Košarka 160

Nedelja, 23.07.2006.

21:25

EP(U20): SCG do zlata bez poraza!

EP(U20): SCG do zlata bez poraza! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

160 Komentari

Sortiraj po:

t.s.

pre 17 godina

svaka cast momcima osvetlali su nam obraz.takodje SVAKA CAST za pevanje himne bar po poslednji put da se neko pokaze kao pristojan i civilizovan sa ovih prostora.jer to je ipak bila zemlja u kojoj su se svi oni rodili a ko se stidi svoje proslosti nije spreman ni za buducnost.

Vuk Bozic

pre 17 godina

Dobro, ljudi, dosta vise za zalopojkama na temu "poslednji zajednicki nastup", "kud dusmani rastavise dva oka u glavi" i sl... Hteli ste (smo) da se razidjemo i hvala bogu da je to bar proslo civilizovano i bez sukoba. Sada cemo bar znati kako nam se zove drzava i koja nam je zastava i himna (dobro, zasad ne znamo koja nam je teritorija, ali valjda cemo i to uskoro saznati). A sto se ovih momaka tice - njima kapa dole, za sve prikazano, pocev od igara na prvenstvu, preko zajednickog duha, do drzanja za vreme dodele medalja i pevanja himne. Nadam se da ce se seniori ugledati na njih, a ne na neke svoje prethodnike, a koliko vidim za sada su na pravom putu...

Moljac

pre 17 godina

Kakav tip ovaj Muta! To koliko on psuje, kako se ponasa, kako je dobio tehnicku u kriticnom trenutku, pa to je neverovatno. I jos ga igraci bacaju u vis i igraju kolce s njim. Ne razumem.

grejpfrut

pre 17 godina

Bravo!Tepic i Pekovic u Japan!A Zvezda mora da sledece godine razigra dragicevica i aleksandrova i da batali shatro-evropske projekte...

Vucko

pre 17 godina

Jos uvek postoji baza da u buducnosti imamo vrhunske igrace,a ova
titula je ocit primer.Medjutim,sta se desava kasnije ? Desavanja van terena vrlo verovatno doprinose da ti igraci prestanu da se usavrsavaju,da ne dostignu svoj limit.Nasi veliki asovi su to postali zahvaljujuci velikom radu,individualnim treninzima itd. Imamo dobrih igraca,ali ne puno i zato ih ne smemo ispustiti. Veliki uspeh i nada da cemo se opet radovati !

SHEARER(Crnogorac koji zna svoje srpsko poreklo)

pre 17 godina

SVAKA CAST MOMCI!!!
E kad bi jos Maras i Mijatovic prihvatili da igraju za Srbiju!!!
Crnogorac koji zna svoje srpsko poreklo

Dalibor

pre 17 godina

Svaka im cast! Gledao sam utakmicu, i mogu reci da su momci sjajno izdrzali atmosferu i pritisak od strane domacih navijaca! Sjajno, SRBIJA!!

metalstorm

pre 17 godina

Momcima svaka čast za sve što su uradili a naročito za pevanje himne iako nisam za Jugoslaviju, tako se igra za svoju zemlju bez obzira kako se zove zato su i osvojili zlato i pokazali da ipak za našu košarku ima budućnosti!!!

Sasa

pre 17 godina

Fenomenalno. Ovo je strateski uspeh.Sa ovakvom generacijom mozemo da planiramo na duge staze, a ne da sprovodimo "takticku igranku" koja nam je svojstvena.

Sasa-Sabac

pre 17 godina

Bravo majstori,samo nemojte da napustite reprezentaciju kad odete u inostranstvo. Sad se vidi sta znaci igranje mladih igraca sa Partizanom u Euroligi.

netman

pre 17 godina

Svaka cast majstori!!!
Sta je pljuvaci? Gde ste sad? Televizija je prenosila utakmnicu, mi pobedili i sada nema sta da se pljuje pa nema ni komentara! Nemogu da verujem kakav smo narod, kad treba pljuvati tu smo, a za radost nikog... Nije ni cudo ako budemo tugovali narednih 500 godina...Dace nam bog to sto zelimo...

G-Can

pre 17 godina

Srpska kosarka ima mladost, to pokazuju sve kategorije mladih igraca. Medjutim, cim su u pitanju strani ugovori za velike pare niko ne zeli da se "trosi" za A tim.

Vladimir Petrovic

pre 17 godina

To je pobednicki duh, kvalitet, intelekt, hladna glava. Bravo momci, dizete nam samopouzdanje u ovim teskim, nikada tezim trenucima za Srpski narod. Borimo se, nikada nas nece poraziti, do zadnjeg!!!

Coa

pre 17 godina

Svaka cast plavi !I svaka cast Rakicu ,koji je pokazao vrednost plavog dresa!Jer se vratio na prvenstvo i bio odlican u presudnim trenucima uprkos smrtnom slucaju!Mnoge starije kolege bi se mogli ugledati na njega.I smatram da ce ova generacija biti poput one sa Djordjevicem,Danilovicem...

Mirsad

pre 17 godina

Bravo momci!!! Tako se igra i bori za svoju zemlju!!! Stojakovic i kompanija treba da uce od ovih klinaca!!! Dugo nisam cuo da neki nasi sportisti pevaju himnu (ma kakva ona bila jos uvek je nasa)!!! Nismo dugo videli ni bolju atmosferu!!! Labovic je celu utakmicu proveo na nogama!!! Nadam se da se nece uobraziti kad postanu zvezde ili kad odu u NBA!!!

tasic n

pre 17 godina

Svaka cast momci, pokazali ste da i dalje mozemo verovati nasoj kosarci. Tako se igra za nacionalni dres za ponos i cast. Nema brige za buducnost nase kosarke, samo nek ovako nastave i zlato ce uvek biti rezervisano samo za nas. Svaka cast!
P S Dokle ce ih zvati "Plavi" nije mi jasno?

rope

pre 17 godina

Bez poraza do zlata.Zapamtite pljuvaci i strasni poznavaoci kosarke,BEZ PORAZA.Mozda je sve bilo "na srecu" ali je ipak zlatno.Pustite sada dalje price o kosarci i klincima koji je igraju,narocito ko je Srbin a ko Crnogorac u repki,kakav je Muta trener i ostalo.Kapa dole zlato je zlato.

Yoda

pre 17 godina

Svaka cast za sve! Jeste videli kako treba da izgleda dodela medalja!? Peva se himna, bez obzira koja je, postuje se zemlja. Slika podseca na dodlu medalja sa evropskog prvenstva '95 kad su Divac, Paspalj i kompanija isto tako dostojanstveno pokazali odakle su. Nema veze ko je iz CG ko je iz SR, svi su pevali, postovali zastavu i zemlju za koju su igrali posledji put!Ova dodela medalja treba da se vrti na svim tv stanicama da vide ovi ostali kako treba da se ponasaju u slicaju da osvoje nesto, da vide kako se postuje svoja zemlja. Svaka cast momci, svaka cast!!!

Iz Republike Srpske

pre 17 godina

Hvala vam momci !Hvala vam oid srca ,za svu srecu koju nam darujete .Svaka cast!Vijest o medalji u republici Srpskoj je docekana sa odusevljenjem i euforijom!Zivi bili

filiyu

pre 17 godina

Bravo momci. Pokazali ste kako se brane boje svoje zemlje ma kako se ona zvala. Dokazali ste nabedjenim zvezdama da ime zemlje, himna i grb nisu bitni za postizanje vrhunskih rezultata. Svojom borbenoscu, srcanoscu i maksimalnim izgaranjem na terenu dokazali ste da ste pravi sportisti i patriote. Mojoj sreci nije bilo kraja kada sam video kako svi do jednog iz sveg srca i duse pevate himnu "Hej Sloveni". Alal vera i sve cestitke kako igracima, tako i kompletnom strucnom stabu na celu, sa ipak malo zapostavljenim, Mutom Nikolicem.

dimitrije

pre 17 godina

steta je samo sto to nije osvojila zemlja ciji narod zna da ceni ovakve stvari..., umesto sto precenjuje treca mesta uz sve izgubljene i jedva jednu dobijenu u sportu u kome nista nikad nismo niti ce mo uraditi, da u fudbalu...

Ludolf Herterij

pre 17 godina

Prosle godine juniori, ove mladi, kako su krenuli, seniori bi trebalo da osvoje sledece Evropsko prvenstvo. Ovo je nesto sto smo cekali dugo, dugo. Jos jedan dokaz da nasa kosarka nije u krizi, i da smo najbolji beli kosarkasi na planeti. Zbog nekoliko mentalno-patriotski-disciplinsko-neodgovornih igraca, doveli smo u pitanje nas talenat, i kosarkasko znanje strucnjaka! Ne samo da je zbog njih reprezentacija trpela, trpeli su i nasi igraci, jer im je i rejting pao, pa su, iako ekstra talentovani, dobijali angazmane u slabijim klubovima. Od Saveza ocekujem da u buducnosti povede malo vise racuna, kakve to "zvezde" poziva u tim. Videcemo, ukoliko nasi seniori naprave dobar rezultat, naglo ce dobijati eksta ponude dobrih klubova. Tako smo uvek funkcionisali, i nema razloga da menjamo recept. Ko da reprezentaciji, ona ce mu vratiti mnogostruko! Bravo momci, ulepsali ste mi leto! Napred!!!

Ivan

pre 17 godina

Svaka čast momci! Vi ste sa 19 i 20 godina pokazali svim nabeđenim zvezdama šta znači biti *profesionalac* od početka do kraja. Sve čestitke!

DUX

pre 17 godina

Pozdrav svima.Nisam pratio prvenstvo od pocetka,ali sam gledao polufinale i finale.Jako su me obradovali ovi decaci,tim pre sto se trenutno nalazim u Turskoj pa je pravo zadovoljstvo bilo gledati utakmicu sa Turcima koji su navikli da im je finale krajnji domet jer tamo moraju da izgube od nas:)Opet se vraca nada i vera u nas basket,ali najjaci utisak na mene je ostavila dodela medalja.Rodjen sam '79. i uz ''HEJ,SLOVENİ'' sam se mnogo puta tokom osamdesetih osecao ponosnim na svoju zemlju.Zato mi je veoma drago sto je ova legenda od himne ,kad je sport u pitanju,u penziju otisla sa zlatnom medaljom.Zasluzila je to.Nadam se da ce je uspesno naslediti ''BOZE PRAVDE'' i da cemo se jos puno radovati zlatnim medaljama u ekipnim sportovima.ZİVELİ!

KOSTUNICA

pre 17 godina

Pa da, i to mi je neka titula! Po meni Italijani su zasluzili zlato. Kad iz ove reprezentacije odu Crnogorci, mi cemo samo Azerbejdzan moci da dobijemo. Nema nade!!

Pera

pre 17 godina

Bravo za Pekovica i Tepica koji bi trebalo da nastave pripreme i za Svetsko prvenstvo seniora! Svaka cast i ostalima, pre svega Bakicu i Dragicevicu. Sto se tice Mijatovica, o njemu sve najgore i za polufinale i za finale. Strasno, sva sreca da ga vise necemo gledati u nasem dresu.

Atmosfera

pre 17 godina

NAJBOLJI STE!

Jednostavno ne mogu da izgube zvanicnu utakmicu! Mogu tri sekunde pre kraja da gube tri razlike, najbolji igraci da dobijaju napade ludila tokom polufinala, da se kace sa trenerom tokom finala, da im novosadsko izdanje Jarica bude ideal za igranje kontranapada, da trener vodi utakmicu kao da zeli da izgube, ali da izgube ne mogu nikako!

Jednostavno
NEPOBEDIVI od pionira do kraja.

Ma, mogu svi zajedno da igraju za Crnu Goru, nema veze, Srbiji su vec dali dovoljno. Uvek cemo navijati za sve njih.

Aleksandar

pre 17 godina

Svaka cast momci.Mislim da se stvarno ne moramo bojati za buducnost nase kosarke,jer pomladili smo seniorsku ekipu a tek stizu mladi sampioni!

milorad manojlovic

pre 17 godina

svaka cast mladim kosarkasima pokazali su da nasa kosarka ima buducnost,nadam se da cemo da uskoro da vidimo neke od njih i u prvom sastavu SRBIJE.sakota otvori oci imas zlato u rukama sa ovim igracima na iducem svetskom prvenstvu.

