Tenis 237

Petak, 30.01.2009.

15:20

Nadal u finalu posle maratona

Nadal u finalu posle maratona IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

237 Komentari

Sortiraj po:

Marcko83

pre 15 godina

oram reci da sam razocaran sto je Nadal pobedio jer to stvarno nije zasluzio.
Verdasko je imao 95 vinera !!! Takvi igraci tenis cine najlepsim sportom na svetu.
Nadalov stil igre ne volim, ali i njemu svaka cast jel neverovatno je kako covek u svakom mecu, u svakom poenu, tokom citave godine igra isto, igra maksimalno, sve vrace i bori se do kraja.

Ali prottiv federera ne vidim kako bi mogao ozbiljnije da ga ugrozi i da je fit, a kamoli posle meca od 5 ipo sati.
Jer federer, rekao sam to sto puta,ali ne skodi da ponovim, da svajcarac igra apsolutno fascinantno.
Nadal koji ce tesko da legne u krevet pre 3h posle ponoci, koji ce posle ovakvog meca morati da duze odspava, i koji ce potpuno da poremeti svoj bioritam, mislim da takav nadal ne moze da osovoji vise od 3,4 gema po setu protiv federera.
Nazalost ne verujem da cemo gledati narocito zanimljivo finale. Mislim da cemo videti sliku koji smo videli 13 puta do sada, i sliku koju cemo jos ko zna koliko puta videti, Federera sa isfoliranim osmehom i Gren Slemom u ruci .
(SHUKI, 30. januar 2009 16:42)
Shuki, i ostali strucnjaci, malo manje ovih "tacnih" prognoza, a vise gledanja TENISA i uzivanja u istom !
Bravo Rafa !

Jednorog68

pre 15 godina

Radujem se!

Rafa je osvojio GS na AO.

Fed (odmorni) i Rafa (preumorni) igrali su u pet setova za jednu pobedu kojoj se niko nije nadao.

I Bog je sa Nadalom. I ja, svim svojim srcem i dusom.

Mladic sa Majorke postaje nepobediv!!!

Jednorog68

pre 15 godina

Pregledajuci danas strane medijske izvore (Marca, Figaro, Times, Indipendent, Diario as), naisla sam na slicne ocene i procene jucerasnjeg i sutrasnjeg meca.

U intervjuu datom FIGARU Rafa kaze da jedino na AO polufinalni mecevi nisu istoga dana i da to stvara neravnopravan polozaj finalista. Naravno, ne bi on bio Rafa kad ne bi rekao i sledece (parafraza): "Ali to sam prosle godine bio ja,ove je Federer.." (misleci na privilegiju dana vise za odmor i pripremu).

U intervjuu domacoj stampi kaze da nije 100% spreman, ali da se nada da ce moci da igra svoj najbolji tenis.

Takodje izrazava svoje veliko postovanje prema Federeru, uz napomenu da razume njegovu zelju da se izjednaci sa Samprasom, ali da smatra da to nije toliko vazno za nekoga ko je vec postao, po svojoj dosadasnjoj igri,najbolji svih vremena.

Nando takodje izrazava protest zbog neravnopravnog polozaja finalista, a obojica se uzajamno hvale za jucerasnju igru.
Fernando doslovce kaze da ce mu "mec ostati u dusi i srcu i da ga nikad nece zaboraviti".

Pozdrav kolegama komentatorima i redakciji.

Srecno, Rafito!

Igysa

pre 15 godina

Svaka cast obojici, neverovatan mech ! verujem da je ex-fed zadovoljno trljao ruke i molio Boga da se ovo jos malo produzi. Ali mislim da mu ni to nece pomoci ! Nadal ce se oporaviti i od ovoga, neverovatan je, osim ako se nije previse nazuljao i sl. U finalu Fed pada od Nadala u kakvoj god da je on formi. Mislim da ce Fed praviti vise gresaka nego u prethodna dva mecha jer ce sigurno poceti da oseca pritisak ako stvari ne krenu odmah dobro po njega. Jer on je taj koji MORA ovo da osvoji, inace mu je san propao, san da bude bolji od SAmprasa.. ovo mu je zadnja sansa da to i ostvari.. Nikad mu se zreb nije lepse otvorio. Sledeci GS.. pa Maraj i Novak ne mogu biti ovako losi vise.. a tu su i drugari koji napreduju. Ex Fed tesko da ce ikad vise ponoviti onakvu igru, a jos da mu se protivnici tako klanjaju.. nema sanse ! NAPRED NADAL !

coca

pre 15 godina

svaka cast, zaista..ali mislim da su se njih dvojica dogovorili pre meca da naprave spektakl, da mec dobije istorijsku vrednost i da bude mec za pamcenje, prosto da se pamti spanski polufinalni mec po nekoj specificnosti, da ne ode u zaborav...sve je to propaganda, reklama, unapred smisljena stvar..
u svakom slucaju hvala ne velikom uzivanju, rafa ne daj federu satisfakciju da stigne samprasa!!!!!

Milana

pre 15 godina

@Info, @Igore, hvala vam na informacijama. Kao sto ste sigurno vec videli i sama sam dosla do nekih informacija o tome na netu. Vidim da je Verdasko jako zadovoljan tom saradnjom a meni deluje kao preporodjen. Zapazila sam ga jos pre nekoliko godina i cudila sam se da do sada nije postigao bolje rezultate ali biti 14 (mislim da je tako rangiran) i nije tako lose kad se ima u vidu da npr. samo Francuska ima 1,5 miliona registrovanih tenisera. Ne znam koliko ima Spanija ali to ne menja stvar.
Verdasku zelim jos mnogo polufinala i finala na GS-u a vama jos jednom hvala na informacijama.

Manreks

pre 15 godina

@ja
Slusaj ti, @ja,
ne plasi mecku resetom i probudi se iz kosmarnih snova.
I ti i tvoj favorit morate malo realnije gledati na zivot.
I umesto sto se bavis Rafom, porazmisli o ukupnom ucinku nasih tenisera na AO. Obe cure pale za po tri mesta, Novak pogorsao svoju reputaciju do zla Boga, a ti buncas o Rafinoj katastrofi u Spaniji na sljaci.

Probudi se, bre!!!
(Mrkobradi, 31. januar 2009 00:38)

Izadji napolje.I dobro se ustini.Da se probudis.Iz kosmara."Porazmisli"..Nemoj vise ovakve gluposti da pises.

vule

pre 15 godina

Samo jedno pitanje:da li bi gledali ovakav,fantastican,mec da se igralo na +50C?
(zilijen, 31. januar 2009 01:24)

naravno da bih ga gledao..kod mene u sobi nema 50+c :D :D :D

Dragan

pre 15 godina

Ja sam veliki navijač Rafe Nadala i mogu samo da kažem da mi se gade ovakvi "navijači" koji komentarišu ovu vest koja nema nikakve veze sa Đokovićem i koriste ovaj divan meč i Rafin uspeh kako bi opalili po Đokoviću, a znaju da zakače i druge tenisere (Federera prvenstveno). I vi sebe nazivate navijačima, sram vas bilo, Rafa bi vas se postideo, ugledajte se malo na njega i njegove izjave.

no nejm

pre 15 godina

koji meč probudio se ujutro da gledam nisam ni marenda i eto ručka ma kud sad još nije gotov meč pustite me, svaka čast obojici, nastavi li verdasco ovako gdje će mu biti kraj, a o rafi sve najbolje, pa čovjek sve hvata kao da lupate lopticu o zid, životinja i gotovo, verdasco je uistinu igrao agresivno onako ni federer ne može napadati ali kad je rafa na drugoj strani sve se vraća, federer iako više odmoran će imati problema protiv ovakvog rafe, naprijed rafa dokaži da si najbolji

Mrkobradi

pre 15 godina

@ja
Slusaj ti, @ja,
ne plasi mecku resetom i probudi se iz kosmarnih snova.
I ti i tvoj favorit morate malo realnije gledati na zivot.
I umesto sto se bavis Rafom, porazmisli o ukupnom ucinku nasih tenisera na AO. Obe cure pale za po tri mesta, Novak pogorsao svoju reputaciju do zla Boga, a ti buncas o Rafinoj katastrofi u Spaniji na sljaci.

Probudi se, bre!!!

Casablanca

pre 15 godina

Skrenula bih paznju navijacima Noleta Djokovica da Rafa Nadal nije moneta za potkusurivanje u konfliktu Noleta i Federera.
Nerado citam komentare tipa:"Ajde Rafo, sredi tog sarlatana Federera".

Rafa je u dobrim odnosima sa obojicom i nema obicaj da se uplice u tudje odnose.

I kao drugo, Rafa ne igra tenis da bi "osvetio" Djokovica.
Rafa igra tenis zato sto ga voli.

A Noletovi navijaci koji imaju nesto da poruce Federeru, neka podju na sajt o Federeru. Ovde se takvi komentari nerado primaju.

ja

pre 15 godina

Kad taj isti Nadal izgubi u sred Spanije na sljaci, u sopstvenoj zemlji na podlozi koja mu njavise odgovara - onda cete saznati ko je to Novak Djokovic.

Do tada, samo se vi tesite i proglasavajte ga kraljem.

Andra

pre 15 godina

Da li neko zna da li postoje neka istrazivanja koja bi mogla da nam kazu koliko pretrci svaki igrac u toku meca,nesto poput onoga sto imamo u Ligi sampiona u fudbalu?

Info

pre 15 godina

@Milana
Sven je Adidasov trener, a ne trener Ane Ivanovic. Adidas ima specijalan program za razvoj tenisera koji nose njihovu opremu. Sven i Agasijev bivsi trener Rejes treniraju sve Adidasove tenisere koji zatraze pomoc. Npr. Sven je pored Ane radio i sa Karolinom Vozniacki, Safinom, Saniom Mirzom, Verdaskom, Semom Kverijem... Verdasko je upravo koristio pomoc Rejesa ove zime u Las Vegasu za kondicione pripreme, covek ga je jednostavno preporodio, izmenio mu sistem priprema (radio je ranije neke stvari pogresno). Covek je razvio neke svoje specificne metode, uredjaje za pripremanje i ocigledno je vrlo uspesan. A Ana i dalje koristi Svena kao trenera, koristila ga je i u Melburnu, samo sto trazi i jednog stalnog trenera. Safina takodje ima i jednog stalnog trenera.

Sta bi bilo da su dopingovani?

pre 15 godina

Ovde je nekima i dalje u ustima Djoka.Dakle,kapa dole Verdasku,iskljucivo zbog ofanzive.Sto se Nadala tice,svaka cast na brzini i spremnosti,ali ovako nije branio ni Beara.I naravno,ovog sto igra tehnicki najlepsi tenis i dalje njake,em je imao dan vise odmora,em se jezivo "umorio" sa "strasnim" Rodikom.
Na zalost,dolazi vreme teniskih "Svarcenegera"...

Jednorog68

pre 15 godina

@Viktorija
Hvala na cestitkama.
Imam jednu molbu: ja sam jedan od potpuno RAVNOPRAVNIH Rafinih navijaca, pa smatram da bilo kakvo izdvajanje i postavljanje na liderske pozicije, moze samo doprineti neraspolozenju ostalih navijaca Rafe Nadala prema meni.
Nisam za to i molim Vas da me razumete.

Knock

pre 15 godina

Posle ovakvog meca postavlja se samo jedno pitanje:
"A ko je to Novak Djokovic?"
(vau!!!, 30. januar 2009 16:14)

----------------
I ovakvim razmisljanjem mi hocemo u EU.
Ako si ti i neki(a vidim da vas ima mnogo) zaboravili ko je Novak Djokovic, ajde da vas podsetim.
Novak Djokovic je Srbiji doneo medalju sa olimpijskih igara u Pekingu, Novak Djokovic je u Montrealu celom svetu pokazao da su svi ljudi za njega isto vredni(iako je organizator pogresio iz koje je zemlje), Novak Djokovic je ulozio svoj novac u zemlju koja mu verovatno nije dala nista?, ulozio novac u teniske kampove u BG i KG, Novak Djokovic je sa 21 godinu osvojio grend slem , 5-6 mastersa i masters cup zar je malo? Novak Djokovic je sa 12 godina napustio familiju i otisao u Nemacku da bi postao nesto, a to sigurno nije lako.
Ako smatrate da su bolji teniseri Nadal i Verdasko to je ok, ali pisati ovako i na ovaj nacin je ruzno.
Svaki dan slusam kako Srbija zeli u EU, po komentarima bi se reklo da nam tamo nije mesto jos dugo.
Zivim na zapadu i znam kako ovde cene najmanji uspeh, i nezaboravljaju ga.
Vidim i to sto je operisan zbog disanja mnoge ne precava da pisu svasta, kao da se covek operisao iz besa a ne sto je morao.
Tesko disanje po vrucini, trebali biti Ajnstajn da se izracuna kako mu je bilo.
Ni ono malo dobrog sto je ostalo u Srbiji neznamo da cenimo.
Zaista neznam sta vise da napisem?

Dzoana

pre 15 godina

Obojica dostojni klanjanja...




























Pratim tenis 8 godina-ONO SE RETKO VIDJA!!!
Drugo je kada igraju 1. i 2. teniser pa bude tesno,ali kada covek izadje iz "tame" i pokaze onakav tenis u kontinuitetu protiv jednog Nadala u najduzem mecu u istoriji AO,onda je taj vredan.......pa duple krune u najgorem slucaju....
ZAO MI JE STO SE OVAJ MEC ZAVRSIO,VOLELA BIH DA JE TRAJAO VECNO-VECNO BIH GA I GLEDALA!!!

Nena

pre 15 godina

FENOMENALNO!! Oboje su odligrali fantasticno, stvarno svaka cast!!
A sada.. Vammoooooooosssssssss Rafaaaaa!! Mukica je sigurno preumoran, nadam se da ce uspeti da se oporavi do finala..
V :)

Djoka Novakovic

pre 15 godina

@Jednorog68

Mozda te nisam najbolje razumeo oko onih meceva ali da te obavestim i sa Koriom i sa Federerom na sljaci nije igrano na RG-u vec u Rimu.

milicaa

pre 15 godina

Ko je prvi teniser sveta???
Pa naravno Rafa,i tako ce ostati jos dugo,dugo!!!
Pali su svi,pasce i Fedex zivi bili pa videli.... Vamos Rafa.....

Duska*

pre 15 godina

Svaka chast momci! Svaka chast Rafo! Ako nismo znali, sada znamo zasto ti jesi broj 1.
Zao mi je sto nas Nole nema to nesto Rafino. Ma kako mi voleli Noleta, ipak je Nadal dosao sa planete Kripton da na Zemlji igra tenis.

Marko

pre 15 godina

Stvarno sjajan mec,zao mi je sto je Verdasko izgubio,decko igra fenomenalno,preporodjen je ove godine.Ali protiv Nadala nije ni ovo dovoljno,covek kao da je neunistiv,koliko je psihicki,pa tek onda fizicki jak,covek je robot.Ali mislim da ce ovo Roze da osvoji,ovo je njegov turnir,bez obzira koliko je Rafa jak,ne moze tek tako da se oporavi 100% od ovakvog meca.U svakom slucaju bice sjajan mec,u to ne treba sumnjati.

Oslo

pre 15 godina

Zasto nema neresenog rezultata u tenisu.Sinoc nije bilo pobednika,ali je ipak jedan pobedio.Cestitke Rafi,ali jos vece cestitke Verdasku na fantasticnom mecu.Svaka cast decko!!!!!!!!!!!

Jednorog68

pre 15 godina

I "Gazzetta dello sport" detaljno opisuje danasnji mec dva Spanca.
Po svemu osoben:
-najduzi na Oziju otkako se igra
- prvo spansko-spansko polufinale
- Rafa prvi put u borbi za finale Ozija
- oba tenisera levoruki

Tekstopisac je pun hvale za igru oba tenisera opisujuci mec kao spektakularan i najbolji na ovogodisnjem Oziju.

Povodom duzine meca navodi se podatak da je Rafa imao jos tri veoma duga meca:
- 2005. sa Coriom (5h14')
- 2006. sa Federerom (5h5')
- 2008. sa federerom (4h48')

Pretpostavljam da znate koji su to mecevi (tri GS: dva RG i jedan WB).

Izdrzljiv momak iz Manakora, sa Majorke, najveceg Balearskog ostrva u pokrajini Kataloniji drzave Spanije.

Igor

pre 15 godina

@Milana
Da on je izmedju ostalih trenirao Verdasca poslednjih par meseci.Verdasco kao i Ana Ivanovic koristi te usluge Adidasovog tima trenera,pa otuda Gronefeld u lozi.

Milana

pre 15 godina

odgovor na moje pitanje:

Q. Are you working with Sven Groeneveld now?

FERNANDO VERDASCO: Yeah. Sven is working with adidas. He’s also one big friend. I have so good relationship with him. Adidas is treating me unbelievable. They are giving me all the options. Because I don’t have coach, they are giving me all the options and all the help that they can give me, these things with Gil Reyes and Andre, also with Sven, Mats, all the team of adidas.

He’s helping me. But today in the match, he cannot help me because Tsonga is also an adidas player. Always when I play against another adidas player, he cannot be there. When I don’t play against adidas player, he’s always helping me.

Q. When did it start?

FERNANDO VERDASCO: He came to Madrid two years ago for one week, practicing with me. Then after that week that we start our relationship, we spoke in a lot of tournaments. He’s not traveling all the year, so we was together in Grand Slams, in Masters Series that he came.

I had so good relationship with him. I have so good relationship right now with him. He’s helping me so much. But, you know, he’s not like full‑time coach, because is a different thing. But I’m so happy also to be with him.

012809 wednesday /info-photo via Australian Open / Getty Images

January 29, 2009 - Posted by chadanielle | ATP Player, Australian Open, Fernando Verdasco | | No Comments

nataly_luxn

pre 15 godina

Ljudi,ja stvarno ne znam na cemu su ovi momci.Ali posle 5 sati trcanja po terenu i fenomenalnog tenisa...izgledali su kao da su igrali 15 min..Svaka im cast!Nadam se samo da se Nadal nije istrosio...i fizicki i emotivno(prvo finale na tvrdoj podlozi).Svaka cast..ovde je pobedio tenis!

Knock

pre 15 godina

U svakom sdrugom komentaru se spominje Nole.
Ako necete da navijate za Noleta nemorate, niko vas ne tera. Jednostavno prstanite da pratite njegove meceve, zar je to tesko?
Ima nas jos uvek dosta koji ce mo zbog svi vasih kritika da ga podrzimo jos vise.
Svaka cast spancima, ali hvalite njih a Noleta ostavite ako vam bas smeta.

Knock

pre 15 godina

Citajuci komentare dolazim do toga da ce mnogi morati Noletu da se izvine, I TO MNOGOOOOOO.
Dokazace on vama da je borac, a vi sto nemate postovanje sto se on operisao zbog disanja je vasa bruka.

RAFA SRECNO U FINALU, BOLJE TI NEGO ONAJ

Milana

pre 15 godina

Jedan, meni, vrlo interesantan podatak o kojem do sada nisam nista znala. U boksu Fernanda Verdaska je i Svein Gronefeld, bivsi trener Ane ivanovic. Covek vrlo ekstaticno i u sto jecem stavu aplaudira presudnim poenima Verdaska.

Da li neko zna nesto o tome ko je trenirao Verdaska i zasto je Gronefeld u njegovom boksu?

banexe

pre 15 godina

Pomišlja li neko na to šta/ko nas (Nole, Tipsa, Ziki, Troicki itd.) čeka za pet nedelja na šljaci španskoj ? Nadamo li se poenu ? U dublu možda, a i za njega ćemo se pomučiti

Milana

pre 15 godina

Ja danas ne mogu da se rastanem od ove dvojice viteza. Snimila sam mec i gledam ga po drugi put a verujem da ce biti i treci do ponoci. Predivno! Velicanstveno! Kako mi je samo zao sto obojica nisu mogli u finale. ATP bi mogao da izmeni i ovde pravila:-), kao sto su promenili u bodovanju, pa da se pobednik izmedju polufinalista bira prema broju osvojenih bodova:-) Ah ti pusti snovi.....

Mirjana

pre 15 godina

Samo mali osvrt trenutno velikim kriticarima Novaka Djokovica (koji se jako brzo pretvore u idolopoklonike kad pomenuti pobedjuje)-ne zaboravite mech Djokovic-Nadal prosle godine u Hamburgu!!!Mech koji vazi za jedan od najboljih na sljaci.Verujem po komentarima da je danasnji Verdasco-Nadal bio sjajan(nisam gledala),zelim samo da i Novakove podvige pamtimo duze od jednoga dana.Ko to nije u stanju ne bi sebi trebao dati pravo ni da ga toliko kritikuje

radenko

pre 15 godina

pobegao sam sa poslednja dva casa da gledam ovaj mec, a predhodno nisam otisao na cas kad je bio prvi set... nisam se pokajao jer je ovo bilo stvarno fantasticno!!! VAMOS RAFA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wtf

pre 15 godina

skoro nisam gledala ovako dobar mech....nekako je statistika vishe bila na strani verdaska ali je rafa pobedio na iskustvu...naravno zasluzeno...moj naklon!!!!:D

ja

pre 15 godina

ma federer ce ga oduvati u finalu!ovu pobedu je zasluzio Verdasko,svaka cast Verdasku!!!
Ali federer ce oduvati nadala jer je prespreman!!!!!

Jednorog68

pre 15 godina

Londonski TIMES opisuje vrlo slicno danasnji fabulozni mes Rafe i Nanda.

Izmedju ostalog, na kraju clanka navode da je na AO prethodni najduzi mec bio 1991;igrali su Boris Becker i Omar Camporese, a trajao je 5h11'.

Rafaelica

pre 15 godina

Vrhunska igra oba tenisera.Petočasovni užitak.
Hvala Viktorija.
Replika komentatoru koji je rekao da se Rafa busa u grudi:-Rafa se ne busa u grudi,ruku podiže pored tela i ne upire je ka protivniku.Zamenio si ga sa nekim drugim teniserom.
Napred borče!

pre 15 godina

Nadal zakazao u susretu s Verdascom

Prije nekoliko dana poigrao sam se s naslovima i doista pogodio. Događa se...

Na žalost, danas je izgubio bolji, ali Verdasco može biti ponosan jer je u gotovo svim udarcima nadvisio poznatijega suparnika. Na nesreću, platio je danak umoru nakon napornih iskušenja u prethodnim kolima. Cijeli susret nisam znao za koga da navijam, ali na kraju nisam mogao ostati imun na hrabru igru bivšega dragog Ane Ivanović. Gotovo 100 vinera moram pozdraviti, ali i činjenicu da se Rafa čudesno izvukao. Čestitke obojici!

