Tenis 79

Sreda, 09.05.2007.

15:40

Đoković u trećem kolu Rima

Ðokoviæ u treæem kolu Rima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

79 Komentari

Sortiraj po:

Dragan M.

pre 16 godina

E, pa moram ovo da pošaljem, jer je meč tek gotov, a nema još vesti: Novak pobedio Bagdatisa sa 6:2, 7:5, ali što je najjače, u drugom setu je gubio sa 5:1 !!!

Wannchy in love

pre 16 godina

NOLE,jel znas ti koliko ja tebe obozavam bre... :-)
evo nestale 2 prepreke federer i rodik... hehehehe samo ti nastavi,ja ko da gledam opet ce nadal pasti pred tobom... ljubim te...

kriticar

pre 16 godina

Ne razumem zasto se svi vi tako ispovedate Djokovicu nije vam on psihijatar,a nije i neki igrac!mislim da on nece uspeti jer je previse razmazen,kao smeta mu vetar ovo ono kakve to ima veze ako si pravi igrac kao federer i nadal.los je on teniser los,los,los,los,los,los,los,los,los,los,los,los....

miki

pre 16 godina

Sale ala lazes,karte su vec rasprodate,i nemogu se naci na blagajnama kad turnir vec uveliko pocne.Ja zivim u Parizu,i karte za Rolan Garos se uzimaju 1 godinu unapred.Kakav crni Rim, ti pored njega nisi ni prosao.Viza na jedan dan ha,ha,ha.

Licimur

pre 16 godina

Noletu svaka cast naravno, decko je dragulj i treba ga cuvati kao malo vode na dlanu. Vrhunski teniser, smeker, i pre svega ljudina. I samo bih se jos osvrnuo na finale Estorila, nisam tad stigao da prokomentarisem, ali dosta ljudi je bilo u fazonu "Tooo, Nole, Srbendo! Samo sto nisam zaplakao/la kad je pitao da prica na srpskom". Imam potrebu da objasnim Novakov gest, posto je ocigledno pogresno shvacen i izvucen iz konteksta. Dakle, za sve koji nisu shvatili - ne, Novak nije time hteo da pokaze "vestici iz Haga" da smo mi nebeski narod, Novak jeste veliki patriota, ali ne na takav nacin, i to nisu njegovi maniri. Covek se jednostavno sjajno snasao u pomalo neprijatnoj situaciji, i na jedan polusaljiv (i poluozbiljan) nacin skrenuo paznju organizatoru na prilicno nekorektan i neprofesionalan gest sa njihove strane. To sto su se njemu obratili na engleskom, sasvim je normalno i tako to funkcionise. Ali sa druge strane, zasto je onda Gaske bio pitan na francuskom (maternjem) i odgovarao na francuskom, a da pritom nije niko prevodio cak ni na portugalski? Zar nije uobicajeno da se u takvim prilikama prica na engleskom? Ako ne zna engleski (u sta cisto sumnjam, jer putuje po svetu, toliko je mogao da nauci), ili kao mnogi Francuzi odbija da ga upotrebljava, mogli su da obezbede prevodioca. To je sustina price. Ne okrecite sve odmah na sarmu, cvarke i rakiju.

Sanja

pre 16 godina

Odgledah dobar deo meca, i, ok, nije igrao kako ume, pa sta sad? Pobedio je, to se racuna! Ono sto mnogi ne vide, a sto mene prosto fascinira kod ovog malog, je cinjenica da mu psihicki padovi nisu kao ogromnoj vecini srpskih sportista. Kad krene naopako, krenulo je i zavrsice se naopako. Setite se samo mnogih odbojkaskih i kosarkaskih utakmica (ok, naravno, ne svih), kada bi se doslo do petog seta, ili kraja utakmice, mogli smo potpisati da nam ne gine poraz.) Mnogi stranci su se dizali kao feniks iz potpuno nemogucih situacija, a to nikada nije bila karakteristika nasih sportista. Ili je to bila retko. Kod Novaka mislim da postoji upravo ta snaga, i da je on sve cesce pokazuje. Mislim da je svesniji od mnogih da mora mnoooogo da radi, i to mu ne predstavlja problem. Samo tako, Novace, uz tebe sam i u porazima!!!

caci

pre 16 godina

Evo i zasto je Nole sampion!Ima glavu sampiona! A sta cemo sa diplomatskim pasosem? Njih izgleda dobijaju samo oni koji umeju da muljaju. Nole ti si najjaci diplomata Srbije ove godine i kada je ti predstavljas, nikoga u zemlji ne postidis-vec probudis osecaj ponosa!

Petar Q8

pre 16 godina

Danas Nole igra oko 18:30 po srpskom vremenu. To je cetvrti mech po redu, pa se zato ne zna u koliko tachno pochinje. Mozete da proveravate u koliko igra na njegovom oficijalnom sajtu (http://www.novak-djokovic.com). Inache, ja pratim njegove mecheve na Al Dzazira sportskom kanalu, (bez kartice je, besplatan, samo da imate satelit nisam siguran koji beshe Arabsat ili Nilesat, imam obadva).
Pozdrav

dare

pre 16 godina

Nole HVALA ti na javljanju! To nama izuzetno znaci!!! Hvala!!!
Ljudi, evo njegovog sajta
http://www.novak-djokovic.com
pa mozemo i tamo i ovde lupiti koju rec pohvale, kritike... Lep mu je sajt.

Ja prosto nemogu da verujem da je decko toliko pazljiv.
Nole, Srdjane, mama (oprostite neznam Vam ime) hvala!

Goran

pre 16 godina

Novak na šljaci(ne znam da li je samo šljaka za to kriva) nema onu igru iz Amerike.Ja i dalje mislim da je za to glavni problem efikasnost njegovog servisa pogotovo drugog koji mu na šljaci nije kao na bržim podlogama.To ga čini nervoznijim kao i činjenica da sad su sve oči uprte u njega,da svi žele da mu skinu skalp,da svi očekuju da on pomrsi konce prvoj dvojici ali prvo do njih treba stići.
Ono što me najviše brine u njegovoj igri protiv Soderlinga što nije imao nikakvu koncepciju i mlatio je po loptici kao i njegov protivnik i čekao ko će prvi da pogreši.Na sreću to je više puta uradio Švedjanin. Meč sa Nadalom bi ipak mogao biti drugačiji jer će tu imati alibi za poraz pa možda bude sigurniji i ako fizički bude mogao da izdrži mogao bi da napravi probleme Špancu.Možda.. Možda nije trebao igrati Estoril ali sad šta je tu je.Trebao bi da skupi snagu i pobedi Bagdatisa mada ne bih imao ništa protiv da mu ovaj u tome pomogne.A posle očekivanog poraza od Nadala imao bi verovatno pet dana da se odmori i sabere utiske pred Hamburg.

fedore

pre 16 godina

Nole care, menjaj češće rekete kad ne ide, a ovaj od danas sačuvaj, stvarno ti je krenulo kad si počeo da igraš s njim. Iz 0:40 do pobede, wow, svaka čast, to mogu samo najbolji !!
Samo napred i puno sreće. Srbija je uz tebe !!

klisa.ns

pre 16 godina

Kome se ne svidja kako igra ne mora da gleda, a isto tako ne vidim poentu pisanja ovde.
Zapitajte se ko ste vi i sta ste u svom zivotu veliko uradili? Sta biste odgovorili kada bi vas neko pitao sta je vas najveci uspeh?

Muka mi je od frustriranih kriticara, koji imaju i kritiku na to sto se zemlja okrece i sto je okrugla.
Nije vam ovo Skupstina, nego je ovo sport bre i jedna pobeda!!!

Bravo Nole majstore, alal vera, alal vera... Samo napred!!!

zarko

pre 16 godina

Trenutni ranking tenisera moze se naci na sajtu http://www.atptennis.com/3/en/rankings/entrysystem/default.asp.
Klikom na broj poena otvorice se prozor u kom ce ukupna suma poena biti razlozena na pojedine "racunljive" turnire.
Kao sto je neko gore vec naveo, ranking se formira na osnovu 4 gren slema, 9 mastersa (ukoliko je igrac za prethodne ostvario kriterijume kvalifikacije) i ostalih 5 turnira, plus nagradni masters kup (ponovo ukoliko se igrac kvalifikuje).
Prerapodela poena po pojedinim turnirima moze se naci na adresi http://www.tennis28.com/rankings/systems.html, pri dnu stranice pod imenom Entry System Tournament Points.

Sve u svemu bitno je samo znati koje je turnir kategorije. Osvojeni poeni od jednog turnira vaze godinu dana, kada se prosto ponistavaju.

Inace stvarno je sramota da sportski komentatori koji izvestavaju o tenisu ne razumeju sistem bodovanja. Sistem je davno laksan i zapravo je vrlo jednostavan za pracenje.

