Košarka 128

Subota, 08.11.2008.

13:39

Srbija sa Španijom,Slovenijom i VB

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće sa Španijom, Slovenijom i Velikom Britanijom u grupi C Evropskog prvenstva 2009. u Poljskoj.

Srbija sa Španijom,Slovenijom i VB IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

128 Komentari

Sortiraj po:

BORKO25PB

pre 15 godina

Iz prva dva sesira dobili smo najteze moguce protivnike!Jos jedino da je iz cetvrtog sesira izvucen Izrael ili kvalifikant, najverovatnije Francuska... Prilicno sam uzdrzan sa ocekivanjima nasih,ali da ce proci grupu-e i plasirati se u cetvrt finale,ocekujem svim srcem!NAPRED NASI!

strahinja

pre 15 godina

Spanija:Cabezas,Fernandes(NBA),Calderon(NBA),Mumbru,Navaro,P.Gasol(NBA),M.Gasol(NBA),Garbajosa(NBA)
Slovenija:Lakovic,Udrih(NBA),Nesterovic(NBA),Dragic,Brezec(NBA)...
VB:Gordon(NBA),Deng(NBA),Azubike(NBA),Mensa-Bonzu(MVP jednog kola evrolige)...
Ali AJMO PLAVI,mozete Vi to.

straxxs

pre 15 godina

Katasrofa!Jel moglo gore?
Spanija:svetski prvaci i evropski vicesampioni.
Slovenija:Sa nekoliko odlicnih igraca polako ulaze u vrh evropske kosarke(bar u top8)
V.Britanija:Sa Luolom Dengom i MVP-em jednog kola evrolige Mensom-Bonzuom veoma neugodni.
Ali,bez obzira na sve, NAPRED PLAVI.

Bane

pre 15 godina

Veoma sam zadovoljan zrebom,prvo sto nam Spanija sigurno ne moze zapasti u nok-aut rundi,Slovenija nije nimalo losa ali sigurno nije bolja od Srbije,VB je totalni autsajder,ne cine jedan,dva dobra igraca tim,jedino je Gordon dobar,ovi ostali su amateri za nas!Imamo tim za svaki respekt,ali kad bi u tim pozvali Stojakovica,Pavlovica,Rakocevica garantujem da bi bili medju prva 3 tima u evropi,ako ne i prvi!Ne mogu da docekam da prvenstvo pocne!

kicanovic

pre 15 godina

Potrebna je opsta mobilizacija,pozvati u timu Stojakovica,Radmana,Rakocevica,Pavlovica,Perovica,Tadiju,sve raspolozive snage!! SRBIJA SAMPION

novosadjanin

pre 15 godina

Ne volim ova medjunacionalna prepucavanja kad je sport u pitanju, al ovi iz Hrvatske ga preterase ovde pa moram da odgovorim. Kao prvo, vi nikada necete biti u poziciji bilo sta da objasnjavate bilo kome kad je u pitanju kosarka. Kao drugo, jesu Izrael i Makedonija jaki protivnici za vas jer su bolji od vas, ali reci da su jaci protivnik od Srbije pa to je smesno...s jedne strane zato sto nasi momci uvek u mecevima sa bagrom pruzaju 110 procenata svojih mogucnosti a s druge strane zbog kvaliteta naseg tima. O Milicicu i Krsticu necu govoriti, jasno je da u svako doba mogu pojesti bilo kojeg vaseg centra. Tepic i Teodosic su za vas kosarkaski genijalci, a jos samo fali da Vujanic bude onaj stari (iz vremena pre povrede)...i vi nemate nikakve sanse!!! Neverovatno mi je zao sto nismo u grupi sa vama Hrvatima, i sto se necemo sastati u Poljskoj da vam Duda objasni kako se igra kosarka...kazem necemo se sastati jer sumnjam da mozete do cetvrtfinala...

Le Andro

pre 15 godina

Svaka čast za tu Đorđevićevu tricu, ali tog ljeta 95 pravi party bio je u Hrvatskoj!
(Stom Cash 95, 9. novembar 2008 11:21)

Malo si se zeznuo decko, Djordjevic vam je dao trojku u zadnjoj sekundi '97, a '95 je sutirao iste 12-9 u finalu protiv Litvanije.

kameni

pre 15 godina

Previse navijackih komentara!Nasa poznata uobrazenost iako dugo nista nismo uradili. Imamo veoma tesku grupu. Slovenci nisu nista slabiji od nas, a za Britance cemo jos da vidimo. Sreca je stvarno da se ukrstamo sa grupom koju mozemo da prodjemo. Jos jedna stvar je veoma vazna, a nju sada ne mozemo da znamo: u kom sastavu ce igrati reprezentacije. Uz mnogo napora nije nemoguce CAK i da dodjemo do polufinala. To bi bio veliki uspeh!

MOZEMO

pre 15 godina

Imamo potencijala, dobar selektor napokon, grupa je solidna i mislim da mozemo pobediti svakog. IDEMO U FINALE I GAZIMO SVE REDOM. SRECNO PLAVI, SRECNO SRBIJO.

dejan

pre 15 godina

@ Aleksandar Makedonski

da samo da vam lopta za vreme treninga ne odleti u Srbiju.. posto u zapadnom delu svoje zemlje ne mozete bas mirno da trenirate!

Dusan

pre 15 godina

Zreb je odlican, jer ako bacite pogled malo dalje u cetvrt finalu smo sigurno izbegli dve najjace evropske selekcije Spaniju i Litvaniju. Protiv svih ostalih sigurno imamo sanse. Jos da su nam upali Nemci umesto Slovenije ili Turske, vec bih potpisao cetvrt finale, ovako bice borbe. Sve u svemu lepa prilika da se nasi momci pokazu, gore od onoga u Spaniji ne moze, a mislim da ovaj renovorani tim sa par pojacanja moze daleko.

Fredy House

pre 15 godina

Slovenija...Smodiš, Brezec, Laković, Milić, Nahbar, brača Lorbek, B. Udrih, Vujačić, Bečirović...
Ako se ne pojavite u najjačem sastavu nemate šanse.
(aaaaa, 8. novembar 2008 14:55)

Novica-ubica,Milenko Tepic,Uros Tripkovic,Milos Vujanic,Darko Milicic,Nenad Krstic......

Vama ni najjaci sastav nece pomoci,zivi bili pa videli!:)

aleksandar makedonski

pre 15 godina

budite bre srecni ako pobedite engleze! srbi,budete malo realni! slabiji ste od slovenije,a od spanije... da ne pricamo.igraci su vam neiskusni,a trener vam je stara skola,sto znaci da nista novo nije naucio.lako mu je bilo 1990 kad je u ekipi imao drazena,kukoca,savica,divca radju....sad u ekipi ima velickovica,markovica,tripkovica...prosecni igraci!zelja mi je da igrate u drugoj fazi jer tamo vas ceka makedonijaaa.(ne bjrm kao sto nas vi oslovljavate).da vas potsetim na nasu petorku:ilievski,stefanov,antic,gecevski i mejsi.brrr!strasno,a!ne bojte se,bice samo 20 razlike

Lazar

pre 15 godina

Zapanjen sam, citam i ne verujem, mislim da sam omasio topic. Sta nije moglo gore? Samo su nam Spanci rame uz rame, tj malo jaci. Za VB nisam ni znao da imaju kosarkasku ekipu, a Slovenija, ajte molim vas, ima mnogo jacih ekipa od njih koje su nam mogle zapasti u grupu. I da su i teze ekipe pa sta da se radi, imaju valjda momci .... ili ne, ionako trebaju da igraju sa svima za neki primecen rezultat tako da ne treba niotkoga bezati vec pruziti maksimum i videti dokle se moze!

yoda

pre 15 godina

@mile
Ti, druze ,imas selektivnu amneziju.Vi 13 godina nista niste znacajno osvojili. Seti se samo kako si plakao kad je Djordjevic dao onu trojcicu i ukazi duzno postovanje velemajstorima koji ce vas rasturiti ako prodjete grupu. ZIVELA SRBIJA

scepan mali

pre 15 godina

Mislim da je grupa vrlo ujednacena i vrlo zanimljiva, maltene svako svakog moze dobiti. Uveren sam da Spanci nece imati skor 3-0, a pored nasih koji treba da dokazu gde su, interesantni su i Slovenci. Godinama unazad su kraljevi u grupama, a kada treba u eliminacionoj rundi povuci, onda redovno gube na startu. Mislim da ce oni ovaj put ispasti vec u prvom krugu, iako bih zeleo i da Srbija i Slovenija odu dalje.
Sto se tice Srbije konkretno, a i onoga sto se dogadja u KK Partizan (inace nisam Partizanov navijac) mene ovo sve podseca na rane devedesete, i tada je Duda neke mlade nepoznate iz Partizana uvodio u reprezentaciju, a ovi su prvo u Partizanu, a potom i u reprezentaciji napravili dzumbus u Evropi.
Imam osecaj da ce Srbi na kraju uzeti bronzu, a evropsko zlato ce napokon doci u spanske ruke.
A sto se tice drugog sesira, ubedljivo najslabiji su Nemci, jer ce igrati 99% bez Novickog. A Hrvati su neka sredina, dok su njihovi komentatori na B92 oboleli od teskog kompleksa nize kosarkaske vrednosti.
I steta je sto nema Crne Gore, zbog Pekovica, iako ce naravno njihovi navijaci reci da najbolji na svetum, sto je poznato prazno busanje u prsa, ipak medju prvih 16 u Evropi imaju mesta.

Rick Hunter

pre 15 godina

e divac,divac...koliko se dobro secam kako si sjajno igrao za reprezentaciju,toliko se dobro i secam kako si nas zakopavao svojim "maestralnim" glumljenjem pleja u najbitnijim trenucima...i sad nas zakopa opet...ne zbog spanije i ukrstanja,nego zbog potencijalnog blamiranja sa englezima... :-)))

Dejan

pre 15 godina

@ Mile
Pise tri Balkanske zemlje!!
Molim te mi navedi uspeh Hrvatske u zadnjih sest godina? Srbija samo na zadnjem EP nije prosla prvo kolo.

Po bahatosti komentara Hrvatska drzi sigurno prvo mesto u svim sportovima definitivno!!

Andrija

pre 15 godina

Ne lupetajte i ne zanosite se sa NBA igracima.NBA igraci i njihovi ucinci u NBA nemaju NIAKKVU ulogu na evropskom ili svetskom prvenstvu...
Taj Gordon I Deng jesu zvezde i EXTRA igraci,ali ovo nije NBA-masa igraca koja se tamo pokaze ne pokaze nista na evrpskom ili svetskom prvenstvu...to je razlicita stvar.I mi smo 2005 imali drim tim pa nista nismo uradili...70% tima igralo u NBA.
Michael Beasly je na svetskom u NS under 19-pre 2 god bio u USA reprezentaciji,nije ga nigde bilo..okean nije mogao da pogodi,a doveden je kao velika zvezda high school-a,i znalo se da ce u NBA sledece god.bio je 2 pik na draftu i VELIKA je zvezda u USA sada,i kako igra ovde ne mora nista da znaci na evropskom prvenstvu.
Imamo super tim,tim koji se bori i igra timski...mozda dobro dodju neke izmene,ali svidja mi se mlada reprezentacija,uz sve to-ako se pojavi najjaca entarska linija,bicemo jako opasni.
Spanci jesu jaki,ali ne i nepobedivi,a Slovenija ima roster-ali kao sto rekoh,sve ce zavisiti od forme.to sto oni imaju masu igraca u NBA,okacite macki o rep...
Mislim da cemo bez problema da igramo sa njima.Realno ako Spanci budu igrali na nivou,bice prvi,mi drugi...Englezi ce igrati nesto kao Franciska,atletsku kosarku,ali treba to dobiti lagano...Protiv takvih ekipa taktika pobedjuje i mozak.
a Hrvat ubedjen da ide dalje?poalko...
Voleo bi da ukrstimo sa Hrvatima u sl rundi,mada nemamo iskusan tim kao oni...ali za nas to nikad nije bio problem kada igramo protiv njih,nemamo Djordjevica,mislim da nam nece ni trebati...
Litvanija polako svira svoje godine,Turska isto...sve ce zavisiti od forme ,ali energijom kao Spanci-mislim na bekove i jaku centarsku liniju mozemo da napravimo BUM.
Veliki pozdrav za srbe

MarkoOsijek

pre 15 godina

Komšije,realno govoreci-najteza grupa! Naravno,teško je sada prognozirati i ne želim da ovo ispadne kako nekome solim pamet, ali Srbija će se morati dobro oznojiti kako bi ušla u četvrtfinale, što joj od srca želim, vjerovali ili ne, a poslije je sve moguće... Što se tiče Hrvatske,četvrtfinale je sigurno, ali treba biti 1. ili 2. u grupi kako bi se izbjegle Španjolska i Litva...

