Tenis 40

Petak, 22.06.2007.

13:32

Dobar žreb u Vimbldonu za naše

Dobar žreb u Vimbldonu za naše IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

Dejan

pre 16 godina

Za Novaka je dobro što u polufinalu ida na Nadala. Međutim na putu do polufinala imaće teške protivnike: u trećem kolu Karlović ili Volandri, u osmini finala Kanjas ili Hjuit, a u četvrtfinalu Bagdatis, Davidenko, Nalbandijan ili Monako.

IvanaJ

pre 16 godina

Samo da znate: Čakvetadze vodi protiv Jelene 5:0 u Istbornu.Ne bi trebalo nju olako prevideti i reći da će biti šetnja do polufinala.

Pozdrav za Rvata, svaki put pred GS, s nestrpljenjem očekujem analizu.

@MALLENA@

pre 16 godina

Ljudi,posavetovala bih vas da se ne zanosite mnogo sto se tice Novakovog nastupa na "WIMBLDONU"!Vi vec uveliko prognozirate Novaka u POLUFINALU,FINALU!Cekajte,decko prvo mora do toga da stigne!Neznam da li je onaj Novakov poraz na proslom turniru bio takticki ili nesto slicno...ali ako tako bude igrao i na "WIMBLDONU",nemojte previse od njega da ocekujete i nemojte se cuditi ako (ne daj Boze)izgubi pre cetvrtfinala!!!A ako rano ispadne izgubice silne poene posto je prosle godine stigao do 4.kola!!!Tako da bih mu preporucila da se skoncentrise i ozbiljno se pripremi za ovaj veliki turnir!TAKODJE ZELIM SRECU ANI,JECI,ZIKIJU,TIPSI I BOZOLJCU!!!

brala

pre 16 godina

Novaku bi najtezi mec mogao da bude protiv Ive Karlovica koji je u izuzetnoj formi. Ovaj 210 cm visok teniser je danas imao neverovatnih 97% osvojenih poena na svoj servis protiv 2. nosioca [Tursunov] na turniru u Notingemu

Ženevljanin

pre 16 godina

Žreb je teško mogao da bude bolji. Đoković u prva dva kola ima lake protivnike (a mogao je da izvuče nekog Tipsarevića ili Del Potra). Karlović je opasan i u dobroj formi, slažem se, ali čovek je na poslednja dva Vimbldona ispadao u drugom kolu a životni mu je uspeh 4. kolo! S druge strane Novak može da se sretne sa ubedljivo najjačim Rodžerom tek u finalu. Za Tipsarevića valjda ne treba objašnjavati da je i u prvom i drugom kolu izvukao igrače koje realno treba da pobedi. Gonsales? E pa - u trećem kolu nama slabih ili prosečnih! A mislim da Janko ipak može da ga dobije.
Jelena je TREĆA na svetu, pa bi morala da dođe do Žisten ili Serene,to jest, ako uspe da pobedi Čakvetadze. Ana je u suprotnom delu žreba - što je u principu dobro jer ostavlja mogućnost srpskog finala.:-) Plus - Moresmo nije u najboljoj formi a Kuznjecovu i Šarapovu je već pobeđivala.
A ako se ne slažemo da li žreb lak ili težak, valjda ćemo se složiti da nikakav žreb nije dovoljno lak ako se igra loše ni preterano težak ako se igra dobro.:-)

milosh

pre 16 godina

Kakvi dobar zreb,ljudi!Pa Ana ispada od Petrove 100%,a i da je prodje tu su Vaidisova i Morezmo.Losa je na travi,a Nole ide na Karlovica,koji na travi odlicno igra,i posle na Hjuita koji je setite se,osvajao Vimbldon a i u odlicnoj je formi.Ako divnim cudom uspe nekako da prodje ovu dvojicu,mislim da lagano moze do finala.Jedino JJ moze nestovise da uradi,jer na travi igra sjajno,i bolja je od Enanove!!!

GoranSD

pre 16 godina

Ne znam šta da kažem.Teško?Lako?
Pa ovo je GS.Zna se ko je dobar na travi i to je to.Uz malo sreće svi mogu daleko ali..
Jelena bi trebalo da stisne protiv Safarove ali ponavljam ovo je GS i ne očekujem probleme.Gledao sam Enan i igra odlično na travi i moraće nešto gadno da se promeni u Jeleninoj glavi da bi je prošla.A možda ipak prođe Serena...
Ani neće biti lako i stvarno ne znam šta da očekujem.Tu su Petrova pa Vaidisova ili Morezmo pa...Mnogo teže nego na RG.Videćemo..
Novak?Enigma na travi jer je brzo ispao.Ipak verujem da će biti dobar kao i na ostalim podlogama,čvrst a onda ni Karlović ni Hjuit nisu problem.Sa Nadalom bi bilo lakše nego u Parizu a da li dovoljno lakše,videćemeo.
Sve u svemu ne očekujem neka velika iznenađenja na ovom Vimbldonu.Možda neki zalutali četvrtfinalist kao Andrejev ili Novak prošle godine i ništa više.

asa

pre 16 godina

Velika stvar da je Nadal prosle godine stigao do finala kad je do tog istog finala igrao protiv samo jednog igraca iz top 20,znaci ostalo je trubaaaaa...

voja

pre 16 godina

Kako je dobar zreb - meni nije jasno?! Ne ocekujem ja da Nole i ostali do finala igraju samo sa nekim laki luzerima, ali ovo nije nimalo lak zreb. Jedino sto mi se cini da je Nole sam birao protivnika u polufinalu - izabrao bi svakako Nadala, pre nego Rodju i Rodika. Eto, to je olaksavajuca okolnost. Ali treba doci do polufinala.
Nemojte da preterujete i da forsirate pricu o finalima. Nema smisla, iako mi svi to zelimo. Nije imperativ, isto kao sto Morezmo, Vilijams, Vaidisova, Hjuit, Karlovic - ne zvuce kao laki protivnici.
Gospodin @vakarev nije mnogo pogresio, a vi ste svi (veoma)osetljivi na Nadala. Ako dobro pamtim, Nadal je samo jednom (prosle godine), prosao drugo-trece kolo.

Petar

pre 16 godina

@vakarev
Nadal je prosle godine igrao finale Wimbledona. Proveri pa onda javljaj.
@???
Ima 32 nosioca, oni su rasporedjeni tako da su 1. i 2. na razlicitim stranama zreba, i ne mogu se sastati pre finala. Tako je jos rasporedjuej ostalih 30 nosioca, tako da na svakoj bude po 16. I nosioci se ne mogu sastati pre 3. kola. Oni koji nisu medju nosiocima, imaju isti status i nije bitno da li je neko 40. ili 140. na listi. Oni ne nosioci koji imaju srece, ne dobiju nosioca u prvom kolu. Tipsa je imao tu srecu. Tako da neko ko je prvi igrac zreba, moze da dobije 35. Igraca na svetu, a moze se desiti da 90. igra sa 190.

Jeca moze puno, mozda i da osvoji. Pokazala je da je jos jaca na travi nego na saljaci. A Ana, sve zavisi od njene glave i servisa, koji stalno varira.

Svaka cast Karlovicu, ali Nole ga lagano dobija. Zivi bila pa videli. Ako uopste i dodje do 3. kola. On jeste fantastican igrac na travi, ali ne moze lako da se nosi sa igracima koji imaju puno jakih meceva. Jednostavno, ti igraci vec imaju iskustvo da svakom igracu nadju mane i da ih slome. Karlovic ih zbog svoje visine svakako ima. Neka najpre prodje Hjuita, pa onda da se prica o mecu sa Djokovicem.
Steta samo sto nema Ancica, mislim da bi on jedini od Hrvata mogao daleko. Ali zelim mu da se oporavi brzo i da pokaze sl. godine koliko zna. Ljubicic je u padu.

Uros

pre 16 godina

Ne znam sta je ovde Noletu lagano u zrebu posto ide na Karlovica, koji je jedan od najnezgodnijih igraca na ovoj podlozi vec u trecem kolu.Karlovic je inace pre 2 godine izbacio u prvom kolu tada favorita Hewitt-a...

zarko

pre 16 godina

Neverovatno je da na poslednja cetiri turnira na kojima je Jelena igrala sa Enanovom svaki put upadne u njenu polovinu. Ustvari, da budem precizan nije "neverovatno" vec vrlo malo verovatno (svega jedna sesnaestina verovatnoce). Ostatak zreba bio joj je naklonjen, ali Jelena toliko dobro igra da koga god da joj izvuku osim Enanove i eventualno Sarapove i Ivanoviceve, komentar ce biti "dobar zreb".

Sa druge strane, Novak je imao srece da je postavljen za cetvrtog nosioca, pa Federera. Nadala i Rodicka izbegava do polufinala, ali mislim da nece biti lako ni protiv Hewita ni protiv Davidenka, pre potencijalnog meca sa Nadalom koji je po mom misljenju mnogo opasniji na travi nego sto se misli.

Ana ce na Petrovu najverovatnije u osmini, a zatim verovatno na pobednicu meca Mauresmo-Vaidisova. Hm... ne bas tako lak put, do potencijalnog polufinala sa Sharapovom.

Moze li Rolan-Garosovic da dobije mladjeg brata Wimbl-donovica???

