Olimpizam 144

Petak, 15.08.2008.

15:52

Jelena izgubila od Safine

Jelena izgubila od Safine IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

144 Komentari

Sortiraj po:

Sonja Lukic

pre 15 godina

Jejena ima inteligenciju bolju od Safine, jedino sto nema formu. Nije na odmet trenirati sa muskarcima , sto verovatno cini Safina i to se vidi. Jeleni samo trebaju treninzi sa muskom ekipom.

XY

pre 15 godina

Kom 141, 142

Verovatno su isto kao vi, na poslednjem US Openu, shvatili da Jelena nije lepa nego "ruzna", pa su je zato proglasili za najzgodniju teniserku i najbolje gradjenu sportistkinju planete.
A sto rece neko, boli vas i to sto Jeca nije mutava, tupava ni debela.
Pa zabavljate sami sebe vredjajuci kapitena teniske reprezentacije svoje zemlje.
Ma, mnogo smešno.

T&R&T

pre 15 godina

"Maja&Nidza" Bas ste me nasmejali!Stvarno,obozavaoci JJ znaju samo to da napisu.Te lepa je,lepotica;te carica(Milica?)!Pa opet red "lepotice moja"!Najlepsa si!Ocigledno su svesni koliko je ruzna,pa im treba to da svaki sekund ponavljaju...Ako je ona lepotica sta su onda Masha,Ana,Kirilenko...

ajdeee

pre 15 godina

@IVan
Imao bih mnogo toga da kazem povodom tvog komentara ali priznajem da si me odusevio onim "malo beskorisno zrno u svemiru u kojem Jelena sija kao zlatno sunce".Covece koja poezija!!Kakav Petrarka,Sekspir ili ne daj Boze,J.J.Zmaj!!!Ti si za njih Kralj!Osvezio si mi dan i usrecio svojim komentarom!Molim te,javljaj se sto cesce!!!

Thunderbird

pre 15 godina

@ Marina

Ispravka: slucajno sam otkucao broj 13 umesto 17 polufinala JJ.
Seti se samo da teniseri koje volimo i poštujemo, i članovi su nase Davis cup reprezentacije, Tipsarevic i Troicki, nikada nisu osvojili nijedan turnir, a Troicki je noćas u Vasingtonu prvi put usao u polufinale jednog turnira.

Duboko_razocaran

pre 15 godina

Ne razumem ove koji pisu komentare u smislu: Bravo jeco borila si se, Ostavila si srce na terenu, Dostojno si nas predstavila...

Pa i ja da sam tamo bio i ucestvovao i ja bih se borio i bilo ko drugi. Ali mi njih nismo poslali samo da se bore nego da nam donesu medalje, a ona nam donese razocarenje i tugu. A svetski reket No. 1???

Thunderbird

pre 15 godina

@ Marina

Imaj poštovanja. Ovo je teniserka Srbije.
Niko te ne tera da volis Jelenu ali ne prosipaj jed i mrznju.
Ako imas časti, treba da se diviš ovim uspesima.
Na žalost ove tekuće godine se toliko mučila sa povredama koje niko ne zeli i ne sanja.
Od kada je bila prva juniorka sveta i osvojila Australian Open, ona je kao i svaki vrhunski sportista imala svoje uspone i padove, ali i pored toga je ostala normalna i uspešna, a u tenisu je uvek dokazala svoju prvu klasu.

WTA Titule (6):
2008 - Rome
2007 – Auckland, Charleston, Rome, Birmingham
2004 – Budapest
Finale (9):
2008 - Miami
2007 – Sydney, Den Bosch, Toronto, Beijing
2006 – Los Angeles
2005 – Dubai, Birmingham, Seoul
Polufinale (13):
2008 - Australian Open, Dubai, Indian Wells, Roland Garos, Los Angeles
2007 – Dubai, Doha, Warsaw, Strasbourg, Roland Garros, Los Angeles, Stuttgart
2006 – Strasbourg, US Open, Beijing, Guangzhou
2005 – Berlin
2004 – Linz
Titule dubl: 2006 - Birmingham (Na Li)
Titule dubl mix: 2007 – Wimbledon (Jamie Murray)

Marina

pre 15 godina

@Thunderbird
Nemoj da iznosiš neistine. Nije Jelena ove iz prvih deset pobeđivala više puta. Retko ih je pobeđivala, vrlo retko, a Anu jedan jedini put (uz sedam poraza). Kako jednom može da bude više puta? Ona čak i sa Čakvetadze ima loš rezultat. Nikad nije igrala ni finale "grend slema", a kamoli da ga je osvojila. Taj vaš navijački fanatizam trajaće još najviše godinu dana. Godine čine svoje. Posle Melburna, sve će doći na svoje mesto: ko ne može, već duže vreme, da pobedi nijednu teniserku iz prvih deset, neće biti ničija opsesija. Vi ne vidite da način Jelenine igre (ja tebi - ti meni, pa tako trideset puta u jednomm poenu), jest razlog što ona u zrelim igračkim godinama ima samo dve šljake u Rimu, ostalo su turniri pete i šeste kategorija, a uzela ih je dosad samo samo šest. Godine prolaze, vreme ne radi za nju. Ona nikada neće moći drukčije da igra, kasno je da se tu nešto promeni. Prvo mesto na WTA listi namestio joj je "slučaj komedijant".

Иван-Ниш

pre 15 godina

Одлична Јеленина борба. Нисам се надао да ће оволико издржати. Против овакве Динаре мора да се игра потпуно здрав.

perhan

pre 15 godina

Jeco lavice,hrabro si se borila ali previše ne osvojenih brejk lopti i sa druge strane dvostruke servis greške u odlučujućim momentima su te udaljile od medalje.Bez obzira svi te puno volimo,ti si naše zlato.

Loptu na zemlju

pre 15 godina

Alo, ljudi, kakva "blamaža" vas spopala (i to "galaktičkih razmera", napisa neko i - pretpostavljam - ostade živ!)? Kakva "psihološka nestabilnost"? O čemu vi to, leba vam?
A tek ovi što kritikuju JJ da je nezasluženo na prvom mestu WTA liste!!! Pa, vi ovde prosipate žuč po njoj kao da je ona sama, nekakvim manipulacijama i prevarama, uspela da iščačka prvo mesto??!!
Jednostavno, tako se "pogodilo"; kad se sve sabere, oduzme i podeli - dobiješ Jecu na prvom mestu.Tačka.

Iskreno mislim da se niko od njenih navijača (koji poznaju i prate tenis - bitna razlika!) ne zanosi da je JJ i objektivno najbolja! Više je nego očigledno da su ispred nje sestre Williams (kada su u formi), barem 4 Ruskinje (Maša, Kužna, Dementna i Safina) i Anči. Uz njih, Jecu uvek mogu da pobede (ali i da izgube od nje) i Kirilenko, Bondarenko, Radwanska, Hantuchova... i tako redom.
Jeca je tu gde je i ovo je njen vrh. A "razočarani" mogu biti samo oni koji ne poznaju tenis, odn. trenutno stanje i odnos snaga medju ženama. Samo takvi ignoramusi su mogli da očekuju medalju od Jelene Janković!
Zato, uputimo jedan iskreni aplauz našoj Jeci uz sve čestitke za borbenost i požrtvovanost. Ona protiv jedne Safine NE MOŽE BOLJE. Zašto se zbog toga nervirati, pobogu???

bo

pre 15 godina

riley i slicni,
da li je kada je postala br 1 Jelena trebalo da kaže: "Hvala lepo, ja ne bih, jer ima nekih "stručnjaka" u Srbiji koji misle da nisam zaslužila, jer nisam osvojila ovo ili ono. Nego, molim vas, oduzmite mi neke bodove koje sam zaradila, da njih zadovoljim"? Da li je ona na prevaru dobila prvo mesto, ukrala nekom nešto? Oladite, bre ljudi i budite malo ljudi. Naučite se da se radujete tuđem uspehu, pa možda i vaš život dobije neki smisao.
Jelena, ćero, neka te sreća prati ubuduće. Tugujem zbog neuspeha koji si doživela, ali se radujem zbog lepote tvoje duše. Ti si ponos svojih roditelja i nas, iskrenih prijatelja srpskih sportista i kada im ide u životu i kada su na iskušenjima.

Milan

pre 15 godina

Jelena se odlicno borila cak i sa onom povredom za razliku od ane koja se pretvara da je povredjena kad kod treba da igra za Srbiju tako je bilo i na davis kupu

Neno

pre 15 godina

Jankovicki su povrede postale sastavni deo medijske igre(uglavnom za domace potrebe).To joj je sigurnosni ventil,uvek moze da kaze kada izgubi da je bila povredjena ili u losoj formi.Naravno njeni zaslepljeni fanovi to uvek prihvataju.Da li se secate kada je zadnji put izjavila de je bila 100% zdrava.Strani novinari koji prate tenis to su vec zapazili.Ko ne veruje neka potrazi malo po netu na teniskim sajtovima.
Ne zovu nju vani bez veze "drama queen".

Kosta

pre 15 godina

@ šatro Srbijanac

Nasi teniseri da igraju za Crnu Goru?!
Ti izgleda nisi čuo koliko u Crnoj Gori živi srpskog naroda?
Ako je nekom deda Srbin iz Crne Gore naravno da ce da igra za svoju drzavu Srbiju u kojoj je i rodjen i odrastao.
I Dzon Mekinro je rodjen u Nemackoj pa to nije bio razlog da ne igra za Ameriku

IVan

pre 15 godina

Kakav glup kometar... "Priznaj da si se ponadao".Pa naravno da se nadao. Kao i svaki normalan ko navija za svog sportistu. To mnogo govori o tebi. Da li ti shvatas da Jelena ne zna da ti uospte postojis! Dakle, ti pljuj do sutra, uzalud ti je. Ostaces samo malo beskorisno zrno u svemiru u kome Jelena sija kao zlatno sunce! Jelena, hvala ti, sto si dostojanstveno predstavila Srbiju!!!

njie mi jasno#

pre 15 godina

Mogla je, nije iskoristila.Sad ce da je zaboli mali mozak zato sto je izgubila ili je bolela trepavica!Samo mi jedno nije jasno:kako moze da kaze da ima povredu kad je letela po terenu ziva i zdrava kao dren!!!!!!!!!!!!!I sta umislja sa onim flasterom???

ltj

pre 15 godina

Nema se što zamjeriti djevojci, dala je sve od svebe, danas nije išlo..svjestna je svojih prednosti i nedostataka i tako i igra. A broj 1 je zbog svoje konstantnosti, rijetko kad ne dogura do četvrtfinala na turnirima a to je u današnjem ženskom tenisu rijetkost. Svaka čast Jeleni i sve najbolje na US Openu!

mlbrnsrb

pre 15 godina

@sanja:mislim da je ova sezona vrhunac za jelenu i da ce polako da pada na wta listi, koliko mudrosti bravo sanja; reci nam ako te ne mrzi kako i gde jos jelena treba da se popne sa broja jedan normalno moze samo dole, nesto kao grafikon akcija ide dole gore ali na duzu stazu ide na gore samo treba strpljenja, hvala jeleni na postignutom, izgubiti od safine u ovom trenutku ravno je pobedi mada za mene obe su nase samo geografski zive na razlicitim mestima bravo za safinu ona je nasa sestra a vi kako te...

Rafaelita

pre 15 godina

Ne znam kako neki ovde mogu da pljuju Jelenu koja se borila i izgarala na terenu,dok se Ana nije udostojila ni da igra.Kao boli je prst,a za US OPEN je nece boleti!Bravo Jeco kraljice!

Ivan

pre 15 godina

Vidim da se mnogi ovde pitaju zašto je Jelena 1. na svetu kad to nije zaslužila. Ne znam šta vi mislite ali ja mislim da je to zbog toga što ima najviše poena od svih teniserki. Takođe vidim da pominjete da ne treba da bude prva jer nije uzela nijedan GS turnir, a eto Ana Ivanović ima čak jedan ceo i ona više zaslužuje da bude 1. Ja se ''naravno slažem sa vama'' i mislim da bi Alonsu trebalo oduzeti titulu u F1 od pre dve godine jer je Kimi R. imao više pobeda od njega. Jang Vei-u bi trebalo oduzeti zlato u višeboju u gimnastici jer ni u jednoj disciplini nije bio najbolji,a imao je najviše poena itd. itd. itd. Jednostavno ne mogu da verujem da ljudi koji koriste internet i računar mogu da budu toliko plitki i ograničeni kao terasa.

Thunderbird

pre 15 godina

@ Ajdee
Ne, ne, ti nisi najbolje razumela.
Vas boli sto Jelena nije ni tupava ni mutava; sto je vitka i idealno gradjena: sto je ovde zavrsila francusku diplomatsku skolu, u Americi ´high school´ i sto je student 3. godine ekonomije.
Sto trenira, odmara, leci se i zivi - na svojoj licnoj adresi u Srbiji, koja je i njena zvanicna rezidencija na WTA.
Sto je pobedila po vise puta sve iz prvih deset sem Enan, s kojom je imala takva finala da je sve praštalo na terenu i gde je jedan poen odlucivao. Što je poštena i plemenita.
Neoprostivo.

Milan a Marley

pre 15 godina

Covece, koliko ovde ima malicioznih ljudi.
Strasno.
I vise ovde i truju.
Jadno.
Svaka cast na borbi i zelji. Meni je to dovoljno. Napred JJ!!!

Bosiljka

pre 15 godina

Dragi prijatelji, na mene su najgori utisak ostavili komentatori RTS-a koji navijaju za protivnice Jelene Jankovic, hvale do neba i nabrajaju "zasluge i postignuca" Cibulkove, Safine...
A za to vreme, za Srbiju lije krvavi znoj nasa velika i hrabra Jeca, nase junacko srce.
Pogledajte samo ove komentare...ljudi likuju sto je izgubila clanica nase reprezentacije! Kazu igrala je za sebe! A za koga igra Nadal, za koga je Federer nosio s ponosom zastavu?!
Da se covek najezi kakvi ljudi zive medju nama

mima

pre 15 godina

Bravo Zvonko! Tesla je od Srbije dva puta tražio stipendiju za školovanje u Gracu i oba puta odbijen! Onda zapalio za Ameriku...

Nerealan

pre 15 godina

Halo bre ko povređen??? Da je bila povređena dans bi joj Dinara dala lakih 2 0 u setovima zato ne prićajte gluposti. Povredu je prikazala na početku ako bi slučajno ispala odma pa bi imala izgovor "kao" povređena. Ne sviđa mi se to kod nje i srećan sam da je ispala.
(Realan, 15. avgust 2008 18:04)
Veću glupost u životu nisam pročitao.

Ota

pre 15 godina

Jelena hvala ti na svemu, jedna od retkih sportiskinja koja bi izginula na terenu za zemlju, sto je i vise puta pokazala.
Ostalim poznavaocima u tenis, nista ajde sad lepo po trenersku licencu pa da izrodite nekog Asa,ne??
A komentar br. 30(Ivan_Nish) brate ti si napisao bas teske neistine da ne kazem gluposti. Ucimo od najboljih kad smo najgori? Sta pricas zemljace pa ovako mala zemlja najbolji smo svega cega se dotaknemo pocev od Kosarke,Odbojke,Tenisa,Vaterpola itd. I posle smena generacija normalno je da dozivimo i neuspehe.

Veca

pre 15 godina

Safina je obicna snagatorka koja bi bez jakih udaraca bila 50. na svetu. Ona nema ni lepotu tenisa ni vrhunsku tehniku. A kao sto smo videli, nema ni "dzentlmensko" ponasanje!
A za one zlobnike koji uvek kazu neistinu kako Jeca nije rekla da je protivnica bila bolja i priznala da je igrala slabo

Toliko!

pre 15 godina

Ana Ivanovic, Marija Sarapova, Serena Vilijams, Venus Vilijams, Svetlana Kuznjecova, Agnjeska Radvanska, Danijela Hantuhova, Ana Cekvetaze... su sve ispale ili odustale pre Jelene ili kao i ona u cetvrtfinalu od slabijih protivnica nego sto je Dinara Safina. U prilog dodajem da je Jelena imala i dve povrede. I koje tu bolji od Jelene? Dinara Safina jeste, ali ostali...?! Svako moze da zablista jednom, pruzi svoj maksimum, jos ako je potpuno zdrav i ima povoljan zreb osvoji vazan turnir. Svaka od do sada tri pobednice na Grand Slam turnirima ove godine nije se videla na ostala dva (sem Ane u finalu AO). Njihova taktika je jasna, mozda je i dobra, ali ih ne cini najboljim na svetu! Mozda bi i Jelena trebala da proba tako, pa da konacno zapusi usta svim neznalicama u ovoj Srbiji!!

tijana

pre 15 godina

Citam ove komentare i ne mogu da dodjem sebi od uzasa!Sram vas bilo!Jelena se zaista borila i nije zasluzila ovakve izlive gneva i mrznje od nekih mediokriteta koji uzivaju da dele kritike,a za svoju zemlju nisu ucinili bas nista!

Jelena nas ponos

pre 15 godina

Dala nam je srce,sta jos vise hocemo??!!!
Jecko HVALA ti sto si uopste igrala,ti si bar pokusala
Tvoj osmeh je vazniji od svega na svetu..Idemo dalje
Volim te

Тешић Горан

pre 15 godina

Честитам Јелени Јанковић на доброј игри приказаној током целог олимпијског тениског турнира. Она је урадила најбоље што је могла и то је то. Свака част, Јелена. Данас је Динара Сафина била боља и ја јој честитам. Такође желим да кажем да је Јелена Јанковић доказала овде светску класу и мислим да ће се у следећих неколико година на првом месту смењивати Јелена Јанковић, Ана Ивановић, Марија Шарапова, Светлана Кузњецова, Динара Сафина, сестре Вилијамс, можда још неко. Важно је да су наше тенисерке у самом светском врху и хвала им на свему што су до сада урадиле у личној каријери и за србски тенис и спорт уопште. Нема места било каквом пребацивању нашим тенисеркама и тенисерима. Ево, Виктор Троицки треба данас да игра четврт-финале турнира у Вашингтону против Ендија Родика. Одлично играју наши тенисери. Свака им част.

Браво Јелена! Борила си се како доликује на Олимпијади. Увек смо уз тебе. Играј даље и само напред. А пре свега, опорави се од повреде. Здравље не најважније.

Живела Србија!

Mladen

pre 15 godina

@tribi
Posto si jedan od novokomponovanih navijaca,u prevodu,
pratis tenis od prekjuce,zelim tebi i tvojim istomisljenicima da objasnim.Ono sto si ti napisao,sve je obrnuto.Tokom celog meca rezultat je zavisio od Safine.
Uprkos tome sto je napravila ogroman broj gresaka i imala cini mi se 10 DVOSTRUKIH SERVIS GRESAKA,ona je pobedila.Broj vinera u odnosu na Jelenu verovatno je u odnosu 1:3 ako ne i vise.Safina bi bila nepobediva da nema malo "drvenu ruku" i cesto prebaci teren ili joj je volej prejak.Nemojte slusati nase teniske komentatore a narocito Viskovica koji iz nekog laznog patriotizma nikako nisu u stanju da na isti nacin procenjuju nase i strane igrace.Oni cesto govore o greskama nasih tenisera iako su mnogo puta te greske bile iznudjene i zato vi imate utisak da nasi gube zbog sopstvenih gresaka a ne zbog dobre igre protivnika.Takav nacin komentarisanja nije fer prema protivnicima.

AlexandraBG

pre 15 godina

@kom.br.19
Uzgred...AJDE nije omrazena rec...Jelena ju je uvek koristila...zato sto se ona raduje na srpskom,kao prava Srpkinja... dok je Ana uvek vikala C'mon,pa je usled komentara prestala...pa sad kad se seti kaze:AJDE...

Cvija

pre 15 godina

Licemeri odvrat.i, kako vas sramota nije. Kada budem video bilo koga od Vas da uopste dozivi da makar kao gledelac uzivo bude na Olimpijskim igrama ,mozda cu i dozvoliti sebi da uzmem za ozbiljno neko od vasih misljenja.
Neverovatno je koliko se u Srbiji uspeh ne prasta.
Sram Vas bilo zbog toga sto licne frustracije i ne ostvarenosti u zivotu lecite tako sto postavljate negativne komentare na racun uspeha drugih.
Ne verovatno je da neko uopste moze i da pomisli da je poraz u cetvrt-finalu Olimpijskih igara neuspeh.
Ova devojka ima dva srca i mu.a do zemlje a Vi sto je mrzite mozete da joj se ponapase.e pomenutih
Ma.s

Veliko srce

pre 15 godina

Jelena,ne očajavaj.I da si odustala u prvom meču ne bi bilo za razočaranje,videlo se da si trpela velike bolove.Baš kao i Nole,pokazala si se kao veliki borac i igrač koji izgara na terenu!To je odlika velikog sportiste!Neka uče drugi od tebe šta znači biti požrtvovan i igrati srcem!SVAKA ČAST,biće još velikih mečeva!

Nijja

pre 15 godina

Jeleni sve cestitke na hrabroj i postenoj borbi. Meni je imponovala i njena volja i njeno znanje.
Voleo bih da znam sta su u zivotu postigli ovi sto pljuju i potcenjuju cinjenicu da imamo teniserku broj 1 i broj 2 na svetu. I da se njih dve smenjuju na prvom mestu.
Postoje od svih prihvacena pravila kako se racuna rejting igracica. Zao mi je sto se ta pravila ne svidjaju lokalnim poznavaocima tenisa, ali bojim se da to sto oni misle nema neku tezinu.
A misevi koji iz svojih rupa pljuju svakog ko postigne nesto veliko nek se malo osvrnu na svoj zivot, ako smeju.

boban,nis

pre 15 godina

Zvonko(58).Ne radi mi taster za et pa ti se ovako obracam.Sve sto si rekao apsolutno si u pravu,ali ne kaze se dzabe da su deca najvece bogatsvo,a ovo su nasa deca.

Ivan

pre 15 godina

Jeleni bi bilo najbolje da je na OI otišla pod zastavom MOK. Za koga da igra? Koliko vidim 50% ljudi ovde pljuje i omalovažava našu teniserku umesto da joj budu zahvalni na svemu što je uradila za zemlju koja, usput, je malo šta (ništa) uradila za nju. Ti isti veličaju Anu I. čiji mečevi za Srbiju se mogu izbrojati na prste jedne ruke. Jedan Federer je juče puk'o u 1/4 finalu od Blejka, a sumnjam da se na Švajcarskim sajtovima ljudi ophode prema njemu kao vi prema Jeleni. Daleko ste vi od Evrope. Što se mene tiče i da je izgubila u 1. kolu bio bih joj zahvalan što nas je predstavljala na OI.

lukatelo

pre 15 godina

jeco super si igrala ali ipak je safina danas bila prejaka za tebe...:(realno trenutno je ipak ona ta koja ima najbolju formu ali verujem da ces sada ti kao i ana iskoristiti ovo vreme i sto bolje se pripremiti za US open,hvala ti za sve sto si uradila za srbiju!srecno i tebi ali i svim nasim sportistima!

