Tenis 40

Utorak, 29.01.2008.

13:07

Fed kup: Srbija, Poljska i Rumunija

Fed kup: Srbija, Poljska i Rumunija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

crvenkapica

pre 16 godina

Eto, toliko ste se plasili Radvanske, a izgubila je od Rumunke Kirstee 6:4, 7:5. Cak sta vise, Rumunija je sredila Poljsku sa ubedljivih 3:0.

crvenkapica

pre 16 godina

MiloseRS, Marko i ostali koji ste pomenuli istu stvar, u pravu ste. Zreb je pravljen u januaru, u trenutku kada je Jelena bila bolje rangirana od Ane i zato su joj zapale "teze" protivnice. Stavljam pod znake navoda jer u tenisu to ne mora nista da znaci. Iznenadjenja su uvek moguca. A ja se iskreno nadam da ovde iznenadjenja nece biti i da ce nasa ekipa ostvariti pobede nad obe reprezentacije.

Ženevljanin

pre 16 godina

Pa, prirodno je da Baca, pristalica Velike Rumunije (:-)), predviđa pobedu svojih teniserki. U masi srpskih i (manjeg broja) hrvatskih i španskih nacionalista, Baca je zanimljiva i osvežavajuća pojava na ovom forumu.:-) Traiasca Romania Mare!
A Radvanska je, naravno, odlična mlada igračica u usponu koja je već dokazala da može da pobedi i najjače teniserke sveta. Janković je favorit, ali mora da odigra na svom najboljem nivou da bi pobedila. No, bez obzira na njen rezultat, srpske devojke bi morale da budu najbolje. Da su najlepše, to se već zna, i pre takmičenja. Naše rasne karak... uuups, izvini DraganeBGD!:-)

Predo

pre 16 godina

Jao majko mila, od nacije sa par miliona fudbalskih selektora postali smo nacija sa par miliona teniskih strucnjaka. Kakva kuknjava i koje gluposti. Kakve veze u ovom trenutku ima ko je br. 1, a ko br 2 u timu, kad imate drugu i cetvrtu u svijetu. Mali problem moze da bude jedino to sto su se cure tek vratile iz Australije, iz druge vremenske i klimatske zone, ali one su mlade, utrenirane i trebale bi sve to lakse podnositi od ljudi, koje se ne bave aktivno sportom. Kao i oporavak od povreda i sl. Moze se desiti da jednoj od tih poljakinja ili rumunki bude njen dan, a protivnici ne, pa da uzme set, mozda i nesto vise, ali nasa dvojka je duo vrhunskih igracica i nece sebi dopustiti blamazu. Nema tako puno iznenadjenja u zenskom tenisu. Pogledajte plasmane na AO i sve ce vam biti jasno, a da ne govorim o turnirima usred sezone. Ako ne mogu da pobjede drugu ligu, kake ce Ruskinje. A sto se tice odnosa izmedju Ane i Jelene. Kakve to veze ima u igri parova. Tu obavljas svoj dio posla, tu se ne dodaje lopta kolegi iz tima kao u fudbalu. Ja sam dobijao parove sa ljudima koje ne podnosim, a gubio u dublu sa najboljim prijateljem. Uostalom sad ce ljeto, pa prebacite loptu koji put preko mreze, pa onda posaljite svoje misljenje, na koje svakako imate pravo.

Dusan

pre 16 godina

Ana Ivanović (2), Jelena Janković (4), Ana Jovanović (250) i Teodora Mirčić (269).
Pazi samo razliku izmedju prve dve i druge dve.
Ako se neko cudo ne desi sa ovima dvema,posle Ane i Jelene rupa u zenskom tenisu.
Usput Jelena ce pobediti Radwansku.Do sad je milion puta pokazala da je najaca kad treba.

razocarana

pre 16 godina

Pored nasih,Radvanska je ovde na celom turniru pored Pati Snider i Savaj jedina teniserka koja ima ime u svetskom tenisu.Ali velika je razlika i izmedju ige 10 i 1 na svetu a ne 20 i 2.One mogu da bljesnu,imaju dan jer imaju kvalitet koji jos nije iskoriscen ali daj ljudi da pisete da Jelena i Ana mogu da izgube od rumunki pa to je cist bezobrazluk prema nasim igracicama.jedno je igrati 1 i 2 kola gren slemova i bljesnuti na svakom 10 turniru a drugo je imati kontinuitet igara i rezultata...

dule

pre 16 godina

@OZBILJNO
Ako pratis tenis treba onda da znas da su prijave za fed cup stizale 2 januara a tada je Jelena bila najbolje rangirana spska teniserka i ona je broj 1 a Ana broj 2, a na Fed cupu igraju prva protiv prve, i druga protiv druge sto znaci da Vranes nema veze s tim.Jelena ce uvek imati bolje plasiranu igracicu od Ane.

nikola

pre 16 godina

Ne znam zašto svi govore samo opasna je Agnješka. Tačno, ali zar nije i Jelena? Ako odigra na svom nivou nece je zaustaviti na cela porodica Radvanski.

