Fudbal 58

Četvrtak, 09.08.2007.

10:21

Drente u Realu za 14 miliona

Drente u Realu za 14 miliona IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Shaft

pre 16 godina

@Ariel Ortega

Tvoje poetsko nadahnuce kada pricas o Barseloni mi je bas zanimljivo. Medjutim, nedostaje ti malo realnosti. Iako sam veliki navijac Reala, nije me bilo sramota da priznam kada je Barselona bila bolja. Prosle sezone Barselona nije osvojila nijedan trofej, i ti preko toga prelazis kao da se nije desilo. A tri godine ste naglasavali kako Real godinama ne moze da osvoji titulu. Umjesto tvojih nakicenih fraza, budi malo realniji i priznaj da je Barselona prosle sezone bila losija.

Pozdrav za sve Madridiste

Steva

pre 16 godina

Ortega ,ili kako ves,ispravi me ako gresim,ali to i nije bitno za samu sustinu,a sustina je da ti blage veze nemas kako o fudbalu tako i o filizofiji koju ocigledno gajis kako bi se nekome (sa zakrazljalim intelektom) ucinilo da si pametan. Kako kazes, mali Messi je sve to radio Ramosu pre dve godine,vec sledece godine(radi
se o prosloj sezoni ,Madridjani su ih rasturili i vec tu se vidi napredak ,a kako napredovanja igraca u Realu sve vise utima maha...stvarno nisam ziv sta ce se ove sezone desiti "Mocnoj Barci". Ali ,da se vratimo na temu ,jer ja nisam tu da dajem nikakvu prognozu ,vec da te malo spustim na zemlju jer ocigledno neko ko radi na ovom sajtu nije imao naocare pa nije ni video tvoje idiotsko izlaganje ili se to desilo usled smene na radnom mestu pa se slucajno provukao.

Steva

pre 16 godina

A kako cujem ,dolazi nam i Van der Vaart...i onda nam dodje neki sanjar i kaze,he,barca je najjaca, barca je sampion...a prosle sezone kraj sa krajem nisu mogli da sastave kada su igrali protiv G A L A K T I K O S A,a nesto ih nisam zapazio ni protiv drugih timova. i jos nesto, dati 24 miliona za igraca koji ima 30 godina(Henry) je cista utopija.

Steva

pre 16 godina

Kakva barca bre tebra...anri-30 godina,pa jel mislis da je Arsenal toliko propao kada bi prodavao ekstra igraca(koliko ga ti velicas za 24 miliona...u stvari ,da li bi ga uopste prodao),a uostalom ,svi smo videli proslu sezonu pa proceni sam...mislim da ti je vreme da pocnes da navijas za neki drugi klub.

Steva

pre 16 godina

A kako cujem ,dolazi nam i Van der Vaart...i onda nam dodje neki sanjar i kaze,he,barca je najjaca, barca je sampion...a prosle sezone kraj sa krajem nisu mogli da sastave kada su igrali protiv G A L A K T I K O S A,a nesto ih nisam zapazio ni protiv drugih timova. i jos nesto, dati 24 miliona za igraca koji ima 30 godina(Henry) je cista utopija.

Steva

pre 16 godina

Fnatastican igrac i mislim da ce za godinu-dve biti najadekvatnija...cak i prava zamena za Beckhama, jednostavno mislim da je on pravi igrac za Real.

bojic

pre 16 godina

expert - nemoj da se brukas.Nisi ti nikakav expert.Da si rekao real da ce biti treci.Mozda bi ti i poverovao.A ovako ispadas smijesan

expert

pre 16 godina

@ (Ariel Ortega, 10. avgust 2007 22:35)

Da ne bi ulazio u dublju analizu tvog komentara, odgovarao na ocenu o mojoj inteligenciji i sl. sao cu ti postaviti jedno pitanje: Na osnovu cega si ti Ariel Ortega?

Nadam se da ti je sada jasno koju si glupost izvalio kada si komentarisao moj nick! :)

Za tebe isto kao i za bojica vazi....Na kraju sezone ocekujem iskrene cestitke ako barsa bude treca a Ronaldinjo i Eto losiji nego inace...Ako ne, ja cu priznati da sam pogresio!

Ako si covek prihvati!!!

Makedonec&T*ga za jug

pre 16 godina

@op Procitaj brate komentar br.36(2-3 red)i odgovori mi ko je u pravu.Ja sam sa HRANIO i RANIO hteo da ukazem kako jedno slovo menja sve.Mene uciteljica nije ucila srpski,al ga bolje znam od 70% na ovom forumu.

kimi

pre 16 godina

Bojicu svaki tvoj komentar predlazem za brisanje ali nijedan do sad nije uklonjen.
Zato ljudi uvedite i opciju iskulirajte komentar ili pocnite da brisete!!!

expert

pre 16 godina

Ja rekao da ce biti treci i stojim iza toga! Ako se ispostavi da nisam u pravu bicu dovoljno covek da to i priznam( Kao sto sam i do sada priznavao kada me neciji rezultati demantuju)!!! Ja priznajem samo rezultate a nikako price o drim timovima mocnim timovima i slicno! Kada budu dokazali na terenu ( ne u proslosti nego u sadasnjosti) onda moze da se kaze da su dobri! Dotle, moja prognoza ostaje! Iz razloga navedenih u mom prethodnom komentaru tvrdim da ce Barselona biti treca na tabeli na kraju sezone kao i da ce do sada uzdanice Barselone imati daleko slabiju sezonu od prethodnih!!! S' obzirom da jako zameram upravi reala teranje Kapela nadam se tituli Valensije!!! I onako mislim da ce se glavna borba za titulu odvijati izmedju Valensije i novog kluba Rojstona Drentea!!!

bojicu, a jel mozes ti meni nesto da obecas? Ako Barsa zaista bude treca da ces javno to i da mi priznas i cestitas kao covek?

Ariel Ortega

pre 16 godina

Koliko je ko zaslepljen odredjenim stvarima lako je uociti. Neki zive u zabludi kada je rec o fudbalskom znanju. I upravo iz tog razloga ne mogu a da se ne zapitam kakva osoba treba da je neko pa da se potpise kao ‘expert’. O kakvoj se tu ekspertizi radi zaista mi nije jasn.. Siguran sam da nije u pitanju fudbalska. Nastup tako jedne osobe nedeljama unazad me podseca na kada je pre nekoliko godina Cassano izjavio sam za sebe kako je najbolji fudbaler na svetu. Koliko je imalo istine/kompetentnosti u toj izjavi kao i kakvu je karijeru isti potom napravio, imali smo prilike da se uverimo.

Postoji razlika izmedju prognoze i prognoze zasnovane na znanju i cinjenicama. Ovo prvo se zove lupetanje a ovo drugo kredibilna prognoza. Jasno je gde ‘izlaganje’, u kome se toboz obrazlaze kako ce Barca biti treca, pripada. Najblaze receno idiotizam koji moze biti odraz nekoliko stvari. Slabog poznavanja fudbala, skromne inteligencije i zavidnosti. Neretko i sva tri.

Srlja se iz jedne gluposti u drugu. Licno, favorit mi je ocena kako Barca ima nerezonsko shvatanje fudbala. U poslednjem ciklusu(od kako je kostur ove ekipe formiran), osvojili su dve Primere, dva druga mesta i Ligu Sampiona a pritom igrajuci napadacki i izuzetno atraktivno. Sve ovo uz igrace dovodjene po razumnoj ceni i politici da klub sam sebe mora da izdrzava sto konkretno znaci da ove sezone ce obrt biti za nekih 150mil veci a dug se sa 90mil smanjio na trenutnih 10-ak. Dakle imamo odlicne rezultate u kontinuitetu i razumnu finansijsku politiku kluba. Igra se u sistemu izuzetno teskom da se igra(4-3-3 i 3-4-3), napadacki i leprsavo. Imajuci sve ovo navedeno u vidu, postaje jasno o cemu se tu zapravo radi.

Sledeci biser je ocena kako ce Ronaldinho i Eto’o biti jos slabiji ove sezone. Svakako da nisu bili na njihovom nivou prosle sezone al treba se onda zapitati zasto je to tako. Eto’o je imao tesku povredu a Ronaldinho je bio umoran i izubijan i kao takav sposoban da pruzi 75% svojih mogucnosti. I pored toga, dao je 20ak golova i nosio ekipu u periodu kada su povredjeni bili i Messi i Eto’o(svakako 2 od 4 najvaznija igraca u ekipi). Dakle imali su jedan mali pad posle dve fantasticne sezone i onda je normalan sled dogadjaja da sada zdravi i odmorni se vrate na prethodni nivo. Ko je posmatrao pripremne meceve imao je prilike da se uveri koliko ce ‘losi’ biti ove sezone. Jedinu ‘slabost’ koju ima Ronaldinho je nesto slabija leva noga u odnosu na desnu a to smo znali jos od pre. To sto je bio van fizicke forme je nesto sasvim drugo i svako normalan bi trebao da je sposoban to da razume. Izgleda ne bas svako.

