Fudbal 82

Subota, 14.07.2007.

19:06

Hajduk iz Kule deklasirao Maribor

Hajduk iz Kule deklasirao Maribor IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

82 Komentari

Sortiraj po:

mihics

pre 16 godina

@ U komentaru 43 napisana je velika glupost jer ako mi Srbi ne verujemo u nas fudbal ko ce da veruje(Hrvati,Bosanci,Crnogorci)?
(delija, 15. jul 2007 15:51)

tachno, taj komentar i ostali slichni su chista glupost.. ali zato shto bez obzira na koliko klubova se dele ti bodovi oni nama ustvari nishta ne znache, sve dok i Zvezda i Partizan ne pochnu neshto da rade u Evropi!
s obzirom na jachinu ta nasha dva najveca kluba rezultati su im nikakvi!
hocemo odmah dva kluba u Ligi Shampiona a pojam nam je postao i Liga UEFA..
ne brinite se vi za Hajduk.. ne igraju chak ni na svom stadionu a opet neshto pokushavaju u Evropi.. proshle godine gotovo da su izbacili i jedan CSKA koji je za nas postao pojam..
na kraju krajeva, ako je s obzirom na stanje u nashem fudbalu cilj da imamo manje klubova u Evropi, a da oni budu kvalitetniji (Zvezda, Partizan) onda nek se ta Zvezda i taj Partizan potrude da urade neshto. a ne da moramo da chekamo na Hajduk iz Kule da nas odushevi nekim rezultatom u Evropi!

sve chestitke Hajduku. rezultati tog kluba u zadnjih 20 godina su ipak za respekt. da imaju budzhet kao Zvezda i Partizan ja mislim da bi vec odavno igrali u Ligi Shampiona..

Никола

pre 16 godina

@Маурицио
Румуни иамју три озбиљна тима,Стеауа,динамо,Рапид који играју у последње 2-3 године запажњну улогу,четвртфинале румунских пердставника Уефа купа,Стеауа у ЛШ.Ја бих волео када би наши представници барем то постигли.Немој погрешно да ме схватиш,ја тек ове сезоне очекујем неке резултате,првентствено од моје Звезде,којој из свег срца желим ЛШ,партизан тешко,војводина тешко.Да те подсетим Румунски клубови су приватизовани,имају богате власнике који не распродају цео тим сваке године.Једино вечити могу како-тако да се носе са чак и просечним европским екипама.
Поздрав
п.с.Израелци су имали два представника у ЛШ,али ипак Партизан кући губи од Петах-Тикве 5-2

Никола

pre 16 godina

@Маурицио
Ја нисам рекао да то није истина,али само делимичана.Не можемо реално очекивати у наредни 5-10 година два предтавника у ЛШ.Није нека разлика имати 5 или 4 представника,када само 2 играју какав такав фудбал.Важно је да играчи из Хајдука стичу искуство у јачим утакмицама,што ће појачати квалитет њиховик издања,а самим тим и искуство у Европи за неке будуће утакмице.
Искрено да ли мислиш да заслужујемо 2 места у квалификацијама за ЛШ.Објективно у нашој лиги се игра јако лош у свкаом смислу(техничком,тактичком...).Наши клубови се углавном концентришу на дефанзиву.На крају у сваком случају су нам обезбеђена 3 места у европским такмичењима,колико имају нпр.Казахстан,Молдавија.Тако да Звезда или Паризан могу без проблема проћи у завршни део квалификација па чак и лигашки део.
Поздрав

Marcus

pre 16 godina

@(Никола, 15. jul 2007 14:56)

To je tacno, ali nacionalni koeficijent takodje odredjuje koliko ces klubova i u kom takmicenju imati! Sto znaci da badava npr. Bajernu i 100 bodova, ako je cetvrti na tabeli, a iz nemacke lige idu tri u LS. Sto znaci da badava Partizanu sto ima (mnogo) vise bodova od Zvezde, kad je Zvezda sampion Srbije, a iz Srbije jedan ide u (kvalifikacije za) LS. Upravo se zbog toga mnogi bune, jer jedno 90% ljudi (ukljucujuci i mene) misli da je nas strateski interes - dva kluba u LS, a ne da imamo tri u kupu UEFA, od cega bar dva ispadnu odmah u kvalifikacijama. Eventualni plasman Hajduka u kup UEFA ce svakako biti dobra stvar za Kuljane, ali losa za srpski fudbal.

Никола

pre 16 godina

Многи причају како није добро за наш фудбал да Хајдук прође у Уефа куп.То су бесмислице,из разлога зато што сваки тим има свој коеф. који одређује да ли ће бити повлашћен или не у одрећеној рунди.Национални коефицијент одрећује из ког круга кваликфикација ћеш кренути да се такмичиш.Крајње је небитно да ли ће нпр. Звезда кренути из првог круга квалификација у колико ће бити повлашћена у све три рунде,и добијати лакше ривале.

sslazio

pre 16 godina

Znaci ovo je neverovatno, tipicno srpski! I pored fantasticne partije Hajduka (kakvu godinama nisam video), nadju se neki da imaju kritike! Sta sad treba FIORE po tebi? Da se Hajduk odmah predao? To bi kao manje stetilo srpskom fudbalu??? Hajduku su falila 2 kljucna igraca koji ce nadam se biti spremni za Leiriu, zbog cega verujem da i njih mogu proci! Kad su sa okrnjenim sastavom napunili jedan Maribor, koji je namucio Partizan i izbacio jedan Viljareal, zasto ne bi mogli i do KUPA UEFA?

Zao mi je sto utakmca nije igrana u Kuli jer bi uz prilicno jeftine ulaznice (300 din) umesto 300 bilo bar 3, 4 hiljade navijaca.

Ajde BEOGRADJANI, probudite se, dodjite za nedelju dana na Marakanu u sto vecem broju da pomognemo Hajduku i srpskom fudbalu!!!

misha

pre 16 godina

Hajduk je dokazao vredost !
Tisina, kriticari iz takozvanih fudbalskih centara Srbije(koji redovno pljuju Hajduk iz Kule).
Vasi klubovi mogu samo administrativno do super lige, a onda tamo ostaju sezonu ili dve.

GORAN

pre 16 godina

Svaka cast Hajduku,no srce me boli sto zahvaljujuci cudnim kriterijumima UEFE,a i ljudima iz saveza koji ako bi mogli celu ligu preselili u Beograd kako ne bi morali da putuju u tamo neki Krusevac,isl,ne mogu igrati na svom stadionu.
Ubedjen sam da bi mnogo lepsi ambijent na utakmici Hajduk-Leiria bio da se igra i Kuli jer bi stadion bio skoro pun , nego sto se se igrati na sablasno praznoj marakani pred mozda 100 ljudi.I klubi imao neke koristi od tog takmicenja.
Ovako imamo idiotsku situaciju da se sve evropske utakmice igraju na marakani ili ex JNA.

RAMMS+EIN

pre 16 godina

Pokazao je Hajduk još jednom da uprkos svim nedaćama, nedostacima i neizvesnostima koje su obavile ovaj klub poslednjih godina ume da bude najveći kada je to najpotrebnije i da pokaže svoje pravo lice. Posle ovakvog rezultata i što neko reče nezapamćenog kidanja jednog srpskog tima u Evropi više niko ni najmanje ne sme da posumnja u ovaj tim i više ne sme biti opravdanja za pružanje podrške "kulskom ponosu". Hajduk je i definitivno za klasu ispred svoje sredine.

Treba napomenuti da smo odigrali meč bez ključnih igrača Davidova i Pavićevića sa par prinudnih rešenja no izostanak Stanića se pokazao kao najveće pojačanje ovom timu. Siniša Radanović se na najbolji mogući način najverovatnije oprostio od belog dresa pošto bi uskoro trebao da postane član portugalskog Gimaraeša.

Što se samog herojskog podviga ovih momaka danas tiče-ušli su bojažljivo u meč u uvodnima minutima stvorena je po prilika na obe strane, da bi jedan izuzetan napad Radivojevića i Kozoša Vasiljević na izvanredan način krunisao golom.

Nastavilo se mudro, čekala se šansa i došla je-slobodan udarac iskosa sa desne strane, Hajdukovo dete Komazec na zaprepašćenje svih šutira direktno na gol i postiže predivan pogodak, kakav se zaista retko vidja na našim terenima.

Nisu beli stali, nastavili su mudro, istina pomalo bojažljivo u odbrani ali, kada je to najviše trebalo sevnule su Hajdukove kontre. Radanović iz dubine sjajno upošljava Komazeca koji zajedno sa Vasiljevićem i Perićem hita ka golu, izvlači Pridrigara asistira Periću koji loptu šalje praznu mrežu-3:0.

