersa, sto je najveci moguci uspeh na sljaci otkada se pojavio Nadal, pa zahvaljujuci Novaku Djokovicu (ali i Jeleni Jankovic) vec sada mozemo biti prezadovoljni kako nam je pocela sezona sljake.

Zemunac

pre 15 godina

@ paljuka, 17. april 2009 15:34

Privilegovan Višković???

Po mišjenju većine, to je naš najbolji i najškolovaniji komentator. Ima veliko znanje, pun je razno raznih informacija, zna kad treba da priča i kad treba da ćuti, ne iritira uho gledaoca, a ima i vrlo prijatan glas za slušanje-što bi se reklo, glas mu prati tenisku igru dozirano – nenapadno...
Realno, i jeste najbolji medju komentatorima.

Beogradjanin

pre 15 godina

Sve što sam rekao u komentaru broj 4 ostaje. Samo izbacujem ono „ljubim taštu“ . Napisano u pobedničkoj euforiji, pa ne znam šta pišem...

Boki

pre 15 godina

Verdasko se borio, ali za mene ni jednog momenta nije postojala sumnja u Novakovu pobedu. Na momente smo mogli da vidimo da Novak ume da odigra poteze koji se retko viđaju. Ideje su važnije od mišića. Um caruje. Napred Nole, svi navijamo.

mitar miric

pre 15 godina

Ispasce iz prvih deset...kakvi Nostradamusi,bravo majstore sto se mene tice sad mozes prestati da igras a pljuvacima koji sve znaju o tenisu pozdrav...
BRAVOOOOOOO MAJSTOREEEEEEEEE

NitkoV

pre 15 godina

Ако овако буде играо стално на овој подлози има велике шансе да престигне Федерера.Реално улази у финале???Одлично Новаче сјајна партија данас!!!!СРЕЋНО-па да гледамо финале против Рафе

Slobo

pre 15 godina

Jel provalio neko onog Viskovica?SA forhendom,SA bekhendom,Sa asom,SA vinerom!Alo,rodjace kad to pricas,ne koristis SA!
Kako li ovakav komentator radi na RTS-u,pojma nemam,a cak i ne prenosi nocne meceve.Zasto li je privilegovan,zivo me zanima!
(paljuka, 17. april 2009 15:34)

Ne lupetaj gluposti- Viskovic je jedina svetla tacka u ovom mraku sportskog novinarstva.Elokventan - odlicno poznaje tenis - Jednostavno Viskovic je KRALJ .

igysa

pre 15 godina

Bravo Novace ! Tako se igra ! Mislim na prvi i treci set.. drugi malo previse mlak, po sredini, i puuno gresaka, ali ostalo JAKO dobro.. opet kazem zao mi je sto MArej ima uzasno srece u svim mecevima koje sam gledao, osim mozda ono na IV protiv Nadala i vetra sa kojim se nije snasao.
Novak moze da dobije i Nadala, ako je mogao da ga dobije i prosle godine.. u dva navrata je jako malo falilo i to na sljaci.. mislim da sad ima tu zrelost i stabilnost, napredovao je ipak iako nazaduje zbog reketa sa preciznscu udaraca.. pre svega je inteligencija nesto sto ga izdvaja od drugih.. kako je majstorki izgradio situaciju da napravi odlucujuci brejk u trecem setu.. duga razmena udaraca, preduga.. Verdasko se zaduvao, odma servis greska.. a novak oteze sa proverom gde je pala loptica, dal je dobra serva.. i odmah naravno dupla greska jer je izbacio Verdaska iz ritma.. HA HA ! Sjaajn je Novak momak, ta zrelost o kojoj pricam ce tek doci na videlo.. bio je dovoljno pametan da ponovo igradi narusenu igru (zbog reketa jos jednom tvrdim), sa vise spina i slajsa nego ikad.. i opet dobija i igra jos pametnije.. svaka cast majstore.. tebi su velika dela bila sudjena od pocetka.. samo je pitanje vremena !

paljuka

pre 15 godina

Jel provalio neko onog Viskovica?SA forhendom,SA bekhendom,Sa asom,SA vinerom!Alo,rodjace kad to pricas,ne koristis SA!
Kako li ovakav komentator radi na RTS-u,pojma nemam,a cak i ne prenosi nocne meceve.Zasto li je privilegovan,zivo me zanima!

tomas

pre 15 godina

@ (Bojan): "...kad bih to popravio ne bih morao da igras..."

Bojane, kada neko kaze BIH, to znaci da misli na sebe, jer je to prvo lice jednine od pomocnog glagola BITI. A po licima se menja ovako: 1)Ja BIH, 2)Ti BI, 3)On BI, MNOZINA: 1)Mi BISMO, 2)Vi BISTE, 3)Oni BI. Zato bi tvoja poruka Novaku trebalo da glasi u drugom licu jednine (jer ne pises sam sebi): "...kad BI(h) to popravio ne BI(h) morao da igras..."

Dejan

pre 15 godina

Bravo Novace, jos jedna potvrda koliko je Djokovic dobar i kompletan igrac, a nasim zapadnim komsijama porucujem da se okanu corava posla, jer jedna je istina, oni nikad do sad nisu imali igraca koji je makar i pribliznog kvaliteta kao Novak, a to valjda izaziva neku vrstu kompleksa. Novace samo hrabro, otvoren je put do finala, a tamo sa Rafom pa sta bude. Obraduj nas za Uskrs!!

Georgije

pre 15 godina

@ dr.house

HAJDE JAVITE SE i recite nam ko je kome održavo lekciju ?

Naravno,ljudski je grešiti i ljudski je praštati/i da nisu ovi veliki dani duhovnosti/,ali čuvati se treba VELIKIH I TEŠKIH REČI/"ubi me prejaka reč"reče Branko,"a i na početku beše reč",kao i "čovek se drži za reč..."/,a ako se i dese ne bežite od rečenog.IZVINITE je moćna reč.

NOLE čestitam,i srećni praznici!

MIlan

pre 15 godina

@ vlajko
Ako djokovic padne na 4. mesto, ne znaci da ce u polufinalu uvek ici na Nadala, jer zreb nije sematski, samo 1. i 2. nosilac ne mogu da igraju pre finla, a protiv 3. ILI 4. mogu tek u polufinalu. Da se igra po semi, zreba ne bi ni bilo, nego samo prepiske stanja sa atp liste.

@ Slobo i Zemunac
Covek je mislio na Viskoviceve gramaticke greske (ne kaze se napao je SA forhendom, nego napao je forhendom...), a sto se ostalih kvaliteta tice, stoji da je jedan od boljih komentatora.

