Tenis 58

Četvrtak, 16.04.2009.

11:23

U četvrtfinalu Đoković-Verdasko

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Monte Karlu pošto je pobedio 36. tenisera sveta Španca Alberta Montanjesa sa 2:1 po setovima (6:1, 6:7, 6:0).

U èetvrtfinalu Ðokoviæ-Verdasko IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Duska*

pre 15 godina

@dr.hous

Mozda je Nadal nocna mora @ja, ali sigurno nije veca od tvoje nocne more, od koje neizlecivo patis, a zove se Novak Djokovic. A vidi se kakav si i ti poznavalac tenisa i prognozer, samo tako nastavi, lepo nas zasmejavas. Nije tebi lako, nije...

Sarma

pre 15 godina

@dr.house

´Ej, pusti se ti naseg "polu-tenisaca" (koji je upravo oduvao zdravog Verdaska, uzgred budi receno) i idi cmizdri za vasim vanzemaljskim talentom Marinom. Pokusavas da budes patetican, a u stvari ljubomora izbija iz svakog tvog komentara komentara. Smanji malo, covece!

P.S.: Marin je odlican igras, da me ne shvatis pogresno.

Pozdrav

Jednorog68

pre 15 godina

@ja

TAKO JE GOVORIO ZENEVLJANIN.

P.S. O Rafi ne moze drugacije. Tacno 1h30' za lepu pobedu (bez iznenadjenja).
Ko zna - zna.

Sorry.

Dragance

pre 15 godina

Rodjo duso, hajde vezbaj tu servu, to je bar lako, ne treba ti ni sparing ni trcanje, a ne da te delju neki Stanislasi i Novaci!

dr.house

pre 15 godina

@ ja
I tu noćnu moru koju spominješ je Nadal na zemlji u Hamburgu otpuhao 6-2 6-2. Pojma nemaš kao i obično,a sasvim je jasno da postoji samo jedna noćna mora i to tvoja, a zove se Rafael Nadal.

dr.house

pre 15 godina

@ja
Tvoja opsjednutost Nadalom se nastavlja. Ostavi čovjeka više na miru i uhvati se onog Đokovića kojem će Verdasco danas da očita lekciju tenisa. Pošto vidim da nisi upućen,Verdasco je prošli meč protiv Murraya igrao ozljeđen,samo je stajao na terenu no nije želio predati jer zna se ko predaje mečeve. Gledaj svog polu-tenisača, a prave igrače ostavi na miru jer nisi kompetentan da ih komentiraš. Vamos Rafa!!!

igysa

pre 15 godina

Bravo Nole ! Samo kisa te je sprecila da ne razbucas ovog Montanesa u 2 seta.. ali 6:1 i 6:0 he he ! Mada danas protiv Verdaska, lik je u strahovitoj formi, igra agresivno i precizno.. ali jedno sam siguran.. Novak je za njega mozak, i ako bude imao siguran servis, ne bi trebalo da bude puno problema, ali bice neizvesno.
Drugo.. sto onaj Marej ima srece ljudi, pa to nije normalno ! UF ! Fonjinija sam gledao malo, imresioniran sam kako igra bez respekta, hrabro, napadacki, precizno. Marej po ko zna koji put sreckovic, i moram reci njega stavrno @@Se?e@, mada ima veliko znaje i stabilnost, to je cinjenica... a Federer je jedan veliki luzer odavno.. i nije mi ga vise uopste zao.. po ko zna koji put njegove izjave potpuno ga karakterisu kao coveka.. nece se on nikad vise vratiti.. konkurencija je prejaka, a pravu nije ni imao do pre dve godine..

Ž

pre 15 godina

@ja
NIKO nije imun na iznenađenja, pa ni Nadal na šljaci. Prognozirao sam da u DANAŠNJEM Rafinom meču neće biti iznenađenja. A ne bih ni voleo da i Nadal, posle Federera, ispadne pre finala s Đokovićem... pa da Novaka opet ogovaramo kako su mu drugi rasčistili put do titule.:-) Lepši kraj turnira ne mogu zamisliti nego onaj od prošle godine... sa 'malom' izmenom uloga u finalu.:-)

ja

pre 15 godina

@Ja
Pa u redu da prihvatimo to da je u Roterdamu Nadal imao problema sa nogom.
Ali reci mi sta je bilo na US Openu?
Sta je bilo na onom egzibicionom turniru sa pocetka godine?
Cinjenica je da su od kad je Marej usao u ovu formu odigrali 4 mecha.
I cinjenica je da u ta 4 poslednja mecha Marej vodi 3:1 .
Ako jos uvek nije postao nocna mora za Nadala - posle sledecg njihovog susreta ce sigurno postati.
Budimo realni. Ne bi Nadal pobedio ni u Indian Welsu, da nije bilo onog ludackog vetra u finalu.
A uverices se u ovo sto pisem vec u sledecen susretu. Mozda bash u Monte Karlu.
Do tada zivi ti u snovima.

Ja

pre 15 godina

@(ja, 16. april 2009 23:14)

Od kad je to Marej nocna mora Nadala? Kako se proveo Marej u Indian Velsu?

Pobedio ga je kad je jedva kad je Nadal igrao sa jednom nogom i odjednom postade nocna mora. xaxa

Draganche

pre 15 godina

Pre svega Nole je odigrao tri seta jer je bio prekid zbog kise pa se Montanes vratio,a u taj brejku je svasta moguce ali odmah zatim expresno.Verdasko expresno i to protiv Ferera ali ne treba da se panici,bice to sjajan mec.I sto se mene tice,bolje Verdasco nego Ferer koji uvek muci Noleta.Sto se Federera i Wavrinke(Wavrinka-bolest,zaraza sta li je?!) tice nije tu nista iznenadjene,Wavrinka dobar igrac,a Federeru nista ne ide.Primetio sam da je Rodja nervozan,izludjuje ga to so gresi,a ne zna sta mu je i kad se obraduje kod nekog poena taman pomisli etogac kad ono opet gresi...Fonjavac(Fonjini),ne mozes da vodis 5:0,a da na kraju izgubis set,mislim...A kiso stvarno si preterala,mislim ohladi malo!

Jelence

pre 15 godina

E, Nole...zao mi je sto nisam gledala poslednja 2-3 meca..Ali sad je raspust pa cu se drati dok te gledam preko TV-a:D
Samo napred NOX!

bez veze

pre 15 godina

@ivanna
Igra i Novak sutra dva mecha i to oba protiv Verdaska i u singlu i u dublu.
Znaci morace sutra dva puta da pobedjuje naduvanog spanca.
Bojim se da se Nole ne "smori".
Treba ceo dan sa druge strane mreze da gleda onu ruznu facu.

ja

pre 15 godina

Vec sam pisao da Vavrinka moze da pobedi Federera i to se i obistinilo. Ucenik je nadmasio ucitelja.
U svakom slucaju idealan razvoj situacije za Novaka.
Verdasko stvarno ne bi trebao da bude problem. Decko je zablistao u Australiji i to mu je izgleda sve za ovu godinu.
Videli ste svi kako ga je Marej razbio na proslom turniru. Sem toga daleko vise on odgovara Djokovicu od Ferera, jer je Ferer veliki defanzivac i da ne kazem Nadalova malo losija kopija.
Polufinale ce sigurno biti tesko, verovatno u 3 seta, ali opet vise sansi Novak ima da pobedi Vavrinku nego Federera.
A onda sledi finale iskreno se nadam protiv Mareja.

