Tenis 53

Subota, 10.05.2008.

15:48

Finale Rima posle deset gemova

Finale Rima posle deset gemova IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Mladen

pre 16 godina

@Fluke
Nema sti skromno znanje.Ti imas neskromno neznanje.Pogledaj danasnji tekst sa ovim naslovom i daj sebi pauzu jedno dva meseca.
-Đoković kritikuje raspored turnira
Teniser Srbije Novak Đoković kritikovao je u subotu ATP kalendar, pošto su mu poslednja dva protivnika na turniru u Rimu odustajanjem pomogla da se plasira u finale. Čeh Radek Stepanek odustao je u polufinalu, a samo dan ranije Đokoviću je predao meč Španac Nikolas Almagro. "To pokazuje da je sezona zaista naporna. Igrači se ne povređuju bez razloga", rekao je Đoković na konferenciji za novinare.

Fluke

pre 16 godina

@ Mladen

Na osnovu mog skromnog znanja, Djokovic se nije zalio na zgusnutost turnira. I ponovo, ove godine je situacija gora zbog Olimpijskih igara (desava se u Pekingu). Kako se stariji igraci ne zale, kao npr. Federer koji ove godine igra skoro isti broj turnira kao i Nadal? Nadalov problem je sto mu se igra zasniva uglavnom na sirovoj snazi, a to jednom more da mu se vrati. Trenutno u vidu umora, dugorocno u vidu povreda ili "roka trajanja".

ToP

pre 16 godina

Samo najizdrzljiviji i najspremniji opstaju! Jos jedan dokaz zasto Nole hrli prema vrhu! Pogledajte ATP tabelu ako smete od ljubomore. Nisu Noletu bez razloga McEnroe i B.Borg... predvidjali Noletu sjajnu karijeru.

Mladen

pre 16 godina

@Fluke
U zgusnutosti turnira govori svaki teniser,raspravlja se u teniskim federadijama jer igraci ne mogu da se pripreme za Davis i Federation Cup.Svi znaju da je raspored zgusnut ali ne mogu nista protiv sponzora koji bi da se igraju turniri i u decembru.U svakom sportu koji donosi veliki profit je zgusnut raspored(pogledaj- fudbal,kosarku,tenis,F1)i Nadal nije kukao,samo je rekao to sto svi govore.Nedostaje ti mnogo toga za ucestvovanje u diskusijama.Za pocetak sledeci put komentar pocni recenicom:Na osnovu mog skromnog znanja...

pkluba

pre 16 godina

Wawrinka moze da pobijedi danas jer je u izvanrednoj formi.Sanse su mu vise od 30%. Medjutim, Nole je u 2008 njabolji teniser na svijetu. To ne pokazuje samo zaradjeni novac, vec i osvojeni poeni. Koliko ce dugo biti najbolji zavisi prije svega od njega samog, a naravno i od forme drugih. Nikada svijet nije imao toliko dobrih tenisera kao danas. Nema loseg tenisera medju prvih 64 igraca .Povrede ce biti sve cesce jer su udarci sve jaci i da nijesu smanjili vecunu mastersa u dva dobijena seta, bila bi prava katastrofa od povreda. Mislim da je grijeme "heroja" proslo. Povrijedjeni teniser kad nastavi mec rizikuje da pogorsa povredu. Koliko znam to je samo J.J. uradila pocetkom godine, ali se ne sjecam koji je to muskarac uradio u zadnje vrijeme.
Nole: Wawrinka 5/7 7/6 6/4

Srboje

pre 16 godina

E moj zoki koliko si samo gluposti napisao, ti si izgleda poceo pratiti tenis od srpskih uspjeha... ne mogu da vjerujem da takve teniske neznalice uopste komentarisu detaljno neke stvari... napisi to Nole i dosta od tebe.

skblzzzz

pre 16 godina

mi se u hrvatskoj palimo na sport, ali vi ste svjetski prvaci. đoković je svjetska klasa, tu nema spora, ali da padate u trans i nakon što dva meča zaredom dobije predajom protivnika, to baš i nije normalno.

Fluke

pre 16 godina

@ "Nadal je u pravu"

Ne, Nadal nije u pravu, studenti su bili u pravu. Nadal je samo teniser i to poprilicno glupav, ali sjajan teniser. Stvarno nema potrebe da ovde pored njegove igre komentarisemo i njegove kuknjave o rasporedu turnira. Vec je jednom odvalio, posle polufinala Indian Velsa, kako je Djokovic imao mnogo laksi raspored do polufinala, i to je izjavio nakon poraza sto je bas sportski. Sad kuka da je mnogo zgusnut raspored, i to bas kad smo dosli do sljake gde brani pola svojih poena. Stvarno ne znam kako posle toga neko moze da kritikuje Djokovica sto ponekad (sve redje) predaje meceve i zali se na povrede, a naziva Nadala velikim sportistom. Sto se tice pomeranja datuma, neko je vec napisao da su ove godine olimpijske igre, i dalje vazniji sportki dogadjaj od bilo kojeg teniskog turnira.

MilosRS

pre 16 godina

@Neutro
Nisam gledao snimak, ali kad igrac obrise trag to znaci da priznaje da je lopta dobra, odnosno da je u korist njegovog protivnika. Time govori da sudija nema potrebe da provjerava i daje poen protivniku. Ponavljam, nisam gledao snimak, pa je moguce da sam pogresno protumacio tvoj komentar.
Pozdrav

GoranSD

pre 16 godina

@ Neutro

Zaboravio si da kažeš da je Federer pored tog ružnog gesta priznao da je lopta dobra i servis se ponovio.

