Fudbal 121

Četvrtak, 06.12.2007.

15:27

Razlaz Srbije i Klementea

Razlaz Srbije i Klementea IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

121 Komentari

Sortiraj po:

Ja

pre 16 godina

Odlicno! Najzad ce vratiti u reprezentaciju "iskusnije igrace". Mlade vratiti tamo gde im je mesto: Ivanovica, Jankovica- na klupu, Kuzmanovica i Smiljanica u U21, Rajkovica u U17, a vratiti na veliku scenu dokazane igrace poput Milosevica,Djordjevica(nemam nista protiv njih i hvala za sve sto su ranijih godina uradili za rep.) uz obaveznog dedu za selektora sa pivskim bojlerom, taktikom 5-5-0, pametnim pogledom i pricama-mladi su, izgoreli su u zelji i sl. Crno nam se pise! Sve sto je valjalo, otislo je, a oni koji su valjali, a nisu hteli da odu, izbaceni su...

X-star

pre 16 godina

Mladen Toronto (#106): SVAKA ČAST za komentar!

Dodao bih dve opaske:
Mi Srbi smo mnooooogo težak narod; nijedan stranac koji je stručnjak u svom poslu, a pritom ga obavlja savesno i pošteno, kod nas ne može da opstane duže od 1-2 sezone(Mathaeus, Zenga...).
Drugo, kad više od pola tima počne zvaničnu kvalifikacionu utakmicu kao da su krenuli na sahranu, bože me 'prosti, koji genijalac bi tu mogao bilo šta da promeni i kako? Vidim da mnogi zameraju Clementeu što "nije uspeo da motiviše igrače". Pa, zar treba selektor da motiviše igrače da daju sve od sebe igrajući za nacionalni grb?!?!
Koja neobjašnjiva razlika izmedju nas i zapadnih komšija kod kojih postoji pravi kult nacionalnog tima! Pogledajte s kakvim žarom oni igraju za svoje crveno bele kockice.

mina

pre 16 godina

tresla se gora, rodio se mis! svi se nesto iscudjuju i pretresaju odavno poznate stvari, bar onima koji znaju da sastave dva i dva. nimalo nisam zatecena informacijama da je cosa nostra u nasem sportu, konkretno fudbalu. i pre tragicne smrti, ubistva bulatovica, koje nikada nije i nece biti otkriveno, je to bila baza za odlicno bogacenje polupismenih, sa "diplomama" i jakim uporistem u podzemlju. a kada se vratimo unazad, videcemo da su skoro svi koji su se navadili na taj "hlebac", pokojni. nije to zbog navijaca, ili ih je zbog velike angazovanosti i posla, strefila srcka. a sto se don terze tice, taj ce sem ofk-e, koja je njegova prcija, maznuti i zvezdu i partizan i mladi proleter, bivsi ml, obilic, i obilic, gde god moze da stavi sapu. nije vazno na koga ce se papiroloski voditi.pa on je svoju priucenu sekretaricu ostavio da mu cuva poziciju u ofk bg, na funkciji direktora, i sve mu se odvija u istoj familijarnoj kuhinji.necemo ni znati iz koje senke vodi i diriguje, a o njegovom hapsenju, nema govora, namazan je dovoljno i ima ledja...za selektora posto milutinovic otpada, mozda bi nemac znao da vojnickom disciplinom i autoritetom vrati ove momke na pravi put, znaci mateus ili muslin kojeg cene i igraci i navijaci, a nije poltron.nemojte da me pljujete, zensko sam, ali znam o fudbalu vise od cica djore luzera!!!

jova zmaj

pre 16 godina

Ok je to da kao on i nije najbolji za taj posao, meni samo smeta ta komisija ko je bre u toj komisiji uopste (ili upravnom odboru sta god), ako je tamo milovan djoric onda mi je sve jasno, tako je bilo i pre nekoliko godina sa mladom reprom dok je on bio tamo, a cim je otisao procvetala i reprezentacija, ne kazem da je klemente bio najbolji izbor za selektora al brate ovi definitivno nisu najbolji izbor za taj odbor ili kako god da se zove

zuki_Kg

pre 16 godina

Ljudi, imam ja jedan predlog za novog predsednika FSS-e i selektora:
Ratko Mladic(predsednik), a Radovan Karadzic za selektora! Ne vidim drugo resenje @
Sramota, propadamo kao nacija, kao narod sve dublje i dublje, i to sve svojom krivicom ! Crazy Serb`s again!

Poznavalac

pre 16 godina

Ako je nego gledao Klementeovo gostovanje na SOS-u mogao je samo da konstatuje da je on demagog a la Miljanjic. Dosta demagogije pocnite da radite nesto sa nasim jadnim futbalom.

Sasa

pre 16 godina

Predlazem: Kosanovica za selektora, Djoru za trenera Zvezde, Ljupka Petrovica za predsednika FSS, Terzica za predsednika zajednice prvoligasa, Acu Bulica za glavnog sudijskog dispecera... Naravno, potpuna lutracija, svi koji su obavljali bilo koje funkcije od 1991 do danas, zakonska zabrana bar 10 godina, jer ko god novi da dodje, bice bolje, ali MORAJU SVI NOVI DA BI SVI STARI OTISLI, I TU MISLIM I NA KLUBOVE I NA ORGANIZACIJU. I naravno, nema takmicenja prve i druge lige sledecih pet godina, samo deca i amateri. Pa ako bude srece, da ponovo pocnemo 2013.

zukiDboy

pre 16 godina

Terzicu prijatelju, prvo par reci o tebi: Srbija(fudbal) u poslednjih 30 godina nije dozivela nista strasnije, nego tvoj dolazak na prdsednicku funkciju. Nemoj da se nadas, posto smo culi neke price, "Bicu do kraja zivota" na celu, ja potpisujem da neces!!! Kao, "Oticicu,ako nadjete boljeg od mene", pa ne mora da bude bolji, dovoljno je da bude pameteniji, a takvih je mali milion postenih ljudi, koji mogu odmah da te zamene. Idi prijatelju, dok je vreme, ako si covek, uradices to, snaci ces se ti, bilo gde da odes! Klemente, covek, nista, ama bas nista nije kriv, jer nije on odlucivao ko ce da igra, a ko nece, ili koga cemo da pozovemo, a koga necemo nego TERZIC. Zato se covek "Zakacio" sa covekom koji jedino moze nesto da uradi sa nasom reprezentacijom, a to je SINISA MIHAJLOVIC, koji je jedino trazio "Odresene ruke", tj. da se on pita za sve, ali cika Terza kaze, pa cekaj malo Miho, neide to bas tako.
E kad se "Resimo" Terzica, i dodje Miha, ljudi brige nema, pa ko bolje poznaje igrace, koji se trenutno nalaze u reprezentaciji nego On? Da nije Petkovic, ili Tumba, ma dajte molim Vas, nemojte to da nam radite, idi Terzicu, lepo te molimo ODLAZI iz Srbije!!!!!!!!!!!

Mua

pre 16 godina

...dobro,a koja je Klementeova druga referenca za ostanak na klupi sem to sto je stranac? Da je ovakve rezultate imao BILO KO od nasih trenera,pa cak i neke toliko cenjene legende,javnost bi bila jedinstvena u oceni da se smene...

ogi

pre 16 godina

".....otis`o je svak` ko valja, ostala je samo fukara i raja...."
E Klemente gde si dosao! Takvi smo ti mi Srblji, nazalost
SRAMOTA!!!!!

grobar

pre 16 godina

Eh...Ne treba nama trener,vec psihijatar.Kad dovedu pshijatra sigurno idemo na SP.To bi uradili i sa Klementeom,Mateusom,ma bilo kim.
ALI SAMO SA PSHIJATROM !!!

Mladen Toronto

pre 16 godina

1) Ovi sto pisu na cirilici, odmah se zna da su protiv Klementea, jer je covek Bask a ne Srbin... ma Radovana Karadjica za selektora, on je Srbin.
2) Ovaj sto pise: "-oteran je Petkovic, jer nije odgovarao nekim klanovima. Rezultat je imao." Da, imao je. 0:6 protiv Argentine, koja nije bila toliko dobra koliko su ih ovi samo gledali. Gledao sam one golove nebrojeno puta i ni dan danas mi nije jasno da su ih onako pustali da se usetaju u gol.
3) Ovi koji promovisu Mateusa, gde god je bio nije napravio rezultat, osim mozda nesto u Partizanu.
4) Klemente je napravio tim koji igra kao celina, nesto sto je vrlo tesko uraditi sa Srbima. Druga stvar je motivacija, uspeo je protiv vecih ali ne protiv malih. Za to nije kriv on, nego igraci. I pored toga, da je ostao napravio bi bum u naredne 4 godine, jer je dosledan i disciplinovan. A to Srbima treba.
5) Sada vam je jedini dobar izbor Djukic, koji zna i imao je rezultate s tim mladjim igracima. Sve drugo bi bila greska i poraz u kvalifikacijama.
6) Nisam cisti Srbin, navijam za svaku drzavu bivse YU, tako da na ovo gledam sa strane i realno, za razliku od mnogih ovde.
7) Pozdrav svima koji vole svoju drzavu, a ne mrze druge i nisu nacionalisti.

milan

pre 16 godina

i terzic treba zajedno sa klementeom i on treba da ode iz fudbalskog saveza,sve sam cuo ali da sef strucnog saveza sastavlja spisak igraca to jos nigde nisam cuo dok bude korupcije i maminih i tatinih sinova nas fudbal ce ici nizbrdo,nasi igraci dodju da igraju za reprezentaciju samo da bi videli svije bliznje treba da se ugledaju na druge reprezentacije:francuze,hrvate da vide kako se igra za svoju zemlju!!!!!!!!

mingos PFC

pre 16 godina

Za našu reprezentaciju jedina nada, uteha i spas je Aca Trifunović jer on zna "vaspitno" da utiče na mentalitet naših "prekaljenih patriota". Verujem da on jedini ima svoje ja i svoju harizmu koju nikada nije kompromitovao.

Ne razumem ljude

pre 16 godina

Piše neko - sad je vreme da se dovede Bora Militunović? Pa kako ti pada na um da će Bora da dođe među ove lakrdijaše? Što ti ne odeš iz Beograda u Trbušnicu? I neće Đukić iz "Partizana" u Terzićevu propalu kuću, koja prokišnjava i puna je pacova. Od naše reprezentacije neće biti ništa još tri godine. Prvo se moraju najuriti iz FSS sve neznalice i prevaranti, privatizovati klubovi, a onda težak rad i oporavak srpskog fudbala. Moraju se raspustiti sve organizovane navijačke grupe, huliganima zabraniti da pet godina dolaze na stadione, kao u Engleskoj. Tada će se vratiti prava publika i stadioni će biti puni. Zbog hiljadu siledžija, klubovi gube milione jer niko ne kupuje ulaznice, pa se zaista čovek pita gde je tim ljudima bio mozak kad su odlučili da sklope savez sa hiljadu đavola. To je i civilizacijska i velika ekonomska greška. Da, funkcionerima nije bilo do publike, krali su od prodaje igrača, ali sad više nemaju šta da prodaju. Ovo što ovde igra, niko normalan neće da kupi. Ziga, Ziga, Ziga... Ispao je Nikola Žigić Sveti Nikola, a momak pojma nema o fudbalu. Sedi na klupi, dok drugi igraju, čita "Zvezdinu reviju" i izjavljuje kako mu je želja da za "Crvenu zvezdu" zaigra u "Ligi šampiona". Genijalno! Svaka ti je Njegoševa. Pridružiće ti se i Đoković, kad završi tenisku karijeru. Velikog teniskog igrača, člana TK "Partizan", mladog i naivnog, nagovorili su da izjavi besmislicu kako će posle tenisa igrati fudbal u dresu svog najdražeg kluba. Tužna izjava. Posle toga, Đoković više nije dobio nijedan meč, izgubio je svih šest uzastopno! Ima Boga. Ovi iz "Partizana" poskidali su sve njegove slike, koje su bile na zidovima i na kojima se Đoković fotografisao sa Anon, Jankom i još mnogima, noseći crno-belie šalove. Ta crvena mašinerija ne poštuje nikoga. To se zove - upotreba čoveka.

desha

pre 16 godina

Ako je Klemente otisao ,treba da odu i ovi koji su ga doveli.
Sta ce nama stranac za trenera pored nasih strucnjaka kakvi su Kosan i Djora , ma idi bre nema nas nigde

Aleksandar

pre 16 godina

Sram treba da vas bude sve u fudbalu.Ko ste vi da procenjujete necije kvalitete?
Gde ste u svetu?Nema vas nigde.Da li ste vi sposobni da sudite coveku koji je uradio
za ovu reprezentaciju ono sto od vas niko nije i ne bi.Niste u stanju da budete samokriticni.Vi,samozvani strucnjaci.Ne znam da li ova misljenja posetilaca neko od vas cita{u sta cisto sumnjam},posto vi ne znate sta ljudi od kojih vi i zivite , misle o vama.Treba da se stidite i da vas je sramota od ovog naroda.

irac

pre 16 godina

Alo ljudi!
99% komentara raspravlja o losem selektrou i ko ce biti sledeci.
Nije u tome problem.
Kljucna stavr koja ima svega nekoliko komentara je da srpski fudbal kontrolise i krcmi crnogorska mafija i dok se to ne resi nijedan selektor ne moze nista da uradi.
Strasno.

debakl

pre 16 godina

"Ja drugu državu od Srbije nemam. Ja sam ovde rođen, ovde su mi rođeni roditelji, ovde sam odrastao, Srbija je moja zemlja i ja nemam gde da idem."

Kakve to veze ima. Nisu te to pitali, gde si rođen.

SIMONNE

pre 16 godina

Veliki pozdrav i podrska g-dinu Terzicu, tuzno je da je ustuknuo pred polusvetom kvazistrucnjaka na celu sa genijalnim trenerom koji je jos uvek misli da je 91 ili jos bolje pred onim sto je izmislio formaciju 7-3-0 sa ambicijom da udje u Ligu Sampiona.

Milan I.

pre 16 godina

Coveka je bez valjanih razloga oterao Terza jer mu je vaznije misljenje Djore, Kosana i ostalih kafanskih likova kojima je krajnje vreme da se sklone iz naseg fudbala. Ne kazem da Klemente nije gresio, ali je bar oformio mlad i perspektivan tim za koji sigurno zna na cemu treba da poradi. Dodajem i da su ga igraci zagotivili, a i on je procitao nas mentalitet sto bi mu u mnogome pomoglo u buducem radu. Kad pomislim na brojne "nominacije" za novog trenera Srbije, ostalo mi da za to mesto predlozim TANDEM : BUREK I MIKI DJURICIC

зоран

pre 16 godina

Драго ми је да је отишао селектор али је ме страх чињенице да ће "Стручни" одбор предложити будућег селектрора. Ко је овом одбору дао име стручни? Ко је у њему стручан? Надам се да неће предложити Шестка јер је у Србији Еутаназија кривично дело и предлогом Шестка за селектора убили би српски фудбал за свагда и касније би "морали кривично да одговарају јер су прекршили кривични законик и устав Републике Србије" и извршили "Еутаназију" српског фудбала.

interista

pre 16 godina

cekajte malo razumem ne svidja vam se kosanovic i tako dalje da ne nabrajam ali da jedan ljupko petrovic, osvajac kupa sampiona i interkontinentalnog kupa nije zasluzio mesto u strucnom odboru hm.....uostalom oni su koliko toliko uspeli da postanu fudbaleri a posle i treneri a mi mozemo da pricamo i da su glupi i ko zna sta ali i dalje su oni za nas visa matematika

ps.nadam se da nece ponovo neki super-stranac da nas vodi na jedan veliki turnir(hehe).ako vec mora onda moze da prodje mateus ali zenga nikako,jer je on pre nedelju dve dobio otkaz od rapida iz bukuresta jer su trenutno sedmi(!) u bugarskoj(!).sve u svemu mi se vise svidja muslin ili antic

sprite

pre 16 godina

molim decka pod nikom "buki bec" da mi ostavi mail da mu potanko objasnim zasto je klemente morao da ode..
Ja se zaista zbunim kada procitam koliko njih podrzava gosn klementea, znaci svidja vam se sto smo ostali kuci kraj, sto nismo na EP, svidja vam se igra protiv jermenije, finske, portugala???
Ljudi, jel vama dobro?? jeste li drogirani?? Od 14 meceva samo u gostima protiv finske videlo se nesto ozbiljno
A ti buki nesto na racun Petka?? coveka koji je bio ispred spanije sa jednim primljenim golom u kvalifikacijama, zalim te..

ред и прогрес

pre 16 godina

Клементе је отишао и хвала Богу. А да ли ће и Терзић? Неће!! Када је био Миљанић мислио сам само овај да оде и биће боље али није дође Пикси па Толе (Томислав Караџић) а зад Терза. Мислио сам да ће и после Милошевића да нам буде боље али није како сам очекивао. Изгледа да у Србији нема неког ко стварно воли Србију неко ко ако га не иде подноси оставку. Нема у Србији људи који истински воле Србију као наши предци пре 1918. већина мојих суграђани би продала Србију због ЕУ и шаке долара е па због тога смо овде где јесмо и у фудбалу немамо патриоте ни у Фудбалерима ни у навијачима ни у политици. Требамо да се угледамо на Бразил у свему не само у фудбалу већ и љубави према својој земљи и они не живе нешто екстра али воле своју земљу и за њих не постоји ништа другу ни САД ни НАТО ни..... само Бразил. Терзић је своју ароганцију показао кад је Партизан избачен из свих УЕФИНИХ такмичења на 1 год у тренутку док су се у Ниону водиле битке да су Партизанови навијачи били малтретирани и да нису они ти који су започели нереде Терзић је ладио ..... у једном кафићу у Будви и смешкао се док је вице шампион земљи чијег је од савеза предсеник спашавао своју кожу њему је пуцао ..... е тада сте господине Терзићу изгубили сво поверење свих гробара јер нисте ни покушали да помогнете Партизан да сте бар покушали. Тада није кажњен само Партизан већ села Србија је окарактерисана као хулиганска земља јер смо тамо били дочекани као државни непријатељи број 1 и свако ко је вио тамо зна да је реакција ГРОБАРА исправна без обзира на све санкције које сносимо не можемо да дозволимо да нас неко малтретира и дам пљује по земљи СРБИЈИ и да нам одузима заставе и скида мајце па није на тим заставама био кукасти крст већ ДВОГЛАВИ БЕЛИ ОРАО

BRKAJLIJA

pre 16 godina

@ Za i protiv...???
Veliki deo glavnih tekstova u medijima je cista propaganda. Veliki deo komentara je komentar na tu propagandu i glasine.I sta imamo?
Opstu zabunu i dezorjentaciju!!!
Kome to odgovara?
Nesposobnim i nedobronamernim(da ne kazem i ponajvise mafiji).
Sta su cinjenice?
Cinjenice su:
- da se u FSS ne radi dobro.
-da Klemente i pomocnici nisu birali najbolje fudbalere, nego kombinovali po nekom nejasnom nacinu
-da je iracionalan pristup Zvezdasa i Partizanovaca svakom izboru reprezentativaca
-da su rezultati sa slabim ekipama posledica loseg rada i slabe pripreme i selekcije reprezentativaca
-da pojedini ljudi koji su stekli novac u proteklim kriminalno-politickim zurkama(mislim na poslednjih 20 godina)plasiraju novac kako su ga i stekli. Dakle kriminalno. Ako takav novac plovi i u fudbalskoj Srbiji, onda nema srece jos za dugo.
-oteran je Petkovic, jer nije odgovarao nekim klanovima. Rezultat je imao.
-doveden je Klemente, neafirmisan i nebitan strucnjak za velika ostvarenja, a za nas je sama kvalifikacija veliki uspeh.Nije je bilo.
-Terzic nema kapacitet ni po kom osnovu za posao koji radi, jer nema nikakvog napretka. Naprotiv, ima gora konfuzija.
-Terziceve opaske na clanak iz Pilotike su potvrdile sumnje koje se pojavljuju u vezi njega. Sta je istina? Nije bitno, ali Terzic nema rezultat!!! Najgore kod njega je sto ne rukovodi i ne upravlja u cilju resenja, nego u cilju licnog opstanka.
-u Srbiji niko nikome ne veruje i svako moze osporiti svakoga......
Ovo zadnje je i najveci problem, jer je izgubljena orjentacija i kriterijum za kvalitet. Sve je izjednaceno i sve ima prodju( samo ponudi i ravnopravno ucestvujes).
To dalje znaci da su jednaki uslovi za promovisanje lazi i prevare sa onima za promovisanje stvarne i ozboljne kreacije za napredak i evoluciju u kvalitet.
Da li je to noramlno za ovu etapu razvoja Srbije?
Nije!!!
Sta uraditi?
................................................................