Pozdrav iz Madrida (koji ce ugostiti muski masters turnir i zavrsni zenski masters kup, krajem godine)
Zarko

Nole, drzimo ti fige!

pre 16 godina

Svaka cast! Verujem da ces pruziti dobre partije i u Rimu!
Samo bih zamolila da mi neko objasni citav sistem bodovanja i kako to Novak sada brani poene iz Roterdama u Rimu?

bedi

pre 16 godina

Tako je Nole care!Samo tako nastavi i sa tim igrama mozes daleko da doguras na ovom turniru.Nadam se da ces i Bagdatisa da savladas i da prodjes u dalji tok takmicenja.Samo napred Nole kralju!!

Sasha Zr

pre 16 godina

@stefan_90

Ne, Stefane, nisam znao da medju svim teniskim pravilima postoji i ovo da svako svakog moze da pobedi. Ja bih pre rekao da krajnji ishod meca zavisi od sticaja raznih okolnosti na koje igraci mogu ili ne mogu da uticu. A tu pravila najcesce nema. Neki igraci jednostavno nikada ne mogu da dobiju izvesne protivnike, pa sve da ovi potonji igraju vezanih ociju. Ti sad razmisli da li Novak, uz uslov da ponovi igru koji si ti danas gledao u prvom, a ja u trecem setu, moze da se ozbiljnije odupre Nadalu cija je forma u velikom usponu - cisto sumnjam. I to je bila poenta mog komentara, da ti je pojasnim kada je vec nisi sam shvatio. Novak je danas srecno prosao u trece kolo, svidjalo se to nekom odavde ili ne, mada mi je jasno da ti bas i nisi od objektivnijih (mada te razumem posto pretpostavljam da si '90-to godiste, id est, bez znacajnijeg zivotnog iskustva koje bi ti pomoglo da stvari posmatras onakvim kakve zaista jesu). I jasno mu je da si krenuo da branis Novaka od mene, ali ne boj se necu mu nista. Pa, posto sam vec pretpostavio da Federer nece biti taj koji ce prekinuti Nadalovu seriju na zemlji, eto, ako ces se bolje osecati, bilo bi mi drago da to ucini tvoj heroj.
Pozdrav i svako dobro, uz sugestiju da malo povedes racuna o pravopisu.

dida

pre 16 godina

Svaka čast Nole, teško je bilo igrati posle Eštorila to se videlo kod Gasqueta koji je takodje imao problema da izdrži ceo meč pa je na kraju i izgubio.
Nego sad sam se vratio iz grada i sretnem tamo Tipsarevića on kod "Lokija" a Nole u Rimu :)))

Hođu Novaka za zeta, neću Nadala

pre 16 godina

Emocije su tako jake da sve što bi napisala bilo bi daleko ispod.

Velika molba da bi organizovala sutrašnji dan - napišite mi satnicu za naše igrače. Hvala

oljka

pre 16 godina

JOJ NOLE. SRCKA CE ME UDARITI NACISTO. OVAJ SVEDJANIN TE ZAMALO NE DOBI DANAS. MA NIJE NI VAZNO, NE MOZE SE STALNO POBEDJIVATI. IAKO JE KOD NAS U DRZAVI JAKO TUZNO I TREBAJU NAM TVOJE, JELENINE I ANINE POBEDE DA ZABORAVIMO NA UZAS IZ SKUPSTINE. DA TE NE BI ZAMARALA TIM GLUPOSTIMA, ZI LAKU NOC I PUNO USPEHA U DALJIM MECEVIMA.

Laik

pre 16 godina

Да ли би неко од врсних познавалаца тениса могао да ми остави неки линк или објасни како се тачно прерачунавају АТП бодови! Унапред захвалан!

Novak Đoković

pre 16 godina

Hvala svim navijačima na podršci. Meč je za mene bio više nego iscrpljujući, naročito posle prošlonedeljnog turnira u Eštorilu. Još jednom hvala svima na podršci i nadam se da ću sutra odmorniji ući u meč sa Bagdatisom i obradovati vas rezultatom. Pozdrav iz Rima

Novak

veks

pre 16 godina

Decko pokazuje iz dana u dan da ce ubrzo biti broj 1, samo veliki igraci mogu da se vrate onako u mec kao sto je on danas. Hvala ti NOLE najveci si promoter srba u svjetu.

stefan_90

pre 16 godina

Sasha Zr
Kada sledeci put nesto napises vodi racuna!!!!
Da li si znao za pravilo da jedni druge mogu pobedjivati.Npr. Nole pobedi Nadala ali izgubi od Rodika kog je pobedio Nadal.Mislim da sam bio jasan.
Svaka cast nole odgledao sam prvi set i morao sam da idem u skolu tuzan jer si izgubio 1 set.Vidi se da si jak u psihickom pogledu,ali iskreno nisam bio 100% siguran da ces pobediti,ali sreca prati hrabre, video sam u prvom setiu kako si ispravljao sudije,neznam sta je bilo u nastavku da,li bi mogo neko da mi kaze

DS

pre 16 godina

Samo guraj dalje brate, dok ovde neki broje ATP poencice, ja bih ti preporucio da brojis $$$. Nema nista loseg u tome da se zaradi kinta, pa makar i ostao "samo" medju prvih pet na svetu. Malo li je za jednu Srbiju!

GRKINJA

pre 16 godina

Bagdatis je Kipranin...ali to je to Grk ili Kipranin sve jedno je,izuzetan decko i kada gubi on sa osmehom i zagrljajem zavrsava mec,puno srece Nole sutra!!!

G

pre 16 godina

@Goya
4 grenslema i 9 mastersa su obavezni jedino ako je igrac na atp listi tako plasiran da moze da ucestvuje direktno u turniru. Inace se praznine popunjavaju ostalim atp turnirima.

Dejan

pre 16 godina

Cestitam na pobedi ali igra ti je bila ocajna. Nije to ni deo repertoara onog Noleta koji je pobedio na mastersu. Gledao sam direktan prenos na Juznoafrickom Super Sportu. Svaka cast na 5 poziciji ali mora mnogo, mnogo da se poradi na tvojoj igri na sljaci. Servis ti je danas bio "mekan" a nervoze previse u igri. Ali si opet pokazao da umes da se vratis i budes mentalno jak. Mislim da ti je protivnik poceo da puca u drugom setu kad se svadjao sa gl. sudijom oko poena (dobra lopta ili ne)kad je i sudija silazio sa stolice i njegov neshvatljiv pad u trecem setu od 0:2 za njega do 3:2 za tebe. Jos jednom iskrene cestitke na pobedi (u zube joj ne gledamo)i nadam se mnogo mnogo boljoj igri u narednom kolu turnira. Pozdrav from West Africa !

dienec

pre 16 godina

Nole, na 0-40 pri 3:3 u trećem setu,srce mi je stalo,obrati pažnju bar malo. Sada brata Grka u trećem kolu i verovatno je 4 u ponedeljak pošto Davidenko igra očajno. A šta reći za Nadala... Polako, prvo Grka sutra. Samo napred majstore.

slvk_22

pre 16 godina

Samo tak Nole, mnogo si mentalno jak, poraze pretvaras u pobede, a tvoje pobede ove godine uopste ne predstavljaju problem.
Samo hrabro sa Bagdadisom
Jel zna neko kad igraju?

trpe

pre 16 godina

Bravo Dole,mislio sam da ce izgubiti,jer Svedjanin jako servira,i snazne udarce ima.Novak mora da poradi na svojoj snazi t.j. konstituciji,da jos jace udara lopticu,da dobije par kila misica i poveca masu.

zoki

pre 16 godina

Plasim se Bagdatisa,kad mu krene svakog moze da pobedi,bez obzira na njegovo trenutno stanje na atp lestvici,on je jak i opasan igrac.Videcemo voleo bi da nebudem u pravu.Napred Nole.

losmi

pre 16 godina

Neverovatno kako je Nole psihicki napredovao... Sa onoliko spasenih break lopti, a posebno kod rezultata 0:40 na 3:3 u 3. setu... Svaka cast, Nole, igra ti je (skoro) za desetku, a vec sada posedujes i mentalitet sampiona. Jedva cekamo tvoj duel protiv Nadala u cetvrt-finalu! ;)

umor

pre 16 godina

Novak nema svežinu.U svakoj odmornijoj situaciji oduvao bi inače jednog neverovatno negativnog, ne fer protivnika. Najprijateljskije:
Novače nikad više u Eštoril jer ga veliki izbegavaju zbog loših uslova za igru. Tamo se ruka pogrešno namešta. Onda se na finim podlogama igra na sigurno i troši snaga a to ne donosi rezultat. Ti si lucidan i da igraš samo na kvalitetnim terenima. Napred, Bagdatis je fer igrač.

Predsjednik Kluba

pre 16 godina

Nole bravo. Velika pobjeda. Svedjanin je prema predvidjanjima eksperata jedan od najvecih teniskih potencijala u svijetu. Ceka te Bagdadis-veci borac, ali nadam se , manji potencijal od svedjanina. Dobro je sto se vjerovatno Nadal i Juznji sastaju prije susreta sa tobom .

D.L.

pre 16 godina

joj joj NOLE!

koliko grešaka, uopšte nisi ličio na sebe...
dobro, BRAVO što si pobedio ali proti Bagdatisa češ morati bolje da igraš...
P.S. mislim da je odlučilo u drugom SETU kad je NOLE vodio 2:1,a servirao je Soderling i tamo je počeo pa se dere na sudiju i sudija mu oduzima servis i daje BOD NOLETU.

p.s.2. več sam mislio da češ mi ODNETI 150€...

