Rukomet 65

Ponedeljak, 19.01.2009.

21:33

Nikolić: "Proći ćemo dalje"

Rukometaši Srbije izgubili su od Brazila 32:30 u trećem kolu SP u Hrvatskoj čime su znatno ugrozili plasman u nastavak takmičenja.

Nikoliæ: "Proæi æemo dalje" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

Ratko Nikolic

pre 15 godina

Nemojte da se plasite! Ja Ratko vam obecavam prolazak u drugi krug! Padaju Norvezani i Saud Arabija... A Brazil nece pobediti ni Egipat ni Saud Arabiju... moj kum igra za Saud Arabiju pa ce dati sve od sebe da pobede Brazil...

Sale

pre 15 godina

Vidim da neki ovde rešavaju sistem homogenih diferencijalnih jednačina i projektuju rakete - a račun je jednostavan - moramo da sve pobedimo do kraja da bi išli dalje i to ako se gleda smo gol razlika a ne međusobni dueli, što izgleda niko (pa ni ja) ovde ne zna. Elem, naši reprezentativci jednostavno nemaju podršku države pa ni navijača (izuzev nišlija - njima kapa dole) - jednostavno od silnih reklama nam se ne vidi ni boja dresa a ostale ekipe imaju samo po jednog sponzora. A što se tiče komentara tipa "ko ste vi da sedite za kompom i da ih kritikujete" - e pa mi smo ti za koje oni igraju i zato imamo pravo da kažemo šta hoćemo dok igraju za Srbiju, a kad odu u klubove, onda me zanima samo njihovo zdravlje.

Gradac-R.S

pre 15 godina

Kako sam ja izracunao (mozda i gresim),ali mi mozemo proci i sa porazom (od Nor.) i pobedom.Ako mi dobijemo Arabiju,Egipat dobije Brazil (sto je realno) stvorice se krug od 3 ekipe sa 4 boda.U tom trokutu mi imamo gol razliku +6,Brazil bi u najboljem slucaju po njih imao +1(u slucaju ako izgube od Egipta sa 1 razlike),a Egipat koji za sada u tom trokutu ima -8 trebao bi dobiti Brazil sa 15 golova razlike da bi nas izbacio.Nadam se shvatate sta pricam.
Dakle,imamo realne sanse za prolaz (iako po ovoj racunici ne bi preneli u drugi krug ni jedan bod).

Ajeje Brazorf

pre 15 godina

@penwini
Na srecu pucanje ahilove tetive nije povreda koja se svima desava. Ali je osecaj upravo onakav kakvim ga je Nikcevic opisao.
Nista nije cudno u vezi sa njegovom povredom. Ne vidim razlog za bilo kakvu sumnjicavost, ili nedajboze paranoju.

Sarajlija

pre 15 godina

Zaista moram reci da me malodusnost i nevjerica pojedinaca koji ostavljaju svoje komentare uzasno nervira!Ljudi, da li vi shvatate kako je tesko izaci na megdan ekipi sastavljenoj od djece iz vrtica poslije onakvog soka, kao protiv Danske?Boze moj, izgubili protiv Brazila, pa sta?Naprosto nisu imali ni 24 casa da se konsoliduju poslije tragedije od Danske.Sada imaju dan odmora, prilika da se saberu, da zbiju redove i nastave dalje.A ja vjerujem u ove momke, ali zaista, ma i da su najvece rukometne neznalice na svijetu, pokazali su da vole svoju zemlju, nemam namjeru da prozivam nikoga, ali i sami znate koliko je rukometasica i rukometasa u prethodnom periodu pokazalo da je pojam patriotizam za njih nepoznat i relativan.A ovi igraci, ne samo da nisu neznalice, nego su i te kako dobri igraci, kojima je potreban samo jedan dobar rezultat protiv jake ekipe na velikom takmicenju, kako bi probili blokadu u glavi, da ne mogu da naprave veliki rezultat.Dobro, prva takva sansa je propustena protiv Danske, ali zasto novu ne bi iskoristili vec sutra protiv Norveske, cime bi anulirali slab dan protiv Brazila i sa dva boda prosli u drugu fazu, u kojoj ih cekaju reprezentacije srednjeg kvaliteta, sa kojima mozemo jako dobro da se nosimo i ako nas krene iz utakmice u utakmicu pobijedimo sve do jednog protivnika!Usput receno, mislim da niko od reprezentacija iz te grupe u slijedecu fazu nece prenijeti maksimalnih 4 boda, s obzirom da je vec do sada bilo i remija i iznenadjujucih poraza favorita od autsajdera (POL-MKD), tako da ja tu cak vidim nasu sansu i za polufinale.Mozete reci da je to nemoguce, ali eto ja zelim da vjerujem u nase momke.Sjetite se SP-a 2004. u Tunisu, kada su Hrvati u svojoj prvoj utakmici izgubili od Argenitine!A znamo svi sta se desilo nakon toga.Glavu gore momci i meljite sve pred sobom!

kun aguero

pre 15 godina

@kalimero

Bravo majstore za komentar!
Dobro je, ne pljuju svi, cak sta vise ja sam se prijatno iznenadio. Ima tu debila koji se sprdaju sa nasom drzavom Srbijom i vredjaju! Kako bih poslao te tamo daleko...
Nadam se da ce se rukometasi izdici iz ove teske situacije!

soviet

pre 15 godina

Protiv Norvezana samo flaster na Kjellinga i nemate frke za drugi krug...
A sto se tice sudija; kad dodete u drugi krug i budete igrali protiv Njemaca onda cete tek vidjeti sta ce vam sve suditi

Srbin

pre 15 godina

Hrvat, 20. januar 2009 00:09)
Aha, nije bas tako.
Ne odlucuju medjusobni dueli ako ima neko isti broj poena nego gol razlika!!!!!!!

Sto se tice mene najsigurniji recept je pobeda i nista drugo..

Sta bi bilo kad bi bilo pa sve tako u krug..
Pobedi i ne treba ti bog zna kakva metematika..

penwini

pre 15 godina

ČUDNE OKOLNOSTI POVREDE NIKČEVIĆA

U izjavi nakon povrede Ahilove tetive Ivan Nikčević je naveo da je u prvom momentu mislio da ga je neko od protivničkih igrača zakačio.A kad se osvrnuo i video da oko njega nema nikog, mislio je da ga je neko pogodio nekim predmetom iz publike.Nikakv bol nije osetio ali kada je pokušao da pomeri nogu ona je jednostavno propala i da nije mogao da ustane i da se osloni na nogu.

http://www.rsb.org.rs/sp2009.php

Ako me razumiješ

pre 15 godina

Pratim i navijam za sve bivše republike u svim sportovima a posebno Srbiju=rivalitet+neki čudan osječaj da imam razloga se veseliti i kad gubite i kad dobivate(NARAVNO bez KOMPLEKSA)

croata-kravat

pre 15 godina

svima koji misle da će brazil dobiti egipat su u velikoj zabludi...a i priča da su norgi bolji od danaca bolje se okanite teorija urota i komentiranja rukometa!

kalimero

pre 15 godina

Nisam izdržao a da ne pošaljem komentar i to ne o igračima već o "navijačima".Prosto mi je muka i gadi mi se posle čitanja silnih komentara o našoj igri,igračima i selektoru (svaka čast objektivnima). Svaki komentar u smislu "...ja bih ovako-onako", "ne razumem se ali bih uradio to i to.." i td.Sramite se.Juče ste pisali hvalospeve a danas pljujete na sve strane, jajare jedne.Izgubili jesu,pa šta?Sada je vama teže nego njima,više ste povređeni nego Nikčević,pametniji ste od selektora a neznate pravila igre.Bolje nemojte da navijate nego da se javljate samo kada je dobro,a u suprotnom pljujete i popujete.Ja verujem u Cvetkovića i igrače.Biće mi drago ako ostave dobar utisak na SP,ali neću biti potišten i ako ispadnu rano.Pratim rukomet i znam da su uz pomoć "štapa i kanapa" obezbedili odlazak u Poreč.Ko stoji iza nih,pitate li se.Pogledajte reklamu na dresu.Znate li kada su i odakle krenuli za Poreč i kojim prevozom su otišli.U toku je SP u rukometu a u sportskim vestima o našima ima manje reportaže nego o sankanju,boćanju.Sve naše želje o uspehu stavili smo na pleća tih momaka,a ništa im nismo pružili (čast Nišlijama,a Beograđani neka se sete posete u Pioniru povodom dana rukometa).U dobrom je lako biti dobar,u zlu se poznaju junaci.Ja sam svoj bes iskalio ovim tekstom, mada bih imao još štošta reći,i uopšte me nije briga ako mi i ne objave komentar.Živeo rukomet, dole sveznalice.

veddim

pre 15 godina

To! Optimizam do kraja, pokazite im BRE sta znate! A sto se tice ovih hrvata predlazem da svako daje komentare na svojim sajtovima jer vi i mi nemamo nikakve veze jedni sa drugima. Istorija je to pokazala. Zao mi je sto sam ovo morao da kazem ipak to nije tema.

Voja

pre 15 godina

Zeleo bih da dam par komentara. Kao prvo, nadam se da su nasi izvukli pouku i naucili od Brazilaca kako se CUVA stecena prednost. Kao drugo, sve komentaristima na ovoj a i ostalim vestima vezanim za nase utakmice koji se jako zale na tretman hrvatske publike koja navija za nase protivnike podseticu na utakmicu Spanija-Hrvatska, 1/4 finale, Eurobasket, Beograd 2005. Znaci, smejala se serpa loncu sto ima veliku drsku. Pozdrav i, naravno, napred plavi, jos nista nije reseno!