-

Zoki

pre 16 godina

Znaci ovo je velika bruka...umesto da daju sansu coveku jedan ciklus od 4 godine pa da nam napravi normalnu reprezentaciju ovako cemo za svake kvalifikacije da imamo novog selektora i naravno uvek ono nase podmladjivanje ekipe i naravno nista od velikih takmicenja i vadjenje na to podmladjivanje...E moj Terzicu slaba ti je matematika i zato mislim da i ti pokupis svoje prnje pa se vrati u svoj OFK jer ce ispasti bez tebe....

interista

pre 16 godina

@naka
alo bre covece ti ne znas sta pricas.....
znas da pljujes sve nase a jedan spanac(BASK!!!)ti je miliji.
prvo gledaj sta pises,jer nije hicfEld(a ne hicfIld kako si ga ti nazvao)nista sjajno osvojio sa grckom nego je to bio jedan drugi nemac, takozvani oto rehagel(pazi na redosled slova da nebi postao renagel)´...
covek koji je (valjda)srbin a pljuje sinisu mihajlovica(!) ili nije upucen ili misli da je prepametan, a taj sinisa koji je rodjen u vukovaru(nadam se da znas nesto o tom mestu)barem zna ko je i odakle je i zbog toga i jeste nasa LEGENDA jer se nije predavao pa makar morao da pljuje ili udara laktom..

sta bi sa onim:
Samo Sloga Srbina Spasava.....izgleda da to nekima nije vazno

Nesha

pre 16 godina

Evo lepa vest za sve one koji su prizeljkivali ovako nebuloznu odluku. Kada ih pitas sto, vidis da su trazili smenu Klementea samo zato sto reprezentacija nije izborila ucesce na EP (nije ih interesovalo ni sto je reprezentacija podmladjena). Nadam se da shvataju da ova smena znaci da ce se nasa reprezentacija sigurno plasirati na SP, inace ova smena nema nikakvu funkciju (jer kao sto rekoh - JEDINA mana koju su zlonamernici davali je to sto se nismo plasirali na EP).
Ukoliko se desi drugacije onda su upropastili srpski fudbal svi koji su podrzavali i ucestvovali u smeni Klementea, jer smo mnogo dobili u reprezentaciji za vreme njegovog vodjenja reprezentacije, a nista necemo dobiti njegovom smenom.

@marco@

pre 16 godina

Gledam pojedine kometare i ne mogu da se nacudim koliko ima plitkih ljudi:

1.Klemente je placen koliko zasluzuje cak i manje od toga,i sam kad je dosao za selektora je izjavio da je imao ponudu za veci novac ali se zbog nasih mladih igraca opredelio za Srbiju-tako da treba da je sramota sve one koji tvrde da nam je uzimao pare,imam pitanje za takve ljude da li bi se oni i dalje bunili da primaju toliko?I da li su mozda Klementea placali iz svog dzepa?

2.Na mesto novog selektora nece Mihajlovic (zbog sukoba sa TERZICEM,nece ni ANTIC zbog toga sto zna sta se radi i opet ima bolesnika koji komentarisu kao da je on pekao rakiju poslednjix 5 god. i da je propao,a sto u svom komentaru nisu napisali da je on jedini trener u svetu koji je vodio 3 najveca Spanska kluba podseticu to su ATLETIKO M.,REAL M.,BARSELONA.....

3.E a sad da pitam sve vas koji ste skloni kritikovanju Klementea: Ko je od vas bio na mecu sa Poljskom da podrzi nase igrace? Naravno niko jer vam je bilo udobnije u toplim foteljama pored TV-a,niste se mrzli kao nasi igraci i valjali u blatu i posle imate obraz da pljujete ovde po igracima,da ste bili na tekmi i navijali pa i da razumem,ali ovako....

4.Ja sam se od uvek pitao zasto se te male utakmice kao protiv Kazakstana,Azejberdzana,Jermenije odrzavaju u BG-u na polu praznim tribinama???Kad bi u svakom drugom gradu u Srbiji bili puni stadioni....Ali izgleda da u savezu imaju neku svoju racunicu za svoj dzep,tesko im je da izadju iz BG-a...Oduvek je bilo slicna situacija i sa Partizanom i Zvezdom svaka znacajnija tekma u evropi ili derbi ne zna se da li ima prenos do zadnjeg trenutka....pitao sam se zasto,pa zato da bi neko napunio svoj dzep ako dodje jos 2-3 hiljade beogradjana na tu foru,a za ostatak Srbije nije vazno samo se izgleda u BG-u navija....Samo u BG-u postoje navijaci reprezentacije,Zvezde i Partizana,ostatak Srbije po celnicima fudbalskih iz saveza ne zna sta je navijanje...

5.E pa draga Gospodo iz saveza i Pretsednici Zvezde i Partizana da bi jedan prosecan gradjanin iz unutrasnjosti nase lepe zemlje dosao na utakmicu treba mu najmanje 1 500 za kartu,1 000 za povratnu autobusku,i jos 1 000 da se nesto jede pre i posle tekme,e to su minimum 3 500 za trosak a ako se zna da je prosecna plata 10 000 razmislite ko ce da vam dodje na utakmice vise od 1-2 god iz unutrasnjosti,a vi tim ljudima ne retko uskracujete pravo na TV prenos koji oni opet placaju TV pretplatom...ne placaju da bi gledali Nacionalnu Geografiju i sl.....

NIKO NE MORA DA PREPORUCI OVAJ KOMENTAR,i ne nadam se da ce neko jer je brutalno istinit...

зоран

pre 16 godina

Пустити Мирослава Ђукића да води и Партизан и репрезентацију многи су пре њега у свету водили и клуб и репрезентацију и то са успехом. Зна он посао и има љубави за оба посла а што је најбитније има и снаге и визије за оба посла. Ови млади фудбалери су његови стари знанци управо их је он бацио у ватру у квалификацијама за ЕП за младе и на самом ЕП за младе. Он зна да мотивише играче кад је знао да их мотивише да после пораза 0:3 од Шведске у НС има још наде за ЕП и кад је успео да их убеди да можемо да победимо Швеђане у Шведској са више од 3 гола разлике и што је најбитније то му је успело онда КАПА ДОЛЕ. Никад ником то није успело пре њега у српском спорту јер је позанто да после примљеног гола падамо. Велики сам гробар тако да не бих никад опростих Ђуки да прихвати да води само Србији или и Партизан и Србија или само Партизан па нек они именују Шестка. Имамо играче па што су бољи Хрвати са Крањчаром, Да силвом и Модрићем кад смо их у квалификацијама за ЕП за младе у БГ победили са 3-1 са два црвена и у Загребу 2-1 смо побели без 6 стандардних а још тада нам је била млада слабија од ове која је освојила сребро у јуну 2007. Тада је слектор младе Хравтске био Билић а нама Окука, значи можемо да их газимо са Ђукићем
Напред бели орлови

Dejan

pre 16 godina

Mi smo stvarno glup narod. Klemente je bio objektivan u vođenju reprezentacije, podmladio je tim, uveo normalnu atmosferu u tim. Ali ne, mi očekujemo plasman na EURO sa novim timom, i tamo onda bar finale.

Sada kada je stanje kakvo jeste, mislim da je bolje da se formira tročlana selektorska komisija koju bi činili Kosanović, Lj.Petrović i Bata Đora. To su pravi stručnjaci, trofejni, puni iskustva i znanja.
Ako oni ne prođu, ja onda predlažem Miodraga Ješića.

Ili možda Siniša Mihajlović. Možda Vladica Popović, ili možda Šestić.

Ipak je u Srbiji stanje svesti na veoma niskom nivou, nek nam je Bog u pomoći.

Srki

pre 16 godina

Dva loša ubiše Miloša....
Posrtanje se nastavlja, nažalost... Po starom, lošem, srpskom običaju, čim neko malo vredi - lomi ga i svuci ga dole! I to Đorić i Kosanović sude Klementeu! Svašta! Zato smo i tu gde jesmo... I koga će sada da dovedu? Nekog novog Savićevića? ili neko "privremeno rešenje"? Tužno i smešno!

havijer

pre 16 godina

ma vazno je nama da ostanu terzic,kosan,djora i ekipa...najbitnije je da se atmosfera lopovluka i nestrucnosti ne narusava...svaka vam cast

anarb

pre 16 godina

Ma Terzic treba da bude i predsednik FSS i selektor, i predsednik strucnog saveta od kog ce naklonost kupovati litrama rakije. Sem toga, imacemo najelegentiju facu na klupi od svih selekcija.
NEMA NAM SPASA!
Ionako nemamo neke fudbalere.

Korgacin

pre 16 godina

Hajde jedean predlog sportskoj redakciji B92. Sakupite sve ove vesti koje su pratile naš fudbal, još bliže, Fudbalski savez Srbije. Analizirajte sve vesti i probajte da definišete uzročno-posledičnu zakonitost. Mislim da će posle toga lakše biti tumačenje svega što se dešava ovuda :)
Konferencija Kosanovića, i ostalih grobara, gnev i bežanija malih klubova, sumnje za nameštanje naših klubova, povezivanje Terzića sa mafijom, pokušaj ubistva na Marakani i onda povezivanje Stojkovića sa mafijom i obračuni koje vodi iz Japana (a cilj je da se unizi FK CZ da bi je Miškovići kupili za male pare?, sumnjiva uloga Damjanovićeva u fudbalu...konferencija za štampu i prikazivanje Neverovatno istinitih i bolnih video snimaka sa utakmice CZ-Hajduk Kula i Džombine optužbe koje deluju realno i dokazivo...i tako dalje...do smene selektora zato što ga ne vole Đorić, Kosanović, i ostale budale...pa ko njih voli?
Što su oni uopšte i blizu FSS-a?
Ajde, eto izazova redakciji B92...pomešajte sve ovo, produbite, i dajte nam priču...
:)

зоран

pre 16 godina

Шта Ви људи пишете? На којим анкетама Му (Клементеу) је народ дао подршку? Најбоља анкета су му биле по 300 навијача на утакмицама са Пољском и Казахстаном. Зашто му тамо нисте изразили подршку? Сви сте кукали на Кежмана!!!! Па где смо сад без њега!!!! Пантелић је дао један гол у квалификацијама!!!!! Жигић их је дао више али против Казахстана, Азербејџана и Јерменије а кад дође неко јачи Португал, Пољска, Финска нема Жиге!!

delija Tokyo

pre 16 godina

Gospodine Klemente, zelim Vam sretan put i mnogo uspesnog rada ubuduce. Sta ce te Vi ovde u ovoj zemlji koja ima 6 miliona selektora.Vi ste gospodin covek.Hteli ste da pomognete ali Vas neznalice nece. Sretno.
Koji su bre ljudi ovi sto sacinjavaju komisiju.Odakle oni isplivase. Oni su ista bagra kao i strucni savet (Kosan, Ljupko, Djora,Ivancevic itd). Pre neki dana na SOS-u Ivancevic nesto rece i ostade ziv. Kaze covek imamo mi nase strucnjake koji su se dokazali u inostranstvu.Koji su to? Gde su se dokazali ? U Kini , Jordanu. Emiratima, Indoneziji. Sve zemlje fudbalske velesile. Koji se nas trener dokazao u nekom velikom evropskom klubu pa makar bio i pomocnik a da nije pocetnik.Kakve su to diplome koje Djora deli i kakvu reputaciju ima nasa skola za trenere. To se vidi po ucinku nasih fudbalskih klubova. To sto mi radimo ne radi niko. Svake dve godine menjamo selektora.Kosarkasi su naucili od fudbalera. I sada ce da dodje neki "nas strucnjak" iz zemlje koji ce da sedi u Beogradu i da se lomata po Cacku, Smederevu, Lucanima da trazi igrace za reprezentaciju. Koliko smo odigrali jakih prijateljskih utakmica. Nece li novi selektor da proba novih 30 igraca da vidi njihove mogucnosti a kvalifikacije za SP pocinju u septembru.Da li cemo da dovedemo selektora koji ce ( daj boze) da se plasira na SP a tamo dozivi debakl kao u Nemackoj i da onda prica kako atmosfera nije valjala. Samo stranac spasava nas fudbal. Stranac koji nece da se obazire na demagoge i sujetne licnosti iz naseg okruzenja. Hrvati su u kontinuitetu na svim takmicenjima jer nemaju demagoge poput Miljana (iz senke) Djoru, Kosana. Ljupka i ostale a takodje i novinare iz senke Bobija Jankovica, Milojka Pantica, Topalovica (SOS) i ostalo češ drustvo iz Madere.

Vladimir

pre 16 godina

Terzicu, covek se prepoznaje i po tome ko su mu prijatelji. A tvoje objasnjenje da ako taj tvoj pajtas nije u zatvoru onda je sve u redu, me jos vise uverava da je tu nesto MNOGO mutno. Naime, i sami znamo kako je srpsko drustvo korumpirano, gde vise nema granice izmedju mafije i ostalih.
U stvari, jasno je da je nama mafija preuzela fudbal u svoje ruke sa najvise moguce tacke.
Moram da priznam, da me fudbal vise i ne interesuje.

зоран

pre 16 godina

@naka
Зашто остављаш неке коментаре о којима немаш везе? Зашто упоређујеш Нас и Грке и нашег тренера којем знаш име и тренера Грчке којем незнаш ни име али си чуо да је Немац е па тај човек се зове Ото Рехагел а не Отмар Хицфелд и неукусно је поредити Рехагела и Клемтеа јер је Рехагел један од најбољих тренера Немачке а Клемте? Шта он има иза себе? Рекао нам је у лице? Људи као Ти омаловажавају свој народ и своје играче и имају лоше мишљење о свом народу! Ми имамо изузетне играче и са квалитетним тренером какав сигурно Клементе није можемо до врха
Напред БЕЛИ ОРЛОВИ

bo

pre 16 godina

kakva ekipa pa to je strasno. "strucni odbor" je zaista strucan. sve sami trofejni znalci sporta koji je kod nas obicna podvala i prevara. neko komentarise da je benhaker sedeo u posljskoj i pratio igrache. Sta da klemente prati kod nas. tekme na oranicama i njivama koje su namestaju kako ko stigne. Kakva smejurija od rukovodstva FSS. da nije fudbal nego badminton bilo bi smesno. Ovako je zalosno....

B.Mikic

pre 16 godina

Cudi me zasto se niko ne pita, zasto Antic, Milutinovic i Dujkovic nece da preuzmu reprezentaciju? Pa nece da imaju posla sa ljudima koji koriste reprezentaciju i poziciju u FSS da bi sebi obezbedili materijalnu korist. Boli njih uvo sto se osam miliona Srba posle svakog poraza zdere i nervira kada njima konto svakodnevno raste. Ne vidim ja u tom savezu nikoga ko je tamo iz ljubavi prema drzavi Srbiji, srpskom narodu i fudbalu kao sportu. Nazalost, nema tamo moralnih koji bi se zrtvovali za rejting svoje zemlje. Njima je samo novac imperativ i da se eksponiraju kao medijske licnosti. Vole publicitet pa makar ih i pljuvali. Svi oni, koji nisu u stanju da priznaju licni neuspeh i zbog toga nece da odu sa funkcije, imaju ozbiljne probleme mentalne prirode. Na kraju ispade da je Piksi gospodin. Covek je nesto pokusao, nije uspeo i dovidjenja. Tako treba i celnici FSS da urade. Pred svako veliko takmicenje oni moraju naciji nesto da obecaju i ako u tome ne uspeju - dovidjenja. Ima jos ljudi koji su u svojoj fudbalskoj karijeri vise postigli od Terzica pa im opet niko ne daje sansu da se dokazu kao funkcioneri. Sta je, recimo sa Jugovicem? Bio veliki fudbaler i kasnije se pokazao kao izuzetno kvalitetan covek koji nije svoju karijeru gradio uz podrsku podzemljasa i svakojakih privrednih mafijasa. Ima tu jos mnogo kvalitetnih imena koja se mogu slobodno vezati za moral, znanje i entuzijazam. Treba im samo dati sansu. Na kraju, mora tuzilasto da pocne sa ispitivanjem poslovanja i u toj oblasti. Ne verujem da je tamo sve u redu. Veliki se novac obrce.

abdul

pre 16 godina

Ako dovedu Petka navijacu protiv reprezentacije.Covek koji nas je obrukao u Nemackoj,koji je igrao sa 6 odbrambenih igraca i koji je primio 6 komada da ponovo seda na klupu.UZAS!Bolje da ne idemo na veliko takmicenje nego da se brukamo.

johnny

pre 16 godina

boze moj dal su normalni PETKOVICA PONOVO za selektora? pa da vrati savu milosevica i sina u tim....platite bre antica ili boru,mada sta kaze poslovica "kolko pare tolko muzika"

зоран

pre 16 godina

А сад Адио а сад адио и ко зна где и ко зна кад...
За време Клементеа смо играли најгори фудбал и није он сменио генерацију Ђукић је те играче промовисао а они су стандардни у Порту, Вердеру, Фиорентини, Цска, Локомотиви итд. Коларова нема у репрезентацији јер је његов менаџер и Михајловићев менаџер односно Коларов је одкачио Терзића па га зато нема у репрезентацији.
ADIOS CLEMENTE

knez

pre 16 godina

Terzicu ti si trebao da odes.Lepo sto si ga doveo,al uslove koje si mu dao u ugovoru su...Poljski trener Leo Ben Haker je sve vreme kvalifikacija boravio u poljskoj i pratio tamosnju ligu.A Klemente?Boliga uvo,ima veliku platu(neznam samo kolika mu je)i nemora se muci.Sta mu Terzic kaze to i uradi.Stoga,TERZICU NAPOLJE!!!!!!!!!!

Munja

pre 16 godina

OK. Mozda i nije bio za selektora Srbije, mada mozda i jeste. Jedino sto mu ja stavljam na teret je sto nije uspeo da motivise ekipu protiv slabijih protivnika. Ti "osvojeni" bodovi su stvarno morali da budu osvojeni. I muka mi je od izjava kako danas nema vise slabih ekipa. Kako to da se jedan Kazahstan onda nije kvalifikovao nego jedan Portugal? To je cist izgovor za neuspeh.
Ali Klemente je imao hrabrosti da radikalno podmladi tim i da ostvari solidne rezultate protiv jacih protivnika.
Medjutim, nije sada vazna polemika oko toga dali je dobar ili ne. Problem je sto su pozurili da mu daju otkaz bez razloga danas, umesto da prvo vide imaju li koga boljeg od Klementea da preuzme funkciju. Pa ako taj neko prihvati, onda da se zahvale na saradnji. I sta sad, da nece Kosanovic da preuzme mesto? Trebali su da prvo nadju boljeg...

Jack Dempsey

pre 16 godina

mislim da je ovo dobra odluka ali me nervira jedino što su je pogrešni ljudi doneli. ja nemam pojma po čemu je jedan kosanović stručan da donese takvu odluku. aj ljupko je osvojio kup šampiona pa se još i može razumeti. u stručnom odboru bi trebali sedeti ljudi poput radomira antića, veljka aleksića i dušana bajevića (bez obzira na neslavnu epizodu na marakani).
inače, clemente je od početka bio pogrešno rešenje. mislim da on nije čovek koji će razigrati jednu mladu ekipu. a ukoliko žele da podmlade tim i istovremeno da naprave neki uspeh onda su trebali zvati wengera. naravno to je nemoguće. mi smo imali dosta mlad tim sa nekoliko veoma talentovanih igrača. međutim, taktičke ideje selektora mi uopšte nisu jasne bile. sve je bilo nekako bzvz. jedan janković za kojeg iskreno mislim da je odličan igrač je se uglavnom krio po autliniji. zašto? zar nebi bio efikasniji da je igrao polulevo iza špica i tako koristio svoju jaču desnu nogu. ipak svi znamo kakav šut ima boško janković. gledao sam nekoliko puta hrvatsku repku i oduševio me je luka modrić. za razliku od naših, taj momak TRAŽI loptu i kad je dobio on iskoristi prostor ako ga ima ili šalje loptu dalje ka igraču koji je u boljoj poziciji. to je moderan fudbal, strašan igrač. krasić to koliko toliko pokušava ali njemu samo preostaje da nekim soloprodorima napravi prostor jer su svi ostali sakriveni kraj aut linije i nemogu previše uticati na igru. btw, isti problem sam primetio i u zvezdi kod kosanovića.
poslednja utakmica protiv kazahstana je priča za sebe. kao prvo, šta će anđelković u reprezentaciji? ok, dečko se bori ali NE ZNA da centrira. potpuno je bezopasan u napadu a žali bože i kakav je u odbrani. koliko golova je zvezda samo primila zbog njegovih kikseva. aj tutorić je koliko toliko zaslužio, imao je nekoliko odličnih utakmica ove jeseni (ali i kikseva) i u redu je što je nagrađen za to. a pritom je reč o nebitnoj utakmici i nema baš mnogo boljih igrača od njega koji su bili u kombinaciji zbog obaveza u svojim klubovima. ali vrhunac gluposti je napravio kad je počeo sa 3 klasična napadača - žigič, jovanović i despotović. pa ljudi moji, to se ne radi. kakve koristi on ima od 3 klasnična napadača? oni su u početku jedan drugome stajali na nogama, posle je jovanovića stavio na levu stranu. zašto odmah nije stavio malog tošića ako je već hteo tako da igra? ili kao što sam ranije napomenuo, jankovića polulevo, babovića poludesno a krasića centralno i rokenrol.

za mesto naslednika mi trenutno padaju nekoliko kandidata na pamet:
RADOMIR ANTIĆ bi bio odlično rešenje ukoliko je voljan da dođe
WALTER ZENGA je sledeći kandidat, mislim da je trenutno bez angažmana
LOTHAR MATTHAUS je sledeći, kao i zenga odlično poznaje srpski fudbal.
SINIŠA MIHAJLOVIĆ je sledeći na listi jer donosi sa sobom dozu agresije i dokazao je da se ne plaši kojekave "miljanovštine".
MIROSLAV ĐUKIĆ je još jedno zanimljivo ime ali iskustva sa šakotom i vujoševićem su nas naučila da ne uzimamo trenere koji su trenutno u zvezdi ili partizanu.
trenutno mi još jedno ime pada na pamet: SREĆKO KATANEC

nikako nebi smeli da uzmemo nekog tumbakovića ili tako nekog jer to bi značilo da je novi selektor u stvari milovan đorić.

