Tenis 50

Ponedeljak, 12.11.2007.

15:37

Gonzales šokirao Federera

Gonzales šokirao Federera IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

pre 16 godina

Nakon čitanja dijela komentara moglo bi se zaključiti da u Šangaju igraju mimoze. Nema ni govora, tvrde ti teniski poznavatelji, da su na završnomu turniru sezone vrhunski sportaši. Istina je, ipak, nešto drugačija. Federer ove godine igra svaki peti turnir i doista ne znam tko ima hrabrosti reći da je umoran. Svi vrhunski igrači muče se s ozljedama, a Federer je jedini problem imao sa žuljevima. I to u susretu s Caòasom, ali je dvoboja susreta jasno naglasio da nema ni govora da u žuljevima leži razlog poraza u srazu s Argentincem! Gonzálezu se posrećilo (bio je i red nakon deset poraza) i ne treba sada likovati nad Rogerovom tužnom sudbinom. Na kraju se žrtve broje...

Kjupi

pre 16 godina

Nisam video ni Noletov a ni Federerov poraz tako da mi ne pripada da dajem komentare u vezi sa tim, ali zato mogu slobodno da rezonujem u vezi sa lovom. Ako se na Mastersu dobiju svi mečevi novčani bonus za taj podvig je vrlo visok. Federer je prošle godine bio uspeo to da postigne pošto je u svojoj grupi bio dosta lako dobio Ljubičića sa 2:0, sa Nalbandijanom je igrao sva 3 seta ali je lako bio dobio dva poslednja, dok je sa Rodikom bio imao puno muke da dobije meč 4-6 7-6 6-4. Nalbandijan je sa svoje strane samo protiv Rodika bio odigrao isto tako dobro kao nedavno u Madridu i Parizu što ovih desetak minuta video dokumenta itekako svedoče http://youtube.com/watch?v=EH3Ly9Tizc4 ali je u polufinalu (protiv Blejka) bio razočarao, Federer je u polufinalu bio bolji od Nadala pa je i u finalu bez muke slavio nad Blejkom 6-0 6-3 6-4. Smatram da je navedeni bonus za pobede u svim mečevima sasvim dobra formula pa zato i mislim da porazi naših ljubimaca mogu da budu samo rezultat njihove inferiornosti što će reći neosporne superiornosti njihovih protivnika u pomenutim mečevima. Ukratko, Nole i Federer jesu još u trci da osvoje Masters ali su bonus za sve pobede definitivno izgubili a to oni sigurno nisu ni malo želeli.

GoranSD

pre 16 godina

@ Šatobrijan

Pa kad već nisi razumeo.Kad je Gonzales mogao da pobedi posle 0-10 ima nade da Jelena pobedi Enan posle sličnog skora.Jasna analogija zar ne?

@ DŠ

Ipak mislim da je onaj srećni lob u tajbrejku bio ključan za isti a taj TB opet ključan za moral Gonzalesa.
I dugujem ti jedno priznanje da sam pogrešio kad sam rekao da Nalbandijan ne bi mogao biti u Šangaju sve i da je osvojio Bazel.Nije toliko bitno ali eto...Ako nisi to pročitao onda zaboravi.
Pozdrav

Baki Kula/FCRS

pre 16 godina

Je li znate mozda za koliku se kintu dogovorio Roki da izgubi...Meni ovo nesto smrdi...:D
Znao je Roze inache da je bolje da ne ispadne u polufinalu od Novaka,nego da njih dvoje odmere snage u finalu...
Napred NooooCha!!!!

cvele

pre 16 godina

Tri najbolja igraca danasnjice igraju u ocajnoj formi.To je zato sto je kraj sezone.Ne razumem ove komentare pojedinih forumasa.Ocigledno je da su slabije rangirani igraci fizicki spremniji u finisu sezone jer nisu igrali u samoj zavrsnici GS.Sta radi Nalbandijan.Bio je 25.na Svetu pre mesec dana.Nije na nijednom GS prosao ni trece kolo i osvoji covek dva turnira masters serije pobedivsi dva puta Federera, jednom Djokovica i Nadala kojeg je deklasirao izgubivsi samo tri gema u mecu.Cele sezone se pokazuje kvalitet a ne samo na poslednjim turnirima u sezoni.Razumljivo sto je Nole pao u formi,razumljivo je sto Federer gubi meceve u seriji isto tako je razumljivo sto Nadal vec tri meseca prakticno posle Vimbldona ne lici na sebe.Sve ce se videti kada pocne nova sezona od Australian opena.Videcemo gde ce biti Roze,Rafa i Nole a gde ce biti Nalbandijan,Gonzales i Ferer.Ljudi mogu samo da vam porucim ma smesni ste.Nema te vi veze sa tenisom i pitanje da li ste ga i pratili poslednjih godina ili ste to poceli od ove kada su nasi poceli da beleze uspehe.Niste vi gladali tenis jer se u njega ne razumete kada lupate gluposti i omalovazavate trojicu najboljih igraca danasnjice Rozea,Rafu i Noleta.Pojma vi nemate o tenisu.Samo to mogu da vam porucim.

Marija

pre 16 godina

@Bojan
Pošto je Nole sramno puko, moram da tražim lepog, uspešnog, pametnog muškarca, a sve mi se čini da bi ti to mogao da budeš, Bojane.

Mare

pre 16 godina

Pitam se da li Svajcarci sad pljuju Federera ko vecina vas ovde juce Novaka?!

@3MAJ
Zasto sad navoditi nekoga da pljuje Federera?
Desava se coveku, a desava se i Noletu!
Glupost???

