Rukomet 91

Četvrtak, 29.01.2009.

18:48

SP: Poraz za kraj i osmo mesto

Rukometna reprezentacija Srbije zauzela je osmo mesto na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj.

SP: Poraz za kraj i osmo mesto IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

91 Komentari

Sortiraj po:

Jovan

pre 15 godina

@ Percik
Pesma se, ako se ne varam, zove „Niko nema što Srbin imade“, a ako je tebi teško da i preko tastature prevališ reč SRBIN govori više o tebi i tvojoj „objektivnosti“ nego o onome ko tu pesmu peva.
Elem, ni na kraj pameti mi nije bila ideja da ovdašnju publiku predstavljam kao bajnu, ali mi se s.re od priča o balkanskom navijačkom „barbarstvu“ iz usta onih koji ni jednim svojim potezom nisu pokazali da su u stanju izdići se iznad navijačke nekulture, bahatosti i prostakluka.
Još nešto, uopšte se neću ponostiti time ako Nišlije budu izviždali bilo čiju himnu-ali sam već sada ubeđen da će se bar komentatori u studiju uzdržati od zajedljivih i krajnje neumesnih komentara kojima su hrvatski komentatori i gosti u studiju prosto „vrcali“ tokom svake emisije u kojoj je predmet diskusije bila igra reprezentacije Srbije. Onog „zlatnog“ Saračevića sram treba da bude za onako potcenjivački stav prema Srbiji ( ne treba da zaboravi da je svoje prve reprezentativne rukometne korake započeo u reprezentaciji Jugoslavije u kojoj je bilo i predstavnika srpske rukometne škole kojoj se sada onako bezobrazno podsmeva ), a i Šola se više ponašao kao ostrašćeni pijačni trgovac nego kao „stručni sukomentator“ u studiju.
Kakogod, ma koliko to pesimistički zvučalo-očigledno je da se još dugo nećemo osećati lagodno Jedni u gostima kod Drugih, a to evidentno nije islključiva krivica političara.

RASHA IZ MEDJE

pre 15 godina

kakva sramota za tv medie u srbiji.placamo tv pretplate u hiljadama dinara,a ne mozemo da gledamo polufinale SP u rukometu.

Nikola

pre 15 godina

"Hrvatska je domaćin i favorit u susretu s Poljskom. Ali, Poljska je neke utakmice na prvenstvu odigrala zaista fantastično, iako ponekad znaju i padati u igri. Moram priznati da ne razmišljam s kime bi nam bilo lakše u finalu. Prvo treba dobiti Dansku, a onda ćemo razmišljati i pričati o finalu.", istaknuo je Karabatić i poručio:

"Naravno da vjerujem da ćemo pobijediti Dansku i ponovno igrati sa domaćinom Hrvatskom. Dance dobro poznajemo, znam da imaju odličnu obranu, 6-0, odličnog vratara Hvidta i jednog od najboljih svjetskih pivota, Knudsena. Ali i mi smo jaki, a polufinale svjetskog prvenstva igra se jednom i li dva puta u karijeri. Da ne vjerujem kako možemo biti svjetski prvaci ne bi ni dolazio u Hrvatsku."

Za Karabatića je put u Split posebno iskustvo; iz Trogira je njegov otac, koji je s 24 godine preselio u rukometni klub iz Niša.

"Zagreb i Osijek su lijepi, nisam ih imao prilike upoznati na ovaj način. Ali Split je nešto posebno. Jako sam sretan što ovdje igram, kada sam iz vidio more i obalu, pomislio sam da sam kući. Za mene je ovo posebno, tu je dio moje obitelji, taj tipičan krajolik, more, sunce i naša stara kuća...", rekao je reporterki L'Equipea.

Još jednom se osvrnuo i na navijače, atmosferu u zagrebačkoj Areni usporedio je s ludnicom koja vlada na nogometnim stadionima;

"Očekivao sam ludnicu. Navijači su najveći adut Hrvatske, kao i naš najveći konkurent za naslov. Čarobno je igrati pred takvom publikom, to su uspomene za cijeli život. Ako podlegneš pritisku, znači da nisi dovoljno jak u glavi."

D.R.
Foto: Pixsell

Predo

pre 15 godina

Rukomet je na listi sportova koje volim daleko iza tenisa, kosarke, odbojke i fudbala, ali lijepo je pogledati dobar mec. Ja sam vise odusevljen sa onim sto je Srbija pokazala da moze dobro igrati protiv dobrih ekipa i da ima potencijala. Odlican napad, ali su golovi uglavnom plofd individualnih kvaliteta. Odbrana katastrofalna. Strucnjaci kazu da Srbija igra zastario rukomet. Sto se mene tice, ne potpadam pod ova glupa prepucavanja. Bez obzira na sve, navijam za ekipe sa ovih prostora.

SANJA

pre 15 godina

Super ste,imate veliki potencijal,volju i ogromnu zelju za pobedom!!!!Niste nista izgubili na ovom SP!


SAMO NAPRED SRBIJOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!

TOTOTOJETO

pre 15 godina

@Jovan sjeti se kosarke a sto se zadra(rat) tice to je bilo osudeno is cjele hrvatske usput i receno da tamo niti decki is zagreba bolje ne prolaze a kak cete se vi ponasati 2012 to bumo tek vidli

Percik

pre 15 godina

@ Jovan

E moj Jovo, tvoj komentar bi imao nekog smisla da ne dolazi iz Srbije zemlje koja je organizirala Eurobasket, a navijala za Španjolsku ili se ti onog Espana, Espana u Areni Bg ne sjećaš ili ne želiš sjećati. Spominješ zvždanje himni, pa ni mi svoju nismo čuli iz Beograda, padanje u trans onoliko urlanja Espana Šapnjolci nisu doma doživjei, a da ne spominjem svaki promašen naš šut ili pogodak Španjolaca i reakcije publike i za kraj pjesma poslije ispadanja Niko nema šta mi imamo... pa ni nema, samo malo objektivnosti fali, neobjektivnosti niko nema toliko.

rale

pre 15 godina

ljudi,nemoj da ste smesni..

ovaj nas selektor nema veze sa vezeom. i on ce da vodi reprenzetaciju do medalje. ma daaaj, ko koga ovde za.e.ava

micko357

pre 15 godina

Realno 8 mjesto,Hrvati će biti 3, Srbi uvijek navijaju a Hrvati samo kad pobjeđuju OSTAVLJAJU DOJAM USPJEŠNE NACIJE -komentar na pozdrav iz zagreba

Jovan

pre 15 godina

E pa „dragi, štovani, susjedi“, izuzimajući nešto malo objektivnih, nacionalizmom neopterećenih i korektnih komentara-moram priznati da sam frapiran nivoom još uvek prisutne netrpeljivosti ka svemu ovdašnjem.
Koliko god se vi iz petinih žila preporučivali kao dobri domaćini i organizatori, onaj nivo primitivizma i elementarne nekulture koje su hrvatski navijači ispoljili tokom utakmice SRB-GER može se okarakterisati samo kao jedna od patoloških kategorija. Biti toliko sirov, zadojen i necivilizovan pa zviždati tokom intoniranja nečije himne(„makar“ ona bila i Srpska) ne priliči ni zemljama Trećeg sveta čiji narodi još uvek na meniju imaju ljudsko meso. Sramno padanje u trans svaki put kada Nemci poentiraju, euforija koja na momente prevazilazi onu kada igra i sama hrvatska reprezentacija-svakako nije tipična pojava u iole kulturnijim sredinama. Veze to sa navijanjem i rukometom nema.
Takođe, u rukometu jeste evidentno svetlosnim godinama ispred nas, ali onoliko puvanje ovde na temu svih ekipnih sportiova je zaista neutemeljeno.
Kakogod, iako sumnjam da će ljudi ovde u Srbiji prilikom navijanja u finalnoj utakmici FRA-CRO niti postići niti težiti onom nivou bezglave euforije koji ste vi postigli navijajući za Nemce, budite sigurni da će eventualan poraz Hrvatske reprezentacije u finalu doneti puno radosti u sve domove diljem Srbije.

vladoi

pre 15 godina

pa samo vama nesto fali u makedonii los smestaj u hrvatskoj veliki pritisak u zadru pa vi bre treba da budete srecni sto ste osmi na svetu to nije mala stvar i da docekate rukometase kao heroje kao sto smo mi docekali nase ako su jedanaesti ta budes osmi ili jedanaesti u svetu nije mala stvar i nemojte da kukate bice bolje kad se borite srcem za dres a ne da glumite velike svezde to nije lepo i od toga nema uspeha. pozdrav za Kirila on je KRALJ i pozdrav iz Makedonije

Percik

pre 15 godina

Srbija nije odigrala loše prvenstvo, dapače pokazala je u nekoliko poluvremena da ima potencijala, prvo protiv Danaca i Njemaca, drugo s Norvežanima. Očiti je veliki problem u obrani, nevjerojatno je da Srbija koja ima odličan vratarski dvojac prima toliko golova, to je problem igrača koji su ispred njih. Nadalje, ova ekipa Srbija pokazale je da ima samo jednu dobru obranu i da nije u stanju na voskoj razini igrati 3-2-1, što bi i te kako pomoglo baš protiv Poljaka, Danaca i sl. koji lupaju iz vana. Za mene je to posve neshvatljivo budući je upravo to obrana koja je usavršena na ovim prostorima kao i 6-0 u Skandinaviji. Intenzitet igre u obrani također nije zadovoljavajući, ne može se protiv ozbiljnih ekipa igrati jaka obrana 40 min, vidjeli ste to protiv Danske, nije vas izdao napad, već obrana. To je temelj svega u rukometu, a obrana je stvar volje i izgaranja za pobjedu, suigrača i svoju zemlju svih 60 minuta.

Napad je bio jača strana, ali se se pojavljuje problem neraznovrsnosti, imate 4,5 odličnih šutera i toliko ste zasljepljeni s tim bili na ovom prvenstvu da uopće niste koristili krila. Lopta nije išla skroz okolo, niste razvlačili obrane protivnika i onda kad dođe umor ne mogu ni vansji sve potrpat. To me čudi budući imate dobra mlada krila Čuruviju i još jednog(nemogu se sjetit imena) koji su mislim na Europskom juniorskom bili proglašeni za igrače turnira kad ste osvojili, a ne gurate im loptu. Bojinović i Ilić imaju preveliku slobodu u napadu, možeš ti imati top u ruci, ali ako nerezonski tučeš Hvidtu ili Szmalu ništa od toga, ptreviše lopti su bacili u bunar. Vujin je igrač kojeg morate najviše forsirati i jedini u vašoj vanjskoj liniji koji ima šut iz mjesta - bez skoka odozdo , alopta ide gore u suprotne rašlje neobranjivo. Fantastičan potencijal i po meni uz danskog srednjeg vanjskog i našeg Duvnjaka najveća mlada zvijezda prvenstva. kakva šteta što za Hrvatsku neigra Štrlek, mladi 18. godišnji krilni igrač zagreba koji se ozljedio prije prvenstva, taj će eksplodirati u Austriji na europskom. Izbornik vam mora zauzdati Bojinovića i Ilića ili bah ne držati skupa na parketu, uigrati barem još jedno obrambenu kombinaciju, ona obrana s Poljksom je bila na razini hrvatskih drugoligaša, i više varijatni u napadu, imate sijaset mogućnosti, krila uključiti u igru, tako će se osloboditi prostor za Nikolića na crti i vanjske, par uigranih akcija, prviše je soliranja.

Pokazali ste da imate štofa, ali jednako je puno pitanja oko vaše ekipe koliko i pozitivnih strana, još puno tu treba raditi, jer Francuska, Danska, Poljska, Njemačka i Hrvatska su reprezentacije koje ne praštaju i kad nađu nedostatak tuu po njemu dok ne slome. Sretno na sljedećem Euru u Austriji i vidimo se u Srbiji 2012.

Capy

pre 15 godina

nikola bg-probaj prosetat zadrom u dinamovom ili ciboninom dresu. neces proc nista bolje nego da se prosetas u zvezdinom ili partizanovom dresu. Tamo dolje to je jednostavno tako.

kalimero

pre 15 godina

Svima vama koji upućujete kritike mogu reći,najblaže,da ste veliki LICEMERI.Uz to pokazujete i zavidno neznanje o rukometnoj igri.Malo vam je osmo mesto na SP ? Izdali vas igrači (izdali vaše ne realne želje )? U redu,i ja bih voleo zlato,ali da vidimo kako se odnosimo prema sportu od kojeg očekujemo zlato pa da sagledamo realno stvari.Koliko imamo rukometnih dvorana,a koliko klubova.Koji su budžeti tih klubova.Koju medijsku pažnju ima ovaj sport.Koliko je ovaj sport prisutan u "sportskom" životu nas navijača.Znate li kolika su primanja igrača u super ligi.Znate li koliko se kreću transferi između igrača i klubova.Koliko super liga broji klubova i koji su to.Ne znate,ali znate da kritikujete.Više znate o bahanalijama belosvetskih igrača od stanja u svojoj reprezentaciji,ali vas to ne koči da pametujete.Po vama su i selektori Hrvatske,Nemačke,Danske,Norveške neznalice kada upućuju reči hvale našima jer vi,vi ste stručnjaci bogom dani i sve znate osim da je ovo prvi put da SRBIJA učestvuje na SP.Smeta vam jurnjava po terenu.Pa šta bi trebalo po vama,da puze ili da se valjaju po terenu.Slabi vam golmani.Pa stanite na gol i branite šut od 100km/h sa 7m.Vi ste gospodo dileje i dežurni kritičari i ništa više.

xyz

pre 15 godina

@Marko
Evo ti rezultat lanjskog EHF Kupa
Pipo Čakovec-Metaloplastika 35-25
Metaloplastika - Pipo 30-31
Ne bi puno srpskih kluba bilo kompetitivno u HR ligi.
Prevelik je izvoz igrača iz Srbije i nema šansi za stvaranje jakih klubova. Svatko tko nešto vrijedi ide van.

nikola bg

pre 15 godina

Pa Nikolica (ako imaš više od 9 g. izvini) kako smo dočekani? Jel pala dlaka s glave, jel se dogodilo išta loše. Mali si, moraš još puno da naučiš.

Nikola ima 31 godinu i malo vise iskustva sa hrvatima nego ti. Nije pala dlaka ali su zamalo padale glave. Ako mislis drugacije idi u Zadar i prosetaj u Partizanovom ili Zvezdinom dreseu.

Bojan_RS_Fl

pre 15 godina

Tri stvari se moraju promijeniti u igri nase reprezentacije ako se misle polufinala dostizati i osvajati medalje u buducnosti. To je prije svega igra u odbrani, igra po krlima kao i puno bolja realizacija kontranapada. Dokaz za ovo je da najmanje igramo po krilima i ne znamo skoro pa nikad realizovati neku kontru ili polukontru sto je nedopustivo u danasnjem brzom i modernom rukometu. Sve i jedna druga ozbiljna reprezentacija to danas vrlo dobro radi. Isto tako ovaj tim ne bi trebao primati 30 i vise golova od slabijih protivnika. Mislim da ekipa mora biti u stanju da odigra odbranu pa da ne primi vise od 25-6 golova protiv takvih timova. Sad da li je 8. mjesto uspjeh ili ne je diskutabilno ali sa obzirom da je ovo SP igrano u Hrvatskoj(veliki pritisak i sve ostali sto su nam radili) da su nam se 2 igraca ozbiljno povrijedila (Nikcevic i Andjelkovic) i da se nigdje nismo kvalifikovali zadnje 3 godine, mislim da je ovo uspjeh. Treba se ici korak po korak pa na sljedecem vecem takmicenju biti recimo bolji za 1 ili 2 mjesta. Ne bih se slozio sa pojedincima koji tvrde da imamo "mladu" ekipu. Nasa reprezentacija moze se smatrati neiskusnom na reprezentativnom nivou ali sigurno nije neiskusna i mlada generalno gledano. Golman Pejanovic ima 34 godine, Bojinovic 32, kapiten Nikolic 31, Andjelkovic i Stanic po 30, Kojic 29, Vuckovic 28 i Ilic, Curuvija i Nikcevic po 27 godina. Svi ovi momci igraju po jakim ligama i u sezoni odigraju puno jakih utakmica. Od mladih igraca izdvojio bih samo Mestera, koji je naknadno pozvan, zatim Sesuma i Prodanovica. Jedno je sigurno da ova ekipa moze bolje i ima potencijala za bolje rezultate i napredak u igri. Mislim da je Cvetkovic na dobro putu iako prije nisam bas vjerovao u njegove trenerske sposobnosti.

