Tenis 48

Četvrtak, 20.11.2008.

23:41

Krajinović u polufinalu Noksvila

Srpski teniser Filip Krajinović pobedio je Amerikanca Aleksa Kuznjecova rezultatom 4:6, 6:4, 6:4 u četvrtfinalu ’čelindžera’ u Noksvilu.

Krajinoviæ u polufinalu Noksvila IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

d

pre 15 godina

ti bane decko imas fantazije,nije bas tako lako uci u 100 i 350 kako ti mislis.bilo bi dobro i kad bi do kraja iduce godine usao u 350.realnost je 300,al vjerovatno ce uspjeti i u 200

js

pre 15 godina

Semifinal

Melanie SOUTH (GBR) (1) defeated Ksenia PALKINA (KGZ) (4) 6-4 6-4
Jing-Jing LU (CHN) (8) defeated Bojana JOVANOVSKI (SRB) 7-5 6-3

bane

pre 15 godina

Filip predao mec u polufinalu, zbog povrede. Bitno je da je vidno popravio rejting. Bolja sreca sledece nedelje [igra jos 2 do kraja 2008] i plasman u top 350 do kraja godine.... Puno srece i Bojani koja igra polufinale u Indiji ...

***

pre 15 godina

Na zalost Filip je izgubio u polufinalu od Rejnoldasa. Morao je da preda mec u drugom setu zbog povrede pri rezultatu 4-1 za amerikanca. Prvi set je Rejnolds dobio sa 6-3.

pele

pre 15 godina

Krajinovic, Filip 0-0 Reynolds, Bobby

901 82

27-Feb-92 17-Jul-82

N/A Cape Cod, MA, USA

N/A Acworth, Georgia, USA

N/A 6'0'' (182 cm)

N/A 170 lbs (77 kg)

N/A Right-handed

N/A 2003

0/0 13/19

0 0

0 0

$3,220 $911,943

Irena

pre 15 godina

Ima 16 godina, 17 puni 27. februara.

http://www.atptennis.com/3/en/players/headtohead/?player1=Krajinovic%2C+Filip&player2=Bobby+Reynolds

Evo uporedite Rejnoldsa i Krajinovića.

Marko

pre 15 godina

Svaka cast za Filipa,ovim je dokazao da je trenutno u svojoj starosnoj kategoriji bez premca,ma kakav Bernar Tomic ili jos par mladih Amerikanaca.Ma bolji je i od onih osamnaestogodisnjaka poput Dimitrova koji su osvajali juniorske gren-slemove iskljucivo na vecu fizicku pripremljenost i iskustvo.
Ispravka za Bojanu Jovanovski.Trenutno jeste 554.na WTA listi.Ali napredovace mnogo vise nego stotinjak mesta,jer ce joj se tek u ponedeljak uracunati polufinale od prosle nedelje,a rezultat iz Kalkute ce vaziti tek za listu za onaj naredni ponedeljak za 10 dana.Sto se tice WTA liste,zenski celindzeri se ubacuju na listu slicno kao muski fjucersi,tek nedelju dana posle zavrsetka.Izuzetak su mislim jedino bas najveci celindzeri.Dosta cudna situacija.

Nebeska jedinka

pre 15 godina

@Predo
Svaka cast na komentaru. Da si pogodio "u sridu" pokazuje i to sto vec ima "nepreporuka" na, recimo, komentare br.: 1, 3, 4 5, 6, 7...A to, cak, nisu ni komentari nego samo cestitke i reci ohrabrenja jednom mladom coveku-sportisti.
Nikad necu moci da shvatim toliku kolicinu zlobe i ljubomore. Zar je tako veliki napor makar priznati da neko nesto zna i da to sto zna radi dobro. Ne samo za sebe. Tim njegovim znanjem (u ovom slucaju Krajinovicevim) ssssSVI cemo se sutra kititi. Cak i ovi (koji ne preporucuju ni cestitke) sto sada ne mogu da smisle Krajinovicevo polufinale i napredak na svetskoj rang-listi.

jovan

pre 15 godina

Neznam da li ste čitali u Blicu sta je rekao Bolitieri za Filipa? Taj čovek reče da Filip već sa 16 godina ima karakteristike jaboljeg igrača sveta,jake udarce,dobro kretanje. Čak je sa Federerom igrao jedan set u kome je Filip vodio 4:3 a na kraju Fede dobio sa 6:4. Mali je potpisao ugovor sa Najki,sto sve govori. Znači nova zvezda je rodjena.

P.S. I jos ovo Bolitieri ga je uporedio sa Agasijem,podseća ga na njegovu igru skroz,ali tvrdi da je jači na mreži od Agasija.