Inače i ja mislim da Federer nije baš takav džentlmen kakvim ga predstavljaju samo je kad je postao br.1 naučio da se kontroliše i pomalo glumi čoveka sa visine,koji je iznad svih.Mislim što se tenisa tiče on to uglavnom i jeste ali kao čovek..Ipak tu i tamo u pojedinim reakcijama i intervjuima izađe njegov pravi karakter na videlo.Pri tom ne mislim ništa loše o tome,on je samo čovek, ali su mu mediji dodelili ulogu "savršenog" koju je i on sam prihvatio što je verovatno veliko opterećenje koje sad sigurno utiče na njegovu igru.A biće mu još teže da se ako eventualno više ne bude br.1 vrati u mentalno stanje kad je "samo" vrhunski teniser koji se bori da bude br.1 i eventualno osvoji neki GS.
Inače sve ove predaje bi trebale konačno da ovde zatvore priču o tome kako je eto samo Novak taj koji predaje,kako se recimo polufinala ne predaju,kako se uplašio i sl.I naravno kako igrači treba da igraju do kraja pa makar pali u nesvest i sl.
A sa druge strane zar nije malo neobjektivno kad se kaže da je Stepanek predao jer je video da će da izgubi a kad Novak preda da je sigurno bio povređen i da je protivnik imao sreće zbog toga inače bi ga Novak pobedio?

ana

pre 16 godina

Neutro
Nije Federer brisao trag lopte,nego je zaokruzio mesto gde je lopta pala, tako se to radi na sljaci, i nije sudija regovao zbog protesta Noletovog staba ( gde si ti jos video da sudija menja odluku zbog protesta publike?) vec zato sto je Federer isparavio sudiju ( u Noletovu korist), a onda kada su shavtili sta se desilo Djokovici su krenuli da napadaju sudiju kao na fudbalskoj utakmici, e pa i neka im je rekao! Nole je odlican teniser ali nema ni traga od "sportskog duha" kako ti rece..ali naucice vremenom ( iskreno se nadam ).

Zeka Roger

pre 16 godina

Realno, Federer je jedan germanski robot ... najbolji teniser, ali robot ... -_- ... Nole je dechko pun zhivota a to vredi vishe od bilo kog Grand Slam-a.

Zoki

pre 16 godina

Koliko besmislenih komentara mnogi od njih ne gledaju tenis(dosadno im)pa opet sve komentarisu,misle da su oni Novak.Nema trunke realnosti.I ovoga puta Novak je imao veliku srecu,mislim da su sanse da osvoji turnir 95%.
Tako se zalomilo Novaku da mu dva igraca predaju i da ce u finalu igrati protiv najbolje plasiranig Wavrinke(24.)Sta mislite sto su ti ljudi predali? Almagro je pre Novaka izbacio Nalbandiana i Gonzalesa,dvojicu vrhunskih igraca.Stjepanek je izbacio Nieminena,D.Ferera(5.) i Federera(1.)a Wavrinka s kojim igra u finalu izbacio je igrace koji su svi redom osim Safina u I kolu,bolje plasirani od bilo kojeg Noletovog protivnika.A to su:
Marej(18.),Ferero(23),Blejk(8.)
i Rodik(6.) se predao.Sto rece Kaza,budimo realni Novak je imao nevidjenu srecu.Vi niste gledali turnir(Duka,II,MM...)
cim se odusevljavte kako je igrao,a zapravo je igrao samo protiv Darcisa,dobro i protiv Andrejeva,lose.

Baki

pre 16 godina

@ Neutro

1)Kad teniseri obrisu trag lopte, to znaci da je bila na liniji.
2)Poen je ponovljen.
3)Nemoj da siris dezinformacije i nemoj da pricas previse o onome u sta nisi upucen.

Spiderman

pre 16 godina

Mene ne cudi to sto Nole i Nadal kritikuju raspored turnira. Tenis na sljaci je dosta naporan za igru, povrede su ucestalije i sasvim je razumljivo sto neki predaju meceve. Zbog toga igracima je potrebno vise vremena za odmor. Drugo, pod uslovom da Nole pobedi u Rimu, to ce biti (bar za mene) veliko iznenadjenje jer mi nije poznato da je on dobijao MS meceve na sljaci (mozda i gresim!). Pod uslovom da je popravio igru na tom terenu, veliki su izgledi da vec ove godine postane N2 ili N1 na ATP listi.

P-Max

pre 16 godina

@Neutro,

Kada linijski sudija kaze 'aut', glavni ne stigne da pogleda, a igrac obrise trag koji je ostavila ta loptica, podrazumeva se da je ta loptica bila u terenu, sto je i sada bio slucaj. Na kraju krajeva, cuje se jasno 'replay the point', tako da nema ni traga 'sportskim nepravdama'.

spanac

pre 16 godina

ma rafa je realno potpuno sisao s uma,sta se zali na kalendar,niko mu nije kriv sto kad ne igra na sljaci ga gaze svi redom,ove god tsonga,davydenko,novak i to svi kao na treningu,nisam cuo federera da se zali ili nekog drugog,uostalom sto onda igra zaredom monte c,barcu,rim,hamburg...nek uzme godisnji

Neutro

pre 16 godina

Volim Noletovu covecnost. Kada pobedi ili je pobedjen, kada preda ili protivnik preda, on uspravno hoda prema njemu i odaje, onako usparvno, postovanje.
Na youtube mozte da vidite onaj "famozni" be quiet od Federera Noletovom stabu. Noletova lopta je bila dobra, sledi protest iz Noletovog staba, Federer vice tisina, brise trag lopte, Nole ne protestuje protiv toga, a onda Eagle eye pokazuje da su i Nole i njegov stab bili u pravu. Od sada ja Federera ne mogu da smatram za vrhuskog dzentlmena. Taj sam video gledao u Sportnetu, hrvatskom sajtu. Ne znam da li su ga oni prikazivali kao potvrdu spotske nepravde ili kao nesto drugo.
Neka, neka. Doci ce sve na svoje mesto.

tomas

pre 16 godina

Na Novakovom sajtu pise da je njegov mec sa "Juan Ignacio vs. QUALIFIER BYE/(3) ĐOKOVIĆ, Novak" na programu u nedelju od 14.30h.