Nixa

pre 15 godina

Cestitam momcima na borbenosti ali iskreno mislim da su mogli mnogo vise.Cela nasa igra se zasnivala na bekovima,ako oni imaju los dan gubimo 100%.Odbrana je bila uzasna,nema ekipe koja nas nije probijala,a o krilima da i ne pricam,kao da nisu ni postojala...
Izgledali su mi kao procitana knjiga,2,3 ukrstanja bekova i onda sut....momci puno srece i vidimo se u Nisu!

Marko

pre 15 godina

"sto ti hrvati i slovenci nece regionalnu ligu sa nama?"

pa hrvatska nije niš bolja od srpske, imaš samo Zagreb.
prije deset godina su bili kratko i split, a par godina i Metković, al već 5 godina ama baš ništa.

a slovenci su druga priča, imaju možda 3. ligu Europe, nakon njemačke i španjolske, a skupa s dancima. njima ne trebamo mi balkanci.

"Jer smo losi klupski sa rukometom,al zato im MI razvijamo kosarku."

hrvatska klupska košarka je propala s jadranskom ligom.
nekad je recimo jedan zrinjevac bio veliki proizvođač mladih igrača - sada ga više nema.

a pogledaj samo i najuspješniju cibonu - od 1 ili 2 crnca kao zakrpe, došli smo na 3, koji su jedini koji vrijede.
samo da se tamo neki direktori u ciboninom tornju bogate.

glory

pre 15 godina

Smatram da vam je 8 mjesto uspjeh. Ako vas do sada nije bilo nigdje na rukometnoj sceni, a danas ste 8 na svijetu, pa napredak je evidentan. Da je mozda moglo bolje, stoji i to. Malo vise skromnosti ne bi skodilo. Sve ostale ekipe koje su do jucer bile prakticki nepoznanica u svjetskom (evropskom) rukometu, dakle Makedonija, Poljska, Slovacka,Madjarska svi zadovoljni. Zadovoljni su i Svedjani, Norvezani, dosli sa pomladjenim ekipama i prosli prvi krug... I sad da samo da vi Srbi placete jer ste trebali kao medalju osvojit, e pa malo je neskromno. Jedino tko treba plakati su Spanjolci. E to je bio pravi fijasko. A mogli bi i mi Hrvati brundati, kad nas dopadne drvena medalja. Lijepo je biti favorit, uvjeren u pobjedu, medalju, ali nije se jednom desilo da favorit ostane kratkih rukava...

Gagi

pre 15 godina

evo danas sam gledao u areni tekmu srbije i swedske,ujedno i prvi put srbiju pa jedan kratak osvrt.
ovaj izbornik je smijesan,fizička i taktička priprema katastrofa.dobro,za fizičku je normalno jer je to vec nakon x odigranih tekmi,ali potezi koje povlaci su u najmanju ruku povučeni jer čovijek nije znao šta će pa ajde.bezbroj izmjena,svatko radi na terenu sta hoce i kad hoce,discipline nigdje.ukratko,nezna se ko sta radi.vujin mi se jako svidio,ima sutinu ali je nezreo kao igrac i tu treba trener uletiti,spustiti ga malo na zemlju jer se malo okurazio pa je pucao stvarno svasta a kako sam primjetio ne vidi bas krilo.ilic je provjeren igrac,kvaliteta,ali mi se cini da nema s kime igrati pa je sve uzeo na sebe i sam pokusavao rjesiti isforsiranim šutevima.golmani su prica za sebe,LK je potencijal i vidi se da treba iskustva.srednjeg vanjskog srbija nazalost nema i to je ono zbog cega su takve oscilacije,ne pravi viskove vec sve sto napravi napravi u onom navalnom prvom napadu i stane.bojinovic je klasa,ali on je vec u godinama i nemoze dugo,prakticki dok on igra igraju svi.srbija uvjerljivo najbrze rjesava svoje napade,po meni prebrzo i iz neizradjenih situacija.igraju brz rukomet sto je super ali brate,treba znat kad treba stati.svedi su danas super odigrali,mozda i najbolju tekmu turnira,sve im je ulazilo a palicka sve branio.
uglavnom,mislim da je ovo solidan rezultat i da ima prostora za bolje,po meni s novim izbornikom i pomladjenom ekipom oko ilica i vujina kao okosnicama.pozdrav

jopa

pre 15 godina

dragi prijatelji zapamtite ovaj četverac:ivan čupić,domagoj duvnjak,manuel štrlek te ivan pešić ovi momci će vedriti i oblačiti europom sljedećih 10-12god i donijeti hrvatskoj medalja koliko nijedna generacija dosada nije a vi se morate pomiriti sa činjenicom da nikad nećete imati takve igrače i da nećete nikad uzeti zlato kraj nas još na te igrače dodate kopljara,valčića,gojuna,vukovića,bičanića,horvata,alilovića ma prijatelji ovo je svemirski brod za ostale repke

deda

pre 15 godina

Hm, cudno su to isprike kod komsija Srba, vade na na neiskustvo umjesto na nedovoljnu kvalitetu. Mora da su Hrvati prije 6 godina bili jako iskusni kad su na SP 2003 osvojili naslov svjetskog prvaka. Evo danas igraci iz te generaciju imaju jako puno godina, Balic 29 godina, Lackovic 28, Valcic 29, Vori 28 godina itd. Ali zacudo, i ta stara Hrvatska reprezentacija u prosjeku danas je jos uvijek mlada od danasnje "mlade" Srbije koja navodno ima veliku perspektivu.

Dejan

pre 15 godina

Eh, Marko ( za pocetak, nacije se pisu velikim slovom) nije da ne zele nego nema inicijative. Isto je bilo sa vaterpolom, pa se Partizan premisljao i ostao kratkih rukava. Mozda je red da neko iz Srbije pokrene tu inicijativu...

Bice bolje...

pre 15 godina

Plasman niko ne dovodi u pitanje. Ovde je sporan odnos prema igri ,odnos prema dresu,prema drzavi.Cim pocnemo da gubimo vise od tri gola razlike gotovo,voda ulazi u usi,pocinju solo prodori,ne trci se u odbranu,BRUKA na terenu. Posle tri prve utakmice mislio sam da se promijenio odnos prema dresu,ali sam se demantovao brzo. Kada budete igrali i ostavljali srce na terenu,kada budete imali vise morala u sebi i igrali sa istim zarom(vodili ili gubili) na terenu,tek onda ce te biti Svjetski prvaci ,jer talenat imamo znanje imamo ali morala nemamo. Do tada...

Marko

pre 15 godina

Nije Cvetkovic problem vec liga u rukometu,sto ti hrvati i slovenci nece regionalnu ligu sa nama?Jer smo losi klupski sa rukometom,al zato im MI razvijamo kosarku.NE TREBA SE BRINUTI DOK IMAMO TAKVE POTENCIJALE KAO STO SU VUJIN I SESUM,svaka cast momci,svi su se borili

boban,nis

pre 15 godina

Ne osmi na svetu vec osmi u Evropi.Svetsko ili Evropsko u rukometu je igra reci.Van evrope ima jos dve,tri solidne reprezentacije.

CAPS

pre 15 godina

http://vinovo.magnify.net/video/Referee-vs-Veselin-Vujovic-Hand
Njega opet za selektora, pogledajte kakav on ima "kontakt" sa sudijama

Novi Sad!!

pre 15 godina

Svaka čast 'Gogo'...
Kada takva jedna reprezentacija bude igrala do poslednjeg atoma snage za nas,za našu naciju,ni jedna galama ih nece nadjačati!!
Pozz iz NS

Area51_kw

pre 15 godina

Cwetkovicu swaka cast...ljudina si i mislim da treba da ostanes na celu reprezentacije jer posle 7-8 godina napokon smo poceli da stwaramo tim...sticice uspesi...dugo smo bili najjaci na papiru...napokon smo poceli da igramo rukomet i da nije bilo onoliko pehova bili bi i bolje plasirani....ako ne ostanes na celu reprezentacije mislim da nikada necemo postati sila u rukometu...

xyz

pre 15 godina

stvar je u prevelikim ocekivanjima!! sta bih za vas bio uspjeh?? sta uopce definicija uspjeha? srbi su se vratili na svjetsku scenu nakon nekoliko godina i odigrali nekoliko jako dobrih utakmica,bilo je i padova,sto je i za ocekivat,jer sa napadom se uvijek ne pobijedjuje!! kod vas vidim mjesta za napredak u buducnosti,ali za to je potrebna obrana,jer od nje sve krece!!! sa strane gledano srbija nije podbacila,moglo se bolje al moglo se i puno gore!!! i na kraju drago mi je cut pohvale srpskih igraca na organizaciju,iako im nije bilo lako u zadru!! da se ne zavaravamo,mozda i grijesim,tako bi hrvatima bilo u nisu!!! poz svima

CAPS LOCK

pre 15 godina

za ihija:
nije kodicija nego KONDICIJA.
ISTINA JE DA SU NAŠI OSTALI MALO BEZ DAHA , ALI IPAK SU TU POSLE MNOGO GODINA, A ČINI MI SE I DA ĆE BITI NEŠTO OD NJIH.
(kondicija, 29. januar 2009 19:44)

Ne misliš li da je ta kodicija bola obični lapsus?
I neznaš li da se na svim forumima piše malim slovima, jer se velika smatraju vikanjem, i apsolutno nepristojnima?Isključi caps lock. i prouči mali temu o kojoj pišeš jer ...

makedon

pre 15 godina

Ja kao neutralan mogu da vam kazem da je cvetkovik izvukao maximum ove ekipei da 8 mesto je i suvise dobro sa tim kvalitetom i previse sta se neki bune je neshvatlivokoliko para tpliko muzike-koliko kvaliteta toliki plasman

Gogo

pre 15 godina

Ja osobno mislim da 8 mjesto ne moze nikada biti uspjeh pogotovo za zemlju kao sto ste vi.Srbija je sportska nacija i talenata imate na izvoz u bilo kakvom sportu,ali mislim da je vas najveci problem nedisciplina i neshvacanje cina igranja i prezentiranja svoje zemlje.Kako drugacije objasniti sve vase svadje i stavljanje pojedinaca ispred dresa i zastave svoje drzave.Dokle god pojedinci kod vas budu mislili da su veci i vazniji od drzave i zastave ma koliko bili dobri necete na zelenu granu.Imate volju,imate talent,imate ponos ali dok vasi igraci ne budu imali u glavi da svaku utakmicu bez obzira gdje i kada igrali,igraju za vas 10 milijona tek tada ce doci uspjesi.Tada,kad pogines do zadnje sekunde utakmice nitko nece zamjeriti poraz i tada ce cak i 8 mjesto biti uspjeh.Do tada cete vi Srbi i dalje velicati svoje poraze,a ne slaviti pobjede,a imate sve sto je potrebno da od gubitnika postanete pobjednici.Na kraju bi samo napomenuo da Hrvatski gledatelji ili navijaci nisu ni najmanje krivi za vas rezultat jer bez obzira koliko vam to tesko priznati pojedine reprezentacije su ponekad imale puno gore navijanje i odnose protiv sebe pa su dolazile do uspjeha.Najbolji dokaz za to vam je tadasnja nogometna utakmica u Zagrebu gdje ste doslovno imali 4 i pol milijona Hrvata protiv sebe pa svejedno niste izgubili jer ste u prvom redu igrali za dres i zastavu a tek onda za sebe.
Pozdrav iz Zagreba
P.S.Hrvatska prvak Svijeta

ivanmarin

pre 15 godina

procita u ovim komentarima da se na rukomet pale samo hrvati i skandinavci,,,pa zar juga sa vujovicem,mrkonjom... nije bila pojam u rukomet 80% repke je dolazilo iz srbije,a sad odjednom vas u srbiji ne zanima rukomet,pa kakvi su vam rezultati u nogometu i to vas ne pali,vazno je ucestvovati a ne pobijediti,hrvatska ce sutra zgszit poljake a vjerujem da ce i francuzi dance,a onda je u finalu sve otvoreno

Jizzus C.

pre 15 godina

Da li je moguce da niko ne pomene kako smo reprezentacija koja uredno prima 30 i vise golova po mecu? Jes da je ovo uspeh u odnosu na prosle godine, al bez odbrane iluzorno je nadati se bilo cemu. A i nesto mi se nasi ne cine specijalno fizicki pripremljeni za run&gun taktiku, normalno da ce da puknu ko lajsne od svake iole ozbiljnije ekipe sa odbranom.

Tom_hrv

pre 15 godina

37 komada! 37 golova ste primili! sad mi je jasno kako ste izgubili od brazila!
očigledno je da imate strašne vanjske pucače kad ste s takvom obranom dogurali do 8 mjesta, a čak i zamalo ušli u polufinale! no grupa je bila blesava pa je i to moguće!
krila se mogu nadomjestiti, doči če bolji, napad moze se uigrati i biti ubojitiji, ali obrana će biti pravi izazov za vašeg trenera, samo mi je čudno što on to nekako gura pod tepih! Neka cvetković vodi još jednu godinu, a onda će ionako dat otkaz! Imam osječaj da su neki igrači iskusniji od vašeg trenera što se tiče turnira ovakve vrste!

TOTOTOJETO

pre 15 godina

@roman da dobro si nabrojio ali sad to sve okreni pa ti ispadne da sam dobre vanjske sutere imate i golmana ja vam zelim da ovo osalo popravite ali tezak je to put

roks

pre 15 godina

Gledao sam prvi put vasu repku na ovom svjetskom i stvarno mi nije jasno da vecina vasih komentara odaje zadovoljstvo pruzenim igrama.Ta vasa repka moram reci bez da vas uvrijedim igra rukomet kao kuba.Pa totalno nista,niti ideje kakve, niti krila jer te krilne igrace mijenjajte odmah,posto izgledajukao penzioneri bez vida i refleksa.Mozda u buducnosti cete biti bolji ali od tih vasih sadasnjih nikada nece biti nista.izgledali s kao stari ciro.Pozdrav

marko

pre 15 godina

Svaka cast,momci !!!!! Borili ste se sa svim i svacim,ostali ste cistog obraza i idite ponosni iz "te njihove"! Isto tako kako ste vi docekani treba da se potrudimo pa da docekamo sve njihove ekipe koje dolaze kod nas.
(NIKOLA BG, 29. januar 2009 19:09)

Pa Nikolica (ako imaš više od 9 g. izvini) kako smo dočekani? Jel pala dlaka s glave, jel se dogodilo išta loše. Mali si, moraš još puno da naučiš.

Bgboy

pre 15 godina

Momci hvala na svemu sto ste prikazali.Uzevsi u obzir sve sta se izdesavalo, ovo je sjajan rezultat. Do 2012. cemo biti medju 3 najbolje selekcije na svetu. A onda medalja na OI.

Dejan

pre 15 godina

Opet previse primljenih golova kao i do sada. Nije uzalud Cervar rekao da se utakmica ne dobija u napadu, vec u obrani. Mozes ti fulati nekoliko prilika, nije to strasno, ali je strasno primati lagane golove.

sancho pansa

pre 15 godina

mogli smo i do polu finala da smo dobili brazil i dance... objektivno gledano od ekipa protiv kojih smo igrali jedino su poljaci bili bolji(i naravno brazil koji nas je dobio ali to je bilo zbog podcenivanja protivnika i zbog srpskog obicaja da posle poraza padamo u trans).
na sledecem takmicenju realni domet nam je prvih 5 mesta... mozda ako se desi neko cudo budemo i 3.
sve iznad toga jbio bi fenomen...

tako su spanci u fudbalu zadnjih 10-15god. bili vecito "dobri" do cetvrt finala gde bi ispali, pa su konacno uzeli zlato posle 40godina (uprkos tome shto sam zdushno navijao protiv njih)... valjda cemo tako i mi u rukometu doci barem do3 mesta u nekom od narednih takmicenja...

