Tenis 169

Sreda, 08.10.2008.

17:49

Ivanovićeva poražena od Cibulkove

Ana Ivanović poražena je u drugom kolu Kupa Kremlja u Moskvi od slovačke teniserke Dominike Cibulkove sa 6:3, 2:6, 6:7 (4:7).

Ivanoviæeva poražena od Cibulkove IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

169 Komentari

Sortiraj po:

Odgovor

pre 15 godina

@pravda
Ne, varas se, Anini fanovi ne pljuju po Ani kada gubi nego je podrzavaju „i u dobru i u zlu“. Anini navijaci ne prozivaju Anu za „patriotizam“, ne nazivaju je Palcicom i ostalim pogrdnim imenima koje ste joj ovde dali, ne traze da se zrtvuje za Srbiju i srpstvo. Ana ne moze da izneveri njene navijace posto Anini navijaci ne ZAHTEVAJU od Ane ovo ili ono (da ZA NJIH pobedjuje, vec naprotiv - za sebe samu!), vec joj samo zele sve najbolje.
Iz tvog komentara se vidi da uopste nisi neutralan i da ti uopste nisu drage obe devojke, vec da ne podnosis Anu (kao i moderator ovog sajta, sto je vec vise ljudi primetilo i posto ovde nije moguce probiti cenzuru (jer se komentari ne objavljuju iako nisu u suprotnosti s pravilima) to su iskazali tamo gde je to moguce i gde postoji sloboda izrazavanja).

jj no.1

pre 15 godina

odgovor na komentar 153

molim te, pogledaj koliko ana ima slika polugola .

i molim te, koji je to poen jelena izgubila dok je razmishljala o imidzu ?!

Miskica

pre 15 godina

ANA ANA sta je stobom ?
JA mislim najboje ce biti vratiti se onim tvojim crvenim haljinicama u kojima si osvojila pariz, od kad si
promenila opremu(gaderobu) nikako ti ne ide ne samo povrede vec i bez povreda neide nikako,vrati se crvenoj
boji i sve ce biti drugacije crvena boja ti je srecna.Nadam se ja kao i vecina ovih koji su pisali komentare da necemo cekat dugo da pocnes sa pobedama.
Ostavi poraze iza sebe i napred u pobede nove. Bar DJEJ-DJEJ nas malo veseli dok i ne proradis na igri.
Napred jeco po novi naslov u Rusiji i ti VIKTOR NAPRED SAMO.

pravda

pre 15 godina

@ Pavao & @ Cestitam,

Ovi koji pljuju po Ani su u stvari njeni navijaci, doduse oni koje je izneverila (:-)))))) jer je izgubila nekoliko meceva. A sve ovo sto se sada dogadja na ovom sajtu i sto je upuceno Ani se dogadja i upucuje se i Jeleni samo treba imati osecaj pravde pa to videti i prihvatiti.
A ovo sto je napisano na sajtu Tennis je sigurno poteklo od Aninih fanova koja traze medjunarodnu pomoc. Da nije tuzno bilo bi smesno. A meni su obe devojke podjednako drage mada prvenstveno gledam tenis a ne tenisere/ke iz Srbije.

Cestitam!

pre 15 godina

Cestitam b92, postali ste internacionalno poznati kao pljuvacki sajt! Informacija o vama se pojavila na oficijelnom sajtu casopisa Tennis:
Ana is getting so much crap on the b92 site.
The thing is, b92 is not just crazy JJ fans site, it's a major news site in Serbia, and it creates public opinion. And like I said before, they are loud.
I mean JJ fans.
There are of course Ana's fans, but they are a completely different kind of people - you can just tell from the comments.
Some JJ's fans can be really nasty, and they like to drag the patriotism into the story. I think it was their goal from the beginning (as I wrote) to help JJ, and one way they did that was to bash Ana.
For instance, now they are saying that this is all a just fate for Ana for 'faking' injury in the Olimpics.
Ok, now to you this seems rediculous, but they repeat this over and over again and there are a lot of them...or not a lot, but the same people just write a lot of comments under different names. This is what seems more likely to me.
Btw, there is a tennis forum on that site, so it is probably them who read your site, and they are quite ok. I read them sometimes. They are not nasty to either one of them (JJ or AI) even though they may have their preferences.

Sandy

pre 15 godina

@haylee,
Ko,Janko Tipsarevic?Mislim, koja je on teniska velicina da govori o drugim teniserima i teniserkama.
Bolje bi mu bilo da sagleda svoju igru.

JovanaNBGD

pre 15 godina

Ova kriza traje jos od RG. Stvarno, sta se desava sa Anom? Nadam se da je samo pad forme, da nije u pitanju zasicenje ili nesto drugo. Nadam se i zelim joj da se za vreme pauze, do januara, sredi, rascisti misli i emocije i da krene punom parom. Hocu sledece godine da gledam Anu i Jelenu u finalu barem dva GS!

Petar

pre 15 godina

U odgovor na komentar 146.

Konstruktivna kritika je ok, ali pogledaj vec prva dva komentara (da ne idemo dalje) pa mi kazi da li je to "konstruktivno" ili "pljuvanje".

Da podsetim:

1. Hm...

2. SRAMOTA!!!!!!!!! Da je nije mozda sada bolele kosa ili je i Cibulkova iznenadila????????

navijac

pre 15 godina

Cibulkova je trenutno u topu. Zaista je Ana mogla da je porazi, ali...Ana trenutno nije u topu. Kao sto se videlo zadnjih meseca da nije u top formu, onda nije cudo sto je ovako ispalo.
Licno mislim da ce se ubrzo vratiti na svoju poziciju makar ce joj potrajati vise meseci, ali vratiti se sigurno!

Kosta

pre 15 godina

@ Sandy

Toliko si vredjala Jelenu i njene navijače, ni krive ni duzne, da je i Bog video.
Teško Ani Ivanović s takvim "fanovima" koji joj ovako doprinose.
Vi ste glavni u padu ove sjajne teniserke.

jj broj jedan

pre 15 godina

Vec su stvarno neukusni ovi komentari tipa "dosta slikanja", "Ana K" i slicni. Ja stvarno gotivim Jelenu, ali ona se slika vise, definitivno pravi od sebe sou mnogo vise nego Ana, voli da se eksponira dotle da zaboravi da igra u finalu GS gledajuci se na ekranu, prenemaze se sa spagama i ko zna koliko poena izgubi zbog izgubljene koncentracije jer stalno razmislja o imidzu. Ana je daleko prirodnija (osim onog krajnje glupog pumpanja sakom na svaki poen), a toliko je lepa da je svi traze i ne vredi biti ljubomoran zbog toga. Jednostavno, devojka je biser. I vratice se, uopste ne sumnjam, doterace igru i psihu, a ova kriza mozda nije tako losa da je malo upozori i spusti na zemlju. Iskreno, vise me brine Jelena jer je njen talenat velik, ima odlicne predispozicije, a mnogo vise prica i manekenise nego sto igra.
Nase devojke jos ne znaju da nadju pravi balans izmedju slave i igre, ali tu je Masa da im pokaze, vec koliko u januaru, videcete.

madjar

pre 15 godina

Vi "kriticari", pomislite kako bi na promer englezi, nemci ili Hrvati komentarisali Aninu krzu rezultata da imaju petu igracicu na WTA listi. Kriza rezultata jeste, to se dogadja svim sportistima sveta, ali krize prolaze pa ce tako biti i kod Ane. A kada opet bude No1, sto ce biti sasvim izvesno, da li ce te imati snage da se izvinete za prethodne neumesne i neopravdane kritike.
Ko ne veruje u njene uspehe u buducnosti bolje i da se na javlja na ovoj tribini.
Ajde, Jelena, ajde Ana..nije bitno koja je od njih na broju 1 ili 2.

Moris

pre 15 godina

Ana može da promeni šta hoće: i trenera, i reket, i način igre, jer nema još ni 21. godinu. Vi o njoj pišete kao da je veteranka, za koju vreme ne radi. Toliko o vašoj logici i dubini razmišljanja. Ona je ipak i najmlađa i najuspešnija od svih naših: ima RG i sa 20 godina bila je na prvom mestu liste. I da ispravim Ženevljanina - protiv Jelene ne vodi sa 6:1 nego, zvanično, sa 7:1. A dosta je mlađa. Ove je godine zaradila bar dvadesetak miliona evra! A vi pišete kao da reč o teniserki koja pojma nema. Baš ste za žaljenje. Sačekajte iduću godinu, ako već gledate tenis.

haylee

pre 15 godina

Mislim da je upravo Janko Tipsarevic najbolje opisao njenu igru u intervjuu za playboy (ni manje ni vise). A ta igra, kada se jednom procita, ne prolazi kod igracica koje su u top 20...do 30.
Nije njena igra u krizi, vec treba da krene da koristi mozak dok igra (kao JJ), a ne da samara loptu levo-desno sto jace.
Postoji nesto u tenisu sto se zove izgradnja poena. Teniseri i teniserke koje dobro savladaju tu vestinu i uz sve druge predispozicije (fizicke, talenat) zavrse i ostaju u top 5, a bez toga ne mozes da ostanes br. 1. Primeri: Federer, Henin, Graf, Seles, Jelena, Sampras itd....

Aleksandar

pre 15 godina

Pa dobro,nije smak svijeta,vidi se da se trudi ali je neide jednostavno,mora negdje doci kraj,ja se nadam da ce to biti zavrsni Masters gdje bi joj se moglo konacno otvoriti.Naprijed Ana

Pavao

pre 15 godina

@Posmatrac,
dobro dosli na sajt. To sto kazete je duboko tacno, ali nece biti ovde dobro primljeno.
Na sajt su se navrzli branioci lika i dela, koji dezuraju i napadaju neistomisljenike. Ana nije problem. Njeni navijaci su kulturni (kao i Jankovi, Viktorovi ili Zimonjicevi).
Ali, da vidite samo sta se desi kada nesto kazete o Jeleni Jankovic ili o Novaku Djokovicu!

Posmatrač !

pre 15 godina

Konstruktivna kritika i komentarisanje događaja je preduslov za dalje napredovanje u bilo čemu. Kod nas je to jako nepoželjno i dočeka se na nož. Na srpski prevedeno to se naziva ružnim imenom "PLJUVANJE". Dok se u Srbiji tako tretira dobronamerna kritika neće biti
napretka u sportu, a i u ostalin sferama života!
Po mom mišljenju to pokazuje nezrelost pojedinaca ali i jednog dela našeg društva.
Često čujem na Nemačkoj televiziji kada neko ukaže na grešku sagovornika da ovaj odgovori "Hvala, poučen sam od boljeg!", to sam shvatio kao izraz velike kulture i spremnosti da se prihvati kritika kao neophodni predusluv za napredak.
Evo, konačno sam rekao ono što mi je već odavno smetalo.
Po logici onoga što sam naveo
očekujem da će me mnogi "razapeti na krst", ali to je već trebalo odavno da se
kaže!
Reč pljuvanje je izraz u nedostatku argumenata i bespomoćnosti u zastupanju svog sopstvenog stava.

Ivana

pre 15 godina

Sve pobede počinju sa pobedom nad samim sobom. Ana pređi preko svega i idi dalje. Sve dok se boriš moraš da veruješ da ćeš da pobediš. Ja verujem da će tvoje vreme tek doći, samo budi strpljiva i istrajna.

yros

pre 15 godina

ma isto je bilo i sa sarapovom prosle godine,mada istina ona nije mnogo igrala u ovom periodu,al kad se vratila, stigla je do finala mastersa! ja sam optimista da ce ana biti ona prava,ako ne za masters,onda sigurno u australiji!!! samo napred!!!

Dragance

pre 15 godina

@Darko
E sada si mi otvorio oci!
Znaci mora se biti prvi na svetu da bi se komentarisalo!
Bravo majstore! Sada mi je sve jasno.
Pa ovo je elitni sajt samo za svetske prvake, nobelovce i masone. Mi, obicni nemamo pravo da komentarisemo.
Kapiram. Mnogo ti hvala na prosvetljenju.

Teniser

pre 15 godina

Ajde pljuvaci. Doslakrizapa sta. Jeli vam je sadajasno da nije iz hira otisla iz Pekinga. Drugo devojka ima 21 godinu i da li ona ima prava na emotivni zivot Samo da u tim emocijama ne prodje kao J.Dokic..Mozdatreba da menja strucni stabi one svedjane koji maste brkove. Pametna je da odluci i vratice sena mesto koje joj jos uvek pripada

jovana

pre 15 godina

Neko rece da se zreb namesta...sve sto bude vise padala na listi sve ce imati teze protivnike vec u prvom kolu... ako ovako nastavi nece biti ni slobodna u prvom kolu...sto se tice aninog poraza nisam iznenadjena...jer uopste ne volim njen stil igre...udari iz svih mogucih pozicija pa gde zavrsi...i onda se cudite koliko gresaka napravi.njen stil igre to zahteva.kad ne igra mozgom vec prazan teren promasi jer udara jako...NIJE FORA U JACINI

Cvetko

pre 15 godina

Kriza, pa šta! Dešava se to svima u životu! Nema predaje i biće, uveren sam, dobro!
Ako ne prođe na silu, proći će samo od sebe! Ne treba je pritiskati i kritikovati! Sve što je postigla, postigla je sama! Ako joj možemo, pisanom podrškom, pomoći, OK ali za pljuvanje nemamo nikakva prava!
NAPRED ANA! IZDRŽI i biće bolje!
Cvetko

AlexandraBG

pre 15 godina

Sta reci... Evo sad iskreno...Jelenu obozavam,Anu ne volim...ali jednostavno ne sumnjam u to da ce se Ana vratiti sledece godine...jer devojka nije zaboravila da igra vec...ne znam ni ja sta joj se desava...
NAPRED JECO...!!!

istina

pre 15 godina

Anin pad je nastao onda kada je zadnji put pobedila JJ i kad je toliko provokativno proslavljala svaki dobijeni poen, stisnutom sakom i neobicnim artikulisanjem i tada je pokazala da ne zna za fer-plej.Imam osecaj da joj se sve to vraca u negativnom smislu a da se JJ desava obrnuto-uspon do samog vrha.Mislim da je zivot bio posten i realan i da je JJ mnogo korektnija osoba od Ane.Najvise me nervira kada Ana izjavi da nije prijateljica sa JJ jer su eto rasle u razlicitim sredinama i imaju razlicite karaktere,mislim koja nediplomatija!

Ivan Liverpool

pre 15 godina

A kako bi bilo da je malo ostavite na miru. Ljudi se ovde ponasaju kao da im ona nesto duguje. Devojka jeste u krizi ali to nikome nedaje za pravo da je pluje i svasta govori. Ona je koliko se secam slobodna mlada devojka koja sama sebi treba da organizuje zivot i njena je stvar kako ce i dali ce uopste igrati tenis. Ona je bila broj jedan makar jedan dan u zivotu a vecina onih koji je pluju nemaju status broja jedan ni u svojoj vlastitoj kuci ili porodici.
Ana samo napred zelim ti puno srece i da se brzo vratis u vrh uz Jecu, naravno ako to jos uvek zelis.

vi ste neznalice

pre 15 godina

Pa ljudi dokle cete vi da smarate oko anine provedjenog placa, ili psihichki da je pala.. Radi se o 50 unforced, 0 od tih su bili FORCED, tako da kako ana igra s bazlinije to je kao da zhuri da bi se premeshtala shto pre na mrezhi da bi joj dala vinera kao iz stari danima Zhistin Enan.
O tome je njen problem.. Ali to joj treba dugo josh vezhbati da bi postala 100% sigurna.. sad previshe zhuri, i to nemozhesh u tenis kad igrash KOMPLETNO kao shto ana je pochela da igra..

Woy, Australia

pre 15 godina

Boze dragi kakvi komentari...nije nikakva sramota izgubiti od Cibulkove...Ana je igrala dobro ali kada ste van forme i najmanja greska se placa, sto je mlada Slovakinja znalacki iskoristila.Mi (Australci Srpskog porekla)volimo, navijamo i podrzavamo SVE nase Tenisere i Teniserke i to u svim kategorijama ali JELENA je od uvek bila nasa najmilija i ona je i uvek ce biti nasa br.1...sto ne znaci da ne zelimo Ani veoma brz povratak na mesto koje joj svakako pripada a to je u sam vrh WTA liste.Ana nije prva a ni poslednja Teniserka koja prolazi kroz neminovnu krizu a to se svakako odrazilo na negativne rezultate ali...talenti kao sto je Ana nikada nezaboravljaju kako se igra Tenis i svakako da lakse izlaze iz krize nego one Teniserke koje nikada nista nisu postigle u rezultatskom smislu sto sa Anom nije slucaj i zato sam vise nego siguran da ce uskoro opet da se cuje ono: "Ajde"sto ce nam svima doneti neopisive radosti. Zato umoljavam sve one koji kritikuju Anu da budu strpljivi iako nespadaju u grupu Aninih navijaca.Zelim uspeh svim nasima koji se nalaze trenutno u Moskvi i nestrpljivo ocekujem da se uskoro vidimo u Melbourne-u na AO.Pozdrav svima iz dalelke Australie.

lasinho karioka

pre 15 godina

KATASTROFA!!! Devojka veze nema,mislim da bi trebali da je prestanemo gledati kao deo svetskog teniskog vrha! OVO JE RASULO

borijan

pre 15 godina

ajde, molim vas ne mlatite praznu slamu vise! menjaj trenera, silazi sa piste i sl. su komentari neobavestenih i pateticnih.da nije bilo svena groenefelda i scota burnsa ana ne bi napravila nista od onoga sto jeste u poslednjih 1,5 godina. ne treba da trenira vise, jer njeni treninzi traju 7h dnevno (jelenini oko 4h), ona samo treba da bude strpljiva i da ceka trenutak kada ce se kockice sloziti. svi teniseri dozive neku krizu - potrose se mentalno i fizicki, i onda je potrebno vremena da se vrate u normalu. ana je normalna, sebe i svojih mogucnosti svesna, devojka koja ce uspeti da prebrodi krizu, mozda vec na sledecem turniru! napred ana!
p.s. pozz verdaska kad se budete videli!

Zoran

pre 15 godina

Ako bi se stanje nacije merilo prema komentarima,zakljucak bi bio da zivimo medju idiotima.Umesto da se zali zbog njenih poraza i upucuje prekor,
pokazuje zelja da igra bolje,
ovde NULE od ljudi koriste priliku da je vredjaju.Gomila je glasala za nekog koji se predstavlja kao "surova realnost", a ta osoba porucuje Ani-Moras cesce da igras FED Cup! Ko je ta NULA koja moze da kaze bilo kome MORAS! Nase teniserke ne moraju nista,one nisu duzne nista gradjanima Srbije,oni njima jesu.One nisu duzne da citaju uvrede srpskih NULA.

niw

pre 15 godina

Ljudi,devojka igra za sebe,sve sto je uradila do sada,uradila je sama.Zato prekinite da joj "solite pamet" sta da radi. Njen zivot,njena karijera...
(Bojan, 8. oktobar 2008 18:50)
Nije bash tako. Igra pod bojama nase zemlje. SVI sportovi se igraju zbog PUBLIKE. Da nema nas, ne bi bilo ni sponzora, ne bi bilo ko da ih placa. Dakle imamo apsolutno pravo da ih PLJUJEMO do mile volje, jer su ti sportisti tamo da bi nas zabavljali. Sve to nam daje PRAVO da pljujemo tenisere do mile volje!
Drzi se Ana, saberi se, promeni nesto u zivotu i GURAJ ;) Kriza ko kriza, proci ce!

Ирена

pre 15 godina

Анчи, биће боље сигурна сам! Отишла сам на испит док је растурала Цибулкову у првом сету, а кад сам се вратила - нисам могла да поверујем у оно што видим! Не разумем шта се то у међувремену десило?
Искрено предлажем Јеци да добронамерно посаветује млађу колегиницу пошто је и она прошла кроз изузетно тешку кризу те је чак размишљала о одустајању од тениса. Могу да јој причају психолози шта хоће, најбоље је да поразговара са неким ко је искусио исту ствар.
Држ' се Анчи, волимо те и уз тебе смо! :-)

expert

pre 15 godina

@(Boris, 8. oktobar 2008 20:43)
Naravno, Ana igra u loshoj formi... ali sam kao njen navijach tu da je podrzhim!!! A u prethodnom komentaru sam i naveo zashto je podrzhavam! I to nema nikakve veze sa "pljuvanjem" ili hvaljenjem... devojka sa sobom nosi energiju koju nosi malo ljudi na svetu... to je ono shto sam prepoznao...a u tenis se previshe i ne razumem, niti zhelim da se razumem vishe od onoga koliko mi je potrebno da navijam za onu u kojoj prepoznajem sve ono shto jedan sperstar treba da ima!!! A ono shto ne razumem, je chinjenica da joj ljudi neshto zameraju... Individualni je to sport, nema "izmene" , sam si sa sobom i sa protivnikom tamo... do pada mora da dodje. Ali kvalitet ne moze da nestane, vec ce se po prolasku krize vratiti!!! ( Ponavljam, ne poznajem toliko tenis, ali da Ana nema kvalitet ne bi bila tu gde jeste i ne bi bila tamo gde je bila pre mesec dana. A govorim pre svega o osobinama koje je krase kao sportistu. u to se razumem :) )

Igor

pre 15 godina

Jasno, da ne moze biti jasnije.. mozda se vrati u staru formu, ali tesko. Vidi se da je ne stabilna kao osoba, nema onu jacinu, susta suprotnost od Jelene, ne moze ona da se izbori sa svim sto joj se desava ( nesto slicno Dokicevoj) .. a cini mi se da je pocela da misli o momcima, i tek ce je to dokusuriti..

dejan

pre 15 godina

Al stvarno ne kapiram ovu totalno glupu podelu na ''Jecine'' i ''Anine'' navijace.
Sta, to kao ono ''imitiramo amere'' ili slicno... Da, ali njih ima 200 i kusur miliona i dovukli su se tamo sa milion strana sveta, a nas ima jadnih par miliona i niko od nas nije dao ni kintu (cast izuzecima) za jednu ili drugu.
Meni je na primer Jelena bila simpaticnija i smatrao sam je borbenijom, osobom koja vise pridaje vaznosti zastavi pod kojom stoji. Ipak, kada sam video Anino lice kada je osvojila ''gren slem'' nisam vise siguran, tako da...
Nista im nismo dali, nemamo neki poseban razlog ni da im uzimamo zluradim komentarima. Sta god da urade bilo gde - nase su. Obe. I to je to.