Gogo

pre 15 godina

Ako se ja ne varam da bi Djole posle Karla ostao treci potrebno je ili da Marej ispadne danas (posto bi dobio samo dodatnih trideset u odnosu na ono sto brani a Djole je danas dobio 360 sto je 90 bodova manje u odnosu na sto mu stoji sad na racunu posle dupliranja bodova sa kraja prosle sezone) ili da Djole ode u finale a da Marej izgubi od Rafaela sto je cini se i vise nego verovatno (u tom slucaju eto Djoletu dodatnih 150 u odnosu na ono sto ima a Mareju 210).Naravno, najlepse i najsigurnije je da nas junosa osvoji turnir::)) Napred Nole!!! Covek je stvarno dobro igrao cak i u tom setu gde je izgubio. Jednostavno Verasko je bas dobar.

Boksi

pre 15 godina

Verujem da će Novak nametnuti svoju igru i pobediti Wawrinku, ali što je još važnije, da će biti gospodin na terenu, a ne kao neki. Dobro je što je Novak prestao sa imitacijama (sujetan svet ne prihvata duhovitost i otvorenost) i što više ne naseda na provokacije i ne isteruje pravdu. Vidi se da je malo sazreo i da je koncentrisaniji na sebe i svoju igru. Svim zavidnim, "bivšim", i sl. treba odgovoriti pobedama na terenu i pristojnošću, bez obzira na njihovo ponašanje.

Duska*

pre 15 godina

Bravo momce! Moram priznati da sam bila skepticna po pitanju ishoda ovog meca, ali sam presrecna sto si pobedio!!! Sada polufinale sa Vavrinkom, pa sta Bog da, a nadajmo se najboljem, odnosno tvojoj pobedi, jer si na ovom turniru kao i u Majamiju pokazao odlicnu formu i igru.
Svim srcem uz tebe. Samo napred!

lakas

pre 15 godina

Tri meca, tri spanca.
Verovatno je i Wawrinka neki spanac. A u finalu opet spanac.

Nego, jel zna neko zasto Djokovici ne sede sa M. Vajdom zajedno....? Ima li neki problem.

A sto se tice novog spota Djoleta, fenomen jbg...
Nadje vreme u sred meca da siba onu ribu!!!

Paspalj

pre 15 godina

Bravo majstore. Ovakve pobede su melem za dushu nama koji smo sa tobom i ostalim nashim teniserima i kada gube. Ritam iz 1. i 3. seta je stvarno bio ubitachan, nastavi tako.

Golexxx

pre 15 godina

Sokole,bravo za pobedu.Nadam se da ce nam Vaskrs ulepsati i tvoju pobedu u finalu bez obzira na protivnika.Uz Tebe su tvoji navijacijer samo je nebo tvoja granica.Srecno.

Julija

pre 15 godina

Nole,cestitam na pobedi! Pa eto,neki su ga prerano otpisali a on im je pokazao da za to nema razloga. Uz takav talenat i inteligenciju,samo povrede (ne daj,Boze)ga mogu spreciti da grabi ka prvoj poziciji. I da,neko rece da je razlog promene reketa cisto novcane prirode. Sigurna sam da ce se potvrditi da je to pravi potez za njegovo unapredjenje igre! Zivi bili pa videli!
Pozdrav!

tomas

pre 15 godina

Ma koliko da je neko srecan zbog Novakove pobede, moralo bi da mu bude zao onih koji su se nadali njegovom porazu. Nadam se da niko nema nista protiv toga da se i oni jucerasnji mrzitelji raduju Novakovoj pobedi: bice im mnogo lepse!

Djorgo

pre 15 godina

Reket u rukama.
Tenis u glavi.
Devojka, roditelji, tim na tribinama.
Knjiga o prvom GS na polici.
Biznis i organizaciju turnira u Beogradu, valjda konacno vodi neko drugi.
Tako treba!

Deki

pre 15 godina

Nole , svaka cast!
Ucinio si nam jos radosnijim danasnji VELIKI PETAK. Neka je srecan i tebi, tvojoj porodici i svima koji vreme racunamo po GREGORIJANSKOM KALENDARU !
Divno je videti i tebi i Viktora kako pobedjujete u dublu. SAMO NAPRED BRACO SRBI !!!

iggy

pre 15 godina

Finale i dostojan otpor Rafi je realan domet. Idemo Nole, nadajmo se da odbrana 3 mesta u narednih par turnira nije mission impossible iako ce biti veoma tesko

Srba

pre 15 godina

evo sad na hrvatskoj televiziji pricaju kako im je jako zao sto novak nije prihvatio hrvatsko drzavljanstvo, kazu zao im je jako sto i njihova zemlja nema tako dobrog i uspesnog tenisera kao sto je Novak Djokovic(srb) i dodaje, ako se Novak u nekom slucaju predomisli hrvatski predsednik je spreman da licno dodje u Beograd da se nadje sa Novakom da mu preda hrvatski pasos.

slobodan

pre 15 godina

Bravo kralju! Svi smo uz tebe i u pobedi i u porazu. Muka mi je vise od ovih indijanaca koji jedva cekaju svaki tvoj neuspeh,zasto ti vajni poznavaoci tenisi i nadasve "uspesni ljudi" ne urade nesto sa svojim malim zivotima. Umesto da budu ponosni na to sto svaki put kada igras ceo svet cuje za Srbiju i to onu pravu,u najlepsem svetlu,onu mladu,lepu,gordu i uspesnu,oni tvoj neuspeh docekaju na noz i pricaju da nemas srce,a gde li je njihovo srce. Ponosan sam sto nasa mala i lepa Srbija ima tebe hrabrog borca i jedva cekam svaki tvoj mec u kome se na tribinama viori nasa lepa trobojka. Samo napred,hrabro kao i do sad!

nebojsa

pre 15 godina

Bravo Novače!
Gledao sam danas meč Novaka i Verdaska i mogu reci da sam izuzetno zadovoljan igrom koju je prikazao naš as.Verdasko je izuzetan igrač ali je Novak pametnom i kvalitetnom igrom dosao do polufinala.Želim mu uspeh i u sledećem meču.Samo tako nastavi Novače.

dr.house

pre 15 godina

@ georgije
Đoković je Verdascu očitao lekciju jer je bolji tenisač.Čestitam Novaku na pobjedi,sjajan je igrač i sportaš.(Taj dečko je u Umagu svake godine i moram da priznam da se sjajno ponaša). Moram ti nešto objasnit. Ja Novaka "napadam" samo onim komentatorima koji napadaju Nadala bez ikakvog razloga. Sasvim je jasno da postoji jedan takav koji pokazuje veliku mržnju prema Nadalu iako mu Rafa nikada u životu ništa nije napravio. Takvima(još uz to nemaju pojma o tenisu)volim "udariti kontru" i to ću i dalje da radim.Znam da često i pretjeram,ali radi tebe i takvih Novakovih navijača ću u buduće pazit. Novak na ovom turniru pokazuje sjajnu formu i ako neko može pobjediti Rafu na zemlji onda je to Novak. Mada je Rafa i u tom meču favorit iz jednostavnog razloga,na ovoj podlozi favorit je i protiv "marsovca" jer je najbolji. No favoriti ne pobjeđuju uvijek. Novaku želim puno sreće u nastavku turnira kao i Rafi, Murrayu i Wavrinki.Neka pobjedi najbolji. Ja navijam za Nadala. Pozdrav!
p.s. Evo Rafa je pobjedio danas "mog" starog ćelavca Ljubičića pa ga ne mrzim radi toga.

