Košarka 90

Četvrtak, 30.12.2021.

10:30

Obradović: Akcenat je bio na srpskim košarkašima, ali stranci su neminovnost

Trener Partizana Željko Obradović istakao je plasman u Evroligu kao najveću ambiciju koju ima sa crno-belima.

Obradoviæ: Akcenat je bio na srpskim košarkašima, ali stranci su neminovnost IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

90 Komentari

Sortiraj po:

bmiles

pre 2 godine

Dok nije bilo mnogo para za domace igrace,narocito za one koji su igrali u vreme Juge,stvarali su se majstori pod obrucima uz svetske trenere Nikolica,Zeravicu.Maljkovica,Novosela,Lukovskog....Tako su stvoreni Cosic,Daneu,Solman,Jelovac,Plecas,Duci,Kaponja,Zorga,Trajko,Cermak,Skansi, iako je ovaj mocan tim ostao bez tragicno premunulog Koraca godinu dana pre,i osvojeno je prvo zlato na SP 1970.(nad USA 70:63.Uspehe nase kosarke nastavljaju posle 8 godina predvodjeni prof Nikolicem: Cosic,Praja,Mirza,Rasa,Kica,Jerkov,Moka,Vilfan,Skroce,Varajic,Zizic,Nakic.
Ta dominacija nasa kosarke uticala je da se pojavi generacija koja je suvereno vladala u periodu pod 1986 do 1992=1 i raspala se zajedno sa drzavom,a osvojila je u tom periodu 2 bronze,1 srebro,i 3 zlata na takmicenjima koja su bila!
Te 1990 bilo je poslednje izfanje tima za koji su igrali ovi igraci:Divac,Drazen,Kukoc,Paspalj,Savic,Stojkovic,Perasovic,Radja,Zdovc,
Curcic,Jovanovic i danasnji trener Partizana Obradovic!
Predvodio ih je pokojni Duda Ivkovic.
Sve ostalo preko SRJ i zajednice Srbije i Crne Gore verujem da je poznato.
Srbija je ipak uspela da se okiti zlatom na SP 2002 u USA i postane jedina ekipa koja je pobedila taj tim na njihovom tlu u zvanicnim utakmicama.
Zasto sam ovo napisao jer mi koji smo izvozili igrace dozvolili smo sada kao jedna od najtalentovanija nacija za ovaj sport u svetu uvozimo ino-igrace!Jer nasi klinci zure da igraju napolju po sistemu vazna je lova!

veliki strumf

pre 2 godine

Dolazak Lesora donosi cvrstinu u reketu.
-Meč protiv Cedevite isto otisao njima. Cedevita se nekako malo gleda i podcenjivački. Cedevita ima prekaljene igrače iz abba lige i amere koji su bili sjajni u abba u 2 timovima.
-Sto se Partizana tiče tim raste i biće sve bolji. Problem u reketu zatvoren Lesorom. Već Željkov rad pokazuje da tim napreduje. Partizan ima najveću moć progresa napred.
I protivnici u Abba ligi za ozbiljan respekt.
(zoran, 30. decembar 2021 12:04) Прво, човече није АББА лига, већ АБА лига! АББА је шведска музичка група! Друго, Лесор да затвори рекет? Доноси чврстину? О чему ли ти причаш... Заборавио си како је играо у Звезди, а колико је напредовао показује да га до половине сезоне нико није ангажовао!

Zoran

pre 2 godine

Укратко,Желимир каже-Ја сам обећао,желео да доведем наше најбоље слободне играче,и старије и млађе,али нико сем Аврамовић није хтео ни по коју цену да дође,па сам морао да доводим странце.А Смаилагић и татин син Копривица су били на школовању у САД,нису били у току.Пара је било на претек,али паре нису проблем.

Pamtim

pre 2 godine

Koprivica bio prvi centar u timu Partizana 1992-ge koji je osvojio EL sa Obradovicem. Evo i sad Koprivica prvi centar. Ima neke simbolike.

Nemanja44

pre 2 godine

Gledam onog trenera Gagija Nikolića kod Tegija i čovek bez trunke razmišljanja kaže Partizanu je mesto u EL i on sigurno neće biti samo nemi posmatrač nego redovan učesnik top 8 a i mnogo više??? Kaže, on je to takmičenje osvojio tako da su mu ambicije da ide na sam vrh??? To bi otprilike bilo kao kada bi neko rekao za Zvezdu u fudbalu, oni su LŠ osvojili i samim tim imaju cilj to opet da urade??? Koliko odsustvo realnosti, razumem ja navijačku strast, ali da će Partizan opet biti u vrhu EL, neće. Naravno, danas sve zavisi od budžeta i prošla su ta vremena kada je neko i sa skromnijim budžetom mogao do vrha.
(Džoni, 30. decembar 2021 11:24)
Druže moj,Partizan pripada vrhu Evropske kosarke bunili se vi ili ne.
Tako smo se osjecali i kad smo najgori bili prije par godina i uvijek cemo se tako osjecati.
I da,top 8 kroz 2-3 godine.

Doktor

pre 2 godine

Nema tu mnogo filizofije. U Zvezdi se please Partizana sa Obradovicem i zato koriste svaki moment za ispaljivanje otrovnih strelica. Dobro se zna koga je najvise strah i ko bi bio najsrecniji da je u Partizanu Filipovski sa Salicem, Vrapcom i sl. Jedan nas navijac je bas lepo rekao, neka je samo Zeljko tu. I da bog da ostane.... vecno. Partizan ce biti veoma konkurentan. Ne mora nista osvojiti, ali ce za svaki tim predstavljati velika nepremostiva prepreka. Zivi bili.... Puna podrska strucnom stabu i kosarkasima.

super

pre 2 godine

doveo 9 stranaca a ispalili ga Kalina,Bjelica,Nedović, Lučić, Milosavljević a doveo za debele pare naše Dangubića i Avramović (ne voli Partizan) ali za pare je zavoleo...

Pokrij se ušima

pre 2 godine

Zeljko je vise puta osvojio EL nego što su panteri igrali u njoj.
(fenomen, 30. decembar 2021 16:38)

Mene bi bilo sramota da se ponavljam po 1000x.
Neka mi dadnu budžet od 50milki i ja ću da osvojim Evroligu, tupavcu jedan.Ekipe koje igraju trenutno evro ligu igraju je 15 godina à nikad je nisu osvojili a bolji su oz zvezde i partizana za 5x i u budžetu i u igrače! Ne moze se evrolige osvojiti sa 7 do 10 miliona €.
Probudite se ti i isti tebi pa za koga god navijate.

AAA

pre 2 godine

Hahahah kakvo pamcenje navijacica iz predgradja ?!!!? Pa vi ladno i bez blama koristite termin KK Sledeca Sezona za Partizan ?!?!? Koja decurlija ovde pise komentare pa to je nevidjeno !!! Smislite nesto svoje, zna se koga su zvali KK Sledeca Sezona !!!! Pa vi ne umete da smislite nesto drugo vec koristite nas termin za Zvezdu koji je trajao preko 40 godina !!! Jos jedan dokaz da kosarku pratite jedva 7, 8 godina !! Hahahha KK Sledeca Sezona, pa vi stida nemate !!!!

Милан

pre 2 godine

Шта сте бре запели за ту Евролигу,каква је срећа или предност играти Евролигу.Како не разумете,да финансијски ниједан клуб који је играо у Евролиги и пре короне није позитивно пословао,тј није остваривао профит.Па прочитајте,било је информација,од пре короне да КК Реал и Барселона су у губицима преко 50 милиона евра.А тамо су улазнице-карте за утакмицу многоструко скупље него што могу бити код нас,продају се дресови,тренерке,лопте с потписима и други реквизити.Плус у Шпанији су тв права на пренос енормно већа него код нас.Замислите какво је катастрофално стање са короном.Фактички ниједан клуб легално позитивно не послује.Одржавају се прљавим парама из кладионица,намештаљки,чудних уплата,нелогичних спонзорстава,прањем пара из сфера криминала итд.Ми који само гледамо кошарку,имамо нервозу и задовољство попуне празног времена и трошкове кад идемо на утакмице.И не само трошкове него се нудимо вирусу на тацни.А кајмак од Евролиге купе сумњиви ликови из клубова и управе УЛЕБ-а.Тако да вам пријатељски свима саветујем да мало више посветите емоције и време својој деци,породици,браћи,сестрама,родитељима,декама,бакама.Живот без ЕЛ постоји,чешће лепши без ње.

1Đoković

pre 2 godine

Fenomen,mnogo si bre glup.Ovaj tvoj je više nikad neće ni osvojiti ni igrati kao trener.A za 8 godina 90 pobeda je ono što tvoji instalacionari nisu ni za 13 godina mogli.A zvezda će igrati u Evroligi i narednih godina.

marko992

pre 2 godine

Hawai, 30. decembar 2021 15:57)

Ne zeleci da se upustam u dalju raspravu,ti poredis Teodosica (navijaca),Doncica (navijaca) sa Obradovicem koji je svoju privrzenost prema Partizanu toliko puta dokazao?!

PredragDrobnjak

pre 2 godine

Kada pročitam ovakav komentar slatko se nasmejem. Znači ne radiš za novac i uspeh već zato što je neko Partizanovac ili Zvezdaš? Hipotetički te pitam. Zamisli dodje neko u Zvezdu sa ogromnim novcem i hoće titulu u EL i pozove Željka. Na raspolaganju novac i da sam napravi tim. I Željko prihvati. Da li bi ga pljuvao. Ti i ostali slični tebi. Svaki posao se radi za novac, igraš tamo gde te dobro plate, baciš u zapećak klupsko opredeljenje. Teo je sto puta izjavio da je Zvezdaš ali igra tamo gde je dobar ugovor. Dončić isto ali otišao u Dalas, Vučević takodje. Zašto je Željko iz PAO otišao u Fener? Dobio bolje uslove a i zbog promene. U Partizan nije došao da stvara nešto od nule već zato što misli da sa budžetom koji je dobio može nešto da uradi. A da li će videćemo. Za sada mrka kapa
(Hawai, 30. decembar 2021 15:57)

"U Partizan nije došao da stvara nešto od nule već zato što misli da sa budžetom koji je dobio može nešto da uradi" - Dakle dosao je zato sto mu je Partizan ponudio najvise love ili zato sto je Partizan bio jedina opcija i + ponudio mnogo love.Zanimljiv rezon. Mozda bi imao vise potencijalnih angazmana da je umesto 9 titula vezao 6 pobeda u nikad jacem sistemu EL i plasirao se u top 9..Nikad necemo saznati

Da li bih ga pljuvao da dodje u Zvezdu? Verovatno, ali ne bih bio neobjektivan i pricao kako je sve sto je osvojio plod iskljucivo ogromnog budzeta.

?

pre 2 godine

Dragi moji možete da dovedete sve strance ali Zvezdu kad je kompletna jedva dobije i Barselona (čitaj BARSELONA rođače) a o boraniji da ne govorim. Takva mašinerija uz pomoć tribine melje sve pred sobom. Biće plakanja o5. ?

PredragDrobnjak

pre 2 godine

Nisam siguran da si me shvatio,stavio si me u isti kos sa ovim mrziteljem svega sto ima veze sa Partizanom.Upravo sam napisao isto sto i ti sada,samo u drugom (sarkazam) tonu.
(marko992, 30. decembar 2021 15:05)

Nisam te stavio u kos sa panterima. Peace 😄

Роланд Гарос

pre 2 godine

Ево решења Жељко

Јарамаз Аврамовић Лучић Смаилагић Петрушев
Раданов Трифуновић Накић Вукчевић Копривицa
Дангубић Загорац
(Александар, 30. decembar 2021 14:37)

Сине... и кад би се ови скупили, а не могу, (Јарамаз, Лучић, Петрушев позвани али нису хтели, а Накић и Вукчевић још физички нису за сениорску кошарку), не ни били боље пласирани од 5. места у АВА.

Vucko

pre 2 godine

Ево решења Жељко

Јарамаз Аврамовић Лучић Смаилагић Петрушев

Раданов Трифуновић Накић Вукчевић Копривица

Дангубић Загорац
(Александар, 30. decembar 2021 14:37)
Sta je bilo kada si se probudio?! Jaramaz i Petrusev vas odbili letos, Lucic je u Bajernu igra EL, ne zanima ga Cipiripi kup, a Tristan Vukcevic sigurno nece Real da menja Partizanom.

Four roses

pre 2 godine

Ево решења Жељко

Јарамаз Аврамовић Лучић Смаилагић Петрушев
Раданов Трифуновић Накић Вукчевић Копривицa
Дангубић Загорац
(Александар, 30. decembar 2021 14:37)

Gde ubaci tu Vukčevića? Momak sve veću minutažu u Realu. I gde ubaci Radanova? Pa onda Petrušev koji je deo starta u Efesu. Mašta čini svašta. Još Bogdana tu da su stavio

urke

pre 2 godine

Gledam onog trenera Gagija Nikolića kod Tegija i čovek bez trunke razmišljanja kaže Partizanu je mesto u EL i on sigurno neće biti samo nemi posmatrač nego redovan učesnik top 8 a i mnogo više??? Kaže, on je to takmičenje osvojio tako da su mu ambicije da ide na sam vrh??? To bi otprilike bilo kao kada bi neko rekao za Zvezdu u fudbalu, oni su LŠ osvojili i samim tim imaju cilj to opet da urade??? Koliko odsustvo realnosti, razumem ja navijačku strast, ali da će Partizan opet biti u vrhu EL, neće. Naravno, danas sve zavisi od budžeta i prošla su ta vremena kada je neko i sa skromnijim budžetom mogao do vrha.
(Džoni, 30. decembar 2021 11:24)

kakvo neznanje. jel ti neko rekao da je partizan za vreme duleta vujosevica igrao f4? na jednu loptu izgubio ulazak u finale, gde bi bilo, ko zna sta. ne mozes porediti fudbal i kosarku. u fudbalu se u toku meca sporije desavaju stvari, retka su iznenadjenja, mnogo je vise para...
basket je dinamicna igra i sve je moguce. uostalom, videces partizan 2023.
(basketas, 30. decembar 2021 14:27)

U ovom formatu Partizan nije ni igrao....ne zna sta znaci 34 utakmica, plus Aba liga i na kraju domaca...

marko992

pre 2 godine

. .... Ako je Željko znalac što nije preuzeo Borac pa od takvog tima napravi igrače i tim za velika dela.....
(Zvezda, 30. decembar 2021 13:11

Eto poente na kraju,zakljucak je da Zeljko nije znalac,Saznacemo ko jeste.
Nastavice se...
(marko992, 30. decembar 2021 13:51)

A sto bi preuzeo Borac, da bi tebi nesto dokazao?Zamisli koliko ste daleko kada ti ovde pises komentare, a on 9 puta osvajao EL i belezio uspehe sa reprezentacijom.

"Lako je osvajati sa tolikim budzetom", ne znam da li ste svesni da pokazujete koliko ste neinteligentni kada napisete ovakav (kontra)argument u cilju nipodastavanja Obradovicevih rezultata. Zapravo i nema argumenata koji mogu da umanje njegove rezultate pa se buzdovani sa foruma sluze glupostima. I to sve pogodi zbog cega? Covek je partizanovac i ne mogu to da mu oproste.
(PredragDrobnjak, 30. decembar 2021 14:20)

Nisam siguran da si me shvatio,stavio si me u isti kos sa ovim mrziteljem svega sto ima veze sa Partizanom.Upravo sam napisao isto sto i ti sada,samo u drugom (sarkazam) tonu.

NoName 3

pre 2 godine

Aba liga već dve godine nema prohodnost u EL. Sve se svodi na reč Bartomeua da će ovaj region davati učesnika. A Bartomeu je smenjen.
(NoName 3, 30. decembar 2021 12:40)

Sa koje funkcije je smenjen i koliko to smanjuje njegov iticaj?
Da li je smenjen kao izvršni direktor "Eka" ?
Da li poznaješ strukturu funkcionisanja EL ?
(Batko, 30. decembar 2021 13:17)

Smenjen je sa funkcije Izvršnog direktora Evrolige. Za njegovu smenu su glasali predstavnici 6 klubova sa A licencom. Protiv ih je bilo 5. Ako nisi znao, klubovi sa A licencom su vlasnici Evrolige. Koji deo ti nije jasan?

CZ

pre 2 godine

Aba liga već dve godine nema prohodnost u EL. Sve se svodi na reč Bartomeua da će ovaj region davati učesnika. A Bartomeu je smenjen.
(NoName 3, 30. decembar 2021 12:40)

Sa koje funkcije je smenjen i koliko to smanjuje njegov iticaj?
Da li je smenjen kao izvršni direktor "Eka" ?
Da li poznaješ strukturu funkcionisanja EL ?
(Batko, 30. decembar 2021 13:17)

Smenjen je sa funkcije Izvršnog direktora Evrolige. Za njegovu smenu su glasali predstavnici 6 klubova sa A licencom. Protiv ih je bilo 5. Ako nisi znao, klubovi sa A licencom su vlasnici Evrolige. Koji deo ti nije jasan?
(NoName 3, 30. decembar 2021 15:02)

Ma pusti batka,on prati kosarku od 2007.

exDriver

pre 2 godine

Gledam onog trenera Gagija Nikolića kod Tegija i čovek bez trunke razmišljanja kaže Partizanu je mesto u EL i on sigurno neće biti samo nemi posmatrač nego redovan učesnik top 8 a i mnogo više??? Kaže, on je to takmičenje osvojio tako da su mu ambicije da ide na sam vrh??? To bi otprilike bilo kao kada bi neko rekao za Zvezdu u fudbalu, oni su LŠ osvojili i samim tim imaju cilj to opet da urade??? Koliko odsustvo realnosti, razumem ja navijačku strast, ali da će Partizan opet biti u vrhu EL, neće. Naravno, danas sve zavisi od budžeta i prošla su ta vremena kada je neko i sa skromnijim budžetom mogao do vrha.
(Džoni, 30. decembar 2021 11:24)

Titula prvaka evrope '92,final four '98, final four 2010,top8... Partizan ima trenutni cilj ulazak u euro ligu sto je i najtezi korak a nakon toga moze imati samo najvise ciljeve u istoj.Zeljko je najbolji trener svih vremena i nece se zadovoljiti ucescem i sa top 17.

Hawai

pre 2 godine

A što bi preuzeo Borac, da bi tebi nesto dokazao?Zamisli koliko ste daleko kada ti ovde pises komentare, a on 9 puta osvajao EL i belezio uspehe sa reprezentacijom.