A Zenevljanina samo da pitam jednu stvar. Zasto mislis da je Nadal imum na iznenadjenja?
Ovaj Lapenti je uspeo da pobedi Safina u 3 seta. Zasto mislis da ne moze da dobije i Nadala?
Cak i da Nadal prodje dalje u polufinalu ga ceka njegova nocna mora Andy Murray.
Pa nije ni Nadal nedodirljiv bez obzira sto je u pitanju sljaka.
Evo ja sam sada 100% ubedjen da Nadal nece osvojiti ovaj turnir.
Dokle ce dogurati videcemo, ali do titule stici nece.

Ženevljanin

pre 15 godina

Pre no što proglasimo Đokovića (3)favoritom u susretu sa Verdaskom (8) da se podsetimo koliko su dosadašnjih mečeva u Monte-Karlu dobili teniseri lošije plasirani na ATP listi. Evo (prvo-imenovani su pobednici):
Montanes (36) - Almagro (20)
Vavrinka (16) - Federer (2)
Ljubičić (66) - Del Potro (5)
Tipsarević (56) - Monfis (10)
Monako (60) - Simon (7)
Bek (89) - Robredo (11)
Fonjini (118)- Čilić (14)
... a dotični Fonjini, formalno najslabiji igrač od pomenutih, vodio je danas s 5:0 protiv Marija (4)... Nisu ovo nikakva 'ogromna' iznenađenja (sem što ih je ovako mnogo, posle nepuna tri kola) već pre zakonitost, naročito na zemljanim terenima. Više puta sam već pisao da su razlike u tehničkom znanju minimalne između prvih 100+ tenisera. Ko će zauzeti više mesto na ATP listi odlučuje veća stalnost u poslednjih 12 meseci ali u konkretnom dvoboju veći značaj ima trenutna forma, motivacija, vrsta podloge, koliko ko kome 'leži/ne leži', pa čak i sreća. Kako stoji stvar s Novakom i Fernandom? Obojica su u formi, ali Verdasko je bio ubedljiviji u poslednjem susretu, jer je boljeg igrača pobedio u dva ubedljiva seta dok je Đokoviču trebalo tri. U međusobnim susretima je 2:2; Novak je u prednosti jer je prva dva meča izgubio na početku svoje karijere a poslednja dva je dobio. Na šljaci je 1:1. Favorita nema... ali ja ipak mislim da će inteligentniji igrač pobediti.:-) Samo kiša može sprečiti da meč počne tačno u podne. Zašto? Pre ne sme a posle ne može jer Rafi neće trebati više od 1,5 sata da završi svoj meč na centralnom terenu, gde nastupa i Novak. Iznenađenja ipak imaju granica...:-)

виспрени коментатор

pre 15 godina

За оне који пажљивије прате тенис, победа Вавринке није никакво изненађење. Наиме, ради се о освајачу олимпијског злата!

Mox

pre 15 godina

Mogao je Vavrinka da pusti zemljaka, uopste nije solidaran i skroz je nepatriota! Sad ce Nole, radi publike i na radost svih medija, u polufinalu morati da izgubi jedan set.
:)

fan

pre 15 godina

ljudi, nemojte tako lako da otpisujete verdaska... ja sam srbin, i noleta mnogo volim, ali verdasko u poslednje vreme igra sve bolje i bolje, i ja verujem da ce on uskoro doci medju 5 najboljih.
naravno da navijam i da se nadam pobedi noleta, ali mislim da ce biti bas neizvestan mec...

mirka i slavka

pre 15 godina

Bravo Nole!

Sto se tice Federera, iznanadio me je da je dogurao do ove runde, posto covek jednostavno vise ne moze da se sastavi... Mozda je vreme da krene da igra chalenger-e, pa da veze par pobeda...

Wawrinka polako postaje prvi reket Svajcarske!

Idemo do vrha!

pre 15 godina

E pa jednom i Novaku da upadne da odmori malo zbog kise, a ne samo da upada u paklene termine.

Wimbledon 2007
"...Federer, meanwhile, had received a five-day break in between thanks to the weather and the injury withdrawal of his fourth-round opponent Tommy Haas."
http://www.tennis.com/tournaments/2007/wimbledon/wimbledon.aspx?id=94172

NitkoV

pre 15 godina

Jedino se Novakov mech igrao danas dok je padala kisha,voli chovek da igra po kishi pa to ti je?!?!Mech protiv *Aninog*-bivsheg dechka bice veoma tezak zadatak i pravi ispit za ovu vrstu podloge za Novaka.Samo hrabro NOVACHE bolji si ti od njega!!!

Gogo

pre 15 godina

Bravo za Noleta. Svaka cast majstore na reakciji posle dela meca gde ti nije sve polazilo za rukom. Inace, "gazda" Rodzer je opet pokazao svoje pravo lice, taj covek ne prestaje da nas sve zaprepascuje. Sad kaze u intervjuu koji je dao posle ovog poraza drago mu je zbog toga sto je ispao od dobrog coveka. Znaci sada deli poraze na poraze od dobrih i losih ljudi. Kakve je izjave davao verovatno Novaka ubraja u te lose ljude. Neka mu sluzi na cast, a dozvolicu sebi da kazem u teniskom smislu "slava mu". Pozdrav svima i napred Nole!!!!

Pera

pre 15 godina

@ObServer

Istina je da su Noleta lose tretirali u USA, ali za Evopu je jos prerano donositi zakljucke. Iskreno, za prosecnog gledaoca mec izmedju Davidenka i Nalbandiana je zanimljiviji, neizvesniji jer su igraci ujednacenog (visokog) kvaliteta - da nisam Srbin, i ja bih radje to gledao.

realista

pre 15 godina

hahahaa..pa onaj skiper vise ne sme da udje ni u polufinale!!!sutra ce biti cupavo ali opustite se i uzivajte u tenisu..
ipak jos jedna napomena:za sve vas koji kritikujete nase tenisere,nije sve samo u tenisu tj.poslu,treba pre svega ziveti i zabaviti se.da se nasi ponasaju kao onaj skiper onda ne bi bili nasi zar ne?..nole ona reklama za reket je za desetku!kao sto neko voli da pise:samo nebo je tvoja granica..
ajmo srpski teniseri,najbolji ambasadori zemlje..

Boki

pre 15 godina

Važno je da je Nole završio i da neće morati da igra dva meča u jednom danu. Verdasko je u formi, ali verujem da će Novak nametnuti svoju igru, odnosno da će presuditi njegov nesumnjivo viši nivo teniskog znanja i inteligencije.