PS: kombinacija ZENGA-MATTHAUS zvuči zanimljivo. da li bi stari interov tandem pristao da zajedno vodi srbiju?

IvanNish

pre 16 godina

Ma sta radi uopste taj odbor koji postavlja i smenjuje trenere na celu sa Kosanom!?Oni samo nesto kritikuju a sami nista nisu uradili!Klemente je najmanje kriv,a ti sto su ga postavili treba i da odu,na celu sa Terzicem!nadam se da ce postaviti Stepanovica za treneta,ili mozda Mateusa?Samo disciplina treba nasim igracima,Mateus ima cvrstu ruku!!!A ne da radi ko sta hoce,sramota!!

kolektivno samoubistvo kao resenje

pre 16 godina

''Ako je neko kriminalac, treba da bude u zatvoru, ali ako je taj neko na slobodi, onda znači da je sve u redu", izjavio je Terzić.''

Pa i Joca Amsterdam je na slobodi, znachi i to je u redu!

Kriminalno, nema sta!

Srdjan

pre 16 godina

Eto mesta za našu mafiju da ponovo uzurpira mesto selektora

Samo je pitanje hoce li državni tim predvoditi veliki istaknuti internacionalni stručnjak Milorad Kosanovic ili njegov ni malo manji i poznati kolega Ljubiša Tumbaković. Kakve slatke muke naseg saveza!

aca

pre 16 godina

kolko sam cekao taj dan hvala bogu !!!!!

briga me ko ce biti trener
ali samo da pozove kezman i druge prave igrace kao djordjevic vukic gavrancic i ostali i da daju sve od sebe za plasam za sp
samo to

NAPRED SRBIJA

tomatomic

pre 16 godina

mozda je bolje sto mu nije produzena saradnja, i mislim da bi novi selektor koji bude trebao da bude nas covek i to neko ambiciozan i ko ima neka moderna shvatanja,i mislim da je najbolje resenje za to Djukic ili mozda Mihajlovic,i mislim da ako neko od njih bude selektor da cemo se kvalifikovati za sledeca takmicenja.Mislim da Klementeov stav da smo imali mladu selekciju i da smo zbog toga platili danak,ne pije vodu,po meni imao je dobre igrace i jednu od boljih Evropskih selekcija,kojoj je mesto na Euru 08,zato hvala mu na saradnji,a Srbija treba nekog novog i nekog ko oseca svoju funkciju kao svetinju.

Ryan

pre 16 godina

Konacno jedna razumna odluka saveza.Covek je dozivio potpuni fijasko i jos se trpa da ostane i daje izjave ''Voleo bih da ostanem'' i slicno?Zasto bi on to voleo?Voli nas,a?Doveden je da nas vodi na EP,nije to ispunio i otkaz je cista logika.Adios iho mio,porke,porfavor...

Vlada

pre 16 godina

Steta! Otisao je veliki strucnjak i gospodin!
Mi Srbi smo narod bez strpljenja, sve hocemo da se resi preko noci! Za velika dela potrebno je vreme.
I sta sad opet krecemo od nule, po ko zna koji put! Zasto!?

Dik

pre 16 godina

Steta za Klementea jer je odlican trener. Samo se nadam da sledeceg trenera nece birati strucni savet u kome sede nasi najveci fudbalski "strucnjaci" Kosanovic, Petrovic i Djoric. Kad vi uradite nesto u fudbalu shvatice te razliku izmedju trenera i "vecitih strucnjaka"

Aca_USA

pre 16 godina

Put je sad otvoren za nekog iz strucnog saveta FSS-a: Lj. Petrovic, Kosanovic, Djoric, Ivancevic ili Santrac.
Ko god da dodje zvace iste fudbalere kao i Klemente jer mi boljih nemamo. Taktika ce nam i dalje biti 4-5-1 (protiv slabijih protivnika) a 5-5-0 protiv Francuza i Rumuna (umislili nasi treneri da smo Italijani).

zemunac

pre 16 godina

ma vazno je da su kosan i djoric rekli svoje nista drugo nije bitno,ako su dva tako ''eminentna strucnjaka'' odlucila neka je
nama samo ANTIC moze da bude selektor po meri jer nebi smeli ni da mu se obrate smrde koje su u tzv. strucnom odboru!!!

nikola

pre 16 godina

bas me zanima ko je bolje resenje od Klementea? i koliko je jedan alKosan kompetentan da sudi o necijem kvalitetu??svi nasi iole kvalitetniji treneri zaobilaze reprezentaciju bas zbog naseg "strucnog" odbora,saveta ili kako vec...

Filip

pre 16 godina

..sto ne bi lepo zvezdan terzic i zvanicno bio seletkor?..pa da njemu malo kenja*u za njegove partije..a ne klementeu i ostalima..

Jeca

pre 16 godina

Adios,Javier!
Bilo je je grozno,dok je trajalo...
Sad je hvala Bogu gotovo!
Uz malo srece vise te necemo vidjati u Srbiji...
A nadam se da ce na tvoje mesto doci neko ko ga je zaista ZASLUZIO!

Kopito

pre 16 godina

sad ne uziva u svojoj Spaniji... kakav je to selektor kojem je lijeno biti malo duze u zemlji koju vodi... I nek je on VECINU igraca gledao sto su igrali za njega... pfff, neka ide...

milos

pre 16 godina

Ako je tacna informacija iz danasnje stampe, da je jedan od kandidata, a mozda i najveci kandidat za selektora, Ilija Petkovic, onda Srbi treba da izvrse kolektivno samoubistvo, Jak mi Strucni odbor, sacuvaj boze.

bojan krkic

pre 16 godina

pa da... cim nece neko da se bavi mafijaskim poslima vi njega izbacite.....

nebi me cudilo da ilija petkvic opet bude trener... bruka i sramota,, nemam reci!!!

naka

pre 16 godina

Sad trebaju MAGOVI STRUKE LJUPKO-5-0(psv)4-0(zenit),Bata đora(2-6;Hrvatska)KOSAN(.......čovek bez kupa u srpskom fudbalu)da predlože KANDIDATA:
-ŠESTKovića(možda će sina rehabilitovati)
-Antaru(koji kaže da NEĆE da trenira-čeka klub 5 godina-zadnji mu ispao iz lige
-Sinišu-Zvezdaš sam,ali ga nikad nismo voleli jer je ...A da, predložio Kosana za PRVOG pomoćnika
-Đuku,Stepija....i ostale gde ćemo se non stop gložiti Zvezda-Partizan itd.
Oterati čoveka smo što nam je u lice rekao ko smo to liči na nas.Hicfild isto u početku nije uspeo kad Grka,a kasnije znamo šta je bilo.Popustivši,populistički,Terzić je definitivno izgubio podršku od svih.Zar se nada da će ga Kosan,bata đora i ostali sad zavoleti.Sve u duhu našeg premijera:Kritikujmo bez argumenata,ne predlažimo druga rešenja,pretimo svetu praznim puškama i budimo jedinstveni BASTION IDIOTLUKA I KRETENIZMA u Evropi.

Nikolica

pre 16 godina

Sto bi rekao Mile: "Alo...bre"!
Svi Klementeu zameraju sto ne zove Djordjevica, Vukica,Gavrancica... Ok, ti igraci jesu dobri, bili su dobri u proslim kvalifikacijama, ali... Mora da dodje do podmladjivanja! Pa zar treba Krasica, Kuzmanovica, Smiljanica, Jankovica i ostale mlade da ne zove zbog Djordjevica koji ima 36 godina... Svaka cast njemu, igra vrhunski, ali jednom mora da stane. Vukic ne igra skoro nista u Sahtjoru, Gavrancic je ok, ali mislim da bi svaki covek u ovoj drzavi pre pozvao Ivanovica i Stepanova...
Sasa Ilic je mozda bio potreban, ali Klemente je forsirao drugu vrstu igre u koju se on ne uklapa, a forsirao je zato sto nemamo neke brze napadace koji bi mogli da koriste igru Sase Ilica sa raznim ubacivanjima. Moje licno misljenje je da za Kovacevica nema nesta, covek nista nije uradio...

Sad se postavlja pitanje koga za selektora... Nasi Kinezi ne mogu,Muslin takodje, Antic nece... Sad svi podrzavaju Djukica, koji realno jeste dobar trener, ali nama ni on nece zavrsiti posao. Nama treba trener motivator, kao sto je Bilic u Hrvatskoj, a ne Djukic koji je reprezentaciju uspesno vodio protiv boljih timova, to je i Klemente odlicno uradio. Mozda je Mateus dobro resenje, ali u svakom slucaju to bi trebao da bude veliki motivator kao sto je Sinisa Mihajlovic. Sve u svemu, po meni glavni krivac je Predsednik Terzic, koji samo gleda da se ubaci negde u UEFA-u, a javnosti maze oci!

Ko se slaze da nam treba trener motivator i sposobni predsednik saveza (npr. Dragan Dzajic) neka preporuci komentar.

Pozdrav svim ljubiteljima fudbala!

Rus

pre 16 godina

Dujkovic nece, Antic nece, Milutinovic nece, Tumbakovic ne moze, Mihajlovic se razmislja i ko nam onda preostaje? Miroslav Djukic! Grobari, preca je repka od bilo kog kluba, a isto to je rekao i Tomislav Karadzic koji ce sigurno pustiti Djuku, bude li on jedini kandidat za trenera reprezentacije.

Pedja,Cacak

pre 16 godina

BRUKA???
Mislim da je zasluzio da ostane.U vecini anketa sprovedenih na raznoraznim medijima,navijaci su vecinski izrazili podrsku "malom Napoleonu"! E sada posto su gospoda iz FSS i ostalih super kvalitetnih saveta istog saveza doneli odluku,svaki komentar je suvisan?
Mislim da Havijer Klemente nijednog trenutka nije bezao od odgovornosti.Naprotiv, ukazivao je na probleme naseg fudbala,najiskrenije i najrealnije(ma kako to kome zvucalo)?Istina i realnost najvise bole,tako da mnogi bi trebalo debelo da pocrvene pred ovim Baskijcom?
Covek nijednog trenutka nije krio da mu je zelja da nastavi saradnju sa FSS ali kao i u vecini oblasti zivota u ovoj napacenoj zemjli,to nikako nije moglo da bude.
Nama i nasim "strucnjacima" kada bi doveli i Lipija,Kapela i Murinja zajedno,nasli bi im manu.Nije ni cudo sto nam je ovakav fudbal i sto imamo ovoliko publike na stadionima?
Hvala Klementeu ako nizasta drugo,onda za iskrenost,srcanost i doslednost u stavovima i principa od kojih neodustaje!
Covek bez stava i principa,nije covek.Sta mislite,sta fali od svega ovoga ovim nasim strucnjacima u svim organizacijana,savetima,odborima,klubovima,zajednicama???WAT898H

Sasa

pre 16 godina

Oterali su ga zato sto nije domaci trener. Secam se da je Kosanovic izjavio, kada su izabrali Klementea, da nije dobro sto smo uzeli stranog selektora, jer ce to da skodi ugledi nasih trenera u inostranstvu. JASNO JE DA SU SE UPLASILI ONI STO SU GA OTERALI, JER SU ONI USTVARI TI NASI TRENERI. SRAMOTA

Buki Bec

pre 16 godina

Jedna velika trgedija. Covek je vratio dostojanstvo nasoj repki. Nazalost Srbija ima kratku pamet, pa shodno tome brzo se zaboravilo blamiranje na SP u Nemackoj. Ali strucni odbor, pazite kakve marke: Bata DJora, Kosan, Petko i slicni su se uzjogunili. Naravno, dosao je neko i probudio iz sna mrmote naseg fudbala. Objasnio da je 2007 a ne 1980-ta. Sta se dogodilo? Smena!!!! Sve sto je pametno i napredno jednostavno ne prolazi i tacka. Gledajte gde su nam ekipni sportovi izuzev Vaterpola koji je u svedskim razmerama manje popularan od kriketa. Ali neka gospodo terajte i dalje pa moracete valjda i vi nekad da odete. Makar cekali da priroda uradi svoje. Ah da, cujem najozbiljniji kandidat je Gosp. Antic, coveku je vec pet godina zanimanje "pecenje rakije" na Zlatiboru. U to ime ziveli.

milan

pre 16 godina

Nije izgradio igru, nije motivisao igrace, nije kvalifikovao repku na EP. Nije ispunio ni jedno ocekivanje. A ako neko pomene podmladjivanje ekipe, pa dobro sta je problem? Zar je toliko tesko podmaditi ekipu, nasa mlada ekipa je dogurala do polufinala, ljudi su tu, samo ih je trebalo pozvati. Imam utisak da se nigde na svetu ne ceni neuspeh kao kod nas. Neverovatno

Srbija uvek u srcu

pre 16 godina

suuuper!!! sada samo molim da mateus dodje!!!ako je on uspeo da uvede partizan u ligu sampiona onda sam siguran da ce srbija otici na svetsko prvenstvo:)

Srb-in

pre 16 godina

Pa naravno da je zeleo da ostane. Ko bi mu drugi dao toliku godisnju platu za par radnih dana mesecno.
Ipak je najbolje da samo Srbin bude selektor reprezentacije Srbije. A imamo kvalitetnih ljudi! I imamo igraca koji mogu da odvedu reprezentaciju na svetsko prvenstvo.

Buki Bec

pre 16 godina

Jedna velika trgedija. Covek je vratio dostojanstvo nasoj repki. Nazalost Srbija ima kratku pamet, pa shodno tome brzo se zaboravilo blamiranje na SP u Nemackoj. Ali strucni odbor, pazite kakve marke: Bata DJora, Kosan, Petko i slicni su se uzjogunili. Naravno, dosao je neko i probudio iz sna mrmote naseg fudbala. Objasnio da je 2007 a ne 1980-ta. Sta se dogodilo? Smena!!!! Sve sto je pametno i napredno jednostavno ne prolazi i tacka. Gledajte gde su nam ekipni sportovi izuzev Vaterpola koji je u svedskim razmerama manje popularan od kriketa. Ali neka gospodo terajte i dalje pa moracete valjda i vi nekad da odete. Makar cekali da priroda uradi svoje. Ah da, cujem najozbiljniji kandidat je Gosp. Antic, coveku je vec pet godina zanimanje "pecenje rakije" na Zlatiboru. U to ime ziveli.

naka

pre 16 godina

Sad trebaju MAGOVI STRUKE LJUPKO-5-0(psv)4-0(zenit),Bata đora(2-6;Hrvatska)KOSAN(.......čovek bez kupa u srpskom fudbalu)da predlože KANDIDATA:
-ŠESTKovića(možda će sina rehabilitovati)
-Antaru(koji kaže da NEĆE da trenira-čeka klub 5 godina-zadnji mu ispao iz lige
-Sinišu-Zvezdaš sam,ali ga nikad nismo voleli jer je ...A da, predložio Kosana za PRVOG pomoćnika
-Đuku,Stepija....i ostale gde ćemo se non stop gložiti Zvezda-Partizan itd.
Oterati čoveka smo što nam je u lice rekao ko smo to liči na nas.Hicfild isto u početku nije uspeo kad Grka,a kasnije znamo šta je bilo.Popustivši,populistički,Terzić je definitivno izgubio podršku od svih.Zar se nada da će ga Kosan,bata đora i ostali sad zavoleti.Sve u duhu našeg premijera:Kritikujmo bez argumenata,ne predlažimo druga rešenja,pretimo svetu praznim puškama i budimo jedinstveni BASTION IDIOTLUKA I KRETENIZMA u Evropi.

Pedja,Cacak

pre 16 godina

BRUKA???
Mislim da je zasluzio da ostane.U vecini anketa sprovedenih na raznoraznim medijima,navijaci su vecinski izrazili podrsku "malom Napoleonu"! E sada posto su gospoda iz FSS i ostalih super kvalitetnih saveta istog saveza doneli odluku,svaki komentar je suvisan?
Mislim da Havijer Klemente nijednog trenutka nije bezao od odgovornosti.Naprotiv, ukazivao je na probleme naseg fudbala,najiskrenije i najrealnije(ma kako to kome zvucalo)?Istina i realnost najvise bole,tako da mnogi bi trebalo debelo da pocrvene pred ovim Baskijcom?
Covek nijednog trenutka nije krio da mu je zelja da nastavi saradnju sa FSS ali kao i u vecini oblasti zivota u ovoj napacenoj zemjli,to nikako nije moglo da bude.
Nama i nasim "strucnjacima" kada bi doveli i Lipija,Kapela i Murinja zajedno,nasli bi im manu.Nije ni cudo sto nam je ovakav fudbal i sto imamo ovoliko publike na stadionima?
Hvala Klementeu ako nizasta drugo,onda za iskrenost,srcanost i doslednost u stavovima i principa od kojih neodustaje!
Covek bez stava i principa,nije covek.Sta mislite,sta fali od svega ovoga ovim nasim strucnjacima u svim organizacijana,savetima,odborima,klubovima,zajednicama???WAT898H

kolektivno samoubistvo kao resenje

pre 16 godina

''Ako je neko kriminalac, treba da bude u zatvoru, ali ako je taj neko na slobodi, onda znači da je sve u redu", izjavio je Terzić.''

Pa i Joca Amsterdam je na slobodi, znachi i to je u redu!

Kriminalno, nema sta!

Nikolica

pre 16 godina

Sto bi rekao Mile: "Alo...bre"!
Svi Klementeu zameraju sto ne zove Djordjevica, Vukica,Gavrancica... Ok, ti igraci jesu dobri, bili su dobri u proslim kvalifikacijama, ali... Mora da dodje do podmladjivanja! Pa zar treba Krasica, Kuzmanovica, Smiljanica, Jankovica i ostale mlade da ne zove zbog Djordjevica koji ima 36 godina... Svaka cast njemu, igra vrhunski, ali jednom mora da stane. Vukic ne igra skoro nista u Sahtjoru, Gavrancic je ok, ali mislim da bi svaki covek u ovoj drzavi pre pozvao Ivanovica i Stepanova...
Sasa Ilic je mozda bio potreban, ali Klemente je forsirao drugu vrstu igre u koju se on ne uklapa, a forsirao je zato sto nemamo neke brze napadace koji bi mogli da koriste igru Sase Ilica sa raznim ubacivanjima. Moje licno misljenje je da za Kovacevica nema nesta, covek nista nije uradio...

Sad se postavlja pitanje koga za selektora... Nasi Kinezi ne mogu,Muslin takodje, Antic nece... Sad svi podrzavaju Djukica, koji realno jeste dobar trener, ali nama ni on nece zavrsiti posao. Nama treba trener motivator, kao sto je Bilic u Hrvatskoj, a ne Djukic koji je reprezentaciju uspesno vodio protiv boljih timova, to je i Klemente odlicno uradio. Mozda je Mateus dobro resenje, ali u svakom slucaju to bi trebao da bude veliki motivator kao sto je Sinisa Mihajlovic. Sve u svemu, po meni glavni krivac je Predsednik Terzic, koji samo gleda da se ubaci negde u UEFA-u, a javnosti maze oci!

Ko se slaze da nam treba trener motivator i sposobni predsednik saveza (npr. Dragan Dzajic) neka preporuci komentar.

Pozdrav svim ljubiteljima fudbala!

@marco@

pre 16 godina

Gledam pojedine kometare i ne mogu da se nacudim koliko ima plitkih ljudi:

1.Klemente je placen koliko zasluzuje cak i manje od toga,i sam kad je dosao za selektora je izjavio da je imao ponudu za veci novac ali se zbog nasih mladih igraca opredelio za Srbiju-tako da treba da je sramota sve one koji tvrde da nam je uzimao pare,imam pitanje za takve ljude da li bi se oni i dalje bunili da primaju toliko?I da li su mozda Klementea placali iz svog dzepa?

2.Na mesto novog selektora nece Mihajlovic (zbog sukoba sa TERZICEM,nece ni ANTIC zbog toga sto zna sta se radi i opet ima bolesnika koji komentarisu kao da je on pekao rakiju poslednjix 5 god. i da je propao,a sto u svom komentaru nisu napisali da je on jedini trener u svetu koji je vodio 3 najveca Spanska kluba podseticu to su ATLETIKO M.,REAL M.,BARSELONA.....

