Tenis 113

Subota, 06.10.2007.

15:05

Enan ponovo prejaka za Jelenu

Enan ponovo prejaka za Jelenu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

113 Komentari

Sortiraj po:

Space Jam

pre 16 godina

"Nemam ideju kako da je pobedim! Toliko puta sam izgubila od nje i u Štutgartu stvarno nisam znala šta još treba da uradim kako bih se na kraju konačno ja radovala."
Stvari su vrlo proste. Iz aviona se vidi zašto Enan pobeđuje Jelenu. Kao prvo, ima bolji servis, zatim jako nezgodnu bekend dijagonalu, brža je i bolje igra na mreži i ima bolji slajz udarac od Jelene, koji čini da se manja umara kod niskih i teških
lopti. Sve u svemu svestranija je igračica od Jelene i to je razlog zašto je redovno pobeđuje. Sličana je situacija kao kod Federera, koji takođe perfektno odigrava sve vrste udaraca i zato je tamo gde je. Nole je to odlično uvideo i zato radi na poboljšanju servisa i volej igre, kao i slajza. Kad sve to dovede na nivo Federera on će ga pobeđivati zato što već ima bolji bekend i bolje se kreće od njega.

GoranSD

pre 16 godina

@ DraganBGD

Samo kratko.Znam o čemu pričaš.To se desilo protiv Golovin.Ali se ne dešava protiv Jelene.Upravo iz tih navedenih razloga ubeđen sam da ona baš ne voli da provodi po dva i više sata na terenu.I sama je priznala da se već pomirila sa sudbinom da je izgubila drugi set.A svaki meč sa Jelenom je tu negde po dužini.Drugo ona je ovde bila prilično naterana da trči.Bilo je tako i u Berlinu i Varšavi.U Berlinu je zbog iscrpljenosti izgubila meč sa Kuznjecovom.Zar ne misliš da bi ona to sve rado skratila?
Kod Jelene se videlo da počinje polako da kasni za loptama koje je bez problema stizala.Da je ušla u treći set možda bi se povratila ali da sad ne vračam.Rekao sam pre meča da će svežina nakupljena posle desetodnevne pauze ispariti jer će meč biti dug i težak.
Mora da smanji te turnire definitivno.
Što se Enan tiče to se nikad ne zna.Možda neka povreda,pad forme pa počne da gubi ovakve mečeve,onda se uvuče nesigurnost....Ne bih voleo.Volim da to bude na terenu pa ko je bolji...
Ne umem kratko.

Ženevljanin

pre 16 godina

@voja
Dopao mi se Tvoj komentar i kako si "utešila" i Pitagoru i mene:-). Uopšte, primetio sam da je broj kvalitetnih komentara porastao u poslednjih par dana i o tenisu i o... načinu komuniciranja. Istakao bih sledeća imena među onima koji su se javili preko vikenda: @Pitagora, @picasso, @Dragan BGD, GoranSD. Ne bih istakao (:-) komentatore čiji je glavni kriterijum ljudskih kvaliteta vernost TV prenosu mečeva Jelene Janković i one koji po hiljaditi put pitaju "u čemu ste vi to teći na svetu". možda grešim - oni dobijaju silne preporuke? Srećom, @Fizičar je to razjasnio u svom eksperimentu, in vivo.:-)

Dragan,BGD

pre 16 godina

@GoranSD
Mi ne znamo dokle idu granice
Zistin Enan.U svakom slucaju ona u toku meca dodaje i oduzima gas.Evo danas,Golovin je dobila prvi set 6:2 i u drugom vodila sa 2:1.Sta se tada desilo.Zistin je dodala gas i dobila 11 gemova a Golovin samo 1. U mnogo slucajeva Zistin je tako odigrala sa mnogim dobrim teniserkama.Zar prosle godine na US Openu Jelena nije vodila sa 4:0 i izgubila taj set.
Svaki organizam ima fond za potrosnju.Kada potrosis resurse,najbolje je da se oprostis od sporta.Zato Zistin i Feder stede svoje resurse i ne bi bilo iznenadjenje da Zistin igra dobro i za 5 godina,kada bude imala 30.
A u vezi toga ko bi mogao da konkurise za vrh za 2-3 godine,to se sada ne zna.Jer,
ima puno kandidata,neki ce ostati na istom nivou,a neki ekplodirati,podici igru za dva nivoa.To mogu da budu:Ana,
Sharapova,Vaidisova,Golovin,
Shavaj,Safarova,Cakvetadze...
cak i Hantukova.Naprimer Hantukova dobija masu a igra sve bolje,mozda ce biti najbolja sa 27,jer ima takvu konstituciju,a veliko znanje,iskustvo...Nikad se ne zna kakvi su potencijali teniserki koje imaju po 18,19,
20 godina.Mozda imaju pogresnog trenera,dovoljno je da ih uzme pravi covek u ruke i da pobedjuju sve.
Sigurno je da ce bar dve,tri od pomenutih devojaka odjednom zaigrati mnogo bolje.
Pre godinu dana sam napisao(to je u arhivi) da se iz prvih 10 uskoro sele Morezmo,
Dementijeva,Hingis,Snider i da ce njihovo mesto zauzeti neke nove devojke.Kad udju na vise pozicije,bice im laksi protivnici na svakom turniru.
Nema realnih predvidjanja,
mozemo samo da pretpostavljamo i nagadjamo.
Pozdrav

Eki

pre 16 godina

@ Voja

Kad si me lepo pitas, lepo cu da ti odgovorim. Nijedan od onih koji su otisli u sred meca, nije primer nizasta. Pravi primer si Ti, jer ocito da odgledas ceo mec. Uz postene navijace i ozbiljne ljude, i Jeca ce da napreduje.

voja

pre 16 godina

(ako moze par reci za @Pitagoru, pa da se vratimo temi) Ocigledno da moze da ti se obrati ko kako i gde hoce. U pomenutom gradu - toga je sve vise i Beograd postaje - sve necivilizovanija sredina, a sve je manje prilike da se odbranis od toga. Nepismeni, polupismeni, iskompleksirani i primitivni sada mogu da prodju gde hoce, sve vreme se nesvesno rugajuci tebi, meni, nasem jeziku... svemu! Bori se! (i nadam se da nece ostati zasticeni, neobjavljivanjem ovog komentara)
Mec, prva impresija - zanimljiv, dovoljno da se zakasni na posao. Apsolutno verujem u to da Jelena ima mali psiholoski problem. Previse je ona puta vodila, vracala se u meceve i imala mec lopte, pa prokockala, da bih ja poverovala, da su bas u svim tim mecevima protivnice zaigrale "onoliko koliko je potrebno". Pre ce biti da se Jelena sama gubila u tim mecevima. "Onoliko koliko je potrebno" - je preterano uslo u nas recnik, a ja nisam sigurna da je to bas uvek na mestu. Jer, jednoj najboljoj teniserki na svetu, JH, stvarno nije bilo potrebno da gubi 4:1, pa da se odatle vraca. Zasto odmah nije igrala koliko je potrebno, pa da ona vodi 4:1? Ipak je korak do finala, potrebno je u svakom poenu i u svakom gemu. Eto, to mi malo smeta, pa ako neko ume, neka mi objasni.
I smeta mi jos sto je neko pokusao da "raskrinka" Jelenu i njenu taktiku dolazenja do toliko bodova, igranjem na milijardu malih turnira... Ja kazem - kakve veze ima, kada se i onako ne boduju svi turniri. Svakoj teniserki se boduje isti broj turnira, od toga GS, mastersi i nekoliko najboljih "malih". Tako da to nema bas preterane veze. Moze Jelena da igra sve turnire, ali ni u ludilu se ne boduju svi. Znaci - raskrinkavanje - propalo.
Jelena je lepo odigrala. U skladu sa mestom na listi. Pokazala je da precizan servis, moze da bude ravan protivnik jakom servisu. Istrcavala je, stizala i umela je da naplati to. Zistin je napravila nekoliko amaterskih gresaka, nekoliko auta i smeceva u mrezi (ala ja), sto mi govori da ni njoj verovatno nije pravo kada je Jelena preko puta. Uvek je tu negde, za dlaku, pa i ona valjda ceka taj trenutak.
@Zenevljanin
Kuznjecova - Golovin, bez greske, tip na Kuznjecovu. I ne sa negativnom emocijom prema Golovin, nego sa pozitivnoj prema Svetlani. Steta. Nemoj da se samokaznjavas.
A, onom sto Te isproziva za balet, njemu cu da precutim, danas. Ali, cu da ga zamolim za definiciju "pravog coveka", cisto da znam - sta gajim pored sebe. I ako postoji "pravi", postoji i "krivi", a moj mi deluje nekako polupravo (nakrivo), posto je gledao Jelenu, ali je na sred drugog seta... otisao. I da li je za ulazenje u kategoriju "pravog" bitno da nije otisao na balet ili to sto nije gledao mec do kraja?

Neno

pre 16 godina

@Pitagora
"O Ani ne pišem. Ne zanima me devojka onakvog mentaliteta."
Ovako se, pretpostavljam, u Beogradu, "gospoda" obracaju mladim upesnim devojkama.
Deli ti lekcije o Beogradskom gospodstvu nekome drugome!

picasso

pre 16 godina

Procitao sam sve komentare i imao bih mnogo toga da kazem ali cu se zadrzati na par najbitnijih stvari. Justine Henin je jedna od najboljih teniserki ikada, u rangu Navratilove, Graf, Seles, sestara Williams, itd. Kao takva, trenutno je na vrhuncu karijere i besmisleno je zamerati Jeleni sto ne uspeva da je pobedi. Zamislite da Zvezda ili Partizan redovno gube od Barselone ili Milana, tesnim rezultatom, u finalu lige sampiona ... ili da imamo plivaca koji bi redovno osvajao srebro odmah iza Yan Thorp-a ... tesko je i zamisliti? E, pa do pre 2 godine podjednako tesko je bilo zamisliti nesto slicno u tenisu. Prema tome, uzivajte ljudi u ovom trenutku jer to sto imamo sada nicim nismo zasluzili i ko zna kada cemo opet imati.

E, sad da se vratim na Jelenu. I pored 8-0 u medjusobnim susretima, ja ostajem pri tome da je Jelena u ovom trenutku vrlo blizu Justine, i da je u svakom slucaju jedina teniserka danas koja moze sa njom ozbiljno da se nosi i da je natera da pruzi maksimum. Vise nego sestre Williams, mnogo vise nego Ana, Kuznjecova, Sarapova, o ostalima i da ne pricamo. Pored toga, Jelena je vec godinu i po dana u uzlaznoj liniji, i ko ne vidi napredak u njenoj igri taj ili nema oci ili ne zna nista o tenisu. Pod pretpostavkom da se u narednih godinu-dve ne pojavi neko tenisko cudo kakvo trenutno nije na vidiku, u nekom trenutku ce doci do smene i Jelena ce biti broj 1. Sasvim sigurno u ukupnoj karijeri nece imati bilans kakav ima Zistin Enen, ali ce dostici ono sto je dostigla na primer Mauresmo, a to je mesto broj 1 i par GS titula (a ona je sve to postigla tek posle 25-te godine). Sve to, naravno, pod uslovom da ne dodje do neke teze povrede. Kome to nije dovoljno, neka gleda Meridian super ligu – tamo sve prsti od kvaliteta.

@Dragan BGD: Ne bih se slozio sa tim da Justine rutinski dobija Jelenu dodajuci i oduzimajuci gas (rutinski ju je dobila samo jednom, ove godine na Roland Garros-u, sve ostalo je bilo na misice ne samo rezultatski nego i po prikazanom kvalitetu). Mislim da je onaj odlucujuci tas na vagi svaki put KONCENTRACIJA. U tom aspektu je Justine impresivna, verovatno jos vise nego Federer, dok Jelena previse oscilira. Protiv svih drugih igracica to prolazi zahvaljujuci njenom kvalitetu, ali ne protiv Justine.

Стари Земунац

pre 16 godina

"Питагора", потпуно сте у праву! Очекујем да бар на сајту Б-92 будемо поштеђени простачких добацивања и квази-патриотских коментара, у којима се као "непријатељи" Јеце и српства (?) етикатирају сви који добронамерно и стручно (колико могу) укажу на извесне недостатке наших врхунских спортиста, било да се ради о тенису или другим спортовима. Данас је врхунски спорт на нивоу некадашњих циркуских вештина (акробатика, трапез) и правило "важно је учествовати" у пракси важи само за аматере! Смучи ми се кад прочитам нечији коментар да критичари "мрзе Јецу" као и оних који се задовољавају полу-успесима. Ко се данас сећа светске ранг-листе од пре десетак, а камо ли више година? Али заувек остају у спортској историји имена Навратилова, Селеш, Граф... Напред, свом снагом до краја, до врха и Јеца и Ана и остали! Одбацимо комплексе!

Nina

pre 16 godina

Pobediće Jelena jednog dana Žistin, ali tada će Žistin imati 28 i Jelena 26 godina. Da li je Jelenin jedini cilj, a i njenih navijača, samo da bar jednom pobedi Belgijanku? Sampras nikad nije uzeo RG, nije ni Federer,nije ni Beker (igra se na šljaci), a najveći su igrači tenisa. Evo, Jelena sad ide u Bangkok, nagradni fond iznosi 200 hiljada dolara. Trice i kučine. Konkurencija nikakva, pa kad Jelena, konačno, posle pola godine, osvoji jedan turnir, tabloidi će pisati kao da je pao Vimbldon. A Madrid, Melburn? Ma Bangkok je dalekoistočna Venecija. Jelena neće napraviti u karijeri ništa veliko, jer ovakvi turniri nisu ništa drugo nego lov na sitne bodove. Sad se juri drugo mesto, ona nesrećna Kuznjecova, ali to neka bude briga onih kojima su liste ikone. Ta famozna WTA lista Jeleni je donela veliki minus u pravljenju velike karijere. Jednu odličnu teniserku lista je odvukla na pogrešnu stranu i sad, sa 23 godine, tu se više ništa ne može. Jer, Jelena nije stvorila igru za velike turnire!

Pitagora

pre 16 godina

@Neno
Ne smeš ti meni, koji tebe nije ni pomenuo, i nikada neće, da kažeš "Ma ko si ti da prosuđuješ nečiji mmentalitet..." Pokušavam već treći put da te upozorim da se u Beogradu ljudi ljudima tako ne obraćaju, da je to običaj u necivilizovanim krajevima, ali moj odgovor niko ne pušta. Zar čovek ovde nema prava na odgovor, kad ga neki neotesanko uvredi? Čovek je podivljao, nazvao me luzerom (a ne zna ni šta ta reč znači), i vi štitite jednog agresivca. Tražim pravo na odgovor, pozivajući se na ljudski i novinarski moral. A vređao me je samo zato što sam napisao da mi se Anin mentalitet ne sviđa, pošto se nijedan pravi sportista ne predaje, bez borbe, nekome ko je daleko slabiji. Imaju li ljudi, koji svoja mišljenja iznose mirno i bez uvreda, pravo da misle i da budu zaštićeni od nevaspitanih i agresivnih uličara? Molio bih odgovor.

Zika

pre 16 godina

Enan ponovo prejaka za Jelenu

Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u finale turnira u Štutgartu, pošto je u polufinalnom okršaju poražena od prvog nosioca Žistin Enan sa 7:6 (7-2), 7:5. Meč je trajao skoro dva časa, a Jankovićeva ni u osamdeset osmom pokušaju nije uspela da savlada Belgijanku...

GoranSD

pre 16 godina

Nije Enan prestala da teži atraktivnosti kao što ti Dragane kažeš.Stvar je u tome da je kod 0-40 neminovno došlo,podsvesno do malog opuštanja.Jelena je u tim trenucima bila u maloj krizi što se snage tiče.Spašavanje svog prethodnog gema i napor da se stigne do tih 0-40 je tome doprineo.Posledica tog opuštanja i umora je bio onako loše vraćen ne naročito dobar servis i kola su polako krenula nizbrdo.Enan je videla slamku spasa,proradio je adrenalin iako je i ona sigurno bila umorna i zaigrala kao da je meč tek počeo.Jelena nije više fizički mogla da se suprostavi i zato je izgubila.
To što Enan ima u tim trenucima je odvaja od ostalih pogotovu od Jelene.Ta neka rezervna bočica andrenalina.Kao da joj život zavisi od te pobede.Toga više ima kod Ane recimo,nego kod Jelene.
I Jelena se slično vratila u prvom setu.Znači može i ona.Ali nije išla do kraja.Možda je negde sudbina meča bila određena kod te brejk lopte na 5-5 u prvom setu.Prvi put mi se učinilo da će se desiti obrnuto da će se Jelena vratiti u set i dobiti ga.
Ko zna,možda sledeći put.
Slažem se sa onim što si rekao za Enan.Zato mi je i posebno drago što je Jelena tu negde.
Samo bi da naglasim da je tu možda čak presudna njena inteligencija.Mislim da je u tom smislu superiornija od ostalih.Ona ne čita knjižice kao Serena.Sve to na licu mesta rešava smišlja sledeći potez,menja.Tu joj malo pomogne i trener sa ponekom šifrovanom porukom.
Jeleni tu definitovno fali takav čovek.Majka joj je podrška ali joj ona slabo može pomoći što se saveta tiče.Uvek bolje vidi neko sa strane.Mislim da u takvim trenucima kada jedna lopta rešava mnogo toga uvek treba imati neki rezervni plan,neku kombinaciju udaraca koju ne igraš na celom meču,neki trik,neko iznenađenje.Tu trener treba da pomogne da osmisli i da je posavetuje kad šta da odigra.
Sve je to naravno na njoj.Ide kraj sezone pa pauza.Vreme da sabere utiske i odluči kako će dalje.Nama ostaje samo da navijamo i komentarišemo.Neki će komentarisati nas.Takav je život.

picasso

pre 16 godina

Procitao sam sve komentare i imao bih mnogo toga da kazem ali cu se zadrzati na par najbitnijih stvari. Justine Henin je jedna od najboljih teniserki ikada, u rangu Navratilove, Graf, Seles, sestara Williams, itd. Kao takva, trenutno je na vrhuncu karijere i besmisleno je zamerati Jeleni sto ne uspeva da je pobedi. Zamislite da Zvezda ili Partizan redovno gube od Barselone ili Milana, tesnim rezultatom, u finalu lige sampiona ... ili da imamo plivaca koji bi redovno osvajao srebro odmah iza Yan Thorp-a ... tesko je i zamisliti? E, pa do pre 2 godine podjednako tesko je bilo zamisliti nesto slicno u tenisu. Prema tome, uzivajte ljudi u ovom trenutku jer to sto imamo sada nicim nismo zasluzili i ko zna kada cemo opet imati.

E, sad da se vratim na Jelenu. I pored 8-0 u medjusobnim susretima, ja ostajem pri tome da je Jelena u ovom trenutku vrlo blizu Justine, i da je u svakom slucaju jedina teniserka danas koja moze sa njom ozbiljno da se nosi i da je natera da pruzi maksimum. Vise nego sestre Williams, mnogo vise nego Ana, Kuznjecova, Sarapova, o ostalima i da ne pricamo. Pored toga, Jelena je vec godinu i po dana u uzlaznoj liniji, i ko ne vidi napredak u njenoj igri taj ili nema oci ili ne zna nista o tenisu. Pod pretpostavkom da se u narednih godinu-dve ne pojavi neko tenisko cudo kakvo trenutno nije na vidiku, u nekom trenutku ce doci do smene i Jelena ce biti broj 1. Sasvim sigurno u ukupnoj karijeri nece imati bilans kakav ima Zistin Enen, ali ce dostici ono sto je dostigla na primer Mauresmo, a to je mesto broj 1 uz par GS titula (a ona je sve to postigla tek posle 25-te godine). Sve to, naravno, pod uslovom da ne dodje do neke teze povrede. Kome to nije dovoljno, neka gleda Meridian super ligu – tamo sve prsti od kvaliteta.

@Dragan BGD: Ne bih se slozio sa tim da Justine rutinski dobija Jelenu dodajuci i oduzimajuci gas (rutinski ju je dobila samo jednom, ove godine na Roland Garros-u, sve ostalo je bilo na misice ne samo rezultatski nego i po prikazanom kvalitetu). Mislim da je onaj odlucujuci tas na vagi svaki put KONCENTRACIJA. U tom aspektu je Justine impresivna, verovatno jos vise nego Federer, dok Jelena previse oscilira. Protiv svih drugih igracica to prolazi zahvaljujuci njenom kvalitetu, ali ne protiv Justine.

NIkola

pre 16 godina

Jelenu izgleda po komentarima mnogo vise ceni drugi nego mi
evo sta pise sportnet sa ovog turnira

Htio bih vam napisati malo kratko o turniru,
da je ovaj "novinarski" posao jako tezak. Najgore je kada se igraju paralelni mecevi, onda se fakat trci sa jednog terena na drugi.
Smijesno je to, da neki nazovimo ih novinari nemaju pojma o tenisu...
danas igra Henin i kod 5-4 u prvom setu pita me frajer:
sto znaci ono dolje 2-2 challinge....??
ej umro sam od smijeha, a cim je dobila 6-4 prvi set, frajer live na svojoj engleskoj stranici rezulatat stavi...

No samo da spomenem Jelenu Jankovic, po meni nesto slicno Novaku Djokovicu kao osoba. Uvijek nasmijana (kada ne igra), uvijek spremna za salu. Jucer je dala od 18-18.30 autograme, jedno 200 ljudi je stajalu u redu samo da im se potpise na majcu, zastavu, loptu, jedna je cak rekla jel moze na mobitel.... JJ je svakom dala smijesak, ama bas svakom.
Na terenu je vise ozbiljna, ipak zeli pobijediti i svaki izgubljeni set ona "poludi" unutra, u sebi, ipak zeli dobiti mec. Inace na ovom turniru "komunicira" sa publikom, klub koji ju bodri dosta je glasan i originalan, pa se znala i nasmijati njima.

Spomenuo bih i to, da su njezin brat Marko i mama vrlo prijazni i dragi ljudi, Marko mi je prekjucer rekao, da su oni svi takvi, sto stvarno mogu potvrditi. Primjerice radi, danas su mi ostavili dvije karte, pa sam "prosvercao" i sogora da gleda mec, te je nakon meca Jelenina mama prisla k nama, popricali smo o mecu par recenica, te je pitala moju zenu kako beba (zena mi je u 7. mjesecu trudnoce). Nakon toga je rekla da se odmah vraca, te je donjela 2 flasice vode i dvije cokoladice, dala mojoj zeni i rekla - evo vam da malo popijete i pojedete, posto ste bili cijeli mec ovdje. Mislim za neke smijesno, za mene vrlo draga gesta, samo pokazuje da joj je i mama vrlo draga osoba. Zato zaboravite sto vidite na terenu, kada se JJ ljudi na sakupljace lopti ili na linijske suce. To je nesto drugo.
JJ je ovdje na turniru mozda najvece "zanimanje" za medije, uvijek spremna za salu. Kad vidim Kuznu ili Henin... onda fakat "no comment".

