Tenis 35

Subota, 05.07.2008.

17:06

Venus Vilijams odbranila titulu!

Venus Vilijams odbranila titulu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

voja

pre 15 godina

@Bartos
Svaka Vama cast ako uspete da zaboravite Enan.
Mi ne komentarisemo ovde koliko ko ima godina, i igru u skladu sa godinama. Samo igru. Setite se jednog meca, osim dva finalna, starije sestre, u kom ste videli dobar tenis u poslednje dve godine? Nema! Nemojte da vas podsecam ovogodisnjeg AO ili proslogodisnjeg Vimbldona i Serenine bruke... Sta je bilo - bilo je, ovo danas je splet okolnosti. Upravo ono sto se desilo Marion Bartoli prosle godine.
Za mene ne postoje samo dve igracice, ali bas te dve na koje Vi mislite, i jos dve-tri su odrzale tenis na nivou, od kada su sestre ostale samo na servisu :(
I vise volim brze podloge, a nemam nista ni protiv "vremesnih", naprotiv... jedan od momenata kada mi je srce bilo najpunije je prolazak tridesetcetvorogodisnjeg Bjorkmana u polufinale Vimbldona. Kad smo kod kvalitetnog finala... upravo se zavrsi jedno takvo!

Jelena

pre 15 godina

Slazem se sa "respect"-om. Neverovatno! Kada je mec poceo-vodila je Serena i bila sam prosto ubedjena da ce ona pobediti. Medjutim-tenis je sprot u kome se "moze ocekivati i neocekivano",ima mnogo prevrta,i ja ne znam st a jos da kazem: Venus cestitam na trofeju,Sereni na odlicnoj igri. Fantastican mec,odlicna igra,puno talenata...Super cure. Ipak se nadam da ce sledece godine "kraljica" Wimbldona biti neka Srpkinja.. Pozdravi

molim vas da objavite

pre 15 godina

@svi pomalo

Uvjerio sam se da je jedna od najomiljenijih riječi na ovome sajtu 'KOMPLEKS'. Zato je to tako-neznam, ali mislim da to dosta govori o onima koji ju koriste. Samo ću reći kulinaru (koji nekad zbilja ima kul komentare ali ovaj me razočarao) i sličnima: preko 400 komentara bilo je na ovom sajtu nakon ispadanja Hr na Euru. U mnogima od njih može se naći ono što neki od vas vole nazvati 'kompleks'-'Hr je slaba, Engleze su srećno izbacili, nemaju talenta i sl.' . Opet hrpa 'stručnih' komentara i opet iz zemlje koja se baš i ne može pohvaliti sjajnom reprezentacijom u zadnje vrijeme. Da takvi komenteri dolaze od nekog Holanđanina pa ajde al ovako oni koji ih šalju ispadaju pomalo jadni. Ali pustimo to, znam da takvih ima puno i kod nas, zaista mi se ne da prepucavati.

Slažem se sa gospođ(ic)om vojom (čije komentare inače cijenim jer odudaraju od većine 'stručnih') da su zadnje 2 godine sestre ispod svoje razine ali to je po mojem mišljenju prije svega rezultat njihovog stavljanja tenisa u drugi plan-jedva da su par poštenih turnira odigrale. Naravno da svatko može reći svoje mišljenje ali stvarno je smiješno čuti npr. 'one nemaju ništa, samo servis' i slične komentare 'stručnjaka' koji time samo potvrđuju da su u onih 90% koje sam ranije spomenuo. Čak nisam ni rekao da NISU znali nego 'JEDVA' da su znali, znači ipak su ZNALI, hehe. Pandan ovoj mojoj 'reket' usporedbi za Hrvatsku bio bi npr. 'ni DANAS 90% Hrvata nije sigurno postoji li mreža na odbojkaškom terenu'- ja to zbilja ne bih shvatio kao neko vrijeđanje a još manje kompleks, nego kao poznati srpski humor.

Po ko zna koji put reći ću SVAKA ČAST srpskom tenisu na onome što pruža u zadnje vrijeme, to su zbilja sjajni uspjesi. Još da dodam da svojim komentarom nisam želio omalovažiti 1. i 2. igračicu SVIJETA, one ne bi bile gdje jesu da to nisu zaslužile. To sam na kraju krajeva i PREDVIDIO na ovom sajtu prošle godine i evo, dobro sam predvidio!

Bartoš

pre 15 godina

@Voja
Za neke ljude zaista važi ono da je ćutanje zlato. Sestre Vilijams igraju očajno i ovo njihovo finale za tebe je incident. Kao Bartoli. Juče si mogao da vidiš, iako je reč o rođenin sestrama, mnogo fantastičnih poteza, kakve nijedna "omladinka" ne može da izvede. Venus ne igra kao nekada. Veliko otkriće. Ona ima 28 i dvaput zaredom osvaja Vimbldon. Tebi je to očajna igra. Juče servira 207 na sat, a to je svetski rekord. Za vas šljakaroše postoje samo dve dosadne igračice. Jedna je naša a jedna se nedavno povukla, pošto se natrčala i uništila noge, jer nije imala udarce. Povukla se, iako je mlađa od Venus. Vimbldon nikada nije osvojila. Zato je Venus, sa pet Vimbldona, postala legenda, a Belgijanku ćemo ubrzo zaboraviti.

Milana

pre 15 godina

Meni stvarno nije jasno zasto ljudi ovde kazu da je mec bio los? Nasuprot tome meni izgleda kao jedini mec gde su se sestre skoncentrisale da igraju tenis, i igrale dobar tenis, za razliku od drugih meceva gde mi izgleda da jedino zele da isprepadaju protivnice. E, sad, sto smo mi zeleli druge na tronu to je vec nesto drugo.

Thunderbird

pre 15 godina

@ SVI
U novom broju srpskog izdanja magazina Hello, Serena Vilijams u ekskluzivnom intervjuu kaze:"Dobro se slazem sa Svetlanom Kuznjecovom i Jelenom Jankovic, jer su obe divne osobe. Ali, vecina devojaka živi u Evropi i tesko je druziti se na daljinu."
Svaka cast velika Serena, i tebi i tvojoj velikoj sestri. Pozdrav iz Srbije, teniske velesile.
P.S. Zasto mislite da je komentator Respekt iz Hrvatske?
Kladim se da je to novi nick name DraganaBgd.
Ono sto zabrinjava je broj ovdasnjih Kumrovčana koji su mu dali preporuku. Sramota.

Djido

pre 15 godina

Sestre Vilijams su dve najbolje igracice sadasnjice i to pokazuju iz godine u godinu na velikim turnirima kao sto je Vimbldon. Prestale su da igraju manje turnire kao da nisu vise zainteresovane za mesto na WTA listi. Ali zaista nije slucajnost da iz godine u godinu pobedjuju na Vimbldonu.

Dusan

pre 15 godina

Cestitke za Venus na odbranjenoj tituli. Nesto mi se javljalo da ce tako biti, ali sam ocekivao 2-1. U Nju Jorku ocekujem revans. Ocito da mnogima ne odgovara ovakav rasplet, ali eto "vremesna" Venus i "debela" Serena, su odlucivale o Vimbldonskoj tituli. A to sto nisu imale ozbiljnog protivnika do finala, nisu one krive. US Open ce pokazati da li caruje mladost (Ana, Sarapova i drustvo) ili iskustvo i domaci teren.
P.S. Bar je Serena ostala kraca za 300 bodova u trci za prvo mesto na WTA listi.

marijana

pre 15 godina

Bravo, tako se igra tenis. Manje lepote, ali vise dinamike i malo gresaka (barem od Venus). Mozemo da ih ne volimo, mada ja mislim da je samo Serena arogantna, a Venus sasvim OK i skromna devojka, ali to su jedine igracice koje mogu da se slikaju, dizajniraju, da kazu da im se trenutno bas ne igra i da onda dodju i najprofesionalnije se spreme za neki turnir i pobede. Imaju ova lepa i fotogenicna deca jos mnogo da uce.

pa ovo je bar rubrika sport...ili nije

pre 15 godina

@svi pomalo

Uvjerio sam se da je jedna od najomiljenijih riječi na ovome sajtu 'KOMPLEKS'. Zato je to tako-neznam, ali mislim da to dosta govori o onima koji ju koriste. Samo ću reći kulinaru (koji nekad zbilja ima kul komentare ali ovaj me razočarao) i sličnima: preko 400 komentara bilo je na ovom sajtu nakon ispadanja Hr na Euru.

Slažem se sa gospođ(ic)om vojom (čije komentare inače cijenim jer odudaraju od većine 'stručnih') da su zadnje 2 godine ispod svoje razine ali to je po mojem mišljenju prije svega rezultat njihovog stavljanja tenisa u drugi plan-jedva da su par poštenih turnira odigrale. Naravno da svatko može reći svoje mišljenje ali stvarno je smiješno čuti npr. 'one nemaju ništa, samo servis' i slične komentare 'stručnjaka' koji time samo potvrđuju da su u onih 90% koje sam ranije spomenuo. Pandan ovoj mojoj 'reket' usporedbi za Hrvatsku bio bi npr. 'ni DANAS 90% Hrvata nije sigurno postoji li mreža na odbojkaškom terenu'- ja to zbilja ne bih shvatio kao neko vrijeđanje a još manje kompleks, nego kao poznati srpski humor.

