Tenis 79

Ponedeljak, 30.06.2008.

19:27

I Janko poražen u osmini finala

I Janko poražen u osmini finala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

79 Komentari

Sortiraj po:

Tea (JJ and Janko fan)

pre 15 godina

Svim Jankovim fanovima saljem poziv da se uclane na jegov fan forum ... http://janko-tipsarevic.darkbb.com/index.htm pozdrav svima!!!

dfgdf

pre 15 godina

konstantin se jedini ovdje kuži u tenis nadam se da ce decko nesto napravit a đokovic je najbolji balkanac na touru svih vremena kolko god ivanisevic bio hrvat jer on je stara luzercina ostali hrvati jer za srbe ne znam:čilić ce bit top 10 al ne znam oce li uzimat gs ancic ako se vrati u staru formu mozda a tomic ce bit negdje ko đokovic

dfgdf

pre 15 godina

e moj joao dragao zivis ti u bajkama kad bi oni brinuli o komentarima ne bi ni dosli ovdje pritisak je zato sto su prvi nosioci turnira cijeli svijet od njih ocekuje titule(zato su ispali srbi sto je tako svojstveno za srpski i balkanski gubitnicki mentalitet to se njemcima kao federeru ne događa) i brane puno bodova od lanjskog turnira

Konstantin 93

pre 15 godina

@ Shule
Normalno da nisi cuo za mene jer ja nisam profesionalni igrac(bar za sada), a imao sam istu povredu kao i Janko, to je povreda butnog misica nije to nista nenormalno i nije nikakva teska povreda...

Shule

pre 15 godina

@ Konstantin 93
Brate molim te.Ti da si neki teniser culi bi smo za tebe. Nema sanse da si imao istu povredu kao janko.Pa ti verovatno ne bi vise uzeo reket u ruke. Janko je najbolji. Ima tri puta vece srce od djokovica. Djokovic ne moze da poveze dva turnira na kojima igra dobro.Jedan osvoji a u drugi ispadne od nekog 200.

trla brla

pre 15 godina

Šteta što nije prošao. Više mi se sviđa njegov tenis nego Noletov. Gledao sam ga na AO kada je igrao protiv "Tate" i to je bilo zaista lijepo. Nole mi je previše "pravocrtan", brz, točan, precizan, ali bez neke posebne ljepote. Slično kao Nadal. Po tehnici udaraca Janko je biližo old school tenisu. To mi se više sviđa. So, od srpskih tenisača dajem prednost Janku. Nadam se da će i dalje napredovati.

Zuma

pre 15 godina

@Nesha
Nije bilo challenga, jer je meč bio na terenu broj 2 na kom nema hawk-eye sistema. 'Oko sokolovo' postoji samo na centralnom i terenu broj 1.

Joao

pre 15 godina

Kada covek da sve od sebe na turniru, kao sto je dao Janko Tipsarevic, mi mozemo samo da budemo zadovoljni. Moze da nam bude zao sto sticajem okolnosti nije imao bolje sanse u ovom mecu, ali moramo biti zadovoljni. Popravio je svoju igru, popravio mentalni odnos prema tzv. slabijim protivnicima i terenima i rezultat bi, uz bolje zdravlje, bio sigurno jos bolji. Nasi drugi teniseri i teniserke, ponekad se zale na veliki pritisak. Sto se mene tice, a i dobrog broja ljubitelja ove igre koje poznajem, oni su vec sada, na pocetku karijere, ucinili toliko za srpski tenis, da ne moraju uopste vise do kraja zivota da odigraju nijedan mec. To sto cemo mi, kao navijaci, komentarisati njihovu igru, uspone i padove, to je deo njihove slave i popularnosti i ne treba da ih dotice. Sto se nas tice, pritiska nema. Jedini pritisak koji treba da osecaju je pritisak da uvek daju sve od sebe. Nista drugo, jer samo budala moze da govori o nastupu na Vimbldonu kao neuspehu. Dovoljno je da se vrati 5 godina unazad i zacutace!

Konstantin 93

pre 15 godina

@ KIMI 4ever
Ako bas hoces da znas, ja treniram tenis i ako bas hoces da znas na proslom turniru sam imao bukvalno istu povredu kao Janko(a on je plus imao profesionalnu pomoc) i znam da sa tom povredom moze da se igra... I nemoj molim te da pricas kako mi je daljinski jedina sprava za vezbanje, STVARNO SI SMESAN! ! !

Jaca

pre 15 godina

spadam u one retke navijace sto po svemu vise vole Janka od Novaka, te mi to daje za pravo da kazem sledece: sokirana sam Jankovim ponasanjem na terenu. Razumem da su ga sudije ostetile vise puta ali onakvo svadjanje, vokabular reci i na kraju pravo pljuvanje prema sudiji, to je previse. Janko je uvek bio pravi sportista i kad dobija i kad gubi, ja ga ovakvog nisam videla i jako me je razocarao. Uvek cu navijati za njega, ali ga molim, ako ovo ikad procita, mi smo navijaci, ne zbog nas, nego radi sebe: sportista je uvek sportista - na terenu i van njega. Vodi racuna Jane, zbog sebe. Tvoj verni navijac.

Predo

pre 15 godina

Kao prvo svaka cast Janku na svemu pokazanom u ovom Vimbldonu, koji i nije tako katastrofalno zavrsio za Srpski tenis, kako je izgledalo. Svi su vise, manje sacuvali svoje pozicije, Djokovic je dobio lekciju, koja ce mu nadam se, koristiti u buducnosti, a sve je kriv zgusnut raspored turnira i nedovoljno vrijeme za odmor i pripreme. Vidicemo i hoce li Rafa i Fed prezivjeti do kraja. Sto se tice Tipsarevica - odlican turnir. Ne znam kojim ste se vi sportom bavili, ali ja bih ovaj mec predao sa ovakvom povredom. Janko je nasao odlicnu taktiku da pokusa da se izvuce, oslanjao se na servis, kratio poene, ali vidjelo se da jednostavno nema sanse. Gledao sam mec do kraja radi tenisa, ali se vidjelo da jednostavno ne moze vise od onoga koliko je dao, a to nije bilo dovoljno za pobjedu. Sudije mu jesu "ukrale" onaj as, ali to nije bilo presudno u ovom mecu. A njegova nervoza je proistekla iz povrede i toga da je nade morao polagati u servis vise nego obicno. A steta, mogao je nedju prvih dvadeset...

BOKI-zagreb

pre 15 godina

Jesam hrvat..ali moram priznatu da mi je žao kaj janko nije prošao! Meč u kojem te sudac onako gazi me podsjeća na neke mečeve ljubičića od prije par godina..ono je sramota! Kopd janka mi se sviđa kaj je borac i kaj ne šljivi nikoga osim sebe! Prgav je i to je ono kaj treba svakom sportašu! A druga najjača stvar mi je bila kad mu je sudac sudio dobru loptu na čisti aut schuttlera..a janko " koj ti je bre, šta mi to radiš" i onda what is wrong with you.. i onda pljune prema sucu..ja sam se potrgao od smijeha! car! Pozdrvaljam također veliku pobjedu i povratak gdje mu je i mjesto..ANČIĆU!

Dusan

pre 15 godina

E bas steta, bila je ovo velika prilika da Janko upadne na veliku scenu, popravi pasman i udje u prvih 20, ali zivot ide dalje. Dao je sve od sebe, cini mi se da je povreda uzela danak i to je to. Bar da je sa druge strane bio neko jaci, pa da manje zalim, ali ovako mi je bas krivo, zasluzio je Janko da mu se konacno sve vrati sto je ulozio, a petak po podne, druge nedelje turnira na centralnom terenu bi zaista bio ostvarenje svih snova. No ima dana za megdana, cini mi se da je samo pitanje trenutka kada ce Janko konacno uraditi nesto veliko. Samo nastavi ovako, drzim ti pesnice.

Nikola

pre 15 godina

Kao i obicno Janko gubi protiv losijih 90 tenisera.Pobedio je jace nosioce ali onda cim sam video da igra sa nekim lose plasiranim 94 na ATP listi znao sam da ce izgubiti.

Iako sam se kladio protiv Janka navijao sam za njega,ali ovako mi je barem doneo pare posto je nazalost njegov poraz protiv autsajdera uvek sigurica a kvota je dobra na protivnika.

KIMI 4ever

pre 15 godina

KOnsantine 92, da li si ikada igrao tenis? vozio bicikl? oli trcao maraton? Da jesi znao bi sta je BOL, kada trba da se uspes na visoko i stmo brdo sa biciklom, ili da pretrcis 42,125km za 2 sata i 20 minuta, tako je isto i u tenisu, trcis za svakom loptom, a noga samo sto ne pukne, kladim se da se ne pomeras iz svoje fotelje, a sprava za rekreaciju ti je daljinski upravljac.
Svi vi ovde koji pljujete nase tenisere, sram vas bilo, vi ste osvojili GS, popeli ste se na MOnt Everest, osvojili Nobelovu nagradu, pobedili u trci Formule 1, na Tur de Fransu, osnovali Majkrosoft, odakle vama pravo da nipodastavate rezultate objektivno boljih i uspesnijih ljudi od vas, Janko je zavrsio i fakultet. Sta vi znate kako je uci u prvih 100 na Atp listi , ili bilo sta drugo kad nemozete ni 10 sklekova posteno da uradite.
SVAKA CAST SVIM NASIM SPORTISTIMA na njihovim uspesima, nadam se da ce Daca da se izvuce, toliko za ovaj put od mene, a vi pluvaci, vama je krivo sto niste tamo na terenu, nego za svojim monitorima i tv ekranima

Mara

pre 15 godina

Janko je veliki borac i kad-tad ce biti u prvih 10. Inace njegov protivnik danas je nekada bio svetski reket broj 5, tako da Janko nije izgubio bas od nekog tamo anonimnog Svabe.

realista

pre 15 godina

@Ženevljanin
U dosta stvari se slazem sa tobom, ali ne i u tome da je danas Sitler bio bolji igrac. Pa valjda si gledao mech. Statisticki gledano potpuno izjednaceni. Isti procenat prvog servisa, isti procenat osvojenih poena na prvi i drugi servis, isti broj neiznudjenih greski, cak i isti broj ukupno osvojenih poena (odnosno Sitler svega dva poena vise 133:131).
Medjutim Janko je imao skoro duplo vise aseva, mada to i nije toliko vazno koliko vineri.
Pa preko pola nemcevih vinera su bile lopte koje bi Janko bez problema branio da nije imao problema sa nogom i trcanjem. Za razliku od Jankovih vinera koje ni Nadal ne bi mogao odbraniti. Prema tome mislim da je Janko igrao mnogo bolje od Nemca , ali odlucile su 2 lopte. Jedna kada je nemac napravio brejk u trecem setu i druga u tai brejku zadnjeg seta.
Janko je izgubio prvenstveno zbog te povrede i zbog rekao bih preterane nervoze tokom mecha.
Po igri u polju video se pravi odnos snaga, upravo onakav kakav treba da bude kada igra 90. i 40. igrac.
Nemac njegovom danasnjom igrom pokazuje da ni ne zasluzuje bolju poziciju od te 90., a Janko je opet pokazao igru za bar 20. mesto.
Ne zelim da umanjujem Sitlerovu pobedu, ali za danasnju pobedu moze samo da se zahvali Janku i njegovoj povredi.
Svojom igrom nije zasluzio da pobedi, ali cesto se u tenisu desava da losiji pobedi.
Ako cemo iskreno Janku je danas falilo samo malo srece pa da pobedi ovog nemca sa jednom nogom.
Neki drugi igrac na Jankovom mestu bi verovatno predao mech ili izgubi sve setove sa nulom, a Janku su 2 lopte falile da i u takvom stanju pobedi.
Mislim da ce ovaj decko tek da pravi senzacije na buducim takmicenjima. Gledajuci ga ovih dana ubedjen sam da trenutno nema igraca na svetu koga Janko ne moze da pobedi.
Ne verujem da ce Janko ikada biti prvi, ali sam sasvim siguran da ce mnogim sampionima u buducnosti mrsiti konce i izbacivati ih sa turnira.
I jos nesto - prvi put kad Janko stigne do polufinala nekog GS-a taj GS ce i osvojiti.

