Fudbal 158

Sreda, 24.09.2008.

15:10

Šavija: "Neka se uprava stidi"

Uprava Crvene zvezde nije pružila navijačima podršku u akciji Pravda za Uroša, potvrdio je vođa Delija Vladimir Šavija.

Šavija: "Neka se uprava stidi" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

158 Komentari

Sortiraj po:

vladisav

pre 13 godina

nije ni cudo zasto CRVENA ZVEZDA ne moze da osvoji ligu jer je vrlo poznato da su se vlasti i fss okrenuli protiv zvezde svi zele da sruse nas NAJ TROFEJNIJI fudbalski klub i toga treba da se stide.Bio sam na MARAKANI nebrojano puta i tamo se vidi da nasu zvezdu samo navijaci- DELIJE mogu da odrze na dobrom putu da joj daju energiju i siguran sam da cemo uspeti u tome i onako smo vec osvojili kup ,a derbi necu ni da komentarisem svi su videli utakmicu odnosno pobedu fss i partizana nad CRVENOM ZVEZDOM ali izdrzacemo protiv svih najjaci smo samo napred SAVIJA.

stefan

pre 14 godina

kada ce policija poceti da hapsi prave mafijase a ne da peca ove sitne ribice koje kada se pokupe nemaju za jednu dobru trenerku...zasto ova ne mogu da joj izgovorim ime jer je se gadim ne proseta do jagodine i prokomentarise ove silne x6ice ,range rovere,zgradetine itd. pa zato sto ne sme!

joki_vrsac

pre 15 godina

Ljudi prestanite vise da smarate sa tim KAD CE SAVIJI DA BUDE ZABRANJEN ULAZ NA STADION JER ZBOG TOGA NORMALNI NE MOGU NA STADION! Imate na youtube-u kad je Savija bio gost cini mi se u poligrafu, sve je tamo receno! Nemojte da ste kao konji sa onim blokatorima sto imaju na ocima pa gledate samo pravo! Zasto se ne zapitate da li cete mozda od ruke zandara da nastradate, kao vojni pitomac kome su odvalili pola lica dok je cekao za kartu! Metak se odbio od krova marakane a zandar je nastavio da radi... nije nego! Ne moze se protiv drzave, a neko mora da bude kriv, pa zasto ne bi bili navijaci sa SEVER-a! Sta to Savija radi da je (ne)bezbedno? Na severu sam bio mnoooogo puta, uvek sam blizu njega i covek stvarno voli zvezdu, i uvek je spustao tenziju... A vi sto NIKAD niste bili dodjite, a ne da unapred treazite razlog ne odlaska na stadion...

LJILJANA ALEKSIĆ

pre 15 godina

postovani posetioci sajta,

Vladimira Saviju poznajem licno i tvrdim kao jedna ozbiljna zena da postenije ljudsko bice nisam srela u svom zivotu.Nemam pravo da iznosim detalje iz njegovog licnog zivota ali njegovu humanost moram da naglasim jer vidim da niko cak ni od njegovih prijatelja ne pominje njegove mnogobrojne odlaske na KOSOVO sa humanitarnom pomoći,humanitarne koncerte za KOSOVO koje je on organozovao,borbu da obezbedi sirotoj majci sa kosova stan(a sam nema stan stanuje u roditeljskom stanu)
Njegova briga za svoje prijatelje je dirljiva do suza.Ja lično nikad necu zaboraviti njegve svakodnevne molitve u kojima se molio izmedju ostalog za meni najdraze bice.Lepota duse tog momka je nemerljivo blago i hvala dragom Bogu sto sam imala cast da bude prijatelj moje porodice.Apsolutno se ne razumem u sport ali sa svojih pedeset godina zivotnog iskustva fenomenalno znam da procenim ljude.Bojim se samo da njegovi emotivni nastupi ne naskode njemu samom a i njegovoj divnoj porodici.
Vladimire zelim da te Dragi Bog i Sveta Bogomajka cuvaju na tvom zivotnom putu i samo malo da se trgnes u ovom surovom svetu jers si kap koja tesko moze da promeni silinu talasa mocnih okeana.
S poštovanjem ,ljilja

Irena

pre 15 godina

Vi nazovi navijaci TISINA! Ne mozete da pricate tako o ljudima koje ne znate! Nikada necete znati kako je to biti navijac! Uros je kriv ali kaznu od 10 god. ne dobijaju ni najveci kriminalci u ovoj zemlji, ali se nazalost sve prelomilo na njemu! Nasa vlast i nase pravosudje se tek sad setili da sprovodi pravdu! Gde ste bili do sad!? Zasto me ne cudi da se koska prelomila bas na C. Zvezdi tacnije na njenim vernim NAVIJACIMA! Najaci smo!!!!!!!!

d m /...

pre 15 godina

I vama "pravim zvezdashima" treba Bog pomoci, vama je sada najpotrebnija pomoc, poshto se ochito vidi da nemislite svojim mozgovima.Srecno!
PRAVDA ZA UROSA!

"Sedi di si ni za di si nisi"- Milosh Obrenovic

pre 15 godina

Nije stvar u tome sto je Uros osudjen na 10 godina nego sto neki koji su cinili ista ili gora dela nisu dobili nista zatvora.Sta se namece kao zakljucak?Pa ne to da se Urosu smanji, nego drugima poveca ili dosudi adekvatna kazna.U Engleskoj se,ukoliko nesto nisu menjali, za napad na bobbyja (pritom je napad samo da ga uhvatis za ruku) dobija dozivotna.Za pokusaj ubistva,a to ovde jeste slucaj bez obzira na to da li je famozni pokusaj guranja baklje u usta postojao ili ne, ne znam sta sude.Sve je ovo davno pocelo, a slucaj "Misic" ne mogu cak da nazovem ni kulminacijom ukoliko se uzme u obzir koliko se navijackih ubistava desilo poslednjih,pa recimo, 10 godina.Zakon brate moj i primena istog (sto su sustinski sinonimi) za SVE !!! Dakle,milicajca koji je gumenim metkom pogodio decka u glavu na deset godina robije kao i Urosa,a ne Urosa na slobodu,panduru pistolj u shake pa kom baklja,kom metak gumeni.Da se ova drzava jednom dovede u red!
P.S.potpuno su u pravu oni koji se pitaju otkud ovim i ovakvim likovima mesto u medijima.Toga nigde nema.

Marko Vozdovac

pre 15 godina

Za sve one koji kazu odakle "huliganima" pravo da biju zastitnike svete srpske zemlje:
Isti ti "huligani" su zemlju puno puta branili i po tom Kosovu I po ostalim ratistima.
Ako jednog dana nadvladate strah od tih "strasnih huligana" pa dodjete na taj Sever, videcete spomen plocu koja govori o svim tim momcima sa Severa koji su dali zivot za Srbiju.
Isti ti "huligani" salju humanitarnu pomoc na Kosovo.

Sto se tice Varvara, svaka cast, video sam sliku sa tekme gde ste razvili transparent.

Nelsone, majstore, samo tako nastavi.

@ (vojnik zvezde i severa, 24. septembar 2008 18:19)
Moja prica je ista kao I tvoja.

@ (Miladin, 24. septembar 2008 17:55)
I ulice pune huligana koji razbijaju inventar kafica, restorana I prodavnica.
Sta je onda veca opasnost?

@ (CHICHA MLADENOVAC, 24. septembar 2008 17:24)
Istina od reci do reci…

@ Ја мислим да ви са Б-92 нисте нормални што објављујете изјаве оваквих ликова.Ко је тај Шавија!?Не,нисмо ми дотакли дно јер му се не види крај,Још мало па ће вам тај Шавија да уређује спорт на Б-92.Боже Боже.
(доктор, 24. septembar 2008 16:22)

Vidim da Vam se sloboda stampe tj. novinarstva ne svidja. Slobodno se preselite u Kongo ili na Sejsele, eventualno Kubu, tamo tih sloboda nema, a Vi cete lepo moci da uzivate u prikazivanju samo jednog nacina razmisljanja.

czv

pre 15 godina

delije,delije,ajmo svi u glas,UROS MISIC jedan je od nas...on jeste zasluzio kaznu ali ne toliku.toliko ne dobija neko ko stwarno ubije coveka

GGT

pre 15 godina

GGT
ne pitam sarkasticno, vec me zaista zanima, na koliko gori?
sjecam se da je sudija viseg suda tako rekao...a sad...ma zaista nije ni vazno...u svakom slucaju je orudje podesno za ubistvo...
pozz
(horny.cg, 25. septembar 2008 13:55)

Гори на много, много мање, веруј ми. Наравно да може да повреди човека, али не може да га убије. У ствари може, али једино ако је некоме угураш у уста, и то незапаљену, и тераш га да је прогута. Тад може да се угуши.
Али је то средство за убиство, таман колико је то нека гломазнија чаша или компјутерски "миш". Оно што каже судија који је ослободио Андрију Драшковића за најхладнокрвније убиство, немој да узимаш за озбиљно.
Позз и теби.

CHICHA MLADENOVAC

pre 15 godina

Krcune brate, dodji na Milan ponovo ili Real ako bude, poshto ti se ochigledno ne gleda Zvezda. A shto se tiche toga shto nisam bio u Nishu, niko ne zali vishe nego ja. Nemaju svi matorog koji ce da mu placa sve shto pozeli njegov sin razmazenko. Ja za razliku od tebe radim, i sam placam sebi studije i sve ostalo. I opet odem na 70% tekmi za razliku od tebe. Zato me vredja kada jedan gotovan, koji cheka da mu sve dodje na noge, pokushava da me degradira i omalovazava i naziva huliganom. Za tebe sam Nikola Tesla. A ti bi mogao malo da pomerish tu debelu bulju i dodjesh na stadion, ima riba kol'ko hocesh, one se nekim chudom ne plashe da dodju. Mozda ti jednog dana podje za rukom i da se ozenish, ne mora sve matori da ti kupi. A one tri tachkice na kraju, to najbolje govori o tebi. Osta' nedorechen, ili shto bi ti Marks rekao da je ziv (da ne pomislish da je to neki od vodja navijacha, on je bio filozof) samo budale ostaju nedorechene za zivota.

Dragan

pre 15 godina

Svetlost u mraku je cinjenica da je vise onih koji su osudili, krajnje nepismenu izjaviu potrosenog savije.
Nisam primetio da je doticni savija nosio transparent, nisam ga vide usudnici da se mangupira, nisam ga video akcijama lincovanja LJUDI, ali zato je po njegovim nalozima armija narkomana i pijanica takozvanih navijaca sprovodila njegove naredbe. Umesto ako su toliko brizni da skupe lovu i plate dobrog advokata da ovog nesretnika brani, oni ga guraju svojom NEPISMENOSCU u jos veci proble. Dalje ovi sto kazu idite na zapad tamo vas niko nece dirati, a mi cemo na severu da ubijamo i lincujemo policiju i neistomisljenike.
I na kraju po ko zna koji put cu postaviti pitanje raznim nelsonima itd. Ko vas slusa ko uvazava vase komentare, koliko razreda obrazovanja imate i koliko godina imate. Kada je zvezda krcila put do Barija 89,90,i 91 Na severu je bili skoro 20.000 ljudi, to su bili navijaci a vi sto sebe nazivate navijacima prvo zavrsite neke skole, obazujte se malo, pa onda stavljate vase komentare.

horny.cg

pre 15 godina

GGT
ne pitam sarkasticno, vec me zaista zanima, na koliko gori?
sjecam se da je sudija viseg suda tako rekao...a sad...ma zaista nije ni vazno...u svakom slucaju je orudje podesno za ubistvo...
pozz

Glupi Toza

pre 15 godina

Kako su pametni ovi navijaci...svaka cast gospodinu Saviji...lepo, pametno, retoricno.... ma sjajno. Ja sam za to da nam ovakvi zemlju vode. Kako je on dobar i mio.
Bravo....

Bojan

pre 15 godina

Zbog takvog ponasanja "navijaca" prestao sam da idem na sever... volim zvezdu i njene utakmice vec nekoliko godina posmatram sa zapadne tribine... ne zelim da ne kojekakvi maltretiraju zbog toga sto u tom trenutku ne skandiram odredjenu politicku parolu npr....
Zvezda i navijanje za Zvezdu da... ovakvi navijaci - ne, ne i ne!

djape

pre 15 godina

Nadam se da je svima jasno da je ovo jedini pravi komentar FK CZ. On i njegovi kopredsednici drmaju rupom vec 15 godina. To je taj veliki klub.Izbaciti slepce.

goran

pre 15 godina

Ako je on vođa može li da odgovara za postupke momaka koji su pod njegovim vođstvom?Samo pitam.I kakvo je to zvanje vođa navijača?Koje su njhove ingerencije i prinadležnosti kao i kakav je stav kluba po tom pitanju?Pitam uopšteno bez obzira na navijačku grupu ili ime kluba.

GGT

pre 15 godina

(horny.cg, 25. septembar 2008 01:07)
Бакља не гори ни на 1000 степени. Поново "прочитао сам у новинама" проблем.

kiza krojf

pre 15 godina

ja bih ovoga na tv, na tv pink
sigurno ste zamolili igrace da im polupate kola i nalupata samare
ne lupetaj dzabojedu
ne mogu da izmislim kaznu kojom bih kaznio ovakve kao sto je ovaj VODJA
POD HITNO POHAPSITI SVE VODJE I POSLATI U RUDNIK BEZ PRAVA IZLASKA
POD HITNO!!!!

Petar

pre 15 godina

Drug Шавија je rekao da su navijaci u pravu, i sad ajde svi na radne zadatke.
Ajde, razlaz, nema sta da se vidi, kuci svi lepo, brze malo!

Peter Tosh

pre 15 godina

@DeMarco
"Savija(Ja se izvinjavam koja je to nacionalnost?) Delije (cija je to rec, sta ona oznacava)
Unapred molim za konkretne odgovore. Hvala
И ја се извињавам, од када медијска кућа Б92 ради на пребројавању крвних зрнаца и ко је које националности? Шта је ово, средњи век? Пуно поздрава за све праве звездаше који никада нису били на стадиону! Најјачи сте, издржите у својој борби против тастатура! ! !

Lud?

pre 15 godina

Jeste, sve je lepo. I borba protiv "nepravde", i psovanje onih koji dozivljavaju Marakanu neugodnu za decu i sve, sve, cak i da su na severu najbolji i najvatreniji.

Ali ostaje na tome da se gaji kultura nasilja. Idite na sajtove nasih klubova i na njihove forume i vidite cemu sa gotovo najvise dice - divljanju, tuci i sl glupostima. Ovo nema nikakve veze sa navijanjem ili voljenjem svog kluba. Ovo je cisto izivljavanje. Majku mu, pa pripadnici tih tzv navijaca ne mogu da odu na proslavu nekog spotiste pred skupstinu a da usput ne razbiju neku trafiku. Da li i to ima veze sa ljubavlju prema klubu - a i drzavi jer su takodje gaji "patriotizam"?

Da nije bilo te kulture ne bi bilo ni Misica - bar na stadionu. Bez obzira sta neko mislio o presudi: decko je ucestvovao u prebijanju jednog policajca - bez obzira da li je bio u sluzbi ili ne - a pritom jos upotrebljavao baklju. Nije ni vazno da li je terao baklju u usta ili nije. Pa koji normalan covek juri drugog coveka sa bakljom?

Podrska Misicu se pretvara u moralnoj podrsci nasilju na tribinama. Citajuci komentare branioca Misica ovde shvatam da je ovo ustvari branjenje nekih svojih "privilegija" na tribinama. A sam pojam Delija kao navijacke grupe se suzio na nekoliko stotina (200?) ljudi koji sebi daju za pravo da "upravljaju" severom i da odredjuju ko je a ko nije "pravi" navijac.

Ako se ne petljate, ako ne provocirate, ako ne razbijate i tucete se onda do svega ovog ne bi ni doslo.

Marko__bgd

pre 15 godina

eto..doslo je dotle da Savija hoce da isteruje pravdu...sad mu ne valja uprava...ma trebalo bi i on da se povuce sa mesta vodje..ionako je navijanje bez veze,...stalno izbacuje nove hitove..pesme koje niko ne zna...i onda i navijanje ne moze da bude dobro...

S.Markovic

pre 15 godina

ALo bre zbog koga vi ne smete doci na stadion??? KO vama brani?? Izvolite,imate i istok i zapad i jug,tamo vas niko ne dira,a i ne morate da slusate "debile",kako ih vi nazivate...Ali necete,jer vam je zao da date 100 dinara za Zvezdu koju toliko volite,ili vam je bolje da gledate prenose drugih liga preko televizije..A kad gosutje Milan i Bajern,tad se ne plasite huligana,tad se 100 000 ljudi ostane ispred stadiona...EEE Muka mi je od svih vas koji se praavite pametni i koji kao vise volite Zvezdu od takozvanih huligana....
(crnac, 24. septembar 2008 15:58)

E ne mogu vise! Trebalo bi da znas decko, kad ih vec teras na Zapad i/ili na Istok, da karta za te tribine nije 100 dindzi vec je skuplja (200 i 300 din). Sever je 100 ali kako ti to mozes znati kad nikada nisi platio ulaznicu vec si uvek ulazio za dz.
A sta mozete dobiti za 100 dinara koliko treba da se izdvoji za Sever na obicnoj prvenstvenoj utakmici?
Pa krenimo redom.
Mozete da ocekujete da ce vam se na13bati majke ako ne navijate (nedovoljno glasno ili nikako svejedno je) a bogami mozete dobiti i po vdzajni kao protiv Apoela na poluvremenu kada su krenuli da sutiraju redom cak i one koji su uredno navijali do tada. O vredjanjima sa onog "svadbamegafona" necu ni da govorim, ubija svako ljudsko dostojanstvo u tebi. To je upuceno svima koji na severu sede po bokovima ili izvan kopa a UVEK kada kop navija "kao da nije doruckovao". E onda te teraju sa "njihove" tribine znas vec gde, ali ti i dalje uporno dolazis jer mnogo volis ovu nasu Zvezdu.
Ponekad ti pridju decaci sa kutijama da ubacis prilog (za koreografiju, za bilten i sl.) i to je OK, samo je pitanje da li kinta zavrsi na pravom mestu i za tu namenu. Nadam se, samo ukazujem.
Ponekad mozes da rizikujes i da popijes metak ispaljen u magnovenju od strane nekog pandura koji se tu zadesio i izginuo a da ni sam ne zna zbog cega. Ili mozda zna?
Ponekad (to vec kosta 300 dindzi) moras da budes saucesnik u NENAVIJANJU od cca (cirka) pola sata i da se ziv jedes od muke dok gledas kako groblje vec vodi sa 2 gola razlike dok se nasi igraci zacudjeno okrecu prema severu i pitaju se koji nam je moj pa ne navijamo. Lepo je to delo, ljudsko, da odamo pocast mladom coveku koga su ubili pripadnici one grupacije od preko puta sto se za to vreme dere iz sveg glasa i bodri svoje igrace.
Za 500 dinara mozes umesto da pocepas grlo pevajuci "Pune tribine..." i to od trenutka kada nasi kroce na teren (kao sto se do ne tako nekad davno radilo), pa da podignes adrenalin nasima a protivniku uteras jezu u kicmu. Mozes, ali dok sever otpeva svih 17-tak strofa "Oj Kosovo, Kosovo" Liberec vec vodi od 1 minuta i stavlja tacku na nas prolaz u Ligu kupa Uefa.
Dok Zapad stolicama rasteruje bandu iz svecane loze (protiv Apoela) Severu treba nekoliko minuta da pocnu sa skandiranjem "Uprava napolje".
Na utakmicama, kop vise ne gleda utakmicu, vec ne skida oci sa sipke, cekajuci da cuje koja politicka ili neka druga parola treba da se vice.
Pa onda pitam Vas, Gospodo Vodje, gde nestade onaj nas Sever kojim smo se ponosili? Svaka cast vama, svim vasim zaslugama, prolivenoj krvi, ali izgubili ste kompas a mozda vas je i vreme pregazilo. Slazem se da je kazna Urosu drakonska, i jasno je da ne trazite oslobadjajucu vec pravednu presudu za njega. Ali na ovaj nacin, samo cinite stetu klubu a mislim cak i samom Urosu jer se podigla takva halabuka da moze sudija u drugostepenom postupku da ga rebne jos vise (sem ako ovo nije maksimalna zaprecena kazna). Uefa Mafiosi (slazem se) su nemilosrdni, pa ako kazu nema transparenata na tribinama ne treba ni da ih bude. Ovim inacenjem samo se nanosi jos veca steta klubu. Sever je Zvezda, ali niste samo vi sever ma sta mislili o tome. Ne moze vas 200-nak da cini sever. On je 15.000 hiljada ljudi pristiglih sa svih strana zemlje i okruzenja. Sever je perjanica Zvezde ali su takodje Zvezda i Zapad i Istok i Jug (kad nije derbi a na neki nacin cak i tada). Lepo je nekome koji je odavde da proziva ljude koji pune stadion kad gostuje Milan i sl. Ne nego ce da ga napune protiv na pr. Bezanije. 80% tih koji "pune" stadion protiv Milana, dali bi sve da su ovde i da im je Marakana u gradu pred nosom. A da priuste sebi luksuz (prevoz+hrana+ulaznica+ostalo) da 3-4 puta mesecno posecuju Bgd a mnogi jedva sastavljaju kraj sa krajem, nerealno je.
Mogao bih jos mnogo toga da kazem, ali i ovo je mnogo. Ja cu i dalje DA DOVODIM SVOJE KLINCE na sever (svi oni ocevi koji se ovde javljaju i kukaju kako ne mogu da dovode decu na stadion lupaju gluposti - sever po bokovima je u 99% slucajeva bezbedan u z gutanje gore navedenih zaba a ako vam je kinta problem eno ga istok i zapad, deca ne placaju).
I kako god ovo nekome zvucalo, imam puno pravo da pricam o severu jer sam na njemu od 1985 godine i redovni sam posetilac SVIH zvezdinih utakmica bez obzira na vremenske uslove. Sada mi je vise muka od svega sto se dogadja u i oko Zvezde a za deo toga i vi snosite odgovornost.
Za vecinu ovde navedenih stvari sam siguran da sam apsolutno u pravu, zato ili smanjite dozivljaj ili se gubite sa stadiona. Siguran sam da ce vasa argumentacija za ovaj komentar sadrzati niz pretnji i uvreda. Mozete i da me bijete, uglavnom to i mozete, ali ljubav prema Zvezdi mi niko ne moze uskratiti. NIKO! Bilo je i bice navijanja i posle mene i Vas, jedino sto ja za razliku od vecine vas
ZVEZDU VOLIM ZA DZABE!
Pozdrav svima i izvinjavam se na predugackom komentaru.

Nikola_Pancevo

pre 15 godina

Ja se samo pitam sta hoce taj Savija. Sta taj momak zamislja?! Jel on pravnik pa da ovde odredjuje ko je i koliko kriv? Velika je zalost sto jos dosta navijaca ne pravi tom Misicu drustvo. Sve sam huligan do huligana. Ima i onih pravih navijaca koji pesmom pruzaju podrsku svom voljenom klubu. Velika vecina, posebno taj Savija da ovde ima reda i zakona trebali bi da leze zbog raznih gluposti u zatvoru. Kako se doticni Savija nije zapitao kako je onom policajcu koji umalo glavu nije izgubio?! Da li taj covek ima porodicu, da li ce mu deca ostati sirocici, kako ga to nije zanimalo? Treba Zvezdu debelo kazniti, kao nikada do sada. Njeni igraci su onim majicama svesno pruzili podrsku jednom huliganu koji je zasluzio najmanje deset godina zatvora. Ja licno bih ga osudio na mnogo vise i njega i njemu slicne. Kaze covek da je mislio da je to jedan navijac partizana pa resio da mu gurne baklju u usta. Pa zar navijac partizana nije covek? Pa zar navijacu neke druge ekipe treba gurati baklju u usta. Treba majka da mu se stidi kakvog sina ima. Ziva sramota. Svi oni koji tom Misicu pruzaju na bilo koji nacin podrsku nisu ljudi i morali bi biti zestoko kaznjeni. Ako se sada zvezda ne kazni, onda je to definitivno izgubilo svaki kriterijum zakona, moralnosti, ljudstva i pravde. Pruzati podrsku jednom huliganu je u najmanju ruku sramno....SAVIJA, stidi se svega sto si rekao...

horny.cg

pre 15 godina

Muntzu
ja jesam napisao da baklja gori na 4000c, i pogrijesio sam jer je temp oko 1000 al KAKVE TO VEZE IMA? mijenja li to sto?
Mishic moze da slavi taj dan jer je zandar imao ZAKONSKO PRAVO da PUCA NA NJEGA I LISI GA ZIVOTA (pravnik sam, tako da barem toliko znam), sto nije uradio,a imao je pistolj kod sebe! tako da njemu cestitajte! i zasto bi jedan navijac bio izuzet iz pravnog sistema.navedi jednu jedinu olaksavajucu okolnost sem ranije neosudjivanosti sto je relativan pojam jer ima 20g. a ja sam ti vec nabrojao mnogo otezavajucih

luka

pre 15 godina

jedan savjet,preselite crvenu zvezdu u REP.SRPSKU,svaka tekma minimum 30 000 ljudi,nama netrebaju pare od Zvezde a samo nudimo ISKRENU LJUBAV PREMA NASOJ ZVEZDI,MALO LI JE?

д.н.с.

pre 15 godina

Шавија-српско презиме а порекло му из Гламоча(Босанске Крајине)
Делије-турска реч у преводу турски коњаници.
Иначе себе првог сматрам ненормалним што коментаришем све ово али хтео сам само да скренем пажњу да се Срби не морају сви презивати само на ИЋ.

Nuntz

pre 15 godina

Brate Nelsone

Meni nisu objavili poslednjih 20 komentara. nikog nevredjam, nepsujem i ne pretim. Imam svoj stav ali se malo razlikuje od vecine ovde. Ja sam eto na strani navijaca a to nikako nije dobro.
Kako tebi uspeva da ti objave komentare ovi demokratski mediji????
Odgovori molim te, voleo bi i ja da komentarisem!!!!!

luka

pre 15 godina

kada sam vidio kako u nisu onaj navijac(pretpostavljam Savija)na ogradi galami na igrace kad je bio prekid pa oni i super igraju sta oni trpe,mislio sam da necu ovo reci ove sezone ali IGRACI VAMA KAPA DOLE,ja izivljavanje nebi trpio za milione!!!

GGT

pre 15 godina

Zasto ovoj individui B92 daje prostor????
(vojislav YVR_BGD, 24. septembar 2008 17:32)

Да би ти могао да истресеш сав отров из себе, те да би ти живот макар мало имао смисла.

Брате Нелсоне, немој да одустајеш! Пиши, сви ми "ненормални" радо читамо (и препоручујемо) твоје коментаре.

Какве се овде будалаштине могу прочитати... Ко сте бре ви да једног Шавију узимате у уста уопште?! Је л' неко од вас фанова Ливерпула и Барселоне уопште зна шта је тај човек све урадио за Звезду и за Север? Је л' неко од вас мудријаша зна шта њему значи Звезда? Немате ви благе везе(са све овима који шаљу коментаре из 29. новембра).

"Плашим се за децу"

Па дођи сам, без деце једном када игра Звезда, иди на исток и видећеш гомилу очева са децом и пензионера са унуцима. И све једни те исти. Како ли њих нико никад није истукао? Како вас није страх да децу доведете када гостује Милан?

Убедљиво је најбољи овај који је чуо јуриш од Шавије на тој утакмици. ???

Човече божји, Шавија тој утакмици уопште није ни присуствовао! Вође су те вечери покушале да смире ситуацију, никако да долију ватру, али - ти си у новинама прочитао да је Шавија викао "Јуриш!", и то је онда истина.

Чијих навијача је вођа Шавија(и не само он, већ и онај кога сте ухапсили и послали на робију зато што се није слагао са вашом "правдом")? Чијих је он навијача вођа? Оних који долазе да гледају Звезду, а не њене противнике. Оних који су ту и по ветру, и по снегу и по киши. Оних који не пропуштају гостовање. Тих, правих навијача.

Ма, у праву је Нелсон. Вама индоктриниранима не вреди више ни објашњавати. Да је Слоба имао овакве медије и овакву камарилу, још би владао.

Mare

pre 15 godina

komentatori,dodjite na sever i tamo recite saviji sta imate.i gde prima platu i kolika je,a ne ovako mangupi.sedite za kompom,pisete gluposti....sram vas bilo

Nelson Muntz

pre 15 godina

Већ 7 дана се овде наглаба о убиству и "Урошу убици", а да нико није убијен. Температуре којом бакље горе су се попеле од измишљених 1000 степени целзијуса, на научно фантастичних 4000, које постоје само у утроби Земље и на површини Сунца. Такође, бакља је на овим страницама постала најстрашније оружје, горе од атомске бомбе, а куди - камо убојитије од пиштоља којим је Трајковић пуцао по стадиону.Сад је и Шавија луд, блесав, поремећен, а понајвише крив што армија лажљивих лицемера не иде на утакмице. Један од тих лицемера је изјавио да га је Шавија терао да НЕ навија, и та будалаштина је постала хит свих осталих комплексаша, нарочито оних који нису били ни на тој, ни на свим другим утакмицама. Такође, Шавија, отац двоје мале деце, је крив што поменута армија комплексаша не сме на утакмицу да доводи своју децу коју најчешће ни немају. По систему "100х поновљена лаж постаје истина" упорно се провлаче већ поменуте бајке као и многе друге које смо слушали мали милион пута од стране оних који никада нису крочили на стадион (за шта је увек неко други крив), али се зато у све разумеју (као Марица у крив...). Неки коментатори иду и корак даље па за поменутог навијача тврде да је лош човек, бараба, криминалац, а да га никада у животу нису ни видели, а камоли упознали. Најгори од свих тих пљувача и харангиста су они који се потписују са "Звездаш", "Делија", "Северњак", "нормалан", "исправан", "миран" и слично. Овакви медиокритети поред већ описаних измишљотина отворено "прете" да више неће ићи на утакмице и навијати за клуб у који се, наводно, куну и са којим се идентификују, при том напомињући да ни до сад нису ишли на утакмице. Да није тужно било би смешно!
Нећу више ни да покушавам да их убедим у супротно. Такве гњиде и не треба да навијају за Звезду и нико неће пустити сузу што их ни у будућности нећемо гледати на стадионима, као што их ни до сада нисмо гледали. Овакви ликови су слободни у избору других клубова за које ће да "навијају" из својих фотеља и кревета. Уместо грла и дланова користиће тастатуру до миле воље у неким од бројних Манчестер, Интер или Ливерпул онлајн фан клубова. Ни на утакмицама ових клубова нису никада били па им неће бити тешко да се прикључе армији истомишљеника. Збогом!!!
П.С. Видим да има и коментатора који навијачке кореографије виде као нешто лоше па их упоређују са слетовима Ким Ил Сунга и Мао Це Тунга. Један је Шавију упоредио са Џингис Каном, назвао мутантом и стоком, а потпиао се (ни мање ни више) него као Терминатор! Какви се све ментални болесници овде јављају то је катастрофа! Где ли су расли и шта ли су јели? Нису интересантни за полемику, али за научно истраживање и експерименте, свакако, јесу!

nislija

pre 15 godina

Znam kako su navijaci dobrovoljno obukli te majce.Bio sam danas na utakmici Radnicki Nis : Crvena Zvezda i sve mi jasno sa prozivanjem IGRACI JER NAS CUJETE PRAVDA ZA MILOSA,IGRACI JER NAS CUJETE PRAVDA ZA MILOSA!!!!I prozivanje igraca tokom celog meca da bi ih podsetili na samaranje i sudbinu njhovih automobila.Ostavite igrace na miru ako ste pravi navijaci imaju oni vec dovoljno drugih problema.Zvezda u SRCU huligani u zatvor!Nisam sudija i nemam uvid u dokaze i ne mogu da kazem da jeste ili nije zasluzio toliku kaznu.Ali taj decko mora u zatvor pa i ako je za primer neka je!Preterali su!Brukaju nas gde god da odu!Setite se samo Skotske kada su unistili ceo hotel i okrecili ga u CRVENO BELO!

