Tenis 63

Četvrtak, 10.01.2008.

09:29

Enan opet bolja od Ivanovićeve

Enan opet bolja od Ivanoviæeve IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

Nevena

pre 16 godina

Ana samo napred!Iako je izgubila mislim da sada ima vise samopouzdanja jer je jedan set dobila sa 6:2.Enan gubi formu jer joj vreme prolazi ali Ana je u najboljim godinama i sada treba da se pokaze i popne na vrh!

Netolerantno

pre 16 godina

"ali nemoj da nas zamaraš svojom pakošću"
Zasto moderatori pregledaju komnetare, kad pustaju nesto ovako. Jeste da nije govor mirznje, ali o netoleranciji bi se moglo diskutovati.
Bolje nas pustite da pisemo i da kometari izlaze momnetalo, diskusije bi bile mnogo zivlje, a nekad se vi, s oprostenjem, na - kanite.

Katarina

pre 16 godina

E kad čitam ove komentare umirem od smeha...Neko ubaci kosku kao Go Justin! neko priča kako više voli Jelenu(ko te pitao??????)onda se pojave teniski stručnjaci koji ispravljaju laike, a pitanje je bilo........... a da, Ana izgubila od Žistin!Ako nekoga interesuje moja omiljena boja je ljubičasta!!!!!
Ana igra sjajno i zaista mislim da je ovaj meč signal uspešne sezone.Još pred kraj prošle godine je počela da se mnogo bolje kreće.Ima sve šanse da bude kompletna igračica, o udarcima i servisu da ne govorim dok zaista bi kretanje i igra na mreži od nje moglo da napravi šampionku koja igra uzbudljiv i atraktivan tenis.Po meni ona poseduje sve elemente igre, samopouzdanje a i vreme radi za nju...Ostaje samo da vidimo da li joj je suđeno da bude No 1!

Jelena

pre 16 godina

Justine je neverovatna, tako dobro igra na tim vrucinama, a jos je i asmaticar. Svaka cast, ja za nju uvek navijam cak i kada igra protiv nasih devojaka.

Vlade

pre 16 godina

BRAVO ANA,odlican mec,s obzirom da nisi briljirala u prethodna dva duela,ovo je odlicna partija pred AO,mislim da ces tamo dogurati bar do polufinala,AJDE!!!

Marko

pre 16 godina

@"ne znam zasto, ali janka mi je mnogo simpaticnija od ance... tako mi svejedno kad ana pobedi...nisu mi zanimljivi njeni mecevi,njen nacin igre..."
Haha,moze tebi da bude svejedno kad Ana pobedi,ali to da Anini mecevi nisu zanimljivi i njen stil igre...
Znas li ti koji je Anin stil igre?a koji Jelenin?Znaci onda je i stil igre Sharapove,Davenport i drugih dosadan?
A Ana je sve bliza broju 2 na WTA,a za godinu-dve....

imam oci

pre 16 godina

@Svetlana
Ako pratis tenis duze od 2 dana verovatno si cula za Lindzi Devenport , ona je sve osvojila i bila broj jedan a i puz je brzi od nje.

ilija stojanovic

pre 16 godina

@!!!!!!!
mislim da gresis, ana je mnogo blize nego jelena i broju 1 na wta listi a i pobedi protiv enan...a to ce nam nasa lepa anci uskoro demonstrirati, VIDECES!!!!I ti tvoji fazoni uopste nisu smesni, jer da anci neigra bolje od jelene, ne bi 90% srbije vise volelo nju nego jelenu...razmisli malo sta pricas.

Milorad

pre 16 godina

@Modoš

Nemoj da se ljutiš, nisam mislio ništa loše. Napisao si "pamti li iko" pa me to navelo da pomenem taj meč koji mi je u ostao u dobrom sećanju. Činilo se tada da je Jeleni pobeda na dohvat ruke. Na žalost nije uspela.
Srećna i tebi Nova godina.

Katarina

pre 16 godina

Potpuno je nevažno što Ana, za ovih godinu i po, koliko ozbiljno igra, nije pobedila prvu igračicu sveta. To uopšte nije lako, ako je uopšte i moguće. Ovo je bitno: Žistin nije konkurencija Ani, one nisu ista generacija, Žistin za dve-tri godine neće biti prva, ostariće, neće znati, a Ana će imati tada tri godine manje nego Žistin danas. Valjda i ovih 6:2 nešto govore. Nešto se pokreće, more i stene i cela zemaljska kugla u pokretu su. Dijalektika - panta rei, gospodo. Bravo Ana za treće mesto na svetu.

iiiiiiiiiiiiiiiii

pre 16 godina

ne znam zasto, ali janka mi je mnogo simpaticnija od ance... tako mi svejedno kad ana pobedi...nisu mi zanimljivi njeni mecevi,njen nacin igre... Jelenine meceve obozavam da gledam i mislim da bolje igra od ane,samo sto je psihicki nazalost slaba da istera vec dobijen mec do kraja u svoju korist...
Jedno mi svakako nije jasno! 'wow! ana uzela set enanovoj,enan je gotova!' samo se vi tesite... Nisam gledala mec,ali mislim da ce Enan da razbija jednako i u ovoj sezoni... A tek oni komentari 'enan je gotova,kraj njene dobre igre..a onda ce ana biti 1.' Treba da razmisljate ovako: uspeh je ako ana pobedi enan ovako jaku,onda joj je odaje priznanje i onda je stvarno 1. A to kao 'pasce dzastinka u igri bice anca 1.' to je meni nerazumljivo... Isto kao 'pasce taj federer pa ce Djokica biti prvi...' Ne treba Federer da oslabi,nego Nole da bude jaci od ovako jakog federera! A to cekanje da najbolji padnu kako bi se nasi probili do vrha... To je stvarno nerazumljivo i bezveze..
Znam da sam smorila,ali samo jos nesto: kad janka oduzme set dzastinki ne razuna se, to se kao i ocekuje ili sta vec, anca osvojila set i sad dizete galamu.... Da li smo onda trebali da prognoziramo o marion bartoli kao 1.teniserki sveta kad je enan pukla od nje??? I jos nesto---Jelena ce prva dobiti Enan.

ilija

pre 16 godina

mislim da je ana upravo pokazala da moze da se nosi sa enan, enan sustizu godine, dok ana svakim danom sve vise napreduje....svaka cast anci, MAJSTORE!!!!!!

Zoran

pre 16 godina

@Zvrk
Batali dedukciju, nisi našao dobar primer. Ovde je reč o tome da je Ana danas prvi put igrala ravnopravno sa prvom na svetu (14:12 u gemovima), da je ona već u vrhu i da ima šest godina manje od Žistin. Da li ti je palo na um kako će izgledati njihov meč za dve godine (Ana 22, Žistin 28). Mnogi ovde razmišljaju kao da su Ana i Žistin vršnjakinje. A Serena je malo starija od Žistin, Venus godinu od Serene. Kad ove tri velike šampionke odu, ostaju Ana, Šarapova, Hantuhova, Čakvetadze, Kuznjecova, Jelena... Samo sa Šarapovom ima nerešeno, protiv svih nabrojanih vodi. Zar ti onda nije jasno da će se jednom verovatno dokopati prvog mesta i bar dva-tri "gren-slema". Za jednu teniserku fantastično.

Modoš

pre 16 godina

@Milorad
Šta si ti meni odgovorio - da je Žistin pošle godine u Varšava izgubala set sa 6:2. A šta sam ja rekao nego da se to njoj retko događa, a ti si se, kao svaki sitničar, uhvatio za Venus. Ne gubi vreme na sitnice, gledaj suštinu. Nikoga nećeš očarati ako znaš "koliko je na granama lista", koga to zanima? Ima ih mnogo, to je suština. Želim ti srećnu Novu godinu, za tri dana.

Zvrk

pre 16 godina

Na osnovu ovog sjajnog rezultata Ane Ivanović ne možemo baš zaključiti da je Enan gotova. To bi značilo recimo da Razzano ili Srebotnik samo što nisu pretekle Anu jer su izgubile od nje sa 2:1.