Po ko zna koji put reći ću SVAKA ČAST srpskom tenisu na onome što pruža u zadnje vrijeme, to su zbilja sjajni uspjesi. Još da dodam da svojim komentarom nism želio omalovažiti 1. i 2. igračicu SVIJETA, one ne bi bile gdje jesu da to nisu zaslužile. To sam na kraju krajeva i PREDVIDIO na ovom sajtu prošle godine i evo, dobro sam predvidio.

realista

pre 15 godina

Najzanimljiviji i najbolji mech danas u zenskoj kategoriji nije odigran na centralnom terenu, vec na terenu 1.
Naime finale junirki u kome je pobedila britanka Laura Robson. To je inace ona 14-godisnja devojcica koja je izbacila i nasu Bojanu. Gledao sam taj mech i nisam mogao da verujem da dete od 14 godina igra onakav tenis i to protiv igracica koje su sve redom starije po 3-4 godine. Verovatno je danas i oboren rekord Wimbldona sa najmladjom pobednicom u juniorskoj konkurenciji.
Treba zapatiti ovo ime - jer ce cini mi se to ime za 3-4 godine stajati na vrhu WTA liste.

AMRA

pre 15 godina

Svaka im cast obema.
Mogu zamislit kakvo je zadovoljstvo osecala njihova majka dok je posmatrala mech. Svejedno joj je bilo koja ce da pobedi, samo je uzivala u tome da su njene cerke 2 trenutno najjace teniserke na svetu. Devojke igraju fantastican tenis. Jeste da Serena nije odigrala bas na njenom nivou ali ipak je mech bio dobar. Bilo bi zanimljivije da subila 3 seta,ali nema veze. Drago mi je sto su uzele i titulu u dublu. Odusevilo me je i to kako se uopste ne stede dok igraju jedna protiv druge... Niti sa jakim udarcima u telo niti sa celendzima, niti bilo cime. Sestre su prestale da budu kada su usle na teren sve dok se mech nije zavrsio. Ali prelepa je slika bila kada su primile nagrade i onako stajale jedna do druge. Ja bih dala sve da mogu da sam na njihovom mestu. Ne zbog novca koji uzimaju vec jednostavno zbog tog osecaja...
jos jednom...SVAKA IM CAST STVARNO!!
sigurna sam da su im roditelji danas najponosniji na svetu

Mladen

pre 15 godina

@nikol dz. femija
Niste vi razumeli gospona iz susjedstva.On nije govorio o igracima tenisa,on se osvrce na gledaoce,ljubitelje tenisa a za to nije potrebna skupa oprema.Iako se slazem,gospon Respect je izabrao nacin kako da dirne bracu s ove strane a nacin nije dobar,gospon je u sutini u pravu.Vi se rekli,gledali smo Bobu,Moniku,Edberga kada je dosao ovde,Bekera,Zinu Garison i naravno Moniku.
Dokaz vam je slab jer gospon susjed upravo govori da se ovde nije nbarocito pratio tenis a ja ne ubrajam u pracenje tenisa samo kada igraju nasi.Prema mnogim komentarima primecujem da mnogi nikad nisu gledali bas ove sestre Vilijams u najboljem izdanju,misle da je Zistin Enan bolja od njih(malo morgen)i mnogo drugih stvari koje je pominjoa gospon susjed.reagovanje mnogih od vas pokazalo se da gospon susjed govori istinu jer se ne biste tako lako uzrujavali i vredjali njega(ne vi).
Za takve stvari postoji bolji metod.Kazete gospod susjedu da smo bili takve srece,dok se kod njih razvijao bijeli sport,mi smo ti sutirali po poljanama krpenjace.
I sad kad smo prvi put dohvatili rekete,eto troje nasih u pet najbolje plasiranih na svijetu,sto gospod susjed Pespect moze potrajati i cijelu deceniju,dok se ne pojave neki drugi,ukoliko se ne pojave cim prije.
Ako se gospon susjedu obratimo na taj nacin,on ce si imati potrebu da nam se izvini,sto bi pokazalo da i Srbi znaju bit gospoda.Vjerujte mi petod je provjeren.
A sad da pitam ostale uz izvinjenje unapred sjajnih funalistkinjama Vimbldona.Video sam danas tatu i prvo sto mi je palo na pamet je,za koga li ce navijati "srebrna ledja".

Ines

pre 15 godina

Hehe....Seka protiv seke....zanimljivo...Bilo mi je sve jedno...Iako sam navijala za Venus od pocetka....Obe su dobile pare tako da ih bole brige.....Venus se vise trudila iako joj u prvom setu bas i nije islo sto se i videlo kada je rezultat bio 4:2 za Serenu...ali Venus se uozbiljila i tako savladala svoju sestru.....Primetila sam da je Venus dosta setala Serenu i da ona to nije mogla da stigne....A Venus je poene gubila jedino na Serenin servis koji ide skoro 200 na sat...Sami Serenini asovi...E ljudi kasno je idm ja....(da gledam tv)
POZZ

Partizan iznad svih!

pre 15 godina

@respect
Kazes da ne vredjas tudje, a ovde si napisao da u Srbiji, do pre 2 godine, 90% ljudi nije znalo da se igra reketom?Meni ovo deluje kao uvreda...U zemlji za koju je nastupala Monika Seles?

Miror

pre 15 godina

@Zorba
Da li ti znaš da je servis najvažniji udarac u tenisu? Da li znaš da se Žistin dokopala prvog mesta zahvaljujući povredi Šarapove i dvogodišnjem neigranju sestara Vilijams? Da li znaš da Venus vodi protiv Žistin sa 7:2? Da li znaš da Žistin nikada nije pobedila na Vimbldonu? I preporučujem svima da i dalje pišu Venus, a ne Vinus, jer se njeno ime tako ovde odomaćilo. Onda ni Serena ne bi bila Serena nego Sirina. Malo morgen.

nenad

pre 15 godina

@respekt
Izgleda da jako boli sto u Vasoj tisucugodisnjoj europskoj drzavi mondenski tenis ne uspeva kao u varvarskoj i balkanskoj Srbiji.U svoje dvoriste pogled...

voja

pre 15 godina

@respect
Mogu da se slozim da veliki broj ljudi u MOJOJ zemlji nije pratio tenis do pre dve godine...
Medjutim, cini mi se da ste Vi, @respect, pratili tenis DO pre dve godine, cim mozete da napisete tako nesto za sestre Vilijams. To sto je za njih vazilo do pre dve godine - vise ne vazi. Mi ovde ne pisemo o istoriji, nego o trenutnoj situaciji, a situacija je takva da od Sereninog AO, od njih nismo videli nista osim ocajne igre i bledih senki nekadasnjih sampionki. Tako stoje stvari. Danasnje finalistkinje Vimbldona dozivljavam kao ispad... incident... slucajnost, kao Bartoli ili Tsongu... Uz apsolutno postovanje! Samo su iskoristile situaciju! To nije ono sto se ocekuje od finala Vimbldona!

nikol dž. femija

pre 15 godina

SRBIJA,koliko je opterećena svojim problemima osnovne egzistencije teritorijalne,i SRBI koji su preopterećeni svojim osnovnim problemima opstanka na Zemlji, IPAK SU ZNALI I ZNAJU ŠTA JE TENIS....SRBIJA je imala i ima jednog Armenulića,Bobu a Devis kup reprezentacija je 80-tih punila "Pionir" i dočekala jednog Edberga i pobedila ga,tih godina je i Beker bio na "Marakani", a da ne pričamo da je Monika dovela Zinu Garison i Aranču Sančes, Meri Džo Fernandez,i da se tih godina u Knez Mihailovoj pratio svaki Monikin meč, a o tome da su svi navijali za Bobu da i ne pričamo....znači nije baš da se ovde o tenisu ništa nije znalo...on nije bio masovan sport i popularan JER JE SKUP I TEŠKO DOSTUPAN ŠIROKIM MASAMA tek izašlim iz 2.svetskog rata,vremena Ozne,IB-a,Golog otoka,.... , sem ako vam tata nije čuvar terena kao Bobin...Boba je bio jedini...a Armenulić je uveo Ivaniševića još kao klinca i forsirao ga u Devis reprezentaciji...90-tih baš stasavaju ovi naši kojima se danas ponosimo, ali i tih godina se tenis pratio jer je Monika bila prisutna ali i svi drugi veliki svetski igrači koje je narod ovde voleo i pratio i Agasija i Samprasa i Graf i Navratilovu i sve druge....