Filipe napred!!!!

Makaveli

pre 15 godina

Odlicno mali, svaka cast.
Bitnija su 24 boda (ili vise ako bog da) od tih par hiljadarki dolara, koje maksimalno mogu da pokriju putne troskove, troskove za smestaj i ostalo - ako i to moze time da se pokrije.
Ali uskoro ces, kako stvari stoje, sa "velikima" da igras i za puno vise bodova i love.

Srbija!

BlaBla

pre 15 godina

O Ficko, Samo te molim da izdrzis pritisak, da ne pozelis da "pobegnes" kuci kao sto je pozeleo neko ko je zbog toga propustio sansu.I zato,Ti dokazi da se sve moze uz Volju! I samo volju!
Pozdrav iz komsiluka

Srecko

pre 15 godina

Drago mi je zbog Filipa jer srpski tenis,hvala Bogu,imace naslednike.Jedna zamerka Bojana Jovanovski takodje pruza izvanredne partije i vec drugu nedelju za redom plasirala se u polufinale challangera ovoga puta u Kalkuti.Pisite o i njoj

The Navijac

pre 15 godina

Sjajno!
Ovom pobedom je obezbedio otprilike 615. mesto. Prolaz u finale mu donosi 520., a osvajanje turnira 440. mesto.
Secam se kako sam pratio Novakov uspon prethodnih godina i drago mi je da sada imamo novog klinca koji obecava.

Onim zlobnicima koji pricaju o tome kako je Nadal malte ne u Filipovim godinama osvajao Roland Garos mogu da kazem da Andy Murray nije ni imao ATP ranking kada je bio star koliko i Filip.

nemanja

pre 15 godina

Svaka cast Filipe,samo tako nastavi.Sa sesnaest godina ovakvi rezultatu.Fantasticno..

Slazem se sa komentarom broj cetiri,sto niko ne sponinje Bojanu,devojka pravi fantasticne reziltate,prosle nedelje je takodje igrala polufinale,a ove nadam se da ce stici korak dalje,a na oba turnira prosla je tri kola kvalifikacija.
BRAVO BOJANA I FILIPE !!!

Brat Srbin

pre 15 godina

Imao je Fica i odlicne navijace:
Krajinovic, who upset defending champion and third-seeded Robert Kendrick in the first round, was cheered on in the quarterfinals again by a small group of Serbian students who attend UT.

The group drew the ire of Kuznetsov when it clapped and cheered after his unforced errors. Kuznetsov had a verbal exchange with the group and once was assessed a code-conduct warning when he made an obscene gesture with his middle finger.

"I mean, every week there's people cheering for you or against you," Kuznetsov said. "It happened to be against me this week, but it's never fun when people are cheering against you, especially when a guy doesn't even hit a good shot. They're just cheering to kind of get under your skin. It happens, part of the game, part of sports. You've just got to deal with it."

Svaka cast!

pre 15 godina

Nik Boletijeri izuzetno ceni i svugde hvali mladog Srbina Filipa Krajinovica, kaze da ce biti "paklen igrac".
Omogucio mu je zato namerno pre mesec dana da se upozna i trenira cak i sa legendom tenisa Pitom Samprasom. Pogledajte, Krajinovic i Sampras malo igraju tenis, malo vezbaju sklekove jedan pred drugim:

http://nickstennispicks.com/2008/10/21/krajinovic-gets-chance-of-a-lifetime/

Ženevljanin

pre 15 godina

Još jedan 'acid test' za Filipa. Bobi Rejnolds zauzima na ATP listi slično mesto koje je sredinom godine imao Viktor Troicki. I u formi je ove godine - popravio je svoj rang od početka godine za tridesetak mesta. (Uzgred - nije dovoljno primećen fantastičan skok Viktora u 2008. Celih 70 mesta!) Rejnols je ove godine pobedio Žikela i Safina, tesno gubio (2:1) protiv Rodžera i Rafe, a Simona je na AO naterao na pet setova. Ne znam da li će Filip uspeti da ga pobedi, ali mi se čini da će se opet igrati tri seta.:-)

Brat Srbin

pre 15 godina

Mali kuriozitet, u finalu su pored jednog Amerikanca po jedan Srbin, Hrvat i Slovenac. Nadajmo se da ce nas Fica osvojiti ovaj trofej za uzlet u velikane.

Doki

pre 15 godina

Fico CESTITAM, veliki uspeh! Aj' zduvaj i sledeceg pa da se radujemo jos vise!
I Bojani srecno u Kalkuti!

Dobro je neko gore rekao, utabana je staza ka vrhu: )

Svim srcem navijam za vas!