"Lako je osvajati sa tolikim budzetom", ne znam da li ste svesni da pokazujete koliko ste neinteligentni kada napisete ovakav
(kontra)argument u cilju nipodastavanja Obradovicevih rezultata. Zapravo i nema argumenata koji mogu da umanje njegove rezultate pa se buzdovani sa foruma sluze glupostima. I to sve pogodi zbog cega? Covek je partizanovac i ne mogu to da mu oproste.
(PredragDrobnjak, 30. decembar 2021 14:20)

Kada pročitam ovakav komentar slatko se nasmejem. Znači ne radiš za novac i uspeh već zato što je neko Partizanovac ili Zvezdaš? Hipotetički te pitam. Zamisli dodje neko u Zvezdu sa ogromnim novcem i hoće titulu u EL i pozove Željka. Na raspolaganju novac i da sam napravi tim. I Željko prihvati. Da li bi ga pljuvao. Ti i ostali slični tebi. Svaki posao se radi za novac, igraš tamo gde te dobro plate, baciš u zapećak klupsko opredeljenje. Teo je sto puta izjavio da je Zvezdaš ali igra tamo gde je dobar ugovor. Dončić isto ali otišao u Dalas, Vučević takodje. Zašto je Željko iz PAO otišao u Fener? Dobio bolje uslove a i zbog promene. U Partizan nije došao da stvara nešto od nule već zato što misli da sa budžetom koji je dobio može nešto da uradi. A da li će videćemo. Za sada mrka kapa

Jovanča Mićić

pre 2 godine

Жељко тренер познат као човек од речи.Само за оне који памте задњих 5 минута.Ја сам старомодан,па код мене важи правило,колико држиш до своје дате речи и обећања толико вредиш.И то важи и за моју децу,моју фамилину,похнате и непознате.Дакле за све.

PP PP

pre 2 godine

Domacih igraca za vrhunski nivo je sve manje, a izmedju ostalog to je zasluga i Vas trenera zato sto se vise oslanjate na uzimanje a manje na stvaranje. Srpska trenerska skola ne postoji vise pa i ne cudi sto su stranci neminovnost. Ono malo sto vredi nece da dodje zbog totalno nezdrave situacije u odnosima dva kluba

POP

pre 2 godine

Dule je ugasio zvezdu, ti ces fmp za sva vremena. Napred Partizan. Napred Grobari!
(crna ovca drustva, 30. decembar 2021 12:51)

Pre će biti da je dulo sa svojim procentima, menadžerisanjem i bahatlukom ugasio partizan!!!

partizan zvanično postoji samo još na papiru, prošle godine pukom slučajnošću izbego ispadanje iz prve ABA lige, klub odavno zreo za katanac, ovo je veštačko preživljavanje na inekcijama za bildovanje, ostalo je samo još da se potroši rumeni i nema više! KRAJ!!!

Kaiser

pre 2 godine

kakvo neznanje. jel ti neko rekao da je partizan za vreme duleta vujosevica igrao f4? na jednu loptu izgubio ulazak u finale, gde bi bilo, ko zna sta. ne mozes porediti fudbal i kosarku. u fudbalu se u toku meca sporije desavaju stvari, retka su iznenadjenja, mnogo je vise para...
basket je dinamicna igra i sve je moguce. uostalom, videces partizan 2023.
(basketas, 30. decembar 2021 14:27)

Gde ti ode? U vreme pre 30 godina. Tada su nešto vredeli PAOK, Lotomatika, Kiinder, i onaj drugi tim iz Bolonje. U fudbalu se sporije dešavaju stvari? Fudbal se igra 90 minuta. Na terenu 110x60 m. Šta je teže dodati loptu rukom ili nogom. Nema sijaset izmena u toku utakmice. Onda je hokej još dinamičniji. Najbrža timska igra na svetu

Александар

pre 2 godine

Ево решења Жељко

Јарамаз Аврамовић Лучић Смаилагић Петрушев

Раданов Трифуновић Накић Вукчевић Копривица

Дангубић Загорац

Zvezda

pre 2 godine

Domacih igraca za vrhunski nivo je sve manje, a izmedju ostalog to je zasluga i Vas trenera zato sto se vise oslanjate na uzimanje a manje na stvaranje. Srpska trenerska skola ne postoji vise pa i ne cudi sto su stranci neminovnost. Ono malo sto vredi nece da dodje zbog totalno nezdrave situacije u odnosima dva kluba
(PP PP, 30. decembar 2021 14:37)

Ko trenira mlade igrače po malim klubovima? Profesori fiskulture ili lokalni bivši igrači. Postoji zakon koji se ne poštuje da sa mladim igračima mogu da rade oni koji imaju visoku školsku spremu i odsek košarke. Ozbiljno se radi samo u Zvezdi, Megi, Partizanu i FMP. Da li ozbiljnu školu ima Tamiš, Crnokosa... Da li ti timovi imaju novac da obezbede školovanog trenera. Kampovi su otimanje para. Eto, dete želi pa da mu roditelj udovolji. Kakav je to rad sa 100 dece, malih, visokih, mršavi, debelih, tromih u jednom turnusu na dva tri terena. Više nemamo ni trenere koji rade u velikim klubovima. Spala knjiga na dva Obradovića i Lukića

NoName 3

pre 2 godine

@Gledam onog trenera Gagija Nikolića kod Tegija i čovek bez trunke razmišljanja kaže Partizanu je mesto u EL i on sigurno neće biti samo nemi posmatrač nego redovan učesnik top 8 a i mnogo više??? Kaže, on je to takmičenje osvojio tako da su mu ambicije da ide na sam vrh??? To bi otprilike bilo kao kada bi neko rekao za Zvezdu u fudbalu, oni su LŠ osvojili i samim tim imaju cilj to opet da urade??? Koliko odsustvo realnosti, razumem ja navijačku strast, ali da će Partizan opet biti u vrhu EL, neće. Naravno, danas sve zavisi od budžeta i prošla su ta vremena kada je neko i sa skromnijim budžetom mogao do vrha. 
(Džoni, 30. decembar 2021 11:24) 

kakvo neznanje. jel ti neko rekao da je partizan za vreme duleta vujosevica igrao f4? na jednu loptu izgubio ulazak u finale, gde bi bilo, ko zna sta. ne mozes porediti fudbal i kosarku. u fudbalu se u toku meca sporije desavaju stvari, retka su iznenadjenja, mnogo je vise para... 
basket je dinamicna igra i sve je moguce. uostalom, videces partizan 2023.
(basketas, 30. decembar 2021 14:27)

Znači za dve, dve i po godine. Zvuči mi poznato.

bezobraznik

pre 2 godine

Ja nikako da razumem kako se to rival više mrzi, nego svoj klub voli? Pa deco, imati večitog rivala je privilegija i čast! Večiti rival je deo tebe, motor koji gura ka boljem i većem! Možda sam ja blesav, ali navijam za Partizan uvek kada igraju protiv stranaca. Želim im da osvoje EK i ubedljive poraze u finalima ABA i KLS.

Gossa placa Zeljko 18

pre 2 godine

Tim igracima, na prvom mestu Kalini, Bjelici, Nedovicu i ostalima, ogromno hvala sto i pored ogromnih para nisu hteli u KKP ove sezone.

PredragDrobnjak

pre 2 godine

. .... Ako je Željko znalac što nije preuzeo Borac pa od takvog tima napravi igrače i tim za velika dela.....
(Zvezda, 30. decembar 2021 13:11

Eto poente na kraju,zakljucak je da Zeljko nije znalac,Saznacemo ko jeste.
Nastavice se...
(marko992, 30. decembar 2021 13:51)

A sto bi preuzeo Borac, da bi tebi nesto dokazao?Zamisli koliko ste daleko kada ti ovde pises komentare, a on 9 puta osvajao EL i belezio uspehe sa reprezentacijom.

"Lako je osvajati sa tolikim budzetom", ne znam da li ste svesni da pokazujete koliko ste neinteligentni kada napisete ovakav (kontra)argument u cilju nipodastavanja Obradovicevih rezultata. Zapravo i nema argumenata koji mogu da umanje njegove rezultate pa se buzdovani sa foruma sluze glupostima. I to sve pogodi zbog cega? Covek je partizanovac i ne mogu to da mu oproste.

basketas

pre 2 godine

@Gledam onog trenera Gagija Nikolića kod Tegija i čovek bez trunke razmišljanja kaže Partizanu je mesto u EL i on sigurno neće biti samo nemi posmatrač nego redovan učesnik top 8 a i mnogo više??? Kaže, on je to takmičenje osvojio tako da su mu ambicije da ide na sam vrh??? To bi otprilike bilo kao kada bi neko rekao za Zvezdu u fudbalu, oni su LŠ osvojili i samim tim imaju cilj to opet da urade??? Koliko odsustvo realnosti, razumem ja navijačku strast, ali da će Partizan opet biti u vrhu EL, neće. Naravno, danas sve zavisi od budžeta i prošla su ta vremena kada je neko i sa skromnijim budžetom mogao do vrha.
(Džoni, 30. decembar 2021 11:24)

kakvo neznanje. jel ti neko rekao da je partizan za vreme duleta vujosevica igrao f4? na jednu loptu izgubio ulazak u finale, gde bi bilo, ko zna sta. ne mozes porediti fudbal i kosarku. u fudbalu se u toku meca sporije desavaju stvari, retka su iznenadjenja, mnogo je vise para...
basket je dinamicna igra i sve je moguce. uostalom, videces partizan 2023.

Dr. Grozozo

pre 2 godine

kakvo neznanje. jel ti neko rekao da je partizan za vreme duleta vujosevica igrao f4? na jednu loptu izgubio ulazak u finale, gde bi bilo, ko zna sta. ne mozes porediti fudbal i kosarku. u fudbalu se u toku meca sporije desavaju stvari, retka su iznenadjenja, mnogo je vise para...
basket je dinamicna igra i sve je moguce. uostalom, videces partizan 2023.
(basketas, 30. decembar 2021 14:27)

Znači, više niste KK Sledeća sezona, nego KK Sezona posle sledeće sezone.

daki

pre 2 godine

Ljudi cemu tolika opsednutost EL ??? Sve se radi i samo se.prica godinama "kada bi opet EL, hocemo EL ". Ok, tu su najbolji timovi evrope ali ovoliko potenciranje. Dalje,od Obradovica su napravili Boga . Covek je uvek imao najbolje igrace oko sebe, u reprezentaciji, u klubovima najvece budzete , mogao da dovede koga je hteo. Ovo su potpuno drugaciji uslovi . Samo se spustite na zemlju please

marko992

pre 2 godine

Ljudi cemu tolika opsednutost EL ??? Sve se radi i samo se.prica godinama "kada bi opet EL, hocemo EL ". Ok, tu su najbolji timovi evrope ali ovoliko potenciranje. Dalje,od Obradovica su napravili Boga . Covek je uvek imao najbolje igrace oko sebe, u reprezentaciji, u klubovima najvece budzete , mogao da dovede koga je hteo. Ovo su potpuno drugaciji uslovi . Samo se spustite na zemlju please
(daki, 30. decembar 2021 13:26)

Slazem se u ovom delu za EL,sto si tice budzeta istina je da je Obradovic retko kada imao najveci budzet-realnije je reci da je bio u timovima koji su kao i jos bar dva tri kluba u tim sezonama imali najvece budzete.Postavlja se pitanje zbog cega niko drugi nema ni pola osvojenih trofeja EL a imali su cak i vece budzete.

Zvezda

pre 2 godine

Unistavate kosarku i zvezda i partizan...
I ima SEDAM STRANACA partizan kao i Mega, kao zvezda proslih godina,i šta se time postize... Zeljko jeste najbolji trener svih vremena, ali nasa kosarka nista nece profitirati, mi imama 2 beka ispod 25 godina da pomalo igraju u Abi, to je buducnost nase kosarke
(Vlad, 30. decembar 2021 10:48

Kakva je naša košarka? Ko je iz timova lige Srbije došao u Zvezdu ili Partizan i napravio karijeru. Govorim unazad 5 godina. Da li bi sa našim igračima uspeli u ABA a da ne govorim u EL ili EC
Ko bi onda finansirao klubove. Da igraš FIBA ligu. Kroz jake utakmice razvijaju se i mladi igrači. Ali ne može pola da budu mladi. Ako je Željko znalac što nije preuzeo Borac pa od takvog tima napravi igrače i tim za velika dela

Liga šampiona

pre 2 godine

Unistavate kosarku i zvezda i partizan...
I ima SEDAM STRANACA partizan kao i Mega, kao zvezda proslih godina,i šta se time postize... Zeljko jeste najbolji trener svih vremena, ali nasa kosarka nista nece profitirati, mi imama 2 beka ispod 25 godina da pomalo igraju u Abi, to je buducnost nase kosarke
(Vlad, 30. decembar 2021 10:48)
Kada je Partizan bio protiv ulaska u Jadransku ligu pogodi ko je davao ultimatume da ćemo ostati bez sponzora. Kada je Partizan imao 80% domaćih igrača pogodi ko je dovodio strance i bacao ogroman novac za Evropsku Zvezdu čiji saldo niko ne zna. Kada je Partizan I Obradović davao srpskoj košarci sve što ima šta ste vi radili tada i šta radite sada?!

marko992

pre 2 godine

. .... Ako je Željko znalac što nije preuzeo Borac pa od takvog tima napravi igrače i tim za velika dela.....
(Zvezda, 30. decembar 2021 13:11

Eto poente na kraju,zakljucak je da Zeljko nije znalac,Saznacemo ko jeste.
Nastavice se...

Zvezda

pre 2 godine

A licenca- već je najavljeno da će je partizan dobiti od 2022 ge
Biti prvak Aba lige
Biti pobednik Evrokupa
Biti finalista Evrokupa ukoliko Uniks ne bude u top 8.
(roda, 30. decembar 2021 11:21

Ko je to najavio da će Partizan dobiti A licencu. Nema vas deset godina nigde. A licenca košta 10 mil evra za tri godine. Dobiješ A licencu onda ne može najjeftiniji karta 10 evra. Ko će da plaća 30 evra za utakmicu. Onda sezonske karte padaju u vodu barem za EL. EL upravljaju 11 klubova. Njima je kotizacija povećana na 7,5 mil za dve godine. VTB liga daje pored CSKA i Zenita koji imaju A licencu još samo jedno mesto. To je danas UNIKS. Nemačka liga ne daje ni jedno mesto jer Bajern i Zenit imaju A licence. Španska liga takodje jedno mesto pored Barse i Reala. A sve te zemlje pucaju na još koje mesto

Batko

pre 2 godine

Aba liga već dve godine nema prohodnost u EL. Sve se svodi na reč Bartomeua da će ovaj region davati učesnika. A Bartomeu je smenjen.
(NoName 3, 30. decembar 2021 12:40)

Sa koje funkcije je smenjen i koliko to smanjuje njegov iticaj?
Da li je smenjen kao izvršni direktor "Eka" ?
Da li poznaješ strukturu funkcionisanja EL ?

marko992

pre 2 godine

..........Pa si onda jurio I strance koji takodje nisu hteli dok nisi počeo da nudiš nenormalne sume, jer ko bi došao u tim koji igra Evrokup I bio sedmi u ABA ligi....

(Tandžara, 30. decembar 2021 12:39)


Od kada to ima veze koji si bio u prosloj sezoni.Licemeru pa vi ni sedmi niste bili u ABA ligi,raspali ste se,napravili vratolomiju...i kakav ste tim napravili za tu prvu sezonu posle?
Stvarno nemate ni trunke obraza.

"nezavisni mediji"

pre 2 godine

S tugom se sećam nekadašnje lige i šta je tu igrača nastalo za reprezentaciju.
Hemofarm, FMP, Partian, CZV, pa plus svake godine neko nov Borac Čačak, Zdravlje Le, Sloga Kv,....

Dijego Armando

pre 2 godine

To bi otprilike bilo kao kada bi neko rekao za Zvezdu u fudbalu, oni su LŠ osvojili i samim tim imaju cilj to opet da urade??? Koliko odsustvo realnosti, razumem ja navijačku strast, ali da će Partizan opet biti u vrhu EL, neće. Naravno, danas sve zavisi od budžeta i prošla su ta vremena kada je neko i sa skromnijim budžetom mogao do vrha.
(Džoni, 30. decembar 2021 11:24)

Partizan je na jednu loptu izgubio polufinale EL nakon osvajanja. Sećaš se, F4? Dule General Vujošević, vaš krvni neprijatelj?

johnny b

pre 2 godine

Akcenat nam je bio na domacim igracima ali omaklo nam se pa smo doveli dva skupa stranca iz Milana koji je igrao F4 Evrolige...
(Ma svakako, 30. decembar 2021 10:47)

Kakve veze ima to sto je doveo 2 skupa stranca sa domacim igracima? Ne igraju kosarku samo njih dvojica. Ajde daj mi imena nasih igraca koji mogu da sacine jedan tim i da budu dominantni bez stranaca. Razmislite malo pre nego sto napisete nesto, ne blamirajte se.

Dijego Armando

pre 2 godine

Partizan ima cak sedmoricu stranaca, Panter ima pasos ali je i dalje stranac koji nece igrati za Srbiju.
(ma dajte bre, 30. decembar 2021 11:01)

Ne mogu svi da ispljunu pare i dovedu skupe domaće igrače.

Mihajlo

pre 2 godine

Meni sad tu nista nije jasno,kako je Dule Vujosevic uspevao i da pravi reprezentativce od mladih srpskih igraca i da igra evroligu,doduse sa slabijim rezultatima prvih nekoliko godina,ne moze se sve odmah,moraju ti klinci da dobiju neko iskustvo igranja evrolige,a najbolji trener sveta to ne moze. Ja gledam Partizan zbog tog Smailagica,Trifunovica,Koprivice a ne zbog ove gomile stranaca.

kgcz

pre 2 godine

"Akcenat je bio na domaćim, srpskim košarkašima. Ako vam kažem da ni sam ne znam sa koliko sam takvih, onih, naravno, koji imaju kvalitet da igraju u Partizanu, pričao, ne bi mi verovali. Neki nisu mogli, neki nisu hteli iz raznih razloga da dođu, šta je trebalo da uradim?!", pita se Obradović.

"Moja ideja je da se smanje tenzije, one koje nemaju veze sa sportom, mislim da sam već nešto pokazao po toj liniji. Želim da se odnosi relaksiraju, bude fer-plej i da konačno više ne pričamo na tu temu."

Prvo priznaje da je istina da je jurio mnoge bivše zvezdine igrače tokom leta, još priča o smanjenju tenzija. Zanimljiv model fer pleja.

Tandžara

pre 2 godine

Akcenat je bio na domaćim igračima, pa si zato jurio po sobama sve reprezentativce i svi su te oladili osim Avramovića koji je imao već dogovor sa Zvezdom. Kako li si ga ubedio?

Pa si onda jurio I strance koji takodje nisu hteli dok nisi počeo da nudiš nenormalne sume, jer ko bi došao u tim koji igra Evrokup I bio sedmi u ABA ligi.

