Olimpizam 92

Subota, 16.08.2008.

12:13

Srbija u četvrtfinalu

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Kinu očekivano lako sa 15:5 u četvrtom kolu Olimpijskog turnira.

Srbija u èetvrtfinalu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

Ivana

pre 15 godina

Ajde neka mi neko objasni ARGUMENTOVANO koji je bio interes Cnogoraca da izgubi od Spanije? Da li ste vi normalni? Pa nemoguce da je namjesteno ljudi. Mi se borimo nocas za 1/4 a vi pricate o namjestaljci.
Ah, da , vi ste jedini posteni. Boze ne mogu da vjerujem kakve vi nebuloze pricate!

jos1xVaterpolista

pre 15 godina

Momci, ko god da je trenirao neki sport,makar poluprofesionalno, zna da mnogi misle da je bitno cuvati snagu i praviti kalkulacije. Ali molim vas, ljudi, okanite se toga jer kalkulacije u sportu, narocito sa ovoliko varijabli nikada ne uspevaju niti ce nama bilo kako posluziti ako to radimo namerno. Kad neka ekipa pocne da se bavi kalkulacijama znaci da nije sigurna u sebe. Pa majku mu nismo valjda toliko nesigurni da ne mozemo da se oslonimo na svoj kvalitet nego kalkulisemo.

Brale

pre 15 godina

Čitajući sve ove komentare od "stručnjaka" za osvajanje Olimpiske medalje u vaterpolu moram da primjetim da niko ne spominje Mađare koji svoje utakmice igraju bez kalkulacija.Vjerovatno da su u svojoj storiji vaterpola kalkulisali kao "pametni" alkanci ne bi bili najtrofejnija vaterpolo nacija.Poruka za svu balkansku braću je da fer-play se uvjek isplati.Biti Olimpiski pobjednik nije samo komad "metala" oko vrata.To je vječna slava koju ne može svako da ponese i podnese.Čavić je TRI puta plivao ispod 51 sec ( bez kalkulacija )i zato jeste velikan srpskog plivanja.Nema prevare nema laži.

Anto

pre 15 godina

ja kao navijac Hrvatske, zelim crnogorce, pa madare, pa srbe pa lijepu nasu na proglasenju.Onda cemo znat da smo najbolji na svijetu, da smo zasluzeno uzeli zlato.

HULIO PG

pre 15 godina

E pa svasta li co'ek moze vidjet odje... Kakve kalkulacije i namjestanja,vi niste normalni... Mozda postoji kod Hrvata,to stvarno ne znam i necu da pricam sa sigurnoscu jer ne pratim puno tu grupu. Ali ne treba bit puno pametan pa da se zakljuci da Crna Gora NIJE NAMJERNO IZGUBILA OD SPANIJE. Zasto !? Zato sto bi da je pobijedila CG bila prva u grupi i direktno u polufinalu. A ovako strijepi i za prolaz u cetvrtfinale. Prema tome,ta prica kako smo namjerno izgubili je ravna onoj da je Milo namjestio finale u Malagi. :)))) Poz.braco Srbi

hrco

pre 15 godina

komentar broj 75
možeš ti nabrajat svašta ali bili ste zajedno sa crnom gorom koja je puno vama pomogla vidilo se i na europskom prvenstvu da su oni jači zašto kupite stalno tuđe medalje otkad ste se razdvojili od njih ništa niste osvojili i te svjetske lige nisu toliko važne vidjet ćemo mi koliko ste jaki na ovim olimpijskim dosad niste nešto pokazali
a ova kalkuliranja su svakakva svašta ste napisali ali dobro nadam se da se ovo neće osvetit rudiću ako je zaista kalkulirao računamo na medalju u vaterpolu

Eric Cantona: ''Play Beautiful''

pre 15 godina

@ Asterix
Naravno da se medalje osvajaju sada. Ali ti prijatelju omalovažavaš najbolju vaterpolo ekipu u 21. veku. Ako vaša ekipa osvoji jedno desetak medalja (od toga 5 zlatnih) plus recimo četiri Svetske lige u narednih 7-8 godina, možemo polemisati ko je bolji. Dakle, javi se negde 2015. godine, a do tada morate još mnogo da radite.
Kada govoriš o penziji, nekoliko vaših igrača će uskoro u istu, a malo šta osvojiše sa reprezentacijom (Smodlaka, Hinić, Đogaš).
U teorije zavere naravno ne verujem. Samo se nešto sećam da je ''šampion'' takvih teorija vaš komentator Slavko Cvitković. Za njegove teorije zavere još nisam shvatio da li su proizvod popijene količine alkohola ili ludosti dotičnog godpodina.
Pozdrav.

dez

pre 15 godina

Ovo ne pisem zato sto sam srbin, ali mene bi bilo sramota da sam navijac hrvata ili crnogoraca posle ovakvih namestaljki.NARAVNO ISTO VAZI AKO NASI BUDU NAMESTALI.
JEDAN JE STERBIK KOJI JE ZBOG OVAKVIH STVARI NAPUSTIO SRBIJU.

Asterix

pre 15 godina

@Eric cantona

Znam dobro, da reč "Hahahahaha" naravno ne postoji, ali pošto isto mnogi tvoji sunarodnjaci koriste u komentarima, ajde rekoh i ja da izrazim mišljenje o lupanju po grudima tako. Ali nek bude po tvojem, ako je ovako bolje LOL, LOL ili :-)))))

I ja sam mislio na sadašnje stanje, kao ti, jer se utakmice igraju sa sadašnjim ekipama. Neće se valjda medalje deliti po postignutim uspesima zadnjih 7-8 godina, nije ovo penzija, koja se utvrđuje po učinku od određenog perioda :-)))

Što se zlata tiče, pa videćemo.....nek vam je sa srećom, jer u protivnom ima da slušamo plakanje i kukanje do nedogled, ne govoreći o staroj, dobroj teoriji zavere, od sudija pa sve do Vatikana.

Savicevic

pre 15 godina

@Asterix
Ajde idi gledaj crtane filmove.
Srbija osvajac SVETSKE LIGE 2007, 2006, 2005 I 2004. Zato bolje cuti. A ko je bolji videce se, pa cete opet onda pobeci u misju rupu!!!

Marija

pre 15 godina

@rod
Brate ne slazem se sa tobom (ja sam Crnogorka pa ajdemo reci da sam neutralna strana i iznosim cinjenicno stanje;)), nije ni tebi matematika bas bolja strana.

Ne zelim da pametujem sada ni ja, ali sam samo logicki razmislila i molim neka me neko ispravi ako grijesim:

Evo nekoliko scenarija (nisu svi jer nisam imala zivaca da pisem nerijeseno kao trecu opciju, sto bi uvecalo scenarija na broj od devet),
ali dovoljno je da ti nadjem jedan protiv primjer i situaciju u kojoj vi ne kontreolisete bas sve kao sto ti kazes:

Scenario 1: Amerika dobija, Srbija gubi: U tom slucaju Amerika ima 8 poena, Srbija 6 poena: vi u svakom slucaju ste drugi u grupi, i ako izgubite i ako dobijete Kinu i ako igrate nerijeseno, ne? DAKLE, NE KONTROLISETE SVE U OVOJ SITUACIJI.

Scenario 2: Amerika gubi, Srbija gubi: U tom slucaju vi mozete da dobijete Kineze i budete prvi u grupi;
ako izgubite i tada ste prvi, a Srbi drugi, Nemci treci (jer je medjusobna gol razlika takva).

Scenario 3: Amerika dobija, Srbija dobija: U tom slucaju ako dobijete Kineze vi ste prvi, ako izgubite onda ste treci a Srbi prvi: igrate sa Spancima (ako pretpostavimo da je raspored Madjarska, Spanija, CG u ovoj drugoj grupi)

Scenario 4: Amerika gubi, Srbija dobija: U ovoj situaciji vi mozete dobiti Kineze i bili bi prvi dok bi Srbi bili drugi, a Nemci treci.

Dakle, kontrolisete Scenarije 2-4 ali ne kontrolisete Scenario 1 KOJI BI SRBI NAMERNO MOGLI DA VAM PRIREDE.Da vidimo da li njima odgovara scenario 1 (dakle u trenutnku kada igraju oni ne znaju rezultate grupe gdje smo mi i pretpostavimo da misle da su cgci treci i da hoce da ih izbjegnu)?
Mogu da se zeznu u slucaju da Amerika izgubi jer bi tada bili drugi i isli na nas Cg-ce. Ako bi pak igrali nerijeseno onda ukoliko Ameri dobiju vi kontrolisete situaciju jer biste mogli namjerno da izgubite od Kineza i budete treci (OVDJE SE SLAZEM SA TOBOM DA BISTE VI MOGLI SRBIMA DA RACUNE POMRSITE).
Dakle, sve je otvoreno. Srbija igra prva protiv Italije, tako da ako bi isli na poraz ne bi znacilo da su treci u grupi jer zavise od Amera
(primjer Scenario 2; ook, mozda nije velika verovatnoca, ali niej ni sigurno).

Zakljucak: mozete da im pomrsite racune, ali mogu i oni i Ameri vama ako se kockice sloze.

Ipak, mislim da ove kalkulacije sve nemaju mnogo smila. Ajmo da igramo, pa neka pobijedi najbolji!!! Najbolje su najbolje crnogorske ajkule (kazu Cgci), najjaci su
delfini (kazu Srbi), najjace su barakude(kazu Hrvati)...Hm, da ne bude da zadnju imaju Madjari dok se mi ovdje prepucavamo

Aj u zdravlje braco Srbi i braco Hrvati! Neka najbolji/najsrecniji pobijedi! Ja se, logicno, nadam da ce to biti ajkule, ali zivi bili pa vidjeli.

ACM_CG

pre 15 godina

Nemoguce da je Crna Gora izgubila namjerno od Spanije. I da je htjela da namjesti utakmicu, onda bi izgubila sa, bar, 2-3 gola razlike, nikako 6! I ne bi dozvolila onih 7:1 u jednom trenutku! To je bio nas mnogo los dan, koji treba sto prije zaboraviti! Ne ponovilo se! Pozdrav svima! p.s. Moja zelja je, ako je ikako moguce :), da medalje osvoje balkanci, tj. svi mi, poredak nije bitan! Jos jedan pozdrav svima iz PG!

Eric cantona

pre 15 godina

@ maro & Asterix
Kada sam rekao da Srbija ima najjaču ekipu na svetu, nisam mislio na sadašnji trenutak, jer bez Ikodinovića i Nikića to svakako nismo. I pored toga, uzećemo zlato.
Često se govori kako je vaterpolo reprezentacija Mađarske jedna od najboljih sportskih ekipa ikada. Ta ekipa Srbiju nije pobedila od 2004. godine.
Podsetiću vas na trofeje koje je Srbija (samostalno ili uz pomoć par reprezentativaca ili trenera iz CG) osvojila u ovom veku:
- evropski prvak - 3 puta (verovatno bi bio i 4. put za redom da nije bilo nesreće sa Dačom);
- svetski prvak - Montreala 2005. godine;
- Svetska liga - poslednje četiri godine.
Pored ovoga: srebro sa OI 2004. i bronza iz Sidneja 2000. godine, srebro sa SP 2001. i bronza sa SP 2003.
Istovremeno, vaša reprezentacija ima jedno zlato sa SP i jedno srebro sa EP. Svaka čast, ali malo. Dakle, naša reprezentacija je za vašu institucija u svetskom vaterpolu. Pri tome, prosečna starost ekipa je približno jednaka. Uporedite medalje koje je osvojio Šapić (1978) sa onima koje su osvojili Hinić ili Smodlaka koji su približno istih godina.
O uspesima u mlađim kategorijama ne bih ovom prilikom.
Za Asterixa: reč ''Hahahahaha'' koliko znam ne postoji ni u srpskom ni u hrvatskom jeziku. Trebalo bi da pokažeš malo više poštovanja za gore navedene rezultate, jer takve nema nijedna ekipa u svetu. Čak i u statistici koju navodiš imamo dva srebra.
Za mara: u pravu si za poslednja dva meča, mislio sam da je bilo utakmica u Svetskoj ligi. To ne menja stvar. U međusobnom skoru sigurno zaostajete. Poštujem vašeg trenera koji je pola tima, nismo kompletni, ali ovo je trofej koji nedostaje ovoj generaciji i uzećemo ga.
Za ostale Hrvate: čini mi se da imate kompleks zvani ''Kranj''.

Ivan

pre 15 godina

ja pokusavam da razumem kako sve funkcionise:
Mislim da ce Hrvati definitivno da pobede Kineze i napucaju gol razliku, ali ako USA dobije Nemacku, onda su oni drugi u grupi, ne (je l' se broje medjusobni susreti)?
Medjutim, ova grupa Crnogoraca nije bas jasna, Crnogorci mogu namerno da izgube od Australije i da budu 4. u grupi, pa bi u tom slucaju isli na Amere, a ne na Hrvate, sto je u svakom slucaju povoljnije za njih.
...tada bi ako Srbija pobedi Spaniju, a Crna Gora pobedi Ameriku oni igrali u polufinalu je l?.
Mislim ne vidim sto su se Hrvati zeznuli jer bi tada ako Djetici izgube namerno igrali protiv Australije! Hm, da se nisu Djetici i Hrvati nesto dogovorili?

šiškauskas

pre 15 godina

Alo, matematičari, Švabe ako tuku amere idu u četvrtfinale...
Neko napisa, kada su Hrvati dobiili 2put zaredom Srbiju. E pa da te napomenem, pametnjakoviću zadnja dva puta tu i na SP i utakmice su većim dijelom izgledale ko da igra Crna Gora s Kanadom...

Gospodin

pre 15 godina

Od mnogo glupih komentara, izdvojio bih 37 i 52. Mada nije los i onaj lik te ga zena ostavila, pa mu sad sve lici na to.

Niti ce se Germani pomjerit Amerima, niti ce Italija imat nekog motiva za pobjedu. BICE ZANIMLJIVO GLEDAT POKUSAJ GUBLJENJA OD EKIPE KOJA NE ZELI DA DOBIJE. Ser-Spa. Tesko Srbima. Cudi me optimizam, a jedino su se protiv kine igrali vaterpola, a za druge utakmice je malo reci da je u pitanju bilo mucenje

Asterix

pre 15 godina

"Srbija ima najjaču ekipu na svetu ...."i
(Eric Cantona, 16. avgust 2008 16:56)

Hrvatska - Svetski prvak
CG- Evropski prvak
Mađarska - Olimpijski prvak
Srbija - najjača (u čemu ? nije valjda u dizanju tegova ?)

Hahahahaha, daj provali još neki biser, molim te !