Maja

pre 15 godina

Za one koji od skora prate tenis: Jelena (koju obozavam podjednako kao i Anu) je imala krizu u priblizno istim godinama kao i Ana, a pogledajte je sada. To nije nista neobicno, setite se sebe u tim godinama! Ana je vrhunski talenat, i potrebno joj je par pobeda da vrati samopouzdanje, a sigurno je da ima mesta da poboljsa svoju igru.
Srbija treba da bude srecna sto ima 2 takve teniserke i ambasadorke!
Kada pobedjuje svi je hvalite, pravite doceke, a kada upadne u krizu sve se to zaboravlja. Pa i one su ljudi, nisu roboti. Sada vam je Jelena kraljica itd. jer pobedjuje, sta ce biti onda kada izgubi...ovakvi komentari?! To je jadno, jer one su uradile mnogo vise za Srbiju, nego sto vi mozete i da sanjate!
Sigurna sam da ce Ana izaci iz krize, bas kao sto je i Jelena!

vamos

pre 15 godina

nemojte ljudi da se brinete i da pljujete,jesam najveci JJ fan zbog njenog tenisa i borbe,ali vratice se ANA, ipak je to ZENSKI TENIS,vise treba ovi dusebriznici i pljuvaci da se brinu i da cuvaju svoje komentare kad Novak ne bude mogao da pobedi nikoga vise,andy,gulbis,nishikori i ostali klinci stizu,a da ne spominjemo nadala koji je samo godinu stariji.NE DAJ SE ANA.forever JJ FAN

Ženevljanin

pre 15 godina

Moram jos jednom da se javim... posle svih komentara u kojima su ključne reči: "sramota, tužno, surova realnost, neverovatno, agonija, ostavi reket, ogroman problem, tragično, završila karijeru, neophodna psihoanaliza..."
A da nije nama neophodan psiholog? Zašto se tako teške reči ne upućuju ostalim našim teniserima? Tipsarević i Troicki dobijaju uglavnom (zaslužene) pohvale a nisu peti u svetu nego su oko pedesetog mesta. Koliko mogu da se setim nijedan od njih nije osvojio nijedan ATP turnir a Ana ima osam titula... ono što oni nikad neće postići do kraja svojih karijera. Pa čak i kad se uporedi s našim vedetama, Novakom i Jelenom Ana je dosad postigla više: jedina je osvojila i GS (kao Novak) i bila prva u svetu (kao Jelena). A s najaboljom na svetu ima skromnih 6:1...:-) Pritom je mlađa od svih nabrojanih (i nenabrojanih) srpskih vrhunskih tenisera i teniserki. I baš smo njoj našli da predlažemo da ostavi reket jer (očigledno) nije za nadarena za to...:-)

darko

pre 15 godina

kada neko od nas bude najbolji na svetu , onda mozemo da komentarisemo !!! Ana je vrhunski sportista i naravno da ce biti opet najbolja ...

peko

pre 15 godina

@Peđa(24)
Да,Курникова је освојила велики број сингл ГРАНДЕ СЛАМА тура,по егзотичним острвима.

Kosta

pre 15 godina

Upozoravajuće!
Svi Anini neuspesi posle Rolan Garosa:

Vimbldon:
Ivanović - De La Rios 2:0 (6:1, 6:2)
Ivanović - Deši 2:1 (6:7, 7:6, 10:8)
Ivanović - Ženg 0:2 (1:6, 4:6)
Montreal:
Ivanović - Kvitova 2:1 (6:3, 4:6, 6:3)
Ivanović - Pašek 1:2 (2:6, 6:1, 2:6)
US open:
Ivanović - Duševina 2:1 (6:1, 4:6, 6:4)
Ivanović - Koan 1:2 (3:6, 6:4, 3:6)
Tokio:
Ivanović - Petrova 1:2 (1:6, 6:1, 2:6)
Peking:
Ivanović - Korne 2:0 (6:1, 7:6)
Ivanović - Ženg 1:2 (6:7, 6:2, 4:6)
Kup Kremlja:
Ivanović - Cibulkova 1:2 (6:3, 2:6, 6:7)

branko

pre 15 godina

Ana Ivanovic je talentovana teniserka, klasu iznad pomenute ruske plavuse, samo da ova kriza ne potraje. Glavu gore Ana, zaboravi tog frajera, nije on bio s tobom iz ljubavi, on je paparazzo na tajnom zadatku.

Radan Dragutin

pre 15 godina

Anči! Nadam se da će slijedeći puta biti bolje. Molim Te, draga djevojko, nemoj unaprijed ništa obećavati. Radi na kondiciji. Skromno daji obećanja, raskošno igraš. Kriza će proći do kraja godine. Znam da nas je mnogo koji Te volimo. Srećno!

Lane

pre 15 godina

nije mi jasna jedna stvar .
znam da neko vishe voli Jecu, neko Anu . Ja inache obozavam Jecu, a Ana me stvarno nervira ponekad .
ALI KAKAV SMO MI NAROD ?!
JEL MORAMO STALNO DA PLJUJEMO ?!
i ja bi ko zna shta rekla sad . ali suzdrazavam se . nauchite i vi to malo .

ustvari, zashto bi vi slushali jednu trinaestogodishnjakinju .

pekocg

pre 15 godina

@NS(22)
Да,максимум се постиже у 20-тој години....Како је на Телепу?Имали на Штранду још купача?Мало је зима,али не мари.Их, какве су игранке биле у Гајдобри крајем шездесетих...(носталгични новосадски студент..)!

slavica

pre 15 godina

Ne daj se Ana, procice ta kriza pa ces ti opet biti ona prava. Stici kondiciju i bice sve u redu. Mnogi te vole, budi ubedjena u to

mare

pre 15 godina

da se 'problem' ne zove scott burns?? nekako, otkad on nju onako zdusno bodri i gleda sa obozavanjem ona nikako da pocne da igra...
nadam se da sada makar uziva u nekim drugim carima zivota
enivej, sve najbolje, stagod bude izabrala da radi

Sanja

pre 15 godina

Nema razloga za preveliko nerviranje i brigu.Ana je ionako u Moskvu otisla naknadno posebnim pozivom , nije ni bilo u planu da ucestvuje na tom turniru.Osvojice nekoliko bodova, koje inace ne bi osvojila da nije igrala.Odigrala je tri meca sa jakim protivnicama i to je ono sto joj je trebalo.Protiv Cibulkove je imala dve mec lopte,znaci da je igrala jos bolje nego protiv Zi Zeng.Postepeno ce i taj treci set resiti u svoju korist i to ce biti prelomno u povratku na vrh.Ako pogledate Morezmo , ona je bila prva na svetu pa sada retko dolazi i do cetvrtfinala,ali ona je starija i na zalasku je karijere.Za Anu je vazna strpljivost i upornost.Mislim da je na dobrom putu i mislim da ce se vratiti u formu najkasnije do Australije.Do kraja sezone ima samo jo 3 turnira sa Dohom.Srecno i bericetno Ani!!!!

Posmatrač

pre 15 godina

Za ovu priliku bih Vam preporučio da uđete u arhivu 26.septembra 2008 ovog foruma i nađete naslov,
"Kriza rezultata Ane Ivanović"
komentar pod brojem "3", i mnogo toga će Vam postati jasno. U zadnje vreme sam stvarno primetio da na mečevima prisustvuje samo kon
dicioni trener Scott, a njen trener Grünefeld nije više prisutan pored terena,
zašto !?

J.R.

pre 15 godina

Onog trenutka kada je postalo izvesno da ce Ana Ivanovic postati 1. teniserka planete (pobeda u polufinalu Rolan Garosa), mnoge velike kompanije su novoj najboljoj teniserki nudili mnostvo ugovora. Kada je Ana osvojila svoju prvu grend slem titulu, procenjuje se da je ona samo te veceri zaradila preko 20.000.000$ - od osvajanja titule i raznoraznih ugovora. Ana ima 20 godina. Nije jos bila spremna za sve to, i ja mislim da je sve to njoj napravilo... nekakav emocionalni cirkus.

Takodje, mislim da joj je ova povreda napravila ogroman problem. Ona trenira i trudi se da se vrati, ali mislim da ovaj trener nema vise sta da joj pruzi, i da treba da ga promeni.

Ani preporucujem da promeni trenera i da ode kod nekog strucnjaka na razgovor. Nisam zlobna, to stvarno ume da pomogne. Ana je i dalje u vrhu, 5. mesto je izuzetan uspeh i ne treba da se ljutimo na nju sto nije 1. ili 2, ali pad u njenoj formi je ocigledan i ja joj zelim da uskoro poboljsa nivo svoje igre.

Тешић Горан

pre 15 godina

На жалост, Ана Ивановић већ годинама игра на исти начин, а то је удри лоптицу, па ако прође, прође, а ако не, ником ништа. То је начин на који тенис игра и, на пример, Венус Вилијамс, али она то игра боље од Ане Ивановић. То неко зове нападачким тенисом, што је у складу са философијом живота модерног западног света, то јест са философијом агресије. Такав тенис може некада да да добре резултате, али на дуже стазе не може. Доказ за то је и сама Венус Вилијамс. Овим не желим да кажем да су Венус Вилијамс и Ана Ивановић лоше тенисерке. Не, оне су добре тенисерке, али ја волим другачији тенис. Ја волим тенис где се лоптица пребацује преко мреже и где се води борба у стратегији, тактици, где се противници надмудрују. Наравно да је битна и снага удараца, али ја не волим начин на који тенис играју Венус Вилијамс и Ана Ивановић. Ана Ивановић одавно тако игра и то је дало резултате у једном тренутку, али то није добар начин игре на дуге стазе. Ана Ивановић треба да ради на побољшању својих удараца, а то је дуг процес. Такође, Ана Ивановић треба да ради на смиривању своје игре. Ту мислим на то да треба да вежба да одржава лоптицу у игри и да покуша да поентира у право време, а не пре времена. Ја мислим да зато она прави велики број грешака. То је један стил игре који се тешко мења, али великим радом резултати се могу постићи. Моја је процена да ће Ана Ивановић све више да пада на светској ранг листи. Лепо је имати јак сервис и јак форхенд, али ако се нема осећај за време кад шта треба да се уради ("тајминг"), то јест ако се поен не гради, већ се иде голом силом, онда нема ту успеха на дуже време. Данас ми је стварно било жао Ане Ивановић. Ана нема још много шанси да поправи форму до краја сезоне, осим ако не иде на мање турнире, што је, можда, и прави начин да нешто покуша да уради. Почетком идуће године, Ана брани много поена и ако нешто радикално не промени у свом начину играња тениса, ја мислим да ће испасти не само из првих десет, већ и из првих двадесет. Надам се да ће Ана, ипак, превазићи ове проблеме које има и да ће заиграти боље.

Напред Ана! Напред Србија!

posmatrac

pre 15 godina

Da li ste primetili od koga Ana gubi: Od najbrzih igracica u karavanu. Od one kineskinje dva puta, sada od Cibulkove, koja je jednako brza kao Kineskinja. U ovom trenutku njeni servisi i vineri nemaju tu snagu, da ih ovi zecevi ne bi stigli. A Ana nikada nije ni imala brzinu, da bi se mogla nosi sa takvim igracicama. Da su joj naisle Petrova, Kuznjecova, Zvonarjeva, zbrisala bi ih i sa ovakvom formom, iako su one daleko bolje igracice od dve pomenute. Ali zreb kao da je dirigovan, pa bira one koje joj najmanje odgovaraju.

Čika Freud

pre 15 godina

Evo, još jedan prilog psihoanalizi Ane Ivanović!
Elem, da bi uopšte krenula ka nekakvom poboljšanju, Ana mora prvo da postane LIČNOST! Krajnje je vreme da izgradi svoj identitet, svoje ja, odn. da prestane da bude "dobra devojčica" koja, iz jednog intervjua u drugi, non stop ponavlja iste, napamet naučene fraze ("I am so excited... I love playing here... It was a great match"). To je sve nivo prvog razreda gimnazije i tako isprazno, dok posao kojim se bavi zahteva MNOGO ZRELIJU i JAČU ličnost.
Dok SAMA ne pronadje SEBE, što podrazumeva distanciranje od ULOGE koju joj kroje menadžer(i), trener(i), roditelji..., neće od nje biti ništa, nažalost.
A kad će, ako ne sad???

Valderama

pre 15 godina

Pa ja joj lepo kazem da prestanemo neko vreme da se vidjamo i da se skoncentrise na karijeru a ona nece kaze neko ce da me ukrade od nje pa dzabe joj posle i karijera i sve ostalo.......;)

Boris

pre 15 godina

Bravo Ana, samo nastavi tako dalje. Jeste li sada zadovoljni vi "nepljuvaci Ane", Bojan, expert itd.?Ovo je forum, gdje ljudi ostavljaju svoje misljenje, a vama ako se ne svidja, idite negdje drugo!A da igra lose, igra.

srle

pre 15 godina

ana, samo ti uzivaj u zivotu. nije tenis ni jedina ni najbitnija stvar. a bice i novih uspeha u istom ako ga toliko zelis koliko mislim da ga zelis. i tu smo da te podrzimo i sada, a i onda kada dodje vreme novim velikim radovanjima! :D

Trener

pre 15 godina

@ Ženevljanin

na svim forumima pričaju da je Anu ispalio njen trener Sven Grenefeld; za kojeg se ona mnogo bila vezala - potpuno pogresno.
Jer on je trener Adidasa, i trenira jos nekoliko teniserki a nikad nije samo Anu.
A to je ono sto sam ja, kao obican ljubitelj tenisa, ovde rekao sto puta.
I, evo tacno je.

Stefan

pre 15 godina

Najaci su ovakvi komentari

Sve sami strucnjaci ovde a reket u ruku nikad nisu uzeli!Besposlicari ajde iskulirajte malo!Ana je postigla za 20 godina vise nego sto ce te vi za ceo svoj zivot!Zato tisina!
(ivan, 8. oktobar 2008 19:08)

Stvarno ste dosadni sto pisete posle svakog turnira ma bice bolje , sledeci turnir se sigurno vraca . Jedino sigurno je da se vraca ne u formu nego KUCI.

Ajdeeee!

pre 15 godina

Ovo nema veze sa tenisom, problem je u glavi. Treba samo da se sabere i usredsredi na ono čime se bavi.
Gledao sam meč na sajtu turnira...Drugi set ne vredi komentarisati. Dve meč lopte kod 5:4 olako prokockane; nekontrolisani smeč pa dupla servis greška za brejk Cibulkove; loš početak u taj-breku, a onda mrežica na Aninoj strani (zgrabi priliku kad ti se ukaže!) i za kraj opet lagani smeč u aut.
Nema ovo veze sa tenisom, nije Ana zaboravila da igra, samo nije dovoljno "u igri" i brzo gubi koncentraciju. Posle svakog dobijenog seta dolazi pad. Treba angažovati drugog trenera i dobrog psihoterapeuta dok ne bude kasno.
Ajdeeeee Ana, možeš ti to!

Dolly Bell

pre 15 godina

Ti spavas kapci su ti teski,ti spavas kapci su ti teski....cim je osetila sta je musko tenis je pao u zaborav.Problem svih teniserki.Ljubav cini cuda ko jos skuplja poene i pare.

Aca Znalac

pre 15 godina

Ana nije da mi nije tesko kada vidim da ti nista ne polazi za rukom. Kriza traje li traje i od onog GS kao da si zacarana. Hajde trgni se, ako treba menjaj trenera nesto skripi i nastavis li ovako da posrces bojim se da ce vrag odneti salu.
Hajde Anci napred, svi te volimo i znamo da ti to mozes.
Jedna je Ana.

meda

pre 15 godina

posle osvojenog pariza.....treba sve to da preradi mlada devojka..........volimo te kao i pre, ponos si svih nas iskrenih navijaca....voli te srbija

BetStar

pre 15 godina

Pricao sam jednom prilikom o uticaju kladionica...ko razume shvatice
A da...Djokovic pada pocetkom sledece godine...svakom od tih prosecnih istice mandat posle 2 godine.

Maja,Bajina Basta

pre 15 godina

Boze moj!Imamo mi i JECU-nasu kraljicu,zalicemo veceras i sutra do JECINE pobede(koja ce sutra pobediti).A sad se potrudi da pobedis u dublu,ali ce biti mnoooooogo tesko.A ti JECO do trece pobede u tri,cetri nedelje.SAMO NAPRED,JECO!!!A ti Anci,oprastam ti samo ako si se zaljubila,jer ljubav nema granica,a i obezbedjena si do kraja zivota,sto se tice novca,pa nemoj mnogo da brines!

AlekSandar

pre 15 godina

Ufff..., ovo je već problem.

Ali, ipak, setite se crne serije Jelene Janković iz 2006 godine i kako je uspela da prebrodi. Istina je da slična situacije nije sa Anom, ali je blizu. Ja mislim da ona treba da batali ovu sezonu i da se odmara za 2009.

semi schilt

pre 15 godina

ja sam trenirao waterpolo a pokazalo se u slucaju JJ da je to dobitna kombinacija tako da sto se mene tice tu sam da pomognem.:))

ggg

pre 15 godina

Ja razumem da neki od nas vise vole Jelenu, a neki Anu, ali obe su nase!
Ana je trenutno u krizi, a neki se nasladjuju tome i pljuju po njoj.
E, to je bolest, patologija, sadizam.
I nije mi jasno sta radi ovaj moderator? zasto dopusta da se manijacima da se ovde izivljavaju?
Ajde Ana, prebrodi krizu, ti to mozes. (i ne obracaj paznju na bolesne pojedince)

m

pre 15 godina

Mozda geseim, ali od kako je Ana, posle RG, promenila midz, haljinice sa volanima( u kojima je igrala manijacki) zamenila nekim ultra modernim uskim kompletima( u kojima nesme posteno ni potrcati, a vidno se oseca neprijatno- moje neko zapazanje), od tada je pocel ova agonija.
Cinimi se da se ne oseca prijatno u svom novom marketinskom imidzu.

Svasta!

pre 15 godina

Zaista mi nije jasna motivacija ljudi koji su se potrudili da napisu negativne komentare na ovu vest. Tolika potreba da se prospe zuc po dvadesetogodisnjoj (uskoro 21-godisnjoj) devojci koja nema nikakve veze s vama...

Baki

pre 15 godina

Ženevljanin, 8. oktobar 2008 18:13

Jelena je letos izgubila od Cibulkove u Los Angelesu zato što je na taj turnir išla ćopava i bangava kako joj se ne bi dešavalo ovo što se sada Ani dešava. Ionako su i ona i njen trener rekli da nisu došli da bi osvojili taj turnir, već da Jeca ne bi gubila na rutini i samopouzdanju. A bilo je kritika (Teniseru, gde si sada?) kako Jelena ide na turističke turnire za bedake i šta ti ja znam, a ona je sada broj 1 na svetu, sa izuzetnom perspektivom da se tu i zadrži do kraja godine i ostvari svoj cilj.

Ana mora da menja komplet menadžment i ceo tim.

Ana, želim ti da nam se što pre vratiš i budeš onakva kakvu te pamtimo. Uvek ću navijati za tebe osim kad igraš protiv Jelene.

Danijela

pre 15 godina

Ana je izjavila da je Jelenine pobede dodadno motivisu...da gubi, izgleda mi. Ona u poslednje vreme mnogo prica, a malo radi. Iako sam Jelenin fan volim i Anu. Kakva je takva je, nasa je, i zelim da i ona pobedjuje i bude tamo gde joj je mesto - na poziciji br.2.

Stanča93

pre 15 godina

@ Peđa
Neznalice, Kournikova NIKAD nije osvojila turnir u singlu!!!
Grand Slam je osvajala, ali 2 puta u dublu i 2 puta u mixu...

Spasoje S.

pre 15 godina

Sve je pocelo od onog susreta s Gagijem Jovanovicem na Balkonu. Tako traumaticno iskustvo uzdrmalo bi i nekog mnogo jaceg od nje. Ne daj se, Ana!

Nikola

pre 15 godina

Ne znam da li primecujete da je Jelenin uspon poceo sa njenim igranjem za Srbiju u Pekingu, iako je bila povredjena, a Anin pravi sunovrat sa odustajanjem od iste akcije zbog "bolnog palca", a zatim naprasnog ozdravljenja za US Open. Eto to se desava sa osobama koje nemaju osecaj pripadnosti i sa svojim fanovima iz rodne zemlje komuniciraju preko zvanicne web strane na engleskom. Bog sve vidi....

ivan

pre 15 godina

Sve sami strucnjaci ovde a reket u ruku nikad nisu uzeli!Besposlicari ajde iskulirajte malo!Ana je postigla za 20 godina vise nego sto ce te vi za ceo svoj zivot!Zato tisina!