....

pre 16 godina

Ja mislim da je Stepanek zbog ove akrobacije povredio vrat!

http://www.index.hr/sport/clanak/car-je-gol-stepanek-ispratio-federera-s-rimskog-mastersa/386200.aspx

posmatrac iz daleka

pre 16 godina

@che
Pod hitno uzmite reket u ruke i rasterajte te balavce. Kako nebi i dalje zaracivali gomile evrica i putovali po zemaljskoj kugli, uz provod i zanimaciju. Pokazite im kako se taj viteski sportski rekvizit optimalno upotrebljava za dobijanje pohvala i tapsanja po ramenu.
Pa kada odete u pekaru ili kod kasapina na cosku i kupite pola kilograma teletimne a vi ga onda potapsite po ramenu kao nagradu za to sto vam je ucinio. Nemojte samo da preterate sa tapsanjem po ramenu jer covek mozda nece imati da vam vrati kusur.

MM

pre 16 godina

Nole svaka cast! Ovo vise nije humano koliko ubedljivo pobedjujes protivnike (pa moraju i da predaju mec da ne bi bio veci blam). Puno srece sutra sa Vavrinkom! Uz tebe smo i znamo da ces da odigras na najbolji moguci nacin!

posmatrac iz daleka

pre 16 godina

@marko
"LEGENDO,obori vise Samprasov rekord".
Da niste mislili : LEGENDO obori vec jedanput taj Samprasov rekord?
Izvinite na primedbi. Mozda bi vise godilo pravopisnom osecanju citalaca vasih oda o Federeru. Da mu niste neki polubrat. Jer toliko odusevljenja nisam primetio ni u redovima njegove familije.
Namojte se mnogo uzbudjivati ako Nole pobedi ovaj i jos par sledecih turnira. To se moze negativno odraziti na vas stil pisanjai.

Srle

pre 16 godina

Nadal je u pravu. Upucenijima u tenis je poznato da je sljaka prilicno teska na skocne zglobove i stopala, zbog klizanja koje stalno mora da se koristi da bi se stigle lopte. Toga na primer nema na tvrdim terenima, ali su povrede kolena cesce na njima. Kada se povezu turniri samo se povecava rizik od povrede.

che

pre 16 godina

Trebalo bi smanjiti teniske meceve na jedan jedini set, i da se pri tom igra na 4 dobijena gema. Ova deca se ne smeju puno zamarati! Nekada se igralo na tri dobijena seta, pa nikom nije falila ni dlaka sa glave. Kiseli osmeh ili zagrljaj posle poraza. To smo gedali nekad. A ovi klinci padaju u komu, guse se, abortiraju na terenu... NE umeju da gube kao sportisti. Pri tome zaradjuju GOMILE evrica. Obilaze kuglu svake godine i zezaju se po najelitnijim mestima na svetu. A u prvih deset tri nasa. Mnooooogo ih volim!

marko

pre 16 godina

Samo tako i moze da uzme turnir,bez medjusobnih duela,Federer ce da pokaze da nije za staro gvozdje,najopasniji lav je ranjeni lav.Pokazi im ko si i sta si u Francuskoj,Londonu,tamo gde treba,samo napred LEGENDO,obori vise Samprasov rekord pa u penziju,pusti ove klince da igraju.

Zoffman

pre 16 godina

Jel zna neko u koliko sati je finale? Navijam za Noleta normalno ali bi bilo lepo da se mece odigrau dva seta i bez predaje svajcarca!!!

Duka

pre 16 godina

Nole(LEGENDO),svaka ti cast!!!
Nadam se da raja koja je sa puno samopouzdanja,govorila da karijera Novaka Djokovica(lEGENDA) u silaznoj putanji,a pojedini doktori su mu savetovali da prestane da igra tenis inace ce imati ozbiljne zdravstvene probleme,svima njima porucujem da dolazi dan kada ce NOVAK DJOKOVIC(LEGENDA),POSTATI IGRAC BROJ JEDAN(ODMAH POSLE WIMBLDONA)!!!

P.S.LEGENDO RIM JE TVOJ,A KO OSVOJI RIM ,NJEGOV JE CEO SVET,A CEO SVET JE NOVAKA DJOKOVICA,ZIVI BILI PA VIDELI!!!!

Neutro

pre 16 godina

Volim Noletovu covecnost. Kada pobedi ili je pobedjen, kada preda ili protivnik preda, on uspravno hoda prema njemu i odaje, onako usparvno, postovanje.
Na youtube mozte da vidite onaj "famozni" be quiet od Federera Noletovom stabu. Noletova lopta je bila dobra, sledi protest iz Noletovog staba, Federer vice tisina, brise trag lopte, Nole ne protestuje protiv toga, a onda Eagle eye pokazuje da su i Nole i njegov stab bili u pravu. Od sada ja Federera ne mogu da smatram za vrhuskog dzentlmena. Taj sam video gledao u Sportnetu, hrvatskom sajtu. Ne znam da li su ga oni prikazivali kao potvrdu spotske nepravde ili kao nesto drugo.
Neka, neka. Doci ce sve na svoje mesto.

Duka

pre 16 godina

Nole(LEGENDO),svaka ti cast!!!
Nadam se da raja koja je sa puno samopouzdanja,govorila da karijera Novaka Djokovica(lEGENDA) u silaznoj putanji,a pojedini doktori su mu savetovali da prestane da igra tenis inace ce imati ozbiljne zdravstvene probleme,svima njima porucujem da dolazi dan kada ce NOVAK DJOKOVIC(LEGENDA),POSTATI IGRAC BROJ JEDAN(ODMAH POSLE WIMBLDONA)!!!

