Rukomet 32

Nedelja, 18.01.2009.

23:02

Cvetković: "Znamo koliko možemo"

Selektor rukometne selekcije Srbije Jovica Cvetković zadovoljan je igrom svojih izabranika, uprkos porazu od Danske 37:36 u drugom kolu SP u Hrvatskoj.

Cvetkoviæ: "Znamo koliko možemo" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

Kolja

pre 15 godina

Samo trcati i sutirati nije rukomet .Postoje taktika i tehnika. Ni u jednom sportu ne moze se zahtevati igra u istom tempu u toku cele utakmice. Opametite se.

zoran

pre 15 godina

Pa neznam da li je moguce cestitati na porazu,nesto nisam siguran.Medjutim,na neki nacin ovo je prijatno iznenadjenje nasi momci su parirali dancima.Samo tako nastavite sa istom voljom i htenjem i cudo ce se desiti.

nemanja

pre 15 godina

@Dragan
Vec protiv prvih sledecih ozbiljnijih protivnika cemo videti takticki nivo nase reprezentacije i voljni momenat kada ne ide kako treba. Rukometni svet ne komentarise nista posebno nasu odbranu - bila je to dobra borbena odbrana sa Andjelkovicem kao "indijancem" koga nazalost Cvetkovic nije mogao da odmara, pa je covek posustao u odbrani u drugom poluvremenu.
Sudije jesu navlacile za Dance u drugom delu igre, ali su i pustile ostru odbranu na pocetku utakmice kada smo napravliti razliku, a Hvidt nista nije branio sto mu se nije desilo ne znam koliko godina... Mogle su sudije da nas odmah iseku sa iskljucenjima da su hteli takav kriterijum da uspostave. Aj` malo objektivni da budemo...
Dobri smo, ne treba previse uzleteti - razvijamo ekipu za EP kod nas.

Pratim SP od Tunisa2005

pre 15 godina

Mislim da nas Danci nece vise dobiti na ovom SP-u.
Zasto? Kao prvo sa njima se mozemo sastati jos jednom i to u finalu ili u borbo za 3 mesto, ne racunam mogucnost razigravanja sa njima jer ce sigurno otici u polufinale. Tradicija mi govori da ekipa koja izgubi u prvoj fazi obavezno dobija, ukoliko se probije, u finalu tu istu ekipu. Verovatno usled poraza bolje prouci protivnika i svoje greske. Primer Spanije koja je u Tunisu izgubila od Hrvatske u preliminarnoj grupi, a zatim je u finalu raznela sa 14 ili 15 golova razlike. Isto je bilo i sa Nemackom koja je tako bila bolja od Poljske. Sta hocu da kazem? Ukoliko se plasiramo u polufinale, a nema razloga da sumnjamo u to, najverovatnije idemo na Francuze. Ako ih dobijemo gotovo sigurno 80% opet se sastajemo sa Dancima. Mnogi kazu da je tradicija tu da bi se rusila, ali mislim da se to nece dogoditi na ovom SP-u. Nadam se samo da ce sudjene biti pravicno i posteno, bilo bi redno.

ChatNick

pre 15 godina

BRAVO!!! Bez obzira na sve ne mogu sakrijem ponos na nase momke. Stvarno je steta sto smo tako izgubili.
Mislim da je neiskustvo (da ne kazem glupost) doprinelo porazu. U prvom poluvremenu smo pametno gadjali vrh Hvidtovog gola jer je on nizak i bolje brani nogama. Takvim se pokazao i rezervni golman i otud me cudi zasto smo u drugoj polovini drugog poluvremena gadjali donju polovinu gola gde nam je vecina lopti bila skinuta. Krila su nam totalno odsecena, Prodanovic je imao jedan jedini sut na gol i to u kontri. Trebali su on i Andjelkovic da se vise ubacuju u sredinu na mesto drugog pivota kad su vec Danci poceli da igraju dublju odbranu. Takodje mislim da je Andjelkovic bespotrebno proveo na mestu krila kad je mogao znatno vise da doprinese na mestu srednjeg beka njegovim sjajnim probojima kada vec nasima nije isao sut sa 9m. Na krilu je mogao da bude neki manje bitan igrac. Vrhunac neiskustva su 2 gola koja smo primili u zadnjim sekundama prvog i drugog poluvremena i koja su nas, kako se nazalost pokazalo, kostala pobede. Bilo je jos gresaka, kao npr. Kojicevo iskljucenje u kontri Danaca i Andjelkovicevo zbog dlana u lice bez potrebe, tako da iako mislim da su nas sudije masakrirale, nisam toliko ogorcen na njih koliko utucen zbog ispustene pobede. Mislim da je Cvetkovic morao pametnije da vodi utakmicu, ranije da trazi time-out ali ne mogu da ga krivim za poraz kad vidim kakvu je rukometnu silu stvorio od do pre par godina osporavane ekipe. Nadam se da nece psiholoski pasti i da ce pruziti jos bolje partije u nastavku. Kao glavnog konkurenta za polufinale vidim Poljake. Pozdrav sa sve navijace nase reprezentacije.
Stiglo je prolece za nas rukomet.

