Fudbal 41

Utorak, 26.07.2005.

19:29

EP U-19: Englezi bolji od "Plavih"

EP U-19: Englezi bolji od "Plavih" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

Vlada, Vankuver

pre 18 godina

Meni samo nije jasno pominjanje Simona Vukcevica u kontekstu ove reprezentacije. Pitam se koliko ce godina za redom simon imati 19 godina??? Ako tako nastavi, za nekoliko godina ce ga vratiti u osnovnu skolu.

marko RS

pre 18 godina

@milutin
kad su nasi kako kazes operisani od fudbala,a ipak u polufinalu sta li je tak sa onim ostalim(koje smo pobijedili,ili koji se nisu ni kvalifikovali).kuda li ide svjetski fudbal?:)))
ali dobro svako ima pravo na misljenje...

outlaw

pre 18 godina

inace po meni i ovo je veliki rezultat..ipak smo igrali bez 2 najbolja,vukcevica i babovica..tek se juce videlo koliko nam je falio simon koji bi se sjajno nosio sa fizicki jakim englezima..falio je neko da povuce,a simon bi to svakako mogao
inace nas najbolji igrac juce bio je borislav pavlovic(br. 14) koji se stvarno trudio i lijepo je vukao loptu,ali mu je falila podrska saigraca..po meni on je trebao da igra po strani jer bi tamo bio stvarno ubojit.uz njega dobro je odigrao marinkovic,dao je gol i citavu utakmicu je trcao i sutirao na gol.
Borko je bio los,ali mislim da je bio povredjen ili tako nesto..inace englezi su se koncentrisali na njega tako da nije mogao da dise.
u ovoj generaciji ima nekoliko dragulja koji ce zariti i paliti evropskom scenom.i ovo je sjajan rezultat

Stojan

pre 18 godina

Stvarno steta za ove igrace jer sa dobrim trenerom bi sigurno bili prvaci Evrope, a sa ovakvim strucnim kadrom mozemo samo zivjeti u nadi i nista vise.
Cestitam i treneru Engleske jer je odrzao Zivkovicu pravu lekciju fudbala.
Sportski pozdrav svima, a pogotovo DELIJAMA.

Realnost?

pre 18 godina

Ako nesto ne volim onda je to kada ti se pruzi prilika a ti nisi u stanju da das sve od sebe i da ostavis srce na terenu. E pa lepo je bilo dok ste u grupi razbijali ali kad je bilo sad ili nikad onda ste pokazali da ste pravi srpski sportisti....strah od pobede i uspeha!!

serdjo dzoni

pre 18 godina

Svaka cast momcima. Oni su izgoreli od zelje, ali i ovo je veliki uspeh. Uaaaa za televiziju Crne gore koja nije prenosila utakmicu.
Serdjo Dzoni

Vedran NS

pre 18 godina

Svaka čast ovim momcima!
Ovo je svakako uspeh!
Neka smognu snage i pokusaju da osvoje to treće mesto koje je ih vodi na SP!
Setimo se samo gde nam je bio fudbal pre dve tri godine!!!
Hrabro Momci!!

Milorad Kosjeric

pre 18 godina

Pobedili smo sami sebe. Neko je vec rekao taktika je losa, pa naravno potpuno se slazem sa covekom. Ako se secate utakmice sigurno ste primetili da engleski strucnjak ima kordinaciju verovatno sa trenerskom elitom Engleske (imao je slusalicu u uvetu i verovatno nije slusao dzez. KJoliko samo Englezi ulazu u fudbal, PA LJUDI NE DA SMO NAJBOLJINEGO ZA DVA KOPLJA IZNAD, ALI NIJE VISE FUDBAL NADARENOST, TEHNICKA SUPERIORNOST... BEZ IZUZETNE ORGANIZACIJE NEMA VRHUNSKOG FUDBALA. tO NIJE FILOZOFIJA, CAK STA VISE TO I FUDBALSKI LAICI MOGU DA VIDE, JER FUDBAL JE ODAVNO POSTAO BIZNIS, A NE SAMO IGRA (na zalost iskrenih ljubitelja fudbala).
A NASI MOMCI, SVAKA IM CAST, KACAR JE SA PREDISPOZICIJAMA ZA VRHUNSKOG IGRACA.
SVAKA CAST ZA SRBIJU.

