Tenis 123

Četvrtak, 19.03.2009.

01:51

IV: Novak Đoković u četvrtfinalu!

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Indijan Velsu, pošto je pobedio Švajcarca Stanislava Vavrinku rezultatom 7:6 (9-7), 7:6 (8-6).

IV: Novak Ðokoviæ u èetvrtfinalu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

123 Komentari

Sortiraj po:

Sasa

pre 15 godina

Ljudi, zamolio bih Vas da obratite pažnju. Djole je ubedljivo najbolji.
Rezultati do kraja turnira su:
Ljubičić - Endi 0:2
Fed - Verdasko 1:2
Djole - Rodick 2:0
Nadal - Potro 2:0

Endi - Verda 1:2
Djoleks - Nadal 2:0

Djole - Verda 2:1

Ovo su reči maga tenisa.

boki zg

pre 15 godina

Vidim davi komšije niste nigdje objavili veliki uspjeh Ivana Ljubičića, koji je ipak spoznajom u kakvojje formi zuadnji 2.god. napraviosenzaciju, ulaskomu četvrfinale! Bravo Ljubo.

ofk

pre 15 godina

Mngogi od vas su ovde pobrkali loncice i zive u zabludi.Ako navijas za Noleta ne znaci da si veci Srbin od nekog drugog koji ga konstruktivno kritikuje.Nole jeste 3 na svetu i to je uspeh koji niko nesme da ospori ali je cinjenica da ne igra dobro i da od njegove zelje i obecanja da ce biti broj 1 jos uvek nema nista.Rodick je pretezak rival ali Nole treba da poravi igru i formu onda moze da se nada prolazu.

sekyyy

pre 15 godina

kao prvo, svi vi sto pljujete novaka...on je do sada sve svoje meceve dobio u dva seta...
a "veliki" Nadal je dobio Argetinca u tri seta, Federer takodje.....
(darija, 19. mart 2009 16:07)
i sta to treba da znaci?? nista.. dobro sto je nole pobedio.. ali budite realni ovakav novak, ne moze nista protiv nadala i federa..

Mirko

pre 15 godina

Ako je već hteo da promeni reket ("Vilson" mu sigurno nije ponudio novac, zašto bi se inače odlučio za firmu "Head"), zašto nije uzeo "babolat", jer bi ga "Babolat" sigurno prihvatio. Ti "babolat" reketi najviše odgovaraju udaračima. A "Vilson" ima daleko najveću prodaju od svih konkurenata, reč je o firmi koja je prva na svetu preporodila reket karbonskim vlaknima, i danas je bez konkurencije, samo mu se "Joneks" približio novim tehnologijama. I da ne pričam dalje...

Dzon konors

pre 15 godina

fun of the world!
Ocito si me bukvalno shvatio.Danas vrhunski igraci ne mogu da se oslone na pojedinačne svoje kvalitete,pa bio to i servis ili bilo sto drugo,oni moraju da budu kompletni,a jasno je da Novak nije spreman fizički ,i vjerovatno je tu genetski ogranicen i sasvim je logično da tada ne može da igra duge poene i mora da mijenja taktiku.Njegov servis je ne jak nego očajan,a 90% poena je dobar servis,i bez toga nikada nece biti broj 1 a kako je krenuo nece biti ni u prvih 5.A o treneru da ne pričam,taj je samo obični šleper koji Novaka totalo unazadjuje.

darija

pre 15 godina

kao prvo, svi vi sto pljujete novaka...on je do sada sve svoje meceve dobio u dva seta...
a "veliki" Nadal je dobio Argetinca u tri seta, Federer takodje.....

Milana

pre 15 godina

Imam samo postovanje za Novaka. Dakle, i drugi igraju tenis. Mislim na ucesnike ovog turnira. Niko nije dosao tamo da bi ih prva trojica pobedjivali i uzimali im sve gemove u oba seta. Vavrinka, takodje, nije za potcenjivanje. Momak je rangiran 16. i to ne sme biti zanemarivano. Novak je imao nekih problema u ovom mecu ali ja nijednog trenutka nisam sumnjala u njegovu pobedu. Treba pogledati sta se desilo u mecu Nadal - Nalbandian i pokusati shvatiti neke stvari. Najiskrenije postujem obojicu igraca ovog meca a posebno pobednika zato ni u njegovu pobedu nisam nijednog trenutka.

Zato, SRECNO NOLE dalje i osmehni se u kameru kad se potpisujes zbog svih nas koji verujemo u tebe!

Julija

pre 15 godina

(posmatrac, 19. mart 2009 12:56)
Najpotpuniji odgovor i najpotpunije se slazem!:-) Hvala!


@pravopis
Zaboravio-la si tackice.
Pozdrav!

Irene_A

pre 15 godina

Bravo Nole!

E sad, da li da gledamo ovoj pobedi u zube ili ne?

Ima tu i dobrog i loseg.

Da pocnemo sa losim, i to nije vezano samo za jucerasnji mec, ali meni se cini da je Nole poceo da igra kao JJ, to jest vraca loptu po sred terena, da kazem ekvidistantno od svih linija. Taman ovome na reket. Gde su oni udarci po linijama, gde je ona ostrina?
Ako je ovo neka vrsta uvezbavanja defanzivne igre, to jos bih i mogla da shvatim, ali ako je ovo njegova najbolja igra, onda je to daleko od "onog" Noleta.

Ono sto ohrabruje, je da je za vreme jucerasnjeg meca, ono malo puta kad je isukao svoje oruzje - znaci precizne udarce i riterne - to bilo bas u kljucnim momentima.
I naravno, mentalna cvrstina u taj brejkovima.
E, to vec raduje.

Nole, the tie break king is back!

Nadajmo se da je dizanje forme dovoljno brzo da ce biti dovoljno za Roddicka, Federera i Rafu.
Ajmo Nole, hocemo reprizu Montreala!

Idemo u odbranu titule!

MirkoTM

pre 15 godina

"Nije reket u pitanju nego kolicina treniranja.
A rezultat: nesigurnost, veca margina za gresku i loptanje kroz sredinu terena."



SLAZEM SE 100% SA GocaCA

Julija

pre 15 godina

(zoran, 19. mart 2009 10:03)
Slazem se s tobom sto se tice Novakove igre,primecujem da mnogo lopti salje u sredinu za razliku od prosle sezone.Ne znam da li to ima veze sa reketom.
A opet,ne mogu da se slozim da je u tenisu lova najbitnija(mada je svakako vrlo bitna kao i u svemu drugom).
Hvala svima na odgovoru,pozdrav!

dr.house

pre 15 godina

Đoković pojma nema,prošao je na sreću. U posljednje vrijeme jedino i može da dobije na sreću. Nakon Pariza ispada iz top 5,a sutra ga Rodick dobija sa glatkih 2-0.

Romeo

pre 15 godina

@Julija
"Zbog čega je Novak menjao reket?" Bolje je - "Zašto je Novak promenio reket?". Teško pitanje. To niko na ovom svetu, osim njega, ne zna! Kako možeš da postavljaš tako teška pitanja, a bakćeš se, kobajagi, tenisom. Jeste, tenis se igra iz čistog zadovoljstva i besplatno. Nema para, nema reklama, nema sponzora. Važno je učestvovati. Možda se pitaš - ko im plaća putovanja, hotele? Pa, nose gajbe s voćem, skupljaju staru hartiju i staro gvožđe, i tako, nakupi se desetak miliona dolara godišnje. Eto, sad znaš.

milos

pre 15 godina

DOSTA VISE pljuvanja po Noletu,Ani,Jeci,Vikiju,TIpsi...Ajte ljudi jeste li SRBi ili niste ili navijate za protivnika kad igra Djokovic , pa vam je krivo kad pobedi.Cinjenica je da Nole nije nista posebno igrao,ali njemu je i sa 60% snage dovoljno da dobije 16. na svetu,onda znajte koliko je ustvari dobar igrac.Nije u formi a opet je osvojio Dubai i ovde usao u 1/4 finale sto je i ako izgubi od Endija,sasvim solidno.Budite vi 3. na svetu pa gubite koliko hocete.U svakom kolu kad NOLE prodje vi pricate Slabo je to,nece tako moci sa jacima... A eto Noleta u R8...I ako dobije,izgubi bilo ko uvek ima onih "NESRBA" koji pricaju sve najgore o nasim sportistima i pricaju stalno gluposti.Kakve veze ima ako lose igra bilo ko,na primer Tipsa trenutno nije u formi al bio prvi il zadnji Srbin je ,navijam za njega... Nemam nameru da komentarisem ovako dugo,ali smucili su mi se vise ovi sto posle svake teniske vesti pricaju gluposti,SRBIJA DO TOKIJA.Ko se slaze sa mnom neka se javi....

caci

pre 15 godina

Nisam čitao komentare,samo zbog želje da napisem da je Nole počeo da se vraća.Ali ne igri, ne potvrdi plasmana,već - sebi. Napokon je bilo i vreme.Čini mi se da opet želi pobede,opet želi da dokaže da može da pobedi svakoga,da je on taj,koji je zapravo najbolji igrač sveta.Kada vidim da se raduje osvojenom poenu,kada je koncentrisan samo na svoje reakcije,da poen gradi nogama i glavom -nebo je granica.A kada ga vidim da gleda u pravcu svog tima,znam da već traži tuđe objašnjenje,a to ne valja! Promena reketa ga je već dosta koštala,počinje da ga oseća,ali reket ga još uvek ne sluša.Kada Nole bude imao samo jedan cilj u glavi, a to je biti prvi!,a ne porodični biznis,ili organizacija turnira, ili ova ili ona promocija, tada,će Nole CAR to i postati.Bez obzira na Rafu ili Rodžera,a niko od njih dvojice nije svesniji toga.Jedini koji može Rafu da dobije na šljaci je Nole.A to Rafa zna!Ma ,znaju to svi igraći!Nole care,dok god budeš imao jedan cilj dotle ćeš biti i sve ostalo u životu .Ako se rasplineš, pogledaj Marata.Da li ti je to cilj?I pozovi Drvenog da poradi malo na volejima. Napred Nole care!!!

dr.house

pre 15 godina

Mečevi sa penzionerima i rekreativcima su završeni(sa puno sreće za Đokovića),sada slijedi ispadanje od puno boljeg Rodicka.

ana

pre 15 godina

bravo Nole samo napred!!!Svaka pobeda u dva seta!I sad Rodiku da se osvetis:)samo napred!!inace ko voli viktora troickog neka se uclani na http://viktortroicki.forumotion.com ajmo nole!!!

Draganche

pre 15 godina

Ne znam kad sam poslednji put gledao Novaka u ovakvom www.preodlicnom izdanju...a da na Australian openu 2008!Ma ovo je vrh!I uspeo je da zavrsi poso u dva seta za razliku od Rodje i Nadala koji izgleda ne igra bas najbolje ali kad se ne iskoriste mec lopte onda je naravno Nadal pobednik.A RodDick po ko zna koji put.Ovaj mec ce sigurno biti u udarnom terminu,naravno kad je akter Rod(dick)...A Federer vs. Verdasco...steta sto kasno igraju.

Vladan R

pre 15 godina

@ DINASTIJA

Ne kazem da na mahove Novak danas nije igrao dobro tj sto je najbitnije nije gresio u odlucujucim poenima, ali je ponavlajm cinjenica da je bio u velikoj opasnosti da izgubi bar jedan od prva dva seta odnosno to se nije desilo samo zahvaljujuci Vavrinkinim greskma. Moje misljenje je da to ne bi smelo da mu se desava sa igracima Vavrinkinih kvaliteta, jer hteli ili ne, moramo priznati da nas je Novak navikao na mnogo vise standarde sto se njegove igre tice. Takodje ne bi bio problem da je tako samo u ovom mecu vec je fakat da se od pocetka sezone muci sa igracima sa kojima ne bi smeo, a od ponekih cak i gubi. Da li je u pitanju samo reket ili nesto drugo ili i reket i jos ponesto stvar je za analizu njegovog strucnog staba. Uprkos svemu navedenom on je postigao veoma dobre rezultate u 2009 : ima jedan osvojen turnir(bez obzira sto na istom nisu ucestvovali Federer i Nadal pa ni Verdasko tj. odustao je Marej) i jedno finale, a i na AO je pitanje kako bi se mec sa Rodikom zavrsio da nije igran pod onakvim uslovima. Kad se sve ovo sabere ne dovodi se u sumnju to da je vrhunski teniser (karakteristka najboljih i jeste da pobedjuju i kada ne igraju najbolje a on definitivno to radi) vec samo cinjenica da nije ni blizu svog najboljeg tenisa jer kada je to tako izuzev Nadala , Federera i eventualno Mareja, nijedan drugi teniser ne da nema sansu da ga dobije, koliko god da isti dobro da igra ,vec nema sansu ni da mec ucini neizvesnim. Na kraju krajeva bolje i da ovako pobedjuje nego da gubi, recimo kao u finalu OI(promasen smec na mec lopti Nadala) ili finalu FM(dupla servis greska na set lopti za Federera). Sva ova prica nije pljuvanje vec vec iznosenje cinjenica tj. vise nego iskrena zal za nepotrebnim zamranjem i mmucenjem protiv raznih Delica, Vavrinki itd. odnosno iskrena zelja za jos boljim Novakovim rezultatima (mada i ovi dosdasnji nisu za bacanje ) jer je pokazao da on to sa teniskim potencijalem koji ima definitivno moze.

urke

pre 15 godina

Moram da kazem svima vama koji kazu da Djokovic igra samo za sebe, da mi nema sta da se pitamo i da mozemo da budemo samo zahvalni Noletu, da nisu u pravu. amaterski tenis mozda da, ali profesionalni tenis se ne igra samo za sebe i ne predstavlja se samo individua. U tenisu, kao i u ostalim sportovim, jako su vazni navijaci. Da nema fanova, navijaca, ne bi bilo ni sponzora, ni turnira, ni nagrada, ni reklama, ni para, to bi bio samo amaterski sport. I zato Djokovic mora da se trudi sto vise,jer je jaka veza izmedju igraca koji reklamira neku marku ili lanac trgovine i mene kao navijaca koji treba da konzumiram objekte koje igrac reklamira. Evo primer , kada je krenuo da igra sa HEAD reketom ultra mi se svideo, ali kako je krenuo da govori protiv svog reketa odustao sam od kupovine HEad.. i ostacu veran svom starom Wilson Hyper Hammer 5.2.. pozz

trlabrla

pre 15 godina

Većina komentara je totalno neobjektivna. Nole je pobijedio i to bi za njega i vas kao njegove navijače trebalo biti dovoljno. Neobjektivnost se odnosi na to što mislite da je on igrač koji bi sve osim Nadala i Feda trebao oduvat s terena. To je nemogće, Nole nije toliko dominantan u odnosu na prvi 10 - 15. On je bolji od većine, ali ne toliko da bi ih mogao dobiti bez stresa. Drugim riječima u prvih 10 ga svatko može dobiti jer jednostavno nije toliko superioran da može do polufinala sve jednostavno pregaziti. Ne znam otkuda toliko neralnih očekivanja vezanih uz to kako bi Nole trebao igrati. Igra sasvim dobro.

posmatrac

pre 15 godina

@julia & @zoran: Zor mislite da mu Wilson nije nudio novac da ostane?
Ne verujem da novac moze da bude jedini razlog promene reketa. Mislim da postoji vazan teniski, igracki razlog. Naime, HEAD ima losiju "kontrolu" nego WILSON, ali omogucuje povecanje jacine udarca zbog nesto vece tezine "glave reketa" u odnosu na drsku (balans tezine je pomeren ka tacki udarca sto doprinosi vecoj snazi). Dugorocno gledano, ovo mozda nije losa odluka, jer ce Novak treninzima verovatno povratiti kontrolu, dok ce (pogotovu kada opusti ruku) dobiti dodatnu snagu i brzinu loptice koja mu je potrebna da bi se takmicio sa Federerom ili Nadalom. Znaci, mozda on ovim izborom zaista zrtvuje sezonu, ali mozda dobija neophodnu malu prevagu u buducim mecevima sa teniserima koji su fizicki daleko spremniji od njega.

S druge strane, promena reketa neminovno donosi privremene neuspehe a sa njima i pad samopouzdanja, a ono je neophodno da bi se ostalo u samom vrhu. To je rizik koga su svi u Noletovom timu sasvim sigurno svesni. Da li su doneli pravu odluku ili ne pokazace vreme... Sigurno je, medjutim, da su zeleli sve najbolje, to jest da Novak napreduje, nakon pune 3 godine na 3. mestu i serije kako poraza, tako i veoma tesko izborenih pobeda u drugoj polovini prosle godine.

mama

pre 15 godina

Alo sveznalice!!! Jel ste videli sta je sve Nalbandion urado Nadalu? Pa ovo je sport svako ima los dan! Sedite i gledate druge kako liju znoj i onda pametujete! Novak je u krizi i bori se! A vi posmatraci komentarisete sve i svasta a izgleda da Vas najvise zanima lova! A inace i Nadal snima reklame, jest li videli novu? Volim pametnjakovice najvise na svetu! Garant imaju manjak u dovodu kiseonika u mozak!

GocaCA

pre 15 godina

Reket!
Sta se bre lozite na taj reket?
Kakve to veze ima? Reketi se prave podeseni za svakog igraca. Head je napravio reket koji odgovara Novaku i ofarbao ga u boje komercijalnog reketa koji se prodaje u radnji.
Nije reket u pitanju nego kolicina treniranja.
A rezultat: nesigurnost, veca margina za gresku i loptanje kroz sredinu terena.

Ženevljanin

pre 15 godina

Izuzetno napet i neizvestan meč. Oba seta i oba taj brejka dolaze do 6:6... pobeđuje teniser s manje vinera i manje asova i (verovatno) manje ukupno osvojenih poena...ali veći šampion (mentalno jači). Sad Novaku je visoki rang na ATP listi obezbedio povoljan žereb, to jest da se jačina negovih protivnika POSTEPENO povećava - srazmerno dizanju njegove igre. Rodik? U izvrsnoj je formi ove godine (teći u "trci", ispred Novaka). Ipak. slažem se s kladioničarima koji Đokoviću daju ubedljivu prednost jer računam s daljim podizanjem kvaliteta njegove igre ai veći je šampion od Endija. Uzgred, da pomenem da je Nadal spasio PET (5) meč lopti protiv Nalbandijana izbegavši tako poraz od 0:2 a onda je potpuno demoralisani David izgubio treći set sa 6:0. Ljubičić je takođe spasio 5 meč lopti u maratonu protiv Andrejeva. Ovo mi je posebno drago, jer su ga mnogi već otpisali. Prerano.

FELIPE

pre 15 godina

Smederevo i ostali...
Mislite da mi koji ostavljamo komentari tipa "Lose je odigrao" i sl. ne navijamo za Novaka?! Jok, nego sedimo nocu, gledamo i nasladjujemo se sto Novak gubi... mislim...To sto ljudi govore da je odigrao lose, je realno i tacno. I to sto govore da od kada koristi novi reket igra slabije, i to stoji. I da nema kondicije, i to stoji. Sve je to apsolutno tacno i u opste mi nije jasno sto saljete negativne glasove za takve komentare. Vi kao da ne zelite da vidite istinu ili ne gledate meceve! Kako neko moze da kaze da je odigrao fantasticno, kada je covek imao preko 35 neiznudjenih gresaka, a pri tom ni 30 vinera. Servis veoma slab...trebao bi malo da uci od Viktora ako nema od koga drugog, sto se servisa tice. Pozitivno je sto je poceo cesce da izlazi na mrezu kada mi ne ide sa osnovne linije.
Cini mi se da ga reket bas sputava. Nekako kao da se bori i sa protivnikom, ali i sa reketom, pa ne moze ni da razmislja o nekoj preteranoj kreativnosti...ne valja u svakom slucaju.
NAPRED NOVAK I ANA!!!

