Fudbal 42

Četvrtak, 24.07.2008.

22:39

Nant ne pušta Babovića i Đorđevića

Stefan Babović i Filip Đorđević nisu doputovali na okupljanje olimipijske selekcije jer je njihov klub odlučio da ih ne pusti.

Nant ne pušta Baboviæa i Ðorðeviæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Sergio

pre 15 godina

Đukiću, sad da te vidim, tvoj stav, tvoj princip... ili si "jak" samo ovde kada pretiš Partizanu? A svi tumači propisa FIFA, UEFA neka mi kažu da li bi bilo moguće da ove organizacije kazne Partizan ako ne kazne Nant i ostale? Sramota!!!

Путин

pre 15 godina

@Lolek i Bolek
Извињавам се ако је неко мој коментар схватио исувише лично али Пољаке и остале сам споменуо у контексту клупског фудбала. При том сам правио компарацију наших и пољских клубова. Мислио сам првенствено на Звезду, као бившег првака Европе и света, на њено посртање и пропаст. Поређење - некада и сада. Али чињеница остаје заувек - били смо прваци Европе '91. То је оно што нема ниједан пољски клуб (или се варам?) нити ће имати. У том периоду, неколико деценија прошлог века, ниједан клуб из СФРЈ није стрепио од Пољских клубова. "Велика четворка", па и неколико других клубова, лако је могла да изађе на крај са сваким пољским клубом.
А што се тиче репрезентација, чињеница је да смо у хаосу, никада горе нисмо играли, да се нисмо пласирали на задњи Еуро али нажалост, како су Пољаци прошли, боље би и њима било да нису отишли. О праисторијским успесима не треба говорити. Колико се сећам, и ми смо неке давне године имали неко финале светског првенства (можда је то било у Чилеу или Уругвају, није ни важно). Што се играча тиче, мислим да смо ту далеко испред Пољске јер смо имали далеко, далеко више играча светске класе (мислим и на Србе и на све из СФРЈ). Искрено, ја се од Пољака сећам само великог Збигњева Боњека.
Али се зато сећам Лолека и Болека, маленог дебељка и мршавог дугајлије :).

nnidza

pre 15 godina

Da se ja pitam jednostavno bih se zahvalio organizatorima Olimpijskih igara i povukao ekipu sa takmicenja. Nije to alibi zbog mogucih poraza vec jednostavno gubitak svakog smisla ovog turnira. Juce citao izjave igraca Partizana. Pa evo i igraci Partizana vec razmisljaju o trecem kolu kvalifikacija za Ligu sampiona. Mislima nisu na ovom turniru sto je ocigledno. izgleda da su bas resili da odrade posao...

A bilo bi lepo da barem B92 "malo pogleda" pravila koja obavezuju klubove da puste igrace na Olimpijske igre ili npr na Svetsko prvenstvo mladih? Da li je to stvarno obavezujuce za klubove koji su pod UEFA-om? Mi "obicni smrtnici" ipak tesko mozemo do takvih podataka...

Marko

pre 15 godina

@Boki
Sve je obrnuto nego sto si rekao.Fudbaleri su decenijama bili roba jer su njihovi savezi radili sta su hteli a igraci nisu imali ljudska prava kao ostali svet.Fudbal je biznis odavno ali danas igraci imaju vise prava kao i ostali radnici,samo sto su 1000 puta vise placeni.Pitaj ove igrace iskreno da li vise vole da idu na olimpijadu ili da igraju kvalifikacije u klubovima.Njih 90 posto ce se opredeliti za klubove koji ih debelo placaju.Ko su UEFA i FIFA birokratija koja na drugima zaradjuje novac.Od cega oni zive nego od igraca odnosno klubova koji zaradjuju velike pare a UEFA i FIFA se grebu od njih.Jednog dana ce klubovi kad im dodje preko glave izaci iz organizacije sto im nece smanjiti zaradu,Naoritiv samo ce je povecati.UEFA i FIFA su iznad zakona,oni nikom ne odgovaraju.

PFC

pre 15 godina

vidim sad se c****i slabo bune
samo kad treba osteti Partizan
pa makar njegovi igraci sedeli na klupi i neigrali nikako
onda se svi bune kad Partizan pokusa da ih zadrzi jer su neophodni
Srbijo tuzna li si, samo nek crkne komsiji krava, pa nek crkne i moja

Ivan PFC

pre 15 godina

Naravno da nece da ih puste ,zasto bi ! To mora samo Partizan, samo nama Djuka preti ! A Nant jos i ne igra evrokupove ! Sad nek stavi Stamenkovica u napad kad je zvao vise golmana nego napadaca ! Ove OI ce biti gore nego prosle !!!
Samo da sad opet ne trazi nekog iz Partizana da popuni mesta!

Baghdatis

pre 15 godina

Evo ovde http://www.n-tv.de/Das_ist_auch_mein_Traum_Herthas_Kacar_hofft_auf_Peking/250720085211/999370.html

...kaze lepo da je Gojkov (Kačar, Hertha) san da ide sa timom u Peking. I jos kaze da su Brazilci Diego (Werder) i Rafinha (Schalke) sa ekipom Brazila iako im je od klubova zabranjeno da idu u Peking. Bole ih uvo, svaka cast...

MilosNS

pre 15 godina

Sva podrska Djukicu da izdrzi pritiske! Konacno je neko stao u zastitu reprezentacije SRBIJE, dosta je bilo gazenja po njoj, a onda se svi posle pitaju zasto nam lose ide..