Ni to nam nije bilo dosta pa je Jova nastavio da pravi dar-mar po desnoj strani da bi posle jedne odlične akcije i šanse u 45. minutu izborio korner. Komazec isti odlično izvodi sjajno se na drugoj strani snalazi Radanović, koji glavom šalje loptu u slovenačku mrežu-4:0.

U drugom poluvremenu dosta šansi na obe strane, borbeni Kozoš izbacuje loptu dva puta sa gol-linije, Djuričić brani jednu situaciju jedan na jedan, da bi gostujuću sudbinu zapečatio mladi napadač, danas prinudno levo krilo Nikola Komazec sa bele tačke, posle očiglednog igranja rukom jednog Mariborovog štopera u sopstvenom šesnaestercu.

Ključan posao danas je pored Radivojevića obavio kapiten Bogić, koliko je samo lopti oduzeo, koliko je napada presekao, koliko je lopti distribuirao, koliko je akcija izdirigovao-igrač utakmice.

Dokazali su ovi momci konačno svoj puni potencijal i uprkos nedostatku klasičnog organizatora igre ostvarili iznenadjenje evropskih razmera, pokazali su da su zaista jedna od najboljih srpskih ekipa bez kojih se više ne sme praviti nijedna računica. Zapušili su usta svim kritičarima, osvetlali obraz majci Srbiji, još jednom proslavili ime Kule.

Sledeće subote očekujem mnogo veću podršku kako Kuljana tako i Beogradjana, damo li sve od sebe pašće još jedan gigant, pašće rodni klub Žoze Murinja-portugalska Leirija.

Beli, zaista je lepo biti Kuljanin zahvaljujući vama. Andjelko, Radane, Bulate, Fejsa, Savo, Jovo, Pika, Bogi, Koma, Pero, Vaske, Kozo, Dojka, Djuka, Habi mogu reći samo hvala ! ! !

fiore

pre 16 godina

@ marko sombor

MA NEEE! Ne samo ZVEZDA i PARTIZAN, oni tu i tamo uzmu neke bodove, nama ocajnicki trebaju bodovi od treceg i cetvrtog predstavnika. Zato i rekoh da od VOJVODINE najzad ocekujem to. Setite se koliko bodova su uzeli ti predstavnici (ZELEZNIK, HAJDUK, ZETA) mislim da je samo SARTID nesto malo vise od jednog boda uzeo.

@FS SRBIJA

STA RECI!!! PROVERI PA KRITIKUJ!!! Prosle godine FRANCUSKA je kao 4 na listi UEFA imala 6 predstavnika i to 3 LIGA SAMPIONA (2 direktno + 1 kvalif.) 3 KUP UEFA (direktno u 1 kolo) ali kolicnik im je bio 8 jer su imali i 2 pobednika (11 ih inace ima) INTER TOTO KUPA - MARSEJ I OKSER!!! 8 klubova je osvojilo 80 bodova podeljeno sa 8 klubova = 10.000. Imas mnogo dobrih sajtova, proveri!

fiore

pre 16 godina

SAD PROVERIH!!!! NIJEDAN KLUB OD 1992 sem PARTIZANA i CRVENE ZVEZDE NIJE POBEDIO NIKOGA OD 1 KOLA KUPA UEFA!!! Naravno ne racunam kvalifikacije, gde se broj osvojenih bodova deli! SARTID i OBILIC su odigrali 4 utakmice a NAPREDAK i VOJVODINA 2. U tih 12 utakmica skor je 0 4 8!!!! Ponavljam u kvalifikacijama je situacija bolja ali ne mnogo. Pored ova 4 kluba ucestvovali su jos OFK BGD, HAJDUK, BUDUCNOST (B.D.), ZELEZNIK i BECEJ. Skor tih 9 klubova u 34 utakmice je 14 - 8 - 12. Naravno nisam racunao "VECITE". Jos jedanput cestitke HAJDUKU i kada bi znao da ce se plasirati u LIGU KUPA UEFA bio bih mnogo srecan i navijao bi za njih svim srcem, ovako ne smem!!

Dejan

pre 16 godina

Tek smo počeli komšije.Samo vui pretite razbićete nas i to.Hajduk je počeo a sad će i drugi da prodaju petarde Hrvatima,Makedoncima;Albancima...

FS SRBIJE

pre 16 godina

Komentar i za Fiorea i za Kean-a.....
Ako Hajduk prodje i Portugalskog predstavnika i udje u Kup Uefa,nece se koeficijent deliti sa 5,vec ce i dalje ostati na broju 4.Iz prostog razloga sto na osnovu plasmana na celokupnoj rang listi mi imamo 4 predstavnika i SAMO je taj broj MERODAVAN kada je u pitanju deljenje koeficijenta.Tako da ako Hajduk prodje u sledece kolo,to moze da bude samo jedan PLUS,koji bi nam bio od koristi ako oni uspeju da ostvare neki uspeh u nastavku takmicenja!To je jos jedan u nizu od razloga postojanja Intertoto kupa....

Babin_zub

pre 16 godina

Jel ovo neka shala???Ja i dalje ne verujem,al ajde...ako je tako-cestitam i zelim im sve najbolje i protiv Leirije.Steta sto se mali Fejsa primio na sitnu lovu iz Meca,al to je na zalost realnost naseg fudbala,inace bi bili jos jachi.

E,a sad da odgovorim onom "Baci" iz Vojvodine...Ima burazeru da igrate jedinstvenu srpsku ligu,pa ako ste bolji ima da prodjete u prvu.Lupas gluposti,a u sport se razumes samo preko playstation-a.

marko-sombor

pre 16 godina

@ Baca

Znaci treba podeliti drugu ligu???
Pa ako udje neko iz Vojvodine uci ce neko i iz uze Srbije…
Samo bi onda imali dve druge lige sa 18 klubova pa bi igrala Prigrevica i slicna sela u drugoj ligi..
U sadasnoj drugoj ligi ima klubova iz Vojvodine a nisu se uspeli plasirati iznad Mladosti iz Lucana, Cukarickog i Napredka.. zato nisu ni usli. Ne vidim u cemu je problem

@ fiome

Koja logika, sta treba da idu samo Zvezda i Partizan??? Mi smo skupili poene da saljemo vise klubova i ne vidim zasto je problem da idu… kada izgubimo ici ce jedan manje i gotova prica…

I na kraju svaka cast Hajduku…

fiore

pre 16 godina

SRBIJA u ovoj sezoni brani 4,833 bodova iz sezone 2002/2003, u prevodu, potrebno je 20 bodova ove 4 ekipe da ostvare da bi zadrzali skoro isti broj bodova. Ako bude 5 ekipa morace da osvoje 24 - 25 bodova. U kvalifikacijama se za pobedu dobija 1 bod, za remi 1/2 boda. A od prvog kola EURO KUPOVA pobeda se racuna sa 2 boda (ne 3)plus bonus bodovi. Ja se raspisah bez veze verovatno to svi znate. POZDRAV!!!

Sone Zvornik

pre 16 godina

Fiore,valjda znas da od intertotot kupa ne dobijamo bodove jer se on ne racuna.Za vecinu si u pravu ali ajd da se nadamo sto boljem plasmanu svih klubova.Ja mislim da posle portugalaca,Hajduk ima jos jedno kolio mada nisam siguran.

Srba

pre 16 godina

Sta li vi filozofirate.
Kao za nas fudbal je lose sto su pobedili. Pa sta, trebali su da izgube. Svaki nas klub treba da pobedjuje kao oni pa ce onda biti bolji koef. nase lige.
Svaka cast Hajduci. Oduvajte i ove portugalce pa se vidimo u kupu uefa.

fiore

pre 16 godina

Znam "Sone Zvornik", od danasnje pobede HAJDUKA u broju bodova nema pomaka, naravno to vazi i za sledeci susret, ali eliminacijom LEIRIE samo dobijamo KOLICNIK 5 I NISTA VISE. Ma da su ostali FEJSA (sta bi snjim, uzgred)i RADANOVIC odnosno cela ekipa iz prosle godine mislim da bi bio veci optimista. A i ocekujem od VOJVODINE plasman u LIGU K.U.
uz uvek dobri PARTIZAN a mozda ove godine i ZVEZDU. U stvari samo mi BEZANIJA neuliva optimizam. Samo da pobede BESU i uz predhodne gorenavedene uspehe bice to super!