Jasno je da cemo I u sledecoj godini gledati istu pricu kada su Barcine utakmice u pitanju. Barcelona ce da napada(ovoga puta punom snagom i mnogo raznovrsnije) a ove druge ekipe ce da se ‘organizovano brane’ i igraju na kontre. To organizovano ima jedno drugo(pravo) ime i zove se bunker. A znamo kakve ekipe igraju bunker i koliki respect zasluzuju. Vrlo mali kao i osobe koje se zaludjuju jednim takvim sistemom igre. Jos jedan biser onda, Barci je u odbrani skripalo a Real slaze ‘ozbiljnu’ odbranu. Da nije tuzno, bilo bi smesno. Pa Barcelona je primila 7 golova manje od Reala igrajuci napadacki i bez dva bitna igraca nekoliko meseci. Koliko su pojedinci ozbiljni iz te nove odbrane Reala, mozda bi trebali da pitamo Ronaldinha sta misli o Ramosu posle onog slaloma na Bernabeu? Ili malog Messija o Cannavaru posle ona tri gola na Nou Kampu. A sva tri su dosla iz igre. Metzelder je najvise pojacao Borusiju svojim odlaskom. Raul je poslednju vrhunsku utakmicu odigrao pre tacno 5 godina a dobio sam informaciju da je zakupio proctor pored leve korner zastavice da bude sahranjen. Izjava da je Real ismejao Barcu prosle godine je odraz skromne inteligencije i ne treba je posebno komentarisati.

Dakle pojedinci znaju malo o fudbalu i onda ustvari i ne cudi sto se potpisuju kao ‘expert’ i slicno. Onaj/ona bojic(iako na priblizno istom intelektualnom nivou) bar koristi prezime. Pojedincima bi pametnije bilo da se posvete prognozi ali vremenskoj.

R E A L

pre 16 godina

BOJICU: Od Hanovera jeste izgubili smo,ali to nije bio turnir...vidi se da veze nemas...To ti dosje isto kao kad je Klemente vodio nasu reprezentaciju u Bilbao da igramo sa nekakvom Baskijom koji nemaju veze sa fudbalom...a posto je on Baskijac logicno je da smo izgubili iako smo jaci od njih 1000puta.U svakom slucaju samo ti pricaj kako cete sve da osvojite jer to si pricao prosli put i nista ne osvojiste...xe,xe,xe...hvala bojicu sto vas opet malerises...R*E*A*L M*A*D*R*I*D S*I*E*M*P*R*E!!!

op

pre 16 godina

@Makedonec&T*ga za jug
posto ti MADRIDISTA nije odgovorio, ja cu.
Pravilno se pise HVALIO. Je l' se pise FALA ili HVALA??? Proveri kod svoje uciteljice sta je ispravno posto se ovde pravis pametan. Tacno je da mnogo ludi na ovom forumu ne pise pravilno, ali ako se niko ne pravi pametan, nemoj ni ti.

A posto vidim da je bojic spomenuo nesto ligu prvaka, decko Real je bio 9 puta prvak Evrope, a koliko je bila Barcelona?? O prvanstvu Spanije mogu samo da kazem 3:1 (u zvezdicama na grbu).

Pozz

bojic

pre 16 godina

expert - meni samo nije jasno kakav si ti - expert - Pa cak da i neigraju njih cetvorica u prvoj postavi.bilo koji igrac od njih cetvorice moze sam da rijesi utakmicu.I OVAKO MOCNOJ BARSI predvidjas trece mjesto.Bas si mi ti neki - expert -Stvarno si smijesan.Brzo ce poceti sezona.Pa ces ti kao i mnogi vi sto pljujete po barsi poceti da jedete sve svoje rijeci.Kojima ste pljuvali BARSU.BARSA ima da samelje svakog svog protivnika.A posebno reala.

expert

pre 16 godina

Sjajno poacanje, mada mi i dalje nikako nije jasno zasto je oteran jedan od tri najbolja trenera na svetu i sigurno najbolji u poslednjih 20 godina! Real dobija svoj oblik polako i nadam se da Drente nece biti olako potrosen na mestu levog beka jer bi to bio greh prema tom koji moze mnogo vise da pruzi u ofanzivnijoj ulozi! Velika pojacanja su i Pepe i posebno Mecelder koji uz Kanavara i Ramosa prave ozbiljnu odbranu!

Na zalost, ne mogu da izdrzim a da ne prokomentarisem zaslepljenost neseg dragog forumasa bojica Barselonom!

Prijatelju, ko god da si i odakle god da si, pokusaj da skines amove sa ociju! Shvati da fudbal igra 11 igraca protiv 11 i da je odbrana jednako vazna kao i napad! Po meni su veca pojacanja Milito i Abidal nego Anri! Ne zato sto su bolji igraci nego zato sto je na toj poziciji skripalo prosle sezone! Barseloni nije bio problem da postigne gol ali joj je zato veliki problem bio da ne primi gol!

Postava o kojoj ti mastas sa 4 izrazito ofanzivna igraca je u modernom fudbalu neodrziva i rasprsila bi se pri prvom susretu sa organizovanom odbranom! Ocekuj tri u istoj postavi a cetiri jedinu od 80-og minuta kada Barsa gubi dva gola razlike!

Ne sekiraj se, verujem i ja da ce Barsa zadrzati svoje nerezonsko shvatanje fudbala i upamti moje reci da ce Ronaldinjo i Eto biti daleko losiji ove sezone nego prethodnih jer niko ne moze da drzi formu toliko dugo a Ronaldinjo je vec prosle sezone pokazao mnogo slabosti. Izmedju ostalog slabosti je pokazala i Barsa koja nije osvojila ni kup svoje ulice!

Prosle sezone sam odusevljen cinjenicom da ce Kapelo predvoditi Real u tranziciji iz
marketinskog u takmicarski klub svim srcem bio uz klub iz Madrida a ponajvise Kapela,Kanavara,Emersona,Bekama i naravno ikonu RAUL-a ali ove sezone ce moje simpatije biti podeljene izmedju madrida i Valensije! Ok naravno, srecan sam da je nek nas igrac presao u klub koji ce se boriti za titulu( Zamislite zvezdasi ovo prica Grobar).....ali presudno je to sto mi se cini da ce oni igrati ove sezone za moj ukus najdopadljiviji fudbal!

Ovim putem javno prognoziram Barseloni trece mesto i pored svih pojacanja jer im je okosnica tima prezasicena!

bojic

pre 16 godina

Ronaldinjo,Mesi,Eto o,Henry,Dos Santos vise da ne nabrajam.Ko to moze da zaustavi.Jadni ste realovci.Ima da vas BARSA razbije kao nikad.Ovu sezonu BARSA osvaja sve.Jedva cekam da sezona pocne

Makedonec&T*ga za jug

pre 16 godina

Pise se FALIO,Srbendo(izvinjavam se-MADRIDISTO)! Sedi jedan.Jedinica i za onog tvog ucitelja koga je drzava HRANILA(mozda sam trebao napisati RANILA).Sramota!!!

Madridista Forever !!!

pre 16 godina

Sjajan potez uprave Reala.Ocigledno je da Real pravi ekipu na duze staze.Drente je ekstra igrac koji ima samo 20 godina i upravo ovaj tip igraca je hvalio Realu.Jos samo da stigne Roben i jedan organizator(Nasri ili Snajder) i Real ce imati ubitacan tim koji ce biti dobro izbalansiran na svakoj poziciji.Ovom timu treba dati samo malo vremena da se uigra jer mnogo je novih igraca.Suster forsira brzu napadacku igru po kojoj je Real uvijek bio prepoznatljiv i treba mu malo vremena da sklopi kockice.Prosjek godina ovoga tima je mala nesto iznad 24 godine sto je stvaro zapanjujuce.Ovo je sigurno najperspektivniji tim u Evropi.Pozdrav za sve Madridiste.Hala Madrid !!!

Makedonec&T*ga za jug

pre 16 godina

@Stefan Objavljeno je da Zigicev ugovor vredi 20 mil. evra ukupno sa 5 godisnjom platom Zigica.Malo mi je (cudan ugovor)cudna informacija,al imas je na ovom sajtu.

Dragan RMCF

pre 16 godina

Alo sine, kakva Barca, o cemu pricas? REAL je sampion, u proslom prvenstvu je ismejao CUVENU BARCU kao nikad do sad, celo prvenstvo je bila prva, a na kraju jezero od suza napravise... I REAL je, inace, ako znas ceo istorijat ova dva kluba u svakom statistickom parametru bolji od Barcelone, tako da bi mogao da se opustis malo... A DRENTHE je fantastican, ujeda na terenu, strasan potez uprave, jos Robben, i bice to strahovit REAL za sledecu sezonu... NAPRED MADRIDISTI!

djole666

pre 16 godina

Mali promasi klub, da je bar presao kod komsija na Vicente Kalderon. Ovako velik klub kao sto je real stvarno nije za neiskusne igrace, brzo sagore, a drentheu je najvece iskustvo u karjeri bilo razbijanje nase mlade reprezentacije.