Bojan

pre 15 godina

Ovaj mec si vec na pocetku stavio u svoj dzep i krenuo da igras kako i dolikuje trecem teniseru, samo mi nije jasno zasto stalno padas u igri, kad bih to popravio ne bih morao da igras meces 2ipo sata nego mnogo krace.
Ali lep je osecas trpati jednog po jednog spanca u svoj dzep :)))

Ajdeeeee!

pre 15 godina

zaboravih.....

... Ali i ako uđe u finale pa i osvoji turnir, nije to to... ispao Federer, a ne igraju ni Sampras ni Rod Lejver !? :-))

GameSetMatch

pre 15 godina

Pobogu ljudi, pa kada cemo prestati da reagujemo na male podlosti i niske provokacije nasih "dragih" suseda?! Koje bre poredjenje sa cilicem, ljubicicem i ostalim tapkarosima atp-a?! Pa da li njima jasno da svi njihovi rangirani igracu zbirno nemaju poena koliko novak??!!! Pa ljudi, jedan cilic nesme da bude u istoj recenici sa novakom, a o nekom poredjenju je smesno i govoriti! Tesko je ziveti u tudjoj senci, tesko... Neki to zovu kompleks bize vrednosti! Ali nema veze pa imatei vi neke " sportase ", recimo ja sam cuo da imate neku srnu sto skace u vis preko neke motke, kazu da je dobra ;) Mukice moje iskompleksirane, sta ce s vama biti?! Still own u, control u, your east superiour neighbours! Idemo Nox, do jos jedne pobede, jos jedne titule! Voli te Srbija!!!

VuKAJlija

pre 15 godina

Jaooj, lepa li srpskom jeziku u ovim komentarima! Dok jedan "SUMLJA", drugi kaže, "Novak BIH TREBAO da igra..." Itd... itd...

Sumljivo je meni sve to...

Ateista

pre 15 godina

@dr.house
E da mi je neko pricao da cu procitati pozitivan komentar o Novaku od ove osobe... Evo krstim se i levom i desnom rukom!
Ipak, najludje je objasnjenje da covek pise uvek negativno o Novaku zato sto tamo neka leva osoba pise lose o Nadalu (i da specijalno tim povodom posecuje srpski sajt, posto je covek ocigledno iz Hrvatske). Ponovo se krstim i levom i desnom rukom!
Svasta covek moze ovde procitati!

Branko

pre 15 godina

Ko ce kog ako ne svoj - svoga."Nesudjeni zet" je morao da poloozi reket.Mozda mu se sad smiluje Ana.
Nole oprez ovaj sledeci je uvek nesto"imao" protiv nasih tenisera.

Ženevljanin

pre 15 godina

U današnjem "Tribune de Genève", Vavrinka izjavljuje (juče): "Pratio sam pažljivo Đokovića od početka turnira. Očigledno je da igra veoma dobro. U subotu će biti važno da mu ne dozvolim da diktira igru. On voli da napada protivnika. Ali, vrlo sam srećan da ćemo se sresti tako brzo nakon našeg meča i Indijan Velsu." A o finalu Rima: "Izgubio sam iz prostog razloga - nisam verovao da mogu da pobedim... Sada sam mnogo jači nego u Rimu, taktički i fizički." Naoštrio se Stan za revanš; pobeda bi mu donela ulazak u prvih 10.
Biće ovo veoma težak i neizvestan meč. Uostalom, takvi su bili i dosadašnji, iako je - u poslednja četiri - pobedio Đoković. Mislim da je i ovog puta Novak favorit: veći je majstor, a Stan ne može (tako lako) izbrisati iz memorije dosadašnje poraze...

teoreticar

pre 15 godina

Dobro je Nole, ali i juce izgubis set i danas izgubis set. Posle prvog seta samozadovoljstvo aonda nedostatak snage u drugom ionda u trecem na misice i trosenje snage. Pravi igraci to zavrsavaju glat u dva seta

Olika

pre 15 godina

Sve je sjajno , ali dosta sa tim Djokovic "srpski" teniser pa znamo da je Srbin jos otkada... mislim da preterujete. Nije valjda da je i vas uhvatio talas "nadnacionalizma" !

Dane

pre 15 godina

Novak je sve vreme igrao bolje od Verdaska ali jebote mnogo komplikuje u drugom setu i igra se sa zivcima navijaca..Ne iskoristi 5 brejk lopti napravi duplu gresku na servisu kad je najvaznije i pokloni Verdasku sansu da se vrati u mec.

Trebao ga je dobiti 2-0 6-2 6-4 ali mi Srbi uvek volimo na tezi nacin

Ocean:*

pre 15 godina

Vaspitanje i kultura su IN, bahatost je OUT.

Pohvama mnogima, a danas, posebno za dr. housa. Objasnio je ono sto i nije morao - bar za one koji prate njegovo ucesce na sajtu.

Lep pozdrav redakciji.

ja

pre 15 godina

Bash kako sam i prognozirao.
Nazalost u polufinalu ga ceka "Federer 2". Bice to jako tezak i tvrd mech. Djokovic bi trebao da bude favorit u ovom mechu, ali nadam se da ce dovoljno ozbiljno shvatiti svog narednog protivnika.
Samo se plasim da mu se Vavrinka ne revansira za poraz u proslogodisnjem finalu Rima.
Ako pobdi Vavrinku - titula je sigurna.
Valjda je bilo dosta poraza od Mareja. Red je da Novak prekine taj niz i uzme ovu titulu.
( Mada nije nemoguce da se igra i srpsko-hrvatsko finale).

KeboBG

pre 15 godina

Nije čudno što svi u besu bacaju reket kada igraju protiv Noleta jer ne mogu da veruju da ih pobeđuje igrač iz države bez ikakve teniske istorije i tradicije. To je isto kao kada bi Tajgera Vudsa pobeđivao golfer iz Albanije.

vlajko

pre 15 godina

Da bi zadrzao 3. mesto Nole bi trebao da pobedi Vavrinku u polufinalu, ili da Murrey izgubi u cetvrtfinalu. U obratnom, bez obzira na dobre rezultate, ode Nole na mesto broj 4... Cak i ako izbegne pad na 4. mesto ove nedelje, da bi zadrzao 3. mesto morace da pobedi u Rimu sledece. Cetvrto mesto nije dobro zato sto ce da se od sad srece sa Nadalom u polufinalu, a svi dobro znamo sta to znaci na sljaci.