Isto tako i Ana me je iznenadila pristojnoscu, danas sam je pitao prije meca kako se osjeca, kako joj je, ona je mene upitala "kako ste vi??"...

Иван-Ниш

pre 16 godina

Заслужена победа Енанове. Јелена се трудила али је очигледна разлика у класи између Енан и остатка света. Чак и када је водила са 4:1 у другом сету било је очигледно да је предност Јелене стечена пре свега Жастининим неизнуђеним грешкама. Похвална је борбеност Јелене. На крају године ће бити највероватније друга и треба да смо сви задовољни због тога.

Komentar

pre 16 godina

Dragane, svaka ti cast na komentaru. Cini mi se najobjektivniji i najizbalansiraniji od kad citam tvoje komentare.
Enan je zaista fantasticna, dok je covek gleda kako igra, narocito backhand, prosto ne moze da veruje kako to fantasticno radi (to se jednostavno mora videti uzivo, koja je to lakoca i snaga - fantasticno! - jednostavno covek ostaje bez teksta). Apsolutno zasluzeno je na prvom mestu.
Jeleni zaista svaka cast na danasnjoj borbi. Bila je mnogo bolja nego od ocekivanog (bar s moje strane), neke udarce je zaista fantasticno odigrala. Vidi se da ima zaista dobar teniski potencijal i cini mi se da bi uz dobrog trenera koji bi to sve malo uoblicio i pomogao joj u izboru dobre taktike mogla da napravi jos jedan dobar korak napred. Nadam se da ce neko ko joj zeli dobro i cije savete ona uvazava ovo i preporuciti i da ce joj pomoci da svoja "oruzja" efikasnije koristi.

Dragance

pre 16 godina

Pa sta, igrala je bas k'o avion!
Al zasto se onoliko cereka dok igra?
Moj kumisa se neki put cereka kad igra sa mnom. Dodje mi da ga puknem u onu facu kad to radi.

Jelena Jankovic

pre 16 godina

Ljudi sta li je s vama???

ja bih vama zamolio da procitate "bird larry's" komentar da skontante o cemu se sve ovo radi, izgleda da vi niste pratili metc.. !

Brka

pre 16 godina

Jeco, majstore, glavu gore, gledaj pravo!!! Odlicna igra, jos malo fali da je dobijes. Ne tuguj, ona je jednostavno neverovatna! Napred, Jelena!!!

jaca

pre 16 godina

Jelena je popravila svoju igru, servis joj je krenuo, ali to nije dovoljno da bi pobedila Zastinku. Belgijanka mozda nije prejaka fizicki za Jecu, ali je lukava i zna kako treba da odigra da bi dobila poen. Pogotovu se ne predaje u tim tesnim i kljucnim momentima...Mislim da kada Jelena dodje do vece prednosti-kao sto je danas bilo 4:1,kod nje se nikad ne zna sta ce biti do samog kraja..i u tim trenucima kada vodi dosta se opusti. I ne samo u ovom mecu,nego u vecini meceva koje igra. Mislim da je danas JJ itekako imala sansu da savlada Zastin,ali za to joj nedostaje vise samopouzdanja i sigurnosti. Mora da igra napadacki i da rizikuje,a pritom da joj ne zadrhti ruka. To je jako tesko u tenisu,ali sta da se radi,mora se ako se tipuje na No1. S druge strane svaka cast Jeleni sto nijednom nije Belgijanki dozvolila da je ubedljivo pobedi.

Dovla SREMAC

pre 16 godina

Sada sam ubedjen da J.J. nikad nece biti br.1.Uvek optimisticke izjave,a na kraju(nazalost) isti zavrsetak.Ne moze se reci za Jelenu da je jos mlada,jer je Henin 2god.starija.Kakvi su to komentari sled.put ce biti 8:1,pa ljudi mi onda ne gledamo isti sport.Stice se utisak da Henin svaki put sve lakse i lakse dobija J.J.kao i Anu!

Zo

pre 16 godina

OMG...od 87 komentara na objavljen tekst, samo je DraganBGD (!!!??) bio objektivan!!!

Kao sto su mnogi napisali Deja vu iliti vec vidjeno...da vec vidjeno, jos jedan fantastican mec dve vrhunske teniserke! Ishod ocekivan, za poznavaoce tenisa jer znaju da je Zistin ZA SADA nijansu jos uvek bolja od Jelene, a za "ove druge" jer ce nesmetano moci sprovesti svoju terapiju "pljuni na uspesnog zbog jednog neuspeha" (kazu strucnjaci da je dobra za lecenje sopstvenih frustracija). Ja spadam u ove prve, i uz to sam nepopravljivi optimista!

fenomen

pre 16 godina

Raduje da je svakim novim duelom protiv Belgijanke Jelena sve blize pobedi. Da je danas malo bolje usla u tajbrejk u prvom setu verovatno bi vec danas slavila. Danas nisam video veliku razliku i mislim da je danas Henin bila srecnija..Ne mogu da verujem da ima osoba koji su primetili patike na Jeleni. Ja sam primetio samo lepe, prelepe karabatake i gotovo savrseno telo a na nogama je mogla imati i opanke...Nadji Jelena trenera a ako ti zatreba stalan maser prijavljujem se....
Onaj mec u fed kupu protiv Cibulkove doneo ti je kod mene neograniceni kredit i mozes jos hiljadu puta da izgubis uvek ces biti za mene najbolja sportistkinja koju je Srbija ikad imala...
Poz...

Eki

pre 16 godina

@ Zenevljanin
Pa, ti da si pravi covek ne bi isao na balet kijevske opere u sred podneva, nego bi navijao za Jelenu.
A zar nije bilo ulaznica i za tvog istomisljenika Dragana? Znam da on cesto ide na balet radi terapije.

Nena

pre 16 godina

Steta...Jecin problem je definitvno u glavi,i trebalo bi da se pozabavi sa tim.A jednoga dana kada bude pobedila Henin,pobedjivace je stalno.Nadam se da ce taj dan biti uskoro!

Neno

pre 16 godina

@Pitagora
Ma ko si ti da prosudjujes neciji mentalitet.
Sada cu ja da se spustim u mulj i pitam tebe kakav mentalitet si ti imao sa 19 i 22 godina?
Mora da si bio rodjeni pobednik, sta li?
Looooooseru!!!

GoranSD

pre 16 godina

@ Marko

U pravu si.A mogla je i da se povredi ili da je nije zanimao tenis kao malu.
Ja verujem da Jelena igra i trenira da bi pobeđivala i da bi bila što bolja.Kad je već dovde stigla sigurno želi da bude br.1.Ja neću ništa,samo sam konstatovao da ima kvaliteta i da je možda jedan meč odlučivao da bude br.1.

teniser

pre 16 godina

Polako me stvarno nerviraju komentari pojedinaca ovde... Pa sta ako je izgubila osmi put od Henin. Samo da znate, Conchita Martinez ima samo jednu pobedu protiv Monike Seles u citavoj karijeri (odnos je 20:1 za Selesovu).. Mislim i da ce ovde biti nesto slicno, jer je ocigledno da JJ ima OGROMAN respekt za igru Justine Henin. A zasto i da ne, kad je u poslednje dve godine, Belgijanka zaista najbolja teniserka sveta, bez premca...

Pred Jelenom je vreme, a komentatorka na Eurosportu je inace i rekla da Jelena ima dosta prostora za poboljsanje u igri - forhend, servis, igra na mrezi...

Jeco, samo napred... Ovo ti je bila sezona zagrevanja - pred naredne sezone kad ce doci i Grand slamovi i jos vise titula - NAJBOLJA SI SRPSKA TENISERKA, BEZ PREMCA!!!

Dragan,BGD

pre 16 godina

Izvinjavam se Moderatorima sto se jos jednom javljam.
Molim sve one koji pisu gluposti kako Jeleni nedostaje psihicka stabilnost da prestanu sa lupetanjem.
Nije Jelena jedina koja je gubila setove za Zistin Enan,
a u kojima je vodila.Nisam gledao mec sa dementijevom,ali kazu mi da je i Dementijeva vodila pa izgubila.Sta je razlog?
Pa to da je Enan NAJBOLJA TENISERKA NA SVETU.Zenski Federer,igra onoliko koliko je potrebno.Federer protiv kvalifikanata na GS turnirima pobedi u 3 seta sa po 7:6 i razni magarci odmah komentarisu kako igra lose.
Ne,gospodo neznalice,ne igra lose,igra koliko mu treba da pobedi.Isto tako Zistin Enan u toku meca dodaje i oduzima gas.Imala je set loptu na 5:4 u prvom setu,i htela je da bude atraktivna,pa promasila pocetnicki smec.Posle dodala gas i pobedila.I u drugom setu je na pocetku promasivala smeceve,jednom je bez potrebe igrala smec ledjima okrenuta,umesto da saceka da loptica padne.Kada je stigla do 1:4 i 0:40 na svoj servis,prestala je da igra atraktivno.nastavila je samo racionalno i dobila taj gem i jos pet,a Jelena samo jedan.
Da li mozete da shvatite da Enan ima sjajnu tehniku,da ima i kondiciju,odlicno cita protivnika,sjajno gradi poene i od nje sada nema bolje.A da li mozete zamisli kako bi igrala da nije tako sitna i niska,da ima 180 visino,i dogovarajucu tezinu,pa ona bi mogla da igra s muskarcima.
I zato nemojte stalno kriviti Jelenu,jer Zistin Enan je vec u klasi najboljih svih vremena,ima 7 Gren Slem titula i 2 finala,a Jelena jos nije igrala u finalu.
Da li shvatate da Zistin ima 36,a Jelena 5 titula.I vec sam rekao,pogledajte njihove bilanse.
Zistin 457 pobeda i samo 103 poraza,Jelena 263 pobede i 146 poraza.Da li vam je jasno da njih dve nisu u istoj igrackoj klasi.Sa Zistin mogu da se mere samo Hingis,sestre Vilijams i Devenport,s tim sto je ona mladja od svih i moze jos nekoliko godina da osvaja turnire,a sve one su odavno presle Zenit.Mislim da samo Venus ima potencijal da poboljsa bilans.
Shvatite to vec jednom,prestanite da mastate.
Vec sam rekao da jeJelena igrala sjajan tenis u prvom setu i uopste je bila odlicna,
ali zna se ko je broj 1,po meni najmanje jos 2 godine.

CRNKA

pre 16 godina

Jos dugo je nece dobiti, jer je Enen JEDNOSTAVNO BRILJANTNA KAD JE NAJPOTREBNIJE!!!! Fenomenalno igra, sa takvom lakocom da me zbilja podseca samo jos na nekog, a to je Veliki Roger Federer!!!! Kakva lepota u njihovim poenima, koja gracioznost, pa , to je samo za divljenje!!! Svakako, svaka cast Zistin Enen!!!!

Klek

pre 16 godina

Ne znam zasto se toliko palite na tu WTA listu kada ona nikad ne pokazuje realno stanje medju igracicama. Mene je Jeenina igra u Stutgartu zaista ohrabria, pokazala je svima da opet moze da zadaje jake udarce: wineri, bekhendi, odlican forhend i 1.servis sa visokim procentom (75)poena na isti... Sve je to Jelena pokazala ove nedelje tj. sve ono sto joj je falilo u zadnjih dva meseca.
Znam da neke svaka Jelenina pobeda boli a njen poraz veseli ali varaju se oni koji prizeljkuju da je ovo Jelenin maksimum. Sama je rekla da ce sa trenerom za sledecu sezonu poraditi najvise na servisu a kada imas dobar servis onda je 100 puta lakse da se igra...
Jelena ce onda sledece godine igrati mnogo bolje nego ove sto znaci da ce biti mesta i vremena za njene jos vece uspehe.
Pozdrav iz Vojvodine

zoran

pre 16 godina

Bez ubojite serve, nasa Jelena, nema sta da trazi na Gren slem turnirima ili Mastersu u Madridu. Licno , mislim da ona to zna. Zna svoja ogranicenja. Nije neki preveliki radnik pa zbog toga ide na masu malih turnira gde osvaja bodove a sto je za nju (cini se vaznije) pare.
Belgijanka i njoj slicne iz proslosti imaju KONTINUITET koji je posledica treninga i to ozbiljnog. Tada dolazi i psiholoska sigurnost. Na 4-1 i 40-0 za Jelenu nasa se uk..ila. Znao sam 100% da ce je Belgijanka odrati i u drugom i pri takvom rezultatu. To se iz aviona vidi. Zbog toga je to 3.mesto jedna velika iluzija. Biti na njemu a nemati niti jedan veliki turnir u dzepu...!!! Belgijanka je vrhunski igrac , nasa Jelena, odlican igrac i ta ce razlika da ostane. Ana Ivanovic ima mnogo,mnogo vece sanse.

Nipon

pre 16 godina

Nijedan jedini komentar o tome zašto je osmi put Jelena izgubila, nego samo -idući put biće bolje. Kad će to biti? Pa šta ako i bude? Vi ne primećujete da se na scenu tenisku pojavljuju nova mlada imena, sve odlično serviraju i imaju sve udarce. Žistin Enen nije više prepreka za Jelenu, ona će ipak za dve godine pasti u igri, nego nju limitira njen način igranja. Ona igra dugo i naporno, nema jake udarce (servis, kažete, poboljšala?!), sve nadoknađuje trčanjem, a onda dolazi umor. Ako sa 23 godine ne može da osvoji mesecima neki turnir, to znači da je njena karijera dostigla vrhunac i da sada sledi pad. Na scenu stupa novo bodovanje, koje forsira pobede na velikim turnirima, a šta će ona da radi ako Enen na samo četiri "gren slema" osvoji 8.000 bodova (sestre Vilijams nisu više jake). Sa Anom ne može da igra, sa Dementijevom, Hantukovom sve će ići teže. Ako bude druga na listi (nemojte na svetu), koliko će to trajati i šta to znači ako nemaš u karijeri nekoliko velikih pehara? Mislim da je ceo njen plan pogrešan - jure se bodovi i lista, igra duplo više opd nekih teniserki, kad dođu pravi turniri dolazi do polovine ili bočje reći četvrtfinala, onda opet bezvezni turniri pa ispadanje sa velikog. Jelena još nije odigrala, a kamoli osvojila "veliko finale", iako je davno ušlča u zrele teniske godine. Posle 24,25, velika se karijera ne pravi. Ne verujem u navijače čestitare, oni su štetni koliko i ovi njeni prekobrojni turniri, zajedničko smejanje sa publikom ili majkom, padanje po terenu, sudaranje sa stolicama i padanje preko njih, onda one nepodnošljive špage...To nijedna teniserka ne radi. "Spremte se, spremte..."

Thunder Bird

pre 16 godina

@ Prijedor RS

Jesi li ti covece svestan sta govoris?! Jelena nema da kupi patike nego nosi pocepane? Jelena Jankovic je jedina srpska teniserka koja ima svoj licni model Ribok patika, bas kao i odece. A kamera je u Stutgartu uhvatila patiku koja je u zaru borbe pukla, sto se cesto desava sa raznim delovima opreme. Uverite se i lepo je da vidite:
1.
http://www.sonyericssonwtatour.com/2/players/playerprofiles/playerbio.asp?PlayerID=100153

2.
(Najbolja srpska teniserka Jelena Jankovic, po uzoru na najvece sportske zvezde, dobila je sopstveni model patika.
Specijalne patike za Jankovicevu dizajnirace kreatori poznatog proizvodjaca sportske opreme "Ribok", sa kojim je nasa teniserka nedavno potpisala sponzorski ugovor.

Patike su radjene specijalno po kalupu Jeleninog stopala, a ono sto je jako interesantno je i to da ce na patikama specijalnim vezom biti ispisano ime i prezime Srpkinje i pored njega - srce. "Ribok" se odlucio na ovakav potez jer Jankoviceva uvek dopise malo srce pored svog autograma.

Jankoviceva, koja zauzima 3. mesto na svetskoj rang listi teniserki, prva je srpska sportistkinja koja je dobila sopstveni model sportske obuce.
Preuzeto sa: TelenorWap)

ponosna

pre 16 godina

Hej ljudi, nemojte biti bezobrazni! Jeca je danas igrala odlično. Koliko ste samo govorili da nije psihički jaka, da se predaje, a šta je sa prvim setom i kada je gubila 5:2? Izjednačila je pa se igrao brejk. 4 poen u taj brejku je nezasluženo pripao Enan, a kada je Jeca servirala i Enan riternirala pa loptica prešla tik uz mrežu. Sve su to dokazi da treba imati i sreće u tim"lakim" poenima. Izgubila jeste, ali njena igra na ovome turniru je ravna igri 3.teniserke svijeta. Ne znam kakav imate problem ako Jeca čestita protivnici zbog dobrog poena ili što snima reklame ili što se predivno smije. Sve to radi i opet je 3. u svijetu. Zapitajte se da lije slab igrač ili sjajna. Meni je sjajna! Jeco, samo naprijed!

Навијач из Земуна

pre 16 godina

Јелена никад боље није играла него до вођства од 4:1 у другом сету. А онда је (као и до недавно Ђоковић, Ана и остали) олако схватила да је сет већ добијен, а потом се догодило оно познато: паника и губитак свега што је дотле изградила игром на заиста светском нивоу. Допустила је већ надиграној противници да изиђе из кризе - и ту је крај приче. Да је добила тај сет убеђен сам да би добила и меч. Кад исправи те грешке (Ђоковић је по свој прилици то већ схватио), неће јој бити равне на свету! Али увек мора имати на уму да данс у тенису (као ни у фудбалу и осталим спортовима!) нема противника који ће сами одустати од даље борбе, већ се мора запети до краја игре!

Ženevljanin

pre 16 godina

Gledao sam prvi set do zadnjeg momenta a onda sam morao da žurim da stignem ženu i "Balet kijevske opere". Pokušao sam da u toku predstave mobilnim doznam rezultat, ali u sali su imali sistem koji blokira sve pozive sem urgentnih. (Na sreću:-)). Dobro, ovo je očekivan rezultat i ne shvatam zašto tolika drama. Jelena je treća na svetu (fantastičan uspeh!) a Žistin je ubedljivo PRVA na svetu i ništa normalnije nego da 'odelje' našu teniserku. Dobro, ljudski i sportski je nadati se pobedi i boriti se za nju; verujem da Jelena neće dići ruke od toga bez obzira na dosadašnji bilans. Slažem se da je je tehnički Jelena dostigla nivo Žistine... ali je MENTALNA snaga deo ukupnog kvaliteta u tenisu (a naročito u vrhunskom tenisu), pa je Žistin jednostavno BOLJA teniserka od Jelene. Što se tiče često kritikovanog servisa Jelene Janković - i tu je problem isključivo mentalni. To se videlo i protiv "udaračice" Petrove kada je Jelena imala 4:0 u asovima (u jednom momentu, ne znam da li i na kraju) i u ovom meču. Umela je IZVANREDNO da servira a da odmah, nakon 2-3 pobednička servisa, veoma mlitavo pošalje prvi servis -u mrežu. Znači, AKO Jelena poboljša mentalnu snagu (lakše reći nego učiniti) biće ravnopravna ili čak bolja od Žistine.
@Dragan BGD
Drago mi je da nisam jedini koji sam strašno 'fulao' kao prognoSER meča Kuznjecova- Golovin. Ponele su me (negativne) emocije prema Tatjani koja je meni oduvek (i telom i dušom) delovala prostački. Za kaznu ću napisati 100 puta: "Golovin je velika teniserka i lepotica". Veća kazna mi ne treba:-)

dragon

pre 16 godina

@Nikola
Mi očigledno ne gledamo istu teniserku

P.S.
E da, i ja sam za to da ti ne gledaš više Jelenu, ako će to značiti i odsustvo tvojih komentara

Petar

pre 16 godina

Voleo bih da vidim vas kriticare u cemu ste vi to br. 3 u svetu. Pa makar i u gluposti. Svaka cast Jelena, ti si vec davno pobedila.

Marko

pre 16 godina

@Goran SD
Da je tada pobedila mozda bi i bila No1, ali da je izgubila jos neki mec u onom nizu od 10 poraza mozda sad vise niko i ne bi znao za Jelenu. Mislite o tome iliti ne hleba preko pogace.

J.J

pre 16 godina

Boze dragi kako se mi SRBI razumemo u sve sportove!Da budem iskrena i ja sam se nervirala i bila ljuta na JECU,zbog dobijeno-izgubljene utakmice,i nije prvi put sa istom protivnicom.Ljudi,SRBI,mozete vi komentarisati ali,molim malo realnosti!Ili ste svi bivsi sportisti,pa se tako dobro razumete u tenis,i u to sta je trebala i sta nije!JELENI svaka cast za borbu.I puno srece na sledecem turniru

Zox

pre 16 godina

Repriza meca od pre mesec dana. neverovatno je to da po ko zna koji put Jelena kada povede u setu, nikako da dodje do petog gema, koji bi joj omogucio laganu zavrsnicu. Na 4-1 i tri vezane brejk lopte ponovo nista. Ja sam mogao da se kladim u zivot da ce tako biti i da ce potom izgubiti naredni gem na svoj servis i time dopustiti protivnici da se vrati u set.
Tako je bilo u Berlinu (u trecem setu ima 3 vezane gem lopte za 5-1), tako je bilo u Montrealu, tako je bilo na US Openu prosle godine (kada ne uspeva da povede sa 5-2).
Kao da postoji neka sila. A pa da, to je Henin koja se nikada ne predaje.
Ali doci ce i taj dugo ocekivani dan. Sto da ne, mozda u finalu YEC u Madridu.
Puno srece Jeci!

Nikola

pre 16 godina

Znam da cu dobiti mnogo kritika za ovu izjavu, ali reci cu ipak.

Jelena je najgora teniserka za gledanje. Ono sto je Novak za gledanje (dobijanje poena u presudnim situacijama) to je Jelena isto, samo OBRNUTO.

Devojka moze da vodi sa... 20 - 0 , i da se igra do 21, ona ce izgubiti na kraju 21 - 20. Uvek ima prednost , i na korak je da osvoji, gejm, set, ili mech, i UVEK ce da izgubi na kraju. I TO JOJ SE STALNO DESHAVA.

Ona je mozda i NAJGORA teniserka za gledanje, jer ovo stvarno nema smisla. Prosto je FRUSTRIRAJUCE gledati nju, i najgore je, sto razlog zasto gubi NEMA VEZE sa tenisom, vec chisto psiholoshke prirode.

Nadam se samo da ce nauchiti neshto od Novaka kad budu igrali zajedno na Horman kupu, kad budu predstavljali nashu zemlju.

Ah.. posle ovakvih mecheva, ja sam UBEDJEN da nece biti NIKAD broj jedan, osim mozda da se povuku prve dve teniserke ili tako nesto. Jer ovo je tipichna njena situacija, dodje do mesta broj 3, i onda samo jos malo fali za broj 1, i tu stane, i nema pomeranja, iako joj fali jos samo korak.