dac,Skopje,Makedonija

pre 15 godina

Imamo odlicni igraci, kao Vlado Ilievski, Vrba Stefanov, Tose Gecevski, Pero Antic, Djeremaja Mejsi ali mislim da imamo tanku klupu i da imamo poprilicno slab selektor. Neznam otkud su ga iskopali onaj Jovica Arsic, ali misim da kao prvo covek nije dovoljno strucan, a kao drugo nema dovoljno autoriteta da vodi Makedonsku reprezentaciju, pa tako ekipa ne pruza igre daleko od svog maksimuma i vidljiva je nediscplina u igri. Umesto da naznacimo Zare Markovskog ili Oktaj Mahmuti, rodjeni Skopljanac, mi nadjemo ovakvog selektora za 1000 evra mesecno... Zato neznam sta da ocekujem od ovo Evro, ali mislim da jedna pobeda u ovoj grupi bice premija... Kad bi na klupi imali jedan od ovih gorenavedenih mislim da bi bili hit na ovom prvenstvom i kladim se da bih tada dobili i Hrvate i Izraelce(a Grke cemo i onako, iz inata:)))). Nadam se na trenersku smenu dotad!!! Inace Srbiju ne bih otpisao, jer imaju dobri igraci, a Duda je car, legenda. Ustvari moj pik za prijatno iznenadjenje za ovo prvenstvo je upravo Srbija.

pACMan

pre 15 godina

Sta bre kukate?? Preko dobrih ekipa se stize do vrha. Ili ne zelite ponovo na tron, m?? ;)

Ovaj tim je pre svega "slozna porodica" a onda nacionalni tim, videcete ;)
Dudo ceka te uspeh u Poljskoj, nemoj da zakasnis ;)

Sloba bg

pre 15 godina

Sto se tice pocetne grupe,Spanci su favoriti,ne samo u grupi vec i na celom sampionatu. Slovenija ima dobar tim,ako se svi okupe,ali ni u kom pogledu bolji od naseg,a mislim da nisu ni kandidati za prvih 8. VB je vestacki napravljen tim,mislim da ni sa svim tim NBA igracima nece proci ni grupu.Oni su po meni negde u rangu Bugarske. Mislim da cemo se za prolaz u polufinale boriti sa Turcima i Litvancima. Opet,pitanje je ko ce igrati za litvaniju,mislim da dosta igraca iz one fantasticne generacije nece vise igrati za reprezentaciju. Turci su formirali tim u prethodnih nekoliko godina i mislim da mogu da budu hit na ovom sampionatu.
E sada,ako je favorit,to ne znaci da je Spanija nepobediva. Navaro i Rubio ce morati da pokazu da su bolji od RAKOCEVICA,Vujanica i TEPICA. Braca Gasol ce morati da pokazu da su bolji od po meni potcenjenog igraca u NBA - Krstica (Milicica). Himenez ce morati da pokaze da je bolji odbrambeni igrac od Kecmana. REJES i Garbahosa ce morati da pokazu da su bolji od VELICKOVICA,Dragicevica (Ercega). MUMBRU ce morati da pokaze da je bolji suter od TRIPKOVICA,Keselja (Dragovica).
Velikim slovima sam oznacio igrace koji su u skorije vreme imali medjusobni duel,a vi znate ko je pobedio i igrace koji su se bas istakli u zadnje vreme!

tatko

pre 15 godina

vidim da se mnogi raduju sto smo dobili slovence? je l' znate ko sve igra za sloveniju? ukoliko ne znate, prvo se informisite, pa onda lupetajte. ukoliko budu kompletni, oni su jedan od favorita za zlato.

Nindza

pre 15 godina

Sa Spancima nije lako islo ni kada smo bili najjaci.
E sad, ne znam kakvi su VB i Slovenija, ali "kanimo li pobijediti, ne smijemo izgubiti" ...

Sale

pre 15 godina

Izrael nije na Balkanu, ali je zato Hrvatska ohoho na Balkanu, mada mnogi Hrvati ne bi da bude tako, ali zivot je cudo jedno, nekom majka nekom maceha.

Sloba

pre 15 godina

Kukanje je mentalitet gubitnika. Nema nepobedivih. "spanjolska" u istoj grupi je SANSA za vracanje dugova. Bas mi je drago zbog ovakvog zreba, jer je to najbolji put za povratak ugleda i uzimanje trofeja.

Bg

pre 15 godina

@ M.J. Hrvati osvajaju ovaj Euro?! I to bez vecih problema?! T si bolestan.

@ KOSTUNICA A i ti si vala bolestan. Bezi tamo u Belanovicu i ne vracaj se, baksuze jedan!

VB=Velika Bomba

pre 15 godina

Ako Velika Britanija nastupi u najboljem sastavu ovo ce biti "Grupa Smrti". Trenutna generacija crnoputih Engleza u stanju je da od njihove kosarke napravi ono sto smo mi uradili u odbojci 90ih - pojavili se niotkuda i bez ikakve tradicije, a preko noci postali dugogodisnji faktor. Cak tri engleska NBA igraca (Gordon, Deng i Azubuike) po minutazi i ucinku, su blizu nivoa Stojakovica, a ispred Milicica, Radmana, Pavlovica, Jarica - a VB se bez njih trojice prilicno lako plasirala na EP tako da su i te ostale "vodonose" ocikledno upotrebljive.

B92

pre 15 godina

@mile
Ja ne znam gde ti zivis,ali ja znam da zivim na Balkanu cije su zemlje i Hrvatska i Makedonija i Grcka.To su te 3 reprez.kakav Izrael ti pominjes.

bbb-zg

pre 15 godina

Komšije, prvo morate proći skupinu, a onda se možda vidimo u polufinalu..jer mi smo tamo ziher, a vi morate puno krvi i znoja za to proliti. Kao drugo nama se vraćaju Vujčić i Bagarić, možda Giriček, uz sadašnju mladu ekpiu koja je stekla puno iskustva od 2006. god sa ovih par iskusnih poslije Španjolske i Litve, smo najjači!

grobar_matejevac

pre 15 godina

Neverovatno,u svakom sportu moramo da se padnemo sa spancima kao da smo se pretplatili na njih!ZIVELA PONOSNA SRBIJA!

giga_moravac

pre 15 godina

@M.J
Da se VRATITE u vrh ?! Da Srbiji objasnite neke stvari ?!?!?!?! :)))))))))))))))))))) Pa zar nije ta lijepa vasa ostvarila prvu istorijsku pobedu protiv Srbije ove godine i to posle 10 godina,eeeej !!!!!!!!!! Vi cete da nam objasnite :)))) Meni je iskreno zao sto nismo sa vama u grupi.

Ђука

pre 15 godina

Ало бре људи!

БОЉЕ није могло бити!

Словенију и Велику Британију добијамо сто посто (и то убедљиво) а ако играмо против Шпаније, само како ми знамо, освајамо првенство! Српско срце не познаје страх!

delia glingon

pre 15 godina

koga zanima skolska kosarka evrope, NBA je zakon, zamisli EP sa bih, rvatskom, slovenijom, macedoniom te nekom bugarskom i turzkom, jel ulaznica 2,5 evrona?

optimista

pre 15 godina

Sta je tu je,ja vjerujem u Dudu i ove mlade momke i mislim da nece razocarati na EP!Samo hrabro i protiv Spanaca,a Slovence i VB cemo dobiti siguran sam u to.

Nemanja

pre 15 godina

lepa grupa, mozda i dodjemo do druge faze. Sa spancima tesko da imamo sta da trazimo, mada mislim da su se oni zasitili igranja za repku i da nisu jako ko na olimpijadi. Slovenci su jako opasni, iskusni su i dugo godina su na okupu, ovo pvenstvo je za njih biti ili ne biti jer tesko da ce uskoro imati ovako dobar tim jer su im mladje kategorije u krizi. Britanci zovu NBA zvezdice koji ko alavi jure na pare. Mislim da su oni najslabiji u grupi. sve u svemu sve utakmice ce biti neizvesne i za dobre zivce. Mislim da ne treba zvati nase NBA igrace, a ni rakocevica, neka igra ovaj tim sto je igram, samo da dodje milicic.

KKP

pre 15 godina

Ja juce rekoh da bi bilo pozeljno da se izbegnu Spanija i VB, i eto nama srece na zrebu! Bem ti srecu! I Slovenija je sjajana reprezentacija, tako da nas ocekuje tezak posao...

Mangulac

pre 15 godina

Mođemo u prva tri u grupi! Španci nas peglaju, Britance pobeđujemo u produžetku slobodnim bacanjima Miloša Vujanića, sa Slovencima držimo rezultatski egal do 35. minuta kada Veličković pravi vezane greške. Osvajamo treće mesto u grupi i onda kreće srpski valjak kao u Indijanapolisu ...

LE ANDRO

pre 15 godina

(M.J, 8. novembar 2008 14:03)

Sta bi ste vi nama objasnjavali u basketu majke ti??? Mozete samo opet da pobegnete dok ide Hej Sloveni...pardon, Boze pravde!!! Bas kao i '95, seti se decace, seti se...

Ivan

pre 15 godina

E vala voleo bi da ovi hrvati ispu*e,samo zato sto se ovoliko duvaju.Grupa nije losa,lakse je igrati sa dobrim ekipama nego autsajderima,ovo ce biti lepa grupa

KOSTUNICA

pre 15 godina

PA STA STE SE UPRPALI OD V.BRITANIJE? Pa i od Slovenije? Pa cak i od spanije? Zar nismo mi ona ekipa koja ce munjevito da se vrati u sam vrh zato sto je dobila Fince, Bugare i Madjare? Sto ste sada pali, i ne verujete vise u cuda? Zato sto je pocela sezona i vidite da Teodosic, Erceg, Tripkovic, Cvetkovic, Marjanovic, Markovic, Velickovic, i ostali igraju kao babe i nista od njih nece biti. pogledajte jednog rakocevica sta radi, ali Duda za njega nema mesta. Pedja isto reseta, pa sta hocete vise??? Pogledajte kako igraju njihovi reprezentativci, pa gaze sve redom. Tako cemo i mi proci. Apsolutno ne dajem ni promil sansi da nasi prodju grupu. Gubimo sve tri i to jezivom razlikom. Osim ako se ne pozovu prave NBA zvezde, ONDA MOZDA DOBIJEMO BRITANIJU.

Milanche

pre 15 godina

E bas nemamo srece!
Spanija i Slovenija... I Hrvati bi nam vise odgovarali... Slovenci ako dodju u punom sastavu oni ce da osvoje ovo takmicenje...

Ova Velika Britanija ima sudije da nas pojedu moracemo da budemo mnogo bolji od njih...

Spanci nam nikada nisu odgovarali ni u jednom sportu pa tako i ovde... Nemamo sanse protiv njih...

Da su pali Rusi, Grci.. Mozda bi bilo nesto inace cigani nam nikada nisu odgovarali..
Ipak smo mi postena zemlja... kakvih ima... Divcu kapa dole za foliranje!! Trebalo je da imamo takvog duz istrije... Hvala mu ne bismo mogli bez toga!! Samo jos da se neko od ovih novih izbezobrazi malo...

spanjolska!?!

pre 15 godina

@realan
"C-spanjolska,slovenija i za trecu poziciju ce da bude velika borba izmedzu velije britanije i srbije to je to"

Ovde se najveće borba vodi između tebe i gramatike....

Del Piero

pre 15 godina

dobra stvar je da Spaniju i Litvaniju sigurno izbegavamo u 1/4...ipak su te dve ekipe jace od Rusije i Grcke koje mozemo dobiti
a sto se grupe tice mislim da cemo biti drugi
NAPRED SRBIJA!!!

dr5ar

pre 15 godina

Fenomenalno! Ako ne budemo medju prve 3 ekipe u grupi i ne zasluzujemo onda da se brukamo. Mada,u ovakvoj grupi ocekujem da bar kao drugi prodjemo u doigravanje,a ako kojim slucajem i iznenadimo Spance,nadacemo se i polufinalu :))
Napred Dudo,znamo da mozes !!

marko-delija

pre 15 godina

Ne vidim razlog za kukanje. Pogotovo kada su Spanci u pitanju, ja sam iskreno njih prizeljkivao, zagovornik sam toga da je bolja opcija da igramo sa njima u grupi nego da se sa njima ukrstamo. U drugoj fazi nam dolazi grupa gde je Litvanija, realno mislim da u 1/4 finala idemo sa jedne od prve 3 pozicije u grupi F.
Videcemo i da li ce Gasol ispuniti obecanje da ce propustiti Poljsku, ipak Spanija bez njega i sa njim nije ista ekipa.
Bitno je da mi igramo dobro, a s'obzirom kakav je sistem takmicenja nije mnogo bitan sastav grupe.

mAchAk

pre 15 godina

Treba verovati u ove momke.Prvenstvo je za godinu dana i imamo dosta vremena da uigramo ekipu.Spanci jesu velesila ali bez Gasola i jos nekih igraca nisu nepobedivi,Slovenija je ekipa koju dobro poznajemo i koja je pobediva,a sto se tice VB ne cine tim 2 NBA igraca vec 12. Treba se samo dobro pripremiti i analizirati protivnike( sto ce duda sigurno i uraditi).Pocinjemo od NULE.Svaka utakmica je za ove momke novo dokazivanje.Samo neka rade po Dudinom planu i ja se ne bojim za medalju.A vi !!!!

stefan

pre 15 godina

Kad sam video da gore pise da se u grupi A nalaze tri Balkanske zemlje, pomislio sam na Albaniju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, ha, ha. Salu na stranu, za nasu reprezentaciju sam siguran da moze biti bar druga u grupi i da stigne do cetvrtfinala.

