Tenis 65

Sreda, 28.01.2009.

05:46

Serena pobedila, Kuznjecova besna

Amerikanka Serena Vilijams plasirala se u polufinale Australian Opena, posle pobede nad Svetlanom Kuznjecovom.

Serena pobedila, Kuznjecova besna IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

to live's to fly

pre 15 godina

Tacno je da CBS ne prenosi meceve u Americi, ali tu su Tennis Channel i ESPN2.

U momentu kada Patrik Mekenro prica o balansu koji je Rodik najzad pronasao, na terenu je bilo 136F odnosno 58C. Mislim da je u pitanju bio III set. Temperatura se podigla do 62C i tu je stala jer termometar ne belezi temperature vise od te. Drug Federer i drugovi novinari krenuli odmah da kritikuju Novaka, drug Federer se i danas zali na ESPNu kako ga eto neki nepostuju i pored njegovih ogromnih zasluga.
Sledeceg dana, u 11:00 pre nego sto je zatvoren krov, na terenu je bilo 136F tj. 58C.

Zar nam nije poznata OVA LOGIKA?

Ivana

pre 15 godina

Koliko samo uvreda na račun Serene Vilijams! Sramota! Kao da je ona kriva što je spušten krov! Kako uopšte objavljujete ovakve komentare?! Strašno! Šta, kao namerno nisu spustili krov da bi Novak izgubio?! Najžalosnije je što neki izgleda stvarno veruju u to! Gluposti! Da je Novak kojim slučajem pobedio, ova vest bi imala deset puta manje komentara. Inače, slažem se, trebali su da spuste krov pre početka meča ili da sačekaju da se isti završi. Go Roger! Vamos Rafa! C'mon Serena! Napred Safina!

Miki

pre 15 godina

@ Komšije

Nismo vam mi krivi sto vi nemate takve divne tenisere pa nemoj da prosipas zavist po nasima.
"Vi Srbi vidite zaveru..."
Ne vidimo mi nikakvu zaveru u tome sto je Sereni dozvoljena nagla pauza od 15 minuta u mecu koji je gubila,
a posle odlaska u svlacionicu igrala je kao "preporodjena" i to u rashladjenoj hali.
A jedino americke sportiste niko ne sme da salje na doping jer to ne dozvoljava Amerika, za njih "garantuje americka federacija".
Ma, ako treba i krov ce da se pomera dok one stignu do najblize doze.
A srpski tenjseri se posteno muce i niko im nista ne ugadja, naprotiv.

jelena

pre 15 godina

Da ne ulazimo u pitanje bilo cije forme, prosto se radi o pravilu organizatora. Ako je vrucina Sereni, vrucina je bila i Novaku i svim onim nesrecnicima koji su predavali meceve. A da je Sereni bilo vrucina, to itekeko verujem. Njoj bi sa onim kilogramima bilo vrucina i na 20 stepeni...

ellobo

pre 15 godina

@fbih
Komšija, ti si verovatno u pravu kada kažeš da Đoković nije u formi kao 2009. Videli smo i mi, ali zaboravljaš da mu je forma bila u uzlaznoj putanji (izgubio samo 2 seta u tri meča i to u tb) i dobio 1. set protiv Rodika, forma tempirana na QF, SF i finale. Kod Đokovića je najbitnija psihološka priprema, i da je bilo fer odnosa organizatora, druga bi se pesma pevala. Ovako, bilo je šta je bilo, idemo dalje, ima još turnira, mi njegovi navijači ga maksimalno podržavamo. Da ne bude zabune, nije on jedini koji je oštećen na AO 2009. Još će se pisati o tome. Pozdrav dobrom komšiji iz FBiH.

fbih

pre 15 godina

Djokovic je i pre Australian Opena pokazao da nije u formi.Izgubio je prvi mec u sezoni od Letonca Gulbisa,a kasnije je porazen od Finca Nieminena u mecu gde je eventualnom pobedom mogao zasesti na 2.mesto atp liste (tada za poraze nije krivio vrucinu iako su se i ti mecevi igrali u Australiji).
Na putu do cetvrtfinala AO Novak nije uopste demonstrirao neku superiornost niti je bio uverljiv u svojim mecevima kao recimo Nadal koji je stigao u polufinale bez izgubljenog seta.Prema tome nemojmo za Noletov neuspeh traziti krivca u organizatoru turnira ni u tamo nekoj vrucini.Razlog je samo u njegovoj trenutnoj formi.Verujem da bi ga Rodik isto pobedio da se mec igrao i u vecernjem turniru.Moramo biti realni da je sadasnja forma Djokovica veoma ocajna.

pedjap

pre 15 godina

Slazem se za verovatno dozvoljavanje dopinga dvema gorila-sestrama iz USA..Sto se tice ostalih teniserki u polufinalu,nadam se da ce bilo ko da izbaci tu antipaticnu Amerikanku,mozda bas moja miljenica Dementjeva!!Savo,ako imas nesto protiv Rusije,zavrni gas..

alien

pre 15 godina

Serena je ubedljivo mentalno najjaca teniserka tako da ovaj preokret ne predstavlja neko iznenadjenje.
Ne znam sto je pljujete, devjoka se pojavljuje samo na najjacim turnirima i tu dominira, cini mi se da je to mnogo smekerskije od jeleninih igranja 1000 turnira godisnje zarad prvog mesta na wta..

Postenjacina

pre 15 godina

Pa ovo vise nema S od sporta... muka mi je bilo i da gledam mec.
Mora da joj je opet njen "Bog" Jehova pomogao da se krov zatvori!

nenad73

pre 15 godina

Jos jeda lakrdija na ovogodisnjem Australian open-u...prvo su Noletu odbili mobu da pomeri mec jer je prethodni igrao do tri ujutro a onda su "slucajno" resili da nameste krov da spasu Serenu...ako postoje igraci koji moraju da pobede a pri tom su sasvim slucajno Amerikanci recite pa da dobiju jedan set prednosti a ne ovako da samo dodatno stresirate sportiste...

baki

pre 15 godina

Kuznjecova je vodila sa 5:4 u drugom setu i servirala za mec. Nemoguce je da je tek posle 9 odigranih gemova pocelo da joj smeta to sto je zatvoren krov. Ne lupetajte.

luka

pre 15 godina

@Nikolaaaaa...
Bato, gledaj to ovako: naš Novak je igrač koji ima malo problema sa plućima, imao je vrlo kratku pauzu između mečeva i molio je organizatore da mu pomere meč za večernji termin. Nisu mu dozvolili. Dakle, diskriminisan je! Tu ih niko ne može oprati, samo što je N.Đ. fer momak, lepo vaspitan pa ne diže buku. ja ga razumem, je.eš titulu ako kolabiraš na terenu. Od takvih stresova ostaju posledice, ako se razumeš u to. A poenta je u krovu i upotrebi krova. Kad je Williamsova bila pred kolapsom i porazom, onda je data pauza od 15 minuta i navučen krov. Ova je stigla da malo prilegne i "osveži se" i preuzme igru i dobije meč. Pitanje: zašto N.Đ. nije imao tu privilegiju, kad mu već nije promenjen termin?
I gde je sad tu teorija zavere?

Inzenjer

pre 15 godina

Ko nije radio na +60 C ne treba ni da ucestvuje na ovom forumu.
Moje iskustvo, dovoljno je 10-15 minuta da izadjete i da hodate na 60 C i da padnete u nesevest od suncanice, pada pritiska, grceva i slicno! Ovo mi se desilo u suvoj,pustinjskoj klimi. Sa visokom vlagom verovatno treba jos i krace za totalno pomracenje svesti!Sto je inace vrlo gadan osecaj sam po sebi!
Teorijske rasprave u vreme globalnog otopljavanja, tipa die hard i ostani dzentlmen, su zaista nepotrebne, niti je tenis danas dzentlmentski sport niti je klima ista kao kad je to bio !

samir_usa

pre 15 godina

@Tom Jones

Za tvoju informaciju samo.
Americki CBS ne prenosi uopce ovogodisnji Australian Open.
Niti jedan jedini mec. Zato prvo proveri,pa onda daj komentar o necemu.Nego da nagadjas napamet.

Tom Jones

pre 15 godina

Sta ljudi kukate. Nepravda jeste ali uzmite u obzir koliko je para dala americka TV kompanija CBS za prenos AO i mora da bude u zavrsnici i muskog i zenskog singla ameerikanac. Prema tome se i o dredjuje raspored igranja kako bi mogli gledaoci u SAD da u razumnovreme posmatraju meceve

HEAT

pre 15 godina

The Extreme Heat Policy was first introduced in 1998. It comes into play when daytime temperatures hit 35 degrees and the heat stress level reaches 28.

The policy in a nutshell:

* No new matches can start on outside courts for at least an hour after the policy is implemented
* All matches in progress must be completed
* The Tournament referee may suspend matches if deemed dangerous
* The roofs of both the Rod Laver and Vodafone Arenas can be closed, but only after current matches have been completed.
* There is provision for the breaks between games and sets to be made longer than usual during the heat-affected matches

it says roofs can be closed, but only after current matches have been completed. So this is another stupid mistake by organisers, not to mention that anyone can believe it was not over 35 degrees yesterday

duka

pre 15 godina

Ova vest je razlog da Novaka jos vise volim i cenim,stvarno su organizatori krahirali i nerazumem da je takav raspored imao aktuelni sampion,tuzno i smesno. A danas se krov stavlja na pola meca hahaha,stvarno nisam verovao u teorije zavere u sportu ali ocigledno sam bio naivan.Posle ovog Noletovi pljuvaci mu samo mogu pljunuti pod prozor.ZIVEO NOVAK DJOKOVIC

B!

pre 15 godina

daj sta se bunite? jel neko gledao uopste mec ili ste procitali ovde izvestaj i cao...

kuznetsova je servirala za mec i da je pobedila niko nista ne bi rekao...ali posto je izgubila odma su kriv amerikanci, australijanci, krov, doping, felps, i ko zna jos ko...

stvarno ste smesni...

Vlad

pre 15 godina

Iako je vrlo očigledno favorizovanje s spuštanjem krova nakon što je Serena izgubila prvi set, to ne opravdava Novakovu konstantnu neozbiljnost u pogledu fizičke spreme. A što se tiče toga što je prethodni meč završio u 3 ujutru i šta bi bilo kad bi bilo, niko ga nije terao da se toliko smara sa Bagdatom koj je prosto molio da bude počišćen(sličnu želju Fed. je s zadovoljstvom ispunio Del Potru). Novak prosto nije imao formu da počisti bilo koga, a onda se vraćamo na priču o fizičkom i tako u začarani krug.

mangler

pre 15 godina

Jao ala ste smesni.Pa odakle vam samo ideja da bi Kuznjecova zaista pobedila cak i da se krov nije zatvorio.Pa ona je prvi set dobila sa tesnih 7:5, a ne 6:0
Zar rezultat prvog seta ne govori da je igra bila izjednacena i da je Ruskinja taj set dobila jer je imala vise srece.Ne znam samo gdje vidite to da je Kuznjecova bila superiorna i nadmocna toliko,pa da govorite kako bi zasigurno pobedila Serenu da se krov nije zatvorio.
Rezultati prva dva seta govore da je igra bila uglavnom izjednacena,a prvi se igrao pod otvorenim krovom,dok drugi pod zatvorenim.Dakle,gde je tu neka razlika.Ja ne vidim ama bas nikakvog uticaja od krova u igri obiju tenisreki.
Bas ste smesni s tim komentarima.