I sad pričaš o kontinuitetu, a hoćeš Evroligu odmah. Kako? Platiš vajld kard jer nisi izborio sportski ni Evrokup, sklepaš ekipu od skupih stranaca i pokušavaš da se dokotrljaš do finala. Malo realnosti nije na odmet, vidim ja da će biti surovo buđenje.

Marko

pre 2 godine

Bezveze je više malo cela priča o strancima i budžetima. Osim ako niste baš vrlo mladi :)

Evidentno je da su kod nas veliki klubovi na državnim jaslama, da se razumemo oduvek je to tako i bilo. Razlika je što su se lige transformisale, domaće praktično ugasile, ušlo puno kapitala u sport i mi sa ovim standardom nismo konkurentni ni da razvijamo ni da zadržimo kvalitetne igrače. A amerikanci su utabali put ka evropskom tržištu.

Stranci su neminovan sled. Opet isto svuda. Pa Virtus i Lokomotiva imaju po 9 stranaca. Huventud malo manje. To su sve najjače evropske lige.

A šta reći za Željka. Krenite samo od sebe. Gradite neku vrhunsku karijeru u firmi 30 godina, postavite standarde, dostignete svetske rezultate. I ponude vam novi posao sa ekipom dunstera i ambicijom "dobro je nama tu gde smo, eto znamo se". Kako da ne, samo malo realnosti.

Kad je već sve tako kako je, uživajte bar što nam posle dugo vremena dva kluba istovremeno igraju na visokom nivou u najelitnijim takmičenjima.

NoName 3

pre 2 godine

Sta je potrebno za ulazak u Evroligu? Zamolio bih ako neko zna da mi odgovori, dugo nisam pratio kosarku. Hvala.
(dragaN, 30. decembar 2021 11:04)

Za početak osvajanje Evrokupa, mada osvajanje ABA lige i ove sezone vodi u Evroligu. Da li će ABA zadržati prohodnost u Evroligu i ubuduće trenutno je neizvesno.

Osim ova dva sportska uspeha, gledaju se finansije kluba. Postoji neka donja granica koliko klub mora da uloži u sebe, ali i da novac ne dolazi od države,već od sponzora, tv prava, ulaznica itd.
(Dvokorak, 30. decembar 2021 11:35)


Aba liga već dve godine nema prohodnost u EL. Sve se svodi na reč Bartomeua da će ovaj region davati učesnika. A Bartomeu je smenjen.

hhh

pre 2 godine

Hahahahahaha koliko botova iz fmp-a ali dobro, kompleksi su kompleksi.
Ja ne razumijem ovu priču sto se priča kod nas oko domaćih i stranaca. Gospodo, ako želimo konkurentnu klupsku košarku Partizan i Zveda moraju da dovode strance. Bolje manje nego više ali moraju da bi bili konkurentni. Nekad će to biti 3-4 nekad 5-6 a možda i 7-8… Takav je sport postao i to je tako pa je tako. Partizan i Zveda iako treba da stvaraju domaće igrače sjutra za reprezentaciju to ne treba da im bude imperativ po svaku cijenu. I ne zamjeram tu ništa ni jednima ni drugima. Postoje odlični domaći igrači ali oni traže pare i da se igra Evroliga a veoma često ni ne žele da se vraćaju na Balkan, i to je nešto sto mnogi zaboravljaju.
Pa evo Partizan sa svim tim strancima sjutra daje sigurno 3 reprezantivca( Balsu, Avrama i Smajlija)a igrala su prije nekoliko čak šestorica, malo mi je???
Msm šta treba da pretvorimo Partizan i Zvedu u omladinsku školu reprezentacije?

ja

pre 2 godine

Unistavate kosarku i zvezda i partizan...
I ima SEDAM STRANACA partizan kao i Mega, kao zvezda proslih godina,i šta se time postize... Zeljko jeste najbolji trener svih vremena, ali nasa kosarka nista nece profitirati, mi imama 2 beka ispod 25 godina da pomalo igraju u Abi, to je buducnost nase kosarke
(Vlad, 30. decembar 2021 10:48)

Partizan barem dva mlada srpska igrača razvija, Koprivicu i Smailagića koji imaju 21 godinu. U zvezdi najmlađi koji dobija šačicu minuta je Lazarević sa 25 godina. Mnogo je lakše raditi sa iskusnim igračima jer mnogo lakše shvataju šta im trener kaže da rade.

tamoneko

pre 2 godine

@roda

Odakle ti ta informacija da će Partizan SIGURNO dobiti pozivnicu, to jest licencu za Evroligu?

Ne znam da li si ispratio ko je bio prvi kandidat za naslednika Bartomea..

Ako se gleda samo budžet, tu u redu stoje ruski, španski i turski klubovi.. Pa i neki nemački
I niko iz ABA ne može da im parira po tom pitanju.

Ako se gleda istorijski..
Nisam siguran da Split (Jugoplastika) ima te ambicije.. Pa ni Bosna..

Evrokup i Aba su jedini načini da se Partizan dočepa Evrolige..

A li eto i Budućnost je igrala jednu sezonu Evroligu i šta joj je to donelo?!

Šta Zvezda ima od toga što je redovno igra?

Nije to fudbal pa da se zarade neke velike pare.
Ovaj poluzatvoreni sistem Evrolige je jako loš koncept i moraće da evoluira.

Bojan

pre 2 godine

Partizan bi mogao u roku od dve godine da igra Evroligu. Treba mu još 2-3 dobra igrača. A da se odrekne 2-3 u sadasnjem sastavu. Ove godine ne verujem, jer 3-4 jača kluba, ali sledece uz pojačanja se može osvojiti Eurokup i biti u Evrolizi.

ŽD

pre 2 godine

Pa dobro niko nije rekao da može bez stranaca, ali imati 7 od 12 to je stvarno previše i ne vodi nigde. Jer ako se ne uspe ove sezone ući u Evroligu, od sledeće opet sve ispočetka, opet 7 novih stranaca i tako do propasti. Uostalom ovaj Ostoja je u klubu već 4,5 godina , a nijedan igrač nije izbačen iz mlađeg pogona, pa kako onda klub na našim prostorima razmišlja da opstane na duge staze.A Željko je tu dok bude para, lepo mu kod kuće šta ga briga.Kad nestane para i on će nestati, on nema želju da stvara klub on je doveden za instant uspeh i neće se on puno zadržati ovde.Zato i priča samo o budžetu, pa tolike si pare u životu uzeo možeš sad da se posvetiš stvaranju igrača i kluba na zdravijim osnovama.

zoran

pre 2 godine

-Partizan ima najboljeg trenera evrope ali nema najbolje igrače evrope jer nema budzet top evropskih ekipa
-Plan je sa Željkom korak po korak do jačanja tima i do evrolige.
-3 su načina da Partizan zaigra evroligu
- prvi način podpisivanjem ugovora sa evroligom
-dru osvajanjem evrokupa
-treći način osvajanjem abba lige
-prvi jako tesko ostvarljiv i u ovom
trenutku nerealan
-drugi tu postoji sansa nisu te ekipe iz evrokupa nista spektakularne ali nije ni Partizan. Ja lično ne vidim neku dominantnu ekipu u evrokupu.
Svaka se moze dobiti ali i od svake izgubiti.
-treći način kroz titulu u Abba ligi.
To je komplikovano ali ne i nemoguće. Pretenduju Zvezda, Budućnost i Cedevita i svi imaju određen kvalitet.
-u prvom delu sezone Zvezda pokazala da je u tom momentu bila bolji tim od nas. Jači su bili u odbrani, cvrsći i bolji u skoku u tranziciji ... Dolazak Lesora donosi cvrstinu u reketu.
-Meč protiv Cedevite isto otisao njima. Cedevita se nekako malo gleda i podcenjivački. Cedevita ima prekaljene igrače iz abba lige i amere koji su bili sjajni u abba u 2 timovima.
Kakvi su sve igrači tu Murić, Blazić, Omić, Pulen.... Mogu mnogo nisu ni svesni koliko mogu biti dobri.
-Onda Budućnost opet Dzikić pravi odličan tim.
-Sto se Partizana tiče tim raste i biće sve bolji. Problem u reketu zatvoren Lesorom. Već Željkov rad pokazuje da tim napreduje. Partizan ima najveću moć progresa napred.
I protivnici u Abba ligi za ozbiljan respekt.

Džoni

pre 2 godine

Gledam onog trenera Gagija Nikolića kod Tegija i čovek bez trunke razmišljanja kaže Partizanu je mesto u EL i on sigurno neće biti samo nemi posmatrač nego redovan učesnik top 8 a i mnogo više??? Kaže, on je to takmičenje osvojio tako da su mu ambicije da ide na sam vrh??? To bi otprilike bilo kao kada bi neko rekao za Zvezdu u fudbalu, oni su LŠ osvojili i samim tim imaju cilj to opet da urade??? Koliko odsustvo realnosti, razumem ja navijačku strast, ali da će Partizan opet biti u vrhu EL, neće. Naravno, danas sve zavisi od budžeta i prošla su ta vremena kada je neko i sa skromnijim budžetom mogao do vrha.

Dvokorak

pre 2 godine

Sta je potrebno za ulazak u Evroligu? Zamolio bih ako neko zna da mi odgovori, dugo nisam pratio kosarku. Hvala.
(dragaN, 30. decembar 2021 11:04)

Za početak osvajanje Evrokupa, mada osvajanje ABA lige i ove sezone vodi u Evroligu. Da li će ABA zadržati prohodnost u Evroligu i ubuduće trenutno je neizvesno.

Osim ova dva sportska uspeha, gledaju se finansije kluba. Postoji neka donja granica koliko klub mora da uloži u sebe, ali i da novac ne dolazi od države,već od sponzora, tv prava, ulaznica itd.

Dvokorak

pre 2 godine

Sta je potrebno za ulazak u Evroligu? Zamolio bih ako neko zna da mi odgovori, dugo nisam pratio kosarku. Hvala.
(dragaN, 30. decembar 2021 11:04

Postoji i opcija za bogate da osim dobrog finansijskog stanja i "zdravog" poslovanja, klub jednostavno kupi licencu A ili B, što mu daje pravo učešća nezavisno od rezultata.

ma dajte bre

pre 2 godine

Partizan u timu ima rekordan broj stranaca, čak šestoricu iako je po dolasku u Humsku Obradović izrazio želju da ceo tim čine isključivo srpski košarkaši.

Partizan ima cak sedmoricu stranaca, Panter ima pasos ali je i dalje stranac koji nece igrati za Srbiju.

roronja

pre 2 godine

Ne bih se složio da po svaku cenu treba da se dovedu stranci,kako i da ima domaćih igrača kad godinama mladi igrači propadaju ne dobijajući šansu,za koju godinu ako se ovako nastavi nećemo biti zemlja košarke nego zemlja stranaca.

Стара школа

pre 2 godine

Ово као да је првоаприлска изјава. Па имају већ СЕДАМ странаца у екипи, а до краја сезоне очекујем Партизанов просек из последње три сезоне - ДЕСЕТ.

ja

pre 2 godine

Zar stvarno mislite da Kalinic ne vredi isto ko Panter. Pa doveli bi njega al on nece u partizan, a mi nemamo dva Kalinica, postoji Lucic al sto bi se on vracao u Srbiju. Svi bolji igraci igraju van Sebije i nece da se vracaju nazad. Mega fmp i drugi klubovi treba da sluze za razvoj mladih igraca, a ne zvezda i partizan.

roda

pre 2 godine

Sta je potrebno za ulazak u Evroligu? Zamolio bih ako neko zna da mi odgovori, dugo nisam pratio kosarku. Hvala.
(dragaN, 30. decembar 2021 11:04)
A licenca- već je najavljeno da će je partizan dobiti od 2022 ge
Biti prvak Aba lige
Biti pobednik Evrokupa
Biti finalista Evrokupa ukoliko Uniks ne bude u top 8.

sampion evrope 92

pre 2 godine

Zelimire, sam tvoj dolazak u Partizan je veci nego bilo koja titula, meni je dovoljno, ja jos uvek ne verujem kad vidim coveka na klupi. A sto se stranaca tice, mogu svih 12 da budu stranci, to me ne zanima.

Ehhh

pre 2 godine

 "I stalno mi je u glavi ambicija igranja u Evroligi, ali ne i sa skromnim sredstvima u kasi. "

sta reci... izgleda ovaj misli da živi u Turskoj ili zapadnoj evropi

Vlad

pre 2 godine

Unistavate kosarku i zvezda i partizan...
I ima SEDAM STRANACA partizan kao i Mega, kao zvezda proslih godina,i šta se time postize... Zeljko jeste najbolji trener svih vremena, ali nasa kosarka nista nece profitirati, mi imama 2 beka ispod 25 godina da pomalo igraju u Abi, to je buducnost nase kosarke

Ehhh

pre 2 godine

 "I stalno mi je u glavi ambicija igranja u Evroligi, ali ne i sa skromnim sredstvima u kasi. "

sta reci... izgleda ovaj misli da živi u Turskoj ili zapadnoj evropi

Стара школа

pre 2 godine

Ово као да је првоаприлска изјава. Па имају већ СЕДАМ странаца у екипи, а до краја сезоне очекујем Партизанов просек из последње три сезоне - ДЕСЕТ.

Džoni

pre 2 godine

Gledam onog trenera Gagija Nikolića kod Tegija i čovek bez trunke razmišljanja kaže Partizanu je mesto u EL i on sigurno neće biti samo nemi posmatrač nego redovan učesnik top 8 a i mnogo više??? Kaže, on je to takmičenje osvojio tako da su mu ambicije da ide na sam vrh??? To bi otprilike bilo kao kada bi neko rekao za Zvezdu u fudbalu, oni su LŠ osvojili i samim tim imaju cilj to opet da urade??? Koliko odsustvo realnosti, razumem ja navijačku strast, ali da će Partizan opet biti u vrhu EL, neće. Naravno, danas sve zavisi od budžeta i prošla su ta vremena kada je neko i sa skromnijim budžetom mogao do vrha.

Vlad

pre 2 godine

Unistavate kosarku i zvezda i partizan...
I ima SEDAM STRANACA partizan kao i Mega, kao zvezda proslih godina,i šta se time postize... Zeljko jeste najbolji trener svih vremena, ali nasa kosarka nista nece profitirati, mi imama 2 beka ispod 25 godina da pomalo igraju u Abi, to je buducnost nase kosarke

ma dajte bre

pre 2 godine

Partizan u timu ima rekordan broj stranaca, čak šestoricu iako je po dolasku u Humsku Obradović izrazio želju da ceo tim čine isključivo srpski košarkaši.

Partizan ima cak sedmoricu stranaca, Panter ima pasos ali je i dalje stranac koji nece igrati za Srbiju.

sampion evrope 92

pre 2 godine

Zelimire, sam tvoj dolazak u Partizan je veci nego bilo koja titula, meni je dovoljno, ja jos uvek ne verujem kad vidim coveka na klupi. A sto se stranaca tice, mogu svih 12 da budu stranci, to me ne zanima.

kgcz

pre 2 godine

"Akcenat je bio na domaćim, srpskim košarkašima. Ako vam kažem da ni sam ne znam sa koliko sam takvih, onih, naravno, koji imaju kvalitet da igraju u Partizanu, pričao, ne bi mi verovali. Neki nisu mogli, neki nisu hteli iz raznih razloga da dođu, šta je trebalo da uradim?!", pita se Obradović.

"Moja ideja je da se smanje tenzije, one koje nemaju veze sa sportom, mislim da sam već nešto pokazao po toj liniji. Želim da se odnosi relaksiraju, bude fer-plej i da konačno više ne pričamo na tu temu."

Prvo priznaje da je istina da je jurio mnoge bivše zvezdine igrače tokom leta, još priča o smanjenju tenzija. Zanimljiv model fer pleja.

ja

pre 2 godine

Zar stvarno mislite da Kalinic ne vredi isto ko Panter. Pa doveli bi njega al on nece u partizan, a mi nemamo dva Kalinica, postoji Lucic al sto bi se on vracao u Srbiju. Svi bolji igraci igraju van Sebije i nece da se vracaju nazad. Mega fmp i drugi klubovi treba da sluze za razvoj mladih igraca, a ne zvezda i partizan.

Marko

pre 2 godine

Bezveze je više malo cela priča o strancima i budžetima. Osim ako niste baš vrlo mladi :)

Evidentno je da su kod nas veliki klubovi na državnim jaslama, da se razumemo oduvek je to tako i bilo. Razlika je što su se lige transformisale, domaće praktično ugasile, ušlo puno kapitala u sport i mi sa ovim standardom nismo konkurentni ni da razvijamo ni da zadržimo kvalitetne igrače. A amerikanci su utabali put ka evropskom tržištu.

Stranci su neminovan sled. Opet isto svuda. Pa Virtus i Lokomotiva imaju po 9 stranaca. Huventud malo manje. To su sve najjače evropske lige.

A šta reći za Željka. Krenite samo od sebe. Gradite neku vrhunsku karijeru u firmi 30 godina, postavite standarde, dostignete svetske rezultate. I ponude vam novi posao sa ekipom dunstera i ambicijom "dobro je nama tu gde smo, eto znamo se". Kako da ne, samo malo realnosti.

Kad je već sve tako kako je, uživajte bar što nam posle dugo vremena dva kluba istovremeno igraju na visokom nivou u najelitnijim takmičenjima.

tamoneko

pre 2 godine

@roda

Odakle ti ta informacija da će Partizan SIGURNO dobiti pozivnicu, to jest licencu za Evroligu?

Ne znam da li si ispratio ko je bio prvi kandidat za naslednika Bartomea..

Ako se gleda samo budžet, tu u redu stoje ruski, španski i turski klubovi.. Pa i neki nemački
I niko iz ABA ne može da im parira po tom pitanju.

Ako se gleda istorijski..
Nisam siguran da Split (Jugoplastika) ima te ambicije.. Pa ni Bosna..

Evrokup i Aba su jedini načini da se Partizan dočepa Evrolige..

A li eto i Budućnost je igrala jednu sezonu Evroligu i šta joj je to donelo?!

Šta Zvezda ima od toga što je redovno igra?

Nije to fudbal pa da se zarade neke velike pare.
Ovaj poluzatvoreni sistem Evrolige je jako loš koncept i moraće da evoluira.

Tandžara

pre 2 godine

Akcenat je bio na domaćim igračima, pa si zato jurio po sobama sve reprezentativce i svi su te oladili osim Avramovića koji je imao već dogovor sa Zvezdom. Kako li si ga ubedio?

Pa si onda jurio I strance koji takodje nisu hteli dok nisi počeo da nudiš nenormalne sume, jer ko bi došao u tim koji igra Evrokup I bio sedmi u ABA ligi.