Hmmmm

pre 16 godina

@svetlana
Sharapova bas i nije pojam brzine.
A ako se ne varam Monika Seles takodje nije bila nesto poznata po pokretljivosti, a bila je i broj 1 i osvajala GS-ove.

lingvista

pre 16 godina

Ma super je Anci, secate se meca od pre 1/2 godine, stala je pred Enan kao ukopana i 'ladno izgubila, jednostvno nasa lepotica se prepala.
A sad... druga prica.
Set, po set, bice i mec za Anci 3. igracicu sveta !!!
@free-lancer
"nemože goreti do zore"
U tom trouglu jedino deka nezna srpski i onda je u najpovoljnijoj situaciji..."
Nisi se ni ti proslavio sa srpskim : nezna, nemoze... blagi Boze :(

Godunov

pre 16 godina

@Igor
Igore, pa nije joj samo oduzela set, set se dobija i sa 7:6, nego je počistila teren sa prvom na svetu - 6:2!Zašto se snebivaš da napišeš istinu? Mogla je lako da dobije meč, Enen je bila grogi, ali onda je proradio strah od pobede. To je Anina mana, to što ne ume da zašišti na sveca. Ali, ona je tako vaspitana. Valjda će se oteti uskoro, jer u sportu "princeze" nemaju šanse.

Bane

pre 16 godina

@Laik Doca
Ti nisi laik, ti si komik (komičar). Ana da izbegne Jelenu? Pa da li ti znaš kako Jelena stoji protiv Ane? Pošto je sad van forme, verovatno je i deprimirana što je Ana ispred nje, Ana bi je rasturila. Ona protiv Jelene igra kao zver, a zašto je to tako, ne znam. Jelena je dobra devojka, ali nema ona snage da se sa Anom nosi. Ana je u drugom setu razbucala neprikosnovenu Enen, a ona u Melburnu neće biti ni u finalu. Ne igra kao prošle godine. Izgubiće od bilo koje od ovih tri, pre finala - Venus, Serena, Šarapova. Ovoga puta tipujem i na Anu. Ani će teže biti da odigra sa nekom od ove tri, nego sa Žistin. Belgijanka nije što je juče bila. Melburn uzimaju Venus, Serena ili Maša. A ja molim g.Žreba da udesi da se sastanu Ana i Jelena, pa da i to konačno skinemo sa dnevnog reda. Biće to 6:1 za Anu, bez "Arene", a sa njom 7:1. Moramo to računati, pa meč su gledali šef države i dve trećine ministara.

C,c,c,c

pre 16 godina

@Laik Doca
Vidi se da si laik. Jelenu Ana sa lakocom pobedjuje, Kuznjecova joj nije problem, a sa ostale 3 se ravnopravno nosi. Prema tome...
Pored toga, sa Jelenom se ne moze ni teorijski sresti na AO pre finala jer su u razlicitim polovinama zreba

Milana

pre 16 godina

Htela sam bas da se "razpisem" ali sam prvo procitala komentar @free lancer-a i vidim da je to bas to sto sam htela da kazem. Ana je odigrala briljantan drugi set i dosta dobar treci. Da je na istom mentalnom nivou kao Enan, danas bi sigurno ona trijumfovala. U svakom slucaju, verujem, da je Ana iz ovog meca izasla jos malo psihicki jaca i uverenija da je pobeda Enan samo pitanje vremena i da vreme radi za nju. Bilo je zadovoljstvo gledati je danas.

Milorad

pre 16 godina

@Modoš

Pamtim da je u polufinalu u Varšavi prošle Henin pobedila sa 7:5 2:6 6:4 (15:15 u gemovima). I dobro se sećam tog drugog seta.

Saobraćajac Nićifor

pre 16 godina

Gospođo Enen, kad rešite da krenete kući i batalite tenis, a bude vam potrebna pomoć na drumu, ja sam spreman. To će biti negde za godinu dana. Vidimo se. Zdravo, od mene.

Ženevljanin

pre 16 godina

"Opet bolja..."? Dobri novinari znaju da nije vest kad pas ujede čoveka već obrnuto: "čovek ujeo psa"!:-)Ana je odigrala fantastično drugi set, verovatno njen najbolji set u karijeri, i prvi put dobila set protiv Žistine. Istina, Belgijanki nije baš išlo, ali je tako je to obično u tenisu - onoliko si dobar koliko ti protivnik dozvoli. Ana je pokazala/dokazala da može i na sam vrh, ako otkloni kolebanja u nivou igre. U sva tri meča u Sidneju nije ni jedan ni dobila ni izgubila u samo dva seta. Ana Ivanović igra veoma atraktivan tenis i skoro uvek (pa i protiv Enen danas) ima više pobedničkih poena (vinera) od svoje protivnice. Plus - počela je često i uspešno da izlazi na mrežu.

Tara

pre 16 godina

Bravo Ana,nijesam gledala mec ali mislim da je bilo dobro,mislim da si spremna za novu sezonu,bice bolje drugi put,samo napred ipak zalim sto je nijesi pobijedila.

Anja

pre 16 godina

@Svetlana
Znam da ti je teško, ali nemoj da nas zamaraš svojom pakošću. Ana danas ima i brzinu, a imaće još i veću, zato što trenira i što tenis, kao i život, smatra ozbiljnom pojavom. Kako to da tako "spora" Ana razbuca prvu i najbržu na svetu u drugom setu sa 6:2? Kako je uopšte postala treća na svetu? Neće osvojiti nikada "gren slem". Ti znaš. Gde su ti Veca, Jeca, Ceca, Prepelica i ostale iz Kola srpskih sestara...? Bolje razmišljajte o tome da li se teniski podvizi mogu početi u dvadeset i četvrtoj? Znači, od 1. marta. Ana ima dvadeset godina.

Zanimljivo

pre 16 godina

Ana se bas popravila u mecevima sa JH. Na RG je izgubila sa 6:1 6:2, potom je u Madrigu imala odlican mec i izgubila 6:4 6:4, i danas ovo &:2 2:6 6:4. Ako ovako nastavi sledeci put kad se sretnu ima da je pobedi :)

Modoš

pre 16 godina

@Zeka Peka
Retki su koji misle kao vi. Niko se toga ne seća, ali pisao sam posle Madrida kako će Ani biti potrebno još jedno devet meseci, taman pred US Open, da počne sa osvajanjem velikih turnira. Pre pola godine ona je gubila od Žistin sa 12:3, pa je u Madridu bilo 12:8, danas je samo 14:12 (sabirao sam gemove). Da je Ana imala više sigurnosti, snagu već ima, Žistin bi danas izgubila (pamti li iko kad je Žistin izgubila set sa 6:2; možda kad je Venus bila najjača). Dakle, slažem se potpuno sa vama da Ana u drugom delu sezone stiže na velika vrata.

free-lancer

pre 16 godina

Još samo malo nedostaje da Ana može ponekada da dobije Enan. Kada se igra protiv Belgijanke onda se stiče utisak da igrate protiv zida. Što jače tamo otuda se brže vraća... I Jeleni i Ani nedostaje malo sreće i malo više sportske drskosti da tehnički taktički i fizički fascinantna Belgijanka izgubi tlo pod nogama. U najgoroj varijanti ni njoj "nemože goreti do zore" pa obe naše dame mogu skoro da dobiju meč.Obe su sasvim solidno počele sezonu, sreća je varljiva, publika i pogotovu forumaši na b92, očekuju bicikl u svakom meču. Ni pre 20 godina razlika između 1 i 50 kao ni danas nije u tehnici,taktici ili snazi... Razlika je u glavi ...recimo protiv Fedexa ako nekrenete drsko i agresivno možete samo lopticu da vidite kod svog servisa... Ostalo pitate ko je ugasio svetlo ...garant..
Našim damama Jeleni i Ani, kao i nadolazećim klinkama Bojani&comp. i našoj kolateralnoj šteti Dokić Jeleni puno sreće a sreća - pa ona prati hrabre.... i radne.
Koliko smo mi specifični najbolje se vidi na ovakvim mestima ... Neko pominje Novakovog tatu, neko Jeleninu mamu a oni najciničniji Aninog "deku" iz Svajcarije. U tom trouglu jedino deka nezna srpski i onda je u najpovoljnijoj situaciji...