Darko

pre 15 godina

Gledao sam utakmicu koju su nasi momciigrali bez fantazije i bez volje. Znam da neko mora biti bolji a neko losiji ali kada se losiji bori nemamo sta da se ljutimo ili budemo razocarani. U danasnjem slucaju treba da budemo i ljuti i razocarani!

kondicija

pre 15 godina

za ihija:
nije kodicija nego KONDICIJA.
ISTINA JE DA SU NAŠI OSTALI MALO BEZ DAHA , ALI IPAK SU TU POSLE MNOGO GODINA, A ČINI MI SE I DA ĆE BITI NEŠTO OD NJIH.

Nelle

pre 15 godina

Nije mi jasno zasto,ohrabrujete ,odobravate poraz ako nastavimo tako,bice ih i u buducnosti i to sve jedan do jednog.........Prvo sto treba jeste da selektor ode jer svojom harizmom nije uspeo da igracé motivise(protiv svedjana),vidna je oscilacija u igri kao i svojeglavost igraca(Vojinovic),nedovoljno prisutan autorit selektora....Stvari ce tek onda,krenuti na bolje...

dr1

pre 15 godina

Sad ce Cvetkovic da kaze...Ma pustili smo mi Svedjane mi smo prezadovoljni i sa 8 mjestom.Mi smo vec usli u ginisovu knjigu rekorda,po meni mi smo moralni sampioni svijeta...e moj cvetko

Shile

pre 15 godina

Ma treba da ostane Cvetkovic, i da se zadrzi ista ekipa i za sledece prvenstvo...bice bolje sledeci put
Svaka chast reprezentativcima!!!

iskreno

pre 15 godina

ehhh...nas mentalitet...al' dobro nema veze,isti djavo dal' smo 7 ili 8 .
Sve u svemu mislim da treba da budemo zadovoljni i da PODRZIMO ovu ekipu. Ipak biti 8 na svetu nije nimalo losa stvar,kada bi u svemu bili osmi gde bi nam kraj bio. Sem Poljske i sada Svedske (Brazil zaista ne racunam) sve utakmice smo odigrali manje vise sasvim ok,neke cak i odlicno ali treba jos da se radi,pre svega na psihickom i jos malo tehnickom planu i sve ce biti ok. Da smo celo prvenstvo imali Andjelkovica,Nikcevica, i da Nenadic nije bio povredjen svasta bi bilo. Ispred smo Spanije,Rusije,iza realno TRENUTNO jacih ekipa ali to su kao sto smo videli u nekim momentima samo nijanse. Tako da GLAVU GORE. Fudbal nam se vraca sa Anticem polako,basket sa Dudom takodje,evo sad i rukomet,odbojka i vaterpolo konstantno u vrhu i bice tako i dalje iako smo podmladili selekcije,plus teniseri i cavic...dovoljno je da nam srce bude puno i da budemo ponosni. Ipak,ne moze se u svemu biti prvi. BRAVO ORLOVI,SVAKA VAM DALA ;)))

Sima Strahota

pre 15 godina

Jeli vama sto hvalite nase dobro??? Izgubili su od jednog Brazila koga sve ozbiljne ekipe deru sa dvadeset razlike, protiv
Poljske su ponizeni i ponisteni kao ekipa a protiv Svedske igraju kao da predstavljaju svoju avliju a ne drzavu Srbiju.
Mogu oni tu i tamo blesnuti i nadmasiti svoje mogucnosti ali nikad nista od njih , da ne pricam da je smesno jednu od NAJSTARIJIH ekipa na sampionatu proglasavati mladom i perspektivnom...

Nenad

pre 15 godina

Pa dokle cemo se zavaravati, rezultat i plasman su daleko bolji od igre i ukupnog nastupa.
Igre i nije bilo, osim neke bezglave jurnjave,gde se nije znalo ko sta radi...cim se odbrama sredi...problemi.
A nasa odbrana, ona nije ni postojala, sa nekim formacijskim biserima, kao da nisu ni radili odbranu na pripremama.
Treba potpuno dati sansu mladim igracima, ali sa kompletno novim trenerima i vodjstvom...ista situacija je i u zenskom rukometu.

roman empire

pre 15 godina

Cestitke nasim rukometasima na svemu prikazanom,ali nadalje moramo igrati odbranu mnogo cvrsce,vise preko krila i bolje se fizicki pripremiti za ovakav sistem takmicenja.NAPRED ORLOVI

che

pre 15 godina

godinama nas nije bilo nigde u rukometu a sad smo 8. niko nema pravo da omalovazava USPEH rukometasa. ne kazem da je su super igrali celo prvenstvo ali da imaju srce i timski duh- imaju.

Jovica Elezovic

pre 15 godina

Na kraju mozemo reci jedno veliko BRAVO za nase reprezentativce,ovo je pravi putokaz kako se treba boriti za dres sa drzavnim grbom...Dali su 150 posto svojih mogucnosti,da smo imali malo sporske srece i da su nas povrede zaobisle mogli smo i do polufinala.Videlo se da im treba malo samopouzdanja za velika takmicenja,ali je dobro sto smo dobili igrace na duze staze kao sto su Sesum,Markovic za koga mogu da kazem da me je prijatno iznenadio i naravno Vujina... Steta zaista sto se povredio Andjelkovic jer se videlo da nam je dosta falio,zatim Nikcevic koji je zaista sjajan i naravno vodja ovog tima Mladen Bojinovic koji zaista ima najvece srce...Momci zaista veliko hvala,samo tako nastavite...

Zg

pre 15 godina

Čestitke susjedi igrali ste lijepo na trenutke no ne dovoljno dugo, još pehovi sa ozljedama, suspenzijom, odlaskom, vratnice itd. su vas spriječili da postignete bolji rezultat.

petar mk

pre 15 godina

cestitke za rukometase iz makedonije , verujem da mogu jos bolje i samo napred...a kako setreba docekati ekipa koja je osvojila 8 mesto pogledajte kako makedonci docekuju svoih za 11 mesto..kao heroji pozdrav iz makedonije

dragan

pre 15 godina

Moje prvo razocaranje!!!Nasi momci su iskontrirani kao za vreme dajc-dizelaskog Vujevicevog rukometa.Veceras su morali da izginu za to sedmo mesto jer nisu ni Francuzi ni Danci ni Hrvati da bi se deprimirali losim plasmanom.Ovo bi bio odlican rezultat da su pobedili a ovako po prvi put sumnjam u ozbiljnost ove ekipe.
Ipak zelim momcima i Cveletu srecu i plasman na EP i bolji plasman.

Umaga

pre 15 godina

Dežurnim pljuvačima: U čemu smo to mi osmi na svetu?! Jedino smo u tenisu bolji, ali, kako su krenule da silaze na listi naše dve gracije ... Valjda će da se zaustave do 50. mesta!

Jedino ne vlaja što se sad žalimo na sistem takmičenja. Pa i sve druge reprezentacije imaju isti ritam utakmica, kako nama, tako i drugima!

Stefan Herceg-Novi

pre 15 godina

To vam se sve svodi na ovakvu politiku>Ako igramo sa jakim protivnikom i utakmica ima znacaja velike su sanse da dobijemo.Ako utakmica ima znacaja a igramo sa slabim protivnikom velike su sanse da izgubimo.Ako utakmica nema znacaja a igramo sa bilo kakvim protivnikom 99% gubimo..To je nas MENTALITET...

milos

pre 15 godina

sad ja da kazem nesto!Eva igra na kraju je sramota za jednu zemlju koja misli da moze da odigra neku bitniju rolu na ep ili sp!Molim vas braco Srbi budite realni!Mi neznamo kontu da isrtcimo!Pa kontra se trci po strani a ne po sredini!Akcije nula,golmani nula!Kazete nase vreme dolazi!Koje nase vreme?Kazi te mi jednu nasu nadu buducu za ?Zao mi je al ovo je nas max !Sretno i ziveli!

NIKOLA BG

pre 15 godina

Svaka cast,momci !!!!! Borili ste se sa svim i svacim,ostali ste cistog obraza i idite ponosni iz "te njihove"! Isto tako kako ste vi docekani treba da se potrudimo pa da docekamo sve njihove ekipe koje dolaze kod nas.

Stojica

pre 15 godina

Ja mislim da je ovo potpuno u redu.
Bravo momci!!!Sada su videli koliko mogu i sigurno ce im ovo biti ogromna skola za buducnost!Pa nije mala stvar biti osmi na svetu,jos kad se uzmu u obzir okolnosti pod kojima su igrali,nedostatak sportske srece i psihicko izivljavanje od strane domacina moramo i mi navijaci biti zadovoljni.Bice bolje,samo napred!

Mihailo

pre 15 godina

Bez obzira na sve,zadovoljan sam svime sto je nasa reprezentacija pruzila na ovom SP-u i samo nek nastave tako,neki se mozda nece sloziti sa time ali oni su super napredovali i pruzili su par fantasticnih utakmica i vrlo me prijatno iznenadili i obradovali svojom igrom,mislim da ni jedan protivnik ih nije uzeo zdravo za gotovo i strepeli su za rezultat do kraja u borbi sa nasima,zato kapa dole!Zeleo bi i da Cvetkovic ostane trener jer je pruzio odlican rad i rezultati su ocigledni,bez obzira na sve bljuvotine koje su prema njemu upucene bilo bi steta da sada ostavi reprezentaciju i to bi bilo tako tipicno za nas,bio bi red da on napravi iznimku i u inat njegovim kriticarima ostane i verujem da bi u vecini imao nasu podrsku!Moju sigurno ima i hvala njemu i momcima na svemu pruzenom!!!

priučeni novinari&nerealni navijači

pre 15 godina

AMAN, ljudi; nasa reprezentacija je na svom svojevrsnom početku, i najbitnije je da, očigledno je, imamo kvalitet, potencijal, a evidentan je manjak iskustva, + imali smo neverovatne pehove, puno povreda, pogotovo za ovakav spartanski sistem takmicenja.
Uostalom, ako su nekad mocni Rusi tek 15. , a Spanci 13(!)-a svi znamo kakva je Spanska liga,ko ce ovim momcima ili selektoru nesto zameriti?

roman empire

pre 15 godina

Cestitke rukometasima na svemu prikazanom,mislim da uz mnogo cvrscu odbranu i uz vece proigravanje krila i bolju fizicku spremu mogu u narednim takmicenjima da se ukljuce u borbu za medalje.GLAVU GORE NAPRED ORLOVI

LENDE CE SE TEK VRATITI!!!

pre 15 godina

BUDUCNOST je u vasim RUKAMA, imate mladost, snagu i zelju za pobedom. SRBIJA je uz vas, prepreka nema, IDEMO DALJE, sa vama smo!!!!

ihi

pre 15 godina

e sad da vidimo da li je Cvetkovic covek od reci!

Rekao je da ide nakon svetskog!

Ako ne ode,jasno nam je ko ce voditi repku..covek bez reci.. a takav nam ne treba.. bar ja ne zelim da navijam za takvog!!!

pa nije njegova reprenzetacija da odlazi,dolazi kad hoce..

taktika= nula
kodicija=nula

LENDE CE SE TEK VRATITI!!!

pre 15 godina

BUDUCNOST je u vasim RUKAMA, imate mladost, snagu i zelju za pobedom. SRBIJA je uz vas, prepreka nema, IDEMO DALJE, sa vama smo!!!!

roman empire

pre 15 godina

Cestitke rukometasima na svemu prikazanom,mislim da uz mnogo cvrscu odbranu i uz vece proigravanje krila i bolju fizicku spremu mogu u narednim takmicenjima da se ukljuce u borbu za medalje.GLAVU GORE NAPRED ORLOVI

ihi

pre 15 godina

e sad da vidimo da li je Cvetkovic covek od reci!

Rekao je da ide nakon svetskog!

Ako ne ode,jasno nam je ko ce voditi repku..covek bez reci.. a takav nam ne treba.. bar ja ne zelim da navijam za takvog!!!

pa nije njegova reprenzetacija da odlazi,dolazi kad hoce..

taktika= nula
kodicija=nula

iskreno

pre 15 godina

ehhh...nas mentalitet...al' dobro nema veze,isti djavo dal' smo 7 ili 8 .
Sve u svemu mislim da treba da budemo zadovoljni i da PODRZIMO ovu ekipu. Ipak biti 8 na svetu nije nimalo losa stvar,kada bi u svemu bili osmi gde bi nam kraj bio. Sem Poljske i sada Svedske (Brazil zaista ne racunam) sve utakmice smo odigrali manje vise sasvim ok,neke cak i odlicno ali treba jos da se radi,pre svega na psihickom i jos malo tehnickom planu i sve ce biti ok. Da smo celo prvenstvo imali Andjelkovica,Nikcevica, i da Nenadic nije bio povredjen svasta bi bilo. Ispred smo Spanije,Rusije,iza realno TRENUTNO jacih ekipa ali to su kao sto smo videli u nekim momentima samo nijanse. Tako da GLAVU GORE. Fudbal nam se vraca sa Anticem polako,basket sa Dudom takodje,evo sad i rukomet,odbojka i vaterpolo konstantno u vrhu i bice tako i dalje iako smo podmladili selekcije,plus teniseri i cavic...dovoljno je da nam srce bude puno i da budemo ponosni. Ipak,ne moze se u svemu biti prvi. BRAVO ORLOVI,SVAKA VAM DALA ;)))

Gogo

pre 15 godina

Ja osobno mislim da 8 mjesto ne moze nikada biti uspjeh pogotovo za zemlju kao sto ste vi.Srbija je sportska nacija i talenata imate na izvoz u bilo kakvom sportu,ali mislim da je vas najveci problem nedisciplina i neshvacanje cina igranja i prezentiranja svoje zemlje.Kako drugacije objasniti sve vase svadje i stavljanje pojedinaca ispred dresa i zastave svoje drzave.Dokle god pojedinci kod vas budu mislili da su veci i vazniji od drzave i zastave ma koliko bili dobri necete na zelenu granu.Imate volju,imate talent,imate ponos ali dok vasi igraci ne budu imali u glavi da svaku utakmicu bez obzira gdje i kada igrali,igraju za vas 10 milijona tek tada ce doci uspjesi.Tada,kad pogines do zadnje sekunde utakmice nitko nece zamjeriti poraz i tada ce cak i 8 mjesto biti uspjeh.Do tada cete vi Srbi i dalje velicati svoje poraze,a ne slaviti pobjede,a imate sve sto je potrebno da od gubitnika postanete pobjednici.Na kraju bi samo napomenuo da Hrvatski gledatelji ili navijaci nisu ni najmanje krivi za vas rezultat jer bez obzira koliko vam to tesko priznati pojedine reprezentacije su ponekad imale puno gore navijanje i odnose protiv sebe pa su dolazile do uspjeha.Najbolji dokaz za to vam je tadasnja nogometna utakmica u Zagrebu gdje ste doslovno imali 4 i pol milijona Hrvata protiv sebe pa svejedno niste izgubili jer ste u prvom redu igrali za dres i zastavu a tek onda za sebe.
Pozdrav iz Zagreba
P.S.Hrvatska prvak Svijeta

Sima Strahota

pre 15 godina

Jeli vama sto hvalite nase dobro??? Izgubili su od jednog Brazila koga sve ozbiljne ekipe deru sa dvadeset razlike, protiv
Poljske su ponizeni i ponisteni kao ekipa a protiv Svedske igraju kao da predstavljaju svoju avliju a ne drzavu Srbiju.
Mogu oni tu i tamo blesnuti i nadmasiti svoje mogucnosti ali nikad nista od njih , da ne pricam da je smesno jednu od NAJSTARIJIH ekipa na sampionatu proglasavati mladom i perspektivnom...