@leksandar

pre 15 godina

Narode navijam za JJ, ali ne spadam u grupu pluvaca vec u grupu ljudi koji realno i sa razlogom kritikuju igru te barbike sa modnih pista i hodnika ortopedije( naravno palac je nezaobilazni deo njene karijere).
Ovo je sramata za Anu ne za njene fanove !!!

peko

pre 15 godina

Пљувачи STOP!Aна ће убрзо бити поново она права!Сјетите се полугодишњег Јециног приода почетком 2007. год.Лако се излази из ФОРМЕ,али је зато повратак тежак.Као стари Јецин навијач снажно подржавам Ану.Нека издржи.Мало ме буни улога Аниног трнера у овој пролазној кризи?

steva

pre 15 godina

strasno!!!!!!!
nemojte sad opet vi "branioci" ane da pricane vase isprane price. kao sto sam vec jednom u komentarima rekao- to je kad slava udari u mladu glavu

AJ

pre 15 godina

Zaista ne razumem komentare tipa "Ana je dostigla svoj maximum, bila je prva i to je to". Pa toliko dobrih i vrhunskih teniserki je bilo u krizi. I Jelena je u nekom intervjuu ispricala da je pocetkom 2006. razmisljala o odustajanju od tenisa, Dementijeva isto a i mnoge druge su padale na WTA listi i uspele da se vrate na vrh. Nadam se da ce kriza sto pre proci i da ce nas opet obradovati, barem na zavrsnom WTA turniru.

mgoran

pre 15 godina

Jeee... agonija se nastavlja.
Mentalni problem. Daj Ana sredi se. Napravi pauzu, idi na neke leve turnire, zaredaj par pobeda protiv nekih anonimusa...
(molim bolesnike da ne likuju)
Ajde Ana, budi jaka i oporavi se.

sasa

pre 15 godina

Ljudi moje misljenje je da se Ana Ivanovic zaljubila i da je zbog toga zapostavila tenis. Drugo objasnjenje ne postoji,proradio joj je materinjski instinkt i to je to.

expert

pre 15 godina

Vratice se Ana o5 u formu koja je krasila do pre nekoliko meseci.

Mene i nije osvojila teniskim umecem vec harizmom koju ima.
Ana i kada je tuzna,zraci pozitivnom energijom... i upravo zato, verujem u njen povratak na prvo mesto!!! Jelena, ma koliko dugo bila prva, nikada nece biti Ana! Ana je rodjena da bude voljena, da bude idol, da joj se ljudi dive... jer jednostavno,osim krize u formi nema mana!!!

Bojan

pre 15 godina

Ljudi,devojka igra za sebe,sve sto je uradila do sada,uradila je sama.Zato prekinite da joj "solite pamet" sta da radi.Njen zivot,njena karijera...

Ron Jeremy

pre 15 godina

Ocekivan poraz i ocekivano u 3. seta ali nisam nezadovoljan jer se Ana polako vraca u formu. Mislim da je greska sto nije bila u Stutgartu jer bi dobila na takmicarskoj formi. Njoj fale mecevi i naravno pobede da bi povratila samopouzdanje a to se nece desiti ako se preskacu turniri. U Cirihu stize najmanje do 1/2 finala. Zivi bili pa videli.

viva

pre 15 godina

Neverovatno....kako mi je zao, izgubila u drugom kolu ali svoj prvi mec na ovom turniru.... ali borila se Anci do poslednjeg poena. Bice bolje Ana, bice bolje, samo glavu gore!

jelena

pre 15 godina

jos jedan poraz,pa anaaaaaaaaaaaaaa.kako nisi u stanju da dobijes neki mec.nema veze ostaje ti jos dubl,pazi da i tu neizgubis.gde su one cuvene pobede.posle rg bas te briga.ajdeeeeeeeeeeeeee sad navali u dublu.

n

pre 15 godina

Nije sramota izgubiti protiv Cibulkove, koja je ove godine pobedila brojne vrhunske igračice - Dementijevu, Petrovu, Moresmo, Bartoli, Čakvetadze i sadašnju br 1. - našu Jelenu Janković. Ana je imala dve meč lopte, a sudeći po odnosu asova (11:0) morala je imati i daleko više vinera. Njen poraz jeste razočaranje, ali ga treba shvatiti kao jedan od poslednjih stepenika ka vraćanju Ane Ivanović u punu takmičarsku formu posle veoma duge pauze.
(Ženevljanin, 8. oktobar 2008 18:13)

Koga pobedila Cibulkova???
Pa po tvom komentaru bi trebao primetiti koliko je zenski tenis los!! Ko..? Bartoli??? Ma daj..
Svaka cast Ani i Jeleni ali mislim da je bilo mnoo boljih broj 1 na WTA-u..

Ali opet nase su i treba ih podrzavati.. Bice bolje

ivcho

pre 15 godina

Psiha,psiha...Nista drugo.Pala je i sad ima ogroman problem da se vrati na put. Mlada je pa se nadamo da ce to uskoro prevazici.Malo mi idu na zivce te njene izjave pre meca kako ce stici do finala i ostale gluposti a garant nije sigurna u to sto prica. Ili joj je tako lakse da misli. Kako god, plasim se da svaki novi poraz nju ne spusta sve nize u njenoj lepoj glavi

Miodrag

pre 15 godina

A sad, sta reci....bila jednom jedna navijacka grupa glasna i brojna i navijala za Anu Ivanovic....
A sad ih vise nema...ko da ih nikad nije ni bilo....

ALEK

pre 15 godina

najbolji savjet je da prestane da saradjuje sa fizioterapeutom i trenerom jel ocigledno lose uticu na nju.A pitanje je dokle je stigla sa tom saradnjom jer neigra za Srbiju i previse se druzi san tim svojim trenerima i uopste nije patriota kao Jeca.I nije mi jasno yasto je uopste zasluzila da je sad zalimo.

surova realnost

pre 15 godina

E sad ce par ljudi ponovo da napise pomalo bajatu frazu ''Ajde sad pljuvaci''. i gomila njih ce deliti njihovo misljenje da nas je Ana Ivanovic do sada sve kupila, i da ne smemo da napisemo nista lose o njoj. E pa ja mislim da smemo. Njene igre u poslednjih mesec-dva nimalo ne obecavaju i normalno je da smo svi zabrinuti za njen dalji opstanak na vrhu wta liste. Licno mislim da devojka mora malo da se spusti na zemlju, da pocne redovno da igra za Fed-cup reprezentaciju Srbije i da se, moram ovo da kazem ugleda na prvu teniserku sveta JELENU JANKOVIC. Uvek vedra, nasmejana i raspolozena cak i kad gubi pa i od same Ane, kupila je dozivotno mnoge od nas i zasluzuje vise postovanja samim tim sto igra za Srbiju a ona je prva koja to nije morala jer joj je poreklo polovinom Crnogorsko! Mislim da Ana nece dugo opstati u vrhu ako bude nastavila da izvbegava manje turnire zbog raznih povreda koje se iznenada pojavljuju i igra samo turnire prve klase....

akcidroni

pre 15 godina

Dewojko,tenisku karijeru si ochigledno batalila.Ostawi reket snimaj reklame,niko se nece ljutiti.Ali nemoj da sramotish sebe i swoje navijache na taj nachin.Mani se lepo tenisa,i okreni adidasu,NIKE-u i ostalim welikim kompanijama.Lowa do krowa,opushtencija,a tenis ostawi Jeleni,kojoj taj sport ochigledno znachi mnogo wishe nego tebi, i koja je za tebe,kad se swe sabere,lafica.

Ženevljanin

pre 15 godina

Nije sramota izgubiti protiv Cibulkove, koja je ove godine pobedila brojne vrhunske igračice - Dementijevu, Petrovu, Moresmo, Bartoli, Čakvetadze i sadašnju br 1. - našu Jelenu Janković. Ana je imala dve meč lopte, a sudeći po odnosu asova (11:0) morala je imati i daleko više vinera. Njen poraz jeste razočaranje, ali ga treba shvatiti kao jedan od poslednjih stepenika ka vraćanju Ane Ivanović u punu takmičarsku formu posle veoma duge pauze.

ajde!

pre 15 godina

Nema veze. Dobro je sto ce sad uskoro pauza, sve do januara i Australien Opena. Puna podrska Ani sad kad joj je najpotrebnija.
Spremice se ona do tad i odvalice sve, onako kako samo ona ume. Normalno je da smo nekad u krizi, svi ljudi tako pa i sportisti.

KOLE

pre 15 godina

ah taj palac. valjda ce biti bolje u periodu koji dolazi jer ne znam kako ce na sebe nabacivati krpice i slikati se naokolo ako je palac i dalje bude mucio.

jj

pre 15 godina

Jelenin sam fan,ali navijam i za Anu svim srcem.
Setimo se da je Jelena imala slicnu ako ne i goru krizu koju je prebolela i izasla iz nje mnogo jaca.Pruzimo i Ani sansu...podrzimo je sad kada joj je podrska najpotrebnija...

shne

pre 15 godina

Ne znam Ana u kom si fazonu,dal si se zaljubila,dal fali motivacije,dal mislis da si neko ko moze toliko da se opusti,ali ako zelis da igras tenis i dalje vadi se sto pre.Ako ne snimaj reklame,setaj se po pisti,udaj se za nekog bogatasa i prekini da tones...Sad vise nije cimanje! BUDI SE !!!

Дунстер

pre 15 godina

Ово постаје трагично, искрено ми је жао Ане. Упозорења да "тактизирање" после Ролан Гароса ничему не води оцењивана су као "пљување" уз већ отужни повик "Није важно, Ана биће боље!". Сад се тешимо да ће се из тренутног тениског блата, после зимске паузе, на Аустралијен оупен-у десити чудесан преокрет. Чини ми се да је проблем у Анином окружењу, у превеликом "менаџирању" и маркетиншким потезима, а запостављању спорта. Врхунски спорт је данас једна врста спартанског живота и одрицања, па ко може - нека издржи. Компромиса нема...

Doki

pre 15 godina

Ajde Anci reket u ruke pa trening, trening , trening ....i sve ce biti Ok. Sto rece Boris Beker, otprlike, sto god sam vise treniarao i sreca me je vise pratila ....

Ajde Ana, pametno samo !!

Leo Krstin

pre 15 godina

Nista strasno.Cibulkova je odlicna tenisacica, i kad bi bila 10-tak santimetara visa,
bila bi pri samom vrhu WTA liste.Zbog svoje visine (161 cm!!) ona prakticno ne moze servirati ni jedan as, iako ima dobru tehniku, i svi udarci su joj O.K.Ana ocigledno jos nije u pravoj formi, ali po statistici meca, mogla je i pobediti.
Sigurno da ce igrati bolje na narednim turnirima, a narocito u Dohi.Anci nemoj se sekirati, mlada si i samo hrabro dalje.Budi uvek dobro raspolozena, jer to pogoduje samopouzdanju a i prilici tvojoj lepoti...

Stanča93

pre 15 godina

Stvarno ne razumem! :-(
Taman sam pomislio - počela da igra bolje. I jeste...
Čak je igrala bolje od one male ružne Cibulkove!
Imala je 12 asova, pa čak i osvojila 2 poena više, ali kad neće, neće!!!
Iskreno, BAŠ sam se uželeo Anine stare igre, njenog nepogrešivog forhenda...
JEDVA čekam da uđe u pravu formu (verujem da će to da bude uskoro)...
P.S. Pošto nam je Ana ispala, kao i Venus, a Dementieva, Safina i Zvonareva imaju teške protivnice + Jecina forma, može se desiti nova Jecina pobeda u finalu... :-)

Sve u svemu, nadam se Jecinoj tituli u Moskvi, a još više Aninom povratku na br. 1 ili br. 2 (ako je JJ prva)...
Pozdrav svim Srbima!!! :-)

daxbgd

pre 15 godina

Anci ne daj se, jesi u krizi i to velikoj,ne znam koji je razlog, al nadam se da ces se izvuci iz toga i doci jos jaca. Naravno ne ocekujem da taj povratak bude odjednom, al se nadam da ces se do AO sabrati i pokazati da nisi zaboravila da igras tenis. Sve najbolje

Vlado

pre 15 godina

Ana pod hitno kod psihologa,neverovatno da tako dobra igracica padne tako lako.Misim da nije problem u igri znam da ana to moze,vec problem je u glavi igubila je sigurnost u udarcima nema sigurnosti i jacine, ali vratices se samo ako pocnes ponovo od NULE...................

vickycy

pre 15 godina

Oh Ana,sta je to sa tobom? Bas te nesto muci,sad vec brinem jer mi je jasno da je nesto bas tesko i da ti ne znas sta dalje...Zao mi je Ana zbog tebe, verujem da ti tesko padaju ovi porazi,kako da ti pomognemo Ana? Mi te i dalje volimo zato toliko i brinemo. Ne daj se Ana, ne daj se godinama nasa Ana...

marko-washington

pre 15 godina

Ja sma ponzat kao fan JJ i uvek bio i ostati. I JJ je imala krizu , pocetak 2006 i 10 vezanih poraza, svi padaju i dizu se. Jedva cekam da Ana zaigra , ona je nasa devojka. Jako je lose sto ne moze da veze dve pobede. Ona je ipak bila prva igracica sveta do pre mesec dana a pada poslednjih pola god. RG je jedan turnir koji se sada vec zaboravlja a pamte samo ovi neuspesi koje belezi i iz kojih ce izaci. Mozda je njen trener kako kaze,, rodrigez,, najbolji , ali njoj definitivno neodgovara. Upropastio joj je servu koja je isla 190.. i do 202 km-h a sada svega 170 a pljuje se Jelenin koji konstantno napreduje . Poboljsala je behend a upropastila skoro forhend. Bolje da igra kao nekada tada je bila konstantnija nije imala GS ali nije ispadala u prvim svojim kolima. Pa ona sada vise nema priliku da igra sa top 10 igracicama dok ne ispadne iz te grupe. Daj Boze da do toga ne dodje i da se vrati u formu a Jeleni sve zelje da osvoji i Moskvu.

Mira

pre 15 godina

Anci,kriza jos nije prosla. Izgledas nesigurno,vidi se da nemas samopouzdanja...

Ok,jos jedan los turnir je za tobom. Da je dobro,nije dobro ali mi,koji te volimo,znamo da mozes i umes bolje. A mi cemo sacekati da ta kriza prodje vec jednom...gledaj da cekamo sto krace,malo smo se umorili!!!!!

dulle

pre 15 godina

neverovatno... nesto se desava s njom, nije u pitanju samo povreda palca ocigledno... jedina uteha je ta da dogodine nece imati mnogo poena da brani. valjda ce se do tada vratiti u formu...

surova realnost

pre 15 godina

E sad ce par ljudi ponovo da napise pomalo bajatu frazu ''Ajde sad pljuvaci''. i gomila njih ce deliti njihovo misljenje da nas je Ana Ivanovic do sada sve kupila, i da ne smemo da napisemo nista lose o njoj. E pa ja mislim da smemo. Njene igre u poslednjih mesec-dva nimalo ne obecavaju i normalno je da smo svi zabrinuti za njen dalji opstanak na vrhu wta liste. Licno mislim da devojka mora malo da se spusti na zemlju, da pocne redovno da igra za Fed-cup reprezentaciju Srbije i da se, moram ovo da kazem ugleda na prvu teniserku sveta JELENU JANKOVIC. Uvek vedra, nasmejana i raspolozena cak i kad gubi pa i od same Ane, kupila je dozivotno mnoge od nas i zasluzuje vise postovanja samim tim sto igra za Srbiju a ona je prva koja to nije morala jer joj je poreklo polovinom Crnogorsko! Mislim da Ana nece dugo opstati u vrhu ako bude nastavila da izvbegava manje turnire zbog raznih povreda koje se iznenada pojavljuju i igra samo turnire prve klase....

peko

pre 15 godina

Пљувачи STOP!Aна ће убрзо бити поново она права!Сјетите се полугодишњег Јециног приода почетком 2007. год.Лако се излази из ФОРМЕ,али је зато повратак тежак.Као стари Јецин навијач снажно подржавам Ану.Нека издржи.Мало ме буни улога Аниног трнера у овој пролазној кризи?

Mira

pre 15 godina

Anci,kriza jos nije prosla. Izgledas nesigurno,vidi se da nemas samopouzdanja...

Ok,jos jedan los turnir je za tobom. Da je dobro,nije dobro ali mi,koji te volimo,znamo da mozes i umes bolje. A mi cemo sacekati da ta kriza prodje vec jednom...gledaj da cekamo sto krace,malo smo se umorili!!!!!

Ženevljanin

pre 15 godina

Nije sramota izgubiti protiv Cibulkove, koja je ove godine pobedila brojne vrhunske igračice - Dementijevu, Petrovu, Moresmo, Bartoli, Čakvetadze i sadašnju br 1. - našu Jelenu Janković. Ana je imala dve meč lopte, a sudeći po odnosu asova (11:0) morala je imati i daleko više vinera. Njen poraz jeste razočaranje, ali ga treba shvatiti kao jedan od poslednjih stepenika ka vraćanju Ane Ivanović u punu takmičarsku formu posle veoma duge pauze.

jj

pre 15 godina

Jelenin sam fan,ali navijam i za Anu svim srcem.
Setimo se da je Jelena imala slicnu ako ne i goru krizu koju je prebolela i izasla iz nje mnogo jaca.Pruzimo i Ani sansu...podrzimo je sad kada joj je podrska najpotrebnija...

Miodrag

pre 15 godina

A sad, sta reci....bila jednom jedna navijacka grupa glasna i brojna i navijala za Anu Ivanovic....
A sad ih vise nema...ko da ih nikad nije ni bilo....

Čika Freud

pre 15 godina

Evo, još jedan prilog psihoanalizi Ane Ivanović!
Elem, da bi uopšte krenula ka nekakvom poboljšanju, Ana mora prvo da postane LIČNOST! Krajnje je vreme da izgradi svoj identitet, svoje ja, odn. da prestane da bude "dobra devojčica" koja, iz jednog intervjua u drugi, non stop ponavlja iste, napamet naučene fraze ("I am so excited... I love playing here... It was a great match"). To je sve nivo prvog razreda gimnazije i tako isprazno, dok posao kojim se bavi zahteva MNOGO ZRELIJU i JAČU ličnost.
Dok SAMA ne pronadje SEBE, što podrazumeva distanciranje od ULOGE koju joj kroje menadžer(i), trener(i), roditelji..., neće od nje biti ništa, nažalost.
A kad će, ako ne sad???

Дунстер

pre 15 godina

Ово постаје трагично, искрено ми је жао Ане. Упозорења да "тактизирање" после Ролан Гароса ничему не води оцењивана су као "пљување" уз већ отужни повик "Није важно, Ана биће боље!". Сад се тешимо да ће се из тренутног тениског блата, после зимске паузе, на Аустралијен оупен-у десити чудесан преокрет. Чини ми се да је проблем у Анином окружењу, у превеликом "менаџирању" и маркетиншким потезима, а запостављању спорта. Врхунски спорт је данас једна врста спартанског живота и одрицања, па ко може - нека издржи. Компромиса нема...

dulle

pre 15 godina

neverovatno... nesto se desava s njom, nije u pitanju samo povreda palca ocigledno... jedina uteha je ta da dogodine nece imati mnogo poena da brani. valjda ce se do tada vratiti u formu...

Baki

pre 15 godina

Ženevljanin, 8. oktobar 2008 18:13

Jelena je letos izgubila od Cibulkove u Los Angelesu zato što je na taj turnir išla ćopava i bangava kako joj se ne bi dešavalo ovo što se sada Ani dešava. Ionako su i ona i njen trener rekli da nisu došli da bi osvojili taj turnir, već da Jeca ne bi gubila na rutini i samopouzdanju. A bilo je kritika (Teniseru, gde si sada?) kako Jelena ide na turističke turnire za bedake i šta ti ja znam, a ona je sada broj 1 na svetu, sa izuzetnom perspektivom da se tu i zadrži do kraja godine i ostvari svoj cilj.

Ana mora da menja komplet menadžment i ceo tim.

Ana, želim ti da nam se što pre vratiš i budeš onakva kakvu te pamtimo. Uvek ću navijati za tebe osim kad igraš protiv Jelene.

ajde!

pre 15 godina

Nema veze. Dobro je sto ce sad uskoro pauza, sve do januara i Australien Opena. Puna podrska Ani sad kad joj je najpotrebnija.
Spremice se ona do tad i odvalice sve, onako kako samo ona ume. Normalno je da smo nekad u krizi, svi ljudi tako pa i sportisti.

Stanča93

pre 15 godina

Stvarno ne razumem! :-(
Taman sam pomislio - počela da igra bolje. I jeste...
Čak je igrala bolje od one male ružne Cibulkove!
Imala je 12 asova, pa čak i osvojila 2 poena više, ali kad neće, neće!!!
Iskreno, BAŠ sam se uželeo Anine stare igre, njenog nepogrešivog forhenda...
JEDVA čekam da uđe u pravu formu (verujem da će to da bude uskoro)...
P.S. Pošto nam je Ana ispala, kao i Venus, a Dementieva, Safina i Zvonareva imaju teške protivnice + Jecina forma, može se desiti nova Jecina pobeda u finalu... :-)

Sve u svemu, nadam se Jecinoj tituli u Moskvi, a još više Aninom povratku na br. 1 ili br. 2 (ako je JJ prva)...
Pozdrav svim Srbima!!! :-)

Doki

pre 15 godina

Ajde Anci reket u ruke pa trening, trening , trening ....i sve ce biti Ok. Sto rece Boris Beker, otprlike, sto god sam vise treniarao i sreca me je vise pratila ....