Milica

pre 15 godina

Uslovi jesu jednaki za obe teniserke ali su prosto pravila prekrsena kao sto je vec neko rekao. Ako mec pocne sa otvorenim, tj. bez krova tako MORA i da se zavrsi! Svi ovi koji misle da su ljudi ljubomorni na Serenu treba samo da znaju da to uopste nije u pitanju(a zasto bi) nego se samo pitaju zasto se krov stavio samo u slucaju kada to Sereni odgovara!

botman

pre 15 godina

Serena igra jako mali broj turnira godišnje, daleko manji nego srpske i ruske teniserke a čak ni te mečeve ne može da dobije bez pomoći sudije i/ili organizatora. Strašno...Seća li se neko finala protiv JJ kada je iz totalne nemoći polomila reket bacivši ga na teren(!?) i počela da plače jer nije mogla da osvoji poslednji poen i to pred toliko domaće publike...Serena je šala, jedna velika, velika, velika, velika šala. I da, igra kao muškarac, zbog nje i sličnih njoj treba da uvedu kategorije u ženski tenis, baš kao u boksu. Da se zna ko je teška a ko laka kategorija. Kada gledam nju izgleda mi kao da gledam Valueva(217 cm, 145 kg) protiv nekog boksera iz srednje kategorije. Ali dobro...šta da se radi.

Nikolaa

pre 15 godina

Kako su ovde neki ljudi materialisti ... Ovaj je to osvojio,onaj je ovo osvojio ... I sta s tim ? To znaci da su ti navedeni igraci posteno dobili jer su u proslost uspeli i dokazali kvalitet ?? Koje su to glupstine ne vidjene!

Bilo bi lepo kad bi ljudi dali njihovo misljenje i kad bi se naslanjali na cinjenice koje vaze za sad a ne neke leve stvari koje pripadaju proslosti i nemaju veze sa trenutnom situacijom.

Utakmica je pocela sa otkrivenim terenom,tako je i trebala da se zavrsi.Da li je razlog da se postavi krov,porast temperature od 2 ili 3 ili 4 ili 5 stepeni ili cak 15 nista ne znaci jer su uslove takve da od pocetka utakmice bila ja zestoka vrucina! To je to. Zato tvrdim da ta izjava kako su postavili krov zato sto su predvideli vrucinu(mislim smesno,a sta je bilo onda u prvom setu,blago prolece mozda?)cista namestaljka da sakrije slucajno nepravdu da su postavili krov a nikoga obavestili.U tom slucaju znacilo bi da je to odluka trenutka a ne nesto isplanirano,sto znaci da bi se ta odluka naslonila na to sto se dogadja na terenu = Isplazeni serenin jezik i brejkovi u korist ruskinje :)

Da se razumemo,Serena je bolji igrac od Kuznjecove ali ovo danas je totalna nepravda za neke druge igrace koji su isto patili fizicki od vrucine a nista se nije preuzelo da se poboljsaju uslove pa su na kraju ispali.

Cinjenica je takodje da neki mogu da pretrpe 38c bez problema a neki drugi i 42c i mozda neki jos drugi slucaj da odigra i na 45c ... I sta sad treba da vlada,koje pravilo? Taj koji najbolje trpi vrucino taj pobedi ??

Ako si dobar organizator,sve ucini da svi imaju najbolje moguce uslove a ne da nekoga teras da igra na sunce a nekom drugom levom zatvaras krov.

Pratite sta se desava pa smislite komentar.Neko s nikom "serena" je pricao o zavisnosti ... Bas si ti nasla ili nasao da pricas o zavisnosti ...

Rista

pre 15 godina

Izgleda da je otac Jelene Dokic bio u pravu kad je jos pre 8-9 godina tvrdio da se na AO namestaju rezultati! Nole, Ana, Jelena samo napred!!!

SW

pre 15 godina

Pa Kuznjecova je jedino i mogla da je pobedi kad je Sereni bilo lose i sl... A posle se jasno videlo ko je ko na terenu!
A i organizatori su i najavili zatvaranje Arene, zbog nadolazecih velikih temperatura i ne znam ko ste vi ovde pa da se bunite...
Plujete po Sereni(koja je najbolja i najuspesnija teniserka danasnjice), po Phelpsu, kada je rekao Nikad Vise 8 Zlata, (a on najbolji sportista ikada), po Roddicku, kada je rekao da hoce revans protiv Serene(bio br 1, osvojio US Open)...
Takvim debilizmom samo kazete koliko ste zavisni i ljubomorni...
Smesno!
xoxo u pravu si care! i dzajo i savo!

Vladan R

pre 15 godina

Na zalost organizatori nisu ostali dosledni pravilu koje su sami postavili tj da nema podizanja krova za mec u toku tj da se isti ima zavrsiti kako je i zapoceo, sto je direktno Serenu dvostruko proguralo dalje( ova vrucina jeste bitna ali je jos bitnije sto se urusava pobednicki ritam igracice koja u tom trenutku vodi i to je uradjeno Kuznjecovoj) jer je imala dvojni tretman juce kada je njena protivnica imala problema to nisu uradili ali kada ih je Serena imala onda su odmah digli krov. Sve do tada je bilo ok, tj kom obojci kom opanci bez obzira sto su nehumani uslovi ali isti za sve, ipak ovo poslednje baca senku na ceo turnir bez obzira na njihove namere da smanje broj predaja jer je to trebalo bar uraditi dan ranije a mozda i dva jer je Simon u mecu ne mogu da se setima sada sa kim bas trazio podizanje krova a slozio se i njegov rival da bi to ipak bilo odbijeno zbog postojeceg pravila. Sta ce im uostalom krov, kada ga ne dizu na +40 i kusur u HLADU i pre svih meceva jer imaju sigurno prognozu kako ce biti. I samo da dodam ne verujem da je to uradjeno sa zlom namerom da nekoga eliminisu ali je uradjeno veoma aljkavo i to toliko aljkavo , da ostavlja dovoljno prostora i razloga da neki veruju i u suprotno.

Doki

pre 15 godina

Ma sramota !
Ovaj AO me podseca na stari film
"Konje ubijaju zar ne ".

Tenis polako postaje jedan od extreme sportova! Sto mi se ne dopada uopste. Smatram da cilj sporta nije da ubije sportiste i da se mi navijaci time neopisivo zabavljmo gledajuci direktan prenos!

Neka je Nole predao, samo je trebalo odmah, da ne dozvoli Rodiku da dobije jos jedan set prakticno igrajuci sam protiv sebe !
I Azareneka, dete u top formi pa naravno da je dobila suncanicu sa pratecim tegobama.

Kad je organizatoru postala ugrozena zarada, sad pred kraj turnira kako samo pokrise teren za 10 min !

A I Fedex ga pametuje, sada kad Nole ne igra, kao bas je spreman i voli da igra na +62 C ! Budalastina. pri tome je igrao 4 nocna i 1 dnevni mec !
Sramota !

zoran

pre 15 godina

Ljudi ne radi se o tome da organizatori ne vole Djokovica ili Kuznjecovu, oni su se samo igrom slucaja nasli u ovoj situacija. Mnogo je bitnije da oni nesportki favorizuju odredjene igrace, a da slusate samo ove komentatore sa espn-a vama ne bi bilo lose kao Noetu nego bi odmah povracali. Oni ne mogu da oduzmu ciste pobede, ali vrlo lepo umeju da iskoriste odredjene situacije i naprave odlicne uslove za njihove pulene. Ako niste videli procitajte na webu kad je Novak igrao zvanicna temperatura je bila 36c(ne na terenu, tamo je bila 61c) i cak 94% vlaznosti, kada je Kuznjecova igrala max temperatura je bila 42c, ali i mnogo manja vlaznost od 54%. Ako se malo razumete u hidrologiju razumecete o cemu pisem. Znaci u najmanju ruku oba meca su trebala da imaju isti tretman, ali na zalost nisu, vec su odradjeni kako je njima odgovaralo. Jeste da Novak nije cvecka, ali kada se pogleda iza zavese sta se radi, ovoga puta ne mogu mu nista zameriti, jer u datim okolnostima bio je vise nego fer.

pre 15 godina

Što se čudite? To je ta "demokracija" za koju su se svi balkanski narodi borili, želeći što prije skinuti Antu Markovića i postaviti svoje "demokrate" na vlast.

Sve je ionako bilo jasno i prije Australian opena. Amerikanci i Australci međusobno dijele pozivnice, tako da ne čudi da njihovi predstavnici imaju najbolje uvjete.

S.Williams

pre 15 godina

Pa Kuznjecova je jedino i mogla da je pobedi kad je Sereni bilo lose i sl... A posle se jasno videlo ko je ko na terenu!
A i organizatori su i najavili zatvaranje Arene, zbog nadolazecih velikih temperatura i ne znam ko ste vi ovde pa da se bunite...
Plujete po Sereni(koja je najbolja i najuspesnija teniserka danasnjice), po Phelpsu, kada je rekao Nikad Vise 8 Zlata, (a on najbolji sportista ikada), po Roddicku, kada je rekao da hoce revans protiv Serene(bio br 1, osvojio US Open)...
Takvim debilizmom samo kazete koliko ste zavisni i ljubomorni...
Smesno!
xoxo u pravu si care! i dzajo i savo!

zoran

pre 15 godina

Cemu uopste sluzi krov na tom terenu ?
Ziveo sam u Australiji,Melburnu, osam godina. Mogucnost da kisa pada u tom periodu je izuzetno mala, gotovo da nije moguce. Ako bi i pala to bi bilo kratko te bi se beton ocas osusio. U Januaru taj krov treba da sluzi samo kao zastita od Sunca a oni ga ne upotrebljavaju ili to cine veoma selektivno te navlace debelu sumnju na nacin organizovanja turnira. Nesto u glavama organizatora nije bas cisto.

Lala iz Banata

pre 15 godina

Pioniri maleni, zaboravljate u komentarima samo jednu sitnicu:
SVI (protivnici) SU IGRALI POD ISTIM USLOVIMA! A DA LI JE VRUĆINA ILI NE - SVIMA JE JEDNAKO!
I KAKO TO DA SERENI ČAS ODGOVARA (Azarenka) A ČAS NE ODGOVARA (Kuznjecova) VRUĆINA? ;)
Pre će biti da je Serani pomogla pauza (+ napitak ;)

Boze svasta

pre 15 godina

Xoxo, stvarno si hoho. Prva stvar, po pravilima, ako postoji krov, on se NE ZATVARA osim u slucaju kise! Ako pocne mec pod otvorenim krovom, ima tako i da se zavrsi! Ako pocne pod zatvorenim, tako ce i da se zavrsi!! Sto znaci, ovo je najgrublje krsenje pravila. Zasto nisu zatvorili krov pre pocetka meca? Tada bi sve bilo regularno. Mislim da je sve ovo sto se desilo na ovogodisnjem AO, i to nema veze sa Novakom, jer je on samo jedan od nekoliko tenisera koji su predali zbog ovakvih uslova, neka sluzi na cast organizatorima. Zenski turnir je potpuno neregularan, Sereni treba oduzeti i ovu i proslu pobedu! Sreca pa ce Elena da omlati tu stoku. Navijam za nju i ovako, jer je svojim igrama zasluzila da konacno osvoji GS!

