Košarka 59

Nedelja, 20.06.2021.

09:52

Srbija ponovo ubedljiva – maksimalnim učinkom do četvrtfinala

Košarkašice Srbije savladale su Crnu Goru 87:75 u trećem kolu grupne faze Evropskog prvenstva i tako prvi deo takmičenja završile sa maksimalnim učinkom.

Srbija ponovo ubedljiva – maksimalnim uèinkom do èetvrtfinala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

sempervivum

pre 2 godine

Ево, ја ћу да навијам за Црну Гору...
Мислим у наредној утакмици када буду играле против Шпаније.

Amfilohije Radojević

pre 2 godine

Lako je iz baze od 7500000 protiv baze od 100000
(Milan, 20. jun 2021 13:33)
Mogli ste da budete iz baze od 7 600 000! Ko vam je kriv?! Nutela lepša od skorupa!

JJ&Sharapova fan

pre 2 godine

@Vespa Ne bi bilo lose ako bi mogao/la da malo elaboriras :) Bacih pogled, osim Ndur (Hatay) ciji kvalitet je neosporan i Conde (USK Prag), sve igracice su iz domaceg prvenstva i to dominantno Avenida (finale Evrolige i osvojeno prvenstvo) i Valensija (osvojen Evrokup i finale prvenstva). E sad uz Francusku to je sigurno najjaca domaca liga, i dobro su se pokazale i na evropskoj sceni. Ipak, kada se gleda statistika iz tih meceva (merodavnije nego domaca lige gde je 85% utakmica protiv daleko inferiornijih timova), nijedna od devojaka iz Avenide (njih 3) nema neki zapazeniji ucinak niti su jedna od prve 3-4 opcije svog tima u napadu. Poredjenja radi, Nikolina Milic ima bolji poenterski ucinak od sve 3 uz bolji ili priblizan indeks efikasnosti.

Sto se tice Valensije, Gil i Casas se izdvajaju kao bitne igracice sa zapazenom minutazom, 10 poena u proseku na 7-10 suteva uz visok indeks efikasnosti. Kada se uporedi (iako Evrokup i Evroliga nisu isto ni blizu), tu su negde po poenima, procentu i indeksu sa nasom Sonjom koja je igrala za spansku Djironu (no jedna od skromnijih Evroligaskih ekipa, samim tim ni Sonjin indeks ne moze biti narocito visok).

Kada se pogleda da mi uz Sonju imamo Jelenu, Aleksandru i Tinu sa zavidnim Evroligaskim sezonama iza sebe, uz Anderson koja je trenutno drugi poenter tima, Anu koja se ceka da proradi a gde ces bolji motiv nego Spanija, mislim da ipak imamo cemu da se nadamo, narocito jer je neko iskustvo ovog puta ipak mozda na nasoj strani.

JJ&Sharapova fan

pre 2 godine

@lepoo Da, to zvuci kao da je stvar nalaska ritma, mada evo danas je spucala na pocetku 2 brza faula i posle toga ja se ne secam ni da je odigrala minute uopste (sigurno jeste, ali eto totalno nezapazeno). Opet mislim i da je greska da joj se ne da adekvatna sansa da pronadje ritam kako utakmica odmice. Ono sto mi je na ovom prvenstvu isto cudno i upecatljivo je uzasno mala minutaza (u poredjenju sa zasluzenim standardom prethodnih godina) za Anu. Da li je nespremna posle naporne sezone, ona, Nevena i Aleksandra su medju poslednjima cini mi se zavrsile u Francuskoj ili nesto drugo, tek nekako je sve utakmice u kontra-ritmu. A ona je igrac koji se hrani energijom sa terena pre svega, i kad pogodi jedan, dva suta ume da udje u opasno dobre serije i poentiranja i razigravanja, i prosto mi ne ide u glavu koji je razlog da toliko sedi na klupi. Sa druge strane, ne znam ni sta je Marinin plan, da li vodi Anderson na Olimpijadu (jer to opet onda povlaci da Milic otpada), pa je uigrava sada sa ekipom? Cinjenica jeste da smo na pleju tanji nego na centru (jer sem Ane mi nemamo pleja prakticno, pritom ni Ana se ne vodi kao pravi plej, Nevena je takodje vise bek koji moze da igra pleja), ali Anderson je mladja od Dabovic citavih godinu dana, i nije to resenje na duze staze...

lepooo

pre 2 godine

@JJ&Sharapova fan

Znaš šte je meni fora sa Crvendakić? Ona kad je starter igra mnogo bolje nego kad uđe sa klupe. Da li se ohladi kad sedne nakon zagrevanja, da li je nešto drugo u pitanju, ne znam, ali to mi je utisak već godinama. U Šopronu je bila starter i redovno među najboljima, a u reprezentaciji baš retko odigra kako zna, a na nekoliko kao starter je pokazala da može i u reprezentaciji mnogo. U Lionu je isto sa klupe dosta imala onako, lošijih utakmica. Valjda kad startuje, lakše uđe u ritam.

Sad da ispadne da poredim svoje mišljenje sa Marininim (ono, lol, iskreno) ali čini mi se da zato počinje utakmice na ovom EP, ne vidim neki drugi preteran razlog da igra kao bek. S tim što sad juri brže a niže igračice po terenu pa su i faulovi očekivani, a oni opet razbijaju ritam...

ja sam

pre 2 godine

@glasine

To su jako pouzdani izvori, Sonja je bukvalno u svakoj izjavi pričala p tome da ide na OI. Pogotovo što ide i Miloš.

Za Jelenu već ne znam, ipak ima dete, sumnjam da će moći porodice u Tokio, pa možda i razmišlja ali bi me i to iznenadilo, ako se već opraštaš od reprezentacije, ne mogu da zamislim koliko je nemoguće to uraditi 3 nedelje pred OI.

lepo x2

pre 2 godine

@JJ&Sharapova fan

Aha, ok, hvala, zabrinula sam se na trenutak!

Jeste jako teško (verovatno i nemoguće baš na istom nivou, Sonja je ipak jedna od najboljih evropskih igračica ikada, a i Jelena je tu negde), ali opet, Crvendakić, Dugalić, Janković, Raca, potencijala imamo.

JJ&Sharapova fan

pre 2 godine

@glasine Nadam se da nisi u pravu :) Ne vidim ni logiku, Sonja je u vise navrata isticala da su joj Olimpijske igre poslednje takmicenje, a sto se Jelene tice, ne voditi je kao kapitena na najvaznije takmicenje u sezoni nema nikakvog smisla (jedino ako je u pitanju Covid protokol i potencijalno odvajanje od sina na tih mesec dana). Pritom obe i dalje igraju fantasticno i zdrave su, tako da prosto ne vidim sta bi bio razlog da ne odigraju Olimpijadu, sve i da ne pretendujemo na neki rezultat, nije to momenat da se odjednom u vatru baci 4, 5 novih, mladih igracica. Da ne pricamo da su obe apsolutno zasluzile da se oproste od reprezentacije na najvecem sportskom takmicenju na svetu.

@lepo Nadam se da si u pravu za novu generaciju, a sto se Crvendakic kao nekog njenog iskusnijeg predvodnika tice, ja sam nekako vise ocekivala. Ume ona da odigra dobro za reprezentaciju, ali nekako ne mogu da se otmem utisku da uvek igra pod nekim grcem, verovatno zbog prevelikih ocekivanja koje pre svega sama sebi nametne. Kada se uzme u obzir da je godinama unazad jedno od najboljih krila Evrolige, nekako taj kvalitet u reprezentaciji ne dolazi u potpunosti do izrazaja (naravno ne zbog nedostatka volje, mozda cak i sagori zbog prevelike zelje). E sad da li ce odlaskom Sonje i Jelene i ostavljanjem vise prostora za nju da eksplodira, najiskrenije se nadam da da :)

glasine

pre 2 godine

@glasine

To su jako pouzdani izvori, Sonja je bukvalno u svakoj izjavi pričala p tome da ide na OI. Pogotovo što ide i Miloš.

Za Jelenu već ne znam, ipak ima dete, sumnjam da će moći porodice u Tokio, pa možda i razmišlja ali bi me i to iznenadilo, ako se već opraštaš od reprezentacije, ne mogu da zamislim koliko je nemoguće to uraditi 3 nedelje pred OI.
(ja sam, 20. jun 2021 16:27)
---------------------------------------------------

Ja sam i potpisao sa "glasine", ali je to svakako pouzdanije od ovoga sto ti pricas sto je samo nagadjanje.