ŠTO SE TIČE SESTARA...IAKO sam želela da gledam Rusko-Kinesko finale moram reći da su se dobro borile i da je čini mi se po prvi put Serena emotivno popustila i doživela sestru kao sestru a ne kao protivnicu,što je do sada bio slučaj,uvek je Vinus bila popustljivija...A MOŽDA SU TO I OČEVE INSTRUKCIJE...BOLJE JE DA VINUS POBEDI 5.PUT i uđe u istoriju kao 4.ikada sa 5 pobeda ,izjednači se sa Serenom u broju gren slem titula i izjednače međusobni skor....I NEKA IM JE SA SREĆOM , DOBRU LOVU ZARADIŠE,a lova je uvek JAK motiv,I ZAISTA MOGU DA ZAMISLIM KAKO LEPO SLAVE I UŽIVAJU,svaka čast njihovom ocu,trebalo je imati "petlje"....i srećna sam zbog njih!!

A NAŠI NEKA UČE I BORE SE, BIĆE JOŠ WIMBLEDONA!

jole

pre 15 godina

@respect
Dragi komsija ,
ja ni danas ne znam kojim rekvizitom se igra tenis.
Te bih Vas najlepse zamolio da mi to malo pojasnite.
Takodje ne bi bilo lose da to pojasnite i svojim teniserima u lijepoj vasoj, kako bi mogli da budu 1, 2, 3 ,4 na WTA odnosno ATP listi, odnosno u dublu.
I ako ste u mogucnosti da mi date informaciju ko je osvojio W u muskom dublu, svakako bi Vam bio zahvalan.
S postovanjem, unapred zahvalan.

zorba

pre 15 godina

@respect
slazem se sa tobom da su sestre Wiliams na Wimbledonu najbolje odigrale.Ali,ne zaboravi kako su samo pre manje od mesec dana prosle na R.G.One jesu legende,ali moras priznati da nisu vise u takoj formi kao nekad.I samo zahvaljujuci "muskom" servisu i uopste jacini udarca one jesu tu gde jesu.Henan je ipak bila nesto drugo.Sto bi mi u Srbiji rekli "vrh brate".Za mene je ona kraljica!Nase devojke su trenutno u vrhu zahvaljujuci ostalim osrednjim igracicama(a tu sad spadaju i sestre Wiliams)Do pre koju godinu je bila druga prica(one su tad bile vrh)...jer da nije tako osvojile bi one i R.G i Australien open ove godine...Nama,koji znamo da se tenis igra reketama jos od pre Agasija i Samprasa...ostaje da uzivamo u muskom tenisu...Eto,da za kraj kazem...nismo razocarali ni na ovom G.S.Dva Srbina osvojise muski dubl.Ne moze se svaki put u singlu.Mi ove godine imamo 3 titule sa 3 G.S. Malo li je?A tek smo kao nacija otkrili teniske rekete pre 2 godine.Sta ce biti onda za koju godinu kad uhvatimo maha?Auuuu,ne smem ni da pomislim.Pozdrav od ljubitelja svih mogucih sportova.Cuj..ja znam i za karling!

Beogradjanin

pre 15 godina

@rescept-(baš mi dobra ova zadnja rečenica): „Nikad ne vrijeđam pa mi to ni sada nije bila namjera “…”Volimo svoje, poštujmo tuđe i nemojmo se spuštati na razinu onih kojima je želja provocirati i vrijeđati”, 5. jul 2008 19:14)

Pa to Vam i kažem, komentarišite slobodno, dobrodošli, ali nemojte vredjati I provocirati i držati nam pridike i časove o tenisu. Na kraju, i mi ovde poštujemo tudje, ali boga mi volimo i svoje.
Topli pozdrav iz Beograda,

baš mi dobra ova zadnja rečenica

pre 15 godina

@Beograđanin

Nikad ne vrijeđam pa mi to ni sada nije bila namjera ali to su činjenice. Ovaj sajt posjećujem godinama i dobro se sjećam da komentara na vijesti u tenisu prije npr. 2 godine gotovo da i NIJE BILO. Razlog je jasan. Mnogo komentara bilo je samo '05 kad je Hrvatska kao 12. ekipa u povijesti/istoriji osvojila Davis cup. Tada je bilo čestitki ali (možda još i više) omalovažavanja tog sjajnog uspjeha..kao 'jedva dobili Slovačku, ko uopšte to gleda i sl.' a te smo godine između ostalog dobili Agassija, Roddicka i Bryane u USA! Inače sam protiv raznoraznih 'ko je bolji' prepucavanja, to mi je oduvijek bilo smiješno. Volimo svoje, poštujmo tuđe i nemojmo se spuštati na razinu onih kojima je želja provocirati i vrijeđati!

Beogradjanin

pre 15 godina

@rescept: Sad kad ste Srbiji objasnili da se tenis igra reketom, mogli ste nam objasniti i da li se isti igra nogama ili rukama - da ne živimo u neznanju. Inače, Vaša zemlja je svetski poznata kao kolevka tenisa. Prosvetlite nas do kraja, molim.
PS. Iako nije bila extra zanimljiva igra, čestitke sestrama W, a posebno trenutnoj boljoj Venus.

respect

pre 15 godina

Nevjerojatno je koliko je na ovim stranicama bilo omalovažavanja i vrijeđanja uspjeha i rezultata sestara koje su godinama uz Henin jedine prave vladarice svjetskog tenisa. Da ironija bude veća te kritike dolaze iz zemlje u kojoj do prije 2 godine 90% ljudi jedva da je znalo da se igra s reketom. I zato, malo više poštovanja za najbolje, danas su to još jedanput potvrdile!

Ivan

pre 15 godina

Jos jednom se potrvrdilo da je Wimbledon najodvratniji turnir. Smesno je gledati onaj teren. A osim dva relija i servisa, ove dve teniserke, akterke ovogodnisnjeg finala nista, ama bas nista nisu pokazale.

Maja

pre 15 godina

@respect:

slazem se sa tobom da su one dosta postigle u tenisu, da su medju najboljima koje su se ikada pojavile na terenu, ali nazalost u danasnjem mecu nismo videli puno od njih dve. Serena je igrala lose, Venus nista posebno.
U svakom slucaju cestitke Venus, iskoristila je kiksove ostalih teniserki i zasluzeno osvojila Vimbldon.

jeca

pre 15 godina

Venus i Serena su velike sampionke , danas su odlucivale nijanse , mislim da bi pobjednica najveceg svjetskog takmicenja u tenisu trebala da bude i prva na rang listi .

Beogradjanin

pre 15 godina

@rescept: Sad kad ste Srbiji objasnili da se tenis igra reketom, mogli ste nam objasniti i da li se isti igra nogama ili rukama - da ne živimo u neznanju. Inače, Vaša zemlja je svetski poznata kao kolevka tenisa. Prosvetlite nas do kraja, molim.
PS. Iako nije bila extra zanimljiva igra, čestitke sestrama W, a posebno trenutnoj boljoj Venus.

respect

pre 15 godina

Nevjerojatno je koliko je na ovim stranicama bilo omalovažavanja i vrijeđanja uspjeha i rezultata sestara koje su godinama uz Henin jedine prave vladarice svjetskog tenisa. Da ironija bude veća te kritike dolaze iz zemlje u kojoj do prije 2 godine 90% ljudi jedva da je znalo da se igra s reketom. I zato, malo više poštovanja za najbolje, danas su to još jedanput potvrdile!

Beogradjanin

pre 15 godina

@rescept-(baš mi dobra ova zadnja rečenica): „Nikad ne vrijeđam pa mi to ni sada nije bila namjera “…”Volimo svoje, poštujmo tuđe i nemojmo se spuštati na razinu onih kojima je želja provocirati i vrijeđati”, 5. jul 2008 19:14)

Pa to Vam i kažem, komentarišite slobodno, dobrodošli, ali nemojte vredjati I provocirati i držati nam pridike i časove o tenisu. Na kraju, i mi ovde poštujemo tudje, ali boga mi volimo i svoje.
Topli pozdrav iz Beograda,

nikol dž. femija

pre 15 godina

SRBIJA,koliko je opterećena svojim problemima osnovne egzistencije teritorijalne,i SRBI koji su preopterećeni svojim osnovnim problemima opstanka na Zemlji, IPAK SU ZNALI I ZNAJU ŠTA JE TENIS....SRBIJA je imala i ima jednog Armenulića,Bobu a Devis kup reprezentacija je 80-tih punila "Pionir" i dočekala jednog Edberga i pobedila ga,tih godina je i Beker bio na "Marakani", a da ne pričamo da je Monika dovela Zinu Garison i Aranču Sančes, Meri Džo Fernandez,i da se tih godina u Knez Mihailovoj pratio svaki Monikin meč, a o tome da su svi navijali za Bobu da i ne pričamo....znači nije baš da se ovde o tenisu ništa nije znalo...on nije bio masovan sport i popularan JER JE SKUP I TEŠKO DOSTUPAN ŠIROKIM MASAMA tek izašlim iz 2.svetskog rata,vremena Ozne,IB-a,Golog otoka,.... , sem ako vam tata nije čuvar terena kao Bobin...Boba je bio jedini...a Armenulić je uveo Ivaniševića još kao klinca i forsirao ga u Devis reprezentaciji...90-tih baš stasavaju ovi naši kojima se danas ponosimo, ali i tih godina se tenis pratio jer je Monika bila prisutna ali i svi drugi veliki svetski igrači koje je narod ovde voleo i pratio i Agasija i Samprasa i Graf i Navratilovu i sve druge....