Bojan

pre 16 godina

@Street
Ma znaam, ali zar to nije postalo suludo? Voleo bi da vidim sistem NBA-a, sa limitiranim budzetima klubova. Mislim da bi bilo mnogo zanimljivije. Ali znam da je nazalost lobi ovih par velikih klubova prejak za to....

kimi

pre 16 godina

Fantastican igrac koliko sam mogao da vidim.
Iskreno gledao sam ga samo na prvenstvu mladih ali me odusevio.
Mene i izgleda samo mene mali mnogo podseca na Ronaldinha kad krene u trk.
Kakav Davids mali je bolji tehnicar i bice sigurno veca zvezda od njega.
Ali opet to je Real. Unistili su mnogo igraca do sada.
Pa da vidimo i Sustera...

Laffinho

pre 16 godina

Izuzetno pojacanje za sampiona Spanije. Podmladjivanje ekipe je vazno za normalno funkcionisanje i osvajanje trofeja!

A se tice "bojica", ljudi moji, mislim da se ne treba osvrtati za njegove jednostrane i uvek istovetne komentare. Da li je taj covek ikada ista pametno napisao u svojim komentarima...Gde bi nama bio kraj kad bi bez dubljih fudbalskih analiza stalno ponavljali "samo je taj i taj vise od kluba"?

A jos ne zna gramatiku.....

bojic

pre 16 godina

R E A L - Izgubiti od hanovera 3 - o.Stvarno je super. dragan - CELZI.Pa vi kad osvojite ligu prvaka tad prozivaj BARSU. A koliko je mocan tvoj celzi.Dovoljno govori da niste sposobni osvojiti super kup Engleske.Tvoj celzi je bio i ostace samo jedan prosjecan klub.Koji nikako ne moze da se poredi sa mocnom BARSOM

bojan

pre 16 godina

nema se sta vise dodati osim da su napravili odloican potez dovodjenjem ovog najboljeg mladog igraca proslog evropskog prvenstva za mlade mada je moje misljenje da je trebao da ostane jos koju godinu u fejenordu a ako jos dodje Roben to je pravi potez jer mislim da je to jedan od najboljih krila na svetu
ne navijam za real ali stvarno prave mocan tim
poz

R E A L

pre 16 godina

A na kom je to turniru barselona ucestvovala bojicu???
Real u ovom periodu ucestvuje na 3 turnira trenutno Tereza Herera. I super su! Kad vas neko pozove da igrate bilo koji pravi turnir javite se jer igrate samo sa nekim kinezima koji su za fudbal culi pre 15 godina.Zato se zna koji je najjaci klub:
R*E*A*L M*A*D*R*I*D!!!

dragan - Čelsi

pre 16 godina

Do suza znaju da me nasmeju ponekad komentari doticne osobe pod nadimkom bojic...Propali real - real šampion! Moćna barsa - ni jedan jedini trofej osvojila nije prošle sezone! I najjača od svih - dos santos duplo(!) bolji od drentea i robena zajedno!! Treba imat hrabrost za ovakav komentar!

Svetac

pre 16 godina

Ma moze Real da dovede 42 vrhunska igraca pa opet nista nece osvojiti!!!!1 Ali to nemenja cinjenicu da je Drente vrhunski mladi fudbaler i buducnost fudbala!!! Jos da predje iz Reala u Milan kao Sedorf(bez Intera) i postace jos bolji od njega!!!!!

bojic

pre 16 godina

Razbice vas MOCNA BARSA.U svakom pogledu BARSA je duplo jaca od propalog reala.A sto se tice robena i drentea.Od njih obadvojice zajedno je duplo bolji BARSIN DJOVANI DOS SANTOS.Samo je BARSA vise od kluba.

Shaft

pre 16 godina

Ono sto se prosle godine naziralo, sada dobija pravi oblik. Prosle sezone, Real je krenuo u podmladjivanje tima i osvojio titulu, sto je veliki uspjeh kod smjene generacija. Ove sezone nastavljaju sa istim poslom. Dovodjenje Drentea je pun pogodak. S obzirom da sam gledao par utakmica Reala od kada je Suster trener, mislim da ce se Drente odlicno uklopiti u viziju igre koju forsira Suster. Ocigledno je da ce Real ove godine da igra mnogo brze i ofanzivnije. Kao sto sam i ranije naglasavao, Serhio Ramos ce igrati po desnoj strani. Mladi Tores na lijevoj strani je solidan, ali je malo slabiji u napadu. Drente ce biti motor lijeve strane. Pored toga, momak moze da igra i lijevo krilo. Sinoc sam gledao Real protiv Belenensea. Ima dosta gresaka, ali mislim da ce posle odredjenog perioda uigravanja i uz dva pojacanja, ovaj tim Reala biti najeksplozivnija ekipa u Evropi. Posto se ocekuje dovodjenje Robena, ostaje otvoreno pitanje organizatora igre. Ja bih licno volio da dovedu Nasrija. Moram da kazem da mi se igra Balboe izuzetno dopada. Momak bi mogao biti otkrovenje sezone. Takodje, Saviola ce biti pravo pojacanje.
Nakon zadnjih poteza Realove uprave, ubjedjen sam da se Real ponovo vraca na vrh. Kalderon vuce prave poteze. Skoro je rekao da je smanjen prosjek godina Realovog tima za 5 godina. Definitivno se pravi tim za buducnost.

Pozdrav za sve Madridiste

Marko

pre 16 godina

Stefane, poredjenje Zigica i Drentea je kao da poredis toster za hleb i kosilicu za travu. Znaci veza sa vezom nemaju, osim sto su obojica vrhunski fudbaleri. Cak ni na slicnoj poziciji ne igraju. Sve cene za koje se proda igrac su realne, jer ih tako trziste odredjuje. Jeste da je vecinom splet okolnosti u pitanju, ali to je tako u zivotu sa vecinom stvari. Sve ostalo je prazna prica bez osnova i potrebe...

Inace Drente je igracina i verovatno u buducnosti jedan od najboljih svetskih fudbalera.

zwerko

pre 16 godina

Trebao je da ostane jos godinu u Fejenordu. On je mlad igrac i treba mu da igra a to je veliko pitanje u Realu. Pogotovo u ligi kao sto je spanska.

stefan

pre 16 godina

Drente je rodjen 1987.godine,i prodat je za 14 miliona.Zigic je stariji 7 godina.Uporedite ih...Koga biste pre uzeli?Drentea sa 20 godina za 14 miliona ili Zigica sa 27 godina za 20 miliona.Zigic je dobar igrac ali jednostavno ne vredi toliko.Drente je bolji od njega i duze ce trajati...

Marko

pre 16 godina

Stefane, poredjenje Zigica i Drentea je kao da poredis toster za hleb i kosilicu za travu. Znaci veza sa vezom nemaju, osim sto su obojica vrhunski fudbaleri. Cak ni na slicnoj poziciji ne igraju. Sve cene za koje se proda igrac su realne, jer ih tako trziste odredjuje. Jeste da je vecinom splet okolnosti u pitanju, ali to je tako u zivotu sa vecinom stvari. Sve ostalo je prazna prica bez osnova i potrebe...

Inace Drente je igracina i verovatno u buducnosti jedan od najboljih svetskih fudbalera.

dragan - Čelsi

pre 16 godina

Do suza znaju da me nasmeju ponekad komentari doticne osobe pod nadimkom bojic...Propali real - real šampion! Moćna barsa - ni jedan jedini trofej osvojila nije prošle sezone! I najjača od svih - dos santos duplo(!) bolji od drentea i robena zajedno!! Treba imat hrabrost za ovakav komentar!

Shaft

pre 16 godina

Ono sto se prosle godine naziralo, sada dobija pravi oblik. Prosle sezone, Real je krenuo u podmladjivanje tima i osvojio titulu, sto je veliki uspjeh kod smjene generacija. Ove sezone nastavljaju sa istim poslom. Dovodjenje Drentea je pun pogodak. S obzirom da sam gledao par utakmica Reala od kada je Suster trener, mislim da ce se Drente odlicno uklopiti u viziju igre koju forsira Suster. Ocigledno je da ce Real ove godine da igra mnogo brze i ofanzivnije. Kao sto sam i ranije naglasavao, Serhio Ramos ce igrati po desnoj strani. Mladi Tores na lijevoj strani je solidan, ali je malo slabiji u napadu. Drente ce biti motor lijeve strane. Pored toga, momak moze da igra i lijevo krilo. Sinoc sam gledao Real protiv Belenensea. Ima dosta gresaka, ali mislim da ce posle odredjenog perioda uigravanja i uz dva pojacanja, ovaj tim Reala biti najeksplozivnija ekipa u Evropi. Posto se ocekuje dovodjenje Robena, ostaje otvoreno pitanje organizatora igre. Ja bih licno volio da dovedu Nasrija. Moram da kazem da mi se igra Balboe izuzetno dopada. Momak bi mogao biti otkrovenje sezone. Takodje, Saviola ce biti pravo pojacanje.
Nakon zadnjih poteza Realove uprave, ubjedjen sam da se Real ponovo vraca na vrh. Kalderon vuce prave poteze. Skoro je rekao da je smanjen prosjek godina Realovog tima za 5 godina. Definitivno se pravi tim za buducnost.

Pozdrav za sve Madridiste

stefan

pre 16 godina

Drente je rodjen 1987.godine,i prodat je za 14 miliona.Zigic je stariji 7 godina.Uporedite ih...Koga biste pre uzeli?Drentea sa 20 godina za 14 miliona ili Zigica sa 27 godina za 20 miliona.Zigic je dobar igrac ali jednostavno ne vredi toliko.Drente je bolji od njega i duze ce trajati...