Dragoslav Bosnjakovic

pre 17 godina

BRAVO DECO!!!Nedajte da vas zavaraju ljudi
kao,ako su ljudi???,Divac i kompanija.
Muta je covek koji ce nesto da uradi.
On je,i pored pritisaka ostao kod nas.Samo
tako DECO,smena generacija je neminovna,ali
NE SLUSAJTE ISPUSENE MUSTIKLE koji jure po
svetu(zaradili pare ovde u SAD)i pljuju li
pljuju.Ako hoce da kupe firmu NEKA KUPE OVDE,
AKO JE TO TAKO LAKO,naravno bez"ucesca".
A zaPekovica i ostale SVAKA CAST..a"njegovo
otimanje zastave"na Sv.Prv u Juznoj Am.Koliko
se prica,A VERUJEM to je bila namstaljka,sto
rece bivsi futbaler NIKIC S T E L A!!!
Tesko da se ova pozicija moze odrzati ali..
deco i MIROSLAVE NIKOLICU gurajte.Nemora vas da ceka narod kod Skupstine,vi ste DECO IGRA-
CI,varujem u vas.Dobijacete vi KISELU VODU i
od drugih sponzora a to sto ce neko drugi da
pise o vasim uspesima,landara pisore da li su to SPORT,ZURNAL...ili "njegove"nesudjene
NOVOSTI.Srecno DECOOOOO..Dragoslav

stefan visoki

pre 17 godina

Ocekujem da se razni Solomoni,Zorani i ostali pljuvaci izvinu nama normalnim ljudima koji vole i podrzavaju svoje.Nemojte vise gospodo da nas davite vasim kompleksima i nervirate vasim neznanjem.Odavno je nama srbima poznato da vi super srbi postajete onda kad plujete po svojima i tada ste kao realni.Odjebite vise.

muta-mutavac

pre 17 godina

Ljudi postali smo prvaci.Al da li je iko od vas primetio selektorovo ponasanje za vreme utakmice.Dobro je sto je prenosena utakmica pa su svi mogli da vide divljastvo selektora Mute.To je jednostavno ispod svakog civilizacijskog ponasanja,nalikuje na neandertalce.Pa gde je taj Bojic da vidi kako se nedolicno ponasa nas selektor kako psuje majku igracima kako ih tretira ko stoku.Kako je jednostavno hteo da se potuce sa Mijatovicem kako je ceo sampionat blokirao Labovica koji je bio nas najbolji igrac prosle godine u Evropi u svom uzrastu.U redu uzeo je itulu al prvenstveni cilj u tom uzrastu je stvaranje igraca za najbolju selekciju.Al jednostavno kod ovog coveka ne moze se zakljuciti ni koji igrac igra pleja a ko dvoju nista zivo.To je jednostavno pravi olos od trenera,neobuzdani kauboj.
A treba napomenuti da smo imali ubedljivo najjacu ekipu u Evropi tako da bi svako mogao da osvoji ovaj sampionat.Muta svojim ponasanjem i divljavstvom ne zasluzuje da bude selektor ni pionirske a kamoli mlade reprezentacije.

NNN

pre 17 godina

Bravo!
Peković - MVP prvenstva, dominantan pod oba koša, veliki,jak, ružan i dobar kao da je bar 4 godine stariji. Realno bez njega nismo ekipa, Maraš nije centar ( ali je dosta kompletan igrač). U odsustvu Pekovića, za čim nije bilo potrebe, trebalo je Labović da igra centra, a Maraš, eventualno četvorku.
Dragićević - MVP finala, teg koji je večeras doneo prevagu, uz očajna bacanja Turaka ( i odličnu igru Pekovića, naravno).
Tepić - pravi kapiten, budućnost naše košarke, kao da igra 10 godina kao profesionalac, kompletan igrač.
Bakić - ekstra kontrola igre ( skoro k'o Tepić i Peković) i odlična saradnja sa saigračima ( naročito sa Pekovićem, naravno).
Mijatović - šta taj čovek uopšte radi? Previše vremena je proveo na parketu, sa ovakvom igrom i pristupom možda nekad, zadivi nekog na basketu ispred zgrade, možda.
Muta - dosta pasivan sa izmenama ( premalo Bakića i Pekovića,tj. Labovića , previše Mijatovića, uopšte, i Maraša na centru, koji kao Drobnjak, samo gleda da se izvuče na trojku), ali svaka čast za zlato.
Ostali - OK.

nenad

pre 17 godina

Bravo MAJSTORI, svaka vam cast!!!Imajuci vas nasa kosarka u buducnosti nece brinuti za nove medalje. Nastavite tako, NAJBOLJI STE, ZAKON STE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kole

pre 17 godina

Tesko je reci koliko sam razocaran celokupnim prvenstvom. Sve u svemu ovo prvenstvo je bila anti-propaganda kosarke, gde smo i mi dali svoj doprinos. Nasi bekovi su ocajni, ocajni. Nemaju sut, pas, smisao za igru.
Mijatovic- Previse solira, misli da je zvezda ili sta ne znam.
Bakic- Ocaj. Nema nijedan kvalitet, osim izuzetne borbenosti.
Paunic- Veze nema. Vidi se da ga neko gura.
Jereminov- Bukvalno smesan.
Tepic- Odlican. Da kos kad treba, ali ima jos mnogo mesta za napredak.
Dragovic- Sjajne fizicke sposobnosti, ocajne tehnicke, mada je igrao sasvim solidno.
Dragicevic- Odlican. Na nasu zalost ima meksu ruku od bekova.
Pekovic- Fantastican. Dominantan. Najbolji nas igrac ubedljivo.
Maras- Dobar
Labovic- Neopravdano zapostavljen.
Ostale ne komentarisem, jer nisu bas igrali.
Sve u svemu svaka cast, ipak su prvaci Evrope sto je ogriman uspeh. Samo se nadam da ce igraci preko veze biti manje pozivani.

joco-backi jarak

pre 17 godina

svaka cast momci!!! tako se bori za ovu nasu drzavu,kakva god da je! samo tako nastavite... jos jednom smo pokazali evpopi i svetu da smo najbolji...

dl

pre 17 godina

Svaka cast! Mislio sam da nece uspeti pred domacom turskom publikom ali sam pogresio! Bravo Plavi! Jos juniori da osvoje zlato pa zajedno sa seniorima (osvojili turnir u Bormiju) da pravimo docek ;)!

dovla iz RSK

pre 17 godina

Šta reći, mislim da je ovo nešto što nas diže u nebo i što će svakako mnogo uticati na budućnost Srpske košarke, ljudi,svi govore da ćemo biti u vrhu Evropske i svetske košarke, pa mi to i jesmo,evo i A reprezentacije je ogulila Kanadu, pa može da govori ko šta hoće, koliko vidim ima dosta pesimista ali mi pobeđujemo redom, SRBIJA


Pozdrav svima iz Vukovara

Србин из Ниш(а)!

pre 17 godina

Политико сурова ли си!!! Браво плави! Све честитке! Свака част! Питам се само да ли ћемо на утакмицама репрезентације Србије имати атмосверу какву су данас тј. вечерас имали Турци, да цео сдадион или хала буду обојени у црвено-плаво-беле боје са заставама, где сви певају химну без обзира дали се утакмица играла у Нишу, Крагујевцу, Новом Саду, Суботици, Београду... А да, браво и за отпевану химну после додела медаља, истина речи нису биле у складу са музиком, мало су журили, али и то је нешто за крај... Надам се да ће већина играти за Србију у будућности... Браво и Мути за три прста после утакмице и за начин на који је водио репрезентацију! Све честитке и адио! Поздрав!

dancer

pre 17 godina

Tako se igra za reprezentaciju!

Srce mi je bilo puno kada su ovi mladici pevali iz sveg glasa himnu!

Tako treba! Vi mladi ste uzor svim starijim, a pogotovo fudbalerima koji ne umeju ni tekst da nauce (suvise im je dugacak jer ima vise od 2 reci)

Goran_Zr

pre 17 godina

Bravo! Cestitke svim igracima na prikazanoj igri i ponasanju na terenu. Turcima se mora priznati da su sastavili zaista dobru ekipu. Ipak, njihova "run an'gun" kosarka dozivela je poraz u sudaru sa sporom, cvrstom i disciplinovanom igrom. Ova utakmica je dobra lekcija za one koji ovakvu kosarku nazivaju "zastarelom". Jos jednom se pokazalo da je "trci i pucaj" samo oruzje nejakih u sudaru sa kvalitetnijim protivnicima. Zbog toga sve cestitke zasluzuje i Muta Nikolic za vodjenje ekipe. Turski trener je ostao malo "nedorecen". Evidentno je bilo da se nasi tesko snalaze sa zonom i stvarno ne znam zasto je forsirao "coveka" u drugom poluvremenu, ali to je vec njihov problem. Nama osim slavlja ostaje i malo "nostalgije", jer je sada jasno da i srpska i crnogorska kosarka mnogo gube zbog politickog razdvajanja.

Petar Popović

pre 17 godina

Povratak Džedaja
Godina: 2001, Mesto: Turska, Protivnik: Turska
Godina: 2006,.Mesto: Turska, Protivnik: Turska
Oba puta šampioni, doduše ovog puta u U20 konkrenciji ali kada se svaki dan suočavate sa ružnim vestima svaka pobeda je melem za dušu.
Selektor Nikolić je više puta pregledao utakmicu sa Italijom, ko zna koliko puta u glavi a bar još jednom na ekranu. Shvatio je da se haos i nedisciplina u igri ne smeju ponoviti. Da se sreća neće nasmešiti opet. Da će protiv sebe imati punu salu bučne publike, da će sudije "blago" biti uz domaće. Pravilo br.1:nikad odjednom Mijatović, Maraš i Dragović. Pravilo br.2: preseći haos u korenu. Pravilo br.3. osloniti se na pouzdane i disciplinovane momke. Pravila se mogu primeniti po bilo kojem redosledu.
Ipak je kasnio u primeni pravila br.2. Mijatovićevo "zagrevanje" je predugo trajalo. Od +10, uz više nebuloza, tehničku, i psovke na klupi, stiglo se na - 3. Dalje se u tom duhu nije smelo.I krenulo je, momci koji su pretrpeli više poraza u Evroligi ( ali su je igrali ), i koji su navikli da na koš pogledaju tek posle 18 do 20 sekundi napada (ako ne prođe kontra), preuzeli su stvar u svoje ruke. Bakić je uspostavio vezu sa Pekovićem. Peković je trpao, skidao, lupao rampe. Tepić je svuda stizao i nanosio bolne udare turcima. Dragićević je podsetio na sjajno izdanje sa F8 Jadranske u Sarajevu. Paunić je bio svo vreme ol raund igrač Nikolića. Revolveraši su čistili cevi na klupi. I pobeda nije došla u pitanje. Radost je zaslužena. Himna i zastava nepostojeće države su se opet svirali i vijorili a kako stoje stvari, ovih dana se to može ponoviti još tri puta (teoretski). U 18, kadetska balkanijada i U18 devojke. Šakota je takođe na pravom putu. Danas sam pročitao tim Argentine. Maradona zbog povrede ipak nije u sastavu. Ostali su svi tu. Ali ovi momci nemaju problema tipičnih za G12+ koja je nastupila prošle godine. Pobede mladih dižu raspoloženje i možda nam i avgust bude lep.
P.S. Možda i Denda bude na godišnjem.
Net Archibald

Miroslav

pre 17 godina

Bravo momci. Iako su me u par navrata nasekirali i podigli mi adrenalin u beskonacnost ipak su na kraju dokazali da su najbolji!
Jos jedan primer kako se brane boje drzave i kako se peva himna!

deki NS

pre 17 godina

Ovo je sramota pa gomila likova šalje komentare za neke glupe vesti a niko ne pohvaljuje ove klince, SRAMOTA!!!!!
BRAVO MAJSTORI SAMO NAPRED!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vlado

pre 17 godina

Srbijo, zemljo sampiona! Preselimo ovaj pobednicki duh na ekonomsku i politicku stvarnost. Treba nam samo jedan dobar skretnicar, mi vredimo mnogo!
Momci, svaka cast! Voli vas Srbija!

Peđa

pre 17 godina

Kako to da je nabolji igrač iz poražene ekipe, a ne iz ekipe koja je nadmoćno osvojila prvenstvo. Al' neka im je, zna se ko je najbolji. Klincima očigledno ne smeta što nema države, što nema himne dresa i čime su se sve "vadili znate već ko". Svaka čast.

Zorz Vea

pre 17 godina

Jednog dana vratice se sjaj srpskoj kosarci.Ovo je samo novi pocetak,koji ce,nadam se,vratiti odanost i veru i to ne samo u kosarku,nego i u mnoge druge stvari.Zivela Srbija

zoran

pre 17 godina

Svaka cast momci,borili ste se i izborili za zlato.Jedino isterajte tog nadobudnog trenera koji vise koristi psovke od kocijasa i dva tri nadobudna klinca koji (bez obzira na sve teskoce rada sa Mutom) moraju da postuju dres u kom igraju.Jos jednom cestitke na borbenosti i osvajanju zlata

Goran

pre 17 godina

Veilka Igra posle velike borbe. Kosarka nije bila vrhunska ali zato dosta sladja za nas.
Izgleda da imamo jednu jednu jako generaciju koje je zasluzeno neporazena pobedila ovo takmicenje. Znaci da i dalje najvece talente dolazu iz SCG. Ali da budemo realni imali smo i najjacu klupu na ovom sampionatu, nije se nikada osetilo kad je neko od nasih pauziro.
Najbolji su bili Pekovic, Tepic, Dragicevic. A i ostali su bili borbeni, cak i Bakic, koji me dosad samo lose iznenadijo. Ovo je bilo slozeno i po tome je pobeda sladja.
Bravo momci, puno cestitke i samo Napred!!!

slobodni strijelac

pre 17 godina

Moje srce je ispunjeno srecom.
Sta da kazem, svaka cast momcima na borbenosti i pozrtvovanju.
Srpska kosarka se vraca na svjetsku pozornicu na velika vrata, jos jednom cestitam svima.....

navijac

pre 17 godina

Za ovo nema nikakvog drugog komentara, nego: SVAKA CAST!!!
I pre nego sto neke budale ovde pocnu da s..., titula je titula i svako ko se sportom bavi zna: treba svaku utakmicu pobediti ma koji bio protivnik - i nista drugo ovi nasi momci nisu uradili! Pobedili su - svaka cast

Dejan71

pre 17 godina

Svaka cast!!! Samo da ih s vremenom ne udari slava, novac, sujeta, politika ili ko zna sta sve moze u glavu, ukratko da se ne iskvare kao neki nasi stariji....

krajisnik

pre 17 godina

SVE POHVALE MLADIMA ZA BRILJANTNU IGRU, MOTIVIRANOST,KOLEKTIVIZAM TE POSEBNO UZORNO-
PEDAGOSKI SCENSKI NASTUP NA POBJEDNICKOM POSTOLJU. MUTA IH DOBRO POSLOZI I POTVRDI DA SMO MI IPAK KOSARKASKA VELESILA.
BRAVO! BRAVO! BRAVO!

serbien

pre 17 godina

Bravo momci tako se igra i pokazuje svetu
ko smo i sta smo u kosarci a i u sportu
posaljite kasete fudbalerima i Klementeu
ZLATO JE NASE SRBBISTAN & KARADAC

vukelja

pre 17 godina

BRAVO SAMPIONI!!!!
Sa jedne strane sam neizmjerno srecan,a sa druge mi se srce cijepa znajuci da su ovi momci poslednji put igrali zajedno.
Preplakao sam ceremoniju dodjele medalja....
Dusmani sto nas razdvojiste,ovo je..ne,nemam rijeci,osim da se pomolim Bogu da nas opet sastavi!!

