Tenis 81

Sreda, 14.05.2008.

16:51

Enan objavila povlačenje iz tenisa

Enan objavila povlaèenje iz tenisa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

Ženevljanin

pre 15 godina

Neočekivanom odlukom Žistin Enen ženski tenis je dobio najveći udarac. Posle odlaska Hingis i Klajsters, opadanja Moresmo i Devenport iz ove do nedavno vladajuće generacije ostale su samo sestre Vilijams, ali su i one sve bliže odlasku. Nije još jasno koja će teniserka postati nova kraljica belog sporta, ali je skoro sigurno da će biti s Istoka (ako je granica Istoka na Drini:-).
A Belgijaci bi mogli da svom najvećem teniskom stadionu daju ime "Enen i Klajsters". Ne verujem da će u ovom veku imati ponovo dve takve igračice...

Hana

pre 15 godina

Pre svega mi je zao sto odlazi jedan veliki teniski as,ali sta da se radi zivot je takav.Zelim joj sve najbolje u daljem zivotu i nadam se da ce se jednog dana vratiti tenisu i opet biti broj 1.Sada imaju priliku i Ana i Jelena da se izbore za prvo mesto,mada nikada niko nece zaboraviti Zastinin bekhend. Puno pozdrava za velikog teniskog asa!

lulu

pre 15 godina

belgijanka je procenila da ce uskoro biti skinuta sa 1. mesta i da vimbldon nema ipak sanse da osvoji,pa je odlucila da se odvazi na,vec ranije planirano,povlacenje,dok je jos na samom vrhu.
sujeta,kukavicluk,umor posle fantasticne sezone,sta god da je u pitanju-velika steta za tenis,a ostaje nam nada da ce se sjajna teniserka ipak vratiti,odmorna,skolovana i opustena

Zdenko

pre 15 godina

JH - mnogi su je voleli, mnogi mrzeli, kao i uostalom sve sampoine, ali istina je da igrala sjajan tenis.
Bekhend - genijalan!
Zaista mije zao sto odlazi... Ali verujem da jedna faca kao sto je ona, zna sta radi...
OLE!

justine_fan_4_ever

pre 15 godina

Justine Henin:" I didn't want to be a star, I just wanted to be the great player on the court!"
You was and you'll allways be!!!!!:):):):)
Mozda nije bila atraktivna kao druge teniserke iz svetskog vrha, ali njena igra je bila nesto specijalno!!!!:) Kojeg god tenisera da su pitali koju teniserku voli da gleda na terenu, odgovor je uvek bio Justine Henin!!!!

Ivana

pre 15 godina

Suze su mi navirale na oci dok sam gledala konferenciju za novinare na Eurosportu...Svaka joj cast,svakim danom je sve vise i vise dokazivala koliki je profesionalac uprkos velikim problemima koje je imala u privatnom zivotu.Povlaci se kao sampion,a to bi trebalo da uradi i Federer.Ove sezone je pokazao sve svoje slabosti i sumnjam da ce se zadrzati na poziciji br. 1.Jos jednom svaka cast Zistin Enan,devojci cije ce ime zauvek ostati u svetu tenisa!

Ljubitelj tenisa

pre 15 godina

Sta god ko rekao za nju, bila je najbolja teniserka koju sam gledala u poslednjih nekoliko godina. Bez nje ce tenis biti pomalo dosadan, a mislim da je ni jedna teniserka, bez obzira sto volim obe nase, nece na pravi nacin zameniti!
Eh...

Maxili

pre 15 godina

Jako mi je krivo sto najveci profesionalac medju teniserkama nece vise diviti ceo svet svojom tehnikom, inteligentnom igrom i ogromnom skromnoscu i dobrim vaspitanjem. Njena igra ostace kao sinonim kako tenis treba da se igra. Posle toliko uspeha koje je postigla ostala je na zemlji, a to mogu samo veliki! Pokazala je koliko i ne tako srecan privatan zivot, moze da natera coveka da uvek tezi ka visim stvarima i ciljevima, a da pritom koristi samo svoja ledja. Neko vreme borba za prvo mesto nece biti ona prava, zbog toga mnogo zalim. Zelim joj sve najlepse u daljoj buduvnosti!

Jasmina

pre 15 godina

Šta reći... Ženski tenis će sada definitivno biti mnogo manje interesantan, bar dok se ne pojavi neka nova Žistin. Igrala je baš "muški", rizikovala, svaki meč koji je odigrala u punoj formi bio je atraktivan, napet, uzbudljiv. Što se mene tiče - veliki gubitak za sam tenis, a i za sve nas ljubitelje istog. Verovatno je dobro to što odlazi dok je na vrhu, ali ne mogu da se otmem utisku da je mogla sigurno da igra bar još par sezona, uspešno kao i do sada, bez obzira što od početka ove sezone nije u top formi. To je sasvim normalno, usponi i padovi u formi se dešavaju svim teniserima, a ako postoji osoba koja može da se povrati to je Žistin - već je jednom to uradila. U svakom slučaju - loša vest, pa sve i u slučaju da to znači br. 1 za Anu ili Jelenu...

Sasha LFC

pre 15 godina

Sto se mene licno tice stvarno steta. Ali ne sto se sada povlaci vec sto to nije uradila godinu dana ranije. Tako bi Ana, a verovatno i Jelena u jednom trenutku bile svetski broj jedan. I znam da ce sada mnogi da pomisle da to nije sportsko razmisljanje. Na to ja pitam kako je Enan postala broj jedan? Tako sto su sestre Vilijams izgubile interesovanje za igru, Hingisova se povukla, Klajsters kuburila sa povredama. Jednostavno imala je srecu da dostigne svoj vrhunac u trenutku kada se prostor vise nego otvorio da se postane najbolji. Nikada ona nije dostigla, na primer, kvalitet Serene Vilijams. Pobedjivala je istu samo zahvaljujuci ogromnim pauzama i cestim povredama u karijeri Amerikanke. O poredjenju sa ranijim asovima kao sto su Navratilova, Graf, Seles tek ne bih da pricam. Tu jednostavno nema dodirnih tacki.

Jova

pre 15 godina

"Kakva glupost... Pre nedelju dana je odrzala konferenciju za stampu i izjavila da ce joj turnir u Berlinu sluziti za podizanje forme... bla, bla...
Da nije trudna? Sve drugo bi mi zvucalo krajnje nelogicno!.
(voja, 14. maj 2008 19:06)"


Javio se Voja da ispluje legendu

newhornet

pre 15 godina

Zastin je devojka perfektne tehnike koja je za realizaciju iste morala da upotrebljava 100% fizicke snage zbog konstitucije koju ima. I to je potrosilo. I zaradila je dovoljno i povlaci se na vreme da zastiti svoje zdravlje. PAMETNO!
SVaka joj cast, vrhunska igracica ali, ponavljam, za taj uspeh je morala da rabi svoj organizam mnogo vise nego neke igracice sa boljim fizickim predispozicijama.
Mislim da i Rafa ima slicne probleme, iako on deluje kao snazan momak, u svaki svoj udarac ugradjuje 100% snage. Ne cudi me sto najavljuje prepustanje mesta br.2 Novaku, mislim da oseca sve posledice surovosti profesionalnog sporta po zdravlje.
Enanova ima tehniku a nema snagu, Rafa ima snagu a nema zavidnu tehniku, zgusnuti turniri, odbrana poena itd. istrose i tako mlad organizam. Mislim da ce se i Rafa povuci za 2 godine plafon. Ako je pametan i treba...
Nimalo ne bih zeleo da nipodastavam njihovo umece, da su neka druga vremena kad su se turniri igrali u razumnijim vremenskim razmacima, vladali bi dugo kao neki njihovi prethodnici.
Ipak, preovladace u tenisu tehnika a ne snaga sto je jos jedan +. Mada nemam nista protiv onih koji su i snagom uspeli da se popnu na tron!
Ciao Enan, istinska si sampionka, voleo sam te dok si skidala sestre Vilijams sa trona, navijao protiv kad su JJ i Ana krenule da ti budu konkurencija, ali uvek sam te postovao.
Ides u legendu!
Pametna odluka, zdravlje na prvom mestu....