Zaza

pre 15 godina

Boze dragi! Sve same analize eksperata u tenisu, psiholoska posmatranja, sve pamet do pameti medj` Srbadijom.......
@Mare, komentar # 61, svaka cast na komentaru a i Jeleni na ucescu na OI.

Realan

pre 15 godina

@Mara: Nema veze,ionako je svo vreme igrala povredjena!

Halo bre ko povređen??? Da je bila povređena dans bi joj Dinara dala lakih 2 0 u setovima zato ne prićajte gluposti. Povredu je prikazala na početku ako bi slučajno ispala odma pa bi imala izgovor "kao" povređena. Ne sviđa mi se to kod nje i srećan sam da je ispala. Ako je povređena i ako je odigrala ovaj turnir ovako ima kad se oporavi da sruši i Nadala i Federera a i Noleta, pošto je sad igrala na 30%, ccccc!!!! Nadam se da će Nole srušiti Nadala pa evo zlata za Srbiju.

Bas mi zao

pre 15 godina

Safina igra zaista dobar tenis, ali sigurno da ni Jelena nije za dzabe prva na listi. Zao mi je sto je izgubila, jer smo se naravno svi nadali pobedi i medalji! Ali neko mora da nadjaca onog drugog. U ovom susretu je Jelena nadjacana, ali.... to je samo jedan izgubljeni mec. Ide se dalje! Mislim da je bespotrebno komentarisati omalovazavanja na Jelenin racun, to je toliko ruzno. Pri tom ko kaze da je ona najbolja teniserka od svih postojecih teniserki od kada se igra tenis!? Pa to ni ona ne tvrdi!!! Takva poredjenja su jako zlonamerno i sa zeljom da se njen rezultat umanji. Ona je trenutno najbolja u odnosu na trenutne igracice koje se takmice u tom sportu, valjda je to toliko jasno! Pri tom to je sasvim promenljivo stanje, jer se trenutno nijedna igracica ne izdvaja previse od drugih. Sve one varijaju u svojim nastupima. I Jelena i Ana i sestre Wiliams i Marija Sarapova i Dementijeva... Jednostavo je sada takav skup igracica, mislim da je nepotrebno trositi ruzne i uvredljive reci na Jelenin racun. Devojka se trudi ko crnac, igra lep tenis, vrlo cesto je uspesna i treba joj cestitati na tome. Niko ne kaze da je ona neprikosnovena u svojoj igri, ali trenutno nije nijedna igracica. Sve su vrlo slicne po kvalitetu. A i Enan je verovatno odustala od tenisa, jer je pocela da gubi, a sebi nije htela da dozvoli gomilu poraza. Ko kaze da ne bi ona sada izgubila silne svoje poene i trenutno bila ispod nasih teniserki. Samo kazem mozda. Da je nastavila sa nizom pobeda kao nekada, svima je jasno da bi Jelena i Ana zauzimale 2. i 3. mesto. Ali, ljudi zar bi i to bilo malo!!! Ne treba da od njih pravimo nesavladive borce, one su samo dobre igracice sa usponima i padovima, obe bi imale sto sta da poprave u svojoj igri, i ja se iskreno nadam da hoce, tako da mozda neko vreme budu zaista nedostizne za ostale suparnice, ali za sada su dovoljno dobre da su na samom vrhu. Ja im obema cestitam, a Jelenu pogotovo izdvajam sto i sa povredom igra na teskom turniru (sto po kvalitetu igracica, sto po vremenskim uslovima) za svoju zemlji da bi i njoj donela radost i medalju! Na zalost nije uspela, ali je vrlo vazno sto je to i zelela i pokazala nam svima!!!!

ivcho

pre 15 godina

Ma tebi Jeco svaka cast, za borbu, pozrtvovanost, iako povredjena. Svi smo se nadali medalji, ali jbg.Sta da se radi. Mogla bi mala Ana za neke stvari malo da se i ugleda na tebe

tomas

pre 15 godina

Umoljavaju se najdobronamerniji kriticari da Anu i Jelenu ostave na miru, a da kupe po reket svojim cerkama, sestrama i tetkama pa da njih uce kako, gde, kada i sta da igraju!

Тотални аматер

pre 15 godina

Јављам се не због овог предвидљивог резултата (јуче сам написао да је то финале пре финала у коме ће врло вероватно победити симпатична руска "колхозница"), већ због навијача који заиста имају мало појма о спорту правдајући поразе наших врхунских тенисера(ки) "повредама". Повреда нема ако се добро тренира и - ако претера у јурњави са турнира на турнир како би се сакупило што више пара и што боље спонзорима продало прво место на листи - које за историју спорта мало значи! О томе одлучује сам спортист и његов стручни штаб, а праве "ничим изазване" спортске повреде су по правили веома ретке, а не саставни део низа наступа!
Пошто сам тотални аматер, молим за стручно мишљење неког ко се заиста разуме у спорт, а не навијача којима је најјачи аргумент "а што ви не узмете рекет у руке?".

1983

pre 15 godina

Evo sad i Novak izgubi od Nadala. Rekoh ja da mi medalje necemo gledati na ovoj Olimpijadi. Ljudi bruka!!! A Jeleni hvala stvarno se borila koliko je mogla

MAriJA

pre 15 godina

sreca pa @mrki i ostali znalci imaju iza sebe nekoliko Olimpijada i osvojenih turnira.
Kada budete (a necete nikada) deseti deo uspesni kao Jeca, Nole, Lendjer, Jasna...komentarisite negativno. Do tada, jedino pristojno sto vam preostaje je da pohvalite.

Z

pre 15 godina

Imati dve prvorangirane svetke teniserke a na olimpijadi ostati bez medalje je blamaža galaktickih razmera. Svaka cast Ruskinjama i Kineskinji!

VladaNS

pre 15 godina

Evo Kineszi su upravo vristanjem uspeli da proguraju Nadala u finale!!!!!!!!
ALO KINEZI NE VRISTI SE USRED POENA, PA KAKVI STE VI TO PRIMITIVCI! DA LI STE IKADA POGLEDALI IJEDAN TENISKI MEC???

Jelena

pre 15 godina

Znala sam! Znala sam da ce Dinara da pobedi! Vec neko vreme posmatram njenu igru..i niko ne moze da me ubedi da je jedna Ana,ili Jelena,bolja od Safine!
Zao mi je,ali tako je! Srpkinja jesam,navijala sam za Anu uvek,i za Jecu uvek..ali Dinara je potpuno zasluzeno dobila mec!
I da odam priznanje Jeleni-zaista nije smarala,bila je vrlo dinamicna,vrlo jaka. Ali naisla je na prepreku.. I pored toga ona je za mene carica,isto kao i Anci.. Napred Srbi!!

Ana

pre 15 godina

@Mekenro
Ne mislim o Moresmo (ne Morezmo) bogzna šta, ali ona je osvojila jedan "grend slem", i to u Vimbldonu. Molim da se ova moja ispravka objavi.

Tako

pre 15 godina

Braćo Srbi i sesetre Srpkinje,
čitajući prethodne komentare normalan čovek ne može a da se ne zapita jesmo li mi zaslužili ovu decu ? Umesto da smo ponosni što su dve Srpkinje najbolje na svetu mi pljujemo po njima kao da nisu naše. Nije osvojila ni jedan grand slem. Pa šta...Neka o tome razmišlju ostali , što to vama velikim Srbima i patriotama smeta.

steta

pre 15 godina

Jelena Jankovic, kao sto neko rece, vec odavno je trebalo da angazuje sportskog ili nekog drugog psihologa.
Ovo uopste ne znaci da sa njom kao osobom nesto nije u redu - naprotiv, devojka je zdrava, prava, ok ponekad ima povrede koje joj ne bi smetale da zivi normalnim zivotom (kao sto ni Ani palac ne smeta da se slika jer slikanje, zamislite, ne angazuje taj deo tela pa nije ni bolno). Ali, Jeleni je potreban psiholog ako zeli da ide dalje od ovoga gde je sada.
Opet ponavljam, i ovo sada je ok, bila neko vreme prva na svetskoj listi - to je tek njih 18 na svetu uspelo, malo li je?
Medjutim, ako zeli da bude bolja, da osvoji neki GS itd, morace da poradi na svojoj psihologiji. Ili na servisu. A najbolje na oba.
Iako Jelenini ljubitelji vole da Jelenine povrede sagledavaju na nacin koji baca na Jelenu pozitivno svetlo - da se ona eto kao lavica bori i to bas za zemlju, umire na terenu, pozrtvovana je itd, stvar je prostija.
Jelenina konstanta povredjenost - cak i da je istinska - ima psiholoski karakter. Vidite, ne radi se o tome da li je ona objektvino povredjena - jer verovatno jeste.
Radi se o tome da je povreda UVEK tu, a ne bi morala da bude.
Da se radi o fizickoj nespremnosti, ima nacina da se to resi - vec se od prosle godine ovde govori Jeleni da igra manje, da se vise cuva, da se odmori i zaleci. Ne radi se o tome da ona to ne moze, nego se radi o tome da je ta povreda POTREBNA. A zasto?
Zato sto je to jedan psiholoski mehanizam odbrane. Povreda je potrebna da bi se odrzala sopstvena slika o sebi, koja je lepsa od stvarnosti.
Dokle god ima povredu, ishodi borbi na terenu nikada nisu dostojan pokazatelj snage - ako se izgubi, to je zbog povrede. Ako se pobedi, a UPRKOS povredi, onda je uspeh jos veci. U svakom slucaju, povreda sluzi kao roze naocare, uvek ulepsava stvarnost tako sto dozvoljava interpretaciju da se moze bolje i vise.
Zato to i jeste uspesan mehanizam odbrane, ali nazalost, kao i roze naocare, daje sliku stvarnosti koja bas i ne odgovara stvarnosti. To je bas i razlog zasto se Jelena ne popravlja - da bi covek ispravio greske mora prvo jasno da ih uoci!
Tu joj jos i odmazu njeni navijaci koji dodaju 'rozilo' na naocare pa joj govore da je najbolja i kada objektvino nije - jesmo li slusali da je najbolja i kad je Ana bila prva sa sve Rolan Garosom. Evo i dalje slusamo isto, iako znamo da ce vec sledece nedelje opet Ana biti prva.
Ja nemam zelju da pljujem Jelenu, za razliku od pojedinaca koji Jelenu podrzavaju kroz pljuvanje Ane, ovo pisem jer mislim da moze bolje, ali ovako svakako ne.

Thunderbird

pre 15 godina

@ Nerv, kom 11; Ajdeee, kom 23

Prvi kaze Jeleni "da pociva u miru " kao da je, daleko bilo ne daj Bože umrla; a drugi kaže "hvala Safina, ljubi te tvoj brat"!
Čovek nema dovoljno reči da opise takav jad i bedu, takav pad čoveka koji ima potrebu da ovako omalovazaava nasu veliku i zaslužnu sportistkinju.

Zato, bravo Jelena, dokazala si svoju vrhunsku klasu, a pored takvih povreda izaci i onako se boriti za svoju zemlju, do poslednjeg atoma snage, mozete samo ti i Novak.
Hvala ti Jeco, hvala ti ljudino, Bog će nagraditi tvoju čast, velika dela i ljubav prema svojoj zemlji.


Našoj

milankovic veljko

pre 15 godina

Dobro, sta je tu je, idemo dalje. Znate li vi da smo mi jedna od tri zemlje u istoriji koje su imale istovremeno na WTA listi broj 1 i broj 2?! A sad mi kazite u cemu smo jos medju tri najbolje ili najvece? Stanovnistvu, teritoriji, GPD-u?
Drago mi je sto smo dostojanstveni i ne odgovaramo na zlobne komentare iz komsiluka. Tako i treba, samo ignorisati a oni vec imaju svoj sajt za primitivizam, odnosno svoje nasusne potrebe.
Toliko od mene

Sanja

pre 15 godina

Jeleni svaka cast na borbenosti i zalaganju, ali ona ima svoje limite koje tesko moze da prevazidje.Dosta podseca na Tipsarevica po svojim padovima i usponima,ali nikada nije mogla da ostvari vrhunski rezultat.


Sto se Safine tice,ona jeste snazna , bikovita , ali je psiholoski nestabilna.Tacno da igra u zivotnoj formi , ali to nece dugo potrajati.

JJ je pustila nekoliko puta Safinu da se vraca sa 0:40 i dobija gem sto je nedopustivo za favorite na turniru.
Prica tipa bravo Jeco,bice bolje na US openu je davno potrosena,jer ona definitivno nema ni tu snagu ni tu odlucnost da osvoji neki Grand slam turnir.Mislim da je ova sezona vrhunac za JJ i da ce polako poceti da pada na WTA listi.

Za Safinu nije bas sigurno da ce biti broj jedan do kraja godine.

Floyd

pre 15 godina

Opet povreda....Postaje polako praksa da se posle svakog poraza kaže povreda je učinila svoje.Ako nisu povrede onda je kriv sudija,loš teren,vetar,stomačni virusi i sl. Sramota je reći protivnik je bio bolji spremniji. Ana i Jelena mogu pod ruku bez razmišljnja.Ako ste stvarno povređene lečite se van terena a ne na OI. Marija Šarapova je otkazala učešće na OI zbog povrede,zar je to bilo teško uraditi?
Da se nije povukla Belgijanka nebi ste videle 1mesto na WTA još dugi niz godina.
Manje mislite o izgovorima više igrajte trenirajte...pa se nadajte uspesima legendama ženskog tenisa.

12345

pre 15 godina

slažem se s komentarom broj 5. šteta za srbiju, medalja manje. gledala sam meč i u safini vidim bauštelca ( uz dužno poštovanje prema njima), ali njeno zavijanje ne priliči OI. ponaša se ko muškarača i imam osjećaj da nebi prezala ni pred čime za pobjedu. ko god šta mislio o tome, ali boje svoje zastave se brane s malo većom kulturom i poštovanjem

Mekenro

pre 15 godina

Jelena Jankovic je najslabija teniserka od svih 18 dosadasnjih koje su bile br.1 na VTA listi. Ona nicim, ama bas nicim nije zasluzila tako visok plasman. Jedina je uz Morezmo koja je bila br.1, a da nije uzela neki grand slem. Ovaj komentar nema veze sa danasnjim porazom od Safine, vec samo konstatacija. A sto se tice danasnjeg meca, i ne samo danasnjeg, ako zeli da nesto vise postigne, pod hitno treba angazovati nekog sportskog psihologa. Inace ce uvek biti pri vrhu, ali nikad na njemu.

Trianon

pre 15 godina

Čast izuzecima, ali smo već navikli, da vesti u vezi naših sportista počinju sa "XY nije uspeo(la), da se plasira...."
Nadao sam se, da će Jelena biti izuzetak stim, što će stići do zlata, šteta....
Valjda će Novak, za sada je na dobrom putu.

Zvonko

pre 15 godina

Mozete se vi ljutiti na nase sportiste u pojedinacnim sportovima koliko zelite,ali verujte mi zao mi je samo zbog njih samih a ne zbog nas koji zelimo da Srbija osvoji sto vise medalja. Eventualne medalje koje osvoje Ana,Jelena,Novak ili Cavic nisu zasluge naseg sporta, nase skole tenisa ili plivanja. Mi samo imamo srecu da su njihovi roditelji Srbi koji su imali sredstava da plate stranim trenerima da uce njihovu decu. Cavic zivi u USA,Ana u Svajcarskoj,Jelena i Novak takodje u i nostranstvu. I kada oni dodju do nekog uspeha,onda su meni toliko smesni komentari na ovom sajtu tipa:
To Srbija!
Pokazite svetu da je Srbija najbolja!
To! Sad si pokazao da si pravi Srbin Novace/Cavicu!
Ljudi,pogledajte oko sebe,pogledajte gde smo u svemu u odnosu na ostatak sveta. Da li je vecina Srba uspesna i bogata,pa su Cavic/Novak pravi nasi predstavnici? Imali smo srecu da jedan Cavic koji je rodjen i zivi u USA uci od Americkih trenera,yako da je njegova eventualna medalja zasluga USA a ne Srbije.
Ja zaista nisam negativna osoba kako se to moze uciniti iz ovog komentara, zeljno ocekujem medalje nasih kao i vi ostali...ali spustite se na zemlju pojedinci! Nisam ja manji Srbin od vas,samo malo realniji.

lency

pre 15 godina

Velika je steta sto su dve najbolje igracice sveta morale da igraju jedna protiv druge vec u cetvrtfinalu. Bio je ovo veoma lep mec,i iskreno mi je zao Jelene jer je podjednako kao i Dinara zasluzila medalju. Po meni, bilo je ovo finale pre finala. A nasoj Jeci svaka cast sto je i pored povrede igrala za svoju zemlju i borila se. Mislim da nije u redu da omalovazavate Jelenin i Anin uspeh. Jesu one dosle do prvog mesta zahvaljujuci povlacenju Enan, ali sta su trebale da urade? Da kazu mi ne zelimo prvo mesto,ne zasluzujemo ga? A ko ga zasluzuje? Jelena i Ana su prva i druga u wta trci,sto pokazuje da su zaista najbolje u ovoj sezoni. Slazem se da one u vreme sampionki kakve su Hingis,Enan,Davenport,Seles,Graf i ostale ne bi bile ni u prvih dvadeset, ali mi moramo prihvatiti da je situacija u zenskom tenisu danas zaista tuzna. Dosta njih ima problema sa povredama, losom formom, ali mi ipak treba da budemo ponosni na nase devojke. Trenutno Safina jeste najbolja, ali setite se prosle godine kada je Jelena osvojila Oklend,pa igrala finale Sidneja, pa osvojila Carston i Rim, igrala polufinale Rolan Garosa, osvojila Birmingem, finale Hertogenbosa, pa Vimbldon u miksu,polufinale Los Andjelesa,finale Toronta...Imala je odlicne rezultate i bila neprikosnovena,odmah iza Enan. Mi smo takav narod da kad dodje los trenutak, zaboravimo sve lepo sto je bilo. Nasa Jelena i nasa Ana su veliki sampioni i treba da ih podrzimo i kada im ne ide. Ja vise cenim i volim Jelenu, ali ne mrzim Anu, i uvek navijam i za nju. Poraz je poraz, bitno je da je Jelena dala sve od sebe za Srbiju. Biti i medju osam najboljih nije mala stvar. Napred Jeco u nove pobede.

dr.Sokrates

pre 15 godina

E kada procitam ove koji pisu "Hrabro si se borila za svoju zemlju. Ljudi, pa nije rat. Ne bori se ona zasvoju zemlju vec za sebe i da udje u istoriju OI kao nosilac medalje i da jednog dana kada ostavi tenis ima cehga da se seca.Zamislite pok.Matu Parlova da je tada pisano borio se za svoju zemlju. Te zemlje vise nema ali je usao u istoriju OI
Sto se tice JJ vec vidjeno.Psiholoski lose pripremljena.Kada je izjednacila na 1'1 mesto da bude psihologija na njenoj strani ona opet stravican pad.To je igracica No1 na WTA ali samo za kratko. I zapamtite ne bori se za Srbiju i narod vecza sebe i 400 WTA bodova

zacudjena

pre 15 godina

Po cemu je ovo blamaza? Jelena se borila do kraja...bice bolje sledeci put. A vi sto samo kritikujete slobodno pokazite da mozete bolje!

Ivana

pre 15 godina

ne mogu da vjerujem kakvi ste! nisu zasluzile, ovakve su onakve su. Ma ko bre vama daje za pravo da pljujete iz vasih fotelja? Borila se Jelena, ali sta se moze, Safina je buduci reket broj jedan, ima precizan i jak udarac, mnogo je snazna, i odlucna...Jeco volimo te! E, da malo taj servis poboljsas bila bi ti mnogo bolja!

AlexandraBG

pre 15 godina

Svaka cast,Jelena!
Obozavam te,sta god da se desi!!!
Hrabro si se borila za svoju zemlju,mada ne znam da li ona to uopste zasluzuje...
Ovi komentari su bruka,a ne Jelena!

mare

pre 15 godina

The... Jelena je za ovu zemlju dala neuporedivo vise nego zemlja za nju.. Nesto sad motam po glavi - ja sam na poslu ranije davao 100%, a sad radim od bede. Svakog jutra me mrzi da idem u firmu. A radim tek 3 godine. Cenim ga da i sportistima dojadi da treniraju svakog dana. Ja sam, recimo, prestao da treniram tenis kad su treninzi postali dvokratni - dva sata prepodne i dva popodne. Ne smem ni da zamislim koliko treniraju vrhunski sportisti.
Digo bih ja ruke i od tenisa i od Srbije posle pet godina takvog satiranja. S Jeleninim parama otvorio bih skolicu tenisa, zaposlio trenere i legao po plazi...

ja

pre 15 godina

ona je bar igrala... svaka cast Jelena. Ona "slatka" prasica sto je uzela 10 mil na tome sto je Justin prestala da igra treba da se , a tebi JJ svaka cast!!!! ne moze uvek da se dobije, ali mora uvek da se da sve od sebe

mrki

pre 15 godina

zadnja dva kola jelena se bas trudila. nije po ceo mec glumatala povrede, ljutila se na sudije i sl. pozitivno sam se iznenadio.

ali,
na kraju rezultat isti kao uvek - mucak, corak, njente, 0, prc

neke stvari se nikada nece promeniti :(

Pandza

pre 15 godina

Jeco, ovo sto si uradila je za medalju i to zlatnu! Svaka cast i uvek budi takav borac jer mi obicni ljudi od toga zivimo, da nam vi sportisti priredite zadovoljstvo!

Pomozi boze

pre 15 godina

Nemojte poceti sa regularnim pljuvanjem jer je ipak ucestvovala, a to je najbitnije. Meni je uzasno tesko jer sam se toliko nadao da ce se plasirati u polufinale i dokrajciti kineskinju, ali njoj je jos teze sto je izgubila takvu priliku da se popne na podium.
Sta reci, NE DAJ SE NOLE!!!!!!!!!!!!!!!!

Ana

pre 15 godina

Nema veze Jeco, bila si zaista odlicna, samo je u jednom trenutku ona imala vise srece. A mi mozemo da kazemo samo jedno- HVALA TI DO NEBA!!!!!
Idemo dalje!!

Ajdeee!

pre 15 godina

Dobro, dala je sve od sebe. Ipak, uz tri poklonjena gema (11 duplih servis grešaka), rezultat je MORAO da bude drugačiji. Nema vađenja na umor, povredu i sl. Pobedila je bolja i spremnija igračica.
P.S: Da li mi se čini, ili je NEKO počeo da koristi omraženu reč AJDE!
P.S.2: Još mi se čini da je NEKO igrao "zabranjene" balone.

Šta hoću da kažem... Treba igrati svoju igru i ne komentarisati mnogo protivnike(ce). Svako igra kako misli da je u datom trenutku najbolje za njega. DOZVOLJENO JE SVE ŠTO NIJE ZABRANJENO!