Komsija

pre 15 godina

Reci da je Slovenija bolja Srbije je isto kao i da se kaze da je Olimpija bolja od Partizana....i to sto su malo slabiji je samo zbog toga sto imaju dzikica ;)-sto njihova reprezentacija nema.A onda tu su Spanci....Samo,Ne daj Boze da pozove Duda Rakocevica i mozemo da se nadamo necemu!

mile

pre 15 godina

Hrvatska se nalazi zbog svojih rezultata u drugoj jakosnoj skupini i zbog toga (po nekima) ima laksi zdrijeb. U Hrvatskoj tako ne mislimo i radje bi da smo dobili Srbiju nego Makedoniju ili Izrael, jer su oni zasigurno tezi protivnici od Srbije tako da nas zdrijeb nije nimalo lagan. Uostalom nisu vam drugi krivi sto u zadnjih 6 godina niste apsolutno nista napravili u kosarci i na svakom od tih natjecanja niste uspijeli proci skupinu pa ste time zavrsili u 4. sesiru kvalitete. Inace pitanje za B92, od kada je to Izrael na Balkanu?

toshke

pre 15 godina

odlična grupa...dobili smo najjačeg iz prvog šešira da proverimo koliko možemo i najslabijeg iz drugog šešira taman da se vadimo kad se isproveravamo sa ovima iz prvog : ) konačno reprezentacija sa Dudicom na čelu koja zasluzuje maksimalnu podršku svih nas...i nadam se da će konačno promeniti one plave dresove...mislim da možemo uz dobro odrađene pripreme i malo sreće do polufinala...što da ne i više...

realan

pre 15 godina

mislim da ce dalje da idu iz grupe
A-makedonija,hrvatska i izrael
B-rusija,nemacka i letonija
D-litvanija,turska i poljska
C-spanjolska,slovenija i za trecu poziciju ce da bude velika borba izmedzu velije britanije i srbije to je to

Delija Nis

pre 15 godina

@M.J Pa ti to samo mozes i da volis i da mastas tako da bude! Jer da bi vi bili u stanju da nama neke stvari objasnjavate u kosarci potrebno je da nasi kosarkasi 100 godina ne uzmu loptu u ruke i ne vide kos, a vasi za to vreme da otegnu ... trenirajuci i radeci. Pa ni tad nam ne biste mogli nista. E da, jedino da odete s postolja dok mi budemo uzimali zlato i dok budemo pevali nasu himnu! Sada "Boze Pravde'!!!! Srbija je sve!!!

realan

pre 15 godina

Realno uz malo srece mozemo da budemo treci i da prodjemo u osminu finala, a posle sta nam Bog da. Voleo bih da uradimo nesto vise, ali ovaj tim trenutno tesko to moze da izvede.

aaaaa

pre 15 godina

Slovenija...Smodiš, Brezec, Laković, Milić, Nahbar, brača Lorbek, B. Udrih, Vujačić, Bečirović...
Ako se ne pojavite u najjačem sastavu nemate šanse.

sarajlija

pre 15 godina

svidja mi se... da vidimo od cega smo napravljeni...
mislim da ovi mladi vise vole da nekome skinu sklap nego da igraju sa reprezentacijama slabije ili priblizne kao mi....

samo naprijed ...
zelim opet suze radosnice...

vernik

pre 15 godina

Grupe A i B nikad jadnije...
Nasa grupa je najteza prosto jer smo mi u njoj...
Bice zanimljiv duel Krstic (Milicic) i Novica protiv Mensah-Bonsu Popsa :) mada, imaju britanci sansu protiv slovenaca...
Prvu utakmicu da dobijemo i dalje ce vec biti mnogo lakse...
...ko ce da ceka godinu dana za ovo :(

Stefan

pre 15 godina

Pa, s' obzirom na to da su Spanci najjaca ekipa iz prvog sesira, mi najbolji iz treceg, a Slovenci ne najbolji, ali ne i najslabiji u drugom, izgleda da je ova grupa najteza! Mada, i druge su grupe dobre i Izrael, npr. moze da pomrsi racune, takodje je dobro da smo izbegli kvalifikanta, ali i Turke, koji su, mislim, bolji od Slovenaca.. Sve u svemu, kao i uvek za EP grupe su manje-vise izjednacene i sigurno ce biti super zanimljivo! Srecno Srbi!

M.J

pre 15 godina

Mislim da Hrvati bez vecih problema osvajaju ovaj EURO...
Ako su nam vec nogometasi,rukometasi i vaterpolisti u svjetskih TOP 5 red je da i kosarkasi se tu vrate..
P.S.-E sto bi volio Srbe u finalu da objesnimo neke stvari..
Do tada lijep pozdrav.

the player

pre 15 godina

Ljudi treba verovati u ove momke pred njima je buducnost. Ako budemo imali srece bicemo 2. Ja preporucujem Dudi da ne zove Stojakovica Pavlovica I Jarica samo da zove Milicica i Rakocevica i ostavi ove igrace jer su ipak oni ovo izborili a ne ,,velike,, NBA zvezde! ! !

GORAN

pre 15 godina

Ako budemo imali pristup kao u kvlifikacijama , onda nam je svejedno sa kime smo u grupi.
Mislim da bi optimalan cilj bio plasman na naredno evropsko prvenstvo 2011 godine , i eventualno da se pokušamo plasirati na svetsko prventsvo 2010 godine u Turskoj .

raf

pre 15 godina

pa stvarno neke od vas ne razumem , pa vi ste zgazili neke reprezentacije još pre početka utakmice, mislim, da neki Sloveniju previše potcjenjivate..ako Smodiš and kompany zaigraju kako znaju ..ne znam ,da se ih može tako lako ZGAZITI

ja

pre 15 godina

E kada bi Duda pozvao Rakocevoca i kada bi se odazvali Stojakovic i Pavlovic, onda bi imali velike sanse i za zlato, a ovako trebalo bi da prodjemo grupu, osim ako VB ne regrutuje jos kog igraca iz NBA

marko-nbg

pre 15 godina

VB i Sloveniju mislim da bi trebali da dobijemo bez problema! Drago mi je da smo sa Spanijom u grupi na pocetku cisto da vidimo kako stojimo u odnosu na najjace reprezentacije u Evropi! Prolaz u drugu fazu ne sme da izostane, a odatle sve zavisi od nasih igraca, tj ko se bude odazvao i da li cemo otici u najajcem sastavu! Ako se ponovi igra iz kvalifikacija, Duda bude imao sve igrace na broju mislim da bi mogli da budemo pozitivno iznenadjenje u Poljskoj! Medalja bi bila veliki uspeh i pokazatelj da se ipak krenulo sa mrtve tacke i da kosarka u Srbiji krece napred!

jel ti sad sve objasnjeno?

pre 15 godina

@ M.J.

posto ste 95. dobrovoljno napustili postolje (ne pobednicko naravno! jer ono je bilo rezervisano za nas!) na isto cete se vratiti nikada a mozda ni tada! :)

FoRzA_PxFxCx

pre 15 godina

Ne znam sto vecina jadikuje da nije moglo gore. Meni je bas drago sto smo sa Spancima, jer nam mnogo duguju. Slovenija jeste opasna ali daleko od toga da je bauk. VB se trudi da poboljsa basket zbog OI 2012, imaju i zvezde iz uvoza, ali ne mogu ni oni preko noci da naprave cudo.
Ja verujem Dudi i verujem igracima. Samo pratite ucinak nasih reprezentativaca u Evropi ove sezone, a tek je pocela. Bice to neuporedivo bolji tim do pocetka prvenstva!!!

Nemca

pre 15 godina

Dosta teska grupa. O Spancima ne mora nista da se prica, Slovenci su jako neugodni,a britanci kako su krenuli verovatno ce da regrutuju pola nba da igra za njih

GROBAR NIS

pre 15 godina

Gore nije moglo...ali sta je tu je! Ako zelimo nazad gde nam je mesto,a to je sam vrh,moramo sve da pobedjujemo! Ja verujem u ove momke i Dudu!! A vi?

gf

pre 15 godina

Sigurno interesantna grupa s' obzirom da nas nije bilo na sceni 2 godine! A i bice interesantno sa anonimusima iz VB!
Mislim da imamo realne sanse i za sigurno drugo mesto!

Bez_Cenzure

pre 15 godina

Gore nije moglo! Baš nemamo sreće! Ako ne poboljšamo igru nećemo ni grupu proći.

Nadam se da ćemo barem Sloveniju pobijediti!

milos

pre 15 godina

ovo evropsko prvenstvo ce biti povratak nase kosarke u sam evropski vrh.i bez nba zvezdica ova reprezentacija ima veliki kvalitet.videcete

dr Pop

pre 15 godina

Nije lose,nije lose...u ovakvoj grupi cemo pokazati da li se nasa kosarka vraca na stare staze ili ne, ali mislim da su nam sanse velike....SRBIJA!!!

Sloba

pre 15 godina

Auh... De bas Spanija... Cak je i grupa sa kojom se ukrtsamo mnogo teza od druge dve. Nista, izgleda da ce sa Slovencima biti odlucujuce...

novosadjanin

pre 15 godina

Gledao sam zreb i kad sam video da su Spanci u grupi C, odmah sam znao: "Mi idemo u C...". Neverovatno, ne kazem da je namesteno (iako su im kuglice providne) al dobili smo jednu od najtezih kombinacija!!! Gore je jedino moglo biti da smo dobili kvalifikanta jer ce verovatno proci Francuzi...al dobro, sta je tu je, ja verujem u Dudu i momke, i ako dobijemo Slovence i Britance, mislim da mozemo do cetvrtfinala!

GROBAR NIS

pre 15 godina

Gore nije moglo...ali sta je tu je! Ako zelimo nazad gde nam je mesto,a to je sam vrh,moramo sve da pobedjujemo! Ja verujem u ove momke i Dudu!! A vi?

pACMan

pre 15 godina

Sta bre kukate?? Preko dobrih ekipa se stize do vrha. Ili ne zelite ponovo na tron, m?? ;)

Ovaj tim je pre svega "slozna porodica" a onda nacionalni tim, videcete ;)
Dudo ceka te uspeh u Poljskoj, nemoj da zakasnis ;)

Nindza

pre 15 godina

Sa Spancima nije lako islo ni kada smo bili najjaci.
E sad, ne znam kakvi su VB i Slovenija, ali "kanimo li pobijediti, ne smijemo izgubiti" ...

spanjolska!?!

pre 15 godina

@realan
"C-spanjolska,slovenija i za trecu poziciju ce da bude velika borba izmedzu velije britanije i srbije to je to"

Ovde se najveće borba vodi između tebe i gramatike....

jel ti sad sve objasnjeno?

pre 15 godina

@ M.J.

posto ste 95. dobrovoljno napustili postolje (ne pobednicko naravno! jer ono je bilo rezervisano za nas!) na isto cete se vratiti nikada a mozda ni tada! :)

VB=Velika Bomba

pre 15 godina

Ako Velika Britanija nastupi u najboljem sastavu ovo ce biti "Grupa Smrti". Trenutna generacija crnoputih Engleza u stanju je da od njihove kosarke napravi ono sto smo mi uradili u odbojci 90ih - pojavili se niotkuda i bez ikakve tradicije, a preko noci postali dugogodisnji faktor. Cak tri engleska NBA igraca (Gordon, Deng i Azubuike) po minutazi i ucinku, su blizu nivoa Stojakovica, a ispred Milicica, Radmana, Pavlovica, Jarica - a VB se bez njih trojice prilicno lako plasirala na EP tako da su i te ostale "vodonose" ocikledno upotrebljive.

milos

pre 15 godina

ovo evropsko prvenstvo ce biti povratak nase kosarke u sam evropski vrh.i bez nba zvezdica ova reprezentacija ima veliki kvalitet.videcete

sarajlija

pre 15 godina

svidja mi se... da vidimo od cega smo napravljeni...
mislim da ovi mladi vise vole da nekome skinu sklap nego da igraju sa reprezentacijama slabije ili priblizne kao mi....

samo naprijed ...
zelim opet suze radosnice...

LE ANDRO

pre 15 godina

(M.J, 8. novembar 2008 14:03)

Sta bi ste vi nama objasnjavali u basketu majke ti??? Mozete samo opet da pobegnete dok ide Hej Sloveni...pardon, Boze pravde!!! Bas kao i '95, seti se decace, seti se...

novosadjanin

pre 15 godina

Gledao sam zreb i kad sam video da su Spanci u grupi C, odmah sam znao: "Mi idemo u C...". Neverovatno, ne kazem da je namesteno (iako su im kuglice providne) al dobili smo jednu od najtezih kombinacija!!! Gore je jedino moglo biti da smo dobili kvalifikanta jer ce verovatno proci Francuzi...al dobro, sta je tu je, ja verujem u Dudu i momke, i ako dobijemo Slovence i Britance, mislim da mozemo do cetvrtfinala!

Ђука

pre 15 godina

Ало бре људи!

БОЉЕ није могло бити!

Словенију и Велику Британију добијамо сто посто (и то убедљиво) а ако играмо против Шпаније, само како ми знамо, освајамо првенство! Српско срце не познаје страх!

Delija Nis

pre 15 godina

@M.J Pa ti to samo mozes i da volis i da mastas tako da bude! Jer da bi vi bili u stanju da nama neke stvari objasnjavate u kosarci potrebno je da nasi kosarkasi 100 godina ne uzmu loptu u ruke i ne vide kos, a vasi za to vreme da otegnu ... trenirajuci i radeci. Pa ni tad nam ne biste mogli nista. E da, jedino da odete s postolja dok mi budemo uzimali zlato i dok budemo pevali nasu himnu! Sada "Boze Pravde'!!!! Srbija je sve!!!

Bg

pre 15 godina

@ M.J. Hrvati osvajaju ovaj Euro?! I to bez vecih problema?! T si bolestan.