Zg

pre 15 godina

Čestitke susjedi igrali ste lijepo na trenutke no ne dovoljno dugo, još pehovi sa ozljedama, suspenzijom, odlaskom, vratnice itd. su vas spriječili da postignete bolji rezultat.

roks

pre 15 godina

Gledao sam prvi put vasu repku na ovom svjetskom i stvarno mi nije jasno da vecina vasih komentara odaje zadovoljstvo pruzenim igrama.Ta vasa repka moram reci bez da vas uvrijedim igra rukomet kao kuba.Pa totalno nista,niti ideje kakve, niti krila jer te krilne igrace mijenjajte odmah,posto izgledajukao penzioneri bez vida i refleksa.Mozda u buducnosti cete biti bolji ali od tih vasih sadasnjih nikada nece biti nista.izgledali s kao stari ciro.Pozdrav

dr1

pre 15 godina

Sad ce Cvetkovic da kaze...Ma pustili smo mi Svedjane mi smo prezadovoljni i sa 8 mjestom.Mi smo vec usli u ginisovu knjigu rekorda,po meni mi smo moralni sampioni svijeta...e moj cvetko

roman empire

pre 15 godina

Cestitke nasim rukometasima na svemu prikazanom,ali nadalje moramo igrati odbranu mnogo cvrsce,vise preko krila i bolje se fizicki pripremiti za ovakav sistem takmicenja.NAPRED ORLOVI

Darko

pre 15 godina

Gledao sam utakmicu koju su nasi momciigrali bez fantazije i bez volje. Znam da neko mora biti bolji a neko losiji ali kada se losiji bori nemamo sta da se ljutimo ili budemo razocarani. U danasnjem slucaju treba da budemo i ljuti i razocarani!

dragan

pre 15 godina

Moje prvo razocaranje!!!Nasi momci su iskontrirani kao za vreme dajc-dizelaskog Vujevicevog rukometa.Veceras su morali da izginu za to sedmo mesto jer nisu ni Francuzi ni Danci ni Hrvati da bi se deprimirali losim plasmanom.Ovo bi bio odlican rezultat da su pobedili a ovako po prvi put sumnjam u ozbiljnost ove ekipe.
Ipak zelim momcima i Cveletu srecu i plasman na EP i bolji plasman.

Stefan Herceg-Novi

pre 15 godina

To vam se sve svodi na ovakvu politiku>Ako igramo sa jakim protivnikom i utakmica ima znacaja velike su sanse da dobijemo.Ako utakmica ima znacaja a igramo sa slabim protivnikom velike su sanse da izgubimo.Ako utakmica nema znacaja a igramo sa bilo kakvim protivnikom 99% gubimo..To je nas MENTALITET...

NIKOLA BG

pre 15 godina

Svaka cast,momci !!!!! Borili ste se sa svim i svacim,ostali ste cistog obraza i idite ponosni iz "te njihove"! Isto tako kako ste vi docekani treba da se potrudimo pa da docekamo sve njihove ekipe koje dolaze kod nas.

petar mk

pre 15 godina

cestitke za rukometase iz makedonije , verujem da mogu jos bolje i samo napred...a kako setreba docekati ekipa koja je osvojila 8 mesto pogledajte kako makedonci docekuju svoih za 11 mesto..kao heroji pozdrav iz makedonije

che

pre 15 godina

godinama nas nije bilo nigde u rukometu a sad smo 8. niko nema pravo da omalovazava USPEH rukometasa. ne kazem da je su super igrali celo prvenstvo ali da imaju srce i timski duh- imaju.

Dejan

pre 15 godina

Opet previse primljenih golova kao i do sada. Nije uzalud Cervar rekao da se utakmica ne dobija u napadu, vec u obrani. Mozes ti fulati nekoliko prilika, nije to strasno, ali je strasno primati lagane golove.

Umaga

pre 15 godina

Dežurnim pljuvačima: U čemu smo to mi osmi na svetu?! Jedino smo u tenisu bolji, ali, kako su krenule da silaze na listi naše dve gracije ... Valjda će da se zaustave do 50. mesta!

Jedino ne vlaja što se sad žalimo na sistem takmičenja. Pa i sve druge reprezentacije imaju isti ritam utakmica, kako nama, tako i drugima!

Bgboy

pre 15 godina

Momci hvala na svemu sto ste prikazali.Uzevsi u obzir sve sta se izdesavalo, ovo je sjajan rezultat. Do 2012. cemo biti medju 3 najbolje selekcije na svetu. A onda medalja na OI.

Jovica Elezovic

pre 15 godina

Na kraju mozemo reci jedno veliko BRAVO za nase reprezentativce,ovo je pravi putokaz kako se treba boriti za dres sa drzavnim grbom...Dali su 150 posto svojih mogucnosti,da smo imali malo sporske srece i da su nas povrede zaobisle mogli smo i do polufinala.Videlo se da im treba malo samopouzdanja za velika takmicenja,ali je dobro sto smo dobili igrace na duze staze kao sto su Sesum,Markovic za koga mogu da kazem da me je prijatno iznenadio i naravno Vujina... Steta zaista sto se povredio Andjelkovic jer se videlo da nam je dosta falio,zatim Nikcevic koji je zaista sjajan i naravno vodja ovog tima Mladen Bojinovic koji zaista ima najvece srce...Momci zaista veliko hvala,samo tako nastavite...

milos

pre 15 godina

sad ja da kazem nesto!Eva igra na kraju je sramota za jednu zemlju koja misli da moze da odigra neku bitniju rolu na ep ili sp!Molim vas braco Srbi budite realni!Mi neznamo kontu da isrtcimo!Pa kontra se trci po strani a ne po sredini!Akcije nula,golmani nula!Kazete nase vreme dolazi!Koje nase vreme?Kazi te mi jednu nasu nadu buducu za ?Zao mi je al ovo je nas max !Sretno i ziveli!

ivanmarin

pre 15 godina

procita u ovim komentarima da se na rukomet pale samo hrvati i skandinavci,,,pa zar juga sa vujovicem,mrkonjom... nije bila pojam u rukomet 80% repke je dolazilo iz srbije,a sad odjednom vas u srbiji ne zanima rukomet,pa kakvi su vam rezultati u nogometu i to vas ne pali,vazno je ucestvovati a ne pobijediti,hrvatska ce sutra zgszit poljake a vjerujem da ce i francuzi dance,a onda je u finalu sve otvoreno

Tom_hrv

pre 15 godina

37 komada! 37 golova ste primili! sad mi je jasno kako ste izgubili od brazila!
očigledno je da imate strašne vanjske pucače kad ste s takvom obranom dogurali do 8 mjesta, a čak i zamalo ušli u polufinale! no grupa je bila blesava pa je i to moguće!
krila se mogu nadomjestiti, doči če bolji, napad moze se uigrati i biti ubojitiji, ali obrana će biti pravi izazov za vašeg trenera, samo mi je čudno što on to nekako gura pod tepih! Neka cvetković vodi još jednu godinu, a onda će ionako dat otkaz! Imam osječaj da su neki igrači iskusniji od vašeg trenera što se tiče turnira ovakve vrste!

Shile

pre 15 godina

Ma treba da ostane Cvetkovic, i da se zadrzi ista ekipa i za sledece prvenstvo...bice bolje sledeci put
Svaka chast reprezentativcima!!!

marko

pre 15 godina

Svaka cast,momci !!!!! Borili ste se sa svim i svacim,ostali ste cistog obraza i idite ponosni iz "te njihove"! Isto tako kako ste vi docekani treba da se potrudimo pa da docekamo sve njihove ekipe koje dolaze kod nas.
(NIKOLA BG, 29. januar 2009 19:09)

Pa Nikolica (ako imaš više od 9 g. izvini) kako smo dočekani? Jel pala dlaka s glave, jel se dogodilo išta loše. Mali si, moraš još puno da naučiš.

deda

pre 15 godina

Hm, cudno su to isprike kod komsija Srba, vade na na neiskustvo umjesto na nedovoljnu kvalitetu. Mora da su Hrvati prije 6 godina bili jako iskusni kad su na SP 2003 osvojili naslov svjetskog prvaka. Evo danas igraci iz te generaciju imaju jako puno godina, Balic 29 godina, Lackovic 28, Valcic 29, Vori 28 godina itd. Ali zacudo, i ta stara Hrvatska reprezentacija u prosjeku danas je jos uvijek mlada od danasnje "mlade" Srbije koja navodno ima veliku perspektivu.

Capy

pre 15 godina

nikola bg-probaj prosetat zadrom u dinamovom ili ciboninom dresu. neces proc nista bolje nego da se prosetas u zvezdinom ili partizanovom dresu. Tamo dolje to je jednostavno tako.

Percik

pre 15 godina

@ Jovan

E moj Jovo, tvoj komentar bi imao nekog smisla da ne dolazi iz Srbije zemlje koja je organizirala Eurobasket, a navijala za Španjolsku ili se ti onog Espana, Espana u Areni Bg ne sjećaš ili ne želiš sjećati. Spominješ zvždanje himni, pa ni mi svoju nismo čuli iz Beograda, padanje u trans onoliko urlanja Espana Šapnjolci nisu doma doživjei, a da ne spominjem svaki promašen naš šut ili pogodak Španjolaca i reakcije publike i za kraj pjesma poslije ispadanja Niko nema šta mi imamo... pa ni nema, samo malo objektivnosti fali, neobjektivnosti niko nema toliko.

jopa

pre 15 godina

dragi prijatelji zapamtite ovaj četverac:ivan čupić,domagoj duvnjak,manuel štrlek te ivan pešić ovi momci će vedriti i oblačiti europom sljedećih 10-12god i donijeti hrvatskoj medalja koliko nijedna generacija dosada nije a vi se morate pomiriti sa činjenicom da nikad nećete imati takve igrače i da nećete nikad uzeti zlato kraj nas još na te igrače dodate kopljara,valčića,gojuna,vukovića,bičanića,horvata,alilovića ma prijatelji ovo je svemirski brod za ostale repke

xyz

pre 15 godina

stvar je u prevelikim ocekivanjima!! sta bih za vas bio uspjeh?? sta uopce definicija uspjeha? srbi su se vratili na svjetsku scenu nakon nekoliko godina i odigrali nekoliko jako dobrih utakmica,bilo je i padova,sto je i za ocekivat,jer sa napadom se uvijek ne pobijedjuje!! kod vas vidim mjesta za napredak u buducnosti,ali za to je potrebna obrana,jer od nje sve krece!!! sa strane gledano srbija nije podbacila,moglo se bolje al moglo se i puno gore!!! i na kraju drago mi je cut pohvale srpskih igraca na organizaciju,iako im nije bilo lako u zadru!! da se ne zavaravamo,mozda i grijesim,tako bi hrvatima bilo u nisu!!! poz svima

kondicija

pre 15 godina

za ihija:
nije kodicija nego KONDICIJA.
ISTINA JE DA SU NAŠI OSTALI MALO BEZ DAHA , ALI IPAK SU TU POSLE MNOGO GODINA, A ČINI MI SE I DA ĆE BITI NEŠTO OD NJIH.

Nenad

pre 15 godina

Pa dokle cemo se zavaravati, rezultat i plasman su daleko bolji od igre i ukupnog nastupa.
Igre i nije bilo, osim neke bezglave jurnjave,gde se nije znalo ko sta radi...cim se odbrama sredi...problemi.
A nasa odbrana, ona nije ni postojala, sa nekim formacijskim biserima, kao da nisu ni radili odbranu na pripremama.
Treba potpuno dati sansu mladim igracima, ali sa kompletno novim trenerima i vodjstvom...ista situacija je i u zenskom rukometu.

sancho pansa

pre 15 godina

mogli smo i do polu finala da smo dobili brazil i dance... objektivno gledano od ekipa protiv kojih smo igrali jedino su poljaci bili bolji(i naravno brazil koji nas je dobio ali to je bilo zbog podcenivanja protivnika i zbog srpskog obicaja da posle poraza padamo u trans).
na sledecem takmicenju realni domet nam je prvih 5 mesta... mozda ako se desi neko cudo budemo i 3.
sve iznad toga jbio bi fenomen...

tako su spanci u fudbalu zadnjih 10-15god. bili vecito "dobri" do cetvrt finala gde bi ispali, pa su konacno uzeli zlato posle 40godina (uprkos tome shto sam zdushno navijao protiv njih)... valjda cemo tako i mi u rukometu doci barem do3 mesta u nekom od narednih takmicenja...

Novi Sad!!

pre 15 godina

Svaka čast 'Gogo'...
Kada takva jedna reprezentacija bude igrala do poslednjeg atoma snage za nas,za našu naciju,ni jedna galama ih nece nadjačati!!
Pozz iz NS

Mihailo

pre 15 godina

Bez obzira na sve,zadovoljan sam svime sto je nasa reprezentacija pruzila na ovom SP-u i samo nek nastave tako,neki se mozda nece sloziti sa time ali oni su super napredovali i pruzili su par fantasticnih utakmica i vrlo me prijatno iznenadili i obradovali svojom igrom,mislim da ni jedan protivnik ih nije uzeo zdravo za gotovo i strepeli su za rezultat do kraja u borbi sa nasima,zato kapa dole!Zeleo bi i da Cvetkovic ostane trener jer je pruzio odlican rad i rezultati su ocigledni,bez obzira na sve bljuvotine koje su prema njemu upucene bilo bi steta da sada ostavi reprezentaciju i to bi bilo tako tipicno za nas,bio bi red da on napravi iznimku i u inat njegovim kriticarima ostane i verujem da bi u vecini imao nasu podrsku!Moju sigurno ima i hvala njemu i momcima na svemu pruzenom!!!

priučeni novinari&nerealni navijači

pre 15 godina

AMAN, ljudi; nasa reprezentacija je na svom svojevrsnom početku, i najbitnije je da, očigledno je, imamo kvalitet, potencijal, a evidentan je manjak iskustva, + imali smo neverovatne pehove, puno povreda, pogotovo za ovakav spartanski sistem takmicenja.
Uostalom, ako su nekad mocni Rusi tek 15. , a Spanci 13(!)-a svi znamo kakva je Spanska liga,ko ce ovim momcima ili selektoru nesto zameriti?

CAPS LOCK

pre 15 godina

za ihija:
nije kodicija nego KONDICIJA.
ISTINA JE DA SU NAŠI OSTALI MALO BEZ DAHA , ALI IPAK SU TU POSLE MNOGO GODINA, A ČINI MI SE I DA ĆE BITI NEŠTO OD NJIH.
(kondicija, 29. januar 2009 19:44)

Ne misliš li da je ta kodicija bola obični lapsus?
I neznaš li da se na svim forumima piše malim slovima, jer se velika smatraju vikanjem, i apsolutno nepristojnima?Isključi caps lock. i prouči mali temu o kojoj pišeš jer ...

Stojica

pre 15 godina

Ja mislim da je ovo potpuno u redu.
Bravo momci!!!Sada su videli koliko mogu i sigurno ce im ovo biti ogromna skola za buducnost!Pa nije mala stvar biti osmi na svetu,jos kad se uzmu u obzir okolnosti pod kojima su igrali,nedostatak sportske srece i psihicko izivljavanje od strane domacina moramo i mi navijaci biti zadovoljni.Bice bolje,samo napred!

Percik

pre 15 godina

Srbija nije odigrala loše prvenstvo, dapače pokazala je u nekoliko poluvremena da ima potencijala, prvo protiv Danaca i Njemaca, drugo s Norvežanima. Očiti je veliki problem u obrani, nevjerojatno je da Srbija koja ima odličan vratarski dvojac prima toliko golova, to je problem igrača koji su ispred njih. Nadalje, ova ekipa Srbija pokazale je da ima samo jednu dobru obranu i da nije u stanju na voskoj razini igrati 3-2-1, što bi i te kako pomoglo baš protiv Poljaka, Danaca i sl. koji lupaju iz vana. Za mene je to posve neshvatljivo budući je upravo to obrana koja je usavršena na ovim prostorima kao i 6-0 u Skandinaviji. Intenzitet igre u obrani također nije zadovoljavajući, ne može se protiv ozbiljnih ekipa igrati jaka obrana 40 min, vidjeli ste to protiv Danske, nije vas izdao napad, već obrana. To je temelj svega u rukometu, a obrana je stvar volje i izgaranja za pobjedu, suigrača i svoju zemlju svih 60 minuta.