BRAVO ĐOKOVIĆ A SADA Bagdatis PA ONDA NADAL

milan

pre 16 godina

Kad odigra "lose" onda tesno pobedjuje dobre igrace kao sto su Andreev, GGL ili Soderling, a kad igra dobro onda glatko pobedi Robreda. Sve u svemu, igrao dobro ili lose Nole pobedjuje. Sampionski, nema sta.

Serpiko

pre 16 godina

Znao sam da ce biti tesko sa Soderlingom, jako dobar igrac. Opet, Nole je pokazao da je sampion. Igrao je lose (trenutno sam u ofisu tako da nisam gledao mec), dosta gresio medjutim on je pobedio! Tako igraju sampioni i uveren sam da ce graditi formu postepeno. Sutra protiv majstor Markosa ce biti takodje tesko ali ocekujem pobedu u 2.seta. A onda sa Nadalom u 1/4 finala pa da vidimo. Mislim da je Nole vec mislima u tom mecu, sigurno hoce da dobije Nadala na sljaci. Nole je Bog, mnogo ga volim.

horror

pre 16 godina

Svako ko je pratio Soderlingove meceve mogao je da zna unapred da ce ovo biti izuzetno tezak mec, ali ono sto je fantasticno je to da Djokovic pobedjuje i kada ne igra bas najbolje. To mogu samo najveci ;) Bravo za pobedu!

Sale

pre 16 godina

Obreo sam se u Rimu na jedna dan. Idem sad da gledam tenis meceve na mastersu.
Na zalost propustio sam Novaka koji je vec odradio Soderlinga. Zao mi je zbog toga, ali Nole uhvaticu te ja neki drugi put. Hocu bre uzivo da gledam majstora i buduceg No. 1!

Srki#12

pre 16 godina

Ovaj Nole je lud (u pozitivnom smislu). Decku treba podici spomenik ako ovako nastavi. Sve vise i vise dokazuje da postaje igrac sa pobednickim mentalitetom. Svaka cast i za fer plej (Soderling i jos neki bi mogli da se ugledaju na Noleta po tom pitanju)

Nikola

pre 16 godina

Nije dobio 75 poena posto se racuna samo 18 najboljih turnira. Tako da on brani 110 poena sto je osvoio u Roterdamu. Sto bi znacilo mora da prodje ovo kolo da bi osvoio nesto poena. Dobro je to sto i Rodik i Davidenko brane cetvrt finale.
Idemo Nole!!!!

Goya

pre 16 godina

Djokovic jeste osvojio 75 poena, ali ce izgubiti 110 poena iz Roterdama posto ce mu Roterdam kada se dodaju bodovi iz Rima biti 19 turnir. Bodovi se racunaju 4 'gren slema', 9 mastersa i 5 najboljih rezultata sa ostalih turnira, ako na nekom od ovih 13 glavnih turnira igrac nije ucestvovao moze ga zameniti bodovima sa drugih turnira. Jos jednom bih skrenuo paznju onima koji pisu tekst da nauce sistem bodovanje pre nego sto napisu bilo sta o mestima na ATP listi (Tako su pisali i da ce Davydenko iygubiti 140 bodova u Estorilu i da ce ga Novak osvajanjem prestici na listi)

Sasha Zr

pre 16 godina

Ako je ceo mec protekao u igri koju sam odgledao, a to je bilo pocev od 2:2 u trecem setu, jer posao je posao, a tenis je ipak samo tenis, Novak bolje da ne izlazi pred Nadala. Sreca njegova da je sa druge strane mreze stajao mentalno najlabilniji Svedjanin u univerzumu, koji je u sedmom gemu propustio tri uzastopne lopte za mec, rekao bih, i to na prilicno diletantski nacin. Nakon toga, prica je bila gotova i Novaku je samo preostalo da bilo kako pogadja teren, jer je ostatak posla za njega obavio sam Soderling, kojem se ponovilo cetvrtfinale MonteCarla kada je bio ubedljiv protiv Berdycha, da bi zatim jednostavno ispario sa terena. Veliki broj gresaka koje je Djokovic pravio kao da su mu ruke bile sputane, a kojima komentator nikako nije mogao dovoljno da se nacudi, jeste bio posledica umora od prethodnog turnira, ali takodje i pritiska zbog statusa "papirnog favorita", koji ce vremenom biti sve izrazeniji. Rekao sam jednom prilikom da je mnogo lakse loviti, nego biti lovljen, a to ce se nadalje Novaku desavati. Sledeci protivnik je Baghdatis koji je svojih pet minuta slave imao prosle godine u Melbourne-u, da bi kasnije postao i ostao prosecan teniser iz prvih 30, ako se tako nesto uopste moze reci za jednog kvalitetnog igraca. On ce svakako traziti svoju sansu, a ako Novak ponovi danasnju partiju, ona sigurno nece biti mala.

pedja-bg

pre 16 godina

Ufff u jednom trenutku je nole bio stvarno blizu da psihicki klone , ali vratio se u match kao pravi shampion !!! Ovaj match mi je bio zanimljiv prvenstveno jer se nekoliko puta lomio match u sva 3 seta . Nole je ispao po ko zna koji put pravi sportski duh preobracajuci sudijske odluke , zao mi je shto na sjlaci ne postoji " sokolovo oko" . U svakom slucaju , kako stvari stoje , Nadal i Djole ce jos jednom ukrstiti rekete, jedva cheka, IDEMOO !!!

Uca, Nislija u Kvebeku

pre 16 godina

Slusaj ti mali Djokovicu (od 1,87m), iskido si me nacisto. Ako tako nastavis, ne govorim vise (al ni manje) s tobom.
Svaka ti cast. Cestitam i uz tebe sam i u pobedama i u porazima.

veljko

pre 16 godina

BrAVO Novace!!!
ovo si majstorski odradio... pratio sam tvoj preko live scora i stekao sam utisak da je do samog kraja drugog seta bilo vrlo napeto, a onda si u svom stilu preuzeo inicijativu i prelomio mec! bravo a sad svim silama na Baghdatisa!!!! Korak po korak!
Srecno!

Novak Đoković

pre 16 godina

Hvala svim navijačima na podršci. Meč je za mene bio više nego iscrpljujući, naročito posle prošlonedeljnog turnira u Eštorilu. Još jednom hvala svima na podršci i nadam se da ću sutra odmorniji ući u meč sa Bagdatisom i obradovati vas rezultatom. Pozdrav iz Rima

Novak

Goya

pre 16 godina

Djokovic jeste osvojio 75 poena, ali ce izgubiti 110 poena iz Roterdama posto ce mu Roterdam kada se dodaju bodovi iz Rima biti 19 turnir. Bodovi se racunaju 4 'gren slema', 9 mastersa i 5 najboljih rezultata sa ostalih turnira, ako na nekom od ovih 13 glavnih turnira igrac nije ucestvovao moze ga zameniti bodovima sa drugih turnira. Jos jednom bih skrenuo paznju onima koji pisu tekst da nauce sistem bodovanje pre nego sto napisu bilo sta o mestima na ATP listi (Tako su pisali i da ce Davydenko iygubiti 140 bodova u Estorilu i da ce ga Novak osvajanjem prestici na listi)

umor

pre 16 godina

Novak nema svežinu.U svakoj odmornijoj situaciji oduvao bi inače jednog neverovatno negativnog, ne fer protivnika. Najprijateljskije:
Novače nikad više u Eštoril jer ga veliki izbegavaju zbog loših uslova za igru. Tamo se ruka pogrešno namešta. Onda se na finim podlogama igra na sigurno i troši snaga a to ne donosi rezultat. Ti si lucidan i da igraš samo na kvalitetnim terenima. Napred, Bagdatis je fer igrač.

milan

pre 16 godina

Kad odigra "lose" onda tesno pobedjuje dobre igrace kao sto su Andreev, GGL ili Soderling, a kad igra dobro onda glatko pobedi Robreda. Sve u svemu, igrao dobro ili lose Nole pobedjuje. Sampionski, nema sta.

Uca, Nislija u Kvebeku

pre 16 godina

Slusaj ti mali Djokovicu (od 1,87m), iskido si me nacisto. Ako tako nastavis, ne govorim vise (al ni manje) s tobom.
Svaka ti cast. Cestitam i uz tebe sam i u pobedama i u porazima.