Pozdrav

Ure

pre 15 godina

Nista specijalno,bio je dobar jedino u vaznim poenima....Ovakva igra kao u ovom mecu mu nece pomoci protiv Rodika,a da pobedi Rodika protiv Nadal poraz mu je zagarantovan..Nadal je danas spasio 4 mec lopte protiv Nalbandiana i u trecem setu dobio sa 6:0...Tako da Novak mora da zaigra bolje!!

srkki RS

pre 15 godina

Osim Marija kome je Robredo predao mec jedini je Novak zavrsio posao u dva seta.Malo razmislite o tome pa tek onda komentarisite njegovu igru!!!

Theodore 'T-Bag' Bagwell

pre 15 godina

E muka mi je vise i od Djokovica i od tenisa... nisam sinoc ni "Prison Break" da gledam... stvarno, ali stvarno dosadise...

fun of the world!

pre 15 godina

@Dzon Konors

Ono sto ti zagovaras je glupi americki sistem koji sve vise igraca koji nemaju mozga primenjuju. Od Rodicka, Fisha, Delica ap onda Karlovica i da ne nabrajam dalje. Konjski servis pa na mrezu. A sta ako servis stane. Dzaba nekim igracima koji ubiju po 25 aseve a izgube mec. To su igraci koji nemaju mozga i kada iih uhvatis gotovi su. To nije tenis. Amerika je poslefnji put imala igrace od mozga Samprasa i Agasija da ne idem dalje u proslost. Gde su ovi servis ubice danas na ATP listi nema ih nigde. Kako igraju Nadal i Federer. Njima nije stil igre sevis pa mreza.Po americkomshvatanju tenisa mec od 3 seta bi terbalo da traje sat a ko se igra 5 u vrh glave dva sata. Publika to ne voli i nece je biti

kompleksas vise vrednosti

pre 15 godina

Lose, lose. Vavrinka nikako ne igra na turniru. Toliko mucenja... No, za Noleta tek sada pocinje turnir. Zdreb mu je bio poprilicno naklonjen do sada.
(Hm, 19. mart 2009 03:02 sta je uopste 'zdreb'?

Maja

pre 15 godina

Svaka cast Nole, pobeda na ovakav nacin je veoma bitna za nastavak turnira.
A za one koji podcjenjuju, Wavrinka nije prosecan teniser, i veoma je neugodan. Pricate o Noletovoj ranijoj formi, pa bas u takvoj formi je tesko igrao sa Wavrinkom.
A pogledajte malo ostale rezultate, svi su igrali tri seta, osim Novaka.
Svaka cast Nole, samo napred...

Misa Po

pre 15 godina

@Antun Subotica
@sever

Alo bre, `ajde vas dvojica na hr. pa tamo pratite lijepe vase decke, ostavite nas SRBE da uzivammo u "losim" partijama Novaka Djokovica. Komplexasi bre jedni !!!

Ivan M

pre 15 godina

Jedan od najgorih meceva koje sam gledao u zadnje vreme. Dobro je sto je Nole imao umeca da dobije i kad ne igra dobro, ali ovakva forma mu nece biti dovoljna protiv Rodika.

DzoniBGD

pre 15 godina

Igrao je promenljivo...
U pocetku odlicno, na trenutke sjajno ali u vecini meca ispod proseka.

Osim u finalu Beca kad ga je pocistio svaki njihov duel je bio ovakav, posle cisterne znoja izvojevana je bila teska pobeda, a nekad je cak i gubio...

Igrao je Novak malo pasivnije ali to mu je bila taktika za ovaj mec, ne znaci da nema samopouzdanja da potegne vec da takva kockarska igra nema smisla protiv strahovito brzog i neugodnog Wawrinke koji sa lakocom neutralise duboke lopte...

Najvazniji cilj je postignut, ide u cetvrtfinale, mnogo vazan mec sa Roddickom pre svega sa psiholoskog aspekta...ako njega preskoci ni Rafa ni Fed nisu nepobedivi, pogotovo na ovoj podlozi...

Dosta vise kukanja, "nije kao pre blabla"... to mi lici na babske price kako je "u nji'ovo vreme" sve bilo super a kako danas nista ne valja...
Daleko od toga, mnogo je imao polovnih meceva i na turnirima koje je osvajao, gubio je od anonimusa Gimeno Travera i Kevina Andersona, bio ismejan od Santora u Parizu, od Hewitta na US Openu...

Ono sto mu fali i sto mu je uvek falilo je nekoliko vezanih pobeda protiv Feda i Nadala, tu je on psihicki padao i zato svaka pobeda nad nekim od njih dvoje ce mu strateski vise znaciti nego osvojen turnir...

Najveci pljuvaci su uglavnom najstrasniji navijaci koji svoju frustraciju ne mogu pobediti u sebi...to mogu donekle i da razumem, ali to nije opravdanje...

Zoran

pre 15 godina

Nije mi jasno ovo potcenjivanje Vavrinke u prethodnim komentarima, koji je eksplodirao prošle sezone (bio među prvih 10).
Novak je odigrao solidno i mislim da će pokazati u narednim mečevima da je na dobrom putu.
Pre par godina i Troicki je izgubio od Federera u Tokiju sa 7:6,7:6, pa niko nije pljuvao Federera zbog toga.

alejandro

pre 15 godina

Dudek iz Gruntovca gleda teniske mečeve iz Indijen Velsa te će malopre komšiji Francu:"Bogati Tetec buš si gledal teniski meč medju našega Ive (Karlović) i onoga Švicarca(Federer). Naš si Ivo samo servis ima prikazat i nikaj s takvom igrom ga ne buš pobedil. I ovaj mali susjed, Srbijanec, i on si nikaj novo ne prikazuje, v svojej igri ima tome više od jedno leto, ne? S takvom si igrom bi mogel zgubit naredni važni meč?! Sam bi si mogel postat ZGUBIDANOM!Kaj veliš Tetec?" Dudek vrlo dobro zapaža, slažem se sa njim!!

zoran

pre 15 godina

Julija, 19. mart 2009 02:41

Promenio reket radi dobre novcane ponude. Nema drugog razloga kada se zna da ovaj reket po konstrukciji ne odgovara njegovoj fizickoj konstituciji i nacinu igre.
Posmatraj kakvi su to promasaji i koliko su te lopte, koje Novak salje, bezopasne tokom igre. Presao je na igru po sredini terena, za razliku od prosle godine kada su te lopte zavrsavale po coskovima. Izgubio je samo -pouzdanje. No, ipak je u tenisu novac na prvom mestu.
Ako su ljudi iz Japana nudili Ani 100 miliona za reket, mozemo samo da zamislimo koliko je Novak uzeo od Head kompanije. Sa druge strane to moze da mu se olupa o glavu. Ako nastavi sa slabim igrama, te ne osvaja turnire drugi sponzori mogu da raskinu ili jednostavno da se ne pojavljuju novi. Mislim da je to mac sa dve ostrice. Ovako, kako je danas ne valja. Izgubio je igru i to se vidi iz aviona.
Ovi sto ,ovde na forumu, vicu - "Bravo Nole - Zivela Srbija - Srbi uz tebe..i bla.bla..nemaju bas mnogo zajednickog sa ovom igrom i pitam se da li uopste gledaju njegove meceve ???

sasa jokic

pre 15 godina

Prosto je neshvatljivo koliko u jednom setu Novak uspe da od fenomenalne igre padne na najnizi moguci nivo! Prakticno tim oscilacijama iscrpljuje sebe, jer zbog neiznudjenih gresaka, mora da se napinje do maksimuma da bi nadoknadio izgubljeno! Naravno bitno je da je prosao, ali pitanje je koliko ce snage imati da se vraca, i da li ce mu Rodik dozvoliti kao sto je to ucinio Vavrinka! sa 3:0 i 15:40 4:4?!
Svi ce se sloziti da je klonuo duhom u ovoj godini, izgleda prilicno depresivno na terenu, prosto ne lici na sebe.

olja

pre 15 godina

E,da...prodjosmo i ovo!!! Samo da mi je znati: kako ti mislis da ujutru idem na posao? Dokle, bre, brate mili, skrati malo to. Pocni od ovog sledeceg. Srecno!!!!

Srbin iz Bara

pre 15 godina

Veliki pobedjuju i kad im ne ide.. Zato i jesu VELIKI igrači.. A sve ''neverne Tome'' neka zatvore oči na trenutak i pomisle: ''Bože,šta bih dao da sam u nečemu dobrom TREĆI NA SVETU''...

borko

pre 15 godina

Ako Nole u ovakvom izdanju pobedjuje Wavrinku(koji by the way nije toliko los koliko vi napricaste),a i vazda je bio opasan po Nola!Nikad ga Nole nije dobio tako lako ko sto se pise..onda ovo nije ni lose...obzirom da Verdasco(koji igra svoj najbolji tenis)jizgubi set od Kolsrajbera koji sad nije ni pola onog sto je nekad bio,ili fedex,koji takodje gubi set od Gonzalesa(a svi su losije plasirani od Wavrinke)....Mislim da ljudi stvarno preterujete!A,zamislite sta ce biti kad se Nole vrati u top formu?!Zao mi je sto su se svi navalili na njega...i pljuju ga...Ajde,malo komentarisite igru recimo safina,Andrejeva ili Cilica...mislim,ima toliko vrhunskih tenisera..koje mozete da komentarisete!Mozete da ih hvalite ili pljujete..vama na volju...manite se Nokije!Vidim i ovi na Eurosportu su optereceni njim,valjda zbog Marija...Nikad ne pricaju o recimo Del Potru ili Monfisu..ili ne znam ni ja kome...ama iskljucivo udaraju po Noletu!Valjda,stvarno sto je vrh..a mi nismo svesni toga.

Mirko TM

pre 15 godina

Drago mi je da je pobedio,a jos draze sto nisam gledao mec.Da li je slava dosla po svoje ili sta vec, ali cini mi se da zemljak sve manje podseca na "killing machine".
Za neke udarce koji su ranije isli kao od sale sada urlam od srece kada ih realizuje.
Ne znam cemu mu sluzi trener ako ne uspeva da mu objasni da su skracene lopte u sadasnjem svemirskom tenisu iskljucivo dozvoljene u mecevima sa slabijim-neravnopravnim protivnikom- radi animacije publike.
Naravoucenije:"TNT-om mozes da oduvas protivnika,a "super seckom" da napravis djus":)
Zato Nole,"bekstvo u masovni trening..."

Ivan

pre 15 godina

Svaka cast. Ali, alo vi sto komentarisete, ajde se malo osvestite Get Real! Novak ne igra nista posebno, sve ide vrlo tesko. Nedostaje nam onaj Nole... Nadam se da ce se trgnuti... Bice tesko, ali... Navijamo za Novaka!

Mare

pre 15 godina

Pa dobro.. Objektivno, Novak ove godine može da se nosi sa igračima rangiranim između desetog i dvadesetog mesta. A može i da napravi iznenađenje protiv nekog iz prvih deset. Samo da ne klone. Neka se baci na trening i sledeće sezone će opet biti u prvih pet.

3MAJ

pre 15 godina

Muska, rovovska bitka, zavrsena u velikom stilu.

Ne znam da li ljudi primecuju koliko Novak igra inteligentno i zrelo. Iako je u ovom mecu imao manje vinera i vise gresaka, pobedio je zato sto je znao svoje greske dobro da raspodeli. On ne igra ko masina, da svakom mecu, setu i gemu pristupa isto; ne trci kao pit-bul na svaku loptu; Novak zna da zakoci kad treba, da odustane od teske lopte, da 'nerezonski' pokusa da skrati poen, odigra bezbroj bezuspesnih drop sotova, ali cini mi se sve u veoma dobrom taktickom cilju.

pravoslavac

pre 15 godina

prvo NOLE SVAKA CAST,drugo stvarno smo balkanci ali u negativnom kontekstu pa covijek predstavlja Srbiju bolje nego iko tako da kako god igrao ja sam svim srcem uz njega..vidi se da trazi igru jos uvek ali to sve polako dolazi na svoje,a upravo gledam Nadal-Nalbandijan 3set i mogu reci da Nole ima sve sanse ovog sveta da opet uzme ovde titulu...NAPRED NOLE!!!

dzon konors

pre 15 godina

Novak je 1 metar u aut,reket sa tim nema veze,čovjek nema niti snage a ni tehnike ove godine,ima loseg trenera i ne shvata svoje slabosti,igrač njegove konstitucije ne može da igra beskrajno duge poene,mora da ima ubitačan servis,jak volej i retern.
On to nema ,a to neće niko da mu kaže,jer su ulizice.Car je go,samo još da mu to u brk neko kaže.Ajde srbi,pokažite se !!!

AS

pre 15 godina

Prosle godine u ovo vreme Djokovic je igrao najbolji tenis u njegovom zivotu. Posle toga je dosla sljaka gde je izgubio na Rolan Garosu od Nadala i tada se njegov tenis promenio takticki – to je bila velika greska. Takticki u tom smislu da je poceo da igra agresivnije, sa manje strpljenja, manje spreman da igra duge razmene udaraca pod kojima su pre toga popustali i Federer i Nadal. Suprotno njemu, u to vreme je Mari promenio trenera i poceo da igra strpljivo. Takodje Simon i Monfils primenjuju strpljiv sistem (i previse), a naravno i Nadal, i postizu velike uspehe.

Djokovic sada ima mnogo mocnije udarce, snazniji je i izdrzljiviji nego prosle godine, ali treba se vratiti prethodnoj taktici. Kosarkaskim recnikom – selekcija udaraca je bila bolja. A najbolju selekciju udaraca (i najbolju taktiku) je imao pre dve godine kada je u finalu pobedio Kanjasa i osvojio njegov prvi masters, pa bi mu bilo dobro da odgleda i analizira snimak tog meca. Tom igrom sa sadasnjim kvalitetima bi bio sigurno najbolji na betonu. Na prethodnom turniru je posle dugo vremena u izvesnoj meri primenjivao strpljenje i dobru selekciju udaraca i osvojio je turnir. - abs12@yandex.ru

mix018

pre 15 godina

Zbog cega je Novak menjao reket,jel zna neko?
(Julija, 19. mart 2009 02:41)

Zbog 4,5 mil $,sta ces bolji razlog,toliko je inace Novak dobio od "head"-a da koristi njihov reket!
Ali zasluzio je i pobedi se u zube ne gleda!
Bravo Nole samo napred!

kosta

pre 15 godina

Dve stvari sam primetio:
prva je da ne uziva vise u tenisu sa ,a ima samo 21 godinu, a druga stvar je da su mu udarci losijeg efekta nego ranije ( od promene reketa , ovaj mu ne odgovara) ,a sa time i pouzdanje opada.
Samo bih jos napomenuo da je covek patriota i da nije masina,da voli svoju zemlju ,da kad mu lose ide da ga PODRZIMO, a ne odmah da ga kudimo!
Pozdrav

fun of the world

pre 15 godina

Najsladja bobeda je ona kada igras slabo a protivnik pruzi trenutni maksimum i pobedis.To je odlika velikih igraca.Onih koji su medju prvih deset i onih ostalih. Kolko je puta Novak bio na domak pobede nad Nadalom ili Federererom igrao fenomenalno a izgubio a protivnici standardno. Svaki mec i opobeda donose samopouzdanje i podize formu

SRBIJA DO .........................................................

pre 15 godina

A sad adio,a sad adio..... ko ne veruje moze da se kladi.........siguran sam da je ovaj sto se kaze prdnuo u sisu...... nema od njega nista.... prilicno prosecan igrac........... zivi bili pa videli!!!!!!!

Jova

pre 15 godina

Cestitke Nolu na pobedi,idemo Nole!!!!!

Jako naporan mec i bez potrebe dozvoljava preokrete,dosta dosta velike oscilacije u igri koje u mecu sa Rodikom mogu skupo da kostaju.

Idemo Nole,trgni se malo i odbrani titulu!!!

Napred Nole,napred Ana!!!!

ja

pre 15 godina

@Hm
Naravno da tek sada pocinje turnir, ali ne znam kako to mislis da mu je zreb bio poprilicno naklonjen.
Ovo je za Novaka bio jedan od tezih zrebova. Pa ne moze on kao treci na svetu da u prva 3 kola iga ni sa jednim od igraca iz prvih 8. A evo u trecem mecu je ograo sa 16. na listi.
U prvom mechu je igrao protiv 54. igraca, u drugom protiv 64. i sada protiv 16.
Nadal je igrao prvo kolo protiv 112., drugo kolo 27., trece kolo 14. igraca.
Federer prvo kolo 52. , drugo kolo 28., trece kolo 17.
Dakle sva trojica su imali slican zreb i u osmini finala imali slicne protivnike.

To je prednost igraca koji su u vrhu u prvih 10. Jednostavno ni na jednom turniru ne mogu da u prva 3 kola igraju protiv nekog jaceg protivnika.
Medjutim za tebe je samo Novakov zreb lak.
Pogledaj malo Nadalove zrebove na prethodnim turnirima. Na svakom turniru ima duplo laksi zreb od Novaka. Ok mozda to i zasluzuje posto je prvi.
Mada mislim da ne zasluzuje bash toliko laksi zreb od Novaka.
Nemoj da lupas takve stvari, kad se ocito ne razumes u nacin na koji se sastavljaju zrebovi za turnire.

Inaca danasnji mech nije bash za pamcenje, ali vazno je da je Novak prosao i to u 2 seta.

Slicno je bilo i u Dubaiu, pa je Novak na kraju u finalu odigrao najbolji mech na tom turniru. Ne vidim zasto se to ne bi moglo i ovde ponoviti.
Sa ovakvom igrom inace tesko moze da dobije Nadala ili Federera, ali mislim da Rodika dobija bez vecih problema i sa ovom igrom.
Protiv Rodika samo treba da iskoristi 5-6 Rodikovih losijih servisa i pobeda nece dolaziti u obzir.
Nema ipak Rodik igru za Novaka. Gledao sam ga nocas protiv Ferera, covek je zaista smesan kako igra.
Tvrdim da Rodik bez onog njegovog ubitacnog servisa, nikad ne bi mogao da udje ni u prvih 50. On je samo jedan od onih igraca koji samo servis odrzava u igri. Kao sto su uostalom i Tsonga, Karlovic i jos neki.
Ja jednostavno te igrace nikad necu moci smatrati ozbiljnim protivnicima za bilo kog igraca iz prvih 10.

Caca

pre 15 godina

Za Milana;
Posto si vrhunski poznavalac tenisa sto ne pozoves Novaka da mu budes savetnik a ne da nama solis pamet od ranog jutra. Novak - svaka mu cast.

Golexxx

pre 15 godina

Juce sam na Novakovon sajtu napisala da sam precrtala i Vavrinku i Rodika,a precrtala sam i Nadala ukoliko Nadal pobedi Nalbandijana.Mozda ovo nekome zvuci smesno,meni uopste ne.Krajnje sam ozbiljna,jer njima valja doci nasoj "MECKI"na rupu.Novace,zelim ti svu srecu.Samo nebo je tvoja granica.

Doki

pre 15 godina

Bravo Nole srce ! Pobeda je pobeda ! :) Nole je stvarno imao celicne zivce, sto ohrabruje ! Ali , ovaj novi reket ! Sta mu je to trebalo i to na pocetku sezone ?
Nama ostalima sa slabijim zivcima ostaje bensedin koji radi dobro cele teniske sezone, bez problema :)

Urke

pre 15 godina

Koliko je bio tesan mec vidi se i po tome sto je Nole ukupno osvojio samo jedan poen vise od Vavrinke, a drugi je osvojio cak iako je imao manje poena. Treba i to umeti. bravo Nole!

ae

pre 15 godina

Sta bre "bravo nole"..Ovo je katastrofa...Svi njegovi mecevi su za neku srcku..Treba igrati mnogo bolje, da bih postigao neki uspeh..Ovako je sve uzaludno, kao i do sada - tapsa u mestu, jer je no.3 i ostace tu, ako ga ovaj Shkot ne prestigne..Cestitke za pobedu, ali mora i moze mnogo bolje igrati.

mladen

pre 15 godina

stvarno ne znam odakle ljudima volja da posle svakog njegovog meca napisu "slabo,katastrofa nema sanse da sa ovakvom igrom prodje sledece kolo" a onda kad nole pobedi umesto da ga pohlave oni se vrate i napise isto to samo promene ime tenisera...posle prvog kola sam vec citao da nema sta da trazi protiv hasa,pa onda posle toga napisu da ce ga wawrinka pregaziti pa onda sad kad mu nije poslo za rukom kako ce u sledecem kolu ispasti...imajte malo vere decko brani tituli nije mu lako,a igra stvarno srcem i nije izgubio ni set jos...veliki pozdrav iz pekinga

Helen*

pre 15 godina

Mec stresan. Nije lepo da Nole sekira svoje verne gledaoce:-).
Ali, ko ga voli i razume tenis, znace da mu "oprosti".