Roy Keane

pre 16 godina

Za neupucene: U Intertoto kupu se ne dobijaju bodovi!
Sto znaci da bi eventualni prolazak Hajduka u prvo kolo kupa UEFA bio stetan po nas fudbal. Osvojeni bodovi bi se delili sa 5, a posto sem Zvezde i Partizana niko ne osvaja bodove, eto nama daljeg nazadovanja...

Ipak svaka cast Kuljanima.

fiore

pre 16 godina

Nazalost ovo nije dobro za nas fudbal odnosno eventualni plasman HAJDUK-a u KUP UEFA ne bi se dobro odrazio na koeficijent nase lige. ZASTO? Nas veliki problem su ekipe koje idu u Evropu i tamo ne prodju ni prvo kolo a kao sto znate ukupan broj osvojenih bodova se deli sa brojem klubova, u nasem slucaju u zadnjih par godina je to broj 4. Pa prakticno sve sto osvoji PARTIZAN pa i ZVEZDA ostali pokvare. Ako Hajduk pobedi Portugalce nas kolicnik ce biti 5. Naravno ako bi neko od njih (Vojvodina, Bezanija i eventualno Hajduk)zabelezio neki veci uspeh (plasman u LIGU KUPA UEFA minimum)to bi vec bilo bolje (realno sem VOJVODINE preostali klubovi tesko da mogu ostvariti uspeh)
Proucavajuci zadnjih 15-ak godina EURO KUPOVE primetio sam da zemlje koje dobiju od UEFE gratis mesto za fer plej obicno lose prodju jer nemaju vise kvalitetnih ekipa. REZIME: PETI klub u euro kupovima je dobar samo ako vise njih zablista u protivnom moze da se pretvori u katastrofu i novi pad na listi. Uzgred cestitke Kuljanima ali protiv Portugalaca nek se smpremaju za prvenstvo a ne za kup uefa.

Ljilja

pre 16 godina

Ja sam utakmicu gledala uzivo. Maribor je imao nesto sansi, cak e jednom jedan hajduk izbacio loptu sa gol linije. Posle utakmice mi Dzomba rece da su oni i tamo trebali da pobede: promasili penal, imali dve stative ... U svakom slucaju Maribor je delovao, sto rece Dzomba, kao grupa gradjana.
Dobro Srbi pocese Evropu ove godine!

Realno

pre 16 godina

(Sone Zvornik, 14. jul 2007 19:21)


Brate ti za svaku vest dajes zlurade komentare.Dobro i sam znas da se dobijaju bodovi za svaku pobjedu u Evropi.Tako da nam je Hajduk dodao jos bodova cime se povecava koef. lige i nasi predstavnici ce pocinjati u 2. i 3. kolu evrokupove.Moja realna ocekivanja su da Zvezda udje u LS uz malo srece,Partizan sigurno u grupe UEFA,Vosa do 3. kola a Bezanija do 2.

ole

pre 16 godina

svaka cast ! samo da napomen da i ako prodju portugalce u trecem krugu intertoto kupa da idu u drugo kola kvalifikacija za kup uefa ali svejedno dobra vest za nas fudbal.

KULA_3

pre 16 godina

svaka cast momci!!ali ovo ipa nije neki uspeh!!ali ipak 5:0 je lep rezultat!!ocekivanje je najmanje 1.kolo Kup UEFA!
mislim da su sanse da prode HAJDUK u prvo kolo protiv portugalaca 60:40!!!
bice bolje!!SAMO NAPRED MOMCI!!
FK HAJDUK KULA!!!

Pozdrav iz Republike Srpske!!

Sone Zvornik

pre 16 godina

Za kup uefa ce biti tesko ali dok ima nade treba je "ganjati".Momci,imamo svoje brige pa nemojte ovde Zvezde i Partizana,ovo je njihov uspeh i nemojmo da mi sad izbijemo u prvi plan.Jos jednom,bravo Hajduci. Pozzz

Cenk_Akyol

pre 16 godina

Bravo za Kuljane,sad pravac Kup Uefa.
Srpski fudbal je daleko ispred fudbala ostalih ex-yu republika.
To pocinjemo i dokazivati.

Pozdrav celoj Srbiji od Srbina iz Hrvatske!!!

Aca

pre 16 godina

Prosle godine su naleteli na DZOMBU i ispali 119. minutu iz UEFA. Svaka cast za ovo i ako se ne uplase zbog neiskustva lako mog ici dalje. Bravo.

pfc

pre 16 godina

Bravo hajduci!
Tako treba, pa oni su skijasi, bre, ko im je rakao da igraju fudbal!
Sada se lepo pripremite za leiriju i uradite isto!
pardon, tamo ne smete da izgubite , mozda minimalno a onda kuci udarac maljem.
Bas lepo ste nas obradovali , sve ljubitelje fudbala u Srbiji.
Hocemo cetiri ekipe u Kupu UEFA!!!

Baca

pre 16 godina

Bravo za Hajduk. Jos jedan dokaz da Vojvodina zasluzuje da ima garantovano jednu ekipu koja bi ulazila u Prvu ligu svake godine, i da treba da se oformi druga liga grupa Vojvodina. Ovim sadasnjim sistemom se zatire Vojvodjanski fudbal koji je mnogo jaci od srbijanskog!

Vlada

pre 16 godina

Svaka cast! Mislim da Leirija nije mnogo jaca ekipa od Maribora i da bi Hajduk posle ovakvog meca morao u Kup Uefa! Inace ne volim ni ovaj klub, a jos manje mi je simpaticna uprava!

Sone Zvornik

pre 16 godina

Bravo Hajduci,tako se igra,jesam Zvezdas ali ste me bas obradovali.Sad je Srbija bitna iako ne dobijamo bodove od inter kupa mnogi su ponosni na vas.Posle 2:0 oni dobise petardu.Samo tako nastavite

Duca, Juca

pre 16 godina

Svaka cast Kuljani, to je dobra vest za srpski fudbal! Steta sto ne mogu da igraju evro meceve pred svojim navijacima!!! Zelim im srecu u nastavku takmicenja!!! Pozdrav za Nikolu Dzombu!

Baca

pre 16 godina

Bravo za Hajduk. Jos jedan dokaz da Vojvodina zasluzuje da ima garantovano jednu ekipu koja bi ulazila u Prvu ligu svake godine, i da treba da se oformi druga liga grupa Vojvodina. Ovim sadasnjim sistemom se zatire Vojvodjanski fudbal koji je mnogo jaci od srbijanskog!

fiore

pre 16 godina

Nazalost ovo nije dobro za nas fudbal odnosno eventualni plasman HAJDUK-a u KUP UEFA ne bi se dobro odrazio na koeficijent nase lige. ZASTO? Nas veliki problem su ekipe koje idu u Evropu i tamo ne prodju ni prvo kolo a kao sto znate ukupan broj osvojenih bodova se deli sa brojem klubova, u nasem slucaju u zadnjih par godina je to broj 4. Pa prakticno sve sto osvoji PARTIZAN pa i ZVEZDA ostali pokvare. Ako Hajduk pobedi Portugalce nas kolicnik ce biti 5. Naravno ako bi neko od njih (Vojvodina, Bezanija i eventualno Hajduk)zabelezio neki veci uspeh (plasman u LIGU KUPA UEFA minimum)to bi vec bilo bolje (realno sem VOJVODINE preostali klubovi tesko da mogu ostvariti uspeh)
Proucavajuci zadnjih 15-ak godina EURO KUPOVE primetio sam da zemlje koje dobiju od UEFE gratis mesto za fer plej obicno lose prodju jer nemaju vise kvalitetnih ekipa. REZIME: PETI klub u euro kupovima je dobar samo ako vise njih zablista u protivnom moze da se pretvori u katastrofu i novi pad na listi. Uzgred cestitke Kuljanima ali protiv Portugalaca nek se smpremaju za prvenstvo a ne za kup uefa.

Duca, Juca

pre 16 godina

Svaka cast Kuljani, to je dobra vest za srpski fudbal! Steta sto ne mogu da igraju evro meceve pred svojim navijacima!!! Zelim im srecu u nastavku takmicenja!!! Pozdrav za Nikolu Dzombu!

Sone Zvornik

pre 16 godina

Bravo Hajduci,tako se igra,jesam Zvezdas ali ste me bas obradovali.Sad je Srbija bitna iako ne dobijamo bodove od inter kupa mnogi su ponosni na vas.Posle 2:0 oni dobise petardu.Samo tako nastavite

Cenk_Akyol

pre 16 godina

Bravo za Kuljane,sad pravac Kup Uefa.
Srpski fudbal je daleko ispred fudbala ostalih ex-yu republika.
To pocinjemo i dokazivati.

Pozdrav celoj Srbiji od Srbina iz Hrvatske!!!