Predo

pre 15 godina

Decko vjerovatno pojma nema koliko je sad sretan i bezbrizan, prije nego sto su ga otkrili nasi vrli i novopeceni teniski znalci, a to ce se desiti vjerovatno uskoro, cim udje u prvih sto (to su isti oni, koji su otkrili Djokovica prosle godine, samo je sada tenis postao vazniji faktor u nasim zivotima, nego je bio prije) ili napravi neki znacajniji rezultat (ne potcjenjujem ovaj), recimo juniorski GS. Tada ce mu jedni proricati neprikosnovenu vladavinu teniskim svijetom za sledecih 10 godina, drugi ce vikati da on nece postati br. 1, uporedjivati sa Djokovicem, brojati mu krvna zrnca i gledati ko mu je bila prababa, objasnjavati sta treba da popravi u tehnici igranja itd. Nazalost ni nasi sportski novinari nisu puno edukovaniji. Prepostavljam, posto je na pocetku karijere, da jos uvjek cita sve sto se o njemu pise, pa mu savjetujem da igra, uziva i ne obazire na gluposti, koje ce mu, pored lijepih stvari, donijeti popularnost. Vidim da vec ima nekih glupih komentara u tom smislu. Pustite decka da se normalno razvija. ON je samo jedan od velikih talenata njegove generacije i ima jos puno znoja da prolije da bi dosao do vrha. Ovaj uspjeh ce mu dati puno samopouzdanja, ali njegovi treneri mu nece dati da se puno opusti, jer je kroz njihove ruke proslo puno velikih talenata. Neki su postali najbolji na svijetu, a za neke nismo culi nikada, niti cemo cuti. Sretno Filipe!

LKbulls

pre 15 godina

Filip je ovom pobedom stigao do 600. mesta na ATP. Dosad je bio 901. Ako stigne u finale, onda je 500., ako osvoji turnir, onda ja već 430. :)
Bojana je isto u polufinalu čelindžera. Tamo je stigla uz 3 vrlo lake pobede u kvalifikacijama, pa je u prvom kolu pobedila 200. na WTA listi. U polufinalu igra sa drugim favoritom, koja je otprilike 118. na rang listi.
Sa današnjom pobedom je već skočila 100 pozicija (450. mesto).

bora

pre 15 godina

Samo da dodam da se i Bojan Jovanovski (takodje 16 godina) plasirala u polufinale ITF turnira, od $50,000 u Indiji.
Ah, Sweet Sixteen!!!

Mladen

pre 15 godina

Apsolutno fantasticni rezultati Filipa Krajinovica. Svaka cast i njemu i Bojani Jovanovskoj... takodje je u polufinalu Kalkute, celindzer istog nagradnog fonda.

Jela

pre 15 godina

Bravo Fićo!!! :)
Fantastičan uspeh!

Bravo i za Bojanu:)
slobodno možete i nju nekad da pomenete...ne boli.
Devojka je u polufinalu Kolkate (blizu 373.mesta od ponedeljka)

pkluba

pre 15 godina

Fantastican uspjeh.Radja se nova teniska zvijezda. Fico ce za godinu dana uci u 200 najboljih, za dvije u 100 a za tri u 50. Ima kapacitet za prvih pet.Nole drzi se!Hvataj sto prije prvo, jer ce Fica brzo da pomrsi mnogima racune.

Jela

pre 15 godina

Bravo Fićo!!! :)
Fantastičan uspeh!

Bravo i za Bojanu:)
slobodno možete i nju nekad da pomenete...ne boli.
Devojka je u polufinalu Kolkate (blizu 373.mesta od ponedeljka)

Predo

pre 15 godina

Decko vjerovatno pojma nema koliko je sad sretan i bezbrizan, prije nego sto su ga otkrili nasi vrli i novopeceni teniski znalci, a to ce se desiti vjerovatno uskoro, cim udje u prvih sto (to su isti oni, koji su otkrili Djokovica prosle godine, samo je sada tenis postao vazniji faktor u nasim zivotima, nego je bio prije) ili napravi neki znacajniji rezultat (ne potcjenjujem ovaj), recimo juniorski GS. Tada ce mu jedni proricati neprikosnovenu vladavinu teniskim svijetom za sledecih 10 godina, drugi ce vikati da on nece postati br. 1, uporedjivati sa Djokovicem, brojati mu krvna zrnca i gledati ko mu je bila prababa, objasnjavati sta treba da popravi u tehnici igranja itd. Nazalost ni nasi sportski novinari nisu puno edukovaniji. Prepostavljam, posto je na pocetku karijere, da jos uvjek cita sve sto se o njemu pise, pa mu savjetujem da igra, uziva i ne obazire na gluposti, koje ce mu, pored lijepih stvari, donijeti popularnost. Vidim da vec ima nekih glupih komentara u tom smislu. Pustite decka da se normalno razvija. ON je samo jedan od velikih talenata njegove generacije i ima jos puno znoja da prolije da bi dosao do vrha. Ovaj uspjeh ce mu dati puno samopouzdanja, ali njegovi treneri mu nece dati da se puno opusti, jer je kroz njihove ruke proslo puno velikih talenata. Neki su postali najbolji na svijetu, a za neke nismo culi nikada, niti cemo cuti. Sretno Filipe!