I sad pričaš o kontinuitetu, a hoćeš Evroligu odmah. Kako? Platiš vajld kard jer nisi izborio sportski ni Evrokup, sklepaš ekipu od skupih stranaca i pokušavaš da se dokotrljaš do finala. Malo realnosti nije na odmet, vidim ja da će biti surovo buđenje.

zoran

pre 2 godine

-Partizan ima najboljeg trenera evrope ali nema najbolje igrače evrope jer nema budzet top evropskih ekipa
-Plan je sa Željkom korak po korak do jačanja tima i do evrolige.
-3 su načina da Partizan zaigra evroligu
- prvi način podpisivanjem ugovora sa evroligom
-dru osvajanjem evrokupa
-treći način osvajanjem abba lige
-prvi jako tesko ostvarljiv i u ovom
trenutku nerealan
-drugi tu postoji sansa nisu te ekipe iz evrokupa nista spektakularne ali nije ni Partizan. Ja lično ne vidim neku dominantnu ekipu u evrokupu.
Svaka se moze dobiti ali i od svake izgubiti.
-treći način kroz titulu u Abba ligi.
To je komplikovano ali ne i nemoguće. Pretenduju Zvezda, Budućnost i Cedevita i svi imaju određen kvalitet.
-u prvom delu sezone Zvezda pokazala da je u tom momentu bila bolji tim od nas. Jači su bili u odbrani, cvrsći i bolji u skoku u tranziciji ... Dolazak Lesora donosi cvrstinu u reketu.
-Meč protiv Cedevite isto otisao njima. Cedevita se nekako malo gleda i podcenjivački. Cedevita ima prekaljene igrače iz abba lige i amere koji su bili sjajni u abba u 2 timovima.
Kakvi su sve igrači tu Murić, Blazić, Omić, Pulen.... Mogu mnogo nisu ni svesni koliko mogu biti dobri.
-Onda Budućnost opet Dzikić pravi odličan tim.
-Sto se Partizana tiče tim raste i biće sve bolji. Problem u reketu zatvoren Lesorom. Već Željkov rad pokazuje da tim napreduje. Partizan ima najveću moć progresa napred.
I protivnici u Abba ligi za ozbiljan respekt.

Dvokorak

pre 2 godine

Sta je potrebno za ulazak u Evroligu? Zamolio bih ako neko zna da mi odgovori, dugo nisam pratio kosarku. Hvala.
(dragaN, 30. decembar 2021 11:04

Postoji i opcija za bogate da osim dobrog finansijskog stanja i "zdravog" poslovanja, klub jednostavno kupi licencu A ili B, što mu daje pravo učešća nezavisno od rezultata.

POP

pre 2 godine

Dule je ugasio zvezdu, ti ces fmp za sva vremena. Napred Partizan. Napred Grobari!
(crna ovca drustva, 30. decembar 2021 12:51)

Pre će biti da je dulo sa svojim procentima, menadžerisanjem i bahatlukom ugasio partizan!!!

partizan zvanično postoji samo još na papiru, prošle godine pukom slučajnošću izbego ispadanje iz prve ABA lige, klub odavno zreo za katanac, ovo je veštačko preživljavanje na inekcijama za bildovanje, ostalo je samo još da se potroši rumeni i nema više! KRAJ!!!

Gossa placa Zeljko 18

pre 2 godine

Tim igracima, na prvom mestu Kalini, Bjelici, Nedovicu i ostalima, ogromno hvala sto i pored ogromnih para nisu hteli u KKP ove sezone.

roda

pre 2 godine

Sta je potrebno za ulazak u Evroligu? Zamolio bih ako neko zna da mi odgovori, dugo nisam pratio kosarku. Hvala.
(dragaN, 30. decembar 2021 11:04)
A licenca- već je najavljeno da će je partizan dobiti od 2022 ge
Biti prvak Aba lige
Biti pobednik Evrokupa
Biti finalista Evrokupa ukoliko Uniks ne bude u top 8.

ŽD

pre 2 godine

Pa dobro niko nije rekao da može bez stranaca, ali imati 7 od 12 to je stvarno previše i ne vodi nigde. Jer ako se ne uspe ove sezone ući u Evroligu, od sledeće opet sve ispočetka, opet 7 novih stranaca i tako do propasti. Uostalom ovaj Ostoja je u klubu već 4,5 godina , a nijedan igrač nije izbačen iz mlađeg pogona, pa kako onda klub na našim prostorima razmišlja da opstane na duge staze.A Željko je tu dok bude para, lepo mu kod kuće šta ga briga.Kad nestane para i on će nestati, on nema želju da stvara klub on je doveden za instant uspeh i neće se on puno zadržati ovde.Zato i priča samo o budžetu, pa tolike si pare u životu uzeo možeš sad da se posvetiš stvaranju igrača i kluba na zdravijim osnovama.

urke

pre 2 godine

Gledam onog trenera Gagija Nikolića kod Tegija i čovek bez trunke razmišljanja kaže Partizanu je mesto u EL i on sigurno neće biti samo nemi posmatrač nego redovan učesnik top 8 a i mnogo više??? Kaže, on je to takmičenje osvojio tako da su mu ambicije da ide na sam vrh??? To bi otprilike bilo kao kada bi neko rekao za Zvezdu u fudbalu, oni su LŠ osvojili i samim tim imaju cilj to opet da urade??? Koliko odsustvo realnosti, razumem ja navijačku strast, ali da će Partizan opet biti u vrhu EL, neće. Naravno, danas sve zavisi od budžeta i prošla su ta vremena kada je neko i sa skromnijim budžetom mogao do vrha.
(Džoni, 30. decembar 2021 11:24)

kakvo neznanje. jel ti neko rekao da je partizan za vreme duleta vujosevica igrao f4? na jednu loptu izgubio ulazak u finale, gde bi bilo, ko zna sta. ne mozes porediti fudbal i kosarku. u fudbalu se u toku meca sporije desavaju stvari, retka su iznenadjenja, mnogo je vise para...
basket je dinamicna igra i sve je moguce. uostalom, videces partizan 2023.
(basketas, 30. decembar 2021 14:27)

U ovom formatu Partizan nije ni igrao....ne zna sta znaci 34 utakmica, plus Aba liga i na kraju domaca...

Dvokorak

pre 2 godine

Sta je potrebno za ulazak u Evroligu? Zamolio bih ako neko zna da mi odgovori, dugo nisam pratio kosarku. Hvala.
(dragaN, 30. decembar 2021 11:04)

Za početak osvajanje Evrokupa, mada osvajanje ABA lige i ove sezone vodi u Evroligu. Da li će ABA zadržati prohodnost u Evroligu i ubuduće trenutno je neizvesno.

Osim ova dva sportska uspeha, gledaju se finansije kluba. Postoji neka donja granica koliko klub mora da uloži u sebe, ali i da novac ne dolazi od države,već od sponzora, tv prava, ulaznica itd.

Mihajlo

pre 2 godine

Meni sad tu nista nije jasno,kako je Dule Vujosevic uspevao i da pravi reprezentativce od mladih srpskih igraca i da igra evroligu,doduse sa slabijim rezultatima prvih nekoliko godina,ne moze se sve odmah,moraju ti klinci da dobiju neko iskustvo igranja evrolige,a najbolji trener sveta to ne moze. Ja gledam Partizan zbog tog Smailagica,Trifunovica,Koprivice a ne zbog ove gomile stranaca.

?

pre 2 godine

Dragi moji možete da dovedete sve strance ali Zvezdu kad je kompletna jedva dobije i Barselona (čitaj BARSELONA rođače) a o boraniji da ne govorim. Takva mašinerija uz pomoć tribine melje sve pred sobom. Biće plakanja o5. ?

ja

pre 2 godine

Unistavate kosarku i zvezda i partizan...
I ima SEDAM STRANACA partizan kao i Mega, kao zvezda proslih godina,i šta se time postize... Zeljko jeste najbolji trener svih vremena, ali nasa kosarka nista nece profitirati, mi imama 2 beka ispod 25 godina da pomalo igraju u Abi, to je buducnost nase kosarke
(Vlad, 30. decembar 2021 10:48)

Partizan barem dva mlada srpska igrača razvija, Koprivicu i Smailagića koji imaju 21 godinu. U zvezdi najmlađi koji dobija šačicu minuta je Lazarević sa 25 godina. Mnogo je lakše raditi sa iskusnim igračima jer mnogo lakše shvataju šta im trener kaže da rade.

marko992

pre 2 godine

Ljudi cemu tolika opsednutost EL ??? Sve se radi i samo se.prica godinama "kada bi opet EL, hocemo EL ". Ok, tu su najbolji timovi evrope ali ovoliko potenciranje. Dalje,od Obradovica su napravili Boga . Covek je uvek imao najbolje igrace oko sebe, u reprezentaciji, u klubovima najvece budzete , mogao da dovede koga je hteo. Ovo su potpuno drugaciji uslovi . Samo se spustite na zemlju please
(daki, 30. decembar 2021 13:26)

Slazem se u ovom delu za EL,sto si tice budzeta istina je da je Obradovic retko kada imao najveci budzet-realnije je reci da je bio u timovima koji su kao i jos bar dva tri kluba u tim sezonama imali najvece budzete.Postavlja se pitanje zbog cega niko drugi nema ni pola osvojenih trofeja EL a imali su cak i vece budzete.

marko992

pre 2 godine

..........Pa si onda jurio I strance koji takodje nisu hteli dok nisi počeo da nudiš nenormalne sume, jer ko bi došao u tim koji igra Evrokup I bio sedmi u ABA ligi....

(Tandžara, 30. decembar 2021 12:39)


Od kada to ima veze koji si bio u prosloj sezoni.Licemeru pa vi ni sedmi niste bili u ABA ligi,raspali ste se,napravili vratolomiju...i kakav ste tim napravili za tu prvu sezonu posle?
Stvarno nemate ni trunke obraza.

Dr. Grozozo

pre 2 godine

kakvo neznanje. jel ti neko rekao da je partizan za vreme duleta vujosevica igrao f4? na jednu loptu izgubio ulazak u finale, gde bi bilo, ko zna sta. ne mozes porediti fudbal i kosarku. u fudbalu se u toku meca sporije desavaju stvari, retka su iznenadjenja, mnogo je vise para...
basket je dinamicna igra i sve je moguce. uostalom, videces partizan 2023.
(basketas, 30. decembar 2021 14:27)

Znači, više niste KK Sledeća sezona, nego KK Sezona posle sledeće sezone.

NoName 3

pre 2 godine

Sta je potrebno za ulazak u Evroligu? Zamolio bih ako neko zna da mi odgovori, dugo nisam pratio kosarku. Hvala.
(dragaN, 30. decembar 2021 11:04)

Za početak osvajanje Evrokupa, mada osvajanje ABA lige i ove sezone vodi u Evroligu. Da li će ABA zadržati prohodnost u Evroligu i ubuduće trenutno je neizvesno.

Osim ova dva sportska uspeha, gledaju se finansije kluba. Postoji neka donja granica koliko klub mora da uloži u sebe, ali i da novac ne dolazi od države,već od sponzora, tv prava, ulaznica itd.
(Dvokorak, 30. decembar 2021 11:35)


Aba liga već dve godine nema prohodnost u EL. Sve se svodi na reč Bartomeua da će ovaj region davati učesnika. A Bartomeu je smenjen.

Милан

pre 2 godine

Шта сте бре запели за ту Евролигу,каква је срећа или предност играти Евролигу.Како не разумете,да финансијски ниједан клуб који је играо у Евролиги и пре короне није позитивно пословао,тј није остваривао профит.Па прочитајте,било је информација,од пре короне да КК Реал и Барселона су у губицима преко 50 милиона евра.А тамо су улазнице-карте за утакмицу многоструко скупље него што могу бити код нас,продају се дресови,тренерке,лопте с потписима и други реквизити.Плус у Шпанији су тв права на пренос енормно већа него код нас.Замислите какво је катастрофално стање са короном.Фактички ниједан клуб легално позитивно не послује.Одржавају се прљавим парама из кладионица,намештаљки,чудних уплата,нелогичних спонзорстава,прањем пара из сфера криминала итд.Ми који само гледамо кошарку,имамо нервозу и задовољство попуне празног времена и трошкове кад идемо на утакмице.И не само трошкове него се нудимо вирусу на тацни.А кајмак од Евролиге купе сумњиви ликови из клубова и управе УЛЕБ-а.Тако да вам пријатељски свима саветујем да мало више посветите емоције и време својој деци,породици,браћи,сестрама,родитељима,декама,бакама.Живот без ЕЛ постоји,чешће лепши без ње.

Doktor

pre 2 godine

Nema tu mnogo filizofije. U Zvezdi se please Partizana sa Obradovicem i zato koriste svaki moment za ispaljivanje otrovnih strelica. Dobro se zna koga je najvise strah i ko bi bio najsrecniji da je u Partizanu Filipovski sa Salicem, Vrapcom i sl. Jedan nas navijac je bas lepo rekao, neka je samo Zeljko tu. I da bog da ostane.... vecno. Partizan ce biti veoma konkurentan. Ne mora nista osvojiti, ali ce za svaki tim predstavljati velika nepremostiva prepreka. Zivi bili.... Puna podrska strucnom stabu i kosarkasima.

Dijego Armando

pre 2 godine

To bi otprilike bilo kao kada bi neko rekao za Zvezdu u fudbalu, oni su LŠ osvojili i samim tim imaju cilj to opet da urade??? Koliko odsustvo realnosti, razumem ja navijačku strast, ali da će Partizan opet biti u vrhu EL, neće. Naravno, danas sve zavisi od budžeta i prošla su ta vremena kada je neko i sa skromnijim budžetom mogao do vrha.
(Džoni, 30. decembar 2021 11:24)

Partizan je na jednu loptu izgubio polufinale EL nakon osvajanja. Sećaš se, F4? Dule General Vujošević, vaš krvni neprijatelj?

Zvezda

pre 2 godine

A licenca- već je najavljeno da će je partizan dobiti od 2022 ge
Biti prvak Aba lige
Biti pobednik Evrokupa
Biti finalista Evrokupa ukoliko Uniks ne bude u top 8.
(roda, 30. decembar 2021 11:21

Ko je to najavio da će Partizan dobiti A licencu. Nema vas deset godina nigde. A licenca košta 10 mil evra za tri godine. Dobiješ A licencu onda ne može najjeftiniji karta 10 evra. Ko će da plaća 30 evra za utakmicu. Onda sezonske karte padaju u vodu barem za EL. EL upravljaju 11 klubova. Njima je kotizacija povećana na 7,5 mil za dve godine. VTB liga daje pored CSKA i Zenita koji imaju A licencu još samo jedno mesto. To je danas UNIKS. Nemačka liga ne daje ni jedno mesto jer Bajern i Zenit imaju A licence. Španska liga takodje jedno mesto pored Barse i Reala. A sve te zemlje pucaju na još koje mesto

AAA

pre 2 godine

Hahahah kakvo pamcenje navijacica iz predgradja ?!!!? Pa vi ladno i bez blama koristite termin KK Sledeca Sezona za Partizan ?!?!? Koja decurlija ovde pise komentare pa to je nevidjeno !!! Smislite nesto svoje, zna se koga su zvali KK Sledeca Sezona !!!! Pa vi ne umete da smislite nesto drugo vec koristite nas termin za Zvezdu koji je trajao preko 40 godina !!! Jos jedan dokaz da kosarku pratite jedva 7, 8 godina !! Hahahha KK Sledeca Sezona, pa vi stida nemate !!!!

Liga šampiona

pre 2 godine

Unistavate kosarku i zvezda i partizan...
I ima SEDAM STRANACA partizan kao i Mega, kao zvezda proslih godina,i šta se time postize... Zeljko jeste najbolji trener svih vremena, ali nasa kosarka nista nece profitirati, mi imama 2 beka ispod 25 godina da pomalo igraju u Abi, to je buducnost nase kosarke
(Vlad, 30. decembar 2021 10:48)
Kada je Partizan bio protiv ulaska u Jadransku ligu pogodi ko je davao ultimatume da ćemo ostati bez sponzora. Kada je Partizan imao 80% domaćih igrača pogodi ko je dovodio strance i bacao ogroman novac za Evropsku Zvezdu čiji saldo niko ne zna. Kada je Partizan I Obradović davao srpskoj košarci sve što ima šta ste vi radili tada i šta radite sada?!

NoName 3

pre 2 godine

@Gledam onog trenera Gagija Nikolića kod Tegija i čovek bez trunke razmišljanja kaže Partizanu je mesto u EL i on sigurno neće biti samo nemi posmatrač nego redovan učesnik top 8 a i mnogo više??? Kaže, on je to takmičenje osvojio tako da su mu ambicije da ide na sam vrh??? To bi otprilike bilo kao kada bi neko rekao za Zvezdu u fudbalu, oni su LŠ osvojili i samim tim imaju cilj to opet da urade??? Koliko odsustvo realnosti, razumem ja navijačku strast, ali da će Partizan opet biti u vrhu EL, neće. Naravno, danas sve zavisi od budžeta i prošla su ta vremena kada je neko i sa skromnijim budžetom mogao do vrha. 
(Džoni, 30. decembar 2021 11:24) 

kakvo neznanje. jel ti neko rekao da je partizan za vreme duleta vujosevica igrao f4? na jednu loptu izgubio ulazak u finale, gde bi bilo, ko zna sta. ne mozes porediti fudbal i kosarku. u fudbalu se u toku meca sporije desavaju stvari, retka su iznenadjenja, mnogo je vise para... 
basket je dinamicna igra i sve je moguce. uostalom, videces partizan 2023.
(basketas, 30. decembar 2021 14:27)

Znači za dve, dve i po godine. Zvuči mi poznato.

marko992

pre 2 godine

Hawai, 30. decembar 2021 15:57)

Ne zeleci da se upustam u dalju raspravu,ti poredis Teodosica (navijaca),Doncica (navijaca) sa Obradovicem koji je svoju privrzenost prema Partizanu toliko puta dokazao?!

bezobraznik

pre 2 godine

Ja nikako da razumem kako se to rival više mrzi, nego svoj klub voli? Pa deco, imati večitog rivala je privilegija i čast! Večiti rival je deo tebe, motor koji gura ka boljem i većem! Možda sam ja blesav, ali navijam za Partizan uvek kada igraju protiv stranaca. Želim im da osvoje EK i ubedljive poraze u finalima ABA i KLS.

marko992

pre 2 godine

. .... Ako je Željko znalac što nije preuzeo Borac pa od takvog tima napravi igrače i tim za velika dela.....
(Zvezda, 30. decembar 2021 13:11

Eto poente na kraju,zakljucak je da Zeljko nije znalac,Saznacemo ko jeste.
Nastavice se...

hhh

pre 2 godine

Hahahahahaha koliko botova iz fmp-a ali dobro, kompleksi su kompleksi.
Ja ne razumijem ovu priču sto se priča kod nas oko domaćih i stranaca. Gospodo, ako želimo konkurentnu klupsku košarku Partizan i Zveda moraju da dovode strance. Bolje manje nego više ali moraju da bi bili konkurentni. Nekad će to biti 3-4 nekad 5-6 a možda i 7-8… Takav je sport postao i to je tako pa je tako. Partizan i Zveda iako treba da stvaraju domaće igrače sjutra za reprezentaciju to ne treba da im bude imperativ po svaku cijenu. I ne zamjeram tu ništa ni jednima ni drugima. Postoje odlični domaći igrači ali oni traže pare i da se igra Evroliga a veoma često ni ne žele da se vraćaju na Balkan, i to je nešto sto mnogi zaboravljaju.
Pa evo Partizan sa svim tim strancima sjutra daje sigurno 3 reprezantivca( Balsu, Avrama i Smajlija)a igrala su prije nekoliko čak šestorica, malo mi je???
Msm šta treba da pretvorimo Partizan i Zvedu u omladinsku školu reprezentacije?

johnny b

pre 2 godine

Akcenat nam je bio na domacim igracima ali omaklo nam se pa smo doveli dva skupa stranca iz Milana koji je igrao F4 Evrolige...
(Ma svakako, 30. decembar 2021 10:47)

Kakve veze ima to sto je doveo 2 skupa stranca sa domacim igracima? Ne igraju kosarku samo njih dvojica. Ajde daj mi imena nasih igraca koji mogu da sacine jedan tim i da budu dominantni bez stranaca. Razmislite malo pre nego sto napisete nesto, ne blamirajte se.