Spartacus

pre 15 godina

Teako nama...Dobro je dok ima nade(ako nije fals)..Mi pobediti Norvesku necemo jer su jaci i od Danaca..al opet nada..inat..

misa

pre 15 godina

A ja sam mislio da svakog Brazilca koji igra rukomet a ne fudbal treba poslati na posmatranje.Kad ono i oni nas pobedili ni krivi ni duzni.Velike ekipe u bilo kom sportu i jesu velike i kad gube.To se svakom desava ali pitanje je samo ko kako to podnosi.To je kao u boksu oba boksera dobiju batine,ali pobedi onaj ko duze izdrzi.Setite se NJegosa:"U dobru je lako biti dobar-na muci se poznaju junaci!"NAPRED SRBIJO-MOZEMO MI TO!W6USAY

kajmak

pre 15 godina

Bojim se da je ovo kraj.Egipat sam otpisao jer stvarno ne verujem da mogu dobiti ovakav Brazil.Momci stvarno igraju.E sad nasa jedina sansa je da bijemo te Norvezane i da cekamo oshod tekme Danska-Norveska.Imao sam prilike da pricam sa jednim Norvezaninom letos dok je bilo EP.Gledali smo tekmu Svedjana i kroz pricu sam pomesao Svedsku sa Norveskom i EP u fudbalu 2004 kada su u zadnjem kolu podelili bodove i izbacili Italiju sa EP-a.Tada me je Norvezanin ispravio i rekao cak i da je bila Norveska ne bidmo delili pbodove.Mi se mrzimo sa Dancima.Ja sam ga zaprepasceno pogledao!A on mi ponovi "Da,da!Dobro si me cuo.Danska je 400 godina vladala Norveskom i mi taj period u istoriji zovemo 400 godina mraka.Za spoljni svet svi skandinavci su prijatelji ali unutar se Danci su nam najveci neprijatelji i rivali".Videcemo sta ce biti.:)Napred Srbija!!!

nislija

pre 15 godina

-Ajde dechko ako mi kazhesh kakwe weze s nama ima rezultat utakmice Norweshka-Danska,mozhda ti i powerujem da se razumesh u rukomet...
(akcidroni, 19. januar 2009 22:45)


Evo da ja pokušam da ti objasnim pošto vidim da ne poznaješ rukomet. Srbija treba da dobije Norvešku ali to ne znači da prolazi dalje. Brazil može dobiti i Egipat i S. Arabiju. Znači da bi Brazil imao 6 bodova na kraju. Srbija ako dobije Norvežane i S. Arabiju također ima 6 bodova, a Norvežani ako izgube od Srbije isto imaju šest bodova ali i utakmicu sa Dancima koji će do te utakmice imati 8 bodova jer će vjerojatno dobiti Egipat. Ako Danci u zadnjem kolu izgube od Norvežana imati će i oni i Norvežani 8 bodova, s tim da bi Norvežani bili prvi u grupi, Danci drugi, a Brazil sa 6 bodova treći, a ako Danci i Norvežani odigraju neriješeno Danci će biti prvi sa 9 bodova, Norvežani drugi sa 7, a Brazil treći sa 6 bodova. Brazil bi bio treći jer je bio bolji u međusobnom susretu sa Srbijom. Eto, malo komplicirano ali se nadam da sam ti objasnio.

Molim da se objavi jer nikoga ne vrijeđam. Čak navijam za Srbiju u ovoj grupi jer ste nam bliži od svih ostalih.
(Hrvat, 20. januar 2009 00:09)

Sve je tacno samo da te dopuni posto ocigledno ovde mnogi neshvataju ili nezele da shvate.Bitna nam je utakmica Danska-Norveska jer ako Norvezani izgube onda necemo ici u eventualnom krugu samo sa Brazilcima nego i sa Norvezanima a tada smo u gol razlici u ovom trouglu bolji od Brazilaca (pod onim malopre pretpostavkama da dobijemo sledece dve a Brazilci Egipat),a u suprotnom (ako Norvezani osvoje makar i bod) mi ostajemo samo sa Brazilcima od kojih smo izgubili.

Bolna istina ali valjda nece bas tako da se nameste rezultati.

Optimista

pre 15 godina

Nije nemoguce!!!Ako pobedimo Norvesku,prenosimo 2 boda u novoformiranu grupu i ako ne bude iznenadjenja (a koja bi isla nama u prilog) poredak bi trebao biti ovakav...
Danska 4
Nemacka 3
Rusija 3
Srbija 2
Norveska 0
Poljska 0
U tom slucaju ni polufinale nije daleko...ali,prvo treba pobediti norvezane,a da Danci ne izgube ni biod od istih...bice ode konbinatorike...

SRBINcg

pre 15 godina

Ljudi ja sam toliko nervozan sto se tice ovih rezultata da ne mogu ni da racunam i razmisljam.hoce li mi neko jednostavno objasniti,da li mi bez obzira na ostale rezultate u slucaju pobjede nad norveskom i s.arabijom idemo 100% dalje??da li su nam te dvije pobjede dosta ili treba neki rezultati da nam se poklope??hvala unaprijed.pozdrav iz bara

milenko Marjanovic

pre 15 godina

Pošto nisam imao prilike da pročitam raspored utakmica naše reprezentacije ako neko od čitalaca ovog sajta zna i datum i mesto kao i gde se igra ako prodjemo u sledeću rundu, bio bih mu zahvalan pošto se od srede nalazim u blizini Poreča pa bih mogao da odem da svojim prisustvom pomognem našoj reprezentaciji onoliko koliko to može neko ko mnogo voli svoju Srbiju..Unapred hvala

RONNY

pre 15 godina

Ja ih nahvalih posle utakmice sa Egiptom a oni opet po starom i sada opet dobro poznata prica. Kalkulisacu sta ce biti ako dobiju sve do kraja (uh, to bi bilo dobro... pa moze i u polufinale...) a ustvari stalno je isto sa nasom reprezentacijom. Puci ce bruka opet a divna partija protiv Egipta ce se pokazati kao cista slucajnost.

Hrvat

pre 15 godina

@mihajlo:

Jedini koji se ne razumije u sistem natjecanja si ti. Ako izgubite od Norvežana vi vjerojatno NE idete u drugi krug jer možete imati samo 4 boda koliko će najmanje imati i Brazil, a Brazil može imati čak 6 bodova jer još igra protiv S. Arabije i Egipta koji nemaju nikakve šanse za prolaz. Vama TREBA pobjeda protiv Norvežana, ali i u tom slučaju Brazil mora izgubiti jednu utakmicu, a i Norvežani moraju izgubiti zadnju utakmicu protiv Danske da bi vi sigurno išli dalje.

kun aguero

pre 15 godina

Svi vi koji vredjate borca Nikolica nemate veze sa sportom i zivotom misevi jedni! Covek je ljudina!
Ah...kad bi sreli sa njim kakva bi vas prpa uhvatila misevi jedni preko neta...

Hrvat

pre 15 godina

-Ajde dechko ako mi kazhesh kakwe weze s nama ima rezultat utakmice Norweshka-Danska,mozhda ti i powerujem da se razumesh u rukomet...
(akcidroni, 19. januar 2009 22:45)


Evo da ja pokušam da ti objasnim pošto vidim da ne poznaješ rukomet. Srbija treba da dobije Norvešku ali to ne znači da prolazi dalje. Brazil može dobiti i Egipat i S. Arabiju. Znači da bi Brazil imao 6 bodova na kraju. Srbija ako dobije Norvežane i S. Arabiju također ima 6 bodova, a Norvežani ako izgube od Srbije isto imaju šest bodova ali i utakmicu sa Dancima koji će do te utakmice imati 8 bodova jer će vjerojatno dobiti Egipat. Ako Danci u zadnjem kolu izgube od Norvežana imati će i oni i Norvežani 8 bodova, s tim da bi Norvežani bili prvi u grupi, Danci drugi, a Brazil sa 6 bodova treći, a ako Danci i Norvežani odigraju neriješeno Danci će biti prvi sa 9 bodova, Norvežani drugi sa 7, a Brazil treći sa 6 bodova. Brazil bi bio treći jer je bio bolji u međusobnom susretu sa Srbijom. Eto, malo komplicirano ali se nadam da sam ti objasnio.

Molim da se objavi jer nikoga ne vrijeđam. Čak navijam za Srbiju u ovoj grupi jer ste nam bliži od svih ostalih.

Makaveli

pre 15 godina

@akcidroni: dabogda ti "w" na tastaturi otkazalo i nikada vise ne proradilo. Eto...
Nego, fina je ova izjava, ali koliko je to realno a koliko zamazujete nama napacenim navijacima oci, to cemo da vidimo.

p.s.: ove sa sahovnicama na dresovima bih zamoleo lepo da i dalje navijaju protiv nas. Unared zahvalan.

Srbija!

SRBIJA OD TOKIJA DO MILWOKIJA

pre 15 godina

Protiv Norvezana mora da se igra kao da je finale SP,jer to je za nas najveznija utakmica SP!!!Ako dobijemo,a valjda ce i sreca jednom da bude na nasoj strani(posle poraza odbojkasa na OI u Pekingu od Amera,Noletovog smeca protiv Nadala,Cavica.....i sad Danaca)prenosimo 2 boda u drugi krug takmicenja!!!Ako hocemo u polufinale moramo dobiti sve tri selekcije Nemacku,Poljsku,Rusiju ili Makedoniju!!!Napred SRBIJA!!!

Magic

pre 15 godina

Zanimljivo je koliko ljudi pise komentare o rukometu i sportu uopste a da u zivotu nisu potrcali,ne daj Boze trenirali nesto.Koliko ljudi dozvoljavaju sebi da kazu:"Nisam bas neki poznavalac rukometa(citaj totalna neznalica),ali ovi nasi nemaju pojma,zamisli izgubili od Danske(???),prokockali 6-7 golova prednosti,..."
Ko je i malo normalan,ko nije klinac(klinka),nije zlonameran Hrvat(patologija),ko je nekad u zivotu potrcao za loptom i makar prosecno gledao sport,bice mu jasno sta znaci neiskustvo,nedovoljan broj jakih utakmica,prevelika zelja da pobedis,pa onda i fizicki i psihicki pad tih mladih,neiskusnih momaka kod kojih se primecuje tolika zelja i volja da vrate na stare staze sport koji su nekada ljudi gledali otvorenih usta i divili se majstorijama nasih igraca.Budite im bar malo zahvalni sto ovoj,i dalje napacenoj i zalosnoj zemlji,daruju trenutke kakvi su juce bili u mecu sa Danskom i ne kudite ih cak iako ne prodju dalje.

Marko Selakovic

pre 15 godina

@Nazalost

Nazalost, u slucaju pobede protiv Norveske i pobede protiv Saudijske Arabije selekcija Srbije ima 6 bodova i SIGURNO nastavlja takmicenje, sa sigurna 2 boda u narednom krugu. Dakle, Vasa kalkulacija vazi jedino ako uspemo da izgubimo i od Saudi Arabije, u sta licno ne verujem. Dva cuda za tri dana je zaista previse.

Mozda je to na Vasu zalost, ali bismo i te kako bili zadovoljni da se to desi.

Samo napred momci, do konacne pobede!

Velja

pre 15 godina

Sramota! Mnogo ste hvalili sami sebe.Izbegavate vec dve godine da igrate sa najboljima. Sad samo kazite da vam je nedostajao Nis. U vasoj igri nema ni elementarne rukometne logike!

mihajlo

pre 15 godina

Ala se vi razumete u sistem takmicenja, sacuvaj me boze!!!

Na kratko, Gledaju su rezulatiti prve tri ekipe u grupi iz medjusobnih duela.

Znaci ako dobijemo norvezane 100% smo u druguj rundi..
A i ako izgubimo, idemo dalje poste je tesko poverovati da od ovih trulih ekipa neko moze da iznenadi skandinavce..