Acid

pre 15 godina

@Darko_PG

Ako malo bolje obratis paznju videces da Crnogorci navijaju sa svojom bracom Kroatima. Steta sto Albanija nema vaterpolo reprezentaciju pa da i njima popunjavate brojno stanje.
Hvala vam, sami cemo, daleko vam lepa kuca.
S R B I J A

Lomi

pre 15 godina

Ljudi, dok se bavimo jugo-matematikom, zaboravlja se sitnica da Madjarska u ponedjeljak igra sa Kanadom, a polufinale se igra tek u petak, sto znaci da Madjari, koji su ioanko super spremni dosli u Peking do polufinalne utakmice odmaraju nedjelju dana. Sto se vaterpolo reprezentacije Spanije tice, ne smiju se olako shvatiti, jer bez obzira sto je Crna Gora jutros odigrala uzasno (kao da su igraci posvadjani izmedju sebe), Spanci su pogadjali mjesta gdje se spajaju precka i stativa vise puta, a to 3 Sefika ne brani. A u posljednjem kolu svi posteno, pa ko Neka najbolji pobijedi!

rod

pre 15 godina

srbi, slaba vam je matematika... hrvatska igra zadnju utakmicu u skupini (poslije srba i poslije amera)... ako srbi puste utakmicu mi ne možemo više od 2. mjesta... nakon toga vidimo rasplet SAD-njemačka i u slučaju pobjede amera ne vidim razlog zašto mi ne bi pustili kinezima i kao 3. u skupini išli na španjolce u 1/4 finalu, a onda u polufinalu na SAD... zaključak: opet ovisimo jedino i isključivo o sebi... neka me netko ispravi ako griješim

Nishlija78

pre 15 godina

Ajoj Spanci dobili Crnu Goru.Hehe ipak ce u polufinale velika 4.Polufinala Cro-Srb,Hun-Mne.Ipak ce pravda da bude zadovoljena.(Tesko se na jednom dogadjaju 2 puta dobija ista ekipa... :)))))))))

rod

pre 15 godina

srbi, slaba vam je matematika... hrvatska igra zadnju utakmicu u skupini (poslije srba i poslije amera)... ako srbi puste utakmicu mi ne možemo više od 2. mjesta... nakon toga vidimo rasplet SAD-njemačka i u slučaju pobjede amera ne vidim razlog zašto mi ne bi pustili kinezima i kao 3. u skupini išli na španjolce u 1/4 finalu, a onda u polufinalu na SAD... zaključak: opet ovisimo jedino i isključivo o sebi... neka me netko ispravi ako griješim

b

pre 15 godina

Kakav nivo prepotencije! Po vama, ispadoše Španci, Australijanci, Italijani... Glineni golubovi, za odstrel! Uh kako bih voleo da je sve tačno za nameštanje, pa da Španci otresu Srbiju, Australija Crnu Goru, i da na kraju niko sa Balkana ne primiriše medalju! Možda ćete se onda malo spustiti i početi navijati za svoje, bez toliko gluposti i nipodaštavanja drugih!

uno

pre 15 godina

ooooj hrvati, znači treba vam pobeda srbije nad italijom da izbegnete crnogorce u četvrtfinalu i onda mađare u polufinalu ?

znate li vi koji je danas HIT DANA ?

Đorđe Balašević - NE RAČUNAJTE NA NAS

:-)

Nishlija78

pre 15 godina

Znaci ne mogu da verujem kakvu srecu imaju Amerikanci.Kao da bazene navode nasini sateliti,prvo Felps pa onda i vaterpolisti.I sad oni mogu da osvoje medalju iako su peta sila u vaterpolu,a mozda i nize...Ako Srbija pobedi CG ili Madjarsku bice mi krivo za CG ili Madjarsku jer su za klasu bolji od Amerikanaca.

maro

pre 15 godina

Srbija ima najjaču ekipu na svetu i nisu joj potrebne nikakve kalkulacije. Ne znam čemu se nadaju ovi Hrvati u sledećem meču sa nama - setite se kada ste dobili Srbiju dva puta za redom ?
(Eric Cantona, 16. avgust 2008 16:56)


E pa sjećam se. Bilo je to u posljednje dvije utakmice. Sječaš se razbijanja u Melbourneu i sada u Pekingu. Utakmice su bile gotove na početju treće četvrtine i zato bolje šutite i nadajte se Amerikancima u polufinalu.

hrvat

pre 15 godina

Haha, komentara za popišat se, svaka čast, al ne mislim da su naši takve budale da se upuste u namještanje a da pomisle da to isto neće napravit srbi i crnogorci. Ono jutros je bilo žalosno za gledat, al nek se dogodilo, više neće. al Srbi ne zanosite se, na ovom prvenstvu Hrvati su jači od vas i od Mađara, jedino za Crnogorce nisam siguran, jaki su vrlo...
Većina Vas je zaboravila jednu stvar a to je da Ameri moraju dobiti Nijemce koji se isto bore za četvrtfinale...

Jadni posteni Hrvati i Crnogorci

pre 15 godina

Mogu nase komsije da pricaju sta hoce ali posle rezultata prva tri kola, porazi Hrvata i Crnogoraca su najblaze receno neocekivani. Posto se kunu ovde u cojstvo i postenje, los dan i losu statistiku, ja mislim da mi, Srbi, dobro poznati prevaranti i vecite zrtve svetskih zavera treba da preuzmemo krivicu na sebe, ne pobedimo Italijane u poslednjem kolu i tako ispadnemo najgori od sve dece i prevarimo jadne i postene ijekavce, cakavce i kajkavce. Pa neka kukaju kakvi smo nikakvi dok nas gledaju na pobednickom postolju i slusaju "Boze Pravde". Mislim Madjare dobijamo u finalu posto njima ionako nije jasna ova jugo-matematika pa ce im zbunjenim uci voda u usi, u nos, u grlo ...

tomo

pre 15 godina

@monk
Druže,a čemu da se smijem.Što nije točno u mom komentaru.Stvarno ste smiješni.Zar bih ja sad trebao pomosliti da su Crnogorci namjerno pustili Španjolcima.Pa i vi ste Amerikance dobili jedva.Kakvo brate namještanje.Mi ćemo biti prvi u skupini i to je to.Prvo pljujete Udovičića i hvalite Rudića a sad je isti taj Rudić prodao utakmicu.I pazi sad,nije uopće mislio da bi se stvari mogli zakomplicirati te da bi Crnogorci mogli izgubiti.Pa jel ti pratiš malo rezultate i ne vidiš li da nema lakih protivnika.Što se mene tiče možemo mi i najtežim putem i protiv Madjara i Crnogoraca a zatim opet protiv vas u finalu.Samo ćemo ovaj put ozbiljnije u zadnjoj četvrtini.Predviđam 15:5 jer igrate ko Kinezi.A mogli ste i pristojno komentirati zar ne:::?

milankovic veljko

pre 15 godina

@splico
Ima logike itekako. Jer da ste pobijedili Amere gotovo sigurno bi poredak u grupi bio sledeci CRO, SRB, USA jer smo mi dobili te iste Amere pa bismo igrali sa Spancima u 1/4 finala kao (realno) trecom ekipom iz te grupe. Ali je Rudic pokusao da ne samo vi dodjete do prve pozicije nego i da nas preteknu Ameri na drugom mjestu kako bi nas "nasukao" ili na MNE ili HUN u medjusobnom obracunu a da onaj ko ipak pobjedi bude umoran za sledeci mec. Samo sto su ga djetici na srecu procitali pa namjerno izgubili od Spanije i tako joj prepustili drugo mjesto u grupi. Ovako mi porazom od Italije izlazimo iz vaseg "zacaranog kruga" a posto imate jednak broj bodova sa Amerima gleda se medjusobni odnos pa su oni prvi u grupi zbog pobjede a vi kao drugi te cete igrati sa MNE koja ce najvjerovatnije biti treca u grupi. Sve u svemu ko drugome jamu kopa sam u nju pada. Umjesto da igra i bude prvi u grupi on je rjesio da izgubi i to gle cuda sa 2 gola razlike!! To ce vas sad kostati medalje!!

MNE fan

pre 15 godina

Halo..Spanija drzi sve u rukama..ona moze da kalkulise..je r igra poslije meceva Srbija-Italija i Crna Gora-Australija..Ona bira s kim ce da igra..sa Amerima ili Srbijom..kapirate?Moze namjerno da izgubi s Grcima u krajnjem slucaju ako se nesto nepredvidjeno desi..Spanija nazalost drzi karte..uzas..uzas..

torcida du

pre 15 godina

E pa stvarno ne mogu da vjerujem sto je Rudic uradio? Umjesto da dizemo formu mi se bavimo kalkulacijama koje nas mogu sada kostati i plasmana. Uradio je totalnu glupost jer smo igrali utakmicu prije MNE pa su oni nazalost "provalili" situaciju. Sada Srbi mogu da izbjegnu i nas i MNE i HUN do samog finala. Ako ne udjemo u finale iskljucivo je njegovom krivicom.

splico

pre 15 godina

Ljudi nema logike u tom vašem razmišljanju kako je Hrvatska namjerno pustila utakmicu samo da vama zagorča život.Pobjedom protiv amera osigurali bi 1 mjesto,a ovako ovisimo o vašoj utakmici.

ACA_USA

pre 15 godina

LJudi manimo se matematike. Zbog tog kalkulantsva smo ovde gde smo. Madjarska, Hrvatska, CG i Srbija su vaterpolo sile i na zalost jedan ce ostati bez medalje.
Ako smo najbolji (a mislimo da jesmo) onda nam bilo koji protivnik odgovara.

Bambi

pre 15 godina

"Jedino mozemo da namestimo hrvate da igramo nereseno sa Italijanima i onda su drugi i idu na MNE.Hrvati ne mogu da igraju sa nama"

A mogu li vas pitati, sa kojim pravom pljujete po komšijama i pričate o poštenju uopšte ?
Svi polaze od sebe, istina je stara.

DENIS-RS

pre 15 godina

Odgovor na komentar 18.
Da svi imaju po pobjedu i poraz, ali se zato
gleda medjusobna go razlika. A tu hrvati imaju +1, ameri 0,a mi -1.

Cartman

pre 15 godina

хрвати изгубе ни са 1,3,4… него са два гола разлике и ја треба да поверујем да је то као стварно. Ово се очекивало још пре неколико дана чак су и неки хрвати на овом форуму то коментарисали као нешто сасвим нормално. Што се нас тиче треба да одморимо кључне играче против Италијана и наравно да имамо „јако лош дан“ као хрвати данас, у супротном смо говеда. Ако се не варам у случају да имамо „лош дан“ против Италијана а Немачка победи САД, били бисмо други али то већ не зависи од нас. Не пратим нешто ватерполо тако да не знам како ствари стоје по питању САД – Немачка (квалитет те две репрезентације) али у спорту је све могуће, значи и да Немци победе Амере чак и ако су реално слабији тако да треба ипак сачекати да се заврше све текме.

Stefan Herceg-Novi

pre 15 godina

@miki:
Legendo pokrij se po usima i nadaj se da je sto manje ljudi procitalo ovu glupost koju si izvalio.Ja necu mnogo da se bakcem prognozama ali se iskreno nadam da ce se ponoviti epilog sa nedavno zavrsenog evropskog prvenstva ako je to moguce.FINALE SRBIJA-CRNA GORA pa neka pobjedi bolji!

Eric Cantona

pre 15 godina

Srbija ima najjaču ekipu na svetu i nisu joj potrebne nikakve kalkulacije. Ne znam čemu se nadaju ovi Hrvati u sledećem meču sa nama - setite se kada ste dobili Srbiju dva puta za redom ?

Red Shark

pre 15 godina

Oce ko konacno objasnit koji su projektovani parovi za 1/4 ???? Jeli SRB-SPA i USA-MNE ...svi pricaju drugacije..neka neko fino objasni..ahaha...

Matematika je jasna, dva put nista je nista

pre 15 godina

@Galiot

Pa majstore da li je Amerima bolji izbor da izgube od Nemaca pa da ih ceka u 1/4 finalu CG, a ako prodju u polufinalu HUN ili da pobede Nemce i idu u polufinale i cekaju pobednika SRB-ESP?
Razmisli malo i dobices i sam odgovor.

Miro_ZG

pre 15 godina

Ma Svabe ce lagano da dobiju Amere, siguran sam u to. Tako da Ameri nemaju sanse da budu prvi, cak i da vi izgubite od Italije.

3 mesto vodi u finalu!

pre 15 godina

Ipak ne bi trebalo igrati nereseno sa Italijom. Mi trebamo izgubiti! Jer hrvati su takvi da u slucaju da mi igramo nereseno sa italijanima, oni bi izgubili protiv Kine i uzece 3 mesto u grupi!
Ako smo pametni onda cemo izgubiti protiv Italije, ali nazalost, Udovicic je kr.... !

kuma lija

pre 15 godina

odgovor na komentare 11 i 25
kako ne razumijete da šta god odigrali protiv talijana mi smo treći.ako srbija izgubi ili odigra neriješeno nema više kruga usa,hrvatska,srbija.hrvatska je druga jer je izgubila od usa a srbije više nema u krugu(to je ono šta niste shvatili

ivan

pre 15 godina

Kome odgovara vise sledeci scenario oko prvog mesta.Hrvati su pusteli amerima i ako budu 2 jel mi se sastajemo snjima ili djeticima?!?

vvasojevic

pre 15 godina

A sada ce Hrvati gledati u nas mec sa Italijanima. Ako mi pobedimo (i oni), Hrvati ce biti prvi u grupi i ici ce pravo u polufinale, a ako izgubimo, a pobede Hrvati i Amerikanci, Hrvati ce biti drugi.
Ovo samo sport moze da rezira.

Tasmanijski djavo

pre 15 godina

@DZABA STE KRECILI

Zabravio si na jednu verovatno dobru varijantu. Mi smo treci pa treci I vredelo bisa italijanima odigrati nereseno i onda su hrvati drugi sbog medjusobnog susreta sa USA i idu na crnogorce a mi na spance. I na kraju veselje hrvati bez nedalje a u polufinalu SRB-USA i HUN-MNE

Denis RS

pre 15 godina

Bravo momci. A hrvati pustili amerima, pa da mi budemo 3, nadali se da cemo ici na CG ili madjare, sreca tu su spanci, pa cemo,nadam se, lako do polufinala, a onda po medalju.

dioklecijan

pre 15 godina

od svih komentara jedino pametno vam je reka komentar br.11...ma po kojoj logici mi mozemo bit drugi,a ameri prvi...stvorit ce se trokut nas,vas i amera...u medusobnim dvobojima vi(srbi) ste izgubili od nas sa 3,dobili amere sa 2,sta znaci da ste na -1...ameri su na 0,mi smo na +1...znaci 1.Hrvatska,2.Amerika,3.Srbija...ovo je jedini poraz koji nama odgovara da bi bili prvi...

Pero

pre 15 godina

A zašto bi Hrvati namještali kada nam to nikako ne paše, CG-šanjolska mogao je dobiti bilo tko, još u isto vrijeme pričate kako ćete vi namjestiti protiv Italije lol, kako se ono kaže kada noćna dama priča o poštenju..

CroatiaZG

pre 15 godina

Vidim puno komentara u kojima se pise da je Hrvatska namjestila mec, ma sigurni nije, to nemoze niko uciniti svojoj domovini, izgubiti namjerno... Ali eto, nece nista se promijeniti, bit cemo valjda i ovako prvi. Tko god bude igrati protiv nas u polufinalu bit ce porazen... ;)

tomo

pre 15 godina

Ove vaše urote su smiješne. Ovo je Olimpijada a ne neka treća liga. Nema govora o namještanju.S Amerima uvijek teško igramo a po statistici se vidi koliko smo imali neiskorištenih šuteva.Znači mi smo namještali i ne valjamo a istovremeno navijate za namještanje s Talijanima.Ma svaka čast.

книнџа

pre 15 godina

како се гледа међусобни скор када је србија побиједила сад, сад побједио хрватску, а хрвати србију, што значи да свака од ове три екипе у међусобним дуелима имају по пораз и побједу?????