P.S.LEGENDO RIM JE TVOJ,A KO OSVOJI RIM ,NJEGOV JE CEO SVET,A CEO SVET JE NOVAKA DJOKOVICA,ZIVI BILI PA VIDELI!!!!

che

pre 16 godina

Trebalo bi smanjiti teniske meceve na jedan jedini set, i da se pri tom igra na 4 dobijena gema. Ova deca se ne smeju puno zamarati! Nekada se igralo na tri dobijena seta, pa nikom nije falila ni dlaka sa glave. Kiseli osmeh ili zagrljaj posle poraza. To smo gedali nekad. A ovi klinci padaju u komu, guse se, abortiraju na terenu... NE umeju da gube kao sportisti. Pri tome zaradjuju GOMILE evrica. Obilaze kuglu svake godine i zezaju se po najelitnijim mestima na svetu. A u prvih deset tri nasa. Mnooooogo ih volim!

posmatrac iz daleka

pre 16 godina

@marko
"LEGENDO,obori vise Samprasov rekord".
Da niste mislili : LEGENDO obori vec jedanput taj Samprasov rekord?
Izvinite na primedbi. Mozda bi vise godilo pravopisnom osecanju citalaca vasih oda o Federeru. Da mu niste neki polubrat. Jer toliko odusevljenja nisam primetio ni u redovima njegove familije.
Namojte se mnogo uzbudjivati ako Nole pobedi ovaj i jos par sledecih turnira. To se moze negativno odraziti na vas stil pisanjai.

posmatrac iz daleka

pre 16 godina

@che
Pod hitno uzmite reket u ruke i rasterajte te balavce. Kako nebi i dalje zaracivali gomile evrica i putovali po zemaljskoj kugli, uz provod i zanimaciju. Pokazite im kako se taj viteski sportski rekvizit optimalno upotrebljava za dobijanje pohvala i tapsanja po ramenu.
Pa kada odete u pekaru ili kod kasapina na cosku i kupite pola kilograma teletimne a vi ga onda potapsite po ramenu kao nagradu za to sto vam je ucinio. Nemojte samo da preterate sa tapsanjem po ramenu jer covek mozda nece imati da vam vrati kusur.

Zoki

pre 16 godina

Koliko besmislenih komentara mnogi od njih ne gledaju tenis(dosadno im)pa opet sve komentarisu,misle da su oni Novak.Nema trunke realnosti.I ovoga puta Novak je imao veliku srecu,mislim da su sanse da osvoji turnir 95%.
Tako se zalomilo Novaku da mu dva igraca predaju i da ce u finalu igrati protiv najbolje plasiranig Wavrinke(24.)Sta mislite sto su ti ljudi predali? Almagro je pre Novaka izbacio Nalbandiana i Gonzalesa,dvojicu vrhunskih igraca.Stjepanek je izbacio Nieminena,D.Ferera(5.) i Federera(1.)a Wavrinka s kojim igra u finalu izbacio je igrace koji su svi redom osim Safina u I kolu,bolje plasirani od bilo kojeg Noletovog protivnika.A to su:
Marej(18.),Ferero(23),Blejk(8.)
i Rodik(6.) se predao.Sto rece Kaza,budimo realni Novak je imao nevidjenu srecu.Vi niste gledali turnir(Duka,II,MM...)
cim se odusevljavte kako je igrao,a zapravo je igrao samo protiv Darcisa,dobro i protiv Andrejeva,lose.

marko

pre 16 godina

Samo tako i moze da uzme turnir,bez medjusobnih duela,Federer ce da pokaze da nije za staro gvozdje,najopasniji lav je ranjeni lav.Pokazi im ko si i sta si u Francuskoj,Londonu,tamo gde treba,samo napred LEGENDO,obori vise Samprasov rekord pa u penziju,pusti ove klince da igraju.

Zeka Roger

pre 16 godina

Realno, Federer je jedan germanski robot ... najbolji teniser, ali robot ... -_- ... Nole je dechko pun zhivota a to vredi vishe od bilo kog Grand Slam-a.

skblzzzz

pre 16 godina

mi se u hrvatskoj palimo na sport, ali vi ste svjetski prvaci. đoković je svjetska klasa, tu nema spora, ali da padate u trans i nakon što dva meča zaredom dobije predajom protivnika, to baš i nije normalno.

Srle

pre 16 godina

Nadal je u pravu. Upucenijima u tenis je poznato da je sljaka prilicno teska na skocne zglobove i stopala, zbog klizanja koje stalno mora da se koristi da bi se stigle lopte. Toga na primer nema na tvrdim terenima, ali su povrede kolena cesce na njima. Kada se povezu turniri samo se povecava rizik od povrede.

GoranSD

pre 16 godina

@ Neutro

Zaboravio si da kažeš da je Federer pored tog ružnog gesta priznao da je lopta dobra i servis se ponovio.

Inače i ja mislim da Federer nije baš takav džentlmen kakvim ga predstavljaju samo je kad je postao br.1 naučio da se kontroliše i pomalo glumi čoveka sa visine,koji je iznad svih.Mislim što se tenisa tiče on to uglavnom i jeste ali kao čovek..Ipak tu i tamo u pojedinim reakcijama i intervjuima izađe njegov pravi karakter na videlo.Pri tom ne mislim ništa loše o tome,on je samo čovek, ali su mu mediji dodelili ulogu "savršenog" koju je i on sam prihvatio što je verovatno veliko opterećenje koje sad sigurno utiče na njegovu igru.A biće mu još teže da se ako eventualno više ne bude br.1 vrati u mentalno stanje kad je "samo" vrhunski teniser koji se bori da bude br.1 i eventualno osvoji neki GS.
Inače sve ove predaje bi trebale konačno da ovde zatvore priču o tome kako je eto samo Novak taj koji predaje,kako se recimo polufinala ne predaju,kako se uplašio i sl.I naravno kako igrači treba da igraju do kraja pa makar pali u nesvest i sl.
A sa druge strane zar nije malo neobjektivno kad se kaže da je Stepanek predao jer je video da će da izgubi a kad Novak preda da je sigurno bio povređen i da je protivnik imao sreće zbog toga inače bi ga Novak pobedio?

Zoffman

pre 16 godina

Jel zna neko u koliko sati je finale? Navijam za Noleta normalno ali bi bilo lepo da se mece odigrau dva seta i bez predaje svajcarca!!!