Ajdeeeee!

pre 15 godina

TRENUTNA PROCENA ATP LISTE ZA 20. APRIL
(Poeni za Monte Carlo 2008 koji je pripadao Masters seriji ispadaju tek na listi od 27. aprila. Monte Carlo 2009 donosi pobedniku 1000 poena, ali nije obavezan turnir i za njega vaze pravila kao za turnire iz serije 500. To znaci da ce se on racunati kao obavezan za sve tenisere koji su bili u prvih 30 na pocetku godine sve dok ne budu imali najmanje 4 bolja turnira iz serije 500. Za slabije rangirane tenisere on ce se racunati kao jedan od obicnih turnira. S obzirom da je u toku prelazni period sa starog na novo bodovanje nije sasvim sigurno kako ce u narednih par nedelja ATP racunati poene za listu. Ukoliko se ispune neke pretpostavke onda vazi sledeca procena.)

(pobeda u polufinalu donosi +240 poena)
1. Nadal 14750
2. Federer 10760 (konacan broj poena)
3. NOVAK DJOKOVIC 9280
4. A.Murray 8950

Djole

pre 15 godina

1. Nadal 14570
2. Federer 10760
3. Djokovic 9280
4. A.Murray 8950

Ovo je tenutno stanje sto se tice bodova(uracunato +180 za polufinale). E sad ovo stanje koje sam dao je za listu koja ce biti objavljena 20.aprila i trik je u tome sto na toje listi nece skinuti bodove sa proslogodisnjeg Monte Karla. Te bodove ce skinuti tek 27.aprila jer se Monte Karlo ove godine igra nedelju dana pre onog proslogodisnjeg.

Dakle 27.aprila Noletu ce se skinuti 450 poena sa proslogodisnjeg Monte Karla a Endi Mariju 150.

Dakle u slucaju da i Nole i Mari ispadnu sutra u polu-finalu lista za 27.april bi izgledala ovako:

3.Djokovic 8830(9280-450)
4.Marej 8800(8950-150)

Ako neko ima drugaciju racunicu neka se javi ali mislim da je ovo tacno.

Napomena: Videcemo da li ce neko od njih dvojice igrati Barcelonu sa koje od prosle godine poene brani jedino Nadal(600 poena za titulu) dok Federer i Nole nisu ni igrali a Marej jeispao na startu.

Zemunac

pre 15 godina

@Milan- kom. 82

Shvatio sam ja da @Paljuka zamera Viškoviću na upotrebi padeža, instrumentala i ablativa.
Ni jednom rečju ga nisam uvredio, već samo odgovorio na deo komentara gde pita: „Kako li OVAKAV komentator radi na RTS-u i zašto je privilegovan“.

A da li je pravilno: igra reketom, a napada sa forhendom ili napada forhendom, ili kada se kaže: kakav udarac iz forhenda... neka nam objasni neki jezički znalac. Možda i može da se toleriše i ako se kaže „napada sa forhendom“ nisam siguran. Znate kako kaže „južna pruga“, radim sas motiku.. i svi razumemo i ne zameramo, jer tako tamo govore. Meni lično više para uši kad komentatori, vodititelji i onolike javne ličnosti uporno govore: obzirom na ..., umesto: s obzirom na to i to, kao da imaju obzira-respekta prema svemu, svačemu, pa i ničemu...
Pozdrav.

dr.house

pre 15 godina

@ ateista
Ne živim u Hrvatskoj,a sajt posjećujem jer volim tenis i ovo nije jedini kojeg posjećujem. Napisat da posjećujem sajt tamo radi nekog ko napada Nadala???!!!Malo mućni glavom prije nego doneseš tako smiješne zaključke.

Dragan

pre 15 godina

Bravo Nole, ali si mec mogao da resis i u 2 seta da nije bilo onih nekoliko dvostrukih servis gresaka u finisu istog. Daj Boze da Davidenko smogne snage i da posle maratonskog meca sa Nalbandianom pobedi Skota. U tom slucaju bi Nole i plasmanom u finale napravio kakvu takvu zalihu bodova do mastersa u Rimu.

Jaki

pre 15 godina

Prepričaš sto detalja sa ATP sajta, a popustiš da kažeš da je Vaveinka na dva američka mastersa izgubio dva meča, protiv Djoleta i Nadala, u dva taj brejka...A upotreba predloga S u instrumentalu uči se u osnovnoj školi. Brrrr...

paljuka

pre 15 godina

Jel provalio neko onog Viskovica?SA forhendom,SA bekhendom,Sa asom,SA vinerom!Alo,rodjace kad to pricas,ne koristis SA!
Kako li ovakav komentator radi na RTS-u,pojma nemam,a cak i ne prenosi nocne meceve.Zasto li je privilegovan,zivo me zanima!

Olika

pre 15 godina

Sve je sjajno , ali dosta sa tim Djokovic "srpski" teniser pa znamo da je Srbin jos otkada... mislim da preterujete. Nije valjda da je i vas uhvatio talas "nadnacionalizma" !

sretni banjolucanin

pre 15 godina

Bravo Srbine. Nemoj tek tako lako prepustiti trecu poziciju onom naduvanom mareju. Pa ljudi moji, je li vi vidite njega. Ma Nadal je mala maca za Skota, ali guraju ga i kljukaju svim i svacim. Nole dosao je trenutak da zaigras ozbiljno i da konacno uzmes ono sto ti pripada, RG ili Vimbldon. Pa dokle vise da slusamo, nadobusne Hrvate. Mi smo velelsila u tenisu. nas Goran je odigrao atologisko finale s Rafterom. Pa sta je ond aono proslo izmedju Rafe i Nadala. Mi smo uzeli Dejvis Kup, mi ovo mi ono. Pokazimo im da smo najbolji. Ti to mozes, zbog Kosova, Republike Srpske, ali i svoje Srbije.
Zivio ti nam jos 100 godina, a mi se radoovali kao sto je to danas bilo

teoreticar

pre 15 godina

Dobro je Nole, ali i juce izgubis set i danas izgubis set. Posle prvog seta samozadovoljstvo aonda nedostatak snage u drugom ionda u trecem na misice i trosenje snage. Pravi igraci to zavrsavaju glat u dva seta

Ja

pre 15 godina

Kladio sam se na Verdaska! Zelim nesto i ja profitirati, pa se nadam da ce Spanac oduvati Djoku!?
(Leo Krstin, 17. april 2009 10:42)

Al' ce ga nesudjeni zet ochetkati....nazalost je tako..
(NoviSadFIRMINgrad, 17. april 2009 04:40)

Nazalost, tu je kraj...
(Konstantin93, 16. april 2009 23:46)

