Tenis 47

Ponedeljak, 03.12.2007.

16:15

Jelena Dokić:"Cilj - prvih 50!"

Jelena Dokiæ:"Cilj - prvih 50!" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

bane

pre 16 godina

Bolje je da odabere Srbiju jer sve sto vise bude starila sve ce je vise griz savjest sto nije odabrala Srbiju.A i nama bi se bolje isplatilo jer kada bi bio taj trio niko ama bas niko ne bi mogao da zaustavi.

bane

pre 16 godina

Bolje joj je da nastupa pod Zastavom Srbije.Tako da bi mi imali taj veliki trio u zenskom tenisu koji niko ne bi mogao da zaustavi.

boryaan

pre 16 godina

drago mi je sto se jelena vraca... nadam se da ce ostvariti svoj cilj, a zatom neka udje u prvih 30 i neka im malo pomrsi racune... bez obzira za koga igra... naravno da bi bilo lepo da igra za srbiju, ali smatram da ona treba da odluci sta je najbolje za nju... zao mi je sto se ranije nije vratila, tj. zao mi e sto je uopste prestajala da igra... ali roditelji su cudo... ko ne bi pukao pored onog idiota...

ZaSM

pre 16 godina

Ako Dokiceva udje u prvih 100 to ce dakako biti veliki uspeh a ja joj zelim sve najbolje i zahvalan sam joj za igru (i izgled!) kada sam je pratio. Tim pricama sa njenim ocem koje su nam se servirale preko zute stampe ne treba davati neki znacaj. Ono sto znam je da je svoje najvece uspehe postizala kada je bila sa ocem a pad je poceo sve vise i vise kada se opredelila za Zagreb i hrvatskog decka. Ocevidno je uvidela svoju gresku, nije joj lako da se vraca u Beograd a upravo joj je najbolje da zapocne svezu fazu u svom zivotu u dalekoj Australiji. Ona je Srpkinja i to ce uvek ostati. A sada kakav pasos ona nosi neka to bude njena stvar. Koliko je Srba napustilo ovu zemlju i koliko njih imaju strane pasose? Ako neko misli da ne postoji Srpska dijaspora neka slobno ide u Sidnej gde ce naici na najelektrisanije navijace za Srbiju. Usotalom pitajte Noleta, JJ i ostale. Nadam se da ce pozdraviti Dokicevu na pozitivan nacin.

nordwiking

pre 16 godina

pa ko od vas u stvari poznaje licno njenog oca ili porodicu u opste?
A sto se Jelene same tice, odabrala je najgore i otisla u zagreb sa bracom trenerima! na zalost bas ti treneri i ljubavnici su je kostali karijere, a ne otac Damir! Svi koji bolje poznajete tenis trebalo bi da znate koja pravila vladaju u tom belom sportu. Damir nije bio lak i bas zato kako bi ga se otresli proglasavaju ga ovim i onim, zabranjuju pristup itd. Porodica u tenisu ima ogroman znacaj kao i ljubav i razumevanje od najblizih.
Bila je i kod Pilica u akademiji kod Minhena, nestajala odatle cudnim okolnostima i tako dalje. Nije fer ponasati se tako, a upravo ce je to kostati svih neuspeha ( koje joj ne zelim!)u pokusaju da se etablira na wta listi.Prikloniti se Australiji je samo ocajnicki zadnj pokusaj da ponovo dodje do para i pozicije.

vlada

pre 16 godina

Лично бих волео да се "врати" под ТЕНИСКО небо. Мој син је генерација: Зимоњића, Вемића ... и данас у Немачкој "учи" мале швабћиће и уводи их у ТЕ чаролије.
СВИ смо уживали гледајући те. Нека ти је са срећом !

Boki

pre 16 godina

Molim malo razumevanja za ovu devojku... Da li ce Jelena Dokic da se vrati tenisu ili ce da otvori trafiku je iskljucivo njena stvar. Ona je sve vreme imala i australijski i srpski (na kome jos uvek pise "jugoslovenski":)) pasos, znaci nije uzimala jedan, pa vracala drugi i obrnuto. Menjala je drzave za koje ce nastupati, a trenutno nastupa pod zastavom Australije i po njenim najavama tako ce i ostati. Kao dokaz tome da je njen povratak moguc jeste puno ucesce Teniskog Saveza Australije u istom, koji joj je omogucio koriscenje terena, sparing partnere i trenere, a da li zaista mislite da neko ozbiljan kao TSA ulaze novac u propale investije? Nah... I don't think so. :) I hvala bogu da se resila onog coveka, koga je zaista zalosno nazvati necijim "ocem", a koji je nju sve vreme drzao i najsurovijem karantinu. Heeej, pa da li je normalno zabraniti devojci da ima decka??? Pa ona je odrasla u Sidneju, a ne u pecini u kojoj je on odrastao. Jelena srecno i samo napred, ti to jos uvek mozes!