Jelena gubim zivce zbog tebe, i zaista necu gledati tvoje mecheve vishe, ne isplati se stvarno.... Zao mi je sto ovo govorim , ali tako je.

krle

pre 16 godina

Mislim da je Jelena jako dobro odigrala ovaj mec trebala je da "CELENDZUJE" u prvom setu kod stanja 3/3 i tu bi povela a taj gem je izgubila nazalost. Ko zna sta bi onda bilo? Steta.

obozavalac

pre 16 godina

draga Jelena
sta da kazem sjajna si igras odlicno pravis dobre rezultate obezbedila si mesto u istoriji imas verovatno dovoljno para do kraja zivota i ako si ti sa time zadovoljna i ja sam ali ako zelis nesto vise onda MORAS uzeti trenera psihologa neznam vec koga jer bez strucne pomoci dalje od ovog fenomenalnog uspeha neces moci
potrosi malo para da bi dobila mnogo vise
tvoj zivot tvoja odluka sta god da uradis ja cu i dalje navijati za tebe

Jovica iz Sijetla

pre 16 godina

Jelena, ne citas moje savete. Lepo sam rekao da se tenis igra do poslednje mec loptice i da se nikako nesmes opustati do samog kraja meca.

Ako hoces da budes broj 1. moras da pocnes vec jednom da je pobedjujes. Druga solucija ne postoji.

Sledeci put citaj moje savete ako hoces da pobedis Enan-ovu.
Mozes ti to, siguran sam.

Zelim ti mnogo vise srece na sledecem turniru.

mladen 44

pre 16 godina

OK.ovo je prvi put da je kritikujem.
Sad sam video da igra Bankok,znaci ne mogu da verujem,sad prica da je umorna,sad igra turnir T3,a nema ga u ugovoru sa wta,pa kad ces da se odmoris,prijavljena je za Cirih i Linc,ne bi me cudilo da trazi wc za Kvebek,ne vidim u ovome nikakav rezon,nadam se da ga ona vidi,samo su ona Bartoli i Hantukova iz vrha igrale ovoliko turnira,kod nje je sve stihijski,bar mi se tako cini,doduse to je radila uvek,al dal covek stvarno moze biti toliko bandoglav,sva sreca te se ne povredjuje,ali koliko ce i telo izdrzati,ne verujem ni da je u pitanju $,bar ne sad,ali stvarno covece...
Pratim je od pocetka karijere i mislim da je ogroman talenat,da oseca i igru i teren kao retko ko,da voli tenis,da moze da bude broj 1,ali bre sama ce sebe unistiti.Jelena sve najbolje,

Miodrag

pre 16 godina

Dakle Jeco! Doterala si cara do duvara! Ovako više ne možeš! Ovo postaje frustrirajuće! Manje smeha, manje uživanja na terenu, manje špaga, manje apluza protivnici, manje defanzivnog tenisa, a više koncentracije, "killer" instinkta,boljeg kretanja, agresivnosti.
Samo tako možeš do broja 1.
Pozdrav!

WTATP Lista

pre 16 godina

Zao mi je sto ovo moram da kazem, ali ovi mecevi izmedju Enan i Jelene polako pocinju da lice na one crtace u kojima izvesni kojot pokusava da doaka ptici trkacici. Toliko genijalnih planova, akcija, kombinacija - ali krajnji ishod je uvek u korist dosadne i predvidljive trkacice, koja tacno zna koje su joj prednosti i kako da ih maksimalno iskoristi. A nepredvidljivi i uvek originalni Pera Kojot Supergenije je uvek tako blizu - a tako daleko od konacnog trijumfa, a narocito je frustrirajuce kada se vec cini da je ima, al redovno nesto novo iskrsne. Brojni su primeri u tenisu ovakvih neugidnih rivalstava, ali je ovaj po mnogo cemu jedinstven, jer Enan je u ovih osam meceva samo jednom takoreci "rutinski" porazila Jelenu (na Rolan Garosu ove godine) i nije to ono sto mozemo recimo da gledamo u mecevima izmedju Federera i Rodika/Davidenka - vec pravi mali ratovi, ali i pored sve neizvesnosti - uvek sa istim ishodom!

Sa druge strane, ovde smo bili u prilici i da vidimo i zasto je Jelena ove godine tu gde jeste, medju prve tri - koliko je teniserki u stanju ove godine koju je Belgijanka u potpunosti obelezila da protiv nje nadoknade kao Jelena u prvom setu sa 2-5 na 5-5 i brejk loptu ili da dodju do rezultata kao Jelena u drugom setu da vode sa 4-1 i imaju tri vezane brejk lopte. Bez obzira sta se kasnije desavalo u tim setovima, opet je cinjenica da je Jelena barem (redovno) u stanju da dodje u odlicnu priliku da dobije Belgijanku (ili makar set), o cemu (sa par retkih izuzetaka) sve ostale teniserke ove sezone mogu samo da sanjaju.

Cyber

pre 16 godina

Jelena nece nikad uzeti Zistin ili GrANd-Slam ako ne razvije taj instinkt "ubice" koji imaju svi veliki sampioni - da dokrajci protivnika i unisti ga onda kad imas incijativu... To je falilo Noletu u finalu US_OPen-a (ali Nole ima taj instinkt i on ce ga jos vise razviti, on sigurno grabi ka No 1)... Dok Jelenu ne zaboli taj nedostatak mentalne snage i dobrog servisa isto kao nas neutralne posmatrace sa strane - tek onda ce ona da okupi tim koji ce joj pomoci da poboljsaju te sfere svoje igre - mi ne mozemo uciniti nista osim da se nerviramo sto nasa Jeca ima potencijal i kapacitet za br. 1 ali nije nikad ucinila dovoljno da krene prema tom cilju... ucinila je dovoljno da bude u Top 5, da li ce krenuti navise, samo od nje zavisi... jako steta jer Jeca je veci talenat od Zistin, ali nije prvi put da veliki talenat propadne nerazvijen do punog potencijala...

Miroslav

pre 16 godina

Dobra je Jelena, čak veoma dobra ... ali mislim da treba biti realan da je ovo njem MAXimum ... jedino ako bude smanjila broj turnira, značajno popravila Servis, Psihički još ojačala može eventualno dase nada da bude No2 ... Broj JEDAN je ipak za Jecu po meni nedostižan barem dok Enan igra na ovom nivou ...

Dragan,BGD

pre 16 godina

Jelena je zasluzila cestitke,
iako je izgubila.Igrala je odlicno,prvi set,moze se reci sjajno i sto je najvaznije,Jelena je bitno popravila neke elemente igre.
Pored servisa,ima bolji precizniji i bekhend i forhend,bolje igra na mrezi i izvlaci neke lopte koje su ranije bile izgubljene.Ceo ovaj turnir,Jelena igra agresivno,za razliku od predhodnog perioda kada se kako neko rece vise oslanjala na pimplanje i cekanje na gresku protivnice.Prvi set model kako Jelena treba da igra tenis.
Zistin svakako zasluzuje cestitke za pobedu,ona je vec dve,tri godine najbolja na svetu a smem da kazem,kako ima najbolju tehniku od svih teniserki koje sam gledao u zivotu.Njoj danas moze da se suprotstavi samo Venus,kada je u vrhunskoj formi.Zistin je u prvojm setu dosta tezila atraktivnim potezima i kod 1:4 i tri brejk lopte za Jelenu,odustala je i igrala samo na sigurno.
Dragi Zenevljanin,jutros sam vdeo kako si napisao da Kuznjecova igra u formi iz vremena osvajanja US Opena(2005.),ali se danas susrela sa Golovin koja je igrala fantasticno.Ne samo da je pobedila u dva seta sa 6:2 i 6:4,bez problema,nego je stizala sve,sjajno servirala i uopste nije gresila.U 18 gemova zabelezila je 8 asova,
25 vinera i samo 7 NEIZNUDJENIH gresaka,sto je dokaz fenomenalne igre.Moram ti priznati i ja sam mislio da ce finale biti Enan-Kuznjecova.

veeegi

pre 16 godina

Na zapadu nista novo. Dobro Jeco ,to je to ,izgleda da nikada neces biti prva ,bar dok Zastin igra aktuelno tenis ,nikada ne reci nikad ,ali...

Branislav

pre 16 godina

Jos jedan poraz nase najbolje teniserke, tako da vec sad mozemo da kazemo da je ovo vec KOMPLEKS koju nasa Jelena Jankovic nece nikada uspeti da prebrodi, ostaje nam da se nadamo da ce Belgijanka uskoro u tenisku penziju tj. da igramo na to da je Enan 3 godine starija od Jelene, tuzno ali istinito !

Pitagora

pre 16 godina

Enen osmi put uzastopno bolja od Jelene. To je tačan naslov, a ne ono "opet! Odavno Enen nije igrala ovako prosečno, mlitavo, i opet ništa. Sad sam uveren da Jelena nikada neće uzeti nijedan "gren slem". A ovo novo bodovanje za nju je kobno, jer hiljade bodova donosi samo pobednicima velikih turnira. O Ani ne pišem. Ne zanima me devojka onakvog mentaliteta.

Milana

pre 16 godina

Bilo bi jako interesantno videti Kako bi Jelena zavrsavala meceve da se ekipa iz boksa Enen preseli u Jelenin boks. Ili bar neka druga slicnih kvaliteta i postavljenih ciljeva. Jer, Jelenina igra odavno nije nikakvo iznenadjenje. Ne, ne, nije ovo nikakva kritika. Jednostavno znam da bi Jelena i za one najbolje i za sada nepobedive bila "pretvrd orah."

Zeka peka

pre 16 godina

Zbog ovog ce Enan jos dugo biti prva igracica sveta. Jelena moze samo da nastavi da uporno trenira i rezultat bi trebao doci uskoro...

D.Savic,Paris

pre 16 godina

Ovog puta je Jelena odlicno servirala,stat sto nije izlazila malo vise na mrezu,u svaom slucaju sve je lize blize pobedi nad Belgijankom,nadam se vec u Madridu!

Nenad

pre 16 godina

A sta bi drugo moglo da se ocekuje kad je i pre ovog meca sto puta izgubila od nje.Od sad pa na dalje necu vise ni nju ni Anu da gledam posto ocigledno nisu sposobne da pobede Enan i sestre Viliams.Gledacu samo Noleta jer njega jedino vidim kao pravog buduceg sampiona.

Radza

pre 16 godina

Cuj,prejaka.Sta misli ona?Da ce da joj Enan preda set na tacni?Na 0/40 prepusta joj inicijativu i ceka da pogresi.Enan i Venus te poene igraju najbolje,jer preuzimaju rizik,a ne popustaju kao Jelena,a i brate previse respekta,previse!

Nada

pre 16 godina

STETA, STETA,STETA!!!
UF, STO MI JE ZAO!
Ali cekam dan kada ce Jelena da je pobedi i sigurna sam da cu to docekati USKORO.
NAPRED JELENA, SPREMAJ SE ZA SLEDECI OKRSAJ! PUNOOOO SRECE!

GoranRS

pre 16 godina

Upravo po kvalitetu koji pruza protiv Justine, Jelena se moze smatrati trenutno drugom igracicom svijeta.Nijedna druga igracica u ovom trenutku ne moze pruziti tako dobre igre i namuciti Justine kao JJ.No za pobjedu joj je potrebna vjera da moze otici i taj korak dalje!

Archie

pre 16 godina

Nista novo. Mnogi ce reci da je Jelena za nijansu bila slabija od Enan, ali budimo realni, Belgijanka igra taman onoliko koliko joj treba (u tejbrejku u prvom setu se videla sva njena snaga). Razlika u klasi je jos uvek velika. Ono sto je dobro je to da Jelena cini mi se polako popravlja servis (cak i drugi servis joj nije los). U drugom setu se ponavlja stara Jelenina prica, vodi ubedljivo i onda po pravilu pada. Sve u svemu jos se ne nazire dan kada ce je Jelena pobediti

GoranSD

pre 16 godina

U tenisu je pored dobre igre u ovakvim mečevima prisutna i sreća kao i određena količina grešaka i ekstra udaraca.To treba nekako rasporediti da ti najbolja kombinacija bude u odlučujućim trenucima tj. završnicama setova i meča.I u tome je Enan bolja.
A sve je to posledica prvog meča pre godinu dana na USOpenu.Ubeđen sam da bi sad Jelena bila br.1 da je pobedila u tom susretu.
Najbolje je u svemu prošao Ženevljanin koji je uživao uz balet umesto da kida živce sa Jelenom.

Mx

pre 16 godina

Onog dana kad Jelena uspije pobediti Enanovu, vise nikad, ni jedan mec nece izgubiti od te belgijanke. Ali pitanje je da li ce do te prve pobede ikad doci ...

nenad

pre 16 godina

Naravno da je prejaka!!!Ne znam sta je samo Jelena ocekivala kod 4-1 u drugom setu,da ce Enan da se preda ??? Psihicki je mnogo slabija i ako tako nastavi nece je jos dugo, dugo pobediti.

Zoi

pre 16 godina

Ja stvarno obožavam Jecu, al' ima dana kad bih je rado pridavila. : )
Kad čovek pogleda rezultate po setovima mečeva koje je ove sezone odigrala Enan, mislim da je niko nije toliko namučio kao Jeca, a opet, ona je maltene jedina koja je nikad nije pobedila, arrrgh!
Al' šta da se radi, i to je deo Jecinog šarma.

Ivan

pre 16 godina

Uh,opet tesno. Nema veze, Jelo, bice bolje, pobedices je ubrzo, samo malo vise samopouzdanja! Zastin je stvarno neverovatna! Napred, Jelena,volimo te puno!!!

Frizzle Fry

pre 16 godina

Jelena je izgubila svih osam medjusobnih duela, i (na zalost) deluje da ce izgubiti i narednih 88 ako nekako ne popravi sebe na mentalnom planu. Emocije joj idu gore-dole kroz ceo mec, a onaj belgijski decko grize u svakom poenu isto, od pocetka do kraja meca...

Sto se tice kvaliteta same igre, na to nemam zamerke - Jelena udara kao zmaj, i po tome je mozda i prva na svetu! Samo jos glavu da malo sredi...

Prijedor RS

pre 16 godina

Poderane cipele na Jeleni, e boze moj pa zar nema para bar za njih!
Jelena super igra i ima kvalitet ali nema model za henin i njen problem je sto
ne odigra dobro u kljucnim momentima, dok Henin bas tada "stisne".
Mislim da jeleni trebaju dve stvari a to su odmor i TRENER koji ce joj skrenuti
paznju na neke stvari u kojima stalno gresi i koji ce prouciti protivnika i pripremiti strategiju.
Jer Jelena izgleda da nema vremena za to (ni za nabavku patika :) igra rutinski kako je navikla i nikada nece pobediti
ovakvu Henin na taj nacin!

nebojsa

pre 16 godina

dobro,neko mora da pobedi neko da izgubi.normalno u sportu je to tako,da treba umece,ali i sreca,i obicno uvek zapne samo za malo.Samo mi smeta preterana kritika nas ovde.I uopste zbog cega da se nerviramo,ili ljutimo na nekoga ili nesto,jer to su sportistkinje pune love i slave,am vecina nas smo samo "obican narod".A opet te sportistkinje i sportisti su samo lutke na koncicima iza kojih stoje mocne firme i velebogatasi,i upravo ti sportisti njima sluze samo kao reklama...voli vas sve,nesa

Veca

pre 16 godina

Ako neko ima obraza da kaze ruznu rec za Jelenu, neka ga Bog cuje. Sve govori ono sto je Jecu publika ispratila na na nogama i sa ogromnim aplauzom. Jeco, volimo te!

WTATP Lista

pre 16 godina

Zao mi je sto ovo moram da kazem, ali ovi mecevi izmedju Enan i Jelene polako pocinju da lice na one crtace u kojima izvesni kojot pokusava da doaka ptici trkacici. Toliko genijalnih planova, akcija, kombinacija - ali krajnji ishod je uvek u korist dosadne i predvidljive trkacice, koja tacno zna koje su joj prednosti i kako da ih maksimalno iskoristi. A nepredvidljivi i uvek originalni Pera Kojot Supergenije je uvek tako blizu - a tako daleko od konacnog trijumfa, a narocito je frustrirajuce kada se vec cini da je ima, al redovno nesto novo iskrsne. Brojni su primeri u tenisu ovakvih neugidnih rivalstava, ali je ovaj po mnogo cemu jedinstven, jer Enan je u ovih osam meceva samo jednom takoreci "rutinski" porazila Jelenu (na Rolan Garosu ove godine) i nije to ono sto mozemo recimo da gledamo u mecevima izmedju Federera i Rodika/Davidenka - vec pravi mali ratovi, ali i pored sve neizvesnosti - uvek sa istim ishodom!

Sa druge strane, ovde smo bili u prilici i da vidimo i zasto je Jelena ove godine tu gde jeste, medju prve tri - koliko je teniserki u stanju ove godine koju je Belgijanka u potpunosti obelezila da protiv nje nadoknade kao Jelena u prvom setu sa 2-5 na 5-5 i brejk loptu ili da dodju do rezultata kao Jelena u drugom setu da vode sa 4-1 i imaju tri vezane brejk lopte. Bez obzira sta se kasnije desavalo u tim setovima, opet je cinjenica da je Jelena barem (redovno) u stanju da dodje u odlicnu priliku da dobije Belgijanku (ili makar set), o cemu (sa par retkih izuzetaka) sve ostale teniserke ove sezone mogu samo da sanjaju.

Veca

pre 16 godina

Ako neko ima obraza da kaze ruznu rec za Jelenu, neka ga Bog cuje. Sve govori ono sto je Jecu publika ispratila na na nogama i sa ogromnim aplauzom. Jeco, volimo te!

obozavalac

pre 16 godina

draga Jelena
sta da kazem sjajna si igras odlicno pravis dobre rezultate obezbedila si mesto u istoriji imas verovatno dovoljno para do kraja zivota i ako si ti sa time zadovoljna i ja sam ali ako zelis nesto vise onda MORAS uzeti trenera psihologa neznam vec koga jer bez strucne pomoci dalje od ovog fenomenalnog uspeha neces moci
potrosi malo para da bi dobila mnogo vise
tvoj zivot tvoja odluka sta god da uradis ja cu i dalje navijati za tebe

GoranRS

pre 16 godina

Upravo po kvalitetu koji pruza protiv Justine, Jelena se moze smatrati trenutno drugom igracicom svijeta.Nijedna druga igracica u ovom trenutku ne moze pruziti tako dobre igre i namuciti Justine kao JJ.No za pobjedu joj je potrebna vjera da moze otici i taj korak dalje!

Dragan,BGD

pre 16 godina

Jelena je zasluzila cestitke,
iako je izgubila.Igrala je odlicno,prvi set,moze se reci sjajno i sto je najvaznije,Jelena je bitno popravila neke elemente igre.
Pored servisa,ima bolji precizniji i bekhend i forhend,bolje igra na mrezi i izvlaci neke lopte koje su ranije bile izgubljene.Ceo ovaj turnir,Jelena igra agresivno,za razliku od predhodnog perioda kada se kako neko rece vise oslanjala na pimplanje i cekanje na gresku protivnice.Prvi set model kako Jelena treba da igra tenis.
Zistin svakako zasluzuje cestitke za pobedu,ona je vec dve,tri godine najbolja na svetu a smem da kazem,kako ima najbolju tehniku od svih teniserki koje sam gledao u zivotu.Njoj danas moze da se suprotstavi samo Venus,kada je u vrhunskoj formi.Zistin je u prvojm setu dosta tezila atraktivnim potezima i kod 1:4 i tri brejk lopte za Jelenu,odustala je i igrala samo na sigurno.
Dragi Zenevljanin,jutros sam vdeo kako si napisao da Kuznjecova igra u formi iz vremena osvajanja US Opena(2005.),ali se danas susrela sa Golovin koja je igrala fantasticno.Ne samo da je pobedila u dva seta sa 6:2 i 6:4,bez problema,nego je stizala sve,sjajno servirala i uopste nije gresila.U 18 gemova zabelezila je 8 asova,
25 vinera i samo 7 NEIZNUDJENIH gresaka,sto je dokaz fenomenalne igre.Moram ti priznati i ja sam mislio da ce finale biti Enan-Kuznjecova.

Thunder Bird

pre 16 godina

@ Prijedor RS

Jesi li ti covece svestan sta govoris?! Jelena nema da kupi patike nego nosi pocepane? Jelena Jankovic je jedina srpska teniserka koja ima svoj licni model Ribok patika, bas kao i odece. A kamera je u Stutgartu uhvatila patiku koja je u zaru borbe pukla, sto se cesto desava sa raznim delovima opreme. Uverite se i lepo je da vidite:
1.
http://www.sonyericssonwtatour.com/2/players/playerprofiles/playerbio.asp?PlayerID=100153

2.
(Najbolja srpska teniserka Jelena Jankovic, po uzoru na najvece sportske zvezde, dobila je sopstveni model patika.
Specijalne patike za Jankovicevu dizajnirace kreatori poznatog proizvodjaca sportske opreme "Ribok", sa kojim je nasa teniserka nedavno potpisala sponzorski ugovor.

Patike su radjene specijalno po kalupu Jeleninog stopala, a ono sto je jako interesantno je i to da ce na patikama specijalnim vezom biti ispisano ime i prezime Srpkinje i pored njega - srce. "Ribok" se odlucio na ovakav potez jer Jankoviceva uvek dopise malo srce pored svog autograma.

Jankoviceva, koja zauzima 3. mesto na svetskoj rang listi teniserki, prva je srpska sportistkinja koja je dobila sopstveni model sportske obuce.
Preuzeto sa: TelenorWap)

Cyber

pre 16 godina

Jelena nece nikad uzeti Zistin ili GrANd-Slam ako ne razvije taj instinkt "ubice" koji imaju svi veliki sampioni - da dokrajci protivnika i unisti ga onda kad imas incijativu... To je falilo Noletu u finalu US_OPen-a (ali Nole ima taj instinkt i on ce ga jos vise razviti, on sigurno grabi ka No 1)... Dok Jelenu ne zaboli taj nedostatak mentalne snage i dobrog servisa isto kao nas neutralne posmatrace sa strane - tek onda ce ona da okupi tim koji ce joj pomoci da poboljsaju te sfere svoje igre - mi ne mozemo uciniti nista osim da se nerviramo sto nasa Jeca ima potencijal i kapacitet za br. 1 ali nije nikad ucinila dovoljno da krene prema tom cilju... ucinila je dovoljno da bude u Top 5, da li ce krenuti navise, samo od nje zavisi... jako steta jer Jeca je veci talenat od Zistin, ali nije prvi put da veliki talenat propadne nerazvijen do punog potencijala...

Miodrag

pre 16 godina

Dakle Jeco! Doterala si cara do duvara! Ovako više ne možeš! Ovo postaje frustrirajuće! Manje smeha, manje uživanja na terenu, manje špaga, manje apluza protivnici, manje defanzivnog tenisa, a više koncentracije, "killer" instinkta,boljeg kretanja, agresivnosti.
Samo tako možeš do broja 1.
Pozdrav!