Djindja

pre 15 godina

koje ste vi ... !!!! covek je veca faca od djokovica...onaj nema snage ni da umre a kamoli da igra tenis...ste ga videli kada se skine,samo koza i kosti...janko je smeker..igra za srbiju,nikada ne predaje bez potrebe,a onaj som cim krene da gubi,odmah predaje...a zna da napada rodzera kako je ce da ga pocepa itd. MA NIJE MU NI DO KOLENA...janko bi ga dobio... janez,sve si bolji i bolji...sa tobom u nove pobede

Gvozdenovic

pre 15 godina

Ljudi čitam vaše komentare ceo vimbldon i mogu vam rećida oni oslikavaju celokupan problem našeg mentaliteta.Janko nije kralj,niti je Jelena carica.Izgubili su mečeve koe su morali da dobiju i prosto ne shvatam kako neko može tako nonšalantno da ispusti takvu šansu pogotovu Jelena.Ali nije u tome problem,turnira ima mnogo igraće se još,prostora za napredak ima.Ali NIKO od njih nije ispao faca,džek,gospodin posle poraza i to me najviše boli,više nego što su ispali.Ovo je Vimbldon,svetska scena kada ćete i vi i oni shvatiti da ljude bole uvo za povrede,loš dan,visoku travu,teren broj 18...kada promene neke stvari u glavi naši se mogu nadati velikim uspesima.Ako ne Novaku ostaje da se kida sa Fererom,a Ani i Jeleni da se nadaju da se još neka teniserka penzioniše.Iskreno se nadam da će naši raditi na tome i da će uvideti svoje greške i da se neće zadovoljavati polovičnim uspesima u svojim karijerama.

...

pre 15 godina

(Jelena, 30. jun 2008 22:12)

Nije hock eye, kao sto ti kazes, vec hawk eye (sokolovo oko). Hock bi trebalo da znaci zaloziti, zalozenost.

Inace, hawk eye je kompjuterski sistem za pracenje putanje loptice, koji je, pored tenisa, prisutan i u kriketu i jos nekim sportovima.

dile

pre 15 godina

i uvek cu pre da gledam janka kako gubi nego novaka kako dobija, covek ako nista igra atraktivniji tenis. novaka kada gledam samo sto ne zaspem.

Milana

pre 15 godina

Ma...Rafa je za sve kriv, i sto je Nole ispao, i sto je Ana ispala, i sto je Janko a i Jelena ispala:-)))))On ce da prognozira da je Nole favorit za Broj 1!:-)))))
Siroma Rafa danas je morao i sam da prodje pravu golgotu od pitanja novinara zbog povrede kolena skoro identicne kao kod Jelene u proslom mecu,
i onako pametan kakav je rece:"Svi vrhunski sportisti skoro stalno imaju bolove ovde, onde, tamo ili ovamo (mozda moj prevod nije najidealniji ali je u tom smislu bila njegova misao), jer neprestano daju sve od sebe jer zele stalno da postignu vrhunske rezultate."

dile

pre 15 godina

ma vi niste bre normalni, morao je da dobije mec sa jednom nogom . pa sta mislite da on nije hteo da ga dobije zbog sebe. mozda da ste mu vi rekli koliko vam to znaci onda bi se vise trudio...budale...
covek je sa jednom nogom igrao odlicno da nije bio povredjen odrao bi svabu!

nikol dž. femija

pre 15 godina

I TAKO su JANKO i JJ IZGUBILI od onih koji su UŠLI U ČETVRTU DECENIJU ŽIVOTA i nisu ni među 50 u svetu.

NIKADA NIJE KASNO za one koji vredno rade, a kako naši vredno rade DOĆI ĆE I NJIHOVO VREME NA WIMBLEDONU.

Marko

pre 15 godina

Igrao je dobro,ali ne dovoljno...nije dao sve od sebe...slazem se da ga je sudija pokrao,kao i da ima povredu,ali znajuci janka,izgubio bi u trecem ili cetvrtom setu sa npr 63.Pre bih rekao da psihicki nesto nije bilo u redu.Jednostavno,ovo mu je bila ogromna sansa da napreduje,a on je lako ispustio.Mogao je u polufinale lagano.Bas steta.

nikola stojanovic

pre 15 godina

Bravo Jandza..Mogao je vise ali BOZE MOJ,valjda ce i njega proci maler i samim tim uspjeti da na nekom narednom velikom turniru pokaze u stvari svoje pravo lice,i dokaze koliko stvarno moze..a moze mnogo!!Nekad mozda i nervoza ucini svoje ali te probleme imaju svi teniseri,samo sto se Janko ne brine da li ce se to vidjeti ili ce ostati neprimjeceno..Jos jednom BRAVO i nastavi da vjerujes u sebe i u svoj nacin igre..

Jeeeste

pre 15 godina

@DS (S kao Spanija, ko ce sad da prelazi na latinicu :D)

Elem, protiv Nadala u ovakvoj formi Tipsarevic bi uzeo 4 gema(samo zato sto se pali protiv jacih tenisera), a Cilic eventualno 2 poena.

Chukarica

pre 15 godina

Konstantin je 100% u pravu, podrzavam njegovo misljenje.
Janko je morao dobiti ovaj mech, makar i na jednu nogu. Secam se pre dve godine kad je Roko (Karanusic) u prvom kolu odrao "petog" igraca sveta u prvom kolu Wimbledona. Glatko.
Janko, moli Boga da opet dobijes ovakvu sansu!
Cheers!
@ Nothing Hill

Danijel

pre 15 godina

Marijo Ancic je cudo od tenisaca!!!
pola godine bio van terena, mucila ga strasna bolest, monenukleoza, ukupno osam mjeseci ga nije bilo!
startao u ovu sezone nakon te teske bolesti kao 135. igrac svijeta, a sada?! cetrvtfinale u wimbledonu i vratio se skoro do vrha!! nakon ovoga tjedna Marijo Ancic opet zauzima poziciju izmedju prvih 25 igraca svijeta!! ali nije dosta, idemo dalje Marijo, ti si igrac za TOP 5 !!!

Jelena

pre 15 godina

Moli se "moderator" da mi kaze zasto se moji komentari ne objavljuju??? Pa psovke sam svela na minimum,na 2 slovca.. Bar mi kazite sta sam pogresila..i ovo NE objavljujte! Hah

pre 15 godina

Izostao balkanski dvoboj

Teniski zaljubljenici s obje strane granice već su oštrili pera uoči napada nma teniske portale u Hrvatskoj i Srbiji, nestrpljivo čekali susret Čilića i Tipsarevića. A kad ono krah obojice uzdanica...

Čilić je doživio debakl protiv Clémenta (Klemon), 145. na svijetu, a Tipsarević protiv Schüttlera, 94. na ATP-ovoj ljestvici!

Kakva bruka! A već smo jednoga od njih vidjeli kako protiv Nadala igraju najmanje pet setova...

Ženevljanin

pre 15 godina

Jeste, sudija je pogrešio, ali takve (nenamerne) greške su deo tenisa i retko su odlučujuće za konačni rezultat meča koji na GSu traje najmanje dva sta a često i tri, četiri. Za to breme se odigraju stotine poena pa je uticaje jedne greške zanemarljiv. Danas je Šitler bio bolji igrač. Shvatite veće jednom da su razlike između prvih sto tenisera minimalne i da bolje plasirani teniser može lako da izgubi ukoliko ne igra sa 100% kapaciteta, ili ako je njegov protivnik izuzetno inspirisan. Ako je normalno da Tipsarević pobedi tridesetak mesta bolje plasiranog Rodika, onda je takođe normalno da izgubi od tenisera koji je jedva ušao u prvih 100. Rodžer i Rafa su izuzeci koji potvrđuju pravilo, mada i oni mogi da se okliznu. I nije tačnoda Janko niokad neće imati sličnu priliku; on je taj koji stalno STVARA takve prilike pobeđujući objektivno bolje od sebe. Nagledaćemo se mi još njegovih uzbudljivih mečeva, u slavu tenisa...

Jelena

pre 15 godina

@Konstantine,Janko je sepao,iliti po "srpski" receno: copao! Kako povreda nije opravdanje? Jeste vala opravdanje bar malo,jer znamo da je Janko veliki kvalitet i da je pobredio 6. i 25. tenisera sveta.
Bambi,koj moj uopste pa pratis tenis?Definitivno nemas veze sa njim. Uostalom ostao je dubl-majstor,Nenad Zimonjic-Ziki..zbog njega vredi gledati "prokleti" Wimbldon. I sudija..koj ti je k***c,bre? Haha..zaista,ovo je nepravda! I nema smisla. A smesno mi je sto sam ja ovu psovku izgovorila malo pre Janka. Janku: Janko majstore,ucinio si me PONOSNOM..dobro,jeste da sam od nervoze plakala..malo tuzna..ali si CAR!! Odlican si bio! I dva meca pre ovog su bila profi,dokaz da si mnogo bolji i da zasluzujes bolju poziciju na ATP listi od ove koju posedujes. Ali uvek se zajebes na nekim mecevima "zlj" kategorije.Da su ti dali nekog bolje rangiranog ti bi ga pokosio. Pa sta ako je ovaj nekad bio 5.? Nema opravdanje ni on za svoje 94. mesto. I ,aman,ljudi,prestanite bar malo da osudjujete!!
@Nesho: celendzera nije bilo na tom terenu na kom je Janko igrao,tj.na terenu 2.
A jel moze MENI neko da kaze sta je to hock-eye?..Bas me zanima..please! I puno pozdrava za sve one koji vole tenis kao igru,a ne kao mec koji im sluzi kao "zanimacija" na TV-u jer nema drugih emisija..