Srboje

pre 15 godina

Juce je zenski tenis izgubio dusu... kao velikom zaljubljeniku i strucnjaku za tenis ovo mi je veoma tuzan dan...zbogom legendo! Uvijek cu te pamtiti! Joj kad mi je ovoliko tesko zbog justine kako bi mi bilo da je neka nasa... Justine Forever!

Mala Ju

pre 15 godina

Zasto zalite? Justin ce jos dugo biti prva. Ona je toliko poena osvojila da ce proci jos koja godina dok je neko ne pretekne, a do tada se mozda jos i predomisli.

Jaca

pre 15 godina

Dugo ce vremena proci dok zenski tenis ponovo dobije takvu super zvezdu kakva je to bila Enan.Macke vise nema u kuci,sad je red na miseve.
Jos jednom,hvala Justine za sve lepe momente.

ivoPG

pre 15 godina

Kakva zalost i tuga ode sa 20 miliona dolara u 25. god. Neki ovdje ka da je umrla se jade a ona ce sad da banjarai narednih 70 god i mozda joj se vrati taj muz ili mi da idemo da je trazimo proljepsat ce nam se kad nam iskesira koju milku

branko

pre 15 godina

Оде у легенду још једно велико тениско име. Место бр 1. на WTA листи заузеће нека друга играчица, али појам НАЈБОЉА ТЕНИСЕРКА НА СВЕТУ тренутно не постоји и проћи ће, ја мислим ,прилично времена док се поново не успостави чврста хијерархија која се до данас знала. Ја мислим да ће се на водећој позицији WTA листе релативно често смењивати имена а по мојој процени то ће најчешће бити Шарапова, али не верујем да ће она икада достићи супериорност коју је имала Енанова. Има Шарапова тениске квалитете скоро на нивоу Енанове, али Енанова је имала нешто што Шарапова нема – стабилност. Сада позиција 1. на WTA листи више није недостижна ни за наше две девојке, наравно, под условом да Ана брзо преброди тренутну кризу а да Јелена настави да игра добро и сигурно, како игра

moya

pre 15 godina

JOS NE MOGU DA VERUJEM, i mislim da ce trebati da prodje dugo dugo vremena da se naviknemo na WTA tour bez Justine.
Sta reci, sve vec znamo, sa Serenom je najbolja iz ove generacije, nekima i najbolja.
Nadam se da ce biti srecna u zivotu i da ce se jednog dana mozda i vratiti.

Dusan

pre 15 godina

Steta, odlazi velika sportistkinja vec u 26. godini. Postigla je zaista mnogo i bice upisana kao jedna od najboljih igracica u istoriji. Iako po fizickoj snazi nije pripadala vremenu u kojem je igrala, imala je mnogo mocne udarce i svakako obelezila period na pocetku ovog veka. Steta sto nije osvojila i Vimbldon jer bi tada njena karijera bila potpuna.

Ovo je zaista tezak udarac za zenski tenis, velikih igracica sve je manje, a mladje snage jos nisu na tom nivou. Sada je svasta moguce na preostalim GS. Ovo je prilika i za nase igracice, koje sa Justine nikako nisu mogle. U sustini za desetak godina niko se nece pitati kakva je bila konkurencija, nego sta se osvojilo. Zato Jelena i Ana izvolite.

Da se ne zaboravi pre Kim i Justine Belgije nije bilo nigde u tenisu, verovatno je i ubuduce nece biti, zato treba uzivati u igrama nase dve teniserke, jer ko zna koliko ce sve to trajati. Samo opusteno, bice i trofeja.

Dejan

pre 15 godina

Ona je legendarna teniserka, ali mislim da je ova odluka ishitrena. Pre svega, trebala je da pokuša da osvoji Wimbledon - jedinu veliku titulu koja joj nedostaje. Takođe spominjala je da želi da odbrani zlatnu Olimpijsku medalju iz Atine. Izjava "treba se povući dok si na vrhu" po meni nije mudra. Naime mislim da je svuda pa i u tenisu najvažnije trajati, kao što su pokazale legendarne Martina Navratilova i Štefi Graf.

NAJVECI FAN KIM CLISTERS

pre 15 godina

Kada je otishla Kim Klajsters bilo mi je mnogo zao,ona i Nadal su najbolji teniseri ikada,oni su inspirisali mnoge mlade tenisere da krenu napred!!!Shto se Henin tiche,nju nisam gotiwio,al shteta je za tennis.JJ je tu da podseti na dane najbolje forme Kim Klajsters,a Nadal ce u mom srcu uwek ostati no.1,JJ na wta listi no.2, Kim broj 1, zasluzila je.wtp za JJ za Kim i Rafu.wtp

Masa

pre 15 godina

Enan sta god tebe cini srecnom, ali da si nam pruzila jos barem jedan mec uzivanja :(
Koju sada covek da gleda, sa takvim udarcima, a da se pritom ne dere kao da je deru?
Uzivaj!

igysa

pre 15 godina

Zao mi je sto najbolja svih vremena napusta tenis. Mozda ne po broju titula najbolja, ali po stilu igre, psihickoj a ne fizickoj snazi, NAJJACA ! jednom recju velemajstor koji ce se tesko ponoviti. i kad neka od nasih dama jednog dana bude prva, to je samo zato sto je otisla Zastin. Zato sam jos tuzniji ! Volim Jelenu i Anu jako, ali Ana nikad nece biti klasa kao sto je Jelena, a Jelena nema udarce kao sto ima Ana. Uvek ce njima nesto faliti da budu Zastin Enan. Hvala njima za svu srecu koju nam daju, nek me niko ne shvati pogresno.
i ono sto uvek govorim: siguran sam da nekadasnji sampioni ne bi bili takvi sampioni da igraju u 21. veku. Sport nekada ne moze da se poredi sa sportom sada, ni jedan, a ne samo tenis. Nekadasnji Sampioni bili bi, neki od njih, samo malo iznadproscni igraci danasnjice. Toliko je sport napredovao, mozda nije leprsav, ali ni svet vise nije takav.
Uz svo postovanje nekadasnjih Sampionkama, ni jedna ne bi mogla da se meri sa Zastin kad je u formi, nijedna !

Tanjica:-)

pre 15 godina

Ona je zaista sjajna teniserka,i ipak je mogla da igra jos malo... U svakom slucaju,ona sigurno ima dobar razlog za povlacenje,i ako vise nije osecala zadovoljstvo kada igra,onda je definitivno ovo ispravna odluka. Zelim joj svu srecu, a nase teniserke neka se trude da je naslede na 1.mestu!!

Caroline

pre 15 godina

Kako je ovo tuzna vest za svet tenisa! Najbolji bekhend ikada se povukao u 25. godini! Samo kad pomislim sta je jos mogla da osvoji... Treba da bude ponosna i na sebe i na svoju veoma uspesnu karijeru! Jer, biti broj jedan i ostati najbolji u najtezim trenucima, to je posebna vestina.

Иван-Ниш

pre 15 godina

Штета! Разводњава се квалитет. Не могу да се сетим ни једног добијеног меча Јелене или Ане над Ким или Жастин. Просто, сада прво место није толико одраз знања већ недостатка квалитета.

Ana

pre 15 godina

Kakva glupos(t),nadam se da nije tacno,drago mi je zbog Ane i Jece,a sa druge strane mi je zao...pa to je isto kao kad bi se Federer povukao...

voja

pre 15 godina

Kakva glupost... Pre nedelju dana je odrzala konferenciju za stampu i izjavila da ce joj turnir u Berlinu sluziti za podizanje forme... bla, bla...
Da nije trudna? Sve drugo bi mi zvucalo krajnje nelogicno!.

Jeca

pre 15 godina

Strasno!
Bas velika steta,jer nije postigla sve sto je mogla u zenskom tenisu...
Bar da se povukla posle kraja ove sezone,ili posle Vimbldona...
Nedostajace nam njen bekhend...

Hrabri-djecak

pre 15 godina

Ovo je strasna vijest za sport generalno.za tenis gubitak je nenadoknadljiv . . .zaista steta sto jedan takav sampion odlazi u trenutku kad nema konkurenciju,25god eejjj,kako biti ravnodusan!

