Tenis 58

Subota, 02.08.2008.

09:44

Nadal novi broj 1

Španski teniser Rafael Nadal preuzeće prvo mesto na svetskoj rang-listi.

Nadal novi broj 1 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Ajdeee!

pre 15 godina

Neka objasni neko, kako se zna da će Nadal 18.08. biti prvi na listi, obzirom da se 17. završava olimpijski turnir... Šta ako Novak osvoji zlatnu medalju (ili Federer), a Nadal ispadne u ranoj fazi. Ne radi se o željama i navijanju, već o teoretskim mogućnostima da se to desi.

marija

pre 15 godina

nekako mi krivo sad za federera. kad nadal zauzme tron, nece ga niko maci odatle u narednih sto godina! nije da sam skepticna, ali tako je.

Nena

pre 15 godina

Prvo, svaka cast Rafi, ovo je neverovatan uspeh, ono sto cekam vec dugo godina, od kada pratim tenis, i ujedno od kada navijam za njega! Zasluzio je prvo mesto vise nego iko. Feda ne bih otpsivala, njegovi rezultati uopste nisu losi ove godine, ali jesu losiji u odnosu na ono sto nas je navikao. Medjutim, morate priznati da ni to nije moglo da traje vecno i svi smo znali da ce tome kad tad doci kraj. Rafa je potpuno zasluzeno na mestu broj jedan, to je uspeo svojim radom, upornoscu i verom u sebe! Svaka cast!

@ pantelija
Novak Djokovic nije jednako Srbija, mogao bi to da shvatis. Ja ako nekoga gotivim kao coveka, nema veze da li je iz Srbije, ili iz Tunguzije. Isto tako nemam uospte lepo misljenje o Novaku kao coveku, jer on igra tenis dobro, ali to ce igrati 10, 20, 30 godina, a covek si ceo zivot, i ja cu sada da navijam za nejga samo zato sto je srbin. Gluposti! Zasto bi neko vredeo manje samo zato sto nije Srbin?! Ja sam imala prilike da pricam sa Spancima i oni su zaista jako fini ljudi. Sto ne znaci da su svi takvi. Isto kao sto ne znaci da su svi Srbi dobri, al nemoj molim te, mi smo ipak najbolji, najpametniji, najlepsi, i to samo zato sto smo Srbi! Izjem ti taj mentalitet!

VAMOS RAFA!!!

loki

pre 15 godina

@ pantelija

keh, engleske fraze i rechi u mom komentaru su se nashle da bih pokazao da tje se ono shto hotju da kazhem( shto je , kanda, najbitnije kada pishesh komentar neg de) razumeti i pored njih, a kako vidim po tvom odgovoru veoma lako si i ti sam razumeo...ali, kako ti izbegavash da odgovorish na moja pitanja iz komentara, moram retji da ja i dalje onaj prvi komentar tvoj ne smatram za neshto smisleno......a razumem shta znachi "tuzno je kad se dete stidi svojih roditelja", ali, za ime sveta, teshko da to ima ikakve smislene veze sa temom.........
a to ironichno govorkanje drugima da su prepametni koje koristish da bi skrenuo pazhnju sa svog elementarnog nepoznavanja nekih stvari ( i sebi nabatzio neko opravdanje za to ), prodaj nekom drugom :)))

Marijana

pre 15 godina

Hvala Bogu da je moj Nadalito vec jednom prvi na svetu,iako od 18 avgusta!Zasluzio je da posle 5 gren slem titula bude prvi na svetu!

Vaki95(COME ON ROGER)

pre 15 godina

Nikad i nikad niko nece igrati kao sto je igrao Federer,Nadal je ove godine najbolji a Federer 5 godina,Nadalu su kolena dosta propala tako da nece moci jos dugo da igra a Federer moze jos 5 godina ovako i uvek ce biti najbolji.COME ON ROGER!!!

pantelija

pre 15 godina

dragi loki
bas o takvima pisem - mada nisi morao ni da se javis - to ubacivanje engleskih reci i fraza te istice...
nisam ni ocekivao da ces da razumes - razumes li ovo - tuzno je kad se dete stidi svojih roditelja
to sto si ispravljao gramatiku - jos jednom cu reci - prepametan si...

EX Parizanka

pre 15 godina

Molim b92 da objavi ovaj komentar posto je prosli put stavljen na pogresni naslov.

@Dorcolac, kakvo nevidjeno licemerje! Mladog Spanca nikad nisi niti voleo niti ti se dopadao. Da ne pocnem da nabrajam sve tvoje izjave o Rafi i njegovoj licnosti. Sa Agasijem si uporedjivao Federera. Imas talenat da podidjes "masama" ali nama koji volimo Rafu i njegov tenis ostavi da mu se divimo i da mu cestitamo. Ti se vrati tvom velikom ex magu i pokusaj da shvatis sta znaci "sve cinim da ti podignem ego"

A ono o Ziski je toliko degutantno da komentar nije potreban. Teska patetika!
(Ex Parizanka, 3. avgust 2008 00:21)

Jelena

pre 15 godina

Drago mi je sto neko konacno skida Federera. A jos mi je draze sto je to Nadal. Posle zaista trogodisnje potere on u tome uspeva,i zaista ne znam osobu koja je to zasluzila vise od njega! Dabogda te Federer nikad vise ne prestigne..i dabogda padne iza Noleta..haha..joj sto sam zloca!Svaka cast,i bravo. Ipak,zelja mi je da u Sinsinatiju pobedi Nole.. Ostaje nam da Nadalu pozelimo dobrodoslicu na tron ATP liste.. Bravo Rafa!!

loki

pre 15 godina

[quote "pantelija"]
@sve Srbe koji navijaju protiv Novaka -
nadam se da će se naći već neka zemlja dostojna vašeg kvaliteta i veličine koja će vas prihvatiti pa da nas se rešite - daće Bog što pre
možda sam trebao da napišem ovo na engleskom ili možda da pišem sa w umesto v jer to bi 100% pročitali - to vas čini elitom jer ste prepametni i preobrazovani i tako to...
ukratko tužno [/QUOTE]
nije potrebno ni na engleskom, ni sa w umesto v, ali bi mogao bar taj maternji jezik ( verujem srBski :P) da savladash ( nije " mozhda sam trebao" vetj "mozhda je trebalo " ), ali eto prochitah ja i ovako :))
samo ne razumem i posle chitanja shta je tuzhno ?
niti shta je tachno problem za nekog drzhavljanina Srbije ako navija protiv ( oh, najboljeg ikada, velichanstvenog, i sl :wall:) Novaka, jer, jelte, nisam siguran da je to pravna ili moralna obaveza u ovoj drzhavi....( and , just for the record, ne verujem da bi mi bilo jasnije da si onu poruku napisao na englesskom:P)....ali, avaj, verovatno je to neshto od onih " ko razume, shvatitje" stvari :DDDD

rasha

pre 15 godina

Posto dame imaju prednost,

@Rafaelica

Iskreno prvi put sam sad procitao onaj tvoj odgovor, koliko sam primetio to je objasnjenje za nick i tvoje ushicenje, mada se s nekim stvarima ne slazem, ali to vise nije ni bitno. Posle Wimbldona sam i ja poslao neke postove, bolje reci romane, koji nisu iz ko zna kog razloga objavljeni, u kojima sam pojedincima krajnje argumentovao i objektivno odgovarao na njihove stavove. Ja prvo nikad necu moci da shvatim kako neko iz ove zemlje moze da navija za Nadala pored naseg tenisera, al' kad vec i toga ima, cemu onda toliko nipodastavanje Novaka?! Nije dovoljno sto je Nadal trenutno najbolji, nego se usput mora reci nesto lose i za Novaka! Covek je treci, ej treci na svetu, osvajac GS-a, pobedjivao je i Nadala i Federera, zar ne mozete bar malo da mu odate priznanje i kazete da igra odlican tenis i da pripada samom vrhu?! Navijati za svog favorita, ali postovati ostale, e to je vrlina koju nazalost mnogi ovde nemaju. I molio bih te da mi kazes ime sledeci put, tvoj nick mi je i dalje jako bez veze.

@Djoka Novakovic

Ako je to sve sto imas da kazes, onda mi izgleda nisi dovoljno dorastao da s tobom uopste diskutujem. Mozes ti da vamosujes koliko hoces, to me apsolutno ne dotice, al' ako tako nastavis, samo ces mi staviti do znanja da nimalo nisi vredan pomena. :))

Veliki sampion Federer

pre 15 godina

"...dodje mi da placem od srece, cekam ovaj trenutak vec 3 godine, i konacno sam docekala. Mogu samo da zamislim kako je samom Nadalu kad je meni ovako." Eh, Amra, Amra - bas si smesna! Places sto je Nadal na vrhu, umesto Federera? Da, ali treba ostati na vrhu - a te suze, kad se silazi s vrha, mnogo su bolnije. Ti, kao i gotovo svi ostali komentatori, zaboravljas u ovom trenutku da odas pocast nevjerovatnom Federeru, koji je cetiri i po godine, bez prekida, bio prvi, iz turnira u turnir, iz godine u godinu! To tesko da ce neko uskoro ponoviti - Nadal sasvim sigurno ne! Plakala ti ili ne!

pantelija

pre 15 godina

@sve Srbe koji navijaju protiv Novaka -
nadam se da će se naći već neka zemlja dostojna vašeg kvaliteta i veličine koja će vas prihvatiti pa da nas se rešite - daće Bog što pre
možda sam trebao da napišem ovo na engleskom ili možda da pišem sa w umesto v jer to bi 100% pročitali - to vas čini elitom jer ste prepametni i preobrazovani i tako to...
ukratko tužno

Djoka Novakovic

pre 15 godina

@ tennisFAN

Hvala Bogu da ovde ima nekog ko razmislja poput mene. Jedine razlike su u tome sto ja ne gotivim Novaka i ono u vezi sa ManU, navijam za Liverpool.

@ rasha

VAMOS RAFA

M*I*L*I*C*A*

pre 15 godina

pa i zasluzio je....decko je samo fokusiran na igru....mada videcemo da li ce uspeti da odbrani titule sa RG. i Vimbledona....ma nesumnjam ja u njega...ali na OI je Nole na redu....:-)

Ženevljanin

pre 15 godina

@Mladen:
"Sta ce Novak da uradi,pisite u vestima o Novaku.Do Federerovog drugog mesta nedostaju mu samo 1500 bodova, sitnica."