Alek

pre 16 godina

@rvat

samo se ti opusti i gledaj kako Nole i Jelena dizu trofej u finalu, od vas komsija naravno ocekujem punu podrsku sa nase tenisere, tolike godine smo bili zajedno red je da se "volimo" i dalje :D

luka c.

pre 16 godina

a koje gluposti ljudi pišu, ovaj da upravo gleda ždrijeb pa sve krivo gleda, ovaj da je Nadal truba na travi a on prošlogodišnji finalist.
uglavnom Ljubo nemože preko Roddicka u 1/4finale - realnost.
A Federer na Del Potra pa Safina pa Tursunova pa polufinale sa Roddickom(finale prije finala),težak ždrijeb ako ne kiksa finale se netreba igrat bez obzira ko mu došao taj nema šanse.
e Nole 1. i 2. kolo šetnjica( mada bi se mali Amer mogao nešto junačit ali ništa od toga)pa 3. kolo na Karla nikako dobar ždrijeb (objektivno 50%-50%)pa ako prođe na Hewitta (opet 50-50) e i ako to prođe to bi bilo malo iznenađanje a onda ga niko nemože ni okrznuti do finala ni Nadal ni niko to je realno. ono sto je sigurno je da se Hewitt jutros usrao u gaće kad je vidio Karlovica u svom djalu ždrijeba (ko nezna neka pogleda prijašnje mećeve ove dvojice)
steta za Marija neka se samo oporavi, zadnji igrac koji je dobio Fed na travi davne 2002. sa 18. god. u tri ćista seta- savršenstvo igre na travi.
P.S.
Goranov Wimbledon je na jednom američkom portalu proglašen za naj trenutak u povijesti All England Cluba. Goran za sva vremena

WTATP lista

pre 16 godina

Zelim da pohvalim sportsku redakciju b92 sto zadnjih meseci upadljivo vise poklanja paznje tenisu, ali moram da iskritikujem ovaj konkretni tekst kao prilicno neozbiljan. Tri od cetri nasih ucesnika u pojedinacnoj konkurenciji su u najpovlascenijoj grupi od prvih osam nosilaca i naravno da u prvom kolu moraju da imaju protivnike daleko ispod njihovog nivoa, a ovaj tekst se ogranicio samo na to (zagarantovano lako) kolo i na osnovu njega izveo generalizovanu ocenu.

Prvo kolo je bilo najzanimljivije za Janka Tipsarevica koji jedini od nasih nije nosilac jer je mogao odmah da naleti na nekog od najjacih svetskih tenisera i posto se to nije dogodilo za njega mozemo samo na osnovu toga da tvrdimo da je dobro prosao na zrebu.

Kada je rec o Djokovicu, zreb mu je dobar, ali se takav zreb i ocekuje od povlastenog 4og nosioca. U prva dva kola imace problema samo ako ih sam izmisli (kao na Rolan Garosu), a u trecem ima lakog kosturasa (specijalistu za sljaku), ali je problem sto ce umesto njega verovatno igrati protiv super servera Karlovica pa ce ipak morati da se potrudi, jer je doticnog uvek tesko brejknuti na ovoj podlozi. U osmini finala kljucni mec sa oporavljenim Hjuitom i ako to prodje i finale mu nece biti daleko. Kao sto smo u Parizu znali da u cetvrtfinalu nece igrati protiv Rodika iako su bili u istom delu zreba, tako i ovde u Londonu sa velikom sigurnoscu znamo da nece igrati protiv na travi veoma loseg Davidenka (ocekujem Nalbadijana ili Bagdatisa). U polufinalu verovatno Nadal (mozda Berdih ili Juznji), a u eventualnom finalu naravno Federer.

Jelena ima lep put do polufinala, ali fakticki u svakom kolu (osim prvog) ima nagaznu minu i morace da igra maksimalno u svakom. U drugom igra protiv Sonesi koja je na travi mozda trenutno najnezgodnija protivnica od svih koje nisu bile nosioci, a u trecem kolu Jelena ide na Cehinju Safarovu koja cele sezone najbolje igra protiv najboljih (pobedila Enan, Morezmo dva puta...), dok je u osmini finala ceka bivsa sampionka Martina Hingis za koju niko ne zna koliko je dobro oporavljena od povrede zbog koje nije igrala u zadnje vreme. U polufinalu opet ide kao u Parizu na bolju izmedju Enan i S.Vilijams.

Ana Ivanovic ima jako lak put do osmine finala, a mozda je i tu ceka lak posao protiv Petrove koja je zvucno ime, ali zadnjih meseci nikako da se oporavi od povreda (i danas je predala svoj mec). U cetvrtfinalu je ceka jos uvek aktuelna sampionka Morezmo koja je odlicno zapocela i ovogodisnju sezonu na travi (sutra igra finale Istburna sa Enan do kojeg je dosla bez izgubljenog seta). Ako to prezivi u polufinalu bi je cekala Sarapova ili starija Vilijams.

znanje-imanje

pre 16 godina

Žreb je povoljan samo za devojke.

Nole ima 4 uzastopne mine i s obzirom da je bio 4.vrti mogao je samo gore da prođe da je dobio još i Mahuta u 1. kolu. Već u 2om ide na Delića koji je talentovan, pogotovu za brze podloge. Pošto se nije mnogo zamarao sa šljakom dolazi maksimalno spreman za brzu podlogu. U tom meču nema šta da izgubi a imaće pored teniskog i onaj drugi motiv do neba. Karlović, kome je teško oduzeti servis i na 0-40, je verovatan u trećem. Najzad, u četvrtom, opet najgori od mogućih protivnika (seed 12-16). Hewitt je wimbldonski pobednik, lokalni ljubimac, iskusan, u odličnoj je formi i ovo mu je ključna šansa da bilo šta uradi u drugoj polovini svoje karijere.
Zaista, solidan bedak. Ako ovo preživi šanse su mu velike i u četvrt i u polufinalu, tim pre što dotle očekujem da i Davidenko i Nadal ispadnu.

Janko ako prođe prvo kolo treba da pobedi dalje: Kohlschreibera, igrača u veliko usponu, pa Gonzalesa, pa Blakea, da bi stigao do Federera...

I Zimonjić je loše prošao. Dobili su sve anglo-atletske parove, najbolje za travu a najteže za Santoroa. Ako i odmaknu čekaju ih neprijatni česi (setite se Pariza). Nisu izbegli ni u četvrtfinalu Damm-Paesa ni u poolufinalu nepobedive, pogotovu na travi, braću Bryan...

Ne razumem komentare da je žreb bio povoljan ali ni "realiste" da je bio nepovoljan za devojke.
Jelena bar ima sreću da će pre nje Serenom Vilijams morati da se bavi Enan. Osim Safarove njoj je otvoren put ka polufinalu.
Anin žreb je idealan do kraja. Nađa Petrova je pod velikim pritiskom da najzad nešto uradi a van forme je. Morezmo je dugo u povredama i van forme, verovatno je Vaidishova veća opasnost. Kuznjecova i Šarapova imaju dosta mina pre međusobnog obračuna.

loco_pajdoman

pre 16 godina

...trava je trava...dobro reche neki prethodnik......bice gusto.....nadam se da ce djokovic da peva karaoke ...jelena da djuska uz trofej....a zimonjic da kulira....ajmo jaffa keksi....

Dimitrije, Bg

pre 16 godina

Svi pisu razlicito... Saznajte pouzdano kostur zreba, pa onda saljite komentare.
@vakarev Rafael Nadal je prosle godine igrao u FINALU Vimbldona.

vakarev

pre 16 godina

Ljudi, spustite malo lopticu. Wimbledon i trava su nepredvidivi. Uzmite primer Nadala koji nikad nije stigao ni do 1/4 finala. Bice i ove godine puno iznenadjenja. Na Wibledonu ucestvuje 128 igraca koji su svetski krem u ovom trenutku i ako bilo ko od nasih dodje do polufinala bice OGROMAN uspeh. Sve preko toga je FENOMENALNO. Zreb je dobar ali trava je trava.... Sve najbolje zelim nasim ambasadorima i hvala im sto su uopste na Vimbldonu (cak PETORO) pa evo sa nestrpljenjem cekamo i sam zreb. A s obzirom na njihove godine ima vremena da ih gledamo i finalu. Mozda vec narednog leta...

Filip

pre 16 godina

Vimbldon je nas, vreme je da neko od nasih osvoji titulu na Grand Slam-u. Jankoviceva je najbliza, a Djokovic moze u finale, mada ni Anu ne treba otpisivati. Samo napred, do pobede!

Dida

pre 16 godina

Ne znam kako je za Noleta dobar zreb kad u 3. kolu igra najverovatnije sa Karlovicem mislim da mu je to najtezi protivnik do finala.

dule

pre 16 godina

ODGOVOR ZA _PITAM SE PITAM_Ana je CZINK pobedila 2 puta u Kanberi 2005 godine jer je Ana tada igrala kvalifikacije i u kvalifikacijama je pobedila Czink i plasirala se u glavni turnir da bi Czink takodje kasnije kao lucky louser usla u glavni turnir i na kraju veoma neocekivano i cudno njih dve(ANA I CZINK)su se sastale u finalu i Ana je opet pobedila i osvojila svoj prvi WTA turnir u karijeri.
Sto se tice zreba Jelena opet u 1/2 sa Henin.__-?cudno ?1i3 nosioci igraju medjusobno u polufinalu

Ivan

pre 16 godina

Uopste ne vidim kako je to lak zreb, al ajde...
Jelena mozda stvarno ima najlaksi posao, ali joj nimalo nece biti lako protiv Safarove koja ima odlican servis i kojoj odgovara travnata podloga...
Ana nije mogla gore proci, dok Nole vec u 2. kolu igra protiv Karlovica koji rastura sa servisom i koji je po meni veliki favorit u tom mecu...
Sve u svemu po meni zreb uopste nije bio naklonjen nasim teniserima, ali to je samo moje misljenje, za par dana cemo videti sta je prava istina...

Rvat

pre 16 godina

Ja na 30-i nešto Celzijusa na rivi sidim s prijom, gledam što Slobodnu, što neku koku (valjda Čehinju, Poljakinju..šta li) kako se makla ispod tende i prži se na suncu, mislim sad će poćet cvrćat, kad li mi prijo reče «e sad je ždrijeb u Wimbledonu». A ja pijuckam sokić, gledam onu koku (a i ćeto dobra) kad će procvrćat, gledam kako van prži sunac, vatan ono malo bave i ne miče mi se, pa to ti je. Ali kako moja šefica, nekad simpatična, a sad samo slovenka, kaže: «prvo posao» ili neke slične nemaštovite, pače u ovom trenu i nerazumne slogane, to i meni nema druge, ćao sokić, ćao još uvijek ne-reš-pečena kokice, ćao ladovino, pravac kući, uviđaj se mora napraviti do 16.00 h, kad starta i to na HTV1, u punom smislu riječi «le spectacle»: BATTLE AT THE NERETVA RIVER!
Elem, sad smo na licu mjesta i gledamo žene:
Prvi dojam: Ipak Ivanovićka. Za ženiti.