Konstantin 93

pre 15 godina

@ Malo objektivnosti...
Pa da bio je 5 igrac(bio je-perfekat)
@ Peca
Peco molim te nemoj da se mesas u stvari u koje se ne razumes... Ja Janka volim da gledam vise od bilo kog tenisera i uopste ne moram da se stigim svojih misli... da razumes tenis shvatio bi kakvu je sansu Janko imao, ovakvu sansu skoro nece imati ni na jednom grend slemu, jer mu se ovde otvorio zreb da lagano udje u polufinale! Pravi pobednici ovakvu sansu ne smeju da propuste, pa kako ce on da udje u prvih 20 ako gubi ovakve meceve!!!!

messi

pre 15 godina

Dobro je sudija i prosao,ja bih ga reketom gadjao!SRAMOTA za sudjenje,svaka cast Janko,borio se ali ovog puta ga je i povreda sprecila...za JJ nemam komentara osim da o prvom mestu moze samo da sanja ukoliko ne promeni nesto

Legend

pre 15 godina

Ljudi pa sudije su sada primorane da uce srpski jezik(za pocetak psovke).Nisam jedan od onih koji tvrde da nas ceo svet mrzi,ali zar je onaj sudija dokazao drugacije?Pa sta je koji K.... hteo od Janka BRE!Radujem se uvodjenju hock-eye(izvinite ako sam pogresio u pisanju)sistema na svim terenima!

J.S. #23

pre 15 godina

Mogu samo da kazem SVAKA CHAST LEGENDO!
Nowak bi na twom mestu predao bez predomishljaja!
I dobro si rekao ono sudiji, samo oshtro, mada bzwz troshish ziwce na gluposti!
Swe u swemu JANKO MI TE WOLIMO! ! !

Tea (JJ and Janko fan)

pre 15 godina

JANKO se borio kao lav .... koliko smo videli povreda nije nimalo naivna, otezavala mu je kretanje i nije mogao nida trci , kao sto smo navikli!!! Zaista smo uzivali u njegovom sjajnom tenisu protekle nedelje...vazno je da se povreda izleci i da nastavi u ovom ritmu , jer u periodu do US opena ne brani nista od poena ... a njegovo vreme tek dolazi! Mnogi govoreda od njega necebiti nista ali ja znam da hoce , jer zaista ima talenat za tenis! Steta je sto nije usao u polufinale jer bi time postao 20 teniser sveta , ali povreda je bila jaca od njegove volje! JANKO SAMO HRABRO UZ TEBE SAM!!!

Ајдеее!

pre 15 godina

Дечко, СВАКА ЧАСТ! Уопште не сумњам у твоју победу, да није било повреде и некоректног суђења. Али то је живот. Храбро напред, биће још прилика. Ајдеее!

Simke

pre 15 godina

Steta,izgleda se najeli ,pa nisu dovoljno gladni ,samim tim nema onog zara i strasti ,samopouzdanja,ujedanja za svaki poen, UZIVANJA u svakom mechu,narocito kod Jece,sto je najvidljivije kad izgradi poen,i umesto da celim telom agresivno udari ravan forhend,ona udara iz lakta,sa spinom,i daje uvek sansu protivniku,makar iz trka,da ide na direktan poen.Tako trosi rame,ali verovatno se zadovoljila,zasitila,iako moze da podigne igru jos 30-40 posto od dosadasnje. OD MONIKE PO MENI TOLIKI POTENCIJAL JOS NIJEDNA TENISERKA NIJE POSEDOVALA ali ili ne voli da slusa,ili ima corave trenere. Pa sa Srdjanom Djokovicem imala bi do sada bar TRI GS-ma!!!

Konstantin 93

pre 15 godina

Sramota, sramota i sramota... ovaj poraz nema nikakvo opravdanje(cak mu ni povreda nije opravdanje)... toliko sam se razocarao i toliko mi je krivo da stvarno... ne znam sta da kazem!!! Covek koji na travi pobedi Rodika a izbgubi od 94. rangiranog nemca stvarno nije normalan

JankoFan

pre 15 godina

Ipak, ja sam presrećan posle ovog Vimbldona!
Jednostavno, Janko je uspeo da malo skrene pažnju ove naše javnosti na sebe! Konačno su neki novinari čuli za njega, a negde je čak objavljeno i tri reda njegove izjave! Na TV su ga jedva pominjali u vestima! Naravno, bitniji su bili Đoković, Ana i Jelena. Da se razumemo, nemam ja ništa protiv njih troje! Ali imam protiv onih koji sebe nazivaju novinari! Oni koji neprekidno izveštavaju samo o Đokovuiću, Jeleni i Ani a Janka i Zimonjića ne pominju!!! E pa sad su morali malo da zaborave na Đokovića i mnogo mi je drago što je ispao!!! Drago mi je jer se pokazalo da mi imamo još jednog tenisera!
http://janko-tipsarevic.darkbb.com/index.htm

Blejach

pre 15 godina

Sudija ga je pokopao! Kako je moguce da se svira aut, a loptica lepo ocesala liniju i skinula kredu. Mislim o cemu se radi???

I kako posle takve nepravde da nastavi?? UZAS, BRUKA, SRAMOTA!

Ivana

pre 15 godina

Janko svaka cast, borio si se!

Ajde pa na US Openu svima da bude bolje, a ja dolazim da vas bodrim; Kupila sam karte za 1/4, 1/2 i finale, nemoj da vas tamo ne bude;) I u jednoj i u drugoj konkurenciji!
Zaboravimo Wimbledon (ionako ga mrzim zbog toga sto ga Monika nikada nije osvojila), i krenimo u napad na US Openu!!!!

bez kompasa

pre 15 godina

SMEKERCINO!
Danas nisi imao pola noge, nisi imao korektnost sudija, nisi imao srece ali imao si SRCE VELIKO KAO KOSMOS!
Veliki respekt tebi Janko i cekamo te zdravog u jos boljim izdanjima. U to sam siguran!

Udruženje puritanaca iz Čačka

pre 15 godina

Završi se srpska Vimbldonska priča već u osmini finala, ne računam dublove i ostale rekreativne kategorije. Ne znam po kom osnovu smo teniska sila kada ovako prolazimo na najznačajnijem teniskom turniru na svetu?!

Milli

pre 15 godina

Janko glavu gore! Da nisi bio povredjen sigurno bi ga pobedio. Jedini si od nasih tenisera koji nije podbacio. Do kraja godine sigurno ces u Top 20. Napred majstore!!

Srpski patriota

pre 15 godina

Ali mozda casno ?! Ajdeee, ispravite me, ako gresim !!! Nista zato mi Srbi smo moralni "pobednici" ovog Wimbledon-a !!!

Danijel

pre 15 godina

steta, zao mi je janka, imao je realne sanse da pobedi nemca i tako sebi da obezbedi uscesce na olimpijadu. nije trebalo bit, ali tu je sta je, borio se, to je naj vaznije. na kraju 4 kolo nije los rezultat za igrace njegove klase.

darki001

pre 15 godina

Cestitam Janku na veoma dobroj igri. Steta sto nije uspeo da ode u cetvrtfinale ali takav je zivot mislim da nikad nece imati ovakvu sansu za prolaz u polufinale kakvu je imao sada. Ali mislim morao je da dobije svabu koji nije nesto visoko rangiran odnosno rangiran je dosta ispod njega na ATP. Morace da pokusa da ide malo dalje od trecega i cetvrtog kola na velikim turnirima ako zeli da bude u prvih 15 igraca na svetu. Ipak cestitke i sve najbolje u buducnosti. Trudio se koliko je mogao i tu mu se nema sta zameriti.

bez kompasa

pre 15 godina

SMEKERCINO!
Danas nisi imao pola noge, nisi imao korektnost sudija, nisi imao srece ali imao si SRCE VELIKO KAO KOSMOS!
Veliki respekt tebi Janko i cekamo te zdravog u jos boljim izdanjima. U to sam siguran!

Ivana

pre 15 godina

Janko svaka cast, borio si se!

Ajde pa na US Openu svima da bude bolje, a ja dolazim da vas bodrim; Kupila sam karte za 1/4, 1/2 i finale, nemoj da vas tamo ne bude;) I u jednoj i u drugoj konkurenciji!
Zaboravimo Wimbledon (ionako ga mrzim zbog toga sto ga Monika nikada nije osvojila), i krenimo u napad na US Openu!!!!

JankoFan

pre 15 godina

Ipak, ja sam presrećan posle ovog Vimbldona!
Jednostavno, Janko je uspeo da malo skrene pažnju ove naše javnosti na sebe! Konačno su neki novinari čuli za njega, a negde je čak objavljeno i tri reda njegove izjave! Na TV su ga jedva pominjali u vestima! Naravno, bitniji su bili Đoković, Ana i Jelena. Da se razumemo, nemam ja ništa protiv njih troje! Ali imam protiv onih koji sebe nazivaju novinari! Oni koji neprekidno izveštavaju samo o Đokovuiću, Jeleni i Ani a Janka i Zimonjića ne pominju!!! E pa sad su morali malo da zaborave na Đokovića i mnogo mi je drago što je ispao!!! Drago mi je jer se pokazalo da mi imamo još jednog tenisera!
http://janko-tipsarevic.darkbb.com/index.htm

Konstantin 93

pre 15 godina

Sramota, sramota i sramota... ovaj poraz nema nikakvo opravdanje(cak mu ni povreda nije opravdanje)... toliko sam se razocarao i toliko mi je krivo da stvarno... ne znam sta da kazem!!! Covek koji na travi pobedi Rodika a izbgubi od 94. rangiranog nemca stvarno nije normalan

KIMI 4ever

pre 15 godina

KOnsantine 92, da li si ikada igrao tenis? vozio bicikl? oli trcao maraton? Da jesi znao bi sta je BOL, kada trba da se uspes na visoko i stmo brdo sa biciklom, ili da pretrcis 42,125km za 2 sata i 20 minuta, tako je isto i u tenisu, trcis za svakom loptom, a noga samo sto ne pukne, kladim se da se ne pomeras iz svoje fotelje, a sprava za rekreaciju ti je daljinski upravljac.
Svi vi ovde koji pljujete nase tenisere, sram vas bilo, vi ste osvojili GS, popeli ste se na MOnt Everest, osvojili Nobelovu nagradu, pobedili u trci Formule 1, na Tur de Fransu, osnovali Majkrosoft, odakle vama pravo da nipodastavate rezultate objektivno boljih i uspesnijih ljudi od vas, Janko je zavrsio i fakultet. Sta vi znate kako je uci u prvih 100 na Atp listi , ili bilo sta drugo kad nemozete ni 10 sklekova posteno da uradite.
SVAKA CAST SVIM NASIM SPORTISTIMA na njihovim uspesima, nadam se da ce Daca da se izvuce, toliko za ovaj put od mene, a vi pluvaci, vama je krivo sto niste tamo na terenu, nego za svojim monitorima i tv ekranima

Blejach

pre 15 godina

Sudija ga je pokopao! Kako je moguce da se svira aut, a loptica lepo ocesala liniju i skinula kredu. Mislim o cemu se radi???

