Tenis 149

Nedelja, 18.03.2007.

01:46

IV: Novak Đoković u finalu!

IV: Novak Ðokoviæ u finalu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

149 Komentari

Sortiraj po:

Beket

pre 17 godina

@Dak
Ne slažem se. Najveći uspeh našeg muškog tenisa bilo je Živojinovićevo polufinale na Vimbldonu, protiv Lendla. Boba je igrao fenomenalno, a Lendl, jedan od najvećih u istoriji tenisa, pobedio je sa 3:2, posle velike borbe. Ne mogu mečeve u dva dobijena seta da cenim. Mislim da bi i žene trebalo da igraju u tri dobijena seta. Ako mogu da trče maraton kao muškarci, dakle 42 kilometara i sto i nešto metara, neka igraju pravi tenis, pošto ionako zarađuju više od muškaraca (mislim na kupaće kostime i slično). Muškarcima zabraniti ovakve ženske turnire. Na jednom "gren slemu" (zaboravio sam kojem), Mekinro je poveo sa 2:0 protiv Lendla, a na kraju je Lendl dobio meč sa 3:2. Mislim da je Njukomb vodio protiv Lejvera sa 2:0, a znam da je Lejver dobio meč (finale) sa 3:2. Posle dva nula, Federer je izgubio meč, a ko garantuje da ne bi sve preokrenuo, da je igran pravi tenis. Ovo u dva seta potcenjivanje je tenisa, čista komercijala. To ne gledam. Samo veliki turniri. Ja tako.

Boris Arizona

pre 17 godina

Jaoj, sta bi dao da dobije Nadala. Najvise zbog toga sto mu se arogantni Spanac ismevao na konferenciji za novinare kada su poslednji put igrali, i kada je Novak rekao da niko nije savrsen i nepobediv, pa ni Federer, ni Nadal i da postoje sanse da vec sledeci put pobedi nekog od njih dvojice. Mrzim aroganciju, postujem Nadala kao igraca, fizicki je savrsen po spremnosti, ali danas gubi od Novaka ako BOG da.

Bebeto

pre 17 godina

Da li mi moze neko reci na kojem sajtu se moze vecaras mec pratiti i kako da ga instaliram. Unapred hvala. Pozdrav iz Holandije.

Ema

pre 17 godina

NOLE MAJSTORE,STA RECI??NEMA VISE SE STA RECI,FENOMENALAN USPEH,I NIKO NE TREBA BITI IZNANADJEN,I USPEH JE JOS VECI KAD SE POMISLI ODAKLE JE POCEO NOLE,IZ OVE MALE SRBIJE..SAMO NAPRED,UZMI MU BAR JEDAN SET,MOZES TI TO:):)

DRAGAN

pre 17 godina

TV PRENOS NA INTERNETU

NA OVOM SAJTU IMATE MOGUCNOSTI DA SKINETE 'TVU PLAYER'

http://www.softpedia.com/progDownload/TVUPlayer-Download-35047.html#download_locations

KADA GA IMATE NA SVOM KOMPJUTERU VIDECETE DA U OKVIRU KANALA IMA I TENISKI KANAL...NADAJMO SE DA ONI PRENOSE..

POZDRAV

srdjan

pre 17 godina

Bogami lepo.Mislio sam da ce biti mnooogo vise onih koji ce ovaj uspeh pripisati odlicnom zrebu,sreci, slucajnosti, povredama protivnika, njihovim losim danima....:)
rutinska igra Djokovica. Video je da Murray nema snage i odigrao je sa 50% svojih mogucnosti. Grizao je samo kad bi trebalo da napravi brejk, a posle rutinski privodio set kraju.
A mec pocinje u noci izmedju nedelje i ponedeljka po Tokijskom vremenu, a po nasem u 20:00 :)

Proud to be Serb!

pre 17 godina

Nole nam je osvetlao obraz u vreme kada nam je sve crno. Bez obzira na ishod finala on je CAR!!!
Bilo bi lepo da razbije Nadala, ali sama cinjenica da je medju prvih deset je velika i svi treba da budemo ponosni na njega, kao sto je on na Srbiju! Tako se brani cast zemlje! Ne treba da zaboravimo i ostale, jer u poslednjih 15 godina sport nam je pruzao veliku radost!
Nole samo napred, niko ti nije ravan!

Mare, Oxford

pre 17 godina

Bravo care. Zbog tebe sam se nocas vracao 4 kilometara pesaka do kuce (otisao mi je poslednji bus), ali mi je srce bilo puno, jer sam zapusio usta nadobudnim britancima. Samo hrabro decko u finalu.

IvanaJ

pre 17 godina

Sve čestitke i za prvo Masters finale i za desetu poziciju na ATP listi! "Srdačan pozdrav" i za "javni servis" što je ovaj istorijski događaj ostao nepropraćen."Naše pravo da znamo sve!"

pETAR

pre 17 godina

N A P R E D Nole! I sada kada si odličan a još više kada ti ne ide, znaj da smo sa tobom! Napred i ne popuštaj! Sa tobom smo i mi bolji!PetarPan

Aleksandra CH

pre 17 godina

Bravo MAJSTORE,NIKAD NISAM NI SUMNJALA U TEBE!!!!DOKAZAO SI DUSEBRIZNICIMA GDE TI JE MESTO,I VRLO BRZO CES TI BITI PRVI REKET,SAMO TAKO NASTAVI!!!!Jel moze neko da mi kaze,gde mogu da gledam finale,a zivim u ch,hvala unapred,Aleksandra

milos

pre 17 godina

Bravo napred Srbija !
A za ovoga Vuka MILOS OBILIC JE BIO ISTORIJSKA LICNOST, A TO STO TI TI PROCITAO DVE PESMICE LEKTIRE TO TEBI IDE NA CAST ! DA SI CITAO OZBILJNIJE KNJIGE MOGAO BI NESTO I NAUCITI ! MANASTIR "KAONA" ZA SVE SRBE ZNACE NA STA MISLIM !

Sale NS

pre 17 godina

Za Iggy bgd.
Da li si ti normalan da neko trosi pare na reprezentativni dres sa brojem 10, pa valjda treba napraviti dres sa No. 1.
Siromasna smo mi zemlja da bi se razbacivali.TO NOLE MAJSTORE.

Vlada

pre 17 godina

BRAVO MAJSTORE!!!!
Očigledno da je Nole u poslednje vreme jako puno napredovao i na psihičkom i na fizičkom planu.
Koliko god da sam ranije bio skeptik po pitanju duela sa najboljim teniserima sveta, sada sam ubeđen da može ravnopravno da igra sa bilo kim na svetu.
Upravo zbog toga mislim da Nole ima relativno dobre šanse i u finalu.
AJMO MAJSTORE, SVI SMO UZ TEBE

Dragan,BGD

pre 17 godina

Unapred kazem,da mi se autori dvorednih komentara,koji nisu komentari uopste,jer ne sadrze bas nista,ne javljaju.
Ko pise zelje,cestitke i pozdrave,neka se javlja lokalnim radio stanicama. Ovo je za one koji pisu malo duze, sa smislom i znanjem a igrali su i preferans sa Mihizom.
Prvo pravilo je - Nikada ne potcenjuj protivnika,posebno ako ponasanjem nije zasluzio. Marej nije nimalo levi igrac,
ko je pratio njegove meceve, mogao se u to uveriti.On ima repertoar udaraca,ima odlicnu tehniku,anticipaciju sto je prirodni dar i neki poseban filing,kojim je unistio Hasa.
Ko je sedeo do 6 ujutro i gledao njihov mec koji je ako se ne varam,trajao vise od 3 sata,zna o cemu govorim.Vec u drugom setu posle 3:6 i 2:0 za Mareja,ovaj je zatrazio pomoc. Ne bez razloga.Kada je skinuo carape,na tabanu je imao samo jedan veliki zulj.Grozno. Posle uvijanja u flastere on je nastavio da igra.Brz,ali nekako trapav(ima verovatno veliku nogu),zakucao se u beton,malo ogulio nogu i uvrnuo zglob sada druge noge.Kada je skinuo carape, videlo se da je zglob poceo da otice.Sanse da ce nastaviti bile su 1 prema 10.Has se zato i opustio i posle vise nije mogao da se vrati u mec, koji bi lako dobio.Marej je zacudo nastavio i uprkos bolovima odigrao junacki do kraja i - dobio,iako je sve
vreme imao bolnu grimasu na licu.
Mladi Britanac je odlican
teniser,napravice velike rezultate i nije zasluzio da
se tako podcenjuje.To nije u
duhu sporta.Prema ponasanju
mi se uopste ne dopada,cak
mislim da je na neki nacin
prevario Hasa i da je Nemac u
poslednjim minutima meca uzeo namerno medicinski tajm aut,
jer se osetio prevarenim.
Svejedno sta je bilo,Novak sa
time nema nikakve veze.On je
igrao odlicno i zasluzio finale a mozda i titulu.
I zato cu jos jednom podvuci
-Ne traba biti samo fer sportista,nego i navijac,covek
a ne sibicar.

Milana

pre 17 godina

Zelim da odam priznanje Novaku na prikazanoj igri i pobedi nad Marejem. A posebno na visokom stepenu koncentracije i sposobnosti, da i pored onakvog ponasanja protivnika za vreme igre, da nastavi sa svojom igrom, da ne dozvoli da ga onakva remecenja izvuku iz ravnoteze. Ovo su sve odlike sampiona, Nole. Znam, Marej je odigrao fenomenalan mec protiv Hasa, umorio se, povredio se, nije imao vise snage. Sve je to moglo da se desi i Novaku. Ali nista ne daje pravo Mareju da onako nekontrolisano prica po terenu, vuce sa kao isprebijan a u sledecem trenutku iz nemoguce pozicije odigra forhend kros da ti mozak stane. Ne volim da optuzujem sportiste ali ono Marejevo ponasanje nije bilo ni blizu sportskom ponasanju. Ili si povredjen pa lepo trazi medicinsku pomoc a ako i to ne pomogne povuci se casno. Marej ce uvek biti opasan jer pored svog nesumnjivog teniskog talenta ima jos jedan gde bi mogao biti veci genije: da prenemaganjem i skretanjem paznje na njegove probleme izvuce protivnika iz takta, dekoncentrise i da mu rasturi igru. Ovakvi nikad nece imati moje simpatije ma kakav talenat da su.
I zato jos jednom sve pohvale Novaku za nivo prikazane igre i zato sto nije dozvolio protivniku da mu trikovima upropasti igru i taktiku.

dombricina crnotravac

pre 17 godina

imajos sam dat reknem za tu tabugar.
ja bireko da kaem bas kamevuces zajezik.
ne jaga mogu da budem koati takoi isti.
ne su nidva jaja ista od jena nositeljka maizgledau.
menie to zado voljstvo sa takiem lutaju ci reporterem mal da s porgovorin na RS ili stonacirlicu kae na PC knopjuter.
ma minie ovo moi konpjuter se ne sna lazin na tasta tura aj izvini koleaga.
stosetice tenis ja t odobravan sve al samojos dakaem z onu kundravu i cakleno oko dima da s nezaletis mlad.

zdrao biok

The Sima

pre 17 godina

Kakav sjajan Djokovic , kakav dobar tenis ! Cestitam Novaku ! Steta sto ovaj narod cvrsto veruje da je nasa buducnost u Trisovicu !

Vuk

pre 17 godina

@Dalmatinac
Slavićemo Novaka Đokovića kao našeg čoveka i budućeg velikog šampiona, ali samo kao Novaka, nikako kao Obilića! Zato što Miloš Obilić nije istorijska ličnost, on je imaginarni stereotip o srpskom neznanom junaku, nikad nije postojao, stvoren je u mašti jednog malog naroda, opevan u narodnoj epskoj poeziji (Kosovski ciklus), a Novak Đoković postoji i igra finale sa Nadalom. Igra naš teniser, ne igra Srbin, ne igra Srbija, to je primitivni rečnik, ostavite se toga, te su nas gluposti mnogo koštale.
Zato, napred Đokoviću, šampione, naši su građani uz tebe.

vlaada

pre 17 godina

bravo za novaka,zaista igra dobro.zelim mu puno srece u finalu drzacu mu pesnice i bez obzira na ishod ostajem uz njega.napred novak

Lepse je s'kulturu!

pre 17 godina

Da li moze nesto da se prokomentarise sa odusevljenjem (koje Novakov rezultat svakako zasluzuje), ali bez blacenja i omalovazavanja druge strane?

Novak je odigrao odlican mec. Mari je ocigledno bio povredjen, ali svakom ko pogleda njegove rezultate bice jasno da on uopste nije naivan igrac! Novak i Endi su veliki talenti i u ovom momentu su izmedju njih nijanse, a u buducnosti ko zna? U svakom slucaju, za svakog ljubitelja sporta ovo je potencijalno najinteresantniji teniski rivalitet naredne decenije, nesto cemu se treba radovati, o cemu treba pisati sportske komentare, a ne banalnu epsku poeziju!

Zasto se mora reci da je Mari bio "poražen do koske, skrušen, bespomoćan, očajan, traži neku pomoć, a nezna kakvu ni odakle"? Decko je bio ocigledno povredjen, a ko kod je mec gledao i slusao (i razumeo!), mogao je cuti da je Mari jednostavno pitao fizioterapeuta da li nastavljanje igre moze da prouzrokuje trajnu povredu. Zatim je odigrao mec do kraja, i na sportskom ponasanju mu treba cestitati-mnogi bi u toj situaciji predali.

Dalje, imamo i strucan komentar o tome kako na ATP sajtu "kazu kako je Novak Djokovic pobjedio 19 godisnjeg Murrreya(kao da Djokovic ima ko zna koliko godina a ovaj mlad, pocetnik)." Ko je procitao (i razumeo!) clanak, zna da zapravo pise da je Novak pobedio "fellow 19-year-old Andy Murray " - dakle nekoga ko, kao i on sam, ima 19 godina.