Verujem da će Safina osvojiti zlato. Igrom je to zaslužila. Ali, videste li koje je to đ...e!?
(valjda ćete da pustite ovo)

ajdeee

pre 15 godina

Bravo Dinara,kraljice.Ljubi te tvoj brat.U direktnom duelu pokazala si da si trenutno najbolja igracica na svetu i da s'pravom jurisas na mesto br.1,na kraju godine.
Sto se tice ove druge, cestitke na trudu i uobicajenoj "dramaturgiji".

tanja

pre 15 godina

Za sve ljude koji su dosli ovde da omalovazavaju uspeh nasih sportista, obucite dresove i pravac olimpijada , pored takvih pametnjakovica i talenata nece nam promaci nijedno zlatno obelezje!!!!!

Nick Bolitieri

pre 15 godina

Neko ce reci ovde bravo Jeco. Ali zasto bravo. Pa ona je virtuelni No1. Povredajoj nije smetala u igri. Ali ponavlja se nesto sto je prisutno godinama. Psihologija. Posle prvog seta gde je Safina jednostavno pocistila JJ u drugom setu uspe da se vrati i umesto psiholoski da ima prednost nad Safinom u trecem setu opet pad.Ne moze se protiv takve igracice igrati defanzivno.Safina je u strasnom usponu. Igracice i igraci ovakvog kalibra nista im ne znaci biti cetvrti. Sve jedno je da li si cetvrti ili ispao u prvom kolu. Istorija pise samo nosioce medalja

Vlada

pre 15 godina

Zena Zmaj, jedino mi je zbog nje same zao sto nije osvojila nesto, sto se mene tice ostavljanje krvi i znoja zbog svoje zemlje je bitnije od bilo koje medalje.

Ivan_Nish

pre 15 godina

Pitam se da li je moguce da jedna drzava koja ima u zenskom tenisu prva dva mesta na rang listi dozivi blamazu na Olimpijadi??!!da li je moguce da Jelena onako bezvoljno odigra prvi set?Ma gledam Ruskinju,svaka cast,izginula je na terenu,tako se brane boje svoje zemlje i svoga naroda!A ne kao ova nasa,sta me briga za US open i ostale turnire kada na jednom jedinom najvecem mestu kao sto je Olimpijada prodje tako kao sto je prosla!Zivce sam danas izgubio zbog nje,razumem znaci da smo mi jedna mala,da ne kazem sad bedna zemlja iako tako mislim ali braco i sestre imamo toliko teniskog talenta,tu smo sada besprekorni i da ovako prodjemo na Olimpijadi...zalosno!Ana sva kenjkava,koliko je puta stegla zube na raznoraznim turnirima gde se obrce tolika lova a sad nije mogla a?Pa u redu,mozda je zaista bolelo,ne kazem da nije,ali zar nije mogla da se ozbiljnije spremi za Olimpijadu?Kineski sportisti se vec 4 godine spremaju u karantinima samo za olimpijadu i evo,pogledajte koliko pljuste medalje a ne kao ovi nasi!Ana je lepo mogla da ne igra turnire zadnja 2-3 meseca pa i vise,da malo rizikuje da bude u vrhu ali da igra za zemlju kad je najpotrebnije,evo dokaz moje price o tome,Kineskinja usla u polufinale turnira!Do sad nigde nije bila i izlazi kao zec iz sesira kad je najvaznije!moree dosta vise kenjkanja,prenemaganja i ostalog,ako nema rezultata onda posmenjivati sve u olimpiskom savezu u Beogradu,postaviti nove ljude i krenuti novim putem!ovo bre nema nigde sto ima kod nas Srba!Sram da vas je sve tamo u Pekingu!Sram da vas je sve i u Beogradu!Pogledajmo malo sa uzivanjem kako to drugi rade i ucimo od boljih kad smo najgori!

maki

pre 15 godina

Svi naši sportisti su me neviđeno smorili.Bezvoljnost,nemoć,gubitnička psihologija su njihove odrednice.Jelena je veliki borac,ali nema ono najvažnije,a to je TALENAT.Veliki šampioni poput Kris Evert,Navratilove,Graf,Seleš,sestara Vilijams su nešto drugo.Volela bi da me u budućnosti demantuje,ustvari navijam za to.

Maja

pre 15 godina

Iskreno mi je jako zao...
Ali sam ipak ponosna na Jecu jer je mogla vrlo lako da pogorsa povredu,a ipak se borila za svoju SRBIJU!!!
Napred Cavic!!! AJMO NOOLEEEE!!!

Jack Sparrow

pre 15 godina

Zao mi je Jeco sto se nisi popela na pobednicko postolje,jer si milion puta dokazala da ne upravljaju sa tobom menadzeri i sponzori,da pored svog tog glamura koji prati vrhunske tenisere-ke ostala si prirodna,i zato tebi i Noletu zelim puno upseha i srece kako na buducim turnirima tako i u privatnom zivotu.Zaduzili ste armiju navijaca od Australije do Amerike vasim reprezentovanjem neke nove Srbije.

riley

pre 15 godina

Nista neobično. Mislim da su Ana i Jelena malo veštački 1. i 2. na svetu. Njih dve zajedno imaju osvojen 1 Gren slem. Nisu to prave sampionke kakve su ranije bile Henin, Davenport, sestre Williams, Seles. Kad bi takve aždaje izvukao u žrebu znao si da ideš kući, jednom je Jelena Dokić plakala kad je izvukla Lindsay Davenport. Tada je Dokić bila u samom vrhu ali se znalo ko je gazda i prvi na listi. Imam utisak da su ove dve naše devojke u vrhu zbog povlačenja Henin a ne zbog realne dominacije nad ostalima.

branko

pre 15 godina

Пре свега, Јелени честитке. Урадила је колико је могла а Олимпијада је само потврдила да је четвртфинале њен реални домет на великим турнирима . Напросто, има много играчица које Јелена не може добити а све теже ће добијати и Цибулкову, Бондаренке, Пашек, Корне, Никулеску итд. Свиђало се то нама или не.
Већ два пута сам написао да се после повлачења Енанове дуго неће знати ко је сада најбоља тенисерка света. Изгледа да сам се преварио! Данас су играле број 1 са WTA листе и вероватно тренутно најбоља тенисерка света и будућа олимпијска победница, Сафина, мада неће много погрешити ни онај који све ове атрибуте додели Дементијевој. Вероватно смо сви по мало разочарани што на Олимпијади ни Ана ни Јелена нису освојиле медаљу али је ту мање проблем у њима а више у нама који више верујемо WTA листи него својим очима.

razocarana na kvadrat !

pre 15 godina

mislim da JELENA JANKOVIC nicim ne zasluzuje prvo mesto na rang listi , SAFINA je potpuno zasluzeno pobedila ! A te price o povredi ne prolaze ,dokle vise sa povredjenim srpskim teniserima u kljucnim mecevima ?

Teniser

pre 15 godina

E, Jelena, Jelena... Ode prvo mesto na WTA listi!! Pa kako joj dozvoli da te onako oduva u 1. setu.

Ja bih se sada odmah spakovao da sam na tvom mestu i otisao pravo na turnir u New Haven-u ne bi li povratila malo poena i uspela da se vratis na 1. mesto pred US OPEN.

Bas je velika steta sto Jelena Jankovic ne moze da parira ostalim teniserkama, jer joj je i servis i forhend uzasno slab.. Ali, sta je, tu je. Valjda ce se zavrsiti i ova sezona u kojoj je ona bez ikakvih zasluga i vecih rezultata dosla na 1. mesto i zadrzala ga citavih nedelju dana. Manje cak i od Ivon Gulagong...

Ajde, Jelena - probudi se iz zimskog sna, menjaj nesto u svojoj igri, kako bi im svima pokazala da si najbolja teniserka na svetu - sto i jesi....

MUNZE

pre 15 godina

Glavu gore Jelena ,cestitke za borbu!!!Nisi uspela u svom cilju ,ali mi te volimo i cenimo!!! Samo napred broju 1 ti si nas ponos.Odmori pa u nove radne pobede US open je pred vratima.

Karakasevic bi je pobedio sa reketom za stoni tenis

pre 15 godina

Nazalost poraz. Ali nisam drugo ni ocekivao. Jelena ne igra sjajno. Nema tu povreda nikakve veze. Safina je u igri eksplozivnija, ali i ovako, pa je samo zahvaljujici nerviranju Ruskinje Jelena odrzavala prikljucak.
Inace smatram da obe igraju ruzan tenis, a Safina malo lepsi jer jace udara. Ne svidja mi se sto Jelena ne zna da sece lopte. Sa visokim loptama ne moze se protiv ove. Nije to niska Cibulkova. Ova smecuje samo tako.
Da je igrala pametnije bilo bi bolje. I jos da nije psovala...

Maja & Nidza

pre 15 godina

Bravo Jeco, lepotice, najlepsa si i najbolja!!! Ponosni smo na tebe iako nemas pojma, jer si najbolja i najlepsa, lepotice!!! Jeste da si prva iako nisi osvojila nijean Grend Slam, ali si zato lepotica i najbolja si!! Mozda se iz aviona vidi da ces da izgubis, ali ti si najlepsa i najbolja, lepotice i mi te obozavamo!!!

vidim

pre 15 godina

Pa zar ste mislili da ce da pobedi ???
Jelena poshto zna da ne moze da pobedi igrachice koje igraju lep i napadachki tenis ... ona krene sa nekim izmishljotinama da je povredjena, da ne moze da pruzi maksimum itd. Ok, poshto se ja razumem u tenis znao sam da ce izgubiti ali moram da je pohvalim na borbi. Ochekivao sam lakshu pobedu Dinare Safine u 2 seta.

Napred SRBIJO!!!!

jj

pre 15 godina

Steta za poraz. U svakom slucaju svaka joj cast na svemu, iako ostaje zal jer je imala sanse koje nije iskoristila. Safina mi je jako antipaticna i iritantna zbog onog urlikanja na terenu.

Svaka ti cast Jelena, ponovo si odrzala lekciju pojedinima kako se igra za svoju zemlju. Zelim ti od sveg srca da osvojis US Open.

srpska majka

pre 15 godina

I neka si. Vidim ja da si ti pravo srpče,gde god da živiš i treniraš. Najlepša nacionalna osobina-da se sve radi u poslednji momenat, pa APP sistem. Bez obzira na sve, mnogo te volim, biće još olimpijada. Glavu gore,samo napred!!!!
A nas i Rusa 300 miliona.....

Sanja

pre 15 godina

Razočarana sam. Zaista sam verovala da može da je pobedi. Imala je svoje šanse. Mada, ona se bar izašla na teren i borila se do kraja. Zanima me samo hoće li ostati No1?

Branislav Zekic Zeka

pre 15 godina

Pa ona je dala onu nespretnu i nesretnu izjavu da joj je vazniji US Open nego olimpijska medalja cime je uvredila desetak hiljada sportista koji su ostvarili svoj zivotni san da na najvaznijem sportskom takmicenju brane boje svoje zemlje. Time je dokazala da i nju za to bas zabole palac. Sto se tice poraza tu nema zamerke jer je zasluzeno izgubila od trenutno najboljeg svetskog zenskog reketa. To sto su se Ana i Jelena igrom slucaja upisale kao prve na svetskoj rang listi, jer je najbolja prestala da igra tenis, za to im svaka cast. Ali ako ovako mrzovoljno nastave da igraju, a to je opet njihov izbor a ne nas njihovih navijaca, uskoro ce obe pasti ispod dvadesetog mesta. Sto znaci da ce biti i manje para i manje slikanja. Ako ne slusaju uputstva svojih trenera, koji se u poslednje vreme sve cesce hvataju za glavu, i ne promene nesto u pristupu i stilu igre, bice mrka kapa. Cemu sluzi ono Jelenino trckaranje levo i desno iza osnovne linije? Pa to uspesno moze samo Rafael Nadal! Obema zelim brzo budjenje i otreznjenje ali i to je njihov izbor a ne nas njihovih vernih navijaca.

sladjana

pre 15 godina

JECIKA moja divna...jako mi je žao što nisi prošla u polufinale...ali bila si odlična i dala se maksimalno....
mislim da je došlo vreme da uzmeš US open i držim ti pesnice da uspeš u tome!

VOLIM TE PUNOOOOO!!!!!

stiv037

pre 15 godina

U zenskom tenisu smo sigurno ocekivali bar jednu medalju i sa te strane ovo je razocarenje. Jeleni ipak, svaka cast! Igrala je i pored neugodne povrede i stigla na korak do medalje. Ostaje da zalimo sto u odlucujucem setu 40:0 na svoj servis nije uspela da pretvori u svoj gem (2 puta je od 40:0 na Jelenin servis, Safina stizala do brejk lopte u 3. setu). To broj 1 na WTA listi ne bi smeo sebi da dozvoli i servis je deo igre koje ce morati da popravi, ukoliko zeli da osvoja velike turnire.

m4rk0

pre 15 godina

Povraca mi se od pojedinih persona koje velicaju Dainaru i/ili pljuju Jelenu. Jelena je igrala povredjena jos od prvog kola i dosla do cetvrtfinala a uz malo srece je mogla i do medalje. Jelena je igrala pod zastavom Srbije. Jelena je prva teniserka sveta. Sta su doticni hejteri uradili za Srbiju ? Da li ste vi isli na koju olimpijadu ? Da li ste vi kada bili prvi na Wta listi ? Prestanite da hejtujete osobe koje predstavljaju nasu zemlju u velikom sjaju, odvojte se od racunara i uradite (bar) desetinu onoga sto je Jelena uradila.

Mekenro

pre 15 godina

Jelena Jankovic je najslabija teniserka od svih 18 dosadasnjih koje su bile br.1 na VTA listi. Ona nicim, ama bas nicim nije zasluzila tako visok plasman. Jedina je uz Morezmo koja je bila br.1, a da nije uzela neki grand slem. Ovaj komentar nema veze sa danasnjim porazom od Safine, vec samo konstatacija. A sto se tice danasnjeg meca, i ne samo danasnjeg, ako zeli da nesto vise postigne, pod hitno treba angazovati nekog sportskog psihologa. Inace ce uvek biti pri vrhu, ali nikad na njemu.

boban,nis

pre 15 godina

Otiso sam posle meca kod roditelja.Po ulasku u stan moja majka koja nikada ne prati sport i koja je vec u godinama je rekla:"Ma Jelena je dama za ovu Safinu".Jel treba jos nesto da se kaze?

tribi

pre 15 godina

Cudna je igracica Jelena, nju ne pobedjuju protivnice, ona to sama uradi, pobedi sebe. Kad mislis da je zavrsila posao ona sve uprska, kad mislis da je kraj ona se vrati iz mrtvih. Kad servira jedva prebaci lopticu, ali zato iz cistih situacija ubije one sudije iza ... Kad Jelena vodi 40:0 protivnica ne mora nista da se muci, Jelena sigurno pravi 2-3 neiznudjene greske. O procentu iskorescenih brejk lopti da ne pricamo, treba joj 20-tak da bi iskoristila jednu ... pa ipak je prva igracica sveta !?

svetlana

pre 15 godina

Jelena, hvalana velikoj borbi i srcu!
Knedla u grlu nikako da se spusti.
P.S.
Nisu dzabe Dinaru na BBC-ju opisali kao :jaka kao bik.

break

pre 15 godina

Jelena svaka cast! Igrala si stvarno dobro, iako mislim da si je mogla pobediti, ali onaj brejk u trecem setu je bio presudan!!!
Svaka cast, borila si se kao prava lavica!!!

Zvonko

pre 15 godina

Mozete se vi ljutiti na nase sportiste u pojedinacnim sportovima koliko zelite,ali verujte mi zao mi je samo zbog njih samih a ne zbog nas koji zelimo da Srbija osvoji sto vise medalja. Eventualne medalje koje osvoje Ana,Jelena,Novak ili Cavic nisu zasluge naseg sporta, nase skole tenisa ili plivanja. Mi samo imamo srecu da su njihovi roditelji Srbi koji su imali sredstava da plate stranim trenerima da uce njihovu decu. Cavic zivi u USA,Ana u Svajcarskoj,Jelena i Novak takodje u i nostranstvu. I kada oni dodju do nekog uspeha,onda su meni toliko smesni komentari na ovom sajtu tipa:
To Srbija!
Pokazite svetu da je Srbija najbolja!
To! Sad si pokazao da si pravi Srbin Novace/Cavicu!
Ljudi,pogledajte oko sebe,pogledajte gde smo u svemu u odnosu na ostatak sveta. Da li je vecina Srba uspesna i bogata,pa su Cavic/Novak pravi nasi predstavnici? Imali smo srecu da jedan Cavic koji je rodjen i zivi u USA uci od Americkih trenera,yako da je njegova eventualna medalja zasluga USA a ne Srbije.
Ja zaista nisam negativna osoba kako se to moze uciniti iz ovog komentara, zeljno ocekujem medalje nasih kao i vi ostali...ali spustite se na zemlju pojedinci! Nisam ja manji Srbin od vas,samo malo realniji.

boban,nis

pre 15 godina

Otiso sam posle meca kod roditelja.Po ulasku u stan moja majka koja nikada ne prati sport i koja je vec u godinama je rekla:"Ma Jelena je dama za ovu Safinu".Jel treba jos nesto da se kaze?

riley

pre 15 godina

Nista neobično. Mislim da su Ana i Jelena malo veštački 1. i 2. na svetu. Njih dve zajedno imaju osvojen 1 Gren slem. Nisu to prave sampionke kakve su ranije bile Henin, Davenport, sestre Williams, Seles. Kad bi takve aždaje izvukao u žrebu znao si da ideš kući, jednom je Jelena Dokić plakala kad je izvukla Lindsay Davenport. Tada je Dokić bila u samom vrhu ali se znalo ko je gazda i prvi na listi. Imam utisak da su ove dve naše devojke u vrhu zbog povlačenja Henin a ne zbog realne dominacije nad ostalima.

Ivan_Nish

pre 15 godina

Pitam se da li je moguce da jedna drzava koja ima u zenskom tenisu prva dva mesta na rang listi dozivi blamazu na Olimpijadi??!!da li je moguce da Jelena onako bezvoljno odigra prvi set?Ma gledam Ruskinju,svaka cast,izginula je na terenu,tako se brane boje svoje zemlje i svoga naroda!A ne kao ova nasa,sta me briga za US open i ostale turnire kada na jednom jedinom najvecem mestu kao sto je Olimpijada prodje tako kao sto je prosla!Zivce sam danas izgubio zbog nje,razumem znaci da smo mi jedna mala,da ne kazem sad bedna zemlja iako tako mislim ali braco i sestre imamo toliko teniskog talenta,tu smo sada besprekorni i da ovako prodjemo na Olimpijadi...zalosno!Ana sva kenjkava,koliko je puta stegla zube na raznoraznim turnirima gde se obrce tolika lova a sad nije mogla a?Pa u redu,mozda je zaista bolelo,ne kazem da nije,ali zar nije mogla da se ozbiljnije spremi za Olimpijadu?Kineski sportisti se vec 4 godine spremaju u karantinima samo za olimpijadu i evo,pogledajte koliko pljuste medalje a ne kao ovi nasi!Ana je lepo mogla da ne igra turnire zadnja 2-3 meseca pa i vise,da malo rizikuje da bude u vrhu ali da igra za zemlju kad je najpotrebnije,evo dokaz moje price o tome,Kineskinja usla u polufinale turnira!Do sad nigde nije bila i izlazi kao zec iz sesira kad je najvaznije!moree dosta vise kenjkanja,prenemaganja i ostalog,ako nema rezultata onda posmenjivati sve u olimpiskom savezu u Beogradu,postaviti nove ljude i krenuti novim putem!ovo bre nema nigde sto ima kod nas Srba!Sram da vas je sve tamo u Pekingu!Sram da vas je sve i u Beogradu!Pogledajmo malo sa uzivanjem kako to drugi rade i ucimo od boljih kad smo najgori!

svetlana

pre 15 godina

Jelena, hvalana velikoj borbi i srcu!
Knedla u grlu nikako da se spusti.
P.S.
Nisu dzabe Dinaru na BBC-ju opisali kao :jaka kao bik.

m4rk0

pre 15 godina

Povraca mi se od pojedinih persona koje velicaju Dainaru i/ili pljuju Jelenu. Jelena je igrala povredjena jos od prvog kola i dosla do cetvrtfinala a uz malo srece je mogla i do medalje. Jelena je igrala pod zastavom Srbije. Jelena je prva teniserka sveta. Sta su doticni hejteri uradili za Srbiju ? Da li ste vi isli na koju olimpijadu ? Da li ste vi kada bili prvi na Wta listi ? Prestanite da hejtujete osobe koje predstavljaju nasu zemlju u velikom sjaju, odvojte se od racunara i uradite (bar) desetinu onoga sto je Jelena uradila.

Thunderbird

pre 15 godina

@ Nerv, kom 11; Ajdeee, kom 23

Prvi kaze Jeleni "da pociva u miru " kao da je, daleko bilo ne daj Bože umrla; a drugi kaže "hvala Safina, ljubi te tvoj brat"!
Čovek nema dovoljno reči da opise takav jad i bedu, takav pad čoveka koji ima potrebu da ovako omalovazaava nasu veliku i zaslužnu sportistkinju.

Zato, bravo Jelena, dokazala si svoju vrhunsku klasu, a pored takvih povreda izaci i onako se boriti za svoju zemlju, do poslednjeg atoma snage, mozete samo ti i Novak.
Hvala ti Jeco, hvala ti ljudino, Bog će nagraditi tvoju čast, velika dela i ljubav prema svojoj zemlji.


Našoj

tanja

pre 15 godina

Za sve ljude koji su dosli ovde da omalovazavaju uspeh nasih sportista, obucite dresove i pravac olimpijada , pored takvih pametnjakovica i talenata nece nam promaci nijedno zlatno obelezje!!!!!

