Fudbal 159

Četvrtak, 21.08.2008.

14:49

Đukić: "Otišao sam zbog Karadžića"

Dosadašnji selektor Srbije Miroslav Đukić rekao da je smenjen zbog sukoba sa predsednikom FSS Tomislavom Karadžićem.

Ðukiæ: "Otišao sam zbog Karadžiæa" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

159 Komentari

Sortiraj po:

izvor

pre 15 godina

na anticevom spisku nema sase ilica iz licnih razloga!
sasa ne govori sa njegovim sinom i bas me zanima kako ce to radomir da objasni jer je mnogo providno...inace nema ni smiljanica,ni kovacevica a zato obradovic i milijas i ergic su tu

PFCdokraja

pre 15 godina

Ko je tebe Djuka uopste terao da odes iz Partizana?!
Terzic naravno! Znao si u sta se uplices i znao si da je repka za tebe VELIKI zalogaj, koji ne mozes da progutas.
Niko ti nije kriv! S kim si takav si!
Idi sad kod Terzica, pa neka ti ponovo nadje angazman.

Djorgo

pre 15 godina

Ovde kod aima placenih komentara, da se ne stekene slika a je raja protiv Karadzica. Djukic ce naci posao, a mi sa Anticem ... .
bar nista ne ocekujem, pa je i razocaranje manje.

Slavoljub

pre 15 godina

Ispostavilo se da je FSS privatno vlasnistvo Karadzica ,jer vidimo da on radi sta hoce .Ubaci tim u super ligu koji on hoce smenjuje i postavlja selektore kako on hoce,a da sve to bude jos gore svi to gledaju i niko ne reaguje.Posle ce kada ne odemo u J. Afriku biti kriv Antic? Sramota!!!!

slobodan

pre 15 godina

Па нажалост све очекујемо биће боље сваку утакцмицу сваки тренер када дође обећа брда и долине.У земљи Србији нема боље јер мафија води фудбал. Ту се окреће велика лова и најбитније је то а навијачи нека се ждеру и добијају срчку важно да су њима новчаници пуни. Једини начин за опстанак фудбала је да се забрани фудбал и тако очисти од људи који то нису.На пример, на три године и да се забрани професионализам па ко хоће да ради у фудбалу и да се бави нека то ради из љубави. Пантелић је после успешног суноврата Радничког и сталног напада на форуме ФС награђен да ради у ФС и више ни реч није рекао против ФС. Погледајте ко ради у ФС исте фаце већ дуги низ година под девизом не таласај добро је, неталентовани фудбалери који користе службене аутомобиле , са мало рада имају висока примања у овој покраденој земљи.АМАТЕРИЗАМ

sasa

pre 15 godina

sta je severine vise se plasite Antica,poceli ste i njega da pljujete a jos covek nije ni seo na klupu.Da je sreca da je uzeo reprezentaciju pre

NOVOSADJANIN

pre 15 godina

Ne kontam sta pishu ovi Grobari. Jedini tim koji je nadigrao nashu Voshu u Novom Sadu prosle sezone bio je Partizan (0:1) dok ga je Djukic vodio. Tad su igrali i najlepsi fudbal. Obradovao sam se kad je on preuzeo reprezentaciju jer mislim da bi u dugom roku bio bolji od svih ostalih. Podsetio bih sve koji pominju rezultate da je Sir Alex Ferguson uz onoliki budzet i igrace tek nakon 5 godina doneo rezultate i ko mu sad moze sta zameriti, a vi tu sudite o nekim prijateljskim tekmama. Koga god doveli sa ovim igracima necemo nigde. Njima treba pored trenera i priholog. Neka se ugledaju malo na Hrvatsku reprezentaciju. Nashi manekeni ne postuju srpska obelezja koja nose. Gade mi se

Milan Vojinovic

pre 15 godina

Oni koji su gledali seriju "Vratice se rode" verovatno se secaju jedne Krljine recenice "Ovoj zemlji ne trebaju kosarkasi, pevaci, trebaju joj ... " Posto ne zelim bilo koga da vredjam a ne mogu a da ne postavim decenijama staro pitanje "Dokle ce najbolji da odlaze zbog ovih koji su resili da ostanu i zagorcaju nam zivot sve dok ne izumremo.." Ima li resenja ?

д.н.с.

pre 15 godina

Толе честитам ти на избору Антаре за селектора.Ђукићу,сачекај мало још јер неће Земан још дуго у рупи па дођи у наш нај дб-овски црвени клуб чији си искрени навијач.За то време замајавај мало медије да као имаш разних понуда(које уствари немаш) и чекај да сиђеш у твоју вољену рупу.Мени си одавно јасан али ћеш коначно постати јасан и оним наивним навијачима Партизана који те још увек цене а пљују по нашем Јокану који је за тебе измислио тренерски посао што и показује из утакмице у утакмицу-полако ал сигурно.

muamua

pre 15 godina

Za ovog "navijaca" da nauci nesto da se drzava ojim slucajem umesala u sve ovo kao sto ti pozivas...bili bi suspendovani par godina iz svih takmicenja,eto malo da te edukujem,Djukic je sam rekao da on na kraju odgovara za svoje rezultate,pa svaka firma bi ga najurila kada bi mu videla start posle 10 dana,tako se ne radi...i gde je kezman duljaj krasic?

Cvetko

pre 15 godina

SVE ŠTO JE ĐUKIĆ REKAO JE I S T I N A!
To što je neko klubaški pogođen i sada ima satisfakciju neće doneti našem fudbalu ništa bolje.
Duboki koreni pogubne politike koju je vodio veliki beli mag MM još su čvrsti!
Niko do sada nije rekao, ovako otvoreno, šta se dešava u fudbalu jer su svi prethodnici kukavice koje su oduvek bile i ostale u čeljustima klana. Ulizice i ljigavci koji nikada nisu stali ispred sebe a kamoli imali i iznosili svoj stav. Uvek su im drugi sastavljali tim a tako će biti i sa penzionerom Antićem. Svakako im je cilj SP jer je tu novac koji treba da opelješe i produže život svojoj kravi muzari!
Bez obzira na sve mi ćemo i dalje morati da igramo defanzivno jer nemamo vrhunske igrače koji imaju savremenu brzinu i tehniku i osnove poznavanja fudbalske suštine - taktike! Selekcije su nam pravili roditeljski džepovi i mafijaški "menadžment"a ne fudbalski talenat i perspektiva. Niko nema pravi fudbalski autoritet. Oni koji imaju znanje su skrajnuti od onih koji se boje svog neznanja ili su se sami povukli da ih ne bi progutala pusta čamotinja i večitita marginalizacija (Stevanović, Janković - ne iz Zvezde itd).
Viziju koju je Đukić imao u Partizanu i reprezentaciji teško je mogao da ostvari sa ograničenim kadrom ali tu i ne mogu merodavno da sudim ali za izgovorene reči mu se iskreno zahvaljujem! Svaka čast!
Cvetko

simon

pre 15 godina

Nasi najbolji treneri u ovom trenutku su Stepanovic i Dujkovic. Ali, ni oni ne bi bili dobri da preuzmu nacionalni tim. Nama je potreban holandski trener sa ugovorom na najmanje cetiri godine kako bi nas iz azijskog fudbala izveo u evropski. Ali,ni tada ne bi trebalo ocekivati velike rezultate. Mi trenutno imamo samo jednog evropskog igraca po kvalitetima, a to je Vidic. Jedini izlaz za nas je modernizovana igra i jak kolektivni duh. Na zalost, mi nemamo ni to. Takodje, nasi igraci ne vole da igraju za nacionalni tim. Najvece zvezde engleskog, argentisnkig, nemackog fudbala su ponosne da igraju za svoju zemlju, ali ne i nasi igraci. Sa takvim mentalitetom ne mozemo ocekivati mnogo od selektora nacionalnog tima.

aleksandar

pre 15 godina

ako su, za smenu djukica, argument bili losi rezultati - ok.. nije dobio ni jednu tekmu.. sta onda odrzava ljude iz saveza na pozicijama na kojima se nalaze. oni kao imaju dobre rezultate?? izvinite, ko je ovde lud? da li je mozda uspeh saveza to sto na utakmice dolazi u proseku 15.000 gledalaca, sto sve utakmice mogu da se igraju u nocnim terminima, sto igraci idu u inostranstvo idu tek posle 28. godine, sto isti ti igraci igraju dobro u reprezentaciji a ocajno u klubovima iz kojih dolaze.. da li je to dovoljno da ostanu na svojim pozicijama? ja mislim da jeste i da su zasluzii da i dalje rade to sto rade i kako rade. ko sudi o njihovom radu? skupstina?? mozes misliti.. u ovoj zemlji nista ne moze biti normalno.. nisam neki analiticar, ali nisam siguran da je neki savez sa selektora postavio coveka koji nije radio ko zna koliko godina? ne branim djukica, ali on je bar bio u "igri" kad je postavljen na mesto "sefa struke".. iza antiza stoje rezultati? koji reyultati? kada su ti rezultati napravljeni?? i ja sam nekada na stednoj knjizici imao par hiljada maraka, ali sada nemam? znaci li to, bez obzira sto sam svorc, da na osnovu toga sto sam nekada imao, mogu sada kupiti auto?? o cemu mi, bre, pricamo ljudi?? verujem da svi ti koji vode savez, posle neuspeha sigurno odu kuci i nerviraju se, kinje zenu i decu.. sumnjam da se zavale u fotelju, sipaju neko "kratko" pice i gledaju neku spansku seruju, koju im je gospodja snimila dok je bio na radnom mestu..

Tegoba

pre 15 godina

Grobari se ponasaju prema Djukicu kao ucveljene devojke prema momku koji ih ostavi za drugu.

Izlivi mrznje na Djukicev racun su neosnovani i smesni.

Sve sto je Djukic uradio je da je prihvatio drugi posao i insistirao da ima najbolje igrace na raspolaganju u reprezentaciji. Tu nema ništa kontroverzno ni loše.

NECA BG

pre 15 godina

I bilo je krajnje vreme.
Njegovi rezultati su katastrofa.Covek nikada ni nije bio za trenera reprezentacije.
Ovo je odlicna odluka FSS.

Sergio

pre 15 godina

Nisi ti smenjen zbog sukoba sa Karadžićem, nego zbog loših rezultata, neverovatne tvrdoglavosti i nemogućnosti da shvatiš da tvoj lični interes ne može da bude iznad svega. Imao si, kažeš, sukob posle tri nerešene u prvenstvu, a posle toga te je Partizan i dalje hteo, a ti otišao u reprezentaciju?!? Ne znam kako si uigravao tim za kvalifikacije i, a na sastanku stručnog odbora izjavio da niko od igrača iz olimpijske reprezentacije, koje tako tvrdoglavo nisi hteo da pustiš i kada su sve šanse propale, neće činiti okosnicu A reprezentacije?!?
Znači, kažem, znači dogovori se prvo sam sa sobom znači, ako si u stanju znači...

excentric pfc

pre 15 godina

U pravu je covek, nismo mi normalna zemlja...

u normalnim zemljama npr. prvo vodis omladince, pa neki manji klub, pa kad iza tebe budu rezultati, titule, iskustvo... onda mozes da razmisljas o repki... Djuka je sve to prosao, zar ne?

hmmmmmm

pre 15 godina

Ja ne znam zaista sta je sa ovim narodom, ko god da je na vlasti on je mafija a ovaj drugi zrtva, da je oso karadjic on bi bio zrtva a djukic mafija... pre par dana je djuka bio mafija? sledeci koji dodje bice mafija dok vodi tim, a kad ga napusti postace zrtva? pa sta vam je vise, daj jednom podrzite onog ko vodi tim , dok ga vodi... a ne pre i kasnije, e moji navijaci.... djukicu adio

darko

pre 15 godina

Pratim ovu sapunicu posljednjih nesto vise od pola godine. Prosto ne mogu da vjerujem kakav smo mi narod. Ja razumijem navijacke strasti, ali stanite, malo razmislite o opstem interesu. Bar pokusajte da sagledate stvari objektivno. Zar ne vidite kuda nas vodi ovo ponasanje? I zar ne vidite da zbog toga opstaju ljudi koji upropastavaju nas fudbal?
U zadnjih 10-ak godina nas fudbal je u meteroskom padu. Kvalitet igraca je sve gori i gori, a igra, posebno u klubovima, prakticno ne postoji. Kod nas se uopste ne igra organizovan fudbal. Nema teorije da se sastavi vise od 3 kompletna pasa i napravi akcija. Sve se svodi da soliranje, bunarenje i greske protivnika. To, naravno u nasoj ligi i moze da prodje, ali protiv iole organizovanijeg protivnika u Evropi veoma rijetko. Imamo uspjeha u mladjim kategorijama, sto znaci da postoje talentovani momci, koji imaju tehniku, ali kada oni treba da predju u seniorski tim i tamo dobiju konacnu obuku koja ce od njih napraviti kompletne igrace, skoro da niko ne ostvari svoj potencijal. Kako da napreduje kao igrac kada od trenera koje je vrijeme pregazilo ili trenera koje nije imalo sta da pregazi jer nikada i nisu vrijedili ne mogu da nauce nista o savremenom fudbalu. Otkud samo takvi treneri u nasem fudbalu? Pa sigurno je najzasluzniji onaj ko je zaduzen za organizovanje trenerske skole i izdavanje trenerskih licenci. Bas me zanima ko je to.
I onda u svoj toj camotinji pojavi se Djukic. Moram da naglasim da sam navijac Zvezde. Uprkos tome, od prvog trenutka kada je dosao u nas fudbal, sa svojim potezima je zasluzio moje veliko postovanje kao trener. To je covjek koji je posljednjih 4-5 godina veoma uspjesne karijere odigrao u Valensiji. U tim godinama to je, objektivno, bio tim koji je igrao najljepsi fudbal u Evropi. I u tim godinama, kada je pri kraju karijere sigurno razmisljao o buducoj trenerskoj karijeri, on je imao priliku da iz prve ruke vidi i nauci sta je potrebno da bi se stvorila igra koja je u isto vrijeme atraktivna i donosi rezultat. Kada je poslije mlade reprezentacije dosao u Partizan, ja sam u isto vrijeme bio odusevljen i pomalo uplasen. Odusevljen posto je covjek veoma brzo napravio sistem koji je doveo do toga da Partizan, iskreno priznajem, ima kvalitetnu igru na nivou koji nije vidjen na ovim prostorima dugo godina. Cini mi se od pocetka devedesetih. Pomalo uplasen sam bio posto sam vidio da treneri koji vode Zvezdu, kao i raniji Partizanovi, nisu sposobni ni priblizno da pariraju takvoj igri. Ipak sam bio zadovoljan posto je na taj nacin postavljao standard koji je Zvezda kad tad morala da prati i na taj nacin i sama postane bolja. Ono sto se takodje vidjelo u njegovom vodjenju tima je da bi, kao i u mladoj reprezentaciji, povremeno pravio izvjesne propuste, vjerovatno usljed neiskustva, koji su dovodili do slabijih rezultata u pojedinim utakmicama, ali ti propusti su bili sve rjedji i rjedji i sve manji i manji. Pored uspjesnog organizovanja igre pokazao je i da je covjek koji gleda na svoj posao bez kompromisa. Vrlo lako i brzo se rijesio nekih igraca koji objektivno imaju zasluge i ime u Partizanu, ali su ocigledno prosli svoj zenit i nisu vise dovoljno dobri da bi se na njima mogla graditi uspjesna buducnost tima. Pokazao je da je kod njega kvalitet jedino mjerilo na osnovu koga sastavlja tim. Osim toga pokazao se i kao dobar pedagog kada je, sto je prosto nevjerovatno za nas fudbal, natrljao nos Smiljanicu zbog neprimjerenog ponasanja poslije utakmice sa Zvezdom. To je jedan izuzetan potez koji je pokazao da je svjestan da tako mlade igrace, da bi postali pravi igraci, treba nauciti ne samo tehnici i taktici, nego, bar u ovoj zemlji, i ljepom ponasanju i postovanju protivnika. Neki nazalost, kao Koroman, vjerovatno nisu imali priliku da rade sa takvim trenerima i nikada nisu uspjeli da se izgrade kao licnosti, sto se odrazilo na njihov temperament, ponasanje i na kraju na karijeru. Jos mi je u pamcenju nacin na koji je Jesic vodio tim i ucio te momke iz Partizana. Kakav su rjecnik i ponasanje mogli od njega da pokupe. Brrr. Eh da je Jesic ostao trener, sada bi mi igrali sa Fenerbahceom.
Mnogi Partizanovi navijaci ovdje zamjeraju Djukicu to sto je napustio Partizan u pola sezone. Na Djukica, cini mi se, Karadzic ima pik od trenutka kada je dosao na celo Partizana. Mozda zato sto je Djukica doveo prethodni predsjednik (zvuci vam poznato?), a mozda ima neke druge razloge. Postoji par novinara koji neprestano pisu protiv Djukica otprilike od trenutka kada je Tole preuzeo Partizan pa sve do sada. Mogao bi da se kladim da znam po cijoj direktivi. Uglavnom, Tole je, posto je Djukic imao rezultate (a mislim i da je Tomic zalegao za njega), bio prinudjen da drzi Djukica, ali mu je koliko se sjecam produzavao ugovor na 6 mjeseci. Nesto kao preko omladinske zadruge. Pored toga neprestano je trazio povod da ga smjeni i ucinilo mu se da je prilika kada je Djukic odigrao te tri utakmice bez pobjede o kojima je Djukic pricao. Nije uspjeo, vjerovatno zbog Tomica i Petrica, ali je Djukic tada ocigledno shvatio da sa predsjednikom koji mu radi o glavi nema neku buducnost u Partizanu. Bilo mu je jasno da bi sljedeci niz od npr. dvije-tri nerjesene utakmice bio njegov kraj u Partizanu. I onda je, sto je sasvim logicno, prihvatio priliku koja mu se ukazala i presao da vodi reprezentaciju. Umjesto ugovora kao preko omladinske zadruge u klubu ciji mu predsjednik radi o glavi, dobio je ugovor na 2 godine i poziciju koja je korak naprijed u karijeri. Da nije sam otisao, otjerao bi ga Tole poslije 2-3 mjeseca uz slicnu medijsku pripremu kao sada.
E sada, kako je on dobio da vodi reprezentaciju? Da li je previse mlad i neiskusan kao sto kazu clanovi "strucnog savjeta" i ostali nasi "strucnjaci" iz saveza, ljudi koji imaju toliko godina da se kao najveceg napretka u fudbalu sjecaju trenutaka kada su pocele da se postavljaju mreze na golove i prestala da se koristi odsjecena glava neprijatelja kao lopta? Bio je Iskusniji i uspjesniji nego sto su bili npr. Klinsman, Bilic ili Van Basten kada su preuzimali svoje reprezentacije. Radio je sa mladom reprezentacijom, slicno kao Bilic, i radio u nasem fudbalu. Prakticno sve potencijalne nove reprezentativce je vidio na djelu. Kada je postao selektor, odlucio je da proba sve igrace koji bi, eventualno, mogli da dodju u obzir za reprezentaciju. Cini mi se opravdano posto u ovoj zemlji nikada ne mozes da bude siguran ko je igrao u reprezentaciji zato sto ima pravog menadzera ili zato sto su ga pogurali iz kluba, a ko nije igrao jer nije imao ko za njega da zalegne. Tako je probao 45 igraca u 5 utakmica. Neki od tih igraca nikada vise nece zaigrati za reprezentaciju, ali je bilo bitno da se vidi koji su to igraci na koje moze da se racuna. Istina je da Djukic nije pobjedio na 5 prijateljskih utakmica, ali pogledajte kako su poceli npr. Skolari sa Brazilom i Aragones sa Spanijom koji su takodje mjenjali nacin igre svojih reprezentacija. Slicno, a Aragones cini mi se i gore, s tim sto su njegove utakmice bile i zvanicne. Skolari je postao svjetski sampion, a Aragones evropski. Sto se tice prijateljskih utakmica koje je igrala nasa reprezentacija, da li ste primjetili da su bas sve bile u gostima? To su ovi isti iz saveze dogovorili da bi dobili pare za utakmicu, a onda ih u torbama (kao nekada Bulatovic iz Spanije) prebacili u Srbiju i tu podjelili. Da su npr. organizovali neku utakmicu u Srbiji, para za djeljenje bi bilo mnogo manje posto bi im se moglo uci u trag. Ozbiljni savezi tako ne rade. Kada se uigrava tim, posebno ako nije imao uspjeha u prethodnom ciklusu i dolazi do velikih promjena u timu i igri, organizuje se sto vise utakmica kod kuce da bi se igraci okupili, zajedno duze trenirali u trening centru i uz podrsku publike pobjedili solidnog protivnika cime podizu atmosferu. Djukic je doveden u situaciju da sa svojim timom putuje po Evropi kao Beduin, vise je bio u autobusu, avionu i na aerodromu nego na terenu. Kako li je samo uigravao igrace i objasnjavao im sta trazi od njih? I uprkos tome, iako su nam protivnici u svakoj sljedecoj utakmici bili sve jaci, iako je probao gomilu igraca, nasa igra je u svakoj novoj utakmici isla na bolje. Naravno, nije bila savrsena, ali vidio se pomak. Protiv Njemacke smo na momente igrali dosta dobro, a na momente smo bili plasljivi i nismo imali dovoljno samopouzdanja da nametnemo svoju igru. Vidjelo se da tu postoji ideja kako da se postavi igra, a samopouzdanje i sigurnost se izgrade kada se igraci uigraju i pobjedi u par utakmica. Protiv Rusije i Njemacke, koje su bile pred evropskim prvenstvom, dobili smo golove iz nasih gresaka u obrani. Posebno protiv Njemacke, slicno kao na olimpijadi, to nisu bile greske koje imaju veze sa taktikom i igrom, nego predstavljaju grube greske pojedinih igraca. Sta da radi selektor kada se igrac pomjeri na bok u zivom zidu? To se ne uci na seniorskom treningu, otprilike kao i to da se lopta ne hvata rukoma ako nisi golman. Ne sjecam se da sam u zadnjih 15 godina vidio da je neko dobio gol kroz zivi zid. Mozda na nekoj utakmici nase lige. Jedan od "sportskih novinara", inace clan "strucnog savjeta" rece da su i Njemci i Rusi isto tako kao i mi bili na pripremama. Eto takvi ljudi odlucuju u nasem fudbalu. Ljudi koji tvrda da su reprezentacije koje su imale uspjesne kvalifikacije, sto znaci da su sastavili tim i postavili igru u kvalifikacijama, trenirale posljednjih 20-ak dana zajedno i pocinju evropsko prvenstvo za 3-4 dana, u istoj situaciji kao i reprezentacija koja nije imala uspjesne kvalifikacije, koja pokusava da sastavi novi tim i izgradi novu igru za kvalifikacije koje pocinju za 4 mjeseca kroz turneju po citavoj Evropi koja traje 7 dana.
Navijaci Partizana zamjeraju Djukicu to sto je vodio Tosica i Fejsu na Olimpijadu i sto nije bio spreman ni na kakav kompromis oko toga. Sjecam se, kao sto neki ovdje napominju, da na prosloj olimpijadi Zvezda nije pustila svoje igrace. Ja sam licno bio u potpunosti ogorcen na Zvezdu zbog toga. To je pokazalo da je nas savez poprilicno truo i da se sve svodi na trule kompromise. Dok su druge reprezentacije skupljale najjace timove koje su mogle, Argentina dovodila Teveza i ekipu, nasa reprezentacija nije mogla od Zvezde da dobije ni Miladinovica. Blamaza na toj Olimpijadi je bila veliki udarac za citav nas fudbal. To sto je napravljena greska prije 4 godine, ne znaci da smo morali da je ponovimo. Do kada ce u nasem fudbalu da bude normalno da se nesto negativno opravdava necim drugim negatvnim sto je uradjeno ranije? Ovdje mnogi misle da se od dva - dobija +. Culi su da je tako u matematici. Pa jeste kada se mnoze, ali mi ih neprestano sabiramo i samo dobijamo jos veci minus iz koga cemo se tesko izvuci. Djukic je potezom oko Fejse i Tosica pokazao da nije spreman na kompromise kada je reprezentacija u pitanju. To je ono sto je trebalo nasoj reprezentaciji, neko ko nece podleci pritisku klubova, funkcionera, menadzera ili razmazenih zvjezdica. Na taj nacin se jedino moze uvesti red u reprezentaciji. Mi smo u takvoj situaciji da cim se pocne sa kompromisima, kod nas sljedi rasulo.

dusan

pre 15 godina

Đukiću, sa Partizanom si imao i tim i igru.Otišao si na zaprepašćenje normalnog sveta u zagrljaj Terziću.
Možda bi sada bio u ligi šampiona.Lotar Mateus je u Partizanu postao trenersko ime i nigde ga nema.Ne želim tebi to ali mi te nije žao.Sam si sebe "izradio" i ako verujem da ti novac nije trebao.Igre sa Partizanom, Kežmanom ... možda bi neko trebao da analizira.Možda je to tvoja ličnost a možda i nije.Kežman je ipak igrač a ako si ga na sugestiju eliminisao onda si i zaslužio sve ovo.Čovek daje golove a tebi su trebali.Nadam sa da Antić neće raditi za druge i protiv sebe i nas.

toplica spasojevic

pre 15 godina

Djuka, nemoj sada da ides u Spartak iz Moskve. Sacekaj par dana, pa cemo te zvati da zamenis Zemana. Ipak si ti nas zvezdas! A onda cemo da pokazemo grobarima, medju njima i Karadzicu, ko je bivsi i buduci evropski sampion!

navijac

pre 15 godina

Ovim srceparajucim monologom me Djukic totalno razocarao.Ako sam se i dvoumio tek sada mi ga nije zao.Nisi pobedio nikoga u desetak utakmica,pa sta trazis dalje.Samo koristi negativno raspolozenje javnosti prema Karadzicu za svoju odbranu.Karadzic je kriv za mnoge(sve) negativnosti u fudbalu,samo ne za rezultate.Niti sastavlja tim,niti pravi igru.

Ivan

pre 15 godina

Ti si mi kao mnogo bolji. U pravu je što te je smenio kad si onako otišao iz Partizana. Zna čovek kakav si pa te se rešio na vreme. Što nisi tako ''otvoreno i iskreno'' govorio ranije već sada kad si dobio nogu u ....! Ko s' đavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju.