Zvezda

pre 2 godine

Unistavate kosarku i zvezda i partizan...
I ima SEDAM STRANACA partizan kao i Mega, kao zvezda proslih godina,i šta se time postize... Zeljko jeste najbolji trener svih vremena, ali nasa kosarka nista nece profitirati, mi imama 2 beka ispod 25 godina da pomalo igraju u Abi, to je buducnost nase kosarke
(Vlad, 30. decembar 2021 10:48

Kakva je naša košarka? Ko je iz timova lige Srbije došao u Zvezdu ili Partizan i napravio karijeru. Govorim unazad 5 godina. Da li bi sa našim igračima uspeli u ABA a da ne govorim u EL ili EC
Ko bi onda finansirao klubove. Da igraš FIBA ligu. Kroz jake utakmice razvijaju se i mladi igrači. Ali ne može pola da budu mladi. Ako je Željko znalac što nije preuzeo Borac pa od takvog tima napravi igrače i tim za velika dela

daki

pre 2 godine

Ljudi cemu tolika opsednutost EL ??? Sve se radi i samo se.prica godinama "kada bi opet EL, hocemo EL ". Ok, tu su najbolji timovi evrope ali ovoliko potenciranje. Dalje,od Obradovica su napravili Boga . Covek je uvek imao najbolje igrace oko sebe, u reprezentaciji, u klubovima najvece budzete , mogao da dovede koga je hteo. Ovo su potpuno drugaciji uslovi . Samo se spustite na zemlju please

Nemanja44

pre 2 godine

Gledam onog trenera Gagija Nikolića kod Tegija i čovek bez trunke razmišljanja kaže Partizanu je mesto u EL i on sigurno neće biti samo nemi posmatrač nego redovan učesnik top 8 a i mnogo više??? Kaže, on je to takmičenje osvojio tako da su mu ambicije da ide na sam vrh??? To bi otprilike bilo kao kada bi neko rekao za Zvezdu u fudbalu, oni su LŠ osvojili i samim tim imaju cilj to opet da urade??? Koliko odsustvo realnosti, razumem ja navijačku strast, ali da će Partizan opet biti u vrhu EL, neće. Naravno, danas sve zavisi od budžeta i prošla su ta vremena kada je neko i sa skromnijim budžetom mogao do vrha.
(Džoni, 30. decembar 2021 11:24)
Druže moj,Partizan pripada vrhu Evropske kosarke bunili se vi ili ne.
Tako smo se osjecali i kad smo najgori bili prije par godina i uvijek cemo se tako osjecati.
I da,top 8 kroz 2-3 godine.

Pamtim

pre 2 godine

Koprivica bio prvi centar u timu Partizana 1992-ge koji je osvojio EL sa Obradovicem. Evo i sad Koprivica prvi centar. Ima neke simbolike.

roronja

pre 2 godine

Ne bih se složio da po svaku cenu treba da se dovedu stranci,kako i da ima domaćih igrača kad godinama mladi igrači propadaju ne dobijajući šansu,za koju godinu ako se ovako nastavi nećemo biti zemlja košarke nego zemlja stranaca.

Dijego Armando

pre 2 godine

Partizan ima cak sedmoricu stranaca, Panter ima pasos ali je i dalje stranac koji nece igrati za Srbiju.
(ma dajte bre, 30. decembar 2021 11:01)

Ne mogu svi da ispljunu pare i dovedu skupe domaće igrače.

PredragDrobnjak

pre 2 godine

. .... Ako je Željko znalac što nije preuzeo Borac pa od takvog tima napravi igrače i tim za velika dela.....
(Zvezda, 30. decembar 2021 13:11

Eto poente na kraju,zakljucak je da Zeljko nije znalac,Saznacemo ko jeste.
Nastavice se...
(marko992, 30. decembar 2021 13:51)

A sto bi preuzeo Borac, da bi tebi nesto dokazao?Zamisli koliko ste daleko kada ti ovde pises komentare, a on 9 puta osvajao EL i belezio uspehe sa reprezentacijom.

"Lako je osvajati sa tolikim budzetom", ne znam da li ste svesni da pokazujete koliko ste neinteligentni kada napisete ovakav (kontra)argument u cilju nipodastavanja Obradovicevih rezultata. Zapravo i nema argumenata koji mogu da umanje njegove rezultate pa se buzdovani sa foruma sluze glupostima. I to sve pogodi zbog cega? Covek je partizanovac i ne mogu to da mu oproste.

basketas

pre 2 godine

@Gledam onog trenera Gagija Nikolića kod Tegija i čovek bez trunke razmišljanja kaže Partizanu je mesto u EL i on sigurno neće biti samo nemi posmatrač nego redovan učesnik top 8 a i mnogo više??? Kaže, on je to takmičenje osvojio tako da su mu ambicije da ide na sam vrh??? To bi otprilike bilo kao kada bi neko rekao za Zvezdu u fudbalu, oni su LŠ osvojili i samim tim imaju cilj to opet da urade??? Koliko odsustvo realnosti, razumem ja navijačku strast, ali da će Partizan opet biti u vrhu EL, neće. Naravno, danas sve zavisi od budžeta i prošla su ta vremena kada je neko i sa skromnijim budžetom mogao do vrha.
(Džoni, 30. decembar 2021 11:24)

kakvo neznanje. jel ti neko rekao da je partizan za vreme duleta vujosevica igrao f4? na jednu loptu izgubio ulazak u finale, gde bi bilo, ko zna sta. ne mozes porediti fudbal i kosarku. u fudbalu se u toku meca sporije desavaju stvari, retka su iznenadjenja, mnogo je vise para...
basket je dinamicna igra i sve je moguce. uostalom, videces partizan 2023.

Pokrij se ušima

pre 2 godine

Zeljko je vise puta osvojio EL nego što su panteri igrali u njoj.
(fenomen, 30. decembar 2021 16:38)

Mene bi bilo sramota da se ponavljam po 1000x.
Neka mi dadnu budžet od 50milki i ja ću da osvojim Evroligu, tupavcu jedan.Ekipe koje igraju trenutno evro ligu igraju je 15 godina à nikad je nisu osvojili a bolji su oz zvezde i partizana za 5x i u budžetu i u igrače! Ne moze se evrolige osvojiti sa 7 do 10 miliona €.
Probudite se ti i isti tebi pa za koga god navijate.

Kaiser

pre 2 godine

kakvo neznanje. jel ti neko rekao da je partizan za vreme duleta vujosevica igrao f4? na jednu loptu izgubio ulazak u finale, gde bi bilo, ko zna sta. ne mozes porediti fudbal i kosarku. u fudbalu se u toku meca sporije desavaju stvari, retka su iznenadjenja, mnogo je vise para...
basket je dinamicna igra i sve je moguce. uostalom, videces partizan 2023.
(basketas, 30. decembar 2021 14:27)

Gde ti ode? U vreme pre 30 godina. Tada su nešto vredeli PAOK, Lotomatika, Kiinder, i onaj drugi tim iz Bolonje. U fudbalu se sporije dešavaju stvari? Fudbal se igra 90 minuta. Na terenu 110x60 m. Šta je teže dodati loptu rukom ili nogom. Nema sijaset izmena u toku utakmice. Onda je hokej još dinamičniji. Najbrža timska igra na svetu

Jovanča Mićić

pre 2 godine

Жељко тренер познат као човек од речи.Само за оне који памте задњих 5 минута.Ја сам старомодан,па код мене важи правило,колико држиш до своје дате речи и обећања толико вредиш.И то важи и за моју децу,моју фамилину,похнате и непознате.Дакле за све.

Four roses

pre 2 godine

Ево решења Жељко

Јарамаз Аврамовић Лучић Смаилагић Петрушев
Раданов Трифуновић Накић Вукчевић Копривицa
Дангубић Загорац
(Александар, 30. decembar 2021 14:37)

Gde ubaci tu Vukčevića? Momak sve veću minutažu u Realu. I gde ubaci Radanova? Pa onda Petrušev koji je deo starta u Efesu. Mašta čini svašta. Još Bogdana tu da su stavio

super

pre 2 godine

doveo 9 stranaca a ispalili ga Kalina,Bjelica,Nedović, Lučić, Milosavljević a doveo za debele pare naše Dangubića i Avramović (ne voli Partizan) ali za pare je zavoleo...

"nezavisni mediji"

pre 2 godine

S tugom se sećam nekadašnje lige i šta je tu igrača nastalo za reprezentaciju.
Hemofarm, FMP, Partian, CZV, pa plus svake godine neko nov Borac Čačak, Zdravlje Le, Sloga Kv,....

exDriver

pre 2 godine

Gledam onog trenera Gagija Nikolića kod Tegija i čovek bez trunke razmišljanja kaže Partizanu je mesto u EL i on sigurno neće biti samo nemi posmatrač nego redovan učesnik top 8 a i mnogo više??? Kaže, on je to takmičenje osvojio tako da su mu ambicije da ide na sam vrh??? To bi otprilike bilo kao kada bi neko rekao za Zvezdu u fudbalu, oni su LŠ osvojili i samim tim imaju cilj to opet da urade??? Koliko odsustvo realnosti, razumem ja navijačku strast, ali da će Partizan opet biti u vrhu EL, neće. Naravno, danas sve zavisi od budžeta i prošla su ta vremena kada je neko i sa skromnijim budžetom mogao do vrha.
(Džoni, 30. decembar 2021 11:24)

Titula prvaka evrope '92,final four '98, final four 2010,top8... Partizan ima trenutni cilj ulazak u euro ligu sto je i najtezi korak a nakon toga moze imati samo najvise ciljeve u istoj.Zeljko je najbolji trener svih vremena i nece se zadovoljiti ucescem i sa top 17.

Hawai

pre 2 godine

A što bi preuzeo Borac, da bi tebi nesto dokazao?Zamisli koliko ste daleko kada ti ovde pises komentare, a on 9 puta osvajao EL i belezio uspehe sa reprezentacijom.

"Lako je osvajati sa tolikim budzetom", ne znam da li ste svesni da pokazujete koliko ste neinteligentni kada napisete ovakav
(kontra)argument u cilju nipodastavanja Obradovicevih rezultata. Zapravo i nema argumenata koji mogu da umanje njegove rezultate pa se buzdovani sa foruma sluze glupostima. I to sve pogodi zbog cega? Covek je partizanovac i ne mogu to da mu oproste.
(PredragDrobnjak, 30. decembar 2021 14:20)

Kada pročitam ovakav komentar slatko se nasmejem. Znači ne radiš za novac i uspeh već zato što je neko Partizanovac ili Zvezdaš? Hipotetički te pitam. Zamisli dodje neko u Zvezdu sa ogromnim novcem i hoće titulu u EL i pozove Željka. Na raspolaganju novac i da sam napravi tim. I Željko prihvati. Da li bi ga pljuvao. Ti i ostali slični tebi. Svaki posao se radi za novac, igraš tamo gde te dobro plate, baciš u zapećak klupsko opredeljenje. Teo je sto puta izjavio da je Zvezdaš ali igra tamo gde je dobar ugovor. Dončić isto ali otišao u Dalas, Vučević takodje. Zašto je Željko iz PAO otišao u Fener? Dobio bolje uslove a i zbog promene. U Partizan nije došao da stvara nešto od nule već zato što misli da sa budžetom koji je dobio može nešto da uradi. A da li će videćemo. Za sada mrka kapa

Роланд Гарос

pre 2 godine

Ево решења Жељко

Јарамаз Аврамовић Лучић Смаилагић Петрушев
Раданов Трифуновић Накић Вукчевић Копривицa
Дангубић Загорац
(Александар, 30. decembar 2021 14:37)

Сине... и кад би се ови скупили, а не могу, (Јарамаз, Лучић, Петрушев позвани али нису хтели, а Накић и Вукчевић још физички нису за сениорску кошарку), не ни били боље пласирани од 5. места у АВА.

Александар

pre 2 godine

Ево решења Жељко

Јарамаз Аврамовић Лучић Смаилагић Петрушев

Раданов Трифуновић Накић Вукчевић Копривица

Дангубић Загорац

Zvezda

pre 2 godine

Domacih igraca za vrhunski nivo je sve manje, a izmedju ostalog to je zasluga i Vas trenera zato sto se vise oslanjate na uzimanje a manje na stvaranje. Srpska trenerska skola ne postoji vise pa i ne cudi sto su stranci neminovnost. Ono malo sto vredi nece da dodje zbog totalno nezdrave situacije u odnosima dva kluba
(PP PP, 30. decembar 2021 14:37)

Ko trenira mlade igrače po malim klubovima? Profesori fiskulture ili lokalni bivši igrači. Postoji zakon koji se ne poštuje da sa mladim igračima mogu da rade oni koji imaju visoku školsku spremu i odsek košarke. Ozbiljno se radi samo u Zvezdi, Megi, Partizanu i FMP. Da li ozbiljnu školu ima Tamiš, Crnokosa... Da li ti timovi imaju novac da obezbede školovanog trenera. Kampovi su otimanje para. Eto, dete želi pa da mu roditelj udovolji. Kakav je to rad sa 100 dece, malih, visokih, mršavi, debelih, tromih u jednom turnusu na dva tri terena. Više nemamo ni trenere koji rade u velikim klubovima. Spala knjiga na dva Obradovića i Lukića

Zoran

pre 2 godine

Укратко,Желимир каже-Ја сам обећао,желео да доведем наше најбоље слободне играче,и старије и млађе,али нико сем Аврамовић није хтео ни по коју цену да дође,па сам морао да доводим странце.А Смаилагић и татин син Копривица су били на школовању у САД,нису били у току.Пара је било на претек,али паре нису проблем.

PP PP

pre 2 godine

Domacih igraca za vrhunski nivo je sve manje, a izmedju ostalog to je zasluga i Vas trenera zato sto se vise oslanjate na uzimanje a manje na stvaranje. Srpska trenerska skola ne postoji vise pa i ne cudi sto su stranci neminovnost. Ono malo sto vredi nece da dodje zbog totalno nezdrave situacije u odnosima dva kluba

NoName 3

pre 2 godine

Aba liga već dve godine nema prohodnost u EL. Sve se svodi na reč Bartomeua da će ovaj region davati učesnika. A Bartomeu je smenjen.
(NoName 3, 30. decembar 2021 12:40)

Sa koje funkcije je smenjen i koliko to smanjuje njegov iticaj?
Da li je smenjen kao izvršni direktor "Eka" ?
Da li poznaješ strukturu funkcionisanja EL ?
(Batko, 30. decembar 2021 13:17)

Smenjen je sa funkcije Izvršnog direktora Evrolige. Za njegovu smenu su glasali predstavnici 6 klubova sa A licencom. Protiv ih je bilo 5. Ako nisi znao, klubovi sa A licencom su vlasnici Evrolige. Koji deo ti nije jasan?

CZ

pre 2 godine

Aba liga već dve godine nema prohodnost u EL. Sve se svodi na reč Bartomeua da će ovaj region davati učesnika. A Bartomeu je smenjen.
(NoName 3, 30. decembar 2021 12:40)

Sa koje funkcije je smenjen i koliko to smanjuje njegov iticaj?
Da li je smenjen kao izvršni direktor "Eka" ?
Da li poznaješ strukturu funkcionisanja EL ?
(Batko, 30. decembar 2021 13:17)

Smenjen je sa funkcije Izvršnog direktora Evrolige. Za njegovu smenu su glasali predstavnici 6 klubova sa A licencom. Protiv ih je bilo 5. Ako nisi znao, klubovi sa A licencom su vlasnici Evrolige. Koji deo ti nije jasan?
(NoName 3, 30. decembar 2021 15:02)

Ma pusti batka,on prati kosarku od 2007.

1Đoković

pre 2 godine

Fenomen,mnogo si bre glup.Ovaj tvoj je više nikad neće ni osvojiti ni igrati kao trener.A za 8 godina 90 pobeda je ono što tvoji instalacionari nisu ni za 13 godina mogli.A zvezda će igrati u Evroligi i narednih godina.

Vucko

pre 2 godine

Ево решења Жељко

Јарамаз Аврамовић Лучић Смаилагић Петрушев

Раданов Трифуновић Накић Вукчевић Копривица

Дангубић Загорац
(Александар, 30. decembar 2021 14:37)
Sta je bilo kada si se probudio?! Jaramaz i Petrusev vas odbili letos, Lucic je u Bajernu igra EL, ne zanima ga Cipiripi kup, a Tristan Vukcevic sigurno nece Real da menja Partizanom.

Batko

pre 2 godine

Aba liga već dve godine nema prohodnost u EL. Sve se svodi na reč Bartomeua da će ovaj region davati učesnika. A Bartomeu je smenjen.
(NoName 3, 30. decembar 2021 12:40)

Sa koje funkcije je smenjen i koliko to smanjuje njegov iticaj?
Da li je smenjen kao izvršni direktor "Eka" ?
Da li poznaješ strukturu funkcionisanja EL ?