Nikolaa

pre 15 godina

39c ... 45c ... ili 42c ... Ima li razlike ? Sve je to isto,jedva se dise! Ako su mogli da zapocnu utakmicu bez krova tako su lepo mogli i da je zavrse.

"pre meca su najavili da ce krov da se zatvori, to nije bila tajna, jer se ocekivao nevidjeni porast temperature."
A koliki je to bio porast temperature u pitanju ? Mislis porast od 10 stepeni ?
Jeste da .. Sigurno ... Predvideli su da ce u roku jednog seta da se temperatura "nevidjeno" digne.Bilo je podnosljiva sve dok je ova vestica izgubila prvi set pa su se onda predomislili sta je bolje.

Cinjenica je da su obe igracice imale iste uslove ali cinjenica je da ta odluka da se stavi krov dosla jako kasno.
Kad je se nekoj levoj igracici slosilo nisu se setili da postave krov i doveli su je do predaju,a kad je neko drugo u pitanju "brzo brzo da se zatvori".

Ja tvrdim da bi Novak prosao protiv Roddick-a da nije imao toliko da se bori protiv te vrucine,mislim,da su bile uslove na nivou.Ali nisu bile.

Sta je tu je,ali od pocetka turnira ima dosta nepravde.

dzaja

pre 15 godina

Neverovatno je koliko ima izmisljanja u ovih 8 komentara. Namestanje meceva, svi nasi bi igrali u finalu, masovno odustajanje igraca, vredjanje igraca (Serena prolazi kao muskarac!?), menjanje pravila, Serena se uvek izvlaci (ima 18 Grand Slam titula - 9 u singlu, 7 u dublu i 2 u mixu), Serena je spodoba!?

Emilio

pre 15 godina

Vazno je da krov nisu postavili dok se Azarenko teturala po terenu protiv Serene. Iako je dobila ubedljivo prvi set morala je "pit- bulu" - kako je zove njen rodjeni otac, da preda mec ili bi dobila tiplotni udar. Treba tuziti tu tenisku mafiju koja neprestano namesta svojim favoritima da osvoje GS. Podrzavam komentar koji preporucuje tuzbu protiv organizatora za ugrozavanje ljudskih prava, ali i tu bi bili njihovi sudovi koji bi bili protiv ugrozenih.

Srđan

pre 15 godina

Takmičenje je potpuno neregularno. Znamo kako su prošli Azarenka, Đoković i drugi. Kada je bila pred porazom zbog iscrpljenosti, Sereni ne samo što je zatvoren krov i klimatizovana dvorana, već je dobila i pauzu!? Zašto igra nije nastavljena posle prvog seta, krov bi se ionako zatvorio za 10-ak minuta? Napred Dementijeva, ispravi ovu nepravdu.

bucko

pre 15 godina

Vec neki dan se spremam da napisem jedan komentar ali me je Mungos preduhitrio...U potpunosti se slazem sa njegovim komentarom i to je tako sigurno. Napred Dementijeva,oderu tu medvedicu sto se vec mesecima provlaci kroz turnire zbog nekakvog namestanja.Kako si ocerupala ovo Spanjolce na brzinu :),e to se zove tenis i spremnost da se igra tenis,a ne ove nase !!! Ali zato najvise volim Jecu i Anu a posle Dementijevu...

Brane

pre 15 godina

Sad znaju da postave krov isto kao sto ce se svi preostali mecevi i zenski i muski igrati pod krovom.Zasto se nije postavio krov za Novakov mec?Dobro znaju da Nole ima problema sa disanjem i da mu smeta vrucina.Rodik je morao u polufinale!Nisu znali postaviti krov dok je Nole jedva stajao na nogama a sad brze poletili posle prvog seta da se slucajno organozatori ne bi zamerili Amerikancima.Jadan je ovaj Aussie open!

Masa

pre 15 godina

Nije Kuznjecova u ne znam ni je kakvoj formi, ali ovo je vec drugi mec za redom kako se Serena izvlaci. Koliko mi je samo simpaticnija njena sestra. Samo da je Dementijeva isprasi!

xoxo

pre 15 godina

Pa sta sto su zatvorili krov u sred igre?
Iste uslove su imale obe teniserke, pre meca su najavili da ce krov da se zatvori, to nije bila tajna, jer se ocekivao nevidjeni porast temperature.
Sestre Williams nisu tamo gde su bez razloga a Kuznjecova, Novaci i ostali mogu da se dure do mile volje i da izmisljaju zavere u svakom setu.
Ahhhhh, sto mi je dosadila ta kuknjava...

Maja

pre 15 godina

Pa ne mogu sve ruskinje da budu u poslednjoj četvorci...
A što se tiče Noleta, kada je igrao do 3 ujutru, pre njega je igrala Dokicka, pa je logično bilo da i sledećeg dana prvo ona igra, pa onda on. Ali, taman posla da domaća teniserka igra po najvećoj vrućini...

celawi

pre 15 godina

@Nada
"Menjaju" => "Ne primenjuju" ???
Slazem se da nije ok, ali ako su zbog nje promenjena, znaci da nisu postojala u tom obliku kada je trebalo izaci u susret Noletu.
U svakom slucaju, uzas. Pa ona je i usla u finale uz pomoc temperature, a kada njoj smeta postavlja se krov

mungos

pre 15 godina

Obzirom da su robijasii prvi naselili Australiju,i to anglo-saksonski robijasi,ocekivan je odnos njihovih potomaka prema Noletu i Kuznjecovoj iliti prema Sereni i Rodji..

stanka

pre 15 godina

Od sveg srca navijam za Dementijevu, jer ova spodoba isplazenog jezka toliko je umisljena da vec sebe videla kao prvu. Ona je morala da oslabi bar 20 kila da bi uopste mogla da se nosi sa boljim igracicama od sebe!
I kada je igrala protiv Jelene u finalu jedva je disala i pravila je velike pauze izmedju serviranja!

Mirko

pre 15 godina

Pa ja vam stalno ponavljam da Vilijamsovkama namestaju meceve i turnire zahvaljujuci mocnim sponzorima - i americkoj zastiti gde jedino one ne podlezu doping kontroli jer za njih "garantuje americka teniska federacija".
Zato Nole, Jeco i Ana - ponosim se vama jer ste posteni!

1234!

pre 15 godina

Ovo vec postaje smesno ! ! !

Najbolje da se ne igra uopste i da se igra samo egzibicioni mec njihovog drugara Fedija(najpametnijeg na svetu!) i drugarice Serene !

jos jednom tvrdim: S-T-R-A-S-N-O

pre 15 godina

Sada lepo, neka teniseri podnesu zalbu WTA-ju i ATP-ju na ocajnu organizaciju AO-a, pa neka ovi popiju dooooobru kaznu za to sto im je trebalo 8 DANA da se smiluju, tj. ukapiraju da to sto igraci masovno odustaju nije tek tako slucajno. Mozak ti bre provristi na toj vrucincini!!! A tako ocigledno favoriziranje odredjenih teniserki (koja, btw. moze glat da prodje i kao teniser, tj. osoba muskog roda) je vise nego ocigledno!!!!!!!!

Nada

pre 15 godina

Savaka cast za sliku! Iako nije sa ovog meca, jasno pokazuje stanje u "postenom" POSLOVNOM teniskom svetu, kao i PPRFESONALIZAM organizatora koji MENJAJU SVOJA PRAVILA zbog ove USIJANE GLAVE, ali ih zato cak i NE PRIMENJUJU kada je neko drugi u pitanju (ne mislim samo na Novaka, vec i na ostale tenisere i teniserke).

Mirko

pre 15 godina

Pa ja vam stalno ponavljam da Vilijamsovkama namestaju meceve i turnire zahvaljujuci mocnim sponzorima - i americkoj zastiti gde jedino one ne podlezu doping kontroli jer za njih "garantuje americka teniska federacija".
Zato Nole, Jeco i Ana - ponosim se vama jer ste posteni!

1234!

pre 15 godina

Ovo vec postaje smesno ! ! !

Najbolje da se ne igra uopste i da se igra samo egzibicioni mec njihovog drugara Fedija(najpametnijeg na svetu!) i drugarice Serene !

jos jednom tvrdim: S-T-R-A-S-N-O

pre 15 godina

Sada lepo, neka teniseri podnesu zalbu WTA-ju i ATP-ju na ocajnu organizaciju AO-a, pa neka ovi popiju dooooobru kaznu za to sto im je trebalo 8 DANA da se smiluju, tj. ukapiraju da to sto igraci masovno odustaju nije tek tako slucajno. Mozak ti bre provristi na toj vrucincini!!! A tako ocigledno favoriziranje odredjenih teniserki (koja, btw. moze glat da prodje i kao teniser, tj. osoba muskog roda) je vise nego ocigledno!!!!!!!!

Nada

pre 15 godina

Savaka cast za sliku! Iako nije sa ovog meca, jasno pokazuje stanje u "postenom" POSLOVNOM teniskom svetu, kao i PPRFESONALIZAM organizatora koji MENJAJU SVOJA PRAVILA zbog ove USIJANE GLAVE, ali ih zato cak i NE PRIMENJUJU kada je neko drugi u pitanju (ne mislim samo na Novaka, vec i na ostale tenisere i teniserke).

mungos

pre 15 godina

Obzirom da su robijasii prvi naselili Australiju,i to anglo-saksonski robijasi,ocekivan je odnos njihovih potomaka prema Noletu i Kuznjecovoj iliti prema Sereni i Rodji..

Brane

pre 15 godina

Sad znaju da postave krov isto kao sto ce se svi preostali mecevi i zenski i muski igrati pod krovom.Zasto se nije postavio krov za Novakov mec?Dobro znaju da Nole ima problema sa disanjem i da mu smeta vrucina.Rodik je morao u polufinale!Nisu znali postaviti krov dok je Nole jedva stajao na nogama a sad brze poletili posle prvog seta da se slucajno organozatori ne bi zamerili Amerikancima.Jadan je ovaj Aussie open!

stanka

pre 15 godina

Od sveg srca navijam za Dementijevu, jer ova spodoba isplazenog jezka toliko je umisljena da vec sebe videla kao prvu. Ona je morala da oslabi bar 20 kila da bi uopste mogla da se nosi sa boljim igracicama od sebe!
I kada je igrala protiv Jelene u finalu jedva je disala i pravila je velike pauze izmedju serviranja!

Emilio

pre 15 godina

Vazno je da krov nisu postavili dok se Azarenko teturala po terenu protiv Serene. Iako je dobila ubedljivo prvi set morala je "pit- bulu" - kako je zove njen rodjeni otac, da preda mec ili bi dobila tiplotni udar. Treba tuziti tu tenisku mafiju koja neprestano namesta svojim favoritima da osvoje GS. Podrzavam komentar koji preporucuje tuzbu protiv organizatora za ugrozavanje ljudskih prava, ali i tu bi bili njihovi sudovi koji bi bili protiv ugrozenih.