Novaku zelim puno srece u finalu, a nekim komentatorima vise paznje na casovima engleskog i malo vise stila.

Грокси

pre 17 godina

Честитке Нолету на финалу и уласку међу 10 најбољих.Стварно је човек цар!

level

pre 17 godina

resio momak definitivno da uzme milionce a i zasluzio je i pored one sudijske bruke i navijanja za Mareja ,jer je sve chelendze dobio koje je i zatrazio.Srbija dobija sampiona a onaj Rambo mislim Nadal bum bum nece se dobro provesti.Sta god da se desi Novak je postigao vrhunski rezultat i Srbija postaje velesila u tenisu.Pozdrav iz Novog Sada.

Angie

pre 17 godina

Svaka cast Nole!Losije je odigrao nego protiv Ferera(iskreno ono sto je odigrao protiv Ferera je njegova najbolja igra koju sam ja gledala),a da budemo iskreni Marej je nocas jedva igrao(valjda zbog povrede)!!!E,sad bice mu mnogooooo tesko protiv Nadala veceras.Ne znam da li ste gledali,ali Nadal je odigrao perfektno protiv Rodika i prosto ga pocistio sa terena!
Sta god da uradi ovo je veliki uspeh!!!I zato jos jednom,bravo Nole!
Finale veceras u 20h,prenos kao i do sada na Sport Klubu!

Mladen

pre 17 godina

@Comy i ostali comy
Ma onaj antipaticni Marej je
igrao 15 sati ranije sa pola
noge protiv Hasa i dobio ga.
Da ste videli mec ne biste tako laprdali o tipu koji strasno igra a mene nervira.
Ne potcenjujte velikog rivala
kada je povredjen i premoren.
Nole je imao veliku srecu sa
zrebom,al se to ne racuna.
Nole je super momak,bice medju prvih 5.

gradiska republika srpska

pre 17 godina

Bravo Nole legendo uljepsao si svim srbima dan ma gdje se oni nalazili, samo tako nastavi i sutra da nam uljepsas dan, veliki pozdrav od nas iz srpske

paka

pre 17 godina

svaka cast nole! srdacne zelje da osvojis ovaj turnir. svako kolo proci u dva seta, i to lako, nije sala. imresivan ucinak u pustinjskim uslovima! na najbolji nacin reprezentujes i sebi i nas i na tome ti veliko hvala, a posebno na ovakvim recima upucenim svojim sunarodnicima.kapa dole i napred nole!

jugoistok

pre 17 godina

Nole je za Murray-a Federer, tesko ce se solidni Skot ikada osloboditi ovih trauma iz detinjstva. Nole stalno napreduje, valjda sad vidi Ljubicicev trener da se kladio na pogresnog konja. Bice u TOP 5 do kraja godine, sada ce ga i zreb stititi od najjacih pre zavrsnice. A sta li sad misle uobrazeni Francuzi, rekorderi u proizvodnji prosecnih tenisera (!?), koji mu nisu dali Wild Card za Marsej prosle godine.
Nole, samo hrabro protiv Nadala, nije ovo Garros 2006., nije ovo njegova podloga!

Odin

pre 17 godina

Ovo postaje ozbiljno! Novak je taj koji zaslužuje da nacija o njemu govori, a ne da se zanosi Jecom i Anom. Pa on je samleo Mareja! Ako pobedi Nadala (meni je to pravo merilo - pobediti nekog ko je mnogo jak), biće to siguran znak da se u svetskom tenisu pojavio veliki igrač! Pa tek je ove godine ozbiljno počeo da igra. A ako i ne pobedi Nadala, neću promeniti mišljenje. Za dve godine, Đoković ulazi u prvu trojicu. Kad šest godina stariji Federer posustane, imaćemo, nadam se, jedno vreme, i prvog tenisera sveta. Samo ozbiljan rad, jaki živci i pravilno disanje. Kopaonik, Kopaonik, kiseonik, kiseonik...
Malo me nerviraju ove Srbende. Govorite o Novaku, ostavito to - to, Srbine, Srbija je uz tebe... i sličnu šizofrenu nacionalističku stilistiku. Tenis nije bacanje kamena s ramena, nego igra emancipovanog sveta.

aleksa

pre 17 godina

@zika
Kanal SPORTKLUB na kablovskoj je prenosio ceo turnir u IV u konkurenciji muskaraca, a prenosice i finale veceras od 20h.

A sto se Noleta tice, samo jedno: ALAL VERA MAJSTORE!!! Covek je sa 19 godina postigao mnogo vise nego bilo koji drugi teniser u njegovim godinama. Zaista verujem da su mnogi uspesi pred njim. Top 10 je samo pocetak.

NOLE, SRBINE, SRBIJA JE UZ TEBE!

domricina crnotravac

pre 17 godina

za moeg kolegu tu tubugara imam ja u vezi.
ona vlaska kafana preko odputa bumvljaka s onu kundravu konombaricu imam jean slucaj dispricam.
letos popiem jajeno pet-osam piva i privedem konombaricu uonu sobu stose iz najmljiva na 10minuta iza sanka.
tamo sve svecki ima i stonalanpa i sve.
kadono kae ona meni da se prvo raskomoti p izvadi vestackuprotezu izusta.
pa sikne penriku sglavu i nogu dr venu.
tutija polako izajem n onavrata.
se mislim dalce dostane nesto sem one sise n onaj krevet.
to bibilo u vezi tenisa odmene i pozrav za tu tubugara.

lignjoslav

pre 17 godina

Ispade da Nole najvise gemova izgubio protiv Ginepri-a. Ali treba biti realan i reci da je Andy u onakvom stanju nije mogao da se suprostavi Noletu. Verovatno bi bilo neizvesnije da je bio zdrav, ali sam siguran da bi pobednik opet bio isti. Novak je jednostavno bolji igrac, pokazao je daleko vise na ovom turniru, bez obzira sto je igrao sa, na papiru slabijim protivnicima. Ne mogu se oteti utisku da Murray i u mecu sa Haas-om i u mecu sa Davidenkom nije pokazao nista spektakularno, sem neverovatne upornosti. Zbog te upornosti je i zasluzio da igra u polufinalu, ali u finale ide bolji i spremniji igrac.
Sutra protiv Nadal-a bez imperativa pobede i tu je njegova sansa. Nadal stvarno deluje neverovatno.Mnogo bolje nego prosle godine na RG kad je igrao sa Noletom, ali i Nole je dosta napredovao od tada. Protiv Rodicka, Nadal je pokazao da zasluzuje mesto na kome se nalazi, ali sam siguran da ce mu biti mnogo teze sa Noletom, koji je sa osnovne linije daleko bolji od Rodick-a. Eh kad bi jos Nole imao Rodick-ov servis, tu bi vec mogli da pricamo lepoj sansi. Mada Nole ni sada nije bez sansi. Samo hrabro i bez drop-shot-ova plizzz

tuta bugarin

pre 17 godina

zaonega domricinu kratko dobiasnu akoli more
aima i pitanjmce
pod jean
blizu si al nie ti to to
toes meta je ista
al je rastoianje drugcie
uglomer daljinar mesna sprava itakoto
jar ovo kod mene nie ti to tai tfoi slucai sto sise iti mislijo daje
a stos tice pitanja
toes podva
aj reko dupitam
stacu
kad je dotlem doslo dase diskusujemo iod tenisu
jal to znaci
dajoi ti nine dado da sigra stvoim teniskim lopticama
a

lutajući reporter tuta bugarin
eskluzivno za rumbliku koja se diskusuje od tenisu
izveštava slokacije
kurikuće
zadnja pošta repetitor zekova glava

Nenad

pre 17 godina

Evo radosnica na mom licu a kako ne kad ovakvu vest procitam a on se cak i nas seti u tom trenutku pobede. Svaka cast veliki si i onda kad je to najteze biti, ponos je imati te da nas predstavljas tamo u belom sportu. Hvala ti za ovo nocas i sveo ostalo pre toga i svaki uspeh ti zelim.

Ana

pre 17 godina

Savka cast Novaku...stvarno je najbolji...zraci pozitivnom energijom i samopouzdanjem !!! Nacionalne televizije treba da bude sramota sto nam ne omogucavaju da ga pratimo na jednom od najvecih turnira ! To je prava katastrofa, razocarana sam... To je sramota za Srbiju sto ne podrzava najbolje sportiste...

veljko, bec

pre 17 godina

bravo MAESTRO TENISA!!!
kontam da pucas od uzbudjenja i radosti, ako uspes da se skoncventrises i posteno napalis, a da ne razmisljas o tome da li igras finale i protiv koga ga igras.... mozes da osvojis ovaj turinir!!!
pamet u glavu KRALJU!!!
srecno!

vladimir

pre 17 godina

Bravo Nole majstore, jedva sam cekao da vidim kako brises Mareja kao parni valjak, iako sam se plasio da nam nece pustiti struju.Jos samo treba da zgazis Nadala. Bravo Nole Srbine, Kosovo je uz tebe.(ORAHOVAC).

Dorćolac

pre 17 godina

Kad je Piter Bode, najveće tenisko pero u Americi, pre neki dan napisao hvalospeve o Novaku, a ocrnio Gaskea, dobio je bujicu negodovanja. Sada je od te bujice možda ostalo samo malo vode u lavoru. Dignu buku preko moćnih medija britanci, a sada nesta buke, osta samo muk. Sada stari lisac Bode, zna čovek svoj posao, prede zadovoljan što ga oštro oko ne vara, kao uostalom ni druge oštrooke. Čini mi se da će sve jasnija slika biti o budućem Velikom, tako da nećemo morati da se oslanjamo na Bode-a i njegove tekstove.
Imali smo u našem društvu jednog sportskog velikana, koji nije voleo da gubi svoje teniske mečeve. Niko to ne voli, ali ovaj je bio maestro prenemaganja. Otupi ti oštricu, misliš umire čovek.
Tako ovaj Marej,uzdanica britanska, ufalšovao članak,rekao bi čovek, ne može da hoda. A kada krene reli,trči k'o besan. A ja bih rekao da je bio povređen malo iznad tog članka. Mentalno poražen do koske, skrušen, bespomoćan, očajan, traži neku pomoć, a nezna kakvu ni odakle. Onda dođe fizioterpeut da odradi wireless terapiju! Svašta čovek može da nauči u životu. Verbalna masaža! Kad mu je rekao igraj, ništa ne može da ti se desi, bilo mi je jasno da je kao onaj naš drugar. Bezvoljno je ustao da završi moru koja se zove "young gun"- Novak Đoković.
Na tribinama Bred Gilbert, čoveku sve jasno, smeška se onako rezignirano, došaptava se sa nekim do sebe. Imao je za pulene uvek velike, a jedan od onih šapata je bio: "uf, trebao sam ovog klinca da uzmem". Nisam čuo, ali sam čuo.

dragan vojnovic

pre 17 godina

Drago mi je da si malo demantovao mog imenjaka iz NIN-a gospodina Jovanovica ali bih voleo kada bi umeo da tako radio i dalje da ti se mladjano telo i malo odmara. "Bravo" Krle

PretendeP

pre 17 godina

ne znam kako je igrao nadal ali on je na noletovom terenu. njegov stil igre odgova noletu a opet noletov stil igre je bolji za ovu podlogu . tako daaa ...
ajmo nole, rutinski i hladnokrvno!
a evo kako je dosao do finala:

Semi-Final Andy Murray W 6-2, 6-3
Quarter-Final David Ferrer W 6-3, 6-4
4th Julien Benneteau W 6-3, 6-1
3rd Evgeny Korolev W 6-2, 6-1
2nd Robby Ginepri W 6-4, 6-4
1st Bye

impresivno!

DzoniN

pre 17 godina

Sutra ce biti tezak mec protiv Nadala, ali Novak ima kvalitet i uz malo sportske srece mislim da bi sutra mogao pobijediti, ali ako i ne pobijedi hvala mu za ove trenutke radosti koje nam je do sad priredio.

Sasha

pre 17 godina

Da li vi uopste znate koliko nam priredjujete zadovoljstva? Sve najbolje Nole i da uskoro ispred tvog imena bude jednocifren redni broj!!!

frensis

pre 17 godina

sta reci,neko je juce prokomentarisao da novak nije u tom rangu i da mu je vek u vrhu kratak.Meni se cini da ima taj kvalitet i da ce bas on zameniti Federera ma koliko to cudno zvucalo.

maurice greene

pre 17 godina

Ponosim se tobom Novace! Hvala ti za to sto si me ucinio radosnim juce i svih prethodnih dana od kada je poceo IW. Hvala ti za ove trenutke srece.

Valjda finale ovako velikog turnira, i mozda bitnije velika igra prikazana od prvog dana znaci prekretnicu za tvoju karijeru. Sada vise nisi klinac. Verujem da shvatio da mozes uraditi nesto veliko. A na tom putu nisi sam... Mi smo tu da te pratimo i bodrimo, slavimo u pobedama, ohrabrujemo u porazima.
Novace, kapa dole! Sazreo si. Sad si punoletan u svakom smislu. Do sad si bio 'mali'... ali od danas si 'veliki'. Definitivno 'veliki'.

I jedan savet, i kada te ne bude isao forhand, kada dodje period lose forme i porazi, koracaj napred uspravno. Jer teniska karijera je prolazna, tesko je doci u vrh i tamo opstati, ali ti Novace Djokovicu si veliki covek, ponos grada Beograda i velicina Srbije.

Hvala Nole, hvala puno.

Ziveo junace

daglas

pre 17 godina

Sta reci osim NOLE LEGENDO sad u finalu jos Nadala da dobijes a onda Federerna redu.ali opusteno u finalu jer i da ne dobijrs ostaces LEGENDA

StZox

pre 17 godina

SVAKA CAST!!!
Ovo je za sada najveci uspeh u karijeri-finale jednog tako velikog turnira.
BICE IH JOS.
Jedva cekam obracun sa Nadlom.
NAPRED NOLE.
PS da li neko zna da li moze negde da se skine snimak meca sa neta.
Hvala

bokko

pre 17 godina

Bravooo Nole!!!
Značaj ove pobede i plasmana u finale uopšte ne umanjuje činjenica da je meč delovao kao jutarnji trening Đokovića. Vrlo lako, sigurno i precizno do najboljeg rezultata u srpskom tenisu.
Jos jednom BRAVO!