Delija Tokyo

pre 15 godina

Bravo Djuka. Ti si gospodin covek u odnosu na ovog koji ceo zivot nista nije radio. Vecito se slihtao i nikada nije imao svoje misljenje i svoj stav.Imao si zivotnu karijeru kakvu ovaj predsednik Partizana nije i niti ce je imati.Njegovi sateliti Djora i ostali Miljanovi ucenici nadam se dace brzo zaglaviti vrata.Nema nama uspeha saovakvim uvlakacima. Kaze "doneli smo odluku". Koji to mi on je doneo odluku. I lepo Djulka kaze neka se malo i on i Djora trose i da odgovaraju za eventualni neuspeh

klaja

pre 15 godina

sram ih bilo sto su Djukica otpustili!! Covek je sa mladom ekipom harao evropom 3 godine!! Zna dve ili cak tri generacije nasih fudbalera a i igraci koliko sam imao prilike da citam su zadovoljni sa njegovim radom i sto im je trener. Ovi iz FSS traze izgovor u tome sto nismo bili dobri na OI... Pa kako smo i usli u OI nego sto je on sa ekipom bio 2. na evropskom prvenstvu. A kad smo bili dobri govorili su kako djukica i celu mladu ekipu treba postaviti u A selekciju a kada taj isti covek trazi podrsku da dovede igrace koje zeli FSS mu okrene ledja. Kao sto je lik odozgo rekao da nije on kriv nego smo mi go*na!!!

Boki

pre 15 godina

"Kod nas su takvi odnosi da svako svakom duguje i da jedan od drugog zavise. U takvim okolnostima je teško raditi i ne vidim zbog toga perspektivu našeg fudbala" - najzad da neko otvoreno kaze istinu. Sad ce, naravno, Karadzic da se brani kako to nije tacno i sl. ali svi u stvari znamo da ova recenica najbolje opisuje stanje u nasem fudbalu i da nikada nista necemo osvojiti, a najveci uspeh ce nam biti ako se IKADA kvalifikujemo za neko vece prvenstvo i osvojimo 1 jedini bod tamo!!
Karadzicu napolje sa svojim ljudima dok smo jos bar u trecem sesiru. U suprotnom bicemo u petom dok se ti setis da kazes da je MOZDA stvar u tebi!

alo strucnjaci

pre 15 godina

A u koliko fudbalski menadzera na jednom mestu Engleska da nam po zavidi. A sto je cudno svi se potipisuju kao grobari. Ljudi koji misle da imaju tim za ligu sampiona, to ste pokazali ali samo pola sata. Nemojte sada kao bez pola tima smo igrali, koliko se videlo 4 igraca nije pola vec 40% od 45 % ekipa. Strucni stab je trebao da cuva Moreiru posto vi ocete u ligu sampiona a ovaj dobije dva zuta kartozna protiv tima iz Azeberdzana, a ko je to dobar igrac odnda stvarno. Pricate o Mladosti iz Lucana, da li bi vi uopste tu utakmicu pobedli bez ta dva igraca. Covek je odigrao pravilno a vi se pravite da ste Football Manageri pa vi znate najbolje. I da znate otisao je on zbog Karadzica iz Partizana a ne zato sto on to hteo nego sto je ovaj to naredio. I jos nesto i to vazno kako vi mislite da je opravdano da predsednik saveza kaze ej reprezentacija ja je ispred kluba, Ko sisa olimpijske igre neka se obrukamo dokle god grobari imaju iluzije da ce u ligu sampiona dotle ima sanse. Srpski fudbal je miljama od lige sampiona. Moze te i pricati i da su vas sudije pokrale i bla bla bla, u ligi sampiona se okrecu 100 miliona eura ili svajcaraca posto je sediste u Svajcarskoj, pa nece valjda dopustiti da neki mali srpski klub udje u ligu sampiona, kad mi budemo pravili transfere kao i Rumuni cak i Bugari e onda to je druga prica. Ono najvaznije prva utakmica raspadnutog tima vi ocete pobedu i to jos u gostima, dobro je sto nije ni izgubio, Ukrajina u gostima alo mi jaci od od njih nebudi te smesni. Tamo je fudbal miljama od nas. Onda Irska u gostima, tamo je ipak kolevka fudbala, posto 90 % igraca igra u Premier ligi. I ono je je cigan po opredeljenu kada neko zaradjuje za zivot to neradi srcem vec glavom pa sta on obavlja posteno svoj posao moze biti i Albanac dokle god obavlja dobro svoj posao. I zato gorbari ne krivite Djukica sto je otisao vec Karadzica koji vas je debelo zeznuo kao bi se vratio na fotelju koja ga je najvise interesovala. Koemntar Karadzica mi je bio najsmesniji dobili smo coveka koji nam je treba pre 15 godina ili tako nesto. Znaci umesto devojke doveli smo babu. Sad ce on da pozove Kezmana koji je u fantasticnoj formi da ga cak ni Aragones nece, mislim da cemo igrati najlepsi fudbal i ako nasi fudbaleri nemogu da trece istim tempom in 75 minuta utakmice. Selektor koji po biografiji nije posteno radio od uspeha sa Atletikom zaista nemam reci. Uglavnom je bio po godinu dana. Pazite nije on los strucnjak ali nije ni carobnjak koji ce dici nas fudbal koji je u kriminalnom stanju. To se nkad nece promeniti. Dokle god su naslovi blamaza crvene zvezda ili neznam bruka reprezentacije, zaboravite o boljem fudbalu. Stvorene su slike Partizana i Zvezde kao da su eki vazemaljski klubovi kojeg je senzacija pobediti. Liga broji 12 klubova a ne dva. Pasta ako su izgubili zar treba da pobedjuju sve utakmice. Jasam lepo rekao ako to oni hoce nek formiraju svoju ligu nek igraju po 50 meceva godisnje pa nek samo oni odlucuju koce biti prvak dok ostali lepo se bore za ostla mesta u Evropi. Hrvati imaju svoj drzavni projekat u Dinamu ali to ima samo pomaze da se zavaravaju koliko su jaki. Reprezentacija ima se sastoji od jednog igraca i to iz Dinama ostali su stranci. I ne treba uvek zvati najbolje nego najkvalitetnije treba jednostavno sklopiti ekipu od 11 igraca koji igraju kao tim a ne sve da se vrti oko 3 igraca a ostali nemi posmatraci.Dakle fudbalski strucnjaci (grobar) nema te bre pojma.

Babin_zub

pre 15 godina

Vecina nasih sportskih saveza je leglo kriminala,a ministri za sport godinama u nazad ne cine nista kako bi ih doveli u red,restruktuirali i postavili na zdrave noge,vec se samo slikaju i cestitaju sportistima od kojih svi u savezima imaju koristi sem samih saveza i sportista licno.
Dakle nije nama kriv ni jedan od tih kriminalaca,krivi su neprimetni ministri za sport!

rango

pre 15 godina

Ђука, "удри змију у главу". Не дај им ни динара, нека ти плаћају, ако треба иѕ свога џепа!!!

PAFICHAT

pre 15 godina

Otisao si zbog Karadzica, a zbog koga si dosao. Sta je bila tvoja preporuka da dodjes na mesto selektora. Da li su tvoji bajni rezultati ili tvoje prijateljstvo sa "velikim i postenim fudbalskim radnikom" Terzicem? Rezultati sigurno nisu. Izgubio si tri derbija u roku od mesec dana , sto nijedan trener nije uspeo u skoro 63-godisnjoj istoriji derbija, protiv raspale Zvezde si u polusezoni imao samo 6 bodova prednosti, a naravno ni u toj polusezoni na JNA nisi uspeo da je dobijes. To sto si mlade doveo do finala i nije nesto, jer i Pizon ih je doveo do finala, pa nije postao selektor, a ti si u stvari tu njegovu generaciju samo nasledio i odma sledece godine ponovio njegov rezultat. A to koliki si patriota dovoljno govori i podatak da ti je tvoj prijatelj Terzic omogucio godisnju platu od 240.000e, pocev od decembra 2007. godine, a kvalifikacije za SP, dakle pravi pocetak, Olimpijadu i prijateljske ne racunam, ti pocinju u septembru 2008. godine. septemkbru

jedan je MANCE

pre 15 godina

Licno sam bio protiv odlaska Djukica i svi znamo da je otisao zbog mafije a ne rezultata. Ali ni Djuka nije nimalo naivan i nevin. Prica o principima a nije zvao Kezmana u repku zbog Vidicevog ultimatuma "ili ja ili Kezman" . Iako je Vidic i bolji i korisniji repki (budimo realni) od Zmankea zbog toga je trebao da "popase disciplinsku". A da ne pricamo sto su Tosic i Zuka igrali u zadnjem kolu polusezone (kada je znao da napusta PFC) pa na derbiju PFC bio opasno oslabljen. Ipak, oterali su ga na dzukacki nacin i verujem da bi nesto napravio od ove nase bedene reprezentacije

Kuršum

pre 15 godina

Samo što su mladi ljudi ponovo počeli da se vraćaju u zemlju,matore komunjare ih opet teraju napolje.Bezite g.Djukić što Vas noge dalje nose iz ove nenormalne zemlje.Revolucija ljudi,ali ne ko 5.Oktobra samo smene već dozivotne zabrane rada za Karadzića,Djorića....i njima sličnim.Da imaju malo morala,kad bi pročitali jedan komentar o njima sami bi otišli ali oni nemaju ni trunke istog.Kakva nam je drzava takav nam je i fudbal.Pozdrav svim ljudima dobrih namera i onima koji zele bolje našoj reprezentaciji.

Vladimir

pre 15 godina

Smenjen je trener koji nije vodio tim niti na jednoj zvanicnoj utakmici, samo zato sto je imao jak licni stav i nije dozvolio da mu drugi kroje tim. Ovo je i poruka svima koji dolaze na njegovo mesto...Djuka, sretno u nastavku karijere.

Zelja NS

pre 15 godina

Grobari kompleksasi...
DJUKA JE JEDINI COVEK KOJI JE MOGAO NESTO OD NASE REPREZENTACIJE DA NAPRAVI, OVAKO ZBOGOM SRPSKI FUDBAL!

Partizan sampion,a ko bi drugi !?

pre 15 godina

Pa da sad su krivi Karadzic i Grobari shto nam je football u rasulu,a 20 godina raznih Miljanica i gana to nije nishta. Kriv je Sloba,Ratovi,Radikali,opste rasulo u zemlji,a ne Zeka,Bjeka,Dzaja,Tole.U ovoj drzavi svi gledaju kako da uzmu dobru kintu za kratko vreme i nemojte prodavati ovde m... za bubrege kada bi vi to isto radili.
POZDRAV SVIMA !!!

bumbar

pre 15 godina

Kazu covek nije dobio priliku.Pa imao je u Partizanu.Iskoristio na najbolji nacin.Preko imena Partizana postao selektor repke.Ostavio ga na cedilu u najgore vreme.Dosao u repku i od 10 utakmica,nijednu nije dobio.I onda kada je dobio "nogu"kriv mu karadjic i FSS.Pa neigra Karadjic i rukovodstvo FSS u repki.Pametno od FSS-Nemas rezultate brisi.Ovo bi trebalo da vazi za sve.

ko-ometator

pre 15 godina

Meni je najcudnije sto se ljudi protive ovome sto Djukic govori iako svako normalan i upucen u nas fudbal zna da je sve to istina od reci do reci... Antica postujem kao strucnjaka i mislim da je ovo najbolji moguci izbor da se zameni mada je rizik jer 4-5 godina nigde nije radio a i covek je pre svega ovoga stalno pljuvao po ovoj mafiji a sada ce sa njima da radi. Bas me zanima sta ce biti kad zaskripi, a sudeci po dosadasnjem stanju u nasem fudbalu - ima da skripi! Dakle Antic covek u svojoj 60-oj godini je dosao da se igra sa casti i pogazi sopstvenu rec. To mi je najsumnjivije i ja iskreno nikada se manje nisam nadao u uspeh repezentacije i pored njegove strucnosti. Dokle cemo vise da se pravimo slepi, uvek je kriv selektor i igraci iako ih imamo u vecim ligama evrope vise nego bilo koja druga zemlja sa balkana. Kada cemo braco Srbi shvatiti da je problem u rukovodstvu?

Golub

pre 15 godina

Đukić je vodio tu nasu nesrecnu reprezentaciju desetak utakmica, a pobedio samo jednom i to neki kombinovani sastav Sangaja. Doživeo je potpunu blamažu u Pekingu, iako je dobio sve fudbalere koje je tražio i time ostetio Partizan u mnogo vaznijem fudbalskom takmicenju, od olimpijskog fudbalskog turnira. Ovaj najneuspesniji trener naše reprezentacije u celoj njenoj istoriji, sada bi da nas ubedi kako je on jedini u pravu. „Miroslav, posle mene potop” ne treba mnogo da brine za posao, jer čujemo da se Zemanu opasno drma stolica, pa je moguće da će se Đuki, ako ne kao igraču, onda bar kao treneru ispuniti životni san da obuče crveno-beli dres, odnosno trenerku. Interesantno je kako i kada su navijaci Crvene Zvezde poceli da podržavaju crvenog Djuku...Napadali su ga i omalovazavali sve dok nisu ukapirali da je ostetio Partizan... Toliko o njihovom „patriotizmu”...

đorđe

pre 15 godina

Đukić je trebao da preuzme odgovornost za svoje odluke. Zaboravio je da nije zabeležio ni jednu pobedu.Ali naravno uvek je lakše naći krivca u drugima.Uvek mu ostaje usavršavanje u inostranstvu na kome može da se pridruži svom mentoru Terziću!

vlada-so

pre 15 godina

Djukić sa impozantnom igračkom karijerom,čovek koji je svoje pare zaradio svojim radom i trudom,jednostavno nije se uklopio sa ovim ološem koji ceo svoj vek provode u savezu,u raznim odborima,komisijama,potpomognuti plaćenim tzv.nezavisnim novinarima i njihovim totalsokerima.Doveli su Klementea da ga oteraju,Zemana u zvezdi takodje,a oni sami su nedodirljivi.FSS je poslednji bastion komunizma u Srbiji,i oni neznaju šta je odgovornost,oni svoj rad nepodlože kritici,oni priznaju samo zakon ulice i vreme je da svi pravi ljubitelji fudbala organizuju se i oteraju ljudski šljam.

Slobodan

pre 15 godina

u pravu je Djuka,znalo se da ce da ga otera ova "banda" koja je na celu Fss,cim im se usprotivio to je moralo tako da bude i bice takav raspad sve dok se oni ne oteraju....podrshka Djuki!!!

Zoran Leskovac

pre 15 godina

Gospodine Đukiću, mislim da ste svoj posao obavljali časno i dostojanstveno, i bez obzira na rezultate ja se ove godine na Olimpijadi nisam postideo našeg fudbala. Hvala Vam i mnogo uspeha u daljem radu.

Marko

pre 15 godina

Dolaskom Karadžića na kormilo FSS a sada i Antića na mesto selektora, u srpskom fudbalu je počeo da duva neki južni vetar. Svi znamo kako je reprezentacija prošla dok je duvao "severac". Promenili su dres, grb i himnu, a na takmičenjima blamaža posle blamaže.

Otišli smo na SP u Nemačkoj golovima Mateje Kežmana, upravo igrača koji je izbačen željom pojedinih fudbalera (ako on igra, ja ne igram), a tamo smo doživeli blamažu. Zatim smo bez Kežmana odigrali kvalifikacije za EP i prošli ko bosi po trnju. Promenili smo tri trenera a ovaj poslednji je otišao a da nije odigrao ni jednu zvaničnu utakmicu.

Da li će Antić preporoditi reprezentaciju ostaje da se vidi, ali ako bude pozvao "najbolje" fudbalere koje imamo, nebitno koje boje su nosili, uspeh je neizbežan, jer Srbija ima dobre fudbalere, problem je bio sistem. Nadam se da Antić neće dozvoliti da mu drugi poput bata Đore sastavljaju tim, jer to je čist recept za još jednu blamažu... Neka igraju najbolji!!!

Majlo

pre 15 godina

Ja i dalje ne mogu da verujem da Djuku ljudi napadaju samo zbog toga sto je napustio Partizan. Ljudi,pomirite se s cinjenicom da je drzava vaznija od kluba,i probajte da ostavite sujetu po strani. Djuka je bio tracak svetlosti za ovaj nas jadni fudbal,ali sad vise ni tog tracka nema...

Cale

pre 15 godina

Veliki sam grobar ali jos veci navijac nase reprezentacije i mislim da je Srbija ispred svih nasih klubova.
Promene u fudbalu ipak moraju da krenu od nas, navijaca i naseg odnosa prema drzavnom timu. Ovo mrcvarenje moze da traje do veka. Dovodjenje Antica je produzivanje agonije. Nas problem nije trener - i Djukic i Kelmente su dobri treneri, nas problem su savez, liga i timovi. Bojkot utakmica reprezentacije sigurno ne bi prosao bez nekih uspeha. Ovo je jedna od onih situacija kada stavri moraju da propadnu do kraja da bi moglo da bude bolje. Taj savez ne kvalifikovanih, nesposobnih i korumpiranih ubica fudbala treba dokrajciti i praviti novi. Pitanje je kako organizvati takav protest i jednostavno reci, na utakmicama reprezentacije nece biti gledalaca dok se ne dese sustinske promene u savezu i ne preuzmu ga ljudi kao sto su Jugovic, Savo Milosevic, Bata Mirkovic, Djukic, Mihajlovic... koji bar imaju poverenje navijaca. Sve ostalo je zamazivanje ociju i kozmetika. Sve u ovom savezu i ligi je trulo i mora da se menja. Mi mozemo pomoci da se to uistinu i desi. Bolje i da potpuno unistimo fudbal u Srbiji bojkotom nego da se mucimo i da nas trpaju na svkom takmicenju

MARKO

pre 15 godina

ma ljudi gledajte, sto god djuka rekao to se zna,ali vazni su rezultati a evidentno je da on nije imao niti to niti igre , u 10 meceva 1-5-5 pa sta bi bilo da odigra nereseno s faranima ,izgubi od francuza i rekao bi da je to realnost i da je to to ,ma dajte molim vas, treba neko sa autoritetom i zvati kezmana i napraviti najacu momcad a isto tako ko ste napisao je neko treba ici obici sve nase igrace po europi ,staviti pod zastavu marina,subotica,sarica, i ostale koji igraju kao sto hrvatska radi i tako treba radit,scout sistem napravit i onda ce biti nesto od svega i krenuti ce se napred ,malo organizacije,nadam se da ce Antic to napraviti !!!!!!!!!

Miroslav

pre 15 godina

Evo u ovome je razlika izmedju Hrvata i nas. Oni postave Bilica za selektora i podrze ga posle debakla protiv nasih mladih (svi znamo da porazi protiv Srbije tamo imaju vecu tezinu) a mi smenjujemo ni malo losijeg Djukica zbog licnih sukoba i losijih rezultata koji su morali da budu takvi u ovom periodu.Sramota, dolazi Anitic da igramo fudbal od pre 15 godina.

pendula

pre 15 godina

Vi cigani,koji toliko branite Djukica vodite ga na marakanu pa nek i Vas napusti na pola sezone kad mu neko da koji evro vise.A sto se tice predsednika FSS najbolje da dodje Toplica da napravi cudo u savezu kao u zvezdi...

Milan Boss

pre 15 godina

Djukicu, dobio si sansu u Partizanu, kao trener pocetnik,i napustio nas na pola sezone,skratio si nam ekipu za derbi u rupi, osakatio nas za kvalifikacije Lige Sampiona,u Peking si poveo koga si hteo,nisi napravio rezultat, i neko drugi ti je kriv? Kriv ti je Tole sto ti je zamerio na tri uzastopna remija na domacem terenu kada se vodila borba za titulu? Gde god si bio vrata za sobom si d...tom zatvorio, i vazda ti je neko kriv?Zapitas li se da li je mozda sve u redu sa tobom i tvojim egom?

FAO

pre 15 godina

@navijac, 21. avgust 2008 15:12
zaboravio si da FSS nije Toletova privatna firma. i jos si zaboravio, kao grobar, da i Kezman ne igra u "repki" zbog Toleta.

recept

pre 15 godina

Bagru iz FSS na čelu s Karađičem treba ne samo rsturiti-zatvoriti. U zadnje vreme je sve više čuti "PRAVNA DRŽAVA" - Odgovorne v državi pozivam - dokažite da ste pravna država i da date nešto na poštenje.

Тhink Different

pre 15 godina

Човече, па овај дуо Толе и Бата Ђора, кад 'не миришу некога' само пукну прстима и нема проблематичних неистомишљеника!
Као да им је неко поклонио тај ФСС да у њему проведу радни век. Типично комунистичко понашање у сред једне демократске земље.
И што је најгоре те главешине немају озбиљне противкандидате на тим ФСС изборима. Разрадили су систем да не зависе од човека: Пикси, Терза, Толе и увек иста прича.
А тај ФСС да смо нормална земља, би био фабрика среће (озбиљно мислим)! Развијали би лигу, клубове, репку, инфраструктуру, свима нама пружили мало среће и радости успесима наших клубова, репке... а не овако живети од данас до сутра остављајући ругло, српдњу и подсмех. Мислим погледајте Енглезе, њихову лигу, FA..., Шпанце, Немце... Ови наши су без икакве жеље да промене свој мафијашки еквилибријум.
Џаба нам и Југовићи, Мирковићи, Милошевићи кад би им ова екипа или запретила или би их утопила у свој систем и користила за фасаду.

И још једна ствар:

Кежман се није свиђао Толету на СП 2006 и ево нема човека у репрезентацији иако нам је био главни нападач!

А сад и Ђука пролази сличан сценарио. И у праву је човек за све што је рекао.

Vaj Nime

pre 15 godina

Kompleksi te ubise .. )
Pomislio si da si veliki trener samo sto ti je Ivan napravio timcinu a Svede raspale pobedio o-5 .. nije dovoljno decko

MarkoPFC

pre 15 godina

Da je bilo pameti, ne bi ti Djuka ni bio trener. Nije sto nisi imao rezultate, nema veze niko ih nije imao, ali sto repka nije imala igru, to ne mogu da ti oprostim. Nemas dovoljno znanja, postao si trener preko noci(Jokan je jos gori...a navijam za Partizan!) Dobili smo najveceg fucbalskog strucnjaka, Srbina, za trenera. Uzivajmo malo.

FSS je sav crn i beo!

pre 15 godina

(Bane, 21. avgust 2008 15:11)

E pa prijatelju tek sada neces vidjati u Bg ovoga sto ste doveli. Cela familija mu je u Spaniji, pa ako je onom bilo dovoljno da mu se zena zakaslje pa da odleti u ESP o trosku FSS, ovome ce biti dovoljno da mu se unucad zaplacu.
Fudbalski saveze, ti si bruka zemlje Srbije.

behemot

pre 15 godina

"Kod nas su takvi odnosi da svako svakom duguje i da jedan od drugog zavise. U takvim okolnostima je teško raditi i ne vidim zbog toga perspektivu našeg fudbala!"Ovo verovatno nije vazilo za period kada je Terza pravio dil sa Djukom za mesto selektora?!Nije ti trebala ova konferencija za novinare,jer nista epohalno nisi rekao,a da to nismo znali!Samo si jos jednom demonstrirao velicinu svoje sujete i egoizma bez pokrica, koje je Tole previse dugo tolerisao!Upravo kako si rekao:"Jos od Partizana!"
Nategnuta patetika i mediokritetstvo

Balansero

pre 15 godina

U svom prvom govoru, kao predsednik Partizana, Karadzic je rekao (nicim izazvan) da ako reprezentacija bude trazila Djukica (tada trenera Partizana) mi moramo da ga damo, jer je to u interesu Srpskog fudbala.

Svega par meseci kasnije, Djukic postaje selektor.

Opet, par meseci kasnije Kradzic postaje prvi covek FSS.

I sad Djukic prica kako se jos u Partizanu sukobio sa Karadzicem i sta ti ja znam.

Niko nije siso vesla u jahting klubu, moj Djuka.

Radomir

pre 15 godina

Neka si im rekao Djukicu. Ko su oni da tebi sole pamet. Ti si trenercina i o tome govore rezultati. Osvojio si nebrojeno titula. Sa jednom tako jakom reprezentacijom kao sto je Makedonija odigrao si nereseno. EEEEEj, nereseno u Makedoniji. Pa ni jedan Lihtenstajn nije uspeo da pobedi u Skoplju, gde se napravi takva atmosfera da se protivniku odseku noge. Protiv jedne Ukrajine si izgubio samo 2:0. Pa to je nas najbolji rezultat u poslednjih 10 godina. Bio si covek od poverenja. Samo si ti mogao onako dobro Terzicu da kuvas kafu, pa potom da mu peres noge i masiras tabane. Javio se Terza i rekao da mu mnogo nedostajes. U Spartaku ces da napravis cudo. Bicete prvi u trecoj ligi.

ivan grozni

pre 15 godina

E moji grobari kad vam je Djuka bio trener i kad ste lepo igrali voleli ste ga, da li je on kriv sto niste bolje odigrali protiv fenera sto nisu bogunovic i diara dali golove i sto je sikimic fantasticno odigrao kod penala. Niste nikakvi ljudi a i antic nista nece uraditi diok vlada crno bela mafij. Jokan je najsrecniji trener kad je gusto bice penala kartona svega da pomognu.
Nisam pristalica djukica niti ga mrzim ali on nije los covek i mlad je strucnjak a antic zadnjih godina samo filozofira preko radija kao radikali u skupstini..
Samo ste vi legalno poslovali samo ste vi posteni a slucqaj kezman i philipsove sijalice.
Jadni ste i

li29

pre 15 godina

Djuka nemozes ti sa mafijasima da radis to je ocigledno.Dokle ove price vise kad cemo nesto konkretno da napravimo da smenimo sve koje trebamo, postavimo nove ljude i krenemo ispocetka.Ovako srpski fudbal tone sve dublje.Prvo nam je smetalo ime yugoslavija,pa himna,pa ljudi sada. Ajme boze spasi srpske zemlje srpski rod.Ludilo od drzave i od fudbalskog saveza!

stefke

pre 15 godina

svaka cast za djukica! nije trebao da bude smenjen, al zbog idiota kao sto su karadzic i ostali prosto nije bilo moguce... naravno da ce indijanac karadzic da ga sutne posle incidenta, al setite se i domenek se posvadjao sa svima u savezu i nije zbog toga bio katapultiran!!! nego smo mi seljaci... a ubedjen sam da bi djukic napravio odlicnu reprezentaciju, kao sto je napravio cudo od partizana, a pogledajte kako jokanovicev partizan igra!!! djukicu je trebalo samo malo vise vremena!!! i igraci su razocarani jer su znali da je u pitanju vrhunski strucnjak!!! karadzicu idiote mrs iz naseg fudbala!!!! uaaaaa

PFC

pre 15 godina

Licno mislim da si trebao dobiti jos jednu sansu
ali rezultati su te oterali a ne Karazdic
da su bolji rezultati niko te ne bi ni mogao oterati

dejan

pre 15 godina

Gospodin predsednik Tadic je ubacio svog Crnogorca u FSS. Dan pre imenovanja zajedno su bili na jednom veselju. Setite se koje obavestio Terzica da napusti Srbiju.Gospodin Vlahovic

babel

pre 15 godina

ispade miroslav nevinasce najvece na svetu... a terzic ti je valjo kad ti je guro lovu, on ti je bio preposten, ma svi ste isti folirantu jedan namazani SRAM DA TE BUDE..

ko s' djavolom tikve sadi...!

krtica

pre 15 godina

Angazovan sam u jednom fudbalskom klubu na poziciji sekretara tek nekoliko meseci, ali na osnovu samo par stvari mogu reci sta se desava u toj organizaciji zvanoj Savez. Trenutno je u toku promena trenerskih licenci. Stara zvanja trenera se ne priznaju, pa ce treneri morati verovatno da plate za nove licence. Da li treba da pricam koliko trenera ima u Srbiji. Samo u pojedinim gradskim ligama zvanim - beton lige, ima po 16-18 klubova, toliko i trenera. Za izdavanje trenerskih licenci glavni je Djoric, sad sami racunajte, ako se licence placaju u stotinama evra zavisno od kategorije - C, B, A, Pro. Verovatno malo vas prati zenski fudbal u Srbiji, ali UEFA konstantno salje finansijsku pomoc nacionalnim fudbalskim savezima koja je namenjena razvoju zenskog fudbala. Zenski fudbalski klubovi znaju za tu pomoc, ali niko jos nije primio neku kintu sa naznakom da se radi o pomoci UEFA, vec nas Savez valjda sam odredjuje koliko ce para poslati tim klubovima, pa su pojedini klubovi dobili enormne sume od 600 evra za celu sezonu, sto prakticno znaci da UEFA salje tek nesto vise od 7000 evra godisnje za razvoj zenskog fudbala u Srbiji - smesno! Ako je i tako, Savez nikada nije ponudio informaciju o kojoj sumi iz UEFA je rec... ima toga jos, ali dosta je za sada. Djukicu zelim svu srecu, zbog ovakvog Saveza zelim sto je pre moguce da SAM izadjem iz srpskog fudbala, a to je trebalo i on da ucini, ne da ga oteraju i ispljuju lopuze i prevaranti.