Makaveli

pre 16 godina

@NIFK: odakle si ti pao? Je li sve u redu?
Iako je poraz, daje nadu. Bilo guravo i verujem da je 2008. moze pobediti-po mogucnosti na nekom od velikih turnira.
Samo napred...

svetlana

pre 16 godina

Ana je za svoju visinu spora, a brzinu ce popraviti (it to vrlo malo) jedino ako bude trcala na masini 45 min svaki dan 10-12kmph.
Venus Vililjams i Sarapova su daleko brze a imaju slicnu visinu, Henin je prirodno brza jer je niza i mnogo laksa, a ima i krace noge i ruke pa i nema mnogo izbora.
Ni jedan teniser/teniserka nije dosao do broja 1 i dobijao grand slamove a da nije bio super brz.

Laik Doca

pre 16 godina

@igor
Jeste i ja se slazem, ako nekako uspe da prodje ili izbegne Serenu, Venus, Mariju, Svetlanu i Jelenu, ima neke sanse da sticajem nekih okolnosti pobedi Zistin.

LKbulls

pre 16 godina

Vrlo dobra igra. I po igri i po statistici su bile skoro jednake. Na žalost Henin još uvek ima tu prednost, da mu najvažniji poeni jednostavno uspevaju. To je pomalo i sreća, ali najviše mislim da to proizlazi iz njenog ubeđenja, da je najbolja na svetu (što i jeste tačno).
Drago mi je da se ana borila do kraja, i da posle meča nije bila potištena, nego je ovo shvatila, kao još jedan korak (dobijen set) u pohodu na vrh. Samo tako napred.
Sve mi se čini da Ana ima realne šanse ove godine, da pobedi (bar jednom) neprikosnovenu tenisku vladaricu.
Ivanović je puno "jača" u glavi od Jelene, pa se nadam, da neće nabiti takav kompleks, kao ona.

Akordi

pre 16 godina

Bravo Ana, pokazala si joj da ništa više nije kao pre. Ona odlazi, ti dolaziš. Mnogo sreće u Melburnu najboljoj srpskoj teniserki i trećoj teniserki planete.

Varga

pre 16 godina

Posle Madrida, kad se izvukla protiv Šarapove, i posle današnjeg meča protiv Ane, karijera Žistin Enen je na zalasku. U drugom setu delovala je izgubljeno. Početak kraja. Mlađe dolaze. Ana, danas si ubila tremu, oterala strah, u Melburnu, ako se sretnete, ne daj joj oka da otvori. Bombarduj, iz svih pozicija, Žistin je umorna, stigle su je godine, njena najveća vrlina bilo je kretanje i bekhend, sad trči teže a protiv tvog forhenda njen bekhend je kukavna zabluda. Mislim da Žistin uopšte neće uzeti Melburn, ima boljih. Ona je počela da se muči na terenu, a to je znak za početak kraja.

Marija Venus Serena

pre 16 godina

@NIFK
Definitivno zaboravljaš da je drugi set izgubila sa 6:2, a mi ćemo je u Melburnu podsetiti na one godina kada protiv nas nije ni set mogla da dobije. Definitivno.

casino

pre 16 godina

Dobro je Anci,nisam gledao pa ne mogu da sudim,ali dobiti Zastin 6:2 jedan set nije mala stvar,mora da je perfektno odigrala taj set,ne verujem da je Zastin mnogo gresila.Jeca sto je bila prva,bila je,nikada vise na kraju godine nece biti ispred Ane,ne zbog toga sto je ja ne volim,naprotiv,jednostavno to je moje misljenje,vreme ce pokazati da li sam bio u pravu.Pozdrav do Australian Opena

Milorad

pre 16 godina

Rekao sam juče da je Ani ovaj meč bila velika šansa jer je Justine ovo bio prvi ozbiljan meč ove sezone. S jedne strane dobro je za njeno samopouzdanje što je odigrala jedan "tesan" meč protiv Justine, međutim kako odmiče sezona biće sve teže. Ali ne i nemoguće, bravo Ana!

Mlakar

pre 16 godina

Jeste Enen opet bila bolja od Ane, ali to više nije kao nekada - drugi set dobila je Ana sa 6:2 i ako tako gledamo, čini se da nije daleko dan kada će Ana dobiti svoj prvi meč. Žistina je u meč sa Anom ušla a da pre toga gotovo nije ni igrala: potpuno odmorna. Žistina uskoro ulazi u kritične godine za tenis i mislim da već ove godine neće biti superiorna, kao prošle. Bravo Ana za 6:2.

Zeka peka

pre 16 godina

Mislim da ce Ana u drugom delu sezone da bude ubedjlivo najbolja od svih teniserki pod uslovom da se ne povredi. Vidi se da je prosle godine mnogo napredovala. Sve cestitke!

Pa nije lose...

pre 16 godina

Koliko vidim statistiku bilo je prilicno izjednaceno, sto je super za Anu.
Broj osvojenih poena Ana:JH = 82(49%):84(51%) (za dlaku)

Asovi Ana:JH = 2:1

dvostruke greske Ana:JH = 8:11

% 1.servisa Ana:JH = 60%:47%

od toga dobijenih poena Ana:JH =72%(36 od 50):77% (30 od 39)

dobijeni poeni na 2. servis Ana:JH = 39%(13 od 33):45% (20 od 44)

Spasene brejk lopte Ana:JH = 56% (5 od 9): 67% (6 od 9)

Ukupno servis poena dobijenih Ana:JH = 59%(49 od 83): 60(50 od 83)
Ukupno ritern poena dobijenih Ana:JH = 40%(33 od 83): 41(34 od 83)

Itd.

Sve u svemu odlicno. Ovo ce Ani dati jos vise samopouzdanja, sto je jako bitno pred AO. Napred, Ana (i Jelena)!

Pa nije lose...

pre 16 godina

Koliko vidim statistiku bilo je prilicno izjednaceno, sto je super za Anu.
Broj osvojenih poena Ana:JH = 82(49%):84(51%) (za dlaku)

Asovi Ana:JH = 2:1

dvostruke greske Ana:JH = 8:11

% 1.servisa Ana:JH = 60%:47%

od toga dobijenih poena Ana:JH =72%(36 od 50):77% (30 od 39)

dobijeni poeni na 2. servis Ana:JH = 39%(13 od 33):45% (20 od 44)

Spasene brejk lopte Ana:JH = 56% (5 od 9): 67% (6 od 9)

Ukupno servis poena dobijenih Ana:JH = 59%(49 od 83): 60(50 od 83)
Ukupno ritern poena dobijenih Ana:JH = 40%(33 od 83): 41(34 od 83)

Itd.

Sve u svemu odlicno. Ovo ce Ani dati jos vise samopouzdanja, sto je jako bitno pred AO. Napred, Ana (i Jelena)!

iiiiiiiiiiiiiiiii

pre 16 godina

ne znam zasto, ali janka mi je mnogo simpaticnija od ance... tako mi svejedno kad ana pobedi...nisu mi zanimljivi njeni mecevi,njen nacin igre... Jelenine meceve obozavam da gledam i mislim da bolje igra od ane,samo sto je psihicki nazalost slaba da istera vec dobijen mec do kraja u svoju korist...
Jedno mi svakako nije jasno! 'wow! ana uzela set enanovoj,enan je gotova!' samo se vi tesite... Nisam gledala mec,ali mislim da ce Enan da razbija jednako i u ovoj sezoni... A tek oni komentari 'enan je gotova,kraj njene dobre igre..a onda ce ana biti 1.' Treba da razmisljate ovako: uspeh je ako ana pobedi enan ovako jaku,onda joj je odaje priznanje i onda je stvarno 1. A to kao 'pasce dzastinka u igri bice anca 1.' to je meni nerazumljivo... Isto kao 'pasce taj federer pa ce Djokica biti prvi...' Ne treba Federer da oslabi,nego Nole da bude jaci od ovako jakog federera! A to cekanje da najbolji padnu kako bi se nasi probili do vrha... To je stvarno nerazumljivo i bezveze..
Znam da sam smorila,ali samo jos nesto: kad janka oduzme set dzastinki ne razuna se, to se kao i ocekuje ili sta vec, anca osvojila set i sad dizete galamu.... Da li smo onda trebali da prognoziramo o marion bartoli kao 1.teniserki sveta kad je enan pukla od nje??? I jos nesto---Jelena ce prva dobiti Enan.

