Košarka 222

Petak, 23.09.2005.

23:16

Španci i sudije izbacili Hrvatsku

Španci i sudije izbacili Hrvatsku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

222 Komentari

Sortiraj po:

Hrvoje

pre 18 godina

MJ - ako je HR repka "jedna prosječna europska reprezentacija" kako ti to tvrdiš što su onda tek bile ostale reprezentacije na EP? Ta je ista prosječna reprezentacija više od polovice tekme igrala egal bez svoja dva ključna igrača do zadnje sekunde s "velikim" Španjolcima, u neprijateljskom okružju gdje je protiv nje urlalo 19000 navijača, a morala se boriti i protiv sudaca koji su je masakrirali. Ili i dalje tvrdiš da nije bilo kradje?

A onda su tu istu Španjolsku doslovno rasturili Francuzi koje su iste neznalice poput tebe na ovom forumu prije tekme sa SCG-om nazivali amaterima i drugorazrednom ekipom koju ćete pomesti. A HR repka je po svim elementima igre barem 50% bolja od Francuza. Tvoji komentari govore ili da nemaš pojma o košarci ili da si zloban. A možda i jedno i drugo. To govorim kao ljubitelj i poznavatelj košarke, a ne kao "frustrirani Hrvat."

Kad je SCG osvajala svjetska i europska prvenstva ja sam pljeskao jer ste bili najbolji. Doduše finala protiv Litve i Argentine su dvije velike sudačke mrlje u povijesti košarke, ali sve ostalo je čisto kao suza. A je li ovo bilo "labudji pjev" HR repke to ćeš vidjeti u Španjolskoj na EP 2007, a ako Bog da i u Japanu sljedeće godine. Doduše uz ovakvu FIBA-u čisto sumnjam...

MJ

pre 18 godina

Krađe nije bilo. Ja razumem hrvate da su frustrirani višegodišnjim postom u košarci ali nisu im sudije krive. Oni su odigrali maksimalno dobro i ovo je najbolja partija ove generacije ali ni to nije bilo dovoljno. Neka se pomire sa činjenicom da su oni jedna prosečna evropska reprezentacija koja će uvek biti dovoljno dobra da igra četvrtfinale evropskog šampionata i ništa više. Žao mi je ali nemaju kvalitet za više. Najbolji igrač Giriček je 6 ili 7 igrač u juti koja je katastrofalna ekipa i kako očekivati išta bolje. Ovo je bila njihova labudova pesma i neka im i ostanu sudije da se vade. Na kraju ipak treba konstatovati da meč rešavaju laki poeni a ne trojke sa 10 metara. Tu je osnovna razlika između Hrvatske i Španije.

Eladan

pre 18 godina

Javljam se ovako kasno iz dva razloga: prvi je da nisam mogao ranije, a drugi je da bih i da sam mogao verovatno sačekao sa javljanjem da mi se malo slegnu utisci i da vidim oko čega su se ovde lomila koplja.
Najpre, da pođemo od najmanje važne stvari a to je publika. A ona je bila bolja nego što sam očekivao (uz ogradu da sam ja sve to slušao u TV prenosu gde se dosta stvari sigurno nije moglo čuti), uz provokacije koje su bile očekivane. Ali nije bilo nekih incidenata, ubačenih predmeta ili paljenja zastava. Naravno, to je i dalje daleko od onoga kako bi trebalo biti (i kako bih ja voleo) ali sami se zapitajte, poštovane komšije, da li bi atmosfera kod vas bila bitno drugačija. Problem svih nas (a pri tom mislim na svoju generaciju iz '70-tih, kao i na one ranije, koje su zahvatile makar malo zajedničkog suživota u poštovanju različitosti) je što polako postajemo prematori da idemo na utakmice i što komoditet dobija prevagu nad skokom adrenalina i živim navijanjem. Tako sada publiku uglavnom čine oni koji o našim međusobnim odnosima znaju uglavnom samo ono što se dešavalo od '91-ve naovamo i koji su isfrustrirani raspadom svakog sistema u našim životima zahvaljujući surovom otrežnjenju i dolasku u jedan drugi sistem ekonomskog i svakog drugog očekivanja. Ja sam sasvim siguran da se na tribinama, ma gde one bile, ne vidi većinski stav bilo koje nacije, već se vide oni najgrlatiji stavovi. Ali ni to neće moći da bude večno, vreme će i to zalečiti, kao što već kreće da leči.
Drugo, i da nisam gledao celi tok utakmice, dovoljna bi mi bila reakcija Nevena Spahije kada vidim kako on kaže sudiji da ... Čovek koji je za mene sinonim odmerenosti i lepih manira ne puca tek tako, mora da ga je neka velika muka naterala na to. Obaška što sam ja ipak pomno odgledao ceo meč i (a imam prava da ovo komentarišem jer sam bivši sudija) video da su sudije od samog starta podlegle atmosferi i krenule sa onim najružnijim u svom zanatu a to su tzv. "kompenzacije". Dakle, uštinu jedne, pa onda druge i tako, stalno ispravljaju neke svoje krive Drine. U tom ispravljanju sinoć je reprezentacija Hrvatske bila evidentno oštećena (jer kriterijum suđenja definitivno nije bio baš izbalansiran. Hrvati jesu igrali tvrđe od Španaca, ali nisu zaslužili da imaju 20 prekršaja više. Pogotovo jer su i Španci umeli da (vrlo iskusno) odigraju oštro u odbrani (a bez sudijskih sankcija).
Poeni (na samom kraju regularnog dela) Frana Vaskeza su postignuti (u najmanju ruku) iz sumnjive situacije (lično mislim da je faul u napadu postojao ali je ugao bio malo nejasan za 100% sigurnost u ovo).
Treće, žao mi je što svoj komentar dajem baš za ovu utakmicu i što se od takmičenja oprašta jedna od moje dve omiljene reprezentacije (nakon domaće) (možda će se neko setiti jednog mog ranijeg komentara u vezi sa navijanjem domaćih navijača u kojima sam ih kritikovao za nacionalnu isključivost). Ja sam na početku navijao za Špance (kao i većina domaćeg auditorijuma) ali su me Hrvati (pre svih Mario Kasun) brzo preobratili britkom borbenošću i beskompromisnom predanošću reprezentaciji. Šteta, ovo je utakmica koja će mi najduže ostati u sećanju (uz polufinale Grčka-Francuska i tragediju "trikolora") kada se budem sećao ovog prvenstva...

joe

pre 18 godina

Srbija je multietnička, nisam skužil da je Miki u biti Albanac pa ne zna da Hej Sloveni nije srpska himna. To je himna nečega iz zone sumraka kad su se naši dedovi ujedinili,zgazili Hitlera i napušili se ćoška od autobusa te sterali nas u tamnicu 6 naroda.Evo jedan dobar vic:
Zašto u Sloveniji ne postoji niti jedan disco?? Zato što se susjedi žale na buku!!

Miki

pre 18 godina

Alo Croati, prestanite sa kukanjem. To je VASA Europa kojoj hrlite od 1991. Onda ste njima kukali da vas Srbi mrze, sad ovde placete kako vas Europa kinji. Sto se publike tice, setite se Kranja 2003. Onemogucili ste da se cuje nasa himna na pobednickom postolju. Ne ocekujte zato nista bolje.

vozd

pre 18 godina

Komentar na komentar.
1) Veliki broj Slovenaca je dosao, jer je u Srbiju slobodan ulaz. Njihove agencije su se snasle, a od pocetka sampionata ih je bilo nekoliko hiljada, samo lumpuju po Beogradu. Nije se ni Hrvatima branio ulaz - mogli su da udju i da kupe karte na licu mesta. S druge strane, cinjenica je da navijaci obojeni u zeleno, sa slovenackim zastavama za vecinu ljudi nisu isto sto i ovi sa kvadraticima... ali to je druga prica.
2) Najveca kradja u kosarci, da ja znam, je bila 6. tekma Lakers-Sacramento 2002. godine u LA. Ovo je svakako DRUGA NAJVECA. Sramota za kosarku. Sramota za Srbe i Srbiju, cak i ako je manjina od hiljadu klinaca, navijala "Espana". To je nevidjeni blamiranje i uvlacenje... Pa posle MI treba nekom da zameramo sto peva "Danke Deutschland".
3) Najduhovitiji komentar je bio Armadin... da bi Srbi zapoceli 5. rat. Ne bih o ratovima ni ko ih je zapocinjao, ali da bi bilo gadno, bilo bi. Jos jednom, CPAMOTA, ubijanje kosarke. Giriceku, Popovicu i ostalima svaka cast. Da sam bio na terenu, mislim da se ne bih uzdrzao...
'Ajmo sad malo u tur Grcima, pa ostalima.
NAVIJAM ZA NEMACKU!

ure

pre 18 godina

Dali ste neregularnu trojku za to se nesto ne bunite, a? Ali i kasnije sudjenje je bilo protiv vas. Sve u svemu steta sto se jedina dobra utakmica na prvenstvu tako zavrsila. Hrvate za onakvo ponasanje treba kazniti sa godinu, dve odmora od kosarke. A da, imamo toliko jak uticaj u fibi, da smo lobirali da ispadnemo od jadnih francuza, stvarno svaka cast. E valjda ce grci pobediti veceras pa da im zvizdimo kad zasviraju himnu. Aj uzdravlje!

joe

pre 18 godina

glavni urednik Index.hr portala Matija Babić, kaže: Je u afektu, je barbarski, i neka je kažnjivo, ali nije da me je briga. Evo nabrzaka mali natječaj. Ako ste u Beogradu i danas ili sutra susretnete jednog od ova tri lopova, budite prvi koji će ih pljunuti u naše ime. Luigi Lamonica, Virginuis Dovidavičius, Vladimir Drabikovsky. Pljunite bar jednog od njih, nama za dušu, zamolite prijatelja da to zabilježi fotoaparatom, pošaljite nam fotografiju kao dokaz (na matija.babic@gmail.com) i tisuću eura je vaše. Može i dvije, ako bude baš slatka slika. Prvom koji u tome uspije novac šaljem gdje god treba u roku od tjedan dana. Natječaj je najozbiljniji. Usput, na Indexu se može pronaći i tekst pod naslovom Ima li kakav Haag za ovu gamad?.

stjepan

pre 18 godina

Ništa što se dogadjalo na ovom EP-u nije bilo slučajno. Molim sve dobronamjerne ljude i ljubitelje košarke da mi odgovore na ova pitanja. Kako je to 10 000 Slovenaca došlo do ulaznica za četvrtfinale, a Hrvati su dobili 300? Gdje su to Slovenci kupili sve te ulaznice ako je Hrvatima bilo poručeno da nitko bez ulaznice neće moći preći granicu? Zašto je HR repki tek u petak ujutro - dakle na dan tekme protiv Španjolaca - bilo dozvoljeno održati trening u Areni u kojoj su Španjolci trenirali puna četiri dana? Kako to da su u onom sletu ili što li je to već bilo djeca nosila majice sa zastavama svih sudionika EP-a osim hrvatske?
A sudjenje HR-ŠPA? Mislim da su najbolji odgovor dali svi pošteni i objektivni Srbi na ovom forumu koji su bili jasni: SRAMOTA I KRADJA NEVIDJENA! A to što su Srbi navijali protiv Hrvatske mi je jasno, ali gospodo jeste li svjesni da ste sinoć navijali protiv košarke...

CRO

pre 18 godina

--SRAMOTA--
UMJESTO DA SU HRVATI UŠLI U BORBU ZA MEDALJU-NISU ČAK IZBORILI NI SVJETSKO PRVENSTVO U JAPANU PA SE SADA BORE ZA 7. MJESTO.
-
-ZAMISLITE KAKO BI SE OSJEČALI NAVIJAČI I REPREZENTATIVCI SICG DA SU ONI IZGUBILI BAŠ ZBOG OVAKVIH "SRAMOTNIH POGREŠAKA OVIH SUDACA"
-OVO NIJE SRAMOTA SUDACA NEGO ORGANIZATORA KOJI JE DOVEO OVE SUCE!!!
NERAZUMIJEM ZAŠTO SVI PIŠU DA SUCI UOPČE NISU KRIVI KADA SU I SAMI ŠPANJOLCI U SVOM DNEVNOM TISKU OBJAVILI TEKST POD NASLOVOM "BRAVO ŠPANJOLCI-HVALA SUCI"
-
A ŠTO SE TIČE NAVIJANJA SRPSKIH NAVIJAČA PROTIV HRVATSKE-MISLIM DA SU TU ATMOSFERU SRBI TREBALI NAPRAVITI KADA JE SRBIJA IGRALA PROTIV FRANCUSKE!!!!!!

-

Ma, nije bitno

pre 18 godina

Nisam košarkaški stručnjak, pa ne bih da ocenjujem suđenje. Mogu samo da primetim da su Hrvati spooori u odbrani i zbog toga veliki broj faulova (isto kao protiv nas u Podgorici). Španci su mi kao nacija jako simpatični, ali u sportu (fudbalu i košarci) ne mogu da ih podnesem iz razloga koje je neko već naveo (ciganjenje, grebanje, štipanje, sudije, setimo se Real-Zvezda, Real-Rijeka...). Ali uopšte mi nije žao Hrvata. Nisu bolje ni zaslužili iz jednog jedinog razloga: ISKOMPLEKSIRANOST srpskom (i crnogorskom) košarkom. Zaista nisam ni ksenofob, ni rasista , ni šovinista, ali odavno već verujem u istinitost ove prethodne tvrdnje. Bilo im je bitnije (mislim na celo javno mnjenje, ne na igrače) da se slade našom brukom i tučom igrača, nego da misle na sebe. Stalno pominju nekakve krađe i Boru Stankovića ("sve što ste nepošteno osvojili sada ste pošteno prosuli... bla, bla, bla...") i slične gluposti. I opet im je sada kriva srpska zavera. Da je SCG imala ubedljivo najbolju reprezentaciju i osvojila prvenstvo, očigledno bi opet bila nameštaljka.
Jedna konstatacija: Srbi će verovatno navijati za Hrvate kada i ovi budu navijali za Srbe protiv trećih ekipa i ne budu srpske navijače dočekivali kamenicama i palicama i po gradu i na auto-putu.
Što se tiče srpsko-crnogorskin nezasluženih košarkaških medalja, tu već moram da napravim retrospektivu, mada sumnjam da će to iskompleksiranim Hrvatima začepiti usta. Idemo redom:
Atina, EP 95. titula ČISTA KAO SUZA, ni jedan poraz. Za one koji se i ovde prisećaju finala i "krađe YUGA-LITVA": je li možda Bora Stanković naredio Đoletu da ubaci 41 poen i da ih napuni trojkama? Ili su to možda sve bile dvojke, a sudija uporno dizao tri prsta? Tvrdnja da je sudija (Amerikanac) Toliver na strani Srba je takođe malo smešna. Svi se hvatate za tehničku grešku Litvanaca zbog skakanja Sabonisa na sudiju i njihovo infatilno sedanje na klupu "mi nećemo da igramo, buaaaa!!!". Niko da se seti tehničke greške našoj klupi suđenoj par minuta ranije samo zato što je Zoki Sretenović kao rezerva sa pola stopala ušao u teren prilikom protesta klupe na neku sudijsku odluku. Ne sećate se zato što je prihvaćena sportski i bez mnogo galame.
Atlanta, OI 96. srebro ČISTO KAO SUZA, poraz samo u finalu protiv Amera u fantastičnoj igri (naročito u prve tri četvrtine meča), bez komentara.
Barselona E 97. zlato, naravno ČISTO KAO SUZA, poraz od Italijana u grupi i pobeda nad istim u finalu. Ah da, zahvaljujući očiglednom uticaju Bore Stankovića na sudije, Đole daje Hrvatima trojku u zadnjoj sekundi meča za pobedu.
Atina, SP 98, zlato ČISTO KAO SUZA naravno i pored velikog mučenja u četvrtfinalu (Argentina), polufinalu (Grčka) i ne baš ubedljivoj igri u finalu (Rusija). Izgubili smo opet samo od Italijana u grupi. NBA-ovci nisu igrali, ali to je već njihov problem.
E 99. bronza, ŠISTA KAO SUZA, poraz od Italijana u polufinalu i to je to.
OI 2000. kiks i šesto mesto.
EP 01. UBEDLJIVO OSVOJENO prvenstvo, svi porazbijani (među njima i Hrvati) sa preko 10 koševa razlike. Bora Stanković je tako vešto sve to namestio, da čovek zaslužuje posebnu medalju.
SP 02. E, ovo zaslužuje poseban osvrt. Jesu Argentici celo prvenstvo igrali bolje od nas, lepršavo kao mi nekada, dok smo mi pucali i od Španaca i Portorikanaca, ali Gaučosi ništa od toga nisu pokazali u finalu, da li zbog toga što su imali loš dan ili im mi nismo dozvolili - ne znam, a nije ni bitno. E sada, za one što grakću kako Argentincima nije suđen prekršaj u zadnjoj sekundi meča: kada se tako lepo sećate, znali bi da u spornoj akciji nije učestvovao Đinobili, već Skonokini. Drugo, možda je faula bilo, možda nije, ali ekipa koja 1:58 pre kraja ima OSAM poena prednosti i dođe u situaciju da se vadi na spornu situaciju u zadnjoj sekundi i nije zaslužila da osvoji titulu. Možda su bili bolji, ali NISU ZASLUŽILI. Kada se tako dobro sećate te situacije, kako to da zaboravljate Ortegu, koji je u zadnjoj četvrtini TRI puta (DVA puta u 2 - 4 minuta pre kraja kada su Argentinci sticali pomenutih 8 razlike)napravio OČIGLEDNE korake i na njih "radio" Tomaševića i postizao poene, a da to sudije nisu svirale.
U svakom slučaju, onaj ko gubi (a i onaj ko je isfrustriran što u nekim događajima nije ni učestvovao) ima pravo da se ljuti. Kada privatite da smo u periodu od 7-8 godina bili najbolji (ako vame je za utehu, više nismo), možda ćete realnije sagledavati stuaciju. Savet: ne slušajte više Slavka Cvitkovića, čovek je veliki šovinista (verovatno se time kvalifikuje za komentarisanje svake utakmice između SCG-CRO timova na HRT-u) i lupa gluposti. Lupaju i ovi sa RTS-a, ali bar ne na šovinističkoj osnovi (bar niko nije video hrtavsku, pa ni crnogorsu zaveru u pucanju naše repke).
A što Navaro diže tri prsta? Pa, stvarno ne zna šta da vam kažem ako se i zbog toga nervirate, verujte da bar tu srpske zavere nema.
EP je organizovano jako dobro, a to što ste vi izgubili nisu organizatori krivi. Ili jesu, zajedno sa Borom "Magom" Stankovićem?
Imate OK tim, pamet u glavu i mislite na sebe, pa će i razultati doći.
U međuvremenu, pukoše i Španci , baš fino, sve je došlo na svoje mesto.

Peronimo

pre 18 godina

Ma jesu sudije pokrale hrvate ali su i igračice doprinele tokom tajm auta kad su se pojavile obučene kao toreadorke pa su igrale na špansku muziku.

GRCI ZA FINALE!!!

aco,aco, hej, hej, hej

pre 18 godina

Mozda je local boy u pravu?
Ali mislim da je ljudski sto sam radostan i neizmerno srecan zbog poraza Hrvata. 1995 su sa pobednickog postolja sami sisli a sada ce da se nacekaju kada ce na njega da se vrate. To se ne zaboravlja. Da su nas tako "pokrali" u npr. Zagrebu njihovi komentari bi bili vise nego neumesni. Zato mi je srce puno!

Dejan

pre 18 godina

Jesu pokradeni Hrvati, ali su i Spanci zasluzili da prodju dalje. Zao mi je sto smo bas za Spaniju morali da navijammo protiv Hrvata (vise bi mi legli Grci, Rusi pa i Slovenci) ali tako se pogodilo. Na kraju neutralna publika uvek navija za slabije, sto Spanci realno jesu u poredjenju sa ovim timom Hrvatske ;)

Danijel

pre 18 godina

SRAMOTA!!!!I kažu sport?Zar je to sport?Čista krađa!!!
Al bit će u HR nogometno prvenstvo pa će spanija tamo fino proć!!

hrvatina

pre 18 godina

znam da imate mnostvo protiv nas ali budimo realni da smo zasluzili da idemo dalje, jer smo imali igru a i nadasve igrace koji su zaluzili da idemo dalje.
a vi srbi sto se tice kosarke, katastrofa, postajete kao i mi 95 god, samo se svadate, pa bože moj igrate za reprezentaciju a ne za protivnike nekakve.

hrvatina

pre 18 godina

pozdrav svima!!
katastrofa od suđenja, sve sam vidio ali ovo, jednostavno nije istina. mislim da je nama ostao kasun i planinic da bi nam pobjeda bila garantirana, svaka cast momcima je su cijelo jedno poluvrime se tako dobro branili iako su imali tolio puno osobnih.
ja i dalje tvrdim da hrvatska, srbija, litva ima najbolju kosarkasku momcad u europi!!

Splico

pre 18 godina

"Bili smo za klasu bolji, bili smo predobri da bi nam se to priznalo u srcu Beograda."
Crvenim se od stida sto se radi od sporta kojeg toliko volim! Ne zato sto u mojim grudima srca hrvatsko srce, nego zato sto sam uvik volio ovaj sport i umjetnike koji su ucinili ovu igru ljepsom, bili oni Ameri, Rusi, Srbi, Spanjolci ili Hrvati! Ovo je bila sahrana sporta!!!

Franko

pre 18 godina

a mislim ljudi, ja sam sportista, pratim sport, ali ovo je stvarno prevazislo svaku meru, moram da priznam da su hrvate pokrali kao nikada do sada, ne volim, ni oni nas, ali realno gledajuci 35 faulova njihovih, a 12 spanskih, ili bolje da kazem nasih, u nasoj reziji

splico

pre 18 godina

dragi moji ako vas toliko veseli da smo mi ispali na ovaj nacin onda vam moram cestitati.
prvi smo mi svi iz splita cijenili igru vase momcadi kad ste iuzimali ova sva prvenstva i titule i iako nas veze velika i ruzna povijest svaki covjek koji voli kosarku je morao cijeniti igru, ali ovo nema veze sa nicim, ako nas ovi jadni spanjolci nisu mogli dobiti bez sudaca pa zasto onda ljudi placaju karte za takvo prvenstvo??? da bi vidili neke momcadi koje imaju malo vise srece ili para?? jedna velika sramota se dogodila i svaki covjek koji voli kosarku kao igru to mora priznati...
sramota....velika sramota....

Slaj BL

pre 18 godina

OK, pratim hrvatske medije i sta mogu da vidim... Bijes i mrznja upereni protiv Spanaca, sudija td...polako seusmjerava ka Srbima... Pa sta su ocekivali, da navijamo za njih!!! Kao oni bi isto navijali za Srbiju da se igra u Zagrebu!!!! Inace, u sportskm pregledu stranih medija, niko, ali niko od velikih agencija ne pominje kradju, urotu, namjestalju itd...sem slovenacke novinske agencije...pa vi zakljucite!!!!

zeljko

pre 18 godina

ovo je presramotno...
suđenje kriminalno.
to se prečesto događa ekipama sa balkana, u svim sportovima
a hrvatskim navijačima nije dozvoljen doloazak u arenu, tj. uopće u srbiju, jer nisu imali karte, a karte su samo mogli kupit u srbiji.

vule

pre 18 godina

Na stranu sudjenje koje je posebno na zadnjem bacanju u regularnom delu bilo krajnje diskutabilno kao i odnos u faulovima koji moze zavisisti od odbrane koja se primenjuje(mada ne bas u ovolikoj meri)zar mi da navijamo za spance?Najvece cigane modernog sporta koji su ugasili sav moguci fer plej(svez primer ne izbacivanje lopte u madridu kada je zigic lezao 3 min),da im mi pustamo toreadore i da im ribe vode navijanje?Cak i protiv hrvata koji cak i nisu oni hrvati iz atine '95.Treba odrasti i staviti neke stvari na stranu,ako si brate ispao dodji da gledas, aplaudiraj,podrzi ali OLE,OLE i ESPANA je stvarno bez ukusa!

Legenda

pre 18 godina

A ljude su pokrali,neću da ispadnem balkancina ali mislim da je ok onaj poziv na www.index.hr pljunite suca i zaradite 1000 E :-)

Storm

pre 18 godina

Kakva je ovo kradja!Neverovatno!Ovo je takvo bilo izivljavanje, prosto u zivotu nisam video da tako nekoga sudije pokradu u bilo kom sportu. Sve ljude iz fibe treba da bude sramota sto su dozvolili da se ovako nesto necuveno dogodi. Posle ovoga cu razmisliti da li cu gledati sledece sampionate koje organizuje fiba,a postaje ocigledno da spanci u svakom sportu imaju veeeeeeelikog uticaja na sudije i uopste organizacije koje vode ta takmicenja...A takodje mi je smesno sto je toliko ljudi doslo da navija protiv hrvata i da skandira "srbija, srbija" na utakmici gde srbije(i crne gore) nema. Ne sumnjam da bi bilo isto da mi igramo u Zagrabu, ali to samo dokazuje kakvi su kompleksasi i srbi i hrvati.

Nije tesko biti fin

pre 18 godina

Sudjenje je bilo jako lose. Ali i spanci mogu da se zale na:priznatu tricu posle isteka vremena na kraju trece cetvrtine, nepriznavanje 2 poena navara kada ih je trebalo priznati i dati jos slobodno bacanje. Greske u korist spanaca bi bilo tesko sve nabrojati ali isto tako ugled i autoritet se trebaju zasluziti. Na kraju hrvati pokazuju nadaleko poznatu kulturu.

mirko

pre 18 godina

Apsolutno tacno! Ovo je najveca kradja u istoriji kosarke, sramota! Ponasanje nasih navijaca prilicno jadno ali to je valjda jedino sto mozemo kad smo vec mi ispali. Sa ovakvom publikom ne zasluzujemo vise

borivoje

pre 18 godina

prekršaj u zadnjim sekundama regularnog djela, kad je španjolska izjednačila, bio je toliko očit da je to slijepome oči otvorilo. tek tada sam pogledao statistiku i shvatio što slijedi u produžetku. i slijedilo je. španjolce razumijem, vesele se. i publiku, ima pravo bodrit koga hoće. ali što smo skrivli sudcima ne znam. očito smo mi hrvati u košarci ono što su englezi u nogometu-ukleta momčad. sljedeće svjetsko prvenstvo je već skasapljeno jer nema srbije, rusije, a ako ne odemo ni mi, to mogu mirno raspustit.

anton_tac

pre 18 godina

Ovo je najveća krađa koju sam ikad video. Mislim dajte. Da je bilo realno suđenje hrvati bi pobedili 20 razlike. Sramota za ovakav turnir. Špance treba diskvalificirat.

Sramota je kako neki od nas zaslepljeni mržnjom prema hrvatima i našim neuspjehom možemo govorit da su suci normalno ili "malo krali" za Špance.

Rade

pre 18 godina

Dragi prijatelji iz Srbije, zemlje košarke, promatrajte stvari objektivno i sportski. Sramotno je da se ovakvo suđenje može dogoditi na prvenstvu Evrope. Nisu u pitanju pogreške sudaca nego namjerna krađa i otimačina.
Žao mi je što su u Vašem timu bili tako loši međuljudski odnosi. Bilo bi najljepše da su se u finalu sastali SCG i Hrvatska pa neka pobijedi bolji.

croato

pre 18 godina

žalosno.
nemam ništa protiv srpskog navijanja za španjolce, mislim nivo je dostojan balkana na kojem živimo, sumnjam da bi i u hrvatskoj drugačije bilo, ali čovječe onakvo suđenje. pa jadno je gledat jedan obrambeni napad s toliko prekršaja, a sve kontakti na rubu faula, a ne svira se ništa dok tebi s druge strane sve živo sviraju.
mislim, bilo je i hrvatskih grešaka, najlošiji sigurno prkačin koji je i zaslužio u 3 četvrtini jednu tehničku bez ikakve potrebe.
kad zbrojiš i oduzmeš ovo je jako nerealno, a srbima koji likuju nad pobjedom španjolaca želim pozdrav i spomenut im da ih je ta ista španjolska s njima u nogometnoj skupini kvalifikacija, pa eto neka vam se provuče tako fino i galantno na vašu štetu kao što su i protiv nas.

GORAN

pre 18 godina

Mogu da kažem da je ovo najgore veliko takmičenje u košarci od kako ja pratim košarku a to ima već skoro dvaseset godina.Naime ekipe koje su sasvim prosečne i ništa nisu pokazale ni pre a ni posle šampinata,jer da je ovde ona generacije Jugoslavije iz devedesetih godina mi bi smo lagano osvojili ovaj šampioanat.
Jer pogledajte ko je sve ušao u polufinale:
1.Španici koji su samo protiv nas odigrali dobro ostalo katasrofa.
2.Francuzi koji su jedva prošli grupu,ali su zato pobedili Litvu i nas što baš i nije teško u ovekvom stanju naše reprezentacije.
3.Nemci, sasvim prosečna ekipa,mislim da bi u nekoj ozbiljnijoj utakmici glatko izgubili kao npr. sa Argentinom,naravno ja Slovence nwe smatram u ekipe koje bi moge išta osvojiti jer neznaju kako se stiže do samog vrha(bar ne u košarci).
4.Grci su jedini koji su tu zasluženo jer su godinama trpeli poraze od nas i drugih ali su sada konačno nadam se naučili kako se stiže do vrha.

Jedina ekipa koja je ostavila dobar utisak na mene je ekipu Hrvatske koja ako je ne zahvati naš sindrom može u budućnosti dosta uraditi naročito u Pekingu.
I jučerašnja utakmica Španija-Hrvatska bila je jedna od boljih naročito u ovoj fazi takmičenja,bar je bila neizvesna do samog kraja i obe ekipe su verovale u pobedu.

Pokazalo se takođe da je košarka barem ove a evropska(ali niša bolja nije ni NBA)
u velikoj krizi jer čim neka ekipa napravi razliku od 15-20 koševa gotova utakmica a takve su uglavnom igrane na ovom EP,tako da sam posle poluvremena menjao program.

Evropljanin

pre 18 godina

A hali je za mec Slovenija - Nemacka bilo blizu 10.000 Janeza koji su sa jasnom Srpskom podrskom navijali za Slovaniju. Malo ko je od tih Janeza kasnije navijao za CRO ekipu. Znam sta su nam tokom istorije radili Hrvati ali zasto ih nisu podrzali barem braca sepratisti i njihovi ZAPADNI susedi?

PUBLICA@GMAIL.COM

pre 18 godina

Sta reci, naravno da su u Srbiji svi na domacem terenu kad igraju protiv Hrvata. Da nije mozda trebalo da Srbi navijaju za Hrvate ??? A sudija ih pokr'o mozda da, a mozda i ne, pa sve i da jeste zar je to prvi put ? U sportu se to desava zao mi je ali to nema nikakve veze sa domacinom prvenstva iako bi pojedini Hrvati to voljeli. Ja licno mislim da kradje nije bilo. Hrvati su propustili dobijen mec naravno da im je krivo :-)

Sale M

pre 18 godina

Ako je neko gledao i slusao prenos na hrvatskoj televiziji mogao je dobiti odgovor na pitanje zasto je srpska publika zdusno navijala za Spance?! Ljudi, onom Slavku Cvitkovicu su za sve krivi Srbi... Pa stvarno vise nema smisla, Hrvati su toliko iskompleksirani nama da je mene kao normalno covjeka vec pomalo sramota sto mi neko daje toliku vaznost...
A sad konkretno! Neko je gore dobro napisao da, ako mi imamo toliki uticaj u FIBA, ne bi mi ispali vec u osmini finala... Jos nesto, Hrvati kukaju da su ih sudije pokrale a zaboravljaju da su postigli neregularnu trojku po isteku vremena, na kraju trece cetvrtine, sto je priznao i sam Aco Petrovic u komentaru na HRT........

HRVAT

pre 18 godina

NISU SPORNA TEHNICKA.To je bilo mrcvarenje već.Ali napad na Tomasa pod košem 7 sek. do kraja.To je bio početak Agonije nas ,zatim ulazimo u produžetke očiti prekršaj Španaca u napadu nesudjen.Odma poslje očit pekršaj u odbrani sviraju prekršaj u napadu Giričeki.I poslje toga se definitivno Španci i vi mogli počet slavit SRAMOTU.A u tijeku normalne igre spomenut ću bilo je dovoljno da samo pogledamo Špance već su svirali faul.SVAKO NORMALAN JE BIO SVJESTAN PA I NAŠI IGRAČI DA ĆEMO IMAT PROTIV I ŠPANCE I VAS,ALI PROTIV SUDACA SE NIJE MOGLO.Uz to smo izgubili dvojicu iz prve petorke.

dejan

pre 18 godina

hrvati, ovo je bgd. u njemu ima da izgubite, i to svaki put kad dodjete.ne nadajte se boljem.
a konkretno - imali ste vise srece nego pameti sa onim trojkama sto su ulazile ko lude. to je moralo jednom da stane. easy come easy go.

statistika

pre 18 godina

Pogledajmo cinjenice:
Spanci na svakoj utakmici prave manje licnih gresaka od protivnika:

SCG-ESP (19-29) +10
ESP-LAT (63-26) +37
ESP-IZR (39-8) +31
ili slobodna bacanja:

SCG-ESP (28-20)
ESP-LAT (20-39)
ESP-IZR (15-33)

horny.cg.

pre 18 godina

student sam i kosarkas...politika je nesto sto me najmanje zanima u zivotu...utakmicu sam gledao bez nekih pretjeranih emocija...hrvate "tradicionalno" ne volimo, al isto tako ne pretrgoh se ni od ljubavi prema spancima...u zivotu nisam vidio nesto slicno kao sinoc. sudjenje blago receno skandal. svaka cast hrvatima, bili su mnogo bolji.kako igrati posle ovoga, dali su sve od sebe, a onda im tamo neki "sudija" sve oduzme. nista mi zalije (ovo kazem kao dugogodisnjia sportista) nema nego kad vidim utucenog kosarkasa koji je dao sve od sebe kako place posle meca.dodje ti sve da ostavis...bilo je 5-6 smijesnih odluka od kojih mi je najsmjesnija ona poslije banja navara kad je hrvat uhvatio loptu al spanc ga jos u skoku spotakao, hrvat pad gotovo na glavu, vaskez hvata loptu i daje kos...u produzecima NO COMMENT..
samo jos jedna stvar, bio sam u pg na mec izmedju hrvata i italijana.navijao sam za italiju, al blago receno iznenadili (citaj odusevili) su me hrvatski navijaci. prvo su skandirali "idemo u beograd" a onda se njih preko 500 nadovezalo pjevajuci staru dobu novih fosila "kako je dobro vidjeti te opet, staviti ruke na tvoja ramena, i kao nekad, poljubi me njezno za ona DOBRA, DOBRA, DOBRA STARA VREMENA..." najezio sam se bio...
oprostite ako vas udavih..

Sudija

pre 18 godina

Ma dajte!!!Pa recimo, samo za ono bacanje lopte u publiku treba dva samara i odmah u svlacionicu.Sta je trebalo da se uradi nakon onakvog vandalskog ponasanja "momcadi" iz "civilizovane" lijepe njihove?

HZZO

pre 18 godina

Sudjenje je bilo i više nego loše! Pokrali su nas ko niko nikad, a evidentno je da imamo najjacu momcad u Europi. Španjolci su uvijek igrali tvrdo i prljavo... Hrvatska ce na SP pokazati da sam u pravu!

Damir

pre 18 godina

Sramota - pomalo, otimačina - malo više. Međutim, ipak smo (iz Hrvatske sam) sami izgubili dobivenu utakmicu. Suci su presudili kada smo im dali mogućnost da presude. Jučer nama, a sutra mozda SCG ili Bosni ili nekom trećem s ovih prostora. Ono što ne pamtim je kada je jedna ekipa iz ovih krajeva dobila uz otvoreniju pomoć sudaca (jedino mi se činilo da smo u rukometu "jaki" kod sudaca). Sinoć me je to isfrustriralo zato jer smo igrali bolje nego što sam očekivao i što me veselilo da neki novi mladi igrači vode igru (Ukić, Tomas). Hrvatski radio nisam slušao, ali takvih glupih komentara zna biti. Na kraju ni mi, ni SCG, ni Slovenci nismo išli dalje, premda se tu igra najbolja košarka. Žalosno, ali mislim da će se ponoviti. Pozdrav svima!

djordje

pre 18 godina

Spanci su imali domacinsku atmosferu i domacinsko sudjenje , za razliku od nas koji smo imali samo atmosferu. O nekoj kradji nema reci a sudije su gresile. Setite se da su priznali hrvatima 3 poena posle isteka vremena. Odnos faulova samo govori o losoj odbrani spanaca (bez trunke agresivnosti).

Danas su hrvati bili bolji, ali su lose odigrali zavrsnicu i Spanija je ni kriva ni duzna prosla dalje.

Vuk

pre 18 godina

Pocet cu sa tim da sam Hrvat iz Bosne, trenutacno zivim i radim u Hong Kongu. Tako da je moj komentar mozda pristran.Bilo je svega tokom rata sa obadje strane...necemo u politiku nego u sport, recimo da kada vidim da srbi pobjeduju u kosarci ili vaterpolu a hrvati u rukimetu ili nogometu, samo se zamislim kako bih bilo da imamo zajednicke representativne ekipe, Pa bili bih najbolji u svim timskim sportovima!!
Mislio da i srbi vole ljepu igru i ds su vise fer medutim kada procitam sve te komentare vidim samo mrznju a ne objektivnost...havala bogu ne kod sviju !
Naj krivlje mi je sto su i srbi i hrvati izgubili a za mene igramo naj ljepsu Kosarku sa Litvom. Steta !!
Probajte biti objektivni svak je vidio da je to cista Krada ! I to sve za Novac...kao utakmica fudbala izmedu vas i spanije...samo novac pobjeduje ! Gadi mi se gledati vise sport zbog toga.

Torcida Mannheim

pre 18 godina

Vece sramote nisam u zivotu vidio ma gdje god igrali te Spanjolci Fifa ili sad Fiba i ostala Mafija je iza njih to veze sa sportom nema. Spahija odustani od tekme danas nije nam potreba ovako dalje nastupati. Ima Boga sve se vraca.

Zizu

pre 18 godina

Nije tacno da su ih pokrali.Aco Petrovic na sredini utakmice govori kako su"ovo trojica do sada najboljih sudija koji im sude na ovom prvenstvu" i cijelo vrijeme je isticao korektno sudjenje.Sjeca li se iko trojke koja je priznata Hrvatima na kraju trece cetvrtine a koju je popstigao Roko Leni Ukic poslije isteka vremena a koja je Hrvate zadrzala u igri jer su djelovalo grogirano u tim trenucima.Tu je Spanija ostecena.Odnos licnih gresaka je takav ali kad se igra tako agresivna odbrana kao sto su je igrali Hrvati drugacije ne moze ni biti.Tehnicke su pocele na 59 sekundi do kraja produzetka pri pet razlike za Spaniju i nisu bitnije uticale na ishod,vec tada je bilo sve jasno.A ko je kriv Hrvatima sto 7 sekundi prije kraja imaju tri razlike i Garbahosa sutira slobodna bacanja prvo pogodi ,drugo namjerno promasi a Fran Vaskez hvata loptu u napadu i pogadja za produzetak.Imali su pobjedu u rukama i ispustili je niko im nije kriv.

P.S. Navijanje je bilo fantasticno.

još uvijek sudac

pre 18 godina

Pozdrav redakciji iz Zagreba !
Prvo ću komentirati već objavljene komentare. Osim GLIDER DZONY-a, kojega ovim putem pozdravljam jer je čovjek iskren i rekao je da nevoli Hrvate na što ima pravo svi ostali komentari sveli su se na " crkla moja krava pa neka crkne i susjedova". Žao mi je ali moram napisati i činjenicu da je SCG ovaj puta na parket izvela pogrešnu reprezentaciju, dali boksačku ili neku drugu to ćete utvrditi. Hrvatska je po svemu ovaj puta zaslužila medalju ali višenacionalni košarkaški i politički lobiji nisu dozvolili da to i ostvari. Ovo je pljačka stoljeća. Sudim već 15 godina, a pratim košarku 30 i ovo još nisam vidio ni doživio. Sramota me što poznajem neke od aktera brutalne otimačine. Ako će Vam biti lakše da sada uživate prepričavajući ovu saramotu neka Vam je srećom. Jednoga dana će Vam se još gore i vratiti !