I gle, pazi prva Ožegović! Alal vera!
Uvik sam se pita jeli Srebotnik spada u ovu rubriku. Da ne izgleda onako šunjavo...
Janković – nekako više nezgodan nego težak ždrijeb. Drugo kolo neugodna na bržim podlogama (trenutno dobra i na sporim) Shaug...itd, pa Safarova, Peer, pa je teško dalje predvidjeti. Protivnici, sve jedno drugom do uva, sve se može proći, pa makar i osvojila zadnji turnir na travi, pa makar svojim rezultatima stalno pobijala moje prosudbe glede njenih ograničenih mogućnosti, ipak ne virujem da može dogurati do Henin. Ona na travi u polufinalu. S onim servisom. Pojeo bih svoju trenersku ili bilo koju diplomu. Da je imam.
Ivanović – I da je slovenka bila bi zastupljena u ovim studijama. Zašto – zna se! A nema joj većeg komplimenta. Zašto – zna se. Ispočetka su ove-one i kontam da do slučaja Mauresmo (ili Vaidisova) u quateru nema tu šta... Pardon, Petrova bi mogla, ali da li njen tenis ove godine.. Dalje, uvijek kontam da Ana može svakog i svagdje, ali bogme, može i obrnuto, što je prilično zorno pokazala Hantcuhova. Dakle može neki debakl, a bogme može i finale. E, biti Mario Ančić...
Kostanić-Tošić – dva loša dobiše od Miloša. Ma ko taj bio.
I to je sve za ovaj sektor.

Muškarci i oni koji bi se htjeli za to izdavati:
Tipso – ovaj ždrijeb je idalna prilika da pokaže u koju kategoriju gore-spomenute dvojbe on spada. I nikakvih opravdanja tu nema.
Ljuba – U trećem kolu će ga stisnuti Stepanek. U četvrtom Roddick i adio Mare... A nebi tako trebalo biti.

Karlo – u trećem kolu na Đoksija. Podatak za neznalice: Do sada vodi 1:0.
Đoksi – u trećem kolu na Karla. Pa ipak kroz nekakve tie-breakove dalje. I još dalje. Teško protiv Hewitt-a. Još dalje... Sad ili bilo kad kasnije!
Ćilić – pokazao se ko svi Rvati da je rođen na travi. Koliko ih ima samo ovdje u Šibeniku. A nestašica trave...
I nema više.
I nema Marija.
I kako će onda Ana.
Dakle četa, ne tako mala, ali odabrana. Očekujem puno. Posebno s Rvatske strane. Di naravno ubrajam i Đoksija. A kad je vidim, automatsi i Anu.

I naravno, svima čestitam Dan antifašizma! A sad majka svih bitaka. Na HTV 1 !!!

arpad

pre 16 godina

Prvo čestitka, pošto ste u vesti pravilno napisali ime protivnice Ane Ivanović. Onaj na Eurosportu uporno govori Čink. Drugo za Pitam se pitam: Ana i Cink su igrale kvaliikacije u Kanberi 2005. Ana je pobedila a Cink je prošla kao laki luzer a otom su obe stigle do finala i Ana je onovo pobedila.

Slobo

pre 16 godina

Najbolje je prosla Jelena koja ima otvoren put do polufinala.Moguci ozbiljniji protivnik u 4om kolu su Bartoli-Peer a u 1/4 finalu Cakvatadze-Hingis.U 1/2 finalu opet sa Henan ili S Wiliams.Novak bi u 4om kolu isao na Hewita i nalazi se u Nadalovoj polovini zreba.Ana je u drugoj polovini zreba i ne moze se sastati s Jelenom do finala a u 1/4 finalu ide na Moresmo.i u 1/2 finalu na Sarapovu ili V Viliams.

VRACARAC

pre 16 godina

Ukratko sa zvanicnog sajta-Djokovic ima otvoren put do polufinala sa Nadalom,moguci protivnici su Karlovic,Hjuit,Bagdatis,Davidenko.Jelena moze tek u finalu na Enan,ili Serenu koje su u istom delu zreba.Ana je u cetvrtini kostura sa Morezmo.Jako povoljan zreb,ocekujem od Novaka i Jelene finale-puno srece svima.

SRKKI RS

pre 16 godina

Sad sam gledao žrijeb odličan je ako ne bude iznenađenja Noletu je finale zagarantovano(najteži protivnik Hjuit u polufinalu).Jelena ima Henan u polufinalu a vrijeme je više da je dobije.Ana do polufinala nema ozbiljnijeg protivnika(Morezmo u četvrtfinalu ali mislim da to neće biti problem) u polufinalu Šarapova(to će biti teško pošto joj je forma u uzlaznoj putanji poslije povrede a i mnogo je opasnija na travi nego na šljaci).Što se Janka tiče ako prođe drugo kolo gdje ga čeka Kohlschreiber može daleko možda i do četvrtfinala gdje ga čeka Federer(dalje je u domenu naučne fantastike pošto mislim da Švicarca niko ne može dobiti ove godine na Wimbldonu).U dublu sigurno četvrtfinale za Zikija a dalje ko zna možda i do kraja.Dakle najmanje jedno finale tri polufinala i svi ostaju do četvrtfinala.Prognoza:definitivno srpski turnir(uspjeh na RG će biti ponovljen a nadam se i nadmašen).

Struchnjak

pre 16 godina

Povoljan u prvom kolu, sto je naravno i normalno sobzirom na njihov plasman na rang listi! Sto nije napisano ko je u kom delu zreba za kasnijie, skim moze da se sretnu u eventualnom polufinalu...

???

pre 16 godina

Novak Djoković igraće sa 46. igračom sveta????
A Janko Tipsarević (62) igraće sa 105. igračem sveta.
p.s. NE RAZUMEM KAKO BOLJI IGRAČ ima težjeg protivnika nego slabiji igrači

Srđan

pre 16 godina

Ukratko: JJ bez većih problema ulazi u 1/2 finale, gde je čeka pobednica meča Enan-S.Wilijams.

Ana već u 3. kolu ide Na Petrovu, u 1/8 finala na Vaidisovu, ev. 1/4 finale Morezmo. Vrlo vrlo teško za Anu.
Đoković: U 1/8 finala Hjuit, ev. 1/4 finala Davidenko, ev. 1/2 finale Nadal. Rodik i Federer su u drugom delu žreba.
Sve u svemu, JJ će se prošetati do 1/2 finala, a posle je sve moguće. Novak i Jelena.. Bar 1/4 finale, nadam se !?

Srđan

pre 16 godina

Ukratko: JJ bez većih problema ulazi u 1/2 finale, gde je čeka pobednica meča Enan-S.Wilijams.

Ana već u 3. kolu ide Na Petrovu, u 1/8 finala na Vaidisovu, ev. 1/4 finale Morezmo. Vrlo vrlo teško za Anu.
Đoković: U 1/8 finala Hjuit, ev. 1/4 finala Davidenko, ev. 1/2 finale Nadal. Rodik i Federer su u drugom delu žreba.
Sve u svemu, JJ će se prošetati do 1/2 finala, a posle je sve moguće. Novak i Jelena.. Bar 1/4 finale, nadam se !?

Rvat

pre 16 godina

Ja na 30-i nešto Celzijusa na rivi sidim s prijom, gledam što Slobodnu, što neku koku (valjda Čehinju, Poljakinju..šta li) kako se makla ispod tende i prži se na suncu, mislim sad će poćet cvrćat, kad li mi prijo reče «e sad je ždrijeb u Wimbledonu». A ja pijuckam sokić, gledam onu koku (a i ćeto dobra) kad će procvrćat, gledam kako van prži sunac, vatan ono malo bave i ne miče mi se, pa to ti je. Ali kako moja šefica, nekad simpatična, a sad samo slovenka, kaže: «prvo posao» ili neke slične nemaštovite, pače u ovom trenu i nerazumne slogane, to i meni nema druge, ćao sokić, ćao još uvijek ne-reš-pečena kokice, ćao ladovino, pravac kući, uviđaj se mora napraviti do 16.00 h, kad starta i to na HTV1, u punom smislu riječi «le spectacle»: BATTLE AT THE NERETVA RIVER!
Elem, sad smo na licu mjesta i gledamo žene:
Prvi dojam: Ipak Ivanovićka. Za ženiti.

I gle, pazi prva Ožegović! Alal vera!
Uvik sam se pita jeli Srebotnik spada u ovu rubriku. Da ne izgleda onako šunjavo...
Janković – nekako više nezgodan nego težak ždrijeb. Drugo kolo neugodna na bržim podlogama (trenutno dobra i na sporim) Shaug...itd, pa Safarova, Peer, pa je teško dalje predvidjeti. Protivnici, sve jedno drugom do uva, sve se može proći, pa makar i osvojila zadnji turnir na travi, pa makar svojim rezultatima stalno pobijala moje prosudbe glede njenih ograničenih mogućnosti, ipak ne virujem da može dogurati do Henin. Ona na travi u polufinalu. S onim servisom. Pojeo bih svoju trenersku ili bilo koju diplomu. Da je imam.
Ivanović – I da je slovenka bila bi zastupljena u ovim studijama. Zašto – zna se! A nema joj većeg komplimenta. Zašto – zna se. Ispočetka su ove-one i kontam da do slučaja Mauresmo (ili Vaidisova) u quateru nema tu šta... Pardon, Petrova bi mogla, ali da li njen tenis ove godine.. Dalje, uvijek kontam da Ana može svakog i svagdje, ali bogme, može i obrnuto, što je prilično zorno pokazala Hantcuhova. Dakle može neki debakl, a bogme može i finale. E, biti Mario Ančić...
Kostanić-Tošić – dva loša dobiše od Miloša. Ma ko taj bio.
I to je sve za ovaj sektor.