Sasha Zr

pre 16 godina

Ako je ceo mec protekao u igri koju sam odgledao, a to je bilo pocev od 2:2 u trecem setu, jer posao je posao, a tenis je ipak samo tenis, Novak bolje da ne izlazi pred Nadala. Sreca njegova da je sa druge strane mreze stajao mentalno najlabilniji Svedjanin u univerzumu, koji je u sedmom gemu propustio tri uzastopne lopte za mec, rekao bih, i to na prilicno diletantski nacin. Nakon toga, prica je bila gotova i Novaku je samo preostalo da bilo kako pogadja teren, jer je ostatak posla za njega obavio sam Soderling, kojem se ponovilo cetvrtfinale MonteCarla kada je bio ubedljiv protiv Berdycha, da bi zatim jednostavno ispario sa terena. Veliki broj gresaka koje je Djokovic pravio kao da su mu ruke bile sputane, a kojima komentator nikako nije mogao dovoljno da se nacudi, jeste bio posledica umora od prethodnog turnira, ali takodje i pritiska zbog statusa "papirnog favorita", koji ce vremenom biti sve izrazeniji. Rekao sam jednom prilikom da je mnogo lakse loviti, nego biti lovljen, a to ce se nadalje Novaku desavati. Sledeci protivnik je Baghdatis koji je svojih pet minuta slave imao prosle godine u Melbourne-u, da bi kasnije postao i ostao prosecan teniser iz prvih 30, ako se tako nesto uopste moze reci za jednog kvalitetnog igraca. On ce svakako traziti svoju sansu, a ako Novak ponovi danasnju partiju, ona sigurno nece biti mala.

Srki#12

pre 16 godina

Ovaj Nole je lud (u pozitivnom smislu). Decku treba podici spomenik ako ovako nastavi. Sve vise i vise dokazuje da postaje igrac sa pobednickim mentalitetom. Svaka cast i za fer plej (Soderling i jos neki bi mogli da se ugledaju na Noleta po tom pitanju)

horror

pre 16 godina

Svako ko je pratio Soderlingove meceve mogao je da zna unapred da ce ovo biti izuzetno tezak mec, ali ono sto je fantasticno je to da Djokovic pobedjuje i kada ne igra bas najbolje. To mogu samo najveci ;) Bravo za pobedu!

GRKINJA

pre 16 godina

Bagdatis je Kipranin...ali to je to Grk ili Kipranin sve jedno je,izuzetan decko i kada gubi on sa osmehom i zagrljajem zavrsava mec,puno srece Nole sutra!!!

klisa.ns

pre 16 godina

Kome se ne svidja kako igra ne mora da gleda, a isto tako ne vidim poentu pisanja ovde.
Zapitajte se ko ste vi i sta ste u svom zivotu veliko uradili? Sta biste odgovorili kada bi vas neko pitao sta je vas najveci uspeh?

Muka mi je od frustriranih kriticara, koji imaju i kritiku na to sto se zemlja okrece i sto je okrugla.
Nije vam ovo Skupstina, nego je ovo sport bre i jedna pobeda!!!

Bravo Nole majstore, alal vera, alal vera... Samo napred!!!

Licimur

pre 16 godina

Noletu svaka cast naravno, decko je dragulj i treba ga cuvati kao malo vode na dlanu. Vrhunski teniser, smeker, i pre svega ljudina. I samo bih se jos osvrnuo na finale Estorila, nisam tad stigao da prokomentarisem, ali dosta ljudi je bilo u fazonu "Tooo, Nole, Srbendo! Samo sto nisam zaplakao/la kad je pitao da prica na srpskom". Imam potrebu da objasnim Novakov gest, posto je ocigledno pogresno shvacen i izvucen iz konteksta. Dakle, za sve koji nisu shvatili - ne, Novak nije time hteo da pokaze "vestici iz Haga" da smo mi nebeski narod, Novak jeste veliki patriota, ali ne na takav nacin, i to nisu njegovi maniri. Covek se jednostavno sjajno snasao u pomalo neprijatnoj situaciji, i na jedan polusaljiv (i poluozbiljan) nacin skrenuo paznju organizatoru na prilicno nekorektan i neprofesionalan gest sa njihove strane. To sto su se njemu obratili na engleskom, sasvim je normalno i tako to funkcionise. Ali sa druge strane, zasto je onda Gaske bio pitan na francuskom (maternjem) i odgovarao na francuskom, a da pritom nije niko prevodio cak ni na portugalski? Zar nije uobicajeno da se u takvim prilikama prica na engleskom? Ako ne zna engleski (u sta cisto sumnjam, jer putuje po svetu, toliko je mogao da nauci), ili kao mnogi Francuzi odbija da ga upotrebljava, mogli su da obezbede prevodioca. To je sustina price. Ne okrecite sve odmah na sarmu, cvarke i rakiju.

Serpiko

pre 16 godina

Znao sam da ce biti tesko sa Soderlingom, jako dobar igrac. Opet, Nole je pokazao da je sampion. Igrao je lose (trenutno sam u ofisu tako da nisam gledao mec), dosta gresio medjutim on je pobedio! Tako igraju sampioni i uveren sam da ce graditi formu postepeno. Sutra protiv majstor Markosa ce biti takodje tesko ali ocekujem pobedu u 2.seta. A onda sa Nadalom u 1/4 finala pa da vidimo. Mislim da je Nole vec mislima u tom mecu, sigurno hoce da dobije Nadala na sljaci. Nole je Bog, mnogo ga volim.

oljka

pre 16 godina

JOJ NOLE. SRCKA CE ME UDARITI NACISTO. OVAJ SVEDJANIN TE ZAMALO NE DOBI DANAS. MA NIJE NI VAZNO, NE MOZE SE STALNO POBEDJIVATI. IAKO JE KOD NAS U DRZAVI JAKO TUZNO I TREBAJU NAM TVOJE, JELENINE I ANINE POBEDE DA ZABORAVIMO NA UZAS IZ SKUPSTINE. DA TE NE BI ZAMARALA TIM GLUPOSTIMA, ZI LAKU NOC I PUNO USPEHA U DALJIM MECEVIMA.

veks

pre 16 godina

Decko pokazuje iz dana u dan da ce ubrzo biti broj 1, samo veliki igraci mogu da se vrate onako u mec kao sto je on danas. Hvala ti NOLE najveci si promoter srba u svjetu.

Sasha Zr

pre 16 godina

@stefan_90

Ne, Stefane, nisam znao da medju svim teniskim pravilima postoji i ovo da svako svakog moze da pobedi. Ja bih pre rekao da krajnji ishod meca zavisi od sticaja raznih okolnosti na koje igraci mogu ili ne mogu da uticu. A tu pravila najcesce nema. Neki igraci jednostavno nikada ne mogu da dobiju izvesne protivnike, pa sve da ovi potonji igraju vezanih ociju. Ti sad razmisli da li Novak, uz uslov da ponovi igru koji si ti danas gledao u prvom, a ja u trecem setu, moze da se ozbiljnije odupre Nadalu cija je forma u velikom usponu - cisto sumnjam. I to je bila poenta mog komentara, da ti je pojasnim kada je vec nisi sam shvatio. Novak je danas srecno prosao u trece kolo, svidjalo se to nekom odavde ili ne, mada mi je jasno da ti bas i nisi od objektivnijih (mada te razumem posto pretpostavljam da si '90-to godiste, id est, bez znacajnijeg zivotnog iskustva koje bi ti pomoglo da stvari posmatras onakvim kakve zaista jesu). I jasno mu je da si krenuo da branis Novaka od mene, ali ne boj se necu mu nista. Pa, posto sam vec pretpostavio da Federer nece biti taj koji ce prekinuti Nadalovu seriju na zemlji, eto, ako ces se bolje osecati, bilo bi mi drago da to ucini tvoj heroj.
Pozdrav i svako dobro, uz sugestiju da malo povedes racuna o pravopisu.

losmi

pre 16 godina

Neverovatno kako je Nole psihicki napredovao... Sa onoliko spasenih break lopti, a posebno kod rezultata 0:40 na 3:3 u 3. setu... Svaka cast, Nole, igra ti je (skoro) za desetku, a vec sada posedujes i mentalitet sampiona. Jedva cekamo tvoj duel protiv Nadala u cetvrt-finalu! ;)

Hođu Novaka za zeta, neću Nadala

pre 16 godina

Emocije su tako jake da sve što bi napisala bilo bi daleko ispod.

Velika molba da bi organizovala sutrašnji dan - napišite mi satnicu za naše igrače. Hvala

dida

pre 16 godina

Svaka čast Nole, teško je bilo igrati posle Eštorila to se videlo kod Gasqueta koji je takodje imao problema da izdrži ceo meč pa je na kraju i izgubio.
Nego sad sam se vratio iz grada i sretnem tamo Tipsarevića on kod "Lokija" a Nole u Rimu :)))

D.L.

pre 16 godina

joj joj NOLE!

koliko grešaka, uopšte nisi ličio na sebe...
dobro, BRAVO što si pobedio ali proti Bagdatisa češ morati bolje da igraš...
P.S. mislim da je odlučilo u drugom SETU kad je NOLE vodio 2:1,a servirao je Soderling i tamo je počeo pa se dere na sudiju i sudija mu oduzima servis i daje BOD NOLETU.

p.s.2. več sam mislio da češ mi ODNETI 150€...

BRAVO ĐOKOVIĆ A SADA Bagdatis PA ONDA NADAL

Sale

pre 16 godina

Obreo sam se u Rimu na jedna dan. Idem sad da gledam tenis meceve na mastersu.
Na zalost propustio sam Novaka koji je vec odradio Soderlinga. Zao mi je zbog toga, ali Nole uhvaticu te ja neki drugi put. Hocu bre uzivo da gledam majstora i buduceg No. 1!