Vlado

pre 15 godina

U pravu je ovaj Savija!Jeste puno 10 godina zatvora za Urosa.Treba zato prepoloviti pa 5 godina nek i Savija odlezi.Zasto?Zato sto je tzv.vodja a navijaci(uglavnom)slijede vodje i uz pomoc i sa znanjem vodja se unose baklje i ostala pirotehnika na tribine.Pa jel' Cegi u zatvoru poslije ubistva onog decka iz Obrenovca na stadionu Partizana?

kiza

pre 15 godina

Trebao je da kaze svaka cast Bunjo sto si doveo ove igrace,igracke,ljudske i intelektualne velicine.Oprastamo i Vosu i Banat i Kiprane i Javor i Cuku...Vazno je da ste nosili majice i nakantali Jagodinu i Radnickog.

cigan istok

pre 15 godina

ma jok pokusao da ubije coveka, al nema veze to se desilo na tribini, mlad je ima vrelu krv- e pa imace deset godina da se ohladi!!! a njegovim roditeljima idi ti pa pogledaj u lice ti si veliki vodja, covek je povredjen na "tvojoj" tribini sto ga posle toga nisi posetio kad si tako savestan pa makar bio i pandur.ovu agoniju MOG kluba moze da prekine samo privatizacija pa ko god ima dovoljno kesa neka izadje sa ponudom, a navijaci da bodre klub ne da dele pravdu!!!

Krcun

pre 15 godina

Opet cete se kleti u nas, i opet cemo vam biti simbol otpora. Moliim objavite mi lepo moje komentare k'o shto objavljujete i ove druge. Nema nishta uvredljivo u njima, samo istina. A ona zna da boli!!!
(CHICHA MLADENOVAC, 24. septembar 2008 17:24)



Pa gde si Chicha zakletvo moja,moj simbole otpora,spasioce moj.Ti si pravi navijac!Da nije tebe sta bi sa nama bilo.
Nego, nesto si se brzo vratio iz Nisa.Po tvom komentaru vidim da ne propustas utakmice.Mora da si nosio lap top.Taman posla da propustis neku.Zamisli da nisi bio u Nisu pa da se neko drugi uvukao VODJI.Koja si ti...........

vanste

pre 15 godina

Kazna jeste velika, al na nekome su morala kola da se slome... decko ispasta ne samo zbog tog zlocina, vec zbog zlocina godinama unazad...

Rale P.F.C.

pre 15 godina

Ako je decko kriv, neka ga sankcionisu, najnormalnija stvar na svetu. Ipak, nije najnormalnija stvar ako treba da ga "za nauk" ostave da trune 10 godina. Zasto da on jede tudje porcije, i njegova je prevelika. Nije ovo srednji vek da se osudjuje neko za primer drugima. Zakon je i do sada postojao pa ga nisu primenjivali a sada od jednom BUM po glavi! Taj isti sudija je pustio Andriju Draskovica da se brani sa slobode, ubio je coveka u Knez Mihajlovoj, UBIO! Je li i to primer za druge? Svako neka snosi odgovornost za svoje postupke. Ljudi mi nisu jasni, da su ga osudili za terorizam svi bi poverovali. Da mu je gurao baklju u usta, policajac ne bi mogao da jede vise nikada, a ako ste toliko dusebrizljivi, mozete pronaci sliku coveka na netu negde, izgleda normalno (verovatno se ne oseca tako). Dakle, ovo je policijska farsa da bi se ostalima ocitala bukvica sta im sleduje ako...

Interista

pre 15 godina

Nevjerovatno je da vodja navijacke grupe kakva su Delije moze da kaze kako je ucinjena nepravda i kako je 10 godina prevelika kazna i citiram: "Očigledno je da je on žrtva, odstreljena za primer". Volio bih da znam cime je taj mladi covjek bio toliko isprovociran da je nasrnuo na covjeka koji je radio svoj posao i pokusao upaljenu baklju da mu ugura u usta.I treba ga osuditi za primjer,cak i vise,pa da malo svim navijacima i navijackim grupama dodje iz u glavu i da se dovedu u red poput huligana u engleskoj.Samo visoke novcane i zatvorske kazne,pa cete vidjeti reda, a nek neko bude faca pa kaze da navijaci Liverpool-a i ostalih klubova u Engleskoj ne znaju da naprave atmosferu.

bojan

pre 15 godina

decka treba kazniti ali ne toliko ,sigurno upola manje je realno.delije moraju da se oglase zbog visine kazne jer je velika a decko nema para ili nekog iza sebe jakog politicara,biznismena da bi dobio manje.ovo je luda zemlja za teske telesne 10 godine a kad je neko od zandara odgovarao za ubistvo a kamoli povrede sa teskim posledicama.naser oric 3godine,haradinaj oslobodjen ,ubice arkana preko grane poslala drzava,andrija draskovic oslobodjen jer je izresetao coveka koji ga vredjao itd.sramota srbijo,ako mi uopste imamo drzavu!slozno delije!

David

pre 15 godina

Ne razumem navijace, koju pravdu traze??? Da li je mnogo sto je klinac dobio 10 godina..naravno da nije, trebao je da dobije 20 godina! Pokusaj ubistva je za nijansu blaze krivicno delo od ubistva! Dete u zatvor, one koji su drzali transparent samo ispitati jer verujem da se iza njih kriju glavesine, a fudbalere pokaznjavati. Ovo je presedan..kada cemo vise poceti da treniramo, igramo i navijamo kao sto to rade svi civilizovani ljudi, hajde da zakoracimo u taj svet, da se emancipujemo, a ne da budemo stoka citav vek! Fudbal nam je uzasan, navijaci divljaju..treba li jos nesto da dodam???

CHICHA MLADENOVAC

pre 15 godina

Smeshni ste! Ladno necete da objavite nijedan komentar koji je napisan od strane pravih Delija. Shta je ovo? Komentari sastavljani u redakciji? Pustite bar jedan od komentara koje sam postavio, ni jedan nije ni vulgaran ni uvredljiv, samo istina zna da boli!!!

pera

pre 15 godina

Odlicno to je prava stvar. Kao pravi grobar podrzavam mister Saviju u daljem rusenju i upropastavanju Zvezde. Fudbaleri, funkcioneri i novinari Zvezdasi samo tako nastavite da mu se slihtate i pustite ga da vodi vas ljubljeni klub i bice super. Uskoro cete morati da navijate za neki drugi klub jer vaseg voljenog vise biti nece.Nadam se samo da to nece biti Partizan jer biste svojom nesposobnoscu, kukaviclukom i korumpiranoscu mozda uspeli da mu naudite. A to ne bi bilo fer. Svako neka unistava svoj klub. Mi smo srecom prestali da unistavamo nas klub a da li cete vi skroz srusiti vas, videcemo.

MoNtAnA

pre 15 godina

Koji je nesretnik ovaj MM,kad su ga otac i majka vapitali tako da na tudje roditelje pljuje.Tuga je sto je danas takvima dostupno da na raznoraznim forumima i ostavljajuci komentare pametuju,a nakon prve dve reci njihovog izlaganja postane jasno koliko su tuzni!

Nesto sto je jos gore sto se raznorazni ljudi stavljaju u ulogu pravnik,tuzilaca,sudija,psihologa i sociologa pa procenjuju da li je bio pokusaj ubistva ili nije,da li je 10 godina malo ili ne,koga su roditelji kako vaspitali,ko se drogira na tribini,ko je na cijem platnom spisku.....ZALOSNO!!!

bojan

pre 15 godina

Trenutno sam u USA,ali sam bio u BGD kada se desio taj dogadjaj.Ne mogu da verujem da jedan polupismeni navijac,koji palcem ostavlja potpis,moze da govori u ime kluba.To nije njegova imovina,niti je on vlasnik Zvezde da moze da govori sta uprava treba da radi!
Daleko smo mi od normalnog sveta,cim ovakav pojedinac nije odavno smesten tamo gde treba,u zatvor!

No

pre 15 godina

A za vas takozvane navijace, koji kazete dodji na Sever pa reci to Saviji u lice -
jes' da dodjem tamo, dge ste jaki kad vas je 1000, a kad ste sami, manji ste od makovog zrna! Ja sam nekad navijao za zvezdu, isao na utakmice, voleo klub. A sada je na tom Severu ostala saka huligana, kukavica i narkomana, od kojih njih par dobija platu od Zvezde, pa se zato i pojavljuje na utakmicama. Nekada se za Zvezdu navijalo srcem, a danas iskljucivo zbog para. Pa ne bi taj Savija dolazio na stadion, da ne dobija od Zvezde 1.500e mesecno da sa sobom vuce ostale navijace!

ZAKON JE ZA SVE- 10 godina je malo za takav pokusaj ubistva!

Marko DS

pre 15 godina

Voleo bih da otvore juznu tribinu Marakane za ove "Delije" sto ne smeju ici vec 15 godina na stadion zbog huligana, tamo ih niko nece "maltretirati" pa bas da vidim koliko ce ih biti na utakmicama naseg prvenstva. Uros je kriv, ali moramo da znamo da je i on ziv covek, da i on ima svoju porodicu, majku, sestru i da pravda nije pravda samo ako dodeli sto vecu kaznu opuzenom, vec da postoji i onaj drugi tas na terazijama!

vojnik zvezde i severa

pre 15 godina

a kako to da mene niko nikada na stadionu nije tukao,osim par puta nasa pravedna milicija. Treba da se zna da nisam clan nijedne grupe sa severa,da na utakmice ili idem sam ili sa bratom,ali nikad me niko od navijaca nije popreko pogledao,a kamoli nesto drugo. Ti sto si se potpisao sa ZVEZDA MI JE SVE,prvo pitaj koje tu pesmu napisao,kao i mnoge druge. Bitno j da sve znate,da ste vi jedini obrazovani u ovoj drzavi,a svako ko misli ili se ponasa drugacije je narkoman,ubica,huligan...Demokratski,nema sta...

Manki NS

pre 15 godina

Mislim da ljudi kod nas nerazumeju da nije sve tako crno-belo kako se predstavlja u medijima.Nije jednostavno decko (Uros) dosao na tribinu i napao coveka koji je stojao pored njega iz cista mira.Neopravdam Urosa ni najmanje, siguran sam da ga treba kazniti, ali treba se setiti sta je sve policija radila navijacima i obicnim gradjanima proteklih 20 godina, znaci nije sve bas tako kako se cini od kuce.Navijam za Vojvodinu i uvek sam protiv Zvezde, ali na terenu.Ovo sto se desava sa huliganima je strasno, ali mnogo gore stvari su se desavale u Engleskoj kada je 30 ljudi poginulo na tekmi, pa cak i sada u jednoj Italiji svaka dva-tri meseca neko pogine.Ne zelim da opravdavam huligane, ali ovo je mazanje ociju javnosti Miskovic pere pare preko Zvezde i hoce da je kupi za tepsiju ribe, a nesretni Uros je kolateralna steta.Idite na utakmicu sa navijacima Vojvodine, Zvezde, Partizana nije bitno i videcete da nije sve tako crno-belo i da je 99,99 posto ljudi tamo normalno kao i svi ostali.Da svi imaju porodice, decu, devojke, da rade, studiraju i nije bas sve tako kako kazu na televiziji.

Pozdrav

navijac

pre 15 godina

Ja se najvise plasim kad sam na tekmi od iskompleksiranih policajaca.Pucaju na decu , tuku narod imaju klipovi da vide ovi sto nesmeju da idu na utakmice i demnstracije dok su bile.

nebojsa

pre 15 godina

Ne cudi me Savija jer takav tip i ne zasluzuje nikakvu paznju, ali koliko mi se cini TANJUG je drzavna agencija. SRAMOTA. Kakva agencija takva i drzava. CUJ NEKAKAV SAVIJA DAO IZJAVU ZA DRZAVNU NOVINSKU AGENCIJU
DOTAKLI SMO DNO DEFINITIVNO

Ciganin al' najlepsi

pre 15 godina

neka se svi stide, samo vi nemojte
jedini ko zaista upropastava Zvezdu su ti tkz navijaci
sta ste vi dobro doneli Zvezdi, hocete platu zato sto navijate
pola vas vodja bolje zaradjuje na ulaznicama od vecine fudbalera
i sad kad ste uprskali da se uprava stidi
licemerno brate, maksimalno

acab

pre 15 godina

svi vi koji se plaiste za bezbednost svoje jadne decice, i kojima ovi "huligani" ugrozavaju zivote, kako se ne plasite da odete na stadion kad dodje milan ili real, lion, rendzers? tad se ne plasite za bezbednost vase dece?
zanimljivo...

Realno

pre 15 godina

Kao prvo zamolio bih "sajber" navijace da ne pricaju gluposti i ne komentarisu ovu temu. Izasli su DOOM 4 I Fifa 2009 pa se zaludjujte do mile volje.
Batalite forume jer vam tu nije mesto. E sad: svi ovi navijaci su u bliskoj proslosti bili borci za demokratiju i oslobodici Srbije iz kandzi starog rezima. Sada ih 90% komentara opisuje kao huligane, narkomane, lopove.. Protiv sam svakog nasilja na sportskim terenima, ali svi ljudi koji malo mucnu glavom shvataju da je sve ovo velika farsa, koju su rezirali nasi monopolisti kako bi uvecali svoje ionako ogromno bogatstvo. Svi znamo o kome se radi. Sada se jasno vidi koliko je tanka linija izmedju heroja i borca za demokratiju i huligana, lopova, narkomana...
Ko imalo poznaje sociologiju zna sta je zakon MASE. Dovoljno je par ljudi da izmanipulisu nezrele klince zarad visih interesa! Nikako ne branim Saviju i ostale PLACENE navijace ali oni su samo kockice u monopolu. , Znam da je mladic veoma pogresio, ali takodje znam su se po nalogu odredjenih ljudi kola slomila na Urosu.
Kao veliki Grobar, nikada huligan: PRAVDA ZA UROSA!

...

pre 15 godina

Shavija? ti vodja zvezdinih navijacha? bio do kad? xexexex..
zna se ko je vodja zvezdinih navijacha, zna se chime se vrh "delija" bavi, zna se zbog chega navijaci izbegavaju utakmice.. ccc..
nadam se da ce ljudi koji su ti poverovali kad-tad progledati...
do tada, fudbal iz fotelje burazeru..

GaN CI

pre 15 godina

e Savija,Savija treba i tebi dati 10 godina fakulteta u mitrovici da se malo obrazujes i opametis!!!

Jako si pametan, i radis sve u korist zvezde!!! Sram da te bude!!!



Ko se slaze nek preporuci

Olartikoečea

pre 15 godina

Ša i da je uradila većina , kao treba da se svetimo ko da smo manjina, a ša i da je, a ša i da je...
Šavija vrati nas u 90-e. Ša?

branko

pre 15 godina

Sramota za Saviju!Lepa je cucla Zvezda bila dugo godina ZA TAKVE,A SADA verovatno gube tlo pod nogama, jer kada se klub privatizuje sigurno da gazda nece placati navijace! Pa cemu takvi navijaci!20 godina iste pesme,isti repertoar,a 90 posto tih navijaca ne zna pravila,a pola ih ni ne igra fudbal!

???

pre 15 godina

A ko vam brani da dolazite na utakmice??? Navijaci su na severu, vi dodjite na zapad,istok kad se toliko plasite i kad toliko volite svoj klub!!!

DeMarco

pre 15 godina

Savija(Ja se izvinjavam koja je to nacionalnost?)

Delije (cija je to rec, sta ona oznacava)

Unapred molim za konkretne odgovore. Hvala

dragan

pre 15 godina

mogli bi da pustite i neki komentar koji podrzava stavove navijaca a ne samo one koji odgovaraju vlasti i vama.sram vas bilo a pricate o objektivnosti.kad napadnu novinara koji laze odma se dize frka.KO NEZNA NEKA DODJE NA SEVER I SAZNACE KO JE SAVIJA VLADIMIR

CHICHA MLADENOVAC

pre 15 godina

Shta je? Plashite se vishe da nam objavljujete komentare. Da nekog mozda ne povredi istina? Hocete da nametnete ono shto se vama svidja. B92 ne bi postojao da nije bilo nas Delija i drugih "huligana", kako nas sada popularno nazivate, da se suprostavimo rezimu i njihovim vodjama koji su tad sve nas prebijali a pogotovu nerezimske medije. Vracaju se ponovo te godine i opet cemo vas mi braniti od njih jer ste svi ostali nesposobni. Opet cete se kleti u nas, i opet cemo vam biti simbol otpora. Moliim objavite mi lepo moje komentare k'o shto objavljujete i ove druge. Nema nishta uvredljivo u njima, samo istina. A ona zna da boli!!!

pedja

pre 15 godina

hehe...pazi ti ove ove silne likove koji preko interneta zasedaju skupstinom!
hey bre junaci,pa niko vam nikada nije branio da idete na zapad,istok ako ste vec dosli da grickate semenke i guzvate stare novine...
o cemu vi?o bezbednosti?
i zar mislite da iza svega ovoga stoji jedan Savija!?eee deco moja...
pita se tu neko mnogo,mnogo jachi...

Miladin

pre 15 godina

Fudbalski huligani nisu srpski specijalitet. Neke zemlje imaju odlicna iskustva kako se sa istima treba boriti. Pogledajte Englesku, gde su stadioni puni obicnih ljudi. Samo ih treba konsultovati i njihova iskustva primeniti u Srbiji.

el Zar

pre 15 godina

Poshto sam pogledao sve objavljene komentare, slobodno smijem OPET da zakljucim kakvu politiku vodi b92> od svih komentara samo 1(jedan) je komentar navijaca Crvena Zvezde,a sumnjam da nisu pokusali, posto sam i ja probao par puta bezuspjeshno...

Ne znam samo ni sto sad opet pokusavam, al mozda ovaj objavite bas fore radi!:)

(Ovaj smajli je pokushaj chepljenu moderatorima, dotle je doslo...)

DELIJA

pre 15 godina

o kakvom normalnom pruzanju podrske on prica?!pa ja sam bio na tekmi sa apoelom kad je pretio na poluvremenu da ce njih 200 da prebije celu tribinu.ljudi, u ovoj zamlji svaki dan nicu crkve a nama trebaju zatvori za huligane!

lili

pre 15 godina

Za pocetak mali Uros je kriv i treba za to da odgovara,ne ulazim u to da li je kazna previsoka ili ne,nije u mojoj nadleznoszi da odlucujem u tome...Najvise mi je zao sto su mnogi to ovde iskoristili kao opravdanje zasto ne idu na utakmice,pa pominju svoju decicu koja su uskracena gledanja utakmica zbog huligana,itd...huligani vec odavno glavni "navijaci" na stadionima ali nisu placene ubice kako ih neki ovde dozivljavaju...NEkvalitet fudbala,NEkvalitet lige i NEkvalitet igraca su pravi razlog nedolazenja na utakmice,to svi treba da prihvate...huligane treba oterati i nek se nadlezni pozabave sa tim,ali ih ne koristiti kao paravan zbog slabih poseta utakmica nase lige,tolkio od mene!

...ali ne lupam saksije

pre 15 godina

Ma koga je uopste briga sta kaze vodja grupe kojoj su stihovi omiljene pesme:

"svi mi olos smo, pijemo i duvamo na ulici, prebicemo, razbicemo, svakog ko nam se suprotstavi..."

do sad su maltretirali obican svet, clanove kluba i pravili s...a unutar svog copora, ali su ovih dana napravili veliku gresku.
usudili su se da prete sudiji, koji je predstavnik vlasti, te time krenuli i na drzavu.
koliko god ta drzava bila smesna, nece dozvoliti sebi luksuz da je sramoti polupismen, pijan i drogiran huligan...

nije daleko dan kad ce se morati javljati u stanicu policije na dan utakmice, nece moci da idu van zemlje za vreme velikih takmicenja, biti kaznjavani kad pridju sportskom objektu u vreme meceva.

drzava, a posebno sudovi, su nam u losem stanju, ali ovakvi incidenti su odlicna stvar da ljudi nesto i pokrenu. bolje ovako, nego da nas na sitno muce jos godinama.

inace navijam za zvezdu, za razliku od ovih glasnogovornika u ciju ljubav i naklonost prema bilo cemu sumnjam...

i ja sam isao na sever...

sram vas bilo!

pre 15 godina

ajde vi sad, navijaci iz fotelje, krenite da pljujete i prosipate pricu "ja ne smijem da povedem svoje dijete na utakmicu,strah me", pa ko vam brani da dodjete na istok i zapad?? Ko vam brani, od cega vas strah?? Kako vas nije sramota? Sto fino ne priznate da vam se ne ide i da nikada necete ni otici, pa makar i Sever i Jug bili prazni?? Jel vam milije da gledate manchester i real na TVu nego da se iscimate i da odete da gledate velike majstore fudbalskih umjetnika po Srbiji? Jel ste vi svjesni da nema Severa da bi marakana zvrjala prazna? Dolazili bi tzv komsije marakane kojima je Mara tu na pljuc... Kako vas nije sramota? Kas su bili neki incidenti na istoku i zapadu? Da ne racunamo ono protiv bezanije, posto ste to vi pokrenuli, a ne delije sa Severa! Sad kad bi delije uzele da bojkotuju utakmice, Marakana bi bila prazna! Ili bi bilo par stotina ljubitelja ovoga nakaradnog fudbala, a protiv Milana i Barselone bi bili oni koji ne znaju niti jednu zvezdinu pjesmu sa sve sendvicima u ustima i povremeno bi tapnuli par puta i to je to! Jel to ocete? A ovamo vam milo da vidite neku lijepu koreografiju, uzivate u pjesmi delija 90 minuta, slikate i jedva cekate da vas Sever prozove da otpjevate nesto s njima... Kako vas, bre, nije sramota?!
O sramnoj presudi Uroshu Mishicu necu ni da troshim rijeci, a pogotovo ne o akciji MUPa da hapsi ljude koji su drzali parolu,eeeej?!?!?
Sramota..

DragiKanatlarovski

pre 15 godina

Ajde komentatori kada ste toliko zgranuti i uzasnuti , sto ne dodjete na Sever pa to lepo ne kazete Saviji u lice sto imate . Lako je preko interneta pricati ljudima iza ledja i praviti se pametan.

Joao

pre 15 godina

Savija i mnogi drugi komentatori zaboravljaju da glasno kazu sta je Misic uradio. Gurao je drugom coveku (jer i zandarm i navijac Partizana je na kraju i na pocetku - covek) upaljenu baklju u usta!!! Sta je hteo da postigne time? Da spali drugom coveku i kozu i sluzokozu, unisti mu zauvek i desni i nepca i jezik i krajnike i zdrelo i ucini da umre u najtezim mukama! Pa koliko za to treba da robija? 30 dana?

jovan

pre 15 godina

savija pa kako te nije sramota gurao mu baklju u facu,koja je po tebi blaza kazna zbog pokusaja paljenja covekove face,i kakav je to nacin da zvezda nosi majice sa likom osudjenog kriminalca,pa zar igracima niko nijew pokazaao snimak sta se desilo sta je lik sa majice uradio mozda bi trebalo da dozvole da se i lik hitlera pocne nositi i svastika na dresu

veselin

pre 15 godina

Stidi se ti.Kako vas nije sramota,deca bre na stadion od vas ne mogu da odu.Gurao baklju usta,zaigrao se magarac..Kola razbijate igracima,upadate u kancelarije kako vam se prohte.
Mars sa stadiona svi,niste potrebni,krompir da vadite,jeste li culi.

Mislite o tome!

pre 15 godina

@valjevac

A kako ti znas da se navijaci ne ponasaju normalno na stadionima zadnjih 15 godina, kad kazes da ne dolazis?! Sta, jesi procitao u politikinom zabavniku pa si " informisan"?!
Za promenu bi mogao malo da dodjes i pogledas po neku utakmicu i videces da ti se nista strasno nece desiti. Sem, mozda, da se smoris od "kvalitetnog" fudbala.
A da nije to pravi razlog zasto ljubitelji ove igre ne posecuju srpske stadione?

Darko

pre 15 godina

Samo neznalice i ljudi koji nikada nisu isli na sever ne razumeju sta je Savija rekao. Komentari poput "ko je taj Savija,on i njemu slicni su krivi za sve" daju ljudi koji nemaju pojma sta je tribina! Kada se pevalo "Spasi Srbiju i ubi se Slobodane" tada je bilo odbijanje bubrega na severu od strane policije,tada su nas tapsali po ramenu danasnji vlastodrsci da izdrzimo do konacne pobede a sada smo za njih huligani koje treba tuci i pohapsiti! Trenira se strogoca na 19-godisnjem momku! Pa uhapsite nekog narko-dilera pa njega zveknite za primer vise od 10 godina! A i dokle vise zandari za ubistva i teske telesne povrede da dobijaju samo suspenziju? Ako je zakon onda ZAKON ZA SVE!!!!!

nessa974

pre 15 godina

Deset godina je prava mera! I svakom sledecem po deset godina!!! Jednom se mora stati na kraj tim besnim maloumnim neradnicima!!! Navijas za zvezdu? Pa navija se tako sto vices "napred zvezdo" ili vec neke slicne afirmativne poruke u cilju da podstaknes igrace svog tima da igraju bolje... Kakve veze sa navijanjem ima pokusaj ubistva?!? Ko mu daje za pravo da upotrebljava silu sa izgovorom da je to jedan nacin navijanja?!? Da li vasim ljubimcima pomaze kad cuju da u tuci ispred stadiona ima tesko povredjenih?!? Razmislite o tome... Razmislite cemu zapravo sluzi navijanje (bodrenje svog kluba)! A onda mozemo dalje da razgovaramo...

grande

pre 15 godina

"mi nikada nismo bezali od zakona"


da ste postovali zakone na tribinama nebi bilo nereda i ovo je prilika da izvucete lekciju iz Urosevog slucaja

Imay

pre 15 godina

E, pa ako gospodin Šavija tako kaže onda je valjda tako. Ovaj se barem preziva Šavija, a ne kao jedan bivši političar, mislim da je bio i premijer, koji je briljirao sa "gospodin Legija"!

jadni neshvaceni navijaci ...

pre 15 godina

savija i ostali ce najbolje pruziti podrsku urosu tako sto ce mu se pridruziti u zatvoru u nastupajucem periodu. a to bi bilo pravedno i ovako moralno i po zakonu.

Zoran

pre 15 godina

Bice ipak da sve nas koji ovo citamo i komentarisemo neko pravi budalama. Pa ovo se ne zna vise ko koga laze i sta izjavljuje, na kraju ce da ispadne da su igraci stampali majce i zamolile tzv. navijace da ih obuku. Ha ha ha

Marko

pre 15 godina

Ma, cijih navijaca je ovaj lik vodja? Sigurno ne onih normalnih sto petnaestak godina ne smeju da dodju na Marakanu.

(mali radoica, 24. septembar 2008 15:27)

Ja sebe smatram normalnim navijacem posto nisam narkoman,nisam huligan,ne napadam ni policiju ni druge navijace.Samo navijam.I ja smem da idem na utakmice,vidjam oceve koji vode sinove na utakmice.Ima dosta i devojaka na utakmicama,starijih ljudi,penzionera.Eto ima cak i popova.Ima i huligana naravno to niko ne spori...ali,o cemu ti pricas?Ko to ne sme da dodje na stadion?Zasto siris lazi i neistine ovde?

Zgroženi

pre 15 godina

NE! Ti treba da se stidiš. Ti i tvoja horda huligana koja je zgadila navijanje svim normalnim ljudima! Svi vi, gospodo "navijači" treba da se pridružite svom komradu u Padinjaku!

Bagzi

pre 15 godina

Evo konačno da se obrati predsednik S.D. Crvena Zvezda! Otvorio mi je oči, mislio sam da je nemoguće da će delije praviti incidente, evo sad nas je sve uverio da nemamo zbog čega da brinemo. Molim sve ljude koji su prozivali iste da im se odmah javno izvinu.

maske

pre 15 godina

Ovo je ozbiljan prekrsaj sto je mladi Misic uradio. Zao mi je decka, ali on je ucinio krivicno delo POKUSAJ UBISTVA. Nije on udario policajca, gadjao ga kamenicom, vec ga je zverski napao, pekao ga bakljom, to je POKUSAJ UBISTVA. Decko je rastao u nesrecno vreme, kada je nasilje bilo prisutno, vreme nemastine, poremecenih vrednosti, kada je celo drustvo krenulo u sunovrat. I on je bio nasuskan verovatno od nekoga, nekoga ko ga sada toboz brani. Zao mi je decka, ali mora svak odgovarati za svoje postupke, zamalo je ubio coveka, Trajkovic se jos uvek nije oporavio od posledica ovog linca. Huliganizam se mora zaustaviti, kao sto su to Englezi ucinili. Jer ovako ponasanje huligana nece vratiti publiku na stadione, i oni doprinose losem stanju naseg sporta. Ovakvi "navijaci" salju ruznu sliku NASE VOLJENE ZVEZDE u svet.

branislav

pre 15 godina

Od kada su to necivilizovani ljudi,privilegovani navijači.Manite se skrianja /CZ/ iza stadiona,sporta i ostalog.Recite ko komanduje iz senke,idite iz Zvezde i Vi i navijači/huligani/Zvazda to nije zaslužila.
Bivši brobar,koji ne voli zvezdu ali još više mrzi da politika,i necivilizovano ponašanje,Zvezdu i dalje vuku po blatu. Nije to zvezda zaslužila

baldhawk

pre 15 godina

Pa naravno da je osudjen za primer,pa sta treba sve da se desi,da bi se smirilo nasilje i da bi ljudi isli na stadion da gledaju teren,a ne susednu tribinu!To je onako u dahu,a vec par dana formiram misljenje o Zvezdinim navijacima i dosao sam do zakljucka da bi im bolje bilo da otvore neku bodyguard agenciju,posto im jos fali samo da se ozvanice nekako.I zar nam fali da copor neobrazovanih i nevaspitanih mladih momaka pravi sliku u svetu,a nama i te kako ta slika nije potrebna,dovoljno smo se pokazali!!!A ovog, gospodina Saviju odma' u neku politicku emisiju da iznese stavove i predloge! ..."sve su to cestita djeca,cetvorka iz srpskog,petica iz matematike"...

Malo reći razočaran

pre 15 godina

Ko je bre taj Šavija da mu izlazi intervju u bilo kom mediju. I ko je taj Šavija da presuđuje da li je malo ili mnogo 10 god zatvora za pokušaj ubistva. I ako sam zvezdaš ili barem bio prethodnih 35 godina kada sam dobio prvu člansku kartu svim srcem bih želeo da se ova grupa građana na čelu sa upravom i svim fudbalerima koja sebe naziva Crvena Zvezada izbace iz prve lige makar u drugu ako ne i niže, nebi li se neko opametio među moronima koji vode Zvezdu.