Boba Zivojinovic

pre 17 godina

Nole kad se vratis sa cekom iz Kalifornije meni po dogovoru 10% e da usput ida ti cestitam na finalu vidimo se kod Gradske biblioteke

ZikaBG

pre 17 godina

Nole, ulepsa mi noc! Okrenuo sam turu u tvoju cast! Ne pamtim kad me je neko ovako obradovao. Veceras protiv Nadala, nek bude kako mora! Bravo i hvala!

RONNY

pre 17 godina

O5 si mi ulepsao dan.
Sutra samo opusteno,nemas sta da izgubis,svi znamo ko je Nadal.
Zato ga zgazi :))
Cestitam na ulasku u top 10!!!

зоран

pre 17 godina

Сад имамо тенисера у ТОП 10 и тенисерку у ТОП 10 феноменално
Свака част НОЛЕ

Zoki

pre 17 godina

Bravo LEGENDO,nek zapuse usta svi ovi "nasi" Federerovi navijaci,koji kazu da nikad neces biti kao on.Nek samo pogledaju kakvu on ima podrsku od svoje drzave i u kakvim je on teniskim kampovima treniro,a svi znaju odakle ti dolazis.Bravo majstore odlicno predstavljas SRBIJU

Ženevljanin

pre 17 godina

Ako pobedi Nadala, Novak će na ATP RACE listi biti DRUGI, odmah iza Federera! Čak i ako izgubi, zauzeće izvanredno peto mesto, iza Rodžera,Rodika, Hasa i Nadala. Da podsetim: ova lista boduje rezultate od početka godine, u ovom slučaju poslednja 2,5 meseca.

tuta bugarin

pre 17 godina

ako ako
neka neka

tuta bugarin
eskluzivno za rumbliku koja se diskusuje od tenisu
izveštava slokacije
kurikuće
zadnja pošta repetitor zekova glava

Nelson Muntz

pre 17 godina

Браво Ноле!
Мареј је био повређен, али Ти си "крив" што је био тотално индиспониран јер си га развалио. Било ми је чак и жао мученика на крају. Ништа му није полазило за руком. Због јако лошег Шкота није виђен неки врхунски тенис, али нећемо гледати победи у зубе! Само тако настави! Следећи је Надал! Срећно у финалу!

Dragan

pre 17 godina

TOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Majstore!!! Kakvo čišćenje! Da se zna ko je najbolji mladi, džabe Gilbert, džabe medijska halabuka oko Mareja, džabe sve!
Još jednom, bravo majstore, nemam drugih reči!!!

Comy

pre 17 godina

U najavama za ovaj mec sam u proslim komentarima koji su izreceni posle intervjua sa nekim novinarom procitao nesto otprilike... Samo me strah da ga ne pocisti onaj Marej... Pitam koji Marej!? Druga stvar se tice Zivojinovica, nije stvar u tome ko je posle koliko osvojenih turnira i tinejdzerskih godina najbolji igrac u srpskoj istoriji nego ko je ikada bio najbolje rangirani srpski teniser makar jedan dan na listi najboljih! Momak pokazuje klasu, odredjenu zrelost, strahopostovanje prema jacima od sebe ali i u odredjenoj meri i drskost da im se na moguci nacin suprostavi! Postoji strah od najjacih poput Federera i Nadala sto se videlo na RG prosle godine i u slucajevima sa Federerom do zadnjeg puta kad ipak uspeo malo da se trgne iz straha prema njemu i uzeo mu jedan set! Sve u svemu bitno je sledece: NAPREDUJE i to raduje... Svaki njegov mec na ovom turniru sam gledao i bukvalno kao da sam gledao neku osobu koja raste! Mislim na sigurnost u igri i zrelosti pristupa svakom novom izazovu! Zlonamernicima koji ne veruju u njega i koji su ga pre nekoliko dana uporedili sa propalim Tipsarevicem koga mrzi da zivi reci cu samo: NJEGOVO VREME TEK DOLAZI!!! Pozdrav svim nishlijama!

Darko P F C

pre 17 godina

BRAVO NOLE!
Pokazao si ko je buducnost. Ustvari ti sad i jesi medju najboljima, deseti si!
Pobedi molim te i ovog naduvanog narko Spanca.
Svi smo uz tebe ma kako bilo u finalu. SAMO NAPRED!

Zoran - Johanezburg

pre 17 godina

Zgazio je Mareja, mada se ovaj tesko kretao jer je vidno bio povredjen. Leva noga mu je bila bandazirana, ali bez obzira na sve - Nole je u finalu, sto je posle Bobinog polufinala u Vimbldonu 1985 najveci uspeh u muskoj singl konkurenciji srpskog tenisa. Gledavsi Nadala sinoc kako je zbrisao Rodika ne bi bas rekao da Nole ima neke sanse u finalu, ali nada umire poslednja sto rece neko.
AJMO NOLEEEEE !!!!!

dak

pre 17 godina

Ovo je definitivno najveci uspjeh naseg tenisa jos od Monike Seles! Djokovic se plasirao u finale bez izgubljenog seta!Pet meceva,10-0!
Jako mi je drago da je dobio i Murreya, mediji ga u svjetu vise spominju, vjerovatno zato sto je Skot(britanci ocajnicki zele tenisera) i sto ima Breda Gilberta za trenera. Na ATP sajtu Djokovic skoro da nije spomenut, do polufinalne borbe i sada kazu kako je Novak Djokovic pobjedio 19 godisnjeg Murrreya(kao da Djokovic ima ko zna koliko godina a ovaj mlad, pocetnik).
Nadam se da ce ga sada dostojno tretitirati u skladu sa rezultatima.

johnny

pre 17 godina

samo mi je da chujem dushebrizhnike koji su trubili juche kako je noletova igra na ovom turniru kombinacija sluchajnosti i srece. dokazao si svima da si najbolji i da si ponos cele nacije! samo hrabro protiv nadala i svi se nadamo najsrecnijem ishodu. cela srbija je uz tebe, i nadam se da cesh na krilima te podrshke dobiti nadala!

misa

pre 17 godina

Legendo!!!! Nisam gledao mec, ali je rezultat i vise nego ubedljiv! Svaka ti cast Srbine, i svaka ti dala! Usao si u top 10 sa 19 godina!!!! Ostao sam bez texta..... Ziv nam bio. Srecno u finalu, navijacemo svim srcem!!!

Petar Veliki

pre 17 godina

Hahahahaha...!!! Nevidjeno sam srecan!! Careeeeeee...!! Ma, kakvi Blejkovi i Mareji, zna se ko je najveca nada svetskog tenisa.:)
Sad jos samo da preslisas onog indijanca Nadala, i gotovo!
Pomozi Boze.

djole

pre 17 godina

svaka cast novace
ako iko zna da nas obraduje rezultatima to si onda ti
samo hrabro na nadala i nadamo se da ce iskoro pasti i federer
cestitke jos jednom

jyxyyy

pre 17 godina

tako to rade sampioni! a novak je rodjeni chapm!
andi darling, vise srece u zrebu sledeci put, sorry "mejt" :)))
nole sampion!!!

Coka

pre 17 godina

Divno i sjajno daje jednu rec BRAVO za Noleta!!!
Ps.Zao mi je sto nijedna nasa nacionalna tv stanica(posebno rts)nije osetila trenutak i prenosila ovaj mec,jer ovom pobedom Nole ulazi u top 10 a to je fantastican uspeh za njega a i za Srbiju,zar ne?

zika

pre 17 godina

Gledao sam polufinale na KABLOVSKOJ posto niko od domacih Tv stanica nema interesa da otkupi prenos????!!!!
Niko nema "sluha"za prave stvari.
Imamo i najlepsu teniserku na svetu (Ana, naravno),pa pokusajte marketinski bum sa njom.
Englezi i spanci se olupase od para sa onim Bekamom!!
A mi??!!!
Moram samo da kazem BRAVO NOLE!!!
Od silnih najava da je Marej "super tinejdzer" nisam video nista!
Pocepao si ga!!!!
Svaka cast majstore!

Katarina

pre 17 godina

18.03.2008.
Dogodilo se na danasnji dan:
Najbolji teniser sveta Novak Djokovic zapoceo nezaustavljiv proboj ka vrhu gde se i sada nalazi!

Djolo

pre 17 godina

ZNACI, Novace, ti si vec postao legenda, ne sumnjaj u to!!! Ne verujem da si toliko dobar, jednostavno si savrsen!!! Ziv bio SRBINE!!

Zika

pre 17 godina

BRAVO LJUDINO!!!
DOBRO DOSAO U TOP 10!!!
ZELIM TI DUG OSTANAK U TOM DRUSTVU, A UZ MALO SRECE DA BUDES I PRVI SRBIN "KRALJ TENISA"!!!!!!!

Paja

pre 17 godina

SUPER!!! BRAVO!!!! Konacno si pokazao onom antipaticnom englezu ko je ko i da on i nije neki talenat kako ga mediji predstavljaju...dosadise u Americi sa njim, dobro te si ga spustio na zemlju.
Srecno sutra!!!

Zoran - Johanezburg

pre 17 godina

Zgazio je Mareja, mada se ovaj tesko kretao jer je vidno bio povredjen. Leva noga mu je bila bandazirana, ali bez obzira na sve - Nole je u finalu, sto je posle Bobinog polufinala u Vimbldonu 1985 najveci uspeh u muskoj singl konkurenciji srpskog tenisa. Gledavsi Nadala sinoc kako je zbrisao Rodika ne bi bas rekao da Nole ima neke sanse u finalu, ali nada umire poslednja sto rece neko.
AJMO NOLEEEEE !!!!!

tuta bugarin

pre 17 godina

ako ako
neka neka

tuta bugarin
eskluzivno za rumbliku koja se diskusuje od tenisu
izveštava slokacije
kurikuće
zadnja pošta repetitor zekova glava

Djolo

pre 17 godina

ZNACI, Novace, ti si vec postao legenda, ne sumnjaj u to!!! Ne verujem da si toliko dobar, jednostavno si savrsen!!! Ziv bio SRBINE!!

Nelson Muntz

pre 17 godina

Браво Ноле!
Мареј је био повређен, али Ти си "крив" што је био тотално индиспониран јер си га развалио. Било ми је чак и жао мученика на крају. Ништа му није полазило за руком. Због јако лошег Шкота није виђен неки врхунски тенис, али нећемо гледати победи у зубе! Само тако настави! Следећи је Надал! Срећно у финалу!

Paja

pre 17 godina

SUPER!!! BRAVO!!!! Konacno si pokazao onom antipaticnom englezu ko je ko i da on i nije neki talenat kako ga mediji predstavljaju...dosadise u Americi sa njim, dobro te si ga spustio na zemlju.
Srecno sutra!!!

Katarina

pre 17 godina

18.03.2008.
Dogodilo se na danasnji dan:
Najbolji teniser sveta Novak Djokovic zapoceo nezaustavljiv proboj ka vrhu gde se i sada nalazi!

johnny

pre 17 godina

samo mi je da chujem dushebrizhnike koji su trubili juche kako je noletova igra na ovom turniru kombinacija sluchajnosti i srece. dokazao si svima da si najbolji i da si ponos cele nacije! samo hrabro protiv nadala i svi se nadamo najsrecnijem ishodu. cela srbija je uz tebe, i nadam se da cesh na krilima te podrshke dobiti nadala!

Dragan

pre 17 godina

TOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Majstore!!! Kakvo čišćenje! Da se zna ko je najbolji mladi, džabe Gilbert, džabe medijska halabuka oko Mareja, džabe sve!
Još jednom, bravo majstore, nemam drugih reči!!!

Petar Veliki

pre 17 godina

Hahahahaha...!!! Nevidjeno sam srecan!! Careeeeeee...!! Ma, kakvi Blejkovi i Mareji, zna se ko je najveca nada svetskog tenisa.:)
Sad jos samo da preslisas onog indijanca Nadala, i gotovo!
Pomozi Boze.

misa

pre 17 godina

Legendo!!!! Nisam gledao mec, ali je rezultat i vise nego ubedljiv! Svaka ti cast Srbine, i svaka ti dala! Usao si u top 10 sa 19 godina!!!! Ostao sam bez texta..... Ziv nam bio. Srecno u finalu, navijacemo svim srcem!!!

Comy

pre 17 godina

U najavama za ovaj mec sam u proslim komentarima koji su izreceni posle intervjua sa nekim novinarom procitao nesto otprilike... Samo me strah da ga ne pocisti onaj Marej... Pitam koji Marej!? Druga stvar se tice Zivojinovica, nije stvar u tome ko je posle koliko osvojenih turnira i tinejdzerskih godina najbolji igrac u srpskoj istoriji nego ko je ikada bio najbolje rangirani srpski teniser makar jedan dan na listi najboljih! Momak pokazuje klasu, odredjenu zrelost, strahopostovanje prema jacima od sebe ali i u odredjenoj meri i drskost da im se na moguci nacin suprostavi! Postoji strah od najjacih poput Federera i Nadala sto se videlo na RG prosle godine i u slucajevima sa Federerom do zadnjeg puta kad ipak uspeo malo da se trgne iz straha prema njemu i uzeo mu jedan set! Sve u svemu bitno je sledece: NAPREDUJE i to raduje... Svaki njegov mec na ovom turniru sam gledao i bukvalno kao da sam gledao neku osobu koja raste! Mislim na sigurnost u igri i zrelosti pristupa svakom novom izazovu! Zlonamernicima koji ne veruju u njega i koji su ga pre nekoliko dana uporedili sa propalim Tipsarevicem koga mrzi da zivi reci cu samo: NJEGOVO VREME TEK DOLAZI!!! Pozdrav svim nishlijama!

djole

pre 17 godina

svaka cast novace
ako iko zna da nas obraduje rezultatima to si onda ti
samo hrabro na nadala i nadamo se da ce iskoro pasti i federer
cestitke jos jednom

jyxyyy

pre 17 godina

tako to rade sampioni! a novak je rodjeni chapm!
andi darling, vise srece u zrebu sledeci put, sorry "mejt" :)))
nole sampion!!!