Boris

pre 16 godina

nakon njihovih 11 medusobnih duela bio je red da federer i izgubi.
ocito da ce ovaj turnir biti otvoren do kraja jer favoriti ne igraju dobro dokovic izgubio nadal jedva federer izgubio rodik razbio davidenka
nema veze moje simpatije i dalje su na strani dokovica.
bice mu tesko da se plasira u polufinale valja mu igrat s francuzom pa sa nadalom bice tesko ali ja vjerujem da on moze do samog kraja.
naprijed novak.....

Šatobrijan

pre 16 godina

@GoranSD
Kakve veze ima Jelena sa Šangajem? Objasni, biće zanimljivo, šta, posle poraza Federera, znači rečenica - "Ima nade za Jelenu." Kako to kažu neki - ccccc.

svetlana

pre 16 godina

A sad nesto samo za nas zenske:
http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/tennis/7091088.stm
Jao, sto ne Federa neodoljiv kad gubi i kad je ranjiv, blago MIrki!

Toni

pre 16 godina

Pljuvači Novaka Đokovića,šta ovo bi? Besmrtni Federer gubi tri puta za mesec dana? Verovatno treba da ostavi tenis.
E moji pljuvači, nikada nećeti razumeti sport...a ni život,bojim se.

voja

pre 16 godina

Tacno tako - dok je Federer radio na frizuri, crtao krunice (ili sta vec) na patiku i poceo da potkopava kolege moralisanjem oko kladjenja, Gonza se pravio blesav u Parizu, ucio bekhend i budzio forhend. Federer i Novak da `vataju prvi let iz Sangaja - da ne brukaju Evropu! I onaj Davidenko - isto!
Salu na stranu, meni je mec bio bas zanimljiv. Deset susreta, deset pobeda Federera, pocinje jedanaesti, zavrsava se prvi set, komentator otpisuje Gonzalesa. "Pitanje je trenutka kada ce Federer zavrsiti ovaj mec!" To cujemo pred kraj drugog seta. Do tog moenta Federer je imao samo jednu brejk loptu (iskoristio je). I onda, kao da je Gonzales cuo i razumeo naseg komentatora. Uleteo je u neki trans i napravio 6:0 (7:1). Mislim da se tek tada osvestio i poverovao da moze. Drago mi je sto je uspeo.

student

pre 16 godina

Gledao sam prvi set i otisao na fax. Bio sam 100000000000000% ubedjen da je Fedex dobio, ali sad dodjoh kuci i videh... Jos uvek ne verujem.
Da niste vi sa b92 mozda pogresno obavesteni??? :)

Tomas

pre 16 godina

Da li neko deli misljenje da je na redu "atomski tenis" -
umece igranja, ali i trcanje za svaku loptu do besvesti, kako igraju teniseri sa spanskog govornog podrucja i - sve cesce pobedjuju i najbolje.

voja

pre 16 godina

@Andrea
Posle poraza u Indijan Vesu, Federer je dobio dva meca u Majamiju, pa tek onda ponovo naleteo na Kanjasa.
@Bojan
Kako mozes da kazes ljudima da se ne blamiraju, a Ti izjavis da je Gonzales imao srece protiv Federera i da je Ferer nadigrao Novaka. Bas suprotno. U odlucujucim momentima meca Gonzales je vrhunski procitao Federera i na najbolji moguci nacin iskoristio svoje najjace oruzje. Nije to nikakva sreca. Ferer je imao srece sto Novak nije mogao da se "sastavi" i sto je onoliko gresio, a Gonzales - sto mu protivnik nije onako ubedljiv ko prosle godine. Ali, ni to nije neka sreca.

Dule

pre 16 godina

@ANDREA
Istina je da je ovo prvi put da izgubi 2 meca(ne pise 2 turnira) u nizu...u Indian Wells-u je izgubio od Canasa u drugoj rundi, pa u Majamiju tek u cetvrtfinalu bio porazen isto od Canasa(u drugoj i trecoj rundi pobedio je S.QUERREY i N.ALMAGRO)
Pozdrav i napred Noleeee!!!

Ženevljanin

pre 16 godina

E, sad mi je lakše! Istina, ja navijam ne samo za Novaka nego (malo manje, koliko sam manje Svajcarac nego Srbin:-)) i za Rodžera, ali mislim da Đokoviću ovo pretstavlja pravi moralni super-doping. Shvatio je Nole: "U Šangaju gube najbolji; Nadal je doduše izgubio samo set, ali izgubiće i meč... a možda i dva sledeća; odosmo Gvozdenko i ja u polufinale!"

ATP Bodovi

pre 16 godina

Treba biti konstantno medju prva 3 u svetu, pa tek onda velicati neciju pobedu. Mnogo je teze odrzati se na vrhu i preko cele godine igrati sa uspehom, nego kad samo vrebas slab dan velikog igraca i zasvetlucas privremeno. I corava koka zrno ubode.

Maratonac amater bez potrebe da se dopinguje

pre 16 godina

Trebalo bi uvesti redovnu doping kontrolu na velikim turnirima, a specijalno na Masters Championship. To je samo 15 meceva, posle svakog meca oba igraca na kontrolu, dakle 30 kontrola ukupno. Pogotovu su mi postali sumljivi ovi iz Juzne Amerike, njima to nije strano. Postoje dopinzi koji povecavaju izdrzljivost (necu sad da vas zamaram sa time, ali nesto slicno sto uzimaju maratonci kada se dopinguju).
E onda mozes da igras treci set ko da je tek poceo prvi.

pre 16 godina

Zlatna ribica

Pukom slučajnošću, kaže legenda, pronašao je Fernando González (Gonsales) zlatnu ribicu. «Slušam», kaže malecna riba. «Nisada nisam bio megaloman, stoga bih te samo molio da u presudnim trenucima susreta te tri želje pretvoriš u tri forhenda kojima ću veličanstvenoga Federera baciti u očaj», zaželio je Čileanac. «Vale», rekla je na španjolskomu ribica i dodala: «Dobit ćeš ta tri forhenda, ali moraš dogurati do 11. igre u 3. setu!» Fernando se zamislio i istaknuo: «Nešto ovdje ne štima, u bajkama ribica ne postavlja uvjete. Mora da je to san, ali ništa me ne košta da se obvežem.»