доктор

pre 15 godina

Ја мислим да ви са Б-92 нисте нормални што објављујете изјаве оваквих ликова.Ко је тај Шавија!?Не,нисмо ми дотакли дно јер му се не види крај,Још мало па ће вам тај Шавија да уређује спорт на Б-92.Боже Боже.

coa

pre 15 godina

I treba 10 godina! mnogi zbog takvih budala ne idu na utakmice, zbog takvih je samo 1/10 stadiona ispunjena u proseku. Sto ostrije mere! Kako u Engleskoj moze da se navija i bez transparenata i tuca...

pfc

pre 15 godina

ovi sto sto su poslali komentar , sledecu tekmu da vode navijanje ha ... ha . Pa vi nemozete ni psa da vodite a ne nesto drugo... gledaj sebe pa drugog komentarisi. Urosu su namestili kakav pokusaj ubistva sa bakljom smesno, pa Didu golmana milana su pogodili bakljom u glavu u polufinalu LS pa nikoga nisu osudili za pokusaj ubistva! MISLITE OTOME!!!

bale

pre 15 godina

Coveka razumem. On je vodja ,profesionalnih' navijaca koji jako lepo zive od navijanja, abogami i od prebijanja. Neki su dobili i po kafic, neki po stancic, tek da im se nadje. I svi oni, gle cuda, zele da im se na celo kluba vrati isti onaj koji ih je i izmislio...Ako nista drugo, B92 ce im pomoci da shvate sta normalni ljudi o njima misle i koliko su popularni.

korvin

pre 15 godina

Verovatno ste ih "zamolili" kao i pre toga na treninzima, šamarima i razbijanjem kola!
Čoveče opasulji se počni nešto da radiš u životu

znate svim sta nam treba!!

pre 15 godina

dosta bre navijaci stolicari,kako mene nikad niko nije napao na utakmici,drzava se raspada,za to su krivi politicari sta ocekujete od obicnih momaka koji nemaju posao u 25-oj godini,da leze u krevetu pod dekom i gledaju u zid,dosta bre smrtnici,drugi se bogate preko vasih ledja dok vi posmatrate i cutite!!

PRAVI DELIJA

pre 15 godina

A ko je taj Savija,kakav vodja,on je huligan.I njega i slicne u zatvor.Hocemo slobodno na utakmice kao sav normalan svet.A sa njim i sve fudbalere Zvezde.Ne zelimo da nas vise sramote,ni jedni ni drugi.

Pitanja za sampiona

pre 15 godina

Šavija je u izjavi Tanjugu

ON daje izjave Tanjugu.Kakva je,bre,ovo drzava?Ko je on? Ko i gde ga je izabrao za vodju?Gde prima platu?Kupuje li karte za utakmice?Ko mu daje pare za baklje?Ko ga je ovlastio da skandira protiv uprave a ne za Zvezdu?Koliko njih je na platnom spisku Zvezde?Ko su oni da dele pravdu,lupaju samare,unistavaju automobile,upadatju u kancelarije?Ko su oni da sudiji prete da ce ga stici pravda?Ko su oni da tim mladim ljudima na Severu namecu sta je dobro a sta lose,a kada jedan od njih ode u zatvor oni ga 'PODRZAVAJU'?Koliko ce jos mladih ljudi zbog takvih kao sto je on da zavrsi na robiji?Gde ste bili da zaustavite Urosa kada je ono radio?Zivite li za Zvezdu ili od Zvezde?Ko je skrivao arsenal oruzja na stadionu, i zasto?Zasto oni koji se ne slazu sa vama ne mogu da dodju na Sever?Ko je on da posle utakmice otvara konferenciju za stampu?

Makaveli

pre 15 godina

Pa sta nekima nije jasno? Da mozda nije skandalozna presuda ovom decku??? Jel pratite vi vesti i to koliko dobijaju ubice, siledzije, pedofili? Ako pratite, onda znate da nesto nije u redu ovde.
Nema dokaza, nebulozne tvrdnje o guranju baklje u usta, sumnjivi sudija koji je oslobadjao optuzene kriminalce itd. Smrdi, mnogo smrdi.
A i ovi "normalni" navijaci mi idu na zivce. Dva put isao na derbi i sad kao huligani su razlog zasto on ne ide na stadion? Ma daj bre bezite...

shkabo

pre 15 godina

svaka vama cast sto preko neta pljujete saviju,iako sam u grobarima taj covek zasluzuje svako postovanje od svih,inace je ozenjen i ima decu pa odudara od vasih stereotipa.e da-voleo bi da vidim da mu iko kaze u lice od vas to sto pisete na netu,

Season Ticket Holder

pre 15 godina

Imao sam tu (ne)srecu da buden na utakmici protiv Hajduka. Secam se da je Savija vikao preko razglasa "juris" ili tako nesto, kad su klinci poceli da se povlace. Mozda nije bas ta rec, al definitivno ih je terao da jurisaju na policiju koja je pocela da preskace sa Istoka.
Ne podrzavam visinu kazne koja je izrecena Misicu, mislim da je previsoka. Ono sto mene brine je da se ovo kuva vec duze vreme, da drzava ne poduzima nista, da policija konstantno prekoracuje ovlascenja, da sudstvo ne sprovodi zakone koji se odnose na nasilje. Pa moralo je do svega ovog doci.

Zvezda samo tone li tone. Mislim da su postali svesni da ce ih UEFA i FIFA ostro kazniti, ako nas korumpirani i raspali FSS ne preduzme nista. Zato i ova izjava.

I za kraj i ovde u Engleskoj navijaci ulecu u prostorije. To se desilo pre nekoliko godina QPR-u kad su im maskirani, naoruzani navijaci upali u prostorije predsednika, samo sto je on odmah reagovao i pozvao policiju. Niko se nije gadjao izjavama za javnost. Sredjena drzava. To je nas problem. Nema sredjene drzave.

CHICHA MLADENOVAC

pre 15 godina

Ma, cijih navijaca je ovaj lik vodja? Sigurno ne onih normalnih sto petnaestak godina ne smeju da dodju na Marakanu. Zvezdi je otrov usao u sistem jos pocetkom '90-ih, kada je Arkan poceo sa setkanjem po severu i transformacijom do tada vernih navijaca u svoju privatnu gardu i "zestoke" momke, da ne upotrebim tezu rec... Od tada se nas klub pljacka nemilice, raznorazni menadzeri guraju svoje pulene u prvi tim, a reputacija i ugled kluba idu nizbrdo. Ovi problemi su izvan domasaja normalnih sportskih radnika, ako policija i tuzilastvo ne prociste klub jednom zauvek, treba ga ugasiti jer je ovo sada tragedija svih nas iskrenih Zvezdasa.
(mali radoica, 24. septembar 2008 15:27) REEEEEEEE:


Aj kazi to Shaviji u lice na ulici kad ga vidish. :)

Vidi se da pratish Zvezdu od malih nogu

Mika

pre 15 godina

Sve je to u redu sto se ove presude tice, ali recimo, na drugoj strani slucaj iz mog licnog okruzenja: policajac iz Smedereva je pucao (pri tom bio mrtav pijan i naduvan) na mog drugara (3 metka od kojih je jedan metak i ranio), koji je konobar i koji nije hteo da mu da gratis sto je bio povod za bes mladog policajca. Taj policajac je osudjen na uslovnu kaznu. O kakvoj pravdi mi pricamo ?

Clanak o ovom mom drugaru je objavljen inace na ovom sajtu. Molio bih Brankicu Insajder da se pozabavi i ovim problemom. Nedodirljivosti policije pred sudom.

Pozdrav, i zivela pravda

F#07

pre 15 godina

"ZAMOLILI ! ! ! smo igrače da u subotu na utakmici protiv Jagodine izađu na teren u majicama s likom Mišića i porukom 'Pravda za Uroša'.


Zamolili :))) Ne znam zasto mi se cini da bih i ja obukao majicu da su i mene "ZAMOLILI" :)

Serb

pre 15 godina

(mali radoica, 24. septembar 2008 15:27)

Mali radoice dobro sam se ismejao na tvoju poruku. Ti pitas ciji je Savija vodja? Verovatno si ti mnogo vise ucinio za Zvezdu od njega!? Savija je desetine godina uz Zvezdu, postuje ga hiljade i hiljade Delija, i ti pitas kao ko je on! Eeeee svasta! Savija majstore znas ko je uz tebe. Samo pravi!

CZ

pre 15 godina

obrati paznju na ovaj "neduzni mladi zivot" - MISLIO SAM DA JE NAVIJAC PARTIZANA ...

Ko je ovde lud - a ko zbunjen ...

Daj probudite se ...
Navijac sam Crvene Zvezde - ali ovo stvarno nema smisla - pokusaj ubistva , a onda i ova smesna izjava kojom je pokusao da pokrije svoj bolesni um ...

Vladimir

pre 15 godina

Molim novinare da ne pridaju važnost likovima poput Šavije.
Navijači su oni koji dolaze na stadion i posmatraju utakmice.
Oni koji lupaju automobile i prete su huligani što je kancerogeni proizvod nastao od ekstremnih navijača.
Ako se Crvena Zvezda plaši huligana onda je zaista jadna!

delije zapad

pre 15 godina

U brate al' si ti nacitan.Predlazem da ti daju jos jednu kancelariju na stadionu.Ma sta jos jednu,direktno u predsednicku.Takvi ljudi treba da vode Zvezdu.Onda bi bilo i finansija i novih igraca i dobrog navijanja.Najvise mi se svidjaju koreografije-kao iz najboljih dana Mao Ce Tunga ili Kim Il Sunga.Pa svi cemo tebi da se klanjamo jer si ti nas VODJA.I skloniti sve saksije-neko moze da se iznervira.Naravno i podrzavacemo sve koji zele nekoga da ubiju-nema dobre utakmice bez jednog dobrog pokusaja ubistva.Oooo VODJO vodi nas u svetliju buducnost.

mali radoica

pre 15 godina

Ma, cijih navijaca je ovaj lik vodja? Sigurno ne onih normalnih sto petnaestak godina ne smeju da dodju na Marakanu. Zvezdi je otrov usao u sistem jos pocetkom '90-ih, kada je Arkan poceo sa setkanjem po severu i transformacijom do tada vernih navijaca u svoju privatnu gardu i "zestoke" momke, da ne upotrebim tezu rec... Od tada se nas klub pljacka nemilice, raznorazni menadzeri guraju svoje pulene u prvi tim, a reputacija i ugled kluba idu nizbrdo. Ovi problemi su izvan domasaja normalnih sportskih radnika, ako policija i tuzilastvo ne prociste klub jednom zauvek, treba ga ugasiti jer je ovo sada tragedija svih nas iskrenih Zvezdasa.

ZEX

pre 15 godina

Ljudi, o cemu mi pricamo? Covek koji moze da napadne drugog coveka u nameri da nabije zapaljenu baklju u usta ili da ga gori sa njom iz nekog besa, to nije covek, treba da odgovara i samo tako drugi nece pomisliti sledeci put da rade stvari koje rade nenormalne zveri. Neka ide na 10, nek se dobro vlada i nek se promeni, nek ga puste za godinu dana...to mu ja zelim!

horny.cg

pre 15 godina

"Mi nikada nismo bežali od zakona. Uvek smo stajali iza svojih postupaka i ne kažemo da taj dečko nije kriv. On je napravio krivično delo, ali je u odnosu na njega napravljeno krivično delo deset puta veće.."
Hej, taj momak je pokusao da zapali baklju koja gori na 4000stepeni u lice INSPEKTORU cime je SVJESNO pokusao da ga lisi zivota..proradila je psihologija mase u njemu, osokolio se i htio da bude glavni mud..a. Ako ste na strani zakona, recite konkretno zbog cega je prestroga kazna od 10g. Da li je to bio pokusaj ubistva? Jeste...Da li je znao da je zrtva pripadnik MUP-a,sto je katastrofalno otezavajuca okolnost? Jeste! Da li je kasnije prikazao sazaljenje, tj. odustao od akta krivicnog djela? Nije...
Pa o cemu se onda radi? Ovo je kvalifikovani (za neupucene, tezi oblik tog krivicnog djela) oblik k.d. "ubistvo u pokusaju". Dokazi?-pa zar nije dovoljan snimak koji je vidio cijeli svijet?
Da, boravak u zatvoru sigurno nije u svrsi PREVASPITANJA, kao sto se propagira. ne mozete prevaspitati osudjenika dok boravi sa jos stotinu istih...tu proradi ono animalno u covjeku, osnovni instikt za prezivljavanjem te "nocne more" u neljudskim uslovima. Iskreno, zhao mi je jedne mladosti, al gledajte malo i ocima zrtve...mozda i ta zrtva ima djecu, porodicu, shvatite kako je njima. Zhalije mi je osobe koje tih 10g u zatvoru provedu zbog kobnih saobracajnih gresaka i slicnih gluposti na koje gotovo i da ne uticu svjesno!!! Decko je znao u sta se upusta i sta sad?!
Dobio je 10 godina, visa instanca nek mu smanji na 7-8, od toga nek odlezi 2/3 il 1/2 zbog dobrog vladanja i eto...
navijac sam i to strastveni, al zbog ovakvih huligana navijaci su na losem glasu.
ponavljam,zao mi je decka jer je to uradio sa 20g al je ZAKON ISTI ZA SVE!

Miloš1976

pre 15 godina

Pa ja ne verujem šta ovaj čovek priča?!?!Kamo lepe sreće da se primeni zakon kao U engleskoj pa da vidim kada bi nekome palo na pamet da glumi ludilo...Pa zar mislite da ste veći huligani i mangupi od Engleza a oni su mirni kao bubice...Sramota što se ovom "navijaču" daje prostor u medijima...

JA

pre 15 godina

Izgleda da je najbolja škola kod ovih "navijača". Sve oni znaju, ko je dobar trener, ko je dobar igrač, ko je dobar menadžer, kakva je politika dobra, a sada vidimo da su postali i pravni eksperti. Zvezda im je pustila sve i sada neka ispašta, nema ovde leka bez temeljitog čišćenja policije i tužilaštva. Kakav je ovo lik, koga on predstavlja? Čiji je on vođa? Ko njega više plaća? I zašto mediji ovakve likove promoviraju? Pa ima ih više u medijima nego srpskih naučnika!

Bozo

pre 15 godina

Crni Savija, prvo nauci pravopis pa onda istici transparente..Na severu je pisalo "STICICE" , pa to ne ide sastavljeno bre. Umesto da bodrite igrace i klub vi ga srozavate na jos nize grane, ako je to uopste i moguce. Ugledajte se u necemu na glodare, pa vidite koliku oni podrsku imaju na svom terenu, a vi podrzavate huligane.. Strasno

zvezdas

pre 15 godina

Dokle vise? Da li ce doci dan kada ce Saviji i njemu slicnima biti zabranjen ulaz na stadione? Zbog njih normalni ljudi ne idu na utakmice. Imaju sve privilegije, prostorije kluba koriste kao da su njihove licno, i to im nije dovoljno nego sebe stavljaju u prvi plan, ispred Zvezde! Zive od Zvezde, a ne za Zvezdu i misle da predstavljaju ceo sever. Sramota!
ZVEZDA MI JE SVE...

Terminator

pre 15 godina

Vodja Delija. Filozofija copora. A on Dzim Dzons. Majko mila. Sta si ti, Dzingis Brat Kan? Kome ces ti da pretis Gubitnice? Kome?! Mutant devedesetih daje izjave. I jos mediji to prenose. Pa strasno. Ali strasno. Takvim kreaturama se daje prostor. Za sta? Za mentalnu onaniju? Ljudi, na stadionima je sve pocelo pre dvadesetak godina. Kada smo svi mi normalni oterani. Na stadionima ce i da se zavrsi. Sva nesreca ratnih godina zipovana u par stotina izopacenih marginalaca. To se leci. Tog bolida koji je cuclu setao kad su Bosko i Pampi delili packe pitanjima ‘Za koga navijas?’ sa celim njegovim stadom poslati s one strane mosta u Mitrovici.
Pa tamo udrite Junaci. Meni samo jedna stvar nije jasna. ZASTO IH POLICIJA NE POHAPSI SVE, ODMAH?! SAVIJA?! KAKAV BRE SAVIJA?! NA MARDELJ, SVI!!!

stari djed

pre 15 godina

potpuno se slazem sa Malim Radoicom. ovo je mnogo dublji problem koji je u korenu drustva. decko jeste kriv ali nije zasluzio toliku kaznu. sta ste ocekivali od omladine u drzavi u kojoj se ratni zlocinci proglasavaju za legende i junake . svasta nas jos ocekuje u ovoj zemlji. ponudite nesto omladini , dajte im da putuju ,da rade ,da se druze pa ce se ove stvari svesti na minimum. na ovaj nacin se ne resava problem huligana.

brej

pre 15 godina

Ej Savija, ti kazes da je O-C-I-G-L-E-D-N-O, ali i dalje ti nesto nije jasno!?
Pa ti si za Kovin ili Vrsac sa takvim razmisljanjem. Ili gde se vec ide u Lazu, moze i u Zabelu. Ne ponasas se ti normalno Savija. Ti se oglasavas, a ti prvi trebas da ides u zatvor. Da, ti prvi, umesto tog malog kojem si punio glavu da treba da ide protiv zandara. Ali ne 10, Savija, ti i tvoji sledbenici trebate ceo ovaj vek tamo da budete! Vas dvadesetak. Isto i u Partizanu oni placeni sa zastavama Karadzica. Samo se pitam da li je ovaj Savija stvarno toliko lud i misli da moze da vedri i oblaci Crvenom Zvezdom, ili mu je neko platio da se glupira.

MM

pre 15 godina

E plj.....m ti na majku i na oca koji su vaspitali sina da se druzi sa vandalima i huliganima a ne da ga izvedu na pravi put. Sad neka ga gledaju iza resetaka jer je zasluzio. Pokusaj ubistva, za to se u USA ide i na dozivotnu robiju jer si ti imao nameru da ga ubijes i to bi uradio.

crnac

pre 15 godina

ALo bre zbog koga vi ne smete doci na stadion??? KO vama brani?? Izvolite,imate i istok i zapad i jug,tamo vas niko ne dira,a i ne morate da slusate "debile",kako ih vi nazivate...Ali necete,jer vam je zao da date 100 dinara za Zvezdu koju toliko volite,ili vam je bolje da gledate prenose drugih liga preko televizije..A kad gosutje Milan i Bajern,tad se ne plasite huligana,tad se 100 000 ljudi ostane ispred stadiona...EEE Muka mi je od svih vas koji se praavite pametni i koji kao vise volite Zvezdu od takozvanih huligana....

hektor

pre 15 godina

Setio sam se ovih dana divljanja bagre protiv Odenzea u Danskoj. Dobio olos vize da udje u EU i da se izivljava. Nikad nisam zaboravio scenu kad rulja tuce redara koji pokusava da ugasi baklju koju su ovi "navijaci" upalili, obicnog danskog gradjanina koji samo posteno radi svoj posao, i ne dopusta da mu neko tek tako rusi njegov stadion. Kada je stigla policija navijaci su na njih isli maskirani, sa bakljama u rukama. Eto, verovatno je tada mali Uros na TV-u imao sta da vidi i da nauci...i sada placa cenu te "skole"...

grobar

pre 15 godina

E, vi sto samo sedite pored kompa i ke..te kako nije bezbedno ici na utakmice nemate pojma!!
Da vidim ko ce da vas dira na bilo kojoj utakmici naseg prvenstva!Zato ne lupajte gluposti!Ja idem na sve utakmice Partizana na JNA i niko me nikad nije dirao ukoliko sam nisam trazio kavgu zato navijaci-foteljasi TISINA!!!

Igor

pre 15 godina

Sad smo svi mi glupi. Pa dobio instrukcije od uprave da im pomogne u ogradjivanju od ovog skandaloznog postupka. Oduvek nisu te vodje svakojakih grupa bile imune na novac

ko je ovde lud

pre 15 godina

Neka se uprava stidi? Zbog cega, samaranja igraca, lupanja auta, ili tuce na severu protiv Apoela kada si ti pretio navijacima da ne smeju da navijaju za klub, vec da prozivaju upravu. Ocigledno da su tvoji interesi i interesi jos nekolicine ljudi u svemu ovome veoma vazni.

Savjest

pre 15 godina

Savija,Savija...ovaj momak je zrtva vasih dugogodisnjih izliva sile i vasih kriminalnih postupaka.Samo sto je on ovom kaznom platio za sve sto ste vi godinama radili.
Neko je jednog dana morao da plati...

nikola

pre 15 godina

niti pljujem niti podrzavam cin navijaca i igraca...ali za logicno je da ce svako svoga podrzati i to je normalno..
a da je nase sudstvo sklono smesnim odlukama to je cinjenica..

valjevac

pre 15 godina

"Navijači će normalnim ponašanjem na stadionima...."
Cekaj! A kad se vi to u zadnjih 15 god ponasate normalno (mislim na sve navijace)!?!?!?!
Sto ste se igrali vatrom... Pokusajte da budete normalni pa cemo i mi drugi dolaziti na stadion da navijamo.
A sto se bunite na upravu. Oni za pare, i vi za pare! Svako za sebe!!!

Nex

pre 15 godina

A ko je ovaj covek? Odakle on u rubrici bilo kakvih vesti? Dokle ce vise u ovoj drzavi navijaci "najsrpskijeg" kluba da javno ispoljavaju svoje utiske, misljenja, upozorenja? Ko su bre oni? Koga bre briga sta on i bilo ko od tih maloumnika misli?

Aleksandar

pre 15 godina

Ja prosto ne verujem sta se dogadja u zemlji Srbiji. Nekakve vodje navijaca drze konferencije za stampu i daju izjave za novine. Vodja zvezdinih navijaca kaze kako kazna nije primerena zlocinu, a zlocin je pokusaj ubistva sluzbenog lica pri vrsenju duznosti! 10 godina je malo, premalo... Tim samozvanim navijacima smeta sto ne mogu vise da rade shta hoce i iskreno se nadam da ce policija jos vise da im stane za vrat pa da u buducnosti normalan covek moze da ode sa porodicom na stadion!

mali radoica

pre 15 godina

Ma, cijih navijaca je ovaj lik vodja? Sigurno ne onih normalnih sto petnaestak godina ne smeju da dodju na Marakanu. Zvezdi je otrov usao u sistem jos pocetkom '90-ih, kada je Arkan poceo sa setkanjem po severu i transformacijom do tada vernih navijaca u svoju privatnu gardu i "zestoke" momke, da ne upotrebim tezu rec... Od tada se nas klub pljacka nemilice, raznorazni menadzeri guraju svoje pulene u prvi tim, a reputacija i ugled kluba idu nizbrdo. Ovi problemi su izvan domasaja normalnih sportskih radnika, ako policija i tuzilastvo ne prociste klub jednom zauvek, treba ga ugasiti jer je ovo sada tragedija svih nas iskrenih Zvezdasa.

Savjest

pre 15 godina

Savija,Savija...ovaj momak je zrtva vasih dugogodisnjih izliva sile i vasih kriminalnih postupaka.Samo sto je on ovom kaznom platio za sve sto ste vi godinama radili.
Neko je jednog dana morao da plati...

delije zapad

pre 15 godina

U brate al' si ti nacitan.Predlazem da ti daju jos jednu kancelariju na stadionu.Ma sta jos jednu,direktno u predsednicku.Takvi ljudi treba da vode Zvezdu.Onda bi bilo i finansija i novih igraca i dobrog navijanja.Najvise mi se svidjaju koreografije-kao iz najboljih dana Mao Ce Tunga ili Kim Il Sunga.Pa svi cemo tebi da se klanjamo jer si ti nas VODJA.I skloniti sve saksije-neko moze da se iznervira.Naravno i podrzavacemo sve koji zele nekoga da ubiju-nema dobre utakmice bez jednog dobrog pokusaja ubistva.Oooo VODJO vodi nas u svetliju buducnost.

ko je ovde lud

pre 15 godina

Neka se uprava stidi? Zbog cega, samaranja igraca, lupanja auta, ili tuce na severu protiv Apoela kada si ti pretio navijacima da ne smeju da navijaju za klub, vec da prozivaju upravu. Ocigledno da su tvoji interesi i interesi jos nekolicine ljudi u svemu ovome veoma vazni.

Nex

pre 15 godina

A ko je ovaj covek? Odakle on u rubrici bilo kakvih vesti? Dokle ce vise u ovoj drzavi navijaci "najsrpskijeg" kluba da javno ispoljavaju svoje utiske, misljenja, upozorenja? Ko su bre oni? Koga bre briga sta on i bilo ko od tih maloumnika misli?

F#07

pre 15 godina

"ZAMOLILI ! ! ! smo igrače da u subotu na utakmici protiv Jagodine izađu na teren u majicama s likom Mišića i porukom 'Pravda za Uroša'.


Zamolili :))) Ne znam zasto mi se cini da bih i ja obukao majicu da su i mene "ZAMOLILI" :)

valjevac

pre 15 godina

"Navijači će normalnim ponašanjem na stadionima...."
Cekaj! A kad se vi to u zadnjih 15 god ponasate normalno (mislim na sve navijace)!?!?!?!
Sto ste se igrali vatrom... Pokusajte da budete normalni pa cemo i mi drugi dolaziti na stadion da navijamo.
A sto se bunite na upravu. Oni za pare, i vi za pare! Svako za sebe!!!

zvezdas

pre 15 godina

Dokle vise? Da li ce doci dan kada ce Saviji i njemu slicnima biti zabranjen ulaz na stadione? Zbog njih normalni ljudi ne idu na utakmice. Imaju sve privilegije, prostorije kluba koriste kao da su njihove licno, i to im nije dovoljno nego sebe stavljaju u prvi plan, ispred Zvezde! Zive od Zvezde, a ne za Zvezdu i misle da predstavljaju ceo sever. Sramota!
ZVEZDA MI JE SVE...

CZ

pre 15 godina

obrati paznju na ovaj "neduzni mladi zivot" - MISLIO SAM DA JE NAVIJAC PARTIZANA ...

Ko je ovde lud - a ko zbunjen ...

Daj probudite se ...
Navijac sam Crvene Zvezde - ali ovo stvarno nema smisla - pokusaj ubistva , a onda i ova smesna izjava kojom je pokusao da pokrije svoj bolesni um ...

Vladimir

pre 15 godina

Molim novinare da ne pridaju važnost likovima poput Šavije.
Navijači su oni koji dolaze na stadion i posmatraju utakmice.
Oni koji lupaju automobile i prete su huligani što je kancerogeni proizvod nastao od ekstremnih navijača.
Ako se Crvena Zvezda plaši huligana onda je zaista jadna!

brej

pre 15 godina

Ej Savija, ti kazes da je O-C-I-G-L-E-D-N-O, ali i dalje ti nesto nije jasno!?
Pa ti si za Kovin ili Vrsac sa takvim razmisljanjem. Ili gde se vec ide u Lazu, moze i u Zabelu. Ne ponasas se ti normalno Savija. Ti se oglasavas, a ti prvi trebas da ides u zatvor. Da, ti prvi, umesto tog malog kojem si punio glavu da treba da ide protiv zandara. Ali ne 10, Savija, ti i tvoji sledbenici trebate ceo ovaj vek tamo da budete! Vas dvadesetak. Isto i u Partizanu oni placeni sa zastavama Karadzica. Samo se pitam da li je ovaj Savija stvarno toliko lud i misli da moze da vedri i oblaci Crvenom Zvezdom, ili mu je neko platio da se glupira.

JA

pre 15 godina

Izgleda da je najbolja škola kod ovih "navijača". Sve oni znaju, ko je dobar trener, ko je dobar igrač, ko je dobar menadžer, kakva je politika dobra, a sada vidimo da su postali i pravni eksperti. Zvezda im je pustila sve i sada neka ispašta, nema ovde leka bez temeljitog čišćenja policije i tužilaštva. Kakav je ovo lik, koga on predstavlja? Čiji je on vođa? Ko njega više plaća? I zašto mediji ovakve likove promoviraju? Pa ima ih više u medijima nego srpskih naučnika!

grobar

pre 15 godina

E, vi sto samo sedite pored kompa i ke..te kako nije bezbedno ici na utakmice nemate pojma!!
Da vidim ko ce da vas dira na bilo kojoj utakmici naseg prvenstva!Zato ne lupajte gluposti!Ja idem na sve utakmice Partizana na JNA i niko me nikad nije dirao ukoliko sam nisam trazio kavgu zato navijaci-foteljasi TISINA!!!

ZEX

pre 15 godina

Ljudi, o cemu mi pricamo? Covek koji moze da napadne drugog coveka u nameri da nabije zapaljenu baklju u usta ili da ga gori sa njom iz nekog besa, to nije covek, treba da odgovara i samo tako drugi nece pomisliti sledeci put da rade stvari koje rade nenormalne zveri. Neka ide na 10, nek se dobro vlada i nek se promeni, nek ga puste za godinu dana...to mu ja zelim!

Miloš1976

pre 15 godina

Pa ja ne verujem šta ovaj čovek priča?!?!Kamo lepe sreće da se primeni zakon kao U engleskoj pa da vidim kada bi nekome palo na pamet da glumi ludilo...Pa zar mislite da ste veći huligani i mangupi od Engleza a oni su mirni kao bubice...Sramota što se ovom "navijaču" daje prostor u medijima...

Aleksandar

pre 15 godina

Ja prosto ne verujem sta se dogadja u zemlji Srbiji. Nekakve vodje navijaca drze konferencije za stampu i daju izjave za novine. Vodja zvezdinih navijaca kaze kako kazna nije primerena zlocinu, a zlocin je pokusaj ubistva sluzbenog lica pri vrsenju duznosti! 10 godina je malo, premalo... Tim samozvanim navijacima smeta sto ne mogu vise da rade shta hoce i iskreno se nadam da ce policija jos vise da im stane za vrat pa da u buducnosti normalan covek moze da ode sa porodicom na stadion!

Nelson Muntz

pre 15 godina

Већ 7 дана се овде наглаба о убиству и "Урошу убици", а да нико није убијен. Температуре којом бакље горе су се попеле од измишљених 1000 степени целзијуса, на научно фантастичних 4000, које постоје само у утроби Земље и на површини Сунца. Такође, бакља је на овим страницама постала најстрашније оружје, горе од атомске бомбе, а куди - камо убојитије од пиштоља којим је Трајковић пуцао по стадиону.Сад је и Шавија луд, блесав, поремећен, а понајвише крив што армија лажљивих лицемера не иде на утакмице. Један од тих лицемера је изјавио да га је Шавија терао да НЕ навија, и та будалаштина је постала хит свих осталих комплексаша, нарочито оних који нису били ни на тој, ни на свим другим утакмицама. Такође, Шавија, отац двоје мале деце, је крив што поменута армија комплексаша не сме на утакмицу да доводи своју децу коју најчешће ни немају. По систему "100х поновљена лаж постаје истина" упорно се провлаче већ поменуте бајке као и многе друге које смо слушали мали милион пута од стране оних који никада нису крочили на стадион (за шта је увек неко други крив), али се зато у све разумеју (као Марица у крив...). Неки коментатори иду и корак даље па за поменутог навијача тврде да је лош човек, бараба, криминалац, а да га никада у животу нису ни видели, а камоли упознали. Најгори од свих тих пљувача и харангиста су они који се потписују са "Звездаш", "Делија", "Северњак", "нормалан", "исправан", "миран" и слично. Овакви медиокритети поред већ описаних измишљотина отворено "прете" да више неће ићи на утакмице и навијати за клуб у који се, наводно, куну и са којим се идентификују, при том напомињући да ни до сад нису ишли на утакмице. Да није тужно било би смешно!
Нећу више ни да покушавам да их убедим у супротно. Такве гњиде и не треба да навијају за Звезду и нико неће пустити сузу што их ни у будућности нећемо гледати на стадионима, као што их ни до сада нисмо гледали. Овакви ликови су слободни у избору других клубова за које ће да "навијају" из својих фотеља и кревета. Уместо грла и дланова користиће тастатуру до миле воље у неким од бројних Манчестер, Интер или Ливерпул онлајн фан клубова. Ни на утакмицама ових клубова нису никада били па им неће бити тешко да се прикључе армији истомишљеника. Збогом!!!
П.С. Видим да има и коментатора који навијачке кореографије виде као нешто лоше па их упоређују са слетовима Ким Ил Сунга и Мао Це Тунга. Један је Шавију упоредио са Џингис Каном, назвао мутантом и стоком, а потпиао се (ни мање ни више) него као Терминатор! Какви се све ментални болесници овде јављају то је катастрофа! Где ли су расли и шта ли су јели? Нису интересантни за полемику, али за научно истраживање и експерименте, свакако, јесу!