RealFan

pre 16 godina

Igrace za Australiju, zbog boljih uslova za trening i napredak, sigurno... Lukava je ona!!! Ali nece ni prici nasoj Ani i JJ, ako uopste bude igrala...

voja

pre 16 godina

Malo je glupo da mi ovde raspredamo price o tome ko je kriv za sunovrat Jelene Dokic. Cinjenica je da nije bila psihicki stabilna u momentima kada je to bilo potrebno i cinjenica je da nije imala pravu osobu uz sebe, koja bi je usmerila i cvrsto drzala. Bila je previse mlada i otrgla se, verovatno s pravom, a na drugoj strani je nisu sacekale adekvatne smernice. I, bum! Mislim da ne bi trebalo na ovom mestu da se bavimo onim sto nam je porodica Dokic servirala preko zute stampe. To je dno.
I jos nesto sto meni i nije preterano bitno kada je tenis, kao individualni sport u pitanju, ali da se zna - Jelena Dokic nije srpkinja. Zvanicno, ima australijsko drzavljanstvo. Po povratku u Australiju, izjavila je da se kaje sto je odlazila i da im je zahvalna sto joj pruzaju drugu sansu, jer se uvek osecala kao australijanka. Tako da, manite se price o srpskoj teniserki, niti je srpkinja, niti se oseca kao srpkinja, ako je to uopste vazno.
Ja joj zelim da uspe u svojoj nameri. Nekoliko puta je pokusavala i nadam se da je shvatila da treba biti uporan do kraja. Koliko znam, teniski savez Australije, na celu sa selektorom je stao iza nje, pa verujem da je svesna da je za drugu sansu na toj adresi, bog pogledao, a da treca ne postoji ni u snovima.

Mare

pre 16 godina

Stvarno bi bilo lepo da se vrati ove godine u prvih 50, samo se bojim da to ne bude kao proslih godina, krene pa stane. Nadam se da je konacno rascistila u glavi.
Srecno Jelena!

Dragan,BGD

pre 16 godina

Da li joj svi vi zelite mnogo uspeha u nastavku karijere samo ako bude igrala za Srbiju.A ako ne bude igrala za Srbiju,boli vas dupe,ili u jos gorem slucaju-Dabogda sve meceve izgubila.Mislim,posto ima autralijski pasos.Tako je to kada ovde ima jos rodovskih zajednica i nendertalaca u njima.
Zar nije lepo da se svaki sportista oporavi od povreda ili resi probleme i zaigra,a
posebno neko veoma talentovan,
kao Jelena Dokic.kakve veze ima koji su joj koreni,da li je iz Srbije ili Tasmanije.
Na osnovu napisanog,procenat civilizovanih je manji od procenta patoloskih slucajeva koji ljude ne vrednuju po ljudskim kvalitetima,nego po krvnim zrncima.Svi vi koji tako vrednujete coveka treba da se vratite svojim korenima,
koje cete naci u pecinama.
Nazalost.mislim da su male sanse za Jelenu Dokic.

simo

pre 16 godina

jelena , puno srece . Tvome posrnucu najvise je doprineo tvoj izbor tima oko tebe . Prosta analiza sa ocem si bila 4-ta na svetu pa si pocela sama birati tim i saradnike i gde si sada . Splet nes(p)retnog izbora je doprineo tvom sunovratu. Neko na prvom mestu i nema roditelje i porodicu pa je uspesan , budi oprezna , istrajna i uporna, zelim ti puno srece od srca , krenula si u nesretno vreme rusenja zemlje i rusenja svih vrednosti bivseg drustva a nove vrednosti nisu jos bile uspostavljene. Samo hrabro napred.

Jedna je Monika

pre 16 godina

@zivojin
Jelene ( JJ i Dokic )su bolje ribe od Ane, al malo sutra.
Anci je najlepsa i to daleko najlepsa, Dokiceva je lepa, a JJ mi lici na Brenu ( ma sta to znacilao)

coolinar

pre 16 godina

Kako laze!!!
Setite se samo koliko puta je samo rekla ovo isto ! ! !
Uostalom ona je ove godine uzela australijski pasos i prihvatila da igra za njihovu reprezentaciju!!!

3MAJ

pre 16 godina

Jel i dalje srpska teniserka, pricala je da ce da uzme ponovo australijsko drzavljanstvo?

U svakom slucaju, zelim joj svu srecu na putu povratka. Sve je u glavi.

Jedna je Monika

pre 16 godina

Citala sam oprecne izjave Jelene Dokic ( doduse po raznim novinama, pa je moguce da sve nije autenticno). U nekim se oprasta od tenisa i pokrece biznis, u drugima se vraca tenisu. Mislim da je najvaznije da se oprostila od svog oca, koji ju je ocito toliko gusio da je pukla i pobegla od njega.
Lepo bi bilo imati jos jednu Jelenu u vrhu. Da li je i ostvarljivo, pored ovih novih klinki ?
U svakom slucaju, srecno !

WTATP Lista

pre 16 godina

Jelena Dokic vise nije srpska teniserka. Formalno, ona trenutno i nije teniserka (profesionalna/aktivna) jer nema rejting, ali cim odigra prva tri turnira koji se boduju pojavice se na listi kao teniserka Australije. U Srbiji se nalazi ostatak njene porodice na celu sa ocem Damirom koji jeste najzasluzniji za njeno tenisko "posrnuce", a ne kako se ovde to patriJotski smatra da je zasluzan za njene rane uspehe (za to je zasluzan njen neosporni talenat). U svetu je Damir postao primer kako neki roditelj koji ima supertalentovano dete ne treba da se ponasa i utice na njegovu karijeru, a zahvaljujuci Novaku, Ani i Jeleni (ali Jankovic) i kod nas ljudi sve bolje kapiraju sta se sa Dokickom ustvari dogodilo. Do svoje 18 godine ona je ostvarila vise nego N.A.J. zajedno, ali joj se karijera vrlo brzo zatim raspala. Sa druge strane, da su i N.A.J. imali u porodici ovakav patoloski i opsesivni uticaj i oni bi imali veceg uspeha u ranijim godinama, ali bi se to fatalno odrazilo na teniski razvoj i naravno na njihovu licnost.