Mick

pre 18 godina

Ne, ovo nije bilo normalno! Velika steta - ne samo za decke, koji su se odlicno borili - nego i za kosarku. Ako cetvrtfinalne utakmice EPa na ovaj nacin moze da se odlucuju zaboravi ovaj sport. A sto se tice navijaca zaista mi nije jasno sta ti ljudima vrti po glavi... ma da su odnosi prema Hrvatskoj pokvareni i komplikovani, ali nakon 15 minuta svaki ljubitelj kosarke je morao biti za te decke, koji su bezobrazno pokradeni i prevareni pod aplausom srbskog naroda. To nije u redu, ljudi!

bokiii

pre 18 godina

Luigi Lamonica, Virginuis Dovidavičius, Vladimir Drabikovsky. Talijanski, litavski i ukrajinski sudac režiseri su jedne od najsramotnijih farsa u profesionalnom sportu u posljednje vrijeme. Ono što se sinoć događalo u beogradskoj Areni, ući će u anale europskog sporta...

nenad

pre 18 godina

Pa sta da napisem... bez komentara. Ipak moram da kazem da je to bilo unapred dogovoreno da Hrvati posalju kuci.

Objektivno kao ljubitelj kosarke sve to sta se desavalo sinoc nije bilo uredu. Spanci niti Hrvati nisu bili krivi i pokazalisu odlicnu kosarku. Sudce su odlucili igru.

Mislim da smo mi umjesto Hrvata tako odigrali utakmicu da sudci nebi izasli zivi iz dvorane.

Zalosno vecer za celu kosarku!

Ivo

pre 18 godina

Ma daj bilo je ovo sve jasno prije pocetka utakmice!!!!!!!!!!
Sramota!!!!! Samo vi navijate za "spance"...
Sramota,sramota!!!!!!to vase evropsko prvenstvo!!!!

Broj 1

pre 18 godina

ne mogu da kazem djecki da vas nesto specijalno obozavam, al nista licno, to je samo zato sto sam pristalica uzvracenih ljubavi...ali ono juce je bilo stvarno katastrofa...prvo sudije, pa publika...ajde dobro publika, masa je to i jos je sveze ono kamenovanje iz Zagreba (dobro je da i vi niste dobili istom merom)...ali sudije, mislim...sad verovatno shvatate sta znaci kad vas neko mrzi...e pa i mi smo igrali hiljade takvih utakmica zadnjih 10-15 godina pa znamo kako je...jedina dobra stvar u takvim mecevima je sto se iz tog silnog inata mogu roditi sjajni igraci...tako ste vi juce izgubil medalju ali ste dobili ukica i tomasa recimo...svaka cast za borbu i igru...niko ne zasluzuje ovako nesto pa cak ni vi...

Miki

pre 18 godina

Pogledajte zvanicnu statistiku sa meca Spanija-Izrael. Spanci su sutirali 39 bacanja a Izraelci 8. Spanija je imala 15 licnih gresaka a Izrael 34. Na kraju je Izrel Pobedio 85-77. Zato bez kukanja. Sem toga, Spanci vec dugo cekaju zlato, sad je red na njih.

torcida

pre 18 godina

pokrali su nas i te kako ,a ovi sto pisu da nije tako bolje im je da idu cuvat ovce a ne da pisu o kosarci kad o njoj nemaju pojma

Marinero

pre 18 godina

O produžecima da ne pričam, ali najbolja ilustracija krađe je završetak regularnog dijela. Tri razlike za CRO 7 sec do kraja, Navarro baca slobodne, pogađa prvo, fali drugo, loptu hvata Tomas, ali biva gurnut ( čitaj fauliran) i 2 sec do kraja Vasquez ubacuje zicer za izjednačenje. Tu je sukus sinoćnje utakmice. Kriterij definitivno nije biio konzistentan, Španjolcima se toleriralo u napadu svašta, A Hrvatima se sudilo, kao što netko reče, i mrke poglede. Ipak, ne vrijedi očajavati. trebalo bi dobiti Sloveniju danas, ali u onakvom psihosomatskom stanju - teško, svega mi..

Navijač

pre 18 godina

Nije Hrvatska pokradena s tehničkom ličnom Spahiji. To je već posledica reakcije na prethodne sudačke odluke. Prije toga se puno toga događalo...
Nije cilj košarke nit ovog evropskog prvenstva da Hrvati izgube, a pogotovo kad je već i SCG ispala, već da se igra fer i pošteno. A to uključuje i suđenje. Ko je slabiji ili ima manje sreće, ok, neka ispadne. Ali ovo se ne zove samo višak sreće, već neštp drugo... Šteta, ipak je to sramota...

koko

pre 18 godina

Odlična igra hrvata. Uz nenormalan kriterij uspeli su držati prednost do kraja. Španci .igani ko i uvek. Sramota za sport i Beograd kao domačina.

hercegovac

pre 18 godina

braćo srbi pa što ste dopustili da nas ovako pokradu. dao bih 1000 eura svakom ko pljune nekog od ova 3 suca. to su lopovi.sad kad u polufinalu nema srba,l itve i nas ko će igrat košarku. pa zar nije smješno gledat utakmicu u kojoj pada 100 koševa ukupno.

ja

pre 18 godina

Mislim da se sve pokazalo u zadnje dvi sekunde regularnog dijela, kad nakon slobodnih bacanja spanjolci s faulom uzimaju loptu i daju kos...a da se sudi nisu oglasili, jer kad obrambeni igrac uhvati loptu a protivnicki ga s ledja gurne...mislim da je to faul i da su to onda suci svirali spanjolci ne bi dobili...jednostavno kradja...

djorivan

pre 18 godina

Sudije su odradile posao za Spance tako bezobzirno, da bi ovo trebalo da udje u anale EP kao utakmica kada bolji nije mogao da bude bolji 30 razlike, i zato je ispao

čiko

pre 18 godina

Svaka čast za B92, ali zbilja Srbi, kakvo je to iskompleksirano navijanje bilo? Nije u redu "braćo" i "komšije". Mislio sam da ste dostojanstven narod, koji prizna poraz, a vi ovako mazohistički. Pa kud za Španjolce? Da je bilo za Slovence, ne bi riječ rekao. Objektivno smo mi i Francuzi najviše pokazali na ovom turniru i trebali smo u finale. Neka netko argumentirano opovrgne ako može. A ne može. Kakva sam budala, bilo mi vas je i žao kad ste ispali, više ne.

fekundus

pre 18 godina

Uh,stvarno ih sirote pokrale sudije.Igrali su bolju kosarku a sudije su pomogle Spancima taman kad je trebalo.Tehnicke su bile u redu ali sve pre toga jedan veliki znak pitanja............
Sramota............
Ovo mi je licilo na polufinale u odbojci kada su sudije cist as Miljkovica u presudnom trenutku sudili kao out.......
Ne vole sudije nas iz ove okoline pa to ti je...........
A od Hrvata bi mogli nauciti ponesto o timskoj kosarci......

Franjo

pre 18 godina

Svaka čast B92 i Srbima koji su gledali utakmicu i znaju izvući zaključak da se ovdje radilo o teškoj pljački. Dabogda nikad ne vidjeli Europsku Uniju i gamad zapadnog svijeta koja ide uz nju. Umjesto da se naši političari bave ozbiljnim stvarima i pokušaju spriječiti ovakve pljačke, kako srba, tako i hrvata nas kolektivno .uze Europljani.

Banana N.S.

pre 18 godina

Mislim da i bilo fer i korektno priznati da ono sto smo videli juče nije bilo "NEPRISTRASNO" suđenje, već u najblažem obliku rečeno, čitav niz veoma SUMNJIVIH odluka.
Neverujem da iza svega stoji "srpski lobby" (kako potenciraju hrvatski mediji), ali bi zaista trebalo ispitati celu stvar.
Šteta za košarku, šteta za mlade igrače i one koji na sport gledaju bez nacionalnog naboja. U krajnjem slučaju šteta i za Špance, što im pobeda "smrdi", a zaista su se trudili i dali sve od sebe.

Juče je dobila Španija, ali je izgubila košarka i sport.

Mostarac

pre 18 godina

Pravi košarkaški fanovi mogu samo reći JEDNA VELIKA SRAMOTA. Sudjenje pošteno k'o u Haagu. Hrvati su ostavili srce na terenu i za mene su šampioni. Polufinale rezervisano za evropsku zajednicu ali ni prvi ni zadnji put.

Dovla

pre 18 godina

Ovo je stvarno bilo smesno za gledati. Ovoliku kradju nisam odavno video. Pa to je islo do te mere da je svaki sudijski zvizduk cak i za najjasnije stvari bilo pitanje kako ce dosuditi. Hrvati su bili jedna od boljih reprezentacija na ovom prvenstvu, njihova je krivica sto su u poslednjoj sekundi primili kos iz skoka u napadu ali da su sudije svirale objektivno, utakmica bi odavno bila resena.

boban - Pristina

pre 18 godina

Razumem da se neko ljuti kada gubi , ali komentator Hrt-a Slavko Cvitkovic ga brate pretera, on u besu sto njegov tim gubi proziva selekciju SCG kako smo i mi nekada ( do skora) bili u povlascenom polozaju od strane sudija i zamislite FIBE. Covece igrali smo najbolju kosarku na svetu i Evropi ( seti se samo Evropskog prvenstva u Turskoj pa jeli neko tako superiorno osvojio titulu kao Scg(Yugoslavija) tada, pa to su vec posle razigravanja svi predvidjali.
Hrvati nadjite drugog komentatora za prenos kosarke mozda vam se sledeci put posreci pa da i vi nekad uzmete medalju aaa!

Pravednik

pre 18 godina

"Cijelo ljeto se mucimo, znojimo, krvarimo, a onda sve ovako zavrsi. U ovih 45 minuta su nas snasle sve moguce nesrece: povrede Kasuna i Planinica, sudjenje... Ne znam kako suci nakon ovoga mogu imati mirnu savijest. Hvala domacoj publici sto su unatoc ocitoj kradji navijali za Spanjolce. Da smo usli u polufinale bilo bi im se tesko odluciti izmedju Njemaca i nas. Ipak, uvjerili smo se da smo bolja momcad od Spanjolaca i to nas drzi. Jednom ce se i nama otvoriti. Sada vidimo da moramo biti jos bolji pa da iduci put pripremimo igru i protiv 3 suca. Hvala FIBA-i za ovako kvalitetno sudjenje."

ROKO-LENI UKIC, playmaker hrvatske reprezentacije

bruno

pre 18 godina

sta jest jest, kradja nevdjena. Ko se veselio i poslije tekme bez gorcine u ustima, nije ljubitelj sporta., bolji tim je izgubio, suci su odradili svoj posao na stetu hrvatske, i tako ce uvijek biti sa malim zemljama., pa ajmo mi u evropu ko zadnji .igani.

Vlado

pre 18 godina

Indexov natječaj: Pljunite suca i zaradite tisuću eura
petak, 23.9.2005 23:43


JE U afektu, je barbarski, i neka je kažnjivo, ali nije da me je briga. Evo nabrzaka mali natječaj.

Ako ste u Beogradu i danas ili sutra susretnete jednog od ova tri lopova, budite prvi koji će ih pljunuti u naše ime.

Luigi Lamonica, Virginuis Dovidavičius, Vladimir Drabikovski

Pljunite bar jednog od njih, nama za dušu, zamolite prijatelja da to zabilježi foto aparatom, pošaljite nam fotografiju kao dokaz (na matija.babic@gmail.com) i tisuću eura je vaše. Može i dvije, ako bude baš slatka slika.

Prvom koji u tome uspije novac šaljem gdje god treba u roku od tjedan dana.

Natječaj je najozbiljniji.

Pedja M

pre 18 godina

Bravo Vatreni! Tako se igra za svoju zemlju i drzavu! I ovde u nam Hrvati pokazali kako se brane nacionalne boje! Poceo sam navijajuci za Spance, ali su Hrvati odigrali DJ!!! Da Kasun nije istegao ahila ne bi ih Spanci nikad dobili. Sudjenje? Smesno, ovakav skandal nije odavno vidjen!!! Jos jednom, bravo Hrvati, i zao mi je sto niste usli u polufinale sa Slovencima!!!

coca-cola kid

pre 18 godina

Užas i sramota od sudjenja. Ovakvo sudjenje već dugo ne pamtim...Hrvati jednostavno nisu smjeli proći taman da su imali i 10-ak koševa fore 3 desetinke prije kraja...užas...

zeljko

pre 18 godina

Kradje je definitivno bilo hrvati su pokradjeni neka su drago mi je! Kad moze onaj njihov zoran plazinic da izjavi da bi dao nogu za pobedu nad srbima !!! onda mi ih nije zao !

anni

pre 18 godina

Sramota!!!!!!!!!!!
nije moguće da zbog nacionalne pripadnosti ne želite priznati istinu??
ljudi moji Hrvatska je pokradena i to zbog toga da ne bi bilo nereda na tribinama u polufinalu ili nedaj Bože finalu. sve je to mućka organizatora i Europske košarkaške prganizacije!!!
Neka se srame svi zajedno!!! ovo je 21. vijek - a ne srednji ili kameno doba. Zbog ovakvih s..nja ćete zauvijek ostati na Balkanu - a ni mi nismo daleko od Vas.
Bar mi iz Splita znamo što je košarka. e mogu zamislit da je ono sinoć bila ista publika koja je nedavno pljeskala Rađi Kukoču????????!!!!!!!!!!!!
Sramota i Bruka Za Srbiju!!!!!!

Nikola

pre 18 godina

Zagreb: Nisam jedan od onih agresivnih i antisrpski orjentiranih navijača ali u životu nisam vidio veći lopovluk. Prestrašno. Iskreno mislim da ste vi navijači imali jednaki utjecaj kao fibina mafija na suce. Problem je što podržavate lopovluk. Koji vam je k... Kaj ste stalno nabrijani na hrvate? Ne možete organizirati ni pošteno prvenstvo u košarci.

Mario

pre 18 godina

Ne pobjeđuje uvjek bolji, zar ne?
Mi Hrvati smo mali narod u odnosu na Španjolsku i što imamo tražiti. U pitanju je novac.
Tko ga ima želi još više.
I dalje će Veliki krojiti sudbinu ostalima. O.K. srušili smo veliku Italiju.
E neće moći dalje. Fiba je jako dobar bankarski sistem.

Carlitos PG

pre 18 godina

Svaka cast za B92 zbog naslova teksta. Ali osim sudjenja postoje jos dva razloga poraza Hrvata: Odsustvo Kasuna sa parketa (los coaching Spahije) i psiholoski pad u produzetku. Nadam se da Hrvati, kao po svome obicaju, nece pasti poslije ovog poraza i da ce se plasirati na SP. Ako tako bude svijet ce dobiti jos jedno odlicnu selekciju, a ljubitelji kosarke ce moci i sledece godine uzivati u carolijama najboljeg centarskog tandema Vujcic-Kasun.
Hvala vam za tri nezaboravne noci u Podgorici

batica

pre 18 godina

Alo bre, pa Hrvati uopste nisu igrali odbranu. Pa Spanski centar B klase je ubacio deset zicera. Nije broj faula posledica pristrasnog sudjenja vec svajcarskog sira od odbrane.

Croat

pre 18 godina

Bili vi hrvatoljupci ili ne realno treba pogledati istini u oči.Ne samo u zadnjih 30 sekundi utakmice pa ni u produžetku....nego tijekom cijele utakmice su suci imali dva različita kriterija.Što je na jednoj strani bio faul,na drugoj nije.Hrvati su to očekivali...pripremili se....i jako dugo izdržali.....
Zar je nakon svega bilo čudno što su poludili....
Pa Spahiju nikad nisam vidio da je uletio u teren i psaovao suca.
Vidi čovjek da je bolji i jači...ali da mu to ne vrijedi.
To je teško za istrpiti.
Želja da ne slušate lijepu našu u sred Beograda bit će vam ispunjena.
Akcija je uspjela...ma čije god to maslo bilo.

Hrvat

pre 18 godina

vi koji pricate i mislite da nas nisu pokrali samo se stavite u nasu poziciju zamislite da su vama ovako sudili
nisam siguran da bi sudacka trojka dozivjela jutro gospodo, oni 38/49 mi 8/14 to je TRIDESET koševa viska samo na bacanjima
pametnom dosta

seroliver

pre 18 godina

A trica za nas na kraju trece cetvrtine, tj. kad je vrijeme vec isteklo? Samo je faul Tomasa kod 85 - 83 sporan i onda kola odose nizbrdo. I sad nam krive sudije. Balkanci

zadnji sekund

pre 18 godina

Vrhunac loseg sudjenja je onaj skok sa faulom u zadnjim sekundama, zahvaljujuci kojem su spanci izjednacili. To izgleda potvrdjuje i rezija na tv prenosu koja je svasta ponavljala, ali taj najsporniji trenutak nijedanput. Stvarno sramota, ove sudije treba vratiti da sude u drugim ligama njihovih nacionalnih klubova, a ne na eurobasketu!

Zagrab

pre 18 godina

OVO JE KAO DA SAM GLEDAO REPRIZU ER 1995 YUGA I LITVA, ISTA KRADJA. SRAMOTA NEKA IH JE SVE PO REDU KOJI SU OVO REZIRALI...PA OVO JE NAJVECA KRADJA U POVIJESTI KOSARKE, PA LJUDI MOJI OVOG NIGDJE NEMA. 48 NAPRAMA 12 SLOBODNA BACANJA.
MOZEMO MI PRICAT STA OCEMO ALI U AMERICKOJ KOSARCI OVAKVE SE SUDACKE KRADJE NE DOGADJAJU..TO TAMO NEPOSTOJI!!!
SPAHIJA I SVIH 12 IGRACA..GLAVU GORE, PONOSIMO SE VAMA, NASI STE NASI HEROJI

kele

pre 18 godina

Nisam gledao utakmicu ali po svemu sto sam cuo od drugih mislim da posle nase, ovo je dosada najveca katastrofa. Vec 2 skandala u zemlji kosarke. To nikako nije dobro!

laik

pre 18 godina

Sudije zaista nisu pokrale Hrvate.Bez mrlje na savesti,to može da tvrdi svako ko je:
a)slabovid(bez namere da uvredim ljude sa slabim vidom,naravno)
b)Opsednut kroatofobijom kao elementarnim stilom života
c)i dalje u crnini zato što u Areni neće gledati čuveni srbski tatoo(na maljavim,laž,mimikrija...)na srbskoj nadlaktici u srbskoj dvorani...
Hrvati su igrali sjajno,Giriček(za kojeg sam čuo da se ne ističe previše ljudskim kvalitetima) je pokazao da je veliki igrač,Ukić je bio fenomenalan,Popović pogađao trojke "bez kostiju"(odlični Kasun nije skoro ni igrao,isto važi i za Planinića) i održali najbolju lekciju našim "zvezdama" kako se bori za svoju zemlju. Špansko brljanje je,čini mi se,dosadilo i bogu i narodu.Želim Špancima od srca da uđu u finale i tamo izgube i tako osvoje svoju 56-tu srebrnu medalju na evropskim prvenstvima,jer njima za zlato ipak fali nešto što ni pomoć sudija ne može da nadomesti.

P.S.Ne bojte se,braćo Srbi,tamni oblaci se razilaze,nećemo slušati "Lijepu našu" u Areni.Ne znam samo zašto se ipak osećam pomalo bez veze?

denis

pre 18 godina

Gospodo Srbi,hvala vam za ovaj clanak.Vjerovatno nitko od nas Hrvata nije ocekivao da ce nesto ovako procitati i bas sam ugodno iznenaden.Nevolim vas isto ko i vi nas ali kad se nesto ovakvo desi protiv malih zemalja treba napisati, vjerujte mi da se to vama desilo i u Hrvatskim novinama bi isto procitali.

Cale

pre 18 godina

Svaka cast Hrvatima na odlicnoj tekmi, mislim da ste izasli iz 10 godina tame. Imate dobar tim koji ce sigurno jos mnogo da napreduje tako da cete ponovu biti u samom vrhu. Posebno mi se svidio Ukic koji ce imati odlicnu karijeru, ukoliko se ne natripuje kao Jaric. Svidja mi se i trener Spahija, ima osecaj za tekmu i znanje da ubaci pravog igraca u pravi cas.
Sto se navijanja tice, tacno je da je nama u Zagrebu uvek jos 10 puta gore od ovoga, prema tome - nema ljutis. Niste valjda ocekivali da navijamo za vas, svasta. Ja sigurnmo znam da ja necu docekati da vi navijate za nas protiv bilo koga, a tek mi je 30 i sica.
O sudjenju, priznajem tri katastrofalne greske, ne sviranje prekrsaja Vaskeza u napadu, sviranje prekrsaja Tomasa u napadu i priznavanje Popoviceve trojke koja je toliko ocigledno bila nakon sirene da komentatori na NBA TV nisu mogli da veruju da je to priznato.
Na sudacki kriterijum, pogotovu kada se igra protiv Spanije, pa i nekih drugih vecih zemalja, mora da se navikavate. Ako stvarno postanete jak tim, ima da ih bijete da im ni sudije nemogu pomoci. Uostalom, tako smo i mi do skora radili. A i ponovo cemo, vrlo skoro.

Hutchence

pre 18 godina

Ovo je jedna od največih krađa u povijesti europske košarke!Apsolutna sramota.Čovjek se treba zapitati dali ovo uopče ima smisla...Naivno sam pomislio da su prošla vremena namještanja i drskih krađa,ali sam se (očigledno) prevario.Svaka čast Hrvatskoj repki,stvarno su odigrali sa mudima!Jedino se nadam i molim da ova sudačka trojka više nikada nikome ne sudi.Ne želim sada napisati sve što mislim o njima i FIBI jer bi potrajalo...

Saša Đorđević

pre 18 godina

Hrvati su definitivno bolji od Španije ako uzmemo u obzir ozljede Kasuna I Planinića i većinom sedenje na klupi Vujičića (lične) i jooooooš puno drugih ličnih grešaka da se i drugi hr. igrači opterete (da bi Španci stigli minus) i takvi su imali meč loptu (Tomas),nakon toga suci su dovršili meč i to je prava istina,a šta se navijača tiče samo jedna reč-¨seljačine¨ jer kad netko kupi pobedu za njega se ne sme navijat ma ko bio na drugoj strani a Hrvati su bili bolji ali šta vredi kad se južni slaveni mrze i na kraju ostaju sami a kad su sami onda uvek naj..u....RIP Dražen Petrović

ma da

pre 18 godina

Sve sami Hrvati daju komentare... :)
~Aco Petrovic je u pravu sto kaze za agresivnu odbranu! Kakva je bila spanska odbrana mogli ste se setati do mile volje oko njihovog kosa ne bi niko bio ni pipnut a na vasoj polovini cim jedan spanac predje liniju 6.25 odpadaju dzigerice! Btw niko ne spominje vasu tricu 2 sekunde nakon isteka vremna!

igor

pre 18 godina

Ja mislim da je totalno ukradena utakmica, ja serbin iz francuske sam bio na kraju za Hrvate ili su zazluzili pobjedu. ono je bio cisti faul kod rezultata 73-71 i pravo lopovstvo clacika kad se moze ukrade se na berzinu balkancima...
KATASTROFA ZA SPORT HRVATska je bas meni bilo super ekipa ali ce jos napravite stvari vidi ce te to a sutra neka razbio ove slovenaca.

Hrvoje

pre 18 godina

Svaka čast onoj nekolicini koja je priznala da smo pokradeni.Ovo je užas i sramota za čitavu košarku, ali i za Vas komšije koji ste čitavo vrijeme pljeskali razvoju situacije. Pozdrav Nevenu i ekipi i da sutra gazimo Slovence u "zemlji košarke".

zeljko

pre 18 godina

nije na nacionalnoj osnovi ali sudije nisu imale milosti prema hrvatima bili su bolji celu utakmicu !!!!mislim da o sudjenju ce se dici velika prashina.

Anonimac

pre 18 godina

Strasno ... mozda ne dolici treneru da uletava na teren, ali sudenje je bilo na najnizoj razini. nije ni cudo da su igraci hrvatske reprezentacije poludeli i dobili toliko tehnickih. Sramota za basket...sudije, tko vas placa?

stipe

pre 18 godina

ako je ovo košarka, j..eš onda košarku. ako je ovo sport, ajmo kolektivno djecu u narkomane - poštenija je to rabota od ovoga.

Goran

pre 18 godina

Ne mogu vjerovati da su Srbi navijali za Spanjolce koji su im pred par godina bombardirali u letjelicama NATO-a. A da je bilo kradje i malom djetetu je jasno. No to je tako normalno u vecini sportova danas.

sb

pre 18 godina

S obzirom gdje se igra ovo prvenstvo nista neocekivano i nenormalno se nije dogodilo,barem smo se podsjetili finala iz Atene(jugoslavija-litva).

bob rock

pre 18 godina

Sudije su sudile u korist Hrvata 2 trojke posle kraja cetvrtine.

Pre 10 godina su sami sisli sa postolja za medalje. Tako im i treba.

sasa

pre 18 godina

Priznajem, da sam navijao za Spanjolsku jer me bi mozda previse bolelo, da u sred Beograda zlato uzmu Hrvati, ali ljudi moji, ovo jeste bila totalna pljacka i da je bilo pravde Hrvati bi zasluzeno pobedili! Ovo je bila potpuna pljacka i ja to jos nisam video u kosarci! A da bude jos gore, ko zna koga ce sve optuzivati za ovakvo sudenje.

Hrvati su na ovoj utakmici bili vredni prolazka u polufinale! Publiku razumem ali mislim, da kada bi nas svet gledao ne bi jim bilo jasno kako se navija protiv jedne nacije na ovakav nacin. Igraju utakmicu Hrvatska-Spanija a sa tribine se ore Srbija?!??!?!!??! (da druga vredanja ne spominjem) Tako se ne moze napred - to su kompleksi, i to veoma jaki, kompleksi! Na ovakav nacin se ne docekuje gostojuce igrace, koji su dosli, da igraju kosarku u neku zemlju - pogotovo, pogotovo kad si domacin!! Da je igrala SCG:Hrvatska to bih bilo normalno. Ovako nije. A Hrvatima ... zao mi je i razumem vas kako se osecate ... a to jeste kao ja kad sam gledao utakmicu SCG:Spanjolska na Euro 2000, kada je onaj sudija produzio na 98 minutu utakmice a u tih 8 minuta Spanci su pobedili 4:3 sa 2:3 za SCG u regularnom delu. Zadnji 4 pogodak je bio sudjen penal!!! Nekad nema pravde. Ali uvek ostaje nada da drugi ce put biti bolje! Sportski pozdrav!

Persona non grata

pre 18 godina

Hrvatima su Srbi uvek krivi. Hrvati, idite tuzite Srbe sto su vas izbacili iz daljeg takmicenja. Zna se da Srbi imaju svuda veze. Sada dok vi oplakujete, Srbi ce lagano do zlata.
Eh koji ste vi... Kako covek ne bi navijao protiv vas. Pa da je Turska igrala protiv Hrvatske tesko je odoleti tom uzitku da vam se ne zvizdi i ne psuje. Setite se samo Atine. Niste bili u stanju da ostanete na postolju od oholosti. Ali sve na svoje dodje pa tako i vi...

prijatelj košarke

pre 18 godina

Šta reći nego sramota za košarku..neviđeno na našem prostoru.
Hrvatska je bila puno bolja momčad ali protiv osam igrača se ne može..
Žao mi je šta je tako ispalo.

Dumbo

pre 18 godina

Svaka cast na clanku, a mislim da je krada bila ocita svima koji su gledali. Ok razumijem ja da ste vi protiv nas Hrvata, j//iga to je tako ali da Spanjolci dizu 3 prsta e pa to je stvarno katastrofa. Sudenje je bilo katastrofa i pokradeni smo sigurno ali publika je bila sramota htjeli vi to priznati ili ne.

mary

pre 18 godina

ako vas zanima kako lako zaraditi 1000E posjetite www.index.hr trba samo da se nalazite u beogradu, da se nađete u blizini jednog od trojice sudaca sa utakmice španjolska-hrvatska i treba vam fotoaparat. natjecaj je otvoren i svaki uradak se nagrađuje

Marko

pre 18 godina

Hrvati su igrali odlicno, kapa dole. Medjutim, nije da su Spanci bili ocajni (mali Vaskez je igrao kao blesav). Ali, ipak, bilo je spornih momenata i na drugoj strani (trojka Ukica na poluvremenu, pa nepriznat kos Navaru na faulu, i sl.) Moglo bi se reci da su sudije svirali u korist Spanaca, ali nije da su oni igrali ocajno. Kraj utakmice je bio smesan sa svim tim tehnickim, ali ne bi Hrvati ni tako pobedili, jer su Spanci imali dovoljnu prednost da pobede. Sve u svemu, cestitke obema ekipama na odlicnoj igri.

Bojan_Bg

pre 18 godina

ovo je stvarno bilo tragikomično...zar ti sudije nisu bili sami sebi smešni...al valjda se moralo i ovako zaustavit hrvate jer su realno najjači od ovih ekipa šta su ostale u igri i 90% je da bi osvojili europsko prvenstvo usred beograda

dado

pre 18 godina

Nisam ovako nesto davno gledao da sudije reziraju utakmicu i to u zavrsnici, nebih volio da se nikome ovako sudi.
Jer kako komentirati da sudija nesudi ocigledan faul u napadu spancima, a u sledecem napadu dvojbeni prekrsaj u napadu odmah dosudi u korist spanaca i iskljucuje sa 5 licnom Vujcica.., a da nespomenem kraj utakmice i prekrsaj prije postizanja zadnjeg izjednacujeceg kosa u skoku gdje hrvatski igrac zavrsava na podu, a i reziser je izbegao dati sloumosen toga koji je bio presudan za utakmicu...
I dodao bi da neopravdam ulazak trenera u teren i ostalo od tog trenutka, ali mislim da je tada vec sve bilo gotovo i da su hrvati vec bili izbaceni iz zivaca..
Doda bih da bih poneke upitao dali bi tako pisali da je umesto Hrvatske bila SiCG, zato budimo realni i nakraju pohvale komentaru na sajtu koji je to opisao onako kako i treba objektivno i profesionalno!!

Jumpman23-Zagreb

pre 18 godina

Nema smisla trošiti riječi o utakmici, tko je gledao taj je i vidio što se dogodilo ako imalo razumije košarku. To što je većina stanovnika Srbije sretna nije ni čudno, ali ostaje činjenica da su nas suci barem mogli pokrasti na finjaka a ne ovako očito. Pozdrav svima, više sreće drugi put. Kamo sreće da barem Sloveniju sutra dobijemo.

maus

pre 18 godina

prvo: kradja i to kad se utakmica lomi. produzetaka nije trebalo ni biti jer je ono faul na tomasu ko kuca. u nastvku jos gore. tehnicke su zasluzene, samo onda je sve vec bilo gotovo, isto bi bilo bez njih.

zoki

pre 18 godina

Pa ljudi bre, treba bit iskren i priznat da su Hrvati zaslužili pobedu. Ovo je sramota za košarku. Ako smo mi ispali, to treba bit dostojanstveno, ali ovo nema veze sa ničim. Ja Hrvate ne vOlim, ali su ovo košarkaši, ovo je sport i ovo je NEVIDJENA KRAĐA. sramota za celi sportski svet i za ovaj eurobasket.

Sinke

pre 18 godina

Svaka čast Vašem komentatoru jer je realno ocijenio utakmicu..a moram priznati da mi je bilo tužno gledati kako uživate u krađi, po onoj staroj "nek susjedu crkne krava!"..tužno

Rok Kralj

pre 18 godina

Stvarno nisam ocekivao da ce se naci medju Srbima onih koji ce priznati da smo pokradeni.Zato me nakon utakmice vesele dvije stvari-da je Hrvatska ponovno pokazala da je vrh europske kosarke i da se iza gomile temperamentnih fanatika skriva populacija dobrohotnih Srba.Da su takvi glasniji i s jedne i s druge strane,mnogo bi zivota spasili

srdjan

pre 18 godina

e brate večeras me je bilo sramota prvo čto smo pukli u prvoj utakmici od onakvih čpanaca a drugo onaj komentator sa rts-a ljudi pa to je strašno bar je mogao da kže neku reč kako su hrvati oštećeni i tako to a on počeo o našima i kako smo mi prvaci sveta i tako to stršno!!!!bas sam poželeo da se iselim i još nešto navijao sam za hrvate pa šta bar imaju hrabrosti!!

superhik

pre 18 godina

Hrvati su trebali da izgube jos od bugara, protiv Turske su napravili cudo. Italijani su pruzili najgoru partiju zadnjih 10 godina, kao i spanci u prvoj cetvrtini. Pa ne moze se na srecu do finala. A hrvatski komentator je pokazao ko ima fobiju. Zar je moguce da su opet srbi krivi?

Dusko

pre 18 godina

Nevolim Hrvate, ali spance bas mrzim, neznam kako bih podnio nedaj boze hrvatsku himnu u Areni ali verujte mi spansku jos vise, ne zato sto su nas dobili, vec sto su brate odvratni!!!

statistika

pre 18 godina

pogledajte statistike sa meceva Spanije(broj slobodnih bacanja) i sve ce vam biti jasno - oni tako igraju!
SCG-ESP (19-29) +10
ESP-LAT (63-26) +37
ESP-IZR (39-8) +31

bum

pre 18 godina

sramota za kosarku, ova kradja i nacin na koji smo "izgubili" (ne samo mi vec i vi ,jer je ovo spustilo cijelo prvenstvo na nizak nivo) je sramotna i jadna

Krle

pre 18 godina

Koliko se reporter B92 zaneo ispred hale, na kraju je napravio lapsus da su u polufunale usli Nemci i Hrvati. Ipak najveca je legenda Slavko "vetar u ledja" koji svuda vidi srpske zavere

Mihovil Tomic

pre 18 godina

Kad te zao kudi budi sretan kao kad te dobar hvali. Samo to imam reci. Zelio bih se zahvaliti svim ljudima koji su prepoznali kradju, i hvala svim susjedima koji posteno komentiraju ovu situaciju. Jos jedanput vam hvala

Objektivan

pre 18 godina

Nije Hrvatski radio mnogo pogresio. Ja znam ljude koji su bili u fazonu: "Jao, Boze samo da se ne cuje Hrvatska himna u Areni. Pravili smo je 15 godina i sad da oni osvoje..." Ali objektivno sumnjam da smo mogli da imamo uticaj na sudjenje

Lubo

pre 18 godina

Ovo je jednom rječju STRAŠNO!
Nema mi ništa gore nego kad vidim kako se od sporta radi najprljavija podvala, bez obzira tko igrao na terenu i u kojem sportu.
Sport mora biti jedna fair-play manifestacija, užitak za gledanje, jedan odmor za normalnog čovjeka, a ovo...nemam komentara.
Suđenje je bilo na jednom očito isceniranom nivou i to je ono najstrašnije. Što možemo očekivati u nastavku, ako na utakmici za polufinale sudije rade ovakve stvari?

Peco

pre 18 godina

Sporna odluka je usledila pri rezultatu 88:83 za Spaniju i na 1:15 do kraja ...to je bio onaj detalj kada je Thomas oduzeo cistu loptu Navaru a sudije svirale faul...ipak i da nisu sudile faul tesko bi ih Hrvati stigli ,tako da u danasnjem sportu pored srece moras i da gazis protivnika, nazalost veceras su Hrvati ostali bez svog najboljeg igraca Kasuna i to je razlog poraza a ne sudije...dakle gledano kosarkaski,nijedan tim se nije istakao po nekom kvalitetu igre,Spance je vadio Fran a Hrvate Ukic i Popovic tricama,tako da se pobeda Spanaca nikako nemoze okarakterisati kao nezasluzena ili kradja sudija ....

Zoran

pre 18 godina

Ovo večeras je bila prvorazredna krađa i veliki poraz košarke. Žalosno je što publika u dvorani nije stala na stranu pokradenih, već se vodila nacionalističkim primitivizmom. Večeras je poražen sport.

sasha

pre 18 godina

Hrvati sada otvoreno prete sudijama i postavili su da daju nagradu od 2,000 evra za onoga ko pljune sudiju i to snimi na kameri. Svima nam je vrlo poznato koliko su u proslosti Hrvati znali da divljaju u svojoj nemoci na sportskim borilistima, ali ovo već prevazilazi sve granice i može da ostavi opasnu mrlju na Euro2005 koje je organizovano u Srbiji i Crnoj Gori (i naravno kasnije na Srbiju svali svu ljagu ovakvog primitivnog ponasanja) Ispod imate na engleski prevednu poruku koja se tiče gore navedenog i koja od institucija trazi da se oni koji su poruku postavili kazne ...

pretnju imate na http://www.index.hr/clanak.aspx?id=284344
pa se sami uverite

POTREBO JE DA SE OVA PORUKA PREVENTIVNO POSALJE NA STO VISE ADRESA, UKLJUCUJUCI FIBA, CNN, BBC, AP I SVE OSTALE INSITUCIJE KOJE VAM PADNU NA PAMET I PREVENTIVNO SE SprečI TJ. SA ORGANIZATORA SPERE LJAGA U SLUčAJU DA SE SUDIJAMA STVARNO Nešto DESI!

URADITE COPY/PAST OVE PORUKE I POCNITE SA SLANJEM ODMAH!!!! NEMOJTE DA CEKATE DA TO NEKO DRUGI URADI NEGO SALJITE!!!!

----------------------------------
The prominent Croatian webportal index.hr posted an article offering a EUR2,000.00 reward to an individual who would spit at the Euro 2005 referee(s) (of the CRO. vs ESP game) and record the act on camera. The article can be accessed at: http://www.index.hr/clanak.aspx?id=284344 and the author(s) stress that this offer is serious! I'm sure that the Croatian fans feel sore after loosing their 1/4 finals game vs. Spain in the Euro05 championship, but aritcles like this go well beyond the bounds of sports and may in fact threaten the personal safety of the referees outside of the sports arena. Please make sure that you take quick action and influence the relevant institutions and/or take other appropriate actions to prevent this situation from escalating!
---------------------------------

Dox

pre 18 godina

Utakmica je bila odlicna, pobedio je bolji tim i nije bilo nikakve kradje. Hrvati (koji jos samo zatvorenim ocima nisu dali kos) su sami sebe dobili jer su Spancima poklonili produzetke. Napred Spanija, navijam za Grcku.

Zoki

pre 18 godina

Naterao si mi da ponovo pogledam kraj regularnog toka i produzetak. Ja stvarno ne znam o cemu pricas. Uz to mec sam gledao na mediazone i jedan objektivan komentator koji je sve vreme navijao za Hrvate nije video nikakvu kradju vec se cudio zasto Hrvati kada ih ide sutigraju tako grubo i prave brdo faulova. A ti nisi spomenuo Hrvatsku trojku??? Pa da je Hrvatska pobedila bilo bi realno ponistiti mec jer nista slicno u svom zivotu nisam video.

Uca, Nislija u Kvebeku

pre 18 godina

Kazete: "Zapadni susedi su imali tri poena VISKA u poslednjem minutu..."
Akcenat je na ovo VISKA. I kometatori RTS i Ra-Bgd isto tako kazu. Nije to VISAK. To je PREDNOST ili VOCSTVO, a VISAK je ono sto ti ne treba, sto ti smeta.
Jedan od osnovnih zadataka novinara je da upotrebljava reci u PRAVOM znacenju i da CUVA jezik. A sada je u SCG zavladala zestoka anglofonija i lepi srpski jezik se sve vise zamenjuje stranim recima kojima se napadno i znacenje menja. No, ovde je ipak rec o nasoj imenici VISAK.
Hrvatima tri poena nisu bila visak. Trebali su im itekako.

motorkotac

pre 18 godina

Ma nisu tehnicke sporne sporno je sudjenje u prijelomnim trenutcima to je sramotno. Da je bilo normalno sudjenje otisli bi u polufinale sa 73-71. Osim toga nije prva tekma da su spanjolci sutirali 40-tak put na kos, pa ne izgledaju mi tako mimozasto na terenu. Sve je to politika!