Radza

pre 16 godina

Cuj,prejaka.Sta misli ona?Da ce da joj Enan preda set na tacni?Na 0/40 prepusta joj inicijativu i ceka da pogresi.Enan i Venus te poene igraju najbolje,jer preuzimaju rizik,a ne popustaju kao Jelena,a i brate previse respekta,previse!

Petar

pre 16 godina

Voleo bih da vidim vas kriticare u cemu ste vi to br. 3 u svetu. Pa makar i u gluposti. Svaka cast Jelena, ti si vec davno pobedila.

D.Savic,Paris

pre 16 godina

Ovog puta je Jelena odlicno servirala,stat sto nije izlazila malo vise na mrezu,u svaom slucaju sve je lize blize pobedi nad Belgijankom,nadam se vec u Madridu!

J.J

pre 16 godina

Boze dragi kako se mi SRBI razumemo u sve sportove!Da budem iskrena i ja sam se nervirala i bila ljuta na JECU,zbog dobijeno-izgubljene utakmice,i nije prvi put sa istom protivnicom.Ljudi,SRBI,mozete vi komentarisati ali,molim malo realnosti!Ili ste svi bivsi sportisti,pa se tako dobro razumete u tenis,i u to sta je trebala i sta nije!JELENI svaka cast za borbu.I puno srece na sledecem turniru

Zoi

pre 16 godina

Ja stvarno obožavam Jecu, al' ima dana kad bih je rado pridavila. : )
Kad čovek pogleda rezultate po setovima mečeva koje je ove sezone odigrala Enan, mislim da je niko nije toliko namučio kao Jeca, a opet, ona je maltene jedina koja je nikad nije pobedila, arrrgh!
Al' šta da se radi, i to je deo Jecinog šarma.

Eki

pre 16 godina

@ Zenevljanin
Pa, ti da si pravi covek ne bi isao na balet kijevske opere u sred podneva, nego bi navijao za Jelenu.
A zar nije bilo ulaznica i za tvog istomisljenika Dragana? Znam da on cesto ide na balet radi terapije.

nenad

pre 16 godina

Naravno da je prejaka!!!Ne znam sta je samo Jelena ocekivala kod 4-1 u drugom setu,da ce Enan da se preda ??? Psihicki je mnogo slabija i ako tako nastavi nece je jos dugo, dugo pobediti.

Ženevljanin

pre 16 godina

Gledao sam prvi set do zadnjeg momenta a onda sam morao da žurim da stignem ženu i "Balet kijevske opere". Pokušao sam da u toku predstave mobilnim doznam rezultat, ali u sali su imali sistem koji blokira sve pozive sem urgentnih. (Na sreću:-)). Dobro, ovo je očekivan rezultat i ne shvatam zašto tolika drama. Jelena je treća na svetu (fantastičan uspeh!) a Žistin je ubedljivo PRVA na svetu i ništa normalnije nego da 'odelje' našu teniserku. Dobro, ljudski i sportski je nadati se pobedi i boriti se za nju; verujem da Jelena neće dići ruke od toga bez obzira na dosadašnji bilans. Slažem se da je je tehnički Jelena dostigla nivo Žistine... ali je MENTALNA snaga deo ukupnog kvaliteta u tenisu (a naročito u vrhunskom tenisu), pa je Žistin jednostavno BOLJA teniserka od Jelene. Što se tiče često kritikovanog servisa Jelene Janković - i tu je problem isključivo mentalni. To se videlo i protiv "udaračice" Petrove kada je Jelena imala 4:0 u asovima (u jednom momentu, ne znam da li i na kraju) i u ovom meču. Umela je IZVANREDNO da servira a da odmah, nakon 2-3 pobednička servisa, veoma mlitavo pošalje prvi servis -u mrežu. Znači, AKO Jelena poboljša mentalnu snagu (lakše reći nego učiniti) biće ravnopravna ili čak bolja od Žistine.
@Dragan BGD
Drago mi je da nisam jedini koji sam strašno 'fulao' kao prognoSER meča Kuznjecova- Golovin. Ponele su me (negativne) emocije prema Tatjani koja je meni oduvek (i telom i dušom) delovala prostački. Za kaznu ću napisati 100 puta: "Golovin je velika teniserka i lepotica". Veća kazna mi ne treba:-)

Dragan,BGD

pre 16 godina

Izvinjavam se Moderatorima sto se jos jednom javljam.
Molim sve one koji pisu gluposti kako Jeleni nedostaje psihicka stabilnost da prestanu sa lupetanjem.
Nije Jelena jedina koja je gubila setove za Zistin Enan,
a u kojima je vodila.Nisam gledao mec sa dementijevom,ali kazu mi da je i Dementijeva vodila pa izgubila.Sta je razlog?
Pa to da je Enan NAJBOLJA TENISERKA NA SVETU.Zenski Federer,igra onoliko koliko je potrebno.Federer protiv kvalifikanata na GS turnirima pobedi u 3 seta sa po 7:6 i razni magarci odmah komentarisu kako igra lose.
Ne,gospodo neznalice,ne igra lose,igra koliko mu treba da pobedi.Isto tako Zistin Enan u toku meca dodaje i oduzima gas.Imala je set loptu na 5:4 u prvom setu,i htela je da bude atraktivna,pa promasila pocetnicki smec.Posle dodala gas i pobedila.I u drugom setu je na pocetku promasivala smeceve,jednom je bez potrebe igrala smec ledjima okrenuta,umesto da saceka da loptica padne.Kada je stigla do 1:4 i 0:40 na svoj servis,prestala je da igra atraktivno.nastavila je samo racionalno i dobila taj gem i jos pet,a Jelena samo jedan.
Da li mozete da shvatite da Enan ima sjajnu tehniku,da ima i kondiciju,odlicno cita protivnika,sjajno gradi poene i od nje sada nema bolje.A da li mozete zamisli kako bi igrala da nije tako sitna i niska,da ima 180 visino,i dogovarajucu tezinu,pa ona bi mogla da igra s muskarcima.
I zato nemojte stalno kriviti Jelenu,jer Zistin Enan je vec u klasi najboljih svih vremena,ima 7 Gren Slem titula i 2 finala,a Jelena jos nije igrala u finalu.
Da li shvatate da Zistin ima 36,a Jelena 5 titula.I vec sam rekao,pogledajte njihove bilanse.
Zistin 457 pobeda i samo 103 poraza,Jelena 263 pobede i 146 poraza.Da li vam je jasno da njih dve nisu u istoj igrackoj klasi.Sa Zistin mogu da se mere samo Hingis,sestre Vilijams i Devenport,s tim sto je ona mladja od svih i moze jos nekoliko godina da osvaja turnire,a sve one su odavno presle Zenit.Mislim da samo Venus ima potencijal da poboljsa bilans.
Shvatite to vec jednom,prestanite da mastate.
Vec sam rekao da jeJelena igrala sjajan tenis u prvom setu i uopste je bila odlicna,
ali zna se ko je broj 1,po meni najmanje jos 2 godine.

Frizzle Fry

pre 16 godina

Jelena je izgubila svih osam medjusobnih duela, i (na zalost) deluje da ce izgubiti i narednih 88 ako nekako ne popravi sebe na mentalnom planu. Emocije joj idu gore-dole kroz ceo mec, a onaj belgijski decko grize u svakom poenu isto, od pocetka do kraja meca...

Sto se tice kvaliteta same igre, na to nemam zamerke - Jelena udara kao zmaj, i po tome je mozda i prva na svetu! Samo jos glavu da malo sredi...

Nikola

pre 16 godina

Znam da cu dobiti mnogo kritika za ovu izjavu, ali reci cu ipak.

Jelena je najgora teniserka za gledanje. Ono sto je Novak za gledanje (dobijanje poena u presudnim situacijama) to je Jelena isto, samo OBRNUTO.

Devojka moze da vodi sa... 20 - 0 , i da se igra do 21, ona ce izgubiti na kraju 21 - 20. Uvek ima prednost , i na korak je da osvoji, gejm, set, ili mech, i UVEK ce da izgubi na kraju. I TO JOJ SE STALNO DESHAVA.

Ona je mozda i NAJGORA teniserka za gledanje, jer ovo stvarno nema smisla. Prosto je FRUSTRIRAJUCE gledati nju, i najgore je, sto razlog zasto gubi NEMA VEZE sa tenisom, vec chisto psiholoshke prirode.

Nadam se samo da ce nauchiti neshto od Novaka kad budu igrali zajedno na Horman kupu, kad budu predstavljali nashu zemlju.

Ah.. posle ovakvih mecheva, ja sam UBEDJEN da nece biti NIKAD broj jedan, osim mozda da se povuku prve dve teniserke ili tako nesto. Jer ovo je tipichna njena situacija, dodje do mesta broj 3, i onda samo jos malo fali za broj 1, i tu stane, i nema pomeranja, iako joj fali jos samo korak.

Jelena gubim zivce zbog tebe, i zaista necu gledati tvoje mecheve vishe, ne isplati se stvarno.... Zao mi je sto ovo govorim , ali tako je.

picasso

pre 16 godina

Procitao sam sve komentare i imao bih mnogo toga da kazem ali cu se zadrzati na par najbitnijih stvari. Justine Henin je jedna od najboljih teniserki ikada, u rangu Navratilove, Graf, Seles, sestara Williams, itd. Kao takva, trenutno je na vrhuncu karijere i besmisleno je zamerati Jeleni sto ne uspeva da je pobedi. Zamislite da Zvezda ili Partizan redovno gube od Barselone ili Milana, tesnim rezultatom, u finalu lige sampiona ... ili da imamo plivaca koji bi redovno osvajao srebro odmah iza Yan Thorp-a ... tesko je i zamisliti? E, pa do pre 2 godine podjednako tesko je bilo zamisliti nesto slicno u tenisu. Prema tome, uzivajte ljudi u ovom trenutku jer to sto imamo sada nicim nismo zasluzili i ko zna kada cemo opet imati.

E, sad da se vratim na Jelenu. I pored 8-0 u medjusobnim susretima, ja ostajem pri tome da je Jelena u ovom trenutku vrlo blizu Justine, i da je u svakom slucaju jedina teniserka danas koja moze sa njom ozbiljno da se nosi i da je natera da pruzi maksimum. Vise nego sestre Williams, mnogo vise nego Ana, Kuznjecova, Sarapova, o ostalima i da ne pricamo. Pored toga, Jelena je vec godinu i po dana u uzlaznoj liniji, i ko ne vidi napredak u njenoj igri taj ili nema oci ili ne zna nista o tenisu. Pod pretpostavkom da se u narednih godinu-dve ne pojavi neko tenisko cudo kakvo trenutno nije na vidiku, u nekom trenutku ce doci do smene i Jelena ce biti broj 1. Sasvim sigurno u ukupnoj karijeri nece imati bilans kakav ima Zistin Enen, ali ce dostici ono sto je dostigla na primer Mauresmo, a to je mesto broj 1 uz par GS titula (a ona je sve to postigla tek posle 25-te godine). Sve to, naravno, pod uslovom da ne dodje do neke teze povrede. Kome to nije dovoljno, neka gleda Meridian super ligu – tamo sve prsti od kvaliteta.

@Dragan BGD: Ne bih se slozio sa tim da Justine rutinski dobija Jelenu dodajuci i oduzimajuci gas (rutinski ju je dobila samo jednom, ove godine na Roland Garros-u, sve ostalo je bilo na misice ne samo rezultatski nego i po prikazanom kvalitetu). Mislim da je onaj odlucujuci tas na vagi svaki put KONCENTRACIJA. U tom aspektu je Justine impresivna, verovatno jos vise nego Federer, dok Jelena previse oscilira. Protiv svih drugih igracica to prolazi zahvaljujuci njenom kvalitetu, ali ne protiv Justine.

teniser

pre 16 godina

Polako me stvarno nerviraju komentari pojedinaca ovde... Pa sta ako je izgubila osmi put od Henin. Samo da znate, Conchita Martinez ima samo jednu pobedu protiv Monike Seles u citavoj karijeri (odnos je 20:1 za Selesovu).. Mislim i da ce ovde biti nesto slicno, jer je ocigledno da JJ ima OGROMAN respekt za igru Justine Henin. A zasto i da ne, kad je u poslednje dve godine, Belgijanka zaista najbolja teniserka sveta, bez premca...

Pred Jelenom je vreme, a komentatorka na Eurosportu je inace i rekla da Jelena ima dosta prostora za poboljsanje u igri - forhend, servis, igra na mrezi...

Jeco, samo napred... Ovo ti je bila sezona zagrevanja - pred naredne sezone kad ce doci i Grand slamovi i jos vise titula - NAJBOLJA SI SRPSKA TENISERKA, BEZ PREMCA!!!

Archie

pre 16 godina

Nista novo. Mnogi ce reci da je Jelena za nijansu bila slabija od Enan, ali budimo realni, Belgijanka igra taman onoliko koliko joj treba (u tejbrejku u prvom setu se videla sva njena snaga). Razlika u klasi je jos uvek velika. Ono sto je dobro je to da Jelena cini mi se polako popravlja servis (cak i drugi servis joj nije los). U drugom setu se ponavlja stara Jelenina prica, vodi ubedljivo i onda po pravilu pada. Sve u svemu jos se ne nazire dan kada ce je Jelena pobediti

Zox

pre 16 godina

Repriza meca od pre mesec dana. neverovatno je to da po ko zna koji put Jelena kada povede u setu, nikako da dodje do petog gema, koji bi joj omogucio laganu zavrsnicu. Na 4-1 i tri vezane brejk lopte ponovo nista. Ja sam mogao da se kladim u zivot da ce tako biti i da ce potom izgubiti naredni gem na svoj servis i time dopustiti protivnici da se vrati u set.
Tako je bilo u Berlinu (u trecem setu ima 3 vezane gem lopte za 5-1), tako je bilo u Montrealu, tako je bilo na US Openu prosle godine (kada ne uspeva da povede sa 5-2).
Kao da postoji neka sila. A pa da, to je Henin koja se nikada ne predaje.
Ali doci ce i taj dugo ocekivani dan. Sto da ne, mozda u finalu YEC u Madridu.
Puno srece Jeci!

Навијач из Земуна

pre 16 godina

Јелена никад боље није играла него до вођства од 4:1 у другом сету. А онда је (као и до недавно Ђоковић, Ана и остали) олако схватила да је сет већ добијен, а потом се догодило оно познато: паника и губитак свега што је дотле изградила игром на заиста светском нивоу. Допустила је већ надиграној противници да изиђе из кризе - и ту је крај приче. Да је добила тај сет убеђен сам да би добила и меч. Кад исправи те грешке (Ђоковић је по свој прилици то већ схватио), неће јој бити равне на свету! Али увек мора имати на уму да данс у тенису (као ни у фудбалу и осталим спортовима!) нема противника који ће сами одустати од даље борбе, већ се мора запети до краја игре!

Nada

pre 16 godina

STETA, STETA,STETA!!!
UF, STO MI JE ZAO!
Ali cekam dan kada ce Jelena da je pobedi i sigurna sam da cu to docekati USKORO.
NAPRED JELENA, SPREMAJ SE ZA SLEDECI OKRSAJ! PUNOOOO SRECE!

Mx

pre 16 godina

Onog dana kad Jelena uspije pobediti Enanovu, vise nikad, ni jedan mec nece izgubiti od te belgijanke. Ali pitanje je da li ce do te prve pobede ikad doci ...

fenomen

pre 16 godina

Raduje da je svakim novim duelom protiv Belgijanke Jelena sve blize pobedi. Da je danas malo bolje usla u tajbrejk u prvom setu verovatno bi vec danas slavila. Danas nisam video veliku razliku i mislim da je danas Henin bila srecnija..Ne mogu da verujem da ima osoba koji su primetili patike na Jeleni. Ja sam primetio samo lepe, prelepe karabatake i gotovo savrseno telo a na nogama je mogla imati i opanke...Nadji Jelena trenera a ako ti zatreba stalan maser prijavljujem se....
Onaj mec u fed kupu protiv Cibulkove doneo ti je kod mene neograniceni kredit i mozes jos hiljadu puta da izgubis uvek ces biti za mene najbolja sportistkinja koju je Srbija ikad imala...
Poz...

Zo

pre 16 godina

OMG...od 87 komentara na objavljen tekst, samo je DraganBGD (!!!??) bio objektivan!!!

Kao sto su mnogi napisali Deja vu iliti vec vidjeno...da vec vidjeno, jos jedan fantastican mec dve vrhunske teniserke! Ishod ocekivan, za poznavaoce tenisa jer znaju da je Zistin ZA SADA nijansu jos uvek bolja od Jelene, a za "ove druge" jer ce nesmetano moci sprovesti svoju terapiju "pljuni na uspesnog zbog jednog neuspeha" (kazu strucnjaci da je dobra za lecenje sopstvenih frustracija). Ja spadam u ove prve, i uz to sam nepopravljivi optimista!

Ivan

pre 16 godina

Uh,opet tesno. Nema veze, Jelo, bice bolje, pobedices je ubrzo, samo malo vise samopouzdanja! Zastin je stvarno neverovatna! Napred, Jelena,volimo te puno!!!

ponosna

pre 16 godina

Hej ljudi, nemojte biti bezobrazni! Jeca je danas igrala odlično. Koliko ste samo govorili da nije psihički jaka, da se predaje, a šta je sa prvim setom i kada je gubila 5:2? Izjednačila je pa se igrao brejk. 4 poen u taj brejku je nezasluženo pripao Enan, a kada je Jeca servirala i Enan riternirala pa loptica prešla tik uz mrežu. Sve su to dokazi da treba imati i sreće u tim"lakim" poenima. Izgubila jeste, ali njena igra na ovome turniru je ravna igri 3.teniserke svijeta. Ne znam kakav imate problem ako Jeca čestita protivnici zbog dobrog poena ili što snima reklame ili što se predivno smije. Sve to radi i opet je 3. u svijetu. Zapitajte se da lije slab igrač ili sjajna. Meni je sjajna! Jeco, samo naprijed!

zoran

pre 16 godina

Bez ubojite serve, nasa Jelena, nema sta da trazi na Gren slem turnirima ili Mastersu u Madridu. Licno , mislim da ona to zna. Zna svoja ogranicenja. Nije neki preveliki radnik pa zbog toga ide na masu malih turnira gde osvaja bodove a sto je za nju (cini se vaznije) pare.
Belgijanka i njoj slicne iz proslosti imaju KONTINUITET koji je posledica treninga i to ozbiljnog. Tada dolazi i psiholoska sigurnost. Na 4-1 i 40-0 za Jelenu nasa se uk..ila. Znao sam 100% da ce je Belgijanka odrati i u drugom i pri takvom rezultatu. To se iz aviona vidi. Zbog toga je to 3.mesto jedna velika iluzija. Biti na njemu a nemati niti jedan veliki turnir u dzepu...!!! Belgijanka je vrhunski igrac , nasa Jelena, odlican igrac i ta ce razlika da ostane. Ana Ivanovic ima mnogo,mnogo vece sanse.

Nipon

pre 16 godina

Nijedan jedini komentar o tome zašto je osmi put Jelena izgubila, nego samo -idući put biće bolje. Kad će to biti? Pa šta ako i bude? Vi ne primećujete da se na scenu tenisku pojavljuju nova mlada imena, sve odlično serviraju i imaju sve udarce. Žistin Enen nije više prepreka za Jelenu, ona će ipak za dve godine pasti u igri, nego nju limitira njen način igranja. Ona igra dugo i naporno, nema jake udarce (servis, kažete, poboljšala?!), sve nadoknađuje trčanjem, a onda dolazi umor. Ako sa 23 godine ne može da osvoji mesecima neki turnir, to znači da je njena karijera dostigla vrhunac i da sada sledi pad. Na scenu stupa novo bodovanje, koje forsira pobede na velikim turnirima, a šta će ona da radi ako Enen na samo četiri "gren slema" osvoji 8.000 bodova (sestre Vilijams nisu više jake). Sa Anom ne može da igra, sa Dementijevom, Hantukovom sve će ići teže. Ako bude druga na listi (nemojte na svetu), koliko će to trajati i šta to znači ako nemaš u karijeri nekoliko velikih pehara? Mislim da je ceo njen plan pogrešan - jure se bodovi i lista, igra duplo više opd nekih teniserki, kad dođu pravi turniri dolazi do polovine ili bočje reći četvrtfinala, onda opet bezvezni turniri pa ispadanje sa velikog. Jelena još nije odigrala, a kamoli osvojila "veliko finale", iako je davno ušlča u zrele teniske godine. Posle 24,25, velika se karijera ne pravi. Ne verujem u navijače čestitare, oni su štetni koliko i ovi njeni prekobrojni turniri, zajedničko smejanje sa publikom ili majkom, padanje po terenu, sudaranje sa stolicama i padanje preko njih, onda one nepodnošljive špage...To nijedna teniserka ne radi. "Spremte se, spremte..."

GoranSD

pre 16 godina

Nije Enan prestala da teži atraktivnosti kao što ti Dragane kažeš.Stvar je u tome da je kod 0-40 neminovno došlo,podsvesno do malog opuštanja.Jelena je u tim trenucima bila u maloj krizi što se snage tiče.Spašavanje svog prethodnog gema i napor da se stigne do tih 0-40 je tome doprineo.Posledica tog opuštanja i umora je bio onako loše vraćen ne naročito dobar servis i kola su polako krenula nizbrdo.Enan je videla slamku spasa,proradio je adrenalin iako je i ona sigurno bila umorna i zaigrala kao da je meč tek počeo.Jelena nije više fizički mogla da se suprostavi i zato je izgubila.
To što Enan ima u tim trenucima je odvaja od ostalih pogotovu od Jelene.Ta neka rezervna bočica andrenalina.Kao da joj život zavisi od te pobede.Toga više ima kod Ane recimo,nego kod Jelene.
I Jelena se slično vratila u prvom setu.Znači može i ona.Ali nije išla do kraja.Možda je negde sudbina meča bila određena kod te brejk lopte na 5-5 u prvom setu.Prvi put mi se učinilo da će se desiti obrnuto da će se Jelena vratiti u set i dobiti ga.
Ko zna,možda sledeći put.
Slažem se sa onim što si rekao za Enan.Zato mi je i posebno drago što je Jelena tu negde.
Samo bi da naglasim da je tu možda čak presudna njena inteligencija.Mislim da je u tom smislu superiornija od ostalih.Ona ne čita knjižice kao Serena.Sve to na licu mesta rešava smišlja sledeći potez,menja.Tu joj malo pomogne i trener sa ponekom šifrovanom porukom.
Jeleni tu definitovno fali takav čovek.Majka joj je podrška ali joj ona slabo može pomoći što se saveta tiče.Uvek bolje vidi neko sa strane.Mislim da u takvim trenucima kada jedna lopta rešava mnogo toga uvek treba imati neki rezervni plan,neku kombinaciju udaraca koju ne igraš na celom meču,neki trik,neko iznenađenje.Tu trener treba da pomogne da osmisli i da je posavetuje kad šta da odigra.
Sve je to naravno na njoj.Ide kraj sezone pa pauza.Vreme da sabere utiske i odluči kako će dalje.Nama ostaje samo da navijamo i komentarišemo.Neki će komentarisati nas.Takav je život.