E piatnje je samo hocemo li sa dva ili nula poena u sledecu rundu!
Ukrstavamo se sa nemcima, rusima, poljacima ili makedoncima.. A na prikazanoj igri do sada nista posebno nisu pokazali.

Mozemo svakoga da pobedimo ali suprotno i da izgubimo.
Videcemo, sta ce biti..
Srecno momci, VREME JE ZA NAS CUVENI INAT!

Jos jedno za sve, znaci i te kako imamo sanse za dobar uspeh pa i polufinale..

Plavooki Miki

pre 15 godina

Iskreno verujem da nasi momci imaju malo vise srca nego veliki broj njihovih "navijaca" ovde u Srbiji. Bez pobede protiv Norveske ionako ne bi imali sta da trazimo u drugoj fazi. Napred Srbijo i ne obaziri se na malodusne smradove i zlobni komsiluk!

Packy

pre 15 godina

Naša reprezentacija nema krila već 20 godina i džaba njima to trčanje ko muva bez glave po terenu kad ne mogu da stvore viška. To što se desilo protiv Danske je čista slučajnost i katastrofalan dan danskih golmana. Protiv Brazila smo pokazali pravo lice, Norveška će to dokazati.

Mladen

pre 15 godina

nasa velicina nije u tome da nikada ne padnemo,vec kada padnemo da ponovo ustanemo! NICE Srbija je izgubila ali mi je i dalje volimo!!!NAPRED ORLOVI

Grobar- Srbija

pre 15 godina

pa u sustini ako prodjemo dalje ovaj poraz od Brazila nece da ima neki znacaj posto se prenose bodovi iz utakmica sa reprezentacijama koje su takodje prosle dalje, a oni cisto sumnjam da ce da prodju, naravno prvo mora da se pobedi Norveska pa onda i Saudijska Arabija...

Bogicevic Nenad

pre 15 godina

Ja stvarno ne mogu da shvatim i naseg trenera i igrace da oni ne prave faul na 5sekundi do kraja prvog poluvremena protiv Danaca kao i da trazi taj maut na 30sekuni do kraja meca ili da naprave faul pri kraju meca,stvarno ne razumem?

boris

pre 15 godina

Sad se vidi da ova reprezentacija nije nista drugacija od prethodnih generacija.I na proslim prvenstvima smo odigrali fenomenalno u nekim utakmicama.Sjetite se protiv Hrvatske kad smo izgubili golom u zadnjoj sekundi.
Nemojmo se zavaravati,liga nam je medju najlosijima u Evropi.Cak i BiH ima vise uspjeha u Ligi Sampiona.Strasno.
Cinjenica je da pocinjemo igati moderno.Ali moderan rukomet nije samo brzi centar,dobra kontra i sl.U rukometu postoji i ODBRANA.A odbrana nam je na nivou Brazila,Kuvajta i sl.Da smo izgubili od Brazila 22 20 pa da kazemo nije nas islo,promasivali smo,dekoncentracija,psihicki smo pali i sl.Ali primiti 32 gola od amatera...
A protiv Danske da i ne govorim.Ta ista odbrana je primila 8 golova za 5,6 minuta uz nekoliko Stanicevih bravura.Smijesno,da nije zalosno.U zadnjim sekundama povlace se na 6 metara i pustaju Dance da sutiraju,mjesto da naprave klizeci start na centru,proslo bi 2 minuta a ne 10 sekudi koliko je ostalo.
Ne bi se ni plasirali na ovo SP da protiv Ceske nije zavikalo na tribinama pola Nisa.I tu smo se zamalo okliznuli.
Volio bi da nisam u pravu,ali vidjecemo u slijedecim utakmicama.
Neka me demantuju...

Nepismen

pre 15 godina

Znam da smo svi sad :( ali ja cu samo jedno da kazem a to da je bolje izgubit od brazila a pobediti norvesku nego obrnuto.

Mislim nije nam prvi put da izgubimo od lakseg a pobedimo jaceg protivnika a i u taj slucaj bi onda ponjeli 2 boda dalje?

Kako bi reko Milasin iz serije selo gori a baba se ceslja?

Takva nam je sorta!!!

volim rukomet

pre 15 godina

Nedopustiv pad za jedno ovakvo turnirsko takmicenje. Poraz bez obzira koliko tezak ne moze biti opravdanje za poraz od Brazila koju ce sve ozbiljnije ekipe dobijati dvocifrenom razlikom.
Igraci nisu profilisani kroz reprezentaciju, nismo tim bez obzira na pojedinacni kvaliet.
Lose vodjenje ekipe od strane Cvetkovica, nedopustivo.

Milanello

pre 15 godina

Svi ste vi dobri igraci al nemoj vise da igrate za Srbiju molim vas... Citava zemlja vas gleda i nada se necemu da bi vi onakvom 'sprdnjom' doveli u pitanje plasman dalje... Zasto imamo takav mentalitet?

gremlinus_vs

pre 15 godina

Slazem se sa izjavom nikolica. Bice tesko sa norvezanima, ali mislim da sa igrom koju smo imali sa dancima, bez problema ih dobijamo. Posle u drugom krugu sve za redom da razvalimo. Ajde bre momci, imate motiva, igrate u hrvatskoj, sta cete vise, dajte da im pokazemo da smo i mi u samom vrhu. Ne dajte se. Letece orlovi jos u hrvatskoj.

mraz69

pre 15 godina

Objektivno trebali bi proci dalje. Ali moraju pobijediti Norvesku. Norveska bi s druge strane mogla iznenaditi Dansku. Posto je grupa C relativno losa, mislim da ce u polufinale 2 ekipe iz grupe D. Ako utakmica sa Danskom nije bila slucajnost jos je sve otvoreno.

dejan-minhen

pre 15 godina

Nije nemoguce ali ne zavisi samo od Srbije, eto to je problem! Brazil mora da izgubi bar jedan bod.
U svakom slucaju bice tesko.

jaffo ridza

pre 15 godina

Ja bi prvi voleo,ali ne zasluzujete...Ne razumem se nesto posebno u rukomet,ali bi i budala videla da ste mogli da razvalite Dance,a pukli ste ko amateri najveci,onad izgubite od nesrecnog Brazila,tu je svaki komentar suvisan...Al dobro,nego citam danas vest na indexu kao Hrvati izjavili:"Vi ste nasi,navijacemo za vas"a ja gleam tekmu i jasno se vidi kako ljudi obuceni u sahovicu uzviju:"Brazil,Brazil"...Ko je ovde lud???

akcidroni

pre 15 godina

@nazalost

-Ajde dechko ako mi kazhesh kakwe weze s nama ima rezultat utakmice Norweshka-Danska,mozhda ti i powerujem da se razumesh u rukomet...

nazalost

pre 15 godina

Ama Nikolicu, kasno je. Ako i pobedite Norvezane ( a i to ce biti veoma tesko)Norvezani ce u zadnjem kolu da uzmu bar bod Dancima. Oni tradicionalno i drsko remiziraju na velikim takmicenjuma iz godine u godinu. Ostaje vam tada nada da ce Egipat pobediti Brazil. Ali, Egipat nema nikakav motiv jer je vec ispao posto ima tri poraza. Gotovo je. Nema popravnog. A niste ga ni zasluzili onakvim pristupom igri. Kao da niste igrali za svoju zemlju. Jadno.

Mladen

pre 15 godina

nasa velicina nije u tome da nikada ne padnemo,vec kada padnemo da ponovo ustanemo! NICE Srbija je izgubila ali mi je i dalje volimo!!!NAPRED ORLOVI

jaffo ridza

pre 15 godina

Ja bi prvi voleo,ali ne zasluzujete...Ne razumem se nesto posebno u rukomet,ali bi i budala videla da ste mogli da razvalite Dance,a pukli ste ko amateri najveci,onad izgubite od nesrecnog Brazila,tu je svaki komentar suvisan...Al dobro,nego citam danas vest na indexu kao Hrvati izjavili:"Vi ste nasi,navijacemo za vas"a ja gleam tekmu i jasno se vidi kako ljudi obuceni u sahovicu uzviju:"Brazil,Brazil"...Ko je ovde lud???

Grobar- Srbija

pre 15 godina

pa u sustini ako prodjemo dalje ovaj poraz od Brazila nece da ima neki znacaj posto se prenose bodovi iz utakmica sa reprezentacijama koje su takodje prosle dalje, a oni cisto sumnjam da ce da prodju, naravno prvo mora da se pobedi Norveska pa onda i Saudijska Arabija...

Magic

pre 15 godina

Zanimljivo je koliko ljudi pise komentare o rukometu i sportu uopste a da u zivotu nisu potrcali,ne daj Boze trenirali nesto.Koliko ljudi dozvoljavaju sebi da kazu:"Nisam bas neki poznavalac rukometa(citaj totalna neznalica),ali ovi nasi nemaju pojma,zamisli izgubili od Danske(???),prokockali 6-7 golova prednosti,..."
Ko je i malo normalan,ko nije klinac(klinka),nije zlonameran Hrvat(patologija),ko je nekad u zivotu potrcao za loptom i makar prosecno gledao sport,bice mu jasno sta znaci neiskustvo,nedovoljan broj jakih utakmica,prevelika zelja da pobedis,pa onda i fizicki i psihicki pad tih mladih,neiskusnih momaka kod kojih se primecuje tolika zelja i volja da vrate na stare staze sport koji su nekada ljudi gledali otvorenih usta i divili se majstorijama nasih igraca.Budite im bar malo zahvalni sto ovoj,i dalje napacenoj i zalosnoj zemlji,daruju trenutke kakvi su juce bili u mecu sa Danskom i ne kudite ih cak iako ne prodju dalje.

nazalost

pre 15 godina

Ama Nikolicu, kasno je. Ako i pobedite Norvezane ( a i to ce biti veoma tesko)Norvezani ce u zadnjem kolu da uzmu bar bod Dancima. Oni tradicionalno i drsko remiziraju na velikim takmicenjuma iz godine u godinu. Ostaje vam tada nada da ce Egipat pobediti Brazil. Ali, Egipat nema nikakav motiv jer je vec ispao posto ima tri poraza. Gotovo je. Nema popravnog. A niste ga ni zasluzili onakvim pristupom igri. Kao da niste igrali za svoju zemlju. Jadno.

boris

pre 15 godina

Sad se vidi da ova reprezentacija nije nista drugacija od prethodnih generacija.I na proslim prvenstvima smo odigrali fenomenalno u nekim utakmicama.Sjetite se protiv Hrvatske kad smo izgubili golom u zadnjoj sekundi.
Nemojmo se zavaravati,liga nam je medju najlosijima u Evropi.Cak i BiH ima vise uspjeha u Ligi Sampiona.Strasno.
Cinjenica je da pocinjemo igati moderno.Ali moderan rukomet nije samo brzi centar,dobra kontra i sl.U rukometu postoji i ODBRANA.A odbrana nam je na nivou Brazila,Kuvajta i sl.Da smo izgubili od Brazila 22 20 pa da kazemo nije nas islo,promasivali smo,dekoncentracija,psihicki smo pali i sl.Ali primiti 32 gola od amatera...
A protiv Danske da i ne govorim.Ta ista odbrana je primila 8 golova za 5,6 minuta uz nekoliko Stanicevih bravura.Smijesno,da nije zalosno.U zadnjim sekundama povlace se na 6 metara i pustaju Dance da sutiraju,mjesto da naprave klizeci start na centru,proslo bi 2 minuta a ne 10 sekudi koliko je ostalo.
Ne bi se ni plasirali na ovo SP da protiv Ceske nije zavikalo na tribinama pola Nisa.I tu smo se zamalo okliznuli.
Volio bi da nisam u pravu,ali vidjecemo u slijedecim utakmicama.
Neka me demantuju...