Darez

pre 18 godina

Normalna stvar da ce biti toliki odnos u faulovima kad su Spanci sve vreme igrali cistu odbranu, oslanjajuci se na odbranu telom, pri tome dozvolivsi i dosta otvorenih suteva sto je i odrzavalo Hrvate u igri. Sa druge strane kako se Spanac zaleti na polaganje, zakucavanje... tako dobije i po glavi i po rukama, cak je par puta svirana i namerna licna tokom utakmice. Pa ne moze tako da se igra odbrana u kosarci, nije to rukomet. Tako da to sto je veliki odnos u licnim greskama i penalima uopste ne govori da je sudjenje lose ili da su sudije naklonjenje jednoj ekipi. Recimo obe one trojke Hrvata u poslednjim sekundama druge i trece cetvrtine su sumljive, pogotovo ona na kraju trece, kada sam ubedjen 99,9% da je sut bio debelo posle sirene. Gledao sam prenos uporedo i na HRT preko kablovske i stvarno su katastrofalni komentari njihovih voditelja bili, ja mislio da su nasi najgori po tom pitanju kad krenu da proklinju i sudije i publiku i loptu i parket dok gube.
Pogotovo su bili veoma naporni i sa ociglednim kompleksima kada su forsirali ono da im je u Podgorici mnogo bolji tretman bio, da se apeluje njihovim navijacima da ne dolaze, i da nas reziser nece da pusta sporne situacije, posto nije pustio one zadnje 3 sekunde odmah... ali je ipak pustio na kraju :)
Sve to meni izgleda kao jedan veliki kompleks, jer Beograd ostaje glavni grad i jos Eurobasket, uhuu, pa to nece da dozive u ovom milenijumu. Nasi kad odu tamo, dobiju kamenice i novinari i igraci, i navijaci, vidim njihovima dlaka sa glave ne fali, tako da je zvizdanje publike i vise nego primereno ponasanje u odnosu na njihovo ponasanje kada su domacini. Dostojanstveno do kraja, Spanci zasluzeno u polufinalu.

Za kraj bih zeleo da dodam da ne moze redakcija B92 da napise naslov "Spanci i sudije pobedili Hrvate", na oficijalnom sajtu svoje kuce, i to samo par trenutaka posle utakmice. To sto mi obicna raja ovde na komentarima pisemo raznorazne stavove to je druga stvar, ali ne moze da stoji naslov na zvanicnom clanku kao ovaj sada. Videli smo da je odnos u faulovima toliki i toliki i culi kolege sa HRT-a i kao ajmo i mi da napisemo...Kad dodje zvanicno saopstenje od strucnjaka koji su zaduzeni za to, onda napisite, ali ovako mislim da nije u redu.

Milos

pre 18 godina

Neverovatna je kratkovidost beogradske publike - da je Arena veceras navijala za Hrvatsku, to bi napravilo veci efekat u smislu pomirenja dva naroda nego sto politicari mogu da urade za narednih deset godina. Ali, vazno je da smo se tih sat-dva osecali kao pravi Srbi, i da smo podrzali kradju u korist reprezentacije jedne zemlje sa kojom nista zajednicko nikada nismo imali, i koji bi nas sutra tako pokrali, samo da im treba.

ULTRAS ZRINJSKI MOSTAR

pre 18 godina

Izgleda da osim nogometa i u košarci Španjolci moraju imati suce na svojoj strani. Nakon SCG i BiH koje su očito suci krali i pokrali u nogometu protiv Španjolaca sada je došao red na Hrvate u košarci. Velika SRAMOTA!!!

Igor

pre 18 godina

Glupo je što ja hrvat dajem vama srbima neki komentar, ali... Koliko god se pojedinci ili većina u Srbiji radovala našem porazu ovo večeras je totalni poraz košarke koju su u crno zavili ljudi koji joj trebaju služiti, tj suci. A Srbija koja se sama naziva zemlja košarke na taj je način isto doživila poraz. I dok se radujete našoem poraz samo pomislite da se nama "balkancima" često događaju ovakve stvari od "europljana" i samo mi uživajmo u porazima jedni drugih dok nas uljuđeni i civilizirani iz te europe PRCAJU!!!

Ponosni Hrvat

pre 18 godina

Mogu samo da dodam da sam ponosan na igru hrvatske ekipe i zelim svim prijateljima Srbima neka se pogledaju u ogledalo i kazu dali ih cini toliko sretnima da navijaju za te tzv.Evropljane koji uvjek .eru po nama sa Balkana

Arena

pre 18 godina

Hrvati su na pocetku igrali agresivnu odbranu - tako su i stigli do 10ak poena razlike, ali su se tako i brzo napucali penalima.
A sto se navijanja tice, pa fala bogu da je vecina navijala za Spance (a i protiv Hrvata). Zar je neko i ocekivao drugacije. Skoro da nije bilo vredjanja upucenih Hrvatima (mala grupa navijaca je par puta pokusala neke "neukusne" pesme koje nisu prihvacene od ostatka publike).
I kakve su to paralele sa Kalderonom? Pa, care, tamo se igra fudbal, i slazem se da su spanski fudbaleri oduvek bili jajare, ali ovo je basket. Pa pre godinu dana u Atini na OI veliki SPANCI su pobedili Novi Zeland samo za nas (jer njima nije trebalo ni za k...) jer je to bio preduslov da mi prodjemo dalje (ali, mi smo ispali od Kine). Pa nije to bilo tako davno da se vec zaboravi. Od tad, Spanski kosarkasi (makar ova generacija) zasluzuje u najmanju ruku veliko postovanje. U svakom slucaju, sigurno zasluzuje i podrsku barem protiv Hrvata (nasih vecitih rivala).
Da li je bilo sudijske pomoci Spancima, o tome neka odgovorni vode racuna. Doduse, cinilo se da imaju malu!!! naklonost sudija jer su sve sumnjive lopte sudjene Spancima, ali nije mi se cinilo da je bila tolika kradja kolika se ovde predstavlja.
U svakom slucaju, bravo Spanci i samo napred!!!

Rako

pre 18 godina

Ovakvu kradu nisam dugo video, ovo je bilo strasno, iskasapili im potpuno momcad u prvom poluvremenu, onda onaj ocigledan faul na Tomasu tri sekunde pre kraja i izjednacenje Spanaca, pa odnos faula, slobodnih bacanja, ovo je sramota za evropsko prvenstvo, nije bitno jesu li Hrvati ili neko drugi, ali ovakvo sudenje, nemam reci.

Ivan

pre 18 godina

Svaka cast za objektivan tekst. Ovakva kradja (ili mozda skandalozna nekompetencija - svjedno) dugo nije vidjena. Pozdrav iz Zagreba

zvonimir

pre 18 godina

Odavno pratim sport a posebno koašarku , veće krađe nisam vidio. Žao mi je , došlo mi je da zaplačem bolja ekipa ( Hrvatska ) na ovako grub način je izbačena iz daljneg natjecanja, Sramota i za Beogradsku publiku koja se priklonila lopovima.

Hasek Os

pre 18 godina

Poštovanoj gospodi sucima nebi ja više dozvolio ni da sudi 20-tu ligu !!!

FIBU treba raspustiti...

Ovo večeras je bila SRAMOTA NAD SRAMOTAMA !!!

Svi koji kažu da ovo nije bila krađa su ili ćoravi ili je u pitanju kako kaže "local boy" kroatofobija !

Volio bi vidit šta bi pisali da je SiCg izgubila od Francuske u takvim okolnostima ...

Tolko od mene !

Darko

pre 18 godina

Ej ljudi zasto se cudite sto su sudije navijale za Spaniju? Spanija je zadnjih godina konstantno u vrhu evropske kosarke a Hrvatska je bila totalni anonimus i nepoznata reprezentacija. Uostalom Spanija je velika drzava sa 40 miliona stanovnika i zamislite koliko zaradi FIBA od prodaje TV prava jednoj tako velikoj drzavi. Hrvatska je malesna zemlja a pritome su zadnjih 10 godina bili ponavljam totalni anonimusi i nule i evropskoj e svetskoj kosarci. Tako je u sve jednom sportu. kada fudbal igra Hrvatska-Engleska normalno je da ce sudije biti za Engleze(dajem primer). Pozdrav

ciga grobar

pre 18 godina

astasu oni steli
jalsu dosli digrau lopte u arenu
jalda slusaju glazbu

ako oceju glazbu umetnickog dojma ondak u kavanu
panek naruce pasulj pivo itu njinu himnu
svemoz dase svira narmuniku i cemane brez iznimku
koga bole uo grlonos
ima sinan igori pesama paslusamo ito

ajel istina dasui pokrale sudie tojes suci
a
ilse samo vade tojes kontratrpaju

Ivan, Zaprešić

pre 18 godina

Ovo je krađa!!! Sramotno suđenje za jedno Europsko prvenstvo.
Ako sutra izgubimo od Janeza nema nas nigdje ni sljedećih 10 godina...zato glave gore!
p.s. Španjolcima želim dva poraza u sljedeće dvije utakmice, ionako su dobili i više nego što su zaslužili. Ajmo Nowitzky!

Najob

pre 18 godina

Moze neko voleti ili ne voleti Hrvate, ali ovo je KRADJA! Kao sto su fudbalu sudije pokrale SCG i BIH, onim produzetcima od 8 minuta, iskljucenjima...

Dragon

pre 18 godina

MA LJUDI, SVE BI JOS BILO PODNOSLIVO, da je zadnji napad na Tomasu SUDJEN!!!! pa vidni preksaj je to, tko se god razumije u kosarku, bez obzira na nacionalnost!
BTW. svaka cast deckima jedne i druge momcadi, borili su se do zadnjeg, ali jednostavno, danas je Hrvatska MORALA izgubiti!

Ivan

pre 18 godina

Španjolska 49 slobodnih bacanja, Hrvatska 12, i još kažete da Vam se ne čini da su suci pokrali našu ekipu. Svaka čast na objektivnosti. Sada su mi neke stvari jasnije.

pantelija

pre 18 godina

A trica sto su hrvati (ukic) pogodili na kraju trece cetvrtine nakon isteka regularnog vremena?
To ne pominjete...pa to je moglo da resi utakmicu.

baZzaretta

pre 18 godina

Steta...meni osobno nije bilo bitno da li ce Hrvati igrati polufinale, vec sam se samo nadao da se kvalificiramo za Svijetsko prventsvo. Sad kad su nam dva vrlo vazna igraca ozljedjena, bit ce jako tesko protiv Slovenaca.

ZG

pre 18 godina

E susjedi, to vam je bilo "Europsko" sudjenje...
Bezocna kradja sa smjeskom na licu...
Idemo svi u Europu da nas guze do kraja...I ne zaboravite se smijati, jer oni vam zele samo dobro a vi to ne razumijete...

P.S.

Svaka cast vecini pojedinaca na objektivnim komentarima bez obzira na sve okolnosti

milan

pre 18 godina

da se razumemo hrvate ne volim koliko i spance ali mora se priznati da su veceras zasluzili da pobede,ja ovakvu kradju u zivotu nisam video.spance stvarno treba da je sramota.

Bojan

pre 18 godina

Ne mogu da navijam za Hrvate ali ono je stvarno bila bruka od sudjenja. Spance nikada nisam voleo, pa se nadam da ni sada nece uzeti medalju. Svaka cast ipak onom momku Vaskezu na igri.

ivan

pre 18 godina

..kao prvo hvala vam na objektivnim komentarima, kao drugo :na hr. forumima javljaju se ljudi iz cijele europe, a litvanci kazu da onaj njihov sudac ne sudi ni prvu litvansku ligu.. ocito se ovdje radi o privatnom sucu i sramoti za fibu..pocelo je sve ranije kada nam nije dozvoljeno treniranje u areni u kojoj su do tada spanjolci odradili 3 treninga..ma smijeh

Marijan

pre 18 godina

Ima li šport uopće smisla i čemu vodi ova lakrdija od svjetske košarkaške organizacije? Kvalitet europske košarke nikad lošiji a ono malo što je i ostalo pokopaše suci...

Saar

pre 18 godina

Drago mi je da ima i u Srbiji objektivnih ljudi koji su primjetili natezanje za spanjolce. Navijanje za spanjolce je normalno, ipak smo bili u ratu svi skupa ali ne razumijem zasto se tako uvijek navlaci za "velike". Evo i trener spanjolske je izjavio za "el mundo" da su sudije previse gresaka pravile za ovaj dio natjecanja. Zao mi je jako jer mi je dosta patnji, bola i tuge svako natjecanje i ne znam dali ce ikada doci bolji dani, a srbiji zelim da dobiju pozivnicu za japan i da se skupe i sto bolje igraju tamo. Pozdrav

Spejl

pre 18 godina

@local boy
Sto se tice navijanja za Spance u odbojci, navijali su zato sto su Spanci jedini pokazali srce u tim mecevima, jedini su se borili... Sigurno je da necu da navijam protiv nacije, pa bilo koja da je... Mislis da treba da navijam protiv njih zato sto su Spanci, Hrvati... Nadam se da sam ti malo pojasnio kakvim si ljudima okruzen...

Don Quijote

pre 18 godina

Sudjenje je bilo vise nego skandalozno, to se mora priznati. Hrvati su pokradeni, a taj odnos faulova 38:14 bio bi skandalozan i za utakmicu neke opstinske lige veterana, i sigurno bi se zavrsio teskim "tepanjem". A sudjeno je na Evropskom prvenstvu?! Neverovatno.
Ne vidim samo kakve veze sa tim imaju Srbi? U Areni se navijalo za Spaniju, ustvari, navijalo se protiv Hrvatske i to je bilo za ocekivati. Nije bilo nikakvih incidenata, i to je bilo za ocekivati. Beograd je svet! U Beogradu su svi gosti dobrodosli, za neke se goste navija, za neke se goste ne navija. Ali nije bilo "mesa i salate" i ostalih svinjarija, i rekao bih da je atmosfera u dvorani bila vise nego korektna. Korektnija nego sto sam se pribojavao. Zato sam taj komentar sa hrvatskog radija propratio sa smeskom na licu.
Voleo bih da Spanija uzme zlato u Beogradu, ali oni igraju sve slabije i slabije. Ne znam samo kako odigrase ono protiv nas. Sa ovom igrom od veceras i ovim procentom suta, od nas bi pukli bar jedno 30 razlike. A protiv nas nisu masili.
Valjda je to stvar sudbine, ko ce ga znati.

CCCC

pre 18 godina

Ako bate, ovako je bolje za sport. Da su slucajno Hrvati otisli na Nemce, pa i nebi bilo utakmice. Lepo bi otpevali "Danke Deutchland" i krenuli sami sebi da daju koseve!

npb

pre 18 godina

Hrvatska je odrana! Na momente su momci stvarno lepo igrali, podsecali su me na Srbiju iz boljih dana. Fali tu jedan Sale, ali je ovaj Gira sazreo kao igrac.
Krivo mi je sto Hrvati nisu u finalu, jer mi se cini da su najkompletnija ekipa.
Navijanje dela publika je sramotno. Nisu morali da navijaju za Hrvatsku, ali ono slihtanje Spancima je blamantno. Spanci nisu zasluzili polufinale i tacka.
A braco Srbi, kad nas budu ovako pokrali, onda nemojte da se javljate. A ni dok srpski igraci ne pokazu zelju i zar kao Hrvati veceras.

žalosni hrvat

pre 18 godina

najvise mi je zao sto publika u dvorani nije pljeskom nagradila momcad koja je zaista zaslužila pobjedu. očito je to onaj jadni način razmišljanja, ak sam ja izgubio da barem i moj susjed izgubi. teško je podnijeti da bude bolji i iako govorimo skoro istim jezikom navijate za španjolce. svakako bih navijao za scg da igra protiv španjolske. nije važno što je sudjenje najblaže rečeno bilo nepravedno. sretan sam jer hrvatska napokon ima pravu momčad. pozdrav iz zagreba

elvis-Tuzla

pre 18 godina

Pa imali iko da ovoj Frankovoj legiji stane u kraj?Kradu u fudbalu,košarci,u svemu.
Sudije i FIBA su leglo bagre i mafije.Onakvi izmišljeni fauli,onakve odluke u produžetku.Sramota.A publika?Stiditi se!Košarka definitivno ne stanuje u Srbiji!Ako Srbi navijaju za ovakvu bagru a ne za bolje(bez obzira na to što ste ratovali sa Hrvatima)onda i jeste za diobe 13.mjesta sa Bugarskom i Bosnom!
Spahija,glavu gore.Dokazao si da si najbolji trener na prvenstvu a protiv bagre i sudija se ne može.Samo što ga ne udari bokserom kad si već dobio tehničku.Hrvati idu Svjetsko prvenstvo.ostali marš ponovo u prvi razred.
bivši zaljubljenik dobre i poštene košarke Slavnića,Delipagića,Delibašića,Petrovića!!!

milke1594

pre 18 godina

Ja sam Srbin po nacionalnosti i živim u Zagrebu od rođenja, navijam i za Hrvasku i za Srbiju i Crnu Goru te sam se bavio košarkom, a i pratim je dosta dugo. Treba biti objektivan, Hrvatska je stvarno pokradena, jer omjer prekršaja je nerealan (38:14), a i neke odluke su stvarno bile voda na mlin Španjolcima. Treba ostati ipak u okvirima sporta, Plavi su protiv Francuske ipak pobijedili sami sebe, sami su dospustili Francuzima da se vrate, a uz to su se ruke Rakočeviću, Jariću tresle kao kod neke stare babe. Gdje je bio Radmanivić kada su Francuzi postavili zonu? On je igrač koji može staviti trojku iz kontakta bez problema. Jel mi može netko reći koja je uloga bila Šćepanovića osim da proslijedi loptu drugom igraču... Ali misim da na utakmici Hrvatska - Španjolska je ipak bilo potpuno drukčija situacija. Kažem još jednom, treba ipak biti realan, neovisno o kojoj se reprezentaciji radilo...

Sale

pre 18 godina

Smesan je bio ovaj komentator sa Hrvatskog radio, kaze neki Srbi su rekli kako bi im bilo jos gore od poraza protiv francuske da se cuje hrvatska himna u sred Beograda, pa su zato Hrvati morali ispasti...Pa da su ti neki Srbi imali takav uticaj na sudije nebi mi ni izgubili protiv Francuske!!!

Милан

pre 18 godina

Оне судије су ме баш увесељавале у неким тренуцима, стварно је ружно да се овако суди на ЕП, макар и против хрвата...

Aco Petrovic

pre 18 godina

Mozda je bilo 2-3 sporne odluke. Ali ako tim (hrvatski) odigra agresivnu odbranu od 1-40 minuta normalno je da nakupe puno faulova. Osim toga sut ih je sluzio kao nenormalne tako da je normalno bilo da na kraju Spanci ipak prelome. Ko gubi ima pravo da se ljuti.

Milos Maric

pre 18 godina

Pa nisam bas siguran da su sudije tako pokrale Hrvate. Sve te tehničke su bile posledica zaista nedoličnog ponašanja Hrvata. Zar zaisat mislite da nije osnovano dati tehničku ako trener uleti u teren?!!!!!!!

kipo

pre 18 godina

U životu otkad pratim košarku nisam vidio veću krađu.Ne mogu se sjetiti niti prije kada se igralo pod jednom zastavom(sjetite se izgubljene utakmice protiv sovjeta 1988 kada je jugoslavija imala 9 razlike minutu prije kraja, ali tada su nas tricama ubili kurcinajitis i sabonis).Hrvatska može biti ponosna da je odigrala ovakvu utakmicu sa španjolcima igrajući bez kasuna i planinića 3 četvrtine, uz ovoliko datih prekršaja na stranu španjolaca(38) ili slobodnih bacanja (48).Cudno je samo što nas nisu dobili već u regularnom dijelu sa većom razlikom što dovodi samo do zaključka koliko su sami kao ekipa loši.Utopija je u današnjem svijetu očekivati da najbolji tim pobijedi kada se zna kako funkcionira ovaj svijet(laž, prijevara,iskorištavanje slabijeg)- kako u politici tako i u sportu.Nema više Dražena, nema više lijepe košarke iz 80-ih kada se uživalo u potezima pravih majstora. Ja sam uvijek za to da sport pobijedi i ne uvlačimo politiku u nju, jednostavno neka najbolji pobijedi uz dužno priznanje i poštivanje ostalih. Ovo danas nije pobijedio sport već pokvareni interesi pojedinaca kojima nije stalo da Hrvatsku vide u polufinalu.Pozdrav svima

Nemanja

pre 18 godina

Ja mislim da nisu krive sudije nego Hrvati koji ne mogu da sportski podnesu poraz. Samo se setite Atine '95, pa vaterpolo sampionata u Kranju kada su se nasi jedva spasli skacuci u bazen. I sad jos neki navijaju za Hrvate i pravdaju sutiranje lopte u publiku, uletanje trenera u teren i ostalo vidjeno divljanje.

Komsiji je crkla krava, bogu hvala :)

pre 18 godina

Mnogo se veselim sto su Hrvati izgubili. Oni nas mrze a ja ih ne volim. Protiv njih cu uvek navijati.. Misljenje cu da promenim jedino ako nas oni iskreno zavole (Orson Vels 1984) a to znaci nikad :) Tako da rezimiram vecers se lepo osecam, komsiji je crkla krava :)

stef

pre 18 godina

Dve, tri sprone odluke, ali kada? Poklonjen produzetak i prelomljena utakmica u poslednjem minutu igre. Ono sto je svirano Tomasu, kasnije je gledano kroz prste Spancima, a Giricek je dobio faul. Ma dajte, poslednja ovakva pljacka desila se u Indijanapolisu.

Marin

pre 18 godina

Dobro vecer iz Zadra. Probat cu bit šta pristojniji da Barba Moderator odobri ovo šta imam za reć. Pošto držim da ovaj dio sajta posjećuje ekipa koja na kosarku gleda ka na kraljicu sportskih igara i igru dva tima sa po pet igraca na terenu u kojoj pobijedi onaj koji da više koševa, počet cu sa košarkom, a sa vama koji u sportu vide mogucnost za ispraznjivanje osobnih i nacionalnih frustracija cu se vratit poslije.Dok smo kontrolirali skok i obranu imali smo ih i steta sta nismo otisli na 20 razlike kad smo mogli.Gubitak 2 igraca iz petorke, pogotovo Kasuna, pokaza se kao prevelik, jer njemu Vaskez ne bi utrpa onoliko.Ali ko god je ikad ozbiljnije igra kosarku zna koliko je tesko igrat obranu kad znas da ti je svaki kontakt faul.Dakle dolazimo do suđenja. Ja san vidija sta ce se događat u prvom napadu 3. četvrtine kada se Vujčiću svira 4. penal u trenutku kad diže balun poviše 20 centi manjeg Španjolca. Srećom pojavia se Ukić odnekud i opet nas vratija u igru, a kraj ste svi vidili. Šta se tiče publike, ok, mrzite nas, to je vaše pravo,ni u Zagrebu se ne bi navijalo za vas, ali ipak: slavit pobjedu ekipe koja pobjedi na onakav način nije primjereno čak i narodu u kojem stranka prema kojoj je moj Zadar srpski grad ima preko 1 milion glasova. Štoviše, slavi se ekipa koja je vaše zvijezde pomela sa 20 razlike. I umjesto da se poklopite ušima i gledate košarku, vi svoje frustracije liječite na način da navijate protiv nekoga, a ne za.To će vam se vratit, vjerujte. Stvarno mi je žao što u svakom narodu su glasniji oni koji mrze,pa normalni ljudi ne dolaze do izražaja. Stoga se nemojte čudit šta kod nas niste dobrodošli, idite u Španjolsku kad je tako volite. Mi smo na naše košarkaše ponosni i kad dobiju tehničku, zato šta su ljudi sa emocijama koji su radili da bi postigli nešto, a šta je s vašima?

Braco

pre 18 godina

Ne gotivim hrvte ali ovo je brate sramota, ne pamtimvecu kradu, svaka lopta u autu automatski spancima sudena, a da ne spomenjem penale i ostalo. Ali dobro nek su ispale, pa kako tako.

Milos Radulovic

pre 18 godina

Da nije malo paranoichno insinuirati kako smo mi, Srbi, odgovorni za onakvo sudjenje, samo zato sto smo izgubili i zato sto smo domacini?

KOliko se secam nesto nismo imali neki povlasceni polozaj kod sudija u one nashe cetiri utakmice

Sramota

pre 18 godina

Ja ne znam koju su utakmicu gledala gospoda Aco i Milos, ali znam da smo mi danas bili na mestu Hrvata specijalni odredi policije bi sada čuvali sudije, a ovde bi bilo 7549 komentara u kojima se spominje njihova uža i šira rodbina.
Iznerviram se kada vidim koja je sve boranija, i na kakav način ušla u polufinale. Ljudi pa mi smo mogli da se prošetamo kroz ovo prvenstvo bez da ikoga ostavimo na ispod 15-20 razlike. Samo da je bilo malo mozga.

GLIDER DZONY

pre 18 godina

Uh kako su ih pokrali ,...Ovo nisam video odavnoooo...Ne volim Hrvate ali Spance ne mogu ocima da vidim....Od kada pratim sport(reprezentativni) Spanci su prolazili na foru kao danas...,klasicno ciganjenje,stipanje,valjanje,grebanje,sudjenje,penali,uzas...Zelim im sve najgore u nastavku takmicenja a Hrvatim vise srece sledeci put
Glider

Dejan

pre 18 godina

Bo'me nema sto covjek da kaze. Sudjenje je stvarno bilo lose. Ajde da neki tim ima vise bacanja ili osobnih, ali ovoliko, mislim da je to katastrofa. Kako neko moze imati 14 osobnih nakon regularnog dijela i jednog produzetka ? Pa to mora da su igrali na prstima ili su igrali odbojku kada je toliko malo kontakata bilo.

tomislav

pre 18 godina

Ovo večerašnje suđenje će ući u anale sudsčkih krađa. I to je zapad kojem mi težimo. Ljudi shvatite da se oni (zapadnjaci) prema nama (svima sa prostora bivše sfrj) odnose kao prema nekim divljacima iz Mozambika ili Nikaragve.

sanja

pre 18 godina

SRAMOTA, SRAMOTA, I JOS JEDNOM SRAMOTA!

TAKVA KRADJA, TO SKORO NISAM VIDELA. A AKO SPANCI POSTANU PRVACI EVROPE...ADIJO BASKET....

tomislav

pre 18 godina

Za Milos Maric
Nije problem u tehničkim greškama, već u sitnim krađama od početka, pa čovječe baš svaka imalo dvojbena situacija je suđena protiv Hrvatske. Ipak je to malo previše...

Slovenac

pre 18 godina

ŽAo mi je Hrvata. Tako izgubit, radije izgubim, kao što smo mi. Nemačka je bila bolja ko suza i tako je to, život ide dalje. Ali da izgubim ovako, da se ubiješ. A i meni je tih Španaca fun kufer, jer na svim takmičenjima i u svim sportovima prolaze kao sada. A mi iz bivše Jugoslavije umjesto da bodrimo drugi druge, idemo po onoj staroj slovenskoj uzrečici : Ako je meni crkla krava, neka i susjedu.

local boy

pre 18 godina

Osim kroatofobije, da li je moguce da ste i slepi?
Nisi siguran da su sudije pokrale Hrvate? Mozda 2-3 sporne odluke? Brate, 48-12 u bacanjima i 38-14 u faulovima? 14 faulova za 45 minuta kosarke? Pa tako se ne sudi ni Miloju u Superligi :) Mislim, setite se Spanaca sa Kalderona od pre dve nedelje. A Srbi su kao nenormalni navijali za njih i na odbojci protiv svih. OK, protiv Hrvata kapiram, ali tamo nije bilo Hrvata, samo neki Cesi, Holandjani, Grci...
Ne razumem ljude kojima sam okruzen.

Sale

pre 18 godina

Smesan je bio ovaj komentator sa Hrvatskog radio, kaze neki Srbi su rekli kako bi im bilo jos gore od poraza protiv francuske da se cuje hrvatska himna u sred Beograda, pa su zato Hrvati morali ispasti...Pa da su ti neki Srbi imali takav uticaj na sudije nebi mi ni izgubili protiv Francuske!!!

Aco Petrovic

pre 18 godina

Mozda je bilo 2-3 sporne odluke. Ali ako tim (hrvatski) odigra agresivnu odbranu od 1-40 minuta normalno je da nakupe puno faulova. Osim toga sut ih je sluzio kao nenormalne tako da je normalno bilo da na kraju Spanci ipak prelome. Ko gubi ima pravo da se ljuti.

Milos Maric

pre 18 godina

Pa nisam bas siguran da su sudije tako pokrale Hrvate. Sve te tehničke su bile posledica zaista nedoličnog ponašanja Hrvata. Zar zaisat mislite da nije osnovano dati tehničku ako trener uleti u teren?!!!!!!!

GLIDER DZONY

pre 18 godina

Uh kako su ih pokrali ,...Ovo nisam video odavnoooo...Ne volim Hrvate ali Spance ne mogu ocima da vidim....Od kada pratim sport(reprezentativni) Spanci su prolazili na foru kao danas...,klasicno ciganjenje,stipanje,valjanje,grebanje,sudjenje,penali,uzas...Zelim im sve najgore u nastavku takmicenja a Hrvatim vise srece sledeci put
Glider

local boy

pre 18 godina

Osim kroatofobije, da li je moguce da ste i slepi?
Nisi siguran da su sudije pokrale Hrvate? Mozda 2-3 sporne odluke? Brate, 48-12 u bacanjima i 38-14 u faulovima? 14 faulova za 45 minuta kosarke? Pa tako se ne sudi ni Miloju u Superligi :) Mislim, setite se Spanaca sa Kalderona od pre dve nedelje. A Srbi su kao nenormalni navijali za njih i na odbojci protiv svih. OK, protiv Hrvata kapiram, ali tamo nije bilo Hrvata, samo neki Cesi, Holandjani, Grci...
Ne razumem ljude kojima sam okruzen.

tomislav

pre 18 godina

Ovo večerašnje suđenje će ući u anale sudsčkih krađa. I to je zapad kojem mi težimo. Ljudi shvatite da se oni (zapadnjaci) prema nama (svima sa prostora bivše sfrj) odnose kao prema nekim divljacima iz Mozambika ili Nikaragve.

tomislav

pre 18 godina

Za Milos Maric
Nije problem u tehničkim greškama, već u sitnim krađama od početka, pa čovječe baš svaka imalo dvojbena situacija je suđena protiv Hrvatske. Ipak je to malo previše...

Dejan

pre 18 godina

Bo'me nema sto covjek da kaze. Sudjenje je stvarno bilo lose. Ajde da neki tim ima vise bacanja ili osobnih, ali ovoliko, mislim da je to katastrofa. Kako neko moze imati 14 osobnih nakon regularnog dijela i jednog produzetka ? Pa to mora da su igrali na prstima ili su igrali odbojku kada je toliko malo kontakata bilo.

Милан

pre 18 godina

Оне судије су ме баш увесељавале у неким тренуцима, стварно је ружно да се овако суди на ЕП, макар и против хрвата...

Braco

pre 18 godina

Ne gotivim hrvte ali ovo je brate sramota, ne pamtimvecu kradu, svaka lopta u autu automatski spancima sudena, a da ne spomenjem penale i ostalo. Ali dobro nek su ispale, pa kako tako.

sanja

pre 18 godina

SRAMOTA, SRAMOTA, I JOS JEDNOM SRAMOTA!

TAKVA KRADJA, TO SKORO NISAM VIDELA. A AKO SPANCI POSTANU PRVACI EVROPE...ADIJO BASKET....

Slovenac

pre 18 godina

ŽAo mi je Hrvata. Tako izgubit, radije izgubim, kao što smo mi. Nemačka je bila bolja ko suza i tako je to, život ide dalje. Ali da izgubim ovako, da se ubiješ. A i meni je tih Španaca fun kufer, jer na svim takmičenjima i u svim sportovima prolaze kao sada. A mi iz bivše Jugoslavije umjesto da bodrimo drugi druge, idemo po onoj staroj slovenskoj uzrečici : Ako je meni crkla krava, neka i susjedu.

Sramota

pre 18 godina

Ja ne znam koju su utakmicu gledala gospoda Aco i Milos, ali znam da smo mi danas bili na mestu Hrvata specijalni odredi policije bi sada čuvali sudije, a ovde bi bilo 7549 komentara u kojima se spominje njihova uža i šira rodbina.
Iznerviram se kada vidim koja je sve boranija, i na kakav način ušla u polufinale. Ljudi pa mi smo mogli da se prošetamo kroz ovo prvenstvo bez da ikoga ostavimo na ispod 15-20 razlike. Samo da je bilo malo mozga.

Komsiji je crkla krava, bogu hvala :)

pre 18 godina

Mnogo se veselim sto su Hrvati izgubili. Oni nas mrze a ja ih ne volim. Protiv njih cu uvek navijati.. Misljenje cu da promenim jedino ako nas oni iskreno zavole (Orson Vels 1984) a to znaci nikad :) Tako da rezimiram vecers se lepo osecam, komsiji je crkla krava :)

kipo

pre 18 godina

U životu otkad pratim košarku nisam vidio veću krađu.Ne mogu se sjetiti niti prije kada se igralo pod jednom zastavom(sjetite se izgubljene utakmice protiv sovjeta 1988 kada je jugoslavija imala 9 razlike minutu prije kraja, ali tada su nas tricama ubili kurcinajitis i sabonis).Hrvatska može biti ponosna da je odigrala ovakvu utakmicu sa španjolcima igrajući bez kasuna i planinića 3 četvrtine, uz ovoliko datih prekršaja na stranu španjolaca(38) ili slobodnih bacanja (48).Cudno je samo što nas nisu dobili već u regularnom dijelu sa većom razlikom što dovodi samo do zaključka koliko su sami kao ekipa loši.Utopija je u današnjem svijetu očekivati da najbolji tim pobijedi kada se zna kako funkcionira ovaj svijet(laž, prijevara,iskorištavanje slabijeg)- kako u politici tako i u sportu.Nema više Dražena, nema više lijepe košarke iz 80-ih kada se uživalo u potezima pravih majstora. Ja sam uvijek za to da sport pobijedi i ne uvlačimo politiku u nju, jednostavno neka najbolji pobijedi uz dužno priznanje i poštivanje ostalih. Ovo danas nije pobijedio sport već pokvareni interesi pojedinaca kojima nije stalo da Hrvatsku vide u polufinalu.Pozdrav svima

Milos Radulovic

pre 18 godina

Da nije malo paranoichno insinuirati kako smo mi, Srbi, odgovorni za onakvo sudjenje, samo zato sto smo izgubili i zato sto smo domacini?

KOliko se secam nesto nismo imali neki povlasceni polozaj kod sudija u one nashe cetiri utakmice

stef

pre 18 godina

Dve, tri sprone odluke, ali kada? Poklonjen produzetak i prelomljena utakmica u poslednjem minutu igre. Ono sto je svirano Tomasu, kasnije je gledano kroz prste Spancima, a Giricek je dobio faul. Ma dajte, poslednja ovakva pljacka desila se u Indijanapolisu.

Nemanja

pre 18 godina

Ja mislim da nisu krive sudije nego Hrvati koji ne mogu da sportski podnesu poraz. Samo se setite Atine '95, pa vaterpolo sampionata u Kranju kada su se nasi jedva spasli skacuci u bazen. I sad jos neki navijaju za Hrvate i pravdaju sutiranje lopte u publiku, uletanje trenera u teren i ostalo vidjeno divljanje.

Marin

pre 18 godina

Dobro vecer iz Zadra. Probat cu bit šta pristojniji da Barba Moderator odobri ovo šta imam za reć. Pošto držim da ovaj dio sajta posjećuje ekipa koja na kosarku gleda ka na kraljicu sportskih igara i igru dva tima sa po pet igraca na terenu u kojoj pobijedi onaj koji da više koševa, počet cu sa košarkom, a sa vama koji u sportu vide mogucnost za ispraznjivanje osobnih i nacionalnih frustracija cu se vratit poslije.Dok smo kontrolirali skok i obranu imali smo ih i steta sta nismo otisli na 20 razlike kad smo mogli.Gubitak 2 igraca iz petorke, pogotovo Kasuna, pokaza se kao prevelik, jer njemu Vaskez ne bi utrpa onoliko.Ali ko god je ikad ozbiljnije igra kosarku zna koliko je tesko igrat obranu kad znas da ti je svaki kontakt faul.Dakle dolazimo do suđenja. Ja san vidija sta ce se događat u prvom napadu 3. četvrtine kada se Vujčiću svira 4. penal u trenutku kad diže balun poviše 20 centi manjeg Španjolca. Srećom pojavia se Ukić odnekud i opet nas vratija u igru, a kraj ste svi vidili. Šta se tiče publike, ok, mrzite nas, to je vaše pravo,ni u Zagrebu se ne bi navijalo za vas, ali ipak: slavit pobjedu ekipe koja pobjedi na onakav način nije primjereno čak i narodu u kojem stranka prema kojoj je moj Zadar srpski grad ima preko 1 milion glasova. Štoviše, slavi se ekipa koja je vaše zvijezde pomela sa 20 razlike. I umjesto da se poklopite ušima i gledate košarku, vi svoje frustracije liječite na način da navijate protiv nekoga, a ne za.To će vam se vratit, vjerujte. Stvarno mi je žao što u svakom narodu su glasniji oni koji mrze,pa normalni ljudi ne dolaze do izražaja. Stoga se nemojte čudit šta kod nas niste dobrodošli, idite u Španjolsku kad je tako volite. Mi smo na naše košarkaše ponosni i kad dobiju tehničku, zato šta su ljudi sa emocijama koji su radili da bi postigli nešto, a šta je s vašima?

milan

pre 18 godina

da se razumemo hrvate ne volim koliko i spance ali mora se priznati da su veceras zasluzili da pobede,ja ovakvu kradju u zivotu nisam video.spance stvarno treba da je sramota.

ZG

pre 18 godina

E susjedi, to vam je bilo "Europsko" sudjenje...
Bezocna kradja sa smjeskom na licu...
Idemo svi u Europu da nas guze do kraja...I ne zaboravite se smijati, jer oni vam zele samo dobro a vi to ne razumijete...

P.S.

Svaka cast vecini pojedinaca na objektivnim komentarima bez obzira na sve okolnosti

Ivan, Zaprešić

pre 18 godina

Ovo je krađa!!! Sramotno suđenje za jedno Europsko prvenstvo.
Ako sutra izgubimo od Janeza nema nas nigdje ni sljedećih 10 godina...zato glave gore!
p.s. Španjolcima želim dva poraza u sljedeće dvije utakmice, ionako su dobili i više nego što su zaslužili. Ajmo Nowitzky!

CCCC

pre 18 godina

Ako bate, ovako je bolje za sport. Da su slucajno Hrvati otisli na Nemce, pa i nebi bilo utakmice. Lepo bi otpevali "Danke Deutchland" i krenuli sami sebi da daju koseve!

Rako

pre 18 godina

Ovakvu kradu nisam dugo video, ovo je bilo strasno, iskasapili im potpuno momcad u prvom poluvremenu, onda onaj ocigledan faul na Tomasu tri sekunde pre kraja i izjednacenje Spanaca, pa odnos faula, slobodnih bacanja, ovo je sramota za evropsko prvenstvo, nije bitno jesu li Hrvati ili neko drugi, ali ovakvo sudenje, nemam reci.

baZzaretta

pre 18 godina

Steta...meni osobno nije bilo bitno da li ce Hrvati igrati polufinale, vec sam se samo nadao da se kvalificiramo za Svijetsko prventsvo. Sad kad su nam dva vrlo vazna igraca ozljedjena, bit ce jako tesko protiv Slovenaca.

ivan

pre 18 godina

..kao prvo hvala vam na objektivnim komentarima, kao drugo :na hr. forumima javljaju se ljudi iz cijele europe, a litvanci kazu da onaj njihov sudac ne sudi ni prvu litvansku ligu.. ocito se ovdje radi o privatnom sucu i sramoti za fibu..pocelo je sve ranije kada nam nije dozvoljeno treniranje u areni u kojoj su do tada spanjolci odradili 3 treninga..ma smijeh

Ivan

pre 18 godina

Španjolska 49 slobodnih bacanja, Hrvatska 12, i još kažete da Vam se ne čini da su suci pokrali našu ekipu. Svaka čast na objektivnosti. Sada su mi neke stvari jasnije.