Mandione Eagle Dorcol

pre 15 godina

Nakon zavrsetka treceg seta, Novak Djokovic bi ustao i rekao sudiji: Ja ne mogu vise, ipak je ovo polufinale Grend slema, bolje da se predam, kada ga vec ne mogu pobediti. Realnost na stranu, svaka cast obojici na pet casova fenomenalnog tenisa.
(black&white man, 30. januar 2009 18:23)

Nemoj vise da pises ovako glupe komentare.Voleo bi da vidis sta bi ti se desilo kad bi to Noletu rekao u lice.Ako si u zivotu drzao nesto teze od daljinskog.

Mantrex

pre 15 godina

Posle ovakvog meca postavlja se samo jedno pitanje:
"A ko je to Novak Djokovic?"
(vau!!!, 30. januar 2009 16:14)

Onaj zbog koga imas kompleks.

Rndevu

pre 15 godina

Ja rechi nemam... Hvala obijici za ovaj uzitak... Iskreno hvala...
(Aleksandra, 30. januar 2009 15:31)
Kako je tebi bilo dobro. :D Pozovi mene sledeci put.Da "gledamo" zajedno.

Rafaelica

pre 15 godina

Vrhunska igra oba tenisera.Petočasovni užitak.
Hvala Viktorija.
Komentatoru koji je rekao da se Rafa busa u grudi-Rafa se ne busa u grudi,ruku podiže pored tela i ne upire je ka protivniku.Zamenio si ga sa nekim drugim teniserom.
Napred borče!

black&white man

pre 15 godina

Nakon zavrsetka treceg seta, Novak Djokovic bi ustao i rekao sudiji: Ja ne mogu vise, ipak je ovo polufinale Grend slema, bolje da se predam, kada ga vec ne mogu pobediti. Realnost na stranu, svaka cast obojici na pet casova fenomenalnog tenisa.

Necky

pre 15 godina

Rafa se namucio dok je pobijedio Nanda!!! Nando ce, ako nastavi sa ovakvom igrom kao protiv Nadala izboriti mjesto sigurno u prvih 5!!!Bili bi odlican tandem za dublove!!!Vamos Rafa!!!

Ženevljanin

pre 15 godina

Spektakularna predstava, verovatno najbolji meč turnira. Verdasko je odličnom i super ofanzivnom i hrabrom igrom pokazao da je u životnoj formi... i da ima 'cojones'.:-) I Nadal je prikazao igru dostojnu svetskog broja 1, ali je delovao za nijansu manje ubedljivo no što nas je navikao. Kao da je bilo primetno izvesno zasićenje. Verovatno je ipak glavni krivac za to Fernando, kome je malo falilo da napravi redak podvig da na istom turniru pobedi Marija, Congu i Nadala. Mislim da je na kraju bio malo umorniji od Rafe; u svakom slučaju neko je morao da pobedi između danas dva potpuno ravnopravna rivala. Nadam se da će Rafa uspeti da se odmori do nedelje kako bi dva najbolja tenisera prve decenije 21. veka ušla u ovaj meč bez hedikepa bilo kog od njih.

Zeljka Gavrilovic

pre 15 godina

Lepo je sto ste u danasnjem clanku stavili "..dva levoruka..."
Juce je pisalo da ce Federer igrati, u svakom slucaju, sa jednim "levakom" (navodnici vasi).
U ovoj zemlji ta sintagma ima nipodastavajucu konotaciju. To se moze izbeci redigovanjem clanka pre no sto dobije imprimatur, zar ne?

P.S. Bas mi je milo sto su oba Spanca pokazala da uopste nisu "levaci".
Pas du tout - sto bi rekli moji Francuzi, misleci poritom na "uopste ne".

abc

pre 15 godina

Fantastican mec! Najbolji na ovogodisnjem AO. Obojica su zasluzila da odu u finale. Zapravo, mec je bio na nivou finala. Zao mi je bilo sto je jedan morao da izgubi. Sve cestitke Nadalu i puno srece u finalu, drzim pesnice za prvu GS titulu na HC. A Verdasku tek sve cestitke i duboki naklon za fantasticnu borbu i fenomenalan tenis!

joca,malme

pre 15 godina

Fernando je pokazao da uspeh Argentine u Devis kupu nije slucajan. Sjajan mec, nadam se da ce Nando da dobije ongog uobrazenog skandinavca oji nevole oupste naseg Nola. jer mu zavidi na uspehu od prosle godine.
Napred nasi do pobjede.

Nefretete

pre 15 godina

Ljudi, strane novine su pune tekstova i komentara o epohalnom mecu, nikad pre vidjenom na AO.

Spanci su odista bili fenomenalni, konacno smo videli mec za pamcenje, sto nije slucaj ni sa jednim Federerovim. Mozda ce to biti onaj u nedelju, a ko ce ga kako pamtiti -hajde da sacekamo.

Ilija

pre 15 godina

e ovo je tenis... kakav federer, djokovic... ova dva momka su za 1. i 2. mesto na ATP.... bolji tenis ne moze da se vidi.... 5s14m na terenu. to je sportista, do kraja pa gde puklo da puklo... carevi...

Federerova

pre 15 godina

super su igrali i jedan i drugi!!! ali trebao je pobediti verdasco... :(( no svedno...finale roger - nadal... pa GO ROGER!!! i mislim da federer ima jeko veliku prednost jer ce na taj mec doci odmorniji... GO ROGER!!!

anica

pre 15 godina

Bravo Rafa,ajde molim te oderi onog naduvenka sutra....kada je Verdasko napravio duplu servis gresku setila sam se Noleta sa Olimpijade,i onog nesrecnog smeca,NOLE MAJSTORE NEDAJ SEEEE!!!

Anais Nin

pre 15 godina

"L'Equipe" javlja o finalu Federera i Nadala, naglasavacuci da se prvi put susrecu posle WB prosle godine, a sedmi put u nekom od finala GS.

Opisuju mec gotovo isto kao i draga redakcija b 92, kojoj stavljam malu primedbu da kasni sa komentarima.

rapsodalia

pre 15 godina

a tako igraju shampioni....pet sati predivne igre...bravo momci...odlika velikih igracha je da se ne predaju ni u najtezim trenucima...Djokovic bi svakako mogao neshto da nauchi iz danashnjeg mecha...

Budi ponosan-budi Srbin!

pre 15 godina

E,to se zove vrhunski tenis! Cast Djokovicu za sve sto je uradio i sto ce tek uraditi,ali Rafa je klasa za njega. Takav fanatizam je ono sto razdvaja sampione od ostatka vrhunskih tenisera(u koje Djokovic nesumnjivo spada). Finale Federer-Rafa? Uzivancija...

victor

pre 15 godina

Finale pre finala. Šteta što je neko morao da ispadne. Nadal je zaslužio da osvoji AO. Isto mislim i za verdaska. Federer je imao mnogo sreće na ovom AO i svakako da nije zaslužio ni da udje u finale a ne da bude pobednik. Svaka čast Verdasku! Nadam se da će ove godine ući u prvih pet.

Kosta

pre 15 godina

Veličanstven meč, šteta što je jedan mora da ispadne.Pad koncentracije i gubitak snage uzrokovao je porazu Verdska, pošto je u petom setu napravio tri od četiri dvostruke servis greške i samo tri od ukupno dvadeset asova. Za Verdaska sam navijao za nijansu više nego za Nadala. Sviđa mi se njegov fajterski pristup, upornost i riskantna igra. Nadal je pokazao veliku mentalnu snagu i mislim da je s pravom broj 1. Navijaću za njega protiv Federera.

roman empire

pre 15 godina

Kako Nadalu i Verdasku nisu smetale Australijske vrucine igrali su najduzi mec u istoriji AO i nije im padalo napamet da predaju mec.Ne moze se osvojiti AO ako nisi besprekorno spreman a to nije bio slucaj sa Novakom ove godine.

kris vermulen :D

pre 15 godina

cush AOOOOO...jeli moguce da vam je toliko krivo sto je prosao...:P :P :P
..fala bogu sto je prosao u finale...zasluzuje to :)))) :P :P :P

acmilan

pre 15 godina

Pretezak mec. Verdasco kao da nije bio Verdasco :) Fantasticno je odigrao, bolje nego protiv Murraya i Tsonge!
Rafa se upisuje na listu onih koji su sa samo 22 godine igrali tri finala na GS turnirima. Mislim da je tek sesti igrac koji je u tome uspeo.
Videcemo kako ce se oporaviti pred mec sa Fedom koji je imao dan vise za odmor. Vamos Rafa!

neverovatno

pre 15 godina

Pratim tenis nekih 20-ak godina,ali ovako nesto do sada nisam video.Svaka cast obojici ali je velika steta sto ovo nije bio finalni mec.

analiza

pre 15 godina

Da sam Spanac, danas bi riknuo od srece.
Pa ovo je poezija od tenisa.
A sada zelim Rafi da u nedelju uzme prvi GS na betonu.
A Noletu zelim da pazljivo odgleda Rafine meceve na AO, a posle da odgleda svoj mec protiv Rodika. I da obrati paznju na nesto sto se zove zedj za pobedom. I potpuno je sve jedno da li ce da gleda u Rafu ili Verdaska. I jedan i drugi mogu da mu budu profesori iz osnovnih elemenata sporta. Uvek pobedjuje jaci. A sta je to "Jaci", to ostavljam tebi Nole i tvom strucnom stabu. Ali za desifrovanje ovog koda nemate na raspolaganju godine. Vasa zadnja sansa je RG. Jer u suprotnom, odgovore ce te morati da trazite na celendzima.

Najjaci Srbin

pre 15 godina

Ovaj Nadal je pravi fighter brate... Ko njega ti uvek vazi "Nema povlacenja, Nema predaje", a ne kao nas Nole koji u poslednje vreme redovno predaje meceve cim krene da gubi!

SHUKI

pre 15 godina

oram reci da sam razocaran sto je Nadal pobedio jer to stvarno nije zasluzio.
Verdasko je imao 95 vinera !!! Takvi igraci tenis cine najlepsim sportom na svetu.
Nadalov stil igre ne volim, ali i njemu svaka cast jel neverovatno je kako covek u svakom mecu, u svakom poenu, tokom citave godine igra isto, igra maksimalno, sve vrace i bori se do kraja.

Ali prottiv federera ne vidim kako bi mogao ozbiljnije da ga ugrozi i da je fit, a kamoli posle meca od 5 ipo sati.
Jer federer, rekao sam to sto puta,ali ne skodi da ponovim, da svajcarac igra apsolutno fascinantno.
Nadal koji ce tesko da legne u krevet pre 3h posle ponoci, koji ce posle ovakvog meca morati da duze odspava, i koji ce potpuno da poremeti svoj bioritam, mislim da takav nadal ne moze da osovoji vise od 3,4 gema po setu protiv federera.
Nazalost ne verujem da cemo gledati narocito zanimljivo finale. Mislim da cemo videti sliku koji smo videli 13 puta do sada, i sliku koju cemo jos ko zna koliko puta videti, Federera sa isfoliranim osmehom i Gren Slemom u ruci .

sljakamen

pre 15 godina

neverovatan mec,bravo rafa,bravo fernando,uzivao sam gledajuci ovaj istinski spektakl i maraton ,i mogao bi reci finale pre finala,fedex je sigurno izvukao odredjene zakljucke kako treba odigrati protiv rafe u finalu,jedno je sigurno> imace prednost duze se odmarao i lakse je igrao u polufinalu.neka pobedi bolji ,mada voleo bi da vidim rozea uz rame velikom samprasu.

Kobe Bryant

pre 15 godina

Volim da gledam Nadala ali danas je izgubio bolji igrac. Steta je sto onakvu Igru Verdasco nije krunisao plasmanom u finale. Dakle, ko nije gledao mec mnogo je propustio. Ovaj decko je bio fantastican. Igrati u visokom ritmu 5 sati i nesto vise, i igrati onako lucidno i hrabro mogu samo veliki igraci. Ne secam se da sam ikad video Nadala tako nemocnog (iako je dobio mec)bez ideje kako ce odigrati sledeci potez. A Verdasco je igrao kao da ima krila. Pobedio je za nijansu srecniji ali ne i bolji. Da je mec potrajao jos 2-3 minuta mozda bi finalista bio Verdasco. I mislim da bi to bilo lepo finale. Uopste ne mislim da bi Federer u startu bio favorit. A sto se tiče finala, Fedex ce dobiti Nadala ako ni zbog čega drugog onda zbog umora koji mu je stvorio Verdasco. U svakom slučaju, bio je ovo atomski tenis. Ne pamtim bolju partiju unazad nekoliko godina. Igra za udzbenike. Ako Nole misli da dobija Nadala malo češće neka odgleda snimak ovog meča. Verdasco je pokazao kako se igra protiv velikog Rafe.

realno_

pre 15 godina

fantastican mec!!!bolje sto je nole ispao,jer da je kojim slucajem igrao bilo sa nadalom ili verdaskom predao bi mec u dvugom setu! ovo je bio atomski tenis!!!

Martin,Pirot

pre 15 godina

Koji tenis,koja snaga i upornost kod obojice,Verdasko svaka cast!Nije Ana bila sa nekim tunjavim,sad mi je lakse:)
Da je Novak igrao sa bilo kim od njih pocistili bi ga fizicki sa terena ko sto ce i Federera!

sasa.r

pre 15 godina

Najduži meč u istoriji turnira,najveći broj vinera u istoriji tenisa 95( Verdasko),43 vinera manje Nadala i pobjeda što je nezabilježeno u ovom sportu.
Nikada, nikada neće Nole moći ovako da igra kao dva Španca.
5 sati i 14 minuta je trajao meč. Nole bi ga predao već nakon 2-og sata zbog iznemoglosti...
Tužno za Verdaska da sa dvije servis greške završi meč ali i divljenje prema mladom Špancu koji je igrao kao da je u pitanju život!

dr jelena

pre 15 godina

Fantastican mec! Po kvalitetu bih mogla samo da ga uporedim sa proslogodisnjim finalom Wimbledona. Verdasko je neverovatno dobro igrao, zao mi je sto je izgubio...

Jednorog68

pre 15 godina

Kraj clanka o mecu (MARCA):

Una batalla epica. Un partido que ninguno de los dos podra olvidar.
(Epska borba. Partija koju nijedan od njih nece moci da zaboravi.)

Slazem se.

messi

pre 15 godina

Uffff...kakav atomski tenis,kakvi neverovatni poeni,kakav rekord i na kraju ono preskakanje Rafe preko mreze i kakvo postovanje svoga protivnika! Svaka cast i danas sjajnom Verdascu! Vamos Rafa!!!!

Igor

pre 15 godina

Sreco,Rafa u finalu,pa sta bude!Verdasco fantastican,ali ipak sampionska klasa je presudila.Bice tesko u nedelju,smanjene su sanse,ali jos uvek postoje!!!

M@r@

pre 15 godina

IZUZETAN MEC I JOS BOLJI VERDASKO!!! Niko me jos nije prikovao za Tv toliko dugo, kao ovaj fenomenalni dvojac. Mogu samo da kazem da mi je jako zao sto Verdasko nije finalista (mada za mene-jeste)i ubedjena sam das je bio odmorniji da bi prosao. Drugi put... Svaka cast obojici! 100% interesantniji mec nego sto ce biti do sad toliko puta vidjeno finale Nadal-Federer.

Laki lahor

pre 15 godina

Hoce li biti reprize ovog izvanrednog meca? Ja bih da ponovo gledam sve te bravure koje su nam obojica ponudila, mada sada sasvim relaksirano, jer znam ko je prosao u finale.

Zbilja, mec za pamcenje, sto naslov kaze "epski".

Meni je kraj bio lirski, onaj divan drugarski zagrljaj. Eh, ti Spanci!

pavle

pre 15 godina

Verdasko je opravdao sva moja ocekivanja, licno sam mislio da ce on i federer podeliti finale... A Nadal je pokazao zasto je no. 1... svakako Bice ovo jedna vrlllloooo interesantna sezone...

KKAKKAV MECH!!!!

Cheda

pre 15 godina

Ljudi gledao sam mech uzivo sa terena.Utrnula mi je zadnjica....Svaka im chast ovo odavno nisam video.Nole ne moze da im parira,to sigurno!

djofreza

pre 15 godina

sta god mi mislili u ovom trenutku je najrealnije finale Federer-Nadal, lepo je biti deo vremena u kome imamo zaista jedan teniski klasik kao sto je ovaj, imam godina dovoljno pa se dobro secam i rivalstva izmedju Agasija i Samprasa, a i nekih pre, ali ova dva majstora me najvise odusevljavaju, u nedelju nas ocekuje jos jedan od meceva koje cemo u buducnosti prepricavati kao antologijski.

BRANKO

pre 15 godina

Napred Nadal i da pobedis onog sarlatana Federera!To je jedan ljigavac koji pljuje po svim teniserima!Rafa je najjaci teniser i najjaca licnost!Nikad ne pljuje po drugima!Decko je stvarno NIVO!

ivan

pre 15 godina

Kakav mec!!! Nisam skoro gledao ovakav tenis. Svaka cast obojici tenisera, a posebno Fernandu koji je odigrao hrabro i fantasticno. Steta sto nije smogao snage za pobedu...U svakom slucaju,vredelo je provesti svih 5 sati uz tv,pravo polufinale!! Nadam se da ce Nadal imati snage da pobedi u finalu.

Borbena

pre 15 godina

A ja na poslu, tek s vremena na vreme otvorim live score. Veoma produktivna za jedan petak. Ko god da bi pobedio drag mi je iako Nadala pratim i postujem kao igraca duze. Sad nameravam da jurim neku reprizu, volela bih da pogledam neki dobar poen, a po svemu sudeci ih je bilo!
Kad vec ne moze nas Nole, onda vamos Nadal!!!

fiddler_fan

pre 15 godina

Jednostavno nemam reci da opisem ovo...malo je reci maraton!!!!!Veoma mi je krivo sto Fernando nije prosao,jer je odigrao nekoliko meceva za pamcenje na AO!samo tako da nastavi i da dodje u prvih deset gde mu je i mesto,a onda dar-mar!!!Od srca mu to zelim!
Bravo za Rafu,ovo samo pokazuje kakvu srcanost,upornost i snagu poseduje,mada ne verujem da ce proci odmornog Federera,imam utisak da je ovo jednostavno njegova godina!Navijacu za Rafu!!!
I naravno ispalo je kako su organizatori planirali,a nama ostaje zal jer... sad bi Djokovic cekao Rafu.Mada bice takvih finala,tek je pocetak,ne treba se obeshrabrivati,treba samo navijati,vratice se Nole jaci nego ikad!!!!

Neutralno

pre 15 godina

Hm, Federer LAKO pobedio Rodika. Slazem se.

Isto tako LAKO bi ga pobedio i Nadal, a, bogami, i ovako spremljen Nando.

Zato, do nedelje se uzdrzimo.
Federer, ipak, nije imao nijednog jaceg protivnika na AO.

Da ga vidimo u nedlju u 9.30h.

Dalibor

pre 15 godina

Ne pamtim ovakav mec! Borbenost,umece,izdrzljivost... Verdasko ce uskoro sigurno medju 4 najbolja. Ipak mislim da ce Federer koji je potpuno odmoran i zeljan titule poraziti umornog Nadala i napasti prvo mjesto!!!

Vladan R

pre 15 godina

Kakav mec pa malo je reci i strasan i sjajan jednostavno nema epiteta da ga okarakterisu. Iako priznajem da je zasluzio da ga dobije bilo koji od dvojce sjajnih tenisera mislim da je steta sto je Verdasko izgubio, kad vec ima toliko vinera ukupno stotinak, tj znatno vise istih nego Rafa, jer je sa druge strane tenis koji igra Nadal po meni ipak u odredjenoj meri destruktivan i zasniva u dobroj meri se na max. pripremljenosti i sposobnosti da stalno vraca i vraca i vraca loptu i tako uglavnom osvaja poene, prisiljavajuci rivala na potez dva ili cak i tri vise dok isti ne pogresi . Ovim definitivno ne zelim da umanjim njegovo postojece tenisko znanje koje jeste ogromno (samo trcanjem naravno da ne bi nista postigao u tenisu), a koje se iskazuje vinerima iz trka u trenucima kada je u podrdjenom polozaju.
Na kraju bih dodao nesto nevezano, konkretnu za ovu vest i nadam se da ce biti objavljeno zbog objektivnog imformisanja , a to je u vezi sa neosnovanim pricama sirokih narodnih masa o losem tretmanu Djokovica koje ide cak dotle, da je sve uradjeno sa zlom namerom da isti ni na koji nacin ne odbrani AO. Po organizatorima da bi vodeci igraci imali isti tretmena raspored se odredjuje po principu da naizmenicno igarju dnevene odnosno nocne meceve pa je Novak tako trebao da igra u sledecem rasporedu Stopini dan, Cardi noc , Delic dan (za mec sa Cardijem sam Novak je trazio da ga premeste u dnevni po navodima organizatora -recenica u pratecem originalnom tekstu koja pocinje sa Novak had .,. pa je zato ispalo da sva tri termina u prvoj nedelji igra danju) , Bagdadis noc i Rodik dan. Zbog vremena zavrsetka meca sa Bagdadisom(samo jos da napomenem da je razmak izmedju meceva bio dan i 10 sati tj ukupno 34 sata a ne 10 kako neki navode) Novak je trazio nocni termin za mec sa Rodikom ali posto je bio njegov red da igra danju , a i zbog obzira prema ostalim igracima to nije bilo moguce uciniti vec je maksimum koji je mogao dobiti da mec ne pocene pre 15h.
Za one koji mi ne veruju na rec evo navedenog u originali na Engleskom:
Q. Novak Djokovic requested to put his game during a night session. Why was it impossible to put him in a night session for recovery time?
CRAIG TILEY: That's a scheduling question, not related to the Extreme Heat Policy. As I explained the last day, we have a fair distribution of matches for all the top players particularly. If you play at night, the next rotation will be during the day. The same will happen following that. It was Novak's turn during the day.
Novak had made a scheduling request the week before to move from the night to the day. We honored that request with him. Then, in light of the match that he was scheduled to play, the time difference between the two, his rotation was due. We made some concessions. The concession we made was to give him a not before 3:00. He knew at least at that time he would not be playing before that.
That's based on the fairness of the rotation of the schedule. We would significantly disadvantage other players, another couple players, if we did not do that.
A za one jos sumnjicavije evo i linka
http://www.australianopen.com/en_AU/news/interviews/2009-01-28/200901281233133741609.html

RAFA 4EVER

pre 15 godina

Tezak mec, svaka cast Rafa... 5 sati i 14 minuta fantasricnog tenisa..moglo je prevagnuti i na Verdaskovu stranu koji je gotovo tokom citavog meca bio sjajan, osim u jednom delu kada ga je samo servis drzao u zivotu...Rafa je takodje sjajno igrao, dobio je 2 najneverovatnija poena u mecu i svaka mu cast na tome, kao i na pobedi, i prvom finalu AO u karijeri...VAMOS RAFA!!!

dely

pre 15 godina

najbolji igrac je dokazao da je najbolji,sada idemo po titulu kralju....samo tako nastavi uz tebe sam....po titulu....vamos kralju........