Reprezentacija treba da je uvek iznad svega, manite se klubastva i podela.. to nas slabi i nikuda ne vodi.

Lolek i Bolek

pre 15 godina

@Путин

Poljaci su bili velesila i za SFRJ, samo sto to samoproklamovani evropski Brazilci nisu tako videli. Poljska je '74 ispala u polufinalu svetskog prvenstva, isto kao i '82. '78 su ispali cini mi se u cetvrtfinalu i to od buducih sampiona Argentine. SFRJ nije imala ni priblizno slicne rezultate (cini mi se da je cetvrtfinale '90 bio najveci uspeh).

Ivan

pre 15 godina

Bremen isto ne pusta Diega ali covek ide, a Tosic ne sme.
Mislim nije sada da je neka velika steta i da cemo u Pekingu biti na gubitku zbog izostanka Tosica ali ako po pravilniku Fife mogu i smeju da idu na OI zasto se onda boje??
A zanimljivo je da Nemci nikako ne pustaju strane igrace u Peking. Normalno da ne pustaju kada se oni nisu kvalifikovali. Treba ih tuziti (doticne klubove) na 10 miliona evra pa nek se puse posle...

Zoran

pre 15 godina

@Posteno
Sta lupetas nije FSS vlasnik igraca a Nant,Herta,Verder i ostali jesu,jer su oni pljunuli lovu na sunce i kupili te igrace.Njima treba da se plati odsteta ako ne igraju za klubove,a ako se povrede na Olimpijskim igrama da se plati odsteta klubovima.Zato postoji osiguranje.Sta bi ti hteo da igraci budu robovi ili marionete tebe i 133 kretena koji te podrzavaju.Posle,kad se povrede i propadne im karijera ko zna koliko miliona evra,ko ce to da plati.Da neces mozda ti ili Fond za razvoj.

Milos, Srbija

pre 15 godina

E sad mi vi nacionalisti sa juga i severa objasnite kako je Srbija iznad svega vasim ljubimcima (kad je vec vama iznad svega, verujem da mislite da treba da bude i njima)? Srbija ocigledno nije iznad Nanta, eventualne LS i slicno (citaj para) tim momcima. Nece u vojsku, nece u reprezentaciju, ali ce za kintu da strikaju francusku travu. I nemojte mi te price nije im zagarantovano mesto i slicno, da su neki kalibar oni bi i u Pekingu pokazali da nesto vrede. Ovako ni kao rodoljubi, ni kao fudbaleri, ne vrede nista.

Djenka

pre 15 godina

Tuzba, obestecenje i kazne sa sve timove koji nisu pustili igrace. Najlepse od svega je sto ce FIFA jedva docekati da nekoga kazni jer ce i sami kasirati neku kintu. I ne napadajte Djukica zato sto pokusava da napravi dobar tim. Stavite se u njegovu poziciju, igrate medjunarodni turnir (ne egzibicioni), od vas se ocekuje dobar rezultat a ne mozete da povedete 20 najboljih igraca. Cemu onda takmicenje? Ja bih se isto ponasao na njegovom mestu, mozda cak i agresivnije, jer od rezultata bi mi zavisio posao.

Nije on kriv, mi smo ...

pre 15 godina

Jadan je onaj ko vodi nacionalni tim ove zemlje!!! Na stranu sto mora da se bori sa pritiscima klubova (domacih i stranih), naseg "postenog" saveza, novinara, ... , nego uz sve to mora i da trpi da ga svako ko ima pristup internetu naziva glupim, bezlicnim, ... U takvoj atmosferi nijedan trener ne bi nista uradio. Za rezultate je potreban jasan plan saveza i strpljenje naroda. Mi nemamo nista od toga. Kakav narod - takva reprezentacija. Tu nema zabune, jasna slika.

shomi

pre 15 godina

Stvarno bruka... A ovo samo pokazuje kakvi su ljudi nasi igraci... Ako jedan Diego i Rafinha mogu da otputuju bez dozvole kluba, zasto ne bi mogli i nasi igraci?

Путин

pre 15 godina

И ја сам, као и многи, скептичан по питању успеха наше репрезентације на Олимпијади али сматрам да можемо себи допустити тај "луксуз" да не водимо такве "звезде" као што су Тошић, Обрадовић и Фејса. Нека их, нека остану да учествују у том "освајању" Европе јер ако не буде тако, алиби ѕа неуспех је спреман. Слушаћемо само Томића и сличне са изговорима, оптужбама, кукумавкама. Те потрошили смо милионе, имали смо одличан тим, те далеко би догурали... Навијам ѕа Звезду али треба бити објективан па рећи да је квалитет и Звезде и Партизан светлосне године далеко од било каквог значајнијег успеха у европским такмичењима. Видимо то и на припремама где нас млате ко и како хоће. Видели смо и то да је Лион са отприлике 20% снаге спустио Партизан на земљу и свима нам још једном отворио очи. О Звезди и резултатима на припремама не треба трошити речи - Словенци, Израелци, Словаци, Пољаци и слични су постали фудбалске велесиле за нас. Брука!
Зато још једном - пустите те играчине Партизана. Нека "харају" Европом (док не дођу до неке непремостиве Тикве)

boleroksh

pre 15 godina

NANT U drugu ligu! Ovo je sramota...Najbolje je da kazne Babovica i Filipa...:(! Kad ti klubovi ne priznaju UEFA pravila,sta dalje pricati o fudbalu...