Ljuba

pre 15 godina

Trebao si ostati u Partizanu, igrali smo sjajno a ti si bio ljubimac svih Grobara... Brzo si napustio ime kao sto je Partizan, zato sto si poleteo... Svejedno, hvala ti za promenu igre i formacije Partizana, puno srece u buducnosti.
NAPRED PARTIZAN!!!!!

daliirac

pre 15 godina

Slazem se sa Djukicem!Niko nevidi realnu sliku naseg fudbala,covek nije ni dobio pravu priliku da se dokaze.Nadam se da ce Antic imti vise srece!

vesic

pre 15 godina

Kezman nece igrati zbog Karadzica i Djorica!
A sto se tice Djuke , izgubili smo jednog mnogo dobrog coveka koji ne gleda NAJZAD interese KLUBOVA ZVEZDE I PARTIZANA .
Pravi covek na pravom mestu bio je nas dobri Djuka!!
Molicemo mi njega da se vrati!
Kao i gospodina Petkovica..
Ja vam rekoh

krtica

pre 15 godina

I jos samo da dodam, za sve one koji pozivaju drzavu da se umesa i ``rastera bandu`` iz FSS-a: Drzava ne sme ni po koju cenu da se mesa u rad fudbalskih saveza, takvi su propisi UEFA. Poslednji primer je Spanija u kojoj se to desilo neposredno pre pocetka evropskog prvenstva, nakon cega je UEFA zapretila da ce njihova selekcija biti diskvalifikovana ako drzava nastavi sa mesanjem u rad saveza. Sta je kasnije Spanija uradila na EURU mislim da vam je poznato, a da li je njihov drzavni vrh munjevitom akcijom uspeo da uredi stanje u tamosnjem savezu dok se UEFA jos nije snasla i donela odluku, to je vec pitanje sposobnosti.

ins

pre 15 godina

Djuki, svaka cast. Konacno neko otvoreno govori o problemima u fudbalu. Stvari se ipak pomeraju sa nule, iako vlast drzi ista pokvarena ekipa.

ogi

pre 15 godina

dok je djore, karasija, toleta, onoga nikole simica Srbija ce da propada i tako ce uvijek biti jer oni drze sve, trenere, igrace, funkcionere i sto je najgore novinare a narod Bog dao ovce pa samo nas sisaju

navijac

pre 15 godina

Odavno nije napisan bolji clanak o sramoti nacionalnog fudbala sa kojom su svi fudbalski subjekti u Svetu upoznati. Interesuje me da li Vase novine citaju predsednik Tadic i ministri jer predsednik FSS Karadzic u svojim izjavama poziva na bezvlasce i linch. Znaci selektor nece da slusa i DJukicev ugovor ne vredi nista kao sto nisu vredeli ni ugovori onih deset trenera sto ni krive ni duzne izbacise na ulicu iz Zvezde a da niko nije ni trepnuo.
Cisto sumnjam da ce drzava imati neku korist od toga sto ce se neki igraci nezasluzeno naci, na primer, u Partizanu, pa onda u reprezentaciji i na osnovu toga imati mnogostruko veci transfer.
Antica nece zanimati sitnice o financijskom delu ugovora sve dok mu ne budu ponudjeni na iznajmljivanje objekti na Zlatiboru ali po cenama dostojnim njegovog renomea. Direktora skole trenera koji je predlozio DJukica i sve ostale selektore su krunisali u direktora svih mladih selekcija posto ni inspektori ne mogu da utvrde kolike su njegove zasluge u "skolovanju" trenera.
Sigurno je da onaj ko kontrolise trenera kluba i selektora moze direktno da utice na visinu transfera fudbalera koji vrlo cesto nemaju kvalitet da budu internacionalci. Prema promenama pozicija unutar FSS pretpostavljam da sledi akcija podmladjivanja igrackog kadra Nacionalnog tima i siguran sam da novi reprezentativci nece biti pronadjeni na javnom konkursu. Tragikomicno !

Uros

pre 15 godina

Nas fudbal je odvno u haosu i ne postoji covek koji moze sam da promeni stvari sam. Strasno je da ljudi koji su toliko puta pokazali da ih nevodi nista drugo osim licnih I SAMO LICNIH INTERESA i dalje vode glavnu rec u FSS. Dok nam je drzava u haosu do tada ce i razni Karadzici, Terzici, Bulici, Binici i ostali sumnjivi tipovi da vode glavnu rec! P.S Gospodo nicija ne gori do zore!

balvan

pre 15 godina

ne mogu da verujem sta pisu neki grobari!!!
svi sve znaju o fudbalu, a verovatno su sutnuli loptu tri puta u zivotu.
slusao sam jednog novinara koji je redovno izvestavao partizan da trener u ekipi nista ne znaci????!!!! strasno! tako i pola vas slicno komentarise.....
koliko smo mi glupa nacija.
ja sam zvezdas i jedva sam cekao da djukic ode iz partizana. i bio veoma zadovoljan sto je postao sef reprezentacije. ali i dalje necu da idem na utakmice zbog bjekovica, zecevica, karadzica i ostalih......
unistili su nas

Aleksandar

pre 15 godina

Jednini covek u Srbiji koji govori otvoreno, kratko i jasno i bez ustezanja imenuje zlikovce... Obicno cujemo staru dobru - 'nisam mogao zbog nekih ljudi, ali necu o tome bla bla...' Djukicu, kapa dole za tebe!

Caja Grobar

pre 15 godina

Spusti se ti dečko malo na zemlju i ne prodaj nam taj jeftin patriotizam. Nisi ti nikakav Robin Hud, još manje žrtva Miloševićevog režima (e ta ti je stvarno bila dobra). Otišao si iz Partizana ne zbog Karadžića nego zato što ti je tvoj prijatelj Terzić namestio bolju lovu u FSS. Da si stvarno tako pošten i fin ne bi ni preuzeo reprezentaciju već bi se zahvalio na ponudi i rekao da si još zelen. Ali ti od tvoje sujete ne vidiš dalje od nosa. Zato i vređaš sve koji ne misle kao ti - bilo da su novinari ili funkcioneri FSS. Samo mi je jedno više smešno od tvoje "borbe protiv fubalske mafije". Ovi nesretnici što te sada podržavaju a pljuvali su te kad si bio u Partizanu i kad su te postavljali pre osam meseci.

Oloshi odlazite!!!

pre 15 godina

Kakva neozbiljnost! Nije vodio tim ni na jednoj zvanichnoj utakmici i menjaju ga zato shto nije radio sve po njihovoj volji! Dugo se nishta nece promeniti u srpskom fudbalu. I Antica ce da zamene chim im stane na zulj. Tuzno i jadno!

vi sto mastate o sreci

pre 15 godina

kao i rusima i grcima, moze nam pomoci i unaprediti nas reprezentativno samo autoritativni holandski ili nemacki selektor.
nikako spanski, srpski ili neki treci.
samo ofanziva i disciplina, znaci holandanin ili nemac.
tako da sve sto kaze neko ko se preziva djukic, antic, karadzic, santrac, zivadinovic, petkovic (...) je skroz nebitno i osudjeno na neuspeh.

grobarcina nis

pre 15 godina

Bravo DJukicu samo da znas da ce Grobari uvek biti uz tebe, i hvala ti za krunu jel da nije bilo tebe Jokanovic je nebi uzeo 100%.

radoznali kladionicar

pre 15 godina

@Bane
Jos nije kasno da prihvatis tudju pomoc i odes na lecenje....neka ti je Bog u pomoci kad ti je srce tako crno

Grobari sa juga

pre 15 godina

"On se tome usprotivio, a igrači su, kako je naveo, sami došli do zaključka kako nije uputno da iko napusti državni tim jer bi tada nastao "haos u reprezentaciji"
a kako su onda ninkov i jos jedan iz zvezde pusteni da se vrate i igraju za zvezdu u kvalifikacijama za ligu uefa? Ajde ti lepo Djukicu budi trener zvezde pa dodji na derbi da ti kazemo sta imamo.

Bane

pre 15 godina

Sramota je Djukicu sta pricas i lazes:(( Da si ti pobedio Makedoniju i Ukrajinu i da si pobedio bar jednu utakmicu u Kini ne bi smeo da te smeni ni Karadzic ni niko . Jednostavno je u tvom poslu : ako nemas rezultata letis i to je to .
Sto se tice sukoba u Partizanu ti nisi ni trebao biti trener Partizana , Cigan si po opredelenju , konfliktna si licnost , nemas u generaciji ni jednog prijatelja .
Zahvali se Terzicu koji ti je omogucio da "zaradis" dobru lovu iako si njemu pomogao u mladoj pozivao si igrace da ih Terzic proda.
Sto se tice OI da ti je bilo stalo do srpskog fudbala ne bi ni vodio Fejsu i Tosica jer si znao da neces nikoga pobediti vec tvoe EGO je jace od tebe. I jos nesto da si imao nameru da radis u Srbiji 2 godine doveo bi porodicu u Srbiji , a ne zena ti se nakaslje leti za Spaniju jer FSS placa karte . Veliki si "patriota" iz Spanije :((

sarma

pre 15 godina

Djukic je trener pocetnik i nije tako rano zasluzio selektorsko mesto, pa cak ni takve reprezentacije kao sto je nasa. I pored svega toga, on je med i mleko u odnosu na Karadzica i njegove ortake. Dok su takvi na celu FSS ni sto Piksija i Mihi nam nece pomoci, a kamoli trener koji godinama nema angazman, nikada selektor nije bio a u drugu ligu je izbacio pola primere.

PROMENE!!!! HITNO

kalicko

pre 15 godina

@ Grobari sa juga
Ta dva Zvezdina igraca su otpala sa konacnog spiska i normalno je da se vrate, pa nece valjda da na pocetku sezone kao turisti da gledaju olimpijadu(mada kakvi su igraci, bolje da su je gledali)...
Samo malo realnosti...

navijac

pre 15 godina

Pa naravno da si otisao zbog Karadzica, koliko znam on ti je pretpostavljeni, u svakoj normalnoj firmi kad ne slusas gazdu dobijes otkaz jer tako!? I ta tri neresena rezultata sa partizanom nisi smeo da napravis, koliko znam 2 od te 3 je Partizan igrao kuci i bili su neki laki protivnici. Tu si dozvolio zvezdi da nam se priblizi i ugrozio si nam celo prvenstvo. Grobari ti nikada nece zaboraviti i to sto si zrtvovao Zuku i Tosica pa oni nisu igrali u derbiju, kao i sto si nas onako sramno napustio na polusezoni. Sve u svemu ispao si los, i drago mi je sto nisi vise trener repke i naseg Partizana!

kid_ns

pre 15 godina

Sve dok ne stavimo nacionalni interes ispred sitnih klupskih ne samo interesa nego i razmirica, nema nama uspeha. Stvarno ne mogu da verujem da ovi repovi i galimatijasi i dalje vode institucije zakulisnim radnjama. Dokle ce ovako biti? Pa verovatno dok se ne digne kuka i motika da razjuri bandu, ne samo u FSS vec i na svim nivoima celog drustva!

milos

pre 15 godina

Puna podrska coveku koji je stavio svima do znanja gde se nalazimo.Zbog ove fudbalske mafije niko nikada ko zeli dobro srpskom fudbalu ,nece uspeti,a reprezentacija ce i dalje biti katastrofa.

PFCDejan

pre 15 godina

E DJUKICU DA TI JA MALO ODGOVORIM!!!

Otisao si, a uzeo pare i sad mozez da odes u te strane klubove koji se kako kazes otimaju za tebe. Pa covece nista bolje nije moglo da ti se desi, uopste me ne cudi da si namerno napravio sukob sa Karadzicem. Jer ako ti savez koji te uposljava kaze da je INTERES SRPSKOG FUDBALA PARTIZAN U LIGI SAMPIONA, pa tek onda Olimpijada KO SI TI DA TVRDIS SUPROTNO!!! Ti si selektor i tvoje je da selektiras igrace od onih su ti na raspolaganju, a ne da vodis politiku saveza. Ili je mozda trebalo da povuces ekipu jer ti na pripreme nisu dosli KRKIC, MESSI I ROBINHO!?!

I nemoj sad da pricas kako si ti altruista i spasitelj srpskog fudbala koji se bori protiv vetrenjaca. Tvoje ljudske kvalitete smo videli kada si odlazio iz Partizana. Tebe je TERZIC tu doveo da bi na bilokoji nacin oslabio Partizan, u cemu si mu pomogao sa igranjem protiv Mladosti sa Zukom i Tosicem u timu. Da li je i to bio deo dila!? I red je da odes sa TERZICEM!

Kakav si ti covek kad prodas svoj tim zbog prve povoljne ponude!?! Za tebe mogu sve da kazem OSIM DA SI CASTAN, zato znam da je ceo ovaj sukob laz, i da vec imas nesto bolje u planu!

JUCE SI IZDAO PARTIZAN, DANAS SRBIJU, JADAN ONAJ KO SA TOBOM TIKVE SADI!!!

Partizan Forever!

pre 15 godina

Djukic je los trener i treba da ode. Ali istina je takodje da nam trebaju novi ljudi u fudbalu a pritom apsolutno ne mislim na Acu Bulica. Jer izmedju njega i Karadzica uvijek cu izabrati Karadzica. A djukic kaze da smo igrali protiv jakih rivala. Pa ne znam da li pri tom misli na makedoniju ili ukrajinu a na tim utakmicama nam je igra bila katastrofalna, i za ostavku je licno on kriv i niko vise i neka preuzme odgovornost.

Sergio

pre 15 godina

Djukicu nadam se da ces se vratiti jednog dana na kormilo reprezentacije, a da ce se do tada zaboraviti lik i delo(hm neznam samo koje) toga "gospodina" (svi znamo kojeg)...

marko car

pre 15 godina

@grobari sa juga
zamolio bih ovakve neznalice da ne ostavljaju komentare!!!Ninkov je bio povredjen za razlliku od vaseg Obradovica!!!!!!!!!!!!!!A i sta bi ste mu pokazali vi sa juga????verovatno bi on vama pokazao koliko ste izgubili u igri bez njega.Da Bog da vam Jokan bio trener ceo zivot!!!!!!!!
Djuka Car

RR

pre 15 godina

Način na koji je smenjen Djukić vidjan je samo u vremenima i u sistemu za koji sam mislio da je prošlo.Pravo je predsednika ,pa i ovog smutljivca ,da da otkaz selektoru.Ali ako to radi, neka se ne skriva iza kvazi stručnog odbora (sastavljen od nekog novinara,bivšeg sudije i gomile nekih trenerčića bez ikakvog uspeha)i poslušnika u upravnom odboru.Čuli smo kojekakve razloge,te slabi rezultati u prijateljskim utakmicama ,pa kao neuspeh na OI,te bilo bi bolje da nije išao na ove igre,nema program viziju itd.A tačno je da smo izgubili od svih reprezentacija koje su mnogo bolje od nas,kiks je remi sa Australijom.Kako se tek sad traži plan i program rada i to samo dvadeset dana pre kvalifikacija.Ima li novi selektor taj plan?Ko će odgovarati kad se ne plasiramo na SP?Opet će se sakrivati iza nekih odbora.Ne branim Djukića kao trenera ,i ja mislim da je još mlad za selektora ali ovakav sistem odlučivanja o njegovom otkazu je potpuno neprihvatljiv.Predsedniče i kad smenjuješ i kad imenuješ uradi to bez kakvog sakrivanja.Bar da znamo ko je odgovoran za neuspehe koji če sigurno doći.Ovo je toliko bolesno u FSS da mu leka nema.

gile

pre 15 godina

E moj DJUKICU tako ce svako da prodje ko se suprotstavi ovoj mafiji iz fss sta si drugo ocekivo ti posten zato su te i smenili.Dodji u klub za koji navijas.

Aleksandar

pre 15 godina

Jednini covek u Srbiji koji govori otvoreno, kratko i jasno i bez ustezanja imenuje zlikovce... Obicno cujemo staru dobru - 'nisam mogao zbog nekih ljudi, ali necu o tome bla bla...' Djukicu, kapa dole za tebe!

babel

pre 15 godina

ispade miroslav nevinasce najvece na svetu... a terzic ti je valjo kad ti je guro lovu, on ti je bio preposten, ma svi ste isti folirantu jedan namazani SRAM DA TE BUDE..

ko s' djavolom tikve sadi...!

Bane

pre 15 godina

Sramota je Djukicu sta pricas i lazes:(( Da si ti pobedio Makedoniju i Ukrajinu i da si pobedio bar jednu utakmicu u Kini ne bi smeo da te smeni ni Karadzic ni niko . Jednostavno je u tvom poslu : ako nemas rezultata letis i to je to .
Sto se tice sukoba u Partizanu ti nisi ni trebao biti trener Partizana , Cigan si po opredelenju , konfliktna si licnost , nemas u generaciji ni jednog prijatelja .
Zahvali se Terzicu koji ti je omogucio da "zaradis" dobru lovu iako si njemu pomogao u mladoj pozivao si igrace da ih Terzic proda.
Sto se tice OI da ti je bilo stalo do srpskog fudbala ne bi ni vodio Fejsu i Tosica jer si znao da neces nikoga pobediti vec tvoe EGO je jace od tebe. I jos nesto da si imao nameru da radis u Srbiji 2 godine doveo bi porodicu u Srbiji , a ne zena ti se nakaslje leti za Spaniju jer FSS placa karte . Veliki si "patriota" iz Spanije :((

gile

pre 15 godina

E moj DJUKICU tako ce svako da prodje ko se suprotstavi ovoj mafiji iz fss sta si drugo ocekivo ti posten zato su te i smenili.Dodji u klub za koji navijas.

navijac

pre 15 godina

Pa naravno da si otisao zbog Karadzica, koliko znam on ti je pretpostavljeni, u svakoj normalnoj firmi kad ne slusas gazdu dobijes otkaz jer tako!? I ta tri neresena rezultata sa partizanom nisi smeo da napravis, koliko znam 2 od te 3 je Partizan igrao kuci i bili su neki laki protivnici. Tu si dozvolio zvezdi da nam se priblizi i ugrozio si nam celo prvenstvo. Grobari ti nikada nece zaboraviti i to sto si zrtvovao Zuku i Tosica pa oni nisu igrali u derbiju, kao i sto si nas onako sramno napustio na polusezoni. Sve u svemu ispao si los, i drago mi je sto nisi vise trener repke i naseg Partizana!

stefke

pre 15 godina

svaka cast za djukica! nije trebao da bude smenjen, al zbog idiota kao sto su karadzic i ostali prosto nije bilo moguce... naravno da ce indijanac karadzic da ga sutne posle incidenta, al setite se i domenek se posvadjao sa svima u savezu i nije zbog toga bio katapultiran!!! nego smo mi seljaci... a ubedjen sam da bi djukic napravio odlicnu reprezentaciju, kao sto je napravio cudo od partizana, a pogledajte kako jokanovicev partizan igra!!! djukicu je trebalo samo malo vise vremena!!! i igraci su razocarani jer su znali da je u pitanju vrhunski strucnjak!!! karadzicu idiote mrs iz naseg fudbala!!!! uaaaaa

Grobari sa juga

pre 15 godina

"On se tome usprotivio, a igrači su, kako je naveo, sami došli do zaključka kako nije uputno da iko napusti državni tim jer bi tada nastao "haos u reprezentaciji"
a kako su onda ninkov i jos jedan iz zvezde pusteni da se vrate i igraju za zvezdu u kvalifikacijama za ligu uefa? Ajde ti lepo Djukicu budi trener zvezde pa dodji na derbi da ti kazemo sta imamo.

Sergio

pre 15 godina

Djukicu nadam se da ces se vratiti jednog dana na kormilo reprezentacije, a da ce se do tada zaboraviti lik i delo(hm neznam samo koje) toga "gospodina" (svi znamo kojeg)...

PFCDejan

pre 15 godina

E DJUKICU DA TI JA MALO ODGOVORIM!!!

Otisao si, a uzeo pare i sad mozez da odes u te strane klubove koji se kako kazes otimaju za tebe. Pa covece nista bolje nije moglo da ti se desi, uopste me ne cudi da si namerno napravio sukob sa Karadzicem. Jer ako ti savez koji te uposljava kaze da je INTERES SRPSKOG FUDBALA PARTIZAN U LIGI SAMPIONA, pa tek onda Olimpijada KO SI TI DA TVRDIS SUPROTNO!!! Ti si selektor i tvoje je da selektiras igrace od onih su ti na raspolaganju, a ne da vodis politiku saveza. Ili je mozda trebalo da povuces ekipu jer ti na pripreme nisu dosli KRKIC, MESSI I ROBINHO!?!

I nemoj sad da pricas kako si ti altruista i spasitelj srpskog fudbala koji se bori protiv vetrenjaca. Tvoje ljudske kvalitete smo videli kada si odlazio iz Partizana. Tebe je TERZIC tu doveo da bi na bilokoji nacin oslabio Partizan, u cemu si mu pomogao sa igranjem protiv Mladosti sa Zukom i Tosicem u timu. Da li je i to bio deo dila!? I red je da odes sa TERZICEM!

Kakav si ti covek kad prodas svoj tim zbog prve povoljne ponude!?! Za tebe mogu sve da kazem OSIM DA SI CASTAN, zato znam da je ceo ovaj sukob laz, i da vec imas nesto bolje u planu!

JUCE SI IZDAO PARTIZAN, DANAS SRBIJU, JADAN ONAJ KO SA TOBOM TIKVE SADI!!!

Ljuba

pre 15 godina

Trebao si ostati u Partizanu, igrali smo sjajno a ti si bio ljubimac svih Grobara... Brzo si napustio ime kao sto je Partizan, zato sto si poleteo... Svejedno, hvala ti za promenu igre i formacije Partizana, puno srece u buducnosti.
NAPRED PARTIZAN!!!!!

ins

pre 15 godina

Djuki, svaka cast. Konacno neko otvoreno govori o problemima u fudbalu. Stvari se ipak pomeraju sa nule, iako vlast drzi ista pokvarena ekipa.

Caja Grobar

pre 15 godina

Spusti se ti dečko malo na zemlju i ne prodaj nam taj jeftin patriotizam. Nisi ti nikakav Robin Hud, još manje žrtva Miloševićevog režima (e ta ti je stvarno bila dobra). Otišao si iz Partizana ne zbog Karadžića nego zato što ti je tvoj prijatelj Terzić namestio bolju lovu u FSS. Da si stvarno tako pošten i fin ne bi ni preuzeo reprezentaciju već bi se zahvalio na ponudi i rekao da si još zelen. Ali ti od tvoje sujete ne vidiš dalje od nosa. Zato i vređaš sve koji ne misle kao ti - bilo da su novinari ili funkcioneri FSS. Samo mi je jedno više smešno od tvoje "borbe protiv fubalske mafije". Ovi nesretnici što te sada podržavaju a pljuvali su te kad si bio u Partizanu i kad su te postavljali pre osam meseci.