Goran

pre 15 godina

Fenomenalan mec!!!Verdasko je izuzetno napredovao...Rafa,standardno spreman za iscrpljujuce duele.U ovom mecu su odlucile nijanse.Svaka cast obojici!!!Bravo!!!

lili

pre 15 godina

Momcima svaka cast,samo da ovo ne bude pirova pobeda Rafe...ali najbitnije je da je prof.dr.Rodzer Federer potomak Zevsa,Nikole Tesle,Ajnstajna,Frojda,Dostojevskog,Sekspira,Mocarta,Betovena,Pikasa,Van Goga,Aleksandra Velikog,Dzingis Kana,Napoleona,Marlon Branda,Al pacina,Dzimija Hendriksa,Majkl Dzordana,Maradone,Sumahera i naravno Dzeja, potpuno odmoran i spreman za nedelju!!!!

Vesna

pre 15 godina

Cestitam Nadalu!
A Verdasku se iskreno izvinjavam sto sam ga, zbog Ane, kao mnogi na forumima nazivala Indijancem i Ciganinom.
Bas je dobar decko, i zgodan i stasit, i lepo vaspitan.
Od srca ga pozivam da ucestvuje na prvom Serbian Openu u maju!

Hidalgo (de sangre)

pre 15 godina

Ovo je bio mec i za uzivanje i za infarkt - ko sta vise preferira:-)

Sala na stranu, odlicna borba dva jako motivisana i spremna tenisera.
Skroz izjednacena. Nando bolji nego ikad. Neka se pazi svako ko mu stane na put.

Rafa do ovog meca sjajan, bez izgubljenog seta, ali sada je izgubio dva . Ipak, ide dalje, a videcemo dokle.

shonez

pre 15 godina

Sta reci...Bravo majstori ! Zao mi je Verdaska, zasluzio je finale, ali eto. Steta za ovakav kraj meca. U svakom slucaju uzivanje je bilo gledati ovakav tenis.

zapanjeti iz BG-a

pre 15 godina

Taman kada sam poceo da sumnjam u svoju manijacku pasiju pracenja tenisa, ovi Spanci su mi povratili veru.
Bravo za Rafu.
Bravo za Verdaska.
Bravo za Spaniju.
Nadam se da su Ana, Jeca i Nole gledali ovaj mec.
Nadam se da je mec gledao i Tipsa (ako je uhvatio malo daha izmedju dva poglavlja omiljenog romana).
Ovi momci (Rafa i Nando) igraju pakleni tenis.
Zapanjen sam.

Suna

pre 15 godina

Divna igra, napeta, silovita.
Nando nije imaosta da izgubi, Rafa jeste. Otuda nesto vise napetosti u njegovoj igri.

Ovo sto na kraju ostaje je ipak rezultast koji Rafu vodi u finale, pa sa Federerom kom obojci, kom opanci.

Zeljka Gavrilovic

pre 15 godina

Ostace zapamcen ovaj mec.
Nando je bio neprepoznatljivo dobar.

Rafa se cupao da prezivi.

Ali sampioni i jesu to, zato sto, uprkos svemu -prezive.

Obojici srecno!

jovan

pre 15 godina

kakvom mukom do finala ali Nadal ima više iskustva u važnim mečevima što je na kraju i presudilo u ovom teniskom maratonu. Finale će da bude isto žestoko ali pošto se Nadal danas istrošio neznatnu prednost dajem Fredereru

Maria Gracia de Melo

pre 15 godina

Kakav divan pozdrav dva druga i prijatelja! I kakva zestoka borba!

Konacno, na AO da gledamo i jedan mec koji ce se prepricavati.

Toliko su bili jednaki, da sam pomislila da cemo do sutra gledati peti set.

Ipak, za nijansu (jedan poen) je bio bolji Rafa.

Sad cekamo nedelju.
Licno sam uverena u svoju prognozu, ali je necu otkriti
da ne "odvucem" pricu na tu stranu.

Y/Kv

pre 15 godina

Tako to rade majstor i prvi reket sveta Nadal.
Da bi nas Nole dostigao bar Nadala trebao bi bar posteno da se spremi i da malo vise muskosti pokazuje u svojim mecevima, a ne da cim prigusti preda mec.
Niko ga ne moze vise voleti od nas Srba i za njega navijati, ali ove cinjenice jako jako nerviraju!

Milana

pre 15 godina

Viteski velicanstveno i predivno. Tako mi je zao Verdaska, momka koji je sigurno odigrao svoj najbolji turnir do sada, ali da je on pobedio isto toliko bih zalila za Nadalom. Iskustveno Nadal sigurno ima vece sanse protiv Svajcarca pa mu vec sada drzim palceve za sutra.

debely tony

pre 15 godina

25 gresaka za 5 sata???! Sta ce biti kada pocne shljaka? Pravice 2 greske po setu. :D
Jedino moze da izgubi na 2 dobijena seta, nekako na brzaka...

Ljubisa

pre 15 godina

Pod hitno VERDASKU pronaci mesto medju cetiri najboljih na ATP rang listi, naravno, samo u slucaju da ovo nije kratkotrajni bljesak fantasticnog agresivnog i napadackog i za oko lepog tenisa.

Nikola

pre 15 godina

Odlican mec.5h i 15min,vredeo je svaki minut proveden pored TVa.Steta sto Viskovic nije prenosio,to bi tek festa bila.Sto se konkretno meca tice,Verdacso je itekako bio dominantan u vinerima,ali je nazalost to anulirao greskama.Nadal sasvim solidan sto se direktnih poena tice,a greske,mozda malo iznad njegovog proseka,na sta je i igranje svih 5 setova uticalo.Sto se nedeljnoh finala tice...Nadal je veoma fizicki spreman,ali nisam siguran da moze odigrati na svom nivou,pored 5h i 15min igranja.On hoce imati ceo dan da se odmori,ali tu je i trening...Sve u svemu,ocekujem dobar(ne odlican) mec u finalu,koji bi Federer trebao dobiti 3-0.

Pera

pre 15 godina

Neverovatan mec i najveci uspeh u karijeri na betonu za obojicu.
Na ovoj podlozi Nadal nema sta da trazi protiv Federera. Mislim da ce osveta za Vimbldon liciti na Rolan Garos, ali u obrnutim ulogama.

draganica

pre 15 godina

Bravo za obojicu, bili su sjajni..ali po mom misljenju, Verdasko je moralni pobednik:)
Steta sto nije prosao dalje, jer je igrao najlepsi tenis na AO..:)
pozz

Vlada

pre 15 godina

Nadam se da je Nole gledao ovaj mec!?

Niko osim Nadala ne bi uspeo da se u ovakvoj situaciji oporavi do finala, pa mi je zato i drago sto je pobedio, jer ce imati bar neko sanse da pobedi Federera.

svetlana

pre 15 godina

Morambriznati da je divno bilo gledati ovaj fenomenalni mec bes navijackih strasti i emocija.....
Nadalu zelim da razbije coveka koji nikad nece oboriti rekord Sambrasa.

Ducimator

pre 15 godina

Ko nije razumeo manijake koji se bude u 5 ujutro da gledaju tenis, koji kasne na posao zbog tenisa, koji kasne na sopstveno vencanje zbog tenisa, mogao je danas da shvati, uzme pelcer, navuce virus, jednom recju da shvati o cemu se radi.
Sportksi dogadjaj koji reflektuje sve lepote zivota. Borba, strast, upornost, vjeruj, sve ono sto cini zivot snosljivim.
Danasnji tenis ce se pominjati dokle god se tenis bude igrao. I zbog Nadala a jos vise zbog Verdaska. Jer kakav bi to kralj bio da nema ozbiljnih pretendenata.
U celoj prici mi se nekako namecu Ana i Nole. Da li su oni jedini gubitnici u danasnjem mecu?

Ina, Una, Ana i Ena

pre 15 godina

Uh, Rafo, kako si nas nasekirao!
Covece, svaka ti cast na borbi i pobedi, ali drugi put to malo pojednostavi. Jasno je da je tesko igrati protiv prijatelja, ali sport je takav. Dobijas ili gubis.

Nandu svaku srecu i napredak na listi.

Viktorija

pre 15 godina

Fantastican tenis.
Rafa je pobedio, Verdasko nije izgubio.
Pobedio je tenis. Pobedio je spanski nesalomivi duh.
Najveci dobitnici su ljubitelji tenisa.
Najveci gubitnik je Nole Djokovic.
Cestitke dragim Rafinim navijacicama : Rafaelica, Mirijam, Jednorog68 & comp.
Zna se za koga navijam u nedelju.
Vamos momce sa Majorke!

Majcek Maja

pre 15 godina

Svaka cast za obojicu!Fantasticno!!!PS.Rafu volim posle Novaka,ali ne mogu reci da je danas bio bolji,bili su obojica fenomenalni!Svaka cast Rafa,VAMOS!:-)

Bojan

pre 15 godina

fantastican tenis, verdasku sve pohvale, decko je odigrao ovaj turnir svaka mu cast, zao mi je sto je izgubio.
dokazao je da zasluzeno moze biti medju prvih deset...

Susedna ulica

pre 15 godina

Dugometražni film od 5 sati i 14 min, koji sam na poslu
odgledao, zove se:

Do poslednjeg daha, ili
Do poslednje kapljice znoja, ili
Do poslednjeg atoma izdržljivosti...,

ali mi nije bilo toliko bitno ko je bio glavni glumac jer je film bio odličan...

Žao mi je što je Verdasko izgubio, a drago mi je da je Nadal pobedio..
Bilo bi mi žao da je Nadal izgubio, a da je Verdasko pobedio....
Šta dalje reći, a ne preterivati ...

letelica

pre 15 godina

ja ti zete ovo nikad necu zaboraviti! Legendo svaka cast (Ana prevedi mu molim te)!

Problematika je u toj glavudzi i naravno experience-u. A sada u finalu za Nadala!!!

Belgrade_Boy

pre 15 godina

Zjuuuuu kakav mec!!! :O

Fernando zasluzio da prodje kolko je i Rafa.. Obojica dosta vise vinera nego neiznudjenih gresaka, sto jos vise govori kolko je kvalitetan mec bio.. Federer apsolutni favorit u finalu. Iz nekoliko razloga, dan ipo skoro vise za odmor, znaci sveziji, mada to i ne mora toliko da bude presudno kolko cinjenica da je ipak kolko god da je Nadal napredovao, a Federer "nazadovao" (?!?) beton je podloga koja najmanje odgovara Nadalu, a najvise Federeru.. A i na tvrdoj podlozi Federer vodi 3:2 u pobedama u medjusobnim susretima.. A i Nadal do sad je uvek dolazio stepenik vise na AO, tako da po toj logici ove godine finale mu "sleduje".. U svakom slucaju ko nikad do sad sto nisu, nece nas razocarati ni u nedelju vanzemaljci tenisa i ubedljivo dva najbolja tenisera danasnjice.. Realno za koga god da navijate..

Pozdrav svim ljubiteljima tenisa..

bela

pre 15 godina

Dok je Novak gledao ovu dvojicu kako se ubijaju, u sebi je govorio da je prvo zdravlje a tek posle nekakva igra, a ako dobro razmisli, bataliće tenis jer nije lud da trenira kao lud, ne bi li održao obećanje da će biti... Trala la!

Iskrica

pre 15 godina

Prava je steta sto ne mogu da dobiju obojica, toliko je bilo izjednaceno.

Nandoide u top 10 i neka ga se pricuvaju, opasan je - u tenisuje napredovao, izdrzljiv je, ne pada lako u malodusnost.
Nisu li to skoro pa sampionske osobine?

Rafa se grcevito borio. Sasviom dobro, ali smo mi navikli da ga gledamo u partijama u kojima samo "stiklira" protibnika.

Sveu svemu - mec za nezaborav.

Spanija slavi, na svaki nacin.

A mi vec sada na ostre pripreme za DC.

masters

pre 15 godina

woooooow... extra mec!!! Zao mi je Verdaska, igrao je odlicno, pun samopouzdanja, zelje i borbe... Posebno mi je krivo sto je onako zavrsio 'mec zivota' duplom servis greskom..:(
Ali, po svemu sto je prikazao ne samo u ovom mecu, vec na celom turniru ovo je definitivno njegova godina...
Rafa se provukao...

navijac

pre 15 godina

Ne znam sta da kazem, ali stvarno imam neki utisak da je ovaj Nadal sklopio pakt sa djavolom. Pa ovaj Verdasko je odigrao fenomenalno, mec zivota, imao oko 100 winera!, i ovaj ga opet pobedio na kraju. I to nije samo slucaj sa Verdaskom nego i sa mnogo drugih tenisera. On je stvarno FENOMENALAN igrac, ali kad god je odlucujuce on nepogresivo pogadja linije, ne secam se kada je zadnji put jedna sumnjiva lotpa koju je on uputio pala za malo u aut, nego UVEK za malo na liniju. Neverovatno! Ovolika slucajnost i sreca pocinje da iritira.

Stefan

pre 15 godina

Ovaj Verdasko igra kao pravi Srbin.Svaka cast Ani.Muski,junacki,bez kalkulacija,hrabro,pametno,sa puno winera.Bravo zete.(Nema veze ako vise nije navikao sam sad tako da ga zovem)

Kiki

pre 15 godina

BRAVO Rafa. Pokazao je kako se pobeđuje i kad ne igra svoj najbolji tenis, a kada protivnik igra meč iz snova.

Verdasko je igrao mnogo bolje nego u mečevima vs Murray i vs Tsonga. Izgledalo je da je umoran u 4. setu, ali očigledno nije.

Čestitke Rafi na prvom GS finalu na hardu, odigrao je pravo polufinale.

VAMOS KRALJU

Doki

pre 15 godina

Bravo za Rafu i bravo za Verdaska !
FENOMENALAN TENIS, izdrzljivist, fokus. borba !

Verdasko izuzetno pripremljen i motivisan!
Svaka cast !

Yesss!

pre 15 godina

Vajda,
Gledaj u uci, a posle to saznanje gledaj da preneses na ucenika.
Lekcija je bila besplatna, javna i dostupna svim ljubiteljima tenisa. Nemoj posle da se pitas zasto smo tako zahtevni.
Navukli nas Verdasko i Nadal.

Zeljka Gavrilovic

pre 15 godina

Ostace zapamcen ovaj mec.
Nando je bio neprepoznatljivo dobar.

Rafa se cupao da prezivi.

Ali sampioni i jesu to, zato sto, uprkos svemu -prezive.

Obojici srecno!

Viktorija

pre 15 godina

Fantastican tenis.
Rafa je pobedio, Verdasko nije izgubio.
Pobedio je tenis. Pobedio je spanski nesalomivi duh.
Najveci dobitnici su ljubitelji tenisa.
Najveci gubitnik je Nole Djokovic.
Cestitke dragim Rafinim navijacicama : Rafaelica, Mirijam, Jednorog68 & comp.
Zna se za koga navijam u nedelju.
Vamos momce sa Majorke!

Susedna ulica

pre 15 godina

Dugometražni film od 5 sati i 14 min, koji sam na poslu
odgledao, zove se:

Do poslednjeg daha, ili
Do poslednje kapljice znoja, ili
Do poslednjeg atoma izdržljivosti...,

ali mi nije bilo toliko bitno ko je bio glavni glumac jer je film bio odličan...

Žao mi je što je Verdasko izgubio, a drago mi je da je Nadal pobedio..
Bilo bi mi žao da je Nadal izgubio, a da je Verdasko pobedio....
Šta dalje reći, a ne preterivati ...

Vlada

pre 15 godina

Nadam se da je Nole gledao ovaj mec!?

Niko osim Nadala ne bi uspeo da se u ovakvoj situaciji oporavi do finala, pa mi je zato i drago sto je pobedio, jer ce imati bar neko sanse da pobedi Federera.

lili

pre 15 godina

Momcima svaka cast,samo da ovo ne bude pirova pobeda Rafe...ali najbitnije je da je prof.dr.Rodzer Federer potomak Zevsa,Nikole Tesle,Ajnstajna,Frojda,Dostojevskog,Sekspira,Mocarta,Betovena,Pikasa,Van Goga,Aleksandra Velikog,Dzingis Kana,Napoleona,Marlon Branda,Al pacina,Dzimija Hendriksa,Majkl Dzordana,Maradone,Sumahera i naravno Dzeja, potpuno odmoran i spreman za nedelju!!!!

Hidalgo (de sangre)

pre 15 godina

Ovo je bio mec i za uzivanje i za infarkt - ko sta vise preferira:-)

Sala na stranu, odlicna borba dva jako motivisana i spremna tenisera.
Skroz izjednacena. Nando bolji nego ikad. Neka se pazi svako ko mu stane na put.

Rafa do ovog meca sjajan, bez izgubljenog seta, ali sada je izgubio dva . Ipak, ide dalje, a videcemo dokle.

Neutralno

pre 15 godina

Hm, Federer LAKO pobedio Rodika. Slazem se.

Isto tako LAKO bi ga pobedio i Nadal, a, bogami, i ovako spremljen Nando.

Zato, do nedelje se uzdrzimo.
Federer, ipak, nije imao nijednog jaceg protivnika na AO.

Da ga vidimo u nedlju u 9.30h.

Jednorog68

pre 15 godina

Kraj clanka o mecu (MARCA):

Una batalla epica. Un partido que ninguno de los dos podra olvidar.
(Epska borba. Partija koju nijedan od njih nece moci da zaboravi.)

Slazem se.

Laki lahor

pre 15 godina

Hoce li biti reprize ovog izvanrednog meca? Ja bih da ponovo gledam sve te bravure koje su nam obojica ponudila, mada sada sasvim relaksirano, jer znam ko je prosao u finale.

Zbilja, mec za pamcenje, sto naslov kaze "epski".

Meni je kraj bio lirski, onaj divan drugarski zagrljaj. Eh, ti Spanci!

Jednorog68

pre 15 godina

I "Gazzetta dello sport" detaljno opisuje danasnji mec dva Spanca.
Po svemu osoben:
-najduzi na Oziju otkako se igra
- prvo spansko-spansko polufinale
- Rafa prvi put u borbi za finale Ozija
- oba tenisera levoruki

Tekstopisac je pun hvale za igru oba tenisera opisujuci mec kao spektakularan i najbolji na ovogodisnjem Oziju.

Povodom duzine meca navodi se podatak da je Rafa imao jos tri veoma duga meca:
- 2005. sa Coriom (5h14')
- 2006. sa Federerom (5h5')
- 2008. sa federerom (4h48')

Pretpostavljam da znate koji su to mecevi (tri GS: dva RG i jedan WB).

Izdrzljiv momak iz Manakora, sa Majorke, najveceg Balearskog ostrva u pokrajini Kataloniji drzave Spanije.

Iskrica

pre 15 godina

Prava je steta sto ne mogu da dobiju obojica, toliko je bilo izjednaceno.

Nandoide u top 10 i neka ga se pricuvaju, opasan je - u tenisuje napredovao, izdrzljiv je, ne pada lako u malodusnost.
Nisu li to skoro pa sampionske osobine?

Rafa se grcevito borio. Sasviom dobro, ali smo mi navikli da ga gledamo u partijama u kojima samo "stiklira" protibnika.

Sveu svemu - mec za nezaborav.

Spanija slavi, na svaki nacin.

A mi vec sada na ostre pripreme za DC.

Maria Gracia de Melo

pre 15 godina

Kakav divan pozdrav dva druga i prijatelja! I kakva zestoka borba!

Konacno, na AO da gledamo i jedan mec koji ce se prepricavati.

Toliko su bili jednaki, da sam pomislila da cemo do sutra gledati peti set.

Ipak, za nijansu (jedan poen) je bio bolji Rafa.

Sad cekamo nedelju.
Licno sam uverena u svoju prognozu, ali je necu otkriti
da ne "odvucem" pricu na tu stranu.

Suna

pre 15 godina

Divna igra, napeta, silovita.
Nando nije imaosta da izgubi, Rafa jeste. Otuda nesto vise napetosti u njegovoj igri.

Ovo sto na kraju ostaje je ipak rezultast koji Rafu vodi u finale, pa sa Federerom kom obojci, kom opanci.

Zeljka Gavrilovic

pre 15 godina

Lepo je sto ste u danasnjem clanku stavili "..dva levoruka..."
Juce je pisalo da ce Federer igrati, u svakom slucaju, sa jednim "levakom" (navodnici vasi).
U ovoj zemlji ta sintagma ima nipodastavajucu konotaciju. To se moze izbeci redigovanjem clanka pre no sto dobije imprimatur, zar ne?

P.S. Bas mi je milo sto su oba Spanca pokazala da uopste nisu "levaci".
Pas du tout - sto bi rekli moji Francuzi, misleci poritom na "uopste ne".

Majcek Maja

pre 15 godina

Svaka cast za obojicu!Fantasticno!!!PS.Rafu volim posle Novaka,ali ne mogu reci da je danas bio bolji,bili su obojica fenomenalni!Svaka cast Rafa,VAMOS!:-)

Jednorog68

pre 15 godina

Londonski TIMES opisuje vrlo slicno danasnji fabulozni mes Rafe i Nanda.

Izmedju ostalog, na kraju clanka navode da je na AO prethodni najduzi mec bio 1991;igrali su Boris Becker i Omar Camporese, a trajao je 5h11'.

Anais Nin

pre 15 godina

"L'Equipe" javlja o finalu Federera i Nadala, naglasavacuci da se prvi put susrecu posle WB prosle godine, a sedmi put u nekom od finala GS.

