NBA 55

Subota, 13.11.2021.

11:15

Veliki skok Jokića na MVP listi – dvojica ispred njega

Srpski centar Nikola Jokić ostvario je skok na najnovijoj MVP listi u NBA ligi.

Veliki skok Jokiæa na MVP listi – dvojica ispred njega IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

vince carter

pre 2 godine

Kad imas nagon za povracanjem dodjes i citas komentare o Jokicu. Najbolji i najvoljeniji srpski sportista,auu sine a onda otvoris negde komentare na nekom postu na fejsu i vidis koliko pljuju tog najvoljenijeg,a oni koji misle da je Jokic u rangu Novaka ili cak bolji od njega sreca nema vise od 100 na celom svetu. Od Jokica su popularnija 1000 kosarkasa sto sadasnjih sto bivsih. Nisam ni malo Djokovicev fan ali morao bih biti lud da uopste stavljam Jokica sa njim u isti rang,zbog jedne beznacajne nagrade u delu gde se ne takmici za prsten. Sva nebuloza ovih statistika sto je prikazao ovaj idolopoklonik u svom komentaru je ta sto je Dzimi Butler u vrhu skoro svake. A na primer Kari je za svoju ekipu znacajniji 10x od Batlera i igra duplo bolje. Citaci brojeva najgori poznavaoci sporta koji ne vide dalje od nosa,ustvari takvi sport i ne gledaju nego citaju brojeve i tudje komentare.

meda

pre 2 godine

Realno bi bilo:
1. Kari
2. Jokić
3. Durant
4. Batler
5. Janis
(mora da se uzme u obzir i uspeh kluba uz individualnu statistiku)

A statistika kaže:
PER 1.Jokić 34.2 2. Janis 30.0 3. Durant 29.2 4.Batler 29.0 5. Kari 27.4
VORP 1.Jokić 1.4 2. Durant 1.2 3. Janis 1.2 4.Batler 1.1 5. Kari 1.1
BPM 1.Jokić 13.9 2. Batler 9.8 3. Janis 9.7 4. Kari 8.4 5.Durant 8.3
WS/48 1.Jokić .346 2. Batler .319 4. Kari .286 6.Durant .269 8. Janis .249

tocka

pre 2 godine

Nikom nije jasno kako to Jokić radi. Malo tamo, malo vamo i eto njemu preko dvadeset poena i tripl dabl.
Dok kod Karija se sve vidi, trojke iz svlačionice, ulazi, vrteške, neke lopte iza ledja, asistencije, driblinzi, lomljenje zglobova, haos… i onda kad treba da se sklopi hajlajts ispadne bog košarke. A ovamo kad pogledaš statistiku, pogotovo naprednu, Jokić koji igra kao vikendaš onako opušteno usput, razbija.

da se ne ljubimo

pre 2 godine

Za Jokića ok. Ali nije mi jasno kako Durantula može biti ispred Stefa ? Nisu tu neke velike razlike, ali GSW je na celu lige sa jednim porazom !
(JPR24, 13. novembar 2021 15:09)da sutra bude SP u košarci video bi ko je Durantula, niko mu ni blizu nije po kvalitetu kada se igra po FIBA pravilima, tu se vidi ko je najveći majstor.

neki veliki dr

pre 2 godine

Jokic je dobio prosle godine MVP, nije realno da bude i ove. Ne zato sto je Srbin, vec zato sto je takav lik i sto igra u Denveru koji je malo trziste, grad koji nije zainteresovan preterano za kosarku. Vidite to i po broju navijaca i kvalitetu navijanja u njihovoj dvorani. Curry ima prednost jer su prvi na zapadu, brutalan start sezone imaju a on igra fenomenalno. Sto se Jokica tice, najbolji i najvoljeniji srpski sportista u istoriji. Zamislite kad cela Amerika stane uz vas, a vi udarili njihovog domaceg igraca...

Crni

pre 2 godine

Ako bude nastavio ovako Kari će biti MVP, igra najbolju i najlepšu košarku u najboljem timu lige. Ako on ili GSW padnu u formi onda ostaju još dva izgledna kandidata, Durent i Jokić, prvi mora biti u top 4 istoka a Jokić isto tako mora doći do top 4 zapada. Još jedna stvar Jokić će ako ovako nastavi biti ozbiljan kandidat za DPOY nagradu, pored Gobera i Grka, a verovatno će i na All Star takmičenjima da se takmiči i u veštinama.

Rikikiki

pre 2 godine

Na basketball reference, sajtu, ima pracenje mvp trke koja je realnije od NBA sajta.
Prosle godine je mesecima ranije od NBA Jokic bio tamo prvi.

Sada trenutno je drugi, ima sanse 38.4%, a Kari je prvi sa 38.7 posto sanse. Sledeci Durent sa 8%

da se ne ljubimo

pre 2 godine

Stef postao igrač sa najviše pogođenih trojki u istoriji lige, noćas 9,dečko kida, Durant, Kari, Jokić, za koplje iznad ostalih trenutno

vince carter

pre 2 godine

@Kikujiro Meni su na primer mnogo jadniji tvoji idolopoklonicki komentari jer prosto ne mozes da poverujes da odrasla osoba moze da iznova i iznova pise tako o nekome kao dete kad prica o Betmenu ili Supermenu,a sto je jos jadnije da Jokic nije Srbin a isto ovako da igra a da mi imamo nekog drugog kvalitetnog igraca u ligi ti bi tom istom Jokicu nasao gomilu mana i za njegove saigrace tvrdio da su vanzemaljci da bi sto vise uzdizao tog nekog naseg. E takvi ste vi poklonici,licemeri. Sa druge strane ja sam bio uz Jokica jos kad je dosao u ligu i upravo sam njega koristio kao primer kada su recimo Birda prozivali zbog "sporosti" najcesce Lebronovi fanovi..medjutim vremenom ste mi ga ogadili vi tipa "kikujiro,dragan borca" i slicni koji su u stanju da popljuju svakog da bi se njihov miljenik uzdigao. A ja da se divim nekome samo jer je Srbin,pa to je razmisljanje na nivou osnovca.

JPR24

pre 2 godine

Za Jokića ok. Ali nije mi jasno kako Durantula može biti ispred Stefa ? Nisu tu neke velike razlike, ali GSW je na celu lige sa jednim porazom !

Kikujiro

pre 2 godine

Kakva je to enormna količina patnje Jokićevih mrzitelja, povredjeni, uvredjeni i ljuti ne mogu bez Nikole, svaka poruka to je bol u srcu, lažni ego ih vrti kao cunami, tragedija gordih srbijanaca, jeftine emocije i mentalno zdravlje u opasnosti.

Kada li će Nikola da okonča svoju karijeru, ovo je neizdrživo.

no name

pre 2 godine

Vidim mnogo manje komentara na NBA nego inače. Pokušao sam da ispratim neke utakmice ono je strašno, defintivno od NBA je ostao sam playoff. I samo se postavlja pitanje kad će lock-out. Naravno evropsku košarku neću ni da komentarišem, ono ako možeš da ubacis 5 poena a mlad si eto te u NBA sutra. To tek nema smisla pratiti, osim ako se ne ložiš na neke isfurane amerikance i rukometne rezultate.

Sto se tiče Jokića, uporedio bi ga sa Kevin Mchalelom. Bio je to odličan igrač, ušao je u kuću slavnih, ali NBA liga nikad ne bi postala i doživela tu popularnost da je on bio MVP.Bilo je boljih igrača. To NBA liga danas.

I da pitanje koji je poslednji ruki Amerikanac koji je imao 30p+. Ako je Harden uskorće 10 god( u smislu biran kao pik)baš im je pukla baza.