Muškarci i oni koji bi se htjeli za to izdavati:
Tipso – ovaj ždrijeb je idalna prilika da pokaže u koju kategoriju gore-spomenute dvojbe on spada. I nikakvih opravdanja tu nema.
Ljuba – U trećem kolu će ga stisnuti Stepanek. U četvrtom Roddick i adio Mare... A nebi tako trebalo biti.

Karlo – u trećem kolu na Đoksija. Podatak za neznalice: Do sada vodi 1:0.
Đoksi – u trećem kolu na Karla. Pa ipak kroz nekakve tie-breakove dalje. I još dalje. Teško protiv Hewitt-a. Još dalje... Sad ili bilo kad kasnije!
Ćilić – pokazao se ko svi Rvati da je rođen na travi. Koliko ih ima samo ovdje u Šibeniku. A nestašica trave...
I nema više.
I nema Marija.
I kako će onda Ana.
Dakle četa, ne tako mala, ali odabrana. Očekujem puno. Posebno s Rvatske strane. Di naravno ubrajam i Đoksija. A kad je vidim, automatsi i Anu.

I naravno, svima čestitam Dan antifašizma! A sad majka svih bitaka. Na HTV 1 !!!

znanje-imanje

pre 16 godina

Žreb je povoljan samo za devojke.

Nole ima 4 uzastopne mine i s obzirom da je bio 4.vrti mogao je samo gore da prođe da je dobio još i Mahuta u 1. kolu. Već u 2om ide na Delića koji je talentovan, pogotovu za brze podloge. Pošto se nije mnogo zamarao sa šljakom dolazi maksimalno spreman za brzu podlogu. U tom meču nema šta da izgubi a imaće pored teniskog i onaj drugi motiv do neba. Karlović, kome je teško oduzeti servis i na 0-40, je verovatan u trećem. Najzad, u četvrtom, opet najgori od mogućih protivnika (seed 12-16). Hewitt je wimbldonski pobednik, lokalni ljubimac, iskusan, u odličnoj je formi i ovo mu je ključna šansa da bilo šta uradi u drugoj polovini svoje karijere.
Zaista, solidan bedak. Ako ovo preživi šanse su mu velike i u četvrt i u polufinalu, tim pre što dotle očekujem da i Davidenko i Nadal ispadnu.

Janko ako prođe prvo kolo treba da pobedi dalje: Kohlschreibera, igrača u veliko usponu, pa Gonzalesa, pa Blakea, da bi stigao do Federera...

I Zimonjić je loše prošao. Dobili su sve anglo-atletske parove, najbolje za travu a najteže za Santoroa. Ako i odmaknu čekaju ih neprijatni česi (setite se Pariza). Nisu izbegli ni u četvrtfinalu Damm-Paesa ni u poolufinalu nepobedive, pogotovu na travi, braću Bryan...

Ne razumem komentare da je žreb bio povoljan ali ni "realiste" da je bio nepovoljan za devojke.
Jelena bar ima sreću da će pre nje Serenom Vilijams morati da se bavi Enan. Osim Safarove njoj je otvoren put ka polufinalu.
Anin žreb je idealan do kraja. Nađa Petrova je pod velikim pritiskom da najzad nešto uradi a van forme je. Morezmo je dugo u povredama i van forme, verovatno je Vaidishova veća opasnost. Kuznjecova i Šarapova imaju dosta mina pre međusobnog obračuna.

SRKKI RS

pre 16 godina

Sad sam gledao žrijeb odličan je ako ne bude iznenađenja Noletu je finale zagarantovano(najteži protivnik Hjuit u polufinalu).Jelena ima Henan u polufinalu a vrijeme je više da je dobije.Ana do polufinala nema ozbiljnijeg protivnika(Morezmo u četvrtfinalu ali mislim da to neće biti problem) u polufinalu Šarapova(to će biti teško pošto joj je forma u uzlaznoj putanji poslije povrede a i mnogo je opasnija na travi nego na šljaci).Što se Janka tiče ako prođe drugo kolo gdje ga čeka Kohlschreiber može daleko možda i do četvrtfinala gdje ga čeka Federer(dalje je u domenu naučne fantastike pošto mislim da Švicarca niko ne može dobiti ove godine na Wimbldonu).U dublu sigurno četvrtfinale za Zikija a dalje ko zna možda i do kraja.Dakle najmanje jedno finale tri polufinala i svi ostaju do četvrtfinala.Prognoza:definitivno srpski turnir(uspjeh na RG će biti ponovljen a nadam se i nadmašen).

Ivan

pre 16 godina

Uopste ne vidim kako je to lak zreb, al ajde...
Jelena mozda stvarno ima najlaksi posao, ali joj nimalo nece biti lako protiv Safarove koja ima odlican servis i kojoj odgovara travnata podloga...
Ana nije mogla gore proci, dok Nole vec u 2. kolu igra protiv Karlovica koji rastura sa servisom i koji je po meni veliki favorit u tom mecu...
Sve u svemu po meni zreb uopste nije bio naklonjen nasim teniserima, ali to je samo moje misljenje, za par dana cemo videti sta je prava istina...

arpad

pre 16 godina

Prvo čestitka, pošto ste u vesti pravilno napisali ime protivnice Ane Ivanović. Onaj na Eurosportu uporno govori Čink. Drugo za Pitam se pitam: Ana i Cink su igrale kvaliikacije u Kanberi 2005. Ana je pobedila a Cink je prošla kao laki luzer a otom su obe stigle do finala i Ana je onovo pobedila.

luka c.

pre 16 godina

a koje gluposti ljudi pišu, ovaj da upravo gleda ždrijeb pa sve krivo gleda, ovaj da je Nadal truba na travi a on prošlogodišnji finalist.
uglavnom Ljubo nemože preko Roddicka u 1/4finale - realnost.
A Federer na Del Potra pa Safina pa Tursunova pa polufinale sa Roddickom(finale prije finala),težak ždrijeb ako ne kiksa finale se netreba igrat bez obzira ko mu došao taj nema šanse.
e Nole 1. i 2. kolo šetnjica( mada bi se mali Amer mogao nešto junačit ali ništa od toga)pa 3. kolo na Karla nikako dobar ždrijeb (objektivno 50%-50%)pa ako prođe na Hewitta (opet 50-50) e i ako to prođe to bi bilo malo iznenađanje a onda ga niko nemože ni okrznuti do finala ni Nadal ni niko to je realno. ono sto je sigurno je da se Hewitt jutros usrao u gaće kad je vidio Karlovica u svom djalu ždrijeba (ko nezna neka pogleda prijašnje mećeve ove dvojice)
steta za Marija neka se samo oporavi, zadnji igrac koji je dobio Fed na travi davne 2002. sa 18. god. u tri ćista seta- savršenstvo igre na travi.
P.S.
Goranov Wimbledon je na jednom američkom portalu proglašen za naj trenutak u povijesti All England Cluba. Goran za sva vremena

vakarev

pre 16 godina

Ljudi, spustite malo lopticu. Wimbledon i trava su nepredvidivi. Uzmite primer Nadala koji nikad nije stigao ni do 1/4 finala. Bice i ove godine puno iznenadjenja. Na Wibledonu ucestvuje 128 igraca koji su svetski krem u ovom trenutku i ako bilo ko od nasih dodje do polufinala bice OGROMAN uspeh. Sve preko toga je FENOMENALNO. Zreb je dobar ali trava je trava.... Sve najbolje zelim nasim ambasadorima i hvala im sto su uopste na Vimbldonu (cak PETORO) pa evo sa nestrpljenjem cekamo i sam zreb. A s obzirom na njihove godine ima vremena da ih gledamo i finalu. Mozda vec narednog leta...

Dimitrije, Bg

pre 16 godina

Svi pisu razlicito... Saznajte pouzdano kostur zreba, pa onda saljite komentare.
@vakarev Rafael Nadal je prosle godine igrao u FINALU Vimbldona.

Ženevljanin

pre 16 godina

Žreb je teško mogao da bude bolji. Đoković u prva dva kola ima lake protivnike (a mogao je da izvuče nekog Tipsarevića ili Del Potra). Karlović je opasan i u dobroj formi, slažem se, ali čovek je na poslednja dva Vimbldona ispadao u drugom kolu a životni mu je uspeh 4. kolo! S druge strane Novak može da se sretne sa ubedljivo najjačim Rodžerom tek u finalu. Za Tipsarevića valjda ne treba objašnjavati da je i u prvom i drugom kolu izvukao igrače koje realno treba da pobedi. Gonsales? E pa - u trećem kolu nama slabih ili prosečnih! A mislim da Janko ipak može da ga dobije.
Jelena je TREĆA na svetu, pa bi morala da dođe do Žisten ili Serene,to jest, ako uspe da pobedi Čakvetadze. Ana je u suprotnom delu žreba - što je u principu dobro jer ostavlja mogućnost srpskog finala.:-) Plus - Moresmo nije u najboljoj formi a Kuznjecovu i Šarapovu je već pobeđivala.
A ako se ne slažemo da li žreb lak ili težak, valjda ćemo se složiti da nikakav žreb nije dovoljno lak ako se igra loše ni preterano težak ako se igra dobro.:-)

WTATP lista

pre 16 godina

Zelim da pohvalim sportsku redakciju b92 sto zadnjih meseci upadljivo vise poklanja paznje tenisu, ali moram da iskritikujem ovaj konkretni tekst kao prilicno neozbiljan. Tri od cetri nasih ucesnika u pojedinacnoj konkurenciji su u najpovlascenijoj grupi od prvih osam nosilaca i naravno da u prvom kolu moraju da imaju protivnike daleko ispod njihovog nivoa, a ovaj tekst se ogranicio samo na to (zagarantovano lako) kolo i na osnovu njega izveo generalizovanu ocenu.

Prvo kolo je bilo najzanimljivije za Janka Tipsarevica koji jedini od nasih nije nosilac jer je mogao odmah da naleti na nekog od najjacih svetskih tenisera i posto se to nije dogodilo za njega mozemo samo na osnovu toga da tvrdimo da je dobro prosao na zrebu.