Milan Boss

pre 15 godina

Djukicu, dobio si sansu u Partizanu, kao trener pocetnik,i napustio nas na pola sezone,skratio si nam ekipu za derbi u rupi, osakatio nas za kvalifikacije Lige Sampiona,u Peking si poveo koga si hteo,nisi napravio rezultat, i neko drugi ti je kriv? Kriv ti je Tole sto ti je zamerio na tri uzastopna remija na domacem terenu kada se vodila borba za titulu? Gde god si bio vrata za sobom si d...tom zatvorio, i vazda ti je neko kriv?Zapitas li se da li je mozda sve u redu sa tobom i tvojim egom?

krtica

pre 15 godina

Angazovan sam u jednom fudbalskom klubu na poziciji sekretara tek nekoliko meseci, ali na osnovu samo par stvari mogu reci sta se desava u toj organizaciji zvanoj Savez. Trenutno je u toku promena trenerskih licenci. Stara zvanja trenera se ne priznaju, pa ce treneri morati verovatno da plate za nove licence. Da li treba da pricam koliko trenera ima u Srbiji. Samo u pojedinim gradskim ligama zvanim - beton lige, ima po 16-18 klubova, toliko i trenera. Za izdavanje trenerskih licenci glavni je Djoric, sad sami racunajte, ako se licence placaju u stotinama evra zavisno od kategorije - C, B, A, Pro. Verovatno malo vas prati zenski fudbal u Srbiji, ali UEFA konstantno salje finansijsku pomoc nacionalnim fudbalskim savezima koja je namenjena razvoju zenskog fudbala. Zenski fudbalski klubovi znaju za tu pomoc, ali niko jos nije primio neku kintu sa naznakom da se radi o pomoci UEFA, vec nas Savez valjda sam odredjuje koliko ce para poslati tim klubovima, pa su pojedini klubovi dobili enormne sume od 600 evra za celu sezonu, sto prakticno znaci da UEFA salje tek nesto vise od 7000 evra godisnje za razvoj zenskog fudbala u Srbiji - smesno! Ako je i tako, Savez nikada nije ponudio informaciju o kojoj sumi iz UEFA je rec... ima toga jos, ali dosta je za sada. Djukicu zelim svu srecu, zbog ovakvog Saveza zelim sto je pre moguce da SAM izadjem iz srpskog fudbala, a to je trebalo i on da ucini, ne da ga oteraju i ispljuju lopuze i prevaranti.

darko

pre 15 godina

Pratim ovu sapunicu posljednjih nesto vise od pola godine. Prosto ne mogu da vjerujem kakav smo mi narod. Ja razumijem navijacke strasti, ali stanite, malo razmislite o opstem interesu. Bar pokusajte da sagledate stvari objektivno. Zar ne vidite kuda nas vodi ovo ponasanje? I zar ne vidite da zbog toga opstaju ljudi koji upropastavaju nas fudbal?
U zadnjih 10-ak godina nas fudbal je u meteroskom padu. Kvalitet igraca je sve gori i gori, a igra, posebno u klubovima, prakticno ne postoji. Kod nas se uopste ne igra organizovan fudbal. Nema teorije da se sastavi vise od 3 kompletna pasa i napravi akcija. Sve se svodi da soliranje, bunarenje i greske protivnika. To, naravno u nasoj ligi i moze da prodje, ali protiv iole organizovanijeg protivnika u Evropi veoma rijetko. Imamo uspjeha u mladjim kategorijama, sto znaci da postoje talentovani momci, koji imaju tehniku, ali kada oni treba da predju u seniorski tim i tamo dobiju konacnu obuku koja ce od njih napraviti kompletne igrace, skoro da niko ne ostvari svoj potencijal. Kako da napreduje kao igrac kada od trenera koje je vrijeme pregazilo ili trenera koje nije imalo sta da pregazi jer nikada i nisu vrijedili ne mogu da nauce nista o savremenom fudbalu. Otkud samo takvi treneri u nasem fudbalu? Pa sigurno je najzasluzniji onaj ko je zaduzen za organizovanje trenerske skole i izdavanje trenerskih licenci. Bas me zanima ko je to.
I onda u svoj toj camotinji pojavi se Djukic. Moram da naglasim da sam navijac Zvezde. Uprkos tome, od prvog trenutka kada je dosao u nas fudbal, sa svojim potezima je zasluzio moje veliko postovanje kao trener. To je covjek koji je posljednjih 4-5 godina veoma uspjesne karijere odigrao u Valensiji. U tim godinama to je, objektivno, bio tim koji je igrao najljepsi fudbal u Evropi. I u tim godinama, kada je pri kraju karijere sigurno razmisljao o buducoj trenerskoj karijeri, on je imao priliku da iz prve ruke vidi i nauci sta je potrebno da bi se stvorila igra koja je u isto vrijeme atraktivna i donosi rezultat. Kada je poslije mlade reprezentacije dosao u Partizan, ja sam u isto vrijeme bio odusevljen i pomalo uplasen. Odusevljen posto je covjek veoma brzo napravio sistem koji je doveo do toga da Partizan, iskreno priznajem, ima kvalitetnu igru na nivou koji nije vidjen na ovim prostorima dugo godina. Cini mi se od pocetka devedesetih. Pomalo uplasen sam bio posto sam vidio da treneri koji vode Zvezdu, kao i raniji Partizanovi, nisu sposobni ni priblizno da pariraju takvoj igri. Ipak sam bio zadovoljan posto je na taj nacin postavljao standard koji je Zvezda kad tad morala da prati i na taj nacin i sama postane bolja. Ono sto se takodje vidjelo u njegovom vodjenju tima je da bi, kao i u mladoj reprezentaciji, povremeno pravio izvjesne propuste, vjerovatno usljed neiskustva, koji su dovodili do slabijih rezultata u pojedinim utakmicama, ali ti propusti su bili sve rjedji i rjedji i sve manji i manji. Pored uspjesnog organizovanja igre pokazao je i da je covjek koji gleda na svoj posao bez kompromisa. Vrlo lako i brzo se rijesio nekih igraca koji objektivno imaju zasluge i ime u Partizanu, ali su ocigledno prosli svoj zenit i nisu vise dovoljno dobri da bi se na njima mogla graditi uspjesna buducnost tima. Pokazao je da je kod njega kvalitet jedino mjerilo na osnovu koga sastavlja tim. Osim toga pokazao se i kao dobar pedagog kada je, sto je prosto nevjerovatno za nas fudbal, natrljao nos Smiljanicu zbog neprimjerenog ponasanja poslije utakmice sa Zvezdom. To je jedan izuzetan potez koji je pokazao da je svjestan da tako mlade igrace, da bi postali pravi igraci, treba nauciti ne samo tehnici i taktici, nego, bar u ovoj zemlji, i ljepom ponasanju i postovanju protivnika. Neki nazalost, kao Koroman, vjerovatno nisu imali priliku da rade sa takvim trenerima i nikada nisu uspjeli da se izgrade kao licnosti, sto se odrazilo na njihov temperament, ponasanje i na kraju na karijeru. Jos mi je u pamcenju nacin na koji je Jesic vodio tim i ucio te momke iz Partizana. Kakav su rjecnik i ponasanje mogli od njega da pokupe. Brrr. Eh da je Jesic ostao trener, sada bi mi igrali sa Fenerbahceom.
Mnogi Partizanovi navijaci ovdje zamjeraju Djukicu to sto je napustio Partizan u pola sezone. Na Djukica, cini mi se, Karadzic ima pik od trenutka kada je dosao na celo Partizana. Mozda zato sto je Djukica doveo prethodni predsjednik (zvuci vam poznato?), a mozda ima neke druge razloge. Postoji par novinara koji neprestano pisu protiv Djukica otprilike od trenutka kada je Tole preuzeo Partizan pa sve do sada. Mogao bi da se kladim da znam po cijoj direktivi. Uglavnom, Tole je, posto je Djukic imao rezultate (a mislim i da je Tomic zalegao za njega), bio prinudjen da drzi Djukica, ali mu je koliko se sjecam produzavao ugovor na 6 mjeseci. Nesto kao preko omladinske zadruge. Pored toga neprestano je trazio povod da ga smjeni i ucinilo mu se da je prilika kada je Djukic odigrao te tri utakmice bez pobjede o kojima je Djukic pricao. Nije uspjeo, vjerovatno zbog Tomica i Petrica, ali je Djukic tada ocigledno shvatio da sa predsjednikom koji mu radi o glavi nema neku buducnost u Partizanu. Bilo mu je jasno da bi sljedeci niz od npr. dvije-tri nerjesene utakmice bio njegov kraj u Partizanu. I onda je, sto je sasvim logicno, prihvatio priliku koja mu se ukazala i presao da vodi reprezentaciju. Umjesto ugovora kao preko omladinske zadruge u klubu ciji mu predsjednik radi o glavi, dobio je ugovor na 2 godine i poziciju koja je korak naprijed u karijeri. Da nije sam otisao, otjerao bi ga Tole poslije 2-3 mjeseca uz slicnu medijsku pripremu kao sada.
E sada, kako je on dobio da vodi reprezentaciju? Da li je previse mlad i neiskusan kao sto kazu clanovi "strucnog savjeta" i ostali nasi "strucnjaci" iz saveza, ljudi koji imaju toliko godina da se kao najveceg napretka u fudbalu sjecaju trenutaka kada su pocele da se postavljaju mreze na golove i prestala da se koristi odsjecena glava neprijatelja kao lopta? Bio je Iskusniji i uspjesniji nego sto su bili npr. Klinsman, Bilic ili Van Basten kada su preuzimali svoje reprezentacije. Radio je sa mladom reprezentacijom, slicno kao Bilic, i radio u nasem fudbalu. Prakticno sve potencijalne nove reprezentativce je vidio na djelu. Kada je postao selektor, odlucio je da proba sve igrace koji bi, eventualno, mogli da dodju u obzir za reprezentaciju. Cini mi se opravdano posto u ovoj zemlji nikada ne mozes da bude siguran ko je igrao u reprezentaciji zato sto ima pravog menadzera ili zato sto su ga pogurali iz kluba, a ko nije igrao jer nije imao ko za njega da zalegne. Tako je probao 45 igraca u 5 utakmica. Neki od tih igraca nikada vise nece zaigrati za reprezentaciju, ali je bilo bitno da se vidi koji su to igraci na koje moze da se racuna. Istina je da Djukic nije pobjedio na 5 prijateljskih utakmica, ali pogledajte kako su poceli npr. Skolari sa Brazilom i Aragones sa Spanijom koji su takodje mjenjali nacin igre svojih reprezentacija. Slicno, a Aragones cini mi se i gore, s tim sto su njegove utakmice bile i zvanicne. Skolari je postao svjetski sampion, a Aragones evropski. Sto se tice prijateljskih utakmica koje je igrala nasa reprezentacija, da li ste primjetili da su bas sve bile u gostima? To su ovi isti iz saveze dogovorili da bi dobili pare za utakmicu, a onda ih u torbama (kao nekada Bulatovic iz Spanije) prebacili u Srbiju i tu podjelili. Da su npr. organizovali neku utakmicu u Srbiji, para za djeljenje bi bilo mnogo manje posto bi im se moglo uci u trag. Ozbiljni savezi tako ne rade. Kada se uigrava tim, posebno ako nije imao uspjeha u prethodnom ciklusu i dolazi do velikih promjena u timu i igri, organizuje se sto vise utakmica kod kuce da bi se igraci okupili, zajedno duze trenirali u trening centru i uz podrsku publike pobjedili solidnog protivnika cime podizu atmosferu. Djukic je doveden u situaciju da sa svojim timom putuje po Evropi kao Beduin, vise je bio u autobusu, avionu i na aerodromu nego na terenu. Kako li je samo uigravao igrace i objasnjavao im sta trazi od njih? I uprkos tome, iako su nam protivnici u svakoj sljedecoj utakmici bili sve jaci, iako je probao gomilu igraca, nasa igra je u svakoj novoj utakmici isla na bolje. Naravno, nije bila savrsena, ali vidio se pomak. Protiv Njemacke smo na momente igrali dosta dobro, a na momente smo bili plasljivi i nismo imali dovoljno samopouzdanja da nametnemo svoju igru. Vidjelo se da tu postoji ideja kako da se postavi igra, a samopouzdanje i sigurnost se izgrade kada se igraci uigraju i pobjedi u par utakmica. Protiv Rusije i Njemacke, koje su bile pred evropskim prvenstvom, dobili smo golove iz nasih gresaka u obrani. Posebno protiv Njemacke, slicno kao na olimpijadi, to nisu bile greske koje imaju veze sa taktikom i igrom, nego predstavljaju grube greske pojedinih igraca. Sta da radi selektor kada se igrac pomjeri na bok u zivom zidu? To se ne uci na seniorskom treningu, otprilike kao i to da se lopta ne hvata rukoma ako nisi golman. Ne sjecam se da sam u zadnjih 15 godina vidio da je neko dobio gol kroz zivi zid. Mozda na nekoj utakmici nase lige. Jedan od "sportskih novinara", inace clan "strucnog savjeta" rece da su i Njemci i Rusi isto tako kao i mi bili na pripremama. Eto takvi ljudi odlucuju u nasem fudbalu. Ljudi koji tvrda da su reprezentacije koje su imale uspjesne kvalifikacije, sto znaci da su sastavili tim i postavili igru u kvalifikacijama, trenirale posljednjih 20-ak dana zajedno i pocinju evropsko prvenstvo za 3-4 dana, u istoj situaciji kao i reprezentacija koja nije imala uspjesne kvalifikacije, koja pokusava da sastavi novi tim i izgradi novu igru za kvalifikacije koje pocinju za 4 mjeseca kroz turneju po citavoj Evropi koja traje 7 dana.
Navijaci Partizana zamjeraju Djukicu to sto je vodio Tosica i Fejsu na Olimpijadu i sto nije bio spreman ni na kakav kompromis oko toga. Sjecam se, kao sto neki ovdje napominju, da na prosloj olimpijadi Zvezda nije pustila svoje igrace. Ja sam licno bio u potpunosti ogorcen na Zvezdu zbog toga. To je pokazalo da je nas savez poprilicno truo i da se sve svodi na trule kompromise. Dok su druge reprezentacije skupljale najjace timove koje su mogle, Argentina dovodila Teveza i ekipu, nasa reprezentacija nije mogla od Zvezde da dobije ni Miladinovica. Blamaza na toj Olimpijadi je bila veliki udarac za citav nas fudbal. To sto je napravljena greska prije 4 godine, ne znaci da smo morali da je ponovimo. Do kada ce u nasem fudbalu da bude normalno da se nesto negativno opravdava necim drugim negatvnim sto je uradjeno ranije? Ovdje mnogi misle da se od dva - dobija +. Culi su da je tako u matematici. Pa jeste kada se mnoze, ali mi ih neprestano sabiramo i samo dobijamo jos veci minus iz koga cemo se tesko izvuci. Djukic je potezom oko Fejse i Tosica pokazao da nije spreman na kompromise kada je reprezentacija u pitanju. To je ono sto je trebalo nasoj reprezentaciji, neko ko nece podleci pritisku klubova, funkcionera, menadzera ili razmazenih zvjezdica. Na taj nacin se jedino moze uvesti red u reprezentaciji. Mi smo u takvoj situaciji da cim se pocne sa kompromisima, kod nas sljedi rasulo.

vi sto mastate o sreci

pre 15 godina

kao i rusima i grcima, moze nam pomoci i unaprediti nas reprezentativno samo autoritativni holandski ili nemacki selektor.
nikako spanski, srpski ili neki treci.
samo ofanziva i disciplina, znaci holandanin ili nemac.
tako da sve sto kaze neko ko se preziva djukic, antic, karadzic, santrac, zivadinovic, petkovic (...) je skroz nebitno i osudjeno na neuspeh.

daliirac

pre 15 godina

Slazem se sa Djukicem!Niko nevidi realnu sliku naseg fudbala,covek nije ni dobio pravu priliku da se dokaze.Nadam se da ce Antic imti vise srece!

milos

pre 15 godina

Puna podrska coveku koji je stavio svima do znanja gde se nalazimo.Zbog ove fudbalske mafije niko nikada ko zeli dobro srpskom fudbalu ,nece uspeti,a reprezentacija ce i dalje biti katastrofa.

pendula

pre 15 godina

Vi cigani,koji toliko branite Djukica vodite ga na marakanu pa nek i Vas napusti na pola sezone kad mu neko da koji evro vise.A sto se tice predsednika FSS najbolje da dodje Toplica da napravi cudo u savezu kao u zvezdi...

kid_ns

pre 15 godina

Sve dok ne stavimo nacionalni interes ispred sitnih klupskih ne samo interesa nego i razmirica, nema nama uspeha. Stvarno ne mogu da verujem da ovi repovi i galimatijasi i dalje vode institucije zakulisnim radnjama. Dokle ce ovako biti? Pa verovatno dok se ne digne kuka i motika da razjuri bandu, ne samo u FSS vec i na svim nivoima celog drustva!

Partizan Forever!

pre 15 godina

Djukic je los trener i treba da ode. Ali istina je takodje da nam trebaju novi ljudi u fudbalu a pritom apsolutno ne mislim na Acu Bulica. Jer izmedju njega i Karadzica uvijek cu izabrati Karadzica. A djukic kaze da smo igrali protiv jakih rivala. Pa ne znam da li pri tom misli na makedoniju ili ukrajinu a na tim utakmicama nam je igra bila katastrofalna, i za ostavku je licno on kriv i niko vise i neka preuzme odgovornost.

kalicko

pre 15 godina

@ Grobari sa juga
Ta dva Zvezdina igraca su otpala sa konacnog spiska i normalno je da se vrate, pa nece valjda da na pocetku sezone kao turisti da gledaju olimpijadu(mada kakvi su igraci, bolje da su je gledali)...
Samo malo realnosti...

bumbar

pre 15 godina

Kazu covek nije dobio priliku.Pa imao je u Partizanu.Iskoristio na najbolji nacin.Preko imena Partizana postao selektor repke.Ostavio ga na cedilu u najgore vreme.Dosao u repku i od 10 utakmica,nijednu nije dobio.I onda kada je dobio "nogu"kriv mu karadjic i FSS.Pa neigra Karadjic i rukovodstvo FSS u repki.Pametno od FSS-Nemas rezultate brisi.Ovo bi trebalo da vazi za sve.

PFC

pre 15 godina

Licno mislim da si trebao dobiti jos jednu sansu
ali rezultati su te oterali a ne Karazdic
da su bolji rezultati niko te ne bi ni mogao oterati

ogi

pre 15 godina

dok je djore, karasija, toleta, onoga nikole simica Srbija ce da propada i tako ce uvijek biti jer oni drze sve, trenere, igrace, funkcionere i sto je najgore novinare a narod Bog dao ovce pa samo nas sisaju

Тhink Different

pre 15 godina

Човече, па овај дуо Толе и Бата Ђора, кад 'не миришу некога' само пукну прстима и нема проблематичних неистомишљеника!
Као да им је неко поклонио тај ФСС да у њему проведу радни век. Типично комунистичко понашање у сред једне демократске земље.
И што је најгоре те главешине немају озбиљне противкандидате на тим ФСС изборима. Разрадили су систем да не зависе од човека: Пикси, Терза, Толе и увек иста прича.
А тај ФСС да смо нормална земља, би био фабрика среће (озбиљно мислим)! Развијали би лигу, клубове, репку, инфраструктуру, свима нама пружили мало среће и радости успесима наших клубова, репке... а не овако живети од данас до сутра остављајући ругло, српдњу и подсмех. Мислим погледајте Енглезе, њихову лигу, FA..., Шпанце, Немце... Ови наши су без икакве жеље да промене свој мафијашки еквилибријум.
Џаба нам и Југовићи, Мирковићи, Милошевићи кад би им ова екипа или запретила или би их утопила у свој систем и користила за фасаду.

И још једна ствар:

Кежман се није свиђао Толету на СП 2006 и ево нема човека у репрезентацији иако нам је био главни нападач!

А сад и Ђука пролази сличан сценарио. И у праву је човек за све што је рекао.

Golub

pre 15 godina

Đukić je vodio tu nasu nesrecnu reprezentaciju desetak utakmica, a pobedio samo jednom i to neki kombinovani sastav Sangaja. Doživeo je potpunu blamažu u Pekingu, iako je dobio sve fudbalere koje je tražio i time ostetio Partizan u mnogo vaznijem fudbalskom takmicenju, od olimpijskog fudbalskog turnira. Ovaj najneuspesniji trener naše reprezentacije u celoj njenoj istoriji, sada bi da nas ubedi kako je on jedini u pravu. „Miroslav, posle mene potop” ne treba mnogo da brine za posao, jer čujemo da se Zemanu opasno drma stolica, pa je moguće da će se Đuki, ako ne kao igraču, onda bar kao treneru ispuniti životni san da obuče crveno-beli dres, odnosno trenerku. Interesantno je kako i kada su navijaci Crvene Zvezde poceli da podržavaju crvenog Djuku...Napadali su ga i omalovazavali sve dok nisu ukapirali da je ostetio Partizan... Toliko o njihovom „patriotizmu”...

PAFICHAT

pre 15 godina

Otisao si zbog Karadzica, a zbog koga si dosao. Sta je bila tvoja preporuka da dodjes na mesto selektora. Da li su tvoji bajni rezultati ili tvoje prijateljstvo sa "velikim i postenim fudbalskim radnikom" Terzicem? Rezultati sigurno nisu. Izgubio si tri derbija u roku od mesec dana , sto nijedan trener nije uspeo u skoro 63-godisnjoj istoriji derbija, protiv raspale Zvezde si u polusezoni imao samo 6 bodova prednosti, a naravno ni u toj polusezoni na JNA nisi uspeo da je dobijes. To sto si mlade doveo do finala i nije nesto, jer i Pizon ih je doveo do finala, pa nije postao selektor, a ti si u stvari tu njegovu generaciju samo nasledio i odma sledece godine ponovio njegov rezultat. A to koliki si patriota dovoljno govori i podatak da ti je tvoj prijatelj Terzic omogucio godisnju platu od 240.000e, pocev od decembra 2007. godine, a kvalifikacije za SP, dakle pravi pocetak, Olimpijadu i prijateljske ne racunam, ti pocinju u septembru 2008. godine. septemkbru

đorđe

pre 15 godina

Đukić je trebao da preuzme odgovornost za svoje odluke. Zaboravio je da nije zabeležio ni jednu pobedu.Ali naravno uvek je lakše naći krivca u drugima.Uvek mu ostaje usavršavanje u inostranstvu na kome može da se pridruži svom mentoru Terziću!

vlada-so

pre 15 godina

Djukić sa impozantnom igračkom karijerom,čovek koji je svoje pare zaradio svojim radom i trudom,jednostavno nije se uklopio sa ovim ološem koji ceo svoj vek provode u savezu,u raznim odborima,komisijama,potpomognuti plaćenim tzv.nezavisnim novinarima i njihovim totalsokerima.Doveli su Klementea da ga oteraju,Zemana u zvezdi takodje,a oni sami su nedodirljivi.FSS je poslednji bastion komunizma u Srbiji,i oni neznaju šta je odgovornost,oni svoj rad nepodlože kritici,oni priznaju samo zakon ulice i vreme je da svi pravi ljubitelji fudbala organizuju se i oteraju ljudski šljam.

Partizan sampion,a ko bi drugi !?

pre 15 godina

Pa da sad su krivi Karadzic i Grobari shto nam je football u rasulu,a 20 godina raznih Miljanica i gana to nije nishta. Kriv je Sloba,Ratovi,Radikali,opste rasulo u zemlji,a ne Zeka,Bjeka,Dzaja,Tole.U ovoj drzavi svi gledaju kako da uzmu dobru kintu za kratko vreme i nemojte prodavati ovde m... za bubrege kada bi vi to isto radili.
POZDRAV SVIMA !!!

Zoran Leskovac

pre 15 godina

Gospodine Đukiću, mislim da ste svoj posao obavljali časno i dostojanstveno, i bez obzira na rezultate ja se ove godine na Olimpijadi nisam postideo našeg fudbala. Hvala Vam i mnogo uspeha u daljem radu.

navijac

pre 15 godina

Odavno nije napisan bolji clanak o sramoti nacionalnog fudbala sa kojom su svi fudbalski subjekti u Svetu upoznati. Interesuje me da li Vase novine citaju predsednik Tadic i ministri jer predsednik FSS Karadzic u svojim izjavama poziva na bezvlasce i linch. Znaci selektor nece da slusa i DJukicev ugovor ne vredi nista kao sto nisu vredeli ni ugovori onih deset trenera sto ni krive ni duzne izbacise na ulicu iz Zvezde a da niko nije ni trepnuo.
Cisto sumnjam da ce drzava imati neku korist od toga sto ce se neki igraci nezasluzeno naci, na primer, u Partizanu, pa onda u reprezentaciji i na osnovu toga imati mnogostruko veci transfer.
Antica nece zanimati sitnice o financijskom delu ugovora sve dok mu ne budu ponudjeni na iznajmljivanje objekti na Zlatiboru ali po cenama dostojnim njegovog renomea. Direktora skole trenera koji je predlozio DJukica i sve ostale selektore su krunisali u direktora svih mladih selekcija posto ni inspektori ne mogu da utvrde kolike su njegove zasluge u "skolovanju" trenera.
Sigurno je da onaj ko kontrolise trenera kluba i selektora moze direktno da utice na visinu transfera fudbalera koji vrlo cesto nemaju kvalitet da budu internacionalci. Prema promenama pozicija unutar FSS pretpostavljam da sledi akcija podmladjivanja igrackog kadra Nacionalnog tima i siguran sam da novi reprezentativci nece biti pronadjeni na javnom konkursu. Tragikomicno !

balvan

pre 15 godina

ne mogu da verujem sta pisu neki grobari!!!
svi sve znaju o fudbalu, a verovatno su sutnuli loptu tri puta u zivotu.
slusao sam jednog novinara koji je redovno izvestavao partizan da trener u ekipi nista ne znaci????!!!! strasno! tako i pola vas slicno komentarise.....
koliko smo mi glupa nacija.
ja sam zvezdas i jedva sam cekao da djukic ode iz partizana. i bio veoma zadovoljan sto je postao sef reprezentacije. ali i dalje necu da idem na utakmice zbog bjekovica, zecevica, karadzica i ostalih......
unistili su nas

Radomir

pre 15 godina

Neka si im rekao Djukicu. Ko su oni da tebi sole pamet. Ti si trenercina i o tome govore rezultati. Osvojio si nebrojeno titula. Sa jednom tako jakom reprezentacijom kao sto je Makedonija odigrao si nereseno. EEEEEj, nereseno u Makedoniji. Pa ni jedan Lihtenstajn nije uspeo da pobedi u Skoplju, gde se napravi takva atmosfera da se protivniku odseku noge. Protiv jedne Ukrajine si izgubio samo 2:0. Pa to je nas najbolji rezultat u poslednjih 10 godina. Bio si covek od poverenja. Samo si ti mogao onako dobro Terzicu da kuvas kafu, pa potom da mu peres noge i masiras tabane. Javio se Terza i rekao da mu mnogo nedostajes. U Spartaku ces da napravis cudo. Bicete prvi u trecoj ligi.

Vaj Nime

pre 15 godina

Kompleksi te ubise .. )
Pomislio si da si veliki trener samo sto ti je Ivan napravio timcinu a Svede raspale pobedio o-5 .. nije dovoljno decko

navijac

pre 15 godina

Ovim srceparajucim monologom me Djukic totalno razocarao.Ako sam se i dvoumio tek sada mi ga nije zao.Nisi pobedio nikoga u desetak utakmica,pa sta trazis dalje.Samo koristi negativno raspolozenje javnosti prema Karadzicu za svoju odbranu.Karadzic je kriv za mnoge(sve) negativnosti u fudbalu,samo ne za rezultate.Niti sastavlja tim,niti pravi igru.