@ KOSTUNICA A i ti si vala bolestan. Bezi tamo u Belanovicu i ne vracaj se, baksuze jedan!

M.J

pre 15 godina

Mislim da Hrvati bez vecih problema osvajaju ovaj EURO...
Ako su nam vec nogometasi,rukometasi i vaterpolisti u svjetskih TOP 5 red je da i kosarkasi se tu vrate..
P.S.-E sto bi volio Srbe u finalu da objesnimo neke stvari..
Do tada lijep pozdrav.

giga_moravac

pre 15 godina

@M.J
Da se VRATITE u vrh ?! Da Srbiji objasnite neke stvari ?!?!?!?! :)))))))))))))))))))) Pa zar nije ta lijepa vasa ostvarila prvu istorijsku pobedu protiv Srbije ove godine i to posle 10 godina,eeeej !!!!!!!!!! Vi cete da nam objasnite :)))) Meni je iskreno zao sto nismo sa vama u grupi.

KOSTUNICA

pre 15 godina

PA STA STE SE UPRPALI OD V.BRITANIJE? Pa i od Slovenije? Pa cak i od spanije? Zar nismo mi ona ekipa koja ce munjevito da se vrati u sam vrh zato sto je dobila Fince, Bugare i Madjare? Sto ste sada pali, i ne verujete vise u cuda? Zato sto je pocela sezona i vidite da Teodosic, Erceg, Tripkovic, Cvetkovic, Marjanovic, Markovic, Velickovic, i ostali igraju kao babe i nista od njih nece biti. pogledajte jednog rakocevica sta radi, ali Duda za njega nema mesta. Pedja isto reseta, pa sta hocete vise??? Pogledajte kako igraju njihovi reprezentativci, pa gaze sve redom. Tako cemo i mi proci. Apsolutno ne dajem ni promil sansi da nasi prodju grupu. Gubimo sve tri i to jezivom razlikom. Osim ako se ne pozovu prave NBA zvezde, ONDA MOZDA DOBIJEMO BRITANIJU.

Nemca

pre 15 godina

Dosta teska grupa. O Spancima ne mora nista da se prica, Slovenci su jako neugodni,a britanci kako su krenuli verovatno ce da regrutuju pola nba da igra za njih

mAchAk

pre 15 godina

Treba verovati u ove momke.Prvenstvo je za godinu dana i imamo dosta vremena da uigramo ekipu.Spanci jesu velesila ali bez Gasola i jos nekih igraca nisu nepobedivi,Slovenija je ekipa koju dobro poznajemo i koja je pobediva,a sto se tice VB ne cine tim 2 NBA igraca vec 12. Treba se samo dobro pripremiti i analizirati protivnike( sto ce duda sigurno i uraditi).Pocinjemo od NULE.Svaka utakmica je za ove momke novo dokazivanje.Samo neka rade po Dudinom planu i ja se ne bojim za medalju.A vi !!!!

Sale

pre 15 godina

Izrael nije na Balkanu, ali je zato Hrvatska ohoho na Balkanu, mada mnogi Hrvati ne bi da bude tako, ali zivot je cudo jedno, nekom majka nekom maceha.

Stefan

pre 15 godina

Pa, s' obzirom na to da su Spanci najjaca ekipa iz prvog sesira, mi najbolji iz treceg, a Slovenci ne najbolji, ali ne i najslabiji u drugom, izgleda da je ova grupa najteza! Mada, i druge su grupe dobre i Izrael, npr. moze da pomrsi racune, takodje je dobro da smo izbegli kvalifikanta, ali i Turke, koji su, mislim, bolji od Slovenaca.. Sve u svemu, kao i uvek za EP grupe su manje-vise izjednacene i sigurno ce biti super zanimljivo! Srecno Srbi!

Dejan

pre 15 godina

@ Mile
Pise tri Balkanske zemlje!!
Molim te mi navedi uspeh Hrvatske u zadnjih sest godina? Srbija samo na zadnjem EP nije prosla prvo kolo.

Po bahatosti komentara Hrvatska drzi sigurno prvo mesto u svim sportovima definitivno!!

realan

pre 15 godina

mislim da ce dalje da idu iz grupe
A-makedonija,hrvatska i izrael
B-rusija,nemacka i letonija
D-litvanija,turska i poljska
C-spanjolska,slovenija i za trecu poziciju ce da bude velika borba izmedzu velije britanije i srbije to je to

dr Pop

pre 15 godina

Nije lose,nije lose...u ovakvoj grupi cemo pokazati da li se nasa kosarka vraca na stare staze ili ne, ali mislim da su nam sanse velike....SRBIJA!!!

vernik

pre 15 godina

Grupe A i B nikad jadnije...
Nasa grupa je najteza prosto jer smo mi u njoj...
Bice zanimljiv duel Krstic (Milicic) i Novica protiv Mensah-Bonsu Popsa :) mada, imaju britanci sansu protiv slovenaca...
Prvu utakmicu da dobijemo i dalje ce vec biti mnogo lakse...
...ko ce da ceka godinu dana za ovo :(

Bez_Cenzure

pre 15 godina

Gore nije moglo! Baš nemamo sreće! Ako ne poboljšamo igru nećemo ni grupu proći.

Nadam se da ćemo barem Sloveniju pobijediti!

yoda

pre 15 godina

@mile
Ti, druze ,imas selektivnu amneziju.Vi 13 godina nista niste znacajno osvojili. Seti se samo kako si plakao kad je Djordjevic dao onu trojcicu i ukazi duzno postovanje velemajstorima koji ce vas rasturiti ako prodjete grupu. ZIVELA SRBIJA

dejan

pre 15 godina

@ Aleksandar Makedonski

da samo da vam lopta za vreme treninga ne odleti u Srbiju.. posto u zapadnom delu svoje zemlje ne mozete bas mirno da trenirate!

Andrija

pre 15 godina

Ne lupetajte i ne zanosite se sa NBA igracima.NBA igraci i njihovi ucinci u NBA nemaju NIAKKVU ulogu na evropskom ili svetskom prvenstvu...
Taj Gordon I Deng jesu zvezde i EXTRA igraci,ali ovo nije NBA-masa igraca koja se tamo pokaze ne pokaze nista na evrpskom ili svetskom prvenstvu...to je razlicita stvar.I mi smo 2005 imali drim tim pa nista nismo uradili...70% tima igralo u NBA.
Michael Beasly je na svetskom u NS under 19-pre 2 god bio u USA reprezentaciji,nije ga nigde bilo..okean nije mogao da pogodi,a doveden je kao velika zvezda high school-a,i znalo se da ce u NBA sledece god.bio je 2 pik na draftu i VELIKA je zvezda u USA sada,i kako igra ovde ne mora nista da znaci na evropskom prvenstvu.
Imamo super tim,tim koji se bori i igra timski...mozda dobro dodju neke izmene,ali svidja mi se mlada reprezentacija,uz sve to-ako se pojavi najjaca entarska linija,bicemo jako opasni.
Spanci jesu jaki,ali ne i nepobedivi,a Slovenija ima roster-ali kao sto rekoh,sve ce zavisiti od forme.to sto oni imaju masu igraca u NBA,okacite macki o rep...
Mislim da cemo bez problema da igramo sa njima.Realno ako Spanci budu igrali na nivou,bice prvi,mi drugi...Englezi ce igrati nesto kao Franciska,atletsku kosarku,ali treba to dobiti lagano...Protiv takvih ekipa taktika pobedjuje i mozak.
a Hrvat ubedjen da ide dalje?poalko...
Voleo bi da ukrstimo sa Hrvatima u sl rundi,mada nemamo iskusan tim kao oni...ali za nas to nikad nije bio problem kada igramo protiv njih,nemamo Djordjevica,mislim da nam nece ni trebati...
Litvanija polako svira svoje godine,Turska isto...sve ce zavisiti od forme ,ali energijom kao Spanci-mislim na bekove i jaku centarsku liniju mozemo da napravimo BUM.
Veliki pozdrav za srbe

realan

pre 15 godina

Realno uz malo srece mozemo da budemo treci i da prodjemo u osminu finala, a posle sta nam Bog da. Voleo bih da uradimo nesto vise, ali ovaj tim trenutno tesko to moze da izvede.

marko-nbg

pre 15 godina

VB i Sloveniju mislim da bi trebali da dobijemo bez problema! Drago mi je da smo sa Spanijom u grupi na pocetku cisto da vidimo kako stojimo u odnosu na najjace reprezentacije u Evropi! Prolaz u drugu fazu ne sme da izostane, a odatle sve zavisi od nasih igraca, tj ko se bude odazvao i da li cemo otici u najajcem sastavu! Ako se ponovi igra iz kvalifikacija, Duda bude imao sve igrace na broju mislim da bi mogli da budemo pozitivno iznenadjenje u Poljskoj! Medalja bi bila veliki uspeh i pokazatelj da se ipak krenulo sa mrtve tacke i da kosarka u Srbiji krece napred!

Del Piero

pre 15 godina

dobra stvar je da Spaniju i Litvaniju sigurno izbegavamo u 1/4...ipak su te dve ekipe jace od Rusije i Grcke koje mozemo dobiti
a sto se grupe tice mislim da cemo biti drugi
NAPRED SRBIJA!!!

Fredy House

pre 15 godina

Slovenija...Smodiš, Brezec, Laković, Milić, Nahbar, brača Lorbek, B. Udrih, Vujačić, Bečirović...
Ako se ne pojavite u najjačem sastavu nemate šanse.
(aaaaa, 8. novembar 2008 14:55)

Novica-ubica,Milenko Tepic,Uros Tripkovic,Milos Vujanic,Darko Milicic,Nenad Krstic......

Vama ni najjaci sastav nece pomoci,zivi bili pa videli!:)

Sloba

pre 15 godina

Auh... De bas Spanija... Cak je i grupa sa kojom se ukrtsamo mnogo teza od druge dve. Nista, izgleda da ce sa Slovencima biti odlucujuce...

dr5ar

pre 15 godina

Fenomenalno! Ako ne budemo medju prve 3 ekipe u grupi i ne zasluzujemo onda da se brukamo. Mada,u ovakvoj grupi ocekujem da bar kao drugi prodjemo u doigravanje,a ako kojim slucajem i iznenadimo Spance,nadacemo se i polufinalu :))
Napred Dudo,znamo da mozes !!

tatko

pre 15 godina

vidim da se mnogi raduju sto smo dobili slovence? je l' znate ko sve igra za sloveniju? ukoliko ne znate, prvo se informisite, pa onda lupetajte. ukoliko budu kompletni, oni su jedan od favorita za zlato.

dac,Skopje,Makedonija

pre 15 godina

Imamo odlicni igraci, kao Vlado Ilievski, Vrba Stefanov, Tose Gecevski, Pero Antic, Djeremaja Mejsi ali mislim da imamo tanku klupu i da imamo poprilicno slab selektor. Neznam otkud su ga iskopali onaj Jovica Arsic, ali misim da kao prvo covek nije dovoljno strucan, a kao drugo nema dovoljno autoriteta da vodi Makedonsku reprezentaciju, pa tako ekipa ne pruza igre daleko od svog maksimuma i vidljiva je nediscplina u igri. Umesto da naznacimo Zare Markovskog ili Oktaj Mahmuti, rodjeni Skopljanac, mi nadjemo ovakvog selektora za 1000 evra mesecno... Zato neznam sta da ocekujem od ovo Evro, ali mislim da jedna pobeda u ovoj grupi bice premija... Kad bi na klupi imali jedan od ovih gorenavedenih mislim da bi bili hit na ovom prvenstvom i kladim se da bih tada dobili i Hrvate i Izraelce(a Grke cemo i onako, iz inata:)))). Nadam se na trenersku smenu dotad!!! Inace Srbiju ne bih otpisao, jer imaju dobri igraci, a Duda je car, legenda. Ustvari moj pik za prijatno iznenadjenje za ovo prvenstvo je upravo Srbija.

Le Andro

pre 15 godina

Svaka čast za tu Đorđevićevu tricu, ali tog ljeta 95 pravi party bio je u Hrvatskoj!
(Stom Cash 95, 9. novembar 2008 11:21)

Malo si se zeznuo decko, Djordjevic vam je dao trojku u zadnjoj sekundi '97, a '95 je sutirao iste 12-9 u finalu protiv Litvanije.

novosadjanin

pre 15 godina

Ne volim ova medjunacionalna prepucavanja kad je sport u pitanju, al ovi iz Hrvatske ga preterase ovde pa moram da odgovorim. Kao prvo, vi nikada necete biti u poziciji bilo sta da objasnjavate bilo kome kad je u pitanju kosarka. Kao drugo, jesu Izrael i Makedonija jaki protivnici za vas jer su bolji od vas, ali reci da su jaci protivnik od Srbije pa to je smesno...s jedne strane zato sto nasi momci uvek u mecevima sa bagrom pruzaju 110 procenata svojih mogucnosti a s druge strane zbog kvaliteta naseg tima. O Milicicu i Krsticu necu govoriti, jasno je da u svako doba mogu pojesti bilo kojeg vaseg centra. Tepic i Teodosic su za vas kosarkaski genijalci, a jos samo fali da Vujanic bude onaj stari (iz vremena pre povrede)...i vi nemate nikakve sanse!!! Neverovatno mi je zao sto nismo u grupi sa vama Hrvatima, i sto se necemo sastati u Poljskoj da vam Duda objasni kako se igra kosarka...kazem necemo se sastati jer sumnjam da mozete do cetvrtfinala...

gf

pre 15 godina

Sigurno interesantna grupa s' obzirom da nas nije bilo na sceni 2 godine! A i bice interesantno sa anonimusima iz VB!
Mislim da imamo realne sanse i za sigurno drugo mesto!