Vlada

pre 16 godina

Svaka cast! Mislim da Leirija nije mnogo jaca ekipa od Maribora i da bi Hajduk posle ovakvog meca morao u Kup Uefa! Inace ne volim ni ovaj klub, a jos manje mi je simpaticna uprava!

pfc

pre 16 godina

Bravo hajduci!
Tako treba, pa oni su skijasi, bre, ko im je rakao da igraju fudbal!
Sada se lepo pripremite za leiriju i uradite isto!
pardon, tamo ne smete da izgubite , mozda minimalno a onda kuci udarac maljem.
Bas lepo ste nas obradovali , sve ljubitelje fudbala u Srbiji.
Hocemo cetiri ekipe u Kupu UEFA!!!

KULA_3

pre 16 godina

svaka cast momci!!ali ovo ipa nije neki uspeh!!ali ipak 5:0 je lep rezultat!!ocekivanje je najmanje 1.kolo Kup UEFA!
mislim da su sanse da prode HAJDUK u prvo kolo protiv portugalaca 60:40!!!
bice bolje!!SAMO NAPRED MOMCI!!
FK HAJDUK KULA!!!

Pozdrav iz Republike Srpske!!

Babin_zub

pre 16 godina

Jel ovo neka shala???Ja i dalje ne verujem,al ajde...ako je tako-cestitam i zelim im sve najbolje i protiv Leirije.Steta sto se mali Fejsa primio na sitnu lovu iz Meca,al to je na zalost realnost naseg fudbala,inace bi bili jos jachi.

E,a sad da odgovorim onom "Baci" iz Vojvodine...Ima burazeru da igrate jedinstvenu srpsku ligu,pa ako ste bolji ima da prodjete u prvu.Lupas gluposti,a u sport se razumes samo preko playstation-a.

Ljilja

pre 16 godina

Ja sam utakmicu gledala uzivo. Maribor je imao nesto sansi, cak e jednom jedan hajduk izbacio loptu sa gol linije. Posle utakmice mi Dzomba rece da su oni i tamo trebali da pobede: promasili penal, imali dve stative ... U svakom slucaju Maribor je delovao, sto rece Dzomba, kao grupa gradjana.
Dobro Srbi pocese Evropu ove godine!

Srba

pre 16 godina

Sta li vi filozofirate.
Kao za nas fudbal je lose sto su pobedili. Pa sta, trebali su da izgube. Svaki nas klub treba da pobedjuje kao oni pa ce onda biti bolji koef. nase lige.
Svaka cast Hajduci. Oduvajte i ove portugalce pa se vidimo u kupu uefa.

Sone Zvornik

pre 16 godina

Za kup uefa ce biti tesko ali dok ima nade treba je "ganjati".Momci,imamo svoje brige pa nemojte ovde Zvezde i Partizana,ovo je njihov uspeh i nemojmo da mi sad izbijemo u prvi plan.Jos jednom,bravo Hajduci. Pozzz

FS SRBIJE

pre 16 godina

Komentar i za Fiorea i za Kean-a.....
Ako Hajduk prodje i Portugalskog predstavnika i udje u Kup Uefa,nece se koeficijent deliti sa 5,vec ce i dalje ostati na broju 4.Iz prostog razloga sto na osnovu plasmana na celokupnoj rang listi mi imamo 4 predstavnika i SAMO je taj broj MERODAVAN kada je u pitanju deljenje koeficijenta.Tako da ako Hajduk prodje u sledece kolo,to moze da bude samo jedan PLUS,koji bi nam bio od koristi ako oni uspeju da ostvare neki uspeh u nastavku takmicenja!To je jos jedan u nizu od razloga postojanja Intertoto kupa....

marko-sombor

pre 16 godina

@ Baca

Znaci treba podeliti drugu ligu???
Pa ako udje neko iz Vojvodine uci ce neko i iz uze Srbije…
Samo bi onda imali dve druge lige sa 18 klubova pa bi igrala Prigrevica i slicna sela u drugoj ligi..
U sadasnoj drugoj ligi ima klubova iz Vojvodine a nisu se uspeli plasirati iznad Mladosti iz Lucana, Cukarickog i Napredka.. zato nisu ni usli. Ne vidim u cemu je problem

@ fiome

Koja logika, sta treba da idu samo Zvezda i Partizan??? Mi smo skupili poene da saljemo vise klubova i ne vidim zasto je problem da idu… kada izgubimo ici ce jedan manje i gotova prica…

I na kraju svaka cast Hajduku…

RAMMS+EIN

pre 16 godina

Pokazao je Hajduk još jednom da uprkos svim nedaćama, nedostacima i neizvesnostima koje su obavile ovaj klub poslednjih godina ume da bude najveći kada je to najpotrebnije i da pokaže svoje pravo lice. Posle ovakvog rezultata i što neko reče nezapamćenog kidanja jednog srpskog tima u Evropi više niko ni najmanje ne sme da posumnja u ovaj tim i više ne sme biti opravdanja za pružanje podrške "kulskom ponosu". Hajduk je i definitivno za klasu ispred svoje sredine.

Treba napomenuti da smo odigrali meč bez ključnih igrača Davidova i Pavićevića sa par prinudnih rešenja no izostanak Stanića se pokazao kao najveće pojačanje ovom timu. Siniša Radanović se na najbolji mogući način najverovatnije oprostio od belog dresa pošto bi uskoro trebao da postane član portugalskog Gimaraeša.

Što se samog herojskog podviga ovih momaka danas tiče-ušli su bojažljivo u meč u uvodnima minutima stvorena je po prilika na obe strane, da bi jedan izuzetan napad Radivojevića i Kozoša Vasiljević na izvanredan način krunisao golom.

Nastavilo se mudro, čekala se šansa i došla je-slobodan udarac iskosa sa desne strane, Hajdukovo dete Komazec na zaprepašćenje svih šutira direktno na gol i postiže predivan pogodak, kakav se zaista retko vidja na našim terenima.

Nisu beli stali, nastavili su mudro, istina pomalo bojažljivo u odbrani ali, kada je to najviše trebalo sevnule su Hajdukove kontre. Radanović iz dubine sjajno upošljava Komazeca koji zajedno sa Vasiljevićem i Perićem hita ka golu, izvlači Pridrigara asistira Periću koji loptu šalje praznu mrežu-3:0.

Ni to nam nije bilo dosta pa je Jova nastavio da pravi dar-mar po desnoj strani da bi posle jedne odlične akcije i šanse u 45. minutu izborio korner. Komazec isti odlično izvodi sjajno se na drugoj strani snalazi Radanović, koji glavom šalje loptu u slovenačku mrežu-4:0.

U drugom poluvremenu dosta šansi na obe strane, borbeni Kozoš izbacuje loptu dva puta sa gol-linije, Djuričić brani jednu situaciju jedan na jedan, da bi gostujuću sudbinu zapečatio mladi napadač, danas prinudno levo krilo Nikola Komazec sa bele tačke, posle očiglednog igranja rukom jednog Mariborovog štopera u sopstvenom šesnaestercu.

Ključan posao danas je pored Radivojevića obavio kapiten Bogić, koliko je samo lopti oduzeo, koliko je napada presekao, koliko je lopti distribuirao, koliko je akcija izdirigovao-igrač utakmice.

Dokazali su ovi momci konačno svoj puni potencijal i uprkos nedostatku klasičnog organizatora igre ostvarili iznenadjenje evropskih razmera, pokazali su da su zaista jedna od najboljih srpskih ekipa bez kojih se više ne sme praviti nijedna računica. Zapušili su usta svim kritičarima, osvetlali obraz majci Srbiji, još jednom proslavili ime Kule.

Sledeće subote očekujem mnogo veću podršku kako Kuljana tako i Beogradjana, damo li sve od sebe pašće još jedan gigant, pašće rodni klub Žoze Murinja-portugalska Leirija.

Beli, zaista je lepo biti Kuljanin zahvaljujući vama. Andjelko, Radane, Bulate, Fejsa, Savo, Jovo, Pika, Bogi, Koma, Pero, Vaske, Kozo, Dojka, Djuka, Habi mogu reći samo hvala ! ! !

Realno

pre 16 godina

(Sone Zvornik, 14. jul 2007 19:21)


Brate ti za svaku vest dajes zlurade komentare.Dobro i sam znas da se dobijaju bodovi za svaku pobjedu u Evropi.Tako da nam je Hajduk dodao jos bodova cime se povecava koef. lige i nasi predstavnici ce pocinjati u 2. i 3. kolu evrokupove.Moja realna ocekivanja su da Zvezda udje u LS uz malo srece,Partizan sigurno u grupe UEFA,Vosa do 3. kola a Bezanija do 2.