Kada je rec o Djokovicu, zreb mu je dobar, ali se takav zreb i ocekuje od povlastenog 4og nosioca. U prva dva kola imace problema samo ako ih sam izmisli (kao na Rolan Garosu), a u trecem ima lakog kosturasa (specijalistu za sljaku), ali je problem sto ce umesto njega verovatno igrati protiv super servera Karlovica pa ce ipak morati da se potrudi, jer je doticnog uvek tesko brejknuti na ovoj podlozi. U osmini finala kljucni mec sa oporavljenim Hjuitom i ako to prodje i finale mu nece biti daleko. Kao sto smo u Parizu znali da u cetvrtfinalu nece igrati protiv Rodika iako su bili u istom delu zreba, tako i ovde u Londonu sa velikom sigurnoscu znamo da nece igrati protiv na travi veoma loseg Davidenka (ocekujem Nalbadijana ili Bagdatisa). U polufinalu verovatno Nadal (mozda Berdih ili Juznji), a u eventualnom finalu naravno Federer.

Jelena ima lep put do polufinala, ali fakticki u svakom kolu (osim prvog) ima nagaznu minu i morace da igra maksimalno u svakom. U drugom igra protiv Sonesi koja je na travi mozda trenutno najnezgodnija protivnica od svih koje nisu bile nosioci, a u trecem kolu Jelena ide na Cehinju Safarovu koja cele sezone najbolje igra protiv najboljih (pobedila Enan, Morezmo dva puta...), dok je u osmini finala ceka bivsa sampionka Martina Hingis za koju niko ne zna koliko je dobro oporavljena od povrede zbog koje nije igrala u zadnje vreme. U polufinalu opet ide kao u Parizu na bolju izmedju Enan i S.Vilijams.

Ana Ivanovic ima jako lak put do osmine finala, a mozda je i tu ceka lak posao protiv Petrove koja je zvucno ime, ali zadnjih meseci nikako da se oporavi od povreda (i danas je predala svoj mec). U cetvrtfinalu je ceka jos uvek aktuelna sampionka Morezmo koja je odlicno zapocela i ovogodisnju sezonu na travi (sutra igra finale Istburna sa Enan do kojeg je dosla bez izgubljenog seta). Ako to prezivi u polufinalu bi je cekala Sarapova ili starija Vilijams.

???

pre 16 godina

Novak Djoković igraće sa 46. igračom sveta????
A Janko Tipsarević (62) igraće sa 105. igračem sveta.
p.s. NE RAZUMEM KAKO BOLJI IGRAČ ima težjeg protivnika nego slabiji igrači

VRACARAC

pre 16 godina

Ukratko sa zvanicnog sajta-Djokovic ima otvoren put do polufinala sa Nadalom,moguci protivnici su Karlovic,Hjuit,Bagdatis,Davidenko.Jelena moze tek u finalu na Enan,ili Serenu koje su u istom delu zreba.Ana je u cetvrtini kostura sa Morezmo.Jako povoljan zreb,ocekujem od Novaka i Jelene finale-puno srece svima.

zarko

pre 16 godina

Neverovatno je da na poslednja cetiri turnira na kojima je Jelena igrala sa Enanovom svaki put upadne u njenu polovinu. Ustvari, da budem precizan nije "neverovatno" vec vrlo malo verovatno (svega jedna sesnaestina verovatnoce). Ostatak zreba bio joj je naklonjen, ali Jelena toliko dobro igra da koga god da joj izvuku osim Enanove i eventualno Sarapove i Ivanoviceve, komentar ce biti "dobar zreb".

Sa druge strane, Novak je imao srece da je postavljen za cetvrtog nosioca, pa Federera. Nadala i Rodicka izbegava do polufinala, ali mislim da nece biti lako ni protiv Hewita ni protiv Davidenka, pre potencijalnog meca sa Nadalom koji je po mom misljenju mnogo opasniji na travi nego sto se misli.

Ana ce na Petrovu najverovatnije u osmini, a zatim verovatno na pobednicu meca Mauresmo-Vaidisova. Hm... ne bas tako lak put, do potencijalnog polufinala sa Sharapovom.

Moze li Rolan-Garosovic da dobije mladjeg brata Wimbl-donovica???

Petar

pre 16 godina

@vakarev
Nadal je prosle godine igrao finale Wimbledona. Proveri pa onda javljaj.
@???
Ima 32 nosioca, oni su rasporedjeni tako da su 1. i 2. na razlicitim stranama zreba, i ne mogu se sastati pre finala. Tako je jos rasporedjuej ostalih 30 nosioca, tako da na svakoj bude po 16. I nosioci se ne mogu sastati pre 3. kola. Oni koji nisu medju nosiocima, imaju isti status i nije bitno da li je neko 40. ili 140. na listi. Oni ne nosioci koji imaju srece, ne dobiju nosioca u prvom kolu. Tipsa je imao tu srecu. Tako da neko ko je prvi igrac zreba, moze da dobije 35. Igraca na svetu, a moze se desiti da 90. igra sa 190.

Jeca moze puno, mozda i da osvoji. Pokazala je da je jos jaca na travi nego na saljaci. A Ana, sve zavisi od njene glave i servisa, koji stalno varira.

Svaka cast Karlovicu, ali Nole ga lagano dobija. Zivi bila pa videli. Ako uopste i dodje do 3. kola. On jeste fantastican igrac na travi, ali ne moze lako da se nosi sa igracima koji imaju puno jakih meceva. Jednostavno, ti igraci vec imaju iskustvo da svakom igracu nadju mane i da ih slome. Karlovic ih zbog svoje visine svakako ima. Neka najpre prodje Hjuita, pa onda da se prica o mecu sa Djokovicem.
Steta samo sto nema Ancica, mislim da bi on jedini od Hrvata mogao daleko. Ali zelim mu da se oporavi brzo i da pokaze sl. godine koliko zna. Ljubicic je u padu.

Filip

pre 16 godina

Vimbldon je nas, vreme je da neko od nasih osvoji titulu na Grand Slam-u. Jankoviceva je najbliza, a Djokovic moze u finale, mada ni Anu ne treba otpisivati. Samo napred, do pobede!

loco_pajdoman

pre 16 godina

...trava je trava...dobro reche neki prethodnik......bice gusto.....nadam se da ce djokovic da peva karaoke ...jelena da djuska uz trofej....a zimonjic da kulira....ajmo jaffa keksi....

Dida

pre 16 godina

Ne znam kako je za Noleta dobar zreb kad u 3. kolu igra najverovatnije sa Karlovicem mislim da mu je to najtezi protivnik do finala.

dule

pre 16 godina

ODGOVOR ZA _PITAM SE PITAM_Ana je CZINK pobedila 2 puta u Kanberi 2005 godine jer je Ana tada igrala kvalifikacije i u kvalifikacijama je pobedila Czink i plasirala se u glavni turnir da bi Czink takodje kasnije kao lucky louser usla u glavni turnir i na kraju veoma neocekivano i cudno njih dve(ANA I CZINK)su se sastale u finalu i Ana je opet pobedila i osvojila svoj prvi WTA turnir u karijeri.
Sto se tice zreba Jelena opet u 1/2 sa Henin.__-?cudno ?1i3 nosioci igraju medjusobno u polufinalu

Dejan

pre 16 godina

Za Novaka je dobro što u polufinalu ida na Nadala. Međutim na putu do polufinala imaće teške protivnike: u trećem kolu Karlović ili Volandri, u osmini finala Kanjas ili Hjuit, a u četvrtfinalu Bagdatis, Davidenko, Nalbandijan ili Monako.

Struchnjak

pre 16 godina

Povoljan u prvom kolu, sto je naravno i normalno sobzirom na njihov plasman na rang listi! Sto nije napisano ko je u kom delu zreba za kasnijie, skim moze da se sretnu u eventualnom polufinalu...

Slobo

pre 16 godina

Najbolje je prosla Jelena koja ima otvoren put do polufinala.Moguci ozbiljniji protivnik u 4om kolu su Bartoli-Peer a u 1/4 finalu Cakvatadze-Hingis.U 1/2 finalu opet sa Henan ili S Wiliams.Novak bi u 4om kolu isao na Hewita i nalazi se u Nadalovoj polovini zreba.Ana je u drugoj polovini zreba i ne moze se sastati s Jelenom do finala a u 1/4 finalu ide na Moresmo.i u 1/2 finalu na Sarapovu ili V Viliams.

Alek

pre 16 godina

@rvat

samo se ti opusti i gledaj kako Nole i Jelena dizu trofej u finalu, od vas komsija naravno ocekujem punu podrsku sa nase tenisere, tolike godine smo bili zajedno red je da se "volimo" i dalje :D

Uros

pre 16 godina

Ne znam sta je ovde Noletu lagano u zrebu posto ide na Karlovica, koji je jedan od najnezgodnijih igraca na ovoj podlozi vec u trecem kolu.Karlovic je inace pre 2 godine izbacio u prvom kolu tada favorita Hewitt-a...

asa

pre 16 godina

Velika stvar da je Nadal prosle godine stigao do finala kad je do tog istog finala igrao protiv samo jednog igraca iz top 20,znaci ostalo je trubaaaaa...

voja

pre 16 godina

Kako je dobar zreb - meni nije jasno?! Ne ocekujem ja da Nole i ostali do finala igraju samo sa nekim laki luzerima, ali ovo nije nimalo lak zreb. Jedino sto mi se cini da je Nole sam birao protivnika u polufinalu - izabrao bi svakako Nadala, pre nego Rodju i Rodika. Eto, to je olaksavajuca okolnost. Ali treba doci do polufinala.
Nemojte da preterujete i da forsirate pricu o finalima. Nema smisla, iako mi svi to zelimo. Nije imperativ, isto kao sto Morezmo, Vilijams, Vaidisova, Hjuit, Karlovic - ne zvuce kao laki protivnici.
Gospodin @vakarev nije mnogo pogresio, a vi ste svi (veoma)osetljivi na Nadala. Ako dobro pamtim, Nadal je samo jednom (prosle godine), prosao drugo-trece kolo.

milosh

pre 16 godina

Kakvi dobar zreb,ljudi!Pa Ana ispada od Petrove 100%,a i da je prodje tu su Vaidisova i Morezmo.Losa je na travi,a Nole ide na Karlovica,koji na travi odlicno igra,i posle na Hjuita koji je setite se,osvajao Vimbldon a i u odlicnoj je formi.Ako divnim cudom uspe nekako da prodje ovu dvojicu,mislim da lagano moze do finala.Jedino JJ moze nestovise da uradi,jer na travi igra sjajno,i bolja je od Enanove!!!