Darko

pre 18 godina

Ej ljudi zasto se cudite sto su sudije navijale za Spaniju? Spanija je zadnjih godina konstantno u vrhu evropske kosarke a Hrvatska je bila totalni anonimus i nepoznata reprezentacija. Uostalom Spanija je velika drzava sa 40 miliona stanovnika i zamislite koliko zaradi FIBA od prodaje TV prava jednoj tako velikoj drzavi. Hrvatska je malesna zemlja a pritome su zadnjih 10 godina bili ponavljam totalni anonimusi i nule i evropskoj e svetskoj kosarci. Tako je u sve jednom sportu. kada fudbal igra Hrvatska-Engleska normalno je da ce sudije biti za Engleze(dajem primer). Pozdrav

Saar

pre 18 godina

Drago mi je da ima i u Srbiji objektivnih ljudi koji su primjetili natezanje za spanjolce. Navijanje za spanjolce je normalno, ipak smo bili u ratu svi skupa ali ne razumijem zasto se tako uvijek navlaci za "velike". Evo i trener spanjolske je izjavio za "el mundo" da su sudije previse gresaka pravile za ovaj dio natjecanja. Zao mi je jako jer mi je dosta patnji, bola i tuge svako natjecanje i ne znam dali ce ikada doci bolji dani, a srbiji zelim da dobiju pozivnicu za japan i da se skupe i sto bolje igraju tamo. Pozdrav

Dragon

pre 18 godina

MA LJUDI, SVE BI JOS BILO PODNOSLIVO, da je zadnji napad na Tomasu SUDJEN!!!! pa vidni preksaj je to, tko se god razumije u kosarku, bez obzira na nacionalnost!
BTW. svaka cast deckima jedne i druge momcadi, borili su se do zadnjeg, ali jednostavno, danas je Hrvatska MORALA izgubiti!

pantelija

pre 18 godina

A trica sto su hrvati (ukic) pogodili na kraju trece cetvrtine nakon isteka regularnog vremena?
To ne pominjete...pa to je moglo da resi utakmicu.

Don Quijote

pre 18 godina

Sudjenje je bilo vise nego skandalozno, to se mora priznati. Hrvati su pokradeni, a taj odnos faulova 38:14 bio bi skandalozan i za utakmicu neke opstinske lige veterana, i sigurno bi se zavrsio teskim "tepanjem". A sudjeno je na Evropskom prvenstvu?! Neverovatno.
Ne vidim samo kakve veze sa tim imaju Srbi? U Areni se navijalo za Spaniju, ustvari, navijalo se protiv Hrvatske i to je bilo za ocekivati. Nije bilo nikakvih incidenata, i to je bilo za ocekivati. Beograd je svet! U Beogradu su svi gosti dobrodosli, za neke se goste navija, za neke se goste ne navija. Ali nije bilo "mesa i salate" i ostalih svinjarija, i rekao bih da je atmosfera u dvorani bila vise nego korektna. Korektnija nego sto sam se pribojavao. Zato sam taj komentar sa hrvatskog radija propratio sa smeskom na licu.
Voleo bih da Spanija uzme zlato u Beogradu, ali oni igraju sve slabije i slabije. Ne znam samo kako odigrase ono protiv nas. Sa ovom igrom od veceras i ovim procentom suta, od nas bi pukli bar jedno 30 razlike. A protiv nas nisu masili.
Valjda je to stvar sudbine, ko ce ga znati.

Hasek Os

pre 18 godina

Poštovanoj gospodi sucima nebi ja više dozvolio ni da sudi 20-tu ligu !!!

FIBU treba raspustiti...

Ovo večeras je bila SRAMOTA NAD SRAMOTAMA !!!

Svi koji kažu da ovo nije bila krađa su ili ćoravi ili je u pitanju kako kaže "local boy" kroatofobija !

Volio bi vidit šta bi pisali da je SiCg izgubila od Francuske u takvim okolnostima ...

Tolko od mene !

milke1594

pre 18 godina

Ja sam Srbin po nacionalnosti i živim u Zagrebu od rođenja, navijam i za Hrvasku i za Srbiju i Crnu Goru te sam se bavio košarkom, a i pratim je dosta dugo. Treba biti objektivan, Hrvatska je stvarno pokradena, jer omjer prekršaja je nerealan (38:14), a i neke odluke su stvarno bile voda na mlin Španjolcima. Treba ostati ipak u okvirima sporta, Plavi su protiv Francuske ipak pobijedili sami sebe, sami su dospustili Francuzima da se vrate, a uz to su se ruke Rakočeviću, Jariću tresle kao kod neke stare babe. Gdje je bio Radmanivić kada su Francuzi postavili zonu? On je igrač koji može staviti trojku iz kontakta bez problema. Jel mi može netko reći koja je uloga bila Šćepanovića osim da proslijedi loptu drugom igraču... Ali misim da na utakmici Hrvatska - Španjolska je ipak bilo potpuno drukčija situacija. Kažem još jednom, treba ipak biti realan, neovisno o kojoj se reprezentaciji radilo...

ciga grobar

pre 18 godina

astasu oni steli
jalsu dosli digrau lopte u arenu
jalda slusaju glazbu

ako oceju glazbu umetnickog dojma ondak u kavanu
panek naruce pasulj pivo itu njinu himnu
svemoz dase svira narmuniku i cemane brez iznimku
koga bole uo grlonos
ima sinan igori pesama paslusamo ito

ajel istina dasui pokrale sudie tojes suci
a
ilse samo vade tojes kontratrpaju

Najob

pre 18 godina

Moze neko voleti ili ne voleti Hrvate, ali ovo je KRADJA! Kao sto su fudbalu sudije pokrale SCG i BIH, onim produzetcima od 8 minuta, iskljucenjima...

zvonimir

pre 18 godina

Odavno pratim sport a posebno koašarku , veće krađe nisam vidio. Žao mi je , došlo mi je da zaplačem bolja ekipa ( Hrvatska ) na ovako grub način je izbačena iz daljneg natjecanja, Sramota i za Beogradsku publiku koja se priklonila lopovima.

Ivan

pre 18 godina

Svaka cast za objektivan tekst. Ovakva kradja (ili mozda skandalozna nekompetencija - svjedno) dugo nije vidjena. Pozdrav iz Zagreba

elvis-Tuzla

pre 18 godina

Pa imali iko da ovoj Frankovoj legiji stane u kraj?Kradu u fudbalu,košarci,u svemu.
Sudije i FIBA su leglo bagre i mafije.Onakvi izmišljeni fauli,onakve odluke u produžetku.Sramota.A publika?Stiditi se!Košarka definitivno ne stanuje u Srbiji!Ako Srbi navijaju za ovakvu bagru a ne za bolje(bez obzira na to što ste ratovali sa Hrvatima)onda i jeste za diobe 13.mjesta sa Bugarskom i Bosnom!
Spahija,glavu gore.Dokazao si da si najbolji trener na prvenstvu a protiv bagre i sudija se ne može.Samo što ga ne udari bokserom kad si već dobio tehničku.Hrvati idu Svjetsko prvenstvo.ostali marš ponovo u prvi razred.
bivši zaljubljenik dobre i poštene košarke Slavnića,Delipagića,Delibašića,Petrovića!!!

npb

pre 18 godina

Hrvatska je odrana! Na momente su momci stvarno lepo igrali, podsecali su me na Srbiju iz boljih dana. Fali tu jedan Sale, ali je ovaj Gira sazreo kao igrac.
Krivo mi je sto Hrvati nisu u finalu, jer mi se cini da su najkompletnija ekipa.
Navijanje dela publika je sramotno. Nisu morali da navijaju za Hrvatsku, ali ono slihtanje Spancima je blamantno. Spanci nisu zasluzili polufinale i tacka.
A braco Srbi, kad nas budu ovako pokrali, onda nemojte da se javljate. A ni dok srpski igraci ne pokazu zelju i zar kao Hrvati veceras.

Marijan

pre 18 godina

Ima li šport uopće smisla i čemu vodi ova lakrdija od svjetske košarkaške organizacije? Kvalitet europske košarke nikad lošiji a ono malo što je i ostalo pokopaše suci...

Spejl

pre 18 godina

@local boy
Sto se tice navijanja za Spance u odbojci, navijali su zato sto su Spanci jedini pokazali srce u tim mecevima, jedini su se borili... Sigurno je da necu da navijam protiv nacije, pa bilo koja da je... Mislis da treba da navijam protiv njih zato sto su Spanci, Hrvati... Nadam se da sam ti malo pojasnio kakvim si ljudima okruzen...

Bojan

pre 18 godina

Ne mogu da navijam za Hrvate ali ono je stvarno bila bruka od sudjenja. Spance nikada nisam voleo, pa se nadam da ni sada nece uzeti medalju. Svaka cast ipak onom momku Vaskezu na igri.

žalosni hrvat

pre 18 godina

najvise mi je zao sto publika u dvorani nije pljeskom nagradila momcad koja je zaista zaslužila pobjedu. očito je to onaj jadni način razmišljanja, ak sam ja izgubio da barem i moj susjed izgubi. teško je podnijeti da bude bolji i iako govorimo skoro istim jezikom navijate za španjolce. svakako bih navijao za scg da igra protiv španjolske. nije važno što je sudjenje najblaže rečeno bilo nepravedno. sretan sam jer hrvatska napokon ima pravu momčad. pozdrav iz zagreba

Arena

pre 18 godina

Hrvati su na pocetku igrali agresivnu odbranu - tako su i stigli do 10ak poena razlike, ali su se tako i brzo napucali penalima.
A sto se navijanja tice, pa fala bogu da je vecina navijala za Spance (a i protiv Hrvata). Zar je neko i ocekivao drugacije. Skoro da nije bilo vredjanja upucenih Hrvatima (mala grupa navijaca je par puta pokusala neke "neukusne" pesme koje nisu prihvacene od ostatka publike).
I kakve su to paralele sa Kalderonom? Pa, care, tamo se igra fudbal, i slazem se da su spanski fudbaleri oduvek bili jajare, ali ovo je basket. Pa pre godinu dana u Atini na OI veliki SPANCI su pobedili Novi Zeland samo za nas (jer njima nije trebalo ni za k...) jer je to bio preduslov da mi prodjemo dalje (ali, mi smo ispali od Kine). Pa nije to bilo tako davno da se vec zaboravi. Od tad, Spanski kosarkasi (makar ova generacija) zasluzuje u najmanju ruku veliko postovanje. U svakom slucaju, sigurno zasluzuje i podrsku barem protiv Hrvata (nasih vecitih rivala).
Da li je bilo sudijske pomoci Spancima, o tome neka odgovorni vode racuna. Doduse, cinilo se da imaju malu!!! naklonost sudija jer su sve sumnjive lopte sudjene Spancima, ali nije mi se cinilo da je bila tolika kradja kolika se ovde predstavlja.
U svakom slucaju, bravo Spanci i samo napred!!!

superhik

pre 18 godina

Hrvati su trebali da izgube jos od bugara, protiv Turske su napravili cudo. Italijani su pruzili najgoru partiju zadnjih 10 godina, kao i spanci u prvoj cetvrtini. Pa ne moze se na srecu do finala. A hrvatski komentator je pokazao ko ima fobiju. Zar je moguce da su opet srbi krivi?

zoki

pre 18 godina

Pa ljudi bre, treba bit iskren i priznat da su Hrvati zaslužili pobedu. Ovo je sramota za košarku. Ako smo mi ispali, to treba bit dostojanstveno, ali ovo nema veze sa ničim. Ja Hrvate ne vOlim, ali su ovo košarkaši, ovo je sport i ovo je NEVIDJENA KRAĐA. sramota za celi sportski svet i za ovaj eurobasket.

Ponosni Hrvat

pre 18 godina

Mogu samo da dodam da sam ponosan na igru hrvatske ekipe i zelim svim prijateljima Srbima neka se pogledaju u ogledalo i kazu dali ih cini toliko sretnima da navijaju za te tzv.Evropljane koji uvjek .eru po nama sa Balkana

Igor

pre 18 godina

Glupo je što ja hrvat dajem vama srbima neki komentar, ali... Koliko god se pojedinci ili većina u Srbiji radovala našem porazu ovo večeras je totalni poraz košarke koju su u crno zavili ljudi koji joj trebaju služiti, tj suci. A Srbija koja se sama naziva zemlja košarke na taj je način isto doživila poraz. I dok se radujete našoem poraz samo pomislite da se nama "balkancima" često događaju ovakve stvari od "europljana" i samo mi uživajmo u porazima jedni drugih dok nas uljuđeni i civilizirani iz te europe PRCAJU!!!

dado

pre 18 godina

Nisam ovako nesto davno gledao da sudije reziraju utakmicu i to u zavrsnici, nebih volio da se nikome ovako sudi.
Jer kako komentirati da sudija nesudi ocigledan faul u napadu spancima, a u sledecem napadu dvojbeni prekrsaj u napadu odmah dosudi u korist spanaca i iskljucuje sa 5 licnom Vujcica.., a da nespomenem kraj utakmice i prekrsaj prije postizanja zadnjeg izjednacujeceg kosa u skoku gdje hrvatski igrac zavrsava na podu, a i reziser je izbegao dati sloumosen toga koji je bio presudan za utakmicu...
I dodao bi da neopravdam ulazak trenera u teren i ostalo od tog trenutka, ali mislim da je tada vec sve bilo gotovo i da su hrvati vec bili izbaceni iz zivaca..
Doda bih da bih poneke upitao dali bi tako pisali da je umesto Hrvatske bila SiCG, zato budimo realni i nakraju pohvale komentaru na sajtu koji je to opisao onako kako i treba objektivno i profesionalno!!

Sinke

pre 18 godina

Svaka čast Vašem komentatoru jer je realno ocijenio utakmicu..a moram priznati da mi je bilo tužno gledati kako uživate u krađi, po onoj staroj "nek susjedu crkne krava!"..tužno

Rok Kralj

pre 18 godina

Stvarno nisam ocekivao da ce se naci medju Srbima onih koji ce priznati da smo pokradeni.Zato me nakon utakmice vesele dvije stvari-da je Hrvatska ponovno pokazala da je vrh europske kosarke i da se iza gomile temperamentnih fanatika skriva populacija dobrohotnih Srba.Da su takvi glasniji i s jedne i s druge strane,mnogo bi zivota spasili

Dox

pre 18 godina

Utakmica je bila odlicna, pobedio je bolji tim i nije bilo nikakve kradje. Hrvati (koji jos samo zatvorenim ocima nisu dali kos) su sami sebe dobili jer su Spancima poklonili produzetke. Napred Spanija, navijam za Grcku.

statistika

pre 18 godina

pogledajte statistike sa meceva Spanije(broj slobodnih bacanja) i sve ce vam biti jasno - oni tako igraju!
SCG-ESP (19-29) +10
ESP-LAT (63-26) +37
ESP-IZR (39-8) +31

Lubo

pre 18 godina

Ovo je jednom rječju STRAŠNO!
Nema mi ništa gore nego kad vidim kako se od sporta radi najprljavija podvala, bez obzira tko igrao na terenu i u kojem sportu.
Sport mora biti jedna fair-play manifestacija, užitak za gledanje, jedan odmor za normalnog čovjeka, a ovo...nemam komentara.
Suđenje je bilo na jednom očito isceniranom nivou i to je ono najstrašnije. Što možemo očekivati u nastavku, ako na utakmici za polufinale sudije rade ovakve stvari?

Dumbo

pre 18 godina

Svaka cast na clanku, a mislim da je krada bila ocita svima koji su gledali. Ok razumijem ja da ste vi protiv nas Hrvata, j//iga to je tako ali da Spanjolci dizu 3 prsta e pa to je stvarno katastrofa. Sudenje je bilo katastrofa i pokradeni smo sigurno ali publika je bila sramota htjeli vi to priznati ili ne.

Uca, Nislija u Kvebeku

pre 18 godina

Kazete: "Zapadni susedi su imali tri poena VISKA u poslednjem minutu..."
Akcenat je na ovo VISKA. I kometatori RTS i Ra-Bgd isto tako kazu. Nije to VISAK. To je PREDNOST ili VOCSTVO, a VISAK je ono sto ti ne treba, sto ti smeta.
Jedan od osnovnih zadataka novinara je da upotrebljava reci u PRAVOM znacenju i da CUVA jezik. A sada je u SCG zavladala zestoka anglofonija i lepi srpski jezik se sve vise zamenjuje stranim recima kojima se napadno i znacenje menja. No, ovde je ipak rec o nasoj imenici VISAK.
Hrvatima tri poena nisu bila visak. Trebali su im itekako.

Darez

pre 18 godina

Normalna stvar da ce biti toliki odnos u faulovima kad su Spanci sve vreme igrali cistu odbranu, oslanjajuci se na odbranu telom, pri tome dozvolivsi i dosta otvorenih suteva sto je i odrzavalo Hrvate u igri. Sa druge strane kako se Spanac zaleti na polaganje, zakucavanje... tako dobije i po glavi i po rukama, cak je par puta svirana i namerna licna tokom utakmice. Pa ne moze tako da se igra odbrana u kosarci, nije to rukomet. Tako da to sto je veliki odnos u licnim greskama i penalima uopste ne govori da je sudjenje lose ili da su sudije naklonjenje jednoj ekipi. Recimo obe one trojke Hrvata u poslednjim sekundama druge i trece cetvrtine su sumljive, pogotovo ona na kraju trece, kada sam ubedjen 99,9% da je sut bio debelo posle sirene. Gledao sam prenos uporedo i na HRT preko kablovske i stvarno su katastrofalni komentari njihovih voditelja bili, ja mislio da su nasi najgori po tom pitanju kad krenu da proklinju i sudije i publiku i loptu i parket dok gube.
Pogotovo su bili veoma naporni i sa ociglednim kompleksima kada su forsirali ono da im je u Podgorici mnogo bolji tretman bio, da se apeluje njihovim navijacima da ne dolaze, i da nas reziser nece da pusta sporne situacije, posto nije pustio one zadnje 3 sekunde odmah... ali je ipak pustio na kraju :)
Sve to meni izgleda kao jedan veliki kompleks, jer Beograd ostaje glavni grad i jos Eurobasket, uhuu, pa to nece da dozive u ovom milenijumu. Nasi kad odu tamo, dobiju kamenice i novinari i igraci, i navijaci, vidim njihovima dlaka sa glave ne fali, tako da je zvizdanje publike i vise nego primereno ponasanje u odnosu na njihovo ponasanje kada su domacini. Dostojanstveno do kraja, Spanci zasluzeno u polufinalu.

Za kraj bih zeleo da dodam da ne moze redakcija B92 da napise naslov "Spanci i sudije pobedili Hrvate", na oficijalnom sajtu svoje kuce, i to samo par trenutaka posle utakmice. To sto mi obicna raja ovde na komentarima pisemo raznorazne stavove to je druga stvar, ali ne moze da stoji naslov na zvanicnom clanku kao ovaj sada. Videli smo da je odnos u faulovima toliki i toliki i culi kolege sa HRT-a i kao ajmo i mi da napisemo...Kad dodje zvanicno saopstenje od strucnjaka koji su zaduzeni za to, onda napisite, ali ovako mislim da nije u redu.

motorkotac

pre 18 godina

Ma nisu tehnicke sporne sporno je sudjenje u prijelomnim trenutcima to je sramotno. Da je bilo normalno sudjenje otisli bi u polufinale sa 73-71. Osim toga nije prva tekma da su spanjolci sutirali 40-tak put na kos, pa ne izgledaju mi tako mimozasto na terenu. Sve je to politika!

Marko

pre 18 godina

Hrvati su igrali odlicno, kapa dole. Medjutim, nije da su Spanci bili ocajni (mali Vaskez je igrao kao blesav). Ali, ipak, bilo je spornih momenata i na drugoj strani (trojka Ukica na poluvremenu, pa nepriznat kos Navaru na faulu, i sl.) Moglo bi se reci da su sudije svirali u korist Spanaca, ali nije da su oni igrali ocajno. Kraj utakmice je bio smesan sa svim tim tehnickim, ali ne bi Hrvati ni tako pobedili, jer su Spanci imali dovoljnu prednost da pobede. Sve u svemu, cestitke obema ekipama na odlicnoj igri.

srdjan

pre 18 godina

e brate večeras me je bilo sramota prvo čto smo pukli u prvoj utakmici od onakvih čpanaca a drugo onaj komentator sa rts-a ljudi pa to je strašno bar je mogao da kže neku reč kako su hrvati oštećeni i tako to a on počeo o našima i kako smo mi prvaci sveta i tako to stršno!!!!bas sam poželeo da se iselim i još nešto navijao sam za hrvate pa šta bar imaju hrabrosti!!

sasha

pre 18 godina

Hrvati sada otvoreno prete sudijama i postavili su da daju nagradu od 2,000 evra za onoga ko pljune sudiju i to snimi na kameri. Svima nam je vrlo poznato koliko su u proslosti Hrvati znali da divljaju u svojoj nemoci na sportskim borilistima, ali ovo već prevazilazi sve granice i može da ostavi opasnu mrlju na Euro2005 koje je organizovano u Srbiji i Crnoj Gori (i naravno kasnije na Srbiju svali svu ljagu ovakvog primitivnog ponasanja) Ispod imate na engleski prevednu poruku koja se tiče gore navedenog i koja od institucija trazi da se oni koji su poruku postavili kazne ...

pretnju imate na http://www.index.hr/clanak.aspx?id=284344
pa se sami uverite

POTREBO JE DA SE OVA PORUKA PREVENTIVNO POSALJE NA STO VISE ADRESA, UKLJUCUJUCI FIBA, CNN, BBC, AP I SVE OSTALE INSITUCIJE KOJE VAM PADNU NA PAMET I PREVENTIVNO SE SprečI TJ. SA ORGANIZATORA SPERE LJAGA U SLUčAJU DA SE SUDIJAMA STVARNO Nešto DESI!

URADITE COPY/PAST OVE PORUKE I POCNITE SA SLANJEM ODMAH!!!! NEMOJTE DA CEKATE DA TO NEKO DRUGI URADI NEGO SALJITE!!!!

----------------------------------
The prominent Croatian webportal index.hr posted an article offering a EUR2,000.00 reward to an individual who would spit at the Euro 2005 referee(s) (of the CRO. vs ESP game) and record the act on camera. The article can be accessed at: http://www.index.hr/clanak.aspx?id=284344 and the author(s) stress that this offer is serious! I'm sure that the Croatian fans feel sore after loosing their 1/4 finals game vs. Spain in the Euro05 championship, but aritcles like this go well beyond the bounds of sports and may in fact threaten the personal safety of the referees outside of the sports arena. Please make sure that you take quick action and influence the relevant institutions and/or take other appropriate actions to prevent this situation from escalating!
---------------------------------

Bojan_Bg

pre 18 godina

ovo je stvarno bilo tragikomično...zar ti sudije nisu bili sami sebi smešni...al valjda se moralo i ovako zaustavit hrvate jer su realno najjači od ovih ekipa šta su ostale u igri i 90% je da bi osvojili europsko prvenstvo usred beograda

bum

pre 18 godina

sramota za kosarku, ova kradja i nacin na koji smo "izgubili" (ne samo mi vec i vi ,jer je ovo spustilo cijelo prvenstvo na nizak nivo) je sramotna i jadna

Objektivan

pre 18 godina

Nije Hrvatski radio mnogo pogresio. Ja znam ljude koji su bili u fazonu: "Jao, Boze samo da se ne cuje Hrvatska himna u Areni. Pravili smo je 15 godina i sad da oni osvoje..." Ali objektivno sumnjam da smo mogli da imamo uticaj na sudjenje

Dusko

pre 18 godina

Nevolim Hrvate, ali spance bas mrzim, neznam kako bih podnio nedaj boze hrvatsku himnu u Areni ali verujte mi spansku jos vise, ne zato sto su nas dobili, vec sto su brate odvratni!!!

Jumpman23-Zagreb

pre 18 godina

Nema smisla trošiti riječi o utakmici, tko je gledao taj je i vidio što se dogodilo ako imalo razumije košarku. To što je većina stanovnika Srbije sretna nije ni čudno, ali ostaje činjenica da su nas suci barem mogli pokrasti na finjaka a ne ovako očito. Pozdrav svima, više sreće drugi put. Kamo sreće da barem Sloveniju sutra dobijemo.

maus

pre 18 godina

prvo: kradja i to kad se utakmica lomi. produzetaka nije trebalo ni biti jer je ono faul na tomasu ko kuca. u nastvku jos gore. tehnicke su zasluzene, samo onda je sve vec bilo gotovo, isto bi bilo bez njih.

ULTRAS ZRINJSKI MOSTAR

pre 18 godina

Izgleda da osim nogometa i u košarci Španjolci moraju imati suce na svojoj strani. Nakon SCG i BiH koje su očito suci krali i pokrali u nogometu protiv Španjolaca sada je došao red na Hrvate u košarci. Velika SRAMOTA!!!

Peco

pre 18 godina

Sporna odluka je usledila pri rezultatu 88:83 za Spaniju i na 1:15 do kraja ...to je bio onaj detalj kada je Thomas oduzeo cistu loptu Navaru a sudije svirale faul...ipak i da nisu sudile faul tesko bi ih Hrvati stigli ,tako da u danasnjem sportu pored srece moras i da gazis protivnika, nazalost veceras su Hrvati ostali bez svog najboljeg igraca Kasuna i to je razlog poraza a ne sudije...dakle gledano kosarkaski,nijedan tim se nije istakao po nekom kvalitetu igre,Spance je vadio Fran a Hrvate Ukic i Popovic tricama,tako da se pobeda Spanaca nikako nemoze okarakterisati kao nezasluzena ili kradja sudija ....

Zoki

pre 18 godina

Naterao si mi da ponovo pogledam kraj regularnog toka i produzetak. Ja stvarno ne znam o cemu pricas. Uz to mec sam gledao na mediazone i jedan objektivan komentator koji je sve vreme navijao za Hrvate nije video nikakvu kradju vec se cudio zasto Hrvati kada ih ide sutigraju tako grubo i prave brdo faulova. A ti nisi spomenuo Hrvatsku trojku??? Pa da je Hrvatska pobedila bilo bi realno ponistiti mec jer nista slicno u svom zivotu nisam video.

Zoran

pre 18 godina

Ovo večeras je bila prvorazredna krađa i veliki poraz košarke. Žalosno je što publika u dvorani nije stala na stranu pokradenih, već se vodila nacionalističkim primitivizmom. Večeras je poražen sport.

Mihovil Tomic

pre 18 godina

Kad te zao kudi budi sretan kao kad te dobar hvali. Samo to imam reci. Zelio bih se zahvaliti svim ljudima koji su prepoznali kradju, i hvala svim susjedima koji posteno komentiraju ovu situaciju. Jos jedanput vam hvala

Krle

pre 18 godina

Koliko se reporter B92 zaneo ispred hale, na kraju je napravio lapsus da su u polufunale usli Nemci i Hrvati. Ipak najveca je legenda Slavko "vetar u ledja" koji svuda vidi srpske zavere

Milos

pre 18 godina

Neverovatna je kratkovidost beogradske publike - da je Arena veceras navijala za Hrvatsku, to bi napravilo veci efekat u smislu pomirenja dva naroda nego sto politicari mogu da urade za narednih deset godina. Ali, vazno je da smo se tih sat-dva osecali kao pravi Srbi, i da smo podrzali kradju u korist reprezentacije jedne zemlje sa kojom nista zajednicko nikada nismo imali, i koji bi nas sutra tako pokrali, samo da im treba.

mary

pre 18 godina

ako vas zanima kako lako zaraditi 1000E posjetite www.index.hr trba samo da se nalazite u beogradu, da se nađete u blizini jednog od trojice sudaca sa utakmice španjolska-hrvatska i treba vam fotoaparat. natjecaj je otvoren i svaki uradak se nagrađuje

Goran

pre 18 godina

Ne mogu vjerovati da su Srbi navijali za Spanjolce koji su im pred par godina bombardirali u letjelicama NATO-a. A da je bilo kradje i malom djetetu je jasno. No to je tako normalno u vecini sportova danas.

prijatelj košarke

pre 18 godina

Šta reći nego sramota za košarku..neviđeno na našem prostoru.
Hrvatska je bila puno bolja momčad ali protiv osam igrača se ne može..
Žao mi je šta je tako ispalo.

bob rock

pre 18 godina

Sudije su sudile u korist Hrvata 2 trojke posle kraja cetvrtine.

Pre 10 godina su sami sisli sa postolja za medalje. Tako im i treba.

sb

pre 18 godina

S obzirom gdje se igra ovo prvenstvo nista neocekivano i nenormalno se nije dogodilo,barem smo se podsjetili finala iz Atene(jugoslavija-litva).

sasa

pre 18 godina

Priznajem, da sam navijao za Spanjolsku jer me bi mozda previse bolelo, da u sred Beograda zlato uzmu Hrvati, ali ljudi moji, ovo jeste bila totalna pljacka i da je bilo pravde Hrvati bi zasluzeno pobedili! Ovo je bila potpuna pljacka i ja to jos nisam video u kosarci! A da bude jos gore, ko zna koga ce sve optuzivati za ovakvo sudenje.

Hrvati su na ovoj utakmici bili vredni prolazka u polufinale! Publiku razumem ali mislim, da kada bi nas svet gledao ne bi jim bilo jasno kako se navija protiv jedne nacije na ovakav nacin. Igraju utakmicu Hrvatska-Spanija a sa tribine se ore Srbija?!??!?!!??! (da druga vredanja ne spominjem) Tako se ne moze napred - to su kompleksi, i to veoma jaki, kompleksi! Na ovakav nacin se ne docekuje gostojuce igrace, koji su dosli, da igraju kosarku u neku zemlju - pogotovo, pogotovo kad si domacin!! Da je igrala SCG:Hrvatska to bih bilo normalno. Ovako nije. A Hrvatima ... zao mi je i razumem vas kako se osecate ... a to jeste kao ja kad sam gledao utakmicu SCG:Spanjolska na Euro 2000, kada je onaj sudija produzio na 98 minutu utakmice a u tih 8 minuta Spanci su pobedili 4:3 sa 2:3 za SCG u regularnom delu. Zadnji 4 pogodak je bio sudjen penal!!! Nekad nema pravde. Ali uvek ostaje nada da drugi ce put biti bolje! Sportski pozdrav!

Persona non grata

pre 18 godina

Hrvatima su Srbi uvek krivi. Hrvati, idite tuzite Srbe sto su vas izbacili iz daljeg takmicenja. Zna se da Srbi imaju svuda veze. Sada dok vi oplakujete, Srbi ce lagano do zlata.
Eh koji ste vi... Kako covek ne bi navijao protiv vas. Pa da je Turska igrala protiv Hrvatske tesko je odoleti tom uzitku da vam se ne zvizdi i ne psuje. Setite se samo Atine. Niste bili u stanju da ostanete na postolju od oholosti. Ali sve na svoje dodje pa tako i vi...

Anonimac

pre 18 godina

Strasno ... mozda ne dolici treneru da uletava na teren, ali sudenje je bilo na najnizoj razini. nije ni cudo da su igraci hrvatske reprezentacije poludeli i dobili toliko tehnickih. Sramota za basket...sudije, tko vas placa?

igor

pre 18 godina

Ja mislim da je totalno ukradena utakmica, ja serbin iz francuske sam bio na kraju za Hrvate ili su zazluzili pobjedu. ono je bio cisti faul kod rezultata 73-71 i pravo lopovstvo clacika kad se moze ukrade se na berzinu balkancima...
KATASTROFA ZA SPORT HRVATska je bas meni bilo super ekipa ali ce jos napravite stvari vidi ce te to a sutra neka razbio ove slovenaca.

Hrvoje

pre 18 godina

Svaka čast onoj nekolicini koja je priznala da smo pokradeni.Ovo je užas i sramota za čitavu košarku, ali i za Vas komšije koji ste čitavo vrijeme pljeskali razvoju situacije. Pozdrav Nevenu i ekipi i da sutra gazimo Slovence u "zemlji košarke".

zeljko

pre 18 godina

nije na nacionalnoj osnovi ali sudije nisu imale milosti prema hrvatima bili su bolji celu utakmicu !!!!mislim da o sudjenju ce se dici velika prashina.

ma da

pre 18 godina

Sve sami Hrvati daju komentare... :)
~Aco Petrovic je u pravu sto kaze za agresivnu odbranu! Kakva je bila spanska odbrana mogli ste se setati do mile volje oko njihovog kosa ne bi niko bio ni pipnut a na vasoj polovini cim jedan spanac predje liniju 6.25 odpadaju dzigerice! Btw niko ne spominje vasu tricu 2 sekunde nakon isteka vremna!

stipe

pre 18 godina

ako je ovo košarka, j..eš onda košarku. ako je ovo sport, ajmo kolektivno djecu u narkomane - poštenija je to rabota od ovoga.

Saša Đorđević

pre 18 godina

Hrvati su definitivno bolji od Španije ako uzmemo u obzir ozljede Kasuna I Planinića i većinom sedenje na klupi Vujičića (lične) i jooooooš puno drugih ličnih grešaka da se i drugi hr. igrači opterete (da bi Španci stigli minus) i takvi su imali meč loptu (Tomas),nakon toga suci su dovršili meč i to je prava istina,a šta se navijača tiče samo jedna reč-¨seljačine¨ jer kad netko kupi pobedu za njega se ne sme navijat ma ko bio na drugoj strani a Hrvati su bili bolji ali šta vredi kad se južni slaveni mrze i na kraju ostaju sami a kad su sami onda uvek naj..u....RIP Dražen Petrović

Cale

pre 18 godina

Svaka cast Hrvatima na odlicnoj tekmi, mislim da ste izasli iz 10 godina tame. Imate dobar tim koji ce sigurno jos mnogo da napreduje tako da cete ponovu biti u samom vrhu. Posebno mi se svidio Ukic koji ce imati odlicnu karijeru, ukoliko se ne natripuje kao Jaric. Svidja mi se i trener Spahija, ima osecaj za tekmu i znanje da ubaci pravog igraca u pravi cas.
Sto se navijanja tice, tacno je da je nama u Zagrebu uvek jos 10 puta gore od ovoga, prema tome - nema ljutis. Niste valjda ocekivali da navijamo za vas, svasta. Ja sigurnmo znam da ja necu docekati da vi navijate za nas protiv bilo koga, a tek mi je 30 i sica.
O sudjenju, priznajem tri katastrofalne greske, ne sviranje prekrsaja Vaskeza u napadu, sviranje prekrsaja Tomasa u napadu i priznavanje Popoviceve trojke koja je toliko ocigledno bila nakon sirene da komentatori na NBA TV nisu mogli da veruju da je to priznato.
Na sudacki kriterijum, pogotovu kada se igra protiv Spanije, pa i nekih drugih vecih zemalja, mora da se navikavate. Ako stvarno postanete jak tim, ima da ih bijete da im ni sudije nemogu pomoci. Uostalom, tako smo i mi do skora radili. A i ponovo cemo, vrlo skoro.

Hutchence

pre 18 godina

Ovo je jedna od največih krađa u povijesti europske košarke!Apsolutna sramota.Čovjek se treba zapitati dali ovo uopče ima smisla...Naivno sam pomislio da su prošla vremena namještanja i drskih krađa,ali sam se (očigledno) prevario.Svaka čast Hrvatskoj repki,stvarno su odigrali sa mudima!Jedino se nadam i molim da ova sudačka trojka više nikada nikome ne sudi.Ne želim sada napisati sve što mislim o njima i FIBI jer bi potrajalo...

denis

pre 18 godina

Gospodo Srbi,hvala vam za ovaj clanak.Vjerovatno nitko od nas Hrvata nije ocekivao da ce nesto ovako procitati i bas sam ugodno iznenaden.Nevolim vas isto ko i vi nas ali kad se nesto ovakvo desi protiv malih zemalja treba napisati, vjerujte mi da se to vama desilo i u Hrvatskim novinama bi isto procitali.

laik

pre 18 godina

Sudije zaista nisu pokrale Hrvate.Bez mrlje na savesti,to može da tvrdi svako ko je:
a)slabovid(bez namere da uvredim ljude sa slabim vidom,naravno)
b)Opsednut kroatofobijom kao elementarnim stilom života
c)i dalje u crnini zato što u Areni neće gledati čuveni srbski tatoo(na maljavim,laž,mimikrija...)na srbskoj nadlaktici u srbskoj dvorani...
Hrvati su igrali sjajno,Giriček(za kojeg sam čuo da se ne ističe previše ljudskim kvalitetima) je pokazao da je veliki igrač,Ukić je bio fenomenalan,Popović pogađao trojke "bez kostiju"(odlični Kasun nije skoro ni igrao,isto važi i za Planinića) i održali najbolju lekciju našim "zvezdama" kako se bori za svoju zemlju. Špansko brljanje je,čini mi se,dosadilo i bogu i narodu.Želim Špancima od srca da uđu u finale i tamo izgube i tako osvoje svoju 56-tu srebrnu medalju na evropskim prvenstvima,jer njima za zlato ipak fali nešto što ni pomoć sudija ne može da nadomesti.

P.S.Ne bojte se,braćo Srbi,tamni oblaci se razilaze,nećemo slušati "Lijepu našu" u Areni.Ne znam samo zašto se ipak osećam pomalo bez veze?

seroliver

pre 18 godina

A trica za nas na kraju trece cetvrtine, tj. kad je vrijeme vec isteklo? Samo je faul Tomasa kod 85 - 83 sporan i onda kola odose nizbrdo. I sad nam krive sudije. Balkanci

batica

pre 18 godina

Alo bre, pa Hrvati uopste nisu igrali odbranu. Pa Spanski centar B klase je ubacio deset zicera. Nije broj faula posledica pristrasnog sudjenja vec svajcarskog sira od odbrane.

Carlitos PG

pre 18 godina

Svaka cast za B92 zbog naslova teksta. Ali osim sudjenja postoje jos dva razloga poraza Hrvata: Odsustvo Kasuna sa parketa (los coaching Spahije) i psiholoski pad u produzetku. Nadam se da Hrvati, kao po svome obicaju, nece pasti poslije ovog poraza i da ce se plasirati na SP. Ako tako bude svijet ce dobiti jos jedno odlicnu selekciju, a ljubitelji kosarke ce moci i sledece godine uzivati u carolijama najboljeg centarskog tandema Vujcic-Kasun.
Hvala vam za tri nezaboravne noci u Podgorici

kele

pre 18 godina

Nisam gledao utakmicu ali po svemu sto sam cuo od drugih mislim da posle nase, ovo je dosada najveca katastrofa. Vec 2 skandala u zemlji kosarke. To nikako nije dobro!

zadnji sekund

pre 18 godina

Vrhunac loseg sudjenja je onaj skok sa faulom u zadnjim sekundama, zahvaljujuci kojem su spanci izjednacili. To izgleda potvrdjuje i rezija na tv prenosu koja je svasta ponavljala, ali taj najsporniji trenutak nijedanput. Stvarno sramota, ove sudije treba vratiti da sude u drugim ligama njihovih nacionalnih klubova, a ne na eurobasketu!

Croat

pre 18 godina

Bili vi hrvatoljupci ili ne realno treba pogledati istini u oči.Ne samo u zadnjih 30 sekundi utakmice pa ni u produžetku....nego tijekom cijele utakmice su suci imali dva različita kriterija.Što je na jednoj strani bio faul,na drugoj nije.Hrvati su to očekivali...pripremili se....i jako dugo izdržali.....
Zar je nakon svega bilo čudno što su poludili....
Pa Spahiju nikad nisam vidio da je uletio u teren i psaovao suca.
Vidi čovjek da je bolji i jači...ali da mu to ne vrijedi.
To je teško za istrpiti.
Želja da ne slušate lijepu našu u sred Beograda bit će vam ispunjena.
Akcija je uspjela...ma čije god to maslo bilo.

Nikola

pre 18 godina

Zagreb: Nisam jedan od onih agresivnih i antisrpski orjentiranih navijača ali u životu nisam vidio veći lopovluk. Prestrašno. Iskreno mislim da ste vi navijači imali jednaki utjecaj kao fibina mafija na suce. Problem je što podržavate lopovluk. Koji vam je k... Kaj ste stalno nabrijani na hrvate? Ne možete organizirati ni pošteno prvenstvo u košarci.

Mario

pre 18 godina

Ne pobjeđuje uvjek bolji, zar ne?
Mi Hrvati smo mali narod u odnosu na Španjolsku i što imamo tražiti. U pitanju je novac.
Tko ga ima želi još više.
I dalje će Veliki krojiti sudbinu ostalima. O.K. srušili smo veliku Italiju.
E neće moći dalje. Fiba je jako dobar bankarski sistem.