Oki

pre 18 godina

Razlika između ove dve ekipe je u tome što će Englezi dogodine igrati Premier, a naši Super Mega Džidži Paralela Meridian Ligu. Oni će imati ozbiljne trenere da rade sa njima, a mi nemamo ni trenersku školu. Onih par trenera koji su pre 7-8 godina i bili neko ime u svetu (Antić, Stepi, Milutinović) sad ih ni nema nigde.
@SAVIC BORIS
...U redu je, dečkonja, u redu je. Nije ni vreme ni mesto...

kladionicar

pre 18 godina

ONi utakmicu a ja kintu (ni prvi ni poslednji put) ..
Esad ste se utakmice tice ism stigo da odgledam 1 poluvreme ali sudeci po kom. nije bilo nekakve razlike u odnosu na drugo, Sve u svemu jedna 'OK' utakmica neznam puno ove igrace (skroz slabo) ali po vidjenom vidi se da kapiten ime smeka. Da! , i ako nije nista posebno pokazao na ovoj utakmici dovoljno je videti kako kako se ponasa kako prima lopte (kojih je bilo vrlo malo) ali isto toliko me je iznenadio igrac sa brojem 11 samo u drugm smeru , izgleda da su mu duge lopte problem neume da je primi/smiri i ako je dobio dosta prostora u tim trenucima ..
Odbrana kao i uvek kad je u pitanju nas fudbal skroz losa ..
Sve u svemu Bice jos utakmica(hvala bogu) tako da idemo dalje!

IQ 400

pre 18 godina

Bas sam se nanervirao,talenat nije dovoljan i nasi bas nisu ostavili srce na terenu,otkud da su englezi toliko brzi,kondiciono superiorniji,a nasi toliko bezidejni,tromi,tek pred kraj "kao-ájd da se malo trgnemo,mozda bude nesto.Nee,malo naseg mentaliteta da se sad svi boje nas,malo umisljenosti i utakmicu dobivamo i da ne damo zadnji atom snage-steta da su ispali jako naivni i nepripremljeni za ´tvrde protivnike i borbene suparnike.Al ok,mladi su,pa valjda ce spojiti svoj talenat sa svim ovim sto su englezi imali,a oni nisu.

Delija iz Hamburga

pre 18 godina

Tako je u fudbalu kod nas skoro uvek bilo, u vaznim igrma nasi redovno punu gace pa su na kraju zadovloljni sa drugim, trecim ili cetvrtom mestom. Jednostanvno nam nedostaje pobebnicki menatlitet i testisi u fudbalu, barem skoro uvek, pa i danas.

SAVIC BORIS

pre 18 godina

Ma morali su plavi pustiti engleze, da smo ih namlatili, eeeeeeee onda bi nam trenere i scg savez zavrsio u haag, a Srbia dobila nove rigorozne sankcie!

S.- Arnaut

pre 18 godina

Imate dobru tehniku, ali su englezi brzi i fizicki jaci i to je presudilo za jedan nula, dva nula i tri jedan je samo kontra i nikakvo umjece!
Da ste malo jaci i brzi i da ne komplikujete sloptom previse---"Gledaj u mrezu i tuci, ogledaj se u brazilske magie", inace ste brazil!

goran (francsuska)

pre 18 godina

Momcima svaka cast i sto su stigli u polufinale, ali su nam englezi odrzali pravi cas iz taktike. Vidljivo je bilo da su nasi igraci individualno bolji tehnicari, ali i da takticki deluju tako naivno, prosto zbunjeno, i samim tim nemocno, da samo slucajno mogu doci do povoljnog rezultata. Ispoljili su boljku koja je hronicna mana naseg fudbala: Slabo se krecemo bez lopte; ne otvaramo se za saigraca koji je u posedu lopte, nego jos i cesto se ide jedan drugom u susret i probaju se rizikantne kombinacije u uzem perimetru koje se svakako samo svedu na jedan dosadni i sterilni gnjavez ! Takvom igrom protivniku olakvsavamo presing od kojeg nemamo pojma kako da ga se oslobodimo jer na tom planu uopste nismo potkovani. Ilustracija svega toga je jos slikovitija protiv Engleza jer su oni stvarno tehnicki inferiorni, a sto je najgore, takticki sasvim predvidljivi, svima, osim nama ! Bilo je zaista bolno gledati kako oni slepo primenjuju par osnovnih principa modernog fudbala, za koje mi kao da nismo ni culi: cim je lopta kod naseg igraca vrse pritisak da nam onemoguce organizovan napad ili precizan dubinski pas; kad njihov igrac primi loptu njegovi igraci mu odmah pruzaju siri izbor solucija otvarajuci se po krilima i u dubini, a za to vreme nasim igracima ne pada na pamet da ih striktno pokrivaju, da pritisnu "organizatora njihovog napada, nego cekaju da vide koja ce akcija biti izvedena da bi preuzeli nesto, najcesce kasno, naravno. Pa ako nas nisu dvadeset puta probili po levom krilu nisu ni jednom. A mi smo im do kraja ostavljali citav "bulevar" po toj strani !
Stvarno velika steta za tu divnu generaciju, ali dok se kod nas ne bude ucila i ukapirala abeceda modernog fudbala, i pored izuzetnih pojedinaca (koliko ih je vec proslo i propalo ?) ne mozemo ocekivati znacnije rezultate. Dobro, i pak se nadajmo i trecim mestom jer ti momci uopste nisu krivi sto timski imamo naopke i zaostale koncepcije (nisu ih oni postavili), njima sve pohvale i najbolje zelje jer svakako po individualnom kvalitetu i trudu zasluzuju i bolje. Bravo i Englezima koji su dokazali da uz osnovno timsko i takticko vaspitanje i zavidan trud moze da se nadigra, cak ponizi, i talentovaniji od sebe.