Sergio

pre 15 godina

Nisi ti smenjen zbog sukoba sa Karadžićem, nego zbog loših rezultata, neverovatne tvrdoglavosti i nemogućnosti da shvatiš da tvoj lični interes ne može da bude iznad svega. Imao si, kažeš, sukob posle tri nerešene u prvenstvu, a posle toga te je Partizan i dalje hteo, a ti otišao u reprezentaciju?!? Ne znam kako si uigravao tim za kvalifikacije i, a na sastanku stručnog odbora izjavio da niko od igrača iz olimpijske reprezentacije, koje tako tvrdoglavo nisi hteo da pustiš i kada su sve šanse propale, neće činiti okosnicu A reprezentacije?!?
Znači, kažem, znači dogovori se prvo sam sa sobom znači, ako si u stanju znači...

grobarcina nis

pre 15 godina

Bravo DJukicu samo da znas da ce Grobari uvek biti uz tebe, i hvala ti za krunu jel da nije bilo tebe Jokanovic je nebi uzeo 100%.

Miroslav

pre 15 godina

Evo u ovome je razlika izmedju Hrvata i nas. Oni postave Bilica za selektora i podrze ga posle debakla protiv nasih mladih (svi znamo da porazi protiv Srbije tamo imaju vecu tezinu) a mi smenjujemo ni malo losijeg Djukica zbog licnih sukoba i losijih rezultata koji su morali da budu takvi u ovom periodu.Sramota, dolazi Anitic da igramo fudbal od pre 15 godina.

dusan

pre 15 godina

Đukiću, sa Partizanom si imao i tim i igru.Otišao si na zaprepašćenje normalnog sveta u zagrljaj Terziću.
Možda bi sada bio u ligi šampiona.Lotar Mateus je u Partizanu postao trenersko ime i nigde ga nema.Ne želim tebi to ali mi te nije žao.Sam si sebe "izradio" i ako verujem da ti novac nije trebao.Igre sa Partizanom, Kežmanom ... možda bi neko trebao da analizira.Možda je to tvoja ličnost a možda i nije.Kežman je ipak igrač a ako si ga na sugestiju eliminisao onda si i zaslužio sve ovo.Čovek daje golove a tebi su trebali.Nadam sa da Antić neće raditi za druge i protiv sebe i nas.

Oloshi odlazite!!!

pre 15 godina

Kakva neozbiljnost! Nije vodio tim ni na jednoj zvanichnoj utakmici i menjaju ga zato shto nije radio sve po njihovoj volji! Dugo se nishta nece promeniti u srpskom fudbalu. I Antica ce da zamene chim im stane na zulj. Tuzno i jadno!

vesic

pre 15 godina

Kezman nece igrati zbog Karadzica i Djorica!
A sto se tice Djuke , izgubili smo jednog mnogo dobrog coveka koji ne gleda NAJZAD interese KLUBOVA ZVEZDE I PARTIZANA .
Pravi covek na pravom mestu bio je nas dobri Djuka!!
Molicemo mi njega da se vrati!
Kao i gospodina Petkovica..
Ja vam rekoh

sarma

pre 15 godina

Djukic je trener pocetnik i nije tako rano zasluzio selektorsko mesto, pa cak ni takve reprezentacije kao sto je nasa. I pored svega toga, on je med i mleko u odnosu na Karadzica i njegove ortake. Dok su takvi na celu FSS ni sto Piksija i Mihi nam nece pomoci, a kamoli trener koji godinama nema angazman, nikada selektor nije bio a u drugu ligu je izbacio pola primere.

PROMENE!!!! HITNO

RR

pre 15 godina

Način na koji je smenjen Djukić vidjan je samo u vremenima i u sistemu za koji sam mislio da je prošlo.Pravo je predsednika ,pa i ovog smutljivca ,da da otkaz selektoru.Ali ako to radi, neka se ne skriva iza kvazi stručnog odbora (sastavljen od nekog novinara,bivšeg sudije i gomile nekih trenerčića bez ikakvog uspeha)i poslušnika u upravnom odboru.Čuli smo kojekakve razloge,te slabi rezultati u prijateljskim utakmicama ,pa kao neuspeh na OI,te bilo bi bolje da nije išao na ove igre,nema program viziju itd.A tačno je da smo izgubili od svih reprezentacija koje su mnogo bolje od nas,kiks je remi sa Australijom.Kako se tek sad traži plan i program rada i to samo dvadeset dana pre kvalifikacija.Ima li novi selektor taj plan?Ko će odgovarati kad se ne plasiramo na SP?Opet će se sakrivati iza nekih odbora.Ne branim Djukića kao trenera ,i ja mislim da je još mlad za selektora ali ovakav sistem odlučivanja o njegovom otkazu je potpuno neprihvatljiv.Predsedniče i kad smenjuješ i kad imenuješ uradi to bez kakvog sakrivanja.Bar da znamo ko je odgovoran za neuspehe koji če sigurno doći.Ovo je toliko bolesno u FSS da mu leka nema.

dejan

pre 15 godina

Gospodin predsednik Tadic je ubacio svog Crnogorca u FSS. Dan pre imenovanja zajedno su bili na jednom veselju. Setite se koje obavestio Terzica da napusti Srbiju.Gospodin Vlahovic

FSS je sav crn i beo!

pre 15 godina

(Bane, 21. avgust 2008 15:11)

E pa prijatelju tek sada neces vidjati u Bg ovoga sto ste doveli. Cela familija mu je u Spaniji, pa ako je onom bilo dovoljno da mu se zena zakaslje pa da odleti u ESP o trosku FSS, ovome ce biti dovoljno da mu se unucad zaplacu.
Fudbalski saveze, ti si bruka zemlje Srbije.

Cale

pre 15 godina

Veliki sam grobar ali jos veci navijac nase reprezentacije i mislim da je Srbija ispred svih nasih klubova.
Promene u fudbalu ipak moraju da krenu od nas, navijaca i naseg odnosa prema drzavnom timu. Ovo mrcvarenje moze da traje do veka. Dovodjenje Antica je produzivanje agonije. Nas problem nije trener - i Djukic i Kelmente su dobri treneri, nas problem su savez, liga i timovi. Bojkot utakmica reprezentacije sigurno ne bi prosao bez nekih uspeha. Ovo je jedna od onih situacija kada stavri moraju da propadnu do kraja da bi moglo da bude bolje. Taj savez ne kvalifikovanih, nesposobnih i korumpiranih ubica fudbala treba dokrajciti i praviti novi. Pitanje je kako organizvati takav protest i jednostavno reci, na utakmicama reprezentacije nece biti gledalaca dok se ne dese sustinske promene u savezu i ne preuzmu ga ljudi kao sto su Jugovic, Savo Milosevic, Bata Mirkovic, Djukic, Mihajlovic... koji bar imaju poverenje navijaca. Sve ostalo je zamazivanje ociju i kozmetika. Sve u ovom savezu i ligi je trulo i mora da se menja. Mi mozemo pomoci da se to uistinu i desi. Bolje i da potpuno unistimo fudbal u Srbiji bojkotom nego da se mucimo i da nas trpaju na svkom takmicenju

Marko

pre 15 godina

Dolaskom Karadžića na kormilo FSS a sada i Antića na mesto selektora, u srpskom fudbalu je počeo da duva neki južni vetar. Svi znamo kako je reprezentacija prošla dok je duvao "severac". Promenili su dres, grb i himnu, a na takmičenjima blamaža posle blamaže.

Otišli smo na SP u Nemačkoj golovima Mateje Kežmana, upravo igrača koji je izbačen željom pojedinih fudbalera (ako on igra, ja ne igram), a tamo smo doživeli blamažu. Zatim smo bez Kežmana odigrali kvalifikacije za EP i prošli ko bosi po trnju. Promenili smo tri trenera a ovaj poslednji je otišao a da nije odigrao ni jednu zvaničnu utakmicu.

Da li će Antić preporoditi reprezentaciju ostaje da se vidi, ali ako bude pozvao "najbolje" fudbalere koje imamo, nebitno koje boje su nosili, uspeh je neizbežan, jer Srbija ima dobre fudbalere, problem je bio sistem. Nadam se da Antić neće dozvoliti da mu drugi poput bata Đore sastavljaju tim, jer to je čist recept za još jednu blamažu... Neka igraju najbolji!!!

alo strucnjaci

pre 15 godina

A u koliko fudbalski menadzera na jednom mestu Engleska da nam po zavidi. A sto je cudno svi se potipisuju kao grobari. Ljudi koji misle da imaju tim za ligu sampiona, to ste pokazali ali samo pola sata. Nemojte sada kao bez pola tima smo igrali, koliko se videlo 4 igraca nije pola vec 40% od 45 % ekipa. Strucni stab je trebao da cuva Moreiru posto vi ocete u ligu sampiona a ovaj dobije dva zuta kartozna protiv tima iz Azeberdzana, a ko je to dobar igrac odnda stvarno. Pricate o Mladosti iz Lucana, da li bi vi uopste tu utakmicu pobedli bez ta dva igraca. Covek je odigrao pravilno a vi se pravite da ste Football Manageri pa vi znate najbolje. I da znate otisao je on zbog Karadzica iz Partizana a ne zato sto on to hteo nego sto je ovaj to naredio. I jos nesto i to vazno kako vi mislite da je opravdano da predsednik saveza kaze ej reprezentacija ja je ispred kluba, Ko sisa olimpijske igre neka se obrukamo dokle god grobari imaju iluzije da ce u ligu sampiona dotle ima sanse. Srpski fudbal je miljama od lige sampiona. Moze te i pricati i da su vas sudije pokrale i bla bla bla, u ligi sampiona se okrecu 100 miliona eura ili svajcaraca posto je sediste u Svajcarskoj, pa nece valjda dopustiti da neki mali srpski klub udje u ligu sampiona, kad mi budemo pravili transfere kao i Rumuni cak i Bugari e onda to je druga prica. Ono najvaznije prva utakmica raspadnutog tima vi ocete pobedu i to jos u gostima, dobro je sto nije ni izgubio, Ukrajina u gostima alo mi jaci od od njih nebudi te smesni. Tamo je fudbal miljama od nas. Onda Irska u gostima, tamo je ipak kolevka fudbala, posto 90 % igraca igra u Premier ligi. I ono je je cigan po opredeljenu kada neko zaradjuje za zivot to neradi srcem vec glavom pa sta on obavlja posteno svoj posao moze biti i Albanac dokle god obavlja dobro svoj posao. I zato gorbari ne krivite Djukica sto je otisao vec Karadzica koji vas je debelo zeznuo kao bi se vratio na fotelju koja ga je najvise interesovala. Koemntar Karadzica mi je bio najsmesniji dobili smo coveka koji nam je treba pre 15 godina ili tako nesto. Znaci umesto devojke doveli smo babu. Sad ce on da pozove Kezmana koji je u fantasticnoj formi da ga cak ni Aragones nece, mislim da cemo igrati najlepsi fudbal i ako nasi fudbaleri nemogu da trece istim tempom in 75 minuta utakmice. Selektor koji po biografiji nije posteno radio od uspeha sa Atletikom zaista nemam reci. Uglavnom je bio po godinu dana. Pazite nije on los strucnjak ali nije ni carobnjak koji ce dici nas fudbal koji je u kriminalnom stanju. To se nkad nece promeniti. Dokle god su naslovi blamaza crvene zvezda ili neznam bruka reprezentacije, zaboravite o boljem fudbalu. Stvorene su slike Partizana i Zvezde kao da su eki vazemaljski klubovi kojeg je senzacija pobediti. Liga broji 12 klubova a ne dva. Pasta ako su izgubili zar treba da pobedjuju sve utakmice. Jasam lepo rekao ako to oni hoce nek formiraju svoju ligu nek igraju po 50 meceva godisnje pa nek samo oni odlucuju koce biti prvak dok ostali lepo se bore za ostla mesta u Evropi. Hrvati imaju svoj drzavni projekat u Dinamu ali to ima samo pomaze da se zavaravaju koliko su jaki. Reprezentacija ima se sastoji od jednog igraca i to iz Dinama ostali su stranci. I ne treba uvek zvati najbolje nego najkvalitetnije treba jednostavno sklopiti ekipu od 11 igraca koji igraju kao tim a ne sve da se vrti oko 3 igraca a ostali nemi posmatraci.Dakle fudbalski strucnjaci (grobar) nema te bre pojma.

Ivan

pre 15 godina

Ti si mi kao mnogo bolji. U pravu je što te je smenio kad si onako otišao iz Partizana. Zna čovek kakav si pa te se rešio na vreme. Što nisi tako ''otvoreno i iskreno'' govorio ranije već sada kad si dobio nogu u ....! Ko s' đavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju.

excentric pfc

pre 15 godina

U pravu je covek, nismo mi normalna zemlja...

u normalnim zemljama npr. prvo vodis omladince, pa neki manji klub, pa kad iza tebe budu rezultati, titule, iskustvo... onda mozes da razmisljas o repki... Djuka je sve to prosao, zar ne?

Majlo

pre 15 godina

Ja i dalje ne mogu da verujem da Djuku ljudi napadaju samo zbog toga sto je napustio Partizan. Ljudi,pomirite se s cinjenicom da je drzava vaznija od kluba,i probajte da ostavite sujetu po strani. Djuka je bio tracak svetlosti za ovaj nas jadni fudbal,ali sad vise ni tog tracka nema...

behemot

pre 15 godina

"Kod nas su takvi odnosi da svako svakom duguje i da jedan od drugog zavise. U takvim okolnostima je teško raditi i ne vidim zbog toga perspektivu našeg fudbala!"Ovo verovatno nije vazilo za period kada je Terza pravio dil sa Djukom za mesto selektora?!Nije ti trebala ova konferencija za novinare,jer nista epohalno nisi rekao,a da to nismo znali!Samo si jos jednom demonstrirao velicinu svoje sujete i egoizma bez pokrica, koje je Tole previse dugo tolerisao!Upravo kako si rekao:"Jos od Partizana!"
Nategnuta patetika i mediokritetstvo

MarkoPFC

pre 15 godina

Da je bilo pameti, ne bi ti Djuka ni bio trener. Nije sto nisi imao rezultate, nema veze niko ih nije imao, ali sto repka nije imala igru, to ne mogu da ti oprostim. Nemas dovoljno znanja, postao si trener preko noci(Jokan je jos gori...a navijam za Partizan!) Dobili smo najveceg fucbalskog strucnjaka, Srbina, za trenera. Uzivajmo malo.

FAO

pre 15 godina

@navijac, 21. avgust 2008 15:12
zaboravio si da FSS nije Toletova privatna firma. i jos si zaboravio, kao grobar, da i Kezman ne igra u "repki" zbog Toleta.

recept

pre 15 godina

Bagru iz FSS na čelu s Karađičem treba ne samo rsturiti-zatvoriti. U zadnje vreme je sve više čuti "PRAVNA DRŽAVA" - Odgovorne v državi pozivam - dokažite da ste pravna država i da date nešto na poštenje.

Balansero

pre 15 godina

U svom prvom govoru, kao predsednik Partizana, Karadzic je rekao (nicim izazvan) da ako reprezentacija bude trazila Djukica (tada trenera Partizana) mi moramo da ga damo, jer je to u interesu Srpskog fudbala.

Svega par meseci kasnije, Djukic postaje selektor.

Opet, par meseci kasnije Kradzic postaje prvi covek FSS.

I sad Djukic prica kako se jos u Partizanu sukobio sa Karadzicem i sta ti ja znam.

Niko nije siso vesla u jahting klubu, moj Djuka.

Delija Tokyo

pre 15 godina

Bravo Djuka. Ti si gospodin covek u odnosu na ovog koji ceo zivot nista nije radio. Vecito se slihtao i nikada nije imao svoje misljenje i svoj stav.Imao si zivotnu karijeru kakvu ovaj predsednik Partizana nije i niti ce je imati.Njegovi sateliti Djora i ostali Miljanovi ucenici nadam se dace brzo zaglaviti vrata.Nema nama uspeha saovakvim uvlakacima. Kaze "doneli smo odluku". Koji to mi on je doneo odluku. I lepo Djulka kaze neka se malo i on i Djora trose i da odgovaraju za eventualni neuspeh

Tegoba

pre 15 godina

Grobari se ponasaju prema Djukicu kao ucveljene devojke prema momku koji ih ostavi za drugu.

Izlivi mrznje na Djukicev racun su neosnovani i smesni.

Sve sto je Djukic uradio je da je prihvatio drugi posao i insistirao da ima najbolje igrace na raspolaganju u reprezentaciji. Tu nema ništa kontroverzno ni loše.

radoznali kladionicar

pre 15 godina

@Bane
Jos nije kasno da prihvatis tudju pomoc i odes na lecenje....neka ti je Bog u pomoci kad ti je srce tako crno

Uros

pre 15 godina

Nas fudbal je odvno u haosu i ne postoji covek koji moze sam da promeni stvari sam. Strasno je da ljudi koji su toliko puta pokazali da ih nevodi nista drugo osim licnih I SAMO LICNIH INTERESA i dalje vode glavnu rec u FSS. Dok nam je drzava u haosu do tada ce i razni Karadzici, Terzici, Bulici, Binici i ostali sumnjivi tipovi da vode glavnu rec! P.S Gospodo nicija ne gori do zore!

marko car

pre 15 godina

@grobari sa juga
zamolio bih ovakve neznalice da ne ostavljaju komentare!!!Ninkov je bio povredjen za razlliku od vaseg Obradovica!!!!!!!!!!!!!!A i sta bi ste mu pokazali vi sa juga????verovatno bi on vama pokazao koliko ste izgubili u igri bez njega.Da Bog da vam Jokan bio trener ceo zivot!!!!!!!!
Djuka Car

li29

pre 15 godina

Djuka nemozes ti sa mafijasima da radis to je ocigledno.Dokle ove price vise kad cemo nesto konkretno da napravimo da smenimo sve koje trebamo, postavimo nove ljude i krenemo ispocetka.Ovako srpski fudbal tone sve dublje.Prvo nam je smetalo ime yugoslavija,pa himna,pa ljudi sada. Ajme boze spasi srpske zemlje srpski rod.Ludilo od drzave i od fudbalskog saveza!

ivan grozni

pre 15 godina

E moji grobari kad vam je Djuka bio trener i kad ste lepo igrali voleli ste ga, da li je on kriv sto niste bolje odigrali protiv fenera sto nisu bogunovic i diara dali golove i sto je sikimic fantasticno odigrao kod penala. Niste nikakvi ljudi a i antic nista nece uraditi diok vlada crno bela mafij. Jokan je najsrecniji trener kad je gusto bice penala kartona svega da pomognu.
Nisam pristalica djukica niti ga mrzim ali on nije los covek i mlad je strucnjak a antic zadnjih godina samo filozofira preko radija kao radikali u skupstini..
Samo ste vi legalno poslovali samo ste vi posteni a slucqaj kezman i philipsove sijalice.
Jadni ste i

MARKO

pre 15 godina

ma ljudi gledajte, sto god djuka rekao to se zna,ali vazni su rezultati a evidentno je da on nije imao niti to niti igre , u 10 meceva 1-5-5 pa sta bi bilo da odigra nereseno s faranima ,izgubi od francuza i rekao bi da je to realnost i da je to to ,ma dajte molim vas, treba neko sa autoritetom i zvati kezmana i napraviti najacu momcad a isto tako ko ste napisao je neko treba ici obici sve nase igrace po europi ,staviti pod zastavu marina,subotica,sarica, i ostale koji igraju kao sto hrvatska radi i tako treba radit,scout sistem napravit i onda ce biti nesto od svega i krenuti ce se napred ,malo organizacije,nadam se da ce Antic to napraviti !!!!!!!!!

jedan je MANCE

pre 15 godina

Licno sam bio protiv odlaska Djukica i svi znamo da je otisao zbog mafije a ne rezultata. Ali ni Djuka nije nimalo naivan i nevin. Prica o principima a nije zvao Kezmana u repku zbog Vidicevog ultimatuma "ili ja ili Kezman" . Iako je Vidic i bolji i korisniji repki (budimo realni) od Zmankea zbog toga je trebao da "popase disciplinsku". A da ne pricamo sto su Tosic i Zuka igrali u zadnjem kolu polusezone (kada je znao da napusta PFC) pa na derbiju PFC bio opasno oslabljen. Ipak, oterali su ga na dzukacki nacin i verujem da bi nesto napravio od ove nase bedene reprezentacije

Vladimir

pre 15 godina

Smenjen je trener koji nije vodio tim niti na jednoj zvanicnoj utakmici, samo zato sto je imao jak licni stav i nije dozvolio da mu drugi kroje tim. Ovo je i poruka svima koji dolaze na njegovo mesto...Djuka, sretno u nastavku karijere.

NECA BG

pre 15 godina

I bilo je krajnje vreme.
Njegovi rezultati su katastrofa.Covek nikada ni nije bio za trenera reprezentacije.
Ovo je odlicna odluka FSS.

krtica

pre 15 godina

I jos samo da dodam, za sve one koji pozivaju drzavu da se umesa i ``rastera bandu`` iz FSS-a: Drzava ne sme ni po koju cenu da se mesa u rad fudbalskih saveza, takvi su propisi UEFA. Poslednji primer je Spanija u kojoj se to desilo neposredno pre pocetka evropskog prvenstva, nakon cega je UEFA zapretila da ce njihova selekcija biti diskvalifikovana ako drzava nastavi sa mesanjem u rad saveza. Sta je kasnije Spanija uradila na EURU mislim da vam je poznato, a da li je njihov drzavni vrh munjevitom akcijom uspeo da uredi stanje u tamosnjem savezu dok se UEFA jos nije snasla i donela odluku, to je vec pitanje sposobnosti.

Slobodan

pre 15 godina

u pravu je Djuka,znalo se da ce da ga otera ova "banda" koja je na celu Fss,cim im se usprotivio to je moralo tako da bude i bice takav raspad sve dok se oni ne oteraju....podrshka Djuki!!!

Kuršum

pre 15 godina

Samo što su mladi ljudi ponovo počeli da se vraćaju u zemlju,matore komunjare ih opet teraju napolje.Bezite g.Djukić što Vas noge dalje nose iz ove nenormalne zemlje.Revolucija ljudi,ali ne ko 5.Oktobra samo smene već dozivotne zabrane rada za Karadzića,Djorića....i njima sličnim.Da imaju malo morala,kad bi pročitali jedan komentar o njima sami bi otišli ali oni nemaju ni trunke istog.Kakva nam je drzava takav nam je i fudbal.Pozdrav svim ljudima dobrih namera i onima koji zele bolje našoj reprezentaciji.

Boki

pre 15 godina

"Kod nas su takvi odnosi da svako svakom duguje i da jedan od drugog zavise. U takvim okolnostima je teško raditi i ne vidim zbog toga perspektivu našeg fudbala" - najzad da neko otvoreno kaze istinu. Sad ce, naravno, Karadzic da se brani kako to nije tacno i sl. ali svi u stvari znamo da ova recenica najbolje opisuje stanje u nasem fudbalu i da nikada nista necemo osvojiti, a najveci uspeh ce nam biti ako se IKADA kvalifikujemo za neko vece prvenstvo i osvojimo 1 jedini bod tamo!!
Karadzicu napolje sa svojim ljudima dok smo jos bar u trecem sesiru. U suprotnom bicemo u petom dok se ti setis da kazes da je MOZDA stvar u tebi!

klaja

pre 15 godina

sram ih bilo sto su Djukica otpustili!! Covek je sa mladom ekipom harao evropom 3 godine!! Zna dve ili cak tri generacije nasih fudbalera a i igraci koliko sam imao prilike da citam su zadovoljni sa njegovim radom i sto im je trener. Ovi iz FSS traze izgovor u tome sto nismo bili dobri na OI... Pa kako smo i usli u OI nego sto je on sa ekipom bio 2. na evropskom prvenstvu. A kad smo bili dobri govorili su kako djukica i celu mladu ekipu treba postaviti u A selekciju a kada taj isti covek trazi podrsku da dovede igrace koje zeli FSS mu okrene ledja. Kao sto je lik odozgo rekao da nije on kriv nego smo mi go*na!!!

Zelja NS

pre 15 godina

Grobari kompleksasi...
DJUKA JE JEDINI COVEK KOJI JE MOGAO NESTO OD NASE REPREZENTACIJE DA NAPRAVI, OVAKO ZBOGOM SRPSKI FUDBAL!

ko-ometator

pre 15 godina

Meni je najcudnije sto se ljudi protive ovome sto Djukic govori iako svako normalan i upucen u nas fudbal zna da je sve to istina od reci do reci... Antica postujem kao strucnjaka i mislim da je ovo najbolji moguci izbor da se zameni mada je rizik jer 4-5 godina nigde nije radio a i covek je pre svega ovoga stalno pljuvao po ovoj mafiji a sada ce sa njima da radi. Bas me zanima sta ce biti kad zaskripi, a sudeci po dosadasnjem stanju u nasem fudbalu - ima da skripi! Dakle Antic covek u svojoj 60-oj godini je dosao da se igra sa casti i pogazi sopstvenu rec. To mi je najsumnjivije i ja iskreno nikada se manje nisam nadao u uspeh repezentacije i pored njegove strucnosti. Dokle cemo vise da se pravimo slepi, uvek je kriv selektor i igraci iako ih imamo u vecim ligama evrope vise nego bilo koja druga zemlja sa balkana. Kada cemo braco Srbi shvatiti da je problem u rukovodstvu?

toplica spasojevic

pre 15 godina

Djuka, nemoj sada da ides u Spartak iz Moskve. Sacekaj par dana, pa cemo te zvati da zamenis Zemana. Ipak si ti nas zvezdas! A onda cemo da pokazemo grobarima, medju njima i Karadzicu, ko je bivsi i buduci evropski sampion!

aleksandar

pre 15 godina

ako su, za smenu djukica, argument bili losi rezultati - ok.. nije dobio ni jednu tekmu.. sta onda odrzava ljude iz saveza na pozicijama na kojima se nalaze. oni kao imaju dobre rezultate?? izvinite, ko je ovde lud? da li je mozda uspeh saveza to sto na utakmice dolazi u proseku 15.000 gledalaca, sto sve utakmice mogu da se igraju u nocnim terminima, sto igraci idu u inostranstvo idu tek posle 28. godine, sto isti ti igraci igraju dobro u reprezentaciji a ocajno u klubovima iz kojih dolaze.. da li je to dovoljno da ostanu na svojim pozicijama? ja mislim da jeste i da su zasluzii da i dalje rade to sto rade i kako rade. ko sudi o njihovom radu? skupstina?? mozes misliti.. u ovoj zemlji nista ne moze biti normalno.. nisam neki analiticar, ali nisam siguran da je neki savez sa selektora postavio coveka koji nije radio ko zna koliko godina? ne branim djukica, ali on je bar bio u "igri" kad je postavljen na mesto "sefa struke".. iza antiza stoje rezultati? koji reyultati? kada su ti rezultati napravljeni?? i ja sam nekada na stednoj knjizici imao par hiljada maraka, ali sada nemam? znaci li to, bez obzira sto sam svorc, da na osnovu toga sto sam nekada imao, mogu sada kupiti auto?? o cemu mi, bre, pricamo ljudi?? verujem da svi ti koji vode savez, posle neuspeha sigurno odu kuci i nerviraju se, kinje zenu i decu.. sumnjam da se zavale u fotelju, sipaju neko "kratko" pice i gledaju neku spansku seruju, koju im je gospodja snimila dok je bio na radnom mestu..