Komandant Mark

pre 17 godina

Svaka cast momci. I deci iz Srbije i deci iz Crne Gore. Pravi ste sampioni i pokazali ste pravi timski i pobednicki duh. A vi gospodo sto pravite etnicko ciscenje.. sramota ste za sebe same i za celu naciju, a sramota je i objavljivati komentare te vrste

cccc

pre 17 godina

Bravo momci! Dokazali ste da ste veliki igraci i veliki ljudi.
Muta je obican mangup ali je (i ovaj put) dobro obavio posao sta se tice psiholoske spreme igraca.
Steta bi bila da ovi momci ne igraju vise zajedno (mnogo jih je iz CG). Plakao sam kad su svi zajedno pevali nasu himnu! Jos jednom svaka cast!

Ivan

pre 17 godina

Vjerujte mi da sam presrecan zbog ovog veliko,mozda i najveceg,uspjeha u nasem najtrofejnijem sportu.Ali na VELIKU ZALOST,i poslednjeg zajednickog.Da li ce mozda momci,sutra po dolasku,na ribanje kod svojih premijera zato sto su disali kao jedan i sto su na onakav nacin ispjevali himnu,koja se najvjerovatnije nikome ne svidja,ali se pjeva.MOMCI-SVAKA VAM CAST,a politicari sram vas bilo za va vremena!!!

Zilijen

pre 17 godina

Sjajno!

ma, nema zime za nasu kosarku. Koliko god banda upropascava sve sto dodirne, deca su jednostavno super-talentovana.
Naravno, drago mi je i zbog Mute - velikog i dobrog coveka!

Banzai

pre 17 godina

Momci, svaka cast.Napeto do kraja, ali ne preterano. Bolje nego da smo ih odvalili 30 razlike.Igraci su pokazali da bi mogli da budu dostojni naslednici zlatnih momaka. Neko u Srbiji, a neko i u Crnoj Gori. Sto se tice Mute, opasno me iznervirao svojom kafanskom tehnickom greskom, ali ona tri prsta na srcu za vreme 'himne' vade stvar.
Pusa svima!

Vlada

pre 17 godina

Ulaskom mijatovica pocelo je da skripi u odbrani. Mislim da je mali u reprezentaciji samo zbog prezimena. Ali neka. ZLATOOO!!!!!!!!!!

Djolle

pre 17 godina

Bravo, momci. Odusevio me je Pekovic, decko izrasta u odlicnog centra, sa podjednakim ucinkom u odbrani i napadu. Nije dzabe izabran u petorku sampionata.

Bole Kragujevac

pre 17 godina

Melem na ranu, to su nam dali ovi zlatni dečaci upravo ono što nam je trebalo. Da se zna gde se još uvek igra najbolja košarka u Evropi. Svaka čast momcima poka zali su da su mnogo jaki posebno mentalno, uspeki su da se izvuku iz mrtvih protiv Italije kad ih nije išlo a isto tako i protiv domaćina i publike da se vrate u meč kada se lomio rezultat. Posebna priča je pevanje himne na postolju, svaka im čast poštuju zemlju i himnu za koju igraju pa ma kakva je, Muta je recimo držao tri prsta na srcu a pevao je "Hej Sloveni",znači pokazao je ko je a ipak je ispoštovao i himnu i zemlju, SVAKA ČAST i za srce i za igru i za ponašanje!

Goran

pre 17 godina

BRAVOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoO !!!!

Tako se igra za zemlju, tako se igra za svoj narod, i za drzavu ma kako da se ona zove, njima himna nije smetala ko nekima...ima nade

Bojan Jankovic

pre 17 godina

Cestitke sampionima Evrope! Nadam se da ce sada i momci iz A selekcije uz isto pozrtvovanje uspeti da osvoje drugo uzastopno SP. Iskreno mnogo mi je lakse da navijam za njih kad tu nisu Radmanovic i Jaric.

bravo kraljevi

pre 17 godina

svaka cast ovim momcima... a na kraju i otpevase himnu... stvarno svaka cast, vise mi je pun Q-... politike u sportu...

nesa

pre 17 godina

Svaka cast , samo da se nastavi sa ovim momcima pametno da se radi i bicemo opet prvaci sveta , ako ne i ovog leta ( nada poslednje umire ) Jedva cekam sledecu god i tandem Tadija i Aleksandrov u Zvezdi . JOS JEDNOM BRAVOO5

Hej Sloveni

pre 17 godina

A kako tek slozno pevaju himnu---svaka im cast!!! Bravo momci

evo jos jednom za sve koji nisu culi:
Hej, Sloveni, još ste živi
Reč naših dedova
Dok za narod srce bije
Njihovih sinova

Živi, živi, duh slovenski
Živećeš vekovma
Zalud preti ponor pakla
Zalud vatra groma

Nek se sada i nad nama
Burom sve raznese
Stena puca, dub se lama
Zemlja nek se trese

Mi stojimo postojano
Kano klisurine
Proklet bio izdajica
Svoje domovine!

Futa

pre 17 godina

Toooooooooooooooooooooooo majstoriiiiiiiii svaka cast da se zna gde se igra najbolja kosarka u Evropi bez poraza osvojili Zlato svaka cast momci jos jednom.

Zdrale

pre 17 godina

Svaka cast momci,samo tako nastavite i u seniorskoj konkurenciji!Sve cestitke Muti Nikolicu za odlicnu atmosferu i vodjenje ekipe.Radujem se sto je Milenko TEpic dosao u Partizan.Samo da ga Sakota pozove na pripreme reprezntacije zajedno sa Pekovicem i Dragicevicem,pa zasto da nas ne iznenade kao u Atini 1998.godine!Ma sta god uradili samo nek se bore ne parketu.Silni su to momci!

Makaveli_The_Don

pre 17 godina

Svaka cast momci ovo je stvarno nesto sto me oraspolozilo...Ipak ima nade u nasoj kosarci kroz nekoliko godina ce ovi momci biti predvodnici nase repeke koja ce nadam se ponovo da "hara" Evropom i svetom.

Eh

pre 17 godina

Svaka cast, ali ono sta sam gledao je bila antikosarka. Turci su ispromasivali trojki i 'penala' da moje drustvo to ne bi ispromasivalo nakon 100 MB pivi. Igra nikakva. Ako je to buducnost europske kosarke ja se bojim da cu prestati da gledam svetska i europska prvenstva u kosarci.

DM

pre 17 godina

BRAVO , BRAVO, BRAVO !

U boj krenite junaci svi, kren'te i ne zal'te zivot svoooooooooj !

P.S. Svaka cast za odnos prema jos uvijek zvanicnoj himni i zastavi. Simbol je bitan ali je srce puno bitnije, zapamtite Stankovicu, Kezmane, Krsticu ...

Aleksandra CH

pre 17 godina

Svaka cast majstori,ovako se brane boje reprezentativnog dresa,ovako se igra za svoju zemlju,pa kako god se ona zvala,za svoj narod...Vi ste buducnost nase kosarke,a ne tamo neki Jarici i Radmanovici milioneri,kojima je ispod casti da igraju za svoju zemlju,bruka!!!!Bravo bravo bravo,jako sam ponosna na vas,samo tako nastavite,najbolji ste,VELIKI KISSSS ALEX CH!!!!

i

pre 17 godina

BRAVO SINOVI. TAKO SE BORI ZA SVOJU ZEMLJU, POHVALA ZA SVE MOMKE. DA LI ZNA NEKO DA LI JE PEKOVIC SRBIN ILI CRNOGORAC. SADA PRATIMO JUNIORE I JUNIORKE

pajce

pre 17 godina

To sto imamo samo jednog igraca u prvoj petorci znaci samo da su odigrali sjajnu timsku igru i svaka im cast na tome...samo neka nastave tako da igraju i bicemo mi ponovo kosarkaska velesila

vuk

pre 17 godina

Svaka cast momci,pokazali ste kako se igra za drzavu,KAD BI I FUDBALERI PEVALI HIMNU KAO I OVI KLINCI NE BI GUBILI OD SLONOVA...prosto coveku cast da bude kad gleda...

Djolle

pre 17 godina

Bravo, momci. Odusevio me je Pekovic, decko izrasta u odlicnog centra, sa podjednakim ucinkom u odbrani i napadu. Nije dzabe izabran u petorku sampionata.

i

pre 17 godina

BRAVO SINOVI. TAKO SE BORI ZA SVOJU ZEMLJU, POHVALA ZA SVE MOMKE. DA LI ZNA NEKO DA LI JE PEKOVIC SRBIN ILI CRNOGORAC. SADA PRATIMO JUNIORE I JUNIORKE

vuk

pre 17 godina

Svaka cast momci,pokazali ste kako se igra za drzavu,KAD BI I FUDBALERI PEVALI HIMNU KAO I OVI KLINCI NE BI GUBILI OD SLONOVA...prosto coveku cast da bude kad gleda...

Futa

pre 17 godina

Toooooooooooooooooooooooo majstoriiiiiiiii svaka cast da se zna gde se igra najbolja kosarka u Evropi bez poraza osvojili Zlato svaka cast momci jos jednom.

pajce

pre 17 godina

To sto imamo samo jednog igraca u prvoj petorci znaci samo da su odigrali sjajnu timsku igru i svaka im cast na tome...samo neka nastave tako da igraju i bicemo mi ponovo kosarkaska velesila

Hej Sloveni

pre 17 godina

A kako tek slozno pevaju himnu---svaka im cast!!! Bravo momci

evo jos jednom za sve koji nisu culi:
Hej, Sloveni, još ste živi
Reč naših dedova
Dok za narod srce bije
Njihovih sinova

Živi, živi, duh slovenski
Živećeš vekovma
Zalud preti ponor pakla
Zalud vatra groma

Nek se sada i nad nama
Burom sve raznese
Stena puca, dub se lama
Zemlja nek se trese

Mi stojimo postojano
Kano klisurine
Proklet bio izdajica
Svoje domovine!

Goran

pre 17 godina

BRAVOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoO !!!!

Tako se igra za zemlju, tako se igra za svoj narod, i za drzavu ma kako da se ona zove, njima himna nije smetala ko nekima...ima nade

Makaveli_The_Don

pre 17 godina

Svaka cast momci ovo je stvarno nesto sto me oraspolozilo...Ipak ima nade u nasoj kosarci kroz nekoliko godina ce ovi momci biti predvodnici nase repeke koja ce nadam se ponovo da "hara" Evropom i svetom.

Eh

pre 17 godina

Svaka cast, ali ono sta sam gledao je bila antikosarka. Turci su ispromasivali trojki i 'penala' da moje drustvo to ne bi ispromasivalo nakon 100 MB pivi. Igra nikakva. Ako je to buducnost europske kosarke ja se bojim da cu prestati da gledam svetska i europska prvenstva u kosarci.

bravo kraljevi

pre 17 godina

svaka cast ovim momcima... a na kraju i otpevase himnu... stvarno svaka cast, vise mi je pun Q-... politike u sportu...

DM

pre 17 godina

BRAVO , BRAVO, BRAVO !

U boj krenite junaci svi, kren'te i ne zal'te zivot svoooooooooj !

P.S. Svaka cast za odnos prema jos uvijek zvanicnoj himni i zastavi. Simbol je bitan ali je srce puno bitnije, zapamtite Stankovicu, Kezmane, Krsticu ...

Bojan Jankovic

pre 17 godina

Cestitke sampionima Evrope! Nadam se da ce sada i momci iz A selekcije uz isto pozrtvovanje uspeti da osvoje drugo uzastopno SP. Iskreno mnogo mi je lakse da navijam za njih kad tu nisu Radmanovic i Jaric.

Zdrale

pre 17 godina

Svaka cast momci,samo tako nastavite i u seniorskoj konkurenciji!Sve cestitke Muti Nikolicu za odlicnu atmosferu i vodjenje ekipe.Radujem se sto je Milenko TEpic dosao u Partizan.Samo da ga Sakota pozove na pripreme reprezntacije zajedno sa Pekovicem i Dragicevicem,pa zasto da nas ne iznenade kao u Atini 1998.godine!Ma sta god uradili samo nek se bore ne parketu.Silni su to momci!