P.S.Prilicno cesto nailazim na, otprilike, ovu recenicu:"A sta ste Vi uradili u svom zivotu... itd?"
Pristajem da kazem NISTA, bez obzira da li je tako.
Sledi:
1. Izbacena sam iz komentatora
2. Ne mogu imati kvalitetn komentar
3. Nole ce biti automatski bolji kad ja zacutim(?)
4. Nesto drugo

Da se razumemo: jedna je stvar voleti nekoga svim srcem (Noleta ili pak, nekog drugog, i na drugi nacin), ali da li simpatija i naklonost znace izostanak osecaja za iskrenu kritiku i dobronamernu primedbu?


Desava se da sam Nole kaze sta nije bilo dobro u njegovoj igri, a zatim da slicno stigne i u necijem postu. I taj komentator bude kamenovan na sajtu.
Tu logiku nikad necu razumeti. Kao ni kritiku koja je primitivna, prosta, glupa, zlonamerna, ponizavajuca.

Sad se sve sabere, Nole je pobedio, imala bih ponesto reci o sinosnjem mecu i na racun nekih ociglednih slabosti, ali neka ovo jutro pocne samo jednim: Bravo i bori se do kraja.

Urosch

pre 15 godina

Lose, lose. Vavrinka nikako ne igra na turniru. Toliko mucenja... No, za Noleta tek sada pocinje turnir. Zdreb mu je bio poprilicno naklonjen do sada.
(Hm, 19. mart 2009 03:02)

Zdreb??? Ahahahah
Iskreno se nadam da je to bila greska u kucanju :)

gazda

pre 15 godina

bravo Djole,evo Rodjo upravo dobio Ferera 2:1.Ijako sam zeleo pobedu Ferera ali evo prilike da ga Djole pocepa,ima da popuca po savovima.Rodjo jo......bolje da te nema jedva cekam.

Hm

pre 15 godina

Lose, lose. Vavrinka nikako ne igra na turniru. Toliko mucenja... No, za Noleta tek sada pocinje turnir. Zdreb mu je bio poprilicno naklonjen do sada.

DINASTIJA !!!!

pre 15 godina

(Vladan R, 19. mart 2009 02:10)

najzanimljivije od svega je to što jedino nisi zapazio da je vavrinka igrao odlično za njegove uslove,veći deo meča.jedino je padao u odlučujućim momentima,ali tome je dosta doprineo i sam Novak.

Novak je pokazao klasu na 2-5 u drugom setu,ali si zaboravio da ga pohvališ ?

biti realan ne znači da treba sagledati samo slabosti,već i dobre stvari.a bilo ih je ;)

napred Nole,još malo agresije da dodaš u te udarce ! (i novog kondicionog trenera)

branko

pre 15 godina

За оно што је ствар карактера и моралне чврстине Новак заслужује чисту десетку. За игру – ни близу! Видећемо докле се може стићи том комбинацијом. Ипак, мислим да Новак има оно до чега се теже долази Лакше је поправити тениске ударце.

Antun Subotica

pre 15 godina

Nisam impresioniran Novakom,mislim da s ovakvom igrom nema velike sanse protiv nijednog ozbiljnijeg tenisaca a kamoli protiv
Rodika.ali vidjeti cemo...

Ali pustimo to,eno Ivan Ljubicic se vraca u velikom stilu!!!

Ljubo legendo!!!

Don Baka

pre 15 godina

Bravo Nole, vrhunski igraci su oni kad im ide lose, a oni pobedjuju,znaci zamislite Nole kad bude poceo da igra svoju igru...
Naravno o5 cemo da vidimo neke ''hejtere'', hejteri , niste Nolu ni do kolena, ne znam samo zbog cega ga ne volite......
Mozete samo da se nervirate, sto vi niste Nole.....
AJMO NOLE DO TITULE!!!

sever

pre 15 godina

Da, Nole Kralj koji trenira manje od mog pokojnog deda i bake. Vavrinku bi rasturio prosečan igrač iz Dudove šume, a ta šuma je u Subotici. Mogu ja navijati za njega i sakupljati sede vlasi kada govor njegovog tela mi kaže da je mrzovoljan i jednostavno ne igra mu se tenis.

WTATP Lista

pre 15 godina

Pobedi se u zube ne gleda, ali ova je bas bila nekako "zubata":):):) Nole je doveo sebe u poziciju da protiv Vavrinke koji ipak jos uvek nije svetski vrh u oba seta spasava set lopte na svoj drugi servis, sto najbolje govori koliko je Djokovic danas bio blizu mnogo vecim komplikacijama. U sledecem kolu Novak ce igrati protiv igraca koji sigurno nece pobediti sam sebe (Rodik ili Ferer), tako da i ne pomislja da ce i u cetvrtfinalu proci na "provlacenje". Onako olako ispustiti 3:0 u prvom setu ili doci do gotovo izgubljene 2:5 pozicije u drugom setu protiv igraca "srednje klase" na ovako velikom turniru mora da brine.

Ali opet ne treba biti ni preveliki pesimista, cak i u ovakvom izdanju Novak je na momente itekako pokazivao sta zna, a i ova vrsta spore tvrde podloge ("Plexicushion" u originalu) je nesto sto Novaku najvise odgovara i na kojoj se lane proslavio na ovom istom turniru, kao i Australijen Openu i gde ce da zablista ako ne ovde? I pored losih izdanja, za mene ce on biti jasan favorit u cetvrtfinalu jer nema sanse da protiv takvih protivnika izace sa ovom "lako cemo" psihologijom, ali ova njegova kriza i ocigledan napredak Nadala na "betonu" jako plase pred to eventualno polufinale. Sretno Nole!

Djole

pre 15 godina

Najvise mrzim ove sto pisu slabo, slabo... Pa pljuju po nasim sportistima, pa im ne valja ovo pa im ne valja ono...
Mnogo puta su vam neki forumasi rekli, stavite prst na celo i zapitajte se sta ste vi uradili u svom zivotu? Pogotovo mislim na individualne sportove. Pa taj Novak Djokovic ne predstavlja na turnirima Srbiju, vec sebe kao personu. A i pored toga sto ne predstavlja Srbiju, on je nju reprezentovao na najbolji moguci nacin. Posle Divca, mozda i najbolje.
Ja bih mu vecno ostao zahvalan i da je ostao na 16om mestu kao sto je bio 2006te godine, bio bih mu zahvalan jer je to tada bila festa, prvi nas teniser u top20, a on je dve godine treci i mi to ne znamo da cenimo. Nazalost ova era tenisa ima dva prejaka igraca i Nole je sigurno sebi zadao cilj da ih dostigne. Ja mu zelim srecu u tom cilju i uzivacu uvek dok ga gledam, pa i onda kada ga psujem, u zaru i besu, jer sve je to sport.

A narocito me nerviraju forumasi koji su tenis poceli da prate pojavom Novaka, Ane, Jece... Dok nije bilo njih niste znali da li se singl mec igrao do onih prvih obelezenih linija ili onih drugih za dubl...

Napred Novace, JECO, Ana, Viktore, Janko...

Vladan R

pre 15 godina

Sta reci osim da je najbitnije da je pobedio. Ipak definitivno Novak ne igra na proslogodisnjem nivou i voleo bih da se varam ali mislim da sa ovakvom igrom tesko da moze dobiti Rodika (naravno ako ne bude iznenadjenja tj ako isti prodje Ferera sto je za ocekivati) . Takodje se mora priznati da je Vavrinka ,na veliku Noletovu srecu, bukvalno sve kljucne lagane lopte ili zicere , pa malo je reci katastrofalno odigrao: smec u taj brejku prvog seta posle kojeg je Nole dosao do set lopte na svoj servis a koju je potom iskusno iskoristio, zatim relativno lagana set lopta u mrezu u devetom gemu drugog seta, i na kraju istog ,u taj brejku, tri vezane dosta grube neiznudjene greske za Noletov trijumf. Jedino uz pobedu sto je dobro je to sto se ipak nije uslo u treci set s obzirom da su ova dva potrajala skora dva i po sata posebno imajuci u vidu Novakove probleme sa kondicijom. Nadam se da ce Nole uspeti da se do meca sa Rodikom koliko toliko oporavi i sto je jednako vazno da ga po mogucstvu odigra na visem nivou nego danasnji.

Neutron

pre 15 godina

Auuuu!!! Ovo je bilo pravo mucenje, ali na kraju jos vece uzivanje. Idem po limun sa medon, grlo me pece od silne dreke.
Nije jos uvek Noletova igra na njegovom pravom nivou (da jeste, ovaj Wawrinka nebi imao sta tu da trazi) ali mu je duh na pravom mestu. Dobio na misice protiv zilavog svajcarca i protiv publike koja ga ocigledno mrzi od US Opena.
Inace, kada vec pominjem incidente na tom turniru: a sta je sada bilo Robredo, Pic...no jedna (da prostite)? A jesi se povukao sa meca, jeli? A jel tako da nije bas najlepse igrati kada imas povredu? Sto ne ostade ti na terenu, onako junacki? Ma junak si ti, ali na recima. Kao sto kazu, kako sejes, tako zanjes.

roman empire

pre 15 godina

Svi te kritikuju kako lose igras ali ti ipak pobedjujes,neka ti svi oni dele savete a ti posle ove Varenike pobedi i Rodika i Federera i Nadala i svima im reci hvala al ja sam najbolji.NOLE TI SI ELITA SRBIJE I PRAVA SRBIJA JE UVEK UZ TEBE!!!!!

Mizes

pre 15 godina

Forma, psiha i udarci sa proslogodisnjeg AO i danasnji voleji,lagano bi Noleta doveli na drugo mesto....
Nadam se da ce tako biti do Rima jer sam kupio karte za zavrsni vikend!
Vamos,"kamon",ajdeeee Nole....

WTF?

pre 15 godina

Temperatura tokom meča je bila 31! Molio sam Svevišnjeg da meč ne ode u treći set jer bi Nole, poznat po svojoj izvanrednoj fizičkoj kondiciji - puko ko oblanda!
Ne znam stvarno u čemu je problem? Prošlogodišnji Nole i ovaj kojeg sad gledamo nemaju veze jedan sa drugim! Je l' moguće da ga je novi reket toliko unazadio, ili je u pitanju nešto ozbiljnije?

Gordana

pre 15 godina

Bravo Nole! Nisam mogla da gledam mec ali sam pratila na internetu. Ali sudeci po detaljima u tekstu pitam se da li je Djole stedeo snagu ili se kockao. Nadam se da je prvo u pitanju i da je pametan i zna sta radi.
Zelim mu da dodje do finala i obraduje nas jos jednom!

Srecno Djole!

milan

pre 15 godina

Slabo..slabo...Sa onakvom igrom tesko ce biti dalje. Prosecni Vavrinka je imao veliku sansu.
Nema vise kod Novaka ubojite forhend dijagonale. Uglavnom te lopte zavrsavaju jedno 1-2m. unutar terena gde protivnik lako stize i opasno vraca. Tako se poen odugovlaci, sto fizicki slabom Novaku ne odgovara.
Bekhend paralelu nije odigrao niti jedan jedini put za dva sata igre !!! To mu je bio najaci udarac pre godinu dana.
Opet nas je zasmejao sa "skracenim" loptama koje Vavrinka bez problema stize i kaznjava..promasaji koji zavrsvaju na tribinama...

Daj Boze da se nesto promeni do sledeceg kola, ali tesko...ovaj reket ce ga kostati sezone, definitivno.

Peki

pre 15 godina

Aaauuuhhh!!!... jedva ga dobio!!! Samo da ne ponovi ovakvu igru od veceras. Mada, gledano sa vedrije strane, ohrabruje to sto je dobio cak tri Tie-break-a za redom :)))! Najbolji kada je nejpotrebnije! Pa sad... pobeda je POBEDA, makar to bili sve Tie-break-ovi!!! :)))

Ivan

pre 15 godina

Bravo Nole, mada nije odigrao najbolje mec, vazna je ovakva pobeda za dizanje samopouzdanja, dobiti u 2 tie break-a je velika stvar za njegovu psihu, i konacno je podsetio na njegovu 2007.god. kada se nismo sekirali kad je trebao da igra tie break, jer je bio najbolji tada. Napravio break kad je Vavrinka servirao za 2.set, sve ovo mi govori da Nole pocinje polako da lici na sebe. Nadam se da se ne varam!!!
Jos nesto, odigrao je par poena koja podsecaju na njegovu najbolju igru.
Puno srece u nastavku turnira.
Ajde Nole!!!

Mimi

pre 15 godina

ali najvise mi se svidja sto je svajcaras imao u oba seta po jednu set loptu :))))

za Noleta sta vise da se kaze.? KRALJ !!

IDEMO DA ODBRANIMO TITULU !!!
Srecno CARE !!!

Djole

pre 15 godina

Najvise mrzim ove sto pisu slabo, slabo... Pa pljuju po nasim sportistima, pa im ne valja ovo pa im ne valja ono...
Mnogo puta su vam neki forumasi rekli, stavite prst na celo i zapitajte se sta ste vi uradili u svom zivotu? Pogotovo mislim na individualne sportove. Pa taj Novak Djokovic ne predstavlja na turnirima Srbiju, vec sebe kao personu. A i pored toga sto ne predstavlja Srbiju, on je nju reprezentovao na najbolji moguci nacin. Posle Divca, mozda i najbolje.
Ja bih mu vecno ostao zahvalan i da je ostao na 16om mestu kao sto je bio 2006te godine, bio bih mu zahvalan jer je to tada bila festa, prvi nas teniser u top20, a on je dve godine treci i mi to ne znamo da cenimo. Nazalost ova era tenisa ima dva prejaka igraca i Nole je sigurno sebi zadao cilj da ih dostigne. Ja mu zelim srecu u tom cilju i uzivacu uvek dok ga gledam, pa i onda kada ga psujem, u zaru i besu, jer sve je to sport.

A narocito me nerviraju forumasi koji su tenis poceli da prate pojavom Novaka, Ane, Jece... Dok nije bilo njih niste znali da li se singl mec igrao do onih prvih obelezenih linija ili onih drugih za dubl...

Napred Novace, JECO, Ana, Viktore, Janko...

Mimi

pre 15 godina

ali najvise mi se svidja sto je svajcaras imao u oba seta po jednu set loptu :))))

za Noleta sta vise da se kaze.? KRALJ !!

IDEMO DA ODBRANIMO TITULU !!!
Srecno CARE !!!

Neutron

pre 15 godina

Auuuu!!! Ovo je bilo pravo mucenje, ali na kraju jos vece uzivanje. Idem po limun sa medon, grlo me pece od silne dreke.
Nije jos uvek Noletova igra na njegovom pravom nivou (da jeste, ovaj Wawrinka nebi imao sta tu da trazi) ali mu je duh na pravom mestu. Dobio na misice protiv zilavog svajcarca i protiv publike koja ga ocigledno mrzi od US Opena.
Inace, kada vec pominjem incidente na tom turniru: a sta je sada bilo Robredo, Pic...no jedna (da prostite)? A jesi se povukao sa meca, jeli? A jel tako da nije bas najlepse igrati kada imas povredu? Sto ne ostade ti na terenu, onako junacki? Ma junak si ti, ali na recima. Kao sto kazu, kako sejes, tako zanjes.

roman empire

pre 15 godina

Svi te kritikuju kako lose igras ali ti ipak pobedjujes,neka ti svi oni dele savete a ti posle ove Varenike pobedi i Rodika i Federera i Nadala i svima im reci hvala al ja sam najbolji.NOLE TI SI ELITA SRBIJE I PRAVA SRBIJA JE UVEK UZ TEBE!!!!!

Don Baka

pre 15 godina

Bravo Nole, vrhunski igraci su oni kad im ide lose, a oni pobedjuju,znaci zamislite Nole kad bude poceo da igra svoju igru...
Naravno o5 cemo da vidimo neke ''hejtere'', hejteri , niste Nolu ni do kolena, ne znam samo zbog cega ga ne volite......
Mozete samo da se nervirate, sto vi niste Nole.....
AJMO NOLE DO TITULE!!!

milan

pre 15 godina

Slabo..slabo...Sa onakvom igrom tesko ce biti dalje. Prosecni Vavrinka je imao veliku sansu.
Nema vise kod Novaka ubojite forhend dijagonale. Uglavnom te lopte zavrsavaju jedno 1-2m. unutar terena gde protivnik lako stize i opasno vraca. Tako se poen odugovlaci, sto fizicki slabom Novaku ne odgovara.
Bekhend paralelu nije odigrao niti jedan jedini put za dva sata igre !!! To mu je bio najaci udarac pre godinu dana.
Opet nas je zasmejao sa "skracenim" loptama koje Vavrinka bez problema stize i kaznjava..promasaji koji zavrsvaju na tribinama...

Daj Boze da se nesto promeni do sledeceg kola, ali tesko...ovaj reket ce ga kostati sezone, definitivno.

WTATP Lista

pre 15 godina

Pobedi se u zube ne gleda, ali ova je bas bila nekako "zubata":):):) Nole je doveo sebe u poziciju da protiv Vavrinke koji ipak jos uvek nije svetski vrh u oba seta spasava set lopte na svoj drugi servis, sto najbolje govori koliko je Djokovic danas bio blizu mnogo vecim komplikacijama. U sledecem kolu Novak ce igrati protiv igraca koji sigurno nece pobediti sam sebe (Rodik ili Ferer), tako da i ne pomislja da ce i u cetvrtfinalu proci na "provlacenje". Onako olako ispustiti 3:0 u prvom setu ili doci do gotovo izgubljene 2:5 pozicije u drugom setu protiv igraca "srednje klase" na ovako velikom turniru mora da brine.

Ali opet ne treba biti ni preveliki pesimista, cak i u ovakvom izdanju Novak je na momente itekako pokazivao sta zna, a i ova vrsta spore tvrde podloge ("Plexicushion" u originalu) je nesto sto Novaku najvise odgovara i na kojoj se lane proslavio na ovom istom turniru, kao i Australijen Openu i gde ce da zablista ako ne ovde? I pored losih izdanja, za mene ce on biti jasan favorit u cetvrtfinalu jer nema sanse da protiv takvih protivnika izace sa ovom "lako cemo" psihologijom, ali ova njegova kriza i ocigledan napredak Nadala na "betonu" jako plase pred to eventualno polufinale. Sretno Nole!

Ivan

pre 15 godina

Bravo Nole, mada nije odigrao najbolje mec, vazna je ovakva pobeda za dizanje samopouzdanja, dobiti u 2 tie break-a je velika stvar za njegovu psihu, i konacno je podsetio na njegovu 2007.god. kada se nismo sekirali kad je trebao da igra tie break, jer je bio najbolji tada. Napravio break kad je Vavrinka servirao za 2.set, sve ovo mi govori da Nole pocinje polako da lici na sebe. Nadam se da se ne varam!!!
Jos nesto, odigrao je par poena koja podsecaju na njegovu najbolju igru.
Puno srece u nastavku turnira.
Ajde Nole!!!