MNE Mojkovac

pre 15 godina

Ja bih volio da je to tačno da su naši pustili Španiju,ali sumnjam!Pogotovo jer su nas Španci danas razbili,a i mi sad rizikujemo protiv Australije koja nas je pobijedila u poslednja dva meča... Nevjerovatno loš dan naših!Al bolje i sad nego u nokaut fazi... A,i dobro će biti ako ovo ispadne da ne igramo sa vama 1/4 finale! U svakom slučaju naši vaterpolisti su za mene već ZLATNI,pa šta god da urade na OI...

careger

pre 15 godina

Da da namjestili smo, crnogorci su namjestili i sada ce srbi i mi cemo izgubiti od kine, sve je to zavjera protiv vas srba, i prije sam sumnjao ali sada sam siguran da na b92 komentiraju oni od 15-16 godina.

vss

pre 15 godina

@SAmo pametno

Mi smo teci pa treci i idemo na Spance.Tamo su MAdjari prvi sa jednom neresenom utakmicom, spanci drugi sa jednim porazom i MNE sa porazom i neresenom treci
Kod nas bi hrvati trbalo da budu prvi jer u zatvorenom krugu od tri repke imaju gol razliku +1, ameri 0 a mi minus 1.Jedino mozemo da namestimo hrvate da igramo nereseno sa Italijanima i onda su drugi i idu na MNE.Hrvati ne mogu da igraju sa nama

Dragan

pre 15 godina

Prva u grupi je Hrvatska, drugi je USA a treca je Srbija zbog medjusobnog skora izmedju te tri ekipe - Srbija ima gol razliku -1, USA 0, a Hrvati +1.
Na srecu je Crna Gora pametno izgubila od Spanaca da ne bi isla na Srbiju u cetvrtfinalu. Ovako ce biti da za polufinale igraju Srbija-Spanija i Crna Gora-USA. Ocigledno je Crna Gora poslije poraza Hrvatske od USA shvatila da je tesko dobiti Spaniju sa 4 razlike da bi bili prvi u grupi i da je onda bolje izgubiti od Spanaca pa ici na USA umjesto na Srbiju.

Miki

pre 15 godina

@Darko-PG Znas, kad zena prevari muza i ostavi ga zbog svojih interesa,bez obzira sta je on njoj sve pruzio, onda tesko da moze muz da se veseli i podrzi zenu u njenim namerama!Jel´razumes sada?

Trianon

pre 15 godina

Čestitam delfinima na pobedi, ruku na srce, Kine se valjda nismo bojali. Ali dva boda su dva boda, kao i ona osvojena protiv drugih.
Ako smem uzgred primetiti, nakon košarkaških utakmica protiv Argentine i Litvanije, pa rukometne protiv Francuske, naše "komšije" se nešto slabije javljaju ovih dana sa svojim komentarima :-o))))

branko

pre 15 godina

Ако неко одлучи да прави стратегију развоја српског ватерпола, први став треба да гласи: `Забрањује се Влади Вујасиновићу да престане да игра до своје 56. године с тим, да после 50. године улази у игру само 3 минута, тј. онда кад сви остали појма немају`.

Pera

pre 15 godina

Ako nasi uloze sav napor da pobede Italijane, to nece imati veze sa fair play-om, vec samo sa gluposcu. Utakmici sa Italijom treba prici opusteno i ne trositi snagu na nju, jer nas svakako ceka Spanija u cetvrtfinalu, a ako smo pametni SAD u polufinalu. U slucaju da ne pobedimo Italiju, mi smo 3., Hrvati 2., a SAD 1. u grupi. Nek hrvatske kalkulacije rade za nas. Udovicicu ne budi glup.

Dzaba su krecili

pre 15 godina

Hrvati i Amerikancu su 97.4% namestili svoj mec, jer je JEDINA varijanta u kojoj Hrvati gube ovaj mec ali ipak ostaju prvi, a da pritom USA zaobilazi nas (objasnicu zasto je to Hrvatima bilo vazno) je da Ameri pobede TACNO 2 gola razlike. Da su pobedili samo gol razlike - nikom nista i 1.CRO 2.SRB 3.USA, a da su pobedili sa 3 gola razlike USA bi bila prva, sto Hrvatima naravno ne odgovara.
Cela racunica se svodi na to da posle ocekivanog 1.HUN 2.MNE(CG) 3.ESP raspleta u drugoj grupi Hrvati obezbede sebi medalju, ali i premorenog protivnika u polufinalu, jer ce oni cekati u tom slucaju boljeg iz meca SRB/MNE (gde porazeni tim ostaje izvan borbe za medalje), umesto pobednika MNE/USA meca gde Crnogorci lagano prolaze.
Ali poznato je koliko Crnogorci drze do postenja i ovakva nepravda ih je toliko ogorcila da nikako nisu mogli da se snadju u mecu koji je poceo nekoliko monuta pocle CRO/USA farse da su Spanci na poluvremenu vodili nedostiznih 7:1 tako da je i u onoj grupi doslo do totalnog pregrupisavanja (1.HUN 2.ESP 3.MNE) tako da sada mi sa Spancima odlucujemo ko ce na Hrvate, a Crnogorci sa Amerima.

Bojan

pre 15 godina

verovatno cg - srbija u 1/4 finale :-(((((((((
ali cekaj mozda ce biti spanija - srbija posto su spanci dobili cg, cg su izgleda namerno izgubili da ne bi isli na nas,
znaci polufinale ide ovako
madjarska - SAD/CG
hrvatska - Spanija/Srbija

Mihailo

pre 15 godina

Ocekivano,ali to je sve bledo,dali cemo uzeti uopste jos neku medalju u bilo cemu!?!Napred SRBIJA!Jel je to Hrvatska izubila od Amera za prijem u NATO,he-he!?!

#djole#

pre 15 godina

Lepo neko ovde rece, pre par dana, da ce Hrvati pustiti Amere da ih pobede da bi Srbija bila treca.A onda se jave neki iz komsiluka da kazu kako oni nece da se brukaju vec ce odigrati posteno protiv SAD.Toliko o postenju.

Darko_PG

pre 15 godina

Sa srecom Srbijo! Nadam se da cemo i mi pobijediti Australiju i plasirati se dalje. Samo sam malo iznenadjen, dok ste vi igrali svi crnogorski navijaci na tribinama su stali pored vasih i zajedno sa njima navijali.
A dok je igrala CG nikog od vasih nije bilo na tribinama. Ni u jednom mecu.
Poz iz Crne Gore!

Nenad

pre 15 godina

Extra, sada samo treba da ne pobedimo Italijane i imamo otvoren put do finala. U drugoj grupi ce skoro sigurno biti poredak 1.Madjarska, 2. Spanija (ako ne izgube od Grka) 3. Crna Gora(ili Australija ako ih dobije). A kod nas ako mi ne pobedimo Italijane, samo jos treba Ameri da dobiju Nemce i bice 1.USA 2.Hrvatska 3.Srbija.
I onda ce u polufinalu igrati:
USA - Srbija/Spanija
Madjarska - Hrvatska/Crna Gora
Dakle, ako ne dobijemo Italijane 90% je sigurno da cemo izbeci Madjare, Hrvate i Crnogorce do finala, a njih ostaviti da se medjusobno obracunaju. Zato, pamet u glavu i pustaj Italijane.

Mr.X

pre 15 godina

Malo su se zeznuli Hrvati kad su nameštali meč sa Amerima! Nisu ni Djetići sisali veslo i oni hoće da izbegnu Srbiju, tako da se nadam da ako potopimo Špance, da će doći red i na Hrvate, da ih naučimo kako se pošteno igra, da se mečevi ne nameštaju! Napred Srbija, ko kaže da naši momci ne mogu do zlata! Vi ste uvek bili i ostali najsvetlije obeležje Srbije, zajedno sa odbojkašima i dve legende čavićem i Djokovićem! Napred Srbija!

Samo pametno

pre 15 godina

hahaha opet su namestili ovi hrvati, kao u Malagi kada su igrali nereseno sa Grcima jer im je to odgovaralo. Ali nisu racunali na poraz Crne Gore :) Posto su Crnogorci uzgubili, bilo bi dobro da igramo nereseno sa Italijanima, pa ce hrvati u mesto da se odmore oni ce igrati u cetvrtfinalu protiv CG i u polufinalu protiv Madjarske, dok bi Srbija igrala u cetvrtfinalu protiv Spanije i polufinalu protiv SAD.

Vladan R

pre 15 godina

Rutinska pobeda mada prosto ne mogu da verujem da nekih 6-7 minuta ne mozemo da damo gol Kinezima, posebno sto se u preostalom delu utakmice videlo koliko smo bolji Kinezi imam utisak da su vise brinuli da se ne udave nego da aju gol, i uz to primimo tri, opustanje sta li drugo mada je i sudjenje u tom periodu u najmanju ruku bilo cusno.Ipak nisam se zato javio, niti zelim da na bilo koji nacin kritikujem vaterposlit. Razlog javljanja je sto mi nikako nije jasno po kojoj su to racunici Ameri prvi ako je u pitanju krug tu i mi i oni i Hrvati imamo po pobedu a gol razlika Hrvata je 16:15 Amera 9:9 i nasa je 12:13 pa bi trebao takav redosled da bude i ok mi smo treci ali Ameri nikako ne mogu biti prvi. Sto se ukupne gol razlike tice tek u tom slucaju se nista ne zna do poslednjeg odigranog meca. Sto se pobede Amera tice neki nas bivsi brat rece da ce njegovi pre obrijati brkove nego pustiti Amere da pobede pa neznam jesu li to i uradili, tj. voleo bih da mi on kaze. I na kraju jos jedan neocekivan rezultat poraz Crnogoraca od Spanaca pitam se da li je to izbegavanje Srbije u cetvrfinalu , mada cisto sumnjam jer bi pobedom jos uvek bili u igri za prvo mesto i direktan plasman u polufinale. Sad videh ako nisam pogresio da je Madjardska dosta tesno pobedila Australiju 13:12 iako su cini mi se u jesnom trenutku imali solidnu prednosdt od nekihd 5 golova razlike. To je samo pokazatelj da bez obzira na neosporni kvalitet i nadmoc ni u jednom trenutku ne sme doci do opustanja (upozorenje su i onih 0:3 protiv nedordaslih Kineza, a i vec pomenuto mucenje Madjdara jer su i oni verovatno malo opusteno usli u mec posle poraza CG, posto vise nisu morali da jure gol razliku nego im je bilo kakva pobeda pa cak i remi bio dovolajn ) posebno u cetvrtfinalu jer tada popravnog nema ali pretpostavljam da su nasi dovoljno iskusni da i sami to znaju.

Tasmanijski djavo

pre 15 godina

I opet toplo hladno. Protiv totalnih autsajdera davljenika primis 5 golova. E sada se vidi totalno anemicna igra protiv Amera. Da smo ih naduvali kako je to trebalo sada bi bili prvi u grupi a ovako idemo na crnogorce

Mr.X

pre 15 godina

Malo su se zeznuli Hrvati kad su nameštali meč sa Amerima! Nisu ni Djetići sisali veslo i oni hoće da izbegnu Srbiju, tako da se nadam da ako potopimo Špance, da će doći red i na Hrvate, da ih naučimo kako se pošteno igra, da se mečevi ne nameštaju! Napred Srbija, ko kaže da naši momci ne mogu do zlata! Vi ste uvek bili i ostali najsvetlije obeležje Srbije, zajedno sa odbojkašima i dve legende čavićem i Djokovićem! Napred Srbija!

#djole#

pre 15 godina

Lepo neko ovde rece, pre par dana, da ce Hrvati pustiti Amere da ih pobede da bi Srbija bila treca.A onda se jave neki iz komsiluka da kazu kako oni nece da se brukaju vec ce odigrati posteno protiv SAD.Toliko o postenju.

Nenad

pre 15 godina

Extra, sada samo treba da ne pobedimo Italijane i imamo otvoren put do finala. U drugoj grupi ce skoro sigurno biti poredak 1.Madjarska, 2. Spanija (ako ne izgube od Grka) 3. Crna Gora(ili Australija ako ih dobije). A kod nas ako mi ne pobedimo Italijane, samo jos treba Ameri da dobiju Nemce i bice 1.USA 2.Hrvatska 3.Srbija.
I onda ce u polufinalu igrati:
USA - Srbija/Spanija
Madjarska - Hrvatska/Crna Gora
Dakle, ako ne dobijemo Italijane 90% je sigurno da cemo izbeci Madjare, Hrvate i Crnogorce do finala, a njih ostaviti da se medjusobno obracunaju. Zato, pamet u glavu i pustaj Italijane.

Miki

pre 15 godina

@Darko-PG Znas, kad zena prevari muza i ostavi ga zbog svojih interesa,bez obzira sta je on njoj sve pruzio, onda tesko da moze muz da se veseli i podrzi zenu u njenim namerama!Jel´razumes sada?

branko

pre 15 godina

Ако неко одлучи да прави стратегију развоја српског ватерпола, први став треба да гласи: `Забрањује се Влади Вујасиновићу да престане да игра до своје 56. године с тим, да после 50. године улази у игру само 3 минута, тј. онда кад сви остали појма немају`.

Dzaba su krecili

pre 15 godina

Hrvati i Amerikancu su 97.4% namestili svoj mec, jer je JEDINA varijanta u kojoj Hrvati gube ovaj mec ali ipak ostaju prvi, a da pritom USA zaobilazi nas (objasnicu zasto je to Hrvatima bilo vazno) je da Ameri pobede TACNO 2 gola razlike. Da su pobedili samo gol razlike - nikom nista i 1.CRO 2.SRB 3.USA, a da su pobedili sa 3 gola razlike USA bi bila prva, sto Hrvatima naravno ne odgovara.
Cela racunica se svodi na to da posle ocekivanog 1.HUN 2.MNE(CG) 3.ESP raspleta u drugoj grupi Hrvati obezbede sebi medalju, ali i premorenog protivnika u polufinalu, jer ce oni cekati u tom slucaju boljeg iz meca SRB/MNE (gde porazeni tim ostaje izvan borbe za medalje), umesto pobednika MNE/USA meca gde Crnogorci lagano prolaze.
Ali poznato je koliko Crnogorci drze do postenja i ovakva nepravda ih je toliko ogorcila da nikako nisu mogli da se snadju u mecu koji je poceo nekoliko monuta pocle CRO/USA farse da su Spanci na poluvremenu vodili nedostiznih 7:1 tako da je i u onoj grupi doslo do totalnog pregrupisavanja (1.HUN 2.ESP 3.MNE) tako da sada mi sa Spancima odlucujemo ko ce na Hrvate, a Crnogorci sa Amerima.

Samo pametno

pre 15 godina

hahaha opet su namestili ovi hrvati, kao u Malagi kada su igrali nereseno sa Grcima jer im je to odgovaralo. Ali nisu racunali na poraz Crne Gore :) Posto su Crnogorci uzgubili, bilo bi dobro da igramo nereseno sa Italijanima, pa ce hrvati u mesto da se odmore oni ce igrati u cetvrtfinalu protiv CG i u polufinalu protiv Madjarske, dok bi Srbija igrala u cetvrtfinalu protiv Spanije i polufinalu protiv SAD.

Pera

pre 15 godina

Ako nasi uloze sav napor da pobede Italijane, to nece imati veze sa fair play-om, vec samo sa gluposcu. Utakmici sa Italijom treba prici opusteno i ne trositi snagu na nju, jer nas svakako ceka Spanija u cetvrtfinalu, a ako smo pametni SAD u polufinalu. U slucaju da ne pobedimo Italiju, mi smo 3., Hrvati 2., a SAD 1. u grupi. Nek hrvatske kalkulacije rade za nas. Udovicicu ne budi glup.