Baki

pre 16 godina

@ Neutro

1)Kad teniseri obrisu trag lopte, to znaci da je bila na liniji.
2)Poen je ponovljen.
3)Nemoj da siris dezinformacije i nemoj da pricas previse o onome u sta nisi upucen.

ana

pre 16 godina

Neutro
Nije Federer brisao trag lopte,nego je zaokruzio mesto gde je lopta pala, tako se to radi na sljaci, i nije sudija regovao zbog protesta Noletovog staba ( gde si ti jos video da sudija menja odluku zbog protesta publike?) vec zato sto je Federer isparavio sudiju ( u Noletovu korist), a onda kada su shavtili sta se desilo Djokovici su krenuli da napadaju sudiju kao na fudbalskoj utakmici, e pa i neka im je rekao! Nole je odlican teniser ali nema ni traga od "sportskog duha" kako ti rece..ali naucice vremenom ( iskreno se nadam ).

P-Max

pre 16 godina

@Neutro,

Kada linijski sudija kaze 'aut', glavni ne stigne da pogleda, a igrac obrise trag koji je ostavila ta loptica, podrazumeva se da je ta loptica bila u terenu, sto je i sada bio slucaj. Na kraju krajeva, cuje se jasno 'replay the point', tako da nema ni traga 'sportskim nepravdama'.

MM

pre 16 godina

Nole svaka cast! Ovo vise nije humano koliko ubedljivo pobedjujes protivnike (pa moraju i da predaju mec da ne bi bio veci blam). Puno srece sutra sa Vavrinkom! Uz tebe smo i znamo da ces da odigras na najbolji moguci nacin!

Srboje

pre 16 godina

E moj zoki koliko si samo gluposti napisao, ti si izgleda poceo pratiti tenis od srpskih uspjeha... ne mogu da vjerujem da takve teniske neznalice uopste komentarisu detaljno neke stvari... napisi to Nole i dosta od tebe.

Fluke

pre 16 godina

@ "Nadal je u pravu"

Ne, Nadal nije u pravu, studenti su bili u pravu. Nadal je samo teniser i to poprilicno glupav, ali sjajan teniser. Stvarno nema potrebe da ovde pored njegove igre komentarisemo i njegove kuknjave o rasporedu turnira. Vec je jednom odvalio, posle polufinala Indian Velsa, kako je Djokovic imao mnogo laksi raspored do polufinala, i to je izjavio nakon poraza sto je bas sportski. Sad kuka da je mnogo zgusnut raspored, i to bas kad smo dosli do sljake gde brani pola svojih poena. Stvarno ne znam kako posle toga neko moze da kritikuje Djokovica sto ponekad (sve redje) predaje meceve i zali se na povrede, a naziva Nadala velikim sportistom. Sto se tice pomeranja datuma, neko je vec napisao da su ove godine olimpijske igre, i dalje vazniji sportki dogadjaj od bilo kojeg teniskog turnira.

tomas

pre 16 godina

Na Novakovom sajtu pise da je njegov mec sa "Juan Ignacio vs. QUALIFIER BYE/(3) ĐOKOVIĆ, Novak" na programu u nedelju od 14.30h.

....

pre 16 godina

Ja mislim da je Stepanek zbog ove akrobacije povredio vrat!

http://www.index.hr/sport/clanak/car-je-gol-stepanek-ispratio-federera-s-rimskog-mastersa/386200.aspx

MilosRS

pre 16 godina

@Neutro
Nisam gledao snimak, ali kad igrac obrise trag to znaci da priznaje da je lopta dobra, odnosno da je u korist njegovog protivnika. Time govori da sudija nema potrebe da provjerava i daje poen protivniku. Ponavljam, nisam gledao snimak, pa je moguce da sam pogresno protumacio tvoj komentar.
Pozdrav

Mladen

pre 16 godina

@Fluke
U zgusnutosti turnira govori svaki teniser,raspravlja se u teniskim federadijama jer igraci ne mogu da se pripreme za Davis i Federation Cup.Svi znaju da je raspored zgusnut ali ne mogu nista protiv sponzora koji bi da se igraju turniri i u decembru.U svakom sportu koji donosi veliki profit je zgusnut raspored(pogledaj- fudbal,kosarku,tenis,F1)i Nadal nije kukao,samo je rekao to sto svi govore.Nedostaje ti mnogo toga za ucestvovanje u diskusijama.Za pocetak sledeci put komentar pocni recenicom:Na osnovu mog skromnog znanja...

pkluba

pre 16 godina

Wawrinka moze da pobijedi danas jer je u izvanrednoj formi.Sanse su mu vise od 30%. Medjutim, Nole je u 2008 njabolji teniser na svijetu. To ne pokazuje samo zaradjeni novac, vec i osvojeni poeni. Koliko ce dugo biti najbolji zavisi prije svega od njega samog, a naravno i od forme drugih. Nikada svijet nije imao toliko dobrih tenisera kao danas. Nema loseg tenisera medju prvih 64 igraca .Povrede ce biti sve cesce jer su udarci sve jaci i da nijesu smanjili vecunu mastersa u dva dobijena seta, bila bi prava katastrofa od povreda. Mislim da je grijeme "heroja" proslo. Povrijedjeni teniser kad nastavi mec rizikuje da pogorsa povredu. Koliko znam to je samo J.J. uradila pocetkom godine, ali se ne sjecam koji je to muskarac uradio u zadnje vrijeme.
Nole: Wawrinka 5/7 7/6 6/4

spanac

pre 16 godina

ma rafa je realno potpuno sisao s uma,sta se zali na kalendar,niko mu nije kriv sto kad ne igra na sljaci ga gaze svi redom,ove god tsonga,davydenko,novak i to svi kao na treningu,nisam cuo federera da se zali ili nekog drugog,uostalom sto onda igra zaredom monte c,barcu,rim,hamburg...nek uzme godisnji

Mladen

pre 16 godina

@Fluke
Nema sti skromno znanje.Ti imas neskromno neznanje.Pogledaj danasnji tekst sa ovim naslovom i daj sebi pauzu jedno dva meseca.
-Đoković kritikuje raspored turnira
Teniser Srbije Novak Đoković kritikovao je u subotu ATP kalendar, pošto su mu poslednja dva protivnika na turniru u Rimu odustajanjem pomogla da se plasira u finale. Čeh Radek Stepanek odustao je u polufinalu, a samo dan ranije Đokoviću je predao meč Španac Nikolas Almagro. "To pokazuje da je sezona zaista naporna. Igrači se ne povređuju bez razloga", rekao je Đoković na konferenciji za novinare.