Napad je bio jača strana, ali se se pojavljuje problem neraznovrsnosti, imate 4,5 odličnih šutera i toliko ste zasljepljeni s tim bili na ovom prvenstvu da uopće niste koristili krila. Lopta nije išla skroz okolo, niste razvlačili obrane protivnika i onda kad dođe umor ne mogu ni vansji sve potrpat. To me čudi budući imate dobra mlada krila Čuruviju i još jednog(nemogu se sjetit imena) koji su mislim na Europskom juniorskom bili proglašeni za igrače turnira kad ste osvojili, a ne gurate im loptu. Bojinović i Ilić imaju preveliku slobodu u napadu, možeš ti imati top u ruci, ali ako nerezonski tučeš Hvidtu ili Szmalu ništa od toga, ptreviše lopti su bacili u bunar. Vujin je igrač kojeg morate najviše forsirati i jedini u vašoj vanjskoj liniji koji ima šut iz mjesta - bez skoka odozdo , alopta ide gore u suprotne rašlje neobranjivo. Fantastičan potencijal i po meni uz danskog srednjeg vanjskog i našeg Duvnjaka najveća mlada zvijezda prvenstva. kakva šteta što za Hrvatsku neigra Štrlek, mladi 18. godišnji krilni igrač zagreba koji se ozljedio prije prvenstva, taj će eksplodirati u Austriji na europskom. Izbornik vam mora zauzdati Bojinovića i Ilića ili bah ne držati skupa na parketu, uigrati barem još jedno obrambenu kombinaciju, ona obrana s Poljksom je bila na razini hrvatskih drugoligaša, i više varijatni u napadu, imate sijaset mogućnosti, krila uključiti u igru, tako će se osloboditi prostor za Nikolića na crti i vanjske, par uigranih akcija, prviše je soliranja.

Pokazali ste da imate štofa, ali jednako je puno pitanja oko vaše ekipe koliko i pozitivnih strana, još puno tu treba raditi, jer Francuska, Danska, Poljska, Njemačka i Hrvatska su reprezentacije koje ne praštaju i kad nađu nedostatak tuu po njemu dok ne slome. Sretno na sljedećem Euru u Austriji i vidimo se u Srbiji 2012.

Nelle

pre 15 godina

Nije mi jasno zasto,ohrabrujete ,odobravate poraz ako nastavimo tako,bice ih i u buducnosti i to sve jedan do jednog.........Prvo sto treba jeste da selektor ode jer svojom harizmom nije uspeo da igracé motivise(protiv svedjana),vidna je oscilacija u igri kao i svojeglavost igraca(Vojinovic),nedovoljno prisutan autorit selektora....Stvari ce tek onda,krenuti na bolje...

glory

pre 15 godina

Smatram da vam je 8 mjesto uspjeh. Ako vas do sada nije bilo nigdje na rukometnoj sceni, a danas ste 8 na svijetu, pa napredak je evidentan. Da je mozda moglo bolje, stoji i to. Malo vise skromnosti ne bi skodilo. Sve ostale ekipe koje su do jucer bile prakticki nepoznanica u svjetskom (evropskom) rukometu, dakle Makedonija, Poljska, Slovacka,Madjarska svi zadovoljni. Zadovoljni su i Svedjani, Norvezani, dosli sa pomladjenim ekipama i prosli prvi krug... I sad da samo da vi Srbi placete jer ste trebali kao medalju osvojit, e pa malo je neskromno. Jedino tko treba plakati su Spanjolci. E to je bio pravi fijasko. A mogli bi i mi Hrvati brundati, kad nas dopadne drvena medalja. Lijepo je biti favorit, uvjeren u pobjedu, medalju, ali nije se jednom desilo da favorit ostane kratkih rukava...

Gagi

pre 15 godina

evo danas sam gledao u areni tekmu srbije i swedske,ujedno i prvi put srbiju pa jedan kratak osvrt.
ovaj izbornik je smijesan,fizička i taktička priprema katastrofa.dobro,za fizičku je normalno jer je to vec nakon x odigranih tekmi,ali potezi koje povlaci su u najmanju ruku povučeni jer čovijek nije znao šta će pa ajde.bezbroj izmjena,svatko radi na terenu sta hoce i kad hoce,discipline nigdje.ukratko,nezna se ko sta radi.vujin mi se jako svidio,ima sutinu ali je nezreo kao igrac i tu treba trener uletiti,spustiti ga malo na zemlju jer se malo okurazio pa je pucao stvarno svasta a kako sam primjetio ne vidi bas krilo.ilic je provjeren igrac,kvaliteta,ali mi se cini da nema s kime igrati pa je sve uzeo na sebe i sam pokusavao rjesiti isforsiranim šutevima.golmani su prica za sebe,LK je potencijal i vidi se da treba iskustva.srednjeg vanjskog srbija nazalost nema i to je ono zbog cega su takve oscilacije,ne pravi viskove vec sve sto napravi napravi u onom navalnom prvom napadu i stane.bojinovic je klasa,ali on je vec u godinama i nemoze dugo,prakticki dok on igra igraju svi.srbija uvjerljivo najbrze rjesava svoje napade,po meni prebrzo i iz neizradjenih situacija.igraju brz rukomet sto je super ali brate,treba znat kad treba stati.svedi su danas super odigrali,mozda i najbolju tekmu turnira,sve im je ulazilo a palicka sve branio.
uglavnom,mislim da je ovo solidan rezultat i da ima prostora za bolje,po meni s novim izbornikom i pomladjenom ekipom oko ilica i vujina kao okosnicama.pozdrav

kalimero

pre 15 godina

Svima vama koji upućujete kritike mogu reći,najblaže,da ste veliki LICEMERI.Uz to pokazujete i zavidno neznanje o rukometnoj igri.Malo vam je osmo mesto na SP ? Izdali vas igrači (izdali vaše ne realne želje )? U redu,i ja bih voleo zlato,ali da vidimo kako se odnosimo prema sportu od kojeg očekujemo zlato pa da sagledamo realno stvari.Koliko imamo rukometnih dvorana,a koliko klubova.Koji su budžeti tih klubova.Koju medijsku pažnju ima ovaj sport.Koliko je ovaj sport prisutan u "sportskom" životu nas navijača.Znate li kolika su primanja igrača u super ligi.Znate li koliko se kreću transferi između igrača i klubova.Koliko super liga broji klubova i koji su to.Ne znate,ali znate da kritikujete.Više znate o bahanalijama belosvetskih igrača od stanja u svojoj reprezentaciji,ali vas to ne koči da pametujete.Po vama su i selektori Hrvatske,Nemačke,Danske,Norveške neznalice kada upućuju reči hvale našima jer vi,vi ste stručnjaci bogom dani i sve znate osim da je ovo prvi put da SRBIJA učestvuje na SP.Smeta vam jurnjava po terenu.Pa šta bi trebalo po vama,da puze ili da se valjaju po terenu.Slabi vam golmani.Pa stanite na gol i branite šut od 100km/h sa 7m.Vi ste gospodo dileje i dežurni kritičari i ništa više.

makedon

pre 15 godina

Ja kao neutralan mogu da vam kazem da je cvetkovik izvukao maximum ove ekipei da 8 mesto je i suvise dobro sa tim kvalitetom i previse sta se neki bune je neshvatlivokoliko para tpliko muzike-koliko kvaliteta toliki plasman

Jizzus C.

pre 15 godina

Da li je moguce da niko ne pomene kako smo reprezentacija koja uredno prima 30 i vise golova po mecu? Jes da je ovo uspeh u odnosu na prosle godine, al bez odbrane iluzorno je nadati se bilo cemu. A i nesto mi se nasi ne cine specijalno fizicki pripremljeni za run&gun taktiku, normalno da ce da puknu ko lajsne od svake iole ozbiljnije ekipe sa odbranom.

TOTOTOJETO

pre 15 godina

@Jovan sjeti se kosarke a sto se zadra(rat) tice to je bilo osudeno is cjele hrvatske usput i receno da tamo niti decki is zagreba bolje ne prolaze a kak cete se vi ponasati 2012 to bumo tek vidli

Predo

pre 15 godina

Rukomet je na listi sportova koje volim daleko iza tenisa, kosarke, odbojke i fudbala, ali lijepo je pogledati dobar mec. Ja sam vise odusevljen sa onim sto je Srbija pokazala da moze dobro igrati protiv dobrih ekipa i da ima potencijala. Odlican napad, ali su golovi uglavnom plofd individualnih kvaliteta. Odbrana katastrofalna. Strucnjaci kazu da Srbija igra zastario rukomet. Sto se mene tice, ne potpadam pod ova glupa prepucavanja. Bez obzira na sve, navijam za ekipe sa ovih prostora.

Marko

pre 15 godina

Nije Cvetkovic problem vec liga u rukometu,sto ti hrvati i slovenci nece regionalnu ligu sa nama?Jer smo losi klupski sa rukometom,al zato im MI razvijamo kosarku.NE TREBA SE BRINUTI DOK IMAMO TAKVE POTENCIJALE KAO STO SU VUJIN I SESUM,svaka cast momci,svi su se borili

Jovan

pre 15 godina

E pa „dragi, štovani, susjedi“, izuzimajući nešto malo objektivnih, nacionalizmom neopterećenih i korektnih komentara-moram priznati da sam frapiran nivoom još uvek prisutne netrpeljivosti ka svemu ovdašnjem.
Koliko god se vi iz petinih žila preporučivali kao dobri domaćini i organizatori, onaj nivo primitivizma i elementarne nekulture koje su hrvatski navijači ispoljili tokom utakmice SRB-GER može se okarakterisati samo kao jedna od patoloških kategorija. Biti toliko sirov, zadojen i necivilizovan pa zviždati tokom intoniranja nečije himne(„makar“ ona bila i Srpska) ne priliči ni zemljama Trećeg sveta čiji narodi još uvek na meniju imaju ljudsko meso. Sramno padanje u trans svaki put kada Nemci poentiraju, euforija koja na momente prevazilazi onu kada igra i sama hrvatska reprezentacija-svakako nije tipična pojava u iole kulturnijim sredinama. Veze to sa navijanjem i rukometom nema.
Takođe, u rukometu jeste evidentno svetlosnim godinama ispred nas, ali onoliko puvanje ovde na temu svih ekipnih sportiova je zaista neutemeljeno.
Kakogod, iako sumnjam da će ljudi ovde u Srbiji prilikom navijanja u finalnoj utakmici FRA-CRO niti postići niti težiti onom nivou bezglave euforije koji ste vi postigli navijajući za Nemce, budite sigurni da će eventualan poraz Hrvatske reprezentacije u finalu doneti puno radosti u sve domove diljem Srbije.

Nikola

pre 15 godina

"Hrvatska je domaćin i favorit u susretu s Poljskom. Ali, Poljska je neke utakmice na prvenstvu odigrala zaista fantastično, iako ponekad znaju i padati u igri. Moram priznati da ne razmišljam s kime bi nam bilo lakše u finalu. Prvo treba dobiti Dansku, a onda ćemo razmišljati i pričati o finalu.", istaknuo je Karabatić i poručio:

"Naravno da vjerujem da ćemo pobijediti Dansku i ponovno igrati sa domaćinom Hrvatskom. Dance dobro poznajemo, znam da imaju odličnu obranu, 6-0, odličnog vratara Hvidta i jednog od najboljih svjetskih pivota, Knudsena. Ali i mi smo jaki, a polufinale svjetskog prvenstva igra se jednom i li dva puta u karijeri. Da ne vjerujem kako možemo biti svjetski prvaci ne bi ni dolazio u Hrvatsku."

Za Karabatića je put u Split posebno iskustvo; iz Trogira je njegov otac, koji je s 24 godine preselio u rukometni klub iz Niša.

"Zagreb i Osijek su lijepi, nisam ih imao prilike upoznati na ovaj način. Ali Split je nešto posebno. Jako sam sretan što ovdje igram, kada sam iz vidio more i obalu, pomislio sam da sam kući. Za mene je ovo posebno, tu je dio moje obitelji, taj tipičan krajolik, more, sunce i naša stara kuća...", rekao je reporterki L'Equipea.

Još jednom se osvrnuo i na navijače, atmosferu u zagrebačkoj Areni usporedio je s ludnicom koja vlada na nogometnim stadionima;

"Očekivao sam ludnicu. Navijači su najveći adut Hrvatske, kao i naš najveći konkurent za naslov. Čarobno je igrati pred takvom publikom, to su uspomene za cijeli život. Ako podlegneš pritisku, znači da nisi dovoljno jak u glavi."

D.R.
Foto: Pixsell

RASHA IZ MEDJE

pre 15 godina

kakva sramota za tv medie u srbiji.placamo tv pretplate u hiljadama dinara,a ne mozemo da gledamo polufinale SP u rukometu.

Jovan

pre 15 godina

@ Percik
Pesma se, ako se ne varam, zove „Niko nema što Srbin imade“, a ako je tebi teško da i preko tastature prevališ reč SRBIN govori više o tebi i tvojoj „objektivnosti“ nego o onome ko tu pesmu peva.
Elem, ni na kraj pameti mi nije bila ideja da ovdašnju publiku predstavljam kao bajnu, ali mi se s.re od priča o balkanskom navijačkom „barbarstvu“ iz usta onih koji ni jednim svojim potezom nisu pokazali da su u stanju izdići se iznad navijačke nekulture, bahatosti i prostakluka.
Još nešto, uopšte se neću ponostiti time ako Nišlije budu izviždali bilo čiju himnu-ali sam već sada ubeđen da će se bar komentatori u studiju uzdržati od zajedljivih i krajnje neumesnih komentara kojima su hrvatski komentatori i gosti u studiju prosto „vrcali“ tokom svake emisije u kojoj je predmet diskusije bila igra reprezentacije Srbije. Onog „zlatnog“ Saračevića sram treba da bude za onako potcenjivački stav prema Srbiji ( ne treba da zaboravi da je svoje prve reprezentativne rukometne korake započeo u reprezentaciji Jugoslavije u kojoj je bilo i predstavnika srpske rukometne škole kojoj se sada onako bezobrazno podsmeva ), a i Šola se više ponašao kao ostrašćeni pijačni trgovac nego kao „stručni sukomentator“ u studiju.
Kakogod, ma koliko to pesimistički zvučalo-očigledno je da se još dugo nećemo osećati lagodno Jedni u gostima kod Drugih, a to evidentno nije islključiva krivica političara.

CAPS

pre 15 godina

http://vinovo.magnify.net/video/Referee-vs-Veselin-Vujovic-Hand
Njega opet za selektora, pogledajte kakav on ima "kontakt" sa sudijama

Bice bolje...

pre 15 godina

Plasman niko ne dovodi u pitanje. Ovde je sporan odnos prema igri ,odnos prema dresu,prema drzavi.Cim pocnemo da gubimo vise od tri gola razlike gotovo,voda ulazi u usi,pocinju solo prodori,ne trci se u odbranu,BRUKA na terenu. Posle tri prve utakmice mislio sam da se promijenio odnos prema dresu,ali sam se demantovao brzo. Kada budete igrali i ostavljali srce na terenu,kada budete imali vise morala u sebi i igrali sa istim zarom(vodili ili gubili) na terenu,tek onda ce te biti Svjetski prvaci ,jer talenat imamo znanje imamo ali morala nemamo. Do tada...

boban,nis

pre 15 godina

Ne osmi na svetu vec osmi u Evropi.Svetsko ili Evropsko u rukometu je igra reci.Van evrope ima jos dve,tri solidne reprezentacije.

Marko

pre 15 godina

"sto ti hrvati i slovenci nece regionalnu ligu sa nama?"

pa hrvatska nije niš bolja od srpske, imaš samo Zagreb.
prije deset godina su bili kratko i split, a par godina i Metković, al već 5 godina ama baš ništa.

a slovenci su druga priča, imaju možda 3. ligu Europe, nakon njemačke i španjolske, a skupa s dancima. njima ne trebamo mi balkanci.

"Jer smo losi klupski sa rukometom,al zato im MI razvijamo kosarku."

hrvatska klupska košarka je propala s jadranskom ligom.
nekad je recimo jedan zrinjevac bio veliki proizvođač mladih igrača - sada ga više nema.

a pogledaj samo i najuspješniju cibonu - od 1 ili 2 crnca kao zakrpe, došli smo na 3, koji su jedini koji vrijede.
samo da se tamo neki direktori u ciboninom tornju bogate.