Hrvat

pre 18 godina

vi koji pricate i mislite da nas nisu pokrali samo se stavite u nasu poziciju zamislite da su vama ovako sudili
nisam siguran da bi sudacka trojka dozivjela jutro gospodo, oni 38/49 mi 8/14 to je TRIDESET koševa viska samo na bacanjima
pametnom dosta

Zagrab

pre 18 godina

OVO JE KAO DA SAM GLEDAO REPRIZU ER 1995 YUGA I LITVA, ISTA KRADJA. SRAMOTA NEKA IH JE SVE PO REDU KOJI SU OVO REZIRALI...PA OVO JE NAJVECA KRADJA U POVIJESTI KOSARKE, PA LJUDI MOJI OVOG NIGDJE NEMA. 48 NAPRAMA 12 SLOBODNA BACANJA.
MOZEMO MI PRICAT STA OCEMO ALI U AMERICKOJ KOSARCI OVAKVE SE SUDACKE KRADJE NE DOGADJAJU..TO TAMO NEPOSTOJI!!!
SPAHIJA I SVIH 12 IGRACA..GLAVU GORE, PONOSIMO SE VAMA, NASI STE NASI HEROJI

anni

pre 18 godina

Sramota!!!!!!!!!!!
nije moguće da zbog nacionalne pripadnosti ne želite priznati istinu??
ljudi moji Hrvatska je pokradena i to zbog toga da ne bi bilo nereda na tribinama u polufinalu ili nedaj Bože finalu. sve je to mućka organizatora i Europske košarkaške prganizacije!!!
Neka se srame svi zajedno!!! ovo je 21. vijek - a ne srednji ili kameno doba. Zbog ovakvih s..nja ćete zauvijek ostati na Balkanu - a ni mi nismo daleko od Vas.
Bar mi iz Splita znamo što je košarka. e mogu zamislit da je ono sinoć bila ista publika koja je nedavno pljeskala Rađi Kukoču????????!!!!!!!!!!!!
Sramota i Bruka Za Srbiju!!!!!!

Pravednik

pre 18 godina

"Cijelo ljeto se mucimo, znojimo, krvarimo, a onda sve ovako zavrsi. U ovih 45 minuta su nas snasle sve moguce nesrece: povrede Kasuna i Planinica, sudjenje... Ne znam kako suci nakon ovoga mogu imati mirnu savijest. Hvala domacoj publici sto su unatoc ocitoj kradji navijali za Spanjolce. Da smo usli u polufinale bilo bi im se tesko odluciti izmedju Njemaca i nas. Ipak, uvjerili smo se da smo bolja momcad od Spanjolaca i to nas drzi. Jednom ce se i nama otvoriti. Sada vidimo da moramo biti jos bolji pa da iduci put pripremimo igru i protiv 3 suca. Hvala FIBA-i za ovako kvalitetno sudjenje."

ROKO-LENI UKIC, playmaker hrvatske reprezentacije

Mostarac

pre 18 godina

Pravi košarkaški fanovi mogu samo reći JEDNA VELIKA SRAMOTA. Sudjenje pošteno k'o u Haagu. Hrvati su ostavili srce na terenu i za mene su šampioni. Polufinale rezervisano za evropsku zajednicu ali ni prvi ni zadnji put.

Banana N.S.

pre 18 godina

Mislim da i bilo fer i korektno priznati da ono sto smo videli juče nije bilo "NEPRISTRASNO" suđenje, već u najblažem obliku rečeno, čitav niz veoma SUMNJIVIH odluka.
Neverujem da iza svega stoji "srpski lobby" (kako potenciraju hrvatski mediji), ali bi zaista trebalo ispitati celu stvar.
Šteta za košarku, šteta za mlade igrače i one koji na sport gledaju bez nacionalnog naboja. U krajnjem slučaju šteta i za Špance, što im pobeda "smrdi", a zaista su se trudili i dali sve od sebe.

Juče je dobila Španija, ali je izgubila košarka i sport.

Dovla

pre 18 godina

Ovo je stvarno bilo smesno za gledati. Ovoliku kradju nisam odavno video. Pa to je islo do te mere da je svaki sudijski zvizduk cak i za najjasnije stvari bilo pitanje kako ce dosuditi. Hrvati su bili jedna od boljih reprezentacija na ovom prvenstvu, njihova je krivica sto su u poslednjoj sekundi primili kos iz skoka u napadu ali da su sudije svirale objektivno, utakmica bi odavno bila resena.

zeljko

pre 18 godina

Kradje je definitivno bilo hrvati su pokradjeni neka su drago mi je! Kad moze onaj njihov zoran plazinic da izjavi da bi dao nogu za pobedu nad srbima !!! onda mi ih nije zao !

fekundus

pre 18 godina

Uh,stvarno ih sirote pokrale sudije.Igrali su bolju kosarku a sudije su pomogle Spancima taman kad je trebalo.Tehnicke su bile u redu ali sve pre toga jedan veliki znak pitanja............
Sramota............
Ovo mi je licilo na polufinale u odbojci kada su sudije cist as Miljkovica u presudnom trenutku sudili kao out.......
Ne vole sudije nas iz ove okoline pa to ti je...........
A od Hrvata bi mogli nauciti ponesto o timskoj kosarci......

coca-cola kid

pre 18 godina

Užas i sramota od sudjenja. Ovakvo sudjenje već dugo ne pamtim...Hrvati jednostavno nisu smjeli proći taman da su imali i 10-ak koševa fore 3 desetinke prije kraja...užas...

bruno

pre 18 godina

sta jest jest, kradja nevdjena. Ko se veselio i poslije tekme bez gorcine u ustima, nije ljubitelj sporta., bolji tim je izgubio, suci su odradili svoj posao na stetu hrvatske, i tako ce uvijek biti sa malim zemljama., pa ajmo mi u evropu ko zadnji .igani.

Franjo

pre 18 godina

Svaka čast B92 i Srbima koji su gledali utakmicu i znaju izvući zaključak da se ovdje radilo o teškoj pljački. Dabogda nikad ne vidjeli Europsku Uniju i gamad zapadnog svijeta koja ide uz nju. Umjesto da se naši političari bave ozbiljnim stvarima i pokušaju spriječiti ovakve pljačke, kako srba, tako i hrvata nas kolektivno .uze Europljani.

boban - Pristina

pre 18 godina

Razumem da se neko ljuti kada gubi , ali komentator Hrt-a Slavko Cvitkovic ga brate pretera, on u besu sto njegov tim gubi proziva selekciju SCG kako smo i mi nekada ( do skora) bili u povlascenom polozaju od strane sudija i zamislite FIBE. Covece igrali smo najbolju kosarku na svetu i Evropi ( seti se samo Evropskog prvenstva u Turskoj pa jeli neko tako superiorno osvojio titulu kao Scg(Yugoslavija) tada, pa to su vec posle razigravanja svi predvidjali.
Hrvati nadjite drugog komentatora za prenos kosarke mozda vam se sledeci put posreci pa da i vi nekad uzmete medalju aaa!

Pedja M

pre 18 godina

Bravo Vatreni! Tako se igra za svoju zemlju i drzavu! I ovde u nam Hrvati pokazali kako se brane nacionalne boje! Poceo sam navijajuci za Spance, ali su Hrvati odigrali DJ!!! Da Kasun nije istegao ahila ne bi ih Spanci nikad dobili. Sudjenje? Smesno, ovakav skandal nije odavno vidjen!!! Jos jednom, bravo Hrvati, i zao mi je sto niste usli u polufinale sa Slovencima!!!

Vlado

pre 18 godina

Indexov natječaj: Pljunite suca i zaradite tisuću eura
petak, 23.9.2005 23:43


JE U afektu, je barbarski, i neka je kažnjivo, ali nije da me je briga. Evo nabrzaka mali natječaj.

Ako ste u Beogradu i danas ili sutra susretnete jednog od ova tri lopova, budite prvi koji će ih pljunuti u naše ime.

Luigi Lamonica, Virginuis Dovidavičius, Vladimir Drabikovski

Pljunite bar jednog od njih, nama za dušu, zamolite prijatelja da to zabilježi foto aparatom, pošaljite nam fotografiju kao dokaz (na matija.babic@gmail.com) i tisuću eura je vaše. Može i dvije, ako bude baš slatka slika.

Prvom koji u tome uspije novac šaljem gdje god treba u roku od tjedan dana.

Natječaj je najozbiljniji.

Marinero

pre 18 godina

O produžecima da ne pričam, ali najbolja ilustracija krađe je završetak regularnog dijela. Tri razlike za CRO 7 sec do kraja, Navarro baca slobodne, pogađa prvo, fali drugo, loptu hvata Tomas, ali biva gurnut ( čitaj fauliran) i 2 sec do kraja Vasquez ubacuje zicer za izjednačenje. Tu je sukus sinoćnje utakmice. Kriterij definitivno nije biio konzistentan, Španjolcima se toleriralo u napadu svašta, A Hrvatima se sudilo, kao što netko reče, i mrke poglede. Ipak, ne vrijedi očajavati. trebalo bi dobiti Sloveniju danas, ali u onakvom psihosomatskom stanju - teško, svega mi..

Navijač

pre 18 godina

Nije Hrvatska pokradena s tehničkom ličnom Spahiji. To je već posledica reakcije na prethodne sudačke odluke. Prije toga se puno toga događalo...
Nije cilj košarke nit ovog evropskog prvenstva da Hrvati izgube, a pogotovo kad je već i SCG ispala, već da se igra fer i pošteno. A to uključuje i suđenje. Ko je slabiji ili ima manje sreće, ok, neka ispadne. Ali ovo se ne zove samo višak sreće, već neštp drugo... Šteta, ipak je to sramota...

djorivan

pre 18 godina

Sudije su odradile posao za Spance tako bezobzirno, da bi ovo trebalo da udje u anale EP kao utakmica kada bolji nije mogao da bude bolji 30 razlike, i zato je ispao

hercegovac

pre 18 godina

braćo srbi pa što ste dopustili da nas ovako pokradu. dao bih 1000 eura svakom ko pljune nekog od ova 3 suca. to su lopovi.sad kad u polufinalu nema srba,l itve i nas ko će igrat košarku. pa zar nije smješno gledat utakmicu u kojoj pada 100 koševa ukupno.

koko

pre 18 godina

Odlična igra hrvata. Uz nenormalan kriterij uspeli su držati prednost do kraja. Španci .igani ko i uvek. Sramota za sport i Beograd kao domačina.

Miki

pre 18 godina

Pogledajte zvanicnu statistiku sa meca Spanija-Izrael. Spanci su sutirali 39 bacanja a Izraelci 8. Spanija je imala 15 licnih gresaka a Izrael 34. Na kraju je Izrel Pobedio 85-77. Zato bez kukanja. Sem toga, Spanci vec dugo cekaju zlato, sad je red na njih.

Broj 1

pre 18 godina

ne mogu da kazem djecki da vas nesto specijalno obozavam, al nista licno, to je samo zato sto sam pristalica uzvracenih ljubavi...ali ono juce je bilo stvarno katastrofa...prvo sudije, pa publika...ajde dobro publika, masa je to i jos je sveze ono kamenovanje iz Zagreba (dobro je da i vi niste dobili istom merom)...ali sudije, mislim...sad verovatno shvatate sta znaci kad vas neko mrzi...e pa i mi smo igrali hiljade takvih utakmica zadnjih 10-15 godina pa znamo kako je...jedina dobra stvar u takvim mecevima je sto se iz tog silnog inata mogu roditi sjajni igraci...tako ste vi juce izgubil medalju ali ste dobili ukica i tomasa recimo...svaka cast za borbu i igru...niko ne zasluzuje ovako nesto pa cak ni vi...

čiko

pre 18 godina

Svaka čast za B92, ali zbilja Srbi, kakvo je to iskompleksirano navijanje bilo? Nije u redu "braćo" i "komšije". Mislio sam da ste dostojanstven narod, koji prizna poraz, a vi ovako mazohistički. Pa kud za Španjolce? Da je bilo za Slovence, ne bi riječ rekao. Objektivno smo mi i Francuzi najviše pokazali na ovom turniru i trebali smo u finale. Neka netko argumentirano opovrgne ako može. A ne može. Kakva sam budala, bilo mi vas je i žao kad ste ispali, više ne.

Ivo

pre 18 godina

Ma daj bilo je ovo sve jasno prije pocetka utakmice!!!!!!!!!!
Sramota!!!!! Samo vi navijate za "spance"...
Sramota,sramota!!!!!!to vase evropsko prvenstvo!!!!

torcida

pre 18 godina

pokrali su nas i te kako ,a ovi sto pisu da nije tako bolje im je da idu cuvat ovce a ne da pisu o kosarci kad o njoj nemaju pojma

ja

pre 18 godina

Mislim da se sve pokazalo u zadnje dvi sekunde regularnog dijela, kad nakon slobodnih bacanja spanjolci s faulom uzimaju loptu i daju kos...a da se sudi nisu oglasili, jer kad obrambeni igrac uhvati loptu a protivnicki ga s ledja gurne...mislim da je to faul i da su to onda suci svirali spanjolci ne bi dobili...jednostavno kradja...

Vuk

pre 18 godina

Pocet cu sa tim da sam Hrvat iz Bosne, trenutacno zivim i radim u Hong Kongu. Tako da je moj komentar mozda pristran.Bilo je svega tokom rata sa obadje strane...necemo u politiku nego u sport, recimo da kada vidim da srbi pobjeduju u kosarci ili vaterpolu a hrvati u rukimetu ili nogometu, samo se zamislim kako bih bilo da imamo zajednicke representativne ekipe, Pa bili bih najbolji u svim timskim sportovima!!
Mislio da i srbi vole ljepu igru i ds su vise fer medutim kada procitam sve te komentare vidim samo mrznju a ne objektivnost...havala bogu ne kod sviju !
Naj krivlje mi je sto su i srbi i hrvati izgubili a za mene igramo naj ljepsu Kosarku sa Litvom. Steta !!
Probajte biti objektivni svak je vidio da je to cista Krada ! I to sve za Novac...kao utakmica fudbala izmedu vas i spanije...samo novac pobjeduje ! Gadi mi se gledati vise sport zbog toga.

bokiii

pre 18 godina

Luigi Lamonica, Virginuis Dovidavičius, Vladimir Drabikovsky. Talijanski, litavski i ukrajinski sudac režiseri su jedne od najsramotnijih farsa u profesionalnom sportu u posljednje vrijeme. Ono što se sinoć događalo u beogradskoj Areni, ući će u anale europskog sporta...

Damir

pre 18 godina

Sramota - pomalo, otimačina - malo više. Međutim, ipak smo (iz Hrvatske sam) sami izgubili dobivenu utakmicu. Suci su presudili kada smo im dali mogućnost da presude. Jučer nama, a sutra mozda SCG ili Bosni ili nekom trećem s ovih prostora. Ono što ne pamtim je kada je jedna ekipa iz ovih krajeva dobila uz otvoreniju pomoć sudaca (jedino mi se činilo da smo u rukometu "jaki" kod sudaca). Sinoć me je to isfrustriralo zato jer smo igrali bolje nego što sam očekivao i što me veselilo da neki novi mladi igrači vode igru (Ukić, Tomas). Hrvatski radio nisam slušao, ali takvih glupih komentara zna biti. Na kraju ni mi, ni SCG, ni Slovenci nismo išli dalje, premda se tu igra najbolja košarka. Žalosno, ali mislim da će se ponoviti. Pozdrav svima!

djordje

pre 18 godina

Spanci su imali domacinsku atmosferu i domacinsko sudjenje , za razliku od nas koji smo imali samo atmosferu. O nekoj kradji nema reci a sudije su gresile. Setite se da su priznali hrvatima 3 poena posle isteka vremena. Odnos faulova samo govori o losoj odbrani spanaca (bez trunke agresivnosti).

Danas su hrvati bili bolji, ali su lose odigrali zavrsnicu i Spanija je ni kriva ni duzna prosla dalje.

HZZO

pre 18 godina

Sudjenje je bilo i više nego loše! Pokrali su nas ko niko nikad, a evidentno je da imamo najjacu momcad u Europi. Španjolci su uvijek igrali tvrdo i prljavo... Hrvatska ce na SP pokazati da sam u pravu!

Mick

pre 18 godina

Ne, ovo nije bilo normalno! Velika steta - ne samo za decke, koji su se odlicno borili - nego i za kosarku. Ako cetvrtfinalne utakmice EPa na ovaj nacin moze da se odlucuju zaboravi ovaj sport. A sto se tice navijaca zaista mi nije jasno sta ti ljudima vrti po glavi... ma da su odnosi prema Hrvatskoj pokvareni i komplikovani, ali nakon 15 minuta svaki ljubitelj kosarke je morao biti za te decke, koji su bezobrazno pokradeni i prevareni pod aplausom srbskog naroda. To nije u redu, ljudi!

nenad

pre 18 godina

Pa sta da napisem... bez komentara. Ipak moram da kazem da je to bilo unapred dogovoreno da Hrvati posalju kuci.

Objektivno kao ljubitelj kosarke sve to sta se desavalo sinoc nije bilo uredu. Spanci niti Hrvati nisu bili krivi i pokazalisu odlicnu kosarku. Sudce su odlucili igru.

Mislim da smo mi umjesto Hrvata tako odigrali utakmicu da sudci nebi izasli zivi iz dvorane.

Zalosno vecer za celu kosarku!

Torcida Mannheim

pre 18 godina

Vece sramote nisam u zivotu vidio ma gdje god igrali te Spanjolci Fifa ili sad Fiba i ostala Mafija je iza njih to veze sa sportom nema. Spahija odustani od tekme danas nije nam potreba ovako dalje nastupati. Ima Boga sve se vraca.

Zizu

pre 18 godina

Nije tacno da su ih pokrali.Aco Petrovic na sredini utakmice govori kako su"ovo trojica do sada najboljih sudija koji im sude na ovom prvenstvu" i cijelo vrijeme je isticao korektno sudjenje.Sjeca li se iko trojke koja je priznata Hrvatima na kraju trece cetvrtine a koju je popstigao Roko Leni Ukic poslije isteka vremena a koja je Hrvate zadrzala u igri jer su djelovalo grogirano u tim trenucima.Tu je Spanija ostecena.Odnos licnih gresaka je takav ali kad se igra tako agresivna odbrana kao sto su je igrali Hrvati drugacije ne moze ni biti.Tehnicke su pocele na 59 sekundi do kraja produzetka pri pet razlike za Spaniju i nisu bitnije uticale na ishod,vec tada je bilo sve jasno.A ko je kriv Hrvatima sto 7 sekundi prije kraja imaju tri razlike i Garbahosa sutira slobodna bacanja prvo pogodi ,drugo namjerno promasi a Fran Vaskez hvata loptu u napadu i pogadja za produzetak.Imali su pobjedu u rukama i ispustili je niko im nije kriv.

P.S. Navijanje je bilo fantasticno.

još uvijek sudac

pre 18 godina

Pozdrav redakciji iz Zagreba !
Prvo ću komentirati već objavljene komentare. Osim GLIDER DZONY-a, kojega ovim putem pozdravljam jer je čovjek iskren i rekao je da nevoli Hrvate na što ima pravo svi ostali komentari sveli su se na " crkla moja krava pa neka crkne i susjedova". Žao mi je ali moram napisati i činjenicu da je SCG ovaj puta na parket izvela pogrešnu reprezentaciju, dali boksačku ili neku drugu to ćete utvrditi. Hrvatska je po svemu ovaj puta zaslužila medalju ali višenacionalni košarkaški i politički lobiji nisu dozvolili da to i ostvari. Ovo je pljačka stoljeća. Sudim već 15 godina, a pratim košarku 30 i ovo još nisam vidio ni doživio. Sramota me što poznajem neke od aktera brutalne otimačine. Ako će Vam biti lakše da sada uživate prepričavajući ovu saramotu neka Vam je srećom. Jednoga dana će Vam se još gore i vratiti !

dejan

pre 18 godina

hrvati, ovo je bgd. u njemu ima da izgubite, i to svaki put kad dodjete.ne nadajte se boljem.
a konkretno - imali ste vise srece nego pameti sa onim trojkama sto su ulazile ko lude. to je moralo jednom da stane. easy come easy go.

PUBLICA@GMAIL.COM

pre 18 godina

Sta reci, naravno da su u Srbiji svi na domacem terenu kad igraju protiv Hrvata. Da nije mozda trebalo da Srbi navijaju za Hrvate ??? A sudija ih pokr'o mozda da, a mozda i ne, pa sve i da jeste zar je to prvi put ? U sportu se to desava zao mi je ali to nema nikakve veze sa domacinom prvenstva iako bi pojedini Hrvati to voljeli. Ja licno mislim da kradje nije bilo. Hrvati su propustili dobijen mec naravno da im je krivo :-)

HRVAT

pre 18 godina

NISU SPORNA TEHNICKA.To je bilo mrcvarenje već.Ali napad na Tomasa pod košem 7 sek. do kraja.To je bio početak Agonije nas ,zatim ulazimo u produžetke očiti prekršaj Španaca u napadu nesudjen.Odma poslje očit pekršaj u odbrani sviraju prekršaj u napadu Giričeki.I poslje toga se definitivno Španci i vi mogli počet slavit SRAMOTU.A u tijeku normalne igre spomenut ću bilo je dovoljno da samo pogledamo Špance već su svirali faul.SVAKO NORMALAN JE BIO SVJESTAN PA I NAŠI IGRAČI DA ĆEMO IMAT PROTIV I ŠPANCE I VAS,ALI PROTIV SUDACA SE NIJE MOGLO.Uz to smo izgubili dvojicu iz prve petorke.

statistika

pre 18 godina

Pogledajmo cinjenice:
Spanci na svakoj utakmici prave manje licnih gresaka od protivnika:

SCG-ESP (19-29) +10
ESP-LAT (63-26) +37
ESP-IZR (39-8) +31
ili slobodna bacanja:

SCG-ESP (28-20)
ESP-LAT (20-39)
ESP-IZR (15-33)

Evropljanin

pre 18 godina

A hali je za mec Slovenija - Nemacka bilo blizu 10.000 Janeza koji su sa jasnom Srpskom podrskom navijali za Slovaniju. Malo ko je od tih Janeza kasnije navijao za CRO ekipu. Znam sta su nam tokom istorije radili Hrvati ali zasto ih nisu podrzali barem braca sepratisti i njihovi ZAPADNI susedi?

horny.cg.

pre 18 godina

student sam i kosarkas...politika je nesto sto me najmanje zanima u zivotu...utakmicu sam gledao bez nekih pretjeranih emocija...hrvate "tradicionalno" ne volimo, al isto tako ne pretrgoh se ni od ljubavi prema spancima...u zivotu nisam vidio nesto slicno kao sinoc. sudjenje blago receno skandal. svaka cast hrvatima, bili su mnogo bolji.kako igrati posle ovoga, dali su sve od sebe, a onda im tamo neki "sudija" sve oduzme. nista mi zalije (ovo kazem kao dugogodisnjia sportista) nema nego kad vidim utucenog kosarkasa koji je dao sve od sebe kako place posle meca.dodje ti sve da ostavis...bilo je 5-6 smijesnih odluka od kojih mi je najsmjesnija ona poslije banja navara kad je hrvat uhvatio loptu al spanc ga jos u skoku spotakao, hrvat pad gotovo na glavu, vaskez hvata loptu i daje kos...u produzecima NO COMMENT..
samo jos jedna stvar, bio sam u pg na mec izmedju hrvata i italijana.navijao sam za italiju, al blago receno iznenadili (citaj odusevili) su me hrvatski navijaci. prvo su skandirali "idemo u beograd" a onda se njih preko 500 nadovezalo pjevajuci staru dobu novih fosila "kako je dobro vidjeti te opet, staviti ruke na tvoja ramena, i kao nekad, poljubi me njezno za ona DOBRA, DOBRA, DOBRA STARA VREMENA..." najezio sam se bio...
oprostite ako vas udavih..

Sudija

pre 18 godina

Ma dajte!!!Pa recimo, samo za ono bacanje lopte u publiku treba dva samara i odmah u svlacionicu.Sta je trebalo da se uradi nakon onakvog vandalskog ponasanja "momcadi" iz "civilizovane" lijepe njihove?

Sale M

pre 18 godina

Ako je neko gledao i slusao prenos na hrvatskoj televiziji mogao je dobiti odgovor na pitanje zasto je srpska publika zdusno navijala za Spance?! Ljudi, onom Slavku Cvitkovicu su za sve krivi Srbi... Pa stvarno vise nema smisla, Hrvati su toliko iskompleksirani nama da je mene kao normalno covjeka vec pomalo sramota sto mi neko daje toliku vaznost...
A sad konkretno! Neko je gore dobro napisao da, ako mi imamo toliki uticaj u FIBA, ne bi mi ispali vec u osmini finala... Jos nesto, Hrvati kukaju da su ih sudije pokrale a zaboravljaju da su postigli neregularnu trojku po isteku vremena, na kraju trece cetvrtine, sto je priznao i sam Aco Petrovic u komentaru na HRT........

GORAN

pre 18 godina

Mogu da kažem da je ovo najgore veliko takmičenje u košarci od kako ja pratim košarku a to ima već skoro dvaseset godina.Naime ekipe koje su sasvim prosečne i ništa nisu pokazale ni pre a ni posle šampinata,jer da je ovde ona generacije Jugoslavije iz devedesetih godina mi bi smo lagano osvojili ovaj šampioanat.
Jer pogledajte ko je sve ušao u polufinale:
1.Španici koji su samo protiv nas odigrali dobro ostalo katasrofa.
2.Francuzi koji su jedva prošli grupu,ali su zato pobedili Litvu i nas što baš i nije teško u ovekvom stanju naše reprezentacije.
3.Nemci, sasvim prosečna ekipa,mislim da bi u nekoj ozbiljnijoj utakmici glatko izgubili kao npr. sa Argentinom,naravno ja Slovence nwe smatram u ekipe koje bi moge išta osvojiti jer neznaju kako se stiže do samog vrha(bar ne u košarci).
4.Grci su jedini koji su tu zasluženo jer su godinama trpeli poraze od nas i drugih ali su sada konačno nadam se naučili kako se stiže do vrha.

Jedina ekipa koja je ostavila dobar utisak na mene je ekipu Hrvatske koja ako je ne zahvati naš sindrom može u budućnosti dosta uraditi naročito u Pekingu.
I jučerašnja utakmica Španija-Hrvatska bila je jedna od boljih naročito u ovoj fazi takmičenja,bar je bila neizvesna do samog kraja i obe ekipe su verovale u pobedu.

Pokazalo se takođe da je košarka barem ove a evropska(ali niša bolja nije ni NBA)
u velikoj krizi jer čim neka ekipa napravi razliku od 15-20 koševa gotova utakmica a takve su uglavnom igrane na ovom EP,tako da sam posle poluvremena menjao program.

croato

pre 18 godina

žalosno.
nemam ništa protiv srpskog navijanja za španjolce, mislim nivo je dostojan balkana na kojem živimo, sumnjam da bi i u hrvatskoj drugačije bilo, ali čovječe onakvo suđenje. pa jadno je gledat jedan obrambeni napad s toliko prekršaja, a sve kontakti na rubu faula, a ne svira se ništa dok tebi s druge strane sve živo sviraju.
mislim, bilo je i hrvatskih grešaka, najlošiji sigurno prkačin koji je i zaslužio u 3 četvrtini jednu tehničku bez ikakve potrebe.
kad zbrojiš i oduzmeš ovo je jako nerealno, a srbima koji likuju nad pobjedom španjolaca želim pozdrav i spomenut im da ih je ta ista španjolska s njima u nogometnoj skupini kvalifikacija, pa eto neka vam se provuče tako fino i galantno na vašu štetu kao što su i protiv nas.

Storm

pre 18 godina

Kakva je ovo kradja!Neverovatno!Ovo je takvo bilo izivljavanje, prosto u zivotu nisam video da tako nekoga sudije pokradu u bilo kom sportu. Sve ljude iz fibe treba da bude sramota sto su dozvolili da se ovako nesto necuveno dogodi. Posle ovoga cu razmisliti da li cu gledati sledece sampionate koje organizuje fiba,a postaje ocigledno da spanci u svakom sportu imaju veeeeeeelikog uticaja na sudije i uopste organizacije koje vode ta takmicenja...A takodje mi je smesno sto je toliko ljudi doslo da navija protiv hrvata i da skandira "srbija, srbija" na utakmici gde srbije(i crne gore) nema. Ne sumnjam da bi bilo isto da mi igramo u Zagrabu, ali to samo dokazuje kakvi su kompleksasi i srbi i hrvati.

borivoje

pre 18 godina

prekršaj u zadnjim sekundama regularnog djela, kad je španjolska izjednačila, bio je toliko očit da je to slijepome oči otvorilo. tek tada sam pogledao statistiku i shvatio što slijedi u produžetku. i slijedilo je. španjolce razumijem, vesele se. i publiku, ima pravo bodrit koga hoće. ali što smo skrivli sudcima ne znam. očito smo mi hrvati u košarci ono što su englezi u nogometu-ukleta momčad. sljedeće svjetsko prvenstvo je već skasapljeno jer nema srbije, rusije, a ako ne odemo ni mi, to mogu mirno raspustit.

vule

pre 18 godina

Na stranu sudjenje koje je posebno na zadnjem bacanju u regularnom delu bilo krajnje diskutabilno kao i odnos u faulovima koji moze zavisisti od odbrane koja se primenjuje(mada ne bas u ovolikoj meri)zar mi da navijamo za spance?Najvece cigane modernog sporta koji su ugasili sav moguci fer plej(svez primer ne izbacivanje lopte u madridu kada je zigic lezao 3 min),da im mi pustamo toreadore i da im ribe vode navijanje?Cak i protiv hrvata koji cak i nisu oni hrvati iz atine '95.Treba odrasti i staviti neke stvari na stranu,ako si brate ispao dodji da gledas, aplaudiraj,podrzi ali OLE,OLE i ESPANA je stvarno bez ukusa!

Legenda

pre 18 godina

A ljude su pokrali,neću da ispadnem balkancina ali mislim da je ok onaj poziv na www.index.hr pljunite suca i zaradite 1000 E :-)

Nije tesko biti fin

pre 18 godina

Sudjenje je bilo jako lose. Ali i spanci mogu da se zale na:priznatu tricu posle isteka vremena na kraju trece cetvrtine, nepriznavanje 2 poena navara kada ih je trebalo priznati i dati jos slobodno bacanje. Greske u korist spanaca bi bilo tesko sve nabrojati ali isto tako ugled i autoritet se trebaju zasluziti. Na kraju hrvati pokazuju nadaleko poznatu kulturu.

anton_tac

pre 18 godina

Ovo je najveća krađa koju sam ikad video. Mislim dajte. Da je bilo realno suđenje hrvati bi pobedili 20 razlike. Sramota za ovakav turnir. Špance treba diskvalificirat.

Sramota je kako neki od nas zaslepljeni mržnjom prema hrvatima i našim neuspjehom možemo govorit da su suci normalno ili "malo krali" za Špance.

Rade

pre 18 godina

Dragi prijatelji iz Srbije, zemlje košarke, promatrajte stvari objektivno i sportski. Sramotno je da se ovakvo suđenje može dogoditi na prvenstvu Evrope. Nisu u pitanju pogreške sudaca nego namjerna krađa i otimačina.
Žao mi je što su u Vašem timu bili tako loši međuljudski odnosi. Bilo bi najljepše da su se u finalu sastali SCG i Hrvatska pa neka pobijedi bolji.

mirko

pre 18 godina

Apsolutno tacno! Ovo je najveca kradja u istoriji kosarke, sramota! Ponasanje nasih navijaca prilicno jadno ali to je valjda jedino sto mozemo kad smo vec mi ispali. Sa ovakvom publikom ne zasluzujemo vise

Slaj BL

pre 18 godina

OK, pratim hrvatske medije i sta mogu da vidim... Bijes i mrznja upereni protiv Spanaca, sudija td...polako seusmjerava ka Srbima... Pa sta su ocekivali, da navijamo za njih!!! Kao oni bi isto navijali za Srbiju da se igra u Zagrebu!!!! Inace, u sportskm pregledu stranih medija, niko, ali niko od velikih agencija ne pominje kradju, urotu, namjestalju itd...sem slovenacke novinske agencije...pa vi zakljucite!!!!

Franko

pre 18 godina

a mislim ljudi, ja sam sportista, pratim sport, ali ovo je stvarno prevazislo svaku meru, moram da priznam da su hrvate pokrali kao nikada do sada, ne volim, ni oni nas, ali realno gledajuci 35 faulova njihovih, a 12 spanskih, ili bolje da kazem nasih, u nasoj reziji

zeljko

pre 18 godina

ovo je presramotno...
suđenje kriminalno.
to se prečesto događa ekipama sa balkana, u svim sportovima
a hrvatskim navijačima nije dozvoljen doloazak u arenu, tj. uopće u srbiju, jer nisu imali karte, a karte su samo mogli kupit u srbiji.

splico

pre 18 godina

dragi moji ako vas toliko veseli da smo mi ispali na ovaj nacin onda vam moram cestitati.
prvi smo mi svi iz splita cijenili igru vase momcadi kad ste iuzimali ova sva prvenstva i titule i iako nas veze velika i ruzna povijest svaki covjek koji voli kosarku je morao cijeniti igru, ali ovo nema veze sa nicim, ako nas ovi jadni spanjolci nisu mogli dobiti bez sudaca pa zasto onda ljudi placaju karte za takvo prvenstvo??? da bi vidili neke momcadi koje imaju malo vise srece ili para?? jedna velika sramota se dogodila i svaki covjek koji voli kosarku kao igru to mora priznati...
sramota....velika sramota....

Splico

pre 18 godina

"Bili smo za klasu bolji, bili smo predobri da bi nam se to priznalo u srcu Beograda."
Crvenim se od stida sto se radi od sporta kojeg toliko volim! Ne zato sto u mojim grudima srca hrvatsko srce, nego zato sto sam uvik volio ovaj sport i umjetnike koji su ucinili ovu igru ljepsom, bili oni Ameri, Rusi, Srbi, Spanjolci ili Hrvati! Ovo je bila sahrana sporta!!!

hrvatina

pre 18 godina

pozdrav svima!!
katastrofa od suđenja, sve sam vidio ali ovo, jednostavno nije istina. mislim da je nama ostao kasun i planinic da bi nam pobjeda bila garantirana, svaka cast momcima je su cijelo jedno poluvrime se tako dobro branili iako su imali tolio puno osobnih.
ja i dalje tvrdim da hrvatska, srbija, litva ima najbolju kosarkasku momcad u europi!!

hrvatina

pre 18 godina

znam da imate mnostvo protiv nas ali budimo realni da smo zasluzili da idemo dalje, jer smo imali igru a i nadasve igrace koji su zaluzili da idemo dalje.
a vi srbi sto se tice kosarke, katastrofa, postajete kao i mi 95 god, samo se svadate, pa bože moj igrate za reprezentaciju a ne za protivnike nekakve.

Danijel

pre 18 godina

SRAMOTA!!!!I kažu sport?Zar je to sport?Čista krađa!!!
Al bit će u HR nogometno prvenstvo pa će spanija tamo fino proć!!

Dejan

pre 18 godina

Jesu pokradeni Hrvati, ali su i Spanci zasluzili da prodju dalje. Zao mi je sto smo bas za Spaniju morali da navijammo protiv Hrvata (vise bi mi legli Grci, Rusi pa i Slovenci) ali tako se pogodilo. Na kraju neutralna publika uvek navija za slabije, sto Spanci realno jesu u poredjenju sa ovim timom Hrvatske ;)

aco,aco, hej, hej, hej

pre 18 godina

Mozda je local boy u pravu?
Ali mislim da je ljudski sto sam radostan i neizmerno srecan zbog poraza Hrvata. 1995 su sa pobednickog postolja sami sisli a sada ce da se nacekaju kada ce na njega da se vrate. To se ne zaboravlja. Da su nas tako "pokrali" u npr. Zagrebu njihovi komentari bi bili vise nego neumesni. Zato mi je srce puno!

Peronimo

pre 18 godina

Ma jesu sudije pokrale hrvate ali su i igračice doprinele tokom tajm auta kad su se pojavile obučene kao toreadorke pa su igrale na špansku muziku.

GRCI ZA FINALE!!!

Ma, nije bitno

pre 18 godina

Nisam košarkaški stručnjak, pa ne bih da ocenjujem suđenje. Mogu samo da primetim da su Hrvati spooori u odbrani i zbog toga veliki broj faulova (isto kao protiv nas u Podgorici). Španci su mi kao nacija jako simpatični, ali u sportu (fudbalu i košarci) ne mogu da ih podnesem iz razloga koje je neko već naveo (ciganjenje, grebanje, štipanje, sudije, setimo se Real-Zvezda, Real-Rijeka...). Ali uopšte mi nije žao Hrvata. Nisu bolje ni zaslužili iz jednog jedinog razloga: ISKOMPLEKSIRANOST srpskom (i crnogorskom) košarkom. Zaista nisam ni ksenofob, ni rasista , ni šovinista, ali odavno već verujem u istinitost ove prethodne tvrdnje. Bilo im je bitnije (mislim na celo javno mnjenje, ne na igrače) da se slade našom brukom i tučom igrača, nego da misle na sebe. Stalno pominju nekakve krađe i Boru Stankovića ("sve što ste nepošteno osvojili sada ste pošteno prosuli... bla, bla, bla...") i slične gluposti. I opet im je sada kriva srpska zavera. Da je SCG imala ubedljivo najbolju reprezentaciju i osvojila prvenstvo, očigledno bi opet bila nameštaljka.
Jedna konstatacija: Srbi će verovatno navijati za Hrvate kada i ovi budu navijali za Srbe protiv trećih ekipa i ne budu srpske navijače dočekivali kamenicama i palicama i po gradu i na auto-putu.
Što se tiče srpsko-crnogorskin nezasluženih košarkaških medalja, tu već moram da napravim retrospektivu, mada sumnjam da će to iskompleksiranim Hrvatima začepiti usta. Idemo redom:
Atina, EP 95. titula ČISTA KAO SUZA, ni jedan poraz. Za one koji se i ovde prisećaju finala i "krađe YUGA-LITVA": je li možda Bora Stanković naredio Đoletu da ubaci 41 poen i da ih napuni trojkama? Ili su to možda sve bile dvojke, a sudija uporno dizao tri prsta? Tvrdnja da je sudija (Amerikanac) Toliver na strani Srba je takođe malo smešna. Svi se hvatate za tehničku grešku Litvanaca zbog skakanja Sabonisa na sudiju i njihovo infatilno sedanje na klupu "mi nećemo da igramo, buaaaa!!!". Niko da se seti tehničke greške našoj klupi suđenoj par minuta ranije samo zato što je Zoki Sretenović kao rezerva sa pola stopala ušao u teren prilikom protesta klupe na neku sudijsku odluku. Ne sećate se zato što je prihvaćena sportski i bez mnogo galame.
Atlanta, OI 96. srebro ČISTO KAO SUZA, poraz samo u finalu protiv Amera u fantastičnoj igri (naročito u prve tri četvrtine meča), bez komentara.
Barselona E 97. zlato, naravno ČISTO KAO SUZA, poraz od Italijana u grupi i pobeda nad istim u finalu. Ah da, zahvaljujući očiglednom uticaju Bore Stankovića na sudije, Đole daje Hrvatima trojku u zadnjoj sekundi meča za pobedu.
Atina, SP 98, zlato ČISTO KAO SUZA naravno i pored velikog mučenja u četvrtfinalu (Argentina), polufinalu (Grčka) i ne baš ubedljivoj igri u finalu (Rusija). Izgubili smo opet samo od Italijana u grupi. NBA-ovci nisu igrali, ali to je već njihov problem.
E 99. bronza, ŠISTA KAO SUZA, poraz od Italijana u polufinalu i to je to.
OI 2000. kiks i šesto mesto.
EP 01. UBEDLJIVO OSVOJENO prvenstvo, svi porazbijani (među njima i Hrvati) sa preko 10 koševa razlike. Bora Stanković je tako vešto sve to namestio, da čovek zaslužuje posebnu medalju.
SP 02. E, ovo zaslužuje poseban osvrt. Jesu Argentici celo prvenstvo igrali bolje od nas, lepršavo kao mi nekada, dok smo mi pucali i od Španaca i Portorikanaca, ali Gaučosi ništa od toga nisu pokazali u finalu, da li zbog toga što su imali loš dan ili im mi nismo dozvolili - ne znam, a nije ni bitno. E sada, za one što grakću kako Argentincima nije suđen prekršaj u zadnjoj sekundi meča: kada se tako lepo sećate, znali bi da u spornoj akciji nije učestvovao Đinobili, već Skonokini. Drugo, možda je faula bilo, možda nije, ali ekipa koja 1:58 pre kraja ima OSAM poena prednosti i dođe u situaciju da se vadi na spornu situaciju u zadnjoj sekundi i nije zaslužila da osvoji titulu. Možda su bili bolji, ali NISU ZASLUŽILI. Kada se tako dobro sećate te situacije, kako to da zaboravljate Ortegu, koji je u zadnjoj četvrtini TRI puta (DVA puta u 2 - 4 minuta pre kraja kada su Argentinci sticali pomenutih 8 razlike)napravio OČIGLEDNE korake i na njih "radio" Tomaševića i postizao poene, a da to sudije nisu svirale.
U svakom slučaju, onaj ko gubi (a i onaj ko je isfrustriran što u nekim događajima nije ni učestvovao) ima pravo da se ljuti. Kada privatite da smo u periodu od 7-8 godina bili najbolji (ako vame je za utehu, više nismo), možda ćete realnije sagledavati stuaciju. Savet: ne slušajte više Slavka Cvitkovića, čovek je veliki šovinista (verovatno se time kvalifikuje za komentarisanje svake utakmice između SCG-CRO timova na HRT-u) i lupa gluposti. Lupaju i ovi sa RTS-a, ali bar ne na šovinističkoj osnovi (bar niko nije video hrtavsku, pa ni crnogorsu zaveru u pucanju naše repke).
A što Navaro diže tri prsta? Pa, stvarno ne zna šta da vam kažem ako se i zbog toga nervirate, verujte da bar tu srpske zavere nema.
EP je organizovano jako dobro, a to što ste vi izgubili nisu organizatori krivi. Ili jesu, zajedno sa Borom "Magom" Stankovićem?
Imate OK tim, pamet u glavu i mislite na sebe, pa će i razultati doći.
U međuvremenu, pukoše i Španci , baš fino, sve je došlo na svoje mesto.