I kako posle takve nepravde da nastavi?? UZAS, BRUKA, SRAMOTA!

J.S. #23

pre 15 godina

Mogu samo da kazem SVAKA CHAST LEGENDO!
Nowak bi na twom mestu predao bez predomishljaja!
I dobro si rekao ono sudiji, samo oshtro, mada bzwz troshish ziwce na gluposti!
Swe u swemu JANKO MI TE WOLIMO! ! !

Milli

pre 15 godina

Janko glavu gore! Da nisi bio povredjen sigurno bi ga pobedio. Jedini si od nasih tenisera koji nije podbacio. Do kraja godine sigurno ces u Top 20. Napred majstore!!

Tea (JJ and Janko fan)

pre 15 godina

JANKO se borio kao lav .... koliko smo videli povreda nije nimalo naivna, otezavala mu je kretanje i nije mogao nida trci , kao sto smo navikli!!! Zaista smo uzivali u njegovom sjajnom tenisu protekle nedelje...vazno je da se povreda izleci i da nastavi u ovom ritmu , jer u periodu do US opena ne brani nista od poena ... a njegovo vreme tek dolazi! Mnogi govoreda od njega necebiti nista ali ja znam da hoce , jer zaista ima talenat za tenis! Steta je sto nije usao u polufinale jer bi time postao 20 teniser sveta , ali povreda je bila jaca od njegove volje! JANKO SAMO HRABRO UZ TEBE SAM!!!

dile

pre 15 godina

ma vi niste bre normalni, morao je da dobije mec sa jednom nogom . pa sta mislite da on nije hteo da ga dobije zbog sebe. mozda da ste mu vi rekli koliko vam to znaci onda bi se vise trudio...budale...
covek je sa jednom nogom igrao odlicno da nije bio povredjen odrao bi svabu!

Ајдеее!

pre 15 godina

Дечко, СВАКА ЧАСТ! Уопште не сумњам у твоју победу, да није било повреде и некоректног суђења. Али то је живот. Храбро напред, биће још прилика. Ајдеее!

messi

pre 15 godina

Dobro je sudija i prosao,ja bih ga reketom gadjao!SRAMOTA za sudjenje,svaka cast Janko,borio se ali ovog puta ga je i povreda sprecila...za JJ nemam komentara osim da o prvom mestu moze samo da sanja ukoliko ne promeni nesto

Legend

pre 15 godina

Ljudi pa sudije su sada primorane da uce srpski jezik(za pocetak psovke).Nisam jedan od onih koji tvrde da nas ceo svet mrzi,ali zar je onaj sudija dokazao drugacije?Pa sta je koji K.... hteo od Janka BRE!Radujem se uvodjenju hock-eye(izvinite ako sam pogresio u pisanju)sistema na svim terenima!

Ženevljanin

pre 15 godina

Jeste, sudija je pogrešio, ali takve (nenamerne) greške su deo tenisa i retko su odlučujuće za konačni rezultat meča koji na GSu traje najmanje dva sta a često i tri, četiri. Za to breme se odigraju stotine poena pa je uticaje jedne greške zanemarljiv. Danas je Šitler bio bolji igrač. Shvatite veće jednom da su razlike između prvih sto tenisera minimalne i da bolje plasirani teniser može lako da izgubi ukoliko ne igra sa 100% kapaciteta, ili ako je njegov protivnik izuzetno inspirisan. Ako je normalno da Tipsarević pobedi tridesetak mesta bolje plasiranog Rodika, onda je takođe normalno da izgubi od tenisera koji je jedva ušao u prvih 100. Rodžer i Rafa su izuzeci koji potvrđuju pravilo, mada i oni mogi da se okliznu. I nije tačnoda Janko niokad neće imati sličnu priliku; on je taj koji stalno STVARA takve prilike pobeđujući objektivno bolje od sebe. Nagledaćemo se mi još njegovih uzbudljivih mečeva, u slavu tenisa...

realista

pre 15 godina

@Ženevljanin
U dosta stvari se slazem sa tobom, ali ne i u tome da je danas Sitler bio bolji igrac. Pa valjda si gledao mech. Statisticki gledano potpuno izjednaceni. Isti procenat prvog servisa, isti procenat osvojenih poena na prvi i drugi servis, isti broj neiznudjenih greski, cak i isti broj ukupno osvojenih poena (odnosno Sitler svega dva poena vise 133:131).
Medjutim Janko je imao skoro duplo vise aseva, mada to i nije toliko vazno koliko vineri.
Pa preko pola nemcevih vinera su bile lopte koje bi Janko bez problema branio da nije imao problema sa nogom i trcanjem. Za razliku od Jankovih vinera koje ni Nadal ne bi mogao odbraniti. Prema tome mislim da je Janko igrao mnogo bolje od Nemca , ali odlucile su 2 lopte. Jedna kada je nemac napravio brejk u trecem setu i druga u tai brejku zadnjeg seta.
Janko je izgubio prvenstveno zbog te povrede i zbog rekao bih preterane nervoze tokom mecha.
Po igri u polju video se pravi odnos snaga, upravo onakav kakav treba da bude kada igra 90. i 40. igrac.
Nemac njegovom danasnjom igrom pokazuje da ni ne zasluzuje bolju poziciju od te 90., a Janko je opet pokazao igru za bar 20. mesto.
Ne zelim da umanjujem Sitlerovu pobedu, ali za danasnju pobedu moze samo da se zahvali Janku i njegovoj povredi.
Svojom igrom nije zasluzio da pobedi, ali cesto se u tenisu desava da losiji pobedi.
Ako cemo iskreno Janku je danas falilo samo malo srece pa da pobedi ovog nemca sa jednom nogom.
Neki drugi igrac na Jankovom mestu bi verovatno predao mech ili izgubi sve setove sa nulom, a Janku su 2 lopte falile da i u takvom stanju pobedi.
Mislim da ce ovaj decko tek da pravi senzacije na buducim takmicenjima. Gledajuci ga ovih dana ubedjen sam da trenutno nema igraca na svetu koga Janko ne moze da pobedi.
Ne verujem da ce Janko ikada biti prvi, ali sam sasvim siguran da ce mnogim sampionima u buducnosti mrsiti konce i izbacivati ih sa turnira.
I jos nesto - prvi put kad Janko stigne do polufinala nekog GS-a taj GS ce i osvojiti.

Danijel

pre 15 godina

Marijo Ancic je cudo od tenisaca!!!
pola godine bio van terena, mucila ga strasna bolest, monenukleoza, ukupno osam mjeseci ga nije bilo!
startao u ovu sezone nakon te teske bolesti kao 135. igrac svijeta, a sada?! cetrvtfinale u wimbledonu i vratio se skoro do vrha!! nakon ovoga tjedna Marijo Ancic opet zauzima poziciju izmedju prvih 25 igraca svijeta!! ali nije dosta, idemo dalje Marijo, ti si igrac za TOP 5 !!!

Udruženje puritanaca iz Čačka

pre 15 godina

Završi se srpska Vimbldonska priča već u osmini finala, ne računam dublove i ostale rekreativne kategorije. Ne znam po kom osnovu smo teniska sila kada ovako prolazimo na najznačajnijem teniskom turniru na svetu?!

Konstantin 93

pre 15 godina

@ Malo objektivnosti...
Pa da bio je 5 igrac(bio je-perfekat)
@ Peca
Peco molim te nemoj da se mesas u stvari u koje se ne razumes... Ja Janka volim da gledam vise od bilo kog tenisera i uopste ne moram da se stigim svojih misli... da razumes tenis shvatio bi kakvu je sansu Janko imao, ovakvu sansu skoro nece imati ni na jednom grend slemu, jer mu se ovde otvorio zreb da lagano udje u polufinale! Pravi pobednici ovakvu sansu ne smeju da propuste, pa kako ce on da udje u prvih 20 ako gubi ovakve meceve!!!!

dile

pre 15 godina

i uvek cu pre da gledam janka kako gubi nego novaka kako dobija, covek ako nista igra atraktivniji tenis. novaka kada gledam samo sto ne zaspem.

Gvozdenovic

pre 15 godina

Ljudi čitam vaše komentare ceo vimbldon i mogu vam rećida oni oslikavaju celokupan problem našeg mentaliteta.Janko nije kralj,niti je Jelena carica.Izgubili su mečeve koe su morali da dobiju i prosto ne shvatam kako neko može tako nonšalantno da ispusti takvu šansu pogotovu Jelena.Ali nije u tome problem,turnira ima mnogo igraće se još,prostora za napredak ima.Ali NIKO od njih nije ispao faca,džek,gospodin posle poraza i to me najviše boli,više nego što su ispali.Ovo je Vimbldon,svetska scena kada ćete i vi i oni shvatiti da ljude bole uvo za povrede,loš dan,visoku travu,teren broj 18...kada promene neke stvari u glavi naši se mogu nadati velikim uspesima.Ako ne Novaku ostaje da se kida sa Fererom,a Ani i Jeleni da se nadaju da se još neka teniserka penzioniše.Iskreno se nadam da će naši raditi na tome i da će uvideti svoje greške i da se neće zadovoljavati polovičnim uspesima u svojim karijerama.

Srpski patriota

pre 15 godina

Ali mozda casno ?! Ajdeee, ispravite me, ako gresim !!! Nista zato mi Srbi smo moralni "pobednici" ovog Wimbledon-a !!!

darki001

pre 15 godina

Cestitam Janku na veoma dobroj igri. Steta sto nije uspeo da ode u cetvrtfinale ali takav je zivot mislim da nikad nece imati ovakvu sansu za prolaz u polufinale kakvu je imao sada. Ali mislim morao je da dobije svabu koji nije nesto visoko rangiran odnosno rangiran je dosta ispod njega na ATP. Morace da pokusa da ide malo dalje od trecega i cetvrtog kola na velikim turnirima ako zeli da bude u prvih 15 igraca na svetu. Ipak cestitke i sve najbolje u buducnosti. Trudio se koliko je mogao i tu mu se nema sta zameriti.

nikol dž. femija

pre 15 godina

I TAKO su JANKO i JJ IZGUBILI od onih koji su UŠLI U ČETVRTU DECENIJU ŽIVOTA i nisu ni među 50 u svetu.

NIKADA NIJE KASNO za one koji vredno rade, a kako naši vredno rade DOĆI ĆE I NJIHOVO VREME NA WIMBLEDONU.

BOKI-zagreb

pre 15 godina

Jesam hrvat..ali moram priznatu da mi je žao kaj janko nije prošao! Meč u kojem te sudac onako gazi me podsjeća na neke mečeve ljubičića od prije par godina..ono je sramota! Kopd janka mi se sviđa kaj je borac i kaj ne šljivi nikoga osim sebe! Prgav je i to je ono kaj treba svakom sportašu! A druga najjača stvar mi je bila kad mu je sudac sudio dobru loptu na čisti aut schuttlera..a janko " koj ti je bre, šta mi to radiš" i onda what is wrong with you.. i onda pljune prema sucu..ja sam se potrgao od smijeha! car! Pozdrvaljam također veliku pobjedu i povratak gdje mu je i mjesto..ANČIĆU!