GoranSD

pre 16 godina

Ne znam šta da kažem.Teško?Lako?
Pa ovo je GS.Zna se ko je dobar na travi i to je to.Uz malo sreće svi mogu daleko ali..
Jelena bi trebalo da stisne protiv Safarove ali ponavljam ovo je GS i ne očekujem probleme.Gledao sam Enan i igra odlično na travi i moraće nešto gadno da se promeni u Jeleninoj glavi da bi je prošla.A možda ipak prođe Serena...
Ani neće biti lako i stvarno ne znam šta da očekujem.Tu su Petrova pa Vaidisova ili Morezmo pa...Mnogo teže nego na RG.Videćemo..
Novak?Enigma na travi jer je brzo ispao.Ipak verujem da će biti dobar kao i na ostalim podlogama,čvrst a onda ni Karlović ni Hjuit nisu problem.Sa Nadalom bi bilo lakše nego u Parizu a da li dovoljno lakše,videćemeo.
Sve u svemu ne očekujem neka velika iznenađenja na ovom Vimbldonu.Možda neki zalutali četvrtfinalist kao Andrejev ili Novak prošle godine i ništa više.

brala

pre 16 godina

Novaku bi najtezi mec mogao da bude protiv Ive Karlovica koji je u izuzetnoj formi. Ovaj 210 cm visok teniser je danas imao neverovatnih 97% osvojenih poena na svoj servis protiv 2. nosioca [Tursunov] na turniru u Notingemu

@MALLENA@

pre 16 godina

Ljudi,posavetovala bih vas da se ne zanosite mnogo sto se tice Novakovog nastupa na "WIMBLDONU"!Vi vec uveliko prognozirate Novaka u POLUFINALU,FINALU!Cekajte,decko prvo mora do toga da stigne!Neznam da li je onaj Novakov poraz na proslom turniru bio takticki ili nesto slicno...ali ako tako bude igrao i na "WIMBLDONU",nemojte previse od njega da ocekujete i nemojte se cuditi ako (ne daj Boze)izgubi pre cetvrtfinala!!!A ako rano ispadne izgubice silne poene posto je prosle godine stigao do 4.kola!!!Tako da bih mu preporucila da se skoncentrise i ozbiljno se pripremi za ovaj veliki turnir!TAKODJE ZELIM SRECU ANI,JECI,ZIKIJU,TIPSI I BOZOLJCU!!!

IvanaJ

pre 16 godina

Samo da znate: Čakvetadze vodi protiv Jelene 5:0 u Istbornu.Ne bi trebalo nju olako prevideti i reći da će biti šetnja do polufinala.

Pozdrav za Rvata, svaki put pred GS, s nestrpljenjem očekujem analizu.

Rvat

pre 16 godina

Ja na 30-i nešto Celzijusa na rivi sidim s prijom, gledam što Slobodnu, što neku koku (valjda Čehinju, Poljakinju..šta li) kako se makla ispod tende i prži se na suncu, mislim sad će poćet cvrćat, kad li mi prijo reče «e sad je ždrijeb u Wimbledonu». A ja pijuckam sokić, gledam onu koku (a i ćeto dobra) kad će procvrćat, gledam kako van prži sunac, vatan ono malo bave i ne miče mi se, pa to ti je. Ali kako moja šefica, nekad simpatična, a sad samo slovenka, kaže: «prvo posao» ili neke slične nemaštovite, pače u ovom trenu i nerazumne slogane, to i meni nema druge, ćao sokić, ćao još uvijek ne-reš-pečena kokice, ćao ladovino, pravac kući, uviđaj se mora napraviti do 16.00 h, kad starta i to na HTV1, u punom smislu riječi «le spectacle»: BATTLE AT THE NERETVA RIVER!
Elem, sad smo na licu mjesta i gledamo žene:
Prvi dojam: Ipak Ivanovićka. Za ženiti.

I gle, pazi prva Ožegović! Alal vera!
Uvik sam se pita jeli Srebotnik spada u ovu rubriku. Da ne izgleda onako šunjavo...
Janković – nekako više nezgodan nego težak ždrijeb. Drugo kolo neugodna na bržim podlogama (trenutno dobra i na sporim) Shaug...itd, pa Safarova, Peer, pa je teško dalje predvidjeti. Protivnici, sve jedno drugom do uva, sve se može proći, pa makar i osvojila zadnji turnir na travi, pa makar svojim rezultatima stalno pobijala moje prosudbe glede njenih ograničenih mogućnosti, ipak ne virujem da može dogurati do Henin. Ona na travi u polufinalu. S onim servisom. Pojeo bih svoju trenersku ili bilo koju diplomu. Da je imam.
Ivanović – I da je slovenka bila bi zastupljena u ovim studijama. Zašto – zna se! A nema joj većeg komplimenta. Zašto – zna se. Ispočetka su ove-one i kontam da do slučaja Mauresmo (ili Vaidisova) u quateru nema tu šta... Pardon, Petrova bi mogla, ali da li njen tenis ove godine.. Dalje, uvijek kontam da Ana može svakog i svagdje, ali bogme, može i obrnuto, što je prilično zorno pokazala Hantcuhova. Dakle može neki debakl, a bogme može i finale. E, biti Mario Ančić...
Kostanić-Tošić – dva loša dobiše od Miloša. Ma ko taj bio.
I to je sve za ovaj sektor.

Muškarci i oni koji bi se htjeli za to izdavati:
Tipso – ovaj ždrijeb je idalna prilika da pokaže u koju kategoriju gore-spomenute dvojbe on spada. I nikakvih opravdanja tu nema.
Ljuba – U trećem kolu će ga stisnuti Stepanek. U četvrtom Roddick i adio Mare... A nebi tako trebalo biti.

Karlo – u trećem kolu na Đoksija. Podatak za neznalice: Do sada vodi 1:0.
Đoksi – u trećem kolu na Karla. Pa ipak kroz nekakve tie-breakove dalje. I još dalje. Teško protiv Hewitt-a. Još dalje... Sad ili bilo kad kasnije!
Ćilić – pokazao se ko svi Rvati da je rođen na travi. Koliko ih ima samo ovdje u Šibeniku. A nestašica trave...
I nema više.
I nema Marija.
I kako će onda Ana.
Dakle četa, ne tako mala, ali odabrana. Očekujem puno. Posebno s Rvatske strane. Di naravno ubrajam i Đoksija. A kad je vidim, automatsi i Anu.

I naravno, svima čestitam Dan antifašizma! A sad majka svih bitaka. Na HTV 1 !!!

luka c.

pre 16 godina

a koje gluposti ljudi pišu, ovaj da upravo gleda ždrijeb pa sve krivo gleda, ovaj da je Nadal truba na travi a on prošlogodišnji finalist.
uglavnom Ljubo nemože preko Roddicka u 1/4finale - realnost.
A Federer na Del Potra pa Safina pa Tursunova pa polufinale sa Roddickom(finale prije finala),težak ždrijeb ako ne kiksa finale se netreba igrat bez obzira ko mu došao taj nema šanse.
e Nole 1. i 2. kolo šetnjica( mada bi se mali Amer mogao nešto junačit ali ništa od toga)pa 3. kolo na Karla nikako dobar ždrijeb (objektivno 50%-50%)pa ako prođe na Hewitta (opet 50-50) e i ako to prođe to bi bilo malo iznenađanje a onda ga niko nemože ni okrznuti do finala ni Nadal ni niko to je realno. ono sto je sigurno je da se Hewitt jutros usrao u gaće kad je vidio Karlovica u svom djalu ždrijeba (ko nezna neka pogleda prijašnje mećeve ove dvojice)
steta za Marija neka se samo oporavi, zadnji igrac koji je dobio Fed na travi davne 2002. sa 18. god. u tri ćista seta- savršenstvo igre na travi.
P.S.
Goranov Wimbledon je na jednom američkom portalu proglašen za naj trenutak u povijesti All England Cluba. Goran za sva vremena

Srđan

pre 16 godina

Ukratko: JJ bez većih problema ulazi u 1/2 finale, gde je čeka pobednica meča Enan-S.Wilijams.

Ana već u 3. kolu ide Na Petrovu, u 1/8 finala na Vaidisovu, ev. 1/4 finale Morezmo. Vrlo vrlo teško za Anu.
Đoković: U 1/8 finala Hjuit, ev. 1/4 finala Davidenko, ev. 1/2 finale Nadal. Rodik i Federer su u drugom delu žreba.
Sve u svemu, JJ će se prošetati do 1/2 finala, a posle je sve moguće. Novak i Jelena.. Bar 1/4 finale, nadam se !?

vakarev

pre 16 godina

Ljudi, spustite malo lopticu. Wimbledon i trava su nepredvidivi. Uzmite primer Nadala koji nikad nije stigao ni do 1/4 finala. Bice i ove godine puno iznenadjenja. Na Wibledonu ucestvuje 128 igraca koji su svetski krem u ovom trenutku i ako bilo ko od nasih dodje do polufinala bice OGROMAN uspeh. Sve preko toga je FENOMENALNO. Zreb je dobar ali trava je trava.... Sve najbolje zelim nasim ambasadorima i hvala im sto su uopste na Vimbldonu (cak PETORO) pa evo sa nestrpljenjem cekamo i sam zreb. A s obzirom na njihove godine ima vremena da ih gledamo i finalu. Mozda vec narednog leta...

asa

pre 16 godina

Velika stvar da je Nadal prosle godine stigao do finala kad je do tog istog finala igrao protiv samo jednog igraca iz top 20,znaci ostalo je trubaaaaa...