Tvoja opsjednutost Nadalom se nastavlja. Ostavi čovjeka više na miru i uhvati se onog Đokovića kojem će Verdasco danas da očita lekciju tenisa. Pošto vidim da nisi upućen,Verdasco je prošli meč protiv Murraya igrao ozljeđen,samo je stajao na terenu no nije želio predati jer zna se ko predaje mečeve. Gledaj svog polu-tenisača, a prave igrače ostavi na miru jer nisi kompetentan da ih komentiraš. Vamos Rafa!!!
(dr.house, 17. april 2009 10:55)

A gde vam je Cilic?

vlajko

pre 15 godina

Da bi zadrzao 3. mesto Nole bi trebao da pobedi Vavrinku u polufinalu, ili da Murrey izgubi u cetvrtfinalu. U obratnom, bez obzira na dobre rezultate, ode Nole na mesto broj 4... Cak i ako izbegne pad na 4. mesto ove nedelje, da bi zadrzao 3. mesto morace da pobedi u Rimu sledece. Cetvrto mesto nije dobro zato sto ce da se od sad srece sa Nadalom u polufinalu, a svi dobro znamo sta to znaci na sljaci.

stonoteniser

pre 15 godina

Da nije i Verdasko odigrao najgori mec u zivotu? Da li je nekom sumljivo to sto svi odigraju najgore u zivotu protiv Novaka? Tajna je u ovome: PRIMORANI su da tako odigraju!!

Beogradjanin

pre 15 godina

Ljubim te Nole u zeleno oko za ovu pobedu!!!!
Ljubim i vaterpolistu u kapu, koji je sedeo u publici!!!
Ljubim i Verdaska u lakiranu frizuru, za poraz!!!
Ljubim i svoju ženu i taštu!!!
Ljubim i sve one što su se kladili na Verdaska i izgubili malo love!!!
Ljubim sve komentatore ovde...
Ma, ovog trenutka, ljubim ceo svet......

Bravo Novače Djokoviću!!!

ja

pre 15 godina

Bash kako sam i prognozirao.
Nazalost u polufinalu ga ceka "Federer 2". Bice to jako tezak i tvrd mech. Djokovic bi trebao da bude favorit u ovom mechu, ali nadam se da ce dovoljno ozbiljno shvatiti svog narednog protivnika.
Samo se plasim da mu se Vavrinka ne revansira za poraz u proslogodisnjem finalu Rima.
Ako pobdi Vavrinku - titula je sigurna.
Valjda je bilo dosta poraza od Mareja. Red je da Novak prekine taj niz i uzme ovu titulu.
( Mada nije nemoguce da se igra i srpsko-hrvatsko finale).

niko

pre 15 godina

Djole svaka cast!!!!
I Djole igraj napadacki brate kao u prvom setu, cim si poceo da odugovlacis poene onaj indijanac te stigao!!!

Necu da pametujem, to je moje misljenje, naravno da ti znas bolje!

A sad verovatno na onog poljaka pa na sledeceg indijanca!

Srecno

Deki

pre 15 godina

Nole , svaka cast!
Ucinio si nam jos radosnijim danasnji VELIKI PETAK. Neka je srecan i tebi, tvojoj porodici i svima koji vreme racunamo po GREGORIJANSKOM KALENDARU !
Divno je videti i tebi i Viktora kako pobedjujete u dublu. SAMO NAPRED BRACO SRBI !!!

Srba

pre 15 godina

evo sad na hrvatskoj televiziji pricaju kako im je jako zao sto novak nije prihvatio hrvatsko drzavljanstvo, kazu zao im je jako sto i njihova zemlja nema tako dobrog i uspesnog tenisera kao sto je Novak Djokovic(srb) i dodaje, ako se Novak u nekom slucaju predomisli hrvatski predsednik je spreman da licno dodje u Beograd da se nadje sa Novakom da mu preda hrvatski pasos.

Dane

pre 15 godina

Novak je sve vreme igrao bolje od Verdaska ali jebote mnogo komplikuje u drugom setu i igra se sa zivcima navijaca..Ne iskoristi 5 brejk lopti napravi duplu gresku na servisu kad je najvaznije i pokloni Verdasku sansu da se vrati u mec.

Trebao ga je dobiti 2-0 6-2 6-4 ali mi Srbi uvek volimo na tezi nacin

Neven

pre 15 godina

Najveci napredak kod Noleta su oci pre pocetka meca.Nadam se takvom pogledu narocito protiv Mareja oji me uzasno nervira,a i protiv Nadala.Samo da doda gas jos malo,sa malo vise adrenalina i Nole ima velike sanse da osvoji ne samo Monte Carlo vec i Roland Garos.Bravo Novace.

Slobo

pre 15 godina

Jel provalio neko onog Viskovica?SA forhendom,SA bekhendom,Sa asom,SA vinerom!Alo,rodjace kad to pricas,ne koristis SA!
Kako li ovakav komentator radi na RTS-u,pojma nemam,a cak i ne prenosi nocne meceve.Zasto li je privilegovan,zivo me zanima!
(paljuka, 17. april 2009 15:34)

Ne lupetaj gluposti- Viskovic je jedina svetla tacka u ovom mraku sportskog novinarstva.Elokventan - odlicno poznaje tenis - Jednostavno Viskovic je KRALJ .

dr.house

pre 15 godina

@ georgije
Đoković je Verdascu očitao lekciju jer je bolji tenisač.Čestitam Novaku na pobjedi,sjajan je igrač i sportaš.(Taj dečko je u Umagu svake godine i moram da priznam da se sjajno ponaša). Moram ti nešto objasnit. Ja Novaka "napadam" samo onim komentatorima koji napadaju Nadala bez ikakvog razloga. Sasvim je jasno da postoji jedan takav koji pokazuje veliku mržnju prema Nadalu iako mu Rafa nikada u životu ništa nije napravio. Takvima(još uz to nemaju pojma o tenisu)volim "udariti kontru" i to ću i dalje da radim.Znam da često i pretjeram,ali radi tebe i takvih Novakovih navijača ću u buduće pazit. Novak na ovom turniru pokazuje sjajnu formu i ako neko može pobjediti Rafu na zemlji onda je to Novak. Mada je Rafa i u tom meču favorit iz jednostavnog razloga,na ovoj podlozi favorit je i protiv "marsovca" jer je najbolji. No favoriti ne pobjeđuju uvijek. Novaku želim puno sreće u nastavku turnira kao i Rafi, Murrayu i Wavrinki.Neka pobjedi najbolji. Ja navijam za Nadala. Pozdrav!
p.s. Evo Rafa je pobjedio danas "mog" starog ćelavca Ljubičića pa ga ne mrzim radi toga.