free-lancer

pre 16 godina

Još samo malo nedostaje da Ana može ponekada da dobije Enan. Kada se igra protiv Belgijanke onda se stiče utisak da igrate protiv zida. Što jače tamo otuda se brže vraća... I Jeleni i Ani nedostaje malo sreće i malo više sportske drskosti da tehnički taktički i fizički fascinantna Belgijanka izgubi tlo pod nogama. U najgoroj varijanti ni njoj "nemože goreti do zore" pa obe naše dame mogu skoro da dobiju meč.Obe su sasvim solidno počele sezonu, sreća je varljiva, publika i pogotovu forumaši na b92, očekuju bicikl u svakom meču. Ni pre 20 godina razlika između 1 i 50 kao ni danas nije u tehnici,taktici ili snazi... Razlika je u glavi ...recimo protiv Fedexa ako nekrenete drsko i agresivno možete samo lopticu da vidite kod svog servisa... Ostalo pitate ko je ugasio svetlo ...garant..
Našim damama Jeleni i Ani, kao i nadolazećim klinkama Bojani&comp. i našoj kolateralnoj šteti Dokić Jeleni puno sreće a sreća - pa ona prati hrabre.... i radne.
Koliko smo mi specifični najbolje se vidi na ovakvim mestima ... Neko pominje Novakovog tatu, neko Jeleninu mamu a oni najciničniji Aninog "deku" iz Svajcarije. U tom trouglu jedino deka nezna srpski i onda je u najpovoljnijoj situaciji...

Zvrk

pre 16 godina

Na osnovu ovog sjajnog rezultata Ane Ivanović ne možemo baš zaključiti da je Enan gotova. To bi značilo recimo da Razzano ili Srebotnik samo što nisu pretekle Anu jer su izgubile od nje sa 2:1.

Mlakar

pre 16 godina

Jeste Enen opet bila bolja od Ane, ali to više nije kao nekada - drugi set dobila je Ana sa 6:2 i ako tako gledamo, čini se da nije daleko dan kada će Ana dobiti svoj prvi meč. Žistina je u meč sa Anom ušla a da pre toga gotovo nije ni igrala: potpuno odmorna. Žistina uskoro ulazi u kritične godine za tenis i mislim da već ove godine neće biti superiorna, kao prošle. Bravo Ana za 6:2.

Varga

pre 16 godina

Posle Madrida, kad se izvukla protiv Šarapove, i posle današnjeg meča protiv Ane, karijera Žistin Enen je na zalasku. U drugom setu delovala je izgubljeno. Početak kraja. Mlađe dolaze. Ana, danas si ubila tremu, oterala strah, u Melburnu, ako se sretnete, ne daj joj oka da otvori. Bombarduj, iz svih pozicija, Žistin je umorna, stigle su je godine, njena najveća vrlina bilo je kretanje i bekhend, sad trči teže a protiv tvog forhenda njen bekhend je kukavna zabluda. Mislim da Žistin uopšte neće uzeti Melburn, ima boljih. Ona je počela da se muči na terenu, a to je znak za početak kraja.

svetlana

pre 16 godina

Ana je za svoju visinu spora, a brzinu ce popraviti (it to vrlo malo) jedino ako bude trcala na masini 45 min svaki dan 10-12kmph.
Venus Vililjams i Sarapova su daleko brze a imaju slicnu visinu, Henin je prirodno brza jer je niza i mnogo laksa, a ima i krace noge i ruke pa i nema mnogo izbora.
Ni jedan teniser/teniserka nije dosao do broja 1 i dobijao grand slamove a da nije bio super brz.

Akordi

pre 16 godina

Bravo Ana, pokazala si joj da ništa više nije kao pre. Ona odlazi, ti dolaziš. Mnogo sreće u Melburnu najboljoj srpskoj teniserki i trećoj teniserki planete.

Ženevljanin

pre 16 godina

"Opet bolja..."? Dobri novinari znaju da nije vest kad pas ujede čoveka već obrnuto: "čovek ujeo psa"!:-)Ana je odigrala fantastično drugi set, verovatno njen najbolji set u karijeri, i prvi put dobila set protiv Žistine. Istina, Belgijanki nije baš išlo, ali je tako je to obično u tenisu - onoliko si dobar koliko ti protivnik dozvoli. Ana je pokazala/dokazala da može i na sam vrh, ako otkloni kolebanja u nivou igre. U sva tri meča u Sidneju nije ni jedan ni dobila ni izgubila u samo dva seta. Ana Ivanović igra veoma atraktivan tenis i skoro uvek (pa i protiv Enen danas) ima više pobedničkih poena (vinera) od svoje protivnice. Plus - počela je često i uspešno da izlazi na mrežu.

Modoš

pre 16 godina

@Zeka Peka
Retki su koji misle kao vi. Niko se toga ne seća, ali pisao sam posle Madrida kako će Ani biti potrebno još jedno devet meseci, taman pred US Open, da počne sa osvajanjem velikih turnira. Pre pola godine ona je gubila od Žistin sa 12:3, pa je u Madridu bilo 12:8, danas je samo 14:12 (sabirao sam gemove). Da je Ana imala više sigurnosti, snagu već ima, Žistin bi danas izgubila (pamti li iko kad je Žistin izgubila set sa 6:2; možda kad je Venus bila najjača). Dakle, slažem se potpuno sa vama da Ana u drugom delu sezone stiže na velika vrata.

LKbulls

pre 16 godina

Vrlo dobra igra. I po igri i po statistici su bile skoro jednake. Na žalost Henin još uvek ima tu prednost, da mu najvažniji poeni jednostavno uspevaju. To je pomalo i sreća, ali najviše mislim da to proizlazi iz njenog ubeđenja, da je najbolja na svetu (što i jeste tačno).
Drago mi je da se ana borila do kraja, i da posle meča nije bila potištena, nego je ovo shvatila, kao još jedan korak (dobijen set) u pohodu na vrh. Samo tako napred.
Sve mi se čini da Ana ima realne šanse ove godine, da pobedi (bar jednom) neprikosnovenu tenisku vladaricu.
Ivanović je puno "jača" u glavi od Jelene, pa se nadam, da neće nabiti takav kompleks, kao ona.

Makaveli

pre 16 godina

@NIFK: odakle si ti pao? Je li sve u redu?
Iako je poraz, daje nadu. Bilo guravo i verujem da je 2008. moze pobediti-po mogucnosti na nekom od velikih turnira.
Samo napred...

Laik Doca

pre 16 godina

@igor
Jeste i ja se slazem, ako nekako uspe da prodje ili izbegne Serenu, Venus, Mariju, Svetlanu i Jelenu, ima neke sanse da sticajem nekih okolnosti pobedi Zistin.

Zanimljivo

pre 16 godina

Ana se bas popravila u mecevima sa JH. Na RG je izgubila sa 6:1 6:2, potom je u Madrigu imala odlican mec i izgubila 6:4 6:4, i danas ovo &:2 2:6 6:4. Ako ovako nastavi sledeci put kad se sretnu ima da je pobedi :)

Milana

pre 16 godina

Htela sam bas da se "razpisem" ali sam prvo procitala komentar @free lancer-a i vidim da je to bas to sto sam htela da kazem. Ana je odigrala briljantan drugi set i dosta dobar treci. Da je na istom mentalnom nivou kao Enan, danas bi sigurno ona trijumfovala. U svakom slucaju, verujem, da je Ana iz ovog meca izasla jos malo psihicki jaca i uverenija da je pobeda Enan samo pitanje vremena i da vreme radi za nju. Bilo je zadovoljstvo gledati je danas.

ilija stojanovic

pre 16 godina

@!!!!!!!
mislim da gresis, ana je mnogo blize nego jelena i broju 1 na wta listi a i pobedi protiv enan...a to ce nam nasa lepa anci uskoro demonstrirati, VIDECES!!!!I ti tvoji fazoni uopste nisu smesni, jer da anci neigra bolje od jelene, ne bi 90% srbije vise volelo nju nego jelenu...razmisli malo sta pricas.

