Tenis 43

Subota, 10.01.2009.

19:02

Mari osvojio Dohu

Škot Endi Mari osvojio je devetu titulu u karijeri na ATP turniru u Dohi, gde je u finalu lako savladao Endija Rodika 6:4, 6:2.

Mari osvojio Dohu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

Odgovor Maji

pre 15 godina

Majo, ja ne razumem zbog cega ste Vi zapravo ljuti? Zato sto ga redakcija ne naziva Britancem nego Skotom? Pa nije mu redakcija oduzela britanski pasos! A ne verujem i da su se ostali Britanci (Englezi i Velsani) nesto potresli zbog toga sto u srpskim medijima nije nazvan Britancem vec Skotom. ;)
Sto se Devis kup reprezentacije tice, bilo je i tu iskrica, cak i sa rodjenim bratom (prosle godine nije zeleo da igra za reprezentaciju u Juznoj Americi, jer mu termin nije odgovarao zbog ometanja priprema za naredne turnire, sto bas nije obradovalo "Britance" jer su mec glatno izgubili). A i na Olimpijskim igrama se nesto nije preterano trudio - ispao je odmah u prvom kolu i otisao da se priprema za USO. (Ovo je informacija vaskolikom patriotskom navijackom telu u Srbiji koje ima neke zamerke na "odanost" reprezentaciji pojedinih nasih tenisera)

Maja

pre 15 godina

@Razjasnjenje Maji
Znam da je rekao da nije Englez,jer ne moze biti istovremeno i Skot i Englez.
Pitam se da li igra za britansku Davis Cup ekipu.Ako igra onda je Britanac a verujem da ima i britanski pasos.Potresno je to da postoji tako velika briga za ispunjavanje zelja.Da li se svakom ispunjava zelja takva kao Mariju.

Razjasnjenje Maji

pre 15 godina

Majo, da si malo pratila karijeru Endija Marija, njegove meceve i desavanja oko njega znala bi da se decko na prvom mestu izjasnjava kao Skot (da, bas tako kaze, striktno se ogradio da on nije Englez, a nije izrazio ni zelju da ga tretiraju kao Britanca), nosio je do skoro tokom meca kacket u bojama skotske zastave, a i gledaoci u publici na terenima ga pozdravljaju skotskom zastavom, a ne britanskom. Pa ako se on tako na prvom mestu oseca u cemu je problem da ga i drugi tako oslovljavaju?

Maja

pre 15 godina

Ako sve igrace nazivate po zemljama porekla,ne vidim zbog cega je Endi Mari ovde Skot.On igra za Veliku Britaniju i sasvim je prirodno da ga nazivate Britancem.

Predrag Vukanovic

pre 15 godina

Cestitke Mareju. Ovo je njegova poslednja titula na turnirima na kojima nastupa i Nole.
Na Australia Openu cu pratiti putem Eurosport Playera svaki mech nasih igraca, kad god i na kom god terenu oni igrali.

nemanja

pre 15 godina

kakwi ste wi ljudi.....znao sam da ce te posle owog procitanog naslowa pomenuti nowaka....pa on je nas!i borice se da ga taj marej ne prestigne na atp rang listi....sramota je sto posle jedne lose partije nowaka,izjawljujete takwe komentare

svetlana

pre 15 godina

Duci,
sta da ti kazem, bice cupavo u naredne tri nedelje, al kad je zivot pa bio lak....
mene jedino brine to sto se Nole okrenuo jogi...mir u dusi dolazi od Hrista a ne Bude....

mario marrco

pre 15 godina

Ne bih da budem zlurad ali decko igra veoma dosadan i defanzivan tenis. Smtram da je fizicki zaista neugledan da ne kazem ruzan sto nije dobro ni za tenis kao sport. Naravno, dobre rezultate mu niko ne moze osporiti.

Jednorog68

pre 15 godina

Bio nam simpatican ili ne - cestitati se mora, ako spadate u pristojan svet.

Prosle, dakle 2007, taj momak je bio 11. na ATP listi na kraju godine.
Te godine na listi su, u top 10 bili i sledeci igraci kojih ove godine nema: Ferer, Gonzales, Robredo, Gaske i Nalbandian.
Dakle, polovina (50%) novih je ove godine osvanulo u drustvu najboljih: Mari, Conga, Simon, Delpo i Blejk.

Toliko o prognozama, ma one dolazile od obicnog navijaca-laika, kakav sam i sama, ili pak od bivsih i recentnih teniskih velicina, kojih smo se naslusali i ove i prethodnih godina, shvatajuci da ni oni ne prelaze tih famoznih 50% u tacnosti predikcije.

Kada sam pre neki dan te podatke uporedila, zaista mi je postalo jasno da prognoze vrede koliko se i pokazalo, oko 50%.

Mozda u tome i jeste draz celogodisnjeg pracenja tenisa: koliko ocekivanog, toliko i sasvim neocekivanog.

Da je drugacije ne bi bilo realno, ali bi svakako bilo dosadno.

Ducimator

pre 15 godina

Svetlana,
sve si u pravu za Mareja, da gadan klinac raste. Protiv Federera je samo u prva dva seta imao 11 od 12 uspesnih izlazaka na mrezu. Da se smrznes. A da Nole ima srce ima ga, mada se i meni cini da je nesto u zadnje vreme igrao cudno. Necu da kazem kalkulantski ili kukavicki, ali nije bilo onih njegovih prepoznatljivih udaraca.
Mari me je zabrinuo neverovatnom snagom i brzinom. Covek trci 200m oko 23 sec a to vecina atleticara u Srbiji ne moze ni na 100m. I udara onu lpticu kao hokejaskom palicom. Nesto slicno kao Kurijer. Takav udarac je tesko procitati jer je brz. Ne znam kako ce Nole da mu parira osim da zaboravi sve takticke varijante i izadje na teren u bitku do poslednjeg daha. Jer ipak na kraju "moze ostati samo Jedan".
Ajde Nole, Mari dole.:)

a.m.

pre 15 godina

Posle velikog proboja na listi krajem prosle godine, a pogotova sa ove dve pobede u 2009 Endi Mari pocinje i u nasoj javnosti da stice postovaoce. (Ako se izuzme "afera" sa Leposavom). Novak je u Mariju dobio jakog suparnika i ova godina ce biti godina njihovog medjusobnog obracuna.
Mari je medjutim siroj javnosti poznat jos iz juniroskih dana kao jedan od najperspektivnijih tenisera. Iz tog ugla gledano rani uspeh Novaka predstavlja pravo iznenadjenje. Za razliku od Noleta Mari se prilicno dobro krije od reflektora javnosti, mada oni koji prate stranu stampu znaju da i on ume da zatalasa javno mnjenje - raskid sa poznatim trenerom Bredom Gilbertom, stavljanje pod znak pitanja ucesce u britanskoj devis kup reprezentaciji.
Medjutim za razliku od Noleta na Mariju se nisu mogle videti mene u ponasanju tokom zadnje godine. A Nole je u samo godinu dana arlekinski menjao lik vise puta. Od ljubimca publike, razdraganog decaka koji uziva u tenisu (pre AO 2008), do mega zvezde dikutabilnog ponasanja i diskutabilnog okruzenja (od AO do Wibldona 2008), od potpuno slomljenog momka (od Wimbldona do mastersa u Madridu i Parizu 2008) do momka koji tek treba da nam kaze sta namerava da bude u buducnosti.
Odgovore ocekujemo na predstojecem GS. Mari je Noletu najveca pretnja ne zato sto je sada u naletu dobrih igara, vec zato sto igra tenis kome je tesko naci adekvatan odgovor. I cini mi se da je jedini nacin da se Mari pobedi taj da se bude bolji od njega. Znam da moj recept nije precizan, ali da li vi imate bolji?

Ulaga

pre 15 godina

@ Svetlana

Sve zavisi iz kog ugla gledas na njih dvojicu.Ako to gledas kao strastven navijac, onda ce ga Nole pocepati kao svinja mastan dzak.Ali ako to gledas sa realne strane,Noletu su realne sanse protiv njega malo vece od mojih ili tvojih.Na nasu zalost Mari je previse napredovao,dok Nole pokazuje znakove krize.

djordje

pre 15 godina

@poko loko

"Nego neki misle da je tenis, ko udari lopticu najjace, pa sta bude,(poput Seles, Graf,Williams sestre, Roddick Agassi, Courier itd) glupost!"