Jaca

pre 15 godina

spadam u one retke navijace sto po svemu vise vole Janka od Novaka, te mi to daje za pravo da kazem sledece: sokirana sam Jankovim ponasanjem na terenu. Razumem da su ga sudije ostetile vise puta ali onakvo svadjanje, vokabular reci i na kraju pravo pljuvanje prema sudiji, to je previse. Janko je uvek bio pravi sportista i kad dobija i kad gubi, ja ga ovakvog nisam videla i jako me je razocarao. Uvek cu navijati za njega, ali ga molim, ako ovo ikad procita, mi smo navijaci, ne zbog nas, nego radi sebe: sportista je uvek sportista - na terenu i van njega. Vodi racuna Jane, zbog sebe. Tvoj verni navijac.

Djindja

pre 15 godina

koje ste vi ... !!!! covek je veca faca od djokovica...onaj nema snage ni da umre a kamoli da igra tenis...ste ga videli kada se skine,samo koza i kosti...janko je smeker..igra za srbiju,nikada ne predaje bez potrebe,a onaj som cim krene da gubi,odmah predaje...a zna da napada rodzera kako je ce da ga pocepa itd. MA NIJE MU NI DO KOLENA...janko bi ga dobio... janez,sve si bolji i bolji...sa tobom u nove pobede

Predo

pre 15 godina

Kao prvo svaka cast Janku na svemu pokazanom u ovom Vimbldonu, koji i nije tako katastrofalno zavrsio za Srpski tenis, kako je izgledalo. Svi su vise, manje sacuvali svoje pozicije, Djokovic je dobio lekciju, koja ce mu nadam se, koristiti u buducnosti, a sve je kriv zgusnut raspored turnira i nedovoljno vrijeme za odmor i pripreme. Vidicemo i hoce li Rafa i Fed prezivjeti do kraja. Sto se tice Tipsarevica - odlican turnir. Ne znam kojim ste se vi sportom bavili, ali ja bih ovaj mec predao sa ovakvom povredom. Janko je nasao odlicnu taktiku da pokusa da se izvuce, oslanjao se na servis, kratio poene, ali vidjelo se da jednostavno nema sanse. Gledao sam mec do kraja radi tenisa, ali se vidjelo da jednostavno ne moze vise od onoga koliko je dao, a to nije bilo dovoljno za pobjedu. Sudije mu jesu "ukrale" onaj as, ali to nije bilo presudno u ovom mecu. A njegova nervoza je proistekla iz povrede i toga da je nade morao polagati u servis vise nego obicno. A steta, mogao je nedju prvih dvadeset...

Jelena

pre 15 godina

@Konstantine,Janko je sepao,iliti po "srpski" receno: copao! Kako povreda nije opravdanje? Jeste vala opravdanje bar malo,jer znamo da je Janko veliki kvalitet i da je pobredio 6. i 25. tenisera sveta.
Bambi,koj moj uopste pa pratis tenis?Definitivno nemas veze sa njim. Uostalom ostao je dubl-majstor,Nenad Zimonjic-Ziki..zbog njega vredi gledati "prokleti" Wimbldon. I sudija..koj ti je k***c,bre? Haha..zaista,ovo je nepravda! I nema smisla. A smesno mi je sto sam ja ovu psovku izgovorila malo pre Janka. Janku: Janko majstore,ucinio si me PONOSNOM..dobro,jeste da sam od nervoze plakala..malo tuzna..ali si CAR!! Odlican si bio! I dva meca pre ovog su bila profi,dokaz da si mnogo bolji i da zasluzujes bolju poziciju na ATP listi od ove koju posedujes. Ali uvek se zajebes na nekim mecevima "zlj" kategorije.Da su ti dali nekog bolje rangiranog ti bi ga pokosio. Pa sta ako je ovaj nekad bio 5.? Nema opravdanje ni on za svoje 94. mesto. I ,aman,ljudi,prestanite bar malo da osudjujete!!
@Nesho: celendzera nije bilo na tom terenu na kom je Janko igrao,tj.na terenu 2.
A jel moze MENI neko da kaze sta je to hock-eye?..Bas me zanima..please! I puno pozdrava za sve one koji vole tenis kao igru,a ne kao mec koji im sluzi kao "zanimacija" na TV-u jer nema drugih emisija..

Jelena

pre 15 godina

Moli se "moderator" da mi kaze zasto se moji komentari ne objavljuju??? Pa psovke sam svela na minimum,na 2 slovca.. Bar mi kazite sta sam pogresila..i ovo NE objavljujte! Hah

...

pre 15 godina

(Jelena, 30. jun 2008 22:12)

Nije hock eye, kao sto ti kazes, vec hawk eye (sokolovo oko). Hock bi trebalo da znaci zaloziti, zalozenost.

Inace, hawk eye je kompjuterski sistem za pracenje putanje loptice, koji je, pored tenisa, prisutan i u kriketu i jos nekim sportovima.

Danijel

pre 15 godina

steta, zao mi je janka, imao je realne sanse da pobedi nemca i tako sebi da obezbedi uscesce na olimpijadu. nije trebalo bit, ali tu je sta je, borio se, to je naj vaznije. na kraju 4 kolo nije los rezultat za igrace njegove klase.

Chukarica

pre 15 godina

Konstantin je 100% u pravu, podrzavam njegovo misljenje.
Janko je morao dobiti ovaj mech, makar i na jednu nogu. Secam se pre dve godine kad je Roko (Karanusic) u prvom kolu odrao "petog" igraca sveta u prvom kolu Wimbledona. Glatko.
Janko, moli Boga da opet dobijes ovakvu sansu!
Cheers!
@ Nothing Hill

nikola stojanovic

pre 15 godina

Bravo Jandza..Mogao je vise ali BOZE MOJ,valjda ce i njega proci maler i samim tim uspjeti da na nekom narednom velikom turniru pokaze u stvari svoje pravo lice,i dokaze koliko stvarno moze..a moze mnogo!!Nekad mozda i nervoza ucini svoje ali te probleme imaju svi teniseri,samo sto se Janko ne brine da li ce se to vidjeti ili ce ostati neprimjeceno..Jos jednom BRAVO i nastavi da vjerujes u sebe i u svoj nacin igre..

Milana

pre 15 godina

Ma...Rafa je za sve kriv, i sto je Nole ispao, i sto je Ana ispala, i sto je Janko a i Jelena ispala:-)))))On ce da prognozira da je Nole favorit za Broj 1!:-)))))
Siroma Rafa danas je morao i sam da prodje pravu golgotu od pitanja novinara zbog povrede kolena skoro identicne kao kod Jelene u proslom mecu,
i onako pametan kakav je rece:"Svi vrhunski sportisti skoro stalno imaju bolove ovde, onde, tamo ili ovamo (mozda moj prevod nije najidealniji ali je u tom smislu bila njegova misao), jer neprestano daju sve od sebe jer zele stalno da postignu vrhunske rezultate."

Konstantin 93

pre 15 godina

@ KIMI 4ever
Ako bas hoces da znas, ja treniram tenis i ako bas hoces da znas na proslom turniru sam imao bukvalno istu povredu kao Janko(a on je plus imao profesionalnu pomoc) i znam da sa tom povredom moze da se igra... I nemoj molim te da pricas kako mi je daljinski jedina sprava za vezbanje, STVARNO SI SMESAN! ! !

Shule

pre 15 godina

@ Konstantin 93
Brate molim te.Ti da si neki teniser culi bi smo za tebe. Nema sanse da si imao istu povredu kao janko.Pa ti verovatno ne bi vise uzeo reket u ruke. Janko je najbolji. Ima tri puta vece srce od djokovica. Djokovic ne moze da poveze dva turnira na kojima igra dobro.Jedan osvoji a u drugi ispadne od nekog 200.

Simke

pre 15 godina

Steta,izgleda se najeli ,pa nisu dovoljno gladni ,samim tim nema onog zara i strasti ,samopouzdanja,ujedanja za svaki poen, UZIVANJA u svakom mechu,narocito kod Jece,sto je najvidljivije kad izgradi poen,i umesto da celim telom agresivno udari ravan forhend,ona udara iz lakta,sa spinom,i daje uvek sansu protivniku,makar iz trka,da ide na direktan poen.Tako trosi rame,ali verovatno se zadovoljila,zasitila,iako moze da podigne igru jos 30-40 posto od dosadasnje. OD MONIKE PO MENI TOLIKI POTENCIJAL JOS NIJEDNA TENISERKA NIJE POSEDOVALA ali ili ne voli da slusa,ili ima corave trenere. Pa sa Srdjanom Djokovicem imala bi do sada bar TRI GS-ma!!!

pre 15 godina

Izostao balkanski dvoboj

Teniski zaljubljenici s obje strane granice već su oštrili pera uoči napada nma teniske portale u Hrvatskoj i Srbiji, nestrpljivo čekali susret Čilića i Tipsarevića. A kad ono krah obojice uzdanica...

Čilić je doživio debakl protiv Clémenta (Klemon), 145. na svijetu, a Tipsarević protiv Schüttlera, 94. na ATP-ovoj ljestvici!

Kakva bruka! A već smo jednoga od njih vidjeli kako protiv Nadala igraju najmanje pet setova...

Joao

pre 15 godina

Kada covek da sve od sebe na turniru, kao sto je dao Janko Tipsarevic, mi mozemo samo da budemo zadovoljni. Moze da nam bude zao sto sticajem okolnosti nije imao bolje sanse u ovom mecu, ali moramo biti zadovoljni. Popravio je svoju igru, popravio mentalni odnos prema tzv. slabijim protivnicima i terenima i rezultat bi, uz bolje zdravlje, bio sigurno jos bolji. Nasi drugi teniseri i teniserke, ponekad se zale na veliki pritisak. Sto se mene tice, a i dobrog broja ljubitelja ove igre koje poznajem, oni su vec sada, na pocetku karijere, ucinili toliko za srpski tenis, da ne moraju uopste vise do kraja zivota da odigraju nijedan mec. To sto cemo mi, kao navijaci, komentarisati njihovu igru, uspone i padove, to je deo njihove slave i popularnosti i ne treba da ih dotice. Sto se nas tice, pritiska nema. Jedini pritisak koji treba da osecaju je pritisak da uvek daju sve od sebe. Nista drugo, jer samo budala moze da govori o nastupu na Vimbldonu kao neuspehu. Dovoljno je da se vrati 5 godina unazad i zacutace!

trla brla

pre 15 godina

Šteta što nije prošao. Više mi se sviđa njegov tenis nego Noletov. Gledao sam ga na AO kada je igrao protiv "Tate" i to je bilo zaista lijepo. Nole mi je previše "pravocrtan", brz, točan, precizan, ali bez neke posebne ljepote. Slično kao Nadal. Po tehnici udaraca Janko je biližo old school tenisu. To mi se više sviđa. So, od srpskih tenisača dajem prednost Janku. Nadam se da će i dalje napredovati.