Novaku želim da konačno odigra turnir u skladu sa svojim mogućnostima i pokaže celom svetu šta može teniski genije. Možda i neki koji su danas ispali izvuku neke pouke.

tomas

pre 15 godina

Ocigledno, Federer nije mogao da preboli poraz od Djokovica. Bio se "navrz'o" na Novaka raznim kritikama, a Novak mu cutke uzvratio postenom pobedom, Fedja je otisao u svlacionicu da se isplace. I, vise to nije onaj isti teniser.

veca

pre 15 godina

Bravo za Noleta i za onih 6:0 i za pobedu uopste. Zelim mu puno uspeha u daljim igrama u MK, nadam se da ce pasti i "zet". Ko je sve od favorita ispao, a nas Nole pobedjuje. Zao mi je samo sto onaj zabar ne iskoristi onih 5:0 protiv Škota.

umetnik

pre 15 godina

@Umetnik
Jao, Umetnice, kada Novak ispaden, stradao si! Ispasce da nije kompletan igrac, a to ovde ne sme da se kaze!
(Pindar, 16. april 2009 15:10)

Као што сам и рекао, испао је и Федерер, надам се само да није било суза. Ноле јесте комплетнији играч, игра подједнако добро на свим подлогама, тако да можемо очекивати напредак.

Ноле Краљ!

Golexxx

pre 15 godina

E pa Nole ovo je za infarkta.Taman popih tabletu za smirenje,vratim se da vidim sta ce biti u trecem setu,kad ono gotovo.Pa SOKOLE,sta mi napravi...samo nebo je tvoja granica.

bora

pre 15 godina

Federer je takodje ispao. Pobedio ga je zemljak Wawrinka sa 2:0. Nole je dobio prvi set sa 6:1 a u drugom vodi sa 4:3 i servira. Tu je mec prekinut zbog kise. Pretpostavljam da ce lako zavrsiti mec, pa ga u sledecem kolu ceka Verdasco (koji je razduvao zemljaka Federa). Bice cupavo.

Миле

pre 15 godina

:) добро запажање Нешо. није да сам теоретичар завере, али чињеница је да Ноле није толико физички супериоран колико уме да игра тенис... он је постао трећи не трчањем и бесомучним пребацивањем лоптице већ надигравањем противника и смиренијом игром од њега... пао је у форми, Хамбург, Хамбург, али може боље, до најбољег!!! напред Ноле

ObServer

pre 15 godina

(Nesha, 16. april 2009 14:18) Sve do Wimbledona ocekujem da ce organizatori biti naklonjeniji prema Noletu u pogledu termina.

Hmmmm, bilo bi lepo, ali...
Nisam pristalica "teorije zavere" i sve do sada sam nalazio neke opravdane razloge zasto Nole igra bas u to vreme kada igra a ne u neko drugo. Ali danas mi se bas nista ne uklapa!
Razumem da su svi mecevi promenili termine i razumem da su Roger i Rafa dobili centralni teren kao prva dva nosioca. Tu se nekako uklapa i Murray, kao cetvrti nosilac, za drugi najbolji teren (Court de Princess).
Problem je sto je drugi termin na ovom terenu "ustupljen" Davidenku i Nalbandianu. Uz svo postovanje pomenute dvojice (pre svega ovog drugog), stvarno mi nije jasno kojom logikom se vodio organizator kada je mec Noleta i Montanesa stavio na teren #2.
U svakom slucaju - Napred Nole!

Nesha

pre 15 godina

Odlicno. Nema vrucina do kraja turnira. Ne valja sto je velika vlaznost (zbog problema sa disanjem koje ima Djokovic).
Djokovic je igrac koji je u ovoj godini ubedljivo prvi igrac po mecevima odigranim u popodnevnim terminima kada je najveca vrucina (npr. na dva poslednja turnira je Djokovic dobijao samo po jedan mec u predvecernjem terminu a npr Federer je sve osim po jedan igrao u tom predvecernjem terminu, i to na posledenjem turniru bas protiv Djokovica, ali tog dana nije bilo vrucine iako je namontioran najgori moguci termin, pa je stradao reket u tom mecu).
Prosla je Australija i USA (u USA Djokovicu cak ni protiv Rodika nisu dali radnim danom prime termin u 20h iako je to za publiku u USA najatraktivniji mec nego su igrali po najvecoj vrucini), Australija je bila prica za sebe (dve teniserke pale u nesvet, jedna povracala na terenu, Djokovicu nisu pomerili termin za par sati iako je trazio od organziatora jer je temperatura u hladu bila 40C pa je morao da preda mec, a Sereni su prekinuli mec na pola da bi joj postavili krov).
Sada krecu turniri po Evropi. Sve do Wimbledona ocekujem da ce organizatori biti naklonjeniji prema Noletu u pogledu termina.

emir

pre 15 godina

pa kada ce onda poceti mec zna li ko stvarno je ovo frustrirajuce ja jos od 12h30 cekam mec i nista nece valjda biti odlozen za sutra ali stvarno nisu fer neka stave krov kao sto su ucinili i u wimbledonu mi hocemo da gledamo mec nemoramo mi ispastati zbog njihove neodgovornosti

tomas

pre 15 godina

Ocigledno, Federer nije mogao da preboli poraz od Djokovica. Bio se "navrz'o" na Novaka raznim kritikama, a Novak mu cutke uzvratio postenom pobedom, Fedja je otisao u svlacionicu da se isplace. I, vise to nije onaj isti teniser.

Nesha

pre 15 godina

Odlicno. Nema vrucina do kraja turnira. Ne valja sto je velika vlaznost (zbog problema sa disanjem koje ima Djokovic).
Djokovic je igrac koji je u ovoj godini ubedljivo prvi igrac po mecevima odigranim u popodnevnim terminima kada je najveca vrucina (npr. na dva poslednja turnira je Djokovic dobijao samo po jedan mec u predvecernjem terminu a npr Federer je sve osim po jedan igrao u tom predvecernjem terminu, i to na posledenjem turniru bas protiv Djokovica, ali tog dana nije bilo vrucine iako je namontioran najgori moguci termin, pa je stradao reket u tom mecu).
Prosla je Australija i USA (u USA Djokovicu cak ni protiv Rodika nisu dali radnim danom prime termin u 20h iako je to za publiku u USA najatraktivniji mec nego su igrali po najvecoj vrucini), Australija je bila prica za sebe (dve teniserke pale u nesvet, jedna povracala na terenu, Djokovicu nisu pomerili termin za par sati iako je trazio od organziatora jer je temperatura u hladu bila 40C pa je morao da preda mec, a Sereni su prekinuli mec na pola da bi joj postavili krov).
Sada krecu turniri po Evropi. Sve do Wimbledona ocekujem da ce organizatori biti naklonjeniji prema Noletu u pogledu termina.

ObServer

pre 15 godina

(Nesha, 16. april 2009 14:18) Sve do Wimbledona ocekujem da ce organizatori biti naklonjeniji prema Noletu u pogledu termina.