Coka

pre 17 godina

Divno i sjajno daje jednu rec BRAVO za Noleta!!!
Ps.Zao mi je sto nijedna nasa nacionalna tv stanica(posebno rts)nije osetila trenutak i prenosila ovaj mec,jer ovom pobedom Nole ulazi u top 10 a to je fantastican uspeh za njega a i za Srbiju,zar ne?

Zika

pre 17 godina

BRAVO LJUDINO!!!
DOBRO DOSAO U TOP 10!!!
ZELIM TI DUG OSTANAK U TOM DRUSTVU, A UZ MALO SRECE DA BUDES I PRVI SRBIN "KRALJ TENISA"!!!!!!!

Ženevljanin

pre 17 godina

Ako pobedi Nadala, Novak će na ATP RACE listi biti DRUGI, odmah iza Federera! Čak i ako izgubi, zauzeće izvanredno peto mesto, iza Rodžera,Rodika, Hasa i Nadala. Da podsetim: ova lista boduje rezultate od početka godine, u ovom slučaju poslednja 2,5 meseca.

Zoki

pre 17 godina

Bravo LEGENDO,nek zapuse usta svi ovi "nasi" Federerovi navijaci,koji kazu da nikad neces biti kao on.Nek samo pogledaju kakvu on ima podrsku od svoje drzave i u kakvim je on teniskim kampovima treniro,a svi znaju odakle ti dolazis.Bravo majstore odlicno predstavljas SRBIJU

Darko P F C

pre 17 godina

BRAVO NOLE!
Pokazao si ko je buducnost. Ustvari ti sad i jesi medju najboljima, deseti si!
Pobedi molim te i ovog naduvanog narko Spanca.
Svi smo uz tebe ma kako bilo u finalu. SAMO NAPRED!

zika

pre 17 godina

Gledao sam polufinale na KABLOVSKOJ posto niko od domacih Tv stanica nema interesa da otkupi prenos????!!!!
Niko nema "sluha"za prave stvari.
Imamo i najlepsu teniserku na svetu (Ana, naravno),pa pokusajte marketinski bum sa njom.
Englezi i spanci se olupase od para sa onim Bekamom!!
A mi??!!!
Moram samo da kazem BRAVO NOLE!!!
Od silnih najava da je Marej "super tinejdzer" nisam video nista!
Pocepao si ga!!!!
Svaka cast majstore!

dak

pre 17 godina

Ovo je definitivno najveci uspjeh naseg tenisa jos od Monike Seles! Djokovic se plasirao u finale bez izgubljenog seta!Pet meceva,10-0!
Jako mi je drago da je dobio i Murreya, mediji ga u svjetu vise spominju, vjerovatno zato sto je Skot(britanci ocajnicki zele tenisera) i sto ima Breda Gilberta za trenera. Na ATP sajtu Djokovic skoro da nije spomenut, do polufinalne borbe i sada kazu kako je Novak Djokovic pobjedio 19 godisnjeg Murrreya(kao da Djokovic ima ko zna koliko godina a ovaj mlad, pocetnik).
Nadam se da ce ga sada dostojno tretitirati u skladu sa rezultatima.

bokko

pre 17 godina

Bravooo Nole!!!
Značaj ove pobede i plasmana u finale uopšte ne umanjuje činjenica da je meč delovao kao jutarnji trening Đokovića. Vrlo lako, sigurno i precizno do najboljeg rezultata u srpskom tenisu.
Jos jednom BRAVO!

Boba Zivojinovic

pre 17 godina

Nole kad se vratis sa cekom iz Kalifornije meni po dogovoru 10% e da usput ida ti cestitam na finalu vidimo se kod Gradske biblioteke

зоран

pre 17 godina

Сад имамо тенисера у ТОП 10 и тенисерку у ТОП 10 феноменално
Свака част НОЛЕ

RONNY

pre 17 godina

O5 si mi ulepsao dan.
Sutra samo opusteno,nemas sta da izgubis,svi znamo ko je Nadal.
Zato ga zgazi :))
Cestitam na ulasku u top 10!!!

ZikaBG

pre 17 godina

Nole, ulepsa mi noc! Okrenuo sam turu u tvoju cast! Ne pamtim kad me je neko ovako obradovao. Veceras protiv Nadala, nek bude kako mora! Bravo i hvala!

Sasha

pre 17 godina

Da li vi uopste znate koliko nam priredjujete zadovoljstva? Sve najbolje Nole i da uskoro ispred tvog imena bude jednocifren redni broj!!!

frensis

pre 17 godina

sta reci,neko je juce prokomentarisao da novak nije u tom rangu i da mu je vek u vrhu kratak.Meni se cini da ima taj kvalitet i da ce bas on zameniti Federera ma koliko to cudno zvucalo.

StZox

pre 17 godina

SVAKA CAST!!!
Ovo je za sada najveci uspeh u karijeri-finale jednog tako velikog turnira.
BICE IH JOS.
Jedva cekam obracun sa Nadlom.
NAPRED NOLE.
PS da li neko zna da li moze negde da se skine snimak meca sa neta.
Hvala

maurice greene

pre 17 godina

Ponosim se tobom Novace! Hvala ti za to sto si me ucinio radosnim juce i svih prethodnih dana od kada je poceo IW. Hvala ti za ove trenutke srece.

Valjda finale ovako velikog turnira, i mozda bitnije velika igra prikazana od prvog dana znaci prekretnicu za tvoju karijeru. Sada vise nisi klinac. Verujem da shvatio da mozes uraditi nesto veliko. A na tom putu nisi sam... Mi smo tu da te pratimo i bodrimo, slavimo u pobedama, ohrabrujemo u porazima.
Novace, kapa dole! Sazreo si. Sad si punoletan u svakom smislu. Do sad si bio 'mali'... ali od danas si 'veliki'. Definitivno 'veliki'.

I jedan savet, i kada te ne bude isao forhand, kada dodje period lose forme i porazi, koracaj napred uspravno. Jer teniska karijera je prolazna, tesko je doci u vrh i tamo opstati, ali ti Novace Djokovicu si veliki covek, ponos grada Beograda i velicina Srbije.

Hvala Nole, hvala puno.

Ziveo junace

daglas

pre 17 godina

Sta reci osim NOLE LEGENDO sad u finalu jos Nadala da dobijes a onda Federerna redu.ali opusteno u finalu jer i da ne dobijrs ostaces LEGENDA

PretendeP

pre 17 godina

ne znam kako je igrao nadal ali on je na noletovom terenu. njegov stil igre odgova noletu a opet noletov stil igre je bolji za ovu podlogu . tako daaa ...
ajmo nole, rutinski i hladnokrvno!
a evo kako je dosao do finala:

Semi-Final Andy Murray W 6-2, 6-3
Quarter-Final David Ferrer W 6-3, 6-4
4th Julien Benneteau W 6-3, 6-1
3rd Evgeny Korolev W 6-2, 6-1
2nd Robby Ginepri W 6-4, 6-4
1st Bye

impresivno!

DzoniN

pre 17 godina

Sutra ce biti tezak mec protiv Nadala, ali Novak ima kvalitet i uz malo sportske srece mislim da bi sutra mogao pobijediti, ali ako i ne pobijedi hvala mu za ove trenutke radosti koje nam je do sad priredio.

dragan vojnovic

pre 17 godina

Drago mi je da si malo demantovao mog imenjaka iz NIN-a gospodina Jovanovica ali bih voleo kada bi umeo da tako radio i dalje da ti se mladjano telo i malo odmara. "Bravo" Krle

Dorćolac

pre 17 godina

Kad je Piter Bode, najveće tenisko pero u Americi, pre neki dan napisao hvalospeve o Novaku, a ocrnio Gaskea, dobio je bujicu negodovanja. Sada je od te bujice možda ostalo samo malo vode u lavoru. Dignu buku preko moćnih medija britanci, a sada nesta buke, osta samo muk. Sada stari lisac Bode, zna čovek svoj posao, prede zadovoljan što ga oštro oko ne vara, kao uostalom ni druge oštrooke. Čini mi se da će sve jasnija slika biti o budućem Velikom, tako da nećemo morati da se oslanjamo na Bode-a i njegove tekstove.
Imali smo u našem društvu jednog sportskog velikana, koji nije voleo da gubi svoje teniske mečeve. Niko to ne voli, ali ovaj je bio maestro prenemaganja. Otupi ti oštricu, misliš umire čovek.
Tako ovaj Marej,uzdanica britanska, ufalšovao članak,rekao bi čovek, ne može da hoda. A kada krene reli,trči k'o besan. A ja bih rekao da je bio povređen malo iznad tog članka. Mentalno poražen do koske, skrušen, bespomoćan, očajan, traži neku pomoć, a nezna kakvu ni odakle. Onda dođe fizioterpeut da odradi wireless terapiju! Svašta čovek može da nauči u životu. Verbalna masaža! Kad mu je rekao igraj, ništa ne može da ti se desi, bilo mi je jasno da je kao onaj naš drugar. Bezvoljno je ustao da završi moru koja se zove "young gun"- Novak Đoković.
Na tribinama Bred Gilbert, čoveku sve jasno, smeška se onako rezignirano, došaptava se sa nekim do sebe. Imao je za pulene uvek velike, a jedan od onih šapata je bio: "uf, trebao sam ovog klinca da uzmem". Nisam čuo, ali sam čuo.

domricina crnotravac

pre 17 godina

za moeg kolegu tu tubugara imam ja u vezi.
ona vlaska kafana preko odputa bumvljaka s onu kundravu konombaricu imam jean slucaj dispricam.
letos popiem jajeno pet-osam piva i privedem konombaricu uonu sobu stose iz najmljiva na 10minuta iza sanka.
tamo sve svecki ima i stonalanpa i sve.
kadono kae ona meni da se prvo raskomoti p izvadi vestackuprotezu izusta.
pa sikne penriku sglavu i nogu dr venu.
tutija polako izajem n onavrata.
se mislim dalce dostane nesto sem one sise n onaj krevet.
to bibilo u vezi tenisa odmene i pozrav za tu tubugara.

Nenad

pre 17 godina

Evo radosnica na mom licu a kako ne kad ovakvu vest procitam a on se cak i nas seti u tom trenutku pobede. Svaka cast veliki si i onda kad je to najteze biti, ponos je imati te da nas predstavljas tamo u belom sportu. Hvala ti za ovo nocas i sveo ostalo pre toga i svaki uspeh ti zelim.

Ana

pre 17 godina

Savka cast Novaku...stvarno je najbolji...zraci pozitivnom energijom i samopouzdanjem !!! Nacionalne televizije treba da bude sramota sto nam ne omogucavaju da ga pratimo na jednom od najvecih turnira ! To je prava katastrofa, razocarana sam... To je sramota za Srbiju sto ne podrzava najbolje sportiste...

vladimir

pre 17 godina

Bravo Nole majstore, jedva sam cekao da vidim kako brises Mareja kao parni valjak, iako sam se plasio da nam nece pustiti struju.Jos samo treba da zgazis Nadala. Bravo Nole Srbine, Kosovo je uz tebe.(ORAHOVAC).

veljko, bec

pre 17 godina

bravo MAESTRO TENISA!!!
kontam da pucas od uzbudjenja i radosti, ako uspes da se skoncventrises i posteno napalis, a da ne razmisljas o tome da li igras finale i protiv koga ga igras.... mozes da osvojis ovaj turinir!!!
pamet u glavu KRALJU!!!
srecno!

lignjoslav

pre 17 godina

Ispade da Nole najvise gemova izgubio protiv Ginepri-a. Ali treba biti realan i reci da je Andy u onakvom stanju nije mogao da se suprostavi Noletu. Verovatno bi bilo neizvesnije da je bio zdrav, ali sam siguran da bi pobednik opet bio isti. Novak je jednostavno bolji igrac, pokazao je daleko vise na ovom turniru, bez obzira sto je igrao sa, na papiru slabijim protivnicima. Ne mogu se oteti utisku da Murray i u mecu sa Haas-om i u mecu sa Davidenkom nije pokazao nista spektakularno, sem neverovatne upornosti. Zbog te upornosti je i zasluzio da igra u polufinalu, ali u finale ide bolji i spremniji igrac.
Sutra protiv Nadal-a bez imperativa pobede i tu je njegova sansa. Nadal stvarno deluje neverovatno.Mnogo bolje nego prosle godine na RG kad je igrao sa Noletom, ali i Nole je dosta napredovao od tada. Protiv Rodicka, Nadal je pokazao da zasluzuje mesto na kome se nalazi, ali sam siguran da ce mu biti mnogo teze sa Noletom, koji je sa osnovne linije daleko bolji od Rodick-a. Eh kad bi jos Nole imao Rodick-ov servis, tu bi vec mogli da pricamo lepoj sansi. Mada Nole ni sada nije bez sansi. Samo hrabro i bez drop-shot-ova plizzz

tuta bugarin

pre 17 godina

zaonega domricinu kratko dobiasnu akoli more
aima i pitanjmce
pod jean
blizu si al nie ti to to
toes meta je ista
al je rastoianje drugcie
uglomer daljinar mesna sprava itakoto
jar ovo kod mene nie ti to tai tfoi slucai sto sise iti mislijo daje
a stos tice pitanja
toes podva
aj reko dupitam
stacu
kad je dotlem doslo dase diskusujemo iod tenisu
jal to znaci
dajoi ti nine dado da sigra stvoim teniskim lopticama
a

lutajući reporter tuta bugarin
eskluzivno za rumbliku koja se diskusuje od tenisu
izveštava slokacije
kurikuće
zadnja pošta repetitor zekova glava

aleksa

pre 17 godina

@zika
Kanal SPORTKLUB na kablovskoj je prenosio ceo turnir u IV u konkurenciji muskaraca, a prenosice i finale veceras od 20h.