Mizes

pre 15 godina

Forma, psiha i udarci sa proslogodisnjeg AO i danasnji voleji,lagano bi Noleta doveli na drugo mesto....
Nadam se da ce tako biti do Rima jer sam kupio karte za zavrsni vikend!
Vamos,"kamon",ajdeeee Nole....

Vladan R

pre 15 godina

Sta reci osim da je najbitnije da je pobedio. Ipak definitivno Novak ne igra na proslogodisnjem nivou i voleo bih da se varam ali mislim da sa ovakvom igrom tesko da moze dobiti Rodika (naravno ako ne bude iznenadjenja tj ako isti prodje Ferera sto je za ocekivati) . Takodje se mora priznati da je Vavrinka ,na veliku Noletovu srecu, bukvalno sve kljucne lagane lopte ili zicere , pa malo je reci katastrofalno odigrao: smec u taj brejku prvog seta posle kojeg je Nole dosao do set lopte na svoj servis a koju je potom iskusno iskoristio, zatim relativno lagana set lopta u mrezu u devetom gemu drugog seta, i na kraju istog ,u taj brejku, tri vezane dosta grube neiznudjene greske za Noletov trijumf. Jedino uz pobedu sto je dobro je to sto se ipak nije uslo u treci set s obzirom da su ova dva potrajala skora dva i po sata posebno imajuci u vidu Novakove probleme sa kondicijom. Nadam se da ce Nole uspeti da se do meca sa Rodikom koliko toliko oporavi i sto je jednako vazno da ga po mogucstvu odigra na visem nivou nego danasnji.

ja

pre 15 godina

@Hm
Naravno da tek sada pocinje turnir, ali ne znam kako to mislis da mu je zreb bio poprilicno naklonjen.
Ovo je za Novaka bio jedan od tezih zrebova. Pa ne moze on kao treci na svetu da u prva 3 kola iga ni sa jednim od igraca iz prvih 8. A evo u trecem mecu je ograo sa 16. na listi.
U prvom mechu je igrao protiv 54. igraca, u drugom protiv 64. i sada protiv 16.
Nadal je igrao prvo kolo protiv 112., drugo kolo 27., trece kolo 14. igraca.
Federer prvo kolo 52. , drugo kolo 28., trece kolo 17.
Dakle sva trojica su imali slican zreb i u osmini finala imali slicne protivnike.

To je prednost igraca koji su u vrhu u prvih 10. Jednostavno ni na jednom turniru ne mogu da u prva 3 kola igraju protiv nekog jaceg protivnika.
Medjutim za tebe je samo Novakov zreb lak.
Pogledaj malo Nadalove zrebove na prethodnim turnirima. Na svakom turniru ima duplo laksi zreb od Novaka. Ok mozda to i zasluzuje posto je prvi.
Mada mislim da ne zasluzuje bash toliko laksi zreb od Novaka.
Nemoj da lupas takve stvari, kad se ocito ne razumes u nacin na koji se sastavljaju zrebovi za turnire.

Inaca danasnji mech nije bash za pamcenje, ali vazno je da je Novak prosao i to u 2 seta.

Slicno je bilo i u Dubaiu, pa je Novak na kraju u finalu odigrao najbolji mech na tom turniru. Ne vidim zasto se to ne bi moglo i ovde ponoviti.
Sa ovakvom igrom inace tesko moze da dobije Nadala ili Federera, ali mislim da Rodika dobija bez vecih problema i sa ovom igrom.
Protiv Rodika samo treba da iskoristi 5-6 Rodikovih losijih servisa i pobeda nece dolaziti u obzir.
Nema ipak Rodik igru za Novaka. Gledao sam ga nocas protiv Ferera, covek je zaista smesan kako igra.
Tvrdim da Rodik bez onog njegovog ubitacnog servisa, nikad ne bi mogao da udje ni u prvih 50. On je samo jedan od onih igraca koji samo servis odrzava u igri. Kao sto su uostalom i Tsonga, Karlovic i jos neki.
Ja jednostavno te igrace nikad necu moci smatrati ozbiljnim protivnicima za bilo kog igraca iz prvih 10.

Peki

pre 15 godina

Aaauuuhhh!!!... jedva ga dobio!!! Samo da ne ponovi ovakvu igru od veceras. Mada, gledano sa vedrije strane, ohrabruje to sto je dobio cak tri Tie-break-a za redom :)))! Najbolji kada je nejpotrebnije! Pa sad... pobeda je POBEDA, makar to bili sve Tie-break-ovi!!! :)))

Misa Po

pre 15 godina

@Antun Subotica
@sever

Alo bre, `ajde vas dvojica na hr. pa tamo pratite lijepe vase decke, ostavite nas SRBE da uzivammo u "losim" partijama Novaka Djokovica. Komplexasi bre jedni !!!

Helen*

pre 15 godina

Mec stresan. Nije lepo da Nole sekira svoje verne gledaoce:-).
Ali, ko ga voli i razume tenis, znace da mu "oprosti".

P.S.Prilicno cesto nailazim na, otprilike, ovu recenicu:"A sta ste Vi uradili u svom zivotu... itd?"
Pristajem da kazem NISTA, bez obzira da li je tako.
Sledi:
1. Izbacena sam iz komentatora
2. Ne mogu imati kvalitetn komentar
3. Nole ce biti automatski bolji kad ja zacutim(?)
4. Nesto drugo

Da se razumemo: jedna je stvar voleti nekoga svim srcem (Noleta ili pak, nekog drugog, i na drugi nacin), ali da li simpatija i naklonost znace izostanak osecaja za iskrenu kritiku i dobronamernu primedbu?


Desava se da sam Nole kaze sta nije bilo dobro u njegovoj igri, a zatim da slicno stigne i u necijem postu. I taj komentator bude kamenovan na sajtu.
Tu logiku nikad necu razumeti. Kao ni kritiku koja je primitivna, prosta, glupa, zlonamerna, ponizavajuca.

Sad se sve sabere, Nole je pobedio, imala bih ponesto reci o sinosnjem mecu i na racun nekih ociglednih slabosti, ali neka ovo jutro pocne samo jednim: Bravo i bori se do kraja.

Antun Subotica

pre 15 godina

Nisam impresioniran Novakom,mislim da s ovakvom igrom nema velike sanse protiv nijednog ozbiljnijeg tenisaca a kamoli protiv
Rodika.ali vidjeti cemo...

Ali pustimo to,eno Ivan Ljubicic se vraca u velikom stilu!!!

Ljubo legendo!!!

mladen

pre 15 godina

stvarno ne znam odakle ljudima volja da posle svakog njegovog meca napisu "slabo,katastrofa nema sanse da sa ovakvom igrom prodje sledece kolo" a onda kad nole pobedi umesto da ga pohlave oni se vrate i napise isto to samo promene ime tenisera...posle prvog kola sam vec citao da nema sta da trazi protiv hasa,pa onda posle toga napisu da ce ga wawrinka pregaziti pa onda sad kad mu nije poslo za rukom kako ce u sledecem kolu ispasti...imajte malo vere decko brani tituli nije mu lako,a igra stvarno srcem i nije izgubio ni set jos...veliki pozdrav iz pekinga

branko

pre 15 godina

За оно што је ствар карактера и моралне чврстине Новак заслужује чисту десетку. За игру – ни близу! Видећемо докле се може стићи том комбинацијом. Ипак, мислим да Новак има оно до чега се теже долази Лакше је поправити тениске ударце.

borko

pre 15 godina

Ako Nole u ovakvom izdanju pobedjuje Wavrinku(koji by the way nije toliko los koliko vi napricaste),a i vazda je bio opasan po Nola!Nikad ga Nole nije dobio tako lako ko sto se pise..onda ovo nije ni lose...obzirom da Verdasco(koji igra svoj najbolji tenis)jizgubi set od Kolsrajbera koji sad nije ni pola onog sto je nekad bio,ili fedex,koji takodje gubi set od Gonzalesa(a svi su losije plasirani od Wavrinke)....Mislim da ljudi stvarno preterujete!A,zamislite sta ce biti kad se Nole vrati u top formu?!Zao mi je sto su se svi navalili na njega...i pljuju ga...Ajde,malo komentarisite igru recimo safina,Andrejeva ili Cilica...mislim,ima toliko vrhunskih tenisera..koje mozete da komentarisete!Mozete da ih hvalite ili pljujete..vama na volju...manite se Nokije!Vidim i ovi na Eurosportu su optereceni njim,valjda zbog Marija...Nikad ne pricaju o recimo Del Potru ili Monfisu..ili ne znam ni ja kome...ama iskljucivo udaraju po Noletu!Valjda,stvarno sto je vrh..a mi nismo svesni toga.

Urosch

pre 15 godina

Lose, lose. Vavrinka nikako ne igra na turniru. Toliko mucenja... No, za Noleta tek sada pocinje turnir. Zdreb mu je bio poprilicno naklonjen do sada.
(Hm, 19. mart 2009 03:02)

Zdreb??? Ahahahah
Iskreno se nadam da je to bila greska u kucanju :)

kosta

pre 15 godina

Dve stvari sam primetio:
prva je da ne uziva vise u tenisu sa ,a ima samo 21 godinu, a druga stvar je da su mu udarci losijeg efekta nego ranije ( od promene reketa , ovaj mu ne odgovara) ,a sa time i pouzdanje opada.
Samo bih jos napomenuo da je covek patriota i da nije masina,da voli svoju zemlju ,da kad mu lose ide da ga PODRZIMO, a ne odmah da ga kudimo!
Pozdrav

srkki RS

pre 15 godina

Osim Marija kome je Robredo predao mec jedini je Novak zavrsio posao u dva seta.Malo razmislite o tome pa tek onda komentarisite njegovu igru!!!

posmatrac

pre 15 godina

@julia & @zoran: Zor mislite da mu Wilson nije nudio novac da ostane?
Ne verujem da novac moze da bude jedini razlog promene reketa. Mislim da postoji vazan teniski, igracki razlog. Naime, HEAD ima losiju "kontrolu" nego WILSON, ali omogucuje povecanje jacine udarca zbog nesto vece tezine "glave reketa" u odnosu na drsku (balans tezine je pomeren ka tacki udarca sto doprinosi vecoj snazi). Dugorocno gledano, ovo mozda nije losa odluka, jer ce Novak treninzima verovatno povratiti kontrolu, dok ce (pogotovu kada opusti ruku) dobiti dodatnu snagu i brzinu loptice koja mu je potrebna da bi se takmicio sa Federerom ili Nadalom. Znaci, mozda on ovim izborom zaista zrtvuje sezonu, ali mozda dobija neophodnu malu prevagu u buducim mecevima sa teniserima koji su fizicki daleko spremniji od njega.

S druge strane, promena reketa neminovno donosi privremene neuspehe a sa njima i pad samopouzdanja, a ono je neophodno da bi se ostalo u samom vrhu. To je rizik koga su svi u Noletovom timu sasvim sigurno svesni. Da li su doneli pravu odluku ili ne pokazace vreme... Sigurno je, medjutim, da su zeleli sve najbolje, to jest da Novak napreduje, nakon pune 3 godine na 3. mestu i serije kako poraza, tako i veoma tesko izborenih pobeda u drugoj polovini prosle godine.

Gordana

pre 15 godina

Bravo Nole! Nisam mogla da gledam mec ali sam pratila na internetu. Ali sudeci po detaljima u tekstu pitam se da li je Djole stedeo snagu ili se kockao. Nadam se da je prvo u pitanju i da je pametan i zna sta radi.
Zelim mu da dodje do finala i obraduje nas jos jednom!

Srecno Djole!

DINASTIJA !!!!

pre 15 godina

(Vladan R, 19. mart 2009 02:10)

najzanimljivije od svega je to što jedino nisi zapazio da je vavrinka igrao odlično za njegove uslove,veći deo meča.jedino je padao u odlučujućim momentima,ali tome je dosta doprineo i sam Novak.

Novak je pokazao klasu na 2-5 u drugom setu,ali si zaboravio da ga pohvališ ?

biti realan ne znači da treba sagledati samo slabosti,već i dobre stvari.a bilo ih je ;)

napred Nole,još malo agresije da dodaš u te udarce ! (i novog kondicionog trenera)

Ženevljanin

pre 15 godina

Izuzetno napet i neizvestan meč. Oba seta i oba taj brejka dolaze do 6:6... pobeđuje teniser s manje vinera i manje asova i (verovatno) manje ukupno osvojenih poena...ali veći šampion (mentalno jači). Sad Novaku je visoki rang na ATP listi obezbedio povoljan žereb, to jest da se jačina negovih protivnika POSTEPENO povećava - srazmerno dizanju njegove igre. Rodik? U izvrsnoj je formi ove godine (teći u "trci", ispred Novaka). Ipak. slažem se s kladioničarima koji Đokoviću daju ubedljivu prednost jer računam s daljim podizanjem kvaliteta njegove igre ai veći je šampion od Endija. Uzgred, da pomenem da je Nadal spasio PET (5) meč lopti protiv Nalbandijana izbegavši tako poraz od 0:2 a onda je potpuno demoralisani David izgubio treći set sa 6:0. Ljubičić je takođe spasio 5 meč lopti u maratonu protiv Andrejeva. Ovo mi je posebno drago, jer su ga mnogi već otpisali. Prerano.

FELIPE

pre 15 godina

Smederevo i ostali...
Mislite da mi koji ostavljamo komentari tipa "Lose je odigrao" i sl. ne navijamo za Novaka?! Jok, nego sedimo nocu, gledamo i nasladjujemo se sto Novak gubi... mislim...To sto ljudi govore da je odigrao lose, je realno i tacno. I to sto govore da od kada koristi novi reket igra slabije, i to stoji. I da nema kondicije, i to stoji. Sve je to apsolutno tacno i u opste mi nije jasno sto saljete negativne glasove za takve komentare. Vi kao da ne zelite da vidite istinu ili ne gledate meceve! Kako neko moze da kaze da je odigrao fantasticno, kada je covek imao preko 35 neiznudjenih gresaka, a pri tom ni 30 vinera. Servis veoma slab...trebao bi malo da uci od Viktora ako nema od koga drugog, sto se servisa tice. Pozitivno je sto je poceo cesce da izlazi na mrezu kada mi ne ide sa osnovne linije.
Cini mi se da ga reket bas sputava. Nekako kao da se bori i sa protivnikom, ali i sa reketom, pa ne moze ni da razmislja o nekoj preteranoj kreativnosti...ne valja u svakom slucaju.
NAPRED NOVAK I ANA!!!

Pozdrav

trlabrla

pre 15 godina

Većina komentara je totalno neobjektivna. Nole je pobijedio i to bi za njega i vas kao njegove navijače trebalo biti dovoljno. Neobjektivnost se odnosi na to što mislite da je on igrač koji bi sve osim Nadala i Feda trebao oduvat s terena. To je nemogće, Nole nije toliko dominantan u odnosu na prvi 10 - 15. On je bolji od većine, ali ne toliko da bi ih mogao dobiti bez stresa. Drugim riječima u prvih 10 ga svatko može dobiti jer jednostavno nije toliko superioran da može do polufinala sve jednostavno pregaziti. Ne znam otkuda toliko neralnih očekivanja vezanih uz to kako bi Nole trebao igrati. Igra sasvim dobro.

WTF?

pre 15 godina

Temperatura tokom meča je bila 31! Molio sam Svevišnjeg da meč ne ode u treći set jer bi Nole, poznat po svojoj izvanrednoj fizičkoj kondiciji - puko ko oblanda!
Ne znam stvarno u čemu je problem? Prošlogodišnji Nole i ovaj kojeg sad gledamo nemaju veze jedan sa drugim! Je l' moguće da ga je novi reket toliko unazadio, ili je u pitanju nešto ozbiljnije?

Golexxx

pre 15 godina

Juce sam na Novakovon sajtu napisala da sam precrtala i Vavrinku i Rodika,a precrtala sam i Nadala ukoliko Nadal pobedi Nalbandijana.Mozda ovo nekome zvuci smesno,meni uopste ne.Krajnje sam ozbiljna,jer njima valja doci nasoj "MECKI"na rupu.Novace,zelim ti svu srecu.Samo nebo je tvoja granica.

milos

pre 15 godina

DOSTA VISE pljuvanja po Noletu,Ani,Jeci,Vikiju,TIpsi...Ajte ljudi jeste li SRBi ili niste ili navijate za protivnika kad igra Djokovic , pa vam je krivo kad pobedi.Cinjenica je da Nole nije nista posebno igrao,ali njemu je i sa 60% snage dovoljno da dobije 16. na svetu,onda znajte koliko je ustvari dobar igrac.Nije u formi a opet je osvojio Dubai i ovde usao u 1/4 finale sto je i ako izgubi od Endija,sasvim solidno.Budite vi 3. na svetu pa gubite koliko hocete.U svakom kolu kad NOLE prodje vi pricate Slabo je to,nece tako moci sa jacima... A eto Noleta u R8...I ako dobije,izgubi bilo ko uvek ima onih "NESRBA" koji pricaju sve najgore o nasim sportistima i pricaju stalno gluposti.Kakve veze ima ako lose igra bilo ko,na primer Tipsa trenutno nije u formi al bio prvi il zadnji Srbin je ,navijam za njega... Nemam nameru da komentarisem ovako dugo,ali smucili su mi se vise ovi sto posle svake teniske vesti pricaju gluposti,SRBIJA DO TOKIJA.Ko se slaze sa mnom neka se javi....

Caca

pre 15 godina

Za Milana;
Posto si vrhunski poznavalac tenisa sto ne pozoves Novaka da mu budes savetnik a ne da nama solis pamet od ranog jutra. Novak - svaka mu cast.

mama

pre 15 godina

Alo sveznalice!!! Jel ste videli sta je sve Nalbandion urado Nadalu? Pa ovo je sport svako ima los dan! Sedite i gledate druge kako liju znoj i onda pametujete! Novak je u krizi i bori se! A vi posmatraci komentarisete sve i svasta a izgleda da Vas najvise zanima lova! A inace i Nadal snima reklame, jest li videli novu? Volim pametnjakovice najvise na svetu! Garant imaju manjak u dovodu kiseonika u mozak!

DzoniBGD

pre 15 godina

Igrao je promenljivo...
U pocetku odlicno, na trenutke sjajno ali u vecini meca ispod proseka.

Osim u finalu Beca kad ga je pocistio svaki njihov duel je bio ovakav, posle cisterne znoja izvojevana je bila teska pobeda, a nekad je cak i gubio...

Igrao je Novak malo pasivnije ali to mu je bila taktika za ovaj mec, ne znaci da nema samopouzdanja da potegne vec da takva kockarska igra nema smisla protiv strahovito brzog i neugodnog Wawrinke koji sa lakocom neutralise duboke lopte...

Najvazniji cilj je postignut, ide u cetvrtfinale, mnogo vazan mec sa Roddickom pre svega sa psiholoskog aspekta...ako njega preskoci ni Rafa ni Fed nisu nepobedivi, pogotovo na ovoj podlozi...

Dosta vise kukanja, "nije kao pre blabla"... to mi lici na babske price kako je "u nji'ovo vreme" sve bilo super a kako danas nista ne valja...
Daleko od toga, mnogo je imao polovnih meceva i na turnirima koje je osvajao, gubio je od anonimusa Gimeno Travera i Kevina Andersona, bio ismejan od Santora u Parizu, od Hewitta na US Openu...

Ono sto mu fali i sto mu je uvek falilo je nekoliko vezanih pobeda protiv Feda i Nadala, tu je on psihicki padao i zato svaka pobeda nad nekim od njih dvoje ce mu strateski vise znaciti nego osvojen turnir...

Najveci pljuvaci su uglavnom najstrasniji navijaci koji svoju frustraciju ne mogu pobediti u sebi...to mogu donekle i da razumem, ali to nije opravdanje...

sever

pre 15 godina

Da, Nole Kralj koji trenira manje od mog pokojnog deda i bake. Vavrinku bi rasturio prosečan igrač iz Dudove šume, a ta šuma je u Subotici. Mogu ja navijati za njega i sakupljati sede vlasi kada govor njegovog tela mi kaže da je mrzovoljan i jednostavno ne igra mu se tenis.