Spiderman

pre 16 godina

Mene ne cudi to sto Nole i Nadal kritikuju raspored turnira. Tenis na sljaci je dosta naporan za igru, povrede su ucestalije i sasvim je razumljivo sto neki predaju meceve. Zbog toga igracima je potrebno vise vremena za odmor. Drugo, pod uslovom da Nole pobedi u Rimu, to ce biti (bar za mene) veliko iznenadjenje jer mi nije poznato da je on dobijao MS meceve na sljaci (mozda i gresim!). Pod uslovom da je popravio igru na tom terenu, veliki su izgledi da vec ove godine postane N2 ili N1 na ATP listi.

ToP

pre 16 godina

Samo najizdrzljiviji i najspremniji opstaju! Jos jedan dokaz zasto Nole hrli prema vrhu! Pogledajte ATP tabelu ako smete od ljubomore. Nisu Noletu bez razloga McEnroe i B.Borg... predvidjali Noletu sjajnu karijeru.

Fluke

pre 16 godina

@ Mladen

Na osnovu mog skromnog znanja, Djokovic se nije zalio na zgusnutost turnira. I ponovo, ove godine je situacija gora zbog Olimpijskih igara (desava se u Pekingu). Kako se stariji igraci ne zale, kao npr. Federer koji ove godine igra skoro isti broj turnira kao i Nadal? Nadalov problem je sto mu se igra zasniva uglavnom na sirovoj snazi, a to jednom more da mu se vrati. Trenutno u vidu umora, dugorocno u vidu povreda ili "roka trajanja".

marko

pre 16 godina

Samo tako i moze da uzme turnir,bez medjusobnih duela,Federer ce da pokaze da nije za staro gvozdje,najopasniji lav je ranjeni lav.Pokazi im ko si i sta si u Francuskoj,Londonu,tamo gde treba,samo napred LEGENDO,obori vise Samprasov rekord pa u penziju,pusti ove klince da igraju.

ana

pre 16 godina

Neutro
Nije Federer brisao trag lopte,nego je zaokruzio mesto gde je lopta pala, tako se to radi na sljaci, i nije sudija regovao zbog protesta Noletovog staba ( gde si ti jos video da sudija menja odluku zbog protesta publike?) vec zato sto je Federer isparavio sudiju ( u Noletovu korist), a onda kada su shavtili sta se desilo Djokovici su krenuli da napadaju sudiju kao na fudbalskoj utakmici, e pa i neka im je rekao! Nole je odlican teniser ali nema ni traga od "sportskog duha" kako ti rece..ali naucice vremenom ( iskreno se nadam ).

che

pre 16 godina

Trebalo bi smanjiti teniske meceve na jedan jedini set, i da se pri tom igra na 4 dobijena gema. Ova deca se ne smeju puno zamarati! Nekada se igralo na tri dobijena seta, pa nikom nije falila ni dlaka sa glave. Kiseli osmeh ili zagrljaj posle poraza. To smo gedali nekad. A ovi klinci padaju u komu, guse se, abortiraju na terenu... NE umeju da gube kao sportisti. Pri tome zaradjuju GOMILE evrica. Obilaze kuglu svake godine i zezaju se po najelitnijim mestima na svetu. A u prvih deset tri nasa. Mnooooogo ih volim!

skblzzzz

pre 16 godina

mi se u hrvatskoj palimo na sport, ali vi ste svjetski prvaci. đoković je svjetska klasa, tu nema spora, ali da padate u trans i nakon što dva meča zaredom dobije predajom protivnika, to baš i nije normalno.

Zeka Roger

pre 16 godina

Realno, Federer je jedan germanski robot ... najbolji teniser, ali robot ... -_- ... Nole je dechko pun zhivota a to vredi vishe od bilo kog Grand Slam-a.

posmatrac iz daleka

pre 16 godina

@marko
"LEGENDO,obori vise Samprasov rekord".
Da niste mislili : LEGENDO obori vec jedanput taj Samprasov rekord?
Izvinite na primedbi. Mozda bi vise godilo pravopisnom osecanju citalaca vasih oda o Federeru. Da mu niste neki polubrat. Jer toliko odusevljenja nisam primetio ni u redovima njegove familije.
Namojte se mnogo uzbudjivati ako Nole pobedi ovaj i jos par sledecih turnira. To se moze negativno odraziti na vas stil pisanjai.

spanac

pre 16 godina

ma rafa je realno potpuno sisao s uma,sta se zali na kalendar,niko mu nije kriv sto kad ne igra na sljaci ga gaze svi redom,ove god tsonga,davydenko,novak i to svi kao na treningu,nisam cuo federera da se zali ili nekog drugog,uostalom sto onda igra zaredom monte c,barcu,rim,hamburg...nek uzme godisnji

Duka

pre 16 godina

Nole(LEGENDO),svaka ti cast!!!
Nadam se da raja koja je sa puno samopouzdanja,govorila da karijera Novaka Djokovica(lEGENDA) u silaznoj putanji,a pojedini doktori su mu savetovali da prestane da igra tenis inace ce imati ozbiljne zdravstvene probleme,svima njima porucujem da dolazi dan kada ce NOVAK DJOKOVIC(LEGENDA),POSTATI IGRAC BROJ JEDAN(ODMAH POSLE WIMBLDONA)!!!

P.S.LEGENDO RIM JE TVOJ,A KO OSVOJI RIM ,NJEGOV JE CEO SVET,A CEO SVET JE NOVAKA DJOKOVICA,ZIVI BILI PA VIDELI!!!!