Hmmmm, bilo bi lepo, ali...
Nisam pristalica "teorije zavere" i sve do sada sam nalazio neke opravdane razloge zasto Nole igra bas u to vreme kada igra a ne u neko drugo. Ali danas mi se bas nista ne uklapa!
Razumem da su svi mecevi promenili termine i razumem da su Roger i Rafa dobili centralni teren kao prva dva nosioca. Tu se nekako uklapa i Murray, kao cetvrti nosilac, za drugi najbolji teren (Court de Princess).
Problem je sto je drugi termin na ovom terenu "ustupljen" Davidenku i Nalbandianu. Uz svo postovanje pomenute dvojice (pre svega ovog drugog), stvarno mi nije jasno kojom logikom se vodio organizator kada je mec Noleta i Montanesa stavio na teren #2.
U svakom slucaju - Napred Nole!

Gogo

pre 15 godina

Bravo za Noleta. Svaka cast majstore na reakciji posle dela meca gde ti nije sve polazilo za rukom. Inace, "gazda" Rodzer je opet pokazao svoje pravo lice, taj covek ne prestaje da nas sve zaprepascuje. Sad kaze u intervjuu koji je dao posle ovog poraza drago mu je zbog toga sto je ispao od dobrog coveka. Znaci sada deli poraze na poraze od dobrih i losih ljudi. Kakve je izjave davao verovatno Novaka ubraja u te lose ljude. Neka mu sluzi na cast, a dozvolicu sebi da kazem u teniskom smislu "slava mu". Pozdrav svima i napred Nole!!!!

Миле

pre 15 godina

:) добро запажање Нешо. није да сам теоретичар завере, али чињеница је да Ноле није толико физички супериоран колико уме да игра тенис... он је постао трећи не трчањем и бесомучним пребацивањем лоптице већ надигравањем противника и смиренијом игром од њега... пао је у форми, Хамбург, Хамбург, али може боље, до најбољег!!! напред Ноле

umetnik

pre 15 godina

@Umetnik
Jao, Umetnice, kada Novak ispaden, stradao si! Ispasce da nije kompletan igrac, a to ovde ne sme da se kaze!
(Pindar, 16. april 2009 15:10)

Као што сам и рекао, испао је и Федерер, надам се само да није било суза. Ноле јесте комплетнији играч, игра подједнако добро на свим подлогама, тако да можемо очекивати напредак.

Ноле Краљ!

veca

pre 15 godina

Bravo za Noleta i za onih 6:0 i za pobedu uopste. Zelim mu puno uspeha u daljim igrama u MK, nadam se da ce pasti i "zet". Ko je sve od favorita ispao, a nas Nole pobedjuje. Zao mi je samo sto onaj zabar ne iskoristi onih 5:0 protiv Škota.

Ženevljanin

pre 15 godina

Pre no što proglasimo Đokovića (3)favoritom u susretu sa Verdaskom (8) da se podsetimo koliko su dosadašnjih mečeva u Monte-Karlu dobili teniseri lošije plasirani na ATP listi. Evo (prvo-imenovani su pobednici):
Montanes (36) - Almagro (20)
Vavrinka (16) - Federer (2)
Ljubičić (66) - Del Potro (5)
Tipsarević (56) - Monfis (10)
Monako (60) - Simon (7)
Bek (89) - Robredo (11)
Fonjini (118)- Čilić (14)
... a dotični Fonjini, formalno najslabiji igrač od pomenutih, vodio je danas s 5:0 protiv Marija (4)... Nisu ovo nikakva 'ogromna' iznenađenja (sem što ih je ovako mnogo, posle nepuna tri kola) već pre zakonitost, naročito na zemljanim terenima. Više puta sam već pisao da su razlike u tehničkom znanju minimalne između prvih 100+ tenisera. Ko će zauzeti više mesto na ATP listi odlučuje veća stalnost u poslednjih 12 meseci ali u konkretnom dvoboju veći značaj ima trenutna forma, motivacija, vrsta podloge, koliko ko kome 'leži/ne leži', pa čak i sreća. Kako stoji stvar s Novakom i Fernandom? Obojica su u formi, ali Verdasko je bio ubedljiviji u poslednjem susretu, jer je boljeg igrača pobedio u dva ubedljiva seta dok je Đokoviču trebalo tri. U međusobnim susretima je 2:2; Novak je u prednosti jer je prva dva meča izgubio na početku svoje karijere a poslednja dva je dobio. Na šljaci je 1:1. Favorita nema... ali ja ipak mislim da će inteligentniji igrač pobediti.:-) Samo kiša može sprečiti da meč počne tačno u podne. Zašto? Pre ne sme a posle ne može jer Rafi neće trebati više od 1,5 sata da završi svoj meč na centralnom terenu, gde nastupa i Novak. Iznenađenja ipak imaju granica...:-)

bora

pre 15 godina

Federer je takodje ispao. Pobedio ga je zemljak Wawrinka sa 2:0. Nole je dobio prvi set sa 6:1 a u drugom vodi sa 4:3 i servira. Tu je mec prekinut zbog kise. Pretpostavljam da ce lako zavrsiti mec, pa ga u sledecem kolu ceka Verdasco (koji je razduvao zemljaka Federa). Bice cupavo.

realista

pre 15 godina

hahahaa..pa onaj skiper vise ne sme da udje ni u polufinale!!!sutra ce biti cupavo ali opustite se i uzivajte u tenisu..
ipak jos jedna napomena:za sve vas koji kritikujete nase tenisere,nije sve samo u tenisu tj.poslu,treba pre svega ziveti i zabaviti se.da se nasi ponasaju kao onaj skiper onda ne bi bili nasi zar ne?..nole ona reklama za reket je za desetku!kao sto neko voli da pise:samo nebo je tvoja granica..
ajmo srpski teniseri,najbolji ambasadori zemlje..

Pera

pre 15 godina

@ObServer

Istina je da su Noleta lose tretirali u USA, ali za Evopu je jos prerano donositi zakljucke. Iskreno, za prosecnog gledaoca mec izmedju Davidenka i Nalbandiana je zanimljiviji, neizvesniji jer su igraci ujednacenog (visokog) kvaliteta - da nisam Srbin, i ja bih radje to gledao.

Golexxx

pre 15 godina

E pa Nole ovo je za infarkta.Taman popih tabletu za smirenje,vratim se da vidim sta ce biti u trecem setu,kad ono gotovo.Pa SOKOLE,sta mi napravi...samo nebo je tvoja granica.

NitkoV

pre 15 godina

Jedino se Novakov mech igrao danas dok je padala kisha,voli chovek da igra po kishi pa to ti je?!?!Mech protiv *Aninog*-bivsheg dechka bice veoma tezak zadatak i pravi ispit za ovu vrstu podloge za Novaka.Samo hrabro NOVACHE bolji si ti od njega!!!

Boki

pre 15 godina

Važno je da je Nole završio i da neće morati da igra dva meča u jednom danu. Verdasko je u formi, ali verujem da će Novak nametnuti svoju igru, odnosno da će presuditi njegov nesumnjivo viši nivo teniskog znanja i inteligencije.

Novaku želim da konačno odigra turnir u skladu sa svojim mogućnostima i pokaže celom svetu šta može teniski genije. Možda i neki koji su danas ispali izvuku neke pouke.

mirka i slavka

pre 15 godina

Bravo Nole!