Nema meni puno smisla da Marina vodi dve igracice na EP, a koje nece igrati na OI - ja to uopste ne sporim. Jedino kazem da sam ja ovo cuo od nekih ljudi koji su bliski reprezentaciji, pa mi nije neverovatno da ovo ipak nije bio lapsus Sarenca. Videcemo uskoro, u svakom slucaju.

ja sam

pre 2 godine

Svaka čast, devojke!

Za ove što kažu Španija namerno izgubila, ne kalkuliše se porazom u poslednjoj sekundi prve utakmice, ne preterujte.

A ako se jesu nadale i hoće da izbegnu Francusku znajući da ih čeka Srbija u četvrtfinalu? Mogle bi malo da se pecnu. Ili malo više. Nije što su naše, ali svako ko namerno ide na Srbiju na elminacionoj utakmici je... nešto što mi ne bi objavili verovatno.

Pogotovo bi bio pogrešan potez za Španiju koja je u BG Francusku razbila u finalu, a sa nama zna da će nizu kad tad da dođe kraj.

A i kad pogledamo, Španija je zrela za pad, nije ovo više ta ekipa koja godinama dominira.

Vespa

pre 2 godine

Jel neko upoznat sa kvalitetima ostatka spanske reprezentacije, osim Laje Palau (koja ima 41 god) i koja daje veliko iskustvo i ume da izmisli asistenciju? Deluje mi da je ovo nikad slabija Spanija u poslednjih 5, 6 godina...
(JJ&Sharapova fan, 20. jun 2021 15:49)

U kontaktu sam sa ljudima koji su dosta dobro upoznati sa ovom selekcijom Spanije. Mnogo su jaki, u odnosu na proslo EP 6 je novih igracica, tj 3 nove potpuno i 3 iz nekih ranijih akcija, ali igraju odlicne sezone i mozda su cak i jace nego 2019. kod nas na EP. Igraju kuci protiv nas i vrlo se raduju sto ne idu na Francusku do finala. A ako vec s Francuskom igraju onda najbolje u finalu i to pred domacom publikom.
Spanska posla, nadam se da ce to da im se obije o glavu.

Марко

pre 2 godine

Не знам какве везе има Андерсон са Србијом? Да ли знате шта значи реч РЕПРЕЗНЕТАЦИЈА? Шта Андерсон репрезентује? Српску школу кошарке?

poogo

pre 2 godine

Nazalost u cetvrtfinalu idemo na Spaniju, jer su oni po svaku cenu gledali da izbegnu Francusku do finala i uspeli su, izgubivsi od Belorusije, tako da ce Belorusija posle ovog kola biti prva, a Spanija druga i u cetvrtfinalu idu na nas. Znam da je Spanija oslabljena, ali igraju kuci, domacinsko sudjenje, tempiraju formi i mislim da nam je tu kraj. Ali dobro idu OI tu bi trebalo uzeti medalju.

glasine

pre 2 godine

Evo sad sam proverio i vidim da smo se plasirali vec na OI ali me komentator totalno zbunio jer je rekao da je ovo poslednje veliko takmicenje za Bruks i Sonju Vasic?! Valjda ce ostati da igraju i OI pa da odu u zasluzenu penziju.Nadam se da je to samo lapsus Sarenca.
(Teniser11, 20. jun 2021 12:35)
--------------------------------------------

Ja sam iz nekih krugova bliskih reprezentaciji cuo da njih dve nece ici na OI, tako da je sasvim moguce da nije uopste lapsus. Naravno, to moze da se promeni, ali...

JJ&Sharapova fan

pre 2 godine

Inace, Svedska ubedljivo gubi trenutno od Belorusije pri kraju druge cetvrtine, tako da je sva prilika da cemo na Spaniju u cetvrtfinalu (naravno pod pretpostavkom da dobiju treceplasiranog iz nase grupe u osmini finala). E sad, za Spaniju u poredjenju sa proslim prvenstvom (gde smo igrali egal maltene do pred kraj, zali Boze Anin prelom sake u prethodnoj utakmici) i nekom njihovom standardnom postavkom godinama unazad ne igraju Cargaj, Ana Kruz i Torens (koja nije igrala ni u Beogradu doduse). Ubedljivo najefikasnija igracica, a koju cemo tesko zatvoriti je Astu Ndur (MVP iz Beograda), i nadam se iskreno da nas tu nece kostati to sto smo maltene posli sa jednim centrom. Iiako je Tina zaista odlicna, videli smo koliko poena nam je sasula Amerikanka danas, to jedan igrac ne moze da brani celu utakmicu a da pritom pazi i na licne greske, jer mi pravog rezervnog centra nemamo. A da se Sonja i Jelena trose na branjenje reketa mi deluje jednako suludo, ali dobro, Marina sigurno bolje zna nego selektor iz fotelje :)

Jel neko upoznat sa kvalitetima ostatka spanske reprezentacije, osim Laje Palau (koja ima 41 god) i koja daje veliko iskustvo i ume da izmisli asistenciju? Deluje mi da je ovo nikad slabija Spanija u poslednjih 5, 6 godina...

Nikola

pre 2 godine

Svaka cast devojke,al na zalost Svedska ce izgubiti i najverovatnije na domacina Spaniju u 1/4 finalu.Mislim da su Spanjkinje namerno izgubile prvu da bi izbegavale Francuskinje do finala

IS

pre 2 godine

"Getling ponovo poentira za 51:50 i ima 20 poena. Anderson odmah uzvraća."

Sav besmisao "modernih reprezentacija" u dve rečenice. Utakmica Srbija : Crna Gora, ženska košarka, Evropsko prvenstvo. Fuj

smeh

pre 2 godine

@Lako je iz baze od 7500000 protiv baze od 100000
(Milan, 20. jun 2021 13:33)

Nemoj zezati da imamo 7,5 miliona košarkašica? Vau. Ni ne čudi onda što su naše bile prvakinje Evrope i uzele medalju na OI. Nego ako možeš da nam kažeš koliko to tačno po tebi ima Srbija državljana? Izgleda da je naša država mnogo, mnogo veča nego što su nas učili. I dalje ne mogu da verujem, 7,5 miliona košarkašica!? Ima li SAD toliko prijavljenih košarkašica?

Алекса

pre 2 godine

Овде је 1/4 финале максимум са оваквом игром у нападу и односом према игри. Жалим случај, али истина боли. На олимпијади ће бити друга прича и тамо очекујем медљу.
(А сад удрите минусе, 20. jun 2021 12:59)

Па 1/4 финале макс да, ако данас Швеђанке изгубе. Ако победе, медаља. А што се тиче игре, играмо на силу јер смо тако у могућносзи. Кад загусти, стисне се одбрана..класична српска школа кошарке.

Видећемо, Шпанија и Француска главни фаворити, па ми...

Браво девојке, идемо сад још два корака напред...

Милан

pre 2 godine

Чисто да се види ко је земља кошарке а ко то покушава да буде ..Браво девојке..

veliki strumf

pre 2 godine

Lako je iz baze od 7500000 protiv baze od 100000
(Milan, 20. jun 2021 13:33). Pa vi onda igrajte protiv Lihtenštajna, Luksemburga, Andore... I Italijankama bilo lako iz baze od 60 miliona pa smo ih pobedili.

Petar

pre 2 godine

Jos jedan " stepenik" ka zlatnoj medalji smo prosli....Zaista imamo ubedljivo najbolji tim na ovom prvenstvu, gledao sve ekipe....Samo napred i srecno " Plave Gracije....