Poko loko... Teniseri i teniserke koje si nabrojao da samo udaraju loptu jako pa sta bude, kako ti kazes, imaju zajedno preko 50 grand slam titula.

Mislim da ne moram dalje objasnjavati...

Nympha Cloe

pre 15 godina

Sva je prilika da cemo ove godine svi propatiti od ovog momka. Srbija ima najrespektabilnije navijacko telo usmereno ka Djokovicu. Ne znam ko je potom u prednosti, Rafini ili Fedovi, sto se tice muskih IZ VRHA, ali svi imaju podjednako razloga da strepe.
Mari igra vanzemaljski. I u ovom trenutku, ja presabiram misli, ali mi se ne da opis toga sto vidim u tom teniseru. Docice, pa cemo se cuti.

@Zenevljanin

Sama sa tobom
I nista vise
Slusamo kako
Tisina dise

Adieu, mon prince Carnaval!

svetlana

pre 15 godina

Viktorija,
vidis,
veliko srce je veliko oruzje ucime god da se bavis, ukljucujuci i tenis a i ovako kao hobi, navijanje.
Mari ima i te kako teniskih rupa krozkoje Nole svojim ritmom moze da raznese krhki i neuroticni oganj Marijevog naleta.
Nole zna da kalkulisanje u vrhu ne postoji i zato ce sve biti obelodanjeno na AO.
Uverena sam da ce Nole pruziti svoj maksimum i da ce to biti dovoljno da pobedi i Marija.
Za tako nesto je potrebno srce iliti , modernim zargonom, petlja.
Nole je ima na tone, zato ga bezuslovno volim jer je hrabrih danas jako, jako malo.
Nole da kalkulise nslusao bi svog PR-a i nikad ne bi lomio talase plivajuci uzvodno na USO (intervju nakon meca sa Rodikom).
Ne zanosi se Viktorija medijskim usmeravanjem koja sada svo svetlo i fokus baca na Marija, oni od njega zive u poslednjih 6 meseci, on je nova zvedzda, nova senzacija...iza njega je Imperija....TIM strucnjaka, sva cuda ovog sveta....
Ne brini Viktorija.....Nole ih je sve odavno pobedio i nadigrao....

al

pre 15 godina

Svaka cast ali brate! Znaci kad kod gledam njegove meceve ne mogu da ostanem uz televizor duze od 15 minuta.

Kad gledam Federera uzivam, kad gledam Nadala i Djokovica takodje, Blejka, Stepaneka ma i Kolsrajbera ali ovog lika ne mogu pa to ti je...

Viktorija

pre 15 godina

@ Svetlana,
Veliki sam postovalac tvoga dela sto sam vise puta istakla u svojim komentarima. Ali sa tvojim iskazom u gornjem komentaru da Nole ima VELIKO srce se ne slazem. U smislu da je srce jedno od teniskih oruzja. Jer nekako prosle godine je Noletovo srce pocelo da se smanjuje. U pocetku, posle velikog uspeha na AO, proporcionalno sa povecanjem ega, a kasnije sa urusavanjem istog. Jednostavno receno Nole je poceo da igra kalkulantski.
Ovogodisnji AO ce iz vise razloga biti interesantan kada je u pitanju relacija Mari-Nole.
Prvo na psiholoskom planu. Da li je Nole sposoban da se nosi sa cinjenicom da kamere vise nisu uprte u njega. I da li ce to znati da okrene u svoju korist ili na svoju stetu.
Drugo, na planu vestine. Da li Nole moze da parira trenutno najacem teniseru na svetu. Kada kazem najacem mislim i u bukvalnom i u prenosnom smislu. Mari podjednako snazno servira kao sto igra i forhend i bekhend. I igra raznovrsno i razorno. Probija skoro svakog igraca na mrezi (samopouzdanje=srce, preciznost i snaga) i hvata neverovatne uglove u dijagonalama (samopouzdanje i preciznost). Mari stize skoro svaku lopticu, dakle Nole nece smeti da igra mnogo drop sotova.
Sta onda Nole moze da uradi protiv Marija. Mislim da treba da pokusa ono sto je Martina Navratilova savetovala danasnjoj generaciji teniserki. Da proba da iskoristi sve mogucnosti koje pruza teren. Sta to znaci? Da igra raznovrsno i da izvuce Marija iz njegovog dvorista koje je negde iza osnovne linije.
Naravno da je i igranje u 3 dobijena seta nesto u cemu Marija bas i nismo nesto gledali. Duzi mecevi ce sigurno otkriti neke mane Marija, vise na psiholoskom planu. Medjutim, duzi mecevi ne prijaju ni Noletu. Tim pre sto izgleda da u toku zimske pauze nije bilo nista od najavljivanog nabacivanja misicne mase.
Kako god, daj Boze da sam se nalupala i da ce Nole povratiti reputaciju momka koji ozbiljno pretenduje na presto.

Markov

pre 15 godina

Murray svakako jeste jedan od favorita za osvajanje AO, ali jedan od favorita, u onoj užoj grupi kandidata ali nikako apsolutni favorit ko što neki kažu. Prošla godina mu je bila isto što i Noletu 2007 god- godina strašnog napretka i sazrevanja. E sad da li će to krunisati sada u Melburnu ostaje da se vidi, ipak je to GS, videćemo... Ako Andy bude ovako u ovoj formi igrao i tamo jedino Federer pa onda i Đoković će imati šanse da ga zaustave- pod uslovom da odigraju daleko bolje, pogotovo Nole. Ono što veoma brine je što Nole izgleda nije ni približno u formi kao Andy a brani titulu dok je ovaj prošle godine ispao odmah u prvom kolu, tako da će uzeti brdo atp bodova svakako.

veljko

pre 15 godina

ne treba se zaleteti u procenama, cak ni posle serije uspeha. Vec je mnogo puta vidjeno da neki igrac tesko odrzava vrhunsku formu na duzi rok.

Ja se nadam da cemo mi gledati Novaka u staroj formi, koji je tada bez obzira na svu pompu koja se sada dize, ipak bolji i dominantniji nego Mari.

SHUKI

pre 15 godina

Marej je ubica tenisa,marej igra najruzniji tenis, marej ovo , marej ono .... Ja se sasvim s tim slazem ali pored svega toga Marej pobedjuje a pobede se pamte !

misko71

pre 15 godina

Nego neki misle da je tenis, ko udari lopticu najjace, pa sta bude,(poput Seles, Graf,Williams sestre, Roddick Agassi, Courier itd) glupost!

(poko loko, 10. januar 2009 19:30)

E jesi ga brate Lupio, svaka ti dala. Jedino su Rodik i Kurijer čisti Snagatori ... Štefi i sestre Wilijams imaju u snagu i pamet, a Seleš i Agasi sigurno nisu bili neke Sirovine, već pre svega pametni i uporni igrači !!!

PS slažem se da je Marej trenutno No1. Juče je pobedio FedEx-a i jedva se na kraju meča malo Nasmejao.
Čovek IGRA ceo meč, a ne podleže Euforiji jednog poena ili Seta ... za razliku od NAših nam Dragih Zvezdica

Treba biti Skroman u svakom trenutku ... ali mnogi to ne razumeju ili samo misle da razumeju !!!

Glazgov expres

pre 15 godina

Momak je car i trenutno je najaci na muskom turu.
Nole ima da se izblamira na AO ako naleti na Marija.
Ovaj Skot sve zna da igra, a igra snazno, brz je ko vetar, nikada mu patike nisu tesne, pertle predugacke, ne zulje ga lastiz na gacama, nije mu vrucina a nije mu ni hladno.
Za Noleta navijam ali nesto brinem. Sta ako uoci AO promeni sampon za kosu?