Katarina

pre 16 godina

E kad čitam ove komentare umirem od smeha...Neko ubaci kosku kao Go Justin! neko priča kako više voli Jelenu(ko te pitao??????)onda se pojave teniski stručnjaci koji ispravljaju laike, a pitanje je bilo........... a da, Ana izgubila od Žistin!Ako nekoga interesuje moja omiljena boja je ljubičasta!!!!!
Ana igra sjajno i zaista mislim da je ovaj meč signal uspešne sezone.Još pred kraj prošle godine je počela da se mnogo bolje kreće.Ima sve šanse da bude kompletna igračica, o udarcima i servisu da ne govorim dok zaista bi kretanje i igra na mreži od nje moglo da napravi šampionku koja igra uzbudljiv i atraktivan tenis.Po meni ona poseduje sve elemente igre, samopouzdanje a i vreme radi za nju...Ostaje samo da vidimo da li joj je suđeno da bude No 1!

Zeka peka

pre 16 godina

Mislim da ce Ana u drugom delu sezone da bude ubedjlivo najbolja od svih teniserki pod uslovom da se ne povredi. Vidi se da je prosle godine mnogo napredovala. Sve cestitke!

Katarina

pre 16 godina

Potpuno je nevažno što Ana, za ovih godinu i po, koliko ozbiljno igra, nije pobedila prvu igračicu sveta. To uopšte nije lako, ako je uopšte i moguće. Ovo je bitno: Žistin nije konkurencija Ani, one nisu ista generacija, Žistin za dve-tri godine neće biti prva, ostariće, neće znati, a Ana će imati tada tri godine manje nego Žistin danas. Valjda i ovih 6:2 nešto govore. Nešto se pokreće, more i stene i cela zemaljska kugla u pokretu su. Dijalektika - panta rei, gospodo. Bravo Ana za treće mesto na svetu.

Vlade

pre 16 godina

BRAVO ANA,odlican mec,s obzirom da nisi briljirala u prethodna dva duela,ovo je odlicna partija pred AO,mislim da ces tamo dogurati bar do polufinala,AJDE!!!

Milorad

pre 16 godina

Rekao sam juče da je Ani ovaj meč bila velika šansa jer je Justine ovo bio prvi ozbiljan meč ove sezone. S jedne strane dobro je za njeno samopouzdanje što je odigrala jedan "tesan" meč protiv Justine, međutim kako odmiče sezona biće sve teže. Ali ne i nemoguće, bravo Ana!

Anja

pre 16 godina

@Svetlana
Znam da ti je teško, ali nemoj da nas zamaraš svojom pakošću. Ana danas ima i brzinu, a imaće još i veću, zato što trenira i što tenis, kao i život, smatra ozbiljnom pojavom. Kako to da tako "spora" Ana razbuca prvu i najbržu na svetu u drugom setu sa 6:2? Kako je uopšte postala treća na svetu? Neće osvojiti nikada "gren slem". Ti znaš. Gde su ti Veca, Jeca, Ceca, Prepelica i ostale iz Kola srpskih sestara...? Bolje razmišljajte o tome da li se teniski podvizi mogu početi u dvadeset i četvrtoj? Znači, od 1. marta. Ana ima dvadeset godina.

Hmmmm

pre 16 godina

@svetlana
Sharapova bas i nije pojam brzine.
A ako se ne varam Monika Seles takodje nije bila nesto poznata po pokretljivosti, a bila je i broj 1 i osvajala GS-ove.

imam oci

pre 16 godina

@Svetlana
Ako pratis tenis duze od 2 dana verovatno si cula za Lindzi Devenport , ona je sve osvojila i bila broj jedan a i puz je brzi od nje.

casino

pre 16 godina

Dobro je Anci,nisam gledao pa ne mogu da sudim,ali dobiti Zastin 6:2 jedan set nije mala stvar,mora da je perfektno odigrala taj set,ne verujem da je Zastin mnogo gresila.Jeca sto je bila prva,bila je,nikada vise na kraju godine nece biti ispred Ane,ne zbog toga sto je ja ne volim,naprotiv,jednostavno to je moje misljenje,vreme ce pokazati da li sam bio u pravu.Pozdrav do Australian Opena

Saobraćajac Nićifor

pre 16 godina

Gospođo Enen, kad rešite da krenete kući i batalite tenis, a bude vam potrebna pomoć na drumu, ja sam spreman. To će biti negde za godinu dana. Vidimo se. Zdravo, od mene.

Netolerantno

pre 16 godina

"ali nemoj da nas zamaraš svojom pakošću"
Zasto moderatori pregledaju komnetare, kad pustaju nesto ovako. Jeste da nije govor mirznje, ali o netoleranciji bi se moglo diskutovati.
Bolje nas pustite da pisemo i da kometari izlaze momnetalo, diskusije bi bile mnogo zivlje, a nekad se vi, s oprostenjem, na - kanite.

Marija Venus Serena

pre 16 godina

@NIFK
Definitivno zaboravljaš da je drugi set izgubila sa 6:2, a mi ćemo je u Melburnu podsetiti na one godina kada protiv nas nije ni set mogla da dobije. Definitivno.

Bane

pre 16 godina

@Laik Doca
Ti nisi laik, ti si komik (komičar). Ana da izbegne Jelenu? Pa da li ti znaš kako Jelena stoji protiv Ane? Pošto je sad van forme, verovatno je i deprimirana što je Ana ispred nje, Ana bi je rasturila. Ona protiv Jelene igra kao zver, a zašto je to tako, ne znam. Jelena je dobra devojka, ali nema ona snage da se sa Anom nosi. Ana je u drugom setu razbucala neprikosnovenu Enen, a ona u Melburnu neće biti ni u finalu. Ne igra kao prošle godine. Izgubiće od bilo koje od ovih tri, pre finala - Venus, Serena, Šarapova. Ovoga puta tipujem i na Anu. Ani će teže biti da odigra sa nekom od ove tri, nego sa Žistin. Belgijanka nije što je juče bila. Melburn uzimaju Venus, Serena ili Maša. A ja molim g.Žreba da udesi da se sastanu Ana i Jelena, pa da i to konačno skinemo sa dnevnog reda. Biće to 6:1 za Anu, bez "Arene", a sa njom 7:1. Moramo to računati, pa meč su gledali šef države i dve trećine ministara.

Godunov

pre 16 godina

@Igor
Igore, pa nije joj samo oduzela set, set se dobija i sa 7:6, nego je počistila teren sa prvom na svetu - 6:2!Zašto se snebivaš da napišeš istinu? Mogla je lako da dobije meč, Enen je bila grogi, ali onda je proradio strah od pobede. To je Anina mana, to što ne ume da zašišti na sveca. Ali, ona je tako vaspitana. Valjda će se oteti uskoro, jer u sportu "princeze" nemaju šanse.

lingvista

pre 16 godina

Ma super je Anci, secate se meca od pre 1/2 godine, stala je pred Enan kao ukopana i 'ladno izgubila, jednostvno nasa lepotica se prepala.
A sad... druga prica.
Set, po set, bice i mec za Anci 3. igracicu sveta !!!
@free-lancer
"nemože goreti do zore"
U tom trouglu jedino deka nezna srpski i onda je u najpovoljnijoj situaciji..."
Nisi se ni ti proslavio sa srpskim : nezna, nemoze... blagi Boze :(

ilija

pre 16 godina

mislim da je ana upravo pokazala da moze da se nosi sa enan, enan sustizu godine, dok ana svakim danom sve vise napreduje....svaka cast anci, MAJSTORE!!!!!!

Zoran

pre 16 godina

@Zvrk
Batali dedukciju, nisi našao dobar primer. Ovde je reč o tome da je Ana danas prvi put igrala ravnopravno sa prvom na svetu (14:12 u gemovima), da je ona već u vrhu i da ima šest godina manje od Žistin. Da li ti je palo na um kako će izgledati njihov meč za dve godine (Ana 22, Žistin 28). Mnogi ovde razmišljaju kao da su Ana i Žistin vršnjakinje. A Serena je malo starija od Žistin, Venus godinu od Serene. Kad ove tri velike šampionke odu, ostaju Ana, Šarapova, Hantuhova, Čakvetadze, Kuznjecova, Jelena... Samo sa Šarapovom ima nerešeno, protiv svih nabrojanih vodi. Zar ti onda nije jasno da će se jednom verovatno dokopati prvog mesta i bar dva-tri "gren-slema". Za jednu teniserku fantastično.