Aaaaa

pre 2 godine

Ono sto statisticari ne vide posto ne gledaju utakmicu... Videli bi koliko Kari koji ne staje, koji trci non stop, koji pravi blokove, kojeg udvajaju cesto, koji otvara prostor drugim igracima, zato pre svega i igraju dobro ofanzivno i drugi... I po defanzivnom rejtingu je medju vodecim na nizim pozicijama... I jos uz sve to postize onoliki broj poena, uz efikasnost koja ce biti jos bolja, jer na pocetku uvek krene malo slabije za njegov standard...ali taj standard je visok, pa njegovih 45% i 40% za pg i sg pozicije se ovde smatra losim, jer porede sa centrima...malo realnosti... Drugo, niko nije smatrao gs ozbiljnijom ekipom za nesto vise do ovih 11-1, a sad ispadose svi all star u timu :)

CJC

pre 2 godine

Svaka čast i Jokiću u Kariju, mali Morent mora u top3, 27 poena, 7 asistencija, lider jedne mlade ekipe koja se na jakom Zapadu drži na plej of mestu a imali su užasno težak raspored na početku (Klipersi, Lejkersi, Portland, Majami, Denver 2x, Golden Stejt, Vašington, Finiks)... Sve ekipe iz vrha obe konferencije.

vince carter

pre 2 godine

"Realno" je ostavio realan komentar sto se tice Karija da je mvp trenutno,pored toga sto igra sjajno i gsw ima samo jedan poraz,a "che" ga samo zbog toga naziva izrodom i debilom,sto se samo nadovezuje na deo u mom komentaru "ubili bi coveka da svog miljenika stave na tron". Zamisli "Che" koja si ti zatucana kompleksaska masa kada si nekog nazvao izrodom samo zbog misljenja drugacijeg o Mvp nagradi "nebitne regularne sezone" inace kada su je dobijali Janis,Harden,Westbruk. Medjutim to je odjednom postalo vazno kao prsten,da se cak prica o tome u prvih 12 utakmica sezone.

Kikujiro

pre 2 godine

Jokić ispred svih.

Stef ima uz sebe Grina (3× NBA champion, NBA Defensive Player of the Year, 3× NBA All-Star)

Kevin ima Bradu (NBA MVP/2018, 9× NBA All-Star, 6× All-NBA First Team)

A Jokić...

Kikujiro

pre 2 godine

Kako vam protiču ovi poslednji dani do početka?

- Kao u bajci. Svi smo na okupu, družimo se, uživamo, prvi put mi se ovo dešava. Svako od ovih momaka mi je drag i blizak, evo sada sam se pronašao i s Mačvanom iako nije bio s nama u prvom delu priprema. Voli čovek da me časti, stalno me vodi na večere. Svi su dobri prema meni, svi su došli da se zabave i mogu samo da kažem da sam jako zahvalan na ovoj šansi - zaključio je Jokić.

Jokić je bio u sobi s Kalinićem, potom s Gudurićem, pa smo ga pitali i koga želi za cimera u Brazilu.

- Znam jedino s kim ne želim. S onim bradonjom Raduljicom. Bolje s nekim drugim da budem da me ne muči - kaže kroz širok osmeh centar Denvera.

Da, ipak ste u pravu, čim je izeo pare i proslavio se promenio se.

Ostin A

pre 2 godine

Apsolutno nije ovo trenutno stanje, već subjektivno mišljenje jednog od glasača za prethodnih nedelju dana.

Inače, teško da će Jokić dobiti 2x uzastopno, jer za drugo dobijanje moraš posebno da se istakneš. Naprimer, Adetokumbo za drugi put ne samo da je podigao statistiku u svakoj kategoriji, nego je Milvoki bio ubedljivo najbolji tim lige. Tako da će Denver morati pre svega da bude bolji, a to će biti zaista teško.

aca

pre 2 godine

Frenk Kaminski igra sjajno i 18ti je na PER listi. Batalite vise te gluposti da nije 100 odsto Srbin i pozovite ga da igra za Srbiju, vise puta je govorio da bi voleo da igra za nas. Lupajte mi minuse ali cak ne bih imao nista protiv da nam Amer igra pleja, ako moze ceo svet da ima po nekog stranog igraca zasto ne bi i mi? Izmedju toga da imamo jednog stranca i sa njim u timu igramo finale na OI i toga da se i ne plasiramo na OI uvek bih izabrao finale sa strancem. Cini mi se da su ljudi iz naseg saveza previse pasivni kad su igraci u pitanju. Nazalost odavno su prosla vremena kad su igraci ginuli da obuku dres reprezentacije, i to im je bio najveci uspeh u karijeri. Morao bi neko da im objasni da su '80te, '90te i pocetak 2000tih daleka proslost.

Realno

pre 2 godine

Ovo je smesno.. neki lik sa blecahreporta je stavio brojke . Pod igracem A je stavio Jokicevu statistiku (ne napomenjujuci ime igraca ) pod igracem B je stavio Karijevu statistiku (takodje bez imena) i stavio na glasanje ko je MVP .. preko 90 % je glasalo za igraca A. Isto to je uradio i Durentom kao igracem B ,i opet je glasalo preko 90% za igraca A. Medjutim kad je stavio imena totalno drugacije glasanje. Poenta price je da nije relevatnih novinara,statisticara i trenera Jokic nikad ne bi bio MvP. Preveliki “hajp” u americi imaju internet,popularnost,nike, instagram itd
(Online, 13. novembar 2021 12:59)

Ma pusti se tih likova i njihovih per 75 i slicno... Kari ima vise poena prosecno, asistencija imaju isto, jokic ima vise skokova, sto je i logicno... Kari bolji ft%, za 3p%, a ukupan fg% jokic, sto je za visoke igrace i normalno, ipak najveci broj poena daju iz reketa... Plus gs ima 11-1 skor... Najbolje da ni sad trenutno makar kari ne zasluzuje mvp nego jokic... Batali te price bi, ne bi, mrznja i slicno...

Marko

pre 2 godine

Jokic igra najbolju sezonu u istoriji NBA lige za sada...najveci Box +/- ikada(ispred Jordana 1988 i Lebrona 2009), najveci PER ikada(ispted Wilta 1962), vodi u svim ostalim naprednim statistikama, najbolji ofanzivni igrac ako se uzme nali usage koji ima za superstara i efikasnost, najuticajniji defanzivni igrac Denver sa njim najbolja odbrana bez njega medju losijima...isto tako nema Murraya i MPJ i najlosija suterska ekipa u NBA je Denver, i opet ih Jokic drzi u top 4...
Ako za ovakvu sezonu on ne dobije MVP to ce biti najveca kradja u istoriji bilo kog sporta.
Curry ima mnoogo bolje saigrace i igra losiju sezonu.

Retard braca

pre 2 godine

Jokic. Najgori MVP u istoriji NBA lige.
U trenutku kada je dobijao priznanje nije bio ni medju prvih 10 igraca lige po statistickim parametrima.
Kada se ode na sajt NBA lige stoje tabele za najboljim strelcima, trojkasima, asistentima, itd. Jokic nigde nije bio ni medju prvih deset, pa je opet dobio titulu.
Neko je odlucio da je ukupan broj poena ili asistencija bitniji podatak od poenima po utakmici ili asistencijama po utakmici.
Vrlo cudno.
Jokic isao na kvantitet, a ne kvalitet.

iki

pre 2 godine

Kari više od Durenta zaslužuje trenutno 1. mesto
Pa i nije baš tako. KD je na 59% iz igre i 43% trojke, dok je Štef na 45% i 40% trojke. To je ogromna razlika u procentima. Lista je po meni realna.

Kikujiro

pre 2 godine

Samo našeg čoveka da spustimo, to je najvažnije, čovek bez koga ne bismo uzeli srebrnu olimpijsku medalju.

"U Riju sanjamo jedan san - da obradujemo naciju koja veruje u nas. Igraćemo za ljude u Srbiji, a balkon će biti nagrada. Ne mogu da dočekam meč sa Amerima.“

Još 10 dana i da se krene u pohod na medalju. Nikola Jokić to ne može da dočeka. Dobri duh iz Denvera prosto precrtava dane na kalendaru i više se i ne trudi da sakrije koliko je uzbuđen.

- A kako da ne budem? Imam 21 godinu i posle svega što mi se desilo u NBA, sada su me pogodile i Igre u Riju. Pa, šta još mogu da tražim i poželim? Uživam u svakom momentu. Punih 12 godina nismo učestvovali, idemo u Brazil da predstavimo našu zemlju onakvu kakva jeste i da tamo konačno nešto i uradimo - kaže Jokić za „Blic“.

Delujete prilično samouvereno u uspeh?

- Svestan sam da cela nacija očekuje nešto veliko. Verujte, i mi igrači očekujemo isto. Neću lagati, svima nam je u podsvesti neka medalja, ali nisam siguran da su ljudi svesni koliko je teško doći do nje. Pa pogledajte te timove, tu su Amerikanci, Francuzi, Litvanci, Brazilci... Svi oni žele isto što i mi, ovo je pakleno težak turnir.

Šta za vas znači nastup na Olimpijskim igrama?