JJ&Sharapova fan

pre 2 godine

@ lepo Lose se izrazih, intervju je bio sa Anom, a pitanje vezano za Jelenu i Sonju, gde Ana istice kako bi bilo lepo da se oproste sa medaljom i to da ona jos ne razmislja o povlacenju, da ona podrazumeva igranje za reprezentaciju dok god igra profesionalno kosarku. Izvinjavam se na unosenju zabune, pa da sve 3 odu zajedno, stvarno bi bilo previse mada i ovako ce biti ozbiljan udarac, a nisam sigurna da trenutno imamo kvalitet da neko popuni taj upraznjeni prostor (opet, i nemoguce je, big shoes to fill ostavljaju ove 2 dame).

xxx7

pre 2 godine

Da li je neko primetio procenst sl bacanja? Nisam siguran, ali mislim da ni jedno bacanje nase nisu promasile u sve tri utakmice, ili mozda jedno
(Hrundi Bakshi, 20. jun 2021 12:34)

Tacno...ali zene generalno imaju meksu ruku i kada su u pitanju bacanja,gde nema kontakta ,trcanja ili bilo cega one su preciznije. Pogledajte kako vecina zenskih reprezentacija manje vise ima ogroman procenat sa bacanja, dok kod muskaraca to sve vise i vise opada.
Sve u svemu bravo devojke ,ne znam ko ce nam doci u 1/4 finalu,ali jos ta pobeda,pa posle kako bude.

Jovan

pre 2 godine

Sonja je rekla da se oprasta posle OI, pretpostavljam da isto vazi i za Jelenu. Nadam se da cemo moci do neke medalje na OI ali bice tesko... Nase devojke su to definiivno zasluzile. Setite se samo kada je Jelena mesec dana posle porodjaja igrala na EP. Veliko, veliko postovanje, sta god uradile do kraja EP i OI

smeh

pre 2 godine

Bravo devojke! Trebalo je vremena da se razbude jer je termin igranja utakmice katastrofa, kao da je neki turnir u mladjim kategorijama. Održavale su prednost u drugom poluvremenu i bez nekog velikog naprezanja i trošenja pobedile. Svaka čast na igri Afroamerikanke u dresu Crne Gore. Devojka ih je nosila skoro ceo meč. Ali eto tim je uvek jači od pojedinca. Nego naše devojke da se sada pripreme za najvažniju utakmicu dosadašnjeg prvenstva za njih. Srećno im bilo!

lepo

pre 2 godine

BRAVO, DEVOJKE!

@JJ&Sharapova fan,

Gde je Ana rekla da se i ona povlači, ja sam pročitala da dok god igra, igraće i za reprezentaciju, a znam da igra sledeće godine i dalje u BLMA? Dosta su dve od naših "big three" u istom trenutku, nek nam ostane jedna. ;)

0ypa7

pre 2 godine

I sad ako Spanija dobije mec danas sto je realno i Belorusija dobije Svedsku sto nije nerealno mi i Spanija rivali u cetvrtfinalu, Spanija nije onoliko jaka kao pre ali bi mogla da nas dobije.

dobro je

pre 2 godine

Dobro, one malo napaljene, uspeh je pobediti Srbiju u košarci, naše malo uspavane, podne je tek, a uprkos tome stvari došle na svoje mesto u drugoj četvrtini.

Mnogo nam je duža klupa, sad napasti Getling 2-3 puta, dok ne dobije četvrti faul i ode na klupu, onda napraviti razliku i mirno do kraja, ima vremena za stres i neizvesnost do kraja prvenstva...

smeh

pre 2 godine

Ovo kao oni turniri koje smo igrali vikendom u mladjim kategorijama pa igraš od ranog jutra i imaš nekoliko utakmica za dan. Nego sa kime još igramo danas?

А сад удрите минусе

pre 2 godine

Као што написах током утакмице са Гркињама, напад нам је ужасан, неодговоран, раскалашен. У последњих 37 секунди 1. полувремена примамо 6 кошева, након "интелигентног" фаула Васић, која покушава да удари рампу са 29 метара од своје играчице. Црвендакић и Андерсон имају IQ око 39 ѕаједно. Једина светла тачка у ове 3 утакмице је Невена. Овде је 1/4 финале максимум са оваквом игром у нападу и односом према игри. Жалим случај, али истина боли. На олимпијади ће бити друга прича и тамо очекујем медљу.

JJ&Sharapova fan

pre 2 godine

@Teniser11 Lapsus Sarenca, Sonja je jos pre par meseci najavila da zavrsava i reprezentativnu i uopste igracku karijeru nakon Olimpijade, a nakon sto cuh za Jelenu (iznenadih se, nisam znala da se i ona povlaci, iako je logican sled dogadjaja), odoh na vesti i neki intervju sa Anom Dabovic, u pitanju je poslednje reprezentativno leto, dakle naravno i Olimpijada je ukljucena u to :) Pa eto, kao da njima treba dodatni motiv, ali svakako bi bilo lepo da se oproste sa medaljom, realnije sa Evropskog nego sa Olimpijade, ali videcemo, i prosli put nas prijatno iznenadise.

Hrundi Bakshi

pre 2 godine

Da li je neko primetio procenst sl bacanja? Nisam siguran, ali mislim da ni jedno bacanje nase nisu promasile u sve tri utakmice, ili mozda jedno

dragKce

pre 2 godine

Jel zna neko da li smo vec ostali bez sansi za Olimpijske igre ili se moze i dalje preko Evropskog nekako plasirati u Tokio?

Zar naše nisu već na OI, onaj turnir što smo igrali s Amerikom?

Cinik

pre 2 godine

Bruka, kakva je ovo igra favorita za medalju?
I sta smo dobili dolaskom ove male crnkinje, dal je Amerikanka nisam siguran?
Primiti 24 poena za cetvrtinu je sramota, pogotovo u zenskoj kosarci gde se igra na 50-60 poena!

Teniser11

pre 2 godine

Evo sad sam proverio i vidim da smo se plasirali vec na OI ali me komentator totalno zbunio jer je rekao da je ovo poslednje veliko takmicenje za Bruks i Sonju Vasic?! Valjda ce ostati da igraju i OI pa da odu u zasluzenu penziju.Nadam se da je to samo lapsus Sarenca.

idemo

pre 2 godine

Bez opuštanja, ali i bez preteranog pritiska i treme, pametno i strpljivo... Dobra je CG, ali naše kad igraju kako znaju i mogu, biti dobar nije dovoljno.

Teniser11

pre 2 godine

Evo sad sam proverio i vidim da smo se plasirali vec na OI ali me komentator totalno zbunio jer je rekao da je ovo poslednje veliko takmicenje za Bruks i Sonju Vasic?! Valjda ce ostati da igraju i OI pa da odu u zasluzenu penziju.Nadam se da je to samo lapsus Sarenca.

Jovan

pre 2 godine

Sonja je rekla da se oprasta posle OI, pretpostavljam da isto vazi i za Jelenu. Nadam se da cemo moci do neke medalje na OI ali bice tesko... Nase devojke su to definiivno zasluzile. Setite se samo kada je Jelena mesec dana posle porodjaja igrala na EP. Veliko, veliko postovanje, sta god uradile do kraja EP i OI

veliki strumf

pre 2 godine

Lako je iz baze od 7500000 protiv baze od 100000
(Milan, 20. jun 2021 13:33). Pa vi onda igrajte protiv Lihtenštajna, Luksemburga, Andore... I Italijankama bilo lako iz baze od 60 miliona pa smo ih pobedili.

idemo

pre 2 godine

Bez opuštanja, ali i bez preteranog pritiska i treme, pametno i strpljivo... Dobra je CG, ali naše kad igraju kako znaju i mogu, biti dobar nije dovoljno.

JJ&Sharapova fan

pre 2 godine

@Teniser11 Lapsus Sarenca, Sonja je jos pre par meseci najavila da zavrsava i reprezentativnu i uopste igracku karijeru nakon Olimpijade, a nakon sto cuh za Jelenu (iznenadih se, nisam znala da se i ona povlaci, iako je logican sled dogadjaja), odoh na vesti i neki intervju sa Anom Dabovic, u pitanju je poslednje reprezentativno leto, dakle naravno i Olimpijada je ukljucena u to :) Pa eto, kao da njima treba dodatni motiv, ali svakako bi bilo lepo da se oproste sa medaljom, realnije sa Evropskog nego sa Olimpijade, ali videcemo, i prosli put nas prijatno iznenadise.

dobro je

pre 2 godine

Dobro, one malo napaljene, uspeh je pobediti Srbiju u košarci, naše malo uspavane, podne je tek, a uprkos tome stvari došle na svoje mesto u drugoj četvrtini.

Mnogo nam je duža klupa, sad napasti Getling 2-3 puta, dok ne dobije četvrti faul i ode na klupu, onda napraviti razliku i mirno do kraja, ima vremena za stres i neizvesnost do kraja prvenstva...