Tara

pre 16 godina

Bravo Ana,nijesam gledala mec ali mislim da je bilo dobro,mislim da si spremna za novu sezonu,bice bolje drugi put,samo napred ipak zalim sto je nijesi pobijedila.

C,c,c,c

pre 16 godina

@Laik Doca
Vidi se da si laik. Jelenu Ana sa lakocom pobedjuje, Kuznjecova joj nije problem, a sa ostale 3 se ravnopravno nosi. Prema tome...
Pored toga, sa Jelenom se ne moze ni teorijski sresti na AO pre finala jer su u razlicitim polovinama zreba

Modoš

pre 16 godina

@Milorad
Šta si ti meni odgovorio - da je Žistin pošle godine u Varšava izgubala set sa 6:2. A šta sam ja rekao nego da se to njoj retko događa, a ti si se, kao svaki sitničar, uhvatio za Venus. Ne gubi vreme na sitnice, gledaj suštinu. Nikoga nećeš očarati ako znaš "koliko je na granama lista", koga to zanima? Ima ih mnogo, to je suština. Želim ti srećnu Novu godinu, za tri dana.

Marko

pre 16 godina

@"ne znam zasto, ali janka mi je mnogo simpaticnija od ance... tako mi svejedno kad ana pobedi...nisu mi zanimljivi njeni mecevi,njen nacin igre..."
Haha,moze tebi da bude svejedno kad Ana pobedi,ali to da Anini mecevi nisu zanimljivi i njen stil igre...
Znas li ti koji je Anin stil igre?a koji Jelenin?Znaci onda je i stil igre Sharapove,Davenport i drugih dosadan?
A Ana je sve bliza broju 2 na WTA,a za godinu-dve....

Jelena

pre 16 godina

Justine je neverovatna, tako dobro igra na tim vrucinama, a jos je i asmaticar. Svaka cast, ja za nju uvek navijam cak i kada igra protiv nasih devojaka.

Milorad

pre 16 godina

@Modoš

Pamtim da je u polufinalu u Varšavi prošle Henin pobedila sa 7:5 2:6 6:4 (15:15 u gemovima). I dobro se sećam tog drugog seta.

Milorad

pre 16 godina

@Modoš

Nemoj da se ljutiš, nisam mislio ništa loše. Napisao si "pamti li iko" pa me to navelo da pomenem taj meč koji mi je u ostao u dobrom sećanju. Činilo se tada da je Jeleni pobeda na dohvat ruke. Na žalost nije uspela.
Srećna i tebi Nova godina.

Nevena

pre 16 godina

Ana samo napred!Iako je izgubila mislim da sada ima vise samopouzdanja jer je jedan set dobila sa 6:2.Enan gubi formu jer joj vreme prolazi ali Ana je u najboljim godinama i sada treba da se pokaze i popne na vrh!

iiiiiiiiiiiiiiiii

pre 16 godina

ne znam zasto, ali janka mi je mnogo simpaticnija od ance... tako mi svejedno kad ana pobedi...nisu mi zanimljivi njeni mecevi,njen nacin igre... Jelenine meceve obozavam da gledam i mislim da bolje igra od ane,samo sto je psihicki nazalost slaba da istera vec dobijen mec do kraja u svoju korist...
Jedno mi svakako nije jasno! 'wow! ana uzela set enanovoj,enan je gotova!' samo se vi tesite... Nisam gledala mec,ali mislim da ce Enan da razbija jednako i u ovoj sezoni... A tek oni komentari 'enan je gotova,kraj njene dobre igre..a onda ce ana biti 1.' Treba da razmisljate ovako: uspeh je ako ana pobedi enan ovako jaku,onda joj je odaje priznanje i onda je stvarno 1. A to kao 'pasce dzastinka u igri bice anca 1.' to je meni nerazumljivo... Isto kao 'pasce taj federer pa ce Djokica biti prvi...' Ne treba Federer da oslabi,nego Nole da bude jaci od ovako jakog federera! A to cekanje da najbolji padnu kako bi se nasi probili do vrha... To je stvarno nerazumljivo i bezveze..
Znam da sam smorila,ali samo jos nesto: kad janka oduzme set dzastinki ne razuna se, to se kao i ocekuje ili sta vec, anca osvojila set i sad dizete galamu.... Da li smo onda trebali da prognoziramo o marion bartoli kao 1.teniserki sveta kad je enan pukla od nje??? I jos nesto---Jelena ce prva dobiti Enan.

Varga

pre 16 godina

Posle Madrida, kad se izvukla protiv Šarapove, i posle današnjeg meča protiv Ane, karijera Žistin Enen je na zalasku. U drugom setu delovala je izgubljeno. Početak kraja. Mlađe dolaze. Ana, danas si ubila tremu, oterala strah, u Melburnu, ako se sretnete, ne daj joj oka da otvori. Bombarduj, iz svih pozicija, Žistin je umorna, stigle su je godine, njena najveća vrlina bilo je kretanje i bekhend, sad trči teže a protiv tvog forhenda njen bekhend je kukavna zabluda. Mislim da Žistin uopšte neće uzeti Melburn, ima boljih. Ona je počela da se muči na terenu, a to je znak za početak kraja.

Katarina

pre 16 godina

Potpuno je nevažno što Ana, za ovih godinu i po, koliko ozbiljno igra, nije pobedila prvu igračicu sveta. To uopšte nije lako, ako je uopšte i moguće. Ovo je bitno: Žistin nije konkurencija Ani, one nisu ista generacija, Žistin za dve-tri godine neće biti prva, ostariće, neće znati, a Ana će imati tada tri godine manje nego Žistin danas. Valjda i ovih 6:2 nešto govore. Nešto se pokreće, more i stene i cela zemaljska kugla u pokretu su. Dijalektika - panta rei, gospodo. Bravo Ana za treće mesto na svetu.

ilija stojanovic

pre 16 godina

@!!!!!!!
mislim da gresis, ana je mnogo blize nego jelena i broju 1 na wta listi a i pobedi protiv enan...a to ce nam nasa lepa anci uskoro demonstrirati, VIDECES!!!!I ti tvoji fazoni uopste nisu smesni, jer da anci neigra bolje od jelene, ne bi 90% srbije vise volelo nju nego jelenu...razmisli malo sta pricas.

Mlakar

pre 16 godina

Jeste Enen opet bila bolja od Ane, ali to više nije kao nekada - drugi set dobila je Ana sa 6:2 i ako tako gledamo, čini se da nije daleko dan kada će Ana dobiti svoj prvi meč. Žistina je u meč sa Anom ušla a da pre toga gotovo nije ni igrala: potpuno odmorna. Žistina uskoro ulazi u kritične godine za tenis i mislim da već ove godine neće biti superiorna, kao prošle. Bravo Ana za 6:2.

svetlana

pre 16 godina

Ana je za svoju visinu spora, a brzinu ce popraviti (it to vrlo malo) jedino ako bude trcala na masini 45 min svaki dan 10-12kmph.
Venus Vililjams i Sarapova su daleko brze a imaju slicnu visinu, Henin je prirodno brza jer je niza i mnogo laksa, a ima i krace noge i ruke pa i nema mnogo izbora.
Ni jedan teniser/teniserka nije dosao do broja 1 i dobijao grand slamove a da nije bio super brz.

Anja

pre 16 godina

@Svetlana
Znam da ti je teško, ali nemoj da nas zamaraš svojom pakošću. Ana danas ima i brzinu, a imaće još i veću, zato što trenira i što tenis, kao i život, smatra ozbiljnom pojavom. Kako to da tako "spora" Ana razbuca prvu i najbržu na svetu u drugom setu sa 6:2? Kako je uopšte postala treća na svetu? Neće osvojiti nikada "gren slem". Ti znaš. Gde su ti Veca, Jeca, Ceca, Prepelica i ostale iz Kola srpskih sestara...? Bolje razmišljajte o tome da li se teniski podvizi mogu početi u dvadeset i četvrtoj? Znači, od 1. marta. Ana ima dvadeset godina.

Zvrk

pre 16 godina

Na osnovu ovog sjajnog rezultata Ane Ivanović ne možemo baš zaključiti da je Enan gotova. To bi značilo recimo da Razzano ili Srebotnik samo što nisu pretekle Anu jer su izgubile od nje sa 2:1.