Ajde Ana, pametno samo !!

Bojan

pre 15 godina

Ljudi,devojka igra za sebe,sve sto je uradila do sada,uradila je sama.Zato prekinite da joj "solite pamet" sta da radi.Njen zivot,njena karijera...

Danijela

pre 15 godina

Ana je izjavila da je Jelenine pobede dodadno motivisu...da gubi, izgleda mi. Ona u poslednje vreme mnogo prica, a malo radi. Iako sam Jelenin fan volim i Anu. Kakva je takva je, nasa je, i zelim da i ona pobedjuje i bude tamo gde joj je mesto - na poziciji br.2.

shne

pre 15 godina

Ne znam Ana u kom si fazonu,dal si se zaljubila,dal fali motivacije,dal mislis da si neko ko moze toliko da se opusti,ali ako zelis da igras tenis i dalje vadi se sto pre.Ako ne snimaj reklame,setaj se po pisti,udaj se za nekog bogatasa i prekini da tones...Sad vise nije cimanje! BUDI SE !!!

akcidroni

pre 15 godina

Dewojko,tenisku karijeru si ochigledno batalila.Ostawi reket snimaj reklame,niko se nece ljutiti.Ali nemoj da sramotish sebe i swoje navijache na taj nachin.Mani se lepo tenisa,i okreni adidasu,NIKE-u i ostalim welikim kompanijama.Lowa do krowa,opushtencija,a tenis ostawi Jeleni,kojoj taj sport ochigledno znachi mnogo wishe nego tebi, i koja je za tebe,kad se swe sabere,lafica.

marko-washington

pre 15 godina

Ja sma ponzat kao fan JJ i uvek bio i ostati. I JJ je imala krizu , pocetak 2006 i 10 vezanih poraza, svi padaju i dizu se. Jedva cekam da Ana zaigra , ona je nasa devojka. Jako je lose sto ne moze da veze dve pobede. Ona je ipak bila prva igracica sveta do pre mesec dana a pada poslednjih pola god. RG je jedan turnir koji se sada vec zaboravlja a pamte samo ovi neuspesi koje belezi i iz kojih ce izaci. Mozda je njen trener kako kaze,, rodrigez,, najbolji , ali njoj definitivno neodgovara. Upropastio joj je servu koja je isla 190.. i do 202 km-h a sada svega 170 a pljuje se Jelenin koji konstantno napreduje . Poboljsala je behend a upropastila skoro forhend. Bolje da igra kao nekada tada je bila konstantnija nije imala GS ali nije ispadala u prvim svojim kolima. Pa ona sada vise nema priliku da igra sa top 10 igracicama dok ne ispadne iz te grupe. Daj Boze da do toga ne dodje i da se vrati u formu a Jeleni sve zelje da osvoji i Moskvu.

Svasta!

pre 15 godina

Zaista mi nije jasna motivacija ljudi koji su se potrudili da napisu negativne komentare na ovu vest. Tolika potreba da se prospe zuc po dvadesetogodisnjoj (uskoro 21-godisnjoj) devojci koja nema nikakve veze s vama...

Spasoje S.

pre 15 godina

Sve je pocelo od onog susreta s Gagijem Jovanovicem na Balkonu. Tako traumaticno iskustvo uzdrmalo bi i nekog mnogo jaceg od nje. Ne daj se, Ana!

Vlado

pre 15 godina

Ana pod hitno kod psihologa,neverovatno da tako dobra igracica padne tako lako.Misim da nije problem u igri znam da ana to moze,vec problem je u glavi igubila je sigurnost u udarcima nema sigurnosti i jacine, ali vratices se samo ako pocnes ponovo od NULE...................

steva

pre 15 godina

strasno!!!!!!!
nemojte sad opet vi "branioci" ane da pricane vase isprane price. kao sto sam vec jednom u komentarima rekao- to je kad slava udari u mladu glavu

Тешић Горан

pre 15 godina

На жалост, Ана Ивановић већ годинама игра на исти начин, а то је удри лоптицу, па ако прође, прође, а ако не, ником ништа. То је начин на који тенис игра и, на пример, Венус Вилијамс, али она то игра боље од Ане Ивановић. То неко зове нападачким тенисом, што је у складу са философијом живота модерног западног света, то јест са философијом агресије. Такав тенис може некада да да добре резултате, али на дуже стазе не може. Доказ за то је и сама Венус Вилијамс. Овим не желим да кажем да су Венус Вилијамс и Ана Ивановић лоше тенисерке. Не, оне су добре тенисерке, али ја волим другачији тенис. Ја волим тенис где се лоптица пребацује преко мреже и где се води борба у стратегији, тактици, где се противници надмудрују. Наравно да је битна и снага удараца, али ја не волим начин на који тенис играју Венус Вилијамс и Ана Ивановић. Ана Ивановић одавно тако игра и то је дало резултате у једном тренутку, али то није добар начин игре на дуге стазе. Ана Ивановић треба да ради на побољшању својих удараца, а то је дуг процес. Такође, Ана Ивановић треба да ради на смиривању своје игре. Ту мислим на то да треба да вежба да одржава лоптицу у игри и да покуша да поентира у право време, а не пре времена. Ја мислим да зато она прави велики број грешака. То је један стил игре који се тешко мења, али великим радом резултати се могу постићи. Моја је процена да ће Ана Ивановић све више да пада на светској ранг листи. Лепо је имати јак сервис и јак форхенд, али ако се нема осећај за време кад шта треба да се уради ("тајминг"), то јест ако се поен не гради, већ се иде голом силом, онда нема ту успеха на дуже време. Данас ми је стварно било жао Ане Ивановић. Ана нема још много шанси да поправи форму до краја сезоне, осим ако не иде на мање турнире, што је, можда, и прави начин да нешто покуша да уради. Почетком идуће године, Ана брани много поена и ако нешто радикално не промени у свом начину играња тениса, ја мислим да ће испасти не само из првих десет, већ и из првих двадесет. Надам се да ће Ана, ипак, превазићи ове проблеме које има и да ће заиграти боље.

Напред Ана! Напред Србија!

Leo Krstin

pre 15 godina

Nista strasno.Cibulkova je odlicna tenisacica, i kad bi bila 10-tak santimetara visa,
bila bi pri samom vrhu WTA liste.Zbog svoje visine (161 cm!!) ona prakticno ne moze servirati ni jedan as, iako ima dobru tehniku, i svi udarci su joj O.K.Ana ocigledno jos nije u pravoj formi, ali po statistici meca, mogla je i pobediti.
Sigurno da ce igrati bolje na narednim turnirima, a narocito u Dohi.Anci nemoj se sekirati, mlada si i samo hrabro dalje.Budi uvek dobro raspolozena, jer to pogoduje samopouzdanju a i prilici tvojoj lepoti...

Stanča93

pre 15 godina

@ Peđa
Neznalice, Kournikova NIKAD nije osvojila turnir u singlu!!!
Grand Slam je osvajala, ali 2 puta u dublu i 2 puta u mixu...

Nikola

pre 15 godina

Ne znam da li primecujete da je Jelenin uspon poceo sa njenim igranjem za Srbiju u Pekingu, iako je bila povredjena, a Anin pravi sunovrat sa odustajanjem od iste akcije zbog "bolnog palca", a zatim naprasnog ozdravljenja za US Open. Eto to se desava sa osobama koje nemaju osecaj pripadnosti i sa svojim fanovima iz rodne zemlje komuniciraju preko zvanicne web strane na engleskom. Bog sve vidi....

sasa

pre 15 godina

Ljudi moje misljenje je da se Ana Ivanovic zaljubila i da je zbog toga zapostavila tenis. Drugo objasnjenje ne postoji,proradio joj je materinjski instinkt i to je to.

@leksandar

pre 15 godina

Narode navijam za JJ, ali ne spadam u grupu pluvaca vec u grupu ljudi koji realno i sa razlogom kritikuju igru te barbike sa modnih pista i hodnika ortopedije( naravno palac je nezaobilazni deo njene karijere).
Ovo je sramata za Anu ne za njene fanove !!!

ggg

pre 15 godina

Ja razumem da neki od nas vise vole Jelenu, a neki Anu, ali obe su nase!
Ana je trenutno u krizi, a neki se nasladjuju tome i pljuju po njoj.
E, to je bolest, patologija, sadizam.
I nije mi jasno sta radi ovaj moderator? zasto dopusta da se manijacima da se ovde izivljavaju?
Ajde Ana, prebrodi krizu, ti to mozes. (i ne obracaj paznju na bolesne pojedince)

Ron Jeremy

pre 15 godina

Ocekivan poraz i ocekivano u 3. seta ali nisam nezadovoljan jer se Ana polako vraca u formu. Mislim da je greska sto nije bila u Stutgartu jer bi dobila na takmicarskoj formi. Njoj fale mecevi i naravno pobede da bi povratila samopouzdanje a to se nece desiti ako se preskacu turniri. U Cirihu stize najmanje do 1/2 finala. Zivi bili pa videli.

viva

pre 15 godina

Neverovatno....kako mi je zao, izgubila u drugom kolu ali svoj prvi mec na ovom turniru.... ali borila se Anci do poslednjeg poena. Bice bolje Ana, bice bolje, samo glavu gore!

ivan

pre 15 godina

Sve sami strucnjaci ovde a reket u ruku nikad nisu uzeli!Besposlicari ajde iskulirajte malo!Ana je postigla za 20 godina vise nego sto ce te vi za ceo svoj zivot!Zato tisina!

m

pre 15 godina

Mozda geseim, ali od kako je Ana, posle RG, promenila midz, haljinice sa volanima( u kojima je igrala manijacki) zamenila nekim ultra modernim uskim kompletima( u kojima nesme posteno ni potrcati, a vidno se oseca neprijatno- moje neko zapazanje), od tada je pocel ova agonija.
Cinimi se da se ne oseca prijatno u svom novom marketinskom imidzu.

KOLE

pre 15 godina

ah taj palac. valjda ce biti bolje u periodu koji dolazi jer ne znam kako ce na sebe nabacivati krpice i slikati se naokolo ako je palac i dalje bude mucio.

peko

pre 15 godina

@Peđa(24)
Да,Курникова је освојила велики број сингл ГРАНДЕ СЛАМА тура,по егзотичним острвима.

J.R.

pre 15 godina

Onog trenutka kada je postalo izvesno da ce Ana Ivanovic postati 1. teniserka planete (pobeda u polufinalu Rolan Garosa), mnoge velike kompanije su novoj najboljoj teniserki nudili mnostvo ugovora. Kada je Ana osvojila svoju prvu grend slem titulu, procenjuje se da je ona samo te veceri zaradila preko 20.000.000$ - od osvajanja titule i raznoraznih ugovora. Ana ima 20 godina. Nije jos bila spremna za sve to, i ja mislim da je sve to njoj napravilo... nekakav emocionalni cirkus.

Takodje, mislim da joj je ova povreda napravila ogroman problem. Ona trenira i trudi se da se vrati, ali mislim da ovaj trener nema vise sta da joj pruzi, i da treba da ga promeni.

Ani preporucujem da promeni trenera i da ode kod nekog strucnjaka na razgovor. Nisam zlobna, to stvarno ume da pomogne. Ana je i dalje u vrhu, 5. mesto je izuzetan uspeh i ne treba da se ljutimo na nju sto nije 1. ili 2, ali pad u njenoj formi je ocigledan i ja joj zelim da uskoro poboljsa nivo svoje igre.

expert

pre 15 godina

Vratice se Ana o5 u formu koja je krasila do pre nekoliko meseci.

Mene i nije osvojila teniskim umecem vec harizmom koju ima.
Ana i kada je tuzna,zraci pozitivnom energijom... i upravo zato, verujem u njen povratak na prvo mesto!!! Jelena, ma koliko dugo bila prva, nikada nece biti Ana! Ana je rodjena da bude voljena, da bude idol, da joj se ljudi dive... jer jednostavno,osim krize u formi nema mana!!!

Stefan

pre 15 godina

Najaci su ovakvi komentari

Sve sami strucnjaci ovde a reket u ruku nikad nisu uzeli!Besposlicari ajde iskulirajte malo!Ana je postigla za 20 godina vise nego sto ce te vi za ceo svoj zivot!Zato tisina!
(ivan, 8. oktobar 2008 19:08)

Stvarno ste dosadni sto pisete posle svakog turnira ma bice bolje , sledeci turnir se sigurno vraca . Jedino sigurno je da se vraca ne u formu nego KUCI.

ALEK

pre 15 godina

najbolji savjet je da prestane da saradjuje sa fizioterapeutom i trenerom jel ocigledno lose uticu na nju.A pitanje je dokle je stigla sa tom saradnjom jer neigra za Srbiju i previse se druzi san tim svojim trenerima i uopste nije patriota kao Jeca.I nije mi jasno yasto je uopste zasluzila da je sad zalimo.

istina

pre 15 godina

Anin pad je nastao onda kada je zadnji put pobedila JJ i kad je toliko provokativno proslavljala svaki dobijeni poen, stisnutom sakom i neobicnim artikulisanjem i tada je pokazala da ne zna za fer-plej.Imam osecaj da joj se sve to vraca u negativnom smislu a da se JJ desava obrnuto-uspon do samog vrha.Mislim da je zivot bio posten i realan i da je JJ mnogo korektnija osoba od Ane.Najvise me nervira kada Ana izjavi da nije prijateljica sa JJ jer su eto rasle u razlicitim sredinama i imaju razlicite karaktere,mislim koja nediplomatija!

Valderama

pre 15 godina

Pa ja joj lepo kazem da prestanemo neko vreme da se vidjamo i da se skoncentrise na karijeru a ona nece kaze neko ce da me ukrade od nje pa dzabe joj posle i karijera i sve ostalo.......;)

Ženevljanin

pre 15 godina

Moram jos jednom da se javim... posle svih komentara u kojima su ključne reči: "sramota, tužno, surova realnost, neverovatno, agonija, ostavi reket, ogroman problem, tragično, završila karijeru, neophodna psihoanaliza..."
A da nije nama neophodan psiholog? Zašto se tako teške reči ne upućuju ostalim našim teniserima? Tipsarević i Troicki dobijaju uglavnom (zaslužene) pohvale a nisu peti u svetu nego su oko pedesetog mesta. Koliko mogu da se setim nijedan od njih nije osvojio nijedan ATP turnir a Ana ima osam titula... ono što oni nikad neće postići do kraja svojih karijera. Pa čak i kad se uporedi s našim vedetama, Novakom i Jelenom Ana je dosad postigla više: jedina je osvojila i GS (kao Novak) i bila prva u svetu (kao Jelena). A s najaboljom na svetu ima skromnih 6:1...:-) Pritom je mlađa od svih nabrojanih (i nenabrojanih) srpskih vrhunskih tenisera i teniserki. I baš smo njoj našli da predlažemo da ostavi reket jer (očigledno) nije za nadarena za to...:-)

ivcho

pre 15 godina

Psiha,psiha...Nista drugo.Pala je i sad ima ogroman problem da se vrati na put. Mlada je pa se nadamo da ce to uskoro prevazici.Malo mi idu na zivce te njene izjave pre meca kako ce stici do finala i ostale gluposti a garant nije sigurna u to sto prica. Ili joj je tako lakse da misli. Kako god, plasim se da svaki novi poraz nju ne spusta sve nize u njenoj lepoj glavi

Dolly Bell

pre 15 godina

Ti spavas kapci su ti teski,ti spavas kapci su ti teski....cim je osetila sta je musko tenis je pao u zaborav.Problem svih teniserki.Ljubav cini cuda ko jos skuplja poene i pare.

mgoran

pre 15 godina

Jeee... agonija se nastavlja.
Mentalni problem. Daj Ana sredi se. Napravi pauzu, idi na neke leve turnire, zaredaj par pobeda protiv nekih anonimusa...
(molim bolesnike da ne likuju)
Ajde Ana, budi jaka i oporavi se.

semi schilt

pre 15 godina

ja sam trenirao waterpolo a pokazalo se u slucaju JJ da je to dobitna kombinacija tako da sto se mene tice tu sam da pomognem.:))

Ajdeeee!

pre 15 godina

Ovo nema veze sa tenisom, problem je u glavi. Treba samo da se sabere i usredsredi na ono čime se bavi.
Gledao sam meč na sajtu turnira...Drugi set ne vredi komentarisati. Dve meč lopte kod 5:4 olako prokockane; nekontrolisani smeč pa dupla servis greška za brejk Cibulkove; loš početak u taj-breku, a onda mrežica na Aninoj strani (zgrabi priliku kad ti se ukaže!) i za kraj opet lagani smeč u aut.
Nema ovo veze sa tenisom, nije Ana zaboravila da igra, samo nije dovoljno "u igri" i brzo gubi koncentraciju. Posle svakog dobijenog seta dolazi pad. Treba angažovati drugog trenera i dobrog psihoterapeuta dok ne bude kasno.
Ajdeeeee Ana, možeš ti to!

Zoran

pre 15 godina

Ako bi se stanje nacije merilo prema komentarima,zakljucak bi bio da zivimo medju idiotima.Umesto da se zali zbog njenih poraza i upucuje prekor,
pokazuje zelja da igra bolje,
ovde NULE od ljudi koriste priliku da je vredjaju.Gomila je glasala za nekog koji se predstavlja kao "surova realnost", a ta osoba porucuje Ani-Moras cesce da igras FED Cup! Ko je ta NULA koja moze da kaze bilo kome MORAS! Nase teniserke ne moraju nista,one nisu duzne nista gradjanima Srbije,oni njima jesu.One nisu duzne da citaju uvrede srpskih NULA.

Ivana

pre 15 godina

Sve pobede počinju sa pobedom nad samim sobom. Ana pređi preko svega i idi dalje. Sve dok se boriš moraš da veruješ da ćeš da pobediš. Ja verujem da će tvoje vreme tek doći, samo budi strpljiva i istrajna.

daxbgd

pre 15 godina

Anci ne daj se, jesi u krizi i to velikoj,ne znam koji je razlog, al nadam se da ces se izvuci iz toga i doci jos jaca. Naravno ne ocekujem da taj povratak bude odjednom, al se nadam da ces se do AO sabrati i pokazati da nisi zaboravila da igras tenis. Sve najbolje

AJ

pre 15 godina

Zaista ne razumem komentare tipa "Ana je dostigla svoj maximum, bila je prva i to je to". Pa toliko dobrih i vrhunskih teniserki je bilo u krizi. I Jelena je u nekom intervjuu ispricala da je pocetkom 2006. razmisljala o odustajanju od tenisa, Dementijeva isto a i mnoge druge su padale na WTA listi i uspele da se vrate na vrh. Nadam se da ce kriza sto pre proci i da ce nas opet obradovati, barem na zavrsnom WTA turniru.

Sanja

pre 15 godina

Nema razloga za preveliko nerviranje i brigu.Ana je ionako u Moskvu otisla naknadno posebnim pozivom , nije ni bilo u planu da ucestvuje na tom turniru.Osvojice nekoliko bodova, koje inace ne bi osvojila da nije igrala.Odigrala je tri meca sa jakim protivnicama i to je ono sto joj je trebalo.Protiv Cibulkove je imala dve mec lopte,znaci da je igrala jos bolje nego protiv Zi Zeng.Postepeno ce i taj treci set resiti u svoju korist i to ce biti prelomno u povratku na vrh.Ako pogledate Morezmo , ona je bila prva na svetu pa sada retko dolazi i do cetvrtfinala,ali ona je starija i na zalasku je karijere.Za Anu je vazna strpljivost i upornost.Mislim da je na dobrom putu i mislim da ce se vratiti u formu najkasnije do Australije.Do kraja sezone ima samo jo 3 turnira sa Dohom.Srecno i bericetno Ani!!!!

Dragance

pre 15 godina

@Darko
E sada si mi otvorio oci!
Znaci mora se biti prvi na svetu da bi se komentarisalo!
Bravo majstore! Sada mi je sve jasno.
Pa ovo je elitni sajt samo za svetske prvake, nobelovce i masone. Mi, obicni nemamo pravo da komentarisemo.
Kapiram. Mnogo ti hvala na prosvetljenju.

dejan

pre 15 godina

Al stvarno ne kapiram ovu totalno glupu podelu na ''Jecine'' i ''Anine'' navijace.
Sta, to kao ono ''imitiramo amere'' ili slicno... Da, ali njih ima 200 i kusur miliona i dovukli su se tamo sa milion strana sveta, a nas ima jadnih par miliona i niko od nas nije dao ni kintu (cast izuzecima) za jednu ili drugu.
Meni je na primer Jelena bila simpaticnija i smatrao sam je borbenijom, osobom koja vise pridaje vaznosti zastavi pod kojom stoji. Ipak, kada sam video Anino lice kada je osvojila ''gren slem'' nisam vise siguran, tako da...
Nista im nismo dali, nemamo neki poseban razlog ni da im uzimamo zluradim komentarima. Sta god da urade bilo gde - nase su. Obe. I to je to.

borijan

pre 15 godina

ajde, molim vas ne mlatite praznu slamu vise! menjaj trenera, silazi sa piste i sl. su komentari neobavestenih i pateticnih.da nije bilo svena groenefelda i scota burnsa ana ne bi napravila nista od onoga sto jeste u poslednjih 1,5 godina. ne treba da trenira vise, jer njeni treninzi traju 7h dnevno (jelenini oko 4h), ona samo treba da bude strpljiva i da ceka trenutak kada ce se kockice sloziti. svi teniseri dozive neku krizu - potrose se mentalno i fizicki, i onda je potrebno vremena da se vrate u normalu. ana je normalna, sebe i svojih mogucnosti svesna, devojka koja ce uspeti da prebrodi krizu, mozda vec na sledecem turniru! napred ana!
p.s. pozz verdaska kad se budete videli!