Aleksandra CH

pre 17 godina

Svaka cast majstori,ovako se brane boje reprezentativnog dresa,ovako se igra za svoju zemlju,pa kako god se ona zvala,za svoj narod...Vi ste buducnost nase kosarke,a ne tamo neki Jarici i Radmanovici milioneri,kojima je ispod casti da igraju za svoju zemlju,bruka!!!!Bravo bravo bravo,jako sam ponosna na vas,samo tako nastavite,najbolji ste,VELIKI KISSSS ALEX CH!!!!

nesa

pre 17 godina

Svaka cast , samo da se nastavi sa ovim momcima pametno da se radi i bicemo opet prvaci sveta , ako ne i ovog leta ( nada poslednje umire ) Jedva cekam sledecu god i tandem Tadija i Aleksandrov u Zvezdi . JOS JEDNOM BRAVOO5

Bole Kragujevac

pre 17 godina

Melem na ranu, to su nam dali ovi zlatni dečaci upravo ono što nam je trebalo. Da se zna gde se još uvek igra najbolja košarka u Evropi. Svaka čast momcima poka zali su da su mnogo jaki posebno mentalno, uspeki su da se izvuku iz mrtvih protiv Italije kad ih nije išlo a isto tako i protiv domaćina i publike da se vrate u meč kada se lomio rezultat. Posebna priča je pevanje himne na postolju, svaka im čast poštuju zemlju i himnu za koju igraju pa ma kakva je, Muta je recimo držao tri prsta na srcu a pevao je "Hej Sloveni",znači pokazao je ko je a ipak je ispoštovao i himnu i zemlju, SVAKA ČAST i za srce i za igru i za ponašanje!

vukelja

pre 17 godina

BRAVO SAMPIONI!!!!
Sa jedne strane sam neizmjerno srecan,a sa druge mi se srce cijepa znajuci da su ovi momci poslednji put igrali zajedno.
Preplakao sam ceremoniju dodjele medalja....
Dusmani sto nas razdvojiste,ovo je..ne,nemam rijeci,osim da se pomolim Bogu da nas opet sastavi!!

serbien

pre 17 godina

Bravo momci tako se igra i pokazuje svetu
ko smo i sta smo u kosarci a i u sportu
posaljite kasete fudbalerima i Klementeu
ZLATO JE NASE SRBBISTAN & KARADAC

Dejan71

pre 17 godina

Svaka cast!!! Samo da ih s vremenom ne udari slava, novac, sujeta, politika ili ko zna sta sve moze u glavu, ukratko da se ne iskvare kao neki nasi stariji....

Peđa

pre 17 godina

Kako to da je nabolji igrač iz poražene ekipe, a ne iz ekipe koja je nadmoćno osvojila prvenstvo. Al' neka im je, zna se ko je najbolji. Klincima očigledno ne smeta što nema države, što nema himne dresa i čime su se sve "vadili znate već ko". Svaka čast.

Zorz Vea

pre 17 godina

Jednog dana vratice se sjaj srpskoj kosarci.Ovo je samo novi pocetak,koji ce,nadam se,vratiti odanost i veru i to ne samo u kosarku,nego i u mnoge druge stvari.Zivela Srbija

slobodni strijelac

pre 17 godina

Moje srce je ispunjeno srecom.
Sta da kazem, svaka cast momcima na borbenosti i pozrtvovanju.
Srpska kosarka se vraca na svjetsku pozornicu na velika vrata, jos jednom cestitam svima.....

Banzai

pre 17 godina

Momci, svaka cast.Napeto do kraja, ali ne preterano. Bolje nego da smo ih odvalili 30 razlike.Igraci su pokazali da bi mogli da budu dostojni naslednici zlatnih momaka. Neko u Srbiji, a neko i u Crnoj Gori. Sto se tice Mute, opasno me iznervirao svojom kafanskom tehnickom greskom, ali ona tri prsta na srcu za vreme 'himne' vade stvar.
Pusa svima!

Komandant Mark

pre 17 godina

Svaka cast momci. I deci iz Srbije i deci iz Crne Gore. Pravi ste sampioni i pokazali ste pravi timski i pobednicki duh. A vi gospodo sto pravite etnicko ciscenje.. sramota ste za sebe same i za celu naciju, a sramota je i objavljivati komentare te vrste

Goran

pre 17 godina

Veilka Igra posle velike borbe. Kosarka nije bila vrhunska ali zato dosta sladja za nas.
Izgleda da imamo jednu jednu jako generaciju koje je zasluzeno neporazena pobedila ovo takmicenje. Znaci da i dalje najvece talente dolazu iz SCG. Ali da budemo realni imali smo i najjacu klupu na ovom sampionatu, nije se nikada osetilo kad je neko od nasih pauziro.
Najbolji su bili Pekovic, Tepic, Dragicevic. A i ostali su bili borbeni, cak i Bakic, koji me dosad samo lose iznenadijo. Ovo je bilo slozeno i po tome je pobeda sladja.
Bravo momci, puno cestitke i samo Napred!!!

Ivan

pre 17 godina

Vjerujte mi da sam presrecan zbog ovog veliko,mozda i najveceg,uspjeha u nasem najtrofejnijem sportu.Ali na VELIKU ZALOST,i poslednjeg zajednickog.Da li ce mozda momci,sutra po dolasku,na ribanje kod svojih premijera zato sto su disali kao jedan i sto su na onakav nacin ispjevali himnu,koja se najvjerovatnije nikome ne svidja,ali se pjeva.MOMCI-SVAKA VAM CAST,a politicari sram vas bilo za va vremena!!!

Zilijen

pre 17 godina

Sjajno!

ma, nema zime za nasu kosarku. Koliko god banda upropascava sve sto dodirne, deca su jednostavno super-talentovana.
Naravno, drago mi je i zbog Mute - velikog i dobrog coveka!

cccc

pre 17 godina

Bravo momci! Dokazali ste da ste veliki igraci i veliki ljudi.
Muta je obican mangup ali je (i ovaj put) dobro obavio posao sta se tice psiholoske spreme igraca.
Steta bi bila da ovi momci ne igraju vise zajedno (mnogo jih je iz CG). Plakao sam kad su svi zajedno pevali nasu himnu! Jos jednom svaka cast!

zoran

pre 17 godina

Svaka cast momci,borili ste se i izborili za zlato.Jedino isterajte tog nadobudnog trenera koji vise koristi psovke od kocijasa i dva tri nadobudna klinca koji (bez obzira na sve teskoce rada sa Mutom) moraju da postuju dres u kom igraju.Jos jednom cestitke na borbenosti i osvajanju zlata

navijac

pre 17 godina

Za ovo nema nikakvog drugog komentara, nego: SVAKA CAST!!!
I pre nego sto neke budale ovde pocnu da s..., titula je titula i svako ko se sportom bavi zna: treba svaku utakmicu pobediti ma koji bio protivnik - i nista drugo ovi nasi momci nisu uradili! Pobedili su - svaka cast

krajisnik

pre 17 godina

SVE POHVALE MLADIMA ZA BRILJANTNU IGRU, MOTIVIRANOST,KOLEKTIVIZAM TE POSEBNO UZORNO-
PEDAGOSKI SCENSKI NASTUP NA POBJEDNICKOM POSTOLJU. MUTA IH DOBRO POSLOZI I POTVRDI DA SMO MI IPAK KOSARKASKA VELESILA.
BRAVO! BRAVO! BRAVO!

Vlado

pre 17 godina

Srbijo, zemljo sampiona! Preselimo ovaj pobednicki duh na ekonomsku i politicku stvarnost. Treba nam samo jedan dobar skretnicar, mi vredimo mnogo!
Momci, svaka cast! Voli vas Srbija!

Vlada

pre 17 godina

Ulaskom mijatovica pocelo je da skripi u odbrani. Mislim da je mali u reprezentaciji samo zbog prezimena. Ali neka. ZLATOOO!!!!!!!!!!

Miroslav

pre 17 godina

Bravo momci. Iako su me u par navrata nasekirali i podigli mi adrenalin u beskonacnost ipak su na kraju dokazali da su najbolji!
Jos jedan primer kako se brane boje drzave i kako se peva himna!

Petar Popović

pre 17 godina

Povratak Džedaja
Godina: 2001, Mesto: Turska, Protivnik: Turska
Godina: 2006,.Mesto: Turska, Protivnik: Turska
Oba puta šampioni, doduše ovog puta u U20 konkrenciji ali kada se svaki dan suočavate sa ružnim vestima svaka pobeda je melem za dušu.
Selektor Nikolić je više puta pregledao utakmicu sa Italijom, ko zna koliko puta u glavi a bar još jednom na ekranu. Shvatio je da se haos i nedisciplina u igri ne smeju ponoviti. Da se sreća neće nasmešiti opet. Da će protiv sebe imati punu salu bučne publike, da će sudije "blago" biti uz domaće. Pravilo br.1:nikad odjednom Mijatović, Maraš i Dragović. Pravilo br.2: preseći haos u korenu. Pravilo br.3. osloniti se na pouzdane i disciplinovane momke. Pravila se mogu primeniti po bilo kojem redosledu.
Ipak je kasnio u primeni pravila br.2. Mijatovićevo "zagrevanje" je predugo trajalo. Od +10, uz više nebuloza, tehničku, i psovke na klupi, stiglo se na - 3. Dalje se u tom duhu nije smelo.I krenulo je, momci koji su pretrpeli više poraza u Evroligi ( ali su je igrali ), i koji su navikli da na koš pogledaju tek posle 18 do 20 sekundi napada (ako ne prođe kontra), preuzeli su stvar u svoje ruke. Bakić je uspostavio vezu sa Pekovićem. Peković je trpao, skidao, lupao rampe. Tepić je svuda stizao i nanosio bolne udare turcima. Dragićević je podsetio na sjajno izdanje sa F8 Jadranske u Sarajevu. Paunić je bio svo vreme ol raund igrač Nikolića. Revolveraši su čistili cevi na klupi. I pobeda nije došla u pitanje. Radost je zaslužena. Himna i zastava nepostojeće države su se opet svirali i vijorili a kako stoje stvari, ovih dana se to može ponoviti još tri puta (teoretski). U 18, kadetska balkanijada i U18 devojke. Šakota je takođe na pravom putu. Danas sam pročitao tim Argentine. Maradona zbog povrede ipak nije u sastavu. Ostali su svi tu. Ali ovi momci nemaju problema tipičnih za G12+ koja je nastupila prošle godine. Pobede mladih dižu raspoloženje i možda nam i avgust bude lep.
P.S. Možda i Denda bude na godišnjem.
Net Archibald

dancer

pre 17 godina

Tako se igra za reprezentaciju!

Srce mi je bilo puno kada su ovi mladici pevali iz sveg glasa himnu!

Tako treba! Vi mladi ste uzor svim starijim, a pogotovo fudbalerima koji ne umeju ni tekst da nauce (suvise im je dugacak jer ima vise od 2 reci)

deki NS

pre 17 godina

Ovo je sramota pa gomila likova šalje komentare za neke glupe vesti a niko ne pohvaljuje ove klince, SRAMOTA!!!!!
BRAVO MAJSTORI SAMO NAPRED!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Goran_Zr

pre 17 godina

Bravo! Cestitke svim igracima na prikazanoj igri i ponasanju na terenu. Turcima se mora priznati da su sastavili zaista dobru ekipu. Ipak, njihova "run an'gun" kosarka dozivela je poraz u sudaru sa sporom, cvrstom i disciplinovanom igrom. Ova utakmica je dobra lekcija za one koji ovakvu kosarku nazivaju "zastarelom". Jos jednom se pokazalo da je "trci i pucaj" samo oruzje nejakih u sudaru sa kvalitetnijim protivnicima. Zbog toga sve cestitke zasluzuje i Muta Nikolic za vodjenje ekipe. Turski trener je ostao malo "nedorecen". Evidentno je bilo da se nasi tesko snalaze sa zonom i stvarno ne znam zasto je forsirao "coveka" u drugom poluvremenu, ali to je vec njihov problem. Nama osim slavlja ostaje i malo "nostalgije", jer je sada jasno da i srpska i crnogorska kosarka mnogo gube zbog politickog razdvajanja.

dovla iz RSK

pre 17 godina

Šta reći, mislim da je ovo nešto što nas diže u nebo i što će svakako mnogo uticati na budućnost Srpske košarke, ljudi,svi govore da ćemo biti u vrhu Evropske i svetske košarke, pa mi to i jesmo,evo i A reprezentacije je ogulila Kanadu, pa može da govori ko šta hoće, koliko vidim ima dosta pesimista ali mi pobeđujemo redom, SRBIJA


Pozdrav svima iz Vukovara

nenad

pre 17 godina

Bravo MAJSTORI, svaka vam cast!!!Imajuci vas nasa kosarka u buducnosti nece brinuti za nove medalje. Nastavite tako, NAJBOLJI STE, ZAKON STE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Србин из Ниш(а)!

pre 17 godina

Политико сурова ли си!!! Браво плави! Све честитке! Свака част! Питам се само да ли ћемо на утакмицама репрезентације Србије имати атмосверу какву су данас тј. вечерас имали Турци, да цео сдадион или хала буду обојени у црвено-плаво-беле боје са заставама, где сви певају химну без обзира дали се утакмица играла у Нишу, Крагујевцу, Новом Саду, Суботици, Београду... А да, браво и за отпевану химну после додела медаља, истина речи нису биле у складу са музиком, мало су журили, али и то је нешто за крај... Надам се да ће већина играти за Србију у будућности... Браво и Мути за три прста после утакмице и за начин на који је водио репрезентацију! Све честитке и адио! Поздрав!