U principu se slažem s tobom a treba pisati "na datu temu". Takođe, cenim kako pišeš , inače ti ne bi skrenuo pažnju na "nedostajućih 1500 bodova". Izgleda ogromna razlika. Ustvari je virtuelna, bazirana isključivo na daleko boljem Federerovom učinku od avgusta do kraja 2007 godine. Svi ti bodovi će "ispariti" do kraja OVE godine i JEDINI bodovi koji će se računati 31. dec 2008 biće oni koje će Rodžer i Novak osvojiti OVE godine. Dosad (do danas) Novak je osvojio nešto više bodova od početka godine. Drugo, Federer nije u prošlogodićnjoj formi. Znači, ne bi bilo nikakavo iznenađenje Ako Đoković do kraja godine osvoji isti/sličan broj bodova kao dosadašnji broj 1, zar ne? Zato sam i pomenuo ATP TRKU u kojoj se to lepo vidi.

rafa fan jj!!!!!

pre 15 godina

TOOOOOOOO!!!! Rafa napred. Konacno,konacno br. 1. Ova pozicija samo potvrdjuje. Najbolji je na svetu. Pa 5 turnira za redom na tri razlicite podloge. To samo kralj moze. Samo Rafa. A na dobrom je putu i za sestu uzastopnu. Ajmo care. Najbolji si.federer se terbao povuci dok je josh bio br. 1.Ali sada ce on drzati tron dugo,i mi cemo uzivati u njegovim mecevima. Jer tako kako igra Rafa ne igra niko. A da mu se suprostavi to je mogao samo fedex a sad ni to vise ne moze. Pozdrav svim Rafinim navijacima. Vamos Rafa

Zartr

pre 15 godina

Pa naravno da je zasluzio,nije nikom ukrao,a svako ko je gledao cetvrtfinale mogao je da vidi da je Lapenti,iako je izgubio,odrzao cas inteligencije ovoj muvi bez glave kojoj umesto reketa slobodno mogu dati lopatu da se psihicki odmori.
Veceras si cvrcno.Bices prava poslastica.

Pedja

pre 15 godina

Moze li neko da pojasni kako to ce biti tek tamo prvi ako sad izgubi od noleta, i od ponedeljka prvi ako osvoji cincinati..
kako znaju to u buducnosti ko ce kako igrati... jel federer negde gubi kasnije bodove !?

jole

pre 15 godina

Cestitke Nadalu za prvo mesto, koje je itekako zasluzeno. Ipak moram da dodam da mi je kao ljubitelju tenisa mnogo lepse da gledam kako igra RF. Nekako mi je njegova igra zanimljivija, dopadljivija za oko, atraktivnija, lepsa i mnogo vise uzivam dok gledam njegove meceve nego Rafine.
Naravno najvise volim da gledam naseg Novaka. Jedino kada geldam njega i nase ostale tenisere u meni proradi strastveno navijacko uzbudjenje.
NOVACE MNOGO SRECE U POLUFINALU SA NADALOM I NADAM SE NOVOJ TITULI.
MOZES TI TO.

Rafaelica

pre 15 godina

@Rasha
Pogledaj,molim te,moj komentar povodom tvog komentara ispod vesti o pobedi Novaka nad Sepijem.
@Dorćolac
Ja baš mislim da je Rafina devojka lepa i slatka.Ima prelepu,kovrdžavu ,crnu kosu,a takva kosa nam govori da je reč o temperamentnoj osobi poput Nadala.Crte lica govore da je reč o ljupkoj osobi.
Dopada mi se što je Rafa sa svojom Majorčankom i što nije sa plavušom.
Rafa je idol i muškarcima a ne samo ženama.
Idol je neko ko nam je uzor,a ne neko u koga smo zaljubljeni.Eh, da mi je njegove mentalne jačine.

SerbPro

pre 15 godina

Joj boze kakvih ljudi ima u Srbiji.Jeste covek trenutno najbolji i zasluzio je da bude broj jedan ali da mu se divite kao da je Zevs to je malo preterano.Kakvi su to komentari"Vanzemaljce" ha.

tennisFAN

pre 15 godina

Svaka ti cast RAFA!Konacno je dosao i taj dan! Potpuno zasluzeno je novi broj jedan! Sto se tice jednog komentara, tacno je nismo Spanci nego Srbi ali patriotizam se ne meri sportom. Postoji mali milion Rafinih navijaca koji ga podrzavaju vec godinama i onda se pojavi Novak i sta onda? Jel to znaci da Rafini dugogodisnji navijaci moraju automatski da navijaju za Noleta jer je Srbin? Gluposti. Gotivim ja i Novaka ali za Rafu navijam 4 godine. To je kao da celog zivota navijas za ManU i kad dodje dan da igraju sa Zvezdom\Partizanom i ti navijas za tvoj omiljeni klub, jel to znaci da izdajes Srbiju iako u ovim klubovima pola njih nisu Srbi? Srbija nije nista uradila da pomogne Ani, Jeleni i Novaku kad su bili mali i trenirali u bazenima tenis i imali svakojake bolesti a kad su se oni probili sad ih se Srbija setila, jel da? A Ferderer, sad je mala kriza, procice i ona sigurno. Ne volim ga ali da je dobar teniser to sigurno jeste, jedan od najboljih u istoriji ali nedovoljno dobar da porazi sjajnog Rafu. Sto se tice vecerasnjeg meca...VAMOS RAFA! :-)

Nole_mladji

pre 15 godina

bravo za rafu ali je mislim da nece dugo opstati na prvoj poziciji pa nisu federer i nole zaboravili da igraju tenis a videce te sl. godine kad rafa treba da brani sve ove silne bodove kako ce lako pasti sa prve pozicije

annci

pre 15 godina

Ne znam da li sam ja propustila ili nije nigde spomenuto da je Federer sa ove 4 godine postavio rekord?! Drago mi je zbog Nadala ,zasluzio je!

moya

pre 15 godina

Neverovatno je sta je Rafa sve morao da postigne da bi postao No1. To opet govori o velicini Federera. Ali konacno ce doci i taj dan, za 2 ili 3 nedelje.
Rafa je umoran, sinoc nije bio bas u odlicnom izdanju ali je opet izvukao odnekle snagu da pobedi. Nekoliko uzastopnih,neverovatnis passing shotova koje je izveo na kraju su poeni turnira.

Nocas ocekujem pobedu Djokovica. On je odmoran i igra sve bolje dok Rafa igra vec 2 nedelje skoro svaki dan.

Neka se odmori i spremi za dugu,dugu vladavinu.

VAMOS!!!!!!!!!

Dorćolac

pre 15 godina

Kada se pojavio mladi Španac na svetskoj sceni, pomislih, evo nekog sličnom Agasiju sa početka karijere. Razlika je u tome što mi se Agasi svideo iz prve, a Nadal "iz druge". Obojica nakinđureni, odudarali su od nekih postojećih normi.
Prvi okršaji sa Federerom, u vreme njegove apsolutne vladavine, ukazivali su da se radi o neobičnom ratniku, koji pre svega u meču uopšte ne brenuje velika imena. Naprotiv, imena su mu davala dodatne motive. Imao sam utisak da je malo nervirao Velikog Maga sa svojom pojavom, načinom radovanja, pa možda čak i ne stereotipnim izgledom. Njihovi mečevi su bili, i biće, sukob elegancije i borbenosti. Dokaz da elegancija nije dovoljna sama za sebe. Podelio se svet, na muško i žensko, kad je Nadal u pitanju. Žene k'o žene, uvek sa nekim đavoljim instinktima, vide nešto što mi ne vidimo, ili nećemo da vidimo. Svi oni njegovi tikovi, ukusni ili neukusni, sa svojom tvrdoglavom upornošču su nas primorali da se naviknemo. I navikli smo se! Kao da nam više i ne smetaju. To je taj Rafael. Mladi ratnik, gusar, koji lomi sve pred sobom, bez obzira ko je preko puta. Gledam nešto noćas, ufalšovana glava sa pečatom Nike-a, ufalšovan jedan prst na levoj ruci, drugi prst takođe, videh i treći. Nike to nije štriklirao. Ufalšovano jedno koleno, ufalšovano i drugo, u čarape nisam zavirivao. Lomi protivnika, lomi, gnječi, i na kraju i izgnječi! Lomi on i svoje telo, ali to sve izdržava, falšovi su čudo. A najveći lom je napravio među ženskim svetom, tu je sve polomio. "Ciska, Siska, kako li si samo ružna! Vidi kako su joj tanke usne, prava rospija. Mnogo bi mu ja bolje pristajala"! Uzdasi i šapati se čuju svida unaokolo.
U celoj toj ličnosti ustvari čuči veliki sportski fer plejer, nepokolebljivi ratnik, ništa ne može da ga pokoleba, čak ni meč lopta protivnika.
Zaslužuješ mladi ratniče tron, i neka ti je sa srećom!

neskonis

pre 15 godina

Nadal je prvi teniser koji je na sva 9 masters turnira, stizao do polufinala. Uz to, na ostala 8 je stizao do finala, nadam se da neće večeras ući u istoriju. Napred Nole!

Roger no.1

pre 15 godina

xaxahaha , rafini fanovi nemojte da ste smesni , nece on jos dugo biti tu gde jeste !!! haha videcemo gfa sledece godine kad brani bodove sa 6-10 turnira , nema od toga nista !!! nek uziva dok moze , ROGER JE UVEK no.1 !!!

Mladen

pre 15 godina

Nema se sta vise reci,osim da je vise od tri godine cekao prvo mesto i svim svojim kvalitetima ga zasluzio.Osvojio je 30 turnira,5 Gren Slemova,imao dva GS finala,takav treba da bude idol i ne samo zbog toga.
Svaki put kada se Rafin put ukrstao sa Tomijem Hasom,on je zastajao kod mreze i pustio veterana da prodje prvi.To nije bila predstava za publiku on je samo tako vaspitan zato je normalna osoba.Ima pored sebe devojku sa Majorke,nije se zaleteo za nekom sponzorusom i to ima veze sa njegovim karakterom.
@Miki i Minch
Sta ce Novak da uradi,pisite u vestima o Novaku.Do Federerovog drugog mesta nedostaju mu samo 1500 bodova,
sitnica.

AMRA

pre 15 godina

Konacnooo :D
dodje mi da placem od srece, cekam ovaj trenutak vec 3 godine, i konacno sam docekala :D Mogu samo da zamislim kako je samom Nadalu kad je meni ovako :D

Ukoliko ga zdravlje bude sluzilo ostace on na ovoj poziciji jos duze nego na poziciji br.2. Ove godine je svima pokazao ko je on u stvari. Za proslu sezonu su svi komentarisali da je postigao svoj vrhunac, da vise ne moze da napreduje, da njemu ostaje da igra turnire na sljakastim terenima a da na betonu i travi nema sta da trazi jer tu "vladaju" Nole i Roger. E pa... mnogima je ove godine zacepio usta. AO--polufinale, RG--briljantno prvo mesto, Wimbledon--pobedio je u finalu koje ce uci u istoriji... Sada cekamo US Open i Olimpijske igre, da eto samo zacini fenomenalnu godinu. Stvarno me iz dana u dan iznenadjuje kako covek ima snage, i fizicke i mentalne da sve ovo postigne. Rogeru svo moje postovanje iako mi se nikada nije svidjao, ali i njegovi rezultati pokazuju da je on u stvari fenomenalan teniser i zasluzeno ulazi u istoriju tenisa kao jedan od najboljih.
Novak posle Rolan Garosa nije pokazao nista dobro... :S
zato ne bih nikako volela da se domogne drugog ili ne daj Boze prvog mesta tako sto ce se Rafa ili Roger povrediti ili nesto slicno, vec bih volela da to uradi samo zahvaljujuci svojim dobrim partijama, svom licnom trudu i radu. Kad je Nadal mogao 3 godine da juri za prvo mesto, zasto se Novak ne bi malo pomucio i za to drugo? Nije u redu da sad to njemu padne sa grane... Nikako ne govorim ovo zato sto ne daj Boze ne volim Novaka, vec zato sto ne bih volela da dodje do pada u kvalitetu muskog tenisa kao sto se desilo sa zenskim tenisom, u kome su sada sve teniserke podjednake... nema ni jedne za koju mozemo sa tvrdnjom da kazemo da je najbolja!