- Trenutno sve na svetu. Igre su motiv svakog sportiste, nešto najvrednije što možemo da dostignemo. Sve mi se dešava jako brzo u karijeri, kao na traci, iz meseca u mesec nešto novo. Volim što je tako, zato sam i pun optimizma, imam svoje snove i nastaviću da ih sanjam.

Kikujiro

pre 2 godine

Na listi najboljih klupa u NBA Denverova je po svon rejtingu na 29 mestu. ne znam koliko ima timova, 32, 30, uglavnom tu su, hahaha.

aca

pre 2 godine

Jokić ispred svih.

Stef ima uz sebe Grina (3× NBA champion, NBA Defensive Player of the Year, 3× NBA All-Star)

Kevin ima Bradu (NBA MVP/2018, 9× NBA All-Star, 6× All-NBA First Team)

A Jokić...
(Kikujiro, 13. novembar 2021 13:25)

ima Strahinju i Nemanju, malo li je :)

dS>0

pre 2 godine

Prosle godine nisu mogli da mu ne daju bio je stvarno vrhunski statisticki, na oko igra mu nije atraktivna ali "zavrsava posao"...e sad ove godine i da opet bude statisticki najbolji verovatno nece dobiti MVP, bice u fazonu dali smo ti prolse godine cuti i igraj dalje, boli Amere poprilicno sto ih Grk i Srbin rasturaju u kosarci...poslednje 3 god Evropljani su uzeli 3 MVP, u celoj istoriji pre toga samo 4 MVP ja bilo da nisu Ameri (Nash 2x, Dirk i Hakeem)...zbog svega toga mislim da su male sanse, uslilice Karija ili Durenta da budu, isto tako im i odgovara sto je Luka lose otvorio sezonu...

che

pre 2 godine

(Retard braca, 13. novembar 2021 13:37)

Tvoj nik dovoljno govori i o tebi i tvom mišljenju. I onda se pitamo pto nekima treba zabraniti da glasaju a kamoli nešto drugo.

g

pre 2 godine

Hvala Bogu pa su sklonili Dončića...
Dečko je fenomenalan i biće legenda sigurno ali apsolutno mu je katastrofalan start sezone...
(ivan, 13. novembar 2021 12:50)

Eto izduvao Dončić igrajući za Sloveniju bez odmora, nisu Ameri ludi što preporučuju odmor nakon naporne sezone

Goran

pre 2 godine

Jokić ispred svih.

Stef ima uz sebe Grina (3× NBA champion, NBA Defensive Player of the Year, 3× NBA All-Star)

Kevin ima Bradu (NBA MVP/2018, 9× NBA All-Star, 6× All-NBA First Team)

A Jokić...
(Kikujiro, 13. novembar 2021 13:25)

Nije baš skroz sam ni Jokara. Najviše Arona Gordona, za kojeg sam nakon prošle sezone bio dosta skeptičan da li zaslužeje toliki novi ugovor, ali sad mi je sve draže da ga je Denver dobio.

hejteri na aparatima

pre 2 godine

Pogledajte" NBA per list" tamo je čista statistika bez glasanja. Jokić, pa 5 mesta prazno...Kari peti, Dončić 29,Lebron 41.

Marko

pre 2 godine

@Realno
Nisi nimalo realan, Cury mnogo vise sutira na kos i igra vise minuta, na jednaki proj minuta i poseda i iskoriscenost(usage) Jokic je bolji u svim statistikama i igra bolju odbranu.
Ne sto je Srbin nego je stvarno najbolji.

vince carter

pre 2 godine

Jaoo kakvi pristrasni idolopoklonici u komentarima,sta ljudi pricaju,tacno bi ubili coveka da bi svog miljenika stavili na tron :)) Pa Golden Stejt je prosle sezone bez Karija izgubio skoro svaki mec. Covek plese na terenu ove godine! Amerima je krivo sto ih Evropljani rasturaju u kosarci,a njima sto vise dobrih Evropljana odgovara zbog povecanja gledanosti i profita,oni bi najvise voleli da se pojavi neka Azijska velika zvezda. Bas Amere interesuje nacionalnost. I ovolika briga ko ce biti mvp do pojave Jokica "nebitne regularne sezone,cirkus kosarke" kako su je do sada oslovljavali ovde u komentarima nije vidjena. Najveci plus/minus u ligi ubedljivo ima Kari,a to najcesce imaju igraci koji ne igraju mnogo minuta,recimo Bjelica je pri vrhu. U top 10 po defanzivnom rejtingu pored Jokica su jos 3 igraca Denvera,osim toga dozvolili su Indiani 97 poena bez Jokica i dobili utakmicu,ekipa koju oslovljavaju da su rang Zadra bez Jokica. A Indiana je dan kasnije dobila Jutu uz 111 ubacenih poena. Zasto su Steve Nasu uostalom dali 2x nagradu pored Kobi Brajanta,Lebron Jamesa koji su im mnogo vise marketinski isplativiji.

Online

pre 2 godine

Ovo je smesno.. neki lik sa blecahreporta je stavio brojke . Pod igracem A je stavio Jokicevu statistiku (ne napomenjujuci ime igraca ) pod igracem B je stavio Karijevu statistiku (takodje bez imena) i stavio na glasanje ko je MVP .. preko 90 % je glasalo za igraca A. Isto to je uradio i Durentom kao igracem B ,i opet je glasalo preko 90% za igraca A. Medjutim kad je stavio imena totalno drugacije glasanje. Poenta price je da nije relevatnih novinara,statisticara i trenera Jokic nikad ne bi bio MvP. Preveliki “hajp” u americi imaju internet,popularnost,nike, instagram itd

Mrkki

pre 2 godine

Igra Jokić brutalno ove sezone, čovek je trenutno i najbolji defanzivac. Znam da čudno zvuči ali je tako. Mada Kari igra ludački i mislim da ako se nešto ne promeni do plejofa, da će njemu da daju MVP nagradu bez problema.

Online

pre 2 godine

Ovo je smesno.. neki lik sa blecahreporta je stavio brojke . Pod igracem A je stavio Jokicevu statistiku (ne napomenjujuci ime igraca ) pod igracem B je stavio Karijevu statistiku (takodje bez imena) i stavio na glasanje ko je MVP .. preko 90 % je glasalo za igraca A. Isto to je uradio i Durentom kao igracem B ,i opet je glasalo preko 90% za igraca A. Medjutim kad je stavio imena totalno drugacije glasanje. Poenta price je da nije relevatnih novinara,statisticara i trenera Jokic nikad ne bi bio MvP. Preveliki “hajp” u americi imaju internet,popularnost,nike, instagram itd

Mrkki

pre 2 godine

Igra Jokić brutalno ove sezone, čovek je trenutno i najbolji defanzivac. Znam da čudno zvuči ali je tako. Mada Kari igra ludački i mislim da ako se nešto ne promeni do plejofa, da će njemu da daju MVP nagradu bez problema.

aca

pre 2 godine

Jokić ispred svih.

Stef ima uz sebe Grina (3× NBA champion, NBA Defensive Player of the Year, 3× NBA All-Star)

Kevin ima Bradu (NBA MVP/2018, 9× NBA All-Star, 6× All-NBA First Team)

A Jokić...
(Kikujiro, 13. novembar 2021 13:25)

ima Strahinju i Nemanju, malo li je :)

hejteri na aparatima

pre 2 godine

Pogledajte" NBA per list" tamo je čista statistika bez glasanja. Jokić, pa 5 mesta prazno...Kari peti, Dončić 29,Lebron 41.

Kikujiro

pre 2 godine

Jokić ispred svih.

Stef ima uz sebe Grina (3× NBA champion, NBA Defensive Player of the Year, 3× NBA All-Star)

Kevin ima Bradu (NBA MVP/2018, 9× NBA All-Star, 6× All-NBA First Team)

A Jokić...

Marko

pre 2 godine

Jokic igra najbolju sezonu u istoriji NBA lige za sada...najveci Box +/- ikada(ispred Jordana 1988 i Lebrona 2009), najveci PER ikada(ispted Wilta 1962), vodi u svim ostalim naprednim statistikama, najbolji ofanzivni igrac ako se uzme nali usage koji ima za superstara i efikasnost, najuticajniji defanzivni igrac Denver sa njim najbolja odbrana bez njega medju losijima...isto tako nema Murraya i MPJ i najlosija suterska ekipa u NBA je Denver, i opet ih Jokic drzi u top 4...
Ako za ovakvu sezonu on ne dobije MVP to ce biti najveca kradja u istoriji bilo kog sporta.
Curry ima mnoogo bolje saigrace i igra losiju sezonu.