д.н.с.

pre 15 godina

Толе честитам ти на избору Антаре за селектора.Ђукићу,сачекај мало још јер неће Земан још дуго у рупи па дођи у наш нај дб-овски црвени клуб чији си искрени навијач.За то време замајавај мало медије да као имаш разних понуда(које уствари немаш) и чекај да сиђеш у твоју вољену рупу.Мени си одавно јасан али ћеш коначно постати јасан и оним наивним навијачима Партизана који те још увек цене а пљују по нашем Јокану који је за тебе измислио тренерски посао што и показује из утакмице у утакмицу-полако ал сигурно.

muamua

pre 15 godina

Za ovog "navijaca" da nauci nesto da se drzava ojim slucajem umesala u sve ovo kao sto ti pozivas...bili bi suspendovani par godina iz svih takmicenja,eto malo da te edukujem,Djukic je sam rekao da on na kraju odgovara za svoje rezultate,pa svaka firma bi ga najurila kada bi mu videla start posle 10 dana,tako se ne radi...i gde je kezman duljaj krasic?

Cvetko

pre 15 godina

SVE ŠTO JE ĐUKIĆ REKAO JE I S T I N A!
To što je neko klubaški pogođen i sada ima satisfakciju neće doneti našem fudbalu ništa bolje.
Duboki koreni pogubne politike koju je vodio veliki beli mag MM još su čvrsti!
Niko do sada nije rekao, ovako otvoreno, šta se dešava u fudbalu jer su svi prethodnici kukavice koje su oduvek bile i ostale u čeljustima klana. Ulizice i ljigavci koji nikada nisu stali ispred sebe a kamoli imali i iznosili svoj stav. Uvek su im drugi sastavljali tim a tako će biti i sa penzionerom Antićem. Svakako im je cilj SP jer je tu novac koji treba da opelješe i produže život svojoj kravi muzari!
Bez obzira na sve mi ćemo i dalje morati da igramo defanzivno jer nemamo vrhunske igrače koji imaju savremenu brzinu i tehniku i osnove poznavanja fudbalske suštine - taktike! Selekcije su nam pravili roditeljski džepovi i mafijaški "menadžment"a ne fudbalski talenat i perspektiva. Niko nema pravi fudbalski autoritet. Oni koji imaju znanje su skrajnuti od onih koji se boje svog neznanja ili su se sami povukli da ih ne bi progutala pusta čamotinja i večitita marginalizacija (Stevanović, Janković - ne iz Zvezde itd).
Viziju koju je Đukić imao u Partizanu i reprezentaciji teško je mogao da ostvari sa ograničenim kadrom ali tu i ne mogu merodavno da sudim ali za izgovorene reči mu se iskreno zahvaljujem! Svaka čast!
Cvetko

NOVOSADJANIN

pre 15 godina

Ne kontam sta pishu ovi Grobari. Jedini tim koji je nadigrao nashu Voshu u Novom Sadu prosle sezone bio je Partizan (0:1) dok ga je Djukic vodio. Tad su igrali i najlepsi fudbal. Obradovao sam se kad je on preuzeo reprezentaciju jer mislim da bi u dugom roku bio bolji od svih ostalih. Podsetio bih sve koji pominju rezultate da je Sir Alex Ferguson uz onoliki budzet i igrace tek nakon 5 godina doneo rezultate i ko mu sad moze sta zameriti, a vi tu sudite o nekim prijateljskim tekmama. Koga god doveli sa ovim igracima necemo nigde. Njima treba pored trenera i priholog. Neka se ugledaju malo na Hrvatsku reprezentaciju. Nashi manekeni ne postuju srpska obelezja koja nose. Gade mi se

rango

pre 15 godina

Ђука, "удри змију у главу". Не дај им ни динара, нека ти плаћају, ако треба иѕ свога џепа!!!

hmmmmmm

pre 15 godina

Ja ne znam zaista sta je sa ovim narodom, ko god da je na vlasti on je mafija a ovaj drugi zrtva, da je oso karadjic on bi bio zrtva a djukic mafija... pre par dana je djuka bio mafija? sledeci koji dodje bice mafija dok vodi tim, a kad ga napusti postace zrtva? pa sta vam je vise, daj jednom podrzite onog ko vodi tim , dok ga vodi... a ne pre i kasnije, e moji navijaci.... djukicu adio

Milan Vojinovic

pre 15 godina

Oni koji su gledali seriju "Vratice se rode" verovatno se secaju jedne Krljine recenice "Ovoj zemlji ne trebaju kosarkasi, pevaci, trebaju joj ... " Posto ne zelim bilo koga da vredjam a ne mogu a da ne postavim decenijama staro pitanje "Dokle ce najbolji da odlaze zbog ovih koji su resili da ostanu i zagorcaju nam zivot sve dok ne izumremo.." Ima li resenja ?

sasa

pre 15 godina

sta je severine vise se plasite Antica,poceli ste i njega da pljujete a jos covek nije ni seo na klupu.Da je sreca da je uzeo reprezentaciju pre

Slavoljub

pre 15 godina

Ispostavilo se da je FSS privatno vlasnistvo Karadzica ,jer vidimo da on radi sta hoce .Ubaci tim u super ligu koji on hoce smenjuje i postavlja selektore kako on hoce,a da sve to bude jos gore svi to gledaju i niko ne reaguje.Posle ce kada ne odemo u J. Afriku biti kriv Antic? Sramota!!!!

Babin_zub

pre 15 godina

Vecina nasih sportskih saveza je leglo kriminala,a ministri za sport godinama u nazad ne cine nista kako bi ih doveli u red,restruktuirali i postavili na zdrave noge,vec se samo slikaju i cestitaju sportistima od kojih svi u savezima imaju koristi sem samih saveza i sportista licno.
Dakle nije nama kriv ni jedan od tih kriminalaca,krivi su neprimetni ministri za sport!

simon

pre 15 godina

Nasi najbolji treneri u ovom trenutku su Stepanovic i Dujkovic. Ali, ni oni ne bi bili dobri da preuzmu nacionalni tim. Nama je potreban holandski trener sa ugovorom na najmanje cetiri godine kako bi nas iz azijskog fudbala izveo u evropski. Ali,ni tada ne bi trebalo ocekivati velike rezultate. Mi trenutno imamo samo jednog evropskog igraca po kvalitetima, a to je Vidic. Jedini izlaz za nas je modernizovana igra i jak kolektivni duh. Na zalost, mi nemamo ni to. Takodje, nasi igraci ne vole da igraju za nacionalni tim. Najvece zvezde engleskog, argentisnkig, nemackog fudbala su ponosne da igraju za svoju zemlju, ali ne i nasi igraci. Sa takvim mentalitetom ne mozemo ocekivati mnogo od selektora nacionalnog tima.

slobodan

pre 15 godina

Па нажалост све очекујемо биће боље сваку утакцмицу сваки тренер када дође обећа брда и долине.У земљи Србији нема боље јер мафија води фудбал. Ту се окреће велика лова и најбитније је то а навијачи нека се ждеру и добијају срчку важно да су њима новчаници пуни. Једини начин за опстанак фудбала је да се забрани фудбал и тако очисти од људи који то нису.На пример, на три године и да се забрани професионализам па ко хоће да ради у фудбалу и да се бави нека то ради из љубави. Пантелић је после успешног суноврата Радничког и сталног напада на форуме ФС награђен да ради у ФС и више ни реч није рекао против ФС. Погледајте ко ради у ФС исте фаце већ дуги низ година под девизом не таласај добро је, неталентовани фудбалери који користе службене аутомобиле , са мало рада имају висока примања у овој покраденој земљи.АМАТЕРИЗАМ

Djorgo

pre 15 godina

Ovde kod aima placenih komentara, da se ne stekene slika a je raja protiv Karadzica. Djukic ce naci posao, a mi sa Anticem ... .
bar nista ne ocekujem, pa je i razocaranje manje.

PFCdokraja

pre 15 godina

Ko je tebe Djuka uopste terao da odes iz Partizana?!
Terzic naravno! Znao si u sta se uplices i znao si da je repka za tebe VELIKI zalogaj, koji ne mozes da progutas.
Niko ti nije kriv! S kim si takav si!
Idi sad kod Terzica, pa neka ti ponovo nadje angazman.

izvor

pre 15 godina

na anticevom spisku nema sase ilica iz licnih razloga!
sasa ne govori sa njegovim sinom i bas me zanima kako ce to radomir da objasni jer je mnogo providno...inace nema ni smiljanica,ni kovacevica a zato obradovic i milijas i ergic su tu

babel

pre 15 godina

ispade miroslav nevinasce najvece na svetu... a terzic ti je valjo kad ti je guro lovu, on ti je bio preposten, ma svi ste isti folirantu jedan namazani SRAM DA TE BUDE..

ko s' djavolom tikve sadi...!

navijac

pre 15 godina

Pa naravno da si otisao zbog Karadzica, koliko znam on ti je pretpostavljeni, u svakoj normalnoj firmi kad ne slusas gazdu dobijes otkaz jer tako!? I ta tri neresena rezultata sa partizanom nisi smeo da napravis, koliko znam 2 od te 3 je Partizan igrao kuci i bili su neki laki protivnici. Tu si dozvolio zvezdi da nam se priblizi i ugrozio si nam celo prvenstvo. Grobari ti nikada nece zaboraviti i to sto si zrtvovao Zuku i Tosica pa oni nisu igrali u derbiju, kao i sto si nas onako sramno napustio na polusezoni. Sve u svemu ispao si los, i drago mi je sto nisi vise trener repke i naseg Partizana!

Bane

pre 15 godina

Sramota je Djukicu sta pricas i lazes:(( Da si ti pobedio Makedoniju i Ukrajinu i da si pobedio bar jednu utakmicu u Kini ne bi smeo da te smeni ni Karadzic ni niko . Jednostavno je u tvom poslu : ako nemas rezultata letis i to je to .
Sto se tice sukoba u Partizanu ti nisi ni trebao biti trener Partizana , Cigan si po opredelenju , konfliktna si licnost , nemas u generaciji ni jednog prijatelja .
Zahvali se Terzicu koji ti je omogucio da "zaradis" dobru lovu iako si njemu pomogao u mladoj pozivao si igrace da ih Terzic proda.
Sto se tice OI da ti je bilo stalo do srpskog fudbala ne bi ni vodio Fejsu i Tosica jer si znao da neces nikoga pobediti vec tvoe EGO je jace od tebe. I jos nesto da si imao nameru da radis u Srbiji 2 godine doveo bi porodicu u Srbiji , a ne zena ti se nakaslje leti za Spaniju jer FSS placa karte . Veliki si "patriota" iz Spanije :((

Grobari sa juga

pre 15 godina

"On se tome usprotivio, a igrači su, kako je naveo, sami došli do zaključka kako nije uputno da iko napusti državni tim jer bi tada nastao "haos u reprezentaciji"
a kako su onda ninkov i jos jedan iz zvezde pusteni da se vrate i igraju za zvezdu u kvalifikacijama za ligu uefa? Ajde ti lepo Djukicu budi trener zvezde pa dodji na derbi da ti kazemo sta imamo.

Aleksandar

pre 15 godina

Jednini covek u Srbiji koji govori otvoreno, kratko i jasno i bez ustezanja imenuje zlikovce... Obicno cujemo staru dobru - 'nisam mogao zbog nekih ljudi, ali necu o tome bla bla...' Djukicu, kapa dole za tebe!

gile

pre 15 godina

E moj DJUKICU tako ce svako da prodje ko se suprotstavi ovoj mafiji iz fss sta si drugo ocekivo ti posten zato su te i smenili.Dodji u klub za koji navijas.

Sergio

pre 15 godina

Djukicu nadam se da ces se vratiti jednog dana na kormilo reprezentacije, a da ce se do tada zaboraviti lik i delo(hm neznam samo koje) toga "gospodina" (svi znamo kojeg)...

stefke

pre 15 godina

svaka cast za djukica! nije trebao da bude smenjen, al zbog idiota kao sto su karadzic i ostali prosto nije bilo moguce... naravno da ce indijanac karadzic da ga sutne posle incidenta, al setite se i domenek se posvadjao sa svima u savezu i nije zbog toga bio katapultiran!!! nego smo mi seljaci... a ubedjen sam da bi djukic napravio odlicnu reprezentaciju, kao sto je napravio cudo od partizana, a pogledajte kako jokanovicev partizan igra!!! djukicu je trebalo samo malo vise vremena!!! i igraci su razocarani jer su znali da je u pitanju vrhunski strucnjak!!! karadzicu idiote mrs iz naseg fudbala!!!! uaaaaa

PFCDejan

pre 15 godina

E DJUKICU DA TI JA MALO ODGOVORIM!!!

Otisao si, a uzeo pare i sad mozez da odes u te strane klubove koji se kako kazes otimaju za tebe. Pa covece nista bolje nije moglo da ti se desi, uopste me ne cudi da si namerno napravio sukob sa Karadzicem. Jer ako ti savez koji te uposljava kaze da je INTERES SRPSKOG FUDBALA PARTIZAN U LIGI SAMPIONA, pa tek onda Olimpijada KO SI TI DA TVRDIS SUPROTNO!!! Ti si selektor i tvoje je da selektiras igrace od onih su ti na raspolaganju, a ne da vodis politiku saveza. Ili je mozda trebalo da povuces ekipu jer ti na pripreme nisu dosli KRKIC, MESSI I ROBINHO!?!

I nemoj sad da pricas kako si ti altruista i spasitelj srpskog fudbala koji se bori protiv vetrenjaca. Tvoje ljudske kvalitete smo videli kada si odlazio iz Partizana. Tebe je TERZIC tu doveo da bi na bilokoji nacin oslabio Partizan, u cemu si mu pomogao sa igranjem protiv Mladosti sa Zukom i Tosicem u timu. Da li je i to bio deo dila!? I red je da odes sa TERZICEM!

Kakav si ti covek kad prodas svoj tim zbog prve povoljne ponude!?! Za tebe mogu sve da kazem OSIM DA SI CASTAN, zato znam da je ceo ovaj sukob laz, i da vec imas nesto bolje u planu!

JUCE SI IZDAO PARTIZAN, DANAS SRBIJU, JADAN ONAJ KO SA TOBOM TIKVE SADI!!!

ins

pre 15 godina

Djuki, svaka cast. Konacno neko otvoreno govori o problemima u fudbalu. Stvari se ipak pomeraju sa nule, iako vlast drzi ista pokvarena ekipa.

darko

pre 15 godina

Pratim ovu sapunicu posljednjih nesto vise od pola godine. Prosto ne mogu da vjerujem kakav smo mi narod. Ja razumijem navijacke strasti, ali stanite, malo razmislite o opstem interesu. Bar pokusajte da sagledate stvari objektivno. Zar ne vidite kuda nas vodi ovo ponasanje? I zar ne vidite da zbog toga opstaju ljudi koji upropastavaju nas fudbal?
U zadnjih 10-ak godina nas fudbal je u meteroskom padu. Kvalitet igraca je sve gori i gori, a igra, posebno u klubovima, prakticno ne postoji. Kod nas se uopste ne igra organizovan fudbal. Nema teorije da se sastavi vise od 3 kompletna pasa i napravi akcija. Sve se svodi da soliranje, bunarenje i greske protivnika. To, naravno u nasoj ligi i moze da prodje, ali protiv iole organizovanijeg protivnika u Evropi veoma rijetko. Imamo uspjeha u mladjim kategorijama, sto znaci da postoje talentovani momci, koji imaju tehniku, ali kada oni treba da predju u seniorski tim i tamo dobiju konacnu obuku koja ce od njih napraviti kompletne igrace, skoro da niko ne ostvari svoj potencijal. Kako da napreduje kao igrac kada od trenera koje je vrijeme pregazilo ili trenera koje nije imalo sta da pregazi jer nikada i nisu vrijedili ne mogu da nauce nista o savremenom fudbalu. Otkud samo takvi treneri u nasem fudbalu? Pa sigurno je najzasluzniji onaj ko je zaduzen za organizovanje trenerske skole i izdavanje trenerskih licenci. Bas me zanima ko je to.
I onda u svoj toj camotinji pojavi se Djukic. Moram da naglasim da sam navijac Zvezde. Uprkos tome, od prvog trenutka kada je dosao u nas fudbal, sa svojim potezima je zasluzio moje veliko postovanje kao trener. To je covjek koji je posljednjih 4-5 godina veoma uspjesne karijere odigrao u Valensiji. U tim godinama to je, objektivno, bio tim koji je igrao najljepsi fudbal u Evropi. I u tim godinama, kada je pri kraju karijere sigurno razmisljao o buducoj trenerskoj karijeri, on je imao priliku da iz prve ruke vidi i nauci sta je potrebno da bi se stvorila igra koja je u isto vrijeme atraktivna i donosi rezultat. Kada je poslije mlade reprezentacije dosao u Partizan, ja sam u isto vrijeme bio odusevljen i pomalo uplasen. Odusevljen posto je covjek veoma brzo napravio sistem koji je doveo do toga da Partizan, iskreno priznajem, ima kvalitetnu igru na nivou koji nije vidjen na ovim prostorima dugo godina. Cini mi se od pocetka devedesetih. Pomalo uplasen sam bio posto sam vidio da treneri koji vode Zvezdu, kao i raniji Partizanovi, nisu sposobni ni priblizno da pariraju takvoj igri. Ipak sam bio zadovoljan posto je na taj nacin postavljao standard koji je Zvezda kad tad morala da prati i na taj nacin i sama postane bolja. Ono sto se takodje vidjelo u njegovom vodjenju tima je da bi, kao i u mladoj reprezentaciji, povremeno pravio izvjesne propuste, vjerovatno usljed neiskustva, koji su dovodili do slabijih rezultata u pojedinim utakmicama, ali ti propusti su bili sve rjedji i rjedji i sve manji i manji. Pored uspjesnog organizovanja igre pokazao je i da je covjek koji gleda na svoj posao bez kompromisa. Vrlo lako i brzo se rijesio nekih igraca koji objektivno imaju zasluge i ime u Partizanu, ali su ocigledno prosli svoj zenit i nisu vise dovoljno dobri da bi se na njima mogla graditi uspjesna buducnost tima. Pokazao je da je kod njega kvalitet jedino mjerilo na osnovu koga sastavlja tim. Osim toga pokazao se i kao dobar pedagog kada je, sto je prosto nevjerovatno za nas fudbal, natrljao nos Smiljanicu zbog neprimjerenog ponasanja poslije utakmice sa Zvezdom. To je jedan izuzetan potez koji je pokazao da je svjestan da tako mlade igrace, da bi postali pravi igraci, treba nauciti ne samo tehnici i taktici, nego, bar u ovoj zemlji, i ljepom ponasanju i postovanju protivnika. Neki nazalost, kao Koroman, vjerovatno nisu imali priliku da rade sa takvim trenerima i nikada nisu uspjeli da se izgrade kao licnosti, sto se odrazilo na njihov temperament, ponasanje i na kraju na karijeru. Jos mi je u pamcenju nacin na koji je Jesic vodio tim i ucio te momke iz Partizana. Kakav su rjecnik i ponasanje mogli od njega da pokupe. Brrr. Eh da je Jesic ostao trener, sada bi mi igrali sa Fenerbahceom.
Mnogi Partizanovi navijaci ovdje zamjeraju Djukicu to sto je napustio Partizan u pola sezone. Na Djukica, cini mi se, Karadzic ima pik od trenutka kada je dosao na celo Partizana. Mozda zato sto je Djukica doveo prethodni predsjednik (zvuci vam poznato?), a mozda ima neke druge razloge. Postoji par novinara koji neprestano pisu protiv Djukica otprilike od trenutka kada je Tole preuzeo Partizan pa sve do sada. Mogao bi da se kladim da znam po cijoj direktivi. Uglavnom, Tole je, posto je Djukic imao rezultate (a mislim i da je Tomic zalegao za njega), bio prinudjen da drzi Djukica, ali mu je koliko se sjecam produzavao ugovor na 6 mjeseci. Nesto kao preko omladinske zadruge. Pored toga neprestano je trazio povod da ga smjeni i ucinilo mu se da je prilika kada je Djukic odigrao te tri utakmice bez pobjede o kojima je Djukic pricao. Nije uspjeo, vjerovatno zbog Tomica i Petrica, ali je Djukic tada ocigledno shvatio da sa predsjednikom koji mu radi o glavi nema neku buducnost u Partizanu. Bilo mu je jasno da bi sljedeci niz od npr. dvije-tri nerjesene utakmice bio njegov kraj u Partizanu. I onda je, sto je sasvim logicno, prihvatio priliku koja mu se ukazala i presao da vodi reprezentaciju. Umjesto ugovora kao preko omladinske zadruge u klubu ciji mu predsjednik radi o glavi, dobio je ugovor na 2 godine i poziciju koja je korak naprijed u karijeri. Da nije sam otisao, otjerao bi ga Tole poslije 2-3 mjeseca uz slicnu medijsku pripremu kao sada.
E sada, kako je on dobio da vodi reprezentaciju? Da li je previse mlad i neiskusan kao sto kazu clanovi "strucnog savjeta" i ostali nasi "strucnjaci" iz saveza, ljudi koji imaju toliko godina da se kao najveceg napretka u fudbalu sjecaju trenutaka kada su pocele da se postavljaju mreze na golove i prestala da se koristi odsjecena glava neprijatelja kao lopta? Bio je Iskusniji i uspjesniji nego sto su bili npr. Klinsman, Bilic ili Van Basten kada su preuzimali svoje reprezentacije. Radio je sa mladom reprezentacijom, slicno kao Bilic, i radio u nasem fudbalu. Prakticno sve potencijalne nove reprezentativce je vidio na djelu. Kada je postao selektor, odlucio je da proba sve igrace koji bi, eventualno, mogli da dodju u obzir za reprezentaciju. Cini mi se opravdano posto u ovoj zemlji nikada ne mozes da bude siguran ko je igrao u reprezentaciji zato sto ima pravog menadzera ili zato sto su ga pogurali iz kluba, a ko nije igrao jer nije imao ko za njega da zalegne. Tako je probao 45 igraca u 5 utakmica. Neki od tih igraca nikada vise nece zaigrati za reprezentaciju, ali je bilo bitno da se vidi koji su to igraci na koje moze da se racuna. Istina je da Djukic nije pobjedio na 5 prijateljskih utakmica, ali pogledajte kako su poceli npr. Skolari sa Brazilom i Aragones sa Spanijom koji su takodje mjenjali nacin igre svojih reprezentacija. Slicno, a Aragones cini mi se i gore, s tim sto su njegove utakmice bile i zvanicne. Skolari je postao svjetski sampion, a Aragones evropski. Sto se tice prijateljskih utakmica koje je igrala nasa reprezentacija, da li ste primjetili da su bas sve bile u gostima? To su ovi isti iz saveze dogovorili da bi dobili pare za utakmicu, a onda ih u torbama (kao nekada Bulatovic iz Spanije) prebacili u Srbiju i tu podjelili. Da su npr. organizovali neku utakmicu u Srbiji, para za djeljenje bi bilo mnogo manje posto bi im se moglo uci u trag. Ozbiljni savezi tako ne rade. Kada se uigrava tim, posebno ako nije imao uspjeha u prethodnom ciklusu i dolazi do velikih promjena u timu i igri, organizuje se sto vise utakmica kod kuce da bi se igraci okupili, zajedno duze trenirali u trening centru i uz podrsku publike pobjedili solidnog protivnika cime podizu atmosferu. Djukic je doveden u situaciju da sa svojim timom putuje po Evropi kao Beduin, vise je bio u autobusu, avionu i na aerodromu nego na terenu. Kako li je samo uigravao igrace i objasnjavao im sta trazi od njih? I uprkos tome, iako su nam protivnici u svakoj sljedecoj utakmici bili sve jaci, iako je probao gomilu igraca, nasa igra je u svakoj novoj utakmici isla na bolje. Naravno, nije bila savrsena, ali vidio se pomak. Protiv Njemacke smo na momente igrali dosta dobro, a na momente smo bili plasljivi i nismo imali dovoljno samopouzdanja da nametnemo svoju igru. Vidjelo se da tu postoji ideja kako da se postavi igra, a samopouzdanje i sigurnost se izgrade kada se igraci uigraju i pobjedi u par utakmica. Protiv Rusije i Njemacke, koje su bile pred evropskim prvenstvom, dobili smo golove iz nasih gresaka u obrani. Posebno protiv Njemacke, slicno kao na olimpijadi, to nisu bile greske koje imaju veze sa taktikom i igrom, nego predstavljaju grube greske pojedinih igraca. Sta da radi selektor kada se igrac pomjeri na bok u zivom zidu? To se ne uci na seniorskom treningu, otprilike kao i to da se lopta ne hvata rukoma ako nisi golman. Ne sjecam se da sam u zadnjih 15 godina vidio da je neko dobio gol kroz zivi zid. Mozda na nekoj utakmici nase lige. Jedan od "sportskih novinara", inace clan "strucnog savjeta" rece da su i Njemci i Rusi isto tako kao i mi bili na pripremama. Eto takvi ljudi odlucuju u nasem fudbalu. Ljudi koji tvrda da su reprezentacije koje su imale uspjesne kvalifikacije, sto znaci da su sastavili tim i postavili igru u kvalifikacijama, trenirale posljednjih 20-ak dana zajedno i pocinju evropsko prvenstvo za 3-4 dana, u istoj situaciji kao i reprezentacija koja nije imala uspjesne kvalifikacije, koja pokusava da sastavi novi tim i izgradi novu igru za kvalifikacije koje pocinju za 4 mjeseca kroz turneju po citavoj Evropi koja traje 7 dana.
Navijaci Partizana zamjeraju Djukicu to sto je vodio Tosica i Fejsu na Olimpijadu i sto nije bio spreman ni na kakav kompromis oko toga. Sjecam se, kao sto neki ovdje napominju, da na prosloj olimpijadi Zvezda nije pustila svoje igrace. Ja sam licno bio u potpunosti ogorcen na Zvezdu zbog toga. To je pokazalo da je nas savez poprilicno truo i da se sve svodi na trule kompromise. Dok su druge reprezentacije skupljale najjace timove koje su mogle, Argentina dovodila Teveza i ekipu, nasa reprezentacija nije mogla od Zvezde da dobije ni Miladinovica. Blamaza na toj Olimpijadi je bila veliki udarac za citav nas fudbal. To sto je napravljena greska prije 4 godine, ne znaci da smo morali da je ponovimo. Do kada ce u nasem fudbalu da bude normalno da se nesto negativno opravdava necim drugim negatvnim sto je uradjeno ranije? Ovdje mnogi misle da se od dva - dobija +. Culi su da je tako u matematici. Pa jeste kada se mnoze, ali mi ih neprestano sabiramo i samo dobijamo jos veci minus iz koga cemo se tesko izvuci. Djukic je potezom oko Fejse i Tosica pokazao da nije spreman na kompromise kada je reprezentacija u pitanju. To je ono sto je trebalo nasoj reprezentaciji, neko ko nece podleci pritisku klubova, funkcionera, menadzera ili razmazenih zvjezdica. Na taj nacin se jedino moze uvesti red u reprezentaciji. Mi smo u takvoj situaciji da cim se pocne sa kompromisima, kod nas sljedi rasulo.