ŠTO SE TIČE SESTARA...IAKO sam želela da gledam Rusko-Kinesko finale moram reći da su se dobro borile i da je čini mi se po prvi put Serena emotivno popustila i doživela sestru kao sestru a ne kao protivnicu,što je do sada bio slučaj,uvek je Vinus bila popustljivija...A MOŽDA SU TO I OČEVE INSTRUKCIJE...BOLJE JE DA VINUS POBEDI 5.PUT i uđe u istoriju kao 4.ikada sa 5 pobeda ,izjednači se sa Serenom u broju gren slem titula i izjednače međusobni skor....I NEKA IM JE SA SREĆOM , DOBRU LOVU ZARADIŠE,a lova je uvek JAK motiv,I ZAISTA MOGU DA ZAMISLIM KAKO LEPO SLAVE I UŽIVAJU,svaka čast njihovom ocu,trebalo je imati "petlje"....i srećna sam zbog njih!!

A NAŠI NEKA UČE I BORE SE, BIĆE JOŠ WIMBLEDONA!

baš mi dobra ova zadnja rečenica

pre 15 godina

@Beograđanin

Nikad ne vrijeđam pa mi to ni sada nije bila namjera ali to su činjenice. Ovaj sajt posjećujem godinama i dobro se sjećam da komentara na vijesti u tenisu prije npr. 2 godine gotovo da i NIJE BILO. Razlog je jasan. Mnogo komentara bilo je samo '05 kad je Hrvatska kao 12. ekipa u povijesti/istoriji osvojila Davis cup. Tada je bilo čestitki ali (možda još i više) omalovažavanja tog sjajnog uspjeha..kao 'jedva dobili Slovačku, ko uopšte to gleda i sl.' a te smo godine između ostalog dobili Agassija, Roddicka i Bryane u USA! Inače sam protiv raznoraznih 'ko je bolji' prepucavanja, to mi je oduvijek bilo smiješno. Volimo svoje, poštujmo tuđe i nemojmo se spuštati na razinu onih kojima je želja provocirati i vrijeđati!

Maja

pre 15 godina

@respect:

slazem se sa tobom da su one dosta postigle u tenisu, da su medju najboljima koje su se ikada pojavile na terenu, ali nazalost u danasnjem mecu nismo videli puno od njih dve. Serena je igrala lose, Venus nista posebno.
U svakom slucaju cestitke Venus, iskoristila je kiksove ostalih teniserki i zasluzeno osvojila Vimbldon.

jole

pre 15 godina

@respect
Dragi komsija ,
ja ni danas ne znam kojim rekvizitom se igra tenis.
Te bih Vas najlepse zamolio da mi to malo pojasnite.
Takodje ne bi bilo lose da to pojasnite i svojim teniserima u lijepoj vasoj, kako bi mogli da budu 1, 2, 3 ,4 na WTA odnosno ATP listi, odnosno u dublu.
I ako ste u mogucnosti da mi date informaciju ko je osvojio W u muskom dublu, svakako bi Vam bio zahvalan.
S postovanjem, unapred zahvalan.

Ivan

pre 15 godina

Jos jednom se potrvrdilo da je Wimbledon najodvratniji turnir. Smesno je gledati onaj teren. A osim dva relija i servisa, ove dve teniserke, akterke ovogodnisnjeg finala nista, ama bas nista nisu pokazale.

nenad

pre 15 godina

@respekt
Izgleda da jako boli sto u Vasoj tisucugodisnjoj europskoj drzavi mondenski tenis ne uspeva kao u varvarskoj i balkanskoj Srbiji.U svoje dvoriste pogled...

Thunderbird

pre 15 godina

@ SVI
U novom broju srpskog izdanja magazina Hello, Serena Vilijams u ekskluzivnom intervjuu kaze:"Dobro se slazem sa Svetlanom Kuznjecovom i Jelenom Jankovic, jer su obe divne osobe. Ali, vecina devojaka živi u Evropi i tesko je druziti se na daljinu."
Svaka cast velika Serena, i tebi i tvojoj velikoj sestri. Pozdrav iz Srbije, teniske velesile.
P.S. Zasto mislite da je komentator Respekt iz Hrvatske?
Kladim se da je to novi nick name DraganaBgd.
Ono sto zabrinjava je broj ovdasnjih Kumrovčana koji su mu dali preporuku. Sramota.

jeca

pre 15 godina

Venus i Serena su velike sampionke , danas su odlucivale nijanse , mislim da bi pobjednica najveceg svjetskog takmicenja u tenisu trebala da bude i prva na rang listi .

Miror

pre 15 godina

@Zorba
Da li ti znaš da je servis najvažniji udarac u tenisu? Da li znaš da se Žistin dokopala prvog mesta zahvaljujući povredi Šarapove i dvogodišnjem neigranju sestara Vilijams? Da li znaš da Venus vodi protiv Žistin sa 7:2? Da li znaš da Žistin nikada nije pobedila na Vimbldonu? I preporučujem svima da i dalje pišu Venus, a ne Vinus, jer se njeno ime tako ovde odomaćilo. Onda ni Serena ne bi bila Serena nego Sirina. Malo morgen.

zorba

pre 15 godina

@respect
slazem se sa tobom da su sestre Wiliams na Wimbledonu najbolje odigrale.Ali,ne zaboravi kako su samo pre manje od mesec dana prosle na R.G.One jesu legende,ali moras priznati da nisu vise u takoj formi kao nekad.I samo zahvaljujuci "muskom" servisu i uopste jacini udarca one jesu tu gde jesu.Henan je ipak bila nesto drugo.Sto bi mi u Srbiji rekli "vrh brate".Za mene je ona kraljica!Nase devojke su trenutno u vrhu zahvaljujuci ostalim osrednjim igracicama(a tu sad spadaju i sestre Wiliams)Do pre koju godinu je bila druga prica(one su tad bile vrh)...jer da nije tako osvojile bi one i R.G i Australien open ove godine...Nama,koji znamo da se tenis igra reketama jos od pre Agasija i Samprasa...ostaje da uzivamo u muskom tenisu...Eto,da za kraj kazem...nismo razocarali ni na ovom G.S.Dva Srbina osvojise muski dubl.Ne moze se svaki put u singlu.Mi ove godine imamo 3 titule sa 3 G.S. Malo li je?A tek smo kao nacija otkrili teniske rekete pre 2 godine.Sta ce biti onda za koju godinu kad uhvatimo maha?Auuuu,ne smem ni da pomislim.Pozdrav od ljubitelja svih mogucih sportova.Cuj..ja znam i za karling!

voja

pre 15 godina

@respect
Mogu da se slozim da veliki broj ljudi u MOJOJ zemlji nije pratio tenis do pre dve godine...
Medjutim, cini mi se da ste Vi, @respect, pratili tenis DO pre dve godine, cim mozete da napisete tako nesto za sestre Vilijams. To sto je za njih vazilo do pre dve godine - vise ne vazi. Mi ovde ne pisemo o istoriji, nego o trenutnoj situaciji, a situacija je takva da od Sereninog AO, od njih nismo videli nista osim ocajne igre i bledih senki nekadasnjih sampionki. Tako stoje stvari. Danasnje finalistkinje Vimbldona dozivljavam kao ispad... incident... slucajnost, kao Bartoli ili Tsongu... Uz apsolutno postovanje! Samo su iskoristile situaciju! To nije ono sto se ocekuje od finala Vimbldona!

pa ovo je bar rubrika sport...ili nije

pre 15 godina

@svi pomalo

Uvjerio sam se da je jedna od najomiljenijih riječi na ovome sajtu 'KOMPLEKS'. Zato je to tako-neznam, ali mislim da to dosta govori o onima koji ju koriste. Samo ću reći kulinaru (koji nekad zbilja ima kul komentare ali ovaj me razočarao) i sličnima: preko 400 komentara bilo je na ovom sajtu nakon ispadanja Hr na Euru.

Slažem se sa gospođ(ic)om vojom (čije komentare inače cijenim jer odudaraju od većine 'stručnih') da su zadnje 2 godine ispod svoje razine ali to je po mojem mišljenju prije svega rezultat njihovog stavljanja tenisa u drugi plan-jedva da su par poštenih turnira odigrale. Naravno da svatko može reći svoje mišljenje ali stvarno je smiješno čuti npr. 'one nemaju ništa, samo servis' i slične komentare 'stručnjaka' koji time samo potvrđuju da su u onih 90% koje sam ranije spomenuo. Pandan ovoj mojoj 'reket' usporedbi za Hrvatsku bio bi npr. 'ni DANAS 90% Hrvata nije sigurno postoji li mreža na odbojkaškom terenu'- ja to zbilja ne bih shvatio kao neko vrijeđanje a još manje kompleks, nego kao poznati srpski humor.