mitar miric

pre 15 godina

Ispasce iz prvih deset...kakvi Nostradamusi,bravo majstore sto se mene tice sad mozes prestati da igras a pljuvacima koji sve znaju o tenisu pozdrav...
BRAVOOOOOOO MAJSTOREEEEEEEEE

iggy

pre 15 godina

Finale i dostojan otpor Rafi je realan domet. Idemo Nole, nadajmo se da odbrana 3 mesta u narednih par turnira nije mission impossible iako ce biti veoma tesko

igysa

pre 15 godina

Bravo Novace ! Tako se igra ! Mislim na prvi i treci set.. drugi malo previse mlak, po sredini, i puuno gresaka, ali ostalo JAKO dobro.. opet kazem zao mi je sto MArej ima uzasno srece u svim mecevima koje sam gledao, osim mozda ono na IV protiv Nadala i vetra sa kojim se nije snasao.
Novak moze da dobije i Nadala, ako je mogao da ga dobije i prosle godine.. u dva navrata je jako malo falilo i to na sljaci.. mislim da sad ima tu zrelost i stabilnost, napredovao je ipak iako nazaduje zbog reketa sa preciznscu udaraca.. pre svega je inteligencija nesto sto ga izdvaja od drugih.. kako je majstorki izgradio situaciju da napravi odlucujuci brejk u trecem setu.. duga razmena udaraca, preduga.. Verdasko se zaduvao, odma servis greska.. a novak oteze sa proverom gde je pala loptica, dal je dobra serva.. i odmah naravno dupla greska jer je izbacio Verdaska iz ritma.. HA HA ! Sjaajn je Novak momak, ta zrelost o kojoj pricam ce tek doci na videlo.. bio je dovoljno pametan da ponovo igradi narusenu igru (zbog reketa jos jednom tvrdim), sa vise spina i slajsa nego ikad.. i opet dobija i igra jos pametnije.. svaka cast majstore.. tebi su velika dela bila sudjena od pocetka.. samo je pitanje vremena !

Bojan

pre 15 godina

Ovaj mec si vec na pocetku stavio u svoj dzep i krenuo da igras kako i dolikuje trecem teniseru, samo mi nije jasno zasto stalno padas u igri, kad bih to popravio ne bih morao da igras meces 2ipo sata nego mnogo krace.
Ali lep je osecas trpati jednog po jednog spanca u svoj dzep :)))

Boksi

pre 15 godina

Verujem da će Novak nametnuti svoju igru i pobediti Wawrinku, ali što je još važnije, da će biti gospodin na terenu, a ne kao neki. Dobro je što je Novak prestao sa imitacijama (sujetan svet ne prihvata duhovitost i otvorenost) i što više ne naseda na provokacije i ne isteruje pravdu. Vidi se da je malo sazreo i da je koncentrisaniji na sebe i svoju igru. Svim zavidnim, "bivšim", i sl. treba odgovoriti pobedama na terenu i pristojnošću, bez obzira na njihovo ponašanje.

Dragan

pre 15 godina

Bravo Nole, ali si mec mogao da resis i u 2 seta da nije bilo onih nekoliko dvostrukih servis gresaka u finisu istog. Daj Boze da Davidenko smogne snage i da posle maratonskog meca sa Nalbandianom pobedi Skota. U tom slucaju bi Nole i plasmanom u finale napravio kakvu takvu zalihu bodova do mastersa u Rimu.

lakas

pre 15 godina

Tri meca, tri spanca.
Verovatno je i Wawrinka neki spanac. A u finalu opet spanac.

Nego, jel zna neko zasto Djokovici ne sede sa M. Vajdom zajedno....? Ima li neki problem.

A sto se tice novog spota Djoleta, fenomen jbg...
Nadje vreme u sred meca da siba onu ribu!!!

John Terry

pre 15 godina

Moja mama kaze...sa 2 sata i 18 minuta mozes ofarbati 50 jaja i skuvati rucak za vas dva prasca! ja i tata...da da, ali ne mozemo zaraditi 100,000 US $ :D
uglavnom, prelijepa vijest na veliki dan!
Bravo Nole!

Uzdravlje sestre i braćo!

slobodan

pre 15 godina

Bravo kralju! Svi smo uz tebe i u pobedi i u porazu. Muka mi je vise od ovih indijanaca koji jedva cekaju svaki tvoj neuspeh,zasto ti vajni poznavaoci tenisi i nadasve "uspesni ljudi" ne urade nesto sa svojim malim zivotima. Umesto da budu ponosni na to sto svaki put kada igras ceo svet cuje za Srbiju i to onu pravu,u najlepsem svetlu,onu mladu,lepu,gordu i uspesnu,oni tvoj neuspeh docekaju na noz i pricaju da nemas srce,a gde li je njihovo srce. Ponosan sam sto nasa mala i lepa Srbija ima tebe hrabrog borca i jedva cekam svaki tvoj mec u kome se na tribinama viori nasa lepa trobojka. Samo napred,hrabro kao i do sad!

KeboBG

pre 15 godina

Nije čudno što svi u besu bacaju reket kada igraju protiv Noleta jer ne mogu da veruju da ih pobeđuje igrač iz države bez ikakve teniske istorije i tradicije. To je isto kao kada bi Tajgera Vudsa pobeđivao golfer iz Albanije.

Ateista

pre 15 godina

@dr.house
E da mi je neko pricao da cu procitati pozitivan komentar o Novaku od ove osobe... Evo krstim se i levom i desnom rukom!
Ipak, najludje je objasnjenje da covek pise uvek negativno o Novaku zato sto tamo neka leva osoba pise lose o Nadalu (i da specijalno tim povodom posecuje srpski sajt, posto je covek ocigledno iz Hrvatske). Ponovo se krstim i levom i desnom rukom!
Svasta covek moze ovde procitati!

Dejan

pre 15 godina

Bravo Novace, jos jedna potvrda koliko je Djokovic dobar i kompletan igrac, a nasim zapadnim komsijama porucujem da se okanu corava posla, jer jedna je istina, oni nikad do sad nisu imali igraca koji je makar i pribliznog kvaliteta kao Novak, a to valjda izaziva neku vrstu kompleksa. Novace samo hrabro, otvoren je put do finala, a tamo sa Rafom pa sta bude. Obraduj nas za Uskrs!!

tomas

pre 15 godina

@ (Bojan): "...kad bih to popravio ne bih morao da igras..."

Bojane, kada neko kaze BIH, to znaci da misli na sebe, jer je to prvo lice jednine od pomocnog glagola BITI. A po licima se menja ovako: 1)Ja BIH, 2)Ti BI, 3)On BI, MNOZINA: 1)Mi BISMO, 2)Vi BISTE, 3)Oni BI. Zato bi tvoja poruka Novaku trebalo da glasi u drugom licu jednine (jer ne pises sam sebi): "...kad BI(h) to popravio ne BI(h) morao da igras..."

Zemunac

pre 15 godina

@ paljuka, 17. april 2009 15:34

Privilegovan Višković???