Maja

pre 15 godina

Zaista velika sampionka!
ali ne treba da cudi njena odluka, jer je ove godine u ocajnoj formi, pametno je uradila sto je napustila tenis kao prva igracica.

Puno srece u zivotu!

gvini

pre 15 godina

Hvala za sve teniske carolije koje si godinama izvodila. Vreme je da mladje teniserke krenu u nove bitke za prvo mesto. Srecno u daljem zivotu.

Sone

pre 15 godina

Tako to rade Belgijanke! Istinska teniska legenda odlazi u penziju iako je mogla jos godinama da bude na vrhu. Puno je dala tenisu i zelim joj svako dobro.

ja

pre 15 godina

Vec nakon povlacenja Kim Klajsters ostala je velika praznina u zenskom tenisu koju je kako-tako pokrivala prisutnost njene velike suparnice i sunarotkinje Enan. Mislim da njena danasnja odluka predstavlja veliki udarac za zenski tenis koji je tako izgubio jos jednu izuzetno kvalitetnu teniserku. Hvala joj na svim sjajnim partijama koje je pruzala u prethodnih pet-sest godina, velikoj borbenosti i sjajnom jednorucnom bekhendu koji ju je lansirao u teniske besmrtnice.

p.s. da ne bese onog nesretnog i potpuno neshvatljivog poraza od izvesne Merion Bartoli u polufinalu Vimbldona prosle godine, bila bi danas osvajacica velikog Grand Slama. Kakva steta...

justinefan4ever

pre 15 godina

Neeeeeeeee!!!!!!!:(:(
Ja stvarno ne mogu da verujem da se povukla!!!:(
Ali ako je ona rekla da nije ni najmanje tuzna, vec oseca olaksanje, ja mogu samo da je podrzim i da joj pozelim puno srece, jer znam da ce biti najbolja sta god bude izabrala da radi u zivotu!!!!!:):)
Ali opet ne mogu a da ne budem tuzan!!:(
Vise se nikada nece pojaviti teniserka kao sto je bila one and only Justine Henin!!!!!!!
Nadam se da ce se predomisliti za koju godinu, ali sumnjam!! Rekla je da je ovo njena konacna odluka, i da oni koji je poznaju zanju da je to definitivno kraj!!! :(:(

Marija

pre 15 godina

veoma mi je zao sto je tako rano i iznenada resila da prekine profesionalnu karijeru.
vise necu imati prilike, u zenskom tenisu, da gledam takvu bekend paraleleu :(
Najbolja je!

igor

pre 15 godina

Velika šteta za tenis. Žistin Enan je veliki sportista, psihološki najstabilnija teniserka i kvalitet ženskog tenisa sigurno će biti slabiji bez nje.

Hrabri-djecak

pre 15 godina

Ovo je strasna vijest za sport generalno.za tenis gubitak je nenadoknadljiv . . .zaista steta sto jedan takav sampion odlazi u trenutku kad nema konkurenciju,25god eejjj,kako biti ravnodusan!

Srbija

pre 15 godina

steta, odlicna igracica, verovatno najbolja na svetu
al' vise ja volim nasu Anu i veliku Jelenu koja ce sada mozda i osvojiti neki od Gran Slemova

Boki

pre 15 godina

Šteta za tenis...sjajna igračica, i kao što neki već rekoše, osoba koja je prevazišla fizike nedostatke (u odnosu na dobar deo igračica) i uspela da bude ne samo sjajna nego i daleko najbolja u ovom sportu, što se zadnjih par godina tiče.
Svaka čast!

Zbogom Zistin

pre 15 godina

Pametna odluka, povlaci se kao broj 1. Sumnjam da bi tu poziciju održala da je nastavila da igra. Ima 26 godina i 20 miliona $. Mnogima nije bila simpaticna, ja sam uvek respektovala zato što je sa takvom konstitucijom i problemima koji su je pratili u životu uspela da postane i ostane br. 1.
Pozdrav za veliku šampionku.
Žao mi je Ane,izgubila je najnezgodinem trenutku, sada kad je mesto br 1. ostalo upražnjeno.
Ajde Jeco !

king of snake

pre 15 godina

Vratices se ti za 2-3 godine,sveza,odmorna,sa rukom kao u Tajsona i opet niko nece moci da ti vrati bekhend..Kad su mogle Lindzi,Martina,Dokicka,moci ces i ti lagano!

Radomir Radinovic

pre 15 godina

Veliki sportista, veliki sampion! Drugacije niko ne bi mogao da je skine sa trona jos bar tri godine, cak ni trio Ivanovic, Jankovic, Sarapova! Najlepsi bekhend svetskog tenisa jos od odlaska Kris Evert-Lojd! Bilo je zadovoljstvo gledati ovu omalenu, ali psihicki i fizicki ipak daleko najjacu teniserku do sada. Hvala na lepim trenucima.

svetlana

pre 15 godina

Sta da kazem, sigurno mi nece ni najmanje nedostajati1
Nadam se da nije u pitanju neka ozbiljna bolest.
Zelim joj da joj Bog da dobrog muzica i izrodi nekoliko zdrave decice!

blondy

pre 15 godina

Sta reci sem tuznoo!!!
25 godina, i vec kraj...:(
Nervirala sam se kad su Ana i Jelena gubile od nje, ali stvarno je bilo uzivanje gledati je kako pobedjuje na terenu igracice koje su 5 puta fizicki jace...njena igra je bila magija!

Radomir Radinovic

pre 15 godina

Veliki sportista, veliki sampion! Drugacije niko ne bi mogao da je skine sa trona jos bar tri godine, cak ni trio Ivanovic, Jankovic, Sarapova! Najlepsi bekhend svetskog tenisa jos od odlaska Kris Evert-Lojd! Bilo je zadovoljstvo gledati ovu omalenu, ali psihicki i fizicki ipak daleko najjacu teniserku do sada. Hvala na lepim trenucima.

blondy

pre 15 godina

Sta reci sem tuznoo!!!
25 godina, i vec kraj...:(
Nervirala sam se kad su Ana i Jelena gubile od nje, ali stvarno je bilo uzivanje gledati je kako pobedjuje na terenu igracice koje su 5 puta fizicki jace...njena igra je bila magija!

Zbogom Zistin

pre 15 godina

Pametna odluka, povlaci se kao broj 1. Sumnjam da bi tu poziciju održala da je nastavila da igra. Ima 26 godina i 20 miliona $. Mnogima nije bila simpaticna, ja sam uvek respektovala zato što je sa takvom konstitucijom i problemima koji su je pratili u životu uspela da postane i ostane br. 1.
Pozdrav za veliku šampionku.
Žao mi je Ane,izgubila je najnezgodinem trenutku, sada kad je mesto br 1. ostalo upražnjeno.
Ajde Jeco !

Boki

pre 15 godina

Šteta za tenis...sjajna igračica, i kao što neki već rekoše, osoba koja je prevazišla fizike nedostatke (u odnosu na dobar deo igračica) i uspela da bude ne samo sjajna nego i daleko najbolja u ovom sportu, što se zadnjih par godina tiče.
Svaka čast!

ja

pre 15 godina

Vec nakon povlacenja Kim Klajsters ostala je velika praznina u zenskom tenisu koju je kako-tako pokrivala prisutnost njene velike suparnice i sunarotkinje Enan. Mislim da njena danasnja odluka predstavlja veliki udarac za zenski tenis koji je tako izgubio jos jednu izuzetno kvalitetnu teniserku. Hvala joj na svim sjajnim partijama koje je pruzala u prethodnih pet-sest godina, velikoj borbenosti i sjajnom jednorucnom bekhendu koji ju je lansirao u teniske besmrtnice.

p.s. da ne bese onog nesretnog i potpuno neshvatljivog poraza od izvesne Merion Bartoli u polufinalu Vimbldona prosle godine, bila bi danas osvajacica velikog Grand Slama. Kakva steta...

king of snake

pre 15 godina

Vratices se ti za 2-3 godine,sveza,odmorna,sa rukom kao u Tajsona i opet niko nece moci da ti vrati bekhend..Kad su mogle Lindzi,Martina,Dokicka,moci ces i ti lagano!