Milica

pre 18 godina

Ali...i pored ovog poraza nasi momci su pokazali da na njih mozemo ozbiljno da racunamo.Trudili su se,borili se koliko su mogli,pokazali dovoljno da mozemo da kazemo da ce biti igracine kad steknu jos malo iskustva.Svaka im cast jos jednom i hvala im na svmu sto su ucinili da ja u ovom trenutku stojim tako ponosno. Toliko da celo moje okruzenje sada zna ko su Nebojsa,Borko,Lola i Milance!Bravo plavi,bravo crno-beli!
Veliki pozdrav svim GROBARIMA I GROBARKAMA

Suboticanin

pre 18 godina

Ne gledajuci rezultat mladi su dobro igrali sa puno dodavanja i atraktivnih poteza tako da bi moglo biti nesto od njih kad jos odrastu. Svaka im cast

males

pre 18 godina

zasluzena pobeda engleza,ali mozemo biti ponosni na nase momke!
u ovoj utakmici jednostavno nisu nasli odgovor na igru engleza i nazalost su kasno postigli pogodak a upravo im je to bilo potrebno da se razigraju sto se i videlo!
ali jedini je problem odbrana koja je citavih 90min bila apsolutno nesigurna,pa su tako perendija i kacar skrivili prvi pogodak engleza,a perendija je kriv i za treci kad se poigravao pred goloma bio zadnji igrac odbrane!
medjutim ne mozemo biti ljuti na te momke,ograki odlicno i takav rad sa loptom(sto je primeceno i od komentatora eurosporta) nema niko!

bravo momci!!

Kum

pre 18 godina

Bili su bolji, organizovaniji i borbeniji od nasih danas i zato su zasluzeno pobedili. Mogli su dati mnogo vise golova kakvih i koliko su sansi imali. Ali nema veze vise, super plasman nasih i skola za buducnost. Uci medju prvih 4 je stvarno mnogo dobar ucinak!!

SU

pre 18 godina

Bez obzira na poraz ostavili su veoma dobar utisak na ovom takmicenju.
EEh kad bi tako ostalo u narednim godinama imali bi cemu da se radujemo ali ce se nas fudbalski savez pobrinutu da ove mlade i perspektivne momke pokvari, kao sto je to uradio i sa prethodnim generacijama.

Vojo

pre 18 godina

Ovu utakmicu je trener izgubio.Uzasni smo u svim selekcijama po takticnom planu !
Jos ona njegova izjava da mu je milije sto igramo protiv Engleza a ne Norvezana ,mislim da to sve govori !?
A Englezima svaka cast ,potpuno su nas nadigrali u svakom smislu ! Takticki ,tehnicki,timski .....

Delija

pre 18 godina

Momcima treba cestitati na polufinalu ali moram da napomenem da im je danas stvarno bio los dan i da im je odbrana bila katastrofalna.

sima

pre 18 godina

Ma svaka cast za momke.Ne treba im zameriti,i sam plasman u polufinale je dosta.Svaka cast momci,nad se da cemo za 5-6 godina imati repku koja ce holandjanima da vrati prtardu.Napred momci

sima

pre 18 godina

Ma svaka cast za momke.Ne treba im zameriti,i sam plasman u polufinale je dosta.Svaka cast momci,nad se da cemo za 5-6 godina imati repku koja ce holandjanima da vrati prtardu.Napred momci

Vojo

pre 18 godina

Ovu utakmicu je trener izgubio.Uzasni smo u svim selekcijama po takticnom planu !
Jos ona njegova izjava da mu je milije sto igramo protiv Engleza a ne Norvezana ,mislim da to sve govori !?
A Englezima svaka cast ,potpuno su nas nadigrali u svakom smislu ! Takticki ,tehnicki,timski .....

Delija

pre 18 godina

Momcima treba cestitati na polufinalu ali moram da napomenem da im je danas stvarno bio los dan i da im je odbrana bila katastrofalna.

SU

pre 18 godina

Bez obzira na poraz ostavili su veoma dobar utisak na ovom takmicenju.
EEh kad bi tako ostalo u narednim godinama imali bi cemu da se radujemo ali ce se nas fudbalski savez pobrinutu da ove mlade i perspektivne momke pokvari, kao sto je to uradio i sa prethodnim generacijama.

Kum

pre 18 godina

Bili su bolji, organizovaniji i borbeniji od nasih danas i zato su zasluzeno pobedili. Mogli su dati mnogo vise golova kakvih i koliko su sansi imali. Ali nema veze vise, super plasman nasih i skola za buducnost. Uci medju prvih 4 je stvarno mnogo dobar ucinak!!