A sto se Noleta tice, samo jedno: ALAL VERA MAJSTORE!!! Covek je sa 19 godina postigao mnogo vise nego bilo koji drugi teniser u njegovim godinama. Zaista verujem da su mnogi uspesi pred njim. Top 10 je samo pocetak.

NOLE, SRBINE, SRBIJA JE UZ TEBE!

Odin

pre 17 godina

Ovo postaje ozbiljno! Novak je taj koji zaslužuje da nacija o njemu govori, a ne da se zanosi Jecom i Anom. Pa on je samleo Mareja! Ako pobedi Nadala (meni je to pravo merilo - pobediti nekog ko je mnogo jak), biće to siguran znak da se u svetskom tenisu pojavio veliki igrač! Pa tek je ove godine ozbiljno počeo da igra. A ako i ne pobedi Nadala, neću promeniti mišljenje. Za dve godine, Đoković ulazi u prvu trojicu. Kad šest godina stariji Federer posustane, imaćemo, nadam se, jedno vreme, i prvog tenisera sveta. Samo ozbiljan rad, jaki živci i pravilno disanje. Kopaonik, Kopaonik, kiseonik, kiseonik...
Malo me nerviraju ove Srbende. Govorite o Novaku, ostavito to - to, Srbine, Srbija je uz tebe... i sličnu šizofrenu nacionalističku stilistiku. Tenis nije bacanje kamena s ramena, nego igra emancipovanog sveta.

paka

pre 17 godina

svaka cast nole! srdacne zelje da osvojis ovaj turnir. svako kolo proci u dva seta, i to lako, nije sala. imresivan ucinak u pustinjskim uslovima! na najbolji nacin reprezentujes i sebi i nas i na tome ti veliko hvala, a posebno na ovakvim recima upucenim svojim sunarodnicima.kapa dole i napred nole!

level

pre 17 godina

resio momak definitivno da uzme milionce a i zasluzio je i pored one sudijske bruke i navijanja za Mareja ,jer je sve chelendze dobio koje je i zatrazio.Srbija dobija sampiona a onaj Rambo mislim Nadal bum bum nece se dobro provesti.Sta god da se desi Novak je postigao vrhunski rezultat i Srbija postaje velesila u tenisu.Pozdrav iz Novog Sada.

jugoistok

pre 17 godina

Nole je za Murray-a Federer, tesko ce se solidni Skot ikada osloboditi ovih trauma iz detinjstva. Nole stalno napreduje, valjda sad vidi Ljubicicev trener da se kladio na pogresnog konja. Bice u TOP 5 do kraja godine, sada ce ga i zreb stititi od najjacih pre zavrsnice. A sta li sad misle uobrazeni Francuzi, rekorderi u proizvodnji prosecnih tenisera (!?), koji mu nisu dali Wild Card za Marsej prosle godine.
Nole, samo hrabro protiv Nadala, nije ovo Garros 2006., nije ovo njegova podloga!

Mladen

pre 17 godina

@Comy i ostali comy
Ma onaj antipaticni Marej je
igrao 15 sati ranije sa pola
noge protiv Hasa i dobio ga.
Da ste videli mec ne biste tako laprdali o tipu koji strasno igra a mene nervira.
Ne potcenjujte velikog rivala
kada je povredjen i premoren.
Nole je imao veliku srecu sa
zrebom,al se to ne racuna.
Nole je super momak,bice medju prvih 5.

gradiska republika srpska

pre 17 godina

Bravo Nole legendo uljepsao si svim srbima dan ma gdje se oni nalazili, samo tako nastavi i sutra da nam uljepsas dan, veliki pozdrav od nas iz srpske

Angie

pre 17 godina

Svaka cast Nole!Losije je odigrao nego protiv Ferera(iskreno ono sto je odigrao protiv Ferera je njegova najbolja igra koju sam ja gledala),a da budemo iskreni Marej je nocas jedva igrao(valjda zbog povrede)!!!E,sad bice mu mnogooooo tesko protiv Nadala veceras.Ne znam da li ste gledali,ali Nadal je odigrao perfektno protiv Rodika i prosto ga pocistio sa terena!
Sta god da uradi ovo je veliki uspeh!!!I zato jos jednom,bravo Nole!
Finale veceras u 20h,prenos kao i do sada na Sport Klubu!

Грокси

pre 17 godina

Честитке Нолету на финалу и уласку међу 10 најбољих.Стварно је човек цар!

dombricina crnotravac

pre 17 godina

imajos sam dat reknem za tu tabugar.
ja bireko da kaem bas kamevuces zajezik.
ne jaga mogu da budem koati takoi isti.
ne su nidva jaja ista od jena nositeljka maizgledau.
menie to zado voljstvo sa takiem lutaju ci reporterem mal da s porgovorin na RS ili stonacirlicu kae na PC knopjuter.
ma minie ovo moi konpjuter se ne sna lazin na tasta tura aj izvini koleaga.
stosetice tenis ja t odobravan sve al samojos dakaem z onu kundravu i cakleno oko dima da s nezaletis mlad.

zdrao biok

The Sima

pre 17 godina

Kakav sjajan Djokovic , kakav dobar tenis ! Cestitam Novaku ! Steta sto ovaj narod cvrsto veruje da je nasa buducnost u Trisovicu !

Vuk

pre 17 godina

@Dalmatinac
Slavićemo Novaka Đokovića kao našeg čoveka i budućeg velikog šampiona, ali samo kao Novaka, nikako kao Obilića! Zato što Miloš Obilić nije istorijska ličnost, on je imaginarni stereotip o srpskom neznanom junaku, nikad nije postojao, stvoren je u mašti jednog malog naroda, opevan u narodnoj epskoj poeziji (Kosovski ciklus), a Novak Đoković postoji i igra finale sa Nadalom. Igra naš teniser, ne igra Srbin, ne igra Srbija, to je primitivni rečnik, ostavite se toga, te su nas gluposti mnogo koštale.
Zato, napred Đokoviću, šampione, naši su građani uz tebe.

Lepse je s'kulturu!

pre 17 godina

Da li moze nesto da se prokomentarise sa odusevljenjem (koje Novakov rezultat svakako zasluzuje), ali bez blacenja i omalovazavanja druge strane?

Novak je odigrao odlican mec. Mari je ocigledno bio povredjen, ali svakom ko pogleda njegove rezultate bice jasno da on uopste nije naivan igrac! Novak i Endi su veliki talenti i u ovom momentu su izmedju njih nijanse, a u buducnosti ko zna? U svakom slucaju, za svakog ljubitelja sporta ovo je potencijalno najinteresantniji teniski rivalitet naredne decenije, nesto cemu se treba radovati, o cemu treba pisati sportske komentare, a ne banalnu epsku poeziju!

Zasto se mora reci da je Mari bio "poražen do koske, skrušen, bespomoćan, očajan, traži neku pomoć, a nezna kakvu ni odakle"? Decko je bio ocigledno povredjen, a ko kod je mec gledao i slusao (i razumeo!), mogao je cuti da je Mari jednostavno pitao fizioterapeuta da li nastavljanje igre moze da prouzrokuje trajnu povredu. Zatim je odigrao mec do kraja, i na sportskom ponasanju mu treba cestitati-mnogi bi u toj situaciji predali.

Dalje, imamo i strucan komentar o tome kako na ATP sajtu "kazu kako je Novak Djokovic pobjedio 19 godisnjeg Murrreya(kao da Djokovic ima ko zna koliko godina a ovaj mlad, pocetnik)." Ko je procitao (i razumeo!) clanak, zna da zapravo pise da je Novak pobedio "fellow 19-year-old Andy Murray " - dakle nekoga ko, kao i on sam, ima 19 godina.

Novaku zelim puno srece u finalu, a nekim komentatorima vise paznje na casovima engleskog i malo vise stila.

vlaada

pre 17 godina

bravo za novaka,zaista igra dobro.zelim mu puno srece u finalu drzacu mu pesnice i bez obzira na ishod ostajem uz njega.napred novak

Vlada

pre 17 godina

BRAVO MAJSTORE!!!!
Očigledno da je Nole u poslednje vreme jako puno napredovao i na psihičkom i na fizičkom planu.
Koliko god da sam ranije bio skeptik po pitanju duela sa najboljim teniserima sveta, sada sam ubeđen da može ravnopravno da igra sa bilo kim na svetu.
Upravo zbog toga mislim da Nole ima relativno dobre šanse i u finalu.
AJMO MAJSTORE, SVI SMO UZ TEBE

Milana

pre 17 godina

Zelim da odam priznanje Novaku na prikazanoj igri i pobedi nad Marejem. A posebno na visokom stepenu koncentracije i sposobnosti, da i pored onakvog ponasanja protivnika za vreme igre, da nastavi sa svojom igrom, da ne dozvoli da ga onakva remecenja izvuku iz ravnoteze. Ovo su sve odlike sampiona, Nole. Znam, Marej je odigrao fenomenalan mec protiv Hasa, umorio se, povredio se, nije imao vise snage. Sve je to moglo da se desi i Novaku. Ali nista ne daje pravo Mareju da onako nekontrolisano prica po terenu, vuce sa kao isprebijan a u sledecem trenutku iz nemoguce pozicije odigra forhend kros da ti mozak stane. Ne volim da optuzujem sportiste ali ono Marejevo ponasanje nije bilo ni blizu sportskom ponasanju. Ili si povredjen pa lepo trazi medicinsku pomoc a ako i to ne pomogne povuci se casno. Marej ce uvek biti opasan jer pored svog nesumnjivog teniskog talenta ima jos jedan gde bi mogao biti veci genije: da prenemaganjem i skretanjem paznje na njegove probleme izvuce protivnika iz takta, dekoncentrise i da mu rasturi igru. Ovakvi nikad nece imati moje simpatije ma kakav talenat da su.
I zato jos jednom sve pohvale Novaku za nivo prikazane igre i zato sto nije dozvolio protivniku da mu trikovima upropasti igru i taktiku.

Sale NS

pre 17 godina

Za Iggy bgd.
Da li si ti normalan da neko trosi pare na reprezentativni dres sa brojem 10, pa valjda treba napraviti dres sa No. 1.
Siromasna smo mi zemlja da bi se razbacivali.TO NOLE MAJSTORE.

Dragan,BGD

pre 17 godina

Unapred kazem,da mi se autori dvorednih komentara,koji nisu komentari uopste,jer ne sadrze bas nista,ne javljaju.
Ko pise zelje,cestitke i pozdrave,neka se javlja lokalnim radio stanicama. Ovo je za one koji pisu malo duze, sa smislom i znanjem a igrali su i preferans sa Mihizom.
Prvo pravilo je - Nikada ne potcenjuj protivnika,posebno ako ponasanjem nije zasluzio. Marej nije nimalo levi igrac,
ko je pratio njegove meceve, mogao se u to uveriti.On ima repertoar udaraca,ima odlicnu tehniku,anticipaciju sto je prirodni dar i neki poseban filing,kojim je unistio Hasa.
Ko je sedeo do 6 ujutro i gledao njihov mec koji je ako se ne varam,trajao vise od 3 sata,zna o cemu govorim.Vec u drugom setu posle 3:6 i 2:0 za Mareja,ovaj je zatrazio pomoc. Ne bez razloga.Kada je skinuo carape,na tabanu je imao samo jedan veliki zulj.Grozno. Posle uvijanja u flastere on je nastavio da igra.Brz,ali nekako trapav(ima verovatno veliku nogu),zakucao se u beton,malo ogulio nogu i uvrnuo zglob sada druge noge.Kada je skinuo carape, videlo se da je zglob poceo da otice.Sanse da ce nastaviti bile su 1 prema 10.Has se zato i opustio i posle vise nije mogao da se vrati u mec, koji bi lako dobio.Marej je zacudo nastavio i uprkos bolovima odigrao junacki do kraja i - dobio,iako je sve
vreme imao bolnu grimasu na licu.
Mladi Britanac je odlican
teniser,napravice velike rezultate i nije zasluzio da
se tako podcenjuje.To nije u
duhu sporta.Prema ponasanju
mi se uopste ne dopada,cak
mislim da je na neki nacin
prevario Hasa i da je Nemac u
poslednjim minutima meca uzeo namerno medicinski tajm aut,
jer se osetio prevarenim.
Svejedno sta je bilo,Novak sa
time nema nikakve veze.On je
igrao odlicno i zasluzio finale a mozda i titulu.
I zato cu jos jednom podvuci
-Ne traba biti samo fer sportista,nego i navijac,covek
a ne sibicar.

Aleksandra CH

pre 17 godina

Bravo MAJSTORE,NIKAD NISAM NI SUMNJALA U TEBE!!!!DOKAZAO SI DUSEBRIZNICIMA GDE TI JE MESTO,I VRLO BRZO CES TI BITI PRVI REKET,SAMO TAKO NASTAVI!!!!Jel moze neko da mi kaze,gde mogu da gledam finale,a zivim u ch,hvala unapred,Aleksandra

milos

pre 17 godina

Bravo napred Srbija !
A za ovoga Vuka MILOS OBILIC JE BIO ISTORIJSKA LICNOST, A TO STO TI TI PROCITAO DVE PESMICE LEKTIRE TO TEBI IDE NA CAST ! DA SI CITAO OZBILJNIJE KNJIGE MOGAO BI NESTO I NAUCITI ! MANASTIR "KAONA" ZA SVE SRBE ZNACE NA STA MISLIM !

pETAR

pre 17 godina

N A P R E D Nole! I sada kada si odličan a još više kada ti ne ide, znaj da smo sa tobom! Napred i ne popuštaj! Sa tobom smo i mi bolji!PetarPan

IvanaJ

pre 17 godina

Sve čestitke i za prvo Masters finale i za desetu poziciju na ATP listi! "Srdačan pozdrav" i za "javni servis" što je ovaj istorijski događaj ostao nepropraćen."Naše pravo da znamo sve!"