Hrabri-djecak

pre 15 godina

Ovo je strasna vijest za sport generalno.za tenis gubitak je nenadoknadljiv . . .zaista steta sto jedan takav sampion odlazi u trenutku kad nema konkurenciju,25god eejjj,kako biti ravnodusan!

Srbija

pre 15 godina

steta, odlicna igracica, verovatno najbolja na svetu
al' vise ja volim nasu Anu i veliku Jelenu koja ce sada mozda i osvojiti neki od Gran Slemova

Sone

pre 15 godina

Tako to rade Belgijanke! Istinska teniska legenda odlazi u penziju iako je mogla jos godinama da bude na vrhu. Puno je dala tenisu i zelim joj svako dobro.

justinefan4ever

pre 15 godina

Neeeeeeeee!!!!!!!:(:(
Ja stvarno ne mogu da verujem da se povukla!!!:(
Ali ako je ona rekla da nije ni najmanje tuzna, vec oseca olaksanje, ja mogu samo da je podrzim i da joj pozelim puno srece, jer znam da ce biti najbolja sta god bude izabrala da radi u zivotu!!!!!:):)
Ali opet ne mogu a da ne budem tuzan!!:(
Vise se nikada nece pojaviti teniserka kao sto je bila one and only Justine Henin!!!!!!!
Nadam se da ce se predomisliti za koju godinu, ali sumnjam!! Rekla je da je ovo njena konacna odluka, i da oni koji je poznaju zanju da je to definitivno kraj!!! :(:(

igor

pre 15 godina

Velika šteta za tenis. Žistin Enan je veliki sportista, psihološki najstabilnija teniserka i kvalitet ženskog tenisa sigurno će biti slabiji bez nje.

Marija

pre 15 godina

veoma mi je zao sto je tako rano i iznenada resila da prekine profesionalnu karijeru.
vise necu imati prilike, u zenskom tenisu, da gledam takvu bekend paraleleu :(
Najbolja je!

voja

pre 15 godina

Kakva glupost... Pre nedelju dana je odrzala konferenciju za stampu i izjavila da ce joj turnir u Berlinu sluziti za podizanje forme... bla, bla...
Da nije trudna? Sve drugo bi mi zvucalo krajnje nelogicno!.

Masa

pre 15 godina

Enan sta god tebe cini srecnom, ali da si nam pruzila jos barem jedan mec uzivanja :(
Koju sada covek da gleda, sa takvim udarcima, a da se pritom ne dere kao da je deru?
Uzivaj!

gvini

pre 15 godina

Hvala za sve teniske carolije koje si godinama izvodila. Vreme je da mladje teniserke krenu u nove bitke za prvo mesto. Srecno u daljem zivotu.

Ana

pre 15 godina

Kakva glupos(t),nadam se da nije tacno,drago mi je zbog Ane i Jece,a sa druge strane mi je zao...pa to je isto kao kad bi se Federer povukao...

Иван-Ниш

pre 15 godina

Штета! Разводњава се квалитет. Не могу да се сетим ни једног добијеног меча Јелене или Ане над Ким или Жастин. Просто, сада прво место није толико одраз знања већ недостатка квалитета.

Hrabri-djecak

pre 15 godina

Ovo je strasna vijest za sport generalno.za tenis gubitak je nenadoknadljiv . . .zaista steta sto jedan takav sampion odlazi u trenutku kad nema konkurenciju,25god eejjj,kako biti ravnodusan!

igysa

pre 15 godina

Zao mi je sto najbolja svih vremena napusta tenis. Mozda ne po broju titula najbolja, ali po stilu igre, psihickoj a ne fizickoj snazi, NAJJACA ! jednom recju velemajstor koji ce se tesko ponoviti. i kad neka od nasih dama jednog dana bude prva, to je samo zato sto je otisla Zastin. Zato sam jos tuzniji ! Volim Jelenu i Anu jako, ali Ana nikad nece biti klasa kao sto je Jelena, a Jelena nema udarce kao sto ima Ana. Uvek ce njima nesto faliti da budu Zastin Enan. Hvala njima za svu srecu koju nam daju, nek me niko ne shvati pogresno.
i ono sto uvek govorim: siguran sam da nekadasnji sampioni ne bi bili takvi sampioni da igraju u 21. veku. Sport nekada ne moze da se poredi sa sportom sada, ni jedan, a ne samo tenis. Nekadasnji Sampioni bili bi, neki od njih, samo malo iznadproscni igraci danasnjice. Toliko je sport napredovao, mozda nije leprsav, ali ni svet vise nije takav.
Uz svo postovanje nekadasnjih Sampionkama, ni jedna ne bi mogla da se meri sa Zastin kad je u formi, nijedna !

Jeca

pre 15 godina

Strasno!
Bas velika steta,jer nije postigla sve sto je mogla u zenskom tenisu...
Bar da se povukla posle kraja ove sezone,ili posle Vimbldona...
Nedostajace nam njen bekhend...

justine_fan_4_ever

pre 15 godina

Justine Henin:" I didn't want to be a star, I just wanted to be the great player on the court!"
You was and you'll allways be!!!!!:):):):)
Mozda nije bila atraktivna kao druge teniserke iz svetskog vrha, ali njena igra je bila nesto specijalno!!!!:) Kojeg god tenisera da su pitali koju teniserku voli da gleda na terenu, odgovor je uvek bio Justine Henin!!!!

svetlana

pre 15 godina

Sta da kazem, sigurno mi nece ni najmanje nedostajati1
Nadam se da nije u pitanju neka ozbiljna bolest.
Zelim joj da joj Bog da dobrog muzica i izrodi nekoliko zdrave decice!

Maja

pre 15 godina

Zaista velika sampionka!
ali ne treba da cudi njena odluka, jer je ove godine u ocajnoj formi, pametno je uradila sto je napustila tenis kao prva igracica.

Puno srece u zivotu!

Caroline

pre 15 godina

Kako je ovo tuzna vest za svet tenisa! Najbolji bekhend ikada se povukao u 25. godini! Samo kad pomislim sta je jos mogla da osvoji... Treba da bude ponosna i na sebe i na svoju veoma uspesnu karijeru! Jer, biti broj jedan i ostati najbolji u najtezim trenucima, to je posebna vestina.

Zdenko

pre 15 godina

JH - mnogi su je voleli, mnogi mrzeli, kao i uostalom sve sampoine, ali istina je da igrala sjajan tenis.
Bekhend - genijalan!
Zaista mije zao sto odlazi... Ali verujem da jedna faca kao sto je ona, zna sta radi...
OLE!

moya

pre 15 godina

JOS NE MOGU DA VERUJEM, i mislim da ce trebati da prodje dugo dugo vremena da se naviknemo na WTA tour bez Justine.
Sta reci, sve vec znamo, sa Serenom je najbolja iz ove generacije, nekima i najbolja.
Nadam se da ce biti srecna u zivotu i da ce se jednog dana mozda i vratiti.

Tanjica:-)

pre 15 godina

Ona je zaista sjajna teniserka,i ipak je mogla da igra jos malo... U svakom slucaju,ona sigurno ima dobar razlog za povlacenje,i ako vise nije osecala zadovoljstvo kada igra,onda je definitivno ovo ispravna odluka. Zelim joj svu srecu, a nase teniserke neka se trude da je naslede na 1.mestu!!

Ženevljanin

pre 15 godina

Neočekivanom odlukom Žistin Enen ženski tenis je dobio najveći udarac. Posle odlaska Hingis i Klajsters, opadanja Moresmo i Devenport iz ove do nedavno vladajuće generacije ostale su samo sestre Vilijams, ali su i one sve bliže odlasku. Nije još jasno koja će teniserka postati nova kraljica belog sporta, ali je skoro sigurno da će biti s Istoka (ako je granica Istoka na Drini:-).
A Belgijaci bi mogli da svom najvećem teniskom stadionu daju ime "Enen i Klajsters". Ne verujem da će u ovom veku imati ponovo dve takve igračice...