Trianon

pre 15 godina

Čestitam delfinima na pobedi, ruku na srce, Kine se valjda nismo bojali. Ali dva boda su dva boda, kao i ona osvojena protiv drugih.
Ako smem uzgred primetiti, nakon košarkaških utakmica protiv Argentine i Litvanije, pa rukometne protiv Francuske, naše "komšije" se nešto slabije javljaju ovih dana sa svojim komentarima :-o))))

Mihailo

pre 15 godina

Ocekivano,ali to je sve bledo,dali cemo uzeti uopste jos neku medalju u bilo cemu!?!Napred SRBIJA!Jel je to Hrvatska izubila od Amera za prijem u NATO,he-he!?!

Darko_PG

pre 15 godina

Sa srecom Srbijo! Nadam se da cemo i mi pobijediti Australiju i plasirati se dalje. Samo sam malo iznenadjen, dok ste vi igrali svi crnogorski navijaci na tribinama su stali pored vasih i zajedno sa njima navijali.
A dok je igrala CG nikog od vasih nije bilo na tribinama. Ni u jednom mecu.
Poz iz Crne Gore!

uno

pre 15 godina

ooooj hrvati, znači treba vam pobeda srbije nad italijom da izbegnete crnogorce u četvrtfinalu i onda mađare u polufinalu ?

znate li vi koji je danas HIT DANA ?

Đorđe Balašević - NE RAČUNAJTE NA NAS

:-)

Jadni posteni Hrvati i Crnogorci

pre 15 godina

Mogu nase komsije da pricaju sta hoce ali posle rezultata prva tri kola, porazi Hrvata i Crnogoraca su najblaze receno neocekivani. Posto se kunu ovde u cojstvo i postenje, los dan i losu statistiku, ja mislim da mi, Srbi, dobro poznati prevaranti i vecite zrtve svetskih zavera treba da preuzmemo krivicu na sebe, ne pobedimo Italijane u poslednjem kolu i tako ispadnemo najgori od sve dece i prevarimo jadne i postene ijekavce, cakavce i kajkavce. Pa neka kukaju kakvi smo nikakvi dok nas gledaju na pobednickom postolju i slusaju "Boze Pravde". Mislim Madjare dobijamo u finalu posto njima ionako nije jasna ova jugo-matematika pa ce im zbunjenim uci voda u usi, u nos, u grlo ...

Tasmanijski djavo

pre 15 godina

@DZABA STE KRECILI

Zabravio si na jednu verovatno dobru varijantu. Mi smo treci pa treci I vredelo bisa italijanima odigrati nereseno i onda su hrvati drugi sbog medjusobnog susreta sa USA i idu na crnogorce a mi na spance. I na kraju veselje hrvati bez nedalje a u polufinalu SRB-USA i HUN-MNE

milankovic veljko

pre 15 godina

@splico
Ima logike itekako. Jer da ste pobijedili Amere gotovo sigurno bi poredak u grupi bio sledeci CRO, SRB, USA jer smo mi dobili te iste Amere pa bismo igrali sa Spancima u 1/4 finala kao (realno) trecom ekipom iz te grupe. Ali je Rudic pokusao da ne samo vi dodjete do prve pozicije nego i da nas preteknu Ameri na drugom mjestu kako bi nas "nasukao" ili na MNE ili HUN u medjusobnom obracunu a da onaj ko ipak pobjedi bude umoran za sledeci mec. Samo sto su ga djetici na srecu procitali pa namjerno izgubili od Spanije i tako joj prepustili drugo mjesto u grupi. Ovako mi porazom od Italije izlazimo iz vaseg "zacaranog kruga" a posto imate jednak broj bodova sa Amerima gleda se medjusobni odnos pa su oni prvi u grupi zbog pobjede a vi kao drugi te cete igrati sa MNE koja ce najvjerovatnije biti treca u grupi. Sve u svemu ko drugome jamu kopa sam u nju pada. Umjesto da igra i bude prvi u grupi on je rjesio da izgubi i to gle cuda sa 2 gola razlike!! To ce vas sad kostati medalje!!

Acid

pre 15 godina

@Darko_PG

Ako malo bolje obratis paznju videces da Crnogorci navijaju sa svojom bracom Kroatima. Steta sto Albanija nema vaterpolo reprezentaciju pa da i njima popunjavate brojno stanje.
Hvala vam, sami cemo, daleko vam lepa kuca.
S R B I J A

tomo

pre 15 godina

Ove vaše urote su smiješne. Ovo je Olimpijada a ne neka treća liga. Nema govora o namještanju.S Amerima uvijek teško igramo a po statistici se vidi koliko smo imali neiskorištenih šuteva.Znači mi smo namještali i ne valjamo a istovremeno navijate za namještanje s Talijanima.Ma svaka čast.

MNE Mojkovac

pre 15 godina

Ja bih volio da je to tačno da su naši pustili Španiju,ali sumnjam!Pogotovo jer su nas Španci danas razbili,a i mi sad rizikujemo protiv Australije koja nas je pobijedila u poslednja dva meča... Nevjerovatno loš dan naših!Al bolje i sad nego u nokaut fazi... A,i dobro će biti ako ovo ispadne da ne igramo sa vama 1/4 finale! U svakom slučaju naši vaterpolisti su za mene već ZLATNI,pa šta god da urade na OI...

maro

pre 15 godina

Srbija ima najjaču ekipu na svetu i nisu joj potrebne nikakve kalkulacije. Ne znam čemu se nadaju ovi Hrvati u sledećem meču sa nama - setite se kada ste dobili Srbiju dva puta za redom ?
(Eric Cantona, 16. avgust 2008 16:56)


E pa sjećam se. Bilo je to u posljednje dvije utakmice. Sječaš se razbijanja u Melbourneu i sada u Pekingu. Utakmice su bile gotove na početju treće četvrtine i zato bolje šutite i nadajte se Amerikancima u polufinalu.

tomo

pre 15 godina

@monk
Druže,a čemu da se smijem.Što nije točno u mom komentaru.Stvarno ste smiješni.Zar bih ja sad trebao pomosliti da su Crnogorci namjerno pustili Španjolcima.Pa i vi ste Amerikance dobili jedva.Kakvo brate namještanje.Mi ćemo biti prvi u skupini i to je to.Prvo pljujete Udovičića i hvalite Rudića a sad je isti taj Rudić prodao utakmicu.I pazi sad,nije uopće mislio da bi se stvari mogli zakomplicirati te da bi Crnogorci mogli izgubiti.Pa jel ti pratiš malo rezultate i ne vidiš li da nema lakih protivnika.Što se mene tiče možemo mi i najtežim putem i protiv Madjara i Crnogoraca a zatim opet protiv vas u finalu.Samo ćemo ovaj put ozbiljnije u zadnjoj četvrtini.Predviđam 15:5 jer igrate ko Kinezi.A mogli ste i pristojno komentirati zar ne:::?

Eric cantona

pre 15 godina

@ maro & Asterix
Kada sam rekao da Srbija ima najjaču ekipu na svetu, nisam mislio na sadašnji trenutak, jer bez Ikodinovića i Nikića to svakako nismo. I pored toga, uzećemo zlato.
Često se govori kako je vaterpolo reprezentacija Mađarske jedna od najboljih sportskih ekipa ikada. Ta ekipa Srbiju nije pobedila od 2004. godine.
Podsetiću vas na trofeje koje je Srbija (samostalno ili uz pomoć par reprezentativaca ili trenera iz CG) osvojila u ovom veku:
- evropski prvak - 3 puta (verovatno bi bio i 4. put za redom da nije bilo nesreće sa Dačom);
- svetski prvak - Montreala 2005. godine;
- Svetska liga - poslednje četiri godine.
Pored ovoga: srebro sa OI 2004. i bronza iz Sidneja 2000. godine, srebro sa SP 2001. i bronza sa SP 2003.
Istovremeno, vaša reprezentacija ima jedno zlato sa SP i jedno srebro sa EP. Svaka čast, ali malo. Dakle, naša reprezentacija je za vašu institucija u svetskom vaterpolu. Pri tome, prosečna starost ekipa je približno jednaka. Uporedite medalje koje je osvojio Šapić (1978) sa onima koje su osvojili Hinić ili Smodlaka koji su približno istih godina.
O uspesima u mlađim kategorijama ne bih ovom prilikom.
Za Asterixa: reč ''Hahahahaha'' koliko znam ne postoji ni u srpskom ni u hrvatskom jeziku. Trebalo bi da pokažeš malo više poštovanja za gore navedene rezultate, jer takve nema nijedna ekipa u svetu. Čak i u statistici koju navodiš imamo dva srebra.
Za mara: u pravu si za poslednja dva meča, mislio sam da je bilo utakmica u Svetskoj ligi. To ne menja stvar. U međusobnom skoru sigurno zaostajete. Poštujem vašeg trenera koji je pola tima, nismo kompletni, ali ovo je trofej koji nedostaje ovoj generaciji i uzećemo ga.
Za ostale Hrvate: čini mi se da imate kompleks zvani ''Kranj''.

Brale

pre 15 godina

Čitajući sve ove komentare od "stručnjaka" za osvajanje Olimpiske medalje u vaterpolu moram da primjetim da niko ne spominje Mađare koji svoje utakmice igraju bez kalkulacija.Vjerovatno da su u svojoj storiji vaterpola kalkulisali kao "pametni" alkanci ne bi bili najtrofejnija vaterpolo nacija.Poruka za svu balkansku braću je da fer-play se uvjek isplati.Biti Olimpiski pobjednik nije samo komad "metala" oko vrata.To je vječna slava koju ne može svako da ponese i podnese.Čavić je TRI puta plivao ispod 51 sec ( bez kalkulacija )i zato jeste velikan srpskog plivanja.Nema prevare nema laži.

Denis RS

pre 15 godina

Bravo momci. A hrvati pustili amerima, pa da mi budemo 3, nadali se da cemo ici na CG ili madjare, sreca tu su spanci, pa cemo,nadam se, lako do polufinala, a onda po medalju.

3 mesto vodi u finalu!

pre 15 godina

Ipak ne bi trebalo igrati nereseno sa Italijom. Mi trebamo izgubiti! Jer hrvati su takvi da u slucaju da mi igramo nereseno sa italijanima, oni bi izgubili protiv Kine i uzece 3 mesto u grupi!
Ako smo pametni onda cemo izgubiti protiv Italije, ali nazalost, Udovicic je kr.... !

Stefan Herceg-Novi

pre 15 godina

@miki:
Legendo pokrij se po usima i nadaj se da je sto manje ljudi procitalo ovu glupost koju si izvalio.Ja necu mnogo da se bakcem prognozama ali se iskreno nadam da ce se ponoviti epilog sa nedavno zavrsenog evropskog prvenstva ako je to moguce.FINALE SRBIJA-CRNA GORA pa neka pobjedi bolji!

b

pre 15 godina

Kakav nivo prepotencije! Po vama, ispadoše Španci, Australijanci, Italijani... Glineni golubovi, za odstrel! Uh kako bih voleo da je sve tačno za nameštanje, pa da Španci otresu Srbiju, Australija Crnu Goru, i da na kraju niko sa Balkana ne primiriše medalju! Možda ćete se onda malo spustiti i početi navijati za svoje, bez toliko gluposti i nipodaštavanja drugih!

rod

pre 15 godina

srbi, slaba vam je matematika... hrvatska igra zadnju utakmicu u skupini (poslije srba i poslije amera)... ako srbi puste utakmicu mi ne možemo više od 2. mjesta... nakon toga vidimo rasplet SAD-njemačka i u slučaju pobjede amera ne vidim razlog zašto mi ne bi pustili kinezima i kao 3. u skupini išli na španjolce u 1/4 finalu, a onda u polufinalu na SAD... zaključak: opet ovisimo jedino i isključivo o sebi... neka me netko ispravi ako griješim

Bojan

pre 15 godina

verovatno cg - srbija u 1/4 finale :-(((((((((
ali cekaj mozda ce biti spanija - srbija posto su spanci dobili cg, cg su izgleda namerno izgubili da ne bi isli na nas,
znaci polufinale ide ovako
madjarska - SAD/CG
hrvatska - Spanija/Srbija

Vladan R

pre 15 godina

Rutinska pobeda mada prosto ne mogu da verujem da nekih 6-7 minuta ne mozemo da damo gol Kinezima, posebno sto se u preostalom delu utakmice videlo koliko smo bolji Kinezi imam utisak da su vise brinuli da se ne udave nego da aju gol, i uz to primimo tri, opustanje sta li drugo mada je i sudjenje u tom periodu u najmanju ruku bilo cusno.Ipak nisam se zato javio, niti zelim da na bilo koji nacin kritikujem vaterposlit. Razlog javljanja je sto mi nikako nije jasno po kojoj su to racunici Ameri prvi ako je u pitanju krug tu i mi i oni i Hrvati imamo po pobedu a gol razlika Hrvata je 16:15 Amera 9:9 i nasa je 12:13 pa bi trebao takav redosled da bude i ok mi smo treci ali Ameri nikako ne mogu biti prvi. Sto se ukupne gol razlike tice tek u tom slucaju se nista ne zna do poslednjeg odigranog meca. Sto se pobede Amera tice neki nas bivsi brat rece da ce njegovi pre obrijati brkove nego pustiti Amere da pobede pa neznam jesu li to i uradili, tj. voleo bih da mi on kaze. I na kraju jos jedan neocekivan rezultat poraz Crnogoraca od Spanaca pitam se da li je to izbegavanje Srbije u cetvrfinalu , mada cisto sumnjam jer bi pobedom jos uvek bili u igri za prvo mesto i direktan plasman u polufinale. Sad videh ako nisam pogresio da je Madjardska dosta tesno pobedila Australiju 13:12 iako su cini mi se u jesnom trenutku imali solidnu prednosdt od nekihd 5 golova razlike. To je samo pokazatelj da bez obzira na neosporni kvalitet i nadmoc ni u jednom trenutku ne sme doci do opustanja (upozorenje su i onih 0:3 protiv nedordaslih Kineza, a i vec pomenuto mucenje Madjdara jer su i oni verovatno malo opusteno usli u mec posle poraza CG, posto vise nisu morali da jure gol razliku nego im je bilo kakva pobeda pa cak i remi bio dovolajn ) posebno u cetvrtfinalu jer tada popravnog nema ali pretpostavljam da su nasi dovoljno iskusni da i sami to znaju.

vvasojevic

pre 15 godina

A sada ce Hrvati gledati u nas mec sa Italijanima. Ako mi pobedimo (i oni), Hrvati ce biti prvi u grupi i ici ce pravo u polufinale, a ako izgubimo, a pobede Hrvati i Amerikanci, Hrvati ce biti drugi.
Ovo samo sport moze da rezira.

Marija

pre 15 godina

@rod
Brate ne slazem se sa tobom (ja sam Crnogorka pa ajdemo reci da sam neutralna strana i iznosim cinjenicno stanje;)), nije ni tebi matematika bas bolja strana.

Ne zelim da pametujem sada ni ja, ali sam samo logicki razmislila i molim neka me neko ispravi ako grijesim:

Evo nekoliko scenarija (nisu svi jer nisam imala zivaca da pisem nerijeseno kao trecu opciju, sto bi uvecalo scenarija na broj od devet),
ali dovoljno je da ti nadjem jedan protiv primjer i situaciju u kojoj vi ne kontreolisete bas sve kao sto ti kazes:

Scenario 1: Amerika dobija, Srbija gubi: U tom slucaju Amerika ima 8 poena, Srbija 6 poena: vi u svakom slucaju ste drugi u grupi, i ako izgubite i ako dobijete Kinu i ako igrate nerijeseno, ne? DAKLE, NE KONTROLISETE SVE U OVOJ SITUACIJI.