MM

pre 15 godina

E plj.....m ti na majku i na oca koji su vaspitali sina da se druzi sa vandalima i huliganima a ne da ga izvedu na pravi put. Sad neka ga gledaju iza resetaka jer je zasluzio. Pokusaj ubistva, za to se u USA ide i na dozivotnu robiju jer si ti imao nameru da ga ubijes i to bi uradio.

Terminator

pre 15 godina

Vodja Delija. Filozofija copora. A on Dzim Dzons. Majko mila. Sta si ti, Dzingis Brat Kan? Kome ces ti da pretis Gubitnice? Kome?! Mutant devedesetih daje izjave. I jos mediji to prenose. Pa strasno. Ali strasno. Takvim kreaturama se daje prostor. Za sta? Za mentalnu onaniju? Ljudi, na stadionima je sve pocelo pre dvadesetak godina. Kada smo svi mi normalni oterani. Na stadionima ce i da se zavrsi. Sva nesreca ratnih godina zipovana u par stotina izopacenih marginalaca. To se leci. Tog bolida koji je cuclu setao kad su Bosko i Pampi delili packe pitanjima ‘Za koga navijas?’ sa celim njegovim stadom poslati s one strane mosta u Mitrovici.
Pa tamo udrite Junaci. Meni samo jedna stvar nije jasna. ZASTO IH POLICIJA NE POHAPSI SVE, ODMAH?! SAVIJA?! KAKAV BRE SAVIJA?! NA MARDELJ, SVI!!!

crnac

pre 15 godina

ALo bre zbog koga vi ne smete doci na stadion??? KO vama brani?? Izvolite,imate i istok i zapad i jug,tamo vas niko ne dira,a i ne morate da slusate "debile",kako ih vi nazivate...Ali necete,jer vam je zao da date 100 dinara za Zvezdu koju toliko volite,ili vam je bolje da gledate prenose drugih liga preko televizije..A kad gosutje Milan i Bajern,tad se ne plasite huligana,tad se 100 000 ljudi ostane ispred stadiona...EEE Muka mi je od svih vas koji se praavite pametni i koji kao vise volite Zvezdu od takozvanih huligana....

Pitanja za sampiona

pre 15 godina

Šavija je u izjavi Tanjugu

ON daje izjave Tanjugu.Kakva je,bre,ovo drzava?Ko je on? Ko i gde ga je izabrao za vodju?Gde prima platu?Kupuje li karte za utakmice?Ko mu daje pare za baklje?Ko ga je ovlastio da skandira protiv uprave a ne za Zvezdu?Koliko njih je na platnom spisku Zvezde?Ko su oni da dele pravdu,lupaju samare,unistavaju automobile,upadatju u kancelarije?Ko su oni da sudiji prete da ce ga stici pravda?Ko su oni da tim mladim ljudima na Severu namecu sta je dobro a sta lose,a kada jedan od njih ode u zatvor oni ga 'PODRZAVAJU'?Koliko ce jos mladih ljudi zbog takvih kao sto je on da zavrsi na robiji?Gde ste bili da zaustavite Urosa kada je ono radio?Zivite li za Zvezdu ili od Zvezde?Ko je skrivao arsenal oruzja na stadionu, i zasto?Zasto oni koji se ne slazu sa vama ne mogu da dodju na Sever?Ko je on da posle utakmice otvara konferenciju za stampu?

el Zar

pre 15 godina

Poshto sam pogledao sve objavljene komentare, slobodno smijem OPET da zakljucim kakvu politiku vodi b92> od svih komentara samo 1(jedan) je komentar navijaca Crvena Zvezde,a sumnjam da nisu pokusali, posto sam i ja probao par puta bezuspjeshno...

Ne znam samo ni sto sad opet pokusavam, al mozda ovaj objavite bas fore radi!:)

(Ovaj smajli je pokushaj chepljenu moderatorima, dotle je doslo...)

...ali ne lupam saksije

pre 15 godina

Ma koga je uopste briga sta kaze vodja grupe kojoj su stihovi omiljene pesme:

"svi mi olos smo, pijemo i duvamo na ulici, prebicemo, razbicemo, svakog ko nam se suprotstavi..."

do sad su maltretirali obican svet, clanove kluba i pravili s...a unutar svog copora, ali su ovih dana napravili veliku gresku.
usudili su se da prete sudiji, koji je predstavnik vlasti, te time krenuli i na drzavu.
koliko god ta drzava bila smesna, nece dozvoliti sebi luksuz da je sramoti polupismen, pijan i drogiran huligan...

nije daleko dan kad ce se morati javljati u stanicu policije na dan utakmice, nece moci da idu van zemlje za vreme velikih takmicenja, biti kaznjavani kad pridju sportskom objektu u vreme meceva.

drzava, a posebno sudovi, su nam u losem stanju, ali ovakvi incidenti su odlicna stvar da ljudi nesto i pokrenu. bolje ovako, nego da nas na sitno muce jos godinama.

inace navijam za zvezdu, za razliku od ovih glasnogovornika u ciju ljubav i naklonost prema bilo cemu sumnjam...

i ja sam isao na sever...

S.Markovic

pre 15 godina

ALo bre zbog koga vi ne smete doci na stadion??? KO vama brani?? Izvolite,imate i istok i zapad i jug,tamo vas niko ne dira,a i ne morate da slusate "debile",kako ih vi nazivate...Ali necete,jer vam je zao da date 100 dinara za Zvezdu koju toliko volite,ili vam je bolje da gledate prenose drugih liga preko televizije..A kad gosutje Milan i Bajern,tad se ne plasite huligana,tad se 100 000 ljudi ostane ispred stadiona...EEE Muka mi je od svih vas koji se praavite pametni i koji kao vise volite Zvezdu od takozvanih huligana....
(crnac, 24. septembar 2008 15:58)

E ne mogu vise! Trebalo bi da znas decko, kad ih vec teras na Zapad i/ili na Istok, da karta za te tribine nije 100 dindzi vec je skuplja (200 i 300 din). Sever je 100 ali kako ti to mozes znati kad nikada nisi platio ulaznicu vec si uvek ulazio za dz.
A sta mozete dobiti za 100 dinara koliko treba da se izdvoji za Sever na obicnoj prvenstvenoj utakmici?
Pa krenimo redom.
Mozete da ocekujete da ce vam se na13bati majke ako ne navijate (nedovoljno glasno ili nikako svejedno je) a bogami mozete dobiti i po vdzajni kao protiv Apoela na poluvremenu kada su krenuli da sutiraju redom cak i one koji su uredno navijali do tada. O vredjanjima sa onog "svadbamegafona" necu ni da govorim, ubija svako ljudsko dostojanstvo u tebi. To je upuceno svima koji na severu sede po bokovima ili izvan kopa a UVEK kada kop navija "kao da nije doruckovao". E onda te teraju sa "njihove" tribine znas vec gde, ali ti i dalje uporno dolazis jer mnogo volis ovu nasu Zvezdu.
Ponekad ti pridju decaci sa kutijama da ubacis prilog (za koreografiju, za bilten i sl.) i to je OK, samo je pitanje da li kinta zavrsi na pravom mestu i za tu namenu. Nadam se, samo ukazujem.
Ponekad mozes da rizikujes i da popijes metak ispaljen u magnovenju od strane nekog pandura koji se tu zadesio i izginuo a da ni sam ne zna zbog cega. Ili mozda zna?
Ponekad (to vec kosta 300 dindzi) moras da budes saucesnik u NENAVIJANJU od cca (cirka) pola sata i da se ziv jedes od muke dok gledas kako groblje vec vodi sa 2 gola razlike dok se nasi igraci zacudjeno okrecu prema severu i pitaju se koji nam je moj pa ne navijamo. Lepo je to delo, ljudsko, da odamo pocast mladom coveku koga su ubili pripadnici one grupacije od preko puta sto se za to vreme dere iz sveg glasa i bodri svoje igrace.
Za 500 dinara mozes umesto da pocepas grlo pevajuci "Pune tribine..." i to od trenutka kada nasi kroce na teren (kao sto se do ne tako nekad davno radilo), pa da podignes adrenalin nasima a protivniku uteras jezu u kicmu. Mozes, ali dok sever otpeva svih 17-tak strofa "Oj Kosovo, Kosovo" Liberec vec vodi od 1 minuta i stavlja tacku na nas prolaz u Ligu kupa Uefa.
Dok Zapad stolicama rasteruje bandu iz svecane loze (protiv Apoela) Severu treba nekoliko minuta da pocnu sa skandiranjem "Uprava napolje".
Na utakmicama, kop vise ne gleda utakmicu, vec ne skida oci sa sipke, cekajuci da cuje koja politicka ili neka druga parola treba da se vice.
Pa onda pitam Vas, Gospodo Vodje, gde nestade onaj nas Sever kojim smo se ponosili? Svaka cast vama, svim vasim zaslugama, prolivenoj krvi, ali izgubili ste kompas a mozda vas je i vreme pregazilo. Slazem se da je kazna Urosu drakonska, i jasno je da ne trazite oslobadjajucu vec pravednu presudu za njega. Ali na ovaj nacin, samo cinite stetu klubu a mislim cak i samom Urosu jer se podigla takva halabuka da moze sudija u drugostepenom postupku da ga rebne jos vise (sem ako ovo nije maksimalna zaprecena kazna). Uefa Mafiosi (slazem se) su nemilosrdni, pa ako kazu nema transparenata na tribinama ne treba ni da ih bude. Ovim inacenjem samo se nanosi jos veca steta klubu. Sever je Zvezda, ali niste samo vi sever ma sta mislili o tome. Ne moze vas 200-nak da cini sever. On je 15.000 hiljada ljudi pristiglih sa svih strana zemlje i okruzenja. Sever je perjanica Zvezde ali su takodje Zvezda i Zapad i Istok i Jug (kad nije derbi a na neki nacin cak i tada). Lepo je nekome koji je odavde da proziva ljude koji pune stadion kad gostuje Milan i sl. Ne nego ce da ga napune protiv na pr. Bezanije. 80% tih koji "pune" stadion protiv Milana, dali bi sve da su ovde i da im je Marakana u gradu pred nosom. A da priuste sebi luksuz (prevoz+hrana+ulaznica+ostalo) da 3-4 puta mesecno posecuju Bgd a mnogi jedva sastavljaju kraj sa krajem, nerealno je.
Mogao bih jos mnogo toga da kazem, ali i ovo je mnogo. Ja cu i dalje DA DOVODIM SVOJE KLINCE na sever (svi oni ocevi koji se ovde javljaju i kukaju kako ne mogu da dovode decu na stadion lupaju gluposti - sever po bokovima je u 99% slucajeva bezbedan u z gutanje gore navedenih zaba a ako vam je kinta problem eno ga istok i zapad, deca ne placaju).
I kako god ovo nekome zvucalo, imam puno pravo da pricam o severu jer sam na njemu od 1985 godine i redovni sam posetilac SVIH zvezdinih utakmica bez obzira na vremenske uslove. Sada mi je vise muka od svega sto se dogadja u i oko Zvezde a za deo toga i vi snosite odgovornost.
Za vecinu ovde navedenih stvari sam siguran da sam apsolutno u pravu, zato ili smanjite dozivljaj ili se gubite sa stadiona. Siguran sam da ce vasa argumentacija za ovaj komentar sadrzati niz pretnji i uvreda. Mozete i da me bijete, uglavnom to i mozete, ali ljubav prema Zvezdi mi niko ne moze uskratiti. NIKO! Bilo je i bice navijanja i posle mene i Vas, jedino sto ja za razliku od vecine vas
ZVEZDU VOLIM ZA DZABE!
Pozdrav svima i izvinjavam se na predugackom komentaru.

nikola

pre 15 godina

niti pljujem niti podrzavam cin navijaca i igraca...ali za logicno je da ce svako svoga podrzati i to je normalno..
a da je nase sudstvo sklono smesnim odlukama to je cinjenica..

hektor

pre 15 godina

Setio sam se ovih dana divljanja bagre protiv Odenzea u Danskoj. Dobio olos vize da udje u EU i da se izivljava. Nikad nisam zaboravio scenu kad rulja tuce redara koji pokusava da ugasi baklju koju su ovi "navijaci" upalili, obicnog danskog gradjanina koji samo posteno radi svoj posao, i ne dopusta da mu neko tek tako rusi njegov stadion. Kada je stigla policija navijaci su na njih isli maskirani, sa bakljama u rukama. Eto, verovatno je tada mali Uros na TV-u imao sta da vidi i da nauci...i sada placa cenu te "skole"...

Krcun

pre 15 godina

Opet cete se kleti u nas, i opet cemo vam biti simbol otpora. Moliim objavite mi lepo moje komentare k'o shto objavljujete i ove druge. Nema nishta uvredljivo u njima, samo istina. A ona zna da boli!!!
(CHICHA MLADENOVAC, 24. septembar 2008 17:24)



Pa gde si Chicha zakletvo moja,moj simbole otpora,spasioce moj.Ti si pravi navijac!Da nije tebe sta bi sa nama bilo.
Nego, nesto si se brzo vratio iz Nisa.Po tvom komentaru vidim da ne propustas utakmice.Mora da si nosio lap top.Taman posla da propustis neku.Zamisli da nisi bio u Nisu pa da se neko drugi uvukao VODJI.Koja si ti...........

Darko

pre 15 godina

Samo neznalice i ljudi koji nikada nisu isli na sever ne razumeju sta je Savija rekao. Komentari poput "ko je taj Savija,on i njemu slicni su krivi za sve" daju ljudi koji nemaju pojma sta je tribina! Kada se pevalo "Spasi Srbiju i ubi se Slobodane" tada je bilo odbijanje bubrega na severu od strane policije,tada su nas tapsali po ramenu danasnji vlastodrsci da izdrzimo do konacne pobede a sada smo za njih huligani koje treba tuci i pohapsiti! Trenira se strogoca na 19-godisnjem momku! Pa uhapsite nekog narko-dilera pa njega zveknite za primer vise od 10 godina! A i dokle vise zandari za ubistva i teske telesne povrede da dobijaju samo suspenziju? Ako je zakon onda ZAKON ZA SVE!!!!!

bale

pre 15 godina

Coveka razumem. On je vodja ,profesionalnih' navijaca koji jako lepo zive od navijanja, abogami i od prebijanja. Neki su dobili i po kafic, neki po stancic, tek da im se nadje. I svi oni, gle cuda, zele da im se na celo kluba vrati isti onaj koji ih je i izmislio...Ako nista drugo, B92 ce im pomoci da shvate sta normalni ljudi o njima misle i koliko su popularni.

GGT

pre 15 godina

Zasto ovoj individui B92 daje prostor????
(vojislav YVR_BGD, 24. septembar 2008 17:32)

Да би ти могао да истресеш сав отров из себе, те да би ти живот макар мало имао смисла.

Брате Нелсоне, немој да одустајеш! Пиши, сви ми "ненормални" радо читамо (и препоручујемо) твоје коментаре.

Какве се овде будалаштине могу прочитати... Ко сте бре ви да једног Шавију узимате у уста уопште?! Је л' неко од вас фанова Ливерпула и Барселоне уопште зна шта је тај човек све урадио за Звезду и за Север? Је л' неко од вас мудријаша зна шта њему значи Звезда? Немате ви благе везе(са све овима који шаљу коментаре из 29. новембра).

"Плашим се за децу"

Па дођи сам, без деце једном када игра Звезда, иди на исток и видећеш гомилу очева са децом и пензионера са унуцима. И све једни те исти. Како ли њих нико никад није истукао? Како вас није страх да децу доведете када гостује Милан?

Убедљиво је најбољи овај који је чуо јуриш од Шавије на тој утакмици. ???

Човече божји, Шавија тој утакмици уопште није ни присуствовао! Вође су те вечери покушале да смире ситуацију, никако да долију ватру, али - ти си у новинама прочитао да је Шавија викао "Јуриш!", и то је онда истина.

Чијих навијача је вођа Шавија(и не само он, већ и онај кога сте ухапсили и послали на робију зато што се није слагао са вашом "правдом")? Чијих је он навијача вођа? Оних који долазе да гледају Звезду, а не њене противнике. Оних који су ту и по ветру, и по снегу и по киши. Оних који не пропуштају гостовање. Тих, правих навијача.

Ма, у праву је Нелсон. Вама индоктриниранима не вреди више ни објашњавати. Да је Слоба имао овакве медије и овакву камарилу, још би владао.

Malo reći razočaran

pre 15 godina

Ko je bre taj Šavija da mu izlazi intervju u bilo kom mediju. I ko je taj Šavija da presuđuje da li je malo ili mnogo 10 god zatvora za pokušaj ubistva. I ako sam zvezdaš ili barem bio prethodnih 35 godina kada sam dobio prvu člansku kartu svim srcem bih želeo da se ova grupa građana na čelu sa upravom i svim fudbalerima koja sebe naziva Crvena Zvezada izbace iz prve lige makar u drugu ako ne i niže, nebi li se neko opametio među moronima koji vode Zvezdu.

PRAVI DELIJA

pre 15 godina

A ko je taj Savija,kakav vodja,on je huligan.I njega i slicne u zatvor.Hocemo slobodno na utakmice kao sav normalan svet.A sa njim i sve fudbalere Zvezde.Ne zelimo da nas vise sramote,ni jedni ni drugi.

Igor

pre 15 godina

Sad smo svi mi glupi. Pa dobio instrukcije od uprave da im pomogne u ogradjivanju od ovog skandaloznog postupka. Oduvek nisu te vodje svakojakih grupa bile imune na novac

vojnik zvezde i severa

pre 15 godina

a kako to da mene niko nikada na stadionu nije tukao,osim par puta nasa pravedna milicija. Treba da se zna da nisam clan nijedne grupe sa severa,da na utakmice ili idem sam ili sa bratom,ali nikad me niko od navijaca nije popreko pogledao,a kamoli nesto drugo. Ti sto si se potpisao sa ZVEZDA MI JE SVE,prvo pitaj koje tu pesmu napisao,kao i mnoge druge. Bitno j da sve znate,da ste vi jedini obrazovani u ovoj drzavi,a svako ko misli ili se ponasa drugacije je narkoman,ubica,huligan...Demokratski,nema sta...

LJILJANA ALEKSIĆ

pre 15 godina

postovani posetioci sajta,

Vladimira Saviju poznajem licno i tvrdim kao jedna ozbiljna zena da postenije ljudsko bice nisam srela u svom zivotu.Nemam pravo da iznosim detalje iz njegovog licnog zivota ali njegovu humanost moram da naglasim jer vidim da niko cak ni od njegovih prijatelja ne pominje njegove mnogobrojne odlaske na KOSOVO sa humanitarnom pomoći,humanitarne koncerte za KOSOVO koje je on organozovao,borbu da obezbedi sirotoj majci sa kosova stan(a sam nema stan stanuje u roditeljskom stanu)
Njegova briga za svoje prijatelje je dirljiva do suza.Ja lično nikad necu zaboraviti njegve svakodnevne molitve u kojima se molio izmedju ostalog za meni najdraze bice.Lepota duse tog momka je nemerljivo blago i hvala dragom Bogu sto sam imala cast da bude prijatelj moje porodice.Apsolutno se ne razumem u sport ali sa svojih pedeset godina zivotnog iskustva fenomenalno znam da procenim ljude.Bojim se samo da njegovi emotivni nastupi ne naskode njemu samom a i njegovoj divnoj porodici.
Vladimire zelim da te Dragi Bog i Sveta Bogomajka cuvaju na tvom zivotnom putu i samo malo da se trgnes u ovom surovom svetu jers si kap koja tesko moze da promeni silinu talasa mocnih okeana.
S poštovanjem ,ljilja

No

pre 15 godina

A za vas takozvane navijace, koji kazete dodji na Sever pa reci to Saviji u lice -
jes' da dodjem tamo, dge ste jaki kad vas je 1000, a kad ste sami, manji ste od makovog zrna! Ja sam nekad navijao za zvezdu, isao na utakmice, voleo klub. A sada je na tom Severu ostala saka huligana, kukavica i narkomana, od kojih njih par dobija platu od Zvezde, pa se zato i pojavljuje na utakmicama. Nekada se za Zvezdu navijalo srcem, a danas iskljucivo zbog para. Pa ne bi taj Savija dolazio na stadion, da ne dobija od Zvezde 1.500e mesecno da sa sobom vuce ostale navijace!

ZAKON JE ZA SVE- 10 godina je malo za takav pokusaj ubistva!

horny.cg

pre 15 godina

"Mi nikada nismo bežali od zakona. Uvek smo stajali iza svojih postupaka i ne kažemo da taj dečko nije kriv. On je napravio krivično delo, ali je u odnosu na njega napravljeno krivično delo deset puta veće.."
Hej, taj momak je pokusao da zapali baklju koja gori na 4000stepeni u lice INSPEKTORU cime je SVJESNO pokusao da ga lisi zivota..proradila je psihologija mase u njemu, osokolio se i htio da bude glavni mud..a. Ako ste na strani zakona, recite konkretno zbog cega je prestroga kazna od 10g. Da li je to bio pokusaj ubistva? Jeste...Da li je znao da je zrtva pripadnik MUP-a,sto je katastrofalno otezavajuca okolnost? Jeste! Da li je kasnije prikazao sazaljenje, tj. odustao od akta krivicnog djela? Nije...
Pa o cemu se onda radi? Ovo je kvalifikovani (za neupucene, tezi oblik tog krivicnog djela) oblik k.d. "ubistvo u pokusaju". Dokazi?-pa zar nije dovoljan snimak koji je vidio cijeli svijet?
Da, boravak u zatvoru sigurno nije u svrsi PREVASPITANJA, kao sto se propagira. ne mozete prevaspitati osudjenika dok boravi sa jos stotinu istih...tu proradi ono animalno u covjeku, osnovni instikt za prezivljavanjem te "nocne more" u neljudskim uslovima. Iskreno, zhao mi je jedne mladosti, al gledajte malo i ocima zrtve...mozda i ta zrtva ima djecu, porodicu, shvatite kako je njima. Zhalije mi je osobe koje tih 10g u zatvoru provedu zbog kobnih saobracajnih gresaka i slicnih gluposti na koje gotovo i da ne uticu svjesno!!! Decko je znao u sta se upusta i sta sad?!
Dobio je 10 godina, visa instanca nek mu smanji na 7-8, od toga nek odlezi 2/3 il 1/2 zbog dobrog vladanja i eto...
navijac sam i to strastveni, al zbog ovakvih huligana navijaci su na losem glasu.
ponavljam,zao mi je decka jer je to uradio sa 20g al je ZAKON ISTI ZA SVE!

Makaveli

pre 15 godina

Pa sta nekima nije jasno? Da mozda nije skandalozna presuda ovom decku??? Jel pratite vi vesti i to koliko dobijaju ubice, siledzije, pedofili? Ako pratite, onda znate da nesto nije u redu ovde.
Nema dokaza, nebulozne tvrdnje o guranju baklje u usta, sumnjivi sudija koji je oslobadjao optuzene kriminalce itd. Smrdi, mnogo smrdi.
A i ovi "normalni" navijaci mi idu na zivce. Dva put isao na derbi i sad kao huligani su razlog zasto on ne ide na stadion? Ma daj bre bezite...

Mika

pre 15 godina

Sve je to u redu sto se ove presude tice, ali recimo, na drugoj strani slucaj iz mog licnog okruzenja: policajac iz Smedereva je pucao (pri tom bio mrtav pijan i naduvan) na mog drugara (3 metka od kojih je jedan metak i ranio), koji je konobar i koji nije hteo da mu da gratis sto je bio povod za bes mladog policajca. Taj policajac je osudjen na uslovnu kaznu. O kakvoj pravdi mi pricamo ?

Clanak o ovom mom drugaru je objavljen inace na ovom sajtu. Molio bih Brankicu Insajder da se pozabavi i ovim problemom. Nedodirljivosti policije pred sudom.

Pozdrav, i zivela pravda

sram vas bilo!

pre 15 godina

ajde vi sad, navijaci iz fotelje, krenite da pljujete i prosipate pricu "ja ne smijem da povedem svoje dijete na utakmicu,strah me", pa ko vam brani da dodjete na istok i zapad?? Ko vam brani, od cega vas strah?? Kako vas nije sramota? Sto fino ne priznate da vam se ne ide i da nikada necete ni otici, pa makar i Sever i Jug bili prazni?? Jel vam milije da gledate manchester i real na TVu nego da se iscimate i da odete da gledate velike majstore fudbalskih umjetnika po Srbiji? Jel ste vi svjesni da nema Severa da bi marakana zvrjala prazna? Dolazili bi tzv komsije marakane kojima je Mara tu na pljuc... Kako vas nije sramota? Kas su bili neki incidenti na istoku i zapadu? Da ne racunamo ono protiv bezanije, posto ste to vi pokrenuli, a ne delije sa Severa! Sad kad bi delije uzele da bojkotuju utakmice, Marakana bi bila prazna! Ili bi bilo par stotina ljubitelja ovoga nakaradnog fudbala, a protiv Milana i Barselone bi bili oni koji ne znaju niti jednu zvezdinu pjesmu sa sve sendvicima u ustima i povremeno bi tapnuli par puta i to je to! Jel to ocete? A ovamo vam milo da vidite neku lijepu koreografiju, uzivate u pjesmi delija 90 minuta, slikate i jedva cekate da vas Sever prozove da otpjevate nesto s njima... Kako vas, bre, nije sramota?!
O sramnoj presudi Uroshu Mishicu necu ni da troshim rijeci, a pogotovo ne o akciji MUPa da hapsi ljude koji su drzali parolu,eeeej?!?!?
Sramota..

Marko

pre 15 godina

Ma, cijih navijaca je ovaj lik vodja? Sigurno ne onih normalnih sto petnaestak godina ne smeju da dodju na Marakanu.

(mali radoica, 24. septembar 2008 15:27)

Ja sebe smatram normalnim navijacem posto nisam narkoman,nisam huligan,ne napadam ni policiju ni druge navijace.Samo navijam.I ja smem da idem na utakmice,vidjam oceve koji vode sinove na utakmice.Ima dosta i devojaka na utakmicama,starijih ljudi,penzionera.Eto ima cak i popova.Ima i huligana naravno to niko ne spori...ali,o cemu ti pricas?Ko to ne sme da dodje na stadion?Zasto siris lazi i neistine ovde?

Serb

pre 15 godina

(mali radoica, 24. septembar 2008 15:27)

Mali radoice dobro sam se ismejao na tvoju poruku. Ti pitas ciji je Savija vodja? Verovatno si ti mnogo vise ucinio za Zvezdu od njega!? Savija je desetine godina uz Zvezdu, postuje ga hiljade i hiljade Delija, i ti pitas kao ko je on! Eeeee svasta! Savija majstore znas ko je uz tebe. Samo pravi!

DragiKanatlarovski

pre 15 godina

Ajde komentatori kada ste toliko zgranuti i uzasnuti , sto ne dodjete na Sever pa to lepo ne kazete Saviji u lice sto imate . Lako je preko interneta pricati ljudima iza ledja i praviti se pametan.

Realno

pre 15 godina

Kao prvo zamolio bih "sajber" navijace da ne pricaju gluposti i ne komentarisu ovu temu. Izasli su DOOM 4 I Fifa 2009 pa se zaludjujte do mile volje.
Batalite forume jer vam tu nije mesto. E sad: svi ovi navijaci su u bliskoj proslosti bili borci za demokratiju i oslobodici Srbije iz kandzi starog rezima. Sada ih 90% komentara opisuje kao huligane, narkomane, lopove.. Protiv sam svakog nasilja na sportskim terenima, ali svi ljudi koji malo mucnu glavom shvataju da je sve ovo velika farsa, koju su rezirali nasi monopolisti kako bi uvecali svoje ionako ogromno bogatstvo. Svi znamo o kome se radi. Sada se jasno vidi koliko je tanka linija izmedju heroja i borca za demokratiju i huligana, lopova, narkomana...
Ko imalo poznaje sociologiju zna sta je zakon MASE. Dovoljno je par ljudi da izmanipulisu nezrele klince zarad visih interesa! Nikako ne branim Saviju i ostale PLACENE navijace ali oni su samo kockice u monopolu. , Znam da je mladic veoma pogresio, ali takodje znam su se po nalogu odredjenih ljudi kola slomila na Urosu.
Kao veliki Grobar, nikada huligan: PRAVDA ZA UROSA!

Joao

pre 15 godina

Savija i mnogi drugi komentatori zaboravljaju da glasno kazu sta je Misic uradio. Gurao je drugom coveku (jer i zandarm i navijac Partizana je na kraju i na pocetku - covek) upaljenu baklju u usta!!! Sta je hteo da postigne time? Da spali drugom coveku i kozu i sluzokozu, unisti mu zauvek i desni i nepca i jezik i krajnike i zdrelo i ucini da umre u najtezim mukama! Pa koliko za to treba da robija? 30 dana?

Zgroženi

pre 15 godina

NE! Ti treba da se stidiš. Ti i tvoja horda huligana koja je zgadila navijanje svim normalnim ljudima! Svi vi, gospodo "navijači" treba da se pridružite svom komradu u Padinjaku!

coa

pre 15 godina

I treba 10 godina! mnogi zbog takvih budala ne idu na utakmice, zbog takvih je samo 1/10 stadiona ispunjena u proseku. Sto ostrije mere! Kako u Engleskoj moze da se navija i bez transparenata i tuca...

grande

pre 15 godina

"mi nikada nismo bezali od zakona"


da ste postovali zakone na tribinama nebi bilo nereda i ovo je prilika da izvucete lekciju iz Urosevog slucaja

Marko Vozdovac

pre 15 godina

Za sve one koji kazu odakle "huliganima" pravo da biju zastitnike svete srpske zemlje:
Isti ti "huligani" su zemlju puno puta branili i po tom Kosovu I po ostalim ratistima.
Ako jednog dana nadvladate strah od tih "strasnih huligana" pa dodjete na taj Sever, videcete spomen plocu koja govori o svim tim momcima sa Severa koji su dali zivot za Srbiju.
Isti ti "huligani" salju humanitarnu pomoc na Kosovo.

Sto se tice Varvara, svaka cast, video sam sliku sa tekme gde ste razvili transparent.

Nelsone, majstore, samo tako nastavi.

@ (vojnik zvezde i severa, 24. septembar 2008 18:19)
Moja prica je ista kao I tvoja.

@ (Miladin, 24. septembar 2008 17:55)
I ulice pune huligana koji razbijaju inventar kafica, restorana I prodavnica.
Sta je onda veca opasnost?

@ (CHICHA MLADENOVAC, 24. septembar 2008 17:24)
Istina od reci do reci…

@ Ја мислим да ви са Б-92 нисте нормални што објављујете изјаве оваквих ликова.Ко је тај Шавија!?Не,нисмо ми дотакли дно јер му се не види крај,Још мало па ће вам тај Шавија да уређује спорт на Б-92.Боже Боже.
(доктор, 24. septembar 2008 16:22)

Vidim da Vam se sloboda stampe tj. novinarstva ne svidja. Slobodno se preselite u Kongo ili na Sejsele, eventualno Kubu, tamo tih sloboda nema, a Vi cete lepo moci da uzivate u prikazivanju samo jednog nacina razmisljanja.

korvin

pre 15 godina

Verovatno ste ih "zamolili" kao i pre toga na treninzima, šamarima i razbijanjem kola!
Čoveče opasulji se počni nešto da radiš u životu

acab

pre 15 godina

svi vi koji se plaiste za bezbednost svoje jadne decice, i kojima ovi "huligani" ugrozavaju zivote, kako se ne plasite da odete na stadion kad dodje milan ili real, lion, rendzers? tad se ne plasite za bezbednost vase dece?
zanimljivo...