Milana

pre 16 godina

Bilo bi jako interesantno videti Kako bi Jelena zavrsavala meceve da se ekipa iz boksa Enen preseli u Jelenin boks. Ili bar neka druga slicnih kvaliteta i postavljenih ciljeva. Jer, Jelenina igra odavno nije nikakvo iznenadjenje. Ne, ne, nije ovo nikakva kritika. Jednostavno znam da bi Jelena i za one najbolje i za sada nepobedive bila "pretvrd orah."

NIkola

pre 16 godina

Jelenu izgleda po komentarima mnogo vise ceni drugi nego mi
evo sta pise sportnet sa ovog turnira

Htio bih vam napisati malo kratko o turniru,
da je ovaj "novinarski" posao jako tezak. Najgore je kada se igraju paralelni mecevi, onda se fakat trci sa jednog terena na drugi.
Smijesno je to, da neki nazovimo ih novinari nemaju pojma o tenisu...
danas igra Henin i kod 5-4 u prvom setu pita me frajer:
sto znaci ono dolje 2-2 challinge....??
ej umro sam od smijeha, a cim je dobila 6-4 prvi set, frajer live na svojoj engleskoj stranici rezulatat stavi...

No samo da spomenem Jelenu Jankovic, po meni nesto slicno Novaku Djokovicu kao osoba. Uvijek nasmijana (kada ne igra), uvijek spremna za salu. Jucer je dala od 18-18.30 autograme, jedno 200 ljudi je stajalu u redu samo da im se potpise na majcu, zastavu, loptu, jedna je cak rekla jel moze na mobitel.... JJ je svakom dala smijesak, ama bas svakom.
Na terenu je vise ozbiljna, ipak zeli pobijediti i svaki izgubljeni set ona "poludi" unutra, u sebi, ipak zeli dobiti mec. Inace na ovom turniru "komunicira" sa publikom, klub koji ju bodri dosta je glasan i originalan, pa se znala i nasmijati njima.

Spomenuo bih i to, da su njezin brat Marko i mama vrlo prijazni i dragi ljudi, Marko mi je prekjucer rekao, da su oni svi takvi, sto stvarno mogu potvrditi. Primjerice radi, danas su mi ostavili dvije karte, pa sam "prosvercao" i sogora da gleda mec, te je nakon meca Jelenina mama prisla k nama, popricali smo o mecu par recenica, te je pitala moju zenu kako beba (zena mi je u 7. mjesecu trudnoce). Nakon toga je rekla da se odmah vraca, te je donjela 2 flasice vode i dvije cokoladice, dala mojoj zeni i rekla - evo vam da malo popijete i pojedete, posto ste bili cijeli mec ovdje. Mislim za neke smijesno, za mene vrlo draga gesta, samo pokazuje da joj je i mama vrlo draga osoba. Zato zaboravite sto vidite na terenu, kada se JJ ljudi na sakupljace lopti ili na linijske suce. To je nesto drugo.
JJ je ovdje na turniru mozda najvece "zanimanje" za medije, uvijek spremna za salu. Kad vidim Kuznu ili Henin... onda fakat "no comment".

Isto tako i Ana me je iznenadila pristojnoscu, danas sam je pitao prije meca kako se osjeca, kako joj je, ona je mene upitala "kako ste vi??"...

CRNKA

pre 16 godina

Jos dugo je nece dobiti, jer je Enen JEDNOSTAVNO BRILJANTNA KAD JE NAJPOTREBNIJE!!!! Fenomenalno igra, sa takvom lakocom da me zbilja podseca samo jos na nekog, a to je Veliki Roger Federer!!!! Kakva lepota u njihovim poenima, koja gracioznost, pa , to je samo za divljenje!!! Svakako, svaka cast Zistin Enen!!!!

Pitagora

pre 16 godina

@Neno
Ne smeš ti meni, koji tebe nije ni pomenuo, i nikada neće, da kažeš "Ma ko si ti da prosuđuješ nečiji mmentalitet..." Pokušavam već treći put da te upozorim da se u Beogradu ljudi ljudima tako ne obraćaju, da je to običaj u necivilizovanim krajevima, ali moj odgovor niko ne pušta. Zar čovek ovde nema prava na odgovor, kad ga neki neotesanko uvredi? Čovek je podivljao, nazvao me luzerom (a ne zna ni šta ta reč znači), i vi štitite jednog agresivca. Tražim pravo na odgovor, pozivajući se na ljudski i novinarski moral. A vređao me je samo zato što sam napisao da mi se Anin mentalitet ne sviđa, pošto se nijedan pravi sportista ne predaje, bez borbe, nekome ko je daleko slabiji. Imaju li ljudi, koji svoja mišljenja iznose mirno i bez uvreda, pravo da misle i da budu zaštićeni od nevaspitanih i agresivnih uličara? Molio bih odgovor.

picasso

pre 16 godina

Procitao sam sve komentare i imao bih mnogo toga da kazem ali cu se zadrzati na par najbitnijih stvari. Justine Henin je jedna od najboljih teniserki ikada, u rangu Navratilove, Graf, Seles, sestara Williams, itd. Kao takva, trenutno je na vrhuncu karijere i besmisleno je zamerati Jeleni sto ne uspeva da je pobedi. Zamislite da Zvezda ili Partizan redovno gube od Barselone ili Milana, tesnim rezultatom, u finalu lige sampiona ... ili da imamo plivaca koji bi redovno osvajao srebro odmah iza Yan Thorp-a ... tesko je i zamisliti? E, pa do pre 2 godine podjednako tesko je bilo zamisliti nesto slicno u tenisu. Prema tome, uzivajte ljudi u ovom trenutku jer to sto imamo sada nicim nismo zasluzili i ko zna kada cemo opet imati.

E, sad da se vratim na Jelenu. I pored 8-0 u medjusobnim susretima, ja ostajem pri tome da je Jelena u ovom trenutku vrlo blizu Justine, i da je u svakom slucaju jedina teniserka danas koja moze sa njom ozbiljno da se nosi i da je natera da pruzi maksimum. Vise nego sestre Williams, mnogo vise nego Ana, Kuznjecova, Sarapova, o ostalima i da ne pricamo. Pored toga, Jelena je vec godinu i po dana u uzlaznoj liniji, i ko ne vidi napredak u njenoj igri taj ili nema oci ili ne zna nista o tenisu. Pod pretpostavkom da se u narednih godinu-dve ne pojavi neko tenisko cudo kakvo trenutno nije na vidiku, u nekom trenutku ce doci do smene i Jelena ce biti broj 1. Sasvim sigurno u ukupnoj karijeri nece imati bilans kakav ima Zistin Enen, ali ce dostici ono sto je dostigla na primer Mauresmo, a to je mesto broj 1 i par GS titula (a ona je sve to postigla tek posle 25-te godine). Sve to, naravno, pod uslovom da ne dodje do neke teze povrede. Kome to nije dovoljno, neka gleda Meridian super ligu – tamo sve prsti od kvaliteta.

@Dragan BGD: Ne bih se slozio sa tim da Justine rutinski dobija Jelenu dodajuci i oduzimajuci gas (rutinski ju je dobila samo jednom, ove godine na Roland Garros-u, sve ostalo je bilo na misice ne samo rezultatski nego i po prikazanom kvalitetu). Mislim da je onaj odlucujuci tas na vagi svaki put KONCENTRACIJA. U tom aspektu je Justine impresivna, verovatno jos vise nego Federer, dok Jelena previse oscilira. Protiv svih drugih igracica to prolazi zahvaljujuci njenom kvalitetu, ali ne protiv Justine.

Eki

pre 16 godina

@ Voja

Kad si me lepo pitas, lepo cu da ti odgovorim. Nijedan od onih koji su otisli u sred meca, nije primer nizasta. Pravi primer si Ti, jer ocito da odgledas ceo mec. Uz postene navijace i ozbiljne ljude, i Jeca ce da napreduje.

Miroslav

pre 16 godina

Dobra je Jelena, čak veoma dobra ... ali mislim da treba biti realan da je ovo njem MAXimum ... jedino ako bude smanjila broj turnira, značajno popravila Servis, Psihički još ojačala može eventualno dase nada da bude No2 ... Broj JEDAN je ipak za Jecu po meni nedostižan barem dok Enan igra na ovom nivou ...

Klek

pre 16 godina

Ne znam zasto se toliko palite na tu WTA listu kada ona nikad ne pokazuje realno stanje medju igracicama. Mene je Jeenina igra u Stutgartu zaista ohrabria, pokazala je svima da opet moze da zadaje jake udarce: wineri, bekhendi, odlican forhend i 1.servis sa visokim procentom (75)poena na isti... Sve je to Jelena pokazala ove nedelje tj. sve ono sto joj je falilo u zadnjih dva meseca.
Znam da neke svaka Jelenina pobeda boli a njen poraz veseli ali varaju se oni koji prizeljkuju da je ovo Jelenin maksimum. Sama je rekla da ce sa trenerom za sledecu sezonu poraditi najvise na servisu a kada imas dobar servis onda je 100 puta lakse da se igra...
Jelena ce onda sledece godine igrati mnogo bolje nego ove sto znaci da ce biti mesta i vremena za njene jos vece uspehe.
Pozdrav iz Vojvodine

Pitagora

pre 16 godina

Enen osmi put uzastopno bolja od Jelene. To je tačan naslov, a ne ono "opet! Odavno Enen nije igrala ovako prosečno, mlitavo, i opet ništa. Sad sam uveren da Jelena nikada neće uzeti nijedan "gren slem". A ovo novo bodovanje za nju je kobno, jer hiljade bodova donosi samo pobednicima velikih turnira. O Ani ne pišem. Ne zanima me devojka onakvog mentaliteta.

mladen 44

pre 16 godina

OK.ovo je prvi put da je kritikujem.
Sad sam video da igra Bankok,znaci ne mogu da verujem,sad prica da je umorna,sad igra turnir T3,a nema ga u ugovoru sa wta,pa kad ces da se odmoris,prijavljena je za Cirih i Linc,ne bi me cudilo da trazi wc za Kvebek,ne vidim u ovome nikakav rezon,nadam se da ga ona vidi,samo su ona Bartoli i Hantukova iz vrha igrale ovoliko turnira,kod nje je sve stihijski,bar mi se tako cini,doduse to je radila uvek,al dal covek stvarno moze biti toliko bandoglav,sva sreca te se ne povredjuje,ali koliko ce i telo izdrzati,ne verujem ni da je u pitanju $,bar ne sad,ali stvarno covece...
Pratim je od pocetka karijere i mislim da je ogroman talenat,da oseca i igru i teren kao retko ko,da voli tenis,da moze da bude broj 1,ali bre sama ce sebe unistiti.Jelena sve najbolje,

dragon

pre 16 godina

@Nikola
Mi očigledno ne gledamo istu teniserku

P.S.
E da, i ja sam za to da ti ne gledaš više Jelenu, ako će to značiti i odsustvo tvojih komentara

Neno

pre 16 godina

@Pitagora
Ma ko si ti da prosudjujes neciji mentalitet.
Sada cu ja da se spustim u mulj i pitam tebe kakav mentalitet si ti imao sa 19 i 22 godina?
Mora da si bio rodjeni pobednik, sta li?
Looooooseru!!!

Komentar

pre 16 godina

Dragane, svaka ti cast na komentaru. Cini mi se najobjektivniji i najizbalansiraniji od kad citam tvoje komentare.
Enan je zaista fantasticna, dok je covek gleda kako igra, narocito backhand, prosto ne moze da veruje kako to fantasticno radi (to se jednostavno mora videti uzivo, koja je to lakoca i snaga - fantasticno! - jednostavno covek ostaje bez teksta). Apsolutno zasluzeno je na prvom mestu.
Jeleni zaista svaka cast na danasnjoj borbi. Bila je mnogo bolja nego od ocekivanog (bar s moje strane), neke udarce je zaista fantasticno odigrala. Vidi se da ima zaista dobar teniski potencijal i cini mi se da bi uz dobrog trenera koji bi to sve malo uoblicio i pomogao joj u izboru dobre taktike mogla da napravi jos jedan dobar korak napred. Nadam se da ce neko ko joj zeli dobro i cije savete ona uvazava ovo i preporuciti i da ce joj pomoci da svoja "oruzja" efikasnije koristi.

Zeka peka

pre 16 godina

Zbog ovog ce Enan jos dugo biti prva igracica sveta. Jelena moze samo da nastavi da uporno trenira i rezultat bi trebao doci uskoro...

Prijedor RS

pre 16 godina

Poderane cipele na Jeleni, e boze moj pa zar nema para bar za njih!
Jelena super igra i ima kvalitet ali nema model za henin i njen problem je sto
ne odigra dobro u kljucnim momentima, dok Henin bas tada "stisne".
Mislim da jeleni trebaju dve stvari a to su odmor i TRENER koji ce joj skrenuti
paznju na neke stvari u kojima stalno gresi i koji ce prouciti protivnika i pripremiti strategiju.
Jer Jelena izgleda da nema vremena za to (ni za nabavku patika :) igra rutinski kako je navikla i nikada nece pobediti
ovakvu Henin na taj nacin!

GoranSD

pre 16 godina

U tenisu je pored dobre igre u ovakvim mečevima prisutna i sreća kao i određena količina grešaka i ekstra udaraca.To treba nekako rasporediti da ti najbolja kombinacija bude u odlučujućim trenucima tj. završnicama setova i meča.I u tome je Enan bolja.
A sve je to posledica prvog meča pre godinu dana na USOpenu.Ubeđen sam da bi sad Jelena bila br.1 da je pobedila u tom susretu.
Najbolje je u svemu prošao Ženevljanin koji je uživao uz balet umesto da kida živce sa Jelenom.

nebojsa

pre 16 godina

dobro,neko mora da pobedi neko da izgubi.normalno u sportu je to tako,da treba umece,ali i sreca,i obicno uvek zapne samo za malo.Samo mi smeta preterana kritika nas ovde.I uopste zbog cega da se nerviramo,ili ljutimo na nekoga ili nesto,jer to su sportistkinje pune love i slave,am vecina nas smo samo "obican narod".A opet te sportistkinje i sportisti su samo lutke na koncicima iza kojih stoje mocne firme i velebogatasi,i upravo ti sportisti njima sluze samo kao reklama...voli vas sve,nesa

Jovica iz Sijetla

pre 16 godina

Jelena, ne citas moje savete. Lepo sam rekao da se tenis igra do poslednje mec loptice i da se nikako nesmes opustati do samog kraja meca.

Ako hoces da budes broj 1. moras da pocnes vec jednom da je pobedjujes. Druga solucija ne postoji.

Sledeci put citaj moje savete ako hoces da pobedis Enan-ovu.
Mozes ti to, siguran sam.

Zelim ti mnogo vise srece na sledecem turniru.

Nenad

pre 16 godina

A sta bi drugo moglo da se ocekuje kad je i pre ovog meca sto puta izgubila od nje.Od sad pa na dalje necu vise ni nju ni Anu da gledam posto ocigledno nisu sposobne da pobede Enan i sestre Viliams.Gledacu samo Noleta jer njega jedino vidim kao pravog buduceg sampiona.

Branislav

pre 16 godina

Jos jedan poraz nase najbolje teniserke, tako da vec sad mozemo da kazemo da je ovo vec KOMPLEKS koju nasa Jelena Jankovic nece nikada uspeti da prebrodi, ostaje nam da se nadamo da ce Belgijanka uskoro u tenisku penziju tj. da igramo na to da je Enan 3 godine starija od Jelene, tuzno ali istinito !

krle

pre 16 godina

Mislim da je Jelena jako dobro odigrala ovaj mec trebala je da "CELENDZUJE" u prvom setu kod stanja 3/3 i tu bi povela a taj gem je izgubila nazalost. Ko zna sta bi onda bilo? Steta.

Стари Земунац

pre 16 godina

"Питагора", потпуно сте у праву! Очекујем да бар на сајту Б-92 будемо поштеђени простачких добацивања и квази-патриотских коментара, у којима се као "непријатељи" Јеце и српства (?) етикатирају сви који добронамерно и стручно (колико могу) укажу на извесне недостатке наших врхунских спортиста, било да се ради о тенису или другим спортовима. Данас је врхунски спорт на нивоу некадашњих циркуских вештина (акробатика, трапез) и правило "важно је учествовати" у пракси важи само за аматере! Смучи ми се кад прочитам нечији коментар да критичари "мрзе Јецу" као и оних који се задовољавају полу-успесима. Ко се данас сећа светске ранг-листе од пре десетак, а камо ли више година? Али заувек остају у спортској историји имена Навратилова, Селеш, Граф... Напред, свом снагом до краја, до врха и Јеца и Ана и остали! Одбацимо комплексе!

voja

pre 16 godina

(ako moze par reci za @Pitagoru, pa da se vratimo temi) Ocigledno da moze da ti se obrati ko kako i gde hoce. U pomenutom gradu - toga je sve vise i Beograd postaje - sve necivilizovanija sredina, a sve je manje prilike da se odbranis od toga. Nepismeni, polupismeni, iskompleksirani i primitivni sada mogu da prodju gde hoce, sve vreme se nesvesno rugajuci tebi, meni, nasem jeziku... svemu! Bori se! (i nadam se da nece ostati zasticeni, neobjavljivanjem ovog komentara)
Mec, prva impresija - zanimljiv, dovoljno da se zakasni na posao. Apsolutno verujem u to da Jelena ima mali psiholoski problem. Previse je ona puta vodila, vracala se u meceve i imala mec lopte, pa prokockala, da bih ja poverovala, da su bas u svim tim mecevima protivnice zaigrale "onoliko koliko je potrebno". Pre ce biti da se Jelena sama gubila u tim mecevima. "Onoliko koliko je potrebno" - je preterano uslo u nas recnik, a ja nisam sigurna da je to bas uvek na mestu. Jer, jednoj najboljoj teniserki na svetu, JH, stvarno nije bilo potrebno da gubi 4:1, pa da se odatle vraca. Zasto odmah nije igrala koliko je potrebno, pa da ona vodi 4:1? Ipak je korak do finala, potrebno je u svakom poenu i u svakom gemu. Eto, to mi malo smeta, pa ako neko ume, neka mi objasni.
I smeta mi jos sto je neko pokusao da "raskrinka" Jelenu i njenu taktiku dolazenja do toliko bodova, igranjem na milijardu malih turnira... Ja kazem - kakve veze ima, kada se i onako ne boduju svi turniri. Svakoj teniserki se boduje isti broj turnira, od toga GS, mastersi i nekoliko najboljih "malih". Tako da to nema bas preterane veze. Moze Jelena da igra sve turnire, ali ni u ludilu se ne boduju svi. Znaci - raskrinkavanje - propalo.
Jelena je lepo odigrala. U skladu sa mestom na listi. Pokazala je da precizan servis, moze da bude ravan protivnik jakom servisu. Istrcavala je, stizala i umela je da naplati to. Zistin je napravila nekoliko amaterskih gresaka, nekoliko auta i smeceva u mrezi (ala ja), sto mi govori da ni njoj verovatno nije pravo kada je Jelena preko puta. Uvek je tu negde, za dlaku, pa i ona valjda ceka taj trenutak.
@Zenevljanin
Kuznjecova - Golovin, bez greske, tip na Kuznjecovu. I ne sa negativnom emocijom prema Golovin, nego sa pozitivnoj prema Svetlani. Steta. Nemoj da se samokaznjavas.
A, onom sto Te isproziva za balet, njemu cu da precutim, danas. Ali, cu da ga zamolim za definiciju "pravog coveka", cisto da znam - sta gajim pored sebe. I ako postoji "pravi", postoji i "krivi", a moj mi deluje nekako polupravo (nakrivo), posto je gledao Jelenu, ali je na sred drugog seta... otisao. I da li je za ulazenje u kategoriju "pravog" bitno da nije otisao na balet ili to sto nije gledao mec do kraja?

Nena

pre 16 godina

Steta...Jecin problem je definitvno u glavi,i trebalo bi da se pozabavi sa tim.A jednoga dana kada bude pobedila Henin,pobedjivace je stalno.Nadam se da ce taj dan biti uskoro!

Brka

pre 16 godina

Jeco, majstore, glavu gore, gledaj pravo!!! Odlicna igra, jos malo fali da je dobijes. Ne tuguj, ona je jednostavno neverovatna! Napred, Jelena!!!

Dragance

pre 16 godina

Pa sta, igrala je bas k'o avion!
Al zasto se onoliko cereka dok igra?
Moj kumisa se neki put cereka kad igra sa mnom. Dodje mi da ga puknem u onu facu kad to radi.

Neno

pre 16 godina

@Pitagora
"O Ani ne pišem. Ne zanima me devojka onakvog mentaliteta."
Ovako se, pretpostavljam, u Beogradu, "gospoda" obracaju mladim upesnim devojkama.
Deli ti lekcije o Beogradskom gospodstvu nekome drugome!

veeegi

pre 16 godina

Na zapadu nista novo. Dobro Jeco ,to je to ,izgleda da nikada neces biti prva ,bar dok Zastin igra aktuelno tenis ,nikada ne reci nikad ,ali...

Marko

pre 16 godina

@Goran SD
Da je tada pobedila mozda bi i bila No1, ali da je izgubila jos neki mec u onom nizu od 10 poraza mozda sad vise niko i ne bi znao za Jelenu. Mislite o tome iliti ne hleba preko pogace.

GoranSD

pre 16 godina

@ Marko

U pravu si.A mogla je i da se povredi ili da je nije zanimao tenis kao malu.
Ja verujem da Jelena igra i trenira da bi pobeđivala i da bi bila što bolja.Kad je već dovde stigla sigurno želi da bude br.1.Ja neću ništa,samo sam konstatovao da ima kvaliteta i da je možda jedan meč odlučivao da bude br.1.

Иван-Ниш

pre 16 godina

Заслужена победа Енанове. Јелена се трудила али је очигледна разлика у класи између Енан и остатка света. Чак и када је водила са 4:1 у другом сету било је очигледно да је предност Јелене стечена пре свега Жастининим неизнуђеним грешкама. Похвална је борбеност Јелене. На крају године ће бити највероватније друга и треба да смо сви задовољни због тога.