Rafa je zivi dokaz da se radom i trudom sve moze postici, samo je pitanje vremena, zato bih volela da se i nasi teniseri ugledaju na njega (a i mi u nekim drugim sferama, ne samo u tenisu), i da tezimo samo da se sto vise dokazujemo i ne cekamo da nam nesto dodje samo.
Sve naj Rafa!!! VAMOS
NAPRED NOLE
AJDE ANA!!! :D

rasha

pre 15 godina

Rafaelice, obrati paznju: sve cestitke Nadalu na prvom mestu, U OVOM MOMENTU niko to ne zasluzuje vise od njega, igra u fantasticnoj formi vec nekoliko meseci i svaka mu cast na tome. Tako da, koliko god bio veliki Novakov navijac i isto toliko ne voleo Nadala, nije mi tesko ni da budem realan i da prevalim ovo preko usta, al' bih takodje voleo to da vidim i sa vase strane (ovo nije persiranje, obracam se vecini) koji ne mozete da prokomentarisete neku tenisku vest, a da se ne dotaknete Novaka i ostalih u negativnom kontekstu, bilo to opravdano ili ne. Mislim da bi poenta ovih foruma pre svega trebalo da bude razmena misljenja i diskusije, ali na jedan kulturan i civilizovan nacin, jer, nazalost, ovoj zemlji je to vise nego potrebno. Jos jednom, ponavljam, ovo se ne odnosi licno na tebe, cak dobar jedan dobar deo, tu mislim vise na Djoku Novakovica i ostale provokatore, al' tebi odgovaram, jer si me ti prozvala :)) Razumem ja tvoje ushicenje, al' treba se malo i spustiti na zemlju, sto se kaze, nicija nije gorela do zore. Uostalom, veceras je odlicna prilika da novi kralj dozivi i prvi poraz, u to iskreno verujem i nadam se. Svako dobro i pozdrav!

Dejan

pre 15 godina

Svaka cast Rafi i drago mi je sto je prvi, ali Federera ne treba samo tako otpisati. On je ispao iz turnira samo zato sto je naletio na Karlovica koji ga je ubio servisima. Eno i jucer opet 7:6 7:6. Protiv takve 'igre' ne postoji prtuigra.

Gajetano

pre 15 godina

Imam predosecaj da ce Nole odloziti Nadalovo slavlje. Gledao sam juce sve meceve, i ono sto mi je palo u oci je sledece:

- Rafa je igrao na malo nizem nivou nego proteklih meseci (zasicenje? pad forme?), ali je odlicno odigrao sve vazne poene.

- Nole je znatno unapredio igru u odnosu na mec sa Bolelijem od pre dva dana (izasao iz krize? nasao motivaciju?). Kljuc Novakovog uspeha je da dobro pocne mec. Pod ovim podrazumevam da ne izgubi rano svoj servis i da dobije prvi set.

- Na jednog igraca treba obratiti posebnu paznju: Andy Murray! U strasnoj je formi, a njegov potencijal je vec odavno poznat. Jedini problem je imao u svojoj glavi, ali izgleda da je i to resio.
Moja prognoza finala: Murray-Djokovic

Pozdrav

MARKO-NBGD

pre 15 godina

O.K. covek je zasluzio to prvo mesto. Ne gotivim ga bas nesto ali jeste bio najbolji u ovoj godini i tu nema sta da se prica ! Ovi prethodni komentari, hvalospevi... ljudi obuzdajte se malo, pa imamo mi i naseg favorita!!! Citam i ne verujem da se pojedini ljudi vise raduju uspehu Nadala nego Novaka, da jedva cekaju da bilo ko od nasih napravi kiks i da ospu paljbu po njima! Stavite prst na celo i zamislite se ko ste i gde zivite?! Da li ste Srbi ili Spanci??? Nadal jeste trenutno bolji, Novakovo vreme tek dolazi, a i da nikad i ne postane broj 1 zar i ovo sto je do sad uradio nije ogroman uspeh za jednu malu i siromasnu zemlju kao sto je Srbija?????

Ženevljanin

pre 15 godina

Sve čestitke Nadalu za fantastičan performans ove godine. Već sad se može reći da će uću u najužu listu teniskih velikana (ne više od desetak)koji ne samo da su bili prvi na ATP listi, već su ostavili trag svojim prepoznatljivim stilom. Nadal se i samom svojom muskulaturnom pojavom izdvaja od bilo kog dosadašnjeg šampiona. Naš Novak će noćas imati šansu da prvi porazi novog teniskog vladara. Eventalna Novakova pobeda bila bi izuzetno značajna za potpun povratak nekadašnjeg samopouzdanja (a samim tim i vrhunske igre) koje je već velikim delom povratio, kako smo videli u meču s Gulbisom. Iako Novak pobedom ne bi ozbiljnije ugrozio Nadalov primat na kraju 2008. (sem ako Rafa naglo ne padne u formi ili se povredi), DRUGO mesto bi postalo vrlo realno jer - pogotovo ako bi osvojio Sinsinati - stekao bi znatnu prednost nad Federerom u ATP trci. Što se tiče Rodžera, ne delim mišljenje onih koji ga već penzionišu. Ne bi bio ni prvi ni poslednji br. 1 koji bi se vratio na to mesto. Konačno "niz loših rezultata" je loš ISKLJUČIVO u poređenju sa nivoom na koji nas je Federer nqavikao poslednje četiri godine. Treba samo baciti pogled na ATP trku u kojoj je do Sinsinatija Rodžer bio DRUGI, to jest bolji od svih, uključujući i Novaka, sem Rafe.

goran

pre 15 godina

Zaista, sve cestitke ovom momku...

Ne samo da blista ove godine, u mnogome je napredovao na svim podlogama, ne samo na sljaci.
Ovo je zaista veliki dan za svetski tenis, jedan momak koji ima mentalnu snagu, u kombinaciji sa fizickom doveli su ga na mesto jedan,KOJE ON SVAKAKO ZASLUZUJE!!
Nemojmo zaboraviti, da Nadal ima tek 22 godine,da je osvojio vec 5 gren slem turnira,da napreduje iz dana u dan strasno brzo i cinimi se da ce ga malo ko prestici u blizoj buducnosti!!
Ja svakako navijam za Djokovica,ali realno Nadal je za dva koraka ispred!!!

Boba

pre 15 godina

Ostvarenje sna koji smo svi sanjali
zajedno sa Rafom :) Konacno je dosao i taj dan kada se sav trud i rad i sve ono sto je Rafa ulozio u sebe isplatilo...Postao je broj 1 :))))))))))))))
Ne postoji dovoljno dobra rec da bi opisala kako se sada osecaju Rafini navijavi..Hvala Rafa od srca..

Rafaelica

pre 15 godina

Srce je moje sada ispunjeno,jer najbolji je,konačno i zvanično najbolji!Mogu zamisliti tvoju sreću,posle toliko rada i truda.Sada više niko ne može da ospori da si najbolji,sada se teše u stilu,dve nedelje će biti.
A ja tvrdim da, ako Rafaela Nadala zdravlje posluži,biće najbolji teniser svih vremena.Osvojiće još minimum 5RG-a,2Wimbldona i bar dva GS-a,na tvrdoj podlozi.Olimpijsko zlato je tvoje.
Rasho,obrati pažnju:
Čisti sve pred sobom Tigre,Ahile,Vanzemaljče!

Stefan34

pre 15 godina

Bravo Rafa, niko to vise od tebe nije ni zasluzio. Zelim ti da te ExFed vise nikada ne prestigne!!! I naravno, da tron prepustis samo Noletu!

Stefan34

pre 15 godina

Bravo Rafa, niko to vise od tebe nije ni zasluzio. Zelim ti da te ExFed vise nikada ne prestigne!!! I naravno, da tron prepustis samo Noletu!

Dorćolac

pre 15 godina

Kada se pojavio mladi Španac na svetskoj sceni, pomislih, evo nekog sličnom Agasiju sa početka karijere. Razlika je u tome što mi se Agasi svideo iz prve, a Nadal "iz druge". Obojica nakinđureni, odudarali su od nekih postojećih normi.
Prvi okršaji sa Federerom, u vreme njegove apsolutne vladavine, ukazivali su da se radi o neobičnom ratniku, koji pre svega u meču uopšte ne brenuje velika imena. Naprotiv, imena su mu davala dodatne motive. Imao sam utisak da je malo nervirao Velikog Maga sa svojom pojavom, načinom radovanja, pa možda čak i ne stereotipnim izgledom. Njihovi mečevi su bili, i biće, sukob elegancije i borbenosti. Dokaz da elegancija nije dovoljna sama za sebe. Podelio se svet, na muško i žensko, kad je Nadal u pitanju. Žene k'o žene, uvek sa nekim đavoljim instinktima, vide nešto što mi ne vidimo, ili nećemo da vidimo. Svi oni njegovi tikovi, ukusni ili neukusni, sa svojom tvrdoglavom upornošču su nas primorali da se naviknemo. I navikli smo se! Kao da nam više i ne smetaju. To je taj Rafael. Mladi ratnik, gusar, koji lomi sve pred sobom, bez obzira ko je preko puta. Gledam nešto noćas, ufalšovana glava sa pečatom Nike-a, ufalšovan jedan prst na levoj ruci, drugi prst takođe, videh i treći. Nike to nije štriklirao. Ufalšovano jedno koleno, ufalšovano i drugo, u čarape nisam zavirivao. Lomi protivnika, lomi, gnječi, i na kraju i izgnječi! Lomi on i svoje telo, ali to sve izdržava, falšovi su čudo. A najveći lom je napravio među ženskim svetom, tu je sve polomio. "Ciska, Siska, kako li si samo ružna! Vidi kako su joj tanke usne, prava rospija. Mnogo bi mu ja bolje pristajala"! Uzdasi i šapati se čuju svida unaokolo.
U celoj toj ličnosti ustvari čuči veliki sportski fer plejer, nepokolebljivi ratnik, ništa ne može da ga pokoleba, čak ni meč lopta protivnika.
Zaslužuješ mladi ratniče tron, i neka ti je sa srećom!

Ženevljanin

pre 15 godina

Sve čestitke Nadalu za fantastičan performans ove godine. Već sad se može reći da će uću u najužu listu teniskih velikana (ne više od desetak)koji ne samo da su bili prvi na ATP listi, već su ostavili trag svojim prepoznatljivim stilom. Nadal se i samom svojom muskulaturnom pojavom izdvaja od bilo kog dosadašnjeg šampiona. Naš Novak će noćas imati šansu da prvi porazi novog teniskog vladara. Eventalna Novakova pobeda bila bi izuzetno značajna za potpun povratak nekadašnjeg samopouzdanja (a samim tim i vrhunske igre) koje je već velikim delom povratio, kako smo videli u meču s Gulbisom. Iako Novak pobedom ne bi ozbiljnije ugrozio Nadalov primat na kraju 2008. (sem ako Rafa naglo ne padne u formi ili se povredi), DRUGO mesto bi postalo vrlo realno jer - pogotovo ako bi osvojio Sinsinati - stekao bi znatnu prednost nad Federerom u ATP trci. Što se tiče Rodžera, ne delim mišljenje onih koji ga već penzionišu. Ne bi bio ni prvi ni poslednji br. 1 koji bi se vratio na to mesto. Konačno "niz loših rezultata" je loš ISKLJUČIVO u poređenju sa nivoom na koji nas je Federer nqavikao poslednje četiri godine. Treba samo baciti pogled na ATP trku u kojoj je do Sinsinatija Rodžer bio DRUGI, to jest bolji od svih, uključujući i Novaka, sem Rafe.

goran

pre 15 godina

Zaista, sve cestitke ovom momku...