pkluba

pre 15 godina

Fantastican uspjeh.Radja se nova teniska zvijezda. Fico ce za godinu dana uci u 200 najboljih, za dvije u 100 a za tri u 50. Ima kapacitet za prvih pet.Nole drzi se!Hvataj sto prije prvo, jer ce Fica brzo da pomrsi mnogima racune.

bora

pre 15 godina

Samo da dodam da se i Bojan Jovanovski (takodje 16 godina) plasirala u polufinale ITF turnira, od $50,000 u Indiji.
Ah, Sweet Sixteen!!!

The Navijac

pre 15 godina

Sjajno!
Ovom pobedom je obezbedio otprilike 615. mesto. Prolaz u finale mu donosi 520., a osvajanje turnira 440. mesto.
Secam se kako sam pratio Novakov uspon prethodnih godina i drago mi je da sada imamo novog klinca koji obecava.

Onim zlobnicima koji pricaju o tome kako je Nadal malte ne u Filipovim godinama osvajao Roland Garos mogu da kazem da Andy Murray nije ni imao ATP ranking kada je bio star koliko i Filip.

Svaka cast!

pre 15 godina

Nik Boletijeri izuzetno ceni i svugde hvali mladog Srbina Filipa Krajinovica, kaze da ce biti "paklen igrac".
Omogucio mu je zato namerno pre mesec dana da se upozna i trenira cak i sa legendom tenisa Pitom Samprasom. Pogledajte, Krajinovic i Sampras malo igraju tenis, malo vezbaju sklekove jedan pred drugim:

http://nickstennispicks.com/2008/10/21/krajinovic-gets-chance-of-a-lifetime/

Ženevljanin

pre 15 godina

Još jedan 'acid test' za Filipa. Bobi Rejnolds zauzima na ATP listi slično mesto koje je sredinom godine imao Viktor Troicki. I u formi je ove godine - popravio je svoj rang od početka godine za tridesetak mesta. (Uzgred - nije dovoljno primećen fantastičan skok Viktora u 2008. Celih 70 mesta!) Rejnols je ove godine pobedio Žikela i Safina, tesno gubio (2:1) protiv Rodžera i Rafe, a Simona je na AO naterao na pet setova. Ne znam da li će Filip uspeti da ga pobedi, ali mi se čini da će se opet igrati tri seta.:-)

Srecko

pre 15 godina

Drago mi je zbog Filipa jer srpski tenis,hvala Bogu,imace naslednike.Jedna zamerka Bojana Jovanovski takodje pruza izvanredne partije i vec drugu nedelju za redom plasirala se u polufinale challangera ovoga puta u Kalkuti.Pisite o i njoj

jovan

pre 15 godina

Neznam da li ste čitali u Blicu sta je rekao Bolitieri za Filipa? Taj čovek reče da Filip već sa 16 godina ima karakteristike jaboljeg igrača sveta,jake udarce,dobro kretanje. Čak je sa Federerom igrao jedan set u kome je Filip vodio 4:3 a na kraju Fede dobio sa 6:4. Mali je potpisao ugovor sa Najki,sto sve govori. Znači nova zvezda je rodjena.

P.S. I jos ovo Bolitieri ga je uporedio sa Agasijem,podseća ga na njegovu igru skroz,ali tvrdi da je jači na mreži od Agasija.

Filipe napred!!!!

nemanja

pre 15 godina

Svaka cast Filipe,samo tako nastavi.Sa sesnaest godina ovakvi rezultatu.Fantasticno..

Slazem se sa komentarom broj cetiri,sto niko ne sponinje Bojanu,devojka pravi fantasticne reziltate,prosle nedelje je takodje igrala polufinale,a ove nadam se da ce stici korak dalje,a na oba turnira prosla je tri kola kvalifikacija.
BRAVO BOJANA I FILIPE !!!

Brat Srbin

pre 15 godina

Imao je Fica i odlicne navijace:
Krajinovic, who upset defending champion and third-seeded Robert Kendrick in the first round, was cheered on in the quarterfinals again by a small group of Serbian students who attend UT.