Suboticanin

pre 18 godina

Ne gledajuci rezultat mladi su dobro igrali sa puno dodavanja i atraktivnih poteza tako da bi moglo biti nesto od njih kad jos odrastu. Svaka im cast

males

pre 18 godina

zasluzena pobeda engleza,ali mozemo biti ponosni na nase momke!
u ovoj utakmici jednostavno nisu nasli odgovor na igru engleza i nazalost su kasno postigli pogodak a upravo im je to bilo potrebno da se razigraju sto se i videlo!
ali jedini je problem odbrana koja je citavih 90min bila apsolutno nesigurna,pa su tako perendija i kacar skrivili prvi pogodak engleza,a perendija je kriv i za treci kad se poigravao pred goloma bio zadnji igrac odbrane!
medjutim ne mozemo biti ljuti na te momke,ograki odlicno i takav rad sa loptom(sto je primeceno i od komentatora eurosporta) nema niko!

bravo momci!!

Milica

pre 18 godina

Ali...i pored ovog poraza nasi momci su pokazali da na njih mozemo ozbiljno da racunamo.Trudili su se,borili se koliko su mogli,pokazali dovoljno da mozemo da kazemo da ce biti igracine kad steknu jos malo iskustva.Svaka im cast jos jednom i hvala im na svmu sto su ucinili da ja u ovom trenutku stojim tako ponosno. Toliko da celo moje okruzenje sada zna ko su Nebojsa,Borko,Lola i Milance!Bravo plavi,bravo crno-beli!
Veliki pozdrav svim GROBARIMA I GROBARKAMA

goran (francsuska)

pre 18 godina

Momcima svaka cast i sto su stigli u polufinale, ali su nam englezi odrzali pravi cas iz taktike. Vidljivo je bilo da su nasi igraci individualno bolji tehnicari, ali i da takticki deluju tako naivno, prosto zbunjeno, i samim tim nemocno, da samo slucajno mogu doci do povoljnog rezultata. Ispoljili su boljku koja je hronicna mana naseg fudbala: Slabo se krecemo bez lopte; ne otvaramo se za saigraca koji je u posedu lopte, nego jos i cesto se ide jedan drugom u susret i probaju se rizikantne kombinacije u uzem perimetru koje se svakako samo svedu na jedan dosadni i sterilni gnjavez ! Takvom igrom protivniku olakvsavamo presing od kojeg nemamo pojma kako da ga se oslobodimo jer na tom planu uopste nismo potkovani. Ilustracija svega toga je jos slikovitija protiv Engleza jer su oni stvarno tehnicki inferiorni, a sto je najgore, takticki sasvim predvidljivi, svima, osim nama ! Bilo je zaista bolno gledati kako oni slepo primenjuju par osnovnih principa modernog fudbala, za koje mi kao da nismo ni culi: cim je lopta kod naseg igraca vrse pritisak da nam onemoguce organizovan napad ili precizan dubinski pas; kad njihov igrac primi loptu njegovi igraci mu odmah pruzaju siri izbor solucija otvarajuci se po krilima i u dubini, a za to vreme nasim igracima ne pada na pamet da ih striktno pokrivaju, da pritisnu "organizatora njihovog napada, nego cekaju da vide koja ce akcija biti izvedena da bi preuzeli nesto, najcesce kasno, naravno. Pa ako nas nisu dvadeset puta probili po levom krilu nisu ni jednom. A mi smo im do kraja ostavljali citav "bulevar" po toj strani !
Stvarno velika steta za tu divnu generaciju, ali dok se kod nas ne bude ucila i ukapirala abeceda modernog fudbala, i pored izuzetnih pojedinaca (koliko ih je vec proslo i propalo ?) ne mozemo ocekivati znacnije rezultate. Dobro, i pak se nadajmo i trecim mestom jer ti momci uopste nisu krivi sto timski imamo naopke i zaostale koncepcije (nisu ih oni postavili), njima sve pohvale i najbolje zelje jer svakako po individualnom kvalitetu i trudu zasluzuju i bolje. Bravo i Englezima koji su dokazali da uz osnovno timsko i takticko vaspitanje i zavidan trud moze da se nadigra, cak ponizi, i talentovaniji od sebe.

S.- Arnaut

pre 18 godina

Imate dobru tehniku, ali su englezi brzi i fizicki jaci i to je presudilo za jedan nula, dva nula i tri jedan je samo kontra i nikakvo umjece!
Da ste malo jaci i brzi i da ne komplikujete sloptom previse---"Gledaj u mrezu i tuci, ogledaj se u brazilske magie", inace ste brazil!

SAVIC BORIS

pre 18 godina

Ma morali su plavi pustiti engleze, da smo ih namlatili, eeeeeeee onda bi nam trenere i scg savez zavrsio u haag, a Srbia dobila nove rigorozne sankcie!