Mizes

pre 15 godina

Mari igra definitivno vrlo dobro...Ali ne mogu da se oduprem utisku da je Noleta poslednja dva puta jedva pobedio iako je Nole igrao svoj osrednji tenis,sa puno iybacivanja, i jednom bio izmoren, cini mi se, od meca sa Nadalom koga je pre toga odvalio...
Stoga sam jos uvek umereni optimista za Ozi...
Mada mi se stvarno nije dopao Noletov pocetak,pogotovo ono standardno lose kretanje, razmisljanje i anticipacija kad je na mrezi,pri tom ne uzimajuci u obzir voleje uopste...
Medjutim,ukoliko Noleta krenu "drop sotovi" i ako Nole pre meca sa njim,ukoliko se sretnu uopste,ne bude imao neki duzi mec,mislim da je Mari gotov.
Sve u svemu Nole sa svojim najboljim tenisom dobija Marija sa njegovim najboljim...
E sad je samo pitanje da li ce dostici tu formu do Ozija i da li ce psiha odraditi svoj deo posla.....
Videcemo uskoro....

svetlana

pre 15 godina

Vrline: veliki talenat, velika upornost, veliki borac.
Mane: defanzivni mentaliltet, lako gubi zivce (iako se prividno zamaskirao u pslednje vreme, ali setite se kako je smradno "cestitao" Davidenku posle porazza u Sangaju, nije ga udostojio ni pogleda), dakle veoma sujetan.
Svidja mi se sto je poceo da redovno delje Feda i Nadala, MNOGO mi se to svidja!
Noleta je pobedio poslednja dva puta, misli da je i sam Nol,e bio iznenadjen Marijevim napretkom, jrmu je do tada bko redovna musterija koju je siso kak je hteo.
Ocekujem da njihov sledeci duel bude jako tesan i da ce Nole pobediti jer Nole ima vecu cuku i igra mnogo brzi i lepsi tenis.
IDEMO NOLE, PONOSE NAS!

pavinho

pre 15 godina

Murray je po meni najveci favorit za Australian Open.igra fantasticno,pogotovo na tvrdoj podlozi,a cini se i da je prevlada kompleks od federera.eto izgleda da su i Britanci napokon dobili vrhunskog tenisaca.

nenad35

pre 15 godina

Momak igra dobro ali mu konkurencija obilato pomaze ne igranjem na nivou na kom umeju!Sa druge strane retko se desava da pobednik gren slema osvaja turnir pre toga!Ja sam naravno nepopravljiv optimista sto se tice Noleta pa i Tipsarevica i mislim da ako preskoci Nole prva 3 kola postaje veliki kandidat za osvajanje!Nije mi samo jasno zasto bre ljudi padate u trans za Marejem bez obzira koliko dobro igra jer i ostali se nesto pitaju,a pogotovu NOLE Srpski sampion!Idemo majstore rushi boraniju!!!

Ženevljanin

pre 15 godina

Bilo mi malo žao Endija... onog koji je danas igrao skoro svoj najbolji tenis - a ipak izgledao je kao "malo dete" protiv svog mlađeg imenjaka. Mari - savršen. Slažem se s onima koji kažu da ne igra baš atraktivan tenis, ali ih potsećam da se u ovom sportu ne boduje "umetnički dojam". S druge strane - neopravdano se etiketira kao defanzivac. On jednostavno igra pametno i super efikasno i s lakoćom prelazi iz defanzive u efektivno poentiranje. Servis je znatno popravio pa ga sad odigrava kao Federer u najboljim danima. Ne pamtim da je bilo koji drugi igrač imao takav bilans u poslednjih 4-5 meseci protiv zvanično tri najbolja. To i kvalitet njegove igre ga kandiduju ne samo za pobednika AO već i za najboljeg ove godine. Za našeg Novaka je, mislim, dobro da nije u prvom planu favorita iako brani titulu. Da li će imati ozbiljne šanse da to iskoristi znaćemo vrlo brzo - nakon turnira u Sidneju.

wkda;ladsdavsb

pre 15 godina

Opasno! Strasno igra! Nije mi simpatican, ali ni Federeru koji vise ne moze da ga pobedi.Nadal jedino mozda,mislim da uzima Novakovo mesto uz Rafu i Rozera...

Dzoana

pre 15 godina

Ovaj se bas nameracio...
Velika je stvar pobediti Rogera i ceo turnir igrati skoro savrseno...a njegova dobra forma traje vec 6 meseci i u usponu je,nadam se da nije Nolu za petama...

poko loko

pre 15 godina

Savrsena igra Murray-a!

Ne znam kako su neki dosli do zakljucka, da je on veliki defanzivac ili nesto slicno..(Sta je onda Nadal)?Kao sto je protiv Federer 70% igrao na bekhend, pa pobogu trazis slabe tacke protivniki i iskorists.

Covek igra mozgom i to kako!
Nego neki misle da je tenis, ko udari lopticu najjace, pa sta bude,(poput Seles, Graf,Williams sestre, Roddick Agassi, Courier itd) glupost!
Ima servis precizan i jak, forhend, bekhend vise nego dobri, fizicki jako spreman, mentalno u strasnoj formi!

Strasno je poceo godinu!
Svako ko zeli osvojiti AO, mora prvo sa Murray-om da porazgovara..

@nchy

pre 15 godina

Bravo za Mareja.On je igrao najbolje poslednjih nekoliko turnira,uspeo je da pobedi Federera drugog najboljeg tenisera.Ja nisam Marejova obozavateljka nego Federerova i Djokoviceva.Mislim da ce Marej uspeti da osvoji gren slem i mislim da on igra veoma dosadno ali veoma dobro.Nisam ni mislila da ce Rodik da pobedi jer on nije dobar igrac kao sto je Marej.Marej mozda nema jake udarce ali je precizan i zna da zbuni protivnika tako sto prebacuje loptu dosta puta i ceka da ga protivnik napadne i da mu on uzvrati direktnim vinerom.

Stevan

pre 15 godina

Svaka mu cast!Ne svidja se ni meni njegov stil igre ali svako ima pravo da igra kako hoce i dok ima ovakve rezultate svi trebaju da mu skinu kapu.NOLE ne daj se!!

Ženevljanin

pre 15 godina

Bilo mi malo žao Endija... onog koji je danas igrao skoro svoj najbolji tenis - a ipak izgledao je kao "malo dete" protiv svog mlađeg imenjaka. Mari - savršen. Slažem se s onima koji kažu da ne igra baš atraktivan tenis, ali ih potsećam da se u ovom sportu ne boduje "umetnički dojam". S druge strane - neopravdano se etiketira kao defanzivac. On jednostavno igra pametno i super efikasno i s lakoćom prelazi iz defanzive u efektivno poentiranje. Servis je znatno popravio pa ga sad odigrava kao Federer u najboljim danima. Ne pamtim da je bilo koji drugi igrač imao takav bilans u poslednjih 4-5 meseci protiv zvanično tri najbolja. To i kvalitet njegove igre ga kandiduju ne samo za pobednika AO već i za najboljeg ove godine. Za našeg Novaka je, mislim, dobro da nije u prvom planu favorita iako brani titulu. Da li će imati ozbiljne šanse da to iskoristi znaćemo vrlo brzo - nakon turnira u Sidneju.

Nympha Cloe

pre 15 godina

Sva je prilika da cemo ove godine svi propatiti od ovog momka. Srbija ima najrespektabilnije navijacko telo usmereno ka Djokovicu. Ne znam ko je potom u prednosti, Rafini ili Fedovi, sto se tice muskih IZ VRHA, ali svi imaju podjednako razloga da strepe.
Mari igra vanzemaljski. I u ovom trenutku, ja presabiram misli, ali mi se ne da opis toga sto vidim u tom teniseru. Docice, pa cemo se cuti.

@Zenevljanin

Sama sa tobom
I nista vise
Slusamo kako
Tisina dise

Adieu, mon prince Carnaval!

Jednorog68

pre 15 godina

Bio nam simpatican ili ne - cestitati se mora, ako spadate u pristojan svet.

Prosle, dakle 2007, taj momak je bio 11. na ATP listi na kraju godine.
Te godine na listi su, u top 10 bili i sledeci igraci kojih ove godine nema: Ferer, Gonzales, Robredo, Gaske i Nalbandian.
Dakle, polovina (50%) novih je ove godine osvanulo u drustvu najboljih: Mari, Conga, Simon, Delpo i Blejk.

Toliko o prognozama, ma one dolazile od obicnog navijaca-laika, kakav sam i sama, ili pak od bivsih i recentnih teniskih velicina, kojih smo se naslusali i ove i prethodnih godina, shvatajuci da ni oni ne prelaze tih famoznih 50% u tacnosti predikcije.