Po ko zna koji put reći ću SVAKA ČAST srpskom tenisu na onome što pruža u zadnje vrijeme, to su zbilja sjajni uspjesi. Još da dodam da svojim komentarom nism želio omalovažiti 1. i 2. igračicu SVIJETA, one ne bi bile gdje jesu da to nisu zaslužile. To sam na kraju krajeva i PREDVIDIO na ovom sajtu prošle godine i evo, dobro sam predvidio.

Partizan iznad svih!

pre 15 godina

@respect
Kazes da ne vredjas tudje, a ovde si napisao da u Srbiji, do pre 2 godine, 90% ljudi nije znalo da se igra reketom?Meni ovo deluje kao uvreda...U zemlji za koju je nastupala Monika Seles?

AMRA

pre 15 godina

Svaka im cast obema.
Mogu zamislit kakvo je zadovoljstvo osecala njihova majka dok je posmatrala mech. Svejedno joj je bilo koja ce da pobedi, samo je uzivala u tome da su njene cerke 2 trenutno najjace teniserke na svetu. Devojke igraju fantastican tenis. Jeste da Serena nije odigrala bas na njenom nivou ali ipak je mech bio dobar. Bilo bi zanimljivije da subila 3 seta,ali nema veze. Drago mi je sto su uzele i titulu u dublu. Odusevilo me je i to kako se uopste ne stede dok igraju jedna protiv druge... Niti sa jakim udarcima u telo niti sa celendzima, niti bilo cime. Sestre su prestale da budu kada su usle na teren sve dok se mech nije zavrsio. Ali prelepa je slika bila kada su primile nagrade i onako stajale jedna do druge. Ja bih dala sve da mogu da sam na njihovom mestu. Ne zbog novca koji uzimaju vec jednostavno zbog tog osecaja...
jos jednom...SVAKA IM CAST STVARNO!!
sigurna sam da su im roditelji danas najponosniji na svetu

marijana

pre 15 godina

Bravo, tako se igra tenis. Manje lepote, ali vise dinamike i malo gresaka (barem od Venus). Mozemo da ih ne volimo, mada ja mislim da je samo Serena arogantna, a Venus sasvim OK i skromna devojka, ali to su jedine igracice koje mogu da se slikaju, dizajniraju, da kazu da im se trenutno bas ne igra i da onda dodju i najprofesionalnije se spreme za neki turnir i pobede. Imaju ova lepa i fotogenicna deca jos mnogo da uce.

Djido

pre 15 godina

Sestre Vilijams su dve najbolje igracice sadasnjice i to pokazuju iz godine u godinu na velikim turnirima kao sto je Vimbldon. Prestale su da igraju manje turnire kao da nisu vise zainteresovane za mesto na WTA listi. Ali zaista nije slucajnost da iz godine u godinu pobedjuju na Vimbldonu.

Milana

pre 15 godina

Meni stvarno nije jasno zasto ljudi ovde kazu da je mec bio los? Nasuprot tome meni izgleda kao jedini mec gde su se sestre skoncentrisale da igraju tenis, i igrale dobar tenis, za razliku od drugih meceva gde mi izgleda da jedino zele da isprepadaju protivnice. E, sad, sto smo mi zeleli druge na tronu to je vec nesto drugo.

Dusan

pre 15 godina

Cestitke za Venus na odbranjenoj tituli. Nesto mi se javljalo da ce tako biti, ali sam ocekivao 2-1. U Nju Jorku ocekujem revans. Ocito da mnogima ne odgovara ovakav rasplet, ali eto "vremesna" Venus i "debela" Serena, su odlucivale o Vimbldonskoj tituli. A to sto nisu imale ozbiljnog protivnika do finala, nisu one krive. US Open ce pokazati da li caruje mladost (Ana, Sarapova i drustvo) ili iskustvo i domaci teren.
P.S. Bar je Serena ostala kraca za 300 bodova u trci za prvo mesto na WTA listi.

Mladen

pre 15 godina

@nikol dz. femija
Niste vi razumeli gospona iz susjedstva.On nije govorio o igracima tenisa,on se osvrce na gledaoce,ljubitelje tenisa a za to nije potrebna skupa oprema.Iako se slazem,gospon Respect je izabrao nacin kako da dirne bracu s ove strane a nacin nije dobar,gospon je u sutini u pravu.Vi se rekli,gledali smo Bobu,Moniku,Edberga kada je dosao ovde,Bekera,Zinu Garison i naravno Moniku.
Dokaz vam je slab jer gospon susjed upravo govori da se ovde nije nbarocito pratio tenis a ja ne ubrajam u pracenje tenisa samo kada igraju nasi.Prema mnogim komentarima primecujem da mnogi nikad nisu gledali bas ove sestre Vilijams u najboljem izdanju,misle da je Zistin Enan bolja od njih(malo morgen)i mnogo drugih stvari koje je pominjoa gospon susjed.reagovanje mnogih od vas pokazalo se da gospon susjed govori istinu jer se ne biste tako lako uzrujavali i vredjali njega(ne vi).
Za takve stvari postoji bolji metod.Kazete gospod susjedu da smo bili takve srece,dok se kod njih razvijao bijeli sport,mi smo ti sutirali po poljanama krpenjace.
I sad kad smo prvi put dohvatili rekete,eto troje nasih u pet najbolje plasiranih na svijetu,sto gospod susjed Pespect moze potrajati i cijelu deceniju,dok se ne pojave neki drugi,ukoliko se ne pojave cim prije.
Ako se gospon susjedu obratimo na taj nacin,on ce si imati potrebu da nam se izvini,sto bi pokazalo da i Srbi znaju bit gospoda.Vjerujte mi petod je provjeren.
A sad da pitam ostale uz izvinjenje unapred sjajnih funalistkinjama Vimbldona.Video sam danas tatu i prvo sto mi je palo na pamet je,za koga li ce navijati "srebrna ledja".

realista

pre 15 godina

Najzanimljiviji i najbolji mech danas u zenskoj kategoriji nije odigran na centralnom terenu, vec na terenu 1.
Naime finale junirki u kome je pobedila britanka Laura Robson. To je inace ona 14-godisnja devojcica koja je izbacila i nasu Bojanu. Gledao sam taj mech i nisam mogao da verujem da dete od 14 godina igra onakav tenis i to protiv igracica koje su sve redom starije po 3-4 godine. Verovatno je danas i oboren rekord Wimbldona sa najmladjom pobednicom u juniorskoj konkurenciji.
Treba zapatiti ovo ime - jer ce cini mi se to ime za 3-4 godine stajati na vrhu WTA liste.

molim vas da objavite

pre 15 godina

@svi pomalo

Uvjerio sam se da je jedna od najomiljenijih riječi na ovome sajtu 'KOMPLEKS'. Zato je to tako-neznam, ali mislim da to dosta govori o onima koji ju koriste. Samo ću reći kulinaru (koji nekad zbilja ima kul komentare ali ovaj me razočarao) i sličnima: preko 400 komentara bilo je na ovom sajtu nakon ispadanja Hr na Euru. U mnogima od njih može se naći ono što neki od vas vole nazvati 'kompleks'-'Hr je slaba, Engleze su srećno izbacili, nemaju talenta i sl.' . Opet hrpa 'stručnih' komentara i opet iz zemlje koja se baš i ne može pohvaliti sjajnom reprezentacijom u zadnje vrijeme. Da takvi komenteri dolaze od nekog Holanđanina pa ajde al ovako oni koji ih šalju ispadaju pomalo jadni. Ali pustimo to, znam da takvih ima puno i kod nas, zaista mi se ne da prepucavati.

Slažem se sa gospođ(ic)om vojom (čije komentare inače cijenim jer odudaraju od većine 'stručnih') da su zadnje 2 godine sestre ispod svoje razine ali to je po mojem mišljenju prije svega rezultat njihovog stavljanja tenisa u drugi plan-jedva da su par poštenih turnira odigrale. Naravno da svatko može reći svoje mišljenje ali stvarno je smiješno čuti npr. 'one nemaju ništa, samo servis' i slične komentare 'stručnjaka' koji time samo potvrđuju da su u onih 90% koje sam ranije spomenuo. Čak nisam ni rekao da NISU znali nego 'JEDVA' da su znali, znači ipak su ZNALI, hehe. Pandan ovoj mojoj 'reket' usporedbi za Hrvatsku bio bi npr. 'ni DANAS 90% Hrvata nije sigurno postoji li mreža na odbojkaškom terenu'- ja to zbilja ne bih shvatio kao neko vrijeđanje a još manje kompleks, nego kao poznati srpski humor.

Po ko zna koji put reći ću SVAKA ČAST srpskom tenisu na onome što pruža u zadnje vrijeme, to su zbilja sjajni uspjesi. Još da dodam da svojim komentarom nisam želio omalovažiti 1. i 2. igračicu SVIJETA, one ne bi bile gdje jesu da to nisu zaslužile. To sam na kraju krajeva i PREDVIDIO na ovom sajtu prošle godine i evo, dobro sam predvidio!