Boze svasta

pre 15 godina

Xoxo, stvarno si hoho. Prva stvar, po pravilima, ako postoji krov, on se NE ZATVARA osim u slucaju kise! Ako pocne mec pod otvorenim krovom, ima tako i da se zavrsi! Ako pocne pod zatvorenim, tako ce i da se zavrsi!! Sto znaci, ovo je najgrublje krsenje pravila. Zasto nisu zatvorili krov pre pocetka meca? Tada bi sve bilo regularno. Mislim da je sve ovo sto se desilo na ovogodisnjem AO, i to nema veze sa Novakom, jer je on samo jedan od nekoliko tenisera koji su predali zbog ovakvih uslova, neka sluzi na cast organizatorima. Zenski turnir je potpuno neregularan, Sereni treba oduzeti i ovu i proslu pobedu! Sreca pa ce Elena da omlati tu stoku. Navijam za nju i ovako, jer je svojim igrama zasluzila da konacno osvoji GS!

Maja

pre 15 godina

Pa ne mogu sve ruskinje da budu u poslednjoj četvorci...
A što se tiče Noleta, kada je igrao do 3 ujutru, pre njega je igrala Dokicka, pa je logično bilo da i sledećeg dana prvo ona igra, pa onda on. Ali, taman posla da domaća teniserka igra po najvećoj vrućini...

Nikolaa

pre 15 godina

39c ... 45c ... ili 42c ... Ima li razlike ? Sve je to isto,jedva se dise! Ako su mogli da zapocnu utakmicu bez krova tako su lepo mogli i da je zavrse.

"pre meca su najavili da ce krov da se zatvori, to nije bila tajna, jer se ocekivao nevidjeni porast temperature."
A koliki je to bio porast temperature u pitanju ? Mislis porast od 10 stepeni ?
Jeste da .. Sigurno ... Predvideli su da ce u roku jednog seta da se temperatura "nevidjeno" digne.Bilo je podnosljiva sve dok je ova vestica izgubila prvi set pa su se onda predomislili sta je bolje.

Cinjenica je da su obe igracice imale iste uslove ali cinjenica je da ta odluka da se stavi krov dosla jako kasno.
Kad je se nekoj levoj igracici slosilo nisu se setili da postave krov i doveli su je do predaju,a kad je neko drugo u pitanju "brzo brzo da se zatvori".

Ja tvrdim da bi Novak prosao protiv Roddick-a da nije imao toliko da se bori protiv te vrucine,mislim,da su bile uslove na nivou.Ali nisu bile.

Sta je tu je,ali od pocetka turnira ima dosta nepravde.

Srđan

pre 15 godina

Takmičenje je potpuno neregularno. Znamo kako su prošli Azarenka, Đoković i drugi. Kada je bila pred porazom zbog iscrpljenosti, Sereni ne samo što je zatvoren krov i klimatizovana dvorana, već je dobila i pauzu!? Zašto igra nije nastavljena posle prvog seta, krov bi se ionako zatvorio za 10-ak minuta? Napred Dementijeva, ispravi ovu nepravdu.

Rista

pre 15 godina

Izgleda da je otac Jelene Dokic bio u pravu kad je jos pre 8-9 godina tvrdio da se na AO namestaju rezultati! Nole, Ana, Jelena samo napred!!!

Masa

pre 15 godina

Nije Kuznjecova u ne znam ni je kakvoj formi, ali ovo je vec drugi mec za redom kako se Serena izvlaci. Koliko mi je samo simpaticnija njena sestra. Samo da je Dementijeva isprasi!

Doki

pre 15 godina

Ma sramota !
Ovaj AO me podseca na stari film
"Konje ubijaju zar ne ".

Tenis polako postaje jedan od extreme sportova! Sto mi se ne dopada uopste. Smatram da cilj sporta nije da ubije sportiste i da se mi navijaci time neopisivo zabavljmo gledajuci direktan prenos!

Neka je Nole predao, samo je trebalo odmah, da ne dozvoli Rodiku da dobije jos jedan set prakticno igrajuci sam protiv sebe !
I Azareneka, dete u top formi pa naravno da je dobila suncanicu sa pratecim tegobama.

Kad je organizatoru postala ugrozena zarada, sad pred kraj turnira kako samo pokrise teren za 10 min !

A I Fedex ga pametuje, sada kad Nole ne igra, kao bas je spreman i voli da igra na +62 C ! Budalastina. pri tome je igrao 4 nocna i 1 dnevni mec !
Sramota !

bucko

pre 15 godina

Vec neki dan se spremam da napisem jedan komentar ali me je Mungos preduhitrio...U potpunosti se slazem sa njegovim komentarom i to je tako sigurno. Napred Dementijeva,oderu tu medvedicu sto se vec mesecima provlaci kroz turnire zbog nekakvog namestanja.Kako si ocerupala ovo Spanjolce na brzinu :),e to se zove tenis i spremnost da se igra tenis,a ne ove nase !!! Ali zato najvise volim Jecu i Anu a posle Dementijevu...

celawi

pre 15 godina

@Nada
"Menjaju" => "Ne primenjuju" ???
Slazem se da nije ok, ali ako su zbog nje promenjena, znaci da nisu postojala u tom obliku kada je trebalo izaci u susret Noletu.
U svakom slucaju, uzas. Pa ona je i usla u finale uz pomoc temperature, a kada njoj smeta postavlja se krov

zoran

pre 15 godina

Ljudi ne radi se o tome da organizatori ne vole Djokovica ili Kuznjecovu, oni su se samo igrom slucaja nasli u ovoj situacija. Mnogo je bitnije da oni nesportki favorizuju odredjene igrace, a da slusate samo ove komentatore sa espn-a vama ne bi bilo lose kao Noetu nego bi odmah povracali. Oni ne mogu da oduzmu ciste pobede, ali vrlo lepo umeju da iskoriste odredjene situacije i naprave odlicne uslove za njihove pulene. Ako niste videli procitajte na webu kad je Novak igrao zvanicna temperatura je bila 36c(ne na terenu, tamo je bila 61c) i cak 94% vlaznosti, kada je Kuznjecova igrala max temperatura je bila 42c, ali i mnogo manja vlaznost od 54%. Ako se malo razumete u hidrologiju razumecete o cemu pisem. Znaci u najmanju ruku oba meca su trebala da imaju isti tretman, ali na zalost nisu, vec su odradjeni kako je njima odgovaralo. Jeste da Novak nije cvecka, ali kada se pogleda iza zavese sta se radi, ovoga puta ne mogu mu nista zameriti, jer u datim okolnostima bio je vise nego fer.

zoran

pre 15 godina

Cemu uopste sluzi krov na tom terenu ?
Ziveo sam u Australiji,Melburnu, osam godina. Mogucnost da kisa pada u tom periodu je izuzetno mala, gotovo da nije moguce. Ako bi i pala to bi bilo kratko te bi se beton ocas osusio. U Januaru taj krov treba da sluzi samo kao zastita od Sunca a oni ga ne upotrebljavaju ili to cine veoma selektivno te navlace debelu sumnju na nacin organizovanja turnira. Nesto u glavama organizatora nije bas cisto.

Lala iz Banata

pre 15 godina

Pioniri maleni, zaboravljate u komentarima samo jednu sitnicu:
SVI (protivnici) SU IGRALI POD ISTIM USLOVIMA! A DA LI JE VRUĆINA ILI NE - SVIMA JE JEDNAKO!
I KAKO TO DA SERENI ČAS ODGOVARA (Azarenka) A ČAS NE ODGOVARA (Kuznjecova) VRUĆINA? ;)
Pre će biti da je Serani pomogla pauza (+ napitak ;)

dzaja

pre 15 godina

Neverovatno je koliko ima izmisljanja u ovih 8 komentara. Namestanje meceva, svi nasi bi igrali u finalu, masovno odustajanje igraca, vredjanje igraca (Serena prolazi kao muskarac!?), menjanje pravila, Serena se uvek izvlaci (ima 18 Grand Slam titula - 9 u singlu, 7 u dublu i 2 u mixu), Serena je spodoba!?

duka

pre 15 godina

Ova vest je razlog da Novaka jos vise volim i cenim,stvarno su organizatori krahirali i nerazumem da je takav raspored imao aktuelni sampion,tuzno i smesno. A danas se krov stavlja na pola meca hahaha,stvarno nisam verovao u teorije zavere u sportu ali ocigledno sam bio naivan.Posle ovog Noletovi pljuvaci mu samo mogu pljunuti pod prozor.ZIVEO NOVAK DJOKOVIC

xoxo

pre 15 godina

Pa sta sto su zatvorili krov u sred igre?
Iste uslove su imale obe teniserke, pre meca su najavili da ce krov da se zatvori, to nije bila tajna, jer se ocekivao nevidjeni porast temperature.
Sestre Williams nisu tamo gde su bez razloga a Kuznjecova, Novaci i ostali mogu da se dure do mile volje i da izmisljaju zavere u svakom setu.
Ahhhhh, sto mi je dosadila ta kuknjava...

Inzenjer

pre 15 godina

Ko nije radio na +60 C ne treba ni da ucestvuje na ovom forumu.
Moje iskustvo, dovoljno je 10-15 minuta da izadjete i da hodate na 60 C i da padnete u nesevest od suncanice, pada pritiska, grceva i slicno! Ovo mi se desilo u suvoj,pustinjskoj klimi. Sa visokom vlagom verovatno treba jos i krace za totalno pomracenje svesti!Sto je inace vrlo gadan osecaj sam po sebi!
Teorijske rasprave u vreme globalnog otopljavanja, tipa die hard i ostani dzentlmen, su zaista nepotrebne, niti je tenis danas dzentlmentski sport niti je klima ista kao kad je to bio !

HEAT

pre 15 godina

The Extreme Heat Policy was first introduced in 1998. It comes into play when daytime temperatures hit 35 degrees and the heat stress level reaches 28.

The policy in a nutshell:

* No new matches can start on outside courts for at least an hour after the policy is implemented
* All matches in progress must be completed
* The Tournament referee may suspend matches if deemed dangerous
* The roofs of both the Rod Laver and Vodafone Arenas can be closed, but only after current matches have been completed.
* There is provision for the breaks between games and sets to be made longer than usual during the heat-affected matches

it says roofs can be closed, but only after current matches have been completed. So this is another stupid mistake by organisers, not to mention that anyone can believe it was not over 35 degrees yesterday

Vladan R

pre 15 godina

Na zalost organizatori nisu ostali dosledni pravilu koje su sami postavili tj da nema podizanja krova za mec u toku tj da se isti ima zavrsiti kako je i zapoceo, sto je direktno Serenu dvostruko proguralo dalje( ova vrucina jeste bitna ali je jos bitnije sto se urusava pobednicki ritam igracice koja u tom trenutku vodi i to je uradjeno Kuznjecovoj) jer je imala dvojni tretman juce kada je njena protivnica imala problema to nisu uradili ali kada ih je Serena imala onda su odmah digli krov. Sve do tada je bilo ok, tj kom obojci kom opanci bez obzira sto su nehumani uslovi ali isti za sve, ipak ovo poslednje baca senku na ceo turnir bez obzira na njihove namere da smanje broj predaja jer je to trebalo bar uraditi dan ranije a mozda i dva jer je Simon u mecu ne mogu da se setima sada sa kim bas trazio podizanje krova a slozio se i njegov rival da bi to ipak bilo odbijeno zbog postojeceg pravila. Sta ce im uostalom krov, kada ga ne dizu na +40 i kusur u HLADU i pre svih meceva jer imaju sigurno prognozu kako ce biti. I samo da dodam ne verujem da je to uradjeno sa zlom namerom da nekoga eliminisu ali je uradjeno veoma aljkavo i to toliko aljkavo , da ostavlja dovoljno prostora i razloga da neki veruju i u suprotno.

pre 15 godina

Što se čudite? To je ta "demokracija" za koju su se svi balkanski narodi borili, želeći što prije skinuti Antu Markovića i postaviti svoje "demokrate" na vlast.