Nixa

pre 15 godina

Cestitam momcima na borbenosti ali iskreno mislim da su mogli mnogo vise.Cela nasa igra se zasnivala na bekovima,ako oni imaju los dan gubimo 100%.Odbrana je bila uzasna,nema ekipe koja nas nije probijala,a o krilima da i ne pricam,kao da nisu ni postojala...
Izgledali su mi kao procitana knjiga,2,3 ukrstanja bekova i onda sut....momci puno srece i vidimo se u Nisu!

xyz

pre 15 godina

@Marko
Evo ti rezultat lanjskog EHF Kupa
Pipo Čakovec-Metaloplastika 35-25
Metaloplastika - Pipo 30-31
Ne bi puno srpskih kluba bilo kompetitivno u HR ligi.
Prevelik je izvoz igrača iz Srbije i nema šansi za stvaranje jakih klubova. Svatko tko nešto vrijedi ide van.

vladoi

pre 15 godina

pa samo vama nesto fali u makedonii los smestaj u hrvatskoj veliki pritisak u zadru pa vi bre treba da budete srecni sto ste osmi na svetu to nije mala stvar i da docekate rukometase kao heroje kao sto smo mi docekali nase ako su jedanaesti ta budes osmi ili jedanaesti u svetu nije mala stvar i nemojte da kukate bice bolje kad se borite srcem za dres a ne da glumite velike svezde to nije lepo i od toga nema uspeha. pozdrav za Kirila on je KRALJ i pozdrav iz Makedonije

rale

pre 15 godina

ljudi,nemoj da ste smesni..

ovaj nas selektor nema veze sa vezeom. i on ce da vodi reprenzetaciju do medalje. ma daaaj, ko koga ovde za.e.ava

TOTOTOJETO

pre 15 godina

@roman da dobro si nabrojio ali sad to sve okreni pa ti ispadne da sam dobre vanjske sutere imate i golmana ja vam zelim da ovo osalo popravite ali tezak je to put

SANJA

pre 15 godina

Super ste,imate veliki potencijal,volju i ogromnu zelju za pobedom!!!!Niste nista izgubili na ovom SP!


SAMO NAPRED SRBIJOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!

Area51_kw

pre 15 godina

Cwetkovicu swaka cast...ljudina si i mislim da treba da ostanes na celu reprezentacije jer posle 7-8 godina napokon smo poceli da stwaramo tim...sticice uspesi...dugo smo bili najjaci na papiru...napokon smo poceli da igramo rukomet i da nije bilo onoliko pehova bili bi i bolje plasirani....ako ne ostanes na celu reprezentacije mislim da nikada necemo postati sila u rukometu...

nikola bg

pre 15 godina

Pa Nikolica (ako imaš više od 9 g. izvini) kako smo dočekani? Jel pala dlaka s glave, jel se dogodilo išta loše. Mali si, moraš još puno da naučiš.

Nikola ima 31 godinu i malo vise iskustva sa hrvatima nego ti. Nije pala dlaka ali su zamalo padale glave. Ako mislis drugacije idi u Zadar i prosetaj u Partizanovom ili Zvezdinom dreseu.

micko357

pre 15 godina

Realno 8 mjesto,Hrvati će biti 3, Srbi uvijek navijaju a Hrvati samo kad pobjeđuju OSTAVLJAJU DOJAM USPJEŠNE NACIJE -komentar na pozdrav iz zagreba

Dejan

pre 15 godina

Eh, Marko ( za pocetak, nacije se pisu velikim slovom) nije da ne zele nego nema inicijative. Isto je bilo sa vaterpolom, pa se Partizan premisljao i ostao kratkih rukava. Mozda je red da neko iz Srbije pokrene tu inicijativu...

Bojan_RS_Fl

pre 15 godina

Tri stvari se moraju promijeniti u igri nase reprezentacije ako se misle polufinala dostizati i osvajati medalje u buducnosti. To je prije svega igra u odbrani, igra po krlima kao i puno bolja realizacija kontranapada. Dokaz za ovo je da najmanje igramo po krilima i ne znamo skoro pa nikad realizovati neku kontru ili polukontru sto je nedopustivo u danasnjem brzom i modernom rukometu. Sve i jedna druga ozbiljna reprezentacija to danas vrlo dobro radi. Isto tako ovaj tim ne bi trebao primati 30 i vise golova od slabijih protivnika. Mislim da ekipa mora biti u stanju da odigra odbranu pa da ne primi vise od 25-6 golova protiv takvih timova. Sad da li je 8. mjesto uspjeh ili ne je diskutabilno ali sa obzirom da je ovo SP igrano u Hrvatskoj(veliki pritisak i sve ostali sto su nam radili) da su nam se 2 igraca ozbiljno povrijedila (Nikcevic i Andjelkovic) i da se nigdje nismo kvalifikovali zadnje 3 godine, mislim da je ovo uspjeh. Treba se ici korak po korak pa na sljedecem vecem takmicenju biti recimo bolji za 1 ili 2 mjesta. Ne bih se slozio sa pojedincima koji tvrde da imamo "mladu" ekipu. Nasa reprezentacija moze se smatrati neiskusnom na reprezentativnom nivou ali sigurno nije neiskusna i mlada generalno gledano. Golman Pejanovic ima 34 godine, Bojinovic 32, kapiten Nikolic 31, Andjelkovic i Stanic po 30, Kojic 29, Vuckovic 28 i Ilic, Curuvija i Nikcevic po 27 godina. Svi ovi momci igraju po jakim ligama i u sezoni odigraju puno jakih utakmica. Od mladih igraca izdvojio bih samo Mestera, koji je naknadno pozvan, zatim Sesuma i Prodanovica. Jedno je sigurno da ova ekipa moze bolje i ima potencijala za bolje rezultate i napredak u igri. Mislim da je Cvetkovic na dobro putu iako prije nisam bas vjerovao u njegove trenerske sposobnosti.

ihi

pre 15 godina

e sad da vidimo da li je Cvetkovic covek od reci!

Rekao je da ide nakon svetskog!

Ako ne ode,jasno nam je ko ce voditi repku..covek bez reci.. a takav nam ne treba.. bar ja ne zelim da navijam za takvog!!!

pa nije njegova reprenzetacija da odlazi,dolazi kad hoce..

taktika= nula
kodicija=nula

NIKOLA BG

pre 15 godina

Svaka cast,momci !!!!! Borili ste se sa svim i svacim,ostali ste cistog obraza i idite ponosni iz "te njihove"! Isto tako kako ste vi docekani treba da se potrudimo pa da docekamo sve njihove ekipe koje dolaze kod nas.

dr1

pre 15 godina

Sad ce Cvetkovic da kaze...Ma pustili smo mi Svedjane mi smo prezadovoljni i sa 8 mjestom.Mi smo vec usli u ginisovu knjigu rekorda,po meni mi smo moralni sampioni svijeta...e moj cvetko

Jovan

pre 15 godina

E pa „dragi, štovani, susjedi“, izuzimajući nešto malo objektivnih, nacionalizmom neopterećenih i korektnih komentara-moram priznati da sam frapiran nivoom još uvek prisutne netrpeljivosti ka svemu ovdašnjem.
Koliko god se vi iz petinih žila preporučivali kao dobri domaćini i organizatori, onaj nivo primitivizma i elementarne nekulture koje su hrvatski navijači ispoljili tokom utakmice SRB-GER može se okarakterisati samo kao jedna od patoloških kategorija. Biti toliko sirov, zadojen i necivilizovan pa zviždati tokom intoniranja nečije himne(„makar“ ona bila i Srpska) ne priliči ni zemljama Trećeg sveta čiji narodi još uvek na meniju imaju ljudsko meso. Sramno padanje u trans svaki put kada Nemci poentiraju, euforija koja na momente prevazilazi onu kada igra i sama hrvatska reprezentacija-svakako nije tipična pojava u iole kulturnijim sredinama. Veze to sa navijanjem i rukometom nema.
Takođe, u rukometu jeste evidentno svetlosnim godinama ispred nas, ali onoliko puvanje ovde na temu svih ekipnih sportiova je zaista neutemeljeno.
Kakogod, iako sumnjam da će ljudi ovde u Srbiji prilikom navijanja u finalnoj utakmici FRA-CRO niti postići niti težiti onom nivou bezglave euforije koji ste vi postigli navijajući za Nemce, budite sigurni da će eventualan poraz Hrvatske reprezentacije u finalu doneti puno radosti u sve domove diljem Srbije.

roman empire

pre 15 godina

Cestitke rukometasima na svemu prikazanom,mislim da uz mnogo cvrscu odbranu i uz vece proigravanje krila i bolju fizicku spremu mogu u narednim takmicenjima da se ukljuce u borbu za medalje.GLAVU GORE NAPRED ORLOVI

Sima Strahota

pre 15 godina

Jeli vama sto hvalite nase dobro??? Izgubili su od jednog Brazila koga sve ozbiljne ekipe deru sa dvadeset razlike, protiv
Poljske su ponizeni i ponisteni kao ekipa a protiv Svedske igraju kao da predstavljaju svoju avliju a ne drzavu Srbiju.
Mogu oni tu i tamo blesnuti i nadmasiti svoje mogucnosti ali nikad nista od njih , da ne pricam da je smesno jednu od NAJSTARIJIH ekipa na sampionatu proglasavati mladom i perspektivnom...

iskreno

pre 15 godina

ehhh...nas mentalitet...al' dobro nema veze,isti djavo dal' smo 7 ili 8 .
Sve u svemu mislim da treba da budemo zadovoljni i da PODRZIMO ovu ekipu. Ipak biti 8 na svetu nije nimalo losa stvar,kada bi u svemu bili osmi gde bi nam kraj bio. Sem Poljske i sada Svedske (Brazil zaista ne racunam) sve utakmice smo odigrali manje vise sasvim ok,neke cak i odlicno ali treba jos da se radi,pre svega na psihickom i jos malo tehnickom planu i sve ce biti ok. Da smo celo prvenstvo imali Andjelkovica,Nikcevica, i da Nenadic nije bio povredjen svasta bi bilo. Ispred smo Spanije,Rusije,iza realno TRENUTNO jacih ekipa ali to su kao sto smo videli u nekim momentima samo nijanse. Tako da GLAVU GORE. Fudbal nam se vraca sa Anticem polako,basket sa Dudom takodje,evo sad i rukomet,odbojka i vaterpolo konstantno u vrhu i bice tako i dalje iako smo podmladili selekcije,plus teniseri i cavic...dovoljno je da nam srce bude puno i da budemo ponosni. Ipak,ne moze se u svemu biti prvi. BRAVO ORLOVI,SVAKA VAM DALA ;)))

nikola bg

pre 15 godina

Pa Nikolica (ako imaš više od 9 g. izvini) kako smo dočekani? Jel pala dlaka s glave, jel se dogodilo išta loše. Mali si, moraš još puno da naučiš.

Nikola ima 31 godinu i malo vise iskustva sa hrvatima nego ti. Nije pala dlaka ali su zamalo padale glave. Ako mislis drugacije idi u Zadar i prosetaj u Partizanovom ili Zvezdinom dreseu.

LENDE CE SE TEK VRATITI!!!

pre 15 godina

BUDUCNOST je u vasim RUKAMA, imate mladost, snagu i zelju za pobedom. SRBIJA je uz vas, prepreka nema, IDEMO DALJE, sa vama smo!!!!

micko357

pre 15 godina

Realno 8 mjesto,Hrvati će biti 3, Srbi uvijek navijaju a Hrvati samo kad pobjeđuju OSTAVLJAJU DOJAM USPJEŠNE NACIJE -komentar na pozdrav iz zagreba

milos

pre 15 godina

sad ja da kazem nesto!Eva igra na kraju je sramota za jednu zemlju koja misli da moze da odigra neku bitniju rolu na ep ili sp!Molim vas braco Srbi budite realni!Mi neznamo kontu da isrtcimo!Pa kontra se trci po strani a ne po sredini!Akcije nula,golmani nula!Kazete nase vreme dolazi!Koje nase vreme?Kazi te mi jednu nasu nadu buducu za ?Zao mi je al ovo je nas max !Sretno i ziveli!

Bgboy

pre 15 godina

Momci hvala na svemu sto ste prikazali.Uzevsi u obzir sve sta se izdesavalo, ovo je sjajan rezultat. Do 2012. cemo biti medju 3 najbolje selekcije na svetu. A onda medalja na OI.

Umaga

pre 15 godina

Dežurnim pljuvačima: U čemu smo to mi osmi na svetu?! Jedino smo u tenisu bolji, ali, kako su krenule da silaze na listi naše dve gracije ... Valjda će da se zaustave do 50. mesta!

Jedino ne vlaja što se sad žalimo na sistem takmičenja. Pa i sve druge reprezentacije imaju isti ritam utakmica, kako nama, tako i drugima!

roks

pre 15 godina

Gledao sam prvi put vasu repku na ovom svjetskom i stvarno mi nije jasno da vecina vasih komentara odaje zadovoljstvo pruzenim igrama.Ta vasa repka moram reci bez da vas uvrijedim igra rukomet kao kuba.Pa totalno nista,niti ideje kakve, niti krila jer te krilne igrace mijenjajte odmah,posto izgledajukao penzioneri bez vida i refleksa.Mozda u buducnosti cete biti bolji ali od tih vasih sadasnjih nikada nece biti nista.izgledali s kao stari ciro.Pozdrav

dragan

pre 15 godina

Moje prvo razocaranje!!!Nasi momci su iskontrirani kao za vreme dajc-dizelaskog Vujevicevog rukometa.Veceras su morali da izginu za to sedmo mesto jer nisu ni Francuzi ni Danci ni Hrvati da bi se deprimirali losim plasmanom.Ovo bi bio odlican rezultat da su pobedili a ovako po prvi put sumnjam u ozbiljnost ove ekipe.
Ipak zelim momcima i Cveletu srecu i plasman na EP i bolji plasman.

roman empire

pre 15 godina

Cestitke nasim rukometasima na svemu prikazanom,ali nadalje moramo igrati odbranu mnogo cvrsce,vise preko krila i bolje se fizicki pripremiti za ovakav sistem takmicenja.NAPRED ORLOVI

priučeni novinari&nerealni navijači

pre 15 godina

AMAN, ljudi; nasa reprezentacija je na svom svojevrsnom početku, i najbitnije je da, očigledno je, imamo kvalitet, potencijal, a evidentan je manjak iskustva, + imali smo neverovatne pehove, puno povreda, pogotovo za ovakav spartanski sistem takmicenja.
Uostalom, ako su nekad mocni Rusi tek 15. , a Spanci 13(!)-a svi znamo kakva je Spanska liga,ko ce ovim momcima ili selektoru nesto zameriti?

kondicija

pre 15 godina

za ihija:
nije kodicija nego KONDICIJA.
ISTINA JE DA SU NAŠI OSTALI MALO BEZ DAHA , ALI IPAK SU TU POSLE MNOGO GODINA, A ČINI MI SE I DA ĆE BITI NEŠTO OD NJIH.

Nelle

pre 15 godina

Nije mi jasno zasto,ohrabrujete ,odobravate poraz ako nastavimo tako,bice ih i u buducnosti i to sve jedan do jednog.........Prvo sto treba jeste da selektor ode jer svojom harizmom nije uspeo da igracé motivise(protiv svedjana),vidna je oscilacija u igri kao i svojeglavost igraca(Vojinovic),nedovoljno prisutan autorit selektora....Stvari ce tek onda,krenuti na bolje...

jopa

pre 15 godina

dragi prijatelji zapamtite ovaj četverac:ivan čupić,domagoj duvnjak,manuel štrlek te ivan pešić ovi momci će vedriti i oblačiti europom sljedećih 10-12god i donijeti hrvatskoj medalja koliko nijedna generacija dosada nije a vi se morate pomiriti sa činjenicom da nikad nećete imati takve igrače i da nećete nikad uzeti zlato kraj nas još na te igrače dodate kopljara,valčića,gojuna,vukovića,bičanića,horvata,alilovića ma prijatelji ovo je svemirski brod za ostale repke

marko

pre 15 godina

Svaka cast,momci !!!!! Borili ste se sa svim i svacim,ostali ste cistog obraza i idite ponosni iz "te njihove"! Isto tako kako ste vi docekani treba da se potrudimo pa da docekamo sve njihove ekipe koje dolaze kod nas.
(NIKOLA BG, 29. januar 2009 19:09)

Pa Nikolica (ako imaš više od 9 g. izvini) kako smo dočekani? Jel pala dlaka s glave, jel se dogodilo išta loše. Mali si, moraš još puno da naučiš.