Povjesničari se prepiru oko istinitosti spomenute priče iz davnine, ali González ne mari jer je napokon prekinuo zatrašujući omjer u dvobojima s Federerom. I baš kada je najviše trebalo, nakon 15:15 u 11. igri 3. seta, Gonso je, zahvaljujući trima čudesnim forhendima, Švicarcu oduzeo servis. Slučajnost ili proizvod neprincipijelne koalicije? Koga briga…

Tanc

pre 16 godina

E,sad Federer, Novaka pod ruku pa zajedno u kafanu na jagnjetinu i špricere.Kako vas nije sramota da budete tako neprofesionalni i dolazite potpuno nepripremljeni na ovaj beznačajan turnir i budete poraženi od isto tako beznačajnih igrača?Sram vas bilo od vaših navijača (posebno od onih u svojim kućnim foteljama)da se tako brukate!Odmah napustite tenis obojica,smesta!

Zagor Te-Nej

pre 16 godina

Na ovom mecu se onajbolje videlo zasto je Vimbldon najcenjeniji teniski turnir na svetu.Naime na Vimbldonu je onemogucen pristup primitivcima kao sto su bili "navijaci" Gonzalesa na danasnjem mecu.Nije ni cudo sto je Federer napravio toliko gresaka kada je atmsfera vise licila na fudbalski nego na teniski mec.

GoranSD

pre 16 godina

Znači ima nade za Jelenu.
Obradovao sam se kao da sam ga ja pobedio.Zaista nije pravedno da tako kvalitetan igrač baš nikad ne pobedi.
A opet sve se vrtelo oko dva, pa može se reći srećna,poena u tajbrejku.U tome je sva draž tenisa.

Bojan

pre 16 godina

Federer je izgubio jer je Gonzales imao puno srece,dok je Djokovic bio nadigran.Prekinite da opravdavate Novakovu losu formu sa izjavama:"Evo i Federer je izgubio"..To plitka razmisljanja!Ne blamirajte se!

3MAJ

pre 16 godina

@Novakovi pljuvaci

pljujte sad malo po Federeru, dva meca izgubio za redom - uzas!

Mora da ga je ponela slava, poceo daje izjave o politici, umesto na trening ide da gostuje po tv emisijama, ...

Shomi

pre 16 godina

Pravi je borac Gonzales.Bekhend koji mu je uzasan,danas ga je odlicno sluzio,a forhend netreba pominjati,zato je i pobedio.Poz svima

Maja

pre 16 godina

Da li je mozda i Federara udarila slava u glavu, kao sto ovde komentarisu Novaka?! Da li je i on "svirao svoje" u tenisu posle 2 uzastopna poraza? Da cujemo nase "strucnjake" sta imaju da kazu za poraz Federera...
Kraj je sezone, nijedan igrac nije u top formi i svako svakoga moze da pobedi...
Napred Nole!!!

bbrs

pre 16 godina

Za očekivati je da igrači koji veći dio sezone manje više "leže" odigraju bolje finiš iste te sezone(Fereri,Gonzalesi,Nalbandijani...).Logično je da dolazi do umora i zasićenja onih najboljih(Federer,Nadal,Đoković)tako da će se pravo stanje kvaliteta i snage vidjeti na "Australija openu" kao i na ostalim gren slem tirnirima.Pozdrav za Novaka i bez nerviranja ipak je on treći na svijetu

Maja

pre 16 godina

Da li je mozda i Federara udarila slava u glavu, kao sto ovde komentarisu Novaka?! Da li je i on "svirao svoje" u tenisu posle 2 uzastopna poraza? Da cujemo nase "strucnjake" sta imaju da kazu za poraz Federera...
Kraj je sezone, nijedan igrac nije u top formi i svako svakoga moze da pobedi...
Napred Nole!!!

3MAJ

pre 16 godina

@Novakovi pljuvaci

pljujte sad malo po Federeru, dva meca izgubio za redom - uzas!

Mora da ga je ponela slava, poceo daje izjave o politici, umesto na trening ide da gostuje po tv emisijama, ...

bbrs

pre 16 godina

Za očekivati je da igrači koji veći dio sezone manje više "leže" odigraju bolje finiš iste te sezone(Fereri,Gonzalesi,Nalbandijani...).Logično je da dolazi do umora i zasićenja onih najboljih(Federer,Nadal,Đoković)tako da će se pravo stanje kvaliteta i snage vidjeti na "Australija openu" kao i na ostalim gren slem tirnirima.Pozdrav za Novaka i bez nerviranja ipak je on treći na svijetu

Tanc

pre 16 godina

E,sad Federer, Novaka pod ruku pa zajedno u kafanu na jagnjetinu i špricere.Kako vas nije sramota da budete tako neprofesionalni i dolazite potpuno nepripremljeni na ovaj beznačajan turnir i budete poraženi od isto tako beznačajnih igrača?Sram vas bilo od vaših navijača (posebno od onih u svojim kućnim foteljama)da se tako brukate!Odmah napustite tenis obojica,smesta!