Proud to be Serb!

pre 17 godina

Nole nam je osvetlao obraz u vreme kada nam je sve crno. Bez obzira na ishod finala on je CAR!!!
Bilo bi lepo da razbije Nadala, ali sama cinjenica da je medju prvih deset je velika i svi treba da budemo ponosni na njega, kao sto je on na Srbiju! Tako se brani cast zemlje! Ne treba da zaboravimo i ostale, jer u poslednjih 15 godina sport nam je pruzao veliku radost!
Nole samo napred, niko ti nije ravan!

Mare, Oxford

pre 17 godina

Bravo care. Zbog tebe sam se nocas vracao 4 kilometara pesaka do kuce (otisao mi je poslednji bus), ali mi je srce bilo puno, jer sam zapusio usta nadobudnim britancima. Samo hrabro decko u finalu.

DRAGAN

pre 17 godina

TV PRENOS NA INTERNETU

NA OVOM SAJTU IMATE MOGUCNOSTI DA SKINETE 'TVU PLAYER'

http://www.softpedia.com/progDownload/TVUPlayer-Download-35047.html#download_locations

KADA GA IMATE NA SVOM KOMPJUTERU VIDECETE DA U OKVIRU KANALA IMA I TENISKI KANAL...NADAJMO SE DA ONI PRENOSE..

POZDRAV

srdjan

pre 17 godina

Bogami lepo.Mislio sam da ce biti mnooogo vise onih koji ce ovaj uspeh pripisati odlicnom zrebu,sreci, slucajnosti, povredama protivnika, njihovim losim danima....:)
rutinska igra Djokovica. Video je da Murray nema snage i odigrao je sa 50% svojih mogucnosti. Grizao je samo kad bi trebalo da napravi brejk, a posle rutinski privodio set kraju.
A mec pocinje u noci izmedju nedelje i ponedeljka po Tokijskom vremenu, a po nasem u 20:00 :)

Ema

pre 17 godina

NOLE MAJSTORE,STA RECI??NEMA VISE SE STA RECI,FENOMENALAN USPEH,I NIKO NE TREBA BITI IZNANADJEN,I USPEH JE JOS VECI KAD SE POMISLI ODAKLE JE POCEO NOLE,IZ OVE MALE SRBIJE..SAMO NAPRED,UZMI MU BAR JEDAN SET,MOZES TI TO:):)

Boris Arizona

pre 17 godina

Jaoj, sta bi dao da dobije Nadala. Najvise zbog toga sto mu se arogantni Spanac ismevao na konferenciji za novinare kada su poslednji put igrali, i kada je Novak rekao da niko nije savrsen i nepobediv, pa ni Federer, ni Nadal i da postoje sanse da vec sledeci put pobedi nekog od njih dvojice. Mrzim aroganciju, postujem Nadala kao igraca, fizicki je savrsen po spremnosti, ali danas gubi od Novaka ako BOG da.

Bebeto

pre 17 godina

Da li mi moze neko reci na kojem sajtu se moze vecaras mec pratiti i kako da ga instaliram. Unapred hvala. Pozdrav iz Holandije.

Beket

pre 17 godina

@Dak
Ne slažem se. Najveći uspeh našeg muškog tenisa bilo je Živojinovićevo polufinale na Vimbldonu, protiv Lendla. Boba je igrao fenomenalno, a Lendl, jedan od najvećih u istoriji tenisa, pobedio je sa 3:2, posle velike borbe. Ne mogu mečeve u dva dobijena seta da cenim. Mislim da bi i žene trebalo da igraju u tri dobijena seta. Ako mogu da trče maraton kao muškarci, dakle 42 kilometara i sto i nešto metara, neka igraju pravi tenis, pošto ionako zarađuju više od muškaraca (mislim na kupaće kostime i slično). Muškarcima zabraniti ovakve ženske turnire. Na jednom "gren slemu" (zaboravio sam kojem), Mekinro je poveo sa 2:0 protiv Lendla, a na kraju je Lendl dobio meč sa 3:2. Mislim da je Njukomb vodio protiv Lejvera sa 2:0, a znam da je Lejver dobio meč (finale) sa 3:2. Posle dva nula, Federer je izgubio meč, a ko garantuje da ne bi sve preokrenuo, da je igran pravi tenis. Ovo u dva seta potcenjivanje je tenisa, čista komercijala. To ne gledam. Samo veliki turniri. Ja tako.

Zoran - Johanezburg

pre 17 godina

Zgazio je Mareja, mada se ovaj tesko kretao jer je vidno bio povredjen. Leva noga mu je bila bandazirana, ali bez obzira na sve - Nole je u finalu, sto je posle Bobinog polufinala u Vimbldonu 1985 najveci uspeh u muskoj singl konkurenciji srpskog tenisa. Gledavsi Nadala sinoc kako je zbrisao Rodika ne bi bas rekao da Nole ima neke sanse u finalu, ali nada umire poslednja sto rece neko.
AJMO NOLEEEEE !!!!!

tuta bugarin

pre 17 godina

ako ako
neka neka

tuta bugarin
eskluzivno za rumbliku koja se diskusuje od tenisu
izveštava slokacije
kurikuće
zadnja pošta repetitor zekova glava

Djolo

pre 17 godina

ZNACI, Novace, ti si vec postao legenda, ne sumnjaj u to!!! Ne verujem da si toliko dobar, jednostavno si savrsen!!! Ziv bio SRBINE!!

Nelson Muntz

pre 17 godina

Браво Ноле!
Мареј је био повређен, али Ти си "крив" што је био тотално индиспониран јер си га развалио. Било ми је чак и жао мученика на крају. Ништа му није полазило за руком. Због јако лошег Шкота није виђен неки врхунски тенис, али нећемо гледати победи у зубе! Само тако настави! Следећи је Надал! Срећно у финалу!

Paja

pre 17 godina

SUPER!!! BRAVO!!!! Konacno si pokazao onom antipaticnom englezu ko je ko i da on i nije neki talenat kako ga mediji predstavljaju...dosadise u Americi sa njim, dobro te si ga spustio na zemlju.
Srecno sutra!!!

Katarina

pre 17 godina

18.03.2008.
Dogodilo se na danasnji dan:
Najbolji teniser sveta Novak Djokovic zapoceo nezaustavljiv proboj ka vrhu gde se i sada nalazi!

johnny

pre 17 godina

samo mi je da chujem dushebrizhnike koji su trubili juche kako je noletova igra na ovom turniru kombinacija sluchajnosti i srece. dokazao si svima da si najbolji i da si ponos cele nacije! samo hrabro protiv nadala i svi se nadamo najsrecnijem ishodu. cela srbija je uz tebe, i nadam se da cesh na krilima te podrshke dobiti nadala!

Dragan

pre 17 godina

TOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Majstore!!! Kakvo čišćenje! Da se zna ko je najbolji mladi, džabe Gilbert, džabe medijska halabuka oko Mareja, džabe sve!
Još jednom, bravo majstore, nemam drugih reči!!!

Petar Veliki

pre 17 godina

Hahahahaha...!!! Nevidjeno sam srecan!! Careeeeeee...!! Ma, kakvi Blejkovi i Mareji, zna se ko je najveca nada svetskog tenisa.:)
Sad jos samo da preslisas onog indijanca Nadala, i gotovo!
Pomozi Boze.

misa

pre 17 godina

Legendo!!!! Nisam gledao mec, ali je rezultat i vise nego ubedljiv! Svaka ti cast Srbine, i svaka ti dala! Usao si u top 10 sa 19 godina!!!! Ostao sam bez texta..... Ziv nam bio. Srecno u finalu, navijacemo svim srcem!!!

Comy

pre 17 godina

U najavama za ovaj mec sam u proslim komentarima koji su izreceni posle intervjua sa nekim novinarom procitao nesto otprilike... Samo me strah da ga ne pocisti onaj Marej... Pitam koji Marej!? Druga stvar se tice Zivojinovica, nije stvar u tome ko je posle koliko osvojenih turnira i tinejdzerskih godina najbolji igrac u srpskoj istoriji nego ko je ikada bio najbolje rangirani srpski teniser makar jedan dan na listi najboljih! Momak pokazuje klasu, odredjenu zrelost, strahopostovanje prema jacima od sebe ali i u odredjenoj meri i drskost da im se na moguci nacin suprostavi! Postoji strah od najjacih poput Federera i Nadala sto se videlo na RG prosle godine i u slucajevima sa Federerom do zadnjeg puta kad ipak uspeo malo da se trgne iz straha prema njemu i uzeo mu jedan set! Sve u svemu bitno je sledece: NAPREDUJE i to raduje... Svaki njegov mec na ovom turniru sam gledao i bukvalno kao da sam gledao neku osobu koja raste! Mislim na sigurnost u igri i zrelosti pristupa svakom novom izazovu! Zlonamernicima koji ne veruju u njega i koji su ga pre nekoliko dana uporedili sa propalim Tipsarevicem koga mrzi da zivi reci cu samo: NJEGOVO VREME TEK DOLAZI!!! Pozdrav svim nishlijama!

djole

pre 17 godina

svaka cast novace
ako iko zna da nas obraduje rezultatima to si onda ti
samo hrabro na nadala i nadamo se da ce iskoro pasti i federer
cestitke jos jednom

jyxyyy

pre 17 godina

tako to rade sampioni! a novak je rodjeni chapm!
andi darling, vise srece u zrebu sledeci put, sorry "mejt" :)))
nole sampion!!!

Coka

pre 17 godina

Divno i sjajno daje jednu rec BRAVO za Noleta!!!
Ps.Zao mi je sto nijedna nasa nacionalna tv stanica(posebno rts)nije osetila trenutak i prenosila ovaj mec,jer ovom pobedom Nole ulazi u top 10 a to je fantastican uspeh za njega a i za Srbiju,zar ne?

Zika

pre 17 godina

BRAVO LJUDINO!!!
DOBRO DOSAO U TOP 10!!!
ZELIM TI DUG OSTANAK U TOM DRUSTVU, A UZ MALO SRECE DA BUDES I PRVI SRBIN "KRALJ TENISA"!!!!!!!

Ženevljanin

pre 17 godina

Ako pobedi Nadala, Novak će na ATP RACE listi biti DRUGI, odmah iza Federera! Čak i ako izgubi, zauzeće izvanredno peto mesto, iza Rodžera,Rodika, Hasa i Nadala. Da podsetim: ova lista boduje rezultate od početka godine, u ovom slučaju poslednja 2,5 meseca.

Zoki

pre 17 godina

Bravo LEGENDO,nek zapuse usta svi ovi "nasi" Federerovi navijaci,koji kazu da nikad neces biti kao on.Nek samo pogledaju kakvu on ima podrsku od svoje drzave i u kakvim je on teniskim kampovima treniro,a svi znaju odakle ti dolazis.Bravo majstore odlicno predstavljas SRBIJU

Darko P F C

pre 17 godina

BRAVO NOLE!
Pokazao si ko je buducnost. Ustvari ti sad i jesi medju najboljima, deseti si!
Pobedi molim te i ovog naduvanog narko Spanca.
Svi smo uz tebe ma kako bilo u finalu. SAMO NAPRED!

zika

pre 17 godina

Gledao sam polufinale na KABLOVSKOJ posto niko od domacih Tv stanica nema interesa da otkupi prenos????!!!!
Niko nema "sluha"za prave stvari.
Imamo i najlepsu teniserku na svetu (Ana, naravno),pa pokusajte marketinski bum sa njom.
Englezi i spanci se olupase od para sa onim Bekamom!!
A mi??!!!
Moram samo da kazem BRAVO NOLE!!!
Od silnih najava da je Marej "super tinejdzer" nisam video nista!
Pocepao si ga!!!!
Svaka cast majstore!

dak

pre 17 godina

Ovo je definitivno najveci uspjeh naseg tenisa jos od Monike Seles! Djokovic se plasirao u finale bez izgubljenog seta!Pet meceva,10-0!
Jako mi je drago da je dobio i Murreya, mediji ga u svjetu vise spominju, vjerovatno zato sto je Skot(britanci ocajnicki zele tenisera) i sto ima Breda Gilberta za trenera. Na ATP sajtu Djokovic skoro da nije spomenut, do polufinalne borbe i sada kazu kako je Novak Djokovic pobjedio 19 godisnjeg Murrreya(kao da Djokovic ima ko zna koliko godina a ovaj mlad, pocetnik).
Nadam se da ce ga sada dostojno tretitirati u skladu sa rezultatima.

bokko

pre 17 godina

Bravooo Nole!!!
Značaj ove pobede i plasmana u finale uopšte ne umanjuje činjenica da je meč delovao kao jutarnji trening Đokovića. Vrlo lako, sigurno i precizno do najboljeg rezultata u srpskom tenisu.
Jos jednom BRAVO!

Boba Zivojinovic

pre 17 godina

Nole kad se vratis sa cekom iz Kalifornije meni po dogovoru 10% e da usput ida ti cestitam na finalu vidimo se kod Gradske biblioteke

зоран

pre 17 godina

Сад имамо тенисера у ТОП 10 и тенисерку у ТОП 10 феноменално
Свака част НОЛЕ

RONNY

pre 17 godina

O5 si mi ulepsao dan.
Sutra samo opusteno,nemas sta da izgubis,svi znamo ko je Nadal.
Zato ga zgazi :))
Cestitam na ulasku u top 10!!!

ZikaBG

pre 17 godina

Nole, ulepsa mi noc! Okrenuo sam turu u tvoju cast! Ne pamtim kad me je neko ovako obradovao. Veceras protiv Nadala, nek bude kako mora! Bravo i hvala!