Gogo

pre 15 godina

Ja osobno mislim da 8 mjesto ne moze nikada biti uspjeh pogotovo za zemlju kao sto ste vi.Srbija je sportska nacija i talenata imate na izvoz u bilo kakvom sportu,ali mislim da je vas najveci problem nedisciplina i neshvacanje cina igranja i prezentiranja svoje zemlje.Kako drugacije objasniti sve vase svadje i stavljanje pojedinaca ispred dresa i zastave svoje drzave.Dokle god pojedinci kod vas budu mislili da su veci i vazniji od drzave i zastave ma koliko bili dobri necete na zelenu granu.Imate volju,imate talent,imate ponos ali dok vasi igraci ne budu imali u glavi da svaku utakmicu bez obzira gdje i kada igrali,igraju za vas 10 milijona tek tada ce doci uspjesi.Tada,kad pogines do zadnje sekunde utakmice nitko nece zamjeriti poraz i tada ce cak i 8 mjesto biti uspjeh.Do tada cete vi Srbi i dalje velicati svoje poraze,a ne slaviti pobjede,a imate sve sto je potrebno da od gubitnika postanete pobjednici.Na kraju bi samo napomenuo da Hrvatski gledatelji ili navijaci nisu ni najmanje krivi za vas rezultat jer bez obzira koliko vam to tesko priznati pojedine reprezentacije su ponekad imale puno gore navijanje i odnose protiv sebe pa su dolazile do uspjeha.Najbolji dokaz za to vam je tadasnja nogometna utakmica u Zagrebu gdje ste doslovno imali 4 i pol milijona Hrvata protiv sebe pa svejedno niste izgubili jer ste u prvom redu igrali za dres i zastavu a tek onda za sebe.
Pozdrav iz Zagreba
P.S.Hrvatska prvak Svijeta

Area51_kw

pre 15 godina

Cwetkovicu swaka cast...ljudina si i mislim da treba da ostanes na celu reprezentacije jer posle 7-8 godina napokon smo poceli da stwaramo tim...sticice uspesi...dugo smo bili najjaci na papiru...napokon smo poceli da igramo rukomet i da nije bilo onoliko pehova bili bi i bolje plasirani....ako ne ostanes na celu reprezentacije mislim da nikada necemo postati sila u rukometu...

Percik

pre 15 godina

@ Jovan

E moj Jovo, tvoj komentar bi imao nekog smisla da ne dolazi iz Srbije zemlje koja je organizirala Eurobasket, a navijala za Španjolsku ili se ti onog Espana, Espana u Areni Bg ne sjećaš ili ne želiš sjećati. Spominješ zvždanje himni, pa ni mi svoju nismo čuli iz Beograda, padanje u trans onoliko urlanja Espana Šapnjolci nisu doma doživjei, a da ne spominjem svaki promašen naš šut ili pogodak Španjolaca i reakcije publike i za kraj pjesma poslije ispadanja Niko nema šta mi imamo... pa ni nema, samo malo objektivnosti fali, neobjektivnosti niko nema toliko.

Jovan

pre 15 godina

@ Percik
Pesma se, ako se ne varam, zove „Niko nema što Srbin imade“, a ako je tebi teško da i preko tastature prevališ reč SRBIN govori više o tebi i tvojoj „objektivnosti“ nego o onome ko tu pesmu peva.
Elem, ni na kraj pameti mi nije bila ideja da ovdašnju publiku predstavljam kao bajnu, ali mi se s.re od priča o balkanskom navijačkom „barbarstvu“ iz usta onih koji ni jednim svojim potezom nisu pokazali da su u stanju izdići se iznad navijačke nekulture, bahatosti i prostakluka.
Još nešto, uopšte se neću ponostiti time ako Nišlije budu izviždali bilo čiju himnu-ali sam već sada ubeđen da će se bar komentatori u studiju uzdržati od zajedljivih i krajnje neumesnih komentara kojima su hrvatski komentatori i gosti u studiju prosto „vrcali“ tokom svake emisije u kojoj je predmet diskusije bila igra reprezentacije Srbije. Onog „zlatnog“ Saračevića sram treba da bude za onako potcenjivački stav prema Srbiji ( ne treba da zaboravi da je svoje prve reprezentativne rukometne korake započeo u reprezentaciji Jugoslavije u kojoj je bilo i predstavnika srpske rukometne škole kojoj se sada onako bezobrazno podsmeva ), a i Šola se više ponašao kao ostrašćeni pijačni trgovac nego kao „stručni sukomentator“ u studiju.
Kakogod, ma koliko to pesimistički zvučalo-očigledno je da se još dugo nećemo osećati lagodno Jedni u gostima kod Drugih, a to evidentno nije islključiva krivica političara.

Shile

pre 15 godina

Ma treba da ostane Cvetkovic, i da se zadrzi ista ekipa i za sledece prvenstvo...bice bolje sledeci put
Svaka chast reprezentativcima!!!

che

pre 15 godina

godinama nas nije bilo nigde u rukometu a sad smo 8. niko nema pravo da omalovazava USPEH rukometasa. ne kazem da je su super igrali celo prvenstvo ali da imaju srce i timski duh- imaju.

Stefan Herceg-Novi

pre 15 godina

To vam se sve svodi na ovakvu politiku>Ako igramo sa jakim protivnikom i utakmica ima znacaja velike su sanse da dobijemo.Ako utakmica ima znacaja a igramo sa slabim protivnikom velike su sanse da izgubimo.Ako utakmica nema znacaja a igramo sa bilo kakvim protivnikom 99% gubimo..To je nas MENTALITET...

Zg

pre 15 godina

Čestitke susjedi igrali ste lijepo na trenutke no ne dovoljno dugo, još pehovi sa ozljedama, suspenzijom, odlaskom, vratnice itd. su vas spriječili da postignete bolji rezultat.

Jovica Elezovic

pre 15 godina

Na kraju mozemo reci jedno veliko BRAVO za nase reprezentativce,ovo je pravi putokaz kako se treba boriti za dres sa drzavnim grbom...Dali su 150 posto svojih mogucnosti,da smo imali malo sporske srece i da su nas povrede zaobisle mogli smo i do polufinala.Videlo se da im treba malo samopouzdanja za velika takmicenja,ali je dobro sto smo dobili igrace na duze staze kao sto su Sesum,Markovic za koga mogu da kazem da me je prijatno iznenadio i naravno Vujina... Steta zaista sto se povredio Andjelkovic jer se videlo da nam je dosta falio,zatim Nikcevic koji je zaista sjajan i naravno vodja ovog tima Mladen Bojinovic koji zaista ima najvece srce...Momci zaista veliko hvala,samo tako nastavite...

Marko

pre 15 godina

Nije Cvetkovic problem vec liga u rukometu,sto ti hrvati i slovenci nece regionalnu ligu sa nama?Jer smo losi klupski sa rukometom,al zato im MI razvijamo kosarku.NE TREBA SE BRINUTI DOK IMAMO TAKVE POTENCIJALE KAO STO SU VUJIN I SESUM,svaka cast momci,svi su se borili

boban,nis

pre 15 godina

Ne osmi na svetu vec osmi u Evropi.Svetsko ili Evropsko u rukometu je igra reci.Van evrope ima jos dve,tri solidne reprezentacije.

Bojan_RS_Fl

pre 15 godina

Tri stvari se moraju promijeniti u igri nase reprezentacije ako se misle polufinala dostizati i osvajati medalje u buducnosti. To je prije svega igra u odbrani, igra po krlima kao i puno bolja realizacija kontranapada. Dokaz za ovo je da najmanje igramo po krilima i ne znamo skoro pa nikad realizovati neku kontru ili polukontru sto je nedopustivo u danasnjem brzom i modernom rukometu. Sve i jedna druga ozbiljna reprezentacija to danas vrlo dobro radi. Isto tako ovaj tim ne bi trebao primati 30 i vise golova od slabijih protivnika. Mislim da ekipa mora biti u stanju da odigra odbranu pa da ne primi vise od 25-6 golova protiv takvih timova. Sad da li je 8. mjesto uspjeh ili ne je diskutabilno ali sa obzirom da je ovo SP igrano u Hrvatskoj(veliki pritisak i sve ostali sto su nam radili) da su nam se 2 igraca ozbiljno povrijedila (Nikcevic i Andjelkovic) i da se nigdje nismo kvalifikovali zadnje 3 godine, mislim da je ovo uspjeh. Treba se ici korak po korak pa na sljedecem vecem takmicenju biti recimo bolji za 1 ili 2 mjesta. Ne bih se slozio sa pojedincima koji tvrde da imamo "mladu" ekipu. Nasa reprezentacija moze se smatrati neiskusnom na reprezentativnom nivou ali sigurno nije neiskusna i mlada generalno gledano. Golman Pejanovic ima 34 godine, Bojinovic 32, kapiten Nikolic 31, Andjelkovic i Stanic po 30, Kojic 29, Vuckovic 28 i Ilic, Curuvija i Nikcevic po 27 godina. Svi ovi momci igraju po jakim ligama i u sezoni odigraju puno jakih utakmica. Od mladih igraca izdvojio bih samo Mestera, koji je naknadno pozvan, zatim Sesuma i Prodanovica. Jedno je sigurno da ova ekipa moze bolje i ima potencijala za bolje rezultate i napredak u igri. Mislim da je Cvetkovic na dobro putu iako prije nisam bas vjerovao u njegove trenerske sposobnosti.

kalimero

pre 15 godina

Svima vama koji upućujete kritike mogu reći,najblaže,da ste veliki LICEMERI.Uz to pokazujete i zavidno neznanje o rukometnoj igri.Malo vam je osmo mesto na SP ? Izdali vas igrači (izdali vaše ne realne želje )? U redu,i ja bih voleo zlato,ali da vidimo kako se odnosimo prema sportu od kojeg očekujemo zlato pa da sagledamo realno stvari.Koliko imamo rukometnih dvorana,a koliko klubova.Koji su budžeti tih klubova.Koju medijsku pažnju ima ovaj sport.Koliko je ovaj sport prisutan u "sportskom" životu nas navijača.Znate li kolika su primanja igrača u super ligi.Znate li koliko se kreću transferi između igrača i klubova.Koliko super liga broji klubova i koji su to.Ne znate,ali znate da kritikujete.Više znate o bahanalijama belosvetskih igrača od stanja u svojoj reprezentaciji,ali vas to ne koči da pametujete.Po vama su i selektori Hrvatske,Nemačke,Danske,Norveške neznalice kada upućuju reči hvale našima jer vi,vi ste stručnjaci bogom dani i sve znate osim da je ovo prvi put da SRBIJA učestvuje na SP.Smeta vam jurnjava po terenu.Pa šta bi trebalo po vama,da puze ili da se valjaju po terenu.Slabi vam golmani.Pa stanite na gol i branite šut od 100km/h sa 7m.Vi ste gospodo dileje i dežurni kritičari i ništa više.

Mihailo

pre 15 godina

Bez obzira na sve,zadovoljan sam svime sto je nasa reprezentacija pruzila na ovom SP-u i samo nek nastave tako,neki se mozda nece sloziti sa time ali oni su super napredovali i pruzili su par fantasticnih utakmica i vrlo me prijatno iznenadili i obradovali svojom igrom,mislim da ni jedan protivnik ih nije uzeo zdravo za gotovo i strepeli su za rezultat do kraja u borbi sa nasima,zato kapa dole!Zeleo bi i da Cvetkovic ostane trener jer je pruzio odlican rad i rezultati su ocigledni,bez obzira na sve bljuvotine koje su prema njemu upucene bilo bi steta da sada ostavi reprezentaciju i to bi bilo tako tipicno za nas,bio bi red da on napravi iznimku i u inat njegovim kriticarima ostane i verujem da bi u vecini imao nasu podrsku!Moju sigurno ima i hvala njemu i momcima na svemu pruzenom!!!

Nenad

pre 15 godina

Pa dokle cemo se zavaravati, rezultat i plasman su daleko bolji od igre i ukupnog nastupa.
Igre i nije bilo, osim neke bezglave jurnjave,gde se nije znalo ko sta radi...cim se odbrama sredi...problemi.
A nasa odbrana, ona nije ni postojala, sa nekim formacijskim biserima, kao da nisu ni radili odbranu na pripremama.
Treba potpuno dati sansu mladim igracima, ali sa kompletno novim trenerima i vodjstvom...ista situacija je i u zenskom rukometu.

TOTOTOJETO

pre 15 godina

@roman da dobro si nabrojio ali sad to sve okreni pa ti ispadne da sam dobre vanjske sutere imate i golmana ja vam zelim da ovo osalo popravite ali tezak je to put

Predo

pre 15 godina

Rukomet je na listi sportova koje volim daleko iza tenisa, kosarke, odbojke i fudbala, ali lijepo je pogledati dobar mec. Ja sam vise odusevljen sa onim sto je Srbija pokazala da moze dobro igrati protiv dobrih ekipa i da ima potencijala. Odlican napad, ali su golovi uglavnom plofd individualnih kvaliteta. Odbrana katastrofalna. Strucnjaci kazu da Srbija igra zastario rukomet. Sto se mene tice, ne potpadam pod ova glupa prepucavanja. Bez obzira na sve, navijam za ekipe sa ovih prostora.

Darko

pre 15 godina

Gledao sam utakmicu koju su nasi momciigrali bez fantazije i bez volje. Znam da neko mora biti bolji a neko losiji ali kada se losiji bori nemamo sta da se ljutimo ili budemo razocarani. U danasnjem slucaju treba da budemo i ljuti i razocarani!

sancho pansa

pre 15 godina

mogli smo i do polu finala da smo dobili brazil i dance... objektivno gledano od ekipa protiv kojih smo igrali jedino su poljaci bili bolji(i naravno brazil koji nas je dobio ali to je bilo zbog podcenivanja protivnika i zbog srpskog obicaja da posle poraza padamo u trans).
na sledecem takmicenju realni domet nam je prvih 5 mesta... mozda ako se desi neko cudo budemo i 3.
sve iznad toga jbio bi fenomen...

tako su spanci u fudbalu zadnjih 10-15god. bili vecito "dobri" do cetvrt finala gde bi ispali, pa su konacno uzeli zlato posle 40godina (uprkos tome shto sam zdushno navijao protiv njih)... valjda cemo tako i mi u rukometu doci barem do3 mesta u nekom od narednih takmicenja...

Dejan

pre 15 godina

Opet previse primljenih golova kao i do sada. Nije uzalud Cervar rekao da se utakmica ne dobija u napadu, vec u obrani. Mozes ti fulati nekoliko prilika, nije to strasno, ali je strasno primati lagane golove.

petar mk

pre 15 godina

cestitke za rukometase iz makedonije , verujem da mogu jos bolje i samo napred...a kako setreba docekati ekipa koja je osvojila 8 mesto pogledajte kako makedonci docekuju svoih za 11 mesto..kao heroji pozdrav iz makedonije

Stojica

pre 15 godina

Ja mislim da je ovo potpuno u redu.
Bravo momci!!!Sada su videli koliko mogu i sigurno ce im ovo biti ogromna skola za buducnost!Pa nije mala stvar biti osmi na svetu,jos kad se uzmu u obzir okolnosti pod kojima su igrali,nedostatak sportske srece i psihicko izivljavanje od strane domacina moramo i mi navijaci biti zadovoljni.Bice bolje,samo napred!