Boris

pre 15 godina

Bravo Ana, samo nastavi tako dalje. Jeste li sada zadovoljni vi "nepljuvaci Ane", Bojan, expert itd.?Ovo je forum, gdje ljudi ostavljaju svoje misljenje, a vama ako se ne svidja, idite negdje drugo!A da igra lose, igra.

srle

pre 15 godina

ana, samo ti uzivaj u zivotu. nije tenis ni jedina ni najbitnija stvar. a bice i novih uspeha u istom ako ga toliko zelis koliko mislim da ga zelis. i tu smo da te podrzimo i sada, a i onda kada dodje vreme novim velikim radovanjima! :D

Lane

pre 15 godina

nije mi jasna jedna stvar .
znam da neko vishe voli Jecu, neko Anu . Ja inache obozavam Jecu, a Ana me stvarno nervira ponekad .
ALI KAKAV SMO MI NAROD ?!
JEL MORAMO STALNO DA PLJUJEMO ?!
i ja bi ko zna shta rekla sad . ali suzdrazavam se . nauchite i vi to malo .

ustvari, zashto bi vi slushali jednu trinaestogodishnjakinju .

branko

pre 15 godina

Ana Ivanovic je talentovana teniserka, klasu iznad pomenute ruske plavuse, samo da ova kriza ne potraje. Glavu gore Ana, zaboravi tog frajera, nije on bio s tobom iz ljubavi, on je paparazzo na tajnom zadatku.

Kosta

pre 15 godina

Upozoravajuće!
Svi Anini neuspesi posle Rolan Garosa:

Vimbldon:
Ivanović - De La Rios 2:0 (6:1, 6:2)
Ivanović - Deši 2:1 (6:7, 7:6, 10:8)
Ivanović - Ženg 0:2 (1:6, 4:6)
Montreal:
Ivanović - Kvitova 2:1 (6:3, 4:6, 6:3)
Ivanović - Pašek 1:2 (2:6, 6:1, 2:6)
US open:
Ivanović - Duševina 2:1 (6:1, 4:6, 6:4)
Ivanović - Koan 1:2 (3:6, 6:4, 3:6)
Tokio:
Ivanović - Petrova 1:2 (1:6, 6:1, 2:6)
Peking:
Ivanović - Korne 2:0 (6:1, 7:6)
Ivanović - Ženg 1:2 (6:7, 6:2, 4:6)
Kup Kremlja:
Ivanović - Cibulkova 1:2 (6:3, 2:6, 6:7)

Maja

pre 15 godina

Za one koji od skora prate tenis: Jelena (koju obozavam podjednako kao i Anu) je imala krizu u priblizno istim godinama kao i Ana, a pogledajte je sada. To nije nista neobicno, setite se sebe u tim godinama! Ana je vrhunski talenat, i potrebno joj je par pobeda da vrati samopouzdanje, a sigurno je da ima mesta da poboljsa svoju igru.
Srbija treba da bude srecna sto ima 2 takve teniserke i ambasadorke!
Kada pobedjuje svi je hvalite, pravite doceke, a kada upadne u krizu sve se to zaboravlja. Pa i one su ljudi, nisu roboti. Sada vam je Jelena kraljica itd. jer pobedjuje, sta ce biti onda kada izgubi...ovakvi komentari?! To je jadno, jer one su uradile mnogo vise za Srbiju, nego sto vi mozete i da sanjate!
Sigurna sam da ce Ana izaci iz krize, bas kao sto je i Jelena!

Woy, Australia

pre 15 godina

Boze dragi kakvi komentari...nije nikakva sramota izgubiti od Cibulkove...Ana je igrala dobro ali kada ste van forme i najmanja greska se placa, sto je mlada Slovakinja znalacki iskoristila.Mi (Australci Srpskog porekla)volimo, navijamo i podrzavamo SVE nase Tenisere i Teniserke i to u svim kategorijama ali JELENA je od uvek bila nasa najmilija i ona je i uvek ce biti nasa br.1...sto ne znaci da ne zelimo Ani veoma brz povratak na mesto koje joj svakako pripada a to je u sam vrh WTA liste.Ana nije prva a ni poslednja Teniserka koja prolazi kroz neminovnu krizu a to se svakako odrazilo na negativne rezultate ali...talenti kao sto je Ana nikada nezaboravljaju kako se igra Tenis i svakako da lakse izlaze iz krize nego one Teniserke koje nikada nista nisu postigle u rezultatskom smislu sto sa Anom nije slucaj i zato sam vise nego siguran da ce uskoro opet da se cuje ono: "Ajde"sto ce nam svima doneti neopisive radosti. Zato umoljavam sve one koji kritikuju Anu da budu strpljivi iako nespadaju u grupu Aninih navijaca.Zelim uspeh svim nasima koji se nalaze trenutno u Moskvi i nestrpljivo ocekujem da se uskoro vidimo u Melbourne-u na AO.Pozdrav svima iz dalelke Australie.

jelena

pre 15 godina

jos jedan poraz,pa anaaaaaaaaaaaaaa.kako nisi u stanju da dobijes neki mec.nema veze ostaje ti jos dubl,pazi da i tu neizgubis.gde su one cuvene pobede.posle rg bas te briga.ajdeeeeeeeeeeeeee sad navali u dublu.

vickycy

pre 15 godina

Oh Ana,sta je to sa tobom? Bas te nesto muci,sad vec brinem jer mi je jasno da je nesto bas tesko i da ti ne znas sta dalje...Zao mi je Ana zbog tebe, verujem da ti tesko padaju ovi porazi,kako da ti pomognemo Ana? Mi te i dalje volimo zato toliko i brinemo. Ne daj se Ana, ne daj se godinama nasa Ana...

Trener

pre 15 godina

@ Ženevljanin

na svim forumima pričaju da je Anu ispalio njen trener Sven Grenefeld; za kojeg se ona mnogo bila vezala - potpuno pogresno.
Jer on je trener Adidasa, i trenira jos nekoliko teniserki a nikad nije samo Anu.
A to je ono sto sam ja, kao obican ljubitelj tenisa, ovde rekao sto puta.
I, evo tacno je.

Maja,Bajina Basta

pre 15 godina

Boze moj!Imamo mi i JECU-nasu kraljicu,zalicemo veceras i sutra do JECINE pobede(koja ce sutra pobediti).A sad se potrudi da pobedis u dublu,ali ce biti mnoooooogo tesko.A ti JECO do trece pobede u tri,cetri nedelje.SAMO NAPRED,JECO!!!A ti Anci,oprastam ti samo ako si se zaljubila,jer ljubav nema granica,a i obezbedjena si do kraja zivota,sto se tice novca,pa nemoj mnogo da brines!

Posmatrač

pre 15 godina

Za ovu priliku bih Vam preporučio da uđete u arhivu 26.septembra 2008 ovog foruma i nađete naslov,
"Kriza rezultata Ane Ivanović"
komentar pod brojem "3", i mnogo toga će Vam postati jasno. U zadnje vreme sam stvarno primetio da na mečevima prisustvuje samo kon
dicioni trener Scott, a njen trener Grünefeld nije više prisutan pored terena,
zašto !?

slavica

pre 15 godina

Ne daj se Ana, procice ta kriza pa ces ti opet biti ona prava. Stici kondiciju i bice sve u redu. Mnogi te vole, budi ubedjena u to

pekocg

pre 15 godina

@NS(22)
Да,максимум се постиже у 20-тој години....Како је на Телепу?Имали на Штранду још купача?Мало је зима,али не мари.Их, какве су игранке биле у Гајдобри крајем шездесетих...(носталгични новосадски студент..)!

Posmatrač !

pre 15 godina

Konstruktivna kritika i komentarisanje događaja je preduslov za dalje napredovanje u bilo čemu. Kod nas je to jako nepoželjno i dočeka se na nož. Na srpski prevedeno to se naziva ružnim imenom "PLJUVANJE". Dok se u Srbiji tako tretira dobronamerna kritika neće biti
napretka u sportu, a i u ostalin sferama života!
Po mom mišljenju to pokazuje nezrelost pojedinaca ali i jednog dela našeg društva.
Često čujem na Nemačkoj televiziji kada neko ukaže na grešku sagovornika da ovaj odgovori "Hvala, poučen sam od boljeg!", to sam shvatio kao izraz velike kulture i spremnosti da se prihvati kritika kao neophodni predusluv za napredak.
Evo, konačno sam rekao ono što mi je već odavno smetalo.
Po logici onoga što sam naveo
očekujem da će me mnogi "razapeti na krst", ali to je već trebalo odavno da se
kaže!
Reč pljuvanje je izraz u nedostatku argumenata i bespomoćnosti u zastupanju svog sopstvenog stava.

Cestitam!

pre 15 godina

Cestitam b92, postali ste internacionalno poznati kao pljuvacki sajt! Informacija o vama se pojavila na oficijelnom sajtu casopisa Tennis:
Ana is getting so much crap on the b92 site.
The thing is, b92 is not just crazy JJ fans site, it's a major news site in Serbia, and it creates public opinion. And like I said before, they are loud.
I mean JJ fans.
There are of course Ana's fans, but they are a completely different kind of people - you can just tell from the comments.
Some JJ's fans can be really nasty, and they like to drag the patriotism into the story. I think it was their goal from the beginning (as I wrote) to help JJ, and one way they did that was to bash Ana.
For instance, now they are saying that this is all a just fate for Ana for 'faking' injury in the Olimpics.
Ok, now to you this seems rediculous, but they repeat this over and over again and there are a lot of them...or not a lot, but the same people just write a lot of comments under different names. This is what seems more likely to me.
Btw, there is a tennis forum on that site, so it is probably them who read your site, and they are quite ok. I read them sometimes. They are not nasty to either one of them (JJ or AI) even though they may have their preferences.

AlekSandar

pre 15 godina

Ufff..., ovo je već problem.

Ali, ipak, setite se crne serije Jelene Janković iz 2006 godine i kako je uspela da prebrodi. Istina je da slična situacije nije sa Anom, ali je blizu. Ja mislim da ona treba da batali ovu sezonu i da se odmara za 2009.

Aca Znalac

pre 15 godina

Ana nije da mi nije tesko kada vidim da ti nista ne polazi za rukom. Kriza traje li traje i od onog GS kao da si zacarana. Hajde trgni se, ako treba menjaj trenera nesto skripi i nastavis li ovako da posrces bojim se da ce vrag odneti salu.
Hajde Anci napred, svi te volimo i znamo da ti to mozes.
Jedna je Ana.

mare

pre 15 godina

da se 'problem' ne zove scott burns?? nekako, otkad on nju onako zdusno bodri i gleda sa obozavanjem ona nikako da pocne da igra...
nadam se da sada makar uziva u nekim drugim carima zivota
enivej, sve najbolje, stagod bude izabrala da radi

Ирена

pre 15 godina

Анчи, биће боље сигурна сам! Отишла сам на испит док је растурала Цибулкову у првом сету, а кад сам се вратила - нисам могла да поверујем у оно што видим! Не разумем шта се то у међувремену десило?
Искрено предлажем Јеци да добронамерно посаветује млађу колегиницу пошто је и она прошла кроз изузетно тешку кризу те је чак размишљала о одустајању од тениса. Могу да јој причају психолози шта хоће, најбоље је да поразговара са неким ко је искусио исту ствар.
Држ' се Анчи, волимо те и уз тебе смо! :-)

Ivan Liverpool

pre 15 godina

A kako bi bilo da je malo ostavite na miru. Ljudi se ovde ponasaju kao da im ona nesto duguje. Devojka jeste u krizi ali to nikome nedaje za pravo da je pluje i svasta govori. Ona je koliko se secam slobodna mlada devojka koja sama sebi treba da organizuje zivot i njena je stvar kako ce i dali ce uopste igrati tenis. Ona je bila broj jedan makar jedan dan u zivotu a vecina onih koji je pluju nemaju status broja jedan ni u svojoj vlastitoj kuci ili porodici.
Ana samo napred zelim ti puno srece i da se brzo vratis u vrh uz Jecu, naravno ako to jos uvek zelis.

jovana

pre 15 godina

Neko rece da se zreb namesta...sve sto bude vise padala na listi sve ce imati teze protivnike vec u prvom kolu... ako ovako nastavi nece biti ni slobodna u prvom kolu...sto se tice aninog poraza nisam iznenadjena...jer uopste ne volim njen stil igre...udari iz svih mogucih pozicija pa gde zavrsi...i onda se cudite koliko gresaka napravi.njen stil igre to zahteva.kad ne igra mozgom vec prazan teren promasi jer udara jako...NIJE FORA U JACINI

Kosta

pre 15 godina

@ Sandy

Toliko si vredjala Jelenu i njene navijače, ni krive ni duzne, da je i Bog video.
Teško Ani Ivanović s takvim "fanovima" koji joj ovako doprinose.
Vi ste glavni u padu ove sjajne teniserke.

Moris

pre 15 godina

Ana može da promeni šta hoće: i trenera, i reket, i način igre, jer nema još ni 21. godinu. Vi o njoj pišete kao da je veteranka, za koju vreme ne radi. Toliko o vašoj logici i dubini razmišljanja. Ona je ipak i najmlađa i najuspešnija od svih naših: ima RG i sa 20 godina bila je na prvom mestu liste. I da ispravim Ženevljanina - protiv Jelene ne vodi sa 6:1 nego, zvanično, sa 7:1. A dosta je mlađa. Ove je godine zaradila bar dvadesetak miliona evra! A vi pišete kao da reč o teniserki koja pojma nema. Baš ste za žaljenje. Sačekajte iduću godinu, ako već gledate tenis.

n

pre 15 godina

Nije sramota izgubiti protiv Cibulkove, koja je ove godine pobedila brojne vrhunske igračice - Dementijevu, Petrovu, Moresmo, Bartoli, Čakvetadze i sadašnju br 1. - našu Jelenu Janković. Ana je imala dve meč lopte, a sudeći po odnosu asova (11:0) morala je imati i daleko više vinera. Njen poraz jeste razočaranje, ali ga treba shvatiti kao jedan od poslednjih stepenika ka vraćanju Ane Ivanović u punu takmičarsku formu posle veoma duge pauze.
(Ženevljanin, 8. oktobar 2008 18:13)

Koga pobedila Cibulkova???
Pa po tvom komentaru bi trebao primetiti koliko je zenski tenis los!! Ko..? Bartoli??? Ma daj..
Svaka cast Ani i Jeleni ali mislim da je bilo mnoo boljih broj 1 na WTA-u..

Ali opet nase su i treba ih podrzavati.. Bice bolje

meda

pre 15 godina

posle osvojenog pariza.....treba sve to da preradi mlada devojka..........volimo te kao i pre, ponos si svih nas iskrenih navijaca....voli te srbija

posmatrac

pre 15 godina

Da li ste primetili od koga Ana gubi: Od najbrzih igracica u karavanu. Od one kineskinje dva puta, sada od Cibulkove, koja je jednako brza kao Kineskinja. U ovom trenutku njeni servisi i vineri nemaju tu snagu, da ih ovi zecevi ne bi stigli. A Ana nikada nije ni imala brzinu, da bi se mogla nosi sa takvim igracicama. Da su joj naisle Petrova, Kuznjecova, Zvonarjeva, zbrisala bi ih i sa ovakvom formom, iako su one daleko bolje igracice od dve pomenute. Ali zreb kao da je dirigovan, pa bira one koje joj najmanje odgovaraju.

Radan Dragutin

pre 15 godina

Anči! Nadam se da će slijedeći puta biti bolje. Molim Te, draga djevojko, nemoj unaprijed ništa obećavati. Radi na kondiciji. Skromno daji obećanja, raskošno igraš. Kriza će proći do kraja godine. Znam da nas je mnogo koji Te volimo. Srećno!

darko

pre 15 godina

kada neko od nas bude najbolji na svetu , onda mozemo da komentarisemo !!! Ana je vrhunski sportista i naravno da ce biti opet najbolja ...

niw

pre 15 godina

Ljudi,devojka igra za sebe,sve sto je uradila do sada,uradila je sama.Zato prekinite da joj "solite pamet" sta da radi. Njen zivot,njena karijera...
(Bojan, 8. oktobar 2008 18:50)
Nije bash tako. Igra pod bojama nase zemlje. SVI sportovi se igraju zbog PUBLIKE. Da nema nas, ne bi bilo ni sponzora, ne bi bilo ko da ih placa. Dakle imamo apsolutno pravo da ih PLJUJEMO do mile volje, jer su ti sportisti tamo da bi nas zabavljali. Sve to nam daje PRAVO da pljujemo tenisere do mile volje!
Drzi se Ana, saberi se, promeni nesto u zivotu i GURAJ ;) Kriza ko kriza, proci ce!

Pavao

pre 15 godina

@Posmatrac,
dobro dosli na sajt. To sto kazete je duboko tacno, ali nece biti ovde dobro primljeno.
Na sajt su se navrzli branioci lika i dela, koji dezuraju i napadaju neistomisljenike. Ana nije problem. Njeni navijaci su kulturni (kao i Jankovi, Viktorovi ili Zimonjicevi).
Ali, da vidite samo sta se desi kada nesto kazete o Jeleni Jankovic ili o Novaku Djokovicu!

pravda

pre 15 godina

@ Pavao & @ Cestitam,

Ovi koji pljuju po Ani su u stvari njeni navijaci, doduse oni koje je izneverila (:-)))))) jer je izgubila nekoliko meceva. A sve ovo sto se sada dogadja na ovom sajtu i sto je upuceno Ani se dogadja i upucuje se i Jeleni samo treba imati osecaj pravde pa to videti i prihvatiti.
A ovo sto je napisano na sajtu Tennis je sigurno poteklo od Aninih fanova koja traze medjunarodnu pomoc. Da nije tuzno bilo bi smesno. A meni su obe devojke podjednako drage mada prvenstveno gledam tenis a ne tenisere/ke iz Srbije.

BetStar

pre 15 godina

Pricao sam jednom prilikom o uticaju kladionica...ko razume shvatice
A da...Djokovic pada pocetkom sledece godine...svakom od tih prosecnih istice mandat posle 2 godine.

expert

pre 15 godina

@(Boris, 8. oktobar 2008 20:43)
Naravno, Ana igra u loshoj formi... ali sam kao njen navijach tu da je podrzhim!!! A u prethodnom komentaru sam i naveo zashto je podrzhavam! I to nema nikakve veze sa "pljuvanjem" ili hvaljenjem... devojka sa sobom nosi energiju koju nosi malo ljudi na svetu... to je ono shto sam prepoznao...a u tenis se previshe i ne razumem, niti zhelim da se razumem vishe od onoga koliko mi je potrebno da navijam za onu u kojoj prepoznajem sve ono shto jedan sperstar treba da ima!!! A ono shto ne razumem, je chinjenica da joj ljudi neshto zameraju... Individualni je to sport, nema "izmene" , sam si sa sobom i sa protivnikom tamo... do pada mora da dodje. Ali kvalitet ne moze da nestane, vec ce se po prolasku krize vratiti!!! ( Ponavljam, ne poznajem toliko tenis, ali da Ana nema kvalitet ne bi bila tu gde jeste i ne bi bila tamo gde je bila pre mesec dana. A govorim pre svega o osobinama koje je krase kao sportistu. u to se razumem :) )

lasinho karioka

pre 15 godina

KATASTROFA!!! Devojka veze nema,mislim da bi trebali da je prestanemo gledati kao deo svetskog teniskog vrha! OVO JE RASULO

AlexandraBG

pre 15 godina

Sta reci... Evo sad iskreno...Jelenu obozavam,Anu ne volim...ali jednostavno ne sumnjam u to da ce se Ana vratiti sledece godine...jer devojka nije zaboravila da igra vec...ne znam ni ja sta joj se desava...
NAPRED JECO...!!!