Maja

pre 15 godina

Svaka cast Nole, pobeda na ovakav nacin je veoma bitna za nastavak turnira.
A za one koji podcjenjuju, Wavrinka nije prosecan teniser, i veoma je neugodan. Pricate o Noletovoj ranijoj formi, pa bas u takvoj formi je tesko igrao sa Wavrinkom.
A pogledajte malo ostale rezultate, svi su igrali tri seta, osim Novaka.
Svaka cast Nole, samo napred...

fun of the world!

pre 15 godina

@Dzon Konors

Ono sto ti zagovaras je glupi americki sistem koji sve vise igraca koji nemaju mozga primenjuju. Od Rodicka, Fisha, Delica ap onda Karlovica i da ne nabrajam dalje. Konjski servis pa na mrezu. A sta ako servis stane. Dzaba nekim igracima koji ubiju po 25 aseve a izgube mec. To su igraci koji nemaju mozga i kada iih uhvatis gotovi su. To nije tenis. Amerika je poslefnji put imala igrace od mozga Samprasa i Agasija da ne idem dalje u proslost. Gde su ovi servis ubice danas na ATP listi nema ih nigde. Kako igraju Nadal i Federer. Njima nije stil igre sevis pa mreza.Po americkomshvatanju tenisa mec od 3 seta bi terbalo da traje sat a ko se igra 5 u vrh glave dva sata. Publika to ne voli i nece je biti

AS

pre 15 godina

Prosle godine u ovo vreme Djokovic je igrao najbolji tenis u njegovom zivotu. Posle toga je dosla sljaka gde je izgubio na Rolan Garosu od Nadala i tada se njegov tenis promenio takticki – to je bila velika greska. Takticki u tom smislu da je poceo da igra agresivnije, sa manje strpljenja, manje spreman da igra duge razmene udaraca pod kojima su pre toga popustali i Federer i Nadal. Suprotno njemu, u to vreme je Mari promenio trenera i poceo da igra strpljivo. Takodje Simon i Monfils primenjuju strpljiv sistem (i previse), a naravno i Nadal, i postizu velike uspehe.

Djokovic sada ima mnogo mocnije udarce, snazniji je i izdrzljiviji nego prosle godine, ali treba se vratiti prethodnoj taktici. Kosarkaskim recnikom – selekcija udaraca je bila bolja. A najbolju selekciju udaraca (i najbolju taktiku) je imao pre dve godine kada je u finalu pobedio Kanjasa i osvojio njegov prvi masters, pa bi mu bilo dobro da odgleda i analizira snimak tog meca. Tom igrom sa sadasnjim kvalitetima bi bio sigurno najbolji na betonu. Na prethodnom turniru je posle dugo vremena u izvesnoj meri primenjivao strpljenje i dobru selekciju udaraca i osvojio je turnir. - abs12@yandex.ru

3MAJ

pre 15 godina

Muska, rovovska bitka, zavrsena u velikom stilu.

Ne znam da li ljudi primecuju koliko Novak igra inteligentno i zrelo. Iako je u ovom mecu imao manje vinera i vise gresaka, pobedio je zato sto je znao svoje greske dobro da raspodeli. On ne igra ko masina, da svakom mecu, setu i gemu pristupa isto; ne trci kao pit-bul na svaku loptu; Novak zna da zakoci kad treba, da odustane od teske lopte, da 'nerezonski' pokusa da skrati poen, odigra bezbroj bezuspesnih drop sotova, ali cini mi se sve u veoma dobrom taktickom cilju.

caci

pre 15 godina

Nisam čitao komentare,samo zbog želje da napisem da je Nole počeo da se vraća.Ali ne igri, ne potvrdi plasmana,već - sebi. Napokon je bilo i vreme.Čini mi se da opet želi pobede,opet želi da dokaže da može da pobedi svakoga,da je on taj,koji je zapravo najbolji igrač sveta.Kada vidim da se raduje osvojenom poenu,kada je koncentrisan samo na svoje reakcije,da poen gradi nogama i glavom -nebo je granica.A kada ga vidim da gleda u pravcu svog tima,znam da već traži tuđe objašnjenje,a to ne valja! Promena reketa ga je već dosta koštala,počinje da ga oseća,ali reket ga još uvek ne sluša.Kada Nole bude imao samo jedan cilj u glavi, a to je biti prvi!,a ne porodični biznis,ili organizacija turnira, ili ova ili ona promocija, tada,će Nole CAR to i postati.Bez obzira na Rafu ili Rodžera,a niko od njih dvojice nije svesniji toga.Jedini koji može Rafu da dobije na šljaci je Nole.A to Rafa zna!Ma ,znaju to svi igraći!Nole care,dok god budeš imao jedan cilj dotle ćeš biti i sve ostalo u životu .Ako se rasplineš, pogledaj Marata.Da li ti je to cilj?I pozovi Drvenog da poradi malo na volejima. Napred Nole care!!!

Mare

pre 15 godina

Pa dobro.. Objektivno, Novak ove godine može da se nosi sa igračima rangiranim između desetog i dvadesetog mesta. A može i da napravi iznenađenje protiv nekog iz prvih deset. Samo da ne klone. Neka se baci na trening i sledeće sezone će opet biti u prvih pet.

Urke

pre 15 godina

Koliko je bio tesan mec vidi se i po tome sto je Nole ukupno osvojio samo jedan poen vise od Vavrinke, a drugi je osvojio cak iako je imao manje poena. Treba i to umeti. bravo Nole!

mix018

pre 15 godina

Zbog cega je Novak menjao reket,jel zna neko?
(Julija, 19. mart 2009 02:41)

Zbog 4,5 mil $,sta ces bolji razlog,toliko je inace Novak dobio od "head"-a da koristi njihov reket!
Ali zasluzio je i pobedi se u zube ne gleda!
Bravo Nole samo napred!

Hm

pre 15 godina

Lose, lose. Vavrinka nikako ne igra na turniru. Toliko mucenja... No, za Noleta tek sada pocinje turnir. Zdreb mu je bio poprilicno naklonjen do sada.

fun of the world

pre 15 godina

Najsladja bobeda je ona kada igras slabo a protivnik pruzi trenutni maksimum i pobedis.To je odlika velikih igraca.Onih koji su medju prvih deset i onih ostalih. Kolko je puta Novak bio na domak pobede nad Nadalom ili Federererom igrao fenomenalno a izgubio a protivnici standardno. Svaki mec i opobeda donose samopouzdanje i podize formu

Srbin iz Bara

pre 15 godina

Veliki pobedjuju i kad im ne ide.. Zato i jesu VELIKI igrači.. A sve ''neverne Tome'' neka zatvore oči na trenutak i pomisle: ''Bože,šta bih dao da sam u nečemu dobrom TREĆI NA SVETU''...

Zoran

pre 15 godina

Nije mi jasno ovo potcenjivanje Vavrinke u prethodnim komentarima, koji je eksplodirao prošle sezone (bio među prvih 10).
Novak je odigrao solidno i mislim da će pokazati u narednim mečevima da je na dobrom putu.
Pre par godina i Troicki je izgubio od Federera u Tokiju sa 7:6,7:6, pa niko nije pljuvao Federera zbog toga.

Vladan R

pre 15 godina

@ DINASTIJA

Ne kazem da na mahove Novak danas nije igrao dobro tj sto je najbitnije nije gresio u odlucujucim poenima, ali je ponavlajm cinjenica da je bio u velikoj opasnosti da izgubi bar jedan od prva dva seta odnosno to se nije desilo samo zahvaljujuci Vavrinkinim greskma. Moje misljenje je da to ne bi smelo da mu se desava sa igracima Vavrinkinih kvaliteta, jer hteli ili ne, moramo priznati da nas je Novak navikao na mnogo vise standarde sto se njegove igre tice. Takodje ne bi bio problem da je tako samo u ovom mecu vec je fakat da se od pocetka sezone muci sa igracima sa kojima ne bi smeo, a od ponekih cak i gubi. Da li je u pitanju samo reket ili nesto drugo ili i reket i jos ponesto stvar je za analizu njegovog strucnog staba. Uprkos svemu navedenom on je postigao veoma dobre rezultate u 2009 : ima jedan osvojen turnir(bez obzira sto na istom nisu ucestvovali Federer i Nadal pa ni Verdasko tj. odustao je Marej) i jedno finale, a i na AO je pitanje kako bi se mec sa Rodikom zavrsio da nije igran pod onakvim uslovima. Kad se sve ovo sabere ne dovodi se u sumnju to da je vrhunski teniser (karakteristka najboljih i jeste da pobedjuju i kada ne igraju najbolje a on definitivno to radi) vec samo cinjenica da nije ni blizu svog najboljeg tenisa jer kada je to tako izuzev Nadala , Federera i eventualno Mareja, nijedan drugi teniser ne da nema sansu da ga dobije, koliko god da isti dobro da igra ,vec nema sansu ni da mec ucini neizvesnim. Na kraju krajeva bolje i da ovako pobedjuje nego da gubi, recimo kao u finalu OI(promasen smec na mec lopti Nadala) ili finalu FM(dupla servis greska na set lopti za Federera). Sva ova prica nije pljuvanje vec vec iznosenje cinjenica tj. vise nego iskrena zal za nepotrebnim zamranjem i mmucenjem protiv raznih Delica, Vavrinki itd. odnosno iskrena zelja za jos boljim Novakovim rezultatima (mada i ovi dosdasnji nisu za bacanje ) jer je pokazao da on to sa teniskim potencijalem koji ima definitivno moze.

Milana

pre 15 godina

Imam samo postovanje za Novaka. Dakle, i drugi igraju tenis. Mislim na ucesnike ovog turnira. Niko nije dosao tamo da bi ih prva trojica pobedjivali i uzimali im sve gemove u oba seta. Vavrinka, takodje, nije za potcenjivanje. Momak je rangiran 16. i to ne sme biti zanemarivano. Novak je imao nekih problema u ovom mecu ali ja nijednog trenutka nisam sumnjala u njegovu pobedu. Treba pogledati sta se desilo u mecu Nadal - Nalbandian i pokusati shvatiti neke stvari. Najiskrenije postujem obojicu igraca ovog meca a posebno pobednika zato ni u njegovu pobedu nisam nijednog trenutka.

Zato, SRECNO NOLE dalje i osmehni se u kameru kad se potpisujes zbog svih nas koji verujemo u tebe!

Doki

pre 15 godina

Bravo Nole srce ! Pobeda je pobeda ! :) Nole je stvarno imao celicne zivce, sto ohrabruje ! Ali , ovaj novi reket ! Sta mu je to trebalo i to na pocetku sezone ?
Nama ostalima sa slabijim zivcima ostaje bensedin koji radi dobro cele teniske sezone, bez problema :)

pravoslavac

pre 15 godina

prvo NOLE SVAKA CAST,drugo stvarno smo balkanci ali u negativnom kontekstu pa covijek predstavlja Srbiju bolje nego iko tako da kako god igrao ja sam svim srcem uz njega..vidi se da trazi igru jos uvek ali to sve polako dolazi na svoje,a upravo gledam Nadal-Nalbandijan 3set i mogu reci da Nole ima sve sanse ovog sveta da opet uzme ovde titulu...NAPRED NOLE!!!

zoran

pre 15 godina

Julija, 19. mart 2009 02:41

Promenio reket radi dobre novcane ponude. Nema drugog razloga kada se zna da ovaj reket po konstrukciji ne odgovara njegovoj fizickoj konstituciji i nacinu igre.
Posmatraj kakvi su to promasaji i koliko su te lopte, koje Novak salje, bezopasne tokom igre. Presao je na igru po sredini terena, za razliku od prosle godine kada su te lopte zavrsavale po coskovima. Izgubio je samo -pouzdanje. No, ipak je u tenisu novac na prvom mestu.
Ako su ljudi iz Japana nudili Ani 100 miliona za reket, mozemo samo da zamislimo koliko je Novak uzeo od Head kompanije. Sa druge strane to moze da mu se olupa o glavu. Ako nastavi sa slabim igrama, te ne osvaja turnire drugi sponzori mogu da raskinu ili jednostavno da se ne pojavljuju novi. Mislim da je to mac sa dve ostrice. Ovako, kako je danas ne valja. Izgubio je igru i to se vidi iz aviona.
Ovi sto ,ovde na forumu, vicu - "Bravo Nole - Zivela Srbija - Srbi uz tebe..i bla.bla..nemaju bas mnogo zajednickog sa ovom igrom i pitam se da li uopste gledaju njegove meceve ???

urke

pre 15 godina

Moram da kazem svima vama koji kazu da Djokovic igra samo za sebe, da mi nema sta da se pitamo i da mozemo da budemo samo zahvalni Noletu, da nisu u pravu. amaterski tenis mozda da, ali profesionalni tenis se ne igra samo za sebe i ne predstavlja se samo individua. U tenisu, kao i u ostalim sportovim, jako su vazni navijaci. Da nema fanova, navijaca, ne bi bilo ni sponzora, ni turnira, ni nagrada, ni reklama, ni para, to bi bio samo amaterski sport. I zato Djokovic mora da se trudi sto vise,jer je jaka veza izmedju igraca koji reklamira neku marku ili lanac trgovine i mene kao navijaca koji treba da konzumiram objekte koje igrac reklamira. Evo primer , kada je krenuo da igra sa HEAD reketom ultra mi se svideo, ali kako je krenuo da govori protiv svog reketa odustao sam od kupovine HEad.. i ostacu veran svom starom Wilson Hyper Hammer 5.2.. pozz

boki zg

pre 15 godina

Vidim davi komšije niste nigdje objavili veliki uspjeh Ivana Ljubičića, koji je ipak spoznajom u kakvojje formi zuadnji 2.god. napraviosenzaciju, ulaskomu četvrfinale! Bravo Ljubo.

Irene_A

pre 15 godina

Bravo Nole!

E sad, da li da gledamo ovoj pobedi u zube ili ne?

Ima tu i dobrog i loseg.

Da pocnemo sa losim, i to nije vezano samo za jucerasnji mec, ali meni se cini da je Nole poceo da igra kao JJ, to jest vraca loptu po sred terena, da kazem ekvidistantno od svih linija. Taman ovome na reket. Gde su oni udarci po linijama, gde je ona ostrina?
Ako je ovo neka vrsta uvezbavanja defanzivne igre, to jos bih i mogla da shvatim, ali ako je ovo njegova najbolja igra, onda je to daleko od "onog" Noleta.

Ono sto ohrabruje, je da je za vreme jucerasnjeg meca, ono malo puta kad je isukao svoje oruzje - znaci precizne udarce i riterne - to bilo bas u kljucnim momentima.
I naravno, mentalna cvrstina u taj brejkovima.
E, to vec raduje.

Nole, the tie break king is back!

Nadajmo se da je dizanje forme dovoljno brzo da ce biti dovoljno za Roddicka, Federera i Rafu.
Ajmo Nole, hocemo reprizu Montreala!

Idemo u odbranu titule!

darija

pre 15 godina

kao prvo, svi vi sto pljujete novaka...on je do sada sve svoje meceve dobio u dva seta...
a "veliki" Nadal je dobio Argetinca u tri seta, Federer takodje.....

ae

pre 15 godina

Sta bre "bravo nole"..Ovo je katastrofa...Svi njegovi mecevi su za neku srcku..Treba igrati mnogo bolje, da bih postigao neki uspeh..Ovako je sve uzaludno, kao i do sada - tapsa u mestu, jer je no.3 i ostace tu, ako ga ovaj Shkot ne prestigne..Cestitke za pobedu, ali mora i moze mnogo bolje igrati.

Ivan

pre 15 godina

Svaka cast. Ali, alo vi sto komentarisete, ajde se malo osvestite Get Real! Novak ne igra nista posebno, sve ide vrlo tesko. Nedostaje nam onaj Nole... Nadam se da ce se trgnuti... Bice tesko, ali... Navijamo za Novaka!

olja

pre 15 godina

E,da...prodjosmo i ovo!!! Samo da mi je znati: kako ti mislis da ujutru idem na posao? Dokle, bre, brate mili, skrati malo to. Pocni od ovog sledeceg. Srecno!!!!

Romeo

pre 15 godina

@Julija
"Zbog čega je Novak menjao reket?" Bolje je - "Zašto je Novak promenio reket?". Teško pitanje. To niko na ovom svetu, osim njega, ne zna! Kako možeš da postavljaš tako teška pitanja, a bakćeš se, kobajagi, tenisom. Jeste, tenis se igra iz čistog zadovoljstva i besplatno. Nema para, nema reklama, nema sponzora. Važno je učestvovati. Možda se pitaš - ko im plaća putovanja, hotele? Pa, nose gajbe s voćem, skupljaju staru hartiju i staro gvožđe, i tako, nakupi se desetak miliona dolara godišnje. Eto, sad znaš.

dr.house

pre 15 godina

Đoković pojma nema,prošao je na sreću. U posljednje vrijeme jedino i može da dobije na sreću. Nakon Pariza ispada iz top 5,a sutra ga Rodick dobija sa glatkih 2-0.

ofk

pre 15 godina

Mngogi od vas su ovde pobrkali loncice i zive u zabludi.Ako navijas za Noleta ne znaci da si veci Srbin od nekog drugog koji ga konstruktivno kritikuje.Nole jeste 3 na svetu i to je uspeh koji niko nesme da ospori ali je cinjenica da ne igra dobro i da od njegove zelje i obecanja da ce biti broj 1 jos uvek nema nista.Rodick je pretezak rival ali Nole treba da poravi igru i formu onda moze da se nada prolazu.

gazda

pre 15 godina

bravo Djole,evo Rodjo upravo dobio Ferera 2:1.Ijako sam zeleo pobedu Ferera ali evo prilike da ga Djole pocepa,ima da popuca po savovima.Rodjo jo......bolje da te nema jedva cekam.

GocaCA

pre 15 godina

Reket!
Sta se bre lozite na taj reket?
Kakve to veze ima? Reketi se prave podeseni za svakog igraca. Head je napravio reket koji odgovara Novaku i ofarbao ga u boje komercijalnog reketa koji se prodaje u radnji.
Nije reket u pitanju nego kolicina treniranja.
A rezultat: nesigurnost, veca margina za gresku i loptanje kroz sredinu terena.

Draganche

pre 15 godina

Ne znam kad sam poslednji put gledao Novaka u ovakvom www.preodlicnom izdanju...a da na Australian openu 2008!Ma ovo je vrh!I uspeo je da zavrsi poso u dva seta za razliku od Rodje i Nadala koji izgleda ne igra bas najbolje ali kad se ne iskoriste mec lopte onda je naravno Nadal pobednik.A RodDick po ko zna koji put.Ovaj mec ce sigurno biti u udarnom terminu,naravno kad je akter Rod(dick)...A Federer vs. Verdasco...steta sto kasno igraju.

Julija

pre 15 godina

(zoran, 19. mart 2009 10:03)
Slazem se s tobom sto se tice Novakove igre,primecujem da mnogo lopti salje u sredinu za razliku od prosle sezone.Ne znam da li to ima veze sa reketom.
A opet,ne mogu da se slozim da je u tenisu lova najbitnija(mada je svakako vrlo bitna kao i u svemu drugom).
Hvala svima na odgovoru,pozdrav!

Jova

pre 15 godina

Cestitke Nolu na pobedi,idemo Nole!!!!!

Jako naporan mec i bez potrebe dozvoljava preokrete,dosta dosta velike oscilacije u igri koje u mecu sa Rodikom mogu skupo da kostaju.

Idemo Nole,trgni se malo i odbrani titulu!!!