Scenario 2: Amerika gubi, Srbija gubi: U tom slucaju vi mozete da dobijete Kineze i budete prvi u grupi;
ako izgubite i tada ste prvi, a Srbi drugi, Nemci treci (jer je medjusobna gol razlika takva).

Scenario 3: Amerika dobija, Srbija dobija: U tom slucaju ako dobijete Kineze vi ste prvi, ako izgubite onda ste treci a Srbi prvi: igrate sa Spancima (ako pretpostavimo da je raspored Madjarska, Spanija, CG u ovoj drugoj grupi)

Scenario 4: Amerika gubi, Srbija dobija: U ovoj situaciji vi mozete dobiti Kineze i bili bi prvi dok bi Srbi bili drugi, a Nemci treci.

Dakle, kontrolisete Scenarije 2-4 ali ne kontrolisete Scenario 1 KOJI BI SRBI NAMERNO MOGLI DA VAM PRIREDE.Da vidimo da li njima odgovara scenario 1 (dakle u trenutnku kada igraju oni ne znaju rezultate grupe gdje smo mi i pretpostavimo da misle da su cgci treci i da hoce da ih izbjegnu)?
Mogu da se zeznu u slucaju da Amerika izgubi jer bi tada bili drugi i isli na nas Cg-ce. Ako bi pak igrali nerijeseno onda ukoliko Ameri dobiju vi kontrolisete situaciju jer biste mogli namjerno da izgubite od Kineza i budete treci (OVDJE SE SLAZEM SA TOBOM DA BISTE VI MOGLI SRBIMA DA RACUNE POMRSITE).
Dakle, sve je otvoreno. Srbija igra prva protiv Italije, tako da ako bi isli na poraz ne bi znacilo da su treci u grupi jer zavise od Amera
(primjer Scenario 2; ook, mozda nije velika verovatnoca, ali niej ni sigurno).

Zakljucak: mozete da im pomrsite racune, ali mogu i oni i Ameri vama ako se kockice sloze.

Ipak, mislim da ove kalkulacije sve nemaju mnogo smila. Ajmo da igramo, pa neka pobijedi najbolji!!! Najbolje su najbolje crnogorske ajkule (kazu Cgci), najjaci su
delfini (kazu Srbi), najjace su barakude(kazu Hrvati)...Hm, da ne bude da zadnju imaju Madjari dok se mi ovdje prepucavamo

Aj u zdravlje braco Srbi i braco Hrvati! Neka najbolji/najsrecniji pobijedi! Ja se, logicno, nadam da ce to biti ajkule, ali zivi bili pa vidjeli.

dez

pre 15 godina

Ovo ne pisem zato sto sam srbin, ali mene bi bilo sramota da sam navijac hrvata ili crnogoraca posle ovakvih namestaljki.NARAVNO ISTO VAZI AKO NASI BUDU NAMESTALI.
JEDAN JE STERBIK KOJI JE ZBOG OVAKVIH STVARI NAPUSTIO SRBIJU.

Dragan

pre 15 godina

Prva u grupi je Hrvatska, drugi je USA a treca je Srbija zbog medjusobnog skora izmedju te tri ekipe - Srbija ima gol razliku -1, USA 0, a Hrvati +1.
Na srecu je Crna Gora pametno izgubila od Spanaca da ne bi isla na Srbiju u cetvrtfinalu. Ovako ce biti da za polufinale igraju Srbija-Spanija i Crna Gora-USA. Ocigledno je Crna Gora poslije poraza Hrvatske od USA shvatila da je tesko dobiti Spaniju sa 4 razlike da bi bili prvi u grupi i da je onda bolje izgubiti od Spanaca pa ici na USA umjesto na Srbiju.

книнџа

pre 15 godina

како се гледа међусобни скор када је србија побиједила сад, сад побједио хрватску, а хрвати србију, што значи да свака од ове три екипе у међусобним дуелима имају по пораз и побједу?????

kuma lija

pre 15 godina

odgovor na komentare 11 i 25
kako ne razumijete da šta god odigrali protiv talijana mi smo treći.ako srbija izgubi ili odigra neriješeno nema više kruga usa,hrvatska,srbija.hrvatska je druga jer je izgubila od usa a srbije više nema u krugu(to je ono šta niste shvatili

Eric Cantona

pre 15 godina

Srbija ima najjaču ekipu na svetu i nisu joj potrebne nikakve kalkulacije. Ne znam čemu se nadaju ovi Hrvati u sledećem meču sa nama - setite se kada ste dobili Srbiju dva puta za redom ?

ACA_USA

pre 15 godina

LJudi manimo se matematike. Zbog tog kalkulantsva smo ovde gde smo. Madjarska, Hrvatska, CG i Srbija su vaterpolo sile i na zalost jedan ce ostati bez medalje.
Ako smo najbolji (a mislimo da jesmo) onda nam bilo koji protivnik odgovara.

Bambi

pre 15 godina

"Jedino mozemo da namestimo hrvate da igramo nereseno sa Italijanima i onda su drugi i idu na MNE.Hrvati ne mogu da igraju sa nama"

A mogu li vas pitati, sa kojim pravom pljujete po komšijama i pričate o poštenju uopšte ?
Svi polaze od sebe, istina je stara.

splico

pre 15 godina

Ljudi nema logike u tom vašem razmišljanju kako je Hrvatska namjerno pustila utakmicu samo da vama zagorča život.Pobjedom protiv amera osigurali bi 1 mjesto,a ovako ovisimo o vašoj utakmici.

torcida du

pre 15 godina

E pa stvarno ne mogu da vjerujem sto je Rudic uradio? Umjesto da dizemo formu mi se bavimo kalkulacijama koje nas mogu sada kostati i plasmana. Uradio je totalnu glupost jer smo igrali utakmicu prije MNE pa su oni nazalost "provalili" situaciju. Sada Srbi mogu da izbjegnu i nas i MNE i HUN do samog finala. Ako ne udjemo u finale iskljucivo je njegovom krivicom.

hrvat

pre 15 godina

Haha, komentara za popišat se, svaka čast, al ne mislim da su naši takve budale da se upuste u namještanje a da pomisle da to isto neće napravit srbi i crnogorci. Ono jutros je bilo žalosno za gledat, al nek se dogodilo, više neće. al Srbi ne zanosite se, na ovom prvenstvu Hrvati su jači od vas i od Mađara, jedino za Crnogorce nisam siguran, jaki su vrlo...
Većina Vas je zaboravila jednu stvar a to je da Ameri moraju dobiti Nijemce koji se isto bore za četvrtfinale...

rod

pre 15 godina

srbi, slaba vam je matematika... hrvatska igra zadnju utakmicu u skupini (poslije srba i poslije amera)... ako srbi puste utakmicu mi ne možemo više od 2. mjesta... nakon toga vidimo rasplet SAD-njemačka i u slučaju pobjede amera ne vidim razlog zašto mi ne bi pustili kinezima i kao 3. u skupini išli na španjolce u 1/4 finalu, a onda u polufinalu na SAD... zaključak: opet ovisimo jedino i isključivo o sebi... neka me netko ispravi ako griješim

Lomi

pre 15 godina

Ljudi, dok se bavimo jugo-matematikom, zaboravlja se sitnica da Madjarska u ponedjeljak igra sa Kanadom, a polufinale se igra tek u petak, sto znaci da Madjari, koji su ioanko super spremni dosli u Peking do polufinalne utakmice odmaraju nedjelju dana. Sto se vaterpolo reprezentacije Spanije tice, ne smiju se olako shvatiti, jer bez obzira sto je Crna Gora jutros odigrala uzasno (kao da su igraci posvadjani izmedju sebe), Spanci su pogadjali mjesta gdje se spajaju precka i stativa vise puta, a to 3 Sefika ne brani. A u posljednjem kolu svi posteno, pa ko Neka najbolji pobijedi!

Asterix

pre 15 godina

"Srbija ima najjaču ekipu na svetu ...."i
(Eric Cantona, 16. avgust 2008 16:56)

Hrvatska - Svetski prvak
CG- Evropski prvak
Mađarska - Olimpijski prvak
Srbija - najjača (u čemu ? nije valjda u dizanju tegova ?)

Hahahahaha, daj provali još neki biser, molim te !

Eric Cantona: ''Play Beautiful''

pre 15 godina

@ Asterix
Naravno da se medalje osvajaju sada. Ali ti prijatelju omalovažavaš najbolju vaterpolo ekipu u 21. veku. Ako vaša ekipa osvoji jedno desetak medalja (od toga 5 zlatnih) plus recimo četiri Svetske lige u narednih 7-8 godina, možemo polemisati ko je bolji. Dakle, javi se negde 2015. godine, a do tada morate još mnogo da radite.
Kada govoriš o penziji, nekoliko vaših igrača će uskoro u istu, a malo šta osvojiše sa reprezentacijom (Smodlaka, Hinić, Đogaš).
U teorije zavere naravno ne verujem. Samo se nešto sećam da je ''šampion'' takvih teorija vaš komentator Slavko Cvitković. Za njegove teorije zavere još nisam shvatio da li su proizvod popijene količine alkohola ili ludosti dotičnog godpodina.
Pozdrav.

vss

pre 15 godina

@SAmo pametno

Mi smo teci pa treci i idemo na Spance.Tamo su MAdjari prvi sa jednom neresenom utakmicom, spanci drugi sa jednim porazom i MNE sa porazom i neresenom treci
Kod nas bi hrvati trbalo da budu prvi jer u zatvorenom krugu od tri repke imaju gol razliku +1, ameri 0 a mi minus 1.Jedino mozemo da namestimo hrvate da igramo nereseno sa Italijanima i onda su drugi i idu na MNE.Hrvati ne mogu da igraju sa nama

Matematika je jasna, dva put nista je nista

pre 15 godina

@Galiot

Pa majstore da li je Amerima bolji izbor da izgube od Nemaca pa da ih ceka u 1/4 finalu CG, a ako prodju u polufinalu HUN ili da pobede Nemce i idu u polufinale i cekaju pobednika SRB-ESP?
Razmisli malo i dobices i sam odgovor.

Miro_ZG

pre 15 godina

Ma Svabe ce lagano da dobiju Amere, siguran sam u to. Tako da Ameri nemaju sanse da budu prvi, cak i da vi izgubite od Italije.

Red Shark

pre 15 godina

Oce ko konacno objasnit koji su projektovani parovi za 1/4 ???? Jeli SRB-SPA i USA-MNE ...svi pricaju drugacije..neka neko fino objasni..ahaha...

MNE fan

pre 15 godina

Halo..Spanija drzi sve u rukama..ona moze da kalkulise..je r igra poslije meceva Srbija-Italija i Crna Gora-Australija..Ona bira s kim ce da igra..sa Amerima ili Srbijom..kapirate?Moze namjerno da izgubi s Grcima u krajnjem slucaju ako se nesto nepredvidjeno desi..Spanija nazalost drzi karte..uzas..uzas..

Nishlija78

pre 15 godina

Ajoj Spanci dobili Crnu Goru.Hehe ipak ce u polufinale velika 4.Polufinala Cro-Srb,Hun-Mne.Ipak ce pravda da bude zadovoljena.(Tesko se na jednom dogadjaju 2 puta dobija ista ekipa... :)))))))))

šiškauskas

pre 15 godina

Alo, matematičari, Švabe ako tuku amere idu u četvrtfinale...
Neko napisa, kada su Hrvati dobiili 2put zaredom Srbiju. E pa da te napomenem, pametnjakoviću zadnja dva puta tu i na SP i utakmice su većim dijelom izgledale ko da igra Crna Gora s Kanadom...

Gospodin

pre 15 godina

Od mnogo glupih komentara, izdvojio bih 37 i 52. Mada nije los i onaj lik te ga zena ostavila, pa mu sad sve lici na to.

Niti ce se Germani pomjerit Amerima, niti ce Italija imat nekog motiva za pobjedu. BICE ZANIMLJIVO GLEDAT POKUSAJ GUBLJENJA OD EKIPE KOJA NE ZELI DA DOBIJE. Ser-Spa. Tesko Srbima. Cudi me optimizam, a jedino su se protiv kine igrali vaterpola, a za druge utakmice je malo reci da je u pitanju bilo mucenje

ACM_CG

pre 15 godina

Nemoguce da je Crna Gora izgubila namjerno od Spanije. I da je htjela da namjesti utakmicu, onda bi izgubila sa, bar, 2-3 gola razlike, nikako 6! I ne bi dozvolila onih 7:1 u jednom trenutku! To je bio nas mnogo los dan, koji treba sto prije zaboraviti! Ne ponovilo se! Pozdrav svima! p.s. Moja zelja je, ako je ikako moguce :), da medalje osvoje balkanci, tj. svi mi, poredak nije bitan! Jos jedan pozdrav svima iz PG!

Asterix

pre 15 godina

@Eric cantona

Znam dobro, da reč "Hahahahaha" naravno ne postoji, ali pošto isto mnogi tvoji sunarodnjaci koriste u komentarima, ajde rekoh i ja da izrazim mišljenje o lupanju po grudima tako. Ali nek bude po tvojem, ako je ovako bolje LOL, LOL ili :-)))))

I ja sam mislio na sadašnje stanje, kao ti, jer se utakmice igraju sa sadašnjim ekipama. Neće se valjda medalje deliti po postignutim uspesima zadnjih 7-8 godina, nije ovo penzija, koja se utvrđuje po učinku od određenog perioda :-)))

Što se zlata tiče, pa videćemo.....nek vam je sa srećom, jer u protivnom ima da slušamo plakanje i kukanje do nedogled, ne govoreći o staroj, dobroj teoriji zavere, od sudija pa sve do Vatikana.

hrco

pre 15 godina

komentar broj 75
možeš ti nabrajat svašta ali bili ste zajedno sa crnom gorom koja je puno vama pomogla vidilo se i na europskom prvenstvu da su oni jači zašto kupite stalno tuđe medalje otkad ste se razdvojili od njih ništa niste osvojili i te svjetske lige nisu toliko važne vidjet ćemo mi koliko ste jaki na ovim olimpijskim dosad niste nešto pokazali
a ova kalkuliranja su svakakva svašta ste napisali ali dobro nadam se da se ovo neće osvetit rudiću ako je zaista kalkulirao računamo na medalju u vaterpolu

HULIO PG

pre 15 godina

E pa svasta li co'ek moze vidjet odje... Kakve kalkulacije i namjestanja,vi niste normalni... Mozda postoji kod Hrvata,to stvarno ne znam i necu da pricam sa sigurnoscu jer ne pratim puno tu grupu. Ali ne treba bit puno pametan pa da se zakljuci da Crna Gora NIJE NAMJERNO IZGUBILA OD SPANIJE. Zasto !? Zato sto bi da je pobijedila CG bila prva u grupi i direktno u polufinalu. A ovako strijepi i za prolaz u cetvrtfinale. Prema tome,ta prica kako smo namjerno izgubili je ravna onoj da je Milo namjestio finale u Malagi. :)))) Poz.braco Srbi

Anto

pre 15 godina

ja kao navijac Hrvatske, zelim crnogorce, pa madare, pa srbe pa lijepu nasu na proglasenju.Onda cemo znat da smo najbolji na svijetu, da smo zasluzeno uzeli zlato.

jos1xVaterpolista

pre 15 godina

Momci, ko god da je trenirao neki sport,makar poluprofesionalno, zna da mnogi misle da je bitno cuvati snagu i praviti kalkulacije. Ali molim vas, ljudi, okanite se toga jer kalkulacije u sportu, narocito sa ovoliko varijabli nikada ne uspevaju niti ce nama bilo kako posluziti ako to radimo namerno. Kad neka ekipa pocne da se bavi kalkulacijama znaci da nije sigurna u sebe. Pa majku mu nismo valjda toliko nesigurni da ne mozemo da se oslonimo na svoj kvalitet nego kalkulisemo.