Ivana

pre 15 godina

ne mogu da vjerujem kakvi ste! nisu zasluzile, ovakve su onakve su. Ma ko bre vama daje za pravo da pljujete iz vasih fotelja? Borila se Jelena, ali sta se moze, Safina je buduci reket broj jedan, ima precizan i jak udarac, mnogo je snazna, i odlucna...Jeco volimo te! E, da malo taj servis poboljsas bila bi ti mnogo bolja!

lency

pre 15 godina

Velika je steta sto su dve najbolje igracice sveta morale da igraju jedna protiv druge vec u cetvrtfinalu. Bio je ovo veoma lep mec,i iskreno mi je zao Jelene jer je podjednako kao i Dinara zasluzila medalju. Po meni, bilo je ovo finale pre finala. A nasoj Jeci svaka cast sto je i pored povrede igrala za svoju zemlju i borila se. Mislim da nije u redu da omalovazavate Jelenin i Anin uspeh. Jesu one dosle do prvog mesta zahvaljujuci povlacenju Enan, ali sta su trebale da urade? Da kazu mi ne zelimo prvo mesto,ne zasluzujemo ga? A ko ga zasluzuje? Jelena i Ana su prva i druga u wta trci,sto pokazuje da su zaista najbolje u ovoj sezoni. Slazem se da one u vreme sampionki kakve su Hingis,Enan,Davenport,Seles,Graf i ostale ne bi bile ni u prvih dvadeset, ali mi moramo prihvatiti da je situacija u zenskom tenisu danas zaista tuzna. Dosta njih ima problema sa povredama, losom formom, ali mi ipak treba da budemo ponosni na nase devojke. Trenutno Safina jeste najbolja, ali setite se prosle godine kada je Jelena osvojila Oklend,pa igrala finale Sidneja, pa osvojila Carston i Rim, igrala polufinale Rolan Garosa, osvojila Birmingem, finale Hertogenbosa, pa Vimbldon u miksu,polufinale Los Andjelesa,finale Toronta...Imala je odlicne rezultate i bila neprikosnovena,odmah iza Enan. Mi smo takav narod da kad dodje los trenutak, zaboravimo sve lepo sto je bilo. Nasa Jelena i nasa Ana su veliki sampioni i treba da ih podrzimo i kada im ne ide. Ja vise cenim i volim Jelenu, ali ne mrzim Anu, i uvek navijam i za nju. Poraz je poraz, bitno je da je Jelena dala sve od sebe za Srbiju. Biti i medju osam najboljih nije mala stvar. Napred Jeco u nove pobede.

ajdeee

pre 15 godina

Bravo Dinara,kraljice.Ljubi te tvoj brat.U direktnom duelu pokazala si da si trenutno najbolja igracica na svetu i da s'pravom jurisas na mesto br.1,na kraju godine.
Sto se tice ove druge, cestitke na trudu i uobicajenoj "dramaturgiji".

branko

pre 15 godina

Пре свега, Јелени честитке. Урадила је колико је могла а Олимпијада је само потврдила да је четвртфинале њен реални домет на великим турнирима . Напросто, има много играчица које Јелена не може добити а све теже ће добијати и Цибулкову, Бондаренке, Пашек, Корне, Никулеску итд. Свиђало се то нама или не.
Већ два пута сам написао да се после повлачења Енанове дуго неће знати ко је сада најбоља тенисерка света. Изгледа да сам се преварио! Данас су играле број 1 са WTA листе и вероватно тренутно најбоља тенисерка света и будућа олимпијска победница, Сафина, мада неће много погрешити ни онај који све ове атрибуте додели Дементијевој. Вероватно смо сви по мало разочарани што на Олимпијади ни Ана ни Јелена нису освојиле медаљу али је ту мање проблем у њима а више у нама који више верујемо WTA листи него својим очима.

Mekenro

pre 15 godina

Jelena Jankovic je najslabija teniserka od svih 18 dosadasnjih koje su bile br.1 na VTA listi. Ona nicim, ama bas nicim nije zasluzila tako visok plasman. Jedina je uz Morezmo koja je bila br.1, a da nije uzela neki grand slem. Ovaj komentar nema veze sa danasnjim porazom od Safine, vec samo konstatacija. A sto se tice danasnjeg meca, i ne samo danasnjeg, ako zeli da nesto vise postigne, pod hitno treba angazovati nekog sportskog psihologa. Inace ce uvek biti pri vrhu, ali nikad na njemu.

AlexandraBG

pre 15 godina

Svaka cast,Jelena!
Obozavam te,sta god da se desi!!!
Hrabro si se borila za svoju zemlju,mada ne znam da li ona to uopste zasluzuje...
Ovi komentari su bruka,a ne Jelena!

ja

pre 15 godina

ona je bar igrala... svaka cast Jelena. Ona "slatka" prasica sto je uzela 10 mil na tome sto je Justin prestala da igra treba da se , a tebi JJ svaka cast!!!! ne moze uvek da se dobije, ali mora uvek da se da sve od sebe

Thunderbird

pre 15 godina

@ Ajdee
Ne, ne, ti nisi najbolje razumela.
Vas boli sto Jelena nije ni tupava ni mutava; sto je vitka i idealno gradjena: sto je ovde zavrsila francusku diplomatsku skolu, u Americi ´high school´ i sto je student 3. godine ekonomije.
Sto trenira, odmara, leci se i zivi - na svojoj licnoj adresi u Srbiji, koja je i njena zvanicna rezidencija na WTA.
Sto je pobedila po vise puta sve iz prvih deset sem Enan, s kojom je imala takva finala da je sve praštalo na terenu i gde je jedan poen odlucivao. Što je poštena i plemenita.
Neoprostivo.

Vlada

pre 15 godina

Zena Zmaj, jedino mi je zbog nje same zao sto nije osvojila nesto, sto se mene tice ostavljanje krvi i znoja zbog svoje zemlje je bitnije od bilo koje medalje.

Jack Sparrow

pre 15 godina

Zao mi je Jeco sto se nisi popela na pobednicko postolje,jer si milion puta dokazala da ne upravljaju sa tobom menadzeri i sponzori,da pored svog tog glamura koji prati vrhunske tenisere-ke ostala si prirodna,i zato tebi i Noletu zelim puno upseha i srece kako na buducim turnirima tako i u privatnom zivotu.Zaduzili ste armiju navijaca od Australije do Amerike vasim reprezentovanjem neke nove Srbije.

tribi

pre 15 godina

Cudna je igracica Jelena, nju ne pobedjuju protivnice, ona to sama uradi, pobedi sebe. Kad mislis da je zavrsila posao ona sve uprska, kad mislis da je kraj ona se vrati iz mrtvih. Kad servira jedva prebaci lopticu, ali zato iz cistih situacija ubije one sudije iza ... Kad Jelena vodi 40:0 protivnica ne mora nista da se muci, Jelena sigurno pravi 2-3 neiznudjene greske. O procentu iskorescenih brejk lopti da ne pricamo, treba joj 20-tak da bi iskoristila jednu ... pa ipak je prva igracica sveta !?

Branislav Zekic Zeka

pre 15 godina

Pa ona je dala onu nespretnu i nesretnu izjavu da joj je vazniji US Open nego olimpijska medalja cime je uvredila desetak hiljada sportista koji su ostvarili svoj zivotni san da na najvaznijem sportskom takmicenju brane boje svoje zemlje. Time je dokazala da i nju za to bas zabole palac. Sto se tice poraza tu nema zamerke jer je zasluzeno izgubila od trenutno najboljeg svetskog zenskog reketa. To sto su se Ana i Jelena igrom slucaja upisale kao prve na svetskoj rang listi, jer je najbolja prestala da igra tenis, za to im svaka cast. Ali ako ovako mrzovoljno nastave da igraju, a to je opet njihov izbor a ne nas njihovih navijaca, uskoro ce obe pasti ispod dvadesetog mesta. Sto znaci da ce biti i manje para i manje slikanja. Ako ne slusaju uputstva svojih trenera, koji se u poslednje vreme sve cesce hvataju za glavu, i ne promene nesto u pristupu i stilu igre, bice mrka kapa. Cemu sluzi ono Jelenino trckaranje levo i desno iza osnovne linije? Pa to uspesno moze samo Rafael Nadal! Obema zelim brzo budjenje i otreznjenje ali i to je njihov izbor a ne nas njihovih vernih navijaca.

Maja & Nidza

pre 15 godina

Bravo Jeco, lepotice, najlepsa si i najbolja!!! Ponosni smo na tebe iako nemas pojma, jer si najbolja i najlepsa, lepotice!!! Jeste da si prva iako nisi osvojila nijean Grend Slam, ali si zato lepotica i najbolja si!! Mozda se iz aviona vidi da ces da izgubis, ali ti si najlepsa i najbolja, lepotice i mi te obozavamo!!!

Pandza

pre 15 godina

Jeco, ovo sto si uradila je za medalju i to zlatnu! Svaka cast i uvek budi takav borac jer mi obicni ljudi od toga zivimo, da nam vi sportisti priredite zadovoljstvo!

razocarana na kvadrat !

pre 15 godina

mislim da JELENA JANKOVIC nicim ne zasluzuje prvo mesto na rang listi , SAFINA je potpuno zasluzeno pobedila ! A te price o povredi ne prolaze ,dokle vise sa povredjenim srpskim teniserima u kljucnim mecevima ?

mare

pre 15 godina

The... Jelena je za ovu zemlju dala neuporedivo vise nego zemlja za nju.. Nesto sad motam po glavi - ja sam na poslu ranije davao 100%, a sad radim od bede. Svakog jutra me mrzi da idem u firmu. A radim tek 3 godine. Cenim ga da i sportistima dojadi da treniraju svakog dana. Ja sam, recimo, prestao da treniram tenis kad su treninzi postali dvokratni - dva sata prepodne i dva popodne. Ne smem ni da zamislim koliko treniraju vrhunski sportisti.
Digo bih ja ruke i od tenisa i od Srbije posle pet godina takvog satiranja. S Jeleninim parama otvorio bih skolicu tenisa, zaposlio trenere i legao po plazi...

break

pre 15 godina

Jelena svaka cast! Igrala si stvarno dobro, iako mislim da si je mogla pobediti, ali onaj brejk u trecem setu je bio presudan!!!
Svaka cast, borila si se kao prava lavica!!!

srpska majka

pre 15 godina

I neka si. Vidim ja da si ti pravo srpče,gde god da živiš i treniraš. Najlepša nacionalna osobina-da se sve radi u poslednji momenat, pa APP sistem. Bez obzira na sve, mnogo te volim, biće još olimpijada. Glavu gore,samo napred!!!!
A nas i Rusa 300 miliona.....

mrki

pre 15 godina

zadnja dva kola jelena se bas trudila. nije po ceo mec glumatala povrede, ljutila se na sudije i sl. pozitivno sam se iznenadio.

ali,
na kraju rezultat isti kao uvek - mucak, corak, njente, 0, prc

neke stvari se nikada nece promeniti :(

stiv037

pre 15 godina

U zenskom tenisu smo sigurno ocekivali bar jednu medalju i sa te strane ovo je razocarenje. Jeleni ipak, svaka cast! Igrala je i pored neugodne povrede i stigla na korak do medalje. Ostaje da zalimo sto u odlucujucem setu 40:0 na svoj servis nije uspela da pretvori u svoj gem (2 puta je od 40:0 na Jelenin servis, Safina stizala do brejk lopte u 3. setu). To broj 1 na WTA listi ne bi smeo sebi da dozvoli i servis je deo igre koje ce morati da popravi, ukoliko zeli da osvoja velike turnire.

dr.Sokrates

pre 15 godina

E kada procitam ove koji pisu "Hrabro si se borila za svoju zemlju. Ljudi, pa nije rat. Ne bori se ona zasvoju zemlju vec za sebe i da udje u istoriju OI kao nosilac medalje i da jednog dana kada ostavi tenis ima cehga da se seca.Zamislite pok.Matu Parlova da je tada pisano borio se za svoju zemlju. Te zemlje vise nema ali je usao u istoriju OI
Sto se tice JJ vec vidjeno.Psiholoski lose pripremljena.Kada je izjednacila na 1'1 mesto da bude psihologija na njenoj strani ona opet stravican pad.To je igracica No1 na WTA ali samo za kratko. I zapamtite ne bori se za Srbiju i narod vecza sebe i 400 WTA bodova

Karakasevic bi je pobedio sa reketom za stoni tenis

pre 15 godina

Nazalost poraz. Ali nisam drugo ni ocekivao. Jelena ne igra sjajno. Nema tu povreda nikakve veze. Safina je u igri eksplozivnija, ali i ovako, pa je samo zahvaljujici nerviranju Ruskinje Jelena odrzavala prikljucak.
Inace smatram da obe igraju ruzan tenis, a Safina malo lepsi jer jace udara. Ne svidja mi se sto Jelena ne zna da sece lopte. Sa visokim loptama ne moze se protiv ove. Nije to niska Cibulkova. Ova smecuje samo tako.
Da je igrala pametnije bilo bi bolje. I jos da nije psovala...

jj

pre 15 godina

Steta za poraz. U svakom slucaju svaka joj cast na svemu, iako ostaje zal jer je imala sanse koje nije iskoristila. Safina mi je jako antipaticna i iritantna zbog onog urlikanja na terenu.

Svaka ti cast Jelena, ponovo si odrzala lekciju pojedinima kako se igra za svoju zemlju. Zelim ti od sveg srca da osvojis US Open.

Maja

pre 15 godina

Iskreno mi je jako zao...
Ali sam ipak ponosna na Jecu jer je mogla vrlo lako da pogorsa povredu,a ipak se borila za svoju SRBIJU!!!
Napred Cavic!!! AJMO NOOLEEEE!!!

vidim

pre 15 godina

Pa zar ste mislili da ce da pobedi ???
Jelena poshto zna da ne moze da pobedi igrachice koje igraju lep i napadachki tenis ... ona krene sa nekim izmishljotinama da je povredjena, da ne moze da pruzi maksimum itd. Ok, poshto se ja razumem u tenis znao sam da ce izgubiti ali moram da je pohvalim na borbi. Ochekivao sam lakshu pobedu Dinare Safine u 2 seta.

Napred SRBIJO!!!!

Realan

pre 15 godina

@Mara: Nema veze,ionako je svo vreme igrala povredjena!

Halo bre ko povređen??? Da je bila povređena dans bi joj Dinara dala lakih 2 0 u setovima zato ne prićajte gluposti. Povredu je prikazala na početku ako bi slučajno ispala odma pa bi imala izgovor "kao" povređena. Ne sviđa mi se to kod nje i srećan sam da je ispala. Ako je povređena i ako je odigrala ovaj turnir ovako ima kad se oporavi da sruši i Nadala i Federera a i Noleta, pošto je sad igrala na 30%, ccccc!!!! Nadam se da će Nole srušiti Nadala pa evo zlata za Srbiju.

Bosiljka

pre 15 godina

Dragi prijatelji, na mene su najgori utisak ostavili komentatori RTS-a koji navijaju za protivnice Jelene Jankovic, hvale do neba i nabrajaju "zasluge i postignuca" Cibulkove, Safine...
A za to vreme, za Srbiju lije krvavi znoj nasa velika i hrabra Jeca, nase junacko srce.
Pogledajte samo ove komentare...ljudi likuju sto je izgubila clanica nase reprezentacije! Kazu igrala je za sebe! A za koga igra Nadal, za koga je Federer nosio s ponosom zastavu?!
Da se covek najezi kakvi ljudi zive medju nama

tijana

pre 15 godina

Citam ove komentare i ne mogu da dodjem sebi od uzasa!Sram vas bilo!Jelena se zaista borila i nije zasluzila ovakve izlive gneva i mrznje od nekih mediokriteta koji uzivaju da dele kritike,a za svoju zemlju nisu ucinili bas nista!

Nick Bolitieri

pre 15 godina

Neko ce reci ovde bravo Jeco. Ali zasto bravo. Pa ona je virtuelni No1. Povredajoj nije smetala u igri. Ali ponavlja se nesto sto je prisutno godinama. Psihologija. Posle prvog seta gde je Safina jednostavno pocistila JJ u drugom setu uspe da se vrati i umesto psiholoski da ima prednost nad Safinom u trecem setu opet pad.Ne moze se protiv takve igracice igrati defanzivno.Safina je u strasnom usponu. Igracice i igraci ovakvog kalibra nista im ne znaci biti cetvrti. Sve jedno je da li si cetvrti ili ispao u prvom kolu. Istorija pise samo nosioce medalja

maki

pre 15 godina

Svi naši sportisti su me neviđeno smorili.Bezvoljnost,nemoć,gubitnička psihologija su njihove odrednice.Jelena je veliki borac,ali nema ono najvažnije,a to je TALENAT.Veliki šampioni poput Kris Evert,Navratilove,Graf,Seleš,sestara Vilijams su nešto drugo.Volela bi da me u budućnosti demantuje,ustvari navijam za to.

Jelena nas ponos

pre 15 godina

Dala nam je srce,sta jos vise hocemo??!!!
Jecko HVALA ti sto si uopste igrala,ti si bar pokusala
Tvoj osmeh je vazniji od svega na svetu..Idemo dalje
Volim te

Rafaelita

pre 15 godina

Ne znam kako neki ovde mogu da pljuju Jelenu koja se borila i izgarala na terenu,dok se Ana nije udostojila ni da igra.Kao boli je prst,a za US OPEN je nece boleti!Bravo Jeco kraljice!

Thunderbird

pre 15 godina

@ Marina

Imaj poštovanja. Ovo je teniserka Srbije.
Niko te ne tera da volis Jelenu ali ne prosipaj jed i mrznju.
Ako imas časti, treba da se diviš ovim uspesima.
Na žalost ove tekuće godine se toliko mučila sa povredama koje niko ne zeli i ne sanja.
Od kada je bila prva juniorka sveta i osvojila Australian Open, ona je kao i svaki vrhunski sportista imala svoje uspone i padove, ali i pored toga je ostala normalna i uspešna, a u tenisu je uvek dokazala svoju prvu klasu.

WTA Titule (6):
2008 - Rome
2007 – Auckland, Charleston, Rome, Birmingham
2004 – Budapest
Finale (9):
2008 - Miami
2007 – Sydney, Den Bosch, Toronto, Beijing
2006 – Los Angeles
2005 – Dubai, Birmingham, Seoul
Polufinale (13):
2008 - Australian Open, Dubai, Indian Wells, Roland Garos, Los Angeles
2007 – Dubai, Doha, Warsaw, Strasbourg, Roland Garros, Los Angeles, Stuttgart
2006 – Strasbourg, US Open, Beijing, Guangzhou
2005 – Berlin
2004 – Linz
Titule dubl: 2006 - Birmingham (Na Li)
Titule dubl mix: 2007 – Wimbledon (Jamie Murray)

Ana

pre 15 godina

Nema veze Jeco, bila si zaista odlicna, samo je u jednom trenutku ona imala vise srece. A mi mozemo da kazemo samo jedno- HVALA TI DO NEBA!!!!!
Idemo dalje!!

MUNZE

pre 15 godina

Glavu gore Jelena ,cestitke za borbu!!!Nisi uspela u svom cilju ,ali mi te volimo i cenimo!!! Samo napred broju 1 ti si nas ponos.Odmori pa u nove radne pobede US open je pred vratima.

Thunderbird

pre 15 godina

@ Marina

Ispravka: slucajno sam otkucao broj 13 umesto 17 polufinala JJ.
Seti se samo da teniseri koje volimo i poštujemo, i članovi su nase Davis cup reprezentacije, Tipsarevic i Troicki, nikada nisu osvojili nijedan turnir, a Troicki je noćas u Vasingtonu prvi put usao u polufinale jednog turnira.

sladjana

pre 15 godina

JECIKA moja divna...jako mi je žao što nisi prošla u polufinale...ali bila si odlična i dala se maksimalno....
mislim da je došlo vreme da uzmeš US open i držim ti pesnice da uspeš u tome!

VOLIM TE PUNOOOOO!!!!!

zacudjena

pre 15 godina

Po cemu je ovo blamaza? Jelena se borila do kraja...bice bolje sledeci put. A vi sto samo kritikujete slobodno pokazite da mozete bolje!

Tako

pre 15 godina

Braćo Srbi i sesetre Srpkinje,
čitajući prethodne komentare normalan čovek ne može a da se ne zapita jesmo li mi zaslužili ovu decu ? Umesto da smo ponosni što su dve Srpkinje najbolje na svetu mi pljujemo po njima kao da nisu naše. Nije osvojila ni jedan grand slem. Pa šta...Neka o tome razmišlju ostali , što to vama velikim Srbima i patriotama smeta.

tomas

pre 15 godina

Umoljavaju se najdobronamerniji kriticari da Anu i Jelenu ostave na miru, a da kupe po reket svojim cerkama, sestrama i tetkama pa da njih uce kako, gde, kada i sta da igraju!

Ivan

pre 15 godina

Vidim da se mnogi ovde pitaju zašto je Jelena 1. na svetu kad to nije zaslužila. Ne znam šta vi mislite ali ja mislim da je to zbog toga što ima najviše poena od svih teniserki. Takođe vidim da pominjete da ne treba da bude prva jer nije uzela nijedan GS turnir, a eto Ana Ivanović ima čak jedan ceo i ona više zaslužuje da bude 1. Ja se ''naravno slažem sa vama'' i mislim da bi Alonsu trebalo oduzeti titulu u F1 od pre dve godine jer je Kimi R. imao više pobeda od njega. Jang Vei-u bi trebalo oduzeti zlato u višeboju u gimnastici jer ni u jednoj disciplini nije bio najbolji,a imao je najviše poena itd. itd. itd. Jednostavno ne mogu da verujem da ljudi koji koriste internet i računar mogu da budu toliko plitki i ograničeni kao terasa.

Mekenro

pre 15 godina

Jelena Jankovic je najslabija teniserka od svih 18 dosadasnjih koje su bile br.1 na VTA listi. Ona nicim, ama bas nicim nije zasluzila tako visok plasman. Jedina je uz Morezmo koja je bila br.1, a da nije uzela neki grand slem. Ovaj komentar nema veze sa danasnjim porazom od Safine, vec samo konstatacija. A sto se tice danasnjeg meca, i ne samo danasnjeg, ako zeli da nesto vise postigne, pod hitno treba angazovati nekog sportskog psihologa. Inace ce uvek biti pri vrhu, ali nikad na njemu.

Cvija

pre 15 godina

Licemeri odvrat.i, kako vas sramota nije. Kada budem video bilo koga od Vas da uopste dozivi da makar kao gledelac uzivo bude na Olimpijskim igrama ,mozda cu i dozvoliti sebi da uzmem za ozbiljno neko od vasih misljenja.
Neverovatno je koliko se u Srbiji uspeh ne prasta.
Sram Vas bilo zbog toga sto licne frustracije i ne ostvarenosti u zivotu lecite tako sto postavljate negativne komentare na racun uspeha drugih.
Ne verovatno je da neko uopste moze i da pomisli da je poraz u cetvrt-finalu Olimpijskih igara neuspeh.
Ova devojka ima dva srca i mu.a do zemlje a Vi sto je mrzite mozete da joj se ponapase.e pomenutih
Ma.s

Toliko!

pre 15 godina

Ana Ivanovic, Marija Sarapova, Serena Vilijams, Venus Vilijams, Svetlana Kuznjecova, Agnjeska Radvanska, Danijela Hantuhova, Ana Cekvetaze... su sve ispale ili odustale pre Jelene ili kao i ona u cetvrtfinalu od slabijih protivnica nego sto je Dinara Safina. U prilog dodajem da je Jelena imala i dve povrede. I koje tu bolji od Jelene? Dinara Safina jeste, ali ostali...?! Svako moze da zablista jednom, pruzi svoj maksimum, jos ako je potpuno zdrav i ima povoljan zreb osvoji vazan turnir. Svaka od do sada tri pobednice na Grand Slam turnirima ove godine nije se videla na ostala dva (sem Ane u finalu AO). Njihova taktika je jasna, mozda je i dobra, ali ih ne cini najboljim na svetu! Mozda bi i Jelena trebala da proba tako, pa da konacno zapusi usta svim neznalicama u ovoj Srbiji!!