R E A L

pre 16 godina

A na kom je to turniru barselona ucestvovala bojicu???
Real u ovom periodu ucestvuje na 3 turnira trenutno Tereza Herera. I super su! Kad vas neko pozove da igrate bilo koji pravi turnir javite se jer igrate samo sa nekim kinezima koji su za fudbal culi pre 15 godina.Zato se zna koji je najjaci klub:
R*E*A*L M*A*D*R*I*D!!!

zwerko

pre 16 godina

Trebao je da ostane jos godinu u Fejenordu. On je mlad igrac i treba mu da igra a to je veliko pitanje u Realu. Pogotovo u ligi kao sto je spanska.

bojic

pre 16 godina

Razbice vas MOCNA BARSA.U svakom pogledu BARSA je duplo jaca od propalog reala.A sto se tice robena i drentea.Od njih obadvojice zajedno je duplo bolji BARSIN DJOVANI DOS SANTOS.Samo je BARSA vise od kluba.

Laffinho

pre 16 godina

Izuzetno pojacanje za sampiona Spanije. Podmladjivanje ekipe je vazno za normalno funkcionisanje i osvajanje trofeja!

A se tice "bojica", ljudi moji, mislim da se ne treba osvrtati za njegove jednostrane i uvek istovetne komentare. Da li je taj covek ikada ista pametno napisao u svojim komentarima...Gde bi nama bio kraj kad bi bez dubljih fudbalskih analiza stalno ponavljali "samo je taj i taj vise od kluba"?

A jos ne zna gramatiku.....

Dragan RMCF

pre 16 godina

Alo sine, kakva Barca, o cemu pricas? REAL je sampion, u proslom prvenstvu je ismejao CUVENU BARCU kao nikad do sad, celo prvenstvo je bila prva, a na kraju jezero od suza napravise... I REAL je, inace, ako znas ceo istorijat ova dva kluba u svakom statistickom parametru bolji od Barcelone, tako da bi mogao da se opustis malo... A DRENTHE je fantastican, ujeda na terenu, strasan potez uprave, jos Robben, i bice to strahovit REAL za sledecu sezonu... NAPRED MADRIDISTI!

bojan

pre 16 godina

nema se sta vise dodati osim da su napravili odloican potez dovodjenjem ovog najboljeg mladog igraca proslog evropskog prvenstva za mlade mada je moje misljenje da je trebao da ostane jos koju godinu u fejenordu a ako jos dodje Roben to je pravi potez jer mislim da je to jedan od najboljih krila na svetu
ne navijam za real ali stvarno prave mocan tim
poz

expert

pre 16 godina

Sjajno poacanje, mada mi i dalje nikako nije jasno zasto je oteran jedan od tri najbolja trenera na svetu i sigurno najbolji u poslednjih 20 godina! Real dobija svoj oblik polako i nadam se da Drente nece biti olako potrosen na mestu levog beka jer bi to bio greh prema tom koji moze mnogo vise da pruzi u ofanzivnijoj ulozi! Velika pojacanja su i Pepe i posebno Mecelder koji uz Kanavara i Ramosa prave ozbiljnu odbranu!

Na zalost, ne mogu da izdrzim a da ne prokomentarisem zaslepljenost neseg dragog forumasa bojica Barselonom!

Prijatelju, ko god da si i odakle god da si, pokusaj da skines amove sa ociju! Shvati da fudbal igra 11 igraca protiv 11 i da je odbrana jednako vazna kao i napad! Po meni su veca pojacanja Milito i Abidal nego Anri! Ne zato sto su bolji igraci nego zato sto je na toj poziciji skripalo prosle sezone! Barseloni nije bio problem da postigne gol ali joj je zato veliki problem bio da ne primi gol!

Postava o kojoj ti mastas sa 4 izrazito ofanzivna igraca je u modernom fudbalu neodrziva i rasprsila bi se pri prvom susretu sa organizovanom odbranom! Ocekuj tri u istoj postavi a cetiri jedinu od 80-og minuta kada Barsa gubi dva gola razlike!

Ne sekiraj se, verujem i ja da ce Barsa zadrzati svoje nerezonsko shvatanje fudbala i upamti moje reci da ce Ronaldinjo i Eto biti daleko losiji ove sezone nego prethodnih jer niko ne moze da drzi formu toliko dugo a Ronaldinjo je vec prosle sezone pokazao mnogo slabosti. Izmedju ostalog slabosti je pokazala i Barsa koja nije osvojila ni kup svoje ulice!

Prosle sezone sam odusevljen cinjenicom da ce Kapelo predvoditi Real u tranziciji iz
marketinskog u takmicarski klub svim srcem bio uz klub iz Madrida a ponajvise Kapela,Kanavara,Emersona,Bekama i naravno ikonu RAUL-a ali ove sezone ce moje simpatije biti podeljene izmedju madrida i Valensije! Ok naravno, srecan sam da je nek nas igrac presao u klub koji ce se boriti za titulu( Zamislite zvezdasi ovo prica Grobar).....ali presudno je to sto mi se cini da ce oni igrati ove sezone za moj ukus najdopadljiviji fudbal!

Ovim putem javno prognoziram Barseloni trece mesto i pored svih pojacanja jer im je okosnica tima prezasicena!

expert

pre 16 godina

Ja rekao da ce biti treci i stojim iza toga! Ako se ispostavi da nisam u pravu bicu dovoljno covek da to i priznam( Kao sto sam i do sada priznavao kada me neciji rezultati demantuju)!!! Ja priznajem samo rezultate a nikako price o drim timovima mocnim timovima i slicno! Kada budu dokazali na terenu ( ne u proslosti nego u sadasnjosti) onda moze da se kaze da su dobri! Dotle, moja prognoza ostaje! Iz razloga navedenih u mom prethodnom komentaru tvrdim da ce Barselona biti treca na tabeli na kraju sezone kao i da ce do sada uzdanice Barselone imati daleko slabiju sezonu od prethodnih!!! S' obzirom da jako zameram upravi reala teranje Kapela nadam se tituli Valensije!!! I onako mislim da ce se glavna borba za titulu odvijati izmedju Valensije i novog kluba Rojstona Drentea!!!

bojicu, a jel mozes ti meni nesto da obecas? Ako Barsa zaista bude treca da ces javno to i da mi priznas i cestitas kao covek?

expert

pre 16 godina

@ (Ariel Ortega, 10. avgust 2007 22:35)

Da ne bi ulazio u dublju analizu tvog komentara, odgovarao na ocenu o mojoj inteligenciji i sl. sao cu ti postaviti jedno pitanje: Na osnovu cega si ti Ariel Ortega?

Nadam se da ti je sada jasno koju si glupost izvalio kada si komentarisao moj nick! :)

Za tebe isto kao i za bojica vazi....Na kraju sezone ocekujem iskrene cestitke ako barsa bude treca a Ronaldinjo i Eto losiji nego inace...Ako ne, ja cu priznati da sam pogresio!

Ako si covek prihvati!!!

Madridista Forever !!!

pre 16 godina

Sjajan potez uprave Reala.Ocigledno je da Real pravi ekipu na duze staze.Drente je ekstra igrac koji ima samo 20 godina i upravo ovaj tip igraca je hvalio Realu.Jos samo da stigne Roben i jedan organizator(Nasri ili Snajder) i Real ce imati ubitacan tim koji ce biti dobro izbalansiran na svakoj poziciji.Ovom timu treba dati samo malo vremena da se uigra jer mnogo je novih igraca.Suster forsira brzu napadacku igru po kojoj je Real uvijek bio prepoznatljiv i treba mu malo vremena da sklopi kockice.Prosjek godina ovoga tima je mala nesto iznad 24 godine sto je stvaro zapanjujuce.Ovo je sigurno najperspektivniji tim u Evropi.Pozdrav za sve Madridiste.Hala Madrid !!!

Makedonec&T*ga za jug

pre 16 godina

Pise se FALIO,Srbendo(izvinjavam se-MADRIDISTO)! Sedi jedan.Jedinica i za onog tvog ucitelja koga je drzava HRANILA(mozda sam trebao napisati RANILA).Sramota!!!

Makedonec&T*ga za jug

pre 16 godina

@op Procitaj brate komentar br.36(2-3 red)i odgovori mi ko je u pravu.Ja sam sa HRANIO i RANIO hteo da ukazem kako jedno slovo menja sve.Mene uciteljica nije ucila srpski,al ga bolje znam od 70% na ovom forumu.

Svetac

pre 16 godina

Ma moze Real da dovede 42 vrhunska igraca pa opet nista nece osvojiti!!!!1 Ali to nemenja cinjenicu da je Drente vrhunski mladi fudbaler i buducnost fudbala!!! Jos da predje iz Reala u Milan kao Sedorf(bez Intera) i postace jos bolji od njega!!!!!

bojic

pre 16 godina

R E A L - Izgubiti od hanovera 3 - o.Stvarno je super. dragan - CELZI.Pa vi kad osvojite ligu prvaka tad prozivaj BARSU. A koliko je mocan tvoj celzi.Dovoljno govori da niste sposobni osvojiti super kup Engleske.Tvoj celzi je bio i ostace samo jedan prosjecan klub.Koji nikako ne moze da se poredi sa mocnom BARSOM

djole666

pre 16 godina

Mali promasi klub, da je bar presao kod komsija na Vicente Kalderon. Ovako velik klub kao sto je real stvarno nije za neiskusne igrace, brzo sagore, a drentheu je najvece iskustvo u karjeri bilo razbijanje nase mlade reprezentacije.