Boki

pre 15 godina

Fudbal je ocigledno vec postao ono sto ce uskoro i svi sportovi - biznis, ali suvi biznis. Igraci nisu sportisti vec radnici,roba na kojoj se samo zaraadjuje, a takmicenja se igraju ne da bi se osvojila nego da bi se zradio novac. Reprezentacije ce uskoro izgubiti svaki autoritet, pa cak i mlade z akoje sam se nadao da ce ostati.
Sledeci koraci bi morali da budu:
1) Da FIFA debelo odrapi sve klubove koji ne pustaju svoje mlade igrace na OI;
2) Fudbal ugasiti kao Olimpijski sport;
3) Za ne vise od 5 godina ugasiti sva raeprezentativna takmicenja za punoletne igrace.

Crno, ali sta ce im reprezentcaije i OI kad tu nema para.
E da, mozda ce zadrzati svetsko i eventualno evropsko prvenstvo, a da tu igra unapred odredjenih 16/32 reprezentacije sa najvise para.

stefan

pre 15 godina

mislim da je sramno ovo sto rade klubovi,ok sto nece da puste starije igrace ali ove koje moraju je bezobrazno.A i sramno je sto neki ovde prozivaju Djukica,kakve on covek ima veze sa celom pricom,on jednostavno hoce da povede nejbolje nije on kriv sto ce ga drugi ometi u tome,kao prvo to su pokusali ljudi iz saveza.Sa njima se izborio ali ne i sa klubovima.Ipak mislim da je covek veliki profesionalac i da ce napraviti uspeh! ORLOVI SRECNO!!!

Sale

pre 15 godina

Nisam bas upoznat sa strukturama u fudbalu ali ja mislim da UEFA nema nikakve veze u vezi ovog vec FIFA posto je Olipijada renomeu svetskog takmicenja isto sto je FIFA u fudbalu.
To je sigrurno i razlog sto timovi nesalju igrace jer su oni pod UEFA i oni to nebih uradili a da neznaju posledice toga. Znaci nece biti nikakvih znamenitih kazni.

Zoran

pre 15 godina

Gde su sada svi oni pljuvači Partizana... Ni jedan ozbiljan klub neće pustiti igrače koje je platio milione. Svi igrači Partizana nazad u Humsku na pripreme, a Đukić i Tole neka razjašnjavaju pravila sa Nantom, Verderom i ostalima, ako imaju argumenata.

Posteno

pre 15 godina

Sad molim lepo 2 miliona EUR odstete (po 1 mil. za svakog) na racun FSS. Isto to traziti i od Herte.
A stvar terati do kraja (Siona, Niona, Bazela ili gde god im je UEFINO sediste za ove slucajeve.

Lovu, ne u dzepove funkcionera, vec u fond za razvoj mladih fudbalera.

dragan

pre 15 godina

Kako je krenulo bolje da neidu da se neponovi Atina. Bas me zanima kako ce UEFA reagovati zbog nepustanja igraca, jer onda je ceo turnir besmislen.

babel

pre 15 godina

ja sam za to da idemo u najjacem sastavu tamo ali isto tako sam objektivan i znam da necemo nista pametno uraditi na olimpijdi... neko je juce stavio komentar tipa ''svaki tvoj poraz nasa je pobeda'' i potpuno se slazem... Srbija uvek mora imati maksimalnu podrsku ali ne i bezlicni djukic...

SVE NA SVETU ZA SRBIJU A SRBIJU NI ZASTA NA SVETU!!!

michigan

pre 15 godina

Ako Nant ne pusti ovu dvojicu zahtevam da uprava Partizana posalje avion u Peking kako bi se Fejsa,Tosic i Obradovic vratili za Beograd i igrali u kvalifikacijama za CL.

Milorad

pre 15 godina

Hajde sad da vidimo da li je izabran sposoban predsednik FSS. Karadžiću nacija zahteva od tebe da goniš dotične klubove do kraja (gde god da je taj kraj). Moraju da plate zbog nepoštovanja odluke FIFA...

Posteno

pre 15 godina

Sad molim lepo 2 miliona EUR odstete (po 1 mil. za svakog) na racun FSS. Isto to traziti i od Herte.
A stvar terati do kraja (Siona, Niona, Bazela ili gde god im je UEFINO sediste za ove slucajeve.

Lovu, ne u dzepove funkcionera, vec u fond za razvoj mladih fudbalera.

michigan

pre 15 godina

Ako Nant ne pusti ovu dvojicu zahtevam da uprava Partizana posalje avion u Peking kako bi se Fejsa,Tosic i Obradovic vratili za Beograd i igrali u kvalifikacijama za CL.

dragan

pre 15 godina

Kako je krenulo bolje da neidu da se neponovi Atina. Bas me zanima kako ce UEFA reagovati zbog nepustanja igraca, jer onda je ceo turnir besmislen.

Zoran

pre 15 godina

Gde su sada svi oni pljuvači Partizana... Ni jedan ozbiljan klub neće pustiti igrače koje je platio milione. Svi igrači Partizana nazad u Humsku na pripreme, a Đukić i Tole neka razjašnjavaju pravila sa Nantom, Verderom i ostalima, ako imaju argumenata.

Milorad

pre 15 godina

Hajde sad da vidimo da li je izabran sposoban predsednik FSS. Karadžiću nacija zahteva od tebe da goniš dotične klubove do kraja (gde god da je taj kraj). Moraju da plate zbog nepoštovanja odluke FIFA...

babel

pre 15 godina

ja sam za to da idemo u najjacem sastavu tamo ali isto tako sam objektivan i znam da necemo nista pametno uraditi na olimpijdi... neko je juce stavio komentar tipa ''svaki tvoj poraz nasa je pobeda'' i potpuno se slazem... Srbija uvek mora imati maksimalnu podrsku ali ne i bezlicni djukic...