Mala Ju

pre 15 godina

Zasto zalite? Justin ce jos dugo biti prva. Ona je toliko poena osvojila da ce proci jos koja godina dok je neko ne pretekne, a do tada se mozda jos i predomisli.

Maxili

pre 15 godina

Jako mi je krivo sto najveci profesionalac medju teniserkama nece vise diviti ceo svet svojom tehnikom, inteligentnom igrom i ogromnom skromnoscu i dobrim vaspitanjem. Njena igra ostace kao sinonim kako tenis treba da se igra. Posle toliko uspeha koje je postigla ostala je na zemlji, a to mogu samo veliki! Pokazala je koliko i ne tako srecan privatan zivot, moze da natera coveka da uvek tezi ka visim stvarima i ciljevima, a da pritom koristi samo svoja ledja. Neko vreme borba za prvo mesto nece biti ona prava, zbog toga mnogo zalim. Zelim joj sve najlepse u daljoj buduvnosti!

newhornet

pre 15 godina

Zastin je devojka perfektne tehnike koja je za realizaciju iste morala da upotrebljava 100% fizicke snage zbog konstitucije koju ima. I to je potrosilo. I zaradila je dovoljno i povlaci se na vreme da zastiti svoje zdravlje. PAMETNO!
SVaka joj cast, vrhunska igracica ali, ponavljam, za taj uspeh je morala da rabi svoj organizam mnogo vise nego neke igracice sa boljim fizickim predispozicijama.
Mislim da i Rafa ima slicne probleme, iako on deluje kao snazan momak, u svaki svoj udarac ugradjuje 100% snage. Ne cudi me sto najavljuje prepustanje mesta br.2 Novaku, mislim da oseca sve posledice surovosti profesionalnog sporta po zdravlje.
Enanova ima tehniku a nema snagu, Rafa ima snagu a nema zavidnu tehniku, zgusnuti turniri, odbrana poena itd. istrose i tako mlad organizam. Mislim da ce se i Rafa povuci za 2 godine plafon. Ako je pametan i treba...
Nimalo ne bih zeleo da nipodastavam njihovo umece, da su neka druga vremena kad su se turniri igrali u razumnijim vremenskim razmacima, vladali bi dugo kao neki njihovi prethodnici.
Ipak, preovladace u tenisu tehnika a ne snaga sto je jos jedan +. Mada nemam nista protiv onih koji su i snagom uspeli da se popnu na tron!
Ciao Enan, istinska si sampionka, voleo sam te dok si skidala sestre Vilijams sa trona, navijao protiv kad su JJ i Ana krenule da ti budu konkurencija, ali uvek sam te postovao.
Ides u legendu!
Pametna odluka, zdravlje na prvom mestu....

Jova

pre 15 godina

"Kakva glupost... Pre nedelju dana je odrzala konferenciju za stampu i izjavila da ce joj turnir u Berlinu sluziti za podizanje forme... bla, bla...
Da nije trudna? Sve drugo bi mi zvucalo krajnje nelogicno!.
(voja, 14. maj 2008 19:06)"


Javio se Voja da ispluje legendu

NAJVECI FAN KIM CLISTERS

pre 15 godina

Kada je otishla Kim Klajsters bilo mi je mnogo zao,ona i Nadal su najbolji teniseri ikada,oni su inspirisali mnoge mlade tenisere da krenu napred!!!Shto se Henin tiche,nju nisam gotiwio,al shteta je za tennis.JJ je tu da podseti na dane najbolje forme Kim Klajsters,a Nadal ce u mom srcu uwek ostati no.1,JJ na wta listi no.2, Kim broj 1, zasluzila je.wtp za JJ za Kim i Rafu.wtp

Dejan

pre 15 godina

Ona je legendarna teniserka, ali mislim da je ova odluka ishitrena. Pre svega, trebala je da pokuša da osvoji Wimbledon - jedinu veliku titulu koja joj nedostaje. Takođe spominjala je da želi da odbrani zlatnu Olimpijsku medalju iz Atine. Izjava "treba se povući dok si na vrhu" po meni nije mudra. Naime mislim da je svuda pa i u tenisu najvažnije trajati, kao što su pokazale legendarne Martina Navratilova i Štefi Graf.

Jaca

pre 15 godina

Dugo ce vremena proci dok zenski tenis ponovo dobije takvu super zvezdu kakva je to bila Enan.Macke vise nema u kuci,sad je red na miseve.
Jos jednom,hvala Justine za sve lepe momente.

Ljubitelj tenisa

pre 15 godina

Sta god ko rekao za nju, bila je najbolja teniserka koju sam gledala u poslednjih nekoliko godina. Bez nje ce tenis biti pomalo dosadan, a mislim da je ni jedna teniserka, bez obzira sto volim obe nase, nece na pravi nacin zameniti!
Eh...

branko

pre 15 godina

Оде у легенду још једно велико тениско име. Место бр 1. на WTA листи заузеће нека друга играчица, али појам НАЈБОЉА ТЕНИСЕРКА НА СВЕТУ тренутно не постоји и проћи ће, ја мислим ,прилично времена док се поново не успостави чврста хијерархија која се до данас знала. Ја мислим да ће се на водећој позицији WTA листе релативно често смењивати имена а по мојој процени то ће најчешће бити Шарапова, али не верујем да ће она икада достићи супериорност коју је имала Енанова. Има Шарапова тениске квалитете скоро на нивоу Енанове, али Енанова је имала нешто што Шарапова нема – стабилност. Сада позиција 1. на WTA листи више није недостижна ни за наше две девојке, наравно, под условом да Ана брзо преброди тренутну кризу а да Јелена настави да игра добро и сигурно, како игра

Srboje

pre 15 godina

Juce je zenski tenis izgubio dusu... kao velikom zaljubljeniku i strucnjaku za tenis ovo mi je veoma tuzan dan...zbogom legendo! Uvijek cu te pamtiti! Joj kad mi je ovoliko tesko zbog justine kako bi mi bilo da je neka nasa... Justine Forever!

Jasmina

pre 15 godina

Šta reći... Ženski tenis će sada definitivno biti mnogo manje interesantan, bar dok se ne pojavi neka nova Žistin. Igrala je baš "muški", rizikovala, svaki meč koji je odigrala u punoj formi bio je atraktivan, napet, uzbudljiv. Što se mene tiče - veliki gubitak za sam tenis, a i za sve nas ljubitelje istog. Verovatno je dobro to što odlazi dok je na vrhu, ali ne mogu da se otmem utisku da je mogla sigurno da igra bar još par sezona, uspešno kao i do sada, bez obzira što od početka ove sezone nije u top formi. To je sasvim normalno, usponi i padovi u formi se dešavaju svim teniserima, a ako postoji osoba koja može da se povrati to je Žistin - već je jednom to uradila. U svakom slučaju - loša vest, pa sve i u slučaju da to znači br. 1 za Anu ili Jelenu...

Dusan

pre 15 godina

Steta, odlazi velika sportistkinja vec u 26. godini. Postigla je zaista mnogo i bice upisana kao jedna od najboljih igracica u istoriji. Iako po fizickoj snazi nije pripadala vremenu u kojem je igrala, imala je mnogo mocne udarce i svakako obelezila period na pocetku ovog veka. Steta sto nije osvojila i Vimbldon jer bi tada njena karijera bila potpuna.

Ovo je zaista tezak udarac za zenski tenis, velikih igracica sve je manje, a mladje snage jos nisu na tom nivou. Sada je svasta moguce na preostalim GS. Ovo je prilika i za nase igracice, koje sa Justine nikako nisu mogle. U sustini za desetak godina niko se nece pitati kakva je bila konkurencija, nego sta se osvojilo. Zato Jelena i Ana izvolite.

Da se ne zaboravi pre Kim i Justine Belgije nije bilo nigde u tenisu, verovatno je i ubuduce nece biti, zato treba uzivati u igrama nase dve teniserke, jer ko zna koliko ce sve to trajati. Samo opusteno, bice i trofeja.