Bartoš

pre 15 godina

@Voja
Za neke ljude zaista važi ono da je ćutanje zlato. Sestre Vilijams igraju očajno i ovo njihovo finale za tebe je incident. Kao Bartoli. Juče si mogao da vidiš, iako je reč o rođenin sestrama, mnogo fantastičnih poteza, kakve nijedna "omladinka" ne može da izvede. Venus ne igra kao nekada. Veliko otkriće. Ona ima 28 i dvaput zaredom osvaja Vimbldon. Tebi je to očajna igra. Juče servira 207 na sat, a to je svetski rekord. Za vas šljakaroše postoje samo dve dosadne igračice. Jedna je naša a jedna se nedavno povukla, pošto se natrčala i uništila noge, jer nije imala udarce. Povukla se, iako je mlađa od Venus. Vimbldon nikada nije osvojila. Zato je Venus, sa pet Vimbldona, postala legenda, a Belgijanku ćemo ubrzo zaboraviti.

voja

pre 15 godina

@Bartos
Svaka Vama cast ako uspete da zaboravite Enan.
Mi ne komentarisemo ovde koliko ko ima godina, i igru u skladu sa godinama. Samo igru. Setite se jednog meca, osim dva finalna, starije sestre, u kom ste videli dobar tenis u poslednje dve godine? Nema! Nemojte da vas podsecam ovogodisnjeg AO ili proslogodisnjeg Vimbldona i Serenine bruke... Sta je bilo - bilo je, ovo danas je splet okolnosti. Upravo ono sto se desilo Marion Bartoli prosle godine.
Za mene ne postoje samo dve igracice, ali bas te dve na koje Vi mislite, i jos dve-tri su odrzale tenis na nivou, od kada su sestre ostale samo na servisu :(
I vise volim brze podloge, a nemam nista ni protiv "vremesnih", naprotiv... jedan od momenata kada mi je srce bilo najpunije je prolazak tridesetcetvorogodisnjeg Bjorkmana u polufinale Vimbldona. Kad smo kod kvalitetnog finala... upravo se zavrsi jedno takvo!

Ines

pre 15 godina

Hehe....Seka protiv seke....zanimljivo...Bilo mi je sve jedno...Iako sam navijala za Venus od pocetka....Obe su dobile pare tako da ih bole brige.....Venus se vise trudila iako joj u prvom setu bas i nije islo sto se i videlo kada je rezultat bio 4:2 za Serenu...ali Venus se uozbiljila i tako savladala svoju sestru.....Primetila sam da je Venus dosta setala Serenu i da ona to nije mogla da stigne....A Venus je poene gubila jedino na Serenin servis koji ide skoro 200 na sat...Sami Serenini asovi...E ljudi kasno je idm ja....(da gledam tv)
POZZ

Jelena

pre 15 godina

Slazem se sa "respect"-om. Neverovatno! Kada je mec poceo-vodila je Serena i bila sam prosto ubedjena da ce ona pobediti. Medjutim-tenis je sprot u kome se "moze ocekivati i neocekivano",ima mnogo prevrta,i ja ne znam st a jos da kazem: Venus cestitam na trofeju,Sereni na odlicnoj igri. Fantastican mec,odlicna igra,puno talenata...Super cure. Ipak se nadam da ce sledece godine "kraljica" Wimbldona biti neka Srpkinja.. Pozdravi

respect

pre 15 godina

Nevjerojatno je koliko je na ovim stranicama bilo omalovažavanja i vrijeđanja uspjeha i rezultata sestara koje su godinama uz Henin jedine prave vladarice svjetskog tenisa. Da ironija bude veća te kritike dolaze iz zemlje u kojoj do prije 2 godine 90% ljudi jedva da je znalo da se igra s reketom. I zato, malo više poštovanja za najbolje, danas su to još jedanput potvrdile!

Ivan

pre 15 godina

Jos jednom se potrvrdilo da je Wimbledon najodvratniji turnir. Smesno je gledati onaj teren. A osim dva relija i servisa, ove dve teniserke, akterke ovogodnisnjeg finala nista, ama bas nista nisu pokazale.

Beogradjanin

pre 15 godina

@rescept: Sad kad ste Srbiji objasnili da se tenis igra reketom, mogli ste nam objasniti i da li se isti igra nogama ili rukama - da ne živimo u neznanju. Inače, Vaša zemlja je svetski poznata kao kolevka tenisa. Prosvetlite nas do kraja, molim.
PS. Iako nije bila extra zanimljiva igra, čestitke sestrama W, a posebno trenutnoj boljoj Venus.

baš mi dobra ova zadnja rečenica

pre 15 godina

@Beograđanin

Nikad ne vrijeđam pa mi to ni sada nije bila namjera ali to su činjenice. Ovaj sajt posjećujem godinama i dobro se sjećam da komentara na vijesti u tenisu prije npr. 2 godine gotovo da i NIJE BILO. Razlog je jasan. Mnogo komentara bilo je samo '05 kad je Hrvatska kao 12. ekipa u povijesti/istoriji osvojila Davis cup. Tada je bilo čestitki ali (možda još i više) omalovažavanja tog sjajnog uspjeha..kao 'jedva dobili Slovačku, ko uopšte to gleda i sl.' a te smo godine između ostalog dobili Agassija, Roddicka i Bryane u USA! Inače sam protiv raznoraznih 'ko je bolji' prepucavanja, to mi je oduvijek bilo smiješno. Volimo svoje, poštujmo tuđe i nemojmo se spuštati na razinu onih kojima je želja provocirati i vrijeđati!

Maja

pre 15 godina

@respect:

slazem se sa tobom da su one dosta postigle u tenisu, da su medju najboljima koje su se ikada pojavile na terenu, ali nazalost u danasnjem mecu nismo videli puno od njih dve. Serena je igrala lose, Venus nista posebno.
U svakom slucaju cestitke Venus, iskoristila je kiksove ostalih teniserki i zasluzeno osvojila Vimbldon.

Miror

pre 15 godina

@Zorba
Da li ti znaš da je servis najvažniji udarac u tenisu? Da li znaš da se Žistin dokopala prvog mesta zahvaljujući povredi Šarapove i dvogodišnjem neigranju sestara Vilijams? Da li znaš da Venus vodi protiv Žistin sa 7:2? Da li znaš da Žistin nikada nije pobedila na Vimbldonu? I preporučujem svima da i dalje pišu Venus, a ne Vinus, jer se njeno ime tako ovde odomaćilo. Onda ni Serena ne bi bila Serena nego Sirina. Malo morgen.

jeca

pre 15 godina

Venus i Serena su velike sampionke , danas su odlucivale nijanse , mislim da bi pobjednica najveceg svjetskog takmicenja u tenisu trebala da bude i prva na rang listi .

Beogradjanin

pre 15 godina

@rescept-(baš mi dobra ova zadnja rečenica): „Nikad ne vrijeđam pa mi to ni sada nije bila namjera “…”Volimo svoje, poštujmo tuđe i nemojmo se spuštati na razinu onih kojima je želja provocirati i vrijeđati”, 5. jul 2008 19:14)

Pa to Vam i kažem, komentarišite slobodno, dobrodošli, ali nemojte vredjati I provocirati i držati nam pridike i časove o tenisu. Na kraju, i mi ovde poštujemo tudje, ali boga mi volimo i svoje.
Topli pozdrav iz Beograda,

jole

pre 15 godina

@respect
Dragi komsija ,
ja ni danas ne znam kojim rekvizitom se igra tenis.
Te bih Vas najlepse zamolio da mi to malo pojasnite.
Takodje ne bi bilo lose da to pojasnite i svojim teniserima u lijepoj vasoj, kako bi mogli da budu 1, 2, 3 ,4 na WTA odnosno ATP listi, odnosno u dublu.
I ako ste u mogucnosti da mi date informaciju ko je osvojio W u muskom dublu, svakako bi Vam bio zahvalan.
S postovanjem, unapred zahvalan.

zorba

pre 15 godina

@respect
slazem se sa tobom da su sestre Wiliams na Wimbledonu najbolje odigrale.Ali,ne zaboravi kako su samo pre manje od mesec dana prosle na R.G.One jesu legende,ali moras priznati da nisu vise u takoj formi kao nekad.I samo zahvaljujuci "muskom" servisu i uopste jacini udarca one jesu tu gde jesu.Henan je ipak bila nesto drugo.Sto bi mi u Srbiji rekli "vrh brate".Za mene je ona kraljica!Nase devojke su trenutno u vrhu zahvaljujuci ostalim osrednjim igracicama(a tu sad spadaju i sestre Wiliams)Do pre koju godinu je bila druga prica(one su tad bile vrh)...jer da nije tako osvojile bi one i R.G i Australien open ove godine...Nama,koji znamo da se tenis igra reketama jos od pre Agasija i Samprasa...ostaje da uzivamo u muskom tenisu...Eto,da za kraj kazem...nismo razocarali ni na ovom G.S.Dva Srbina osvojise muski dubl.Ne moze se svaki put u singlu.Mi ove godine imamo 3 titule sa 3 G.S. Malo li je?A tek smo kao nacija otkrili teniske rekete pre 2 godine.Sta ce biti onda za koju godinu kad uhvatimo maha?Auuuu,ne smem ni da pomislim.Pozdrav od ljubitelja svih mogucih sportova.Cuj..ja znam i za karling!