Delija iz Hamburga

pre 18 godina

Tako je u fudbalu kod nas skoro uvek bilo, u vaznim igrma nasi redovno punu gace pa su na kraju zadovloljni sa drugim, trecim ili cetvrtom mestom. Jednostanvno nam nedostaje pobebnicki menatlitet i testisi u fudbalu, barem skoro uvek, pa i danas.

IQ 400

pre 18 godina

Bas sam se nanervirao,talenat nije dovoljan i nasi bas nisu ostavili srce na terenu,otkud da su englezi toliko brzi,kondiciono superiorniji,a nasi toliko bezidejni,tromi,tek pred kraj "kao-ájd da se malo trgnemo,mozda bude nesto.Nee,malo naseg mentaliteta da se sad svi boje nas,malo umisljenosti i utakmicu dobivamo i da ne damo zadnji atom snage-steta da su ispali jako naivni i nepripremljeni za ´tvrde protivnike i borbene suparnike.Al ok,mladi su,pa valjda ce spojiti svoj talenat sa svim ovim sto su englezi imali,a oni nisu.

kladionicar

pre 18 godina

ONi utakmicu a ja kintu (ni prvi ni poslednji put) ..
Esad ste se utakmice tice ism stigo da odgledam 1 poluvreme ali sudeci po kom. nije bilo nekakve razlike u odnosu na drugo, Sve u svemu jedna 'OK' utakmica neznam puno ove igrace (skroz slabo) ali po vidjenom vidi se da kapiten ime smeka. Da! , i ako nije nista posebno pokazao na ovoj utakmici dovoljno je videti kako kako se ponasa kako prima lopte (kojih je bilo vrlo malo) ali isto toliko me je iznenadio igrac sa brojem 11 samo u drugm smeru , izgleda da su mu duge lopte problem neume da je primi/smiri i ako je dobio dosta prostora u tim trenucima ..
Odbrana kao i uvek kad je u pitanju nas fudbal skroz losa ..
Sve u svemu Bice jos utakmica(hvala bogu) tako da idemo dalje!

Milorad Kosjeric

pre 18 godina

Pobedili smo sami sebe. Neko je vec rekao taktika je losa, pa naravno potpuno se slazem sa covekom. Ako se secate utakmice sigurno ste primetili da engleski strucnjak ima kordinaciju verovatno sa trenerskom elitom Engleske (imao je slusalicu u uvetu i verovatno nije slusao dzez. KJoliko samo Englezi ulazu u fudbal, PA LJUDI NE DA SMO NAJBOLJINEGO ZA DVA KOPLJA IZNAD, ALI NIJE VISE FUDBAL NADARENOST, TEHNICKA SUPERIORNOST... BEZ IZUZETNE ORGANIZACIJE NEMA VRHUNSKOG FUDBALA. tO NIJE FILOZOFIJA, CAK STA VISE TO I FUDBALSKI LAICI MOGU DA VIDE, JER FUDBAL JE ODAVNO POSTAO BIZNIS, A NE SAMO IGRA (na zalost iskrenih ljubitelja fudbala).
A NASI MOMCI, SVAKA IM CAST, KACAR JE SA PREDISPOZICIJAMA ZA VRHUNSKOG IGRACA.
SVAKA CAST ZA SRBIJU.

Oki

pre 18 godina

Razlika između ove dve ekipe je u tome što će Englezi dogodine igrati Premier, a naši Super Mega Džidži Paralela Meridian Ligu. Oni će imati ozbiljne trenere da rade sa njima, a mi nemamo ni trenersku školu. Onih par trenera koji su pre 7-8 godina i bili neko ime u svetu (Antić, Stepi, Milutinović) sad ih ni nema nigde.
@SAVIC BORIS
...U redu je, dečkonja, u redu je. Nije ni vreme ni mesto...

Vedran NS

pre 18 godina

Svaka čast ovim momcima!
Ovo je svakako uspeh!
Neka smognu snage i pokusaju da osvoje to treće mesto koje je ih vodi na SP!
Setimo se samo gde nam je bio fudbal pre dve tri godine!!!
Hrabro Momci!!

serdjo dzoni

pre 18 godina

Svaka cast momcima. Oni su izgoreli od zelje, ali i ovo je veliki uspeh. Uaaaa za televiziju Crne gore koja nije prenosila utakmicu.
Serdjo Dzoni

Realnost?

pre 18 godina

Ako nesto ne volim onda je to kada ti se pruzi prilika a ti nisi u stanju da das sve od sebe i da ostavis srce na terenu. E pa lepo je bilo dok ste u grupi razbijali ali kad je bilo sad ili nikad onda ste pokazali da ste pravi srpski sportisti....strah od pobede i uspeha!!