Kada sam pre neki dan te podatke uporedila, zaista mi je postalo jasno da prognoze vrede koliko se i pokazalo, oko 50%.

Mozda u tome i jeste draz celogodisnjeg pracenja tenisa: koliko ocekivanog, toliko i sasvim neocekivanog.

Da je drugacije ne bi bilo realno, ali bi svakako bilo dosadno.

nenad35

pre 15 godina

Momak igra dobro ali mu konkurencija obilato pomaze ne igranjem na nivou na kom umeju!Sa druge strane retko se desava da pobednik gren slema osvaja turnir pre toga!Ja sam naravno nepopravljiv optimista sto se tice Noleta pa i Tipsarevica i mislim da ako preskoci Nole prva 3 kola postaje veliki kandidat za osvajanje!Nije mi samo jasno zasto bre ljudi padate u trans za Marejem bez obzira koliko dobro igra jer i ostali se nesto pitaju,a pogotovu NOLE Srpski sampion!Idemo majstore rushi boraniju!!!

poko loko

pre 15 godina

Savrsena igra Murray-a!

Ne znam kako su neki dosli do zakljucka, da je on veliki defanzivac ili nesto slicno..(Sta je onda Nadal)?Kao sto je protiv Federer 70% igrao na bekhend, pa pobogu trazis slabe tacke protivniki i iskorists.

Covek igra mozgom i to kako!
Nego neki misle da je tenis, ko udari lopticu najjace, pa sta bude,(poput Seles, Graf,Williams sestre, Roddick Agassi, Courier itd) glupost!
Ima servis precizan i jak, forhend, bekhend vise nego dobri, fizicki jako spreman, mentalno u strasnoj formi!

Strasno je poceo godinu!
Svako ko zeli osvojiti AO, mora prvo sa Murray-om da porazgovara..

Mizes

pre 15 godina

Mari igra definitivno vrlo dobro...Ali ne mogu da se oduprem utisku da je Noleta poslednja dva puta jedva pobedio iako je Nole igrao svoj osrednji tenis,sa puno iybacivanja, i jednom bio izmoren, cini mi se, od meca sa Nadalom koga je pre toga odvalio...
Stoga sam jos uvek umereni optimista za Ozi...
Mada mi se stvarno nije dopao Noletov pocetak,pogotovo ono standardno lose kretanje, razmisljanje i anticipacija kad je na mrezi,pri tom ne uzimajuci u obzir voleje uopste...
Medjutim,ukoliko Noleta krenu "drop sotovi" i ako Nole pre meca sa njim,ukoliko se sretnu uopste,ne bude imao neki duzi mec,mislim da je Mari gotov.
Sve u svemu Nole sa svojim najboljim tenisom dobija Marija sa njegovim najboljim...
E sad je samo pitanje da li ce dostici tu formu do Ozija i da li ce psiha odraditi svoj deo posla.....
Videcemo uskoro....

Dzoana

pre 15 godina

Ovaj se bas nameracio...
Velika je stvar pobediti Rogera i ceo turnir igrati skoro savrseno...a njegova dobra forma traje vec 6 meseci i u usponu je,nadam se da nije Nolu za petama...

wkda;ladsdavsb

pre 15 godina

Opasno! Strasno igra! Nije mi simpatican, ali ni Federeru koji vise ne moze da ga pobedi.Nadal jedino mozda,mislim da uzima Novakovo mesto uz Rafu i Rozera...

Stevan

pre 15 godina

Svaka mu cast!Ne svidja se ni meni njegov stil igre ali svako ima pravo da igra kako hoce i dok ima ovakve rezultate svi trebaju da mu skinu kapu.NOLE ne daj se!!

svetlana

pre 15 godina

Vrline: veliki talenat, velika upornost, veliki borac.
Mane: defanzivni mentaliltet, lako gubi zivce (iako se prividno zamaskirao u pslednje vreme, ali setite se kako je smradno "cestitao" Davidenku posle porazza u Sangaju, nije ga udostojio ni pogleda), dakle veoma sujetan.
Svidja mi se sto je poceo da redovno delje Feda i Nadala, MNOGO mi se to svidja!
Noleta je pobedio poslednja dva puta, misli da je i sam Nol,e bio iznenadjen Marijevim napretkom, jrmu je do tada bko redovna musterija koju je siso kak je hteo.
Ocekujem da njihov sledeci duel bude jako tesan i da ce Nole pobediti jer Nole ima vecu cuku i igra mnogo brzi i lepsi tenis.
IDEMO NOLE, PONOSE NAS!

veljko

pre 15 godina

ne treba se zaleteti u procenama, cak ni posle serije uspeha. Vec je mnogo puta vidjeno da neki igrac tesko odrzava vrhunsku formu na duzi rok.

Ja se nadam da cemo mi gledati Novaka u staroj formi, koji je tada bez obzira na svu pompu koja se sada dize, ipak bolji i dominantniji nego Mari.

a.m.

pre 15 godina

Posle velikog proboja na listi krajem prosle godine, a pogotova sa ove dve pobede u 2009 Endi Mari pocinje i u nasoj javnosti da stice postovaoce. (Ako se izuzme "afera" sa Leposavom). Novak je u Mariju dobio jakog suparnika i ova godina ce biti godina njihovog medjusobnog obracuna.
Mari je medjutim siroj javnosti poznat jos iz juniroskih dana kao jedan od najperspektivnijih tenisera. Iz tog ugla gledano rani uspeh Novaka predstavlja pravo iznenadjenje. Za razliku od Noleta Mari se prilicno dobro krije od reflektora javnosti, mada oni koji prate stranu stampu znaju da i on ume da zatalasa javno mnjenje - raskid sa poznatim trenerom Bredom Gilbertom, stavljanje pod znak pitanja ucesce u britanskoj devis kup reprezentaciji.
Medjutim za razliku od Noleta na Mariju se nisu mogle videti mene u ponasanju tokom zadnje godine. A Nole je u samo godinu dana arlekinski menjao lik vise puta. Od ljubimca publike, razdraganog decaka koji uziva u tenisu (pre AO 2008), do mega zvezde dikutabilnog ponasanja i diskutabilnog okruzenja (od AO do Wibldona 2008), od potpuno slomljenog momka (od Wimbldona do mastersa u Madridu i Parizu 2008) do momka koji tek treba da nam kaze sta namerava da bude u buducnosti.
Odgovore ocekujemo na predstojecem GS. Mari je Noletu najveca pretnja ne zato sto je sada u naletu dobrih igara, vec zato sto igra tenis kome je tesko naci adekvatan odgovor. I cini mi se da je jedini nacin da se Mari pobedi taj da se bude bolji od njega. Znam da moj recept nije precizan, ali da li vi imate bolji?

al

pre 15 godina

Svaka cast ali brate! Znaci kad kod gledam njegove meceve ne mogu da ostanem uz televizor duze od 15 minuta.

Kad gledam Federera uzivam, kad gledam Nadala i Djokovica takodje, Blejka, Stepaneka ma i Kolsrajbera ali ovog lika ne mogu pa to ti je...

pavinho

pre 15 godina

Murray je po meni najveci favorit za Australian Open.igra fantasticno,pogotovo na tvrdoj podlozi,a cini se i da je prevlada kompleks od federera.eto izgleda da su i Britanci napokon dobili vrhunskog tenisaca.

@nchy

pre 15 godina

Bravo za Mareja.On je igrao najbolje poslednjih nekoliko turnira,uspeo je da pobedi Federera drugog najboljeg tenisera.Ja nisam Marejova obozavateljka nego Federerova i Djokoviceva.Mislim da ce Marej uspeti da osvoji gren slem i mislim da on igra veoma dosadno ali veoma dobro.Nisam ni mislila da ce Rodik da pobedi jer on nije dobar igrac kao sto je Marej.Marej mozda nema jake udarce ali je precizan i zna da zbuni protivnika tako sto prebacuje loptu dosta puta i ceka da ga protivnik napadne i da mu on uzvrati direktnim vinerom.

Glazgov expres

pre 15 godina

Momak je car i trenutno je najaci na muskom turu.
Nole ima da se izblamira na AO ako naleti na Marija.
Ovaj Skot sve zna da igra, a igra snazno, brz je ko vetar, nikada mu patike nisu tesne, pertle predugacke, ne zulje ga lastiz na gacama, nije mu vrucina a nije mu ni hladno.
Za Noleta navijam ali nesto brinem. Sta ako uoci AO promeni sampon za kosu?