Roy Keane

pre 16 godina

Za neupucene: U Intertoto kupu se ne dobijaju bodovi!
Sto znaci da bi eventualni prolazak Hajduka u prvo kolo kupa UEFA bio stetan po nas fudbal. Osvojeni bodovi bi se delili sa 5, a posto sem Zvezde i Partizana niko ne osvaja bodove, eto nama daljeg nazadovanja...

Ipak svaka cast Kuljanima.

Aca

pre 16 godina

Prosle godine su naleteli na DZOMBU i ispali 119. minutu iz UEFA. Svaka cast za ovo i ako se ne uplase zbog neiskustva lako mog ici dalje. Bravo.

sslazio

pre 16 godina

Znaci ovo je neverovatno, tipicno srpski! I pored fantasticne partije Hajduka (kakvu godinama nisam video), nadju se neki da imaju kritike! Sta sad treba FIORE po tebi? Da se Hajduk odmah predao? To bi kao manje stetilo srpskom fudbalu??? Hajduku su falila 2 kljucna igraca koji ce nadam se biti spremni za Leiriu, zbog cega verujem da i njih mogu proci! Kad su sa okrnjenim sastavom napunili jedan Maribor, koji je namucio Partizan i izbacio jedan Viljareal, zasto ne bi mogli i do KUPA UEFA?

Zao mi je sto utakmca nije igrana u Kuli jer bi uz prilicno jeftine ulaznice (300 din) umesto 300 bilo bar 3, 4 hiljade navijaca.

Ajde BEOGRADJANI, probudite se, dodjite za nedelju dana na Marakanu u sto vecem broju da pomognemo Hajduku i srpskom fudbalu!!!

ole

pre 16 godina

svaka cast ! samo da napomen da i ako prodju portugalce u trecem krugu intertoto kupa da idu u drugo kola kvalifikacija za kup uefa ali svejedno dobra vest za nas fudbal.

misha

pre 16 godina

Hajduk je dokazao vredost !
Tisina, kriticari iz takozvanih fudbalskih centara Srbije(koji redovno pljuju Hajduk iz Kule).
Vasi klubovi mogu samo administrativno do super lige, a onda tamo ostaju sezonu ili dve.

Sone Zvornik

pre 16 godina

Fiore,valjda znas da od intertotot kupa ne dobijamo bodove jer se on ne racuna.Za vecinu si u pravu ali ajd da se nadamo sto boljem plasmanu svih klubova.Ja mislim da posle portugalaca,Hajduk ima jos jedno kolio mada nisam siguran.

fiore

pre 16 godina

SRBIJA u ovoj sezoni brani 4,833 bodova iz sezone 2002/2003, u prevodu, potrebno je 20 bodova ove 4 ekipe da ostvare da bi zadrzali skoro isti broj bodova. Ako bude 5 ekipa morace da osvoje 24 - 25 bodova. U kvalifikacijama se za pobedu dobija 1 bod, za remi 1/2 boda. A od prvog kola EURO KUPOVA pobeda se racuna sa 2 boda (ne 3)plus bonus bodovi. Ja se raspisah bez veze verovatno to svi znate. POZDRAV!!!

mihics

pre 16 godina

@ U komentaru 43 napisana je velika glupost jer ako mi Srbi ne verujemo u nas fudbal ko ce da veruje(Hrvati,Bosanci,Crnogorci)?
(delija, 15. jul 2007 15:51)

tachno, taj komentar i ostali slichni su chista glupost.. ali zato shto bez obzira na koliko klubova se dele ti bodovi oni nama ustvari nishta ne znache, sve dok i Zvezda i Partizan ne pochnu neshto da rade u Evropi!
s obzirom na jachinu ta nasha dva najveca kluba rezultati su im nikakvi!
hocemo odmah dva kluba u Ligi Shampiona a pojam nam je postao i Liga UEFA..
ne brinite se vi za Hajduk.. ne igraju chak ni na svom stadionu a opet neshto pokushavaju u Evropi.. proshle godine gotovo da su izbacili i jedan CSKA koji je za nas postao pojam..
na kraju krajeva, ako je s obzirom na stanje u nashem fudbalu cilj da imamo manje klubova u Evropi, a da oni budu kvalitetniji (Zvezda, Partizan) onda nek se ta Zvezda i taj Partizan potrude da urade neshto. a ne da moramo da chekamo na Hajduk iz Kule da nas odushevi nekim rezultatom u Evropi!

sve chestitke Hajduku. rezultati tog kluba u zadnjih 20 godina su ipak za respekt. da imaju budzhet kao Zvezda i Partizan ja mislim da bi vec odavno igrali u Ligi Shampiona..

fiore

pre 16 godina

SAD PROVERIH!!!! NIJEDAN KLUB OD 1992 sem PARTIZANA i CRVENE ZVEZDE NIJE POBEDIO NIKOGA OD 1 KOLA KUPA UEFA!!! Naravno ne racunam kvalifikacije, gde se broj osvojenih bodova deli! SARTID i OBILIC su odigrali 4 utakmice a NAPREDAK i VOJVODINA 2. U tih 12 utakmica skor je 0 4 8!!!! Ponavljam u kvalifikacijama je situacija bolja ali ne mnogo. Pored ova 4 kluba ucestvovali su jos OFK BGD, HAJDUK, BUDUCNOST (B.D.), ZELEZNIK i BECEJ. Skor tih 9 klubova u 34 utakmice je 14 - 8 - 12. Naravno nisam racunao "VECITE". Jos jedanput cestitke HAJDUKU i kada bi znao da ce se plasirati u LIGU KUPA UEFA bio bih mnogo srecan i navijao bi za njih svim srcem, ovako ne smem!!

Dejan

pre 16 godina

Tek smo počeli komšije.Samo vui pretite razbićete nas i to.Hajduk je počeo a sad će i drugi da prodaju petarde Hrvatima,Makedoncima;Albancima...

GORAN

pre 16 godina

Svaka cast Hajduku,no srce me boli sto zahvaljujuci cudnim kriterijumima UEFE,a i ljudima iz saveza koji ako bi mogli celu ligu preselili u Beograd kako ne bi morali da putuju u tamo neki Krusevac,isl,ne mogu igrati na svom stadionu.
Ubedjen sam da bi mnogo lepsi ambijent na utakmici Hajduk-Leiria bio da se igra i Kuli jer bi stadion bio skoro pun , nego sto se se igrati na sablasno praznoj marakani pred mozda 100 ljudi.I klubi imao neke koristi od tog takmicenja.
Ovako imamo idiotsku situaciju da se sve evropske utakmice igraju na marakani ili ex JNA.

fiore

pre 16 godina

Znam "Sone Zvornik", od danasnje pobede HAJDUKA u broju bodova nema pomaka, naravno to vazi i za sledeci susret, ali eliminacijom LEIRIE samo dobijamo KOLICNIK 5 I NISTA VISE. Ma da su ostali FEJSA (sta bi snjim, uzgred)i RADANOVIC odnosno cela ekipa iz prosle godine mislim da bi bio veci optimista. A i ocekujem od VOJVODINE plasman u LIGU K.U.
uz uvek dobri PARTIZAN a mozda ove godine i ZVEZDU. U stvari samo mi BEZANIJA neuliva optimizam. Samo da pobede BESU i uz predhodne gorenavedene uspehe bice to super!

fiore

pre 16 godina

@ marko sombor

MA NEEE! Ne samo ZVEZDA i PARTIZAN, oni tu i tamo uzmu neke bodove, nama ocajnicki trebaju bodovi od treceg i cetvrtog predstavnika. Zato i rekoh da od VOJVODINE najzad ocekujem to. Setite se koliko bodova su uzeli ti predstavnici (ZELEZNIK, HAJDUK, ZETA) mislim da je samo SARTID nesto malo vise od jednog boda uzeo.

@FS SRBIJA

STA RECI!!! PROVERI PA KRITIKUJ!!! Prosle godine FRANCUSKA je kao 4 na listi UEFA imala 6 predstavnika i to 3 LIGA SAMPIONA (2 direktno + 1 kvalif.) 3 KUP UEFA (direktno u 1 kolo) ali kolicnik im je bio 8 jer su imali i 2 pobednika (11 ih inace ima) INTER TOTO KUPA - MARSEJ I OKSER!!! 8 klubova je osvojilo 80 bodova podeljeno sa 8 klubova = 10.000. Imas mnogo dobrih sajtova, proveri!