3.E a sad da pitam sve vas koji ste skloni kritikovanju Klementea: Ko je od vas bio na mecu sa Poljskom da podrzi nase igrace? Naravno niko jer vam je bilo udobnije u toplim foteljama pored TV-a,niste se mrzli kao nasi igraci i valjali u blatu i posle imate obraz da pljujete ovde po igracima,da ste bili na tekmi i navijali pa i da razumem,ali ovako....

4.Ja sam se od uvek pitao zasto se te male utakmice kao protiv Kazakstana,Azejberdzana,Jermenije odrzavaju u BG-u na polu praznim tribinama???Kad bi u svakom drugom gradu u Srbiji bili puni stadioni....Ali izgleda da u savezu imaju neku svoju racunicu za svoj dzep,tesko im je da izadju iz BG-a...Oduvek je bilo slicna situacija i sa Partizanom i Zvezdom svaka znacajnija tekma u evropi ili derbi ne zna se da li ima prenos do zadnjeg trenutka....pitao sam se zasto,pa zato da bi neko napunio svoj dzep ako dodje jos 2-3 hiljade beogradjana na tu foru,a za ostatak Srbije nije vazno samo se izgleda u BG-u navija....Samo u BG-u postoje navijaci reprezentacije,Zvezde i Partizana,ostatak Srbije po celnicima fudbalskih iz saveza ne zna sta je navijanje...

5.E pa draga Gospodo iz saveza i Pretsednici Zvezde i Partizana da bi jedan prosecan gradjanin iz unutrasnjosti nase lepe zemlje dosao na utakmicu treba mu najmanje 1 500 za kartu,1 000 za povratnu autobusku,i jos 1 000 da se nesto jede pre i posle tekme,e to su minimum 3 500 za trosak a ako se zna da je prosecna plata 10 000 razmislite ko ce da vam dodje na utakmice vise od 1-2 god iz unutrasnjosti,a vi tim ljudima ne retko uskracujete pravo na TV prenos koji oni opet placaju TV pretplatom...ne placaju da bi gledali Nacionalnu Geografiju i sl.....

NIKO NE MORA DA PREPORUCI OVAJ KOMENTAR,i ne nadam se da ce neko jer je brutalno istinit...

Srbija uvek u srcu

pre 16 godina

suuuper!!! sada samo molim da mateus dodje!!!ako je on uspeo da uvede partizan u ligu sampiona onda sam siguran da ce srbija otici na svetsko prvenstvo:)

Jack Dempsey

pre 16 godina

mislim da je ovo dobra odluka ali me nervira jedino što su je pogrešni ljudi doneli. ja nemam pojma po čemu je jedan kosanović stručan da donese takvu odluku. aj ljupko je osvojio kup šampiona pa se još i može razumeti. u stručnom odboru bi trebali sedeti ljudi poput radomira antića, veljka aleksića i dušana bajevića (bez obzira na neslavnu epizodu na marakani).
inače, clemente je od početka bio pogrešno rešenje. mislim da on nije čovek koji će razigrati jednu mladu ekipu. a ukoliko žele da podmlade tim i istovremeno da naprave neki uspeh onda su trebali zvati wengera. naravno to je nemoguće. mi smo imali dosta mlad tim sa nekoliko veoma talentovanih igrača. međutim, taktičke ideje selektora mi uopšte nisu jasne bile. sve je bilo nekako bzvz. jedan janković za kojeg iskreno mislim da je odličan igrač je se uglavnom krio po autliniji. zašto? zar nebi bio efikasniji da je igrao polulevo iza špica i tako koristio svoju jaču desnu nogu. ipak svi znamo kakav šut ima boško janković. gledao sam nekoliko puta hrvatsku repku i oduševio me je luka modrić. za razliku od naših, taj momak TRAŽI loptu i kad je dobio on iskoristi prostor ako ga ima ili šalje loptu dalje ka igraču koji je u boljoj poziciji. to je moderan fudbal, strašan igrač. krasić to koliko toliko pokušava ali njemu samo preostaje da nekim soloprodorima napravi prostor jer su svi ostali sakriveni kraj aut linije i nemogu previše uticati na igru. btw, isti problem sam primetio i u zvezdi kod kosanovića.
poslednja utakmica protiv kazahstana je priča za sebe. kao prvo, šta će anđelković u reprezentaciji? ok, dečko se bori ali NE ZNA da centrira. potpuno je bezopasan u napadu a žali bože i kakav je u odbrani. koliko golova je zvezda samo primila zbog njegovih kikseva. aj tutorić je koliko toliko zaslužio, imao je nekoliko odličnih utakmica ove jeseni (ali i kikseva) i u redu je što je nagrađen za to. a pritom je reč o nebitnoj utakmici i nema baš mnogo boljih igrača od njega koji su bili u kombinaciji zbog obaveza u svojim klubovima. ali vrhunac gluposti je napravio kad je počeo sa 3 klasična napadača - žigič, jovanović i despotović. pa ljudi moji, to se ne radi. kakve koristi on ima od 3 klasnična napadača? oni su u početku jedan drugome stajali na nogama, posle je jovanovića stavio na levu stranu. zašto odmah nije stavio malog tošića ako je već hteo tako da igra? ili kao što sam ranije napomenuo, jankovića polulevo, babovića poludesno a krasića centralno i rokenrol.

za mesto naslednika mi trenutno padaju nekoliko kandidata na pamet:
RADOMIR ANTIĆ bi bio odlično rešenje ukoliko je voljan da dođe
WALTER ZENGA je sledeći kandidat, mislim da je trenutno bez angažmana
LOTHAR MATTHAUS je sledeći, kao i zenga odlično poznaje srpski fudbal.
SINIŠA MIHAJLOVIĆ je sledeći na listi jer donosi sa sobom dozu agresije i dokazao je da se ne plaši kojekave "miljanovštine".
MIROSLAV ĐUKIĆ je još jedno zanimljivo ime ali iskustva sa šakotom i vujoševićem su nas naučila da ne uzimamo trenere koji su trenutno u zvezdi ili partizanu.
trenutno mi još jedno ime pada na pamet: SREĆKO KATANEC

nikako nebi smeli da uzmemo nekog tumbakovića ili tako nekog jer to bi značilo da je novi selektor u stvari milovan đorić.

PS: kombinacija ZENGA-MATTHAUS zvuči zanimljivo. da li bi stari interov tandem pristao da zajedno vodi srbiju?

Sasa

pre 16 godina

Oterali su ga zato sto nije domaci trener. Secam se da je Kosanovic izjavio, kada su izabrali Klementea, da nije dobro sto smo uzeli stranog selektora, jer ce to da skodi ugledi nasih trenera u inostranstvu. JASNO JE DA SU SE UPLASILI ONI STO SU GA OTERALI, JER SU ONI USTVARI TI NASI TRENERI. SRAMOTA

milan

pre 16 godina

Nije izgradio igru, nije motivisao igrace, nije kvalifikovao repku na EP. Nije ispunio ni jedno ocekivanje. A ako neko pomene podmladjivanje ekipe, pa dobro sta je problem? Zar je toliko tesko podmaditi ekipu, nasa mlada ekipa je dogurala do polufinala, ljudi su tu, samo ih je trebalo pozvati. Imam utisak da se nigde na svetu ne ceni neuspeh kao kod nas. Neverovatno

Vlada

pre 16 godina

Steta! Otisao je veliki strucnjak i gospodin!
Mi Srbi smo narod bez strpljenja, sve hocemo da se resi preko noci! Za velika dela potrebno je vreme.
I sta sad opet krecemo od nule, po ko zna koji put! Zasto!?

bojan krkic

pre 16 godina

pa da... cim nece neko da se bavi mafijaskim poslima vi njega izbacite.....

nebi me cudilo da ilija petkvic opet bude trener... bruka i sramota,, nemam reci!!!

nikola

pre 16 godina

bas me zanima ko je bolje resenje od Klementea? i koliko je jedan alKosan kompetentan da sudi o necijem kvalitetu??svi nasi iole kvalitetniji treneri zaobilaze reprezentaciju bas zbog naseg "strucnog" odbora,saveta ili kako vec...

Aca_USA

pre 16 godina

Put je sad otvoren za nekog iz strucnog saveta FSS-a: Lj. Petrovic, Kosanovic, Djoric, Ivancevic ili Santrac.
Ko god da dodje zvace iste fudbalere kao i Klemente jer mi boljih nemamo. Taktika ce nam i dalje biti 4-5-1 (protiv slabijih protivnika) a 5-5-0 protiv Francuza i Rumuna (umislili nasi treneri da smo Italijani).

Srdjan

pre 16 godina

Eto mesta za našu mafiju da ponovo uzurpira mesto selektora

Samo je pitanje hoce li državni tim predvoditi veliki istaknuti internacionalni stručnjak Milorad Kosanovic ili njegov ni malo manji i poznati kolega Ljubiša Tumbaković. Kakve slatke muke naseg saveza!

Filip

pre 16 godina

..sto ne bi lepo zvezdan terzic i zvanicno bio seletkor?..pa da njemu malo kenja*u za njegove partije..a ne klementeu i ostalima..

Rus

pre 16 godina

Dujkovic nece, Antic nece, Milutinovic nece, Tumbakovic ne moze, Mihajlovic se razmislja i ko nam onda preostaje? Miroslav Djukic! Grobari, preca je repka od bilo kog kluba, a isto to je rekao i Tomislav Karadzic koji ce sigurno pustiti Djuku, bude li on jedini kandidat za trenera reprezentacije.

Srb-in

pre 16 godina

Pa naravno da je zeleo da ostane. Ko bi mu drugi dao toliku godisnju platu za par radnih dana mesecno.
Ipak je najbolje da samo Srbin bude selektor reprezentacije Srbije. A imamo kvalitetnih ljudi! I imamo igraca koji mogu da odvedu reprezentaciju na svetsko prvenstvo.

delija Tokyo

pre 16 godina

Gospodine Klemente, zelim Vam sretan put i mnogo uspesnog rada ubuduce. Sta ce te Vi ovde u ovoj zemlji koja ima 6 miliona selektora.Vi ste gospodin covek.Hteli ste da pomognete ali Vas neznalice nece. Sretno.
Koji su bre ljudi ovi sto sacinjavaju komisiju.Odakle oni isplivase. Oni su ista bagra kao i strucni savet (Kosan, Ljupko, Djora,Ivancevic itd). Pre neki dana na SOS-u Ivancevic nesto rece i ostade ziv. Kaze covek imamo mi nase strucnjake koji su se dokazali u inostranstvu.Koji su to? Gde su se dokazali ? U Kini , Jordanu. Emiratima, Indoneziji. Sve zemlje fudbalske velesile. Koji se nas trener dokazao u nekom velikom evropskom klubu pa makar bio i pomocnik a da nije pocetnik.Kakve su to diplome koje Djora deli i kakvu reputaciju ima nasa skola za trenere. To se vidi po ucinku nasih fudbalskih klubova. To sto mi radimo ne radi niko. Svake dve godine menjamo selektora.Kosarkasi su naucili od fudbalera. I sada ce da dodje neki "nas strucnjak" iz zemlje koji ce da sedi u Beogradu i da se lomata po Cacku, Smederevu, Lucanima da trazi igrace za reprezentaciju. Koliko smo odigrali jakih prijateljskih utakmica. Nece li novi selektor da proba novih 30 igraca da vidi njihove mogucnosti a kvalifikacije za SP pocinju u septembru.Da li cemo da dovedemo selektora koji ce ( daj boze) da se plasira na SP a tamo dozivi debakl kao u Nemackoj i da onda prica kako atmosfera nije valjala. Samo stranac spasava nas fudbal. Stranac koji nece da se obazire na demagoge i sujetne licnosti iz naseg okruzenja. Hrvati su u kontinuitetu na svim takmicenjima jer nemaju demagoge poput Miljana (iz senke) Djoru, Kosana. Ljupka i ostale a takodje i novinare iz senke Bobija Jankovica, Milojka Pantica, Topalovica (SOS) i ostalo češ drustvo iz Madere.

Dik

pre 16 godina

Steta za Klementea jer je odlican trener. Samo se nadam da sledeceg trenera nece birati strucni savet u kome sede nasi najveci fudbalski "strucnjaci" Kosanovic, Petrovic i Djoric. Kad vi uradite nesto u fudbalu shvatice te razliku izmedju trenera i "vecitih strucnjaka"

havijer

pre 16 godina

ma vazno je nama da ostanu terzic,kosan,djora i ekipa...najbitnije je da se atmosfera lopovluka i nestrucnosti ne narusava...svaka vam cast

Dejan

pre 16 godina

Mi smo stvarno glup narod. Klemente je bio objektivan u vođenju reprezentacije, podmladio je tim, uveo normalnu atmosferu u tim. Ali ne, mi očekujemo plasman na EURO sa novim timom, i tamo onda bar finale.

Sada kada je stanje kakvo jeste, mislim da je bolje da se formira tročlana selektorska komisija koju bi činili Kosanović, Lj.Petrović i Bata Đora. To su pravi stručnjaci, trofejni, puni iskustva i znanja.
Ako oni ne prođu, ja onda predlažem Miodraga Ješića.

Ili možda Siniša Mihajlović. Možda Vladica Popović, ili možda Šestić.

Ipak je u Srbiji stanje svesti na veoma niskom nivou, nek nam je Bog u pomoći.

irac

pre 16 godina

Alo ljudi!
99% komentara raspravlja o losem selektrou i ko ce biti sledeci.
Nije u tome problem.
Kljucna stavr koja ima svega nekoliko komentara je da srpski fudbal kontrolise i krcmi crnogorska mafija i dok se to ne resi nijedan selektor ne moze nista da uradi.
Strasno.

knez

pre 16 godina

Terzicu ti si trebao da odes.Lepo sto si ga doveo,al uslove koje si mu dao u ugovoru su...Poljski trener Leo Ben Haker je sve vreme kvalifikacija boravio u poljskoj i pratio tamosnju ligu.A Klemente?Boliga uvo,ima veliku platu(neznam samo kolika mu je)i nemora se muci.Sta mu Terzic kaze to i uradi.Stoga,TERZICU NAPOLJE!!!!!!!!!!

Jeca

pre 16 godina

Adios,Javier!
Bilo je je grozno,dok je trajalo...
Sad je hvala Bogu gotovo!
Uz malo srece vise te necemo vidjati u Srbiji...
A nadam se da ce na tvoje mesto doci neko ko ga je zaista ZASLUZIO!

milos

pre 16 godina

Ako je tacna informacija iz danasnje stampe, da je jedan od kandidata, a mozda i najveci kandidat za selektora, Ilija Petkovic, onda Srbi treba da izvrse kolektivno samoubistvo, Jak mi Strucni odbor, sacuvaj boze.

aca

pre 16 godina

kolko sam cekao taj dan hvala bogu !!!!!

briga me ko ce biti trener
ali samo da pozove kezman i druge prave igrace kao djordjevic vukic gavrancic i ostali i da daju sve od sebe za plasam za sp
samo to

NAPRED SRBIJA

Korgacin

pre 16 godina

Hajde jedean predlog sportskoj redakciji B92. Sakupite sve ove vesti koje su pratile naš fudbal, još bliže, Fudbalski savez Srbije. Analizirajte sve vesti i probajte da definišete uzročno-posledičnu zakonitost. Mislim da će posle toga lakše biti tumačenje svega što se dešava ovuda :)
Konferencija Kosanovića, i ostalih grobara, gnev i bežanija malih klubova, sumnje za nameštanje naših klubova, povezivanje Terzića sa mafijom, pokušaj ubistva na Marakani i onda povezivanje Stojkovića sa mafijom i obračuni koje vodi iz Japana (a cilj je da se unizi FK CZ da bi je Miškovići kupili za male pare?, sumnjiva uloga Damjanovićeva u fudbalu...konferencija za štampu i prikazivanje Neverovatno istinitih i bolnih video snimaka sa utakmice CZ-Hajduk Kula i Džombine optužbe koje deluju realno i dokazivo...i tako dalje...do smene selektora zato što ga ne vole Đorić, Kosanović, i ostale budale...pa ko njih voli?
Što su oni uopšte i blizu FSS-a?
Ajde, eto izazova redakciji B92...pomešajte sve ovo, produbite, i dajte nam priču...
:)

B.Mikic

pre 16 godina

Cudi me zasto se niko ne pita, zasto Antic, Milutinovic i Dujkovic nece da preuzmu reprezentaciju? Pa nece da imaju posla sa ljudima koji koriste reprezentaciju i poziciju u FSS da bi sebi obezbedili materijalnu korist. Boli njih uvo sto se osam miliona Srba posle svakog poraza zdere i nervira kada njima konto svakodnevno raste. Ne vidim ja u tom savezu nikoga ko je tamo iz ljubavi prema drzavi Srbiji, srpskom narodu i fudbalu kao sportu. Nazalost, nema tamo moralnih koji bi se zrtvovali za rejting svoje zemlje. Njima je samo novac imperativ i da se eksponiraju kao medijske licnosti. Vole publicitet pa makar ih i pljuvali. Svi oni, koji nisu u stanju da priznaju licni neuspeh i zbog toga nece da odu sa funkcije, imaju ozbiljne probleme mentalne prirode. Na kraju ispade da je Piksi gospodin. Covek je nesto pokusao, nije uspeo i dovidjenja. Tako treba i celnici FSS da urade. Pred svako veliko takmicenje oni moraju naciji nesto da obecaju i ako u tome ne uspeju - dovidjenja. Ima jos ljudi koji su u svojoj fudbalskoj karijeri vise postigli od Terzica pa im opet niko ne daje sansu da se dokazu kao funkcioneri. Sta je, recimo sa Jugovicem? Bio veliki fudbaler i kasnije se pokazao kao izuzetno kvalitetan covek koji nije svoju karijeru gradio uz podrsku podzemljasa i svakojakih privrednih mafijasa. Ima tu jos mnogo kvalitetnih imena koja se mogu slobodno vezati za moral, znanje i entuzijazam. Treba im samo dati sansu. Na kraju, mora tuzilasto da pocne sa ispitivanjem poslovanja i u toj oblasti. Ne verujem da je tamo sve u redu. Veliki se novac obrce.

ред и прогрес

pre 16 godina

Клементе је отишао и хвала Богу. А да ли ће и Терзић? Неће!! Када је био Миљанић мислио сам само овај да оде и биће боље али није дође Пикси па Толе (Томислав Караџић) а зад Терза. Мислио сам да ће и после Милошевића да нам буде боље али није како сам очекивао. Изгледа да у Србији нема неког ко стварно воли Србију неко ко ако га не иде подноси оставку. Нема у Србији људи који истински воле Србију као наши предци пре 1918. већина мојих суграђани би продала Србију због ЕУ и шаке долара е па због тога смо овде где јесмо и у фудбалу немамо патриоте ни у Фудбалерима ни у навијачима ни у политици. Требамо да се угледамо на Бразил у свему не само у фудбалу већ и љубави према својој земљи и они не живе нешто екстра али воле своју земљу и за њих не постоји ништа другу ни САД ни НАТО ни..... само Бразил. Терзић је своју ароганцију показао кад је Партизан избачен из свих УЕФИНИХ такмичења на 1 год у тренутку док су се у Ниону водиле битке да су Партизанови навијачи били малтретирани и да нису они ти који су започели нереде Терзић је ладио ..... у једном кафићу у Будви и смешкао се док је вице шампион земљи чијег је од савеза предсеник спашавао своју кожу њему је пуцао ..... е тада сте господине Терзићу изгубили сво поверење свих гробара јер нисте ни покушали да помогнете Партизан да сте бар покушали. Тада није кажњен само Партизан већ села Србија је окарактерисана као хулиганска земља јер смо тамо били дочекани као државни непријатељи број 1 и свако ко је вио тамо зна да је реакција ГРОБАРА исправна без обзира на све санкције које сносимо не можемо да дозволимо да нас неко малтретира и дам пљује по земљи СРБИЈИ и да нам одузима заставе и скида мајце па није на тим заставама био кукасти крст већ ДВОГЛАВИ БЕЛИ ОРАО

Ryan

pre 16 godina

Konacno jedna razumna odluka saveza.Covek je dozivio potpuni fijasko i jos se trpa da ostane i daje izjave ''Voleo bih da ostanem'' i slicno?Zasto bi on to voleo?Voli nas,a?Doveden je da nas vodi na EP,nije to ispunio i otkaz je cista logika.Adios iho mio,porke,porfavor...

johnny

pre 16 godina

boze moj dal su normalni PETKOVICA PONOVO za selektora? pa da vrati savu milosevica i sina u tim....platite bre antica ili boru,mada sta kaze poslovica "kolko pare tolko muzika"

зоран

pre 16 godina

Шта Ви људи пишете? На којим анкетама Му (Клементеу) је народ дао подршку? Најбоља анкета су му биле по 300 навијача на утакмицама са Пољском и Казахстаном. Зашто му тамо нисте изразили подршку? Сви сте кукали на Кежмана!!!! Па где смо сад без њега!!!! Пантелић је дао један гол у квалификацијама!!!!! Жигић их је дао више али против Казахстана, Азербејџана и Јерменије а кад дође неко јачи Португал, Пољска, Финска нема Жиге!!