Skeptik

pre 16 godina

Znajuci kako je los odnos izmedju nase dve najbolje teniserke (koje su po prvi put pristale da igraju zajedno u Fed kupu samo zato sto je ovo Olimpijska godina pa je to uslov za ucesce na Olimpijadi), ne nadam se pobedi u dublu. A u singlu, Ana bi trebalo da razbuca svoju protivnicu, dok Jeca moze da pobedi svoju onako "iz inata" (da ne bude da smo ispali zbog nje). Videcemo.

zvoccic

pre 16 godina

postovani ljubitelji tenisa,
pratite tenis i navijajte kao sto to radite i u svim nasim sportovima.Zao mi je sto komentarisete Jelenu i Anu kao dve najvece suparnice na celom svetu.
a,to da li je selektor sacekao Anu,ili to sto je Vojislava ne zadovoljna selektorovom odlukom(a,pritom je on bio njen trener,kao i Ani Jovanovic),to treba ignorisati i ne gubiti vreme u toj raspravi.
zelimo da devojke daju svoj maksimum za ovu zemlju,da gledamo dobar tenis narednih dana i da nas azemlja uradi u Budimpesti ono zbog cega je i otisla.
svim srcem navijam za ceo nas tim
pozdrav i napred Srbija

Ivan Novkovic

pre 16 godina

Od igre Agneske Radvanske trebamo da se plasimo samo zato sto je dobila JJ za protivnicu u trenutku kad to nama ne odgovara, al' to je jedino sto moze biti problem na ovom turniru! Dubl Poljske nije jaci od bilo kog naseg! Osoba koja je napisala da nam Cirstea i Olaru mogu napraviti problem izgleda slabo prati tenis!

marko

pre 16 godina

nije vranes odredjivao koja ce sa kojom da igra, i nekog postedjivao a nekog ne, vec je jelena bila bolje rangirana u trenutku kada su se uzimali ti podaci, pa je i dobila teze protivnike...

MilosRS

pre 16 godina

Procitao sam negdje da Jelena mora da igra prvu tablu jer je bila bolje rangirana 2. januara, zato su je zapale teze protivnice.
Zvuci nelogicno, valjda bi trebao selektor da odredjuje taktiku(koja li je inace njegova uloga), ali pravila postoje takva kakva su.
U svakom slucaju, favoriti smo, ali oprez nije na odmet...

Ozbiljno

pre 16 godina

@ Zoran, Milan

Pazljivo pratim teniska zbivanja kao postovalac, i pamtim da je posle Fed kupa u Kosicama Vojsilava Lukic ostro kritikovala trenera Vranesa da je lose organizovao podelu meceva.

A takodje citam danas da je Vranes bio Anin trener u detinjstvu, juce ju je i docekao na aerodromu.
O tome treba da znate, jer je ovo nasa drzava, a ne drzava necije licne sujete.
Vranes, umesto da Jelenu stedi, daje Ani laksi zadatak, na ustrb uspeha reprezentacije.

Milutin

pre 16 godina

Cekaj malo...

Znaci sad smo u D grupi, koju treba da osvojimo da bi otisli u polufinale, zatim da pobedimo u polifinalu i u doigravanju da bi dosli i svetsku B grupu.

Drugim recima, mi smo TRI stepenika ispod svetske B grupe, a do svetske A grupe i da ne pricamo...

A imamo 2 od top 4 teniserke na svetu...

Ivana GM

pre 16 godina

Ajmo zenskeeeee!!! :-) :-)
Da slavimo u Budimpesti i vase muske kolege u Rusiji i dace Bog da vas vidimo ispred skupstine....PLEAS!

novi sad

pre 16 godina

ana jovanovic je trenutno ubedljivo treca teniserka srbije i to nema veze sa pozocijom na listi. prosto mozete igrati veci broj turnira i biti bolji kao sto je vojka koja je stagnirala prosle godine. ana se prosle god vratila tenisu i odmah dosla tu gde jeste a ima kvalitet za prvih 100 sto se videlo protiv cibulkove u slovackoj. teodora je tu verovatno zbog dubla a o vojislavi se slabo sta zna i tesko je ocekivati da je zovu nakon problema sa njom u slovackoj. u svakom slucaju zreb nije mogao biti gori, sve ove tri ekipe su bolje od recimo hrvatske koja je u sverskoj grupi. srecno devojkama, i ani j ,teodori i vojki u nastavku sezone i jedva cekam jaovanovsku da krene profesionalne da igra.

milan

pre 16 godina

@zoran

244 LUKIC, VOJISLAVA SRB 111.00
250 JOVANOVIC, ANA SRB 108.00
269 MIRCIC, TEODORA SRB 96.00

Ne bih se slozio da je od ove tri igracice relevantan faktor za izbor mesto na rang listi.
Selektor je tu da u dogovoru sa igracicama odluci ko ce igrati. Naravno drugi zadatak mu je da u svemu slusa Jelenu i Anu. :-)
Moze da bude neprijatno za Poljakinjama... pogledajte gde je stigla i koga je izbacila Jelenina protivnica u Australiji i sve ce vam biti jasno... Licno mislim da je bolje da je ona pala Ani posto je ona trenutno u boljoj formi od Jelene... ali sve to ne znaci da ce se JJ predati...

Jeca

pre 16 godina

"...Verujem u Anu i Jelenu nase princeze...".
-I ja isto!:).
I nadam se,da ce devojke uci u svetsku grupu i tamo i ostati,jer vec odavno zasluzuju mesto u njoj.

zverka

pre 16 godina

setite se Vojislavinog pada na proslom mecu za reprezentaciju.devojka ima problem,verovatno.zao mi j ezbog nje,ali i dalje dobro izgleda

loshmi

pre 16 godina

"Ispada da Jelena opet ima tezak zadatak. Prihvatila je da igra iako nije bas zdrava kad ono dobija najteze protivnike. Kao da su odlucili da je izmore do kraja. "

shta ovo treba da znaci?ko je odlucio da je izmori?niko je ne trea da igra,i nije mi delovala povredjeno dok nije pocela da gubi na ao-u.