Ne samo da blista ove godine, u mnogome je napredovao na svim podlogama, ne samo na sljaci.
Ovo je zaista veliki dan za svetski tenis, jedan momak koji ima mentalnu snagu, u kombinaciji sa fizickom doveli su ga na mesto jedan,KOJE ON SVAKAKO ZASLUZUJE!!
Nemojmo zaboraviti, da Nadal ima tek 22 godine,da je osvojio vec 5 gren slem turnira,da napreduje iz dana u dan strasno brzo i cinimi se da ce ga malo ko prestici u blizoj buducnosti!!
Ja svakako navijam za Djokovica,ali realno Nadal je za dva koraka ispred!!!

Mladen

pre 15 godina

Nema se sta vise reci,osim da je vise od tri godine cekao prvo mesto i svim svojim kvalitetima ga zasluzio.Osvojio je 30 turnira,5 Gren Slemova,imao dva GS finala,takav treba da bude idol i ne samo zbog toga.
Svaki put kada se Rafin put ukrstao sa Tomijem Hasom,on je zastajao kod mreze i pustio veterana da prodje prvi.To nije bila predstava za publiku on je samo tako vaspitan zato je normalna osoba.Ima pored sebe devojku sa Majorke,nije se zaleteo za nekom sponzorusom i to ima veze sa njegovim karakterom.
@Miki i Minch
Sta ce Novak da uradi,pisite u vestima o Novaku.Do Federerovog drugog mesta nedostaju mu samo 1500 bodova,
sitnica.

neskonis

pre 15 godina

Nadal je prvi teniser koji je na sva 9 masters turnira, stizao do polufinala. Uz to, na ostala 8 je stizao do finala, nadam se da neće večeras ući u istoriju. Napred Nole!

Gajetano

pre 15 godina

Imam predosecaj da ce Nole odloziti Nadalovo slavlje. Gledao sam juce sve meceve, i ono sto mi je palo u oci je sledece:

- Rafa je igrao na malo nizem nivou nego proteklih meseci (zasicenje? pad forme?), ali je odlicno odigrao sve vazne poene.

- Nole je znatno unapredio igru u odnosu na mec sa Bolelijem od pre dva dana (izasao iz krize? nasao motivaciju?). Kljuc Novakovog uspeha je da dobro pocne mec. Pod ovim podrazumevam da ne izgubi rano svoj servis i da dobije prvi set.

- Na jednog igraca treba obratiti posebnu paznju: Andy Murray! U strasnoj je formi, a njegov potencijal je vec odavno poznat. Jedini problem je imao u svojoj glavi, ali izgleda da je i to resio.
Moja prognoza finala: Murray-Djokovic

Pozdrav

AMRA

pre 15 godina

Konacnooo :D
dodje mi da placem od srece, cekam ovaj trenutak vec 3 godine, i konacno sam docekala :D Mogu samo da zamislim kako je samom Nadalu kad je meni ovako :D

Ukoliko ga zdravlje bude sluzilo ostace on na ovoj poziciji jos duze nego na poziciji br.2. Ove godine je svima pokazao ko je on u stvari. Za proslu sezonu su svi komentarisali da je postigao svoj vrhunac, da vise ne moze da napreduje, da njemu ostaje da igra turnire na sljakastim terenima a da na betonu i travi nema sta da trazi jer tu "vladaju" Nole i Roger. E pa... mnogima je ove godine zacepio usta. AO--polufinale, RG--briljantno prvo mesto, Wimbledon--pobedio je u finalu koje ce uci u istoriji... Sada cekamo US Open i Olimpijske igre, da eto samo zacini fenomenalnu godinu. Stvarno me iz dana u dan iznenadjuje kako covek ima snage, i fizicke i mentalne da sve ovo postigne. Rogeru svo moje postovanje iako mi se nikada nije svidjao, ali i njegovi rezultati pokazuju da je on u stvari fenomenalan teniser i zasluzeno ulazi u istoriju tenisa kao jedan od najboljih.
Novak posle Rolan Garosa nije pokazao nista dobro... :S
zato ne bih nikako volela da se domogne drugog ili ne daj Boze prvog mesta tako sto ce se Rafa ili Roger povrediti ili nesto slicno, vec bih volela da to uradi samo zahvaljujuci svojim dobrim partijama, svom licnom trudu i radu. Kad je Nadal mogao 3 godine da juri za prvo mesto, zasto se Novak ne bi malo pomucio i za to drugo? Nije u redu da sad to njemu padne sa grane... Nikako ne govorim ovo zato sto ne daj Boze ne volim Novaka, vec zato sto ne bih volela da dodje do pada u kvalitetu muskog tenisa kao sto se desilo sa zenskim tenisom, u kome su sada sve teniserke podjednake... nema ni jedne za koju mozemo sa tvrdnjom da kazemo da je najbolja!

Rafa je zivi dokaz da se radom i trudom sve moze postici, samo je pitanje vremena, zato bih volela da se i nasi teniseri ugledaju na njega (a i mi u nekim drugim sferama, ne samo u tenisu), i da tezimo samo da se sto vise dokazujemo i ne cekamo da nam nesto dodje samo.
Sve naj Rafa!!! VAMOS
NAPRED NOLE
AJDE ANA!!! :D

Rafaelica

pre 15 godina

Srce je moje sada ispunjeno,jer najbolji je,konačno i zvanično najbolji!Mogu zamisliti tvoju sreću,posle toliko rada i truda.Sada više niko ne može da ospori da si najbolji,sada se teše u stilu,dve nedelje će biti.
A ja tvrdim da, ako Rafaela Nadala zdravlje posluži,biće najbolji teniser svih vremena.Osvojiće još minimum 5RG-a,2Wimbldona i bar dva GS-a,na tvrdoj podlozi.Olimpijsko zlato je tvoje.
Rasho,obrati pažnju:
Čisti sve pred sobom Tigre,Ahile,Vanzemaljče!

Boba

pre 15 godina

Ostvarenje sna koji smo svi sanjali
zajedno sa Rafom :) Konacno je dosao i taj dan kada se sav trud i rad i sve ono sto je Rafa ulozio u sebe isplatilo...Postao je broj 1 :))))))))))))))
Ne postoji dovoljno dobra rec da bi opisala kako se sada osecaju Rafini navijavi..Hvala Rafa od srca..

Roger no.1

pre 15 godina

xaxahaha , rafini fanovi nemojte da ste smesni , nece on jos dugo biti tu gde jeste !!! haha videcemo gfa sledece godine kad brani bodove sa 6-10 turnira , nema od toga nista !!! nek uziva dok moze , ROGER JE UVEK no.1 !!!

rasha

pre 15 godina

Rafaelice, obrati paznju: sve cestitke Nadalu na prvom mestu, U OVOM MOMENTU niko to ne zasluzuje vise od njega, igra u fantasticnoj formi vec nekoliko meseci i svaka mu cast na tome. Tako da, koliko god bio veliki Novakov navijac i isto toliko ne voleo Nadala, nije mi tesko ni da budem realan i da prevalim ovo preko usta, al' bih takodje voleo to da vidim i sa vase strane (ovo nije persiranje, obracam se vecini) koji ne mozete da prokomentarisete neku tenisku vest, a da se ne dotaknete Novaka i ostalih u negativnom kontekstu, bilo to opravdano ili ne. Mislim da bi poenta ovih foruma pre svega trebalo da bude razmena misljenja i diskusije, ali na jedan kulturan i civilizovan nacin, jer, nazalost, ovoj zemlji je to vise nego potrebno. Jos jednom, ponavljam, ovo se ne odnosi licno na tebe, cak dobar jedan dobar deo, tu mislim vise na Djoku Novakovica i ostale provokatore, al' tebi odgovaram, jer si me ti prozvala :)) Razumem ja tvoje ushicenje, al' treba se malo i spustiti na zemlju, sto se kaze, nicija nije gorela do zore. Uostalom, veceras je odlicna prilika da novi kralj dozivi i prvi poraz, u to iskreno verujem i nadam se. Svako dobro i pozdrav!

tennisFAN

pre 15 godina

Svaka ti cast RAFA!Konacno je dosao i taj dan! Potpuno zasluzeno je novi broj jedan! Sto se tice jednog komentara, tacno je nismo Spanci nego Srbi ali patriotizam se ne meri sportom. Postoji mali milion Rafinih navijaca koji ga podrzavaju vec godinama i onda se pojavi Novak i sta onda? Jel to znaci da Rafini dugogodisnji navijaci moraju automatski da navijaju za Noleta jer je Srbin? Gluposti. Gotivim ja i Novaka ali za Rafu navijam 4 godine. To je kao da celog zivota navijas za ManU i kad dodje dan da igraju sa Zvezdom\Partizanom i ti navijas za tvoj omiljeni klub, jel to znaci da izdajes Srbiju iako u ovim klubovima pola njih nisu Srbi? Srbija nije nista uradila da pomogne Ani, Jeleni i Novaku kad su bili mali i trenirali u bazenima tenis i imali svakojake bolesti a kad su se oni probili sad ih se Srbija setila, jel da? A Ferderer, sad je mala kriza, procice i ona sigurno. Ne volim ga ali da je dobar teniser to sigurno jeste, jedan od najboljih u istoriji ali nedovoljno dobar da porazi sjajnog Rafu. Sto se tice vecerasnjeg meca...VAMOS RAFA! :-)

Ženevljanin

pre 15 godina

@Mladen:
"Sta ce Novak da uradi,pisite u vestima o Novaku.Do Federerovog drugog mesta nedostaju mu samo 1500 bodova, sitnica."

U principu se slažem s tobom a treba pisati "na datu temu". Takođe, cenim kako pišeš , inače ti ne bi skrenuo pažnju na "nedostajućih 1500 bodova". Izgleda ogromna razlika. Ustvari je virtuelna, bazirana isključivo na daleko boljem Federerovom učinku od avgusta do kraja 2007 godine. Svi ti bodovi će "ispariti" do kraja OVE godine i JEDINI bodovi koji će se računati 31. dec 2008 biće oni koje će Rodžer i Novak osvojiti OVE godine. Dosad (do danas) Novak je osvojio nešto više bodova od početka godine. Drugo, Federer nije u prošlogodićnjoj formi. Znači, ne bi bilo nikakavo iznenađenje Ako Đoković do kraja godine osvoji isti/sličan broj bodova kao dosadašnji broj 1, zar ne? Zato sam i pomenuo ATP TRKU u kojoj se to lepo vidi.