Милан

pre 2 godine

Чисто да се види ко је земља кошарке а ко то покушава да буде ..Браво девојке..

Алекса

pre 2 godine

Овде је 1/4 финале максимум са оваквом игром у нападу и односом према игри. Жалим случај, али истина боли. На олимпијади ће бити друга прича и тамо очекујем медљу.
(А сад удрите минусе, 20. jun 2021 12:59)

Па 1/4 финале макс да, ако данас Швеђанке изгубе. Ако победе, медаља. А што се тиче игре, играмо на силу јер смо тако у могућносзи. Кад загусти, стисне се одбрана..класична српска школа кошарке.

Видећемо, Шпанија и Француска главни фаворити, па ми...

Браво девојке, идемо сад још два корака напред...

smeh

pre 2 godine

Bravo devojke! Trebalo je vremena da se razbude jer je termin igranja utakmice katastrofa, kao da je neki turnir u mladjim kategorijama. Održavale su prednost u drugom poluvremenu i bez nekog velikog naprezanja i trošenja pobedile. Svaka čast na igri Afroamerikanke u dresu Crne Gore. Devojka ih je nosila skoro ceo meč. Ali eto tim je uvek jači od pojedinca. Nego naše devojke da se sada pripreme za najvažniju utakmicu dosadašnjeg prvenstva za njih. Srećno im bilo!

smeh

pre 2 godine

@Lako je iz baze od 7500000 protiv baze od 100000
(Milan, 20. jun 2021 13:33)

Nemoj zezati da imamo 7,5 miliona košarkašica? Vau. Ni ne čudi onda što su naše bile prvakinje Evrope i uzele medalju na OI. Nego ako možeš da nam kažeš koliko to tačno po tebi ima Srbija državljana? Izgleda da je naša država mnogo, mnogo veča nego što su nas učili. I dalje ne mogu da verujem, 7,5 miliona košarkašica!? Ima li SAD toliko prijavljenih košarkašica?

dragKce

pre 2 godine

Jel zna neko da li smo vec ostali bez sansi za Olimpijske igre ili se moze i dalje preko Evropskog nekako plasirati u Tokio?

Zar naše nisu već na OI, onaj turnir što smo igrali s Amerikom?

lepo

pre 2 godine

BRAVO, DEVOJKE!

@JJ&Sharapova fan,

Gde je Ana rekla da se i ona povlači, ja sam pročitala da dok god igra, igraće i za reprezentaciju, a znam da igra sledeće godine i dalje u BLMA? Dosta su dve od naših "big three" u istom trenutku, nek nam ostane jedna. ;)

IS

pre 2 godine

"Getling ponovo poentira za 51:50 i ima 20 poena. Anderson odmah uzvraća."

Sav besmisao "modernih reprezentacija" u dve rečenice. Utakmica Srbija : Crna Gora, ženska košarka, Evropsko prvenstvo. Fuj

xxx7

pre 2 godine

Da li je neko primetio procenst sl bacanja? Nisam siguran, ali mislim da ni jedno bacanje nase nisu promasile u sve tri utakmice, ili mozda jedno
(Hrundi Bakshi, 20. jun 2021 12:34)

Tacno...ali zene generalno imaju meksu ruku i kada su u pitanju bacanja,gde nema kontakta ,trcanja ili bilo cega one su preciznije. Pogledajte kako vecina zenskih reprezentacija manje vise ima ogroman procenat sa bacanja, dok kod muskaraca to sve vise i vise opada.
Sve u svemu bravo devojke ,ne znam ko ce nam doci u 1/4 finalu,ali jos ta pobeda,pa posle kako bude.

Petar

pre 2 godine

Jos jedan " stepenik" ka zlatnoj medalji smo prosli....Zaista imamo ubedljivo najbolji tim na ovom prvenstvu, gledao sve ekipe....Samo napred i srecno " Plave Gracije....

0ypa7

pre 2 godine

I sad ako Spanija dobije mec danas sto je realno i Belorusija dobije Svedsku sto nije nerealno mi i Spanija rivali u cetvrtfinalu, Spanija nije onoliko jaka kao pre ali bi mogla da nas dobije.

ja sam

pre 2 godine

Svaka čast, devojke!

Za ove što kažu Španija namerno izgubila, ne kalkuliše se porazom u poslednjoj sekundi prve utakmice, ne preterujte.

A ako se jesu nadale i hoće da izbegnu Francusku znajući da ih čeka Srbija u četvrtfinalu? Mogle bi malo da se pecnu. Ili malo više. Nije što su naše, ali svako ko namerno ide na Srbiju na elminacionoj utakmici je... nešto što mi ne bi objavili verovatno.

Pogotovo bi bio pogrešan potez za Španiju koja je u BG Francusku razbila u finalu, a sa nama zna da će nizu kad tad da dođe kraj.

A i kad pogledamo, Španija je zrela za pad, nije ovo više ta ekipa koja godinama dominira.

JJ&Sharapova fan

pre 2 godine

@ lepo Lose se izrazih, intervju je bio sa Anom, a pitanje vezano za Jelenu i Sonju, gde Ana istice kako bi bilo lepo da se oproste sa medaljom i to da ona jos ne razmislja o povlacenju, da ona podrazumeva igranje za reprezentaciju dok god igra profesionalno kosarku. Izvinjavam se na unosenju zabune, pa da sve 3 odu zajedno, stvarno bi bilo previse mada i ovako ce biti ozbiljan udarac, a nisam sigurna da trenutno imamo kvalitet da neko popuni taj upraznjeni prostor (opet, i nemoguce je, big shoes to fill ostavljaju ove 2 dame).

poogo

pre 2 godine

Nazalost u cetvrtfinalu idemo na Spaniju, jer su oni po svaku cenu gledali da izbegnu Francusku do finala i uspeli su, izgubivsi od Belorusije, tako da ce Belorusija posle ovog kola biti prva, a Spanija druga i u cetvrtfinalu idu na nas. Znam da je Spanija oslabljena, ali igraju kuci, domacinsko sudjenje, tempiraju formi i mislim da nam je tu kraj. Ali dobro idu OI tu bi trebalo uzeti medalju.

Nikola

pre 2 godine

Svaka cast devojke,al na zalost Svedska ce izgubiti i najverovatnije na domacina Spaniju u 1/4 finalu.Mislim da su Spanjkinje namerno izgubile prvu da bi izbegavale Francuskinje do finala

Hrundi Bakshi

pre 2 godine

Da li je neko primetio procenst sl bacanja? Nisam siguran, ali mislim da ni jedno bacanje nase nisu promasile u sve tri utakmice, ili mozda jedno

JJ&Sharapova fan

pre 2 godine

@Vespa Ne bi bilo lose ako bi mogao/la da malo elaboriras :) Bacih pogled, osim Ndur (Hatay) ciji kvalitet je neosporan i Conde (USK Prag), sve igracice su iz domaceg prvenstva i to dominantno Avenida (finale Evrolige i osvojeno prvenstvo) i Valensija (osvojen Evrokup i finale prvenstva). E sad uz Francusku to je sigurno najjaca domaca liga, i dobro su se pokazale i na evropskoj sceni. Ipak, kada se gleda statistika iz tih meceva (merodavnije nego domaca lige gde je 85% utakmica protiv daleko inferiornijih timova), nijedna od devojaka iz Avenide (njih 3) nema neki zapazeniji ucinak niti su jedna od prve 3-4 opcije svog tima u napadu. Poredjenja radi, Nikolina Milic ima bolji poenterski ucinak od sve 3 uz bolji ili priblizan indeks efikasnosti.

Sto se tice Valensije, Gil i Casas se izdvajaju kao bitne igracice sa zapazenom minutazom, 10 poena u proseku na 7-10 suteva uz visok indeks efikasnosti. Kada se uporedi (iako Evrokup i Evroliga nisu isto ni blizu), tu su negde po poenima, procentu i indeksu sa nasom Sonjom koja je igrala za spansku Djironu (no jedna od skromnijih Evroligaskih ekipa, samim tim ni Sonjin indeks ne moze biti narocito visok).

Kada se pogleda da mi uz Sonju imamo Jelenu, Aleksandru i Tinu sa zavidnim Evroligaskim sezonama iza sebe, uz Anderson koja je trenutno drugi poenter tima, Anu koja se ceka da proradi a gde ces bolji motiv nego Spanija, mislim da ipak imamo cemu da se nadamo, narocito jer je neko iskustvo ovog puta ipak mozda na nasoj strani.