Kole

pre 17 godina

Tesko je reci koliko sam razocaran celokupnim prvenstvom. Sve u svemu ovo prvenstvo je bila anti-propaganda kosarke, gde smo i mi dali svoj doprinos. Nasi bekovi su ocajni, ocajni. Nemaju sut, pas, smisao za igru.
Mijatovic- Previse solira, misli da je zvezda ili sta ne znam.
Bakic- Ocaj. Nema nijedan kvalitet, osim izuzetne borbenosti.
Paunic- Veze nema. Vidi se da ga neko gura.
Jereminov- Bukvalno smesan.
Tepic- Odlican. Da kos kad treba, ali ima jos mnogo mesta za napredak.
Dragovic- Sjajne fizicke sposobnosti, ocajne tehnicke, mada je igrao sasvim solidno.
Dragicevic- Odlican. Na nasu zalost ima meksu ruku od bekova.
Pekovic- Fantastican. Dominantan. Najbolji nas igrac ubedljivo.
Maras- Dobar
Labovic- Neopravdano zapostavljen.
Ostale ne komentarisem, jer nisu bas igrali.
Sve u svemu svaka cast, ipak su prvaci Evrope sto je ogriman uspeh. Samo se nadam da ce igraci preko veze biti manje pozivani.

dl

pre 17 godina

Svaka cast! Mislio sam da nece uspeti pred domacom turskom publikom ali sam pogresio! Bravo Plavi! Jos juniori da osvoje zlato pa zajedno sa seniorima (osvojili turnir u Bormiju) da pravimo docek ;)!

joco-backi jarak

pre 17 godina

svaka cast momci!!! tako se bori za ovu nasu drzavu,kakva god da je! samo tako nastavite... jos jednom smo pokazali evpopi i svetu da smo najbolji...

muta-mutavac

pre 17 godina

Ljudi postali smo prvaci.Al da li je iko od vas primetio selektorovo ponasanje za vreme utakmice.Dobro je sto je prenosena utakmica pa su svi mogli da vide divljastvo selektora Mute.To je jednostavno ispod svakog civilizacijskog ponasanja,nalikuje na neandertalce.Pa gde je taj Bojic da vidi kako se nedolicno ponasa nas selektor kako psuje majku igracima kako ih tretira ko stoku.Kako je jednostavno hteo da se potuce sa Mijatovicem kako je ceo sampionat blokirao Labovica koji je bio nas najbolji igrac prosle godine u Evropi u svom uzrastu.U redu uzeo je itulu al prvenstveni cilj u tom uzrastu je stvaranje igraca za najbolju selekciju.Al jednostavno kod ovog coveka ne moze se zakljuciti ni koji igrac igra pleja a ko dvoju nista zivo.To je jednostavno pravi olos od trenera,neobuzdani kauboj.
A treba napomenuti da smo imali ubedljivo najjacu ekipu u Evropi tako da bi svako mogao da osvoji ovaj sampionat.Muta svojim ponasanjem i divljavstvom ne zasluzuje da bude selektor ni pionirske a kamoli mlade reprezentacije.

NNN

pre 17 godina

Bravo!
Peković - MVP prvenstva, dominantan pod oba koša, veliki,jak, ružan i dobar kao da je bar 4 godine stariji. Realno bez njega nismo ekipa, Maraš nije centar ( ali je dosta kompletan igrač). U odsustvu Pekovića, za čim nije bilo potrebe, trebalo je Labović da igra centra, a Maraš, eventualno četvorku.
Dragićević - MVP finala, teg koji je večeras doneo prevagu, uz očajna bacanja Turaka ( i odličnu igru Pekovića, naravno).
Tepić - pravi kapiten, budućnost naše košarke, kao da igra 10 godina kao profesionalac, kompletan igrač.
Bakić - ekstra kontrola igre ( skoro k'o Tepić i Peković) i odlična saradnja sa saigračima ( naročito sa Pekovićem, naravno).
Mijatović - šta taj čovek uopšte radi? Previše vremena je proveo na parketu, sa ovakvom igrom i pristupom možda nekad, zadivi nekog na basketu ispred zgrade, možda.
Muta - dosta pasivan sa izmenama ( premalo Bakića i Pekovića,tj. Labovića , previše Mijatovića, uopšte, i Maraša na centru, koji kao Drobnjak, samo gleda da se izvuče na trojku), ali svaka čast za zlato.
Ostali - OK.

stefan visoki

pre 17 godina

Ocekujem da se razni Solomoni,Zorani i ostali pljuvaci izvinu nama normalnim ljudima koji vole i podrzavaju svoje.Nemojte vise gospodo da nas davite vasim kompleksima i nervirate vasim neznanjem.Odavno je nama srbima poznato da vi super srbi postajete onda kad plujete po svojima i tada ste kao realni.Odjebite vise.

Dragoslav Bosnjakovic

pre 17 godina

BRAVO DECO!!!Nedajte da vas zavaraju ljudi
kao,ako su ljudi???,Divac i kompanija.
Muta je covek koji ce nesto da uradi.
On je,i pored pritisaka ostao kod nas.Samo
tako DECO,smena generacija je neminovna,ali
NE SLUSAJTE ISPUSENE MUSTIKLE koji jure po
svetu(zaradili pare ovde u SAD)i pljuju li
pljuju.Ako hoce da kupe firmu NEKA KUPE OVDE,
AKO JE TO TAKO LAKO,naravno bez"ucesca".
A zaPekovica i ostale SVAKA CAST..a"njegovo
otimanje zastave"na Sv.Prv u Juznoj Am.Koliko
se prica,A VERUJEM to je bila namstaljka,sto
rece bivsi futbaler NIKIC S T E L A!!!
Tesko da se ova pozicija moze odrzati ali..
deco i MIROSLAVE NIKOLICU gurajte.Nemora vas da ceka narod kod Skupstine,vi ste DECO IGRA-
CI,varujem u vas.Dobijacete vi KISELU VODU i
od drugih sponzora a to sto ce neko drugi da
pise o vasim uspesima,landara pisore da li su to SPORT,ZURNAL...ili "njegove"nesudjene
NOVOSTI.Srecno DECOOOOO..Dragoslav

milorad manojlovic

pre 17 godina

svaka cast mladim kosarkasima pokazali su da nasa kosarka ima buducnost,nadam se da cemo da uskoro da vidimo neke od njih i u prvom sastavu SRBIJE.sakota otvori oci imas zlato u rukama sa ovim igracima na iducem svetskom prvenstvu.

Aleksandar

pre 17 godina

Svaka cast momci.Mislim da se stvarno ne moramo bojati za buducnost nase kosarke,jer pomladili smo seniorsku ekipu a tek stizu mladi sampioni!

Atmosfera

pre 17 godina

NAJBOLJI STE!

Jednostavno ne mogu da izgube zvanicnu utakmicu! Mogu tri sekunde pre kraja da gube tri razlike, najbolji igraci da dobijaju napade ludila tokom polufinala, da se kace sa trenerom tokom finala, da im novosadsko izdanje Jarica bude ideal za igranje kontranapada, da trener vodi utakmicu kao da zeli da izgube, ali da izgube ne mogu nikako!

Jednostavno
NEPOBEDIVI od pionira do kraja.

Ma, mogu svi zajedno da igraju za Crnu Goru, nema veze, Srbiji su vec dali dovoljno. Uvek cemo navijati za sve njih.

Ivan

pre 17 godina

Svaka čast momci! Vi ste sa 19 i 20 godina pokazali svim nabeđenim zvezdama šta znači biti *profesionalac* od početka do kraja. Sve čestitke!

KOSTUNICA

pre 17 godina

Pa da, i to mi je neka titula! Po meni Italijani su zasluzili zlato. Kad iz ove reprezentacije odu Crnogorci, mi cemo samo Azerbejdzan moci da dobijemo. Nema nade!!

Pera

pre 17 godina

Bravo za Pekovica i Tepica koji bi trebalo da nastave pripreme i za Svetsko prvenstvo seniora! Svaka cast i ostalima, pre svega Bakicu i Dragicevicu. Sto se tice Mijatovica, o njemu sve najgore i za polufinale i za finale. Strasno, sva sreca da ga vise necemo gledati u nasem dresu.

DUX

pre 17 godina

Pozdrav svima.Nisam pratio prvenstvo od pocetka,ali sam gledao polufinale i finale.Jako su me obradovali ovi decaci,tim pre sto se trenutno nalazim u Turskoj pa je pravo zadovoljstvo bilo gledati utakmicu sa Turcima koji su navikli da im je finale krajnji domet jer tamo moraju da izgube od nas:)Opet se vraca nada i vera u nas basket,ali najjaci utisak na mene je ostavila dodela medalja.Rodjen sam '79. i uz ''HEJ,SLOVENİ'' sam se mnogo puta tokom osamdesetih osecao ponosnim na svoju zemlju.Zato mi je veoma drago sto je ova legenda od himne ,kad je sport u pitanju,u penziju otisla sa zlatnom medaljom.Zasluzila je to.Nadam se da ce je uspesno naslediti ''BOZE PRAVDE'' i da cemo se jos puno radovati zlatnim medaljama u ekipnim sportovima.ZİVELİ!

filiyu

pre 17 godina

Bravo momci. Pokazali ste kako se brane boje svoje zemlje ma kako se ona zvala. Dokazali ste nabedjenim zvezdama da ime zemlje, himna i grb nisu bitni za postizanje vrhunskih rezultata. Svojom borbenoscu, srcanoscu i maksimalnim izgaranjem na terenu dokazali ste da ste pravi sportisti i patriote. Mojoj sreci nije bilo kraja kada sam video kako svi do jednog iz sveg srca i duse pevate himnu "Hej Sloveni". Alal vera i sve cestitke kako igracima, tako i kompletnom strucnom stabu na celu, sa ipak malo zapostavljenim, Mutom Nikolicem.

Ludolf Herterij

pre 17 godina

Prosle godine juniori, ove mladi, kako su krenuli, seniori bi trebalo da osvoje sledece Evropsko prvenstvo. Ovo je nesto sto smo cekali dugo, dugo. Jos jedan dokaz da nasa kosarka nije u krizi, i da smo najbolji beli kosarkasi na planeti. Zbog nekoliko mentalno-patriotski-disciplinsko-neodgovornih igraca, doveli smo u pitanje nas talenat, i kosarkasko znanje strucnjaka! Ne samo da je zbog njih reprezentacija trpela, trpeli su i nasi igraci, jer im je i rejting pao, pa su, iako ekstra talentovani, dobijali angazmane u slabijim klubovima. Od Saveza ocekujem da u buducnosti povede malo vise racuna, kakve to "zvezde" poziva u tim. Videcemo, ukoliko nasi seniori naprave dobar rezultat, naglo ce dobijati eksta ponude dobrih klubova. Tako smo uvek funkcionisali, i nema razloga da menjamo recept. Ko da reprezentaciji, ona ce mu vratiti mnogostruko! Bravo momci, ulepsali ste mi leto! Napred!!!

rope

pre 17 godina

Bez poraza do zlata.Zapamtite pljuvaci i strasni poznavaoci kosarke,BEZ PORAZA.Mozda je sve bilo "na srecu" ali je ipak zlatno.Pustite sada dalje price o kosarci i klincima koji je igraju,narocito ko je Srbin a ko Crnogorac u repki,kakav je Muta trener i ostalo.Kapa dole zlato je zlato.

dimitrije

pre 17 godina

steta je samo sto to nije osvojila zemlja ciji narod zna da ceni ovakve stvari..., umesto sto precenjuje treca mesta uz sve izgubljene i jedva jednu dobijenu u sportu u kome nista nikad nismo niti ce mo uraditi, da u fudbalu...

Yoda

pre 17 godina

Svaka cast za sve! Jeste videli kako treba da izgleda dodela medalja!? Peva se himna, bez obzira koja je, postuje se zemlja. Slika podseca na dodlu medalja sa evropskog prvenstva '95 kad su Divac, Paspalj i kompanija isto tako dostojanstveno pokazali odakle su. Nema veze ko je iz CG ko je iz SR, svi su pevali, postovali zastavu i zemlju za koju su igrali posledji put!Ova dodela medalja treba da se vrti na svim tv stanicama da vide ovi ostali kako treba da se ponasaju u slicaju da osvoje nesto, da vide kako se postuje svoja zemlja. Svaka cast momci, svaka cast!!!

Iz Republike Srpske

pre 17 godina

Hvala vam momci !Hvala vam oid srca ,za svu srecu koju nam darujete .Svaka cast!Vijest o medalji u republici Srpskoj je docekana sa odusevljenjem i euforijom!Zivi bili

Mirsad

pre 17 godina

Bravo momci!!! Tako se igra i bori za svoju zemlju!!! Stojakovic i kompanija treba da uce od ovih klinaca!!! Dugo nisam cuo da neki nasi sportisti pevaju himnu (ma kakva ona bila jos uvek je nasa)!!! Nismo dugo videli ni bolju atmosferu!!! Labovic je celu utakmicu proveo na nogama!!! Nadam se da se nece uobraziti kad postanu zvezde ili kad odu u NBA!!!

tasic n

pre 17 godina

Svaka cast momci, pokazali ste da i dalje mozemo verovati nasoj kosarci. Tako se igra za nacionalni dres za ponos i cast. Nema brige za buducnost nase kosarke, samo nek ovako nastave i zlato ce uvek biti rezervisano samo za nas. Svaka cast!
P S Dokle ce ih zvati "Plavi" nije mi jasno?