Napred Nole,napred Ana!!!!

dzon konors

pre 15 godina

Novak je 1 metar u aut,reket sa tim nema veze,čovjek nema niti snage a ni tehnike ove godine,ima loseg trenera i ne shvata svoje slabosti,igrač njegove konstitucije ne može da igra beskrajno duge poene,mora da ima ubitačan servis,jak volej i retern.
On to nema ,a to neće niko da mu kaže,jer su ulizice.Car je go,samo još da mu to u brk neko kaže.Ajde srbi,pokažite se !!!

kompleksas vise vrednosti

pre 15 godina

Lose, lose. Vavrinka nikako ne igra na turniru. Toliko mucenja... No, za Noleta tek sada pocinje turnir. Zdreb mu je bio poprilicno naklonjen do sada.
(Hm, 19. mart 2009 03:02 sta je uopste 'zdreb'?

sasa jokic

pre 15 godina

Prosto je neshvatljivo koliko u jednom setu Novak uspe da od fenomenalne igre padne na najnizi moguci nivo! Prakticno tim oscilacijama iscrpljuje sebe, jer zbog neiznudjenih gresaka, mora da se napinje do maksimuma da bi nadoknadio izgubljeno! Naravno bitno je da je prosao, ali pitanje je koliko ce snage imati da se vraca, i da li ce mu Rodik dozvoliti kao sto je to ucinio Vavrinka! sa 3:0 i 15:40 4:4?!
Svi ce se sloziti da je klonuo duhom u ovoj godini, izgleda prilicno depresivno na terenu, prosto ne lici na sebe.

Ure

pre 15 godina

Nista specijalno,bio je dobar jedino u vaznim poenima....Ovakva igra kao u ovom mecu mu nece pomoci protiv Rodika,a da pobedi Rodika protiv Nadal poraz mu je zagarantovan..Nadal je danas spasio 4 mec lopte protiv Nalbandiana i u trecem setu dobio sa 6:0...Tako da Novak mora da zaigra bolje!!

ana

pre 15 godina

bravo Nole samo napred!!!Svaka pobeda u dva seta!I sad Rodiku da se osvetis:)samo napred!!inace ko voli viktora troickog neka se uclani na http://viktortroicki.forumotion.com ajmo nole!!!

Sasa

pre 15 godina

Ljudi, zamolio bih Vas da obratite pažnju. Djole je ubedljivo najbolji.
Rezultati do kraja turnira su:
Ljubičić - Endi 0:2
Fed - Verdasko 1:2
Djole - Rodick 2:0
Nadal - Potro 2:0

Endi - Verda 1:2
Djoleks - Nadal 2:0

Djole - Verda 2:1

Ovo su reči maga tenisa.

Mirko TM

pre 15 godina

Drago mi je da je pobedio,a jos draze sto nisam gledao mec.Da li je slava dosla po svoje ili sta vec, ali cini mi se da zemljak sve manje podseca na "killing machine".
Za neke udarce koji su ranije isli kao od sale sada urlam od srece kada ih realizuje.
Ne znam cemu mu sluzi trener ako ne uspeva da mu objasni da su skracene lopte u sadasnjem svemirskom tenisu iskljucivo dozvoljene u mecevima sa slabijim-neravnopravnim protivnikom- radi animacije publike.
Naravoucenije:"TNT-om mozes da oduvas protivnika,a "super seckom" da napravis djus":)
Zato Nole,"bekstvo u masovni trening..."

dr.house

pre 15 godina

Mečevi sa penzionerima i rekreativcima su završeni(sa puno sreće za Đokovića),sada slijedi ispadanje od puno boljeg Rodicka.

alejandro

pre 15 godina

Dudek iz Gruntovca gleda teniske mečeve iz Indijen Velsa te će malopre komšiji Francu:"Bogati Tetec buš si gledal teniski meč medju našega Ive (Karlović) i onoga Švicarca(Federer). Naš si Ivo samo servis ima prikazat i nikaj s takvom igrom ga ne buš pobedil. I ovaj mali susjed, Srbijanec, i on si nikaj novo ne prikazuje, v svojej igri ima tome više od jedno leto, ne? S takvom si igrom bi mogel zgubit naredni važni meč?! Sam bi si mogel postat ZGUBIDANOM!Kaj veliš Tetec?" Dudek vrlo dobro zapaža, slažem se sa njim!!

Theodore 'T-Bag' Bagwell

pre 15 godina

E muka mi je vise i od Djokovica i od tenisa... nisam sinoc ni "Prison Break" da gledam... stvarno, ali stvarno dosadise...

MirkoTM

pre 15 godina

"Nije reket u pitanju nego kolicina treniranja.
A rezultat: nesigurnost, veca margina za gresku i loptanje kroz sredinu terena."



SLAZEM SE 100% SA GocaCA

sekyyy

pre 15 godina

kao prvo, svi vi sto pljujete novaka...on je do sada sve svoje meceve dobio u dva seta...
a "veliki" Nadal je dobio Argetinca u tri seta, Federer takodje.....
(darija, 19. mart 2009 16:07)
i sta to treba da znaci?? nista.. dobro sto je nole pobedio.. ali budite realni ovakav novak, ne moze nista protiv nadala i federa..

SRBIJA DO .........................................................

pre 15 godina

A sad adio,a sad adio..... ko ne veruje moze da se kladi.........siguran sam da je ovaj sto se kaze prdnuo u sisu...... nema od njega nista.... prilicno prosecan igrac........... zivi bili pa videli!!!!!!!

Ivan M

pre 15 godina

Jedan od najgorih meceva koje sam gledao u zadnje vreme. Dobro je sto je Nole imao umeca da dobije i kad ne igra dobro, ali ovakva forma mu nece biti dovoljna protiv Rodika.

Dzon konors

pre 15 godina

fun of the world!
Ocito si me bukvalno shvatio.Danas vrhunski igraci ne mogu da se oslone na pojedinačne svoje kvalitete,pa bio to i servis ili bilo sto drugo,oni moraju da budu kompletni,a jasno je da Novak nije spreman fizički ,i vjerovatno je tu genetski ogranicen i sasvim je logično da tada ne može da igra duge poene i mora da mijenja taktiku.Njegov servis je ne jak nego očajan,a 90% poena je dobar servis,i bez toga nikada nece biti broj 1 a kako je krenuo nece biti ni u prvih 5.A o treneru da ne pričam,taj je samo obični šleper koji Novaka totalo unazadjuje.

Mirko

pre 15 godina

Ako je već hteo da promeni reket ("Vilson" mu sigurno nije ponudio novac, zašto bi se inače odlučio za firmu "Head"), zašto nije uzeo "babolat", jer bi ga "Babolat" sigurno prihvatio. Ti "babolat" reketi najviše odgovaraju udaračima. A "Vilson" ima daleko najveću prodaju od svih konkurenata, reč je o firmi koja je prva na svetu preporodila reket karbonskim vlaknima, i danas je bez konkurencije, samo mu se "Joneks" približio novim tehnologijama. I da ne pričam dalje...

Julija

pre 15 godina

(posmatrac, 19. mart 2009 12:56)
Najpotpuniji odgovor i najpotpunije se slazem!:-) Hvala!


@pravopis
Zaboravio-la si tackice.
Pozdrav!

Antun Subotica

pre 15 godina

Nisam impresioniran Novakom,mislim da s ovakvom igrom nema velike sanse protiv nijednog ozbiljnijeg tenisaca a kamoli protiv
Rodika.ali vidjeti cemo...

Ali pustimo to,eno Ivan Ljubicic se vraca u velikom stilu!!!

Ljubo legendo!!!

milan

pre 15 godina

Slabo..slabo...Sa onakvom igrom tesko ce biti dalje. Prosecni Vavrinka je imao veliku sansu.
Nema vise kod Novaka ubojite forhend dijagonale. Uglavnom te lopte zavrsavaju jedno 1-2m. unutar terena gde protivnik lako stize i opasno vraca. Tako se poen odugovlaci, sto fizicki slabom Novaku ne odgovara.
Bekhend paralelu nije odigrao niti jedan jedini put za dva sata igre !!! To mu je bio najaci udarac pre godinu dana.
Opet nas je zasmejao sa "skracenim" loptama koje Vavrinka bez problema stize i kaznjava..promasaji koji zavrsvaju na tribinama...

Daj Boze da se nesto promeni do sledeceg kola, ali tesko...ovaj reket ce ga kostati sezone, definitivno.

sever

pre 15 godina

Da, Nole Kralj koji trenira manje od mog pokojnog deda i bake. Vavrinku bi rasturio prosečan igrač iz Dudove šume, a ta šuma je u Subotici. Mogu ja navijati za njega i sakupljati sede vlasi kada govor njegovog tela mi kaže da je mrzovoljan i jednostavno ne igra mu se tenis.

Hm

pre 15 godina

Lose, lose. Vavrinka nikako ne igra na turniru. Toliko mucenja... No, za Noleta tek sada pocinje turnir. Zdreb mu je bio poprilicno naklonjen do sada.

SRBIJA DO .........................................................

pre 15 godina

A sad adio,a sad adio..... ko ne veruje moze da se kladi.........siguran sam da je ovaj sto se kaze prdnuo u sisu...... nema od njega nista.... prilicno prosecan igrac........... zivi bili pa videli!!!!!!!

dr.house

pre 15 godina

Mečevi sa penzionerima i rekreativcima su završeni(sa puno sreće za Đokovića),sada slijedi ispadanje od puno boljeg Rodicka.

Mare

pre 15 godina

Pa dobro.. Objektivno, Novak ove godine može da se nosi sa igračima rangiranim između desetog i dvadesetog mesta. A može i da napravi iznenađenje protiv nekog iz prvih deset. Samo da ne klone. Neka se baci na trening i sledeće sezone će opet biti u prvih pet.

dr.house

pre 15 godina

Đoković pojma nema,prošao je na sreću. U posljednje vrijeme jedino i može da dobije na sreću. Nakon Pariza ispada iz top 5,a sutra ga Rodick dobija sa glatkih 2-0.

Djole

pre 15 godina

Najvise mrzim ove sto pisu slabo, slabo... Pa pljuju po nasim sportistima, pa im ne valja ovo pa im ne valja ono...
Mnogo puta su vam neki forumasi rekli, stavite prst na celo i zapitajte se sta ste vi uradili u svom zivotu? Pogotovo mislim na individualne sportove. Pa taj Novak Djokovic ne predstavlja na turnirima Srbiju, vec sebe kao personu. A i pored toga sto ne predstavlja Srbiju, on je nju reprezentovao na najbolji moguci nacin. Posle Divca, mozda i najbolje.
Ja bih mu vecno ostao zahvalan i da je ostao na 16om mestu kao sto je bio 2006te godine, bio bih mu zahvalan jer je to tada bila festa, prvi nas teniser u top20, a on je dve godine treci i mi to ne znamo da cenimo. Nazalost ova era tenisa ima dva prejaka igraca i Nole je sigurno sebi zadao cilj da ih dostigne. Ja mu zelim srecu u tom cilju i uzivacu uvek dok ga gledam, pa i onda kada ga psujem, u zaru i besu, jer sve je to sport.

A narocito me nerviraju forumasi koji su tenis poceli da prate pojavom Novaka, Ane, Jece... Dok nije bilo njih niste znali da li se singl mec igrao do onih prvih obelezenih linija ili onih drugih za dubl...

Napred Novace, JECO, Ana, Viktore, Janko...

alejandro

pre 15 godina

Dudek iz Gruntovca gleda teniske mečeve iz Indijen Velsa te će malopre komšiji Francu:"Bogati Tetec buš si gledal teniski meč medju našega Ive (Karlović) i onoga Švicarca(Federer). Naš si Ivo samo servis ima prikazat i nikaj s takvom igrom ga ne buš pobedil. I ovaj mali susjed, Srbijanec, i on si nikaj novo ne prikazuje, v svojej igri ima tome više od jedno leto, ne? S takvom si igrom bi mogel zgubit naredni važni meč?! Sam bi si mogel postat ZGUBIDANOM!Kaj veliš Tetec?" Dudek vrlo dobro zapaža, slažem se sa njim!!

ae

pre 15 godina

Sta bre "bravo nole"..Ovo je katastrofa...Svi njegovi mecevi su za neku srcku..Treba igrati mnogo bolje, da bih postigao neki uspeh..Ovako je sve uzaludno, kao i do sada - tapsa u mestu, jer je no.3 i ostace tu, ako ga ovaj Shkot ne prestigne..Cestitke za pobedu, ali mora i moze mnogo bolje igrati.

dzon konors

pre 15 godina

Novak je 1 metar u aut,reket sa tim nema veze,čovjek nema niti snage a ni tehnike ove godine,ima loseg trenera i ne shvata svoje slabosti,igrač njegove konstitucije ne može da igra beskrajno duge poene,mora da ima ubitačan servis,jak volej i retern.
On to nema ,a to neće niko da mu kaže,jer su ulizice.Car je go,samo još da mu to u brk neko kaže.Ajde srbi,pokažite se !!!

zoran

pre 15 godina

Julija, 19. mart 2009 02:41

Promenio reket radi dobre novcane ponude. Nema drugog razloga kada se zna da ovaj reket po konstrukciji ne odgovara njegovoj fizickoj konstituciji i nacinu igre.
Posmatraj kakvi su to promasaji i koliko su te lopte, koje Novak salje, bezopasne tokom igre. Presao je na igru po sredini terena, za razliku od prosle godine kada su te lopte zavrsavale po coskovima. Izgubio je samo -pouzdanje. No, ipak je u tenisu novac na prvom mestu.
Ako su ljudi iz Japana nudili Ani 100 miliona za reket, mozemo samo da zamislimo koliko je Novak uzeo od Head kompanije. Sa druge strane to moze da mu se olupa o glavu. Ako nastavi sa slabim igrama, te ne osvaja turnire drugi sponzori mogu da raskinu ili jednostavno da se ne pojavljuju novi. Mislim da je to mac sa dve ostrice. Ovako, kako je danas ne valja. Izgubio je igru i to se vidi iz aviona.
Ovi sto ,ovde na forumu, vicu - "Bravo Nole - Zivela Srbija - Srbi uz tebe..i bla.bla..nemaju bas mnogo zajednickog sa ovom igrom i pitam se da li uopste gledaju njegove meceve ???

Theodore 'T-Bag' Bagwell

pre 15 godina

E muka mi je vise i od Djokovica i od tenisa... nisam sinoc ni "Prison Break" da gledam... stvarno, ali stvarno dosadise...

Vladan R

pre 15 godina

Sta reci osim da je najbitnije da je pobedio. Ipak definitivno Novak ne igra na proslogodisnjem nivou i voleo bih da se varam ali mislim da sa ovakvom igrom tesko da moze dobiti Rodika (naravno ako ne bude iznenadjenja tj ako isti prodje Ferera sto je za ocekivati) . Takodje se mora priznati da je Vavrinka ,na veliku Noletovu srecu, bukvalno sve kljucne lagane lopte ili zicere , pa malo je reci katastrofalno odigrao: smec u taj brejku prvog seta posle kojeg je Nole dosao do set lopte na svoj servis a koju je potom iskusno iskoristio, zatim relativno lagana set lopta u mrezu u devetom gemu drugog seta, i na kraju istog ,u taj brejku, tri vezane dosta grube neiznudjene greske za Noletov trijumf. Jedino uz pobedu sto je dobro je to sto se ipak nije uslo u treci set s obzirom da su ova dva potrajala skora dva i po sata posebno imajuci u vidu Novakove probleme sa kondicijom. Nadam se da ce Nole uspeti da se do meca sa Rodikom koliko toliko oporavi i sto je jednako vazno da ga po mogucstvu odigra na visem nivou nego danasnji.

Don Baka

pre 15 godina

Bravo Nole, vrhunski igraci su oni kad im ide lose, a oni pobedjuju,znaci zamislite Nole kad bude poceo da igra svoju igru...
Naravno o5 cemo da vidimo neke ''hejtere'', hejteri , niste Nolu ni do kolena, ne znam samo zbog cega ga ne volite......
Mozete samo da se nervirate, sto vi niste Nole.....
AJMO NOLE DO TITULE!!!

WTF?

pre 15 godina

Temperatura tokom meča je bila 31! Molio sam Svevišnjeg da meč ne ode u treći set jer bi Nole, poznat po svojoj izvanrednoj fizičkoj kondiciji - puko ko oblanda!
Ne znam stvarno u čemu je problem? Prošlogodišnji Nole i ovaj kojeg sad gledamo nemaju veze jedan sa drugim! Je l' moguće da ga je novi reket toliko unazadio, ili je u pitanju nešto ozbiljnije?

Sasa

pre 15 godina

Ljudi, zamolio bih Vas da obratite pažnju. Djole je ubedljivo najbolji.
Rezultati do kraja turnira su:
Ljubičić - Endi 0:2
Fed - Verdasko 1:2
Djole - Rodick 2:0
Nadal - Potro 2:0

Endi - Verda 1:2
Djoleks - Nadal 2:0

Djole - Verda 2:1

Ovo su reči maga tenisa.

Mimi

pre 15 godina

ali najvise mi se svidja sto je svajcaras imao u oba seta po jednu set loptu :))))

za Noleta sta vise da se kaze.? KRALJ !!

IDEMO DA ODBRANIMO TITULU !!!
Srecno CARE !!!

Neutron

pre 15 godina

Auuuu!!! Ovo je bilo pravo mucenje, ali na kraju jos vece uzivanje. Idem po limun sa medon, grlo me pece od silne dreke.
Nije jos uvek Noletova igra na njegovom pravom nivou (da jeste, ovaj Wawrinka nebi imao sta tu da trazi) ali mu je duh na pravom mestu. Dobio na misice protiv zilavog svajcarca i protiv publike koja ga ocigledno mrzi od US Opena.
Inace, kada vec pominjem incidente na tom turniru: a sta je sada bilo Robredo, Pic...no jedna (da prostite)? A jesi se povukao sa meca, jeli? A jel tako da nije bas najlepse igrati kada imas povredu? Sto ne ostade ti na terenu, onako junacki? Ma junak si ti, ali na recima. Kao sto kazu, kako sejes, tako zanjes.

MirkoTM

pre 15 godina

"Nije reket u pitanju nego kolicina treniranja.
A rezultat: nesigurnost, veca margina za gresku i loptanje kroz sredinu terena."



SLAZEM SE 100% SA GocaCA

WTATP Lista

pre 15 godina

Pobedi se u zube ne gleda, ali ova je bas bila nekako "zubata":):):) Nole je doveo sebe u poziciju da protiv Vavrinke koji ipak jos uvek nije svetski vrh u oba seta spasava set lopte na svoj drugi servis, sto najbolje govori koliko je Djokovic danas bio blizu mnogo vecim komplikacijama. U sledecem kolu Novak ce igrati protiv igraca koji sigurno nece pobediti sam sebe (Rodik ili Ferer), tako da i ne pomislja da ce i u cetvrtfinalu proci na "provlacenje". Onako olako ispustiti 3:0 u prvom setu ili doci do gotovo izgubljene 2:5 pozicije u drugom setu protiv igraca "srednje klase" na ovako velikom turniru mora da brine.

Ali opet ne treba biti ni preveliki pesimista, cak i u ovakvom izdanju Novak je na momente itekako pokazivao sta zna, a i ova vrsta spore tvrde podloge ("Plexicushion" u originalu) je nesto sto Novaku najvise odgovara i na kojoj se lane proslavio na ovom istom turniru, kao i Australijen Openu i gde ce da zablista ako ne ovde? I pored losih izdanja, za mene ce on biti jasan favorit u cetvrtfinalu jer nema sanse da protiv takvih protivnika izace sa ovom "lako cemo" psihologijom, ali ova njegova kriza i ocigledan napredak Nadala na "betonu" jako plase pred to eventualno polufinale. Sretno Nole!

roman empire

pre 15 godina

Svi te kritikuju kako lose igras ali ti ipak pobedjujes,neka ti svi oni dele savete a ti posle ove Varenike pobedi i Rodika i Federera i Nadala i svima im reci hvala al ja sam najbolji.NOLE TI SI ELITA SRBIJE I PRAVA SRBIJA JE UVEK UZ TEBE!!!!!