Ženevljanin

pre 16 godina

@voja
Dopao mi se Tvoj komentar i kako si "utešila" i Pitagoru i mene:-). Uopšte, primetio sam da je broj kvalitetnih komentara porastao u poslednjih par dana i o tenisu i o... načinu komuniciranja. Istakao bih sledeća imena među onima koji su se javili preko vikenda: @Pitagora, @picasso, @Dragan BGD, GoranSD. Ne bih istakao (:-) komentatore čiji je glavni kriterijum ljudskih kvaliteta vernost TV prenosu mečeva Jelene Janković i one koji po hiljaditi put pitaju "u čemu ste vi to teći na svetu". možda grešim - oni dobijaju silne preporuke? Srećom, @Fizičar je to razjasnio u svom eksperimentu, in vivo.:-)

GoranSD

pre 16 godina

@ DraganBGD

Samo kratko.Znam o čemu pričaš.To se desilo protiv Golovin.Ali se ne dešava protiv Jelene.Upravo iz tih navedenih razloga ubeđen sam da ona baš ne voli da provodi po dva i više sata na terenu.I sama je priznala da se već pomirila sa sudbinom da je izgubila drugi set.A svaki meč sa Jelenom je tu negde po dužini.Drugo ona je ovde bila prilično naterana da trči.Bilo je tako i u Berlinu i Varšavi.U Berlinu je zbog iscrpljenosti izgubila meč sa Kuznjecovom.Zar ne misliš da bi ona to sve rado skratila?
Kod Jelene se videlo da počinje polako da kasni za loptama koje je bez problema stizala.Da je ušla u treći set možda bi se povratila ali da sad ne vračam.Rekao sam pre meča da će svežina nakupljena posle desetodnevne pauze ispariti jer će meč biti dug i težak.
Mora da smanji te turnire definitivno.
Što se Enan tiče to se nikad ne zna.Možda neka povreda,pad forme pa počne da gubi ovakve mečeve,onda se uvuče nesigurnost....Ne bih voleo.Volim da to bude na terenu pa ko je bolji...
Ne umem kratko.

Space Jam

pre 16 godina

"Nemam ideju kako da je pobedim! Toliko puta sam izgubila od nje i u Štutgartu stvarno nisam znala šta još treba da uradim kako bih se na kraju konačno ja radovala."
Stvari su vrlo proste. Iz aviona se vidi zašto Enan pobeđuje Jelenu. Kao prvo, ima bolji servis, zatim jako nezgodnu bekend dijagonalu, brža je i bolje igra na mreži i ima bolji slajz udarac od Jelene, koji čini da se manja umara kod niskih i teških
lopti. Sve u svemu svestranija je igračica od Jelene i to je razlog zašto je redovno pobeđuje. Sličana je situacija kao kod Federera, koji takođe perfektno odigrava sve vrste udaraca i zato je tamo gde je. Nole je to odlično uvideo i zato radi na poboljšanju servisa i volej igre, kao i slajza. Kad sve to dovede na nivo Federera on će ga pobeđivati zato što već ima bolji bekend i bolje se kreće od njega.

Dovla SREMAC

pre 16 godina

Sada sam ubedjen da J.J. nikad nece biti br.1.Uvek optimisticke izjave,a na kraju(nazalost) isti zavrsetak.Ne moze se reci za Jelenu da je jos mlada,jer je Henin 2god.starija.Kakvi su to komentari sled.put ce biti 8:1,pa ljudi mi onda ne gledamo isti sport.Stice se utisak da Henin svaki put sve lakse i lakse dobija J.J.kao i Anu!

Jelena Jankovic

pre 16 godina

Ljudi sta li je s vama???

ja bih vama zamolio da procitate "bird larry's" komentar da skontante o cemu se sve ovo radi, izgleda da vi niste pratili metc.. !

Zika

pre 16 godina

Enan ponovo prejaka za Jelenu

Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u finale turnira u Štutgartu, pošto je u polufinalnom okršaju poražena od prvog nosioca Žistin Enan sa 7:6 (7-2), 7:5. Meč je trajao skoro dva časa, a Jankovićeva ni u osamdeset osmom pokušaju nije uspela da savlada Belgijanku...

Nina

pre 16 godina

Pobediće Jelena jednog dana Žistin, ali tada će Žistin imati 28 i Jelena 26 godina. Da li je Jelenin jedini cilj, a i njenih navijača, samo da bar jednom pobedi Belgijanku? Sampras nikad nije uzeo RG, nije ni Federer,nije ni Beker (igra se na šljaci), a najveći su igrači tenisa. Evo, Jelena sad ide u Bangkok, nagradni fond iznosi 200 hiljada dolara. Trice i kučine. Konkurencija nikakva, pa kad Jelena, konačno, posle pola godine, osvoji jedan turnir, tabloidi će pisati kao da je pao Vimbldon. A Madrid, Melburn? Ma Bangkok je dalekoistočna Venecija. Jelena neće napraviti u karijeri ništa veliko, jer ovakvi turniri nisu ništa drugo nego lov na sitne bodove. Sad se juri drugo mesto, ona nesrećna Kuznjecova, ali to neka bude briga onih kojima su liste ikone. Ta famozna WTA lista Jeleni je donela veliki minus u pravljenju velike karijere. Jednu odličnu teniserku lista je odvukla na pogrešnu stranu i sad, sa 23 godine, tu se više ništa ne može. Jer, Jelena nije stvorila igru za velike turnire!

Dragan,BGD

pre 16 godina

@GoranSD
Mi ne znamo dokle idu granice
Zistin Enan.U svakom slucaju ona u toku meca dodaje i oduzima gas.Evo danas,Golovin je dobila prvi set 6:2 i u drugom vodila sa 2:1.Sta se tada desilo.Zistin je dodala gas i dobila 11 gemova a Golovin samo 1. U mnogo slucajeva Zistin je tako odigrala sa mnogim dobrim teniserkama.Zar prosle godine na US Openu Jelena nije vodila sa 4:0 i izgubila taj set.
Svaki organizam ima fond za potrosnju.Kada potrosis resurse,najbolje je da se oprostis od sporta.Zato Zistin i Feder stede svoje resurse i ne bi bilo iznenadjenje da Zistin igra dobro i za 5 godina,kada bude imala 30.
A u vezi toga ko bi mogao da konkurise za vrh za 2-3 godine,to se sada ne zna.Jer,
ima puno kandidata,neki ce ostati na istom nivou,a neki ekplodirati,podici igru za dva nivoa.To mogu da budu:Ana,
Sharapova,Vaidisova,Golovin,
Shavaj,Safarova,Cakvetadze...
cak i Hantukova.Naprimer Hantukova dobija masu a igra sve bolje,mozda ce biti najbolja sa 27,jer ima takvu konstituciju,a veliko znanje,iskustvo...Nikad se ne zna kakvi su potencijali teniserki koje imaju po 18,19,
20 godina.Mozda imaju pogresnog trenera,dovoljno je da ih uzme pravi covek u ruke i da pobedjuju sve.
Sigurno je da ce bar dve,tri od pomenutih devojaka odjednom zaigrati mnogo bolje.
Pre godinu dana sam napisao(to je u arhivi) da se iz prvih 10 uskoro sele Morezmo,
Dementijeva,Hingis,Snider i da ce njihovo mesto zauzeti neke nove devojke.Kad udju na vise pozicije,bice im laksi protivnici na svakom turniru.
Nema realnih predvidjanja,
mozemo samo da pretpostavljamo i nagadjamo.
Pozdrav

jaca

pre 16 godina

Jelena je popravila svoju igru, servis joj je krenuo, ali to nije dovoljno da bi pobedila Zastinku. Belgijanka mozda nije prejaka fizicki za Jecu, ali je lukava i zna kako treba da odigra da bi dobila poen. Pogotovu se ne predaje u tim tesnim i kljucnim momentima...Mislim da kada Jelena dodje do vece prednosti-kao sto je danas bilo 4:1,kod nje se nikad ne zna sta ce biti do samog kraja..i u tim trenucima kada vodi dosta se opusti. I ne samo u ovom mecu,nego u vecini meceva koje igra. Mislim da je danas JJ itekako imala sansu da savlada Zastin,ali za to joj nedostaje vise samopouzdanja i sigurnosti. Mora da igra napadacki i da rizikuje,a pritom da joj ne zadrhti ruka. To je jako tesko u tenisu,ali sta da se radi,mora se ako se tipuje na No1. S druge strane svaka cast Jeleni sto nijednom nije Belgijanki dozvolila da je ubedljivo pobedi.

Nikola

pre 16 godina

Znam da cu dobiti mnogo kritika za ovu izjavu, ali reci cu ipak.

Jelena je najgora teniserka za gledanje. Ono sto je Novak za gledanje (dobijanje poena u presudnim situacijama) to je Jelena isto, samo OBRNUTO.

Devojka moze da vodi sa... 20 - 0 , i da se igra do 21, ona ce izgubiti na kraju 21 - 20. Uvek ima prednost , i na korak je da osvoji, gejm, set, ili mech, i UVEK ce da izgubi na kraju. I TO JOJ SE STALNO DESHAVA.

Ona je mozda i NAJGORA teniserka za gledanje, jer ovo stvarno nema smisla. Prosto je FRUSTRIRAJUCE gledati nju, i najgore je, sto razlog zasto gubi NEMA VEZE sa tenisom, vec chisto psiholoshke prirode.

Nadam se samo da ce nauchiti neshto od Novaka kad budu igrali zajedno na Horman kupu, kad budu predstavljali nashu zemlju.

Ah.. posle ovakvih mecheva, ja sam UBEDJEN da nece biti NIKAD broj jedan, osim mozda da se povuku prve dve teniserke ili tako nesto. Jer ovo je tipichna njena situacija, dodje do mesta broj 3, i onda samo jos malo fali za broj 1, i tu stane, i nema pomeranja, iako joj fali jos samo korak.

Jelena gubim zivce zbog tebe, i zaista necu gledati tvoje mecheve vishe, ne isplati se stvarno.... Zao mi je sto ovo govorim , ali tako je.

Nenad

pre 16 godina

A sta bi drugo moglo da se ocekuje kad je i pre ovog meca sto puta izgubila od nje.Od sad pa na dalje necu vise ni nju ni Anu da gledam posto ocigledno nisu sposobne da pobede Enan i sestre Viliams.Gledacu samo Noleta jer njega jedino vidim kao pravog buduceg sampiona.

Pitagora

pre 16 godina

Enen osmi put uzastopno bolja od Jelene. To je tačan naslov, a ne ono "opet! Odavno Enen nije igrala ovako prosečno, mlitavo, i opet ništa. Sad sam uveren da Jelena nikada neće uzeti nijedan "gren slem". A ovo novo bodovanje za nju je kobno, jer hiljade bodova donosi samo pobednicima velikih turnira. O Ani ne pišem. Ne zanima me devojka onakvog mentaliteta.

nenad

pre 16 godina

Naravno da je prejaka!!!Ne znam sta je samo Jelena ocekivala kod 4-1 u drugom setu,da ce Enan da se preda ??? Psihicki je mnogo slabija i ako tako nastavi nece je jos dugo, dugo pobediti.

Nipon

pre 16 godina

Nijedan jedini komentar o tome zašto je osmi put Jelena izgubila, nego samo -idući put biće bolje. Kad će to biti? Pa šta ako i bude? Vi ne primećujete da se na scenu tenisku pojavljuju nova mlada imena, sve odlično serviraju i imaju sve udarce. Žistin Enen nije više prepreka za Jelenu, ona će ipak za dve godine pasti u igri, nego nju limitira njen način igranja. Ona igra dugo i naporno, nema jake udarce (servis, kažete, poboljšala?!), sve nadoknađuje trčanjem, a onda dolazi umor. Ako sa 23 godine ne može da osvoji mesecima neki turnir, to znači da je njena karijera dostigla vrhunac i da sada sledi pad. Na scenu stupa novo bodovanje, koje forsira pobede na velikim turnirima, a šta će ona da radi ako Enen na samo četiri "gren slema" osvoji 8.000 bodova (sestre Vilijams nisu više jake). Sa Anom ne može da igra, sa Dementijevom, Hantukovom sve će ići teže. Ako bude druga na listi (nemojte na svetu), koliko će to trajati i šta to znači ako nemaš u karijeri nekoliko velikih pehara? Mislim da je ceo njen plan pogrešan - jure se bodovi i lista, igra duplo više opd nekih teniserki, kad dođu pravi turniri dolazi do polovine ili bočje reći četvrtfinala, onda opet bezvezni turniri pa ispadanje sa velikog. Jelena još nije odigrala, a kamoli osvojila "veliko finale", iako je davno ušlča u zrele teniske godine. Posle 24,25, velika se karijera ne pravi. Ne verujem u navijače čestitare, oni su štetni koliko i ovi njeni prekobrojni turniri, zajedničko smejanje sa publikom ili majkom, padanje po terenu, sudaranje sa stolicama i padanje preko njih, onda one nepodnošljive špage...To nijedna teniserka ne radi. "Spremte se, spremte..."

Dovla SREMAC

pre 16 godina

Sada sam ubedjen da J.J. nikad nece biti br.1.Uvek optimisticke izjave,a na kraju(nazalost) isti zavrsetak.Ne moze se reci za Jelenu da je jos mlada,jer je Henin 2god.starija.Kakvi su to komentari sled.put ce biti 8:1,pa ljudi mi onda ne gledamo isti sport.Stice se utisak da Henin svaki put sve lakse i lakse dobija J.J.kao i Anu!

veeegi

pre 16 godina

Na zapadu nista novo. Dobro Jeco ,to je to ,izgleda da nikada neces biti prva ,bar dok Zastin igra aktuelno tenis ,nikada ne reci nikad ,ali...

Radza

pre 16 godina

Cuj,prejaka.Sta misli ona?Da ce da joj Enan preda set na tacni?Na 0/40 prepusta joj inicijativu i ceka da pogresi.Enan i Venus te poene igraju najbolje,jer preuzimaju rizik,a ne popustaju kao Jelena,a i brate previse respekta,previse!

Archie

pre 16 godina

Nista novo. Mnogi ce reci da je Jelena za nijansu bila slabija od Enan, ali budimo realni, Belgijanka igra taman onoliko koliko joj treba (u tejbrejku u prvom setu se videla sva njena snaga). Razlika u klasi je jos uvek velika. Ono sto je dobro je to da Jelena cini mi se polako popravlja servis (cak i drugi servis joj nije los). U drugom setu se ponavlja stara Jelenina prica, vodi ubedljivo i onda po pravilu pada. Sve u svemu jos se ne nazire dan kada ce je Jelena pobediti

Frizzle Fry

pre 16 godina

Jelena je izgubila svih osam medjusobnih duela, i (na zalost) deluje da ce izgubiti i narednih 88 ako nekako ne popravi sebe na mentalnom planu. Emocije joj idu gore-dole kroz ceo mec, a onaj belgijski decko grize u svakom poenu isto, od pocetka do kraja meca...

Sto se tice kvaliteta same igre, na to nemam zamerke - Jelena udara kao zmaj, i po tome je mozda i prva na svetu! Samo jos glavu da malo sredi...

Miodrag

pre 16 godina

Dakle Jeco! Doterala si cara do duvara! Ovako više ne možeš! Ovo postaje frustrirajuće! Manje smeha, manje uživanja na terenu, manje špaga, manje apluza protivnici, manje defanzivnog tenisa, a više koncentracije, "killer" instinkta,boljeg kretanja, agresivnosti.
Samo tako možeš do broja 1.
Pozdrav!

Jovica iz Sijetla

pre 16 godina

Jelena, ne citas moje savete. Lepo sam rekao da se tenis igra do poslednje mec loptice i da se nikako nesmes opustati do samog kraja meca.

Ako hoces da budes broj 1. moras da pocnes vec jednom da je pobedjujes. Druga solucija ne postoji.

Sledeci put citaj moje savete ako hoces da pobedis Enan-ovu.
Mozes ti to, siguran sam.

Zelim ti mnogo vise srece na sledecem turniru.

Nina

pre 16 godina

Pobediće Jelena jednog dana Žistin, ali tada će Žistin imati 28 i Jelena 26 godina. Da li je Jelenin jedini cilj, a i njenih navijača, samo da bar jednom pobedi Belgijanku? Sampras nikad nije uzeo RG, nije ni Federer,nije ni Beker (igra se na šljaci), a najveći su igrači tenisa. Evo, Jelena sad ide u Bangkok, nagradni fond iznosi 200 hiljada dolara. Trice i kučine. Konkurencija nikakva, pa kad Jelena, konačno, posle pola godine, osvoji jedan turnir, tabloidi će pisati kao da je pao Vimbldon. A Madrid, Melburn? Ma Bangkok je dalekoistočna Venecija. Jelena neće napraviti u karijeri ništa veliko, jer ovakvi turniri nisu ništa drugo nego lov na sitne bodove. Sad se juri drugo mesto, ona nesrećna Kuznjecova, ali to neka bude briga onih kojima su liste ikone. Ta famozna WTA lista Jeleni je donela veliki minus u pravljenju velike karijere. Jednu odličnu teniserku lista je odvukla na pogrešnu stranu i sad, sa 23 godine, tu se više ništa ne može. Jer, Jelena nije stvorila igru za velike turnire!

D.Savic,Paris

pre 16 godina

Ovog puta je Jelena odlicno servirala,stat sto nije izlazila malo vise na mrezu,u svaom slucaju sve je lize blize pobedi nad Belgijankom,nadam se vec u Madridu!

Veca

pre 16 godina

Ako neko ima obraza da kaze ruznu rec za Jelenu, neka ga Bog cuje. Sve govori ono sto je Jecu publika ispratila na na nogama i sa ogromnim aplauzom. Jeco, volimo te!

nebojsa

pre 16 godina

dobro,neko mora da pobedi neko da izgubi.normalno u sportu je to tako,da treba umece,ali i sreca,i obicno uvek zapne samo za malo.Samo mi smeta preterana kritika nas ovde.I uopste zbog cega da se nerviramo,ili ljutimo na nekoga ili nesto,jer to su sportistkinje pune love i slave,am vecina nas smo samo "obican narod".A opet te sportistkinje i sportisti su samo lutke na koncicima iza kojih stoje mocne firme i velebogatasi,i upravo ti sportisti njima sluze samo kao reklama...voli vas sve,nesa

Mx

pre 16 godina

Onog dana kad Jelena uspije pobediti Enanovu, vise nikad, ni jedan mec nece izgubiti od te belgijanke. Ali pitanje je da li ce do te prve pobede ikad doci ...

Miroslav

pre 16 godina

Dobra je Jelena, čak veoma dobra ... ali mislim da treba biti realan da je ovo njem MAXimum ... jedino ako bude smanjila broj turnira, značajno popravila Servis, Psihički još ojačala može eventualno dase nada da bude No2 ... Broj JEDAN je ipak za Jecu po meni nedostižan barem dok Enan igra na ovom nivou ...

Cyber

pre 16 godina

Jelena nece nikad uzeti Zistin ili GrANd-Slam ako ne razvije taj instinkt "ubice" koji imaju svi veliki sampioni - da dokrajci protivnika i unisti ga onda kad imas incijativu... To je falilo Noletu u finalu US_OPen-a (ali Nole ima taj instinkt i on ce ga jos vise razviti, on sigurno grabi ka No 1)... Dok Jelenu ne zaboli taj nedostatak mentalne snage i dobrog servisa isto kao nas neutralne posmatrace sa strane - tek onda ce ona da okupi tim koji ce joj pomoci da poboljsaju te sfere svoje igre - mi ne mozemo uciniti nista osim da se nerviramo sto nasa Jeca ima potencijal i kapacitet za br. 1 ali nije nikad ucinila dovoljno da krene prema tom cilju... ucinila je dovoljno da bude u Top 5, da li ce krenuti navise, samo od nje zavisi... jako steta jer Jeca je veci talenat od Zistin, ali nije prvi put da veliki talenat propadne nerazvijen do punog potencijala...

obozavalac

pre 16 godina

draga Jelena
sta da kazem sjajna si igras odlicno pravis dobre rezultate obezbedila si mesto u istoriji imas verovatno dovoljno para do kraja zivota i ako si ti sa time zadovoljna i ja sam ali ako zelis nesto vise onda MORAS uzeti trenera psihologa neznam vec koga jer bez strucne pomoci dalje od ovog fenomenalnog uspeha neces moci
potrosi malo para da bi dobila mnogo vise
tvoj zivot tvoja odluka sta god da uradis ja cu i dalje navijati za tebe

Petar

pre 16 godina

Voleo bih da vidim vas kriticare u cemu ste vi to br. 3 u svetu. Pa makar i u gluposti. Svaka cast Jelena, ti si vec davno pobedila.

Thunder Bird

pre 16 godina

@ Prijedor RS

Jesi li ti covece svestan sta govoris?! Jelena nema da kupi patike nego nosi pocepane? Jelena Jankovic je jedina srpska teniserka koja ima svoj licni model Ribok patika, bas kao i odece. A kamera je u Stutgartu uhvatila patiku koja je u zaru borbe pukla, sto se cesto desava sa raznim delovima opreme. Uverite se i lepo je da vidite:
1.
http://www.sonyericssonwtatour.com/2/players/playerprofiles/playerbio.asp?PlayerID=100153

2.
(Najbolja srpska teniserka Jelena Jankovic, po uzoru na najvece sportske zvezde, dobila je sopstveni model patika.
Specijalne patike za Jankovicevu dizajnirace kreatori poznatog proizvodjaca sportske opreme "Ribok", sa kojim je nasa teniserka nedavno potpisala sponzorski ugovor.

Patike su radjene specijalno po kalupu Jeleninog stopala, a ono sto je jako interesantno je i to da ce na patikama specijalnim vezom biti ispisano ime i prezime Srpkinje i pored njega - srce. "Ribok" se odlucio na ovakav potez jer Jankoviceva uvek dopise malo srce pored svog autograma.

Jankoviceva, koja zauzima 3. mesto na svetskoj rang listi teniserki, prva je srpska sportistkinja koja je dobila sopstveni model sportske obuce.
Preuzeto sa: TelenorWap)

Dragan,BGD

pre 16 godina

Izvinjavam se Moderatorima sto se jos jednom javljam.
Molim sve one koji pisu gluposti kako Jeleni nedostaje psihicka stabilnost da prestanu sa lupetanjem.
Nije Jelena jedina koja je gubila setove za Zistin Enan,
a u kojima je vodila.Nisam gledao mec sa dementijevom,ali kazu mi da je i Dementijeva vodila pa izgubila.Sta je razlog?
Pa to da je Enan NAJBOLJA TENISERKA NA SVETU.Zenski Federer,igra onoliko koliko je potrebno.Federer protiv kvalifikanata na GS turnirima pobedi u 3 seta sa po 7:6 i razni magarci odmah komentarisu kako igra lose.
Ne,gospodo neznalice,ne igra lose,igra koliko mu treba da pobedi.Isto tako Zistin Enan u toku meca dodaje i oduzima gas.Imala je set loptu na 5:4 u prvom setu,i htela je da bude atraktivna,pa promasila pocetnicki smec.Posle dodala gas i pobedila.I u drugom setu je na pocetku promasivala smeceve,jednom je bez potrebe igrala smec ledjima okrenuta,umesto da saceka da loptica padne.Kada je stigla do 1:4 i 0:40 na svoj servis,prestala je da igra atraktivno.nastavila je samo racionalno i dobila taj gem i jos pet,a Jelena samo jedan.
Da li mozete da shvatite da Enan ima sjajnu tehniku,da ima i kondiciju,odlicno cita protivnika,sjajno gradi poene i od nje sada nema bolje.A da li mozete zamisli kako bi igrala da nije tako sitna i niska,da ima 180 visino,i dogovarajucu tezinu,pa ona bi mogla da igra s muskarcima.
I zato nemojte stalno kriviti Jelenu,jer Zistin Enan je vec u klasi najboljih svih vremena,ima 7 Gren Slem titula i 2 finala,a Jelena jos nije igrala u finalu.
Da li shvatate da Zistin ima 36,a Jelena 5 titula.I vec sam rekao,pogledajte njihove bilanse.
Zistin 457 pobeda i samo 103 poraza,Jelena 263 pobede i 146 poraza.Da li vam je jasno da njih dve nisu u istoj igrackoj klasi.Sa Zistin mogu da se mere samo Hingis,sestre Vilijams i Devenport,s tim sto je ona mladja od svih i moze jos nekoliko godina da osvaja turnire,a sve one su odavno presle Zenit.Mislim da samo Venus ima potencijal da poboljsa bilans.
Shvatite to vec jednom,prestanite da mastate.
Vec sam rekao da jeJelena igrala sjajan tenis u prvom setu i uopste je bila odlicna,
ali zna se ko je broj 1,po meni najmanje jos 2 godine.