Opisuju mec gotovo isto kao i draga redakcija b 92, kojoj stavljam malu primedbu da kasni sa komentarima.

Nefretete

pre 15 godina

Ljudi, strane novine su pune tekstova i komentara o epohalnom mecu, nikad pre vidjenom na AO.

Spanci su odista bili fenomenalni, konacno smo videli mec za pamcenje, sto nije slucaj ni sa jednim Federerovim. Mozda ce to biti onaj u nedelju, a ko ce ga kako pamtiti -hajde da sacekamo.

Jednorog68

pre 15 godina

@Viktorija
Hvala na cestitkama.
Imam jednu molbu: ja sam jedan od potpuno RAVNOPRAVNIH Rafinih navijaca, pa smatram da bilo kakvo izdvajanje i postavljanje na liderske pozicije, moze samo doprineti neraspolozenju ostalih navijaca Rafe Nadala prema meni.
Nisam za to i molim Vas da me razumete.

Ina, Una, Ana i Ena

pre 15 godina

Uh, Rafo, kako si nas nasekirao!
Covece, svaka ti cast na borbi i pobedi, ali drugi put to malo pojednostavi. Jasno je da je tesko igrati protiv prijatelja, ali sport je takav. Dobijas ili gubis.

Nandu svaku srecu i napredak na listi.

Casablanca

pre 15 godina

Skrenula bih paznju navijacima Noleta Djokovica da Rafa Nadal nije moneta za potkusurivanje u konfliktu Noleta i Federera.
Nerado citam komentare tipa:"Ajde Rafo, sredi tog sarlatana Federera".

Rafa je u dobrim odnosima sa obojicom i nema obicaj da se uplice u tudje odnose.

I kao drugo, Rafa ne igra tenis da bi "osvetio" Djokovica.
Rafa igra tenis zato sto ga voli.

A Noletovi navijaci koji imaju nesto da poruce Federeru, neka podju na sajt o Federeru. Ovde se takvi komentari nerado primaju.

Mrkobradi

pre 15 godina

@ja
Slusaj ti, @ja,
ne plasi mecku resetom i probudi se iz kosmarnih snova.
I ti i tvoj favorit morate malo realnije gledati na zivot.
I umesto sto se bavis Rafom, porazmisli o ukupnom ucinku nasih tenisera na AO. Obe cure pale za po tri mesta, Novak pogorsao svoju reputaciju do zla Boga, a ti buncas o Rafinoj katastrofi u Spaniji na sljaci.

Probudi se, bre!!!

zapanjeti iz BG-a

pre 15 godina

Taman kada sam poceo da sumnjam u svoju manijacku pasiju pracenja tenisa, ovi Spanci su mi povratili veru.
Bravo za Rafu.
Bravo za Verdaska.
Bravo za Spaniju.
Nadam se da su Ana, Jeca i Nole gledali ovaj mec.
Nadam se da je mec gledao i Tipsa (ako je uhvatio malo daha izmedju dva poglavlja omiljenog romana).
Ovi momci (Rafa i Nando) igraju pakleni tenis.
Zapanjen sam.

Ženevljanin

pre 15 godina

Spektakularna predstava, verovatno najbolji meč turnira. Verdasko je odličnom i super ofanzivnom i hrabrom igrom pokazao da je u životnoj formi... i da ima 'cojones'.:-) I Nadal je prikazao igru dostojnu svetskog broja 1, ali je delovao za nijansu manje ubedljivo no što nas je navikao. Kao da je bilo primetno izvesno zasićenje. Verovatno je ipak glavni krivac za to Fernando, kome je malo falilo da napravi redak podvig da na istom turniru pobedi Marija, Congu i Nadala. Mislim da je na kraju bio malo umorniji od Rafe; u svakom slučaju neko je morao da pobedi između danas dva potpuno ravnopravna rivala. Nadam se da će Rafa uspeti da se odmori do nedelje kako bi dva najbolja tenisera prve decenije 21. veka ušla u ovaj meč bez hedikepa bilo kog od njih.

debely tony

pre 15 godina

25 gresaka za 5 sata???! Sta ce biti kada pocne shljaka? Pravice 2 greske po setu. :D
Jedino moze da izgubi na 2 dobijena seta, nekako na brzaka...

Vladan R

pre 15 godina

Kakav mec pa malo je reci i strasan i sjajan jednostavno nema epiteta da ga okarakterisu. Iako priznajem da je zasluzio da ga dobije bilo koji od dvojce sjajnih tenisera mislim da je steta sto je Verdasko izgubio, kad vec ima toliko vinera ukupno stotinak, tj znatno vise istih nego Rafa, jer je sa druge strane tenis koji igra Nadal po meni ipak u odredjenoj meri destruktivan i zasniva u dobroj meri se na max. pripremljenosti i sposobnosti da stalno vraca i vraca i vraca loptu i tako uglavnom osvaja poene, prisiljavajuci rivala na potez dva ili cak i tri vise dok isti ne pogresi . Ovim definitivno ne zelim da umanjim njegovo postojece tenisko znanje koje jeste ogromno (samo trcanjem naravno da ne bi nista postigao u tenisu), a koje se iskazuje vinerima iz trka u trenucima kada je u podrdjenom polozaju.
Na kraju bih dodao nesto nevezano, konkretnu za ovu vest i nadam se da ce biti objavljeno zbog objektivnog imformisanja , a to je u vezi sa neosnovanim pricama sirokih narodnih masa o losem tretmanu Djokovica koje ide cak dotle, da je sve uradjeno sa zlom namerom da isti ni na koji nacin ne odbrani AO. Po organizatorima da bi vodeci igraci imali isti tretmena raspored se odredjuje po principu da naizmenicno igarju dnevene odnosno nocne meceve pa je Novak tako trebao da igra u sledecem rasporedu Stopini dan, Cardi noc , Delic dan (za mec sa Cardijem sam Novak je trazio da ga premeste u dnevni po navodima organizatora -recenica u pratecem originalnom tekstu koja pocinje sa Novak had .,. pa je zato ispalo da sva tri termina u prvoj nedelji igra danju) , Bagdadis noc i Rodik dan. Zbog vremena zavrsetka meca sa Bagdadisom(samo jos da napomenem da je razmak izmedju meceva bio dan i 10 sati tj ukupno 34 sata a ne 10 kako neki navode) Novak je trazio nocni termin za mec sa Rodikom ali posto je bio njegov red da igra danju , a i zbog obzira prema ostalim igracima to nije bilo moguce uciniti vec je maksimum koji je mogao dobiti da mec ne pocene pre 15h.
Za one koji mi ne veruju na rec evo navedenog u originali na Engleskom:
Q. Novak Djokovic requested to put his game during a night session. Why was it impossible to put him in a night session for recovery time?
CRAIG TILEY: That's a scheduling question, not related to the Extreme Heat Policy. As I explained the last day, we have a fair distribution of matches for all the top players particularly. If you play at night, the next rotation will be during the day. The same will happen following that. It was Novak's turn during the day.
Novak had made a scheduling request the week before to move from the night to the day. We honored that request with him. Then, in light of the match that he was scheduled to play, the time difference between the two, his rotation was due. We made some concessions. The concession we made was to give him a not before 3:00. He knew at least at that time he would not be playing before that.
That's based on the fairness of the rotation of the schedule. We would significantly disadvantage other players, another couple players, if we did not do that.
A za one jos sumnjicavije evo i linka
http://www.australianopen.com/en_AU/news/interviews/2009-01-28/200901281233133741609.html

analiza

pre 15 godina

Da sam Spanac, danas bi riknuo od srece.
Pa ovo je poezija od tenisa.
A sada zelim Rafi da u nedelju uzme prvi GS na betonu.
A Noletu zelim da pazljivo odgleda Rafine meceve na AO, a posle da odgleda svoj mec protiv Rodika. I da obrati paznju na nesto sto se zove zedj za pobedom. I potpuno je sve jedno da li ce da gleda u Rafu ili Verdaska. I jedan i drugi mogu da mu budu profesori iz osnovnih elemenata sporta. Uvek pobedjuje jaci. A sta je to "Jaci", to ostavljam tebi Nole i tvom strucnom stabu. Ali za desifrovanje ovog koda nemate na raspolaganju godine. Vasa zadnja sansa je RG. Jer u suprotnom, odgovore ce te morati da trazite na celendzima.

Mantrex

pre 15 godina

Posle ovakvog meca postavlja se samo jedno pitanje:
"A ko je to Novak Djokovic?"
(vau!!!, 30. januar 2009 16:14)

Onaj zbog koga imas kompleks.

Bojan

pre 15 godina

fantastican tenis, verdasku sve pohvale, decko je odigrao ovaj turnir svaka mu cast, zao mi je sto je izgubio.
dokazao je da zasluzeno moze biti medju prvih deset...

Vesna

pre 15 godina

Cestitam Nadalu!
A Verdasku se iskreno izvinjavam sto sam ga, zbog Ane, kao mnogi na forumima nazivala Indijancem i Ciganinom.
Bas je dobar decko, i zgodan i stasit, i lepo vaspitan.
Od srca ga pozivam da ucestvuje na prvom Serbian Openu u maju!

dely

pre 15 godina

najbolji igrac je dokazao da je najbolji,sada idemo po titulu kralju....samo tako nastavi uz tebe sam....po titulu....vamos kralju........

sasa.r

pre 15 godina

Najduži meč u istoriji turnira,najveći broj vinera u istoriji tenisa 95( Verdasko),43 vinera manje Nadala i pobjeda što je nezabilježeno u ovom sportu.
Nikada, nikada neće Nole moći ovako da igra kao dva Španca.
5 sati i 14 minuta je trajao meč. Nole bi ga predao već nakon 2-og sata zbog iznemoglosti...
Tužno za Verdaska da sa dvije servis greške završi meč ali i divljenje prema mladom Špancu koji je igrao kao da je u pitanju život!

BRANKO

pre 15 godina

Napred Nadal i da pobedis onog sarlatana Federera!To je jedan ljigavac koji pljuje po svim teniserima!Rafa je najjaci teniser i najjaca licnost!Nikad ne pljuje po drugima!Decko je stvarno NIVO!

Knock

pre 15 godina

Citajuci komentare dolazim do toga da ce mnogi morati Noletu da se izvine, I TO MNOGOOOOOO.
Dokazace on vama da je borac, a vi sto nemate postovanje sto se on operisao zbog disanja je vasa bruka.

RAFA SRECNO U FINALU, BOLJE TI NEGO ONAJ

Knock

pre 15 godina

Posle ovakvog meca postavlja se samo jedno pitanje:
"A ko je to Novak Djokovic?"
(vau!!!, 30. januar 2009 16:14)

----------------
I ovakvim razmisljanjem mi hocemo u EU.
Ako si ti i neki(a vidim da vas ima mnogo) zaboravili ko je Novak Djokovic, ajde da vas podsetim.
Novak Djokovic je Srbiji doneo medalju sa olimpijskih igara u Pekingu, Novak Djokovic je u Montrealu celom svetu pokazao da su svi ljudi za njega isto vredni(iako je organizator pogresio iz koje je zemlje), Novak Djokovic je ulozio svoj novac u zemlju koja mu verovatno nije dala nista?, ulozio novac u teniske kampove u BG i KG, Novak Djokovic je sa 21 godinu osvojio grend slem , 5-6 mastersa i masters cup zar je malo? Novak Djokovic je sa 12 godina napustio familiju i otisao u Nemacku da bi postao nesto, a to sigurno nije lako.
Ako smatrate da su bolji teniseri Nadal i Verdasko to je ok, ali pisati ovako i na ovaj nacin je ruzno.
Svaki dan slusam kako Srbija zeli u EU, po komentarima bi se reklo da nam tamo nije mesto jos dugo.
Zivim na zapadu i znam kako ovde cene najmanji uspeh, i nezaboravljaju ga.
Vidim i to sto je operisan zbog disanja mnoge ne precava da pisu svasta, kao da se covek operisao iz besa a ne sto je morao.
Tesko disanje po vrucini, trebali biti Ajnstajn da se izracuna kako mu je bilo.
Ni ono malo dobrog sto je ostalo u Srbiji neznamo da cenimo.
Zaista neznam sta vise da napisem?

navijac

pre 15 godina

Ne znam sta da kazem, ali stvarno imam neki utisak da je ovaj Nadal sklopio pakt sa djavolom. Pa ovaj Verdasko je odigrao fenomenalno, mec zivota, imao oko 100 winera!, i ovaj ga opet pobedio na kraju. I to nije samo slucaj sa Verdaskom nego i sa mnogo drugih tenisera. On je stvarno FENOMENALAN igrac, ali kad god je odlucujuce on nepogresivo pogadja linije, ne secam se kada je zadnji put jedna sumnjiva lotpa koju je on uputio pala za malo u aut, nego UVEK za malo na liniju. Neverovatno! Ovolika slucajnost i sreca pocinje da iritira.

Knock

pre 15 godina

U svakom sdrugom komentaru se spominje Nole.
Ako necete da navijate za Noleta nemorate, niko vas ne tera. Jednostavno prstanite da pratite njegove meceve, zar je to tesko?
Ima nas jos uvek dosta koji ce mo zbog svi vasih kritika da ga podrzimo jos vise.
Svaka cast spancima, ali hvalite njih a Noleta ostavite ako vam bas smeta.

Ljubisa

pre 15 godina

Pod hitno VERDASKU pronaci mesto medju cetiri najboljih na ATP rang listi, naravno, samo u slucaju da ovo nije kratkotrajni bljesak fantasticnog agresivnog i napadackog i za oko lepog tenisa.

acmilan

pre 15 godina

Pretezak mec. Verdasco kao da nije bio Verdasco :) Fantasticno je odigrao, bolje nego protiv Murraya i Tsonge!
Rafa se upisuje na listu onih koji su sa samo 22 godine igrali tri finala na GS turnirima. Mislim da je tek sesti igrac koji je u tome uspeo.
Videcemo kako ce se oporaviti pred mec sa Fedom koji je imao dan vise za odmor. Vamos Rafa!

Mandione Eagle Dorcol

pre 15 godina

Nakon zavrsetka treceg seta, Novak Djokovic bi ustao i rekao sudiji: Ja ne mogu vise, ipak je ovo polufinale Grend slema, bolje da se predam, kada ga vec ne mogu pobediti. Realnost na stranu, svaka cast obojici na pet casova fenomenalnog tenisa.
(black&white man, 30. januar 2009 18:23)

Nemoj vise da pises ovako glupe komentare.Voleo bi da vidis sta bi ti se desilo kad bi to Noletu rekao u lice.Ako si u zivotu drzao nesto teze od daljinskog.

draganica

pre 15 godina

Bravo za obojicu, bili su sjajni..ali po mom misljenju, Verdasko je moralni pobednik:)
Steta sto nije prosao dalje, jer je igrao najlepsi tenis na AO..:)
pozz

Cheda

pre 15 godina

Ljudi gledao sam mech uzivo sa terena.Utrnula mi je zadnjica....Svaka im chast ovo odavno nisam video.Nole ne moze da im parira,to sigurno!

Najjaci Srbin

pre 15 godina

Ovaj Nadal je pravi fighter brate... Ko njega ti uvek vazi "Nema povlacenja, Nema predaje", a ne kao nas Nole koji u poslednje vreme redovno predaje meceve cim krene da gubi!

black&white man

pre 15 godina

Nakon zavrsetka treceg seta, Novak Djokovic bi ustao i rekao sudiji: Ja ne mogu vise, ipak je ovo polufinale Grend slema, bolje da se predam, kada ga vec ne mogu pobediti. Realnost na stranu, svaka cast obojici na pet casova fenomenalnog tenisa.

Ducimator

pre 15 godina

Ko nije razumeo manijake koji se bude u 5 ujutro da gledaju tenis, koji kasne na posao zbog tenisa, koji kasne na sopstveno vencanje zbog tenisa, mogao je danas da shvati, uzme pelcer, navuce virus, jednom recju da shvati o cemu se radi.
Sportksi dogadjaj koji reflektuje sve lepote zivota. Borba, strast, upornost, vjeruj, sve ono sto cini zivot snosljivim.
Danasnji tenis ce se pominjati dokle god se tenis bude igrao. I zbog Nadala a jos vise zbog Verdaska. Jer kakav bi to kralj bio da nema ozbiljnih pretendenata.
U celoj prici mi se nekako namecu Ana i Nole. Da li su oni jedini gubitnici u danasnjem mecu?

Kiki

pre 15 godina

BRAVO Rafa. Pokazao je kako se pobeđuje i kad ne igra svoj najbolji tenis, a kada protivnik igra meč iz snova.

Verdasko je igrao mnogo bolje nego u mečevima vs Murray i vs Tsonga. Izgledalo je da je umoran u 4. setu, ali očigledno nije.

Čestitke Rafi na prvom GS finalu na hardu, odigrao je pravo polufinale.

VAMOS KRALJU

Y/Kv

pre 15 godina

Tako to rade majstor i prvi reket sveta Nadal.
Da bi nas Nole dostigao bar Nadala trebao bi bar posteno da se spremi i da malo vise muskosti pokazuje u svojim mecevima, a ne da cim prigusti preda mec.
Niko ga ne moze vise voleti od nas Srba i za njega navijati, ali ove cinjenice jako jako nerviraju!

neverovatno

pre 15 godina

Pratim tenis nekih 20-ak godina,ali ovako nesto do sada nisam video.Svaka cast obojici ali je velika steta sto ovo nije bio finalni mec.

Budi ponosan-budi Srbin!

pre 15 godina

E,to se zove vrhunski tenis! Cast Djokovicu za sve sto je uradio i sto ce tek uraditi,ali Rafa je klasa za njega. Takav fanatizam je ono sto razdvaja sampione od ostatka vrhunskih tenisera(u koje Djokovic nesumnjivo spada). Finale Federer-Rafa? Uzivancija...

svetlana

pre 15 godina

Morambriznati da je divno bilo gledati ovaj fenomenalni mec bes navijackih strasti i emocija.....
Nadalu zelim da razbije coveka koji nikad nece oboriti rekord Sambrasa.

Milana

pre 15 godina

Viteski velicanstveno i predivno. Tako mi je zao Verdaska, momka koji je sigurno odigrao svoj najbolji turnir do sada, ali da je on pobedio isto toliko bih zalila za Nadalom. Iskustveno Nadal sigurno ima vece sanse protiv Svajcarca pa mu vec sada drzim palceve za sutra.

fiddler_fan

pre 15 godina

Jednostavno nemam reci da opisem ovo...malo je reci maraton!!!!!Veoma mi je krivo sto Fernando nije prosao,jer je odigrao nekoliko meceva za pamcenje na AO!samo tako da nastavi i da dodje u prvih deset gde mu je i mesto,a onda dar-mar!!!Od srca mu to zelim!
Bravo za Rafu,ovo samo pokazuje kakvu srcanost,upornost i snagu poseduje,mada ne verujem da ce proci odmornog Federera,imam utisak da je ovo jednostavno njegova godina!Navijacu za Rafu!!!
I naravno ispalo je kako su organizatori planirali,a nama ostaje zal jer... sad bi Djokovic cekao Rafu.Mada bice takvih finala,tek je pocetak,ne treba se obeshrabrivati,treba samo navijati,vratice se Nole jaci nego ikad!!!!

Mirjana

pre 15 godina

Samo mali osvrt trenutno velikim kriticarima Novaka Djokovica (koji se jako brzo pretvore u idolopoklonike kad pomenuti pobedjuje)-ne zaboravite mech Djokovic-Nadal prosle godine u Hamburgu!!!Mech koji vazi za jedan od najboljih na sljaci.Verujem po komentarima da je danasnji Verdasco-Nadal bio sjajan(nisam gledala),zelim samo da i Novakove podvige pamtimo duze od jednoga dana.Ko to nije u stanju ne bi sebi trebao dati pravo ni da ga toliko kritikuje

victor

pre 15 godina

Finale pre finala. Šteta što je neko morao da ispadne. Nadal je zaslužio da osvoji AO. Isto mislim i za verdaska. Federer je imao mnogo sreće na ovom AO i svakako da nije zaslužio ni da udje u finale a ne da bude pobednik. Svaka čast Verdasku! Nadam se da će ove godine ući u prvih pet.

pavle

pre 15 godina

Verdasko je opravdao sva moja ocekivanja, licno sam mislio da ce on i federer podeliti finale... A Nadal je pokazao zasto je no. 1... svakako Bice ovo jedna vrlllloooo interesantna sezone...

KKAKKAV MECH!!!!

letelica

pre 15 godina

ja ti zete ovo nikad necu zaboraviti! Legendo svaka cast (Ana prevedi mu molim te)!

Problematika je u toj glavudzi i naravno experience-u. A sada u finalu za Nadala!!!

Stefan

pre 15 godina

Ovaj Verdasko igra kao pravi Srbin.Svaka cast Ani.Muski,junacki,bez kalkulacija,hrabro,pametno,sa puno winera.Bravo zete.(Nema veze ako vise nije navikao sam sad tako da ga zovem)

Ilija

pre 15 godina

e ovo je tenis... kakav federer, djokovic... ova dva momka su za 1. i 2. mesto na ATP.... bolji tenis ne moze da se vidi.... 5s14m na terenu. to je sportista, do kraja pa gde puklo da puklo... carevi...

messi

pre 15 godina

Uffff...kakav atomski tenis,kakvi neverovatni poeni,kakav rekord i na kraju ono preskakanje Rafe preko mreze i kakvo postovanje svoga protivnika! Svaka cast i danas sjajnom Verdascu! Vamos Rafa!!!!

Martin,Pirot

pre 15 godina

Koji tenis,koja snaga i upornost kod obojice,Verdasko svaka cast!Nije Ana bila sa nekim tunjavim,sad mi je lakse:)
Da je Novak igrao sa bilo kim od njih pocistili bi ga fizicki sa terena ko sto ce i Federera!

SHUKI

pre 15 godina

oram reci da sam razocaran sto je Nadal pobedio jer to stvarno nije zasluzio.
Verdasko je imao 95 vinera !!! Takvi igraci tenis cine najlepsim sportom na svetu.
Nadalov stil igre ne volim, ali i njemu svaka cast jel neverovatno je kako covek u svakom mecu, u svakom poenu, tokom citave godine igra isto, igra maksimalno, sve vrace i bori se do kraja.