nemojte da ste smeshni sa ovakvim komentarima

mrvica

pre 16 godina

nadamo se da ce nase nabolje igracice dati sve od sebe i da cemo gledati dobar tenis.zelim im da se lepo druze,zajedno.
ps CELA SRBIJA JE UZ VAS

Goran

pre 16 godina

Zorane, moras priznati da razlika izmedju 244. i 250. pa cak i 269. nije uopste znacajna. Pitanje je, takodje, da li je Vojislava u ovom trenutku fizicki spremna za nastup u FED kupu. U svakom slucaju, ne smatram da je to razlog za toliko cudjenje koje zahteva cak sest znakova pitanja :)

Razmisli o tome

pre 16 godina

To sto si napisao za Lukucevu uopste nema veze, te igracice deli samo nekoliko bodova i to se moze promeniti na jednom chelindzeru, da ne kazem fjucersu, verovatno im je dao prednost jer se nalaze u boljoj formi ili tako nesto, nije on lud da ne vidi rang listu...

pavle

pre 16 godina

Teodora je u timu, jer će sa Jelenom da igra dubl. Ona je drugi srpski reket u dublu (226 bodova), a Vojislava je daleko iza nje (125 bodova).

tijana

pre 16 godina

ne mogu da verujem da jelena opet ima tezi zreb! ispada da ana koja je zdrava, orna i jaca igra protiv mladje radvanske i to 215 na listi, a jeca protiv devojke koja je prosle godine na U.S.Openu izbacila sarapovu a ove godine na A.O. kuznjecovu! ne kazem da je ona bolja od jece, ali takav napor njoj nije potrban! a posle ako izgubi, osucete paljbu na nju kako nista ne valja, a ana ce biti dizana u nebo kako je ona uvela srbiju u elitu! jer joj ipak nece biti tesko da pobedi tako lose rangiranu igracicu! u svakom slucaju zelim puno srece obema i volela bih da pobede!

Milan

pre 16 godina

Ispada da Jelena opet ima tezak zadatak. Prihvatila je da igra iako nije bas zdrava kad ono dobija najteze protivnike. Kao da su odlucili da je izmore do kraja.
Nema veze verujem u Jelenu i Anu nase princze.

dule

pre 16 godina

Srecno nasoj reprezentaciji, ali nece biti lako ,kao sto izgleda.Jeca ce imati tezak mec protiv Radwanske koja je bila u 1/4 f au,i pobedila je Kuznecovu i jos dobrih igracica

LKbulls

pre 16 godina

Majko moja... Dobili smo ubedljivo nejtežeg protivnika, Poljsku. :(
Čuj ovo, "nisu došle u kompletnom sastavu". Pa njima je Agnješka pun sastav. Nažalost ona može SVAKOGA pobediti. Ona a Szavay su dve devojke, koje mogu eventualno da pobede naše. Ostale ne bi imale mikakve šanse. A pošto se igra u Budimpešti, logično je da će mašarice voljom "slučajnog žreba", da izbegnu naše sve do finala. Znači jedina opasnost, za nas je Radwanska. Eto, dobili smo je.

Baca

pre 16 godina

Ekipa Rumunije nije kompletna. Fali Edina Gallowits koja je posteno namucila JJ u drugom kolu AO. Ali i Cirstea i Olaru su u formi, tako da treba ocekivati pobedu Rumunije

zoran

pre 16 godina

Vojislava Lukic plasirana 244. na zvanicnoj WTA listi a selektor daje prednost Ani Jovanović (250) i Teodori Mirčić (269). ??????

Gauss

pre 16 godina

Ja ne znam sta je to da sam postao skroz negativac u zadnje vreme, ali moja prognoza je da Jelena gubi svoj mec, a da sestre Radvanske razvaljuju u dublu.
Grrrr, zasto me crne misli hvataju...
Mozda i bolje, vise cu se radovati ako pobede.
Neizvesnost svakako postoji kad je Poljska u pitanju.

Milan

pre 16 godina

Ispada da Jelena opet ima tezak zadatak. Prihvatila je da igra iako nije bas zdrava kad ono dobija najteze protivnike. Kao da su odlucili da je izmore do kraja.
Nema veze verujem u Jelenu i Anu nase princze.

Razmisli o tome

pre 16 godina

To sto si napisao za Lukucevu uopste nema veze, te igracice deli samo nekoliko bodova i to se moze promeniti na jednom chelindzeru, da ne kazem fjucersu, verovatno im je dao prednost jer se nalaze u boljoj formi ili tako nesto, nije on lud da ne vidi rang listu...

zoran

pre 16 godina

Vojislava Lukic plasirana 244. na zvanicnoj WTA listi a selektor daje prednost Ani Jovanović (250) i Teodori Mirčić (269). ??????

tijana

pre 16 godina

ne mogu da verujem da jelena opet ima tezi zreb! ispada da ana koja je zdrava, orna i jaca igra protiv mladje radvanske i to 215 na listi, a jeca protiv devojke koja je prosle godine na U.S.Openu izbacila sarapovu a ove godine na A.O. kuznjecovu! ne kazem da je ona bolja od jece, ali takav napor njoj nije potrban! a posle ako izgubi, osucete paljbu na nju kako nista ne valja, a ana ce biti dizana u nebo kako je ona uvela srbiju u elitu! jer joj ipak nece biti tesko da pobedi tako lose rangiranu igracicu! u svakom slucaju zelim puno srece obema i volela bih da pobede!