CRO

pre 18 godina

--SRAMOTA--
UMJESTO DA SU HRVATI UŠLI U BORBU ZA MEDALJU-NISU ČAK IZBORILI NI SVJETSKO PRVENSTVO U JAPANU PA SE SADA BORE ZA 7. MJESTO.
-
-ZAMISLITE KAKO BI SE OSJEČALI NAVIJAČI I REPREZENTATIVCI SICG DA SU ONI IZGUBILI BAŠ ZBOG OVAKVIH "SRAMOTNIH POGREŠAKA OVIH SUDACA"
-OVO NIJE SRAMOTA SUDACA NEGO ORGANIZATORA KOJI JE DOVEO OVE SUCE!!!
NERAZUMIJEM ZAŠTO SVI PIŠU DA SUCI UOPČE NISU KRIVI KADA SU I SAMI ŠPANJOLCI U SVOM DNEVNOM TISKU OBJAVILI TEKST POD NASLOVOM "BRAVO ŠPANJOLCI-HVALA SUCI"
-
A ŠTO SE TIČE NAVIJANJA SRPSKIH NAVIJAČA PROTIV HRVATSKE-MISLIM DA SU TU ATMOSFERU SRBI TREBALI NAPRAVITI KADA JE SRBIJA IGRALA PROTIV FRANCUSKE!!!!!!

-

stjepan

pre 18 godina

Ništa što se dogadjalo na ovom EP-u nije bilo slučajno. Molim sve dobronamjerne ljude i ljubitelje košarke da mi odgovore na ova pitanja. Kako je to 10 000 Slovenaca došlo do ulaznica za četvrtfinale, a Hrvati su dobili 300? Gdje su to Slovenci kupili sve te ulaznice ako je Hrvatima bilo poručeno da nitko bez ulaznice neće moći preći granicu? Zašto je HR repki tek u petak ujutro - dakle na dan tekme protiv Španjolaca - bilo dozvoljeno održati trening u Areni u kojoj su Španjolci trenirali puna četiri dana? Kako to da su u onom sletu ili što li je to već bilo djeca nosila majice sa zastavama svih sudionika EP-a osim hrvatske?
A sudjenje HR-ŠPA? Mislim da su najbolji odgovor dali svi pošteni i objektivni Srbi na ovom forumu koji su bili jasni: SRAMOTA I KRADJA NEVIDJENA! A to što su Srbi navijali protiv Hrvatske mi je jasno, ali gospodo jeste li svjesni da ste sinoć navijali protiv košarke...

joe

pre 18 godina

glavni urednik Index.hr portala Matija Babić, kaže: Je u afektu, je barbarski, i neka je kažnjivo, ali nije da me je briga. Evo nabrzaka mali natječaj. Ako ste u Beogradu i danas ili sutra susretnete jednog od ova tri lopova, budite prvi koji će ih pljunuti u naše ime. Luigi Lamonica, Virginuis Dovidavičius, Vladimir Drabikovsky. Pljunite bar jednog od njih, nama za dušu, zamolite prijatelja da to zabilježi fotoaparatom, pošaljite nam fotografiju kao dokaz (na matija.babic@gmail.com) i tisuću eura je vaše. Može i dvije, ako bude baš slatka slika. Prvom koji u tome uspije novac šaljem gdje god treba u roku od tjedan dana. Natječaj je najozbiljniji. Usput, na Indexu se može pronaći i tekst pod naslovom Ima li kakav Haag za ovu gamad?.

ure

pre 18 godina

Dali ste neregularnu trojku za to se nesto ne bunite, a? Ali i kasnije sudjenje je bilo protiv vas. Sve u svemu steta sto se jedina dobra utakmica na prvenstvu tako zavrsila. Hrvate za onakvo ponasanje treba kazniti sa godinu, dve odmora od kosarke. A da, imamo toliko jak uticaj u fibi, da smo lobirali da ispadnemo od jadnih francuza, stvarno svaka cast. E valjda ce grci pobediti veceras pa da im zvizdimo kad zasviraju himnu. Aj uzdravlje!

Miki

pre 18 godina

Alo Croati, prestanite sa kukanjem. To je VASA Europa kojoj hrlite od 1991. Onda ste njima kukali da vas Srbi mrze, sad ovde placete kako vas Europa kinji. Sto se publike tice, setite se Kranja 2003. Onemogucili ste da se cuje nasa himna na pobednickom postolju. Ne ocekujte zato nista bolje.

vozd

pre 18 godina

Komentar na komentar.
1) Veliki broj Slovenaca je dosao, jer je u Srbiju slobodan ulaz. Njihove agencije su se snasle, a od pocetka sampionata ih je bilo nekoliko hiljada, samo lumpuju po Beogradu. Nije se ni Hrvatima branio ulaz - mogli su da udju i da kupe karte na licu mesta. S druge strane, cinjenica je da navijaci obojeni u zeleno, sa slovenackim zastavama za vecinu ljudi nisu isto sto i ovi sa kvadraticima... ali to je druga prica.
2) Najveca kradja u kosarci, da ja znam, je bila 6. tekma Lakers-Sacramento 2002. godine u LA. Ovo je svakako DRUGA NAJVECA. Sramota za kosarku. Sramota za Srbe i Srbiju, cak i ako je manjina od hiljadu klinaca, navijala "Espana". To je nevidjeni blamiranje i uvlacenje... Pa posle MI treba nekom da zameramo sto peva "Danke Deutschland".
3) Najduhovitiji komentar je bio Armadin... da bi Srbi zapoceli 5. rat. Ne bih o ratovima ni ko ih je zapocinjao, ali da bi bilo gadno, bilo bi. Jos jednom, CPAMOTA, ubijanje kosarke. Giriceku, Popovicu i ostalima svaka cast. Da sam bio na terenu, mislim da se ne bih uzdrzao...
'Ajmo sad malo u tur Grcima, pa ostalima.
NAVIJAM ZA NEMACKU!

joe

pre 18 godina

Srbija je multietnička, nisam skužil da je Miki u biti Albanac pa ne zna da Hej Sloveni nije srpska himna. To je himna nečega iz zone sumraka kad su se naši dedovi ujedinili,zgazili Hitlera i napušili se ćoška od autobusa te sterali nas u tamnicu 6 naroda.Evo jedan dobar vic:
Zašto u Sloveniji ne postoji niti jedan disco?? Zato što se susjedi žale na buku!!

Eladan

pre 18 godina

Javljam se ovako kasno iz dva razloga: prvi je da nisam mogao ranije, a drugi je da bih i da sam mogao verovatno sačekao sa javljanjem da mi se malo slegnu utisci i da vidim oko čega su se ovde lomila koplja.
Najpre, da pođemo od najmanje važne stvari a to je publika. A ona je bila bolja nego što sam očekivao (uz ogradu da sam ja sve to slušao u TV prenosu gde se dosta stvari sigurno nije moglo čuti), uz provokacije koje su bile očekivane. Ali nije bilo nekih incidenata, ubačenih predmeta ili paljenja zastava. Naravno, to je i dalje daleko od onoga kako bi trebalo biti (i kako bih ja voleo) ali sami se zapitajte, poštovane komšije, da li bi atmosfera kod vas bila bitno drugačija. Problem svih nas (a pri tom mislim na svoju generaciju iz '70-tih, kao i na one ranije, koje su zahvatile makar malo zajedničkog suživota u poštovanju različitosti) je što polako postajemo prematori da idemo na utakmice i što komoditet dobija prevagu nad skokom adrenalina i živim navijanjem. Tako sada publiku uglavnom čine oni koji o našim međusobnim odnosima znaju uglavnom samo ono što se dešavalo od '91-ve naovamo i koji su isfrustrirani raspadom svakog sistema u našim životima zahvaljujući surovom otrežnjenju i dolasku u jedan drugi sistem ekonomskog i svakog drugog očekivanja. Ja sam sasvim siguran da se na tribinama, ma gde one bile, ne vidi većinski stav bilo koje nacije, već se vide oni najgrlatiji stavovi. Ali ni to neće moći da bude večno, vreme će i to zalečiti, kao što već kreće da leči.
Drugo, i da nisam gledao celi tok utakmice, dovoljna bi mi bila reakcija Nevena Spahije kada vidim kako on kaže sudiji da ... Čovek koji je za mene sinonim odmerenosti i lepih manira ne puca tek tako, mora da ga je neka velika muka naterala na to. Obaška što sam ja ipak pomno odgledao ceo meč i (a imam prava da ovo komentarišem jer sam bivši sudija) video da su sudije od samog starta podlegle atmosferi i krenule sa onim najružnijim u svom zanatu a to su tzv. "kompenzacije". Dakle, uštinu jedne, pa onda druge i tako, stalno ispravljaju neke svoje krive Drine. U tom ispravljanju sinoć je reprezentacija Hrvatske bila evidentno oštećena (jer kriterijum suđenja definitivno nije bio baš izbalansiran. Hrvati jesu igrali tvrđe od Španaca, ali nisu zaslužili da imaju 20 prekršaja više. Pogotovo jer su i Španci umeli da (vrlo iskusno) odigraju oštro u odbrani (a bez sudijskih sankcija).
Poeni (na samom kraju regularnog dela) Frana Vaskeza su postignuti (u najmanju ruku) iz sumnjive situacije (lično mislim da je faul u napadu postojao ali je ugao bio malo nejasan za 100% sigurnost u ovo).
Treće, žao mi je što svoj komentar dajem baš za ovu utakmicu i što se od takmičenja oprašta jedna od moje dve omiljene reprezentacije (nakon domaće) (možda će se neko setiti jednog mog ranijeg komentara u vezi sa navijanjem domaćih navijača u kojima sam ih kritikovao za nacionalnu isključivost). Ja sam na početku navijao za Špance (kao i većina domaćeg auditorijuma) ali su me Hrvati (pre svih Mario Kasun) brzo preobratili britkom borbenošću i beskompromisnom predanošću reprezentaciji. Šteta, ovo je utakmica koja će mi najduže ostati u sećanju (uz polufinale Grčka-Francuska i tragediju "trikolora") kada se budem sećao ovog prvenstva...

MJ

pre 18 godina

Krađe nije bilo. Ja razumem hrvate da su frustrirani višegodišnjim postom u košarci ali nisu im sudije krive. Oni su odigrali maksimalno dobro i ovo je najbolja partija ove generacije ali ni to nije bilo dovoljno. Neka se pomire sa činjenicom da su oni jedna prosečna evropska reprezentacija koja će uvek biti dovoljno dobra da igra četvrtfinale evropskog šampionata i ništa više. Žao mi je ali nemaju kvalitet za više. Najbolji igrač Giriček je 6 ili 7 igrač u juti koja je katastrofalna ekipa i kako očekivati išta bolje. Ovo je bila njihova labudova pesma i neka im i ostanu sudije da se vade. Na kraju ipak treba konstatovati da meč rešavaju laki poeni a ne trojke sa 10 metara. Tu je osnovna razlika između Hrvatske i Španije.

Hrvoje

pre 18 godina

MJ - ako je HR repka "jedna prosječna europska reprezentacija" kako ti to tvrdiš što su onda tek bile ostale reprezentacije na EP? Ta je ista prosječna reprezentacija više od polovice tekme igrala egal bez svoja dva ključna igrača do zadnje sekunde s "velikim" Španjolcima, u neprijateljskom okružju gdje je protiv nje urlalo 19000 navijača, a morala se boriti i protiv sudaca koji su je masakrirali. Ili i dalje tvrdiš da nije bilo kradje?

A onda su tu istu Španjolsku doslovno rasturili Francuzi koje su iste neznalice poput tebe na ovom forumu prije tekme sa SCG-om nazivali amaterima i drugorazrednom ekipom koju ćete pomesti. A HR repka je po svim elementima igre barem 50% bolja od Francuza. Tvoji komentari govore ili da nemaš pojma o košarci ili da si zloban. A možda i jedno i drugo. To govorim kao ljubitelj i poznavatelj košarke, a ne kao "frustrirani Hrvat."

Kad je SCG osvajala svjetska i europska prvenstva ja sam pljeskao jer ste bili najbolji. Doduše finala protiv Litve i Argentine su dvije velike sudačke mrlje u povijesti košarke, ali sve ostalo je čisto kao suza. A je li ovo bilo "labudji pjev" HR repke to ćeš vidjeti u Španjolskoj na EP 2007, a ako Bog da i u Japanu sljedeće godine. Doduše uz ovakvu FIBA-u čisto sumnjam...

Sale

pre 18 godina

Smesan je bio ovaj komentator sa Hrvatskog radio, kaze neki Srbi su rekli kako bi im bilo jos gore od poraza protiv francuske da se cuje hrvatska himna u sred Beograda, pa su zato Hrvati morali ispasti...Pa da su ti neki Srbi imali takav uticaj na sudije nebi mi ni izgubili protiv Francuske!!!

Aco Petrovic

pre 18 godina

Mozda je bilo 2-3 sporne odluke. Ali ako tim (hrvatski) odigra agresivnu odbranu od 1-40 minuta normalno je da nakupe puno faulova. Osim toga sut ih je sluzio kao nenormalne tako da je normalno bilo da na kraju Spanci ipak prelome. Ko gubi ima pravo da se ljuti.

Milos Maric

pre 18 godina

Pa nisam bas siguran da su sudije tako pokrale Hrvate. Sve te tehničke su bile posledica zaista nedoličnog ponašanja Hrvata. Zar zaisat mislite da nije osnovano dati tehničku ako trener uleti u teren?!!!!!!!

GLIDER DZONY

pre 18 godina

Uh kako su ih pokrali ,...Ovo nisam video odavnoooo...Ne volim Hrvate ali Spance ne mogu ocima da vidim....Od kada pratim sport(reprezentativni) Spanci su prolazili na foru kao danas...,klasicno ciganjenje,stipanje,valjanje,grebanje,sudjenje,penali,uzas...Zelim im sve najgore u nastavku takmicenja a Hrvatim vise srece sledeci put
Glider

local boy

pre 18 godina

Osim kroatofobije, da li je moguce da ste i slepi?
Nisi siguran da su sudije pokrale Hrvate? Mozda 2-3 sporne odluke? Brate, 48-12 u bacanjima i 38-14 u faulovima? 14 faulova za 45 minuta kosarke? Pa tako se ne sudi ni Miloju u Superligi :) Mislim, setite se Spanaca sa Kalderona od pre dve nedelje. A Srbi su kao nenormalni navijali za njih i na odbojci protiv svih. OK, protiv Hrvata kapiram, ali tamo nije bilo Hrvata, samo neki Cesi, Holandjani, Grci...
Ne razumem ljude kojima sam okruzen.

tomislav

pre 18 godina

Ovo večerašnje suđenje će ući u anale sudsčkih krađa. I to je zapad kojem mi težimo. Ljudi shvatite da se oni (zapadnjaci) prema nama (svima sa prostora bivše sfrj) odnose kao prema nekim divljacima iz Mozambika ili Nikaragve.

tomislav

pre 18 godina

Za Milos Maric
Nije problem u tehničkim greškama, već u sitnim krađama od početka, pa čovječe baš svaka imalo dvojbena situacija je suđena protiv Hrvatske. Ipak je to malo previše...

Dejan

pre 18 godina

Bo'me nema sto covjek da kaze. Sudjenje je stvarno bilo lose. Ajde da neki tim ima vise bacanja ili osobnih, ali ovoliko, mislim da je to katastrofa. Kako neko moze imati 14 osobnih nakon regularnog dijela i jednog produzetka ? Pa to mora da su igrali na prstima ili su igrali odbojku kada je toliko malo kontakata bilo.

Милан

pre 18 godina

Оне судије су ме баш увесељавале у неким тренуцима, стварно је ружно да се овако суди на ЕП, макар и против хрвата...

Braco

pre 18 godina

Ne gotivim hrvte ali ovo je brate sramota, ne pamtimvecu kradu, svaka lopta u autu automatski spancima sudena, a da ne spomenjem penale i ostalo. Ali dobro nek su ispale, pa kako tako.

sanja

pre 18 godina

SRAMOTA, SRAMOTA, I JOS JEDNOM SRAMOTA!

TAKVA KRADJA, TO SKORO NISAM VIDELA. A AKO SPANCI POSTANU PRVACI EVROPE...ADIJO BASKET....

Slovenac

pre 18 godina

ŽAo mi je Hrvata. Tako izgubit, radije izgubim, kao što smo mi. Nemačka je bila bolja ko suza i tako je to, život ide dalje. Ali da izgubim ovako, da se ubiješ. A i meni je tih Španaca fun kufer, jer na svim takmičenjima i u svim sportovima prolaze kao sada. A mi iz bivše Jugoslavije umjesto da bodrimo drugi druge, idemo po onoj staroj slovenskoj uzrečici : Ako je meni crkla krava, neka i susjedu.

Sramota

pre 18 godina

Ja ne znam koju su utakmicu gledala gospoda Aco i Milos, ali znam da smo mi danas bili na mestu Hrvata specijalni odredi policije bi sada čuvali sudije, a ovde bi bilo 7549 komentara u kojima se spominje njihova uža i šira rodbina.
Iznerviram se kada vidim koja je sve boranija, i na kakav način ušla u polufinale. Ljudi pa mi smo mogli da se prošetamo kroz ovo prvenstvo bez da ikoga ostavimo na ispod 15-20 razlike. Samo da je bilo malo mozga.

Komsiji je crkla krava, bogu hvala :)

pre 18 godina

Mnogo se veselim sto su Hrvati izgubili. Oni nas mrze a ja ih ne volim. Protiv njih cu uvek navijati.. Misljenje cu da promenim jedino ako nas oni iskreno zavole (Orson Vels 1984) a to znaci nikad :) Tako da rezimiram vecers se lepo osecam, komsiji je crkla krava :)

kipo

pre 18 godina

U životu otkad pratim košarku nisam vidio veću krađu.Ne mogu se sjetiti niti prije kada se igralo pod jednom zastavom(sjetite se izgubljene utakmice protiv sovjeta 1988 kada je jugoslavija imala 9 razlike minutu prije kraja, ali tada su nas tricama ubili kurcinajitis i sabonis).Hrvatska može biti ponosna da je odigrala ovakvu utakmicu sa španjolcima igrajući bez kasuna i planinića 3 četvrtine, uz ovoliko datih prekršaja na stranu španjolaca(38) ili slobodnih bacanja (48).Cudno je samo što nas nisu dobili već u regularnom dijelu sa većom razlikom što dovodi samo do zaključka koliko su sami kao ekipa loši.Utopija je u današnjem svijetu očekivati da najbolji tim pobijedi kada se zna kako funkcionira ovaj svijet(laž, prijevara,iskorištavanje slabijeg)- kako u politici tako i u sportu.Nema više Dražena, nema više lijepe košarke iz 80-ih kada se uživalo u potezima pravih majstora. Ja sam uvijek za to da sport pobijedi i ne uvlačimo politiku u nju, jednostavno neka najbolji pobijedi uz dužno priznanje i poštivanje ostalih. Ovo danas nije pobijedio sport već pokvareni interesi pojedinaca kojima nije stalo da Hrvatsku vide u polufinalu.Pozdrav svima

Milos Radulovic

pre 18 godina

Da nije malo paranoichno insinuirati kako smo mi, Srbi, odgovorni za onakvo sudjenje, samo zato sto smo izgubili i zato sto smo domacini?

KOliko se secam nesto nismo imali neki povlasceni polozaj kod sudija u one nashe cetiri utakmice

stef

pre 18 godina

Dve, tri sprone odluke, ali kada? Poklonjen produzetak i prelomljena utakmica u poslednjem minutu igre. Ono sto je svirano Tomasu, kasnije je gledano kroz prste Spancima, a Giricek je dobio faul. Ma dajte, poslednja ovakva pljacka desila se u Indijanapolisu.

Nemanja

pre 18 godina

Ja mislim da nisu krive sudije nego Hrvati koji ne mogu da sportski podnesu poraz. Samo se setite Atine '95, pa vaterpolo sampionata u Kranju kada su se nasi jedva spasli skacuci u bazen. I sad jos neki navijaju za Hrvate i pravdaju sutiranje lopte u publiku, uletanje trenera u teren i ostalo vidjeno divljanje.

Marin

pre 18 godina

Dobro vecer iz Zadra. Probat cu bit šta pristojniji da Barba Moderator odobri ovo šta imam za reć. Pošto držim da ovaj dio sajta posjećuje ekipa koja na kosarku gleda ka na kraljicu sportskih igara i igru dva tima sa po pet igraca na terenu u kojoj pobijedi onaj koji da više koševa, počet cu sa košarkom, a sa vama koji u sportu vide mogucnost za ispraznjivanje osobnih i nacionalnih frustracija cu se vratit poslije.Dok smo kontrolirali skok i obranu imali smo ih i steta sta nismo otisli na 20 razlike kad smo mogli.Gubitak 2 igraca iz petorke, pogotovo Kasuna, pokaza se kao prevelik, jer njemu Vaskez ne bi utrpa onoliko.Ali ko god je ikad ozbiljnije igra kosarku zna koliko je tesko igrat obranu kad znas da ti je svaki kontakt faul.Dakle dolazimo do suđenja. Ja san vidija sta ce se događat u prvom napadu 3. četvrtine kada se Vujčiću svira 4. penal u trenutku kad diže balun poviše 20 centi manjeg Španjolca. Srećom pojavia se Ukić odnekud i opet nas vratija u igru, a kraj ste svi vidili. Šta se tiče publike, ok, mrzite nas, to je vaše pravo,ni u Zagrebu se ne bi navijalo za vas, ali ipak: slavit pobjedu ekipe koja pobjedi na onakav način nije primjereno čak i narodu u kojem stranka prema kojoj je moj Zadar srpski grad ima preko 1 milion glasova. Štoviše, slavi se ekipa koja je vaše zvijezde pomela sa 20 razlike. I umjesto da se poklopite ušima i gledate košarku, vi svoje frustracije liječite na način da navijate protiv nekoga, a ne za.To će vam se vratit, vjerujte. Stvarno mi je žao što u svakom narodu su glasniji oni koji mrze,pa normalni ljudi ne dolaze do izražaja. Stoga se nemojte čudit šta kod nas niste dobrodošli, idite u Španjolsku kad je tako volite. Mi smo na naše košarkaše ponosni i kad dobiju tehničku, zato šta su ljudi sa emocijama koji su radili da bi postigli nešto, a šta je s vašima?

milan

pre 18 godina

da se razumemo hrvate ne volim koliko i spance ali mora se priznati da su veceras zasluzili da pobede,ja ovakvu kradju u zivotu nisam video.spance stvarno treba da je sramota.

ZG

pre 18 godina

E susjedi, to vam je bilo "Europsko" sudjenje...
Bezocna kradja sa smjeskom na licu...
Idemo svi u Europu da nas guze do kraja...I ne zaboravite se smijati, jer oni vam zele samo dobro a vi to ne razumijete...

P.S.

Svaka cast vecini pojedinaca na objektivnim komentarima bez obzira na sve okolnosti

Ivan, Zaprešić

pre 18 godina

Ovo je krađa!!! Sramotno suđenje za jedno Europsko prvenstvo.
Ako sutra izgubimo od Janeza nema nas nigdje ni sljedećih 10 godina...zato glave gore!
p.s. Španjolcima želim dva poraza u sljedeće dvije utakmice, ionako su dobili i više nego što su zaslužili. Ajmo Nowitzky!

CCCC

pre 18 godina

Ako bate, ovako je bolje za sport. Da su slucajno Hrvati otisli na Nemce, pa i nebi bilo utakmice. Lepo bi otpevali "Danke Deutchland" i krenuli sami sebi da daju koseve!

Rako

pre 18 godina

Ovakvu kradu nisam dugo video, ovo je bilo strasno, iskasapili im potpuno momcad u prvom poluvremenu, onda onaj ocigledan faul na Tomasu tri sekunde pre kraja i izjednacenje Spanaca, pa odnos faula, slobodnih bacanja, ovo je sramota za evropsko prvenstvo, nije bitno jesu li Hrvati ili neko drugi, ali ovakvo sudenje, nemam reci.

baZzaretta

pre 18 godina

Steta...meni osobno nije bilo bitno da li ce Hrvati igrati polufinale, vec sam se samo nadao da se kvalificiramo za Svijetsko prventsvo. Sad kad su nam dva vrlo vazna igraca ozljedjena, bit ce jako tesko protiv Slovenaca.

ivan

pre 18 godina

..kao prvo hvala vam na objektivnim komentarima, kao drugo :na hr. forumima javljaju se ljudi iz cijele europe, a litvanci kazu da onaj njihov sudac ne sudi ni prvu litvansku ligu.. ocito se ovdje radi o privatnom sucu i sramoti za fibu..pocelo je sve ranije kada nam nije dozvoljeno treniranje u areni u kojoj su do tada spanjolci odradili 3 treninga..ma smijeh

Ivan

pre 18 godina

Španjolska 49 slobodnih bacanja, Hrvatska 12, i još kažete da Vam se ne čini da su suci pokrali našu ekipu. Svaka čast na objektivnosti. Sada su mi neke stvari jasnije.

Darko

pre 18 godina

Ej ljudi zasto se cudite sto su sudije navijale za Spaniju? Spanija je zadnjih godina konstantno u vrhu evropske kosarke a Hrvatska je bila totalni anonimus i nepoznata reprezentacija. Uostalom Spanija je velika drzava sa 40 miliona stanovnika i zamislite koliko zaradi FIBA od prodaje TV prava jednoj tako velikoj drzavi. Hrvatska je malesna zemlja a pritome su zadnjih 10 godina bili ponavljam totalni anonimusi i nule i evropskoj e svetskoj kosarci. Tako je u sve jednom sportu. kada fudbal igra Hrvatska-Engleska normalno je da ce sudije biti za Engleze(dajem primer). Pozdrav

Saar

pre 18 godina

Drago mi je da ima i u Srbiji objektivnih ljudi koji su primjetili natezanje za spanjolce. Navijanje za spanjolce je normalno, ipak smo bili u ratu svi skupa ali ne razumijem zasto se tako uvijek navlaci za "velike". Evo i trener spanjolske je izjavio za "el mundo" da su sudije previse gresaka pravile za ovaj dio natjecanja. Zao mi je jako jer mi je dosta patnji, bola i tuge svako natjecanje i ne znam dali ce ikada doci bolji dani, a srbiji zelim da dobiju pozivnicu za japan i da se skupe i sto bolje igraju tamo. Pozdrav

Dragon

pre 18 godina

MA LJUDI, SVE BI JOS BILO PODNOSLIVO, da je zadnji napad na Tomasu SUDJEN!!!! pa vidni preksaj je to, tko se god razumije u kosarku, bez obzira na nacionalnost!
BTW. svaka cast deckima jedne i druge momcadi, borili su se do zadnjeg, ali jednostavno, danas je Hrvatska MORALA izgubiti!

pantelija

pre 18 godina

A trica sto su hrvati (ukic) pogodili na kraju trece cetvrtine nakon isteka regularnog vremena?
To ne pominjete...pa to je moglo da resi utakmicu.

Don Quijote

pre 18 godina

Sudjenje je bilo vise nego skandalozno, to se mora priznati. Hrvati su pokradeni, a taj odnos faulova 38:14 bio bi skandalozan i za utakmicu neke opstinske lige veterana, i sigurno bi se zavrsio teskim "tepanjem". A sudjeno je na Evropskom prvenstvu?! Neverovatno.
Ne vidim samo kakve veze sa tim imaju Srbi? U Areni se navijalo za Spaniju, ustvari, navijalo se protiv Hrvatske i to je bilo za ocekivati. Nije bilo nikakvih incidenata, i to je bilo za ocekivati. Beograd je svet! U Beogradu su svi gosti dobrodosli, za neke se goste navija, za neke se goste ne navija. Ali nije bilo "mesa i salate" i ostalih svinjarija, i rekao bih da je atmosfera u dvorani bila vise nego korektna. Korektnija nego sto sam se pribojavao. Zato sam taj komentar sa hrvatskog radija propratio sa smeskom na licu.
Voleo bih da Spanija uzme zlato u Beogradu, ali oni igraju sve slabije i slabije. Ne znam samo kako odigrase ono protiv nas. Sa ovom igrom od veceras i ovim procentom suta, od nas bi pukli bar jedno 30 razlike. A protiv nas nisu masili.
Valjda je to stvar sudbine, ko ce ga znati.

Hasek Os

pre 18 godina

Poštovanoj gospodi sucima nebi ja više dozvolio ni da sudi 20-tu ligu !!!

FIBU treba raspustiti...

Ovo večeras je bila SRAMOTA NAD SRAMOTAMA !!!

Svi koji kažu da ovo nije bila krađa su ili ćoravi ili je u pitanju kako kaže "local boy" kroatofobija !

Volio bi vidit šta bi pisali da je SiCg izgubila od Francuske u takvim okolnostima ...

Tolko od mene !

milke1594

pre 18 godina

Ja sam Srbin po nacionalnosti i živim u Zagrebu od rođenja, navijam i za Hrvasku i za Srbiju i Crnu Goru te sam se bavio košarkom, a i pratim je dosta dugo. Treba biti objektivan, Hrvatska je stvarno pokradena, jer omjer prekršaja je nerealan (38:14), a i neke odluke su stvarno bile voda na mlin Španjolcima. Treba ostati ipak u okvirima sporta, Plavi su protiv Francuske ipak pobijedili sami sebe, sami su dospustili Francuzima da se vrate, a uz to su se ruke Rakočeviću, Jariću tresle kao kod neke stare babe. Gdje je bio Radmanivić kada su Francuzi postavili zonu? On je igrač koji može staviti trojku iz kontakta bez problema. Jel mi može netko reći koja je uloga bila Šćepanovića osim da proslijedi loptu drugom igraču... Ali misim da na utakmici Hrvatska - Španjolska je ipak bilo potpuno drukčija situacija. Kažem još jednom, treba ipak biti realan, neovisno o kojoj se reprezentaciji radilo...

ciga grobar

pre 18 godina

astasu oni steli
jalsu dosli digrau lopte u arenu
jalda slusaju glazbu

ako oceju glazbu umetnickog dojma ondak u kavanu
panek naruce pasulj pivo itu njinu himnu
svemoz dase svira narmuniku i cemane brez iznimku
koga bole uo grlonos
ima sinan igori pesama paslusamo ito

ajel istina dasui pokrale sudie tojes suci
a
ilse samo vade tojes kontratrpaju

Najob

pre 18 godina

Moze neko voleti ili ne voleti Hrvate, ali ovo je KRADJA! Kao sto su fudbalu sudije pokrale SCG i BIH, onim produzetcima od 8 minuta, iskljucenjima...

zvonimir

pre 18 godina

Odavno pratim sport a posebno koašarku , veće krađe nisam vidio. Žao mi je , došlo mi je da zaplačem bolja ekipa ( Hrvatska ) na ovako grub način je izbačena iz daljneg natjecanja, Sramota i za Beogradsku publiku koja se priklonila lopovima.

Ivan

pre 18 godina

Svaka cast za objektivan tekst. Ovakva kradja (ili mozda skandalozna nekompetencija - svjedno) dugo nije vidjena. Pozdrav iz Zagreba

elvis-Tuzla

pre 18 godina

Pa imali iko da ovoj Frankovoj legiji stane u kraj?Kradu u fudbalu,košarci,u svemu.
Sudije i FIBA su leglo bagre i mafije.Onakvi izmišljeni fauli,onakve odluke u produžetku.Sramota.A publika?Stiditi se!Košarka definitivno ne stanuje u Srbiji!Ako Srbi navijaju za ovakvu bagru a ne za bolje(bez obzira na to što ste ratovali sa Hrvatima)onda i jeste za diobe 13.mjesta sa Bugarskom i Bosnom!
Spahija,glavu gore.Dokazao si da si najbolji trener na prvenstvu a protiv bagre i sudija se ne može.Samo što ga ne udari bokserom kad si već dobio tehničku.Hrvati idu Svjetsko prvenstvo.ostali marš ponovo u prvi razred.
bivši zaljubljenik dobre i poštene košarke Slavnića,Delipagića,Delibašića,Petrovića!!!

npb

pre 18 godina

Hrvatska je odrana! Na momente su momci stvarno lepo igrali, podsecali su me na Srbiju iz boljih dana. Fali tu jedan Sale, ali je ovaj Gira sazreo kao igrac.
Krivo mi je sto Hrvati nisu u finalu, jer mi se cini da su najkompletnija ekipa.
Navijanje dela publika je sramotno. Nisu morali da navijaju za Hrvatsku, ali ono slihtanje Spancima je blamantno. Spanci nisu zasluzili polufinale i tacka.
A braco Srbi, kad nas budu ovako pokrali, onda nemojte da se javljate. A ni dok srpski igraci ne pokazu zelju i zar kao Hrvati veceras.

Marijan

pre 18 godina

Ima li šport uopće smisla i čemu vodi ova lakrdija od svjetske košarkaške organizacije? Kvalitet europske košarke nikad lošiji a ono malo što je i ostalo pokopaše suci...

Spejl

pre 18 godina

@local boy
Sto se tice navijanja za Spance u odbojci, navijali su zato sto su Spanci jedini pokazali srce u tim mecevima, jedini su se borili... Sigurno je da necu da navijam protiv nacije, pa bilo koja da je... Mislis da treba da navijam protiv njih zato sto su Spanci, Hrvati... Nadam se da sam ti malo pojasnio kakvim si ljudima okruzen...

Bojan

pre 18 godina

Ne mogu da navijam za Hrvate ali ono je stvarno bila bruka od sudjenja. Spance nikada nisam voleo, pa se nadam da ni sada nece uzeti medalju. Svaka cast ipak onom momku Vaskezu na igri.

žalosni hrvat

pre 18 godina

najvise mi je zao sto publika u dvorani nije pljeskom nagradila momcad koja je zaista zaslužila pobjedu. očito je to onaj jadni način razmišljanja, ak sam ja izgubio da barem i moj susjed izgubi. teško je podnijeti da bude bolji i iako govorimo skoro istim jezikom navijate za španjolce. svakako bih navijao za scg da igra protiv španjolske. nije važno što je sudjenje najblaže rečeno bilo nepravedno. sretan sam jer hrvatska napokon ima pravu momčad. pozdrav iz zagreba

Arena

pre 18 godina

Hrvati su na pocetku igrali agresivnu odbranu - tako su i stigli do 10ak poena razlike, ali su se tako i brzo napucali penalima.
A sto se navijanja tice, pa fala bogu da je vecina navijala za Spance (a i protiv Hrvata). Zar je neko i ocekivao drugacije. Skoro da nije bilo vredjanja upucenih Hrvatima (mala grupa navijaca je par puta pokusala neke "neukusne" pesme koje nisu prihvacene od ostatka publike).
I kakve su to paralele sa Kalderonom? Pa, care, tamo se igra fudbal, i slazem se da su spanski fudbaleri oduvek bili jajare, ali ovo je basket. Pa pre godinu dana u Atini na OI veliki SPANCI su pobedili Novi Zeland samo za nas (jer njima nije trebalo ni za k...) jer je to bio preduslov da mi prodjemo dalje (ali, mi smo ispali od Kine). Pa nije to bilo tako davno da se vec zaboravi. Od tad, Spanski kosarkasi (makar ova generacija) zasluzuje u najmanju ruku veliko postovanje. U svakom slucaju, sigurno zasluzuje i podrsku barem protiv Hrvata (nasih vecitih rivala).
Da li je bilo sudijske pomoci Spancima, o tome neka odgovorni vode racuna. Doduse, cinilo se da imaju malu!!! naklonost sudija jer su sve sumnjive lopte sudjene Spancima, ali nije mi se cinilo da je bila tolika kradja kolika se ovde predstavlja.
U svakom slucaju, bravo Spanci i samo napred!!!

superhik

pre 18 godina

Hrvati su trebali da izgube jos od bugara, protiv Turske su napravili cudo. Italijani su pruzili najgoru partiju zadnjih 10 godina, kao i spanci u prvoj cetvrtini. Pa ne moze se na srecu do finala. A hrvatski komentator je pokazao ko ima fobiju. Zar je moguce da su opet srbi krivi?

zoki

pre 18 godina

Pa ljudi bre, treba bit iskren i priznat da su Hrvati zaslužili pobedu. Ovo je sramota za košarku. Ako smo mi ispali, to treba bit dostojanstveno, ali ovo nema veze sa ničim. Ja Hrvate ne vOlim, ali su ovo košarkaši, ovo je sport i ovo je NEVIDJENA KRAĐA. sramota za celi sportski svet i za ovaj eurobasket.

Ponosni Hrvat

pre 18 godina

Mogu samo da dodam da sam ponosan na igru hrvatske ekipe i zelim svim prijateljima Srbima neka se pogledaju u ogledalo i kazu dali ih cini toliko sretnima da navijaju za te tzv.Evropljane koji uvjek .eru po nama sa Balkana

Igor

pre 18 godina

Glupo je što ja hrvat dajem vama srbima neki komentar, ali... Koliko god se pojedinci ili većina u Srbiji radovala našem porazu ovo večeras je totalni poraz košarke koju su u crno zavili ljudi koji joj trebaju služiti, tj suci. A Srbija koja se sama naziva zemlja košarke na taj je način isto doživila poraz. I dok se radujete našoem poraz samo pomislite da se nama "balkancima" često događaju ovakve stvari od "europljana" i samo mi uživajmo u porazima jedni drugih dok nas uljuđeni i civilizirani iz te europe PRCAJU!!!

dado

pre 18 godina

Nisam ovako nesto davno gledao da sudije reziraju utakmicu i to u zavrsnici, nebih volio da se nikome ovako sudi.
Jer kako komentirati da sudija nesudi ocigledan faul u napadu spancima, a u sledecem napadu dvojbeni prekrsaj u napadu odmah dosudi u korist spanaca i iskljucuje sa 5 licnom Vujcica.., a da nespomenem kraj utakmice i prekrsaj prije postizanja zadnjeg izjednacujeceg kosa u skoku gdje hrvatski igrac zavrsava na podu, a i reziser je izbegao dati sloumosen toga koji je bio presudan za utakmicu...
I dodao bi da neopravdam ulazak trenera u teren i ostalo od tog trenutka, ali mislim da je tada vec sve bilo gotovo i da su hrvati vec bili izbaceni iz zivaca..
Doda bih da bih poneke upitao dali bi tako pisali da je umesto Hrvatske bila SiCG, zato budimo realni i nakraju pohvale komentaru na sajtu koji je to opisao onako kako i treba objektivno i profesionalno!!