Ivana

pre 15 godina

Ajde neka mi neko objasni ARGUMENTOVANO koji je bio interes Cnogoraca da izgubi od Spanije? Da li ste vi normalni? Pa nemoguce da je namjesteno ljudi. Mi se borimo nocas za 1/4 a vi pricate o namjestaljci.
Ah, da , vi ste jedini posteni. Boze ne mogu da vjerujem kakve vi nebuloze pricate!

Tasmanijski djavo

pre 15 godina

I opet toplo hladno. Protiv totalnih autsajdera davljenika primis 5 golova. E sada se vidi totalno anemicna igra protiv Amera. Da smo ih naduvali kako je to trebalo sada bi bili prvi u grupi a ovako idemo na crnogorce

careger

pre 15 godina

Da da namjestili smo, crnogorci su namjestili i sada ce srbi i mi cemo izgubiti od kine, sve je to zavjera protiv vas srba, i prije sam sumnjao ali sada sam siguran da na b92 komentiraju oni od 15-16 godina.

dioklecijan

pre 15 godina

od svih komentara jedino pametno vam je reka komentar br.11...ma po kojoj logici mi mozemo bit drugi,a ameri prvi...stvorit ce se trokut nas,vas i amera...u medusobnim dvobojima vi(srbi) ste izgubili od nas sa 3,dobili amere sa 2,sta znaci da ste na -1...ameri su na 0,mi smo na +1...znaci 1.Hrvatska,2.Amerika,3.Srbija...ovo je jedini poraz koji nama odgovara da bi bili prvi...

Pero

pre 15 godina

A zašto bi Hrvati namještali kada nam to nikako ne paše, CG-šanjolska mogao je dobiti bilo tko, još u isto vrijeme pričate kako ćete vi namjestiti protiv Italije lol, kako se ono kaže kada noćna dama priča o poštenju..

ivan

pre 15 godina

Kome odgovara vise sledeci scenario oko prvog mesta.Hrvati su pusteli amerima i ako budu 2 jel mi se sastajemo snjima ili djeticima?!?

CroatiaZG

pre 15 godina

Vidim puno komentara u kojima se pise da je Hrvatska namjestila mec, ma sigurni nije, to nemoze niko uciniti svojoj domovini, izgubiti namjerno... Ali eto, nece nista se promijeniti, bit cemo valjda i ovako prvi. Tko god bude igrati protiv nas u polufinalu bit ce porazen... ;)

Cartman

pre 15 godina

хрвати изгубе ни са 1,3,4… него са два гола разлике и ја треба да поверујем да је то као стварно. Ово се очекивало још пре неколико дана чак су и неки хрвати на овом форуму то коментарисали као нешто сасвим нормално. Што се нас тиче треба да одморимо кључне играче против Италијана и наравно да имамо „јако лош дан“ као хрвати данас, у супротном смо говеда. Ако се не варам у случају да имамо „лош дан“ против Италијана а Немачка победи САД, били бисмо други али то већ не зависи од нас. Не пратим нешто ватерполо тако да не знам како ствари стоје по питању САД – Немачка (квалитет те две репрезентације) али у спорту је све могуће, значи и да Немци победе Амере чак и ако су реално слабији тако да треба ипак сачекати да се заврше све текме.

DENIS-RS

pre 15 godina

Odgovor na komentar 18.
Da svi imaju po pobjedu i poraz, ali se zato
gleda medjusobna go razlika. A tu hrvati imaju +1, ameri 0,a mi -1.

Nishlija78

pre 15 godina

Znaci ne mogu da verujem kakvu srecu imaju Amerikanci.Kao da bazene navode nasini sateliti,prvo Felps pa onda i vaterpolisti.I sad oni mogu da osvoje medalju iako su peta sila u vaterpolu,a mozda i nize...Ako Srbija pobedi CG ili Madjarsku bice mi krivo za CG ili Madjarsku jer su za klasu bolji od Amerikanaca.

Ivan

pre 15 godina

ja pokusavam da razumem kako sve funkcionise:
Mislim da ce Hrvati definitivno da pobede Kineze i napucaju gol razliku, ali ako USA dobije Nemacku, onda su oni drugi u grupi, ne (je l' se broje medjusobni susreti)?
Medjutim, ova grupa Crnogoraca nije bas jasna, Crnogorci mogu namerno da izgube od Australije i da budu 4. u grupi, pa bi u tom slucaju isli na Amere, a ne na Hrvate, sto je u svakom slucaju povoljnije za njih.
...tada bi ako Srbija pobedi Spaniju, a Crna Gora pobedi Ameriku oni igrali u polufinalu je l?.
Mislim ne vidim sto su se Hrvati zeznuli jer bi tada ako Djetici izgube namerno igrali protiv Australije! Hm, da se nisu Djetici i Hrvati nesto dogovorili?

Savicevic

pre 15 godina

@Asterix
Ajde idi gledaj crtane filmove.
Srbija osvajac SVETSKE LIGE 2007, 2006, 2005 I 2004. Zato bolje cuti. A ko je bolji videce se, pa cete opet onda pobeci u misju rupu!!!

Darko_PG

pre 15 godina

Sa srecom Srbijo! Nadam se da cemo i mi pobijediti Australiju i plasirati se dalje. Samo sam malo iznenadjen, dok ste vi igrali svi crnogorski navijaci na tribinama su stali pored vasih i zajedno sa njima navijali.
A dok je igrala CG nikog od vasih nije bilo na tribinama. Ni u jednom mecu.
Poz iz Crne Gore!

tomo

pre 15 godina

Ove vaše urote su smiješne. Ovo je Olimpijada a ne neka treća liga. Nema govora o namještanju.S Amerima uvijek teško igramo a po statistici se vidi koliko smo imali neiskorištenih šuteva.Znači mi smo namještali i ne valjamo a istovremeno navijate za namještanje s Talijanima.Ma svaka čast.

careger

pre 15 godina

Da da namjestili smo, crnogorci su namjestili i sada ce srbi i mi cemo izgubiti od kine, sve je to zavjera protiv vas srba, i prije sam sumnjao ali sada sam siguran da na b92 komentiraju oni od 15-16 godina.

tomo

pre 15 godina

@monk
Druže,a čemu da se smijem.Što nije točno u mom komentaru.Stvarno ste smiješni.Zar bih ja sad trebao pomosliti da su Crnogorci namjerno pustili Španjolcima.Pa i vi ste Amerikance dobili jedva.Kakvo brate namještanje.Mi ćemo biti prvi u skupini i to je to.Prvo pljujete Udovičića i hvalite Rudića a sad je isti taj Rudić prodao utakmicu.I pazi sad,nije uopće mislio da bi se stvari mogli zakomplicirati te da bi Crnogorci mogli izgubiti.Pa jel ti pratiš malo rezultate i ne vidiš li da nema lakih protivnika.Što se mene tiče možemo mi i najtežim putem i protiv Madjara i Crnogoraca a zatim opet protiv vas u finalu.Samo ćemo ovaj put ozbiljnije u zadnjoj četvrtini.Predviđam 15:5 jer igrate ko Kinezi.A mogli ste i pristojno komentirati zar ne:::?

Miki

pre 15 godina

@Darko-PG Znas, kad zena prevari muza i ostavi ga zbog svojih interesa,bez obzira sta je on njoj sve pruzio, onda tesko da moze muz da se veseli i podrzi zenu u njenim namerama!Jel´razumes sada?

книнџа

pre 15 godina

како се гледа међусобни скор када је србија побиједила сад, сад побједио хрватску, а хрвати србију, што значи да свака од ове три екипе у међусобним дуелима имају по пораз и побједу?????

Pero

pre 15 godina

A zašto bi Hrvati namještali kada nam to nikako ne paše, CG-šanjolska mogao je dobiti bilo tko, još u isto vrijeme pričate kako ćete vi namjestiti protiv Italije lol, kako se ono kaže kada noćna dama priča o poštenju..

Bambi

pre 15 godina

"Jedino mozemo da namestimo hrvate da igramo nereseno sa Italijanima i onda su drugi i idu na MNE.Hrvati ne mogu da igraju sa nama"

A mogu li vas pitati, sa kojim pravom pljujete po komšijama i pričate o poštenju uopšte ?
Svi polaze od sebe, istina je stara.

uno

pre 15 godina

ooooj hrvati, znači treba vam pobeda srbije nad italijom da izbegnete crnogorce u četvrtfinalu i onda mađare u polufinalu ?

znate li vi koji je danas HIT DANA ?

Đorđe Balašević - NE RAČUNAJTE NA NAS

:-)

Bojan

pre 15 godina

verovatno cg - srbija u 1/4 finale :-(((((((((
ali cekaj mozda ce biti spanija - srbija posto su spanci dobili cg, cg su izgleda namerno izgubili da ne bi isli na nas,
znaci polufinale ide ovako
madjarska - SAD/CG
hrvatska - Spanija/Srbija

MNE Mojkovac

pre 15 godina

Ja bih volio da je to tačno da su naši pustili Španiju,ali sumnjam!Pogotovo jer su nas Španci danas razbili,a i mi sad rizikujemo protiv Australije koja nas je pobijedila u poslednja dva meča... Nevjerovatno loš dan naših!Al bolje i sad nego u nokaut fazi... A,i dobro će biti ako ovo ispadne da ne igramo sa vama 1/4 finale! U svakom slučaju naši vaterpolisti su za mene već ZLATNI,pa šta god da urade na OI...

CroatiaZG

pre 15 godina

Vidim puno komentara u kojima se pise da je Hrvatska namjestila mec, ma sigurni nije, to nemoze niko uciniti svojoj domovini, izgubiti namjerno... Ali eto, nece nista se promijeniti, bit cemo valjda i ovako prvi. Tko god bude igrati protiv nas u polufinalu bit ce porazen... ;)

Stefan Herceg-Novi

pre 15 godina

@miki:
Legendo pokrij se po usima i nadaj se da je sto manje ljudi procitalo ovu glupost koju si izvalio.Ja necu mnogo da se bakcem prognozama ali se iskreno nadam da ce se ponoviti epilog sa nedavno zavrsenog evropskog prvenstva ako je to moguce.FINALE SRBIJA-CRNA GORA pa neka pobjedi bolji!

splico

pre 15 godina

Ljudi nema logike u tom vašem razmišljanju kako je Hrvatska namjerno pustila utakmicu samo da vama zagorča život.Pobjedom protiv amera osigurali bi 1 mjesto,a ovako ovisimo o vašoj utakmici.

b

pre 15 godina

Kakav nivo prepotencije! Po vama, ispadoše Španci, Australijanci, Italijani... Glineni golubovi, za odstrel! Uh kako bih voleo da je sve tačno za nameštanje, pa da Španci otresu Srbiju, Australija Crnu Goru, i da na kraju niko sa Balkana ne primiriše medalju! Možda ćete se onda malo spustiti i početi navijati za svoje, bez toliko gluposti i nipodaštavanja drugih!

hrvat

pre 15 godina

Haha, komentara za popišat se, svaka čast, al ne mislim da su naši takve budale da se upuste u namještanje a da pomisle da to isto neće napravit srbi i crnogorci. Ono jutros je bilo žalosno za gledat, al nek se dogodilo, više neće. al Srbi ne zanosite se, na ovom prvenstvu Hrvati su jači od vas i od Mađara, jedino za Crnogorce nisam siguran, jaki su vrlo...
Većina Vas je zaboravila jednu stvar a to je da Ameri moraju dobiti Nijemce koji se isto bore za četvrtfinale...

rod

pre 15 godina

srbi, slaba vam je matematika... hrvatska igra zadnju utakmicu u skupini (poslije srba i poslije amera)... ako srbi puste utakmicu mi ne možemo više od 2. mjesta... nakon toga vidimo rasplet SAD-njemačka i u slučaju pobjede amera ne vidim razlog zašto mi ne bi pustili kinezima i kao 3. u skupini išli na španjolce u 1/4 finalu, a onda u polufinalu na SAD... zaključak: opet ovisimo jedino i isključivo o sebi... neka me netko ispravi ako griješim

rod

pre 15 godina

srbi, slaba vam je matematika... hrvatska igra zadnju utakmicu u skupini (poslije srba i poslije amera)... ako srbi puste utakmicu mi ne možemo više od 2. mjesta... nakon toga vidimo rasplet SAD-njemačka i u slučaju pobjede amera ne vidim razlog zašto mi ne bi pustili kinezima i kao 3. u skupini išli na španjolce u 1/4 finalu, a onda u polufinalu na SAD... zaključak: opet ovisimo jedino i isključivo o sebi... neka me netko ispravi ako griješim

Asterix

pre 15 godina

"Srbija ima najjaču ekipu na svetu ...."i
(Eric Cantona, 16. avgust 2008 16:56)

Hrvatska - Svetski prvak
CG- Evropski prvak
Mađarska - Olimpijski prvak
Srbija - najjača (u čemu ? nije valjda u dizanju tegova ?)

Hahahahaha, daj provali još neki biser, molim te !

Nenad

pre 15 godina

Extra, sada samo treba da ne pobedimo Italijane i imamo otvoren put do finala. U drugoj grupi ce skoro sigurno biti poredak 1.Madjarska, 2. Spanija (ako ne izgube od Grka) 3. Crna Gora(ili Australija ako ih dobije). A kod nas ako mi ne pobedimo Italijane, samo jos treba Ameri da dobiju Nemce i bice 1.USA 2.Hrvatska 3.Srbija.
I onda ce u polufinalu igrati:
USA - Srbija/Spanija
Madjarska - Hrvatska/Crna Gora
Dakle, ako ne dobijemo Italijane 90% je sigurno da cemo izbeci Madjare, Hrvate i Crnogorce do finala, a njih ostaviti da se medjusobno obracunaju. Zato, pamet u glavu i pustaj Italijane.

Mr.X

pre 15 godina

Malo su se zeznuli Hrvati kad su nameštali meč sa Amerima! Nisu ni Djetići sisali veslo i oni hoće da izbegnu Srbiju, tako da se nadam da ako potopimo Špance, da će doći red i na Hrvate, da ih naučimo kako se pošteno igra, da se mečevi ne nameštaju! Napred Srbija, ko kaže da naši momci ne mogu do zlata! Vi ste uvek bili i ostali najsvetlije obeležje Srbije, zajedno sa odbojkašima i dve legende čavićem i Djokovićem! Napred Srbija!

Samo pametno

pre 15 godina

hahaha opet su namestili ovi hrvati, kao u Malagi kada su igrali nereseno sa Grcima jer im je to odgovaralo. Ali nisu racunali na poraz Crne Gore :) Posto su Crnogorci uzgubili, bilo bi dobro da igramo nereseno sa Italijanima, pa ce hrvati u mesto da se odmore oni ce igrati u cetvrtfinalu protiv CG i u polufinalu protiv Madjarske, dok bi Srbija igrala u cetvrtfinalu protiv Spanije i polufinalu protiv SAD.