Ali prottiv federera ne vidim kako bi mogao ozbiljnije da ga ugrozi i da je fit, a kamoli posle meca od 5 ipo sati.
Jer federer, rekao sam to sto puta,ali ne skodi da ponovim, da svajcarac igra apsolutno fascinantno.
Nadal koji ce tesko da legne u krevet pre 3h posle ponoci, koji ce posle ovakvog meca morati da duze odspava, i koji ce potpuno da poremeti svoj bioritam, mislim da takav nadal ne moze da osovoji vise od 3,4 gema po setu protiv federera.
Nazalost ne verujem da cemo gledati narocito zanimljivo finale. Mislim da cemo videti sliku koji smo videli 13 puta do sada, i sliku koju cemo jos ko zna koliko puta videti, Federera sa isfoliranim osmehom i Gren Slemom u ruci .

anica

pre 15 godina

Bravo Rafa,ajde molim te oderi onog naduvenka sutra....kada je Verdasko napravio duplu servis gresku setila sam se Noleta sa Olimpijade,i onog nesrecnog smeca,NOLE MAJSTORE NEDAJ SEEEE!!!

Nikola

pre 15 godina

Odlican mec.5h i 15min,vredeo je svaki minut proveden pored TVa.Steta sto Viskovic nije prenosio,to bi tek festa bila.Sto se konkretno meca tice,Verdacso je itekako bio dominantan u vinerima,ali je nazalost to anulirao greskama.Nadal sasvim solidan sto se direktnih poena tice,a greske,mozda malo iznad njegovog proseka,na sta je i igranje svih 5 setova uticalo.Sto se nedeljnoh finala tice...Nadal je veoma fizicki spreman,ali nisam siguran da moze odigrati na svom nivou,pored 5h i 15min igranja.On hoce imati ceo dan da se odmori,ali tu je i trening...Sve u svemu,ocekujem dobar(ne odlican) mec u finalu,koji bi Federer trebao dobiti 3-0.

Pera

pre 15 godina

Neverovatan mec i najveci uspeh u karijeri na betonu za obojicu.
Na ovoj podlozi Nadal nema sta da trazi protiv Federera. Mislim da ce osveta za Vimbldon liciti na Rolan Garos, ali u obrnutim ulogama.

roman empire

pre 15 godina

Kako Nadalu i Verdasku nisu smetale Australijske vrucine igrali su najduzi mec u istoriji AO i nije im padalo napamet da predaju mec.Ne moze se osvojiti AO ako nisi besprekorno spreman a to nije bio slucaj sa Novakom ove godine.

milicaa

pre 15 godina

Ko je prvi teniser sveta???
Pa naravno Rafa,i tako ce ostati jos dugo,dugo!!!
Pali su svi,pasce i Fedex zivi bili pa videli.... Vamos Rafa.....

Kobe Bryant

pre 15 godina

Volim da gledam Nadala ali danas je izgubio bolji igrac. Steta je sto onakvu Igru Verdasco nije krunisao plasmanom u finale. Dakle, ko nije gledao mec mnogo je propustio. Ovaj decko je bio fantastican. Igrati u visokom ritmu 5 sati i nesto vise, i igrati onako lucidno i hrabro mogu samo veliki igraci. Ne secam se da sam ikad video Nadala tako nemocnog (iako je dobio mec)bez ideje kako ce odigrati sledeci potez. A Verdasco je igrao kao da ima krila. Pobedio je za nijansu srecniji ali ne i bolji. Da je mec potrajao jos 2-3 minuta mozda bi finalista bio Verdasco. I mislim da bi to bilo lepo finale. Uopste ne mislim da bi Federer u startu bio favorit. A sto se tiče finala, Fedex ce dobiti Nadala ako ni zbog čega drugog onda zbog umora koji mu je stvorio Verdasco. U svakom slučaju, bio je ovo atomski tenis. Ne pamtim bolju partiju unazad nekoliko godina. Igra za udzbenike. Ako Nole misli da dobija Nadala malo češće neka odgleda snimak ovog meča. Verdasco je pokazao kako se igra protiv velikog Rafe.

Dragan

pre 15 godina

Ja sam veliki navijač Rafe Nadala i mogu samo da kažem da mi se gade ovakvi "navijači" koji komentarišu ovu vest koja nema nikakve veze sa Đokovićem i koriste ovaj divan meč i Rafin uspeh kako bi opalili po Đokoviću, a znaju da zakače i druge tenisere (Federera prvenstveno). I vi sebe nazivate navijačima, sram vas bilo, Rafa bi vas se postideo, ugledajte se malo na njega i njegove izjave.

shonez

pre 15 godina

Sta reci...Bravo majstori ! Zao mi je Verdaska, zasluzio je finale, ali eto. Steta za ovakav kraj meca. U svakom slucaju uzivanje je bilo gledati ovakav tenis.

Goran

pre 15 godina

Fenomenalan mec!!!Verdasko je izuzetno napredovao...Rafa,standardno spreman za iscrpljujuce duele.U ovom mecu su odlucile nijanse.Svaka cast obojici!!!Bravo!!!

Rndevu

pre 15 godina

Ja rechi nemam... Hvala obijici za ovaj uzitak... Iskreno hvala...
(Aleksandra, 30. januar 2009 15:31)
Kako je tebi bilo dobro. :D Pozovi mene sledeci put.Da "gledamo" zajedno.

RAFA 4EVER

pre 15 godina

Tezak mec, svaka cast Rafa... 5 sati i 14 minuta fantasricnog tenisa..moglo je prevagnuti i na Verdaskovu stranu koji je gotovo tokom citavog meca bio sjajan, osim u jednom delu kada ga je samo servis drzao u zivotu...Rafa je takodje sjajno igrao, dobio je 2 najneverovatnija poena u mecu i svaka mu cast na tome, kao i na pobedi, i prvom finalu AO u karijeri...VAMOS RAFA!!!

Igor

pre 15 godina

Sreco,Rafa u finalu,pa sta bude!Verdasco fantastican,ali ipak sampionska klasa je presudila.Bice tesko u nedelju,smanjene su sanse,ali jos uvek postoje!!!

abc

pre 15 godina

Fantastican mec! Najbolji na ovogodisnjem AO. Obojica su zasluzila da odu u finale. Zapravo, mec je bio na nivou finala. Zao mi je bilo sto je jedan morao da izgubi. Sve cestitke Nadalu i puno srece u finalu, drzim pesnice za prvu GS titulu na HC. A Verdasku tek sve cestitke i duboki naklon za fantasticnu borbu i fenomenalan tenis!

Rafaelica

pre 15 godina

Vrhunska igra oba tenisera.Petočasovni užitak.
Hvala Viktorija.
Komentatoru koji je rekao da se Rafa busa u grudi-Rafa se ne busa u grudi,ruku podiže pored tela i ne upire je ka protivniku.Zamenio si ga sa nekim drugim teniserom.
Napred borče!

jovan

pre 15 godina

kakvom mukom do finala ali Nadal ima više iskustva u važnim mečevima što je na kraju i presudilo u ovom teniskom maratonu. Finale će da bude isto žestoko ali pošto se Nadal danas istrošio neznatnu prednost dajem Fredereru

Belgrade_Boy

pre 15 godina

Zjuuuuu kakav mec!!! :O

Fernando zasluzio da prodje kolko je i Rafa.. Obojica dosta vise vinera nego neiznudjenih gresaka, sto jos vise govori kolko je kvalitetan mec bio.. Federer apsolutni favorit u finalu. Iz nekoliko razloga, dan ipo skoro vise za odmor, znaci sveziji, mada to i ne mora toliko da bude presudno kolko cinjenica da je ipak kolko god da je Nadal napredovao, a Federer "nazadovao" (?!?) beton je podloga koja najmanje odgovara Nadalu, a najvise Federeru.. A i na tvrdoj podlozi Federer vodi 3:2 u pobedama u medjusobnim susretima.. A i Nadal do sad je uvek dolazio stepenik vise na AO, tako da po toj logici ove godine finale mu "sleduje".. U svakom slucaju ko nikad do sad sto nisu, nece nas razocarati ni u nedelju vanzemaljci tenisa i ubedljivo dva najbolja tenisera danasnjice.. Realno za koga god da navijate..

Pozdrav svim ljubiteljima tenisa..

Yesss!

pre 15 godina

Vajda,
Gledaj u uci, a posle to saznanje gledaj da preneses na ucenika.
Lekcija je bila besplatna, javna i dostupna svim ljubiteljima tenisa. Nemoj posle da se pitas zasto smo tako zahtevni.
Navukli nas Verdasko i Nadal.

dr jelena

pre 15 godina

Fantastican mec! Po kvalitetu bih mogla samo da ga uporedim sa proslogodisnjim finalom Wimbledona. Verdasko je neverovatno dobro igrao, zao mi je sto je izgubio...

Kosta

pre 15 godina

Veličanstven meč, šteta što je jedan mora da ispadne.Pad koncentracije i gubitak snage uzrokovao je porazu Verdska, pošto je u petom setu napravio tri od četiri dvostruke servis greške i samo tri od ukupno dvadeset asova. Za Verdaska sam navijao za nijansu više nego za Nadala. Sviđa mi se njegov fajterski pristup, upornost i riskantna igra. Nadal je pokazao veliku mentalnu snagu i mislim da je s pravom broj 1. Navijaću za njega protiv Federera.

Doki

pre 15 godina

Bravo za Rafu i bravo za Verdaska !
FENOMENALAN TENIS, izdrzljivist, fokus. borba !

Verdasko izuzetno pripremljen i motivisan!
Svaka cast !

M@r@

pre 15 godina

IZUZETAN MEC I JOS BOLJI VERDASKO!!! Niko me jos nije prikovao za Tv toliko dugo, kao ovaj fenomenalni dvojac. Mogu samo da kazem da mi je jako zao sto Verdasko nije finalista (mada za mene-jeste)i ubedjena sam das je bio odmorniji da bi prosao. Drugi put... Svaka cast obojici! 100% interesantniji mec nego sto ce biti do sad toliko puta vidjeno finale Nadal-Federer.

ivan

pre 15 godina

Kakav mec!!! Nisam skoro gledao ovakav tenis. Svaka cast obojici tenisera, a posebno Fernandu koji je odigrao hrabro i fantasticno. Steta sto nije smogao snage za pobedu...U svakom slucaju,vredelo je provesti svih 5 sati uz tv,pravo polufinale!! Nadam se da ce Nadal imati snage da pobedi u finalu.

banexe

pre 15 godina

Pomišlja li neko na to šta/ko nas (Nole, Tipsa, Ziki, Troicki itd.) čeka za pet nedelja na šljaci španskoj ? Nadamo li se poenu ? U dublu možda, a i za njega ćemo se pomučiti

Necky

pre 15 godina

Rafa se namucio dok je pobijedio Nanda!!! Nando ce, ako nastavi sa ovakvom igrom kao protiv Nadala izboriti mjesto sigurno u prvih 5!!!Bili bi odlican tandem za dublove!!!Vamos Rafa!!!

Rafaelica

pre 15 godina

Vrhunska igra oba tenisera.Petočasovni užitak.
Hvala Viktorija.
Replika komentatoru koji je rekao da se Rafa busa u grudi:-Rafa se ne busa u grudi,ruku podiže pored tela i ne upire je ka protivniku.Zamenio si ga sa nekim drugim teniserom.
Napred borče!

pre 15 godina

Nadal zakazao u susretu s Verdascom

Prije nekoliko dana poigrao sam se s naslovima i doista pogodio. Događa se...

Na žalost, danas je izgubio bolji, ali Verdasco može biti ponosan jer je u gotovo svim udarcima nadvisio poznatijega suparnika. Na nesreću, platio je danak umoru nakon napornih iskušenja u prethodnim kolima. Cijeli susret nisam znao za koga da navijam, ali na kraju nisam mogao ostati imun na hrabru igru bivšega dragog Ane Ivanović. Gotovo 100 vinera moram pozdraviti, ali i činjenicu da se Rafa čudesno izvukao. Čestitke obojici!

masters

pre 15 godina

woooooow... extra mec!!! Zao mi je Verdaska, igrao je odlicno, pun samopouzdanja, zelje i borbe... Posebno mi je krivo sto je onako zavrsio 'mec zivota' duplom servis greskom..:(
Ali, po svemu sto je prikazao ne samo u ovom mecu, vec na celom turniru ovo je definitivno njegova godina...
Rafa se provukao...

Borbena

pre 15 godina

A ja na poslu, tek s vremena na vreme otvorim live score. Veoma produktivna za jedan petak. Ko god da bi pobedio drag mi je iako Nadala pratim i postujem kao igraca duze. Sad nameravam da jurim neku reprizu, volela bih da pogledam neki dobar poen, a po svemu sudeci ih je bilo!
Kad vec ne moze nas Nole, onda vamos Nadal!!!

realno_

pre 15 godina

fantastican mec!!!bolje sto je nole ispao,jer da je kojim slucajem igrao bilo sa nadalom ili verdaskom predao bi mec u dvugom setu! ovo je bio atomski tenis!!!

rapsodalia

pre 15 godina

a tako igraju shampioni....pet sati predivne igre...bravo momci...odlika velikih igracha je da se ne predaju ni u najtezim trenucima...Djokovic bi svakako mogao neshto da nauchi iz danashnjeg mecha...

djofreza

pre 15 godina

sta god mi mislili u ovom trenutku je najrealnije finale Federer-Nadal, lepo je biti deo vremena u kome imamo zaista jedan teniski klasik kao sto je ovaj, imam godina dovoljno pa se dobro secam i rivalstva izmedju Agasija i Samprasa, a i nekih pre, ali ova dva majstora me najvise odusevljavaju, u nedelju nas ocekuje jos jedan od meceva koje cemo u buducnosti prepricavati kao antologijski.

radenko

pre 15 godina

pobegao sam sa poslednja dva casa da gledam ovaj mec, a predhodno nisam otisao na cas kad je bio prvi set... nisam se pokajao jer je ovo bilo stvarno fantasticno!!! VAMOS RAFA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wtf

pre 15 godina

skoro nisam gledala ovako dobar mech....nekako je statistika vishe bila na strani verdaska ali je rafa pobedio na iskustvu...naravno zasluzeno...moj naklon!!!!:D

Milana

pre 15 godina

Ja danas ne mogu da se rastanem od ove dvojice viteza. Snimila sam mec i gledam ga po drugi put a verujem da ce biti i treci do ponoci. Predivno! Velicanstveno! Kako mi je samo zao sto obojica nisu mogli u finale. ATP bi mogao da izmeni i ovde pravila:-), kao sto su promenili u bodovanju, pa da se pobednik izmedju polufinalista bira prema broju osvojenih bodova:-) Ah ti pusti snovi.....

Oslo

pre 15 godina

Zasto nema neresenog rezultata u tenisu.Sinoc nije bilo pobednika,ali je ipak jedan pobedio.Cestitke Rafi,ali jos vece cestitke Verdasku na fantasticnom mecu.Svaka cast decko!!!!!!!!!!!

no nejm

pre 15 godina

koji meč probudio se ujutro da gledam nisam ni marenda i eto ručka ma kud sad još nije gotov meč pustite me, svaka čast obojici, nastavi li verdasco ovako gdje će mu biti kraj, a o rafi sve najbolje, pa čovjek sve hvata kao da lupate lopticu o zid, životinja i gotovo, verdasco je uistinu igrao agresivno onako ni federer ne može napadati ali kad je rafa na drugoj strani sve se vraća, federer iako više odmoran će imati problema protiv ovakvog rafe, naprijed rafa dokaži da si najbolji

vule

pre 15 godina

Samo jedno pitanje:da li bi gledali ovakav,fantastican,mec da se igralo na +50C?
(zilijen, 31. januar 2009 01:24)

naravno da bih ga gledao..kod mene u sobi nema 50+c :D :D :D

bela

pre 15 godina

Dok je Novak gledao ovu dvojicu kako se ubijaju, u sebi je govorio da je prvo zdravlje a tek posle nekakva igra, a ako dobro razmisli, bataliće tenis jer nije lud da trenira kao lud, ne bi li održao obećanje da će biti... Trala la!

Dalibor

pre 15 godina

Ne pamtim ovakav mec! Borbenost,umece,izdrzljivost... Verdasko ce uskoro sigurno medju 4 najbolja. Ipak mislim da ce Federer koji je potpuno odmoran i zeljan titule poraziti umornog Nadala i napasti prvo mjesto!!!

joca,malme

pre 15 godina

Fernando je pokazao da uspeh Argentine u Devis kupu nije slucajan. Sjajan mec, nadam se da ce Nando da dobije ongog uobrazenog skandinavca oji nevole oupste naseg Nola. jer mu zavidi na uspehu od prosle godine.
Napred nasi do pobjede.

ja

pre 15 godina

ma federer ce ga oduvati u finalu!ovu pobedu je zasluzio Verdasko,svaka cast Verdasku!!!
Ali federer ce oduvati nadala jer je prespreman!!!!!

nataly_luxn

pre 15 godina

Ljudi,ja stvarno ne znam na cemu su ovi momci.Ali posle 5 sati trcanja po terenu i fenomenalnog tenisa...izgledali su kao da su igrali 15 min..Svaka im cast!Nadam se samo da se Nadal nije istrosio...i fizicki i emotivno(prvo finale na tvrdoj podlozi).Svaka cast..ovde je pobedio tenis!

Federerova

pre 15 godina

super su igrali i jedan i drugi!!! ali trebao je pobediti verdasco... :(( no svedno...finale roger - nadal... pa GO ROGER!!! i mislim da federer ima jeko veliku prednost jer ce na taj mec doci odmorniji... GO ROGER!!!

Jednorog68

pre 15 godina

Pregledajuci danas strane medijske izvore (Marca, Figaro, Times, Indipendent, Diario as), naisla sam na slicne ocene i procene jucerasnjeg i sutrasnjeg meca.

U intervjuu datom FIGARU Rafa kaze da jedino na AO polufinalni mecevi nisu istoga dana i da to stvara neravnopravan polozaj finalista. Naravno, ne bi on bio Rafa kad ne bi rekao i sledece (parafraza): "Ali to sam prosle godine bio ja,ove je Federer.." (misleci na privilegiju dana vise za odmor i pripremu).

U intervjuu domacoj stampi kaze da nije 100% spreman, ali da se nada da ce moci da igra svoj najbolji tenis.

Takodje izrazava svoje veliko postovanje prema Federeru, uz napomenu da razume njegovu zelju da se izjednaci sa Samprasom, ali da smatra da to nije toliko vazno za nekoga ko je vec postao, po svojoj dosadasnjoj igri,najbolji svih vremena.

Nando takodje izrazava protest zbog neravnopravnog polozaja finalista, a obojica se uzajamno hvale za jucerasnju igru.
Fernando doslovce kaze da ce mu "mec ostati u dusi i srcu i da ga nikad nece zaboraviti".

Pozdrav kolegama komentatorima i redakciji.

Srecno, Rafito!

sljakamen

pre 15 godina

neverovatan mec,bravo rafa,bravo fernando,uzivao sam gledajuci ovaj istinski spektakl i maraton ,i mogao bi reci finale pre finala,fedex je sigurno izvukao odredjene zakljucke kako treba odigrati protiv rafe u finalu,jedno je sigurno> imace prednost duze se odmarao i lakse je igrao u polufinalu.neka pobedi bolji ,mada voleo bi da vidim rozea uz rame velikom samprasu.

Dzoana

pre 15 godina

Obojica dostojni klanjanja...




























Pratim tenis 8 godina-ONO SE RETKO VIDJA!!!
Drugo je kada igraju 1. i 2. teniser pa bude tesno,ali kada covek izadje iz "tame" i pokaze onakav tenis u kontinuitetu protiv jednog Nadala u najduzem mecu u istoriji AO,onda je taj vredan.......pa duple krune u najgorem slucaju....
ZAO MI JE STO SE OVAJ MEC ZAVRSIO,VOLELA BIH DA JE TRAJAO VECNO-VECNO BIH GA I GLEDALA!!!

Djoka Novakovic

pre 15 godina

@Jednorog68

Mozda te nisam najbolje razumeo oko onih meceva ali da te obavestim i sa Koriom i sa Federerom na sljaci nije igrano na RG-u vec u Rimu.

Igysa

pre 15 godina

Svaka cast obojici, neverovatan mech ! verujem da je ex-fed zadovoljno trljao ruke i molio Boga da se ovo jos malo produzi. Ali mislim da mu ni to nece pomoci ! Nadal ce se oporaviti i od ovoga, neverovatan je, osim ako se nije previse nazuljao i sl. U finalu Fed pada od Nadala u kakvoj god da je on formi. Mislim da ce Fed praviti vise gresaka nego u prethodna dva mecha jer ce sigurno poceti da oseca pritisak ako stvari ne krenu odmah dobro po njega. Jer on je taj koji MORA ovo da osvoji, inace mu je san propao, san da bude bolji od SAmprasa.. ovo mu je zadnja sansa da to i ostvari.. Nikad mu se zreb nije lepse otvorio. Sledeci GS.. pa Maraj i Novak ne mogu biti ovako losi vise.. a tu su i drugari koji napreduju. Ex Fed tesko da ce ikad vise ponoviti onakvu igru, a jos da mu se protivnici tako klanjaju.. nema sanse ! NAPRED NADAL !

Nena

pre 15 godina

FENOMENALNO!! Oboje su odligrali fantasticno, stvarno svaka cast!!
A sada.. Vammoooooooosssssssss Rafaaaaa!! Mukica je sigurno preumoran, nadam se da ce uspeti da se oporavi do finala..
V :)

kris vermulen :D

pre 15 godina

cush AOOOOO...jeli moguce da vam je toliko krivo sto je prosao...:P :P :P
..fala bogu sto je prosao u finale...zasluzuje to :)))) :P :P :P

Marko

pre 15 godina

Stvarno sjajan mec,zao mi je sto je Verdasko izgubio,decko igra fenomenalno,preporodjen je ove godine.Ali protiv Nadala nije ni ovo dovoljno,covek kao da je neunistiv,koliko je psihicki,pa tek onda fizicki jak,covek je robot.Ali mislim da ce ovo Roze da osvoji,ovo je njegov turnir,bez obzira koliko je Rafa jak,ne moze tek tako da se oporavi 100% od ovakvog meca.U svakom slucaju bice sjajan mec,u to ne treba sumnjati.