Hrvat

pre 15 godina

-Ajde dechko ako mi kazhesh kakwe weze s nama ima rezultat utakmice Norweshka-Danska,mozhda ti i powerujem da se razumesh u rukomet...
(akcidroni, 19. januar 2009 22:45)


Evo da ja pokušam da ti objasnim pošto vidim da ne poznaješ rukomet. Srbija treba da dobije Norvešku ali to ne znači da prolazi dalje. Brazil može dobiti i Egipat i S. Arabiju. Znači da bi Brazil imao 6 bodova na kraju. Srbija ako dobije Norvežane i S. Arabiju također ima 6 bodova, a Norvežani ako izgube od Srbije isto imaju šest bodova ali i utakmicu sa Dancima koji će do te utakmice imati 8 bodova jer će vjerojatno dobiti Egipat. Ako Danci u zadnjem kolu izgube od Norvežana imati će i oni i Norvežani 8 bodova, s tim da bi Norvežani bili prvi u grupi, Danci drugi, a Brazil sa 6 bodova treći, a ako Danci i Norvežani odigraju neriješeno Danci će biti prvi sa 9 bodova, Norvežani drugi sa 7, a Brazil treći sa 6 bodova. Brazil bi bio treći jer je bio bolji u međusobnom susretu sa Srbijom. Eto, malo komplicirano ali se nadam da sam ti objasnio.

Molim da se objavi jer nikoga ne vrijeđam. Čak navijam za Srbiju u ovoj grupi jer ste nam bliži od svih ostalih.

kalimero

pre 15 godina

Nisam izdržao a da ne pošaljem komentar i to ne o igračima već o "navijačima".Prosto mi je muka i gadi mi se posle čitanja silnih komentara o našoj igri,igračima i selektoru (svaka čast objektivnima). Svaki komentar u smislu "...ja bih ovako-onako", "ne razumem se ali bih uradio to i to.." i td.Sramite se.Juče ste pisali hvalospeve a danas pljujete na sve strane, jajare jedne.Izgubili jesu,pa šta?Sada je vama teže nego njima,više ste povređeni nego Nikčević,pametniji ste od selektora a neznate pravila igre.Bolje nemojte da navijate nego da se javljate samo kada je dobro,a u suprotnom pljujete i popujete.Ja verujem u Cvetkovića i igrače.Biće mi drago ako ostave dobar utisak na SP,ali neću biti potišten i ako ispadnu rano.Pratim rukomet i znam da su uz pomoć "štapa i kanapa" obezbedili odlazak u Poreč.Ko stoji iza nih,pitate li se.Pogledajte reklamu na dresu.Znate li kada su i odakle krenuli za Poreč i kojim prevozom su otišli.U toku je SP u rukometu a u sportskim vestima o našima ima manje reportaže nego o sankanju,boćanju.Sve naše želje o uspehu stavili smo na pleća tih momaka,a ništa im nismo pružili (čast Nišlijama,a Beograđani neka se sete posete u Pioniru povodom dana rukometa).U dobrom je lako biti dobar,u zlu se poznaju junaci.Ja sam svoj bes iskalio ovim tekstom, mada bih imao još štošta reći,i uopšte me nije briga ako mi i ne objave komentar.Živeo rukomet, dole sveznalice.

Plavooki Miki

pre 15 godina

Iskreno verujem da nasi momci imaju malo vise srca nego veliki broj njihovih "navijaca" ovde u Srbiji. Bez pobede protiv Norveske ionako ne bi imali sta da trazimo u drugoj fazi. Napred Srbijo i ne obaziri se na malodusne smradove i zlobni komsiluk!

Marko Selakovic

pre 15 godina

@Nazalost

Nazalost, u slucaju pobede protiv Norveske i pobede protiv Saudijske Arabije selekcija Srbije ima 6 bodova i SIGURNO nastavlja takmicenje, sa sigurna 2 boda u narednom krugu. Dakle, Vasa kalkulacija vazi jedino ako uspemo da izgubimo i od Saudi Arabije, u sta licno ne verujem. Dva cuda za tri dana je zaista previse.

Mozda je to na Vasu zalost, ali bismo i te kako bili zadovoljni da se to desi.

Samo napred momci, do konacne pobede!

Packy

pre 15 godina

Naša reprezentacija nema krila već 20 godina i džaba njima to trčanje ko muva bez glave po terenu kad ne mogu da stvore viška. To što se desilo protiv Danske je čista slučajnost i katastrofalan dan danskih golmana. Protiv Brazila smo pokazali pravo lice, Norveška će to dokazati.

akcidroni

pre 15 godina

@nazalost

-Ajde dechko ako mi kazhesh kakwe weze s nama ima rezultat utakmice Norweshka-Danska,mozhda ti i powerujem da se razumesh u rukomet...

kun aguero

pre 15 godina

Svi vi koji vredjate borca Nikolica nemate veze sa sportom i zivotom misevi jedni! Covek je ljudina!
Ah...kad bi sreli sa njim kakva bi vas prpa uhvatila misevi jedni preko neta...

gremlinus_vs

pre 15 godina

Slazem se sa izjavom nikolica. Bice tesko sa norvezanima, ali mislim da sa igrom koju smo imali sa dancima, bez problema ih dobijamo. Posle u drugom krugu sve za redom da razvalimo. Ajde bre momci, imate motiva, igrate u hrvatskoj, sta cete vise, dajte da im pokazemo da smo i mi u samom vrhu. Ne dajte se. Letece orlovi jos u hrvatskoj.

Nepismen

pre 15 godina

Znam da smo svi sad :( ali ja cu samo jedno da kazem a to da je bolje izgubit od brazila a pobediti norvesku nego obrnuto.

Mislim nije nam prvi put da izgubimo od lakseg a pobedimo jaceg protivnika a i u taj slucaj bi onda ponjeli 2 boda dalje?

Kako bi reko Milasin iz serije selo gori a baba se ceslja?

Takva nam je sorta!!!

mraz69

pre 15 godina

Objektivno trebali bi proci dalje. Ali moraju pobijediti Norvesku. Norveska bi s druge strane mogla iznenaditi Dansku. Posto je grupa C relativno losa, mislim da ce u polufinale 2 ekipe iz grupe D. Ako utakmica sa Danskom nije bila slucajnost jos je sve otvoreno.

veddim

pre 15 godina

To! Optimizam do kraja, pokazite im BRE sta znate! A sto se tice ovih hrvata predlazem da svako daje komentare na svojim sajtovima jer vi i mi nemamo nikakve veze jedni sa drugima. Istorija je to pokazala. Zao mi je sto sam ovo morao da kazem ipak to nije tema.

dejan-minhen

pre 15 godina

Nije nemoguce ali ne zavisi samo od Srbije, eto to je problem! Brazil mora da izgubi bar jedan bod.
U svakom slucaju bice tesko.

mihajlo

pre 15 godina

Ala se vi razumete u sistem takmicenja, sacuvaj me boze!!!

Na kratko, Gledaju su rezulatiti prve tri ekipe u grupi iz medjusobnih duela.

Znaci ako dobijemo norvezane 100% smo u druguj rundi..
A i ako izgubimo, idemo dalje poste je tesko poverovati da od ovih trulih ekipa neko moze da iznenadi skandinavce..

E piatnje je samo hocemo li sa dva ili nula poena u sledecu rundu!
Ukrstavamo se sa nemcima, rusima, poljacima ili makedoncima.. A na prikazanoj igri do sada nista posebno nisu pokazali.

Mozemo svakoga da pobedimo ali suprotno i da izgubimo.
Videcemo, sta ce biti..
Srecno momci, VREME JE ZA NAS CUVENI INAT!

Jos jedno za sve, znaci i te kako imamo sanse za dobar uspeh pa i polufinale..

Optimista

pre 15 godina

Nije nemoguce!!!Ako pobedimo Norvesku,prenosimo 2 boda u novoformiranu grupu i ako ne bude iznenadjenja (a koja bi isla nama u prilog) poredak bi trebao biti ovakav...
Danska 4
Nemacka 3
Rusija 3
Srbija 2
Norveska 0
Poljska 0
U tom slucaju ni polufinale nije daleko...ali,prvo treba pobediti norvezane,a da Danci ne izgube ni biod od istih...bice ode konbinatorike...

Srbin

pre 15 godina

Hrvat, 20. januar 2009 00:09)
Aha, nije bas tako.
Ne odlucuju medjusobni dueli ako ima neko isti broj poena nego gol razlika!!!!!!!

Sto se tice mene najsigurniji recept je pobeda i nista drugo..

Sta bi bilo kad bi bilo pa sve tako u krug..
Pobedi i ne treba ti bog zna kakva metematika..

volim rukomet

pre 15 godina

Nedopustiv pad za jedno ovakvo turnirsko takmicenje. Poraz bez obzira koliko tezak ne moze biti opravdanje za poraz od Brazila koju ce sve ozbiljnije ekipe dobijati dvocifrenom razlikom.
Igraci nisu profilisani kroz reprezentaciju, nismo tim bez obzira na pojedinacni kvaliet.
Lose vodjenje ekipe od strane Cvetkovica, nedopustivo.

Makaveli

pre 15 godina

@akcidroni: dabogda ti "w" na tastaturi otkazalo i nikada vise ne proradilo. Eto...
Nego, fina je ova izjava, ali koliko je to realno a koliko zamazujete nama napacenim navijacima oci, to cemo da vidimo.

p.s.: ove sa sahovnicama na dresovima bih zamoleo lepo da i dalje navijaju protiv nas. Unared zahvalan.