MARKO-NBGD

pre 15 godina

O.K. covek je zasluzio to prvo mesto. Ne gotivim ga bas nesto ali jeste bio najbolji u ovoj godini i tu nema sta da se prica ! Ovi prethodni komentari, hvalospevi... ljudi obuzdajte se malo, pa imamo mi i naseg favorita!!! Citam i ne verujem da se pojedini ljudi vise raduju uspehu Nadala nego Novaka, da jedva cekaju da bilo ko od nasih napravi kiks i da ospu paljbu po njima! Stavite prst na celo i zamislite se ko ste i gde zivite?! Da li ste Srbi ili Spanci??? Nadal jeste trenutno bolji, Novakovo vreme tek dolazi, a i da nikad i ne postane broj 1 zar i ovo sto je do sad uradio nije ogroman uspeh za jednu malu i siromasnu zemlju kao sto je Srbija?????

M*I*L*I*C*A*

pre 15 godina

pa i zasluzio je....decko je samo fokusiran na igru....mada videcemo da li ce uspeti da odbrani titule sa RG. i Vimbledona....ma nesumnjam ja u njega...ali na OI je Nole na redu....:-)

SerbPro

pre 15 godina

Joj boze kakvih ljudi ima u Srbiji.Jeste covek trenutno najbolji i zasluzio je da bude broj jedan ali da mu se divite kao da je Zevs to je malo preterano.Kakvi su to komentari"Vanzemaljce" ha.

Rafaelica

pre 15 godina

@Rasha
Pogledaj,molim te,moj komentar povodom tvog komentara ispod vesti o pobedi Novaka nad Sepijem.
@Dorćolac
Ja baš mislim da je Rafina devojka lepa i slatka.Ima prelepu,kovrdžavu ,crnu kosu,a takva kosa nam govori da je reč o temperamentnoj osobi poput Nadala.Crte lica govore da je reč o ljupkoj osobi.
Dopada mi se što je Rafa sa svojom Majorčankom i što nije sa plavušom.
Rafa je idol i muškarcima a ne samo ženama.
Idol je neko ko nam je uzor,a ne neko u koga smo zaljubljeni.Eh, da mi je njegove mentalne jačine.

rafa fan jj!!!!!

pre 15 godina

TOOOOOOOO!!!! Rafa napred. Konacno,konacno br. 1. Ova pozicija samo potvrdjuje. Najbolji je na svetu. Pa 5 turnira za redom na tri razlicite podloge. To samo kralj moze. Samo Rafa. A na dobrom je putu i za sestu uzastopnu. Ajmo care. Najbolji si.federer se terbao povuci dok je josh bio br. 1.Ali sada ce on drzati tron dugo,i mi cemo uzivati u njegovim mecevima. Jer tako kako igra Rafa ne igra niko. A da mu se suprostavi to je mogao samo fedex a sad ni to vise ne moze. Pozdrav svim Rafinim navijacima. Vamos Rafa

pantelija

pre 15 godina

@sve Srbe koji navijaju protiv Novaka -
nadam se da će se naći već neka zemlja dostojna vašeg kvaliteta i veličine koja će vas prihvatiti pa da nas se rešite - daće Bog što pre
možda sam trebao da napišem ovo na engleskom ili možda da pišem sa w umesto v jer to bi 100% pročitali - to vas čini elitom jer ste prepametni i preobrazovani i tako to...
ukratko tužno

annci

pre 15 godina

Ne znam da li sam ja propustila ili nije nigde spomenuto da je Federer sa ove 4 godine postavio rekord?! Drago mi je zbog Nadala ,zasluzio je!

Djoka Novakovic

pre 15 godina

@ tennisFAN

Hvala Bogu da ovde ima nekog ko razmislja poput mene. Jedine razlike su u tome sto ja ne gotivim Novaka i ono u vezi sa ManU, navijam za Liverpool.

@ rasha

VAMOS RAFA

rasha

pre 15 godina

Posto dame imaju prednost,

@Rafaelica

Iskreno prvi put sam sad procitao onaj tvoj odgovor, koliko sam primetio to je objasnjenje za nick i tvoje ushicenje, mada se s nekim stvarima ne slazem, ali to vise nije ni bitno. Posle Wimbldona sam i ja poslao neke postove, bolje reci romane, koji nisu iz ko zna kog razloga objavljeni, u kojima sam pojedincima krajnje argumentovao i objektivno odgovarao na njihove stavove. Ja prvo nikad necu moci da shvatim kako neko iz ove zemlje moze da navija za Nadala pored naseg tenisera, al' kad vec i toga ima, cemu onda toliko nipodastavanje Novaka?! Nije dovoljno sto je Nadal trenutno najbolji, nego se usput mora reci nesto lose i za Novaka! Covek je treci, ej treci na svetu, osvajac GS-a, pobedjivao je i Nadala i Federera, zar ne mozete bar malo da mu odate priznanje i kazete da igra odlican tenis i da pripada samom vrhu?! Navijati za svog favorita, ali postovati ostale, e to je vrlina koju nazalost mnogi ovde nemaju. I molio bih te da mi kazes ime sledeci put, tvoj nick mi je i dalje jako bez veze.

@Djoka Novakovic

Ako je to sve sto imas da kazes, onda mi izgleda nisi dovoljno dorastao da s tobom uopste diskutujem. Mozes ti da vamosujes koliko hoces, to me apsolutno ne dotice, al' ako tako nastavis, samo ces mi staviti do znanja da nimalo nisi vredan pomena. :))

EX Parizanka

pre 15 godina

Molim b92 da objavi ovaj komentar posto je prosli put stavljen na pogresni naslov.

@Dorcolac, kakvo nevidjeno licemerje! Mladog Spanca nikad nisi niti voleo niti ti se dopadao. Da ne pocnem da nabrajam sve tvoje izjave o Rafi i njegovoj licnosti. Sa Agasijem si uporedjivao Federera. Imas talenat da podidjes "masama" ali nama koji volimo Rafu i njegov tenis ostavi da mu se divimo i da mu cestitamo. Ti se vrati tvom velikom ex magu i pokusaj da shvatis sta znaci "sve cinim da ti podignem ego"

A ono o Ziski je toliko degutantno da komentar nije potreban. Teska patetika!
(Ex Parizanka, 3. avgust 2008 00:21)

Dejan

pre 15 godina

Svaka cast Rafi i drago mi je sto je prvi, ali Federera ne treba samo tako otpisati. On je ispao iz turnira samo zato sto je naletio na Karlovica koji ga je ubio servisima. Eno i jucer opet 7:6 7:6. Protiv takve 'igre' ne postoji prtuigra.

Veliki sampion Federer

pre 15 godina

"...dodje mi da placem od srece, cekam ovaj trenutak vec 3 godine, i konacno sam docekala. Mogu samo da zamislim kako je samom Nadalu kad je meni ovako." Eh, Amra, Amra - bas si smesna! Places sto je Nadal na vrhu, umesto Federera? Da, ali treba ostati na vrhu - a te suze, kad se silazi s vrha, mnogo su bolnije. Ti, kao i gotovo svi ostali komentatori, zaboravljas u ovom trenutku da odas pocast nevjerovatnom Federeru, koji je cetiri i po godine, bez prekida, bio prvi, iz turnira u turnir, iz godine u godinu! To tesko da ce neko uskoro ponoviti - Nadal sasvim sigurno ne! Plakala ti ili ne!

loki

pre 15 godina

[quote "pantelija"]
@sve Srbe koji navijaju protiv Novaka -
nadam se da će se naći već neka zemlja dostojna vašeg kvaliteta i veličine koja će vas prihvatiti pa da nas se rešite - daće Bog što pre
možda sam trebao da napišem ovo na engleskom ili možda da pišem sa w umesto v jer to bi 100% pročitali - to vas čini elitom jer ste prepametni i preobrazovani i tako to...
ukratko tužno [/QUOTE]
nije potrebno ni na engleskom, ni sa w umesto v, ali bi mogao bar taj maternji jezik ( verujem srBski :P) da savladash ( nije " mozhda sam trebao" vetj "mozhda je trebalo " ), ali eto prochitah ja i ovako :))
samo ne razumem i posle chitanja shta je tuzhno ?
niti shta je tachno problem za nekog drzhavljanina Srbije ako navija protiv ( oh, najboljeg ikada, velichanstvenog, i sl :wall:) Novaka, jer, jelte, nisam siguran da je to pravna ili moralna obaveza u ovoj drzhavi....( and , just for the record, ne verujem da bi mi bilo jasnije da si onu poruku napisao na englesskom:P)....ali, avaj, verovatno je to neshto od onih " ko razume, shvatitje" stvari :DDDD

Vaki95(COME ON ROGER)

pre 15 godina

Nikad i nikad niko nece igrati kao sto je igrao Federer,Nadal je ove godine najbolji a Federer 5 godina,Nadalu su kolena dosta propala tako da nece moci jos dugo da igra a Federer moze jos 5 godina ovako i uvek ce biti najbolji.COME ON ROGER!!!

moya

pre 15 godina

Neverovatno je sta je Rafa sve morao da postigne da bi postao No1. To opet govori o velicini Federera. Ali konacno ce doci i taj dan, za 2 ili 3 nedelje.
Rafa je umoran, sinoc nije bio bas u odlicnom izdanju ali je opet izvukao odnekle snagu da pobedi. Nekoliko uzastopnih,neverovatnis passing shotova koje je izveo na kraju su poeni turnira.

Nocas ocekujem pobedu Djokovica. On je odmoran i igra sve bolje dok Rafa igra vec 2 nedelje skoro svaki dan.

Neka se odmori i spremi za dugu,dugu vladavinu.

VAMOS!!!!!!!!!

Zartr

pre 15 godina

Pa naravno da je zasluzio,nije nikom ukrao,a svako ko je gledao cetvrtfinale mogao je da vidi da je Lapenti,iako je izgubio,odrzao cas inteligencije ovoj muvi bez glave kojoj umesto reketa slobodno mogu dati lopatu da se psihicki odmori.
Veceras si cvrcno.Bices prava poslastica.

loki

pre 15 godina

@ pantelija

keh, engleske fraze i rechi u mom komentaru su se nashle da bih pokazao da tje se ono shto hotju da kazhem( shto je , kanda, najbitnije kada pishesh komentar neg de) razumeti i pored njih, a kako vidim po tvom odgovoru veoma lako si i ti sam razumeo...ali, kako ti izbegavash da odgovorish na moja pitanja iz komentara, moram retji da ja i dalje onaj prvi komentar tvoj ne smatram za neshto smisleno......a razumem shta znachi "tuzno je kad se dete stidi svojih roditelja", ali, za ime sveta, teshko da to ima ikakve smislene veze sa temom.........
a to ironichno govorkanje drugima da su prepametni koje koristish da bi skrenuo pazhnju sa svog elementarnog nepoznavanja nekih stvari ( i sebi nabatzio neko opravdanje za to ), prodaj nekom drugom :)))

Nole_mladji

pre 15 godina

bravo za rafu ali je mislim da nece dugo opstati na prvoj poziciji pa nisu federer i nole zaboravili da igraju tenis a videce te sl. godine kad rafa treba da brani sve ove silne bodove kako ce lako pasti sa prve pozicije

jole

pre 15 godina

Cestitke Nadalu za prvo mesto, koje je itekako zasluzeno. Ipak moram da dodam da mi je kao ljubitelju tenisa mnogo lepse da gledam kako igra RF. Nekako mi je njegova igra zanimljivija, dopadljivija za oko, atraktivnija, lepsa i mnogo vise uzivam dok gledam njegove meceve nego Rafine.
Naravno najvise volim da gledam naseg Novaka. Jedino kada geldam njega i nase ostale tenisere u meni proradi strastveno navijacko uzbudjenje.
NOVACE MNOGO SRECE U POLUFINALU SA NADALOM I NADAM SE NOVOJ TITULI.
MOZES TI TO.