Cvetko

pre 15 godina

Kriza, pa šta! Dešava se to svima u životu! Nema predaje i biće, uveren sam, dobro!
Ako ne prođe na silu, proći će samo od sebe! Ne treba je pritiskati i kritikovati! Sve što je postigla, postigla je sama! Ako joj možemo, pisanom podrškom, pomoći, OK ali za pljuvanje nemamo nikakva prava!
NAPRED ANA! IZDRŽI i biće bolje!
Cvetko

Teniser

pre 15 godina

Ajde pljuvaci. Doslakrizapa sta. Jeli vam je sadajasno da nije iz hira otisla iz Pekinga. Drugo devojka ima 21 godinu i da li ona ima prava na emotivni zivot Samo da u tim emocijama ne prodje kao J.Dokic..Mozdatreba da menja strucni stabi one svedjane koji maste brkove. Pametna je da odluci i vratice sena mesto koje joj jos uvek pripada

jj broj jedan

pre 15 godina

Vec su stvarno neukusni ovi komentari tipa "dosta slikanja", "Ana K" i slicni. Ja stvarno gotivim Jelenu, ali ona se slika vise, definitivno pravi od sebe sou mnogo vise nego Ana, voli da se eksponira dotle da zaboravi da igra u finalu GS gledajuci se na ekranu, prenemaze se sa spagama i ko zna koliko poena izgubi zbog izgubljene koncentracije jer stalno razmislja o imidzu. Ana je daleko prirodnija (osim onog krajnje glupog pumpanja sakom na svaki poen), a toliko je lepa da je svi traze i ne vredi biti ljubomoran zbog toga. Jednostavno, devojka je biser. I vratice se, uopste ne sumnjam, doterace igru i psihu, a ova kriza mozda nije tako losa da je malo upozori i spusti na zemlju. Iskreno, vise me brine Jelena jer je njen talenat velik, ima odlicne predispozicije, a mnogo vise prica i manekenise nego sto igra.
Nase devojke jos ne znaju da nadju pravi balans izmedju slave i igre, ali tu je Masa da im pokaze, vec koliko u januaru, videcete.

haylee

pre 15 godina

Mislim da je upravo Janko Tipsarevic najbolje opisao njenu igru u intervjuu za playboy (ni manje ni vise). A ta igra, kada se jednom procita, ne prolazi kod igracica koje su u top 20...do 30.
Nije njena igra u krizi, vec treba da krene da koristi mozak dok igra (kao JJ), a ne da samara loptu levo-desno sto jace.
Postoji nesto u tenisu sto se zove izgradnja poena. Teniseri i teniserke koje dobro savladaju tu vestinu i uz sve druge predispozicije (fizicke, talenat) zavrse i ostaju u top 5, a bez toga ne mozes da ostanes br. 1. Primeri: Federer, Henin, Graf, Seles, Jelena, Sampras itd....

vamos

pre 15 godina

nemojte ljudi da se brinete i da pljujete,jesam najveci JJ fan zbog njenog tenisa i borbe,ali vratice se ANA, ipak je to ZENSKI TENIS,vise treba ovi dusebriznici i pljuvaci da se brinu i da cuvaju svoje komentare kad Novak ne bude mogao da pobedi nikoga vise,andy,gulbis,nishikori i ostali klinci stizu,a da ne spominjemo nadala koji je samo godinu stariji.NE DAJ SE ANA.forever JJ FAN

yros

pre 15 godina

ma isto je bilo i sa sarapovom prosle godine,mada istina ona nije mnogo igrala u ovom periodu,al kad se vratila, stigla je do finala mastersa! ja sam optimista da ce ana biti ona prava,ako ne za masters,onda sigurno u australiji!!! samo napred!!!

navijac

pre 15 godina

Cibulkova je trenutno u topu. Zaista je Ana mogla da je porazi, ali...Ana trenutno nije u topu. Kao sto se videlo zadnjih meseca da nije u top formu, onda nije cudo sto je ovako ispalo.
Licno mislim da ce se ubrzo vratiti na svoju poziciju makar ce joj potrajati vise meseci, ali vratiti se sigurno!

Petar

pre 15 godina

U odgovor na komentar 146.

Konstruktivna kritika je ok, ali pogledaj vec prva dva komentara (da ne idemo dalje) pa mi kazi da li je to "konstruktivno" ili "pljuvanje".

Da podsetim:

1. Hm...

2. SRAMOTA!!!!!!!!! Da je nije mozda sada bolele kosa ili je i Cibulkova iznenadila????????

Sandy

pre 15 godina

@haylee,
Ko,Janko Tipsarevic?Mislim, koja je on teniska velicina da govori o drugim teniserima i teniserkama.
Bolje bi mu bilo da sagleda svoju igru.

Igor

pre 15 godina

Jasno, da ne moze biti jasnije.. mozda se vrati u staru formu, ali tesko. Vidi se da je ne stabilna kao osoba, nema onu jacinu, susta suprotnost od Jelene, ne moze ona da se izbori sa svim sto joj se desava ( nesto slicno Dokicevoj) .. a cini mi se da je pocela da misli o momcima, i tek ce je to dokusuriti..

vi ste neznalice

pre 15 godina

Pa ljudi dokle cete vi da smarate oko anine provedjenog placa, ili psihichki da je pala.. Radi se o 50 unforced, 0 od tih su bili FORCED, tako da kako ana igra s bazlinije to je kao da zhuri da bi se premeshtala shto pre na mrezhi da bi joj dala vinera kao iz stari danima Zhistin Enan.
O tome je njen problem.. Ali to joj treba dugo josh vezhbati da bi postala 100% sigurna.. sad previshe zhuri, i to nemozhesh u tenis kad igrash KOMPLETNO kao shto ana je pochela da igra..

Aleksandar

pre 15 godina

Pa dobro,nije smak svijeta,vidi se da se trudi ali je neide jednostavno,mora negdje doci kraj,ja se nadam da ce to biti zavrsni Masters gdje bi joj se moglo konacno otvoriti.Naprijed Ana

madjar

pre 15 godina

Vi "kriticari", pomislite kako bi na promer englezi, nemci ili Hrvati komentarisali Aninu krzu rezultata da imaju petu igracicu na WTA listi. Kriza rezultata jeste, to se dogadja svim sportistima sveta, ali krize prolaze pa ce tako biti i kod Ane. A kada opet bude No1, sto ce biti sasvim izvesno, da li ce te imati snage da se izvinete za prethodne neumesne i neopravdane kritike.
Ko ne veruje u njene uspehe u buducnosti bolje i da se na javlja na ovoj tribini.
Ajde, Jelena, ajde Ana..nije bitno koja je od njih na broju 1 ili 2.

JovanaNBGD

pre 15 godina

Ova kriza traje jos od RG. Stvarno, sta se desava sa Anom? Nadam se da je samo pad forme, da nije u pitanju zasicenje ili nesto drugo. Nadam se i zelim joj da se za vreme pauze, do januara, sredi, rascisti misli i emocije i da krene punom parom. Hocu sledece godine da gledam Anu i Jelenu u finalu barem dva GS!

Miskica

pre 15 godina

ANA ANA sta je stobom ?
JA mislim najboje ce biti vratiti se onim tvojim crvenim haljinicama u kojima si osvojila pariz, od kad si
promenila opremu(gaderobu) nikako ti ne ide ne samo povrede vec i bez povreda neide nikako,vrati se crvenoj
boji i sve ce biti drugacije crvena boja ti je srecna.Nadam se ja kao i vecina ovih koji su pisali komentare da necemo cekat dugo da pocnes sa pobedama.
Ostavi poraze iza sebe i napred u pobede nove. Bar DJEJ-DJEJ nas malo veseli dok i ne proradis na igri.
Napred jeco po novi naslov u Rusiji i ti VIKTOR NAPRED SAMO.

jj no.1

pre 15 godina

odgovor na komentar 153

molim te, pogledaj koliko ana ima slika polugola .

i molim te, koji je to poen jelena izgubila dok je razmishljala o imidzu ?!

Odgovor

pre 15 godina

@pravda
Ne, varas se, Anini fanovi ne pljuju po Ani kada gubi nego je podrzavaju „i u dobru i u zlu“. Anini navijaci ne prozivaju Anu za „patriotizam“, ne nazivaju je Palcicom i ostalim pogrdnim imenima koje ste joj ovde dali, ne traze da se zrtvuje za Srbiju i srpstvo. Ana ne moze da izneveri njene navijace posto Anini navijaci ne ZAHTEVAJU od Ane ovo ili ono (da ZA NJIH pobedjuje, vec naprotiv - za sebe samu!), vec joj samo zele sve najbolje.
Iz tvog komentara se vidi da uopste nisi neutralan i da ti uopste nisu drage obe devojke, vec da ne podnosis Anu (kao i moderator ovog sajta, sto je vec vise ljudi primetilo i posto ovde nije moguce probiti cenzuru (jer se komentari ne objavljuju iako nisu u suprotnosti s pravilima) to su iskazali tamo gde je to moguce i gde postoji sloboda izrazavanja).

surova realnost

pre 15 godina

E sad ce par ljudi ponovo da napise pomalo bajatu frazu ''Ajde sad pljuvaci''. i gomila njih ce deliti njihovo misljenje da nas je Ana Ivanovic do sada sve kupila, i da ne smemo da napisemo nista lose o njoj. E pa ja mislim da smemo. Njene igre u poslednjih mesec-dva nimalo ne obecavaju i normalno je da smo svi zabrinuti za njen dalji opstanak na vrhu wta liste. Licno mislim da devojka mora malo da se spusti na zemlju, da pocne redovno da igra za Fed-cup reprezentaciju Srbije i da se, moram ovo da kazem ugleda na prvu teniserku sveta JELENU JANKOVIC. Uvek vedra, nasmejana i raspolozena cak i kad gubi pa i od same Ane, kupila je dozivotno mnoge od nas i zasluzuje vise postovanja samim tim sto igra za Srbiju a ona je prva koja to nije morala jer joj je poreklo polovinom Crnogorsko! Mislim da Ana nece dugo opstati u vrhu ako bude nastavila da izvbegava manje turnire zbog raznih povreda koje se iznenada pojavljuju i igra samo turnire prve klase....

peko

pre 15 godina

Пљувачи STOP!Aна ће убрзо бити поново она права!Сјетите се полугодишњег Јециног приода почетком 2007. год.Лако се излази из ФОРМЕ,али је зато повратак тежак.Као стари Јецин навијач снажно подржавам Ану.Нека издржи.Мало ме буни улога Аниног трнера у овој пролазној кризи?

akcidroni

pre 15 godina

Dewojko,tenisku karijeru si ochigledno batalila.Ostawi reket snimaj reklame,niko se nece ljutiti.Ali nemoj da sramotish sebe i swoje navijache na taj nachin.Mani se lepo tenisa,i okreni adidasu,NIKE-u i ostalim welikim kompanijama.Lowa do krowa,opushtencija,a tenis ostawi Jeleni,kojoj taj sport ochigledno znachi mnogo wishe nego tebi, i koja je za tebe,kad se swe sabere,lafica.

expert

pre 15 godina

Vratice se Ana o5 u formu koja je krasila do pre nekoliko meseci.

Mene i nije osvojila teniskim umecem vec harizmom koju ima.
Ana i kada je tuzna,zraci pozitivnom energijom... i upravo zato, verujem u njen povratak na prvo mesto!!! Jelena, ma koliko dugo bila prva, nikada nece biti Ana! Ana je rodjena da bude voljena, da bude idol, da joj se ljudi dive... jer jednostavno,osim krize u formi nema mana!!!

Miodrag

pre 15 godina

A sad, sta reci....bila jednom jedna navijacka grupa glasna i brojna i navijala za Anu Ivanovic....
A sad ih vise nema...ko da ih nikad nije ni bilo....

BetStar

pre 15 godina

Pricao sam jednom prilikom o uticaju kladionica...ko razume shvatice
A da...Djokovic pada pocetkom sledece godine...svakom od tih prosecnih istice mandat posle 2 godine.

n

pre 15 godina

Nije sramota izgubiti protiv Cibulkove, koja je ove godine pobedila brojne vrhunske igračice - Dementijevu, Petrovu, Moresmo, Bartoli, Čakvetadze i sadašnju br 1. - našu Jelenu Janković. Ana je imala dve meč lopte, a sudeći po odnosu asova (11:0) morala je imati i daleko više vinera. Njen poraz jeste razočaranje, ali ga treba shvatiti kao jedan od poslednjih stepenika ka vraćanju Ane Ivanović u punu takmičarsku formu posle veoma duge pauze.
(Ženevljanin, 8. oktobar 2008 18:13)

Koga pobedila Cibulkova???
Pa po tvom komentaru bi trebao primetiti koliko je zenski tenis los!! Ko..? Bartoli??? Ma daj..
Svaka cast Ani i Jeleni ali mislim da je bilo mnoo boljih broj 1 na WTA-u..

Ali opet nase su i treba ih podrzavati.. Bice bolje

Ženevljanin

pre 15 godina

Nije sramota izgubiti protiv Cibulkove, koja je ove godine pobedila brojne vrhunske igračice - Dementijevu, Petrovu, Moresmo, Bartoli, Čakvetadze i sadašnju br 1. - našu Jelenu Janković. Ana je imala dve meč lopte, a sudeći po odnosu asova (11:0) morala je imati i daleko više vinera. Njen poraz jeste razočaranje, ali ga treba shvatiti kao jedan od poslednjih stepenika ka vraćanju Ane Ivanović u punu takmičarsku formu posle veoma duge pauze.

KOLE

pre 15 godina

ah taj palac. valjda ce biti bolje u periodu koji dolazi jer ne znam kako ce na sebe nabacivati krpice i slikati se naokolo ako je palac i dalje bude mucio.

ivan

pre 15 godina

Sve sami strucnjaci ovde a reket u ruku nikad nisu uzeli!Besposlicari ajde iskulirajte malo!Ana je postigla za 20 godina vise nego sto ce te vi za ceo svoj zivot!Zato tisina!

Mira

pre 15 godina

Anci,kriza jos nije prosla. Izgledas nesigurno,vidi se da nemas samopouzdanja...

Ok,jos jedan los turnir je za tobom. Da je dobro,nije dobro ali mi,koji te volimo,znamo da mozes i umes bolje. A mi cemo sacekati da ta kriza prodje vec jednom...gledaj da cekamo sto krace,malo smo se umorili!!!!!

shne

pre 15 godina

Ne znam Ana u kom si fazonu,dal si se zaljubila,dal fali motivacije,dal mislis da si neko ko moze toliko da se opusti,ali ako zelis da igras tenis i dalje vadi se sto pre.Ako ne snimaj reklame,setaj se po pisti,udaj se za nekog bogatasa i prekini da tones...Sad vise nije cimanje! BUDI SE !!!

ALEK

pre 15 godina

najbolji savjet je da prestane da saradjuje sa fizioterapeutom i trenerom jel ocigledno lose uticu na nju.A pitanje je dokle je stigla sa tom saradnjom jer neigra za Srbiju i previse se druzi san tim svojim trenerima i uopste nije patriota kao Jeca.I nije mi jasno yasto je uopste zasluzila da je sad zalimo.

Bojan

pre 15 godina

Ljudi,devojka igra za sebe,sve sto je uradila do sada,uradila je sama.Zato prekinite da joj "solite pamet" sta da radi.Njen zivot,njena karijera...

@leksandar

pre 15 godina

Narode navijam za JJ, ali ne spadam u grupu pluvaca vec u grupu ljudi koji realno i sa razlogom kritikuju igru te barbike sa modnih pista i hodnika ortopedije( naravno palac je nezaobilazni deo njene karijere).
Ovo je sramata za Anu ne za njene fanove !!!

Nikola

pre 15 godina

Ne znam da li primecujete da je Jelenin uspon poceo sa njenim igranjem za Srbiju u Pekingu, iako je bila povredjena, a Anin pravi sunovrat sa odustajanjem od iste akcije zbog "bolnog palca", a zatim naprasnog ozdravljenja za US Open. Eto to se desava sa osobama koje nemaju osecaj pripadnosti i sa svojim fanovima iz rodne zemlje komuniciraju preko zvanicne web strane na engleskom. Bog sve vidi....

Stefan

pre 15 godina

Najaci su ovakvi komentari

Sve sami strucnjaci ovde a reket u ruku nikad nisu uzeli!Besposlicari ajde iskulirajte malo!Ana je postigla za 20 godina vise nego sto ce te vi za ceo svoj zivot!Zato tisina!
(ivan, 8. oktobar 2008 19:08)

Stvarno ste dosadni sto pisete posle svakog turnira ma bice bolje , sledeci turnir se sigurno vraca . Jedino sigurno je da se vraca ne u formu nego KUCI.

Stanča93

pre 15 godina

Stvarno ne razumem! :-(
Taman sam pomislio - počela da igra bolje. I jeste...
Čak je igrala bolje od one male ružne Cibulkove!
Imala je 12 asova, pa čak i osvojila 2 poena više, ali kad neće, neće!!!
Iskreno, BAŠ sam se uželeo Anine stare igre, njenog nepogrešivog forhenda...
JEDVA čekam da uđe u pravu formu (verujem da će to da bude uskoro)...
P.S. Pošto nam je Ana ispala, kao i Venus, a Dementieva, Safina i Zvonareva imaju teške protivnice + Jecina forma, može se desiti nova Jecina pobeda u finalu... :-)

Sve u svemu, nadam se Jecinoj tituli u Moskvi, a još više Aninom povratku na br. 1 ili br. 2 (ako je JJ prva)...
Pozdrav svim Srbima!!! :-)

Dolly Bell

pre 15 godina

Ti spavas kapci su ti teski,ti spavas kapci su ti teski....cim je osetila sta je musko tenis je pao u zaborav.Problem svih teniserki.Ljubav cini cuda ko jos skuplja poene i pare.

lasinho karioka

pre 15 godina

KATASTROFA!!! Devojka veze nema,mislim da bi trebali da je prestanemo gledati kao deo svetskog teniskog vrha! OVO JE RASULO

Ron Jeremy

pre 15 godina

Ocekivan poraz i ocekivano u 3. seta ali nisam nezadovoljan jer se Ana polako vraca u formu. Mislim da je greska sto nije bila u Stutgartu jer bi dobila na takmicarskoj formi. Njoj fale mecevi i naravno pobede da bi povratila samopouzdanje a to se nece desiti ako se preskacu turniri. U Cirihu stize najmanje do 1/2 finala. Zivi bili pa videli.

steva

pre 15 godina

strasno!!!!!!!
nemojte sad opet vi "branioci" ane da pricane vase isprane price. kao sto sam vec jednom u komentarima rekao- to je kad slava udari u mladu glavu

Svasta!

pre 15 godina

Zaista mi nije jasna motivacija ljudi koji su se potrudili da napisu negativne komentare na ovu vest. Tolika potreba da se prospe zuc po dvadesetogodisnjoj (uskoro 21-godisnjoj) devojci koja nema nikakve veze s vama...

jelena

pre 15 godina

jos jedan poraz,pa anaaaaaaaaaaaaaa.kako nisi u stanju da dobijes neki mec.nema veze ostaje ti jos dubl,pazi da i tu neizgubis.gde su one cuvene pobede.posle rg bas te briga.ajdeeeeeeeeeeeeee sad navali u dublu.

ajde!

pre 15 godina

Nema veze. Dobro je sto ce sad uskoro pauza, sve do januara i Australien Opena. Puna podrska Ani sad kad joj je najpotrebnija.
Spremice se ona do tad i odvalice sve, onako kako samo ona ume. Normalno je da smo nekad u krizi, svi ljudi tako pa i sportisti.

istina

pre 15 godina

Anin pad je nastao onda kada je zadnji put pobedila JJ i kad je toliko provokativno proslavljala svaki dobijeni poen, stisnutom sakom i neobicnim artikulisanjem i tada je pokazala da ne zna za fer-plej.Imam osecaj da joj se sve to vraca u negativnom smislu a da se JJ desava obrnuto-uspon do samog vrha.Mislim da je zivot bio posten i realan i da je JJ mnogo korektnija osoba od Ane.Najvise me nervira kada Ana izjavi da nije prijateljica sa JJ jer su eto rasle u razlicitim sredinama i imaju razlicite karaktere,mislim koja nediplomatija!

Vlado

pre 15 godina

Ana pod hitno kod psihologa,neverovatno da tako dobra igracica padne tako lako.Misim da nije problem u igri znam da ana to moze,vec problem je u glavi igubila je sigurnost u udarcima nema sigurnosti i jacine, ali vratices se samo ako pocnes ponovo od NULE...................

mgoran

pre 15 godina

Jeee... agonija se nastavlja.
Mentalni problem. Daj Ana sredi se. Napravi pauzu, idi na neke leve turnire, zaredaj par pobeda protiv nekih anonimusa...
(molim bolesnike da ne likuju)
Ajde Ana, budi jaka i oporavi se.

daxbgd

pre 15 godina

Anci ne daj se, jesi u krizi i to velikoj,ne znam koji je razlog, al nadam se da ces se izvuci iz toga i doci jos jaca. Naravno ne ocekujem da taj povratak bude odjednom, al se nadam da ces se do AO sabrati i pokazati da nisi zaboravila da igras tenis. Sve najbolje

vickycy

pre 15 godina

Oh Ana,sta je to sa tobom? Bas te nesto muci,sad vec brinem jer mi je jasno da je nesto bas tesko i da ti ne znas sta dalje...Zao mi je Ana zbog tebe, verujem da ti tesko padaju ovi porazi,kako da ti pomognemo Ana? Mi te i dalje volimo zato toliko i brinemo. Ne daj se Ana, ne daj se godinama nasa Ana...

darko

pre 15 godina

kada neko od nas bude najbolji na svetu , onda mozemo da komentarisemo !!! Ana je vrhunski sportista i naravno da ce biti opet najbolja ...

Teniser

pre 15 godina

Ajde pljuvaci. Doslakrizapa sta. Jeli vam je sadajasno da nije iz hira otisla iz Pekinga. Drugo devojka ima 21 godinu i da li ona ima prava na emotivni zivot Samo da u tim emocijama ne prodje kao J.Dokic..Mozdatreba da menja strucni stabi one svedjane koji maste brkove. Pametna je da odluci i vratice sena mesto koje joj jos uvek pripada

viva

pre 15 godina

Neverovatno....kako mi je zao, izgubila u drugom kolu ali svoj prvi mec na ovom turniru.... ali borila se Anci do poslednjeg poena. Bice bolje Ana, bice bolje, samo glavu gore!

Leo Krstin

pre 15 godina

Nista strasno.Cibulkova je odlicna tenisacica, i kad bi bila 10-tak santimetara visa,
bila bi pri samom vrhu WTA liste.Zbog svoje visine (161 cm!!) ona prakticno ne moze servirati ni jedan as, iako ima dobru tehniku, i svi udarci su joj O.K.Ana ocigledno jos nije u pravoj formi, ali po statistici meca, mogla je i pobediti.
Sigurno da ce igrati bolje na narednim turnirima, a narocito u Dohi.Anci nemoj se sekirati, mlada si i samo hrabro dalje.Budi uvek dobro raspolozena, jer to pogoduje samopouzdanju a i prilici tvojoj lepoti...