Bojan

pre 2 godine

Partizan bi mogao u roku od dve godine da igra Evroligu. Treba mu još 2-3 dobra igrača. A da se odrekne 2-3 u sadasnjem sastavu. Ove godine ne verujem, jer 3-4 jača kluba, ali sledece uz pojačanja se može osvojiti Eurokup i biti u Evrolizi.

veliki strumf

pre 2 godine

Dolazak Lesora donosi cvrstinu u reketu.
-Meč protiv Cedevite isto otisao njima. Cedevita se nekako malo gleda i podcenjivački. Cedevita ima prekaljene igrače iz abba lige i amere koji su bili sjajni u abba u 2 timovima.
-Sto se Partizana tiče tim raste i biće sve bolji. Problem u reketu zatvoren Lesorom. Već Željkov rad pokazuje da tim napreduje. Partizan ima najveću moć progresa napred.
I protivnici u Abba ligi za ozbiljan respekt.
(zoran, 30. decembar 2021 12:04) Прво, човече није АББА лига, већ АБА лига! АББА је шведска музичка група! Друго, Лесор да затвори рекет? Доноси чврстину? О чему ли ти причаш... Заборавио си како је играо у Звезди, а колико је напредовао показује да га до половине сезоне нико није ангажовао!

bmiles

pre 2 godine

Dok nije bilo mnogo para za domace igrace,narocito za one koji su igrali u vreme Juge,stvarali su se majstori pod obrucima uz svetske trenere Nikolica,Zeravicu.Maljkovica,Novosela,Lukovskog....Tako su stvoreni Cosic,Daneu,Solman,Jelovac,Plecas,Duci,Kaponja,Zorga,Trajko,Cermak,Skansi, iako je ovaj mocan tim ostao bez tragicno premunulog Koraca godinu dana pre,i osvojeno je prvo zlato na SP 1970.(nad USA 70:63.Uspehe nase kosarke nastavljaju posle 8 godina predvodjeni prof Nikolicem: Cosic,Praja,Mirza,Rasa,Kica,Jerkov,Moka,Vilfan,Skroce,Varajic,Zizic,Nakic.
Ta dominacija nasa kosarke uticala je da se pojavi generacija koja je suvereno vladala u periodu pod 1986 do 1992=1 i raspala se zajedno sa drzavom,a osvojila je u tom periodu 2 bronze,1 srebro,i 3 zlata na takmicenjima koja su bila!
Te 1990 bilo je poslednje izfanje tima za koji su igrali ovi igraci:Divac,Drazen,Kukoc,Paspalj,Savic,Stojkovic,Perasovic,Radja,Zdovc,
Curcic,Jovanovic i danasnji trener Partizana Obradovic!
Predvodio ih je pokojni Duda Ivkovic.
Sve ostalo preko SRJ i zajednice Srbije i Crne Gore verujem da je poznato.
Srbija je ipak uspela da se okiti zlatom na SP 2002 u USA i postane jedina ekipa koja je pobedila taj tim na njihovom tlu u zvanicnim utakmicama.
Zasto sam ovo napisao jer mi koji smo izvozili igrace dozvolili smo sada kao jedna od najtalentovanija nacija za ovaj sport u svetu uvozimo ino-igrace!Jer nasi klinci zure da igraju napolju po sistemu vazna je lova!

marko992

pre 2 godine

. .... Ako je Željko znalac što nije preuzeo Borac pa od takvog tima napravi igrače i tim za velika dela.....
(Zvezda, 30. decembar 2021 13:11

Eto poente na kraju,zakljucak je da Zeljko nije znalac,Saznacemo ko jeste.
Nastavice se...
(marko992, 30. decembar 2021 13:51)

A sto bi preuzeo Borac, da bi tebi nesto dokazao?Zamisli koliko ste daleko kada ti ovde pises komentare, a on 9 puta osvajao EL i belezio uspehe sa reprezentacijom.

"Lako je osvajati sa tolikim budzetom", ne znam da li ste svesni da pokazujete koliko ste neinteligentni kada napisete ovakav (kontra)argument u cilju nipodastavanja Obradovicevih rezultata. Zapravo i nema argumenata koji mogu da umanje njegove rezultate pa se buzdovani sa foruma sluze glupostima. I to sve pogodi zbog cega? Covek je partizanovac i ne mogu to da mu oproste.
(PredragDrobnjak, 30. decembar 2021 14:20)

Nisam siguran da si me shvatio,stavio si me u isti kos sa ovim mrziteljem svega sto ima veze sa Partizanom.Upravo sam napisao isto sto i ti sada,samo u drugom (sarkazam) tonu.

PredragDrobnjak

pre 2 godine

Nisam siguran da si me shvatio,stavio si me u isti kos sa ovim mrziteljem svega sto ima veze sa Partizanom.Upravo sam napisao isto sto i ti sada,samo u drugom (sarkazam) tonu.
(marko992, 30. decembar 2021 15:05)

Nisam te stavio u kos sa panterima. Peace 😄

PredragDrobnjak

pre 2 godine

Kada pročitam ovakav komentar slatko se nasmejem. Znači ne radiš za novac i uspeh već zato što je neko Partizanovac ili Zvezdaš? Hipotetički te pitam. Zamisli dodje neko u Zvezdu sa ogromnim novcem i hoće titulu u EL i pozove Željka. Na raspolaganju novac i da sam napravi tim. I Željko prihvati. Da li bi ga pljuvao. Ti i ostali slični tebi. Svaki posao se radi za novac, igraš tamo gde te dobro plate, baciš u zapećak klupsko opredeljenje. Teo je sto puta izjavio da je Zvezdaš ali igra tamo gde je dobar ugovor. Dončić isto ali otišao u Dalas, Vučević takodje. Zašto je Željko iz PAO otišao u Fener? Dobio bolje uslove a i zbog promene. U Partizan nije došao da stvara nešto od nule već zato što misli da sa budžetom koji je dobio može nešto da uradi. A da li će videćemo. Za sada mrka kapa
(Hawai, 30. decembar 2021 15:57)

"U Partizan nije došao da stvara nešto od nule već zato što misli da sa budžetom koji je dobio može nešto da uradi" - Dakle dosao je zato sto mu je Partizan ponudio najvise love ili zato sto je Partizan bio jedina opcija i + ponudio mnogo love.Zanimljiv rezon. Mozda bi imao vise potencijalnih angazmana da je umesto 9 titula vezao 6 pobeda u nikad jacem sistemu EL i plasirao se u top 9..Nikad necemo saznati

Da li bih ga pljuvao da dodje u Zvezdu? Verovatno, ali ne bih bio neobjektivan i pricao kako je sve sto je osvojio plod iskljucivo ogromnog budzeta.

Ehhh

pre 2 godine

 "I stalno mi je u glavi ambicija igranja u Evroligi, ali ne i sa skromnim sredstvima u kasi. "

sta reci... izgleda ovaj misli da živi u Turskoj ili zapadnoj evropi

sampion evrope 92

pre 2 godine

Zelimire, sam tvoj dolazak u Partizan je veci nego bilo koja titula, meni je dovoljno, ja jos uvek ne verujem kad vidim coveka na klupi. A sto se stranaca tice, mogu svih 12 da budu stranci, to me ne zanima.

Džoni

pre 2 godine

Gledam onog trenera Gagija Nikolića kod Tegija i čovek bez trunke razmišljanja kaže Partizanu je mesto u EL i on sigurno neće biti samo nemi posmatrač nego redovan učesnik top 8 a i mnogo više??? Kaže, on je to takmičenje osvojio tako da su mu ambicije da ide na sam vrh??? To bi otprilike bilo kao kada bi neko rekao za Zvezdu u fudbalu, oni su LŠ osvojili i samim tim imaju cilj to opet da urade??? Koliko odsustvo realnosti, razumem ja navijačku strast, ali da će Partizan opet biti u vrhu EL, neće. Naravno, danas sve zavisi od budžeta i prošla su ta vremena kada je neko i sa skromnijim budžetom mogao do vrha.

Стара школа

pre 2 godine

Ово као да је првоаприлска изјава. Па имају већ СЕДАМ странаца у екипи, а до краја сезоне очекујем Партизанов просек из последње три сезоне - ДЕСЕТ.

roda

pre 2 godine

Sta je potrebno za ulazak u Evroligu? Zamolio bih ako neko zna da mi odgovori, dugo nisam pratio kosarku. Hvala.
(dragaN, 30. decembar 2021 11:04)
A licenca- već je najavljeno da će je partizan dobiti od 2022 ge
Biti prvak Aba lige
Biti pobednik Evrokupa
Biti finalista Evrokupa ukoliko Uniks ne bude u top 8.

Vlad

pre 2 godine

Unistavate kosarku i zvezda i partizan...
I ima SEDAM STRANACA partizan kao i Mega, kao zvezda proslih godina,i šta se time postize... Zeljko jeste najbolji trener svih vremena, ali nasa kosarka nista nece profitirati, mi imama 2 beka ispod 25 godina da pomalo igraju u Abi, to je buducnost nase kosarke

ja

pre 2 godine

Zar stvarno mislite da Kalinic ne vredi isto ko Panter. Pa doveli bi njega al on nece u partizan, a mi nemamo dva Kalinica, postoji Lucic al sto bi se on vracao u Srbiju. Svi bolji igraci igraju van Sebije i nece da se vracaju nazad. Mega fmp i drugi klubovi treba da sluze za razvoj mladih igraca, a ne zvezda i partizan.

Dijego Armando

pre 2 godine

To bi otprilike bilo kao kada bi neko rekao za Zvezdu u fudbalu, oni su LŠ osvojili i samim tim imaju cilj to opet da urade??? Koliko odsustvo realnosti, razumem ja navijačku strast, ali da će Partizan opet biti u vrhu EL, neće. Naravno, danas sve zavisi od budžeta i prošla su ta vremena kada je neko i sa skromnijim budžetom mogao do vrha.
(Džoni, 30. decembar 2021 11:24)

Partizan je na jednu loptu izgubio polufinale EL nakon osvajanja. Sećaš se, F4? Dule General Vujošević, vaš krvni neprijatelj?

Dijego Armando

pre 2 godine

Partizan ima cak sedmoricu stranaca, Panter ima pasos ali je i dalje stranac koji nece igrati za Srbiju.
(ma dajte bre, 30. decembar 2021 11:01)

Ne mogu svi da ispljunu pare i dovedu skupe domaće igrače.

Tandžara

pre 2 godine

Akcenat je bio na domaćim igračima, pa si zato jurio po sobama sve reprezentativce i svi su te oladili osim Avramovića koji je imao već dogovor sa Zvezdom. Kako li si ga ubedio?

Pa si onda jurio I strance koji takodje nisu hteli dok nisi počeo da nudiš nenormalne sume, jer ko bi došao u tim koji igra Evrokup I bio sedmi u ABA ligi.

I sad pričaš o kontinuitetu, a hoćeš Evroligu odmah. Kako? Platiš vajld kard jer nisi izborio sportski ni Evrokup, sklepaš ekipu od skupih stranaca i pokušavaš da se dokotrljaš do finala. Malo realnosti nije na odmet, vidim ja da će biti surovo buđenje.

ja

pre 2 godine

Unistavate kosarku i zvezda i partizan...
I ima SEDAM STRANACA partizan kao i Mega, kao zvezda proslih godina,i šta se time postize... Zeljko jeste najbolji trener svih vremena, ali nasa kosarka nista nece profitirati, mi imama 2 beka ispod 25 godina da pomalo igraju u Abi, to je buducnost nase kosarke
(Vlad, 30. decembar 2021 10:48)

Partizan barem dva mlada srpska igrača razvija, Koprivicu i Smailagića koji imaju 21 godinu. U zvezdi najmlađi koji dobija šačicu minuta je Lazarević sa 25 godina. Mnogo je lakše raditi sa iskusnim igračima jer mnogo lakše shvataju šta im trener kaže da rade.

kgcz

pre 2 godine

"Akcenat je bio na domaćim, srpskim košarkašima. Ako vam kažem da ni sam ne znam sa koliko sam takvih, onih, naravno, koji imaju kvalitet da igraju u Partizanu, pričao, ne bi mi verovali. Neki nisu mogli, neki nisu hteli iz raznih razloga da dođu, šta je trebalo da uradim?!", pita se Obradović.

"Moja ideja je da se smanje tenzije, one koje nemaju veze sa sportom, mislim da sam već nešto pokazao po toj liniji. Želim da se odnosi relaksiraju, bude fer-plej i da konačno više ne pričamo na tu temu."

Prvo priznaje da je istina da je jurio mnoge bivše zvezdine igrače tokom leta, još priča o smanjenju tenzija. Zanimljiv model fer pleja.

hhh

pre 2 godine

Hahahahahaha koliko botova iz fmp-a ali dobro, kompleksi su kompleksi.
Ja ne razumijem ovu priču sto se priča kod nas oko domaćih i stranaca. Gospodo, ako želimo konkurentnu klupsku košarku Partizan i Zveda moraju da dovode strance. Bolje manje nego više ali moraju da bi bili konkurentni. Nekad će to biti 3-4 nekad 5-6 a možda i 7-8… Takav je sport postao i to je tako pa je tako. Partizan i Zveda iako treba da stvaraju domaće igrače sjutra za reprezentaciju to ne treba da im bude imperativ po svaku cijenu. I ne zamjeram tu ništa ni jednima ni drugima. Postoje odlični domaći igrači ali oni traže pare i da se igra Evroliga a veoma često ni ne žele da se vraćaju na Balkan, i to je nešto sto mnogi zaboravljaju.
Pa evo Partizan sa svim tim strancima sjutra daje sigurno 3 reprezantivca( Balsu, Avrama i Smajlija)a igrala su prije nekoliko čak šestorica, malo mi je???
Msm šta treba da pretvorimo Partizan i Zvedu u omladinsku školu reprezentacije?

marko992

pre 2 godine

..........Pa si onda jurio I strance koji takodje nisu hteli dok nisi počeo da nudiš nenormalne sume, jer ko bi došao u tim koji igra Evrokup I bio sedmi u ABA ligi....

(Tandžara, 30. decembar 2021 12:39)


Od kada to ima veze koji si bio u prosloj sezoni.Licemeru pa vi ni sedmi niste bili u ABA ligi,raspali ste se,napravili vratolomiju...i kakav ste tim napravili za tu prvu sezonu posle?
Stvarno nemate ni trunke obraza.

zoran

pre 2 godine

-Partizan ima najboljeg trenera evrope ali nema najbolje igrače evrope jer nema budzet top evropskih ekipa
-Plan je sa Željkom korak po korak do jačanja tima i do evrolige.
-3 su načina da Partizan zaigra evroligu
- prvi način podpisivanjem ugovora sa evroligom
-dru osvajanjem evrokupa
-treći način osvajanjem abba lige
-prvi jako tesko ostvarljiv i u ovom
trenutku nerealan
-drugi tu postoji sansa nisu te ekipe iz evrokupa nista spektakularne ali nije ni Partizan. Ja lično ne vidim neku dominantnu ekipu u evrokupu.
Svaka se moze dobiti ali i od svake izgubiti.
-treći način kroz titulu u Abba ligi.
To je komplikovano ali ne i nemoguće. Pretenduju Zvezda, Budućnost i Cedevita i svi imaju određen kvalitet.
-u prvom delu sezone Zvezda pokazala da je u tom momentu bila bolji tim od nas. Jači su bili u odbrani, cvrsći i bolji u skoku u tranziciji ... Dolazak Lesora donosi cvrstinu u reketu.
-Meč protiv Cedevite isto otisao njima. Cedevita se nekako malo gleda i podcenjivački. Cedevita ima prekaljene igrače iz abba lige i amere koji su bili sjajni u abba u 2 timovima.
Kakvi su sve igrači tu Murić, Blazić, Omić, Pulen.... Mogu mnogo nisu ni svesni koliko mogu biti dobri.
-Onda Budućnost opet Dzikić pravi odličan tim.
-Sto se Partizana tiče tim raste i biće sve bolji. Problem u reketu zatvoren Lesorom. Već Željkov rad pokazuje da tim napreduje. Partizan ima najveću moć progresa napred.
I protivnici u Abba ligi za ozbiljan respekt.

ma dajte bre

pre 2 godine

Partizan u timu ima rekordan broj stranaca, čak šestoricu iako je po dolasku u Humsku Obradović izrazio želju da ceo tim čine isključivo srpski košarkaši.

Partizan ima cak sedmoricu stranaca, Panter ima pasos ali je i dalje stranac koji nece igrati za Srbiju.

basketas

pre 2 godine

@Gledam onog trenera Gagija Nikolića kod Tegija i čovek bez trunke razmišljanja kaže Partizanu je mesto u EL i on sigurno neće biti samo nemi posmatrač nego redovan učesnik top 8 a i mnogo više??? Kaže, on je to takmičenje osvojio tako da su mu ambicije da ide na sam vrh??? To bi otprilike bilo kao kada bi neko rekao za Zvezdu u fudbalu, oni su LŠ osvojili i samim tim imaju cilj to opet da urade??? Koliko odsustvo realnosti, razumem ja navijačku strast, ali da će Partizan opet biti u vrhu EL, neće. Naravno, danas sve zavisi od budžeta i prošla su ta vremena kada je neko i sa skromnijim budžetom mogao do vrha.
(Džoni, 30. decembar 2021 11:24)

kakvo neznanje. jel ti neko rekao da je partizan za vreme duleta vujosevica igrao f4? na jednu loptu izgubio ulazak u finale, gde bi bilo, ko zna sta. ne mozes porediti fudbal i kosarku. u fudbalu se u toku meca sporije desavaju stvari, retka su iznenadjenja, mnogo je vise para...
basket je dinamicna igra i sve je moguce. uostalom, videces partizan 2023.

Bojan

pre 2 godine

Partizan bi mogao u roku od dve godine da igra Evroligu. Treba mu još 2-3 dobra igrača. A da se odrekne 2-3 u sadasnjem sastavu. Ove godine ne verujem, jer 3-4 jača kluba, ali sledece uz pojačanja se može osvojiti Eurokup i biti u Evrolizi.

johnny b

pre 2 godine

Akcenat nam je bio na domacim igracima ali omaklo nam se pa smo doveli dva skupa stranca iz Milana koji je igrao F4 Evrolige...
(Ma svakako, 30. decembar 2021 10:47)

Kakve veze ima to sto je doveo 2 skupa stranca sa domacim igracima? Ne igraju kosarku samo njih dvojica. Ajde daj mi imena nasih igraca koji mogu da sacine jedan tim i da budu dominantni bez stranaca. Razmislite malo pre nego sto napisete nesto, ne blamirajte se.

exDriver

pre 2 godine

Gledam onog trenera Gagija Nikolića kod Tegija i čovek bez trunke razmišljanja kaže Partizanu je mesto u EL i on sigurno neće biti samo nemi posmatrač nego redovan učesnik top 8 a i mnogo više??? Kaže, on je to takmičenje osvojio tako da su mu ambicije da ide na sam vrh??? To bi otprilike bilo kao kada bi neko rekao za Zvezdu u fudbalu, oni su LŠ osvojili i samim tim imaju cilj to opet da urade??? Koliko odsustvo realnosti, razumem ja navijačku strast, ali da će Partizan opet biti u vrhu EL, neće. Naravno, danas sve zavisi od budžeta i prošla su ta vremena kada je neko i sa skromnijim budžetom mogao do vrha.
(Džoni, 30. decembar 2021 11:24)

Titula prvaka evrope '92,final four '98, final four 2010,top8... Partizan ima trenutni cilj ulazak u euro ligu sto je i najtezi korak a nakon toga moze imati samo najvise ciljeve u istoj.Zeljko je najbolji trener svih vremena i nece se zadovoljiti ucescem i sa top 17.