Sinke

pre 18 godina

Svaka čast Vašem komentatoru jer je realno ocijenio utakmicu..a moram priznati da mi je bilo tužno gledati kako uživate u krađi, po onoj staroj "nek susjedu crkne krava!"..tužno

Rok Kralj

pre 18 godina

Stvarno nisam ocekivao da ce se naci medju Srbima onih koji ce priznati da smo pokradeni.Zato me nakon utakmice vesele dvije stvari-da je Hrvatska ponovno pokazala da je vrh europske kosarke i da se iza gomile temperamentnih fanatika skriva populacija dobrohotnih Srba.Da su takvi glasniji i s jedne i s druge strane,mnogo bi zivota spasili

Dox

pre 18 godina

Utakmica je bila odlicna, pobedio je bolji tim i nije bilo nikakve kradje. Hrvati (koji jos samo zatvorenim ocima nisu dali kos) su sami sebe dobili jer su Spancima poklonili produzetke. Napred Spanija, navijam za Grcku.

statistika

pre 18 godina

pogledajte statistike sa meceva Spanije(broj slobodnih bacanja) i sve ce vam biti jasno - oni tako igraju!
SCG-ESP (19-29) +10
ESP-LAT (63-26) +37
ESP-IZR (39-8) +31

Lubo

pre 18 godina

Ovo je jednom rječju STRAŠNO!
Nema mi ništa gore nego kad vidim kako se od sporta radi najprljavija podvala, bez obzira tko igrao na terenu i u kojem sportu.
Sport mora biti jedna fair-play manifestacija, užitak za gledanje, jedan odmor za normalnog čovjeka, a ovo...nemam komentara.
Suđenje je bilo na jednom očito isceniranom nivou i to je ono najstrašnije. Što možemo očekivati u nastavku, ako na utakmici za polufinale sudije rade ovakve stvari?

Dumbo

pre 18 godina

Svaka cast na clanku, a mislim da je krada bila ocita svima koji su gledali. Ok razumijem ja da ste vi protiv nas Hrvata, j//iga to je tako ali da Spanjolci dizu 3 prsta e pa to je stvarno katastrofa. Sudenje je bilo katastrofa i pokradeni smo sigurno ali publika je bila sramota htjeli vi to priznati ili ne.

Uca, Nislija u Kvebeku

pre 18 godina

Kazete: "Zapadni susedi su imali tri poena VISKA u poslednjem minutu..."
Akcenat je na ovo VISKA. I kometatori RTS i Ra-Bgd isto tako kazu. Nije to VISAK. To je PREDNOST ili VOCSTVO, a VISAK je ono sto ti ne treba, sto ti smeta.
Jedan od osnovnih zadataka novinara je da upotrebljava reci u PRAVOM znacenju i da CUVA jezik. A sada je u SCG zavladala zestoka anglofonija i lepi srpski jezik se sve vise zamenjuje stranim recima kojima se napadno i znacenje menja. No, ovde je ipak rec o nasoj imenici VISAK.
Hrvatima tri poena nisu bila visak. Trebali su im itekako.

Darez

pre 18 godina

Normalna stvar da ce biti toliki odnos u faulovima kad su Spanci sve vreme igrali cistu odbranu, oslanjajuci se na odbranu telom, pri tome dozvolivsi i dosta otvorenih suteva sto je i odrzavalo Hrvate u igri. Sa druge strane kako se Spanac zaleti na polaganje, zakucavanje... tako dobije i po glavi i po rukama, cak je par puta svirana i namerna licna tokom utakmice. Pa ne moze tako da se igra odbrana u kosarci, nije to rukomet. Tako da to sto je veliki odnos u licnim greskama i penalima uopste ne govori da je sudjenje lose ili da su sudije naklonjenje jednoj ekipi. Recimo obe one trojke Hrvata u poslednjim sekundama druge i trece cetvrtine su sumljive, pogotovo ona na kraju trece, kada sam ubedjen 99,9% da je sut bio debelo posle sirene. Gledao sam prenos uporedo i na HRT preko kablovske i stvarno su katastrofalni komentari njihovih voditelja bili, ja mislio da su nasi najgori po tom pitanju kad krenu da proklinju i sudije i publiku i loptu i parket dok gube.
Pogotovo su bili veoma naporni i sa ociglednim kompleksima kada su forsirali ono da im je u Podgorici mnogo bolji tretman bio, da se apeluje njihovim navijacima da ne dolaze, i da nas reziser nece da pusta sporne situacije, posto nije pustio one zadnje 3 sekunde odmah... ali je ipak pustio na kraju :)
Sve to meni izgleda kao jedan veliki kompleks, jer Beograd ostaje glavni grad i jos Eurobasket, uhuu, pa to nece da dozive u ovom milenijumu. Nasi kad odu tamo, dobiju kamenice i novinari i igraci, i navijaci, vidim njihovima dlaka sa glave ne fali, tako da je zvizdanje publike i vise nego primereno ponasanje u odnosu na njihovo ponasanje kada su domacini. Dostojanstveno do kraja, Spanci zasluzeno u polufinalu.

Za kraj bih zeleo da dodam da ne moze redakcija B92 da napise naslov "Spanci i sudije pobedili Hrvate", na oficijalnom sajtu svoje kuce, i to samo par trenutaka posle utakmice. To sto mi obicna raja ovde na komentarima pisemo raznorazne stavove to je druga stvar, ali ne moze da stoji naslov na zvanicnom clanku kao ovaj sada. Videli smo da je odnos u faulovima toliki i toliki i culi kolege sa HRT-a i kao ajmo i mi da napisemo...Kad dodje zvanicno saopstenje od strucnjaka koji su zaduzeni za to, onda napisite, ali ovako mislim da nije u redu.

motorkotac

pre 18 godina

Ma nisu tehnicke sporne sporno je sudjenje u prijelomnim trenutcima to je sramotno. Da je bilo normalno sudjenje otisli bi u polufinale sa 73-71. Osim toga nije prva tekma da su spanjolci sutirali 40-tak put na kos, pa ne izgledaju mi tako mimozasto na terenu. Sve je to politika!

Marko

pre 18 godina

Hrvati su igrali odlicno, kapa dole. Medjutim, nije da su Spanci bili ocajni (mali Vaskez je igrao kao blesav). Ali, ipak, bilo je spornih momenata i na drugoj strani (trojka Ukica na poluvremenu, pa nepriznat kos Navaru na faulu, i sl.) Moglo bi se reci da su sudije svirali u korist Spanaca, ali nije da su oni igrali ocajno. Kraj utakmice je bio smesan sa svim tim tehnickim, ali ne bi Hrvati ni tako pobedili, jer su Spanci imali dovoljnu prednost da pobede. Sve u svemu, cestitke obema ekipama na odlicnoj igri.

srdjan

pre 18 godina

e brate večeras me je bilo sramota prvo čto smo pukli u prvoj utakmici od onakvih čpanaca a drugo onaj komentator sa rts-a ljudi pa to je strašno bar je mogao da kže neku reč kako su hrvati oštećeni i tako to a on počeo o našima i kako smo mi prvaci sveta i tako to stršno!!!!bas sam poželeo da se iselim i još nešto navijao sam za hrvate pa šta bar imaju hrabrosti!!

sasha

pre 18 godina

Hrvati sada otvoreno prete sudijama i postavili su da daju nagradu od 2,000 evra za onoga ko pljune sudiju i to snimi na kameri. Svima nam je vrlo poznato koliko su u proslosti Hrvati znali da divljaju u svojoj nemoci na sportskim borilistima, ali ovo već prevazilazi sve granice i može da ostavi opasnu mrlju na Euro2005 koje je organizovano u Srbiji i Crnoj Gori (i naravno kasnije na Srbiju svali svu ljagu ovakvog primitivnog ponasanja) Ispod imate na engleski prevednu poruku koja se tiče gore navedenog i koja od institucija trazi da se oni koji su poruku postavili kazne ...

pretnju imate na http://www.index.hr/clanak.aspx?id=284344
pa se sami uverite

POTREBO JE DA SE OVA PORUKA PREVENTIVNO POSALJE NA STO VISE ADRESA, UKLJUCUJUCI FIBA, CNN, BBC, AP I SVE OSTALE INSITUCIJE KOJE VAM PADNU NA PAMET I PREVENTIVNO SE SprečI TJ. SA ORGANIZATORA SPERE LJAGA U SLUčAJU DA SE SUDIJAMA STVARNO Nešto DESI!

URADITE COPY/PAST OVE PORUKE I POCNITE SA SLANJEM ODMAH!!!! NEMOJTE DA CEKATE DA TO NEKO DRUGI URADI NEGO SALJITE!!!!

----------------------------------
The prominent Croatian webportal index.hr posted an article offering a EUR2,000.00 reward to an individual who would spit at the Euro 2005 referee(s) (of the CRO. vs ESP game) and record the act on camera. The article can be accessed at: http://www.index.hr/clanak.aspx?id=284344 and the author(s) stress that this offer is serious! I'm sure that the Croatian fans feel sore after loosing their 1/4 finals game vs. Spain in the Euro05 championship, but aritcles like this go well beyond the bounds of sports and may in fact threaten the personal safety of the referees outside of the sports arena. Please make sure that you take quick action and influence the relevant institutions and/or take other appropriate actions to prevent this situation from escalating!
---------------------------------

Bojan_Bg

pre 18 godina

ovo je stvarno bilo tragikomično...zar ti sudije nisu bili sami sebi smešni...al valjda se moralo i ovako zaustavit hrvate jer su realno najjači od ovih ekipa šta su ostale u igri i 90% je da bi osvojili europsko prvenstvo usred beograda

bum

pre 18 godina

sramota za kosarku, ova kradja i nacin na koji smo "izgubili" (ne samo mi vec i vi ,jer je ovo spustilo cijelo prvenstvo na nizak nivo) je sramotna i jadna

Objektivan

pre 18 godina

Nije Hrvatski radio mnogo pogresio. Ja znam ljude koji su bili u fazonu: "Jao, Boze samo da se ne cuje Hrvatska himna u Areni. Pravili smo je 15 godina i sad da oni osvoje..." Ali objektivno sumnjam da smo mogli da imamo uticaj na sudjenje

Dusko

pre 18 godina

Nevolim Hrvate, ali spance bas mrzim, neznam kako bih podnio nedaj boze hrvatsku himnu u Areni ali verujte mi spansku jos vise, ne zato sto su nas dobili, vec sto su brate odvratni!!!

Jumpman23-Zagreb

pre 18 godina

Nema smisla trošiti riječi o utakmici, tko je gledao taj je i vidio što se dogodilo ako imalo razumije košarku. To što je većina stanovnika Srbije sretna nije ni čudno, ali ostaje činjenica da su nas suci barem mogli pokrasti na finjaka a ne ovako očito. Pozdrav svima, više sreće drugi put. Kamo sreće da barem Sloveniju sutra dobijemo.

maus

pre 18 godina

prvo: kradja i to kad se utakmica lomi. produzetaka nije trebalo ni biti jer je ono faul na tomasu ko kuca. u nastvku jos gore. tehnicke su zasluzene, samo onda je sve vec bilo gotovo, isto bi bilo bez njih.

ULTRAS ZRINJSKI MOSTAR

pre 18 godina

Izgleda da osim nogometa i u košarci Španjolci moraju imati suce na svojoj strani. Nakon SCG i BiH koje su očito suci krali i pokrali u nogometu protiv Španjolaca sada je došao red na Hrvate u košarci. Velika SRAMOTA!!!

Peco

pre 18 godina

Sporna odluka je usledila pri rezultatu 88:83 za Spaniju i na 1:15 do kraja ...to je bio onaj detalj kada je Thomas oduzeo cistu loptu Navaru a sudije svirale faul...ipak i da nisu sudile faul tesko bi ih Hrvati stigli ,tako da u danasnjem sportu pored srece moras i da gazis protivnika, nazalost veceras su Hrvati ostali bez svog najboljeg igraca Kasuna i to je razlog poraza a ne sudije...dakle gledano kosarkaski,nijedan tim se nije istakao po nekom kvalitetu igre,Spance je vadio Fran a Hrvate Ukic i Popovic tricama,tako da se pobeda Spanaca nikako nemoze okarakterisati kao nezasluzena ili kradja sudija ....

Zoki

pre 18 godina

Naterao si mi da ponovo pogledam kraj regularnog toka i produzetak. Ja stvarno ne znam o cemu pricas. Uz to mec sam gledao na mediazone i jedan objektivan komentator koji je sve vreme navijao za Hrvate nije video nikakvu kradju vec se cudio zasto Hrvati kada ih ide sutigraju tako grubo i prave brdo faulova. A ti nisi spomenuo Hrvatsku trojku??? Pa da je Hrvatska pobedila bilo bi realno ponistiti mec jer nista slicno u svom zivotu nisam video.

Zoran

pre 18 godina

Ovo večeras je bila prvorazredna krađa i veliki poraz košarke. Žalosno je što publika u dvorani nije stala na stranu pokradenih, već se vodila nacionalističkim primitivizmom. Večeras je poražen sport.

Mihovil Tomic

pre 18 godina

Kad te zao kudi budi sretan kao kad te dobar hvali. Samo to imam reci. Zelio bih se zahvaliti svim ljudima koji su prepoznali kradju, i hvala svim susjedima koji posteno komentiraju ovu situaciju. Jos jedanput vam hvala

Krle

pre 18 godina

Koliko se reporter B92 zaneo ispred hale, na kraju je napravio lapsus da su u polufunale usli Nemci i Hrvati. Ipak najveca je legenda Slavko "vetar u ledja" koji svuda vidi srpske zavere

Milos

pre 18 godina

Neverovatna je kratkovidost beogradske publike - da je Arena veceras navijala za Hrvatsku, to bi napravilo veci efekat u smislu pomirenja dva naroda nego sto politicari mogu da urade za narednih deset godina. Ali, vazno je da smo se tih sat-dva osecali kao pravi Srbi, i da smo podrzali kradju u korist reprezentacije jedne zemlje sa kojom nista zajednicko nikada nismo imali, i koji bi nas sutra tako pokrali, samo da im treba.

mary

pre 18 godina

ako vas zanima kako lako zaraditi 1000E posjetite www.index.hr trba samo da se nalazite u beogradu, da se nađete u blizini jednog od trojice sudaca sa utakmice španjolska-hrvatska i treba vam fotoaparat. natjecaj je otvoren i svaki uradak se nagrađuje

Goran

pre 18 godina

Ne mogu vjerovati da su Srbi navijali za Spanjolce koji su im pred par godina bombardirali u letjelicama NATO-a. A da je bilo kradje i malom djetetu je jasno. No to je tako normalno u vecini sportova danas.

prijatelj košarke

pre 18 godina

Šta reći nego sramota za košarku..neviđeno na našem prostoru.
Hrvatska je bila puno bolja momčad ali protiv osam igrača se ne može..
Žao mi je šta je tako ispalo.

bob rock

pre 18 godina

Sudije su sudile u korist Hrvata 2 trojke posle kraja cetvrtine.

Pre 10 godina su sami sisli sa postolja za medalje. Tako im i treba.

sb

pre 18 godina

S obzirom gdje se igra ovo prvenstvo nista neocekivano i nenormalno se nije dogodilo,barem smo se podsjetili finala iz Atene(jugoslavija-litva).

sasa

pre 18 godina

Priznajem, da sam navijao za Spanjolsku jer me bi mozda previse bolelo, da u sred Beograda zlato uzmu Hrvati, ali ljudi moji, ovo jeste bila totalna pljacka i da je bilo pravde Hrvati bi zasluzeno pobedili! Ovo je bila potpuna pljacka i ja to jos nisam video u kosarci! A da bude jos gore, ko zna koga ce sve optuzivati za ovakvo sudenje.

Hrvati su na ovoj utakmici bili vredni prolazka u polufinale! Publiku razumem ali mislim, da kada bi nas svet gledao ne bi jim bilo jasno kako se navija protiv jedne nacije na ovakav nacin. Igraju utakmicu Hrvatska-Spanija a sa tribine se ore Srbija?!??!?!!??! (da druga vredanja ne spominjem) Tako se ne moze napred - to su kompleksi, i to veoma jaki, kompleksi! Na ovakav nacin se ne docekuje gostojuce igrace, koji su dosli, da igraju kosarku u neku zemlju - pogotovo, pogotovo kad si domacin!! Da je igrala SCG:Hrvatska to bih bilo normalno. Ovako nije. A Hrvatima ... zao mi je i razumem vas kako se osecate ... a to jeste kao ja kad sam gledao utakmicu SCG:Spanjolska na Euro 2000, kada je onaj sudija produzio na 98 minutu utakmice a u tih 8 minuta Spanci su pobedili 4:3 sa 2:3 za SCG u regularnom delu. Zadnji 4 pogodak je bio sudjen penal!!! Nekad nema pravde. Ali uvek ostaje nada da drugi ce put biti bolje! Sportski pozdrav!

Persona non grata

pre 18 godina

Hrvatima su Srbi uvek krivi. Hrvati, idite tuzite Srbe sto su vas izbacili iz daljeg takmicenja. Zna se da Srbi imaju svuda veze. Sada dok vi oplakujete, Srbi ce lagano do zlata.
Eh koji ste vi... Kako covek ne bi navijao protiv vas. Pa da je Turska igrala protiv Hrvatske tesko je odoleti tom uzitku da vam se ne zvizdi i ne psuje. Setite se samo Atine. Niste bili u stanju da ostanete na postolju od oholosti. Ali sve na svoje dodje pa tako i vi...

Anonimac

pre 18 godina

Strasno ... mozda ne dolici treneru da uletava na teren, ali sudenje je bilo na najnizoj razini. nije ni cudo da su igraci hrvatske reprezentacije poludeli i dobili toliko tehnickih. Sramota za basket...sudije, tko vas placa?

igor

pre 18 godina

Ja mislim da je totalno ukradena utakmica, ja serbin iz francuske sam bio na kraju za Hrvate ili su zazluzili pobjedu. ono je bio cisti faul kod rezultata 73-71 i pravo lopovstvo clacika kad se moze ukrade se na berzinu balkancima...
KATASTROFA ZA SPORT HRVATska je bas meni bilo super ekipa ali ce jos napravite stvari vidi ce te to a sutra neka razbio ove slovenaca.

Hrvoje

pre 18 godina

Svaka čast onoj nekolicini koja je priznala da smo pokradeni.Ovo je užas i sramota za čitavu košarku, ali i za Vas komšije koji ste čitavo vrijeme pljeskali razvoju situacije. Pozdrav Nevenu i ekipi i da sutra gazimo Slovence u "zemlji košarke".

zeljko

pre 18 godina

nije na nacionalnoj osnovi ali sudije nisu imale milosti prema hrvatima bili su bolji celu utakmicu !!!!mislim da o sudjenju ce se dici velika prashina.

ma da

pre 18 godina

Sve sami Hrvati daju komentare... :)
~Aco Petrovic je u pravu sto kaze za agresivnu odbranu! Kakva je bila spanska odbrana mogli ste se setati do mile volje oko njihovog kosa ne bi niko bio ni pipnut a na vasoj polovini cim jedan spanac predje liniju 6.25 odpadaju dzigerice! Btw niko ne spominje vasu tricu 2 sekunde nakon isteka vremna!

stipe

pre 18 godina

ako je ovo košarka, j..eš onda košarku. ako je ovo sport, ajmo kolektivno djecu u narkomane - poštenija je to rabota od ovoga.

Saša Đorđević

pre 18 godina

Hrvati su definitivno bolji od Španije ako uzmemo u obzir ozljede Kasuna I Planinića i većinom sedenje na klupi Vujičića (lične) i jooooooš puno drugih ličnih grešaka da se i drugi hr. igrači opterete (da bi Španci stigli minus) i takvi su imali meč loptu (Tomas),nakon toga suci su dovršili meč i to je prava istina,a šta se navijača tiče samo jedna reč-¨seljačine¨ jer kad netko kupi pobedu za njega se ne sme navijat ma ko bio na drugoj strani a Hrvati su bili bolji ali šta vredi kad se južni slaveni mrze i na kraju ostaju sami a kad su sami onda uvek naj..u....RIP Dražen Petrović

Cale

pre 18 godina

Svaka cast Hrvatima na odlicnoj tekmi, mislim da ste izasli iz 10 godina tame. Imate dobar tim koji ce sigurno jos mnogo da napreduje tako da cete ponovu biti u samom vrhu. Posebno mi se svidio Ukic koji ce imati odlicnu karijeru, ukoliko se ne natripuje kao Jaric. Svidja mi se i trener Spahija, ima osecaj za tekmu i znanje da ubaci pravog igraca u pravi cas.
Sto se navijanja tice, tacno je da je nama u Zagrebu uvek jos 10 puta gore od ovoga, prema tome - nema ljutis. Niste valjda ocekivali da navijamo za vas, svasta. Ja sigurnmo znam da ja necu docekati da vi navijate za nas protiv bilo koga, a tek mi je 30 i sica.
O sudjenju, priznajem tri katastrofalne greske, ne sviranje prekrsaja Vaskeza u napadu, sviranje prekrsaja Tomasa u napadu i priznavanje Popoviceve trojke koja je toliko ocigledno bila nakon sirene da komentatori na NBA TV nisu mogli da veruju da je to priznato.
Na sudacki kriterijum, pogotovu kada se igra protiv Spanije, pa i nekih drugih vecih zemalja, mora da se navikavate. Ako stvarno postanete jak tim, ima da ih bijete da im ni sudije nemogu pomoci. Uostalom, tako smo i mi do skora radili. A i ponovo cemo, vrlo skoro.

Hutchence

pre 18 godina

Ovo je jedna od največih krađa u povijesti europske košarke!Apsolutna sramota.Čovjek se treba zapitati dali ovo uopče ima smisla...Naivno sam pomislio da su prošla vremena namještanja i drskih krađa,ali sam se (očigledno) prevario.Svaka čast Hrvatskoj repki,stvarno su odigrali sa mudima!Jedino se nadam i molim da ova sudačka trojka više nikada nikome ne sudi.Ne želim sada napisati sve što mislim o njima i FIBI jer bi potrajalo...

denis

pre 18 godina

Gospodo Srbi,hvala vam za ovaj clanak.Vjerovatno nitko od nas Hrvata nije ocekivao da ce nesto ovako procitati i bas sam ugodno iznenaden.Nevolim vas isto ko i vi nas ali kad se nesto ovakvo desi protiv malih zemalja treba napisati, vjerujte mi da se to vama desilo i u Hrvatskim novinama bi isto procitali.

laik

pre 18 godina

Sudije zaista nisu pokrale Hrvate.Bez mrlje na savesti,to može da tvrdi svako ko je:
a)slabovid(bez namere da uvredim ljude sa slabim vidom,naravno)
b)Opsednut kroatofobijom kao elementarnim stilom života
c)i dalje u crnini zato što u Areni neće gledati čuveni srbski tatoo(na maljavim,laž,mimikrija...)na srbskoj nadlaktici u srbskoj dvorani...
Hrvati su igrali sjajno,Giriček(za kojeg sam čuo da se ne ističe previše ljudskim kvalitetima) je pokazao da je veliki igrač,Ukić je bio fenomenalan,Popović pogađao trojke "bez kostiju"(odlični Kasun nije skoro ni igrao,isto važi i za Planinića) i održali najbolju lekciju našim "zvezdama" kako se bori za svoju zemlju. Špansko brljanje je,čini mi se,dosadilo i bogu i narodu.Želim Špancima od srca da uđu u finale i tamo izgube i tako osvoje svoju 56-tu srebrnu medalju na evropskim prvenstvima,jer njima za zlato ipak fali nešto što ni pomoć sudija ne može da nadomesti.

P.S.Ne bojte se,braćo Srbi,tamni oblaci se razilaze,nećemo slušati "Lijepu našu" u Areni.Ne znam samo zašto se ipak osećam pomalo bez veze?

seroliver

pre 18 godina

A trica za nas na kraju trece cetvrtine, tj. kad je vrijeme vec isteklo? Samo je faul Tomasa kod 85 - 83 sporan i onda kola odose nizbrdo. I sad nam krive sudije. Balkanci

batica

pre 18 godina

Alo bre, pa Hrvati uopste nisu igrali odbranu. Pa Spanski centar B klase je ubacio deset zicera. Nije broj faula posledica pristrasnog sudjenja vec svajcarskog sira od odbrane.

Carlitos PG

pre 18 godina

Svaka cast za B92 zbog naslova teksta. Ali osim sudjenja postoje jos dva razloga poraza Hrvata: Odsustvo Kasuna sa parketa (los coaching Spahije) i psiholoski pad u produzetku. Nadam se da Hrvati, kao po svome obicaju, nece pasti poslije ovog poraza i da ce se plasirati na SP. Ako tako bude svijet ce dobiti jos jedno odlicnu selekciju, a ljubitelji kosarke ce moci i sledece godine uzivati u carolijama najboljeg centarskog tandema Vujcic-Kasun.
Hvala vam za tri nezaboravne noci u Podgorici

kele

pre 18 godina

Nisam gledao utakmicu ali po svemu sto sam cuo od drugih mislim da posle nase, ovo je dosada najveca katastrofa. Vec 2 skandala u zemlji kosarke. To nikako nije dobro!

zadnji sekund

pre 18 godina

Vrhunac loseg sudjenja je onaj skok sa faulom u zadnjim sekundama, zahvaljujuci kojem su spanci izjednacili. To izgleda potvrdjuje i rezija na tv prenosu koja je svasta ponavljala, ali taj najsporniji trenutak nijedanput. Stvarno sramota, ove sudije treba vratiti da sude u drugim ligama njihovih nacionalnih klubova, a ne na eurobasketu!

Croat

pre 18 godina

Bili vi hrvatoljupci ili ne realno treba pogledati istini u oči.Ne samo u zadnjih 30 sekundi utakmice pa ni u produžetku....nego tijekom cijele utakmice su suci imali dva različita kriterija.Što je na jednoj strani bio faul,na drugoj nije.Hrvati su to očekivali...pripremili se....i jako dugo izdržali.....
Zar je nakon svega bilo čudno što su poludili....
Pa Spahiju nikad nisam vidio da je uletio u teren i psaovao suca.
Vidi čovjek da je bolji i jači...ali da mu to ne vrijedi.
To je teško za istrpiti.
Želja da ne slušate lijepu našu u sred Beograda bit će vam ispunjena.
Akcija je uspjela...ma čije god to maslo bilo.

Nikola

pre 18 godina

Zagreb: Nisam jedan od onih agresivnih i antisrpski orjentiranih navijača ali u životu nisam vidio veći lopovluk. Prestrašno. Iskreno mislim da ste vi navijači imali jednaki utjecaj kao fibina mafija na suce. Problem je što podržavate lopovluk. Koji vam je k... Kaj ste stalno nabrijani na hrvate? Ne možete organizirati ni pošteno prvenstvo u košarci.

Mario

pre 18 godina

Ne pobjeđuje uvjek bolji, zar ne?
Mi Hrvati smo mali narod u odnosu na Španjolsku i što imamo tražiti. U pitanju je novac.
Tko ga ima želi još više.
I dalje će Veliki krojiti sudbinu ostalima. O.K. srušili smo veliku Italiju.
E neće moći dalje. Fiba je jako dobar bankarski sistem.

Hrvat

pre 18 godina

vi koji pricate i mislite da nas nisu pokrali samo se stavite u nasu poziciju zamislite da su vama ovako sudili
nisam siguran da bi sudacka trojka dozivjela jutro gospodo, oni 38/49 mi 8/14 to je TRIDESET koševa viska samo na bacanjima
pametnom dosta

Zagrab

pre 18 godina

OVO JE KAO DA SAM GLEDAO REPRIZU ER 1995 YUGA I LITVA, ISTA KRADJA. SRAMOTA NEKA IH JE SVE PO REDU KOJI SU OVO REZIRALI...PA OVO JE NAJVECA KRADJA U POVIJESTI KOSARKE, PA LJUDI MOJI OVOG NIGDJE NEMA. 48 NAPRAMA 12 SLOBODNA BACANJA.
MOZEMO MI PRICAT STA OCEMO ALI U AMERICKOJ KOSARCI OVAKVE SE SUDACKE KRADJE NE DOGADJAJU..TO TAMO NEPOSTOJI!!!
SPAHIJA I SVIH 12 IGRACA..GLAVU GORE, PONOSIMO SE VAMA, NASI STE NASI HEROJI

anni

pre 18 godina

Sramota!!!!!!!!!!!
nije moguće da zbog nacionalne pripadnosti ne želite priznati istinu??
ljudi moji Hrvatska je pokradena i to zbog toga da ne bi bilo nereda na tribinama u polufinalu ili nedaj Bože finalu. sve je to mućka organizatora i Europske košarkaške prganizacije!!!
Neka se srame svi zajedno!!! ovo je 21. vijek - a ne srednji ili kameno doba. Zbog ovakvih s..nja ćete zauvijek ostati na Balkanu - a ni mi nismo daleko od Vas.
Bar mi iz Splita znamo što je košarka. e mogu zamislit da je ono sinoć bila ista publika koja je nedavno pljeskala Rađi Kukoču????????!!!!!!!!!!!!
Sramota i Bruka Za Srbiju!!!!!!

Pravednik

pre 18 godina

"Cijelo ljeto se mucimo, znojimo, krvarimo, a onda sve ovako zavrsi. U ovih 45 minuta su nas snasle sve moguce nesrece: povrede Kasuna i Planinica, sudjenje... Ne znam kako suci nakon ovoga mogu imati mirnu savijest. Hvala domacoj publici sto su unatoc ocitoj kradji navijali za Spanjolce. Da smo usli u polufinale bilo bi im se tesko odluciti izmedju Njemaca i nas. Ipak, uvjerili smo se da smo bolja momcad od Spanjolaca i to nas drzi. Jednom ce se i nama otvoriti. Sada vidimo da moramo biti jos bolji pa da iduci put pripremimo igru i protiv 3 suca. Hvala FIBA-i za ovako kvalitetno sudjenje."

ROKO-LENI UKIC, playmaker hrvatske reprezentacije

Mostarac

pre 18 godina

Pravi košarkaški fanovi mogu samo reći JEDNA VELIKA SRAMOTA. Sudjenje pošteno k'o u Haagu. Hrvati su ostavili srce na terenu i za mene su šampioni. Polufinale rezervisano za evropsku zajednicu ali ni prvi ni zadnji put.

Banana N.S.

pre 18 godina

Mislim da i bilo fer i korektno priznati da ono sto smo videli juče nije bilo "NEPRISTRASNO" suđenje, već u najblažem obliku rečeno, čitav niz veoma SUMNJIVIH odluka.
Neverujem da iza svega stoji "srpski lobby" (kako potenciraju hrvatski mediji), ali bi zaista trebalo ispitati celu stvar.
Šteta za košarku, šteta za mlade igrače i one koji na sport gledaju bez nacionalnog naboja. U krajnjem slučaju šteta i za Špance, što im pobeda "smrdi", a zaista su se trudili i dali sve od sebe.

Juče je dobila Španija, ali je izgubila košarka i sport.

Dovla

pre 18 godina

Ovo je stvarno bilo smesno za gledati. Ovoliku kradju nisam odavno video. Pa to je islo do te mere da je svaki sudijski zvizduk cak i za najjasnije stvari bilo pitanje kako ce dosuditi. Hrvati su bili jedna od boljih reprezentacija na ovom prvenstvu, njihova je krivica sto su u poslednjoj sekundi primili kos iz skoka u napadu ali da su sudije svirale objektivno, utakmica bi odavno bila resena.

zeljko

pre 18 godina

Kradje je definitivno bilo hrvati su pokradjeni neka su drago mi je! Kad moze onaj njihov zoran plazinic da izjavi da bi dao nogu za pobedu nad srbima !!! onda mi ih nije zao !

fekundus

pre 18 godina

Uh,stvarno ih sirote pokrale sudije.Igrali su bolju kosarku a sudije su pomogle Spancima taman kad je trebalo.Tehnicke su bile u redu ali sve pre toga jedan veliki znak pitanja............
Sramota............
Ovo mi je licilo na polufinale u odbojci kada su sudije cist as Miljkovica u presudnom trenutku sudili kao out.......
Ne vole sudije nas iz ove okoline pa to ti je...........
A od Hrvata bi mogli nauciti ponesto o timskoj kosarci......

coca-cola kid

pre 18 godina

Užas i sramota od sudjenja. Ovakvo sudjenje već dugo ne pamtim...Hrvati jednostavno nisu smjeli proći taman da su imali i 10-ak koševa fore 3 desetinke prije kraja...užas...

bruno

pre 18 godina

sta jest jest, kradja nevdjena. Ko se veselio i poslije tekme bez gorcine u ustima, nije ljubitelj sporta., bolji tim je izgubio, suci su odradili svoj posao na stetu hrvatske, i tako ce uvijek biti sa malim zemljama., pa ajmo mi u evropu ko zadnji .igani.

Franjo

pre 18 godina

Svaka čast B92 i Srbima koji su gledali utakmicu i znaju izvući zaključak da se ovdje radilo o teškoj pljački. Dabogda nikad ne vidjeli Europsku Uniju i gamad zapadnog svijeta koja ide uz nju. Umjesto da se naši političari bave ozbiljnim stvarima i pokušaju spriječiti ovakve pljačke, kako srba, tako i hrvata nas kolektivno .uze Europljani.

boban - Pristina

pre 18 godina

Razumem da se neko ljuti kada gubi , ali komentator Hrt-a Slavko Cvitkovic ga brate pretera, on u besu sto njegov tim gubi proziva selekciju SCG kako smo i mi nekada ( do skora) bili u povlascenom polozaju od strane sudija i zamislite FIBE. Covece igrali smo najbolju kosarku na svetu i Evropi ( seti se samo Evropskog prvenstva u Turskoj pa jeli neko tako superiorno osvojio titulu kao Scg(Yugoslavija) tada, pa to su vec posle razigravanja svi predvidjali.
Hrvati nadjite drugog komentatora za prenos kosarke mozda vam se sledeci put posreci pa da i vi nekad uzmete medalju aaa!

Pedja M

pre 18 godina

Bravo Vatreni! Tako se igra za svoju zemlju i drzavu! I ovde u nam Hrvati pokazali kako se brane nacionalne boje! Poceo sam navijajuci za Spance, ali su Hrvati odigrali DJ!!! Da Kasun nije istegao ahila ne bi ih Spanci nikad dobili. Sudjenje? Smesno, ovakav skandal nije odavno vidjen!!! Jos jednom, bravo Hrvati, i zao mi je sto niste usli u polufinale sa Slovencima!!!

Vlado

pre 18 godina

Indexov natječaj: Pljunite suca i zaradite tisuću eura
petak, 23.9.2005 23:43


JE U afektu, je barbarski, i neka je kažnjivo, ali nije da me je briga. Evo nabrzaka mali natječaj.

Ako ste u Beogradu i danas ili sutra susretnete jednog od ova tri lopova, budite prvi koji će ih pljunuti u naše ime.

Luigi Lamonica, Virginuis Dovidavičius, Vladimir Drabikovski

Pljunite bar jednog od njih, nama za dušu, zamolite prijatelja da to zabilježi foto aparatom, pošaljite nam fotografiju kao dokaz (na matija.babic@gmail.com) i tisuću eura je vaše. Može i dvije, ako bude baš slatka slika.

Prvom koji u tome uspije novac šaljem gdje god treba u roku od tjedan dana.

Natječaj je najozbiljniji.

Marinero

pre 18 godina

O produžecima da ne pričam, ali najbolja ilustracija krađe je završetak regularnog dijela. Tri razlike za CRO 7 sec do kraja, Navarro baca slobodne, pogađa prvo, fali drugo, loptu hvata Tomas, ali biva gurnut ( čitaj fauliran) i 2 sec do kraja Vasquez ubacuje zicer za izjednačenje. Tu je sukus sinoćnje utakmice. Kriterij definitivno nije biio konzistentan, Španjolcima se toleriralo u napadu svašta, A Hrvatima se sudilo, kao što netko reče, i mrke poglede. Ipak, ne vrijedi očajavati. trebalo bi dobiti Sloveniju danas, ali u onakvom psihosomatskom stanju - teško, svega mi..

Navijač

pre 18 godina

Nije Hrvatska pokradena s tehničkom ličnom Spahiji. To je već posledica reakcije na prethodne sudačke odluke. Prije toga se puno toga događalo...
Nije cilj košarke nit ovog evropskog prvenstva da Hrvati izgube, a pogotovo kad je već i SCG ispala, već da se igra fer i pošteno. A to uključuje i suđenje. Ko je slabiji ili ima manje sreće, ok, neka ispadne. Ali ovo se ne zove samo višak sreće, već neštp drugo... Šteta, ipak je to sramota...

djorivan

pre 18 godina

Sudije su odradile posao za Spance tako bezobzirno, da bi ovo trebalo da udje u anale EP kao utakmica kada bolji nije mogao da bude bolji 30 razlike, i zato je ispao

hercegovac

pre 18 godina

braćo srbi pa što ste dopustili da nas ovako pokradu. dao bih 1000 eura svakom ko pljune nekog od ova 3 suca. to su lopovi.sad kad u polufinalu nema srba,l itve i nas ko će igrat košarku. pa zar nije smješno gledat utakmicu u kojoj pada 100 koševa ukupno.

koko

pre 18 godina

Odlična igra hrvata. Uz nenormalan kriterij uspeli su držati prednost do kraja. Španci .igani ko i uvek. Sramota za sport i Beograd kao domačina.

Miki

pre 18 godina

Pogledajte zvanicnu statistiku sa meca Spanija-Izrael. Spanci su sutirali 39 bacanja a Izraelci 8. Spanija je imala 15 licnih gresaka a Izrael 34. Na kraju je Izrel Pobedio 85-77. Zato bez kukanja. Sem toga, Spanci vec dugo cekaju zlato, sad je red na njih.

Broj 1

pre 18 godina

ne mogu da kazem djecki da vas nesto specijalno obozavam, al nista licno, to je samo zato sto sam pristalica uzvracenih ljubavi...ali ono juce je bilo stvarno katastrofa...prvo sudije, pa publika...ajde dobro publika, masa je to i jos je sveze ono kamenovanje iz Zagreba (dobro je da i vi niste dobili istom merom)...ali sudije, mislim...sad verovatno shvatate sta znaci kad vas neko mrzi...e pa i mi smo igrali hiljade takvih utakmica zadnjih 10-15 godina pa znamo kako je...jedina dobra stvar u takvim mecevima je sto se iz tog silnog inata mogu roditi sjajni igraci...tako ste vi juce izgubil medalju ali ste dobili ukica i tomasa recimo...svaka cast za borbu i igru...niko ne zasluzuje ovako nesto pa cak ni vi...

čiko

pre 18 godina

Svaka čast za B92, ali zbilja Srbi, kakvo je to iskompleksirano navijanje bilo? Nije u redu "braćo" i "komšije". Mislio sam da ste dostojanstven narod, koji prizna poraz, a vi ovako mazohistički. Pa kud za Španjolce? Da je bilo za Slovence, ne bi riječ rekao. Objektivno smo mi i Francuzi najviše pokazali na ovom turniru i trebali smo u finale. Neka netko argumentirano opovrgne ako može. A ne može. Kakva sam budala, bilo mi vas je i žao kad ste ispali, više ne.

Ivo

pre 18 godina

Ma daj bilo je ovo sve jasno prije pocetka utakmice!!!!!!!!!!
Sramota!!!!! Samo vi navijate za "spance"...
Sramota,sramota!!!!!!to vase evropsko prvenstvo!!!!

torcida

pre 18 godina

pokrali su nas i te kako ,a ovi sto pisu da nije tako bolje im je da idu cuvat ovce a ne da pisu o kosarci kad o njoj nemaju pojma

ja

pre 18 godina

Mislim da se sve pokazalo u zadnje dvi sekunde regularnog dijela, kad nakon slobodnih bacanja spanjolci s faulom uzimaju loptu i daju kos...a da se sudi nisu oglasili, jer kad obrambeni igrac uhvati loptu a protivnicki ga s ledja gurne...mislim da je to faul i da su to onda suci svirali spanjolci ne bi dobili...jednostavno kradja...

Vuk

pre 18 godina

Pocet cu sa tim da sam Hrvat iz Bosne, trenutacno zivim i radim u Hong Kongu. Tako da je moj komentar mozda pristran.Bilo je svega tokom rata sa obadje strane...necemo u politiku nego u sport, recimo da kada vidim da srbi pobjeduju u kosarci ili vaterpolu a hrvati u rukimetu ili nogometu, samo se zamislim kako bih bilo da imamo zajednicke representativne ekipe, Pa bili bih najbolji u svim timskim sportovima!!
Mislio da i srbi vole ljepu igru i ds su vise fer medutim kada procitam sve te komentare vidim samo mrznju a ne objektivnost...havala bogu ne kod sviju !
Naj krivlje mi je sto su i srbi i hrvati izgubili a za mene igramo naj ljepsu Kosarku sa Litvom. Steta !!
Probajte biti objektivni svak je vidio da je to cista Krada ! I to sve za Novac...kao utakmica fudbala izmedu vas i spanije...samo novac pobjeduje ! Gadi mi se gledati vise sport zbog toga.

bokiii

pre 18 godina

Luigi Lamonica, Virginuis Dovidavičius, Vladimir Drabikovsky. Talijanski, litavski i ukrajinski sudac režiseri su jedne od najsramotnijih farsa u profesionalnom sportu u posljednje vrijeme. Ono što se sinoć događalo u beogradskoj Areni, ući će u anale europskog sporta...