Mara

pre 15 godina

Janko je veliki borac i kad-tad ce biti u prvih 10. Inace njegov protivnik danas je nekada bio svetski reket broj 5, tako da Janko nije izgubio bas od nekog tamo anonimnog Svabe.

Nikola

pre 15 godina

Kao i obicno Janko gubi protiv losijih 90 tenisera.Pobedio je jace nosioce ali onda cim sam video da igra sa nekim lose plasiranim 94 na ATP listi znao sam da ce izgubiti.

Iako sam se kladio protiv Janka navijao sam za njega,ali ovako mi je barem doneo pare posto je nazalost njegov poraz protiv autsajdera uvek sigurica a kvota je dobra na protivnika.

Dusan

pre 15 godina

E bas steta, bila je ovo velika prilika da Janko upadne na veliku scenu, popravi pasman i udje u prvih 20, ali zivot ide dalje. Dao je sve od sebe, cini mi se da je povreda uzela danak i to je to. Bar da je sa druge strane bio neko jaci, pa da manje zalim, ali ovako mi je bas krivo, zasluzio je Janko da mu se konacno sve vrati sto je ulozio, a petak po podne, druge nedelje turnira na centralnom terenu bi zaista bio ostvarenje svih snova. No ima dana za megdana, cini mi se da je samo pitanje trenutka kada ce Janko konacno uraditi nesto veliko. Samo nastavi ovako, drzim ti pesnice.

Konstantin 93

pre 15 godina

@ Shule
Normalno da nisi cuo za mene jer ja nisam profesionalni igrac(bar za sada), a imao sam istu povredu kao i Janko, to je povreda butnog misica nije to nista nenormalno i nije nikakva teska povreda...

Jeeeste

pre 15 godina

@DS (S kao Spanija, ko ce sad da prelazi na latinicu :D)

Elem, protiv Nadala u ovakvoj formi Tipsarevic bi uzeo 4 gema(samo zato sto se pali protiv jacih tenisera), a Cilic eventualno 2 poena.

Marko

pre 15 godina

Igrao je dobro,ali ne dovoljno...nije dao sve od sebe...slazem se da ga je sudija pokrao,kao i da ima povredu,ali znajuci janka,izgubio bi u trecem ili cetvrtom setu sa npr 63.Pre bih rekao da psihicki nesto nije bilo u redu.Jednostavno,ovo mu je bila ogromna sansa da napreduje,a on je lako ispustio.Mogao je u polufinale lagano.Bas steta.

Zuma

pre 15 godina

@Nesha
Nije bilo challenga, jer je meč bio na terenu broj 2 na kom nema hawk-eye sistema. 'Oko sokolovo' postoji samo na centralnom i terenu broj 1.

Tea (JJ and Janko fan)

pre 15 godina

Svim Jankovim fanovima saljem poziv da se uclane na jegov fan forum ... http://janko-tipsarevic.darkbb.com/index.htm pozdrav svima!!!

dfgdf

pre 15 godina

e moj joao dragao zivis ti u bajkama kad bi oni brinuli o komentarima ne bi ni dosli ovdje pritisak je zato sto su prvi nosioci turnira cijeli svijet od njih ocekuje titule(zato su ispali srbi sto je tako svojstveno za srpski i balkanski gubitnicki mentalitet to se njemcima kao federeru ne događa) i brane puno bodova od lanjskog turnira

dfgdf

pre 15 godina

konstantin se jedini ovdje kuži u tenis nadam se da ce decko nesto napravit a đokovic je najbolji balkanac na touru svih vremena kolko god ivanisevic bio hrvat jer on je stara luzercina ostali hrvati jer za srbe ne znam:čilić ce bit top 10 al ne znam oce li uzimat gs ancic ako se vrati u staru formu mozda a tomic ce bit negdje ko đokovic

Konstantin 93

pre 15 godina

Sramota, sramota i sramota... ovaj poraz nema nikakvo opravdanje(cak mu ni povreda nije opravdanje)... toliko sam se razocarao i toliko mi je krivo da stvarno... ne znam sta da kazem!!! Covek koji na travi pobedi Rodika a izbgubi od 94. rangiranog nemca stvarno nije normalan

Udruženje puritanaca iz Čačka

pre 15 godina

Završi se srpska Vimbldonska priča već u osmini finala, ne računam dublove i ostale rekreativne kategorije. Ne znam po kom osnovu smo teniska sila kada ovako prolazimo na najznačajnijem teniskom turniru na svetu?!

Danijel

pre 15 godina

Marijo Ancic je cudo od tenisaca!!!
pola godine bio van terena, mucila ga strasna bolest, monenukleoza, ukupno osam mjeseci ga nije bilo!
startao u ovu sezone nakon te teske bolesti kao 135. igrac svijeta, a sada?! cetrvtfinale u wimbledonu i vratio se skoro do vrha!! nakon ovoga tjedna Marijo Ancic opet zauzima poziciju izmedju prvih 25 igraca svijeta!! ali nije dosta, idemo dalje Marijo, ti si igrac za TOP 5 !!!

JankoFan

pre 15 godina

Ipak, ja sam presrećan posle ovog Vimbldona!
Jednostavno, Janko je uspeo da malo skrene pažnju ove naše javnosti na sebe! Konačno su neki novinari čuli za njega, a negde je čak objavljeno i tri reda njegove izjave! Na TV su ga jedva pominjali u vestima! Naravno, bitniji su bili Đoković, Ana i Jelena. Da se razumemo, nemam ja ništa protiv njih troje! Ali imam protiv onih koji sebe nazivaju novinari! Oni koji neprekidno izveštavaju samo o Đokovuiću, Jeleni i Ani a Janka i Zimonjića ne pominju!!! E pa sad su morali malo da zaborave na Đokovića i mnogo mi je drago što je ispao!!! Drago mi je jer se pokazalo da mi imamo još jednog tenisera!
http://janko-tipsarevic.darkbb.com/index.htm

Srpski patriota

pre 15 godina

Ali mozda casno ?! Ajdeee, ispravite me, ako gresim !!! Nista zato mi Srbi smo moralni "pobednici" ovog Wimbledon-a !!!

Blejach

pre 15 godina

Sudija ga je pokopao! Kako je moguce da se svira aut, a loptica lepo ocesala liniju i skinula kredu. Mislim o cemu se radi???

I kako posle takve nepravde da nastavi?? UZAS, BRUKA, SRAMOTA!

bez kompasa

pre 15 godina

SMEKERCINO!
Danas nisi imao pola noge, nisi imao korektnost sudija, nisi imao srece ali imao si SRCE VELIKO KAO KOSMOS!
Veliki respekt tebi Janko i cekamo te zdravog u jos boljim izdanjima. U to sam siguran!

Djindja

pre 15 godina

koje ste vi ... !!!! covek je veca faca od djokovica...onaj nema snage ni da umre a kamoli da igra tenis...ste ga videli kada se skine,samo koza i kosti...janko je smeker..igra za srbiju,nikada ne predaje bez potrebe,a onaj som cim krene da gubi,odmah predaje...a zna da napada rodzera kako je ce da ga pocepa itd. MA NIJE MU NI DO KOLENA...janko bi ga dobio... janez,sve si bolji i bolji...sa tobom u nove pobede

Ivana

pre 15 godina

Janko svaka cast, borio si se!

Ajde pa na US Openu svima da bude bolje, a ja dolazim da vas bodrim; Kupila sam karte za 1/4, 1/2 i finale, nemoj da vas tamo ne bude;) I u jednoj i u drugoj konkurenciji!
Zaboravimo Wimbledon (ionako ga mrzim zbog toga sto ga Monika nikada nije osvojila), i krenimo u napad na US Openu!!!!

Danijel

pre 15 godina

steta, zao mi je janka, imao je realne sanse da pobedi nemca i tako sebi da obezbedi uscesce na olimpijadu. nije trebalo bit, ali tu je sta je, borio se, to je naj vaznije. na kraju 4 kolo nije los rezultat za igrace njegove klase.

Jelena

pre 15 godina

@Konstantine,Janko je sepao,iliti po "srpski" receno: copao! Kako povreda nije opravdanje? Jeste vala opravdanje bar malo,jer znamo da je Janko veliki kvalitet i da je pobredio 6. i 25. tenisera sveta.
Bambi,koj moj uopste pa pratis tenis?Definitivno nemas veze sa njim. Uostalom ostao je dubl-majstor,Nenad Zimonjic-Ziki..zbog njega vredi gledati "prokleti" Wimbldon. I sudija..koj ti je k***c,bre? Haha..zaista,ovo je nepravda! I nema smisla. A smesno mi je sto sam ja ovu psovku izgovorila malo pre Janka. Janku: Janko majstore,ucinio si me PONOSNOM..dobro,jeste da sam od nervoze plakala..malo tuzna..ali si CAR!! Odlican si bio! I dva meca pre ovog su bila profi,dokaz da si mnogo bolji i da zasluzujes bolju poziciju na ATP listi od ove koju posedujes. Ali uvek se zajebes na nekim mecevima "zlj" kategorije.Da su ti dali nekog bolje rangiranog ti bi ga pokosio. Pa sta ako je ovaj nekad bio 5.? Nema opravdanje ni on za svoje 94. mesto. I ,aman,ljudi,prestanite bar malo da osudjujete!!
@Nesho: celendzera nije bilo na tom terenu na kom je Janko igrao,tj.na terenu 2.
A jel moze MENI neko da kaze sta je to hock-eye?..Bas me zanima..please! I puno pozdrava za sve one koji vole tenis kao igru,a ne kao mec koji im sluzi kao "zanimacija" na TV-u jer nema drugih emisija..

Simke

pre 15 godina

Steta,izgleda se najeli ,pa nisu dovoljno gladni ,samim tim nema onog zara i strasti ,samopouzdanja,ujedanja za svaki poen, UZIVANJA u svakom mechu,narocito kod Jece,sto je najvidljivije kad izgradi poen,i umesto da celim telom agresivno udari ravan forhend,ona udara iz lakta,sa spinom,i daje uvek sansu protivniku,makar iz trka,da ide na direktan poen.Tako trosi rame,ali verovatno se zadovoljila,zasitila,iako moze da podigne igru jos 30-40 posto od dosadasnje. OD MONIKE PO MENI TOLIKI POTENCIJAL JOS NIJEDNA TENISERKA NIJE POSEDOVALA ali ili ne voli da slusa,ili ima corave trenere. Pa sa Srdjanom Djokovicem imala bi do sada bar TRI GS-ma!!!

messi

pre 15 godina

Dobro je sudija i prosao,ja bih ga reketom gadjao!SRAMOTA za sudjenje,svaka cast Janko,borio se ali ovog puta ga je i povreda sprecila...za JJ nemam komentara osim da o prvom mestu moze samo da sanja ukoliko ne promeni nesto

pre 15 godina

Izostao balkanski dvoboj

Teniski zaljubljenici s obje strane granice već su oštrili pera uoči napada nma teniske portale u Hrvatskoj i Srbiji, nestrpljivo čekali susret Čilića i Tipsarevića. A kad ono krah obojice uzdanica...