Makedonec&T*ga za jug

pre 16 godina

@Stefan Objavljeno je da Zigicev ugovor vredi 20 mil. evra ukupno sa 5 godisnjom platom Zigica.Malo mi je (cudan ugovor)cudna informacija,al imas je na ovom sajtu.

R E A L

pre 16 godina

BOJICU: Od Hanovera jeste izgubili smo,ali to nije bio turnir...vidi se da veze nemas...To ti dosje isto kao kad je Klemente vodio nasu reprezentaciju u Bilbao da igramo sa nekakvom Baskijom koji nemaju veze sa fudbalom...a posto je on Baskijac logicno je da smo izgubili iako smo jaci od njih 1000puta.U svakom slucaju samo ti pricaj kako cete sve da osvojite jer to si pricao prosli put i nista ne osvojiste...xe,xe,xe...hvala bojicu sto vas opet malerises...R*E*A*L M*A*D*R*I*D S*I*E*M*P*R*E!!!

Ariel Ortega

pre 16 godina

Koliko je ko zaslepljen odredjenim stvarima lako je uociti. Neki zive u zabludi kada je rec o fudbalskom znanju. I upravo iz tog razloga ne mogu a da se ne zapitam kakva osoba treba da je neko pa da se potpise kao ‘expert’. O kakvoj se tu ekspertizi radi zaista mi nije jasn.. Siguran sam da nije u pitanju fudbalska. Nastup tako jedne osobe nedeljama unazad me podseca na kada je pre nekoliko godina Cassano izjavio sam za sebe kako je najbolji fudbaler na svetu. Koliko je imalo istine/kompetentnosti u toj izjavi kao i kakvu je karijeru isti potom napravio, imali smo prilike da se uverimo.

Postoji razlika izmedju prognoze i prognoze zasnovane na znanju i cinjenicama. Ovo prvo se zove lupetanje a ovo drugo kredibilna prognoza. Jasno je gde ‘izlaganje’, u kome se toboz obrazlaze kako ce Barca biti treca, pripada. Najblaze receno idiotizam koji moze biti odraz nekoliko stvari. Slabog poznavanja fudbala, skromne inteligencije i zavidnosti. Neretko i sva tri.

Srlja se iz jedne gluposti u drugu. Licno, favorit mi je ocena kako Barca ima nerezonsko shvatanje fudbala. U poslednjem ciklusu(od kako je kostur ove ekipe formiran), osvojili su dve Primere, dva druga mesta i Ligu Sampiona a pritom igrajuci napadacki i izuzetno atraktivno. Sve ovo uz igrace dovodjene po razumnoj ceni i politici da klub sam sebe mora da izdrzava sto konkretno znaci da ove sezone ce obrt biti za nekih 150mil veci a dug se sa 90mil smanjio na trenutnih 10-ak. Dakle imamo odlicne rezultate u kontinuitetu i razumnu finansijsku politiku kluba. Igra se u sistemu izuzetno teskom da se igra(4-3-3 i 3-4-3), napadacki i leprsavo. Imajuci sve ovo navedeno u vidu, postaje jasno o cemu se tu zapravo radi.

Sledeci biser je ocena kako ce Ronaldinho i Eto’o biti jos slabiji ove sezone. Svakako da nisu bili na njihovom nivou prosle sezone al treba se onda zapitati zasto je to tako. Eto’o je imao tesku povredu a Ronaldinho je bio umoran i izubijan i kao takav sposoban da pruzi 75% svojih mogucnosti. I pored toga, dao je 20ak golova i nosio ekipu u periodu kada su povredjeni bili i Messi i Eto’o(svakako 2 od 4 najvaznija igraca u ekipi). Dakle imali su jedan mali pad posle dve fantasticne sezone i onda je normalan sled dogadjaja da sada zdravi i odmorni se vrate na prethodni nivo. Ko je posmatrao pripremne meceve imao je prilike da se uveri koliko ce ‘losi’ biti ove sezone. Jedinu ‘slabost’ koju ima Ronaldinho je nesto slabija leva noga u odnosu na desnu a to smo znali jos od pre. To sto je bio van fizicke forme je nesto sasvim drugo i svako normalan bi trebao da je sposoban to da razume. Izgleda ne bas svako.

Jasno je da cemo I u sledecoj godini gledati istu pricu kada su Barcine utakmice u pitanju. Barcelona ce da napada(ovoga puta punom snagom i mnogo raznovrsnije) a ove druge ekipe ce da se ‘organizovano brane’ i igraju na kontre. To organizovano ima jedno drugo(pravo) ime i zove se bunker. A znamo kakve ekipe igraju bunker i koliki respect zasluzuju. Vrlo mali kao i osobe koje se zaludjuju jednim takvim sistemom igre. Jos jedan biser onda, Barci je u odbrani skripalo a Real slaze ‘ozbiljnu’ odbranu. Da nije tuzno, bilo bi smesno. Pa Barcelona je primila 7 golova manje od Reala igrajuci napadacki i bez dva bitna igraca nekoliko meseci. Koliko su pojedinci ozbiljni iz te nove odbrane Reala, mozda bi trebali da pitamo Ronaldinha sta misli o Ramosu posle onog slaloma na Bernabeu? Ili malog Messija o Cannavaru posle ona tri gola na Nou Kampu. A sva tri su dosla iz igre. Metzelder je najvise pojacao Borusiju svojim odlaskom. Raul je poslednju vrhunsku utakmicu odigrao pre tacno 5 godina a dobio sam informaciju da je zakupio proctor pored leve korner zastavice da bude sahranjen. Izjava da je Real ismejao Barcu prosle godine je odraz skromne inteligencije i ne treba je posebno komentarisati.

Dakle pojedinci znaju malo o fudbalu i onda ustvari i ne cudi sto se potpisuju kao ‘expert’ i slicno. Onaj/ona bojic(iako na priblizno istom intelektualnom nivou) bar koristi prezime. Pojedincima bi pametnije bilo da se posvete prognozi ali vremenskoj.

kimi

pre 16 godina

Bojicu svaki tvoj komentar predlazem za brisanje ali nijedan do sad nije uklonjen.
Zato ljudi uvedite i opciju iskulirajte komentar ili pocnite da brisete!!!

kimi

pre 16 godina

Fantastican igrac koliko sam mogao da vidim.
Iskreno gledao sam ga samo na prvenstvu mladih ali me odusevio.
Mene i izgleda samo mene mali mnogo podseca na Ronaldinha kad krene u trk.
Kakav Davids mali je bolji tehnicar i bice sigurno veca zvezda od njega.
Ali opet to je Real. Unistili su mnogo igraca do sada.
Pa da vidimo i Sustera...

Bojan

pre 16 godina

@Street
Ma znaam, ali zar to nije postalo suludo? Voleo bi da vidim sistem NBA-a, sa limitiranim budzetima klubova. Mislim da bi bilo mnogo zanimljivije. Ali znam da je nazalost lobi ovih par velikih klubova prejak za to....

bojic

pre 16 godina

Ronaldinjo,Mesi,Eto o,Henry,Dos Santos vise da ne nabrajam.Ko to moze da zaustavi.Jadni ste realovci.Ima da vas BARSA razbije kao nikad.Ovu sezonu BARSA osvaja sve.Jedva cekam da sezona pocne

bojic

pre 16 godina

expert - meni samo nije jasno kakav si ti - expert - Pa cak da i neigraju njih cetvorica u prvoj postavi.bilo koji igrac od njih cetvorice moze sam da rijesi utakmicu.I OVAKO MOCNOJ BARSI predvidjas trece mjesto.Bas si mi ti neki - expert -Stvarno si smijesan.Brzo ce poceti sezona.Pa ces ti kao i mnogi vi sto pljujete po barsi poceti da jedete sve svoje rijeci.Kojima ste pljuvali BARSU.BARSA ima da samelje svakog svog protivnika.A posebno reala.

op

pre 16 godina

@Makedonec&T*ga za jug
posto ti MADRIDISTA nije odgovorio, ja cu.
Pravilno se pise HVALIO. Je l' se pise FALA ili HVALA??? Proveri kod svoje uciteljice sta je ispravno posto se ovde pravis pametan. Tacno je da mnogo ludi na ovom forumu ne pise pravilno, ali ako se niko ne pravi pametan, nemoj ni ti.

A posto vidim da je bojic spomenuo nesto ligu prvaka, decko Real je bio 9 puta prvak Evrope, a koliko je bila Barcelona?? O prvanstvu Spanije mogu samo da kazem 3:1 (u zvezdicama na grbu).

Pozz

bojic

pre 16 godina

expert - nemoj da se brukas.Nisi ti nikakav expert.Da si rekao real da ce biti treci.Mozda bi ti i poverovao.A ovako ispadas smijesan

Steva

pre 16 godina

Fnatastican igrac i mislim da ce za godinu-dve biti najadekvatnija...cak i prava zamena za Beckhama, jednostavno mislim da je on pravi igrac za Real.