Stojan

pre 18 godina

Stvarno steta za ove igrace jer sa dobrim trenerom bi sigurno bili prvaci Evrope, a sa ovakvim strucnim kadrom mozemo samo zivjeti u nadi i nista vise.
Cestitam i treneru Engleske jer je odrzao Zivkovicu pravu lekciju fudbala.
Sportski pozdrav svima, a pogotovo DELIJAMA.

outlaw

pre 18 godina

inace po meni i ovo je veliki rezultat..ipak smo igrali bez 2 najbolja,vukcevica i babovica..tek se juce videlo koliko nam je falio simon koji bi se sjajno nosio sa fizicki jakim englezima..falio je neko da povuce,a simon bi to svakako mogao
inace nas najbolji igrac juce bio je borislav pavlovic(br. 14) koji se stvarno trudio i lijepo je vukao loptu,ali mu je falila podrska saigraca..po meni on je trebao da igra po strani jer bi tamo bio stvarno ubojit.uz njega dobro je odigrao marinkovic,dao je gol i citavu utakmicu je trcao i sutirao na gol.
Borko je bio los,ali mislim da je bio povredjen ili tako nesto..inace englezi su se koncentrisali na njega tako da nije mogao da dise.
u ovoj generaciji ima nekoliko dragulja koji ce zariti i paliti evropskom scenom.i ovo je sjajan rezultat

marko RS

pre 18 godina

@milutin
kad su nasi kako kazes operisani od fudbala,a ipak u polufinalu sta li je tak sa onim ostalim(koje smo pobijedili,ili koji se nisu ni kvalifikovali).kuda li ide svjetski fudbal?:)))
ali dobro svako ima pravo na misljenje...

Vlada, Vankuver

pre 18 godina

Meni samo nije jasno pominjanje Simona Vukcevica u kontekstu ove reprezentacije. Pitam se koliko ce godina za redom simon imati 19 godina??? Ako tako nastavi, za nekoliko godina ce ga vratiti u osnovnu skolu.

sima

pre 18 godina

Ma svaka cast za momke.Ne treba im zameriti,i sam plasman u polufinale je dosta.Svaka cast momci,nad se da cemo za 5-6 godina imati repku koja ce holandjanima da vrati prtardu.Napred momci

Vojo

pre 18 godina

Ovu utakmicu je trener izgubio.Uzasni smo u svim selekcijama po takticnom planu !
Jos ona njegova izjava da mu je milije sto igramo protiv Engleza a ne Norvezana ,mislim da to sve govori !?
A Englezima svaka cast ,potpuno su nas nadigrali u svakom smislu ! Takticki ,tehnicki,timski .....

Delija

pre 18 godina

Momcima treba cestitati na polufinalu ali moram da napomenem da im je danas stvarno bio los dan i da im je odbrana bila katastrofalna.

SU

pre 18 godina

Bez obzira na poraz ostavili su veoma dobar utisak na ovom takmicenju.
EEh kad bi tako ostalo u narednim godinama imali bi cemu da se radujemo ali ce se nas fudbalski savez pobrinutu da ove mlade i perspektivne momke pokvari, kao sto je to uradio i sa prethodnim generacijama.

Kum

pre 18 godina

Bili su bolji, organizovaniji i borbeniji od nasih danas i zato su zasluzeno pobedili. Mogli su dati mnogo vise golova kakvih i koliko su sansi imali. Ali nema veze vise, super plasman nasih i skola za buducnost. Uci medju prvih 4 je stvarno mnogo dobar ucinak!!

Suboticanin

pre 18 godina

Ne gledajuci rezultat mladi su dobro igrali sa puno dodavanja i atraktivnih poteza tako da bi moglo biti nesto od njih kad jos odrastu. Svaka im cast

males

pre 18 godina

zasluzena pobeda engleza,ali mozemo biti ponosni na nase momke!
u ovoj utakmici jednostavno nisu nasli odgovor na igru engleza i nazalost su kasno postigli pogodak a upravo im je to bilo potrebno da se razigraju sto se i videlo!
ali jedini je problem odbrana koja je citavih 90min bila apsolutno nesigurna,pa su tako perendija i kacar skrivili prvi pogodak engleza,a perendija je kriv i za treci kad se poigravao pred goloma bio zadnji igrac odbrane!
medjutim ne mozemo biti ljuti na te momke,ograki odlicno i takav rad sa loptom(sto je primeceno i od komentatora eurosporta) nema niko!

bravo momci!!

Milica

pre 18 godina

Ali...i pored ovog poraza nasi momci su pokazali da na njih mozemo ozbiljno da racunamo.Trudili su se,borili se koliko su mogli,pokazali dovoljno da mozemo da kazemo da ce biti igracine kad steknu jos malo iskustva.Svaka im cast jos jednom i hvala im na svmu sto su ucinili da ja u ovom trenutku stojim tako ponosno. Toliko da celo moje okruzenje sada zna ko su Nebojsa,Borko,Lola i Milance!Bravo plavi,bravo crno-beli!
Veliki pozdrav svim GROBARIMA I GROBARKAMA

goran (francsuska)