IVan

pre 15 godina

Kakav glup kometar... "Priznaj da si se ponadao".Pa naravno da se nadao. Kao i svaki normalan ko navija za svog sportistu. To mnogo govori o tebi. Da li ti shvatas da Jelena ne zna da ti uospte postojis! Dakle, ti pljuj do sutra, uzalud ti je. Ostaces samo malo beskorisno zrno u svemiru u kome Jelena sija kao zlatno sunce! Jelena, hvala ti, sto si dostojanstveno predstavila Srbiju!!!

Sanja

pre 15 godina

Jeleni svaka cast na borbenosti i zalaganju, ali ona ima svoje limite koje tesko moze da prevazidje.Dosta podseca na Tipsarevica po svojim padovima i usponima,ali nikada nije mogla da ostvari vrhunski rezultat.


Sto se Safine tice,ona jeste snazna , bikovita , ali je psiholoski nestabilna.Tacno da igra u zivotnoj formi , ali to nece dugo potrajati.

JJ je pustila nekoliko puta Safinu da se vraca sa 0:40 i dobija gem sto je nedopustivo za favorite na turniru.
Prica tipa bravo Jeco,bice bolje na US openu je davno potrosena,jer ona definitivno nema ni tu snagu ni tu odlucnost da osvoji neki Grand slam turnir.Mislim da je ova sezona vrhunac za JJ i da ce polako poceti da pada na WTA listi.

Za Safinu nije bas sigurno da ce biti broj jedan do kraja godine.

T&R&T

pre 15 godina

"Maja&Nidza" Bas ste me nasmejali!Stvarno,obozavaoci JJ znaju samo to da napisu.Te lepa je,lepotica;te carica(Milica?)!Pa opet red "lepotice moja"!Najlepsa si!Ocigledno su svesni koliko je ruzna,pa im treba to da svaki sekund ponavljaju...Ako je ona lepotica sta su onda Masha,Ana,Kirilenko...

VladaNS

pre 15 godina

Evo Kineszi su upravo vristanjem uspeli da proguraju Nadala u finale!!!!!!!!
ALO KINEZI NE VRISTI SE USRED POENA, PA KAKVI STE VI TO PRIMITIVCI! DA LI STE IKADA POGLEDALI IJEDAN TENISKI MEC???

Jelena

pre 15 godina

Znala sam! Znala sam da ce Dinara da pobedi! Vec neko vreme posmatram njenu igru..i niko ne moze da me ubedi da je jedna Ana,ili Jelena,bolja od Safine!
Zao mi je,ali tako je! Srpkinja jesam,navijala sam za Anu uvek,i za Jecu uvek..ali Dinara je potpuno zasluzeno dobila mec!
I da odam priznanje Jeleni-zaista nije smarala,bila je vrlo dinamicna,vrlo jaka. Ali naisla je na prepreku.. I pored toga ona je za mene carica,isto kao i Anci.. Napred Srbi!!

AlexandraBG

pre 15 godina

@kom.br.19
Uzgred...AJDE nije omrazena rec...Jelena ju je uvek koristila...zato sto se ona raduje na srpskom,kao prava Srpkinja... dok je Ana uvek vikala C'mon,pa je usled komentara prestala...pa sad kad se seti kaze:AJDE...

Nerealan

pre 15 godina

Halo bre ko povređen??? Da je bila povređena dans bi joj Dinara dala lakih 2 0 u setovima zato ne prićajte gluposti. Povredu je prikazala na početku ako bi slučajno ispala odma pa bi imala izgovor "kao" povređena. Ne sviđa mi se to kod nje i srećan sam da je ispala.
(Realan, 15. avgust 2008 18:04)
Veću glupost u životu nisam pročitao.

Milan a Marley

pre 15 godina

Covece, koliko ovde ima malicioznih ljudi.
Strasno.
I vise ovde i truju.
Jadno.
Svaka cast na borbi i zelji. Meni je to dovoljno. Napred JJ!!!

ltj

pre 15 godina

Nema se što zamjeriti djevojci, dala je sve od svebe, danas nije išlo..svjestna je svojih prednosti i nedostataka i tako i igra. A broj 1 je zbog svoje konstantnosti, rijetko kad ne dogura do četvrtfinala na turnirima a to je u današnjem ženskom tenisu rijetkost. Svaka čast Jeleni i sve najbolje na US Openu!

Neno

pre 15 godina

Jankovicki su povrede postale sastavni deo medijske igre(uglavnom za domace potrebe).To joj je sigurnosni ventil,uvek moze da kaze kada izgubi da je bila povredjena ili u losoj formi.Naravno njeni zaslepljeni fanovi to uvek prihvataju.Da li se secate kada je zadnji put izjavila de je bila 100% zdrava.Strani novinari koji prate tenis to su vec zapazili.Ko ne veruje neka potrazi malo po netu na teniskim sajtovima.
Ne zovu nju vani bez veze "drama queen".

Teniser

pre 15 godina

E, Jelena, Jelena... Ode prvo mesto na WTA listi!! Pa kako joj dozvoli da te onako oduva u 1. setu.

Ja bih se sada odmah spakovao da sam na tvom mestu i otisao pravo na turnir u New Haven-u ne bi li povratila malo poena i uspela da se vratis na 1. mesto pred US OPEN.

Bas je velika steta sto Jelena Jankovic ne moze da parira ostalim teniserkama, jer joj je i servis i forhend uzasno slab.. Ali, sta je, tu je. Valjda ce se zavrsiti i ova sezona u kojoj je ona bez ikakvih zasluga i vecih rezultata dosla na 1. mesto i zadrzala ga citavih nedelju dana. Manje cak i od Ivon Gulagong...

Ajde, Jelena - probudi se iz zimskog sna, menjaj nesto u svojoj igri, kako bi im svima pokazala da si najbolja teniserka na svetu - sto i jesi....

Floyd

pre 15 godina

Opet povreda....Postaje polako praksa da se posle svakog poraza kaže povreda je učinila svoje.Ako nisu povrede onda je kriv sudija,loš teren,vetar,stomačni virusi i sl. Sramota je reći protivnik je bio bolji spremniji. Ana i Jelena mogu pod ruku bez razmišljnja.Ako ste stvarno povređene lečite se van terena a ne na OI. Marija Šarapova je otkazala učešće na OI zbog povrede,zar je to bilo teško uraditi?
Da se nije povukla Belgijanka nebi ste videle 1mesto na WTA još dugi niz godina.
Manje mislite o izgovorima više igrajte trenirajte...pa se nadajte uspesima legendama ženskog tenisa.

MAriJA

pre 15 godina

sreca pa @mrki i ostali znalci imaju iza sebe nekoliko Olimpijada i osvojenih turnira.
Kada budete (a necete nikada) deseti deo uspesni kao Jeca, Nole, Lendjer, Jasna...komentarisite negativno. Do tada, jedino pristojno sto vam preostaje je da pohvalite.

Milan

pre 15 godina

Jelena se odlicno borila cak i sa onom povredom za razliku od ane koja se pretvara da je povredjena kad kod treba da igra za Srbiju tako je bilo i na davis kupu

Pomozi boze

pre 15 godina

Nemojte poceti sa regularnim pljuvanjem jer je ipak ucestvovala, a to je najbitnije. Meni je uzasno tesko jer sam se toliko nadao da ce se plasirati u polufinale i dokrajciti kineskinju, ali njoj je jos teze sto je izgubila takvu priliku da se popne na podium.
Sta reci, NE DAJ SE NOLE!!!!!!!!!!!!!!!!

12345

pre 15 godina

slažem se s komentarom broj 5. šteta za srbiju, medalja manje. gledala sam meč i u safini vidim bauštelca ( uz dužno poštovanje prema njima), ali njeno zavijanje ne priliči OI. ponaša se ko muškarača i imam osjećaj da nebi prezala ni pred čime za pobjedu. ko god šta mislio o tome, ali boje svoje zastave se brane s malo većom kulturom i poštovanjem

Zaza

pre 15 godina

Boze dragi! Sve same analize eksperata u tenisu, psiholoska posmatranja, sve pamet do pameti medj` Srbadijom.......
@Mare, komentar # 61, svaka cast na komentaru a i Jeleni na ucescu na OI.

steta

pre 15 godina

Jelena Jankovic, kao sto neko rece, vec odavno je trebalo da angazuje sportskog ili nekog drugog psihologa.
Ovo uopste ne znaci da sa njom kao osobom nesto nije u redu - naprotiv, devojka je zdrava, prava, ok ponekad ima povrede koje joj ne bi smetale da zivi normalnim zivotom (kao sto ni Ani palac ne smeta da se slika jer slikanje, zamislite, ne angazuje taj deo tela pa nije ni bolno). Ali, Jeleni je potreban psiholog ako zeli da ide dalje od ovoga gde je sada.
Opet ponavljam, i ovo sada je ok, bila neko vreme prva na svetskoj listi - to je tek njih 18 na svetu uspelo, malo li je?
Medjutim, ako zeli da bude bolja, da osvoji neki GS itd, morace da poradi na svojoj psihologiji. Ili na servisu. A najbolje na oba.
Iako Jelenini ljubitelji vole da Jelenine povrede sagledavaju na nacin koji baca na Jelenu pozitivno svetlo - da se ona eto kao lavica bori i to bas za zemlju, umire na terenu, pozrtvovana je itd, stvar je prostija.
Jelenina konstanta povredjenost - cak i da je istinska - ima psiholoski karakter. Vidite, ne radi se o tome da li je ona objektvino povredjena - jer verovatno jeste.
Radi se o tome da je povreda UVEK tu, a ne bi morala da bude.
Da se radi o fizickoj nespremnosti, ima nacina da se to resi - vec se od prosle godine ovde govori Jeleni da igra manje, da se vise cuva, da se odmori i zaleci. Ne radi se o tome da ona to ne moze, nego se radi o tome da je ta povreda POTREBNA. A zasto?
Zato sto je to jedan psiholoski mehanizam odbrane. Povreda je potrebna da bi se odrzala sopstvena slika o sebi, koja je lepsa od stvarnosti.
Dokle god ima povredu, ishodi borbi na terenu nikada nisu dostojan pokazatelj snage - ako se izgubi, to je zbog povrede. Ako se pobedi, a UPRKOS povredi, onda je uspeh jos veci. U svakom slucaju, povreda sluzi kao roze naocare, uvek ulepsava stvarnost tako sto dozvoljava interpretaciju da se moze bolje i vise.
Zato to i jeste uspesan mehanizam odbrane, ali nazalost, kao i roze naocare, daje sliku stvarnosti koja bas i ne odgovara stvarnosti. To je bas i razlog zasto se Jelena ne popravlja - da bi covek ispravio greske mora prvo jasno da ih uoci!
Tu joj jos i odmazu njeni navijaci koji dodaju 'rozilo' na naocare pa joj govore da je najbolja i kada objektvino nije - jesmo li slusali da je najbolja i kad je Ana bila prva sa sve Rolan Garosom. Evo i dalje slusamo isto, iako znamo da ce vec sledece nedelje opet Ana biti prva.
Ja nemam zelju da pljujem Jelenu, za razliku od pojedinaca koji Jelenu podrzavaju kroz pljuvanje Ane, ovo pisem jer mislim da moze bolje, ali ovako svakako ne.

Z

pre 15 godina

Imati dve prvorangirane svetke teniserke a na olimpijadi ostati bez medalje je blamaža galaktickih razmera. Svaka cast Ruskinjama i Kineskinji!

Mladen

pre 15 godina

@tribi
Posto si jedan od novokomponovanih navijaca,u prevodu,
pratis tenis od prekjuce,zelim tebi i tvojim istomisljenicima da objasnim.Ono sto si ti napisao,sve je obrnuto.Tokom celog meca rezultat je zavisio od Safine.
Uprkos tome sto je napravila ogroman broj gresaka i imala cini mi se 10 DVOSTRUKIH SERVIS GRESAKA,ona je pobedila.Broj vinera u odnosu na Jelenu verovatno je u odnosu 1:3 ako ne i vise.Safina bi bila nepobediva da nema malo "drvenu ruku" i cesto prebaci teren ili joj je volej prejak.Nemojte slusati nase teniske komentatore a narocito Viskovica koji iz nekog laznog patriotizma nikako nisu u stanju da na isti nacin procenjuju nase i strane igrace.Oni cesto govore o greskama nasih tenisera iako su mnogo puta te greske bile iznudjene i zato vi imate utisak da nasi gube zbog sopstvenih gresaka a ne zbog dobre igre protivnika.Takav nacin komentarisanja nije fer prema protivnicima.

Marina

pre 15 godina

@Thunderbird
Nemoj da iznosiš neistine. Nije Jelena ove iz prvih deset pobeđivala više puta. Retko ih je pobeđivala, vrlo retko, a Anu jedan jedini put (uz sedam poraza). Kako jednom može da bude više puta? Ona čak i sa Čakvetadze ima loš rezultat. Nikad nije igrala ni finale "grend slema", a kamoli da ga je osvojila. Taj vaš navijački fanatizam trajaće još najviše godinu dana. Godine čine svoje. Posle Melburna, sve će doći na svoje mesto: ko ne može, već duže vreme, da pobedi nijednu teniserku iz prvih deset, neće biti ničija opsesija. Vi ne vidite da način Jelenine igre (ja tebi - ti meni, pa tako trideset puta u jednomm poenu), jest razlog što ona u zrelim igračkim godinama ima samo dve šljake u Rimu, ostalo su turniri pete i šeste kategorija, a uzela ih je dosad samo samo šest. Godine prolaze, vreme ne radi za nju. Ona nikada neće moći drukčije da igra, kasno je da se tu nešto promeni. Prvo mesto na WTA listi namestio joj je "slučaj komedijant".

ajdeee

pre 15 godina

@IVan
Imao bih mnogo toga da kazem povodom tvog komentara ali priznajem da si me odusevio onim "malo beskorisno zrno u svemiru u kojem Jelena sija kao zlatno sunce".Covece koja poezija!!Kakav Petrarka,Sekspir ili ne daj Boze,J.J.Zmaj!!!Ti si za njih Kralj!Osvezio si mi dan i usrecio svojim komentarom!Molim te,javljaj se sto cesce!!!

XY

pre 15 godina

Kom 141, 142

Verovatno su isto kao vi, na poslednjem US Openu, shvatili da Jelena nije lepa nego "ruzna", pa su je zato proglasili za najzgodniju teniserku i najbolje gradjenu sportistkinju planete.
A sto rece neko, boli vas i to sto Jeca nije mutava, tupava ni debela.
Pa zabavljate sami sebe vredjajuci kapitena teniske reprezentacije svoje zemlje.
Ma, mnogo smešno.

Ajdeee!

pre 15 godina

Dobro, dala je sve od sebe. Ipak, uz tri poklonjena gema (11 duplih servis grešaka), rezultat je MORAO da bude drugačiji. Nema vađenja na umor, povredu i sl. Pobedila je bolja i spremnija igračica.
P.S: Da li mi se čini, ili je NEKO počeo da koristi omraženu reč AJDE!
P.S.2: Još mi se čini da je NEKO igrao "zabranjene" balone.

Šta hoću da kažem... Treba igrati svoju igru i ne komentarisati mnogo protivnike(ce). Svako igra kako misli da je u datom trenutku najbolje za njega. DOZVOLJENO JE SVE ŠTO NIJE ZABRANJENO!

Verujem da će Safina osvojiti zlato. Igrom je to zaslužila. Ali, videste li koje je to đ...e!?
(valjda ćete da pustite ovo)

Sanja

pre 15 godina

Razočarana sam. Zaista sam verovala da može da je pobedi. Imala je svoje šanse. Mada, ona se bar izašla na teren i borila se do kraja. Zanima me samo hoće li ostati No1?

milankovic veljko

pre 15 godina

Dobro, sta je tu je, idemo dalje. Znate li vi da smo mi jedna od tri zemlje u istoriji koje su imale istovremeno na WTA listi broj 1 i broj 2?! A sad mi kazite u cemu smo jos medju tri najbolje ili najvece? Stanovnistvu, teritoriji, GPD-u?
Drago mi je sto smo dostojanstveni i ne odgovaramo na zlobne komentare iz komsiluka. Tako i treba, samo ignorisati a oni vec imaju svoj sajt za primitivizam, odnosno svoje nasusne potrebe.
Toliko od mene

Trianon

pre 15 godina

Čast izuzecima, ali smo već navikli, da vesti u vezi naših sportista počinju sa "XY nije uspeo(la), da se plasira...."
Nadao sam se, da će Jelena biti izuzetak stim, što će stići do zlata, šteta....
Valjda će Novak, za sada je na dobrom putu.

1983

pre 15 godina

Evo sad i Novak izgubi od Nadala. Rekoh ja da mi medalje necemo gledati na ovoj Olimpijadi. Ljudi bruka!!! A Jeleni hvala stvarno se borila koliko je mogla

ivcho

pre 15 godina

Ma tebi Jeco svaka cast, za borbu, pozrtvovanost, iako povredjena. Svi smo se nadali medalji, ali jbg.Sta da se radi. Mogla bi mala Ana za neke stvari malo da se i ugleda na tebe

Bas mi zao

pre 15 godina

Safina igra zaista dobar tenis, ali sigurno da ni Jelena nije za dzabe prva na listi. Zao mi je sto je izgubila, jer smo se naravno svi nadali pobedi i medalji! Ali neko mora da nadjaca onog drugog. U ovom susretu je Jelena nadjacana, ali.... to je samo jedan izgubljeni mec. Ide se dalje! Mislim da je bespotrebno komentarisati omalovazavanja na Jelenin racun, to je toliko ruzno. Pri tom ko kaze da je ona najbolja teniserka od svih postojecih teniserki od kada se igra tenis!? Pa to ni ona ne tvrdi!!! Takva poredjenja su jako zlonamerno i sa zeljom da se njen rezultat umanji. Ona je trenutno najbolja u odnosu na trenutne igracice koje se takmice u tom sportu, valjda je to toliko jasno! Pri tom to je sasvim promenljivo stanje, jer se trenutno nijedna igracica ne izdvaja previse od drugih. Sve one varijaju u svojim nastupima. I Jelena i Ana i sestre Wiliams i Marija Sarapova i Dementijeva... Jednostavo je sada takav skup igracica, mislim da je nepotrebno trositi ruzne i uvredljive reci na Jelenin racun. Devojka se trudi ko crnac, igra lep tenis, vrlo cesto je uspesna i treba joj cestitati na tome. Niko ne kaze da je ona neprikosnovena u svojoj igri, ali trenutno nije nijedna igracica. Sve su vrlo slicne po kvalitetu. A i Enan je verovatno odustala od tenisa, jer je pocela da gubi, a sebi nije htela da dozvoli gomilu poraza. Ko kaze da ne bi ona sada izgubila silne svoje poene i trenutno bila ispod nasih teniserki. Samo kazem mozda. Da je nastavila sa nizom pobeda kao nekada, svima je jasno da bi Jelena i Ana zauzimale 2. i 3. mesto. Ali, ljudi zar bi i to bilo malo!!! Ne treba da od njih pravimo nesavladive borce, one su samo dobre igracice sa usponima i padovima, obe bi imale sto sta da poprave u svojoj igri, i ja se iskreno nadam da hoce, tako da mozda neko vreme budu zaista nedostizne za ostale suparnice, ali za sada su dovoljno dobre da su na samom vrhu. Ja im obema cestitam, a Jelenu pogotovo izdvajam sto i sa povredom igra na teskom turniru (sto po kvalitetu igracica, sto po vremenskim uslovima) za svoju zemlji da bi i njoj donela radost i medalju! Na zalost nije uspela, ali je vrlo vazno sto je to i zelela i pokazala nam svima!!!!

Ana

pre 15 godina

@Mekenro
Ne mislim o Moresmo (ne Morezmo) bogzna šta, ali ona je osvojila jedan "grend slem", i to u Vimbldonu. Molim da se ova moja ispravka objavi.

Тотални аматер

pre 15 godina

Јављам се не због овог предвидљивог резултата (јуче сам написао да је то финале пре финала у коме ће врло вероватно победити симпатична руска "колхозница"), већ због навијача који заиста имају мало појма о спорту правдајући поразе наших врхунских тенисера(ки) "повредама". Повреда нема ако се добро тренира и - ако претера у јурњави са турнира на турнир како би се сакупило што више пара и што боље спонзорима продало прво место на листи - које за историју спорта мало значи! О томе одлучује сам спортист и његов стручни штаб, а праве "ничим изазване" спортске повреде су по правили веома ретке, а не саставни део низа наступа!
Пошто сам тотални аматер, молим за стручно мишљење неког ко се заиста разуме у спорт, а не навијача којима је најјачи аргумент "а што ви не узмете рекет у руке?".

Nijja

pre 15 godina

Jeleni sve cestitke na hrabroj i postenoj borbi. Meni je imponovala i njena volja i njeno znanje.
Voleo bih da znam sta su u zivotu postigli ovi sto pljuju i potcenjuju cinjenicu da imamo teniserku broj 1 i broj 2 na svetu. I da se njih dve smenjuju na prvom mestu.
Postoje od svih prihvacena pravila kako se racuna rejting igracica. Zao mi je sto se ta pravila ne svidjaju lokalnim poznavaocima tenisa, ali bojim se da to sto oni misle nema neku tezinu.
A misevi koji iz svojih rupa pljuju svakog ko postigne nesto veliko nek se malo osvrnu na svoj zivot, ako smeju.

Тешић Горан

pre 15 godina

Честитам Јелени Јанковић на доброј игри приказаној током целог олимпијског тениског турнира. Она је урадила најбоље што је могла и то је то. Свака част, Јелена. Данас је Динара Сафина била боља и ја јој честитам. Такође желим да кажем да је Јелена Јанковић доказала овде светску класу и мислим да ће се у следећих неколико година на првом месту смењивати Јелена Јанковић, Ана Ивановић, Марија Шарапова, Светлана Кузњецова, Динара Сафина, сестре Вилијамс, можда још неко. Важно је да су наше тенисерке у самом светском врху и хвала им на свему што су до сада урадиле у личној каријери и за србски тенис и спорт уопште. Нема места било каквом пребацивању нашим тенисеркама и тенисерима. Ево, Виктор Троицки треба данас да игра четврт-финале турнира у Вашингтону против Ендија Родика. Одлично играју наши тенисери. Свака им част.

Браво Јелена! Борила си се како доликује на Олимпијади. Увек смо уз тебе. Играј даље и само напред. А пре свега, опорави се од повреде. Здравље не најважније.

Живела Србија!