CHICHA MLADENOVAC

pre 15 godina

Shta je? Plashite se vishe da nam objavljujete komentare. Da nekog mozda ne povredi istina? Hocete da nametnete ono shto se vama svidja. B92 ne bi postojao da nije bilo nas Delija i drugih "huligana", kako nas sada popularno nazivate, da se suprostavimo rezimu i njihovim vodjama koji su tad sve nas prebijali a pogotovu nerezimske medije. Vracaju se ponovo te godine i opet cemo vas mi braniti od njih jer ste svi ostali nesposobni. Opet cete se kleti u nas, i opet cemo vam biti simbol otpora. Moliim objavite mi lepo moje komentare k'o shto objavljujete i ove druge. Nema nishta uvredljivo u njima, samo istina. A ona zna da boli!!!

DeMarco

pre 15 godina

Savija(Ja se izvinjavam koja je to nacionalnost?)

Delije (cija je to rec, sta ona oznacava)

Unapred molim za konkretne odgovore. Hvala

Season Ticket Holder

pre 15 godina

Imao sam tu (ne)srecu da buden na utakmici protiv Hajduka. Secam se da je Savija vikao preko razglasa "juris" ili tako nesto, kad su klinci poceli da se povlace. Mozda nije bas ta rec, al definitivno ih je terao da jurisaju na policiju koja je pocela da preskace sa Istoka.
Ne podrzavam visinu kazne koja je izrecena Misicu, mislim da je previsoka. Ono sto mene brine je da se ovo kuva vec duze vreme, da drzava ne poduzima nista, da policija konstantno prekoracuje ovlascenja, da sudstvo ne sprovodi zakone koji se odnose na nasilje. Pa moralo je do svega ovog doci.

Zvezda samo tone li tone. Mislim da su postali svesni da ce ih UEFA i FIFA ostro kazniti, ako nas korumpirani i raspali FSS ne preduzme nista. Zato i ova izjava.

I za kraj i ovde u Engleskoj navijaci ulecu u prostorije. To se desilo pre nekoliko godina QPR-u kad su im maskirani, naoruzani navijaci upali u prostorije predsednika, samo sto je on odmah reagovao i pozvao policiju. Niko se nije gadjao izjavama za javnost. Sredjena drzava. To je nas problem. Nema sredjene drzave.

CHICHA MLADENOVAC

pre 15 godina

Ma, cijih navijaca je ovaj lik vodja? Sigurno ne onih normalnih sto petnaestak godina ne smeju da dodju na Marakanu. Zvezdi je otrov usao u sistem jos pocetkom '90-ih, kada je Arkan poceo sa setkanjem po severu i transformacijom do tada vernih navijaca u svoju privatnu gardu i "zestoke" momke, da ne upotrebim tezu rec... Od tada se nas klub pljacka nemilice, raznorazni menadzeri guraju svoje pulene u prvi tim, a reputacija i ugled kluba idu nizbrdo. Ovi problemi su izvan domasaja normalnih sportskih radnika, ako policija i tuzilastvo ne prociste klub jednom zauvek, treba ga ugasiti jer je ovo sada tragedija svih nas iskrenih Zvezdasa.
(mali radoica, 24. septembar 2008 15:27) REEEEEEEE:


Aj kazi to Shaviji u lice na ulici kad ga vidish. :)

Vidi se da pratish Zvezdu od malih nogu

pfc

pre 15 godina

ovi sto sto su poslali komentar , sledecu tekmu da vode navijanje ha ... ha . Pa vi nemozete ni psa da vodite a ne nesto drugo... gledaj sebe pa drugog komentarisi. Urosu su namestili kakav pokusaj ubistva sa bakljom smesno, pa Didu golmana milana su pogodili bakljom u glavu u polufinalu LS pa nikoga nisu osudili za pokusaj ubistva! MISLITE OTOME!!!

GaN CI

pre 15 godina

e Savija,Savija treba i tebi dati 10 godina fakulteta u mitrovici da se malo obrazujes i opametis!!!

Jako si pametan, i radis sve u korist zvezde!!! Sram da te bude!!!



Ko se slaze nek preporuci

CHICHA MLADENOVAC

pre 15 godina

Smeshni ste! Ladno necete da objavite nijedan komentar koji je napisan od strane pravih Delija. Shta je ovo? Komentari sastavljani u redakciji? Pustite bar jedan od komentara koje sam postavio, ni jedan nije ni vulgaran ni uvredljiv, samo istina zna da boli!!!

Rale P.F.C.

pre 15 godina

Ako je decko kriv, neka ga sankcionisu, najnormalnija stvar na svetu. Ipak, nije najnormalnija stvar ako treba da ga "za nauk" ostave da trune 10 godina. Zasto da on jede tudje porcije, i njegova je prevelika. Nije ovo srednji vek da se osudjuje neko za primer drugima. Zakon je i do sada postojao pa ga nisu primenjivali a sada od jednom BUM po glavi! Taj isti sudija je pustio Andriju Draskovica da se brani sa slobode, ubio je coveka u Knez Mihajlovoj, UBIO! Je li i to primer za druge? Svako neka snosi odgovornost za svoje postupke. Ljudi mi nisu jasni, da su ga osudili za terorizam svi bi poverovali. Da mu je gurao baklju u usta, policajac ne bi mogao da jede vise nikada, a ako ste toliko dusebrizljivi, mozete pronaci sliku coveka na netu negde, izgleda normalno (verovatno se ne oseca tako). Dakle, ovo je policijska farsa da bi se ostalima ocitala bukvica sta im sleduje ako...

Mare

pre 15 godina

komentatori,dodjite na sever i tamo recite saviji sta imate.i gde prima platu i kolika je,a ne ovako mangupi.sedite za kompom,pisete gluposti....sram vas bilo

Peter Tosh

pre 15 godina

@DeMarco
"Savija(Ja se izvinjavam koja je to nacionalnost?) Delije (cija je to rec, sta ona oznacava)
Unapred molim za konkretne odgovore. Hvala
И ја се извињавам, од када медијска кућа Б92 ради на пребројавању крвних зрнаца и ко је које националности? Шта је ово, средњи век? Пуно поздрава за све праве звездаше који никада нису били на стадиону! Најјачи сте, издржите у својој борби против тастатура! ! !

GGT

pre 15 godina

GGT
ne pitam sarkasticno, vec me zaista zanima, na koliko gori?
sjecam se da je sudija viseg suda tako rekao...a sad...ma zaista nije ni vazno...u svakom slucaju je orudje podesno za ubistvo...
pozz
(horny.cg, 25. septembar 2008 13:55)

Гори на много, много мање, веруј ми. Наравно да може да повреди човека, али не може да га убије. У ствари може, али једино ако је некоме угураш у уста, и то незапаљену, и тераш га да је прогута. Тад може да се угуши.
Али је то средство за убиство, таман колико је то нека гломазнија чаша или компјутерски "миш". Оно што каже судија који је ослободио Андрију Драшковића за најхладнокрвније убиство, немој да узимаш за озбиљно.
Позз и теби.

Bozo

pre 15 godina

Crni Savija, prvo nauci pravopis pa onda istici transparente..Na severu je pisalo "STICICE" , pa to ne ide sastavljeno bre. Umesto da bodrite igrace i klub vi ga srozavate na jos nize grane, ako je to uopste i moguce. Ugledajte se u necemu na glodare, pa vidite koliku oni podrsku imaju na svom terenu, a vi podrzavate huligane.. Strasno

nessa974

pre 15 godina

Deset godina je prava mera! I svakom sledecem po deset godina!!! Jednom se mora stati na kraj tim besnim maloumnim neradnicima!!! Navijas za zvezdu? Pa navija se tako sto vices "napred zvezdo" ili vec neke slicne afirmativne poruke u cilju da podstaknes igrace svog tima da igraju bolje... Kakve veze sa navijanjem ima pokusaj ubistva?!? Ko mu daje za pravo da upotrebljava silu sa izgovorom da je to jedan nacin navijanja?!? Da li vasim ljubimcima pomaze kad cuju da u tuci ispred stadiona ima tesko povredjenih?!? Razmislite o tome... Razmislite cemu zapravo sluzi navijanje (bodrenje svog kluba)! A onda mozemo dalje da razgovaramo...

Zoran

pre 15 godina

Bice ipak da sve nas koji ovo citamo i komentarisemo neko pravi budalama. Pa ovo se ne zna vise ko koga laze i sta izjavljuje, na kraju ce da ispadne da su igraci stampali majce i zamolile tzv. navijace da ih obuku. Ha ha ha

Manki NS

pre 15 godina

Mislim da ljudi kod nas nerazumeju da nije sve tako crno-belo kako se predstavlja u medijima.Nije jednostavno decko (Uros) dosao na tribinu i napao coveka koji je stojao pored njega iz cista mira.Neopravdam Urosa ni najmanje, siguran sam da ga treba kazniti, ali treba se setiti sta je sve policija radila navijacima i obicnim gradjanima proteklih 20 godina, znaci nije sve bas tako kako se cini od kuce.Navijam za Vojvodinu i uvek sam protiv Zvezde, ali na terenu.Ovo sto se desava sa huliganima je strasno, ali mnogo gore stvari su se desavale u Engleskoj kada je 30 ljudi poginulo na tekmi, pa cak i sada u jednoj Italiji svaka dva-tri meseca neko pogine.Ne zelim da opravdavam huligane, ali ovo je mazanje ociju javnosti Miskovic pere pare preko Zvezde i hoce da je kupi za tepsiju ribe, a nesretni Uros je kolateralna steta.Idite na utakmicu sa navijacima Vojvodine, Zvezde, Partizana nije bitno i videcete da nije sve tako crno-belo i da je 99,99 posto ljudi tamo normalno kao i svi ostali.Da svi imaju porodice, decu, devojke, da rade, studiraju i nije bas sve tako kako kazu na televiziji.

Pozdrav

shkabo

pre 15 godina

svaka vama cast sto preko neta pljujete saviju,iako sam u grobarima taj covek zasluzuje svako postovanje od svih,inace je ozenjen i ima decu pa odudara od vasih stereotipa.e da-voleo bi da vidim da mu iko kaze u lice od vas to sto pisete na netu,

veselin

pre 15 godina

Stidi se ti.Kako vas nije sramota,deca bre na stadion od vas ne mogu da odu.Gurao baklju usta,zaigrao se magarac..Kola razbijate igracima,upadate u kancelarije kako vam se prohte.
Mars sa stadiona svi,niste potrebni,krompir da vadite,jeste li culi.

...

pre 15 godina

Shavija? ti vodja zvezdinih navijacha? bio do kad? xexexex..
zna se ko je vodja zvezdinih navijacha, zna se chime se vrh "delija" bavi, zna se zbog chega navijaci izbegavaju utakmice.. ccc..
nadam se da ce ljudi koji su ti poverovali kad-tad progledati...
do tada, fudbal iz fotelje burazeru..

vladisav

pre 13 godina

nije ni cudo zasto CRVENA ZVEZDA ne moze da osvoji ligu jer je vrlo poznato da su se vlasti i fss okrenuli protiv zvezde svi zele da sruse nas NAJ TROFEJNIJI fudbalski klub i toga treba da se stide.Bio sam na MARAKANI nebrojano puta i tamo se vidi da nasu zvezdu samo navijaci- DELIJE mogu da odrze na dobrom putu da joj daju energiju i siguran sam da cemo uspeti u tome i onako smo vec osvojili kup ,a derbi necu ni da komentarisem svi su videli utakmicu odnosno pobedu fss i partizana nad CRVENOM ZVEZDOM ali izdrzacemo protiv svih najjaci smo samo napred SAVIJA.

Imay

pre 15 godina

E, pa ako gospodin Šavija tako kaže onda je valjda tako. Ovaj se barem preziva Šavija, a ne kao jedan bivši političar, mislim da je bio i premijer, koji je briljirao sa "gospodin Legija"!

Mislite o tome!

pre 15 godina

@valjevac

A kako ti znas da se navijaci ne ponasaju normalno na stadionima zadnjih 15 godina, kad kazes da ne dolazis?! Sta, jesi procitao u politikinom zabavniku pa si " informisan"?!
Za promenu bi mogao malo da dodjes i pogledas po neku utakmicu i videces da ti se nista strasno nece desiti. Sem, mozda, da se smoris od "kvalitetnog" fudbala.
A da nije to pravi razlog zasto ljubitelji ove igre ne posecuju srpske stadione?

navijac

pre 15 godina

Ja se najvise plasim kad sam na tekmi od iskompleksiranih policajaca.Pucaju na decu , tuku narod imaju klipovi da vide ovi sto nesmeju da idu na utakmice i demnstracije dok su bile.

DELIJA

pre 15 godina

o kakvom normalnom pruzanju podrske on prica?!pa ja sam bio na tekmi sa apoelom kad je pretio na poluvremenu da ce njih 200 da prebije celu tribinu.ljudi, u ovoj zamlji svaki dan nicu crkve a nama trebaju zatvori za huligane!

bojan

pre 15 godina

decka treba kazniti ali ne toliko ,sigurno upola manje je realno.delije moraju da se oglase zbog visine kazne jer je velika a decko nema para ili nekog iza sebe jakog politicara,biznismena da bi dobio manje.ovo je luda zemlja za teske telesne 10 godine a kad je neko od zandara odgovarao za ubistvo a kamoli povrede sa teskim posledicama.naser oric 3godine,haradinaj oslobodjen ,ubice arkana preko grane poslala drzava,andrija draskovic oslobodjen jer je izresetao coveka koji ga vredjao itd.sramota srbijo,ako mi uopste imamo drzavu!slozno delije!

Nuntz

pre 15 godina

Brate Nelsone

Meni nisu objavili poslednjih 20 komentara. nikog nevredjam, nepsujem i ne pretim. Imam svoj stav ali se malo razlikuje od vecine ovde. Ja sam eto na strani navijaca a to nikako nije dobro.
Kako tebi uspeva da ti objave komentare ovi demokratski mediji????
Odgovori molim te, voleo bi i ja da komentarisem!!!!!

czv

pre 15 godina

delije,delije,ajmo svi u glas,UROS MISIC jedan je od nas...on jeste zasluzio kaznu ali ne toliku.toliko ne dobija neko ko stwarno ubije coveka

jovan

pre 15 godina

savija pa kako te nije sramota gurao mu baklju u facu,koja je po tebi blaza kazna zbog pokusaja paljenja covekove face,i kakav je to nacin da zvezda nosi majice sa likom osudjenog kriminalca,pa zar igracima niko nijew pokazaao snimak sta se desilo sta je lik sa majice uradio mozda bi trebalo da dozvole da se i lik hitlera pocne nositi i svastika na dresu

dragan

pre 15 godina

mogli bi da pustite i neki komentar koji podrzava stavove navijaca a ne samo one koji odgovaraju vlasti i vama.sram vas bilo a pricate o objektivnosti.kad napadnu novinara koji laze odma se dize frka.KO NEZNA NEKA DODJE NA SEVER I SAZNACE KO JE SAVIJA VLADIMIR

доктор

pre 15 godina

Ја мислим да ви са Б-92 нисте нормални што објављујете изјаве оваквих ликова.Ко је тај Шавија!?Не,нисмо ми дотакли дно јер му се не види крај,Још мало па ће вам тај Шавија да уређује спорт на Б-92.Боже Боже.

jadni neshvaceni navijaci ...

pre 15 godina

savija i ostali ce najbolje pruziti podrsku urosu tako sto ce mu se pridruziti u zatvoru u nastupajucem periodu. a to bi bilo pravedno i ovako moralno i po zakonu.

znate svim sta nam treba!!

pre 15 godina

dosta bre navijaci stolicari,kako mene nikad niko nije napao na utakmici,drzava se raspada,za to su krivi politicari sta ocekujete od obicnih momaka koji nemaju posao u 25-oj godini,da leze u krevetu pod dekom i gledaju u zid,dosta bre smrtnici,drugi se bogate preko vasih ledja dok vi posmatrate i cutite!!

lili

pre 15 godina

Za pocetak mali Uros je kriv i treba za to da odgovara,ne ulazim u to da li je kazna previsoka ili ne,nije u mojoj nadleznoszi da odlucujem u tome...Najvise mi je zao sto su mnogi to ovde iskoristili kao opravdanje zasto ne idu na utakmice,pa pominju svoju decicu koja su uskracena gledanja utakmica zbog huligana,itd...huligani vec odavno glavni "navijaci" na stadionima ali nisu placene ubice kako ih neki ovde dozivljavaju...NEkvalitet fudbala,NEkvalitet lige i NEkvalitet igraca su pravi razlog nedolazenja na utakmice,to svi treba da prihvate...huligane treba oterati i nek se nadlezni pozabave sa tim,ali ih ne koristiti kao paravan zbog slabih poseta utakmica nase lige,tolkio od mene!

???

pre 15 godina

A ko vam brani da dolazite na utakmice??? Navijaci su na severu, vi dodjite na zapad,istok kad se toliko plasite i kad toliko volite svoj klub!!!

pedja

pre 15 godina

hehe...pazi ti ove ove silne likove koji preko interneta zasedaju skupstinom!
hey bre junaci,pa niko vam nikada nije branio da idete na zapad,istok ako ste vec dosli da grickate semenke i guzvate stare novine...
o cemu vi?o bezbednosti?
i zar mislite da iza svega ovoga stoji jedan Savija!?eee deco moja...
pita se tu neko mnogo,mnogo jachi...

Marko DS

pre 15 godina

Voleo bih da otvore juznu tribinu Marakane za ove "Delije" sto ne smeju ici vec 15 godina na stadion zbog huligana, tamo ih niko nece "maltretirati" pa bas da vidim koliko ce ih biti na utakmicama naseg prvenstva. Uros je kriv, ali moramo da znamo da je i on ziv covek, da i on ima svoju porodicu, majku, sestru i da pravda nije pravda samo ako dodeli sto vecu kaznu opuzenom, vec da postoji i onaj drugi tas na terazijama!

bojan

pre 15 godina

Trenutno sam u USA,ali sam bio u BGD kada se desio taj dogadjaj.Ne mogu da verujem da jedan polupismeni navijac,koji palcem ostavlja potpis,moze da govori u ime kluba.To nije njegova imovina,niti je on vlasnik Zvezde da moze da govori sta uprava treba da radi!
Daleko smo mi od normalnog sveta,cim ovakav pojedinac nije odavno smesten tamo gde treba,u zatvor!

pera

pre 15 godina

Odlicno to je prava stvar. Kao pravi grobar podrzavam mister Saviju u daljem rusenju i upropastavanju Zvezde. Fudbaleri, funkcioneri i novinari Zvezdasi samo tako nastavite da mu se slihtate i pustite ga da vodi vas ljubljeni klub i bice super. Uskoro cete morati da navijate za neki drugi klub jer vaseg voljenog vise biti nece.Nadam se samo da to nece biti Partizan jer biste svojom nesposobnoscu, kukaviclukom i korumpiranoscu mozda uspeli da mu naudite. A to ne bi bilo fer. Svako neka unistava svoj klub. Mi smo srecom prestali da unistavamo nas klub a da li cete vi skroz srusiti vas, videcemo.

д.н.с.

pre 15 godina

Шавија-српско презиме а порекло му из Гламоча(Босанске Крајине)
Делије-турска реч у преводу турски коњаници.
Иначе себе првог сматрам ненормалним што коментаришем све ово али хтео сам само да скренем пажњу да се Срби не морају сви презивати само на ИЋ.

Bagzi

pre 15 godina

Evo konačno da se obrati predsednik S.D. Crvena Zvezda! Otvorio mi je oči, mislio sam da je nemoguće da će delije praviti incidente, evo sad nas je sve uverio da nemamo zbog čega da brinemo. Molim sve ljude koji su prozivali iste da im se odmah javno izvinu.

Ciganin al' najlepsi

pre 15 godina

neka se svi stide, samo vi nemojte
jedini ko zaista upropastava Zvezdu su ti tkz navijaci
sta ste vi dobro doneli Zvezdi, hocete platu zato sto navijate
pola vas vodja bolje zaradjuje na ulaznicama od vecine fudbalera
i sad kad ste uprskali da se uprava stidi
licemerno brate, maksimalno

branko

pre 15 godina

Sramota za Saviju!Lepa je cucla Zvezda bila dugo godina ZA TAKVE,A SADA verovatno gube tlo pod nogama, jer kada se klub privatizuje sigurno da gazda nece placati navijace! Pa cemu takvi navijaci!20 godina iste pesme,isti repertoar,a 90 posto tih navijaca ne zna pravila,a pola ih ni ne igra fudbal!

David

pre 15 godina

Ne razumem navijace, koju pravdu traze??? Da li je mnogo sto je klinac dobio 10 godina..naravno da nije, trebao je da dobije 20 godina! Pokusaj ubistva je za nijansu blaze krivicno delo od ubistva! Dete u zatvor, one koji su drzali transparent samo ispitati jer verujem da se iza njih kriju glavesine, a fudbalere pokaznjavati. Ovo je presedan..kada cemo vise poceti da treniramo, igramo i navijamo kao sto to rade svi civilizovani ljudi, hajde da zakoracimo u taj svet, da se emancipujemo, a ne da budemo stoka citav vek! Fudbal nam je uzasan, navijaci divljaju..treba li jos nesto da dodam???

kiza

pre 15 godina

Trebao je da kaze svaka cast Bunjo sto si doveo ove igrace,igracke,ljudske i intelektualne velicine.Oprastamo i Vosu i Banat i Kiprane i Javor i Cuku...Vazno je da ste nosili majice i nakantali Jagodinu i Radnickog.

Nikola_Pancevo

pre 15 godina

Ja se samo pitam sta hoce taj Savija. Sta taj momak zamislja?! Jel on pravnik pa da ovde odredjuje ko je i koliko kriv? Velika je zalost sto jos dosta navijaca ne pravi tom Misicu drustvo. Sve sam huligan do huligana. Ima i onih pravih navijaca koji pesmom pruzaju podrsku svom voljenom klubu. Velika vecina, posebno taj Savija da ovde ima reda i zakona trebali bi da leze zbog raznih gluposti u zatvoru. Kako se doticni Savija nije zapitao kako je onom policajcu koji umalo glavu nije izgubio?! Da li taj covek ima porodicu, da li ce mu deca ostati sirocici, kako ga to nije zanimalo? Treba Zvezdu debelo kazniti, kao nikada do sada. Njeni igraci su onim majicama svesno pruzili podrsku jednom huliganu koji je zasluzio najmanje deset godina zatvora. Ja licno bih ga osudio na mnogo vise i njega i njemu slicne. Kaze covek da je mislio da je to jedan navijac partizana pa resio da mu gurne baklju u usta. Pa zar navijac partizana nije covek? Pa zar navijacu neke druge ekipe treba gurati baklju u usta. Treba majka da mu se stidi kakvog sina ima. Ziva sramota. Svi oni koji tom Misicu pruzaju na bilo koji nacin podrsku nisu ljudi i morali bi biti zestoko kaznjeni. Ako se sada zvezda ne kazni, onda je to definitivno izgubilo svaki kriterijum zakona, moralnosti, ljudstva i pravde. Pruzati podrsku jednom huliganu je u najmanju ruku sramno....SAVIJA, stidi se svega sto si rekao...

GGT

pre 15 godina

(horny.cg, 25. septembar 2008 01:07)
Бакља не гори ни на 1000 степени. Поново "прочитао сам у новинама" проблем.

CHICHA MLADENOVAC

pre 15 godina

Krcune brate, dodji na Milan ponovo ili Real ako bude, poshto ti se ochigledno ne gleda Zvezda. A shto se tiche toga shto nisam bio u Nishu, niko ne zali vishe nego ja. Nemaju svi matorog koji ce da mu placa sve shto pozeli njegov sin razmazenko. Ja za razliku od tebe radim, i sam placam sebi studije i sve ostalo. I opet odem na 70% tekmi za razliku od tebe. Zato me vredja kada jedan gotovan, koji cheka da mu sve dodje na noge, pokushava da me degradira i omalovazava i naziva huliganom. Za tebe sam Nikola Tesla. A ti bi mogao malo da pomerish tu debelu bulju i dodjesh na stadion, ima riba kol'ko hocesh, one se nekim chudom ne plashe da dodju. Mozda ti jednog dana podje za rukom i da se ozenish, ne mora sve matori da ti kupi. A one tri tachkice na kraju, to najbolje govori o tebi. Osta' nedorechen, ili shto bi ti Marks rekao da je ziv (da ne pomislish da je to neki od vodja navijacha, on je bio filozof) samo budale ostaju nedorechene za zivota.

nebojsa

pre 15 godina

Ne cudi me Savija jer takav tip i ne zasluzuje nikakvu paznju, ali koliko mi se cini TANJUG je drzavna agencija. SRAMOTA. Kakva agencija takva i drzava. CUJ NEKAKAV SAVIJA DAO IZJAVU ZA DRZAVNU NOVINSKU AGENCIJU
DOTAKLI SMO DNO DEFINITIVNO

Olartikoečea

pre 15 godina

Ša i da je uradila većina , kao treba da se svetimo ko da smo manjina, a ša i da je, a ša i da je...
Šavija vrati nas u 90-e. Ša?

vanste

pre 15 godina

Kazna jeste velika, al na nekome su morala kola da se slome... decko ispasta ne samo zbog tog zlocina, vec zbog zlocina godinama unazad...

nislija

pre 15 godina

Znam kako su navijaci dobrovoljno obukli te majce.Bio sam danas na utakmici Radnicki Nis : Crvena Zvezda i sve mi jasno sa prozivanjem IGRACI JER NAS CUJETE PRAVDA ZA MILOSA,IGRACI JER NAS CUJETE PRAVDA ZA MILOSA!!!!I prozivanje igraca tokom celog meca da bi ih podsetili na samaranje i sudbinu njhovih automobila.Ostavite igrace na miru ako ste pravi navijaci imaju oni vec dovoljno drugih problema.Zvezda u SRCU huligani u zatvor!Nisam sudija i nemam uvid u dokaze i ne mogu da kazem da jeste ili nije zasluzio toliku kaznu.Ali taj decko mora u zatvor pa i ako je za primer neka je!Preterali su!Brukaju nas gde god da odu!Setite se samo Skotske kada su unistili ceo hotel i okrecili ga u CRVENO BELO!

Miladin

pre 15 godina

Fudbalski huligani nisu srpski specijalitet. Neke zemlje imaju odlicna iskustva kako se sa istima treba boriti. Pogledajte Englesku, gde su stadioni puni obicnih ljudi. Samo ih treba konsultovati i njihova iskustva primeniti u Srbiji.

Interista

pre 15 godina

Nevjerovatno je da vodja navijacke grupe kakva su Delije moze da kaze kako je ucinjena nepravda i kako je 10 godina prevelika kazna i citiram: "Očigledno je da je on žrtva, odstreljena za primer". Volio bih da znam cime je taj mladi covjek bio toliko isprovociran da je nasrnuo na covjeka koji je radio svoj posao i pokusao upaljenu baklju da mu ugura u usta.I treba ga osuditi za primjer,cak i vise,pa da malo svim navijacima i navijackim grupama dodje iz u glavu i da se dovedu u red poput huligana u engleskoj.Samo visoke novcane i zatvorske kazne,pa cete vidjeti reda, a nek neko bude faca pa kaze da navijaci Liverpool-a i ostalih klubova u Engleskoj ne znaju da naprave atmosferu.

Vlado

pre 15 godina

U pravu je ovaj Savija!Jeste puno 10 godina zatvora za Urosa.Treba zato prepoloviti pa 5 godina nek i Savija odlezi.Zasto?Zato sto je tzv.vodja a navijaci(uglavnom)slijede vodje i uz pomoc i sa znanjem vodja se unose baklje i ostala pirotehnika na tribine.Pa jel' Cegi u zatvoru poslije ubistva onog decka iz Obrenovca na stadionu Partizana?

luka

pre 15 godina

jedan savjet,preselite crvenu zvezdu u REP.SRPSKU,svaka tekma minimum 30 000 ljudi,nama netrebaju pare od Zvezde a samo nudimo ISKRENU LJUBAV PREMA NASOJ ZVEZDI,MALO LI JE?

Petar

pre 15 godina

Drug Шавија je rekao da su navijaci u pravu, i sad ajde svi na radne zadatke.
Ajde, razlaz, nema sta da se vidi, kuci svi lepo, brze malo!

djape

pre 15 godina

Nadam se da je svima jasno da je ovo jedini pravi komentar FK CZ. On i njegovi kopredsednici drmaju rupom vec 15 godina. To je taj veliki klub.Izbaciti slepce.

joki_vrsac

pre 15 godina

Ljudi prestanite vise da smarate sa tim KAD CE SAVIJI DA BUDE ZABRANJEN ULAZ NA STADION JER ZBOG TOGA NORMALNI NE MOGU NA STADION! Imate na youtube-u kad je Savija bio gost cini mi se u poligrafu, sve je tamo receno! Nemojte da ste kao konji sa onim blokatorima sto imaju na ocima pa gledate samo pravo! Zasto se ne zapitate da li cete mozda od ruke zandara da nastradate, kao vojni pitomac kome su odvalili pola lica dok je cekao za kartu! Metak se odbio od krova marakane a zandar je nastavio da radi... nije nego! Ne moze se protiv drzave, a neko mora da bude kriv, pa zasto ne bi bili navijaci sa SEVER-a! Sta to Savija radi da je (ne)bezbedno? Na severu sam bio mnoooogo puta, uvek sam blizu njega i covek stvarno voli zvezdu, i uvek je spustao tenziju... A vi sto NIKAD niste bili dodjite, a ne da unapred treazite razlog ne odlaska na stadion...

stari djed

pre 15 godina

potpuno se slazem sa Malim Radoicom. ovo je mnogo dublji problem koji je u korenu drustva. decko jeste kriv ali nije zasluzio toliku kaznu. sta ste ocekivali od omladine u drzavi u kojoj se ratni zlocinci proglasavaju za legende i junake . svasta nas jos ocekuje u ovoj zemlji. ponudite nesto omladini , dajte im da putuju ,da rade ,da se druze pa ce se ove stvari svesti na minimum. na ovaj nacin se ne resava problem huligana.

branislav

pre 15 godina

Od kada su to necivilizovani ljudi,privilegovani navijači.Manite se skrianja /CZ/ iza stadiona,sporta i ostalog.Recite ko komanduje iz senke,idite iz Zvezde i Vi i navijači/huligani/Zvazda to nije zaslužila.
Bivši brobar,koji ne voli zvezdu ali još više mrzi da politika,i necivilizovano ponašanje,Zvezdu i dalje vuku po blatu. Nije to zvezda zaslužila

cigan istok

pre 15 godina

ma jok pokusao da ubije coveka, al nema veze to se desilo na tribini, mlad je ima vrelu krv- e pa imace deset godina da se ohladi!!! a njegovim roditeljima idi ti pa pogledaj u lice ti si veliki vodja, covek je povredjen na "tvojoj" tribini sto ga posle toga nisi posetio kad si tako savestan pa makar bio i pandur.ovu agoniju MOG kluba moze da prekine samo privatizacija pa ko god ima dovoljno kesa neka izadje sa ponudom, a navijaci da bodre klub ne da dele pravdu!!!

luka

pre 15 godina

kada sam vidio kako u nisu onaj navijac(pretpostavljam Savija)na ogradi galami na igrace kad je bio prekid pa oni i super igraju sta oni trpe,mislio sam da necu ovo reci ove sezone ali IGRACI VAMA KAPA DOLE,ja izivljavanje nebi trpio za milione!!!

horny.cg

pre 15 godina

Muntzu
ja jesam napisao da baklja gori na 4000c, i pogrijesio sam jer je temp oko 1000 al KAKVE TO VEZE IMA? mijenja li to sto?
Mishic moze da slavi taj dan jer je zandar imao ZAKONSKO PRAVO da PUCA NA NJEGA I LISI GA ZIVOTA (pravnik sam, tako da barem toliko znam), sto nije uradio,a imao je pistolj kod sebe! tako da njemu cestitajte! i zasto bi jedan navijac bio izuzet iz pravnog sistema.navedi jednu jedinu olaksavajucu okolnost sem ranije neosudjivanosti sto je relativan pojam jer ima 20g. a ja sam ti vec nabrojao mnogo otezavajucih

d m /...

pre 15 godina

I vama "pravim zvezdashima" treba Bog pomoci, vama je sada najpotrebnija pomoc, poshto se ochito vidi da nemislite svojim mozgovima.Srecno!
PRAVDA ZA UROSA!

maske

pre 15 godina

Ovo je ozbiljan prekrsaj sto je mladi Misic uradio. Zao mi je decka, ali on je ucinio krivicno delo POKUSAJ UBISTVA. Nije on udario policajca, gadjao ga kamenicom, vec ga je zverski napao, pekao ga bakljom, to je POKUSAJ UBISTVA. Decko je rastao u nesrecno vreme, kada je nasilje bilo prisutno, vreme nemastine, poremecenih vrednosti, kada je celo drustvo krenulo u sunovrat. I on je bio nasuskan verovatno od nekoga, nekoga ko ga sada toboz brani. Zao mi je decka, ali mora svak odgovarati za svoje postupke, zamalo je ubio coveka, Trajkovic se jos uvek nije oporavio od posledica ovog linca. Huliganizam se mora zaustaviti, kao sto su to Englezi ucinili. Jer ovako ponasanje huligana nece vratiti publiku na stadione, i oni doprinose losem stanju naseg sporta. Ovakvi "navijaci" salju ruznu sliku NASE VOLJENE ZVEZDE u svet.