Jelena

pre 15 godina

Drago mi je sto neko konacno skida Federera. A jos mi je draze sto je to Nadal. Posle zaista trogodisnje potere on u tome uspeva,i zaista ne znam osobu koja je to zasluzila vise od njega! Dabogda te Federer nikad vise ne prestigne..i dabogda padne iza Noleta..haha..joj sto sam zloca!Svaka cast,i bravo. Ipak,zelja mi je da u Sinsinatiju pobedi Nole.. Ostaje nam da Nadalu pozelimo dobrodoslicu na tron ATP liste.. Bravo Rafa!!

pantelija

pre 15 godina

dragi loki
bas o takvima pisem - mada nisi morao ni da se javis - to ubacivanje engleskih reci i fraza te istice...
nisam ni ocekivao da ces da razumes - razumes li ovo - tuzno je kad se dete stidi svojih roditelja
to sto si ispravljao gramatiku - jos jednom cu reci - prepametan si...

Marijana

pre 15 godina

Hvala Bogu da je moj Nadalito vec jednom prvi na svetu,iako od 18 avgusta!Zasluzio je da posle 5 gren slem titula bude prvi na svetu!

marija

pre 15 godina

nekako mi krivo sad za federera. kad nadal zauzme tron, nece ga niko maci odatle u narednih sto godina! nije da sam skepticna, ali tako je.

Pedja

pre 15 godina

Moze li neko da pojasni kako to ce biti tek tamo prvi ako sad izgubi od noleta, i od ponedeljka prvi ako osvoji cincinati..
kako znaju to u buducnosti ko ce kako igrati... jel federer negde gubi kasnije bodove !?

Nena

pre 15 godina

Prvo, svaka cast Rafi, ovo je neverovatan uspeh, ono sto cekam vec dugo godina, od kada pratim tenis, i ujedno od kada navijam za njega! Zasluzio je prvo mesto vise nego iko. Feda ne bih otpsivala, njegovi rezultati uopste nisu losi ove godine, ali jesu losiji u odnosu na ono sto nas je navikao. Medjutim, morate priznati da ni to nije moglo da traje vecno i svi smo znali da ce tome kad tad doci kraj. Rafa je potpuno zasluzeno na mestu broj jedan, to je uspeo svojim radom, upornoscu i verom u sebe! Svaka cast!

@ pantelija
Novak Djokovic nije jednako Srbija, mogao bi to da shvatis. Ja ako nekoga gotivim kao coveka, nema veze da li je iz Srbije, ili iz Tunguzije. Isto tako nemam uospte lepo misljenje o Novaku kao coveku, jer on igra tenis dobro, ali to ce igrati 10, 20, 30 godina, a covek si ceo zivot, i ja cu sada da navijam za nejga samo zato sto je srbin. Gluposti! Zasto bi neko vredeo manje samo zato sto nije Srbin?! Ja sam imala prilike da pricam sa Spancima i oni su zaista jako fini ljudi. Sto ne znaci da su svi takvi. Isto kao sto ne znaci da su svi Srbi dobri, al nemoj molim te, mi smo ipak najbolji, najpametniji, najlepsi, i to samo zato sto smo Srbi! Izjem ti taj mentalitet!

VAMOS RAFA!!!

Ajdeee!

pre 15 godina

Neka objasni neko, kako se zna da će Nadal 18.08. biti prvi na listi, obzirom da se 17. završava olimpijski turnir... Šta ako Novak osvoji zlatnu medalju (ili Federer), a Nadal ispadne u ranoj fazi. Ne radi se o željama i navijanju, već o teoretskim mogućnostima da se to desi.

Stefan34

pre 15 godina

Bravo Rafa, niko to vise od tebe nije ni zasluzio. Zelim ti da te ExFed vise nikada ne prestigne!!! I naravno, da tron prepustis samo Noletu!

Rafaelica

pre 15 godina

Srce je moje sada ispunjeno,jer najbolji je,konačno i zvanično najbolji!Mogu zamisliti tvoju sreću,posle toliko rada i truda.Sada više niko ne može da ospori da si najbolji,sada se teše u stilu,dve nedelje će biti.
A ja tvrdim da, ako Rafaela Nadala zdravlje posluži,biće najbolji teniser svih vremena.Osvojiće još minimum 5RG-a,2Wimbldona i bar dva GS-a,na tvrdoj podlozi.Olimpijsko zlato je tvoje.
Rasho,obrati pažnju:
Čisti sve pred sobom Tigre,Ahile,Vanzemaljče!

Roger no.1

pre 15 godina

xaxahaha , rafini fanovi nemojte da ste smesni , nece on jos dugo biti tu gde jeste !!! haha videcemo gfa sledece godine kad brani bodove sa 6-10 turnira , nema od toga nista !!! nek uziva dok moze , ROGER JE UVEK no.1 !!!

Boba

pre 15 godina

Ostvarenje sna koji smo svi sanjali
zajedno sa Rafom :) Konacno je dosao i taj dan kada se sav trud i rad i sve ono sto je Rafa ulozio u sebe isplatilo...Postao je broj 1 :))))))))))))))
Ne postoji dovoljno dobra rec da bi opisala kako se sada osecaju Rafini navijavi..Hvala Rafa od srca..

rasha

pre 15 godina

Rafaelice, obrati paznju: sve cestitke Nadalu na prvom mestu, U OVOM MOMENTU niko to ne zasluzuje vise od njega, igra u fantasticnoj formi vec nekoliko meseci i svaka mu cast na tome. Tako da, koliko god bio veliki Novakov navijac i isto toliko ne voleo Nadala, nije mi tesko ni da budem realan i da prevalim ovo preko usta, al' bih takodje voleo to da vidim i sa vase strane (ovo nije persiranje, obracam se vecini) koji ne mozete da prokomentarisete neku tenisku vest, a da se ne dotaknete Novaka i ostalih u negativnom kontekstu, bilo to opravdano ili ne. Mislim da bi poenta ovih foruma pre svega trebalo da bude razmena misljenja i diskusije, ali na jedan kulturan i civilizovan nacin, jer, nazalost, ovoj zemlji je to vise nego potrebno. Jos jednom, ponavljam, ovo se ne odnosi licno na tebe, cak dobar jedan dobar deo, tu mislim vise na Djoku Novakovica i ostale provokatore, al' tebi odgovaram, jer si me ti prozvala :)) Razumem ja tvoje ushicenje, al' treba se malo i spustiti na zemlju, sto se kaze, nicija nije gorela do zore. Uostalom, veceras je odlicna prilika da novi kralj dozivi i prvi poraz, u to iskreno verujem i nadam se. Svako dobro i pozdrav!

MARKO-NBGD

pre 15 godina

O.K. covek je zasluzio to prvo mesto. Ne gotivim ga bas nesto ali jeste bio najbolji u ovoj godini i tu nema sta da se prica ! Ovi prethodni komentari, hvalospevi... ljudi obuzdajte se malo, pa imamo mi i naseg favorita!!! Citam i ne verujem da se pojedini ljudi vise raduju uspehu Nadala nego Novaka, da jedva cekaju da bilo ko od nasih napravi kiks i da ospu paljbu po njima! Stavite prst na celo i zamislite se ko ste i gde zivite?! Da li ste Srbi ili Spanci??? Nadal jeste trenutno bolji, Novakovo vreme tek dolazi, a i da nikad i ne postane broj 1 zar i ovo sto je do sad uradio nije ogroman uspeh za jednu malu i siromasnu zemlju kao sto je Srbija?????

SerbPro

pre 15 godina

Joj boze kakvih ljudi ima u Srbiji.Jeste covek trenutno najbolji i zasluzio je da bude broj jedan ali da mu se divite kao da je Zevs to je malo preterano.Kakvi su to komentari"Vanzemaljce" ha.

Dejan

pre 15 godina

Svaka cast Rafi i drago mi je sto je prvi, ali Federera ne treba samo tako otpisati. On je ispao iz turnira samo zato sto je naletio na Karlovica koji ga je ubio servisima. Eno i jucer opet 7:6 7:6. Protiv takve 'igre' ne postoji prtuigra.

Dorćolac

pre 15 godina

Kada se pojavio mladi Španac na svetskoj sceni, pomislih, evo nekog sličnom Agasiju sa početka karijere. Razlika je u tome što mi se Agasi svideo iz prve, a Nadal "iz druge". Obojica nakinđureni, odudarali su od nekih postojećih normi.
Prvi okršaji sa Federerom, u vreme njegove apsolutne vladavine, ukazivali su da se radi o neobičnom ratniku, koji pre svega u meču uopšte ne brenuje velika imena. Naprotiv, imena su mu davala dodatne motive. Imao sam utisak da je malo nervirao Velikog Maga sa svojom pojavom, načinom radovanja, pa možda čak i ne stereotipnim izgledom. Njihovi mečevi su bili, i biće, sukob elegancije i borbenosti. Dokaz da elegancija nije dovoljna sama za sebe. Podelio se svet, na muško i žensko, kad je Nadal u pitanju. Žene k'o žene, uvek sa nekim đavoljim instinktima, vide nešto što mi ne vidimo, ili nećemo da vidimo. Svi oni njegovi tikovi, ukusni ili neukusni, sa svojom tvrdoglavom upornošču su nas primorali da se naviknemo. I navikli smo se! Kao da nam više i ne smetaju. To je taj Rafael. Mladi ratnik, gusar, koji lomi sve pred sobom, bez obzira ko je preko puta. Gledam nešto noćas, ufalšovana glava sa pečatom Nike-a, ufalšovan jedan prst na levoj ruci, drugi prst takođe, videh i treći. Nike to nije štriklirao. Ufalšovano jedno koleno, ufalšovano i drugo, u čarape nisam zavirivao. Lomi protivnika, lomi, gnječi, i na kraju i izgnječi! Lomi on i svoje telo, ali to sve izdržava, falšovi su čudo. A najveći lom je napravio među ženskim svetom, tu je sve polomio. "Ciska, Siska, kako li si samo ružna! Vidi kako su joj tanke usne, prava rospija. Mnogo bi mu ja bolje pristajala"! Uzdasi i šapati se čuju svida unaokolo.
U celoj toj ličnosti ustvari čuči veliki sportski fer plejer, nepokolebljivi ratnik, ništa ne može da ga pokoleba, čak ni meč lopta protivnika.
Zaslužuješ mladi ratniče tron, i neka ti je sa srećom!

Nole_mladji

pre 15 godina

bravo za rafu ali je mislim da nece dugo opstati na prvoj poziciji pa nisu federer i nole zaboravili da igraju tenis a videce te sl. godine kad rafa treba da brani sve ove silne bodove kako ce lako pasti sa prve pozicije

Zartr

pre 15 godina

Pa naravno da je zasluzio,nije nikom ukrao,a svako ko je gledao cetvrtfinale mogao je da vidi da je Lapenti,iako je izgubio,odrzao cas inteligencije ovoj muvi bez glave kojoj umesto reketa slobodno mogu dati lopatu da se psihicki odmori.
Veceras si cvrcno.Bices prava poslastica.