Bojan

pre 16 godina

Federer je izgubio jer je Gonzales imao puno srece,dok je Djokovic bio nadigran.Prekinite da opravdavate Novakovu losu formu sa izjavama:"Evo i Federer je izgubio"..To plitka razmisljanja!Ne blamirajte se!

ATP Bodovi

pre 16 godina

Treba biti konstantno medju prva 3 u svetu, pa tek onda velicati neciju pobedu. Mnogo je teze odrzati se na vrhu i preko cele godine igrati sa uspehom, nego kad samo vrebas slab dan velikog igraca i zasvetlucas privremeno. I corava koka zrno ubode.

pre 16 godina

Zlatna ribica

Pukom slučajnošću, kaže legenda, pronašao je Fernando González (Gonsales) zlatnu ribicu. «Slušam», kaže malecna riba. «Nisada nisam bio megaloman, stoga bih te samo molio da u presudnim trenucima susreta te tri želje pretvoriš u tri forhenda kojima ću veličanstvenoga Federera baciti u očaj», zaželio je Čileanac. «Vale», rekla je na španjolskomu ribica i dodala: «Dobit ćeš ta tri forhenda, ali moraš dogurati do 11. igre u 3. setu!» Fernando se zamislio i istaknuo: «Nešto ovdje ne štima, u bajkama ribica ne postavlja uvjete. Mora da je to san, ali ništa me ne košta da se obvežem.»

Povjesničari se prepiru oko istinitosti spomenute priče iz davnine, ali González ne mari jer je napokon prekinuo zatrašujući omjer u dvobojima s Federerom. I baš kada je najviše trebalo, nakon 15:15 u 11. igri 3. seta, Gonso je, zahvaljujući trima čudesnim forhendima, Švicarcu oduzeo servis. Slučajnost ili proizvod neprincipijelne koalicije? Koga briga…

Zagor Te-Nej

pre 16 godina

Na ovom mecu se onajbolje videlo zasto je Vimbldon najcenjeniji teniski turnir na svetu.Naime na Vimbldonu je onemogucen pristup primitivcima kao sto su bili "navijaci" Gonzalesa na danasnjem mecu.Nije ni cudo sto je Federer napravio toliko gresaka kada je atmsfera vise licila na fudbalski nego na teniski mec.

cvele

pre 16 godina

Tri najbolja igraca danasnjice igraju u ocajnoj formi.To je zato sto je kraj sezone.Ne razumem ove komentare pojedinih forumasa.Ocigledno je da su slabije rangirani igraci fizicki spremniji u finisu sezone jer nisu igrali u samoj zavrsnici GS.Sta radi Nalbandijan.Bio je 25.na Svetu pre mesec dana.Nije na nijednom GS prosao ni trece kolo i osvoji covek dva turnira masters serije pobedivsi dva puta Federera, jednom Djokovica i Nadala kojeg je deklasirao izgubivsi samo tri gema u mecu.Cele sezone se pokazuje kvalitet a ne samo na poslednjim turnirima u sezoni.Razumljivo sto je Nole pao u formi,razumljivo je sto Federer gubi meceve u seriji isto tako je razumljivo sto Nadal vec tri meseca prakticno posle Vimbldona ne lici na sebe.Sve ce se videti kada pocne nova sezona od Australian opena.Videcemo gde ce biti Roze,Rafa i Nole a gde ce biti Nalbandijan,Gonzales i Ferer.Ljudi mogu samo da vam porucim ma smesni ste.Nema te vi veze sa tenisom i pitanje da li ste ga i pratili poslednjih godina ili ste to poceli od ove kada su nasi poceli da beleze uspehe.Niste vi gladali tenis jer se u njega ne razumete kada lupate gluposti i omalovazavate trojicu najboljih igraca danasnjice Rozea,Rafu i Noleta.Pojma vi nemate o tenisu.Samo to mogu da vam porucim.

Shomi

pre 16 godina

Pravi je borac Gonzales.Bekhend koji mu je uzasan,danas ga je odlicno sluzio,a forhend netreba pominjati,zato je i pobedio.Poz svima

GoranSD

pre 16 godina

Znači ima nade za Jelenu.
Obradovao sam se kao da sam ga ja pobedio.Zaista nije pravedno da tako kvalitetan igrač baš nikad ne pobedi.
A opet sve se vrtelo oko dva, pa može se reći srećna,poena u tajbrejku.U tome je sva draž tenisa.

Toni

pre 16 godina

Pljuvači Novaka Đokovića,šta ovo bi? Besmrtni Federer gubi tri puta za mesec dana? Verovatno treba da ostavi tenis.
E moji pljuvači, nikada nećeti razumeti sport...a ni život,bojim se.

voja

pre 16 godina

@Andrea
Posle poraza u Indijan Vesu, Federer je dobio dva meca u Majamiju, pa tek onda ponovo naleteo na Kanjasa.
@Bojan
Kako mozes da kazes ljudima da se ne blamiraju, a Ti izjavis da je Gonzales imao srece protiv Federera i da je Ferer nadigrao Novaka. Bas suprotno. U odlucujucim momentima meca Gonzales je vrhunski procitao Federera i na najbolji moguci nacin iskoristio svoje najjace oruzje. Nije to nikakva sreca. Ferer je imao srece sto Novak nije mogao da se "sastavi" i sto je onoliko gresio, a Gonzales - sto mu protivnik nije onako ubedljiv ko prosle godine. Ali, ni to nije neka sreca.