VRACARAC

pre 16 godina

Ukratko sa zvanicnog sajta-Djokovic ima otvoren put do polufinala sa Nadalom,moguci protivnici su Karlovic,Hjuit,Bagdatis,Davidenko.Jelena moze tek u finalu na Enan,ili Serenu koje su u istom delu zreba.Ana je u cetvrtini kostura sa Morezmo.Jako povoljan zreb,ocekujem od Novaka i Jelene finale-puno srece svima.

Alek

pre 16 godina

@rvat

samo se ti opusti i gledaj kako Nole i Jelena dizu trofej u finalu, od vas komsija naravno ocekujem punu podrsku sa nase tenisere, tolike godine smo bili zajedno red je da se "volimo" i dalje :D

voja

pre 16 godina

Kako je dobar zreb - meni nije jasno?! Ne ocekujem ja da Nole i ostali do finala igraju samo sa nekim laki luzerima, ali ovo nije nimalo lak zreb. Jedino sto mi se cini da je Nole sam birao protivnika u polufinalu - izabrao bi svakako Nadala, pre nego Rodju i Rodika. Eto, to je olaksavajuca okolnost. Ali treba doci do polufinala.
Nemojte da preterujete i da forsirate pricu o finalima. Nema smisla, iako mi svi to zelimo. Nije imperativ, isto kao sto Morezmo, Vilijams, Vaidisova, Hjuit, Karlovic - ne zvuce kao laki protivnici.
Gospodin @vakarev nije mnogo pogresio, a vi ste svi (veoma)osetljivi na Nadala. Ako dobro pamtim, Nadal je samo jednom (prosle godine), prosao drugo-trece kolo.

???

pre 16 godina

Novak Djoković igraće sa 46. igračom sveta????
A Janko Tipsarević (62) igraće sa 105. igračem sveta.
p.s. NE RAZUMEM KAKO BOLJI IGRAČ ima težjeg protivnika nego slabiji igrači

Struchnjak

pre 16 godina

Povoljan u prvom kolu, sto je naravno i normalno sobzirom na njihov plasman na rang listi! Sto nije napisano ko je u kom delu zreba za kasnijie, skim moze da se sretnu u eventualnom polufinalu...

SRKKI RS

pre 16 godina

Sad sam gledao žrijeb odličan je ako ne bude iznenađenja Noletu je finale zagarantovano(najteži protivnik Hjuit u polufinalu).Jelena ima Henan u polufinalu a vrijeme je više da je dobije.Ana do polufinala nema ozbiljnijeg protivnika(Morezmo u četvrtfinalu ali mislim da to neće biti problem) u polufinalu Šarapova(to će biti teško pošto joj je forma u uzlaznoj putanji poslije povrede a i mnogo je opasnija na travi nego na šljaci).Što se Janka tiče ako prođe drugo kolo gdje ga čeka Kohlschreiber može daleko možda i do četvrtfinala gdje ga čeka Federer(dalje je u domenu naučne fantastike pošto mislim da Švicarca niko ne može dobiti ove godine na Wimbldonu).U dublu sigurno četvrtfinale za Zikija a dalje ko zna možda i do kraja.Dakle najmanje jedno finale tri polufinala i svi ostaju do četvrtfinala.Prognoza:definitivno srpski turnir(uspjeh na RG će biti ponovljen a nadam se i nadmašen).

Slobo

pre 16 godina

Najbolje je prosla Jelena koja ima otvoren put do polufinala.Moguci ozbiljniji protivnik u 4om kolu su Bartoli-Peer a u 1/4 finalu Cakvatadze-Hingis.U 1/2 finalu opet sa Henan ili S Wiliams.Novak bi u 4om kolu isao na Hewita i nalazi se u Nadalovoj polovini zreba.Ana je u drugoj polovini zreba i ne moze se sastati s Jelenom do finala a u 1/4 finalu ide na Moresmo.i u 1/2 finalu na Sarapovu ili V Viliams.

arpad

pre 16 godina

Prvo čestitka, pošto ste u vesti pravilno napisali ime protivnice Ane Ivanović. Onaj na Eurosportu uporno govori Čink. Drugo za Pitam se pitam: Ana i Cink su igrale kvaliikacije u Kanberi 2005. Ana je pobedila a Cink je prošla kao laki luzer a otom su obe stigle do finala i Ana je onovo pobedila.

Filip

pre 16 godina

Vimbldon je nas, vreme je da neko od nasih osvoji titulu na Grand Slam-u. Jankoviceva je najbliza, a Djokovic moze u finale, mada ni Anu ne treba otpisivati. Samo napred, do pobede!

Ivan

pre 16 godina

Uopste ne vidim kako je to lak zreb, al ajde...
Jelena mozda stvarno ima najlaksi posao, ali joj nimalo nece biti lako protiv Safarove koja ima odlican servis i kojoj odgovara travnata podloga...
Ana nije mogla gore proci, dok Nole vec u 2. kolu igra protiv Karlovica koji rastura sa servisom i koji je po meni veliki favorit u tom mecu...
Sve u svemu po meni zreb uopste nije bio naklonjen nasim teniserima, ali to je samo moje misljenje, za par dana cemo videti sta je prava istina...

Dida

pre 16 godina

Ne znam kako je za Noleta dobar zreb kad u 3. kolu igra najverovatnije sa Karlovicem mislim da mu je to najtezi protivnik do finala.

dule

pre 16 godina

ODGOVOR ZA _PITAM SE PITAM_Ana je CZINK pobedila 2 puta u Kanberi 2005 godine jer je Ana tada igrala kvalifikacije i u kvalifikacijama je pobedila Czink i plasirala se u glavni turnir da bi Czink takodje kasnije kao lucky louser usla u glavni turnir i na kraju veoma neocekivano i cudno njih dve(ANA I CZINK)su se sastale u finalu i Ana je opet pobedila i osvojila svoj prvi WTA turnir u karijeri.
Sto se tice zreba Jelena opet u 1/2 sa Henin.__-?cudno ?1i3 nosioci igraju medjusobno u polufinalu

Dimitrije, Bg

pre 16 godina

Svi pisu razlicito... Saznajte pouzdano kostur zreba, pa onda saljite komentare.
@vakarev Rafael Nadal je prosle godine igrao u FINALU Vimbldona.

znanje-imanje

pre 16 godina

Žreb je povoljan samo za devojke.

Nole ima 4 uzastopne mine i s obzirom da je bio 4.vrti mogao je samo gore da prođe da je dobio još i Mahuta u 1. kolu. Već u 2om ide na Delića koji je talentovan, pogotovu za brze podloge. Pošto se nije mnogo zamarao sa šljakom dolazi maksimalno spreman za brzu podlogu. U tom meču nema šta da izgubi a imaće pored teniskog i onaj drugi motiv do neba. Karlović, kome je teško oduzeti servis i na 0-40, je verovatan u trećem. Najzad, u četvrtom, opet najgori od mogućih protivnika (seed 12-16). Hewitt je wimbldonski pobednik, lokalni ljubimac, iskusan, u odličnoj je formi i ovo mu je ključna šansa da bilo šta uradi u drugoj polovini svoje karijere.
Zaista, solidan bedak. Ako ovo preživi šanse su mu velike i u četvrt i u polufinalu, tim pre što dotle očekujem da i Davidenko i Nadal ispadnu.

Janko ako prođe prvo kolo treba da pobedi dalje: Kohlschreibera, igrača u veliko usponu, pa Gonzalesa, pa Blakea, da bi stigao do Federera...

I Zimonjić je loše prošao. Dobili su sve anglo-atletske parove, najbolje za travu a najteže za Santoroa. Ako i odmaknu čekaju ih neprijatni česi (setite se Pariza). Nisu izbegli ni u četvrtfinalu Damm-Paesa ni u poolufinalu nepobedive, pogotovu na travi, braću Bryan...

Ne razumem komentare da je žreb bio povoljan ali ni "realiste" da je bio nepovoljan za devojke.
Jelena bar ima sreću da će pre nje Serenom Vilijams morati da se bavi Enan. Osim Safarove njoj je otvoren put ka polufinalu.
Anin žreb je idealan do kraja. Nađa Petrova je pod velikim pritiskom da najzad nešto uradi a van forme je. Morezmo je dugo u povredama i van forme, verovatno je Vaidishova veća opasnost. Kuznjecova i Šarapova imaju dosta mina pre međusobnog obračuna.

loco_pajdoman

pre 16 godina

...trava je trava...dobro reche neki prethodnik......bice gusto.....nadam se da ce djokovic da peva karaoke ...jelena da djuska uz trofej....a zimonjic da kulira....ajmo jaffa keksi....

WTATP lista

pre 16 godina

Zelim da pohvalim sportsku redakciju b92 sto zadnjih meseci upadljivo vise poklanja paznje tenisu, ali moram da iskritikujem ovaj konkretni tekst kao prilicno neozbiljan. Tri od cetri nasih ucesnika u pojedinacnoj konkurenciji su u najpovlascenijoj grupi od prvih osam nosilaca i naravno da u prvom kolu moraju da imaju protivnike daleko ispod njihovog nivoa, a ovaj tekst se ogranicio samo na to (zagarantovano lako) kolo i na osnovu njega izveo generalizovanu ocenu.

Prvo kolo je bilo najzanimljivije za Janka Tipsarevica koji jedini od nasih nije nosilac jer je mogao odmah da naleti na nekog od najjacih svetskih tenisera i posto se to nije dogodilo za njega mozemo samo na osnovu toga da tvrdimo da je dobro prosao na zrebu.