Sanja

pre 15 godina

Nema razloga za preveliko nerviranje i brigu.Ana je ionako u Moskvu otisla naknadno posebnim pozivom , nije ni bilo u planu da ucestvuje na tom turniru.Osvojice nekoliko bodova, koje inace ne bi osvojila da nije igrala.Odigrala je tri meca sa jakim protivnicama i to je ono sto joj je trebalo.Protiv Cibulkove je imala dve mec lopte,znaci da je igrala jos bolje nego protiv Zi Zeng.Postepeno ce i taj treci set resiti u svoju korist i to ce biti prelomno u povratku na vrh.Ako pogledate Morezmo , ona je bila prva na svetu pa sada retko dolazi i do cetvrtfinala,ali ona je starija i na zalasku je karijere.Za Anu je vazna strpljivost i upornost.Mislim da je na dobrom putu i mislim da ce se vratiti u formu najkasnije do Australije.Do kraja sezone ima samo jo 3 turnira sa Dohom.Srecno i bericetno Ani!!!!

Lane

pre 15 godina

nije mi jasna jedna stvar .
znam da neko vishe voli Jecu, neko Anu . Ja inache obozavam Jecu, a Ana me stvarno nervira ponekad .
ALI KAKAV SMO MI NAROD ?!
JEL MORAMO STALNO DA PLJUJEMO ?!
i ja bi ko zna shta rekla sad . ali suzdrazavam se . nauchite i vi to malo .

ustvari, zashto bi vi slushali jednu trinaestogodishnjakinju .

niw

pre 15 godina

Ljudi,devojka igra za sebe,sve sto je uradila do sada,uradila je sama.Zato prekinite da joj "solite pamet" sta da radi. Njen zivot,njena karijera...
(Bojan, 8. oktobar 2008 18:50)
Nije bash tako. Igra pod bojama nase zemlje. SVI sportovi se igraju zbog PUBLIKE. Da nema nas, ne bi bilo ni sponzora, ne bi bilo ko da ih placa. Dakle imamo apsolutno pravo da ih PLJUJEMO do mile volje, jer su ti sportisti tamo da bi nas zabavljali. Sve to nam daje PRAVO da pljujemo tenisere do mile volje!
Drzi se Ana, saberi se, promeni nesto u zivotu i GURAJ ;) Kriza ko kriza, proci ce!

jovana

pre 15 godina

Neko rece da se zreb namesta...sve sto bude vise padala na listi sve ce imati teze protivnike vec u prvom kolu... ako ovako nastavi nece biti ni slobodna u prvom kolu...sto se tice aninog poraza nisam iznenadjena...jer uopste ne volim njen stil igre...udari iz svih mogucih pozicija pa gde zavrsi...i onda se cudite koliko gresaka napravi.njen stil igre to zahteva.kad ne igra mozgom vec prazan teren promasi jer udara jako...NIJE FORA U JACINI

dulle

pre 15 godina

neverovatno... nesto se desava s njom, nije u pitanju samo povreda palca ocigledno... jedina uteha je ta da dogodine nece imati mnogo poena da brani. valjda ce se do tada vratiti u formu...

jj

pre 15 godina

Jelenin sam fan,ali navijam i za Anu svim srcem.
Setimo se da je Jelena imala slicnu ako ne i goru krizu koju je prebolela i izasla iz nje mnogo jaca.Pruzimo i Ani sansu...podrzimo je sad kada joj je podrska najpotrebnija...

sasa

pre 15 godina

Ljudi moje misljenje je da se Ana Ivanovic zaljubila i da je zbog toga zapostavila tenis. Drugo objasnjenje ne postoji,proradio joj je materinjski instinkt i to je to.

Дунстер

pre 15 godina

Ово постаје трагично, искрено ми је жао Ане. Упозорења да "тактизирање" после Ролан Гароса ничему не води оцењивана су као "пљување" уз већ отужни повик "Није важно, Ана биће боље!". Сад се тешимо да ће се из тренутног тениског блата, после зимске паузе, на Аустралијен оупен-у десити чудесан преокрет. Чини ми се да је проблем у Анином окружењу, у превеликом "менаџирању" и маркетиншким потезима, а запостављању спорта. Врхунски спорт је данас једна врста спартанског живота и одрицања, па ко може - нека издржи. Компромиса нема...

marko-washington

pre 15 godina

Ja sma ponzat kao fan JJ i uvek bio i ostati. I JJ je imala krizu , pocetak 2006 i 10 vezanih poraza, svi padaju i dizu se. Jedva cekam da Ana zaigra , ona je nasa devojka. Jako je lose sto ne moze da veze dve pobede. Ona je ipak bila prva igracica sveta do pre mesec dana a pada poslednjih pola god. RG je jedan turnir koji se sada vec zaboravlja a pamte samo ovi neuspesi koje belezi i iz kojih ce izaci. Mozda je njen trener kako kaze,, rodrigez,, najbolji , ali njoj definitivno neodgovara. Upropastio joj je servu koja je isla 190.. i do 202 km-h a sada svega 170 a pljuje se Jelenin koji konstantno napreduje . Poboljsala je behend a upropastila skoro forhend. Bolje da igra kao nekada tada je bila konstantnija nije imala GS ali nije ispadala u prvim svojim kolima. Pa ona sada vise nema priliku da igra sa top 10 igracicama dok ne ispadne iz te grupe. Daj Boze da do toga ne dodje i da se vrati u formu a Jeleni sve zelje da osvoji i Moskvu.

Doki

pre 15 godina

Ajde Anci reket u ruke pa trening, trening , trening ....i sve ce biti Ok. Sto rece Boris Beker, otprlike, sto god sam vise treniarao i sreca me je vise pratila ....

Ajde Ana, pametno samo !!

AJ

pre 15 godina

Zaista ne razumem komentare tipa "Ana je dostigla svoj maximum, bila je prva i to je to". Pa toliko dobrih i vrhunskih teniserki je bilo u krizi. I Jelena je u nekom intervjuu ispricala da je pocetkom 2006. razmisljala o odustajanju od tenisa, Dementijeva isto a i mnoge druge su padale na WTA listi i uspele da se vrate na vrh. Nadam se da ce kriza sto pre proci i da ce nas opet obradovati, barem na zavrsnom WTA turniru.

m

pre 15 godina

Mozda geseim, ali od kako je Ana, posle RG, promenila midz, haljinice sa volanima( u kojima je igrala manijacki) zamenila nekim ultra modernim uskim kompletima( u kojima nesme posteno ni potrcati, a vidno se oseca neprijatno- moje neko zapazanje), od tada je pocel ova agonija.
Cinimi se da se ne oseca prijatno u svom novom marketinskom imidzu.

Baki

pre 15 godina

Ženevljanin, 8. oktobar 2008 18:13

Jelena je letos izgubila od Cibulkove u Los Angelesu zato što je na taj turnir išla ćopava i bangava kako joj se ne bi dešavalo ovo što se sada Ani dešava. Ionako su i ona i njen trener rekli da nisu došli da bi osvojili taj turnir, već da Jeca ne bi gubila na rutini i samopouzdanju. A bilo je kritika (Teniseru, gde si sada?) kako Jelena ide na turističke turnire za bedake i šta ti ja znam, a ona je sada broj 1 na svetu, sa izuzetnom perspektivom da se tu i zadrži do kraja godine i ostvari svoj cilj.

Ana mora da menja komplet menadžment i ceo tim.

Ana, želim ti da nam se što pre vratiš i budeš onakva kakvu te pamtimo. Uvek ću navijati za tebe osim kad igraš protiv Jelene.

Spasoje S.

pre 15 godina

Sve je pocelo od onog susreta s Gagijem Jovanovicem na Balkonu. Tako traumaticno iskustvo uzdrmalo bi i nekog mnogo jaceg od nje. Ne daj se, Ana!

srle

pre 15 godina

ana, samo ti uzivaj u zivotu. nije tenis ni jedina ni najbitnija stvar. a bice i novih uspeha u istom ako ga toliko zelis koliko mislim da ga zelis. i tu smo da te podrzimo i sada, a i onda kada dodje vreme novim velikim radovanjima! :D

Čika Freud

pre 15 godina

Evo, još jedan prilog psihoanalizi Ane Ivanović!
Elem, da bi uopšte krenula ka nekakvom poboljšanju, Ana mora prvo da postane LIČNOST! Krajnje je vreme da izgradi svoj identitet, svoje ja, odn. da prestane da bude "dobra devojčica" koja, iz jednog intervjua u drugi, non stop ponavlja iste, napamet naučene fraze ("I am so excited... I love playing here... It was a great match"). To je sve nivo prvog razreda gimnazije i tako isprazno, dok posao kojim se bavi zahteva MNOGO ZRELIJU i JAČU ličnost.
Dok SAMA ne pronadje SEBE, što podrazumeva distanciranje od ULOGE koju joj kroje menadžer(i), trener(i), roditelji..., neće od nje biti ništa, nažalost.
A kad će, ako ne sad???

Valderama

pre 15 godina

Pa ja joj lepo kazem da prestanemo neko vreme da se vidjamo i da se skoncentrise na karijeru a ona nece kaze neko ce da me ukrade od nje pa dzabe joj posle i karijera i sve ostalo.......;)

Ajdeeee!

pre 15 godina

Ovo nema veze sa tenisom, problem je u glavi. Treba samo da se sabere i usredsredi na ono čime se bavi.
Gledao sam meč na sajtu turnira...Drugi set ne vredi komentarisati. Dve meč lopte kod 5:4 olako prokockane; nekontrolisani smeč pa dupla servis greška za brejk Cibulkove; loš početak u taj-breku, a onda mrežica na Aninoj strani (zgrabi priliku kad ti se ukaže!) i za kraj opet lagani smeč u aut.
Nema ovo veze sa tenisom, nije Ana zaboravila da igra, samo nije dovoljno "u igri" i brzo gubi koncentraciju. Posle svakog dobijenog seta dolazi pad. Treba angažovati drugog trenera i dobrog psihoterapeuta dok ne bude kasno.
Ajdeeeee Ana, možeš ti to!

meda

pre 15 godina

posle osvojenog pariza.....treba sve to da preradi mlada devojka..........volimo te kao i pre, ponos si svih nas iskrenih navijaca....voli te srbija

Ženevljanin

pre 15 godina

Moram jos jednom da se javim... posle svih komentara u kojima su ključne reči: "sramota, tužno, surova realnost, neverovatno, agonija, ostavi reket, ogroman problem, tragično, završila karijeru, neophodna psihoanaliza..."
A da nije nama neophodan psiholog? Zašto se tako teške reči ne upućuju ostalim našim teniserima? Tipsarević i Troicki dobijaju uglavnom (zaslužene) pohvale a nisu peti u svetu nego su oko pedesetog mesta. Koliko mogu da se setim nijedan od njih nije osvojio nijedan ATP turnir a Ana ima osam titula... ono što oni nikad neće postići do kraja svojih karijera. Pa čak i kad se uporedi s našim vedetama, Novakom i Jelenom Ana je dosad postigla više: jedina je osvojila i GS (kao Novak) i bila prva u svetu (kao Jelena). A s najaboljom na svetu ima skromnih 6:1...:-) Pritom je mlađa od svih nabrojanih (i nenabrojanih) srpskih vrhunskih tenisera i teniserki. I baš smo njoj našli da predlažemo da ostavi reket jer (očigledno) nije za nadarena za to...:-)

Igor

pre 15 godina

Jasno, da ne moze biti jasnije.. mozda se vrati u staru formu, ali tesko. Vidi se da je ne stabilna kao osoba, nema onu jacinu, susta suprotnost od Jelene, ne moze ona da se izbori sa svim sto joj se desava ( nesto slicno Dokicevoj) .. a cini mi se da je pocela da misli o momcima, i tek ce je to dokusuriti..

expert

pre 15 godina

@(Boris, 8. oktobar 2008 20:43)
Naravno, Ana igra u loshoj formi... ali sam kao njen navijach tu da je podrzhim!!! A u prethodnom komentaru sam i naveo zashto je podrzhavam! I to nema nikakve veze sa "pljuvanjem" ili hvaljenjem... devojka sa sobom nosi energiju koju nosi malo ljudi na svetu... to je ono shto sam prepoznao...a u tenis se previshe i ne razumem, niti zhelim da se razumem vishe od onoga koliko mi je potrebno da navijam za onu u kojoj prepoznajem sve ono shto jedan sperstar treba da ima!!! A ono shto ne razumem, je chinjenica da joj ljudi neshto zameraju... Individualni je to sport, nema "izmene" , sam si sa sobom i sa protivnikom tamo... do pada mora da dodje. Ali kvalitet ne moze da nestane, vec ce se po prolasku krize vratiti!!! ( Ponavljam, ne poznajem toliko tenis, ali da Ana nema kvalitet ne bi bila tu gde jeste i ne bi bila tamo gde je bila pre mesec dana. A govorim pre svega o osobinama koje je krase kao sportistu. u to se razumem :) )

Zoran

pre 15 godina

Ako bi se stanje nacije merilo prema komentarima,zakljucak bi bio da zivimo medju idiotima.Umesto da se zali zbog njenih poraza i upucuje prekor,
pokazuje zelja da igra bolje,
ovde NULE od ljudi koriste priliku da je vredjaju.Gomila je glasala za nekog koji se predstavlja kao "surova realnost", a ta osoba porucuje Ani-Moras cesce da igras FED Cup! Ko je ta NULA koja moze da kaze bilo kome MORAS! Nase teniserke ne moraju nista,one nisu duzne nista gradjanima Srbije,oni njima jesu.One nisu duzne da citaju uvrede srpskih NULA.

Posmatrač !

pre 15 godina

Konstruktivna kritika i komentarisanje događaja je preduslov za dalje napredovanje u bilo čemu. Kod nas je to jako nepoželjno i dočeka se na nož. Na srpski prevedeno to se naziva ružnim imenom "PLJUVANJE". Dok se u Srbiji tako tretira dobronamerna kritika neće biti
napretka u sportu, a i u ostalin sferama života!
Po mom mišljenju to pokazuje nezrelost pojedinaca ali i jednog dela našeg društva.
Često čujem na Nemačkoj televiziji kada neko ukaže na grešku sagovornika da ovaj odgovori "Hvala, poučen sam od boljeg!", to sam shvatio kao izraz velike kulture i spremnosti da se prihvati kritika kao neophodni predusluv za napredak.
Evo, konačno sam rekao ono što mi je već odavno smetalo.
Po logici onoga što sam naveo
očekujem da će me mnogi "razapeti na krst", ali to je već trebalo odavno da se
kaže!
Reč pljuvanje je izraz u nedostatku argumenata i bespomoćnosti u zastupanju svog sopstvenog stava.

Pavao

pre 15 godina

@Posmatrac,
dobro dosli na sajt. To sto kazete je duboko tacno, ali nece biti ovde dobro primljeno.
Na sajt su se navrzli branioci lika i dela, koji dezuraju i napadaju neistomisljenike. Ana nije problem. Njeni navijaci su kulturni (kao i Jankovi, Viktorovi ili Zimonjicevi).
Ali, da vidite samo sta se desi kada nesto kazete o Jeleni Jankovic ili o Novaku Djokovicu!

Danijela

pre 15 godina

Ana je izjavila da je Jelenine pobede dodadno motivisu...da gubi, izgleda mi. Ona u poslednje vreme mnogo prica, a malo radi. Iako sam Jelenin fan volim i Anu. Kakva je takva je, nasa je, i zelim da i ona pobedjuje i bude tamo gde joj je mesto - na poziciji br.2.

AlekSandar

pre 15 godina

Ufff..., ovo je već problem.

Ali, ipak, setite se crne serije Jelene Janković iz 2006 godine i kako je uspela da prebrodi. Istina je da slična situacije nije sa Anom, ali je blizu. Ja mislim da ona treba da batali ovu sezonu i da se odmara za 2009.

Тешић Горан

pre 15 godina

На жалост, Ана Ивановић већ годинама игра на исти начин, а то је удри лоптицу, па ако прође, прође, а ако не, ником ништа. То је начин на који тенис игра и, на пример, Венус Вилијамс, али она то игра боље од Ане Ивановић. То неко зове нападачким тенисом, што је у складу са философијом живота модерног западног света, то јест са философијом агресије. Такав тенис може некада да да добре резултате, али на дуже стазе не може. Доказ за то је и сама Венус Вилијамс. Овим не желим да кажем да су Венус Вилијамс и Ана Ивановић лоше тенисерке. Не, оне су добре тенисерке, али ја волим другачији тенис. Ја волим тенис где се лоптица пребацује преко мреже и где се води борба у стратегији, тактици, где се противници надмудрују. Наравно да је битна и снага удараца, али ја не волим начин на који тенис играју Венус Вилијамс и Ана Ивановић. Ана Ивановић одавно тако игра и то је дало резултате у једном тренутку, али то није добар начин игре на дуге стазе. Ана Ивановић треба да ради на побољшању својих удараца, а то је дуг процес. Такође, Ана Ивановић треба да ради на смиривању своје игре. Ту мислим на то да треба да вежба да одржава лоптицу у игри и да покуша да поентира у право време, а не пре времена. Ја мислим да зато она прави велики број грешака. То је један стил игре који се тешко мења, али великим радом резултати се могу постићи. Моја је процена да ће Ана Ивановић све више да пада на светској ранг листи. Лепо је имати јак сервис и јак форхенд, али ако се нема осећај за време кад шта треба да се уради ("тајминг"), то јест ако се поен не гради, већ се иде голом силом, онда нема ту успеха на дуже време. Данас ми је стварно било жао Ане Ивановић. Ана нема још много шанси да поправи форму до краја сезоне, осим ако не иде на мање турнире, што је, можда, и прави начин да нешто покуша да уради. Почетком идуће године, Ана брани много поена и ако нешто радикално не промени у свом начину играња тениса, ја мислим да ће испасти не само из првих десет, већ и из првих двадесет. Надам се да ће Ана, ипак, превазићи ове проблеме које има и да ће заиграти боље.

Напред Ана! Напред Србија!

semi schilt

pre 15 godina

ja sam trenirao waterpolo a pokazalo se u slucaju JJ da je to dobitna kombinacija tako da sto se mene tice tu sam da pomognem.:))

ggg

pre 15 godina

Ja razumem da neki od nas vise vole Jelenu, a neki Anu, ali obe su nase!
Ana je trenutno u krizi, a neki se nasladjuju tome i pljuju po njoj.
E, to je bolest, patologija, sadizam.
I nije mi jasno sta radi ovaj moderator? zasto dopusta da se manijacima da se ovde izivljavaju?
Ajde Ana, prebrodi krizu, ti to mozes. (i ne obracaj paznju na bolesne pojedince)

Boris

pre 15 godina

Bravo Ana, samo nastavi tako dalje. Jeste li sada zadovoljni vi "nepljuvaci Ane", Bojan, expert itd.?Ovo je forum, gdje ljudi ostavljaju svoje misljenje, a vama ako se ne svidja, idite negdje drugo!A da igra lose, igra.

Aca Znalac

pre 15 godina

Ana nije da mi nije tesko kada vidim da ti nista ne polazi za rukom. Kriza traje li traje i od onog GS kao da si zacarana. Hajde trgni se, ako treba menjaj trenera nesto skripi i nastavis li ovako da posrces bojim se da ce vrag odneti salu.
Hajde Anci napred, svi te volimo i znamo da ti to mozes.
Jedna je Ana.

J.R.

pre 15 godina

Onog trenutka kada je postalo izvesno da ce Ana Ivanovic postati 1. teniserka planete (pobeda u polufinalu Rolan Garosa), mnoge velike kompanije su novoj najboljoj teniserki nudili mnostvo ugovora. Kada je Ana osvojila svoju prvu grend slem titulu, procenjuje se da je ona samo te veceri zaradila preko 20.000.000$ - od osvajanja titule i raznoraznih ugovora. Ana ima 20 godina. Nije jos bila spremna za sve to, i ja mislim da je sve to njoj napravilo... nekakav emocionalni cirkus.

Takodje, mislim da joj je ova povreda napravila ogroman problem. Ona trenira i trudi se da se vrati, ali mislim da ovaj trener nema vise sta da joj pruzi, i da treba da ga promeni.

Ani preporucujem da promeni trenera i da ode kod nekog strucnjaka na razgovor. Nisam zlobna, to stvarno ume da pomogne. Ana je i dalje u vrhu, 5. mesto je izuzetan uspeh i ne treba da se ljutimo na nju sto nije 1. ili 2, ali pad u njenoj formi je ocigledan i ja joj zelim da uskoro poboljsa nivo svoje igre.

slavica

pre 15 godina

Ne daj se Ana, procice ta kriza pa ces ti opet biti ona prava. Stici kondiciju i bice sve u redu. Mnogi te vole, budi ubedjena u to

pekocg

pre 15 godina

@NS(22)
Да,максимум се постиже у 20-тој години....Како је на Телепу?Имали на Штранду још купача?Мало је зима,али не мари.Их, какве су игранке биле у Гајдобри крајем шездесетих...(носталгични новосадски студент..)!

branko

pre 15 godina

Ana Ivanovic je talentovana teniserka, klasu iznad pomenute ruske plavuse, samo da ova kriza ne potraje. Glavu gore Ana, zaboravi tog frajera, nije on bio s tobom iz ljubavi, on je paparazzo na tajnom zadatku.

borijan

pre 15 godina

ajde, molim vas ne mlatite praznu slamu vise! menjaj trenera, silazi sa piste i sl. su komentari neobavestenih i pateticnih.da nije bilo svena groenefelda i scota burnsa ana ne bi napravila nista od onoga sto jeste u poslednjih 1,5 godina. ne treba da trenira vise, jer njeni treninzi traju 7h dnevno (jelenini oko 4h), ona samo treba da bude strpljiva i da ceka trenutak kada ce se kockice sloziti. svi teniseri dozive neku krizu - potrose se mentalno i fizicki, i onda je potrebno vremena da se vrate u normalu. ana je normalna, sebe i svojih mogucnosti svesna, devojka koja ce uspeti da prebrodi krizu, mozda vec na sledecem turniru! napred ana!
p.s. pozz verdaska kad se budete videli!