Maratonac amater bez potrebe da se dopinguje

pre 16 godina

Trebalo bi uvesti redovnu doping kontrolu na velikim turnirima, a specijalno na Masters Championship. To je samo 15 meceva, posle svakog meca oba igraca na kontrolu, dakle 30 kontrola ukupno. Pogotovu su mi postali sumljivi ovi iz Juzne Amerike, njima to nije strano. Postoje dopinzi koji povecavaju izdrzljivost (necu sad da vas zamaram sa time, ali nesto slicno sto uzimaju maratonci kada se dopinguju).
E onda mozes da igras treci set ko da je tek poceo prvi.

voja

pre 16 godina

Tacno tako - dok je Federer radio na frizuri, crtao krunice (ili sta vec) na patiku i poceo da potkopava kolege moralisanjem oko kladjenja, Gonza se pravio blesav u Parizu, ucio bekhend i budzio forhend. Federer i Novak da `vataju prvi let iz Sangaja - da ne brukaju Evropu! I onaj Davidenko - isto!
Salu na stranu, meni je mec bio bas zanimljiv. Deset susreta, deset pobeda Federera, pocinje jedanaesti, zavrsava se prvi set, komentator otpisuje Gonzalesa. "Pitanje je trenutka kada ce Federer zavrsiti ovaj mec!" To cujemo pred kraj drugog seta. Do tog moenta Federer je imao samo jednu brejk loptu (iskoristio je). I onda, kao da je Gonzales cuo i razumeo naseg komentatora. Uleteo je u neki trans i napravio 6:0 (7:1). Mislim da se tek tada osvestio i poverovao da moze. Drago mi je sto je uspeo.

Ženevljanin

pre 16 godina

E, sad mi je lakše! Istina, ja navijam ne samo za Novaka nego (malo manje, koliko sam manje Svajcarac nego Srbin:-)) i za Rodžera, ali mislim da Đokoviću ovo pretstavlja pravi moralni super-doping. Shvatio je Nole: "U Šangaju gube najbolji; Nadal je doduše izgubio samo set, ali izgubiće i meč... a možda i dva sledeća; odosmo Gvozdenko i ja u polufinale!"

Marija

pre 16 godina

@Bojan
Pošto je Nole sramno puko, moram da tražim lepog, uspešnog, pametnog muškarca, a sve mi se čini da bi ti to mogao da budeš, Bojane.

Boris

pre 16 godina

nakon njihovih 11 medusobnih duela bio je red da federer i izgubi.
ocito da ce ovaj turnir biti otvoren do kraja jer favoriti ne igraju dobro dokovic izgubio nadal jedva federer izgubio rodik razbio davidenka
nema veze moje simpatije i dalje su na strani dokovica.
bice mu tesko da se plasira u polufinale valja mu igrat s francuzom pa sa nadalom bice tesko ali ja vjerujem da on moze do samog kraja.
naprijed novak.....

student

pre 16 godina

Gledao sam prvi set i otisao na fax. Bio sam 100000000000000% ubedjen da je Fedex dobio, ali sad dodjoh kuci i videh... Jos uvek ne verujem.
Da niste vi sa b92 mozda pogresno obavesteni??? :)

pre 16 godina

Nakon čitanja dijela komentara moglo bi se zaključiti da u Šangaju igraju mimoze. Nema ni govora, tvrde ti teniski poznavatelji, da su na završnomu turniru sezone vrhunski sportaši. Istina je, ipak, nešto drugačija. Federer ove godine igra svaki peti turnir i doista ne znam tko ima hrabrosti reći da je umoran. Svi vrhunski igrači muče se s ozljedama, a Federer je jedini problem imao sa žuljevima. I to u susretu s Caòasom, ali je dvoboja susreta jasno naglasio da nema ni govora da u žuljevima leži razlog poraza u srazu s Argentincem! Gonzálezu se posrećilo (bio je i red nakon deset poraza) i ne treba sada likovati nad Rogerovom tužnom sudbinom. Na kraju se žrtve broje...

Dule

pre 16 godina

@ANDREA
Istina je da je ovo prvi put da izgubi 2 meca(ne pise 2 turnira) u nizu...u Indian Wells-u je izgubio od Canasa u drugoj rundi, pa u Majamiju tek u cetvrtfinalu bio porazen isto od Canasa(u drugoj i trecoj rundi pobedio je S.QUERREY i N.ALMAGRO)
Pozdrav i napred Noleeee!!!

Mare

pre 16 godina

Pitam se da li Svajcarci sad pljuju Federera ko vecina vas ovde juce Novaka?!

@3MAJ
Zasto sad navoditi nekoga da pljuje Federera?
Desava se coveku, a desava se i Noletu!
Glupost???

GoranSD

pre 16 godina

@ Šatobrijan

Pa kad već nisi razumeo.Kad je Gonzales mogao da pobedi posle 0-10 ima nade da Jelena pobedi Enan posle sličnog skora.Jasna analogija zar ne?

@ DŠ

Ipak mislim da je onaj srećni lob u tajbrejku bio ključan za isti a taj TB opet ključan za moral Gonzalesa.
I dugujem ti jedno priznanje da sam pogrešio kad sam rekao da Nalbandijan ne bi mogao biti u Šangaju sve i da je osvojio Bazel.Nije toliko bitno ali eto...Ako nisi to pročitao onda zaboravi.
Pozdrav

Tomas

pre 16 godina

Da li neko deli misljenje da je na redu "atomski tenis" -
umece igranja, ali i trcanje za svaku loptu do besvesti, kako igraju teniseri sa spanskog govornog podrucja i - sve cesce pobedjuju i najbolje.

svetlana

pre 16 godina

A sad nesto samo za nas zenske:
http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/tennis/7091088.stm
Jao, sto ne Federa neodoljiv kad gubi i kad je ranjiv, blago MIrki!

Šatobrijan

pre 16 godina

@GoranSD
Kakve veze ima Jelena sa Šangajem? Objasni, biće zanimljivo, šta, posle poraza Federera, znači rečenica - "Ima nade za Jelenu." Kako to kažu neki - ccccc.