Srbija!

misa

pre 15 godina

A ja sam mislio da svakog Brazilca koji igra rukomet a ne fudbal treba poslati na posmatranje.Kad ono i oni nas pobedili ni krivi ni duzni.Velike ekipe u bilo kom sportu i jesu velike i kad gube.To se svakom desava ali pitanje je samo ko kako to podnosi.To je kao u boksu oba boksera dobiju batine,ali pobedi onaj ko duze izdrzi.Setite se NJegosa:"U dobru je lako biti dobar-na muci se poznaju junaci!"NAPRED SRBIJO-MOZEMO MI TO!W6USAY

SRBIJA OD TOKIJA DO MILWOKIJA

pre 15 godina

Protiv Norvezana mora da se igra kao da je finale SP,jer to je za nas najveznija utakmica SP!!!Ako dobijemo,a valjda ce i sreca jednom da bude na nasoj strani(posle poraza odbojkasa na OI u Pekingu od Amera,Noletovog smeca protiv Nadala,Cavica.....i sad Danaca)prenosimo 2 boda u drugi krug takmicenja!!!Ako hocemo u polufinale moramo dobiti sve tri selekcije Nemacku,Poljsku,Rusiju ili Makedoniju!!!Napred SRBIJA!!!

Hrvat

pre 15 godina

@mihajlo:

Jedini koji se ne razumije u sistem natjecanja si ti. Ako izgubite od Norvežana vi vjerojatno NE idete u drugi krug jer možete imati samo 4 boda koliko će najmanje imati i Brazil, a Brazil može imati čak 6 bodova jer još igra protiv S. Arabije i Egipta koji nemaju nikakve šanse za prolaz. Vama TREBA pobjeda protiv Norvežana, ali i u tom slučaju Brazil mora izgubiti jednu utakmicu, a i Norvežani moraju izgubiti zadnju utakmicu protiv Danske da bi vi sigurno išli dalje.

nislija

pre 15 godina

-Ajde dechko ako mi kazhesh kakwe weze s nama ima rezultat utakmice Norweshka-Danska,mozhda ti i powerujem da se razumesh u rukomet...
(akcidroni, 19. januar 2009 22:45)


Evo da ja pokušam da ti objasnim pošto vidim da ne poznaješ rukomet. Srbija treba da dobije Norvešku ali to ne znači da prolazi dalje. Brazil može dobiti i Egipat i S. Arabiju. Znači da bi Brazil imao 6 bodova na kraju. Srbija ako dobije Norvežane i S. Arabiju također ima 6 bodova, a Norvežani ako izgube od Srbije isto imaju šest bodova ali i utakmicu sa Dancima koji će do te utakmice imati 8 bodova jer će vjerojatno dobiti Egipat. Ako Danci u zadnjem kolu izgube od Norvežana imati će i oni i Norvežani 8 bodova, s tim da bi Norvežani bili prvi u grupi, Danci drugi, a Brazil sa 6 bodova treći, a ako Danci i Norvežani odigraju neriješeno Danci će biti prvi sa 9 bodova, Norvežani drugi sa 7, a Brazil treći sa 6 bodova. Brazil bi bio treći jer je bio bolji u međusobnom susretu sa Srbijom. Eto, malo komplicirano ali se nadam da sam ti objasnio.

Molim da se objavi jer nikoga ne vrijeđam. Čak navijam za Srbiju u ovoj grupi jer ste nam bliži od svih ostalih.
(Hrvat, 20. januar 2009 00:09)

Sve je tacno samo da te dopuni posto ocigledno ovde mnogi neshvataju ili nezele da shvate.Bitna nam je utakmica Danska-Norveska jer ako Norvezani izgube onda necemo ici u eventualnom krugu samo sa Brazilcima nego i sa Norvezanima a tada smo u gol razlici u ovom trouglu bolji od Brazilaca (pod onim malopre pretpostavkama da dobijemo sledece dve a Brazilci Egipat),a u suprotnom (ako Norvezani osvoje makar i bod) mi ostajemo samo sa Brazilcima od kojih smo izgubili.

Bolna istina ali valjda nece bas tako da se nameste rezultati.

Milanello

pre 15 godina

Svi ste vi dobri igraci al nemoj vise da igrate za Srbiju molim vas... Citava zemlja vas gleda i nada se necemu da bi vi onakvom 'sprdnjom' doveli u pitanje plasman dalje... Zasto imamo takav mentalitet?

Bogicevic Nenad

pre 15 godina

Ja stvarno ne mogu da shvatim i naseg trenera i igrace da oni ne prave faul na 5sekundi do kraja prvog poluvremena protiv Danaca kao i da trazi taj maut na 30sekuni do kraja meca ili da naprave faul pri kraju meca,stvarno ne razumem?

SRBINcg

pre 15 godina

Ljudi ja sam toliko nervozan sto se tice ovih rezultata da ne mogu ni da racunam i razmisljam.hoce li mi neko jednostavno objasniti,da li mi bez obzira na ostale rezultate u slucaju pobjede nad norveskom i s.arabijom idemo 100% dalje??da li su nam te dvije pobjede dosta ili treba neki rezultati da nam se poklope??hvala unaprijed.pozdrav iz bara

Ako me razumiješ

pre 15 godina

Pratim i navijam za sve bivše republike u svim sportovima a posebno Srbiju=rivalitet+neki čudan osječaj da imam razloga se veseliti i kad gubite i kad dobivate(NARAVNO bez KOMPLEKSA)

Sarajlija

pre 15 godina

Zaista moram reci da me malodusnost i nevjerica pojedinaca koji ostavljaju svoje komentare uzasno nervira!Ljudi, da li vi shvatate kako je tesko izaci na megdan ekipi sastavljenoj od djece iz vrtica poslije onakvog soka, kao protiv Danske?Boze moj, izgubili protiv Brazila, pa sta?Naprosto nisu imali ni 24 casa da se konsoliduju poslije tragedije od Danske.Sada imaju dan odmora, prilika da se saberu, da zbiju redove i nastave dalje.A ja vjerujem u ove momke, ali zaista, ma i da su najvece rukometne neznalice na svijetu, pokazali su da vole svoju zemlju, nemam namjeru da prozivam nikoga, ali i sami znate koliko je rukometasica i rukometasa u prethodnom periodu pokazalo da je pojam patriotizam za njih nepoznat i relativan.A ovi igraci, ne samo da nisu neznalice, nego su i te kako dobri igraci, kojima je potreban samo jedan dobar rezultat protiv jake ekipe na velikom takmicenju, kako bi probili blokadu u glavi, da ne mogu da naprave veliki rezultat.Dobro, prva takva sansa je propustena protiv Danske, ali zasto novu ne bi iskoristili vec sutra protiv Norveske, cime bi anulirali slab dan protiv Brazila i sa dva boda prosli u drugu fazu, u kojoj ih cekaju reprezentacije srednjeg kvaliteta, sa kojima mozemo jako dobro da se nosimo i ako nas krene iz utakmice u utakmicu pobijedimo sve do jednog protivnika!Usput receno, mislim da niko od reprezentacija iz te grupe u slijedecu fazu nece prenijeti maksimalnih 4 boda, s obzirom da je vec do sada bilo i remija i iznenadjujucih poraza favorita od autsajdera (POL-MKD), tako da ja tu cak vidim nasu sansu i za polufinale.Mozete reci da je to nemoguce, ali eto ja zelim da vjerujem u nase momke.Sjetite se SP-a 2004. u Tunisu, kada su Hrvati u svojoj prvoj utakmici izgubili od Argenitine!A znamo svi sta se desilo nakon toga.Glavu gore momci i meljite sve pred sobom!

Gradac-R.S

pre 15 godina

Kako sam ja izracunao (mozda i gresim),ali mi mozemo proci i sa porazom (od Nor.) i pobedom.Ako mi dobijemo Arabiju,Egipat dobije Brazil (sto je realno) stvorice se krug od 3 ekipe sa 4 boda.U tom trokutu mi imamo gol razliku +6,Brazil bi u najboljem slucaju po njih imao +1(u slucaju ako izgube od Egipta sa 1 razlike),a Egipat koji za sada u tom trokutu ima -8 trebao bi dobiti Brazil sa 15 golova razlike da bi nas izbacio.Nadam se shvatate sta pricam.
Dakle,imamo realne sanse za prolaz (iako po ovoj racunici ne bi preneli u drugi krug ni jedan bod).

Velja

pre 15 godina

Sramota! Mnogo ste hvalili sami sebe.Izbegavate vec dve godine da igrate sa najboljima. Sad samo kazite da vam je nedostajao Nis. U vasoj igri nema ni elementarne rukometne logike!

milenko Marjanovic

pre 15 godina

Pošto nisam imao prilike da pročitam raspored utakmica naše reprezentacije ako neko od čitalaca ovog sajta zna i datum i mesto kao i gde se igra ako prodjemo u sledeću rundu, bio bih mu zahvalan pošto se od srede nalazim u blizini Poreča pa bih mogao da odem da svojim prisustvom pomognem našoj reprezentaciji onoliko koliko to može neko ko mnogo voli svoju Srbiju..Unapred hvala

kajmak

pre 15 godina

Bojim se da je ovo kraj.Egipat sam otpisao jer stvarno ne verujem da mogu dobiti ovakav Brazil.Momci stvarno igraju.E sad nasa jedina sansa je da bijemo te Norvezane i da cekamo oshod tekme Danska-Norveska.Imao sam prilike da pricam sa jednim Norvezaninom letos dok je bilo EP.Gledali smo tekmu Svedjana i kroz pricu sam pomesao Svedsku sa Norveskom i EP u fudbalu 2004 kada su u zadnjem kolu podelili bodove i izbacili Italiju sa EP-a.Tada me je Norvezanin ispravio i rekao cak i da je bila Norveska ne bidmo delili pbodove.Mi se mrzimo sa Dancima.Ja sam ga zaprepasceno pogledao!A on mi ponovi "Da,da!Dobro si me cuo.Danska je 400 godina vladala Norveskom i mi taj period u istoriji zovemo 400 godina mraka.Za spoljni svet svi skandinavci su prijatelji ali unutar se Danci su nam najveci neprijatelji i rivali".Videcemo sta ce biti.:)Napred Srbija!!!