Zika

pre 16 godina

Enan ponovo prejaka za Jelenu

Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u finale turnira u Štutgartu, pošto je u polufinalnom okršaju poražena od prvog nosioca Žistin Enan sa 7:6 (7-2), 7:5. Meč je trajao skoro dva časa, a Jankovićeva ni u osamdeset osmom pokušaju nije uspela da savlada Belgijanku...

Pitagora

pre 16 godina

@Neno
Ne smeš ti meni, koji tebe nije ni pomenuo, i nikada neće, da kažeš "Ma ko si ti da prosuđuješ nečiji mmentalitet..." Pokušavam već treći put da te upozorim da se u Beogradu ljudi ljudima tako ne obraćaju, da je to običaj u necivilizovanim krajevima, ali moj odgovor niko ne pušta. Zar čovek ovde nema prava na odgovor, kad ga neki neotesanko uvredi? Čovek je podivljao, nazvao me luzerom (a ne zna ni šta ta reč znači), i vi štitite jednog agresivca. Tražim pravo na odgovor, pozivajući se na ljudski i novinarski moral. A vređao me je samo zato što sam napisao da mi se Anin mentalitet ne sviđa, pošto se nijedan pravi sportista ne predaje, bez borbe, nekome ko je daleko slabiji. Imaju li ljudi, koji svoja mišljenja iznose mirno i bez uvreda, pravo da misle i da budu zaštićeni od nevaspitanih i agresivnih uličara? Molio bih odgovor.

Zeka peka

pre 16 godina

Zbog ovog ce Enan jos dugo biti prva igracica sveta. Jelena moze samo da nastavi da uporno trenira i rezultat bi trebao doci uskoro...

Prijedor RS

pre 16 godina

Poderane cipele na Jeleni, e boze moj pa zar nema para bar za njih!
Jelena super igra i ima kvalitet ali nema model za henin i njen problem je sto
ne odigra dobro u kljucnim momentima, dok Henin bas tada "stisne".
Mislim da jeleni trebaju dve stvari a to su odmor i TRENER koji ce joj skrenuti
paznju na neke stvari u kojima stalno gresi i koji ce prouciti protivnika i pripremiti strategiju.
Jer Jelena izgleda da nema vremena za to (ni za nabavku patika :) igra rutinski kako je navikla i nikada nece pobediti
ovakvu Henin na taj nacin!

GoranRS

pre 16 godina

Upravo po kvalitetu koji pruza protiv Justine, Jelena se moze smatrati trenutno drugom igracicom svijeta.Nijedna druga igracica u ovom trenutku ne moze pruziti tako dobre igre i namuciti Justine kao JJ.No za pobjedu joj je potrebna vjera da moze otici i taj korak dalje!

GoranSD

pre 16 godina

U tenisu je pored dobre igre u ovakvim mečevima prisutna i sreća kao i određena količina grešaka i ekstra udaraca.To treba nekako rasporediti da ti najbolja kombinacija bude u odlučujućim trenucima tj. završnicama setova i meča.I u tome je Enan bolja.
A sve je to posledica prvog meča pre godinu dana na USOpenu.Ubeđen sam da bi sad Jelena bila br.1 da je pobedila u tom susretu.
Najbolje je u svemu prošao Ženevljanin koji je uživao uz balet umesto da kida živce sa Jelenom.

WTATP Lista

pre 16 godina

Zao mi je sto ovo moram da kazem, ali ovi mecevi izmedju Enan i Jelene polako pocinju da lice na one crtace u kojima izvesni kojot pokusava da doaka ptici trkacici. Toliko genijalnih planova, akcija, kombinacija - ali krajnji ishod je uvek u korist dosadne i predvidljive trkacice, koja tacno zna koje su joj prednosti i kako da ih maksimalno iskoristi. A nepredvidljivi i uvek originalni Pera Kojot Supergenije je uvek tako blizu - a tako daleko od konacnog trijumfa, a narocito je frustrirajuce kada se vec cini da je ima, al redovno nesto novo iskrsne. Brojni su primeri u tenisu ovakvih neugidnih rivalstava, ali je ovaj po mnogo cemu jedinstven, jer Enan je u ovih osam meceva samo jednom takoreci "rutinski" porazila Jelenu (na Rolan Garosu ove godine) i nije to ono sto mozemo recimo da gledamo u mecevima izmedju Federera i Rodika/Davidenka - vec pravi mali ratovi, ali i pored sve neizvesnosti - uvek sa istim ishodom!

Sa druge strane, ovde smo bili u prilici i da vidimo i zasto je Jelena ove godine tu gde jeste, medju prve tri - koliko je teniserki u stanju ove godine koju je Belgijanka u potpunosti obelezila da protiv nje nadoknade kao Jelena u prvom setu sa 2-5 na 5-5 i brejk loptu ili da dodju do rezultata kao Jelena u drugom setu da vode sa 4-1 i imaju tri vezane brejk lopte. Bez obzira sta se kasnije desavalo u tim setovima, opet je cinjenica da je Jelena barem (redovno) u stanju da dodje u odlicnu priliku da dobije Belgijanku (ili makar set), o cemu (sa par retkih izuzetaka) sve ostale teniserke ove sezone mogu samo da sanjaju.

Branislav

pre 16 godina

Jos jedan poraz nase najbolje teniserke, tako da vec sad mozemo da kazemo da je ovo vec KOMPLEKS koju nasa Jelena Jankovic nece nikada uspeti da prebrodi, ostaje nam da se nadamo da ce Belgijanka uskoro u tenisku penziju tj. da igramo na to da je Enan 3 godine starija od Jelene, tuzno ali istinito !

Dragan,BGD

pre 16 godina

Jelena je zasluzila cestitke,
iako je izgubila.Igrala je odlicno,prvi set,moze se reci sjajno i sto je najvaznije,Jelena je bitno popravila neke elemente igre.
Pored servisa,ima bolji precizniji i bekhend i forhend,bolje igra na mrezi i izvlaci neke lopte koje su ranije bile izgubljene.Ceo ovaj turnir,Jelena igra agresivno,za razliku od predhodnog perioda kada se kako neko rece vise oslanjala na pimplanje i cekanje na gresku protivnice.Prvi set model kako Jelena treba da igra tenis.
Zistin svakako zasluzuje cestitke za pobedu,ona je vec dve,tri godine najbolja na svetu a smem da kazem,kako ima najbolju tehniku od svih teniserki koje sam gledao u zivotu.Njoj danas moze da se suprotstavi samo Venus,kada je u vrhunskoj formi.Zistin je u prvojm setu dosta tezila atraktivnim potezima i kod 1:4 i tri brejk lopte za Jelenu,odustala je i igrala samo na sigurno.
Dragi Zenevljanin,jutros sam vdeo kako si napisao da Kuznjecova igra u formi iz vremena osvajanja US Opena(2005.),ali se danas susrela sa Golovin koja je igrala fantasticno.Ne samo da je pobedila u dva seta sa 6:2 i 6:4,bez problema,nego je stizala sve,sjajno servirala i uopste nije gresila.U 18 gemova zabelezila je 8 asova,
25 vinera i samo 7 NEIZNUDJENIH gresaka,sto je dokaz fenomenalne igre.Moram ti priznati i ja sam mislio da ce finale biti Enan-Kuznjecova.

J.J

pre 16 godina

Boze dragi kako se mi SRBI razumemo u sve sportove!Da budem iskrena i ja sam se nervirala i bila ljuta na JECU,zbog dobijeno-izgubljene utakmice,i nije prvi put sa istom protivnicom.Ljudi,SRBI,mozete vi komentarisati ali,molim malo realnosti!Ili ste svi bivsi sportisti,pa se tako dobro razumete u tenis,i u to sta je trebala i sta nije!JELENI svaka cast za borbu.I puno srece na sledecem turniru

Ženevljanin

pre 16 godina

Gledao sam prvi set do zadnjeg momenta a onda sam morao da žurim da stignem ženu i "Balet kijevske opere". Pokušao sam da u toku predstave mobilnim doznam rezultat, ali u sali su imali sistem koji blokira sve pozive sem urgentnih. (Na sreću:-)). Dobro, ovo je očekivan rezultat i ne shvatam zašto tolika drama. Jelena je treća na svetu (fantastičan uspeh!) a Žistin je ubedljivo PRVA na svetu i ništa normalnije nego da 'odelje' našu teniserku. Dobro, ljudski i sportski je nadati se pobedi i boriti se za nju; verujem da Jelena neće dići ruke od toga bez obzira na dosadašnji bilans. Slažem se da je je tehnički Jelena dostigla nivo Žistine... ali je MENTALNA snaga deo ukupnog kvaliteta u tenisu (a naročito u vrhunskom tenisu), pa je Žistin jednostavno BOLJA teniserka od Jelene. Što se tiče često kritikovanog servisa Jelene Janković - i tu je problem isključivo mentalni. To se videlo i protiv "udaračice" Petrove kada je Jelena imala 4:0 u asovima (u jednom momentu, ne znam da li i na kraju) i u ovom meču. Umela je IZVANREDNO da servira a da odmah, nakon 2-3 pobednička servisa, veoma mlitavo pošalje prvi servis -u mrežu. Znači, AKO Jelena poboljša mentalnu snagu (lakše reći nego učiniti) biće ravnopravna ili čak bolja od Žistine.
@Dragan BGD
Drago mi je da nisam jedini koji sam strašno 'fulao' kao prognoSER meča Kuznjecova- Golovin. Ponele su me (negativne) emocije prema Tatjani koja je meni oduvek (i telom i dušom) delovala prostački. Za kaznu ću napisati 100 puta: "Golovin je velika teniserka i lepotica". Veća kazna mi ne treba:-)

zoran

pre 16 godina

Bez ubojite serve, nasa Jelena, nema sta da trazi na Gren slem turnirima ili Mastersu u Madridu. Licno , mislim da ona to zna. Zna svoja ogranicenja. Nije neki preveliki radnik pa zbog toga ide na masu malih turnira gde osvaja bodove a sto je za nju (cini se vaznije) pare.
Belgijanka i njoj slicne iz proslosti imaju KONTINUITET koji je posledica treninga i to ozbiljnog. Tada dolazi i psiholoska sigurnost. Na 4-1 i 40-0 za Jelenu nasa se uk..ila. Znao sam 100% da ce je Belgijanka odrati i u drugom i pri takvom rezultatu. To se iz aviona vidi. Zbog toga je to 3.mesto jedna velika iluzija. Biti na njemu a nemati niti jedan veliki turnir u dzepu...!!! Belgijanka je vrhunski igrac , nasa Jelena, odlican igrac i ta ce razlika da ostane. Ana Ivanovic ima mnogo,mnogo vece sanse.

CRNKA

pre 16 godina

Jos dugo je nece dobiti, jer je Enen JEDNOSTAVNO BRILJANTNA KAD JE NAJPOTREBNIJE!!!! Fenomenalno igra, sa takvom lakocom da me zbilja podseca samo jos na nekog, a to je Veliki Roger Federer!!!! Kakva lepota u njihovim poenima, koja gracioznost, pa , to je samo za divljenje!!! Svakako, svaka cast Zistin Enen!!!!

teniser

pre 16 godina

Polako me stvarno nerviraju komentari pojedinaca ovde... Pa sta ako je izgubila osmi put od Henin. Samo da znate, Conchita Martinez ima samo jednu pobedu protiv Monike Seles u citavoj karijeri (odnos je 20:1 za Selesovu).. Mislim i da ce ovde biti nesto slicno, jer je ocigledno da JJ ima OGROMAN respekt za igru Justine Henin. A zasto i da ne, kad je u poslednje dve godine, Belgijanka zaista najbolja teniserka sveta, bez premca...

Pred Jelenom je vreme, a komentatorka na Eurosportu je inace i rekla da Jelena ima dosta prostora za poboljsanje u igri - forhend, servis, igra na mrezi...

Jeco, samo napred... Ovo ti je bila sezona zagrevanja - pred naredne sezone kad ce doci i Grand slamovi i jos vise titula - NAJBOLJA SI SRPSKA TENISERKA, BEZ PREMCA!!!

Neno

pre 16 godina

@Pitagora
Ma ko si ti da prosudjujes neciji mentalitet.
Sada cu ja da se spustim u mulj i pitam tebe kakav mentalitet si ti imao sa 19 i 22 godina?
Mora da si bio rodjeni pobednik, sta li?
Looooooseru!!!

Nena

pre 16 godina

Steta...Jecin problem je definitvno u glavi,i trebalo bi da se pozabavi sa tim.A jednoga dana kada bude pobedila Henin,pobedjivace je stalno.Nadam se da ce taj dan biti uskoro!

fenomen

pre 16 godina

Raduje da je svakim novim duelom protiv Belgijanke Jelena sve blize pobedi. Da je danas malo bolje usla u tajbrejk u prvom setu verovatno bi vec danas slavila. Danas nisam video veliku razliku i mislim da je danas Henin bila srecnija..Ne mogu da verujem da ima osoba koji su primetili patike na Jeleni. Ja sam primetio samo lepe, prelepe karabatake i gotovo savrseno telo a na nogama je mogla imati i opanke...Nadji Jelena trenera a ako ti zatreba stalan maser prijavljujem se....
Onaj mec u fed kupu protiv Cibulkove doneo ti je kod mene neograniceni kredit i mozes jos hiljadu puta da izgubis uvek ces biti za mene najbolja sportistkinja koju je Srbija ikad imala...
Poz...

Eki

pre 16 godina

@ Zenevljanin
Pa, ti da si pravi covek ne bi isao na balet kijevske opere u sred podneva, nego bi navijao za Jelenu.
A zar nije bilo ulaznica i za tvog istomisljenika Dragana? Znam da on cesto ide na balet radi terapije.

picasso

pre 16 godina

Procitao sam sve komentare i imao bih mnogo toga da kazem ali cu se zadrzati na par najbitnijih stvari. Justine Henin je jedna od najboljih teniserki ikada, u rangu Navratilove, Graf, Seles, sestara Williams, itd. Kao takva, trenutno je na vrhuncu karijere i besmisleno je zamerati Jeleni sto ne uspeva da je pobedi. Zamislite da Zvezda ili Partizan redovno gube od Barselone ili Milana, tesnim rezultatom, u finalu lige sampiona ... ili da imamo plivaca koji bi redovno osvajao srebro odmah iza Yan Thorp-a ... tesko je i zamisliti? E, pa do pre 2 godine podjednako tesko je bilo zamisliti nesto slicno u tenisu. Prema tome, uzivajte ljudi u ovom trenutku jer to sto imamo sada nicim nismo zasluzili i ko zna kada cemo opet imati.

E, sad da se vratim na Jelenu. I pored 8-0 u medjusobnim susretima, ja ostajem pri tome da je Jelena u ovom trenutku vrlo blizu Justine, i da je u svakom slucaju jedina teniserka danas koja moze sa njom ozbiljno da se nosi i da je natera da pruzi maksimum. Vise nego sestre Williams, mnogo vise nego Ana, Kuznjecova, Sarapova, o ostalima i da ne pricamo. Pored toga, Jelena je vec godinu i po dana u uzlaznoj liniji, i ko ne vidi napredak u njenoj igri taj ili nema oci ili ne zna nista o tenisu. Pod pretpostavkom da se u narednih godinu-dve ne pojavi neko tenisko cudo kakvo trenutno nije na vidiku, u nekom trenutku ce doci do smene i Jelena ce biti broj 1. Sasvim sigurno u ukupnoj karijeri nece imati bilans kakav ima Zistin Enen, ali ce dostici ono sto je dostigla na primer Mauresmo, a to je mesto broj 1 uz par GS titula (a ona je sve to postigla tek posle 25-te godine). Sve to, naravno, pod uslovom da ne dodje do neke teze povrede. Kome to nije dovoljno, neka gleda Meridian super ligu – tamo sve prsti od kvaliteta.

@Dragan BGD: Ne bih se slozio sa tim da Justine rutinski dobija Jelenu dodajuci i oduzimajuci gas (rutinski ju je dobila samo jednom, ove godine na Roland Garros-u, sve ostalo je bilo na misice ne samo rezultatski nego i po prikazanom kvalitetu). Mislim da je onaj odlucujuci tas na vagi svaki put KONCENTRACIJA. U tom aspektu je Justine impresivna, verovatno jos vise nego Federer, dok Jelena previse oscilira. Protiv svih drugih igracica to prolazi zahvaljujuci njenom kvalitetu, ali ne protiv Justine.

Стари Земунац

pre 16 godina

"Питагора", потпуно сте у праву! Очекујем да бар на сајту Б-92 будемо поштеђени простачких добацивања и квази-патриотских коментара, у којима се као "непријатељи" Јеце и српства (?) етикатирају сви који добронамерно и стручно (колико могу) укажу на извесне недостатке наших врхунских спортиста, било да се ради о тенису или другим спортовима. Данас је врхунски спорт на нивоу некадашњих циркуских вештина (акробатика, трапез) и правило "важно је учествовати" у пракси важи само за аматере! Смучи ми се кад прочитам нечији коментар да критичари "мрзе Јецу" као и оних који се задовољавају полу-успесима. Ко се данас сећа светске ранг-листе од пре десетак, а камо ли више година? Али заувек остају у спортској историји имена Навратилова, Селеш, Граф... Напред, свом снагом до краја, до врха и Јеца и Ана и остали! Одбацимо комплексе!

Zoi

pre 16 godina

Ja stvarno obožavam Jecu, al' ima dana kad bih je rado pridavila. : )
Kad čovek pogleda rezultate po setovima mečeva koje je ove sezone odigrala Enan, mislim da je niko nije toliko namučio kao Jeca, a opet, ona je maltene jedina koja je nikad nije pobedila, arrrgh!
Al' šta da se radi, i to je deo Jecinog šarma.

Ivan

pre 16 godina

Uh,opet tesno. Nema veze, Jelo, bice bolje, pobedices je ubrzo, samo malo vise samopouzdanja! Zastin je stvarno neverovatna! Napred, Jelena,volimo te puno!!!

Nada

pre 16 godina

STETA, STETA,STETA!!!
UF, STO MI JE ZAO!
Ali cekam dan kada ce Jelena da je pobedi i sigurna sam da cu to docekati USKORO.
NAPRED JELENA, SPREMAJ SE ZA SLEDECI OKRSAJ! PUNOOOO SRECE!

Milana

pre 16 godina

Bilo bi jako interesantno videti Kako bi Jelena zavrsavala meceve da se ekipa iz boksa Enen preseli u Jelenin boks. Ili bar neka druga slicnih kvaliteta i postavljenih ciljeva. Jer, Jelenina igra odavno nije nikakvo iznenadjenje. Ne, ne, nije ovo nikakva kritika. Jednostavno znam da bi Jelena i za one najbolje i za sada nepobedive bila "pretvrd orah."

krle

pre 16 godina

Mislim da je Jelena jako dobro odigrala ovaj mec trebala je da "CELENDZUJE" u prvom setu kod stanja 3/3 i tu bi povela a taj gem je izgubila nazalost. Ko zna sta bi onda bilo? Steta.

Zox

pre 16 godina

Repriza meca od pre mesec dana. neverovatno je to da po ko zna koji put Jelena kada povede u setu, nikako da dodje do petog gema, koji bi joj omogucio laganu zavrsnicu. Na 4-1 i tri vezane brejk lopte ponovo nista. Ja sam mogao da se kladim u zivot da ce tako biti i da ce potom izgubiti naredni gem na svoj servis i time dopustiti protivnici da se vrati u set.
Tako je bilo u Berlinu (u trecem setu ima 3 vezane gem lopte za 5-1), tako je bilo u Montrealu, tako je bilo na US Openu prosle godine (kada ne uspeva da povede sa 5-2).
Kao da postoji neka sila. A pa da, to je Henin koja se nikada ne predaje.
Ali doci ce i taj dugo ocekivani dan. Sto da ne, mozda u finalu YEC u Madridu.
Puno srece Jeci!

mladen 44

pre 16 godina

OK.ovo je prvi put da je kritikujem.
Sad sam video da igra Bankok,znaci ne mogu da verujem,sad prica da je umorna,sad igra turnir T3,a nema ga u ugovoru sa wta,pa kad ces da se odmoris,prijavljena je za Cirih i Linc,ne bi me cudilo da trazi wc za Kvebek,ne vidim u ovome nikakav rezon,nadam se da ga ona vidi,samo su ona Bartoli i Hantukova iz vrha igrale ovoliko turnira,kod nje je sve stihijski,bar mi se tako cini,doduse to je radila uvek,al dal covek stvarno moze biti toliko bandoglav,sva sreca te se ne povredjuje,ali koliko ce i telo izdrzati,ne verujem ni da je u pitanju $,bar ne sad,ali stvarno covece...
Pratim je od pocetka karijere i mislim da je ogroman talenat,da oseca i igru i teren kao retko ko,da voli tenis,da moze da bude broj 1,ali bre sama ce sebe unistiti.Jelena sve najbolje,

Marko

pre 16 godina

@Goran SD
Da je tada pobedila mozda bi i bila No1, ali da je izgubila jos neki mec u onom nizu od 10 poraza mozda sad vise niko i ne bi znao za Jelenu. Mislite o tome iliti ne hleba preko pogace.

dragon

pre 16 godina

@Nikola
Mi očigledno ne gledamo istu teniserku

P.S.
E da, i ja sam za to da ti ne gledaš više Jelenu, ako će to značiti i odsustvo tvojih komentara

ponosna

pre 16 godina

Hej ljudi, nemojte biti bezobrazni! Jeca je danas igrala odlično. Koliko ste samo govorili da nije psihički jaka, da se predaje, a šta je sa prvim setom i kada je gubila 5:2? Izjednačila je pa se igrao brejk. 4 poen u taj brejku je nezasluženo pripao Enan, a kada je Jeca servirala i Enan riternirala pa loptica prešla tik uz mrežu. Sve su to dokazi da treba imati i sreće u tim"lakim" poenima. Izgubila jeste, ali njena igra na ovome turniru je ravna igri 3.teniserke svijeta. Ne znam kakav imate problem ako Jeca čestita protivnici zbog dobrog poena ili što snima reklame ili što se predivno smije. Sve to radi i opet je 3. u svijetu. Zapitajte se da lije slab igrač ili sjajna. Meni je sjajna! Jeco, samo naprijed!