Golexxx

pre 15 godina

Juce sam na Novakovon sajtu napisala da sam precrtala i Vavrinku i Rodika,a precrtala sam i Nadala ukoliko Nadal pobedi Nalbandijana.Mozda ovo nekome zvuci smesno,meni uopste ne.Krajnje sam ozbiljna,jer njima valja doci nasoj "MECKI"na rupu.Novace,zelim ti svu srecu.Samo nebo je tvoja granica.

Misa Po

pre 15 godina

@Antun Subotica
@sever

Alo bre, `ajde vas dvojica na hr. pa tamo pratite lijepe vase decke, ostavite nas SRBE da uzivammo u "losim" partijama Novaka Djokovica. Komplexasi bre jedni !!!

sekyyy

pre 15 godina

kao prvo, svi vi sto pljujete novaka...on je do sada sve svoje meceve dobio u dva seta...
a "veliki" Nadal je dobio Argetinca u tri seta, Federer takodje.....
(darija, 19. mart 2009 16:07)
i sta to treba da znaci?? nista.. dobro sto je nole pobedio.. ali budite realni ovakav novak, ne moze nista protiv nadala i federa..

Mizes

pre 15 godina

Forma, psiha i udarci sa proslogodisnjeg AO i danasnji voleji,lagano bi Noleta doveli na drugo mesto....
Nadam se da ce tako biti do Rima jer sam kupio karte za zavrsni vikend!
Vamos,"kamon",ajdeeee Nole....

ja

pre 15 godina

@Hm
Naravno da tek sada pocinje turnir, ali ne znam kako to mislis da mu je zreb bio poprilicno naklonjen.
Ovo je za Novaka bio jedan od tezih zrebova. Pa ne moze on kao treci na svetu da u prva 3 kola iga ni sa jednim od igraca iz prvih 8. A evo u trecem mecu je ograo sa 16. na listi.
U prvom mechu je igrao protiv 54. igraca, u drugom protiv 64. i sada protiv 16.
Nadal je igrao prvo kolo protiv 112., drugo kolo 27., trece kolo 14. igraca.
Federer prvo kolo 52. , drugo kolo 28., trece kolo 17.
Dakle sva trojica su imali slican zreb i u osmini finala imali slicne protivnike.

To je prednost igraca koji su u vrhu u prvih 10. Jednostavno ni na jednom turniru ne mogu da u prva 3 kola igraju protiv nekog jaceg protivnika.
Medjutim za tebe je samo Novakov zreb lak.
Pogledaj malo Nadalove zrebove na prethodnim turnirima. Na svakom turniru ima duplo laksi zreb od Novaka. Ok mozda to i zasluzuje posto je prvi.
Mada mislim da ne zasluzuje bash toliko laksi zreb od Novaka.
Nemoj da lupas takve stvari, kad se ocito ne razumes u nacin na koji se sastavljaju zrebovi za turnire.

Inaca danasnji mech nije bash za pamcenje, ali vazno je da je Novak prosao i to u 2 seta.

Slicno je bilo i u Dubaiu, pa je Novak na kraju u finalu odigrao najbolji mech na tom turniru. Ne vidim zasto se to ne bi moglo i ovde ponoviti.
Sa ovakvom igrom inace tesko moze da dobije Nadala ili Federera, ali mislim da Rodika dobija bez vecih problema i sa ovom igrom.
Protiv Rodika samo treba da iskoristi 5-6 Rodikovih losijih servisa i pobeda nece dolaziti u obzir.
Nema ipak Rodik igru za Novaka. Gledao sam ga nocas protiv Ferera, covek je zaista smesan kako igra.
Tvrdim da Rodik bez onog njegovog ubitacnog servisa, nikad ne bi mogao da udje ni u prvih 50. On je samo jedan od onih igraca koji samo servis odrzava u igri. Kao sto su uostalom i Tsonga, Karlovic i jos neki.
Ja jednostavno te igrace nikad necu moci smatrati ozbiljnim protivnicima za bilo kog igraca iz prvih 10.

Mirko TM

pre 15 godina

Drago mi je da je pobedio,a jos draze sto nisam gledao mec.Da li je slava dosla po svoje ili sta vec, ali cini mi se da zemljak sve manje podseca na "killing machine".
Za neke udarce koji su ranije isli kao od sale sada urlam od srece kada ih realizuje.
Ne znam cemu mu sluzi trener ako ne uspeva da mu objasni da su skracene lopte u sadasnjem svemirskom tenisu iskljucivo dozvoljene u mecevima sa slabijim-neravnopravnim protivnikom- radi animacije publike.
Naravoucenije:"TNT-om mozes da oduvas protivnika,a "super seckom" da napravis djus":)
Zato Nole,"bekstvo u masovni trening..."

darija

pre 15 godina

kao prvo, svi vi sto pljujete novaka...on je do sada sve svoje meceve dobio u dva seta...
a "veliki" Nadal je dobio Argetinca u tri seta, Federer takodje.....

Peki

pre 15 godina

Aaauuuhhh!!!... jedva ga dobio!!! Samo da ne ponovi ovakvu igru od veceras. Mada, gledano sa vedrije strane, ohrabruje to sto je dobio cak tri Tie-break-a za redom :)))! Najbolji kada je nejpotrebnije! Pa sad... pobeda je POBEDA, makar to bili sve Tie-break-ovi!!! :)))

kosta

pre 15 godina

Dve stvari sam primetio:
prva je da ne uziva vise u tenisu sa ,a ima samo 21 godinu, a druga stvar je da su mu udarci losijeg efekta nego ranije ( od promene reketa , ovaj mu ne odgovara) ,a sa time i pouzdanje opada.
Samo bih jos napomenuo da je covek patriota i da nije masina,da voli svoju zemlju ,da kad mu lose ide da ga PODRZIMO, a ne odmah da ga kudimo!
Pozdrav

Srbin iz Bara

pre 15 godina

Veliki pobedjuju i kad im ne ide.. Zato i jesu VELIKI igrači.. A sve ''neverne Tome'' neka zatvore oči na trenutak i pomisle: ''Bože,šta bih dao da sam u nečemu dobrom TREĆI NA SVETU''...

kompleksas vise vrednosti

pre 15 godina

Lose, lose. Vavrinka nikako ne igra na turniru. Toliko mucenja... No, za Noleta tek sada pocinje turnir. Zdreb mu je bio poprilicno naklonjen do sada.
(Hm, 19. mart 2009 03:02 sta je uopste 'zdreb'?

sasa jokic

pre 15 godina

Prosto je neshvatljivo koliko u jednom setu Novak uspe da od fenomenalne igre padne na najnizi moguci nivo! Prakticno tim oscilacijama iscrpljuje sebe, jer zbog neiznudjenih gresaka, mora da se napinje do maksimuma da bi nadoknadio izgubljeno! Naravno bitno je da je prosao, ali pitanje je koliko ce snage imati da se vraca, i da li ce mu Rodik dozvoliti kao sto je to ucinio Vavrinka! sa 3:0 i 15:40 4:4?!
Svi ce se sloziti da je klonuo duhom u ovoj godini, izgleda prilicno depresivno na terenu, prosto ne lici na sebe.

Ivan M

pre 15 godina

Jedan od najgorih meceva koje sam gledao u zadnje vreme. Dobro je sto je Nole imao umeca da dobije i kad ne igra dobro, ali ovakva forma mu nece biti dovoljna protiv Rodika.

Julija

pre 15 godina

(zoran, 19. mart 2009 10:03)
Slazem se s tobom sto se tice Novakove igre,primecujem da mnogo lopti salje u sredinu za razliku od prosle sezone.Ne znam da li to ima veze sa reketom.
A opet,ne mogu da se slozim da je u tenisu lova najbitnija(mada je svakako vrlo bitna kao i u svemu drugom).
Hvala svima na odgovoru,pozdrav!

Dzon konors

pre 15 godina

fun of the world!
Ocito si me bukvalno shvatio.Danas vrhunski igraci ne mogu da se oslone na pojedinačne svoje kvalitete,pa bio to i servis ili bilo sto drugo,oni moraju da budu kompletni,a jasno je da Novak nije spreman fizički ,i vjerovatno je tu genetski ogranicen i sasvim je logično da tada ne može da igra duge poene i mora da mijenja taktiku.Njegov servis je ne jak nego očajan,a 90% poena je dobar servis,i bez toga nikada nece biti broj 1 a kako je krenuo nece biti ni u prvih 5.A o treneru da ne pričam,taj je samo obični šleper koji Novaka totalo unazadjuje.

ofk

pre 15 godina

Mngogi od vas su ovde pobrkali loncice i zive u zabludi.Ako navijas za Noleta ne znaci da si veci Srbin od nekog drugog koji ga konstruktivno kritikuje.Nole jeste 3 na svetu i to je uspeh koji niko nesme da ospori ali je cinjenica da ne igra dobro i da od njegove zelje i obecanja da ce biti broj 1 jos uvek nema nista.Rodick je pretezak rival ali Nole treba da poravi igru i formu onda moze da se nada prolazu.

Gordana

pre 15 godina

Bravo Nole! Nisam mogla da gledam mec ali sam pratila na internetu. Ali sudeci po detaljima u tekstu pitam se da li je Djole stedeo snagu ili se kockao. Nadam se da je prvo u pitanju i da je pametan i zna sta radi.
Zelim mu da dodje do finala i obraduje nas jos jednom!

Srecno Djole!

branko

pre 15 godina

За оно што је ствар карактера и моралне чврстине Новак заслужује чисту десетку. За игру – ни близу! Видећемо докле се може стићи том комбинацијом. Ипак, мислим да Новак има оно до чега се теже долази Лакше је поправити тениске ударце.

Helen*

pre 15 godina

Mec stresan. Nije lepo da Nole sekira svoje verne gledaoce:-).
Ali, ko ga voli i razume tenis, znace da mu "oprosti".

P.S.Prilicno cesto nailazim na, otprilike, ovu recenicu:"A sta ste Vi uradili u svom zivotu... itd?"
Pristajem da kazem NISTA, bez obzira da li je tako.
Sledi:
1. Izbacena sam iz komentatora
2. Ne mogu imati kvalitetn komentar
3. Nole ce biti automatski bolji kad ja zacutim(?)
4. Nesto drugo

Da se razumemo: jedna je stvar voleti nekoga svim srcem (Noleta ili pak, nekog drugog, i na drugi nacin), ali da li simpatija i naklonost znace izostanak osecaja za iskrenu kritiku i dobronamernu primedbu?


Desava se da sam Nole kaze sta nije bilo dobro u njegovoj igri, a zatim da slicno stigne i u necijem postu. I taj komentator bude kamenovan na sajtu.
Tu logiku nikad necu razumeti. Kao ni kritiku koja je primitivna, prosta, glupa, zlonamerna, ponizavajuca.

Sad se sve sabere, Nole je pobedio, imala bih ponesto reci o sinosnjem mecu i na racun nekih ociglednih slabosti, ali neka ovo jutro pocne samo jednim: Bravo i bori se do kraja.

Caca

pre 15 godina

Za Milana;
Posto si vrhunski poznavalac tenisa sto ne pozoves Novaka da mu budes savetnik a ne da nama solis pamet od ranog jutra. Novak - svaka mu cast.

srkki RS

pre 15 godina

Osim Marija kome je Robredo predao mec jedini je Novak zavrsio posao u dva seta.Malo razmislite o tome pa tek onda komentarisite njegovu igru!!!

trlabrla

pre 15 godina

Većina komentara je totalno neobjektivna. Nole je pobijedio i to bi za njega i vas kao njegove navijače trebalo biti dovoljno. Neobjektivnost se odnosi na to što mislite da je on igrač koji bi sve osim Nadala i Feda trebao oduvat s terena. To je nemogće, Nole nije toliko dominantan u odnosu na prvi 10 - 15. On je bolji od većine, ali ne toliko da bi ih mogao dobiti bez stresa. Drugim riječima u prvih 10 ga svatko može dobiti jer jednostavno nije toliko superioran da može do polufinala sve jednostavno pregaziti. Ne znam otkuda toliko neralnih očekivanja vezanih uz to kako bi Nole trebao igrati. Igra sasvim dobro.

urke

pre 15 godina

Moram da kazem svima vama koji kazu da Djokovic igra samo za sebe, da mi nema sta da se pitamo i da mozemo da budemo samo zahvalni Noletu, da nisu u pravu. amaterski tenis mozda da, ali profesionalni tenis se ne igra samo za sebe i ne predstavlja se samo individua. U tenisu, kao i u ostalim sportovim, jako su vazni navijaci. Da nema fanova, navijaca, ne bi bilo ni sponzora, ni turnira, ni nagrada, ni reklama, ni para, to bi bio samo amaterski sport. I zato Djokovic mora da se trudi sto vise,jer je jaka veza izmedju igraca koji reklamira neku marku ili lanac trgovine i mene kao navijaca koji treba da konzumiram objekte koje igrac reklamira. Evo primer , kada je krenuo da igra sa HEAD reketom ultra mi se svideo, ali kako je krenuo da govori protiv svog reketa odustao sam od kupovine HEad.. i ostacu veran svom starom Wilson Hyper Hammer 5.2.. pozz

milos

pre 15 godina

DOSTA VISE pljuvanja po Noletu,Ani,Jeci,Vikiju,TIpsi...Ajte ljudi jeste li SRBi ili niste ili navijate za protivnika kad igra Djokovic , pa vam je krivo kad pobedi.Cinjenica je da Nole nije nista posebno igrao,ali njemu je i sa 60% snage dovoljno da dobije 16. na svetu,onda znajte koliko je ustvari dobar igrac.Nije u formi a opet je osvojio Dubai i ovde usao u 1/4 finale sto je i ako izgubi od Endija,sasvim solidno.Budite vi 3. na svetu pa gubite koliko hocete.U svakom kolu kad NOLE prodje vi pricate Slabo je to,nece tako moci sa jacima... A eto Noleta u R8...I ako dobije,izgubi bilo ko uvek ima onih "NESRBA" koji pricaju sve najgore o nasim sportistima i pricaju stalno gluposti.Kakve veze ima ako lose igra bilo ko,na primer Tipsa trenutno nije u formi al bio prvi il zadnji Srbin je ,navijam za njega... Nemam nameru da komentarisem ovako dugo,ali smucili su mi se vise ovi sto posle svake teniske vesti pricaju gluposti,SRBIJA DO TOKIJA.Ko se slaze sa mnom neka se javi....

Romeo

pre 15 godina

@Julija
"Zbog čega je Novak menjao reket?" Bolje je - "Zašto je Novak promenio reket?". Teško pitanje. To niko na ovom svetu, osim njega, ne zna! Kako možeš da postavljaš tako teška pitanja, a bakćeš se, kobajagi, tenisom. Jeste, tenis se igra iz čistog zadovoljstva i besplatno. Nema para, nema reklama, nema sponzora. Važno je učestvovati. Možda se pitaš - ko im plaća putovanja, hotele? Pa, nose gajbe s voćem, skupljaju staru hartiju i staro gvožđe, i tako, nakupi se desetak miliona dolara godišnje. Eto, sad znaš.

boki zg

pre 15 godina

Vidim davi komšije niste nigdje objavili veliki uspjeh Ivana Ljubičića, koji je ipak spoznajom u kakvojje formi zuadnji 2.god. napraviosenzaciju, ulaskomu četvrfinale! Bravo Ljubo.

Urosch

pre 15 godina

Lose, lose. Vavrinka nikako ne igra na turniru. Toliko mucenja... No, za Noleta tek sada pocinje turnir. Zdreb mu je bio poprilicno naklonjen do sada.
(Hm, 19. mart 2009 03:02)

Zdreb??? Ahahahah
Iskreno se nadam da je to bila greska u kucanju :)

Ivan

pre 15 godina

Svaka cast. Ali, alo vi sto komentarisete, ajde se malo osvestite Get Real! Novak ne igra nista posebno, sve ide vrlo tesko. Nedostaje nam onaj Nole... Nadam se da ce se trgnuti... Bice tesko, ali... Navijamo za Novaka!

GocaCA

pre 15 godina

Reket!
Sta se bre lozite na taj reket?
Kakve to veze ima? Reketi se prave podeseni za svakog igraca. Head je napravio reket koji odgovara Novaku i ofarbao ga u boje komercijalnog reketa koji se prodaje u radnji.
Nije reket u pitanju nego kolicina treniranja.
A rezultat: nesigurnost, veca margina za gresku i loptanje kroz sredinu terena.

Vladan R

pre 15 godina

@ DINASTIJA

Ne kazem da na mahove Novak danas nije igrao dobro tj sto je najbitnije nije gresio u odlucujucim poenima, ali je ponavlajm cinjenica da je bio u velikoj opasnosti da izgubi bar jedan od prva dva seta odnosno to se nije desilo samo zahvaljujuci Vavrinkinim greskma. Moje misljenje je da to ne bi smelo da mu se desava sa igracima Vavrinkinih kvaliteta, jer hteli ili ne, moramo priznati da nas je Novak navikao na mnogo vise standarde sto se njegove igre tice. Takodje ne bi bio problem da je tako samo u ovom mecu vec je fakat da se od pocetka sezone muci sa igracima sa kojima ne bi smeo, a od ponekih cak i gubi. Da li je u pitanju samo reket ili nesto drugo ili i reket i jos ponesto stvar je za analizu njegovog strucnog staba. Uprkos svemu navedenom on je postigao veoma dobre rezultate u 2009 : ima jedan osvojen turnir(bez obzira sto na istom nisu ucestvovali Federer i Nadal pa ni Verdasko tj. odustao je Marej) i jedno finale, a i na AO je pitanje kako bi se mec sa Rodikom zavrsio da nije igran pod onakvim uslovima. Kad se sve ovo sabere ne dovodi se u sumnju to da je vrhunski teniser (karakteristka najboljih i jeste da pobedjuju i kada ne igraju najbolje a on definitivno to radi) vec samo cinjenica da nije ni blizu svog najboljeg tenisa jer kada je to tako izuzev Nadala , Federera i eventualno Mareja, nijedan drugi teniser ne da nema sansu da ga dobije, koliko god da isti dobro da igra ,vec nema sansu ni da mec ucini neizvesnim. Na kraju krajeva bolje i da ovako pobedjuje nego da gubi, recimo kao u finalu OI(promasen smec na mec lopti Nadala) ili finalu FM(dupla servis greska na set lopti za Federera). Sva ova prica nije pljuvanje vec vec iznosenje cinjenica tj. vise nego iskrena zal za nepotrebnim zamranjem i mmucenjem protiv raznih Delica, Vavrinki itd. odnosno iskrena zelja za jos boljim Novakovim rezultatima (mada i ovi dosdasnji nisu za bacanje ) jer je pokazao da on to sa teniskim potencijalem koji ima definitivno moze.

ana

pre 15 godina

bravo Nole samo napred!!!Svaka pobeda u dva seta!I sad Rodiku da se osvetis:)samo napred!!inace ko voli viktora troickog neka se uclani na http://viktortroicki.forumotion.com ajmo nole!!!

caci

pre 15 godina

Nisam čitao komentare,samo zbog želje da napisem da je Nole počeo da se vraća.Ali ne igri, ne potvrdi plasmana,već - sebi. Napokon je bilo i vreme.Čini mi se da opet želi pobede,opet želi da dokaže da može da pobedi svakoga,da je on taj,koji je zapravo najbolji igrač sveta.Kada vidim da se raduje osvojenom poenu,kada je koncentrisan samo na svoje reakcije,da poen gradi nogama i glavom -nebo je granica.A kada ga vidim da gleda u pravcu svog tima,znam da već traži tuđe objašnjenje,a to ne valja! Promena reketa ga je već dosta koštala,počinje da ga oseća,ali reket ga još uvek ne sluša.Kada Nole bude imao samo jedan cilj u glavi, a to je biti prvi!,a ne porodični biznis,ili organizacija turnira, ili ova ili ona promocija, tada,će Nole CAR to i postati.Bez obzira na Rafu ili Rodžera,a niko od njih dvojice nije svesniji toga.Jedini koji može Rafu da dobije na šljaci je Nole.A to Rafa zna!Ma ,znaju to svi igraći!Nole care,dok god budeš imao jedan cilj dotle ćeš biti i sve ostalo u životu .Ako se rasplineš, pogledaj Marata.Da li ti je to cilj?I pozovi Drvenog da poradi malo na volejima. Napred Nole care!!!