Coa

pre 17 godina

Svaka cast plavi !I svaka cast Rakicu ,koji je pokazao vrednost plavog dresa!Jer se vratio na prvenstvo i bio odlican u presudnim trenucima uprkos smrtnom slucaju!Mnoge starije kolege bi se mogli ugledati na njega.I smatram da ce ova generacija biti poput one sa Djordjevicem,Danilovicem...

G-Can

pre 17 godina

Srpska kosarka ima mladost, to pokazuju sve kategorije mladih igraca. Medjutim, cim su u pitanju strani ugovori za velike pare niko ne zeli da se "trosi" za A tim.

Vladimir Petrovic

pre 17 godina

To je pobednicki duh, kvalitet, intelekt, hladna glava. Bravo momci, dizete nam samopouzdanje u ovim teskim, nikada tezim trenucima za Srpski narod. Borimo se, nikada nas nece poraziti, do zadnjeg!!!

Sasa-Sabac

pre 17 godina

Bravo majstori,samo nemojte da napustite reprezentaciju kad odete u inostranstvo. Sad se vidi sta znaci igranje mladih igraca sa Partizanom u Euroligi.

netman

pre 17 godina

Svaka cast majstori!!!
Sta je pljuvaci? Gde ste sad? Televizija je prenosila utakmnicu, mi pobedili i sada nema sta da se pljuje pa nema ni komentara! Nemogu da verujem kakav smo narod, kad treba pljuvati tu smo, a za radost nikog... Nije ni cudo ako budemo tugovali narednih 500 godina...Dace nam bog to sto zelimo...

metalstorm

pre 17 godina

Momcima svaka čast za sve što su uradili a naročito za pevanje himne iako nisam za Jugoslaviju, tako se igra za svoju zemlju bez obzira kako se zove zato su i osvojili zlato i pokazali da ipak za našu košarku ima budućnosti!!!

Sasa

pre 17 godina

Fenomenalno. Ovo je strateski uspeh.Sa ovakvom generacijom mozemo da planiramo na duge staze, a ne da sprovodimo "takticku igranku" koja nam je svojstvena.

Dalibor

pre 17 godina

Svaka im cast! Gledao sam utakmicu, i mogu reci da su momci sjajno izdrzali atmosferu i pritisak od strane domacih navijaca! Sjajno, SRBIJA!!

SHEARER(Crnogorac koji zna svoje srpsko poreklo)

pre 17 godina

SVAKA CAST MOMCI!!!
E kad bi jos Maras i Mijatovic prihvatili da igraju za Srbiju!!!
Crnogorac koji zna svoje srpsko poreklo

Vucko

pre 17 godina

Jos uvek postoji baza da u buducnosti imamo vrhunske igrace,a ova
titula je ocit primer.Medjutim,sta se desava kasnije ? Desavanja van terena vrlo verovatno doprinose da ti igraci prestanu da se usavrsavaju,da ne dostignu svoj limit.Nasi veliki asovi su to postali zahvaljujuci velikom radu,individualnim treninzima itd. Imamo dobrih igraca,ali ne puno i zato ih ne smemo ispustiti. Veliki uspeh i nada da cemo se opet radovati !

grejpfrut

pre 17 godina

Bravo!Tepic i Pekovic u Japan!A Zvezda mora da sledece godine razigra dragicevica i aleksandrova i da batali shatro-evropske projekte...

Moljac

pre 17 godina

Kakav tip ovaj Muta! To koliko on psuje, kako se ponasa, kako je dobio tehnicku u kriticnom trenutku, pa to je neverovatno. I jos ga igraci bacaju u vis i igraju kolce s njim. Ne razumem.

Vuk Bozic

pre 17 godina

Dobro, ljudi, dosta vise za zalopojkama na temu "poslednji zajednicki nastup", "kud dusmani rastavise dva oka u glavi" i sl... Hteli ste (smo) da se razidjemo i hvala bogu da je to bar proslo civilizovano i bez sukoba. Sada cemo bar znati kako nam se zove drzava i koja nam je zastava i himna (dobro, zasad ne znamo koja nam je teritorija, ali valjda cemo i to uskoro saznati). A sto se ovih momaka tice - njima kapa dole, za sve prikazano, pocev od igara na prvenstvu, preko zajednickog duha, do drzanja za vreme dodele medalja i pevanja himne. Nadam se da ce se seniori ugledati na njih, a ne na neke svoje prethodnike, a koliko vidim za sada su na pravom putu...

t.s.

pre 17 godina

svaka cast momcima osvetlali su nam obraz.takodje SVAKA CAST za pevanje himne bar po poslednji put da se neko pokaze kao pristojan i civilizovan sa ovih prostora.jer to je ipak bila zemlja u kojoj su se svi oni rodili a ko se stidi svoje proslosti nije spreman ni za buducnost.

Djolle

pre 17 godina

Bravo, momci. Odusevio me je Pekovic, decko izrasta u odlicnog centra, sa podjednakim ucinkom u odbrani i napadu. Nije dzabe izabran u petorku sampionata.

i

pre 17 godina

BRAVO SINOVI. TAKO SE BORI ZA SVOJU ZEMLJU, POHVALA ZA SVE MOMKE. DA LI ZNA NEKO DA LI JE PEKOVIC SRBIN ILI CRNOGORAC. SADA PRATIMO JUNIORE I JUNIORKE

vuk

pre 17 godina

Svaka cast momci,pokazali ste kako se igra za drzavu,KAD BI I FUDBALERI PEVALI HIMNU KAO I OVI KLINCI NE BI GUBILI OD SLONOVA...prosto coveku cast da bude kad gleda...

Futa

pre 17 godina

Toooooooooooooooooooooooo majstoriiiiiiiii svaka cast da se zna gde se igra najbolja kosarka u Evropi bez poraza osvojili Zlato svaka cast momci jos jednom.

pajce

pre 17 godina

To sto imamo samo jednog igraca u prvoj petorci znaci samo da su odigrali sjajnu timsku igru i svaka im cast na tome...samo neka nastave tako da igraju i bicemo mi ponovo kosarkaska velesila

Hej Sloveni

pre 17 godina

A kako tek slozno pevaju himnu---svaka im cast!!! Bravo momci

evo jos jednom za sve koji nisu culi:
Hej, Sloveni, još ste živi
Reč naših dedova
Dok za narod srce bije
Njihovih sinova

Živi, živi, duh slovenski
Živećeš vekovma
Zalud preti ponor pakla
Zalud vatra groma

Nek se sada i nad nama
Burom sve raznese
Stena puca, dub se lama
Zemlja nek se trese

Mi stojimo postojano
Kano klisurine
Proklet bio izdajica
Svoje domovine!

Goran

pre 17 godina

BRAVOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoO !!!!

Tako se igra za zemlju, tako se igra za svoj narod, i za drzavu ma kako da se ona zove, njima himna nije smetala ko nekima...ima nade

Makaveli_The_Don

pre 17 godina

Svaka cast momci ovo je stvarno nesto sto me oraspolozilo...Ipak ima nade u nasoj kosarci kroz nekoliko godina ce ovi momci biti predvodnici nase repeke koja ce nadam se ponovo da "hara" Evropom i svetom.

Eh

pre 17 godina

Svaka cast, ali ono sta sam gledao je bila antikosarka. Turci su ispromasivali trojki i 'penala' da moje drustvo to ne bi ispromasivalo nakon 100 MB pivi. Igra nikakva. Ako je to buducnost europske kosarke ja se bojim da cu prestati da gledam svetska i europska prvenstva u kosarci.

bravo kraljevi

pre 17 godina

svaka cast ovim momcima... a na kraju i otpevase himnu... stvarno svaka cast, vise mi je pun Q-... politike u sportu...

DM

pre 17 godina

BRAVO , BRAVO, BRAVO !

U boj krenite junaci svi, kren'te i ne zal'te zivot svoooooooooj !

P.S. Svaka cast za odnos prema jos uvijek zvanicnoj himni i zastavi. Simbol je bitan ali je srce puno bitnije, zapamtite Stankovicu, Kezmane, Krsticu ...

Bojan Jankovic

pre 17 godina

Cestitke sampionima Evrope! Nadam se da ce sada i momci iz A selekcije uz isto pozrtvovanje uspeti da osvoje drugo uzastopno SP. Iskreno mnogo mi je lakse da navijam za njih kad tu nisu Radmanovic i Jaric.

Zdrale

pre 17 godina

Svaka cast momci,samo tako nastavite i u seniorskoj konkurenciji!Sve cestitke Muti Nikolicu za odlicnu atmosferu i vodjenje ekipe.Radujem se sto je Milenko TEpic dosao u Partizan.Samo da ga Sakota pozove na pripreme reprezntacije zajedno sa Pekovicem i Dragicevicem,pa zasto da nas ne iznenade kao u Atini 1998.godine!Ma sta god uradili samo nek se bore ne parketu.Silni su to momci!

Aleksandra CH

pre 17 godina

Svaka cast majstori,ovako se brane boje reprezentativnog dresa,ovako se igra za svoju zemlju,pa kako god se ona zvala,za svoj narod...Vi ste buducnost nase kosarke,a ne tamo neki Jarici i Radmanovici milioneri,kojima je ispod casti da igraju za svoju zemlju,bruka!!!!Bravo bravo bravo,jako sam ponosna na vas,samo tako nastavite,najbolji ste,VELIKI KISSSS ALEX CH!!!!

nesa

pre 17 godina

Svaka cast , samo da se nastavi sa ovim momcima pametno da se radi i bicemo opet prvaci sveta , ako ne i ovog leta ( nada poslednje umire ) Jedva cekam sledecu god i tandem Tadija i Aleksandrov u Zvezdi . JOS JEDNOM BRAVOO5

Bole Kragujevac

pre 17 godina

Melem na ranu, to su nam dali ovi zlatni dečaci upravo ono što nam je trebalo. Da se zna gde se još uvek igra najbolja košarka u Evropi. Svaka čast momcima poka zali su da su mnogo jaki posebno mentalno, uspeki su da se izvuku iz mrtvih protiv Italije kad ih nije išlo a isto tako i protiv domaćina i publike da se vrate u meč kada se lomio rezultat. Posebna priča je pevanje himne na postolju, svaka im čast poštuju zemlju i himnu za koju igraju pa ma kakva je, Muta je recimo držao tri prsta na srcu a pevao je "Hej Sloveni",znači pokazao je ko je a ipak je ispoštovao i himnu i zemlju, SVAKA ČAST i za srce i za igru i za ponašanje!

vukelja

pre 17 godina

BRAVO SAMPIONI!!!!
Sa jedne strane sam neizmjerno srecan,a sa druge mi se srce cijepa znajuci da su ovi momci poslednji put igrali zajedno.
Preplakao sam ceremoniju dodjele medalja....
Dusmani sto nas razdvojiste,ovo je..ne,nemam rijeci,osim da se pomolim Bogu da nas opet sastavi!!

serbien

pre 17 godina

Bravo momci tako se igra i pokazuje svetu
ko smo i sta smo u kosarci a i u sportu
posaljite kasete fudbalerima i Klementeu
ZLATO JE NASE SRBBISTAN & KARADAC

Dejan71

pre 17 godina

Svaka cast!!! Samo da ih s vremenom ne udari slava, novac, sujeta, politika ili ko zna sta sve moze u glavu, ukratko da se ne iskvare kao neki nasi stariji....

Peđa

pre 17 godina

Kako to da je nabolji igrač iz poražene ekipe, a ne iz ekipe koja je nadmoćno osvojila prvenstvo. Al' neka im je, zna se ko je najbolji. Klincima očigledno ne smeta što nema države, što nema himne dresa i čime su se sve "vadili znate već ko". Svaka čast.

Zorz Vea

pre 17 godina

Jednog dana vratice se sjaj srpskoj kosarci.Ovo je samo novi pocetak,koji ce,nadam se,vratiti odanost i veru i to ne samo u kosarku,nego i u mnoge druge stvari.Zivela Srbija

slobodni strijelac

pre 17 godina

Moje srce je ispunjeno srecom.
Sta da kazem, svaka cast momcima na borbenosti i pozrtvovanju.
Srpska kosarka se vraca na svjetsku pozornicu na velika vrata, jos jednom cestitam svima.....

Banzai

pre 17 godina

Momci, svaka cast.Napeto do kraja, ali ne preterano. Bolje nego da smo ih odvalili 30 razlike.Igraci su pokazali da bi mogli da budu dostojni naslednici zlatnih momaka. Neko u Srbiji, a neko i u Crnoj Gori. Sto se tice Mute, opasno me iznervirao svojom kafanskom tehnickom greskom, ali ona tri prsta na srcu za vreme 'himne' vade stvar.
Pusa svima!

Komandant Mark

pre 17 godina

Svaka cast momci. I deci iz Srbije i deci iz Crne Gore. Pravi ste sampioni i pokazali ste pravi timski i pobednicki duh. A vi gospodo sto pravite etnicko ciscenje.. sramota ste za sebe same i za celu naciju, a sramota je i objavljivati komentare te vrste

Goran

pre 17 godina

Veilka Igra posle velike borbe. Kosarka nije bila vrhunska ali zato dosta sladja za nas.
Izgleda da imamo jednu jednu jako generaciju koje je zasluzeno neporazena pobedila ovo takmicenje. Znaci da i dalje najvece talente dolazu iz SCG. Ali da budemo realni imali smo i najjacu klupu na ovom sampionatu, nije se nikada osetilo kad je neko od nasih pauziro.
Najbolji su bili Pekovic, Tepic, Dragicevic. A i ostali su bili borbeni, cak i Bakic, koji me dosad samo lose iznenadijo. Ovo je bilo slozeno i po tome je pobeda sladja.
Bravo momci, puno cestitke i samo Napred!!!