Amfilohije Radojević

pre 2 godine

Lako je iz baze od 7500000 protiv baze od 100000
(Milan, 20. jun 2021 13:33)
Mogli ste da budete iz baze od 7 600 000! Ko vam je kriv?! Nutela lepša od skorupa!

JJ&Sharapova fan

pre 2 godine

Inace, Svedska ubedljivo gubi trenutno od Belorusije pri kraju druge cetvrtine, tako da je sva prilika da cemo na Spaniju u cetvrtfinalu (naravno pod pretpostavkom da dobiju treceplasiranog iz nase grupe u osmini finala). E sad, za Spaniju u poredjenju sa proslim prvenstvom (gde smo igrali egal maltene do pred kraj, zali Boze Anin prelom sake u prethodnoj utakmici) i nekom njihovom standardnom postavkom godinama unazad ne igraju Cargaj, Ana Kruz i Torens (koja nije igrala ni u Beogradu doduse). Ubedljivo najefikasnija igracica, a koju cemo tesko zatvoriti je Astu Ndur (MVP iz Beograda), i nadam se iskreno da nas tu nece kostati to sto smo maltene posli sa jednim centrom. Iiako je Tina zaista odlicna, videli smo koliko poena nam je sasula Amerikanka danas, to jedan igrac ne moze da brani celu utakmicu a da pritom pazi i na licne greske, jer mi pravog rezervnog centra nemamo. A da se Sonja i Jelena trose na branjenje reketa mi deluje jednako suludo, ali dobro, Marina sigurno bolje zna nego selektor iz fotelje :)

Jel neko upoznat sa kvalitetima ostatka spanske reprezentacije, osim Laje Palau (koja ima 41 god) i koja daje veliko iskustvo i ume da izmisli asistenciju? Deluje mi da je ovo nikad slabija Spanija u poslednjih 5, 6 godina...

smeh

pre 2 godine

Ovo kao oni turniri koje smo igrali vikendom u mladjim kategorijama pa igraš od ranog jutra i imaš nekoliko utakmica za dan. Nego sa kime još igramo danas?

JJ&Sharapova fan

pre 2 godine

@glasine Nadam se da nisi u pravu :) Ne vidim ni logiku, Sonja je u vise navrata isticala da su joj Olimpijske igre poslednje takmicenje, a sto se Jelene tice, ne voditi je kao kapitena na najvaznije takmicenje u sezoni nema nikakvog smisla (jedino ako je u pitanju Covid protokol i potencijalno odvajanje od sina na tih mesec dana). Pritom obe i dalje igraju fantasticno i zdrave su, tako da prosto ne vidim sta bi bio razlog da ne odigraju Olimpijadu, sve i da ne pretendujemo na neki rezultat, nije to momenat da se odjednom u vatru baci 4, 5 novih, mladih igracica. Da ne pricamo da su obe apsolutno zasluzile da se oproste od reprezentacije na najvecem sportskom takmicenju na svetu.

@lepo Nadam se da si u pravu za novu generaciju, a sto se Crvendakic kao nekog njenog iskusnijeg predvodnika tice, ja sam nekako vise ocekivala. Ume ona da odigra dobro za reprezentaciju, ali nekako ne mogu da se otmem utisku da uvek igra pod nekim grcem, verovatno zbog prevelikih ocekivanja koje pre svega sama sebi nametne. Kada se uzme u obzir da je godinama unazad jedno od najboljih krila Evrolige, nekako taj kvalitet u reprezentaciji ne dolazi u potpunosti do izrazaja (naravno ne zbog nedostatka volje, mozda cak i sagori zbog prevelike zelje). E sad da li ce odlaskom Sonje i Jelene i ostavljanjem vise prostora za nju da eksplodira, najiskrenije se nadam da da :)

Vespa

pre 2 godine

Jel neko upoznat sa kvalitetima ostatka spanske reprezentacije, osim Laje Palau (koja ima 41 god) i koja daje veliko iskustvo i ume da izmisli asistenciju? Deluje mi da je ovo nikad slabija Spanija u poslednjih 5, 6 godina...
(JJ&Sharapova fan, 20. jun 2021 15:49)

U kontaktu sam sa ljudima koji su dosta dobro upoznati sa ovom selekcijom Spanije. Mnogo su jaki, u odnosu na proslo EP 6 je novih igracica, tj 3 nove potpuno i 3 iz nekih ranijih akcija, ali igraju odlicne sezone i mozda su cak i jace nego 2019. kod nas na EP. Igraju kuci protiv nas i vrlo se raduju sto ne idu na Francusku do finala. A ako vec s Francuskom igraju onda najbolje u finalu i to pred domacom publikom.
Spanska posla, nadam se da ce to da im se obije o glavu.

Марко

pre 2 godine

Не знам какве везе има Андерсон са Србијом? Да ли знате шта значи реч РЕПРЕЗНЕТАЦИЈА? Шта Андерсон репрезентује? Српску школу кошарке?

ja sam

pre 2 godine

@glasine

To su jako pouzdani izvori, Sonja je bukvalno u svakoj izjavi pričala p tome da ide na OI. Pogotovo što ide i Miloš.

Za Jelenu već ne znam, ipak ima dete, sumnjam da će moći porodice u Tokio, pa možda i razmišlja ali bi me i to iznenadilo, ako se već opraštaš od reprezentacije, ne mogu da zamislim koliko je nemoguće to uraditi 3 nedelje pred OI.

lepo x2

pre 2 godine

@JJ&Sharapova fan

Aha, ok, hvala, zabrinula sam se na trenutak!

Jeste jako teško (verovatno i nemoguće baš na istom nivou, Sonja je ipak jedna od najboljih evropskih igračica ikada, a i Jelena je tu negde), ali opet, Crvendakić, Dugalić, Janković, Raca, potencijala imamo.

sempervivum

pre 2 godine

Ево, ја ћу да навијам за Црну Гору...
Мислим у наредној утакмици када буду играле против Шпаније.

lepooo

pre 2 godine

@JJ&Sharapova fan

Znaš šte je meni fora sa Crvendakić? Ona kad je starter igra mnogo bolje nego kad uđe sa klupe. Da li se ohladi kad sedne nakon zagrevanja, da li je nešto drugo u pitanju, ne znam, ali to mi je utisak već godinama. U Šopronu je bila starter i redovno među najboljima, a u reprezentaciji baš retko odigra kako zna, a na nekoliko kao starter je pokazala da može i u reprezentaciji mnogo. U Lionu je isto sa klupe dosta imala onako, lošijih utakmica. Valjda kad startuje, lakše uđe u ritam.

Sad da ispadne da poredim svoje mišljenje sa Marininim (ono, lol, iskreno) ali čini mi se da zato počinje utakmice na ovom EP, ne vidim neki drugi preteran razlog da igra kao bek. S tim što sad juri brže a niže igračice po terenu pa su i faulovi očekivani, a oni opet razbijaju ritam...

Cinik

pre 2 godine

Bruka, kakva je ovo igra favorita za medalju?
I sta smo dobili dolaskom ove male crnkinje, dal je Amerikanka nisam siguran?
Primiti 24 poena za cetvrtinu je sramota, pogotovo u zenskoj kosarci gde se igra na 50-60 poena!

А сад удрите минусе

pre 2 godine

Као што написах током утакмице са Гркињама, напад нам је ужасан, неодговоран, раскалашен. У последњих 37 секунди 1. полувремена примамо 6 кошева, након "интелигентног" фаула Васић, која покушава да удари рампу са 29 метара од своје играчице. Црвендакић и Андерсон имају IQ око 39 ѕаједно. Једина светла тачка у ове 3 утакмице је Невена. Овде је 1/4 финале максимум са оваквом игром у нападу и односом према игри. Жалим случај, али истина боли. На олимпијади ће бити друга прича и тамо очекујем медљу.