Steva

pre 16 godina

Kakva barca bre tebra...anri-30 godina,pa jel mislis da je Arsenal toliko propao kada bi prodavao ekstra igraca(koliko ga ti velicas za 24 miliona...u stvari ,da li bi ga uopste prodao),a uostalom ,svi smo videli proslu sezonu pa proceni sam...mislim da ti je vreme da pocnes da navijas za neki drugi klub.

Steva

pre 16 godina

A kako cujem ,dolazi nam i Van der Vaart...i onda nam dodje neki sanjar i kaze,he,barca je najjaca, barca je sampion...a prosle sezone kraj sa krajem nisu mogli da sastave kada su igrali protiv G A L A K T I K O S A,a nesto ih nisam zapazio ni protiv drugih timova. i jos nesto, dati 24 miliona za igraca koji ima 30 godina(Henry) je cista utopija.

Steva

pre 16 godina

A kako cujem ,dolazi nam i Van der Vaart...i onda nam dodje neki sanjar i kaze,he,barca je najjaca, barca je sampion...a prosle sezone kraj sa krajem nisu mogli da sastave kada su igrali protiv G A L A K T I K O S A,a nesto ih nisam zapazio ni protiv drugih timova. i jos nesto, dati 24 miliona za igraca koji ima 30 godina(Henry) je cista utopija.

Steva

pre 16 godina

Ortega ,ili kako ves,ispravi me ako gresim,ali to i nije bitno za samu sustinu,a sustina je da ti blage veze nemas kako o fudbalu tako i o filizofiji koju ocigledno gajis kako bi se nekome (sa zakrazljalim intelektom) ucinilo da si pametan. Kako kazes, mali Messi je sve to radio Ramosu pre dve godine,vec sledece godine(radi
se o prosloj sezoni ,Madridjani su ih rasturili i vec tu se vidi napredak ,a kako napredovanja igraca u Realu sve vise utima maha...stvarno nisam ziv sta ce se ove sezone desiti "Mocnoj Barci". Ali ,da se vratimo na temu ,jer ja nisam tu da dajem nikakvu prognozu ,vec da te malo spustim na zemlju jer ocigledno neko ko radi na ovom sajtu nije imao naocare pa nije ni video tvoje idiotsko izlaganje ili se to desilo usled smene na radnom mestu pa se slucajno provukao.

Shaft

pre 16 godina

@Ariel Ortega

Tvoje poetsko nadahnuce kada pricas o Barseloni mi je bas zanimljivo. Medjutim, nedostaje ti malo realnosti. Iako sam veliki navijac Reala, nije me bilo sramota da priznam kada je Barselona bila bolja. Prosle sezone Barselona nije osvojila nijedan trofej, i ti preko toga prelazis kao da se nije desilo. A tri godine ste naglasavali kako Real godinama ne moze da osvoji titulu. Umjesto tvojih nakicenih fraza, budi malo realniji i priznaj da je Barselona prosle sezone bila losija.

Pozdrav za sve Madridiste

bojic

pre 16 godina

Razbice vas MOCNA BARSA.U svakom pogledu BARSA je duplo jaca od propalog reala.A sto se tice robena i drentea.Od njih obadvojice zajedno je duplo bolji BARSIN DJOVANI DOS SANTOS.Samo je BARSA vise od kluba.

stefan

pre 16 godina

Drente je rodjen 1987.godine,i prodat je za 14 miliona.Zigic je stariji 7 godina.Uporedite ih...Koga biste pre uzeli?Drentea sa 20 godina za 14 miliona ili Zigica sa 27 godina za 20 miliona.Zigic je dobar igrac ali jednostavno ne vredi toliko.Drente je bolji od njega i duze ce trajati...

bojic

pre 16 godina

R E A L - Izgubiti od hanovera 3 - o.Stvarno je super. dragan - CELZI.Pa vi kad osvojite ligu prvaka tad prozivaj BARSU. A koliko je mocan tvoj celzi.Dovoljno govori da niste sposobni osvojiti super kup Engleske.Tvoj celzi je bio i ostace samo jedan prosjecan klub.Koji nikako ne moze da se poredi sa mocnom BARSOM

Ariel Ortega

pre 16 godina

Koliko je ko zaslepljen odredjenim stvarima lako je uociti. Neki zive u zabludi kada je rec o fudbalskom znanju. I upravo iz tog razloga ne mogu a da se ne zapitam kakva osoba treba da je neko pa da se potpise kao ‘expert’. O kakvoj se tu ekspertizi radi zaista mi nije jasn.. Siguran sam da nije u pitanju fudbalska. Nastup tako jedne osobe nedeljama unazad me podseca na kada je pre nekoliko godina Cassano izjavio sam za sebe kako je najbolji fudbaler na svetu. Koliko je imalo istine/kompetentnosti u toj izjavi kao i kakvu je karijeru isti potom napravio, imali smo prilike da se uverimo.

Postoji razlika izmedju prognoze i prognoze zasnovane na znanju i cinjenicama. Ovo prvo se zove lupetanje a ovo drugo kredibilna prognoza. Jasno je gde ‘izlaganje’, u kome se toboz obrazlaze kako ce Barca biti treca, pripada. Najblaze receno idiotizam koji moze biti odraz nekoliko stvari. Slabog poznavanja fudbala, skromne inteligencije i zavidnosti. Neretko i sva tri.

Srlja se iz jedne gluposti u drugu. Licno, favorit mi je ocena kako Barca ima nerezonsko shvatanje fudbala. U poslednjem ciklusu(od kako je kostur ove ekipe formiran), osvojili su dve Primere, dva druga mesta i Ligu Sampiona a pritom igrajuci napadacki i izuzetno atraktivno. Sve ovo uz igrace dovodjene po razumnoj ceni i politici da klub sam sebe mora da izdrzava sto konkretno znaci da ove sezone ce obrt biti za nekih 150mil veci a dug se sa 90mil smanjio na trenutnih 10-ak. Dakle imamo odlicne rezultate u kontinuitetu i razumnu finansijsku politiku kluba. Igra se u sistemu izuzetno teskom da se igra(4-3-3 i 3-4-3), napadacki i leprsavo. Imajuci sve ovo navedeno u vidu, postaje jasno o cemu se tu zapravo radi.

Sledeci biser je ocena kako ce Ronaldinho i Eto’o biti jos slabiji ove sezone. Svakako da nisu bili na njihovom nivou prosle sezone al treba se onda zapitati zasto je to tako. Eto’o je imao tesku povredu a Ronaldinho je bio umoran i izubijan i kao takav sposoban da pruzi 75% svojih mogucnosti. I pored toga, dao je 20ak golova i nosio ekipu u periodu kada su povredjeni bili i Messi i Eto’o(svakako 2 od 4 najvaznija igraca u ekipi). Dakle imali su jedan mali pad posle dve fantasticne sezone i onda je normalan sled dogadjaja da sada zdravi i odmorni se vrate na prethodni nivo. Ko je posmatrao pripremne meceve imao je prilike da se uveri koliko ce ‘losi’ biti ove sezone. Jedinu ‘slabost’ koju ima Ronaldinho je nesto slabija leva noga u odnosu na desnu a to smo znali jos od pre. To sto je bio van fizicke forme je nesto sasvim drugo i svako normalan bi trebao da je sposoban to da razume. Izgleda ne bas svako.

Jasno je da cemo I u sledecoj godini gledati istu pricu kada su Barcine utakmice u pitanju. Barcelona ce da napada(ovoga puta punom snagom i mnogo raznovrsnije) a ove druge ekipe ce da se ‘organizovano brane’ i igraju na kontre. To organizovano ima jedno drugo(pravo) ime i zove se bunker. A znamo kakve ekipe igraju bunker i koliki respect zasluzuju. Vrlo mali kao i osobe koje se zaludjuju jednim takvim sistemom igre. Jos jedan biser onda, Barci je u odbrani skripalo a Real slaze ‘ozbiljnu’ odbranu. Da nije tuzno, bilo bi smesno. Pa Barcelona je primila 7 golova manje od Reala igrajuci napadacki i bez dva bitna igraca nekoliko meseci. Koliko su pojedinci ozbiljni iz te nove odbrane Reala, mozda bi trebali da pitamo Ronaldinha sta misli o Ramosu posle onog slaloma na Bernabeu? Ili malog Messija o Cannavaru posle ona tri gola na Nou Kampu. A sva tri su dosla iz igre. Metzelder je najvise pojacao Borusiju svojim odlaskom. Raul je poslednju vrhunsku utakmicu odigrao pre tacno 5 godina a dobio sam informaciju da je zakupio proctor pored leve korner zastavice da bude sahranjen. Izjava da je Real ismejao Barcu prosle godine je odraz skromne inteligencije i ne treba je posebno komentarisati.