Ivana

pre 15 godina

Suze su mi navirale na oci dok sam gledala konferenciju za novinare na Eurosportu...Svaka joj cast,svakim danom je sve vise i vise dokazivala koliki je profesionalac uprkos velikim problemima koje je imala u privatnom zivotu.Povlaci se kao sampion,a to bi trebalo da uradi i Federer.Ove sezone je pokazao sve svoje slabosti i sumnjam da ce se zadrzati na poziciji br. 1.Jos jednom svaka cast Zistin Enan,devojci cije ce ime zauvek ostati u svetu tenisa!

lulu

pre 15 godina

belgijanka je procenila da ce uskoro biti skinuta sa 1. mesta i da vimbldon nema ipak sanse da osvoji,pa je odlucila da se odvazi na,vec ranije planirano,povlacenje,dok je jos na samom vrhu.
sujeta,kukavicluk,umor posle fantasticne sezone,sta god da je u pitanju-velika steta za tenis,a ostaje nam nada da ce se sjajna teniserka ipak vratiti,odmorna,skolovana i opustena

ivoPG

pre 15 godina

Kakva zalost i tuga ode sa 20 miliona dolara u 25. god. Neki ovdje ka da je umrla se jade a ona ce sad da banjarai narednih 70 god i mozda joj se vrati taj muz ili mi da idemo da je trazimo proljepsat ce nam se kad nam iskesira koju milku

Hana

pre 15 godina

Pre svega mi je zao sto odlazi jedan veliki teniski as,ali sta da se radi zivot je takav.Zelim joj sve najbolje u daljem zivotu i nadam se da ce se jednog dana vratiti tenisu i opet biti broj 1.Sada imaju priliku i Ana i Jelena da se izbore za prvo mesto,mada nikada niko nece zaboraviti Zastinin bekhend. Puno pozdrava za velikog teniskog asa!

Sasha LFC

pre 15 godina

Sto se mene licno tice stvarno steta. Ali ne sto se sada povlaci vec sto to nije uradila godinu dana ranije. Tako bi Ana, a verovatno i Jelena u jednom trenutku bile svetski broj jedan. I znam da ce sada mnogi da pomisle da to nije sportsko razmisljanje. Na to ja pitam kako je Enan postala broj jedan? Tako sto su sestre Vilijams izgubile interesovanje za igru, Hingisova se povukla, Klajsters kuburila sa povredama. Jednostavno imala je srecu da dostigne svoj vrhunac u trenutku kada se prostor vise nego otvorio da se postane najbolji. Nikada ona nije dostigla, na primer, kvalitet Serene Vilijams. Pobedjivala je istu samo zahvaljujuci ogromnim pauzama i cestim povredama u karijeri Amerikanke. O poredjenju sa ranijim asovima kao sto su Navratilova, Graf, Seles tek ne bih da pricam. Tu jednostavno nema dodirnih tacki.

svetlana

pre 15 godina

Sta da kazem, sigurno mi nece ni najmanje nedostajati1
Nadam se da nije u pitanju neka ozbiljna bolest.
Zelim joj da joj Bog da dobrog muzica i izrodi nekoliko zdrave decice!

Sasha LFC

pre 15 godina

Sto se mene licno tice stvarno steta. Ali ne sto se sada povlaci vec sto to nije uradila godinu dana ranije. Tako bi Ana, a verovatno i Jelena u jednom trenutku bile svetski broj jedan. I znam da ce sada mnogi da pomisle da to nije sportsko razmisljanje. Na to ja pitam kako je Enan postala broj jedan? Tako sto su sestre Vilijams izgubile interesovanje za igru, Hingisova se povukla, Klajsters kuburila sa povredama. Jednostavno imala je srecu da dostigne svoj vrhunac u trenutku kada se prostor vise nego otvorio da se postane najbolji. Nikada ona nije dostigla, na primer, kvalitet Serene Vilijams. Pobedjivala je istu samo zahvaljujuci ogromnim pauzama i cestim povredama u karijeri Amerikanke. O poredjenju sa ranijim asovima kao sto su Navratilova, Graf, Seles tek ne bih da pricam. Tu jednostavno nema dodirnih tacki.

voja

pre 15 godina

Kakva glupost... Pre nedelju dana je odrzala konferenciju za stampu i izjavila da ce joj turnir u Berlinu sluziti za podizanje forme... bla, bla...
Da nije trudna? Sve drugo bi mi zvucalo krajnje nelogicno!.

Srbija

pre 15 godina

steta, odlicna igracica, verovatno najbolja na svetu
al' vise ja volim nasu Anu i veliku Jelenu koja ce sada mozda i osvojiti neki od Gran Slemova

ja

pre 15 godina

Vec nakon povlacenja Kim Klajsters ostala je velika praznina u zenskom tenisu koju je kako-tako pokrivala prisutnost njene velike suparnice i sunarotkinje Enan. Mislim da njena danasnja odluka predstavlja veliki udarac za zenski tenis koji je tako izgubio jos jednu izuzetno kvalitetnu teniserku. Hvala joj na svim sjajnim partijama koje je pruzala u prethodnih pet-sest godina, velikoj borbenosti i sjajnom jednorucnom bekhendu koji ju je lansirao u teniske besmrtnice.

p.s. da ne bese onog nesretnog i potpuno neshvatljivog poraza od izvesne Merion Bartoli u polufinalu Vimbldona prosle godine, bila bi danas osvajacica velikog Grand Slama. Kakva steta...

Maja

pre 15 godina

Zaista velika sampionka!
ali ne treba da cudi njena odluka, jer je ove godine u ocajnoj formi, pametno je uradila sto je napustila tenis kao prva igracica.

Puno srece u zivotu!

justinefan4ever

pre 15 godina

Neeeeeeeee!!!!!!!:(:(
Ja stvarno ne mogu da verujem da se povukla!!!:(
Ali ako je ona rekla da nije ni najmanje tuzna, vec oseca olaksanje, ja mogu samo da je podrzim i da joj pozelim puno srece, jer znam da ce biti najbolja sta god bude izabrala da radi u zivotu!!!!!:):)
Ali opet ne mogu a da ne budem tuzan!!:(
Vise se nikada nece pojaviti teniserka kao sto je bila one and only Justine Henin!!!!!!!
Nadam se da ce se predomisliti za koju godinu, ali sumnjam!! Rekla je da je ovo njena konacna odluka, i da oni koji je poznaju zanju da je to definitivno kraj!!! :(:(

Radomir Radinovic

pre 15 godina

Veliki sportista, veliki sampion! Drugacije niko ne bi mogao da je skine sa trona jos bar tri godine, cak ni trio Ivanovic, Jankovic, Sarapova! Najlepsi bekhend svetskog tenisa jos od odlaska Kris Evert-Lojd! Bilo je zadovoljstvo gledati ovu omalenu, ali psihicki i fizicki ipak daleko najjacu teniserku do sada. Hvala na lepim trenucima.

Zbogom Zistin

pre 15 godina

Pametna odluka, povlaci se kao broj 1. Sumnjam da bi tu poziciju održala da je nastavila da igra. Ima 26 godina i 20 miliona $. Mnogima nije bila simpaticna, ja sam uvek respektovala zato što je sa takvom konstitucijom i problemima koji su je pratili u životu uspela da postane i ostane br. 1.
Pozdrav za veliku šampionku.
Žao mi je Ane,izgubila je najnezgodinem trenutku, sada kad je mesto br 1. ostalo upražnjeno.
Ajde Jeco !

Hrabri-djecak

pre 15 godina

Ovo je strasna vijest za sport generalno.za tenis gubitak je nenadoknadljiv . . .zaista steta sto jedan takav sampion odlazi u trenutku kad nema konkurenciju,25god eejjj,kako biti ravnodusan!

Hrabri-djecak

pre 15 godina

Ovo je strasna vijest za sport generalno.za tenis gubitak je nenadoknadljiv . . .zaista steta sto jedan takav sampion odlazi u trenutku kad nema konkurenciju,25god eejjj,kako biti ravnodusan!

Ana

pre 15 godina

Kakva glupos(t),nadam se da nije tacno,drago mi je zbog Ane i Jece,a sa druge strane mi je zao...pa to je isto kao kad bi se Federer povukao...