SHUKI

pre 15 godina

Marej je ubica tenisa,marej igra najruzniji tenis, marej ovo , marej ono .... Ja se sasvim s tim slazem ali pored svega toga Marej pobedjuje a pobede se pamte !

Viktorija

pre 15 godina

@ Svetlana,
Veliki sam postovalac tvoga dela sto sam vise puta istakla u svojim komentarima. Ali sa tvojim iskazom u gornjem komentaru da Nole ima VELIKO srce se ne slazem. U smislu da je srce jedno od teniskih oruzja. Jer nekako prosle godine je Noletovo srce pocelo da se smanjuje. U pocetku, posle velikog uspeha na AO, proporcionalno sa povecanjem ega, a kasnije sa urusavanjem istog. Jednostavno receno Nole je poceo da igra kalkulantski.
Ovogodisnji AO ce iz vise razloga biti interesantan kada je u pitanju relacija Mari-Nole.
Prvo na psiholoskom planu. Da li je Nole sposoban da se nosi sa cinjenicom da kamere vise nisu uprte u njega. I da li ce to znati da okrene u svoju korist ili na svoju stetu.
Drugo, na planu vestine. Da li Nole moze da parira trenutno najacem teniseru na svetu. Kada kazem najacem mislim i u bukvalnom i u prenosnom smislu. Mari podjednako snazno servira kao sto igra i forhend i bekhend. I igra raznovrsno i razorno. Probija skoro svakog igraca na mrezi (samopouzdanje=srce, preciznost i snaga) i hvata neverovatne uglove u dijagonalama (samopouzdanje i preciznost). Mari stize skoro svaku lopticu, dakle Nole nece smeti da igra mnogo drop sotova.
Sta onda Nole moze da uradi protiv Marija. Mislim da treba da pokusa ono sto je Martina Navratilova savetovala danasnjoj generaciji teniserki. Da proba da iskoristi sve mogucnosti koje pruza teren. Sta to znaci? Da igra raznovrsno i da izvuce Marija iz njegovog dvorista koje je negde iza osnovne linije.
Naravno da je i igranje u 3 dobijena seta nesto u cemu Marija bas i nismo nesto gledali. Duzi mecevi ce sigurno otkriti neke mane Marija, vise na psiholoskom planu. Medjutim, duzi mecevi ne prijaju ni Noletu. Tim pre sto izgleda da u toku zimske pauze nije bilo nista od najavljivanog nabacivanja misicne mase.
Kako god, daj Boze da sam se nalupala i da ce Nole povratiti reputaciju momka koji ozbiljno pretenduje na presto.

Ducimator

pre 15 godina

Svetlana,
sve si u pravu za Mareja, da gadan klinac raste. Protiv Federera je samo u prva dva seta imao 11 od 12 uspesnih izlazaka na mrezu. Da se smrznes. A da Nole ima srce ima ga, mada se i meni cini da je nesto u zadnje vreme igrao cudno. Necu da kazem kalkulantski ili kukavicki, ali nije bilo onih njegovih prepoznatljivih udaraca.
Mari me je zabrinuo neverovatnom snagom i brzinom. Covek trci 200m oko 23 sec a to vecina atleticara u Srbiji ne moze ni na 100m. I udara onu lpticu kao hokejaskom palicom. Nesto slicno kao Kurijer. Takav udarac je tesko procitati jer je brz. Ne znam kako ce Nole da mu parira osim da zaboravi sve takticke varijante i izadje na teren u bitku do poslednjeg daha. Jer ipak na kraju "moze ostati samo Jedan".
Ajde Nole, Mari dole.:)

misko71

pre 15 godina

Nego neki misle da je tenis, ko udari lopticu najjace, pa sta bude,(poput Seles, Graf,Williams sestre, Roddick Agassi, Courier itd) glupost!

(poko loko, 10. januar 2009 19:30)

E jesi ga brate Lupio, svaka ti dala. Jedino su Rodik i Kurijer čisti Snagatori ... Štefi i sestre Wilijams imaju u snagu i pamet, a Seleš i Agasi sigurno nisu bili neke Sirovine, već pre svega pametni i uporni igrači !!!

PS slažem se da je Marej trenutno No1. Juče je pobedio FedEx-a i jedva se na kraju meča malo Nasmejao.
Čovek IGRA ceo meč, a ne podleže Euforiji jednog poena ili Seta ... za razliku od NAših nam Dragih Zvezdica

Treba biti Skroman u svakom trenutku ... ali mnogi to ne razumeju ili samo misle da razumeju !!!

nemanja

pre 15 godina

kakwi ste wi ljudi.....znao sam da ce te posle owog procitanog naslowa pomenuti nowaka....pa on je nas!i borice se da ga taj marej ne prestigne na atp rang listi....sramota je sto posle jedne lose partije nowaka,izjawljujete takwe komentare

Markov

pre 15 godina

Murray svakako jeste jedan od favorita za osvajanje AO, ali jedan od favorita, u onoj užoj grupi kandidata ali nikako apsolutni favorit ko što neki kažu. Prošla godina mu je bila isto što i Noletu 2007 god- godina strašnog napretka i sazrevanja. E sad da li će to krunisati sada u Melburnu ostaje da se vidi, ipak je to GS, videćemo... Ako Andy bude ovako u ovoj formi igrao i tamo jedino Federer pa onda i Đoković će imati šanse da ga zaustave- pod uslovom da odigraju daleko bolje, pogotovo Nole. Ono što veoma brine je što Nole izgleda nije ni približno u formi kao Andy a brani titulu dok je ovaj prošle godine ispao odmah u prvom kolu, tako da će uzeti brdo atp bodova svakako.

svetlana

pre 15 godina

Viktorija,
vidis,
veliko srce je veliko oruzje ucime god da se bavis, ukljucujuci i tenis a i ovako kao hobi, navijanje.
Mari ima i te kako teniskih rupa krozkoje Nole svojim ritmom moze da raznese krhki i neuroticni oganj Marijevog naleta.
Nole zna da kalkulisanje u vrhu ne postoji i zato ce sve biti obelodanjeno na AO.
Uverena sam da ce Nole pruziti svoj maksimum i da ce to biti dovoljno da pobedi i Marija.
Za tako nesto je potrebno srce iliti , modernim zargonom, petlja.
Nole je ima na tone, zato ga bezuslovno volim jer je hrabrih danas jako, jako malo.
Nole da kalkulise nslusao bi svog PR-a i nikad ne bi lomio talase plivajuci uzvodno na USO (intervju nakon meca sa Rodikom).
Ne zanosi se Viktorija medijskim usmeravanjem koja sada svo svetlo i fokus baca na Marija, oni od njega zive u poslednjih 6 meseci, on je nova zvedzda, nova senzacija...iza njega je Imperija....TIM strucnjaka, sva cuda ovog sveta....
Ne brini Viktorija.....Nole ih je sve odavno pobedio i nadigrao....

mario marrco

pre 15 godina

Ne bih da budem zlurad ali decko igra veoma dosadan i defanzivan tenis. Smtram da je fizicki zaista neugledan da ne kazem ruzan sto nije dobro ni za tenis kao sport. Naravno, dobre rezultate mu niko ne moze osporiti.

Ulaga

pre 15 godina

@ Svetlana

Sve zavisi iz kog ugla gledas na njih dvojicu.Ako to gledas kao strastven navijac, onda ce ga Nole pocepati kao svinja mastan dzak.Ali ako to gledas sa realne strane,Noletu su realne sanse protiv njega malo vece od mojih ili tvojih.Na nasu zalost Mari je previse napredovao,dok Nole pokazuje znakove krize.

djordje

pre 15 godina

@poko loko

"Nego neki misle da je tenis, ko udari lopticu najjace, pa sta bude,(poput Seles, Graf,Williams sestre, Roddick Agassi, Courier itd) glupost!"

Poko loko... Teniseri i teniserke koje si nabrojao da samo udaraju loptu jako pa sta bude, kako ti kazes, imaju zajedno preko 50 grand slam titula.