Uvek simpaticnoj Jeleni licno i pod australijskom zastavom zelim sve najbolje. Ona je sada u najboljim teniskim godinama, ali na primeru njene vrsnjakinje Hingis videli smo sta znaci visegodisnja pauza, tako da bi povratak u TOP50 bio stvarno veliki uspeh bez obzira na njen TOP5 pedigre. Kada se govori o nasem teniskom bumu svi isticu pozitivan uticaj Monike Seles zahvaljujuci kojoj su nasi mladi talenti mogli da sanjare o mogucem uspehu na svetskoj sceni i kada nas nije bilo nigde - ali treba biti posten i priznati da je i meteorska pojava Jelene Dokic, kao i veliki uspesi nase bivse brace takodje imala veliki uticaj (bar u motivaciji), a kao i u slucaju Monike Seles, skoro sve svoje najvece uspehe ostvarila je igrajuci pod nasom (ondasnjom) zastavom. Kada je o Damiru rec - nas odnos prema njemu je slika nas samih. Ako je ono sto je on radio za mnoge ovde mera ocinstva, patriJotizma i berbi protiv raznoraznih nepravdi i zavera - mi imamo ozbiljnih problema sa sistemom vrednosti.

Milana

pre 16 godina

Ovo je lepa vest i radujem se sto cemo imati ponovo priliku da gledamo Jelenu Dokic. Nadam se da ce ostvariti dobre rezultate a to bi bilo ono pravo za sve ljubitelje tenisa. Svako dobro i mnogo uspeha Jelena, ma pod cijom zastavom igrala.
P.S. Nadam se da ce se svi ljudi negativnih stavova i negativnih energija drzati daleko od ove divne devojke.

Jeca

pre 16 godina

Mislim da je imala sansu (u stvari vise njih...!) koju/je je propustila!
Ali ja se ipak iskreno nadam,
da ce ona ispuniti ovaj svoj cilj(da bude u prvih 50!).
Samo mislim da bi trebalo da nadje nekog drugog trenera, jer ju je ovaj,kao sto je i Nikola Pilic(koji je inace poceo da je trenira,ali ona je odustala...)rekao da je on upropstio...
U svakom slucaju zelim joj puno srece!

Nemcha

pre 16 godina

Srecno Jeco! uz nju sam poceo da pratim tenis. neverovatno je talentovana, pogledajte samo sa koliko godina je ostvarila sve one uspehe, pa to je na nivou JJ i Ane! e sad sto joj je otac onaj pa.

srbljub kosovac

pre 16 godina

E naša lepotice da si oca slušala, bez obzira što ga svi smatraju ludim danas bi bila prva teniserka sveta, ovako ne pomažu ti ni hrvati ni australijanci.
Ne može niko više da te voli od roditelja, tugo srpska.
Ipak ti želim sve najlepše ljudski je grešiti ali se ipak seti svojih roditelja i korena.
KOSOVAC

Vito

pre 16 godina

I ja joj to od srca želim, ali nema od toga ništa,djevojke sa tim godinama polako privode karijeru kraju,a ona je zahvaljujući svojoj porodicii sebi to davno zaključila.

srbljub kosovac

pre 16 godina

E naša lepotice da si oca slušala, bez obzira što ga svi smatraju ludim danas bi bila prva teniserka sveta, ovako ne pomažu ti ni hrvati ni australijanci.
Ne može niko više da te voli od roditelja, tugo srpska.
Ipak ti želim sve najlepše ljudski je grešiti ali se ipak seti svojih roditelja i korena.
KOSOVAC

WTATP Lista

pre 16 godina

Jelena Dokic vise nije srpska teniserka. Formalno, ona trenutno i nije teniserka (profesionalna/aktivna) jer nema rejting, ali cim odigra prva tri turnira koji se boduju pojavice se na listi kao teniserka Australije. U Srbiji se nalazi ostatak njene porodice na celu sa ocem Damirom koji jeste najzasluzniji za njeno tenisko "posrnuce", a ne kako se ovde to patriJotski smatra da je zasluzan za njene rane uspehe (za to je zasluzan njen neosporni talenat). U svetu je Damir postao primer kako neki roditelj koji ima supertalentovano dete ne treba da se ponasa i utice na njegovu karijeru, a zahvaljujuci Novaku, Ani i Jeleni (ali Jankovic) i kod nas ljudi sve bolje kapiraju sta se sa Dokickom ustvari dogodilo. Do svoje 18 godine ona je ostvarila vise nego N.A.J. zajedno, ali joj se karijera vrlo brzo zatim raspala. Sa druge strane, da su i N.A.J. imali u porodici ovakav patoloski i opsesivni uticaj i oni bi imali veceg uspeha u ranijim godinama, ali bi se to fatalno odrazilo na teniski razvoj i naravno na njihovu licnost.