Sto se tice Federera, iznanadio me je da je dogurao do ove runde, posto covek jednostavno vise ne moze da se sastavi... Mozda je vreme da krene da igra chalenger-e, pa da veze par pobeda...

Wawrinka polako postaje prvi reket Svajcarske!

Ja

pre 15 godina

@(ja, 16. april 2009 23:14)

Od kad je to Marej nocna mora Nadala? Kako se proveo Marej u Indian Velsu?

Pobedio ga je kad je jedva kad je Nadal igrao sa jednom nogom i odjednom postade nocna mora. xaxa

bez veze

pre 15 godina

@ivanna
Igra i Novak sutra dva mecha i to oba protiv Verdaska i u singlu i u dublu.
Znaci morace sutra dva puta da pobedjuje naduvanog spanca.
Bojim se da se Nole ne "smori".
Treba ceo dan sa druge strane mreze da gleda onu ruznu facu.

Mox

pre 15 godina

Mogao je Vavrinka da pusti zemljaka, uopste nije solidaran i skroz je nepatriota! Sad ce Nole, radi publike i na radost svih medija, u polufinalu morati da izgubi jedan set.
:)

fan

pre 15 godina

ljudi, nemojte tako lako da otpisujete verdaska... ja sam srbin, i noleta mnogo volim, ali verdasko u poslednje vreme igra sve bolje i bolje, i ja verujem da ce on uskoro doci medju 5 najboljih.
naravno da navijam i da se nadam pobedi noleta, ali mislim da ce biti bas neizvestan mec...

ja

pre 15 godina

Vec sam pisao da Vavrinka moze da pobedi Federera i to se i obistinilo. Ucenik je nadmasio ucitelja.
U svakom slucaju idealan razvoj situacije za Novaka.
Verdasko stvarno ne bi trebao da bude problem. Decko je zablistao u Australiji i to mu je izgleda sve za ovu godinu.
Videli ste svi kako ga je Marej razbio na proslom turniru. Sem toga daleko vise on odgovara Djokovicu od Ferera, jer je Ferer veliki defanzivac i da ne kazem Nadalova malo losija kopija.
Polufinale ce sigurno biti tesko, verovatno u 3 seta, ali opet vise sansi Novak ima da pobedi Vavrinku nego Federera.
A onda sledi finale iskreno se nadam protiv Mareja.

A Zenevljanina samo da pitam jednu stvar. Zasto mislis da je Nadal imum na iznenadjenja?
Ovaj Lapenti je uspeo da pobedi Safina u 3 seta. Zasto mislis da ne moze da dobije i Nadala?
Cak i da Nadal prodje dalje u polufinalu ga ceka njegova nocna mora Andy Murray.
Pa nije ni Nadal nedodirljiv bez obzira sto je u pitanju sljaka.
Evo ja sam sada 100% ubedjen da Nadal nece osvojiti ovaj turnir.
Dokle ce dogurati videcemo, ali do titule stici nece.

Jelence

pre 15 godina

E, Nole...zao mi je sto nisam gledala poslednja 2-3 meca..Ali sad je raspust pa cu se drati dok te gledam preko TV-a:D
Samo napred NOX!

Draganche

pre 15 godina

Pre svega Nole je odigrao tri seta jer je bio prekid zbog kise pa se Montanes vratio,a u taj brejku je svasta moguce ali odmah zatim expresno.Verdasko expresno i to protiv Ferera ali ne treba da se panici,bice to sjajan mec.I sto se mene tice,bolje Verdasco nego Ferer koji uvek muci Noleta.Sto se Federera i Wavrinke(Wavrinka-bolest,zaraza sta li je?!) tice nije tu nista iznenadjene,Wavrinka dobar igrac,a Federeru nista ne ide.Primetio sam da je Rodja nervozan,izludjuje ga to so gresi,a ne zna sta mu je i kad se obraduje kod nekog poena taman pomisli etogac kad ono opet gresi...Fonjavac(Fonjini),ne mozes da vodis 5:0,a da na kraju izgubis set,mislim...A kiso stvarno si preterala,mislim ohladi malo!

Idemo do vrha!

pre 15 godina

E pa jednom i Novaku da upadne da odmori malo zbog kise, a ne samo da upada u paklene termine.

Wimbledon 2007
"...Federer, meanwhile, had received a five-day break in between thanks to the weather and the injury withdrawal of his fourth-round opponent Tommy Haas."
http://www.tennis.com/tournaments/2007/wimbledon/wimbledon.aspx?id=94172

виспрени коментатор

pre 15 godina

За оне који пажљивије прате тенис, победа Вавринке није никакво изненађење. Наиме, ради се о освајачу олимпијског злата!

igysa

pre 15 godina

Bravo Nole ! Samo kisa te je sprecila da ne razbucas ovog Montanesa u 2 seta.. ali 6:1 i 6:0 he he ! Mada danas protiv Verdaska, lik je u strahovitoj formi, igra agresivno i precizno.. ali jedno sam siguran.. Novak je za njega mozak, i ako bude imao siguran servis, ne bi trebalo da bude puno problema, ali bice neizvesno.
Drugo.. sto onaj Marej ima srece ljudi, pa to nije normalno ! UF ! Fonjinija sam gledao malo, imresioniran sam kako igra bez respekta, hrabro, napadacki, precizno. Marej po ko zna koji put sreckovic, i moram reci njega stavrno @@Se?e@, mada ima veliko znaje i stabilnost, to je cinjenica... a Federer je jedan veliki luzer odavno.. i nije mi ga vise uopste zao.. po ko zna koji put njegove izjave potpuno ga karakterisu kao coveka.. nece se on nikad vise vratiti.. konkurencija je prejaka, a pravu nije ni imao do pre dve godine..

emir

pre 15 godina

pa kada ce onda poceti mec zna li ko stvarno je ovo frustrirajuce ja jos od 12h30 cekam mec i nista nece valjda biti odlozen za sutra ali stvarno nisu fer neka stave krov kao sto su ucinili i u wimbledonu mi hocemo da gledamo mec nemoramo mi ispastati zbog njihove neodgovornosti

Ž

pre 15 godina

@ja
NIKO nije imun na iznenađenja, pa ni Nadal na šljaci. Prognozirao sam da u DANAŠNJEM Rafinom meču neće biti iznenađenja. A ne bih ni voleo da i Nadal, posle Federera, ispadne pre finala s Đokovićem... pa da Novaka opet ogovaramo kako su mu drugi rasčistili put do titule.:-) Lepši kraj turnira ne mogu zamisliti nego onaj od prošle godine... sa 'malom' izmenom uloga u finalu.:-)

dr.house

pre 15 godina

@ja
Tvoja opsjednutost Nadalom se nastavlja. Ostavi čovjeka više na miru i uhvati se onog Đokovića kojem će Verdasco danas da očita lekciju tenisa. Pošto vidim da nisi upućen,Verdasco je prošli meč protiv Murraya igrao ozljeđen,samo je stajao na terenu no nije želio predati jer zna se ko predaje mečeve. Gledaj svog polu-tenisača, a prave igrače ostavi na miru jer nisi kompetentan da ih komentiraš. Vamos Rafa!!!

dr.house

pre 15 godina

@ ja
I tu noćnu moru koju spominješ je Nadal na zemlji u Hamburgu otpuhao 6-2 6-2. Pojma nemaš kao i obično,a sasvim je jasno da postoji samo jedna noćna mora i to tvoja, a zove se Rafael Nadal.