Damir

pre 18 godina

Sramota - pomalo, otimačina - malo više. Međutim, ipak smo (iz Hrvatske sam) sami izgubili dobivenu utakmicu. Suci su presudili kada smo im dali mogućnost da presude. Jučer nama, a sutra mozda SCG ili Bosni ili nekom trećem s ovih prostora. Ono što ne pamtim je kada je jedna ekipa iz ovih krajeva dobila uz otvoreniju pomoć sudaca (jedino mi se činilo da smo u rukometu "jaki" kod sudaca). Sinoć me je to isfrustriralo zato jer smo igrali bolje nego što sam očekivao i što me veselilo da neki novi mladi igrači vode igru (Ukić, Tomas). Hrvatski radio nisam slušao, ali takvih glupih komentara zna biti. Na kraju ni mi, ni SCG, ni Slovenci nismo išli dalje, premda se tu igra najbolja košarka. Žalosno, ali mislim da će se ponoviti. Pozdrav svima!

djordje

pre 18 godina

Spanci su imali domacinsku atmosferu i domacinsko sudjenje , za razliku od nas koji smo imali samo atmosferu. O nekoj kradji nema reci a sudije su gresile. Setite se da su priznali hrvatima 3 poena posle isteka vremena. Odnos faulova samo govori o losoj odbrani spanaca (bez trunke agresivnosti).

Danas su hrvati bili bolji, ali su lose odigrali zavrsnicu i Spanija je ni kriva ni duzna prosla dalje.

HZZO

pre 18 godina

Sudjenje je bilo i više nego loše! Pokrali su nas ko niko nikad, a evidentno je da imamo najjacu momcad u Europi. Španjolci su uvijek igrali tvrdo i prljavo... Hrvatska ce na SP pokazati da sam u pravu!

Mick

pre 18 godina

Ne, ovo nije bilo normalno! Velika steta - ne samo za decke, koji su se odlicno borili - nego i za kosarku. Ako cetvrtfinalne utakmice EPa na ovaj nacin moze da se odlucuju zaboravi ovaj sport. A sto se tice navijaca zaista mi nije jasno sta ti ljudima vrti po glavi... ma da su odnosi prema Hrvatskoj pokvareni i komplikovani, ali nakon 15 minuta svaki ljubitelj kosarke je morao biti za te decke, koji su bezobrazno pokradeni i prevareni pod aplausom srbskog naroda. To nije u redu, ljudi!

nenad

pre 18 godina

Pa sta da napisem... bez komentara. Ipak moram da kazem da je to bilo unapred dogovoreno da Hrvati posalju kuci.

Objektivno kao ljubitelj kosarke sve to sta se desavalo sinoc nije bilo uredu. Spanci niti Hrvati nisu bili krivi i pokazalisu odlicnu kosarku. Sudce su odlucili igru.

Mislim da smo mi umjesto Hrvata tako odigrali utakmicu da sudci nebi izasli zivi iz dvorane.

Zalosno vecer za celu kosarku!

Torcida Mannheim

pre 18 godina

Vece sramote nisam u zivotu vidio ma gdje god igrali te Spanjolci Fifa ili sad Fiba i ostala Mafija je iza njih to veze sa sportom nema. Spahija odustani od tekme danas nije nam potreba ovako dalje nastupati. Ima Boga sve se vraca.

Zizu

pre 18 godina

Nije tacno da su ih pokrali.Aco Petrovic na sredini utakmice govori kako su"ovo trojica do sada najboljih sudija koji im sude na ovom prvenstvu" i cijelo vrijeme je isticao korektno sudjenje.Sjeca li se iko trojke koja je priznata Hrvatima na kraju trece cetvrtine a koju je popstigao Roko Leni Ukic poslije isteka vremena a koja je Hrvate zadrzala u igri jer su djelovalo grogirano u tim trenucima.Tu je Spanija ostecena.Odnos licnih gresaka je takav ali kad se igra tako agresivna odbrana kao sto su je igrali Hrvati drugacije ne moze ni biti.Tehnicke su pocele na 59 sekundi do kraja produzetka pri pet razlike za Spaniju i nisu bitnije uticale na ishod,vec tada je bilo sve jasno.A ko je kriv Hrvatima sto 7 sekundi prije kraja imaju tri razlike i Garbahosa sutira slobodna bacanja prvo pogodi ,drugo namjerno promasi a Fran Vaskez hvata loptu u napadu i pogadja za produzetak.Imali su pobjedu u rukama i ispustili je niko im nije kriv.

P.S. Navijanje je bilo fantasticno.

još uvijek sudac

pre 18 godina

Pozdrav redakciji iz Zagreba !
Prvo ću komentirati već objavljene komentare. Osim GLIDER DZONY-a, kojega ovim putem pozdravljam jer je čovjek iskren i rekao je da nevoli Hrvate na što ima pravo svi ostali komentari sveli su se na " crkla moja krava pa neka crkne i susjedova". Žao mi je ali moram napisati i činjenicu da je SCG ovaj puta na parket izvela pogrešnu reprezentaciju, dali boksačku ili neku drugu to ćete utvrditi. Hrvatska je po svemu ovaj puta zaslužila medalju ali višenacionalni košarkaški i politički lobiji nisu dozvolili da to i ostvari. Ovo je pljačka stoljeća. Sudim već 15 godina, a pratim košarku 30 i ovo još nisam vidio ni doživio. Sramota me što poznajem neke od aktera brutalne otimačine. Ako će Vam biti lakše da sada uživate prepričavajući ovu saramotu neka Vam je srećom. Jednoga dana će Vam se još gore i vratiti !

dejan

pre 18 godina

hrvati, ovo je bgd. u njemu ima da izgubite, i to svaki put kad dodjete.ne nadajte se boljem.
a konkretno - imali ste vise srece nego pameti sa onim trojkama sto su ulazile ko lude. to je moralo jednom da stane. easy come easy go.

PUBLICA@GMAIL.COM

pre 18 godina

Sta reci, naravno da su u Srbiji svi na domacem terenu kad igraju protiv Hrvata. Da nije mozda trebalo da Srbi navijaju za Hrvate ??? A sudija ih pokr'o mozda da, a mozda i ne, pa sve i da jeste zar je to prvi put ? U sportu se to desava zao mi je ali to nema nikakve veze sa domacinom prvenstva iako bi pojedini Hrvati to voljeli. Ja licno mislim da kradje nije bilo. Hrvati su propustili dobijen mec naravno da im je krivo :-)

HRVAT

pre 18 godina

NISU SPORNA TEHNICKA.To je bilo mrcvarenje već.Ali napad na Tomasa pod košem 7 sek. do kraja.To je bio početak Agonije nas ,zatim ulazimo u produžetke očiti prekršaj Španaca u napadu nesudjen.Odma poslje očit pekršaj u odbrani sviraju prekršaj u napadu Giričeki.I poslje toga se definitivno Španci i vi mogli počet slavit SRAMOTU.A u tijeku normalne igre spomenut ću bilo je dovoljno da samo pogledamo Špance već su svirali faul.SVAKO NORMALAN JE BIO SVJESTAN PA I NAŠI IGRAČI DA ĆEMO IMAT PROTIV I ŠPANCE I VAS,ALI PROTIV SUDACA SE NIJE MOGLO.Uz to smo izgubili dvojicu iz prve petorke.

statistika

pre 18 godina

Pogledajmo cinjenice:
Spanci na svakoj utakmici prave manje licnih gresaka od protivnika:

SCG-ESP (19-29) +10
ESP-LAT (63-26) +37
ESP-IZR (39-8) +31
ili slobodna bacanja:

SCG-ESP (28-20)
ESP-LAT (20-39)
ESP-IZR (15-33)

Evropljanin

pre 18 godina

A hali je za mec Slovenija - Nemacka bilo blizu 10.000 Janeza koji su sa jasnom Srpskom podrskom navijali za Slovaniju. Malo ko je od tih Janeza kasnije navijao za CRO ekipu. Znam sta su nam tokom istorije radili Hrvati ali zasto ih nisu podrzali barem braca sepratisti i njihovi ZAPADNI susedi?

horny.cg.

pre 18 godina

student sam i kosarkas...politika je nesto sto me najmanje zanima u zivotu...utakmicu sam gledao bez nekih pretjeranih emocija...hrvate "tradicionalno" ne volimo, al isto tako ne pretrgoh se ni od ljubavi prema spancima...u zivotu nisam vidio nesto slicno kao sinoc. sudjenje blago receno skandal. svaka cast hrvatima, bili su mnogo bolji.kako igrati posle ovoga, dali su sve od sebe, a onda im tamo neki "sudija" sve oduzme. nista mi zalije (ovo kazem kao dugogodisnjia sportista) nema nego kad vidim utucenog kosarkasa koji je dao sve od sebe kako place posle meca.dodje ti sve da ostavis...bilo je 5-6 smijesnih odluka od kojih mi je najsmjesnija ona poslije banja navara kad je hrvat uhvatio loptu al spanc ga jos u skoku spotakao, hrvat pad gotovo na glavu, vaskez hvata loptu i daje kos...u produzecima NO COMMENT..
samo jos jedna stvar, bio sam u pg na mec izmedju hrvata i italijana.navijao sam za italiju, al blago receno iznenadili (citaj odusevili) su me hrvatski navijaci. prvo su skandirali "idemo u beograd" a onda se njih preko 500 nadovezalo pjevajuci staru dobu novih fosila "kako je dobro vidjeti te opet, staviti ruke na tvoja ramena, i kao nekad, poljubi me njezno za ona DOBRA, DOBRA, DOBRA STARA VREMENA..." najezio sam se bio...
oprostite ako vas udavih..

Sudija

pre 18 godina

Ma dajte!!!Pa recimo, samo za ono bacanje lopte u publiku treba dva samara i odmah u svlacionicu.Sta je trebalo da se uradi nakon onakvog vandalskog ponasanja "momcadi" iz "civilizovane" lijepe njihove?

Sale M

pre 18 godina

Ako je neko gledao i slusao prenos na hrvatskoj televiziji mogao je dobiti odgovor na pitanje zasto je srpska publika zdusno navijala za Spance?! Ljudi, onom Slavku Cvitkovicu su za sve krivi Srbi... Pa stvarno vise nema smisla, Hrvati su toliko iskompleksirani nama da je mene kao normalno covjeka vec pomalo sramota sto mi neko daje toliku vaznost...
A sad konkretno! Neko je gore dobro napisao da, ako mi imamo toliki uticaj u FIBA, ne bi mi ispali vec u osmini finala... Jos nesto, Hrvati kukaju da su ih sudije pokrale a zaboravljaju da su postigli neregularnu trojku po isteku vremena, na kraju trece cetvrtine, sto je priznao i sam Aco Petrovic u komentaru na HRT........

GORAN

pre 18 godina

Mogu da kažem da je ovo najgore veliko takmičenje u košarci od kako ja pratim košarku a to ima već skoro dvaseset godina.Naime ekipe koje su sasvim prosečne i ništa nisu pokazale ni pre a ni posle šampinata,jer da je ovde ona generacije Jugoslavije iz devedesetih godina mi bi smo lagano osvojili ovaj šampioanat.
Jer pogledajte ko je sve ušao u polufinale:
1.Španici koji su samo protiv nas odigrali dobro ostalo katasrofa.
2.Francuzi koji su jedva prošli grupu,ali su zato pobedili Litvu i nas što baš i nije teško u ovekvom stanju naše reprezentacije.
3.Nemci, sasvim prosečna ekipa,mislim da bi u nekoj ozbiljnijoj utakmici glatko izgubili kao npr. sa Argentinom,naravno ja Slovence nwe smatram u ekipe koje bi moge išta osvojiti jer neznaju kako se stiže do samog vrha(bar ne u košarci).
4.Grci su jedini koji su tu zasluženo jer su godinama trpeli poraze od nas i drugih ali su sada konačno nadam se naučili kako se stiže do vrha.

Jedina ekipa koja je ostavila dobar utisak na mene je ekipu Hrvatske koja ako je ne zahvati naš sindrom može u budućnosti dosta uraditi naročito u Pekingu.
I jučerašnja utakmica Španija-Hrvatska bila je jedna od boljih naročito u ovoj fazi takmičenja,bar je bila neizvesna do samog kraja i obe ekipe su verovale u pobedu.

Pokazalo se takođe da je košarka barem ove a evropska(ali niša bolja nije ni NBA)
u velikoj krizi jer čim neka ekipa napravi razliku od 15-20 koševa gotova utakmica a takve su uglavnom igrane na ovom EP,tako da sam posle poluvremena menjao program.

croato

pre 18 godina

žalosno.
nemam ništa protiv srpskog navijanja za španjolce, mislim nivo je dostojan balkana na kojem živimo, sumnjam da bi i u hrvatskoj drugačije bilo, ali čovječe onakvo suđenje. pa jadno je gledat jedan obrambeni napad s toliko prekršaja, a sve kontakti na rubu faula, a ne svira se ništa dok tebi s druge strane sve živo sviraju.
mislim, bilo je i hrvatskih grešaka, najlošiji sigurno prkačin koji je i zaslužio u 3 četvrtini jednu tehničku bez ikakve potrebe.
kad zbrojiš i oduzmeš ovo je jako nerealno, a srbima koji likuju nad pobjedom španjolaca želim pozdrav i spomenut im da ih je ta ista španjolska s njima u nogometnoj skupini kvalifikacija, pa eto neka vam se provuče tako fino i galantno na vašu štetu kao što su i protiv nas.

Storm

pre 18 godina

Kakva je ovo kradja!Neverovatno!Ovo je takvo bilo izivljavanje, prosto u zivotu nisam video da tako nekoga sudije pokradu u bilo kom sportu. Sve ljude iz fibe treba da bude sramota sto su dozvolili da se ovako nesto necuveno dogodi. Posle ovoga cu razmisliti da li cu gledati sledece sampionate koje organizuje fiba,a postaje ocigledno da spanci u svakom sportu imaju veeeeeeelikog uticaja na sudije i uopste organizacije koje vode ta takmicenja...A takodje mi je smesno sto je toliko ljudi doslo da navija protiv hrvata i da skandira "srbija, srbija" na utakmici gde srbije(i crne gore) nema. Ne sumnjam da bi bilo isto da mi igramo u Zagrabu, ali to samo dokazuje kakvi su kompleksasi i srbi i hrvati.

borivoje

pre 18 godina

prekršaj u zadnjim sekundama regularnog djela, kad je španjolska izjednačila, bio je toliko očit da je to slijepome oči otvorilo. tek tada sam pogledao statistiku i shvatio što slijedi u produžetku. i slijedilo je. španjolce razumijem, vesele se. i publiku, ima pravo bodrit koga hoće. ali što smo skrivli sudcima ne znam. očito smo mi hrvati u košarci ono što su englezi u nogometu-ukleta momčad. sljedeće svjetsko prvenstvo je već skasapljeno jer nema srbije, rusije, a ako ne odemo ni mi, to mogu mirno raspustit.

vule

pre 18 godina

Na stranu sudjenje koje je posebno na zadnjem bacanju u regularnom delu bilo krajnje diskutabilno kao i odnos u faulovima koji moze zavisisti od odbrane koja se primenjuje(mada ne bas u ovolikoj meri)zar mi da navijamo za spance?Najvece cigane modernog sporta koji su ugasili sav moguci fer plej(svez primer ne izbacivanje lopte u madridu kada je zigic lezao 3 min),da im mi pustamo toreadore i da im ribe vode navijanje?Cak i protiv hrvata koji cak i nisu oni hrvati iz atine '95.Treba odrasti i staviti neke stvari na stranu,ako si brate ispao dodji da gledas, aplaudiraj,podrzi ali OLE,OLE i ESPANA je stvarno bez ukusa!

Legenda

pre 18 godina

A ljude su pokrali,neću da ispadnem balkancina ali mislim da je ok onaj poziv na www.index.hr pljunite suca i zaradite 1000 E :-)

Nije tesko biti fin

pre 18 godina

Sudjenje je bilo jako lose. Ali i spanci mogu da se zale na:priznatu tricu posle isteka vremena na kraju trece cetvrtine, nepriznavanje 2 poena navara kada ih je trebalo priznati i dati jos slobodno bacanje. Greske u korist spanaca bi bilo tesko sve nabrojati ali isto tako ugled i autoritet se trebaju zasluziti. Na kraju hrvati pokazuju nadaleko poznatu kulturu.

anton_tac

pre 18 godina

Ovo je najveća krađa koju sam ikad video. Mislim dajte. Da je bilo realno suđenje hrvati bi pobedili 20 razlike. Sramota za ovakav turnir. Špance treba diskvalificirat.

Sramota je kako neki od nas zaslepljeni mržnjom prema hrvatima i našim neuspjehom možemo govorit da su suci normalno ili "malo krali" za Špance.

Rade

pre 18 godina

Dragi prijatelji iz Srbije, zemlje košarke, promatrajte stvari objektivno i sportski. Sramotno je da se ovakvo suđenje može dogoditi na prvenstvu Evrope. Nisu u pitanju pogreške sudaca nego namjerna krađa i otimačina.
Žao mi je što su u Vašem timu bili tako loši međuljudski odnosi. Bilo bi najljepše da su se u finalu sastali SCG i Hrvatska pa neka pobijedi bolji.

mirko

pre 18 godina

Apsolutno tacno! Ovo je najveca kradja u istoriji kosarke, sramota! Ponasanje nasih navijaca prilicno jadno ali to je valjda jedino sto mozemo kad smo vec mi ispali. Sa ovakvom publikom ne zasluzujemo vise

Slaj BL

pre 18 godina

OK, pratim hrvatske medije i sta mogu da vidim... Bijes i mrznja upereni protiv Spanaca, sudija td...polako seusmjerava ka Srbima... Pa sta su ocekivali, da navijamo za njih!!! Kao oni bi isto navijali za Srbiju da se igra u Zagrebu!!!! Inace, u sportskm pregledu stranih medija, niko, ali niko od velikih agencija ne pominje kradju, urotu, namjestalju itd...sem slovenacke novinske agencije...pa vi zakljucite!!!!

Franko

pre 18 godina

a mislim ljudi, ja sam sportista, pratim sport, ali ovo je stvarno prevazislo svaku meru, moram da priznam da su hrvate pokrali kao nikada do sada, ne volim, ni oni nas, ali realno gledajuci 35 faulova njihovih, a 12 spanskih, ili bolje da kazem nasih, u nasoj reziji

zeljko

pre 18 godina

ovo je presramotno...
suđenje kriminalno.
to se prečesto događa ekipama sa balkana, u svim sportovima
a hrvatskim navijačima nije dozvoljen doloazak u arenu, tj. uopće u srbiju, jer nisu imali karte, a karte su samo mogli kupit u srbiji.

splico

pre 18 godina

dragi moji ako vas toliko veseli da smo mi ispali na ovaj nacin onda vam moram cestitati.
prvi smo mi svi iz splita cijenili igru vase momcadi kad ste iuzimali ova sva prvenstva i titule i iako nas veze velika i ruzna povijest svaki covjek koji voli kosarku je morao cijeniti igru, ali ovo nema veze sa nicim, ako nas ovi jadni spanjolci nisu mogli dobiti bez sudaca pa zasto onda ljudi placaju karte za takvo prvenstvo??? da bi vidili neke momcadi koje imaju malo vise srece ili para?? jedna velika sramota se dogodila i svaki covjek koji voli kosarku kao igru to mora priznati...
sramota....velika sramota....

Splico

pre 18 godina

"Bili smo za klasu bolji, bili smo predobri da bi nam se to priznalo u srcu Beograda."
Crvenim se od stida sto se radi od sporta kojeg toliko volim! Ne zato sto u mojim grudima srca hrvatsko srce, nego zato sto sam uvik volio ovaj sport i umjetnike koji su ucinili ovu igru ljepsom, bili oni Ameri, Rusi, Srbi, Spanjolci ili Hrvati! Ovo je bila sahrana sporta!!!

hrvatina

pre 18 godina

pozdrav svima!!
katastrofa od suđenja, sve sam vidio ali ovo, jednostavno nije istina. mislim da je nama ostao kasun i planinic da bi nam pobjeda bila garantirana, svaka cast momcima je su cijelo jedno poluvrime se tako dobro branili iako su imali tolio puno osobnih.
ja i dalje tvrdim da hrvatska, srbija, litva ima najbolju kosarkasku momcad u europi!!

hrvatina

pre 18 godina

znam da imate mnostvo protiv nas ali budimo realni da smo zasluzili da idemo dalje, jer smo imali igru a i nadasve igrace koji su zaluzili da idemo dalje.
a vi srbi sto se tice kosarke, katastrofa, postajete kao i mi 95 god, samo se svadate, pa bože moj igrate za reprezentaciju a ne za protivnike nekakve.

Danijel

pre 18 godina

SRAMOTA!!!!I kažu sport?Zar je to sport?Čista krađa!!!
Al bit će u HR nogometno prvenstvo pa će spanija tamo fino proć!!

Dejan

pre 18 godina

Jesu pokradeni Hrvati, ali su i Spanci zasluzili da prodju dalje. Zao mi je sto smo bas za Spaniju morali da navijammo protiv Hrvata (vise bi mi legli Grci, Rusi pa i Slovenci) ali tako se pogodilo. Na kraju neutralna publika uvek navija za slabije, sto Spanci realno jesu u poredjenju sa ovim timom Hrvatske ;)

aco,aco, hej, hej, hej

pre 18 godina

Mozda je local boy u pravu?
Ali mislim da je ljudski sto sam radostan i neizmerno srecan zbog poraza Hrvata. 1995 su sa pobednickog postolja sami sisli a sada ce da se nacekaju kada ce na njega da se vrate. To se ne zaboravlja. Da su nas tako "pokrali" u npr. Zagrebu njihovi komentari bi bili vise nego neumesni. Zato mi je srce puno!

Peronimo

pre 18 godina

Ma jesu sudije pokrale hrvate ali su i igračice doprinele tokom tajm auta kad su se pojavile obučene kao toreadorke pa su igrale na špansku muziku.

GRCI ZA FINALE!!!

Ma, nije bitno

pre 18 godina

Nisam košarkaški stručnjak, pa ne bih da ocenjujem suđenje. Mogu samo da primetim da su Hrvati spooori u odbrani i zbog toga veliki broj faulova (isto kao protiv nas u Podgorici). Španci su mi kao nacija jako simpatični, ali u sportu (fudbalu i košarci) ne mogu da ih podnesem iz razloga koje je neko već naveo (ciganjenje, grebanje, štipanje, sudije, setimo se Real-Zvezda, Real-Rijeka...). Ali uopšte mi nije žao Hrvata. Nisu bolje ni zaslužili iz jednog jedinog razloga: ISKOMPLEKSIRANOST srpskom (i crnogorskom) košarkom. Zaista nisam ni ksenofob, ni rasista , ni šovinista, ali odavno već verujem u istinitost ove prethodne tvrdnje. Bilo im je bitnije (mislim na celo javno mnjenje, ne na igrače) da se slade našom brukom i tučom igrača, nego da misle na sebe. Stalno pominju nekakve krađe i Boru Stankovića ("sve što ste nepošteno osvojili sada ste pošteno prosuli... bla, bla, bla...") i slične gluposti. I opet im je sada kriva srpska zavera. Da je SCG imala ubedljivo najbolju reprezentaciju i osvojila prvenstvo, očigledno bi opet bila nameštaljka.
Jedna konstatacija: Srbi će verovatno navijati za Hrvate kada i ovi budu navijali za Srbe protiv trećih ekipa i ne budu srpske navijače dočekivali kamenicama i palicama i po gradu i na auto-putu.
Što se tiče srpsko-crnogorskin nezasluženih košarkaških medalja, tu već moram da napravim retrospektivu, mada sumnjam da će to iskompleksiranim Hrvatima začepiti usta. Idemo redom:
Atina, EP 95. titula ČISTA KAO SUZA, ni jedan poraz. Za one koji se i ovde prisećaju finala i "krađe YUGA-LITVA": je li možda Bora Stanković naredio Đoletu da ubaci 41 poen i da ih napuni trojkama? Ili su to možda sve bile dvojke, a sudija uporno dizao tri prsta? Tvrdnja da je sudija (Amerikanac) Toliver na strani Srba je takođe malo smešna. Svi se hvatate za tehničku grešku Litvanaca zbog skakanja Sabonisa na sudiju i njihovo infatilno sedanje na klupu "mi nećemo da igramo, buaaaa!!!". Niko da se seti tehničke greške našoj klupi suđenoj par minuta ranije samo zato što je Zoki Sretenović kao rezerva sa pola stopala ušao u teren prilikom protesta klupe na neku sudijsku odluku. Ne sećate se zato što je prihvaćena sportski i bez mnogo galame.
Atlanta, OI 96. srebro ČISTO KAO SUZA, poraz samo u finalu protiv Amera u fantastičnoj igri (naročito u prve tri četvrtine meča), bez komentara.
Barselona E 97. zlato, naravno ČISTO KAO SUZA, poraz od Italijana u grupi i pobeda nad istim u finalu. Ah da, zahvaljujući očiglednom uticaju Bore Stankovića na sudije, Đole daje Hrvatima trojku u zadnjoj sekundi meča za pobedu.
Atina, SP 98, zlato ČISTO KAO SUZA naravno i pored velikog mučenja u četvrtfinalu (Argentina), polufinalu (Grčka) i ne baš ubedljivoj igri u finalu (Rusija). Izgubili smo opet samo od Italijana u grupi. NBA-ovci nisu igrali, ali to je već njihov problem.
E 99. bronza, ŠISTA KAO SUZA, poraz od Italijana u polufinalu i to je to.
OI 2000. kiks i šesto mesto.
EP 01. UBEDLJIVO OSVOJENO prvenstvo, svi porazbijani (među njima i Hrvati) sa preko 10 koševa razlike. Bora Stanković je tako vešto sve to namestio, da čovek zaslužuje posebnu medalju.
SP 02. E, ovo zaslužuje poseban osvrt. Jesu Argentici celo prvenstvo igrali bolje od nas, lepršavo kao mi nekada, dok smo mi pucali i od Španaca i Portorikanaca, ali Gaučosi ništa od toga nisu pokazali u finalu, da li zbog toga što su imali loš dan ili im mi nismo dozvolili - ne znam, a nije ni bitno. E sada, za one što grakću kako Argentincima nije suđen prekršaj u zadnjoj sekundi meča: kada se tako lepo sećate, znali bi da u spornoj akciji nije učestvovao Đinobili, već Skonokini. Drugo, možda je faula bilo, možda nije, ali ekipa koja 1:58 pre kraja ima OSAM poena prednosti i dođe u situaciju da se vadi na spornu situaciju u zadnjoj sekundi i nije zaslužila da osvoji titulu. Možda su bili bolji, ali NISU ZASLUŽILI. Kada se tako dobro sećate te situacije, kako to da zaboravljate Ortegu, koji je u zadnjoj četvrtini TRI puta (DVA puta u 2 - 4 minuta pre kraja kada su Argentinci sticali pomenutih 8 razlike)napravio OČIGLEDNE korake i na njih "radio" Tomaševića i postizao poene, a da to sudije nisu svirale.
U svakom slučaju, onaj ko gubi (a i onaj ko je isfrustriran što u nekim događajima nije ni učestvovao) ima pravo da se ljuti. Kada privatite da smo u periodu od 7-8 godina bili najbolji (ako vame je za utehu, više nismo), možda ćete realnije sagledavati stuaciju. Savet: ne slušajte više Slavka Cvitkovića, čovek je veliki šovinista (verovatno se time kvalifikuje za komentarisanje svake utakmice između SCG-CRO timova na HRT-u) i lupa gluposti. Lupaju i ovi sa RTS-a, ali bar ne na šovinističkoj osnovi (bar niko nije video hrtavsku, pa ni crnogorsu zaveru u pucanju naše repke).
A što Navaro diže tri prsta? Pa, stvarno ne zna šta da vam kažem ako se i zbog toga nervirate, verujte da bar tu srpske zavere nema.
EP je organizovano jako dobro, a to što ste vi izgubili nisu organizatori krivi. Ili jesu, zajedno sa Borom "Magom" Stankovićem?
Imate OK tim, pamet u glavu i mislite na sebe, pa će i razultati doći.
U međuvremenu, pukoše i Španci , baš fino, sve je došlo na svoje mesto.

CRO

pre 18 godina

--SRAMOTA--
UMJESTO DA SU HRVATI UŠLI U BORBU ZA MEDALJU-NISU ČAK IZBORILI NI SVJETSKO PRVENSTVO U JAPANU PA SE SADA BORE ZA 7. MJESTO.
-
-ZAMISLITE KAKO BI SE OSJEČALI NAVIJAČI I REPREZENTATIVCI SICG DA SU ONI IZGUBILI BAŠ ZBOG OVAKVIH "SRAMOTNIH POGREŠAKA OVIH SUDACA"
-OVO NIJE SRAMOTA SUDACA NEGO ORGANIZATORA KOJI JE DOVEO OVE SUCE!!!
NERAZUMIJEM ZAŠTO SVI PIŠU DA SUCI UOPČE NISU KRIVI KADA SU I SAMI ŠPANJOLCI U SVOM DNEVNOM TISKU OBJAVILI TEKST POD NASLOVOM "BRAVO ŠPANJOLCI-HVALA SUCI"
-
A ŠTO SE TIČE NAVIJANJA SRPSKIH NAVIJAČA PROTIV HRVATSKE-MISLIM DA SU TU ATMOSFERU SRBI TREBALI NAPRAVITI KADA JE SRBIJA IGRALA PROTIV FRANCUSKE!!!!!!

-

stjepan

pre 18 godina

Ništa što se dogadjalo na ovom EP-u nije bilo slučajno. Molim sve dobronamjerne ljude i ljubitelje košarke da mi odgovore na ova pitanja. Kako je to 10 000 Slovenaca došlo do ulaznica za četvrtfinale, a Hrvati su dobili 300? Gdje su to Slovenci kupili sve te ulaznice ako je Hrvatima bilo poručeno da nitko bez ulaznice neće moći preći granicu? Zašto je HR repki tek u petak ujutro - dakle na dan tekme protiv Španjolaca - bilo dozvoljeno održati trening u Areni u kojoj su Španjolci trenirali puna četiri dana? Kako to da su u onom sletu ili što li je to već bilo djeca nosila majice sa zastavama svih sudionika EP-a osim hrvatske?
A sudjenje HR-ŠPA? Mislim da su najbolji odgovor dali svi pošteni i objektivni Srbi na ovom forumu koji su bili jasni: SRAMOTA I KRADJA NEVIDJENA! A to što su Srbi navijali protiv Hrvatske mi je jasno, ali gospodo jeste li svjesni da ste sinoć navijali protiv košarke...

joe

pre 18 godina

glavni urednik Index.hr portala Matija Babić, kaže: Je u afektu, je barbarski, i neka je kažnjivo, ali nije da me je briga. Evo nabrzaka mali natječaj. Ako ste u Beogradu i danas ili sutra susretnete jednog od ova tri lopova, budite prvi koji će ih pljunuti u naše ime. Luigi Lamonica, Virginuis Dovidavičius, Vladimir Drabikovsky. Pljunite bar jednog od njih, nama za dušu, zamolite prijatelja da to zabilježi fotoaparatom, pošaljite nam fotografiju kao dokaz (na matija.babic@gmail.com) i tisuću eura je vaše. Može i dvije, ako bude baš slatka slika. Prvom koji u tome uspije novac šaljem gdje god treba u roku od tjedan dana. Natječaj je najozbiljniji. Usput, na Indexu se može pronaći i tekst pod naslovom Ima li kakav Haag za ovu gamad?.

ure

pre 18 godina

Dali ste neregularnu trojku za to se nesto ne bunite, a? Ali i kasnije sudjenje je bilo protiv vas. Sve u svemu steta sto se jedina dobra utakmica na prvenstvu tako zavrsila. Hrvate za onakvo ponasanje treba kazniti sa godinu, dve odmora od kosarke. A da, imamo toliko jak uticaj u fibi, da smo lobirali da ispadnemo od jadnih francuza, stvarno svaka cast. E valjda ce grci pobediti veceras pa da im zvizdimo kad zasviraju himnu. Aj uzdravlje!

Miki

pre 18 godina

Alo Croati, prestanite sa kukanjem. To je VASA Europa kojoj hrlite od 1991. Onda ste njima kukali da vas Srbi mrze, sad ovde placete kako vas Europa kinji. Sto se publike tice, setite se Kranja 2003. Onemogucili ste da se cuje nasa himna na pobednickom postolju. Ne ocekujte zato nista bolje.

vozd

pre 18 godina

Komentar na komentar.
1) Veliki broj Slovenaca je dosao, jer je u Srbiju slobodan ulaz. Njihove agencije su se snasle, a od pocetka sampionata ih je bilo nekoliko hiljada, samo lumpuju po Beogradu. Nije se ni Hrvatima branio ulaz - mogli su da udju i da kupe karte na licu mesta. S druge strane, cinjenica je da navijaci obojeni u zeleno, sa slovenackim zastavama za vecinu ljudi nisu isto sto i ovi sa kvadraticima... ali to je druga prica.
2) Najveca kradja u kosarci, da ja znam, je bila 6. tekma Lakers-Sacramento 2002. godine u LA. Ovo je svakako DRUGA NAJVECA. Sramota za kosarku. Sramota za Srbe i Srbiju, cak i ako je manjina od hiljadu klinaca, navijala "Espana". To je nevidjeni blamiranje i uvlacenje... Pa posle MI treba nekom da zameramo sto peva "Danke Deutschland".
3) Najduhovitiji komentar je bio Armadin... da bi Srbi zapoceli 5. rat. Ne bih o ratovima ni ko ih je zapocinjao, ali da bi bilo gadno, bilo bi. Jos jednom, CPAMOTA, ubijanje kosarke. Giriceku, Popovicu i ostalima svaka cast. Da sam bio na terenu, mislim da se ne bih uzdrzao...
'Ajmo sad malo u tur Grcima, pa ostalima.
NAVIJAM ZA NEMACKU!

joe

pre 18 godina

Srbija je multietnička, nisam skužil da je Miki u biti Albanac pa ne zna da Hej Sloveni nije srpska himna. To je himna nečega iz zone sumraka kad su se naši dedovi ujedinili,zgazili Hitlera i napušili se ćoška od autobusa te sterali nas u tamnicu 6 naroda.Evo jedan dobar vic:
Zašto u Sloveniji ne postoji niti jedan disco?? Zato što se susjedi žale na buku!!

Eladan

pre 18 godina

Javljam se ovako kasno iz dva razloga: prvi je da nisam mogao ranije, a drugi je da bih i da sam mogao verovatno sačekao sa javljanjem da mi se malo slegnu utisci i da vidim oko čega su se ovde lomila koplja.
Najpre, da pođemo od najmanje važne stvari a to je publika. A ona je bila bolja nego što sam očekivao (uz ogradu da sam ja sve to slušao u TV prenosu gde se dosta stvari sigurno nije moglo čuti), uz provokacije koje su bile očekivane. Ali nije bilo nekih incidenata, ubačenih predmeta ili paljenja zastava. Naravno, to je i dalje daleko od onoga kako bi trebalo biti (i kako bih ja voleo) ali sami se zapitajte, poštovane komšije, da li bi atmosfera kod vas bila bitno drugačija. Problem svih nas (a pri tom mislim na svoju generaciju iz '70-tih, kao i na one ranije, koje su zahvatile makar malo zajedničkog suživota u poštovanju različitosti) je što polako postajemo prematori da idemo na utakmice i što komoditet dobija prevagu nad skokom adrenalina i živim navijanjem. Tako sada publiku uglavnom čine oni koji o našim međusobnim odnosima znaju uglavnom samo ono što se dešavalo od '91-ve naovamo i koji su isfrustrirani raspadom svakog sistema u našim životima zahvaljujući surovom otrežnjenju i dolasku u jedan drugi sistem ekonomskog i svakog drugog očekivanja. Ja sam sasvim siguran da se na tribinama, ma gde one bile, ne vidi većinski stav bilo koje nacije, već se vide oni najgrlatiji stavovi. Ali ni to neće moći da bude večno, vreme će i to zalečiti, kao što već kreće da leči.
Drugo, i da nisam gledao celi tok utakmice, dovoljna bi mi bila reakcija Nevena Spahije kada vidim kako on kaže sudiji da ... Čovek koji je za mene sinonim odmerenosti i lepih manira ne puca tek tako, mora da ga je neka velika muka naterala na to. Obaška što sam ja ipak pomno odgledao ceo meč i (a imam prava da ovo komentarišem jer sam bivši sudija) video da su sudije od samog starta podlegle atmosferi i krenule sa onim najružnijim u svom zanatu a to su tzv. "kompenzacije". Dakle, uštinu jedne, pa onda druge i tako, stalno ispravljaju neke svoje krive Drine. U tom ispravljanju sinoć je reprezentacija Hrvatske bila evidentno oštećena (jer kriterijum suđenja definitivno nije bio baš izbalansiran. Hrvati jesu igrali tvrđe od Španaca, ali nisu zaslužili da imaju 20 prekršaja više. Pogotovo jer su i Španci umeli da (vrlo iskusno) odigraju oštro u odbrani (a bez sudijskih sankcija).
Poeni (na samom kraju regularnog dela) Frana Vaskeza su postignuti (u najmanju ruku) iz sumnjive situacije (lično mislim da je faul u napadu postojao ali je ugao bio malo nejasan za 100% sigurnost u ovo).
Treće, žao mi je što svoj komentar dajem baš za ovu utakmicu i što se od takmičenja oprašta jedna od moje dve omiljene reprezentacije (nakon domaće) (možda će se neko setiti jednog mog ranijeg komentara u vezi sa navijanjem domaćih navijača u kojima sam ih kritikovao za nacionalnu isključivost). Ja sam na početku navijao za Špance (kao i većina domaćeg auditorijuma) ali su me Hrvati (pre svih Mario Kasun) brzo preobratili britkom borbenošću i beskompromisnom predanošću reprezentaciji. Šteta, ovo je utakmica koja će mi najduže ostati u sećanju (uz polufinale Grčka-Francuska i tragediju "trikolora") kada se budem sećao ovog prvenstva...

MJ

pre 18 godina

Krađe nije bilo. Ja razumem hrvate da su frustrirani višegodišnjim postom u košarci ali nisu im sudije krive. Oni su odigrali maksimalno dobro i ovo je najbolja partija ove generacije ali ni to nije bilo dovoljno. Neka se pomire sa činjenicom da su oni jedna prosečna evropska reprezentacija koja će uvek biti dovoljno dobra da igra četvrtfinale evropskog šampionata i ništa više. Žao mi je ali nemaju kvalitet za više. Najbolji igrač Giriček je 6 ili 7 igrač u juti koja je katastrofalna ekipa i kako očekivati išta bolje. Ovo je bila njihova labudova pesma i neka im i ostanu sudije da se vade. Na kraju ipak treba konstatovati da meč rešavaju laki poeni a ne trojke sa 10 metara. Tu je osnovna razlika između Hrvatske i Španije.

Hrvoje

pre 18 godina

MJ - ako je HR repka "jedna prosječna europska reprezentacija" kako ti to tvrdiš što su onda tek bile ostale reprezentacije na EP? Ta je ista prosječna reprezentacija više od polovice tekme igrala egal bez svoja dva ključna igrača do zadnje sekunde s "velikim" Španjolcima, u neprijateljskom okružju gdje je protiv nje urlalo 19000 navijača, a morala se boriti i protiv sudaca koji su je masakrirali. Ili i dalje tvrdiš da nije bilo kradje?

A onda su tu istu Španjolsku doslovno rasturili Francuzi koje su iste neznalice poput tebe na ovom forumu prije tekme sa SCG-om nazivali amaterima i drugorazrednom ekipom koju ćete pomesti. A HR repka je po svim elementima igre barem 50% bolja od Francuza. Tvoji komentari govore ili da nemaš pojma o košarci ili da si zloban. A možda i jedno i drugo. To govorim kao ljubitelj i poznavatelj košarke, a ne kao "frustrirani Hrvat."

Kad je SCG osvajala svjetska i europska prvenstva ja sam pljeskao jer ste bili najbolji. Doduše finala protiv Litve i Argentine su dvije velike sudačke mrlje u povijesti košarke, ali sve ostalo je čisto kao suza. A je li ovo bilo "labudji pjev" HR repke to ćeš vidjeti u Španjolskoj na EP 2007, a ako Bog da i u Japanu sljedeće godine. Doduše uz ovakvu FIBA-u čisto sumnjam...