AS

pre 15 godina

Prosle godine u ovo vreme Djokovic je igrao najbolji tenis u njegovom zivotu. Posle toga je dosla sljaka gde je izgubio na Rolan Garosu od Nadala i tada se njegov tenis promenio takticki – to je bila velika greska. Takticki u tom smislu da je poceo da igra agresivnije, sa manje strpljenja, manje spreman da igra duge razmene udaraca pod kojima su pre toga popustali i Federer i Nadal. Suprotno njemu, u to vreme je Mari promenio trenera i poceo da igra strpljivo. Takodje Simon i Monfils primenjuju strpljiv sistem (i previse), a naravno i Nadal, i postizu velike uspehe.

Djokovic sada ima mnogo mocnije udarce, snazniji je i izdrzljiviji nego prosle godine, ali treba se vratiti prethodnoj taktici. Kosarkaskim recnikom – selekcija udaraca je bila bolja. A najbolju selekciju udaraca (i najbolju taktiku) je imao pre dve godine kada je u finalu pobedio Kanjasa i osvojio njegov prvi masters, pa bi mu bilo dobro da odgleda i analizira snimak tog meca. Tom igrom sa sadasnjim kvalitetima bi bio sigurno najbolji na betonu. Na prethodnom turniru je posle dugo vremena u izvesnoj meri primenjivao strpljenje i dobru selekciju udaraca i osvojio je turnir. - abs12@yandex.ru

pravoslavac

pre 15 godina

prvo NOLE SVAKA CAST,drugo stvarno smo balkanci ali u negativnom kontekstu pa covijek predstavlja Srbiju bolje nego iko tako da kako god igrao ja sam svim srcem uz njega..vidi se da trazi igru jos uvek ali to sve polako dolazi na svoje,a upravo gledam Nadal-Nalbandijan 3set i mogu reci da Nole ima sve sanse ovog sveta da opet uzme ovde titulu...NAPRED NOLE!!!

Zoran

pre 15 godina

Nije mi jasno ovo potcenjivanje Vavrinke u prethodnim komentarima, koji je eksplodirao prošle sezone (bio među prvih 10).
Novak je odigrao solidno i mislim da će pokazati u narednim mečevima da je na dobrom putu.
Pre par godina i Troicki je izgubio od Federera u Tokiju sa 7:6,7:6, pa niko nije pljuvao Federera zbog toga.

Maja

pre 15 godina

Svaka cast Nole, pobeda na ovakav nacin je veoma bitna za nastavak turnira.
A za one koji podcjenjuju, Wavrinka nije prosecan teniser, i veoma je neugodan. Pricate o Noletovoj ranijoj formi, pa bas u takvoj formi je tesko igrao sa Wavrinkom.
A pogledajte malo ostale rezultate, svi su igrali tri seta, osim Novaka.
Svaka cast Nole, samo napred...

fun of the world!

pre 15 godina

@Dzon Konors

Ono sto ti zagovaras je glupi americki sistem koji sve vise igraca koji nemaju mozga primenjuju. Od Rodicka, Fisha, Delica ap onda Karlovica i da ne nabrajam dalje. Konjski servis pa na mrezu. A sta ako servis stane. Dzaba nekim igracima koji ubiju po 25 aseve a izgube mec. To su igraci koji nemaju mozga i kada iih uhvatis gotovi su. To nije tenis. Amerika je poslefnji put imala igrace od mozga Samprasa i Agasija da ne idem dalje u proslost. Gde su ovi servis ubice danas na ATP listi nema ih nigde. Kako igraju Nadal i Federer. Njima nije stil igre sevis pa mreza.Po americkomshvatanju tenisa mec od 3 seta bi terbalo da traje sat a ko se igra 5 u vrh glave dva sata. Publika to ne voli i nece je biti

Ure

pre 15 godina

Nista specijalno,bio je dobar jedino u vaznim poenima....Ovakva igra kao u ovom mecu mu nece pomoci protiv Rodika,a da pobedi Rodika protiv Nadal poraz mu je zagarantovan..Nadal je danas spasio 4 mec lopte protiv Nalbandiana i u trecem setu dobio sa 6:0...Tako da Novak mora da zaigra bolje!!

Ivan

pre 15 godina

Bravo Nole, mada nije odigrao najbolje mec, vazna je ovakva pobeda za dizanje samopouzdanja, dobiti u 2 tie break-a je velika stvar za njegovu psihu, i konacno je podsetio na njegovu 2007.god. kada se nismo sekirali kad je trebao da igra tie break, jer je bio najbolji tada. Napravio break kad je Vavrinka servirao za 2.set, sve ovo mi govori da Nole pocinje polako da lici na sebe. Nadam se da se ne varam!!!
Jos nesto, odigrao je par poena koja podsecaju na njegovu najbolju igru.
Puno srece u nastavku turnira.
Ajde Nole!!!

DINASTIJA !!!!

pre 15 godina

(Vladan R, 19. mart 2009 02:10)

najzanimljivije od svega je to što jedino nisi zapazio da je vavrinka igrao odlično za njegove uslove,veći deo meča.jedino je padao u odlučujućim momentima,ali tome je dosta doprineo i sam Novak.

Novak je pokazao klasu na 2-5 u drugom setu,ali si zaboravio da ga pohvališ ?

biti realan ne znači da treba sagledati samo slabosti,već i dobre stvari.a bilo ih je ;)

napred Nole,još malo agresije da dodaš u te udarce ! (i novog kondicionog trenera)

gazda

pre 15 godina

bravo Djole,evo Rodjo upravo dobio Ferera 2:1.Ijako sam zeleo pobedu Ferera ali evo prilike da ga Djole pocepa,ima da popuca po savovima.Rodjo jo......bolje da te nema jedva cekam.

mladen

pre 15 godina

stvarno ne znam odakle ljudima volja da posle svakog njegovog meca napisu "slabo,katastrofa nema sanse da sa ovakvom igrom prodje sledece kolo" a onda kad nole pobedi umesto da ga pohlave oni se vrate i napise isto to samo promene ime tenisera...posle prvog kola sam vec citao da nema sta da trazi protiv hasa,pa onda posle toga napisu da ce ga wawrinka pregaziti pa onda sad kad mu nije poslo za rukom kako ce u sledecem kolu ispasti...imajte malo vere decko brani tituli nije mu lako,a igra stvarno srcem i nije izgubio ni set jos...veliki pozdrav iz pekinga

Urke

pre 15 godina

Koliko je bio tesan mec vidi se i po tome sto je Nole ukupno osvojio samo jedan poen vise od Vavrinke, a drugi je osvojio cak iako je imao manje poena. Treba i to umeti. bravo Nole!

Doki

pre 15 godina

Bravo Nole srce ! Pobeda je pobeda ! :) Nole je stvarno imao celicne zivce, sto ohrabruje ! Ali , ovaj novi reket ! Sta mu je to trebalo i to na pocetku sezone ?
Nama ostalima sa slabijim zivcima ostaje bensedin koji radi dobro cele teniske sezone, bez problema :)

Jova

pre 15 godina

Cestitke Nolu na pobedi,idemo Nole!!!!!

Jako naporan mec i bez potrebe dozvoljava preokrete,dosta dosta velike oscilacije u igri koje u mecu sa Rodikom mogu skupo da kostaju.

Idemo Nole,trgni se malo i odbrani titulu!!!

Napred Nole,napred Ana!!!!

mix018

pre 15 godina

Zbog cega je Novak menjao reket,jel zna neko?
(Julija, 19. mart 2009 02:41)

Zbog 4,5 mil $,sta ces bolji razlog,toliko je inace Novak dobio od "head"-a da koristi njihov reket!
Ali zasluzio je i pobedi se u zube ne gleda!
Bravo Nole samo napred!

fun of the world

pre 15 godina

Najsladja bobeda je ona kada igras slabo a protivnik pruzi trenutni maksimum i pobedis.To je odlika velikih igraca.Onih koji su medju prvih deset i onih ostalih. Kolko je puta Novak bio na domak pobede nad Nadalom ili Federererom igrao fenomenalno a izgubio a protivnici standardno. Svaki mec i opobeda donose samopouzdanje i podize formu

3MAJ

pre 15 godina

Muska, rovovska bitka, zavrsena u velikom stilu.

Ne znam da li ljudi primecuju koliko Novak igra inteligentno i zrelo. Iako je u ovom mecu imao manje vinera i vise gresaka, pobedio je zato sto je znao svoje greske dobro da raspodeli. On ne igra ko masina, da svakom mecu, setu i gemu pristupa isto; ne trci kao pit-bul na svaku loptu; Novak zna da zakoci kad treba, da odustane od teske lopte, da 'nerezonski' pokusa da skrati poen, odigra bezbroj bezuspesnih drop sotova, ali cini mi se sve u veoma dobrom taktickom cilju.

borko

pre 15 godina

Ako Nole u ovakvom izdanju pobedjuje Wavrinku(koji by the way nije toliko los koliko vi napricaste),a i vazda je bio opasan po Nola!Nikad ga Nole nije dobio tako lako ko sto se pise..onda ovo nije ni lose...obzirom da Verdasco(koji igra svoj najbolji tenis)jizgubi set od Kolsrajbera koji sad nije ni pola onog sto je nekad bio,ili fedex,koji takodje gubi set od Gonzalesa(a svi su losije plasirani od Wavrinke)....Mislim da ljudi stvarno preterujete!A,zamislite sta ce biti kad se Nole vrati u top formu?!Zao mi je sto su se svi navalili na njega...i pljuju ga...Ajde,malo komentarisite igru recimo safina,Andrejeva ili Cilica...mislim,ima toliko vrhunskih tenisera..koje mozete da komentarisete!Mozete da ih hvalite ili pljujete..vama na volju...manite se Nokije!Vidim i ovi na Eurosportu su optereceni njim,valjda zbog Marija...Nikad ne pricaju o recimo Del Potru ili Monfisu..ili ne znam ni ja kome...ama iskljucivo udaraju po Noletu!Valjda,stvarno sto je vrh..a mi nismo svesni toga.

olja

pre 15 godina

E,da...prodjosmo i ovo!!! Samo da mi je znati: kako ti mislis da ujutru idem na posao? Dokle, bre, brate mili, skrati malo to. Pocni od ovog sledeceg. Srecno!!!!

DzoniBGD

pre 15 godina

Igrao je promenljivo...
U pocetku odlicno, na trenutke sjajno ali u vecini meca ispod proseka.

Osim u finalu Beca kad ga je pocistio svaki njihov duel je bio ovakav, posle cisterne znoja izvojevana je bila teska pobeda, a nekad je cak i gubio...

Igrao je Novak malo pasivnije ali to mu je bila taktika za ovaj mec, ne znaci da nema samopouzdanja da potegne vec da takva kockarska igra nema smisla protiv strahovito brzog i neugodnog Wawrinke koji sa lakocom neutralise duboke lopte...

Najvazniji cilj je postignut, ide u cetvrtfinale, mnogo vazan mec sa Roddickom pre svega sa psiholoskog aspekta...ako njega preskoci ni Rafa ni Fed nisu nepobedivi, pogotovo na ovoj podlozi...

Dosta vise kukanja, "nije kao pre blabla"... to mi lici na babske price kako je "u nji'ovo vreme" sve bilo super a kako danas nista ne valja...
Daleko od toga, mnogo je imao polovnih meceva i na turnirima koje je osvajao, gubio je od anonimusa Gimeno Travera i Kevina Andersona, bio ismejan od Santora u Parizu, od Hewitta na US Openu...

Ono sto mu fali i sto mu je uvek falilo je nekoliko vezanih pobeda protiv Feda i Nadala, tu je on psihicki padao i zato svaka pobeda nad nekim od njih dvoje ce mu strateski vise znaciti nego osvojen turnir...

Najveci pljuvaci su uglavnom najstrasniji navijaci koji svoju frustraciju ne mogu pobediti u sebi...to mogu donekle i da razumem, ali to nije opravdanje...

Ženevljanin

pre 15 godina

Izuzetno napet i neizvestan meč. Oba seta i oba taj brejka dolaze do 6:6... pobeđuje teniser s manje vinera i manje asova i (verovatno) manje ukupno osvojenih poena...ali veći šampion (mentalno jači). Sad Novaku je visoki rang na ATP listi obezbedio povoljan žereb, to jest da se jačina negovih protivnika POSTEPENO povećava - srazmerno dizanju njegove igre. Rodik? U izvrsnoj je formi ove godine (teći u "trci", ispred Novaka). Ipak. slažem se s kladioničarima koji Đokoviću daju ubedljivu prednost jer računam s daljim podizanjem kvaliteta njegove igre ai veći je šampion od Endija. Uzgred, da pomenem da je Nadal spasio PET (5) meč lopti protiv Nalbandijana izbegavši tako poraz od 0:2 a onda je potpuno demoralisani David izgubio treći set sa 6:0. Ljubičić je takođe spasio 5 meč lopti u maratonu protiv Andrejeva. Ovo mi je posebno drago, jer su ga mnogi već otpisali. Prerano.

FELIPE

pre 15 godina

Smederevo i ostali...
Mislite da mi koji ostavljamo komentari tipa "Lose je odigrao" i sl. ne navijamo za Novaka?! Jok, nego sedimo nocu, gledamo i nasladjujemo se sto Novak gubi... mislim...To sto ljudi govore da je odigrao lose, je realno i tacno. I to sto govore da od kada koristi novi reket igra slabije, i to stoji. I da nema kondicije, i to stoji. Sve je to apsolutno tacno i u opste mi nije jasno sto saljete negativne glasove za takve komentare. Vi kao da ne zelite da vidite istinu ili ne gledate meceve! Kako neko moze da kaze da je odigrao fantasticno, kada je covek imao preko 35 neiznudjenih gresaka, a pri tom ni 30 vinera. Servis veoma slab...trebao bi malo da uci od Viktora ako nema od koga drugog, sto se servisa tice. Pozitivno je sto je poceo cesce da izlazi na mrezu kada mi ne ide sa osnovne linije.
Cini mi se da ga reket bas sputava. Nekako kao da se bori i sa protivnikom, ali i sa reketom, pa ne moze ni da razmislja o nekoj preteranoj kreativnosti...ne valja u svakom slucaju.
NAPRED NOVAK I ANA!!!

Pozdrav

mama

pre 15 godina

Alo sveznalice!!! Jel ste videli sta je sve Nalbandion urado Nadalu? Pa ovo je sport svako ima los dan! Sedite i gledate druge kako liju znoj i onda pametujete! Novak je u krizi i bori se! A vi posmatraci komentarisete sve i svasta a izgleda da Vas najvise zanima lova! A inace i Nadal snima reklame, jest li videli novu? Volim pametnjakovice najvise na svetu! Garant imaju manjak u dovodu kiseonika u mozak!

posmatrac

pre 15 godina

@julia & @zoran: Zor mislite da mu Wilson nije nudio novac da ostane?
Ne verujem da novac moze da bude jedini razlog promene reketa. Mislim da postoji vazan teniski, igracki razlog. Naime, HEAD ima losiju "kontrolu" nego WILSON, ali omogucuje povecanje jacine udarca zbog nesto vece tezine "glave reketa" u odnosu na drsku (balans tezine je pomeren ka tacki udarca sto doprinosi vecoj snazi). Dugorocno gledano, ovo mozda nije losa odluka, jer ce Novak treninzima verovatno povratiti kontrolu, dok ce (pogotovu kada opusti ruku) dobiti dodatnu snagu i brzinu loptice koja mu je potrebna da bi se takmicio sa Federerom ili Nadalom. Znaci, mozda on ovim izborom zaista zrtvuje sezonu, ali mozda dobija neophodnu malu prevagu u buducim mecevima sa teniserima koji su fizicki daleko spremniji od njega.

S druge strane, promena reketa neminovno donosi privremene neuspehe a sa njima i pad samopouzdanja, a ono je neophodno da bi se ostalo u samom vrhu. To je rizik koga su svi u Noletovom timu sasvim sigurno svesni. Da li su doneli pravu odluku ili ne pokazace vreme... Sigurno je, medjutim, da su zeleli sve najbolje, to jest da Novak napreduje, nakon pune 3 godine na 3. mestu i serije kako poraza, tako i veoma tesko izborenih pobeda u drugoj polovini prosle godine.

Draganche

pre 15 godina

Ne znam kad sam poslednji put gledao Novaka u ovakvom www.preodlicnom izdanju...a da na Australian openu 2008!Ma ovo je vrh!I uspeo je da zavrsi poso u dva seta za razliku od Rodje i Nadala koji izgleda ne igra bas najbolje ali kad se ne iskoriste mec lopte onda je naravno Nadal pobednik.A RodDick po ko zna koji put.Ovaj mec ce sigurno biti u udarnom terminu,naravno kad je akter Rod(dick)...A Federer vs. Verdasco...steta sto kasno igraju.

Irene_A

pre 15 godina

Bravo Nole!

E sad, da li da gledamo ovoj pobedi u zube ili ne?

Ima tu i dobrog i loseg.

Da pocnemo sa losim, i to nije vezano samo za jucerasnji mec, ali meni se cini da je Nole poceo da igra kao JJ, to jest vraca loptu po sred terena, da kazem ekvidistantno od svih linija. Taman ovome na reket. Gde su oni udarci po linijama, gde je ona ostrina?
Ako je ovo neka vrsta uvezbavanja defanzivne igre, to jos bih i mogla da shvatim, ali ako je ovo njegova najbolja igra, onda je to daleko od "onog" Noleta.

Ono sto ohrabruje, je da je za vreme jucerasnjeg meca, ono malo puta kad je isukao svoje oruzje - znaci precizne udarce i riterne - to bilo bas u kljucnim momentima.
I naravno, mentalna cvrstina u taj brejkovima.
E, to vec raduje.

Nole, the tie break king is back!

Nadajmo se da je dizanje forme dovoljno brzo da ce biti dovoljno za Roddicka, Federera i Rafu.
Ajmo Nole, hocemo reprizu Montreala!

Idemo u odbranu titule!

Julija

pre 15 godina

(posmatrac, 19. mart 2009 12:56)
Najpotpuniji odgovor i najpotpunije se slazem!:-) Hvala!


@pravopis
Zaboravio-la si tackice.
Pozdrav!

Milana

pre 15 godina

Imam samo postovanje za Novaka. Dakle, i drugi igraju tenis. Mislim na ucesnike ovog turnira. Niko nije dosao tamo da bi ih prva trojica pobedjivali i uzimali im sve gemove u oba seta. Vavrinka, takodje, nije za potcenjivanje. Momak je rangiran 16. i to ne sme biti zanemarivano. Novak je imao nekih problema u ovom mecu ali ja nijednog trenutka nisam sumnjala u njegovu pobedu. Treba pogledati sta se desilo u mecu Nadal - Nalbandian i pokusati shvatiti neke stvari. Najiskrenije postujem obojicu igraca ovog meca a posebno pobednika zato ni u njegovu pobedu nisam nijednog trenutka.

Zato, SRECNO NOLE dalje i osmehni se u kameru kad se potpisujes zbog svih nas koji verujemo u tebe!

Mirko

pre 15 godina

Ako je već hteo da promeni reket ("Vilson" mu sigurno nije ponudio novac, zašto bi se inače odlučio za firmu "Head"), zašto nije uzeo "babolat", jer bi ga "Babolat" sigurno prihvatio. Ti "babolat" reketi najviše odgovaraju udaračima. A "Vilson" ima daleko najveću prodaju od svih konkurenata, reč je o firmi koja je prva na svetu preporodila reket karbonskim vlaknima, i danas je bez konkurencije, samo mu se "Joneks" približio novim tehnologijama. I da ne pričam dalje...