The group drew the ire of Kuznetsov when it clapped and cheered after his unforced errors. Kuznetsov had a verbal exchange with the group and once was assessed a code-conduct warning when he made an obscene gesture with his middle finger.

"I mean, every week there's people cheering for you or against you," Kuznetsov said. "It happened to be against me this week, but it's never fun when people are cheering against you, especially when a guy doesn't even hit a good shot. They're just cheering to kind of get under your skin. It happens, part of the game, part of sports. You've just got to deal with it."

LKbulls

pre 15 godina

Filip je ovom pobedom stigao do 600. mesta na ATP. Dosad je bio 901. Ako stigne u finale, onda je 500., ako osvoji turnir, onda ja već 430. :)
Bojana je isto u polufinalu čelindžera. Tamo je stigla uz 3 vrlo lake pobede u kvalifikacijama, pa je u prvom kolu pobedila 200. na WTA listi. U polufinalu igra sa drugim favoritom, koja je otprilike 118. na rang listi.
Sa današnjom pobedom je već skočila 100 pozicija (450. mesto).

Nebeska jedinka

pre 15 godina

@Predo
Svaka cast na komentaru. Da si pogodio "u sridu" pokazuje i to sto vec ima "nepreporuka" na, recimo, komentare br.: 1, 3, 4 5, 6, 7...A to, cak, nisu ni komentari nego samo cestitke i reci ohrabrenja jednom mladom coveku-sportisti.
Nikad necu moci da shvatim toliku kolicinu zlobe i ljubomore. Zar je tako veliki napor makar priznati da neko nesto zna i da to sto zna radi dobro. Ne samo za sebe. Tim njegovim znanjem (u ovom slucaju Krajinovicevim) ssssSVI cemo se sutra kititi. Cak i ovi (koji ne preporucuju ni cestitke) sto sada ne mogu da smisle Krajinovicevo polufinale i napredak na svetskoj rang-listi.

Makaveli

pre 15 godina

Odlicno mali, svaka cast.
Bitnija su 24 boda (ili vise ako bog da) od tih par hiljadarki dolara, koje maksimalno mogu da pokriju putne troskove, troskove za smestaj i ostalo - ako i to moze time da se pokrije.
Ali uskoro ces, kako stvari stoje, sa "velikima" da igras i za puno vise bodova i love.

Srbija!

Brat Srbin

pre 15 godina

Mali kuriozitet, u finalu su pored jednog Amerikanca po jedan Srbin, Hrvat i Slovenac. Nadajmo se da ce nas Fica osvojiti ovaj trofej za uzlet u velikane.

Mladen

pre 15 godina

Apsolutno fantasticni rezultati Filipa Krajinovica. Svaka cast i njemu i Bojani Jovanovskoj... takodje je u polufinalu Kalkute, celindzer istog nagradnog fonda.

Doki

pre 15 godina

Fico CESTITAM, veliki uspeh! Aj' zduvaj i sledeceg pa da se radujemo jos vise!
I Bojani srecno u Kalkuti!

Dobro je neko gore rekao, utabana je staza ka vrhu: )

Svim srcem navijam za vas!

Marko

pre 15 godina

Svaka cast za Filipa,ovim je dokazao da je trenutno u svojoj starosnoj kategoriji bez premca,ma kakav Bernar Tomic ili jos par mladih Amerikanaca.Ma bolji je i od onih osamnaestogodisnjaka poput Dimitrova koji su osvajali juniorske gren-slemove iskljucivo na vecu fizicku pripremljenost i iskustvo.
Ispravka za Bojanu Jovanovski.Trenutno jeste 554.na WTA listi.Ali napredovace mnogo vise nego stotinjak mesta,jer ce joj se tek u ponedeljak uracunati polufinale od prosle nedelje,a rezultat iz Kalkute ce vaziti tek za listu za onaj naredni ponedeljak za 10 dana.Sto se tice WTA liste,zenski celindzeri se ubacuju na listu slicno kao muski fjucersi,tek nedelju dana posle zavrsetka.Izuzetak su mislim jedino bas najveci celindzeri.Dosta cudna situacija.

BlaBla

pre 15 godina

O Ficko, Samo te molim da izdrzis pritisak, da ne pozelis da "pobegnes" kuci kao sto je pozeleo neko ko je zbog toga propustio sansu.I zato,Ti dokazi da se sve moze uz Volju! I samo volju!
Pozdrav iz komsiluka

bane

pre 15 godina

Filip predao mec u polufinalu, zbog povrede. Bitno je da je vidno popravio rejting. Bolja sreca sledece nedelje [igra jos 2 do kraja 2008] i plasman u top 350 do kraja godine.... Puno srece i Bojani koja igra polufinale u Indiji ...