batica

pre 15 godina

ako moze da bude uteha-i jedni nemci su prokockali 5 golova prednosti protiv rusa, iako su imali pomoc sudija, jeste da nisu izgubili ali su imali dobijenu utakmicu

dragan

pre 15 godina

Kakvi zlonamerni komentari.Ljudi bio sam u Porecu i atmosfera u reprezentaciji je sjajna.Poraz od Danske je mogao da se izbegne da sudije nisu drugo poluvreme navlacili.Cvetkovic je fantastican trener, a takticar za desetku.Rukometni svet komentarise njegovu odbranu protiv Danaca, i svi se slazu da je isecen iskljucenjima u drugom poluvremenu.Ovaj komentar o mnogo golova je nestrucan jer igramo brz rukomet sa mnogo rotacija,i tempom lomimo protivnika.U toj opciji ima mnogo gresaka,ali i mnogo napada sto znaci da se daje vise golova.Bravo za momke, bravo za selektora a tzv dusebriznici neka umru od zavisti.Bolje bi bilo da konacno svi prepoznamo kvalitetan rad i svi stanemo u jednu kolonu.Setite se da su nas pre samo tri godine cesi dobijali u Cacku sa desetak razlike.

Veruj mi

pre 15 godina

Greska je bila nasa, jer pri neresenom rezultatu 36:36 smo trebali da pravimo faul za faulom, u toj situaciji nema suta. Ali svaka cast odlicno ste igrali!!!!

zg

pre 15 godina

Imali ste 7 razlike i išli se nadtrčavati s Dancima. E pa Dance još nitko nije nadtrčao. Vaš trener je bio vrstan rukometaš, ali na klupi još mora puno učiti.

gagi

pre 15 godina

Veliko ohrabrenje je igra nase reprezentacije. Nekadasnju sporu i bezidejnu igru koja se svodila na individaulnu akciju pojedinca, zamenila je brza igra i transformacija iz odbrane u polukontru.Rezultat su sutevi iz punog trka nasih bekova i dosta lakih golova. Odbrana je dosta korektna uz subjektivnu konstataciju da se znanje igre u odbrani kompenzira velikom borbenoscu. Utakmicu protiv Danske smo izgubili zbog surove cinjenice da veliki deo nasih igraca nije takticki potkovan za ovakve utakmice. Deo krivice lezi u izostanku sa velikih sportskih dogadjaja,a deo u radu nasih rukometnih strucnjaka koji svesno ili ne zanemaruju ovaj deo u opstoj pripremi rukometasa pocev od najranijih selekcija. Sve u svemu,ponasanje za vreme i nakon utakmice, borbenost i zelja za pobedom i plasmanom u drugi krug je na najvisem nivou. U drugom krugu trebace nam osim pomenute borbenosti i zelje i mnogo mudrosti sto iskreno zelim nasim momcima i Cveletu. Veliki pozdrav iz Bgd-a.

nemanja

pre 15 godina

Odusevljen sam brzom i atraktivnom igrom nase reprezentacije. Posle godina usporene i neinventivne igre, ovo je pravo osvezenje.

Medjutim...

Pokazace se vrlo brzo da Cvetkovic nije dorastao da vodi VRHUNSKU reprezentaciju. Ovo sto mi igramo je na zelju, napaljenost i fiziku. U taktickom napadu smo i dalje tanki - kada je izasao Bojinovic, nasi nisu znali sta da rade s loptom...pri tome Bojinovic nije nikakav vrhunski organizator igre.
Nasa igra je za mnog iznenadjenje, ali sada sledi podrobna analiza od strane svih nasih protivnika i videcete da ce nas "napaljivacki stil" u igri mnogo teze da prolazi. Cvetkovic je kasno trazio tajm aut, a kad aga je trazio nista pametno nije znao da kaze u taktickm smislu, vec je isao na motivaciju - lepo, ali nedovoljno. Bolje da je iskritikovao nase mladje bekove kojima se ukocila ruka i nisu smeli da sutnu na gol.
U svakom slucaju, hvala Bogu da je krenulo, ali bi nas trener trebalo da "raste" zajedno sa timom koji ima velike mogucnosti.

Red Devil

pre 15 godina

Stali smo u poslednjih 20 minuta iz razloga koji je naveo Andjelkovic: bili smo zrtve sopstvenog tempa. Ipak, svaka cast momci, bila je sjajna utakmica.

Francetić

pre 15 godina

Primjetio sam da dvije reprezentacije imaju istog sponzora na rukavu. nexe hrvatska firma koja proizvodi cement i građeviski materijal, koncern više firmi. Lijepo je da ove dvije reprezentacije, Hrvatske i Srbije imaju puno toga zajedničkom. Čak i sponzora. Hrvatskoj želim što bolji plasman, barem do polufinala jer smo već pomalo umorni i stari, treba više osvježenja poput Čupića, Duvnjaka i ostalih. Srbiji da se konačno vrati u svjetski rukometni vrh jer tamo pripada. Predugo vas nije bilo nigdje, na najboljem ste putu za povratak. Sretno!

đuro

pre 15 godina

sve je ovo lepo,pokazali smo kolko možemo...bla bla truć.Dokle više da gubimo dobijene utakmice?Primamo dva gola u zadnjim sekundama poluvremena i utakmice,ne pravimo faulove.Ajde neka smo izgubili,ne sumnjam ja u neke nove pobede protiv narednih rivala,ali nije isto preneti u sledeću fazu takmičenja 4 boda i biti prvi u toj novoj grupi,ili preneti 2 boda i biti treći ili čak četvrti u toj grupi pa se onda mučiti i sa čak dve nove pobede ne ići možda u polufinale.Šteta,stvarno šteta

nikola pfc

pre 15 godina

sjajan trener.onaj tajm aut kad smo pali me je odusevio,sjajno dize atmosferu,prosto sam se najezio.a poraz,ja sam vec naviko,jer ko ce da uprska ako necemo mi SRBI.....takav nam je mentalitet...ali ok je.idemo dalje...

marko-delija

pre 15 godina

Primamo gol u poslednjoj sekundi prvog poluvremena, niko ne pravi faul, primamo gol 3 sekunde pre kraja meca niko ne pravi faul. Kao da nam nije bio dosta jedan Levgren za nauk, nego mora opet.