Sve je ionako bilo jasno i prije Australian opena. Amerikanci i Australci međusobno dijele pozivnice, tako da ne čudi da njihovi predstavnici imaju najbolje uvjete.

luka

pre 15 godina

@Nikolaaaaa...
Bato, gledaj to ovako: naš Novak je igrač koji ima malo problema sa plućima, imao je vrlo kratku pauzu između mečeva i molio je organizatore da mu pomere meč za večernji termin. Nisu mu dozvolili. Dakle, diskriminisan je! Tu ih niko ne može oprati, samo što je N.Đ. fer momak, lepo vaspitan pa ne diže buku. ja ga razumem, je.eš titulu ako kolabiraš na terenu. Od takvih stresova ostaju posledice, ako se razumeš u to. A poenta je u krovu i upotrebi krova. Kad je Williamsova bila pred kolapsom i porazom, onda je data pauza od 15 minuta i navučen krov. Ova je stigla da malo prilegne i "osveži se" i preuzme igru i dobije meč. Pitanje: zašto N.Đ. nije imao tu privilegiju, kad mu već nije promenjen termin?
I gde je sad tu teorija zavere?

Tom Jones

pre 15 godina

Sta ljudi kukate. Nepravda jeste ali uzmite u obzir koliko je para dala americka TV kompanija CBS za prenos AO i mora da bude u zavrsnici i muskog i zenskog singla ameerikanac. Prema tome se i o dredjuje raspored igranja kako bi mogli gledaoci u SAD da u razumnovreme posmatraju meceve

botman

pre 15 godina

Serena igra jako mali broj turnira godišnje, daleko manji nego srpske i ruske teniserke a čak ni te mečeve ne može da dobije bez pomoći sudije i/ili organizatora. Strašno...Seća li se neko finala protiv JJ kada je iz totalne nemoći polomila reket bacivši ga na teren(!?) i počela da plače jer nije mogla da osvoji poslednji poen i to pred toliko domaće publike...Serena je šala, jedna velika, velika, velika, velika šala. I da, igra kao muškarac, zbog nje i sličnih njoj treba da uvedu kategorije u ženski tenis, baš kao u boksu. Da se zna ko je teška a ko laka kategorija. Kada gledam nju izgleda mi kao da gledam Valueva(217 cm, 145 kg) protiv nekog boksera iz srednje kategorije. Ali dobro...šta da se radi.

Milica

pre 15 godina

Uslovi jesu jednaki za obe teniserke ali su prosto pravila prekrsena kao sto je vec neko rekao. Ako mec pocne sa otvorenim, tj. bez krova tako MORA i da se zavrsi! Svi ovi koji misle da su ljudi ljubomorni na Serenu treba samo da znaju da to uopste nije u pitanju(a zasto bi) nego se samo pitaju zasto se krov stavio samo u slucaju kada to Sereni odgovara!

Nikolaa

pre 15 godina

Kako su ovde neki ljudi materialisti ... Ovaj je to osvojio,onaj je ovo osvojio ... I sta s tim ? To znaci da su ti navedeni igraci posteno dobili jer su u proslost uspeli i dokazali kvalitet ?? Koje su to glupstine ne vidjene!

Bilo bi lepo kad bi ljudi dali njihovo misljenje i kad bi se naslanjali na cinjenice koje vaze za sad a ne neke leve stvari koje pripadaju proslosti i nemaju veze sa trenutnom situacijom.

Utakmica je pocela sa otkrivenim terenom,tako je i trebala da se zavrsi.Da li je razlog da se postavi krov,porast temperature od 2 ili 3 ili 4 ili 5 stepeni ili cak 15 nista ne znaci jer su uslove takve da od pocetka utakmice bila ja zestoka vrucina! To je to. Zato tvrdim da ta izjava kako su postavili krov zato sto su predvideli vrucinu(mislim smesno,a sta je bilo onda u prvom setu,blago prolece mozda?)cista namestaljka da sakrije slucajno nepravdu da su postavili krov a nikoga obavestili.U tom slucaju znacilo bi da je to odluka trenutka a ne nesto isplanirano,sto znaci da bi se ta odluka naslonila na to sto se dogadja na terenu = Isplazeni serenin jezik i brejkovi u korist ruskinje :)

Da se razumemo,Serena je bolji igrac od Kuznjecove ali ovo danas je totalna nepravda za neke druge igrace koji su isto patili fizicki od vrucine a nista se nije preuzelo da se poboljsaju uslove pa su na kraju ispali.

Cinjenica je takodje da neki mogu da pretrpe 38c bez problema a neki drugi i 42c i mozda neki jos drugi slucaj da odigra i na 45c ... I sta sad treba da vlada,koje pravilo? Taj koji najbolje trpi vrucino taj pobedi ??

Ako si dobar organizator,sve ucini da svi imaju najbolje moguce uslove a ne da nekoga teras da igra na sunce a nekom drugom levom zatvaras krov.

Pratite sta se desava pa smislite komentar.Neko s nikom "serena" je pricao o zavisnosti ... Bas si ti nasla ili nasao da pricas o zavisnosti ...

SW

pre 15 godina

Pa Kuznjecova je jedino i mogla da je pobedi kad je Sereni bilo lose i sl... A posle se jasno videlo ko je ko na terenu!
A i organizatori su i najavili zatvaranje Arene, zbog nadolazecih velikih temperatura i ne znam ko ste vi ovde pa da se bunite...
Plujete po Sereni(koja je najbolja i najuspesnija teniserka danasnjice), po Phelpsu, kada je rekao Nikad Vise 8 Zlata, (a on najbolji sportista ikada), po Roddicku, kada je rekao da hoce revans protiv Serene(bio br 1, osvojio US Open)...
Takvim debilizmom samo kazete koliko ste zavisni i ljubomorni...
Smesno!
xoxo u pravu si care! i dzajo i savo!

pedjap

pre 15 godina

Slazem se za verovatno dozvoljavanje dopinga dvema gorila-sestrama iz USA..Sto se tice ostalih teniserki u polufinalu,nadam se da ce bilo ko da izbaci tu antipaticnu Amerikanku,mozda bas moja miljenica Dementjeva!!Savo,ako imas nesto protiv Rusije,zavrni gas..

nenad73

pre 15 godina

Jos jeda lakrdija na ovogodisnjem Australian open-u...prvo su Noletu odbili mobu da pomeri mec jer je prethodni igrao do tri ujutro a onda su "slucajno" resili da nameste krov da spasu Serenu...ako postoje igraci koji moraju da pobede a pri tom su sasvim slucajno Amerikanci recite pa da dobiju jedan set prednosti a ne ovako da samo dodatno stresirate sportiste...

S.Williams

pre 15 godina

Pa Kuznjecova je jedino i mogla da je pobedi kad je Sereni bilo lose i sl... A posle se jasno videlo ko je ko na terenu!
A i organizatori su i najavili zatvaranje Arene, zbog nadolazecih velikih temperatura i ne znam ko ste vi ovde pa da se bunite...
Plujete po Sereni(koja je najbolja i najuspesnija teniserka danasnjice), po Phelpsu, kada je rekao Nikad Vise 8 Zlata, (a on najbolji sportista ikada), po Roddicku, kada je rekao da hoce revans protiv Serene(bio br 1, osvojio US Open)...
Takvim debilizmom samo kazete koliko ste zavisni i ljubomorni...
Smesno!
xoxo u pravu si care! i dzajo i savo!

alien

pre 15 godina

Serena je ubedljivo mentalno najjaca teniserka tako da ovaj preokret ne predstavlja neko iznenadjenje.
Ne znam sto je pljujete, devjoka se pojavljuje samo na najjacim turnirima i tu dominira, cini mi se da je to mnogo smekerskije od jeleninih igranja 1000 turnira godisnje zarad prvog mesta na wta..

ellobo

pre 15 godina

@fbih
Komšija, ti si verovatno u pravu kada kažeš da Đoković nije u formi kao 2009. Videli smo i mi, ali zaboravljaš da mu je forma bila u uzlaznoj putanji (izgubio samo 2 seta u tri meča i to u tb) i dobio 1. set protiv Rodika, forma tempirana na QF, SF i finale. Kod Đokovića je najbitnija psihološka priprema, i da je bilo fer odnosa organizatora, druga bi se pesma pevala. Ovako, bilo je šta je bilo, idemo dalje, ima još turnira, mi njegovi navijači ga maksimalno podržavamo. Da ne bude zabune, nije on jedini koji je oštećen na AO 2009. Još će se pisati o tome. Pozdrav dobrom komšiji iz FBiH.

Miki

pre 15 godina

@ Komšije

Nismo vam mi krivi sto vi nemate takve divne tenisere pa nemoj da prosipas zavist po nasima.
"Vi Srbi vidite zaveru..."
Ne vidimo mi nikakvu zaveru u tome sto je Sereni dozvoljena nagla pauza od 15 minuta u mecu koji je gubila,
a posle odlaska u svlacionicu igrala je kao "preporodjena" i to u rashladjenoj hali.
A jedino americke sportiste niko ne sme da salje na doping jer to ne dozvoljava Amerika, za njih "garantuje americka federacija".
Ma, ako treba i krov ce da se pomera dok one stignu do najblize doze.
A srpski tenjseri se posteno muce i niko im nista ne ugadja, naprotiv.

Vlad

pre 15 godina

Iako je vrlo očigledno favorizovanje s spuštanjem krova nakon što je Serena izgubila prvi set, to ne opravdava Novakovu konstantnu neozbiljnost u pogledu fizičke spreme. A što se tiče toga što je prethodni meč završio u 3 ujutru i šta bi bilo kad bi bilo, niko ga nije terao da se toliko smara sa Bagdatom koj je prosto molio da bude počišćen(sličnu želju Fed. je s zadovoljstvom ispunio Del Potru). Novak prosto nije imao formu da počisti bilo koga, a onda se vraćamo na priču o fizičkom i tako u začarani krug.

B!

pre 15 godina

daj sta se bunite? jel neko gledao uopste mec ili ste procitali ovde izvestaj i cao...

kuznetsova je servirala za mec i da je pobedila niko nista ne bi rekao...ali posto je izgubila odma su kriv amerikanci, australijanci, krov, doping, felps, i ko zna jos ko...

stvarno ste smesni...

to live's to fly

pre 15 godina

Tacno je da CBS ne prenosi meceve u Americi, ali tu su Tennis Channel i ESPN2.

U momentu kada Patrik Mekenro prica o balansu koji je Rodik najzad pronasao, na terenu je bilo 136F odnosno 58C. Mislim da je u pitanju bio III set. Temperatura se podigla do 62C i tu je stala jer termometar ne belezi temperature vise od te. Drug Federer i drugovi novinari krenuli odmah da kritikuju Novaka, drug Federer se i danas zali na ESPNu kako ga eto neki nepostuju i pored njegovih ogromnih zasluga.
Sledeceg dana, u 11:00 pre nego sto je zatvoren krov, na terenu je bilo 136F tj. 58C.