FoRzA_PxFxCx

pre 15 godina

Ne znam sto vecina jadikuje da nije moglo gore. Meni je bas drago sto smo sa Spancima, jer nam mnogo duguju. Slovenija jeste opasna ali daleko od toga da je bauk. VB se trudi da poboljsa basket zbog OI 2012, imaju i zvezde iz uvoza, ali ne mogu ni oni preko noci da naprave cudo.
Ja verujem Dudi i verujem igracima. Samo pratite ucinak nasih reprezentativaca u Evropi ove sezone, a tek je pocela. Bice to neuporedivo bolji tim do pocetka prvenstva!!!

raf

pre 15 godina

pa stvarno neke od vas ne razumem , pa vi ste zgazili neke reprezentacije još pre početka utakmice, mislim, da neki Sloveniju previše potcjenjivate..ako Smodiš and kompany zaigraju kako znaju ..ne znam ,da se ih može tako lako ZGAZITI

mile

pre 15 godina

Hrvatska se nalazi zbog svojih rezultata u drugoj jakosnoj skupini i zbog toga (po nekima) ima laksi zdrijeb. U Hrvatskoj tako ne mislimo i radje bi da smo dobili Srbiju nego Makedoniju ili Izrael, jer su oni zasigurno tezi protivnici od Srbije tako da nas zdrijeb nije nimalo lagan. Uostalom nisu vam drugi krivi sto u zadnjih 6 godina niste apsolutno nista napravili u kosarci i na svakom od tih natjecanja niste uspijeli proci skupinu pa ste time zavrsili u 4. sesiru kvalitete. Inace pitanje za B92, od kada je to Izrael na Balkanu?

Mangulac

pre 15 godina

Mođemo u prva tri u grupi! Španci nas peglaju, Britance pobeđujemo u produžetku slobodnim bacanjima Miloša Vujanića, sa Slovencima držimo rezultatski egal do 35. minuta kada Veličković pravi vezane greške. Osvajamo treće mesto u grupi i onda kreće srpski valjak kao u Indijanapolisu ...

B92

pre 15 godina

@mile
Ja ne znam gde ti zivis,ali ja znam da zivim na Balkanu cije su zemlje i Hrvatska i Makedonija i Grcka.To su te 3 reprez.kakav Izrael ti pominjes.

MarkoOsijek

pre 15 godina

Komšije,realno govoreci-najteza grupa! Naravno,teško je sada prognozirati i ne želim da ovo ispadne kako nekome solim pamet, ali Srbija će se morati dobro oznojiti kako bi ušla u četvrtfinale, što joj od srca želim, vjerovali ili ne, a poslije je sve moguće... Što se tiče Hrvatske,četvrtfinale je sigurno, ali treba biti 1. ili 2. u grupi kako bi se izbjegle Španjolska i Litva...

scepan mali

pre 15 godina

Mislim da je grupa vrlo ujednacena i vrlo zanimljiva, maltene svako svakog moze dobiti. Uveren sam da Spanci nece imati skor 3-0, a pored nasih koji treba da dokazu gde su, interesantni su i Slovenci. Godinama unazad su kraljevi u grupama, a kada treba u eliminacionoj rundi povuci, onda redovno gube na startu. Mislim da ce oni ovaj put ispasti vec u prvom krugu, iako bih zeleo i da Srbija i Slovenija odu dalje.
Sto se tice Srbije konkretno, a i onoga sto se dogadja u KK Partizan (inace nisam Partizanov navijac) mene ovo sve podseca na rane devedesete, i tada je Duda neke mlade nepoznate iz Partizana uvodio u reprezentaciju, a ovi su prvo u Partizanu, a potom i u reprezentaciji napravili dzumbus u Evropi.
Imam osecaj da ce Srbi na kraju uzeti bronzu, a evropsko zlato ce napokon doci u spanske ruke.
A sto se tice drugog sesira, ubedljivo najslabiji su Nemci, jer ce igrati 99% bez Novickog. A Hrvati su neka sredina, dok su njihovi komentatori na B92 oboleli od teskog kompleksa nize kosarkaske vrednosti.
I steta je sto nema Crne Gore, zbog Pekovica, iako ce naravno njihovi navijaci reci da najbolji na svetum, sto je poznato prazno busanje u prsa, ipak medju prvih 16 u Evropi imaju mesta.

toshke

pre 15 godina

odlična grupa...dobili smo najjačeg iz prvog šešira da proverimo koliko možemo i najslabijeg iz drugog šešira taman da se vadimo kad se isproveravamo sa ovima iz prvog : ) konačno reprezentacija sa Dudicom na čelu koja zasluzuje maksimalnu podršku svih nas...i nadam se da će konačno promeniti one plave dresove...mislim da možemo uz dobro odrađene pripreme i malo sreće do polufinala...što da ne i više...

stefan

pre 15 godina

Kad sam video da gore pise da se u grupi A nalaze tri Balkanske zemlje, pomislio sam na Albaniju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, ha, ha. Salu na stranu, za nasu reprezentaciju sam siguran da moze biti bar druga u grupi i da stigne do cetvrtfinala.

aaaaa

pre 15 godina

Slovenija...Smodiš, Brezec, Laković, Milić, Nahbar, brača Lorbek, B. Udrih, Vujačić, Bečirović...
Ako se ne pojavite u najjačem sastavu nemate šanse.

Milanche

pre 15 godina

E bas nemamo srece!
Spanija i Slovenija... I Hrvati bi nam vise odgovarali... Slovenci ako dodju u punom sastavu oni ce da osvoje ovo takmicenje...

Ova Velika Britanija ima sudije da nas pojedu moracemo da budemo mnogo bolji od njih...

Spanci nam nikada nisu odgovarali ni u jednom sportu pa tako i ovde... Nemamo sanse protiv njih...

Da su pali Rusi, Grci.. Mozda bi bilo nesto inace cigani nam nikada nisu odgovarali..
Ipak smo mi postena zemlja... kakvih ima... Divcu kapa dole za foliranje!! Trebalo je da imamo takvog duz istrije... Hvala mu ne bismo mogli bez toga!! Samo jos da se neko od ovih novih izbezobrazi malo...

marko-delija

pre 15 godina

Ne vidim razlog za kukanje. Pogotovo kada su Spanci u pitanju, ja sam iskreno njih prizeljkivao, zagovornik sam toga da je bolja opcija da igramo sa njima u grupi nego da se sa njima ukrstamo. U drugoj fazi nam dolazi grupa gde je Litvanija, realno mislim da u 1/4 finala idemo sa jedne od prve 3 pozicije u grupi F.
Videcemo i da li ce Gasol ispuniti obecanje da ce propustiti Poljsku, ipak Spanija bez njega i sa njim nije ista ekipa.
Bitno je da mi igramo dobro, a s'obzirom kakav je sistem takmicenja nije mnogo bitan sastav grupe.

bbb-zg

pre 15 godina

Komšije, prvo morate proći skupinu, a onda se možda vidimo u polufinalu..jer mi smo tamo ziher, a vi morate puno krvi i znoja za to proliti. Kao drugo nama se vraćaju Vujčić i Bagarić, možda Giriček, uz sadašnju mladu ekpiu koja je stekla puno iskustva od 2006. god sa ovih par iskusnih poslije Španjolske i Litve, smo najjači!

Sloba bg

pre 15 godina

Sto se tice pocetne grupe,Spanci su favoriti,ne samo u grupi vec i na celom sampionatu. Slovenija ima dobar tim,ako se svi okupe,ali ni u kom pogledu bolji od naseg,a mislim da nisu ni kandidati za prvih 8. VB je vestacki napravljen tim,mislim da ni sa svim tim NBA igracima nece proci ni grupu.Oni su po meni negde u rangu Bugarske. Mislim da cemo se za prolaz u polufinale boriti sa Turcima i Litvancima. Opet,pitanje je ko ce igrati za litvaniju,mislim da dosta igraca iz one fantasticne generacije nece vise igrati za reprezentaciju. Turci su formirali tim u prethodnih nekoliko godina i mislim da mogu da budu hit na ovom sampionatu.
E sada,ako je favorit,to ne znaci da je Spanija nepobediva. Navaro i Rubio ce morati da pokazu da su bolji od RAKOCEVICA,Vujanica i TEPICA. Braca Gasol ce morati da pokazu da su bolji od po meni potcenjenog igraca u NBA - Krstica (Milicica). Himenez ce morati da pokaze da je bolji odbrambeni igrac od Kecmana. REJES i Garbahosa ce morati da pokazu da su bolji od VELICKOVICA,Dragicevica (Ercega). MUMBRU ce morati da pokaze da je bolji suter od TRIPKOVICA,Keselja (Dragovica).
Velikim slovima sam oznacio igrace koji su u skorije vreme imali medjusobni duel,a vi znate ko je pobedio i igrace koji su se bas istakli u zadnje vreme!

Ivan

pre 15 godina

E vala voleo bi da ovi hrvati ispu*e,samo zato sto se ovoliko duvaju.Grupa nije losa,lakse je igrati sa dobrim ekipama nego autsajderima,ovo ce biti lepa grupa

optimista

pre 15 godina

Sta je tu je,ja vjerujem u Dudu i ove mlade momke i mislim da nece razocarati na EP!Samo hrabro i protiv Spanaca,a Slovence i VB cemo dobiti siguran sam u to.

MOZEMO

pre 15 godina

Imamo potencijala, dobar selektor napokon, grupa je solidna i mislim da mozemo pobediti svakog. IDEMO U FINALE I GAZIMO SVE REDOM. SRECNO PLAVI, SRECNO SRBIJO.

kicanovic

pre 15 godina

Potrebna je opsta mobilizacija,pozvati u timu Stojakovica,Radmana,Rakocevica,Pavlovica,Perovica,Tadiju,sve raspolozive snage!! SRBIJA SAMPION

strahinja

pre 15 godina

Spanija:Cabezas,Fernandes(NBA),Calderon(NBA),Mumbru,Navaro,P.Gasol(NBA),M.Gasol(NBA),Garbajosa(NBA)
Slovenija:Lakovic,Udrih(NBA),Nesterovic(NBA),Dragic,Brezec(NBA)...
VB:Gordon(NBA),Deng(NBA),Azubike(NBA),Mensa-Bonzu(MVP jednog kola evrolige)...
Ali AJMO PLAVI,mozete Vi to.

Komsija

pre 15 godina

Reci da je Slovenija bolja Srbije je isto kao i da se kaze da je Olimpija bolja od Partizana....i to sto su malo slabiji je samo zbog toga sto imaju dzikica ;)-sto njihova reprezentacija nema.A onda tu su Spanci....Samo,Ne daj Boze da pozove Duda Rakocevica i mozemo da se nadamo necemu!

KKP

pre 15 godina

Ja juce rekoh da bi bilo pozeljno da se izbegnu Spanija i VB, i eto nama srece na zrebu! Bem ti srecu! I Slovenija je sjajana reprezentacija, tako da nas ocekuje tezak posao...

Lazar

pre 15 godina

Zapanjen sam, citam i ne verujem, mislim da sam omasio topic. Sta nije moglo gore? Samo su nam Spanci rame uz rame, tj malo jaci. Za VB nisam ni znao da imaju kosarkasku ekipu, a Slovenija, ajte molim vas, ima mnogo jacih ekipa od njih koje su nam mogle zapasti u grupu. I da su i teze ekipe pa sta da se radi, imaju valjda momci .... ili ne, ionako trebaju da igraju sa svima za neki primecen rezultat tako da ne treba niotkoga bezati vec pruziti maksimum i videti dokle se moze!

aleksandar makedonski

pre 15 godina

budite bre srecni ako pobedite engleze! srbi,budete malo realni! slabiji ste od slovenije,a od spanije... da ne pricamo.igraci su vam neiskusni,a trener vam je stara skola,sto znaci da nista novo nije naucio.lako mu je bilo 1990 kad je u ekipi imao drazena,kukoca,savica,divca radju....sad u ekipi ima velickovica,markovica,tripkovica...prosecni igraci!zelja mi je da igrate u drugoj fazi jer tamo vas ceka makedonijaaa.(ne bjrm kao sto nas vi oslovljavate).da vas potsetim na nasu petorku:ilievski,stefanov,antic,gecevski i mejsi.brrr!strasno,a!ne bojte se,bice samo 20 razlike

the player

pre 15 godina

Ljudi treba verovati u ove momke pred njima je buducnost. Ako budemo imali srece bicemo 2. Ja preporucujem Dudi da ne zove Stojakovica Pavlovica I Jarica samo da zove Milicica i Rakocevica i ostavi ove igrace jer su ipak oni ovo izborili a ne ,,velike,, NBA zvezde! ! !