JJ&Sharapova fan

pre 2 godine

@lepoo Da, to zvuci kao da je stvar nalaska ritma, mada evo danas je spucala na pocetku 2 brza faula i posle toga ja se ne secam ni da je odigrala minute uopste (sigurno jeste, ali eto totalno nezapazeno). Opet mislim i da je greska da joj se ne da adekvatna sansa da pronadje ritam kako utakmica odmice. Ono sto mi je na ovom prvenstvu isto cudno i upecatljivo je uzasno mala minutaza (u poredjenju sa zasluzenim standardom prethodnih godina) za Anu. Da li je nespremna posle naporne sezone, ona, Nevena i Aleksandra su medju poslednjima cini mi se zavrsile u Francuskoj ili nesto drugo, tek nekako je sve utakmice u kontra-ritmu. A ona je igrac koji se hrani energijom sa terena pre svega, i kad pogodi jedan, dva suta ume da udje u opasno dobre serije i poentiranja i razigravanja, i prosto mi ne ide u glavu koji je razlog da toliko sedi na klupi. Sa druge strane, ne znam ni sta je Marinin plan, da li vodi Anderson na Olimpijadu (jer to opet onda povlaci da Milic otpada), pa je uigrava sada sa ekipom? Cinjenica jeste da smo na pleju tanji nego na centru (jer sem Ane mi nemamo pleja prakticno, pritom ni Ana se ne vodi kao pravi plej, Nevena je takodje vise bek koji moze da igra pleja), ali Anderson je mladja od Dabovic citavih godinu dana, i nije to resenje na duze staze...

glasine

pre 2 godine

Evo sad sam proverio i vidim da smo se plasirali vec na OI ali me komentator totalno zbunio jer je rekao da je ovo poslednje veliko takmicenje za Bruks i Sonju Vasic?! Valjda ce ostati da igraju i OI pa da odu u zasluzenu penziju.Nadam se da je to samo lapsus Sarenca.
(Teniser11, 20. jun 2021 12:35)
--------------------------------------------

Ja sam iz nekih krugova bliskih reprezentaciji cuo da njih dve nece ici na OI, tako da je sasvim moguce da nije uopste lapsus. Naravno, to moze da se promeni, ali...

glasine

pre 2 godine

@glasine

To su jako pouzdani izvori, Sonja je bukvalno u svakoj izjavi pričala p tome da ide na OI. Pogotovo što ide i Miloš.

Za Jelenu već ne znam, ipak ima dete, sumnjam da će moći porodice u Tokio, pa možda i razmišlja ali bi me i to iznenadilo, ako se već opraštaš od reprezentacije, ne mogu da zamislim koliko je nemoguće to uraditi 3 nedelje pred OI.
(ja sam, 20. jun 2021 16:27)
---------------------------------------------------

Ja sam i potpisao sa "glasine", ali je to svakako pouzdanije od ovoga sto ti pricas sto je samo nagadjanje.

Nema meni puno smisla da Marina vodi dve igracice na EP, a koje nece igrati na OI - ja to uopste ne sporim. Jedino kazem da sam ja ovo cuo od nekih ljudi koji su bliski reprezentaciji, pa mi nije neverovatno da ovo ipak nije bio lapsus Sarenca. Videcemo uskoro, u svakom slucaju.

IS

pre 2 godine

"Getling ponovo poentira za 51:50 i ima 20 poena. Anderson odmah uzvraća."

Sav besmisao "modernih reprezentacija" u dve rečenice. Utakmica Srbija : Crna Gora, ženska košarka, Evropsko prvenstvo. Fuj

А сад удрите минусе

pre 2 godine

Као што написах током утакмице са Гркињама, напад нам је ужасан, неодговоран, раскалашен. У последњих 37 секунди 1. полувремена примамо 6 кошева, након "интелигентног" фаула Васић, која покушава да удари рампу са 29 метара од своје играчице. Црвендакић и Андерсон имају IQ око 39 ѕаједно. Једина светла тачка у ове 3 утакмице је Невена. Овде је 1/4 финале максимум са оваквом игром у нападу и односом према игри. Жалим случај, али истина боли. На олимпијади ће бити друга прича и тамо очекујем медљу.

Cinik

pre 2 godine

Bruka, kakva je ovo igra favorita za medalju?
I sta smo dobili dolaskom ove male crnkinje, dal je Amerikanka nisam siguran?
Primiti 24 poena za cetvrtinu je sramota, pogotovo u zenskoj kosarci gde se igra na 50-60 poena!

Марко

pre 2 godine

Не знам какве везе има Андерсон са Србијом? Да ли знате шта значи реч РЕПРЕЗНЕТАЦИЈА? Шта Андерсон репрезентује? Српску школу кошарке?

smeh

pre 2 godine

Ovo kao oni turniri koje smo igrali vikendom u mladjim kategorijama pa igraš od ranog jutra i imaš nekoliko utakmica za dan. Nego sa kime još igramo danas?

Hrundi Bakshi

pre 2 godine

Da li je neko primetio procenst sl bacanja? Nisam siguran, ali mislim da ni jedno bacanje nase nisu promasile u sve tri utakmice, ili mozda jedno

glasine

pre 2 godine

Evo sad sam proverio i vidim da smo se plasirali vec na OI ali me komentator totalno zbunio jer je rekao da je ovo poslednje veliko takmicenje za Bruks i Sonju Vasic?! Valjda ce ostati da igraju i OI pa da odu u zasluzenu penziju.Nadam se da je to samo lapsus Sarenca.
(Teniser11, 20. jun 2021 12:35)
--------------------------------------------

Ja sam iz nekih krugova bliskih reprezentaciji cuo da njih dve nece ici na OI, tako da je sasvim moguce da nije uopste lapsus. Naravno, to moze da se promeni, ali...

idemo

pre 2 godine

Bez opuštanja, ali i bez preteranog pritiska i treme, pametno i strpljivo... Dobra je CG, ali naše kad igraju kako znaju i mogu, biti dobar nije dovoljno.

Милан

pre 2 godine

Чисто да се види ко је земља кошарке а ко то покушава да буде ..Браво девојке..

poogo

pre 2 godine

Nazalost u cetvrtfinalu idemo na Spaniju, jer su oni po svaku cenu gledali da izbegnu Francusku do finala i uspeli su, izgubivsi od Belorusije, tako da ce Belorusija posle ovog kola biti prva, a Spanija druga i u cetvrtfinalu idu na nas. Znam da je Spanija oslabljena, ali igraju kuci, domacinsko sudjenje, tempiraju formi i mislim da nam je tu kraj. Ali dobro idu OI tu bi trebalo uzeti medalju.

0ypa7

pre 2 godine

I sad ako Spanija dobije mec danas sto je realno i Belorusija dobije Svedsku sto nije nerealno mi i Spanija rivali u cetvrtfinalu, Spanija nije onoliko jaka kao pre ali bi mogla da nas dobije.

veliki strumf

pre 2 godine

Lako je iz baze od 7500000 protiv baze od 100000
(Milan, 20. jun 2021 13:33). Pa vi onda igrajte protiv Lihtenštajna, Luksemburga, Andore... I Italijankama bilo lako iz baze od 60 miliona pa smo ih pobedili.

Petar

pre 2 godine

Jos jedan " stepenik" ka zlatnoj medalji smo prosli....Zaista imamo ubedljivo najbolji tim na ovom prvenstvu, gledao sve ekipe....Samo napred i srecno " Plave Gracije....

xxx7

pre 2 godine

Da li je neko primetio procenst sl bacanja? Nisam siguran, ali mislim da ni jedno bacanje nase nisu promasile u sve tri utakmice, ili mozda jedno
(Hrundi Bakshi, 20. jun 2021 12:34)

Tacno...ali zene generalno imaju meksu ruku i kada su u pitanju bacanja,gde nema kontakta ,trcanja ili bilo cega one su preciznije. Pogledajte kako vecina zenskih reprezentacija manje vise ima ogroman procenat sa bacanja, dok kod muskaraca to sve vise i vise opada.
Sve u svemu bravo devojke ,ne znam ko ce nam doci u 1/4 finalu,ali jos ta pobeda,pa posle kako bude.

smeh

pre 2 godine

@Lako je iz baze od 7500000 protiv baze od 100000
(Milan, 20. jun 2021 13:33)

Nemoj zezati da imamo 7,5 miliona košarkašica? Vau. Ni ne čudi onda što su naše bile prvakinje Evrope i uzele medalju na OI. Nego ako možeš da nam kažeš koliko to tačno po tebi ima Srbija državljana? Izgleda da je naša država mnogo, mnogo veča nego što su nas učili. I dalje ne mogu da verujem, 7,5 miliona košarkašica!? Ima li SAD toliko prijavljenih košarkašica?