Zar nam nije poznata OVA LOGIKA?

jelena

pre 15 godina

Da ne ulazimo u pitanje bilo cije forme, prosto se radi o pravilu organizatora. Ako je vrucina Sereni, vrucina je bila i Novaku i svim onim nesrecnicima koji su predavali meceve. A da je Sereni bilo vrucina, to itekeko verujem. Njoj bi sa onim kilogramima bilo vrucina i na 20 stepeni...

samir_usa

pre 15 godina

@Tom Jones

Za tvoju informaciju samo.
Americki CBS ne prenosi uopce ovogodisnji Australian Open.
Niti jedan jedini mec. Zato prvo proveri,pa onda daj komentar o necemu.Nego da nagadjas napamet.

baki

pre 15 godina

Kuznjecova je vodila sa 5:4 u drugom setu i servirala za mec. Nemoguce je da je tek posle 9 odigranih gemova pocelo da joj smeta to sto je zatvoren krov. Ne lupetajte.

Postenjacina

pre 15 godina

Pa ovo vise nema S od sporta... muka mi je bilo i da gledam mec.
Mora da joj je opet njen "Bog" Jehova pomogao da se krov zatvori!

mangler

pre 15 godina

Jao ala ste smesni.Pa odakle vam samo ideja da bi Kuznjecova zaista pobedila cak i da se krov nije zatvorio.Pa ona je prvi set dobila sa tesnih 7:5, a ne 6:0
Zar rezultat prvog seta ne govori da je igra bila izjednacena i da je Ruskinja taj set dobila jer je imala vise srece.Ne znam samo gdje vidite to da je Kuznjecova bila superiorna i nadmocna toliko,pa da govorite kako bi zasigurno pobedila Serenu da se krov nije zatvorio.
Rezultati prva dva seta govore da je igra bila uglavnom izjednacena,a prvi se igrao pod otvorenim krovom,dok drugi pod zatvorenim.Dakle,gde je tu neka razlika.Ja ne vidim ama bas nikakvog uticaja od krova u igri obiju tenisreki.
Bas ste smesni s tim komentarima.

fbih

pre 15 godina

Djokovic je i pre Australian Opena pokazao da nije u formi.Izgubio je prvi mec u sezoni od Letonca Gulbisa,a kasnije je porazen od Finca Nieminena u mecu gde je eventualnom pobedom mogao zasesti na 2.mesto atp liste (tada za poraze nije krivio vrucinu iako su se i ti mecevi igrali u Australiji).
Na putu do cetvrtfinala AO Novak nije uopste demonstrirao neku superiornost niti je bio uverljiv u svojim mecevima kao recimo Nadal koji je stigao u polufinale bez izgubljenog seta.Prema tome nemojmo za Noletov neuspeh traziti krivca u organizatoru turnira ni u tamo nekoj vrucini.Razlog je samo u njegovoj trenutnoj formi.Verujem da bi ga Rodik isto pobedio da se mec igrao i u vecernjem turniru.Moramo biti realni da je sadasnja forma Djokovica veoma ocajna.

Ivana

pre 15 godina

Koliko samo uvreda na račun Serene Vilijams! Sramota! Kao da je ona kriva što je spušten krov! Kako uopšte objavljujete ovakve komentare?! Strašno! Šta, kao namerno nisu spustili krov da bi Novak izgubio?! Najžalosnije je što neki izgleda stvarno veruju u to! Gluposti! Da je Novak kojim slučajem pobedio, ova vest bi imala deset puta manje komentara. Inače, slažem se, trebali su da spuste krov pre početka meča ili da sačekaju da se isti završi. Go Roger! Vamos Rafa! C'mon Serena! Napred Safina!

xoxo

pre 15 godina

Pa sta sto su zatvorili krov u sred igre?
Iste uslove su imale obe teniserke, pre meca su najavili da ce krov da se zatvori, to nije bila tajna, jer se ocekivao nevidjeni porast temperature.
Sestre Williams nisu tamo gde su bez razloga a Kuznjecova, Novaci i ostali mogu da se dure do mile volje i da izmisljaju zavere u svakom setu.
Ahhhhh, sto mi je dosadila ta kuknjava...

S.Williams

pre 15 godina

Pa Kuznjecova je jedino i mogla da je pobedi kad je Sereni bilo lose i sl... A posle se jasno videlo ko je ko na terenu!
A i organizatori su i najavili zatvaranje Arene, zbog nadolazecih velikih temperatura i ne znam ko ste vi ovde pa da se bunite...
Plujete po Sereni(koja je najbolja i najuspesnija teniserka danasnjice), po Phelpsu, kada je rekao Nikad Vise 8 Zlata, (a on najbolji sportista ikada), po Roddicku, kada je rekao da hoce revans protiv Serene(bio br 1, osvojio US Open)...
Takvim debilizmom samo kazete koliko ste zavisni i ljubomorni...
Smesno!
xoxo u pravu si care! i dzajo i savo!

dzaja

pre 15 godina

Neverovatno je koliko ima izmisljanja u ovih 8 komentara. Namestanje meceva, svi nasi bi igrali u finalu, masovno odustajanje igraca, vredjanje igraca (Serena prolazi kao muskarac!?), menjanje pravila, Serena se uvek izvlaci (ima 18 Grand Slam titula - 9 u singlu, 7 u dublu i 2 u mixu), Serena je spodoba!?

SW

pre 15 godina

Pa Kuznjecova je jedino i mogla da je pobedi kad je Sereni bilo lose i sl... A posle se jasno videlo ko je ko na terenu!
A i organizatori su i najavili zatvaranje Arene, zbog nadolazecih velikih temperatura i ne znam ko ste vi ovde pa da se bunite...
Plujete po Sereni(koja je najbolja i najuspesnija teniserka danasnjice), po Phelpsu, kada je rekao Nikad Vise 8 Zlata, (a on najbolji sportista ikada), po Roddicku, kada je rekao da hoce revans protiv Serene(bio br 1, osvojio US Open)...
Takvim debilizmom samo kazete koliko ste zavisni i ljubomorni...
Smesno!
xoxo u pravu si care! i dzajo i savo!

Mirko

pre 15 godina

Pa ja vam stalno ponavljam da Vilijamsovkama namestaju meceve i turnire zahvaljujuci mocnim sponzorima - i americkoj zastiti gde jedino one ne podlezu doping kontroli jer za njih "garantuje americka teniska federacija".
Zato Nole, Jeco i Ana - ponosim se vama jer ste posteni!

mungos

pre 15 godina

Obzirom da su robijasii prvi naselili Australiju,i to anglo-saksonski robijasi,ocekivan je odnos njihovih potomaka prema Noletu i Kuznjecovoj iliti prema Sereni i Rodji..

mangler

pre 15 godina

Jao ala ste smesni.Pa odakle vam samo ideja da bi Kuznjecova zaista pobedila cak i da se krov nije zatvorio.Pa ona je prvi set dobila sa tesnih 7:5, a ne 6:0
Zar rezultat prvog seta ne govori da je igra bila izjednacena i da je Ruskinja taj set dobila jer je imala vise srece.Ne znam samo gdje vidite to da je Kuznjecova bila superiorna i nadmocna toliko,pa da govorite kako bi zasigurno pobedila Serenu da se krov nije zatvorio.
Rezultati prva dva seta govore da je igra bila uglavnom izjednacena,a prvi se igrao pod otvorenim krovom,dok drugi pod zatvorenim.Dakle,gde je tu neka razlika.Ja ne vidim ama bas nikakvog uticaja od krova u igri obiju tenisreki.
Bas ste smesni s tim komentarima.

1234!

pre 15 godina

Ovo vec postaje smesno ! ! !

Najbolje da se ne igra uopste i da se igra samo egzibicioni mec njihovog drugara Fedija(najpametnijeg na svetu!) i drugarice Serene !

B!

pre 15 godina

daj sta se bunite? jel neko gledao uopste mec ili ste procitali ovde izvestaj i cao...

kuznetsova je servirala za mec i da je pobedila niko nista ne bi rekao...ali posto je izgubila odma su kriv amerikanci, australijanci, krov, doping, felps, i ko zna jos ko...

stvarno ste smesni...

alien

pre 15 godina

Serena je ubedljivo mentalno najjaca teniserka tako da ovaj preokret ne predstavlja neko iznenadjenje.
Ne znam sto je pljujete, devjoka se pojavljuje samo na najjacim turnirima i tu dominira, cini mi se da je to mnogo smekerskije od jeleninih igranja 1000 turnira godisnje zarad prvog mesta na wta..

Lala iz Banata

pre 15 godina

Pioniri maleni, zaboravljate u komentarima samo jednu sitnicu:
SVI (protivnici) SU IGRALI POD ISTIM USLOVIMA! A DA LI JE VRUĆINA ILI NE - SVIMA JE JEDNAKO!
I KAKO TO DA SERENI ČAS ODGOVARA (Azarenka) A ČAS NE ODGOVARA (Kuznjecova) VRUĆINA? ;)
Pre će biti da je Serani pomogla pauza (+ napitak ;)

Vlad

pre 15 godina

Iako je vrlo očigledno favorizovanje s spuštanjem krova nakon što je Serena izgubila prvi set, to ne opravdava Novakovu konstantnu neozbiljnost u pogledu fizičke spreme. A što se tiče toga što je prethodni meč završio u 3 ujutru i šta bi bilo kad bi bilo, niko ga nije terao da se toliko smara sa Bagdatom koj je prosto molio da bude počišćen(sličnu želju Fed. je s zadovoljstvom ispunio Del Potru). Novak prosto nije imao formu da počisti bilo koga, a onda se vraćamo na priču o fizičkom i tako u začarani krug.

baki

pre 15 godina

Kuznjecova je vodila sa 5:4 u drugom setu i servirala za mec. Nemoguce je da je tek posle 9 odigranih gemova pocelo da joj smeta to sto je zatvoren krov. Ne lupetajte.

jos jednom tvrdim: S-T-R-A-S-N-O

pre 15 godina

Sada lepo, neka teniseri podnesu zalbu WTA-ju i ATP-ju na ocajnu organizaciju AO-a, pa neka ovi popiju dooooobru kaznu za to sto im je trebalo 8 DANA da se smiluju, tj. ukapiraju da to sto igraci masovno odustaju nije tek tako slucajno. Mozak ti bre provristi na toj vrucincini!!! A tako ocigledno favoriziranje odredjenih teniserki (koja, btw. moze glat da prodje i kao teniser, tj. osoba muskog roda) je vise nego ocigledno!!!!!!!!

fbih

pre 15 godina

Djokovic je i pre Australian Opena pokazao da nije u formi.Izgubio je prvi mec u sezoni od Letonca Gulbisa,a kasnije je porazen od Finca Nieminena u mecu gde je eventualnom pobedom mogao zasesti na 2.mesto atp liste (tada za poraze nije krivio vrucinu iako su se i ti mecevi igrali u Australiji).
Na putu do cetvrtfinala AO Novak nije uopste demonstrirao neku superiornost niti je bio uverljiv u svojim mecevima kao recimo Nadal koji je stigao u polufinale bez izgubljenog seta.Prema tome nemojmo za Noletov neuspeh traziti krivca u organizatoru turnira ni u tamo nekoj vrucini.Razlog je samo u njegovoj trenutnoj formi.Verujem da bi ga Rodik isto pobedio da se mec igrao i u vecernjem turniru.Moramo biti realni da je sadasnja forma Djokovica veoma ocajna.

stanka

pre 15 godina

Od sveg srca navijam za Dementijevu, jer ova spodoba isplazenog jezka toliko je umisljena da vec sebe videla kao prvu. Ona je morala da oslabi bar 20 kila da bi uopste mogla da se nosi sa boljim igracicama od sebe!
I kada je igrala protiv Jelene u finalu jedva je disala i pravila je velike pauze izmedju serviranja!