Bane

pre 15 godina

Veoma sam zadovoljan zrebom,prvo sto nam Spanija sigurno ne moze zapasti u nok-aut rundi,Slovenija nije nimalo losa ali sigurno nije bolja od Srbije,VB je totalni autsajder,ne cine jedan,dva dobra igraca tim,jedino je Gordon dobar,ovi ostali su amateri za nas!Imamo tim za svaki respekt,ali kad bi u tim pozvali Stojakovica,Pavlovica,Rakocevica garantujem da bi bili medju prva 3 tima u evropi,ako ne i prvi!Ne mogu da docekam da prvenstvo pocne!

ja

pre 15 godina

E kada bi Duda pozvao Rakocevoca i kada bi se odazvali Stojakovic i Pavlovic, onda bi imali velike sanse i za zlato, a ovako trebalo bi da prodjemo grupu, osim ako VB ne regrutuje jos kog igraca iz NBA

Nemanja

pre 15 godina

lepa grupa, mozda i dodjemo do druge faze. Sa spancima tesko da imamo sta da trazimo, mada mislim da su se oni zasitili igranja za repku i da nisu jako ko na olimpijadi. Slovenci su jako opasni, iskusni su i dugo godina su na okupu, ovo pvenstvo je za njih biti ili ne biti jer tesko da ce uskoro imati ovako dobar tim jer su im mladje kategorije u krizi. Britanci zovu NBA zvezdice koji ko alavi jure na pare. Mislim da su oni najslabiji u grupi. sve u svemu sve utakmice ce biti neizvesne i za dobre zivce. Mislim da ne treba zvati nase NBA igrace, a ni rakocevica, neka igra ovaj tim sto je igram, samo da dodje milicic.

GORAN

pre 15 godina

Ako budemo imali pristup kao u kvlifikacijama , onda nam je svejedno sa kime smo u grupi.
Mislim da bi optimalan cilj bio plasman na naredno evropsko prvenstvo 2011 godine , i eventualno da se pokušamo plasirati na svetsko prventsvo 2010 godine u Turskoj .

delia glingon

pre 15 godina

koga zanima skolska kosarka evrope, NBA je zakon, zamisli EP sa bih, rvatskom, slovenijom, macedoniom te nekom bugarskom i turzkom, jel ulaznica 2,5 evrona?

Sloba

pre 15 godina

Kukanje je mentalitet gubitnika. Nema nepobedivih. "spanjolska" u istoj grupi je SANSA za vracanje dugova. Bas mi je drago zbog ovakvog zreba, jer je to najbolji put za povratak ugleda i uzimanje trofeja.

Rick Hunter

pre 15 godina

e divac,divac...koliko se dobro secam kako si sjajno igrao za reprezentaciju,toliko se dobro i secam kako si nas zakopavao svojim "maestralnim" glumljenjem pleja u najbitnijim trenucima...i sad nas zakopa opet...ne zbog spanije i ukrstanja,nego zbog potencijalnog blamiranja sa englezima... :-)))

kameni

pre 15 godina

Previse navijackih komentara!Nasa poznata uobrazenost iako dugo nista nismo uradili. Imamo veoma tesku grupu. Slovenci nisu nista slabiji od nas, a za Britance cemo jos da vidimo. Sreca je stvarno da se ukrstamo sa grupom koju mozemo da prodjemo. Jos jedna stvar je veoma vazna, a nju sada ne mozemo da znamo: u kom sastavu ce igrati reprezentacije. Uz mnogo napora nije nemoguce CAK i da dodjemo do polufinala. To bi bio veliki uspeh!

BORKO25PB

pre 15 godina

Iz prva dva sesira dobili smo najteze moguce protivnike!Jos jedino da je iz cetvrtog sesira izvucen Izrael ili kvalifikant, najverovatnije Francuska... Prilicno sam uzdrzan sa ocekivanjima nasih,ali da ce proci grupu-e i plasirati se u cetvrt finale,ocekujem svim srcem!NAPRED NASI!

grobar_matejevac

pre 15 godina

Neverovatno,u svakom sportu moramo da se padnemo sa spancima kao da smo se pretplatili na njih!ZIVELA PONOSNA SRBIJA!

Dusan

pre 15 godina

Zreb je odlican, jer ako bacite pogled malo dalje u cetvrt finalu smo sigurno izbegli dve najjace evropske selekcije Spaniju i Litvaniju. Protiv svih ostalih sigurno imamo sanse. Jos da su nam upali Nemci umesto Slovenije ili Turske, vec bih potpisao cetvrt finale, ovako bice borbe. Sve u svemu lepa prilika da se nasi momci pokazu, gore od onoga u Spaniji ne moze, a mislim da ovaj renovorani tim sa par pojacanja moze daleko.

straxxs

pre 15 godina

Katasrofa!Jel moglo gore?
Spanija:svetski prvaci i evropski vicesampioni.
Slovenija:Sa nekoliko odlicnih igraca polako ulaze u vrh evropske kosarke(bar u top8)
V.Britanija:Sa Luolom Dengom i MVP-em jednog kola evrolige Mensom-Bonzuom veoma neugodni.
Ali,bez obzira na sve, NAPRED PLAVI.

M.J

pre 15 godina

Mislim da Hrvati bez vecih problema osvajaju ovaj EURO...
Ako su nam vec nogometasi,rukometasi i vaterpolisti u svjetskih TOP 5 red je da i kosarkasi se tu vrate..
P.S.-E sto bi volio Srbe u finalu da objesnimo neke stvari..
Do tada lijep pozdrav.

realan

pre 15 godina

mislim da ce dalje da idu iz grupe
A-makedonija,hrvatska i izrael
B-rusija,nemacka i letonija
D-litvanija,turska i poljska
C-spanjolska,slovenija i za trecu poziciju ce da bude velika borba izmedzu velije britanije i srbije to je to

KOSTUNICA

pre 15 godina

PA STA STE SE UPRPALI OD V.BRITANIJE? Pa i od Slovenije? Pa cak i od spanije? Zar nismo mi ona ekipa koja ce munjevito da se vrati u sam vrh zato sto je dobila Fince, Bugare i Madjare? Sto ste sada pali, i ne verujete vise u cuda? Zato sto je pocela sezona i vidite da Teodosic, Erceg, Tripkovic, Cvetkovic, Marjanovic, Markovic, Velickovic, i ostali igraju kao babe i nista od njih nece biti. pogledajte jednog rakocevica sta radi, ali Duda za njega nema mesta. Pedja isto reseta, pa sta hocete vise??? Pogledajte kako igraju njihovi reprezentativci, pa gaze sve redom. Tako cemo i mi proci. Apsolutno ne dajem ni promil sansi da nasi prodju grupu. Gubimo sve tri i to jezivom razlikom. Osim ako se ne pozovu prave NBA zvezde, ONDA MOZDA DOBIJEMO BRITANIJU.

mile

pre 15 godina

Hrvatska se nalazi zbog svojih rezultata u drugoj jakosnoj skupini i zbog toga (po nekima) ima laksi zdrijeb. U Hrvatskoj tako ne mislimo i radje bi da smo dobili Srbiju nego Makedoniju ili Izrael, jer su oni zasigurno tezi protivnici od Srbije tako da nas zdrijeb nije nimalo lagan. Uostalom nisu vam drugi krivi sto u zadnjih 6 godina niste apsolutno nista napravili u kosarci i na svakom od tih natjecanja niste uspijeli proci skupinu pa ste time zavrsili u 4. sesiru kvalitete. Inace pitanje za B92, od kada je to Izrael na Balkanu?

Bez_Cenzure

pre 15 godina

Gore nije moglo! Baš nemamo sreće! Ako ne poboljšamo igru nećemo ni grupu proći.

Nadam se da ćemo barem Sloveniju pobijediti!

GROBAR NIS

pre 15 godina

Gore nije moglo...ali sta je tu je! Ako zelimo nazad gde nam je mesto,a to je sam vrh,moramo sve da pobedjujemo! Ja verujem u ove momke i Dudu!! A vi?

delia glingon

pre 15 godina

koga zanima skolska kosarka evrope, NBA je zakon, zamisli EP sa bih, rvatskom, slovenijom, macedoniom te nekom bugarskom i turzkom, jel ulaznica 2,5 evrona?

aleksandar makedonski

pre 15 godina

budite bre srecni ako pobedite engleze! srbi,budete malo realni! slabiji ste od slovenije,a od spanije... da ne pricamo.igraci su vam neiskusni,a trener vam je stara skola,sto znaci da nista novo nije naucio.lako mu je bilo 1990 kad je u ekipi imao drazena,kukoca,savica,divca radju....sad u ekipi ima velickovica,markovica,tripkovica...prosecni igraci!zelja mi je da igrate u drugoj fazi jer tamo vas ceka makedonijaaa.(ne bjrm kao sto nas vi oslovljavate).da vas potsetim na nasu petorku:ilievski,stefanov,antic,gecevski i mejsi.brrr!strasno,a!ne bojte se,bice samo 20 razlike

realan

pre 15 godina

Realno uz malo srece mozemo da budemo treci i da prodjemo u osminu finala, a posle sta nam Bog da. Voleo bih da uradimo nesto vise, ali ovaj tim trenutno tesko to moze da izvede.

jel ti sad sve objasnjeno?

pre 15 godina

@ M.J.

posto ste 95. dobrovoljno napustili postolje (ne pobednicko naravno! jer ono je bilo rezervisano za nas!) na isto cete se vratiti nikada a mozda ni tada! :)

Komsija

pre 15 godina

Reci da je Slovenija bolja Srbije je isto kao i da se kaze da je Olimpija bolja od Partizana....i to sto su malo slabiji je samo zbog toga sto imaju dzikica ;)-sto njihova reprezentacija nema.A onda tu su Spanci....Samo,Ne daj Boze da pozove Duda Rakocevica i mozemo da se nadamo necemu!

Dejan

pre 15 godina

@ Mile
Pise tri Balkanske zemlje!!
Molim te mi navedi uspeh Hrvatske u zadnjih sest godina? Srbija samo na zadnjem EP nije prosla prvo kolo.

Po bahatosti komentara Hrvatska drzi sigurno prvo mesto u svim sportovima definitivno!!

Rick Hunter

pre 15 godina

e divac,divac...koliko se dobro secam kako si sjajno igrao za reprezentaciju,toliko se dobro i secam kako si nas zakopavao svojim "maestralnim" glumljenjem pleja u najbitnijim trenucima...i sad nas zakopa opet...ne zbog spanije i ukrstanja,nego zbog potencijalnog blamiranja sa englezima... :-)))

dejan

pre 15 godina

@ Aleksandar Makedonski

da samo da vam lopta za vreme treninga ne odleti u Srbiju.. posto u zapadnom delu svoje zemlje ne mozete bas mirno da trenirate!

milos

pre 15 godina

ovo evropsko prvenstvo ce biti povratak nase kosarke u sam evropski vrh.i bez nba zvezdica ova reprezentacija ima veliki kvalitet.videcete

the player

pre 15 godina

Ljudi treba verovati u ove momke pred njima je buducnost. Ako budemo imali srece bicemo 2. Ja preporucujem Dudi da ne zove Stojakovica Pavlovica I Jarica samo da zove Milicica i Rakocevica i ostavi ove igrace jer su ipak oni ovo izborili a ne ,,velike,, NBA zvezde! ! !

Delija Nis

pre 15 godina

@M.J Pa ti to samo mozes i da volis i da mastas tako da bude! Jer da bi vi bili u stanju da nama neke stvari objasnjavate u kosarci potrebno je da nasi kosarkasi 100 godina ne uzmu loptu u ruke i ne vide kos, a vasi za to vreme da otegnu ... trenirajuci i radeci. Pa ni tad nam ne biste mogli nista. E da, jedino da odete s postolja dok mi budemo uzimali zlato i dok budemo pevali nasu himnu! Sada "Boze Pravde'!!!! Srbija je sve!!!

aaaaa

pre 15 godina

Slovenija...Smodiš, Brezec, Laković, Milić, Nahbar, brača Lorbek, B. Udrih, Vujačić, Bečirović...
Ako se ne pojavite u najjačem sastavu nemate šanse.

novosadjanin

pre 15 godina

Gledao sam zreb i kad sam video da su Spanci u grupi C, odmah sam znao: "Mi idemo u C...". Neverovatno, ne kazem da je namesteno (iako su im kuglice providne) al dobili smo jednu od najtezih kombinacija!!! Gore je jedino moglo biti da smo dobili kvalifikanta jer ce verovatno proci Francuzi...al dobro, sta je tu je, ja verujem u Dudu i momke, i ako dobijemo Slovence i Britance, mislim da mozemo do cetvrtfinala!

toshke

pre 15 godina

odlična grupa...dobili smo najjačeg iz prvog šešira da proverimo koliko možemo i najslabijeg iz drugog šešira taman da se vadimo kad se isproveravamo sa ovima iz prvog : ) konačno reprezentacija sa Dudicom na čelu koja zasluzuje maksimalnu podršku svih nas...i nadam se da će konačno promeniti one plave dresove...mislim da možemo uz dobro odrađene pripreme i malo sreće do polufinala...što da ne i više...

raf

pre 15 godina

pa stvarno neke od vas ne razumem , pa vi ste zgazili neke reprezentacije još pre početka utakmice, mislim, da neki Sloveniju previše potcjenjivate..ako Smodiš and kompany zaigraju kako znaju ..ne znam ,da se ih može tako lako ZGAZITI

Mangulac

pre 15 godina

Mođemo u prva tri u grupi! Španci nas peglaju, Britance pobeđujemo u produžetku slobodnim bacanjima Miloša Vujanića, sa Slovencima držimo rezultatski egal do 35. minuta kada Veličković pravi vezane greške. Osvajamo treće mesto u grupi i onda kreće srpski valjak kao u Indijanapolisu ...