Info

pre 15 godina

@Milana
Sven je Adidasov trener, a ne trener Ane Ivanovic. Adidas ima specijalan program za razvoj tenisera koji nose njihovu opremu. Sven i Agasijev bivsi trener Rejes treniraju sve Adidasove tenisere koji zatraze pomoc. Npr. Sven je pored Ane radio i sa Karolinom Vozniacki, Safinom, Saniom Mirzom, Verdaskom, Semom Kverijem... Verdasko je upravo koristio pomoc Rejesa ove zime u Las Vegasu za kondicione pripreme, covek ga je jednostavno preporodio, izmenio mu sistem priprema (radio je ranije neke stvari pogresno). Covek je razvio neke svoje specificne metode, uredjaje za pripremanje i ocigledno je vrlo uspesan. A Ana i dalje koristi Svena kao trenera, koristila ga je i u Melburnu, samo sto trazi i jednog stalnog trenera. Safina takodje ima i jednog stalnog trenera.

Manreks

pre 15 godina

@ja
Slusaj ti, @ja,
ne plasi mecku resetom i probudi se iz kosmarnih snova.
I ti i tvoj favorit morate malo realnije gledati na zivot.
I umesto sto se bavis Rafom, porazmisli o ukupnom ucinku nasih tenisera na AO. Obe cure pale za po tri mesta, Novak pogorsao svoju reputaciju do zla Boga, a ti buncas o Rafinoj katastrofi u Spaniji na sljaci.

Probudi se, bre!!!
(Mrkobradi, 31. januar 2009 00:38)

Izadji napolje.I dobro se ustini.Da se probudis.Iz kosmara."Porazmisli"..Nemoj vise ovakve gluposti da pises.

Sta bi bilo da su dopingovani?

pre 15 godina

Ovde je nekima i dalje u ustima Djoka.Dakle,kapa dole Verdasku,iskljucivo zbog ofanzive.Sto se Nadala tice,svaka cast na brzini i spremnosti,ali ovako nije branio ni Beara.I naravno,ovog sto igra tehnicki najlepsi tenis i dalje njake,em je imao dan vise odmora,em se jezivo "umorio" sa "strasnim" Rodikom.
Na zalost,dolazi vreme teniskih "Svarcenegera"...

ja

pre 15 godina

Kad taj isti Nadal izgubi u sred Spanije na sljaci, u sopstvenoj zemlji na podlozi koja mu njavise odgovara - onda cete saznati ko je to Novak Djokovic.

Do tada, samo se vi tesite i proglasavajte ga kraljem.

Milana

pre 15 godina

@Info, @Igore, hvala vam na informacijama. Kao sto ste sigurno vec videli i sama sam dosla do nekih informacija o tome na netu. Vidim da je Verdasko jako zadovoljan tom saradnjom a meni deluje kao preporodjen. Zapazila sam ga jos pre nekoliko godina i cudila sam se da do sada nije postigao bolje rezultate ali biti 14 (mislim da je tako rangiran) i nije tako lose kad se ima u vidu da npr. samo Francuska ima 1,5 miliona registrovanih tenisera. Ne znam koliko ima Spanija ali to ne menja stvar.
Verdasku zelim jos mnogo polufinala i finala na GS-u a vama jos jednom hvala na informacijama.

Milana

pre 15 godina

Jedan, meni, vrlo interesantan podatak o kojem do sada nisam nista znala. U boksu Fernanda Verdaska je i Svein Gronefeld, bivsi trener Ane ivanovic. Covek vrlo ekstaticno i u sto jecem stavu aplaudira presudnim poenima Verdaska.

Da li neko zna nesto o tome ko je trenirao Verdaska i zasto je Gronefeld u njegovom boksu?

Duska*

pre 15 godina

Svaka chast momci! Svaka chast Rafo! Ako nismo znali, sada znamo zasto ti jesi broj 1.
Zao mi je sto nas Nole nema to nesto Rafino. Ma kako mi voleli Noleta, ipak je Nadal dosao sa planete Kripton da na Zemlji igra tenis.

Andra

pre 15 godina

Da li neko zna da li postoje neka istrazivanja koja bi mogla da nam kazu koliko pretrci svaki igrac u toku meca,nesto poput onoga sto imamo u Ligi sampiona u fudbalu?

coca

pre 15 godina

svaka cast, zaista..ali mislim da su se njih dvojica dogovorili pre meca da naprave spektakl, da mec dobije istorijsku vrednost i da bude mec za pamcenje, prosto da se pamti spanski polufinalni mec po nekoj specificnosti, da ne ode u zaborav...sve je to propaganda, reklama, unapred smisljena stvar..
u svakom slucaju hvala ne velikom uzivanju, rafa ne daj federu satisfakciju da stigne samprasa!!!!!

Igor

pre 15 godina

@Milana
Da on je izmedju ostalih trenirao Verdasca poslednjih par meseci.Verdasco kao i Ana Ivanovic koristi te usluge Adidasovog tima trenera,pa otuda Gronefeld u lozi.

Milana

pre 15 godina

odgovor na moje pitanje:

Q. Are you working with Sven Groeneveld now?

FERNANDO VERDASCO: Yeah. Sven is working with adidas. He’s also one big friend. I have so good relationship with him. Adidas is treating me unbelievable. They are giving me all the options. Because I don’t have coach, they are giving me all the options and all the help that they can give me, these things with Gil Reyes and Andre, also with Sven, Mats, all the team of adidas.

He’s helping me. But today in the match, he cannot help me because Tsonga is also an adidas player. Always when I play against another adidas player, he cannot be there. When I don’t play against adidas player, he’s always helping me.

Q. When did it start?

FERNANDO VERDASCO: He came to Madrid two years ago for one week, practicing with me. Then after that week that we start our relationship, we spoke in a lot of tournaments. He’s not traveling all the year, so we was together in Grand Slams, in Masters Series that he came.

I had so good relationship with him. I have so good relationship right now with him. He’s helping me so much. But, you know, he’s not like full‑time coach, because is a different thing. But I’m so happy also to be with him.

012809 wednesday /info-photo via Australian Open / Getty Images

January 29, 2009 - Posted by chadanielle | ATP Player, Australian Open, Fernando Verdasco | | No Comments

Jednorog68

pre 15 godina

Radujem se!

Rafa je osvojio GS na AO.

Fed (odmorni) i Rafa (preumorni) igrali su u pet setova za jednu pobedu kojoj se niko nije nadao.

I Bog je sa Nadalom. I ja, svim svojim srcem i dusom.

Mladic sa Majorke postaje nepobediv!!!

Marcko83

pre 15 godina

oram reci da sam razocaran sto je Nadal pobedio jer to stvarno nije zasluzio.
Verdasko je imao 95 vinera !!! Takvi igraci tenis cine najlepsim sportom na svetu.
Nadalov stil igre ne volim, ali i njemu svaka cast jel neverovatno je kako covek u svakom mecu, u svakom poenu, tokom citave godine igra isto, igra maksimalno, sve vrace i bori se do kraja.

Ali prottiv federera ne vidim kako bi mogao ozbiljnije da ga ugrozi i da je fit, a kamoli posle meca od 5 ipo sati.
Jer federer, rekao sam to sto puta,ali ne skodi da ponovim, da svajcarac igra apsolutno fascinantno.
Nadal koji ce tesko da legne u krevet pre 3h posle ponoci, koji ce posle ovakvog meca morati da duze odspava, i koji ce potpuno da poremeti svoj bioritam, mislim da takav nadal ne moze da osovoji vise od 3,4 gema po setu protiv federera.
Nazalost ne verujem da cemo gledati narocito zanimljivo finale. Mislim da cemo videti sliku koji smo videli 13 puta do sada, i sliku koju cemo jos ko zna koliko puta videti, Federera sa isfoliranim osmehom i Gren Slemom u ruci .
(SHUKI, 30. januar 2009 16:42)
Shuki, i ostali strucnjaci, malo manje ovih "tacnih" prognoza, a vise gledanja TENISA i uzivanja u istom !
Bravo Rafa !

Viktorija

pre 15 godina

Fantastican tenis.
Rafa je pobedio, Verdasko nije izgubio.
Pobedio je tenis. Pobedio je spanski nesalomivi duh.
Najveci dobitnici su ljubitelji tenisa.
Najveci gubitnik je Nole Djokovic.
Cestitke dragim Rafinim navijacicama : Rafaelica, Mirijam, Jednorog68 & comp.
Zna se za koga navijam u nedelju.
Vamos momce sa Majorke!

Majcek Maja

pre 15 godina

Svaka cast za obojicu!Fantasticno!!!PS.Rafu volim posle Novaka,ali ne mogu reci da je danas bio bolji,bili su obojica fenomenalni!Svaka cast Rafa,VAMOS!:-)

lili

pre 15 godina

Momcima svaka cast,samo da ovo ne bude pirova pobeda Rafe...ali najbitnije je da je prof.dr.Rodzer Federer potomak Zevsa,Nikole Tesle,Ajnstajna,Frojda,Dostojevskog,Sekspira,Mocarta,Betovena,Pikasa,Van Goga,Aleksandra Velikog,Dzingis Kana,Napoleona,Marlon Branda,Al pacina,Dzimija Hendriksa,Majkl Dzordana,Maradone,Sumahera i naravno Dzeja, potpuno odmoran i spreman za nedelju!!!!

svetlana

pre 15 godina

Morambriznati da je divno bilo gledati ovaj fenomenalni mec bes navijackih strasti i emocija.....
Nadalu zelim da razbije coveka koji nikad nece oboriti rekord Sambrasa.

ja

pre 15 godina

ma federer ce ga oduvati u finalu!ovu pobedu je zasluzio Verdasko,svaka cast Verdasku!!!
Ali federer ce oduvati nadala jer je prespreman!!!!!

Vlada

pre 15 godina

Nadam se da je Nole gledao ovaj mec!?

Niko osim Nadala ne bi uspeo da se u ovakvoj situaciji oporavi do finala, pa mi je zato i drago sto je pobedio, jer ce imati bar neko sanse da pobedi Federera.

ja

pre 15 godina

Kad taj isti Nadal izgubi u sred Spanije na sljaci, u sopstvenoj zemlji na podlozi koja mu njavise odgovara - onda cete saznati ko je to Novak Djokovic.

Do tada, samo se vi tesite i proglasavajte ga kraljem.

pre 15 godina

Nadal zakazao u susretu s Verdascom

Prije nekoliko dana poigrao sam se s naslovima i doista pogodio. Događa se...

Na žalost, danas je izgubio bolji, ali Verdasco može biti ponosan jer je u gotovo svim udarcima nadvisio poznatijega suparnika. Na nesreću, platio je danak umoru nakon napornih iskušenja u prethodnim kolima. Cijeli susret nisam znao za koga da navijam, ali na kraju nisam mogao ostati imun na hrabru igru bivšega dragog Ane Ivanović. Gotovo 100 vinera moram pozdraviti, ali i činjenicu da se Rafa čudesno izvukao. Čestitke obojici!

analiza

pre 15 godina

Da sam Spanac, danas bi riknuo od srece.
Pa ovo je poezija od tenisa.
A sada zelim Rafi da u nedelju uzme prvi GS na betonu.
A Noletu zelim da pazljivo odgleda Rafine meceve na AO, a posle da odgleda svoj mec protiv Rodika. I da obrati paznju na nesto sto se zove zedj za pobedom. I potpuno je sve jedno da li ce da gleda u Rafu ili Verdaska. I jedan i drugi mogu da mu budu profesori iz osnovnih elemenata sporta. Uvek pobedjuje jaci. A sta je to "Jaci", to ostavljam tebi Nole i tvom strucnom stabu. Ali za desifrovanje ovog koda nemate na raspolaganju godine. Vasa zadnja sansa je RG. Jer u suprotnom, odgovore ce te morati da trazite na celendzima.

black&white man

pre 15 godina

Nakon zavrsetka treceg seta, Novak Djokovic bi ustao i rekao sudiji: Ja ne mogu vise, ipak je ovo polufinale Grend slema, bolje da se predam, kada ga vec ne mogu pobediti. Realnost na stranu, svaka cast obojici na pet casova fenomenalnog tenisa.

SHUKI

pre 15 godina

oram reci da sam razocaran sto je Nadal pobedio jer to stvarno nije zasluzio.
Verdasko je imao 95 vinera !!! Takvi igraci tenis cine najlepsim sportom na svetu.
Nadalov stil igre ne volim, ali i njemu svaka cast jel neverovatno je kako covek u svakom mecu, u svakom poenu, tokom citave godine igra isto, igra maksimalno, sve vrace i bori se do kraja.

Ali prottiv federera ne vidim kako bi mogao ozbiljnije da ga ugrozi i da je fit, a kamoli posle meca od 5 ipo sati.
Jer federer, rekao sam to sto puta,ali ne skodi da ponovim, da svajcarac igra apsolutno fascinantno.
Nadal koji ce tesko da legne u krevet pre 3h posle ponoci, koji ce posle ovakvog meca morati da duze odspava, i koji ce potpuno da poremeti svoj bioritam, mislim da takav nadal ne moze da osovoji vise od 3,4 gema po setu protiv federera.
Nazalost ne verujem da cemo gledati narocito zanimljivo finale. Mislim da cemo videti sliku koji smo videli 13 puta do sada, i sliku koju cemo jos ko zna koliko puta videti, Federera sa isfoliranim osmehom i Gren Slemom u ruci .

Vladan R

pre 15 godina

Kakav mec pa malo je reci i strasan i sjajan jednostavno nema epiteta da ga okarakterisu. Iako priznajem da je zasluzio da ga dobije bilo koji od dvojce sjajnih tenisera mislim da je steta sto je Verdasko izgubio, kad vec ima toliko vinera ukupno stotinak, tj znatno vise istih nego Rafa, jer je sa druge strane tenis koji igra Nadal po meni ipak u odredjenoj meri destruktivan i zasniva u dobroj meri se na max. pripremljenosti i sposobnosti da stalno vraca i vraca i vraca loptu i tako uglavnom osvaja poene, prisiljavajuci rivala na potez dva ili cak i tri vise dok isti ne pogresi . Ovim definitivno ne zelim da umanjim njegovo postojece tenisko znanje koje jeste ogromno (samo trcanjem naravno da ne bi nista postigao u tenisu), a koje se iskazuje vinerima iz trka u trenucima kada je u podrdjenom polozaju.
Na kraju bih dodao nesto nevezano, konkretnu za ovu vest i nadam se da ce biti objavljeno zbog objektivnog imformisanja , a to je u vezi sa neosnovanim pricama sirokih narodnih masa o losem tretmanu Djokovica koje ide cak dotle, da je sve uradjeno sa zlom namerom da isti ni na koji nacin ne odbrani AO. Po organizatorima da bi vodeci igraci imali isti tretmena raspored se odredjuje po principu da naizmenicno igarju dnevene odnosno nocne meceve pa je Novak tako trebao da igra u sledecem rasporedu Stopini dan, Cardi noc , Delic dan (za mec sa Cardijem sam Novak je trazio da ga premeste u dnevni po navodima organizatora -recenica u pratecem originalnom tekstu koja pocinje sa Novak had .,. pa je zato ispalo da sva tri termina u prvoj nedelji igra danju) , Bagdadis noc i Rodik dan. Zbog vremena zavrsetka meca sa Bagdadisom(samo jos da napomenem da je razmak izmedju meceva bio dan i 10 sati tj ukupno 34 sata a ne 10 kako neki navode) Novak je trazio nocni termin za mec sa Rodikom ali posto je bio njegov red da igra danju , a i zbog obzira prema ostalim igracima to nije bilo moguce uciniti vec je maksimum koji je mogao dobiti da mec ne pocene pre 15h.
Za one koji mi ne veruju na rec evo navedenog u originali na Engleskom:
Q. Novak Djokovic requested to put his game during a night session. Why was it impossible to put him in a night session for recovery time?
CRAIG TILEY: That's a scheduling question, not related to the Extreme Heat Policy. As I explained the last day, we have a fair distribution of matches for all the top players particularly. If you play at night, the next rotation will be during the day. The same will happen following that. It was Novak's turn during the day.
Novak had made a scheduling request the week before to move from the night to the day. We honored that request with him. Then, in light of the match that he was scheduled to play, the time difference between the two, his rotation was due. We made some concessions. The concession we made was to give him a not before 3:00. He knew at least at that time he would not be playing before that.
That's based on the fairness of the rotation of the schedule. We would significantly disadvantage other players, another couple players, if we did not do that.
A za one jos sumnjicavije evo i linka
http://www.australianopen.com/en_AU/news/interviews/2009-01-28/200901281233133741609.html

bela

pre 15 godina

Dok je Novak gledao ovu dvojicu kako se ubijaju, u sebi je govorio da je prvo zdravlje a tek posle nekakva igra, a ako dobro razmisli, bataliće tenis jer nije lud da trenira kao lud, ne bi li održao obećanje da će biti... Trala la!

Mandione Eagle Dorcol

pre 15 godina

Nakon zavrsetka treceg seta, Novak Djokovic bi ustao i rekao sudiji: Ja ne mogu vise, ipak je ovo polufinale Grend slema, bolje da se predam, kada ga vec ne mogu pobediti. Realnost na stranu, svaka cast obojici na pet casova fenomenalnog tenisa.
(black&white man, 30. januar 2009 18:23)

Nemoj vise da pises ovako glupe komentare.Voleo bi da vidis sta bi ti se desilo kad bi to Noletu rekao u lice.Ako si u zivotu drzao nesto teze od daljinskog.

Nikola

pre 15 godina

Odlican mec.5h i 15min,vredeo je svaki minut proveden pored TVa.Steta sto Viskovic nije prenosio,to bi tek festa bila.Sto se konkretno meca tice,Verdacso je itekako bio dominantan u vinerima,ali je nazalost to anulirao greskama.Nadal sasvim solidan sto se direktnih poena tice,a greske,mozda malo iznad njegovog proseka,na sta je i igranje svih 5 setova uticalo.Sto se nedeljnoh finala tice...Nadal je veoma fizicki spreman,ali nisam siguran da moze odigrati na svom nivou,pored 5h i 15min igranja.On hoce imati ceo dan da se odmori,ali tu je i trening...Sve u svemu,ocekujem dobar(ne odlican) mec u finalu,koji bi Federer trebao dobiti 3-0.

Manreks

pre 15 godina

@ja
Slusaj ti, @ja,
ne plasi mecku resetom i probudi se iz kosmarnih snova.
I ti i tvoj favorit morate malo realnije gledati na zivot.
I umesto sto se bavis Rafom, porazmisli o ukupnom ucinku nasih tenisera na AO. Obe cure pale za po tri mesta, Novak pogorsao svoju reputaciju do zla Boga, a ti buncas o Rafinoj katastrofi u Spaniji na sljaci.

Probudi se, bre!!!
(Mrkobradi, 31. januar 2009 00:38)

Izadji napolje.I dobro se ustini.Da se probudis.Iz kosmara."Porazmisli"..Nemoj vise ovakve gluposti da pises.

Ilija

pre 15 godina

e ovo je tenis... kakav federer, djokovic... ova dva momka su za 1. i 2. mesto na ATP.... bolji tenis ne moze da se vidi.... 5s14m na terenu. to je sportista, do kraja pa gde puklo da puklo... carevi...

Pera

pre 15 godina

Neverovatan mec i najveci uspeh u karijeri na betonu za obojicu.
Na ovoj podlozi Nadal nema sta da trazi protiv Federera. Mislim da ce osveta za Vimbldon liciti na Rolan Garos, ali u obrnutim ulogama.

sasa.r

pre 15 godina

Najduži meč u istoriji turnira,najveći broj vinera u istoriji tenisa 95( Verdasko),43 vinera manje Nadala i pobjeda što je nezabilježeno u ovom sportu.
Nikada, nikada neće Nole moći ovako da igra kao dva Španca.
5 sati i 14 minuta je trajao meč. Nole bi ga predao već nakon 2-og sata zbog iznemoglosti...
Tužno za Verdaska da sa dvije servis greške završi meč ali i divljenje prema mladom Špancu koji je igrao kao da je u pitanju život!

BRANKO

pre 15 godina

Napred Nadal i da pobedis onog sarlatana Federera!To je jedan ljigavac koji pljuje po svim teniserima!Rafa je najjaci teniser i najjaca licnost!Nikad ne pljuje po drugima!Decko je stvarno NIVO!

Ducimator

pre 15 godina

Ko nije razumeo manijake koji se bude u 5 ujutro da gledaju tenis, koji kasne na posao zbog tenisa, koji kasne na sopstveno vencanje zbog tenisa, mogao je danas da shvati, uzme pelcer, navuce virus, jednom recju da shvati o cemu se radi.
Sportksi dogadjaj koji reflektuje sve lepote zivota. Borba, strast, upornost, vjeruj, sve ono sto cini zivot snosljivim.
Danasnji tenis ce se pominjati dokle god se tenis bude igrao. I zbog Nadala a jos vise zbog Verdaska. Jer kakav bi to kralj bio da nema ozbiljnih pretendenata.
U celoj prici mi se nekako namecu Ana i Nole. Da li su oni jedini gubitnici u danasnjem mecu?

Martin,Pirot

pre 15 godina

Koji tenis,koja snaga i upornost kod obojice,Verdasko svaka cast!Nije Ana bila sa nekim tunjavim,sad mi je lakse:)
Da je Novak igrao sa bilo kim od njih pocistili bi ga fizicki sa terena ko sto ce i Federera!

joca,malme

pre 15 godina

Fernando je pokazao da uspeh Argentine u Devis kupu nije slucajan. Sjajan mec, nadam se da ce Nando da dobije ongog uobrazenog skandinavca oji nevole oupste naseg Nola. jer mu zavidi na uspehu od prosle godine.
Napred nasi do pobjede.

anica

pre 15 godina

Bravo Rafa,ajde molim te oderi onog naduvenka sutra....kada je Verdasko napravio duplu servis gresku setila sam se Noleta sa Olimpijade,i onog nesrecnog smeca,NOLE MAJSTORE NEDAJ SEEEE!!!

coca

pre 15 godina

svaka cast, zaista..ali mislim da su se njih dvojica dogovorili pre meca da naprave spektakl, da mec dobije istorijsku vrednost i da bude mec za pamcenje, prosto da se pamti spanski polufinalni mec po nekoj specificnosti, da ne ode u zaborav...sve je to propaganda, reklama, unapred smisljena stvar..
u svakom slucaju hvala ne velikom uzivanju, rafa ne daj federu satisfakciju da stigne samprasa!!!!!

Mantrex

pre 15 godina

Posle ovakvog meca postavlja se samo jedno pitanje:
"A ko je to Novak Djokovic?"
(vau!!!, 30. januar 2009 16:14)

Onaj zbog koga imas kompleks.