Ostin A

pre 2 godine

Apsolutno nije ovo trenutno stanje, već subjektivno mišljenje jednog od glasača za prethodnih nedelju dana.

Inače, teško da će Jokić dobiti 2x uzastopno, jer za drugo dobijanje moraš posebno da se istakneš. Naprimer, Adetokumbo za drugi put ne samo da je podigao statistiku u svakoj kategoriji, nego je Milvoki bio ubedljivo najbolji tim lige. Tako da će Denver morati pre svega da bude bolji, a to će biti zaista teško.

g

pre 2 godine

Hvala Bogu pa su sklonili Dončića...
Dečko je fenomenalan i biće legenda sigurno ali apsolutno mu je katastrofalan start sezone...
(ivan, 13. novembar 2021 12:50)

Eto izduvao Dončić igrajući za Sloveniju bez odmora, nisu Ameri ludi što preporučuju odmor nakon naporne sezone

Marko

pre 2 godine

@Realno
Nisi nimalo realan, Cury mnogo vise sutira na kos i igra vise minuta, na jednaki proj minuta i poseda i iskoriscenost(usage) Jokic je bolji u svim statistikama i igra bolju odbranu.
Ne sto je Srbin nego je stvarno najbolji.

aca

pre 2 godine

Frenk Kaminski igra sjajno i 18ti je na PER listi. Batalite vise te gluposti da nije 100 odsto Srbin i pozovite ga da igra za Srbiju, vise puta je govorio da bi voleo da igra za nas. Lupajte mi minuse ali cak ne bih imao nista protiv da nam Amer igra pleja, ako moze ceo svet da ima po nekog stranog igraca zasto ne bi i mi? Izmedju toga da imamo jednog stranca i sa njim u timu igramo finale na OI i toga da se i ne plasiramo na OI uvek bih izabrao finale sa strancem. Cini mi se da su ljudi iz naseg saveza previse pasivni kad su igraci u pitanju. Nazalost odavno su prosla vremena kad su igraci ginuli da obuku dres reprezentacije, i to im je bio najveci uspeh u karijeri. Morao bi neko da im objasni da su '80te, '90te i pocetak 2000tih daleka proslost.

Kikujiro

pre 2 godine

Kakva je to enormna količina patnje Jokićevih mrzitelja, povredjeni, uvredjeni i ljuti ne mogu bez Nikole, svaka poruka to je bol u srcu, lažni ego ih vrti kao cunami, tragedija gordih srbijanaca, jeftine emocije i mentalno zdravlje u opasnosti.

Kada li će Nikola da okonča svoju karijeru, ovo je neizdrživo.

da se ne ljubimo

pre 2 godine

Stef postao igrač sa najviše pogođenih trojki u istoriji lige, noćas 9,dečko kida, Durant, Kari, Jokić, za koplje iznad ostalih trenutno

tocka

pre 2 godine

Nikom nije jasno kako to Jokić radi. Malo tamo, malo vamo i eto njemu preko dvadeset poena i tripl dabl.
Dok kod Karija se sve vidi, trojke iz svlačionice, ulazi, vrteške, neke lopte iza ledja, asistencije, driblinzi, lomljenje zglobova, haos… i onda kad treba da se sklopi hajlajts ispadne bog košarke. A ovamo kad pogledaš statistiku, pogotovo naprednu, Jokić koji igra kao vikendaš onako opušteno usput, razbija.

dS>0

pre 2 godine

Prosle godine nisu mogli da mu ne daju bio je stvarno vrhunski statisticki, na oko igra mu nije atraktivna ali "zavrsava posao"...e sad ove godine i da opet bude statisticki najbolji verovatno nece dobiti MVP, bice u fazonu dali smo ti prolse godine cuti i igraj dalje, boli Amere poprilicno sto ih Grk i Srbin rasturaju u kosarci...poslednje 3 god Evropljani su uzeli 3 MVP, u celoj istoriji pre toga samo 4 MVP ja bilo da nisu Ameri (Nash 2x, Dirk i Hakeem)...zbog svega toga mislim da su male sanse, uslilice Karija ili Durenta da budu, isto tako im i odgovara sto je Luka lose otvorio sezonu...

iki

pre 2 godine

Kari više od Durenta zaslužuje trenutno 1. mesto
Pa i nije baš tako. KD je na 59% iz igre i 43% trojke, dok je Štef na 45% i 40% trojke. To je ogromna razlika u procentima. Lista je po meni realna.

Rikikiki

pre 2 godine

Na basketball reference, sajtu, ima pracenje mvp trke koja je realnije od NBA sajta.
Prosle godine je mesecima ranije od NBA Jokic bio tamo prvi.

Sada trenutno je drugi, ima sanse 38.4%, a Kari je prvi sa 38.7 posto sanse. Sledeci Durent sa 8%

neki veliki dr

pre 2 godine

Jokic je dobio prosle godine MVP, nije realno da bude i ove. Ne zato sto je Srbin, vec zato sto je takav lik i sto igra u Denveru koji je malo trziste, grad koji nije zainteresovan preterano za kosarku. Vidite to i po broju navijaca i kvalitetu navijanja u njihovoj dvorani. Curry ima prednost jer su prvi na zapadu, brutalan start sezone imaju a on igra fenomenalno. Sto se Jokica tice, najbolji i najvoljeniji srpski sportista u istoriji. Zamislite kad cela Amerika stane uz vas, a vi udarili njihovog domaceg igraca...

Goran

pre 2 godine

Jokić ispred svih.

Stef ima uz sebe Grina (3× NBA champion, NBA Defensive Player of the Year, 3× NBA All-Star)

Kevin ima Bradu (NBA MVP/2018, 9× NBA All-Star, 6× All-NBA First Team)

A Jokić...
(Kikujiro, 13. novembar 2021 13:25)

Nije baš skroz sam ni Jokara. Najviše Arona Gordona, za kojeg sam nakon prošle sezone bio dosta skeptičan da li zaslužeje toliki novi ugovor, ali sad mi je sve draže da ga je Denver dobio.

Aaaaa

pre 2 godine

Ono sto statisticari ne vide posto ne gledaju utakmicu... Videli bi koliko Kari koji ne staje, koji trci non stop, koji pravi blokove, kojeg udvajaju cesto, koji otvara prostor drugim igracima, zato pre svega i igraju dobro ofanzivno i drugi... I po defanzivnom rejtingu je medju vodecim na nizim pozicijama... I jos uz sve to postize onoliki broj poena, uz efikasnost koja ce biti jos bolja, jer na pocetku uvek krene malo slabije za njegov standard...ali taj standard je visok, pa njegovih 45% i 40% za pg i sg pozicije se ovde smatra losim, jer porede sa centrima...malo realnosti... Drugo, niko nije smatrao gs ozbiljnijom ekipom za nesto vise do ovih 11-1, a sad ispadose svi all star u timu :)

meda

pre 2 godine

Realno bi bilo:
1. Kari
2. Jokić
3. Durant
4. Batler
5. Janis
(mora da se uzme u obzir i uspeh kluba uz individualnu statistiku)

A statistika kaže:
PER 1.Jokić 34.2 2. Janis 30.0 3. Durant 29.2 4.Batler 29.0 5. Kari 27.4
VORP 1.Jokić 1.4 2. Durant 1.2 3. Janis 1.2 4.Batler 1.1 5. Kari 1.1
BPM 1.Jokić 13.9 2. Batler 9.8 3. Janis 9.7 4. Kari 8.4 5.Durant 8.3
WS/48 1.Jokić .346 2. Batler .319 4. Kari .286 6.Durant .269 8. Janis .249

Kikujiro

pre 2 godine

Samo našeg čoveka da spustimo, to je najvažnije, čovek bez koga ne bismo uzeli srebrnu olimpijsku medalju.

"U Riju sanjamo jedan san - da obradujemo naciju koja veruje u nas. Igraćemo za ljude u Srbiji, a balkon će biti nagrada. Ne mogu da dočekam meč sa Amerima.“

Još 10 dana i da se krene u pohod na medalju. Nikola Jokić to ne može da dočeka. Dobri duh iz Denvera prosto precrtava dane na kalendaru i više se i ne trudi da sakrije koliko je uzbuđen.