***

pre 15 godina

Na zalost Filip je izgubio u polufinalu od Rejnoldasa. Morao je da preda mec u drugom setu zbog povrede pri rezultatu 4-1 za amerikanca. Prvi set je Rejnolds dobio sa 6-3.

Irena

pre 15 godina

Ima 16 godina, 17 puni 27. februara.

http://www.atptennis.com/3/en/players/headtohead/?player1=Krajinovic%2C+Filip&player2=Bobby+Reynolds

Evo uporedite Rejnoldsa i Krajinovića.

js

pre 15 godina

Semifinal

Melanie SOUTH (GBR) (1) defeated Ksenia PALKINA (KGZ) (4) 6-4 6-4
Jing-Jing LU (CHN) (8) defeated Bojana JOVANOVSKI (SRB) 7-5 6-3

d

pre 15 godina

ti bane decko imas fantazije,nije bas tako lako uci u 100 i 350 kako ti mislis.bilo bi dobro i kad bi do kraja iduce godine usao u 350.realnost je 300,al vjerovatno ce uspjeti i u 200

pele

pre 15 godina

Krajinovic, Filip 0-0 Reynolds, Bobby

901 82

27-Feb-92 17-Jul-82

N/A Cape Cod, MA, USA

N/A Acworth, Georgia, USA

N/A 6'0'' (182 cm)

N/A 170 lbs (77 kg)

N/A Right-handed

N/A 2003

0/0 13/19

0 0

0 0

$3,220 $911,943

Brat Srbin

pre 15 godina

Mali kuriozitet, u finalu su pored jednog Amerikanca po jedan Srbin, Hrvat i Slovenac. Nadajmo se da ce nas Fica osvojiti ovaj trofej za uzlet u velikane.

pkluba

pre 15 godina

Fantastican uspjeh.Radja se nova teniska zvijezda. Fico ce za godinu dana uci u 200 najboljih, za dvije u 100 a za tri u 50. Ima kapacitet za prvih pet.Nole drzi se!Hvataj sto prije prvo, jer ce Fica brzo da pomrsi mnogima racune.

Predo

pre 15 godina

Decko vjerovatno pojma nema koliko je sad sretan i bezbrizan, prije nego sto su ga otkrili nasi vrli i novopeceni teniski znalci, a to ce se desiti vjerovatno uskoro, cim udje u prvih sto (to su isti oni, koji su otkrili Djokovica prosle godine, samo je sada tenis postao vazniji faktor u nasim zivotima, nego je bio prije) ili napravi neki znacajniji rezultat (ne potcjenjujem ovaj), recimo juniorski GS. Tada ce mu jedni proricati neprikosnovenu vladavinu teniskim svijetom za sledecih 10 godina, drugi ce vikati da on nece postati br. 1, uporedjivati sa Djokovicem, brojati mu krvna zrnca i gledati ko mu je bila prababa, objasnjavati sta treba da popravi u tehnici igranja itd. Nazalost ni nasi sportski novinari nisu puno edukovaniji. Prepostavljam, posto je na pocetku karijere, da jos uvjek cita sve sto se o njemu pise, pa mu savjetujem da igra, uziva i ne obazire na gluposti, koje ce mu, pored lijepih stvari, donijeti popularnost. Vidim da vec ima nekih glupih komentara u tom smislu. Pustite decka da se normalno razvija. ON je samo jedan od velikih talenata njegove generacije i ima jos puno znoja da prolije da bi dosao do vrha. Ovaj uspjeh ce mu dati puno samopouzdanja, ali njegovi treneri mu nece dati da se puno opusti, jer je kroz njihove ruke proslo puno velikih talenata. Neki su postali najbolji na svijetu, a za neke nismo culi nikada, niti cemo cuti. Sretno Filipe!

Mladen

pre 15 godina

Apsolutno fantasticni rezultati Filipa Krajinovica. Svaka cast i njemu i Bojani Jovanovskoj... takodje je u polufinalu Kalkute, celindzer istog nagradnog fonda.

Nebeska jedinka

pre 15 godina

@Predo
Svaka cast na komentaru. Da si pogodio "u sridu" pokazuje i to sto vec ima "nepreporuka" na, recimo, komentare br.: 1, 3, 4 5, 6, 7...A to, cak, nisu ni komentari nego samo cestitke i reci ohrabrenja jednom mladom coveku-sportisti.
Nikad necu moci da shvatim toliku kolicinu zlobe i ljubomore. Zar je tako veliki napor makar priznati da neko nesto zna i da to sto zna radi dobro. Ne samo za sebe. Tim njegovim znanjem (u ovom slucaju Krajinovicevim) ssssSVI cemo se sutra kititi. Cak i ovi (koji ne preporucuju ni cestitke) sto sada ne mogu da smisle Krajinovicevo polufinale i napredak na svetskoj rang-listi.