alo strucnjaci

pre 15 godina

A u koliko fudbalski menadzera na jednom mestu Engleska da nam po zavidi. A sto je cudno svi se potipisuju kao grobari. Ljudi koji misle da imaju tim za ligu sampiona, to ste pokazali ali samo pola sata. Nemojte sada kao bez pola tima smo igrali, koliko se videlo 4 igraca nije pola vec 40% od 45 % ekipa. Strucni stab je trebao da cuva Moreiru posto vi ocete u ligu sampiona a ovaj dobije dva zuta kartozna protiv tima iz Azeberdzana, a ko je to dobar igrac odnda stvarno. Pricate o Mladosti iz Lucana, da li bi vi uopste tu utakmicu pobedli bez ta dva igraca. Covek je odigrao pravilno a vi se pravite da ste Football Manageri pa vi znate najbolje. I da znate otisao je on zbog Karadzica iz Partizana a ne zato sto on to hteo nego sto je ovaj to naredio. I jos nesto i to vazno kako vi mislite da je opravdano da predsednik saveza kaze ej reprezentacija ja je ispred kluba, Ko sisa olimpijske igre neka se obrukamo dokle god grobari imaju iluzije da ce u ligu sampiona dotle ima sanse. Srpski fudbal je miljama od lige sampiona. Moze te i pricati i da su vas sudije pokrale i bla bla bla, u ligi sampiona se okrecu 100 miliona eura ili svajcaraca posto je sediste u Svajcarskoj, pa nece valjda dopustiti da neki mali srpski klub udje u ligu sampiona, kad mi budemo pravili transfere kao i Rumuni cak i Bugari e onda to je druga prica. Ono najvaznije prva utakmica raspadnutog tima vi ocete pobedu i to jos u gostima, dobro je sto nije ni izgubio, Ukrajina u gostima alo mi jaci od od njih nebudi te smesni. Tamo je fudbal miljama od nas. Onda Irska u gostima, tamo je ipak kolevka fudbala, posto 90 % igraca igra u Premier ligi. I ono je je cigan po opredeljenu kada neko zaradjuje za zivot to neradi srcem vec glavom pa sta on obavlja posteno svoj posao moze biti i Albanac dokle god obavlja dobro svoj posao. I zato gorbari ne krivite Djukica sto je otisao vec Karadzica koji vas je debelo zeznuo kao bi se vratio na fotelju koja ga je najvise interesovala. Koemntar Karadzica mi je bio najsmesniji dobili smo coveka koji nam je treba pre 15 godina ili tako nesto. Znaci umesto devojke doveli smo babu. Sad ce on da pozove Kezmana koji je u fantasticnoj formi da ga cak ni Aragones nece, mislim da cemo igrati najlepsi fudbal i ako nasi fudbaleri nemogu da trece istim tempom in 75 minuta utakmice. Selektor koji po biografiji nije posteno radio od uspeha sa Atletikom zaista nemam reci. Uglavnom je bio po godinu dana. Pazite nije on los strucnjak ali nije ni carobnjak koji ce dici nas fudbal koji je u kriminalnom stanju. To se nkad nece promeniti. Dokle god su naslovi blamaza crvene zvezda ili neznam bruka reprezentacije, zaboravite o boljem fudbalu. Stvorene su slike Partizana i Zvezde kao da su eki vazemaljski klubovi kojeg je senzacija pobediti. Liga broji 12 klubova a ne dva. Pasta ako su izgubili zar treba da pobedjuju sve utakmice. Jasam lepo rekao ako to oni hoce nek formiraju svoju ligu nek igraju po 50 meceva godisnje pa nek samo oni odlucuju koce biti prvak dok ostali lepo se bore za ostla mesta u Evropi. Hrvati imaju svoj drzavni projekat u Dinamu ali to ima samo pomaze da se zavaravaju koliko su jaki. Reprezentacija ima se sastoji od jednog igraca i to iz Dinama ostali su stranci. I ne treba uvek zvati najbolje nego najkvalitetnije treba jednostavno sklopiti ekipu od 11 igraca koji igraju kao tim a ne sve da se vrti oko 3 igraca a ostali nemi posmatraci.Dakle fudbalski strucnjaci (grobar) nema te bre pojma.

vi sto mastate o sreci

pre 15 godina

kao i rusima i grcima, moze nam pomoci i unaprediti nas reprezentativno samo autoritativni holandski ili nemacki selektor.
nikako spanski, srpski ili neki treci.
samo ofanziva i disciplina, znaci holandanin ili nemac.
tako da sve sto kaze neko ko se preziva djukic, antic, karadzic, santrac, zivadinovic, petkovic (...) je skroz nebitno i osudjeno na neuspeh.

Ljuba

pre 15 godina

Trebao si ostati u Partizanu, igrali smo sjajno a ti si bio ljubimac svih Grobara... Brzo si napustio ime kao sto je Partizan, zato sto si poleteo... Svejedno, hvala ti za promenu igre i formacije Partizana, puno srece u buducnosti.
NAPRED PARTIZAN!!!!!

kid_ns

pre 15 godina

Sve dok ne stavimo nacionalni interes ispred sitnih klupskih ne samo interesa nego i razmirica, nema nama uspeha. Stvarno ne mogu da verujem da ovi repovi i galimatijasi i dalje vode institucije zakulisnim radnjama. Dokle ce ovako biti? Pa verovatno dok se ne digne kuka i motika da razjuri bandu, ne samo u FSS vec i na svim nivoima celog drustva!

daliirac

pre 15 godina

Slazem se sa Djukicem!Niko nevidi realnu sliku naseg fudbala,covek nije ni dobio pravu priliku da se dokaze.Nadam se da ce Antic imti vise srece!

milos

pre 15 godina

Puna podrska coveku koji je stavio svima do znanja gde se nalazimo.Zbog ove fudbalske mafije niko nikada ko zeli dobro srpskom fudbalu ,nece uspeti,a reprezentacija ce i dalje biti katastrofa.

Delija Tokyo

pre 15 godina

Bravo Djuka. Ti si gospodin covek u odnosu na ovog koji ceo zivot nista nije radio. Vecito se slihtao i nikada nije imao svoje misljenje i svoj stav.Imao si zivotnu karijeru kakvu ovaj predsednik Partizana nije i niti ce je imati.Njegovi sateliti Djora i ostali Miljanovi ucenici nadam se dace brzo zaglaviti vrata.Nema nama uspeha saovakvim uvlakacima. Kaze "doneli smo odluku". Koji to mi on je doneo odluku. I lepo Djulka kaze neka se malo i on i Djora trose i da odgovaraju za eventualni neuspeh

Partizan Forever!

pre 15 godina

Djukic je los trener i treba da ode. Ali istina je takodje da nam trebaju novi ljudi u fudbalu a pritom apsolutno ne mislim na Acu Bulica. Jer izmedju njega i Karadzica uvijek cu izabrati Karadzica. A djukic kaze da smo igrali protiv jakih rivala. Pa ne znam da li pri tom misli na makedoniju ili ukrajinu a na tim utakmicama nam je igra bila katastrofalna, i za ostavku je licno on kriv i niko vise i neka preuzme odgovornost.

krtica

pre 15 godina

Angazovan sam u jednom fudbalskom klubu na poziciji sekretara tek nekoliko meseci, ali na osnovu samo par stvari mogu reci sta se desava u toj organizaciji zvanoj Savez. Trenutno je u toku promena trenerskih licenci. Stara zvanja trenera se ne priznaju, pa ce treneri morati verovatno da plate za nove licence. Da li treba da pricam koliko trenera ima u Srbiji. Samo u pojedinim gradskim ligama zvanim - beton lige, ima po 16-18 klubova, toliko i trenera. Za izdavanje trenerskih licenci glavni je Djoric, sad sami racunajte, ako se licence placaju u stotinama evra zavisno od kategorije - C, B, A, Pro. Verovatno malo vas prati zenski fudbal u Srbiji, ali UEFA konstantno salje finansijsku pomoc nacionalnim fudbalskim savezima koja je namenjena razvoju zenskog fudbala. Zenski fudbalski klubovi znaju za tu pomoc, ali niko jos nije primio neku kintu sa naznakom da se radi o pomoci UEFA, vec nas Savez valjda sam odredjuje koliko ce para poslati tim klubovima, pa su pojedini klubovi dobili enormne sume od 600 evra za celu sezonu, sto prakticno znaci da UEFA salje tek nesto vise od 7000 evra godisnje za razvoj zenskog fudbala u Srbiji - smesno! Ako je i tako, Savez nikada nije ponudio informaciju o kojoj sumi iz UEFA je rec... ima toga jos, ali dosta je za sada. Djukicu zelim svu srecu, zbog ovakvog Saveza zelim sto je pre moguce da SAM izadjem iz srpskog fudbala, a to je trebalo i on da ucini, ne da ga oteraju i ispljuju lopuze i prevaranti.

Caja Grobar

pre 15 godina

Spusti se ti dečko malo na zemlju i ne prodaj nam taj jeftin patriotizam. Nisi ti nikakav Robin Hud, još manje žrtva Miloševićevog režima (e ta ti je stvarno bila dobra). Otišao si iz Partizana ne zbog Karadžića nego zato što ti je tvoj prijatelj Terzić namestio bolju lovu u FSS. Da si stvarno tako pošten i fin ne bi ni preuzeo reprezentaciju već bi se zahvalio na ponudi i rekao da si još zelen. Ali ti od tvoje sujete ne vidiš dalje od nosa. Zato i vređaš sve koji ne misle kao ti - bilo da su novinari ili funkcioneri FSS. Samo mi je jedno više smešno od tvoje "borbe protiv fubalske mafije". Ovi nesretnici što te sada podržavaju a pljuvali su te kad si bio u Partizanu i kad su te postavljali pre osam meseci.

li29

pre 15 godina

Djuka nemozes ti sa mafijasima da radis to je ocigledno.Dokle ove price vise kad cemo nesto konkretno da napravimo da smenimo sve koje trebamo, postavimo nove ljude i krenemo ispocetka.Ovako srpski fudbal tone sve dublje.Prvo nam je smetalo ime yugoslavija,pa himna,pa ljudi sada. Ajme boze spasi srpske zemlje srpski rod.Ludilo od drzave i od fudbalskog saveza!

Majlo

pre 15 godina

Ja i dalje ne mogu da verujem da Djuku ljudi napadaju samo zbog toga sto je napustio Partizan. Ljudi,pomirite se s cinjenicom da je drzava vaznija od kluba,i probajte da ostavite sujetu po strani. Djuka je bio tracak svetlosti za ovaj nas jadni fudbal,ali sad vise ni tog tracka nema...

Slobodan

pre 15 godina

u pravu je Djuka,znalo se da ce da ga otera ova "banda" koja je na celu Fss,cim im se usprotivio to je moralo tako da bude i bice takav raspad sve dok se oni ne oteraju....podrshka Djuki!!!

Kuršum

pre 15 godina

Samo što su mladi ljudi ponovo počeli da se vraćaju u zemlju,matore komunjare ih opet teraju napolje.Bezite g.Djukić što Vas noge dalje nose iz ove nenormalne zemlje.Revolucija ljudi,ali ne ko 5.Oktobra samo smene već dozivotne zabrane rada za Karadzića,Djorića....i njima sličnim.Da imaju malo morala,kad bi pročitali jedan komentar o njima sami bi otišli ali oni nemaju ni trunke istog.Kakva nam je drzava takav nam je i fudbal.Pozdrav svim ljudima dobrih namera i onima koji zele bolje našoj reprezentaciji.

Boki

pre 15 godina

"Kod nas su takvi odnosi da svako svakom duguje i da jedan od drugog zavise. U takvim okolnostima je teško raditi i ne vidim zbog toga perspektivu našeg fudbala" - najzad da neko otvoreno kaze istinu. Sad ce, naravno, Karadzic da se brani kako to nije tacno i sl. ali svi u stvari znamo da ova recenica najbolje opisuje stanje u nasem fudbalu i da nikada nista necemo osvojiti, a najveci uspeh ce nam biti ako se IKADA kvalifikujemo za neko vece prvenstvo i osvojimo 1 jedini bod tamo!!
Karadzicu napolje sa svojim ljudima dok smo jos bar u trecem sesiru. U suprotnom bicemo u petom dok se ti setis da kazes da je MOZDA stvar u tebi!

klaja

pre 15 godina

sram ih bilo sto su Djukica otpustili!! Covek je sa mladom ekipom harao evropom 3 godine!! Zna dve ili cak tri generacije nasih fudbalera a i igraci koliko sam imao prilike da citam su zadovoljni sa njegovim radom i sto im je trener. Ovi iz FSS traze izgovor u tome sto nismo bili dobri na OI... Pa kako smo i usli u OI nego sto je on sa ekipom bio 2. na evropskom prvenstvu. A kad smo bili dobri govorili su kako djukica i celu mladu ekipu treba postaviti u A selekciju a kada taj isti covek trazi podrsku da dovede igrace koje zeli FSS mu okrene ledja. Kao sto je lik odozgo rekao da nije on kriv nego smo mi go*na!!!

vesic

pre 15 godina

Kezman nece igrati zbog Karadzica i Djorica!
A sto se tice Djuke , izgubili smo jednog mnogo dobrog coveka koji ne gleda NAJZAD interese KLUBOVA ZVEZDE I PARTIZANA .
Pravi covek na pravom mestu bio je nas dobri Djuka!!
Molicemo mi njega da se vrati!
Kao i gospodina Petkovica..
Ja vam rekoh

radoznali kladionicar

pre 15 godina

@Bane
Jos nije kasno da prihvatis tudju pomoc i odes na lecenje....neka ti je Bog u pomoci kad ti je srce tako crno

grobarcina nis

pre 15 godina

Bravo DJukicu samo da znas da ce Grobari uvek biti uz tebe, i hvala ti za krunu jel da nije bilo tebe Jokanovic je nebi uzeo 100%.

balvan

pre 15 godina

ne mogu da verujem sta pisu neki grobari!!!
svi sve znaju o fudbalu, a verovatno su sutnuli loptu tri puta u zivotu.
slusao sam jednog novinara koji je redovno izvestavao partizan da trener u ekipi nista ne znaci????!!!! strasno! tako i pola vas slicno komentarise.....
koliko smo mi glupa nacija.
ja sam zvezdas i jedva sam cekao da djukic ode iz partizana. i bio veoma zadovoljan sto je postao sef reprezentacije. ali i dalje necu da idem na utakmice zbog bjekovica, zecevica, karadzica i ostalih......
unistili su nas

marko car

pre 15 godina

@grobari sa juga
zamolio bih ovakve neznalice da ne ostavljaju komentare!!!Ninkov je bio povredjen za razlliku od vaseg Obradovica!!!!!!!!!!!!!!A i sta bi ste mu pokazali vi sa juga????verovatno bi on vama pokazao koliko ste izgubili u igri bez njega.Da Bog da vam Jokan bio trener ceo zivot!!!!!!!!
Djuka Car

behemot

pre 15 godina

"Kod nas su takvi odnosi da svako svakom duguje i da jedan od drugog zavise. U takvim okolnostima je teško raditi i ne vidim zbog toga perspektivu našeg fudbala!"Ovo verovatno nije vazilo za period kada je Terza pravio dil sa Djukom za mesto selektora?!Nije ti trebala ova konferencija za novinare,jer nista epohalno nisi rekao,a da to nismo znali!Samo si jos jednom demonstrirao velicinu svoje sujete i egoizma bez pokrica, koje je Tole previse dugo tolerisao!Upravo kako si rekao:"Jos od Partizana!"
Nategnuta patetika i mediokritetstvo

Vladimir

pre 15 godina

Smenjen je trener koji nije vodio tim niti na jednoj zvanicnoj utakmici, samo zato sto je imao jak licni stav i nije dozvolio da mu drugi kroje tim. Ovo je i poruka svima koji dolaze na njegovo mesto...Djuka, sretno u nastavku karijere.

Oloshi odlazite!!!

pre 15 godina

Kakva neozbiljnost! Nije vodio tim ni na jednoj zvanichnoj utakmici i menjaju ga zato shto nije radio sve po njihovoj volji! Dugo se nishta nece promeniti u srpskom fudbalu. I Antica ce da zamene chim im stane na zulj. Tuzno i jadno!

PFC

pre 15 godina

Licno mislim da si trebao dobiti jos jednu sansu
ali rezultati su te oterali a ne Karazdic
da su bolji rezultati niko te ne bi ni mogao oterati

ogi

pre 15 godina

dok je djore, karasija, toleta, onoga nikole simica Srbija ce da propada i tako ce uvijek biti jer oni drze sve, trenere, igrace, funkcionere i sto je najgore novinare a narod Bog dao ovce pa samo nas sisaju

sarma

pre 15 godina

Djukic je trener pocetnik i nije tako rano zasluzio selektorsko mesto, pa cak ni takve reprezentacije kao sto je nasa. I pored svega toga, on je med i mleko u odnosu na Karadzica i njegove ortake. Dok su takvi na celu FSS ni sto Piksija i Mihi nam nece pomoci, a kamoli trener koji godinama nema angazman, nikada selektor nije bio a u drugu ligu je izbacio pola primere.

PROMENE!!!! HITNO

navijac

pre 15 godina

Odavno nije napisan bolji clanak o sramoti nacionalnog fudbala sa kojom su svi fudbalski subjekti u Svetu upoznati. Interesuje me da li Vase novine citaju predsednik Tadic i ministri jer predsednik FSS Karadzic u svojim izjavama poziva na bezvlasce i linch. Znaci selektor nece da slusa i DJukicev ugovor ne vredi nista kao sto nisu vredeli ni ugovori onih deset trenera sto ni krive ni duzne izbacise na ulicu iz Zvezde a da niko nije ni trepnuo.
Cisto sumnjam da ce drzava imati neku korist od toga sto ce se neki igraci nezasluzeno naci, na primer, u Partizanu, pa onda u reprezentaciji i na osnovu toga imati mnogostruko veci transfer.
Antica nece zanimati sitnice o financijskom delu ugovora sve dok mu ne budu ponudjeni na iznajmljivanje objekti na Zlatiboru ali po cenama dostojnim njegovog renomea. Direktora skole trenera koji je predlozio DJukica i sve ostale selektore su krunisali u direktora svih mladih selekcija posto ni inspektori ne mogu da utvrde kolike su njegove zasluge u "skolovanju" trenera.
Sigurno je da onaj ko kontrolise trenera kluba i selektora moze direktno da utice na visinu transfera fudbalera koji vrlo cesto nemaju kvalitet da budu internacionalci. Prema promenama pozicija unutar FSS pretpostavljam da sledi akcija podmladjivanja igrackog kadra Nacionalnog tima i siguran sam da novi reprezentativci nece biti pronadjeni na javnom konkursu. Tragikomicno !

Vaj Nime

pre 15 godina

Kompleksi te ubise .. )
Pomislio si da si veliki trener samo sto ti je Ivan napravio timcinu a Svede raspale pobedio o-5 .. nije dovoljno decko

Тhink Different

pre 15 godina

Човече, па овај дуо Толе и Бата Ђора, кад 'не миришу некога' само пукну прстима и нема проблематичних неистомишљеника!
Као да им је неко поклонио тај ФСС да у њему проведу радни век. Типично комунистичко понашање у сред једне демократске земље.
И што је најгоре те главешине немају озбиљне противкандидате на тим ФСС изборима. Разрадили су систем да не зависе од човека: Пикси, Терза, Толе и увек иста прича.
А тај ФСС да смо нормална земља, би био фабрика среће (озбиљно мислим)! Развијали би лигу, клубове, репку, инфраструктуру, свима нама пружили мало среће и радости успесима наших клубова, репке... а не овако живети од данас до сутра остављајући ругло, српдњу и подсмех. Мислим погледајте Енглезе, њихову лигу, FA..., Шпанце, Немце... Ови наши су без икакве жеље да промене свој мафијашки еквилибријум.
Џаба нам и Југовићи, Мирковићи, Милошевићи кад би им ова екипа или запретила или би их утопила у свој систем и користила за фасаду.

И још једна ствар:

Кежман се није свиђао Толету на СП 2006 и ево нема човека у репрезентацији иако нам је био главни нападач!

А сад и Ђука пролази сличан сценарио. И у праву је човек за све што је рекао.

MarkoPFC

pre 15 godina

Da je bilo pameti, ne bi ti Djuka ni bio trener. Nije sto nisi imao rezultate, nema veze niko ih nije imao, ali sto repka nije imala igru, to ne mogu da ti oprostim. Nemas dovoljno znanja, postao si trener preko noci(Jokan je jos gori...a navijam za Partizan!) Dobili smo najveceg fucbalskog strucnjaka, Srbina, za trenera. Uzivajmo malo.

Radomir

pre 15 godina

Neka si im rekao Djukicu. Ko su oni da tebi sole pamet. Ti si trenercina i o tome govore rezultati. Osvojio si nebrojeno titula. Sa jednom tako jakom reprezentacijom kao sto je Makedonija odigrao si nereseno. EEEEEj, nereseno u Makedoniji. Pa ni jedan Lihtenstajn nije uspeo da pobedi u Skoplju, gde se napravi takva atmosfera da se protivniku odseku noge. Protiv jedne Ukrajine si izgubio samo 2:0. Pa to je nas najbolji rezultat u poslednjih 10 godina. Bio si covek od poverenja. Samo si ti mogao onako dobro Terzicu da kuvas kafu, pa potom da mu peres noge i masiras tabane. Javio se Terza i rekao da mu mnogo nedostajes. U Spartaku ces da napravis cudo. Bicete prvi u trecoj ligi.

ivan grozni

pre 15 godina

E moji grobari kad vam je Djuka bio trener i kad ste lepo igrali voleli ste ga, da li je on kriv sto niste bolje odigrali protiv fenera sto nisu bogunovic i diara dali golove i sto je sikimic fantasticno odigrao kod penala. Niste nikakvi ljudi a i antic nista nece uraditi diok vlada crno bela mafij. Jokan je najsrecniji trener kad je gusto bice penala kartona svega da pomognu.
Nisam pristalica djukica niti ga mrzim ali on nije los covek i mlad je strucnjak a antic zadnjih godina samo filozofira preko radija kao radikali u skupstini..
Samo ste vi legalno poslovali samo ste vi posteni a slucqaj kezman i philipsove sijalice.
Jadni ste i

Miroslav

pre 15 godina

Evo u ovome je razlika izmedju Hrvata i nas. Oni postave Bilica za selektora i podrze ga posle debakla protiv nasih mladih (svi znamo da porazi protiv Srbije tamo imaju vecu tezinu) a mi smenjujemo ni malo losijeg Djukica zbog licnih sukoba i losijih rezultata koji su morali da budu takvi u ovom periodu.Sramota, dolazi Anitic da igramo fudbal od pre 15 godina.

pendula

pre 15 godina

Vi cigani,koji toliko branite Djukica vodite ga na marakanu pa nek i Vas napusti na pola sezone kad mu neko da koji evro vise.A sto se tice predsednika FSS najbolje da dodje Toplica da napravi cudo u savezu kao u zvezdi...

vlada-so

pre 15 godina

Djukić sa impozantnom igračkom karijerom,čovek koji je svoje pare zaradio svojim radom i trudom,jednostavno nije se uklopio sa ovim ološem koji ceo svoj vek provode u savezu,u raznim odborima,komisijama,potpomognuti plaćenim tzv.nezavisnim novinarima i njihovim totalsokerima.Doveli su Klementea da ga oteraju,Zemana u zvezdi takodje,a oni sami su nedodirljivi.FSS je poslednji bastion komunizma u Srbiji,i oni neznaju šta je odgovornost,oni svoj rad nepodlože kritici,oni priznaju samo zakon ulice i vreme je da svi pravi ljubitelji fudbala organizuju se i oteraju ljudski šljam.

ko-ometator

pre 15 godina

Meni je najcudnije sto se ljudi protive ovome sto Djukic govori iako svako normalan i upucen u nas fudbal zna da je sve to istina od reci do reci... Antica postujem kao strucnjaka i mislim da je ovo najbolji moguci izbor da se zameni mada je rizik jer 4-5 godina nigde nije radio a i covek je pre svega ovoga stalno pljuvao po ovoj mafiji a sada ce sa njima da radi. Bas me zanima sta ce biti kad zaskripi, a sudeci po dosadasnjem stanju u nasem fudbalu - ima da skripi! Dakle Antic covek u svojoj 60-oj godini je dosao da se igra sa casti i pogazi sopstvenu rec. To mi je najsumnjivije i ja iskreno nikada se manje nisam nadao u uspeh repezentacije i pored njegove strucnosti. Dokle cemo vise da se pravimo slepi, uvek je kriv selektor i igraci iako ih imamo u vecim ligama evrope vise nego bilo koja druga zemlja sa balkana. Kada cemo braco Srbi shvatiti da je problem u rukovodstvu?