Ivan

pre 15 godina

Jeleni bi bilo najbolje da je na OI otišla pod zastavom MOK. Za koga da igra? Koliko vidim 50% ljudi ovde pljuje i omalovažava našu teniserku umesto da joj budu zahvalni na svemu što je uradila za zemlju koja, usput, je malo šta (ništa) uradila za nju. Ti isti veličaju Anu I. čiji mečevi za Srbiju se mogu izbrojati na prste jedne ruke. Jedan Federer je juče puk'o u 1/4 finalu od Blejka, a sumnjam da se na Švajcarskim sajtovima ljudi ophode prema njemu kao vi prema Jeleni. Daleko ste vi od Evrope. Što se mene tiče i da je izgubila u 1. kolu bio bih joj zahvalan što nas je predstavljala na OI.

mima

pre 15 godina

Bravo Zvonko! Tesla je od Srbije dva puta tražio stipendiju za školovanje u Gracu i oba puta odbijen! Onda zapalio za Ameriku...

Veca

pre 15 godina

Safina je obicna snagatorka koja bi bez jakih udaraca bila 50. na svetu. Ona nema ni lepotu tenisa ni vrhunsku tehniku. A kao sto smo videli, nema ni "dzentlmensko" ponasanje!
A za one zlobnike koji uvek kazu neistinu kako Jeca nije rekla da je protivnica bila bolja i priznala da je igrala slabo

njie mi jasno#

pre 15 godina

Mogla je, nije iskoristila.Sad ce da je zaboli mali mozak zato sto je izgubila ili je bolela trepavica!Samo mi jedno nije jasno:kako moze da kaze da ima povredu kad je letela po terenu ziva i zdrava kao dren!!!!!!!!!!!!!I sta umislja sa onim flasterom???

Kosta

pre 15 godina

@ šatro Srbijanac

Nasi teniseri da igraju za Crnu Goru?!
Ti izgleda nisi čuo koliko u Crnoj Gori živi srpskog naroda?
Ako je nekom deda Srbin iz Crne Gore naravno da ce da igra za svoju drzavu Srbiju u kojoj je i rodjen i odrastao.
I Dzon Mekinro je rodjen u Nemackoj pa to nije bio razlog da ne igra za Ameriku

bo

pre 15 godina

riley i slicni,
da li je kada je postala br 1 Jelena trebalo da kaže: "Hvala lepo, ja ne bih, jer ima nekih "stručnjaka" u Srbiji koji misle da nisam zaslužila, jer nisam osvojila ovo ili ono. Nego, molim vas, oduzmite mi neke bodove koje sam zaradila, da njih zadovoljim"? Da li je ona na prevaru dobila prvo mesto, ukrala nekom nešto? Oladite, bre ljudi i budite malo ljudi. Naučite se da se radujete tuđem uspehu, pa možda i vaš život dobije neki smisao.
Jelena, ćero, neka te sreća prati ubuduće. Tugujem zbog neuspeha koji si doživela, ali se radujem zbog lepote tvoje duše. Ti si ponos svojih roditelja i nas, iskrenih prijatelja srpskih sportista i kada im ide u životu i kada su na iskušenjima.

perhan

pre 15 godina

Jeco lavice,hrabro si se borila ali previše ne osvojenih brejk lopti i sa druge strane dvostruke servis greške u odlučujućim momentima su te udaljile od medalje.Bez obzira svi te puno volimo,ti si naše zlato.

Duboko_razocaran

pre 15 godina

Ne razumem ove koji pisu komentare u smislu: Bravo jeco borila si se, Ostavila si srce na terenu, Dostojno si nas predstavila...

Pa i ja da sam tamo bio i ucestvovao i ja bih se borio i bilo ko drugi. Ali mi njih nismo poslali samo da se bore nego da nam donesu medalje, a ona nam donese razocarenje i tugu. A svetski reket No. 1???

boban,nis

pre 15 godina

Zvonko(58).Ne radi mi taster za et pa ti se ovako obracam.Sve sto si rekao apsolutno si u pravu,ali ne kaze se dzabe da su deca najvece bogatsvo,a ovo su nasa deca.

mlbrnsrb

pre 15 godina

@sanja:mislim da je ova sezona vrhunac za jelenu i da ce polako da pada na wta listi, koliko mudrosti bravo sanja; reci nam ako te ne mrzi kako i gde jos jelena treba da se popne sa broja jedan normalno moze samo dole, nesto kao grafikon akcija ide dole gore ali na duzu stazu ide na gore samo treba strpljenja, hvala jeleni na postignutom, izgubiti od safine u ovom trenutku ravno je pobedi mada za mene obe su nase samo geografski zive na razlicitim mestima bravo za safinu ona je nasa sestra a vi kako te...

lukatelo

pre 15 godina

jeco super si igrala ali ipak je safina danas bila prejaka za tebe...:(realno trenutno je ipak ona ta koja ima najbolju formu ali verujem da ces sada ti kao i ana iskoristiti ovo vreme i sto bolje se pripremiti za US open,hvala ti za sve sto si uradila za srbiju!srecno i tebi ali i svim nasim sportistima!

Veliko srce

pre 15 godina

Jelena,ne očajavaj.I da si odustala u prvom meču ne bi bilo za razočaranje,videlo se da si trpela velike bolove.Baš kao i Nole,pokazala si se kao veliki borac i igrač koji izgara na terenu!To je odlika velikog sportiste!Neka uče drugi od tebe šta znači biti požrtvovan i igrati srcem!SVAKA ČAST,biće još velikih mečeva!

Loptu na zemlju

pre 15 godina

Alo, ljudi, kakva "blamaža" vas spopala (i to "galaktičkih razmera", napisa neko i - pretpostavljam - ostade živ!)? Kakva "psihološka nestabilnost"? O čemu vi to, leba vam?
A tek ovi što kritikuju JJ da je nezasluženo na prvom mestu WTA liste!!! Pa, vi ovde prosipate žuč po njoj kao da je ona sama, nekakvim manipulacijama i prevarama, uspela da iščačka prvo mesto??!!
Jednostavno, tako se "pogodilo"; kad se sve sabere, oduzme i podeli - dobiješ Jecu na prvom mestu.Tačka.

Iskreno mislim da se niko od njenih navijača (koji poznaju i prate tenis - bitna razlika!) ne zanosi da je JJ i objektivno najbolja! Više je nego očigledno da su ispred nje sestre Williams (kada su u formi), barem 4 Ruskinje (Maša, Kužna, Dementna i Safina) i Anči. Uz njih, Jecu uvek mogu da pobede (ali i da izgube od nje) i Kirilenko, Bondarenko, Radwanska, Hantuchova... i tako redom.
Jeca je tu gde je i ovo je njen vrh. A "razočarani" mogu biti samo oni koji ne poznaju tenis, odn. trenutno stanje i odnos snaga medju ženama. Samo takvi ignoramusi su mogli da očekuju medalju od Jelene Janković!
Zato, uputimo jedan iskreni aplauz našoj Jeci uz sve čestitke za borbenost i požrtvovanost. Ona protiv jedne Safine NE MOŽE BOLJE. Zašto se zbog toga nervirati, pobogu???

Иван-Ниш

pre 15 godina

Одлична Јеленина борба. Нисам се надао да ће оволико издржати. Против овакве Динаре мора да се игра потпуно здрав.

Ota

pre 15 godina

Jelena hvala ti na svemu, jedna od retkih sportiskinja koja bi izginula na terenu za zemlju, sto je i vise puta pokazala.
Ostalim poznavaocima u tenis, nista ajde sad lepo po trenersku licencu pa da izrodite nekog Asa,ne??
A komentar br. 30(Ivan_Nish) brate ti si napisao bas teske neistine da ne kazem gluposti. Ucimo od najboljih kad smo najgori? Sta pricas zemljace pa ovako mala zemlja najbolji smo svega cega se dotaknemo pocev od Kosarke,Odbojke,Tenisa,Vaterpola itd. I posle smena generacija normalno je da dozivimo i neuspehe.

Sonja Lukic

pre 15 godina

Jejena ima inteligenciju bolju od Safine, jedino sto nema formu. Nije na odmet trenirati sa muskarcima , sto verovatno cini Safina i to se vidi. Jeleni samo trebaju treninzi sa muskom ekipom.

Ivan_Nish

pre 15 godina

Pitam se da li je moguce da jedna drzava koja ima u zenskom tenisu prva dva mesta na rang listi dozivi blamazu na Olimpijadi??!!da li je moguce da Jelena onako bezvoljno odigra prvi set?Ma gledam Ruskinju,svaka cast,izginula je na terenu,tako se brane boje svoje zemlje i svoga naroda!A ne kao ova nasa,sta me briga za US open i ostale turnire kada na jednom jedinom najvecem mestu kao sto je Olimpijada prodje tako kao sto je prosla!Zivce sam danas izgubio zbog nje,razumem znaci da smo mi jedna mala,da ne kazem sad bedna zemlja iako tako mislim ali braco i sestre imamo toliko teniskog talenta,tu smo sada besprekorni i da ovako prodjemo na Olimpijadi...zalosno!Ana sva kenjkava,koliko je puta stegla zube na raznoraznim turnirima gde se obrce tolika lova a sad nije mogla a?Pa u redu,mozda je zaista bolelo,ne kazem da nije,ali zar nije mogla da se ozbiljnije spremi za Olimpijadu?Kineski sportisti se vec 4 godine spremaju u karantinima samo za olimpijadu i evo,pogledajte koliko pljuste medalje a ne kao ovi nasi!Ana je lepo mogla da ne igra turnire zadnja 2-3 meseca pa i vise,da malo rizikuje da bude u vrhu ali da igra za zemlju kad je najpotrebnije,evo dokaz moje price o tome,Kineskinja usla u polufinale turnira!Do sad nigde nije bila i izlazi kao zec iz sesira kad je najvaznije!moree dosta vise kenjkanja,prenemaganja i ostalog,ako nema rezultata onda posmenjivati sve u olimpiskom savezu u Beogradu,postaviti nove ljude i krenuti novim putem!ovo bre nema nigde sto ima kod nas Srba!Sram da vas je sve tamo u Pekingu!Sram da vas je sve i u Beogradu!Pogledajmo malo sa uzivanjem kako to drugi rade i ucimo od boljih kad smo najgori!

ajdeee

pre 15 godina

Bravo Dinara,kraljice.Ljubi te tvoj brat.U direktnom duelu pokazala si da si trenutno najbolja igracica na svetu i da s'pravom jurisas na mesto br.1,na kraju godine.
Sto se tice ove druge, cestitke na trudu i uobicajenoj "dramaturgiji".

riley

pre 15 godina

Nista neobično. Mislim da su Ana i Jelena malo veštački 1. i 2. na svetu. Njih dve zajedno imaju osvojen 1 Gren slem. Nisu to prave sampionke kakve su ranije bile Henin, Davenport, sestre Williams, Seles. Kad bi takve aždaje izvukao u žrebu znao si da ideš kući, jednom je Jelena Dokić plakala kad je izvukla Lindsay Davenport. Tada je Dokić bila u samom vrhu ali se znalo ko je gazda i prvi na listi. Imam utisak da su ove dve naše devojke u vrhu zbog povlačenja Henin a ne zbog realne dominacije nad ostalima.

boban,nis

pre 15 godina

Otiso sam posle meca kod roditelja.Po ulasku u stan moja majka koja nikada ne prati sport i koja je vec u godinama je rekla:"Ma Jelena je dama za ovu Safinu".Jel treba jos nesto da se kaze?

Mekenro

pre 15 godina

Jelena Jankovic je najslabija teniserka od svih 18 dosadasnjih koje su bile br.1 na VTA listi. Ona nicim, ama bas nicim nije zasluzila tako visok plasman. Jedina je uz Morezmo koja je bila br.1, a da nije uzela neki grand slem. Ovaj komentar nema veze sa danasnjim porazom od Safine, vec samo konstatacija. A sto se tice danasnjeg meca, i ne samo danasnjeg, ako zeli da nesto vise postigne, pod hitno treba angazovati nekog sportskog psihologa. Inace ce uvek biti pri vrhu, ali nikad na njemu.

razocarana na kvadrat !

pre 15 godina

mislim da JELENA JANKOVIC nicim ne zasluzuje prvo mesto na rang listi , SAFINA je potpuno zasluzeno pobedila ! A te price o povredi ne prolaze ,dokle vise sa povredjenim srpskim teniserima u kljucnim mecevima ?

Mekenro

pre 15 godina

Jelena Jankovic je najslabija teniserka od svih 18 dosadasnjih koje su bile br.1 na VTA listi. Ona nicim, ama bas nicim nije zasluzila tako visok plasman. Jedina je uz Morezmo koja je bila br.1, a da nije uzela neki grand slem. Ovaj komentar nema veze sa danasnjim porazom od Safine, vec samo konstatacija. A sto se tice danasnjeg meca, i ne samo danasnjeg, ako zeli da nesto vise postigne, pod hitno treba angazovati nekog sportskog psihologa. Inace ce uvek biti pri vrhu, ali nikad na njemu.

Karakasevic bi je pobedio sa reketom za stoni tenis

pre 15 godina

Nazalost poraz. Ali nisam drugo ni ocekivao. Jelena ne igra sjajno. Nema tu povreda nikakve veze. Safina je u igri eksplozivnija, ali i ovako, pa je samo zahvaljujici nerviranju Ruskinje Jelena odrzavala prikljucak.
Inace smatram da obe igraju ruzan tenis, a Safina malo lepsi jer jace udara. Ne svidja mi se sto Jelena ne zna da sece lopte. Sa visokim loptama ne moze se protiv ove. Nije to niska Cibulkova. Ova smecuje samo tako.
Da je igrala pametnije bilo bi bolje. I jos da nije psovala...

vidim

pre 15 godina

Pa zar ste mislili da ce da pobedi ???
Jelena poshto zna da ne moze da pobedi igrachice koje igraju lep i napadachki tenis ... ona krene sa nekim izmishljotinama da je povredjena, da ne moze da pruzi maksimum itd. Ok, poshto se ja razumem u tenis znao sam da ce izgubiti ali moram da je pohvalim na borbi. Ochekivao sam lakshu pobedu Dinare Safine u 2 seta.

Napred SRBIJO!!!!

Branislav Zekic Zeka

pre 15 godina

Pa ona je dala onu nespretnu i nesretnu izjavu da joj je vazniji US Open nego olimpijska medalja cime je uvredila desetak hiljada sportista koji su ostvarili svoj zivotni san da na najvaznijem sportskom takmicenju brane boje svoje zemlje. Time je dokazala da i nju za to bas zabole palac. Sto se tice poraza tu nema zamerke jer je zasluzeno izgubila od trenutno najboljeg svetskog zenskog reketa. To sto su se Ana i Jelena igrom slucaja upisale kao prve na svetskoj rang listi, jer je najbolja prestala da igra tenis, za to im svaka cast. Ali ako ovako mrzovoljno nastave da igraju, a to je opet njihov izbor a ne nas njihovih navijaca, uskoro ce obe pasti ispod dvadesetog mesta. Sto znaci da ce biti i manje para i manje slikanja. Ako ne slusaju uputstva svojih trenera, koji se u poslednje vreme sve cesce hvataju za glavu, i ne promene nesto u pristupu i stilu igre, bice mrka kapa. Cemu sluzi ono Jelenino trckaranje levo i desno iza osnovne linije? Pa to uspesno moze samo Rafael Nadal! Obema zelim brzo budjenje i otreznjenje ali i to je njihov izbor a ne nas njihovih vernih navijaca.

mrki

pre 15 godina

zadnja dva kola jelena se bas trudila. nije po ceo mec glumatala povrede, ljutila se na sudije i sl. pozitivno sam se iznenadio.

ali,
na kraju rezultat isti kao uvek - mucak, corak, njente, 0, prc

neke stvari se nikada nece promeniti :(

Maja & Nidza

pre 15 godina

Bravo Jeco, lepotice, najlepsa si i najbolja!!! Ponosni smo na tebe iako nemas pojma, jer si najbolja i najlepsa, lepotice!!! Jeste da si prva iako nisi osvojila nijean Grend Slam, ali si zato lepotica i najbolja si!! Mozda se iz aviona vidi da ces da izgubis, ali ti si najlepsa i najbolja, lepotice i mi te obozavamo!!!

Teniser

pre 15 godina

E, Jelena, Jelena... Ode prvo mesto na WTA listi!! Pa kako joj dozvoli da te onako oduva u 1. setu.

Ja bih se sada odmah spakovao da sam na tvom mestu i otisao pravo na turnir u New Haven-u ne bi li povratila malo poena i uspela da se vratis na 1. mesto pred US OPEN.

Bas je velika steta sto Jelena Jankovic ne moze da parira ostalim teniserkama, jer joj je i servis i forhend uzasno slab.. Ali, sta je, tu je. Valjda ce se zavrsiti i ova sezona u kojoj je ona bez ikakvih zasluga i vecih rezultata dosla na 1. mesto i zadrzala ga citavih nedelju dana. Manje cak i od Ivon Gulagong...

Ajde, Jelena - probudi se iz zimskog sna, menjaj nesto u svojoj igri, kako bi im svima pokazala da si najbolja teniserka na svetu - sto i jesi....

Realan

pre 15 godina

@Mara: Nema veze,ionako je svo vreme igrala povredjena!

Halo bre ko povređen??? Da je bila povređena dans bi joj Dinara dala lakih 2 0 u setovima zato ne prićajte gluposti. Povredu je prikazala na početku ako bi slučajno ispala odma pa bi imala izgovor "kao" povređena. Ne sviđa mi se to kod nje i srećan sam da je ispala. Ako je povređena i ako je odigrala ovaj turnir ovako ima kad se oporavi da sruši i Nadala i Federera a i Noleta, pošto je sad igrala na 30%, ccccc!!!! Nadam se da će Nole srušiti Nadala pa evo zlata za Srbiju.

tribi

pre 15 godina

Cudna je igracica Jelena, nju ne pobedjuju protivnice, ona to sama uradi, pobedi sebe. Kad mislis da je zavrsila posao ona sve uprska, kad mislis da je kraj ona se vrati iz mrtvih. Kad servira jedva prebaci lopticu, ali zato iz cistih situacija ubije one sudije iza ... Kad Jelena vodi 40:0 protivnica ne mora nista da se muci, Jelena sigurno pravi 2-3 neiznudjene greske. O procentu iskorescenih brejk lopti da ne pricamo, treba joj 20-tak da bi iskoristila jednu ... pa ipak je prva igracica sveta !?

Ajdeee!

pre 15 godina

Dobro, dala je sve od sebe. Ipak, uz tri poklonjena gema (11 duplih servis grešaka), rezultat je MORAO da bude drugačiji. Nema vađenja na umor, povredu i sl. Pobedila je bolja i spremnija igračica.
P.S: Da li mi se čini, ili je NEKO počeo da koristi omraženu reč AJDE!
P.S.2: Još mi se čini da je NEKO igrao "zabranjene" balone.

Šta hoću da kažem... Treba igrati svoju igru i ne komentarisati mnogo protivnike(ce). Svako igra kako misli da je u datom trenutku najbolje za njega. DOZVOLJENO JE SVE ŠTO NIJE ZABRANJENO!

Verujem da će Safina osvojiti zlato. Igrom je to zaslužila. Ali, videste li koje je to đ...e!?
(valjda ćete da pustite ovo)

stiv037

pre 15 godina

U zenskom tenisu smo sigurno ocekivali bar jednu medalju i sa te strane ovo je razocarenje. Jeleni ipak, svaka cast! Igrala je i pored neugodne povrede i stigla na korak do medalje. Ostaje da zalimo sto u odlucujucem setu 40:0 na svoj servis nije uspela da pretvori u svoj gem (2 puta je od 40:0 na Jelenin servis, Safina stizala do brejk lopte u 3. setu). To broj 1 na WTA listi ne bi smeo sebi da dozvoli i servis je deo igre koje ce morati da popravi, ukoliko zeli da osvoja velike turnire.

Z

pre 15 godina

Imati dve prvorangirane svetke teniserke a na olimpijadi ostati bez medalje je blamaža galaktickih razmera. Svaka cast Ruskinjama i Kineskinji!

Maja

pre 15 godina

Iskreno mi je jako zao...
Ali sam ipak ponosna na Jecu jer je mogla vrlo lako da pogorsa povredu,a ipak se borila za svoju SRBIJU!!!
Napred Cavic!!! AJMO NOOLEEEE!!!

Vlada

pre 15 godina

Zena Zmaj, jedino mi je zbog nje same zao sto nije osvojila nesto, sto se mene tice ostavljanje krvi i znoja zbog svoje zemlje je bitnije od bilo koje medalje.

Nick Bolitieri

pre 15 godina

Neko ce reci ovde bravo Jeco. Ali zasto bravo. Pa ona je virtuelni No1. Povredajoj nije smetala u igri. Ali ponavlja se nesto sto je prisutno godinama. Psihologija. Posle prvog seta gde je Safina jednostavno pocistila JJ u drugom setu uspe da se vrati i umesto psiholoski da ima prednost nad Safinom u trecem setu opet pad.Ne moze se protiv takve igracice igrati defanzivno.Safina je u strasnom usponu. Igracice i igraci ovakvog kalibra nista im ne znaci biti cetvrti. Sve jedno je da li si cetvrti ili ispao u prvom kolu. Istorija pise samo nosioce medalja

Sanja

pre 15 godina

Razočarana sam. Zaista sam verovala da može da je pobedi. Imala je svoje šanse. Mada, ona se bar izašla na teren i borila se do kraja. Zanima me samo hoće li ostati No1?

branko

pre 15 godina

Пре свега, Јелени честитке. Урадила је колико је могла а Олимпијада је само потврдила да је четвртфинале њен реални домет на великим турнирима . Напросто, има много играчица које Јелена не може добити а све теже ће добијати и Цибулкову, Бондаренке, Пашек, Корне, Никулеску итд. Свиђало се то нама или не.
Већ два пута сам написао да се после повлачења Енанове дуго неће знати ко је сада најбоља тенисерка света. Изгледа да сам се преварио! Данас су играле број 1 са WTA листе и вероватно тренутно најбоља тенисерка света и будућа олимпијска победница, Сафина, мада неће много погрешити ни онај који све ове атрибуте додели Дементијевој. Вероватно смо сви по мало разочарани што на Олимпијади ни Ана ни Јелена нису освојиле медаљу али је ту мање проблем у њима а више у нама који више верујемо WTA листи него својим очима.

maki

pre 15 godina

Svi naši sportisti su me neviđeno smorili.Bezvoljnost,nemoć,gubitnička psihologija su njihove odrednice.Jelena je veliki borac,ali nema ono najvažnije,a to je TALENAT.Veliki šampioni poput Kris Evert,Navratilove,Graf,Seleš,sestara Vilijams su nešto drugo.Volela bi da me u budućnosti demantuje,ustvari navijam za to.