pre 18 godina

Momcima svaka cast i sto su stigli u polufinale, ali su nam englezi odrzali pravi cas iz taktike. Vidljivo je bilo da su nasi igraci individualno bolji tehnicari, ali i da takticki deluju tako naivno, prosto zbunjeno, i samim tim nemocno, da samo slucajno mogu doci do povoljnog rezultata. Ispoljili su boljku koja je hronicna mana naseg fudbala: Slabo se krecemo bez lopte; ne otvaramo se za saigraca koji je u posedu lopte, nego jos i cesto se ide jedan drugom u susret i probaju se rizikantne kombinacije u uzem perimetru koje se svakako samo svedu na jedan dosadni i sterilni gnjavez ! Takvom igrom protivniku olakvsavamo presing od kojeg nemamo pojma kako da ga se oslobodimo jer na tom planu uopste nismo potkovani. Ilustracija svega toga je jos slikovitija protiv Engleza jer su oni stvarno tehnicki inferiorni, a sto je najgore, takticki sasvim predvidljivi, svima, osim nama ! Bilo je zaista bolno gledati kako oni slepo primenjuju par osnovnih principa modernog fudbala, za koje mi kao da nismo ni culi: cim je lopta kod naseg igraca vrse pritisak da nam onemoguce organizovan napad ili precizan dubinski pas; kad njihov igrac primi loptu njegovi igraci mu odmah pruzaju siri izbor solucija otvarajuci se po krilima i u dubini, a za to vreme nasim igracima ne pada na pamet da ih striktno pokrivaju, da pritisnu "organizatora njihovog napada, nego cekaju da vide koja ce akcija biti izvedena da bi preuzeli nesto, najcesce kasno, naravno. Pa ako nas nisu dvadeset puta probili po levom krilu nisu ni jednom. A mi smo im do kraja ostavljali citav "bulevar" po toj strani !
Stvarno velika steta za tu divnu generaciju, ali dok se kod nas ne bude ucila i ukapirala abeceda modernog fudbala, i pored izuzetnih pojedinaca (koliko ih je vec proslo i propalo ?) ne mozemo ocekivati znacnije rezultate. Dobro, i pak se nadajmo i trecim mestom jer ti momci uopste nisu krivi sto timski imamo naopke i zaostale koncepcije (nisu ih oni postavili), njima sve pohvale i najbolje zelje jer svakako po individualnom kvalitetu i trudu zasluzuju i bolje. Bravo i Englezima koji su dokazali da uz osnovno timsko i takticko vaspitanje i zavidan trud moze da se nadigra, cak ponizi, i talentovaniji od sebe.

S.- Arnaut

pre 18 godina

Imate dobru tehniku, ali su englezi brzi i fizicki jaci i to je presudilo za jedan nula, dva nula i tri jedan je samo kontra i nikakvo umjece!
Da ste malo jaci i brzi i da ne komplikujete sloptom previse---"Gledaj u mrezu i tuci, ogledaj se u brazilske magie", inace ste brazil!

SAVIC BORIS

pre 18 godina

Ma morali su plavi pustiti engleze, da smo ih namlatili, eeeeeeee onda bi nam trenere i scg savez zavrsio u haag, a Srbia dobila nove rigorozne sankcie!

Delija iz Hamburga

pre 18 godina

Tako je u fudbalu kod nas skoro uvek bilo, u vaznim igrma nasi redovno punu gace pa su na kraju zadovloljni sa drugim, trecim ili cetvrtom mestom. Jednostanvno nam nedostaje pobebnicki menatlitet i testisi u fudbalu, barem skoro uvek, pa i danas.

IQ 400

pre 18 godina

Bas sam se nanervirao,talenat nije dovoljan i nasi bas nisu ostavili srce na terenu,otkud da su englezi toliko brzi,kondiciono superiorniji,a nasi toliko bezidejni,tromi,tek pred kraj "kao-ájd da se malo trgnemo,mozda bude nesto.Nee,malo naseg mentaliteta da se sad svi boje nas,malo umisljenosti i utakmicu dobivamo i da ne damo zadnji atom snage-steta da su ispali jako naivni i nepripremljeni za ´tvrde protivnike i borbene suparnike.Al ok,mladi su,pa valjda ce spojiti svoj talenat sa svim ovim sto su englezi imali,a oni nisu.

kladionicar

pre 18 godina

ONi utakmicu a ja kintu (ni prvi ni poslednji put) ..
Esad ste se utakmice tice ism stigo da odgledam 1 poluvreme ali sudeci po kom. nije bilo nekakve razlike u odnosu na drugo, Sve u svemu jedna 'OK' utakmica neznam puno ove igrace (skroz slabo) ali po vidjenom vidi se da kapiten ime smeka. Da! , i ako nije nista posebno pokazao na ovoj utakmici dovoljno je videti kako kako se ponasa kako prima lopte (kojih je bilo vrlo malo) ali isto toliko me je iznenadio igrac sa brojem 11 samo u drugm smeru , izgleda da su mu duge lopte problem neume da je primi/smiri i ako je dobio dosta prostora u tim trenucima ..
Odbrana kao i uvek kad je u pitanju nas fudbal skroz losa ..
Sve u svemu Bice jos utakmica(hvala bogu) tako da idemo dalje!