Mladen

pre 15 godina

@nikol dz. femija
Niste vi razumeli gospona iz susjedstva.On nije govorio o igracima tenisa,on se osvrce na gledaoce,ljubitelje tenisa a za to nije potrebna skupa oprema.Iako se slazem,gospon Respect je izabrao nacin kako da dirne bracu s ove strane a nacin nije dobar,gospon je u sutini u pravu.Vi se rekli,gledali smo Bobu,Moniku,Edberga kada je dosao ovde,Bekera,Zinu Garison i naravno Moniku.
Dokaz vam je slab jer gospon susjed upravo govori da se ovde nije nbarocito pratio tenis a ja ne ubrajam u pracenje tenisa samo kada igraju nasi.Prema mnogim komentarima primecujem da mnogi nikad nisu gledali bas ove sestre Vilijams u najboljem izdanju,misle da je Zistin Enan bolja od njih(malo morgen)i mnogo drugih stvari koje je pominjoa gospon susjed.reagovanje mnogih od vas pokazalo se da gospon susjed govori istinu jer se ne biste tako lako uzrujavali i vredjali njega(ne vi).
Za takve stvari postoji bolji metod.Kazete gospod susjedu da smo bili takve srece,dok se kod njih razvijao bijeli sport,mi smo ti sutirali po poljanama krpenjace.
I sad kad smo prvi put dohvatili rekete,eto troje nasih u pet najbolje plasiranih na svijetu,sto gospod susjed Pespect moze potrajati i cijelu deceniju,dok se ne pojave neki drugi,ukoliko se ne pojave cim prije.
Ako se gospon susjedu obratimo na taj nacin,on ce si imati potrebu da nam se izvini,sto bi pokazalo da i Srbi znaju bit gospoda.Vjerujte mi petod je provjeren.
A sad da pitam ostale uz izvinjenje unapred sjajnih funalistkinjama Vimbldona.Video sam danas tatu i prvo sto mi je palo na pamet je,za koga li ce navijati "srebrna ledja".

Thunderbird

pre 15 godina

@ SVI
U novom broju srpskog izdanja magazina Hello, Serena Vilijams u ekskluzivnom intervjuu kaze:"Dobro se slazem sa Svetlanom Kuznjecovom i Jelenom Jankovic, jer su obe divne osobe. Ali, vecina devojaka živi u Evropi i tesko je druziti se na daljinu."
Svaka cast velika Serena, i tebi i tvojoj velikoj sestri. Pozdrav iz Srbije, teniske velesile.
P.S. Zasto mislite da je komentator Respekt iz Hrvatske?
Kladim se da je to novi nick name DraganaBgd.
Ono sto zabrinjava je broj ovdasnjih Kumrovčana koji su mu dali preporuku. Sramota.

Jelena

pre 15 godina

Slazem se sa "respect"-om. Neverovatno! Kada je mec poceo-vodila je Serena i bila sam prosto ubedjena da ce ona pobediti. Medjutim-tenis je sprot u kome se "moze ocekivati i neocekivano",ima mnogo prevrta,i ja ne znam st a jos da kazem: Venus cestitam na trofeju,Sereni na odlicnoj igri. Fantastican mec,odlicna igra,puno talenata...Super cure. Ipak se nadam da ce sledece godine "kraljica" Wimbldona biti neka Srpkinja.. Pozdravi

nikol dž. femija

pre 15 godina

SRBIJA,koliko je opterećena svojim problemima osnovne egzistencije teritorijalne,i SRBI koji su preopterećeni svojim osnovnim problemima opstanka na Zemlji, IPAK SU ZNALI I ZNAJU ŠTA JE TENIS....SRBIJA je imala i ima jednog Armenulića,Bobu a Devis kup reprezentacija je 80-tih punila "Pionir" i dočekala jednog Edberga i pobedila ga,tih godina je i Beker bio na "Marakani", a da ne pričamo da je Monika dovela Zinu Garison i Aranču Sančes, Meri Džo Fernandez,i da se tih godina u Knez Mihailovoj pratio svaki Monikin meč, a o tome da su svi navijali za Bobu da i ne pričamo....znači nije baš da se ovde o tenisu ništa nije znalo...on nije bio masovan sport i popularan JER JE SKUP I TEŠKO DOSTUPAN ŠIROKIM MASAMA tek izašlim iz 2.svetskog rata,vremena Ozne,IB-a,Golog otoka,.... , sem ako vam tata nije čuvar terena kao Bobin...Boba je bio jedini...a Armenulić je uveo Ivaniševića još kao klinca i forsirao ga u Devis reprezentaciji...90-tih baš stasavaju ovi naši kojima se danas ponosimo, ali i tih godina se tenis pratio jer je Monika bila prisutna ali i svi drugi veliki svetski igrači koje je narod ovde voleo i pratio i Agasija i Samprasa i Graf i Navratilovu i sve druge....

ŠTO SE TIČE SESTARA...IAKO sam želela da gledam Rusko-Kinesko finale moram reći da su se dobro borile i da je čini mi se po prvi put Serena emotivno popustila i doživela sestru kao sestru a ne kao protivnicu,što je do sada bio slučaj,uvek je Vinus bila popustljivija...A MOŽDA SU TO I OČEVE INSTRUKCIJE...BOLJE JE DA VINUS POBEDI 5.PUT i uđe u istoriju kao 4.ikada sa 5 pobeda ,izjednači se sa Serenom u broju gren slem titula i izjednače međusobni skor....I NEKA IM JE SA SREĆOM , DOBRU LOVU ZARADIŠE,a lova je uvek JAK motiv,I ZAISTA MOGU DA ZAMISLIM KAKO LEPO SLAVE I UŽIVAJU,svaka čast njihovom ocu,trebalo je imati "petlje"....i srećna sam zbog njih!!

A NAŠI NEKA UČE I BORE SE, BIĆE JOŠ WIMBLEDONA!

voja

pre 15 godina

@respect
Mogu da se slozim da veliki broj ljudi u MOJOJ zemlji nije pratio tenis do pre dve godine...
Medjutim, cini mi se da ste Vi, @respect, pratili tenis DO pre dve godine, cim mozete da napisete tako nesto za sestre Vilijams. To sto je za njih vazilo do pre dve godine - vise ne vazi. Mi ovde ne pisemo o istoriji, nego o trenutnoj situaciji, a situacija je takva da od Sereninog AO, od njih nismo videli nista osim ocajne igre i bledih senki nekadasnjih sampionki. Tako stoje stvari. Danasnje finalistkinje Vimbldona dozivljavam kao ispad... incident... slucajnost, kao Bartoli ili Tsongu... Uz apsolutno postovanje! Samo su iskoristile situaciju! To nije ono sto se ocekuje od finala Vimbldona!

nenad

pre 15 godina

@respekt
Izgleda da jako boli sto u Vasoj tisucugodisnjoj europskoj drzavi mondenski tenis ne uspeva kao u varvarskoj i balkanskoj Srbiji.U svoje dvoriste pogled...

Ines

pre 15 godina

Hehe....Seka protiv seke....zanimljivo...Bilo mi je sve jedno...Iako sam navijala za Venus od pocetka....Obe su dobile pare tako da ih bole brige.....Venus se vise trudila iako joj u prvom setu bas i nije islo sto se i videlo kada je rezultat bio 4:2 za Serenu...ali Venus se uozbiljila i tako savladala svoju sestru.....Primetila sam da je Venus dosta setala Serenu i da ona to nije mogla da stigne....A Venus je poene gubila jedino na Serenin servis koji ide skoro 200 na sat...Sami Serenini asovi...E ljudi kasno je idm ja....(da gledam tv)
POZZ

Partizan iznad svih!

pre 15 godina

@respect
Kazes da ne vredjas tudje, a ovde si napisao da u Srbiji, do pre 2 godine, 90% ljudi nije znalo da se igra reketom?Meni ovo deluje kao uvreda...U zemlji za koju je nastupala Monika Seles?

realista

pre 15 godina

Najzanimljiviji i najbolji mech danas u zenskoj kategoriji nije odigran na centralnom terenu, vec na terenu 1.
Naime finale junirki u kome je pobedila britanka Laura Robson. To je inace ona 14-godisnja devojcica koja je izbacila i nasu Bojanu. Gledao sam taj mech i nisam mogao da verujem da dete od 14 godina igra onakav tenis i to protiv igracica koje su sve redom starije po 3-4 godine. Verovatno je danas i oboren rekord Wimbldona sa najmladjom pobednicom u juniorskoj konkurenciji.
Treba zapatiti ovo ime - jer ce cini mi se to ime za 3-4 godine stajati na vrhu WTA liste.