Mislim da ne moram dalje objasnjavati...

svetlana

pre 15 godina

Duci,
sta da ti kazem, bice cupavo u naredne tri nedelje, al kad je zivot pa bio lak....
mene jedino brine to sto se Nole okrenuo jogi...mir u dusi dolazi od Hrista a ne Bude....

Maja

pre 15 godina

Ako sve igrace nazivate po zemljama porekla,ne vidim zbog cega je Endi Mari ovde Skot.On igra za Veliku Britaniju i sasvim je prirodno da ga nazivate Britancem.

Razjasnjenje Maji

pre 15 godina

Majo, da si malo pratila karijeru Endija Marija, njegove meceve i desavanja oko njega znala bi da se decko na prvom mestu izjasnjava kao Skot (da, bas tako kaze, striktno se ogradio da on nije Englez, a nije izrazio ni zelju da ga tretiraju kao Britanca), nosio je do skoro tokom meca kacket u bojama skotske zastave, a i gledaoci u publici na terenima ga pozdravljaju skotskom zastavom, a ne britanskom. Pa ako se on tako na prvom mestu oseca u cemu je problem da ga i drugi tako oslovljavaju?

Maja

pre 15 godina

@Razjasnjenje Maji
Znam da je rekao da nije Englez,jer ne moze biti istovremeno i Skot i Englez.
Pitam se da li igra za britansku Davis Cup ekipu.Ako igra onda je Britanac a verujem da ima i britanski pasos.Potresno je to da postoji tako velika briga za ispunjavanje zelja.Da li se svakom ispunjava zelja takva kao Mariju.

Predrag Vukanovic

pre 15 godina

Cestitke Mareju. Ovo je njegova poslednja titula na turnirima na kojima nastupa i Nole.
Na Australia Openu cu pratiti putem Eurosport Playera svaki mech nasih igraca, kad god i na kom god terenu oni igrali.

Odgovor Maji

pre 15 godina

Majo, ja ne razumem zbog cega ste Vi zapravo ljuti? Zato sto ga redakcija ne naziva Britancem nego Skotom? Pa nije mu redakcija oduzela britanski pasos! A ne verujem i da su se ostali Britanci (Englezi i Velsani) nesto potresli zbog toga sto u srpskim medijima nije nazvan Britancem vec Skotom. ;)
Sto se Devis kup reprezentacije tice, bilo je i tu iskrica, cak i sa rodjenim bratom (prosle godine nije zeleo da igra za reprezentaciju u Juznoj Americi, jer mu termin nije odgovarao zbog ometanja priprema za naredne turnire, sto bas nije obradovalo "Britance" jer su mec glatno izgubili). A i na Olimpijskim igrama se nesto nije preterano trudio - ispao je odmah u prvom kolu i otisao da se priprema za USO. (Ovo je informacija vaskolikom patriotskom navijackom telu u Srbiji koje ima neke zamerke na "odanost" reprezentaciji pojedinih nasih tenisera)

svetlana

pre 15 godina

Vrline: veliki talenat, velika upornost, veliki borac.
Mane: defanzivni mentaliltet, lako gubi zivce (iako se prividno zamaskirao u pslednje vreme, ali setite se kako je smradno "cestitao" Davidenku posle porazza u Sangaju, nije ga udostojio ni pogleda), dakle veoma sujetan.
Svidja mi se sto je poceo da redovno delje Feda i Nadala, MNOGO mi se to svidja!
Noleta je pobedio poslednja dva puta, misli da je i sam Nol,e bio iznenadjen Marijevim napretkom, jrmu je do tada bko redovna musterija koju je siso kak je hteo.
Ocekujem da njihov sledeci duel bude jako tesan i da ce Nole pobediti jer Nole ima vecu cuku i igra mnogo brzi i lepsi tenis.
IDEMO NOLE, PONOSE NAS!

Viktorija

pre 15 godina

@ Svetlana,
Veliki sam postovalac tvoga dela sto sam vise puta istakla u svojim komentarima. Ali sa tvojim iskazom u gornjem komentaru da Nole ima VELIKO srce se ne slazem. U smislu da je srce jedno od teniskih oruzja. Jer nekako prosle godine je Noletovo srce pocelo da se smanjuje. U pocetku, posle velikog uspeha na AO, proporcionalno sa povecanjem ega, a kasnije sa urusavanjem istog. Jednostavno receno Nole je poceo da igra kalkulantski.
Ovogodisnji AO ce iz vise razloga biti interesantan kada je u pitanju relacija Mari-Nole.
Prvo na psiholoskom planu. Da li je Nole sposoban da se nosi sa cinjenicom da kamere vise nisu uprte u njega. I da li ce to znati da okrene u svoju korist ili na svoju stetu.
Drugo, na planu vestine. Da li Nole moze da parira trenutno najacem teniseru na svetu. Kada kazem najacem mislim i u bukvalnom i u prenosnom smislu. Mari podjednako snazno servira kao sto igra i forhend i bekhend. I igra raznovrsno i razorno. Probija skoro svakog igraca na mrezi (samopouzdanje=srce, preciznost i snaga) i hvata neverovatne uglove u dijagonalama (samopouzdanje i preciznost). Mari stize skoro svaku lopticu, dakle Nole nece smeti da igra mnogo drop sotova.
Sta onda Nole moze da uradi protiv Marija. Mislim da treba da pokusa ono sto je Martina Navratilova savetovala danasnjoj generaciji teniserki. Da proba da iskoristi sve mogucnosti koje pruza teren. Sta to znaci? Da igra raznovrsno i da izvuce Marija iz njegovog dvorista koje je negde iza osnovne linije.
Naravno da je i igranje u 3 dobijena seta nesto u cemu Marija bas i nismo nesto gledali. Duzi mecevi ce sigurno otkriti neke mane Marija, vise na psiholoskom planu. Medjutim, duzi mecevi ne prijaju ni Noletu. Tim pre sto izgleda da u toku zimske pauze nije bilo nista od najavljivanog nabacivanja misicne mase.
Kako god, daj Boze da sam se nalupala i da ce Nole povratiti reputaciju momka koji ozbiljno pretenduje na presto.

nenad35

pre 15 godina

Momak igra dobro ali mu konkurencija obilato pomaze ne igranjem na nivou na kom umeju!Sa druge strane retko se desava da pobednik gren slema osvaja turnir pre toga!Ja sam naravno nepopravljiv optimista sto se tice Noleta pa i Tipsarevica i mislim da ako preskoci Nole prva 3 kola postaje veliki kandidat za osvajanje!Nije mi samo jasno zasto bre ljudi padate u trans za Marejem bez obzira koliko dobro igra jer i ostali se nesto pitaju,a pogotovu NOLE Srpski sampion!Idemo majstore rushi boraniju!!!

svetlana

pre 15 godina

Viktorija,
vidis,
veliko srce je veliko oruzje ucime god da se bavis, ukljucujuci i tenis a i ovako kao hobi, navijanje.
Mari ima i te kako teniskih rupa krozkoje Nole svojim ritmom moze da raznese krhki i neuroticni oganj Marijevog naleta.
Nole zna da kalkulisanje u vrhu ne postoji i zato ce sve biti obelodanjeno na AO.
Uverena sam da ce Nole pruziti svoj maksimum i da ce to biti dovoljno da pobedi i Marija.
Za tako nesto je potrebno srce iliti , modernim zargonom, petlja.
Nole je ima na tone, zato ga bezuslovno volim jer je hrabrih danas jako, jako malo.
Nole da kalkulise nslusao bi svog PR-a i nikad ne bi lomio talase plivajuci uzvodno na USO (intervju nakon meca sa Rodikom).
Ne zanosi se Viktorija medijskim usmeravanjem koja sada svo svetlo i fokus baca na Marija, oni od njega zive u poslednjih 6 meseci, on je nova zvedzda, nova senzacija...iza njega je Imperija....TIM strucnjaka, sva cuda ovog sveta....
Ne brini Viktorija.....Nole ih je sve odavno pobedio i nadigrao....

wkda;ladsdavsb

pre 15 godina

Opasno! Strasno igra! Nije mi simpatican, ali ni Federeru koji vise ne moze da ga pobedi.Nadal jedino mozda,mislim da uzima Novakovo mesto uz Rafu i Rozera...

poko loko

pre 15 godina

Savrsena igra Murray-a!