A o sudjenju ste skoro sve rekli, samo se zaboravljaju dve nase kontre u prvom poluvremenu i fauli sa obe ruke, bez iskljucenja !!!

Vucko

pre 15 godina

Meni stvarno nije jasan Jovica Cvetkovic, umesto da pravimo faulove i seckamo igru, mi pustamo Dance da mirno organizuju zadnji napad, sutnu i pobede nas. Strasno! Inace EHF treba da bude sramota zbog ovakvog sudjenja, ako nista drugo pokazali smo da mozemo mnogo, mada ce nam ova dva boda mnogo nedostajati kada se ukrstimo sa drugom grupom.

vladimir

pre 15 godina

Onako da se raduju Danci posle pobede nije normalno.Nece oni daleko dogurati sa takvom erupcijom odusevljenja u jednoj utakmici na pocetku sampionata.

micha

pre 15 godina

Steta sto nismo pobedili. Igraci su se borili, ali kada imas 8 golova prednosti, dobijes poluvreme sa 6, na polovini drugog poluvremena opet vodis sa 5-6 i na kraju stanes i izgubis, jasno je ko je kriv. TRENER A NE SUDIJE.
Cvetkovic je kao i uvek bio pun sebe, i na kraju corak. Zao mi je ovih momaka jer su mogli i danas da se raduju da su imali boljueg trenera uz sebe

NijeBitno

pre 15 godina

i ja bi nesto da kazem,a to je - da sam ponosan sto sam Srbin. a razloga je zaista mnogo.. npr. ovo veceras..pa: fudbal,Jelena Jankovic,Novak Djokovic,vaterpolo,odbojka,Milorad Cavic,Nemanja Vidic,ovi momci veceras sto su ostavili srce na terenu. necu da nabrajam vise jer cu nas ureci a i prsti me pocinju boleti od kucanja.

boban,nis

pre 15 godina

Cvetkovicu svaka cast!Pustimo coveka da radi,zna svoj posao.
Posebno svaka cast za korektno ponasanje,veceras smo izgubili,drugi put ce mo pobediti i tako je to u sportu.

mara torti

pre 15 godina

Tacno tako, dobili smo puno s ovakvim trenerom. Odusevio me je u zadnjem tajmaut-u. Kakvu super atmosferu je napravio, niko se ne boji! Pravo osvezenje! Cestitam na super igri, rezultati ce doci.

Sve se moze sto se HOCE....

pre 15 godina

Nemoze se ici na Svjetsko prvenstvo i NEracunati na bodove protiv neke ekipe,ne predavati se pre meca jer upravo to nas je kostalo pobjede izmedju ostalog! Igraci su se izgleda prepali bodova na koje nisu ni RAcunali a bili su tako SUPERIORNI u odnosu na prvake Evrope da je sve izgledalo kao neka bajka.Ali posto nismo RAcunali na te bodove bilo je "fer" da ih Danci uzmu!

petar

pre 15 godina

znam da ce vecini biti zadovoljna utakmicom. I ja sam u mnogim elementima, osim kljucnom - odbrani. Ovako se ne moze igrati protiv npr. jednih francuza. Dati i primiti toliko golova je ipak pokazatelj da utakmica nije bila toliko sa stručne strane kvalitetna kako se misli dok smo svi 'vruci' i pod dojmovima. Kad su se Danci počeli ispravno branitu u drugom poluvremenu, uz malo i pomoc sudaca, ocito je bilo u kom pravcu krece utakmica...

boban,nis

pre 15 godina

Cvetkovicu svaka cast!Pustimo coveka da radi,zna svoj posao.
Posebno svaka cast za korektno ponasanje,veceras smo izgubili,drugi put ce mo pobediti i tako je to u sportu.

Sve se moze sto se HOCE....

pre 15 godina

Nemoze se ici na Svjetsko prvenstvo i NEracunati na bodove protiv neke ekipe,ne predavati se pre meca jer upravo to nas je kostalo pobjede izmedju ostalog! Igraci su se izgleda prepali bodova na koje nisu ni RAcunali a bili su tako SUPERIORNI u odnosu na prvake Evrope da je sve izgledalo kao neka bajka.Ali posto nismo RAcunali na te bodove bilo je "fer" da ih Danci uzmu!

NijeBitno

pre 15 godina

i ja bi nesto da kazem,a to je - da sam ponosan sto sam Srbin. a razloga je zaista mnogo.. npr. ovo veceras..pa: fudbal,Jelena Jankovic,Novak Djokovic,vaterpolo,odbojka,Milorad Cavic,Nemanja Vidic,ovi momci veceras sto su ostavili srce na terenu. necu da nabrajam vise jer cu nas ureci a i prsti me pocinju boleti od kucanja.