SVE NA SVETU ZA SRBIJU A SRBIJU NI ZASTA NA SVETU!!!

Путин

pre 15 godina

И ја сам, као и многи, скептичан по питању успеха наше репрезентације на Олимпијади али сматрам да можемо себи допустити тај "луксуз" да не водимо такве "звезде" као што су Тошић, Обрадовић и Фејса. Нека их, нека остану да учествују у том "освајању" Европе јер ако не буде тако, алиби ѕа неуспех је спреман. Слушаћемо само Томића и сличне са изговорима, оптужбама, кукумавкама. Те потрошили смо милионе, имали смо одличан тим, те далеко би догурали... Навијам ѕа Звезду али треба бити објективан па рећи да је квалитет и Звезде и Партизан светлосне године далеко од било каквог значајнијег успеха у европским такмичењима. Видимо то и на припремама где нас млате ко и како хоће. Видели смо и то да је Лион са отприлике 20% снаге спустио Партизан на земљу и свима нам још једном отворио очи. О Звезди и резултатима на припремама не треба трошити речи - Словенци, Израелци, Словаци, Пољаци и слични су постали фудбалске велесиле за нас. Брука!
Зато још једном - пустите те играчине Партизана. Нека "харају" Европом (док не дођу до неке непремостиве Тикве)

stefan

pre 15 godina

mislim da je sramno ovo sto rade klubovi,ok sto nece da puste starije igrace ali ove koje moraju je bezobrazno.A i sramno je sto neki ovde prozivaju Djukica,kakve on covek ima veze sa celom pricom,on jednostavno hoce da povede nejbolje nije on kriv sto ce ga drugi ometi u tome,kao prvo to su pokusali ljudi iz saveza.Sa njima se izborio ali ne i sa klubovima.Ipak mislim da je covek veliki profesionalac i da ce napraviti uspeh! ORLOVI SRECNO!!!

Sale

pre 15 godina

Nisam bas upoznat sa strukturama u fudbalu ali ja mislim da UEFA nema nikakve veze u vezi ovog vec FIFA posto je Olipijada renomeu svetskog takmicenja isto sto je FIFA u fudbalu.
To je sigrurno i razlog sto timovi nesalju igrace jer su oni pod UEFA i oni to nebih uradili a da neznaju posledice toga. Znaci nece biti nikakvih znamenitih kazni.

Nije on kriv, mi smo ...

pre 15 godina

Jadan je onaj ko vodi nacionalni tim ove zemlje!!! Na stranu sto mora da se bori sa pritiscima klubova (domacih i stranih), naseg "postenog" saveza, novinara, ... , nego uz sve to mora i da trpi da ga svako ko ima pristup internetu naziva glupim, bezlicnim, ... U takvoj atmosferi nijedan trener ne bi nista uradio. Za rezultate je potreban jasan plan saveza i strpljenje naroda. Mi nemamo nista od toga. Kakav narod - takva reprezentacija. Tu nema zabune, jasna slika.

PFC

pre 15 godina

vidim sad se c****i slabo bune
samo kad treba osteti Partizan
pa makar njegovi igraci sedeli na klupi i neigrali nikako
onda se svi bune kad Partizan pokusa da ih zadrzi jer su neophodni
Srbijo tuzna li si, samo nek crkne komsiji krava, pa nek crkne i moja

Boki

pre 15 godina

Fudbal je ocigledno vec postao ono sto ce uskoro i svi sportovi - biznis, ali suvi biznis. Igraci nisu sportisti vec radnici,roba na kojoj se samo zaraadjuje, a takmicenja se igraju ne da bi se osvojila nego da bi se zradio novac. Reprezentacije ce uskoro izgubiti svaki autoritet, pa cak i mlade z akoje sam se nadao da ce ostati.
Sledeci koraci bi morali da budu:
1) Da FIFA debelo odrapi sve klubove koji ne pustaju svoje mlade igrace na OI;
2) Fudbal ugasiti kao Olimpijski sport;
3) Za ne vise od 5 godina ugasiti sva raeprezentativna takmicenja za punoletne igrace.

Crno, ali sta ce im reprezentcaije i OI kad tu nema para.
E da, mozda ce zadrzati svetsko i eventualno evropsko prvenstvo, a da tu igra unapred odredjenih 16/32 reprezentacije sa najvise para.

boleroksh

pre 15 godina

NANT U drugu ligu! Ovo je sramota...Najbolje je da kazne Babovica i Filipa...:(! Kad ti klubovi ne priznaju UEFA pravila,sta dalje pricati o fudbalu...

Lolek i Bolek

pre 15 godina

@Путин

Poljaci su bili velesila i za SFRJ, samo sto to samoproklamovani evropski Brazilci nisu tako videli. Poljska je '74 ispala u polufinalu svetskog prvenstva, isto kao i '82. '78 su ispali cini mi se u cetvrtfinalu i to od buducih sampiona Argentine. SFRJ nije imala ni priblizno slicne rezultate (cini mi se da je cetvrtfinale '90 bio najveci uspeh).