Mladen

pre 15 godina

Nema se sta vise reci,osim da je vise od tri godine cekao prvo mesto i svim svojim kvalitetima ga zasluzio.Osvojio je 30 turnira,5 Gren Slemova,imao dva GS finala,takav treba da bude idol i ne samo zbog toga.
Svaki put kada se Rafin put ukrstao sa Tomijem Hasom,on je zastajao kod mreze i pustio veterana da prodje prvi.To nije bila predstava za publiku on je samo tako vaspitan zato je normalna osoba.Ima pored sebe devojku sa Majorke,nije se zaleteo za nekom sponzorusom i to ima veze sa njegovim karakterom.
@Miki i Minch
Sta ce Novak da uradi,pisite u vestima o Novaku.Do Federerovog drugog mesta nedostaju mu samo 1500 bodova,
sitnica.

tennisFAN

pre 15 godina

Svaka ti cast RAFA!Konacno je dosao i taj dan! Potpuno zasluzeno je novi broj jedan! Sto se tice jednog komentara, tacno je nismo Spanci nego Srbi ali patriotizam se ne meri sportom. Postoji mali milion Rafinih navijaca koji ga podrzavaju vec godinama i onda se pojavi Novak i sta onda? Jel to znaci da Rafini dugogodisnji navijaci moraju automatski da navijaju za Noleta jer je Srbin? Gluposti. Gotivim ja i Novaka ali za Rafu navijam 4 godine. To je kao da celog zivota navijas za ManU i kad dodje dan da igraju sa Zvezdom\Partizanom i ti navijas za tvoj omiljeni klub, jel to znaci da izdajes Srbiju iako u ovim klubovima pola njih nisu Srbi? Srbija nije nista uradila da pomogne Ani, Jeleni i Novaku kad su bili mali i trenirali u bazenima tenis i imali svakojake bolesti a kad su se oni probili sad ih se Srbija setila, jel da? A Ferderer, sad je mala kriza, procice i ona sigurno. Ne volim ga ali da je dobar teniser to sigurno jeste, jedan od najboljih u istoriji ali nedovoljno dobar da porazi sjajnog Rafu. Sto se tice vecerasnjeg meca...VAMOS RAFA! :-)

Rafaelica

pre 15 godina

@Rasha
Pogledaj,molim te,moj komentar povodom tvog komentara ispod vesti o pobedi Novaka nad Sepijem.
@Dorćolac
Ja baš mislim da je Rafina devojka lepa i slatka.Ima prelepu,kovrdžavu ,crnu kosu,a takva kosa nam govori da je reč o temperamentnoj osobi poput Nadala.Crte lica govore da je reč o ljupkoj osobi.
Dopada mi se što je Rafa sa svojom Majorčankom i što nije sa plavušom.
Rafa je idol i muškarcima a ne samo ženama.
Idol je neko ko nam je uzor,a ne neko u koga smo zaljubljeni.Eh, da mi je njegove mentalne jačine.

loki

pre 15 godina

[quote "pantelija"]
@sve Srbe koji navijaju protiv Novaka -
nadam se da će se naći već neka zemlja dostojna vašeg kvaliteta i veličine koja će vas prihvatiti pa da nas se rešite - daće Bog što pre
možda sam trebao da napišem ovo na engleskom ili možda da pišem sa w umesto v jer to bi 100% pročitali - to vas čini elitom jer ste prepametni i preobrazovani i tako to...
ukratko tužno [/QUOTE]
nije potrebno ni na engleskom, ni sa w umesto v, ali bi mogao bar taj maternji jezik ( verujem srBski :P) da savladash ( nije " mozhda sam trebao" vetj "mozhda je trebalo " ), ali eto prochitah ja i ovako :))
samo ne razumem i posle chitanja shta je tuzhno ?
niti shta je tachno problem za nekog drzhavljanina Srbije ako navija protiv ( oh, najboljeg ikada, velichanstvenog, i sl :wall:) Novaka, jer, jelte, nisam siguran da je to pravna ili moralna obaveza u ovoj drzhavi....( and , just for the record, ne verujem da bi mi bilo jasnije da si onu poruku napisao na englesskom:P)....ali, avaj, verovatno je to neshto od onih " ko razume, shvatitje" stvari :DDDD

goran

pre 15 godina

Zaista, sve cestitke ovom momku...

Ne samo da blista ove godine, u mnogome je napredovao na svim podlogama, ne samo na sljaci.
Ovo je zaista veliki dan za svetski tenis, jedan momak koji ima mentalnu snagu, u kombinaciji sa fizickom doveli su ga na mesto jedan,KOJE ON SVAKAKO ZASLUZUJE!!
Nemojmo zaboraviti, da Nadal ima tek 22 godine,da je osvojio vec 5 gren slem turnira,da napreduje iz dana u dan strasno brzo i cinimi se da ce ga malo ko prestici u blizoj buducnosti!!
Ja svakako navijam za Djokovica,ali realno Nadal je za dva koraka ispred!!!

neskonis

pre 15 godina

Nadal je prvi teniser koji je na sva 9 masters turnira, stizao do polufinala. Uz to, na ostala 8 je stizao do finala, nadam se da neće večeras ući u istoriju. Napred Nole!

AMRA

pre 15 godina

Konacnooo :D
dodje mi da placem od srece, cekam ovaj trenutak vec 3 godine, i konacno sam docekala :D Mogu samo da zamislim kako je samom Nadalu kad je meni ovako :D

Ukoliko ga zdravlje bude sluzilo ostace on na ovoj poziciji jos duze nego na poziciji br.2. Ove godine je svima pokazao ko je on u stvari. Za proslu sezonu su svi komentarisali da je postigao svoj vrhunac, da vise ne moze da napreduje, da njemu ostaje da igra turnire na sljakastim terenima a da na betonu i travi nema sta da trazi jer tu "vladaju" Nole i Roger. E pa... mnogima je ove godine zacepio usta. AO--polufinale, RG--briljantno prvo mesto, Wimbledon--pobedio je u finalu koje ce uci u istoriji... Sada cekamo US Open i Olimpijske igre, da eto samo zacini fenomenalnu godinu. Stvarno me iz dana u dan iznenadjuje kako covek ima snage, i fizicke i mentalne da sve ovo postigne. Rogeru svo moje postovanje iako mi se nikada nije svidjao, ali i njegovi rezultati pokazuju da je on u stvari fenomenalan teniser i zasluzeno ulazi u istoriju tenisa kao jedan od najboljih.
Novak posle Rolan Garosa nije pokazao nista dobro... :S
zato ne bih nikako volela da se domogne drugog ili ne daj Boze prvog mesta tako sto ce se Rafa ili Roger povrediti ili nesto slicno, vec bih volela da to uradi samo zahvaljujuci svojim dobrim partijama, svom licnom trudu i radu. Kad je Nadal mogao 3 godine da juri za prvo mesto, zasto se Novak ne bi malo pomucio i za to drugo? Nije u redu da sad to njemu padne sa grane... Nikako ne govorim ovo zato sto ne daj Boze ne volim Novaka, vec zato sto ne bih volela da dodje do pada u kvalitetu muskog tenisa kao sto se desilo sa zenskim tenisom, u kome su sada sve teniserke podjednake... nema ni jedne za koju mozemo sa tvrdnjom da kazemo da je najbolja!

Rafa je zivi dokaz da se radom i trudom sve moze postici, samo je pitanje vremena, zato bih volela da se i nasi teniseri ugledaju na njega (a i mi u nekim drugim sferama, ne samo u tenisu), i da tezimo samo da se sto vise dokazujemo i ne cekamo da nam nesto dodje samo.
Sve naj Rafa!!! VAMOS
NAPRED NOLE
AJDE ANA!!! :D

rafa fan jj!!!!!

pre 15 godina

TOOOOOOOO!!!! Rafa napred. Konacno,konacno br. 1. Ova pozicija samo potvrdjuje. Najbolji je na svetu. Pa 5 turnira za redom na tri razlicite podloge. To samo kralj moze. Samo Rafa. A na dobrom je putu i za sestu uzastopnu. Ajmo care. Najbolji si.federer se terbao povuci dok je josh bio br. 1.Ali sada ce on drzati tron dugo,i mi cemo uzivati u njegovim mecevima. Jer tako kako igra Rafa ne igra niko. A da mu se suprostavi to je mogao samo fedex a sad ni to vise ne moze. Pozdrav svim Rafinim navijacima. Vamos Rafa

Jelena

pre 15 godina

Drago mi je sto neko konacno skida Federera. A jos mi je draze sto je to Nadal. Posle zaista trogodisnje potere on u tome uspeva,i zaista ne znam osobu koja je to zasluzila vise od njega! Dabogda te Federer nikad vise ne prestigne..i dabogda padne iza Noleta..haha..joj sto sam zloca!Svaka cast,i bravo. Ipak,zelja mi je da u Sinsinatiju pobedi Nole.. Ostaje nam da Nadalu pozelimo dobrodoslicu na tron ATP liste.. Bravo Rafa!!

EX Parizanka

pre 15 godina

Molim b92 da objavi ovaj komentar posto je prosli put stavljen na pogresni naslov.

@Dorcolac, kakvo nevidjeno licemerje! Mladog Spanca nikad nisi niti voleo niti ti se dopadao. Da ne pocnem da nabrajam sve tvoje izjave o Rafi i njegovoj licnosti. Sa Agasijem si uporedjivao Federera. Imas talenat da podidjes "masama" ali nama koji volimo Rafu i njegov tenis ostavi da mu se divimo i da mu cestitamo. Ti se vrati tvom velikom ex magu i pokusaj da shvatis sta znaci "sve cinim da ti podignem ego"

A ono o Ziski je toliko degutantno da komentar nije potreban. Teska patetika!
(Ex Parizanka, 3. avgust 2008 00:21)

Nena

pre 15 godina

Prvo, svaka cast Rafi, ovo je neverovatan uspeh, ono sto cekam vec dugo godina, od kada pratim tenis, i ujedno od kada navijam za njega! Zasluzio je prvo mesto vise nego iko. Feda ne bih otpsivala, njegovi rezultati uopste nisu losi ove godine, ali jesu losiji u odnosu na ono sto nas je navikao. Medjutim, morate priznati da ni to nije moglo da traje vecno i svi smo znali da ce tome kad tad doci kraj. Rafa je potpuno zasluzeno na mestu broj jedan, to je uspeo svojim radom, upornoscu i verom u sebe! Svaka cast!

@ pantelija
Novak Djokovic nije jednako Srbija, mogao bi to da shvatis. Ja ako nekoga gotivim kao coveka, nema veze da li je iz Srbije, ili iz Tunguzije. Isto tako nemam uospte lepo misljenje o Novaku kao coveku, jer on igra tenis dobro, ali to ce igrati 10, 20, 30 godina, a covek si ceo zivot, i ja cu sada da navijam za nejga samo zato sto je srbin. Gluposti! Zasto bi neko vredeo manje samo zato sto nije Srbin?! Ja sam imala prilike da pricam sa Spancima i oni su zaista jako fini ljudi. Sto ne znaci da su svi takvi. Isto kao sto ne znaci da su svi Srbi dobri, al nemoj molim te, mi smo ipak najbolji, najpametniji, najlepsi, i to samo zato sto smo Srbi! Izjem ti taj mentalitet!