Francetić

pre 15 godina

Primjetio sam da dvije reprezentacije imaju istog sponzora na rukavu. nexe hrvatska firma koja proizvodi cement i građeviski materijal, koncern više firmi. Lijepo je da ove dvije reprezentacije, Hrvatske i Srbije imaju puno toga zajedničkom. Čak i sponzora. Hrvatskoj želim što bolji plasman, barem do polufinala jer smo već pomalo umorni i stari, treba više osvježenja poput Čupića, Duvnjaka i ostalih. Srbiji da se konačno vrati u svjetski rukometni vrh jer tamo pripada. Predugo vas nije bilo nigdje, na najboljem ste putu za povratak. Sretno!

mara torti

pre 15 godina

Tacno tako, dobili smo puno s ovakvim trenerom. Odusevio me je u zadnjem tajmaut-u. Kakvu super atmosferu je napravio, niko se ne boji! Pravo osvezenje! Cestitam na super igri, rezultati ce doci.

marko-delija

pre 15 godina

Primamo gol u poslednjoj sekundi prvog poluvremena, niko ne pravi faul, primamo gol 3 sekunde pre kraja meca niko ne pravi faul. Kao da nam nije bio dosta jedan Levgren za nauk, nego mora opet.

A o sudjenju ste skoro sve rekli, samo se zaboravljaju dve nase kontre u prvom poluvremenu i fauli sa obe ruke, bez iskljucenja !!!

vladimir

pre 15 godina

Onako da se raduju Danci posle pobede nije normalno.Nece oni daleko dogurati sa takvom erupcijom odusevljenja u jednoj utakmici na pocetku sampionata.

nikola pfc

pre 15 godina

sjajan trener.onaj tajm aut kad smo pali me je odusevio,sjajno dize atmosferu,prosto sam se najezio.a poraz,ja sam vec naviko,jer ko ce da uprska ako necemo mi SRBI.....takav nam je mentalitet...ali ok je.idemo dalje...

Vucko

pre 15 godina

Meni stvarno nije jasan Jovica Cvetkovic, umesto da pravimo faulove i seckamo igru, mi pustamo Dance da mirno organizuju zadnji napad, sutnu i pobede nas. Strasno! Inace EHF treba da bude sramota zbog ovakvog sudjenja, ako nista drugo pokazali smo da mozemo mnogo, mada ce nam ova dva boda mnogo nedostajati kada se ukrstimo sa drugom grupom.

petar

pre 15 godina

znam da ce vecini biti zadovoljna utakmicom. I ja sam u mnogim elementima, osim kljucnom - odbrani. Ovako se ne moze igrati protiv npr. jednih francuza. Dati i primiti toliko golova je ipak pokazatelj da utakmica nije bila toliko sa stručne strane kvalitetna kako se misli dok smo svi 'vruci' i pod dojmovima. Kad su se Danci počeli ispravno branitu u drugom poluvremenu, uz malo i pomoc sudaca, ocito je bilo u kom pravcu krece utakmica...

Kolja

pre 15 godina

Samo trcati i sutirati nije rukomet .Postoje taktika i tehnika. Ni u jednom sportu ne moze se zahtevati igra u istom tempu u toku cele utakmice. Opametite se.

micha

pre 15 godina

Steta sto nismo pobedili. Igraci su se borili, ali kada imas 8 golova prednosti, dobijes poluvreme sa 6, na polovini drugog poluvremena opet vodis sa 5-6 i na kraju stanes i izgubis, jasno je ko je kriv. TRENER A NE SUDIJE.
Cvetkovic je kao i uvek bio pun sebe, i na kraju corak. Zao mi je ovih momaka jer su mogli i danas da se raduju da su imali boljueg trenera uz sebe

đuro

pre 15 godina

sve je ovo lepo,pokazali smo kolko možemo...bla bla truć.Dokle više da gubimo dobijene utakmice?Primamo dva gola u zadnjim sekundama poluvremena i utakmice,ne pravimo faulove.Ajde neka smo izgubili,ne sumnjam ja u neke nove pobede protiv narednih rivala,ali nije isto preneti u sledeću fazu takmičenja 4 boda i biti prvi u toj novoj grupi,ili preneti 2 boda i biti treći ili čak četvrti u toj grupi pa se onda mučiti i sa čak dve nove pobede ne ići možda u polufinale.Šteta,stvarno šteta

Veruj mi

pre 15 godina

Greska je bila nasa, jer pri neresenom rezultatu 36:36 smo trebali da pravimo faul za faulom, u toj situaciji nema suta. Ali svaka cast odlicno ste igrali!!!!

zg

pre 15 godina

Imali ste 7 razlike i išli se nadtrčavati s Dancima. E pa Dance još nitko nije nadtrčao. Vaš trener je bio vrstan rukometaš, ali na klupi još mora puno učiti.

dragan

pre 15 godina

Kakvi zlonamerni komentari.Ljudi bio sam u Porecu i atmosfera u reprezentaciji je sjajna.Poraz od Danske je mogao da se izbegne da sudije nisu drugo poluvreme navlacili.Cvetkovic je fantastican trener, a takticar za desetku.Rukometni svet komentarise njegovu odbranu protiv Danaca, i svi se slazu da je isecen iskljucenjima u drugom poluvremenu.Ovaj komentar o mnogo golova je nestrucan jer igramo brz rukomet sa mnogo rotacija,i tempom lomimo protivnika.U toj opciji ima mnogo gresaka,ali i mnogo napada sto znaci da se daje vise golova.Bravo za momke, bravo za selektora a tzv dusebriznici neka umru od zavisti.Bolje bi bilo da konacno svi prepoznamo kvalitetan rad i svi stanemo u jednu kolonu.Setite se da su nas pre samo tri godine cesi dobijali u Cacku sa desetak razlike.