Nikola

pre 16 godina

Nije dobio 75 poena posto se racuna samo 18 najboljih turnira. Tako da on brani 110 poena sto je osvoio u Roterdamu. Sto bi znacilo mora da prodje ovo kolo da bi osvoio nesto poena. Dobro je to sto i Rodik i Davidenko brane cetvrt finale.
Idemo Nole!!!!

Dejan

pre 16 godina

Cestitam na pobedi ali igra ti je bila ocajna. Nije to ni deo repertoara onog Noleta koji je pobedio na mastersu. Gledao sam direktan prenos na Juznoafrickom Super Sportu. Svaka cast na 5 poziciji ali mora mnogo, mnogo da se poradi na tvojoj igri na sljaci. Servis ti je danas bio "mekan" a nervoze previse u igri. Ali si opet pokazao da umes da se vratis i budes mentalno jak. Mislim da ti je protivnik poceo da puca u drugom setu kad se svadjao sa gl. sudijom oko poena (dobra lopta ili ne)kad je i sudija silazio sa stolice i njegov neshvatljiv pad u trecem setu od 0:2 za njega do 3:2 za tebe. Jos jednom iskrene cestitke na pobedi (u zube joj ne gledamo)i nadam se mnogo mnogo boljoj igri u narednom kolu turnira. Pozdrav from West Africa !

DS

pre 16 godina

Samo guraj dalje brate, dok ovde neki broje ATP poencice, ja bih ti preporucio da brojis $$$. Nema nista loseg u tome da se zaradi kinta, pa makar i ostao "samo" medju prvih pet na svetu. Malo li je za jednu Srbiju!

Sanja

pre 16 godina

Odgledah dobar deo meca, i, ok, nije igrao kako ume, pa sta sad? Pobedio je, to se racuna! Ono sto mnogi ne vide, a sto mene prosto fascinira kod ovog malog, je cinjenica da mu psihicki padovi nisu kao ogromnoj vecini srpskih sportista. Kad krene naopako, krenulo je i zavrsice se naopako. Setite se samo mnogih odbojkaskih i kosarkaskih utakmica (ok, naravno, ne svih), kada bi se doslo do petog seta, ili kraja utakmice, mogli smo potpisati da nam ne gine poraz.) Mnogi stranci su se dizali kao feniks iz potpuno nemogucih situacija, a to nikada nije bila karakteristika nasih sportista. Ili je to bila retko. Kod Novaka mislim da postoji upravo ta snaga, i da je on sve cesce pokazuje. Mislim da je svesniji od mnogih da mora mnoooogo da radi, i to mu ne predstavlja problem. Samo tako, Novace, uz tebe sam i u porazima!!!

slvk_22

pre 16 godina

Samo tak Nole, mnogo si mentalno jak, poraze pretvaras u pobede, a tvoje pobede ove godine uopste ne predstavljaju problem.
Samo hrabro sa Bagdadisom
Jel zna neko kad igraju?

trpe

pre 16 godina

Bravo Dole,mislio sam da ce izgubiti,jer Svedjanin jako servira,i snazne udarce ima.Novak mora da poradi na svojoj snazi t.j. konstituciji,da jos jace udara lopticu,da dobije par kila misica i poveca masu.

G

pre 16 godina

@Goya
4 grenslema i 9 mastersa su obavezni jedino ako je igrac na atp listi tako plasiran da moze da ucestvuje direktno u turniru. Inace se praznine popunjavaju ostalim atp turnirima.

zarko

pre 16 godina

Trenutni ranking tenisera moze se naci na sajtu http://www.atptennis.com/3/en/rankings/entrysystem/default.asp.
Klikom na broj poena otvorice se prozor u kom ce ukupna suma poena biti razlozena na pojedine "racunljive" turnire.
Kao sto je neko gore vec naveo, ranking se formira na osnovu 4 gren slema, 9 mastersa (ukoliko je igrac za prethodne ostvario kriterijume kvalifikacije) i ostalih 5 turnira, plus nagradni masters kup (ponovo ukoliko se igrac kvalifikuje).
Prerapodela poena po pojedinim turnirima moze se naci na adresi http://www.tennis28.com/rankings/systems.html, pri dnu stranice pod imenom Entry System Tournament Points.

Sve u svemu bitno je samo znati koje je turnir kategorije. Osvojeni poeni od jednog turnira vaze godinu dana, kada se prosto ponistavaju.

Inace stvarno je sramota da sportski komentatori koji izvestavaju o tenisu ne razumeju sistem bodovanja. Sistem je davno laksan i zapravo je vrlo jednostavan za pracenje.

Pozdrav iz Madrida (koji ce ugostiti muski masters turnir i zavrsni zenski masters kup, krajem godine)
Zarko

dare

pre 16 godina

Nole HVALA ti na javljanju! To nama izuzetno znaci!!! Hvala!!!
Ljudi, evo njegovog sajta
http://www.novak-djokovic.com
pa mozemo i tamo i ovde lupiti koju rec pohvale, kritike... Lep mu je sajt.

Ja prosto nemogu da verujem da je decko toliko pazljiv.
Nole, Srdjane, mama (oprostite neznam Vam ime) hvala!

Petar Q8

pre 16 godina

Danas Nole igra oko 18:30 po srpskom vremenu. To je cetvrti mech po redu, pa se zato ne zna u koliko tachno pochinje. Mozete da proveravate u koliko igra na njegovom oficijalnom sajtu (http://www.novak-djokovic.com). Inache, ja pratim njegove mecheve na Al Dzazira sportskom kanalu, (bez kartice je, besplatan, samo da imate satelit nisam siguran koji beshe Arabsat ili Nilesat, imam obadva).
Pozdrav

caci

pre 16 godina

Evo i zasto je Nole sampion!Ima glavu sampiona! A sta cemo sa diplomatskim pasosem? Njih izgleda dobijaju samo oni koji umeju da muljaju. Nole ti si najjaci diplomata Srbije ove godine i kada je ti predstavljas, nikoga u zemlji ne postidis-vec probudis osecaj ponosa!

kriticar

pre 16 godina

Ne razumem zasto se svi vi tako ispovedate Djokovicu nije vam on psihijatar,a nije i neki igrac!mislim da on nece uspeti jer je previse razmazen,kao smeta mu vetar ovo ono kakve to ima veze ako si pravi igrac kao federer i nadal.los je on teniser los,los,los,los,los,los,los,los,los,los,los,los....

veljko

pre 16 godina

BrAVO Novace!!!
ovo si majstorski odradio... pratio sam tvoj preko live scora i stekao sam utisak da je do samog kraja drugog seta bilo vrlo napeto, a onda si u svom stilu preuzeo inicijativu i prelomio mec! bravo a sad svim silama na Baghdatisa!!!! Korak po korak!
Srecno!

pedja-bg

pre 16 godina

Ufff u jednom trenutku je nole bio stvarno blizu da psihicki klone , ali vratio se u match kao pravi shampion !!! Ovaj match mi je bio zanimljiv prvenstveno jer se nekoliko puta lomio match u sva 3 seta . Nole je ispao po ko zna koji put pravi sportski duh preobracajuci sudijske odluke , zao mi je shto na sjlaci ne postoji " sokolovo oko" . U svakom slucaju , kako stvari stoje , Nadal i Djole ce jos jednom ukrstiti rekete, jedva cheka, IDEMOO !!!

Predsjednik Kluba

pre 16 godina

Nole bravo. Velika pobjeda. Svedjanin je prema predvidjanjima eksperata jedan od najvecih teniskih potencijala u svijetu. Ceka te Bagdadis-veci borac, ali nadam se , manji potencijal od svedjanina. Dobro je sto se vjerovatno Nadal i Juznji sastaju prije susreta sa tobom .

dienec

pre 16 godina

Nole, na 0-40 pri 3:3 u trećem setu,srce mi je stalo,obrati pažnju bar malo. Sada brata Grka u trećem kolu i verovatno je 4 u ponedeljak pošto Davidenko igra očajno. A šta reći za Nadala... Polako, prvo Grka sutra. Samo napred majstore.

stefan_90

pre 16 godina

Sasha Zr
Kada sledeci put nesto napises vodi racuna!!!!
Da li si znao za pravilo da jedni druge mogu pobedjivati.Npr. Nole pobedi Nadala ali izgubi od Rodika kog je pobedio Nadal.Mislim da sam bio jasan.
Svaka cast nole odgledao sam prvi set i morao sam da idem u skolu tuzan jer si izgubio 1 set.Vidi se da si jak u psihickom pogledu,ali iskreno nisam bio 100% siguran da ces pobediti,ali sreca prati hrabre, video sam u prvom setiu kako si ispravljao sudije,neznam sta je bilo u nastavku da,li bi mogo neko da mi kaze

Laik

pre 16 godina

Да ли би неко од врсних познавалаца тениса могао да ми остави неки линк или објасни како се тачно прерачунавају АТП бодови! Унапред захвалан!

bedi

pre 16 godina

Tako je Nole care!Samo tako nastavi i sa tim igrama mozes daleko da doguras na ovom turniru.Nadam se da ces i Bagdatisa da savladas i da prodjes u dalji tok takmicenja.Samo napred Nole kralju!!

zoki

pre 16 godina

Plasim se Bagdatisa,kad mu krene svakog moze da pobedi,bez obzira na njegovo trenutno stanje na atp lestvici,on je jak i opasan igrac.Videcemo voleo bi da nebudem u pravu.Napred Nole.