Ne znam kako su neki dosli do zakljucka, da je on veliki defanzivac ili nesto slicno..(Sta je onda Nadal)?Kao sto je protiv Federer 70% igrao na bekhend, pa pobogu trazis slabe tacke protivniki i iskorists.

Covek igra mozgom i to kako!
Nego neki misle da je tenis, ko udari lopticu najjace, pa sta bude,(poput Seles, Graf,Williams sestre, Roddick Agassi, Courier itd) glupost!
Ima servis precizan i jak, forhend, bekhend vise nego dobri, fizicki jako spreman, mentalno u strasnoj formi!

Strasno je poceo godinu!
Svako ko zeli osvojiti AO, mora prvo sa Murray-om da porazgovara..

Ducimator

pre 15 godina

Svetlana,
sve si u pravu za Mareja, da gadan klinac raste. Protiv Federera je samo u prva dva seta imao 11 od 12 uspesnih izlazaka na mrezu. Da se smrznes. A da Nole ima srce ima ga, mada se i meni cini da je nesto u zadnje vreme igrao cudno. Necu da kazem kalkulantski ili kukavicki, ali nije bilo onih njegovih prepoznatljivih udaraca.
Mari me je zabrinuo neverovatnom snagom i brzinom. Covek trci 200m oko 23 sec a to vecina atleticara u Srbiji ne moze ni na 100m. I udara onu lpticu kao hokejaskom palicom. Nesto slicno kao Kurijer. Takav udarac je tesko procitati jer je brz. Ne znam kako ce Nole da mu parira osim da zaboravi sve takticke varijante i izadje na teren u bitku do poslednjeg daha. Jer ipak na kraju "moze ostati samo Jedan".
Ajde Nole, Mari dole.:)

Ulaga

pre 15 godina

@ Svetlana

Sve zavisi iz kog ugla gledas na njih dvojicu.Ako to gledas kao strastven navijac, onda ce ga Nole pocepati kao svinja mastan dzak.Ali ako to gledas sa realne strane,Noletu su realne sanse protiv njega malo vece od mojih ili tvojih.Na nasu zalost Mari je previse napredovao,dok Nole pokazuje znakove krize.

svetlana

pre 15 godina

Duci,
sta da ti kazem, bice cupavo u naredne tri nedelje, al kad je zivot pa bio lak....
mene jedino brine to sto se Nole okrenuo jogi...mir u dusi dolazi od Hrista a ne Bude....

Glazgov expres

pre 15 godina

Momak je car i trenutno je najaci na muskom turu.
Nole ima da se izblamira na AO ako naleti na Marija.
Ovaj Skot sve zna da igra, a igra snazno, brz je ko vetar, nikada mu patike nisu tesne, pertle predugacke, ne zulje ga lastiz na gacama, nije mu vrucina a nije mu ni hladno.
Za Noleta navijam ali nesto brinem. Sta ako uoci AO promeni sampon za kosu?

Mizes

pre 15 godina

Mari igra definitivno vrlo dobro...Ali ne mogu da se oduprem utisku da je Noleta poslednja dva puta jedva pobedio iako je Nole igrao svoj osrednji tenis,sa puno iybacivanja, i jednom bio izmoren, cini mi se, od meca sa Nadalom koga je pre toga odvalio...
Stoga sam jos uvek umereni optimista za Ozi...
Mada mi se stvarno nije dopao Noletov pocetak,pogotovo ono standardno lose kretanje, razmisljanje i anticipacija kad je na mrezi,pri tom ne uzimajuci u obzir voleje uopste...
Medjutim,ukoliko Noleta krenu "drop sotovi" i ako Nole pre meca sa njim,ukoliko se sretnu uopste,ne bude imao neki duzi mec,mislim da je Mari gotov.
Sve u svemu Nole sa svojim najboljim tenisom dobija Marija sa njegovim najboljim...
E sad je samo pitanje da li ce dostici tu formu do Ozija i da li ce psiha odraditi svoj deo posla.....
Videcemo uskoro....

al

pre 15 godina

Svaka cast ali brate! Znaci kad kod gledam njegove meceve ne mogu da ostanem uz televizor duze od 15 minuta.

Kad gledam Federera uzivam, kad gledam Nadala i Djokovica takodje, Blejka, Stepaneka ma i Kolsrajbera ali ovog lika ne mogu pa to ti je...

mario marrco

pre 15 godina

Ne bih da budem zlurad ali decko igra veoma dosadan i defanzivan tenis. Smtram da je fizicki zaista neugledan da ne kazem ruzan sto nije dobro ni za tenis kao sport. Naravno, dobre rezultate mu niko ne moze osporiti.

misko71

pre 15 godina

Nego neki misle da je tenis, ko udari lopticu najjace, pa sta bude,(poput Seles, Graf,Williams sestre, Roddick Agassi, Courier itd) glupost!

(poko loko, 10. januar 2009 19:30)

E jesi ga brate Lupio, svaka ti dala. Jedino su Rodik i Kurijer čisti Snagatori ... Štefi i sestre Wilijams imaju u snagu i pamet, a Seleš i Agasi sigurno nisu bili neke Sirovine, već pre svega pametni i uporni igrači !!!

PS slažem se da je Marej trenutno No1. Juče je pobedio FedEx-a i jedva se na kraju meča malo Nasmejao.
Čovek IGRA ceo meč, a ne podleže Euforiji jednog poena ili Seta ... za razliku od NAših nam Dragih Zvezdica

Treba biti Skroman u svakom trenutku ... ali mnogi to ne razumeju ili samo misle da razumeju !!!

veljko

pre 15 godina

ne treba se zaleteti u procenama, cak ni posle serije uspeha. Vec je mnogo puta vidjeno da neki igrac tesko odrzava vrhunsku formu na duzi rok.

Ja se nadam da cemo mi gledati Novaka u staroj formi, koji je tada bez obzira na svu pompu koja se sada dize, ipak bolji i dominantniji nego Mari.

pavinho

pre 15 godina

Murray je po meni najveci favorit za Australian Open.igra fantasticno,pogotovo na tvrdoj podlozi,a cini se i da je prevlada kompleks od federera.eto izgleda da su i Britanci napokon dobili vrhunskog tenisaca.

Dzoana

pre 15 godina

Ovaj se bas nameracio...
Velika je stvar pobediti Rogera i ceo turnir igrati skoro savrseno...a njegova dobra forma traje vec 6 meseci i u usponu je,nadam se da nije Nolu za petama...

Stevan

pre 15 godina

Svaka mu cast!Ne svidja se ni meni njegov stil igre ali svako ima pravo da igra kako hoce i dok ima ovakve rezultate svi trebaju da mu skinu kapu.NOLE ne daj se!!

Ženevljanin

pre 15 godina

Bilo mi malo žao Endija... onog koji je danas igrao skoro svoj najbolji tenis - a ipak izgledao je kao "malo dete" protiv svog mlađeg imenjaka. Mari - savršen. Slažem se s onima koji kažu da ne igra baš atraktivan tenis, ali ih potsećam da se u ovom sportu ne boduje "umetnički dojam". S druge strane - neopravdano se etiketira kao defanzivac. On jednostavno igra pametno i super efikasno i s lakoćom prelazi iz defanzive u efektivno poentiranje. Servis je znatno popravio pa ga sad odigrava kao Federer u najboljim danima. Ne pamtim da je bilo koji drugi igrač imao takav bilans u poslednjih 4-5 meseci protiv zvanično tri najbolja. To i kvalitet njegove igre ga kandiduju ne samo za pobednika AO već i za najboljeg ove godine. Za našeg Novaka je, mislim, dobro da nije u prvom planu favorita iako brani titulu. Da li će imati ozbiljne šanse da to iskoristi znaćemo vrlo brzo - nakon turnira u Sidneju.

@nchy

pre 15 godina

Bravo za Mareja.On je igrao najbolje poslednjih nekoliko turnira,uspeo je da pobedi Federera drugog najboljeg tenisera.Ja nisam Marejova obozavateljka nego Federerova i Djokoviceva.Mislim da ce Marej uspeti da osvoji gren slem i mislim da on igra veoma dosadno ali veoma dobro.Nisam ni mislila da ce Rodik da pobedi jer on nije dobar igrac kao sto je Marej.Marej mozda nema jake udarce ali je precizan i zna da zbuni protivnika tako sto prebacuje loptu dosta puta i ceka da ga protivnik napadne i da mu on uzvrati direktnim vinerom.