Dakle pojedinci znaju malo o fudbalu i onda ustvari i ne cudi sto se potpisuju kao ‘expert’ i slicno. Onaj/ona bojic(iako na priblizno istom intelektualnom nivou) bar koristi prezime. Pojedincima bi pametnije bilo da se posvete prognozi ali vremenskoj.

bojic

pre 16 godina

Ronaldinjo,Mesi,Eto o,Henry,Dos Santos vise da ne nabrajam.Ko to moze da zaustavi.Jadni ste realovci.Ima da vas BARSA razbije kao nikad.Ovu sezonu BARSA osvaja sve.Jedva cekam da sezona pocne

bojic

pre 16 godina

expert - meni samo nije jasno kakav si ti - expert - Pa cak da i neigraju njih cetvorica u prvoj postavi.bilo koji igrac od njih cetvorice moze sam da rijesi utakmicu.I OVAKO MOCNOJ BARSI predvidjas trece mjesto.Bas si mi ti neki - expert -Stvarno si smijesan.Brzo ce poceti sezona.Pa ces ti kao i mnogi vi sto pljujete po barsi poceti da jedete sve svoje rijeci.Kojima ste pljuvali BARSU.BARSA ima da samelje svakog svog protivnika.A posebno reala.

zwerko

pre 16 godina

Trebao je da ostane jos godinu u Fejenordu. On je mlad igrac i treba mu da igra a to je veliko pitanje u Realu. Pogotovo u ligi kao sto je spanska.

Shaft

pre 16 godina

Ono sto se prosle godine naziralo, sada dobija pravi oblik. Prosle sezone, Real je krenuo u podmladjivanje tima i osvojio titulu, sto je veliki uspjeh kod smjene generacija. Ove sezone nastavljaju sa istim poslom. Dovodjenje Drentea je pun pogodak. S obzirom da sam gledao par utakmica Reala od kada je Suster trener, mislim da ce se Drente odlicno uklopiti u viziju igre koju forsira Suster. Ocigledno je da ce Real ove godine da igra mnogo brze i ofanzivnije. Kao sto sam i ranije naglasavao, Serhio Ramos ce igrati po desnoj strani. Mladi Tores na lijevoj strani je solidan, ali je malo slabiji u napadu. Drente ce biti motor lijeve strane. Pored toga, momak moze da igra i lijevo krilo. Sinoc sam gledao Real protiv Belenensea. Ima dosta gresaka, ali mislim da ce posle odredjenog perioda uigravanja i uz dva pojacanja, ovaj tim Reala biti najeksplozivnija ekipa u Evropi. Posto se ocekuje dovodjenje Robena, ostaje otvoreno pitanje organizatora igre. Ja bih licno volio da dovedu Nasrija. Moram da kazem da mi se igra Balboe izuzetno dopada. Momak bi mogao biti otkrovenje sezone. Takodje, Saviola ce biti pravo pojacanje.
Nakon zadnjih poteza Realove uprave, ubjedjen sam da se Real ponovo vraca na vrh. Kalderon vuce prave poteze. Skoro je rekao da je smanjen prosjek godina Realovog tima za 5 godina. Definitivno se pravi tim za buducnost.

Pozdrav za sve Madridiste

Svetac

pre 16 godina

Ma moze Real da dovede 42 vrhunska igraca pa opet nista nece osvojiti!!!!1 Ali to nemenja cinjenicu da je Drente vrhunski mladi fudbaler i buducnost fudbala!!! Jos da predje iz Reala u Milan kao Sedorf(bez Intera) i postace jos bolji od njega!!!!!

bojic

pre 16 godina

expert - nemoj da se brukas.Nisi ti nikakav expert.Da si rekao real da ce biti treci.Mozda bi ti i poverovao.A ovako ispadas smijesan

dragan - Čelsi

pre 16 godina

Do suza znaju da me nasmeju ponekad komentari doticne osobe pod nadimkom bojic...Propali real - real šampion! Moćna barsa - ni jedan jedini trofej osvojila nije prošle sezone! I najjača od svih - dos santos duplo(!) bolji od drentea i robena zajedno!! Treba imat hrabrost za ovakav komentar!

R E A L

pre 16 godina

A na kom je to turniru barselona ucestvovala bojicu???
Real u ovom periodu ucestvuje na 3 turnira trenutno Tereza Herera. I super su! Kad vas neko pozove da igrate bilo koji pravi turnir javite se jer igrate samo sa nekim kinezima koji su za fudbal culi pre 15 godina.Zato se zna koji je najjaci klub:
R*E*A*L M*A*D*R*I*D!!!

kimi

pre 16 godina

Fantastican igrac koliko sam mogao da vidim.
Iskreno gledao sam ga samo na prvenstvu mladih ali me odusevio.
Mene i izgleda samo mene mali mnogo podseca na Ronaldinha kad krene u trk.
Kakav Davids mali je bolji tehnicar i bice sigurno veca zvezda od njega.
Ali opet to je Real. Unistili su mnogo igraca do sada.
Pa da vidimo i Sustera...

kimi

pre 16 godina

Bojicu svaki tvoj komentar predlazem za brisanje ali nijedan do sad nije uklonjen.
Zato ljudi uvedite i opciju iskulirajte komentar ili pocnite da brisete!!!

expert

pre 16 godina

@ (Ariel Ortega, 10. avgust 2007 22:35)

Da ne bi ulazio u dublju analizu tvog komentara, odgovarao na ocenu o mojoj inteligenciji i sl. sao cu ti postaviti jedno pitanje: Na osnovu cega si ti Ariel Ortega?

Nadam se da ti je sada jasno koju si glupost izvalio kada si komentarisao moj nick! :)

Za tebe isto kao i za bojica vazi....Na kraju sezone ocekujem iskrene cestitke ako barsa bude treca a Ronaldinjo i Eto losiji nego inace...Ako ne, ja cu priznati da sam pogresio!

Ako si covek prihvati!!!

Marko

pre 16 godina

Stefane, poredjenje Zigica i Drentea je kao da poredis toster za hleb i kosilicu za travu. Znaci veza sa vezom nemaju, osim sto su obojica vrhunski fudbaleri. Cak ni na slicnoj poziciji ne igraju. Sve cene za koje se proda igrac su realne, jer ih tako trziste odredjuje. Jeste da je vecinom splet okolnosti u pitanju, ali to je tako u zivotu sa vecinom stvari. Sve ostalo je prazna prica bez osnova i potrebe...

Inace Drente je igracina i verovatno u buducnosti jedan od najboljih svetskih fudbalera.

bojan

pre 16 godina

nema se sta vise dodati osim da su napravili odloican potez dovodjenjem ovog najboljeg mladog igraca proslog evropskog prvenstva za mlade mada je moje misljenje da je trebao da ostane jos koju godinu u fejenordu a ako jos dodje Roben to je pravi potez jer mislim da je to jedan od najboljih krila na svetu
ne navijam za real ali stvarno prave mocan tim
poz

Laffinho

pre 16 godina

Izuzetno pojacanje za sampiona Spanije. Podmladjivanje ekipe je vazno za normalno funkcionisanje i osvajanje trofeja!

A se tice "bojica", ljudi moji, mislim da se ne treba osvrtati za njegove jednostrane i uvek istovetne komentare. Da li je taj covek ikada ista pametno napisao u svojim komentarima...Gde bi nama bio kraj kad bi bez dubljih fudbalskih analiza stalno ponavljali "samo je taj i taj vise od kluba"?

A jos ne zna gramatiku.....

Bojan

pre 16 godina

@Street
Ma znaam, ali zar to nije postalo suludo? Voleo bi da vidim sistem NBA-a, sa limitiranim budzetima klubova. Mislim da bi bilo mnogo zanimljivije. Ali znam da je nazalost lobi ovih par velikih klubova prejak za to....

djole666

pre 16 godina

Mali promasi klub, da je bar presao kod komsija na Vicente Kalderon. Ovako velik klub kao sto je real stvarno nije za neiskusne igrace, brzo sagore, a drentheu je najvece iskustvo u karjeri bilo razbijanje nase mlade reprezentacije.

Makedonec&T*ga za jug

pre 16 godina

@Stefan Objavljeno je da Zigicev ugovor vredi 20 mil. evra ukupno sa 5 godisnjom platom Zigica.Malo mi je (cudan ugovor)cudna informacija,al imas je na ovom sajtu.

Dragan RMCF

pre 16 godina

Alo sine, kakva Barca, o cemu pricas? REAL je sampion, u proslom prvenstvu je ismejao CUVENU BARCU kao nikad do sad, celo prvenstvo je bila prva, a na kraju jezero od suza napravise... I REAL je, inace, ako znas ceo istorijat ova dva kluba u svakom statistickom parametru bolji od Barcelone, tako da bi mogao da se opustis malo... A DRENTHE je fantastican, ujeda na terenu, strasan potez uprave, jos Robben, i bice to strahovit REAL za sledecu sezonu... NAPRED MADRIDISTI!

Madridista Forever !!!

pre 16 godina

Sjajan potez uprave Reala.Ocigledno je da Real pravi ekipu na duze staze.Drente je ekstra igrac koji ima samo 20 godina i upravo ovaj tip igraca je hvalio Realu.Jos samo da stigne Roben i jedan organizator(Nasri ili Snajder) i Real ce imati ubitacan tim koji ce biti dobro izbalansiran na svakoj poziciji.Ovom timu treba dati samo malo vremena da se uigra jer mnogo je novih igraca.Suster forsira brzu napadacku igru po kojoj je Real uvijek bio prepoznatljiv i treba mu malo vremena da sklopi kockice.Prosjek godina ovoga tima je mala nesto iznad 24 godine sto je stvaro zapanjujuce.Ovo je sigurno najperspektivniji tim u Evropi.Pozdrav za sve Madridiste.Hala Madrid !!!