Liga šampiona

pre 2 godine

Unistavate kosarku i zvezda i partizan...
I ima SEDAM STRANACA partizan kao i Mega, kao zvezda proslih godina,i šta se time postize... Zeljko jeste najbolji trener svih vremena, ali nasa kosarka nista nece profitirati, mi imama 2 beka ispod 25 godina da pomalo igraju u Abi, to je buducnost nase kosarke
(Vlad, 30. decembar 2021 10:48)
Kada je Partizan bio protiv ulaska u Jadransku ligu pogodi ko je davao ultimatume da ćemo ostati bez sponzora. Kada je Partizan imao 80% domaćih igrača pogodi ko je dovodio strance i bacao ogroman novac za Evropsku Zvezdu čiji saldo niko ne zna. Kada je Partizan I Obradović davao srpskoj košarci sve što ima šta ste vi radili tada i šta radite sada?!

POP

pre 2 godine

Dule je ugasio zvezdu, ti ces fmp za sva vremena. Napred Partizan. Napred Grobari!
(crna ovca drustva, 30. decembar 2021 12:51)

Pre će biti da je dulo sa svojim procentima, menadžerisanjem i bahatlukom ugasio partizan!!!

partizan zvanično postoji samo još na papiru, prošle godine pukom slučajnošću izbego ispadanje iz prve ABA lige, klub odavno zreo za katanac, ovo je veštačko preživljavanje na inekcijama za bildovanje, ostalo je samo još da se potroši rumeni i nema više! KRAJ!!!

PredragDrobnjak

pre 2 godine

. .... Ako je Željko znalac što nije preuzeo Borac pa od takvog tima napravi igrače i tim za velika dela.....
(Zvezda, 30. decembar 2021 13:11

Eto poente na kraju,zakljucak je da Zeljko nije znalac,Saznacemo ko jeste.
Nastavice se...
(marko992, 30. decembar 2021 13:51)

A sto bi preuzeo Borac, da bi tebi nesto dokazao?Zamisli koliko ste daleko kada ti ovde pises komentare, a on 9 puta osvajao EL i belezio uspehe sa reprezentacijom.

"Lako je osvajati sa tolikim budzetom", ne znam da li ste svesni da pokazujete koliko ste neinteligentni kada napisete ovakav (kontra)argument u cilju nipodastavanja Obradovicevih rezultata. Zapravo i nema argumenata koji mogu da umanje njegove rezultate pa se buzdovani sa foruma sluze glupostima. I to sve pogodi zbog cega? Covek je partizanovac i ne mogu to da mu oproste.

Nemanja44

pre 2 godine

Gledam onog trenera Gagija Nikolića kod Tegija i čovek bez trunke razmišljanja kaže Partizanu je mesto u EL i on sigurno neće biti samo nemi posmatrač nego redovan učesnik top 8 a i mnogo više??? Kaže, on je to takmičenje osvojio tako da su mu ambicije da ide na sam vrh??? To bi otprilike bilo kao kada bi neko rekao za Zvezdu u fudbalu, oni su LŠ osvojili i samim tim imaju cilj to opet da urade??? Koliko odsustvo realnosti, razumem ja navijačku strast, ali da će Partizan opet biti u vrhu EL, neće. Naravno, danas sve zavisi od budžeta i prošla su ta vremena kada je neko i sa skromnijim budžetom mogao do vrha.
(Džoni, 30. decembar 2021 11:24)
Druže moj,Partizan pripada vrhu Evropske kosarke bunili se vi ili ne.
Tako smo se osjecali i kad smo najgori bili prije par godina i uvijek cemo se tako osjecati.
I da,top 8 kroz 2-3 godine.

marko992

pre 2 godine

Ljudi cemu tolika opsednutost EL ??? Sve se radi i samo se.prica godinama "kada bi opet EL, hocemo EL ". Ok, tu su najbolji timovi evrope ali ovoliko potenciranje. Dalje,od Obradovica su napravili Boga . Covek je uvek imao najbolje igrace oko sebe, u reprezentaciji, u klubovima najvece budzete , mogao da dovede koga je hteo. Ovo su potpuno drugaciji uslovi . Samo se spustite na zemlju please
(daki, 30. decembar 2021 13:26)

Slazem se u ovom delu za EL,sto si tice budzeta istina je da je Obradovic retko kada imao najveci budzet-realnije je reci da je bio u timovima koji su kao i jos bar dva tri kluba u tim sezonama imali najvece budzete.Postavlja se pitanje zbog cega niko drugi nema ni pola osvojenih trofeja EL a imali su cak i vece budzete.

Hawai

pre 2 godine

A što bi preuzeo Borac, da bi tebi nesto dokazao?Zamisli koliko ste daleko kada ti ovde pises komentare, a on 9 puta osvajao EL i belezio uspehe sa reprezentacijom.

"Lako je osvajati sa tolikim budzetom", ne znam da li ste svesni da pokazujete koliko ste neinteligentni kada napisete ovakav
(kontra)argument u cilju nipodastavanja Obradovicevih rezultata. Zapravo i nema argumenata koji mogu da umanje njegove rezultate pa se buzdovani sa foruma sluze glupostima. I to sve pogodi zbog cega? Covek je partizanovac i ne mogu to da mu oproste.
(PredragDrobnjak, 30. decembar 2021 14:20)

Kada pročitam ovakav komentar slatko se nasmejem. Znači ne radiš za novac i uspeh već zato što je neko Partizanovac ili Zvezdaš? Hipotetički te pitam. Zamisli dodje neko u Zvezdu sa ogromnim novcem i hoće titulu u EL i pozove Željka. Na raspolaganju novac i da sam napravi tim. I Željko prihvati. Da li bi ga pljuvao. Ti i ostali slični tebi. Svaki posao se radi za novac, igraš tamo gde te dobro plate, baciš u zapećak klupsko opredeljenje. Teo je sto puta izjavio da je Zvezdaš ali igra tamo gde je dobar ugovor. Dončić isto ali otišao u Dalas, Vučević takodje. Zašto je Željko iz PAO otišao u Fener? Dobio bolje uslove a i zbog promene. U Partizan nije došao da stvara nešto od nule već zato što misli da sa budžetom koji je dobio može nešto da uradi. A da li će videćemo. Za sada mrka kapa

?

pre 2 godine

Dragi moji možete da dovedete sve strance ali Zvezdu kad je kompletna jedva dobije i Barselona (čitaj BARSELONA rođače) a o boraniji da ne govorim. Takva mašinerija uz pomoć tribine melje sve pred sobom. Biće plakanja o5. ?

Zoran

pre 2 godine

Укратко,Желимир каже-Ја сам обећао,желео да доведем наше најбоље слободне играче,и старије и млађе,али нико сем Аврамовић није хтео ни по коју цену да дође,па сам морао да доводим странце.А Смаилагић и татин син Копривица су били на школовању у САД,нису били у току.Пара је било на претек,али паре нису проблем.

roronja

pre 2 godine

Ne bih se složio da po svaku cenu treba da se dovedu stranci,kako i da ima domaćih igrača kad godinama mladi igrači propadaju ne dobijajući šansu,za koju godinu ako se ovako nastavi nećemo biti zemlja košarke nego zemlja stranaca.

ŽD

pre 2 godine

Pa dobro niko nije rekao da može bez stranaca, ali imati 7 od 12 to je stvarno previše i ne vodi nigde. Jer ako se ne uspe ove sezone ući u Evroligu, od sledeće opet sve ispočetka, opet 7 novih stranaca i tako do propasti. Uostalom ovaj Ostoja je u klubu već 4,5 godina , a nijedan igrač nije izbačen iz mlađeg pogona, pa kako onda klub na našim prostorima razmišlja da opstane na duge staze.A Željko je tu dok bude para, lepo mu kod kuće šta ga briga.Kad nestane para i on će nestati, on nema želju da stvara klub on je doveden za instant uspeh i neće se on puno zadržati ovde.Zato i priča samo o budžetu, pa tolike si pare u životu uzeo možeš sad da se posvetiš stvaranju igrača i kluba na zdravijim osnovama.

urke

pre 2 godine

Gledam onog trenera Gagija Nikolića kod Tegija i čovek bez trunke razmišljanja kaže Partizanu je mesto u EL i on sigurno neće biti samo nemi posmatrač nego redovan učesnik top 8 a i mnogo više??? Kaže, on je to takmičenje osvojio tako da su mu ambicije da ide na sam vrh??? To bi otprilike bilo kao kada bi neko rekao za Zvezdu u fudbalu, oni su LŠ osvojili i samim tim imaju cilj to opet da urade??? Koliko odsustvo realnosti, razumem ja navijačku strast, ali da će Partizan opet biti u vrhu EL, neće. Naravno, danas sve zavisi od budžeta i prošla su ta vremena kada je neko i sa skromnijim budžetom mogao do vrha.
(Džoni, 30. decembar 2021 11:24)

kakvo neznanje. jel ti neko rekao da je partizan za vreme duleta vujosevica igrao f4? na jednu loptu izgubio ulazak u finale, gde bi bilo, ko zna sta. ne mozes porediti fudbal i kosarku. u fudbalu se u toku meca sporije desavaju stvari, retka su iznenadjenja, mnogo je vise para...
basket je dinamicna igra i sve je moguce. uostalom, videces partizan 2023.
(basketas, 30. decembar 2021 14:27)

U ovom formatu Partizan nije ni igrao....ne zna sta znaci 34 utakmica, plus Aba liga i na kraju domaca...

Pokrij se ušima

pre 2 godine

Zeljko je vise puta osvojio EL nego što su panteri igrali u njoj.
(fenomen, 30. decembar 2021 16:38)

Mene bi bilo sramota da se ponavljam po 1000x.
Neka mi dadnu budžet od 50milki i ja ću da osvojim Evroligu, tupavcu jedan.Ekipe koje igraju trenutno evro ligu igraju je 15 godina à nikad je nisu osvojili a bolji su oz zvezde i partizana za 5x i u budžetu i u igrače! Ne moze se evrolige osvojiti sa 7 do 10 miliona €.
Probudite se ti i isti tebi pa za koga god navijate.

marko992

pre 2 godine

. .... Ako je Željko znalac što nije preuzeo Borac pa od takvog tima napravi igrače i tim za velika dela.....
(Zvezda, 30. decembar 2021 13:11

Eto poente na kraju,zakljucak je da Zeljko nije znalac,Saznacemo ko jeste.
Nastavice se...

marko992

pre 2 godine

. .... Ako je Željko znalac što nije preuzeo Borac pa od takvog tima napravi igrače i tim za velika dela.....
(Zvezda, 30. decembar 2021 13:11

Eto poente na kraju,zakljucak je da Zeljko nije znalac,Saznacemo ko jeste.
Nastavice se...
(marko992, 30. decembar 2021 13:51)

A sto bi preuzeo Borac, da bi tebi nesto dokazao?Zamisli koliko ste daleko kada ti ovde pises komentare, a on 9 puta osvajao EL i belezio uspehe sa reprezentacijom.

"Lako je osvajati sa tolikim budzetom", ne znam da li ste svesni da pokazujete koliko ste neinteligentni kada napisete ovakav (kontra)argument u cilju nipodastavanja Obradovicevih rezultata. Zapravo i nema argumenata koji mogu da umanje njegove rezultate pa se buzdovani sa foruma sluze glupostima. I to sve pogodi zbog cega? Covek je partizanovac i ne mogu to da mu oproste.
(PredragDrobnjak, 30. decembar 2021 14:20)

Nisam siguran da si me shvatio,stavio si me u isti kos sa ovim mrziteljem svega sto ima veze sa Partizanom.Upravo sam napisao isto sto i ti sada,samo u drugom (sarkazam) tonu.

Zvezda

pre 2 godine

Unistavate kosarku i zvezda i partizan...
I ima SEDAM STRANACA partizan kao i Mega, kao zvezda proslih godina,i šta se time postize... Zeljko jeste najbolji trener svih vremena, ali nasa kosarka nista nece profitirati, mi imama 2 beka ispod 25 godina da pomalo igraju u Abi, to je buducnost nase kosarke
(Vlad, 30. decembar 2021 10:48

Kakva je naša košarka? Ko je iz timova lige Srbije došao u Zvezdu ili Partizan i napravio karijeru. Govorim unazad 5 godina. Da li bi sa našim igračima uspeli u ABA a da ne govorim u EL ili EC
Ko bi onda finansirao klubove. Da igraš FIBA ligu. Kroz jake utakmice razvijaju se i mladi igrači. Ali ne može pola da budu mladi. Ako je Željko znalac što nije preuzeo Borac pa od takvog tima napravi igrače i tim za velika dela

daki

pre 2 godine

Ljudi cemu tolika opsednutost EL ??? Sve se radi i samo se.prica godinama "kada bi opet EL, hocemo EL ". Ok, tu su najbolji timovi evrope ali ovoliko potenciranje. Dalje,od Obradovica su napravili Boga . Covek je uvek imao najbolje igrace oko sebe, u reprezentaciji, u klubovima najvece budzete , mogao da dovede koga je hteo. Ovo su potpuno drugaciji uslovi . Samo se spustite na zemlju please

Mihajlo

pre 2 godine

Meni sad tu nista nije jasno,kako je Dule Vujosevic uspevao i da pravi reprezentativce od mladih srpskih igraca i da igra evroligu,doduse sa slabijim rezultatima prvih nekoliko godina,ne moze se sve odmah,moraju ti klinci da dobiju neko iskustvo igranja evrolige,a najbolji trener sveta to ne moze. Ja gledam Partizan zbog tog Smailagica,Trifunovica,Koprivice a ne zbog ove gomile stranaca.

super

pre 2 godine

doveo 9 stranaca a ispalili ga Kalina,Bjelica,Nedović, Lučić, Milosavljević a doveo za debele pare naše Dangubića i Avramović (ne voli Partizan) ali za pare je zavoleo...

Zvezda

pre 2 godine

A licenca- već je najavljeno da će je partizan dobiti od 2022 ge
Biti prvak Aba lige
Biti pobednik Evrokupa
Biti finalista Evrokupa ukoliko Uniks ne bude u top 8.
(roda, 30. decembar 2021 11:21

Ko je to najavio da će Partizan dobiti A licencu. Nema vas deset godina nigde. A licenca košta 10 mil evra za tri godine. Dobiješ A licencu onda ne može najjeftiniji karta 10 evra. Ko će da plaća 30 evra za utakmicu. Onda sezonske karte padaju u vodu barem za EL. EL upravljaju 11 klubova. Njima je kotizacija povećana na 7,5 mil za dve godine. VTB liga daje pored CSKA i Zenita koji imaju A licencu još samo jedno mesto. To je danas UNIKS. Nemačka liga ne daje ni jedno mesto jer Bajern i Zenit imaju A licence. Španska liga takodje jedno mesto pored Barse i Reala. A sve te zemlje pucaju na još koje mesto

marko992

pre 2 godine

Hawai, 30. decembar 2021 15:57)

Ne zeleci da se upustam u dalju raspravu,ti poredis Teodosica (navijaca),Doncica (navijaca) sa Obradovicem koji je svoju privrzenost prema Partizanu toliko puta dokazao?!

Vucko

pre 2 godine

Ево решења Жељко

Јарамаз Аврамовић Лучић Смаилагић Петрушев

Раданов Трифуновић Накић Вукчевић Копривица

Дангубић Загорац
(Александар, 30. decembar 2021 14:37)
Sta je bilo kada si se probudio?! Jaramaz i Petrusev vas odbili letos, Lucic je u Bajernu igra EL, ne zanima ga Cipiripi kup, a Tristan Vukcevic sigurno nece Real da menja Partizanom.

1Đoković

pre 2 godine

Fenomen,mnogo si bre glup.Ovaj tvoj je više nikad neće ni osvojiti ni igrati kao trener.A za 8 godina 90 pobeda je ono što tvoji instalacionari nisu ni za 13 godina mogli.A zvezda će igrati u Evroligi i narednih godina.

AAA

pre 2 godine

Hahahah kakvo pamcenje navijacica iz predgradja ?!!!? Pa vi ladno i bez blama koristite termin KK Sledeca Sezona za Partizan ?!?!? Koja decurlija ovde pise komentare pa to je nevidjeno !!! Smislite nesto svoje, zna se koga su zvali KK Sledeca Sezona !!!! Pa vi ne umete da smislite nesto drugo vec koristite nas termin za Zvezdu koji je trajao preko 40 godina !!! Jos jedan dokaz da kosarku pratite jedva 7, 8 godina !! Hahahha KK Sledeca Sezona, pa vi stida nemate !!!!

Александар

pre 2 godine

Ево решења Жељко

Јарамаз Аврамовић Лучић Смаилагић Петрушев

Раданов Трифуновић Накић Вукчевић Копривица

Дангубић Загорац

Gossa placa Zeljko 18

pre 2 godine

Tim igracima, na prvom mestu Kalini, Bjelici, Nedovicu i ostalima, ogromno hvala sto i pored ogromnih para nisu hteli u KKP ove sezone.

Dr. Grozozo

pre 2 godine

kakvo neznanje. jel ti neko rekao da je partizan za vreme duleta vujosevica igrao f4? na jednu loptu izgubio ulazak u finale, gde bi bilo, ko zna sta. ne mozes porediti fudbal i kosarku. u fudbalu se u toku meca sporije desavaju stvari, retka su iznenadjenja, mnogo je vise para...
basket je dinamicna igra i sve je moguce. uostalom, videces partizan 2023.
(basketas, 30. decembar 2021 14:27)

Znači, više niste KK Sledeća sezona, nego KK Sezona posle sledeće sezone.