Jeca

pre 16 godina

"...Verujem u Anu i Jelenu nase princeze...".
-I ja isto!:).
I nadam se,da ce devojke uci u svetsku grupu i tamo i ostati,jer vec odavno zasluzuju mesto u njoj.

zvoccic

pre 16 godina

postovani ljubitelji tenisa,
pratite tenis i navijajte kao sto to radite i u svim nasim sportovima.Zao mi je sto komentarisete Jelenu i Anu kao dve najvece suparnice na celom svetu.
a,to da li je selektor sacekao Anu,ili to sto je Vojislava ne zadovoljna selektorovom odlukom(a,pritom je on bio njen trener,kao i Ani Jovanovic),to treba ignorisati i ne gubiti vreme u toj raspravi.
zelimo da devojke daju svoj maksimum za ovu zemlju,da gledamo dobar tenis narednih dana i da nas azemlja uradi u Budimpesti ono zbog cega je i otisla.
svim srcem navijam za ceo nas tim
pozdrav i napred Srbija

novi sad

pre 16 godina

ana jovanovic je trenutno ubedljivo treca teniserka srbije i to nema veze sa pozocijom na listi. prosto mozete igrati veci broj turnira i biti bolji kao sto je vojka koja je stagnirala prosle godine. ana se prosle god vratila tenisu i odmah dosla tu gde jeste a ima kvalitet za prvih 100 sto se videlo protiv cibulkove u slovackoj. teodora je tu verovatno zbog dubla a o vojislavi se slabo sta zna i tesko je ocekivati da je zovu nakon problema sa njom u slovackoj. u svakom slucaju zreb nije mogao biti gori, sve ove tri ekipe su bolje od recimo hrvatske koja je u sverskoj grupi. srecno devojkama, i ani j ,teodori i vojki u nastavku sezone i jedva cekam jaovanovsku da krene profesionalne da igra.

Goran

pre 16 godina

Zorane, moras priznati da razlika izmedju 244. i 250. pa cak i 269. nije uopste znacajna. Pitanje je, takodje, da li je Vojislava u ovom trenutku fizicki spremna za nastup u FED kupu. U svakom slucaju, ne smatram da je to razlog za toliko cudjenje koje zahteva cak sest znakova pitanja :)

razocarana

pre 16 godina

Pored nasih,Radvanska je ovde na celom turniru pored Pati Snider i Savaj jedina teniserka koja ima ime u svetskom tenisu.Ali velika je razlika i izmedju ige 10 i 1 na svetu a ne 20 i 2.One mogu da bljesnu,imaju dan jer imaju kvalitet koji jos nije iskoriscen ali daj ljudi da pisete da Jelena i Ana mogu da izgube od rumunki pa to je cist bezobrazluk prema nasim igracicama.jedno je igrati 1 i 2 kola gren slemova i bljesnuti na svakom 10 turniru a drugo je imati kontinuitet igara i rezultata...

nikola

pre 16 godina

Ne znam zašto svi govore samo opasna je Agnješka. Tačno, ali zar nije i Jelena? Ako odigra na svom nivou nece je zaustaviti na cela porodica Radvanski.

LKbulls

pre 16 godina

Majko moja... Dobili smo ubedljivo nejtežeg protivnika, Poljsku. :(
Čuj ovo, "nisu došle u kompletnom sastavu". Pa njima je Agnješka pun sastav. Nažalost ona može SVAKOGA pobediti. Ona a Szavay su dve devojke, koje mogu eventualno da pobede naše. Ostale ne bi imale mikakve šanse. A pošto se igra u Budimpešti, logično je da će mašarice voljom "slučajnog žreba", da izbegnu naše sve do finala. Znači jedina opasnost, za nas je Radwanska. Eto, dobili smo je.

Ženevljanin

pre 16 godina

Pa, prirodno je da Baca, pristalica Velike Rumunije (:-)), predviđa pobedu svojih teniserki. U masi srpskih i (manjeg broja) hrvatskih i španskih nacionalista, Baca je zanimljiva i osvežavajuća pojava na ovom forumu.:-) Traiasca Romania Mare!
A Radvanska je, naravno, odlična mlada igračica u usponu koja je već dokazala da može da pobedi i najjače teniserke sveta. Janković je favorit, ali mora da odigra na svom najboljem nivou da bi pobedila. No, bez obzira na njen rezultat, srpske devojke bi morale da budu najbolje. Da su najlepše, to se već zna, i pre takmičenja. Naše rasne karak... uuups, izvini DraganeBGD!:-)

loshmi

pre 16 godina

"Ispada da Jelena opet ima tezak zadatak. Prihvatila je da igra iako nije bas zdrava kad ono dobija najteze protivnike. Kao da su odlucili da je izmore do kraja. "

shta ovo treba da znaci?ko je odlucio da je izmori?niko je ne trea da igra,i nije mi delovala povredjeno dok nije pocela da gubi na ao-u.

nemojte da ste smeshni sa ovakvim komentarima

milan

pre 16 godina

@zoran

244 LUKIC, VOJISLAVA SRB 111.00
250 JOVANOVIC, ANA SRB 108.00
269 MIRCIC, TEODORA SRB 96.00

Ne bih se slozio da je od ove tri igracice relevantan faktor za izbor mesto na rang listi.
Selektor je tu da u dogovoru sa igracicama odluci ko ce igrati. Naravno drugi zadatak mu je da u svemu slusa Jelenu i Anu. :-)
Moze da bude neprijatno za Poljakinjama... pogledajte gde je stigla i koga je izbacila Jelenina protivnica u Australiji i sve ce vam biti jasno... Licno mislim da je bolje da je ona pala Ani posto je ona trenutno u boljoj formi od Jelene... ali sve to ne znaci da ce se JJ predati...

marko

pre 16 godina

nije vranes odredjivao koja ce sa kojom da igra, i nekog postedjivao a nekog ne, vec je jelena bila bolje rangirana u trenutku kada su se uzimali ti podaci, pa je i dobila teze protivnike...