ChatNick

pre 15 godina

BRAVO!!! Bez obzira na sve ne mogu sakrijem ponos na nase momke. Stvarno je steta sto smo tako izgubili.
Mislim da je neiskustvo (da ne kazem glupost) doprinelo porazu. U prvom poluvremenu smo pametno gadjali vrh Hvidtovog gola jer je on nizak i bolje brani nogama. Takvim se pokazao i rezervni golman i otud me cudi zasto smo u drugoj polovini drugog poluvremena gadjali donju polovinu gola gde nam je vecina lopti bila skinuta. Krila su nam totalno odsecena, Prodanovic je imao jedan jedini sut na gol i to u kontri. Trebali su on i Andjelkovic da se vise ubacuju u sredinu na mesto drugog pivota kad su vec Danci poceli da igraju dublju odbranu. Takodje mislim da je Andjelkovic bespotrebno proveo na mestu krila kad je mogao znatno vise da doprinese na mestu srednjeg beka njegovim sjajnim probojima kada vec nasima nije isao sut sa 9m. Na krilu je mogao da bude neki manje bitan igrac. Vrhunac neiskustva su 2 gola koja smo primili u zadnjim sekundama prvog i drugog poluvremena i koja su nas, kako se nazalost pokazalo, kostala pobede. Bilo je jos gresaka, kao npr. Kojicevo iskljucenje u kontri Danaca i Andjelkovicevo zbog dlana u lice bez potrebe, tako da iako mislim da su nas sudije masakrirale, nisam toliko ogorcen na njih koliko utucen zbog ispustene pobede. Mislim da je Cvetkovic morao pametnije da vodi utakmicu, ranije da trazi time-out ali ne mogu da ga krivim za poraz kad vidim kakvu je rukometnu silu stvorio od do pre par godina osporavane ekipe. Nadam se da nece psiholoski pasti i da ce pruziti jos bolje partije u nastavku. Kao glavnog konkurenta za polufinale vidim Poljake. Pozdrav sa sve navijace nase reprezentacije.
Stiglo je prolece za nas rukomet.

Red Devil

pre 15 godina

Stali smo u poslednjih 20 minuta iz razloga koji je naveo Andjelkovic: bili smo zrtve sopstvenog tempa. Ipak, svaka cast momci, bila je sjajna utakmica.

nemanja

pre 15 godina

Odusevljen sam brzom i atraktivnom igrom nase reprezentacije. Posle godina usporene i neinventivne igre, ovo je pravo osvezenje.

Medjutim...

Pokazace se vrlo brzo da Cvetkovic nije dorastao da vodi VRHUNSKU reprezentaciju. Ovo sto mi igramo je na zelju, napaljenost i fiziku. U taktickom napadu smo i dalje tanki - kada je izasao Bojinovic, nasi nisu znali sta da rade s loptom...pri tome Bojinovic nije nikakav vrhunski organizator igre.
Nasa igra je za mnog iznenadjenje, ali sada sledi podrobna analiza od strane svih nasih protivnika i videcete da ce nas "napaljivacki stil" u igri mnogo teze da prolazi. Cvetkovic je kasno trazio tajm aut, a kad aga je trazio nista pametno nije znao da kaze u taktickm smislu, vec je isao na motivaciju - lepo, ali nedovoljno. Bolje da je iskritikovao nase mladje bekove kojima se ukocila ruka i nisu smeli da sutnu na gol.
U svakom slucaju, hvala Bogu da je krenulo, ali bi nas trener trebalo da "raste" zajedno sa timom koji ima velike mogucnosti.

gagi

pre 15 godina

Veliko ohrabrenje je igra nase reprezentacije. Nekadasnju sporu i bezidejnu igru koja se svodila na individaulnu akciju pojedinca, zamenila je brza igra i transformacija iz odbrane u polukontru.Rezultat su sutevi iz punog trka nasih bekova i dosta lakih golova. Odbrana je dosta korektna uz subjektivnu konstataciju da se znanje igre u odbrani kompenzira velikom borbenoscu. Utakmicu protiv Danske smo izgubili zbog surove cinjenice da veliki deo nasih igraca nije takticki potkovan za ovakve utakmice. Deo krivice lezi u izostanku sa velikih sportskih dogadjaja,a deo u radu nasih rukometnih strucnjaka koji svesno ili ne zanemaruju ovaj deo u opstoj pripremi rukometasa pocev od najranijih selekcija. Sve u svemu,ponasanje za vreme i nakon utakmice, borbenost i zelja za pobedom i plasmanom u drugi krug je na najvisem nivou. U drugom krugu trebace nam osim pomenute borbenosti i zelje i mnogo mudrosti sto iskreno zelim nasim momcima i Cveletu. Veliki pozdrav iz Bgd-a.