Никола

pre 16 godina

Многи причају како није добро за наш фудбал да Хајдук прође у Уефа куп.То су бесмислице,из разлога зато што сваки тим има свој коеф. који одређује да ли ће бити повлашћен или не у одрећеној рунди.Национални коефицијент одрећује из ког круга кваликфикација ћеш кренути да се такмичиш.Крајње је небитно да ли ће нпр. Звезда кренути из првог круга квалификација у колико ће бити повлашћена у све три рунде,и добијати лакше ривале.

Marcus

pre 16 godina

@(Никола, 15. jul 2007 14:56)

To je tacno, ali nacionalni koeficijent takodje odredjuje koliko ces klubova i u kom takmicenju imati! Sto znaci da badava npr. Bajernu i 100 bodova, ako je cetvrti na tabeli, a iz nemacke lige idu tri u LS. Sto znaci da badava Partizanu sto ima (mnogo) vise bodova od Zvezde, kad je Zvezda sampion Srbije, a iz Srbije jedan ide u (kvalifikacije za) LS. Upravo se zbog toga mnogi bune, jer jedno 90% ljudi (ukljucujuci i mene) misli da je nas strateski interes - dva kluba u LS, a ne da imamo tri u kupu UEFA, od cega bar dva ispadnu odmah u kvalifikacijama. Eventualni plasman Hajduka u kup UEFA ce svakako biti dobra stvar za Kuljane, ali losa za srpski fudbal.

Никола

pre 16 godina

@Маурицио
Ја нисам рекао да то није истина,али само делимичана.Не можемо реално очекивати у наредни 5-10 година два предтавника у ЛШ.Није нека разлика имати 5 или 4 представника,када само 2 играју какав такав фудбал.Важно је да играчи из Хајдука стичу искуство у јачим утакмицама,што ће појачати квалитет њиховик издања,а самим тим и искуство у Европи за неке будуће утакмице.
Искрено да ли мислиш да заслужујемо 2 места у квалификацијама за ЛШ.Објективно у нашој лиги се игра јако лош у свкаом смислу(техничком,тактичком...).Наши клубови се углавном концентришу на дефанзиву.На крају у сваком случају су нам обезбеђена 3 места у европским такмичењима,колико имају нпр.Казахстан,Молдавија.Тако да Звезда или Паризан могу без проблема проћи у завршни део квалификација па чак и лигашки део.
Поздрав

Никола

pre 16 godina

@Маурицио
Румуни иамју три озбиљна тима,Стеауа,динамо,Рапид који играју у последње 2-3 године запажњну улогу,четвртфинале румунских пердставника Уефа купа,Стеауа у ЛШ.Ја бих волео када би наши представници барем то постигли.Немој погрешно да ме схватиш,ја тек ове сезоне очекујем неке резултате,првентствено од моје Звезде,којој из свег срца желим ЛШ,партизан тешко,војводина тешко.Да те подсетим Румунски клубови су приватизовани,имају богате власнике који не распродају цео тим сваке године.Једино вечити могу како-тако да се носе са чак и просечним европским екипама.
Поздрав
п.с.Израелци су имали два представника у ЛШ,али ипак Партизан кући губи од Петах-Тикве 5-2

Baca

pre 16 godina

Bravo za Hajduk. Jos jedan dokaz da Vojvodina zasluzuje da ima garantovano jednu ekipu koja bi ulazila u Prvu ligu svake godine, i da treba da se oformi druga liga grupa Vojvodina. Ovim sadasnjim sistemom se zatire Vojvodjanski fudbal koji je mnogo jaci od srbijanskog!

fiore

pre 16 godina

Nazalost ovo nije dobro za nas fudbal odnosno eventualni plasman HAJDUK-a u KUP UEFA ne bi se dobro odrazio na koeficijent nase lige. ZASTO? Nas veliki problem su ekipe koje idu u Evropu i tamo ne prodju ni prvo kolo a kao sto znate ukupan broj osvojenih bodova se deli sa brojem klubova, u nasem slucaju u zadnjih par godina je to broj 4. Pa prakticno sve sto osvoji PARTIZAN pa i ZVEZDA ostali pokvare. Ako Hajduk pobedi Portugalce nas kolicnik ce biti 5. Naravno ako bi neko od njih (Vojvodina, Bezanija i eventualno Hajduk)zabelezio neki veci uspeh (plasman u LIGU KUPA UEFA minimum)to bi vec bilo bolje (realno sem VOJVODINE preostali klubovi tesko da mogu ostvariti uspeh)
Proucavajuci zadnjih 15-ak godina EURO KUPOVE primetio sam da zemlje koje dobiju od UEFE gratis mesto za fer plej obicno lose prodju jer nemaju vise kvalitetnih ekipa. REZIME: PETI klub u euro kupovima je dobar samo ako vise njih zablista u protivnom moze da se pretvori u katastrofu i novi pad na listi. Uzgred cestitke Kuljanima ali protiv Portugalaca nek se smpremaju za prvenstvo a ne za kup uefa.

Realno

pre 16 godina

(Sone Zvornik, 14. jul 2007 19:21)


Brate ti za svaku vest dajes zlurade komentare.Dobro i sam znas da se dobijaju bodovi za svaku pobjedu u Evropi.Tako da nam je Hajduk dodao jos bodova cime se povecava koef. lige i nasi predstavnici ce pocinjati u 2. i 3. kolu evrokupove.Moja realna ocekivanja su da Zvezda udje u LS uz malo srece,Partizan sigurno u grupe UEFA,Vosa do 3. kola a Bezanija do 2.

Roy Keane

pre 16 godina

Za neupucene: U Intertoto kupu se ne dobijaju bodovi!
Sto znaci da bi eventualni prolazak Hajduka u prvo kolo kupa UEFA bio stetan po nas fudbal. Osvojeni bodovi bi se delili sa 5, a posto sem Zvezde i Partizana niko ne osvaja bodove, eto nama daljeg nazadovanja...

Ipak svaka cast Kuljanima.

Vlada

pre 16 godina

Svaka cast! Mislim da Leirija nije mnogo jaca ekipa od Maribora i da bi Hajduk posle ovakvog meca morao u Kup Uefa! Inace ne volim ni ovaj klub, a jos manje mi je simpaticna uprava!

Duca, Juca

pre 16 godina

Svaka cast Kuljani, to je dobra vest za srpski fudbal! Steta sto ne mogu da igraju evro meceve pred svojim navijacima!!! Zelim im srecu u nastavku takmicenja!!! Pozdrav za Nikolu Dzombu!

Sone Zvornik

pre 16 godina

Bravo Hajduci,tako se igra,jesam Zvezdas ali ste me bas obradovali.Sad je Srbija bitna iako ne dobijamo bodove od inter kupa mnogi su ponosni na vas.Posle 2:0 oni dobise petardu.Samo tako nastavite

fiore

pre 16 godina

Znam "Sone Zvornik", od danasnje pobede HAJDUKA u broju bodova nema pomaka, naravno to vazi i za sledeci susret, ali eliminacijom LEIRIE samo dobijamo KOLICNIK 5 I NISTA VISE. Ma da su ostali FEJSA (sta bi snjim, uzgred)i RADANOVIC odnosno cela ekipa iz prosle godine mislim da bi bio veci optimista. A i ocekujem od VOJVODINE plasman u LIGU K.U.
uz uvek dobri PARTIZAN a mozda ove godine i ZVEZDU. U stvari samo mi BEZANIJA neuliva optimizam. Samo da pobede BESU i uz predhodne gorenavedene uspehe bice to super!

Babin_zub

pre 16 godina

Jel ovo neka shala???Ja i dalje ne verujem,al ajde...ako je tako-cestitam i zelim im sve najbolje i protiv Leirije.Steta sto se mali Fejsa primio na sitnu lovu iz Meca,al to je na zalost realnost naseg fudbala,inace bi bili jos jachi.

E,a sad da odgovorim onom "Baci" iz Vojvodine...Ima burazeru da igrate jedinstvenu srpsku ligu,pa ako ste bolji ima da prodjete u prvu.Lupas gluposti,a u sport se razumes samo preko playstation-a.

RAMMS+EIN

pre 16 godina

Pokazao je Hajduk još jednom da uprkos svim nedaćama, nedostacima i neizvesnostima koje su obavile ovaj klub poslednjih godina ume da bude najveći kada je to najpotrebnije i da pokaže svoje pravo lice. Posle ovakvog rezultata i što neko reče nezapamćenog kidanja jednog srpskog tima u Evropi više niko ni najmanje ne sme da posumnja u ovaj tim i više ne sme biti opravdanja za pružanje podrške "kulskom ponosu". Hajduk je i definitivno za klasu ispred svoje sredine.