The Navijac

pre 15 godina

Sjajno!
Ovom pobedom je obezbedio otprilike 615. mesto. Prolaz u finale mu donosi 520., a osvajanje turnira 440. mesto.
Secam se kako sam pratio Novakov uspon prethodnih godina i drago mi je da sada imamo novog klinca koji obecava.

Onim zlobnicima koji pricaju o tome kako je Nadal malte ne u Filipovim godinama osvajao Roland Garos mogu da kazem da Andy Murray nije ni imao ATP ranking kada je bio star koliko i Filip.

BlaBla

pre 15 godina

O Ficko, Samo te molim da izdrzis pritisak, da ne pozelis da "pobegnes" kuci kao sto je pozeleo neko ko je zbog toga propustio sansu.I zato,Ti dokazi da se sve moze uz Volju! I samo volju!
Pozdrav iz komsiluka

jovan

pre 15 godina

Neznam da li ste čitali u Blicu sta je rekao Bolitieri za Filipa? Taj čovek reče da Filip već sa 16 godina ima karakteristike jaboljeg igrača sveta,jake udarce,dobro kretanje. Čak je sa Federerom igrao jedan set u kome je Filip vodio 4:3 a na kraju Fede dobio sa 6:4. Mali je potpisao ugovor sa Najki,sto sve govori. Znači nova zvezda je rodjena.

P.S. I jos ovo Bolitieri ga je uporedio sa Agasijem,podseća ga na njegovu igru skroz,ali tvrdi da je jači na mreži od Agasija.

Filipe napred!!!!

Marko

pre 15 godina

Svaka cast za Filipa,ovim je dokazao da je trenutno u svojoj starosnoj kategoriji bez premca,ma kakav Bernar Tomic ili jos par mladih Amerikanaca.Ma bolji je i od onih osamnaestogodisnjaka poput Dimitrova koji su osvajali juniorske gren-slemove iskljucivo na vecu fizicku pripremljenost i iskustvo.
Ispravka za Bojanu Jovanovski.Trenutno jeste 554.na WTA listi.Ali napredovace mnogo vise nego stotinjak mesta,jer ce joj se tek u ponedeljak uracunati polufinale od prosle nedelje,a rezultat iz Kalkute ce vaziti tek za listu za onaj naredni ponedeljak za 10 dana.Sto se tice WTA liste,zenski celindzeri se ubacuju na listu slicno kao muski fjucersi,tek nedelju dana posle zavrsetka.Izuzetak su mislim jedino bas najveci celindzeri.Dosta cudna situacija.

Jela

pre 15 godina

Bravo Fićo!!! :)
Fantastičan uspeh!

Bravo i za Bojanu:)
slobodno možete i nju nekad da pomenete...ne boli.
Devojka je u polufinalu Kolkate (blizu 373.mesta od ponedeljka)

LKbulls

pre 15 godina

Filip je ovom pobedom stigao do 600. mesta na ATP. Dosad je bio 901. Ako stigne u finale, onda je 500., ako osvoji turnir, onda ja već 430. :)
Bojana je isto u polufinalu čelindžera. Tamo je stigla uz 3 vrlo lake pobede u kvalifikacijama, pa je u prvom kolu pobedila 200. na WTA listi. U polufinalu igra sa drugim favoritom, koja je otprilike 118. na rang listi.
Sa današnjom pobedom je već skočila 100 pozicija (450. mesto).

Doki

pre 15 godina

Fico CESTITAM, veliki uspeh! Aj' zduvaj i sledeceg pa da se radujemo jos vise!
I Bojani srecno u Kalkuti!

Dobro je neko gore rekao, utabana je staza ka vrhu: )

Svim srcem navijam za vas!