Jednorog68

pre 15 godina

@ja

TAKO JE GOVORIO ZENEVLJANIN.

P.S. O Rafi ne moze drugacije. Tacno 1h30' za lepu pobedu (bez iznenadjenja).
Ko zna - zna.

Sorry.

ja

pre 15 godina

@Ja
Pa u redu da prihvatimo to da je u Roterdamu Nadal imao problema sa nogom.
Ali reci mi sta je bilo na US Openu?
Sta je bilo na onom egzibicionom turniru sa pocetka godine?
Cinjenica je da su od kad je Marej usao u ovu formu odigrali 4 mecha.
I cinjenica je da u ta 4 poslednja mecha Marej vodi 3:1 .
Ako jos uvek nije postao nocna mora za Nadala - posle sledecg njihovog susreta ce sigurno postati.
Budimo realni. Ne bi Nadal pobedio ni u Indian Welsu, da nije bilo onog ludackog vetra u finalu.
A uverices se u ovo sto pisem vec u sledecen susretu. Mozda bash u Monte Karlu.
Do tada zivi ti u snovima.

Dragance

pre 15 godina

Rodjo duso, hajde vezbaj tu servu, to je bar lako, ne treba ti ni sparing ni trcanje, a ne da te delju neki Stanislasi i Novaci!

Duska*

pre 15 godina

@dr.hous

Mozda je Nadal nocna mora @ja, ali sigurno nije veca od tvoje nocne more, od koje neizlecivo patis, a zove se Novak Djokovic. A vidi se kakav si i ti poznavalac tenisa i prognozer, samo tako nastavi, lepo nas zasmejavas. Nije tebi lako, nije...

Sarma

pre 15 godina

@dr.house

´Ej, pusti se ti naseg "polu-tenisaca" (koji je upravo oduvao zdravog Verdaska, uzgred budi receno) i idi cmizdri za vasim vanzemaljskim talentom Marinom. Pokusavas da budes patetican, a u stvari ljubomora izbija iz svakog tvog komentara komentara. Smanji malo, covece!

P.S.: Marin je odlican igras, da me ne shvatis pogresno.

Pozdrav

emir

pre 15 godina

pa kada ce onda poceti mec zna li ko stvarno je ovo frustrirajuce ja jos od 12h30 cekam mec i nista nece valjda biti odlozen za sutra ali stvarno nisu fer neka stave krov kao sto su ucinili i u wimbledonu mi hocemo da gledamo mec nemoramo mi ispastati zbog njihove neodgovornosti

ja

pre 15 godina

Vec sam pisao da Vavrinka moze da pobedi Federera i to se i obistinilo. Ucenik je nadmasio ucitelja.
U svakom slucaju idealan razvoj situacije za Novaka.
Verdasko stvarno ne bi trebao da bude problem. Decko je zablistao u Australiji i to mu je izgleda sve za ovu godinu.
Videli ste svi kako ga je Marej razbio na proslom turniru. Sem toga daleko vise on odgovara Djokovicu od Ferera, jer je Ferer veliki defanzivac i da ne kazem Nadalova malo losija kopija.
Polufinale ce sigurno biti tesko, verovatno u 3 seta, ali opet vise sansi Novak ima da pobedi Vavrinku nego Federera.
A onda sledi finale iskreno se nadam protiv Mareja.

A Zenevljanina samo da pitam jednu stvar. Zasto mislis da je Nadal imum na iznenadjenja?
Ovaj Lapenti je uspeo da pobedi Safina u 3 seta. Zasto mislis da ne moze da dobije i Nadala?
Cak i da Nadal prodje dalje u polufinalu ga ceka njegova nocna mora Andy Murray.
Pa nije ni Nadal nedodirljiv bez obzira sto je u pitanju sljaka.
Evo ja sam sada 100% ubedjen da Nadal nece osvojiti ovaj turnir.
Dokle ce dogurati videcemo, ali do titule stici nece.

Nesha

pre 15 godina

Odlicno. Nema vrucina do kraja turnira. Ne valja sto je velika vlaznost (zbog problema sa disanjem koje ima Djokovic).
Djokovic je igrac koji je u ovoj godini ubedljivo prvi igrac po mecevima odigranim u popodnevnim terminima kada je najveca vrucina (npr. na dva poslednja turnira je Djokovic dobijao samo po jedan mec u predvecernjem terminu a npr Federer je sve osim po jedan igrao u tom predvecernjem terminu, i to na posledenjem turniru bas protiv Djokovica, ali tog dana nije bilo vrucine iako je namontioran najgori moguci termin, pa je stradao reket u tom mecu).
Prosla je Australija i USA (u USA Djokovicu cak ni protiv Rodika nisu dali radnim danom prime termin u 20h iako je to za publiku u USA najatraktivniji mec nego su igrali po najvecoj vrucini), Australija je bila prica za sebe (dve teniserke pale u nesvet, jedna povracala na terenu, Djokovicu nisu pomerili termin za par sati iako je trazio od organziatora jer je temperatura u hladu bila 40C pa je morao da preda mec, a Sereni su prekinuli mec na pola da bi joj postavili krov).
Sada krecu turniri po Evropi. Sve do Wimbledona ocekujem da ce organizatori biti naklonjeniji prema Noletu u pogledu termina.

dr.house

pre 15 godina

@ja
Tvoja opsjednutost Nadalom se nastavlja. Ostavi čovjeka više na miru i uhvati se onog Đokovića kojem će Verdasco danas da očita lekciju tenisa. Pošto vidim da nisi upućen,Verdasco je prošli meč protiv Murraya igrao ozljeđen,samo je stajao na terenu no nije želio predati jer zna se ko predaje mečeve. Gledaj svog polu-tenisača, a prave igrače ostavi na miru jer nisi kompetentan da ih komentiraš. Vamos Rafa!!!

виспрени коментатор

pre 15 godina

За оне који пажљивије прате тенис, победа Вавринке није никакво изненађење. Наиме, ради се о освајачу олимпијског злата!

mirka i slavka

pre 15 godina

Bravo Nole!

Sto se tice Federera, iznanadio me je da je dogurao do ove runde, posto covek jednostavno vise ne moze da se sastavi... Mozda je vreme da krene da igra chalenger-e, pa da veze par pobeda...