Zoran

pre 15 godina

@Posteno
Sta lupetas nije FSS vlasnik igraca a Nant,Herta,Verder i ostali jesu,jer su oni pljunuli lovu na sunce i kupili te igrace.Njima treba da se plati odsteta ako ne igraju za klubove,a ako se povrede na Olimpijskim igrama da se plati odsteta klubovima.Zato postoji osiguranje.Sta bi ti hteo da igraci budu robovi ili marionete tebe i 133 kretena koji te podrzavaju.Posle,kad se povrede i propadne im karijera ko zna koliko miliona evra,ko ce to da plati.Da neces mozda ti ili Fond za razvoj.

Baghdatis

pre 15 godina

Evo ovde http://www.n-tv.de/Das_ist_auch_mein_Traum_Herthas_Kacar_hofft_auf_Peking/250720085211/999370.html

...kaze lepo da je Gojkov (Kačar, Hertha) san da ide sa timom u Peking. I jos kaze da su Brazilci Diego (Werder) i Rafinha (Schalke) sa ekipom Brazila iako im je od klubova zabranjeno da idu u Peking. Bole ih uvo, svaka cast...

Djenka

pre 15 godina

Tuzba, obestecenje i kazne sa sve timove koji nisu pustili igrace. Najlepse od svega je sto ce FIFA jedva docekati da nekoga kazni jer ce i sami kasirati neku kintu. I ne napadajte Djukica zato sto pokusava da napravi dobar tim. Stavite se u njegovu poziciju, igrate medjunarodni turnir (ne egzibicioni), od vas se ocekuje dobar rezultat a ne mozete da povedete 20 najboljih igraca. Cemu onda takmicenje? Ja bih se isto ponasao na njegovom mestu, mozda cak i agresivnije, jer od rezultata bi mi zavisio posao.

Ivan

pre 15 godina

Bremen isto ne pusta Diega ali covek ide, a Tosic ne sme.
Mislim nije sada da je neka velika steta i da cemo u Pekingu biti na gubitku zbog izostanka Tosica ali ako po pravilniku Fife mogu i smeju da idu na OI zasto se onda boje??
A zanimljivo je da Nemci nikako ne pustaju strane igrace u Peking. Normalno da ne pustaju kada se oni nisu kvalifikovali. Treba ih tuziti (doticne klubove) na 10 miliona evra pa nek se puse posle...

Marko

pre 15 godina

@Boki
Sve je obrnuto nego sto si rekao.Fudbaleri su decenijama bili roba jer su njihovi savezi radili sta su hteli a igraci nisu imali ljudska prava kao ostali svet.Fudbal je biznis odavno ali danas igraci imaju vise prava kao i ostali radnici,samo sto su 1000 puta vise placeni.Pitaj ove igrace iskreno da li vise vole da idu na olimpijadu ili da igraju kvalifikacije u klubovima.Njih 90 posto ce se opredeliti za klubove koji ih debelo placaju.Ko su UEFA i FIFA birokratija koja na drugima zaradjuje novac.Od cega oni zive nego od igraca odnosno klubova koji zaradjuju velike pare a UEFA i FIFA se grebu od njih.Jednog dana ce klubovi kad im dodje preko glave izaci iz organizacije sto im nece smanjiti zaradu,Naoritiv samo ce je povecati.UEFA i FIFA su iznad zakona,oni nikom ne odgovaraju.

Sergio

pre 15 godina

Đukiću, sad da te vidim, tvoj stav, tvoj princip... ili si "jak" samo ovde kada pretiš Partizanu? A svi tumači propisa FIFA, UEFA neka mi kažu da li bi bilo moguće da ove organizacije kazne Partizan ako ne kazne Nant i ostale? Sramota!!!

shomi

pre 15 godina

Stvarno bruka... A ovo samo pokazuje kakvi su ljudi nasi igraci... Ako jedan Diego i Rafinha mogu da otputuju bez dozvole kluba, zasto ne bi mogli i nasi igraci?

Milos, Srbija

pre 15 godina

E sad mi vi nacionalisti sa juga i severa objasnite kako je Srbija iznad svega vasim ljubimcima (kad je vec vama iznad svega, verujem da mislite da treba da bude i njima)? Srbija ocigledno nije iznad Nanta, eventualne LS i slicno (citaj para) tim momcima. Nece u vojsku, nece u reprezentaciju, ali ce za kintu da strikaju francusku travu. I nemojte mi te price nije im zagarantovano mesto i slicno, da su neki kalibar oni bi i u Pekingu pokazali da nesto vrede. Ovako ni kao rodoljubi, ni kao fudbaleri, ne vrede nista.

MilosNS

pre 15 godina

Sva podrska Djukicu da izdrzi pritiske! Konacno je neko stao u zastitu reprezentacije SRBIJE, dosta je bilo gazenja po njoj, a onda se svi posle pitaju zasto nam lose ide..

Reprezentacija treba da je uvek iznad svega, manite se klubastva i podela.. to nas slabi i nikuda ne vodi.

Ivan PFC

pre 15 godina

Naravno da nece da ih puste ,zasto bi ! To mora samo Partizan, samo nama Djuka preti ! A Nant jos i ne igra evrokupove ! Sad nek stavi Stamenkovica u napad kad je zvao vise golmana nego napadaca ! Ove OI ce biti gore nego prosle !!!
Samo da sad opet ne trazi nekog iz Partizana da popuni mesta!

nnidza

pre 15 godina

Da se ja pitam jednostavno bih se zahvalio organizatorima Olimpijskih igara i povukao ekipu sa takmicenja. Nije to alibi zbog mogucih poraza vec jednostavno gubitak svakog smisla ovog turnira. Juce citao izjave igraca Partizana. Pa evo i igraci Partizana vec razmisljaju o trecem kolu kvalifikacija za Ligu sampiona. Mislima nisu na ovom turniru sto je ocigledno. izgleda da su bas resili da odrade posao...