Srki

pre 16 godina

Dva loša ubiše Miloša....
Posrtanje se nastavlja, nažalost... Po starom, lošem, srpskom običaju, čim neko malo vredi - lomi ga i svuci ga dole! I to Đorić i Kosanović sude Klementeu! Svašta! Zato smo i tu gde jesmo... I koga će sada da dovedu? Nekog novog Savićevića? ili neko "privremeno rešenje"? Tužno i smešno!

Nesha

pre 16 godina

Evo lepa vest za sve one koji su prizeljkivali ovako nebuloznu odluku. Kada ih pitas sto, vidis da su trazili smenu Klementea samo zato sto reprezentacija nije izborila ucesce na EP (nije ih interesovalo ni sto je reprezentacija podmladjena). Nadam se da shvataju da ova smena znaci da ce se nasa reprezentacija sigurno plasirati na SP, inace ova smena nema nikakvu funkciju (jer kao sto rekoh - JEDINA mana koju su zlonamernici davali je to sto se nismo plasirali na EP).
Ukoliko se desi drugacije onda su upropastili srpski fudbal svi koji su podrzavali i ucestvovali u smeni Klementea, jer smo mnogo dobili u reprezentaciji za vreme njegovog vodjenja reprezentacije, a nista necemo dobiti njegovom smenom.

Mladen Toronto

pre 16 godina

1) Ovi sto pisu na cirilici, odmah se zna da su protiv Klementea, jer je covek Bask a ne Srbin... ma Radovana Karadjica za selektora, on je Srbin.
2) Ovaj sto pise: "-oteran je Petkovic, jer nije odgovarao nekim klanovima. Rezultat je imao." Da, imao je. 0:6 protiv Argentine, koja nije bila toliko dobra koliko su ih ovi samo gledali. Gledao sam one golove nebrojeno puta i ni dan danas mi nije jasno da su ih onako pustali da se usetaju u gol.
3) Ovi koji promovisu Mateusa, gde god je bio nije napravio rezultat, osim mozda nesto u Partizanu.
4) Klemente je napravio tim koji igra kao celina, nesto sto je vrlo tesko uraditi sa Srbima. Druga stvar je motivacija, uspeo je protiv vecih ali ne protiv malih. Za to nije kriv on, nego igraci. I pored toga, da je ostao napravio bi bum u naredne 4 godine, jer je dosledan i disciplinovan. A to Srbima treba.
5) Sada vam je jedini dobar izbor Djukic, koji zna i imao je rezultate s tim mladjim igracima. Sve drugo bi bila greska i poraz u kvalifikacijama.
6) Nisam cisti Srbin, navijam za svaku drzavu bivse YU, tako da na ovo gledam sa strane i realno, za razliku od mnogih ovde.
7) Pozdrav svima koji vole svoju drzavu, a ne mrze druge i nisu nacionalisti.

tomatomic

pre 16 godina

mozda je bolje sto mu nije produzena saradnja, i mislim da bi novi selektor koji bude trebao da bude nas covek i to neko ambiciozan i ko ima neka moderna shvatanja,i mislim da je najbolje resenje za to Djukic ili mozda Mihajlovic,i mislim da ako neko od njih bude selektor da cemo se kvalifikovati za sledeca takmicenja.Mislim da Klementeov stav da smo imali mladu selekciju i da smo zbog toga platili danak,ne pije vodu,po meni imao je dobre igrace i jednu od boljih Evropskih selekcija,kojoj je mesto na Euru 08,zato hvala mu na saradnji,a Srbija treba nekog novog i nekog ko oseca svoju funkciju kao svetinju.

Munja

pre 16 godina

OK. Mozda i nije bio za selektora Srbije, mada mozda i jeste. Jedino sto mu ja stavljam na teret je sto nije uspeo da motivise ekipu protiv slabijih protivnika. Ti "osvojeni" bodovi su stvarno morali da budu osvojeni. I muka mi je od izjava kako danas nema vise slabih ekipa. Kako to da se jedan Kazahstan onda nije kvalifikovao nego jedan Portugal? To je cist izgovor za neuspeh.
Ali Klemente je imao hrabrosti da radikalno podmladi tim i da ostvari solidne rezultate protiv jacih protivnika.
Medjutim, nije sada vazna polemika oko toga dali je dobar ili ne. Problem je sto su pozurili da mu daju otkaz bez razloga danas, umesto da prvo vide imaju li koga boljeg od Klementea da preuzme funkciju. Pa ako taj neko prihvati, onda da se zahvale na saradnji. I sta sad, da nece Kosanovic da preuzme mesto? Trebali su da prvo nadju boljeg...

зоран

pre 16 godina

@naka
Зашто остављаш неке коментаре о којима немаш везе? Зашто упоређујеш Нас и Грке и нашег тренера којем знаш име и тренера Грчке којем незнаш ни име али си чуо да је Немац е па тај човек се зове Ото Рехагел а не Отмар Хицфелд и неукусно је поредити Рехагела и Клемтеа јер је Рехагел један од најбољих тренера Немачке а Клемте? Шта он има иза себе? Рекао нам је у лице? Људи као Ти омаловажавају свој народ и своје играче и имају лоше мишљење о свом народу! Ми имамо изузетне играче и са квалитетним тренером какав сигурно Клементе није можемо до врха
Напред БЕЛИ ОРЛОВИ

Vladimir

pre 16 godina

Terzicu, covek se prepoznaje i po tome ko su mu prijatelji. A tvoje objasnjenje da ako taj tvoj pajtas nije u zatvoru onda je sve u redu, me jos vise uverava da je tu nesto MNOGO mutno. Naime, i sami znamo kako je srpsko drustvo korumpirano, gde vise nema granice izmedju mafije i ostalih.
U stvari, jasno je da je nama mafija preuzela fudbal u svoje ruke sa najvise moguce tacke.
Moram da priznam, da me fudbal vise i ne interesuje.

зоран

pre 16 godina

Пустити Мирослава Ђукића да води и Партизан и репрезентацију многи су пре њега у свету водили и клуб и репрезентацију и то са успехом. Зна он посао и има љубави за оба посла а што је најбитније има и снаге и визије за оба посла. Ови млади фудбалери су његови стари знанци управо их је он бацио у ватру у квалификацијама за ЕП за младе и на самом ЕП за младе. Он зна да мотивише играче кад је знао да их мотивише да после пораза 0:3 од Шведске у НС има још наде за ЕП и кад је успео да их убеди да можемо да победимо Швеђане у Шведској са више од 3 гола разлике и што је најбитније то му је успело онда КАПА ДОЛЕ. Никад ником то није успело пре њега у српском спорту јер је позанто да после примљеног гола падамо. Велики сам гробар тако да не бих никад опростих Ђуки да прихвати да води само Србији или и Партизан и Србија или само Партизан па нек они именују Шестка. Имамо играче па што су бољи Хрвати са Крањчаром, Да силвом и Модрићем кад смо их у квалификацијама за ЕП за младе у БГ победили са 3-1 са два црвена и у Загребу 2-1 смо побели без 6 стандардних а још тада нам је била млада слабија од ове која је освојила сребро у јуну 2007. Тада је слектор младе Хравтске био Билић а нама Окука, значи можемо да их газимо са Ђукићем
Напред бели орлови

BRKAJLIJA

pre 16 godina

@ Za i protiv...???
Veliki deo glavnih tekstova u medijima je cista propaganda. Veliki deo komentara je komentar na tu propagandu i glasine.I sta imamo?
Opstu zabunu i dezorjentaciju!!!
Kome to odgovara?
Nesposobnim i nedobronamernim(da ne kazem i ponajvise mafiji).
Sta su cinjenice?
Cinjenice su:
- da se u FSS ne radi dobro.
-da Klemente i pomocnici nisu birali najbolje fudbalere, nego kombinovali po nekom nejasnom nacinu
-da je iracionalan pristup Zvezdasa i Partizanovaca svakom izboru reprezentativaca
-da su rezultati sa slabim ekipama posledica loseg rada i slabe pripreme i selekcije reprezentativaca
-da pojedini ljudi koji su stekli novac u proteklim kriminalno-politickim zurkama(mislim na poslednjih 20 godina)plasiraju novac kako su ga i stekli. Dakle kriminalno. Ako takav novac plovi i u fudbalskoj Srbiji, onda nema srece jos za dugo.
-oteran je Petkovic, jer nije odgovarao nekim klanovima. Rezultat je imao.
-doveden je Klemente, neafirmisan i nebitan strucnjak za velika ostvarenja, a za nas je sama kvalifikacija veliki uspeh.Nije je bilo.
-Terzic nema kapacitet ni po kom osnovu za posao koji radi, jer nema nikakvog napretka. Naprotiv, ima gora konfuzija.
-Terziceve opaske na clanak iz Pilotike su potvrdile sumnje koje se pojavljuju u vezi njega. Sta je istina? Nije bitno, ali Terzic nema rezultat!!! Najgore kod njega je sto ne rukovodi i ne upravlja u cilju resenja, nego u cilju licnog opstanka.
-u Srbiji niko nikome ne veruje i svako moze osporiti svakoga......
Ovo zadnje je i najveci problem, jer je izgubljena orjentacija i kriterijum za kvalitet. Sve je izjednaceno i sve ima prodju( samo ponudi i ravnopravno ucestvujes).
To dalje znaci da su jednaki uslovi za promovisanje lazi i prevare sa onima za promovisanje stvarne i ozboljne kreacije za napredak i evoluciju u kvalitet.
Da li je to noramlno za ovu etapu razvoja Srbije?
Nije!!!
Sta uraditi?
................................................................

-

SIMONNE

pre 16 godina

Veliki pozdrav i podrska g-dinu Terzicu, tuzno je da je ustuknuo pred polusvetom kvazistrucnjaka na celu sa genijalnim trenerom koji je jos uvek misli da je 91 ili jos bolje pred onim sto je izmislio formaciju 7-3-0 sa ambicijom da udje u Ligu Sampiona.

Milan I.

pre 16 godina

Coveka je bez valjanih razloga oterao Terza jer mu je vaznije misljenje Djore, Kosana i ostalih kafanskih likova kojima je krajnje vreme da se sklone iz naseg fudbala. Ne kazem da Klemente nije gresio, ali je bar oformio mlad i perspektivan tim za koji sigurno zna na cemu treba da poradi. Dodajem i da su ga igraci zagotivili, a i on je procitao nas mentalitet sto bi mu u mnogome pomoglo u buducem radu. Kad pomislim na brojne "nominacije" za novog trenera Srbije, ostalo mi da za to mesto predlozim TANDEM : BUREK I MIKI DJURICIC

mina

pre 16 godina

tresla se gora, rodio se mis! svi se nesto iscudjuju i pretresaju odavno poznate stvari, bar onima koji znaju da sastave dva i dva. nimalo nisam zatecena informacijama da je cosa nostra u nasem sportu, konkretno fudbalu. i pre tragicne smrti, ubistva bulatovica, koje nikada nije i nece biti otkriveno, je to bila baza za odlicno bogacenje polupismenih, sa "diplomama" i jakim uporistem u podzemlju. a kada se vratimo unazad, videcemo da su skoro svi koji su se navadili na taj "hlebac", pokojni. nije to zbog navijaca, ili ih je zbog velike angazovanosti i posla, strefila srcka. a sto se don terze tice, taj ce sem ofk-e, koja je njegova prcija, maznuti i zvezdu i partizan i mladi proleter, bivsi ml, obilic, i obilic, gde god moze da stavi sapu. nije vazno na koga ce se papiroloski voditi.pa on je svoju priucenu sekretaricu ostavio da mu cuva poziciju u ofk bg, na funkciji direktora, i sve mu se odvija u istoj familijarnoj kuhinji.necemo ni znati iz koje senke vodi i diriguje, a o njegovom hapsenju, nema govora, namazan je dovoljno i ima ledja...za selektora posto milutinovic otpada, mozda bi nemac znao da vojnickom disciplinom i autoritetom vrati ove momke na pravi put, znaci mateus ili muslin kojeg cene i igraci i navijaci, a nije poltron.nemojte da me pljujete, zensko sam, ali znam o fudbalu vise od cica djore luzera!!!

zemunac

pre 16 godina

ma vazno je da su kosan i djoric rekli svoje nista drugo nije bitno,ako su dva tako ''eminentna strucnjaka'' odlucila neka je
nama samo ANTIC moze da bude selektor po meri jer nebi smeli ni da mu se obrate smrde koje su u tzv. strucnom odboru!!!

IvanNish

pre 16 godina

Ma sta radi uopste taj odbor koji postavlja i smenjuje trenere na celu sa Kosanom!?Oni samo nesto kritikuju a sami nista nisu uradili!Klemente je najmanje kriv,a ti sto su ga postavili treba i da odu,na celu sa Terzicem!nadam se da ce postaviti Stepanovica za treneta,ili mozda Mateusa?Samo disciplina treba nasim igracima,Mateus ima cvrstu ruku!!!A ne da radi ko sta hoce,sramota!!

зоран

pre 16 godina

А сад Адио а сад адио и ко зна где и ко зна кад...
За време Клементеа смо играли најгори фудбал и није он сменио генерацију Ђукић је те играче промовисао а они су стандардни у Порту, Вердеру, Фиорентини, Цска, Локомотиви итд. Коларова нема у репрезентацији јер је његов менаџер и Михајловићев менаџер односно Коларов је одкачио Терзића па га зато нема у репрезентацији.
ADIOS CLEMENTE

anarb

pre 16 godina

Ma Terzic treba da bude i predsednik FSS i selektor, i predsednik strucnog saveta od kog ce naklonost kupovati litrama rakije. Sem toga, imacemo najelegentiju facu na klupi od svih selekcija.
NEMA NAM SPASA!
Ionako nemamo neke fudbalere.

abdul

pre 16 godina

Ako dovedu Petka navijacu protiv reprezentacije.Covek koji nas je obrukao u Nemackoj,koji je igrao sa 6 odbrambenih igraca i koji je primio 6 komada da ponovo seda na klupu.UZAS!Bolje da ne idemo na veliko takmicenje nego da se brukamo.

sprite

pre 16 godina

molim decka pod nikom "buki bec" da mi ostavi mail da mu potanko objasnim zasto je klemente morao da ode..
Ja se zaista zbunim kada procitam koliko njih podrzava gosn klementea, znaci svidja vam se sto smo ostali kuci kraj, sto nismo na EP, svidja vam se igra protiv jermenije, finske, portugala???
Ljudi, jel vama dobro?? jeste li drogirani?? Od 14 meceva samo u gostima protiv finske videlo se nesto ozbiljno
A ti buki nesto na racun Petka?? coveka koji je bio ispred spanije sa jednim primljenim golom u kvalifikacijama, zalim te..

debakl

pre 16 godina

"Ja drugu državu od Srbije nemam. Ja sam ovde rođen, ovde su mi rođeni roditelji, ovde sam odrastao, Srbija je moja zemlja i ja nemam gde da idem."

Kakve to veze ima. Nisu te to pitali, gde si rođen.

Ne razumem ljude

pre 16 godina

Piše neko - sad je vreme da se dovede Bora Militunović? Pa kako ti pada na um da će Bora da dođe među ove lakrdijaše? Što ti ne odeš iz Beograda u Trbušnicu? I neće Đukić iz "Partizana" u Terzićevu propalu kuću, koja prokišnjava i puna je pacova. Od naše reprezentacije neće biti ništa još tri godine. Prvo se moraju najuriti iz FSS sve neznalice i prevaranti, privatizovati klubovi, a onda težak rad i oporavak srpskog fudbala. Moraju se raspustiti sve organizovane navijačke grupe, huliganima zabraniti da pet godina dolaze na stadione, kao u Engleskoj. Tada će se vratiti prava publika i stadioni će biti puni. Zbog hiljadu siledžija, klubovi gube milione jer niko ne kupuje ulaznice, pa se zaista čovek pita gde je tim ljudima bio mozak kad su odlučili da sklope savez sa hiljadu đavola. To je i civilizacijska i velika ekonomska greška. Da, funkcionerima nije bilo do publike, krali su od prodaje igrača, ali sad više nemaju šta da prodaju. Ovo što ovde igra, niko normalan neće da kupi. Ziga, Ziga, Ziga... Ispao je Nikola Žigić Sveti Nikola, a momak pojma nema o fudbalu. Sedi na klupi, dok drugi igraju, čita "Zvezdinu reviju" i izjavljuje kako mu je želja da za "Crvenu zvezdu" zaigra u "Ligi šampiona". Genijalno! Svaka ti je Njegoševa. Pridružiće ti se i Đoković, kad završi tenisku karijeru. Velikog teniskog igrača, člana TK "Partizan", mladog i naivnog, nagovorili su da izjavi besmislicu kako će posle tenisa igrati fudbal u dresu svog najdražeg kluba. Tužna izjava. Posle toga, Đoković više nije dobio nijedan meč, izgubio je svih šest uzastopno! Ima Boga. Ovi iz "Partizana" poskidali su sve njegove slike, koje su bile na zidovima i na kojima se Đoković fotografisao sa Anon, Jankom i još mnogima, noseći crno-belie šalove. Ta crvena mašinerija ne poštuje nikoga. To se zove - upotreba čoveka.

ogi

pre 16 godina

".....otis`o je svak` ko valja, ostala je samo fukara i raja...."
E Klemente gde si dosao! Takvi smo ti mi Srblji, nazalost
SRAMOTA!!!!!

zukiDboy

pre 16 godina

Terzicu prijatelju, prvo par reci o tebi: Srbija(fudbal) u poslednjih 30 godina nije dozivela nista strasnije, nego tvoj dolazak na prdsednicku funkciju. Nemoj da se nadas, posto smo culi neke price, "Bicu do kraja zivota" na celu, ja potpisujem da neces!!! Kao, "Oticicu,ako nadjete boljeg od mene", pa ne mora da bude bolji, dovoljno je da bude pameteniji, a takvih je mali milion postenih ljudi, koji mogu odmah da te zamene. Idi prijatelju, dok je vreme, ako si covek, uradices to, snaci ces se ti, bilo gde da odes! Klemente, covek, nista, ama bas nista nije kriv, jer nije on odlucivao ko ce da igra, a ko nece, ili koga cemo da pozovemo, a koga necemo nego TERZIC. Zato se covek "Zakacio" sa covekom koji jedino moze nesto da uradi sa nasom reprezentacijom, a to je SINISA MIHAJLOVIC, koji je jedino trazio "Odresene ruke", tj. da se on pita za sve, ali cika Terza kaze, pa cekaj malo Miho, neide to bas tako.
E kad se "Resimo" Terzica, i dodje Miha, ljudi brige nema, pa ko bolje poznaje igrace, koji se trenutno nalaze u reprezentaciji nego On? Da nije Petkovic, ili Tumba, ma dajte molim Vas, nemojte to da nam radite, idi Terzicu, lepo te molimo ODLAZI iz Srbije!!!!!!!!!!!

X-star

pre 16 godina

Mladen Toronto (#106): SVAKA ČAST za komentar!

Dodao bih dve opaske:
Mi Srbi smo mnooooogo težak narod; nijedan stranac koji je stručnjak u svom poslu, a pritom ga obavlja savesno i pošteno, kod nas ne može da opstane duže od 1-2 sezone(Mathaeus, Zenga...).
Drugo, kad više od pola tima počne zvaničnu kvalifikacionu utakmicu kao da su krenuli na sahranu, bože me 'prosti, koji genijalac bi tu mogao bilo šta da promeni i kako? Vidim da mnogi zameraju Clementeu što "nije uspeo da motiviše igrače". Pa, zar treba selektor da motiviše igrače da daju sve od sebe igrajući za nacionalni grb?!?!
Koja neobjašnjiva razlika izmedju nas i zapadnih komšija kod kojih postoji pravi kult nacionalnog tima! Pogledajte s kakvim žarom oni igraju za svoje crveno bele kockice.

bo

pre 16 godina

kakva ekipa pa to je strasno. "strucni odbor" je zaista strucan. sve sami trofejni znalci sporta koji je kod nas obicna podvala i prevara. neko komentarise da je benhaker sedeo u posljskoj i pratio igrache. Sta da klemente prati kod nas. tekme na oranicama i njivama koje su namestaju kako ko stigne. Kakva smejurija od rukovodstva FSS. da nije fudbal nego badminton bilo bi smesno. Ovako je zalosno....

interista

pre 16 godina

@naka
alo bre covece ti ne znas sta pricas.....
znas da pljujes sve nase a jedan spanac(BASK!!!)ti je miliji.
prvo gledaj sta pises,jer nije hicfEld(a ne hicfIld kako si ga ti nazvao)nista sjajno osvojio sa grckom nego je to bio jedan drugi nemac, takozvani oto rehagel(pazi na redosled slova da nebi postao renagel)´...
covek koji je (valjda)srbin a pljuje sinisu mihajlovica(!) ili nije upucen ili misli da je prepametan, a taj sinisa koji je rodjen u vukovaru(nadam se da znas nesto o tom mestu)barem zna ko je i odakle je i zbog toga i jeste nasa LEGENDA jer se nije predavao pa makar morao da pljuje ili udara laktom..

sta bi sa onim:
Samo Sloga Srbina Spasava.....izgleda da to nekima nije vazno

Zoki

pre 16 godina

Znaci ovo je velika bruka...umesto da daju sansu coveku jedan ciklus od 4 godine pa da nam napravi normalnu reprezentaciju ovako cemo za svake kvalifikacije da imamo novog selektora i naravno uvek ono nase podmladjivanje ekipe i naravno nista od velikih takmicenja i vadjenje na to podmladjivanje...E moj Terzicu slaba ti je matematika i zato mislim da i ti pokupis svoje prnje pa se vrati u svoj OFK jer ce ispasti bez tebe....

desha

pre 16 godina

Ako je Klemente otisao ,treba da odu i ovi koji su ga doveli.
Sta ce nama stranac za trenera pored nasih strucnjaka kakvi su Kosan i Djora , ma idi bre nema nas nigde

milan

pre 16 godina

i terzic treba zajedno sa klementeom i on treba da ode iz fudbalskog saveza,sve sam cuo ali da sef strucnog saveza sastavlja spisak igraca to jos nigde nisam cuo dok bude korupcije i maminih i tatinih sinova nas fudbal ce ici nizbrdo,nasi igraci dodju da igraju za reprezentaciju samo da bi videli svije bliznje treba da se ugledaju na druge reprezentacije:francuze,hrvate da vide kako se igra za svoju zemlju!!!!!!!!

grobar

pre 16 godina

Eh...Ne treba nama trener,vec psihijatar.Kad dovedu pshijatra sigurno idemo na SP.To bi uradili i sa Klementeom,Mateusom,ma bilo kim.
ALI SAMO SA PSHIJATROM !!!