Sasha

pre 17 godina

Da li vi uopste znate koliko nam priredjujete zadovoljstva? Sve najbolje Nole i da uskoro ispred tvog imena bude jednocifren redni broj!!!

frensis

pre 17 godina

sta reci,neko je juce prokomentarisao da novak nije u tom rangu i da mu je vek u vrhu kratak.Meni se cini da ima taj kvalitet i da ce bas on zameniti Federera ma koliko to cudno zvucalo.

StZox

pre 17 godina

SVAKA CAST!!!
Ovo je za sada najveci uspeh u karijeri-finale jednog tako velikog turnira.
BICE IH JOS.
Jedva cekam obracun sa Nadlom.
NAPRED NOLE.
PS da li neko zna da li moze negde da se skine snimak meca sa neta.
Hvala

maurice greene

pre 17 godina

Ponosim se tobom Novace! Hvala ti za to sto si me ucinio radosnim juce i svih prethodnih dana od kada je poceo IW. Hvala ti za ove trenutke srece.

Valjda finale ovako velikog turnira, i mozda bitnije velika igra prikazana od prvog dana znaci prekretnicu za tvoju karijeru. Sada vise nisi klinac. Verujem da shvatio da mozes uraditi nesto veliko. A na tom putu nisi sam... Mi smo tu da te pratimo i bodrimo, slavimo u pobedama, ohrabrujemo u porazima.
Novace, kapa dole! Sazreo si. Sad si punoletan u svakom smislu. Do sad si bio 'mali'... ali od danas si 'veliki'. Definitivno 'veliki'.

I jedan savet, i kada te ne bude isao forhand, kada dodje period lose forme i porazi, koracaj napred uspravno. Jer teniska karijera je prolazna, tesko je doci u vrh i tamo opstati, ali ti Novace Djokovicu si veliki covek, ponos grada Beograda i velicina Srbije.

Hvala Nole, hvala puno.

Ziveo junace

daglas

pre 17 godina

Sta reci osim NOLE LEGENDO sad u finalu jos Nadala da dobijes a onda Federerna redu.ali opusteno u finalu jer i da ne dobijrs ostaces LEGENDA

PretendeP

pre 17 godina

ne znam kako je igrao nadal ali on je na noletovom terenu. njegov stil igre odgova noletu a opet noletov stil igre je bolji za ovu podlogu . tako daaa ...
ajmo nole, rutinski i hladnokrvno!
a evo kako je dosao do finala:

Semi-Final Andy Murray W 6-2, 6-3
Quarter-Final David Ferrer W 6-3, 6-4
4th Julien Benneteau W 6-3, 6-1
3rd Evgeny Korolev W 6-2, 6-1
2nd Robby Ginepri W 6-4, 6-4
1st Bye

impresivno!

DzoniN

pre 17 godina

Sutra ce biti tezak mec protiv Nadala, ali Novak ima kvalitet i uz malo sportske srece mislim da bi sutra mogao pobijediti, ali ako i ne pobijedi hvala mu za ove trenutke radosti koje nam je do sad priredio.

dragan vojnovic

pre 17 godina

Drago mi je da si malo demantovao mog imenjaka iz NIN-a gospodina Jovanovica ali bih voleo kada bi umeo da tako radio i dalje da ti se mladjano telo i malo odmara. "Bravo" Krle

Dorćolac

pre 17 godina

Kad je Piter Bode, najveće tenisko pero u Americi, pre neki dan napisao hvalospeve o Novaku, a ocrnio Gaskea, dobio je bujicu negodovanja. Sada je od te bujice možda ostalo samo malo vode u lavoru. Dignu buku preko moćnih medija britanci, a sada nesta buke, osta samo muk. Sada stari lisac Bode, zna čovek svoj posao, prede zadovoljan što ga oštro oko ne vara, kao uostalom ni druge oštrooke. Čini mi se da će sve jasnija slika biti o budućem Velikom, tako da nećemo morati da se oslanjamo na Bode-a i njegove tekstove.
Imali smo u našem društvu jednog sportskog velikana, koji nije voleo da gubi svoje teniske mečeve. Niko to ne voli, ali ovaj je bio maestro prenemaganja. Otupi ti oštricu, misliš umire čovek.
Tako ovaj Marej,uzdanica britanska, ufalšovao članak,rekao bi čovek, ne može da hoda. A kada krene reli,trči k'o besan. A ja bih rekao da je bio povređen malo iznad tog članka. Mentalno poražen do koske, skrušen, bespomoćan, očajan, traži neku pomoć, a nezna kakvu ni odakle. Onda dođe fizioterpeut da odradi wireless terapiju! Svašta čovek može da nauči u životu. Verbalna masaža! Kad mu je rekao igraj, ništa ne može da ti se desi, bilo mi je jasno da je kao onaj naš drugar. Bezvoljno je ustao da završi moru koja se zove "young gun"- Novak Đoković.
Na tribinama Bred Gilbert, čoveku sve jasno, smeška se onako rezignirano, došaptava se sa nekim do sebe. Imao je za pulene uvek velike, a jedan od onih šapata je bio: "uf, trebao sam ovog klinca da uzmem". Nisam čuo, ali sam čuo.

domricina crnotravac

pre 17 godina

za moeg kolegu tu tubugara imam ja u vezi.
ona vlaska kafana preko odputa bumvljaka s onu kundravu konombaricu imam jean slucaj dispricam.
letos popiem jajeno pet-osam piva i privedem konombaricu uonu sobu stose iz najmljiva na 10minuta iza sanka.
tamo sve svecki ima i stonalanpa i sve.
kadono kae ona meni da se prvo raskomoti p izvadi vestackuprotezu izusta.
pa sikne penriku sglavu i nogu dr venu.
tutija polako izajem n onavrata.
se mislim dalce dostane nesto sem one sise n onaj krevet.
to bibilo u vezi tenisa odmene i pozrav za tu tubugara.

Nenad

pre 17 godina

Evo radosnica na mom licu a kako ne kad ovakvu vest procitam a on se cak i nas seti u tom trenutku pobede. Svaka cast veliki si i onda kad je to najteze biti, ponos je imati te da nas predstavljas tamo u belom sportu. Hvala ti za ovo nocas i sveo ostalo pre toga i svaki uspeh ti zelim.

Ana

pre 17 godina

Savka cast Novaku...stvarno je najbolji...zraci pozitivnom energijom i samopouzdanjem !!! Nacionalne televizije treba da bude sramota sto nam ne omogucavaju da ga pratimo na jednom od najvecih turnira ! To je prava katastrofa, razocarana sam... To je sramota za Srbiju sto ne podrzava najbolje sportiste...

vladimir

pre 17 godina

Bravo Nole majstore, jedva sam cekao da vidim kako brises Mareja kao parni valjak, iako sam se plasio da nam nece pustiti struju.Jos samo treba da zgazis Nadala. Bravo Nole Srbine, Kosovo je uz tebe.(ORAHOVAC).

veljko, bec

pre 17 godina

bravo MAESTRO TENISA!!!
kontam da pucas od uzbudjenja i radosti, ako uspes da se skoncventrises i posteno napalis, a da ne razmisljas o tome da li igras finale i protiv koga ga igras.... mozes da osvojis ovaj turinir!!!
pamet u glavu KRALJU!!!
srecno!

lignjoslav

pre 17 godina

Ispade da Nole najvise gemova izgubio protiv Ginepri-a. Ali treba biti realan i reci da je Andy u onakvom stanju nije mogao da se suprostavi Noletu. Verovatno bi bilo neizvesnije da je bio zdrav, ali sam siguran da bi pobednik opet bio isti. Novak je jednostavno bolji igrac, pokazao je daleko vise na ovom turniru, bez obzira sto je igrao sa, na papiru slabijim protivnicima. Ne mogu se oteti utisku da Murray i u mecu sa Haas-om i u mecu sa Davidenkom nije pokazao nista spektakularno, sem neverovatne upornosti. Zbog te upornosti je i zasluzio da igra u polufinalu, ali u finale ide bolji i spremniji igrac.
Sutra protiv Nadal-a bez imperativa pobede i tu je njegova sansa. Nadal stvarno deluje neverovatno.Mnogo bolje nego prosle godine na RG kad je igrao sa Noletom, ali i Nole je dosta napredovao od tada. Protiv Rodicka, Nadal je pokazao da zasluzuje mesto na kome se nalazi, ali sam siguran da ce mu biti mnogo teze sa Noletom, koji je sa osnovne linije daleko bolji od Rodick-a. Eh kad bi jos Nole imao Rodick-ov servis, tu bi vec mogli da pricamo lepoj sansi. Mada Nole ni sada nije bez sansi. Samo hrabro i bez drop-shot-ova plizzz

tuta bugarin

pre 17 godina

zaonega domricinu kratko dobiasnu akoli more
aima i pitanjmce
pod jean
blizu si al nie ti to to
toes meta je ista
al je rastoianje drugcie
uglomer daljinar mesna sprava itakoto
jar ovo kod mene nie ti to tai tfoi slucai sto sise iti mislijo daje
a stos tice pitanja
toes podva
aj reko dupitam
stacu
kad je dotlem doslo dase diskusujemo iod tenisu
jal to znaci
dajoi ti nine dado da sigra stvoim teniskim lopticama
a

lutajući reporter tuta bugarin
eskluzivno za rumbliku koja se diskusuje od tenisu
izveštava slokacije
kurikuće
zadnja pošta repetitor zekova glava

aleksa

pre 17 godina

@zika
Kanal SPORTKLUB na kablovskoj je prenosio ceo turnir u IV u konkurenciji muskaraca, a prenosice i finale veceras od 20h.

A sto se Noleta tice, samo jedno: ALAL VERA MAJSTORE!!! Covek je sa 19 godina postigao mnogo vise nego bilo koji drugi teniser u njegovim godinama. Zaista verujem da su mnogi uspesi pred njim. Top 10 je samo pocetak.

NOLE, SRBINE, SRBIJA JE UZ TEBE!

Odin

pre 17 godina

Ovo postaje ozbiljno! Novak je taj koji zaslužuje da nacija o njemu govori, a ne da se zanosi Jecom i Anom. Pa on je samleo Mareja! Ako pobedi Nadala (meni je to pravo merilo - pobediti nekog ko je mnogo jak), biće to siguran znak da se u svetskom tenisu pojavio veliki igrač! Pa tek je ove godine ozbiljno počeo da igra. A ako i ne pobedi Nadala, neću promeniti mišljenje. Za dve godine, Đoković ulazi u prvu trojicu. Kad šest godina stariji Federer posustane, imaćemo, nadam se, jedno vreme, i prvog tenisera sveta. Samo ozbiljan rad, jaki živci i pravilno disanje. Kopaonik, Kopaonik, kiseonik, kiseonik...
Malo me nerviraju ove Srbende. Govorite o Novaku, ostavito to - to, Srbine, Srbija je uz tebe... i sličnu šizofrenu nacionalističku stilistiku. Tenis nije bacanje kamena s ramena, nego igra emancipovanog sveta.

paka

pre 17 godina

svaka cast nole! srdacne zelje da osvojis ovaj turnir. svako kolo proci u dva seta, i to lako, nije sala. imresivan ucinak u pustinjskim uslovima! na najbolji nacin reprezentujes i sebi i nas i na tome ti veliko hvala, a posebno na ovakvim recima upucenim svojim sunarodnicima.kapa dole i napred nole!

level

pre 17 godina

resio momak definitivno da uzme milionce a i zasluzio je i pored one sudijske bruke i navijanja za Mareja ,jer je sve chelendze dobio koje je i zatrazio.Srbija dobija sampiona a onaj Rambo mislim Nadal bum bum nece se dobro provesti.Sta god da se desi Novak je postigao vrhunski rezultat i Srbija postaje velesila u tenisu.Pozdrav iz Novog Sada.

jugoistok

pre 17 godina

Nole je za Murray-a Federer, tesko ce se solidni Skot ikada osloboditi ovih trauma iz detinjstva. Nole stalno napreduje, valjda sad vidi Ljubicicev trener da se kladio na pogresnog konja. Bice u TOP 5 do kraja godine, sada ce ga i zreb stititi od najjacih pre zavrsnice. A sta li sad misle uobrazeni Francuzi, rekorderi u proizvodnji prosecnih tenisera (!?), koji mu nisu dali Wild Card za Marsej prosle godine.
Nole, samo hrabro protiv Nadala, nije ovo Garros 2006., nije ovo njegova podloga!

Mladen

pre 17 godina

@Comy i ostali comy
Ma onaj antipaticni Marej je
igrao 15 sati ranije sa pola
noge protiv Hasa i dobio ga.
Da ste videli mec ne biste tako laprdali o tipu koji strasno igra a mene nervira.
Ne potcenjujte velikog rivala
kada je povredjen i premoren.
Nole je imao veliku srecu sa
zrebom,al se to ne racuna.
Nole je super momak,bice medju prvih 5.

gradiska republika srpska

pre 17 godina

Bravo Nole legendo uljepsao si svim srbima dan ma gdje se oni nalazili, samo tako nastavi i sutra da nam uljepsas dan, veliki pozdrav od nas iz srpske

Angie

pre 17 godina

Svaka cast Nole!Losije je odigrao nego protiv Ferera(iskreno ono sto je odigrao protiv Ferera je njegova najbolja igra koju sam ja gledala),a da budemo iskreni Marej je nocas jedva igrao(valjda zbog povrede)!!!E,sad bice mu mnogooooo tesko protiv Nadala veceras.Ne znam da li ste gledali,ali Nadal je odigrao perfektno protiv Rodika i prosto ga pocistio sa terena!
Sta god da uradi ovo je veliki uspeh!!!I zato jos jednom,bravo Nole!
Finale veceras u 20h,prenos kao i do sada na Sport Klubu!