VAMOS RAFA!!!

Ženevljanin

pre 15 godina

Sve čestitke Nadalu za fantastičan performans ove godine. Već sad se može reći da će uću u najužu listu teniskih velikana (ne više od desetak)koji ne samo da su bili prvi na ATP listi, već su ostavili trag svojim prepoznatljivim stilom. Nadal se i samom svojom muskulaturnom pojavom izdvaja od bilo kog dosadašnjeg šampiona. Naš Novak će noćas imati šansu da prvi porazi novog teniskog vladara. Eventalna Novakova pobeda bila bi izuzetno značajna za potpun povratak nekadašnjeg samopouzdanja (a samim tim i vrhunske igre) koje je već velikim delom povratio, kako smo videli u meču s Gulbisom. Iako Novak pobedom ne bi ozbiljnije ugrozio Nadalov primat na kraju 2008. (sem ako Rafa naglo ne padne u formi ili se povredi), DRUGO mesto bi postalo vrlo realno jer - pogotovo ako bi osvojio Sinsinati - stekao bi znatnu prednost nad Federerom u ATP trci. Što se tiče Rodžera, ne delim mišljenje onih koji ga već penzionišu. Ne bi bio ni prvi ni poslednji br. 1 koji bi se vratio na to mesto. Konačno "niz loših rezultata" je loš ISKLJUČIVO u poređenju sa nivoom na koji nas je Federer nqavikao poslednje četiri godine. Treba samo baciti pogled na ATP trku u kojoj je do Sinsinatija Rodžer bio DRUGI, to jest bolji od svih, uključujući i Novaka, sem Rafe.

Gajetano

pre 15 godina

Imam predosecaj da ce Nole odloziti Nadalovo slavlje. Gledao sam juce sve meceve, i ono sto mi je palo u oci je sledece:

- Rafa je igrao na malo nizem nivou nego proteklih meseci (zasicenje? pad forme?), ali je odlicno odigrao sve vazne poene.

- Nole je znatno unapredio igru u odnosu na mec sa Bolelijem od pre dva dana (izasao iz krize? nasao motivaciju?). Kljuc Novakovog uspeha je da dobro pocne mec. Pod ovim podrazumevam da ne izgubi rano svoj servis i da dobije prvi set.

- Na jednog igraca treba obratiti posebnu paznju: Andy Murray! U strasnoj je formi, a njegov potencijal je vec odavno poznat. Jedini problem je imao u svojoj glavi, ali izgleda da je i to resio.
Moja prognoza finala: Murray-Djokovic

Pozdrav

annci

pre 15 godina

Ne znam da li sam ja propustila ili nije nigde spomenuto da je Federer sa ove 4 godine postavio rekord?! Drago mi je zbog Nadala ,zasluzio je!

moya

pre 15 godina

Neverovatno je sta je Rafa sve morao da postigne da bi postao No1. To opet govori o velicini Federera. Ali konacno ce doci i taj dan, za 2 ili 3 nedelje.
Rafa je umoran, sinoc nije bio bas u odlicnom izdanju ali je opet izvukao odnekle snagu da pobedi. Nekoliko uzastopnih,neverovatnis passing shotova koje je izveo na kraju su poeni turnira.

Nocas ocekujem pobedu Djokovica. On je odmoran i igra sve bolje dok Rafa igra vec 2 nedelje skoro svaki dan.

Neka se odmori i spremi za dugu,dugu vladavinu.

VAMOS!!!!!!!!!

Pedja

pre 15 godina

Moze li neko da pojasni kako to ce biti tek tamo prvi ako sad izgubi od noleta, i od ponedeljka prvi ako osvoji cincinati..
kako znaju to u buducnosti ko ce kako igrati... jel federer negde gubi kasnije bodove !?

jole

pre 15 godina

Cestitke Nadalu za prvo mesto, koje je itekako zasluzeno. Ipak moram da dodam da mi je kao ljubitelju tenisa mnogo lepse da gledam kako igra RF. Nekako mi je njegova igra zanimljivija, dopadljivija za oko, atraktivnija, lepsa i mnogo vise uzivam dok gledam njegove meceve nego Rafine.
Naravno najvise volim da gledam naseg Novaka. Jedino kada geldam njega i nase ostale tenisere u meni proradi strastveno navijacko uzbudjenje.
NOVACE MNOGO SRECE U POLUFINALU SA NADALOM I NADAM SE NOVOJ TITULI.
MOZES TI TO.

Djoka Novakovic

pre 15 godina

@ tennisFAN

Hvala Bogu da ovde ima nekog ko razmislja poput mene. Jedine razlike su u tome sto ja ne gotivim Novaka i ono u vezi sa ManU, navijam za Liverpool.

@ rasha

VAMOS RAFA

M*I*L*I*C*A*

pre 15 godina

pa i zasluzio je....decko je samo fokusiran na igru....mada videcemo da li ce uspeti da odbrani titule sa RG. i Vimbledona....ma nesumnjam ja u njega...ali na OI je Nole na redu....:-)

Ženevljanin

pre 15 godina

@Mladen:
"Sta ce Novak da uradi,pisite u vestima o Novaku.Do Federerovog drugog mesta nedostaju mu samo 1500 bodova, sitnica."

U principu se slažem s tobom a treba pisati "na datu temu". Takođe, cenim kako pišeš , inače ti ne bi skrenuo pažnju na "nedostajućih 1500 bodova". Izgleda ogromna razlika. Ustvari je virtuelna, bazirana isključivo na daleko boljem Federerovom učinku od avgusta do kraja 2007 godine. Svi ti bodovi će "ispariti" do kraja OVE godine i JEDINI bodovi koji će se računati 31. dec 2008 biće oni koje će Rodžer i Novak osvojiti OVE godine. Dosad (do danas) Novak je osvojio nešto više bodova od početka godine. Drugo, Federer nije u prošlogodićnjoj formi. Znači, ne bi bilo nikakavo iznenađenje Ako Đoković do kraja godine osvoji isti/sličan broj bodova kao dosadašnji broj 1, zar ne? Zato sam i pomenuo ATP TRKU u kojoj se to lepo vidi.

Veliki sampion Federer

pre 15 godina

"...dodje mi da placem od srece, cekam ovaj trenutak vec 3 godine, i konacno sam docekala. Mogu samo da zamislim kako je samom Nadalu kad je meni ovako." Eh, Amra, Amra - bas si smesna! Places sto je Nadal na vrhu, umesto Federera? Da, ali treba ostati na vrhu - a te suze, kad se silazi s vrha, mnogo su bolnije. Ti, kao i gotovo svi ostali komentatori, zaboravljas u ovom trenutku da odas pocast nevjerovatnom Federeru, koji je cetiri i po godine, bez prekida, bio prvi, iz turnira u turnir, iz godine u godinu! To tesko da ce neko uskoro ponoviti - Nadal sasvim sigurno ne! Plakala ti ili ne!

pantelija

pre 15 godina

@sve Srbe koji navijaju protiv Novaka -
nadam se da će se naći već neka zemlja dostojna vašeg kvaliteta i veličine koja će vas prihvatiti pa da nas se rešite - daće Bog što pre
možda sam trebao da napišem ovo na engleskom ili možda da pišem sa w umesto v jer to bi 100% pročitali - to vas čini elitom jer ste prepametni i preobrazovani i tako to...
ukratko tužno

rasha

pre 15 godina

Posto dame imaju prednost,

@Rafaelica

Iskreno prvi put sam sad procitao onaj tvoj odgovor, koliko sam primetio to je objasnjenje za nick i tvoje ushicenje, mada se s nekim stvarima ne slazem, ali to vise nije ni bitno. Posle Wimbldona sam i ja poslao neke postove, bolje reci romane, koji nisu iz ko zna kog razloga objavljeni, u kojima sam pojedincima krajnje argumentovao i objektivno odgovarao na njihove stavove. Ja prvo nikad necu moci da shvatim kako neko iz ove zemlje moze da navija za Nadala pored naseg tenisera, al' kad vec i toga ima, cemu onda toliko nipodastavanje Novaka?! Nije dovoljno sto je Nadal trenutno najbolji, nego se usput mora reci nesto lose i za Novaka! Covek je treci, ej treci na svetu, osvajac GS-a, pobedjivao je i Nadala i Federera, zar ne mozete bar malo da mu odate priznanje i kazete da igra odlican tenis i da pripada samom vrhu?! Navijati za svog favorita, ali postovati ostale, e to je vrlina koju nazalost mnogi ovde nemaju. I molio bih te da mi kazes ime sledeci put, tvoj nick mi je i dalje jako bez veze.

@Djoka Novakovic

Ako je to sve sto imas da kazes, onda mi izgleda nisi dovoljno dorastao da s tobom uopste diskutujem. Mozes ti da vamosujes koliko hoces, to me apsolutno ne dotice, al' ako tako nastavis, samo ces mi staviti do znanja da nimalo nisi vredan pomena. :))

pantelija

pre 15 godina

dragi loki
bas o takvima pisem - mada nisi morao ni da se javis - to ubacivanje engleskih reci i fraza te istice...
nisam ni ocekivao da ces da razumes - razumes li ovo - tuzno je kad se dete stidi svojih roditelja
to sto si ispravljao gramatiku - jos jednom cu reci - prepametan si...

Vaki95(COME ON ROGER)

pre 15 godina

Nikad i nikad niko nece igrati kao sto je igrao Federer,Nadal je ove godine najbolji a Federer 5 godina,Nadalu su kolena dosta propala tako da nece moci jos dugo da igra a Federer moze jos 5 godina ovako i uvek ce biti najbolji.COME ON ROGER!!!

Marijana

pre 15 godina

Hvala Bogu da je moj Nadalito vec jednom prvi na svetu,iako od 18 avgusta!Zasluzio je da posle 5 gren slem titula bude prvi na svetu!

loki

pre 15 godina

@ pantelija

keh, engleske fraze i rechi u mom komentaru su se nashle da bih pokazao da tje se ono shto hotju da kazhem( shto je , kanda, najbitnije kada pishesh komentar neg de) razumeti i pored njih, a kako vidim po tvom odgovoru veoma lako si i ti sam razumeo...ali, kako ti izbegavash da odgovorish na moja pitanja iz komentara, moram retji da ja i dalje onaj prvi komentar tvoj ne smatram za neshto smisleno......a razumem shta znachi "tuzno je kad se dete stidi svojih roditelja", ali, za ime sveta, teshko da to ima ikakve smislene veze sa temom.........
a to ironichno govorkanje drugima da su prepametni koje koristish da bi skrenuo pazhnju sa svog elementarnog nepoznavanja nekih stvari ( i sebi nabatzio neko opravdanje za to ), prodaj nekom drugom :)))

marija

pre 15 godina

nekako mi krivo sad za federera. kad nadal zauzme tron, nece ga niko maci odatle u narednih sto godina! nije da sam skepticna, ali tako je.

Ajdeee!

pre 15 godina

Neka objasni neko, kako se zna da će Nadal 18.08. biti prvi na listi, obzirom da se 17. završava olimpijski turnir... Šta ako Novak osvoji zlatnu medalju (ili Federer), a Nadal ispadne u ranoj fazi. Ne radi se o željama i navijanju, već o teoretskim mogućnostima da se to desi.