Voja

pre 15 godina

Zeleo bih da dam par komentara. Kao prvo, nadam se da su nasi izvukli pouku i naucili od Brazilaca kako se CUVA stecena prednost. Kao drugo, sve komentaristima na ovoj a i ostalim vestima vezanim za nase utakmice koji se jako zale na tretman hrvatske publike koja navija za nase protivnike podseticu na utakmicu Spanija-Hrvatska, 1/4 finale, Eurobasket, Beograd 2005. Znaci, smejala se serpa loncu sto ima veliku drsku. Pozdrav i, naravno, napred plavi, jos nista nije reseno!

croata-kravat

pre 15 godina

svima koji misle da će brazil dobiti egipat su u velikoj zabludi...a i priča da su norgi bolji od danaca bolje se okanite teorija urota i komentiranja rukometa!

soviet

pre 15 godina

Protiv Norvezana samo flaster na Kjellinga i nemate frke za drugi krug...
A sto se tice sudija; kad dodete u drugi krug i budete igrali protiv Njemaca onda cete tek vidjeti sta ce vam sve suditi

Ajeje Brazorf

pre 15 godina

@penwini
Na srecu pucanje ahilove tetive nije povreda koja se svima desava. Ali je osecaj upravo onakav kakvim ga je Nikcevic opisao.
Nista nije cudno u vezi sa njegovom povredom. Ne vidim razlog za bilo kakvu sumnjicavost, ili nedajboze paranoju.

Ratko Nikolic

pre 15 godina

Nemojte da se plasite! Ja Ratko vam obecavam prolazak u drugi krug! Padaju Norvezani i Saud Arabija... A Brazil nece pobediti ni Egipat ni Saud Arabiju... moj kum igra za Saud Arabiju pa ce dati sve od sebe da pobede Brazil...

RONNY

pre 15 godina

Ja ih nahvalih posle utakmice sa Egiptom a oni opet po starom i sada opet dobro poznata prica. Kalkulisacu sta ce biti ako dobiju sve do kraja (uh, to bi bilo dobro... pa moze i u polufinale...) a ustvari stalno je isto sa nasom reprezentacijom. Puci ce bruka opet a divna partija protiv Egipta ce se pokazati kao cista slucajnost.

Spartacus

pre 15 godina

Teako nama...Dobro je dok ima nade(ako nije fals)..Mi pobediti Norvesku necemo jer su jaci i od Danaca..al opet nada..inat..

kun aguero

pre 15 godina

@kalimero

Bravo majstore za komentar!
Dobro je, ne pljuju svi, cak sta vise ja sam se prijatno iznenadio. Ima tu debila koji se sprdaju sa nasom drzavom Srbijom i vredjaju! Kako bih poslao te tamo daleko...
Nadam se da ce se rukometasi izdici iz ove teske situacije!

penwini

pre 15 godina

ČUDNE OKOLNOSTI POVREDE NIKČEVIĆA

U izjavi nakon povrede Ahilove tetive Ivan Nikčević je naveo da je u prvom momentu mislio da ga je neko od protivničkih igrača zakačio.A kad se osvrnuo i video da oko njega nema nikog, mislio je da ga je neko pogodio nekim predmetom iz publike.Nikakv bol nije osetio ali kada je pokušao da pomeri nogu ona je jednostavno propala i da nije mogao da ustane i da se osloni na nogu.

http://www.rsb.org.rs/sp2009.php

Sale

pre 15 godina

Vidim da neki ovde rešavaju sistem homogenih diferencijalnih jednačina i projektuju rakete - a račun je jednostavan - moramo da sve pobedimo do kraja da bi išli dalje i to ako se gleda smo gol razlika a ne međusobni dueli, što izgleda niko (pa ni ja) ovde ne zna. Elem, naši reprezentativci jednostavno nemaju podršku države pa ni navijača (izuzev nišlija - njima kapa dole) - jednostavno od silnih reklama nam se ne vidi ni boja dresa a ostale ekipe imaju samo po jednog sponzora. A što se tiče komentara tipa "ko ste vi da sedite za kompom i da ih kritikujete" - e pa mi smo ti za koje oni igraju i zato imamo pravo da kažemo šta hoćemo dok igraju za Srbiju, a kad odu u klubove, onda me zanima samo njihovo zdravlje.

nazalost

pre 15 godina

Ama Nikolicu, kasno je. Ako i pobedite Norvezane ( a i to ce biti veoma tesko)Norvezani ce u zadnjem kolu da uzmu bar bod Dancima. Oni tradicionalno i drsko remiziraju na velikim takmicenjuma iz godine u godinu. Ostaje vam tada nada da ce Egipat pobediti Brazil. Ali, Egipat nema nikakav motiv jer je vec ispao posto ima tri poraza. Gotovo je. Nema popravnog. A niste ga ni zasluzili onakvim pristupom igri. Kao da niste igrali za svoju zemlju. Jadno.

Packy

pre 15 godina

Naša reprezentacija nema krila već 20 godina i džaba njima to trčanje ko muva bez glave po terenu kad ne mogu da stvore viška. To što se desilo protiv Danske je čista slučajnost i katastrofalan dan danskih golmana. Protiv Brazila smo pokazali pravo lice, Norveška će to dokazati.

jaffo ridza

pre 15 godina

Ja bi prvi voleo,ali ne zasluzujete...Ne razumem se nesto posebno u rukomet,ali bi i budala videla da ste mogli da razvalite Dance,a pukli ste ko amateri najveci,onad izgubite od nesrecnog Brazila,tu je svaki komentar suvisan...Al dobro,nego citam danas vest na indexu kao Hrvati izjavili:"Vi ste nasi,navijacemo za vas"a ja gleam tekmu i jasno se vidi kako ljudi obuceni u sahovicu uzviju:"Brazil,Brazil"...Ko je ovde lud???

Milanello

pre 15 godina

Svi ste vi dobri igraci al nemoj vise da igrate za Srbiju molim vas... Citava zemlja vas gleda i nada se necemu da bi vi onakvom 'sprdnjom' doveli u pitanje plasman dalje... Zasto imamo takav mentalitet?

Makaveli

pre 15 godina

@akcidroni: dabogda ti "w" na tastaturi otkazalo i nikada vise ne proradilo. Eto...
Nego, fina je ova izjava, ali koliko je to realno a koliko zamazujete nama napacenim navijacima oci, to cemo da vidimo.

p.s.: ove sa sahovnicama na dresovima bih zamoleo lepo da i dalje navijaju protiv nas. Unared zahvalan.

Srbija!

Mladen

pre 15 godina

nasa velicina nije u tome da nikada ne padnemo,vec kada padnemo da ponovo ustanemo! NICE Srbija je izgubila ali mi je i dalje volimo!!!NAPRED ORLOVI

mihajlo

pre 15 godina

Ala se vi razumete u sistem takmicenja, sacuvaj me boze!!!

Na kratko, Gledaju su rezulatiti prve tri ekipe u grupi iz medjusobnih duela.

Znaci ako dobijemo norvezane 100% smo u druguj rundi..
A i ako izgubimo, idemo dalje poste je tesko poverovati da od ovih trulih ekipa neko moze da iznenadi skandinavce..

E piatnje je samo hocemo li sa dva ili nula poena u sledecu rundu!
Ukrstavamo se sa nemcima, rusima, poljacima ili makedoncima.. A na prikazanoj igri do sada nista posebno nisu pokazali.

Mozemo svakoga da pobedimo ali suprotno i da izgubimo.
Videcemo, sta ce biti..
Srecno momci, VREME JE ZA NAS CUVENI INAT!

Jos jedno za sve, znaci i te kako imamo sanse za dobar uspeh pa i polufinale..

Marko Selakovic

pre 15 godina

@Nazalost

Nazalost, u slucaju pobede protiv Norveske i pobede protiv Saudijske Arabije selekcija Srbije ima 6 bodova i SIGURNO nastavlja takmicenje, sa sigurna 2 boda u narednom krugu. Dakle, Vasa kalkulacija vazi jedino ako uspemo da izgubimo i od Saudi Arabije, u sta licno ne verujem. Dva cuda za tri dana je zaista previse.

Mozda je to na Vasu zalost, ali bismo i te kako bili zadovoljni da se to desi.

Samo napred momci, do konacne pobede!

kun aguero

pre 15 godina

Svi vi koji vredjate borca Nikolica nemate veze sa sportom i zivotom misevi jedni! Covek je ljudina!
Ah...kad bi sreli sa njim kakva bi vas prpa uhvatila misevi jedni preko neta...

Magic

pre 15 godina

Zanimljivo je koliko ljudi pise komentare o rukometu i sportu uopste a da u zivotu nisu potrcali,ne daj Boze trenirali nesto.Koliko ljudi dozvoljavaju sebi da kazu:"Nisam bas neki poznavalac rukometa(citaj totalna neznalica),ali ovi nasi nemaju pojma,zamisli izgubili od Danske(???),prokockali 6-7 golova prednosti,..."
Ko je i malo normalan,ko nije klinac(klinka),nije zlonameran Hrvat(patologija),ko je nekad u zivotu potrcao za loptom i makar prosecno gledao sport,bice mu jasno sta znaci neiskustvo,nedovoljan broj jakih utakmica,prevelika zelja da pobedis,pa onda i fizicki i psihicki pad tih mladih,neiskusnih momaka kod kojih se primecuje tolika zelja i volja da vrate na stare staze sport koji su nekada ljudi gledali otvorenih usta i divili se majstorijama nasih igraca.Budite im bar malo zahvalni sto ovoj,i dalje napacenoj i zalosnoj zemlji,daruju trenutke kakvi su juce bili u mecu sa Danskom i ne kudite ih cak iako ne prodju dalje.

Hrvat

pre 15 godina

@mihajlo:

Jedini koji se ne razumije u sistem natjecanja si ti. Ako izgubite od Norvežana vi vjerojatno NE idete u drugi krug jer možete imati samo 4 boda koliko će najmanje imati i Brazil, a Brazil može imati čak 6 bodova jer još igra protiv S. Arabije i Egipta koji nemaju nikakve šanse za prolaz. Vama TREBA pobjeda protiv Norvežana, ali i u tom slučaju Brazil mora izgubiti jednu utakmicu, a i Norvežani moraju izgubiti zadnju utakmicu protiv Danske da bi vi sigurno išli dalje.

akcidroni

pre 15 godina

@nazalost

-Ajde dechko ako mi kazhesh kakwe weze s nama ima rezultat utakmice Norweshka-Danska,mozhda ti i powerujem da se razumesh u rukomet...

Hrvat

pre 15 godina

-Ajde dechko ako mi kazhesh kakwe weze s nama ima rezultat utakmice Norweshka-Danska,mozhda ti i powerujem da se razumesh u rukomet...
(akcidroni, 19. januar 2009 22:45)


Evo da ja pokušam da ti objasnim pošto vidim da ne poznaješ rukomet. Srbija treba da dobije Norvešku ali to ne znači da prolazi dalje. Brazil može dobiti i Egipat i S. Arabiju. Znači da bi Brazil imao 6 bodova na kraju. Srbija ako dobije Norvežane i S. Arabiju također ima 6 bodova, a Norvežani ako izgube od Srbije isto imaju šest bodova ali i utakmicu sa Dancima koji će do te utakmice imati 8 bodova jer će vjerojatno dobiti Egipat. Ako Danci u zadnjem kolu izgube od Norvežana imati će i oni i Norvežani 8 bodova, s tim da bi Norvežani bili prvi u grupi, Danci drugi, a Brazil sa 6 bodova treći, a ako Danci i Norvežani odigraju neriješeno Danci će biti prvi sa 9 bodova, Norvežani drugi sa 7, a Brazil treći sa 6 bodova. Brazil bi bio treći jer je bio bolji u međusobnom susretu sa Srbijom. Eto, malo komplicirano ali se nadam da sam ti objasnio.