Грокси

pre 17 godina

Честитке Нолету на финалу и уласку међу 10 најбољих.Стварно је човек цар!

dombricina crnotravac

pre 17 godina

imajos sam dat reknem za tu tabugar.
ja bireko da kaem bas kamevuces zajezik.
ne jaga mogu da budem koati takoi isti.
ne su nidva jaja ista od jena nositeljka maizgledau.
menie to zado voljstvo sa takiem lutaju ci reporterem mal da s porgovorin na RS ili stonacirlicu kae na PC knopjuter.
ma minie ovo moi konpjuter se ne sna lazin na tasta tura aj izvini koleaga.
stosetice tenis ja t odobravan sve al samojos dakaem z onu kundravu i cakleno oko dima da s nezaletis mlad.

zdrao biok

The Sima

pre 17 godina

Kakav sjajan Djokovic , kakav dobar tenis ! Cestitam Novaku ! Steta sto ovaj narod cvrsto veruje da je nasa buducnost u Trisovicu !

Vuk

pre 17 godina

@Dalmatinac
Slavićemo Novaka Đokovića kao našeg čoveka i budućeg velikog šampiona, ali samo kao Novaka, nikako kao Obilića! Zato što Miloš Obilić nije istorijska ličnost, on je imaginarni stereotip o srpskom neznanom junaku, nikad nije postojao, stvoren je u mašti jednog malog naroda, opevan u narodnoj epskoj poeziji (Kosovski ciklus), a Novak Đoković postoji i igra finale sa Nadalom. Igra naš teniser, ne igra Srbin, ne igra Srbija, to je primitivni rečnik, ostavite se toga, te su nas gluposti mnogo koštale.
Zato, napred Đokoviću, šampione, naši su građani uz tebe.

Lepse je s'kulturu!

pre 17 godina

Da li moze nesto da se prokomentarise sa odusevljenjem (koje Novakov rezultat svakako zasluzuje), ali bez blacenja i omalovazavanja druge strane?

Novak je odigrao odlican mec. Mari je ocigledno bio povredjen, ali svakom ko pogleda njegove rezultate bice jasno da on uopste nije naivan igrac! Novak i Endi su veliki talenti i u ovom momentu su izmedju njih nijanse, a u buducnosti ko zna? U svakom slucaju, za svakog ljubitelja sporta ovo je potencijalno najinteresantniji teniski rivalitet naredne decenije, nesto cemu se treba radovati, o cemu treba pisati sportske komentare, a ne banalnu epsku poeziju!

Zasto se mora reci da je Mari bio "poražen do koske, skrušen, bespomoćan, očajan, traži neku pomoć, a nezna kakvu ni odakle"? Decko je bio ocigledno povredjen, a ko kod je mec gledao i slusao (i razumeo!), mogao je cuti da je Mari jednostavno pitao fizioterapeuta da li nastavljanje igre moze da prouzrokuje trajnu povredu. Zatim je odigrao mec do kraja, i na sportskom ponasanju mu treba cestitati-mnogi bi u toj situaciji predali.

Dalje, imamo i strucan komentar o tome kako na ATP sajtu "kazu kako je Novak Djokovic pobjedio 19 godisnjeg Murrreya(kao da Djokovic ima ko zna koliko godina a ovaj mlad, pocetnik)." Ko je procitao (i razumeo!) clanak, zna da zapravo pise da je Novak pobedio "fellow 19-year-old Andy Murray " - dakle nekoga ko, kao i on sam, ima 19 godina.

Novaku zelim puno srece u finalu, a nekim komentatorima vise paznje na casovima engleskog i malo vise stila.

vlaada

pre 17 godina

bravo za novaka,zaista igra dobro.zelim mu puno srece u finalu drzacu mu pesnice i bez obzira na ishod ostajem uz njega.napred novak

Vlada

pre 17 godina

BRAVO MAJSTORE!!!!
Očigledno da je Nole u poslednje vreme jako puno napredovao i na psihičkom i na fizičkom planu.
Koliko god da sam ranije bio skeptik po pitanju duela sa najboljim teniserima sveta, sada sam ubeđen da može ravnopravno da igra sa bilo kim na svetu.
Upravo zbog toga mislim da Nole ima relativno dobre šanse i u finalu.
AJMO MAJSTORE, SVI SMO UZ TEBE

Milana

pre 17 godina

Zelim da odam priznanje Novaku na prikazanoj igri i pobedi nad Marejem. A posebno na visokom stepenu koncentracije i sposobnosti, da i pored onakvog ponasanja protivnika za vreme igre, da nastavi sa svojom igrom, da ne dozvoli da ga onakva remecenja izvuku iz ravnoteze. Ovo su sve odlike sampiona, Nole. Znam, Marej je odigrao fenomenalan mec protiv Hasa, umorio se, povredio se, nije imao vise snage. Sve je to moglo da se desi i Novaku. Ali nista ne daje pravo Mareju da onako nekontrolisano prica po terenu, vuce sa kao isprebijan a u sledecem trenutku iz nemoguce pozicije odigra forhend kros da ti mozak stane. Ne volim da optuzujem sportiste ali ono Marejevo ponasanje nije bilo ni blizu sportskom ponasanju. Ili si povredjen pa lepo trazi medicinsku pomoc a ako i to ne pomogne povuci se casno. Marej ce uvek biti opasan jer pored svog nesumnjivog teniskog talenta ima jos jedan gde bi mogao biti veci genije: da prenemaganjem i skretanjem paznje na njegove probleme izvuce protivnika iz takta, dekoncentrise i da mu rasturi igru. Ovakvi nikad nece imati moje simpatije ma kakav talenat da su.
I zato jos jednom sve pohvale Novaku za nivo prikazane igre i zato sto nije dozvolio protivniku da mu trikovima upropasti igru i taktiku.

Sale NS

pre 17 godina

Za Iggy bgd.
Da li si ti normalan da neko trosi pare na reprezentativni dres sa brojem 10, pa valjda treba napraviti dres sa No. 1.
Siromasna smo mi zemlja da bi se razbacivali.TO NOLE MAJSTORE.

Dragan,BGD

pre 17 godina

Unapred kazem,da mi se autori dvorednih komentara,koji nisu komentari uopste,jer ne sadrze bas nista,ne javljaju.
Ko pise zelje,cestitke i pozdrave,neka se javlja lokalnim radio stanicama. Ovo je za one koji pisu malo duze, sa smislom i znanjem a igrali su i preferans sa Mihizom.
Prvo pravilo je - Nikada ne potcenjuj protivnika,posebno ako ponasanjem nije zasluzio. Marej nije nimalo levi igrac,
ko je pratio njegove meceve, mogao se u to uveriti.On ima repertoar udaraca,ima odlicnu tehniku,anticipaciju sto je prirodni dar i neki poseban filing,kojim je unistio Hasa.
Ko je sedeo do 6 ujutro i gledao njihov mec koji je ako se ne varam,trajao vise od 3 sata,zna o cemu govorim.Vec u drugom setu posle 3:6 i 2:0 za Mareja,ovaj je zatrazio pomoc. Ne bez razloga.Kada je skinuo carape,na tabanu je imao samo jedan veliki zulj.Grozno. Posle uvijanja u flastere on je nastavio da igra.Brz,ali nekako trapav(ima verovatno veliku nogu),zakucao se u beton,malo ogulio nogu i uvrnuo zglob sada druge noge.Kada je skinuo carape, videlo se da je zglob poceo da otice.Sanse da ce nastaviti bile su 1 prema 10.Has se zato i opustio i posle vise nije mogao da se vrati u mec, koji bi lako dobio.Marej je zacudo nastavio i uprkos bolovima odigrao junacki do kraja i - dobio,iako je sve
vreme imao bolnu grimasu na licu.
Mladi Britanac je odlican
teniser,napravice velike rezultate i nije zasluzio da
se tako podcenjuje.To nije u
duhu sporta.Prema ponasanju
mi se uopste ne dopada,cak
mislim da je na neki nacin
prevario Hasa i da je Nemac u
poslednjim minutima meca uzeo namerno medicinski tajm aut,
jer se osetio prevarenim.
Svejedno sta je bilo,Novak sa
time nema nikakve veze.On je
igrao odlicno i zasluzio finale a mozda i titulu.
I zato cu jos jednom podvuci
-Ne traba biti samo fer sportista,nego i navijac,covek
a ne sibicar.

Aleksandra CH

pre 17 godina

Bravo MAJSTORE,NIKAD NISAM NI SUMNJALA U TEBE!!!!DOKAZAO SI DUSEBRIZNICIMA GDE TI JE MESTO,I VRLO BRZO CES TI BITI PRVI REKET,SAMO TAKO NASTAVI!!!!Jel moze neko da mi kaze,gde mogu da gledam finale,a zivim u ch,hvala unapred,Aleksandra

milos

pre 17 godina

Bravo napred Srbija !
A za ovoga Vuka MILOS OBILIC JE BIO ISTORIJSKA LICNOST, A TO STO TI TI PROCITAO DVE PESMICE LEKTIRE TO TEBI IDE NA CAST ! DA SI CITAO OZBILJNIJE KNJIGE MOGAO BI NESTO I NAUCITI ! MANASTIR "KAONA" ZA SVE SRBE ZNACE NA STA MISLIM !

pETAR

pre 17 godina

N A P R E D Nole! I sada kada si odličan a još više kada ti ne ide, znaj da smo sa tobom! Napred i ne popuštaj! Sa tobom smo i mi bolji!PetarPan

IvanaJ

pre 17 godina

Sve čestitke i za prvo Masters finale i za desetu poziciju na ATP listi! "Srdačan pozdrav" i za "javni servis" što je ovaj istorijski događaj ostao nepropraćen."Naše pravo da znamo sve!"

Proud to be Serb!

pre 17 godina

Nole nam je osvetlao obraz u vreme kada nam je sve crno. Bez obzira na ishod finala on je CAR!!!
Bilo bi lepo da razbije Nadala, ali sama cinjenica da je medju prvih deset je velika i svi treba da budemo ponosni na njega, kao sto je on na Srbiju! Tako se brani cast zemlje! Ne treba da zaboravimo i ostale, jer u poslednjih 15 godina sport nam je pruzao veliku radost!
Nole samo napred, niko ti nije ravan!

Mare, Oxford

pre 17 godina

Bravo care. Zbog tebe sam se nocas vracao 4 kilometara pesaka do kuce (otisao mi je poslednji bus), ali mi je srce bilo puno, jer sam zapusio usta nadobudnim britancima. Samo hrabro decko u finalu.

DRAGAN

pre 17 godina

TV PRENOS NA INTERNETU

NA OVOM SAJTU IMATE MOGUCNOSTI DA SKINETE 'TVU PLAYER'

http://www.softpedia.com/progDownload/TVUPlayer-Download-35047.html#download_locations

KADA GA IMATE NA SVOM KOMPJUTERU VIDECETE DA U OKVIRU KANALA IMA I TENISKI KANAL...NADAJMO SE DA ONI PRENOSE..

POZDRAV

srdjan

pre 17 godina

Bogami lepo.Mislio sam da ce biti mnooogo vise onih koji ce ovaj uspeh pripisati odlicnom zrebu,sreci, slucajnosti, povredama protivnika, njihovim losim danima....:)
rutinska igra Djokovica. Video je da Murray nema snage i odigrao je sa 50% svojih mogucnosti. Grizao je samo kad bi trebalo da napravi brejk, a posle rutinski privodio set kraju.
A mec pocinje u noci izmedju nedelje i ponedeljka po Tokijskom vremenu, a po nasem u 20:00 :)

Ema

pre 17 godina

NOLE MAJSTORE,STA RECI??NEMA VISE SE STA RECI,FENOMENALAN USPEH,I NIKO NE TREBA BITI IZNANADJEN,I USPEH JE JOS VECI KAD SE POMISLI ODAKLE JE POCEO NOLE,IZ OVE MALE SRBIJE..SAMO NAPRED,UZMI MU BAR JEDAN SET,MOZES TI TO:):)

Boris Arizona

pre 17 godina

Jaoj, sta bi dao da dobije Nadala. Najvise zbog toga sto mu se arogantni Spanac ismevao na konferenciji za novinare kada su poslednji put igrali, i kada je Novak rekao da niko nije savrsen i nepobediv, pa ni Federer, ni Nadal i da postoje sanse da vec sledeci put pobedi nekog od njih dvojice. Mrzim aroganciju, postujem Nadala kao igraca, fizicki je savrsen po spremnosti, ali danas gubi od Novaka ako BOG da.

Bebeto

pre 17 godina

Da li mi moze neko reci na kojem sajtu se moze vecaras mec pratiti i kako da ga instaliram. Unapred hvala. Pozdrav iz Holandije.

Beket

pre 17 godina

@Dak
Ne slažem se. Najveći uspeh našeg muškog tenisa bilo je Živojinovićevo polufinale na Vimbldonu, protiv Lendla. Boba je igrao fenomenalno, a Lendl, jedan od najvećih u istoriji tenisa, pobedio je sa 3:2, posle velike borbe. Ne mogu mečeve u dva dobijena seta da cenim. Mislim da bi i žene trebalo da igraju u tri dobijena seta. Ako mogu da trče maraton kao muškarci, dakle 42 kilometara i sto i nešto metara, neka igraju pravi tenis, pošto ionako zarađuju više od muškaraca (mislim na kupaće kostime i slično). Muškarcima zabraniti ovakve ženske turnire. Na jednom "gren slemu" (zaboravio sam kojem), Mekinro je poveo sa 2:0 protiv Lendla, a na kraju je Lendl dobio meč sa 3:2. Mislim da je Njukomb vodio protiv Lejvera sa 2:0, a znam da je Lejver dobio meč (finale) sa 3:2. Posle dva nula, Federer je izgubio meč, a ko garantuje da ne bi sve preokrenuo, da je igran pravi tenis. Ovo u dva seta potcenjivanje je tenisa, čista komercijala. To ne gledam. Samo veliki turniri. Ja tako.