Boze svasta

pre 15 godina

Xoxo, stvarno si hoho. Prva stvar, po pravilima, ako postoji krov, on se NE ZATVARA osim u slucaju kise! Ako pocne mec pod otvorenim krovom, ima tako i da se zavrsi! Ako pocne pod zatvorenim, tako ce i da se zavrsi!! Sto znaci, ovo je najgrublje krsenje pravila. Zasto nisu zatvorili krov pre pocetka meca? Tada bi sve bilo regularno. Mislim da je sve ovo sto se desilo na ovogodisnjem AO, i to nema veze sa Novakom, jer je on samo jedan od nekoliko tenisera koji su predali zbog ovakvih uslova, neka sluzi na cast organizatorima. Zenski turnir je potpuno neregularan, Sereni treba oduzeti i ovu i proslu pobedu! Sreca pa ce Elena da omlati tu stoku. Navijam za nju i ovako, jer je svojim igrama zasluzila da konacno osvoji GS!

Ivana

pre 15 godina

Koliko samo uvreda na račun Serene Vilijams! Sramota! Kao da je ona kriva što je spušten krov! Kako uopšte objavljujete ovakve komentare?! Strašno! Šta, kao namerno nisu spustili krov da bi Novak izgubio?! Najžalosnije je što neki izgleda stvarno veruju u to! Gluposti! Da je Novak kojim slučajem pobedio, ova vest bi imala deset puta manje komentara. Inače, slažem se, trebali su da spuste krov pre početka meča ili da sačekaju da se isti završi. Go Roger! Vamos Rafa! C'mon Serena! Napred Safina!

Brane

pre 15 godina

Sad znaju da postave krov isto kao sto ce se svi preostali mecevi i zenski i muski igrati pod krovom.Zasto se nije postavio krov za Novakov mec?Dobro znaju da Nole ima problema sa disanjem i da mu smeta vrucina.Rodik je morao u polufinale!Nisu znali postaviti krov dok je Nole jedva stajao na nogama a sad brze poletili posle prvog seta da se slucajno organozatori ne bi zamerili Amerikancima.Jadan je ovaj Aussie open!

Nada

pre 15 godina

Savaka cast za sliku! Iako nije sa ovog meca, jasno pokazuje stanje u "postenom" POSLOVNOM teniskom svetu, kao i PPRFESONALIZAM organizatora koji MENJAJU SVOJA PRAVILA zbog ove USIJANE GLAVE, ali ih zato cak i NE PRIMENJUJU kada je neko drugi u pitanju (ne mislim samo na Novaka, vec i na ostale tenisere i teniserke).

pre 15 godina

Što se čudite? To je ta "demokracija" za koju su se svi balkanski narodi borili, želeći što prije skinuti Antu Markovića i postaviti svoje "demokrate" na vlast.

Sve je ionako bilo jasno i prije Australian opena. Amerikanci i Australci međusobno dijele pozivnice, tako da ne čudi da njihovi predstavnici imaju najbolje uvjete.

samir_usa

pre 15 godina

@Tom Jones

Za tvoju informaciju samo.
Americki CBS ne prenosi uopce ovogodisnji Australian Open.
Niti jedan jedini mec. Zato prvo proveri,pa onda daj komentar o necemu.Nego da nagadjas napamet.

botman

pre 15 godina

Serena igra jako mali broj turnira godišnje, daleko manji nego srpske i ruske teniserke a čak ni te mečeve ne može da dobije bez pomoći sudije i/ili organizatora. Strašno...Seća li se neko finala protiv JJ kada je iz totalne nemoći polomila reket bacivši ga na teren(!?) i počela da plače jer nije mogla da osvoji poslednji poen i to pred toliko domaće publike...Serena je šala, jedna velika, velika, velika, velika šala. I da, igra kao muškarac, zbog nje i sličnih njoj treba da uvedu kategorije u ženski tenis, baš kao u boksu. Da se zna ko je teška a ko laka kategorija. Kada gledam nju izgleda mi kao da gledam Valueva(217 cm, 145 kg) protiv nekog boksera iz srednje kategorije. Ali dobro...šta da se radi.

Maja

pre 15 godina

Pa ne mogu sve ruskinje da budu u poslednjoj četvorci...
A što se tiče Noleta, kada je igrao do 3 ujutru, pre njega je igrala Dokicka, pa je logično bilo da i sledećeg dana prvo ona igra, pa onda on. Ali, taman posla da domaća teniserka igra po najvećoj vrućini...

Emilio

pre 15 godina

Vazno je da krov nisu postavili dok se Azarenko teturala po terenu protiv Serene. Iako je dobila ubedljivo prvi set morala je "pit- bulu" - kako je zove njen rodjeni otac, da preda mec ili bi dobila tiplotni udar. Treba tuziti tu tenisku mafiju koja neprestano namesta svojim favoritima da osvoje GS. Podrzavam komentar koji preporucuje tuzbu protiv organizatora za ugrozavanje ljudskih prava, ali i tu bi bili njihovi sudovi koji bi bili protiv ugrozenih.

Rista

pre 15 godina

Izgleda da je otac Jelene Dokic bio u pravu kad je jos pre 8-9 godina tvrdio da se na AO namestaju rezultati! Nole, Ana, Jelena samo napred!!!

duka

pre 15 godina

Ova vest je razlog da Novaka jos vise volim i cenim,stvarno su organizatori krahirali i nerazumem da je takav raspored imao aktuelni sampion,tuzno i smesno. A danas se krov stavlja na pola meca hahaha,stvarno nisam verovao u teorije zavere u sportu ali ocigledno sam bio naivan.Posle ovog Noletovi pljuvaci mu samo mogu pljunuti pod prozor.ZIVEO NOVAK DJOKOVIC

Postenjacina

pre 15 godina

Pa ovo vise nema S od sporta... muka mi je bilo i da gledam mec.
Mora da joj je opet njen "Bog" Jehova pomogao da se krov zatvori!

bucko

pre 15 godina

Vec neki dan se spremam da napisem jedan komentar ali me je Mungos preduhitrio...U potpunosti se slazem sa njegovim komentarom i to je tako sigurno. Napred Dementijeva,oderu tu medvedicu sto se vec mesecima provlaci kroz turnire zbog nekakvog namestanja.Kako si ocerupala ovo Spanjolce na brzinu :),e to se zove tenis i spremnost da se igra tenis,a ne ove nase !!! Ali zato najvise volim Jecu i Anu a posle Dementijevu...

Srđan

pre 15 godina

Takmičenje je potpuno neregularno. Znamo kako su prošli Azarenka, Đoković i drugi. Kada je bila pred porazom zbog iscrpljenosti, Sereni ne samo što je zatvoren krov i klimatizovana dvorana, već je dobila i pauzu!? Zašto igra nije nastavljena posle prvog seta, krov bi se ionako zatvorio za 10-ak minuta? Napred Dementijeva, ispravi ovu nepravdu.

Nikolaa

pre 15 godina

39c ... 45c ... ili 42c ... Ima li razlike ? Sve je to isto,jedva se dise! Ako su mogli da zapocnu utakmicu bez krova tako su lepo mogli i da je zavrse.

"pre meca su najavili da ce krov da se zatvori, to nije bila tajna, jer se ocekivao nevidjeni porast temperature."
A koliki je to bio porast temperature u pitanju ? Mislis porast od 10 stepeni ?
Jeste da .. Sigurno ... Predvideli su da ce u roku jednog seta da se temperatura "nevidjeno" digne.Bilo je podnosljiva sve dok je ova vestica izgubila prvi set pa su se onda predomislili sta je bolje.

Cinjenica je da su obe igracice imale iste uslove ali cinjenica je da ta odluka da se stavi krov dosla jako kasno.
Kad je se nekoj levoj igracici slosilo nisu se setili da postave krov i doveli su je do predaju,a kad je neko drugo u pitanju "brzo brzo da se zatvori".

Ja tvrdim da bi Novak prosao protiv Roddick-a da nije imao toliko da se bori protiv te vrucine,mislim,da su bile uslove na nivou.Ali nisu bile.

Sta je tu je,ali od pocetka turnira ima dosta nepravde.

Tom Jones

pre 15 godina

Sta ljudi kukate. Nepravda jeste ali uzmite u obzir koliko je para dala americka TV kompanija CBS za prenos AO i mora da bude u zavrsnici i muskog i zenskog singla ameerikanac. Prema tome se i o dredjuje raspored igranja kako bi mogli gledaoci u SAD da u razumnovreme posmatraju meceve

pedjap

pre 15 godina

Slazem se za verovatno dozvoljavanje dopinga dvema gorila-sestrama iz USA..Sto se tice ostalih teniserki u polufinalu,nadam se da ce bilo ko da izbaci tu antipaticnu Amerikanku,mozda bas moja miljenica Dementjeva!!Savo,ako imas nesto protiv Rusije,zavrni gas..

celawi

pre 15 godina

@Nada
"Menjaju" => "Ne primenjuju" ???
Slazem se da nije ok, ali ako su zbog nje promenjena, znaci da nisu postojala u tom obliku kada je trebalo izaci u susret Noletu.
U svakom slucaju, uzas. Pa ona je i usla u finale uz pomoc temperature, a kada njoj smeta postavlja se krov

Masa

pre 15 godina

Nije Kuznjecova u ne znam ni je kakvoj formi, ali ovo je vec drugi mec za redom kako se Serena izvlaci. Koliko mi je samo simpaticnija njena sestra. Samo da je Dementijeva isprasi!

Doki

pre 15 godina

Ma sramota !
Ovaj AO me podseca na stari film
"Konje ubijaju zar ne ".

Tenis polako postaje jedan od extreme sportova! Sto mi se ne dopada uopste. Smatram da cilj sporta nije da ubije sportiste i da se mi navijaci time neopisivo zabavljmo gledajuci direktan prenos!

Neka je Nole predao, samo je trebalo odmah, da ne dozvoli Rodiku da dobije jos jedan set prakticno igrajuci sam protiv sebe !
I Azareneka, dete u top formi pa naravno da je dobila suncanicu sa pratecim tegobama.

Kad je organizatoru postala ugrozena zarada, sad pred kraj turnira kako samo pokrise teren za 10 min !