Molim da se objavi jer nikoga ne vrijeđam. Čak navijam za Srbiju u ovoj grupi jer ste nam bliži od svih ostalih.

Grobar- Srbija

pre 15 godina

pa u sustini ako prodjemo dalje ovaj poraz od Brazila nece da ima neki znacaj posto se prenose bodovi iz utakmica sa reprezentacijama koje su takodje prosle dalje, a oni cisto sumnjam da ce da prodju, naravno prvo mora da se pobedi Norveska pa onda i Saudijska Arabija...

gremlinus_vs

pre 15 godina

Slazem se sa izjavom nikolica. Bice tesko sa norvezanima, ali mislim da sa igrom koju smo imali sa dancima, bez problema ih dobijamo. Posle u drugom krugu sve za redom da razvalimo. Ajde bre momci, imate motiva, igrate u hrvatskoj, sta cete vise, dajte da im pokazemo da smo i mi u samom vrhu. Ne dajte se. Letece orlovi jos u hrvatskoj.

boris

pre 15 godina

Sad se vidi da ova reprezentacija nije nista drugacija od prethodnih generacija.I na proslim prvenstvima smo odigrali fenomenalno u nekim utakmicama.Sjetite se protiv Hrvatske kad smo izgubili golom u zadnjoj sekundi.
Nemojmo se zavaravati,liga nam je medju najlosijima u Evropi.Cak i BiH ima vise uspjeha u Ligi Sampiona.Strasno.
Cinjenica je da pocinjemo igati moderno.Ali moderan rukomet nije samo brzi centar,dobra kontra i sl.U rukometu postoji i ODBRANA.A odbrana nam je na nivou Brazila,Kuvajta i sl.Da smo izgubili od Brazila 22 20 pa da kazemo nije nas islo,promasivali smo,dekoncentracija,psihicki smo pali i sl.Ali primiti 32 gola od amatera...
A protiv Danske da i ne govorim.Ta ista odbrana je primila 8 golova za 5,6 minuta uz nekoliko Stanicevih bravura.Smijesno,da nije zalosno.U zadnjim sekundama povlace se na 6 metara i pustaju Dance da sutiraju,mjesto da naprave klizeci start na centru,proslo bi 2 minuta a ne 10 sekudi koliko je ostalo.
Ne bi se ni plasirali na ovo SP da protiv Ceske nije zavikalo na tribinama pola Nisa.I tu smo se zamalo okliznuli.
Volio bi da nisam u pravu,ali vidjecemo u slijedecim utakmicama.
Neka me demantuju...

Velja

pre 15 godina

Sramota! Mnogo ste hvalili sami sebe.Izbegavate vec dve godine da igrate sa najboljima. Sad samo kazite da vam je nedostajao Nis. U vasoj igri nema ni elementarne rukometne logike!

kajmak

pre 15 godina

Bojim se da je ovo kraj.Egipat sam otpisao jer stvarno ne verujem da mogu dobiti ovakav Brazil.Momci stvarno igraju.E sad nasa jedina sansa je da bijemo te Norvezane i da cekamo oshod tekme Danska-Norveska.Imao sam prilike da pricam sa jednim Norvezaninom letos dok je bilo EP.Gledali smo tekmu Svedjana i kroz pricu sam pomesao Svedsku sa Norveskom i EP u fudbalu 2004 kada su u zadnjem kolu podelili bodove i izbacili Italiju sa EP-a.Tada me je Norvezanin ispravio i rekao cak i da je bila Norveska ne bidmo delili pbodove.Mi se mrzimo sa Dancima.Ja sam ga zaprepasceno pogledao!A on mi ponovi "Da,da!Dobro si me cuo.Danska je 400 godina vladala Norveskom i mi taj period u istoriji zovemo 400 godina mraka.Za spoljni svet svi skandinavci su prijatelji ali unutar se Danci su nam najveci neprijatelji i rivali".Videcemo sta ce biti.:)Napred Srbija!!!

Spartacus

pre 15 godina

Teako nama...Dobro je dok ima nade(ako nije fals)..Mi pobediti Norvesku necemo jer su jaci i od Danaca..al opet nada..inat..

Plavooki Miki

pre 15 godina

Iskreno verujem da nasi momci imaju malo vise srca nego veliki broj njihovih "navijaca" ovde u Srbiji. Bez pobede protiv Norveske ionako ne bi imali sta da trazimo u drugoj fazi. Napred Srbijo i ne obaziri se na malodusne smradove i zlobni komsiluk!

mraz69

pre 15 godina

Objektivno trebali bi proci dalje. Ali moraju pobijediti Norvesku. Norveska bi s druge strane mogla iznenaditi Dansku. Posto je grupa C relativno losa, mislim da ce u polufinale 2 ekipe iz grupe D. Ako utakmica sa Danskom nije bila slucajnost jos je sve otvoreno.

Nepismen

pre 15 godina

Znam da smo svi sad :( ali ja cu samo jedno da kazem a to da je bolje izgubit od brazila a pobediti norvesku nego obrnuto.

Mislim nije nam prvi put da izgubimo od lakseg a pobedimo jaceg protivnika a i u taj slucaj bi onda ponjeli 2 boda dalje?

Kako bi reko Milasin iz serije selo gori a baba se ceslja?

Takva nam je sorta!!!

Optimista

pre 15 godina

Nije nemoguce!!!Ako pobedimo Norvesku,prenosimo 2 boda u novoformiranu grupu i ako ne bude iznenadjenja (a koja bi isla nama u prilog) poredak bi trebao biti ovakav...
Danska 4
Nemacka 3
Rusija 3
Srbija 2
Norveska 0
Poljska 0
U tom slucaju ni polufinale nije daleko...ali,prvo treba pobediti norvezane,a da Danci ne izgube ni biod od istih...bice ode konbinatorike...

veddim

pre 15 godina

To! Optimizam do kraja, pokazite im BRE sta znate! A sto se tice ovih hrvata predlazem da svako daje komentare na svojim sajtovima jer vi i mi nemamo nikakve veze jedni sa drugima. Istorija je to pokazala. Zao mi je sto sam ovo morao da kazem ipak to nije tema.

dejan-minhen

pre 15 godina

Nije nemoguce ali ne zavisi samo od Srbije, eto to je problem! Brazil mora da izgubi bar jedan bod.
U svakom slucaju bice tesko.

volim rukomet

pre 15 godina

Nedopustiv pad za jedno ovakvo turnirsko takmicenje. Poraz bez obzira koliko tezak ne moze biti opravdanje za poraz od Brazila koju ce sve ozbiljnije ekipe dobijati dvocifrenom razlikom.
Igraci nisu profilisani kroz reprezentaciju, nismo tim bez obzira na pojedinacni kvaliet.
Lose vodjenje ekipe od strane Cvetkovica, nedopustivo.

Bogicevic Nenad

pre 15 godina

Ja stvarno ne mogu da shvatim i naseg trenera i igrace da oni ne prave faul na 5sekundi do kraja prvog poluvremena protiv Danaca kao i da trazi taj maut na 30sekuni do kraja meca ili da naprave faul pri kraju meca,stvarno ne razumem?

SRBIJA OD TOKIJA DO MILWOKIJA

pre 15 godina

Protiv Norvezana mora da se igra kao da je finale SP,jer to je za nas najveznija utakmica SP!!!Ako dobijemo,a valjda ce i sreca jednom da bude na nasoj strani(posle poraza odbojkasa na OI u Pekingu od Amera,Noletovog smeca protiv Nadala,Cavica.....i sad Danaca)prenosimo 2 boda u drugi krug takmicenja!!!Ako hocemo u polufinale moramo dobiti sve tri selekcije Nemacku,Poljsku,Rusiju ili Makedoniju!!!Napred SRBIJA!!!

RONNY

pre 15 godina

Ja ih nahvalih posle utakmice sa Egiptom a oni opet po starom i sada opet dobro poznata prica. Kalkulisacu sta ce biti ako dobiju sve do kraja (uh, to bi bilo dobro... pa moze i u polufinale...) a ustvari stalno je isto sa nasom reprezentacijom. Puci ce bruka opet a divna partija protiv Egipta ce se pokazati kao cista slucajnost.

SRBINcg

pre 15 godina

Ljudi ja sam toliko nervozan sto se tice ovih rezultata da ne mogu ni da racunam i razmisljam.hoce li mi neko jednostavno objasniti,da li mi bez obzira na ostale rezultate u slucaju pobjede nad norveskom i s.arabijom idemo 100% dalje??da li su nam te dvije pobjede dosta ili treba neki rezultati da nam se poklope??hvala unaprijed.pozdrav iz bara

milenko Marjanovic

pre 15 godina

Pošto nisam imao prilike da pročitam raspored utakmica naše reprezentacije ako neko od čitalaca ovog sajta zna i datum i mesto kao i gde se igra ako prodjemo u sledeću rundu, bio bih mu zahvalan pošto se od srede nalazim u blizini Poreča pa bih mogao da odem da svojim prisustvom pomognem našoj reprezentaciji onoliko koliko to može neko ko mnogo voli svoju Srbiju..Unapred hvala

nislija

pre 15 godina

-Ajde dechko ako mi kazhesh kakwe weze s nama ima rezultat utakmice Norweshka-Danska,mozhda ti i powerujem da se razumesh u rukomet...
(akcidroni, 19. januar 2009 22:45)


Evo da ja pokušam da ti objasnim pošto vidim da ne poznaješ rukomet. Srbija treba da dobije Norvešku ali to ne znači da prolazi dalje. Brazil može dobiti i Egipat i S. Arabiju. Znači da bi Brazil imao 6 bodova na kraju. Srbija ako dobije Norvežane i S. Arabiju također ima 6 bodova, a Norvežani ako izgube od Srbije isto imaju šest bodova ali i utakmicu sa Dancima koji će do te utakmice imati 8 bodova jer će vjerojatno dobiti Egipat. Ako Danci u zadnjem kolu izgube od Norvežana imati će i oni i Norvežani 8 bodova, s tim da bi Norvežani bili prvi u grupi, Danci drugi, a Brazil sa 6 bodova treći, a ako Danci i Norvežani odigraju neriješeno Danci će biti prvi sa 9 bodova, Norvežani drugi sa 7, a Brazil treći sa 6 bodova. Brazil bi bio treći jer je bio bolji u međusobnom susretu sa Srbijom. Eto, malo komplicirano ali se nadam da sam ti objasnio.