Po mišjenju većine, to je naš najbolji i najškolovaniji komentator. Ima veliko znanje, pun je razno raznih informacija, zna kad treba da priča i kad treba da ćuti, ne iritira uho gledaoca, a ima i vrlo prijatan glas za slušanje-što bi se reklo, glas mu prati tenisku igru dozirano – nenapadno...
Realno, i jeste najbolji medju komentatorima.

Beogradjanin

pre 15 godina

Sve što sam rekao u komentaru broj 4 ostaje. Samo izbacujem ono „ljubim taštu“ . Napisano u pobedničkoj euforiji, pa ne znam šta pišem...

Boki

pre 15 godina

Verdasko se borio, ali za mene ni jednog momenta nije postojala sumnja u Novakovu pobedu. Na momente smo mogli da vidimo da Novak ume da odigra poteze koji se retko viđaju. Ideje su važnije od mišića. Um caruje. Napred Nole, svi navijamo.

Djorgo

pre 15 godina

Reket u rukama.
Tenis u glavi.
Devojka, roditelji, tim na tribinama.
Knjiga o prvom GS na polici.
Biznis i organizaciju turnira u Beogradu, valjda konacno vodi neko drugi.
Tako treba!

Branko

pre 15 godina

Ko ce kog ako ne svoj - svoga."Nesudjeni zet" je morao da poloozi reket.Mozda mu se sad smiluje Ana.
Nole oprez ovaj sledeci je uvek nesto"imao" protiv nasih tenisera.

Duska*

pre 15 godina

Bravo momce! Moram priznati da sam bila skepticna po pitanju ishoda ovog meca, ali sam presrecna sto si pobedio!!! Sada polufinale sa Vavrinkom, pa sta Bog da, a nadajmo se najboljem, odnosno tvojoj pobedi, jer si na ovom turniru kao i u Majamiju pokazao odlicnu formu i igru.
Svim srcem uz tebe. Samo napred!

tomas

pre 15 godina

Ma koliko da je neko srecan zbog Novakove pobede, moralo bi da mu bude zao onih koji su se nadali njegovom porazu. Nadam se da niko nema nista protiv toga da se i oni jucerasnji mrzitelji raduju Novakovoj pobedi: bice im mnogo lepse!

igo

pre 15 godina

Mene samo zanima gde su se razbezali ovi Novakovi mrzitelji koji su predvidjali njegov sunovrat ove sezone, ispadanje iz top 10, preticanje od nekakvih Congi, Cilica i ostalih vecitih telenata i slicne gluposti?

Idemo Nole, samo lagano i opusteno. Uz tebe smo

Georgije

pre 15 godina

@ dr.house

HAJDE JAVITE SE i recite nam ko je kome održavo lekciju ?

Naravno,ljudski je grešiti i ljudski je praštati/i da nisu ovi veliki dani duhovnosti/,ali čuvati se treba VELIKIH I TEŠKIH REČI/"ubi me prejaka reč"reče Branko,"a i na početku beše reč",kao i "čovek se drži za reč..."/,a ako se i dese ne bežite od rečenog.IZVINITE je moćna reč.

NOLE čestitam,i srećni praznici!

Gogo

pre 15 godina

Ako se ja ne varam da bi Djole posle Karla ostao treci potrebno je ili da Marej ispadne danas (posto bi dobio samo dodatnih trideset u odnosu na ono sto brani a Djole je danas dobio 360 sto je 90 bodova manje u odnosu na sto mu stoji sad na racunu posle dupliranja bodova sa kraja prosle sezone) ili da Djole ode u finale a da Marej izgubi od Rafaela sto je cini se i vise nego verovatno (u tom slucaju eto Djoletu dodatnih 150 u odnosu na ono sto ima a Mareju 210).Naravno, najlepse i najsigurnije je da nas junosa osvoji turnir::)) Napred Nole!!! Covek je stvarno dobro igrao cak i u tom setu gde je izgubio. Jednostavno Verasko je bas dobar.

MIlan

pre 15 godina

@ vlajko
Ako djokovic padne na 4. mesto, ne znaci da ce u polufinalu uvek ici na Nadala, jer zreb nije sematski, samo 1. i 2. nosilac ne mogu da igraju pre finla, a protiv 3. ILI 4. mogu tek u polufinalu. Da se igra po semi, zreba ne bi ni bilo, nego samo prepiske stanja sa atp liste.

@ Slobo i Zemunac
Covek je mislio na Viskoviceve gramaticke greske (ne kaze se napao je SA forhendom, nego napao je forhendom...), a sto se ostalih kvaliteta tice, stoji da je jedan od boljih komentatora.

GameSetMatch

pre 15 godina

Pobogu ljudi, pa kada cemo prestati da reagujemo na male podlosti i niske provokacije nasih "dragih" suseda?! Koje bre poredjenje sa cilicem, ljubicicem i ostalim tapkarosima atp-a?! Pa da li njima jasno da svi njihovi rangirani igracu zbirno nemaju poena koliko novak??!!! Pa ljudi, jedan cilic nesme da bude u istoj recenici sa novakom, a o nekom poredjenju je smesno i govoriti! Tesko je ziveti u tudjoj senci, tesko... Neki to zovu kompleks bize vrednosti! Ali nema veze pa imatei vi neke " sportase ", recimo ja sam cuo da imate neku srnu sto skace u vis preko neke motke, kazu da je dobra ;) Mukice moje iskompleksirane, sta ce s vama biti?! Still own u, control u, your east superiour neighbours! Idemo Nox, do jos jedne pobede, jos jedne titule! Voli te Srbija!!!

Ocean:*

pre 15 godina

Vaspitanje i kultura su IN, bahatost je OUT.

Pohvama mnogima, a danas, posebno za dr. housa. Objasnio je ono sto i nije morao - bar za one koji prate njegovo ucesce na sajtu.

Lep pozdrav redakciji.

Ženevljanin

pre 15 godina

U današnjem "Tribune de Genève", Vavrinka izjavljuje (juče): "Pratio sam pažljivo Đokovića od početka turnira. Očigledno je da igra veoma dobro. U subotu će biti važno da mu ne dozvolim da diktira igru. On voli da napada protivnika. Ali, vrlo sam srećan da ćemo se sresti tako brzo nakon našeg meča i Indijan Velsu." A o finalu Rima: "Izgubio sam iz prostog razloga - nisam verovao da mogu da pobedim... Sada sam mnogo jači nego u Rimu, taktički i fizički." Naoštrio se Stan za revanš; pobeda bi mu donela ulazak u prvih 10.
Biće ovo veoma težak i neizvestan meč. Uostalom, takvi su bili i dosadašnji, iako je - u poslednja četiri - pobedio Đoković. Mislim da je i ovog puta Novak favorit: veći je majstor, a Stan ne može (tako lako) izbrisati iz memorije dosadašnje poraze...