Zvonko

pre 15 godina

Mozete se vi ljutiti na nase sportiste u pojedinacnim sportovima koliko zelite,ali verujte mi zao mi je samo zbog njih samih a ne zbog nas koji zelimo da Srbija osvoji sto vise medalja. Eventualne medalje koje osvoje Ana,Jelena,Novak ili Cavic nisu zasluge naseg sporta, nase skole tenisa ili plivanja. Mi samo imamo srecu da su njihovi roditelji Srbi koji su imali sredstava da plate stranim trenerima da uce njihovu decu. Cavic zivi u USA,Ana u Svajcarskoj,Jelena i Novak takodje u i nostranstvu. I kada oni dodju do nekog uspeha,onda su meni toliko smesni komentari na ovom sajtu tipa:
To Srbija!
Pokazite svetu da je Srbija najbolja!
To! Sad si pokazao da si pravi Srbin Novace/Cavicu!
Ljudi,pogledajte oko sebe,pogledajte gde smo u svemu u odnosu na ostatak sveta. Da li je vecina Srba uspesna i bogata,pa su Cavic/Novak pravi nasi predstavnici? Imali smo srecu da jedan Cavic koji je rodjen i zivi u USA uci od Americkih trenera,yako da je njegova eventualna medalja zasluga USA a ne Srbije.
Ja zaista nisam negativna osoba kako se to moze uciniti iz ovog komentara, zeljno ocekujem medalje nasih kao i vi ostali...ali spustite se na zemlju pojedinci! Nisam ja manji Srbin od vas,samo malo realniji.

ja

pre 15 godina

ona je bar igrala... svaka cast Jelena. Ona "slatka" prasica sto je uzela 10 mil na tome sto je Justin prestala da igra treba da se , a tebi JJ svaka cast!!!! ne moze uvek da se dobije, ali mora uvek da se da sve od sebe

svetlana

pre 15 godina

Jelena, hvalana velikoj borbi i srcu!
Knedla u grlu nikako da se spusti.
P.S.
Nisu dzabe Dinaru na BBC-ju opisali kao :jaka kao bik.

break

pre 15 godina

Jelena svaka cast! Igrala si stvarno dobro, iako mislim da si je mogla pobediti, ali onaj brejk u trecem setu je bio presudan!!!
Svaka cast, borila si se kao prava lavica!!!

jj

pre 15 godina

Steta za poraz. U svakom slucaju svaka joj cast na svemu, iako ostaje zal jer je imala sanse koje nije iskoristila. Safina mi je jako antipaticna i iritantna zbog onog urlikanja na terenu.

Svaka ti cast Jelena, ponovo si odrzala lekciju pojedinima kako se igra za svoju zemlju. Zelim ti od sveg srca da osvojis US Open.

sladjana

pre 15 godina

JECIKA moja divna...jako mi je žao što nisi prošla u polufinale...ali bila si odlična i dala se maksimalno....
mislim da je došlo vreme da uzmeš US open i držim ti pesnice da uspeš u tome!

VOLIM TE PUNOOOOO!!!!!

m4rk0

pre 15 godina

Povraca mi se od pojedinih persona koje velicaju Dainaru i/ili pljuju Jelenu. Jelena je igrala povredjena jos od prvog kola i dosla do cetvrtfinala a uz malo srece je mogla i do medalje. Jelena je igrala pod zastavom Srbije. Jelena je prva teniserka sveta. Sta su doticni hejteri uradili za Srbiju ? Da li ste vi isli na koju olimpijadu ? Da li ste vi kada bili prvi na Wta listi ? Prestanite da hejtujete osobe koje predstavljaju nasu zemlju u velikom sjaju, odvojte se od racunara i uradite (bar) desetinu onoga sto je Jelena uradila.

dr.Sokrates

pre 15 godina

E kada procitam ove koji pisu "Hrabro si se borila za svoju zemlju. Ljudi, pa nije rat. Ne bori se ona zasvoju zemlju vec za sebe i da udje u istoriju OI kao nosilac medalje i da jednog dana kada ostavi tenis ima cehga da se seca.Zamislite pok.Matu Parlova da je tada pisano borio se za svoju zemlju. Te zemlje vise nema ali je usao u istoriju OI
Sto se tice JJ vec vidjeno.Psiholoski lose pripremljena.Kada je izjednacila na 1'1 mesto da bude psihologija na njenoj strani ona opet stravican pad.To je igracica No1 na WTA ali samo za kratko. I zapamtite ne bori se za Srbiju i narod vecza sebe i 400 WTA bodova

Duboko_razocaran

pre 15 godina

Ne razumem ove koji pisu komentare u smislu: Bravo jeco borila si se, Ostavila si srce na terenu, Dostojno si nas predstavila...

Pa i ja da sam tamo bio i ucestvovao i ja bih se borio i bilo ko drugi. Ali mi njih nismo poslali samo da se bore nego da nam donesu medalje, a ona nam donese razocarenje i tugu. A svetski reket No. 1???

srpska majka

pre 15 godina

I neka si. Vidim ja da si ti pravo srpče,gde god da živiš i treniraš. Najlepša nacionalna osobina-da se sve radi u poslednji momenat, pa APP sistem. Bez obzira na sve, mnogo te volim, biće još olimpijada. Glavu gore,samo napred!!!!
A nas i Rusa 300 miliona.....

Ana

pre 15 godina

Nema veze Jeco, bila si zaista odlicna, samo je u jednom trenutku ona imala vise srece. A mi mozemo da kazemo samo jedno- HVALA TI DO NEBA!!!!!
Idemo dalje!!

MUNZE

pre 15 godina

Glavu gore Jelena ,cestitke za borbu!!!Nisi uspela u svom cilju ,ali mi te volimo i cenimo!!! Samo napred broju 1 ti si nas ponos.Odmori pa u nove radne pobede US open je pred vratima.

Jack Sparrow

pre 15 godina

Zao mi je Jeco sto se nisi popela na pobednicko postolje,jer si milion puta dokazala da ne upravljaju sa tobom menadzeri i sponzori,da pored svog tog glamura koji prati vrhunske tenisere-ke ostala si prirodna,i zato tebi i Noletu zelim puno upseha i srece kako na buducim turnirima tako i u privatnom zivotu.Zaduzili ste armiju navijaca od Australije do Amerike vasim reprezentovanjem neke nove Srbije.

Pandza

pre 15 godina

Jeco, ovo sto si uradila je za medalju i to zlatnu! Svaka cast i uvek budi takav borac jer mi obicni ljudi od toga zivimo, da nam vi sportisti priredite zadovoljstvo!

Ivana

pre 15 godina

ne mogu da vjerujem kakvi ste! nisu zasluzile, ovakve su onakve su. Ma ko bre vama daje za pravo da pljujete iz vasih fotelja? Borila se Jelena, ali sta se moze, Safina je buduci reket broj jedan, ima precizan i jak udarac, mnogo je snazna, i odlucna...Jeco volimo te! E, da malo taj servis poboljsas bila bi ti mnogo bolja!

Floyd

pre 15 godina

Opet povreda....Postaje polako praksa da se posle svakog poraza kaže povreda je učinila svoje.Ako nisu povrede onda je kriv sudija,loš teren,vetar,stomačni virusi i sl. Sramota je reći protivnik je bio bolji spremniji. Ana i Jelena mogu pod ruku bez razmišljnja.Ako ste stvarno povređene lečite se van terena a ne na OI. Marija Šarapova je otkazala učešće na OI zbog povrede,zar je to bilo teško uraditi?
Da se nije povukla Belgijanka nebi ste videle 1mesto na WTA još dugi niz godina.
Manje mislite o izgovorima više igrajte trenirajte...pa se nadajte uspesima legendama ženskog tenisa.

Sanja

pre 15 godina

Jeleni svaka cast na borbenosti i zalaganju, ali ona ima svoje limite koje tesko moze da prevazidje.Dosta podseca na Tipsarevica po svojim padovima i usponima,ali nikada nije mogla da ostvari vrhunski rezultat.


Sto se Safine tice,ona jeste snazna , bikovita , ali je psiholoski nestabilna.Tacno da igra u zivotnoj formi , ali to nece dugo potrajati.

JJ je pustila nekoliko puta Safinu da se vraca sa 0:40 i dobija gem sto je nedopustivo za favorite na turniru.
Prica tipa bravo Jeco,bice bolje na US openu je davno potrosena,jer ona definitivno nema ni tu snagu ni tu odlucnost da osvoji neki Grand slam turnir.Mislim da je ova sezona vrhunac za JJ i da ce polako poceti da pada na WTA listi.

Za Safinu nije bas sigurno da ce biti broj jedan do kraja godine.

VladaNS

pre 15 godina

Evo Kineszi su upravo vristanjem uspeli da proguraju Nadala u finale!!!!!!!!
ALO KINEZI NE VRISTI SE USRED POENA, PA KAKVI STE VI TO PRIMITIVCI! DA LI STE IKADA POGLEDALI IJEDAN TENISKI MEC???

1983

pre 15 godina

Evo sad i Novak izgubi od Nadala. Rekoh ja da mi medalje necemo gledati na ovoj Olimpijadi. Ljudi bruka!!! A Jeleni hvala stvarno se borila koliko je mogla

ivcho

pre 15 godina

Ma tebi Jeco svaka cast, za borbu, pozrtvovanost, iako povredjena. Svi smo se nadali medalji, ali jbg.Sta da se radi. Mogla bi mala Ana za neke stvari malo da se i ugleda na tebe

tomas

pre 15 godina

Umoljavaju se najdobronamerniji kriticari da Anu i Jelenu ostave na miru, a da kupe po reket svojim cerkama, sestrama i tetkama pa da njih uce kako, gde, kada i sta da igraju!

AlexandraBG

pre 15 godina

@kom.br.19
Uzgred...AJDE nije omrazena rec...Jelena ju je uvek koristila...zato sto se ona raduje na srpskom,kao prava Srpkinja... dok je Ana uvek vikala C'mon,pa je usled komentara prestala...pa sad kad se seti kaze:AJDE...

Ivan

pre 15 godina

Jeleni bi bilo najbolje da je na OI otišla pod zastavom MOK. Za koga da igra? Koliko vidim 50% ljudi ovde pljuje i omalovažava našu teniserku umesto da joj budu zahvalni na svemu što je uradila za zemlju koja, usput, je malo šta (ništa) uradila za nju. Ti isti veličaju Anu I. čiji mečevi za Srbiju se mogu izbrojati na prste jedne ruke. Jedan Federer je juče puk'o u 1/4 finalu od Blejka, a sumnjam da se na Švajcarskim sajtovima ljudi ophode prema njemu kao vi prema Jeleni. Daleko ste vi od Evrope. Što se mene tiče i da je izgubila u 1. kolu bio bih joj zahvalan što nas je predstavljala na OI.

njie mi jasno#

pre 15 godina

Mogla je, nije iskoristila.Sad ce da je zaboli mali mozak zato sto je izgubila ili je bolela trepavica!Samo mi jedno nije jasno:kako moze da kaze da ima povredu kad je letela po terenu ziva i zdrava kao dren!!!!!!!!!!!!!I sta umislja sa onim flasterom???

Marina

pre 15 godina

@Thunderbird
Nemoj da iznosiš neistine. Nije Jelena ove iz prvih deset pobeđivala više puta. Retko ih je pobeđivala, vrlo retko, a Anu jedan jedini put (uz sedam poraza). Kako jednom može da bude više puta? Ona čak i sa Čakvetadze ima loš rezultat. Nikad nije igrala ni finale "grend slema", a kamoli da ga je osvojila. Taj vaš navijački fanatizam trajaće još najviše godinu dana. Godine čine svoje. Posle Melburna, sve će doći na svoje mesto: ko ne može, već duže vreme, da pobedi nijednu teniserku iz prvih deset, neće biti ničija opsesija. Vi ne vidite da način Jelenine igre (ja tebi - ti meni, pa tako trideset puta u jednomm poenu), jest razlog što ona u zrelim igračkim godinama ima samo dve šljake u Rimu, ostalo su turniri pete i šeste kategorija, a uzela ih je dosad samo samo šest. Godine prolaze, vreme ne radi za nju. Ona nikada neće moći drukčije da igra, kasno je da se tu nešto promeni. Prvo mesto na WTA listi namestio joj je "slučaj komedijant".

Pomozi boze

pre 15 godina

Nemojte poceti sa regularnim pljuvanjem jer je ipak ucestvovala, a to je najbitnije. Meni je uzasno tesko jer sam se toliko nadao da ce se plasirati u polufinale i dokrajciti kineskinju, ali njoj je jos teze sto je izgubila takvu priliku da se popne na podium.
Sta reci, NE DAJ SE NOLE!!!!!!!!!!!!!!!!

tanja

pre 15 godina

Za sve ljude koji su dosli ovde da omalovazavaju uspeh nasih sportista, obucite dresove i pravac olimpijada , pored takvih pametnjakovica i talenata nece nam promaci nijedno zlatno obelezje!!!!!

12345

pre 15 godina

slažem se s komentarom broj 5. šteta za srbiju, medalja manje. gledala sam meč i u safini vidim bauštelca ( uz dužno poštovanje prema njima), ali njeno zavijanje ne priliči OI. ponaša se ko muškarača i imam osjećaj da nebi prezala ni pred čime za pobjedu. ko god šta mislio o tome, ali boje svoje zastave se brane s malo većom kulturom i poštovanjem

Thunderbird

pre 15 godina

@ Nerv, kom 11; Ajdeee, kom 23

Prvi kaze Jeleni "da pociva u miru " kao da je, daleko bilo ne daj Bože umrla; a drugi kaže "hvala Safina, ljubi te tvoj brat"!
Čovek nema dovoljno reči da opise takav jad i bedu, takav pad čoveka koji ima potrebu da ovako omalovazaava nasu veliku i zaslužnu sportistkinju.

Zato, bravo Jelena, dokazala si svoju vrhunsku klasu, a pored takvih povreda izaci i onako se boriti za svoju zemlju, do poslednjeg atoma snage, mozete samo ti i Novak.
Hvala ti Jeco, hvala ti ljudino, Bog će nagraditi tvoju čast, velika dela i ljubav prema svojoj zemlji.


Našoj

Trianon

pre 15 godina

Čast izuzecima, ali smo već navikli, da vesti u vezi naših sportista počinju sa "XY nije uspeo(la), da se plasira...."
Nadao sam se, da će Jelena biti izuzetak stim, što će stići do zlata, šteta....
Valjda će Novak, za sada je na dobrom putu.

Jelena

pre 15 godina

Znala sam! Znala sam da ce Dinara da pobedi! Vec neko vreme posmatram njenu igru..i niko ne moze da me ubedi da je jedna Ana,ili Jelena,bolja od Safine!
Zao mi je,ali tako je! Srpkinja jesam,navijala sam za Anu uvek,i za Jecu uvek..ali Dinara je potpuno zasluzeno dobila mec!
I da odam priznanje Jeleni-zaista nije smarala,bila je vrlo dinamicna,vrlo jaka. Ali naisla je na prepreku.. I pored toga ona je za mene carica,isto kao i Anci.. Napred Srbi!!

MAriJA

pre 15 godina

sreca pa @mrki i ostali znalci imaju iza sebe nekoliko Olimpijada i osvojenih turnira.
Kada budete (a necete nikada) deseti deo uspesni kao Jeca, Nole, Lendjer, Jasna...komentarisite negativno. Do tada, jedino pristojno sto vam preostaje je da pohvalite.

Tako

pre 15 godina

Braćo Srbi i sesetre Srpkinje,
čitajući prethodne komentare normalan čovek ne može a da se ne zapita jesmo li mi zaslužili ovu decu ? Umesto da smo ponosni što su dve Srpkinje najbolje na svetu mi pljujemo po njima kao da nisu naše. Nije osvojila ni jedan grand slem. Pa šta...Neka o tome razmišlju ostali , što to vama velikim Srbima i patriotama smeta.

Zaza

pre 15 godina

Boze dragi! Sve same analize eksperata u tenisu, psiholoska posmatranja, sve pamet do pameti medj` Srbadijom.......
@Mare, komentar # 61, svaka cast na komentaru a i Jeleni na ucescu na OI.

steta

pre 15 godina

Jelena Jankovic, kao sto neko rece, vec odavno je trebalo da angazuje sportskog ili nekog drugog psihologa.
Ovo uopste ne znaci da sa njom kao osobom nesto nije u redu - naprotiv, devojka je zdrava, prava, ok ponekad ima povrede koje joj ne bi smetale da zivi normalnim zivotom (kao sto ni Ani palac ne smeta da se slika jer slikanje, zamislite, ne angazuje taj deo tela pa nije ni bolno). Ali, Jeleni je potreban psiholog ako zeli da ide dalje od ovoga gde je sada.
Opet ponavljam, i ovo sada je ok, bila neko vreme prva na svetskoj listi - to je tek njih 18 na svetu uspelo, malo li je?
Medjutim, ako zeli da bude bolja, da osvoji neki GS itd, morace da poradi na svojoj psihologiji. Ili na servisu. A najbolje na oba.
Iako Jelenini ljubitelji vole da Jelenine povrede sagledavaju na nacin koji baca na Jelenu pozitivno svetlo - da se ona eto kao lavica bori i to bas za zemlju, umire na terenu, pozrtvovana je itd, stvar je prostija.
Jelenina konstanta povredjenost - cak i da je istinska - ima psiholoski karakter. Vidite, ne radi se o tome da li je ona objektvino povredjena - jer verovatno jeste.
Radi se o tome da je povreda UVEK tu, a ne bi morala da bude.
Da se radi o fizickoj nespremnosti, ima nacina da se to resi - vec se od prosle godine ovde govori Jeleni da igra manje, da se vise cuva, da se odmori i zaleci. Ne radi se o tome da ona to ne moze, nego se radi o tome da je ta povreda POTREBNA. A zasto?
Zato sto je to jedan psiholoski mehanizam odbrane. Povreda je potrebna da bi se odrzala sopstvena slika o sebi, koja je lepsa od stvarnosti.
Dokle god ima povredu, ishodi borbi na terenu nikada nisu dostojan pokazatelj snage - ako se izgubi, to je zbog povrede. Ako se pobedi, a UPRKOS povredi, onda je uspeh jos veci. U svakom slucaju, povreda sluzi kao roze naocare, uvek ulepsava stvarnost tako sto dozvoljava interpretaciju da se moze bolje i vise.
Zato to i jeste uspesan mehanizam odbrane, ali nazalost, kao i roze naocare, daje sliku stvarnosti koja bas i ne odgovara stvarnosti. To je bas i razlog zasto se Jelena ne popravlja - da bi covek ispravio greske mora prvo jasno da ih uoci!
Tu joj jos i odmazu njeni navijaci koji dodaju 'rozilo' na naocare pa joj govore da je najbolja i kada objektvino nije - jesmo li slusali da je najbolja i kad je Ana bila prva sa sve Rolan Garosom. Evo i dalje slusamo isto, iako znamo da ce vec sledece nedelje opet Ana biti prva.
Ja nemam zelju da pljujem Jelenu, za razliku od pojedinaca koji Jelenu podrzavaju kroz pljuvanje Ane, ovo pisem jer mislim da moze bolje, ali ovako svakako ne.

Cvija

pre 15 godina

Licemeri odvrat.i, kako vas sramota nije. Kada budem video bilo koga od Vas da uopste dozivi da makar kao gledelac uzivo bude na Olimpijskim igrama ,mozda cu i dozvoliti sebi da uzmem za ozbiljno neko od vasih misljenja.
Neverovatno je koliko se u Srbiji uspeh ne prasta.
Sram Vas bilo zbog toga sto licne frustracije i ne ostvarenosti u zivotu lecite tako sto postavljate negativne komentare na racun uspeha drugih.
Ne verovatno je da neko uopste moze i da pomisli da je poraz u cetvrt-finalu Olimpijskih igara neuspeh.
Ova devojka ima dva srca i mu.a do zemlje a Vi sto je mrzite mozete da joj se ponapase.e pomenutih
Ma.s

Veca

pre 15 godina

Safina je obicna snagatorka koja bi bez jakih udaraca bila 50. na svetu. Ona nema ni lepotu tenisa ni vrhunsku tehniku. A kao sto smo videli, nema ni "dzentlmensko" ponasanje!
A za one zlobnike koji uvek kazu neistinu kako Jeca nije rekla da je protivnica bila bolja i priznala da je igrala slabo

Neno

pre 15 godina

Jankovicki su povrede postale sastavni deo medijske igre(uglavnom za domace potrebe).To joj je sigurnosni ventil,uvek moze da kaze kada izgubi da je bila povredjena ili u losoj formi.Naravno njeni zaslepljeni fanovi to uvek prihvataju.Da li se secate kada je zadnji put izjavila de je bila 100% zdrava.Strani novinari koji prate tenis to su vec zapazili.Ko ne veruje neka potrazi malo po netu na teniskim sajtovima.
Ne zovu nju vani bez veze "drama queen".

T&R&T

pre 15 godina

"Maja&Nidza" Bas ste me nasmejali!Stvarno,obozavaoci JJ znaju samo to da napisu.Te lepa je,lepotica;te carica(Milica?)!Pa opet red "lepotice moja"!Najlepsa si!Ocigledno su svesni koliko je ruzna,pa im treba to da svaki sekund ponavljaju...Ako je ona lepotica sta su onda Masha,Ana,Kirilenko...

lency

pre 15 godina

Velika je steta sto su dve najbolje igracice sveta morale da igraju jedna protiv druge vec u cetvrtfinalu. Bio je ovo veoma lep mec,i iskreno mi je zao Jelene jer je podjednako kao i Dinara zasluzila medalju. Po meni, bilo je ovo finale pre finala. A nasoj Jeci svaka cast sto je i pored povrede igrala za svoju zemlju i borila se. Mislim da nije u redu da omalovazavate Jelenin i Anin uspeh. Jesu one dosle do prvog mesta zahvaljujuci povlacenju Enan, ali sta su trebale da urade? Da kazu mi ne zelimo prvo mesto,ne zasluzujemo ga? A ko ga zasluzuje? Jelena i Ana su prva i druga u wta trci,sto pokazuje da su zaista najbolje u ovoj sezoni. Slazem se da one u vreme sampionki kakve su Hingis,Enan,Davenport,Seles,Graf i ostale ne bi bile ni u prvih dvadeset, ali mi moramo prihvatiti da je situacija u zenskom tenisu danas zaista tuzna. Dosta njih ima problema sa povredama, losom formom, ali mi ipak treba da budemo ponosni na nase devojke. Trenutno Safina jeste najbolja, ali setite se prosle godine kada je Jelena osvojila Oklend,pa igrala finale Sidneja, pa osvojila Carston i Rim, igrala polufinale Rolan Garosa, osvojila Birmingem, finale Hertogenbosa, pa Vimbldon u miksu,polufinale Los Andjelesa,finale Toronta...Imala je odlicne rezultate i bila neprikosnovena,odmah iza Enan. Mi smo takav narod da kad dodje los trenutak, zaboravimo sve lepo sto je bilo. Nasa Jelena i nasa Ana su veliki sampioni i treba da ih podrzimo i kada im ne ide. Ja vise cenim i volim Jelenu, ali ne mrzim Anu, i uvek navijam i za nju. Poraz je poraz, bitno je da je Jelena dala sve od sebe za Srbiju. Biti i medju osam najboljih nije mala stvar. Napred Jeco u nove pobede.

mare

pre 15 godina

The... Jelena je za ovu zemlju dala neuporedivo vise nego zemlja za nju.. Nesto sad motam po glavi - ja sam na poslu ranije davao 100%, a sad radim od bede. Svakog jutra me mrzi da idem u firmu. A radim tek 3 godine. Cenim ga da i sportistima dojadi da treniraju svakog dana. Ja sam, recimo, prestao da treniram tenis kad su treninzi postali dvokratni - dva sata prepodne i dva popodne. Ne smem ni da zamislim koliko treniraju vrhunski sportisti.
Digo bih ja ruke i od tenisa i od Srbije posle pet godina takvog satiranja. S Jeleninim parama otvorio bih skolicu tenisa, zaposlio trenere i legao po plazi...

milankovic veljko

pre 15 godina

Dobro, sta je tu je, idemo dalje. Znate li vi da smo mi jedna od tri zemlje u istoriji koje su imale istovremeno na WTA listi broj 1 i broj 2?! A sad mi kazite u cemu smo jos medju tri najbolje ili najvece? Stanovnistvu, teritoriji, GPD-u?
Drago mi je sto smo dostojanstveni i ne odgovaramo na zlobne komentare iz komsiluka. Tako i treba, samo ignorisati a oni vec imaju svoj sajt za primitivizam, odnosno svoje nasusne potrebe.
Toliko od mene

AlexandraBG

pre 15 godina

Svaka cast,Jelena!
Obozavam te,sta god da se desi!!!
Hrabro si se borila za svoju zemlju,mada ne znam da li ona to uopste zasluzuje...
Ovi komentari su bruka,a ne Jelena!

zacudjena

pre 15 godina

Po cemu je ovo blamaza? Jelena se borila do kraja...bice bolje sledeci put. A vi sto samo kritikujete slobodno pokazite da mozete bolje!