Woy, Australia

pre 15 godina

Boze dragi kakvi komentari...nije nikakva sramota izgubiti od Cibulkove...Ana je igrala dobro ali kada ste van forme i najmanja greska se placa, sto je mlada Slovakinja znalacki iskoristila.Mi (Australci Srpskog porekla)volimo, navijamo i podrzavamo SVE nase Tenisere i Teniserke i to u svim kategorijama ali JELENA je od uvek bila nasa najmilija i ona je i uvek ce biti nasa br.1...sto ne znaci da ne zelimo Ani veoma brz povratak na mesto koje joj svakako pripada a to je u sam vrh WTA liste.Ana nije prva a ni poslednja Teniserka koja prolazi kroz neminovnu krizu a to se svakako odrazilo na negativne rezultate ali...talenti kao sto je Ana nikada nezaboravljaju kako se igra Tenis i svakako da lakse izlaze iz krize nego one Teniserke koje nikada nista nisu postigle u rezultatskom smislu sto sa Anom nije slucaj i zato sam vise nego siguran da ce uskoro opet da se cuje ono: "Ajde"sto ce nam svima doneti neopisive radosti. Zato umoljavam sve one koji kritikuju Anu da budu strpljivi iako nespadaju u grupu Aninih navijaca.Zelim uspeh svim nasima koji se nalaze trenutno u Moskvi i nestrpljivo ocekujem da se uskoro vidimo u Melbourne-u na AO.Pozdrav svima iz dalelke Australie.

vi ste neznalice

pre 15 godina

Pa ljudi dokle cete vi da smarate oko anine provedjenog placa, ili psihichki da je pala.. Radi se o 50 unforced, 0 od tih su bili FORCED, tako da kako ana igra s bazlinije to je kao da zhuri da bi se premeshtala shto pre na mrezhi da bi joj dala vinera kao iz stari danima Zhistin Enan.
O tome je njen problem.. Ali to joj treba dugo josh vezhbati da bi postala 100% sigurna.. sad previshe zhuri, i to nemozhesh u tenis kad igrash KOMPLETNO kao shto ana je pochela da igra..

Ivan Liverpool

pre 15 godina

A kako bi bilo da je malo ostavite na miru. Ljudi se ovde ponasaju kao da im ona nesto duguje. Devojka jeste u krizi ali to nikome nedaje za pravo da je pluje i svasta govori. Ona je koliko se secam slobodna mlada devojka koja sama sebi treba da organizuje zivot i njena je stvar kako ce i dali ce uopste igrati tenis. Ona je bila broj jedan makar jedan dan u zivotu a vecina onih koji je pluju nemaju status broja jedan ni u svojoj vlastitoj kuci ili porodici.
Ana samo napred zelim ti puno srece i da se brzo vratis u vrh uz Jecu, naravno ako to jos uvek zelis.

Dragance

pre 15 godina

@Darko
E sada si mi otvorio oci!
Znaci mora se biti prvi na svetu da bi se komentarisalo!
Bravo majstore! Sada mi je sve jasno.
Pa ovo je elitni sajt samo za svetske prvake, nobelovce i masone. Mi, obicni nemamo pravo da komentarisemo.
Kapiram. Mnogo ti hvala na prosvetljenju.

Cestitam!

pre 15 godina

Cestitam b92, postali ste internacionalno poznati kao pljuvacki sajt! Informacija o vama se pojavila na oficijelnom sajtu casopisa Tennis:
Ana is getting so much crap on the b92 site.
The thing is, b92 is not just crazy JJ fans site, it's a major news site in Serbia, and it creates public opinion. And like I said before, they are loud.
I mean JJ fans.
There are of course Ana's fans, but they are a completely different kind of people - you can just tell from the comments.
Some JJ's fans can be really nasty, and they like to drag the patriotism into the story. I think it was their goal from the beginning (as I wrote) to help JJ, and one way they did that was to bash Ana.
For instance, now they are saying that this is all a just fate for Ana for 'faking' injury in the Olimpics.
Ok, now to you this seems rediculous, but they repeat this over and over again and there are a lot of them...or not a lot, but the same people just write a lot of comments under different names. This is what seems more likely to me.
Btw, there is a tennis forum on that site, so it is probably them who read your site, and they are quite ok. I read them sometimes. They are not nasty to either one of them (JJ or AI) even though they may have their preferences.

ivcho

pre 15 godina

Psiha,psiha...Nista drugo.Pala je i sad ima ogroman problem da se vrati na put. Mlada je pa se nadamo da ce to uskoro prevazici.Malo mi idu na zivce te njene izjave pre meca kako ce stici do finala i ostale gluposti a garant nije sigurna u to sto prica. Ili joj je tako lakse da misli. Kako god, plasim se da svaki novi poraz nju ne spusta sve nize u njenoj lepoj glavi

Stanča93

pre 15 godina

@ Peđa
Neznalice, Kournikova NIKAD nije osvojila turnir u singlu!!!
Grand Slam je osvajala, ali 2 puta u dublu i 2 puta u mixu...

Trener

pre 15 godina

@ Ženevljanin

na svim forumima pričaju da je Anu ispalio njen trener Sven Grenefeld; za kojeg se ona mnogo bila vezala - potpuno pogresno.
Jer on je trener Adidasa, i trenira jos nekoliko teniserki a nikad nije samo Anu.
A to je ono sto sam ja, kao obican ljubitelj tenisa, ovde rekao sto puta.
I, evo tacno je.

Maja,Bajina Basta

pre 15 godina

Boze moj!Imamo mi i JECU-nasu kraljicu,zalicemo veceras i sutra do JECINE pobede(koja ce sutra pobediti).A sad se potrudi da pobedis u dublu,ali ce biti mnoooooogo tesko.A ti JECO do trece pobede u tri,cetri nedelje.SAMO NAPRED,JECO!!!A ti Anci,oprastam ti samo ako si se zaljubila,jer ljubav nema granica,a i obezbedjena si do kraja zivota,sto se tice novca,pa nemoj mnogo da brines!

posmatrac

pre 15 godina

Da li ste primetili od koga Ana gubi: Od najbrzih igracica u karavanu. Od one kineskinje dva puta, sada od Cibulkove, koja je jednako brza kao Kineskinja. U ovom trenutku njeni servisi i vineri nemaju tu snagu, da ih ovi zecevi ne bi stigli. A Ana nikada nije ni imala brzinu, da bi se mogla nosi sa takvim igracicama. Da su joj naisle Petrova, Kuznjecova, Zvonarjeva, zbrisala bi ih i sa ovakvom formom, iako su one daleko bolje igracice od dve pomenute. Ali zreb kao da je dirigovan, pa bira one koje joj najmanje odgovaraju.

Posmatrač

pre 15 godina

Za ovu priliku bih Vam preporučio da uđete u arhivu 26.septembra 2008 ovog foruma i nađete naslov,
"Kriza rezultata Ane Ivanović"
komentar pod brojem "3", i mnogo toga će Vam postati jasno. U zadnje vreme sam stvarno primetio da na mečevima prisustvuje samo kon
dicioni trener Scott, a njen trener Grünefeld nije više prisutan pored terena,
zašto !?

mare

pre 15 godina

da se 'problem' ne zove scott burns?? nekako, otkad on nju onako zdusno bodri i gleda sa obozavanjem ona nikako da pocne da igra...
nadam se da sada makar uziva u nekim drugim carima zivota
enivej, sve najbolje, stagod bude izabrala da radi

Radan Dragutin

pre 15 godina

Anči! Nadam se da će slijedeći puta biti bolje. Molim Te, draga djevojko, nemoj unaprijed ništa obećavati. Radi na kondiciji. Skromno daji obećanja, raskošno igraš. Kriza će proći do kraja godine. Znam da nas je mnogo koji Te volimo. Srećno!

Kosta

pre 15 godina

Upozoravajuće!
Svi Anini neuspesi posle Rolan Garosa:

Vimbldon:
Ivanović - De La Rios 2:0 (6:1, 6:2)
Ivanović - Deši 2:1 (6:7, 7:6, 10:8)
Ivanović - Ženg 0:2 (1:6, 4:6)
Montreal:
Ivanović - Kvitova 2:1 (6:3, 4:6, 6:3)
Ivanović - Pašek 1:2 (2:6, 6:1, 2:6)
US open:
Ivanović - Duševina 2:1 (6:1, 4:6, 6:4)
Ivanović - Koan 1:2 (3:6, 6:4, 3:6)
Tokio:
Ivanović - Petrova 1:2 (1:6, 6:1, 2:6)
Peking:
Ivanović - Korne 2:0 (6:1, 7:6)
Ivanović - Ženg 1:2 (6:7, 6:2, 4:6)
Kup Kremlja:
Ivanović - Cibulkova 1:2 (6:3, 2:6, 6:7)

peko

pre 15 godina

@Peđa(24)
Да,Курникова је освојила велики број сингл ГРАНДЕ СЛАМА тура,по егзотичним острвима.

dejan

pre 15 godina

Al stvarno ne kapiram ovu totalno glupu podelu na ''Jecine'' i ''Anine'' navijace.
Sta, to kao ono ''imitiramo amere'' ili slicno... Da, ali njih ima 200 i kusur miliona i dovukli su se tamo sa milion strana sveta, a nas ima jadnih par miliona i niko od nas nije dao ni kintu (cast izuzecima) za jednu ili drugu.
Meni je na primer Jelena bila simpaticnija i smatrao sam je borbenijom, osobom koja vise pridaje vaznosti zastavi pod kojom stoji. Ipak, kada sam video Anino lice kada je osvojila ''gren slem'' nisam vise siguran, tako da...
Nista im nismo dali, nemamo neki poseban razlog ni da im uzimamo zluradim komentarima. Sta god da urade bilo gde - nase su. Obe. I to je to.

Maja

pre 15 godina

Za one koji od skora prate tenis: Jelena (koju obozavam podjednako kao i Anu) je imala krizu u priblizno istim godinama kao i Ana, a pogledajte je sada. To nije nista neobicno, setite se sebe u tim godinama! Ana je vrhunski talenat, i potrebno joj je par pobeda da vrati samopouzdanje, a sigurno je da ima mesta da poboljsa svoju igru.
Srbija treba da bude srecna sto ima 2 takve teniserke i ambasadorke!
Kada pobedjuje svi je hvalite, pravite doceke, a kada upadne u krizu sve se to zaboravlja. Pa i one su ljudi, nisu roboti. Sada vam je Jelena kraljica itd. jer pobedjuje, sta ce biti onda kada izgubi...ovakvi komentari?! To je jadno, jer one su uradile mnogo vise za Srbiju, nego sto vi mozete i da sanjate!
Sigurna sam da ce Ana izaci iz krize, bas kao sto je i Jelena!

vamos

pre 15 godina

nemojte ljudi da se brinete i da pljujete,jesam najveci JJ fan zbog njenog tenisa i borbe,ali vratice se ANA, ipak je to ZENSKI TENIS,vise treba ovi dusebriznici i pljuvaci da se brinu i da cuvaju svoje komentare kad Novak ne bude mogao da pobedi nikoga vise,andy,gulbis,nishikori i ostali klinci stizu,a da ne spominjemo nadala koji je samo godinu stariji.NE DAJ SE ANA.forever JJ FAN

Ирена

pre 15 godina

Анчи, биће боље сигурна сам! Отишла сам на испит док је растурала Цибулкову у првом сету, а кад сам се вратила - нисам могла да поверујем у оно што видим! Не разумем шта се то у међувремену десило?
Искрено предлажем Јеци да добронамерно посаветује млађу колегиницу пошто је и она прошла кроз изузетно тешку кризу те је чак размишљала о одустајању од тениса. Могу да јој причају психолози шта хоће, најбоље је да поразговара са неким ко је искусио исту ствар.
Држ' се Анчи, волимо те и уз тебе смо! :-)

AlexandraBG

pre 15 godina

Sta reci... Evo sad iskreno...Jelenu obozavam,Anu ne volim...ali jednostavno ne sumnjam u to da ce se Ana vratiti sledece godine...jer devojka nije zaboravila da igra vec...ne znam ni ja sta joj se desava...
NAPRED JECO...!!!

Cvetko

pre 15 godina

Kriza, pa šta! Dešava se to svima u životu! Nema predaje i biće, uveren sam, dobro!
Ako ne prođe na silu, proći će samo od sebe! Ne treba je pritiskati i kritikovati! Sve što je postigla, postigla je sama! Ako joj možemo, pisanom podrškom, pomoći, OK ali za pljuvanje nemamo nikakva prava!
NAPRED ANA! IZDRŽI i biće bolje!
Cvetko

yros

pre 15 godina

ma isto je bilo i sa sarapovom prosle godine,mada istina ona nije mnogo igrala u ovom periodu,al kad se vratila, stigla je do finala mastersa! ja sam optimista da ce ana biti ona prava,ako ne za masters,onda sigurno u australiji!!! samo napred!!!

Aleksandar

pre 15 godina

Pa dobro,nije smak svijeta,vidi se da se trudi ali je neide jednostavno,mora negdje doci kraj,ja se nadam da ce to biti zavrsni Masters gdje bi joj se moglo konacno otvoriti.Naprijed Ana

Ivana

pre 15 godina

Sve pobede počinju sa pobedom nad samim sobom. Ana pređi preko svega i idi dalje. Sve dok se boriš moraš da veruješ da ćeš da pobediš. Ja verujem da će tvoje vreme tek doći, samo budi strpljiva i istrajna.

madjar

pre 15 godina

Vi "kriticari", pomislite kako bi na promer englezi, nemci ili Hrvati komentarisali Aninu krzu rezultata da imaju petu igracicu na WTA listi. Kriza rezultata jeste, to se dogadja svim sportistima sveta, ali krize prolaze pa ce tako biti i kod Ane. A kada opet bude No1, sto ce biti sasvim izvesno, da li ce te imati snage da se izvinete za prethodne neumesne i neopravdane kritike.
Ko ne veruje u njene uspehe u buducnosti bolje i da se na javlja na ovoj tribini.
Ajde, Jelena, ajde Ana..nije bitno koja je od njih na broju 1 ili 2.

Kosta

pre 15 godina

@ Sandy

Toliko si vredjala Jelenu i njene navijače, ni krive ni duzne, da je i Bog video.
Teško Ani Ivanović s takvim "fanovima" koji joj ovako doprinose.
Vi ste glavni u padu ove sjajne teniserke.

jj broj jedan

pre 15 godina

Vec su stvarno neukusni ovi komentari tipa "dosta slikanja", "Ana K" i slicni. Ja stvarno gotivim Jelenu, ali ona se slika vise, definitivno pravi od sebe sou mnogo vise nego Ana, voli da se eksponira dotle da zaboravi da igra u finalu GS gledajuci se na ekranu, prenemaze se sa spagama i ko zna koliko poena izgubi zbog izgubljene koncentracije jer stalno razmislja o imidzu. Ana je daleko prirodnija (osim onog krajnje glupog pumpanja sakom na svaki poen), a toliko je lepa da je svi traze i ne vredi biti ljubomoran zbog toga. Jednostavno, devojka je biser. I vratice se, uopste ne sumnjam, doterace igru i psihu, a ova kriza mozda nije tako losa da je malo upozori i spusti na zemlju. Iskreno, vise me brine Jelena jer je njen talenat velik, ima odlicne predispozicije, a mnogo vise prica i manekenise nego sto igra.
Nase devojke jos ne znaju da nadju pravi balans izmedju slave i igre, ali tu je Masa da im pokaze, vec koliko u januaru, videcete.

haylee

pre 15 godina

Mislim da je upravo Janko Tipsarevic najbolje opisao njenu igru u intervjuu za playboy (ni manje ni vise). A ta igra, kada se jednom procita, ne prolazi kod igracica koje su u top 20...do 30.
Nije njena igra u krizi, vec treba da krene da koristi mozak dok igra (kao JJ), a ne da samara loptu levo-desno sto jace.
Postoji nesto u tenisu sto se zove izgradnja poena. Teniseri i teniserke koje dobro savladaju tu vestinu i uz sve druge predispozicije (fizicke, talenat) zavrse i ostaju u top 5, a bez toga ne mozes da ostanes br. 1. Primeri: Federer, Henin, Graf, Seles, Jelena, Sampras itd....

Moris

pre 15 godina

Ana može da promeni šta hoće: i trenera, i reket, i način igre, jer nema još ni 21. godinu. Vi o njoj pišete kao da je veteranka, za koju vreme ne radi. Toliko o vašoj logici i dubini razmišljanja. Ona je ipak i najmlađa i najuspešnija od svih naših: ima RG i sa 20 godina bila je na prvom mestu liste. I da ispravim Ženevljanina - protiv Jelene ne vodi sa 6:1 nego, zvanično, sa 7:1. A dosta je mlađa. Ove je godine zaradila bar dvadesetak miliona evra! A vi pišete kao da reč o teniserki koja pojma nema. Baš ste za žaljenje. Sačekajte iduću godinu, ako već gledate tenis.

navijac

pre 15 godina

Cibulkova je trenutno u topu. Zaista je Ana mogla da je porazi, ali...Ana trenutno nije u topu. Kao sto se videlo zadnjih meseca da nije u top formu, onda nije cudo sto je ovako ispalo.
Licno mislim da ce se ubrzo vratiti na svoju poziciju makar ce joj potrajati vise meseci, ali vratiti se sigurno!

Petar

pre 15 godina

U odgovor na komentar 146.

Konstruktivna kritika je ok, ali pogledaj vec prva dva komentara (da ne idemo dalje) pa mi kazi da li je to "konstruktivno" ili "pljuvanje".

Da podsetim:

1. Hm...

2. SRAMOTA!!!!!!!!! Da je nije mozda sada bolele kosa ili je i Cibulkova iznenadila????????

JovanaNBGD

pre 15 godina

Ova kriza traje jos od RG. Stvarno, sta se desava sa Anom? Nadam se da je samo pad forme, da nije u pitanju zasicenje ili nesto drugo. Nadam se i zelim joj da se za vreme pauze, do januara, sredi, rascisti misli i emocije i da krene punom parom. Hocu sledece godine da gledam Anu i Jelenu u finalu barem dva GS!

Sandy

pre 15 godina

@haylee,
Ko,Janko Tipsarevic?Mislim, koja je on teniska velicina da govori o drugim teniserima i teniserkama.
Bolje bi mu bilo da sagleda svoju igru.

pravda

pre 15 godina

@ Pavao & @ Cestitam,

Ovi koji pljuju po Ani su u stvari njeni navijaci, doduse oni koje je izneverila (:-)))))) jer je izgubila nekoliko meceva. A sve ovo sto se sada dogadja na ovom sajtu i sto je upuceno Ani se dogadja i upucuje se i Jeleni samo treba imati osecaj pravde pa to videti i prihvatiti.
A ovo sto je napisano na sajtu Tennis je sigurno poteklo od Aninih fanova koja traze medjunarodnu pomoc. Da nije tuzno bilo bi smesno. A meni su obe devojke podjednako drage mada prvenstveno gledam tenis a ne tenisere/ke iz Srbije.

Miskica

pre 15 godina

ANA ANA sta je stobom ?
JA mislim najboje ce biti vratiti se onim tvojim crvenim haljinicama u kojima si osvojila pariz, od kad si
promenila opremu(gaderobu) nikako ti ne ide ne samo povrede vec i bez povreda neide nikako,vrati se crvenoj
boji i sve ce biti drugacije crvena boja ti je srecna.Nadam se ja kao i vecina ovih koji su pisali komentare da necemo cekat dugo da pocnes sa pobedama.
Ostavi poraze iza sebe i napred u pobede nove. Bar DJEJ-DJEJ nas malo veseli dok i ne proradis na igri.
Napred jeco po novi naslov u Rusiji i ti VIKTOR NAPRED SAMO.

jj no.1

pre 15 godina

odgovor na komentar 153

molim te, pogledaj koliko ana ima slika polugola .

i molim te, koji je to poen jelena izgubila dok je razmishljala o imidzu ?!

Odgovor

pre 15 godina

@pravda
Ne, varas se, Anini fanovi ne pljuju po Ani kada gubi nego je podrzavaju „i u dobru i u zlu“. Anini navijaci ne prozivaju Anu za „patriotizam“, ne nazivaju je Palcicom i ostalim pogrdnim imenima koje ste joj ovde dali, ne traze da se zrtvuje za Srbiju i srpstvo. Ana ne moze da izneveri njene navijace posto Anini navijaci ne ZAHTEVAJU od Ane ovo ili ono (da ZA NJIH pobedjuje, vec naprotiv - za sebe samu!), vec joj samo zele sve najbolje.
Iz tvog komentara se vidi da uopste nisi neutralan i da ti uopste nisu drage obe devojke, vec da ne podnosis Anu (kao i moderator ovog sajta, sto je vec vise ljudi primetilo i posto ovde nije moguce probiti cenzuru (jer se komentari ne objavljuju iako nisu u suprotnosti s pravilima) to su iskazali tamo gde je to moguce i gde postoji sloboda izrazavanja).