Milorad Kosjeric

pre 18 godina

Pobedili smo sami sebe. Neko je vec rekao taktika je losa, pa naravno potpuno se slazem sa covekom. Ako se secate utakmice sigurno ste primetili da engleski strucnjak ima kordinaciju verovatno sa trenerskom elitom Engleske (imao je slusalicu u uvetu i verovatno nije slusao dzez. KJoliko samo Englezi ulazu u fudbal, PA LJUDI NE DA SMO NAJBOLJINEGO ZA DVA KOPLJA IZNAD, ALI NIJE VISE FUDBAL NADARENOST, TEHNICKA SUPERIORNOST... BEZ IZUZETNE ORGANIZACIJE NEMA VRHUNSKOG FUDBALA. tO NIJE FILOZOFIJA, CAK STA VISE TO I FUDBALSKI LAICI MOGU DA VIDE, JER FUDBAL JE ODAVNO POSTAO BIZNIS, A NE SAMO IGRA (na zalost iskrenih ljubitelja fudbala).
A NASI MOMCI, SVAKA IM CAST, KACAR JE SA PREDISPOZICIJAMA ZA VRHUNSKOG IGRACA.
SVAKA CAST ZA SRBIJU.

Oki

pre 18 godina

Razlika između ove dve ekipe je u tome što će Englezi dogodine igrati Premier, a naši Super Mega Džidži Paralela Meridian Ligu. Oni će imati ozbiljne trenere da rade sa njima, a mi nemamo ni trenersku školu. Onih par trenera koji su pre 7-8 godina i bili neko ime u svetu (Antić, Stepi, Milutinović) sad ih ni nema nigde.
@SAVIC BORIS
...U redu je, dečkonja, u redu je. Nije ni vreme ni mesto...

Vedran NS

pre 18 godina

Svaka čast ovim momcima!
Ovo je svakako uspeh!
Neka smognu snage i pokusaju da osvoje to treće mesto koje je ih vodi na SP!
Setimo se samo gde nam je bio fudbal pre dve tri godine!!!
Hrabro Momci!!

serdjo dzoni

pre 18 godina

Svaka cast momcima. Oni su izgoreli od zelje, ali i ovo je veliki uspeh. Uaaaa za televiziju Crne gore koja nije prenosila utakmicu.
Serdjo Dzoni

Realnost?

pre 18 godina

Ako nesto ne volim onda je to kada ti se pruzi prilika a ti nisi u stanju da das sve od sebe i da ostavis srce na terenu. E pa lepo je bilo dok ste u grupi razbijali ali kad je bilo sad ili nikad onda ste pokazali da ste pravi srpski sportisti....strah od pobede i uspeha!!

Stojan

pre 18 godina

Stvarno steta za ove igrace jer sa dobrim trenerom bi sigurno bili prvaci Evrope, a sa ovakvim strucnim kadrom mozemo samo zivjeti u nadi i nista vise.
Cestitam i treneru Engleske jer je odrzao Zivkovicu pravu lekciju fudbala.
Sportski pozdrav svima, a pogotovo DELIJAMA.

outlaw

pre 18 godina

inace po meni i ovo je veliki rezultat..ipak smo igrali bez 2 najbolja,vukcevica i babovica..tek se juce videlo koliko nam je falio simon koji bi se sjajno nosio sa fizicki jakim englezima..falio je neko da povuce,a simon bi to svakako mogao
inace nas najbolji igrac juce bio je borislav pavlovic(br. 14) koji se stvarno trudio i lijepo je vukao loptu,ali mu je falila podrska saigraca..po meni on je trebao da igra po strani jer bi tamo bio stvarno ubojit.uz njega dobro je odigrao marinkovic,dao je gol i citavu utakmicu je trcao i sutirao na gol.
Borko je bio los,ali mislim da je bio povredjen ili tako nesto..inace englezi su se koncentrisali na njega tako da nije mogao da dise.
u ovoj generaciji ima nekoliko dragulja koji ce zariti i paliti evropskom scenom.i ovo je sjajan rezultat

marko RS

pre 18 godina

@milutin
kad su nasi kako kazes operisani od fudbala,a ipak u polufinalu sta li je tak sa onim ostalim(koje smo pobijedili,ili koji se nisu ni kvalifikovali).kuda li ide svjetski fudbal?:)))
ali dobro svako ima pravo na misljenje...

Vlada, Vankuver

pre 18 godina

Meni samo nije jasno pominjanje Simona Vukcevica u kontekstu ove reprezentacije. Pitam se koliko ce godina za redom simon imati 19 godina??? Ako tako nastavi, za nekoliko godina ce ga vratiti u osnovnu skolu.