Paspalj

pre 15 godina

Bravo majstore. Ovakve pobede su melem za dushu nama koji smo sa tobom i ostalim nashim teniserima i kada gube. Ritam iz 1. i 3. seta je stvarno bio ubitachan, nastavi tako.

NitkoV

pre 15 godina

Ако овако буде играо стално на овој подлози има велике шансе да престигне Федерера.Реално улази у финале???Одлично Новаче сјајна партија данас!!!!СРЕЋНО-па да гледамо финале против Рафе

WTATP Lista

pre 15 godina

U igrackom smislu najvrednija Novakova pobeda ove sezone posle trijumfa nad Federerom u Majamiju. Sto se sljake tice, Verdasko je u ovom trenutku verovatno 5-ti igrac sveta (ako je Marej uopste bolji od njega).

Znalo se da ce Novaka u polufinalu cekati Svajcarac - ali ne ovaj, tako da ce ova pobeda najverovatnije znaciti istovremeno i plasman u finala uglednog mastersa, sto je najveci moguci uspeh na sljaci otkada se pojavio Nadal, pa zahvaljujuci Novaku Djokovicu (ali i Jeleni Jankovic) vec sada mozemo biti prezadovoljni kako nam je pocela sezona sljake.

Djole

pre 15 godina

1. Nadal 14570
2. Federer 10760
3. Djokovic 9280
4. A.Murray 8950

Ovo je tenutno stanje sto se tice bodova(uracunato +180 za polufinale). E sad ovo stanje koje sam dao je za listu koja ce biti objavljena 20.aprila i trik je u tome sto na toje listi nece skinuti bodove sa proslogodisnjeg Monte Karla. Te bodove ce skinuti tek 27.aprila jer se Monte Karlo ove godine igra nedelju dana pre onog proslogodisnjeg.

Dakle 27.aprila Noletu ce se skinuti 450 poena sa proslogodisnjeg Monte Karla a Endi Mariju 150.

Dakle u slucaju da i Nole i Mari ispadnu sutra u polu-finalu lista za 27.april bi izgledala ovako:

3.Djokovic 8830(9280-450)
4.Marej 8800(8950-150)

Ako neko ima drugaciju racunicu neka se javi ali mislim da je ovo tacno.

Napomena: Videcemo da li ce neko od njih dvojice igrati Barcelonu sa koje od prosle godine poene brani jedino Nadal(600 poena za titulu) dok Federer i Nole nisu ni igrali a Marej jeispao na startu.

Ajdeeeee!

pre 15 godina

zaboravih.....

... Ali i ako uđe u finale pa i osvoji turnir, nije to to... ispao Federer, a ne igraju ni Sampras ni Rod Lejver !? :-))

VuKAJlija

pre 15 godina

Jaooj, lepa li srpskom jeziku u ovim komentarima! Dok jedan "SUMLJA", drugi kaže, "Novak BIH TREBAO da igra..." Itd... itd...

Sumljivo je meni sve to...

Jaki

pre 15 godina

Prepričaš sto detalja sa ATP sajta, a popustiš da kažeš da je Vaveinka na dva američka mastersa izgubio dva meča, protiv Djoleta i Nadala, u dva taj brejka...A upotreba predloga S u instrumentalu uči se u osnovnoj školi. Brrrr...

Zemunac

pre 15 godina

@Milan- kom. 82

Shvatio sam ja da @Paljuka zamera Viškoviću na upotrebi padeža, instrumentala i ablativa.
Ni jednom rečju ga nisam uvredio, već samo odgovorio na deo komentara gde pita: „Kako li OVAKAV komentator radi na RTS-u i zašto je privilegovan“.

A da li je pravilno: igra reketom, a napada sa forhendom ili napada forhendom, ili kada se kaže: kakav udarac iz forhenda... neka nam objasni neki jezički znalac. Možda i može da se toleriše i ako se kaže „napada sa forhendom“ nisam siguran. Znate kako kaže „južna pruga“, radim sas motiku.. i svi razumemo i ne zameramo, jer tako tamo govore. Meni lično više para uši kad komentatori, vodititelji i onolike javne ličnosti uporno govore: obzirom na ..., umesto: s obzirom na to i to, kao da imaju obzira-respekta prema svemu, svačemu, pa i ničemu...
Pozdrav.

Julija

pre 15 godina

Nole,cestitam na pobedi! Pa eto,neki su ga prerano otpisali a on im je pokazao da za to nema razloga. Uz takav talenat i inteligenciju,samo povrede (ne daj,Boze)ga mogu spreciti da grabi ka prvoj poziciji. I da,neko rece da je razlog promene reketa cisto novcane prirode. Sigurna sam da ce se potvrditi da je to pravi potez za njegovo unapredjenje igre! Zivi bili pa videli!
Pozdrav!

Golexxx

pre 15 godina

Sokole,bravo za pobedu.Nadam se da ce nam Vaskrs ulepsati i tvoju pobedu u finalu bez obzira na protivnika.Uz Tebe su tvoji navijacijer samo je nebo tvoja granica.Srecno.

nebojsa

pre 15 godina

Bravo Novače!
Gledao sam danas meč Novaka i Verdaska i mogu reci da sam izuzetno zadovoljan igrom koju je prikazao naš as.Verdasko je izuzetan igrač ali je Novak pametnom i kvalitetnom igrom dosao do polufinala.Želim mu uspeh i u sledećem meču.Samo tako nastavi Novače.

Ajdeeeee!

pre 15 godina

TRENUTNA PROCENA ATP LISTE ZA 20. APRIL
(Poeni za Monte Carlo 2008 koji je pripadao Masters seriji ispadaju tek na listi od 27. aprila. Monte Carlo 2009 donosi pobedniku 1000 poena, ali nije obavezan turnir i za njega vaze pravila kao za turnire iz serije 500. To znaci da ce se on racunati kao obavezan za sve tenisere koji su bili u prvih 30 na pocetku godine sve dok ne budu imali najmanje 4 bolja turnira iz serije 500. Za slabije rangirane tenisere on ce se racunati kao jedan od obicnih turnira. S obzirom da je u toku prelazni period sa starog na novo bodovanje nije sasvim sigurno kako ce u narednih par nedelja ATP racunati poene za listu. Ukoliko se ispune neke pretpostavke onda vazi sledeca procena.)

(pobeda u polufinalu donosi +240 poena)
1. Nadal 14750
2. Federer 10760 (konacan broj poena)
3. NOVAK DJOKOVIC 9280
4. A.Murray 8950

dr.house

pre 15 godina

@ ateista
Ne živim u Hrvatskoj,a sajt posjećujem jer volim tenis i ovo nije jedini kojeg posjećujem. Napisat da posjećujem sajt tamo radi nekog ko napada Nadala???!!!Malo mućni glavom prije nego doneseš tako smiješne zaključke.