AMRA

pre 15 godina

Svaka im cast obema.
Mogu zamislit kakvo je zadovoljstvo osecala njihova majka dok je posmatrala mech. Svejedno joj je bilo koja ce da pobedi, samo je uzivala u tome da su njene cerke 2 trenutno najjace teniserke na svetu. Devojke igraju fantastican tenis. Jeste da Serena nije odigrala bas na njenom nivou ali ipak je mech bio dobar. Bilo bi zanimljivije da subila 3 seta,ali nema veze. Drago mi je sto su uzele i titulu u dublu. Odusevilo me je i to kako se uopste ne stede dok igraju jedna protiv druge... Niti sa jakim udarcima u telo niti sa celendzima, niti bilo cime. Sestre su prestale da budu kada su usle na teren sve dok se mech nije zavrsio. Ali prelepa je slika bila kada su primile nagrade i onako stajale jedna do druge. Ja bih dala sve da mogu da sam na njihovom mestu. Ne zbog novca koji uzimaju vec jednostavno zbog tog osecaja...
jos jednom...SVAKA IM CAST STVARNO!!
sigurna sam da su im roditelji danas najponosniji na svetu

pa ovo je bar rubrika sport...ili nije

pre 15 godina

@svi pomalo

Uvjerio sam se da je jedna od najomiljenijih riječi na ovome sajtu 'KOMPLEKS'. Zato je to tako-neznam, ali mislim da to dosta govori o onima koji ju koriste. Samo ću reći kulinaru (koji nekad zbilja ima kul komentare ali ovaj me razočarao) i sličnima: preko 400 komentara bilo je na ovom sajtu nakon ispadanja Hr na Euru.

Slažem se sa gospođ(ic)om vojom (čije komentare inače cijenim jer odudaraju od većine 'stručnih') da su zadnje 2 godine ispod svoje razine ali to je po mojem mišljenju prije svega rezultat njihovog stavljanja tenisa u drugi plan-jedva da su par poštenih turnira odigrale. Naravno da svatko može reći svoje mišljenje ali stvarno je smiješno čuti npr. 'one nemaju ništa, samo servis' i slične komentare 'stručnjaka' koji time samo potvrđuju da su u onih 90% koje sam ranije spomenuo. Pandan ovoj mojoj 'reket' usporedbi za Hrvatsku bio bi npr. 'ni DANAS 90% Hrvata nije sigurno postoji li mreža na odbojkaškom terenu'- ja to zbilja ne bih shvatio kao neko vrijeđanje a još manje kompleks, nego kao poznati srpski humor.

Po ko zna koji put reći ću SVAKA ČAST srpskom tenisu na onome što pruža u zadnje vrijeme, to su zbilja sjajni uspjesi. Još da dodam da svojim komentarom nism želio omalovažiti 1. i 2. igračicu SVIJETA, one ne bi bile gdje jesu da to nisu zaslužile. To sam na kraju krajeva i PREDVIDIO na ovom sajtu prošle godine i evo, dobro sam predvidio.

marijana

pre 15 godina

Bravo, tako se igra tenis. Manje lepote, ali vise dinamike i malo gresaka (barem od Venus). Mozemo da ih ne volimo, mada ja mislim da je samo Serena arogantna, a Venus sasvim OK i skromna devojka, ali to su jedine igracice koje mogu da se slikaju, dizajniraju, da kazu da im se trenutno bas ne igra i da onda dodju i najprofesionalnije se spreme za neki turnir i pobede. Imaju ova lepa i fotogenicna deca jos mnogo da uce.

Dusan

pre 15 godina

Cestitke za Venus na odbranjenoj tituli. Nesto mi se javljalo da ce tako biti, ali sam ocekivao 2-1. U Nju Jorku ocekujem revans. Ocito da mnogima ne odgovara ovakav rasplet, ali eto "vremesna" Venus i "debela" Serena, su odlucivale o Vimbldonskoj tituli. A to sto nisu imale ozbiljnog protivnika do finala, nisu one krive. US Open ce pokazati da li caruje mladost (Ana, Sarapova i drustvo) ili iskustvo i domaci teren.
P.S. Bar je Serena ostala kraca za 300 bodova u trci za prvo mesto na WTA listi.

Djido

pre 15 godina

Sestre Vilijams su dve najbolje igracice sadasnjice i to pokazuju iz godine u godinu na velikim turnirima kao sto je Vimbldon. Prestale su da igraju manje turnire kao da nisu vise zainteresovane za mesto na WTA listi. Ali zaista nije slucajnost da iz godine u godinu pobedjuju na Vimbldonu.

Milana

pre 15 godina

Meni stvarno nije jasno zasto ljudi ovde kazu da je mec bio los? Nasuprot tome meni izgleda kao jedini mec gde su se sestre skoncentrisale da igraju tenis, i igrale dobar tenis, za razliku od drugih meceva gde mi izgleda da jedino zele da isprepadaju protivnice. E, sad, sto smo mi zeleli druge na tronu to je vec nesto drugo.

molim vas da objavite

pre 15 godina

@svi pomalo

Uvjerio sam se da je jedna od najomiljenijih riječi na ovome sajtu 'KOMPLEKS'. Zato je to tako-neznam, ali mislim da to dosta govori o onima koji ju koriste. Samo ću reći kulinaru (koji nekad zbilja ima kul komentare ali ovaj me razočarao) i sličnima: preko 400 komentara bilo je na ovom sajtu nakon ispadanja Hr na Euru. U mnogima od njih može se naći ono što neki od vas vole nazvati 'kompleks'-'Hr je slaba, Engleze su srećno izbacili, nemaju talenta i sl.' . Opet hrpa 'stručnih' komentara i opet iz zemlje koja se baš i ne može pohvaliti sjajnom reprezentacijom u zadnje vrijeme. Da takvi komenteri dolaze od nekog Holanđanina pa ajde al ovako oni koji ih šalju ispadaju pomalo jadni. Ali pustimo to, znam da takvih ima puno i kod nas, zaista mi se ne da prepucavati.

Slažem se sa gospođ(ic)om vojom (čije komentare inače cijenim jer odudaraju od većine 'stručnih') da su zadnje 2 godine sestre ispod svoje razine ali to je po mojem mišljenju prije svega rezultat njihovog stavljanja tenisa u drugi plan-jedva da su par poštenih turnira odigrale. Naravno da svatko može reći svoje mišljenje ali stvarno je smiješno čuti npr. 'one nemaju ništa, samo servis' i slične komentare 'stručnjaka' koji time samo potvrđuju da su u onih 90% koje sam ranije spomenuo. Čak nisam ni rekao da NISU znali nego 'JEDVA' da su znali, znači ipak su ZNALI, hehe. Pandan ovoj mojoj 'reket' usporedbi za Hrvatsku bio bi npr. 'ni DANAS 90% Hrvata nije sigurno postoji li mreža na odbojkaškom terenu'- ja to zbilja ne bih shvatio kao neko vrijeđanje a još manje kompleks, nego kao poznati srpski humor.

Po ko zna koji put reći ću SVAKA ČAST srpskom tenisu na onome što pruža u zadnje vrijeme, to su zbilja sjajni uspjesi. Još da dodam da svojim komentarom nisam želio omalovažiti 1. i 2. igračicu SVIJETA, one ne bi bile gdje jesu da to nisu zaslužile. To sam na kraju krajeva i PREDVIDIO na ovom sajtu prošle godine i evo, dobro sam predvidio!

Bartoš

pre 15 godina

@Voja
Za neke ljude zaista važi ono da je ćutanje zlato. Sestre Vilijams igraju očajno i ovo njihovo finale za tebe je incident. Kao Bartoli. Juče si mogao da vidiš, iako je reč o rođenin sestrama, mnogo fantastičnih poteza, kakve nijedna "omladinka" ne može da izvede. Venus ne igra kao nekada. Veliko otkriće. Ona ima 28 i dvaput zaredom osvaja Vimbldon. Tebi je to očajna igra. Juče servira 207 na sat, a to je svetski rekord. Za vas šljakaroše postoje samo dve dosadne igračice. Jedna je naša a jedna se nedavno povukla, pošto se natrčala i uništila noge, jer nije imala udarce. Povukla se, iako je mlađa od Venus. Vimbldon nikada nije osvojila. Zato je Venus, sa pet Vimbldona, postala legenda, a Belgijanku ćemo ubrzo zaboraviti.

voja

pre 15 godina

@Bartos
Svaka Vama cast ako uspete da zaboravite Enan.
Mi ne komentarisemo ovde koliko ko ima godina, i igru u skladu sa godinama. Samo igru. Setite se jednog meca, osim dva finalna, starije sestre, u kom ste videli dobar tenis u poslednje dve godine? Nema! Nemojte da vas podsecam ovogodisnjeg AO ili proslogodisnjeg Vimbldona i Serenine bruke... Sta je bilo - bilo je, ovo danas je splet okolnosti. Upravo ono sto se desilo Marion Bartoli prosle godine.
Za mene ne postoje samo dve igracice, ali bas te dve na koje Vi mislite, i jos dve-tri su odrzale tenis na nivou, od kada su sestre ostale samo na servisu :(
I vise volim brze podloge, a nemam nista ni protiv "vremesnih", naprotiv... jedan od momenata kada mi je srce bilo najpunije je prolazak tridesetcetvorogodisnjeg Bjorkmana u polufinale Vimbldona. Kad smo kod kvalitetnog finala... upravo se zavrsi jedno takvo!