A I Fedex ga pametuje, sada kad Nole ne igra, kao bas je spreman i voli da igra na +62 C ! Budalastina. pri tome je igrao 4 nocna i 1 dnevni mec !
Sramota !

zoran

pre 15 godina

Ljudi ne radi se o tome da organizatori ne vole Djokovica ili Kuznjecovu, oni su se samo igrom slucaja nasli u ovoj situacija. Mnogo je bitnije da oni nesportki favorizuju odredjene igrace, a da slusate samo ove komentatore sa espn-a vama ne bi bilo lose kao Noetu nego bi odmah povracali. Oni ne mogu da oduzmu ciste pobede, ali vrlo lepo umeju da iskoriste odredjene situacije i naprave odlicne uslove za njihove pulene. Ako niste videli procitajte na webu kad je Novak igrao zvanicna temperatura je bila 36c(ne na terenu, tamo je bila 61c) i cak 94% vlaznosti, kada je Kuznjecova igrala max temperatura je bila 42c, ali i mnogo manja vlaznost od 54%. Ako se malo razumete u hidrologiju razumecete o cemu pisem. Znaci u najmanju ruku oba meca su trebala da imaju isti tretman, ali na zalost nisu, vec su odradjeni kako je njima odgovaralo. Jeste da Novak nije cvecka, ali kada se pogleda iza zavese sta se radi, ovoga puta ne mogu mu nista zameriti, jer u datim okolnostima bio je vise nego fer.

Nikolaa

pre 15 godina

Kako su ovde neki ljudi materialisti ... Ovaj je to osvojio,onaj je ovo osvojio ... I sta s tim ? To znaci da su ti navedeni igraci posteno dobili jer su u proslost uspeli i dokazali kvalitet ?? Koje su to glupstine ne vidjene!

Bilo bi lepo kad bi ljudi dali njihovo misljenje i kad bi se naslanjali na cinjenice koje vaze za sad a ne neke leve stvari koje pripadaju proslosti i nemaju veze sa trenutnom situacijom.

Utakmica je pocela sa otkrivenim terenom,tako je i trebala da se zavrsi.Da li je razlog da se postavi krov,porast temperature od 2 ili 3 ili 4 ili 5 stepeni ili cak 15 nista ne znaci jer su uslove takve da od pocetka utakmice bila ja zestoka vrucina! To je to. Zato tvrdim da ta izjava kako su postavili krov zato sto su predvideli vrucinu(mislim smesno,a sta je bilo onda u prvom setu,blago prolece mozda?)cista namestaljka da sakrije slucajno nepravdu da su postavili krov a nikoga obavestili.U tom slucaju znacilo bi da je to odluka trenutka a ne nesto isplanirano,sto znaci da bi se ta odluka naslonila na to sto se dogadja na terenu = Isplazeni serenin jezik i brejkovi u korist ruskinje :)

Da se razumemo,Serena je bolji igrac od Kuznjecove ali ovo danas je totalna nepravda za neke druge igrace koji su isto patili fizicki od vrucine a nista se nije preuzelo da se poboljsaju uslove pa su na kraju ispali.

Cinjenica je takodje da neki mogu da pretrpe 38c bez problema a neki drugi i 42c i mozda neki jos drugi slucaj da odigra i na 45c ... I sta sad treba da vlada,koje pravilo? Taj koji najbolje trpi vrucino taj pobedi ??

Ako si dobar organizator,sve ucini da svi imaju najbolje moguce uslove a ne da nekoga teras da igra na sunce a nekom drugom levom zatvaras krov.

Pratite sta se desava pa smislite komentar.Neko s nikom "serena" je pricao o zavisnosti ... Bas si ti nasla ili nasao da pricas o zavisnosti ...

nenad73

pre 15 godina

Jos jeda lakrdija na ovogodisnjem Australian open-u...prvo su Noletu odbili mobu da pomeri mec jer je prethodni igrao do tri ujutro a onda su "slucajno" resili da nameste krov da spasu Serenu...ako postoje igraci koji moraju da pobede a pri tom su sasvim slucajno Amerikanci recite pa da dobiju jedan set prednosti a ne ovako da samo dodatno stresirate sportiste...

jelena

pre 15 godina

Da ne ulazimo u pitanje bilo cije forme, prosto se radi o pravilu organizatora. Ako je vrucina Sereni, vrucina je bila i Novaku i svim onim nesrecnicima koji su predavali meceve. A da je Sereni bilo vrucina, to itekeko verujem. Njoj bi sa onim kilogramima bilo vrucina i na 20 stepeni...

Miki

pre 15 godina

@ Komšije

Nismo vam mi krivi sto vi nemate takve divne tenisere pa nemoj da prosipas zavist po nasima.
"Vi Srbi vidite zaveru..."
Ne vidimo mi nikakvu zaveru u tome sto je Sereni dozvoljena nagla pauza od 15 minuta u mecu koji je gubila,
a posle odlaska u svlacionicu igrala je kao "preporodjena" i to u rashladjenoj hali.
A jedino americke sportiste niko ne sme da salje na doping jer to ne dozvoljava Amerika, za njih "garantuje americka federacija".
Ma, ako treba i krov ce da se pomera dok one stignu do najblize doze.
A srpski tenjseri se posteno muce i niko im nista ne ugadja, naprotiv.

zoran

pre 15 godina

Cemu uopste sluzi krov na tom terenu ?
Ziveo sam u Australiji,Melburnu, osam godina. Mogucnost da kisa pada u tom periodu je izuzetno mala, gotovo da nije moguce. Ako bi i pala to bi bilo kratko te bi se beton ocas osusio. U Januaru taj krov treba da sluzi samo kao zastita od Sunca a oni ga ne upotrebljavaju ili to cine veoma selektivno te navlace debelu sumnju na nacin organizovanja turnira. Nesto u glavama organizatora nije bas cisto.

Milica

pre 15 godina

Uslovi jesu jednaki za obe teniserke ali su prosto pravila prekrsena kao sto je vec neko rekao. Ako mec pocne sa otvorenim, tj. bez krova tako MORA i da se zavrsi! Svi ovi koji misle da su ljudi ljubomorni na Serenu treba samo da znaju da to uopste nije u pitanju(a zasto bi) nego se samo pitaju zasto se krov stavio samo u slucaju kada to Sereni odgovara!

Inzenjer

pre 15 godina

Ko nije radio na +60 C ne treba ni da ucestvuje na ovom forumu.
Moje iskustvo, dovoljno je 10-15 minuta da izadjete i da hodate na 60 C i da padnete u nesevest od suncanice, pada pritiska, grceva i slicno! Ovo mi se desilo u suvoj,pustinjskoj klimi. Sa visokom vlagom verovatno treba jos i krace za totalno pomracenje svesti!Sto je inace vrlo gadan osecaj sam po sebi!
Teorijske rasprave u vreme globalnog otopljavanja, tipa die hard i ostani dzentlmen, su zaista nepotrebne, niti je tenis danas dzentlmentski sport niti je klima ista kao kad je to bio !

luka

pre 15 godina

@Nikolaaaaa...
Bato, gledaj to ovako: naš Novak je igrač koji ima malo problema sa plućima, imao je vrlo kratku pauzu između mečeva i molio je organizatore da mu pomere meč za večernji termin. Nisu mu dozvolili. Dakle, diskriminisan je! Tu ih niko ne može oprati, samo što je N.Đ. fer momak, lepo vaspitan pa ne diže buku. ja ga razumem, je.eš titulu ako kolabiraš na terenu. Od takvih stresova ostaju posledice, ako se razumeš u to. A poenta je u krovu i upotrebi krova. Kad je Williamsova bila pred kolapsom i porazom, onda je data pauza od 15 minuta i navučen krov. Ova je stigla da malo prilegne i "osveži se" i preuzme igru i dobije meč. Pitanje: zašto N.Đ. nije imao tu privilegiju, kad mu već nije promenjen termin?
I gde je sad tu teorija zavere?

ellobo

pre 15 godina

@fbih
Komšija, ti si verovatno u pravu kada kažeš da Đoković nije u formi kao 2009. Videli smo i mi, ali zaboravljaš da mu je forma bila u uzlaznoj putanji (izgubio samo 2 seta u tri meča i to u tb) i dobio 1. set protiv Rodika, forma tempirana na QF, SF i finale. Kod Đokovića je najbitnija psihološka priprema, i da je bilo fer odnosa organizatora, druga bi se pesma pevala. Ovako, bilo je šta je bilo, idemo dalje, ima još turnira, mi njegovi navijači ga maksimalno podržavamo. Da ne bude zabune, nije on jedini koji je oštećen na AO 2009. Još će se pisati o tome. Pozdrav dobrom komšiji iz FBiH.

to live's to fly

pre 15 godina

Tacno je da CBS ne prenosi meceve u Americi, ali tu su Tennis Channel i ESPN2.

U momentu kada Patrik Mekenro prica o balansu koji je Rodik najzad pronasao, na terenu je bilo 136F odnosno 58C. Mislim da je u pitanju bio III set. Temperatura se podigla do 62C i tu je stala jer termometar ne belezi temperature vise od te. Drug Federer i drugovi novinari krenuli odmah da kritikuju Novaka, drug Federer se i danas zali na ESPNu kako ga eto neki nepostuju i pored njegovih ogromnih zasluga.
Sledeceg dana, u 11:00 pre nego sto je zatvoren krov, na terenu je bilo 136F tj. 58C.

Zar nam nije poznata OVA LOGIKA?

Vladan R

pre 15 godina

Na zalost organizatori nisu ostali dosledni pravilu koje su sami postavili tj da nema podizanja krova za mec u toku tj da se isti ima zavrsiti kako je i zapoceo, sto je direktno Serenu dvostruko proguralo dalje( ova vrucina jeste bitna ali je jos bitnije sto se urusava pobednicki ritam igracice koja u tom trenutku vodi i to je uradjeno Kuznjecovoj) jer je imala dvojni tretman juce kada je njena protivnica imala problema to nisu uradili ali kada ih je Serena imala onda su odmah digli krov. Sve do tada je bilo ok, tj kom obojci kom opanci bez obzira sto su nehumani uslovi ali isti za sve, ipak ovo poslednje baca senku na ceo turnir bez obzira na njihove namere da smanje broj predaja jer je to trebalo bar uraditi dan ranije a mozda i dva jer je Simon u mecu ne mogu da se setima sada sa kim bas trazio podizanje krova a slozio se i njegov rival da bi to ipak bilo odbijeno zbog postojeceg pravila. Sta ce im uostalom krov, kada ga ne dizu na +40 i kusur u HLADU i pre svih meceva jer imaju sigurno prognozu kako ce biti. I samo da dodam ne verujem da je to uradjeno sa zlom namerom da nekoga eliminisu ali je uradjeno veoma aljkavo i to toliko aljkavo , da ostavlja dovoljno prostora i razloga da neki veruju i u suprotno.

HEAT

pre 15 godina

The Extreme Heat Policy was first introduced in 1998. It comes into play when daytime temperatures hit 35 degrees and the heat stress level reaches 28.

The policy in a nutshell:

* No new matches can start on outside courts for at least an hour after the policy is implemented
* All matches in progress must be completed
* The Tournament referee may suspend matches if deemed dangerous
* The roofs of both the Rod Laver and Vodafone Arenas can be closed, but only after current matches have been completed.
* There is provision for the breaks between games and sets to be made longer than usual during the heat-affected matches

it says roofs can be closed, but only after current matches have been completed. So this is another stupid mistake by organisers, not to mention that anyone can believe it was not over 35 degrees yesterday