A bilo bi lepo da barem B92 "malo pogleda" pravila koja obavezuju klubove da puste igrace na Olimpijske igre ili npr na Svetsko prvenstvo mladih? Da li je to stvarno obavezujuce za klubove koji su pod UEFA-om? Mi "obicni smrtnici" ipak tesko mozemo do takvih podataka...

Путин

pre 15 godina

@Lolek i Bolek
Извињавам се ако је неко мој коментар схватио исувише лично али Пољаке и остале сам споменуо у контексту клупског фудбала. При том сам правио компарацију наших и пољских клубова. Мислио сам првенствено на Звезду, као бившег првака Европе и света, на њено посртање и пропаст. Поређење - некада и сада. Али чињеница остаје заувек - били смо прваци Европе '91. То је оно што нема ниједан пољски клуб (или се варам?) нити ће имати. У том периоду, неколико деценија прошлог века, ниједан клуб из СФРЈ није стрепио од Пољских клубова. "Велика четворка", па и неколико других клубова, лако је могла да изађе на крај са сваким пољским клубом.
А што се тиче репрезентација, чињеница је да смо у хаосу, никада горе нисмо играли, да се нисмо пласирали на задњи Еуро али нажалост, како су Пољаци прошли, боље би и њима било да нису отишли. О праисторијским успесима не треба говорити. Колико се сећам, и ми смо неке давне године имали неко финале светског првенства (можда је то било у Чилеу или Уругвају, није ни важно). Што се играча тиче, мислим да смо ту далеко испред Пољске јер смо имали далеко, далеко више играча светске класе (мислим и на Србе и на све из СФРЈ). Искрено, ја се од Пољака сећам само великог Збигњева Боњека.
Али се зато сећам Лолека и Болека, маленог дебељка и мршавог дугајлије :).

michigan

pre 15 godina

Ako Nant ne pusti ovu dvojicu zahtevam da uprava Partizana posalje avion u Peking kako bi se Fejsa,Tosic i Obradovic vratili za Beograd i igrali u kvalifikacijama za CL.

babel

pre 15 godina

ja sam za to da idemo u najjacem sastavu tamo ali isto tako sam objektivan i znam da necemo nista pametno uraditi na olimpijdi... neko je juce stavio komentar tipa ''svaki tvoj poraz nasa je pobeda'' i potpuno se slazem... Srbija uvek mora imati maksimalnu podrsku ali ne i bezlicni djukic...

SVE NA SVETU ZA SRBIJU A SRBIJU NI ZASTA NA SVETU!!!

Posteno

pre 15 godina

Sad molim lepo 2 miliona EUR odstete (po 1 mil. za svakog) na racun FSS. Isto to traziti i od Herte.
A stvar terati do kraja (Siona, Niona, Bazela ili gde god im je UEFINO sediste za ove slucajeve.

Lovu, ne u dzepove funkcionera, vec u fond za razvoj mladih fudbalera.

Zoran

pre 15 godina

Gde su sada svi oni pljuvači Partizana... Ni jedan ozbiljan klub neće pustiti igrače koje je platio milione. Svi igrači Partizana nazad u Humsku na pripreme, a Đukić i Tole neka razjašnjavaju pravila sa Nantom, Verderom i ostalima, ako imaju argumenata.

Путин

pre 15 godina

И ја сам, као и многи, скептичан по питању успеха наше репрезентације на Олимпијади али сматрам да можемо себи допустити тај "луксуз" да не водимо такве "звезде" као што су Тошић, Обрадовић и Фејса. Нека их, нека остану да учествују у том "освајању" Европе јер ако не буде тако, алиби ѕа неуспех је спреман. Слушаћемо само Томића и сличне са изговорима, оптужбама, кукумавкама. Те потрошили смо милионе, имали смо одличан тим, те далеко би догурали... Навијам ѕа Звезду али треба бити објективан па рећи да је квалитет и Звезде и Партизан светлосне године далеко од било каквог значајнијег успеха у европским такмичењима. Видимо то и на припремама где нас млате ко и како хоће. Видели смо и то да је Лион са отприлике 20% снаге спустио Партизан на земљу и свима нам још једном отворио очи. О Звезди и резултатима на припремама не треба трошити речи - Словенци, Израелци, Словаци, Пољаци и слични су постали фудбалске велесиле за нас. Брука!
Зато још једном - пустите те играчине Партизана. Нека "харају" Европом (док не дођу до неке непремостиве Тикве)

Nije on kriv, mi smo ...

pre 15 godina

Jadan je onaj ko vodi nacionalni tim ove zemlje!!! Na stranu sto mora da se bori sa pritiscima klubova (domacih i stranih), naseg "postenog" saveza, novinara, ... , nego uz sve to mora i da trpi da ga svako ko ima pristup internetu naziva glupim, bezlicnim, ... U takvoj atmosferi nijedan trener ne bi nista uradio. Za rezultate je potreban jasan plan saveza i strpljenje naroda. Mi nemamo nista od toga. Kakav narod - takva reprezentacija. Tu nema zabune, jasna slika.

dragan

pre 15 godina

Kako je krenulo bolje da neidu da se neponovi Atina. Bas me zanima kako ce UEFA reagovati zbog nepustanja igraca, jer onda je ceo turnir besmislen.