Uvek simpaticnoj Jeleni licno i pod australijskom zastavom zelim sve najbolje. Ona je sada u najboljim teniskim godinama, ali na primeru njene vrsnjakinje Hingis videli smo sta znaci visegodisnja pauza, tako da bi povratak u TOP50 bio stvarno veliki uspeh bez obzira na njen TOP5 pedigre. Kada se govori o nasem teniskom bumu svi isticu pozitivan uticaj Monike Seles zahvaljujuci kojoj su nasi mladi talenti mogli da sanjare o mogucem uspehu na svetskoj sceni i kada nas nije bilo nigde - ali treba biti posten i priznati da je i meteorska pojava Jelene Dokic, kao i veliki uspesi nase bivse brace takodje imala veliki uticaj (bar u motivaciji), a kao i u slucaju Monike Seles, skoro sve svoje najvece uspehe ostvarila je igrajuci pod nasom (ondasnjom) zastavom. Kada je o Damiru rec - nas odnos prema njemu je slika nas samih. Ako je ono sto je on radio za mnoge ovde mera ocinstva, patriJotizma i berbi protiv raznoraznih nepravdi i zavera - mi imamo ozbiljnih problema sa sistemom vrednosti.

Nemcha

pre 16 godina

Srecno Jeco! uz nju sam poceo da pratim tenis. neverovatno je talentovana, pogledajte samo sa koliko godina je ostvarila sve one uspehe, pa to je na nivou JJ i Ane! e sad sto joj je otac onaj pa.

Dragan,BGD

pre 16 godina

Da li joj svi vi zelite mnogo uspeha u nastavku karijere samo ako bude igrala za Srbiju.A ako ne bude igrala za Srbiju,boli vas dupe,ili u jos gorem slucaju-Dabogda sve meceve izgubila.Mislim,posto ima autralijski pasos.Tako je to kada ovde ima jos rodovskih zajednica i nendertalaca u njima.
Zar nije lepo da se svaki sportista oporavi od povreda ili resi probleme i zaigra,a
posebno neko veoma talentovan,
kao Jelena Dokic.kakve veze ima koji su joj koreni,da li je iz Srbije ili Tasmanije.
Na osnovu napisanog,procenat civilizovanih je manji od procenta patoloskih slucajeva koji ljude ne vrednuju po ljudskim kvalitetima,nego po krvnim zrncima.Svi vi koji tako vrednujete coveka treba da se vratite svojim korenima,
koje cete naci u pecinama.
Nazalost.mislim da su male sanse za Jelenu Dokic.

Jedna je Monika

pre 16 godina

Citala sam oprecne izjave Jelene Dokic ( doduse po raznim novinama, pa je moguce da sve nije autenticno). U nekim se oprasta od tenisa i pokrece biznis, u drugima se vraca tenisu. Mislim da je najvaznije da se oprostila od svog oca, koji ju je ocito toliko gusio da je pukla i pobegla od njega.
Lepo bi bilo imati jos jednu Jelenu u vrhu. Da li je i ostvarljivo, pored ovih novih klinki ?
U svakom slucaju, srecno !

Jedna je Monika

pre 16 godina

@zivojin
Jelene ( JJ i Dokic )su bolje ribe od Ane, al malo sutra.
Anci je najlepsa i to daleko najlepsa, Dokiceva je lepa, a JJ mi lici na Brenu ( ma sta to znacilao)

Milana

pre 16 godina

Ovo je lepa vest i radujem se sto cemo imati ponovo priliku da gledamo Jelenu Dokic. Nadam se da ce ostvariti dobre rezultate a to bi bilo ono pravo za sve ljubitelje tenisa. Svako dobro i mnogo uspeha Jelena, ma pod cijom zastavom igrala.
P.S. Nadam se da ce se svi ljudi negativnih stavova i negativnih energija drzati daleko od ove divne devojke.

voja

pre 16 godina

Malo je glupo da mi ovde raspredamo price o tome ko je kriv za sunovrat Jelene Dokic. Cinjenica je da nije bila psihicki stabilna u momentima kada je to bilo potrebno i cinjenica je da nije imala pravu osobu uz sebe, koja bi je usmerila i cvrsto drzala. Bila je previse mlada i otrgla se, verovatno s pravom, a na drugoj strani je nisu sacekale adekvatne smernice. I, bum! Mislim da ne bi trebalo na ovom mestu da se bavimo onim sto nam je porodica Dokic servirala preko zute stampe. To je dno.
I jos nesto sto meni i nije preterano bitno kada je tenis, kao individualni sport u pitanju, ali da se zna - Jelena Dokic nije srpkinja. Zvanicno, ima australijsko drzavljanstvo. Po povratku u Australiju, izjavila je da se kaje sto je odlazila i da im je zahvalna sto joj pruzaju drugu sansu, jer se uvek osecala kao australijanka. Tako da, manite se price o srpskoj teniserki, niti je srpkinja, niti se oseca kao srpkinja, ako je to uopste vazno.
Ja joj zelim da uspe u svojoj nameri. Nekoliko puta je pokusavala i nadam se da je shvatila da treba biti uporan do kraja. Koliko znam, teniski savez Australije, na celu sa selektorom je stao iza nje, pa verujem da je svesna da je za drugu sansu na toj adresi, bog pogledao, a da treca ne postoji ni u snovima.