Nole, drzimo ti fige!

pre 16 godina

Svaka cast! Verujem da ces pruziti dobre partije i u Rimu!
Samo bih zamolila da mi neko objasni citav sistem bodovanja i kako to Novak sada brani poene iz Roterdama u Rimu?

fedore

pre 16 godina

Nole care, menjaj češće rekete kad ne ide, a ovaj od danas sačuvaj, stvarno ti je krenulo kad si počeo da igraš s njim. Iz 0:40 do pobede, wow, svaka čast, to mogu samo najbolji !!
Samo napred i puno sreće. Srbija je uz tebe !!

Goran

pre 16 godina

Novak na šljaci(ne znam da li je samo šljaka za to kriva) nema onu igru iz Amerike.Ja i dalje mislim da je za to glavni problem efikasnost njegovog servisa pogotovo drugog koji mu na šljaci nije kao na bržim podlogama.To ga čini nervoznijim kao i činjenica da sad su sve oči uprte u njega,da svi žele da mu skinu skalp,da svi očekuju da on pomrsi konce prvoj dvojici ali prvo do njih treba stići.
Ono što me najviše brine u njegovoj igri protiv Soderlinga što nije imao nikakvu koncepciju i mlatio je po loptici kao i njegov protivnik i čekao ko će prvi da pogreši.Na sreću to je više puta uradio Švedjanin. Meč sa Nadalom bi ipak mogao biti drugačiji jer će tu imati alibi za poraz pa možda bude sigurniji i ako fizički bude mogao da izdrži mogao bi da napravi probleme Špancu.Možda.. Možda nije trebao igrati Estoril ali sad šta je tu je.Trebao bi da skupi snagu i pobedi Bagdatisa mada ne bih imao ništa protiv da mu ovaj u tome pomogne.A posle očekivanog poraza od Nadala imao bi verovatno pet dana da se odmori i sabere utiske pred Hamburg.

miki

pre 16 godina

Sale ala lazes,karte su vec rasprodate,i nemogu se naci na blagajnama kad turnir vec uveliko pocne.Ja zivim u Parizu,i karte za Rolan Garos se uzimaju 1 godinu unapred.Kakav crni Rim, ti pored njega nisi ni prosao.Viza na jedan dan ha,ha,ha.

Wannchy in love

pre 16 godina

NOLE,jel znas ti koliko ja tebe obozavam bre... :-)
evo nestale 2 prepreke federer i rodik... hehehehe samo ti nastavi,ja ko da gledam opet ce nadal pasti pred tobom... ljubim te...

Dragan M.

pre 16 godina

E, pa moram ovo da pošaljem, jer je meč tek gotov, a nema još vesti: Novak pobedio Bagdatisa sa 6:2, 7:5, ali što je najjače, u drugom setu je gubio sa 5:1 !!!

Sasha Zr

pre 16 godina

Ako je ceo mec protekao u igri koju sam odgledao, a to je bilo pocev od 2:2 u trecem setu, jer posao je posao, a tenis je ipak samo tenis, Novak bolje da ne izlazi pred Nadala. Sreca njegova da je sa druge strane mreze stajao mentalno najlabilniji Svedjanin u univerzumu, koji je u sedmom gemu propustio tri uzastopne lopte za mec, rekao bih, i to na prilicno diletantski nacin. Nakon toga, prica je bila gotova i Novaku je samo preostalo da bilo kako pogadja teren, jer je ostatak posla za njega obavio sam Soderling, kojem se ponovilo cetvrtfinale MonteCarla kada je bio ubedljiv protiv Berdycha, da bi zatim jednostavno ispario sa terena. Veliki broj gresaka koje je Djokovic pravio kao da su mu ruke bile sputane, a kojima komentator nikako nije mogao dovoljno da se nacudi, jeste bio posledica umora od prethodnog turnira, ali takodje i pritiska zbog statusa "papirnog favorita", koji ce vremenom biti sve izrazeniji. Rekao sam jednom prilikom da je mnogo lakse loviti, nego biti lovljen, a to ce se nadalje Novaku desavati. Sledeci protivnik je Baghdatis koji je svojih pet minuta slave imao prosle godine u Melbourne-u, da bi kasnije postao i ostao prosecan teniser iz prvih 30, ako se tako nesto uopste moze reci za jednog kvalitetnog igraca. On ce svakako traziti svoju sansu, a ako Novak ponovi danasnju partiju, ona sigurno nece biti mala.

Goya

pre 16 godina

Djokovic jeste osvojio 75 poena, ali ce izgubiti 110 poena iz Roterdama posto ce mu Roterdam kada se dodaju bodovi iz Rima biti 19 turnir. Bodovi se racunaju 4 'gren slema', 9 mastersa i 5 najboljih rezultata sa ostalih turnira, ako na nekom od ovih 13 glavnih turnira igrac nije ucestvovao moze ga zameniti bodovima sa drugih turnira. Jos jednom bih skrenuo paznju onima koji pisu tekst da nauce sistem bodovanje pre nego sto napisu bilo sta o mestima na ATP listi (Tako su pisali i da ce Davydenko iygubiti 140 bodova u Estorilu i da ce ga Novak osvajanjem prestici na listi)

Sale

pre 16 godina

Obreo sam se u Rimu na jedna dan. Idem sad da gledam tenis meceve na mastersu.
Na zalost propustio sam Novaka koji je vec odradio Soderlinga. Zao mi je zbog toga, ali Nole uhvaticu te ja neki drugi put. Hocu bre uzivo da gledam majstora i buduceg No. 1!

zoki

pre 16 godina

Plasim se Bagdatisa,kad mu krene svakog moze da pobedi,bez obzira na njegovo trenutno stanje na atp lestvici,on je jak i opasan igrac.Videcemo voleo bi da nebudem u pravu.Napred Nole.

Srki#12

pre 16 godina

Ovaj Nole je lud (u pozitivnom smislu). Decku treba podici spomenik ako ovako nastavi. Sve vise i vise dokazuje da postaje igrac sa pobednickim mentalitetom. Svaka cast i za fer plej (Soderling i jos neki bi mogli da se ugledaju na Noleta po tom pitanju)

Dejan

pre 16 godina

Cestitam na pobedi ali igra ti je bila ocajna. Nije to ni deo repertoara onog Noleta koji je pobedio na mastersu. Gledao sam direktan prenos na Juznoafrickom Super Sportu. Svaka cast na 5 poziciji ali mora mnogo, mnogo da se poradi na tvojoj igri na sljaci. Servis ti je danas bio "mekan" a nervoze previse u igri. Ali si opet pokazao da umes da se vratis i budes mentalno jak. Mislim da ti je protivnik poceo da puca u drugom setu kad se svadjao sa gl. sudijom oko poena (dobra lopta ili ne)kad je i sudija silazio sa stolice i njegov neshvatljiv pad u trecem setu od 0:2 za njega do 3:2 za tebe. Jos jednom iskrene cestitke na pobedi (u zube joj ne gledamo)i nadam se mnogo mnogo boljoj igri u narednom kolu turnira. Pozdrav from West Africa !

stefan_90

pre 16 godina

Sasha Zr
Kada sledeci put nesto napises vodi racuna!!!!
Da li si znao za pravilo da jedni druge mogu pobedjivati.Npr. Nole pobedi Nadala ali izgubi od Rodika kog je pobedio Nadal.Mislim da sam bio jasan.
Svaka cast nole odgledao sam prvi set i morao sam da idem u skolu tuzan jer si izgubio 1 set.Vidi se da si jak u psihickom pogledu,ali iskreno nisam bio 100% siguran da ces pobediti,ali sreca prati hrabre, video sam u prvom setiu kako si ispravljao sudije,neznam sta je bilo u nastavku da,li bi mogo neko da mi kaze

Novak Đoković

pre 16 godina

Hvala svim navijačima na podršci. Meč je za mene bio više nego iscrpljujući, naročito posle prošlonedeljnog turnira u Eštorilu. Još jednom hvala svima na podršci i nadam se da ću sutra odmorniji ući u meč sa Bagdatisom i obradovati vas rezultatom. Pozdrav iz Rima

Novak

Uca, Nislija u Kvebeku

pre 16 godina

Slusaj ti mali Djokovicu (od 1,87m), iskido si me nacisto. Ako tako nastavis, ne govorim vise (al ni manje) s tobom.
Svaka ti cast. Cestitam i uz tebe sam i u pobedama i u porazima.

pedja-bg

pre 16 godina

Ufff u jednom trenutku je nole bio stvarno blizu da psihicki klone , ali vratio se u match kao pravi shampion !!! Ovaj match mi je bio zanimljiv prvenstveno jer se nekoliko puta lomio match u sva 3 seta . Nole je ispao po ko zna koji put pravi sportski duh preobracajuci sudijske odluke , zao mi je shto na sjlaci ne postoji " sokolovo oko" . U svakom slucaju , kako stvari stoje , Nadal i Djole ce jos jednom ukrstiti rekete, jedva cheka, IDEMOO !!!

trpe

pre 16 godina

Bravo Dole,mislio sam da ce izgubiti,jer Svedjanin jako servira,i snazne udarce ima.Novak mora da poradi na svojoj snazi t.j. konstituciji,da jos jace udara lopticu,da dobije par kila misica i poveca masu.