Ivan

pre 17 godina

Vjerujte mi da sam presrecan zbog ovog veliko,mozda i najveceg,uspjeha u nasem najtrofejnijem sportu.Ali na VELIKU ZALOST,i poslednjeg zajednickog.Da li ce mozda momci,sutra po dolasku,na ribanje kod svojih premijera zato sto su disali kao jedan i sto su na onakav nacin ispjevali himnu,koja se najvjerovatnije nikome ne svidja,ali se pjeva.MOMCI-SVAKA VAM CAST,a politicari sram vas bilo za va vremena!!!

Zilijen

pre 17 godina

Sjajno!

ma, nema zime za nasu kosarku. Koliko god banda upropascava sve sto dodirne, deca su jednostavno super-talentovana.
Naravno, drago mi je i zbog Mute - velikog i dobrog coveka!

cccc

pre 17 godina

Bravo momci! Dokazali ste da ste veliki igraci i veliki ljudi.
Muta je obican mangup ali je (i ovaj put) dobro obavio posao sta se tice psiholoske spreme igraca.
Steta bi bila da ovi momci ne igraju vise zajedno (mnogo jih je iz CG). Plakao sam kad su svi zajedno pevali nasu himnu! Jos jednom svaka cast!

zoran

pre 17 godina

Svaka cast momci,borili ste se i izborili za zlato.Jedino isterajte tog nadobudnog trenera koji vise koristi psovke od kocijasa i dva tri nadobudna klinca koji (bez obzira na sve teskoce rada sa Mutom) moraju da postuju dres u kom igraju.Jos jednom cestitke na borbenosti i osvajanju zlata

navijac

pre 17 godina

Za ovo nema nikakvog drugog komentara, nego: SVAKA CAST!!!
I pre nego sto neke budale ovde pocnu da s..., titula je titula i svako ko se sportom bavi zna: treba svaku utakmicu pobediti ma koji bio protivnik - i nista drugo ovi nasi momci nisu uradili! Pobedili su - svaka cast

krajisnik

pre 17 godina

SVE POHVALE MLADIMA ZA BRILJANTNU IGRU, MOTIVIRANOST,KOLEKTIVIZAM TE POSEBNO UZORNO-
PEDAGOSKI SCENSKI NASTUP NA POBJEDNICKOM POSTOLJU. MUTA IH DOBRO POSLOZI I POTVRDI DA SMO MI IPAK KOSARKASKA VELESILA.
BRAVO! BRAVO! BRAVO!

Vlado

pre 17 godina

Srbijo, zemljo sampiona! Preselimo ovaj pobednicki duh na ekonomsku i politicku stvarnost. Treba nam samo jedan dobar skretnicar, mi vredimo mnogo!
Momci, svaka cast! Voli vas Srbija!

Vlada

pre 17 godina

Ulaskom mijatovica pocelo je da skripi u odbrani. Mislim da je mali u reprezentaciji samo zbog prezimena. Ali neka. ZLATOOO!!!!!!!!!!

Miroslav

pre 17 godina

Bravo momci. Iako su me u par navrata nasekirali i podigli mi adrenalin u beskonacnost ipak su na kraju dokazali da su najbolji!
Jos jedan primer kako se brane boje drzave i kako se peva himna!

Petar Popović

pre 17 godina

Povratak Džedaja
Godina: 2001, Mesto: Turska, Protivnik: Turska
Godina: 2006,.Mesto: Turska, Protivnik: Turska
Oba puta šampioni, doduše ovog puta u U20 konkrenciji ali kada se svaki dan suočavate sa ružnim vestima svaka pobeda je melem za dušu.
Selektor Nikolić je više puta pregledao utakmicu sa Italijom, ko zna koliko puta u glavi a bar još jednom na ekranu. Shvatio je da se haos i nedisciplina u igri ne smeju ponoviti. Da se sreća neće nasmešiti opet. Da će protiv sebe imati punu salu bučne publike, da će sudije "blago" biti uz domaće. Pravilo br.1:nikad odjednom Mijatović, Maraš i Dragović. Pravilo br.2: preseći haos u korenu. Pravilo br.3. osloniti se na pouzdane i disciplinovane momke. Pravila se mogu primeniti po bilo kojem redosledu.
Ipak je kasnio u primeni pravila br.2. Mijatovićevo "zagrevanje" je predugo trajalo. Od +10, uz više nebuloza, tehničku, i psovke na klupi, stiglo se na - 3. Dalje se u tom duhu nije smelo.I krenulo je, momci koji su pretrpeli više poraza u Evroligi ( ali su je igrali ), i koji su navikli da na koš pogledaju tek posle 18 do 20 sekundi napada (ako ne prođe kontra), preuzeli su stvar u svoje ruke. Bakić je uspostavio vezu sa Pekovićem. Peković je trpao, skidao, lupao rampe. Tepić je svuda stizao i nanosio bolne udare turcima. Dragićević je podsetio na sjajno izdanje sa F8 Jadranske u Sarajevu. Paunić je bio svo vreme ol raund igrač Nikolića. Revolveraši su čistili cevi na klupi. I pobeda nije došla u pitanje. Radost je zaslužena. Himna i zastava nepostojeće države su se opet svirali i vijorili a kako stoje stvari, ovih dana se to može ponoviti još tri puta (teoretski). U 18, kadetska balkanijada i U18 devojke. Šakota je takođe na pravom putu. Danas sam pročitao tim Argentine. Maradona zbog povrede ipak nije u sastavu. Ostali su svi tu. Ali ovi momci nemaju problema tipičnih za G12+ koja je nastupila prošle godine. Pobede mladih dižu raspoloženje i možda nam i avgust bude lep.
P.S. Možda i Denda bude na godišnjem.
Net Archibald

dancer

pre 17 godina

Tako se igra za reprezentaciju!

Srce mi je bilo puno kada su ovi mladici pevali iz sveg glasa himnu!

Tako treba! Vi mladi ste uzor svim starijim, a pogotovo fudbalerima koji ne umeju ni tekst da nauce (suvise im je dugacak jer ima vise od 2 reci)

deki NS

pre 17 godina

Ovo je sramota pa gomila likova šalje komentare za neke glupe vesti a niko ne pohvaljuje ove klince, SRAMOTA!!!!!
BRAVO MAJSTORI SAMO NAPRED!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Goran_Zr

pre 17 godina

Bravo! Cestitke svim igracima na prikazanoj igri i ponasanju na terenu. Turcima se mora priznati da su sastavili zaista dobru ekipu. Ipak, njihova "run an'gun" kosarka dozivela je poraz u sudaru sa sporom, cvrstom i disciplinovanom igrom. Ova utakmica je dobra lekcija za one koji ovakvu kosarku nazivaju "zastarelom". Jos jednom se pokazalo da je "trci i pucaj" samo oruzje nejakih u sudaru sa kvalitetnijim protivnicima. Zbog toga sve cestitke zasluzuje i Muta Nikolic za vodjenje ekipe. Turski trener je ostao malo "nedorecen". Evidentno je bilo da se nasi tesko snalaze sa zonom i stvarno ne znam zasto je forsirao "coveka" u drugom poluvremenu, ali to je vec njihov problem. Nama osim slavlja ostaje i malo "nostalgije", jer je sada jasno da i srpska i crnogorska kosarka mnogo gube zbog politickog razdvajanja.

dovla iz RSK

pre 17 godina

Šta reći, mislim da je ovo nešto što nas diže u nebo i što će svakako mnogo uticati na budućnost Srpske košarke, ljudi,svi govore da ćemo biti u vrhu Evropske i svetske košarke, pa mi to i jesmo,evo i A reprezentacije je ogulila Kanadu, pa može da govori ko šta hoće, koliko vidim ima dosta pesimista ali mi pobeđujemo redom, SRBIJA


Pozdrav svima iz Vukovara

nenad

pre 17 godina

Bravo MAJSTORI, svaka vam cast!!!Imajuci vas nasa kosarka u buducnosti nece brinuti za nove medalje. Nastavite tako, NAJBOLJI STE, ZAKON STE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Србин из Ниш(а)!

pre 17 godina

Политико сурова ли си!!! Браво плави! Све честитке! Свака част! Питам се само да ли ћемо на утакмицама репрезентације Србије имати атмосверу какву су данас тј. вечерас имали Турци, да цео сдадион или хала буду обојени у црвено-плаво-беле боје са заставама, где сви певају химну без обзира дали се утакмица играла у Нишу, Крагујевцу, Новом Саду, Суботици, Београду... А да, браво и за отпевану химну после додела медаља, истина речи нису биле у складу са музиком, мало су журили, али и то је нешто за крај... Надам се да ће већина играти за Србију у будућности... Браво и Мути за три прста после утакмице и за начин на који је водио репрезентацију! Све честитке и адио! Поздрав!

Kole

pre 17 godina

Tesko je reci koliko sam razocaran celokupnim prvenstvom. Sve u svemu ovo prvenstvo je bila anti-propaganda kosarke, gde smo i mi dali svoj doprinos. Nasi bekovi su ocajni, ocajni. Nemaju sut, pas, smisao za igru.
Mijatovic- Previse solira, misli da je zvezda ili sta ne znam.
Bakic- Ocaj. Nema nijedan kvalitet, osim izuzetne borbenosti.
Paunic- Veze nema. Vidi se da ga neko gura.
Jereminov- Bukvalno smesan.
Tepic- Odlican. Da kos kad treba, ali ima jos mnogo mesta za napredak.
Dragovic- Sjajne fizicke sposobnosti, ocajne tehnicke, mada je igrao sasvim solidno.
Dragicevic- Odlican. Na nasu zalost ima meksu ruku od bekova.
Pekovic- Fantastican. Dominantan. Najbolji nas igrac ubedljivo.
Maras- Dobar
Labovic- Neopravdano zapostavljen.
Ostale ne komentarisem, jer nisu bas igrali.
Sve u svemu svaka cast, ipak su prvaci Evrope sto je ogriman uspeh. Samo se nadam da ce igraci preko veze biti manje pozivani.

dl

pre 17 godina

Svaka cast! Mislio sam da nece uspeti pred domacom turskom publikom ali sam pogresio! Bravo Plavi! Jos juniori da osvoje zlato pa zajedno sa seniorima (osvojili turnir u Bormiju) da pravimo docek ;)!

joco-backi jarak

pre 17 godina

svaka cast momci!!! tako se bori za ovu nasu drzavu,kakva god da je! samo tako nastavite... jos jednom smo pokazali evpopi i svetu da smo najbolji...

muta-mutavac

pre 17 godina

Ljudi postali smo prvaci.Al da li je iko od vas primetio selektorovo ponasanje za vreme utakmice.Dobro je sto je prenosena utakmica pa su svi mogli da vide divljastvo selektora Mute.To je jednostavno ispod svakog civilizacijskog ponasanja,nalikuje na neandertalce.Pa gde je taj Bojic da vidi kako se nedolicno ponasa nas selektor kako psuje majku igracima kako ih tretira ko stoku.Kako je jednostavno hteo da se potuce sa Mijatovicem kako je ceo sampionat blokirao Labovica koji je bio nas najbolji igrac prosle godine u Evropi u svom uzrastu.U redu uzeo je itulu al prvenstveni cilj u tom uzrastu je stvaranje igraca za najbolju selekciju.Al jednostavno kod ovog coveka ne moze se zakljuciti ni koji igrac igra pleja a ko dvoju nista zivo.To je jednostavno pravi olos od trenera,neobuzdani kauboj.
A treba napomenuti da smo imali ubedljivo najjacu ekipu u Evropi tako da bi svako mogao da osvoji ovaj sampionat.Muta svojim ponasanjem i divljavstvom ne zasluzuje da bude selektor ni pionirske a kamoli mlade reprezentacije.

NNN

pre 17 godina

Bravo!
Peković - MVP prvenstva, dominantan pod oba koša, veliki,jak, ružan i dobar kao da je bar 4 godine stariji. Realno bez njega nismo ekipa, Maraš nije centar ( ali je dosta kompletan igrač). U odsustvu Pekovića, za čim nije bilo potrebe, trebalo je Labović da igra centra, a Maraš, eventualno četvorku.
Dragićević - MVP finala, teg koji je večeras doneo prevagu, uz očajna bacanja Turaka ( i odličnu igru Pekovića, naravno).
Tepić - pravi kapiten, budućnost naše košarke, kao da igra 10 godina kao profesionalac, kompletan igrač.
Bakić - ekstra kontrola igre ( skoro k'o Tepić i Peković) i odlična saradnja sa saigračima ( naročito sa Pekovićem, naravno).
Mijatović - šta taj čovek uopšte radi? Previše vremena je proveo na parketu, sa ovakvom igrom i pristupom možda nekad, zadivi nekog na basketu ispred zgrade, možda.
Muta - dosta pasivan sa izmenama ( premalo Bakića i Pekovića,tj. Labovića , previše Mijatovića, uopšte, i Maraša na centru, koji kao Drobnjak, samo gleda da se izvuče na trojku), ali svaka čast za zlato.
Ostali - OK.

stefan visoki

pre 17 godina

Ocekujem da se razni Solomoni,Zorani i ostali pljuvaci izvinu nama normalnim ljudima koji vole i podrzavaju svoje.Nemojte vise gospodo da nas davite vasim kompleksima i nervirate vasim neznanjem.Odavno je nama srbima poznato da vi super srbi postajete onda kad plujete po svojima i tada ste kao realni.Odjebite vise.