Pratim SP od Tunisa2005

pre 15 godina

Mislim da nas Danci nece vise dobiti na ovom SP-u.
Zasto? Kao prvo sa njima se mozemo sastati jos jednom i to u finalu ili u borbo za 3 mesto, ne racunam mogucnost razigravanja sa njima jer ce sigurno otici u polufinale. Tradicija mi govori da ekipa koja izgubi u prvoj fazi obavezno dobija, ukoliko se probije, u finalu tu istu ekipu. Verovatno usled poraza bolje prouci protivnika i svoje greske. Primer Spanije koja je u Tunisu izgubila od Hrvatske u preliminarnoj grupi, a zatim je u finalu raznela sa 14 ili 15 golova razlike. Isto je bilo i sa Nemackom koja je tako bila bolja od Poljske. Sta hocu da kazem? Ukoliko se plasiramo u polufinale, a nema razloga da sumnjamo u to, najverovatnije idemo na Francuze. Ako ih dobijemo gotovo sigurno 80% opet se sastajemo sa Dancima. Mnogi kazu da je tradicija tu da bi se rusila, ali mislim da se to nece dogoditi na ovom SP-u. Nadam se samo da ce sudjene biti pravicno i posteno, bilo bi redno.

batica

pre 15 godina

ako moze da bude uteha-i jedni nemci su prokockali 5 golova prednosti protiv rusa, iako su imali pomoc sudija, jeste da nisu izgubili ali su imali dobijenu utakmicu

nemanja

pre 15 godina

@Dragan
Vec protiv prvih sledecih ozbiljnijih protivnika cemo videti takticki nivo nase reprezentacije i voljni momenat kada ne ide kako treba. Rukometni svet ne komentarise nista posebno nasu odbranu - bila je to dobra borbena odbrana sa Andjelkovicem kao "indijancem" koga nazalost Cvetkovic nije mogao da odmara, pa je covek posustao u odbrani u drugom poluvremenu.
Sudije jesu navlacile za Dance u drugom delu igre, ali su i pustile ostru odbranu na pocetku utakmice kada smo napravliti razliku, a Hvidt nista nije branio sto mu se nije desilo ne znam koliko godina... Mogle su sudije da nas odmah iseku sa iskljucenjima da su hteli takav kriterijum da uspostave. Aj` malo objektivni da budemo...
Dobri smo, ne treba previse uzleteti - razvijamo ekipu za EP kod nas.

zoran

pre 15 godina

Pa neznam da li je moguce cestitati na porazu,nesto nisam siguran.Medjutim,na neki nacin ovo je prijatno iznenadjenje nasi momci su parirali dancima.Samo tako nastavite sa istom voljom i htenjem i cudo ce se desiti.

micha

pre 15 godina

Steta sto nismo pobedili. Igraci su se borili, ali kada imas 8 golova prednosti, dobijes poluvreme sa 6, na polovini drugog poluvremena opet vodis sa 5-6 i na kraju stanes i izgubis, jasno je ko je kriv. TRENER A NE SUDIJE.
Cvetkovic je kao i uvek bio pun sebe, i na kraju corak. Zao mi je ovih momaka jer su mogli i danas da se raduju da su imali boljueg trenera uz sebe

Sve se moze sto se HOCE....

pre 15 godina

Nemoze se ici na Svjetsko prvenstvo i NEracunati na bodove protiv neke ekipe,ne predavati se pre meca jer upravo to nas je kostalo pobjede izmedju ostalog! Igraci su se izgleda prepali bodova na koje nisu ni RAcunali a bili su tako SUPERIORNI u odnosu na prvake Evrope da je sve izgledalo kao neka bajka.Ali posto nismo RAcunali na te bodove bilo je "fer" da ih Danci uzmu!

petar

pre 15 godina

znam da ce vecini biti zadovoljna utakmicom. I ja sam u mnogim elementima, osim kljucnom - odbrani. Ovako se ne moze igrati protiv npr. jednih francuza. Dati i primiti toliko golova je ipak pokazatelj da utakmica nije bila toliko sa stručne strane kvalitetna kako se misli dok smo svi 'vruci' i pod dojmovima. Kad su se Danci počeli ispravno branitu u drugom poluvremenu, uz malo i pomoc sudaca, ocito je bilo u kom pravcu krece utakmica...

nemanja

pre 15 godina

Odusevljen sam brzom i atraktivnom igrom nase reprezentacije. Posle godina usporene i neinventivne igre, ovo je pravo osvezenje.

Medjutim...

Pokazace se vrlo brzo da Cvetkovic nije dorastao da vodi VRHUNSKU reprezentaciju. Ovo sto mi igramo je na zelju, napaljenost i fiziku. U taktickom napadu smo i dalje tanki - kada je izasao Bojinovic, nasi nisu znali sta da rade s loptom...pri tome Bojinovic nije nikakav vrhunski organizator igre.
Nasa igra je za mnog iznenadjenje, ali sada sledi podrobna analiza od strane svih nasih protivnika i videcete da ce nas "napaljivacki stil" u igri mnogo teze da prolazi. Cvetkovic je kasno trazio tajm aut, a kad aga je trazio nista pametno nije znao da kaze u taktickm smislu, vec je isao na motivaciju - lepo, ali nedovoljno. Bolje da je iskritikovao nase mladje bekove kojima se ukocila ruka i nisu smeli da sutnu na gol.
U svakom slucaju, hvala Bogu da je krenulo, ali bi nas trener trebalo da "raste" zajedno sa timom koji ima velike mogucnosti.

NijeBitno

pre 15 godina

i ja bi nesto da kazem,a to je - da sam ponosan sto sam Srbin. a razloga je zaista mnogo.. npr. ovo veceras..pa: fudbal,Jelena Jankovic,Novak Djokovic,vaterpolo,odbojka,Milorad Cavic,Nemanja Vidic,ovi momci veceras sto su ostavili srce na terenu. necu da nabrajam vise jer cu nas ureci a i prsti me pocinju boleti od kucanja.

vladimir

pre 15 godina

Onako da se raduju Danci posle pobede nije normalno.Nece oni daleko dogurati sa takvom erupcijom odusevljenja u jednoj utakmici na pocetku sampionata.

marko-delija

pre 15 godina

Primamo gol u poslednjoj sekundi prvog poluvremena, niko ne pravi faul, primamo gol 3 sekunde pre kraja meca niko ne pravi faul. Kao da nam nije bio dosta jedan Levgren za nauk, nego mora opet.