D.L.

pre 16 godina

joj joj NOLE!

koliko grešaka, uopšte nisi ličio na sebe...
dobro, BRAVO što si pobedio ali proti Bagdatisa češ morati bolje da igraš...
P.S. mislim da je odlučilo u drugom SETU kad je NOLE vodio 2:1,a servirao je Soderling i tamo je počeo pa se dere na sudiju i sudija mu oduzima servis i daje BOD NOLETU.

p.s.2. več sam mislio da češ mi ODNETI 150€...

BRAVO ĐOKOVIĆ A SADA Bagdatis PA ONDA NADAL

Hođu Novaka za zeta, neću Nadala

pre 16 godina

Emocije su tako jake da sve što bi napisala bilo bi daleko ispod.

Velika molba da bi organizovala sutrašnji dan - napišite mi satnicu za naše igrače. Hvala

oljka

pre 16 godina

JOJ NOLE. SRCKA CE ME UDARITI NACISTO. OVAJ SVEDJANIN TE ZAMALO NE DOBI DANAS. MA NIJE NI VAZNO, NE MOZE SE STALNO POBEDJIVATI. IAKO JE KOD NAS U DRZAVI JAKO TUZNO I TREBAJU NAM TVOJE, JELENINE I ANINE POBEDE DA ZABORAVIMO NA UZAS IZ SKUPSTINE. DA TE NE BI ZAMARALA TIM GLUPOSTIMA, ZI LAKU NOC I PUNO USPEHA U DALJIM MECEVIMA.

Sasha Zr

pre 16 godina

@stefan_90

Ne, Stefane, nisam znao da medju svim teniskim pravilima postoji i ovo da svako svakog moze da pobedi. Ja bih pre rekao da krajnji ishod meca zavisi od sticaja raznih okolnosti na koje igraci mogu ili ne mogu da uticu. A tu pravila najcesce nema. Neki igraci jednostavno nikada ne mogu da dobiju izvesne protivnike, pa sve da ovi potonji igraju vezanih ociju. Ti sad razmisli da li Novak, uz uslov da ponovi igru koji si ti danas gledao u prvom, a ja u trecem setu, moze da se ozbiljnije odupre Nadalu cija je forma u velikom usponu - cisto sumnjam. I to je bila poenta mog komentara, da ti je pojasnim kada je vec nisi sam shvatio. Novak je danas srecno prosao u trece kolo, svidjalo se to nekom odavde ili ne, mada mi je jasno da ti bas i nisi od objektivnijih (mada te razumem posto pretpostavljam da si '90-to godiste, id est, bez znacajnijeg zivotnog iskustva koje bi ti pomoglo da stvari posmatras onakvim kakve zaista jesu). I jasno mu je da si krenuo da branis Novaka od mene, ali ne boj se necu mu nista. Pa, posto sam vec pretpostavio da Federer nece biti taj koji ce prekinuti Nadalovu seriju na zemlji, eto, ako ces se bolje osecati, bilo bi mi drago da to ucini tvoj heroj.
Pozdrav i svako dobro, uz sugestiju da malo povedes racuna o pravopisu.

klisa.ns

pre 16 godina

Kome se ne svidja kako igra ne mora da gleda, a isto tako ne vidim poentu pisanja ovde.
Zapitajte se ko ste vi i sta ste u svom zivotu veliko uradili? Sta biste odgovorili kada bi vas neko pitao sta je vas najveci uspeh?

Muka mi je od frustriranih kriticara, koji imaju i kritiku na to sto se zemlja okrece i sto je okrugla.
Nije vam ovo Skupstina, nego je ovo sport bre i jedna pobeda!!!

Bravo Nole majstore, alal vera, alal vera... Samo napred!!!

kriticar

pre 16 godina

Ne razumem zasto se svi vi tako ispovedate Djokovicu nije vam on psihijatar,a nije i neki igrac!mislim da on nece uspeti jer je previse razmazen,kao smeta mu vetar ovo ono kakve to ima veze ako si pravi igrac kao federer i nadal.los je on teniser los,los,los,los,los,los,los,los,los,los,los,los....

veljko

pre 16 godina

BrAVO Novace!!!
ovo si majstorski odradio... pratio sam tvoj preko live scora i stekao sam utisak da je do samog kraja drugog seta bilo vrlo napeto, a onda si u svom stilu preuzeo inicijativu i prelomio mec! bravo a sad svim silama na Baghdatisa!!!! Korak po korak!
Srecno!

slvk_22

pre 16 godina

Samo tak Nole, mnogo si mentalno jak, poraze pretvaras u pobede, a tvoje pobede ove godine uopste ne predstavljaju problem.
Samo hrabro sa Bagdadisom
Jel zna neko kad igraju?

losmi

pre 16 godina

Neverovatno kako je Nole psihicki napredovao... Sa onoliko spasenih break lopti, a posebno kod rezultata 0:40 na 3:3 u 3. setu... Svaka cast, Nole, igra ti je (skoro) za desetku, a vec sada posedujes i mentalitet sampiona. Jedva cekamo tvoj duel protiv Nadala u cetvrt-finalu! ;)

Predsjednik Kluba

pre 16 godina

Nole bravo. Velika pobjeda. Svedjanin je prema predvidjanjima eksperata jedan od najvecih teniskih potencijala u svijetu. Ceka te Bagdadis-veci borac, ali nadam se , manji potencijal od svedjanina. Dobro je sto se vjerovatno Nadal i Juznji sastaju prije susreta sa tobom .

Serpiko

pre 16 godina

Znao sam da ce biti tesko sa Soderlingom, jako dobar igrac. Opet, Nole je pokazao da je sampion. Igrao je lose (trenutno sam u ofisu tako da nisam gledao mec), dosta gresio medjutim on je pobedio! Tako igraju sampioni i uveren sam da ce graditi formu postepeno. Sutra protiv majstor Markosa ce biti takodje tesko ali ocekujem pobedu u 2.seta. A onda sa Nadalom u 1/4 finala pa da vidimo. Mislim da je Nole vec mislima u tom mecu, sigurno hoce da dobije Nadala na sljaci. Nole je Bog, mnogo ga volim.

dienec

pre 16 godina

Nole, na 0-40 pri 3:3 u trećem setu,srce mi je stalo,obrati pažnju bar malo. Sada brata Grka u trećem kolu i verovatno je 4 u ponedeljak pošto Davidenko igra očajno. A šta reći za Nadala... Polako, prvo Grka sutra. Samo napred majstore.

Nikola

pre 16 godina

Nije dobio 75 poena posto se racuna samo 18 najboljih turnira. Tako da on brani 110 poena sto je osvoio u Roterdamu. Sto bi znacilo mora da prodje ovo kolo da bi osvoio nesto poena. Dobro je to sto i Rodik i Davidenko brane cetvrt finale.
Idemo Nole!!!!

horror

pre 16 godina

Svako ko je pratio Soderlingove meceve mogao je da zna unapred da ce ovo biti izuzetno tezak mec, ali ono sto je fantasticno je to da Djokovic pobedjuje i kada ne igra bas najbolje. To mogu samo najveci ;) Bravo za pobedu!

umor

pre 16 godina

Novak nema svežinu.U svakoj odmornijoj situaciji oduvao bi inače jednog neverovatno negativnog, ne fer protivnika. Najprijateljskije:
Novače nikad više u Eštoril jer ga veliki izbegavaju zbog loših uslova za igru. Tamo se ruka pogrešno namešta. Onda se na finim podlogama igra na sigurno i troši snaga a to ne donosi rezultat. Ti si lucidan i da igraš samo na kvalitetnim terenima. Napred, Bagdatis je fer igrač.

milan

pre 16 godina

Kad odigra "lose" onda tesno pobedjuje dobre igrace kao sto su Andreev, GGL ili Soderling, a kad igra dobro onda glatko pobedi Robreda. Sve u svemu, igrao dobro ili lose Nole pobedjuje. Sampionski, nema sta.

DS

pre 16 godina

Samo guraj dalje brate, dok ovde neki broje ATP poencice, ja bih ti preporucio da brojis $$$. Nema nista loseg u tome da se zaradi kinta, pa makar i ostao "samo" medju prvih pet na svetu. Malo li je za jednu Srbiju!

GRKINJA

pre 16 godina

Bagdatis je Kipranin...ali to je to Grk ili Kipranin sve jedno je,izuzetan decko i kada gubi on sa osmehom i zagrljajem zavrsava mec,puno srece Nole sutra!!!