Federerova

pre 15 godina

super su igrali i jedan i drugi!!! ali trebao je pobediti verdasco... :(( no svedno...finale roger - nadal... pa GO ROGER!!! i mislim da federer ima jeko veliku prednost jer ce na taj mec doci odmorniji... GO ROGER!!!

dely

pre 15 godina

najbolji igrac je dokazao da je najbolji,sada idemo po titulu kralju....samo tako nastavi uz tebe sam....po titulu....vamos kralju........

Y/Kv

pre 15 godina

Tako to rade majstor i prvi reket sveta Nadal.
Da bi nas Nole dostigao bar Nadala trebao bi bar posteno da se spremi i da malo vise muskosti pokazuje u svojim mecevima, a ne da cim prigusti preda mec.
Niko ga ne moze vise voleti od nas Srba i za njega navijati, ali ove cinjenice jako jako nerviraju!

Cheda

pre 15 godina

Ljudi gledao sam mech uzivo sa terena.Utrnula mi je zadnjica....Svaka im chast ovo odavno nisam video.Nole ne moze da im parira,to sigurno!

realno_

pre 15 godina

fantastican mec!!!bolje sto je nole ispao,jer da je kojim slucajem igrao bilo sa nadalom ili verdaskom predao bi mec u dvugom setu! ovo je bio atomski tenis!!!

Dzoana

pre 15 godina

Obojica dostojni klanjanja...




























Pratim tenis 8 godina-ONO SE RETKO VIDJA!!!
Drugo je kada igraju 1. i 2. teniser pa bude tesno,ali kada covek izadje iz "tame" i pokaze onakav tenis u kontinuitetu protiv jednog Nadala u najduzem mecu u istoriji AO,onda je taj vredan.......pa duple krune u najgorem slucaju....
ZAO MI JE STO SE OVAJ MEC ZAVRSIO,VOLELA BIH DA JE TRAJAO VECNO-VECNO BIH GA I GLEDALA!!!

Sta bi bilo da su dopingovani?

pre 15 godina

Ovde je nekima i dalje u ustima Djoka.Dakle,kapa dole Verdasku,iskljucivo zbog ofanzive.Sto se Nadala tice,svaka cast na brzini i spremnosti,ali ovako nije branio ni Beara.I naravno,ovog sto igra tehnicki najlepsi tenis i dalje njake,em je imao dan vise odmora,em se jezivo "umorio" sa "strasnim" Rodikom.
Na zalost,dolazi vreme teniskih "Svarcenegera"...

Stefan

pre 15 godina

Ovaj Verdasko igra kao pravi Srbin.Svaka cast Ani.Muski,junacki,bez kalkulacija,hrabro,pametno,sa puno winera.Bravo zete.(Nema veze ako vise nije navikao sam sad tako da ga zovem)

Kobe Bryant

pre 15 godina

Volim da gledam Nadala ali danas je izgubio bolji igrac. Steta je sto onakvu Igru Verdasco nije krunisao plasmanom u finale. Dakle, ko nije gledao mec mnogo je propustio. Ovaj decko je bio fantastican. Igrati u visokom ritmu 5 sati i nesto vise, i igrati onako lucidno i hrabro mogu samo veliki igraci. Ne secam se da sam ikad video Nadala tako nemocnog (iako je dobio mec)bez ideje kako ce odigrati sledeci potez. A Verdasco je igrao kao da ima krila. Pobedio je za nijansu srecniji ali ne i bolji. Da je mec potrajao jos 2-3 minuta mozda bi finalista bio Verdasco. I mislim da bi to bilo lepo finale. Uopste ne mislim da bi Federer u startu bio favorit. A sto se tiče finala, Fedex ce dobiti Nadala ako ni zbog čega drugog onda zbog umora koji mu je stvorio Verdasco. U svakom slučaju, bio je ovo atomski tenis. Ne pamtim bolju partiju unazad nekoliko godina. Igra za udzbenike. Ako Nole misli da dobija Nadala malo češće neka odgleda snimak ovog meča. Verdasco je pokazao kako se igra protiv velikog Rafe.

Najjaci Srbin

pre 15 godina

Ovaj Nadal je pravi fighter brate... Ko njega ti uvek vazi "Nema povlacenja, Nema predaje", a ne kao nas Nole koji u poslednje vreme redovno predaje meceve cim krene da gubi!

Nena

pre 15 godina

FENOMENALNO!! Oboje su odligrali fantasticno, stvarno svaka cast!!
A sada.. Vammoooooooosssssssss Rafaaaaa!! Mukica je sigurno preumoran, nadam se da ce uspeti da se oporavi do finala..
V :)

Milana

pre 15 godina

Viteski velicanstveno i predivno. Tako mi je zao Verdaska, momka koji je sigurno odigrao svoj najbolji turnir do sada, ali da je on pobedio isto toliko bih zalila za Nadalom. Iskustveno Nadal sigurno ima vece sanse protiv Svajcarca pa mu vec sada drzim palceve za sutra.

navijac

pre 15 godina

Ne znam sta da kazem, ali stvarno imam neki utisak da je ovaj Nadal sklopio pakt sa djavolom. Pa ovaj Verdasko je odigrao fenomenalno, mec zivota, imao oko 100 winera!, i ovaj ga opet pobedio na kraju. I to nije samo slucaj sa Verdaskom nego i sa mnogo drugih tenisera. On je stvarno FENOMENALAN igrac, ali kad god je odlucujuce on nepogresivo pogadja linije, ne secam se kada je zadnji put jedna sumnjiva lotpa koju je on uputio pala za malo u aut, nego UVEK za malo na liniju. Neverovatno! Ovolika slucajnost i sreca pocinje da iritira.

Knock

pre 15 godina

Citajuci komentare dolazim do toga da ce mnogi morati Noletu da se izvine, I TO MNOGOOOOOO.
Dokazace on vama da je borac, a vi sto nemate postovanje sto se on operisao zbog disanja je vasa bruka.

RAFA SRECNO U FINALU, BOLJE TI NEGO ONAJ

Duska*

pre 15 godina

Svaka chast momci! Svaka chast Rafo! Ako nismo znali, sada znamo zasto ti jesi broj 1.
Zao mi je sto nas Nole nema to nesto Rafino. Ma kako mi voleli Noleta, ipak je Nadal dosao sa planete Kripton da na Zemlji igra tenis.

jovan

pre 15 godina

kakvom mukom do finala ali Nadal ima više iskustva u važnim mečevima što je na kraju i presudilo u ovom teniskom maratonu. Finale će da bude isto žestoko ali pošto se Nadal danas istrošio neznatnu prednost dajem Fredereru

zapanjeti iz BG-a

pre 15 godina

Taman kada sam poceo da sumnjam u svoju manijacku pasiju pracenja tenisa, ovi Spanci su mi povratili veru.
Bravo za Rafu.
Bravo za Verdaska.
Bravo za Spaniju.
Nadam se da su Ana, Jeca i Nole gledali ovaj mec.
Nadam se da je mec gledao i Tipsa (ako je uhvatio malo daha izmedju dva poglavlja omiljenog romana).
Ovi momci (Rafa i Nando) igraju pakleni tenis.
Zapanjen sam.

victor

pre 15 godina

Finale pre finala. Šteta što je neko morao da ispadne. Nadal je zaslužio da osvoji AO. Isto mislim i za verdaska. Federer je imao mnogo sreće na ovom AO i svakako da nije zaslužio ni da udje u finale a ne da bude pobednik. Svaka čast Verdasku! Nadam se da će ove godine ući u prvih pet.

roman empire

pre 15 godina

Kako Nadalu i Verdasku nisu smetale Australijske vrucine igrali su najduzi mec u istoriji AO i nije im padalo napamet da predaju mec.Ne moze se osvojiti AO ako nisi besprekorno spreman a to nije bio slucaj sa Novakom ove godine.

Milana

pre 15 godina

Ja danas ne mogu da se rastanem od ove dvojice viteza. Snimila sam mec i gledam ga po drugi put a verujem da ce biti i treci do ponoci. Predivno! Velicanstveno! Kako mi je samo zao sto obojica nisu mogli u finale. ATP bi mogao da izmeni i ovde pravila:-), kao sto su promenili u bodovanju, pa da se pobednik izmedju polufinalista bira prema broju osvojenih bodova:-) Ah ti pusti snovi.....

milicaa

pre 15 godina

Ko je prvi teniser sveta???
Pa naravno Rafa,i tako ce ostati jos dugo,dugo!!!
Pali su svi,pasce i Fedex zivi bili pa videli.... Vamos Rafa.....

Zeljka Gavrilovic

pre 15 godina

Ostace zapamcen ovaj mec.
Nando je bio neprepoznatljivo dobar.

Rafa se cupao da prezivi.

Ali sampioni i jesu to, zato sto, uprkos svemu -prezive.

Obojici srecno!

Ženevljanin

pre 15 godina

Spektakularna predstava, verovatno najbolji meč turnira. Verdasko je odličnom i super ofanzivnom i hrabrom igrom pokazao da je u životnoj formi... i da ima 'cojones'.:-) I Nadal je prikazao igru dostojnu svetskog broja 1, ali je delovao za nijansu manje ubedljivo no što nas je navikao. Kao da je bilo primetno izvesno zasićenje. Verovatno je ipak glavni krivac za to Fernando, kome je malo falilo da napravi redak podvig da na istom turniru pobedi Marija, Congu i Nadala. Mislim da je na kraju bio malo umorniji od Rafe; u svakom slučaju neko je morao da pobedi između danas dva potpuno ravnopravna rivala. Nadam se da će Rafa uspeti da se odmori do nedelje kako bi dva najbolja tenisera prve decenije 21. veka ušla u ovaj meč bez hedikepa bilo kog od njih.

Mirjana

pre 15 godina

Samo mali osvrt trenutno velikim kriticarima Novaka Djokovica (koji se jako brzo pretvore u idolopoklonike kad pomenuti pobedjuje)-ne zaboravite mech Djokovic-Nadal prosle godine u Hamburgu!!!Mech koji vazi za jedan od najboljih na sljaci.Verujem po komentarima da je danasnji Verdasco-Nadal bio sjajan(nisam gledala),zelim samo da i Novakove podvige pamtimo duze od jednoga dana.Ko to nije u stanju ne bi sebi trebao dati pravo ni da ga toliko kritikuje

Vesna

pre 15 godina

Cestitam Nadalu!
A Verdasku se iskreno izvinjavam sto sam ga, zbog Ane, kao mnogi na forumima nazivala Indijancem i Ciganinom.
Bas je dobar decko, i zgodan i stasit, i lepo vaspitan.
Od srca ga pozivam da ucestvuje na prvom Serbian Openu u maju!

masters

pre 15 godina

woooooow... extra mec!!! Zao mi je Verdaska, igrao je odlicno, pun samopouzdanja, zelje i borbe... Posebno mi je krivo sto je onako zavrsio 'mec zivota' duplom servis greskom..:(
Ali, po svemu sto je prikazao ne samo u ovom mecu, vec na celom turniru ovo je definitivno njegova godina...
Rafa se provukao...

RAFA 4EVER

pre 15 godina

Tezak mec, svaka cast Rafa... 5 sati i 14 minuta fantasricnog tenisa..moglo je prevagnuti i na Verdaskovu stranu koji je gotovo tokom citavog meca bio sjajan, osim u jednom delu kada ga je samo servis drzao u zivotu...Rafa je takodje sjajno igrao, dobio je 2 najneverovatnija poena u mecu i svaka mu cast na tome, kao i na pobedi, i prvom finalu AO u karijeri...VAMOS RAFA!!!

letelica

pre 15 godina

ja ti zete ovo nikad necu zaboraviti! Legendo svaka cast (Ana prevedi mu molim te)!

Problematika je u toj glavudzi i naravno experience-u. A sada u finalu za Nadala!!!

Milana

pre 15 godina

Jedan, meni, vrlo interesantan podatak o kojem do sada nisam nista znala. U boksu Fernanda Verdaska je i Svein Gronefeld, bivsi trener Ane ivanovic. Covek vrlo ekstaticno i u sto jecem stavu aplaudira presudnim poenima Verdaska.

Da li neko zna nesto o tome ko je trenirao Verdaska i zasto je Gronefeld u njegovom boksu?

Mrkobradi

pre 15 godina

@ja
Slusaj ti, @ja,
ne plasi mecku resetom i probudi se iz kosmarnih snova.
I ti i tvoj favorit morate malo realnije gledati na zivot.
I umesto sto se bavis Rafom, porazmisli o ukupnom ucinku nasih tenisera na AO. Obe cure pale za po tri mesta, Novak pogorsao svoju reputaciju do zla Boga, a ti buncas o Rafinoj katastrofi u Spaniji na sljaci.

Probudi se, bre!!!

draganica

pre 15 godina

Bravo za obojicu, bili su sjajni..ali po mom misljenju, Verdasko je moralni pobednik:)
Steta sto nije prosao dalje, jer je igrao najlepsi tenis na AO..:)
pozz

Ina, Una, Ana i Ena

pre 15 godina

Uh, Rafo, kako si nas nasekirao!
Covece, svaka ti cast na borbi i pobedi, ali drugi put to malo pojednostavi. Jasno je da je tesko igrati protiv prijatelja, ali sport je takav. Dobijas ili gubis.

Nandu svaku srecu i napredak na listi.

fiddler_fan

pre 15 godina

Jednostavno nemam reci da opisem ovo...malo je reci maraton!!!!!Veoma mi je krivo sto Fernando nije prosao,jer je odigrao nekoliko meceva za pamcenje na AO!samo tako da nastavi i da dodje u prvih deset gde mu je i mesto,a onda dar-mar!!!Od srca mu to zelim!
Bravo za Rafu,ovo samo pokazuje kakvu srcanost,upornost i snagu poseduje,mada ne verujem da ce proci odmornog Federera,imam utisak da je ovo jednostavno njegova godina!Navijacu za Rafu!!!
I naravno ispalo je kako su organizatori planirali,a nama ostaje zal jer... sad bi Djokovic cekao Rafu.Mada bice takvih finala,tek je pocetak,ne treba se obeshrabrivati,treba samo navijati,vratice se Nole jaci nego ikad!!!!

Neutralno

pre 15 godina

Hm, Federer LAKO pobedio Rodika. Slazem se.

Isto tako LAKO bi ga pobedio i Nadal, a, bogami, i ovako spremljen Nando.

Zato, do nedelje se uzdrzimo.
Federer, ipak, nije imao nijednog jaceg protivnika na AO.

Da ga vidimo u nedlju u 9.30h.

Budi ponosan-budi Srbin!

pre 15 godina

E,to se zove vrhunski tenis! Cast Djokovicu za sve sto je uradio i sto ce tek uraditi,ali Rafa je klasa za njega. Takav fanatizam je ono sto razdvaja sampione od ostatka vrhunskih tenisera(u koje Djokovic nesumnjivo spada). Finale Federer-Rafa? Uzivancija...

Rafaelica

pre 15 godina

Vrhunska igra oba tenisera.Petočasovni užitak.
Hvala Viktorija.
Komentatoru koji je rekao da se Rafa busa u grudi-Rafa se ne busa u grudi,ruku podiže pored tela i ne upire je ka protivniku.Zamenio si ga sa nekim drugim teniserom.
Napred borče!

Rndevu

pre 15 godina

Ja rechi nemam... Hvala obijici za ovaj uzitak... Iskreno hvala...
(Aleksandra, 30. januar 2009 15:31)
Kako je tebi bilo dobro. :D Pozovi mene sledeci put.Da "gledamo" zajedno.

Knock

pre 15 godina

U svakom sdrugom komentaru se spominje Nole.
Ako necete da navijate za Noleta nemorate, niko vas ne tera. Jednostavno prstanite da pratite njegove meceve, zar je to tesko?
Ima nas jos uvek dosta koji ce mo zbog svi vasih kritika da ga podrzimo jos vise.
Svaka cast spancima, ali hvalite njih a Noleta ostavite ako vam bas smeta.

sljakamen

pre 15 godina

neverovatan mec,bravo rafa,bravo fernando,uzivao sam gledajuci ovaj istinski spektakl i maraton ,i mogao bi reci finale pre finala,fedex je sigurno izvukao odredjene zakljucke kako treba odigrati protiv rafe u finalu,jedno je sigurno> imace prednost duze se odmarao i lakse je igrao u polufinalu.neka pobedi bolji ,mada voleo bi da vidim rozea uz rame velikom samprasu.

Nefretete

pre 15 godina

Ljudi, strane novine su pune tekstova i komentara o epohalnom mecu, nikad pre vidjenom na AO.

Spanci su odista bili fenomenalni, konacno smo videli mec za pamcenje, sto nije slucaj ni sa jednim Federerovim. Mozda ce to biti onaj u nedelju, a ko ce ga kako pamtiti -hajde da sacekamo.

Zeljka Gavrilovic

pre 15 godina

Lepo je sto ste u danasnjem clanku stavili "..dva levoruka..."
Juce je pisalo da ce Federer igrati, u svakom slucaju, sa jednim "levakom" (navodnici vasi).
U ovoj zemlji ta sintagma ima nipodastavajucu konotaciju. To se moze izbeci redigovanjem clanka pre no sto dobije imprimatur, zar ne?

P.S. Bas mi je milo sto su oba Spanca pokazala da uopste nisu "levaci".
Pas du tout - sto bi rekli moji Francuzi, misleci poritom na "uopste ne".

rapsodalia

pre 15 godina

a tako igraju shampioni....pet sati predivne igre...bravo momci...odlika velikih igracha je da se ne predaju ni u najtezim trenucima...Djokovic bi svakako mogao neshto da nauchi iz danashnjeg mecha...

Rafaelica

pre 15 godina

Vrhunska igra oba tenisera.Petočasovni užitak.
Hvala Viktorija.
Replika komentatoru koji je rekao da se Rafa busa u grudi:-Rafa se ne busa u grudi,ruku podiže pored tela i ne upire je ka protivniku.Zamenio si ga sa nekim drugim teniserom.
Napred borče!

Dalibor

pre 15 godina

Ne pamtim ovakav mec! Borbenost,umece,izdrzljivost... Verdasko ce uskoro sigurno medju 4 najbolja. Ipak mislim da ce Federer koji je potpuno odmoran i zeljan titule poraziti umornog Nadala i napasti prvo mjesto!!!

Milana

pre 15 godina

odgovor na moje pitanje:

Q. Are you working with Sven Groeneveld now?

FERNANDO VERDASCO: Yeah. Sven is working with adidas. He’s also one big friend. I have so good relationship with him. Adidas is treating me unbelievable. They are giving me all the options. Because I don’t have coach, they are giving me all the options and all the help that they can give me, these things with Gil Reyes and Andre, also with Sven, Mats, all the team of adidas.

He’s helping me. But today in the match, he cannot help me because Tsonga is also an adidas player. Always when I play against another adidas player, he cannot be there. When I don’t play against adidas player, he’s always helping me.

Q. When did it start?

FERNANDO VERDASCO: He came to Madrid two years ago for one week, practicing with me. Then after that week that we start our relationship, we spoke in a lot of tournaments. He’s not traveling all the year, so we was together in Grand Slams, in Masters Series that he came.

I had so good relationship with him. I have so good relationship right now with him. He’s helping me so much. But, you know, he’s not like full‑time coach, because is a different thing. But I’m so happy also to be with him.

012809 wednesday /info-photo via Australian Open / Getty Images

January 29, 2009 - Posted by chadanielle | ATP Player, Australian Open, Fernando Verdasco | | No Comments

Knock

pre 15 godina

Posle ovakvog meca postavlja se samo jedno pitanje:
"A ko je to Novak Djokovic?"
(vau!!!, 30. januar 2009 16:14)

----------------
I ovakvim razmisljanjem mi hocemo u EU.
Ako si ti i neki(a vidim da vas ima mnogo) zaboravili ko je Novak Djokovic, ajde da vas podsetim.
Novak Djokovic je Srbiji doneo medalju sa olimpijskih igara u Pekingu, Novak Djokovic je u Montrealu celom svetu pokazao da su svi ljudi za njega isto vredni(iako je organizator pogresio iz koje je zemlje), Novak Djokovic je ulozio svoj novac u zemlju koja mu verovatno nije dala nista?, ulozio novac u teniske kampove u BG i KG, Novak Djokovic je sa 21 godinu osvojio grend slem , 5-6 mastersa i masters cup zar je malo? Novak Djokovic je sa 12 godina napustio familiju i otisao u Nemacku da bi postao nesto, a to sigurno nije lako.
Ako smatrate da su bolji teniseri Nadal i Verdasko to je ok, ali pisati ovako i na ovaj nacin je ruzno.
Svaki dan slusam kako Srbija zeli u EU, po komentarima bi se reklo da nam tamo nije mesto jos dugo.
Zivim na zapadu i znam kako ovde cene najmanji uspeh, i nezaboravljaju ga.
Vidim i to sto je operisan zbog disanja mnoge ne precava da pisu svasta, kao da se covek operisao iz besa a ne sto je morao.
Tesko disanje po vrucini, trebali biti Ajnstajn da se izracuna kako mu je bilo.
Ni ono malo dobrog sto je ostalo u Srbiji neznamo da cenimo.
Zaista neznam sta vise da napisem?

Casablanca

pre 15 godina

Skrenula bih paznju navijacima Noleta Djokovica da Rafa Nadal nije moneta za potkusurivanje u konfliktu Noleta i Federera.
Nerado citam komentare tipa:"Ajde Rafo, sredi tog sarlatana Federera".

Rafa je u dobrim odnosima sa obojicom i nema obicaj da se uplice u tudje odnose.

I kao drugo, Rafa ne igra tenis da bi "osvetio" Djokovica.
Rafa igra tenis zato sto ga voli.

A Noletovi navijaci koji imaju nesto da poruce Federeru, neka podju na sajt o Federeru. Ovde se takvi komentari nerado primaju.

Bojan

pre 15 godina

fantastican tenis, verdasku sve pohvale, decko je odigrao ovaj turnir svaka mu cast, zao mi je sto je izgubio.
dokazao je da zasluzeno moze biti medju prvih deset...

Susedna ulica

pre 15 godina

Dugometražni film od 5 sati i 14 min, koji sam na poslu
odgledao, zove se:

Do poslednjeg daha, ili
Do poslednje kapljice znoja, ili
Do poslednjeg atoma izdržljivosti...,

ali mi nije bilo toliko bitno ko je bio glavni glumac jer je film bio odličan...

Žao mi je što je Verdasko izgubio, a drago mi je da je Nadal pobedio..
Bilo bi mi žao da je Nadal izgubio, a da je Verdasko pobedio....
Šta dalje reći, a ne preterivati ...