Boki

pre 15 godina

Fudbal je ocigledno vec postao ono sto ce uskoro i svi sportovi - biznis, ali suvi biznis. Igraci nisu sportisti vec radnici,roba na kojoj se samo zaraadjuje, a takmicenja se igraju ne da bi se osvojila nego da bi se zradio novac. Reprezentacije ce uskoro izgubiti svaki autoritet, pa cak i mlade z akoje sam se nadao da ce ostati.
Sledeci koraci bi morali da budu:
1) Da FIFA debelo odrapi sve klubove koji ne pustaju svoje mlade igrace na OI;
2) Fudbal ugasiti kao Olimpijski sport;
3) Za ne vise od 5 godina ugasiti sva raeprezentativna takmicenja za punoletne igrace.

Crno, ali sta ce im reprezentcaije i OI kad tu nema para.
E da, mozda ce zadrzati svetsko i eventualno evropsko prvenstvo, a da tu igra unapred odredjenih 16/32 reprezentacije sa najvise para.

boleroksh

pre 15 godina

NANT U drugu ligu! Ovo je sramota...Najbolje je da kazne Babovica i Filipa...:(! Kad ti klubovi ne priznaju UEFA pravila,sta dalje pricati o fudbalu...

shomi

pre 15 godina

Stvarno bruka... A ovo samo pokazuje kakvi su ljudi nasi igraci... Ako jedan Diego i Rafinha mogu da otputuju bez dozvole kluba, zasto ne bi mogli i nasi igraci?

Milorad

pre 15 godina

Hajde sad da vidimo da li je izabran sposoban predsednik FSS. Karadžiću nacija zahteva od tebe da goniš dotične klubove do kraja (gde god da je taj kraj). Moraju da plate zbog nepoštovanja odluke FIFA...

Zoran

pre 15 godina

@Posteno
Sta lupetas nije FSS vlasnik igraca a Nant,Herta,Verder i ostali jesu,jer su oni pljunuli lovu na sunce i kupili te igrace.Njima treba da se plati odsteta ako ne igraju za klubove,a ako se povrede na Olimpijskim igrama da se plati odsteta klubovima.Zato postoji osiguranje.Sta bi ti hteo da igraci budu robovi ili marionete tebe i 133 kretena koji te podrzavaju.Posle,kad se povrede i propadne im karijera ko zna koliko miliona evra,ko ce to da plati.Da neces mozda ti ili Fond za razvoj.

Marko

pre 15 godina

@Boki
Sve je obrnuto nego sto si rekao.Fudbaleri su decenijama bili roba jer su njihovi savezi radili sta su hteli a igraci nisu imali ljudska prava kao ostali svet.Fudbal je biznis odavno ali danas igraci imaju vise prava kao i ostali radnici,samo sto su 1000 puta vise placeni.Pitaj ove igrace iskreno da li vise vole da idu na olimpijadu ili da igraju kvalifikacije u klubovima.Njih 90 posto ce se opredeliti za klubove koji ih debelo placaju.Ko su UEFA i FIFA birokratija koja na drugima zaradjuje novac.Od cega oni zive nego od igraca odnosno klubova koji zaradjuju velike pare a UEFA i FIFA se grebu od njih.Jednog dana ce klubovi kad im dodje preko glave izaci iz organizacije sto im nece smanjiti zaradu,Naoritiv samo ce je povecati.UEFA i FIFA su iznad zakona,oni nikom ne odgovaraju.

PFC

pre 15 godina

vidim sad se c****i slabo bune
samo kad treba osteti Partizan
pa makar njegovi igraci sedeli na klupi i neigrali nikako
onda se svi bune kad Partizan pokusa da ih zadrzi jer su neophodni
Srbijo tuzna li si, samo nek crkne komsiji krava, pa nek crkne i moja

nnidza

pre 15 godina

Da se ja pitam jednostavno bih se zahvalio organizatorima Olimpijskih igara i povukao ekipu sa takmicenja. Nije to alibi zbog mogucih poraza vec jednostavno gubitak svakog smisla ovog turnira. Juce citao izjave igraca Partizana. Pa evo i igraci Partizana vec razmisljaju o trecem kolu kvalifikacija za Ligu sampiona. Mislima nisu na ovom turniru sto je ocigledno. izgleda da su bas resili da odrade posao...

A bilo bi lepo da barem B92 "malo pogleda" pravila koja obavezuju klubove da puste igrace na Olimpijske igre ili npr na Svetsko prvenstvo mladih? Da li je to stvarno obavezujuce za klubove koji su pod UEFA-om? Mi "obicni smrtnici" ipak tesko mozemo do takvih podataka...

Sale

pre 15 godina

Nisam bas upoznat sa strukturama u fudbalu ali ja mislim da UEFA nema nikakve veze u vezi ovog vec FIFA posto je Olipijada renomeu svetskog takmicenja isto sto je FIFA u fudbalu.
To je sigrurno i razlog sto timovi nesalju igrace jer su oni pod UEFA i oni to nebih uradili a da neznaju posledice toga. Znaci nece biti nikakvih znamenitih kazni.

stefan

pre 15 godina

mislim da je sramno ovo sto rade klubovi,ok sto nece da puste starije igrace ali ove koje moraju je bezobrazno.A i sramno je sto neki ovde prozivaju Djukica,kakve on covek ima veze sa celom pricom,on jednostavno hoce da povede nejbolje nije on kriv sto ce ga drugi ometi u tome,kao prvo to su pokusali ljudi iz saveza.Sa njima se izborio ali ne i sa klubovima.Ipak mislim da je covek veliki profesionalac i da ce napraviti uspeh! ORLOVI SRECNO!!!