G

pre 16 godina

@Goya
4 grenslema i 9 mastersa su obavezni jedino ako je igrac na atp listi tako plasiran da moze da ucestvuje direktno u turniru. Inace se praznine popunjavaju ostalim atp turnirima.

veks

pre 16 godina

Decko pokazuje iz dana u dan da ce ubrzo biti broj 1, samo veliki igraci mogu da se vrate onako u mec kao sto je on danas. Hvala ti NOLE najveci si promoter srba u svjetu.

Laik

pre 16 godina

Да ли би неко од врсних познавалаца тениса могао да ми остави неки линк или објасни како се тачно прерачунавају АТП бодови! Унапред захвалан!

bedi

pre 16 godina

Tako je Nole care!Samo tako nastavi i sa tim igrama mozes daleko da doguras na ovom turniru.Nadam se da ces i Bagdatisa da savladas i da prodjes u dalji tok takmicenja.Samo napred Nole kralju!!

Nole, drzimo ti fige!

pre 16 godina

Svaka cast! Verujem da ces pruziti dobre partije i u Rimu!
Samo bih zamolila da mi neko objasni citav sistem bodovanja i kako to Novak sada brani poene iz Roterdama u Rimu?

dida

pre 16 godina

Svaka čast Nole, teško je bilo igrati posle Eštorila to se videlo kod Gasqueta koji je takodje imao problema da izdrži ceo meč pa je na kraju i izgubio.
Nego sad sam se vratio iz grada i sretnem tamo Tipsarevića on kod "Lokija" a Nole u Rimu :)))

zarko

pre 16 godina

Trenutni ranking tenisera moze se naci na sajtu http://www.atptennis.com/3/en/rankings/entrysystem/default.asp.
Klikom na broj poena otvorice se prozor u kom ce ukupna suma poena biti razlozena na pojedine "racunljive" turnire.
Kao sto je neko gore vec naveo, ranking se formira na osnovu 4 gren slema, 9 mastersa (ukoliko je igrac za prethodne ostvario kriterijume kvalifikacije) i ostalih 5 turnira, plus nagradni masters kup (ponovo ukoliko se igrac kvalifikuje).
Prerapodela poena po pojedinim turnirima moze se naci na adresi http://www.tennis28.com/rankings/systems.html, pri dnu stranice pod imenom Entry System Tournament Points.

Sve u svemu bitno je samo znati koje je turnir kategorije. Osvojeni poeni od jednog turnira vaze godinu dana, kada se prosto ponistavaju.

Inace stvarno je sramota da sportski komentatori koji izvestavaju o tenisu ne razumeju sistem bodovanja. Sistem je davno laksan i zapravo je vrlo jednostavan za pracenje.

Pozdrav iz Madrida (koji ce ugostiti muski masters turnir i zavrsni zenski masters kup, krajem godine)
Zarko

fedore

pre 16 godina

Nole care, menjaj češće rekete kad ne ide, a ovaj od danas sačuvaj, stvarno ti je krenulo kad si počeo da igraš s njim. Iz 0:40 do pobede, wow, svaka čast, to mogu samo najbolji !!
Samo napred i puno sreće. Srbija je uz tebe !!

Goran

pre 16 godina

Novak na šljaci(ne znam da li je samo šljaka za to kriva) nema onu igru iz Amerike.Ja i dalje mislim da je za to glavni problem efikasnost njegovog servisa pogotovo drugog koji mu na šljaci nije kao na bržim podlogama.To ga čini nervoznijim kao i činjenica da sad su sve oči uprte u njega,da svi žele da mu skinu skalp,da svi očekuju da on pomrsi konce prvoj dvojici ali prvo do njih treba stići.
Ono što me najviše brine u njegovoj igri protiv Soderlinga što nije imao nikakvu koncepciju i mlatio je po loptici kao i njegov protivnik i čekao ko će prvi da pogreši.Na sreću to je više puta uradio Švedjanin. Meč sa Nadalom bi ipak mogao biti drugačiji jer će tu imati alibi za poraz pa možda bude sigurniji i ako fizički bude mogao da izdrži mogao bi da napravi probleme Špancu.Možda.. Možda nije trebao igrati Estoril ali sad šta je tu je.Trebao bi da skupi snagu i pobedi Bagdatisa mada ne bih imao ništa protiv da mu ovaj u tome pomogne.A posle očekivanog poraza od Nadala imao bi verovatno pet dana da se odmori i sabere utiske pred Hamburg.

dare

pre 16 godina

Nole HVALA ti na javljanju! To nama izuzetno znaci!!! Hvala!!!
Ljudi, evo njegovog sajta
http://www.novak-djokovic.com
pa mozemo i tamo i ovde lupiti koju rec pohvale, kritike... Lep mu je sajt.

Ja prosto nemogu da verujem da je decko toliko pazljiv.
Nole, Srdjane, mama (oprostite neznam Vam ime) hvala!

Petar Q8

pre 16 godina

Danas Nole igra oko 18:30 po srpskom vremenu. To je cetvrti mech po redu, pa se zato ne zna u koliko tachno pochinje. Mozete da proveravate u koliko igra na njegovom oficijalnom sajtu (http://www.novak-djokovic.com). Inache, ja pratim njegove mecheve na Al Dzazira sportskom kanalu, (bez kartice je, besplatan, samo da imate satelit nisam siguran koji beshe Arabsat ili Nilesat, imam obadva).
Pozdrav

caci

pre 16 godina

Evo i zasto je Nole sampion!Ima glavu sampiona! A sta cemo sa diplomatskim pasosem? Njih izgleda dobijaju samo oni koji umeju da muljaju. Nole ti si najjaci diplomata Srbije ove godine i kada je ti predstavljas, nikoga u zemlji ne postidis-vec probudis osecaj ponosa!

Sanja

pre 16 godina

Odgledah dobar deo meca, i, ok, nije igrao kako ume, pa sta sad? Pobedio je, to se racuna! Ono sto mnogi ne vide, a sto mene prosto fascinira kod ovog malog, je cinjenica da mu psihicki padovi nisu kao ogromnoj vecini srpskih sportista. Kad krene naopako, krenulo je i zavrsice se naopako. Setite se samo mnogih odbojkaskih i kosarkaskih utakmica (ok, naravno, ne svih), kada bi se doslo do petog seta, ili kraja utakmice, mogli smo potpisati da nam ne gine poraz.) Mnogi stranci su se dizali kao feniks iz potpuno nemogucih situacija, a to nikada nije bila karakteristika nasih sportista. Ili je to bila retko. Kod Novaka mislim da postoji upravo ta snaga, i da je on sve cesce pokazuje. Mislim da je svesniji od mnogih da mora mnoooogo da radi, i to mu ne predstavlja problem. Samo tako, Novace, uz tebe sam i u porazima!!!

Licimur

pre 16 godina

Noletu svaka cast naravno, decko je dragulj i treba ga cuvati kao malo vode na dlanu. Vrhunski teniser, smeker, i pre svega ljudina. I samo bih se jos osvrnuo na finale Estorila, nisam tad stigao da prokomentarisem, ali dosta ljudi je bilo u fazonu "Tooo, Nole, Srbendo! Samo sto nisam zaplakao/la kad je pitao da prica na srpskom". Imam potrebu da objasnim Novakov gest, posto je ocigledno pogresno shvacen i izvucen iz konteksta. Dakle, za sve koji nisu shvatili - ne, Novak nije time hteo da pokaze "vestici iz Haga" da smo mi nebeski narod, Novak jeste veliki patriota, ali ne na takav nacin, i to nisu njegovi maniri. Covek se jednostavno sjajno snasao u pomalo neprijatnoj situaciji, i na jedan polusaljiv (i poluozbiljan) nacin skrenuo paznju organizatoru na prilicno nekorektan i neprofesionalan gest sa njihove strane. To sto su se njemu obratili na engleskom, sasvim je normalno i tako to funkcionise. Ali sa druge strane, zasto je onda Gaske bio pitan na francuskom (maternjem) i odgovarao na francuskom, a da pritom nije niko prevodio cak ni na portugalski? Zar nije uobicajeno da se u takvim prilikama prica na engleskom? Ako ne zna engleski (u sta cisto sumnjam, jer putuje po svetu, toliko je mogao da nauci), ili kao mnogi Francuzi odbija da ga upotrebljava, mogli su da obezbede prevodioca. To je sustina price. Ne okrecite sve odmah na sarmu, cvarke i rakiju.

miki

pre 16 godina

Sale ala lazes,karte su vec rasprodate,i nemogu se naci na blagajnama kad turnir vec uveliko pocne.Ja zivim u Parizu,i karte za Rolan Garos se uzimaju 1 godinu unapred.Kakav crni Rim, ti pored njega nisi ni prosao.Viza na jedan dan ha,ha,ha.

Wannchy in love

pre 16 godina

NOLE,jel znas ti koliko ja tebe obozavam bre... :-)
evo nestale 2 prepreke federer i rodik... hehehehe samo ti nastavi,ja ko da gledam opet ce nadal pasti pred tobom... ljubim te...

Dragan M.

pre 16 godina

E, pa moram ovo da pošaljem, jer je meč tek gotov, a nema još vesti: Novak pobedio Bagdatisa sa 6:2, 7:5, ali što je najjače, u drugom setu je gubio sa 5:1 !!!