- A kako da ne budem? Imam 21 godinu i posle svega što mi se desilo u NBA, sada su me pogodile i Igre u Riju. Pa, šta još mogu da tražim i poželim? Uživam u svakom momentu. Punih 12 godina nismo učestvovali, idemo u Brazil da predstavimo našu zemlju onakvu kakva jeste i da tamo konačno nešto i uradimo - kaže Jokić za „Blic“.

Delujete prilično samouvereno u uspeh?

- Svestan sam da cela nacija očekuje nešto veliko. Verujte, i mi igrači očekujemo isto. Neću lagati, svima nam je u podsvesti neka medalja, ali nisam siguran da su ljudi svesni koliko je teško doći do nje. Pa pogledajte te timove, tu su Amerikanci, Francuzi, Litvanci, Brazilci... Svi oni žele isto što i mi, ovo je pakleno težak turnir.

Šta za vas znači nastup na Olimpijskim igrama?

- Trenutno sve na svetu. Igre su motiv svakog sportiste, nešto najvrednije što možemo da dostignemo. Sve mi se dešava jako brzo u karijeri, kao na traci, iz meseca u mesec nešto novo. Volim što je tako, zato sam i pun optimizma, imam svoje snove i nastaviću da ih sanjam.

da se ne ljubimo

pre 2 godine

Za Jokića ok. Ali nije mi jasno kako Durantula može biti ispred Stefa ? Nisu tu neke velike razlike, ali GSW je na celu lige sa jednim porazom !
(JPR24, 13. novembar 2021 15:09)da sutra bude SP u košarci video bi ko je Durantula, niko mu ni blizu nije po kvalitetu kada se igra po FIBA pravilima, tu se vidi ko je najveći majstor.

JPR24

pre 2 godine

Za Jokića ok. Ali nije mi jasno kako Durantula može biti ispred Stefa ? Nisu tu neke velike razlike, ali GSW je na celu lige sa jednim porazom !

CJC

pre 2 godine

Svaka čast i Jokiću u Kariju, mali Morent mora u top3, 27 poena, 7 asistencija, lider jedne mlade ekipe koja se na jakom Zapadu drži na plej of mestu a imali su užasno težak raspored na početku (Klipersi, Lejkersi, Portland, Majami, Denver 2x, Golden Stejt, Vašington, Finiks)... Sve ekipe iz vrha obe konferencije.

che

pre 2 godine

(Retard braca, 13. novembar 2021 13:37)

Tvoj nik dovoljno govori i o tebi i tvom mišljenju. I onda se pitamo pto nekima treba zabraniti da glasaju a kamoli nešto drugo.

Realno

pre 2 godine

Ovo je smesno.. neki lik sa blecahreporta je stavio brojke . Pod igracem A je stavio Jokicevu statistiku (ne napomenjujuci ime igraca ) pod igracem B je stavio Karijevu statistiku (takodje bez imena) i stavio na glasanje ko je MVP .. preko 90 % je glasalo za igraca A. Isto to je uradio i Durentom kao igracem B ,i opet je glasalo preko 90% za igraca A. Medjutim kad je stavio imena totalno drugacije glasanje. Poenta price je da nije relevatnih novinara,statisticara i trenera Jokic nikad ne bi bio MvP. Preveliki “hajp” u americi imaju internet,popularnost,nike, instagram itd
(Online, 13. novembar 2021 12:59)

Ma pusti se tih likova i njihovih per 75 i slicno... Kari ima vise poena prosecno, asistencija imaju isto, jokic ima vise skokova, sto je i logicno... Kari bolji ft%, za 3p%, a ukupan fg% jokic, sto je za visoke igrace i normalno, ipak najveci broj poena daju iz reketa... Plus gs ima 11-1 skor... Najbolje da ni sad trenutno makar kari ne zasluzuje mvp nego jokic... Batali te price bi, ne bi, mrznja i slicno...

Crni

pre 2 godine

Ako bude nastavio ovako Kari će biti MVP, igra najbolju i najlepšu košarku u najboljem timu lige. Ako on ili GSW padnu u formi onda ostaju još dva izgledna kandidata, Durent i Jokić, prvi mora biti u top 4 istoka a Jokić isto tako mora doći do top 4 zapada. Još jedna stvar Jokić će ako ovako nastavi biti ozbiljan kandidat za DPOY nagradu, pored Gobera i Grka, a verovatno će i na All Star takmičenjima da se takmiči i u veštinama.

Kikujiro

pre 2 godine

Na listi najboljih klupa u NBA Denverova je po svon rejtingu na 29 mestu. ne znam koliko ima timova, 32, 30, uglavnom tu su, hahaha.

vince carter

pre 2 godine

@Kikujiro Meni su na primer mnogo jadniji tvoji idolopoklonicki komentari jer prosto ne mozes da poverujes da odrasla osoba moze da iznova i iznova pise tako o nekome kao dete kad prica o Betmenu ili Supermenu,a sto je jos jadnije da Jokic nije Srbin a isto ovako da igra a da mi imamo nekog drugog kvalitetnog igraca u ligi ti bi tom istom Jokicu nasao gomilu mana i za njegove saigrace tvrdio da su vanzemaljci da bi sto vise uzdizao tog nekog naseg. E takvi ste vi poklonici,licemeri. Sa druge strane ja sam bio uz Jokica jos kad je dosao u ligu i upravo sam njega koristio kao primer kada su recimo Birda prozivali zbog "sporosti" najcesce Lebronovi fanovi..medjutim vremenom ste mi ga ogadili vi tipa "kikujiro,dragan borca" i slicni koji su u stanju da popljuju svakog da bi se njihov miljenik uzdigao. A ja da se divim nekome samo jer je Srbin,pa to je razmisljanje na nivou osnovca.

vince carter

pre 2 godine

Jaoo kakvi pristrasni idolopoklonici u komentarima,sta ljudi pricaju,tacno bi ubili coveka da bi svog miljenika stavili na tron :)) Pa Golden Stejt je prosle sezone bez Karija izgubio skoro svaki mec. Covek plese na terenu ove godine! Amerima je krivo sto ih Evropljani rasturaju u kosarci,a njima sto vise dobrih Evropljana odgovara zbog povecanja gledanosti i profita,oni bi najvise voleli da se pojavi neka Azijska velika zvezda. Bas Amere interesuje nacionalnost. I ovolika briga ko ce biti mvp do pojave Jokica "nebitne regularne sezone,cirkus kosarke" kako su je do sada oslovljavali ovde u komentarima nije vidjena. Najveci plus/minus u ligi ubedljivo ima Kari,a to najcesce imaju igraci koji ne igraju mnogo minuta,recimo Bjelica je pri vrhu. U top 10 po defanzivnom rejtingu pored Jokica su jos 3 igraca Denvera,osim toga dozvolili su Indiani 97 poena bez Jokica i dobili utakmicu,ekipa koju oslovljavaju da su rang Zadra bez Jokica. A Indiana je dan kasnije dobila Jutu uz 111 ubacenih poena. Zasto su Steve Nasu uostalom dali 2x nagradu pored Kobi Brajanta,Lebron Jamesa koji su im mnogo vise marketinski isplativiji.

vince carter

pre 2 godine

"Realno" je ostavio realan komentar sto se tice Karija da je mvp trenutno,pored toga sto igra sjajno i gsw ima samo jedan poraz,a "che" ga samo zbog toga naziva izrodom i debilom,sto se samo nadovezuje na deo u mom komentaru "ubili bi coveka da svog miljenika stave na tron". Zamisli "Che" koja si ti zatucana kompleksaska masa kada si nekog nazvao izrodom samo zbog misljenja drugacijeg o Mvp nagradi "nebitne regularne sezone" inace kada su je dobijali Janis,Harden,Westbruk. Medjutim to je odjednom postalo vazno kao prsten,da se cak prica o tome u prvih 12 utakmica sezone.

Kikujiro

pre 2 godine

Kako vam protiču ovi poslednji dani do početka?

- Kao u bajci. Svi smo na okupu, družimo se, uživamo, prvi put mi se ovo dešava. Svako od ovih momaka mi je drag i blizak, evo sada sam se pronašao i s Mačvanom iako nije bio s nama u prvom delu priprema. Voli čovek da me časti, stalno me vodi na večere. Svi su dobri prema meni, svi su došli da se zabave i mogu samo da kažem da sam jako zahvalan na ovoj šansi - zaključio je Jokić.

Jokić je bio u sobi s Kalinićem, potom s Gudurićem, pa smo ga pitali i koga želi za cimera u Brazilu.