Wawrinka polako postaje prvi reket Svajcarske!

dr.house

pre 15 godina

@ ja
I tu noćnu moru koju spominješ je Nadal na zemlji u Hamburgu otpuhao 6-2 6-2. Pojma nemaš kao i obično,a sasvim je jasno da postoji samo jedna noćna mora i to tvoja, a zove se Rafael Nadal.

ja

pre 15 godina

@Ja
Pa u redu da prihvatimo to da je u Roterdamu Nadal imao problema sa nogom.
Ali reci mi sta je bilo na US Openu?
Sta je bilo na onom egzibicionom turniru sa pocetka godine?
Cinjenica je da su od kad je Marej usao u ovu formu odigrali 4 mecha.
I cinjenica je da u ta 4 poslednja mecha Marej vodi 3:1 .
Ako jos uvek nije postao nocna mora za Nadala - posle sledecg njihovog susreta ce sigurno postati.
Budimo realni. Ne bi Nadal pobedio ni u Indian Welsu, da nije bilo onog ludackog vetra u finalu.
A uverices se u ovo sto pisem vec u sledecen susretu. Mozda bash u Monte Karlu.
Do tada zivi ti u snovima.

bez veze

pre 15 godina

@ivanna
Igra i Novak sutra dva mecha i to oba protiv Verdaska i u singlu i u dublu.
Znaci morace sutra dva puta da pobedjuje naduvanog spanca.
Bojim se da se Nole ne "smori".
Treba ceo dan sa druge strane mreze da gleda onu ruznu facu.

Миле

pre 15 godina

:) добро запажање Нешо. није да сам теоретичар завере, али чињеница је да Ноле није толико физички супериоран колико уме да игра тенис... он је постао трећи не трчањем и бесомучним пребацивањем лоптице већ надигравањем противника и смиренијом игром од њега... пао је у форми, Хамбург, Хамбург, али може боље, до најбољег!!! напред Ноле

fan

pre 15 godina

ljudi, nemojte tako lako da otpisujete verdaska... ja sam srbin, i noleta mnogo volim, ali verdasko u poslednje vreme igra sve bolje i bolje, i ja verujem da ce on uskoro doci medju 5 najboljih.
naravno da navijam i da se nadam pobedi noleta, ali mislim da ce biti bas neizvestan mec...

ObServer

pre 15 godina

(Nesha, 16. april 2009 14:18) Sve do Wimbledona ocekujem da ce organizatori biti naklonjeniji prema Noletu u pogledu termina.

Hmmmm, bilo bi lepo, ali...
Nisam pristalica "teorije zavere" i sve do sada sam nalazio neke opravdane razloge zasto Nole igra bas u to vreme kada igra a ne u neko drugo. Ali danas mi se bas nista ne uklapa!
Razumem da su svi mecevi promenili termine i razumem da su Roger i Rafa dobili centralni teren kao prva dva nosioca. Tu se nekako uklapa i Murray, kao cetvrti nosilac, za drugi najbolji teren (Court de Princess).
Problem je sto je drugi termin na ovom terenu "ustupljen" Davidenku i Nalbandianu. Uz svo postovanje pomenute dvojice (pre svega ovog drugog), stvarno mi nije jasno kojom logikom se vodio organizator kada je mec Noleta i Montanesa stavio na teren #2.
U svakom slucaju - Napred Nole!

Ženevljanin

pre 15 godina

Pre no što proglasimo Đokovića (3)favoritom u susretu sa Verdaskom (8) da se podsetimo koliko su dosadašnjih mečeva u Monte-Karlu dobili teniseri lošije plasirani na ATP listi. Evo (prvo-imenovani su pobednici):
Montanes (36) - Almagro (20)
Vavrinka (16) - Federer (2)
Ljubičić (66) - Del Potro (5)
Tipsarević (56) - Monfis (10)
Monako (60) - Simon (7)
Bek (89) - Robredo (11)
Fonjini (118)- Čilić (14)
... a dotični Fonjini, formalno najslabiji igrač od pomenutih, vodio je danas s 5:0 protiv Marija (4)... Nisu ovo nikakva 'ogromna' iznenađenja (sem što ih je ovako mnogo, posle nepuna tri kola) već pre zakonitost, naročito na zemljanim terenima. Više puta sam već pisao da su razlike u tehničkom znanju minimalne između prvih 100+ tenisera. Ko će zauzeti više mesto na ATP listi odlučuje veća stalnost u poslednjih 12 meseci ali u konkretnom dvoboju veći značaj ima trenutna forma, motivacija, vrsta podloge, koliko ko kome 'leži/ne leži', pa čak i sreća. Kako stoji stvar s Novakom i Fernandom? Obojica su u formi, ali Verdasko je bio ubedljiviji u poslednjem susretu, jer je boljeg igrača pobedio u dva ubedljiva seta dok je Đokoviču trebalo tri. U međusobnim susretima je 2:2; Novak je u prednosti jer je prva dva meča izgubio na početku svoje karijere a poslednja dva je dobio. Na šljaci je 1:1. Favorita nema... ali ja ipak mislim da će inteligentniji igrač pobediti.:-) Samo kiša može sprečiti da meč počne tačno u podne. Zašto? Pre ne sme a posle ne može jer Rafi neće trebati više od 1,5 sata da završi svoj meč na centralnom terenu, gde nastupa i Novak. Iznenađenja ipak imaju granica...:-)

Golexxx

pre 15 godina

E pa Nole ovo je za infarkta.Taman popih tabletu za smirenje,vratim se da vidim sta ce biti u trecem setu,kad ono gotovo.Pa SOKOLE,sta mi napravi...samo nebo je tvoja granica.

tomas

pre 15 godina

Ocigledno, Federer nije mogao da preboli poraz od Djokovica. Bio se "navrz'o" na Novaka raznim kritikama, a Novak mu cutke uzvratio postenom pobedom, Fedja je otisao u svlacionicu da se isplace. I, vise to nije onaj isti teniser.

bora

pre 15 godina

Federer je takodje ispao. Pobedio ga je zemljak Wawrinka sa 2:0. Nole je dobio prvi set sa 6:1 a u drugom vodi sa 4:3 i servira. Tu je mec prekinut zbog kise. Pretpostavljam da ce lako zavrsiti mec, pa ga u sledecem kolu ceka Verdasco (koji je razduvao zemljaka Federa). Bice cupavo.

NitkoV

pre 15 godina

Jedino se Novakov mech igrao danas dok je padala kisha,voli chovek da igra po kishi pa to ti je?!?!Mech protiv *Aninog*-bivsheg dechka bice veoma tezak zadatak i pravi ispit za ovu vrstu podloge za Novaka.Samo hrabro NOVACHE bolji si ti od njega!!!

Pera

pre 15 godina

@ObServer

Istina je da su Noleta lose tretirali u USA, ali za Evopu je jos prerano donositi zakljucke. Iskreno, za prosecnog gledaoca mec izmedju Davidenka i Nalbandiana je zanimljiviji, neizvesniji jer su igraci ujednacenog (visokog) kvaliteta - da nisam Srbin, i ja bih radje to gledao.

umetnik

pre 15 godina

@Umetnik
Jao, Umetnice, kada Novak ispaden, stradao si! Ispasce da nije kompletan igrac, a to ovde ne sme da se kaze!
(Pindar, 16. april 2009 15:10)

Као што сам и рекао, испао је и Федерер, надам се само да није било суза. Ноле јесте комплетнији играч, игра подједнако добро на свим подлогама, тако да можемо очекивати напредак.