Bas mi zao

pre 15 godina

Safina igra zaista dobar tenis, ali sigurno da ni Jelena nije za dzabe prva na listi. Zao mi je sto je izgubila, jer smo se naravno svi nadali pobedi i medalji! Ali neko mora da nadjaca onog drugog. U ovom susretu je Jelena nadjacana, ali.... to je samo jedan izgubljeni mec. Ide se dalje! Mislim da je bespotrebno komentarisati omalovazavanja na Jelenin racun, to je toliko ruzno. Pri tom ko kaze da je ona najbolja teniserka od svih postojecih teniserki od kada se igra tenis!? Pa to ni ona ne tvrdi!!! Takva poredjenja su jako zlonamerno i sa zeljom da se njen rezultat umanji. Ona je trenutno najbolja u odnosu na trenutne igracice koje se takmice u tom sportu, valjda je to toliko jasno! Pri tom to je sasvim promenljivo stanje, jer se trenutno nijedna igracica ne izdvaja previse od drugih. Sve one varijaju u svojim nastupima. I Jelena i Ana i sestre Wiliams i Marija Sarapova i Dementijeva... Jednostavo je sada takav skup igracica, mislim da je nepotrebno trositi ruzne i uvredljive reci na Jelenin racun. Devojka se trudi ko crnac, igra lep tenis, vrlo cesto je uspesna i treba joj cestitati na tome. Niko ne kaze da je ona neprikosnovena u svojoj igri, ali trenutno nije nijedna igracica. Sve su vrlo slicne po kvalitetu. A i Enan je verovatno odustala od tenisa, jer je pocela da gubi, a sebi nije htela da dozvoli gomilu poraza. Ko kaze da ne bi ona sada izgubila silne svoje poene i trenutno bila ispod nasih teniserki. Samo kazem mozda. Da je nastavila sa nizom pobeda kao nekada, svima je jasno da bi Jelena i Ana zauzimale 2. i 3. mesto. Ali, ljudi zar bi i to bilo malo!!! Ne treba da od njih pravimo nesavladive borce, one su samo dobre igracice sa usponima i padovima, obe bi imale sto sta da poprave u svojoj igri, i ja se iskreno nadam da hoce, tako da mozda neko vreme budu zaista nedostizne za ostale suparnice, ali za sada su dovoljno dobre da su na samom vrhu. Ja im obema cestitam, a Jelenu pogotovo izdvajam sto i sa povredom igra na teskom turniru (sto po kvalitetu igracica, sto po vremenskim uslovima) za svoju zemlji da bi i njoj donela radost i medalju! Na zalost nije uspela, ali je vrlo vazno sto je to i zelela i pokazala nam svima!!!!

Ana

pre 15 godina

@Mekenro
Ne mislim o Moresmo (ne Morezmo) bogzna šta, ali ona je osvojila jedan "grend slem", i to u Vimbldonu. Molim da se ova moja ispravka objavi.

Тотални аматер

pre 15 godina

Јављам се не због овог предвидљивог резултата (јуче сам написао да је то финале пре финала у коме ће врло вероватно победити симпатична руска "колхозница"), већ због навијача који заиста имају мало појма о спорту правдајући поразе наших врхунских тенисера(ки) "повредама". Повреда нема ако се добро тренира и - ако претера у јурњави са турнира на турнир како би се сакупило што више пара и што боље спонзорима продало прво место на листи - које за историју спорта мало значи! О томе одлучује сам спортист и његов стручни штаб, а праве "ничим изазване" спортске повреде су по правили веома ретке, а не саставни део низа наступа!
Пошто сам тотални аматер, молим за стручно мишљење неког ко се заиста разуме у спорт, а не навијача којима је најјачи аргумент "а што ви не узмете рекет у руке?".

Ota

pre 15 godina

Jelena hvala ti na svemu, jedna od retkih sportiskinja koja bi izginula na terenu za zemlju, sto je i vise puta pokazala.
Ostalim poznavaocima u tenis, nista ajde sad lepo po trenersku licencu pa da izrodite nekog Asa,ne??
A komentar br. 30(Ivan_Nish) brate ti si napisao bas teske neistine da ne kazem gluposti. Ucimo od najboljih kad smo najgori? Sta pricas zemljace pa ovako mala zemlja najbolji smo svega cega se dotaknemo pocev od Kosarke,Odbojke,Tenisa,Vaterpola itd. I posle smena generacija normalno je da dozivimo i neuspehe.

Mladen

pre 15 godina

@tribi
Posto si jedan od novokomponovanih navijaca,u prevodu,
pratis tenis od prekjuce,zelim tebi i tvojim istomisljenicima da objasnim.Ono sto si ti napisao,sve je obrnuto.Tokom celog meca rezultat je zavisio od Safine.
Uprkos tome sto je napravila ogroman broj gresaka i imala cini mi se 10 DVOSTRUKIH SERVIS GRESAKA,ona je pobedila.Broj vinera u odnosu na Jelenu verovatno je u odnosu 1:3 ako ne i vise.Safina bi bila nepobediva da nema malo "drvenu ruku" i cesto prebaci teren ili joj je volej prejak.Nemojte slusati nase teniske komentatore a narocito Viskovica koji iz nekog laznog patriotizma nikako nisu u stanju da na isti nacin procenjuju nase i strane igrace.Oni cesto govore o greskama nasih tenisera iako su mnogo puta te greske bile iznudjene i zato vi imate utisak da nasi gube zbog sopstvenih gresaka a ne zbog dobre igre protivnika.Takav nacin komentarisanja nije fer prema protivnicima.

lukatelo

pre 15 godina

jeco super si igrala ali ipak je safina danas bila prejaka za tebe...:(realno trenutno je ipak ona ta koja ima najbolju formu ali verujem da ces sada ti kao i ana iskoristiti ovo vreme i sto bolje se pripremiti za US open,hvala ti za sve sto si uradila za srbiju!srecno i tebi ali i svim nasim sportistima!

Nijja

pre 15 godina

Jeleni sve cestitke na hrabroj i postenoj borbi. Meni je imponovala i njena volja i njeno znanje.
Voleo bih da znam sta su u zivotu postigli ovi sto pljuju i potcenjuju cinjenicu da imamo teniserku broj 1 i broj 2 na svetu. I da se njih dve smenjuju na prvom mestu.
Postoje od svih prihvacena pravila kako se racuna rejting igracica. Zao mi je sto se ta pravila ne svidjaju lokalnim poznavaocima tenisa, ali bojim se da to sto oni misle nema neku tezinu.
A misevi koji iz svojih rupa pljuju svakog ko postigne nesto veliko nek se malo osvrnu na svoj zivot, ako smeju.

Тешић Горан

pre 15 godina

Честитам Јелени Јанковић на доброј игри приказаној током целог олимпијског тениског турнира. Она је урадила најбоље што је могла и то је то. Свака част, Јелена. Данас је Динара Сафина била боља и ја јој честитам. Такође желим да кажем да је Јелена Јанковић доказала овде светску класу и мислим да ће се у следећих неколико година на првом месту смењивати Јелена Јанковић, Ана Ивановић, Марија Шарапова, Светлана Кузњецова, Динара Сафина, сестре Вилијамс, можда још неко. Важно је да су наше тенисерке у самом светском врху и хвала им на свему што су до сада урадиле у личној каријери и за србски тенис и спорт уопште. Нема места било каквом пребацивању нашим тенисеркама и тенисерима. Ево, Виктор Троицки треба данас да игра четврт-финале турнира у Вашингтону против Ендија Родика. Одлично играју наши тенисери. Свака им част.

Браво Јелена! Борила си се како доликује на Олимпијади. Увек смо уз тебе. Играј даље и само напред. А пре свега, опорави се од повреде. Здравље не најважније.

Живела Србија!

Veliko srce

pre 15 godina

Jelena,ne očajavaj.I da si odustala u prvom meču ne bi bilo za razočaranje,videlo se da si trpela velike bolove.Baš kao i Nole,pokazala si se kao veliki borac i igrač koji izgara na terenu!To je odlika velikog sportiste!Neka uče drugi od tebe šta znači biti požrtvovan i igrati srcem!SVAKA ČAST,biće još velikih mečeva!

Jelena nas ponos

pre 15 godina

Dala nam je srce,sta jos vise hocemo??!!!
Jecko HVALA ti sto si uopste igrala,ti si bar pokusala
Tvoj osmeh je vazniji od svega na svetu..Idemo dalje
Volim te

mima

pre 15 godina

Bravo Zvonko! Tesla je od Srbije dva puta tražio stipendiju za školovanje u Gracu i oba puta odbijen! Onda zapalio za Ameriku...

Bosiljka

pre 15 godina

Dragi prijatelji, na mene su najgori utisak ostavili komentatori RTS-a koji navijaju za protivnice Jelene Jankovic, hvale do neba i nabrajaju "zasluge i postignuca" Cibulkove, Safine...
A za to vreme, za Srbiju lije krvavi znoj nasa velika i hrabra Jeca, nase junacko srce.
Pogledajte samo ove komentare...ljudi likuju sto je izgubila clanica nase reprezentacije! Kazu igrala je za sebe! A za koga igra Nadal, za koga je Federer nosio s ponosom zastavu?!
Da se covek najezi kakvi ljudi zive medju nama

Nerealan

pre 15 godina

Halo bre ko povređen??? Da je bila povređena dans bi joj Dinara dala lakih 2 0 u setovima zato ne prićajte gluposti. Povredu je prikazala na početku ako bi slučajno ispala odma pa bi imala izgovor "kao" povređena. Ne sviđa mi se to kod nje i srećan sam da je ispala.
(Realan, 15. avgust 2008 18:04)
Veću glupost u životu nisam pročitao.

boban,nis

pre 15 godina

Zvonko(58).Ne radi mi taster za et pa ti se ovako obracam.Sve sto si rekao apsolutno si u pravu,ali ne kaze se dzabe da su deca najvece bogatsvo,a ovo su nasa deca.

tijana

pre 15 godina

Citam ove komentare i ne mogu da dodjem sebi od uzasa!Sram vas bilo!Jelena se zaista borila i nije zasluzila ovakve izlive gneva i mrznje od nekih mediokriteta koji uzivaju da dele kritike,a za svoju zemlju nisu ucinili bas nista!

Toliko!

pre 15 godina

Ana Ivanovic, Marija Sarapova, Serena Vilijams, Venus Vilijams, Svetlana Kuznjecova, Agnjeska Radvanska, Danijela Hantuhova, Ana Cekvetaze... su sve ispale ili odustale pre Jelene ili kao i ona u cetvrtfinalu od slabijih protivnica nego sto je Dinara Safina. U prilog dodajem da je Jelena imala i dve povrede. I koje tu bolji od Jelene? Dinara Safina jeste, ali ostali...?! Svako moze da zablista jednom, pruzi svoj maksimum, jos ako je potpuno zdrav i ima povoljan zreb osvoji vazan turnir. Svaka od do sada tri pobednice na Grand Slam turnirima ove godine nije se videla na ostala dva (sem Ane u finalu AO). Njihova taktika je jasna, mozda je i dobra, ali ih ne cini najboljim na svetu! Mozda bi i Jelena trebala da proba tako, pa da konacno zapusi usta svim neznalicama u ovoj Srbiji!!

Ivan

pre 15 godina

Vidim da se mnogi ovde pitaju zašto je Jelena 1. na svetu kad to nije zaslužila. Ne znam šta vi mislite ali ja mislim da je to zbog toga što ima najviše poena od svih teniserki. Takođe vidim da pominjete da ne treba da bude prva jer nije uzela nijedan GS turnir, a eto Ana Ivanović ima čak jedan ceo i ona više zaslužuje da bude 1. Ja se ''naravno slažem sa vama'' i mislim da bi Alonsu trebalo oduzeti titulu u F1 od pre dve godine jer je Kimi R. imao više pobeda od njega. Jang Vei-u bi trebalo oduzeti zlato u višeboju u gimnastici jer ni u jednoj disciplini nije bio najbolji,a imao je najviše poena itd. itd. itd. Jednostavno ne mogu da verujem da ljudi koji koriste internet i računar mogu da budu toliko plitki i ograničeni kao terasa.

Rafaelita

pre 15 godina

Ne znam kako neki ovde mogu da pljuju Jelenu koja se borila i izgarala na terenu,dok se Ana nije udostojila ni da igra.Kao boli je prst,a za US OPEN je nece boleti!Bravo Jeco kraljice!

Thunderbird

pre 15 godina

@ Ajdee
Ne, ne, ti nisi najbolje razumela.
Vas boli sto Jelena nije ni tupava ni mutava; sto je vitka i idealno gradjena: sto je ovde zavrsila francusku diplomatsku skolu, u Americi ´high school´ i sto je student 3. godine ekonomije.
Sto trenira, odmara, leci se i zivi - na svojoj licnoj adresi u Srbiji, koja je i njena zvanicna rezidencija na WTA.
Sto je pobedila po vise puta sve iz prvih deset sem Enan, s kojom je imala takva finala da je sve praštalo na terenu i gde je jedan poen odlucivao. Što je poštena i plemenita.
Neoprostivo.

mlbrnsrb

pre 15 godina

@sanja:mislim da je ova sezona vrhunac za jelenu i da ce polako da pada na wta listi, koliko mudrosti bravo sanja; reci nam ako te ne mrzi kako i gde jos jelena treba da se popne sa broja jedan normalno moze samo dole, nesto kao grafikon akcija ide dole gore ali na duzu stazu ide na gore samo treba strpljenja, hvala jeleni na postignutom, izgubiti od safine u ovom trenutku ravno je pobedi mada za mene obe su nase samo geografski zive na razlicitim mestima bravo za safinu ona je nasa sestra a vi kako te...

Milan a Marley

pre 15 godina

Covece, koliko ovde ima malicioznih ljudi.
Strasno.
I vise ovde i truju.
Jadno.
Svaka cast na borbi i zelji. Meni je to dovoljno. Napred JJ!!!

ltj

pre 15 godina

Nema se što zamjeriti djevojci, dala je sve od svebe, danas nije išlo..svjestna je svojih prednosti i nedostataka i tako i igra. A broj 1 je zbog svoje konstantnosti, rijetko kad ne dogura do četvrtfinala na turnirima a to je u današnjem ženskom tenisu rijetkost. Svaka čast Jeleni i sve najbolje na US Openu!

IVan

pre 15 godina

Kakav glup kometar... "Priznaj da si se ponadao".Pa naravno da se nadao. Kao i svaki normalan ko navija za svog sportistu. To mnogo govori o tebi. Da li ti shvatas da Jelena ne zna da ti uospte postojis! Dakle, ti pljuj do sutra, uzalud ti je. Ostaces samo malo beskorisno zrno u svemiru u kome Jelena sija kao zlatno sunce! Jelena, hvala ti, sto si dostojanstveno predstavila Srbiju!!!

Kosta

pre 15 godina

@ šatro Srbijanac

Nasi teniseri da igraju za Crnu Goru?!
Ti izgleda nisi čuo koliko u Crnoj Gori živi srpskog naroda?
Ako je nekom deda Srbin iz Crne Gore naravno da ce da igra za svoju drzavu Srbiju u kojoj je i rodjen i odrastao.
I Dzon Mekinro je rodjen u Nemackoj pa to nije bio razlog da ne igra za Ameriku

Loptu na zemlju

pre 15 godina

Alo, ljudi, kakva "blamaža" vas spopala (i to "galaktičkih razmera", napisa neko i - pretpostavljam - ostade živ!)? Kakva "psihološka nestabilnost"? O čemu vi to, leba vam?
A tek ovi što kritikuju JJ da je nezasluženo na prvom mestu WTA liste!!! Pa, vi ovde prosipate žuč po njoj kao da je ona sama, nekakvim manipulacijama i prevarama, uspela da iščačka prvo mesto??!!
Jednostavno, tako se "pogodilo"; kad se sve sabere, oduzme i podeli - dobiješ Jecu na prvom mestu.Tačka.

Iskreno mislim da se niko od njenih navijača (koji poznaju i prate tenis - bitna razlika!) ne zanosi da je JJ i objektivno najbolja! Više je nego očigledno da su ispred nje sestre Williams (kada su u formi), barem 4 Ruskinje (Maša, Kužna, Dementna i Safina) i Anči. Uz njih, Jecu uvek mogu da pobede (ali i da izgube od nje) i Kirilenko, Bondarenko, Radwanska, Hantuchova... i tako redom.
Jeca je tu gde je i ovo je njen vrh. A "razočarani" mogu biti samo oni koji ne poznaju tenis, odn. trenutno stanje i odnos snaga medju ženama. Samo takvi ignoramusi su mogli da očekuju medalju od Jelene Janković!
Zato, uputimo jedan iskreni aplauz našoj Jeci uz sve čestitke za borbenost i požrtvovanost. Ona protiv jedne Safine NE MOŽE BOLJE. Zašto se zbog toga nervirati, pobogu???

bo

pre 15 godina

riley i slicni,
da li je kada je postala br 1 Jelena trebalo da kaže: "Hvala lepo, ja ne bih, jer ima nekih "stručnjaka" u Srbiji koji misle da nisam zaslužila, jer nisam osvojila ovo ili ono. Nego, molim vas, oduzmite mi neke bodove koje sam zaradila, da njih zadovoljim"? Da li je ona na prevaru dobila prvo mesto, ukrala nekom nešto? Oladite, bre ljudi i budite malo ljudi. Naučite se da se radujete tuđem uspehu, pa možda i vaš život dobije neki smisao.
Jelena, ćero, neka te sreća prati ubuduće. Tugujem zbog neuspeha koji si doživela, ali se radujem zbog lepote tvoje duše. Ti si ponos svojih roditelja i nas, iskrenih prijatelja srpskih sportista i kada im ide u životu i kada su na iskušenjima.

Milan

pre 15 godina

Jelena se odlicno borila cak i sa onom povredom za razliku od ane koja se pretvara da je povredjena kad kod treba da igra za Srbiju tako je bilo i na davis kupu

perhan

pre 15 godina

Jeco lavice,hrabro si se borila ali previše ne osvojenih brejk lopti i sa druge strane dvostruke servis greške u odlučujućim momentima su te udaljile od medalje.Bez obzira svi te puno volimo,ti si naše zlato.

Иван-Ниш

pre 15 godina

Одлична Јеленина борба. Нисам се надао да ће оволико издржати. Против овакве Динаре мора да се игра потпуно здрав.

Thunderbird

pre 15 godina

@ Marina

Imaj poštovanja. Ovo je teniserka Srbije.
Niko te ne tera da volis Jelenu ali ne prosipaj jed i mrznju.
Ako imas časti, treba da se diviš ovim uspesima.
Na žalost ove tekuće godine se toliko mučila sa povredama koje niko ne zeli i ne sanja.
Od kada je bila prva juniorka sveta i osvojila Australian Open, ona je kao i svaki vrhunski sportista imala svoje uspone i padove, ali i pored toga je ostala normalna i uspešna, a u tenisu je uvek dokazala svoju prvu klasu.

WTA Titule (6):
2008 - Rome
2007 – Auckland, Charleston, Rome, Birmingham
2004 – Budapest
Finale (9):
2008 - Miami
2007 – Sydney, Den Bosch, Toronto, Beijing
2006 – Los Angeles
2005 – Dubai, Birmingham, Seoul
Polufinale (13):
2008 - Australian Open, Dubai, Indian Wells, Roland Garos, Los Angeles
2007 – Dubai, Doha, Warsaw, Strasbourg, Roland Garros, Los Angeles, Stuttgart
2006 – Strasbourg, US Open, Beijing, Guangzhou
2005 – Berlin
2004 – Linz
Titule dubl: 2006 - Birmingham (Na Li)
Titule dubl mix: 2007 – Wimbledon (Jamie Murray)

Thunderbird

pre 15 godina

@ Marina

Ispravka: slucajno sam otkucao broj 13 umesto 17 polufinala JJ.
Seti se samo da teniseri koje volimo i poštujemo, i članovi su nase Davis cup reprezentacije, Tipsarevic i Troicki, nikada nisu osvojili nijedan turnir, a Troicki je noćas u Vasingtonu prvi put usao u polufinale jednog turnira.

ajdeee

pre 15 godina

@IVan
Imao bih mnogo toga da kazem povodom tvog komentara ali priznajem da si me odusevio onim "malo beskorisno zrno u svemiru u kojem Jelena sija kao zlatno sunce".Covece koja poezija!!Kakav Petrarka,Sekspir ili ne daj Boze,J.J.Zmaj!!!Ti si za njih Kralj!Osvezio si mi dan i usrecio svojim komentarom!Molim te,javljaj se sto cesce!!!

XY

pre 15 godina

Kom 141, 142

Verovatno su isto kao vi, na poslednjem US Openu, shvatili da Jelena nije lepa nego "ruzna", pa su je zato proglasili za najzgodniju teniserku i najbolje gradjenu sportistkinju planete.
A sto rece neko, boli vas i to sto Jeca nije mutava, tupava ni debela.
Pa zabavljate sami sebe vredjajuci kapitena teniske reprezentacije svoje zemlje.
Ma, mnogo smešno.

Sonja Lukic

pre 15 godina

Jejena ima inteligenciju bolju od Safine, jedino sto nema formu. Nije na odmet trenirati sa muskarcima , sto verovatno cini Safina i to se vidi. Jeleni samo trebaju treninzi sa muskom ekipom.