- Znam jedino s kim ne želim. S onim bradonjom Raduljicom. Bolje s nekim drugim da budem da me ne muči - kaže kroz širok osmeh centar Denvera.

Da, ipak ste u pravu, čim je izeo pare i proslavio se promenio se.

vince carter

pre 2 godine

Kad imas nagon za povracanjem dodjes i citas komentare o Jokicu. Najbolji i najvoljeniji srpski sportista,auu sine a onda otvoris negde komentare na nekom postu na fejsu i vidis koliko pljuju tog najvoljenijeg,a oni koji misle da je Jokic u rangu Novaka ili cak bolji od njega sreca nema vise od 100 na celom svetu. Od Jokica su popularnija 1000 kosarkasa sto sadasnjih sto bivsih. Nisam ni malo Djokovicev fan ali morao bih biti lud da uopste stavljam Jokica sa njim u isti rang,zbog jedne beznacajne nagrade u delu gde se ne takmici za prsten. Sva nebuloza ovih statistika sto je prikazao ovaj idolopoklonik u svom komentaru je ta sto je Dzimi Butler u vrhu skoro svake. A na primer Kari je za svoju ekipu znacajniji 10x od Batlera i igra duplo bolje. Citaci brojeva najgori poznavaoci sporta koji ne vide dalje od nosa,ustvari takvi sport i ne gledaju nego citaju brojeve i tudje komentare.

Retard braca

pre 2 godine

Jokic. Najgori MVP u istoriji NBA lige.
U trenutku kada je dobijao priznanje nije bio ni medju prvih 10 igraca lige po statistickim parametrima.
Kada se ode na sajt NBA lige stoje tabele za najboljim strelcima, trojkasima, asistentima, itd. Jokic nigde nije bio ni medju prvih deset, pa je opet dobio titulu.
Neko je odlucio da je ukupan broj poena ili asistencija bitniji podatak od poenima po utakmici ili asistencijama po utakmici.
Vrlo cudno.
Jokic isao na kvantitet, a ne kvalitet.

no name

pre 2 godine

Vidim mnogo manje komentara na NBA nego inače. Pokušao sam da ispratim neke utakmice ono je strašno, defintivno od NBA je ostao sam playoff. I samo se postavlja pitanje kad će lock-out. Naravno evropsku košarku neću ni da komentarišem, ono ako možeš da ubacis 5 poena a mlad si eto te u NBA sutra. To tek nema smisla pratiti, osim ako se ne ložiš na neke isfurane amerikance i rukometne rezultate.

Sto se tiče Jokića, uporedio bi ga sa Kevin Mchalelom. Bio je to odličan igrač, ušao je u kuću slavnih, ali NBA liga nikad ne bi postala i doživela tu popularnost da je on bio MVP.Bilo je boljih igrača. To NBA liga danas.

I da pitanje koji je poslednji ruki Amerikanac koji je imao 30p+. Ako je Harden uskorće 10 god( u smislu biran kao pik)baš im je pukla baza.

Retard braca

pre 2 godine

Jokic. Najgori MVP u istoriji NBA lige.
U trenutku kada je dobijao priznanje nije bio ni medju prvih 10 igraca lige po statistickim parametrima.
Kada se ode na sajt NBA lige stoje tabele za najboljim strelcima, trojkasima, asistentima, itd. Jokic nigde nije bio ni medju prvih deset, pa je opet dobio titulu.
Neko je odlucio da je ukupan broj poena ili asistencija bitniji podatak od poenima po utakmici ili asistencijama po utakmici.
Vrlo cudno.
Jokic isao na kvantitet, a ne kvalitet.

no name

pre 2 godine

Vidim mnogo manje komentara na NBA nego inače. Pokušao sam da ispratim neke utakmice ono je strašno, defintivno od NBA je ostao sam playoff. I samo se postavlja pitanje kad će lock-out. Naravno evropsku košarku neću ni da komentarišem, ono ako možeš da ubacis 5 poena a mlad si eto te u NBA sutra. To tek nema smisla pratiti, osim ako se ne ložiš na neke isfurane amerikance i rukometne rezultate.

Sto se tiče Jokića, uporedio bi ga sa Kevin Mchalelom. Bio je to odličan igrač, ušao je u kuću slavnih, ali NBA liga nikad ne bi postala i doživela tu popularnost da je on bio MVP.Bilo je boljih igrača. To NBA liga danas.

I da pitanje koji je poslednji ruki Amerikanac koji je imao 30p+. Ako je Harden uskorće 10 god( u smislu biran kao pik)baš im je pukla baza.

Realno

pre 2 godine

Ovo je smesno.. neki lik sa blecahreporta je stavio brojke . Pod igracem A je stavio Jokicevu statistiku (ne napomenjujuci ime igraca ) pod igracem B je stavio Karijevu statistiku (takodje bez imena) i stavio na glasanje ko je MVP .. preko 90 % je glasalo za igraca A. Isto to je uradio i Durentom kao igracem B ,i opet je glasalo preko 90% za igraca A. Medjutim kad je stavio imena totalno drugacije glasanje. Poenta price je da nije relevatnih novinara,statisticara i trenera Jokic nikad ne bi bio MvP. Preveliki “hajp” u americi imaju internet,popularnost,nike, instagram itd
(Online, 13. novembar 2021 12:59)

Ma pusti se tih likova i njihovih per 75 i slicno... Kari ima vise poena prosecno, asistencija imaju isto, jokic ima vise skokova, sto je i logicno... Kari bolji ft%, za 3p%, a ukupan fg% jokic, sto je za visoke igrace i normalno, ipak najveci broj poena daju iz reketa... Plus gs ima 11-1 skor... Najbolje da ni sad trenutno makar kari ne zasluzuje mvp nego jokic... Batali te price bi, ne bi, mrznja i slicno...

vince carter

pre 2 godine

@Kikujiro Meni su na primer mnogo jadniji tvoji idolopoklonicki komentari jer prosto ne mozes da poverujes da odrasla osoba moze da iznova i iznova pise tako o nekome kao dete kad prica o Betmenu ili Supermenu,a sto je jos jadnije da Jokic nije Srbin a isto ovako da igra a da mi imamo nekog drugog kvalitetnog igraca u ligi ti bi tom istom Jokicu nasao gomilu mana i za njegove saigrace tvrdio da su vanzemaljci da bi sto vise uzdizao tog nekog naseg. E takvi ste vi poklonici,licemeri. Sa druge strane ja sam bio uz Jokica jos kad je dosao u ligu i upravo sam njega koristio kao primer kada su recimo Birda prozivali zbog "sporosti" najcesce Lebronovi fanovi..medjutim vremenom ste mi ga ogadili vi tipa "kikujiro,dragan borca" i slicni koji su u stanju da popljuju svakog da bi se njihov miljenik uzdigao. A ja da se divim nekome samo jer je Srbin,pa to je razmisljanje na nivou osnovca.

aca

pre 2 godine

Frenk Kaminski igra sjajno i 18ti je na PER listi. Batalite vise te gluposti da nije 100 odsto Srbin i pozovite ga da igra za Srbiju, vise puta je govorio da bi voleo da igra za nas. Lupajte mi minuse ali cak ne bih imao nista protiv da nam Amer igra pleja, ako moze ceo svet da ima po nekog stranog igraca zasto ne bi i mi? Izmedju toga da imamo jednog stranca i sa njim u timu igramo finale na OI i toga da se i ne plasiramo na OI uvek bih izabrao finale sa strancem. Cini mi se da su ljudi iz naseg saveza previse pasivni kad su igraci u pitanju. Nazalost odavno su prosla vremena kad su igraci ginuli da obuku dres reprezentacije, i to im je bio najveci uspeh u karijeri. Morao bi neko da im objasni da su '80te, '90te i pocetak 2000tih daleka proslost.

Kikujiro

pre 2 godine

Kako vam protiču ovi poslednji dani do početka?

- Kao u bajci. Svi smo na okupu, družimo se, uživamo, prvi put mi se ovo dešava. Svako od ovih momaka mi je drag i blizak, evo sada sam se pronašao i s Mačvanom iako nije bio s nama u prvom delu priprema. Voli čovek da me časti, stalno me vodi na večere. Svi su dobri prema meni, svi su došli da se zabave i mogu samo da kažem da sam jako zahvalan na ovoj šansi - zaključio je Jokić.

Jokić je bio u sobi s Kalinićem, potom s Gudurićem, pa smo ga pitali i koga želi za cimera u Brazilu.