MoNtAnA

pre 15 godina

Koji je nesretnik ovaj MM,kad su ga otac i majka vapitali tako da na tudje roditelje pljuje.Tuga je sto je danas takvima dostupno da na raznoraznim forumima i ostavljajuci komentare pametuju,a nakon prve dve reci njihovog izlaganja postane jasno koliko su tuzni!

Nesto sto je jos gore sto se raznorazni ljudi stavljaju u ulogu pravnik,tuzilaca,sudija,psihologa i sociologa pa procenjuju da li je bio pokusaj ubistva ili nije,da li je 10 godina malo ili ne,koga su roditelji kako vaspitali,ko se drogira na tribini,ko je na cijem platnom spisku.....ZALOSNO!!!

kiza krojf

pre 15 godina

ja bih ovoga na tv, na tv pink
sigurno ste zamolili igrace da im polupate kola i nalupata samare
ne lupetaj dzabojedu
ne mogu da izmislim kaznu kojom bih kaznio ovakve kao sto je ovaj VODJA
POD HITNO POHAPSITI SVE VODJE I POSLATI U RUDNIK BEZ PRAVA IZLASKA
POD HITNO!!!!

Glupi Toza

pre 15 godina

Kako su pametni ovi navijaci...svaka cast gospodinu Saviji...lepo, pametno, retoricno.... ma sjajno. Ja sam za to da nam ovakvi zemlju vode. Kako je on dobar i mio.
Bravo....

Dragan

pre 15 godina

Svetlost u mraku je cinjenica da je vise onih koji su osudili, krajnje nepismenu izjaviu potrosenog savije.
Nisam primetio da je doticni savija nosio transparent, nisam ga vide usudnici da se mangupira, nisam ga video akcijama lincovanja LJUDI, ali zato je po njegovim nalozima armija narkomana i pijanica takozvanih navijaca sprovodila njegove naredbe. Umesto ako su toliko brizni da skupe lovu i plate dobrog advokata da ovog nesretnika brani, oni ga guraju svojom NEPISMENOSCU u jos veci proble. Dalje ovi sto kazu idite na zapad tamo vas niko nece dirati, a mi cemo na severu da ubijamo i lincujemo policiju i neistomisljenike.
I na kraju po ko zna koji put cu postaviti pitanje raznim nelsonima itd. Ko vas slusa ko uvazava vase komentare, koliko razreda obrazovanja imate i koliko godina imate. Kada je zvezda krcila put do Barija 89,90,i 91 Na severu je bili skoro 20.000 ljudi, to su bili navijaci a vi sto sebe nazivate navijacima prvo zavrsite neke skole, obazujte se malo, pa onda stavljate vase komentare.

"Sedi di si ni za di si nisi"- Milosh Obrenovic

pre 15 godina

Nije stvar u tome sto je Uros osudjen na 10 godina nego sto neki koji su cinili ista ili gora dela nisu dobili nista zatvora.Sta se namece kao zakljucak?Pa ne to da se Urosu smanji, nego drugima poveca ili dosudi adekvatna kazna.U Engleskoj se,ukoliko nesto nisu menjali, za napad na bobbyja (pritom je napad samo da ga uhvatis za ruku) dobija dozivotna.Za pokusaj ubistva,a to ovde jeste slucaj bez obzira na to da li je famozni pokusaj guranja baklje u usta postojao ili ne, ne znam sta sude.Sve je ovo davno pocelo, a slucaj "Misic" ne mogu cak da nazovem ni kulminacijom ukoliko se uzme u obzir koliko se navijackih ubistava desilo poslednjih,pa recimo, 10 godina.Zakon brate moj i primena istog (sto su sustinski sinonimi) za SVE !!! Dakle,milicajca koji je gumenim metkom pogodio decka u glavu na deset godina robije kao i Urosa,a ne Urosa na slobodu,panduru pistolj u shake pa kom baklja,kom metak gumeni.Da se ova drzava jednom dovede u red!
P.S.potpuno su u pravu oni koji se pitaju otkud ovim i ovakvim likovima mesto u medijima.Toga nigde nema.

Irena

pre 15 godina

Vi nazovi navijaci TISINA! Ne mozete da pricate tako o ljudima koje ne znate! Nikada necete znati kako je to biti navijac! Uros je kriv ali kaznu od 10 god. ne dobijaju ni najveci kriminalci u ovoj zemlji, ali se nazalost sve prelomilo na njemu! Nasa vlast i nase pravosudje se tek sad setili da sprovodi pravdu! Gde ste bili do sad!? Zasto me ne cudi da se koska prelomila bas na C. Zvezdi tacnije na njenim vernim NAVIJACIMA! Najaci smo!!!!!!!!

baldhawk

pre 15 godina

Pa naravno da je osudjen za primer,pa sta treba sve da se desi,da bi se smirilo nasilje i da bi ljudi isli na stadion da gledaju teren,a ne susednu tribinu!To je onako u dahu,a vec par dana formiram misljenje o Zvezdinim navijacima i dosao sam do zakljucka da bi im bolje bilo da otvore neku bodyguard agenciju,posto im jos fali samo da se ozvanice nekako.I zar nam fali da copor neobrazovanih i nevaspitanih mladih momaka pravi sliku u svetu,a nama i te kako ta slika nije potrebna,dovoljno smo se pokazali!!!A ovog, gospodina Saviju odma' u neku politicku emisiju da iznese stavove i predloge! ..."sve su to cestita djeca,cetvorka iz srpskog,petica iz matematike"...

Marko__bgd

pre 15 godina

eto..doslo je dotle da Savija hoce da isteruje pravdu...sad mu ne valja uprava...ma trebalo bi i on da se povuce sa mesta vodje..ionako je navijanje bez veze,...stalno izbacuje nove hitove..pesme koje niko ne zna...i onda i navijanje ne moze da bude dobro...

Lud?

pre 15 godina

Jeste, sve je lepo. I borba protiv "nepravde", i psovanje onih koji dozivljavaju Marakanu neugodnu za decu i sve, sve, cak i da su na severu najbolji i najvatreniji.

Ali ostaje na tome da se gaji kultura nasilja. Idite na sajtove nasih klubova i na njihove forume i vidite cemu sa gotovo najvise dice - divljanju, tuci i sl glupostima. Ovo nema nikakve veze sa navijanjem ili voljenjem svog kluba. Ovo je cisto izivljavanje. Majku mu, pa pripadnici tih tzv navijaca ne mogu da odu na proslavu nekog spotiste pred skupstinu a da usput ne razbiju neku trafiku. Da li i to ima veze sa ljubavlju prema klubu - a i drzavi jer su takodje gaji "patriotizam"?

Da nije bilo te kulture ne bi bilo ni Misica - bar na stadionu. Bez obzira sta neko mislio o presudi: decko je ucestvovao u prebijanju jednog policajca - bez obzira da li je bio u sluzbi ili ne - a pritom jos upotrebljavao baklju. Nije ni vazno da li je terao baklju u usta ili nije. Pa koji normalan covek juri drugog coveka sa bakljom?

Podrska Misicu se pretvara u moralnoj podrsci nasilju na tribinama. Citajuci komentare branioca Misica ovde shvatam da je ovo ustvari branjenje nekih svojih "privilegija" na tribinama. A sam pojam Delija kao navijacke grupe se suzio na nekoliko stotina (200?) ljudi koji sebi daju za pravo da "upravljaju" severom i da odredjuju ko je a ko nije "pravi" navijac.

Ako se ne petljate, ako ne provocirate, ako ne razbijate i tucete se onda do svega ovog ne bi ni doslo.

goran

pre 15 godina

Ako je on vođa može li da odgovara za postupke momaka koji su pod njegovim vođstvom?Samo pitam.I kakvo je to zvanje vođa navijača?Koje su njhove ingerencije i prinadležnosti kao i kakav je stav kluba po tom pitanju?Pitam uopšteno bez obzira na navijačku grupu ili ime kluba.

Bojan

pre 15 godina

Zbog takvog ponasanja "navijaca" prestao sam da idem na sever... volim zvezdu i njene utakmice vec nekoliko godina posmatram sa zapadne tribine... ne zelim da ne kojekakvi maltretiraju zbog toga sto u tom trenutku ne skandiram odredjenu politicku parolu npr....
Zvezda i navijanje za Zvezdu da... ovakvi navijaci - ne, ne i ne!

horny.cg

pre 15 godina

GGT
ne pitam sarkasticno, vec me zaista zanima, na koliko gori?
sjecam se da je sudija viseg suda tako rekao...a sad...ma zaista nije ni vazno...u svakom slucaju je orudje podesno za ubistvo...
pozz

stefan

pre 14 godina

kada ce policija poceti da hapsi prave mafijase a ne da peca ove sitne ribice koje kada se pokupe nemaju za jednu dobru trenerku...zasto ova ne mogu da joj izgovorim ime jer je se gadim ne proseta do jagodine i prokomentarise ove silne x6ice ,range rovere,zgradetine itd. pa zato sto ne sme!

mali radoica

pre 15 godina

Ma, cijih navijaca je ovaj lik vodja? Sigurno ne onih normalnih sto petnaestak godina ne smeju da dodju na Marakanu. Zvezdi je otrov usao u sistem jos pocetkom '90-ih, kada je Arkan poceo sa setkanjem po severu i transformacijom do tada vernih navijaca u svoju privatnu gardu i "zestoke" momke, da ne upotrebim tezu rec... Od tada se nas klub pljacka nemilice, raznorazni menadzeri guraju svoje pulene u prvi tim, a reputacija i ugled kluba idu nizbrdo. Ovi problemi su izvan domasaja normalnih sportskih radnika, ako policija i tuzilastvo ne prociste klub jednom zauvek, treba ga ugasiti jer je ovo sada tragedija svih nas iskrenih Zvezdasa.

Serb

pre 15 godina

(mali radoica, 24. septembar 2008 15:27)

Mali radoice dobro sam se ismejao na tvoju poruku. Ti pitas ciji je Savija vodja? Verovatno si ti mnogo vise ucinio za Zvezdu od njega!? Savija je desetine godina uz Zvezdu, postuje ga hiljade i hiljade Delija, i ti pitas kao ko je on! Eeeee svasta! Savija majstore znas ko je uz tebe. Samo pravi!

DragiKanatlarovski

pre 15 godina

Ajde komentatori kada ste toliko zgranuti i uzasnuti , sto ne dodjete na Sever pa to lepo ne kazete Saviji u lice sto imate . Lako je preko interneta pricati ljudima iza ledja i praviti se pametan.

Nex

pre 15 godina

A ko je ovaj covek? Odakle on u rubrici bilo kakvih vesti? Dokle ce vise u ovoj drzavi navijaci "najsrpskijeg" kluba da javno ispoljavaju svoje utiske, misljenja, upozorenja? Ko su bre oni? Koga bre briga sta on i bilo ko od tih maloumnika misli?

valjevac

pre 15 godina

"Navijači će normalnim ponašanjem na stadionima...."
Cekaj! A kad se vi to u zadnjih 15 god ponasate normalno (mislim na sve navijace)!?!?!?!
Sto ste se igrali vatrom... Pokusajte da budete normalni pa cemo i mi drugi dolaziti na stadion da navijamo.
A sto se bunite na upravu. Oni za pare, i vi za pare! Svako za sebe!!!

Savjest

pre 15 godina

Savija,Savija...ovaj momak je zrtva vasih dugogodisnjih izliva sile i vasih kriminalnih postupaka.Samo sto je on ovom kaznom platio za sve sto ste vi godinama radili.
Neko je jednog dana morao da plati...

crnac

pre 15 godina

ALo bre zbog koga vi ne smete doci na stadion??? KO vama brani?? Izvolite,imate i istok i zapad i jug,tamo vas niko ne dira,a i ne morate da slusate "debile",kako ih vi nazivate...Ali necete,jer vam je zao da date 100 dinara za Zvezdu koju toliko volite,ili vam je bolje da gledate prenose drugih liga preko televizije..A kad gosutje Milan i Bajern,tad se ne plasite huligana,tad se 100 000 ljudi ostane ispred stadiona...EEE Muka mi je od svih vas koji se praavite pametni i koji kao vise volite Zvezdu od takozvanih huligana....

delije zapad

pre 15 godina

U brate al' si ti nacitan.Predlazem da ti daju jos jednu kancelariju na stadionu.Ma sta jos jednu,direktno u predsednicku.Takvi ljudi treba da vode Zvezdu.Onda bi bilo i finansija i novih igraca i dobrog navijanja.Najvise mi se svidjaju koreografije-kao iz najboljih dana Mao Ce Tunga ili Kim Il Sunga.Pa svi cemo tebi da se klanjamo jer si ti nas VODJA.I skloniti sve saksije-neko moze da se iznervira.Naravno i podrzavacemo sve koji zele nekoga da ubiju-nema dobre utakmice bez jednog dobrog pokusaja ubistva.Oooo VODJO vodi nas u svetliju buducnost.

zvezdas

pre 15 godina

Dokle vise? Da li ce doci dan kada ce Saviji i njemu slicnima biti zabranjen ulaz na stadione? Zbog njih normalni ljudi ne idu na utakmice. Imaju sve privilegije, prostorije kluba koriste kao da su njihove licno, i to im nije dovoljno nego sebe stavljaju u prvi plan, ispred Zvezde! Zive od Zvezde, a ne za Zvezdu i misle da predstavljaju ceo sever. Sramota!
ZVEZDA MI JE SVE...

grobar

pre 15 godina

E, vi sto samo sedite pored kompa i ke..te kako nije bezbedno ici na utakmice nemate pojma!!
Da vidim ko ce da vas dira na bilo kojoj utakmici naseg prvenstva!Zato ne lupajte gluposti!Ja idem na sve utakmice Partizana na JNA i niko me nikad nije dirao ukoliko sam nisam trazio kavgu zato navijaci-foteljasi TISINA!!!

nikola

pre 15 godina

niti pljujem niti podrzavam cin navijaca i igraca...ali za logicno je da ce svako svoga podrzati i to je normalno..
a da je nase sudstvo sklono smesnim odlukama to je cinjenica..

Makaveli

pre 15 godina

Pa sta nekima nije jasno? Da mozda nije skandalozna presuda ovom decku??? Jel pratite vi vesti i to koliko dobijaju ubice, siledzije, pedofili? Ako pratite, onda znate da nesto nije u redu ovde.
Nema dokaza, nebulozne tvrdnje o guranju baklje u usta, sumnjivi sudija koji je oslobadjao optuzene kriminalce itd. Smrdi, mnogo smrdi.
A i ovi "normalni" navijaci mi idu na zivce. Dva put isao na derbi i sad kao huligani su razlog zasto on ne ide na stadion? Ma daj bre bezite...

Darko

pre 15 godina

Samo neznalice i ljudi koji nikada nisu isli na sever ne razumeju sta je Savija rekao. Komentari poput "ko je taj Savija,on i njemu slicni su krivi za sve" daju ljudi koji nemaju pojma sta je tribina! Kada se pevalo "Spasi Srbiju i ubi se Slobodane" tada je bilo odbijanje bubrega na severu od strane policije,tada su nas tapsali po ramenu danasnji vlastodrsci da izdrzimo do konacne pobede a sada smo za njih huligani koje treba tuci i pohapsiti! Trenira se strogoca na 19-godisnjem momku! Pa uhapsite nekog narko-dilera pa njega zveknite za primer vise od 10 godina! A i dokle vise zandari za ubistva i teske telesne povrede da dobijaju samo suspenziju? Ako je zakon onda ZAKON ZA SVE!!!!!

ko je ovde lud

pre 15 godina

Neka se uprava stidi? Zbog cega, samaranja igraca, lupanja auta, ili tuce na severu protiv Apoela kada si ti pretio navijacima da ne smeju da navijaju za klub, vec da prozivaju upravu. Ocigledno da su tvoji interesi i interesi jos nekolicine ljudi u svemu ovome veoma vazni.

Nelson Muntz

pre 15 godina

Већ 7 дана се овде наглаба о убиству и "Урошу убици", а да нико није убијен. Температуре којом бакље горе су се попеле од измишљених 1000 степени целзијуса, на научно фантастичних 4000, које постоје само у утроби Земље и на површини Сунца. Такође, бакља је на овим страницама постала најстрашније оружје, горе од атомске бомбе, а куди - камо убојитије од пиштоља којим је Трајковић пуцао по стадиону.Сад је и Шавија луд, блесав, поремећен, а понајвише крив што армија лажљивих лицемера не иде на утакмице. Један од тих лицемера је изјавио да га је Шавија терао да НЕ навија, и та будалаштина је постала хит свих осталих комплексаша, нарочито оних који нису били ни на тој, ни на свим другим утакмицама. Такође, Шавија, отац двоје мале деце, је крив што поменута армија комплексаша не сме на утакмицу да доводи своју децу коју најчешће ни немају. По систему "100х поновљена лаж постаје истина" упорно се провлаче већ поменуте бајке као и многе друге које смо слушали мали милион пута од стране оних који никада нису крочили на стадион (за шта је увек неко други крив), али се зато у све разумеју (као Марица у крив...). Неки коментатори иду и корак даље па за поменутог навијача тврде да је лош човек, бараба, криминалац, а да га никада у животу нису ни видели, а камоли упознали. Најгори од свих тих пљувача и харангиста су они који се потписују са "Звездаш", "Делија", "Северњак", "нормалан", "исправан", "миран" и слично. Овакви медиокритети поред већ описаних измишљотина отворено "прете" да више неће ићи на утакмице и навијати за клуб у који се, наводно, куну и са којим се идентификују, при том напомињући да ни до сад нису ишли на утакмице. Да није тужно било би смешно!
Нећу више ни да покушавам да их убедим у супротно. Такве гњиде и не треба да навијају за Звезду и нико неће пустити сузу што их ни у будућности нећемо гледати на стадионима, као што их ни до сада нисмо гледали. Овакви ликови су слободни у избору других клубова за које ће да "навијају" из својих фотеља и кревета. Уместо грла и дланова користиће тастатуру до миле воље у неким од бројних Манчестер, Интер или Ливерпул онлајн фан клубова. Ни на утакмицама ових клубова нису никада били па им неће бити тешко да се прикључе армији истомишљеника. Збогом!!!
П.С. Видим да има и коментатора који навијачке кореографије виде као нешто лоше па их упоређују са слетовима Ким Ил Сунга и Мао Це Тунга. Један је Шавију упоредио са Џингис Каном, назвао мутантом и стоком, а потпиао се (ни мање ни више) него као Терминатор! Какви се све ментални болесници овде јављају то је катастрофа! Где ли су расли и шта ли су јели? Нису интересантни за полемику, али за научно истраживање и експерименте, свакако, јесу!

shkabo

pre 15 godina

svaka vama cast sto preko neta pljujete saviju,iako sam u grobarima taj covek zasluzuje svako postovanje od svih,inace je ozenjen i ima decu pa odudara od vasih stereotipa.e da-voleo bi da vidim da mu iko kaze u lice od vas to sto pisete na netu,

GaN CI

pre 15 godina

e Savija,Savija treba i tebi dati 10 godina fakulteta u mitrovici da se malo obrazujes i opametis!!!

Jako si pametan, i radis sve u korist zvezde!!! Sram da te bude!!!



Ko se slaze nek preporuci

Irena

pre 15 godina

Vi nazovi navijaci TISINA! Ne mozete da pricate tako o ljudima koje ne znate! Nikada necete znati kako je to biti navijac! Uros je kriv ali kaznu od 10 god. ne dobijaju ni najveci kriminalci u ovoj zemlji, ali se nazalost sve prelomilo na njemu! Nasa vlast i nase pravosudje se tek sad setili da sprovodi pravdu! Gde ste bili do sad!? Zasto me ne cudi da se koska prelomila bas na C. Zvezdi tacnije na njenim vernim NAVIJACIMA! Najaci smo!!!!!!!!

Terminator

pre 15 godina

Vodja Delija. Filozofija copora. A on Dzim Dzons. Majko mila. Sta si ti, Dzingis Brat Kan? Kome ces ti da pretis Gubitnice? Kome?! Mutant devedesetih daje izjave. I jos mediji to prenose. Pa strasno. Ali strasno. Takvim kreaturama se daje prostor. Za sta? Za mentalnu onaniju? Ljudi, na stadionima je sve pocelo pre dvadesetak godina. Kada smo svi mi normalni oterani. Na stadionima ce i da se zavrsi. Sva nesreca ratnih godina zipovana u par stotina izopacenih marginalaca. To se leci. Tog bolida koji je cuclu setao kad su Bosko i Pampi delili packe pitanjima ‘Za koga navijas?’ sa celim njegovim stadom poslati s one strane mosta u Mitrovici.
Pa tamo udrite Junaci. Meni samo jedna stvar nije jasna. ZASTO IH POLICIJA NE POHAPSI SVE, ODMAH?! SAVIJA?! KAKAV BRE SAVIJA?! NA MARDELJ, SVI!!!

Malo reći razočaran

pre 15 godina

Ko je bre taj Šavija da mu izlazi intervju u bilo kom mediju. I ko je taj Šavija da presuđuje da li je malo ili mnogo 10 god zatvora za pokušaj ubistva. I ako sam zvezdaš ili barem bio prethodnih 35 godina kada sam dobio prvu člansku kartu svim srcem bih želeo da se ova grupa građana na čelu sa upravom i svim fudbalerima koja sebe naziva Crvena Zvezada izbace iz prve lige makar u drugu ako ne i niže, nebi li se neko opametio među moronima koji vode Zvezdu.

sram vas bilo!

pre 15 godina

ajde vi sad, navijaci iz fotelje, krenite da pljujete i prosipate pricu "ja ne smijem da povedem svoje dijete na utakmicu,strah me", pa ko vam brani da dodjete na istok i zapad?? Ko vam brani, od cega vas strah?? Kako vas nije sramota? Sto fino ne priznate da vam se ne ide i da nikada necete ni otici, pa makar i Sever i Jug bili prazni?? Jel vam milije da gledate manchester i real na TVu nego da se iscimate i da odete da gledate velike majstore fudbalskih umjetnika po Srbiji? Jel ste vi svjesni da nema Severa da bi marakana zvrjala prazna? Dolazili bi tzv komsije marakane kojima je Mara tu na pljuc... Kako vas nije sramota? Kas su bili neki incidenti na istoku i zapadu? Da ne racunamo ono protiv bezanije, posto ste to vi pokrenuli, a ne delije sa Severa! Sad kad bi delije uzele da bojkotuju utakmice, Marakana bi bila prazna! Ili bi bilo par stotina ljubitelja ovoga nakaradnog fudbala, a protiv Milana i Barselone bi bili oni koji ne znaju niti jednu zvezdinu pjesmu sa sve sendvicima u ustima i povremeno bi tapnuli par puta i to je to! Jel to ocete? A ovamo vam milo da vidite neku lijepu koreografiju, uzivate u pjesmi delija 90 minuta, slikate i jedva cekate da vas Sever prozove da otpjevate nesto s njima... Kako vas, bre, nije sramota?!
O sramnoj presudi Uroshu Mishicu necu ni da troshim rijeci, a pogotovo ne o akciji MUPa da hapsi ljude koji su drzali parolu,eeeej?!?!?
Sramota..

pfc

pre 15 godina

ovi sto sto su poslali komentar , sledecu tekmu da vode navijanje ha ... ha . Pa vi nemozete ni psa da vodite a ne nesto drugo... gledaj sebe pa drugog komentarisi. Urosu su namestili kakav pokusaj ubistva sa bakljom smesno, pa Didu golmana milana su pogodili bakljom u glavu u polufinalu LS pa nikoga nisu osudili za pokusaj ubistva! MISLITE OTOME!!!

joki_vrsac

pre 15 godina

Ljudi prestanite vise da smarate sa tim KAD CE SAVIJI DA BUDE ZABRANJEN ULAZ NA STADION JER ZBOG TOGA NORMALNI NE MOGU NA STADION! Imate na youtube-u kad je Savija bio gost cini mi se u poligrafu, sve je tamo receno! Nemojte da ste kao konji sa onim blokatorima sto imaju na ocima pa gledate samo pravo! Zasto se ne zapitate da li cete mozda od ruke zandara da nastradate, kao vojni pitomac kome su odvalili pola lica dok je cekao za kartu! Metak se odbio od krova marakane a zandar je nastavio da radi... nije nego! Ne moze se protiv drzave, a neko mora da bude kriv, pa zasto ne bi bili navijaci sa SEVER-a! Sta to Savija radi da je (ne)bezbedno? Na severu sam bio mnoooogo puta, uvek sam blizu njega i covek stvarno voli zvezdu, i uvek je spustao tenziju... A vi sto NIKAD niste bili dodjite, a ne da unapred treazite razlog ne odlaska na stadion...

ZEX

pre 15 godina

Ljudi, o cemu mi pricamo? Covek koji moze da napadne drugog coveka u nameri da nabije zapaljenu baklju u usta ili da ga gori sa njom iz nekog besa, to nije covek, treba da odgovara i samo tako drugi nece pomisliti sledeci put da rade stvari koje rade nenormalne zveri. Neka ide na 10, nek se dobro vlada i nek se promeni, nek ga puste za godinu dana...to mu ja zelim!

Miloš1976

pre 15 godina

Pa ja ne verujem šta ovaj čovek priča?!?!Kamo lepe sreće da se primeni zakon kao U engleskoj pa da vidim kada bi nekome palo na pamet da glumi ludilo...Pa zar mislite da ste veći huligani i mangupi od Engleza a oni su mirni kao bubice...Sramota što se ovom "navijaču" daje prostor u medijima...

PRAVI DELIJA

pre 15 godina

A ko je taj Savija,kakav vodja,on je huligan.I njega i slicne u zatvor.Hocemo slobodno na utakmice kao sav normalan svet.A sa njim i sve fudbalere Zvezde.Ne zelimo da nas vise sramote,ni jedni ni drugi.

nebojsa

pre 15 godina

Ne cudi me Savija jer takav tip i ne zasluzuje nikakvu paznju, ali koliko mi se cini TANJUG je drzavna agencija. SRAMOTA. Kakva agencija takva i drzava. CUJ NEKAKAV SAVIJA DAO IZJAVU ZA DRZAVNU NOVINSKU AGENCIJU
DOTAKLI SMO DNO DEFINITIVNO

Realno

pre 15 godina

Kao prvo zamolio bih "sajber" navijace da ne pricaju gluposti i ne komentarisu ovu temu. Izasli su DOOM 4 I Fifa 2009 pa se zaludjujte do mile volje.
Batalite forume jer vam tu nije mesto. E sad: svi ovi navijaci su u bliskoj proslosti bili borci za demokratiju i oslobodici Srbije iz kandzi starog rezima. Sada ih 90% komentara opisuje kao huligane, narkomane, lopove.. Protiv sam svakog nasilja na sportskim terenima, ali svi ljudi koji malo mucnu glavom shvataju da je sve ovo velika farsa, koju su rezirali nasi monopolisti kako bi uvecali svoje ionako ogromno bogatstvo. Svi znamo o kome se radi. Sada se jasno vidi koliko je tanka linija izmedju heroja i borca za demokratiju i huligana, lopova, narkomana...
Ko imalo poznaje sociologiju zna sta je zakon MASE. Dovoljno je par ljudi da izmanipulisu nezrele klince zarad visih interesa! Nikako ne branim Saviju i ostale PLACENE navijace ali oni su samo kockice u monopolu. , Znam da je mladic veoma pogresio, ali takodje znam su se po nalogu odredjenih ljudi kola slomila na Urosu.
Kao veliki Grobar, nikada huligan: PRAVDA ZA UROSA!

F#07

pre 15 godina

"ZAMOLILI ! ! ! smo igrače da u subotu na utakmici protiv Jagodine izađu na teren u majicama s likom Mišića i porukom 'Pravda za Uroša'.


Zamolili :))) Ne znam zasto mi se cini da bih i ja obukao majicu da su i mene "ZAMOLILI" :)

Season Ticket Holder

pre 15 godina

Imao sam tu (ne)srecu da buden na utakmici protiv Hajduka. Secam se da je Savija vikao preko razglasa "juris" ili tako nesto, kad su klinci poceli da se povlace. Mozda nije bas ta rec, al definitivno ih je terao da jurisaju na policiju koja je pocela da preskace sa Istoka.
Ne podrzavam visinu kazne koja je izrecena Misicu, mislim da je previsoka. Ono sto mene brine je da se ovo kuva vec duze vreme, da drzava ne poduzima nista, da policija konstantno prekoracuje ovlascenja, da sudstvo ne sprovodi zakone koji se odnose na nasilje. Pa moralo je do svega ovog doci.

Zvezda samo tone li tone. Mislim da su postali svesni da ce ih UEFA i FIFA ostro kazniti, ako nas korumpirani i raspali FSS ne preduzme nista. Zato i ova izjava.

I za kraj i ovde u Engleskoj navijaci ulecu u prostorije. To se desilo pre nekoliko godina QPR-u kad su im maskirani, naoruzani navijaci upali u prostorije predsednika, samo sto je on odmah reagovao i pozvao policiju. Niko se nije gadjao izjavama za javnost. Sredjena drzava. To je nas problem. Nema sredjene drzave.

...ali ne lupam saksije

pre 15 godina

Ma koga je uopste briga sta kaze vodja grupe kojoj su stihovi omiljene pesme:

"svi mi olos smo, pijemo i duvamo na ulici, prebicemo, razbicemo, svakog ko nam se suprotstavi..."

do sad su maltretirali obican svet, clanove kluba i pravili s...a unutar svog copora, ali su ovih dana napravili veliku gresku.
usudili su se da prete sudiji, koji je predstavnik vlasti, te time krenuli i na drzavu.
koliko god ta drzava bila smesna, nece dozvoliti sebi luksuz da je sramoti polupismen, pijan i drogiran huligan...

nije daleko dan kad ce se morati javljati u stanicu policije na dan utakmice, nece moci da idu van zemlje za vreme velikih takmicenja, biti kaznjavani kad pridju sportskom objektu u vreme meceva.

drzava, a posebno sudovi, su nam u losem stanju, ali ovakvi incidenti su odlicna stvar da ljudi nesto i pokrenu. bolje ovako, nego da nas na sitno muce jos godinama.

inace navijam za zvezdu, za razliku od ovih glasnogovornika u ciju ljubav i naklonost prema bilo cemu sumnjam...

i ja sam isao na sever...