Makedonec&T*ga za jug

pre 16 godina

Pise se FALIO,Srbendo(izvinjavam se-MADRIDISTO)! Sedi jedan.Jedinica i za onog tvog ucitelja koga je drzava HRANILA(mozda sam trebao napisati RANILA).Sramota!!!

expert

pre 16 godina

Sjajno poacanje, mada mi i dalje nikako nije jasno zasto je oteran jedan od tri najbolja trenera na svetu i sigurno najbolji u poslednjih 20 godina! Real dobija svoj oblik polako i nadam se da Drente nece biti olako potrosen na mestu levog beka jer bi to bio greh prema tom koji moze mnogo vise da pruzi u ofanzivnijoj ulozi! Velika pojacanja su i Pepe i posebno Mecelder koji uz Kanavara i Ramosa prave ozbiljnu odbranu!

Na zalost, ne mogu da izdrzim a da ne prokomentarisem zaslepljenost neseg dragog forumasa bojica Barselonom!

Prijatelju, ko god da si i odakle god da si, pokusaj da skines amove sa ociju! Shvati da fudbal igra 11 igraca protiv 11 i da je odbrana jednako vazna kao i napad! Po meni su veca pojacanja Milito i Abidal nego Anri! Ne zato sto su bolji igraci nego zato sto je na toj poziciji skripalo prosle sezone! Barseloni nije bio problem da postigne gol ali joj je zato veliki problem bio da ne primi gol!

Postava o kojoj ti mastas sa 4 izrazito ofanzivna igraca je u modernom fudbalu neodrziva i rasprsila bi se pri prvom susretu sa organizovanom odbranom! Ocekuj tri u istoj postavi a cetiri jedinu od 80-og minuta kada Barsa gubi dva gola razlike!

Ne sekiraj se, verujem i ja da ce Barsa zadrzati svoje nerezonsko shvatanje fudbala i upamti moje reci da ce Ronaldinjo i Eto biti daleko losiji ove sezone nego prethodnih jer niko ne moze da drzi formu toliko dugo a Ronaldinjo je vec prosle sezone pokazao mnogo slabosti. Izmedju ostalog slabosti je pokazala i Barsa koja nije osvojila ni kup svoje ulice!

Prosle sezone sam odusevljen cinjenicom da ce Kapelo predvoditi Real u tranziciji iz
marketinskog u takmicarski klub svim srcem bio uz klub iz Madrida a ponajvise Kapela,Kanavara,Emersona,Bekama i naravno ikonu RAUL-a ali ove sezone ce moje simpatije biti podeljene izmedju madrida i Valensije! Ok naravno, srecan sam da je nek nas igrac presao u klub koji ce se boriti za titulu( Zamislite zvezdasi ovo prica Grobar).....ali presudno je to sto mi se cini da ce oni igrati ove sezone za moj ukus najdopadljiviji fudbal!

Ovim putem javno prognoziram Barseloni trece mesto i pored svih pojacanja jer im je okosnica tima prezasicena!

op

pre 16 godina

@Makedonec&T*ga za jug
posto ti MADRIDISTA nije odgovorio, ja cu.
Pravilno se pise HVALIO. Je l' se pise FALA ili HVALA??? Proveri kod svoje uciteljice sta je ispravno posto se ovde pravis pametan. Tacno je da mnogo ludi na ovom forumu ne pise pravilno, ali ako se niko ne pravi pametan, nemoj ni ti.

A posto vidim da je bojic spomenuo nesto ligu prvaka, decko Real je bio 9 puta prvak Evrope, a koliko je bila Barcelona?? O prvanstvu Spanije mogu samo da kazem 3:1 (u zvezdicama na grbu).

Pozz

R E A L

pre 16 godina

BOJICU: Od Hanovera jeste izgubili smo,ali to nije bio turnir...vidi se da veze nemas...To ti dosje isto kao kad je Klemente vodio nasu reprezentaciju u Bilbao da igramo sa nekakvom Baskijom koji nemaju veze sa fudbalom...a posto je on Baskijac logicno je da smo izgubili iako smo jaci od njih 1000puta.U svakom slucaju samo ti pricaj kako cete sve da osvojite jer to si pricao prosli put i nista ne osvojiste...xe,xe,xe...hvala bojicu sto vas opet malerises...R*E*A*L M*A*D*R*I*D S*I*E*M*P*R*E!!!

expert

pre 16 godina

Ja rekao da ce biti treci i stojim iza toga! Ako se ispostavi da nisam u pravu bicu dovoljno covek da to i priznam( Kao sto sam i do sada priznavao kada me neciji rezultati demantuju)!!! Ja priznajem samo rezultate a nikako price o drim timovima mocnim timovima i slicno! Kada budu dokazali na terenu ( ne u proslosti nego u sadasnjosti) onda moze da se kaze da su dobri! Dotle, moja prognoza ostaje! Iz razloga navedenih u mom prethodnom komentaru tvrdim da ce Barselona biti treca na tabeli na kraju sezone kao i da ce do sada uzdanice Barselone imati daleko slabiju sezonu od prethodnih!!! S' obzirom da jako zameram upravi reala teranje Kapela nadam se tituli Valensije!!! I onako mislim da ce se glavna borba za titulu odvijati izmedju Valensije i novog kluba Rojstona Drentea!!!

bojicu, a jel mozes ti meni nesto da obecas? Ako Barsa zaista bude treca da ces javno to i da mi priznas i cestitas kao covek?

Makedonec&T*ga za jug

pre 16 godina

@op Procitaj brate komentar br.36(2-3 red)i odgovori mi ko je u pravu.Ja sam sa HRANIO i RANIO hteo da ukazem kako jedno slovo menja sve.Mene uciteljica nije ucila srpski,al ga bolje znam od 70% na ovom forumu.

Steva

pre 16 godina

Fnatastican igrac i mislim da ce za godinu-dve biti najadekvatnija...cak i prava zamena za Beckhama, jednostavno mislim da je on pravi igrac za Real.

Steva

pre 16 godina

Kakva barca bre tebra...anri-30 godina,pa jel mislis da je Arsenal toliko propao kada bi prodavao ekstra igraca(koliko ga ti velicas za 24 miliona...u stvari ,da li bi ga uopste prodao),a uostalom ,svi smo videli proslu sezonu pa proceni sam...mislim da ti je vreme da pocnes da navijas za neki drugi klub.

Steva

pre 16 godina

A kako cujem ,dolazi nam i Van der Vaart...i onda nam dodje neki sanjar i kaze,he,barca je najjaca, barca je sampion...a prosle sezone kraj sa krajem nisu mogli da sastave kada su igrali protiv G A L A K T I K O S A,a nesto ih nisam zapazio ni protiv drugih timova. i jos nesto, dati 24 miliona za igraca koji ima 30 godina(Henry) je cista utopija.

Steva

pre 16 godina

A kako cujem ,dolazi nam i Van der Vaart...i onda nam dodje neki sanjar i kaze,he,barca je najjaca, barca je sampion...a prosle sezone kraj sa krajem nisu mogli da sastave kada su igrali protiv G A L A K T I K O S A,a nesto ih nisam zapazio ni protiv drugih timova. i jos nesto, dati 24 miliona za igraca koji ima 30 godina(Henry) je cista utopija.

Steva

pre 16 godina

Ortega ,ili kako ves,ispravi me ako gresim,ali to i nije bitno za samu sustinu,a sustina je da ti blage veze nemas kako o fudbalu tako i o filizofiji koju ocigledno gajis kako bi se nekome (sa zakrazljalim intelektom) ucinilo da si pametan. Kako kazes, mali Messi je sve to radio Ramosu pre dve godine,vec sledece godine(radi
se o prosloj sezoni ,Madridjani su ih rasturili i vec tu se vidi napredak ,a kako napredovanja igraca u Realu sve vise utima maha...stvarno nisam ziv sta ce se ove sezone desiti "Mocnoj Barci". Ali ,da se vratimo na temu ,jer ja nisam tu da dajem nikakvu prognozu ,vec da te malo spustim na zemlju jer ocigledno neko ko radi na ovom sajtu nije imao naocare pa nije ni video tvoje idiotsko izlaganje ili se to desilo usled smene na radnom mestu pa se slucajno provukao.

Shaft

pre 16 godina

@Ariel Ortega

Tvoje poetsko nadahnuce kada pricas o Barseloni mi je bas zanimljivo. Medjutim, nedostaje ti malo realnosti. Iako sam veliki navijac Reala, nije me bilo sramota da priznam kada je Barselona bila bolja. Prosle sezone Barselona nije osvojila nijedan trofej, i ti preko toga prelazis kao da se nije desilo. A tri godine ste naglasavali kako Real godinama ne moze da osvoji titulu. Umjesto tvojih nakicenih fraza, budi malo realniji i priznaj da je Barselona prosle sezone bila losija.

Pozdrav za sve Madridiste