- Znam jedino s kim ne želim. S onim bradonjom Raduljicom. Bolje s nekim drugim da budem da me ne muči - kaže kroz širok osmeh centar Denvera.

Da, ipak ste u pravu, čim je izeo pare i proslavio se promenio se.

vince carter

pre 2 godine

Jaoo kakvi pristrasni idolopoklonici u komentarima,sta ljudi pricaju,tacno bi ubili coveka da bi svog miljenika stavili na tron :)) Pa Golden Stejt je prosle sezone bez Karija izgubio skoro svaki mec. Covek plese na terenu ove godine! Amerima je krivo sto ih Evropljani rasturaju u kosarci,a njima sto vise dobrih Evropljana odgovara zbog povecanja gledanosti i profita,oni bi najvise voleli da se pojavi neka Azijska velika zvezda. Bas Amere interesuje nacionalnost. I ovolika briga ko ce biti mvp do pojave Jokica "nebitne regularne sezone,cirkus kosarke" kako su je do sada oslovljavali ovde u komentarima nije vidjena. Najveci plus/minus u ligi ubedljivo ima Kari,a to najcesce imaju igraci koji ne igraju mnogo minuta,recimo Bjelica je pri vrhu. U top 10 po defanzivnom rejtingu pored Jokica su jos 3 igraca Denvera,osim toga dozvolili su Indiani 97 poena bez Jokica i dobili utakmicu,ekipa koju oslovljavaju da su rang Zadra bez Jokica. A Indiana je dan kasnije dobila Jutu uz 111 ubacenih poena. Zasto su Steve Nasu uostalom dali 2x nagradu pored Kobi Brajanta,Lebron Jamesa koji su im mnogo vise marketinski isplativiji.

Marko

pre 2 godine

Jokic igra najbolju sezonu u istoriji NBA lige za sada...najveci Box +/- ikada(ispred Jordana 1988 i Lebrona 2009), najveci PER ikada(ispted Wilta 1962), vodi u svim ostalim naprednim statistikama, najbolji ofanzivni igrac ako se uzme nali usage koji ima za superstara i efikasnost, najuticajniji defanzivni igrac Denver sa njim najbolja odbrana bez njega medju losijima...isto tako nema Murraya i MPJ i najlosija suterska ekipa u NBA je Denver, i opet ih Jokic drzi u top 4...
Ako za ovakvu sezonu on ne dobije MVP to ce biti najveca kradja u istoriji bilo kog sporta.
Curry ima mnoogo bolje saigrace i igra losiju sezonu.

vince carter

pre 2 godine

Kad imas nagon za povracanjem dodjes i citas komentare o Jokicu. Najbolji i najvoljeniji srpski sportista,auu sine a onda otvoris negde komentare na nekom postu na fejsu i vidis koliko pljuju tog najvoljenijeg,a oni koji misle da je Jokic u rangu Novaka ili cak bolji od njega sreca nema vise od 100 na celom svetu. Od Jokica su popularnija 1000 kosarkasa sto sadasnjih sto bivsih. Nisam ni malo Djokovicev fan ali morao bih biti lud da uopste stavljam Jokica sa njim u isti rang,zbog jedne beznacajne nagrade u delu gde se ne takmici za prsten. Sva nebuloza ovih statistika sto je prikazao ovaj idolopoklonik u svom komentaru je ta sto je Dzimi Butler u vrhu skoro svake. A na primer Kari je za svoju ekipu znacajniji 10x od Batlera i igra duplo bolje. Citaci brojeva najgori poznavaoci sporta koji ne vide dalje od nosa,ustvari takvi sport i ne gledaju nego citaju brojeve i tudje komentare.

g

pre 2 godine

Hvala Bogu pa su sklonili Dončića...
Dečko je fenomenalan i biće legenda sigurno ali apsolutno mu je katastrofalan start sezone...
(ivan, 13. novembar 2021 12:50)

Eto izduvao Dončić igrajući za Sloveniju bez odmora, nisu Ameri ludi što preporučuju odmor nakon naporne sezone

CJC

pre 2 godine

Svaka čast i Jokiću u Kariju, mali Morent mora u top3, 27 poena, 7 asistencija, lider jedne mlade ekipe koja se na jakom Zapadu drži na plej of mestu a imali su užasno težak raspored na početku (Klipersi, Lejkersi, Portland, Majami, Denver 2x, Golden Stejt, Vašington, Finiks)... Sve ekipe iz vrha obe konferencije.

Online

pre 2 godine

Ovo je smesno.. neki lik sa blecahreporta je stavio brojke . Pod igracem A je stavio Jokicevu statistiku (ne napomenjujuci ime igraca ) pod igracem B je stavio Karijevu statistiku (takodje bez imena) i stavio na glasanje ko je MVP .. preko 90 % je glasalo za igraca A. Isto to je uradio i Durentom kao igracem B ,i opet je glasalo preko 90% za igraca A. Medjutim kad je stavio imena totalno drugacije glasanje. Poenta price je da nije relevatnih novinara,statisticara i trenera Jokic nikad ne bi bio MvP. Preveliki “hajp” u americi imaju internet,popularnost,nike, instagram itd

Marko

pre 2 godine

@Realno
Nisi nimalo realan, Cury mnogo vise sutira na kos i igra vise minuta, na jednaki proj minuta i poseda i iskoriscenost(usage) Jokic je bolji u svim statistikama i igra bolju odbranu.
Ne sto je Srbin nego je stvarno najbolji.

vince carter

pre 2 godine

"Realno" je ostavio realan komentar sto se tice Karija da je mvp trenutno,pored toga sto igra sjajno i gsw ima samo jedan poraz,a "che" ga samo zbog toga naziva izrodom i debilom,sto se samo nadovezuje na deo u mom komentaru "ubili bi coveka da svog miljenika stave na tron". Zamisli "Che" koja si ti zatucana kompleksaska masa kada si nekog nazvao izrodom samo zbog misljenja drugacijeg o Mvp nagradi "nebitne regularne sezone" inace kada su je dobijali Janis,Harden,Westbruk. Medjutim to je odjednom postalo vazno kao prsten,da se cak prica o tome u prvih 12 utakmica sezone.

Aaaaa

pre 2 godine

Ono sto statisticari ne vide posto ne gledaju utakmicu... Videli bi koliko Kari koji ne staje, koji trci non stop, koji pravi blokove, kojeg udvajaju cesto, koji otvara prostor drugim igracima, zato pre svega i igraju dobro ofanzivno i drugi... I po defanzivnom rejtingu je medju vodecim na nizim pozicijama... I jos uz sve to postize onoliki broj poena, uz efikasnost koja ce biti jos bolja, jer na pocetku uvek krene malo slabije za njegov standard...ali taj standard je visok, pa njegovih 45% i 40% za pg i sg pozicije se ovde smatra losim, jer porede sa centrima...malo realnosti... Drugo, niko nije smatrao gs ozbiljnijom ekipom za nesto vise do ovih 11-1, a sad ispadose svi all star u timu :)

hejteri na aparatima

pre 2 godine

Pogledajte" NBA per list" tamo je čista statistika bez glasanja. Jokić, pa 5 mesta prazno...Kari peti, Dončić 29,Lebron 41.

Kikujiro

pre 2 godine

Samo našeg čoveka da spustimo, to je najvažnije, čovek bez koga ne bismo uzeli srebrnu olimpijsku medalju.

"U Riju sanjamo jedan san - da obradujemo naciju koja veruje u nas. Igraćemo za ljude u Srbiji, a balkon će biti nagrada. Ne mogu da dočekam meč sa Amerima.“

Još 10 dana i da se krene u pohod na medalju. Nikola Jokić to ne može da dočeka. Dobri duh iz Denvera prosto precrtava dane na kalendaru i više se i ne trudi da sakrije koliko je uzbuđen.

- A kako da ne budem? Imam 21 godinu i posle svega što mi se desilo u NBA, sada su me pogodile i Igre u Riju. Pa, šta još mogu da tražim i poželim? Uživam u svakom momentu. Punih 12 godina nismo učestvovali, idemo u Brazil da predstavimo našu zemlju onakvu kakva jeste i da tamo konačno nešto i uradimo - kaže Jokić za „Blic“.

Delujete prilično samouvereno u uspeh?