Čilić je doživio debakl protiv Clémenta (Klemon), 145. na svijetu, a Tipsarević protiv Schüttlera, 94. na ATP-ovoj ljestvici!

Kakva bruka! A već smo jednoga od njih vidjeli kako protiv Nadala igraju najmanje pet setova...

Ženevljanin

pre 15 godina

Jeste, sudija je pogrešio, ali takve (nenamerne) greške su deo tenisa i retko su odlučujuće za konačni rezultat meča koji na GSu traje najmanje dva sta a često i tri, četiri. Za to breme se odigraju stotine poena pa je uticaje jedne greške zanemarljiv. Danas je Šitler bio bolji igrač. Shvatite veće jednom da su razlike između prvih sto tenisera minimalne i da bolje plasirani teniser može lako da izgubi ukoliko ne igra sa 100% kapaciteta, ili ako je njegov protivnik izuzetno inspirisan. Ako je normalno da Tipsarević pobedi tridesetak mesta bolje plasiranog Rodika, onda je takođe normalno da izgubi od tenisera koji je jedva ušao u prvih 100. Rodžer i Rafa su izuzeci koji potvrđuju pravilo, mada i oni mogi da se okliznu. I nije tačnoda Janko niokad neće imati sličnu priliku; on je taj koji stalno STVARA takve prilike pobeđujući objektivno bolje od sebe. Nagledaćemo se mi još njegovih uzbudljivih mečeva, u slavu tenisa...

Jeeeste

pre 15 godina

@DS (S kao Spanija, ko ce sad da prelazi na latinicu :D)

Elem, protiv Nadala u ovakvoj formi Tipsarevic bi uzeo 4 gema(samo zato sto se pali protiv jacih tenisera), a Cilic eventualno 2 poena.

KIMI 4ever

pre 15 godina

KOnsantine 92, da li si ikada igrao tenis? vozio bicikl? oli trcao maraton? Da jesi znao bi sta je BOL, kada trba da se uspes na visoko i stmo brdo sa biciklom, ili da pretrcis 42,125km za 2 sata i 20 minuta, tako je isto i u tenisu, trcis za svakom loptom, a noga samo sto ne pukne, kladim se da se ne pomeras iz svoje fotelje, a sprava za rekreaciju ti je daljinski upravljac.
Svi vi ovde koji pljujete nase tenisere, sram vas bilo, vi ste osvojili GS, popeli ste se na MOnt Everest, osvojili Nobelovu nagradu, pobedili u trci Formule 1, na Tur de Fransu, osnovali Majkrosoft, odakle vama pravo da nipodastavate rezultate objektivno boljih i uspesnijih ljudi od vas, Janko je zavrsio i fakultet. Sta vi znate kako je uci u prvih 100 na Atp listi , ili bilo sta drugo kad nemozete ni 10 sklekova posteno da uradite.
SVAKA CAST SVIM NASIM SPORTISTIMA na njihovim uspesima, nadam se da ce Daca da se izvuce, toliko za ovaj put od mene, a vi pluvaci, vama je krivo sto niste tamo na terenu, nego za svojim monitorima i tv ekranima

Nikola

pre 15 godina

Kao i obicno Janko gubi protiv losijih 90 tenisera.Pobedio je jace nosioce ali onda cim sam video da igra sa nekim lose plasiranim 94 na ATP listi znao sam da ce izgubiti.

Iako sam se kladio protiv Janka navijao sam za njega,ali ovako mi je barem doneo pare posto je nazalost njegov poraz protiv autsajdera uvek sigurica a kvota je dobra na protivnika.

darki001

pre 15 godina

Cestitam Janku na veoma dobroj igri. Steta sto nije uspeo da ode u cetvrtfinale ali takav je zivot mislim da nikad nece imati ovakvu sansu za prolaz u polufinale kakvu je imao sada. Ali mislim morao je da dobije svabu koji nije nesto visoko rangiran odnosno rangiran je dosta ispod njega na ATP. Morace da pokusa da ide malo dalje od trecega i cetvrtog kola na velikim turnirima ako zeli da bude u prvih 15 igraca na svetu. Ipak cestitke i sve najbolje u buducnosti. Trudio se koliko je mogao i tu mu se nema sta zameriti.

J.S. #23

pre 15 godina

Mogu samo da kazem SVAKA CHAST LEGENDO!
Nowak bi na twom mestu predao bez predomishljaja!
I dobro si rekao ono sudiji, samo oshtro, mada bzwz troshish ziwce na gluposti!
Swe u swemu JANKO MI TE WOLIMO! ! !

Konstantin 93

pre 15 godina

@ Malo objektivnosti...
Pa da bio je 5 igrac(bio je-perfekat)
@ Peca
Peco molim te nemoj da se mesas u stvari u koje se ne razumes... Ja Janka volim da gledam vise od bilo kog tenisera i uopste ne moram da se stigim svojih misli... da razumes tenis shvatio bi kakvu je sansu Janko imao, ovakvu sansu skoro nece imati ni na jednom grend slemu, jer mu se ovde otvorio zreb da lagano udje u polufinale! Pravi pobednici ovakvu sansu ne smeju da propuste, pa kako ce on da udje u prvih 20 ako gubi ovakve meceve!!!!

Chukarica

pre 15 godina

Konstantin je 100% u pravu, podrzavam njegovo misljenje.
Janko je morao dobiti ovaj mech, makar i na jednu nogu. Secam se pre dve godine kad je Roko (Karanusic) u prvom kolu odrao "petog" igraca sveta u prvom kolu Wimbledona. Glatko.
Janko, moli Boga da opet dobijes ovakvu sansu!
Cheers!
@ Nothing Hill

Jelena

pre 15 godina

Moli se "moderator" da mi kaze zasto se moji komentari ne objavljuju??? Pa psovke sam svela na minimum,na 2 slovca.. Bar mi kazite sta sam pogresila..i ovo NE objavljujte! Hah

nikol dž. femija

pre 15 godina

I TAKO su JANKO i JJ IZGUBILI od onih koji su UŠLI U ČETVRTU DECENIJU ŽIVOTA i nisu ni među 50 u svetu.

NIKADA NIJE KASNO za one koji vredno rade, a kako naši vredno rade DOĆI ĆE I NJIHOVO VREME NA WIMBLEDONU.

dile

pre 15 godina

i uvek cu pre da gledam janka kako gubi nego novaka kako dobija, covek ako nista igra atraktivniji tenis. novaka kada gledam samo sto ne zaspem.

Gvozdenovic

pre 15 godina

Ljudi čitam vaše komentare ceo vimbldon i mogu vam rećida oni oslikavaju celokupan problem našeg mentaliteta.Janko nije kralj,niti je Jelena carica.Izgubili su mečeve koe su morali da dobiju i prosto ne shvatam kako neko može tako nonšalantno da ispusti takvu šansu pogotovu Jelena.Ali nije u tome problem,turnira ima mnogo igraće se još,prostora za napredak ima.Ali NIKO od njih nije ispao faca,džek,gospodin posle poraza i to me najviše boli,više nego što su ispali.Ovo je Vimbldon,svetska scena kada ćete i vi i oni shvatiti da ljude bole uvo za povrede,loš dan,visoku travu,teren broj 18...kada promene neke stvari u glavi naši se mogu nadati velikim uspesima.Ako ne Novaku ostaje da se kida sa Fererom,a Ani i Jeleni da se nadaju da se još neka teniserka penzioniše.Iskreno se nadam da će naši raditi na tome i da će uvideti svoje greške i da se neće zadovoljavati polovičnim uspesima u svojim karijerama.

Shule

pre 15 godina

@ Konstantin 93
Brate molim te.Ti da si neki teniser culi bi smo za tebe. Nema sanse da si imao istu povredu kao janko.Pa ti verovatno ne bi vise uzeo reket u ruke. Janko je najbolji. Ima tri puta vece srce od djokovica. Djokovic ne moze da poveze dva turnira na kojima igra dobro.Jedan osvoji a u drugi ispadne od nekog 200.

Milli

pre 15 godina

Janko glavu gore! Da nisi bio povredjen sigurno bi ga pobedio. Jedini si od nasih tenisera koji nije podbacio. Do kraja godine sigurno ces u Top 20. Napred majstore!!

Legend

pre 15 godina

Ljudi pa sudije su sada primorane da uce srpski jezik(za pocetak psovke).Nisam jedan od onih koji tvrde da nas ceo svet mrzi,ali zar je onaj sudija dokazao drugacije?Pa sta je koji K.... hteo od Janka BRE!Radujem se uvodjenju hock-eye(izvinite ako sam pogresio u pisanju)sistema na svim terenima!

Tea (JJ and Janko fan)

pre 15 godina

JANKO se borio kao lav .... koliko smo videli povreda nije nimalo naivna, otezavala mu je kretanje i nije mogao nida trci , kao sto smo navikli!!! Zaista smo uzivali u njegovom sjajnom tenisu protekle nedelje...vazno je da se povreda izleci i da nastavi u ovom ritmu , jer u periodu do US opena ne brani nista od poena ... a njegovo vreme tek dolazi! Mnogi govoreda od njega necebiti nista ali ja znam da hoce , jer zaista ima talenat za tenis! Steta je sto nije usao u polufinale jer bi time postao 20 teniser sveta , ali povreda je bila jaca od njegove volje! JANKO SAMO HRABRO UZ TEBE SAM!!!

Marko

pre 15 godina

Igrao je dobro,ali ne dovoljno...nije dao sve od sebe...slazem se da ga je sudija pokrao,kao i da ima povredu,ali znajuci janka,izgubio bi u trecem ili cetvrtom setu sa npr 63.Pre bih rekao da psihicki nesto nije bilo u redu.Jednostavno,ovo mu je bila ogromna sansa da napreduje,a on je lako ispustio.Mogao je u polufinale lagano.Bas steta.

Mara

pre 15 godina

Janko je veliki borac i kad-tad ce biti u prvih 10. Inace njegov protivnik danas je nekada bio svetski reket broj 5, tako da Janko nije izgubio bas od nekog tamo anonimnog Svabe.

Predo

pre 15 godina

Kao prvo svaka cast Janku na svemu pokazanom u ovom Vimbldonu, koji i nije tako katastrofalno zavrsio za Srpski tenis, kako je izgledalo. Svi su vise, manje sacuvali svoje pozicije, Djokovic je dobio lekciju, koja ce mu nadam se, koristiti u buducnosti, a sve je kriv zgusnut raspored turnira i nedovoljno vrijeme za odmor i pripreme. Vidicemo i hoce li Rafa i Fed prezivjeti do kraja. Sto se tice Tipsarevica - odlican turnir. Ne znam kojim ste se vi sportom bavili, ali ja bih ovaj mec predao sa ovakvom povredom. Janko je nasao odlicnu taktiku da pokusa da se izvuce, oslanjao se na servis, kratio poene, ali vidjelo se da jednostavno nema sanse. Gledao sam mec do kraja radi tenisa, ali se vidjelo da jednostavno ne moze vise od onoga koliko je dao, a to nije bilo dovoljno za pobjedu. Sudije mu jesu "ukrale" onaj as, ali to nije bilo presudno u ovom mecu. A njegova nervoza je proistekla iz povrede i toga da je nade morao polagati u servis vise nego obicno. A steta, mogao je nedju prvih dvadeset...