B92

pre 15 godina

@mile
Ja ne znam gde ti zivis,ali ja znam da zivim na Balkanu cije su zemlje i Hrvatska i Makedonija i Grcka.To su te 3 reprez.kakav Izrael ti pominjes.

Sale

pre 15 godina

Izrael nije na Balkanu, ali je zato Hrvatska ohoho na Balkanu, mada mnogi Hrvati ne bi da bude tako, ali zivot je cudo jedno, nekom majka nekom maceha.

novosadjanin

pre 15 godina

Ne volim ova medjunacionalna prepucavanja kad je sport u pitanju, al ovi iz Hrvatske ga preterase ovde pa moram da odgovorim. Kao prvo, vi nikada necete biti u poziciji bilo sta da objasnjavate bilo kome kad je u pitanju kosarka. Kao drugo, jesu Izrael i Makedonija jaki protivnici za vas jer su bolji od vas, ali reci da su jaci protivnik od Srbije pa to je smesno...s jedne strane zato sto nasi momci uvek u mecevima sa bagrom pruzaju 110 procenata svojih mogucnosti a s druge strane zbog kvaliteta naseg tima. O Milicicu i Krsticu necu govoriti, jasno je da u svako doba mogu pojesti bilo kojeg vaseg centra. Tepic i Teodosic su za vas kosarkaski genijalci, a jos samo fali da Vujanic bude onaj stari (iz vremena pre povrede)...i vi nemate nikakve sanse!!! Neverovatno mi je zao sto nismo u grupi sa vama Hrvatima, i sto se necemo sastati u Poljskoj da vam Duda objasni kako se igra kosarka...kazem necemo se sastati jer sumnjam da mozete do cetvrtfinala...

strahinja

pre 15 godina

Spanija:Cabezas,Fernandes(NBA),Calderon(NBA),Mumbru,Navaro,P.Gasol(NBA),M.Gasol(NBA),Garbajosa(NBA)
Slovenija:Lakovic,Udrih(NBA),Nesterovic(NBA),Dragic,Brezec(NBA)...
VB:Gordon(NBA),Deng(NBA),Azubike(NBA),Mensa-Bonzu(MVP jednog kola evrolige)...
Ali AJMO PLAVI,mozete Vi to.

Sloba

pre 15 godina

Auh... De bas Spanija... Cak je i grupa sa kojom se ukrtsamo mnogo teza od druge dve. Nista, izgleda da ce sa Slovencima biti odlucujuce...

vernik

pre 15 godina

Grupe A i B nikad jadnije...
Nasa grupa je najteza prosto jer smo mi u njoj...
Bice zanimljiv duel Krstic (Milicic) i Novica protiv Mensah-Bonsu Popsa :) mada, imaju britanci sansu protiv slovenaca...
Prvu utakmicu da dobijemo i dalje ce vec biti mnogo lakse...
...ko ce da ceka godinu dana za ovo :(

mAchAk

pre 15 godina

Treba verovati u ove momke.Prvenstvo je za godinu dana i imamo dosta vremena da uigramo ekipu.Spanci jesu velesila ali bez Gasola i jos nekih igraca nisu nepobedivi,Slovenija je ekipa koju dobro poznajemo i koja je pobediva,a sto se tice VB ne cine tim 2 NBA igraca vec 12. Treba se samo dobro pripremiti i analizirati protivnike( sto ce duda sigurno i uraditi).Pocinjemo od NULE.Svaka utakmica je za ove momke novo dokazivanje.Samo neka rade po Dudinom planu i ja se ne bojim za medalju.A vi !!!!

spanjolska!?!

pre 15 godina

@realan
"C-spanjolska,slovenija i za trecu poziciju ce da bude velika borba izmedzu velije britanije i srbije to je to"

Ovde se najveće borba vodi između tebe i gramatike....

optimista

pre 15 godina

Sta je tu je,ja vjerujem u Dudu i ove mlade momke i mislim da nece razocarati na EP!Samo hrabro i protiv Spanaca,a Slovence i VB cemo dobiti siguran sam u to.

giga_moravac

pre 15 godina

@M.J
Da se VRATITE u vrh ?! Da Srbiji objasnite neke stvari ?!?!?!?! :)))))))))))))))))))) Pa zar nije ta lijepa vasa ostvarila prvu istorijsku pobedu protiv Srbije ove godine i to posle 10 godina,eeeej !!!!!!!!!! Vi cete da nam objasnite :)))) Meni je iskreno zao sto nismo sa vama u grupi.

Ђука

pre 15 godina

Ало бре људи!

БОЉЕ није могло бити!

Словенију и Велику Британију добијамо сто посто (и то убедљиво) а ако играмо против Шпаније, само како ми знамо, освајамо првенство! Српско срце не познаје страх!

bbb-zg

pre 15 godina

Komšije, prvo morate proći skupinu, a onda se možda vidimo u polufinalu..jer mi smo tamo ziher, a vi morate puno krvi i znoja za to proliti. Kao drugo nama se vraćaju Vujčić i Bagarić, možda Giriček, uz sadašnju mladu ekpiu koja je stekla puno iskustva od 2006. god sa ovih par iskusnih poslije Španjolske i Litve, smo najjači!

Nindza

pre 15 godina

Sa Spancima nije lako islo ni kada smo bili najjaci.
E sad, ne znam kakvi su VB i Slovenija, ali "kanimo li pobijediti, ne smijemo izgubiti" ...

Sloba bg

pre 15 godina

Sto se tice pocetne grupe,Spanci su favoriti,ne samo u grupi vec i na celom sampionatu. Slovenija ima dobar tim,ako se svi okupe,ali ni u kom pogledu bolji od naseg,a mislim da nisu ni kandidati za prvih 8. VB je vestacki napravljen tim,mislim da ni sa svim tim NBA igracima nece proci ni grupu.Oni su po meni negde u rangu Bugarske. Mislim da cemo se za prolaz u polufinale boriti sa Turcima i Litvancima. Opet,pitanje je ko ce igrati za litvaniju,mislim da dosta igraca iz one fantasticne generacije nece vise igrati za reprezentaciju. Turci su formirali tim u prethodnih nekoliko godina i mislim da mogu da budu hit na ovom sampionatu.
E sada,ako je favorit,to ne znaci da je Spanija nepobediva. Navaro i Rubio ce morati da pokazu da su bolji od RAKOCEVICA,Vujanica i TEPICA. Braca Gasol ce morati da pokazu da su bolji od po meni potcenjenog igraca u NBA - Krstica (Milicica). Himenez ce morati da pokaze da je bolji odbrambeni igrac od Kecmana. REJES i Garbahosa ce morati da pokazu da su bolji od VELICKOVICA,Dragicevica (Ercega). MUMBRU ce morati da pokaze da je bolji suter od TRIPKOVICA,Keselja (Dragovica).
Velikim slovima sam oznacio igrace koji su u skorije vreme imali medjusobni duel,a vi znate ko je pobedio i igrace koji su se bas istakli u zadnje vreme!

Lazar

pre 15 godina

Zapanjen sam, citam i ne verujem, mislim da sam omasio topic. Sta nije moglo gore? Samo su nam Spanci rame uz rame, tj malo jaci. Za VB nisam ni znao da imaju kosarkasku ekipu, a Slovenija, ajte molim vas, ima mnogo jacih ekipa od njih koje su nam mogle zapasti u grupu. I da su i teze ekipe pa sta da se radi, imaju valjda momci .... ili ne, ionako trebaju da igraju sa svima za neki primecen rezultat tako da ne treba niotkoga bezati vec pruziti maksimum i videti dokle se moze!

Nemca

pre 15 godina

Dosta teska grupa. O Spancima ne mora nista da se prica, Slovenci su jako neugodni,a britanci kako su krenuli verovatno ce da regrutuju pola nba da igra za njih

gf

pre 15 godina

Sigurno interesantna grupa s' obzirom da nas nije bilo na sceni 2 godine! A i bice interesantno sa anonimusima iz VB!
Mislim da imamo realne sanse i za sigurno drugo mesto!

dr Pop

pre 15 godina

Nije lose,nije lose...u ovakvoj grupi cemo pokazati da li se nasa kosarka vraca na stare staze ili ne, ali mislim da su nam sanse velike....SRBIJA!!!

Stefan

pre 15 godina

Pa, s' obzirom na to da su Spanci najjaca ekipa iz prvog sesira, mi najbolji iz treceg, a Slovenci ne najbolji, ali ne i najslabiji u drugom, izgleda da je ova grupa najteza! Mada, i druge su grupe dobre i Izrael, npr. moze da pomrsi racune, takodje je dobro da smo izbegli kvalifikanta, ali i Turke, koji su, mislim, bolji od Slovenaca.. Sve u svemu, kao i uvek za EP grupe su manje-vise izjednacene i sigurno ce biti super zanimljivo! Srecno Srbi!

dr5ar

pre 15 godina

Fenomenalno! Ako ne budemo medju prve 3 ekipe u grupi i ne zasluzujemo onda da se brukamo. Mada,u ovakvoj grupi ocekujem da bar kao drugi prodjemo u doigravanje,a ako kojim slucajem i iznenadimo Spance,nadacemo se i polufinalu :))
Napred Dudo,znamo da mozes !!

marko-nbg

pre 15 godina

VB i Sloveniju mislim da bi trebali da dobijemo bez problema! Drago mi je da smo sa Spanijom u grupi na pocetku cisto da vidimo kako stojimo u odnosu na najjace reprezentacije u Evropi! Prolaz u drugu fazu ne sme da izostane, a odatle sve zavisi od nasih igraca, tj ko se bude odazvao i da li cemo otici u najajcem sastavu! Ako se ponovi igra iz kvalifikacija, Duda bude imao sve igrace na broju mislim da bi mogli da budemo pozitivno iznenadjenje u Poljskoj! Medalja bi bila veliki uspeh i pokazatelj da se ipak krenulo sa mrtve tacke i da kosarka u Srbiji krece napred!

sarajlija

pre 15 godina

svidja mi se... da vidimo od cega smo napravljeni...
mislim da ovi mladi vise vole da nekome skinu sklap nego da igraju sa reprezentacijama slabije ili priblizne kao mi....

samo naprijed ...
zelim opet suze radosnice...

Del Piero

pre 15 godina

dobra stvar je da Spaniju i Litvaniju sigurno izbegavamo u 1/4...ipak su te dve ekipe jace od Rusije i Grcke koje mozemo dobiti
a sto se grupe tice mislim da cemo biti drugi
NAPRED SRBIJA!!!

stefan

pre 15 godina

Kad sam video da gore pise da se u grupi A nalaze tri Balkanske zemlje, pomislio sam na Albaniju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, ha, ha. Salu na stranu, za nasu reprezentaciju sam siguran da moze biti bar druga u grupi i da stigne do cetvrtfinala.

ja

pre 15 godina

E kada bi Duda pozvao Rakocevoca i kada bi se odazvali Stojakovic i Pavlovic, onda bi imali velike sanse i za zlato, a ovako trebalo bi da prodjemo grupu, osim ako VB ne regrutuje jos kog igraca iz NBA

FoRzA_PxFxCx

pre 15 godina

Ne znam sto vecina jadikuje da nije moglo gore. Meni je bas drago sto smo sa Spancima, jer nam mnogo duguju. Slovenija jeste opasna ali daleko od toga da je bauk. VB se trudi da poboljsa basket zbog OI 2012, imaju i zvezde iz uvoza, ali ne mogu ni oni preko noci da naprave cudo.
Ja verujem Dudi i verujem igracima. Samo pratite ucinak nasih reprezentativaca u Evropi ove sezone, a tek je pocela. Bice to neuporedivo bolji tim do pocetka prvenstva!!!

GORAN

pre 15 godina

Ako budemo imali pristup kao u kvlifikacijama , onda nam je svejedno sa kime smo u grupi.
Mislim da bi optimalan cilj bio plasman na naredno evropsko prvenstvo 2011 godine , i eventualno da se pokušamo plasirati na svetsko prventsvo 2010 godine u Turskoj .

marko-delija

pre 15 godina

Ne vidim razlog za kukanje. Pogotovo kada su Spanci u pitanju, ja sam iskreno njih prizeljkivao, zagovornik sam toga da je bolja opcija da igramo sa njima u grupi nego da se sa njima ukrstamo. U drugoj fazi nam dolazi grupa gde je Litvanija, realno mislim da u 1/4 finala idemo sa jedne od prve 3 pozicije u grupi F.
Videcemo i da li ce Gasol ispuniti obecanje da ce propustiti Poljsku, ipak Spanija bez njega i sa njim nije ista ekipa.
Bitno je da mi igramo dobro, a s'obzirom kakav je sistem takmicenja nije mnogo bitan sastav grupe.

KKP

pre 15 godina

Ja juce rekoh da bi bilo pozeljno da se izbegnu Spanija i VB, i eto nama srece na zrebu! Bem ti srecu! I Slovenija je sjajana reprezentacija, tako da nas ocekuje tezak posao...

Ivan

pre 15 godina

E vala voleo bi da ovi hrvati ispu*e,samo zato sto se ovoliko duvaju.Grupa nije losa,lakse je igrati sa dobrim ekipama nego autsajderima,ovo ce biti lepa grupa

LE ANDRO

pre 15 godina

(M.J, 8. novembar 2008 14:03)

Sta bi ste vi nama objasnjavali u basketu majke ti??? Mozete samo opet da pobegnete dok ide Hej Sloveni...pardon, Boze pravde!!! Bas kao i '95, seti se decace, seti se...