Sasa

pre 16 godina

Predlazem: Kosanovica za selektora, Djoru za trenera Zvezde, Ljupka Petrovica za predsednika FSS, Terzica za predsednika zajednice prvoligasa, Acu Bulica za glavnog sudijskog dispecera... Naravno, potpuna lutracija, svi koji su obavljali bilo koje funkcije od 1991 do danas, zakonska zabrana bar 10 godina, jer ko god novi da dodje, bice bolje, ali MORAJU SVI NOVI DA BI SVI STARI OTISLI, I TU MISLIM I NA KLUBOVE I NA ORGANIZACIJU. I naravno, nema takmicenja prve i druge lige sledecih pet godina, samo deca i amateri. Pa ako bude srece, da ponovo pocnemo 2013.

zuki_Kg

pre 16 godina

Ljudi, imam ja jedan predlog za novog predsednika FSS-e i selektora:
Ratko Mladic(predsednik), a Radovan Karadzic za selektora! Ne vidim drugo resenje @
Sramota, propadamo kao nacija, kao narod sve dublje i dublje, i to sve svojom krivicom ! Crazy Serb`s again!

Ja

pre 16 godina

Odlicno! Najzad ce vratiti u reprezentaciju "iskusnije igrace". Mlade vratiti tamo gde im je mesto: Ivanovica, Jankovica- na klupu, Kuzmanovica i Smiljanica u U21, Rajkovica u U17, a vratiti na veliku scenu dokazane igrace poput Milosevica,Djordjevica(nemam nista protiv njih i hvala za sve sto su ranijih godina uradili za rep.) uz obaveznog dedu za selektora sa pivskim bojlerom, taktikom 5-5-0, pametnim pogledom i pricama-mladi su, izgoreli su u zelji i sl. Crno nam se pise! Sve sto je valjalo, otislo je, a oni koji su valjali, a nisu hteli da odu, izbaceni su...

Kopito

pre 16 godina

sad ne uziva u svojoj Spaniji... kakav je to selektor kojem je lijeno biti malo duze u zemlji koju vodi... I nek je on VECINU igraca gledao sto su igrali za njega... pfff, neka ide...

interista

pre 16 godina

cekajte malo razumem ne svidja vam se kosanovic i tako dalje da ne nabrajam ali da jedan ljupko petrovic, osvajac kupa sampiona i interkontinentalnog kupa nije zasluzio mesto u strucnom odboru hm.....uostalom oni su koliko toliko uspeli da postanu fudbaleri a posle i treneri a mi mozemo da pricamo i da su glupi i ko zna sta ali i dalje su oni za nas visa matematika

ps.nadam se da nece ponovo neki super-stranac da nas vodi na jedan veliki turnir(hehe).ako vec mora onda moze da prodje mateus ali zenga nikako,jer je on pre nedelju dve dobio otkaz od rapida iz bukuresta jer su trenutno sedmi(!) u bugarskoj(!).sve u svemu mi se vise svidja muslin ili antic

зоран

pre 16 godina

Драго ми је да је отишао селектор али је ме страх чињенице да ће "Стручни" одбор предложити будућег селектрора. Ко је овом одбору дао име стручни? Ко је у њему стручан? Надам се да неће предложити Шестка јер је у Србији Еутаназија кривично дело и предлогом Шестка за селектора убили би српски фудбал за свагда и касније би "морали кривично да одговарају јер су прекршили кривични законик и устав Републике Србије" и извршили "Еутаназију" српског фудбала.

Aleksandar

pre 16 godina

Sram treba da vas bude sve u fudbalu.Ko ste vi da procenjujete necije kvalitete?
Gde ste u svetu?Nema vas nigde.Da li ste vi sposobni da sudite coveku koji je uradio
za ovu reprezentaciju ono sto od vas niko nije i ne bi.Niste u stanju da budete samokriticni.Vi,samozvani strucnjaci.Ne znam da li ova misljenja posetilaca neko od vas cita{u sta cisto sumnjam},posto vi ne znate sta ljudi od kojih vi i zivite , misle o vama.Treba da se stidite i da vas je sramota od ovog naroda.

mingos PFC

pre 16 godina

Za našu reprezentaciju jedina nada, uteha i spas je Aca Trifunović jer on zna "vaspitno" da utiče na mentalitet naših "prekaljenih patriota". Verujem da on jedini ima svoje ja i svoju harizmu koju nikada nije kompromitovao.

Mua

pre 16 godina

...dobro,a koja je Klementeova druga referenca za ostanak na klupi sem to sto je stranac? Da je ovakve rezultate imao BILO KO od nasih trenera,pa cak i neke toliko cenjene legende,javnost bi bila jedinstvena u oceni da se smene...

Poznavalac

pre 16 godina

Ako je nego gledao Klementeovo gostovanje na SOS-u mogao je samo da konstatuje da je on demagog a la Miljanjic. Dosta demagogije pocnite da radite nesto sa nasim jadnim futbalom.

jova zmaj

pre 16 godina

Ok je to da kao on i nije najbolji za taj posao, meni samo smeta ta komisija ko je bre u toj komisiji uopste (ili upravnom odboru sta god), ako je tamo milovan djoric onda mi je sve jasno, tako je bilo i pre nekoliko godina sa mladom reprom dok je on bio tamo, a cim je otisao procvetala i reprezentacija, ne kazem da je klemente bio najbolji izbor za selektora al brate ovi definitivno nisu najbolji izbor za taj odbor ili kako god da se zove

Nikolica

pre 16 godina

Sto bi rekao Mile: "Alo...bre"!
Svi Klementeu zameraju sto ne zove Djordjevica, Vukica,Gavrancica... Ok, ti igraci jesu dobri, bili su dobri u proslim kvalifikacijama, ali... Mora da dodje do podmladjivanja! Pa zar treba Krasica, Kuzmanovica, Smiljanica, Jankovica i ostale mlade da ne zove zbog Djordjevica koji ima 36 godina... Svaka cast njemu, igra vrhunski, ali jednom mora da stane. Vukic ne igra skoro nista u Sahtjoru, Gavrancic je ok, ali mislim da bi svaki covek u ovoj drzavi pre pozvao Ivanovica i Stepanova...
Sasa Ilic je mozda bio potreban, ali Klemente je forsirao drugu vrstu igre u koju se on ne uklapa, a forsirao je zato sto nemamo neke brze napadace koji bi mogli da koriste igru Sase Ilica sa raznim ubacivanjima. Moje licno misljenje je da za Kovacevica nema nesta, covek nista nije uradio...

Sad se postavlja pitanje koga za selektora... Nasi Kinezi ne mogu,Muslin takodje, Antic nece... Sad svi podrzavaju Djukica, koji realno jeste dobar trener, ali nama ni on nece zavrsiti posao. Nama treba trener motivator, kao sto je Bilic u Hrvatskoj, a ne Djukic koji je reprezentaciju uspesno vodio protiv boljih timova, to je i Klemente odlicno uradio. Mozda je Mateus dobro resenje, ali u svakom slucaju to bi trebao da bude veliki motivator kao sto je Sinisa Mihajlovic. Sve u svemu, po meni glavni krivac je Predsednik Terzic, koji samo gleda da se ubaci negde u UEFA-u, a javnosti maze oci!

Ko se slaze da nam treba trener motivator i sposobni predsednik saveza (npr. Dragan Dzajic) neka preporuci komentar.

Pozdrav svim ljubiteljima fudbala!

interista

pre 16 godina

@naka
alo bre covece ti ne znas sta pricas.....
znas da pljujes sve nase a jedan spanac(BASK!!!)ti je miliji.
prvo gledaj sta pises,jer nije hicfEld(a ne hicfIld kako si ga ti nazvao)nista sjajno osvojio sa grckom nego je to bio jedan drugi nemac, takozvani oto rehagel(pazi na redosled slova da nebi postao renagel)´...
covek koji je (valjda)srbin a pljuje sinisu mihajlovica(!) ili nije upucen ili misli da je prepametan, a taj sinisa koji je rodjen u vukovaru(nadam se da znas nesto o tom mestu)barem zna ko je i odakle je i zbog toga i jeste nasa LEGENDA jer se nije predavao pa makar morao da pljuje ili udara laktom..

sta bi sa onim:
Samo Sloga Srbina Spasava.....izgleda da to nekima nije vazno

Buki Bec

pre 16 godina

Jedna velika trgedija. Covek je vratio dostojanstvo nasoj repki. Nazalost Srbija ima kratku pamet, pa shodno tome brzo se zaboravilo blamiranje na SP u Nemackoj. Ali strucni odbor, pazite kakve marke: Bata DJora, Kosan, Petko i slicni su se uzjogunili. Naravno, dosao je neko i probudio iz sna mrmote naseg fudbala. Objasnio da je 2007 a ne 1980-ta. Sta se dogodilo? Smena!!!! Sve sto je pametno i napredno jednostavno ne prolazi i tacka. Gledajte gde su nam ekipni sportovi izuzev Vaterpola koji je u svedskim razmerama manje popularan od kriketa. Ali neka gospodo terajte i dalje pa moracete valjda i vi nekad da odete. Makar cekali da priroda uradi svoje. Ah da, cujem najozbiljniji kandidat je Gosp. Antic, coveku je vec pet godina zanimanje "pecenje rakije" na Zlatiboru. U to ime ziveli.

aca

pre 16 godina

kolko sam cekao taj dan hvala bogu !!!!!

briga me ko ce biti trener
ali samo da pozove kezman i druge prave igrace kao djordjevic vukic gavrancic i ostali i da daju sve od sebe za plasam za sp
samo to

NAPRED SRBIJA

Srb-in

pre 16 godina

Pa naravno da je zeleo da ostane. Ko bi mu drugi dao toliku godisnju platu za par radnih dana mesecno.
Ipak je najbolje da samo Srbin bude selektor reprezentacije Srbije. A imamo kvalitetnih ljudi! I imamo igraca koji mogu da odvedu reprezentaciju na svetsko prvenstvo.

Kopito

pre 16 godina

sad ne uziva u svojoj Spaniji... kakav je to selektor kojem je lijeno biti malo duze u zemlji koju vodi... I nek je on VECINU igraca gledao sto su igrali za njega... pfff, neka ide...

Jeca

pre 16 godina

Adios,Javier!
Bilo je je grozno,dok je trajalo...
Sad je hvala Bogu gotovo!
Uz malo srece vise te necemo vidjati u Srbiji...
A nadam se da ce na tvoje mesto doci neko ko ga je zaista ZASLUZIO!

Ryan

pre 16 godina

Konacno jedna razumna odluka saveza.Covek je dozivio potpuni fijasko i jos se trpa da ostane i daje izjave ''Voleo bih da ostanem'' i slicno?Zasto bi on to voleo?Voli nas,a?Doveden je da nas vodi na EP,nije to ispunio i otkaz je cista logika.Adios iho mio,porke,porfavor...

ред и прогрес

pre 16 godina

Клементе је отишао и хвала Богу. А да ли ће и Терзић? Неће!! Када је био Миљанић мислио сам само овај да оде и биће боље али није дође Пикси па Толе (Томислав Караџић) а зад Терза. Мислио сам да ће и после Милошевића да нам буде боље али није како сам очекивао. Изгледа да у Србији нема неког ко стварно воли Србију неко ко ако га не иде подноси оставку. Нема у Србији људи који истински воле Србију као наши предци пре 1918. већина мојих суграђани би продала Србију због ЕУ и шаке долара е па због тога смо овде где јесмо и у фудбалу немамо патриоте ни у Фудбалерима ни у навијачима ни у политици. Требамо да се угледамо на Бразил у свему не само у фудбалу већ и љубави према својој земљи и они не живе нешто екстра али воле своју земљу и за њих не постоји ништа другу ни САД ни НАТО ни..... само Бразил. Терзић је своју ароганцију показао кад је Партизан избачен из свих УЕФИНИХ такмичења на 1 год у тренутку док су се у Ниону водиле битке да су Партизанови навијачи били малтретирани и да нису они ти који су започели нереде Терзић је ладио ..... у једном кафићу у Будви и смешкао се док је вице шампион земљи чијег је од савеза предсеник спашавао своју кожу њему је пуцао ..... е тада сте господине Терзићу изгубили сво поверење свих гробара јер нисте ни покушали да помогнете Партизан да сте бар покушали. Тада није кажњен само Партизан већ села Србија је окарактерисана као хулиганска земља јер смо тамо били дочекани као државни непријатељи број 1 и свако ко је вио тамо зна да је реакција ГРОБАРА исправна без обзира на све санкције које сносимо не можемо да дозволимо да нас неко малтретира и дам пљује по земљи СРБИЈИ и да нам одузима заставе и скида мајце па није на тим заставама био кукасти крст већ ДВОГЛАВИ БЕЛИ ОРАО

Srbija uvek u srcu

pre 16 godina

suuuper!!! sada samo molim da mateus dodje!!!ako je on uspeo da uvede partizan u ligu sampiona onda sam siguran da ce srbija otici na svetsko prvenstvo:)

Jack Dempsey

pre 16 godina

mislim da je ovo dobra odluka ali me nervira jedino što su je pogrešni ljudi doneli. ja nemam pojma po čemu je jedan kosanović stručan da donese takvu odluku. aj ljupko je osvojio kup šampiona pa se još i može razumeti. u stručnom odboru bi trebali sedeti ljudi poput radomira antića, veljka aleksića i dušana bajevića (bez obzira na neslavnu epizodu na marakani).
inače, clemente je od početka bio pogrešno rešenje. mislim da on nije čovek koji će razigrati jednu mladu ekipu. a ukoliko žele da podmlade tim i istovremeno da naprave neki uspeh onda su trebali zvati wengera. naravno to je nemoguće. mi smo imali dosta mlad tim sa nekoliko veoma talentovanih igrača. međutim, taktičke ideje selektora mi uopšte nisu jasne bile. sve je bilo nekako bzvz. jedan janković za kojeg iskreno mislim da je odličan igrač je se uglavnom krio po autliniji. zašto? zar nebi bio efikasniji da je igrao polulevo iza špica i tako koristio svoju jaču desnu nogu. ipak svi znamo kakav šut ima boško janković. gledao sam nekoliko puta hrvatsku repku i oduševio me je luka modrić. za razliku od naših, taj momak TRAŽI loptu i kad je dobio on iskoristi prostor ako ga ima ili šalje loptu dalje ka igraču koji je u boljoj poziciji. to je moderan fudbal, strašan igrač. krasić to koliko toliko pokušava ali njemu samo preostaje da nekim soloprodorima napravi prostor jer su svi ostali sakriveni kraj aut linije i nemogu previše uticati na igru. btw, isti problem sam primetio i u zvezdi kod kosanovića.
poslednja utakmica protiv kazahstana je priča za sebe. kao prvo, šta će anđelković u reprezentaciji? ok, dečko se bori ali NE ZNA da centrira. potpuno je bezopasan u napadu a žali bože i kakav je u odbrani. koliko golova je zvezda samo primila zbog njegovih kikseva. aj tutorić je koliko toliko zaslužio, imao je nekoliko odličnih utakmica ove jeseni (ali i kikseva) i u redu je što je nagrađen za to. a pritom je reč o nebitnoj utakmici i nema baš mnogo boljih igrača od njega koji su bili u kombinaciji zbog obaveza u svojim klubovima. ali vrhunac gluposti je napravio kad je počeo sa 3 klasična napadača - žigič, jovanović i despotović. pa ljudi moji, to se ne radi. kakve koristi on ima od 3 klasnična napadača? oni su u početku jedan drugome stajali na nogama, posle je jovanovića stavio na levu stranu. zašto odmah nije stavio malog tošića ako je već hteo tako da igra? ili kao što sam ranije napomenuo, jankovića polulevo, babovića poludesno a krasića centralno i rokenrol.

za mesto naslednika mi trenutno padaju nekoliko kandidata na pamet:
RADOMIR ANTIĆ bi bio odlično rešenje ukoliko je voljan da dođe
WALTER ZENGA je sledeći kandidat, mislim da je trenutno bez angažmana
LOTHAR MATTHAUS je sledeći, kao i zenga odlično poznaje srpski fudbal.
SINIŠA MIHAJLOVIĆ je sledeći na listi jer donosi sa sobom dozu agresije i dokazao je da se ne plaši kojekave "miljanovštine".
MIROSLAV ĐUKIĆ je još jedno zanimljivo ime ali iskustva sa šakotom i vujoševićem su nas naučila da ne uzimamo trenere koji su trenutno u zvezdi ili partizanu.
trenutno mi još jedno ime pada na pamet: SREĆKO KATANEC

nikako nebi smeli da uzmemo nekog tumbakovića ili tako nekog jer to bi značilo da je novi selektor u stvari milovan đorić.

PS: kombinacija ZENGA-MATTHAUS zvuči zanimljivo. da li bi stari interov tandem pristao da zajedno vodi srbiju?

зоран

pre 16 godina

@naka
Зашто остављаш неке коментаре о којима немаш везе? Зашто упоређујеш Нас и Грке и нашег тренера којем знаш име и тренера Грчке којем незнаш ни име али си чуо да је Немац е па тај човек се зове Ото Рехагел а не Отмар Хицфелд и неукусно је поредити Рехагела и Клемтеа јер је Рехагел један од најбољих тренера Немачке а Клемте? Шта он има иза себе? Рекао нам је у лице? Људи као Ти омаловажавају свој народ и своје играче и имају лоше мишљење о свом народу! Ми имамо изузетне играче и са квалитетним тренером какав сигурно Клементе није можемо до врха
Напред БЕЛИ ОРЛОВИ

sprite

pre 16 godina

molim decka pod nikom "buki bec" da mi ostavi mail da mu potanko objasnim zasto je klemente morao da ode..
Ja se zaista zbunim kada procitam koliko njih podrzava gosn klementea, znaci svidja vam se sto smo ostali kuci kraj, sto nismo na EP, svidja vam se igra protiv jermenije, finske, portugala???
Ljudi, jel vama dobro?? jeste li drogirani?? Od 14 meceva samo u gostima protiv finske videlo se nesto ozbiljno
A ti buki nesto na racun Petka?? coveka koji je bio ispred spanije sa jednim primljenim golom u kvalifikacijama, zalim te..

Rus

pre 16 godina

Dujkovic nece, Antic nece, Milutinovic nece, Tumbakovic ne moze, Mihajlovic se razmislja i ko nam onda preostaje? Miroslav Djukic! Grobari, preca je repka od bilo kog kluba, a isto to je rekao i Tomislav Karadzic koji ce sigurno pustiti Djuku, bude li on jedini kandidat za trenera reprezentacije.