BOKI-zagreb

pre 15 godina

Jesam hrvat..ali moram priznatu da mi je žao kaj janko nije prošao! Meč u kojem te sudac onako gazi me podsjeća na neke mečeve ljubičića od prije par godina..ono je sramota! Kopd janka mi se sviđa kaj je borac i kaj ne šljivi nikoga osim sebe! Prgav je i to je ono kaj treba svakom sportašu! A druga najjača stvar mi je bila kad mu je sudac sudio dobru loptu na čisti aut schuttlera..a janko " koj ti je bre, šta mi to radiš" i onda what is wrong with you.. i onda pljune prema sucu..ja sam se potrgao od smijeha! car! Pozdrvaljam također veliku pobjedu i povratak gdje mu je i mjesto..ANČIĆU!

Konstantin 93

pre 15 godina

@ KIMI 4ever
Ako bas hoces da znas, ja treniram tenis i ako bas hoces da znas na proslom turniru sam imao bukvalno istu povredu kao Janko(a on je plus imao profesionalnu pomoc) i znam da sa tom povredom moze da se igra... I nemoj molim te da pricas kako mi je daljinski jedina sprava za vezbanje, STVARNO SI SMESAN! ! !

trla brla

pre 15 godina

Šteta što nije prošao. Više mi se sviđa njegov tenis nego Noletov. Gledao sam ga na AO kada je igrao protiv "Tate" i to je bilo zaista lijepo. Nole mi je previše "pravocrtan", brz, točan, precizan, ali bez neke posebne ljepote. Slično kao Nadal. Po tehnici udaraca Janko je biližo old school tenisu. To mi se više sviđa. So, od srpskih tenisača dajem prednost Janku. Nadam se da će i dalje napredovati.

Ајдеее!

pre 15 godina

Дечко, СВАКА ЧАСТ! Уопште не сумњам у твоју победу, да није било повреде и некоректног суђења. Али то је живот. Храбро напред, биће још прилика. Ајдеее!

dile

pre 15 godina

ma vi niste bre normalni, morao je da dobije mec sa jednom nogom . pa sta mislite da on nije hteo da ga dobije zbog sebe. mozda da ste mu vi rekli koliko vam to znaci onda bi se vise trudio...budale...
covek je sa jednom nogom igrao odlicno da nije bio povredjen odrao bi svabu!

nikola stojanovic

pre 15 godina

Bravo Jandza..Mogao je vise ali BOZE MOJ,valjda ce i njega proci maler i samim tim uspjeti da na nekom narednom velikom turniru pokaze u stvari svoje pravo lice,i dokaze koliko stvarno moze..a moze mnogo!!Nekad mozda i nervoza ucini svoje ali te probleme imaju svi teniseri,samo sto se Janko ne brine da li ce se to vidjeti ili ce ostati neprimjeceno..Jos jednom BRAVO i nastavi da vjerujes u sebe i u svoj nacin igre..

Milana

pre 15 godina

Ma...Rafa je za sve kriv, i sto je Nole ispao, i sto je Ana ispala, i sto je Janko a i Jelena ispala:-)))))On ce da prognozira da je Nole favorit za Broj 1!:-)))))
Siroma Rafa danas je morao i sam da prodje pravu golgotu od pitanja novinara zbog povrede kolena skoro identicne kao kod Jelene u proslom mecu,
i onako pametan kakav je rece:"Svi vrhunski sportisti skoro stalno imaju bolove ovde, onde, tamo ili ovamo (mozda moj prevod nije najidealniji ali je u tom smislu bila njegova misao), jer neprestano daju sve od sebe jer zele stalno da postignu vrhunske rezultate."

realista

pre 15 godina

@Ženevljanin
U dosta stvari se slazem sa tobom, ali ne i u tome da je danas Sitler bio bolji igrac. Pa valjda si gledao mech. Statisticki gledano potpuno izjednaceni. Isti procenat prvog servisa, isti procenat osvojenih poena na prvi i drugi servis, isti broj neiznudjenih greski, cak i isti broj ukupno osvojenih poena (odnosno Sitler svega dva poena vise 133:131).
Medjutim Janko je imao skoro duplo vise aseva, mada to i nije toliko vazno koliko vineri.
Pa preko pola nemcevih vinera su bile lopte koje bi Janko bez problema branio da nije imao problema sa nogom i trcanjem. Za razliku od Jankovih vinera koje ni Nadal ne bi mogao odbraniti. Prema tome mislim da je Janko igrao mnogo bolje od Nemca , ali odlucile su 2 lopte. Jedna kada je nemac napravio brejk u trecem setu i druga u tai brejku zadnjeg seta.
Janko je izgubio prvenstveno zbog te povrede i zbog rekao bih preterane nervoze tokom mecha.
Po igri u polju video se pravi odnos snaga, upravo onakav kakav treba da bude kada igra 90. i 40. igrac.
Nemac njegovom danasnjom igrom pokazuje da ni ne zasluzuje bolju poziciju od te 90., a Janko je opet pokazao igru za bar 20. mesto.
Ne zelim da umanjujem Sitlerovu pobedu, ali za danasnju pobedu moze samo da se zahvali Janku i njegovoj povredi.
Svojom igrom nije zasluzio da pobedi, ali cesto se u tenisu desava da losiji pobedi.
Ako cemo iskreno Janku je danas falilo samo malo srece pa da pobedi ovog nemca sa jednom nogom.
Neki drugi igrac na Jankovom mestu bi verovatno predao mech ili izgubi sve setove sa nulom, a Janku su 2 lopte falile da i u takvom stanju pobedi.
Mislim da ce ovaj decko tek da pravi senzacije na buducim takmicenjima. Gledajuci ga ovih dana ubedjen sam da trenutno nema igraca na svetu koga Janko ne moze da pobedi.
Ne verujem da ce Janko ikada biti prvi, ali sam sasvim siguran da ce mnogim sampionima u buducnosti mrsiti konce i izbacivati ih sa turnira.
I jos nesto - prvi put kad Janko stigne do polufinala nekog GS-a taj GS ce i osvojiti.

...

pre 15 godina

(Jelena, 30. jun 2008 22:12)

Nije hock eye, kao sto ti kazes, vec hawk eye (sokolovo oko). Hock bi trebalo da znaci zaloziti, zalozenost.

Inace, hawk eye je kompjuterski sistem za pracenje putanje loptice, koji je, pored tenisa, prisutan i u kriketu i jos nekim sportovima.

Dusan

pre 15 godina

E bas steta, bila je ovo velika prilika da Janko upadne na veliku scenu, popravi pasman i udje u prvih 20, ali zivot ide dalje. Dao je sve od sebe, cini mi se da je povreda uzela danak i to je to. Bar da je sa druge strane bio neko jaci, pa da manje zalim, ali ovako mi je bas krivo, zasluzio je Janko da mu se konacno sve vrati sto je ulozio, a petak po podne, druge nedelje turnira na centralnom terenu bi zaista bio ostvarenje svih snova. No ima dana za megdana, cini mi se da je samo pitanje trenutka kada ce Janko konacno uraditi nesto veliko. Samo nastavi ovako, drzim ti pesnice.

Jaca

pre 15 godina

spadam u one retke navijace sto po svemu vise vole Janka od Novaka, te mi to daje za pravo da kazem sledece: sokirana sam Jankovim ponasanjem na terenu. Razumem da su ga sudije ostetile vise puta ali onakvo svadjanje, vokabular reci i na kraju pravo pljuvanje prema sudiji, to je previse. Janko je uvek bio pravi sportista i kad dobija i kad gubi, ja ga ovakvog nisam videla i jako me je razocarao. Uvek cu navijati za njega, ali ga molim, ako ovo ikad procita, mi smo navijaci, ne zbog nas, nego radi sebe: sportista je uvek sportista - na terenu i van njega. Vodi racuna Jane, zbog sebe. Tvoj verni navijac.

Zuma

pre 15 godina

@Nesha
Nije bilo challenga, jer je meč bio na terenu broj 2 na kom nema hawk-eye sistema. 'Oko sokolovo' postoji samo na centralnom i terenu broj 1.

Joao

pre 15 godina

Kada covek da sve od sebe na turniru, kao sto je dao Janko Tipsarevic, mi mozemo samo da budemo zadovoljni. Moze da nam bude zao sto sticajem okolnosti nije imao bolje sanse u ovom mecu, ali moramo biti zadovoljni. Popravio je svoju igru, popravio mentalni odnos prema tzv. slabijim protivnicima i terenima i rezultat bi, uz bolje zdravlje, bio sigurno jos bolji. Nasi drugi teniseri i teniserke, ponekad se zale na veliki pritisak. Sto se mene tice, a i dobrog broja ljubitelja ove igre koje poznajem, oni su vec sada, na pocetku karijere, ucinili toliko za srpski tenis, da ne moraju uopste vise do kraja zivota da odigraju nijedan mec. To sto cemo mi, kao navijaci, komentarisati njihovu igru, uspone i padove, to je deo njihove slave i popularnosti i ne treba da ih dotice. Sto se nas tice, pritiska nema. Jedini pritisak koji treba da osecaju je pritisak da uvek daju sve od sebe. Nista drugo, jer samo budala moze da govori o nastupu na Vimbldonu kao neuspehu. Dovoljno je da se vrati 5 godina unazad i zacutace!

Konstantin 93

pre 15 godina

@ Shule
Normalno da nisi cuo za mene jer ja nisam profesionalni igrac(bar za sada), a imao sam istu povredu kao i Janko, to je povreda butnog misica nije to nista nenormalno i nije nikakva teska povreda...

Tea (JJ and Janko fan)

pre 15 godina

Svim Jankovim fanovima saljem poziv da se uclane na jegov fan forum ... http://janko-tipsarevic.darkbb.com/index.htm pozdrav svima!!!

dfgdf

pre 15 godina

e moj joao dragao zivis ti u bajkama kad bi oni brinuli o komentarima ne bi ni dosli ovdje pritisak je zato sto su prvi nosioci turnira cijeli svijet od njih ocekuje titule(zato su ispali srbi sto je tako svojstveno za srpski i balkanski gubitnicki mentalitet to se njemcima kao federeru ne događa) i brane puno bodova od lanjskog turnira

dfgdf

pre 15 godina

konstantin se jedini ovdje kuži u tenis nadam se da ce decko nesto napravit a đokovic je najbolji balkanac na touru svih vremena kolko god ivanisevic bio hrvat jer on je stara luzercina ostali hrvati jer za srbe ne znam:čilić ce bit top 10 al ne znam oce li uzimat gs ancic ako se vrati u staru formu mozda a tomic ce bit negdje ko đokovic