A o sudjenju ste skoro sve rekli, samo se zaboravljaju dve nase kontre u prvom poluvremenu i fauli sa obe ruke, bez iskljucenja !!!

zg

pre 15 godina

Imali ste 7 razlike i išli se nadtrčavati s Dancima. E pa Dance još nitko nije nadtrčao. Vaš trener je bio vrstan rukometaš, ali na klupi još mora puno učiti.

mara torti

pre 15 godina

Tacno tako, dobili smo puno s ovakvim trenerom. Odusevio me je u zadnjem tajmaut-u. Kakvu super atmosferu je napravio, niko se ne boji! Pravo osvezenje! Cestitam na super igri, rezultati ce doci.

Vucko

pre 15 godina

Meni stvarno nije jasan Jovica Cvetkovic, umesto da pravimo faulove i seckamo igru, mi pustamo Dance da mirno organizuju zadnji napad, sutnu i pobede nas. Strasno! Inace EHF treba da bude sramota zbog ovakvog sudjenja, ako nista drugo pokazali smo da mozemo mnogo, mada ce nam ova dva boda mnogo nedostajati kada se ukrstimo sa drugom grupom.

nikola pfc

pre 15 godina

sjajan trener.onaj tajm aut kad smo pali me je odusevio,sjajno dize atmosferu,prosto sam se najezio.a poraz,ja sam vec naviko,jer ko ce da uprska ako necemo mi SRBI.....takav nam je mentalitet...ali ok je.idemo dalje...

Francetić

pre 15 godina

Primjetio sam da dvije reprezentacije imaju istog sponzora na rukavu. nexe hrvatska firma koja proizvodi cement i građeviski materijal, koncern više firmi. Lijepo je da ove dvije reprezentacije, Hrvatske i Srbije imaju puno toga zajedničkom. Čak i sponzora. Hrvatskoj želim što bolji plasman, barem do polufinala jer smo već pomalo umorni i stari, treba više osvježenja poput Čupića, Duvnjaka i ostalih. Srbiji da se konačno vrati u svjetski rukometni vrh jer tamo pripada. Predugo vas nije bilo nigdje, na najboljem ste putu za povratak. Sretno!

Pratim SP od Tunisa2005

pre 15 godina

Mislim da nas Danci nece vise dobiti na ovom SP-u.
Zasto? Kao prvo sa njima se mozemo sastati jos jednom i to u finalu ili u borbo za 3 mesto, ne racunam mogucnost razigravanja sa njima jer ce sigurno otici u polufinale. Tradicija mi govori da ekipa koja izgubi u prvoj fazi obavezno dobija, ukoliko se probije, u finalu tu istu ekipu. Verovatno usled poraza bolje prouci protivnika i svoje greske. Primer Spanije koja je u Tunisu izgubila od Hrvatske u preliminarnoj grupi, a zatim je u finalu raznela sa 14 ili 15 golova razlike. Isto je bilo i sa Nemackom koja je tako bila bolja od Poljske. Sta hocu da kazem? Ukoliko se plasiramo u polufinale, a nema razloga da sumnjamo u to, najverovatnije idemo na Francuze. Ako ih dobijemo gotovo sigurno 80% opet se sastajemo sa Dancima. Mnogi kazu da je tradicija tu da bi se rusila, ali mislim da se to nece dogoditi na ovom SP-u. Nadam se samo da ce sudjene biti pravicno i posteno, bilo bi redno.

boban,nis

pre 15 godina

Cvetkovicu svaka cast!Pustimo coveka da radi,zna svoj posao.
Posebno svaka cast za korektno ponasanje,veceras smo izgubili,drugi put ce mo pobediti i tako je to u sportu.

đuro

pre 15 godina

sve je ovo lepo,pokazali smo kolko možemo...bla bla truć.Dokle više da gubimo dobijene utakmice?Primamo dva gola u zadnjim sekundama poluvremena i utakmice,ne pravimo faulove.Ajde neka smo izgubili,ne sumnjam ja u neke nove pobede protiv narednih rivala,ali nije isto preneti u sledeću fazu takmičenja 4 boda i biti prvi u toj novoj grupi,ili preneti 2 boda i biti treći ili čak četvrti u toj grupi pa se onda mučiti i sa čak dve nove pobede ne ići možda u polufinale.Šteta,stvarno šteta

Red Devil

pre 15 godina

Stali smo u poslednjih 20 minuta iz razloga koji je naveo Andjelkovic: bili smo zrtve sopstvenog tempa. Ipak, svaka cast momci, bila je sjajna utakmica.

gagi

pre 15 godina

Veliko ohrabrenje je igra nase reprezentacije. Nekadasnju sporu i bezidejnu igru koja se svodila na individaulnu akciju pojedinca, zamenila je brza igra i transformacija iz odbrane u polukontru.Rezultat su sutevi iz punog trka nasih bekova i dosta lakih golova. Odbrana je dosta korektna uz subjektivnu konstataciju da se znanje igre u odbrani kompenzira velikom borbenoscu. Utakmicu protiv Danske smo izgubili zbog surove cinjenice da veliki deo nasih igraca nije takticki potkovan za ovakve utakmice. Deo krivice lezi u izostanku sa velikih sportskih dogadjaja,a deo u radu nasih rukometnih strucnjaka koji svesno ili ne zanemaruju ovaj deo u opstoj pripremi rukometasa pocev od najranijih selekcija. Sve u svemu,ponasanje za vreme i nakon utakmice, borbenost i zelja za pobedom i plasmanom u drugi krug je na najvisem nivou. U drugom krugu trebace nam osim pomenute borbenosti i zelje i mnogo mudrosti sto iskreno zelim nasim momcima i Cveletu. Veliki pozdrav iz Bgd-a.