Teniser11

pre 2 godine

Evo sad sam proverio i vidim da smo se plasirali vec na OI ali me komentator totalno zbunio jer je rekao da je ovo poslednje veliko takmicenje za Bruks i Sonju Vasic?! Valjda ce ostati da igraju i OI pa da odu u zasluzenu penziju.Nadam se da je to samo lapsus Sarenca.

Алекса

pre 2 godine

Овде је 1/4 финале максимум са оваквом игром у нападу и односом према игри. Жалим случај, али истина боли. На олимпијади ће бити друга прича и тамо очекујем медљу.
(А сад удрите минусе, 20. jun 2021 12:59)

Па 1/4 финале макс да, ако данас Швеђанке изгубе. Ако победе, медаља. А што се тиче игре, играмо на силу јер смо тако у могућносзи. Кад загусти, стисне се одбрана..класична српска школа кошарке.

Видећемо, Шпанија и Француска главни фаворити, па ми...

Браво девојке, идемо сад још два корака напред...

dragKce

pre 2 godine

Jel zna neko da li smo vec ostali bez sansi za Olimpijske igre ili se moze i dalje preko Evropskog nekako plasirati u Tokio?

Zar naše nisu već na OI, onaj turnir što smo igrali s Amerikom?

Jovan

pre 2 godine

Sonja je rekla da se oprasta posle OI, pretpostavljam da isto vazi i za Jelenu. Nadam se da cemo moci do neke medalje na OI ali bice tesko... Nase devojke su to definiivno zasluzile. Setite se samo kada je Jelena mesec dana posle porodjaja igrala na EP. Veliko, veliko postovanje, sta god uradile do kraja EP i OI

dobro je

pre 2 godine

Dobro, one malo napaljene, uspeh je pobediti Srbiju u košarci, naše malo uspavane, podne je tek, a uprkos tome stvari došle na svoje mesto u drugoj četvrtini.

Mnogo nam je duža klupa, sad napasti Getling 2-3 puta, dok ne dobije četvrti faul i ode na klupu, onda napraviti razliku i mirno do kraja, ima vremena za stres i neizvesnost do kraja prvenstva...

smeh

pre 2 godine

Bravo devojke! Trebalo je vremena da se razbude jer je termin igranja utakmice katastrofa, kao da je neki turnir u mladjim kategorijama. Održavale su prednost u drugom poluvremenu i bez nekog velikog naprezanja i trošenja pobedile. Svaka čast na igri Afroamerikanke u dresu Crne Gore. Devojka ih je nosila skoro ceo meč. Ali eto tim je uvek jači od pojedinca. Nego naše devojke da se sada pripreme za najvažniju utakmicu dosadašnjeg prvenstva za njih. Srećno im bilo!

JJ&Sharapova fan

pre 2 godine

@ lepo Lose se izrazih, intervju je bio sa Anom, a pitanje vezano za Jelenu i Sonju, gde Ana istice kako bi bilo lepo da se oproste sa medaljom i to da ona jos ne razmislja o povlacenju, da ona podrazumeva igranje za reprezentaciju dok god igra profesionalno kosarku. Izvinjavam se na unosenju zabune, pa da sve 3 odu zajedno, stvarno bi bilo previse mada i ovako ce biti ozbiljan udarac, a nisam sigurna da trenutno imamo kvalitet da neko popuni taj upraznjeni prostor (opet, i nemoguce je, big shoes to fill ostavljaju ove 2 dame).

Nikola

pre 2 godine

Svaka cast devojke,al na zalost Svedska ce izgubiti i najverovatnije na domacina Spaniju u 1/4 finalu.Mislim da su Spanjkinje namerno izgubile prvu da bi izbegavale Francuskinje do finala

glasine

pre 2 godine

@glasine

To su jako pouzdani izvori, Sonja je bukvalno u svakoj izjavi pričala p tome da ide na OI. Pogotovo što ide i Miloš.

Za Jelenu već ne znam, ipak ima dete, sumnjam da će moći porodice u Tokio, pa možda i razmišlja ali bi me i to iznenadilo, ako se već opraštaš od reprezentacije, ne mogu da zamislim koliko je nemoguće to uraditi 3 nedelje pred OI.
(ja sam, 20. jun 2021 16:27)
---------------------------------------------------

Ja sam i potpisao sa "glasine", ali je to svakako pouzdanije od ovoga sto ti pricas sto je samo nagadjanje.

Nema meni puno smisla da Marina vodi dve igracice na EP, a koje nece igrati na OI - ja to uopste ne sporim. Jedino kazem da sam ja ovo cuo od nekih ljudi koji su bliski reprezentaciji, pa mi nije neverovatno da ovo ipak nije bio lapsus Sarenca. Videcemo uskoro, u svakom slucaju.

Vespa

pre 2 godine

Jel neko upoznat sa kvalitetima ostatka spanske reprezentacije, osim Laje Palau (koja ima 41 god) i koja daje veliko iskustvo i ume da izmisli asistenciju? Deluje mi da je ovo nikad slabija Spanija u poslednjih 5, 6 godina...
(JJ&Sharapova fan, 20. jun 2021 15:49)

U kontaktu sam sa ljudima koji su dosta dobro upoznati sa ovom selekcijom Spanije. Mnogo su jaki, u odnosu na proslo EP 6 je novih igracica, tj 3 nove potpuno i 3 iz nekih ranijih akcija, ali igraju odlicne sezone i mozda su cak i jace nego 2019. kod nas na EP. Igraju kuci protiv nas i vrlo se raduju sto ne idu na Francusku do finala. A ako vec s Francuskom igraju onda najbolje u finalu i to pred domacom publikom.
Spanska posla, nadam se da ce to da im se obije o glavu.

lepo

pre 2 godine

BRAVO, DEVOJKE!

@JJ&Sharapova fan,

Gde je Ana rekla da se i ona povlači, ja sam pročitala da dok god igra, igraće i za reprezentaciju, a znam da igra sledeće godine i dalje u BLMA? Dosta su dve od naših "big three" u istom trenutku, nek nam ostane jedna. ;)

lepo x2

pre 2 godine

@JJ&Sharapova fan

Aha, ok, hvala, zabrinula sam se na trenutak!

Jeste jako teško (verovatno i nemoguće baš na istom nivou, Sonja je ipak jedna od najboljih evropskih igračica ikada, a i Jelena je tu negde), ali opet, Crvendakić, Dugalić, Janković, Raca, potencijala imamo.

JJ&Sharapova fan

pre 2 godine

Inace, Svedska ubedljivo gubi trenutno od Belorusije pri kraju druge cetvrtine, tako da je sva prilika da cemo na Spaniju u cetvrtfinalu (naravno pod pretpostavkom da dobiju treceplasiranog iz nase grupe u osmini finala). E sad, za Spaniju u poredjenju sa proslim prvenstvom (gde smo igrali egal maltene do pred kraj, zali Boze Anin prelom sake u prethodnoj utakmici) i nekom njihovom standardnom postavkom godinama unazad ne igraju Cargaj, Ana Kruz i Torens (koja nije igrala ni u Beogradu doduse). Ubedljivo najefikasnija igracica, a koju cemo tesko zatvoriti je Astu Ndur (MVP iz Beograda), i nadam se iskreno da nas tu nece kostati to sto smo maltene posli sa jednim centrom. Iiako je Tina zaista odlicna, videli smo koliko poena nam je sasula Amerikanka danas, to jedan igrac ne moze da brani celu utakmicu a da pritom pazi i na licne greske, jer mi pravog rezervnog centra nemamo. A da se Sonja i Jelena trose na branjenje reketa mi deluje jednako suludo, ali dobro, Marina sigurno bolje zna nego selektor iz fotelje :)

Jel neko upoznat sa kvalitetima ostatka spanske reprezentacije, osim Laje Palau (koja ima 41 god) i koja daje veliko iskustvo i ume da izmisli asistenciju? Deluje mi da je ovo nikad slabija Spanija u poslednjih 5, 6 godina...

ja sam

pre 2 godine

Svaka čast, devojke!

Za ove što kažu Španija namerno izgubila, ne kalkuliše se porazom u poslednjoj sekundi prve utakmice, ne preterujte.