Sasa

pre 16 godina

Oterali su ga zato sto nije domaci trener. Secam se da je Kosanovic izjavio, kada su izabrali Klementea, da nije dobro sto smo uzeli stranog selektora, jer ce to da skodi ugledi nasih trenera u inostranstvu. JASNO JE DA SU SE UPLASILI ONI STO SU GA OTERALI, JER SU ONI USTVARI TI NASI TRENERI. SRAMOTA

Pedja,Cacak

pre 16 godina

BRUKA???
Mislim da je zasluzio da ostane.U vecini anketa sprovedenih na raznoraznim medijima,navijaci su vecinski izrazili podrsku "malom Napoleonu"! E sada posto su gospoda iz FSS i ostalih super kvalitetnih saveta istog saveza doneli odluku,svaki komentar je suvisan?
Mislim da Havijer Klemente nijednog trenutka nije bezao od odgovornosti.Naprotiv, ukazivao je na probleme naseg fudbala,najiskrenije i najrealnije(ma kako to kome zvucalo)?Istina i realnost najvise bole,tako da mnogi bi trebalo debelo da pocrvene pred ovim Baskijcom?
Covek nijednog trenutka nije krio da mu je zelja da nastavi saradnju sa FSS ali kao i u vecini oblasti zivota u ovoj napacenoj zemjli,to nikako nije moglo da bude.
Nama i nasim "strucnjacima" kada bi doveli i Lipija,Kapela i Murinja zajedno,nasli bi im manu.Nije ni cudo sto nam je ovakav fudbal i sto imamo ovoliko publike na stadionima?
Hvala Klementeu ako nizasta drugo,onda za iskrenost,srcanost i doslednost u stavovima i principa od kojih neodustaje!
Covek bez stava i principa,nije covek.Sta mislite,sta fali od svega ovoga ovim nasim strucnjacima u svim organizacijana,savetima,odborima,klubovima,zajednicama???WAT898H

зоран

pre 16 godina

Шта Ви људи пишете? На којим анкетама Му (Клементеу) је народ дао подршку? Најбоља анкета су му биле по 300 навијача на утакмицама са Пољском и Казахстаном. Зашто му тамо нисте изразили подршку? Сви сте кукали на Кежмана!!!! Па где смо сад без њега!!!! Пантелић је дао један гол у квалификацијама!!!!! Жигић их је дао више али против Казахстана, Азербејџана и Јерменије а кад дође неко јачи Португал, Пољска, Финска нема Жиге!!

naka

pre 16 godina

Sad trebaju MAGOVI STRUKE LJUPKO-5-0(psv)4-0(zenit),Bata đora(2-6;Hrvatska)KOSAN(.......čovek bez kupa u srpskom fudbalu)da predlože KANDIDATA:
-ŠESTKovića(možda će sina rehabilitovati)
-Antaru(koji kaže da NEĆE da trenira-čeka klub 5 godina-zadnji mu ispao iz lige
-Sinišu-Zvezdaš sam,ali ga nikad nismo voleli jer je ...A da, predložio Kosana za PRVOG pomoćnika
-Đuku,Stepija....i ostale gde ćemo se non stop gložiti Zvezda-Partizan itd.
Oterati čoveka smo što nam je u lice rekao ko smo to liči na nas.Hicfild isto u početku nije uspeo kad Grka,a kasnije znamo šta je bilo.Popustivši,populistički,Terzić je definitivno izgubio podršku od svih.Zar se nada da će ga Kosan,bata đora i ostali sad zavoleti.Sve u duhu našeg premijera:Kritikujmo bez argumenata,ne predlažimo druga rešenja,pretimo svetu praznim puškama i budimo jedinstveni BASTION IDIOTLUKA I KRETENIZMA u Evropi.

Dik

pre 16 godina

Steta za Klementea jer je odlican trener. Samo se nadam da sledeceg trenera nece birati strucni savet u kome sede nasi najveci fudbalski "strucnjaci" Kosanovic, Petrovic i Djoric. Kad vi uradite nesto u fudbalu shvatice te razliku izmedju trenera i "vecitih strucnjaka"

milos

pre 16 godina

Ako je tacna informacija iz danasnje stampe, da je jedan od kandidata, a mozda i najveci kandidat za selektora, Ilija Petkovic, onda Srbi treba da izvrse kolektivno samoubistvo, Jak mi Strucni odbor, sacuvaj boze.

Srdjan

pre 16 godina

Eto mesta za našu mafiju da ponovo uzurpira mesto selektora

Samo je pitanje hoce li državni tim predvoditi veliki istaknuti internacionalni stručnjak Milorad Kosanovic ili njegov ni malo manji i poznati kolega Ljubiša Tumbaković. Kakve slatke muke naseg saveza!

tomatomic

pre 16 godina

mozda je bolje sto mu nije produzena saradnja, i mislim da bi novi selektor koji bude trebao da bude nas covek i to neko ambiciozan i ko ima neka moderna shvatanja,i mislim da je najbolje resenje za to Djukic ili mozda Mihajlovic,i mislim da ako neko od njih bude selektor da cemo se kvalifikovati za sledeca takmicenja.Mislim da Klementeov stav da smo imali mladu selekciju i da smo zbog toga platili danak,ne pije vodu,po meni imao je dobre igrace i jednu od boljih Evropskih selekcija,kojoj je mesto na Euru 08,zato hvala mu na saradnji,a Srbija treba nekog novog i nekog ko oseca svoju funkciju kao svetinju.

johnny

pre 16 godina

boze moj dal su normalni PETKOVICA PONOVO za selektora? pa da vrati savu milosevica i sina u tim....platite bre antica ili boru,mada sta kaze poslovica "kolko pare tolko muzika"

knez

pre 16 godina

Terzicu ti si trebao da odes.Lepo sto si ga doveo,al uslove koje si mu dao u ugovoru su...Poljski trener Leo Ben Haker je sve vreme kvalifikacija boravio u poljskoj i pratio tamosnju ligu.A Klemente?Boliga uvo,ima veliku platu(neznam samo kolika mu je)i nemora se muci.Sta mu Terzic kaze to i uradi.Stoga,TERZICU NAPOLJE!!!!!!!!!!

зоран

pre 16 godina

А сад Адио а сад адио и ко зна где и ко зна кад...
За време Клементеа смо играли најгори фудбал и није он сменио генерацију Ђукић је те играче промовисао а они су стандардни у Порту, Вердеру, Фиорентини, Цска, Локомотиви итд. Коларова нема у репрезентацији јер је његов менаџер и Михајловићев менаџер односно Коларов је одкачио Терзића па га зато нема у репрезентацији.
ADIOS CLEMENTE

delija Tokyo

pre 16 godina

Gospodine Klemente, zelim Vam sretan put i mnogo uspesnog rada ubuduce. Sta ce te Vi ovde u ovoj zemlji koja ima 6 miliona selektora.Vi ste gospodin covek.Hteli ste da pomognete ali Vas neznalice nece. Sretno.
Koji su bre ljudi ovi sto sacinjavaju komisiju.Odakle oni isplivase. Oni su ista bagra kao i strucni savet (Kosan, Ljupko, Djora,Ivancevic itd). Pre neki dana na SOS-u Ivancevic nesto rece i ostade ziv. Kaze covek imamo mi nase strucnjake koji su se dokazali u inostranstvu.Koji su to? Gde su se dokazali ? U Kini , Jordanu. Emiratima, Indoneziji. Sve zemlje fudbalske velesile. Koji se nas trener dokazao u nekom velikom evropskom klubu pa makar bio i pomocnik a da nije pocetnik.Kakve su to diplome koje Djora deli i kakvu reputaciju ima nasa skola za trenere. To se vidi po ucinku nasih fudbalskih klubova. To sto mi radimo ne radi niko. Svake dve godine menjamo selektora.Kosarkasi su naucili od fudbalera. I sada ce da dodje neki "nas strucnjak" iz zemlje koji ce da sedi u Beogradu i da se lomata po Cacku, Smederevu, Lucanima da trazi igrace za reprezentaciju. Koliko smo odigrali jakih prijateljskih utakmica. Nece li novi selektor da proba novih 30 igraca da vidi njihove mogucnosti a kvalifikacije za SP pocinju u septembru.Da li cemo da dovedemo selektora koji ce ( daj boze) da se plasira na SP a tamo dozivi debakl kao u Nemackoj i da onda prica kako atmosfera nije valjala. Samo stranac spasava nas fudbal. Stranac koji nece da se obazire na demagoge i sujetne licnosti iz naseg okruzenja. Hrvati su u kontinuitetu na svim takmicenjima jer nemaju demagoge poput Miljana (iz senke) Djoru, Kosana. Ljupka i ostale a takodje i novinare iz senke Bobija Jankovica, Milojka Pantica, Topalovica (SOS) i ostalo češ drustvo iz Madere.

abdul

pre 16 godina

Ako dovedu Petka navijacu protiv reprezentacije.Covek koji nas je obrukao u Nemackoj,koji je igrao sa 6 odbrambenih igraca i koji je primio 6 komada da ponovo seda na klupu.UZAS!Bolje da ne idemo na veliko takmicenje nego da se brukamo.

@marco@

pre 16 godina

Gledam pojedine kometare i ne mogu da se nacudim koliko ima plitkih ljudi:

1.Klemente je placen koliko zasluzuje cak i manje od toga,i sam kad je dosao za selektora je izjavio da je imao ponudu za veci novac ali se zbog nasih mladih igraca opredelio za Srbiju-tako da treba da je sramota sve one koji tvrde da nam je uzimao pare,imam pitanje za takve ljude da li bi se oni i dalje bunili da primaju toliko?I da li su mozda Klementea placali iz svog dzepa?

2.Na mesto novog selektora nece Mihajlovic (zbog sukoba sa TERZICEM,nece ni ANTIC zbog toga sto zna sta se radi i opet ima bolesnika koji komentarisu kao da je on pekao rakiju poslednjix 5 god. i da je propao,a sto u svom komentaru nisu napisali da je on jedini trener u svetu koji je vodio 3 najveca Spanska kluba podseticu to su ATLETIKO M.,REAL M.,BARSELONA.....

3.E a sad da pitam sve vas koji ste skloni kritikovanju Klementea: Ko je od vas bio na mecu sa Poljskom da podrzi nase igrace? Naravno niko jer vam je bilo udobnije u toplim foteljama pored TV-a,niste se mrzli kao nasi igraci i valjali u blatu i posle imate obraz da pljujete ovde po igracima,da ste bili na tekmi i navijali pa i da razumem,ali ovako....

4.Ja sam se od uvek pitao zasto se te male utakmice kao protiv Kazakstana,Azejberdzana,Jermenije odrzavaju u BG-u na polu praznim tribinama???Kad bi u svakom drugom gradu u Srbiji bili puni stadioni....Ali izgleda da u savezu imaju neku svoju racunicu za svoj dzep,tesko im je da izadju iz BG-a...Oduvek je bilo slicna situacija i sa Partizanom i Zvezdom svaka znacajnija tekma u evropi ili derbi ne zna se da li ima prenos do zadnjeg trenutka....pitao sam se zasto,pa zato da bi neko napunio svoj dzep ako dodje jos 2-3 hiljade beogradjana na tu foru,a za ostatak Srbije nije vazno samo se izgleda u BG-u navija....Samo u BG-u postoje navijaci reprezentacije,Zvezde i Partizana,ostatak Srbije po celnicima fudbalskih iz saveza ne zna sta je navijanje...

5.E pa draga Gospodo iz saveza i Pretsednici Zvezde i Partizana da bi jedan prosecan gradjanin iz unutrasnjosti nase lepe zemlje dosao na utakmicu treba mu najmanje 1 500 za kartu,1 000 za povratnu autobusku,i jos 1 000 da se nesto jede pre i posle tekme,e to su minimum 3 500 za trosak a ako se zna da je prosecna plata 10 000 razmislite ko ce da vam dodje na utakmice vise od 1-2 god iz unutrasnjosti,a vi tim ljudima ne retko uskracujete pravo na TV prenos koji oni opet placaju TV pretplatom...ne placaju da bi gledali Nacionalnu Geografiju i sl.....

NIKO NE MORA DA PREPORUCI OVAJ KOMENTAR,i ne nadam se da ce neko jer je brutalno istinit...

BRKAJLIJA

pre 16 godina

@ Za i protiv...???
Veliki deo glavnih tekstova u medijima je cista propaganda. Veliki deo komentara je komentar na tu propagandu i glasine.I sta imamo?
Opstu zabunu i dezorjentaciju!!!
Kome to odgovara?
Nesposobnim i nedobronamernim(da ne kazem i ponajvise mafiji).
Sta su cinjenice?
Cinjenice su:
- da se u FSS ne radi dobro.
-da Klemente i pomocnici nisu birali najbolje fudbalere, nego kombinovali po nekom nejasnom nacinu
-da je iracionalan pristup Zvezdasa i Partizanovaca svakom izboru reprezentativaca
-da su rezultati sa slabim ekipama posledica loseg rada i slabe pripreme i selekcije reprezentativaca
-da pojedini ljudi koji su stekli novac u proteklim kriminalno-politickim zurkama(mislim na poslednjih 20 godina)plasiraju novac kako su ga i stekli. Dakle kriminalno. Ako takav novac plovi i u fudbalskoj Srbiji, onda nema srece jos za dugo.
-oteran je Petkovic, jer nije odgovarao nekim klanovima. Rezultat je imao.
-doveden je Klemente, neafirmisan i nebitan strucnjak za velika ostvarenja, a za nas je sama kvalifikacija veliki uspeh.Nije je bilo.
-Terzic nema kapacitet ni po kom osnovu za posao koji radi, jer nema nikakvog napretka. Naprotiv, ima gora konfuzija.
-Terziceve opaske na clanak iz Pilotike su potvrdile sumnje koje se pojavljuju u vezi njega. Sta je istina? Nije bitno, ali Terzic nema rezultat!!! Najgore kod njega je sto ne rukovodi i ne upravlja u cilju resenja, nego u cilju licnog opstanka.
-u Srbiji niko nikome ne veruje i svako moze osporiti svakoga......
Ovo zadnje je i najveci problem, jer je izgubljena orjentacija i kriterijum za kvalitet. Sve je izjednaceno i sve ima prodju( samo ponudi i ravnopravno ucestvujes).
To dalje znaci da su jednaki uslovi za promovisanje lazi i prevare sa onima za promovisanje stvarne i ozboljne kreacije za napredak i evoluciju u kvalitet.
Da li je to noramlno za ovu etapu razvoja Srbije?
Nije!!!
Sta uraditi?
................................................................

-

зоран

pre 16 godina

Драго ми је да је отишао селектор али је ме страх чињенице да ће "Стручни" одбор предложити будућег селектрора. Ко је овом одбору дао име стручни? Ко је у њему стручан? Надам се да неће предложити Шестка јер је у Србији Еутаназија кривично дело и предлогом Шестка за селектора убили би српски фудбал за свагда и касније би "морали кривично да одговарају јер су прекршили кривични законик и устав Републике Србије" и извршили "Еутаназију" српског фудбала.

Ne razumem ljude

pre 16 godina

Piše neko - sad je vreme da se dovede Bora Militunović? Pa kako ti pada na um da će Bora da dođe među ove lakrdijaše? Što ti ne odeš iz Beograda u Trbušnicu? I neće Đukić iz "Partizana" u Terzićevu propalu kuću, koja prokišnjava i puna je pacova. Od naše reprezentacije neće biti ništa još tri godine. Prvo se moraju najuriti iz FSS sve neznalice i prevaranti, privatizovati klubovi, a onda težak rad i oporavak srpskog fudbala. Moraju se raspustiti sve organizovane navijačke grupe, huliganima zabraniti da pet godina dolaze na stadione, kao u Engleskoj. Tada će se vratiti prava publika i stadioni će biti puni. Zbog hiljadu siledžija, klubovi gube milione jer niko ne kupuje ulaznice, pa se zaista čovek pita gde je tim ljudima bio mozak kad su odlučili da sklope savez sa hiljadu đavola. To je i civilizacijska i velika ekonomska greška. Da, funkcionerima nije bilo do publike, krali su od prodaje igrača, ali sad više nemaju šta da prodaju. Ovo što ovde igra, niko normalan neće da kupi. Ziga, Ziga, Ziga... Ispao je Nikola Žigić Sveti Nikola, a momak pojma nema o fudbalu. Sedi na klupi, dok drugi igraju, čita "Zvezdinu reviju" i izjavljuje kako mu je želja da za "Crvenu zvezdu" zaigra u "Ligi šampiona". Genijalno! Svaka ti je Njegoševa. Pridružiće ti se i Đoković, kad završi tenisku karijeru. Velikog teniskog igrača, člana TK "Partizan", mladog i naivnog, nagovorili su da izjavi besmislicu kako će posle tenisa igrati fudbal u dresu svog najdražeg kluba. Tužna izjava. Posle toga, Đoković više nije dobio nijedan meč, izgubio je svih šest uzastopno! Ima Boga. Ovi iz "Partizana" poskidali su sve njegove slike, koje su bile na zidovima i na kojima se Đoković fotografisao sa Anon, Jankom i još mnogima, noseći crno-belie šalove. Ta crvena mašinerija ne poštuje nikoga. To se zove - upotreba čoveka.

Mladen Toronto

pre 16 godina

1) Ovi sto pisu na cirilici, odmah se zna da su protiv Klementea, jer je covek Bask a ne Srbin... ma Radovana Karadjica za selektora, on je Srbin.
2) Ovaj sto pise: "-oteran je Petkovic, jer nije odgovarao nekim klanovima. Rezultat je imao." Da, imao je. 0:6 protiv Argentine, koja nije bila toliko dobra koliko su ih ovi samo gledali. Gledao sam one golove nebrojeno puta i ni dan danas mi nije jasno da su ih onako pustali da se usetaju u gol.
3) Ovi koji promovisu Mateusa, gde god je bio nije napravio rezultat, osim mozda nesto u Partizanu.
4) Klemente je napravio tim koji igra kao celina, nesto sto je vrlo tesko uraditi sa Srbima. Druga stvar je motivacija, uspeo je protiv vecih ali ne protiv malih. Za to nije kriv on, nego igraci. I pored toga, da je ostao napravio bi bum u naredne 4 godine, jer je dosledan i disciplinovan. A to Srbima treba.
5) Sada vam je jedini dobar izbor Djukic, koji zna i imao je rezultate s tim mladjim igracima. Sve drugo bi bila greska i poraz u kvalifikacijama.
6) Nisam cisti Srbin, navijam za svaku drzavu bivse YU, tako da na ovo gledam sa strane i realno, za razliku od mnogih ovde.
7) Pozdrav svima koji vole svoju drzavu, a ne mrze druge i nisu nacionalisti.

zuki_Kg

pre 16 godina

Ljudi, imam ja jedan predlog za novog predsednika FSS-e i selektora:
Ratko Mladic(predsednik), a Radovan Karadzic za selektora! Ne vidim drugo resenje @
Sramota, propadamo kao nacija, kao narod sve dublje i dublje, i to sve svojom krivicom ! Crazy Serb`s again!

Poznavalac

pre 16 godina

Ako je nego gledao Klementeovo gostovanje na SOS-u mogao je samo da konstatuje da je on demagog a la Miljanjic. Dosta demagogije pocnite da radite nesto sa nasim jadnim futbalom.

milan

pre 16 godina

Nije izgradio igru, nije motivisao igrace, nije kvalifikovao repku na EP. Nije ispunio ni jedno ocekivanje. A ako neko pomene podmladjivanje ekipe, pa dobro sta je problem? Zar je toliko tesko podmaditi ekipu, nasa mlada ekipa je dogurala do polufinala, ljudi su tu, samo ih je trebalo pozvati. Imam utisak da se nigde na svetu ne ceni neuspeh kao kod nas. Neverovatno

bojan krkic

pre 16 godina

pa da... cim nece neko da se bavi mafijaskim poslima vi njega izbacite.....

nebi me cudilo da ilija petkvic opet bude trener... bruka i sramota,, nemam reci!!!

nikola

pre 16 godina

bas me zanima ko je bolje resenje od Klementea? i koliko je jedan alKosan kompetentan da sudi o necijem kvalitetu??svi nasi iole kvalitetniji treneri zaobilaze reprezentaciju bas zbog naseg "strucnog" odbora,saveta ili kako vec...

Aca_USA

pre 16 godina

Put je sad otvoren za nekog iz strucnog saveta FSS-a: Lj. Petrovic, Kosanovic, Djoric, Ivancevic ili Santrac.
Ko god da dodje zvace iste fudbalere kao i Klemente jer mi boljih nemamo. Taktika ce nam i dalje biti 4-5-1 (protiv slabijih protivnika) a 5-5-0 protiv Francuza i Rumuna (umislili nasi treneri da smo Italijani).

Vlada

pre 16 godina

Steta! Otisao je veliki strucnjak i gospodin!
Mi Srbi smo narod bez strpljenja, sve hocemo da se resi preko noci! Za velika dela potrebno je vreme.
I sta sad opet krecemo od nule, po ko zna koji put! Zasto!?

Filip

pre 16 godina

..sto ne bi lepo zvezdan terzic i zvanicno bio seletkor?..pa da njemu malo kenja*u za njegove partije..a ne klementeu i ostalima..

zemunac

pre 16 godina

ma vazno je da su kosan i djoric rekli svoje nista drugo nije bitno,ako su dva tako ''eminentna strucnjaka'' odlucila neka je
nama samo ANTIC moze da bude selektor po meri jer nebi smeli ni da mu se obrate smrde koje su u tzv. strucnom odboru!!!

kolektivno samoubistvo kao resenje

pre 16 godina

''Ako je neko kriminalac, treba da bude u zatvoru, ali ako je taj neko na slobodi, onda znači da je sve u redu", izjavio je Terzić.''

Pa i Joca Amsterdam je na slobodi, znachi i to je u redu!

Kriminalno, nema sta!