Ноле Краљ!

realista

pre 15 godina

hahahaa..pa onaj skiper vise ne sme da udje ni u polufinale!!!sutra ce biti cupavo ali opustite se i uzivajte u tenisu..
ipak jos jedna napomena:za sve vas koji kritikujete nase tenisere,nije sve samo u tenisu tj.poslu,treba pre svega ziveti i zabaviti se.da se nasi ponasaju kao onaj skiper onda ne bi bili nasi zar ne?..nole ona reklama za reket je za desetku!kao sto neko voli da pise:samo nebo je tvoja granica..
ajmo srpski teniseri,najbolji ambasadori zemlje..

veca

pre 15 godina

Bravo za Noleta i za onih 6:0 i za pobedu uopste. Zelim mu puno uspeha u daljim igrama u MK, nadam se da ce pasti i "zet". Ko je sve od favorita ispao, a nas Nole pobedjuje. Zao mi je samo sto onaj zabar ne iskoristi onih 5:0 protiv Škota.

Boki

pre 15 godina

Važno je da je Nole završio i da neće morati da igra dva meča u jednom danu. Verdasko je u formi, ali verujem da će Novak nametnuti svoju igru, odnosno da će presuditi njegov nesumnjivo viši nivo teniskog znanja i inteligencije.

Novaku želim da konačno odigra turnir u skladu sa svojim mogućnostima i pokaže celom svetu šta može teniski genije. Možda i neki koji su danas ispali izvuku neke pouke.

Mox

pre 15 godina

Mogao je Vavrinka da pusti zemljaka, uopste nije solidaran i skroz je nepatriota! Sad ce Nole, radi publike i na radost svih medija, u polufinalu morati da izgubi jedan set.
:)

Jelence

pre 15 godina

E, Nole...zao mi je sto nisam gledala poslednja 2-3 meca..Ali sad je raspust pa cu se drati dok te gledam preko TV-a:D
Samo napred NOX!

Dragance

pre 15 godina

Rodjo duso, hajde vezbaj tu servu, to je bar lako, ne treba ti ni sparing ni trcanje, a ne da te delju neki Stanislasi i Novaci!

Duska*

pre 15 godina

@dr.hous

Mozda je Nadal nocna mora @ja, ali sigurno nije veca od tvoje nocne more, od koje neizlecivo patis, a zove se Novak Djokovic. A vidi se kakav si i ti poznavalac tenisa i prognozer, samo tako nastavi, lepo nas zasmejavas. Nije tebi lako, nije...

Ž

pre 15 godina

@ja
NIKO nije imun na iznenađenja, pa ni Nadal na šljaci. Prognozirao sam da u DANAŠNJEM Rafinom meču neće biti iznenađenja. A ne bih ni voleo da i Nadal, posle Federera, ispadne pre finala s Đokovićem... pa da Novaka opet ogovaramo kako su mu drugi rasčistili put do titule.:-) Lepši kraj turnira ne mogu zamisliti nego onaj od prošle godine... sa 'malom' izmenom uloga u finalu.:-)

Jednorog68

pre 15 godina

@ja

TAKO JE GOVORIO ZENEVLJANIN.

P.S. O Rafi ne moze drugacije. Tacno 1h30' za lepu pobedu (bez iznenadjenja).
Ko zna - zna.

Sorry.

Idemo do vrha!

pre 15 godina

E pa jednom i Novaku da upadne da odmori malo zbog kise, a ne samo da upada u paklene termine.

Wimbledon 2007
"...Federer, meanwhile, had received a five-day break in between thanks to the weather and the injury withdrawal of his fourth-round opponent Tommy Haas."
http://www.tennis.com/tournaments/2007/wimbledon/wimbledon.aspx?id=94172

Gogo

pre 15 godina

Bravo za Noleta. Svaka cast majstore na reakciji posle dela meca gde ti nije sve polazilo za rukom. Inace, "gazda" Rodzer je opet pokazao svoje pravo lice, taj covek ne prestaje da nas sve zaprepascuje. Sad kaze u intervjuu koji je dao posle ovog poraza drago mu je zbog toga sto je ispao od dobrog coveka. Znaci sada deli poraze na poraze od dobrih i losih ljudi. Kakve je izjave davao verovatno Novaka ubraja u te lose ljude. Neka mu sluzi na cast, a dozvolicu sebi da kazem u teniskom smislu "slava mu". Pozdrav svima i napred Nole!!!!

Ja

pre 15 godina

@(ja, 16. april 2009 23:14)

Od kad je to Marej nocna mora Nadala? Kako se proveo Marej u Indian Velsu?

Pobedio ga je kad je jedva kad je Nadal igrao sa jednom nogom i odjednom postade nocna mora. xaxa

Sarma

pre 15 godina

@dr.house

´Ej, pusti se ti naseg "polu-tenisaca" (koji je upravo oduvao zdravog Verdaska, uzgred budi receno) i idi cmizdri za vasim vanzemaljskim talentom Marinom. Pokusavas da budes patetican, a u stvari ljubomora izbija iz svakog tvog komentara komentara. Smanji malo, covece!

P.S.: Marin je odlican igras, da me ne shvatis pogresno.

Pozdrav

Draganche

pre 15 godina

Pre svega Nole je odigrao tri seta jer je bio prekid zbog kise pa se Montanes vratio,a u taj brejku je svasta moguce ali odmah zatim expresno.Verdasko expresno i to protiv Ferera ali ne treba da se panici,bice to sjajan mec.I sto se mene tice,bolje Verdasco nego Ferer koji uvek muci Noleta.Sto se Federera i Wavrinke(Wavrinka-bolest,zaraza sta li je?!) tice nije tu nista iznenadjene,Wavrinka dobar igrac,a Federeru nista ne ide.Primetio sam da je Rodja nervozan,izludjuje ga to so gresi,a ne zna sta mu je i kad se obraduje kod nekog poena taman pomisli etogac kad ono opet gresi...Fonjavac(Fonjini),ne mozes da vodis 5:0,a da na kraju izgubis set,mislim...A kiso stvarno si preterala,mislim ohladi malo!

igysa

pre 15 godina

Bravo Nole ! Samo kisa te je sprecila da ne razbucas ovog Montanesa u 2 seta.. ali 6:1 i 6:0 he he ! Mada danas protiv Verdaska, lik je u strahovitoj formi, igra agresivno i precizno.. ali jedno sam siguran.. Novak je za njega mozak, i ako bude imao siguran servis, ne bi trebalo da bude puno problema, ali bice neizvesno.
Drugo.. sto onaj Marej ima srece ljudi, pa to nije normalno ! UF ! Fonjinija sam gledao malo, imresioniran sam kako igra bez respekta, hrabro, napadacki, precizno. Marej po ko zna koji put sreckovic, i moram reci njega stavrno @@Se?e@, mada ima veliko znaje i stabilnost, to je cinjenica... a Federer je jedan veliki luzer odavno.. i nije mi ga vise uopste zao.. po ko zna koji put njegove izjave potpuno ga karakterisu kao coveka.. nece se on nikad vise vratiti.. konkurencija je prejaka, a pravu nije ni imao do pre dve godine..