Milanche

pre 15 godina

E bas nemamo srece!
Spanija i Slovenija... I Hrvati bi nam vise odgovarali... Slovenci ako dodju u punom sastavu oni ce da osvoje ovo takmicenje...

Ova Velika Britanija ima sudije da nas pojedu moracemo da budemo mnogo bolji od njih...

Spanci nam nikada nisu odgovarali ni u jednom sportu pa tako i ovde... Nemamo sanse protiv njih...

Da su pali Rusi, Grci.. Mozda bi bilo nesto inace cigani nam nikada nisu odgovarali..
Ipak smo mi postena zemlja... kakvih ima... Divcu kapa dole za foliranje!! Trebalo je da imamo takvog duz istrije... Hvala mu ne bismo mogli bez toga!! Samo jos da se neko od ovih novih izbezobrazi malo...

Nemanja

pre 15 godina

lepa grupa, mozda i dodjemo do druge faze. Sa spancima tesko da imamo sta da trazimo, mada mislim da su se oni zasitili igranja za repku i da nisu jako ko na olimpijadi. Slovenci su jako opasni, iskusni su i dugo godina su na okupu, ovo pvenstvo je za njih biti ili ne biti jer tesko da ce uskoro imati ovako dobar tim jer su im mladje kategorije u krizi. Britanci zovu NBA zvezdice koji ko alavi jure na pare. Mislim da su oni najslabiji u grupi. sve u svemu sve utakmice ce biti neizvesne i za dobre zivce. Mislim da ne treba zvati nase NBA igrace, a ni rakocevica, neka igra ovaj tim sto je igram, samo da dodje milicic.

grobar_matejevac

pre 15 godina

Neverovatno,u svakom sportu moramo da se padnemo sa spancima kao da smo se pretplatili na njih!ZIVELA PONOSNA SRBIJA!

Bg

pre 15 godina

@ M.J. Hrvati osvajaju ovaj Euro?! I to bez vecih problema?! T si bolestan.

@ KOSTUNICA A i ti si vala bolestan. Bezi tamo u Belanovicu i ne vracaj se, baksuze jedan!

Sloba

pre 15 godina

Kukanje je mentalitet gubitnika. Nema nepobedivih. "spanjolska" u istoj grupi je SANSA za vracanje dugova. Bas mi je drago zbog ovakvog zreba, jer je to najbolji put za povratak ugleda i uzimanje trofeja.

VB=Velika Bomba

pre 15 godina

Ako Velika Britanija nastupi u najboljem sastavu ovo ce biti "Grupa Smrti". Trenutna generacija crnoputih Engleza u stanju je da od njihove kosarke napravi ono sto smo mi uradili u odbojci 90ih - pojavili se niotkuda i bez ikakve tradicije, a preko noci postali dugogodisnji faktor. Cak tri engleska NBA igraca (Gordon, Deng i Azubuike) po minutazi i ucinku, su blizu nivoa Stojakovica, a ispred Milicica, Radmana, Pavlovica, Jarica - a VB se bez njih trojice prilicno lako plasirala na EP tako da su i te ostale "vodonose" ocikledno upotrebljive.

pACMan

pre 15 godina

Sta bre kukate?? Preko dobrih ekipa se stize do vrha. Ili ne zelite ponovo na tron, m?? ;)

Ovaj tim je pre svega "slozna porodica" a onda nacionalni tim, videcete ;)
Dudo ceka te uspeh u Poljskoj, nemoj da zakasnis ;)

tatko

pre 15 godina

vidim da se mnogi raduju sto smo dobili slovence? je l' znate ko sve igra za sloveniju? ukoliko ne znate, prvo se informisite, pa onda lupetajte. ukoliko budu kompletni, oni su jedan od favorita za zlato.

MarkoOsijek

pre 15 godina

Komšije,realno govoreci-najteza grupa! Naravno,teško je sada prognozirati i ne želim da ovo ispadne kako nekome solim pamet, ali Srbija će se morati dobro oznojiti kako bi ušla u četvrtfinale, što joj od srca želim, vjerovali ili ne, a poslije je sve moguće... Što se tiče Hrvatske,četvrtfinale je sigurno, ali treba biti 1. ili 2. u grupi kako bi se izbjegle Španjolska i Litva...

dac,Skopje,Makedonija

pre 15 godina

Imamo odlicni igraci, kao Vlado Ilievski, Vrba Stefanov, Tose Gecevski, Pero Antic, Djeremaja Mejsi ali mislim da imamo tanku klupu i da imamo poprilicno slab selektor. Neznam otkud su ga iskopali onaj Jovica Arsic, ali misim da kao prvo covek nije dovoljno strucan, a kao drugo nema dovoljno autoriteta da vodi Makedonsku reprezentaciju, pa tako ekipa ne pruza igre daleko od svog maksimuma i vidljiva je nediscplina u igri. Umesto da naznacimo Zare Markovskog ili Oktaj Mahmuti, rodjeni Skopljanac, mi nadjemo ovakvog selektora za 1000 evra mesecno... Zato neznam sta da ocekujem od ovo Evro, ali mislim da jedna pobeda u ovoj grupi bice premija... Kad bi na klupi imali jedan od ovih gorenavedenih mislim da bi bili hit na ovom prvenstvom i kladim se da bih tada dobili i Hrvate i Izraelce(a Grke cemo i onako, iz inata:)))). Nadam se na trenersku smenu dotad!!! Inace Srbiju ne bih otpisao, jer imaju dobri igraci, a Duda je car, legenda. Ustvari moj pik za prijatno iznenadjenje za ovo prvenstvo je upravo Srbija.

Andrija

pre 15 godina

Ne lupetajte i ne zanosite se sa NBA igracima.NBA igraci i njihovi ucinci u NBA nemaju NIAKKVU ulogu na evropskom ili svetskom prvenstvu...
Taj Gordon I Deng jesu zvezde i EXTRA igraci,ali ovo nije NBA-masa igraca koja se tamo pokaze ne pokaze nista na evrpskom ili svetskom prvenstvu...to je razlicita stvar.I mi smo 2005 imali drim tim pa nista nismo uradili...70% tima igralo u NBA.
Michael Beasly je na svetskom u NS under 19-pre 2 god bio u USA reprezentaciji,nije ga nigde bilo..okean nije mogao da pogodi,a doveden je kao velika zvezda high school-a,i znalo se da ce u NBA sledece god.bio je 2 pik na draftu i VELIKA je zvezda u USA sada,i kako igra ovde ne mora nista da znaci na evropskom prvenstvu.
Imamo super tim,tim koji se bori i igra timski...mozda dobro dodju neke izmene,ali svidja mi se mlada reprezentacija,uz sve to-ako se pojavi najjaca entarska linija,bicemo jako opasni.
Spanci jesu jaki,ali ne i nepobedivi,a Slovenija ima roster-ali kao sto rekoh,sve ce zavisiti od forme.to sto oni imaju masu igraca u NBA,okacite macki o rep...
Mislim da cemo bez problema da igramo sa njima.Realno ako Spanci budu igrali na nivou,bice prvi,mi drugi...Englezi ce igrati nesto kao Franciska,atletsku kosarku,ali treba to dobiti lagano...Protiv takvih ekipa taktika pobedjuje i mozak.
a Hrvat ubedjen da ide dalje?poalko...
Voleo bi da ukrstimo sa Hrvatima u sl rundi,mada nemamo iskusan tim kao oni...ali za nas to nikad nije bio problem kada igramo protiv njih,nemamo Djordjevica,mislim da nam nece ni trebati...
Litvanija polako svira svoje godine,Turska isto...sve ce zavisiti od forme ,ali energijom kao Spanci-mislim na bekove i jaku centarsku liniju mozemo da napravimo BUM.
Veliki pozdrav za srbe

yoda

pre 15 godina

@mile
Ti, druze ,imas selektivnu amneziju.Vi 13 godina nista niste znacajno osvojili. Seti se samo kako si plakao kad je Djordjevic dao onu trojcicu i ukazi duzno postovanje velemajstorima koji ce vas rasturiti ako prodjete grupu. ZIVELA SRBIJA

scepan mali

pre 15 godina

Mislim da je grupa vrlo ujednacena i vrlo zanimljiva, maltene svako svakog moze dobiti. Uveren sam da Spanci nece imati skor 3-0, a pored nasih koji treba da dokazu gde su, interesantni su i Slovenci. Godinama unazad su kraljevi u grupama, a kada treba u eliminacionoj rundi povuci, onda redovno gube na startu. Mislim da ce oni ovaj put ispasti vec u prvom krugu, iako bih zeleo i da Srbija i Slovenija odu dalje.
Sto se tice Srbije konkretno, a i onoga sto se dogadja u KK Partizan (inace nisam Partizanov navijac) mene ovo sve podseca na rane devedesete, i tada je Duda neke mlade nepoznate iz Partizana uvodio u reprezentaciju, a ovi su prvo u Partizanu, a potom i u reprezentaciji napravili dzumbus u Evropi.
Imam osecaj da ce Srbi na kraju uzeti bronzu, a evropsko zlato ce napokon doci u spanske ruke.
A sto se tice drugog sesira, ubedljivo najslabiji su Nemci, jer ce igrati 99% bez Novickog. A Hrvati su neka sredina, dok su njihovi komentatori na B92 oboleli od teskog kompleksa nize kosarkaske vrednosti.
I steta je sto nema Crne Gore, zbog Pekovica, iako ce naravno njihovi navijaci reci da najbolji na svetum, sto je poznato prazno busanje u prsa, ipak medju prvih 16 u Evropi imaju mesta.

Fredy House

pre 15 godina

Slovenija...Smodiš, Brezec, Laković, Milić, Nahbar, brača Lorbek, B. Udrih, Vujačić, Bečirović...
Ako se ne pojavite u najjačem sastavu nemate šanse.
(aaaaa, 8. novembar 2008 14:55)

Novica-ubica,Milenko Tepic,Uros Tripkovic,Milos Vujanic,Darko Milicic,Nenad Krstic......

Vama ni najjaci sastav nece pomoci,zivi bili pa videli!:)

Dusan

pre 15 godina

Zreb je odlican, jer ako bacite pogled malo dalje u cetvrt finalu smo sigurno izbegli dve najjace evropske selekcije Spaniju i Litvaniju. Protiv svih ostalih sigurno imamo sanse. Jos da su nam upali Nemci umesto Slovenije ili Turske, vec bih potpisao cetvrt finale, ovako bice borbe. Sve u svemu lepa prilika da se nasi momci pokazu, gore od onoga u Spaniji ne moze, a mislim da ovaj renovorani tim sa par pojacanja moze daleko.

MOZEMO

pre 15 godina

Imamo potencijala, dobar selektor napokon, grupa je solidna i mislim da mozemo pobediti svakog. IDEMO U FINALE I GAZIMO SVE REDOM. SRECNO PLAVI, SRECNO SRBIJO.

kameni

pre 15 godina

Previse navijackih komentara!Nasa poznata uobrazenost iako dugo nista nismo uradili. Imamo veoma tesku grupu. Slovenci nisu nista slabiji od nas, a za Britance cemo jos da vidimo. Sreca je stvarno da se ukrstamo sa grupom koju mozemo da prodjemo. Jos jedna stvar je veoma vazna, a nju sada ne mozemo da znamo: u kom sastavu ce igrati reprezentacije. Uz mnogo napora nije nemoguce CAK i da dodjemo do polufinala. To bi bio veliki uspeh!

Le Andro

pre 15 godina

Svaka čast za tu Đorđevićevu tricu, ali tog ljeta 95 pravi party bio je u Hrvatskoj!
(Stom Cash 95, 9. novembar 2008 11:21)

Malo si se zeznuo decko, Djordjevic vam je dao trojku u zadnjoj sekundi '97, a '95 je sutirao iste 12-9 u finalu protiv Litvanije.

kicanovic

pre 15 godina

Potrebna je opsta mobilizacija,pozvati u timu Stojakovica,Radmana,Rakocevica,Pavlovica,Perovica,Tadiju,sve raspolozive snage!! SRBIJA SAMPION

Bane

pre 15 godina

Veoma sam zadovoljan zrebom,prvo sto nam Spanija sigurno ne moze zapasti u nok-aut rundi,Slovenija nije nimalo losa ali sigurno nije bolja od Srbije,VB je totalni autsajder,ne cine jedan,dva dobra igraca tim,jedino je Gordon dobar,ovi ostali su amateri za nas!Imamo tim za svaki respekt,ali kad bi u tim pozvali Stojakovica,Pavlovica,Rakocevica garantujem da bi bili medju prva 3 tima u evropi,ako ne i prvi!Ne mogu da docekam da prvenstvo pocne!

straxxs

pre 15 godina

Katasrofa!Jel moglo gore?
Spanija:svetski prvaci i evropski vicesampioni.
Slovenija:Sa nekoliko odlicnih igraca polako ulaze u vrh evropske kosarke(bar u top8)
V.Britanija:Sa Luolom Dengom i MVP-em jednog kola evrolige Mensom-Bonzuom veoma neugodni.
Ali,bez obzira na sve, NAPRED PLAVI.

BORKO25PB

pre 15 godina

Iz prva dva sesira dobili smo najteze moguce protivnike!Jos jedino da je iz cetvrtog sesira izvucen Izrael ili kvalifikant, najverovatnije Francuska... Prilicno sam uzdrzan sa ocekivanjima nasih,ali da ce proci grupu-e i plasirati se u cetvrt finale,ocekujem svim srcem!NAPRED NASI!