Doki

pre 15 godina

Bravo za Rafu i bravo za Verdaska !
FENOMENALAN TENIS, izdrzljivist, fokus. borba !

Verdasko izuzetno pripremljen i motivisan!
Svaka cast !

Yesss!

pre 15 godina

Vajda,
Gledaj u uci, a posle to saznanje gledaj da preneses na ucenika.
Lekcija je bila besplatna, javna i dostupna svim ljubiteljima tenisa. Nemoj posle da se pitas zasto smo tako zahtevni.
Navukli nas Verdasko i Nadal.

ivan

pre 15 godina

Kakav mec!!! Nisam skoro gledao ovakav tenis. Svaka cast obojici tenisera, a posebno Fernandu koji je odigrao hrabro i fantasticno. Steta sto nije smogao snage za pobedu...U svakom slucaju,vredelo je provesti svih 5 sati uz tv,pravo polufinale!! Nadam se da ce Nadal imati snage da pobedi u finalu.

Ljubisa

pre 15 godina

Pod hitno VERDASKU pronaci mesto medju cetiri najboljih na ATP rang listi, naravno, samo u slucaju da ovo nije kratkotrajni bljesak fantasticnog agresivnog i napadackog i za oko lepog tenisa.

Maria Gracia de Melo

pre 15 godina

Kakav divan pozdrav dva druga i prijatelja! I kakva zestoka borba!

Konacno, na AO da gledamo i jedan mec koji ce se prepricavati.

Toliko su bili jednaki, da sam pomislila da cemo do sutra gledati peti set.

Ipak, za nijansu (jedan poen) je bio bolji Rafa.

Sad cekamo nedelju.
Licno sam uverena u svoju prognozu, ali je necu otkriti
da ne "odvucem" pricu na tu stranu.

kris vermulen :D

pre 15 godina

cush AOOOOO...jeli moguce da vam je toliko krivo sto je prosao...:P :P :P
..fala bogu sto je prosao u finale...zasluzuje to :)))) :P :P :P

radenko

pre 15 godina

pobegao sam sa poslednja dva casa da gledam ovaj mec, a predhodno nisam otisao na cas kad je bio prvi set... nisam se pokajao jer je ovo bilo stvarno fantasticno!!! VAMOS RAFA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Marko

pre 15 godina

Stvarno sjajan mec,zao mi je sto je Verdasko izgubio,decko igra fenomenalno,preporodjen je ove godine.Ali protiv Nadala nije ni ovo dovoljno,covek kao da je neunistiv,koliko je psihicki,pa tek onda fizicki jak,covek je robot.Ali mislim da ce ovo Roze da osvoji,ovo je njegov turnir,bez obzira koliko je Rafa jak,ne moze tek tako da se oporavi 100% od ovakvog meca.U svakom slucaju bice sjajan mec,u to ne treba sumnjati.

Jednorog68

pre 15 godina

@Viktorija
Hvala na cestitkama.
Imam jednu molbu: ja sam jedan od potpuno RAVNOPRAVNIH Rafinih navijaca, pa smatram da bilo kakvo izdvajanje i postavljanje na liderske pozicije, moze samo doprineti neraspolozenju ostalih navijaca Rafe Nadala prema meni.
Nisam za to i molim Vas da me razumete.

Igysa

pre 15 godina

Svaka cast obojici, neverovatan mech ! verujem da je ex-fed zadovoljno trljao ruke i molio Boga da se ovo jos malo produzi. Ali mislim da mu ni to nece pomoci ! Nadal ce se oporaviti i od ovoga, neverovatan je, osim ako se nije previse nazuljao i sl. U finalu Fed pada od Nadala u kakvoj god da je on formi. Mislim da ce Fed praviti vise gresaka nego u prethodna dva mecha jer ce sigurno poceti da oseca pritisak ako stvari ne krenu odmah dobro po njega. Jer on je taj koji MORA ovo da osvoji, inace mu je san propao, san da bude bolji od SAmprasa.. ovo mu je zadnja sansa da to i ostvari.. Nikad mu se zreb nije lepse otvorio. Sledeci GS.. pa Maraj i Novak ne mogu biti ovako losi vise.. a tu su i drugari koji napreduju. Ex Fed tesko da ce ikad vise ponoviti onakvu igru, a jos da mu se protivnici tako klanjaju.. nema sanse ! NAPRED NADAL !

shonez

pre 15 godina

Sta reci...Bravo majstori ! Zao mi je Verdaska, zasluzio je finale, ali eto. Steta za ovakav kraj meca. U svakom slucaju uzivanje je bilo gledati ovakav tenis.

Belgrade_Boy

pre 15 godina

Zjuuuuu kakav mec!!! :O

Fernando zasluzio da prodje kolko je i Rafa.. Obojica dosta vise vinera nego neiznudjenih gresaka, sto jos vise govori kolko je kvalitetan mec bio.. Federer apsolutni favorit u finalu. Iz nekoliko razloga, dan ipo skoro vise za odmor, znaci sveziji, mada to i ne mora toliko da bude presudno kolko cinjenica da je ipak kolko god da je Nadal napredovao, a Federer "nazadovao" (?!?) beton je podloga koja najmanje odgovara Nadalu, a najvise Federeru.. A i na tvrdoj podlozi Federer vodi 3:2 u pobedama u medjusobnim susretima.. A i Nadal do sad je uvek dolazio stepenik vise na AO, tako da po toj logici ove godine finale mu "sleduje".. U svakom slucaju ko nikad do sad sto nisu, nece nas razocarati ni u nedelju vanzemaljci tenisa i ubedljivo dva najbolja tenisera danasnjice.. Realno za koga god da navijate..

Pozdrav svim ljubiteljima tenisa..

Kiki

pre 15 godina

BRAVO Rafa. Pokazao je kako se pobeđuje i kad ne igra svoj najbolji tenis, a kada protivnik igra meč iz snova.

Verdasko je igrao mnogo bolje nego u mečevima vs Murray i vs Tsonga. Izgledalo je da je umoran u 4. setu, ali očigledno nije.

Čestitke Rafi na prvom GS finalu na hardu, odigrao je pravo polufinale.

VAMOS KRALJU

djofreza

pre 15 godina

sta god mi mislili u ovom trenutku je najrealnije finale Federer-Nadal, lepo je biti deo vremena u kome imamo zaista jedan teniski klasik kao sto je ovaj, imam godina dovoljno pa se dobro secam i rivalstva izmedju Agasija i Samprasa, a i nekih pre, ali ova dva majstora me najvise odusevljavaju, u nedelju nas ocekuje jos jedan od meceva koje cemo u buducnosti prepricavati kao antologijski.

acmilan

pre 15 godina

Pretezak mec. Verdasco kao da nije bio Verdasco :) Fantasticno je odigrao, bolje nego protiv Murraya i Tsonge!
Rafa se upisuje na listu onih koji su sa samo 22 godine igrali tri finala na GS turnirima. Mislim da je tek sesti igrac koji je u tome uspeo.
Videcemo kako ce se oporaviti pred mec sa Fedom koji je imao dan vise za odmor. Vamos Rafa!

Kosta

pre 15 godina

Veličanstven meč, šteta što je jedan mora da ispadne.Pad koncentracije i gubitak snage uzrokovao je porazu Verdska, pošto je u petom setu napravio tri od četiri dvostruke servis greške i samo tri od ukupno dvadeset asova. Za Verdaska sam navijao za nijansu više nego za Nadala. Sviđa mi se njegov fajterski pristup, upornost i riskantna igra. Nadal je pokazao veliku mentalnu snagu i mislim da je s pravom broj 1. Navijaću za njega protiv Federera.

banexe

pre 15 godina

Pomišlja li neko na to šta/ko nas (Nole, Tipsa, Ziki, Troicki itd.) čeka za pet nedelja na šljaci španskoj ? Nadamo li se poenu ? U dublu možda, a i za njega ćemo se pomučiti

Dragan

pre 15 godina

Ja sam veliki navijač Rafe Nadala i mogu samo da kažem da mi se gade ovakvi "navijači" koji komentarišu ovu vest koja nema nikakve veze sa Đokovićem i koriste ovaj divan meč i Rafin uspeh kako bi opalili po Đokoviću, a znaju da zakače i druge tenisere (Federera prvenstveno). I vi sebe nazivate navijačima, sram vas bilo, Rafa bi vas se postideo, ugledajte se malo na njega i njegove izjave.

Iskrica

pre 15 godina

Prava je steta sto ne mogu da dobiju obojica, toliko je bilo izjednaceno.

Nandoide u top 10 i neka ga se pricuvaju, opasan je - u tenisuje napredovao, izdrzljiv je, ne pada lako u malodusnost.
Nisu li to skoro pa sampionske osobine?

Rafa se grcevito borio. Sasviom dobro, ali smo mi navikli da ga gledamo u partijama u kojima samo "stiklira" protibnika.

Sveu svemu - mec za nezaborav.

Spanija slavi, na svaki nacin.

A mi vec sada na ostre pripreme za DC.

Goran

pre 15 godina

Fenomenalan mec!!!Verdasko je izuzetno napredovao...Rafa,standardno spreman za iscrpljujuce duele.U ovom mecu su odlucile nijanse.Svaka cast obojici!!!Bravo!!!

M@r@

pre 15 godina

IZUZETAN MEC I JOS BOLJI VERDASKO!!! Niko me jos nije prikovao za Tv toliko dugo, kao ovaj fenomenalni dvojac. Mogu samo da kazem da mi je jako zao sto Verdasko nije finalista (mada za mene-jeste)i ubedjena sam das je bio odmorniji da bi prosao. Drugi put... Svaka cast obojici! 100% interesantniji mec nego sto ce biti do sad toliko puta vidjeno finale Nadal-Federer.

Laki lahor

pre 15 godina

Hoce li biti reprize ovog izvanrednog meca? Ja bih da ponovo gledam sve te bravure koje su nam obojica ponudila, mada sada sasvim relaksirano, jer znam ko je prosao u finale.

Zbilja, mec za pamcenje, sto naslov kaze "epski".

Meni je kraj bio lirski, onaj divan drugarski zagrljaj. Eh, ti Spanci!

Jednorog68

pre 15 godina

Londonski TIMES opisuje vrlo slicno danasnji fabulozni mes Rafe i Nanda.

Izmedju ostalog, na kraju clanka navode da je na AO prethodni najduzi mec bio 1991;igrali su Boris Becker i Omar Camporese, a trajao je 5h11'.

no nejm

pre 15 godina

koji meč probudio se ujutro da gledam nisam ni marenda i eto ručka ma kud sad još nije gotov meč pustite me, svaka čast obojici, nastavi li verdasco ovako gdje će mu biti kraj, a o rafi sve najbolje, pa čovjek sve hvata kao da lupate lopticu o zid, životinja i gotovo, verdasco je uistinu igrao agresivno onako ni federer ne može napadati ali kad je rafa na drugoj strani sve se vraća, federer iako više odmoran će imati problema protiv ovakvog rafe, naprijed rafa dokaži da si najbolji

Jednorog68

pre 15 godina

Pregledajuci danas strane medijske izvore (Marca, Figaro, Times, Indipendent, Diario as), naisla sam na slicne ocene i procene jucerasnjeg i sutrasnjeg meca.

U intervjuu datom FIGARU Rafa kaze da jedino na AO polufinalni mecevi nisu istoga dana i da to stvara neravnopravan polozaj finalista. Naravno, ne bi on bio Rafa kad ne bi rekao i sledece (parafraza): "Ali to sam prosle godine bio ja,ove je Federer.." (misleci na privilegiju dana vise za odmor i pripremu).

U intervjuu domacoj stampi kaze da nije 100% spreman, ali da se nada da ce moci da igra svoj najbolji tenis.

Takodje izrazava svoje veliko postovanje prema Federeru, uz napomenu da razume njegovu zelju da se izjednaci sa Samprasom, ali da smatra da to nije toliko vazno za nekoga ko je vec postao, po svojoj dosadasnjoj igri,najbolji svih vremena.

Nando takodje izrazava protest zbog neravnopravnog polozaja finalista, a obojica se uzajamno hvale za jucerasnju igru.
Fernando doslovce kaze da ce mu "mec ostati u dusi i srcu i da ga nikad nece zaboraviti".

Pozdrav kolegama komentatorima i redakciji.

Srecno, Rafito!

Suna

pre 15 godina

Divna igra, napeta, silovita.
Nando nije imaosta da izgubi, Rafa jeste. Otuda nesto vise napetosti u njegovoj igri.

Ovo sto na kraju ostaje je ipak rezultast koji Rafu vodi u finale, pa sa Federerom kom obojci, kom opanci.

Hidalgo (de sangre)

pre 15 godina

Ovo je bio mec i za uzivanje i za infarkt - ko sta vise preferira:-)

Sala na stranu, odlicna borba dva jako motivisana i spremna tenisera.
Skroz izjednacena. Nando bolji nego ikad. Neka se pazi svako ko mu stane na put.

Rafa do ovog meca sjajan, bez izgubljenog seta, ali sada je izgubio dva . Ipak, ide dalje, a videcemo dokle.

debely tony

pre 15 godina

25 gresaka za 5 sata???! Sta ce biti kada pocne shljaka? Pravice 2 greske po setu. :D
Jedino moze da izgubi na 2 dobijena seta, nekako na brzaka...

Borbena

pre 15 godina

A ja na poslu, tek s vremena na vreme otvorim live score. Veoma produktivna za jedan petak. Ko god da bi pobedio drag mi je iako Nadala pratim i postujem kao igraca duze. Sad nameravam da jurim neku reprizu, volela bih da pogledam neki dobar poen, a po svemu sudeci ih je bilo!
Kad vec ne moze nas Nole, onda vamos Nadal!!!

neverovatno

pre 15 godina

Pratim tenis nekih 20-ak godina,ali ovako nesto do sada nisam video.Svaka cast obojici ali je velika steta sto ovo nije bio finalni mec.

messi

pre 15 godina

Uffff...kakav atomski tenis,kakvi neverovatni poeni,kakav rekord i na kraju ono preskakanje Rafe preko mreze i kakvo postovanje svoga protivnika! Svaka cast i danas sjajnom Verdascu! Vamos Rafa!!!!

dr jelena

pre 15 godina

Fantastican mec! Po kvalitetu bih mogla samo da ga uporedim sa proslogodisnjim finalom Wimbledona. Verdasko je neverovatno dobro igrao, zao mi je sto je izgubio...

abc

pre 15 godina

Fantastican mec! Najbolji na ovogodisnjem AO. Obojica su zasluzila da odu u finale. Zapravo, mec je bio na nivou finala. Zao mi je bilo sto je jedan morao da izgubi. Sve cestitke Nadalu i puno srece u finalu, drzim pesnice za prvu GS titulu na HC. A Verdasku tek sve cestitke i duboki naklon za fantasticnu borbu i fenomenalan tenis!

Necky

pre 15 godina

Rafa se namucio dok je pobijedio Nanda!!! Nando ce, ako nastavi sa ovakvom igrom kao protiv Nadala izboriti mjesto sigurno u prvih 5!!!Bili bi odlican tandem za dublove!!!Vamos Rafa!!!

Jednorog68

pre 15 godina

I "Gazzetta dello sport" detaljno opisuje danasnji mec dva Spanca.
Po svemu osoben:
-najduzi na Oziju otkako se igra
- prvo spansko-spansko polufinale
- Rafa prvi put u borbi za finale Ozija
- oba tenisera levoruki

Tekstopisac je pun hvale za igru oba tenisera opisujuci mec kao spektakularan i najbolji na ovogodisnjem Oziju.

Povodom duzine meca navodi se podatak da je Rafa imao jos tri veoma duga meca:
- 2005. sa Coriom (5h14')
- 2006. sa Federerom (5h5')
- 2008. sa federerom (4h48')

Pretpostavljam da znate koji su to mecevi (tri GS: dva RG i jedan WB).

Izdrzljiv momak iz Manakora, sa Majorke, najveceg Balearskog ostrva u pokrajini Kataloniji drzave Spanije.

Djoka Novakovic

pre 15 godina

@Jednorog68

Mozda te nisam najbolje razumeo oko onih meceva ali da te obavestim i sa Koriom i sa Federerom na sljaci nije igrano na RG-u vec u Rimu.

Oslo

pre 15 godina

Zasto nema neresenog rezultata u tenisu.Sinoc nije bilo pobednika,ali je ipak jedan pobedio.Cestitke Rafi,ali jos vece cestitke Verdasku na fantasticnom mecu.Svaka cast decko!!!!!!!!!!!

Andra

pre 15 godina

Da li neko zna da li postoje neka istrazivanja koja bi mogla da nam kazu koliko pretrci svaki igrac u toku meca,nesto poput onoga sto imamo u Ligi sampiona u fudbalu?

vule

pre 15 godina

Samo jedno pitanje:da li bi gledali ovakav,fantastican,mec da se igralo na +50C?
(zilijen, 31. januar 2009 01:24)

naravno da bih ga gledao..kod mene u sobi nema 50+c :D :D :D

Milana

pre 15 godina

@Info, @Igore, hvala vam na informacijama. Kao sto ste sigurno vec videli i sama sam dosla do nekih informacija o tome na netu. Vidim da je Verdasko jako zadovoljan tom saradnjom a meni deluje kao preporodjen. Zapazila sam ga jos pre nekoliko godina i cudila sam se da do sada nije postigao bolje rezultate ali biti 14 (mislim da je tako rangiran) i nije tako lose kad se ima u vidu da npr. samo Francuska ima 1,5 miliona registrovanih tenisera. Ne znam koliko ima Spanija ali to ne menja stvar.
Verdasku zelim jos mnogo polufinala i finala na GS-u a vama jos jednom hvala na informacijama.

Jednorog68

pre 15 godina

Radujem se!

Rafa je osvojio GS na AO.

Fed (odmorni) i Rafa (preumorni) igrali su u pet setova za jednu pobedu kojoj se niko nije nadao.

I Bog je sa Nadalom. I ja, svim svojim srcem i dusom.

Mladic sa Majorke postaje nepobediv!!!

pavle

pre 15 godina

Verdasko je opravdao sva moja ocekivanja, licno sam mislio da ce on i federer podeliti finale... A Nadal je pokazao zasto je no. 1... svakako Bice ovo jedna vrlllloooo interesantna sezone...

KKAKKAV MECH!!!!

Igor

pre 15 godina

Sreco,Rafa u finalu,pa sta bude!Verdasco fantastican,ali ipak sampionska klasa je presudila.Bice tesko u nedelju,smanjene su sanse,ali jos uvek postoje!!!

Jednorog68

pre 15 godina

Kraj clanka o mecu (MARCA):

Una batalla epica. Un partido que ninguno de los dos podra olvidar.
(Epska borba. Partija koju nijedan od njih nece moci da zaboravi.)

Slazem se.

Anais Nin

pre 15 godina

"L'Equipe" javlja o finalu Federera i Nadala, naglasavacuci da se prvi put susrecu posle WB prosle godine, a sedmi put u nekom od finala GS.

Opisuju mec gotovo isto kao i draga redakcija b 92, kojoj stavljam malu primedbu da kasni sa komentarima.

wtf

pre 15 godina

skoro nisam gledala ovako dobar mech....nekako je statistika vishe bila na strani verdaska ali je rafa pobedio na iskustvu...naravno zasluzeno...moj naklon!!!!:D

nataly_luxn

pre 15 godina

Ljudi,ja stvarno ne znam na cemu su ovi momci.Ali posle 5 sati trcanja po terenu i fenomenalnog tenisa...izgledali su kao da su igrali 15 min..Svaka im cast!Nadam se samo da se Nadal nije istrosio...i fizicki i emotivno(prvo finale na tvrdoj podlozi).Svaka cast..ovde je pobedio tenis!

Igor

pre 15 godina

@Milana
Da on je izmedju ostalih trenirao Verdasca poslednjih par meseci.Verdasco kao i Ana Ivanovic koristi te usluge Adidasovog tima trenera,pa otuda Gronefeld u lozi.

Info

pre 15 godina

@Milana
Sven je Adidasov trener, a ne trener Ane Ivanovic. Adidas ima specijalan program za razvoj tenisera koji nose njihovu opremu. Sven i Agasijev bivsi trener Rejes treniraju sve Adidasove tenisere koji zatraze pomoc. Npr. Sven je pored Ane radio i sa Karolinom Vozniacki, Safinom, Saniom Mirzom, Verdaskom, Semom Kverijem... Verdasko je upravo koristio pomoc Rejesa ove zime u Las Vegasu za kondicione pripreme, covek ga je jednostavno preporodio, izmenio mu sistem priprema (radio je ranije neke stvari pogresno). Covek je razvio neke svoje specificne metode, uredjaje za pripremanje i ocigledno je vrlo uspesan. A Ana i dalje koristi Svena kao trenera, koristila ga je i u Melburnu, samo sto trazi i jednog stalnog trenera. Safina takodje ima i jednog stalnog trenera.

Marcko83

pre 15 godina

oram reci da sam razocaran sto je Nadal pobedio jer to stvarno nije zasluzio.
Verdasko je imao 95 vinera !!! Takvi igraci tenis cine najlepsim sportom na svetu.
Nadalov stil igre ne volim, ali i njemu svaka cast jel neverovatno je kako covek u svakom mecu, u svakom poenu, tokom citave godine igra isto, igra maksimalno, sve vrace i bori se do kraja.

Ali prottiv federera ne vidim kako bi mogao ozbiljnije da ga ugrozi i da je fit, a kamoli posle meca od 5 ipo sati.
Jer federer, rekao sam to sto puta,ali ne skodi da ponovim, da svajcarac igra apsolutno fascinantno.
Nadal koji ce tesko da legne u krevet pre 3h posle ponoci, koji ce posle ovakvog meca morati da duze odspava, i koji ce potpuno da poremeti svoj bioritam, mislim da takav nadal ne moze da osovoji vise od 3,4 gema po setu protiv federera.
Nazalost ne verujem da cemo gledati narocito zanimljivo finale. Mislim da cemo videti sliku koji smo videli 13 puta do sada, i sliku koju cemo jos ko zna koliko puta videti, Federera sa isfoliranim osmehom i Gren Slemom u ruci .
(SHUKI, 30. januar 2009 16:42)
Shuki, i ostali strucnjaci, malo manje ovih "tacnih" prognoza, a vise gledanja TENISA i uzivanja u istom !
Bravo Rafa !