Kjupi

pre 16 godina

Nisam video ni Noletov a ni Federerov poraz tako da mi ne pripada da dajem komentare u vezi sa tim, ali zato mogu slobodno da rezonujem u vezi sa lovom. Ako se na Mastersu dobiju svi mečevi novčani bonus za taj podvig je vrlo visok. Federer je prošle godine bio uspeo to da postigne pošto je u svojoj grupi bio dosta lako dobio Ljubičića sa 2:0, sa Nalbandijanom je igrao sva 3 seta ali je lako bio dobio dva poslednja, dok je sa Rodikom bio imao puno muke da dobije meč 4-6 7-6 6-4. Nalbandijan je sa svoje strane samo protiv Rodika bio odigrao isto tako dobro kao nedavno u Madridu i Parizu što ovih desetak minuta video dokumenta itekako svedoče http://youtube.com/watch?v=EH3Ly9Tizc4 ali je u polufinalu (protiv Blejka) bio razočarao, Federer je u polufinalu bio bolji od Nadala pa je i u finalu bez muke slavio nad Blejkom 6-0 6-3 6-4. Smatram da je navedeni bonus za pobede u svim mečevima sasvim dobra formula pa zato i mislim da porazi naših ljubimaca mogu da budu samo rezultat njihove inferiornosti što će reći neosporne superiornosti njihovih protivnika u pomenutim mečevima. Ukratko, Nole i Federer jesu još u trci da osvoje Masters ali su bonus za sve pobede definitivno izgubili a to oni sigurno nisu ni malo želeli.

Baki Kula/FCRS

pre 16 godina

Je li znate mozda za koliku se kintu dogovorio Roki da izgubi...Meni ovo nesto smrdi...:D
Znao je Roze inache da je bolje da ne ispadne u polufinalu od Novaka,nego da njih dvoje odmere snage u finalu...
Napred NooooCha!!!!

Bojan

pre 16 godina

Federer je izgubio jer je Gonzales imao puno srece,dok je Djokovic bio nadigran.Prekinite da opravdavate Novakovu losu formu sa izjavama:"Evo i Federer je izgubio"..To plitka razmisljanja!Ne blamirajte se!

Zagor Te-Nej

pre 16 godina

Na ovom mecu se onajbolje videlo zasto je Vimbldon najcenjeniji teniski turnir na svetu.Naime na Vimbldonu je onemogucen pristup primitivcima kao sto su bili "navijaci" Gonzalesa na danasnjem mecu.Nije ni cudo sto je Federer napravio toliko gresaka kada je atmsfera vise licila na fudbalski nego na teniski mec.

Tanc

pre 16 godina

E,sad Federer, Novaka pod ruku pa zajedno u kafanu na jagnjetinu i špricere.Kako vas nije sramota da budete tako neprofesionalni i dolazite potpuno nepripremljeni na ovaj beznačajan turnir i budete poraženi od isto tako beznačajnih igrača?Sram vas bilo od vaših navijača (posebno od onih u svojim kućnim foteljama)da se tako brukate!Odmah napustite tenis obojica,smesta!

3MAJ

pre 16 godina

@Novakovi pljuvaci

pljujte sad malo po Federeru, dva meca izgubio za redom - uzas!

Mora da ga je ponela slava, poceo daje izjave o politici, umesto na trening ide da gostuje po tv emisijama, ...

bbrs

pre 16 godina

Za očekivati je da igrači koji veći dio sezone manje više "leže" odigraju bolje finiš iste te sezone(Fereri,Gonzalesi,Nalbandijani...).Logično je da dolazi do umora i zasićenja onih najboljih(Federer,Nadal,Đoković)tako da će se pravo stanje kvaliteta i snage vidjeti na "Australija openu" kao i na ostalim gren slem tirnirima.Pozdrav za Novaka i bez nerviranja ipak je on treći na svijetu

Šatobrijan

pre 16 godina

@GoranSD
Kakve veze ima Jelena sa Šangajem? Objasni, biće zanimljivo, šta, posle poraza Federera, znači rečenica - "Ima nade za Jelenu." Kako to kažu neki - ccccc.

Maja

pre 16 godina

Da li je mozda i Federara udarila slava u glavu, kao sto ovde komentarisu Novaka?! Da li je i on "svirao svoje" u tenisu posle 2 uzastopna poraza? Da cujemo nase "strucnjake" sta imaju da kazu za poraz Federera...
Kraj je sezone, nijedan igrac nije u top formi i svako svakoga moze da pobedi...
Napred Nole!!!

Maratonac amater bez potrebe da se dopinguje

pre 16 godina

Trebalo bi uvesti redovnu doping kontrolu na velikim turnirima, a specijalno na Masters Championship. To je samo 15 meceva, posle svakog meca oba igraca na kontrolu, dakle 30 kontrola ukupno. Pogotovu su mi postali sumljivi ovi iz Juzne Amerike, njima to nije strano. Postoje dopinzi koji povecavaju izdrzljivost (necu sad da vas zamaram sa time, ali nesto slicno sto uzimaju maratonci kada se dopinguju).
E onda mozes da igras treci set ko da je tek poceo prvi.

pre 16 godina

Zlatna ribica

Pukom slučajnošću, kaže legenda, pronašao je Fernando González (Gonsales) zlatnu ribicu. «Slušam», kaže malecna riba. «Nisada nisam bio megaloman, stoga bih te samo molio da u presudnim trenucima susreta te tri želje pretvoriš u tri forhenda kojima ću veličanstvenoga Federera baciti u očaj», zaželio je Čileanac. «Vale», rekla je na španjolskomu ribica i dodala: «Dobit ćeš ta tri forhenda, ali moraš dogurati do 11. igre u 3. setu!» Fernando se zamislio i istaknuo: «Nešto ovdje ne štima, u bajkama ribica ne postavlja uvjete. Mora da je to san, ali ništa me ne košta da se obvežem.»