NAJVECI FAN KIM CLISTERS

pre 15 godina

Kada je otishla Kim Klajsters bilo mi je mnogo zao,ona i Nadal su najbolji teniseri ikada,oni su inspirisali mnoge mlade tenisere da krenu napred!!!Shto se Henin tiche,nju nisam gotiwio,al shteta je za tennis.JJ je tu da podseti na dane najbolje forme Kim Klajsters,a Nadal ce u mom srcu uwek ostati no.1,JJ na wta listi no.2, Kim broj 1, zasluzila je.wtp za JJ za Kim i Rafu.wtp

ivoPG

pre 15 godina

Kakva zalost i tuga ode sa 20 miliona dolara u 25. god. Neki ovdje ka da je umrla se jade a ona ce sad da banjarai narednih 70 god i mozda joj se vrati taj muz ili mi da idemo da je trazimo proljepsat ce nam se kad nam iskesira koju milku

Ivana

pre 15 godina

Suze su mi navirale na oci dok sam gledala konferenciju za novinare na Eurosportu...Svaka joj cast,svakim danom je sve vise i vise dokazivala koliki je profesionalac uprkos velikim problemima koje je imala u privatnom zivotu.Povlaci se kao sampion,a to bi trebalo da uradi i Federer.Ove sezone je pokazao sve svoje slabosti i sumnjam da ce se zadrzati na poziciji br. 1.Jos jednom svaka cast Zistin Enan,devojci cije ce ime zauvek ostati u svetu tenisa!

blondy

pre 15 godina

Sta reci sem tuznoo!!!
25 godina, i vec kraj...:(
Nervirala sam se kad su Ana i Jelena gubile od nje, ali stvarno je bilo uzivanje gledati je kako pobedjuje na terenu igracice koje su 5 puta fizicki jace...njena igra je bila magija!

Boki

pre 15 godina

Šteta za tenis...sjajna igračica, i kao što neki već rekoše, osoba koja je prevazišla fizike nedostatke (u odnosu na dobar deo igračica) i uspela da bude ne samo sjajna nego i daleko najbolja u ovom sportu, što se zadnjih par godina tiče.
Svaka čast!

king of snake

pre 15 godina

Vratices se ti za 2-3 godine,sveza,odmorna,sa rukom kao u Tajsona i opet niko nece moci da ti vrati bekhend..Kad su mogle Lindzi,Martina,Dokicka,moci ces i ti lagano!

Sone

pre 15 godina

Tako to rade Belgijanke! Istinska teniska legenda odlazi u penziju iako je mogla jos godinama da bude na vrhu. Puno je dala tenisu i zelim joj svako dobro.

gvini

pre 15 godina

Hvala za sve teniske carolije koje si godinama izvodila. Vreme je da mladje teniserke krenu u nove bitke za prvo mesto. Srecno u daljem zivotu.

Marija

pre 15 godina

veoma mi je zao sto je tako rano i iznenada resila da prekine profesionalnu karijeru.
vise necu imati prilike, u zenskom tenisu, da gledam takvu bekend paraleleu :(
Najbolja je!

igor

pre 15 godina

Velika šteta za tenis. Žistin Enan je veliki sportista, psihološki najstabilnija teniserka i kvalitet ženskog tenisa sigurno će biti slabiji bez nje.

Jeca

pre 15 godina

Strasno!
Bas velika steta,jer nije postigla sve sto je mogla u zenskom tenisu...
Bar da se povukla posle kraja ove sezone,ili posle Vimbldona...
Nedostajace nam njen bekhend...

Tanjica:-)

pre 15 godina

Ona je zaista sjajna teniserka,i ipak je mogla da igra jos malo... U svakom slucaju,ona sigurno ima dobar razlog za povlacenje,i ako vise nije osecala zadovoljstvo kada igra,onda je definitivno ovo ispravna odluka. Zelim joj svu srecu, a nase teniserke neka se trude da je naslede na 1.mestu!!

Masa

pre 15 godina

Enan sta god tebe cini srecnom, ali da si nam pruzila jos barem jedan mec uzivanja :(
Koju sada covek da gleda, sa takvim udarcima, a da se pritom ne dere kao da je deru?
Uzivaj!

Caroline

pre 15 godina

Kako je ovo tuzna vest za svet tenisa! Najbolji bekhend ikada se povukao u 25. godini! Samo kad pomislim sta je jos mogla da osvoji... Treba da bude ponosna i na sebe i na svoju veoma uspesnu karijeru! Jer, biti broj jedan i ostati najbolji u najtezim trenucima, to je posebna vestina.

Иван-Ниш

pre 15 godina

Штета! Разводњава се квалитет. Не могу да се сетим ни једног добијеног меча Јелене или Ане над Ким или Жастин. Просто, сада прво место није толико одраз знања већ недостатка квалитета.

igysa

pre 15 godina

Zao mi je sto najbolja svih vremena napusta tenis. Mozda ne po broju titula najbolja, ali po stilu igre, psihickoj a ne fizickoj snazi, NAJJACA ! jednom recju velemajstor koji ce se tesko ponoviti. i kad neka od nasih dama jednog dana bude prva, to je samo zato sto je otisla Zastin. Zato sam jos tuzniji ! Volim Jelenu i Anu jako, ali Ana nikad nece biti klasa kao sto je Jelena, a Jelena nema udarce kao sto ima Ana. Uvek ce njima nesto faliti da budu Zastin Enan. Hvala njima za svu srecu koju nam daju, nek me niko ne shvati pogresno.
i ono sto uvek govorim: siguran sam da nekadasnji sampioni ne bi bili takvi sampioni da igraju u 21. veku. Sport nekada ne moze da se poredi sa sportom sada, ni jedan, a ne samo tenis. Nekadasnji Sampioni bili bi, neki od njih, samo malo iznadproscni igraci danasnjice. Toliko je sport napredovao, mozda nije leprsav, ali ni svet vise nije takav.
Uz svo postovanje nekadasnjih Sampionkama, ni jedna ne bi mogla da se meri sa Zastin kad je u formi, nijedna !

Dusan

pre 15 godina

Steta, odlazi velika sportistkinja vec u 26. godini. Postigla je zaista mnogo i bice upisana kao jedna od najboljih igracica u istoriji. Iako po fizickoj snazi nije pripadala vremenu u kojem je igrala, imala je mnogo mocne udarce i svakako obelezila period na pocetku ovog veka. Steta sto nije osvojila i Vimbldon jer bi tada njena karijera bila potpuna.

Ovo je zaista tezak udarac za zenski tenis, velikih igracica sve je manje, a mladje snage jos nisu na tom nivou. Sada je svasta moguce na preostalim GS. Ovo je prilika i za nase igracice, koje sa Justine nikako nisu mogle. U sustini za desetak godina niko se nece pitati kakva je bila konkurencija, nego sta se osvojilo. Zato Jelena i Ana izvolite.

Da se ne zaboravi pre Kim i Justine Belgije nije bilo nigde u tenisu, verovatno je i ubuduce nece biti, zato treba uzivati u igrama nase dve teniserke, jer ko zna koliko ce sve to trajati. Samo opusteno, bice i trofeja.