A ako se jesu nadale i hoće da izbegnu Francusku znajući da ih čeka Srbija u četvrtfinalu? Mogle bi malo da se pecnu. Ili malo više. Nije što su naše, ali svako ko namerno ide na Srbiju na elminacionoj utakmici je... nešto što mi ne bi objavili verovatno.

Pogotovo bi bio pogrešan potez za Španiju koja je u BG Francusku razbila u finalu, a sa nama zna da će nizu kad tad da dođe kraj.

A i kad pogledamo, Španija je zrela za pad, nije ovo više ta ekipa koja godinama dominira.

JJ&Sharapova fan

pre 2 godine

@glasine Nadam se da nisi u pravu :) Ne vidim ni logiku, Sonja je u vise navrata isticala da su joj Olimpijske igre poslednje takmicenje, a sto se Jelene tice, ne voditi je kao kapitena na najvaznije takmicenje u sezoni nema nikakvog smisla (jedino ako je u pitanju Covid protokol i potencijalno odvajanje od sina na tih mesec dana). Pritom obe i dalje igraju fantasticno i zdrave su, tako da prosto ne vidim sta bi bio razlog da ne odigraju Olimpijadu, sve i da ne pretendujemo na neki rezultat, nije to momenat da se odjednom u vatru baci 4, 5 novih, mladih igracica. Da ne pricamo da su obe apsolutno zasluzile da se oproste od reprezentacije na najvecem sportskom takmicenju na svetu.

@lepo Nadam se da si u pravu za novu generaciju, a sto se Crvendakic kao nekog njenog iskusnijeg predvodnika tice, ja sam nekako vise ocekivala. Ume ona da odigra dobro za reprezentaciju, ali nekako ne mogu da se otmem utisku da uvek igra pod nekim grcem, verovatno zbog prevelikih ocekivanja koje pre svega sama sebi nametne. Kada se uzme u obzir da je godinama unazad jedno od najboljih krila Evrolige, nekako taj kvalitet u reprezentaciji ne dolazi u potpunosti do izrazaja (naravno ne zbog nedostatka volje, mozda cak i sagori zbog prevelike zelje). E sad da li ce odlaskom Sonje i Jelene i ostavljanjem vise prostora za nju da eksplodira, najiskrenije se nadam da da :)

JJ&Sharapova fan

pre 2 godine

@Teniser11 Lapsus Sarenca, Sonja je jos pre par meseci najavila da zavrsava i reprezentativnu i uopste igracku karijeru nakon Olimpijade, a nakon sto cuh za Jelenu (iznenadih se, nisam znala da se i ona povlaci, iako je logican sled dogadjaja), odoh na vesti i neki intervju sa Anom Dabovic, u pitanju je poslednje reprezentativno leto, dakle naravno i Olimpijada je ukljucena u to :) Pa eto, kao da njima treba dodatni motiv, ali svakako bi bilo lepo da se oproste sa medaljom, realnije sa Evropskog nego sa Olimpijade, ali videcemo, i prosli put nas prijatno iznenadise.

ja sam

pre 2 godine

@glasine

To su jako pouzdani izvori, Sonja je bukvalno u svakoj izjavi pričala p tome da ide na OI. Pogotovo što ide i Miloš.

Za Jelenu već ne znam, ipak ima dete, sumnjam da će moći porodice u Tokio, pa možda i razmišlja ali bi me i to iznenadilo, ako se već opraštaš od reprezentacije, ne mogu da zamislim koliko je nemoguće to uraditi 3 nedelje pred OI.

lepooo

pre 2 godine

@JJ&Sharapova fan

Znaš šte je meni fora sa Crvendakić? Ona kad je starter igra mnogo bolje nego kad uđe sa klupe. Da li se ohladi kad sedne nakon zagrevanja, da li je nešto drugo u pitanju, ne znam, ali to mi je utisak već godinama. U Šopronu je bila starter i redovno među najboljima, a u reprezentaciji baš retko odigra kako zna, a na nekoliko kao starter je pokazala da može i u reprezentaciji mnogo. U Lionu je isto sa klupe dosta imala onako, lošijih utakmica. Valjda kad startuje, lakše uđe u ritam.

Sad da ispadne da poredim svoje mišljenje sa Marininim (ono, lol, iskreno) ali čini mi se da zato počinje utakmice na ovom EP, ne vidim neki drugi preteran razlog da igra kao bek. S tim što sad juri brže a niže igračice po terenu pa su i faulovi očekivani, a oni opet razbijaju ritam...

JJ&Sharapova fan

pre 2 godine

@lepoo Da, to zvuci kao da je stvar nalaska ritma, mada evo danas je spucala na pocetku 2 brza faula i posle toga ja se ne secam ni da je odigrala minute uopste (sigurno jeste, ali eto totalno nezapazeno). Opet mislim i da je greska da joj se ne da adekvatna sansa da pronadje ritam kako utakmica odmice. Ono sto mi je na ovom prvenstvu isto cudno i upecatljivo je uzasno mala minutaza (u poredjenju sa zasluzenim standardom prethodnih godina) za Anu. Da li je nespremna posle naporne sezone, ona, Nevena i Aleksandra su medju poslednjima cini mi se zavrsile u Francuskoj ili nesto drugo, tek nekako je sve utakmice u kontra-ritmu. A ona je igrac koji se hrani energijom sa terena pre svega, i kad pogodi jedan, dva suta ume da udje u opasno dobre serije i poentiranja i razigravanja, i prosto mi ne ide u glavu koji je razlog da toliko sedi na klupi. Sa druge strane, ne znam ni sta je Marinin plan, da li vodi Anderson na Olimpijadu (jer to opet onda povlaci da Milic otpada), pa je uigrava sada sa ekipom? Cinjenica jeste da smo na pleju tanji nego na centru (jer sem Ane mi nemamo pleja prakticno, pritom ni Ana se ne vodi kao pravi plej, Nevena je takodje vise bek koji moze da igra pleja), ali Anderson je mladja od Dabovic citavih godinu dana, i nije to resenje na duze staze...

JJ&Sharapova fan

pre 2 godine

@Vespa Ne bi bilo lose ako bi mogao/la da malo elaboriras :) Bacih pogled, osim Ndur (Hatay) ciji kvalitet je neosporan i Conde (USK Prag), sve igracice su iz domaceg prvenstva i to dominantno Avenida (finale Evrolige i osvojeno prvenstvo) i Valensija (osvojen Evrokup i finale prvenstva). E sad uz Francusku to je sigurno najjaca domaca liga, i dobro su se pokazale i na evropskoj sceni. Ipak, kada se gleda statistika iz tih meceva (merodavnije nego domaca lige gde je 85% utakmica protiv daleko inferiornijih timova), nijedna od devojaka iz Avenide (njih 3) nema neki zapazeniji ucinak niti su jedna od prve 3-4 opcije svog tima u napadu. Poredjenja radi, Nikolina Milic ima bolji poenterski ucinak od sve 3 uz bolji ili priblizan indeks efikasnosti.

Sto se tice Valensije, Gil i Casas se izdvajaju kao bitne igracice sa zapazenom minutazom, 10 poena u proseku na 7-10 suteva uz visok indeks efikasnosti. Kada se uporedi (iako Evrokup i Evroliga nisu isto ni blizu), tu su negde po poenima, procentu i indeksu sa nasom Sonjom koja je igrala za spansku Djironu (no jedna od skromnijih Evroligaskih ekipa, samim tim ni Sonjin indeks ne moze biti narocito visok).

Kada se pogleda da mi uz Sonju imamo Jelenu, Aleksandru i Tinu sa zavidnim Evroligaskim sezonama iza sebe, uz Anderson koja je trenutno drugi poenter tima, Anu koja se ceka da proradi a gde ces bolji motiv nego Spanija, mislim da ipak imamo cemu da se nadamo, narocito jer je neko iskustvo ovog puta ipak mozda na nasoj strani.

Amfilohije Radojević

pre 2 godine

Lako je iz baze od 7500000 protiv baze od 100000
(Milan, 20. jun 2021 13:33)
Mogli ste da budete iz baze od 7 600 000! Ko vam je kriv?! Nutela lepša od skorupa!

sempervivum

pre 2 godine

Ево, ја ћу да навијам за Црну Гору...
Мислим у наредној утакмици када буду играле против Шпаније.