Molim da se objavi jer nikoga ne vrijeđam. Čak navijam za Srbiju u ovoj grupi jer ste nam bliži od svih ostalih.
(Hrvat, 20. januar 2009 00:09)

Sve je tacno samo da te dopuni posto ocigledno ovde mnogi neshvataju ili nezele da shvate.Bitna nam je utakmica Danska-Norveska jer ako Norvezani izgube onda necemo ici u eventualnom krugu samo sa Brazilcima nego i sa Norvezanima a tada smo u gol razlici u ovom trouglu bolji od Brazilaca (pod onim malopre pretpostavkama da dobijemo sledece dve a Brazilci Egipat),a u suprotnom (ako Norvezani osvoje makar i bod) mi ostajemo samo sa Brazilcima od kojih smo izgubili.

Bolna istina ali valjda nece bas tako da se nameste rezultati.

misa

pre 15 godina

A ja sam mislio da svakog Brazilca koji igra rukomet a ne fudbal treba poslati na posmatranje.Kad ono i oni nas pobedili ni krivi ni duzni.Velike ekipe u bilo kom sportu i jesu velike i kad gube.To se svakom desava ali pitanje je samo ko kako to podnosi.To je kao u boksu oba boksera dobiju batine,ali pobedi onaj ko duze izdrzi.Setite se NJegosa:"U dobru je lako biti dobar-na muci se poznaju junaci!"NAPRED SRBIJO-MOZEMO MI TO!W6USAY

kalimero

pre 15 godina

Nisam izdržao a da ne pošaljem komentar i to ne o igračima već o "navijačima".Prosto mi je muka i gadi mi se posle čitanja silnih komentara o našoj igri,igračima i selektoru (svaka čast objektivnima). Svaki komentar u smislu "...ja bih ovako-onako", "ne razumem se ali bih uradio to i to.." i td.Sramite se.Juče ste pisali hvalospeve a danas pljujete na sve strane, jajare jedne.Izgubili jesu,pa šta?Sada je vama teže nego njima,više ste povređeni nego Nikčević,pametniji ste od selektora a neznate pravila igre.Bolje nemojte da navijate nego da se javljate samo kada je dobro,a u suprotnom pljujete i popujete.Ja verujem u Cvetkovića i igrače.Biće mi drago ako ostave dobar utisak na SP,ali neću biti potišten i ako ispadnu rano.Pratim rukomet i znam da su uz pomoć "štapa i kanapa" obezbedili odlazak u Poreč.Ko stoji iza nih,pitate li se.Pogledajte reklamu na dresu.Znate li kada su i odakle krenuli za Poreč i kojim prevozom su otišli.U toku je SP u rukometu a u sportskim vestima o našima ima manje reportaže nego o sankanju,boćanju.Sve naše želje o uspehu stavili smo na pleća tih momaka,a ništa im nismo pružili (čast Nišlijama,a Beograđani neka se sete posete u Pioniru povodom dana rukometa).U dobrom je lako biti dobar,u zlu se poznaju junaci.Ja sam svoj bes iskalio ovim tekstom, mada bih imao još štošta reći,i uopšte me nije briga ako mi i ne objave komentar.Živeo rukomet, dole sveznalice.

Voja

pre 15 godina

Zeleo bih da dam par komentara. Kao prvo, nadam se da su nasi izvukli pouku i naucili od Brazilaca kako se CUVA stecena prednost. Kao drugo, sve komentaristima na ovoj a i ostalim vestima vezanim za nase utakmice koji se jako zale na tretman hrvatske publike koja navija za nase protivnike podseticu na utakmicu Spanija-Hrvatska, 1/4 finale, Eurobasket, Beograd 2005. Znaci, smejala se serpa loncu sto ima veliku drsku. Pozdrav i, naravno, napred plavi, jos nista nije reseno!

croata-kravat

pre 15 godina

svima koji misle da će brazil dobiti egipat su u velikoj zabludi...a i priča da su norgi bolji od danaca bolje se okanite teorija urota i komentiranja rukometa!

Ako me razumiješ

pre 15 godina

Pratim i navijam za sve bivše republike u svim sportovima a posebno Srbiju=rivalitet+neki čudan osječaj da imam razloga se veseliti i kad gubite i kad dobivate(NARAVNO bez KOMPLEKSA)

soviet

pre 15 godina

Protiv Norvezana samo flaster na Kjellinga i nemate frke za drugi krug...
A sto se tice sudija; kad dodete u drugi krug i budete igrali protiv Njemaca onda cete tek vidjeti sta ce vam sve suditi

kun aguero

pre 15 godina

@kalimero

Bravo majstore za komentar!
Dobro je, ne pljuju svi, cak sta vise ja sam se prijatno iznenadio. Ima tu debila koji se sprdaju sa nasom drzavom Srbijom i vredjaju! Kako bih poslao te tamo daleko...
Nadam se da ce se rukometasi izdici iz ove teske situacije!

Srbin

pre 15 godina

Hrvat, 20. januar 2009 00:09)
Aha, nije bas tako.
Ne odlucuju medjusobni dueli ako ima neko isti broj poena nego gol razlika!!!!!!!

Sto se tice mene najsigurniji recept je pobeda i nista drugo..

Sta bi bilo kad bi bilo pa sve tako u krug..
Pobedi i ne treba ti bog zna kakva metematika..

penwini

pre 15 godina

ČUDNE OKOLNOSTI POVREDE NIKČEVIĆA

U izjavi nakon povrede Ahilove tetive Ivan Nikčević je naveo da je u prvom momentu mislio da ga je neko od protivničkih igrača zakačio.A kad se osvrnuo i video da oko njega nema nikog, mislio je da ga je neko pogodio nekim predmetom iz publike.Nikakv bol nije osetio ali kada je pokušao da pomeri nogu ona je jednostavno propala i da nije mogao da ustane i da se osloni na nogu.

http://www.rsb.org.rs/sp2009.php

Sarajlija

pre 15 godina

Zaista moram reci da me malodusnost i nevjerica pojedinaca koji ostavljaju svoje komentare uzasno nervira!Ljudi, da li vi shvatate kako je tesko izaci na megdan ekipi sastavljenoj od djece iz vrtica poslije onakvog soka, kao protiv Danske?Boze moj, izgubili protiv Brazila, pa sta?Naprosto nisu imali ni 24 casa da se konsoliduju poslije tragedije od Danske.Sada imaju dan odmora, prilika da se saberu, da zbiju redove i nastave dalje.A ja vjerujem u ove momke, ali zaista, ma i da su najvece rukometne neznalice na svijetu, pokazali su da vole svoju zemlju, nemam namjeru da prozivam nikoga, ali i sami znate koliko je rukometasica i rukometasa u prethodnom periodu pokazalo da je pojam patriotizam za njih nepoznat i relativan.A ovi igraci, ne samo da nisu neznalice, nego su i te kako dobri igraci, kojima je potreban samo jedan dobar rezultat protiv jake ekipe na velikom takmicenju, kako bi probili blokadu u glavi, da ne mogu da naprave veliki rezultat.Dobro, prva takva sansa je propustena protiv Danske, ali zasto novu ne bi iskoristili vec sutra protiv Norveske, cime bi anulirali slab dan protiv Brazila i sa dva boda prosli u drugu fazu, u kojoj ih cekaju reprezentacije srednjeg kvaliteta, sa kojima mozemo jako dobro da se nosimo i ako nas krene iz utakmice u utakmicu pobijedimo sve do jednog protivnika!Usput receno, mislim da niko od reprezentacija iz te grupe u slijedecu fazu nece prenijeti maksimalnih 4 boda, s obzirom da je vec do sada bilo i remija i iznenadjujucih poraza favorita od autsajdera (POL-MKD), tako da ja tu cak vidim nasu sansu i za polufinale.Mozete reci da je to nemoguce, ali eto ja zelim da vjerujem u nase momke.Sjetite se SP-a 2004. u Tunisu, kada su Hrvati u svojoj prvoj utakmici izgubili od Argenitine!A znamo svi sta se desilo nakon toga.Glavu gore momci i meljite sve pred sobom!

Ajeje Brazorf

pre 15 godina

@penwini
Na srecu pucanje ahilove tetive nije povreda koja se svima desava. Ali je osecaj upravo onakav kakvim ga je Nikcevic opisao.
Nista nije cudno u vezi sa njegovom povredom. Ne vidim razlog za bilo kakvu sumnjicavost, ili nedajboze paranoju.

Gradac-R.S

pre 15 godina

Kako sam ja izracunao (mozda i gresim),ali mi mozemo proci i sa porazom (od Nor.) i pobedom.Ako mi dobijemo Arabiju,Egipat dobije Brazil (sto je realno) stvorice se krug od 3 ekipe sa 4 boda.U tom trokutu mi imamo gol razliku +6,Brazil bi u najboljem slucaju po njih imao +1(u slucaju ako izgube od Egipta sa 1 razlike),a Egipat koji za sada u tom trokutu ima -8 trebao bi dobiti Brazil sa 15 golova razlike da bi nas izbacio.Nadam se shvatate sta pricam.
Dakle,imamo realne sanse za prolaz (iako po ovoj racunici ne bi preneli u drugi krug ni jedan bod).

Sale

pre 15 godina

Vidim da neki ovde rešavaju sistem homogenih diferencijalnih jednačina i projektuju rakete - a račun je jednostavan - moramo da sve pobedimo do kraja da bi išli dalje i to ako se gleda smo gol razlika a ne međusobni dueli, što izgleda niko (pa ni ja) ovde ne zna. Elem, naši reprezentativci jednostavno nemaju podršku države pa ni navijača (izuzev nišlija - njima kapa dole) - jednostavno od silnih reklama nam se ne vidi ni boja dresa a ostale ekipe imaju samo po jednog sponzora. A što se tiče komentara tipa "ko ste vi da sedite za kompom i da ih kritikujete" - e pa mi smo ti za koje oni igraju i zato imamo pravo da kažemo šta hoćemo dok igraju za Srbiju, a kad odu u klubove, onda me zanima samo njihovo zdravlje.

Ratko Nikolic

pre 15 godina

Nemojte da se plasite! Ja Ratko vam obecavam prolazak u drugi krug! Padaju Norvezani i Saud Arabija... A Brazil nece pobediti ni Egipat ni Saud Arabiju... moj kum igra za Saud Arabiju pa ce dati sve od sebe da pobede Brazil...