Boki

pre 16 godina

Molim malo razumevanja za ovu devojku... Da li ce Jelena Dokic da se vrati tenisu ili ce da otvori trafiku je iskljucivo njena stvar. Ona je sve vreme imala i australijski i srpski (na kome jos uvek pise "jugoslovenski":)) pasos, znaci nije uzimala jedan, pa vracala drugi i obrnuto. Menjala je drzave za koje ce nastupati, a trenutno nastupa pod zastavom Australije i po njenim najavama tako ce i ostati. Kao dokaz tome da je njen povratak moguc jeste puno ucesce Teniskog Saveza Australije u istom, koji joj je omogucio koriscenje terena, sparing partnere i trenere, a da li zaista mislite da neko ozbiljan kao TSA ulaze novac u propale investije? Nah... I don't think so. :) I hvala bogu da se resila onog coveka, koga je zaista zalosno nazvati necijim "ocem", a koji je nju sve vreme drzao i najsurovijem karantinu. Heeej, pa da li je normalno zabraniti devojci da ima decka??? Pa ona je odrasla u Sidneju, a ne u pecini u kojoj je on odrastao. Jelena srecno i samo napred, ti to jos uvek mozes!

nordwiking

pre 16 godina

pa ko od vas u stvari poznaje licno njenog oca ili porodicu u opste?
A sto se Jelene same tice, odabrala je najgore i otisla u zagreb sa bracom trenerima! na zalost bas ti treneri i ljubavnici su je kostali karijere, a ne otac Damir! Svi koji bolje poznajete tenis trebalo bi da znate koja pravila vladaju u tom belom sportu. Damir nije bio lak i bas zato kako bi ga se otresli proglasavaju ga ovim i onim, zabranjuju pristup itd. Porodica u tenisu ima ogroman znacaj kao i ljubav i razumevanje od najblizih.
Bila je i kod Pilica u akademiji kod Minhena, nestajala odatle cudnim okolnostima i tako dalje. Nije fer ponasati se tako, a upravo ce je to kostati svih neuspeha ( koje joj ne zelim!)u pokusaju da se etablira na wta listi.Prikloniti se Australiji je samo ocajnicki zadnj pokusaj da ponovo dodje do para i pozicije.

Vito

pre 16 godina

I ja joj to od srca želim, ali nema od toga ništa,djevojke sa tim godinama polako privode karijeru kraju,a ona je zahvaljujući svojoj porodicii sebi to davno zaključila.

Jeca

pre 16 godina

Mislim da je imala sansu (u stvari vise njih...!) koju/je je propustila!
Ali ja se ipak iskreno nadam,
da ce ona ispuniti ovaj svoj cilj(da bude u prvih 50!).
Samo mislim da bi trebalo da nadje nekog drugog trenera, jer ju je ovaj,kao sto je i Nikola Pilic(koji je inace poceo da je trenira,ali ona je odustala...)rekao da je on upropstio...
U svakom slucaju zelim joj puno srece!

coolinar

pre 16 godina

Kako laze!!!
Setite se samo koliko puta je samo rekla ovo isto ! ! !
Uostalom ona je ove godine uzela australijski pasos i prihvatila da igra za njihovu reprezentaciju!!!

3MAJ

pre 16 godina

Jel i dalje srpska teniserka, pricala je da ce da uzme ponovo australijsko drzavljanstvo?

U svakom slucaju, zelim joj svu srecu na putu povratka. Sve je u glavi.

simo

pre 16 godina

jelena , puno srece . Tvome posrnucu najvise je doprineo tvoj izbor tima oko tebe . Prosta analiza sa ocem si bila 4-ta na svetu pa si pocela sama birati tim i saradnike i gde si sada . Splet nes(p)retnog izbora je doprineo tvom sunovratu. Neko na prvom mestu i nema roditelje i porodicu pa je uspesan , budi oprezna , istrajna i uporna, zelim ti puno srece od srca , krenula si u nesretno vreme rusenja zemlje i rusenja svih vrednosti bivseg drustva a nove vrednosti nisu jos bile uspostavljene. Samo hrabro napred.

Mare

pre 16 godina

Stvarno bi bilo lepo da se vrati ove godine u prvih 50, samo se bojim da to ne bude kao proslih godina, krene pa stane. Nadam se da je konacno rascistila u glavi.
Srecno Jelena!

RealFan

pre 16 godina

Igrace za Australiju, zbog boljih uslova za trening i napredak, sigurno... Lukava je ona!!! Ali nece ni prici nasoj Ani i JJ, ako uopste bude igrala...

vlada

pre 16 godina

Лично бих волео да се "врати" под ТЕНИСКО небо. Мој син је генерација: Зимоњића, Вемића ... и данас у Немачкој "учи" мале швабћиће и уводи их у ТЕ чаролије.
СВИ смо уживали гледајући те. Нека ти је са срећом !