Ženevljanin

pre 15 godina

Još jedan 'acid test' za Filipa. Bobi Rejnolds zauzima na ATP listi slično mesto koje je sredinom godine imao Viktor Troicki. I u formi je ove godine - popravio je svoj rang od početka godine za tridesetak mesta. (Uzgred - nije dovoljno primećen fantastičan skok Viktora u 2008. Celih 70 mesta!) Rejnols je ove godine pobedio Žikela i Safina, tesno gubio (2:1) protiv Rodžera i Rafe, a Simona je na AO naterao na pet setova. Ne znam da li će Filip uspeti da ga pobedi, ali mi se čini da će se opet igrati tri seta.:-)

Irena

pre 15 godina

Ima 16 godina, 17 puni 27. februara.

http://www.atptennis.com/3/en/players/headtohead/?player1=Krajinovic%2C+Filip&player2=Bobby+Reynolds

Evo uporedite Rejnoldsa i Krajinovića.

bora

pre 15 godina

Samo da dodam da se i Bojan Jovanovski (takodje 16 godina) plasirala u polufinale ITF turnira, od $50,000 u Indiji.
Ah, Sweet Sixteen!!!

Brat Srbin

pre 15 godina

Imao je Fica i odlicne navijace:
Krajinovic, who upset defending champion and third-seeded Robert Kendrick in the first round, was cheered on in the quarterfinals again by a small group of Serbian students who attend UT.

The group drew the ire of Kuznetsov when it clapped and cheered after his unforced errors. Kuznetsov had a verbal exchange with the group and once was assessed a code-conduct warning when he made an obscene gesture with his middle finger.

"I mean, every week there's people cheering for you or against you," Kuznetsov said. "It happened to be against me this week, but it's never fun when people are cheering against you, especially when a guy doesn't even hit a good shot. They're just cheering to kind of get under your skin. It happens, part of the game, part of sports. You've just got to deal with it."

Makaveli

pre 15 godina

Odlicno mali, svaka cast.
Bitnija su 24 boda (ili vise ako bog da) od tih par hiljadarki dolara, koje maksimalno mogu da pokriju putne troskove, troskove za smestaj i ostalo - ako i to moze time da se pokrije.
Ali uskoro ces, kako stvari stoje, sa "velikima" da igras i za puno vise bodova i love.

Srbija!

nemanja

pre 15 godina

Svaka cast Filipe,samo tako nastavi.Sa sesnaest godina ovakvi rezultatu.Fantasticno..

Slazem se sa komentarom broj cetiri,sto niko ne sponinje Bojanu,devojka pravi fantasticne reziltate,prosle nedelje je takodje igrala polufinale,a ove nadam se da ce stici korak dalje,a na oba turnira prosla je tri kola kvalifikacija.
BRAVO BOJANA I FILIPE !!!

Svaka cast!

pre 15 godina

Nik Boletijeri izuzetno ceni i svugde hvali mladog Srbina Filipa Krajinovica, kaze da ce biti "paklen igrac".
Omogucio mu je zato namerno pre mesec dana da se upozna i trenira cak i sa legendom tenisa Pitom Samprasom. Pogledajte, Krajinovic i Sampras malo igraju tenis, malo vezbaju sklekove jedan pred drugim:

http://nickstennispicks.com/2008/10/21/krajinovic-gets-chance-of-a-lifetime/

Srecko

pre 15 godina

Drago mi je zbog Filipa jer srpski tenis,hvala Bogu,imace naslednike.Jedna zamerka Bojana Jovanovski takodje pruza izvanredne partije i vec drugu nedelju za redom plasirala se u polufinale challangera ovoga puta u Kalkuti.Pisite o i njoj

***

pre 15 godina

Na zalost Filip je izgubio u polufinalu od Rejnoldasa. Morao je da preda mec u drugom setu zbog povrede pri rezultatu 4-1 za amerikanca. Prvi set je Rejnolds dobio sa 6-3.

bane

pre 15 godina

Filip predao mec u polufinalu, zbog povrede. Bitno je da je vidno popravio rejting. Bolja sreca sledece nedelje [igra jos 2 do kraja 2008] i plasman u top 350 do kraja godine.... Puno srece i Bojani koja igra polufinale u Indiji ...

js

pre 15 godina

Semifinal

Melanie SOUTH (GBR) (1) defeated Ksenia PALKINA (KGZ) (4) 6-4 6-4
Jing-Jing LU (CHN) (8) defeated Bojana JOVANOVSKI (SRB) 7-5 6-3

d

pre 15 godina

ti bane decko imas fantazije,nije bas tako lako uci u 100 i 350 kako ti mislis.bilo bi dobro i kad bi do kraja iduce godine usao u 350.realnost je 300,al vjerovatno ce uspjeti i u 200

pele

pre 15 godina

Krajinovic, Filip 0-0 Reynolds, Bobby

901 82

27-Feb-92 17-Jul-82

N/A Cape Cod, MA, USA

N/A Acworth, Georgia, USA

N/A 6'0'' (182 cm)

N/A 170 lbs (77 kg)

N/A Right-handed

N/A 2003

0/0 13/19

0 0

0 0

$3,220 $911,943