Maja

pre 15 godina

Ako sve igrace nazivate po zemljama porekla,ne vidim zbog cega je Endi Mari ovde Skot.On igra za Veliku Britaniju i sasvim je prirodno da ga nazivate Britancem.

SHUKI

pre 15 godina

Marej je ubica tenisa,marej igra najruzniji tenis, marej ovo , marej ono .... Ja se sasvim s tim slazem ali pored svega toga Marej pobedjuje a pobede se pamte !

Nympha Cloe

pre 15 godina

Sva je prilika da cemo ove godine svi propatiti od ovog momka. Srbija ima najrespektabilnije navijacko telo usmereno ka Djokovicu. Ne znam ko je potom u prednosti, Rafini ili Fedovi, sto se tice muskih IZ VRHA, ali svi imaju podjednako razloga da strepe.
Mari igra vanzemaljski. I u ovom trenutku, ja presabiram misli, ali mi se ne da opis toga sto vidim u tom teniseru. Docice, pa cemo se cuti.

@Zenevljanin

Sama sa tobom
I nista vise
Slusamo kako
Tisina dise

Adieu, mon prince Carnaval!

Predrag Vukanovic

pre 15 godina

Cestitke Mareju. Ovo je njegova poslednja titula na turnirima na kojima nastupa i Nole.
Na Australia Openu cu pratiti putem Eurosport Playera svaki mech nasih igraca, kad god i na kom god terenu oni igrali.

Markov

pre 15 godina

Murray svakako jeste jedan od favorita za osvajanje AO, ali jedan od favorita, u onoj užoj grupi kandidata ali nikako apsolutni favorit ko što neki kažu. Prošla godina mu je bila isto što i Noletu 2007 god- godina strašnog napretka i sazrevanja. E sad da li će to krunisati sada u Melburnu ostaje da se vidi, ipak je to GS, videćemo... Ako Andy bude ovako u ovoj formi igrao i tamo jedino Federer pa onda i Đoković će imati šanse da ga zaustave- pod uslovom da odigraju daleko bolje, pogotovo Nole. Ono što veoma brine je što Nole izgleda nije ni približno u formi kao Andy a brani titulu dok je ovaj prošle godine ispao odmah u prvom kolu, tako da će uzeti brdo atp bodova svakako.

a.m.

pre 15 godina

Posle velikog proboja na listi krajem prosle godine, a pogotova sa ove dve pobede u 2009 Endi Mari pocinje i u nasoj javnosti da stice postovaoce. (Ako se izuzme "afera" sa Leposavom). Novak je u Mariju dobio jakog suparnika i ova godina ce biti godina njihovog medjusobnog obracuna.
Mari je medjutim siroj javnosti poznat jos iz juniroskih dana kao jedan od najperspektivnijih tenisera. Iz tog ugla gledano rani uspeh Novaka predstavlja pravo iznenadjenje. Za razliku od Noleta Mari se prilicno dobro krije od reflektora javnosti, mada oni koji prate stranu stampu znaju da i on ume da zatalasa javno mnjenje - raskid sa poznatim trenerom Bredom Gilbertom, stavljanje pod znak pitanja ucesce u britanskoj devis kup reprezentaciji.
Medjutim za razliku od Noleta na Mariju se nisu mogle videti mene u ponasanju tokom zadnje godine. A Nole je u samo godinu dana arlekinski menjao lik vise puta. Od ljubimca publike, razdraganog decaka koji uziva u tenisu (pre AO 2008), do mega zvezde dikutabilnog ponasanja i diskutabilnog okruzenja (od AO do Wibldona 2008), od potpuno slomljenog momka (od Wimbldona do mastersa u Madridu i Parizu 2008) do momka koji tek treba da nam kaze sta namerava da bude u buducnosti.
Odgovore ocekujemo na predstojecem GS. Mari je Noletu najveca pretnja ne zato sto je sada u naletu dobrih igara, vec zato sto igra tenis kome je tesko naci adekvatan odgovor. I cini mi se da je jedini nacin da se Mari pobedi taj da se bude bolji od njega. Znam da moj recept nije precizan, ali da li vi imate bolji?

nemanja

pre 15 godina

kakwi ste wi ljudi.....znao sam da ce te posle owog procitanog naslowa pomenuti nowaka....pa on je nas!i borice se da ga taj marej ne prestigne na atp rang listi....sramota je sto posle jedne lose partije nowaka,izjawljujete takwe komentare

djordje

pre 15 godina

@poko loko

"Nego neki misle da je tenis, ko udari lopticu najjace, pa sta bude,(poput Seles, Graf,Williams sestre, Roddick Agassi, Courier itd) glupost!"

Poko loko... Teniseri i teniserke koje si nabrojao da samo udaraju loptu jako pa sta bude, kako ti kazes, imaju zajedno preko 50 grand slam titula.

Mislim da ne moram dalje objasnjavati...

Jednorog68

pre 15 godina

Bio nam simpatican ili ne - cestitati se mora, ako spadate u pristojan svet.

Prosle, dakle 2007, taj momak je bio 11. na ATP listi na kraju godine.
Te godine na listi su, u top 10 bili i sledeci igraci kojih ove godine nema: Ferer, Gonzales, Robredo, Gaske i Nalbandian.
Dakle, polovina (50%) novih je ove godine osvanulo u drustvu najboljih: Mari, Conga, Simon, Delpo i Blejk.

Toliko o prognozama, ma one dolazile od obicnog navijaca-laika, kakav sam i sama, ili pak od bivsih i recentnih teniskih velicina, kojih smo se naslusali i ove i prethodnih godina, shvatajuci da ni oni ne prelaze tih famoznih 50% u tacnosti predikcije.

Kada sam pre neki dan te podatke uporedila, zaista mi je postalo jasno da prognoze vrede koliko se i pokazalo, oko 50%.

Mozda u tome i jeste draz celogodisnjeg pracenja tenisa: koliko ocekivanog, toliko i sasvim neocekivanog.

Da je drugacije ne bi bilo realno, ali bi svakako bilo dosadno.

Razjasnjenje Maji

pre 15 godina

Majo, da si malo pratila karijeru Endija Marija, njegove meceve i desavanja oko njega znala bi da se decko na prvom mestu izjasnjava kao Skot (da, bas tako kaze, striktno se ogradio da on nije Englez, a nije izrazio ni zelju da ga tretiraju kao Britanca), nosio je do skoro tokom meca kacket u bojama skotske zastave, a i gledaoci u publici na terenima ga pozdravljaju skotskom zastavom, a ne britanskom. Pa ako se on tako na prvom mestu oseca u cemu je problem da ga i drugi tako oslovljavaju?

Maja

pre 15 godina

@Razjasnjenje Maji
Znam da je rekao da nije Englez,jer ne moze biti istovremeno i Skot i Englez.
Pitam se da li igra za britansku Davis Cup ekipu.Ako igra onda je Britanac a verujem da ima i britanski pasos.Potresno je to da postoji tako velika briga za ispunjavanje zelja.Da li se svakom ispunjava zelja takva kao Mariju.

Odgovor Maji

pre 15 godina

Majo, ja ne razumem zbog cega ste Vi zapravo ljuti? Zato sto ga redakcija ne naziva Britancem nego Skotom? Pa nije mu redakcija oduzela britanski pasos! A ne verujem i da su se ostali Britanci (Englezi i Velsani) nesto potresli zbog toga sto u srpskim medijima nije nazvan Britancem vec Skotom. ;)
Sto se Devis kup reprezentacije tice, bilo je i tu iskrica, cak i sa rodjenim bratom (prosle godine nije zeleo da igra za reprezentaciju u Juznoj Americi, jer mu termin nije odgovarao zbog ometanja priprema za naredne turnire, sto bas nije obradovalo "Britance" jer su mec glatno izgubili). A i na Olimpijskim igrama se nesto nije preterano trudio - ispao je odmah u prvom kolu i otisao da se priprema za USO. (Ovo je informacija vaskolikom patriotskom navijackom telu u Srbiji koje ima neke zamerke na "odanost" reprezentaciji pojedinih nasih tenisera)