Veruj mi

pre 15 godina

Greska je bila nasa, jer pri neresenom rezultatu 36:36 smo trebali da pravimo faul za faulom, u toj situaciji nema suta. Ali svaka cast odlicno ste igrali!!!!

batica

pre 15 godina

ako moze da bude uteha-i jedni nemci su prokockali 5 golova prednosti protiv rusa, iako su imali pomoc sudija, jeste da nisu izgubili ali su imali dobijenu utakmicu

dragan

pre 15 godina

Kakvi zlonamerni komentari.Ljudi bio sam u Porecu i atmosfera u reprezentaciji je sjajna.Poraz od Danske je mogao da se izbegne da sudije nisu drugo poluvreme navlacili.Cvetkovic je fantastican trener, a takticar za desetku.Rukometni svet komentarise njegovu odbranu protiv Danaca, i svi se slazu da je isecen iskljucenjima u drugom poluvremenu.Ovaj komentar o mnogo golova je nestrucan jer igramo brz rukomet sa mnogo rotacija,i tempom lomimo protivnika.U toj opciji ima mnogo gresaka,ali i mnogo napada sto znaci da se daje vise golova.Bravo za momke, bravo za selektora a tzv dusebriznici neka umru od zavisti.Bolje bi bilo da konacno svi prepoznamo kvalitetan rad i svi stanemo u jednu kolonu.Setite se da su nas pre samo tri godine cesi dobijali u Cacku sa desetak razlike.

ChatNick

pre 15 godina

BRAVO!!! Bez obzira na sve ne mogu sakrijem ponos na nase momke. Stvarno je steta sto smo tako izgubili.
Mislim da je neiskustvo (da ne kazem glupost) doprinelo porazu. U prvom poluvremenu smo pametno gadjali vrh Hvidtovog gola jer je on nizak i bolje brani nogama. Takvim se pokazao i rezervni golman i otud me cudi zasto smo u drugoj polovini drugog poluvremena gadjali donju polovinu gola gde nam je vecina lopti bila skinuta. Krila su nam totalno odsecena, Prodanovic je imao jedan jedini sut na gol i to u kontri. Trebali su on i Andjelkovic da se vise ubacuju u sredinu na mesto drugog pivota kad su vec Danci poceli da igraju dublju odbranu. Takodje mislim da je Andjelkovic bespotrebno proveo na mestu krila kad je mogao znatno vise da doprinese na mestu srednjeg beka njegovim sjajnim probojima kada vec nasima nije isao sut sa 9m. Na krilu je mogao da bude neki manje bitan igrac. Vrhunac neiskustva su 2 gola koja smo primili u zadnjim sekundama prvog i drugog poluvremena i koja su nas, kako se nazalost pokazalo, kostala pobede. Bilo je jos gresaka, kao npr. Kojicevo iskljucenje u kontri Danaca i Andjelkovicevo zbog dlana u lice bez potrebe, tako da iako mislim da su nas sudije masakrirale, nisam toliko ogorcen na njih koliko utucen zbog ispustene pobede. Mislim da je Cvetkovic morao pametnije da vodi utakmicu, ranije da trazi time-out ali ne mogu da ga krivim za poraz kad vidim kakvu je rukometnu silu stvorio od do pre par godina osporavane ekipe. Nadam se da nece psiholoski pasti i da ce pruziti jos bolje partije u nastavku. Kao glavnog konkurenta za polufinale vidim Poljake. Pozdrav sa sve navijace nase reprezentacije.
Stiglo je prolece za nas rukomet.

nemanja

pre 15 godina

@Dragan
Vec protiv prvih sledecih ozbiljnijih protivnika cemo videti takticki nivo nase reprezentacije i voljni momenat kada ne ide kako treba. Rukometni svet ne komentarise nista posebno nasu odbranu - bila je to dobra borbena odbrana sa Andjelkovicem kao "indijancem" koga nazalost Cvetkovic nije mogao da odmara, pa je covek posustao u odbrani u drugom poluvremenu.
Sudije jesu navlacile za Dance u drugom delu igre, ali su i pustile ostru odbranu na pocetku utakmice kada smo napravliti razliku, a Hvidt nista nije branio sto mu se nije desilo ne znam koliko godina... Mogle su sudije da nas odmah iseku sa iskljucenjima da su hteli takav kriterijum da uspostave. Aj` malo objektivni da budemo...
Dobri smo, ne treba previse uzleteti - razvijamo ekipu za EP kod nas.

Kolja

pre 15 godina

Samo trcati i sutirati nije rukomet .Postoje taktika i tehnika. Ni u jednom sportu ne moze se zahtevati igra u istom tempu u toku cele utakmice. Opametite se.

zoran

pre 15 godina

Pa neznam da li je moguce cestitati na porazu,nesto nisam siguran.Medjutim,na neki nacin ovo je prijatno iznenadjenje nasi momci su parirali dancima.Samo tako nastavite sa istom voljom i htenjem i cudo ce se desiti.