Mika

pre 15 godina

Sve je to u redu sto se ove presude tice, ali recimo, na drugoj strani slucaj iz mog licnog okruzenja: policajac iz Smedereva je pucao (pri tom bio mrtav pijan i naduvan) na mog drugara (3 metka od kojih je jedan metak i ranio), koji je konobar i koji nije hteo da mu da gratis sto je bio povod za bes mladog policajca. Taj policajac je osudjen na uslovnu kaznu. O kakvoj pravdi mi pricamo ?

Clanak o ovom mom drugaru je objavljen inace na ovom sajtu. Molio bih Brankicu Insajder da se pozabavi i ovim problemom. Nedodirljivosti policije pred sudom.

Pozdrav, i zivela pravda

znate svim sta nam treba!!

pre 15 godina

dosta bre navijaci stolicari,kako mene nikad niko nije napao na utakmici,drzava se raspada,za to su krivi politicari sta ocekujete od obicnih momaka koji nemaju posao u 25-oj godini,da leze u krevetu pod dekom i gledaju u zid,dosta bre smrtnici,drugi se bogate preko vasih ledja dok vi posmatrate i cutite!!

Pitanja za sampiona

pre 15 godina

Šavija je u izjavi Tanjugu

ON daje izjave Tanjugu.Kakva je,bre,ovo drzava?Ko je on? Ko i gde ga je izabrao za vodju?Gde prima platu?Kupuje li karte za utakmice?Ko mu daje pare za baklje?Ko ga je ovlastio da skandira protiv uprave a ne za Zvezdu?Koliko njih je na platnom spisku Zvezde?Ko su oni da dele pravdu,lupaju samare,unistavaju automobile,upadatju u kancelarije?Ko su oni da sudiji prete da ce ga stici pravda?Ko su oni da tim mladim ljudima na Severu namecu sta je dobro a sta lose,a kada jedan od njih ode u zatvor oni ga 'PODRZAVAJU'?Koliko ce jos mladih ljudi zbog takvih kao sto je on da zavrsi na robiji?Gde ste bili da zaustavite Urosa kada je ono radio?Zivite li za Zvezdu ili od Zvezde?Ko je skrivao arsenal oruzja na stadionu, i zasto?Zasto oni koji se ne slazu sa vama ne mogu da dodju na Sever?Ko je on da posle utakmice otvara konferenciju za stampu?

CHICHA MLADENOVAC

pre 15 godina

Shta je? Plashite se vishe da nam objavljujete komentare. Da nekog mozda ne povredi istina? Hocete da nametnete ono shto se vama svidja. B92 ne bi postojao da nije bilo nas Delija i drugih "huligana", kako nas sada popularno nazivate, da se suprostavimo rezimu i njihovim vodjama koji su tad sve nas prebijali a pogotovu nerezimske medije. Vracaju se ponovo te godine i opet cemo vas mi braniti od njih jer ste svi ostali nesposobni. Opet cete se kleti u nas, i opet cemo vam biti simbol otpora. Moliim objavite mi lepo moje komentare k'o shto objavljujete i ove druge. Nema nishta uvredljivo u njima, samo istina. A ona zna da boli!!!

dragan

pre 15 godina

mogli bi da pustite i neki komentar koji podrzava stavove navijaca a ne samo one koji odgovaraju vlasti i vama.sram vas bilo a pricate o objektivnosti.kad napadnu novinara koji laze odma se dize frka.KO NEZNA NEKA DODJE NA SEVER I SAZNACE KO JE SAVIJA VLADIMIR

Marko DS

pre 15 godina

Voleo bih da otvore juznu tribinu Marakane za ove "Delije" sto ne smeju ici vec 15 godina na stadion zbog huligana, tamo ih niko nece "maltretirati" pa bas da vidim koliko ce ih biti na utakmicama naseg prvenstva. Uros je kriv, ali moramo da znamo da je i on ziv covek, da i on ima svoju porodicu, majku, sestru i da pravda nije pravda samo ako dodeli sto vecu kaznu opuzenom, vec da postoji i onaj drugi tas na terazijama!

luka

pre 15 godina

jedan savjet,preselite crvenu zvezdu u REP.SRPSKU,svaka tekma minimum 30 000 ljudi,nama netrebaju pare od Zvezde a samo nudimo ISKRENU LJUBAV PREMA NASOJ ZVEZDI,MALO LI JE?

CZ

pre 15 godina

obrati paznju na ovaj "neduzni mladi zivot" - MISLIO SAM DA JE NAVIJAC PARTIZANA ...

Ko je ovde lud - a ko zbunjen ...

Daj probudite se ...
Navijac sam Crvene Zvezde - ali ovo stvarno nema smisla - pokusaj ubistva , a onda i ova smesna izjava kojom je pokusao da pokrije svoj bolesni um ...

MM

pre 15 godina

E plj.....m ti na majku i na oca koji su vaspitali sina da se druzi sa vandalima i huliganima a ne da ga izvedu na pravi put. Sad neka ga gledaju iza resetaka jer je zasluzio. Pokusaj ubistva, za to se u USA ide i na dozivotnu robiju jer si ti imao nameru da ga ubijes i to bi uradio.

horny.cg

pre 15 godina

"Mi nikada nismo bežali od zakona. Uvek smo stajali iza svojih postupaka i ne kažemo da taj dečko nije kriv. On je napravio krivično delo, ali je u odnosu na njega napravljeno krivično delo deset puta veće.."
Hej, taj momak je pokusao da zapali baklju koja gori na 4000stepeni u lice INSPEKTORU cime je SVJESNO pokusao da ga lisi zivota..proradila je psihologija mase u njemu, osokolio se i htio da bude glavni mud..a. Ako ste na strani zakona, recite konkretno zbog cega je prestroga kazna od 10g. Da li je to bio pokusaj ubistva? Jeste...Da li je znao da je zrtva pripadnik MUP-a,sto je katastrofalno otezavajuca okolnost? Jeste! Da li je kasnije prikazao sazaljenje, tj. odustao od akta krivicnog djela? Nije...
Pa o cemu se onda radi? Ovo je kvalifikovani (za neupucene, tezi oblik tog krivicnog djela) oblik k.d. "ubistvo u pokusaju". Dokazi?-pa zar nije dovoljan snimak koji je vidio cijeli svijet?
Da, boravak u zatvoru sigurno nije u svrsi PREVASPITANJA, kao sto se propagira. ne mozete prevaspitati osudjenika dok boravi sa jos stotinu istih...tu proradi ono animalno u covjeku, osnovni instikt za prezivljavanjem te "nocne more" u neljudskim uslovima. Iskreno, zhao mi je jedne mladosti, al gledajte malo i ocima zrtve...mozda i ta zrtva ima djecu, porodicu, shvatite kako je njima. Zhalije mi je osobe koje tih 10g u zatvoru provedu zbog kobnih saobracajnih gresaka i slicnih gluposti na koje gotovo i da ne uticu svjesno!!! Decko je znao u sta se upusta i sta sad?!
Dobio je 10 godina, visa instanca nek mu smanji na 7-8, od toga nek odlezi 2/3 il 1/2 zbog dobrog vladanja i eto...
navijac sam i to strastveni, al zbog ovakvih huligana navijaci su na losem glasu.
ponavljam,zao mi je decka jer je to uradio sa 20g al je ZAKON ISTI ZA SVE!

stari djed

pre 15 godina

potpuno se slazem sa Malim Radoicom. ovo je mnogo dublji problem koji je u korenu drustva. decko jeste kriv ali nije zasluzio toliku kaznu. sta ste ocekivali od omladine u drzavi u kojoj se ratni zlocinci proglasavaju za legende i junake . svasta nas jos ocekuje u ovoj zemlji. ponudite nesto omladini , dajte im da putuju ,da rade ,da se druze pa ce se ove stvari svesti na minimum. na ovaj nacin se ne resava problem huligana.

Bozo

pre 15 godina

Crni Savija, prvo nauci pravopis pa onda istici transparente..Na severu je pisalo "STICICE" , pa to ne ide sastavljeno bre. Umesto da bodrite igrace i klub vi ga srozavate na jos nize grane, ako je to uopste i moguce. Ugledajte se u necemu na glodare, pa vidite koliku oni podrsku imaju na svom terenu, a vi podrzavate huligane.. Strasno

jadni neshvaceni navijaci ...

pre 15 godina

savija i ostali ce najbolje pruziti podrsku urosu tako sto ce mu se pridruziti u zatvoru u nastupajucem periodu. a to bi bilo pravedno i ovako moralno i po zakonu.

CHICHA MLADENOVAC

pre 15 godina

Ma, cijih navijaca je ovaj lik vodja? Sigurno ne onih normalnih sto petnaestak godina ne smeju da dodju na Marakanu. Zvezdi je otrov usao u sistem jos pocetkom '90-ih, kada je Arkan poceo sa setkanjem po severu i transformacijom do tada vernih navijaca u svoju privatnu gardu i "zestoke" momke, da ne upotrebim tezu rec... Od tada se nas klub pljacka nemilice, raznorazni menadzeri guraju svoje pulene u prvi tim, a reputacija i ugled kluba idu nizbrdo. Ovi problemi su izvan domasaja normalnih sportskih radnika, ako policija i tuzilastvo ne prociste klub jednom zauvek, treba ga ugasiti jer je ovo sada tragedija svih nas iskrenih Zvezdasa.
(mali radoica, 24. septembar 2008 15:27) REEEEEEEE:


Aj kazi to Shaviji u lice na ulici kad ga vidish. :)

Vidi se da pratish Zvezdu od malih nogu

DeMarco

pre 15 godina

Savija(Ja se izvinjavam koja je to nacionalnost?)

Delije (cija je to rec, sta ona oznacava)

Unapred molim za konkretne odgovore. Hvala

David

pre 15 godina

Ne razumem navijace, koju pravdu traze??? Da li je mnogo sto je klinac dobio 10 godina..naravno da nije, trebao je da dobije 20 godina! Pokusaj ubistva je za nijansu blaze krivicno delo od ubistva! Dete u zatvor, one koji su drzali transparent samo ispitati jer verujem da se iza njih kriju glavesine, a fudbalere pokaznjavati. Ovo je presedan..kada cemo vise poceti da treniramo, igramo i navijamo kao sto to rade svi civilizovani ljudi, hajde da zakoracimo u taj svet, da se emancipujemo, a ne da budemo stoka citav vek! Fudbal nam je uzasan, navijaci divljaju..treba li jos nesto da dodam???

Mare

pre 15 godina

komentatori,dodjite na sever i tamo recite saviji sta imate.i gde prima platu i kolika je,a ne ovako mangupi.sedite za kompom,pisete gluposti....sram vas bilo

brej

pre 15 godina

Ej Savija, ti kazes da je O-C-I-G-L-E-D-N-O, ali i dalje ti nesto nije jasno!?
Pa ti si za Kovin ili Vrsac sa takvim razmisljanjem. Ili gde se vec ide u Lazu, moze i u Zabelu. Ne ponasas se ti normalno Savija. Ti se oglasavas, a ti prvi trebas da ides u zatvor. Da, ti prvi, umesto tog malog kojem si punio glavu da treba da ide protiv zandara. Ali ne 10, Savija, ti i tvoji sledbenici trebate ceo ovaj vek tamo da budete! Vas dvadesetak. Isto i u Partizanu oni placeni sa zastavama Karadzica. Samo se pitam da li je ovaj Savija stvarno toliko lud i misli da moze da vedri i oblaci Crvenom Zvezdom, ili mu je neko platio da se glupira.

veselin

pre 15 godina

Stidi se ti.Kako vas nije sramota,deca bre na stadion od vas ne mogu da odu.Gurao baklju usta,zaigrao se magarac..Kola razbijate igracima,upadate u kancelarije kako vam se prohte.
Mars sa stadiona svi,niste potrebni,krompir da vadite,jeste li culi.

jovan

pre 15 godina

savija pa kako te nije sramota gurao mu baklju u facu,koja je po tebi blaza kazna zbog pokusaja paljenja covekove face,i kakav je to nacin da zvezda nosi majice sa likom osudjenog kriminalca,pa zar igracima niko nijew pokazaao snimak sta se desilo sta je lik sa majice uradio mozda bi trebalo da dozvole da se i lik hitlera pocne nositi i svastika na dresu

доктор

pre 15 godina

Ја мислим да ви са Б-92 нисте нормални што објављујете изјаве оваквих ликова.Ко је тај Шавија!?Не,нисмо ми дотакли дно јер му се не види крај,Још мало па ће вам тај Шавија да уређује спорт на Б-92.Боже Боже.

Imay

pre 15 godina

E, pa ako gospodin Šavija tako kaže onda je valjda tako. Ovaj se barem preziva Šavija, a ne kao jedan bivši političar, mislim da je bio i premijer, koji je briljirao sa "gospodin Legija"!

baldhawk

pre 15 godina

Pa naravno da je osudjen za primer,pa sta treba sve da se desi,da bi se smirilo nasilje i da bi ljudi isli na stadion da gledaju teren,a ne susednu tribinu!To je onako u dahu,a vec par dana formiram misljenje o Zvezdinim navijacima i dosao sam do zakljucka da bi im bolje bilo da otvore neku bodyguard agenciju,posto im jos fali samo da se ozvanice nekako.I zar nam fali da copor neobrazovanih i nevaspitanih mladih momaka pravi sliku u svetu,a nama i te kako ta slika nije potrebna,dovoljno smo se pokazali!!!A ovog, gospodina Saviju odma' u neku politicku emisiju da iznese stavove i predloge! ..."sve su to cestita djeca,cetvorka iz srpskog,petica iz matematike"...

Marko

pre 15 godina

Ma, cijih navijaca je ovaj lik vodja? Sigurno ne onih normalnih sto petnaestak godina ne smeju da dodju na Marakanu.

(mali radoica, 24. septembar 2008 15:27)

Ja sebe smatram normalnim navijacem posto nisam narkoman,nisam huligan,ne napadam ni policiju ni druge navijace.Samo navijam.I ja smem da idem na utakmice,vidjam oceve koji vode sinove na utakmice.Ima dosta i devojaka na utakmicama,starijih ljudi,penzionera.Eto ima cak i popova.Ima i huligana naravno to niko ne spori...ali,o cemu ti pricas?Ko to ne sme da dodje na stadion?Zasto siris lazi i neistine ovde?

DELIJA

pre 15 godina

o kakvom normalnom pruzanju podrske on prica?!pa ja sam bio na tekmi sa apoelom kad je pretio na poluvremenu da ce njih 200 da prebije celu tribinu.ljudi, u ovoj zamlji svaki dan nicu crkve a nama trebaju zatvori za huligane!

vojnik zvezde i severa

pre 15 godina

a kako to da mene niko nikada na stadionu nije tukao,osim par puta nasa pravedna milicija. Treba da se zna da nisam clan nijedne grupe sa severa,da na utakmice ili idem sam ili sa bratom,ali nikad me niko od navijaca nije popreko pogledao,a kamoli nesto drugo. Ti sto si se potpisao sa ZVEZDA MI JE SVE,prvo pitaj koje tu pesmu napisao,kao i mnoge druge. Bitno j da sve znate,da ste vi jedini obrazovani u ovoj drzavi,a svako ko misli ili se ponasa drugacije je narkoman,ubica,huligan...Demokratski,nema sta...

bojan

pre 15 godina

Trenutno sam u USA,ali sam bio u BGD kada se desio taj dogadjaj.Ne mogu da verujem da jedan polupismeni navijac,koji palcem ostavlja potpis,moze da govori u ime kluba.To nije njegova imovina,niti je on vlasnik Zvezde da moze da govori sta uprava treba da radi!
Daleko smo mi od normalnog sveta,cim ovakav pojedinac nije odavno smesten tamo gde treba,u zatvor!

CHICHA MLADENOVAC

pre 15 godina

Smeshni ste! Ladno necete da objavite nijedan komentar koji je napisan od strane pravih Delija. Shta je ovo? Komentari sastavljani u redakciji? Pustite bar jedan od komentara koje sam postavio, ni jedan nije ni vulgaran ni uvredljiv, samo istina zna da boli!!!

No

pre 15 godina

A za vas takozvane navijace, koji kazete dodji na Sever pa reci to Saviji u lice -
jes' da dodjem tamo, dge ste jaki kad vas je 1000, a kad ste sami, manji ste od makovog zrna! Ja sam nekad navijao za zvezdu, isao na utakmice, voleo klub. A sada je na tom Severu ostala saka huligana, kukavica i narkomana, od kojih njih par dobija platu od Zvezde, pa se zato i pojavljuje na utakmicama. Nekada se za Zvezdu navijalo srcem, a danas iskljucivo zbog para. Pa ne bi taj Savija dolazio na stadion, da ne dobija od Zvezde 1.500e mesecno da sa sobom vuce ostale navijace!

ZAKON JE ZA SVE- 10 godina je malo za takav pokusaj ubistva!

bojan

pre 15 godina

decka treba kazniti ali ne toliko ,sigurno upola manje je realno.delije moraju da se oglase zbog visine kazne jer je velika a decko nema para ili nekog iza sebe jakog politicara,biznismena da bi dobio manje.ovo je luda zemlja za teske telesne 10 godine a kad je neko od zandara odgovarao za ubistvo a kamoli povrede sa teskim posledicama.naser oric 3godine,haradinaj oslobodjen ,ubice arkana preko grane poslala drzava,andrija draskovic oslobodjen jer je izresetao coveka koji ga vredjao itd.sramota srbijo,ako mi uopste imamo drzavu!slozno delije!

Rale P.F.C.

pre 15 godina

Ako je decko kriv, neka ga sankcionisu, najnormalnija stvar na svetu. Ipak, nije najnormalnija stvar ako treba da ga "za nauk" ostave da trune 10 godina. Zasto da on jede tudje porcije, i njegova je prevelika. Nije ovo srednji vek da se osudjuje neko za primer drugima. Zakon je i do sada postojao pa ga nisu primenjivali a sada od jednom BUM po glavi! Taj isti sudija je pustio Andriju Draskovica da se brani sa slobode, ubio je coveka u Knez Mihajlovoj, UBIO! Je li i to primer za druge? Svako neka snosi odgovornost za svoje postupke. Ljudi mi nisu jasni, da su ga osudili za terorizam svi bi poverovali. Da mu je gurao baklju u usta, policajac ne bi mogao da jede vise nikada, a ako ste toliko dusebrizljivi, mozete pronaci sliku coveka na netu negde, izgleda normalno (verovatno se ne oseca tako). Dakle, ovo je policijska farsa da bi se ostalima ocitala bukvica sta im sleduje ako...

nislija

pre 15 godina

Znam kako su navijaci dobrovoljno obukli te majce.Bio sam danas na utakmici Radnicki Nis : Crvena Zvezda i sve mi jasno sa prozivanjem IGRACI JER NAS CUJETE PRAVDA ZA MILOSA,IGRACI JER NAS CUJETE PRAVDA ZA MILOSA!!!!I prozivanje igraca tokom celog meca da bi ih podsetili na samaranje i sudbinu njhovih automobila.Ostavite igrace na miru ako ste pravi navijaci imaju oni vec dovoljno drugih problema.Zvezda u SRCU huligani u zatvor!Nisam sudija i nemam uvid u dokaze i ne mogu da kazem da jeste ili nije zasluzio toliku kaznu.Ali taj decko mora u zatvor pa i ako je za primer neka je!Preterali su!Brukaju nas gde god da odu!Setite se samo Skotske kada su unistili ceo hotel i okrecili ga u CRVENO BELO!

д.н.с.

pre 15 godina

Шавија-српско презиме а порекло му из Гламоча(Босанске Крајине)
Делије-турска реч у преводу турски коњаници.
Иначе себе првог сматрам ненормалним што коментаришем све ово али хтео сам само да скренем пажњу да се Срби не морају сви презивати само на ИЋ.

Aleksandar

pre 15 godina

Ja prosto ne verujem sta se dogadja u zemlji Srbiji. Nekakve vodje navijaca drze konferencije za stampu i daju izjave za novine. Vodja zvezdinih navijaca kaze kako kazna nije primerena zlocinu, a zlocin je pokusaj ubistva sluzbenog lica pri vrsenju duznosti! 10 godina je malo, premalo... Tim samozvanim navijacima smeta sto ne mogu vise da rade shta hoce i iskreno se nadam da ce policija jos vise da im stane za vrat pa da u buducnosti normalan covek moze da ode sa porodicom na stadion!

branislav

pre 15 godina

Od kada su to necivilizovani ljudi,privilegovani navijači.Manite se skrianja /CZ/ iza stadiona,sporta i ostalog.Recite ko komanduje iz senke,idite iz Zvezde i Vi i navijači/huligani/Zvazda to nije zaslužila.
Bivši brobar,koji ne voli zvezdu ali još više mrzi da politika,i necivilizovano ponašanje,Zvezdu i dalje vuku po blatu. Nije to zvezda zaslužila

korvin

pre 15 godina

Verovatno ste ih "zamolili" kao i pre toga na treninzima, šamarima i razbijanjem kola!
Čoveče opasulji se počni nešto da radiš u životu

grande

pre 15 godina

"mi nikada nismo bezali od zakona"


da ste postovali zakone na tribinama nebi bilo nereda i ovo je prilika da izvucete lekciju iz Urosevog slucaja

Zoran

pre 15 godina

Bice ipak da sve nas koji ovo citamo i komentarisemo neko pravi budalama. Pa ovo se ne zna vise ko koga laze i sta izjavljuje, na kraju ce da ispadne da su igraci stampali majce i zamolile tzv. navijace da ih obuku. Ha ha ha

Mislite o tome!

pre 15 godina

@valjevac

A kako ti znas da se navijaci ne ponasaju normalno na stadionima zadnjih 15 godina, kad kazes da ne dolazis?! Sta, jesi procitao u politikinom zabavniku pa si " informisan"?!
Za promenu bi mogao malo da dodjes i pogledas po neku utakmicu i videces da ti se nista strasno nece desiti. Sem, mozda, da se smoris od "kvalitetnog" fudbala.
A da nije to pravi razlog zasto ljubitelji ove igre ne posecuju srpske stadione?

navijac

pre 15 godina

Ja se najvise plasim kad sam na tekmi od iskompleksiranih policajaca.Pucaju na decu , tuku narod imaju klipovi da vide ovi sto nesmeju da idu na utakmice i demnstracije dok su bile.

Ciganin al' najlepsi

pre 15 godina

neka se svi stide, samo vi nemojte
jedini ko zaista upropastava Zvezdu su ti tkz navijaci
sta ste vi dobro doneli Zvezdi, hocete platu zato sto navijate
pola vas vodja bolje zaradjuje na ulaznicama od vecine fudbalera
i sad kad ste uprskali da se uprava stidi
licemerno brate, maksimalno

branko

pre 15 godina

Sramota za Saviju!Lepa je cucla Zvezda bila dugo godina ZA TAKVE,A SADA verovatno gube tlo pod nogama, jer kada se klub privatizuje sigurno da gazda nece placati navijace! Pa cemu takvi navijaci!20 godina iste pesme,isti repertoar,a 90 posto tih navijaca ne zna pravila,a pola ih ni ne igra fudbal!

Miladin

pre 15 godina

Fudbalski huligani nisu srpski specijalitet. Neke zemlje imaju odlicna iskustva kako se sa istima treba boriti. Pogledajte Englesku, gde su stadioni puni obicnih ljudi. Samo ih treba konsultovati i njihova iskustva primeniti u Srbiji.

Manki NS

pre 15 godina

Mislim da ljudi kod nas nerazumeju da nije sve tako crno-belo kako se predstavlja u medijima.Nije jednostavno decko (Uros) dosao na tribinu i napao coveka koji je stojao pored njega iz cista mira.Neopravdam Urosa ni najmanje, siguran sam da ga treba kazniti, ali treba se setiti sta je sve policija radila navijacima i obicnim gradjanima proteklih 20 godina, znaci nije sve bas tako kako se cini od kuce.Navijam za Vojvodinu i uvek sam protiv Zvezde, ali na terenu.Ovo sto se desava sa huliganima je strasno, ali mnogo gore stvari su se desavale u Engleskoj kada je 30 ljudi poginulo na tekmi, pa cak i sada u jednoj Italiji svaka dva-tri meseca neko pogine.Ne zelim da opravdavam huligane, ali ovo je mazanje ociju javnosti Miskovic pere pare preko Zvezde i hoce da je kupi za tepsiju ribe, a nesretni Uros je kolateralna steta.Idite na utakmicu sa navijacima Vojvodine, Zvezde, Partizana nije bitno i videcete da nije sve tako crno-belo i da je 99,99 posto ljudi tamo normalno kao i svi ostali.Da svi imaju porodice, decu, devojke, da rade, studiraju i nije bas sve tako kako kazu na televiziji.

Pozdrav

Interista

pre 15 godina

Nevjerovatno je da vodja navijacke grupe kakva su Delije moze da kaze kako je ucinjena nepravda i kako je 10 godina prevelika kazna i citiram: "Očigledno je da je on žrtva, odstreljena za primer". Volio bih da znam cime je taj mladi covjek bio toliko isprovociran da je nasrnuo na covjeka koji je radio svoj posao i pokusao upaljenu baklju da mu ugura u usta.I treba ga osuditi za primjer,cak i vise,pa da malo svim navijacima i navijackim grupama dodje iz u glavu i da se dovedu u red poput huligana u engleskoj.Samo visoke novcane i zatvorske kazne,pa cete vidjeti reda, a nek neko bude faca pa kaze da navijaci Liverpool-a i ostalih klubova u Engleskoj ne znaju da naprave atmosferu.

cigan istok

pre 15 godina

ma jok pokusao da ubije coveka, al nema veze to se desilo na tribini, mlad je ima vrelu krv- e pa imace deset godina da se ohladi!!! a njegovim roditeljima idi ti pa pogledaj u lice ti si veliki vodja, covek je povredjen na "tvojoj" tribini sto ga posle toga nisi posetio kad si tako savestan pa makar bio i pandur.ovu agoniju MOG kluba moze da prekine samo privatizacija pa ko god ima dovoljno kesa neka izadje sa ponudom, a navijaci da bodre klub ne da dele pravdu!!!

horny.cg

pre 15 godina

Muntzu
ja jesam napisao da baklja gori na 4000c, i pogrijesio sam jer je temp oko 1000 al KAKVE TO VEZE IMA? mijenja li to sto?
Mishic moze da slavi taj dan jer je zandar imao ZAKONSKO PRAVO da PUCA NA NJEGA I LISI GA ZIVOTA (pravnik sam, tako da barem toliko znam), sto nije uradio,a imao je pistolj kod sebe! tako da njemu cestitajte! i zasto bi jedan navijac bio izuzet iz pravnog sistema.navedi jednu jedinu olaksavajucu okolnost sem ranije neosudjivanosti sto je relativan pojam jer ima 20g. a ja sam ti vec nabrojao mnogo otezavajucih

S.Markovic

pre 15 godina

ALo bre zbog koga vi ne smete doci na stadion??? KO vama brani?? Izvolite,imate i istok i zapad i jug,tamo vas niko ne dira,a i ne morate da slusate "debile",kako ih vi nazivate...Ali necete,jer vam je zao da date 100 dinara za Zvezdu koju toliko volite,ili vam je bolje da gledate prenose drugih liga preko televizije..A kad gosutje Milan i Bajern,tad se ne plasite huligana,tad se 100 000 ljudi ostane ispred stadiona...EEE Muka mi je od svih vas koji se praavite pametni i koji kao vise volite Zvezdu od takozvanih huligana....
(crnac, 24. septembar 2008 15:58)

E ne mogu vise! Trebalo bi da znas decko, kad ih vec teras na Zapad i/ili na Istok, da karta za te tribine nije 100 dindzi vec je skuplja (200 i 300 din). Sever je 100 ali kako ti to mozes znati kad nikada nisi platio ulaznicu vec si uvek ulazio za dz.
A sta mozete dobiti za 100 dinara koliko treba da se izdvoji za Sever na obicnoj prvenstvenoj utakmici?
Pa krenimo redom.
Mozete da ocekujete da ce vam se na13bati majke ako ne navijate (nedovoljno glasno ili nikako svejedno je) a bogami mozete dobiti i po vdzajni kao protiv Apoela na poluvremenu kada su krenuli da sutiraju redom cak i one koji su uredno navijali do tada. O vredjanjima sa onog "svadbamegafona" necu ni da govorim, ubija svako ljudsko dostojanstvo u tebi. To je upuceno svima koji na severu sede po bokovima ili izvan kopa a UVEK kada kop navija "kao da nije doruckovao". E onda te teraju sa "njihove" tribine znas vec gde, ali ti i dalje uporno dolazis jer mnogo volis ovu nasu Zvezdu.
Ponekad ti pridju decaci sa kutijama da ubacis prilog (za koreografiju, za bilten i sl.) i to je OK, samo je pitanje da li kinta zavrsi na pravom mestu i za tu namenu. Nadam se, samo ukazujem.
Ponekad mozes da rizikujes i da popijes metak ispaljen u magnovenju od strane nekog pandura koji se tu zadesio i izginuo a da ni sam ne zna zbog cega. Ili mozda zna?
Ponekad (to vec kosta 300 dindzi) moras da budes saucesnik u NENAVIJANJU od cca (cirka) pola sata i da se ziv jedes od muke dok gledas kako groblje vec vodi sa 2 gola razlike dok se nasi igraci zacudjeno okrecu prema severu i pitaju se koji nam je moj pa ne navijamo. Lepo je to delo, ljudsko, da odamo pocast mladom coveku koga su ubili pripadnici one grupacije od preko puta sto se za to vreme dere iz sveg glasa i bodri svoje igrace.
Za 500 dinara mozes umesto da pocepas grlo pevajuci "Pune tribine..." i to od trenutka kada nasi kroce na teren (kao sto se do ne tako nekad davno radilo), pa da podignes adrenalin nasima a protivniku uteras jezu u kicmu. Mozes, ali dok sever otpeva svih 17-tak strofa "Oj Kosovo, Kosovo" Liberec vec vodi od 1 minuta i stavlja tacku na nas prolaz u Ligu kupa Uefa.
Dok Zapad stolicama rasteruje bandu iz svecane loze (protiv Apoela) Severu treba nekoliko minuta da pocnu sa skandiranjem "Uprava napolje".
Na utakmicama, kop vise ne gleda utakmicu, vec ne skida oci sa sipke, cekajuci da cuje koja politicka ili neka druga parola treba da se vice.
Pa onda pitam Vas, Gospodo Vodje, gde nestade onaj nas Sever kojim smo se ponosili? Svaka cast vama, svim vasim zaslugama, prolivenoj krvi, ali izgubili ste kompas a mozda vas je i vreme pregazilo. Slazem se da je kazna Urosu drakonska, i jasno je da ne trazite oslobadjajucu vec pravednu presudu za njega. Ali na ovaj nacin, samo cinite stetu klubu a mislim cak i samom Urosu jer se podigla takva halabuka da moze sudija u drugostepenom postupku da ga rebne jos vise (sem ako ovo nije maksimalna zaprecena kazna). Uefa Mafiosi (slazem se) su nemilosrdni, pa ako kazu nema transparenata na tribinama ne treba ni da ih bude. Ovim inacenjem samo se nanosi jos veca steta klubu. Sever je Zvezda, ali niste samo vi sever ma sta mislili o tome. Ne moze vas 200-nak da cini sever. On je 15.000 hiljada ljudi pristiglih sa svih strana zemlje i okruzenja. Sever je perjanica Zvezde ali su takodje Zvezda i Zapad i Istok i Jug (kad nije derbi a na neki nacin cak i tada). Lepo je nekome koji je odavde da proziva ljude koji pune stadion kad gostuje Milan i sl. Ne nego ce da ga napune protiv na pr. Bezanije. 80% tih koji "pune" stadion protiv Milana, dali bi sve da su ovde i da im je Marakana u gradu pred nosom. A da priuste sebi luksuz (prevoz+hrana+ulaznica+ostalo) da 3-4 puta mesecno posecuju Bgd a mnogi jedva sastavljaju kraj sa krajem, nerealno je.
Mogao bih jos mnogo toga da kazem, ali i ovo je mnogo. Ja cu i dalje DA DOVODIM SVOJE KLINCE na sever (svi oni ocevi koji se ovde javljaju i kukaju kako ne mogu da dovode decu na stadion lupaju gluposti - sever po bokovima je u 99% slucajeva bezbedan u z gutanje gore navedenih zaba a ako vam je kinta problem eno ga istok i zapad, deca ne placaju).
I kako god ovo nekome zvucalo, imam puno pravo da pricam o severu jer sam na njemu od 1985 godine i redovni sam posetilac SVIH zvezdinih utakmica bez obzira na vremenske uslove. Sada mi je vise muka od svega sto se dogadja u i oko Zvezde a za deo toga i vi snosite odgovornost.
Za vecinu ovde navedenih stvari sam siguran da sam apsolutno u pravu, zato ili smanjite dozivljaj ili se gubite sa stadiona. Siguran sam da ce vasa argumentacija za ovaj komentar sadrzati niz pretnji i uvreda. Mozete i da me bijete, uglavnom to i mozete, ali ljubav prema Zvezdi mi niko ne moze uskratiti. NIKO! Bilo je i bice navijanja i posle mene i Vas, jedino sto ja za razliku od vecine vas
ZVEZDU VOLIM ZA DZABE!
Pozdrav svima i izvinjavam se na predugackom komentaru.