Dzaba su krecili

pre 15 godina

Hrvati i Amerikancu su 97.4% namestili svoj mec, jer je JEDINA varijanta u kojoj Hrvati gube ovaj mec ali ipak ostaju prvi, a da pritom USA zaobilazi nas (objasnicu zasto je to Hrvatima bilo vazno) je da Ameri pobede TACNO 2 gola razlike. Da su pobedili samo gol razlike - nikom nista i 1.CRO 2.SRB 3.USA, a da su pobedili sa 3 gola razlike USA bi bila prva, sto Hrvatima naravno ne odgovara.
Cela racunica se svodi na to da posle ocekivanog 1.HUN 2.MNE(CG) 3.ESP raspleta u drugoj grupi Hrvati obezbede sebi medalju, ali i premorenog protivnika u polufinalu, jer ce oni cekati u tom slucaju boljeg iz meca SRB/MNE (gde porazeni tim ostaje izvan borbe za medalje), umesto pobednika MNE/USA meca gde Crnogorci lagano prolaze.
Ali poznato je koliko Crnogorci drze do postenja i ovakva nepravda ih je toliko ogorcila da nikako nisu mogli da se snadju u mecu koji je poceo nekoliko monuta pocle CRO/USA farse da su Spanci na poluvremenu vodili nedostiznih 7:1 tako da je i u onoj grupi doslo do totalnog pregrupisavanja (1.HUN 2.ESP 3.MNE) tako da sada mi sa Spancima odlucujemo ko ce na Hrvate, a Crnogorci sa Amerima.

dioklecijan

pre 15 godina

od svih komentara jedino pametno vam je reka komentar br.11...ma po kojoj logici mi mozemo bit drugi,a ameri prvi...stvorit ce se trokut nas,vas i amera...u medusobnim dvobojima vi(srbi) ste izgubili od nas sa 3,dobili amere sa 2,sta znaci da ste na -1...ameri su na 0,mi smo na +1...znaci 1.Hrvatska,2.Amerika,3.Srbija...ovo je jedini poraz koji nama odgovara da bi bili prvi...

ivan

pre 15 godina

Kome odgovara vise sledeci scenario oko prvog mesta.Hrvati su pusteli amerima i ako budu 2 jel mi se sastajemo snjima ili djeticima?!?

Miro_ZG

pre 15 godina

Ma Svabe ce lagano da dobiju Amere, siguran sam u to. Tako da Ameri nemaju sanse da budu prvi, cak i da vi izgubite od Italije.

torcida du

pre 15 godina

E pa stvarno ne mogu da vjerujem sto je Rudic uradio? Umjesto da dizemo formu mi se bavimo kalkulacijama koje nas mogu sada kostati i plasmana. Uradio je totalnu glupost jer smo igrali utakmicu prije MNE pa su oni nazalost "provalili" situaciju. Sada Srbi mogu da izbjegnu i nas i MNE i HUN do samog finala. Ako ne udjemo u finale iskljucivo je njegovom krivicom.

maro

pre 15 godina

Srbija ima najjaču ekipu na svetu i nisu joj potrebne nikakve kalkulacije. Ne znam čemu se nadaju ovi Hrvati u sledećem meču sa nama - setite se kada ste dobili Srbiju dva puta za redom ?
(Eric Cantona, 16. avgust 2008 16:56)


E pa sjećam se. Bilo je to u posljednje dvije utakmice. Sječaš se razbijanja u Melbourneu i sada u Pekingu. Utakmice su bile gotove na početju treće četvrtine i zato bolje šutite i nadajte se Amerikancima u polufinalu.

milankovic veljko

pre 15 godina

@splico
Ima logike itekako. Jer da ste pobijedili Amere gotovo sigurno bi poredak u grupi bio sledeci CRO, SRB, USA jer smo mi dobili te iste Amere pa bismo igrali sa Spancima u 1/4 finala kao (realno) trecom ekipom iz te grupe. Ali je Rudic pokusao da ne samo vi dodjete do prve pozicije nego i da nas preteknu Ameri na drugom mjestu kako bi nas "nasukao" ili na MNE ili HUN u medjusobnom obracunu a da onaj ko ipak pobjedi bude umoran za sledeci mec. Samo sto su ga djetici na srecu procitali pa namjerno izgubili od Spanije i tako joj prepustili drugo mjesto u grupi. Ovako mi porazom od Italije izlazimo iz vaseg "zacaranog kruga" a posto imate jednak broj bodova sa Amerima gleda se medjusobni odnos pa su oni prvi u grupi zbog pobjede a vi kao drugi te cete igrati sa MNE koja ce najvjerovatnije biti treca u grupi. Sve u svemu ko drugome jamu kopa sam u nju pada. Umjesto da igra i bude prvi u grupi on je rjesio da izgubi i to gle cuda sa 2 gola razlike!! To ce vas sad kostati medalje!!

šiškauskas

pre 15 godina

Alo, matematičari, Švabe ako tuku amere idu u četvrtfinale...
Neko napisa, kada su Hrvati dobiili 2put zaredom Srbiju. E pa da te napomenem, pametnjakoviću zadnja dva puta tu i na SP i utakmice su većim dijelom izgledale ko da igra Crna Gora s Kanadom...

Ivan

pre 15 godina

ja pokusavam da razumem kako sve funkcionise:
Mislim da ce Hrvati definitivno da pobede Kineze i napucaju gol razliku, ali ako USA dobije Nemacku, onda su oni drugi u grupi, ne (je l' se broje medjusobni susreti)?
Medjutim, ova grupa Crnogoraca nije bas jasna, Crnogorci mogu namerno da izgube od Australije i da budu 4. u grupi, pa bi u tom slucaju isli na Amere, a ne na Hrvate, sto je u svakom slucaju povoljnije za njih.
...tada bi ako Srbija pobedi Spaniju, a Crna Gora pobedi Ameriku oni igrali u polufinalu je l?.
Mislim ne vidim sto su se Hrvati zeznuli jer bi tada ako Djetici izgube namerno igrali protiv Australije! Hm, da se nisu Djetici i Hrvati nesto dogovorili?

Asterix

pre 15 godina

@Eric cantona

Znam dobro, da reč "Hahahahaha" naravno ne postoji, ali pošto isto mnogi tvoji sunarodnjaci koriste u komentarima, ajde rekoh i ja da izrazim mišljenje o lupanju po grudima tako. Ali nek bude po tvojem, ako je ovako bolje LOL, LOL ili :-)))))

I ja sam mislio na sadašnje stanje, kao ti, jer se utakmice igraju sa sadašnjim ekipama. Neće se valjda medalje deliti po postignutim uspesima zadnjih 7-8 godina, nije ovo penzija, koja se utvrđuje po učinku od određenog perioda :-)))

Što se zlata tiče, pa videćemo.....nek vam je sa srećom, jer u protivnom ima da slušamo plakanje i kukanje do nedogled, ne govoreći o staroj, dobroj teoriji zavere, od sudija pa sve do Vatikana.

branko

pre 15 godina

Ако неко одлучи да прави стратегију развоја српског ватерпола, први став треба да гласи: `Забрањује се Влади Вујасиновићу да престане да игра до своје 56. године с тим, да после 50. године улази у игру само 3 минута, тј. онда кад сви остали појма немају`.

#djole#

pre 15 godina

Lepo neko ovde rece, pre par dana, da ce Hrvati pustiti Amere da ih pobede da bi Srbija bila treca.A onda se jave neki iz komsiluka da kazu kako oni nece da se brukaju vec ce odigrati posteno protiv SAD.Toliko o postenju.

Vladan R

pre 15 godina

Rutinska pobeda mada prosto ne mogu da verujem da nekih 6-7 minuta ne mozemo da damo gol Kinezima, posebno sto se u preostalom delu utakmice videlo koliko smo bolji Kinezi imam utisak da su vise brinuli da se ne udave nego da aju gol, i uz to primimo tri, opustanje sta li drugo mada je i sudjenje u tom periodu u najmanju ruku bilo cusno.Ipak nisam se zato javio, niti zelim da na bilo koji nacin kritikujem vaterposlit. Razlog javljanja je sto mi nikako nije jasno po kojoj su to racunici Ameri prvi ako je u pitanju krug tu i mi i oni i Hrvati imamo po pobedu a gol razlika Hrvata je 16:15 Amera 9:9 i nasa je 12:13 pa bi trebao takav redosled da bude i ok mi smo treci ali Ameri nikako ne mogu biti prvi. Sto se ukupne gol razlike tice tek u tom slucaju se nista ne zna do poslednjeg odigranog meca. Sto se pobede Amera tice neki nas bivsi brat rece da ce njegovi pre obrijati brkove nego pustiti Amere da pobede pa neznam jesu li to i uradili, tj. voleo bih da mi on kaze. I na kraju jos jedan neocekivan rezultat poraz Crnogoraca od Spanaca pitam se da li je to izbegavanje Srbije u cetvrfinalu , mada cisto sumnjam jer bi pobedom jos uvek bili u igri za prvo mesto i direktan plasman u polufinale. Sad videh ako nisam pogresio da je Madjardska dosta tesno pobedila Australiju 13:12 iako su cini mi se u jesnom trenutku imali solidnu prednosdt od nekihd 5 golova razlike. To je samo pokazatelj da bez obzira na neosporni kvalitet i nadmoc ni u jednom trenutku ne sme doci do opustanja (upozorenje su i onih 0:3 protiv nedordaslih Kineza, a i vec pomenuto mucenje Madjdara jer su i oni verovatno malo opusteno usli u mec posle poraza CG, posto vise nisu morali da jure gol razliku nego im je bilo kakva pobeda pa cak i remi bio dovolajn ) posebno u cetvrtfinalu jer tada popravnog nema ali pretpostavljam da su nasi dovoljno iskusni da i sami to znaju.

Tasmanijski djavo

pre 15 godina

I opet toplo hladno. Protiv totalnih autsajdera davljenika primis 5 golova. E sada se vidi totalno anemicna igra protiv Amera. Da smo ih naduvali kako je to trebalo sada bi bili prvi u grupi a ovako idemo na crnogorce

Pera

pre 15 godina

Ako nasi uloze sav napor da pobede Italijane, to nece imati veze sa fair play-om, vec samo sa gluposcu. Utakmici sa Italijom treba prici opusteno i ne trositi snagu na nju, jer nas svakako ceka Spanija u cetvrtfinalu, a ako smo pametni SAD u polufinalu. U slucaju da ne pobedimo Italiju, mi smo 3., Hrvati 2., a SAD 1. u grupi. Nek hrvatske kalkulacije rade za nas. Udovicicu ne budi glup.

Mihailo

pre 15 godina

Ocekivano,ali to je sve bledo,dali cemo uzeti uopste jos neku medalju u bilo cemu!?!Napred SRBIJA!Jel je to Hrvatska izubila od Amera za prijem u NATO,he-he!?!

Trianon

pre 15 godina

Čestitam delfinima na pobedi, ruku na srce, Kine se valjda nismo bojali. Ali dva boda su dva boda, kao i ona osvojena protiv drugih.
Ako smem uzgred primetiti, nakon košarkaških utakmica protiv Argentine i Litvanije, pa rukometne protiv Francuske, naše "komšije" se nešto slabije javljaju ovih dana sa svojim komentarima :-o))))

Dragan

pre 15 godina

Prva u grupi je Hrvatska, drugi je USA a treca je Srbija zbog medjusobnog skora izmedju te tri ekipe - Srbija ima gol razliku -1, USA 0, a Hrvati +1.
Na srecu je Crna Gora pametno izgubila od Spanaca da ne bi isla na Srbiju u cetvrtfinalu. Ovako ce biti da za polufinale igraju Srbija-Spanija i Crna Gora-USA. Ocigledno je Crna Gora poslije poraza Hrvatske od USA shvatila da je tesko dobiti Spaniju sa 4 razlike da bi bili prvi u grupi i da je onda bolje izgubiti od Spanaca pa ici na USA umjesto na Srbiju.

vss

pre 15 godina

@SAmo pametno

Mi smo teci pa treci i idemo na Spance.Tamo su MAdjari prvi sa jednom neresenom utakmicom, spanci drugi sa jednim porazom i MNE sa porazom i neresenom treci
Kod nas bi hrvati trbalo da budu prvi jer u zatvorenom krugu od tri repke imaju gol razliku +1, ameri 0 a mi minus 1.Jedino mozemo da namestimo hrvate da igramo nereseno sa Italijanima i onda su drugi i idu na MNE.Hrvati ne mogu da igraju sa nama

Denis RS

pre 15 godina

Bravo momci. A hrvati pustili amerima, pa da mi budemo 3, nadali se da cemo ici na CG ili madjare, sreca tu su spanci, pa cemo,nadam se, lako do polufinala, a onda po medalju.

Tasmanijski djavo

pre 15 godina

@DZABA STE KRECILI

Zabravio si na jednu verovatno dobru varijantu. Mi smo treci pa treci I vredelo bisa italijanima odigrati nereseno i onda su hrvati drugi sbog medjusobnog susreta sa USA i idu na crnogorce a mi na spance. I na kraju veselje hrvati bez nedalje a u polufinalu SRB-USA i HUN-MNE

vvasojevic

pre 15 godina

A sada ce Hrvati gledati u nas mec sa Italijanima. Ako mi pobedimo (i oni), Hrvati ce biti prvi u grupi i ici ce pravo u polufinale, a ako izgubimo, a pobede Hrvati i Amerikanci, Hrvati ce biti drugi.
Ovo samo sport moze da rezira.

3 mesto vodi u finalu!

pre 15 godina

Ipak ne bi trebalo igrati nereseno sa Italijom. Mi trebamo izgubiti! Jer hrvati su takvi da u slucaju da mi igramo nereseno sa italijanima, oni bi izgubili protiv Kine i uzece 3 mesto u grupi!
Ako smo pametni onda cemo izgubiti protiv Italije, ali nazalost, Udovicic je kr.... !

Matematika je jasna, dva put nista je nista

pre 15 godina

@Galiot

Pa majstore da li je Amerima bolji izbor da izgube od Nemaca pa da ih ceka u 1/4 finalu CG, a ako prodju u polufinalu HUN ili da pobede Nemce i idu u polufinale i cekaju pobednika SRB-ESP?
Razmisli malo i dobices i sam odgovor.

kuma lija

pre 15 godina

odgovor na komentare 11 i 25
kako ne razumijete da šta god odigrali protiv talijana mi smo treći.ako srbija izgubi ili odigra neriješeno nema više kruga usa,hrvatska,srbija.hrvatska je druga jer je izgubila od usa a srbije više nema u krugu(to je ono šta niste shvatili

Cartman

pre 15 godina

хрвати изгубе ни са 1,3,4… него са два гола разлике и ја треба да поверујем да је то као стварно. Ово се очекивало још пре неколико дана чак су и неки хрвати на овом форуму то коментарисали као нешто сасвим нормално. Што се нас тиче треба да одморимо кључне играче против Италијана и наравно да имамо „јако лош дан“ као хрвати данас, у супротном смо говеда. Ако се не варам у случају да имамо „лош дан“ против Италијана а Немачка победи САД, били бисмо други али то већ не зависи од нас. Не пратим нешто ватерполо тако да не знам како ствари стоје по питању САД – Немачка (квалитет те две репрезентације) али у спорту је све могуће, значи и да Немци победе Амере чак и ако су реално слабији тако да треба ипак сачекати да се заврше све текме.

Eric Cantona

pre 15 godina

Srbija ima najjaču ekipu na svetu i nisu joj potrebne nikakve kalkulacije. Ne znam čemu se nadaju ovi Hrvati u sledećem meču sa nama - setite se kada ste dobili Srbiju dva puta za redom ?

Red Shark

pre 15 godina

Oce ko konacno objasnit koji su projektovani parovi za 1/4 ???? Jeli SRB-SPA i USA-MNE ...svi pricaju drugacije..neka neko fino objasni..ahaha...