Djenka

pre 15 godina

Tuzba, obestecenje i kazne sa sve timove koji nisu pustili igrace. Najlepse od svega je sto ce FIFA jedva docekati da nekoga kazni jer ce i sami kasirati neku kintu. I ne napadajte Djukica zato sto pokusava da napravi dobar tim. Stavite se u njegovu poziciju, igrate medjunarodni turnir (ne egzibicioni), od vas se ocekuje dobar rezultat a ne mozete da povedete 20 najboljih igraca. Cemu onda takmicenje? Ja bih se isto ponasao na njegovom mestu, mozda cak i agresivnije, jer od rezultata bi mi zavisio posao.

Ivan

pre 15 godina

Bremen isto ne pusta Diega ali covek ide, a Tosic ne sme.
Mislim nije sada da je neka velika steta i da cemo u Pekingu biti na gubitku zbog izostanka Tosica ali ako po pravilniku Fife mogu i smeju da idu na OI zasto se onda boje??
A zanimljivo je da Nemci nikako ne pustaju strane igrace u Peking. Normalno da ne pustaju kada se oni nisu kvalifikovali. Treba ih tuziti (doticne klubove) na 10 miliona evra pa nek se puse posle...

Milos, Srbija

pre 15 godina

E sad mi vi nacionalisti sa juga i severa objasnite kako je Srbija iznad svega vasim ljubimcima (kad je vec vama iznad svega, verujem da mislite da treba da bude i njima)? Srbija ocigledno nije iznad Nanta, eventualne LS i slicno (citaj para) tim momcima. Nece u vojsku, nece u reprezentaciju, ali ce za kintu da strikaju francusku travu. I nemojte mi te price nije im zagarantovano mesto i slicno, da su neki kalibar oni bi i u Pekingu pokazali da nesto vrede. Ovako ni kao rodoljubi, ni kao fudbaleri, ne vrede nista.

MilosNS

pre 15 godina

Sva podrska Djukicu da izdrzi pritiske! Konacno je neko stao u zastitu reprezentacije SRBIJE, dosta je bilo gazenja po njoj, a onda se svi posle pitaju zasto nam lose ide..

Reprezentacija treba da je uvek iznad svega, manite se klubastva i podela.. to nas slabi i nikuda ne vodi.

Ivan PFC

pre 15 godina

Naravno da nece da ih puste ,zasto bi ! To mora samo Partizan, samo nama Djuka preti ! A Nant jos i ne igra evrokupove ! Sad nek stavi Stamenkovica u napad kad je zvao vise golmana nego napadaca ! Ove OI ce biti gore nego prosle !!!
Samo da sad opet ne trazi nekog iz Partizana da popuni mesta!

Lolek i Bolek

pre 15 godina

@Путин

Poljaci su bili velesila i za SFRJ, samo sto to samoproklamovani evropski Brazilci nisu tako videli. Poljska je '74 ispala u polufinalu svetskog prvenstva, isto kao i '82. '78 su ispali cini mi se u cetvrtfinalu i to od buducih sampiona Argentine. SFRJ nije imala ni priblizno slicne rezultate (cini mi se da je cetvrtfinale '90 bio najveci uspeh).

Baghdatis

pre 15 godina

Evo ovde http://www.n-tv.de/Das_ist_auch_mein_Traum_Herthas_Kacar_hofft_auf_Peking/250720085211/999370.html

...kaze lepo da je Gojkov (Kačar, Hertha) san da ide sa timom u Peking. I jos kaze da su Brazilci Diego (Werder) i Rafinha (Schalke) sa ekipom Brazila iako im je od klubova zabranjeno da idu u Peking. Bole ih uvo, svaka cast...

Путин

pre 15 godina

@Lolek i Bolek
Извињавам се ако је неко мој коментар схватио исувише лично али Пољаке и остале сам споменуо у контексту клупског фудбала. При том сам правио компарацију наших и пољских клубова. Мислио сам првенствено на Звезду, као бившег првака Европе и света, на њено посртање и пропаст. Поређење - некада и сада. Али чињеница остаје заувек - били смо прваци Европе '91. То је оно што нема ниједан пољски клуб (или се варам?) нити ће имати. У том периоду, неколико деценија прошлог века, ниједан клуб из СФРЈ није стрепио од Пољских клубова. "Велика четворка", па и неколико других клубова, лако је могла да изађе на крај са сваким пољским клубом.
А што се тиче репрезентација, чињеница је да смо у хаосу, никада горе нисмо играли, да се нисмо пласирали на задњи Еуро али нажалост, како су Пољаци прошли, боље би и њима било да нису отишли. О праисторијским успесима не треба говорити. Колико се сећам, и ми смо неке давне године имали неко финале светског првенства (можда је то било у Чилеу или Уругвају, није ни важно). Што се играча тиче, мислим да смо ту далеко испред Пољске јер смо имали далеко, далеко више играча светске класе (мислим и на Србе и на све из СФРЈ). Искрено, ја се од Пољака сећам само великог Збигњева Боњека.
Али се зато сећам Лолека и Болека, маленог дебељка и мршавог дугајлије :).

Sergio

pre 15 godina

Đukiću, sad da te vidim, tvoj stav, tvoj princip... ili si "jak" samo ovde kada pretiš Partizanu? A svi tumači propisa FIFA, UEFA neka mi kažu da li bi bilo moguće da ove organizacije kazne Partizan ako ne kazne Nant i ostale? Sramota!!!