LJILJANA ALEKSIĆ

pre 15 godina

postovani posetioci sajta,

Vladimira Saviju poznajem licno i tvrdim kao jedna ozbiljna zena da postenije ljudsko bice nisam srela u svom zivotu.Nemam pravo da iznosim detalje iz njegovog licnog zivota ali njegovu humanost moram da naglasim jer vidim da niko cak ni od njegovih prijatelja ne pominje njegove mnogobrojne odlaske na KOSOVO sa humanitarnom pomoći,humanitarne koncerte za KOSOVO koje je on organozovao,borbu da obezbedi sirotoj majci sa kosova stan(a sam nema stan stanuje u roditeljskom stanu)
Njegova briga za svoje prijatelje je dirljiva do suza.Ja lično nikad necu zaboraviti njegve svakodnevne molitve u kojima se molio izmedju ostalog za meni najdraze bice.Lepota duse tog momka je nemerljivo blago i hvala dragom Bogu sto sam imala cast da bude prijatelj moje porodice.Apsolutno se ne razumem u sport ali sa svojih pedeset godina zivotnog iskustva fenomenalno znam da procenim ljude.Bojim se samo da njegovi emotivni nastupi ne naskode njemu samom a i njegovoj divnoj porodici.
Vladimire zelim da te Dragi Bog i Sveta Bogomajka cuvaju na tvom zivotnom putu i samo malo da se trgnes u ovom surovom svetu jers si kap koja tesko moze da promeni silinu talasa mocnih okeana.
S poštovanjem ,ljilja

vladisav

pre 13 godina

nije ni cudo zasto CRVENA ZVEZDA ne moze da osvoji ligu jer je vrlo poznato da su se vlasti i fss okrenuli protiv zvezde svi zele da sruse nas NAJ TROFEJNIJI fudbalski klub i toga treba da se stide.Bio sam na MARAKANI nebrojano puta i tamo se vidi da nasu zvezdu samo navijaci- DELIJE mogu da odrze na dobrom putu da joj daju energiju i siguran sam da cemo uspeti u tome i onako smo vec osvojili kup ,a derbi necu ni da komentarisem svi su videli utakmicu odnosno pobedu fss i partizana nad CRVENOM ZVEZDOM ali izdrzacemo protiv svih najjaci smo samo napred SAVIJA.

JA

pre 15 godina

Izgleda da je najbolja škola kod ovih "navijača". Sve oni znaju, ko je dobar trener, ko je dobar igrač, ko je dobar menadžer, kakva je politika dobra, a sada vidimo da su postali i pravni eksperti. Zvezda im je pustila sve i sada neka ispašta, nema ovde leka bez temeljitog čišćenja policije i tužilaštva. Kakav je ovo lik, koga on predstavlja? Čiji je on vođa? Ko njega više plaća? I zašto mediji ovakve likove promoviraju? Pa ima ih više u medijima nego srpskih naučnika!

Vladimir

pre 15 godina

Molim novinare da ne pridaju važnost likovima poput Šavije.
Navijači su oni koji dolaze na stadion i posmatraju utakmice.
Oni koji lupaju automobile i prete su huligani što je kancerogeni proizvod nastao od ekstremnih navijača.
Ako se Crvena Zvezda plaši huligana onda je zaista jadna!

bale

pre 15 godina

Coveka razumem. On je vodja ,profesionalnih' navijaca koji jako lepo zive od navijanja, abogami i od prebijanja. Neki su dobili i po kafic, neki po stancic, tek da im se nadje. I svi oni, gle cuda, zele da im se na celo kluba vrati isti onaj koji ih je i izmislio...Ako nista drugo, B92 ce im pomoci da shvate sta normalni ljudi o njima misle i koliko su popularni.

Zgroženi

pre 15 godina

NE! Ti treba da se stidiš. Ti i tvoja horda huligana koja je zgadila navijanje svim normalnim ljudima! Svi vi, gospodo "navijači" treba da se pridružite svom komradu u Padinjaku!

nessa974

pre 15 godina

Deset godina je prava mera! I svakom sledecem po deset godina!!! Jednom se mora stati na kraj tim besnim maloumnim neradnicima!!! Navijas za zvezdu? Pa navija se tako sto vices "napred zvezdo" ili vec neke slicne afirmativne poruke u cilju da podstaknes igrace svog tima da igraju bolje... Kakve veze sa navijanjem ima pokusaj ubistva?!? Ko mu daje za pravo da upotrebljava silu sa izgovorom da je to jedan nacin navijanja?!? Da li vasim ljubimcima pomaze kad cuju da u tuci ispred stadiona ima tesko povredjenih?!? Razmislite o tome... Razmislite cemu zapravo sluzi navijanje (bodrenje svog kluba)! A onda mozemo dalje da razgovaramo...

Joao

pre 15 godina

Savija i mnogi drugi komentatori zaboravljaju da glasno kazu sta je Misic uradio. Gurao je drugom coveku (jer i zandarm i navijac Partizana je na kraju i na pocetku - covek) upaljenu baklju u usta!!! Sta je hteo da postigne time? Da spali drugom coveku i kozu i sluzokozu, unisti mu zauvek i desni i nepca i jezik i krajnike i zdrelo i ucini da umre u najtezim mukama! Pa koliko za to treba da robija? 30 dana?

coa

pre 15 godina

I treba 10 godina! mnogi zbog takvih budala ne idu na utakmice, zbog takvih je samo 1/10 stadiona ispunjena u proseku. Sto ostrije mere! Kako u Engleskoj moze da se navija i bez transparenata i tuca...

maske

pre 15 godina

Ovo je ozbiljan prekrsaj sto je mladi Misic uradio. Zao mi je decka, ali on je ucinio krivicno delo POKUSAJ UBISTVA. Nije on udario policajca, gadjao ga kamenicom, vec ga je zverski napao, pekao ga bakljom, to je POKUSAJ UBISTVA. Decko je rastao u nesrecno vreme, kada je nasilje bilo prisutno, vreme nemastine, poremecenih vrednosti, kada je celo drustvo krenulo u sunovrat. I on je bio nasuskan verovatno od nekoga, nekoga ko ga sada toboz brani. Zao mi je decka, ali mora svak odgovarati za svoje postupke, zamalo je ubio coveka, Trajkovic se jos uvek nije oporavio od posledica ovog linca. Huliganizam se mora zaustaviti, kao sto su to Englezi ucinili. Jer ovako ponasanje huligana nece vratiti publiku na stadione, i oni doprinose losem stanju naseg sporta. Ovakvi "navijaci" salju ruznu sliku NASE VOLJENE ZVEZDE u svet.

???

pre 15 godina

A ko vam brani da dolazite na utakmice??? Navijaci su na severu, vi dodjite na zapad,istok kad se toliko plasite i kad toliko volite svoj klub!!!

pedja

pre 15 godina

hehe...pazi ti ove ove silne likove koji preko interneta zasedaju skupstinom!
hey bre junaci,pa niko vam nikada nije branio da idete na zapad,istok ako ste vec dosli da grickate semenke i guzvate stare novine...
o cemu vi?o bezbednosti?
i zar mislite da iza svega ovoga stoji jedan Savija!?eee deco moja...
pita se tu neko mnogo,mnogo jachi...

el Zar

pre 15 godina

Poshto sam pogledao sve objavljene komentare, slobodno smijem OPET da zakljucim kakvu politiku vodi b92> od svih komentara samo 1(jedan) je komentar navijaca Crvena Zvezde,a sumnjam da nisu pokusali, posto sam i ja probao par puta bezuspjeshno...

Ne znam samo ni sto sad opet pokusavam, al mozda ovaj objavite bas fore radi!:)

(Ovaj smajli je pokushaj chepljenu moderatorima, dotle je doslo...)

...

pre 15 godina

Shavija? ti vodja zvezdinih navijacha? bio do kad? xexexex..
zna se ko je vodja zvezdinih navijacha, zna se chime se vrh "delija" bavi, zna se zbog chega navijaci izbegavaju utakmice.. ccc..
nadam se da ce ljudi koji su ti poverovali kad-tad progledati...
do tada, fudbal iz fotelje burazeru..

MoNtAnA

pre 15 godina

Koji je nesretnik ovaj MM,kad su ga otac i majka vapitali tako da na tudje roditelje pljuje.Tuga je sto je danas takvima dostupno da na raznoraznim forumima i ostavljajuci komentare pametuju,a nakon prve dve reci njihovog izlaganja postane jasno koliko su tuzni!

Nesto sto je jos gore sto se raznorazni ljudi stavljaju u ulogu pravnik,tuzilaca,sudija,psihologa i sociologa pa procenjuju da li je bio pokusaj ubistva ili nije,da li je 10 godina malo ili ne,koga su roditelji kako vaspitali,ko se drogira na tribini,ko je na cijem platnom spisku.....ZALOSNO!!!

pera

pre 15 godina

Odlicno to je prava stvar. Kao pravi grobar podrzavam mister Saviju u daljem rusenju i upropastavanju Zvezde. Fudbaleri, funkcioneri i novinari Zvezdasi samo tako nastavite da mu se slihtate i pustite ga da vodi vas ljubljeni klub i bice super. Uskoro cete morati da navijate za neki drugi klub jer vaseg voljenog vise biti nece.Nadam se samo da to nece biti Partizan jer biste svojom nesposobnoscu, kukaviclukom i korumpiranoscu mozda uspeli da mu naudite. A to ne bi bilo fer. Svako neka unistava svoj klub. Mi smo srecom prestali da unistavamo nas klub a da li cete vi skroz srusiti vas, videcemo.

vanste

pre 15 godina

Kazna jeste velika, al na nekome su morala kola da se slome... decko ispasta ne samo zbog tog zlocina, vec zbog zlocina godinama unazad...

Vlado

pre 15 godina

U pravu je ovaj Savija!Jeste puno 10 godina zatvora za Urosa.Treba zato prepoloviti pa 5 godina nek i Savija odlezi.Zasto?Zato sto je tzv.vodja a navijaci(uglavnom)slijede vodje i uz pomoc i sa znanjem vodja se unose baklje i ostala pirotehnika na tribine.Pa jel' Cegi u zatvoru poslije ubistva onog decka iz Obrenovca na stadionu Partizana?

Krcun

pre 15 godina

Opet cete se kleti u nas, i opet cemo vam biti simbol otpora. Moliim objavite mi lepo moje komentare k'o shto objavljujete i ove druge. Nema nishta uvredljivo u njima, samo istina. A ona zna da boli!!!
(CHICHA MLADENOVAC, 24. septembar 2008 17:24)



Pa gde si Chicha zakletvo moja,moj simbole otpora,spasioce moj.Ti si pravi navijac!Da nije tebe sta bi sa nama bilo.
Nego, nesto si se brzo vratio iz Nisa.Po tvom komentaru vidim da ne propustas utakmice.Mora da si nosio lap top.Taman posla da propustis neku.Zamisli da nisi bio u Nisu pa da se neko drugi uvukao VODJI.Koja si ti...........

GGT

pre 15 godina

Zasto ovoj individui B92 daje prostor????
(vojislav YVR_BGD, 24. septembar 2008 17:32)

Да би ти могао да истресеш сав отров из себе, те да би ти живот макар мало имао смисла.

Брате Нелсоне, немој да одустајеш! Пиши, сви ми "ненормални" радо читамо (и препоручујемо) твоје коментаре.

Какве се овде будалаштине могу прочитати... Ко сте бре ви да једног Шавију узимате у уста уопште?! Је л' неко од вас фанова Ливерпула и Барселоне уопште зна шта је тај човек све урадио за Звезду и за Север? Је л' неко од вас мудријаша зна шта њему значи Звезда? Немате ви благе везе(са све овима који шаљу коментаре из 29. новембра).

"Плашим се за децу"

Па дођи сам, без деце једном када игра Звезда, иди на исток и видећеш гомилу очева са децом и пензионера са унуцима. И све једни те исти. Како ли њих нико никад није истукао? Како вас није страх да децу доведете када гостује Милан?

Убедљиво је најбољи овај који је чуо јуриш од Шавије на тој утакмици. ???

Човече божји, Шавија тој утакмици уопште није ни присуствовао! Вође су те вечери покушале да смире ситуацију, никако да долију ватру, али - ти си у новинама прочитао да је Шавија викао "Јуриш!", и то је онда истина.

Чијих навијача је вођа Шавија(и не само он, већ и онај кога сте ухапсили и послали на робију зато што се није слагао са вашом "правдом")? Чијих је он навијача вођа? Оних који долазе да гледају Звезду, а не њене противнике. Оних који су ту и по ветру, и по снегу и по киши. Оних који не пропуштају гостовање. Тих, правих навијача.

Ма, у праву је Нелсон. Вама индоктриниранима не вреди више ни објашњавати. Да је Слоба имао овакве медије и овакву камарилу, још би владао.

Marko__bgd

pre 15 godina

eto..doslo je dotle da Savija hoce da isteruje pravdu...sad mu ne valja uprava...ma trebalo bi i on da se povuce sa mesta vodje..ionako je navijanje bez veze,...stalno izbacuje nove hitove..pesme koje niko ne zna...i onda i navijanje ne moze da bude dobro...

Bojan

pre 15 godina

Zbog takvog ponasanja "navijaca" prestao sam da idem na sever... volim zvezdu i njene utakmice vec nekoliko godina posmatram sa zapadne tribine... ne zelim da ne kojekakvi maltretiraju zbog toga sto u tom trenutku ne skandiram odredjenu politicku parolu npr....
Zvezda i navijanje za Zvezdu da... ovakvi navijaci - ne, ne i ne!

d m /...

pre 15 godina

I vama "pravim zvezdashima" treba Bog pomoci, vama je sada najpotrebnija pomoc, poshto se ochito vidi da nemislite svojim mozgovima.Srecno!
PRAVDA ZA UROSA!

stefan

pre 14 godina

kada ce policija poceti da hapsi prave mafijase a ne da peca ove sitne ribice koje kada se pokupe nemaju za jednu dobru trenerku...zasto ova ne mogu da joj izgovorim ime jer je se gadim ne proseta do jagodine i prokomentarise ove silne x6ice ,range rovere,zgradetine itd. pa zato sto ne sme!

Igor

pre 15 godina

Sad smo svi mi glupi. Pa dobio instrukcije od uprave da im pomogne u ogradjivanju od ovog skandaloznog postupka. Oduvek nisu te vodje svakojakih grupa bile imune na novac

hektor

pre 15 godina

Setio sam se ovih dana divljanja bagre protiv Odenzea u Danskoj. Dobio olos vize da udje u EU i da se izivljava. Nikad nisam zaboravio scenu kad rulja tuce redara koji pokusava da ugasi baklju koju su ovi "navijaci" upalili, obicnog danskog gradjanina koji samo posteno radi svoj posao, i ne dopusta da mu neko tek tako rusi njegov stadion. Kada je stigla policija navijaci su na njih isli maskirani, sa bakljama u rukama. Eto, verovatno je tada mali Uros na TV-u imao sta da vidi i da nauci...i sada placa cenu te "skole"...

Bagzi

pre 15 godina

Evo konačno da se obrati predsednik S.D. Crvena Zvezda! Otvorio mi je oči, mislio sam da je nemoguće da će delije praviti incidente, evo sad nas je sve uverio da nemamo zbog čega da brinemo. Molim sve ljude koji su prozivali iste da im se odmah javno izvinu.

lili

pre 15 godina

Za pocetak mali Uros je kriv i treba za to da odgovara,ne ulazim u to da li je kazna previsoka ili ne,nije u mojoj nadleznoszi da odlucujem u tome...Najvise mi je zao sto su mnogi to ovde iskoristili kao opravdanje zasto ne idu na utakmice,pa pominju svoju decicu koja su uskracena gledanja utakmica zbog huligana,itd...huligani vec odavno glavni "navijaci" na stadionima ali nisu placene ubice kako ih neki ovde dozivljavaju...NEkvalitet fudbala,NEkvalitet lige i NEkvalitet igraca su pravi razlog nedolazenja na utakmice,to svi treba da prihvate...huligane treba oterati i nek se nadlezni pozabave sa tim,ali ih ne koristiti kao paravan zbog slabih poseta utakmica nase lige,tolkio od mene!

acab

pre 15 godina

svi vi koji se plaiste za bezbednost svoje jadne decice, i kojima ovi "huligani" ugrozavaju zivote, kako se ne plasite da odete na stadion kad dodje milan ili real, lion, rendzers? tad se ne plasite za bezbednost vase dece?
zanimljivo...

Olartikoečea

pre 15 godina

Ša i da je uradila većina , kao treba da se svetimo ko da smo manjina, a ša i da je, a ša i da je...
Šavija vrati nas u 90-e. Ša?

kiza

pre 15 godina

Trebao je da kaze svaka cast Bunjo sto si doveo ove igrace,igracke,ljudske i intelektualne velicine.Oprastamo i Vosu i Banat i Kiprane i Javor i Cuku...Vazno je da ste nosili majice i nakantali Jagodinu i Radnickog.

luka

pre 15 godina

kada sam vidio kako u nisu onaj navijac(pretpostavljam Savija)na ogradi galami na igrace kad je bio prekid pa oni i super igraju sta oni trpe,mislio sam da necu ovo reci ove sezone ali IGRACI VAMA KAPA DOLE,ja izivljavanje nebi trpio za milione!!!

Nuntz

pre 15 godina

Brate Nelsone

Meni nisu objavili poslednjih 20 komentara. nikog nevredjam, nepsujem i ne pretim. Imam svoj stav ali se malo razlikuje od vecine ovde. Ja sam eto na strani navijaca a to nikako nije dobro.
Kako tebi uspeva da ti objave komentare ovi demokratski mediji????
Odgovori molim te, voleo bi i ja da komentarisem!!!!!

Nikola_Pancevo

pre 15 godina

Ja se samo pitam sta hoce taj Savija. Sta taj momak zamislja?! Jel on pravnik pa da ovde odredjuje ko je i koliko kriv? Velika je zalost sto jos dosta navijaca ne pravi tom Misicu drustvo. Sve sam huligan do huligana. Ima i onih pravih navijaca koji pesmom pruzaju podrsku svom voljenom klubu. Velika vecina, posebno taj Savija da ovde ima reda i zakona trebali bi da leze zbog raznih gluposti u zatvoru. Kako se doticni Savija nije zapitao kako je onom policajcu koji umalo glavu nije izgubio?! Da li taj covek ima porodicu, da li ce mu deca ostati sirocici, kako ga to nije zanimalo? Treba Zvezdu debelo kazniti, kao nikada do sada. Njeni igraci su onim majicama svesno pruzili podrsku jednom huliganu koji je zasluzio najmanje deset godina zatvora. Ja licno bih ga osudio na mnogo vise i njega i njemu slicne. Kaze covek da je mislio da je to jedan navijac partizana pa resio da mu gurne baklju u usta. Pa zar navijac partizana nije covek? Pa zar navijacu neke druge ekipe treba gurati baklju u usta. Treba majka da mu se stidi kakvog sina ima. Ziva sramota. Svi oni koji tom Misicu pruzaju na bilo koji nacin podrsku nisu ljudi i morali bi biti zestoko kaznjeni. Ako se sada zvezda ne kazni, onda je to definitivno izgubilo svaki kriterijum zakona, moralnosti, ljudstva i pravde. Pruzati podrsku jednom huliganu je u najmanju ruku sramno....SAVIJA, stidi se svega sto si rekao...

Lud?

pre 15 godina

Jeste, sve je lepo. I borba protiv "nepravde", i psovanje onih koji dozivljavaju Marakanu neugodnu za decu i sve, sve, cak i da su na severu najbolji i najvatreniji.

Ali ostaje na tome da se gaji kultura nasilja. Idite na sajtove nasih klubova i na njihove forume i vidite cemu sa gotovo najvise dice - divljanju, tuci i sl glupostima. Ovo nema nikakve veze sa navijanjem ili voljenjem svog kluba. Ovo je cisto izivljavanje. Majku mu, pa pripadnici tih tzv navijaca ne mogu da odu na proslavu nekog spotiste pred skupstinu a da usput ne razbiju neku trafiku. Da li i to ima veze sa ljubavlju prema klubu - a i drzavi jer su takodje gaji "patriotizam"?

Da nije bilo te kulture ne bi bilo ni Misica - bar na stadionu. Bez obzira sta neko mislio o presudi: decko je ucestvovao u prebijanju jednog policajca - bez obzira da li je bio u sluzbi ili ne - a pritom jos upotrebljavao baklju. Nije ni vazno da li je terao baklju u usta ili nije. Pa koji normalan covek juri drugog coveka sa bakljom?

Podrska Misicu se pretvara u moralnoj podrsci nasilju na tribinama. Citajuci komentare branioca Misica ovde shvatam da je ovo ustvari branjenje nekih svojih "privilegija" na tribinama. A sam pojam Delija kao navijacke grupe se suzio na nekoliko stotina (200?) ljudi koji sebi daju za pravo da "upravljaju" severom i da odredjuju ko je a ko nije "pravi" navijac.

Ako se ne petljate, ako ne provocirate, ako ne razbijate i tucete se onda do svega ovog ne bi ni doslo.

Peter Tosh

pre 15 godina

@DeMarco
"Savija(Ja se izvinjavam koja je to nacionalnost?) Delije (cija je to rec, sta ona oznacava)
Unapred molim za konkretne odgovore. Hvala
И ја се извињавам, од када медијска кућа Б92 ради на пребројавању крвних зрнаца и ко је које националности? Шта је ово, средњи век? Пуно поздрава за све праве звездаше који никада нису били на стадиону! Најјачи сте, издржите у својој борби против тастатура! ! !

Petar

pre 15 godina

Drug Шавија je rekao da su navijaci u pravu, i sad ajde svi na radne zadatke.
Ajde, razlaz, nema sta da se vidi, kuci svi lepo, brze malo!

kiza krojf

pre 15 godina

ja bih ovoga na tv, na tv pink
sigurno ste zamolili igrace da im polupate kola i nalupata samare
ne lupetaj dzabojedu
ne mogu da izmislim kaznu kojom bih kaznio ovakve kao sto je ovaj VODJA
POD HITNO POHAPSITI SVE VODJE I POSLATI U RUDNIK BEZ PRAVA IZLASKA
POD HITNO!!!!

goran

pre 15 godina

Ako je on vođa može li da odgovara za postupke momaka koji su pod njegovim vođstvom?Samo pitam.I kakvo je to zvanje vođa navijača?Koje su njhove ingerencije i prinadležnosti kao i kakav je stav kluba po tom pitanju?Pitam uopšteno bez obzira na navijačku grupu ili ime kluba.

GGT

pre 15 godina

(horny.cg, 25. septembar 2008 01:07)
Бакља не гори ни на 1000 степени. Поново "прочитао сам у новинама" проблем.

djape

pre 15 godina

Nadam se da je svima jasno da je ovo jedini pravi komentar FK CZ. On i njegovi kopredsednici drmaju rupom vec 15 godina. To je taj veliki klub.Izbaciti slepce.

Glupi Toza

pre 15 godina

Kako su pametni ovi navijaci...svaka cast gospodinu Saviji...lepo, pametno, retoricno.... ma sjajno. Ja sam za to da nam ovakvi zemlju vode. Kako je on dobar i mio.
Bravo....

CHICHA MLADENOVAC

pre 15 godina

Krcune brate, dodji na Milan ponovo ili Real ako bude, poshto ti se ochigledno ne gleda Zvezda. A shto se tiche toga shto nisam bio u Nishu, niko ne zali vishe nego ja. Nemaju svi matorog koji ce da mu placa sve shto pozeli njegov sin razmazenko. Ja za razliku od tebe radim, i sam placam sebi studije i sve ostalo. I opet odem na 70% tekmi za razliku od tebe. Zato me vredja kada jedan gotovan, koji cheka da mu sve dodje na noge, pokushava da me degradira i omalovazava i naziva huliganom. Za tebe sam Nikola Tesla. A ti bi mogao malo da pomerish tu debelu bulju i dodjesh na stadion, ima riba kol'ko hocesh, one se nekim chudom ne plashe da dodju. Mozda ti jednog dana podje za rukom i da se ozenish, ne mora sve matori da ti kupi. A one tri tachkice na kraju, to najbolje govori o tebi. Osta' nedorechen, ili shto bi ti Marks rekao da je ziv (da ne pomislish da je to neki od vodja navijacha, on je bio filozof) samo budale ostaju nedorechene za zivota.

Dragan

pre 15 godina

Svetlost u mraku je cinjenica da je vise onih koji su osudili, krajnje nepismenu izjaviu potrosenog savije.
Nisam primetio da je doticni savija nosio transparent, nisam ga vide usudnici da se mangupira, nisam ga video akcijama lincovanja LJUDI, ali zato je po njegovim nalozima armija narkomana i pijanica takozvanih navijaca sprovodila njegove naredbe. Umesto ako su toliko brizni da skupe lovu i plate dobrog advokata da ovog nesretnika brani, oni ga guraju svojom NEPISMENOSCU u jos veci proble. Dalje ovi sto kazu idite na zapad tamo vas niko nece dirati, a mi cemo na severu da ubijamo i lincujemo policiju i neistomisljenike.
I na kraju po ko zna koji put cu postaviti pitanje raznim nelsonima itd. Ko vas slusa ko uvazava vase komentare, koliko razreda obrazovanja imate i koliko godina imate. Kada je zvezda krcila put do Barija 89,90,i 91 Na severu je bili skoro 20.000 ljudi, to su bili navijaci a vi sto sebe nazivate navijacima prvo zavrsite neke skole, obazujte se malo, pa onda stavljate vase komentare.

horny.cg

pre 15 godina

GGT
ne pitam sarkasticno, vec me zaista zanima, na koliko gori?
sjecam se da je sudija viseg suda tako rekao...a sad...ma zaista nije ni vazno...u svakom slucaju je orudje podesno za ubistvo...
pozz

czv

pre 15 godina

delije,delije,ajmo svi u glas,UROS MISIC jedan je od nas...on jeste zasluzio kaznu ali ne toliku.toliko ne dobija neko ko stwarno ubije coveka

GGT

pre 15 godina

GGT
ne pitam sarkasticno, vec me zaista zanima, na koliko gori?
sjecam se da je sudija viseg suda tako rekao...a sad...ma zaista nije ni vazno...u svakom slucaju je orudje podesno za ubistvo...
pozz
(horny.cg, 25. septembar 2008 13:55)

Гори на много, много мање, веруј ми. Наравно да може да повреди човека, али не може да га убије. У ствари може, али једино ако је некоме угураш у уста, и то незапаљену, и тераш га да је прогута. Тад може да се угуши.
Али је то средство за убиство, таман колико је то нека гломазнија чаша или компјутерски "миш". Оно што каже судија који је ослободио Андрију Драшковића за најхладнокрвније убиство, немој да узимаш за озбиљно.
Позз и теби.

Marko Vozdovac

pre 15 godina

Za sve one koji kazu odakle "huliganima" pravo da biju zastitnike svete srpske zemlje:
Isti ti "huligani" su zemlju puno puta branili i po tom Kosovu I po ostalim ratistima.
Ako jednog dana nadvladate strah od tih "strasnih huligana" pa dodjete na taj Sever, videcete spomen plocu koja govori o svim tim momcima sa Severa koji su dali zivot za Srbiju.
Isti ti "huligani" salju humanitarnu pomoc na Kosovo.

Sto se tice Varvara, svaka cast, video sam sliku sa tekme gde ste razvili transparent.

Nelsone, majstore, samo tako nastavi.

@ (vojnik zvezde i severa, 24. septembar 2008 18:19)
Moja prica je ista kao I tvoja.

@ (Miladin, 24. septembar 2008 17:55)
I ulice pune huligana koji razbijaju inventar kafica, restorana I prodavnica.
Sta je onda veca opasnost?

@ (CHICHA MLADENOVAC, 24. septembar 2008 17:24)
Istina od reci do reci…

@ Ја мислим да ви са Б-92 нисте нормални што објављујете изјаве оваквих ликова.Ко је тај Шавија!?Не,нисмо ми дотакли дно јер му се не види крај,Још мало па ће вам тај Шавија да уређује спорт на Б-92.Боже Боже.
(доктор, 24. septembar 2008 16:22)

Vidim da Vam se sloboda stampe tj. novinarstva ne svidja. Slobodno se preselite u Kongo ili na Sejsele, eventualno Kubu, tamo tih sloboda nema, a Vi cete lepo moci da uzivate u prikazivanju samo jednog nacina razmisljanja.

"Sedi di si ni za di si nisi"- Milosh Obrenovic

pre 15 godina

Nije stvar u tome sto je Uros osudjen na 10 godina nego sto neki koji su cinili ista ili gora dela nisu dobili nista zatvora.Sta se namece kao zakljucak?Pa ne to da se Urosu smanji, nego drugima poveca ili dosudi adekvatna kazna.U Engleskoj se,ukoliko nesto nisu menjali, za napad na bobbyja (pritom je napad samo da ga uhvatis za ruku) dobija dozivotna.Za pokusaj ubistva,a to ovde jeste slucaj bez obzira na to da li je famozni pokusaj guranja baklje u usta postojao ili ne, ne znam sta sude.Sve je ovo davno pocelo, a slucaj "Misic" ne mogu cak da nazovem ni kulminacijom ukoliko se uzme u obzir koliko se navijackih ubistava desilo poslednjih,pa recimo, 10 godina.Zakon brate moj i primena istog (sto su sustinski sinonimi) za SVE !!! Dakle,milicajca koji je gumenim metkom pogodio decka u glavu na deset godina robije kao i Urosa,a ne Urosa na slobodu,panduru pistolj u shake pa kom baklja,kom metak gumeni.Da se ova drzava jednom dovede u red!
P.S.potpuno su u pravu oni koji se pitaju otkud ovim i ovakvim likovima mesto u medijima.Toga nigde nema.