Golub

pre 15 godina

Đukić je vodio tu nasu nesrecnu reprezentaciju desetak utakmica, a pobedio samo jednom i to neki kombinovani sastav Sangaja. Doživeo je potpunu blamažu u Pekingu, iako je dobio sve fudbalere koje je tražio i time ostetio Partizan u mnogo vaznijem fudbalskom takmicenju, od olimpijskog fudbalskog turnira. Ovaj najneuspesniji trener naše reprezentacije u celoj njenoj istoriji, sada bi da nas ubedi kako je on jedini u pravu. „Miroslav, posle mene potop” ne treba mnogo da brine za posao, jer čujemo da se Zemanu opasno drma stolica, pa je moguće da će se Đuki, ako ne kao igraču, onda bar kao treneru ispuniti životni san da obuče crveno-beli dres, odnosno trenerku. Interesantno je kako i kada su navijaci Crvene Zvezde poceli da podržavaju crvenog Djuku...Napadali su ga i omalovazavali sve dok nisu ukapirali da je ostetio Partizan... Toliko o njihovom „patriotizmu”...

excentric pfc

pre 15 godina

U pravu je covek, nismo mi normalna zemlja...

u normalnim zemljama npr. prvo vodis omladince, pa neki manji klub, pa kad iza tebe budu rezultati, titule, iskustvo... onda mozes da razmisljas o repki... Djuka je sve to prosao, zar ne?

kalicko

pre 15 godina

@ Grobari sa juga
Ta dva Zvezdina igraca su otpala sa konacnog spiska i normalno je da se vrate, pa nece valjda da na pocetku sezone kao turisti da gledaju olimpijadu(mada kakvi su igraci, bolje da su je gledali)...
Samo malo realnosti...

RR

pre 15 godina

Način na koji je smenjen Djukić vidjan je samo u vremenima i u sistemu za koji sam mislio da je prošlo.Pravo je predsednika ,pa i ovog smutljivca ,da da otkaz selektoru.Ali ako to radi, neka se ne skriva iza kvazi stručnog odbora (sastavljen od nekog novinara,bivšeg sudije i gomile nekih trenerčića bez ikakvog uspeha)i poslušnika u upravnom odboru.Čuli smo kojekakve razloge,te slabi rezultati u prijateljskim utakmicama ,pa kao neuspeh na OI,te bilo bi bolje da nije išao na ove igre,nema program viziju itd.A tačno je da smo izgubili od svih reprezentacija koje su mnogo bolje od nas,kiks je remi sa Australijom.Kako se tek sad traži plan i program rada i to samo dvadeset dana pre kvalifikacija.Ima li novi selektor taj plan?Ko će odgovarati kad se ne plasiramo na SP?Opet će se sakrivati iza nekih odbora.Ne branim Djukića kao trenera ,i ja mislim da je još mlad za selektora ali ovakav sistem odlučivanja o njegovom otkazu je potpuno neprihvatljiv.Predsedniče i kad smenjuješ i kad imenuješ uradi to bez kakvog sakrivanja.Bar da znamo ko je odgovoran za neuspehe koji če sigurno doći.Ovo je toliko bolesno u FSS da mu leka nema.

Milan Boss

pre 15 godina

Djukicu, dobio si sansu u Partizanu, kao trener pocetnik,i napustio nas na pola sezone,skratio si nam ekipu za derbi u rupi, osakatio nas za kvalifikacije Lige Sampiona,u Peking si poveo koga si hteo,nisi napravio rezultat, i neko drugi ti je kriv? Kriv ti je Tole sto ti je zamerio na tri uzastopna remija na domacem terenu kada se vodila borba za titulu? Gde god si bio vrata za sobom si d...tom zatvorio, i vazda ti je neko kriv?Zapitas li se da li je mozda sve u redu sa tobom i tvojim egom?

FSS je sav crn i beo!

pre 15 godina

(Bane, 21. avgust 2008 15:11)

E pa prijatelju tek sada neces vidjati u Bg ovoga sto ste doveli. Cela familija mu je u Spaniji, pa ako je onom bilo dovoljno da mu se zena zakaslje pa da odleti u ESP o trosku FSS, ovome ce biti dovoljno da mu se unucad zaplacu.
Fudbalski saveze, ti si bruka zemlje Srbije.

recept

pre 15 godina

Bagru iz FSS na čelu s Karađičem treba ne samo rsturiti-zatvoriti. U zadnje vreme je sve više čuti "PRAVNA DRŽAVA" - Odgovorne v državi pozivam - dokažite da ste pravna država i da date nešto na poštenje.

Zoran Leskovac

pre 15 godina

Gospodine Đukiću, mislim da ste svoj posao obavljali časno i dostojanstveno, i bez obzira na rezultate ja se ove godine na Olimpijadi nisam postideo našeg fudbala. Hvala Vam i mnogo uspeha u daljem radu.

Zelja NS

pre 15 godina

Grobari kompleksasi...
DJUKA JE JEDINI COVEK KOJI JE MOGAO NESTO OD NASE REPREZENTACIJE DA NAPRAVI, OVAKO ZBOGOM SRPSKI FUDBAL!

rango

pre 15 godina

Ђука, "удри змију у главу". Не дај им ни динара, нека ти плаћају, ако треба иѕ свога џепа!!!

PAFICHAT

pre 15 godina

Otisao si zbog Karadzica, a zbog koga si dosao. Sta je bila tvoja preporuka da dodjes na mesto selektora. Da li su tvoji bajni rezultati ili tvoje prijateljstvo sa "velikim i postenim fudbalskim radnikom" Terzicem? Rezultati sigurno nisu. Izgubio si tri derbija u roku od mesec dana , sto nijedan trener nije uspeo u skoro 63-godisnjoj istoriji derbija, protiv raspale Zvezde si u polusezoni imao samo 6 bodova prednosti, a naravno ni u toj polusezoni na JNA nisi uspeo da je dobijes. To sto si mlade doveo do finala i nije nesto, jer i Pizon ih je doveo do finala, pa nije postao selektor, a ti si u stvari tu njegovu generaciju samo nasledio i odma sledece godine ponovio njegov rezultat. A to koliki si patriota dovoljno govori i podatak da ti je tvoj prijatelj Terzic omogucio godisnju platu od 240.000e, pocev od decembra 2007. godine, a kvalifikacije za SP, dakle pravi pocetak, Olimpijadu i prijateljske ne racunam, ti pocinju u septembru 2008. godine. septemkbru

Ivan

pre 15 godina

Ti si mi kao mnogo bolji. U pravu je što te je smenio kad si onako otišao iz Partizana. Zna čovek kakav si pa te se rešio na vreme. Što nisi tako ''otvoreno i iskreno'' govorio ranije već sada kad si dobio nogu u ....! Ko s' đavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju.

navijac

pre 15 godina

Ovim srceparajucim monologom me Djukic totalno razocarao.Ako sam se i dvoumio tek sada mi ga nije zao.Nisi pobedio nikoga u desetak utakmica,pa sta trazis dalje.Samo koristi negativno raspolozenje javnosti prema Karadzicu za svoju odbranu.Karadzic je kriv za mnoge(sve) negativnosti u fudbalu,samo ne za rezultate.Niti sastavlja tim,niti pravi igru.

dusan

pre 15 godina

Đukiću, sa Partizanom si imao i tim i igru.Otišao si na zaprepašćenje normalnog sveta u zagrljaj Terziću.
Možda bi sada bio u ligi šampiona.Lotar Mateus je u Partizanu postao trenersko ime i nigde ga nema.Ne želim tebi to ali mi te nije žao.Sam si sebe "izradio" i ako verujem da ti novac nije trebao.Igre sa Partizanom, Kežmanom ... možda bi neko trebao da analizira.Možda je to tvoja ličnost a možda i nije.Kežman je ipak igrač a ako si ga na sugestiju eliminisao onda si i zaslužio sve ovo.Čovek daje golove a tebi su trebali.Nadam sa da Antić neće raditi za druge i protiv sebe i nas.

toplica spasojevic

pre 15 godina

Djuka, nemoj sada da ides u Spartak iz Moskve. Sacekaj par dana, pa cemo te zvati da zamenis Zemana. Ipak si ti nas zvezdas! A onda cemo da pokazemo grobarima, medju njima i Karadzicu, ko je bivsi i buduci evropski sampion!

simon

pre 15 godina

Nasi najbolji treneri u ovom trenutku su Stepanovic i Dujkovic. Ali, ni oni ne bi bili dobri da preuzmu nacionalni tim. Nama je potreban holandski trener sa ugovorom na najmanje cetiri godine kako bi nas iz azijskog fudbala izveo u evropski. Ali,ni tada ne bi trebalo ocekivati velike rezultate. Mi trenutno imamo samo jednog evropskog igraca po kvalitetima, a to je Vidic. Jedini izlaz za nas je modernizovana igra i jak kolektivni duh. Na zalost, mi nemamo ni to. Takodje, nasi igraci ne vole da igraju za nacionalni tim. Najvece zvezde engleskog, argentisnkig, nemackog fudbala su ponosne da igraju za svoju zemlju, ali ne i nasi igraci. Sa takvim mentalitetom ne mozemo ocekivati mnogo od selektora nacionalnog tima.

Cvetko

pre 15 godina

SVE ŠTO JE ĐUKIĆ REKAO JE I S T I N A!
To što je neko klubaški pogođen i sada ima satisfakciju neće doneti našem fudbalu ništa bolje.
Duboki koreni pogubne politike koju je vodio veliki beli mag MM još su čvrsti!
Niko do sada nije rekao, ovako otvoreno, šta se dešava u fudbalu jer su svi prethodnici kukavice koje su oduvek bile i ostale u čeljustima klana. Ulizice i ljigavci koji nikada nisu stali ispred sebe a kamoli imali i iznosili svoj stav. Uvek su im drugi sastavljali tim a tako će biti i sa penzionerom Antićem. Svakako im je cilj SP jer je tu novac koji treba da opelješe i produže život svojoj kravi muzari!
Bez obzira na sve mi ćemo i dalje morati da igramo defanzivno jer nemamo vrhunske igrače koji imaju savremenu brzinu i tehniku i osnove poznavanja fudbalske suštine - taktike! Selekcije su nam pravili roditeljski džepovi i mafijaški "menadžment"a ne fudbalski talenat i perspektiva. Niko nema pravi fudbalski autoritet. Oni koji imaju znanje su skrajnuti od onih koji se boje svog neznanja ili su se sami povukli da ih ne bi progutala pusta čamotinja i večitita marginalizacija (Stevanović, Janković - ne iz Zvezde itd).
Viziju koju je Đukić imao u Partizanu i reprezentaciji teško je mogao da ostvari sa ograničenim kadrom ali tu i ne mogu merodavno da sudim ali za izgovorene reči mu se iskreno zahvaljujem! Svaka čast!
Cvetko

izvor

pre 15 godina

na anticevom spisku nema sase ilica iz licnih razloga!
sasa ne govori sa njegovim sinom i bas me zanima kako ce to radomir da objasni jer je mnogo providno...inace nema ni smiljanica,ni kovacevica a zato obradovic i milijas i ergic su tu

krtica

pre 15 godina

I jos samo da dodam, za sve one koji pozivaju drzavu da se umesa i ``rastera bandu`` iz FSS-a: Drzava ne sme ni po koju cenu da se mesa u rad fudbalskih saveza, takvi su propisi UEFA. Poslednji primer je Spanija u kojoj se to desilo neposredno pre pocetka evropskog prvenstva, nakon cega je UEFA zapretila da ce njihova selekcija biti diskvalifikovana ako drzava nastavi sa mesanjem u rad saveza. Sta je kasnije Spanija uradila na EURU mislim da vam je poznato, a da li je njihov drzavni vrh munjevitom akcijom uspeo da uredi stanje u tamosnjem savezu dok se UEFA jos nije snasla i donela odluku, to je vec pitanje sposobnosti.

Uros

pre 15 godina

Nas fudbal je odvno u haosu i ne postoji covek koji moze sam da promeni stvari sam. Strasno je da ljudi koji su toliko puta pokazali da ih nevodi nista drugo osim licnih I SAMO LICNIH INTERESA i dalje vode glavnu rec u FSS. Dok nam je drzava u haosu do tada ce i razni Karadzici, Terzici, Bulici, Binici i ostali sumnjivi tipovi da vode glavnu rec! P.S Gospodo nicija ne gori do zore!

dejan

pre 15 godina

Gospodin predsednik Tadic je ubacio svog Crnogorca u FSS. Dan pre imenovanja zajedno su bili na jednom veselju. Setite se koje obavestio Terzica da napusti Srbiju.Gospodin Vlahovic

Balansero

pre 15 godina

U svom prvom govoru, kao predsednik Partizana, Karadzic je rekao (nicim izazvan) da ako reprezentacija bude trazila Djukica (tada trenera Partizana) mi moramo da ga damo, jer je to u interesu Srpskog fudbala.

Svega par meseci kasnije, Djukic postaje selektor.

Opet, par meseci kasnije Kradzic postaje prvi covek FSS.

I sad Djukic prica kako se jos u Partizanu sukobio sa Karadzicem i sta ti ja znam.

Niko nije siso vesla u jahting klubu, moj Djuka.

FAO

pre 15 godina

@navijac, 21. avgust 2008 15:12
zaboravio si da FSS nije Toletova privatna firma. i jos si zaboravio, kao grobar, da i Kezman ne igra u "repki" zbog Toleta.

Cale

pre 15 godina

Veliki sam grobar ali jos veci navijac nase reprezentacije i mislim da je Srbija ispred svih nasih klubova.
Promene u fudbalu ipak moraju da krenu od nas, navijaca i naseg odnosa prema drzavnom timu. Ovo mrcvarenje moze da traje do veka. Dovodjenje Antica je produzivanje agonije. Nas problem nije trener - i Djukic i Kelmente su dobri treneri, nas problem su savez, liga i timovi. Bojkot utakmica reprezentacije sigurno ne bi prosao bez nekih uspeha. Ovo je jedna od onih situacija kada stavri moraju da propadnu do kraja da bi moglo da bude bolje. Taj savez ne kvalifikovanih, nesposobnih i korumpiranih ubica fudbala treba dokrajciti i praviti novi. Pitanje je kako organizvati takav protest i jednostavno reci, na utakmicama reprezentacije nece biti gledalaca dok se ne dese sustinske promene u savezu i ne preuzmu ga ljudi kao sto su Jugovic, Savo Milosevic, Bata Mirkovic, Djukic, Mihajlovic... koji bar imaju poverenje navijaca. Sve ostalo je zamazivanje ociju i kozmetika. Sve u ovom savezu i ligi je trulo i mora da se menja. Mi mozemo pomoci da se to uistinu i desi. Bolje i da potpuno unistimo fudbal u Srbiji bojkotom nego da se mucimo i da nas trpaju na svkom takmicenju

Marko

pre 15 godina

Dolaskom Karadžića na kormilo FSS a sada i Antića na mesto selektora, u srpskom fudbalu je počeo da duva neki južni vetar. Svi znamo kako je reprezentacija prošla dok je duvao "severac". Promenili su dres, grb i himnu, a na takmičenjima blamaža posle blamaže.

Otišli smo na SP u Nemačkoj golovima Mateje Kežmana, upravo igrača koji je izbačen željom pojedinih fudbalera (ako on igra, ja ne igram), a tamo smo doživeli blamažu. Zatim smo bez Kežmana odigrali kvalifikacije za EP i prošli ko bosi po trnju. Promenili smo tri trenera a ovaj poslednji je otišao a da nije odigrao ni jednu zvaničnu utakmicu.

Da li će Antić preporoditi reprezentaciju ostaje da se vidi, ali ako bude pozvao "najbolje" fudbalere koje imamo, nebitno koje boje su nosili, uspeh je neizbežan, jer Srbija ima dobre fudbalere, problem je bio sistem. Nadam se da Antić neće dozvoliti da mu drugi poput bata Đore sastavljaju tim, jer to je čist recept za još jednu blamažu... Neka igraju najbolji!!!

đorđe

pre 15 godina

Đukić je trebao da preuzme odgovornost za svoje odluke. Zaboravio je da nije zabeležio ni jednu pobedu.Ali naravno uvek je lakše naći krivca u drugima.Uvek mu ostaje usavršavanje u inostranstvu na kome može da se pridruži svom mentoru Terziću!

MARKO

pre 15 godina

ma ljudi gledajte, sto god djuka rekao to se zna,ali vazni su rezultati a evidentno je da on nije imao niti to niti igre , u 10 meceva 1-5-5 pa sta bi bilo da odigra nereseno s faranima ,izgubi od francuza i rekao bi da je to realnost i da je to to ,ma dajte molim vas, treba neko sa autoritetom i zvati kezmana i napraviti najacu momcad a isto tako ko ste napisao je neko treba ici obici sve nase igrace po europi ,staviti pod zastavu marina,subotica,sarica, i ostale koji igraju kao sto hrvatska radi i tako treba radit,scout sistem napravit i onda ce biti nesto od svega i krenuti ce se napred ,malo organizacije,nadam se da ce Antic to napraviti !!!!!!!!!

Partizan sampion,a ko bi drugi !?

pre 15 godina

Pa da sad su krivi Karadzic i Grobari shto nam je football u rasulu,a 20 godina raznih Miljanica i gana to nije nishta. Kriv je Sloba,Ratovi,Radikali,opste rasulo u zemlji,a ne Zeka,Bjeka,Dzaja,Tole.U ovoj drzavi svi gledaju kako da uzmu dobru kintu za kratko vreme i nemojte prodavati ovde m... za bubrege kada bi vi to isto radili.
POZDRAV SVIMA !!!

bumbar

pre 15 godina

Kazu covek nije dobio priliku.Pa imao je u Partizanu.Iskoristio na najbolji nacin.Preko imena Partizana postao selektor repke.Ostavio ga na cedilu u najgore vreme.Dosao u repku i od 10 utakmica,nijednu nije dobio.I onda kada je dobio "nogu"kriv mu karadjic i FSS.Pa neigra Karadjic i rukovodstvo FSS u repki.Pametno od FSS-Nemas rezultate brisi.Ovo bi trebalo da vazi za sve.

jedan je MANCE

pre 15 godina

Licno sam bio protiv odlaska Djukica i svi znamo da je otisao zbog mafije a ne rezultata. Ali ni Djuka nije nimalo naivan i nevin. Prica o principima a nije zvao Kezmana u repku zbog Vidicevog ultimatuma "ili ja ili Kezman" . Iako je Vidic i bolji i korisniji repki (budimo realni) od Zmankea zbog toga je trebao da "popase disciplinsku". A da ne pricamo sto su Tosic i Zuka igrali u zadnjem kolu polusezone (kada je znao da napusta PFC) pa na derbiju PFC bio opasno oslabljen. Ipak, oterali su ga na dzukacki nacin i verujem da bi nesto napravio od ove nase bedene reprezentacije

Babin_zub

pre 15 godina

Vecina nasih sportskih saveza je leglo kriminala,a ministri za sport godinama u nazad ne cine nista kako bi ih doveli u red,restruktuirali i postavili na zdrave noge,vec se samo slikaju i cestitaju sportistima od kojih svi u savezima imaju koristi sem samih saveza i sportista licno.
Dakle nije nama kriv ni jedan od tih kriminalaca,krivi su neprimetni ministri za sport!

hmmmmmm

pre 15 godina

Ja ne znam zaista sta je sa ovim narodom, ko god da je na vlasti on je mafija a ovaj drugi zrtva, da je oso karadjic on bi bio zrtva a djukic mafija... pre par dana je djuka bio mafija? sledeci koji dodje bice mafija dok vodi tim, a kad ga napusti postace zrtva? pa sta vam je vise, daj jednom podrzite onog ko vodi tim , dok ga vodi... a ne pre i kasnije, e moji navijaci.... djukicu adio

Sergio

pre 15 godina

Nisi ti smenjen zbog sukoba sa Karadžićem, nego zbog loših rezultata, neverovatne tvrdoglavosti i nemogućnosti da shvatiš da tvoj lični interes ne može da bude iznad svega. Imao si, kažeš, sukob posle tri nerešene u prvenstvu, a posle toga te je Partizan i dalje hteo, a ti otišao u reprezentaciju?!? Ne znam kako si uigravao tim za kvalifikacije i, a na sastanku stručnog odbora izjavio da niko od igrača iz olimpijske reprezentacije, koje tako tvrdoglavo nisi hteo da pustiš i kada su sve šanse propale, neće činiti okosnicu A reprezentacije?!?
Znači, kažem, znači dogovori se prvo sam sa sobom znači, ako si u stanju znači...

NECA BG

pre 15 godina

I bilo je krajnje vreme.
Njegovi rezultati su katastrofa.Covek nikada ni nije bio za trenera reprezentacije.
Ovo je odlicna odluka FSS.

Tegoba

pre 15 godina

Grobari se ponasaju prema Djukicu kao ucveljene devojke prema momku koji ih ostavi za drugu.

Izlivi mrznje na Djukicev racun su neosnovani i smesni.

Sve sto je Djukic uradio je da je prihvatio drugi posao i insistirao da ima najbolje igrace na raspolaganju u reprezentaciji. Tu nema ništa kontroverzno ni loše.

aleksandar

pre 15 godina

ako su, za smenu djukica, argument bili losi rezultati - ok.. nije dobio ni jednu tekmu.. sta onda odrzava ljude iz saveza na pozicijama na kojima se nalaze. oni kao imaju dobre rezultate?? izvinite, ko je ovde lud? da li je mozda uspeh saveza to sto na utakmice dolazi u proseku 15.000 gledalaca, sto sve utakmice mogu da se igraju u nocnim terminima, sto igraci idu u inostranstvo idu tek posle 28. godine, sto isti ti igraci igraju dobro u reprezentaciji a ocajno u klubovima iz kojih dolaze.. da li je to dovoljno da ostanu na svojim pozicijama? ja mislim da jeste i da su zasluzii da i dalje rade to sto rade i kako rade. ko sudi o njihovom radu? skupstina?? mozes misliti.. u ovoj zemlji nista ne moze biti normalno.. nisam neki analiticar, ali nisam siguran da je neki savez sa selektora postavio coveka koji nije radio ko zna koliko godina? ne branim djukica, ali on je bar bio u "igri" kad je postavljen na mesto "sefa struke".. iza antiza stoje rezultati? koji reyultati? kada su ti rezultati napravljeni?? i ja sam nekada na stednoj knjizici imao par hiljada maraka, ali sada nemam? znaci li to, bez obzira sto sam svorc, da na osnovu toga sto sam nekada imao, mogu sada kupiti auto?? o cemu mi, bre, pricamo ljudi?? verujem da svi ti koji vode savez, posle neuspeha sigurno odu kuci i nerviraju se, kinje zenu i decu.. sumnjam da se zavale u fotelju, sipaju neko "kratko" pice i gledaju neku spansku seruju, koju im je gospodja snimila dok je bio na radnom mestu..

Milan Vojinovic

pre 15 godina

Oni koji su gledali seriju "Vratice se rode" verovatno se secaju jedne Krljine recenice "Ovoj zemlji ne trebaju kosarkasi, pevaci, trebaju joj ... " Posto ne zelim bilo koga da vredjam a ne mogu a da ne postavim decenijama staro pitanje "Dokle ce najbolji da odlaze zbog ovih koji su resili da ostanu i zagorcaju nam zivot sve dok ne izumremo.." Ima li resenja ?

д.н.с.

pre 15 godina

Толе честитам ти на избору Антаре за селектора.Ђукићу,сачекај мало још јер неће Земан још дуго у рупи па дођи у наш нај дб-овски црвени клуб чији си искрени навијач.За то време замајавај мало медије да као имаш разних понуда(које уствари немаш) и чекај да сиђеш у твоју вољену рупу.Мени си одавно јасан али ћеш коначно постати јасан и оним наивним навијачима Партизана који те још увек цене а пљују по нашем Јокану који је за тебе измислио тренерски посао што и показује из утакмице у утакмицу-полако ал сигурно.

muamua

pre 15 godina

Za ovog "navijaca" da nauci nesto da se drzava ojim slucajem umesala u sve ovo kao sto ti pozivas...bili bi suspendovani par godina iz svih takmicenja,eto malo da te edukujem,Djukic je sam rekao da on na kraju odgovara za svoje rezultate,pa svaka firma bi ga najurila kada bi mu videla start posle 10 dana,tako se ne radi...i gde je kezman duljaj krasic?

NOVOSADJANIN

pre 15 godina

Ne kontam sta pishu ovi Grobari. Jedini tim koji je nadigrao nashu Voshu u Novom Sadu prosle sezone bio je Partizan (0:1) dok ga je Djukic vodio. Tad su igrali i najlepsi fudbal. Obradovao sam se kad je on preuzeo reprezentaciju jer mislim da bi u dugom roku bio bolji od svih ostalih. Podsetio bih sve koji pominju rezultate da je Sir Alex Ferguson uz onoliki budzet i igrace tek nakon 5 godina doneo rezultate i ko mu sad moze sta zameriti, a vi tu sudite o nekim prijateljskim tekmama. Koga god doveli sa ovim igracima necemo nigde. Njima treba pored trenera i priholog. Neka se ugledaju malo na Hrvatsku reprezentaciju. Nashi manekeni ne postuju srpska obelezja koja nose. Gade mi se

sasa

pre 15 godina

sta je severine vise se plasite Antica,poceli ste i njega da pljujete a jos covek nije ni seo na klupu.Da je sreca da je uzeo reprezentaciju pre

slobodan

pre 15 godina

Па нажалост све очекујемо биће боље сваку утакцмицу сваки тренер када дође обећа брда и долине.У земљи Србији нема боље јер мафија води фудбал. Ту се окреће велика лова и најбитније је то а навијачи нека се ждеру и добијају срчку важно да су њима новчаници пуни. Једини начин за опстанак фудбала је да се забрани фудбал и тако очисти од људи који то нису.На пример, на три године и да се забрани професионализам па ко хоће да ради у фудбалу и да се бави нека то ради из љубави. Пантелић је после успешног суноврата Радничког и сталног напада на форуме ФС награђен да ради у ФС и више ни реч није рекао против ФС. Погледајте ко ради у ФС исте фаце већ дуги низ година под девизом не таласај добро је, неталентовани фудбалери који користе службене аутомобиле , са мало рада имају висока примања у овој покраденој земљи.АМАТЕРИЗАМ

Slavoljub

pre 15 godina

Ispostavilo se da je FSS privatno vlasnistvo Karadzica ,jer vidimo da on radi sta hoce .Ubaci tim u super ligu koji on hoce smenjuje i postavlja selektore kako on hoce,a da sve to bude jos gore svi to gledaju i niko ne reaguje.Posle ce kada ne odemo u J. Afriku biti kriv Antic? Sramota!!!!

Djorgo

pre 15 godina

Ovde kod aima placenih komentara, da se ne stekene slika a je raja protiv Karadzica. Djukic ce naci posao, a mi sa Anticem ... .
bar nista ne ocekujem, pa je i razocaranje manje.

PFCdokraja

pre 15 godina

Ko je tebe Djuka uopste terao da odes iz Partizana?!
Terzic naravno! Znao si u sta se uplices i znao si da je repka za tebe VELIKI zalogaj, koji ne mozes da progutas.
Niko ti nije kriv! S kim si takav si!
Idi sad kod Terzica, pa neka ti ponovo nadje angazman.