Predo

pre 16 godina

Jao majko mila, od nacije sa par miliona fudbalskih selektora postali smo nacija sa par miliona teniskih strucnjaka. Kakva kuknjava i koje gluposti. Kakve veze u ovom trenutku ima ko je br. 1, a ko br 2 u timu, kad imate drugu i cetvrtu u svijetu. Mali problem moze da bude jedino to sto su se cure tek vratile iz Australije, iz druge vremenske i klimatske zone, ali one su mlade, utrenirane i trebale bi sve to lakse podnositi od ljudi, koje se ne bave aktivno sportom. Kao i oporavak od povreda i sl. Moze se desiti da jednoj od tih poljakinja ili rumunki bude njen dan, a protivnici ne, pa da uzme set, mozda i nesto vise, ali nasa dvojka je duo vrhunskih igracica i nece sebi dopustiti blamazu. Nema tako puno iznenadjenja u zenskom tenisu. Pogledajte plasmane na AO i sve ce vam biti jasno, a da ne govorim o turnirima usred sezone. Ako ne mogu da pobjede drugu ligu, kake ce Ruskinje. A sto se tice odnosa izmedju Ane i Jelene. Kakve to veze ima u igri parova. Tu obavljas svoj dio posla, tu se ne dodaje lopta kolegi iz tima kao u fudbalu. Ja sam dobijao parove sa ljudima koje ne podnosim, a gubio u dublu sa najboljim prijateljem. Uostalom sad ce ljeto, pa prebacite loptu koji put preko mreze, pa onda posaljite svoje misljenje, na koje svakako imate pravo.

zverka

pre 16 godina

setite se Vojislavinog pada na proslom mecu za reprezentaciju.devojka ima problem,verovatno.zao mi j ezbog nje,ali i dalje dobro izgleda

mrvica

pre 16 godina

nadamo se da ce nase nabolje igracice dati sve od sebe i da cemo gledati dobar tenis.zelim im da se lepo druze,zajedno.
ps CELA SRBIJA JE UZ VAS

Dusan

pre 16 godina

Ana Ivanović (2), Jelena Janković (4), Ana Jovanović (250) i Teodora Mirčić (269).
Pazi samo razliku izmedju prve dve i druge dve.
Ako se neko cudo ne desi sa ovima dvema,posle Ane i Jelene rupa u zenskom tenisu.
Usput Jelena ce pobediti Radwansku.Do sad je milion puta pokazala da je najaca kad treba.

MilosRS

pre 16 godina

Procitao sam negdje da Jelena mora da igra prvu tablu jer je bila bolje rangirana 2. januara, zato su je zapale teze protivnice.
Zvuci nelogicno, valjda bi trebao selektor da odredjuje taktiku(koja li je inace njegova uloga), ali pravila postoje takva kakva su.
U svakom slucaju, favoriti smo, ali oprez nije na odmet...

dule

pre 16 godina

@OZBILJNO
Ako pratis tenis treba onda da znas da su prijave za fed cup stizale 2 januara a tada je Jelena bila najbolje rangirana spska teniserka i ona je broj 1 a Ana broj 2, a na Fed cupu igraju prva protiv prve, i druga protiv druge sto znaci da Vranes nema veze s tim.Jelena ce uvek imati bolje plasiranu igracicu od Ane.

dule

pre 16 godina

Srecno nasoj reprezentaciji, ali nece biti lako ,kao sto izgleda.Jeca ce imati tezak mec protiv Radwanske koja je bila u 1/4 f au,i pobedila je Kuznecovu i jos dobrih igracica

pavle

pre 16 godina

Teodora je u timu, jer će sa Jelenom da igra dubl. Ona je drugi srpski reket u dublu (226 bodova), a Vojislava je daleko iza nje (125 bodova).

Ozbiljno

pre 16 godina

@ Zoran, Milan

Pazljivo pratim teniska zbivanja kao postovalac, i pamtim da je posle Fed kupa u Kosicama Vojsilava Lukic ostro kritikovala trenera Vranesa da je lose organizovao podelu meceva.

A takodje citam danas da je Vranes bio Anin trener u detinjstvu, juce ju je i docekao na aerodromu.
O tome treba da znate, jer je ovo nasa drzava, a ne drzava necije licne sujete.
Vranes, umesto da Jelenu stedi, daje Ani laksi zadatak, na ustrb uspeha reprezentacije.

Ivan Novkovic

pre 16 godina

Od igre Agneske Radvanske trebamo da se plasimo samo zato sto je dobila JJ za protivnicu u trenutku kad to nama ne odgovara, al' to je jedino sto moze biti problem na ovom turniru! Dubl Poljske nije jaci od bilo kog naseg! Osoba koja je napisala da nam Cirstea i Olaru mogu napraviti problem izgleda slabo prati tenis!

Skeptik

pre 16 godina

Znajuci kako je los odnos izmedju nase dve najbolje teniserke (koje su po prvi put pristale da igraju zajedno u Fed kupu samo zato sto je ovo Olimpijska godina pa je to uslov za ucesce na Olimpijadi), ne nadam se pobedi u dublu. A u singlu, Ana bi trebalo da razbuca svoju protivnicu, dok Jeca moze da pobedi svoju onako "iz inata" (da ne bude da smo ispali zbog nje). Videcemo.