Dragoslav Bosnjakovic

pre 17 godina

BRAVO DECO!!!Nedajte da vas zavaraju ljudi
kao,ako su ljudi???,Divac i kompanija.
Muta je covek koji ce nesto da uradi.
On je,i pored pritisaka ostao kod nas.Samo
tako DECO,smena generacija je neminovna,ali
NE SLUSAJTE ISPUSENE MUSTIKLE koji jure po
svetu(zaradili pare ovde u SAD)i pljuju li
pljuju.Ako hoce da kupe firmu NEKA KUPE OVDE,
AKO JE TO TAKO LAKO,naravno bez"ucesca".
A zaPekovica i ostale SVAKA CAST..a"njegovo
otimanje zastave"na Sv.Prv u Juznoj Am.Koliko
se prica,A VERUJEM to je bila namstaljka,sto
rece bivsi futbaler NIKIC S T E L A!!!
Tesko da se ova pozicija moze odrzati ali..
deco i MIROSLAVE NIKOLICU gurajte.Nemora vas da ceka narod kod Skupstine,vi ste DECO IGRA-
CI,varujem u vas.Dobijacete vi KISELU VODU i
od drugih sponzora a to sto ce neko drugi da
pise o vasim uspesima,landara pisore da li su to SPORT,ZURNAL...ili "njegove"nesudjene
NOVOSTI.Srecno DECOOOOO..Dragoslav

milorad manojlovic

pre 17 godina

svaka cast mladim kosarkasima pokazali su da nasa kosarka ima buducnost,nadam se da cemo da uskoro da vidimo neke od njih i u prvom sastavu SRBIJE.sakota otvori oci imas zlato u rukama sa ovim igracima na iducem svetskom prvenstvu.

Aleksandar

pre 17 godina

Svaka cast momci.Mislim da se stvarno ne moramo bojati za buducnost nase kosarke,jer pomladili smo seniorsku ekipu a tek stizu mladi sampioni!

Atmosfera

pre 17 godina

NAJBOLJI STE!

Jednostavno ne mogu da izgube zvanicnu utakmicu! Mogu tri sekunde pre kraja da gube tri razlike, najbolji igraci da dobijaju napade ludila tokom polufinala, da se kace sa trenerom tokom finala, da im novosadsko izdanje Jarica bude ideal za igranje kontranapada, da trener vodi utakmicu kao da zeli da izgube, ali da izgube ne mogu nikako!

Jednostavno
NEPOBEDIVI od pionira do kraja.

Ma, mogu svi zajedno da igraju za Crnu Goru, nema veze, Srbiji su vec dali dovoljno. Uvek cemo navijati za sve njih.

Ivan

pre 17 godina

Svaka čast momci! Vi ste sa 19 i 20 godina pokazali svim nabeđenim zvezdama šta znači biti *profesionalac* od početka do kraja. Sve čestitke!

KOSTUNICA

pre 17 godina

Pa da, i to mi je neka titula! Po meni Italijani su zasluzili zlato. Kad iz ove reprezentacije odu Crnogorci, mi cemo samo Azerbejdzan moci da dobijemo. Nema nade!!

Pera

pre 17 godina

Bravo za Pekovica i Tepica koji bi trebalo da nastave pripreme i za Svetsko prvenstvo seniora! Svaka cast i ostalima, pre svega Bakicu i Dragicevicu. Sto se tice Mijatovica, o njemu sve najgore i za polufinale i za finale. Strasno, sva sreca da ga vise necemo gledati u nasem dresu.

DUX

pre 17 godina

Pozdrav svima.Nisam pratio prvenstvo od pocetka,ali sam gledao polufinale i finale.Jako su me obradovali ovi decaci,tim pre sto se trenutno nalazim u Turskoj pa je pravo zadovoljstvo bilo gledati utakmicu sa Turcima koji su navikli da im je finale krajnji domet jer tamo moraju da izgube od nas:)Opet se vraca nada i vera u nas basket,ali najjaci utisak na mene je ostavila dodela medalja.Rodjen sam '79. i uz ''HEJ,SLOVENİ'' sam se mnogo puta tokom osamdesetih osecao ponosnim na svoju zemlju.Zato mi je veoma drago sto je ova legenda od himne ,kad je sport u pitanju,u penziju otisla sa zlatnom medaljom.Zasluzila je to.Nadam se da ce je uspesno naslediti ''BOZE PRAVDE'' i da cemo se jos puno radovati zlatnim medaljama u ekipnim sportovima.ZİVELİ!

filiyu

pre 17 godina

Bravo momci. Pokazali ste kako se brane boje svoje zemlje ma kako se ona zvala. Dokazali ste nabedjenim zvezdama da ime zemlje, himna i grb nisu bitni za postizanje vrhunskih rezultata. Svojom borbenoscu, srcanoscu i maksimalnim izgaranjem na terenu dokazali ste da ste pravi sportisti i patriote. Mojoj sreci nije bilo kraja kada sam video kako svi do jednog iz sveg srca i duse pevate himnu "Hej Sloveni". Alal vera i sve cestitke kako igracima, tako i kompletnom strucnom stabu na celu, sa ipak malo zapostavljenim, Mutom Nikolicem.

Ludolf Herterij

pre 17 godina

Prosle godine juniori, ove mladi, kako su krenuli, seniori bi trebalo da osvoje sledece Evropsko prvenstvo. Ovo je nesto sto smo cekali dugo, dugo. Jos jedan dokaz da nasa kosarka nije u krizi, i da smo najbolji beli kosarkasi na planeti. Zbog nekoliko mentalno-patriotski-disciplinsko-neodgovornih igraca, doveli smo u pitanje nas talenat, i kosarkasko znanje strucnjaka! Ne samo da je zbog njih reprezentacija trpela, trpeli su i nasi igraci, jer im je i rejting pao, pa su, iako ekstra talentovani, dobijali angazmane u slabijim klubovima. Od Saveza ocekujem da u buducnosti povede malo vise racuna, kakve to "zvezde" poziva u tim. Videcemo, ukoliko nasi seniori naprave dobar rezultat, naglo ce dobijati eksta ponude dobrih klubova. Tako smo uvek funkcionisali, i nema razloga da menjamo recept. Ko da reprezentaciji, ona ce mu vratiti mnogostruko! Bravo momci, ulepsali ste mi leto! Napred!!!

rope

pre 17 godina

Bez poraza do zlata.Zapamtite pljuvaci i strasni poznavaoci kosarke,BEZ PORAZA.Mozda je sve bilo "na srecu" ali je ipak zlatno.Pustite sada dalje price o kosarci i klincima koji je igraju,narocito ko je Srbin a ko Crnogorac u repki,kakav je Muta trener i ostalo.Kapa dole zlato je zlato.

dimitrije

pre 17 godina

steta je samo sto to nije osvojila zemlja ciji narod zna da ceni ovakve stvari..., umesto sto precenjuje treca mesta uz sve izgubljene i jedva jednu dobijenu u sportu u kome nista nikad nismo niti ce mo uraditi, da u fudbalu...

Yoda

pre 17 godina

Svaka cast za sve! Jeste videli kako treba da izgleda dodela medalja!? Peva se himna, bez obzira koja je, postuje se zemlja. Slika podseca na dodlu medalja sa evropskog prvenstva '95 kad su Divac, Paspalj i kompanija isto tako dostojanstveno pokazali odakle su. Nema veze ko je iz CG ko je iz SR, svi su pevali, postovali zastavu i zemlju za koju su igrali posledji put!Ova dodela medalja treba da se vrti na svim tv stanicama da vide ovi ostali kako treba da se ponasaju u slicaju da osvoje nesto, da vide kako se postuje svoja zemlja. Svaka cast momci, svaka cast!!!

Iz Republike Srpske

pre 17 godina

Hvala vam momci !Hvala vam oid srca ,za svu srecu koju nam darujete .Svaka cast!Vijest o medalji u republici Srpskoj je docekana sa odusevljenjem i euforijom!Zivi bili

Mirsad

pre 17 godina

Bravo momci!!! Tako se igra i bori za svoju zemlju!!! Stojakovic i kompanija treba da uce od ovih klinaca!!! Dugo nisam cuo da neki nasi sportisti pevaju himnu (ma kakva ona bila jos uvek je nasa)!!! Nismo dugo videli ni bolju atmosferu!!! Labovic je celu utakmicu proveo na nogama!!! Nadam se da se nece uobraziti kad postanu zvezde ili kad odu u NBA!!!

tasic n

pre 17 godina

Svaka cast momci, pokazali ste da i dalje mozemo verovati nasoj kosarci. Tako se igra za nacionalni dres za ponos i cast. Nema brige za buducnost nase kosarke, samo nek ovako nastave i zlato ce uvek biti rezervisano samo za nas. Svaka cast!
P S Dokle ce ih zvati "Plavi" nije mi jasno?

Coa

pre 17 godina

Svaka cast plavi !I svaka cast Rakicu ,koji je pokazao vrednost plavog dresa!Jer se vratio na prvenstvo i bio odlican u presudnim trenucima uprkos smrtnom slucaju!Mnoge starije kolege bi se mogli ugledati na njega.I smatram da ce ova generacija biti poput one sa Djordjevicem,Danilovicem...

G-Can

pre 17 godina

Srpska kosarka ima mladost, to pokazuju sve kategorije mladih igraca. Medjutim, cim su u pitanju strani ugovori za velike pare niko ne zeli da se "trosi" za A tim.

Vladimir Petrovic

pre 17 godina

To je pobednicki duh, kvalitet, intelekt, hladna glava. Bravo momci, dizete nam samopouzdanje u ovim teskim, nikada tezim trenucima za Srpski narod. Borimo se, nikada nas nece poraziti, do zadnjeg!!!

Sasa-Sabac

pre 17 godina

Bravo majstori,samo nemojte da napustite reprezentaciju kad odete u inostranstvo. Sad se vidi sta znaci igranje mladih igraca sa Partizanom u Euroligi.

netman

pre 17 godina

Svaka cast majstori!!!
Sta je pljuvaci? Gde ste sad? Televizija je prenosila utakmnicu, mi pobedili i sada nema sta da se pljuje pa nema ni komentara! Nemogu da verujem kakav smo narod, kad treba pljuvati tu smo, a za radost nikog... Nije ni cudo ako budemo tugovali narednih 500 godina...Dace nam bog to sto zelimo...

metalstorm

pre 17 godina

Momcima svaka čast za sve što su uradili a naročito za pevanje himne iako nisam za Jugoslaviju, tako se igra za svoju zemlju bez obzira kako se zove zato su i osvojili zlato i pokazali da ipak za našu košarku ima budućnosti!!!

Sasa

pre 17 godina

Fenomenalno. Ovo je strateski uspeh.Sa ovakvom generacijom mozemo da planiramo na duge staze, a ne da sprovodimo "takticku igranku" koja nam je svojstvena.

Dalibor

pre 17 godina

Svaka im cast! Gledao sam utakmicu, i mogu reci da su momci sjajno izdrzali atmosferu i pritisak od strane domacih navijaca! Sjajno, SRBIJA!!

SHEARER(Crnogorac koji zna svoje srpsko poreklo)

pre 17 godina

SVAKA CAST MOMCI!!!
E kad bi jos Maras i Mijatovic prihvatili da igraju za Srbiju!!!
Crnogorac koji zna svoje srpsko poreklo

Vucko

pre 17 godina

Jos uvek postoji baza da u buducnosti imamo vrhunske igrace,a ova
titula je ocit primer.Medjutim,sta se desava kasnije ? Desavanja van terena vrlo verovatno doprinose da ti igraci prestanu da se usavrsavaju,da ne dostignu svoj limit.Nasi veliki asovi su to postali zahvaljujuci velikom radu,individualnim treninzima itd. Imamo dobrih igraca,ali ne puno i zato ih ne smemo ispustiti. Veliki uspeh i nada da cemo se opet radovati !

grejpfrut

pre 17 godina

Bravo!Tepic i Pekovic u Japan!A Zvezda mora da sledece godine razigra dragicevica i aleksandrova i da batali shatro-evropske projekte...

Moljac

pre 17 godina

Kakav tip ovaj Muta! To koliko on psuje, kako se ponasa, kako je dobio tehnicku u kriticnom trenutku, pa to je neverovatno. I jos ga igraci bacaju u vis i igraju kolce s njim. Ne razumem.

Vuk Bozic

pre 17 godina

Dobro, ljudi, dosta vise za zalopojkama na temu "poslednji zajednicki nastup", "kud dusmani rastavise dva oka u glavi" i sl... Hteli ste (smo) da se razidjemo i hvala bogu da je to bar proslo civilizovano i bez sukoba. Sada cemo bar znati kako nam se zove drzava i koja nam je zastava i himna (dobro, zasad ne znamo koja nam je teritorija, ali valjda cemo i to uskoro saznati). A sto se ovih momaka tice - njima kapa dole, za sve prikazano, pocev od igara na prvenstvu, preko zajednickog duha, do drzanja za vreme dodele medalja i pevanja himne. Nadam se da ce se seniori ugledati na njih, a ne na neke svoje prethodnike, a koliko vidim za sada su na pravom putu...

t.s.

pre 17 godina

svaka cast momcima osvetlali su nam obraz.takodje SVAKA CAST za pevanje himne bar po poslednji put da se neko pokaze kao pristojan i civilizovan sa ovih prostora.jer to je ipak bila zemlja u kojoj su se svi oni rodili a ko se stidi svoje proslosti nije spreman ni za buducnost.