ACA_USA

pre 15 godina

LJudi manimo se matematike. Zbog tog kalkulantsva smo ovde gde smo. Madjarska, Hrvatska, CG i Srbija su vaterpolo sile i na zalost jedan ce ostati bez medalje.
Ako smo najbolji (a mislimo da jesmo) onda nam bilo koji protivnik odgovara.

DENIS-RS

pre 15 godina

Odgovor na komentar 18.
Da svi imaju po pobjedu i poraz, ali se zato
gleda medjusobna go razlika. A tu hrvati imaju +1, ameri 0,a mi -1.

MNE fan

pre 15 godina

Halo..Spanija drzi sve u rukama..ona moze da kalkulise..je r igra poslije meceva Srbija-Italija i Crna Gora-Australija..Ona bira s kim ce da igra..sa Amerima ili Srbijom..kapirate?Moze namjerno da izgubi s Grcima u krajnjem slucaju ako se nesto nepredvidjeno desi..Spanija nazalost drzi karte..uzas..uzas..

Jadni posteni Hrvati i Crnogorci

pre 15 godina

Mogu nase komsije da pricaju sta hoce ali posle rezultata prva tri kola, porazi Hrvata i Crnogoraca su najblaze receno neocekivani. Posto se kunu ovde u cojstvo i postenje, los dan i losu statistiku, ja mislim da mi, Srbi, dobro poznati prevaranti i vecite zrtve svetskih zavera treba da preuzmemo krivicu na sebe, ne pobedimo Italijane u poslednjem kolu i tako ispadnemo najgori od sve dece i prevarimo jadne i postene ijekavce, cakavce i kajkavce. Pa neka kukaju kakvi smo nikakvi dok nas gledaju na pobednickom postolju i slusaju "Boze Pravde". Mislim Madjare dobijamo u finalu posto njima ionako nije jasna ova jugo-matematika pa ce im zbunjenim uci voda u usi, u nos, u grlo ...

Nishlija78

pre 15 godina

Znaci ne mogu da verujem kakvu srecu imaju Amerikanci.Kao da bazene navode nasini sateliti,prvo Felps pa onda i vaterpolisti.I sad oni mogu da osvoje medalju iako su peta sila u vaterpolu,a mozda i nize...Ako Srbija pobedi CG ili Madjarsku bice mi krivo za CG ili Madjarsku jer su za klasu bolji od Amerikanaca.

Nishlija78

pre 15 godina

Ajoj Spanci dobili Crnu Goru.Hehe ipak ce u polufinale velika 4.Polufinala Cro-Srb,Hun-Mne.Ipak ce pravda da bude zadovoljena.(Tesko se na jednom dogadjaju 2 puta dobija ista ekipa... :)))))))))

Acid

pre 15 godina

@Darko_PG

Ako malo bolje obratis paznju videces da Crnogorci navijaju sa svojom bracom Kroatima. Steta sto Albanija nema vaterpolo reprezentaciju pa da i njima popunjavate brojno stanje.
Hvala vam, sami cemo, daleko vam lepa kuca.
S R B I J A

Lomi

pre 15 godina

Ljudi, dok se bavimo jugo-matematikom, zaboravlja se sitnica da Madjarska u ponedjeljak igra sa Kanadom, a polufinale se igra tek u petak, sto znaci da Madjari, koji su ioanko super spremni dosli u Peking do polufinalne utakmice odmaraju nedjelju dana. Sto se vaterpolo reprezentacije Spanije tice, ne smiju se olako shvatiti, jer bez obzira sto je Crna Gora jutros odigrala uzasno (kao da su igraci posvadjani izmedju sebe), Spanci su pogadjali mjesta gdje se spajaju precka i stativa vise puta, a to 3 Sefika ne brani. A u posljednjem kolu svi posteno, pa ko Neka najbolji pobijedi!

Gospodin

pre 15 godina

Od mnogo glupih komentara, izdvojio bih 37 i 52. Mada nije los i onaj lik te ga zena ostavila, pa mu sad sve lici na to.

Niti ce se Germani pomjerit Amerima, niti ce Italija imat nekog motiva za pobjedu. BICE ZANIMLJIVO GLEDAT POKUSAJ GUBLJENJA OD EKIPE KOJA NE ZELI DA DOBIJE. Ser-Spa. Tesko Srbima. Cudi me optimizam, a jedino su se protiv kine igrali vaterpola, a za druge utakmice je malo reci da je u pitanju bilo mucenje

Eric cantona

pre 15 godina

@ maro & Asterix
Kada sam rekao da Srbija ima najjaču ekipu na svetu, nisam mislio na sadašnji trenutak, jer bez Ikodinovića i Nikića to svakako nismo. I pored toga, uzećemo zlato.
Često se govori kako je vaterpolo reprezentacija Mađarske jedna od najboljih sportskih ekipa ikada. Ta ekipa Srbiju nije pobedila od 2004. godine.
Podsetiću vas na trofeje koje je Srbija (samostalno ili uz pomoć par reprezentativaca ili trenera iz CG) osvojila u ovom veku:
- evropski prvak - 3 puta (verovatno bi bio i 4. put za redom da nije bilo nesreće sa Dačom);
- svetski prvak - Montreala 2005. godine;
- Svetska liga - poslednje četiri godine.
Pored ovoga: srebro sa OI 2004. i bronza iz Sidneja 2000. godine, srebro sa SP 2001. i bronza sa SP 2003.
Istovremeno, vaša reprezentacija ima jedno zlato sa SP i jedno srebro sa EP. Svaka čast, ali malo. Dakle, naša reprezentacija je za vašu institucija u svetskom vaterpolu. Pri tome, prosečna starost ekipa je približno jednaka. Uporedite medalje koje je osvojio Šapić (1978) sa onima koje su osvojili Hinić ili Smodlaka koji su približno istih godina.
O uspesima u mlađim kategorijama ne bih ovom prilikom.
Za Asterixa: reč ''Hahahahaha'' koliko znam ne postoji ni u srpskom ni u hrvatskom jeziku. Trebalo bi da pokažeš malo više poštovanja za gore navedene rezultate, jer takve nema nijedna ekipa u svetu. Čak i u statistici koju navodiš imamo dva srebra.
Za mara: u pravu si za poslednja dva meča, mislio sam da je bilo utakmica u Svetskoj ligi. To ne menja stvar. U međusobnom skoru sigurno zaostajete. Poštujem vašeg trenera koji je pola tima, nismo kompletni, ali ovo je trofej koji nedostaje ovoj generaciji i uzećemo ga.
Za ostale Hrvate: čini mi se da imate kompleks zvani ''Kranj''.

ACM_CG

pre 15 godina

Nemoguce da je Crna Gora izgubila namjerno od Spanije. I da je htjela da namjesti utakmicu, onda bi izgubila sa, bar, 2-3 gola razlike, nikako 6! I ne bi dozvolila onih 7:1 u jednom trenutku! To je bio nas mnogo los dan, koji treba sto prije zaboraviti! Ne ponovilo se! Pozdrav svima! p.s. Moja zelja je, ako je ikako moguce :), da medalje osvoje balkanci, tj. svi mi, poredak nije bitan! Jos jedan pozdrav svima iz PG!

Marija

pre 15 godina

@rod
Brate ne slazem se sa tobom (ja sam Crnogorka pa ajdemo reci da sam neutralna strana i iznosim cinjenicno stanje;)), nije ni tebi matematika bas bolja strana.

Ne zelim da pametujem sada ni ja, ali sam samo logicki razmislila i molim neka me neko ispravi ako grijesim:

Evo nekoliko scenarija (nisu svi jer nisam imala zivaca da pisem nerijeseno kao trecu opciju, sto bi uvecalo scenarija na broj od devet),
ali dovoljno je da ti nadjem jedan protiv primjer i situaciju u kojoj vi ne kontreolisete bas sve kao sto ti kazes:

Scenario 1: Amerika dobija, Srbija gubi: U tom slucaju Amerika ima 8 poena, Srbija 6 poena: vi u svakom slucaju ste drugi u grupi, i ako izgubite i ako dobijete Kinu i ako igrate nerijeseno, ne? DAKLE, NE KONTROLISETE SVE U OVOJ SITUACIJI.

Scenario 2: Amerika gubi, Srbija gubi: U tom slucaju vi mozete da dobijete Kineze i budete prvi u grupi;
ako izgubite i tada ste prvi, a Srbi drugi, Nemci treci (jer je medjusobna gol razlika takva).

Scenario 3: Amerika dobija, Srbija dobija: U tom slucaju ako dobijete Kineze vi ste prvi, ako izgubite onda ste treci a Srbi prvi: igrate sa Spancima (ako pretpostavimo da je raspored Madjarska, Spanija, CG u ovoj drugoj grupi)

Scenario 4: Amerika gubi, Srbija dobija: U ovoj situaciji vi mozete dobiti Kineze i bili bi prvi dok bi Srbi bili drugi, a Nemci treci.

Dakle, kontrolisete Scenarije 2-4 ali ne kontrolisete Scenario 1 KOJI BI SRBI NAMERNO MOGLI DA VAM PRIREDE.Da vidimo da li njima odgovara scenario 1 (dakle u trenutnku kada igraju oni ne znaju rezultate grupe gdje smo mi i pretpostavimo da misle da su cgci treci i da hoce da ih izbjegnu)?
Mogu da se zeznu u slucaju da Amerika izgubi jer bi tada bili drugi i isli na nas Cg-ce. Ako bi pak igrali nerijeseno onda ukoliko Ameri dobiju vi kontrolisete situaciju jer biste mogli namjerno da izgubite od Kineza i budete treci (OVDJE SE SLAZEM SA TOBOM DA BISTE VI MOGLI SRBIMA DA RACUNE POMRSITE).
Dakle, sve je otvoreno. Srbija igra prva protiv Italije, tako da ako bi isli na poraz ne bi znacilo da su treci u grupi jer zavise od Amera
(primjer Scenario 2; ook, mozda nije velika verovatnoca, ali niej ni sigurno).

Zakljucak: mozete da im pomrsite racune, ali mogu i oni i Ameri vama ako se kockice sloze.

Ipak, mislim da ove kalkulacije sve nemaju mnogo smila. Ajmo da igramo, pa neka pobijedi najbolji!!! Najbolje su najbolje crnogorske ajkule (kazu Cgci), najjaci su
delfini (kazu Srbi), najjace su barakude(kazu Hrvati)...Hm, da ne bude da zadnju imaju Madjari dok se mi ovdje prepucavamo

Aj u zdravlje braco Srbi i braco Hrvati! Neka najbolji/najsrecniji pobijedi! Ja se, logicno, nadam da ce to biti ajkule, ali zivi bili pa vidjeli.

Savicevic

pre 15 godina

@Asterix
Ajde idi gledaj crtane filmove.
Srbija osvajac SVETSKE LIGE 2007, 2006, 2005 I 2004. Zato bolje cuti. A ko je bolji videce se, pa cete opet onda pobeci u misju rupu!!!

dez

pre 15 godina

Ovo ne pisem zato sto sam srbin, ali mene bi bilo sramota da sam navijac hrvata ili crnogoraca posle ovakvih namestaljki.NARAVNO ISTO VAZI AKO NASI BUDU NAMESTALI.
JEDAN JE STERBIK KOJI JE ZBOG OVAKVIH STVARI NAPUSTIO SRBIJU.

Eric Cantona: ''Play Beautiful''

pre 15 godina

@ Asterix
Naravno da se medalje osvajaju sada. Ali ti prijatelju omalovažavaš najbolju vaterpolo ekipu u 21. veku. Ako vaša ekipa osvoji jedno desetak medalja (od toga 5 zlatnih) plus recimo četiri Svetske lige u narednih 7-8 godina, možemo polemisati ko je bolji. Dakle, javi se negde 2015. godine, a do tada morate još mnogo da radite.
Kada govoriš o penziji, nekoliko vaših igrača će uskoro u istu, a malo šta osvojiše sa reprezentacijom (Smodlaka, Hinić, Đogaš).
U teorije zavere naravno ne verujem. Samo se nešto sećam da je ''šampion'' takvih teorija vaš komentator Slavko Cvitković. Za njegove teorije zavere još nisam shvatio da li su proizvod popijene količine alkohola ili ludosti dotičnog godpodina.
Pozdrav.

hrco

pre 15 godina

komentar broj 75
možeš ti nabrajat svašta ali bili ste zajedno sa crnom gorom koja je puno vama pomogla vidilo se i na europskom prvenstvu da su oni jači zašto kupite stalno tuđe medalje otkad ste se razdvojili od njih ništa niste osvojili i te svjetske lige nisu toliko važne vidjet ćemo mi koliko ste jaki na ovim olimpijskim dosad niste nešto pokazali
a ova kalkuliranja su svakakva svašta ste napisali ali dobro nadam se da se ovo neće osvetit rudiću ako je zaista kalkulirao računamo na medalju u vaterpolu

HULIO PG

pre 15 godina

E pa svasta li co'ek moze vidjet odje... Kakve kalkulacije i namjestanja,vi niste normalni... Mozda postoji kod Hrvata,to stvarno ne znam i necu da pricam sa sigurnoscu jer ne pratim puno tu grupu. Ali ne treba bit puno pametan pa da se zakljuci da Crna Gora NIJE NAMJERNO IZGUBILA OD SPANIJE. Zasto !? Zato sto bi da je pobijedila CG bila prva u grupi i direktno u polufinalu. A ovako strijepi i za prolaz u cetvrtfinale. Prema tome,ta prica kako smo namjerno izgubili je ravna onoj da je Milo namjestio finale u Malagi. :)))) Poz.braco Srbi

Anto

pre 15 godina

ja kao navijac Hrvatske, zelim crnogorce, pa madare, pa srbe pa lijepu nasu na proglasenju.Onda cemo znat da smo najbolji na svijetu, da smo zasluzeno uzeli zlato.

Brale

pre 15 godina

Čitajući sve ove komentare od "stručnjaka" za osvajanje Olimpiske medalje u vaterpolu moram da primjetim da niko ne spominje Mađare koji svoje utakmice igraju bez kalkulacija.Vjerovatno da su u svojoj storiji vaterpola kalkulisali kao "pametni" alkanci ne bi bili najtrofejnija vaterpolo nacija.Poruka za svu balkansku braću je da fer-play se uvjek isplati.Biti Olimpiski pobjednik nije samo komad "metala" oko vrata.To je vječna slava koju ne može svako da ponese i podnese.Čavić je TRI puta plivao ispod 51 sec ( bez kalkulacija )i zato jeste velikan srpskog plivanja.Nema prevare nema laži.

jos1xVaterpolista

pre 15 godina

Momci, ko god da je trenirao neki sport,makar poluprofesionalno, zna da mnogi misle da je bitno cuvati snagu i praviti kalkulacije. Ali molim vas, ljudi, okanite se toga jer kalkulacije u sportu, narocito sa ovoliko varijabli nikada ne uspevaju niti ce nama bilo kako posluziti ako to radimo namerno. Kad neka ekipa pocne da se bavi kalkulacijama znaci da nije sigurna u sebe. Pa majku mu nismo valjda toliko nesigurni da ne mozemo da se oslonimo na svoj kvalitet nego kalkulisemo.

Ivana

pre 15 godina

Ajde neka mi neko objasni ARGUMENTOVANO koji je bio interes Cnogoraca da izgubi od Spanije? Da li ste vi normalni? Pa nemoguce da je namjesteno ljudi. Mi se borimo nocas za 1/4 a vi pricate o namjestaljci.
Ah, da , vi ste jedini posteni. Boze ne mogu da vjerujem kakve vi nebuloze pricate!