ZaSM

pre 16 godina

Ako Dokiceva udje u prvih 100 to ce dakako biti veliki uspeh a ja joj zelim sve najbolje i zahvalan sam joj za igru (i izgled!) kada sam je pratio. Tim pricama sa njenim ocem koje su nam se servirale preko zute stampe ne treba davati neki znacaj. Ono sto znam je da je svoje najvece uspehe postizala kada je bila sa ocem a pad je poceo sve vise i vise kada se opredelila za Zagreb i hrvatskog decka. Ocevidno je uvidela svoju gresku, nije joj lako da se vraca u Beograd a upravo joj je najbolje da zapocne svezu fazu u svom zivotu u dalekoj Australiji. Ona je Srpkinja i to ce uvek ostati. A sada kakav pasos ona nosi neka to bude njena stvar. Koliko je Srba napustilo ovu zemlju i koliko njih imaju strane pasose? Ako neko misli da ne postoji Srpska dijaspora neka slobno ide u Sidnej gde ce naici na najelektrisanije navijace za Srbiju. Usotalom pitajte Noleta, JJ i ostale. Nadam se da ce pozdraviti Dokicevu na pozitivan nacin.

boryaan

pre 16 godina

drago mi je sto se jelena vraca... nadam se da ce ostvariti svoj cilj, a zatom neka udje u prvih 30 i neka im malo pomrsi racune... bez obzira za koga igra... naravno da bi bilo lepo da igra za srbiju, ali smatram da ona treba da odluci sta je najbolje za nju... zao mi je sto se ranije nije vratila, tj. zao mi e sto je uopste prestajala da igra... ali roditelji su cudo... ko ne bi pukao pored onog idiota...

bane

pre 16 godina

Bolje joj je da nastupa pod Zastavom Srbije.Tako da bi mi imali taj veliki trio u zenskom tenisu koji niko ne bi mogao da zaustavi.

bane

pre 16 godina

Bolje je da odabere Srbiju jer sve sto vise bude starila sve ce je vise griz savjest sto nije odabrala Srbiju.A i nama bi se bolje isplatilo jer kada bi bio taj trio niko ama bas niko ne bi mogao da zaustavi.

Dragan,BGD

pre 16 godina

Da li joj svi vi zelite mnogo uspeha u nastavku karijere samo ako bude igrala za Srbiju.A ako ne bude igrala za Srbiju,boli vas dupe,ili u jos gorem slucaju-Dabogda sve meceve izgubila.Mislim,posto ima autralijski pasos.Tako je to kada ovde ima jos rodovskih zajednica i nendertalaca u njima.
Zar nije lepo da se svaki sportista oporavi od povreda ili resi probleme i zaigra,a
posebno neko veoma talentovan,
kao Jelena Dokic.kakve veze ima koji su joj koreni,da li je iz Srbije ili Tasmanije.
Na osnovu napisanog,procenat civilizovanih je manji od procenta patoloskih slucajeva koji ljude ne vrednuju po ljudskim kvalitetima,nego po krvnim zrncima.Svi vi koji tako vrednujete coveka treba da se vratite svojim korenima,
koje cete naci u pecinama.
Nazalost.mislim da su male sanse za Jelenu Dokic.

srbljub kosovac

pre 16 godina

E naša lepotice da si oca slušala, bez obzira što ga svi smatraju ludim danas bi bila prva teniserka sveta, ovako ne pomažu ti ni hrvati ni australijanci.
Ne može niko više da te voli od roditelja, tugo srpska.
Ipak ti želim sve najlepše ljudski je grešiti ali se ipak seti svojih roditelja i korena.
KOSOVAC

WTATP Lista

pre 16 godina

Jelena Dokic vise nije srpska teniserka. Formalno, ona trenutno i nije teniserka (profesionalna/aktivna) jer nema rejting, ali cim odigra prva tri turnira koji se boduju pojavice se na listi kao teniserka Australije. U Srbiji se nalazi ostatak njene porodice na celu sa ocem Damirom koji jeste najzasluzniji za njeno tenisko "posrnuce", a ne kako se ovde to patriJotski smatra da je zasluzan za njene rane uspehe (za to je zasluzan njen neosporni talenat). U svetu je Damir postao primer kako neki roditelj koji ima supertalentovano dete ne treba da se ponasa i utice na njegovu karijeru, a zahvaljujuci Novaku, Ani i Jeleni (ali Jankovic) i kod nas ljudi sve bolje kapiraju sta se sa Dokickom ustvari dogodilo. Do svoje 18 godine ona je ostvarila vise nego N.A.J. zajedno, ali joj se karijera vrlo brzo zatim raspala. Sa druge strane, da su i N.A.J. imali u porodici ovakav patoloski i opsesivni uticaj i oni bi imali veceg uspeha u ranijim godinama, ali bi se to fatalno odrazilo na teniski razvoj i naravno na njihovu licnost.

Uvek simpaticnoj Jeleni licno i pod australijskom zastavom zelim sve najbolje. Ona je sada u najboljim teniskim godinama, ali na primeru njene vrsnjakinje Hingis videli smo sta znaci visegodisnja pauza, tako da bi povratak u TOP50 bio stvarno veliki uspeh bez obzira na njen TOP5 pedigre. Kada se govori o nasem teniskom bumu svi isticu pozitivan uticaj Monike Seles zahvaljujuci kojoj su nasi mladi talenti mogli da sanjare o mogucem uspehu na svetskoj sceni i kada nas nije bilo nigde - ali treba biti posten i priznati da je i meteorska pojava Jelene Dokic, kao i veliki uspesi nase bivse brace takodje imala veliki uticaj (bar u motivaciji), a kao i u slucaju Monike Seles, skoro sve svoje najvece uspehe ostvarila je igrajuci pod nasom (ondasnjom) zastavom. Kada je o Damiru rec - nas odnos prema njemu je slika nas samih. Ako je ono sto je on radio za mnoge ovde mera ocinstva, patriJotizma i berbi protiv raznoraznih nepravdi i zavera - mi imamo ozbiljnih problema sa sistemom vrednosti.