Baca

pre 16 godina

Ekipa Rumunije nije kompletna. Fali Edina Gallowits koja je posteno namucila JJ u drugom kolu AO. Ali i Cirstea i Olaru su u formi, tako da treba ocekivati pobedu Rumunije

Gauss

pre 16 godina

Ja ne znam sta je to da sam postao skroz negativac u zadnje vreme, ali moja prognoza je da Jelena gubi svoj mec, a da sestre Radvanske razvaljuju u dublu.
Grrrr, zasto me crne misli hvataju...
Mozda i bolje, vise cu se radovati ako pobede.
Neizvesnost svakako postoji kad je Poljska u pitanju.

Milutin

pre 16 godina

Cekaj malo...

Znaci sad smo u D grupi, koju treba da osvojimo da bi otisli u polufinale, zatim da pobedimo u polifinalu i u doigravanju da bi dosli i svetsku B grupu.

Drugim recima, mi smo TRI stepenika ispod svetske B grupe, a do svetske A grupe i da ne pricamo...

A imamo 2 od top 4 teniserke na svetu...

Ivana GM

pre 16 godina

Ajmo zenskeeeee!!! :-) :-)
Da slavimo u Budimpesti i vase muske kolege u Rusiji i dace Bog da vas vidimo ispred skupstine....PLEAS!

crvenkapica

pre 16 godina

MiloseRS, Marko i ostali koji ste pomenuli istu stvar, u pravu ste. Zreb je pravljen u januaru, u trenutku kada je Jelena bila bolje rangirana od Ane i zato su joj zapale "teze" protivnice. Stavljam pod znake navoda jer u tenisu to ne mora nista da znaci. Iznenadjenja su uvek moguca. A ja se iskreno nadam da ovde iznenadjenja nece biti i da ce nasa ekipa ostvariti pobede nad obe reprezentacije.

crvenkapica

pre 16 godina

Eto, toliko ste se plasili Radvanske, a izgubila je od Rumunke Kirstee 6:4, 7:5. Cak sta vise, Rumunija je sredila Poljsku sa ubedljivih 3:0.

loshmi

pre 16 godina

"Ispada da Jelena opet ima tezak zadatak. Prihvatila je da igra iako nije bas zdrava kad ono dobija najteze protivnike. Kao da su odlucili da je izmore do kraja. "

shta ovo treba da znaci?ko je odlucio da je izmori?niko je ne trea da igra,i nije mi delovala povredjeno dok nije pocela da gubi na ao-u.

nemojte da ste smeshni sa ovakvim komentarima

Gauss

pre 16 godina

Ja ne znam sta je to da sam postao skroz negativac u zadnje vreme, ali moja prognoza je da Jelena gubi svoj mec, a da sestre Radvanske razvaljuju u dublu.
Grrrr, zasto me crne misli hvataju...
Mozda i bolje, vise cu se radovati ako pobede.
Neizvesnost svakako postoji kad je Poljska u pitanju.

zoran

pre 16 godina

Vojislava Lukic plasirana 244. na zvanicnoj WTA listi a selektor daje prednost Ani Jovanović (250) i Teodori Mirčić (269). ??????

Baca

pre 16 godina

Ekipa Rumunije nije kompletna. Fali Edina Gallowits koja je posteno namucila JJ u drugom kolu AO. Ali i Cirstea i Olaru su u formi, tako da treba ocekivati pobedu Rumunije

Ozbiljno

pre 16 godina

@ Zoran, Milan

Pazljivo pratim teniska zbivanja kao postovalac, i pamtim da je posle Fed kupa u Kosicama Vojsilava Lukic ostro kritikovala trenera Vranesa da je lose organizovao podelu meceva.

A takodje citam danas da je Vranes bio Anin trener u detinjstvu, juce ju je i docekao na aerodromu.
O tome treba da znate, jer je ovo nasa drzava, a ne drzava necije licne sujete.
Vranes, umesto da Jelenu stedi, daje Ani laksi zadatak, na ustrb uspeha reprezentacije.

tijana

pre 16 godina

ne mogu da verujem da jelena opet ima tezi zreb! ispada da ana koja je zdrava, orna i jaca igra protiv mladje radvanske i to 215 na listi, a jeca protiv devojke koja je prosle godine na U.S.Openu izbacila sarapovu a ove godine na A.O. kuznjecovu! ne kazem da je ona bolja od jece, ali takav napor njoj nije potrban! a posle ako izgubi, osucete paljbu na nju kako nista ne valja, a ana ce biti dizana u nebo kako je ona uvela srbiju u elitu! jer joj ipak nece biti tesko da pobedi tako lose rangiranu igracicu! u svakom slucaju zelim puno srece obema i volela bih da pobede!

LKbulls

pre 16 godina

Majko moja... Dobili smo ubedljivo nejtežeg protivnika, Poljsku. :(
Čuj ovo, "nisu došle u kompletnom sastavu". Pa njima je Agnješka pun sastav. Nažalost ona može SVAKOGA pobediti. Ona a Szavay su dve devojke, koje mogu eventualno da pobede naše. Ostale ne bi imale mikakve šanse. A pošto se igra u Budimpešti, logično je da će mašarice voljom "slučajnog žreba", da izbegnu naše sve do finala. Znači jedina opasnost, za nas je Radwanska. Eto, dobili smo je.