CAPS LOCK

pre 15 godina

za ihija:
nije kodicija nego KONDICIJA.
ISTINA JE DA SU NAŠI OSTALI MALO BEZ DAHA , ALI IPAK SU TU POSLE MNOGO GODINA, A ČINI MI SE I DA ĆE BITI NEŠTO OD NJIH.
(kondicija, 29. januar 2009 19:44)

Ne misliš li da je ta kodicija bola obični lapsus?
I neznaš li da se na svim forumima piše malim slovima, jer se velika smatraju vikanjem, i apsolutno nepristojnima?Isključi caps lock. i prouči mali temu o kojoj pišeš jer ...

ivanmarin

pre 15 godina

procita u ovim komentarima da se na rukomet pale samo hrvati i skandinavci,,,pa zar juga sa vujovicem,mrkonjom... nije bila pojam u rukomet 80% repke je dolazilo iz srbije,a sad odjednom vas u srbiji ne zanima rukomet,pa kakvi su vam rezultati u nogometu i to vas ne pali,vazno je ucestvovati a ne pobijediti,hrvatska ce sutra zgszit poljake a vjerujem da ce i francuzi dance,a onda je u finalu sve otvoreno

makedon

pre 15 godina

Ja kao neutralan mogu da vam kazem da je cvetkovik izvukao maximum ove ekipei da 8 mesto je i suvise dobro sa tim kvalitetom i previse sta se neki bune je neshvatlivokoliko para tpliko muzike-koliko kvaliteta toliki plasman

CAPS

pre 15 godina

http://vinovo.magnify.net/video/Referee-vs-Veselin-Vujovic-Hand
Njega opet za selektora, pogledajte kakav on ima "kontakt" sa sudijama

deda

pre 15 godina

Hm, cudno su to isprike kod komsija Srba, vade na na neiskustvo umjesto na nedovoljnu kvalitetu. Mora da su Hrvati prije 6 godina bili jako iskusni kad su na SP 2003 osvojili naslov svjetskog prvaka. Evo danas igraci iz te generaciju imaju jako puno godina, Balic 29 godina, Lackovic 28, Valcic 29, Vori 28 godina itd. Ali zacudo, i ta stara Hrvatska reprezentacija u prosjeku danas je jos uvijek mlada od danasnje "mlade" Srbije koja navodno ima veliku perspektivu.

glory

pre 15 godina

Smatram da vam je 8 mjesto uspjeh. Ako vas do sada nije bilo nigdje na rukometnoj sceni, a danas ste 8 na svijetu, pa napredak je evidentan. Da je mozda moglo bolje, stoji i to. Malo vise skromnosti ne bi skodilo. Sve ostale ekipe koje su do jucer bile prakticki nepoznanica u svjetskom (evropskom) rukometu, dakle Makedonija, Poljska, Slovacka,Madjarska svi zadovoljni. Zadovoljni su i Svedjani, Norvezani, dosli sa pomladjenim ekipama i prosli prvi krug... I sad da samo da vi Srbi placete jer ste trebali kao medalju osvojit, e pa malo je neskromno. Jedino tko treba plakati su Spanjolci. E to je bio pravi fijasko. A mogli bi i mi Hrvati brundati, kad nas dopadne drvena medalja. Lijepo je biti favorit, uvjeren u pobjedu, medalju, ali nije se jednom desilo da favorit ostane kratkih rukava...

rale

pre 15 godina

ljudi,nemoj da ste smesni..

ovaj nas selektor nema veze sa vezeom. i on ce da vodi reprenzetaciju do medalje. ma daaaj, ko koga ovde za.e.ava

Jizzus C.

pre 15 godina

Da li je moguce da niko ne pomene kako smo reprezentacija koja uredno prima 30 i vise golova po mecu? Jes da je ovo uspeh u odnosu na prosle godine, al bez odbrane iluzorno je nadati se bilo cemu. A i nesto mi se nasi ne cine specijalno fizicki pripremljeni za run&gun taktiku, normalno da ce da puknu ko lajsne od svake iole ozbiljnije ekipe sa odbranom.

Nixa

pre 15 godina

Cestitam momcima na borbenosti ali iskreno mislim da su mogli mnogo vise.Cela nasa igra se zasnivala na bekovima,ako oni imaju los dan gubimo 100%.Odbrana je bila uzasna,nema ekipe koja nas nije probijala,a o krilima da i ne pricam,kao da nisu ni postojala...
Izgledali su mi kao procitana knjiga,2,3 ukrstanja bekova i onda sut....momci puno srece i vidimo se u Nisu!

vladoi

pre 15 godina

pa samo vama nesto fali u makedonii los smestaj u hrvatskoj veliki pritisak u zadru pa vi bre treba da budete srecni sto ste osmi na svetu to nije mala stvar i da docekate rukometase kao heroje kao sto smo mi docekali nase ako su jedanaesti ta budes osmi ili jedanaesti u svetu nije mala stvar i nemojte da kukate bice bolje kad se borite srcem za dres a ne da glumite velike svezde to nije lepo i od toga nema uspeha. pozdrav za Kirila on je KRALJ i pozdrav iz Makedonije

TOTOTOJETO

pre 15 godina

@Jovan sjeti se kosarke a sto se zadra(rat) tice to je bilo osudeno is cjele hrvatske usput i receno da tamo niti decki is zagreba bolje ne prolaze a kak cete se vi ponasati 2012 to bumo tek vidli

Nikola

pre 15 godina

"Hrvatska je domaćin i favorit u susretu s Poljskom. Ali, Poljska je neke utakmice na prvenstvu odigrala zaista fantastično, iako ponekad znaju i padati u igri. Moram priznati da ne razmišljam s kime bi nam bilo lakše u finalu. Prvo treba dobiti Dansku, a onda ćemo razmišljati i pričati o finalu.", istaknuo je Karabatić i poručio:

"Naravno da vjerujem da ćemo pobijediti Dansku i ponovno igrati sa domaćinom Hrvatskom. Dance dobro poznajemo, znam da imaju odličnu obranu, 6-0, odličnog vratara Hvidta i jednog od najboljih svjetskih pivota, Knudsena. Ali i mi smo jaki, a polufinale svjetskog prvenstva igra se jednom i li dva puta u karijeri. Da ne vjerujem kako možemo biti svjetski prvaci ne bi ni dolazio u Hrvatsku."

Za Karabatića je put u Split posebno iskustvo; iz Trogira je njegov otac, koji je s 24 godine preselio u rukometni klub iz Niša.

"Zagreb i Osijek su lijepi, nisam ih imao prilike upoznati na ovaj način. Ali Split je nešto posebno. Jako sam sretan što ovdje igram, kada sam iz vidio more i obalu, pomislio sam da sam kući. Za mene je ovo posebno, tu je dio moje obitelji, taj tipičan krajolik, more, sunce i naša stara kuća...", rekao je reporterki L'Equipea.

Još jednom se osvrnuo i na navijače, atmosferu u zagrebačkoj Areni usporedio je s ludnicom koja vlada na nogometnim stadionima;

"Očekivao sam ludnicu. Navijači su najveći adut Hrvatske, kao i naš najveći konkurent za naslov. Čarobno je igrati pred takvom publikom, to su uspomene za cijeli život. Ako podlegneš pritisku, znači da nisi dovoljno jak u glavi."

D.R.
Foto: Pixsell

Tom_hrv

pre 15 godina

37 komada! 37 golova ste primili! sad mi je jasno kako ste izgubili od brazila!
očigledno je da imate strašne vanjske pucače kad ste s takvom obranom dogurali do 8 mjesta, a čak i zamalo ušli u polufinale! no grupa je bila blesava pa je i to moguće!
krila se mogu nadomjestiti, doči če bolji, napad moze se uigrati i biti ubojitiji, ali obrana će biti pravi izazov za vašeg trenera, samo mi je čudno što on to nekako gura pod tepih! Neka cvetković vodi još jednu godinu, a onda će ionako dat otkaz! Imam osječaj da su neki igrači iskusniji od vašeg trenera što se tiče turnira ovakve vrste!

Novi Sad!!

pre 15 godina

Svaka čast 'Gogo'...
Kada takva jedna reprezentacija bude igrala do poslednjeg atoma snage za nas,za našu naciju,ni jedna galama ih nece nadjačati!!
Pozz iz NS

xyz

pre 15 godina

stvar je u prevelikim ocekivanjima!! sta bih za vas bio uspjeh?? sta uopce definicija uspjeha? srbi su se vratili na svjetsku scenu nakon nekoliko godina i odigrali nekoliko jako dobrih utakmica,bilo je i padova,sto je i za ocekivat,jer sa napadom se uvijek ne pobijedjuje!! kod vas vidim mjesta za napredak u buducnosti,ali za to je potrebna obrana,jer od nje sve krece!!! sa strane gledano srbija nije podbacila,moglo se bolje al moglo se i puno gore!!! i na kraju drago mi je cut pohvale srpskih igraca na organizaciju,iako im nije bilo lako u zadru!! da se ne zavaravamo,mozda i grijesim,tako bi hrvatima bilo u nisu!!! poz svima

Bice bolje...

pre 15 godina

Plasman niko ne dovodi u pitanje. Ovde je sporan odnos prema igri ,odnos prema dresu,prema drzavi.Cim pocnemo da gubimo vise od tri gola razlike gotovo,voda ulazi u usi,pocinju solo prodori,ne trci se u odbranu,BRUKA na terenu. Posle tri prve utakmice mislio sam da se promijenio odnos prema dresu,ali sam se demantovao brzo. Kada budete igrali i ostavljali srce na terenu,kada budete imali vise morala u sebi i igrali sa istim zarom(vodili ili gubili) na terenu,tek onda ce te biti Svjetski prvaci ,jer talenat imamo znanje imamo ali morala nemamo. Do tada...

Dejan

pre 15 godina

Eh, Marko ( za pocetak, nacije se pisu velikim slovom) nije da ne zele nego nema inicijative. Isto je bilo sa vaterpolom, pa se Partizan premisljao i ostao kratkih rukava. Mozda je red da neko iz Srbije pokrene tu inicijativu...

Gagi

pre 15 godina

evo danas sam gledao u areni tekmu srbije i swedske,ujedno i prvi put srbiju pa jedan kratak osvrt.
ovaj izbornik je smijesan,fizička i taktička priprema katastrofa.dobro,za fizičku je normalno jer je to vec nakon x odigranih tekmi,ali potezi koje povlaci su u najmanju ruku povučeni jer čovijek nije znao šta će pa ajde.bezbroj izmjena,svatko radi na terenu sta hoce i kad hoce,discipline nigdje.ukratko,nezna se ko sta radi.vujin mi se jako svidio,ima sutinu ali je nezreo kao igrac i tu treba trener uletiti,spustiti ga malo na zemlju jer se malo okurazio pa je pucao stvarno svasta a kako sam primjetio ne vidi bas krilo.ilic je provjeren igrac,kvaliteta,ali mi se cini da nema s kime igrati pa je sve uzeo na sebe i sam pokusavao rjesiti isforsiranim šutevima.golmani su prica za sebe,LK je potencijal i vidi se da treba iskustva.srednjeg vanjskog srbija nazalost nema i to je ono zbog cega su takve oscilacije,ne pravi viskove vec sve sto napravi napravi u onom navalnom prvom napadu i stane.bojinovic je klasa,ali on je vec u godinama i nemoze dugo,prakticki dok on igra igraju svi.srbija uvjerljivo najbrze rjesava svoje napade,po meni prebrzo i iz neizradjenih situacija.igraju brz rukomet sto je super ali brate,treba znat kad treba stati.svedi su danas super odigrali,mozda i najbolju tekmu turnira,sve im je ulazilo a palicka sve branio.
uglavnom,mislim da je ovo solidan rezultat i da ima prostora za bolje,po meni s novim izbornikom i pomladjenom ekipom oko ilica i vujina kao okosnicama.pozdrav

Marko

pre 15 godina

"sto ti hrvati i slovenci nece regionalnu ligu sa nama?"

pa hrvatska nije niš bolja od srpske, imaš samo Zagreb.
prije deset godina su bili kratko i split, a par godina i Metković, al već 5 godina ama baš ništa.

a slovenci su druga priča, imaju možda 3. ligu Europe, nakon njemačke i španjolske, a skupa s dancima. njima ne trebamo mi balkanci.

"Jer smo losi klupski sa rukometom,al zato im MI razvijamo kosarku."

hrvatska klupska košarka je propala s jadranskom ligom.
nekad je recimo jedan zrinjevac bio veliki proizvođač mladih igrača - sada ga više nema.

a pogledaj samo i najuspješniju cibonu - od 1 ili 2 crnca kao zakrpe, došli smo na 3, koji su jedini koji vrijede.
samo da se tamo neki direktori u ciboninom tornju bogate.

xyz

pre 15 godina

@Marko
Evo ti rezultat lanjskog EHF Kupa
Pipo Čakovec-Metaloplastika 35-25
Metaloplastika - Pipo 30-31
Ne bi puno srpskih kluba bilo kompetitivno u HR ligi.
Prevelik je izvoz igrača iz Srbije i nema šansi za stvaranje jakih klubova. Svatko tko nešto vrijedi ide van.

Capy

pre 15 godina

nikola bg-probaj prosetat zadrom u dinamovom ili ciboninom dresu. neces proc nista bolje nego da se prosetas u zvezdinom ili partizanovom dresu. Tamo dolje to je jednostavno tako.

Percik

pre 15 godina

Srbija nije odigrala loše prvenstvo, dapače pokazala je u nekoliko poluvremena da ima potencijala, prvo protiv Danaca i Njemaca, drugo s Norvežanima. Očiti je veliki problem u obrani, nevjerojatno je da Srbija koja ima odličan vratarski dvojac prima toliko golova, to je problem igrača koji su ispred njih. Nadalje, ova ekipa Srbija pokazale je da ima samo jednu dobru obranu i da nije u stanju na voskoj razini igrati 3-2-1, što bi i te kako pomoglo baš protiv Poljaka, Danaca i sl. koji lupaju iz vana. Za mene je to posve neshvatljivo budući je upravo to obrana koja je usavršena na ovim prostorima kao i 6-0 u Skandinaviji. Intenzitet igre u obrani također nije zadovoljavajući, ne može se protiv ozbiljnih ekipa igrati jaka obrana 40 min, vidjeli ste to protiv Danske, nije vas izdao napad, već obrana. To je temelj svega u rukometu, a obrana je stvar volje i izgaranja za pobjedu, suigrača i svoju zemlju svih 60 minuta.

Napad je bio jača strana, ali se se pojavljuje problem neraznovrsnosti, imate 4,5 odličnih šutera i toliko ste zasljepljeni s tim bili na ovom prvenstvu da uopće niste koristili krila. Lopta nije išla skroz okolo, niste razvlačili obrane protivnika i onda kad dođe umor ne mogu ni vansji sve potrpat. To me čudi budući imate dobra mlada krila Čuruviju i još jednog(nemogu se sjetit imena) koji su mislim na Europskom juniorskom bili proglašeni za igrače turnira kad ste osvojili, a ne gurate im loptu. Bojinović i Ilić imaju preveliku slobodu u napadu, možeš ti imati top u ruci, ali ako nerezonski tučeš Hvidtu ili Szmalu ništa od toga, ptreviše lopti su bacili u bunar. Vujin je igrač kojeg morate najviše forsirati i jedini u vašoj vanjskoj liniji koji ima šut iz mjesta - bez skoka odozdo , alopta ide gore u suprotne rašlje neobranjivo. Fantastičan potencijal i po meni uz danskog srednjeg vanjskog i našeg Duvnjaka najveća mlada zvijezda prvenstva. kakva šteta što za Hrvatsku neigra Štrlek, mladi 18. godišnji krilni igrač zagreba koji se ozljedio prije prvenstva, taj će eksplodirati u Austriji na europskom. Izbornik vam mora zauzdati Bojinovića i Ilića ili bah ne držati skupa na parketu, uigrati barem još jedno obrambenu kombinaciju, ona obrana s Poljksom je bila na razini hrvatskih drugoligaša, i više varijatni u napadu, imate sijaset mogućnosti, krila uključiti u igru, tako će se osloboditi prostor za Nikolića na crti i vanjske, par uigranih akcija, prviše je soliranja.

Pokazali ste da imate štofa, ali jednako je puno pitanja oko vaše ekipe koliko i pozitivnih strana, još puno tu treba raditi, jer Francuska, Danska, Poljska, Njemačka i Hrvatska su reprezentacije koje ne praštaju i kad nađu nedostatak tuu po njemu dok ne slome. Sretno na sljedećem Euru u Austriji i vidimo se u Srbiji 2012.

SANJA

pre 15 godina

Super ste,imate veliki potencijal,volju i ogromnu zelju za pobedom!!!!Niste nista izgubili na ovom SP!


SAMO NAPRED SRBIJOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!

RASHA IZ MEDJE

pre 15 godina

kakva sramota za tv medie u srbiji.placamo tv pretplate u hiljadama dinara,a ne mozemo da gledamo polufinale SP u rukometu.