Jedna je Monika

pre 16 godina

@zivojin
Jelene ( JJ i Dokic )su bolje ribe od Ane, al malo sutra.
Anci je najlepsa i to daleko najlepsa, Dokiceva je lepa, a JJ mi lici na Brenu ( ma sta to znacilao)

Nemcha

pre 16 godina

Srecno Jeco! uz nju sam poceo da pratim tenis. neverovatno je talentovana, pogledajte samo sa koliko godina je ostvarila sve one uspehe, pa to je na nivou JJ i Ane! e sad sto joj je otac onaj pa.

Vito

pre 16 godina

I ja joj to od srca želim, ali nema od toga ništa,djevojke sa tim godinama polako privode karijeru kraju,a ona je zahvaljujući svojoj porodicii sebi to davno zaključila.

Jedna je Monika

pre 16 godina

Citala sam oprecne izjave Jelene Dokic ( doduse po raznim novinama, pa je moguce da sve nije autenticno). U nekim se oprasta od tenisa i pokrece biznis, u drugima se vraca tenisu. Mislim da je najvaznije da se oprostila od svog oca, koji ju je ocito toliko gusio da je pukla i pobegla od njega.
Lepo bi bilo imati jos jednu Jelenu u vrhu. Da li je i ostvarljivo, pored ovih novih klinki ?
U svakom slucaju, srecno !

Boki

pre 16 godina

Molim malo razumevanja za ovu devojku... Da li ce Jelena Dokic da se vrati tenisu ili ce da otvori trafiku je iskljucivo njena stvar. Ona je sve vreme imala i australijski i srpski (na kome jos uvek pise "jugoslovenski":)) pasos, znaci nije uzimala jedan, pa vracala drugi i obrnuto. Menjala je drzave za koje ce nastupati, a trenutno nastupa pod zastavom Australije i po njenim najavama tako ce i ostati. Kao dokaz tome da je njen povratak moguc jeste puno ucesce Teniskog Saveza Australije u istom, koji joj je omogucio koriscenje terena, sparing partnere i trenere, a da li zaista mislite da neko ozbiljan kao TSA ulaze novac u propale investije? Nah... I don't think so. :) I hvala bogu da se resila onog coveka, koga je zaista zalosno nazvati necijim "ocem", a koji je nju sve vreme drzao i najsurovijem karantinu. Heeej, pa da li je normalno zabraniti devojci da ima decka??? Pa ona je odrasla u Sidneju, a ne u pecini u kojoj je on odrastao. Jelena srecno i samo napred, ti to jos uvek mozes!

Milana

pre 16 godina

Ovo je lepa vest i radujem se sto cemo imati ponovo priliku da gledamo Jelenu Dokic. Nadam se da ce ostvariti dobre rezultate a to bi bilo ono pravo za sve ljubitelje tenisa. Svako dobro i mnogo uspeha Jelena, ma pod cijom zastavom igrala.
P.S. Nadam se da ce se svi ljudi negativnih stavova i negativnih energija drzati daleko od ove divne devojke.

3MAJ

pre 16 godina

Jel i dalje srpska teniserka, pricala je da ce da uzme ponovo australijsko drzavljanstvo?

U svakom slucaju, zelim joj svu srecu na putu povratka. Sve je u glavi.

coolinar

pre 16 godina

Kako laze!!!
Setite se samo koliko puta je samo rekla ovo isto ! ! !
Uostalom ona je ove godine uzela australijski pasos i prihvatila da igra za njihovu reprezentaciju!!!

simo

pre 16 godina

jelena , puno srece . Tvome posrnucu najvise je doprineo tvoj izbor tima oko tebe . Prosta analiza sa ocem si bila 4-ta na svetu pa si pocela sama birati tim i saradnike i gde si sada . Splet nes(p)retnog izbora je doprineo tvom sunovratu. Neko na prvom mestu i nema roditelje i porodicu pa je uspesan , budi oprezna , istrajna i uporna, zelim ti puno srece od srca , krenula si u nesretno vreme rusenja zemlje i rusenja svih vrednosti bivseg drustva a nove vrednosti nisu jos bile uspostavljene. Samo hrabro napred.