Povjesničari se prepiru oko istinitosti spomenute priče iz davnine, ali González ne mari jer je napokon prekinuo zatrašujući omjer u dvobojima s Federerom. I baš kada je najviše trebalo, nakon 15:15 u 11. igri 3. seta, Gonso je, zahvaljujući trima čudesnim forhendima, Švicarcu oduzeo servis. Slučajnost ili proizvod neprincipijelne koalicije? Koga briga…

voja

pre 16 godina

Tacno tako - dok je Federer radio na frizuri, crtao krunice (ili sta vec) na patiku i poceo da potkopava kolege moralisanjem oko kladjenja, Gonza se pravio blesav u Parizu, ucio bekhend i budzio forhend. Federer i Novak da `vataju prvi let iz Sangaja - da ne brukaju Evropu! I onaj Davidenko - isto!
Salu na stranu, meni je mec bio bas zanimljiv. Deset susreta, deset pobeda Federera, pocinje jedanaesti, zavrsava se prvi set, komentator otpisuje Gonzalesa. "Pitanje je trenutka kada ce Federer zavrsiti ovaj mec!" To cujemo pred kraj drugog seta. Do tog moenta Federer je imao samo jednu brejk loptu (iskoristio je). I onda, kao da je Gonzales cuo i razumeo naseg komentatora. Uleteo je u neki trans i napravio 6:0 (7:1). Mislim da se tek tada osvestio i poverovao da moze. Drago mi je sto je uspeo.

Toni

pre 16 godina

Pljuvači Novaka Đokovića,šta ovo bi? Besmrtni Federer gubi tri puta za mesec dana? Verovatno treba da ostavi tenis.
E moji pljuvači, nikada nećeti razumeti sport...a ni život,bojim se.

Baki Kula/FCRS

pre 16 godina

Je li znate mozda za koliku se kintu dogovorio Roki da izgubi...Meni ovo nesto smrdi...:D
Znao je Roze inache da je bolje da ne ispadne u polufinalu od Novaka,nego da njih dvoje odmere snage u finalu...
Napred NooooCha!!!!

Kjupi

pre 16 godina

Nisam video ni Noletov a ni Federerov poraz tako da mi ne pripada da dajem komentare u vezi sa tim, ali zato mogu slobodno da rezonujem u vezi sa lovom. Ako se na Mastersu dobiju svi mečevi novčani bonus za taj podvig je vrlo visok. Federer je prošle godine bio uspeo to da postigne pošto je u svojoj grupi bio dosta lako dobio Ljubičića sa 2:0, sa Nalbandijanom je igrao sva 3 seta ali je lako bio dobio dva poslednja, dok je sa Rodikom bio imao puno muke da dobije meč 4-6 7-6 6-4. Nalbandijan je sa svoje strane samo protiv Rodika bio odigrao isto tako dobro kao nedavno u Madridu i Parizu što ovih desetak minuta video dokumenta itekako svedoče http://youtube.com/watch?v=EH3Ly9Tizc4 ali je u polufinalu (protiv Blejka) bio razočarao, Federer je u polufinalu bio bolji od Nadala pa je i u finalu bez muke slavio nad Blejkom 6-0 6-3 6-4. Smatram da je navedeni bonus za pobede u svim mečevima sasvim dobra formula pa zato i mislim da porazi naših ljubimaca mogu da budu samo rezultat njihove inferiornosti što će reći neosporne superiornosti njihovih protivnika u pomenutim mečevima. Ukratko, Nole i Federer jesu još u trci da osvoje Masters ali su bonus za sve pobede definitivno izgubili a to oni sigurno nisu ni malo želeli.

Shomi

pre 16 godina

Pravi je borac Gonzales.Bekhend koji mu je uzasan,danas ga je odlicno sluzio,a forhend netreba pominjati,zato je i pobedio.Poz svima

ATP Bodovi

pre 16 godina

Treba biti konstantno medju prva 3 u svetu, pa tek onda velicati neciju pobedu. Mnogo je teze odrzati se na vrhu i preko cele godine igrati sa uspehom, nego kad samo vrebas slab dan velikog igraca i zasvetlucas privremeno. I corava koka zrno ubode.

GoranSD

pre 16 godina

Znači ima nade za Jelenu.
Obradovao sam se kao da sam ga ja pobedio.Zaista nije pravedno da tako kvalitetan igrač baš nikad ne pobedi.
A opet sve se vrtelo oko dva, pa može se reći srećna,poena u tajbrejku.U tome je sva draž tenisa.

Tomas

pre 16 godina

Da li neko deli misljenje da je na redu "atomski tenis" -
umece igranja, ali i trcanje za svaku loptu do besvesti, kako igraju teniseri sa spanskog govornog podrucja i - sve cesce pobedjuju i najbolje.

student

pre 16 godina

Gledao sam prvi set i otisao na fax. Bio sam 100000000000000% ubedjen da je Fedex dobio, ali sad dodjoh kuci i videh... Jos uvek ne verujem.
Da niste vi sa b92 mozda pogresno obavesteni??? :)

Ženevljanin

pre 16 godina

E, sad mi je lakše! Istina, ja navijam ne samo za Novaka nego (malo manje, koliko sam manje Svajcarac nego Srbin:-)) i za Rodžera, ali mislim da Đokoviću ovo pretstavlja pravi moralni super-doping. Shvatio je Nole: "U Šangaju gube najbolji; Nadal je doduše izgubio samo set, ali izgubiće i meč... a možda i dva sledeća; odosmo Gvozdenko i ja u polufinale!"