Srboje

pre 16 godina

E moj zoki koliko si samo gluposti napisao, ti si izgleda poceo pratiti tenis od srpskih uspjeha... ne mogu da vjerujem da takve teniske neznalice uopste komentarisu detaljno neke stvari... napisi to Nole i dosta od tebe.

MM

pre 16 godina

Nole svaka cast! Ovo vise nije humano koliko ubedljivo pobedjujes protivnike (pa moraju i da predaju mec da ne bi bio veci blam). Puno srece sutra sa Vavrinkom! Uz tebe smo i znamo da ces da odigras na najbolji moguci nacin!

Neutro

pre 16 godina

Volim Noletovu covecnost. Kada pobedi ili je pobedjen, kada preda ili protivnik preda, on uspravno hoda prema njemu i odaje, onako usparvno, postovanje.
Na youtube mozte da vidite onaj "famozni" be quiet od Federera Noletovom stabu. Noletova lopta je bila dobra, sledi protest iz Noletovog staba, Federer vice tisina, brise trag lopte, Nole ne protestuje protiv toga, a onda Eagle eye pokazuje da su i Nole i njegov stab bili u pravu. Od sada ja Federera ne mogu da smatram za vrhuskog dzentlmena. Taj sam video gledao u Sportnetu, hrvatskom sajtu. Ne znam da li su ga oni prikazivali kao potvrdu spotske nepravde ili kao nesto drugo.
Neka, neka. Doci ce sve na svoje mesto.

Zoffman

pre 16 godina

Jel zna neko u koliko sati je finale? Navijam za Noleta normalno ali bi bilo lepo da se mece odigrau dva seta i bez predaje svajcarca!!!

tomas

pre 16 godina

Na Novakovom sajtu pise da je njegov mec sa "Juan Ignacio vs. QUALIFIER BYE/(3) ĐOKOVIĆ, Novak" na programu u nedelju od 14.30h.

....

pre 16 godina

Ja mislim da je Stepanek zbog ove akrobacije povredio vrat!

http://www.index.hr/sport/clanak/car-je-gol-stepanek-ispratio-federera-s-rimskog-mastersa/386200.aspx

Srle

pre 16 godina

Nadal je u pravu. Upucenijima u tenis je poznato da je sljaka prilicno teska na skocne zglobove i stopala, zbog klizanja koje stalno mora da se koristi da bi se stigle lopte. Toga na primer nema na tvrdim terenima, ali su povrede kolena cesce na njima. Kada se povezu turniri samo se povecava rizik od povrede.

posmatrac iz daleka

pre 16 godina

@che
Pod hitno uzmite reket u ruke i rasterajte te balavce. Kako nebi i dalje zaracivali gomile evrica i putovali po zemaljskoj kugli, uz provod i zanimaciju. Pokazite im kako se taj viteski sportski rekvizit optimalno upotrebljava za dobijanje pohvala i tapsanja po ramenu.
Pa kada odete u pekaru ili kod kasapina na cosku i kupite pola kilograma teletimne a vi ga onda potapsite po ramenu kao nagradu za to sto vam je ucinio. Nemojte samo da preterate sa tapsanjem po ramenu jer covek mozda nece imati da vam vrati kusur.

Spiderman

pre 16 godina

Mene ne cudi to sto Nole i Nadal kritikuju raspored turnira. Tenis na sljaci je dosta naporan za igru, povrede su ucestalije i sasvim je razumljivo sto neki predaju meceve. Zbog toga igracima je potrebno vise vremena za odmor. Drugo, pod uslovom da Nole pobedi u Rimu, to ce biti (bar za mene) veliko iznenadjenje jer mi nije poznato da je on dobijao MS meceve na sljaci (mozda i gresim!). Pod uslovom da je popravio igru na tom terenu, veliki su izgledi da vec ove godine postane N2 ili N1 na ATP listi.

P-Max

pre 16 godina

@Neutro,

Kada linijski sudija kaze 'aut', glavni ne stigne da pogleda, a igrac obrise trag koji je ostavila ta loptica, podrazumeva se da je ta loptica bila u terenu, sto je i sada bio slucaj. Na kraju krajeva, cuje se jasno 'replay the point', tako da nema ni traga 'sportskim nepravdama'.

Baki

pre 16 godina

@ Neutro

1)Kad teniseri obrisu trag lopte, to znaci da je bila na liniji.
2)Poen je ponovljen.
3)Nemoj da siris dezinformacije i nemoj da pricas previse o onome u sta nisi upucen.

Zoki

pre 16 godina

Koliko besmislenih komentara mnogi od njih ne gledaju tenis(dosadno im)pa opet sve komentarisu,misle da su oni Novak.Nema trunke realnosti.I ovoga puta Novak je imao veliku srecu,mislim da su sanse da osvoji turnir 95%.
Tako se zalomilo Novaku da mu dva igraca predaju i da ce u finalu igrati protiv najbolje plasiranig Wavrinke(24.)Sta mislite sto su ti ljudi predali? Almagro je pre Novaka izbacio Nalbandiana i Gonzalesa,dvojicu vrhunskih igraca.Stjepanek je izbacio Nieminena,D.Ferera(5.) i Federera(1.)a Wavrinka s kojim igra u finalu izbacio je igrace koji su svi redom osim Safina u I kolu,bolje plasirani od bilo kojeg Noletovog protivnika.A to su:
Marej(18.),Ferero(23),Blejk(8.)
i Rodik(6.) se predao.Sto rece Kaza,budimo realni Novak je imao nevidjenu srecu.Vi niste gledali turnir(Duka,II,MM...)
cim se odusevljavte kako je igrao,a zapravo je igrao samo protiv Darcisa,dobro i protiv Andrejeva,lose.