IvanNish

pre 16 godina

Ma sta radi uopste taj odbor koji postavlja i smenjuje trenere na celu sa Kosanom!?Oni samo nesto kritikuju a sami nista nisu uradili!Klemente je najmanje kriv,a ti sto su ga postavili treba i da odu,na celu sa Terzicem!nadam se da ce postaviti Stepanovica za treneta,ili mozda Mateusa?Samo disciplina treba nasim igracima,Mateus ima cvrstu ruku!!!A ne da radi ko sta hoce,sramota!!

Munja

pre 16 godina

OK. Mozda i nije bio za selektora Srbije, mada mozda i jeste. Jedino sto mu ja stavljam na teret je sto nije uspeo da motivise ekipu protiv slabijih protivnika. Ti "osvojeni" bodovi su stvarno morali da budu osvojeni. I muka mi je od izjava kako danas nema vise slabih ekipa. Kako to da se jedan Kazahstan onda nije kvalifikovao nego jedan Portugal? To je cist izgovor za neuspeh.
Ali Klemente je imao hrabrosti da radikalno podmladi tim i da ostvari solidne rezultate protiv jacih protivnika.
Medjutim, nije sada vazna polemika oko toga dali je dobar ili ne. Problem je sto su pozurili da mu daju otkaz bez razloga danas, umesto da prvo vide imaju li koga boljeg od Klementea da preuzme funkciju. Pa ako taj neko prihvati, onda da se zahvale na saradnji. I sta sad, da nece Kosanovic da preuzme mesto? Trebali su da prvo nadju boljeg...

Korgacin

pre 16 godina

Hajde jedean predlog sportskoj redakciji B92. Sakupite sve ove vesti koje su pratile naš fudbal, još bliže, Fudbalski savez Srbije. Analizirajte sve vesti i probajte da definišete uzročno-posledičnu zakonitost. Mislim da će posle toga lakše biti tumačenje svega što se dešava ovuda :)
Konferencija Kosanovića, i ostalih grobara, gnev i bežanija malih klubova, sumnje za nameštanje naših klubova, povezivanje Terzića sa mafijom, pokušaj ubistva na Marakani i onda povezivanje Stojkovića sa mafijom i obračuni koje vodi iz Japana (a cilj je da se unizi FK CZ da bi je Miškovići kupili za male pare?, sumnjiva uloga Damjanovićeva u fudbalu...konferencija za štampu i prikazivanje Neverovatno istinitih i bolnih video snimaka sa utakmice CZ-Hajduk Kula i Džombine optužbe koje deluju realno i dokazivo...i tako dalje...do smene selektora zato što ga ne vole Đorić, Kosanović, i ostale budale...pa ko njih voli?
Što su oni uopšte i blizu FSS-a?
Ajde, eto izazova redakciji B92...pomešajte sve ovo, produbite, i dajte nam priču...
:)

anarb

pre 16 godina

Ma Terzic treba da bude i predsednik FSS i selektor, i predsednik strucnog saveta od kog ce naklonost kupovati litrama rakije. Sem toga, imacemo najelegentiju facu na klupi od svih selekcija.
NEMA NAM SPASA!
Ionako nemamo neke fudbalere.

B.Mikic

pre 16 godina

Cudi me zasto se niko ne pita, zasto Antic, Milutinovic i Dujkovic nece da preuzmu reprezentaciju? Pa nece da imaju posla sa ljudima koji koriste reprezentaciju i poziciju u FSS da bi sebi obezbedili materijalnu korist. Boli njih uvo sto se osam miliona Srba posle svakog poraza zdere i nervira kada njima konto svakodnevno raste. Ne vidim ja u tom savezu nikoga ko je tamo iz ljubavi prema drzavi Srbiji, srpskom narodu i fudbalu kao sportu. Nazalost, nema tamo moralnih koji bi se zrtvovali za rejting svoje zemlje. Njima je samo novac imperativ i da se eksponiraju kao medijske licnosti. Vole publicitet pa makar ih i pljuvali. Svi oni, koji nisu u stanju da priznaju licni neuspeh i zbog toga nece da odu sa funkcije, imaju ozbiljne probleme mentalne prirode. Na kraju ispade da je Piksi gospodin. Covek je nesto pokusao, nije uspeo i dovidjenja. Tako treba i celnici FSS da urade. Pred svako veliko takmicenje oni moraju naciji nesto da obecaju i ako u tome ne uspeju - dovidjenja. Ima jos ljudi koji su u svojoj fudbalskoj karijeri vise postigli od Terzica pa im opet niko ne daje sansu da se dokazu kao funkcioneri. Sta je, recimo sa Jugovicem? Bio veliki fudbaler i kasnije se pokazao kao izuzetno kvalitetan covek koji nije svoju karijeru gradio uz podrsku podzemljasa i svakojakih privrednih mafijasa. Ima tu jos mnogo kvalitetnih imena koja se mogu slobodno vezati za moral, znanje i entuzijazam. Treba im samo dati sansu. Na kraju, mora tuzilasto da pocne sa ispitivanjem poslovanja i u toj oblasti. Ne verujem da je tamo sve u redu. Veliki se novac obrce.

havijer

pre 16 godina

ma vazno je nama da ostanu terzic,kosan,djora i ekipa...najbitnije je da se atmosfera lopovluka i nestrucnosti ne narusava...svaka vam cast

Vladimir

pre 16 godina

Terzicu, covek se prepoznaje i po tome ko su mu prijatelji. A tvoje objasnjenje da ako taj tvoj pajtas nije u zatvoru onda je sve u redu, me jos vise uverava da je tu nesto MNOGO mutno. Naime, i sami znamo kako je srpsko drustvo korumpirano, gde vise nema granice izmedju mafije i ostalih.
U stvari, jasno je da je nama mafija preuzela fudbal u svoje ruke sa najvise moguce tacke.
Moram da priznam, da me fudbal vise i ne interesuje.

Srki

pre 16 godina

Dva loša ubiše Miloša....
Posrtanje se nastavlja, nažalost... Po starom, lošem, srpskom običaju, čim neko malo vredi - lomi ga i svuci ga dole! I to Đorić i Kosanović sude Klementeu! Svašta! Zato smo i tu gde jesmo... I koga će sada da dovedu? Nekog novog Savićevića? ili neko "privremeno rešenje"? Tužno i smešno!

bo

pre 16 godina

kakva ekipa pa to je strasno. "strucni odbor" je zaista strucan. sve sami trofejni znalci sporta koji je kod nas obicna podvala i prevara. neko komentarise da je benhaker sedeo u posljskoj i pratio igrache. Sta da klemente prati kod nas. tekme na oranicama i njivama koje su namestaju kako ko stigne. Kakva smejurija od rukovodstva FSS. da nije fudbal nego badminton bilo bi smesno. Ovako je zalosno....

Nesha

pre 16 godina

Evo lepa vest za sve one koji su prizeljkivali ovako nebuloznu odluku. Kada ih pitas sto, vidis da su trazili smenu Klementea samo zato sto reprezentacija nije izborila ucesce na EP (nije ih interesovalo ni sto je reprezentacija podmladjena). Nadam se da shvataju da ova smena znaci da ce se nasa reprezentacija sigurno plasirati na SP, inace ova smena nema nikakvu funkciju (jer kao sto rekoh - JEDINA mana koju su zlonamernici davali je to sto se nismo plasirali na EP).
Ukoliko se desi drugacije onda su upropastili srpski fudbal svi koji su podrzavali i ucestvovali u smeni Klementea, jer smo mnogo dobili u reprezentaciji za vreme njegovog vodjenja reprezentacije, a nista necemo dobiti njegovom smenom.

Dejan

pre 16 godina

Mi smo stvarno glup narod. Klemente je bio objektivan u vođenju reprezentacije, podmladio je tim, uveo normalnu atmosferu u tim. Ali ne, mi očekujemo plasman na EURO sa novim timom, i tamo onda bar finale.

Sada kada je stanje kakvo jeste, mislim da je bolje da se formira tročlana selektorska komisija koju bi činili Kosanović, Lj.Petrović i Bata Đora. To su pravi stručnjaci, trofejni, puni iskustva i znanja.
Ako oni ne prođu, ja onda predlažem Miodraga Ješića.

Ili možda Siniša Mihajlović. Možda Vladica Popović, ili možda Šestić.

Ipak je u Srbiji stanje svesti na veoma niskom nivou, nek nam je Bog u pomoći.

Zoki

pre 16 godina

Znaci ovo je velika bruka...umesto da daju sansu coveku jedan ciklus od 4 godine pa da nam napravi normalnu reprezentaciju ovako cemo za svake kvalifikacije da imamo novog selektora i naravno uvek ono nase podmladjivanje ekipe i naravno nista od velikih takmicenja i vadjenje na to podmladjivanje...E moj Terzicu slaba ti je matematika i zato mislim da i ti pokupis svoje prnje pa se vrati u svoj OFK jer ce ispasti bez tebe....

interista

pre 16 godina

cekajte malo razumem ne svidja vam se kosanovic i tako dalje da ne nabrajam ali da jedan ljupko petrovic, osvajac kupa sampiona i interkontinentalnog kupa nije zasluzio mesto u strucnom odboru hm.....uostalom oni su koliko toliko uspeli da postanu fudbaleri a posle i treneri a mi mozemo da pricamo i da su glupi i ko zna sta ali i dalje su oni za nas visa matematika

ps.nadam se da nece ponovo neki super-stranac da nas vodi na jedan veliki turnir(hehe).ako vec mora onda moze da prodje mateus ali zenga nikako,jer je on pre nedelju dve dobio otkaz od rapida iz bukuresta jer su trenutno sedmi(!) u bugarskoj(!).sve u svemu mi se vise svidja muslin ili antic

зоран

pre 16 godina

Пустити Мирослава Ђукића да води и Партизан и репрезентацију многи су пре њега у свету водили и клуб и репрезентацију и то са успехом. Зна он посао и има љубави за оба посла а што је најбитније има и снаге и визије за оба посла. Ови млади фудбалери су његови стари знанци управо их је он бацио у ватру у квалификацијама за ЕП за младе и на самом ЕП за младе. Он зна да мотивише играче кад је знао да их мотивише да после пораза 0:3 од Шведске у НС има још наде за ЕП и кад је успео да их убеди да можемо да победимо Швеђане у Шведској са више од 3 гола разлике и што је најбитније то му је успело онда КАПА ДОЛЕ. Никад ником то није успело пре њега у српском спорту јер је позанто да после примљеног гола падамо. Велики сам гробар тако да не бих никад опростих Ђуки да прихвати да води само Србији или и Партизан и Србија или само Партизан па нек они именују Шестка. Имамо играче па што су бољи Хрвати са Крањчаром, Да силвом и Модрићем кад смо их у квалификацијама за ЕП за младе у БГ победили са 3-1 са два црвена и у Загребу 2-1 смо побели без 6 стандардних а још тада нам је била млада слабија од ове која је освојила сребро у јуну 2007. Тада је слектор младе Хравтске био Билић а нама Окука, значи можемо да их газимо са Ђукићем
Напред бели орлови

debakl

pre 16 godina

"Ja drugu državu od Srbije nemam. Ja sam ovde rođen, ovde su mi rođeni roditelji, ovde sam odrastao, Srbija je moja zemlja i ja nemam gde da idem."

Kakve to veze ima. Nisu te to pitali, gde si rođen.

SIMONNE

pre 16 godina

Veliki pozdrav i podrska g-dinu Terzicu, tuzno je da je ustuknuo pred polusvetom kvazistrucnjaka na celu sa genijalnim trenerom koji je jos uvek misli da je 91 ili jos bolje pred onim sto je izmislio formaciju 7-3-0 sa ambicijom da udje u Ligu Sampiona.

Milan I.

pre 16 godina

Coveka je bez valjanih razloga oterao Terza jer mu je vaznije misljenje Djore, Kosana i ostalih kafanskih likova kojima je krajnje vreme da se sklone iz naseg fudbala. Ne kazem da Klemente nije gresio, ali je bar oformio mlad i perspektivan tim za koji sigurno zna na cemu treba da poradi. Dodajem i da su ga igraci zagotivili, a i on je procitao nas mentalitet sto bi mu u mnogome pomoglo u buducem radu. Kad pomislim na brojne "nominacije" za novog trenera Srbije, ostalo mi da za to mesto predlozim TANDEM : BUREK I MIKI DJURICIC

irac

pre 16 godina

Alo ljudi!
99% komentara raspravlja o losem selektrou i ko ce biti sledeci.
Nije u tome problem.
Kljucna stavr koja ima svega nekoliko komentara je da srpski fudbal kontrolise i krcmi crnogorska mafija i dok se to ne resi nijedan selektor ne moze nista da uradi.
Strasno.

Aleksandar

pre 16 godina

Sram treba da vas bude sve u fudbalu.Ko ste vi da procenjujete necije kvalitete?
Gde ste u svetu?Nema vas nigde.Da li ste vi sposobni da sudite coveku koji je uradio
za ovu reprezentaciju ono sto od vas niko nije i ne bi.Niste u stanju da budete samokriticni.Vi,samozvani strucnjaci.Ne znam da li ova misljenja posetilaca neko od vas cita{u sta cisto sumnjam},posto vi ne znate sta ljudi od kojih vi i zivite , misle o vama.Treba da se stidite i da vas je sramota od ovog naroda.

desha

pre 16 godina

Ako je Klemente otisao ,treba da odu i ovi koji su ga doveli.
Sta ce nama stranac za trenera pored nasih strucnjaka kakvi su Kosan i Djora , ma idi bre nema nas nigde

mingos PFC

pre 16 godina

Za našu reprezentaciju jedina nada, uteha i spas je Aca Trifunović jer on zna "vaspitno" da utiče na mentalitet naših "prekaljenih patriota". Verujem da on jedini ima svoje ja i svoju harizmu koju nikada nije kompromitovao.

milan

pre 16 godina

i terzic treba zajedno sa klementeom i on treba da ode iz fudbalskog saveza,sve sam cuo ali da sef strucnog saveza sastavlja spisak igraca to jos nigde nisam cuo dok bude korupcije i maminih i tatinih sinova nas fudbal ce ici nizbrdo,nasi igraci dodju da igraju za reprezentaciju samo da bi videli svije bliznje treba da se ugledaju na druge reprezentacije:francuze,hrvate da vide kako se igra za svoju zemlju!!!!!!!!

grobar

pre 16 godina

Eh...Ne treba nama trener,vec psihijatar.Kad dovedu pshijatra sigurno idemo na SP.To bi uradili i sa Klementeom,Mateusom,ma bilo kim.
ALI SAMO SA PSHIJATROM !!!

ogi

pre 16 godina

".....otis`o je svak` ko valja, ostala je samo fukara i raja...."
E Klemente gde si dosao! Takvi smo ti mi Srblji, nazalost
SRAMOTA!!!!!

Mua

pre 16 godina

...dobro,a koja je Klementeova druga referenca za ostanak na klupi sem to sto je stranac? Da je ovakve rezultate imao BILO KO od nasih trenera,pa cak i neke toliko cenjene legende,javnost bi bila jedinstvena u oceni da se smene...

zukiDboy

pre 16 godina

Terzicu prijatelju, prvo par reci o tebi: Srbija(fudbal) u poslednjih 30 godina nije dozivela nista strasnije, nego tvoj dolazak na prdsednicku funkciju. Nemoj da se nadas, posto smo culi neke price, "Bicu do kraja zivota" na celu, ja potpisujem da neces!!! Kao, "Oticicu,ako nadjete boljeg od mene", pa ne mora da bude bolji, dovoljno je da bude pameteniji, a takvih je mali milion postenih ljudi, koji mogu odmah da te zamene. Idi prijatelju, dok je vreme, ako si covek, uradices to, snaci ces se ti, bilo gde da odes! Klemente, covek, nista, ama bas nista nije kriv, jer nije on odlucivao ko ce da igra, a ko nece, ili koga cemo da pozovemo, a koga necemo nego TERZIC. Zato se covek "Zakacio" sa covekom koji jedino moze nesto da uradi sa nasom reprezentacijom, a to je SINISA MIHAJLOVIC, koji je jedino trazio "Odresene ruke", tj. da se on pita za sve, ali cika Terza kaze, pa cekaj malo Miho, neide to bas tako.
E kad se "Resimo" Terzica, i dodje Miha, ljudi brige nema, pa ko bolje poznaje igrace, koji se trenutno nalaze u reprezentaciji nego On? Da nije Petkovic, ili Tumba, ma dajte molim Vas, nemojte to da nam radite, idi Terzicu, lepo te molimo ODLAZI iz Srbije!!!!!!!!!!!

Sasa

pre 16 godina

Predlazem: Kosanovica za selektora, Djoru za trenera Zvezde, Ljupka Petrovica za predsednika FSS, Terzica za predsednika zajednice prvoligasa, Acu Bulica za glavnog sudijskog dispecera... Naravno, potpuna lutracija, svi koji su obavljali bilo koje funkcije od 1991 do danas, zakonska zabrana bar 10 godina, jer ko god novi da dodje, bice bolje, ali MORAJU SVI NOVI DA BI SVI STARI OTISLI, I TU MISLIM I NA KLUBOVE I NA ORGANIZACIJU. I naravno, nema takmicenja prve i druge lige sledecih pet godina, samo deca i amateri. Pa ako bude srece, da ponovo pocnemo 2013.

jova zmaj

pre 16 godina

Ok je to da kao on i nije najbolji za taj posao, meni samo smeta ta komisija ko je bre u toj komisiji uopste (ili upravnom odboru sta god), ako je tamo milovan djoric onda mi je sve jasno, tako je bilo i pre nekoliko godina sa mladom reprom dok je on bio tamo, a cim je otisao procvetala i reprezentacija, ne kazem da je klemente bio najbolji izbor za selektora al brate ovi definitivno nisu najbolji izbor za taj odbor ili kako god da se zove

mina

pre 16 godina

tresla se gora, rodio se mis! svi se nesto iscudjuju i pretresaju odavno poznate stvari, bar onima koji znaju da sastave dva i dva. nimalo nisam zatecena informacijama da je cosa nostra u nasem sportu, konkretno fudbalu. i pre tragicne smrti, ubistva bulatovica, koje nikada nije i nece biti otkriveno, je to bila baza za odlicno bogacenje polupismenih, sa "diplomama" i jakim uporistem u podzemlju. a kada se vratimo unazad, videcemo da su skoro svi koji su se navadili na taj "hlebac", pokojni. nije to zbog navijaca, ili ih je zbog velike angazovanosti i posla, strefila srcka. a sto se don terze tice, taj ce sem ofk-e, koja je njegova prcija, maznuti i zvezdu i partizan i mladi proleter, bivsi ml, obilic, i obilic, gde god moze da stavi sapu. nije vazno na koga ce se papiroloski voditi.pa on je svoju priucenu sekretaricu ostavio da mu cuva poziciju u ofk bg, na funkciji direktora, i sve mu se odvija u istoj familijarnoj kuhinji.necemo ni znati iz koje senke vodi i diriguje, a o njegovom hapsenju, nema govora, namazan je dovoljno i ima ledja...za selektora posto milutinovic otpada, mozda bi nemac znao da vojnickom disciplinom i autoritetom vrati ove momke na pravi put, znaci mateus ili muslin kojeg cene i igraci i navijaci, a nije poltron.nemojte da me pljujete, zensko sam, ali znam o fudbalu vise od cica djore luzera!!!

X-star

pre 16 godina

Mladen Toronto (#106): SVAKA ČAST za komentar!

Dodao bih dve opaske:
Mi Srbi smo mnooooogo težak narod; nijedan stranac koji je stručnjak u svom poslu, a pritom ga obavlja savesno i pošteno, kod nas ne može da opstane duže od 1-2 sezone(Mathaeus, Zenga...).
Drugo, kad više od pola tima počne zvaničnu kvalifikacionu utakmicu kao da su krenuli na sahranu, bože me 'prosti, koji genijalac bi tu mogao bilo šta da promeni i kako? Vidim da mnogi zameraju Clementeu što "nije uspeo da motiviše igrače". Pa, zar treba selektor da motiviše igrače da daju sve od sebe igrajući za nacionalni grb?!?!
Koja neobjašnjiva razlika izmedju nas i zapadnih komšija kod kojih postoji pravi kult nacionalnog tima! Pogledajte s kakvim žarom oni igraju za svoje crveno bele kockice.

Ja

pre 16 godina

Odlicno! Najzad ce vratiti u reprezentaciju "iskusnije igrace". Mlade vratiti tamo gde im je mesto: Ivanovica, Jankovica- na klupu, Kuzmanovica i Smiljanica u U21, Rajkovica u U17, a vratiti na veliku scenu dokazane igrace poput Milosevica,Djordjevica(nemam nista protiv njih i hvala za sve sto su ranijih godina uradili za rep.) uz obaveznog dedu za selektora sa pivskim bojlerom, taktikom 5-5-0, pametnim pogledom i pricama-mladi su, izgoreli su u zelji i sl. Crno nam se pise! Sve sto je valjalo, otislo je, a oni koji su valjali, a nisu hteli da odu, izbaceni su...