Jelena

pre 16 godina

Justine je neverovatna, tako dobro igra na tim vrucinama, a jos je i asmaticar. Svaka cast, ja za nju uvek navijam cak i kada igra protiv nasih devojaka.

Akordi

pre 16 godina

Bravo Ana, pokazala si joj da ništa više nije kao pre. Ona odlazi, ti dolaziš. Mnogo sreće u Melburnu najboljoj srpskoj teniserki i trećoj teniserki planete.

Laik Doca

pre 16 godina

@igor
Jeste i ja se slazem, ako nekako uspe da prodje ili izbegne Serenu, Venus, Mariju, Svetlanu i Jelenu, ima neke sanse da sticajem nekih okolnosti pobedi Zistin.

Saobraćajac Nićifor

pre 16 godina

Gospođo Enen, kad rešite da krenete kući i batalite tenis, a bude vam potrebna pomoć na drumu, ja sam spreman. To će biti negde za godinu dana. Vidimo se. Zdravo, od mene.

Bane

pre 16 godina

@Laik Doca
Ti nisi laik, ti si komik (komičar). Ana da izbegne Jelenu? Pa da li ti znaš kako Jelena stoji protiv Ane? Pošto je sad van forme, verovatno je i deprimirana što je Ana ispred nje, Ana bi je rasturila. Ona protiv Jelene igra kao zver, a zašto je to tako, ne znam. Jelena je dobra devojka, ali nema ona snage da se sa Anom nosi. Ana je u drugom setu razbucala neprikosnovenu Enen, a ona u Melburnu neće biti ni u finalu. Ne igra kao prošle godine. Izgubiće od bilo koje od ovih tri, pre finala - Venus, Serena, Šarapova. Ovoga puta tipujem i na Anu. Ani će teže biti da odigra sa nekom od ove tri, nego sa Žistin. Belgijanka nije što je juče bila. Melburn uzimaju Venus, Serena ili Maša. A ja molim g.Žreba da udesi da se sastanu Ana i Jelena, pa da i to konačno skinemo sa dnevnog reda. Biće to 6:1 za Anu, bez "Arene", a sa njom 7:1. Moramo to računati, pa meč su gledali šef države i dve trećine ministara.

Marko

pre 16 godina

@"ne znam zasto, ali janka mi je mnogo simpaticnija od ance... tako mi svejedno kad ana pobedi...nisu mi zanimljivi njeni mecevi,njen nacin igre..."
Haha,moze tebi da bude svejedno kad Ana pobedi,ali to da Anini mecevi nisu zanimljivi i njen stil igre...
Znas li ti koji je Anin stil igre?a koji Jelenin?Znaci onda je i stil igre Sharapove,Davenport i drugih dosadan?
A Ana je sve bliza broju 2 na WTA,a za godinu-dve....

Katarina

pre 16 godina

E kad čitam ove komentare umirem od smeha...Neko ubaci kosku kao Go Justin! neko priča kako više voli Jelenu(ko te pitao??????)onda se pojave teniski stručnjaci koji ispravljaju laike, a pitanje je bilo........... a da, Ana izgubila od Žistin!Ako nekoga interesuje moja omiljena boja je ljubičasta!!!!!
Ana igra sjajno i zaista mislim da je ovaj meč signal uspešne sezone.Još pred kraj prošle godine je počela da se mnogo bolje kreće.Ima sve šanse da bude kompletna igračica, o udarcima i servisu da ne govorim dok zaista bi kretanje i igra na mreži od nje moglo da napravi šampionku koja igra uzbudljiv i atraktivan tenis.Po meni ona poseduje sve elemente igre, samopouzdanje a i vreme radi za nju...Ostaje samo da vidimo da li joj je suđeno da bude No 1!

Pa nije lose...

pre 16 godina

Koliko vidim statistiku bilo je prilicno izjednaceno, sto je super za Anu.
Broj osvojenih poena Ana:JH = 82(49%):84(51%) (za dlaku)

Asovi Ana:JH = 2:1

dvostruke greske Ana:JH = 8:11

% 1.servisa Ana:JH = 60%:47%

od toga dobijenih poena Ana:JH =72%(36 od 50):77% (30 od 39)

dobijeni poeni na 2. servis Ana:JH = 39%(13 od 33):45% (20 od 44)

Spasene brejk lopte Ana:JH = 56% (5 od 9): 67% (6 od 9)

Ukupno servis poena dobijenih Ana:JH = 59%(49 od 83): 60(50 od 83)
Ukupno ritern poena dobijenih Ana:JH = 40%(33 od 83): 41(34 od 83)

Itd.

Sve u svemu odlicno. Ovo ce Ani dati jos vise samopouzdanja, sto je jako bitno pred AO. Napred, Ana (i Jelena)!

Marija Venus Serena

pre 16 godina

@NIFK
Definitivno zaboravljaš da je drugi set izgubila sa 6:2, a mi ćemo je u Melburnu podsetiti na one godina kada protiv nas nije ni set mogla da dobije. Definitivno.

Zeka peka

pre 16 godina

Mislim da ce Ana u drugom delu sezone da bude ubedjlivo najbolja od svih teniserki pod uslovom da se ne povredi. Vidi se da je prosle godine mnogo napredovala. Sve cestitke!

casino

pre 16 godina

Dobro je Anci,nisam gledao pa ne mogu da sudim,ali dobiti Zastin 6:2 jedan set nije mala stvar,mora da je perfektno odigrala taj set,ne verujem da je Zastin mnogo gresila.Jeca sto je bila prva,bila je,nikada vise na kraju godine nece biti ispred Ane,ne zbog toga sto je ja ne volim,naprotiv,jednostavno to je moje misljenje,vreme ce pokazati da li sam bio u pravu.Pozdrav do Australian Opena

Milorad

pre 16 godina

Rekao sam juče da je Ani ovaj meč bila velika šansa jer je Justine ovo bio prvi ozbiljan meč ove sezone. S jedne strane dobro je za njeno samopouzdanje što je odigrala jedan "tesan" meč protiv Justine, međutim kako odmiče sezona biće sve teže. Ali ne i nemoguće, bravo Ana!

LKbulls

pre 16 godina

Vrlo dobra igra. I po igri i po statistici su bile skoro jednake. Na žalost Henin još uvek ima tu prednost, da mu najvažniji poeni jednostavno uspevaju. To je pomalo i sreća, ali najviše mislim da to proizlazi iz njenog ubeđenja, da je najbolja na svetu (što i jeste tačno).
Drago mi je da se ana borila do kraja, i da posle meča nije bila potištena, nego je ovo shvatila, kao još jedan korak (dobijen set) u pohodu na vrh. Samo tako napred.
Sve mi se čini da Ana ima realne šanse ove godine, da pobedi (bar jednom) neprikosnovenu tenisku vladaricu.
Ivanović je puno "jača" u glavi od Jelene, pa se nadam, da neće nabiti takav kompleks, kao ona.

Makaveli

pre 16 godina

@NIFK: odakle si ti pao? Je li sve u redu?
Iako je poraz, daje nadu. Bilo guravo i verujem da je 2008. moze pobediti-po mogucnosti na nekom od velikih turnira.
Samo napred...

Zanimljivo

pre 16 godina

Ana se bas popravila u mecevima sa JH. Na RG je izgubila sa 6:1 6:2, potom je u Madrigu imala odlican mec i izgubila 6:4 6:4, i danas ovo &:2 2:6 6:4. Ako ovako nastavi sledeci put kad se sretnu ima da je pobedi :)

Modoš

pre 16 godina

@Zeka Peka
Retki su koji misle kao vi. Niko se toga ne seća, ali pisao sam posle Madrida kako će Ani biti potrebno još jedno devet meseci, taman pred US Open, da počne sa osvajanjem velikih turnira. Pre pola godine ona je gubila od Žistin sa 12:3, pa je u Madridu bilo 12:8, danas je samo 14:12 (sabirao sam gemove). Da je Ana imala više sigurnosti, snagu već ima, Žistin bi danas izgubila (pamti li iko kad je Žistin izgubila set sa 6:2; možda kad je Venus bila najjača). Dakle, slažem se potpuno sa vama da Ana u drugom delu sezone stiže na velika vrata.