Навијач из Земуна

pre 16 godina

Јелена никад боље није играла него до вођства од 4:1 у другом сету. А онда је (као и до недавно Ђоковић, Ана и остали) олако схватила да је сет већ добијен, а потом се догодило оно познато: паника и губитак свега што је дотле изградила игром на заиста светском нивоу. Допустила је већ надиграној противници да изиђе из кризе - и ту је крај приче. Да је добила тај сет убеђен сам да би добила и меч. Кад исправи те грешке (Ђоковић је по свој прилици то већ схватио), неће јој бити равне на свету! Али увек мора имати на уму да данс у тенису (као ни у фудбалу и осталим спортовима!) нема противника који ће сами одустати од даље борбе, већ се мора запети до краја игре!

Klek

pre 16 godina

Ne znam zasto se toliko palite na tu WTA listu kada ona nikad ne pokazuje realno stanje medju igracicama. Mene je Jeenina igra u Stutgartu zaista ohrabria, pokazala je svima da opet moze da zadaje jake udarce: wineri, bekhendi, odlican forhend i 1.servis sa visokim procentom (75)poena na isti... Sve je to Jelena pokazala ove nedelje tj. sve ono sto joj je falilo u zadnjih dva meseca.
Znam da neke svaka Jelenina pobeda boli a njen poraz veseli ali varaju se oni koji prizeljkuju da je ovo Jelenin maksimum. Sama je rekla da ce sa trenerom za sledecu sezonu poraditi najvise na servisu a kada imas dobar servis onda je 100 puta lakse da se igra...
Jelena ce onda sledece godine igrati mnogo bolje nego ove sto znaci da ce biti mesta i vremena za njene jos vece uspehe.
Pozdrav iz Vojvodine

GoranSD

pre 16 godina

@ Marko

U pravu si.A mogla je i da se povredi ili da je nije zanimao tenis kao malu.
Ja verujem da Jelena igra i trenira da bi pobeđivala i da bi bila što bolja.Kad je već dovde stigla sigurno želi da bude br.1.Ja neću ništa,samo sam konstatovao da ima kvaliteta i da je možda jedan meč odlučivao da bude br.1.

Zo

pre 16 godina

OMG...od 87 komentara na objavljen tekst, samo je DraganBGD (!!!??) bio objektivan!!!

Kao sto su mnogi napisali Deja vu iliti vec vidjeno...da vec vidjeno, jos jedan fantastican mec dve vrhunske teniserke! Ishod ocekivan, za poznavaoce tenisa jer znaju da je Zistin ZA SADA nijansu jos uvek bolja od Jelene, a za "ove druge" jer ce nesmetano moci sprovesti svoju terapiju "pljuni na uspesnog zbog jednog neuspeha" (kazu strucnjaci da je dobra za lecenje sopstvenih frustracija). Ja spadam u ove prve, i uz to sam nepopravljivi optimista!

Brka

pre 16 godina

Jeco, majstore, glavu gore, gledaj pravo!!! Odlicna igra, jos malo fali da je dobijes. Ne tuguj, ona je jednostavno neverovatna! Napred, Jelena!!!

jaca

pre 16 godina

Jelena je popravila svoju igru, servis joj je krenuo, ali to nije dovoljno da bi pobedila Zastinku. Belgijanka mozda nije prejaka fizicki za Jecu, ali je lukava i zna kako treba da odigra da bi dobila poen. Pogotovu se ne predaje u tim tesnim i kljucnim momentima...Mislim da kada Jelena dodje do vece prednosti-kao sto je danas bilo 4:1,kod nje se nikad ne zna sta ce biti do samog kraja..i u tim trenucima kada vodi dosta se opusti. I ne samo u ovom mecu,nego u vecini meceva koje igra. Mislim da je danas JJ itekako imala sansu da savlada Zastin,ali za to joj nedostaje vise samopouzdanja i sigurnosti. Mora da igra napadacki i da rizikuje,a pritom da joj ne zadrhti ruka. To je jako tesko u tenisu,ali sta da se radi,mora se ako se tipuje na No1. S druge strane svaka cast Jeleni sto nijednom nije Belgijanki dozvolila da je ubedljivo pobedi.

Jelena Jankovic

pre 16 godina

Ljudi sta li je s vama???

ja bih vama zamolio da procitate "bird larry's" komentar da skontante o cemu se sve ovo radi, izgleda da vi niste pratili metc.. !

Dragance

pre 16 godina

Pa sta, igrala je bas k'o avion!
Al zasto se onoliko cereka dok igra?
Moj kumisa se neki put cereka kad igra sa mnom. Dodje mi da ga puknem u onu facu kad to radi.

Komentar

pre 16 godina

Dragane, svaka ti cast na komentaru. Cini mi se najobjektivniji i najizbalansiraniji od kad citam tvoje komentare.
Enan je zaista fantasticna, dok je covek gleda kako igra, narocito backhand, prosto ne moze da veruje kako to fantasticno radi (to se jednostavno mora videti uzivo, koja je to lakoca i snaga - fantasticno! - jednostavno covek ostaje bez teksta). Apsolutno zasluzeno je na prvom mestu.
Jeleni zaista svaka cast na danasnjoj borbi. Bila je mnogo bolja nego od ocekivanog (bar s moje strane), neke udarce je zaista fantasticno odigrala. Vidi se da ima zaista dobar teniski potencijal i cini mi se da bi uz dobrog trenera koji bi to sve malo uoblicio i pomogao joj u izboru dobre taktike mogla da napravi jos jedan dobar korak napred. Nadam se da ce neko ko joj zeli dobro i cije savete ona uvazava ovo i preporuciti i da ce joj pomoci da svoja "oruzja" efikasnije koristi.

Иван-Ниш

pre 16 godina

Заслужена победа Енанове. Јелена се трудила али је очигледна разлика у класи између Енан и остатка света. Чак и када је водила са 4:1 у другом сету било је очигледно да је предност Јелене стечена пре свега Жастининим неизнуђеним грешкама. Похвална је борбеност Јелене. На крају године ће бити највероватније друга и треба да смо сви задовољни због тога.

NIkola

pre 16 godina

Jelenu izgleda po komentarima mnogo vise ceni drugi nego mi
evo sta pise sportnet sa ovog turnira

Htio bih vam napisati malo kratko o turniru,
da je ovaj "novinarski" posao jako tezak. Najgore je kada se igraju paralelni mecevi, onda se fakat trci sa jednog terena na drugi.
Smijesno je to, da neki nazovimo ih novinari nemaju pojma o tenisu...
danas igra Henin i kod 5-4 u prvom setu pita me frajer:
sto znaci ono dolje 2-2 challinge....??
ej umro sam od smijeha, a cim je dobila 6-4 prvi set, frajer live na svojoj engleskoj stranici rezulatat stavi...

No samo da spomenem Jelenu Jankovic, po meni nesto slicno Novaku Djokovicu kao osoba. Uvijek nasmijana (kada ne igra), uvijek spremna za salu. Jucer je dala od 18-18.30 autograme, jedno 200 ljudi je stajalu u redu samo da im se potpise na majcu, zastavu, loptu, jedna je cak rekla jel moze na mobitel.... JJ je svakom dala smijesak, ama bas svakom.
Na terenu je vise ozbiljna, ipak zeli pobijediti i svaki izgubljeni set ona "poludi" unutra, u sebi, ipak zeli dobiti mec. Inace na ovom turniru "komunicira" sa publikom, klub koji ju bodri dosta je glasan i originalan, pa se znala i nasmijati njima.

Spomenuo bih i to, da su njezin brat Marko i mama vrlo prijazni i dragi ljudi, Marko mi je prekjucer rekao, da su oni svi takvi, sto stvarno mogu potvrditi. Primjerice radi, danas su mi ostavili dvije karte, pa sam "prosvercao" i sogora da gleda mec, te je nakon meca Jelenina mama prisla k nama, popricali smo o mecu par recenica, te je pitala moju zenu kako beba (zena mi je u 7. mjesecu trudnoce). Nakon toga je rekla da se odmah vraca, te je donjela 2 flasice vode i dvije cokoladice, dala mojoj zeni i rekla - evo vam da malo popijete i pojedete, posto ste bili cijeli mec ovdje. Mislim za neke smijesno, za mene vrlo draga gesta, samo pokazuje da joj je i mama vrlo draga osoba. Zato zaboravite sto vidite na terenu, kada se JJ ljudi na sakupljace lopti ili na linijske suce. To je nesto drugo.
JJ je ovdje na turniru mozda najvece "zanimanje" za medije, uvijek spremna za salu. Kad vidim Kuznu ili Henin... onda fakat "no comment".

Isto tako i Ana me je iznenadila pristojnoscu, danas sam je pitao prije meca kako se osjeca, kako joj je, ona je mene upitala "kako ste vi??"...

GoranSD

pre 16 godina

Nije Enan prestala da teži atraktivnosti kao što ti Dragane kažeš.Stvar je u tome da je kod 0-40 neminovno došlo,podsvesno do malog opuštanja.Jelena je u tim trenucima bila u maloj krizi što se snage tiče.Spašavanje svog prethodnog gema i napor da se stigne do tih 0-40 je tome doprineo.Posledica tog opuštanja i umora je bio onako loše vraćen ne naročito dobar servis i kola su polako krenula nizbrdo.Enan je videla slamku spasa,proradio je adrenalin iako je i ona sigurno bila umorna i zaigrala kao da je meč tek počeo.Jelena nije više fizički mogla da se suprostavi i zato je izgubila.
To što Enan ima u tim trenucima je odvaja od ostalih pogotovu od Jelene.Ta neka rezervna bočica andrenalina.Kao da joj život zavisi od te pobede.Toga više ima kod Ane recimo,nego kod Jelene.
I Jelena se slično vratila u prvom setu.Znači može i ona.Ali nije išla do kraja.Možda je negde sudbina meča bila određena kod te brejk lopte na 5-5 u prvom setu.Prvi put mi se učinilo da će se desiti obrnuto da će se Jelena vratiti u set i dobiti ga.
Ko zna,možda sledeći put.
Slažem se sa onim što si rekao za Enan.Zato mi je i posebno drago što je Jelena tu negde.
Samo bi da naglasim da je tu možda čak presudna njena inteligencija.Mislim da je u tom smislu superiornija od ostalih.Ona ne čita knjižice kao Serena.Sve to na licu mesta rešava smišlja sledeći potez,menja.Tu joj malo pomogne i trener sa ponekom šifrovanom porukom.
Jeleni tu definitovno fali takav čovek.Majka joj je podrška ali joj ona slabo može pomoći što se saveta tiče.Uvek bolje vidi neko sa strane.Mislim da u takvim trenucima kada jedna lopta rešava mnogo toga uvek treba imati neki rezervni plan,neku kombinaciju udaraca koju ne igraš na celom meču,neki trik,neko iznenađenje.Tu trener treba da pomogne da osmisli i da je posavetuje kad šta da odigra.
Sve je to naravno na njoj.Ide kraj sezone pa pauza.Vreme da sabere utiske i odluči kako će dalje.Nama ostaje samo da navijamo i komentarišemo.Neki će komentarisati nas.Takav je život.

picasso

pre 16 godina

Procitao sam sve komentare i imao bih mnogo toga da kazem ali cu se zadrzati na par najbitnijih stvari. Justine Henin je jedna od najboljih teniserki ikada, u rangu Navratilove, Graf, Seles, sestara Williams, itd. Kao takva, trenutno je na vrhuncu karijere i besmisleno je zamerati Jeleni sto ne uspeva da je pobedi. Zamislite da Zvezda ili Partizan redovno gube od Barselone ili Milana, tesnim rezultatom, u finalu lige sampiona ... ili da imamo plivaca koji bi redovno osvajao srebro odmah iza Yan Thorp-a ... tesko je i zamisliti? E, pa do pre 2 godine podjednako tesko je bilo zamisliti nesto slicno u tenisu. Prema tome, uzivajte ljudi u ovom trenutku jer to sto imamo sada nicim nismo zasluzili i ko zna kada cemo opet imati.

E, sad da se vratim na Jelenu. I pored 8-0 u medjusobnim susretima, ja ostajem pri tome da je Jelena u ovom trenutku vrlo blizu Justine, i da je u svakom slucaju jedina teniserka danas koja moze sa njom ozbiljno da se nosi i da je natera da pruzi maksimum. Vise nego sestre Williams, mnogo vise nego Ana, Kuznjecova, Sarapova, o ostalima i da ne pricamo. Pored toga, Jelena je vec godinu i po dana u uzlaznoj liniji, i ko ne vidi napredak u njenoj igri taj ili nema oci ili ne zna nista o tenisu. Pod pretpostavkom da se u narednih godinu-dve ne pojavi neko tenisko cudo kakvo trenutno nije na vidiku, u nekom trenutku ce doci do smene i Jelena ce biti broj 1. Sasvim sigurno u ukupnoj karijeri nece imati bilans kakav ima Zistin Enen, ali ce dostici ono sto je dostigla na primer Mauresmo, a to je mesto broj 1 i par GS titula (a ona je sve to postigla tek posle 25-te godine). Sve to, naravno, pod uslovom da ne dodje do neke teze povrede. Kome to nije dovoljno, neka gleda Meridian super ligu – tamo sve prsti od kvaliteta.

@Dragan BGD: Ne bih se slozio sa tim da Justine rutinski dobija Jelenu dodajuci i oduzimajuci gas (rutinski ju je dobila samo jednom, ove godine na Roland Garros-u, sve ostalo je bilo na misice ne samo rezultatski nego i po prikazanom kvalitetu). Mislim da je onaj odlucujuci tas na vagi svaki put KONCENTRACIJA. U tom aspektu je Justine impresivna, verovatno jos vise nego Federer, dok Jelena previse oscilira. Protiv svih drugih igracica to prolazi zahvaljujuci njenom kvalitetu, ali ne protiv Justine.

voja

pre 16 godina

(ako moze par reci za @Pitagoru, pa da se vratimo temi) Ocigledno da moze da ti se obrati ko kako i gde hoce. U pomenutom gradu - toga je sve vise i Beograd postaje - sve necivilizovanija sredina, a sve je manje prilike da se odbranis od toga. Nepismeni, polupismeni, iskompleksirani i primitivni sada mogu da prodju gde hoce, sve vreme se nesvesno rugajuci tebi, meni, nasem jeziku... svemu! Bori se! (i nadam se da nece ostati zasticeni, neobjavljivanjem ovog komentara)
Mec, prva impresija - zanimljiv, dovoljno da se zakasni na posao. Apsolutno verujem u to da Jelena ima mali psiholoski problem. Previse je ona puta vodila, vracala se u meceve i imala mec lopte, pa prokockala, da bih ja poverovala, da su bas u svim tim mecevima protivnice zaigrale "onoliko koliko je potrebno". Pre ce biti da se Jelena sama gubila u tim mecevima. "Onoliko koliko je potrebno" - je preterano uslo u nas recnik, a ja nisam sigurna da je to bas uvek na mestu. Jer, jednoj najboljoj teniserki na svetu, JH, stvarno nije bilo potrebno da gubi 4:1, pa da se odatle vraca. Zasto odmah nije igrala koliko je potrebno, pa da ona vodi 4:1? Ipak je korak do finala, potrebno je u svakom poenu i u svakom gemu. Eto, to mi malo smeta, pa ako neko ume, neka mi objasni.
I smeta mi jos sto je neko pokusao da "raskrinka" Jelenu i njenu taktiku dolazenja do toliko bodova, igranjem na milijardu malih turnira... Ja kazem - kakve veze ima, kada se i onako ne boduju svi turniri. Svakoj teniserki se boduje isti broj turnira, od toga GS, mastersi i nekoliko najboljih "malih". Tako da to nema bas preterane veze. Moze Jelena da igra sve turnire, ali ni u ludilu se ne boduju svi. Znaci - raskrinkavanje - propalo.
Jelena je lepo odigrala. U skladu sa mestom na listi. Pokazala je da precizan servis, moze da bude ravan protivnik jakom servisu. Istrcavala je, stizala i umela je da naplati to. Zistin je napravila nekoliko amaterskih gresaka, nekoliko auta i smeceva u mrezi (ala ja), sto mi govori da ni njoj verovatno nije pravo kada je Jelena preko puta. Uvek je tu negde, za dlaku, pa i ona valjda ceka taj trenutak.
@Zenevljanin
Kuznjecova - Golovin, bez greske, tip na Kuznjecovu. I ne sa negativnom emocijom prema Golovin, nego sa pozitivnoj prema Svetlani. Steta. Nemoj da se samokaznjavas.
A, onom sto Te isproziva za balet, njemu cu da precutim, danas. Ali, cu da ga zamolim za definiciju "pravog coveka", cisto da znam - sta gajim pored sebe. I ako postoji "pravi", postoji i "krivi", a moj mi deluje nekako polupravo (nakrivo), posto je gledao Jelenu, ali je na sred drugog seta... otisao. I da li je za ulazenje u kategoriju "pravog" bitno da nije otisao na balet ili to sto nije gledao mec do kraja?

Neno

pre 16 godina

@Pitagora
"O Ani ne pišem. Ne zanima me devojka onakvog mentaliteta."
Ovako se, pretpostavljam, u Beogradu, "gospoda" obracaju mladim upesnim devojkama.
Deli ti lekcije o Beogradskom gospodstvu nekome drugome!

Eki

pre 16 godina

@ Voja

Kad si me lepo pitas, lepo cu da ti odgovorim. Nijedan od onih koji su otisli u sred meca, nije primer nizasta. Pravi primer si Ti, jer ocito da odgledas ceo mec. Uz postene navijace i ozbiljne ljude, i Jeca ce da napreduje.

Dragan,BGD

pre 16 godina

@GoranSD
Mi ne znamo dokle idu granice
Zistin Enan.U svakom slucaju ona u toku meca dodaje i oduzima gas.Evo danas,Golovin je dobila prvi set 6:2 i u drugom vodila sa 2:1.Sta se tada desilo.Zistin je dodala gas i dobila 11 gemova a Golovin samo 1. U mnogo slucajeva Zistin je tako odigrala sa mnogim dobrim teniserkama.Zar prosle godine na US Openu Jelena nije vodila sa 4:0 i izgubila taj set.
Svaki organizam ima fond za potrosnju.Kada potrosis resurse,najbolje je da se oprostis od sporta.Zato Zistin i Feder stede svoje resurse i ne bi bilo iznenadjenje da Zistin igra dobro i za 5 godina,kada bude imala 30.
A u vezi toga ko bi mogao da konkurise za vrh za 2-3 godine,to se sada ne zna.Jer,
ima puno kandidata,neki ce ostati na istom nivou,a neki ekplodirati,podici igru za dva nivoa.To mogu da budu:Ana,
Sharapova,Vaidisova,Golovin,
Shavaj,Safarova,Cakvetadze...
cak i Hantukova.Naprimer Hantukova dobija masu a igra sve bolje,mozda ce biti najbolja sa 27,jer ima takvu konstituciju,a veliko znanje,iskustvo...Nikad se ne zna kakvi su potencijali teniserki koje imaju po 18,19,
20 godina.Mozda imaju pogresnog trenera,dovoljno je da ih uzme pravi covek u ruke i da pobedjuju sve.
Sigurno je da ce bar dve,tri od pomenutih devojaka odjednom zaigrati mnogo bolje.
Pre godinu dana sam napisao(to je u arhivi) da se iz prvih 10 uskoro sele Morezmo,
Dementijeva,Hingis,Snider i da ce njihovo mesto zauzeti neke nove devojke.Kad udju na vise pozicije,bice im laksi protivnici na svakom turniru.
Nema realnih predvidjanja,
mozemo samo da pretpostavljamo i nagadjamo.
Pozdrav

Ženevljanin

pre 16 godina

@voja
Dopao mi se Tvoj komentar i kako si "utešila" i Pitagoru i mene:-). Uopšte, primetio sam da je broj kvalitetnih komentara porastao u poslednjih par dana i o tenisu i o... načinu komuniciranja. Istakao bih sledeća imena među onima koji su se javili preko vikenda: @Pitagora, @picasso, @Dragan BGD, GoranSD. Ne bih istakao (:-) komentatore čiji je glavni kriterijum ljudskih kvaliteta vernost TV prenosu mečeva Jelene Janković i one koji po hiljaditi put pitaju "u čemu ste vi to teći na svetu". možda grešim - oni dobijaju silne preporuke? Srećom, @Fizičar je to razjasnio u svom eksperimentu, in vivo.:-)

GoranSD

pre 16 godina

@ DraganBGD

Samo kratko.Znam o čemu pričaš.To se desilo protiv Golovin.Ali se ne dešava protiv Jelene.Upravo iz tih navedenih razloga ubeđen sam da ona baš ne voli da provodi po dva i više sata na terenu.I sama je priznala da se već pomirila sa sudbinom da je izgubila drugi set.A svaki meč sa Jelenom je tu negde po dužini.Drugo ona je ovde bila prilično naterana da trči.Bilo je tako i u Berlinu i Varšavi.U Berlinu je zbog iscrpljenosti izgubila meč sa Kuznjecovom.Zar ne misliš da bi ona to sve rado skratila?
Kod Jelene se videlo da počinje polako da kasni za loptama koje je bez problema stizala.Da je ušla u treći set možda bi se povratila ali da sad ne vračam.Rekao sam pre meča da će svežina nakupljena posle desetodnevne pauze ispariti jer će meč biti dug i težak.
Mora da smanji te turnire definitivno.
Što se Enan tiče to se nikad ne zna.Možda neka povreda,pad forme pa počne da gubi ovakve mečeve,onda se uvuče nesigurnost....Ne bih voleo.Volim da to bude na terenu pa ko je bolji...
Ne umem kratko.

Space Jam

pre 16 godina

"Nemam ideju kako da je pobedim! Toliko puta sam izgubila od nje i u Štutgartu stvarno nisam znala šta još treba da uradim kako bih se na kraju konačno ja radovala."
Stvari su vrlo proste. Iz aviona se vidi zašto Enan pobeđuje Jelenu. Kao prvo, ima bolji servis, zatim jako nezgodnu bekend dijagonalu, brža je i bolje igra na mreži i ima bolji slajz udarac od Jelene, koji čini da se manja umara kod niskih i teških
lopti. Sve u svemu svestranija je igračica od Jelene i to je razlog zašto je redovno pobeđuje. Sličana je situacija kao kod Federera, koji takođe perfektno odigrava sve vrste udaraca i zato je tamo gde je. Nole je to odlično uvideo i zato radi na poboljšanju servisa i volej igre, kao i slajza. Kad sve to dovede na nivo Federera on će ga pobeđivati zato što već ima bolji bekend i bolje se kreće od njega.