Treba napomenuti da smo odigrali meč bez ključnih igrača Davidova i Pavićevića sa par prinudnih rešenja no izostanak Stanića se pokazao kao najveće pojačanje ovom timu. Siniša Radanović se na najbolji mogući način najverovatnije oprostio od belog dresa pošto bi uskoro trebao da postane član portugalskog Gimaraeša.

Što se samog herojskog podviga ovih momaka danas tiče-ušli su bojažljivo u meč u uvodnima minutima stvorena je po prilika na obe strane, da bi jedan izuzetan napad Radivojevića i Kozoša Vasiljević na izvanredan način krunisao golom.

Nastavilo se mudro, čekala se šansa i došla je-slobodan udarac iskosa sa desne strane, Hajdukovo dete Komazec na zaprepašćenje svih šutira direktno na gol i postiže predivan pogodak, kakav se zaista retko vidja na našim terenima.

Nisu beli stali, nastavili su mudro, istina pomalo bojažljivo u odbrani ali, kada je to najviše trebalo sevnule su Hajdukove kontre. Radanović iz dubine sjajno upošljava Komazeca koji zajedno sa Vasiljevićem i Perićem hita ka golu, izvlači Pridrigara asistira Periću koji loptu šalje praznu mrežu-3:0.

Ni to nam nije bilo dosta pa je Jova nastavio da pravi dar-mar po desnoj strani da bi posle jedne odlične akcije i šanse u 45. minutu izborio korner. Komazec isti odlično izvodi sjajno se na drugoj strani snalazi Radanović, koji glavom šalje loptu u slovenačku mrežu-4:0.

U drugom poluvremenu dosta šansi na obe strane, borbeni Kozoš izbacuje loptu dva puta sa gol-linije, Djuričić brani jednu situaciju jedan na jedan, da bi gostujuću sudbinu zapečatio mladi napadač, danas prinudno levo krilo Nikola Komazec sa bele tačke, posle očiglednog igranja rukom jednog Mariborovog štopera u sopstvenom šesnaestercu.

Ključan posao danas je pored Radivojevića obavio kapiten Bogić, koliko je samo lopti oduzeo, koliko je napada presekao, koliko je lopti distribuirao, koliko je akcija izdirigovao-igrač utakmice.

Dokazali su ovi momci konačno svoj puni potencijal i uprkos nedostatku klasičnog organizatora igre ostvarili iznenadjenje evropskih razmera, pokazali su da su zaista jedna od najboljih srpskih ekipa bez kojih se više ne sme praviti nijedna računica. Zapušili su usta svim kritičarima, osvetlali obraz majci Srbiji, još jednom proslavili ime Kule.

Sledeće subote očekujem mnogo veću podršku kako Kuljana tako i Beogradjana, damo li sve od sebe pašće još jedan gigant, pašće rodni klub Žoze Murinja-portugalska Leirija.

Beli, zaista je lepo biti Kuljanin zahvaljujući vama. Andjelko, Radane, Bulate, Fejsa, Savo, Jovo, Pika, Bogi, Koma, Pero, Vaske, Kozo, Dojka, Djuka, Habi mogu reći samo hvala ! ! !

mihics

pre 16 godina

@ U komentaru 43 napisana je velika glupost jer ako mi Srbi ne verujemo u nas fudbal ko ce da veruje(Hrvati,Bosanci,Crnogorci)?
(delija, 15. jul 2007 15:51)

tachno, taj komentar i ostali slichni su chista glupost.. ali zato shto bez obzira na koliko klubova se dele ti bodovi oni nama ustvari nishta ne znache, sve dok i Zvezda i Partizan ne pochnu neshto da rade u Evropi!
s obzirom na jachinu ta nasha dva najveca kluba rezultati su im nikakvi!
hocemo odmah dva kluba u Ligi Shampiona a pojam nam je postao i Liga UEFA..
ne brinite se vi za Hajduk.. ne igraju chak ni na svom stadionu a opet neshto pokushavaju u Evropi.. proshle godine gotovo da su izbacili i jedan CSKA koji je za nas postao pojam..
na kraju krajeva, ako je s obzirom na stanje u nashem fudbalu cilj da imamo manje klubova u Evropi, a da oni budu kvalitetniji (Zvezda, Partizan) onda nek se ta Zvezda i taj Partizan potrude da urade neshto. a ne da moramo da chekamo na Hajduk iz Kule da nas odushevi nekim rezultatom u Evropi!

sve chestitke Hajduku. rezultati tog kluba u zadnjih 20 godina su ipak za respekt. da imaju budzhet kao Zvezda i Partizan ja mislim da bi vec odavno igrali u Ligi Shampiona..

Sone Zvornik

pre 16 godina

Za kup uefa ce biti tesko ali dok ima nade treba je "ganjati".Momci,imamo svoje brige pa nemojte ovde Zvezde i Partizana,ovo je njihov uspeh i nemojmo da mi sad izbijemo u prvi plan.Jos jednom,bravo Hajduci. Pozzz

Cenk_Akyol

pre 16 godina

Bravo za Kuljane,sad pravac Kup Uefa.
Srpski fudbal je daleko ispred fudbala ostalih ex-yu republika.
To pocinjemo i dokazivati.

Pozdrav celoj Srbiji od Srbina iz Hrvatske!!!

FS SRBIJE

pre 16 godina

Komentar i za Fiorea i za Kean-a.....
Ako Hajduk prodje i Portugalskog predstavnika i udje u Kup Uefa,nece se koeficijent deliti sa 5,vec ce i dalje ostati na broju 4.Iz prostog razloga sto na osnovu plasmana na celokupnoj rang listi mi imamo 4 predstavnika i SAMO je taj broj MERODAVAN kada je u pitanju deljenje koeficijenta.Tako da ako Hajduk prodje u sledece kolo,to moze da bude samo jedan PLUS,koji bi nam bio od koristi ako oni uspeju da ostvare neki uspeh u nastavku takmicenja!To je jos jedan u nizu od razloga postojanja Intertoto kupa....

fiore

pre 16 godina

@ marko sombor

MA NEEE! Ne samo ZVEZDA i PARTIZAN, oni tu i tamo uzmu neke bodove, nama ocajnicki trebaju bodovi od treceg i cetvrtog predstavnika. Zato i rekoh da od VOJVODINE najzad ocekujem to. Setite se koliko bodova su uzeli ti predstavnici (ZELEZNIK, HAJDUK, ZETA) mislim da je samo SARTID nesto malo vise od jednog boda uzeo.

@FS SRBIJA

STA RECI!!! PROVERI PA KRITIKUJ!!! Prosle godine FRANCUSKA je kao 4 na listi UEFA imala 6 predstavnika i to 3 LIGA SAMPIONA (2 direktno + 1 kvalif.) 3 KUP UEFA (direktno u 1 kolo) ali kolicnik im je bio 8 jer su imali i 2 pobednika (11 ih inace ima) INTER TOTO KUPA - MARSEJ I OKSER!!! 8 klubova je osvojilo 80 bodova podeljeno sa 8 klubova = 10.000. Imas mnogo dobrih sajtova, proveri!

fiore

pre 16 godina

SAD PROVERIH!!!! NIJEDAN KLUB OD 1992 sem PARTIZANA i CRVENE ZVEZDE NIJE POBEDIO NIKOGA OD 1 KOLA KUPA UEFA!!! Naravno ne racunam kvalifikacije, gde se broj osvojenih bodova deli! SARTID i OBILIC su odigrali 4 utakmice a NAPREDAK i VOJVODINA 2. U tih 12 utakmica skor je 0 4 8!!!! Ponavljam u kvalifikacijama je situacija bolja ali ne mnogo. Pored ova 4 kluba ucestvovali su jos OFK BGD, HAJDUK, BUDUCNOST (B.D.), ZELEZNIK i BECEJ. Skor tih 9 klubova u 34 utakmice je 14 - 8 - 12. Naravno nisam racunao "VECITE". Jos jedanput cestitke HAJDUKU i kada bi znao da ce se plasirati u LIGU KUPA UEFA bio bih mnogo srecan i navijao bi za njih svim srcem, ovako ne smem!!

GORAN

pre 16 godina

Svaka cast Hajduku,no srce me boli sto zahvaljujuci cudnim kriterijumima UEFE,a i ljudima iz saveza koji ako bi mogli celu ligu preselili u Beograd kako ne bi morali da putuju u tamo neki Krusevac,isl,ne mogu igrati na svom stadionu.
Ubedjen sam da bi mnogo lepsi ambijent na utakmici Hajduk-Leiria bio da se igra i Kuli jer bi stadion bio skoro pun , nego sto se se igrati na sablasno praznoj marakani pred mozda 100 ljudi.I klubi imao neke koristi od tog takmicenja.
Ovako imamo idiotsku situaciju da se sve evropske utakmice igraju na marakani ili ex JNA.

pfc

pre 16 godina

Bravo hajduci!
Tako treba, pa oni su skijasi, bre, ko im je rakao da igraju fudbal!
Sada se lepo pripremite za leiriju i uradite isto!
pardon, tamo ne smete da izgubite , mozda minimalno a onda kuci udarac maljem.
Bas lepo ste nas obradovali , sve ljubitelje fudbala u Srbiji.
Hocemo cetiri ekipe u Kupu UEFA!!!