Predo

pre 16 godina

Jao majko mila, od nacije sa par miliona fudbalskih selektora postali smo nacija sa par miliona teniskih strucnjaka. Kakva kuknjava i koje gluposti. Kakve veze u ovom trenutku ima ko je br. 1, a ko br 2 u timu, kad imate drugu i cetvrtu u svijetu. Mali problem moze da bude jedino to sto su se cure tek vratile iz Australije, iz druge vremenske i klimatske zone, ali one su mlade, utrenirane i trebale bi sve to lakse podnositi od ljudi, koje se ne bave aktivno sportom. Kao i oporavak od povreda i sl. Moze se desiti da jednoj od tih poljakinja ili rumunki bude njen dan, a protivnici ne, pa da uzme set, mozda i nesto vise, ali nasa dvojka je duo vrhunskih igracica i nece sebi dopustiti blamazu. Nema tako puno iznenadjenja u zenskom tenisu. Pogledajte plasmane na AO i sve ce vam biti jasno, a da ne govorim o turnirima usred sezone. Ako ne mogu da pobjede drugu ligu, kake ce Ruskinje. A sto se tice odnosa izmedju Ane i Jelene. Kakve to veze ima u igri parova. Tu obavljas svoj dio posla, tu se ne dodaje lopta kolegi iz tima kao u fudbalu. Ja sam dobijao parove sa ljudima koje ne podnosim, a gubio u dublu sa najboljim prijateljem. Uostalom sad ce ljeto, pa prebacite loptu koji put preko mreze, pa onda posaljite svoje misljenje, na koje svakako imate pravo.

MilosRS

pre 16 godina

Procitao sam negdje da Jelena mora da igra prvu tablu jer je bila bolje rangirana 2. januara, zato su je zapale teze protivnice.
Zvuci nelogicno, valjda bi trebao selektor da odredjuje taktiku(koja li je inace njegova uloga), ali pravila postoje takva kakva su.
U svakom slucaju, favoriti smo, ali oprez nije na odmet...

Milan

pre 16 godina

Ispada da Jelena opet ima tezak zadatak. Prihvatila je da igra iako nije bas zdrava kad ono dobija najteze protivnike. Kao da su odlucili da je izmore do kraja.
Nema veze verujem u Jelenu i Anu nase princze.

dule

pre 16 godina

Srecno nasoj reprezentaciji, ali nece biti lako ,kao sto izgleda.Jeca ce imati tezak mec protiv Radwanske koja je bila u 1/4 f au,i pobedila je Kuznecovu i jos dobrih igracica

pavle

pre 16 godina

Teodora je u timu, jer će sa Jelenom da igra dubl. Ona je drugi srpski reket u dublu (226 bodova), a Vojislava je daleko iza nje (125 bodova).

Goran

pre 16 godina

Zorane, moras priznati da razlika izmedju 244. i 250. pa cak i 269. nije uopste znacajna. Pitanje je, takodje, da li je Vojislava u ovom trenutku fizicki spremna za nastup u FED kupu. U svakom slucaju, ne smatram da je to razlog za toliko cudjenje koje zahteva cak sest znakova pitanja :)

Razmisli o tome

pre 16 godina

To sto si napisao za Lukucevu uopste nema veze, te igracice deli samo nekoliko bodova i to se moze promeniti na jednom chelindzeru, da ne kazem fjucersu, verovatno im je dao prednost jer se nalaze u boljoj formi ili tako nesto, nije on lud da ne vidi rang listu...

Jeca

pre 16 godina

"...Verujem u Anu i Jelenu nase princeze...".
-I ja isto!:).
I nadam se,da ce devojke uci u svetsku grupu i tamo i ostati,jer vec odavno zasluzuju mesto u njoj.

milan

pre 16 godina

@zoran

244 LUKIC, VOJISLAVA SRB 111.00
250 JOVANOVIC, ANA SRB 108.00
269 MIRCIC, TEODORA SRB 96.00

Ne bih se slozio da je od ove tri igracice relevantan faktor za izbor mesto na rang listi.
Selektor je tu da u dogovoru sa igracicama odluci ko ce igrati. Naravno drugi zadatak mu je da u svemu slusa Jelenu i Anu. :-)
Moze da bude neprijatno za Poljakinjama... pogledajte gde je stigla i koga je izbacila Jelenina protivnica u Australiji i sve ce vam biti jasno... Licno mislim da je bolje da je ona pala Ani posto je ona trenutno u boljoj formi od Jelene... ali sve to ne znaci da ce se JJ predati...

novi sad

pre 16 godina

ana jovanovic je trenutno ubedljivo treca teniserka srbije i to nema veze sa pozocijom na listi. prosto mozete igrati veci broj turnira i biti bolji kao sto je vojka koja je stagnirala prosle godine. ana se prosle god vratila tenisu i odmah dosla tu gde jeste a ima kvalitet za prvih 100 sto se videlo protiv cibulkove u slovackoj. teodora je tu verovatno zbog dubla a o vojislavi se slabo sta zna i tesko je ocekivati da je zovu nakon problema sa njom u slovackoj. u svakom slucaju zreb nije mogao biti gori, sve ove tri ekipe su bolje od recimo hrvatske koja je u sverskoj grupi. srecno devojkama, i ani j ,teodori i vojki u nastavku sezone i jedva cekam jaovanovsku da krene profesionalne da igra.

zverka

pre 16 godina

setite se Vojislavinog pada na proslom mecu za reprezentaciju.devojka ima problem,verovatno.zao mi j ezbog nje,ali i dalje dobro izgleda

mrvica

pre 16 godina

nadamo se da ce nase nabolje igracice dati sve od sebe i da cemo gledati dobar tenis.zelim im da se lepo druze,zajedno.
ps CELA SRBIJA JE UZ VAS

Ivana GM

pre 16 godina

Ajmo zenskeeeee!!! :-) :-)
Da slavimo u Budimpesti i vase muske kolege u Rusiji i dace Bog da vas vidimo ispred skupstine....PLEAS!