MilosRS

pre 16 godina

@Neutro
Nisam gledao snimak, ali kad igrac obrise trag to znaci da priznaje da je lopta dobra, odnosno da je u korist njegovog protivnika. Time govori da sudija nema potrebe da provjerava i daje poen protivniku. Ponavljam, nisam gledao snimak, pa je moguce da sam pogresno protumacio tvoj komentar.
Pozdrav

GoranSD

pre 16 godina

@ Neutro

Zaboravio si da kažeš da je Federer pored tog ružnog gesta priznao da je lopta dobra i servis se ponovio.

Inače i ja mislim da Federer nije baš takav džentlmen kakvim ga predstavljaju samo je kad je postao br.1 naučio da se kontroliše i pomalo glumi čoveka sa visine,koji je iznad svih.Mislim što se tenisa tiče on to uglavnom i jeste ali kao čovek..Ipak tu i tamo u pojedinim reakcijama i intervjuima izađe njegov pravi karakter na videlo.Pri tom ne mislim ništa loše o tome,on je samo čovek, ali su mu mediji dodelili ulogu "savršenog" koju je i on sam prihvatio što je verovatno veliko opterećenje koje sad sigurno utiče na njegovu igru.A biće mu još teže da se ako eventualno više ne bude br.1 vrati u mentalno stanje kad je "samo" vrhunski teniser koji se bori da bude br.1 i eventualno osvoji neki GS.
Inače sve ove predaje bi trebale konačno da ovde zatvore priču o tome kako je eto samo Novak taj koji predaje,kako se recimo polufinala ne predaju,kako se uplašio i sl.I naravno kako igrači treba da igraju do kraja pa makar pali u nesvest i sl.
A sa druge strane zar nije malo neobjektivno kad se kaže da je Stepanek predao jer je video da će da izgubi a kad Novak preda da je sigurno bio povređen i da je protivnik imao sreće zbog toga inače bi ga Novak pobedio?

Fluke

pre 16 godina

@ "Nadal je u pravu"

Ne, Nadal nije u pravu, studenti su bili u pravu. Nadal je samo teniser i to poprilicno glupav, ali sjajan teniser. Stvarno nema potrebe da ovde pored njegove igre komentarisemo i njegove kuknjave o rasporedu turnira. Vec je jednom odvalio, posle polufinala Indian Velsa, kako je Djokovic imao mnogo laksi raspored do polufinala, i to je izjavio nakon poraza sto je bas sportski. Sad kuka da je mnogo zgusnut raspored, i to bas kad smo dosli do sljake gde brani pola svojih poena. Stvarno ne znam kako posle toga neko moze da kritikuje Djokovica sto ponekad (sve redje) predaje meceve i zali se na povrede, a naziva Nadala velikim sportistom. Sto se tice pomeranja datuma, neko je vec napisao da su ove godine olimpijske igre, i dalje vazniji sportki dogadjaj od bilo kojeg teniskog turnira.

pkluba

pre 16 godina

Wawrinka moze da pobijedi danas jer je u izvanrednoj formi.Sanse su mu vise od 30%. Medjutim, Nole je u 2008 njabolji teniser na svijetu. To ne pokazuje samo zaradjeni novac, vec i osvojeni poeni. Koliko ce dugo biti najbolji zavisi prije svega od njega samog, a naravno i od forme drugih. Nikada svijet nije imao toliko dobrih tenisera kao danas. Nema loseg tenisera medju prvih 64 igraca .Povrede ce biti sve cesce jer su udarci sve jaci i da nijesu smanjili vecunu mastersa u dva dobijena seta, bila bi prava katastrofa od povreda. Mislim da je grijeme "heroja" proslo. Povrijedjeni teniser kad nastavi mec rizikuje da pogorsa povredu. Koliko znam to je samo J.J. uradila pocetkom godine, ali se ne sjecam koji je to muskarac uradio u zadnje vrijeme.
Nole: Wawrinka 5/7 7/6 6/4

Mladen

pre 16 godina

@Fluke
U zgusnutosti turnira govori svaki teniser,raspravlja se u teniskim federadijama jer igraci ne mogu da se pripreme za Davis i Federation Cup.Svi znaju da je raspored zgusnut ali ne mogu nista protiv sponzora koji bi da se igraju turniri i u decembru.U svakom sportu koji donosi veliki profit je zgusnut raspored(pogledaj- fudbal,kosarku,tenis,F1)i Nadal nije kukao,samo je rekao to sto svi govore.Nedostaje ti mnogo toga za ucestvovanje u diskusijama.Za pocetak sledeci put komentar pocni recenicom:Na osnovu mog skromnog znanja...

ToP

pre 16 godina

Samo najizdrzljiviji i najspremniji opstaju! Jos jedan dokaz zasto Nole hrli prema vrhu! Pogledajte ATP tabelu ako smete od ljubomore. Nisu Noletu bez razloga McEnroe i B.Borg... predvidjali Noletu sjajnu karijeru.

Fluke

pre 16 godina

@ Mladen

Na osnovu mog skromnog znanja, Djokovic se nije zalio na zgusnutost turnira. I ponovo, ove godine je situacija gora zbog Olimpijskih igara (desava se u Pekingu). Kako se stariji igraci ne zale, kao npr. Federer koji ove godine igra skoro isti broj turnira kao i Nadal? Nadalov problem je sto mu se igra zasniva uglavnom na sirovoj snazi, a to jednom more da mu se vrati. Trenutno u vidu umora, dugorocno u vidu povreda ili "roka trajanja".

Mladen

pre 16 godina

@Fluke
Nema sti skromno znanje.Ti imas neskromno neznanje.Pogledaj danasnji tekst sa ovim naslovom i daj sebi pauzu jedno dva meseca.
-Đoković kritikuje raspored turnira
Teniser Srbije Novak Đoković kritikovao je u subotu ATP kalendar, pošto su mu poslednja dva protivnika na turniru u Rimu odustajanjem pomogla da se plasira u finale. Čeh Radek Stepanek odustao je u polufinalu, a samo dan ranije Đokoviću je predao meč Španac Nikolas Almagro. "To pokazuje da je sezona zaista naporna. Igrači se ne povređuju bez razloga", rekao je Đoković na konferenciji za novinare.