Dejan

pre 15 godina

Ona je legendarna teniserka, ali mislim da je ova odluka ishitrena. Pre svega, trebala je da pokuša da osvoji Wimbledon - jedinu veliku titulu koja joj nedostaje. Takođe spominjala je da želi da odbrani zlatnu Olimpijsku medalju iz Atine. Izjava "treba se povući dok si na vrhu" po meni nije mudra. Naime mislim da je svuda pa i u tenisu najvažnije trajati, kao što su pokazale legendarne Martina Navratilova i Štefi Graf.

moya

pre 15 godina

JOS NE MOGU DA VERUJEM, i mislim da ce trebati da prodje dugo dugo vremena da se naviknemo na WTA tour bez Justine.
Sta reci, sve vec znamo, sa Serenom je najbolja iz ove generacije, nekima i najbolja.
Nadam se da ce biti srecna u zivotu i da ce se jednog dana mozda i vratiti.

branko

pre 15 godina

Оде у легенду још једно велико тениско име. Место бр 1. на WTA листи заузеће нека друга играчица, али појам НАЈБОЉА ТЕНИСЕРКА НА СВЕТУ тренутно не постоји и проћи ће, ја мислим ,прилично времена док се поново не успостави чврста хијерархија која се до данас знала. Ја мислим да ће се на водећој позицији WTA листе релативно често смењивати имена а по мојој процени то ће најчешће бити Шарапова, али не верујем да ће она икада достићи супериорност коју је имала Енанова. Има Шарапова тениске квалитете скоро на нивоу Енанове, али Енанова је имала нешто што Шарапова нема – стабилност. Сада позиција 1. на WTA листи више није недостижна ни за наше две девојке, наравно, под условом да Ана брзо преброди тренутну кризу а да Јелена настави да игра добро и сигурно, како игра

Mala Ju

pre 15 godina

Zasto zalite? Justin ce jos dugo biti prva. Ona je toliko poena osvojila da ce proci jos koja godina dok je neko ne pretekne, a do tada se mozda jos i predomisli.

Jaca

pre 15 godina

Dugo ce vremena proci dok zenski tenis ponovo dobije takvu super zvezdu kakva je to bila Enan.Macke vise nema u kuci,sad je red na miseve.
Jos jednom,hvala Justine za sve lepe momente.

Srboje

pre 15 godina

Juce je zenski tenis izgubio dusu... kao velikom zaljubljeniku i strucnjaku za tenis ovo mi je veoma tuzan dan...zbogom legendo! Uvijek cu te pamtiti! Joj kad mi je ovoliko tesko zbog justine kako bi mi bilo da je neka nasa... Justine Forever!

newhornet

pre 15 godina

Zastin je devojka perfektne tehnike koja je za realizaciju iste morala da upotrebljava 100% fizicke snage zbog konstitucije koju ima. I to je potrosilo. I zaradila je dovoljno i povlaci se na vreme da zastiti svoje zdravlje. PAMETNO!
SVaka joj cast, vrhunska igracica ali, ponavljam, za taj uspeh je morala da rabi svoj organizam mnogo vise nego neke igracice sa boljim fizickim predispozicijama.
Mislim da i Rafa ima slicne probleme, iako on deluje kao snazan momak, u svaki svoj udarac ugradjuje 100% snage. Ne cudi me sto najavljuje prepustanje mesta br.2 Novaku, mislim da oseca sve posledice surovosti profesionalnog sporta po zdravlje.
Enanova ima tehniku a nema snagu, Rafa ima snagu a nema zavidnu tehniku, zgusnuti turniri, odbrana poena itd. istrose i tako mlad organizam. Mislim da ce se i Rafa povuci za 2 godine plafon. Ako je pametan i treba...
Nimalo ne bih zeleo da nipodastavam njihovo umece, da su neka druga vremena kad su se turniri igrali u razumnijim vremenskim razmacima, vladali bi dugo kao neki njihovi prethodnici.
Ipak, preovladace u tenisu tehnika a ne snaga sto je jos jedan +. Mada nemam nista protiv onih koji su i snagom uspeli da se popnu na tron!
Ciao Enan, istinska si sampionka, voleo sam te dok si skidala sestre Vilijams sa trona, navijao protiv kad su JJ i Ana krenule da ti budu konkurencija, ali uvek sam te postovao.
Ides u legendu!
Pametna odluka, zdravlje na prvom mestu....

Jova

pre 15 godina

"Kakva glupost... Pre nedelju dana je odrzala konferenciju za stampu i izjavila da ce joj turnir u Berlinu sluziti za podizanje forme... bla, bla...
Da nije trudna? Sve drugo bi mi zvucalo krajnje nelogicno!.
(voja, 14. maj 2008 19:06)"


Javio se Voja da ispluje legendu

Jasmina

pre 15 godina

Šta reći... Ženski tenis će sada definitivno biti mnogo manje interesantan, bar dok se ne pojavi neka nova Žistin. Igrala je baš "muški", rizikovala, svaki meč koji je odigrala u punoj formi bio je atraktivan, napet, uzbudljiv. Što se mene tiče - veliki gubitak za sam tenis, a i za sve nas ljubitelje istog. Verovatno je dobro to što odlazi dok je na vrhu, ali ne mogu da se otmem utisku da je mogla sigurno da igra bar još par sezona, uspešno kao i do sada, bez obzira što od početka ove sezone nije u top formi. To je sasvim normalno, usponi i padovi u formi se dešavaju svim teniserima, a ako postoji osoba koja može da se povrati to je Žistin - već je jednom to uradila. U svakom slučaju - loša vest, pa sve i u slučaju da to znači br. 1 za Anu ili Jelenu...

Maxili

pre 15 godina

Jako mi je krivo sto najveci profesionalac medju teniserkama nece vise diviti ceo svet svojom tehnikom, inteligentnom igrom i ogromnom skromnoscu i dobrim vaspitanjem. Njena igra ostace kao sinonim kako tenis treba da se igra. Posle toliko uspeha koje je postigla ostala je na zemlji, a to mogu samo veliki! Pokazala je koliko i ne tako srecan privatan zivot, moze da natera coveka da uvek tezi ka visim stvarima i ciljevima, a da pritom koristi samo svoja ledja. Neko vreme borba za prvo mesto nece biti ona prava, zbog toga mnogo zalim. Zelim joj sve najlepse u daljoj buduvnosti!

Ljubitelj tenisa

pre 15 godina

Sta god ko rekao za nju, bila je najbolja teniserka koju sam gledala u poslednjih nekoliko godina. Bez nje ce tenis biti pomalo dosadan, a mislim da je ni jedna teniserka, bez obzira sto volim obe nase, nece na pravi nacin zameniti!
Eh...

Zdenko

pre 15 godina

JH - mnogi su je voleli, mnogi mrzeli, kao i uostalom sve sampoine, ali istina je da igrala sjajan tenis.
Bekhend - genijalan!
Zaista mije zao sto odlazi... Ali verujem da jedna faca kao sto je ona, zna sta radi...
OLE!

justine_fan_4_ever

pre 15 godina

Justine Henin:" I didn't want to be a star, I just wanted to be the great player on the court!"
You was and you'll allways be!!!!!:):):):)
Mozda nije bila atraktivna kao druge teniserke iz svetskog vrha, ali njena igra je bila nesto specijalno!!!!:) Kojeg god tenisera da su pitali koju teniserku voli da gleda na terenu, odgovor je uvek bio Justine Henin!!!!

Hana

pre 15 godina

Pre svega mi je zao sto odlazi jedan veliki teniski as,ali sta da se radi zivot je takav.Zelim joj sve najbolje u daljem zivotu i nadam se da ce se jednog dana vratiti tenisu i opet biti broj 1.Sada imaju priliku i Ana i Jelena da se izbore za prvo mesto,mada nikada niko nece zaboraviti Zastinin bekhend. Puno pozdrava za velikog teniskog asa!

lulu

pre 15 godina

belgijanka je procenila da ce uskoro biti skinuta sa 1. mesta i da vimbldon nema ipak sanse da osvoji,pa je odlucila da se odvazi na,vec ranije planirano,povlacenje,dok je jos na samom vrhu.
sujeta,kukavicluk,umor posle fantasticne sezone,sta god da je u pitanju-velika steta za tenis,a ostaje nam nada da ce se sjajna teniserka ipak vratiti,odmorna,skolovana i opustena

Ženevljanin

pre 15 godina

Neočekivanom odlukom Žistin Enen ženski tenis je dobio najveći udarac. Posle odlaska Hingis i Klajsters, opadanja Moresmo i Devenport iz ove do nedavno vladajuće generacije ostale su samo sestre Vilijams, ali su i one sve bliže odlasku. Nije još jasno koja će teniserka postati nova kraljica belog sporta, ali je skoro sigurno da će biti s Istoka (ako je granica Istoka na Drini:-).
A Belgijaci bi mogli da svom najvećem teniskom stadionu daju ime "Enen i Klajsters". Ne verujem da će u ovom veku imati ponovo dve takve igračice...