Tara

pre 16 godina

Bravo Ana,nijesam gledala mec ali mislim da je bilo dobro,mislim da si spremna za novu sezonu,bice bolje drugi put,samo napred ipak zalim sto je nijesi pobijedila.

free-lancer

pre 16 godina

Još samo malo nedostaje da Ana može ponekada da dobije Enan. Kada se igra protiv Belgijanke onda se stiče utisak da igrate protiv zida. Što jače tamo otuda se brže vraća... I Jeleni i Ani nedostaje malo sreće i malo više sportske drskosti da tehnički taktički i fizički fascinantna Belgijanka izgubi tlo pod nogama. U najgoroj varijanti ni njoj "nemože goreti do zore" pa obe naše dame mogu skoro da dobiju meč.Obe su sasvim solidno počele sezonu, sreća je varljiva, publika i pogotovu forumaši na b92, očekuju bicikl u svakom meču. Ni pre 20 godina razlika između 1 i 50 kao ni danas nije u tehnici,taktici ili snazi... Razlika je u glavi ...recimo protiv Fedexa ako nekrenete drsko i agresivno možete samo lopticu da vidite kod svog servisa... Ostalo pitate ko je ugasio svetlo ...garant..
Našim damama Jeleni i Ani, kao i nadolazećim klinkama Bojani&comp. i našoj kolateralnoj šteti Dokić Jeleni puno sreće a sreća - pa ona prati hrabre.... i radne.
Koliko smo mi specifični najbolje se vidi na ovakvim mestima ... Neko pominje Novakovog tatu, neko Jeleninu mamu a oni najciničniji Aninog "deku" iz Svajcarije. U tom trouglu jedino deka nezna srpski i onda je u najpovoljnijoj situaciji...

Ženevljanin

pre 16 godina

"Opet bolja..."? Dobri novinari znaju da nije vest kad pas ujede čoveka već obrnuto: "čovek ujeo psa"!:-)Ana je odigrala fantastično drugi set, verovatno njen najbolji set u karijeri, i prvi put dobila set protiv Žistine. Istina, Belgijanki nije baš išlo, ali je tako je to obično u tenisu - onoliko si dobar koliko ti protivnik dozvoli. Ana je pokazala/dokazala da može i na sam vrh, ako otkloni kolebanja u nivou igre. U sva tri meča u Sidneju nije ni jedan ni dobila ni izgubila u samo dva seta. Ana Ivanović igra veoma atraktivan tenis i skoro uvek (pa i protiv Enen danas) ima više pobedničkih poena (vinera) od svoje protivnice. Plus - počela je često i uspešno da izlazi na mrežu.

Milana

pre 16 godina

Htela sam bas da se "razpisem" ali sam prvo procitala komentar @free lancer-a i vidim da je to bas to sto sam htela da kazem. Ana je odigrala briljantan drugi set i dosta dobar treci. Da je na istom mentalnom nivou kao Enan, danas bi sigurno ona trijumfovala. U svakom slucaju, verujem, da je Ana iz ovog meca izasla jos malo psihicki jaca i uverenija da je pobeda Enan samo pitanje vremena i da vreme radi za nju. Bilo je zadovoljstvo gledati je danas.

Hmmmm

pre 16 godina

@svetlana
Sharapova bas i nije pojam brzine.
A ako se ne varam Monika Seles takodje nije bila nesto poznata po pokretljivosti, a bila je i broj 1 i osvajala GS-ove.

C,c,c,c

pre 16 godina

@Laik Doca
Vidi se da si laik. Jelenu Ana sa lakocom pobedjuje, Kuznjecova joj nije problem, a sa ostale 3 se ravnopravno nosi. Prema tome...
Pored toga, sa Jelenom se ne moze ni teorijski sresti na AO pre finala jer su u razlicitim polovinama zreba

Godunov

pre 16 godina

@Igor
Igore, pa nije joj samo oduzela set, set se dobija i sa 7:6, nego je počistila teren sa prvom na svetu - 6:2!Zašto se snebivaš da napišeš istinu? Mogla je lako da dobije meč, Enen je bila grogi, ali onda je proradio strah od pobede. To je Anina mana, to što ne ume da zašišti na sveca. Ali, ona je tako vaspitana. Valjda će se oteti uskoro, jer u sportu "princeze" nemaju šanse.

lingvista

pre 16 godina

Ma super je Anci, secate se meca od pre 1/2 godine, stala je pred Enan kao ukopana i 'ladno izgubila, jednostvno nasa lepotica se prepala.
A sad... druga prica.
Set, po set, bice i mec za Anci 3. igracicu sveta !!!
@free-lancer
"nemože goreti do zore"
U tom trouglu jedino deka nezna srpski i onda je u najpovoljnijoj situaciji..."
Nisi se ni ti proslavio sa srpskim : nezna, nemoze... blagi Boze :(

Milorad

pre 16 godina

@Modoš

Pamtim da je u polufinalu u Varšavi prošle Henin pobedila sa 7:5 2:6 6:4 (15:15 u gemovima). I dobro se sećam tog drugog seta.

ilija

pre 16 godina

mislim da je ana upravo pokazala da moze da se nosi sa enan, enan sustizu godine, dok ana svakim danom sve vise napreduje....svaka cast anci, MAJSTORE!!!!!!

Modoš

pre 16 godina

@Milorad
Šta si ti meni odgovorio - da je Žistin pošle godine u Varšava izgubala set sa 6:2. A šta sam ja rekao nego da se to njoj retko događa, a ti si se, kao svaki sitničar, uhvatio za Venus. Ne gubi vreme na sitnice, gledaj suštinu. Nikoga nećeš očarati ako znaš "koliko je na granama lista", koga to zanima? Ima ih mnogo, to je suština. Želim ti srećnu Novu godinu, za tri dana.

Zoran

pre 16 godina

@Zvrk
Batali dedukciju, nisi našao dobar primer. Ovde je reč o tome da je Ana danas prvi put igrala ravnopravno sa prvom na svetu (14:12 u gemovima), da je ona već u vrhu i da ima šest godina manje od Žistin. Da li ti je palo na um kako će izgledati njihov meč za dve godine (Ana 22, Žistin 28). Mnogi ovde razmišljaju kao da su Ana i Žistin vršnjakinje. A Serena je malo starija od Žistin, Venus godinu od Serene. Kad ove tri velike šampionke odu, ostaju Ana, Šarapova, Hantuhova, Čakvetadze, Kuznjecova, Jelena... Samo sa Šarapovom ima nerešeno, protiv svih nabrojanih vodi. Zar ti onda nije jasno da će se jednom verovatno dokopati prvog mesta i bar dva-tri "gren-slema". Za jednu teniserku fantastično.

Milorad

pre 16 godina

@Modoš

Nemoj da se ljutiš, nisam mislio ništa loše. Napisao si "pamti li iko" pa me to navelo da pomenem taj meč koji mi je u ostao u dobrom sećanju. Činilo se tada da je Jeleni pobeda na dohvat ruke. Na žalost nije uspela.
Srećna i tebi Nova godina.

imam oci

pre 16 godina

@Svetlana
Ako pratis tenis duze od 2 dana verovatno si cula za Lindzi Devenport , ona je sve osvojila i bila broj jedan a i puz je brzi od nje.

Vlade

pre 16 godina

BRAVO ANA,odlican mec,s obzirom da nisi briljirala u prethodna dva duela,ovo je odlicna partija pred AO,mislim da ces tamo dogurati bar do polufinala,AJDE!!!

Netolerantno

pre 16 godina

"ali nemoj da nas zamaraš svojom pakošću"
Zasto moderatori pregledaju komnetare, kad pustaju nesto ovako. Jeste da nije govor mirznje, ali o netoleranciji bi se moglo diskutovati.
Bolje nas pustite da pisemo i da kometari izlaze momnetalo, diskusije bi bile mnogo zivlje, a nekad se vi, s oprostenjem, na - kanite.

Nevena

pre 16 godina

Ana samo napred!Iako je izgubila mislim da sada ima vise samopouzdanja jer je jedan set dobila sa 6:2.Enan gubi formu jer joj vreme prolazi ali Ana je u najboljim godinama i sada treba da se pokaze i popne na vrh!