voja

pre 16 godina

Malo je glupo da mi ovde raspredamo price o tome ko je kriv za sunovrat Jelene Dokic. Cinjenica je da nije bila psihicki stabilna u momentima kada je to bilo potrebno i cinjenica je da nije imala pravu osobu uz sebe, koja bi je usmerila i cvrsto drzala. Bila je previse mlada i otrgla se, verovatno s pravom, a na drugoj strani je nisu sacekale adekvatne smernice. I, bum! Mislim da ne bi trebalo na ovom mestu da se bavimo onim sto nam je porodica Dokic servirala preko zute stampe. To je dno.
I jos nesto sto meni i nije preterano bitno kada je tenis, kao individualni sport u pitanju, ali da se zna - Jelena Dokic nije srpkinja. Zvanicno, ima australijsko drzavljanstvo. Po povratku u Australiju, izjavila je da se kaje sto je odlazila i da im je zahvalna sto joj pruzaju drugu sansu, jer se uvek osecala kao australijanka. Tako da, manite se price o srpskoj teniserki, niti je srpkinja, niti se oseca kao srpkinja, ako je to uopste vazno.
Ja joj zelim da uspe u svojoj nameri. Nekoliko puta je pokusavala i nadam se da je shvatila da treba biti uporan do kraja. Koliko znam, teniski savez Australije, na celu sa selektorom je stao iza nje, pa verujem da je svesna da je za drugu sansu na toj adresi, bog pogledao, a da treca ne postoji ni u snovima.

nordwiking

pre 16 godina

pa ko od vas u stvari poznaje licno njenog oca ili porodicu u opste?
A sto se Jelene same tice, odabrala je najgore i otisla u zagreb sa bracom trenerima! na zalost bas ti treneri i ljubavnici su je kostali karijere, a ne otac Damir! Svi koji bolje poznajete tenis trebalo bi da znate koja pravila vladaju u tom belom sportu. Damir nije bio lak i bas zato kako bi ga se otresli proglasavaju ga ovim i onim, zabranjuju pristup itd. Porodica u tenisu ima ogroman znacaj kao i ljubav i razumevanje od najblizih.
Bila je i kod Pilica u akademiji kod Minhena, nestajala odatle cudnim okolnostima i tako dalje. Nije fer ponasati se tako, a upravo ce je to kostati svih neuspeha ( koje joj ne zelim!)u pokusaju da se etablira na wta listi.Prikloniti se Australiji je samo ocajnicki zadnj pokusaj da ponovo dodje do para i pozicije.

Jeca

pre 16 godina

Mislim da je imala sansu (u stvari vise njih...!) koju/je je propustila!
Ali ja se ipak iskreno nadam,
da ce ona ispuniti ovaj svoj cilj(da bude u prvih 50!).
Samo mislim da bi trebalo da nadje nekog drugog trenera, jer ju je ovaj,kao sto je i Nikola Pilic(koji je inace poceo da je trenira,ali ona je odustala...)rekao da je on upropstio...
U svakom slucaju zelim joj puno srece!

Mare

pre 16 godina

Stvarno bi bilo lepo da se vrati ove godine u prvih 50, samo se bojim da to ne bude kao proslih godina, krene pa stane. Nadam se da je konacno rascistila u glavi.
Srecno Jelena!

RealFan

pre 16 godina

Igrace za Australiju, zbog boljih uslova za trening i napredak, sigurno... Lukava je ona!!! Ali nece ni prici nasoj Ani i JJ, ako uopste bude igrala...

vlada

pre 16 godina

Лично бих волео да се "врати" под ТЕНИСКО небо. Мој син је генерација: Зимоњића, Вемића ... и данас у Немачкој "учи" мале швабћиће и уводи их у ТЕ чаролије.
СВИ смо уживали гледајући те. Нека ти је са срећом !

ZaSM

pre 16 godina

Ako Dokiceva udje u prvih 100 to ce dakako biti veliki uspeh a ja joj zelim sve najbolje i zahvalan sam joj za igru (i izgled!) kada sam je pratio. Tim pricama sa njenim ocem koje su nam se servirale preko zute stampe ne treba davati neki znacaj. Ono sto znam je da je svoje najvece uspehe postizala kada je bila sa ocem a pad je poceo sve vise i vise kada se opredelila za Zagreb i hrvatskog decka. Ocevidno je uvidela svoju gresku, nije joj lako da se vraca u Beograd a upravo joj je najbolje da zapocne svezu fazu u svom zivotu u dalekoj Australiji. Ona je Srpkinja i to ce uvek ostati. A sada kakav pasos ona nosi neka to bude njena stvar. Koliko je Srba napustilo ovu zemlju i koliko njih imaju strane pasose? Ako neko misli da ne postoji Srpska dijaspora neka slobno ide u Sidnej gde ce naici na najelektrisanije navijace za Srbiju. Usotalom pitajte Noleta, JJ i ostale. Nadam se da ce pozdraviti Dokicevu na pozitivan nacin.

boryaan

pre 16 godina

drago mi je sto se jelena vraca... nadam se da ce ostvariti svoj cilj, a zatom neka udje u prvih 30 i neka im malo pomrsi racune... bez obzira za koga igra... naravno da bi bilo lepo da igra za srbiju, ali smatram da ona treba da odluci sta je najbolje za nju... zao mi je sto se ranije nije vratila, tj. zao mi e sto je uopste prestajala da igra... ali roditelji su cudo... ko ne bi pukao pored onog idiota...

bane

pre 16 godina

Bolje joj je da nastupa pod Zastavom Srbije.Tako da bi mi imali taj veliki trio u zenskom tenisu koji niko ne bi mogao da zaustavi.

bane

pre 16 godina

Bolje je da odabere Srbiju jer sve sto vise bude starila sve ce je vise griz savjest sto nije odabrala Srbiju.A i nama bi se bolje isplatilo jer kada bi bio taj trio niko ama bas niko ne bi mogao da zaustavi.