Kada je rec o Djokovicu, zreb mu je dobar, ali se takav zreb i ocekuje od povlastenog 4og nosioca. U prva dva kola imace problema samo ako ih sam izmisli (kao na Rolan Garosu), a u trecem ima lakog kosturasa (specijalistu za sljaku), ali je problem sto ce umesto njega verovatno igrati protiv super servera Karlovica pa ce ipak morati da se potrudi, jer je doticnog uvek tesko brejknuti na ovoj podlozi. U osmini finala kljucni mec sa oporavljenim Hjuitom i ako to prodje i finale mu nece biti daleko. Kao sto smo u Parizu znali da u cetvrtfinalu nece igrati protiv Rodika iako su bili u istom delu zreba, tako i ovde u Londonu sa velikom sigurnoscu znamo da nece igrati protiv na travi veoma loseg Davidenka (ocekujem Nalbadijana ili Bagdatisa). U polufinalu verovatno Nadal (mozda Berdih ili Juznji), a u eventualnom finalu naravno Federer.

Jelena ima lep put do polufinala, ali fakticki u svakom kolu (osim prvog) ima nagaznu minu i morace da igra maksimalno u svakom. U drugom igra protiv Sonesi koja je na travi mozda trenutno najnezgodnija protivnica od svih koje nisu bile nosioci, a u trecem kolu Jelena ide na Cehinju Safarovu koja cele sezone najbolje igra protiv najboljih (pobedila Enan, Morezmo dva puta...), dok je u osmini finala ceka bivsa sampionka Martina Hingis za koju niko ne zna koliko je dobro oporavljena od povrede zbog koje nije igrala u zadnje vreme. U polufinalu opet ide kao u Parizu na bolju izmedju Enan i S.Vilijams.

Ana Ivanovic ima jako lak put do osmine finala, a mozda je i tu ceka lak posao protiv Petrove koja je zvucno ime, ali zadnjih meseci nikako da se oporavi od povreda (i danas je predala svoj mec). U cetvrtfinalu je ceka jos uvek aktuelna sampionka Morezmo koja je odlicno zapocela i ovogodisnju sezonu na travi (sutra igra finale Istburna sa Enan do kojeg je dosla bez izgubljenog seta). Ako to prezivi u polufinalu bi je cekala Sarapova ili starija Vilijams.

zarko

pre 16 godina

Neverovatno je da na poslednja cetiri turnira na kojima je Jelena igrala sa Enanovom svaki put upadne u njenu polovinu. Ustvari, da budem precizan nije "neverovatno" vec vrlo malo verovatno (svega jedna sesnaestina verovatnoce). Ostatak zreba bio joj je naklonjen, ali Jelena toliko dobro igra da koga god da joj izvuku osim Enanove i eventualno Sarapove i Ivanoviceve, komentar ce biti "dobar zreb".

Sa druge strane, Novak je imao srece da je postavljen za cetvrtog nosioca, pa Federera. Nadala i Rodicka izbegava do polufinala, ali mislim da nece biti lako ni protiv Hewita ni protiv Davidenka, pre potencijalnog meca sa Nadalom koji je po mom misljenju mnogo opasniji na travi nego sto se misli.

Ana ce na Petrovu najverovatnije u osmini, a zatim verovatno na pobednicu meca Mauresmo-Vaidisova. Hm... ne bas tako lak put, do potencijalnog polufinala sa Sharapovom.

Moze li Rolan-Garosovic da dobije mladjeg brata Wimbl-donovica???

Petar

pre 16 godina

@vakarev
Nadal je prosle godine igrao finale Wimbledona. Proveri pa onda javljaj.
@???
Ima 32 nosioca, oni su rasporedjeni tako da su 1. i 2. na razlicitim stranama zreba, i ne mogu se sastati pre finala. Tako je jos rasporedjuej ostalih 30 nosioca, tako da na svakoj bude po 16. I nosioci se ne mogu sastati pre 3. kola. Oni koji nisu medju nosiocima, imaju isti status i nije bitno da li je neko 40. ili 140. na listi. Oni ne nosioci koji imaju srece, ne dobiju nosioca u prvom kolu. Tipsa je imao tu srecu. Tako da neko ko je prvi igrac zreba, moze da dobije 35. Igraca na svetu, a moze se desiti da 90. igra sa 190.

Jeca moze puno, mozda i da osvoji. Pokazala je da je jos jaca na travi nego na saljaci. A Ana, sve zavisi od njene glave i servisa, koji stalno varira.

Svaka cast Karlovicu, ali Nole ga lagano dobija. Zivi bila pa videli. Ako uopste i dodje do 3. kola. On jeste fantastican igrac na travi, ali ne moze lako da se nosi sa igracima koji imaju puno jakih meceva. Jednostavno, ti igraci vec imaju iskustvo da svakom igracu nadju mane i da ih slome. Karlovic ih zbog svoje visine svakako ima. Neka najpre prodje Hjuita, pa onda da se prica o mecu sa Djokovicem.
Steta samo sto nema Ancica, mislim da bi on jedini od Hrvata mogao daleko. Ali zelim mu da se oporavi brzo i da pokaze sl. godine koliko zna. Ljubicic je u padu.

Uros

pre 16 godina

Ne znam sta je ovde Noletu lagano u zrebu posto ide na Karlovica, koji je jedan od najnezgodnijih igraca na ovoj podlozi vec u trecem kolu.Karlovic je inace pre 2 godine izbacio u prvom kolu tada favorita Hewitt-a...

GoranSD

pre 16 godina

Ne znam šta da kažem.Teško?Lako?
Pa ovo je GS.Zna se ko je dobar na travi i to je to.Uz malo sreće svi mogu daleko ali..
Jelena bi trebalo da stisne protiv Safarove ali ponavljam ovo je GS i ne očekujem probleme.Gledao sam Enan i igra odlično na travi i moraće nešto gadno da se promeni u Jeleninoj glavi da bi je prošla.A možda ipak prođe Serena...
Ani neće biti lako i stvarno ne znam šta da očekujem.Tu su Petrova pa Vaidisova ili Morezmo pa...Mnogo teže nego na RG.Videćemo..
Novak?Enigma na travi jer je brzo ispao.Ipak verujem da će biti dobar kao i na ostalim podlogama,čvrst a onda ni Karlović ni Hjuit nisu problem.Sa Nadalom bi bilo lakše nego u Parizu a da li dovoljno lakše,videćemeo.
Sve u svemu ne očekujem neka velika iznenađenja na ovom Vimbldonu.Možda neki zalutali četvrtfinalist kao Andrejev ili Novak prošle godine i ništa više.

milosh

pre 16 godina

Kakvi dobar zreb,ljudi!Pa Ana ispada od Petrove 100%,a i da je prodje tu su Vaidisova i Morezmo.Losa je na travi,a Nole ide na Karlovica,koji na travi odlicno igra,i posle na Hjuita koji je setite se,osvajao Vimbldon a i u odlicnoj je formi.Ako divnim cudom uspe nekako da prodje ovu dvojicu,mislim da lagano moze do finala.Jedino JJ moze nestovise da uradi,jer na travi igra sjajno,i bolja je od Enanove!!!

Ženevljanin

pre 16 godina

Žreb je teško mogao da bude bolji. Đoković u prva dva kola ima lake protivnike (a mogao je da izvuče nekog Tipsarevića ili Del Potra). Karlović je opasan i u dobroj formi, slažem se, ali čovek je na poslednja dva Vimbldona ispadao u drugom kolu a životni mu je uspeh 4. kolo! S druge strane Novak može da se sretne sa ubedljivo najjačim Rodžerom tek u finalu. Za Tipsarevića valjda ne treba objašnjavati da je i u prvom i drugom kolu izvukao igrače koje realno treba da pobedi. Gonsales? E pa - u trećem kolu nama slabih ili prosečnih! A mislim da Janko ipak može da ga dobije.
Jelena je TREĆA na svetu, pa bi morala da dođe do Žisten ili Serene,to jest, ako uspe da pobedi Čakvetadze. Ana je u suprotnom delu žreba - što je u principu dobro jer ostavlja mogućnost srpskog finala.:-) Plus - Moresmo nije u najboljoj formi a Kuznjecovu i Šarapovu je već pobeđivala.
A ako se ne slažemo da li žreb lak ili težak, valjda ćemo se složiti da nikakav žreb nije dovoljno lak ako se igra loše ni preterano težak ako se igra dobro.:-)

brala

pre 16 godina

Novaku bi najtezi mec mogao da bude protiv Ive Karlovica koji je u izuzetnoj formi. Ovaj 210 cm visok teniser je danas imao neverovatnih 97% osvojenih poena na svoj servis protiv 2. nosioca [Tursunov] na turniru u Notingemu

@MALLENA@

pre 16 godina

Ljudi,posavetovala bih vas da se ne zanosite mnogo sto se tice Novakovog nastupa na "WIMBLDONU"!Vi vec uveliko prognozirate Novaka u POLUFINALU,FINALU!Cekajte,decko prvo mora do toga da stigne!Neznam da li je onaj Novakov poraz na proslom turniru bio takticki ili nesto slicno...ali ako tako bude igrao i na "WIMBLDONU",nemojte previse od njega da ocekujete i nemojte se cuditi ako (ne daj Boze)izgubi pre cetvrtfinala!!!A ako rano ispadne izgubice silne poene posto je prosle godine stigao do 4.kola!!!Tako da bih mu preporucila da se skoncentrise i ozbiljno se pripremi za ovaj veliki turnir!TAKODJE ZELIM SRECU ANI,JECI,ZIKIJU,TIPSI I BOZOLJCU!!!

IvanaJ

pre 16 godina

Samo da znate: Čakvetadze vodi protiv Jelene 5:0 u Istbornu.Ne bi trebalo nju olako prevideti i reći da će biti šetnja do polufinala.

Pozdrav za Rvata, svaki put pred GS, s nestrpljenjem očekujem analizu.

Dejan

pre 16 godina

Za Novaka je dobro što u polufinalu ida na Nadala. Međutim na putu do polufinala imaće teške protivnike: u trećem kolu Karlović ili Volandri, u osmini finala Kanjas ili Hjuit, a u četvrtfinalu Bagdatis, Davidenko, Nalbandijan ili Monako.