KULA_3

pre 16 godina

svaka cast momci!!ali ovo ipa nije neki uspeh!!ali ipak 5:0 je lep rezultat!!ocekivanje je najmanje 1.kolo Kup UEFA!
mislim da su sanse da prode HAJDUK u prvo kolo protiv portugalaca 60:40!!!
bice bolje!!SAMO NAPRED MOMCI!!
FK HAJDUK KULA!!!

Pozdrav iz Republike Srpske!!

ole

pre 16 godina

svaka cast ! samo da napomen da i ako prodju portugalce u trecem krugu intertoto kupa da idu u drugo kola kvalifikacija za kup uefa ali svejedno dobra vest za nas fudbal.

Aca

pre 16 godina

Prosle godine su naleteli na DZOMBU i ispali 119. minutu iz UEFA. Svaka cast za ovo i ako se ne uplase zbog neiskustva lako mog ici dalje. Bravo.

Ljilja

pre 16 godina

Ja sam utakmicu gledala uzivo. Maribor je imao nesto sansi, cak e jednom jedan hajduk izbacio loptu sa gol linije. Posle utakmice mi Dzomba rece da su oni i tamo trebali da pobede: promasili penal, imali dve stative ... U svakom slucaju Maribor je delovao, sto rece Dzomba, kao grupa gradjana.
Dobro Srbi pocese Evropu ove godine!

Sone Zvornik

pre 16 godina

Fiore,valjda znas da od intertotot kupa ne dobijamo bodove jer se on ne racuna.Za vecinu si u pravu ali ajd da se nadamo sto boljem plasmanu svih klubova.Ja mislim da posle portugalaca,Hajduk ima jos jedno kolio mada nisam siguran.

Srba

pre 16 godina

Sta li vi filozofirate.
Kao za nas fudbal je lose sto su pobedili. Pa sta, trebali su da izgube. Svaki nas klub treba da pobedjuje kao oni pa ce onda biti bolji koef. nase lige.
Svaka cast Hajduci. Oduvajte i ove portugalce pa se vidimo u kupu uefa.

fiore

pre 16 godina

SRBIJA u ovoj sezoni brani 4,833 bodova iz sezone 2002/2003, u prevodu, potrebno je 20 bodova ove 4 ekipe da ostvare da bi zadrzali skoro isti broj bodova. Ako bude 5 ekipa morace da osvoje 24 - 25 bodova. U kvalifikacijama se za pobedu dobija 1 bod, za remi 1/2 boda. A od prvog kola EURO KUPOVA pobeda se racuna sa 2 boda (ne 3)plus bonus bodovi. Ja se raspisah bez veze verovatno to svi znate. POZDRAV!!!

marko-sombor

pre 16 godina

@ Baca

Znaci treba podeliti drugu ligu???
Pa ako udje neko iz Vojvodine uci ce neko i iz uze Srbije…
Samo bi onda imali dve druge lige sa 18 klubova pa bi igrala Prigrevica i slicna sela u drugoj ligi..
U sadasnoj drugoj ligi ima klubova iz Vojvodine a nisu se uspeli plasirati iznad Mladosti iz Lucana, Cukarickog i Napredka.. zato nisu ni usli. Ne vidim u cemu je problem

@ fiome

Koja logika, sta treba da idu samo Zvezda i Partizan??? Mi smo skupili poene da saljemo vise klubova i ne vidim zasto je problem da idu… kada izgubimo ici ce jedan manje i gotova prica…

I na kraju svaka cast Hajduku…

Dejan

pre 16 godina

Tek smo počeli komšije.Samo vui pretite razbićete nas i to.Hajduk je počeo a sad će i drugi da prodaju petarde Hrvatima,Makedoncima;Albancima...

misha

pre 16 godina

Hajduk je dokazao vredost !
Tisina, kriticari iz takozvanih fudbalskih centara Srbije(koji redovno pljuju Hajduk iz Kule).
Vasi klubovi mogu samo administrativno do super lige, a onda tamo ostaju sezonu ili dve.

sslazio

pre 16 godina

Znaci ovo je neverovatno, tipicno srpski! I pored fantasticne partije Hajduka (kakvu godinama nisam video), nadju se neki da imaju kritike! Sta sad treba FIORE po tebi? Da se Hajduk odmah predao? To bi kao manje stetilo srpskom fudbalu??? Hajduku su falila 2 kljucna igraca koji ce nadam se biti spremni za Leiriu, zbog cega verujem da i njih mogu proci! Kad su sa okrnjenim sastavom napunili jedan Maribor, koji je namucio Partizan i izbacio jedan Viljareal, zasto ne bi mogli i do KUPA UEFA?

Zao mi je sto utakmca nije igrana u Kuli jer bi uz prilicno jeftine ulaznice (300 din) umesto 300 bilo bar 3, 4 hiljade navijaca.

Ajde BEOGRADJANI, probudite se, dodjite za nedelju dana na Marakanu u sto vecem broju da pomognemo Hajduku i srpskom fudbalu!!!

Никола

pre 16 godina

Многи причају како није добро за наш фудбал да Хајдук прође у Уефа куп.То су бесмислице,из разлога зато што сваки тим има свој коеф. који одређује да ли ће бити повлашћен или не у одрећеној рунди.Национални коефицијент одрећује из ког круга кваликфикација ћеш кренути да се такмичиш.Крајње је небитно да ли ће нпр. Звезда кренути из првог круга квалификација у колико ће бити повлашћена у све три рунде,и добијати лакше ривале.

Marcus

pre 16 godina

@(Никола, 15. jul 2007 14:56)

To je tacno, ali nacionalni koeficijent takodje odredjuje koliko ces klubova i u kom takmicenju imati! Sto znaci da badava npr. Bajernu i 100 bodova, ako je cetvrti na tabeli, a iz nemacke lige idu tri u LS. Sto znaci da badava Partizanu sto ima (mnogo) vise bodova od Zvezde, kad je Zvezda sampion Srbije, a iz Srbije jedan ide u (kvalifikacije za) LS. Upravo se zbog toga mnogi bune, jer jedno 90% ljudi (ukljucujuci i mene) misli da je nas strateski interes - dva kluba u LS, a ne da imamo tri u kupu UEFA, od cega bar dva ispadnu odmah u kvalifikacijama. Eventualni plasman Hajduka u kup UEFA ce svakako biti dobra stvar za Kuljane, ali losa za srpski fudbal.

Никола

pre 16 godina

@Маурицио
Ја нисам рекао да то није истина,али само делимичана.Не можемо реално очекивати у наредни 5-10 година два предтавника у ЛШ.Није нека разлика имати 5 или 4 представника,када само 2 играју какав такав фудбал.Важно је да играчи из Хајдука стичу искуство у јачим утакмицама,што ће појачати квалитет њиховик издања,а самим тим и искуство у Европи за неке будуће утакмице.
Искрено да ли мислиш да заслужујемо 2 места у квалификацијама за ЛШ.Објективно у нашој лиги се игра јако лош у свкаом смислу(техничком,тактичком...).Наши клубови се углавном концентришу на дефанзиву.На крају у сваком случају су нам обезбеђена 3 места у европским такмичењима,колико имају нпр.Казахстан,Молдавија.Тако да Звезда или Паризан могу без проблема проћи у завршни део квалификација па чак и лигашки део.
Поздрав

Никола

pre 16 godina

@Маурицио
Румуни иамју три озбиљна тима,Стеауа,динамо,Рапид који играју у последње 2-3 године запажњну улогу,четвртфинале румунских пердставника Уефа купа,Стеауа у ЛШ.Ја бих волео када би наши представници барем то постигли.Немој погрешно да ме схватиш,ја тек ове сезоне очекујем неке резултате,првентствено од моје Звезде,којој из свег срца желим ЛШ,партизан тешко,војводина тешко.Да те подсетим Румунски клубови су приватизовани,имају богате власнике који не распродају цео тим сваке године.Једино вечити могу како-тако да се носе са чак и просечним европским екипама.
Поздрав
п.с.Израелци су имали два представника у ЛШ,али ипак Партизан кући губи од Петах-Тикве 5-2