Dule

pre 16 godina

@ANDREA
Istina je da je ovo prvi put da izgubi 2 meca(ne pise 2 turnira) u nizu...u Indian Wells-u je izgubio od Canasa u drugoj rundi, pa u Majamiju tek u cetvrtfinalu bio porazen isto od Canasa(u drugoj i trecoj rundi pobedio je S.QUERREY i N.ALMAGRO)
Pozdrav i napred Noleeee!!!

voja

pre 16 godina

@Andrea
Posle poraza u Indijan Vesu, Federer je dobio dva meca u Majamiju, pa tek onda ponovo naleteo na Kanjasa.
@Bojan
Kako mozes da kazes ljudima da se ne blamiraju, a Ti izjavis da je Gonzales imao srece protiv Federera i da je Ferer nadigrao Novaka. Bas suprotno. U odlucujucim momentima meca Gonzales je vrhunski procitao Federera i na najbolji moguci nacin iskoristio svoje najjace oruzje. Nije to nikakva sreca. Ferer je imao srece sto Novak nije mogao da se "sastavi" i sto je onoliko gresio, a Gonzales - sto mu protivnik nije onako ubedljiv ko prosle godine. Ali, ni to nije neka sreca.

svetlana

pre 16 godina

A sad nesto samo za nas zenske:
http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/tennis/7091088.stm
Jao, sto ne Federa neodoljiv kad gubi i kad je ranjiv, blago MIrki!

Marija

pre 16 godina

@Bojan
Pošto je Nole sramno puko, moram da tražim lepog, uspešnog, pametnog muškarca, a sve mi se čini da bi ti to mogao da budeš, Bojane.

Mare

pre 16 godina

Pitam se da li Svajcarci sad pljuju Federera ko vecina vas ovde juce Novaka?!

@3MAJ
Zasto sad navoditi nekoga da pljuje Federera?
Desava se coveku, a desava se i Noletu!
Glupost???

Boris

pre 16 godina

nakon njihovih 11 medusobnih duela bio je red da federer i izgubi.
ocito da ce ovaj turnir biti otvoren do kraja jer favoriti ne igraju dobro dokovic izgubio nadal jedva federer izgubio rodik razbio davidenka
nema veze moje simpatije i dalje su na strani dokovica.
bice mu tesko da se plasira u polufinale valja mu igrat s francuzom pa sa nadalom bice tesko ali ja vjerujem da on moze do samog kraja.
naprijed novak.....

cvele

pre 16 godina

Tri najbolja igraca danasnjice igraju u ocajnoj formi.To je zato sto je kraj sezone.Ne razumem ove komentare pojedinih forumasa.Ocigledno je da su slabije rangirani igraci fizicki spremniji u finisu sezone jer nisu igrali u samoj zavrsnici GS.Sta radi Nalbandijan.Bio je 25.na Svetu pre mesec dana.Nije na nijednom GS prosao ni trece kolo i osvoji covek dva turnira masters serije pobedivsi dva puta Federera, jednom Djokovica i Nadala kojeg je deklasirao izgubivsi samo tri gema u mecu.Cele sezone se pokazuje kvalitet a ne samo na poslednjim turnirima u sezoni.Razumljivo sto je Nole pao u formi,razumljivo je sto Federer gubi meceve u seriji isto tako je razumljivo sto Nadal vec tri meseca prakticno posle Vimbldona ne lici na sebe.Sve ce se videti kada pocne nova sezona od Australian opena.Videcemo gde ce biti Roze,Rafa i Nole a gde ce biti Nalbandijan,Gonzales i Ferer.Ljudi mogu samo da vam porucim ma smesni ste.Nema te vi veze sa tenisom i pitanje da li ste ga i pratili poslednjih godina ili ste to poceli od ove kada su nasi poceli da beleze uspehe.Niste vi gladali tenis jer se u njega ne razumete kada lupate gluposti i omalovazavate trojicu najboljih igraca danasnjice Rozea,Rafu i Noleta.Pojma vi nemate o tenisu.Samo to mogu da vam porucim.

GoranSD

pre 16 godina

@ Šatobrijan

Pa kad već nisi razumeo.Kad je Gonzales mogao da pobedi posle 0-10 ima nade da Jelena pobedi Enan posle sličnog skora.Jasna analogija zar ne?

@ DŠ

Ipak mislim da je onaj srećni lob u tajbrejku bio ključan za isti a taj TB opet ključan za moral Gonzalesa.
I dugujem ti jedno priznanje da sam pogrešio kad sam rekao da Nalbandijan ne bi mogao biti u Šangaju sve i da je osvojio Bazel.Nije toliko bitno ali eto...Ako nisi to pročitao onda zaboravi.
Pozdrav

pre 16 godina

Nakon čitanja dijela komentara moglo bi se zaključiti da u Šangaju igraju mimoze. Nema ni govora, tvrde ti teniski poznavatelji, da su na završnomu turniru sezone vrhunski sportaši. Istina je, ipak, nešto drugačija. Federer ove godine igra svaki peti turnir i doista ne znam tko ima hrabrosti reći da je umoran. Svi vrhunski igrači muče se s ozljedama, a Federer je jedini problem imao sa žuljevima. I to u susretu s Caòasom, ali je dvoboja susreta jasno naglasio da nema ni govora da u žuljevima leži razlog poraza u srazu s Argentincem! Gonzálezu se posrećilo (bio je i red nakon deset poraza) i ne treba sada likovati nad Rogerovom tužnom sudbinom. Na kraju se žrtve broje...