- Svestan sam da cela nacija očekuje nešto veliko. Verujte, i mi igrači očekujemo isto. Neću lagati, svima nam je u podsvesti neka medalja, ali nisam siguran da su ljudi svesni koliko je teško doći do nje. Pa pogledajte te timove, tu su Amerikanci, Francuzi, Litvanci, Brazilci... Svi oni žele isto što i mi, ovo je pakleno težak turnir.

Šta za vas znači nastup na Olimpijskim igrama?

- Trenutno sve na svetu. Igre su motiv svakog sportiste, nešto najvrednije što možemo da dostignemo. Sve mi se dešava jako brzo u karijeri, kao na traci, iz meseca u mesec nešto novo. Volim što je tako, zato sam i pun optimizma, imam svoje snove i nastaviću da ih sanjam.

Kikujiro

pre 2 godine

Kakva je to enormna količina patnje Jokićevih mrzitelja, povredjeni, uvredjeni i ljuti ne mogu bez Nikole, svaka poruka to je bol u srcu, lažni ego ih vrti kao cunami, tragedija gordih srbijanaca, jeftine emocije i mentalno zdravlje u opasnosti.

Kada li će Nikola da okonča svoju karijeru, ovo je neizdrživo.

Mrkki

pre 2 godine

Igra Jokić brutalno ove sezone, čovek je trenutno i najbolji defanzivac. Znam da čudno zvuči ali je tako. Mada Kari igra ludački i mislim da ako se nešto ne promeni do plejofa, da će njemu da daju MVP nagradu bez problema.

Kikujiro

pre 2 godine

Jokić ispred svih.

Stef ima uz sebe Grina (3× NBA champion, NBA Defensive Player of the Year, 3× NBA All-Star)

Kevin ima Bradu (NBA MVP/2018, 9× NBA All-Star, 6× All-NBA First Team)

A Jokić...

iki

pre 2 godine

Kari više od Durenta zaslužuje trenutno 1. mesto
Pa i nije baš tako. KD je na 59% iz igre i 43% trojke, dok je Štef na 45% i 40% trojke. To je ogromna razlika u procentima. Lista je po meni realna.

aca

pre 2 godine

Jokić ispred svih.

Stef ima uz sebe Grina (3× NBA champion, NBA Defensive Player of the Year, 3× NBA All-Star)

Kevin ima Bradu (NBA MVP/2018, 9× NBA All-Star, 6× All-NBA First Team)

A Jokić...
(Kikujiro, 13. novembar 2021 13:25)

ima Strahinju i Nemanju, malo li je :)

Goran

pre 2 godine

Jokić ispred svih.

Stef ima uz sebe Grina (3× NBA champion, NBA Defensive Player of the Year, 3× NBA All-Star)

Kevin ima Bradu (NBA MVP/2018, 9× NBA All-Star, 6× All-NBA First Team)

A Jokić...
(Kikujiro, 13. novembar 2021 13:25)

Nije baš skroz sam ni Jokara. Najviše Arona Gordona, za kojeg sam nakon prošle sezone bio dosta skeptičan da li zaslužeje toliki novi ugovor, ali sad mi je sve draže da ga je Denver dobio.

da se ne ljubimo

pre 2 godine

Za Jokića ok. Ali nije mi jasno kako Durantula može biti ispred Stefa ? Nisu tu neke velike razlike, ali GSW je na celu lige sa jednim porazom !
(JPR24, 13. novembar 2021 15:09)da sutra bude SP u košarci video bi ko je Durantula, niko mu ni blizu nije po kvalitetu kada se igra po FIBA pravilima, tu se vidi ko je najveći majstor.

dS>0

pre 2 godine

Prosle godine nisu mogli da mu ne daju bio je stvarno vrhunski statisticki, na oko igra mu nije atraktivna ali "zavrsava posao"...e sad ove godine i da opet bude statisticki najbolji verovatno nece dobiti MVP, bice u fazonu dali smo ti prolse godine cuti i igraj dalje, boli Amere poprilicno sto ih Grk i Srbin rasturaju u kosarci...poslednje 3 god Evropljani su uzeli 3 MVP, u celoj istoriji pre toga samo 4 MVP ja bilo da nisu Ameri (Nash 2x, Dirk i Hakeem)...zbog svega toga mislim da su male sanse, uslilice Karija ili Durenta da budu, isto tako im i odgovara sto je Luka lose otvorio sezonu...

Kikujiro

pre 2 godine

Na listi najboljih klupa u NBA Denverova je po svon rejtingu na 29 mestu. ne znam koliko ima timova, 32, 30, uglavnom tu su, hahaha.

Ostin A

pre 2 godine

Apsolutno nije ovo trenutno stanje, već subjektivno mišljenje jednog od glasača za prethodnih nedelju dana.

Inače, teško da će Jokić dobiti 2x uzastopno, jer za drugo dobijanje moraš posebno da se istakneš. Naprimer, Adetokumbo za drugi put ne samo da je podigao statistiku u svakoj kategoriji, nego je Milvoki bio ubedljivo najbolji tim lige. Tako da će Denver morati pre svega da bude bolji, a to će biti zaista teško.

che

pre 2 godine

(Retard braca, 13. novembar 2021 13:37)

Tvoj nik dovoljno govori i o tebi i tvom mišljenju. I onda se pitamo pto nekima treba zabraniti da glasaju a kamoli nešto drugo.

tocka

pre 2 godine

Nikom nije jasno kako to Jokić radi. Malo tamo, malo vamo i eto njemu preko dvadeset poena i tripl dabl.
Dok kod Karija se sve vidi, trojke iz svlačionice, ulazi, vrteške, neke lopte iza ledja, asistencije, driblinzi, lomljenje zglobova, haos… i onda kad treba da se sklopi hajlajts ispadne bog košarke. A ovamo kad pogledaš statistiku, pogotovo naprednu, Jokić koji igra kao vikendaš onako opušteno usput, razbija.

JPR24

pre 2 godine

Za Jokića ok. Ali nije mi jasno kako Durantula može biti ispred Stefa ? Nisu tu neke velike razlike, ali GSW je na celu lige sa jednim porazom !

da se ne ljubimo

pre 2 godine

Stef postao igrač sa najviše pogođenih trojki u istoriji lige, noćas 9,dečko kida, Durant, Kari, Jokić, za koplje iznad ostalih trenutno

neki veliki dr

pre 2 godine

Jokic je dobio prosle godine MVP, nije realno da bude i ove. Ne zato sto je Srbin, vec zato sto je takav lik i sto igra u Denveru koji je malo trziste, grad koji nije zainteresovan preterano za kosarku. Vidite to i po broju navijaca i kvalitetu navijanja u njihovoj dvorani. Curry ima prednost jer su prvi na zapadu, brutalan start sezone imaju a on igra fenomenalno. Sto se Jokica tice, najbolji i najvoljeniji srpski sportista u istoriji. Zamislite kad cela Amerika stane uz vas, a vi udarili njihovog domaceg igraca...

Rikikiki

pre 2 godine

Na basketball reference, sajtu, ima pracenje mvp trke koja je realnije od NBA sajta.
Prosle godine je mesecima ranije od NBA Jokic bio tamo prvi.

Sada trenutno je drugi, ima sanse 38.4%, a Kari je prvi sa 38.7 posto sanse. Sledeci Durent sa 8%

Crni

pre 2 godine

Ako bude nastavio ovako Kari će biti MVP, igra najbolju i najlepšu košarku u najboljem timu lige. Ako on ili GSW padnu u formi onda ostaju još dva izgledna kandidata, Durent i Jokić, prvi mora biti u top 4 istoka a Jokić isto tako mora doći do top 4 zapada. Još jedna stvar Jokić će ako ovako nastavi biti ozbiljan kandidat za DPOY nagradu, pored Gobera i Grka, a verovatno će i na All Star takmičenjima da se takmiči i u veštinama.

meda

pre 2 godine

Realno bi bilo:
1. Kari
2. Jokić
3. Durant
4. Batler
5. Janis
(mora da se uzme u obzir i uspeh kluba uz individualnu statistiku)

A statistika kaže:
PER 1.Jokić 34.2 2. Janis 30.0 3. Durant 29.2 4.Batler 29.0 5. Kari 27.4
VORP 1.Jokić 1.4 2. Durant 1.2 3. Janis 1.2 4.Batler 1.1 5. Kari 1.1
BPM 1.Jokić 13.9 2. Batler 9.8 3. Janis 9.7 4. Kari 8.4 5.Durant 8.3
WS/48 1.Jokić .346 2. Batler .319 4. Kari .286 6.Durant .269 8. Janis .249