PredragDrobnjak

pre 2 godine

Kada pročitam ovakav komentar slatko se nasmejem. Znači ne radiš za novac i uspeh već zato što je neko Partizanovac ili Zvezdaš? Hipotetički te pitam. Zamisli dodje neko u Zvezdu sa ogromnim novcem i hoće titulu u EL i pozove Željka. Na raspolaganju novac i da sam napravi tim. I Željko prihvati. Da li bi ga pljuvao. Ti i ostali slični tebi. Svaki posao se radi za novac, igraš tamo gde te dobro plate, baciš u zapećak klupsko opredeljenje. Teo je sto puta izjavio da je Zvezdaš ali igra tamo gde je dobar ugovor. Dončić isto ali otišao u Dalas, Vučević takodje. Zašto je Željko iz PAO otišao u Fener? Dobio bolje uslove a i zbog promene. U Partizan nije došao da stvara nešto od nule već zato što misli da sa budžetom koji je dobio može nešto da uradi. A da li će videćemo. Za sada mrka kapa
(Hawai, 30. decembar 2021 15:57)

"U Partizan nije došao da stvara nešto od nule već zato što misli da sa budžetom koji je dobio može nešto da uradi" - Dakle dosao je zato sto mu je Partizan ponudio najvise love ili zato sto je Partizan bio jedina opcija i + ponudio mnogo love.Zanimljiv rezon. Mozda bi imao vise potencijalnih angazmana da je umesto 9 titula vezao 6 pobeda u nikad jacem sistemu EL i plasirao se u top 9..Nikad necemo saznati

Da li bih ga pljuvao da dodje u Zvezdu? Verovatno, ali ne bih bio neobjektivan i pricao kako je sve sto je osvojio plod iskljucivo ogromnog budzeta.

PredragDrobnjak

pre 2 godine

Nisam siguran da si me shvatio,stavio si me u isti kos sa ovim mrziteljem svega sto ima veze sa Partizanom.Upravo sam napisao isto sto i ti sada,samo u drugom (sarkazam) tonu.
(marko992, 30. decembar 2021 15:05)

Nisam te stavio u kos sa panterima. Peace 😄

Doktor

pre 2 godine

Nema tu mnogo filizofije. U Zvezdi se please Partizana sa Obradovicem i zato koriste svaki moment za ispaljivanje otrovnih strelica. Dobro se zna koga je najvise strah i ko bi bio najsrecniji da je u Partizanu Filipovski sa Salicem, Vrapcom i sl. Jedan nas navijac je bas lepo rekao, neka je samo Zeljko tu. I da bog da ostane.... vecno. Partizan ce biti veoma konkurentan. Ne mora nista osvojiti, ali ce za svaki tim predstavljati velika nepremostiva prepreka. Zivi bili.... Puna podrska strucnom stabu i kosarkasima.

NoName 3

pre 2 godine

@Gledam onog trenera Gagija Nikolića kod Tegija i čovek bez trunke razmišljanja kaže Partizanu je mesto u EL i on sigurno neće biti samo nemi posmatrač nego redovan učesnik top 8 a i mnogo više??? Kaže, on je to takmičenje osvojio tako da su mu ambicije da ide na sam vrh??? To bi otprilike bilo kao kada bi neko rekao za Zvezdu u fudbalu, oni su LŠ osvojili i samim tim imaju cilj to opet da urade??? Koliko odsustvo realnosti, razumem ja navijačku strast, ali da će Partizan opet biti u vrhu EL, neće. Naravno, danas sve zavisi od budžeta i prošla su ta vremena kada je neko i sa skromnijim budžetom mogao do vrha. 
(Džoni, 30. decembar 2021 11:24) 

kakvo neznanje. jel ti neko rekao da je partizan za vreme duleta vujosevica igrao f4? na jednu loptu izgubio ulazak u finale, gde bi bilo, ko zna sta. ne mozes porediti fudbal i kosarku. u fudbalu se u toku meca sporije desavaju stvari, retka su iznenadjenja, mnogo je vise para... 
basket je dinamicna igra i sve je moguce. uostalom, videces partizan 2023.
(basketas, 30. decembar 2021 14:27)

Znači za dve, dve i po godine. Zvuči mi poznato.

Роланд Гарос

pre 2 godine

Ево решења Жељко

Јарамаз Аврамовић Лучић Смаилагић Петрушев
Раданов Трифуновић Накић Вукчевић Копривицa
Дангубић Загорац
(Александар, 30. decembar 2021 14:37)

Сине... и кад би се ови скупили, а не могу, (Јарамаз, Лучић, Петрушев позвани али нису хтели, а Накић и Вукчевић још физички нису за сениорску кошарку), не ни били боље пласирани од 5. места у АВА.

veliki strumf

pre 2 godine

Dolazak Lesora donosi cvrstinu u reketu.
-Meč protiv Cedevite isto otisao njima. Cedevita se nekako malo gleda i podcenjivački. Cedevita ima prekaljene igrače iz abba lige i amere koji su bili sjajni u abba u 2 timovima.
-Sto se Partizana tiče tim raste i biće sve bolji. Problem u reketu zatvoren Lesorom. Već Željkov rad pokazuje da tim napreduje. Partizan ima najveću moć progresa napred.
I protivnici u Abba ligi za ozbiljan respekt.
(zoran, 30. decembar 2021 12:04) Прво, човече није АББА лига, већ АБА лига! АББА је шведска музичка група! Друго, Лесор да затвори рекет? Доноси чврстину? О чему ли ти причаш... Заборавио си како је играо у Звезди, а колико је напредовао показује да га до половине сезоне нико није ангажовао!

Jovanča Mićić

pre 2 godine

Жељко тренер познат као човек од речи.Само за оне који памте задњих 5 минута.Ја сам старомодан,па код мене важи правило,колико држиш до своје дате речи и обећања толико вредиш.И то важи и за моју децу,моју фамилину,похнате и непознате.Дакле за све.

CZ

pre 2 godine

Aba liga već dve godine nema prohodnost u EL. Sve se svodi na reč Bartomeua da će ovaj region davati učesnika. A Bartomeu je smenjen.
(NoName 3, 30. decembar 2021 12:40)

Sa koje funkcije je smenjen i koliko to smanjuje njegov iticaj?
Da li je smenjen kao izvršni direktor "Eka" ?
Da li poznaješ strukturu funkcionisanja EL ?
(Batko, 30. decembar 2021 13:17)

Smenjen je sa funkcije Izvršnog direktora Evrolige. Za njegovu smenu su glasali predstavnici 6 klubova sa A licencom. Protiv ih je bilo 5. Ako nisi znao, klubovi sa A licencom su vlasnici Evrolige. Koji deo ti nije jasan?
(NoName 3, 30. decembar 2021 15:02)

Ma pusti batka,on prati kosarku od 2007.

"nezavisni mediji"

pre 2 godine

S tugom se sećam nekadašnje lige i šta je tu igrača nastalo za reprezentaciju.
Hemofarm, FMP, Partian, CZV, pa plus svake godine neko nov Borac Čačak, Zdravlje Le, Sloga Kv,....

Dvokorak

pre 2 godine

Sta je potrebno za ulazak u Evroligu? Zamolio bih ako neko zna da mi odgovori, dugo nisam pratio kosarku. Hvala.
(dragaN, 30. decembar 2021 11:04)

Za početak osvajanje Evrokupa, mada osvajanje ABA lige i ove sezone vodi u Evroligu. Da li će ABA zadržati prohodnost u Evroligu i ubuduće trenutno je neizvesno.

Osim ova dva sportska uspeha, gledaju se finansije kluba. Postoji neka donja granica koliko klub mora da uloži u sebe, ali i da novac ne dolazi od države,već od sponzora, tv prava, ulaznica itd.

Marko

pre 2 godine

Bezveze je više malo cela priča o strancima i budžetima. Osim ako niste baš vrlo mladi :)

Evidentno je da su kod nas veliki klubovi na državnim jaslama, da se razumemo oduvek je to tako i bilo. Razlika je što su se lige transformisale, domaće praktično ugasile, ušlo puno kapitala u sport i mi sa ovim standardom nismo konkurentni ni da razvijamo ni da zadržimo kvalitetne igrače. A amerikanci su utabali put ka evropskom tržištu.

Stranci su neminovan sled. Opet isto svuda. Pa Virtus i Lokomotiva imaju po 9 stranaca. Huventud malo manje. To su sve najjače evropske lige.

A šta reći za Željka. Krenite samo od sebe. Gradite neku vrhunsku karijeru u firmi 30 godina, postavite standarde, dostignete svetske rezultate. I ponude vam novi posao sa ekipom dunstera i ambicijom "dobro je nama tu gde smo, eto znamo se". Kako da ne, samo malo realnosti.

Kad je već sve tako kako je, uživajte bar što nam posle dugo vremena dva kluba istovremeno igraju na visokom nivou u najelitnijim takmičenjima.

bezobraznik

pre 2 godine

Ja nikako da razumem kako se to rival više mrzi, nego svoj klub voli? Pa deco, imati večitog rivala je privilegija i čast! Večiti rival je deo tebe, motor koji gura ka boljem i većem! Možda sam ja blesav, ali navijam za Partizan uvek kada igraju protiv stranaca. Želim im da osvoje EK i ubedljive poraze u finalima ABA i KLS.

Kaiser

pre 2 godine

kakvo neznanje. jel ti neko rekao da je partizan za vreme duleta vujosevica igrao f4? na jednu loptu izgubio ulazak u finale, gde bi bilo, ko zna sta. ne mozes porediti fudbal i kosarku. u fudbalu se u toku meca sporije desavaju stvari, retka su iznenadjenja, mnogo je vise para...
basket je dinamicna igra i sve je moguce. uostalom, videces partizan 2023.
(basketas, 30. decembar 2021 14:27)

Gde ti ode? U vreme pre 30 godina. Tada su nešto vredeli PAOK, Lotomatika, Kiinder, i onaj drugi tim iz Bolonje. U fudbalu se sporije dešavaju stvari? Fudbal se igra 90 minuta. Na terenu 110x60 m. Šta je teže dodati loptu rukom ili nogom. Nema sijaset izmena u toku utakmice. Onda je hokej još dinamičniji. Najbrža timska igra na svetu

tamoneko

pre 2 godine

@roda

Odakle ti ta informacija da će Partizan SIGURNO dobiti pozivnicu, to jest licencu za Evroligu?

Ne znam da li si ispratio ko je bio prvi kandidat za naslednika Bartomea..

Ako se gleda samo budžet, tu u redu stoje ruski, španski i turski klubovi.. Pa i neki nemački
I niko iz ABA ne može da im parira po tom pitanju.

Ako se gleda istorijski..
Nisam siguran da Split (Jugoplastika) ima te ambicije.. Pa ni Bosna..

Evrokup i Aba su jedini načini da se Partizan dočepa Evrolige..

A li eto i Budućnost je igrala jednu sezonu Evroligu i šta joj je to donelo?!

Šta Zvezda ima od toga što je redovno igra?

Nije to fudbal pa da se zarade neke velike pare.
Ovaj poluzatvoreni sistem Evrolige je jako loš koncept i moraće da evoluira.

NoName 3

pre 2 godine

Sta je potrebno za ulazak u Evroligu? Zamolio bih ako neko zna da mi odgovori, dugo nisam pratio kosarku. Hvala.
(dragaN, 30. decembar 2021 11:04)

Za početak osvajanje Evrokupa, mada osvajanje ABA lige i ove sezone vodi u Evroligu. Da li će ABA zadržati prohodnost u Evroligu i ubuduće trenutno je neizvesno.

Osim ova dva sportska uspeha, gledaju se finansije kluba. Postoji neka donja granica koliko klub mora da uloži u sebe, ali i da novac ne dolazi od države,već od sponzora, tv prava, ulaznica itd.
(Dvokorak, 30. decembar 2021 11:35)


Aba liga već dve godine nema prohodnost u EL. Sve se svodi na reč Bartomeua da će ovaj region davati učesnika. A Bartomeu je smenjen.

Batko

pre 2 godine

Aba liga već dve godine nema prohodnost u EL. Sve se svodi na reč Bartomeua da će ovaj region davati učesnika. A Bartomeu je smenjen.
(NoName 3, 30. decembar 2021 12:40)

Sa koje funkcije je smenjen i koliko to smanjuje njegov iticaj?
Da li je smenjen kao izvršni direktor "Eka" ?
Da li poznaješ strukturu funkcionisanja EL ?

Pamtim

pre 2 godine

Koprivica bio prvi centar u timu Partizana 1992-ge koji je osvojio EL sa Obradovicem. Evo i sad Koprivica prvi centar. Ima neke simbolike.

PP PP

pre 2 godine

Domacih igraca za vrhunski nivo je sve manje, a izmedju ostalog to je zasluga i Vas trenera zato sto se vise oslanjate na uzimanje a manje na stvaranje. Srpska trenerska skola ne postoji vise pa i ne cudi sto su stranci neminovnost. Ono malo sto vredi nece da dodje zbog totalno nezdrave situacije u odnosima dva kluba

Zvezda

pre 2 godine

Domacih igraca za vrhunski nivo je sve manje, a izmedju ostalog to je zasluga i Vas trenera zato sto se vise oslanjate na uzimanje a manje na stvaranje. Srpska trenerska skola ne postoji vise pa i ne cudi sto su stranci neminovnost. Ono malo sto vredi nece da dodje zbog totalno nezdrave situacije u odnosima dva kluba
(PP PP, 30. decembar 2021 14:37)

Ko trenira mlade igrače po malim klubovima? Profesori fiskulture ili lokalni bivši igrači. Postoji zakon koji se ne poštuje da sa mladim igračima mogu da rade oni koji imaju visoku školsku spremu i odsek košarke. Ozbiljno se radi samo u Zvezdi, Megi, Partizanu i FMP. Da li ozbiljnu školu ima Tamiš, Crnokosa... Da li ti timovi imaju novac da obezbede školovanog trenera. Kampovi su otimanje para. Eto, dete želi pa da mu roditelj udovolji. Kakav je to rad sa 100 dece, malih, visokih, mršavi, debelih, tromih u jednom turnusu na dva tri terena. Više nemamo ni trenere koji rade u velikim klubovima. Spala knjiga na dva Obradovića i Lukića

bmiles

pre 2 godine

Dok nije bilo mnogo para za domace igrace,narocito za one koji su igrali u vreme Juge,stvarali su se majstori pod obrucima uz svetske trenere Nikolica,Zeravicu.Maljkovica,Novosela,Lukovskog....Tako su stvoreni Cosic,Daneu,Solman,Jelovac,Plecas,Duci,Kaponja,Zorga,Trajko,Cermak,Skansi, iako je ovaj mocan tim ostao bez tragicno premunulog Koraca godinu dana pre,i osvojeno je prvo zlato na SP 1970.(nad USA 70:63.Uspehe nase kosarke nastavljaju posle 8 godina predvodjeni prof Nikolicem: Cosic,Praja,Mirza,Rasa,Kica,Jerkov,Moka,Vilfan,Skroce,Varajic,Zizic,Nakic.
Ta dominacija nasa kosarke uticala je da se pojavi generacija koja je suvereno vladala u periodu pod 1986 do 1992=1 i raspala se zajedno sa drzavom,a osvojila je u tom periodu 2 bronze,1 srebro,i 3 zlata na takmicenjima koja su bila!
Te 1990 bilo je poslednje izfanje tima za koji su igrali ovi igraci:Divac,Drazen,Kukoc,Paspalj,Savic,Stojkovic,Perasovic,Radja,Zdovc,
Curcic,Jovanovic i danasnji trener Partizana Obradovic!
Predvodio ih je pokojni Duda Ivkovic.
Sve ostalo preko SRJ i zajednice Srbije i Crne Gore verujem da je poznato.
Srbija je ipak uspela da se okiti zlatom na SP 2002 u USA i postane jedina ekipa koja je pobedila taj tim na njihovom tlu u zvanicnim utakmicama.
Zasto sam ovo napisao jer mi koji smo izvozili igrace dozvolili smo sada kao jedna od najtalentovanija nacija za ovaj sport u svetu uvozimo ino-igrace!Jer nasi klinci zure da igraju napolju po sistemu vazna je lova!

Dvokorak

pre 2 godine

Sta je potrebno za ulazak u Evroligu? Zamolio bih ako neko zna da mi odgovori, dugo nisam pratio kosarku. Hvala.
(dragaN, 30. decembar 2021 11:04

Postoji i opcija za bogate da osim dobrog finansijskog stanja i "zdravog" poslovanja, klub jednostavno kupi licencu A ili B, što mu daje pravo učešća nezavisno od rezultata.

Four roses

pre 2 godine

Ево решења Жељко

Јарамаз Аврамовић Лучић Смаилагић Петрушев
Раданов Трифуновић Накић Вукчевић Копривицa
Дангубић Загорац
(Александар, 30. decembar 2021 14:37)

Gde ubaci tu Vukčevića? Momak sve veću minutažu u Realu. I gde ubaci Radanova? Pa onda Petrušev koji je deo starta u Efesu. Mašta čini svašta. Još Bogdana tu da su stavio

Милан

pre 2 godine

Шта сте бре запели за ту Евролигу,каква је срећа или предност играти Евролигу.Како не разумете,да финансијски ниједан клуб који је играо у Евролиги и пре короне није позитивно пословао,тј није остваривао профит.Па прочитајте,било је информација,од пре короне да КК Реал и Барселона су у губицима преко 50 милиона евра.А тамо су улазнице-карте за утакмицу многоструко скупље него што могу бити код нас,продају се дресови,тренерке,лопте с потписима и други реквизити.Плус у Шпанији су тв права на пренос енормно већа него код нас.Замислите какво је катастрофално стање са короном.Фактички ниједан клуб легално позитивно не послује.Одржавају се прљавим парама из кладионица,намештаљки,чудних уплата,нелогичних спонзорстава,прањем пара из сфера криминала итд.Ми који само гледамо кошарку,имамо нервозу и задовољство попуне празног времена и трошкове кад идемо на утакмице.И не само трошкове него се нудимо вирусу на тацни.А кајмак од Евролиге купе сумњиви ликови из клубова и управе УЛЕБ-а.Тако да вам пријатељски свима саветујем да мало више посветите емоције и време својој деци,породици,браћи,сестрама,родитељима,декама,бакама.Живот без ЕЛ постоји,чешће лепши без ње.

NoName 3

pre 2 godine

Aba liga već dve godine nema prohodnost u EL. Sve se svodi na reč Bartomeua da će ovaj region davati učesnika. A Bartomeu je smenjen.
(NoName 3, 30. decembar 2021 12:40)

Sa koje funkcije je smenjen i koliko to smanjuje njegov iticaj?
Da li je smenjen kao izvršni direktor "Eka" ?
Da li poznaješ strukturu funkcionisanja EL ?
(Batko, 30. decembar 2021 13:17)

Smenjen je sa funkcije Izvršnog direktora Evrolige. Za njegovu smenu su glasali predstavnici 6 klubova sa A licencom. Protiv ih je bilo 5. Ako nisi znao, klubovi sa A licencom su vlasnici Evrolige. Koji deo ti nije jasan?