Milutin

pre 16 godina

Cekaj malo...

Znaci sad smo u D grupi, koju treba da osvojimo da bi otisli u polufinale, zatim da pobedimo u polifinalu i u doigravanju da bi dosli i svetsku B grupu.

Drugim recima, mi smo TRI stepenika ispod svetske B grupe, a do svetske A grupe i da ne pricamo...

A imamo 2 od top 4 teniserke na svetu...

marko

pre 16 godina

nije vranes odredjivao koja ce sa kojom da igra, i nekog postedjivao a nekog ne, vec je jelena bila bolje rangirana u trenutku kada su se uzimali ti podaci, pa je i dobila teze protivnike...

zvoccic

pre 16 godina

postovani ljubitelji tenisa,
pratite tenis i navijajte kao sto to radite i u svim nasim sportovima.Zao mi je sto komentarisete Jelenu i Anu kao dve najvece suparnice na celom svetu.
a,to da li je selektor sacekao Anu,ili to sto je Vojislava ne zadovoljna selektorovom odlukom(a,pritom je on bio njen trener,kao i Ani Jovanovic),to treba ignorisati i ne gubiti vreme u toj raspravi.
zelimo da devojke daju svoj maksimum za ovu zemlju,da gledamo dobar tenis narednih dana i da nas azemlja uradi u Budimpesti ono zbog cega je i otisla.
svim srcem navijam za ceo nas tim
pozdrav i napred Srbija

Ivan Novkovic

pre 16 godina

Od igre Agneske Radvanske trebamo da se plasimo samo zato sto je dobila JJ za protivnicu u trenutku kad to nama ne odgovara, al' to je jedino sto moze biti problem na ovom turniru! Dubl Poljske nije jaci od bilo kog naseg! Osoba koja je napisala da nam Cirstea i Olaru mogu napraviti problem izgleda slabo prati tenis!

Skeptik

pre 16 godina

Znajuci kako je los odnos izmedju nase dve najbolje teniserke (koje su po prvi put pristale da igraju zajedno u Fed kupu samo zato sto je ovo Olimpijska godina pa je to uslov za ucesce na Olimpijadi), ne nadam se pobedi u dublu. A u singlu, Ana bi trebalo da razbuca svoju protivnicu, dok Jeca moze da pobedi svoju onako "iz inata" (da ne bude da smo ispali zbog nje). Videcemo.

nikola

pre 16 godina

Ne znam zašto svi govore samo opasna je Agnješka. Tačno, ali zar nije i Jelena? Ako odigra na svom nivou nece je zaustaviti na cela porodica Radvanski.

dule

pre 16 godina

@OZBILJNO
Ako pratis tenis treba onda da znas da su prijave za fed cup stizale 2 januara a tada je Jelena bila najbolje rangirana spska teniserka i ona je broj 1 a Ana broj 2, a na Fed cupu igraju prva protiv prve, i druga protiv druge sto znaci da Vranes nema veze s tim.Jelena ce uvek imati bolje plasiranu igracicu od Ane.

razocarana

pre 16 godina

Pored nasih,Radvanska je ovde na celom turniru pored Pati Snider i Savaj jedina teniserka koja ima ime u svetskom tenisu.Ali velika je razlika i izmedju ige 10 i 1 na svetu a ne 20 i 2.One mogu da bljesnu,imaju dan jer imaju kvalitet koji jos nije iskoriscen ali daj ljudi da pisete da Jelena i Ana mogu da izgube od rumunki pa to je cist bezobrazluk prema nasim igracicama.jedno je igrati 1 i 2 kola gren slemova i bljesnuti na svakom 10 turniru a drugo je imati kontinuitet igara i rezultata...

Dusan

pre 16 godina

Ana Ivanović (2), Jelena Janković (4), Ana Jovanović (250) i Teodora Mirčić (269).
Pazi samo razliku izmedju prve dve i druge dve.
Ako se neko cudo ne desi sa ovima dvema,posle Ane i Jelene rupa u zenskom tenisu.
Usput Jelena ce pobediti Radwansku.Do sad je milion puta pokazala da je najaca kad treba.

Ženevljanin

pre 16 godina

Pa, prirodno je da Baca, pristalica Velike Rumunije (:-)), predviđa pobedu svojih teniserki. U masi srpskih i (manjeg broja) hrvatskih i španskih nacionalista, Baca je zanimljiva i osvežavajuća pojava na ovom forumu.:-) Traiasca Romania Mare!
A Radvanska je, naravno, odlična mlada igračica u usponu koja je već dokazala da može da pobedi i najjače teniserke sveta. Janković je favorit, ali mora da odigra na svom najboljem nivou da bi pobedila. No, bez obzira na njen rezultat, srpske devojke bi morale da budu najbolje. Da su najlepše, to se već zna, i pre takmičenja. Naše rasne karak... uuups, izvini DraganeBGD!:-)

crvenkapica

pre 16 godina

MiloseRS, Marko i ostali koji ste pomenuli istu stvar, u pravu ste. Zreb je pravljen u januaru, u trenutku kada je Jelena bila bolje rangirana od Ane i zato su joj zapale "teze" protivnice. Stavljam pod znake navoda jer u tenisu to ne mora nista da znaci. Iznenadjenja su uvek moguca. A ja se iskreno nadam da ovde iznenadjenja nece biti i da ce nasa ekipa ostvariti pobede nad obe reprezentacije.

crvenkapica

pre 16 godina

Eto, toliko ste se plasili Radvanske, a izgubila je od Rumunke Kirstee 6:4, 7:5. Cak sta vise, Rumunija je sredila Poljsku sa ubedljivih 3:0.