Tenis 31

Subota, 15.08.2020.

09:00

Đoković poželeo sreću velikom šampionu u finalu SP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković poželeo je sreću Roniju O'Salivenu u finalu Svetskog prvenstva u snukeru.

Ðokoviæ poželeo sreæu velikom šampionu u finalu SP IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

31 Komentari

Sortiraj po:

problem u najavi

pre 3 godine

Slavni Nolo, na svijet ponajbolji,
bijelo pismo on Roniju šilje...
Da te sreća u finalu prati,
šiljem srca iz grudi ig čupam,
jerbo imam za svakog po jedan...
A uz srce, i uz tvoju slavu,
nek' i moje slavno ime stoji!
Srbin Nolo uz zapadnu diku!
Pa, će, valjda i taj truli Zapad,
počet ljubit i Nolovu sliku!

interesuje me...

pre 3 godine

...da li bi Novak 0'Salivenu poželio sreću u lufinalu da ga nije pomenu pred polufinalnim mečom.Svaka vijest pa i ova po ko zna koji put potvrđuju da su Novakovi navijači najfrustriraniji navijači na svijetu.Trebaju da smanje "doživljaj" i da shvate da je tenis sport i spada u zabavu.Takođe treba da shvate da je njihov ljubimac u Federerovoj sjenci i da će zauvijek u njoj i ostati.

Kad porastem biću fakir

pre 3 godine

Novakova psiha je nastala upornim desetogodišnjim vežbanjem sa raznim guruima i fakirima: nijedan teniser na svetu ne pravi od sebe, u medicinskom smislu, nadljudsko biće, ubijanjem emotivnog i psihosomatskog u sebi, kao Novak. On se na terenu potpuno isključuje iz emotivnog života i postaje robot, mislim da bi u trenutku dok igra mogao bosim nogama da korača po usijanom kamenju. Sedam titula Novak duguje fakirima, a ne teniskom znanju.

blabojzna

pre 3 godine

Mile, mislis na onaj anti snuker pri 16:16? Ono uzbudljivo? Ne zna se ko se više odsekao od njih dvojice. Srećom pa ubaci zelenu kuglu....

Gambeeet

pre 3 godine

Evo jednog simpatičnog videa kako Roni i više nego pristojno izvodi teniske udarce pod budnim okom Grega Rusedskog (inače ogromnog Novakovog fana). Nonšalantan i opušten kao i uvek, verujem i da će vas pošteno nasmejati sa čestim "Yeah, yeah", stvarno je pravi gotivac O' Saliven :))
Juče nestvaran preokret i daleki pogoci po sred rupa kad je bilo najbitnije, na kraju je uspeo Selbija da dobije i u defanzivnoj, "safety" borbi, i za to kapa dole. Ali MekGil-Vilson poslednji frejm, preko jednog sata, neverovatno koliko Škot nije imao sreće, prvo u pretposlednjem, kad mu je bela prošla na nestvaran način između odlučujuće 2 crvene kojima bi rešio partiju, a onda u zadnjem uspeva nekako da snukeruje sam sebe na zelenoj, a potom Vilson ubacuje zelenu, iako to nije nameravao sudeći po njegovoj reakciji, preko 2 mantinele, uz zaista mnogo sreće, ipak, ne može se reći da nije zaslužio, dečko je pre toga dosta ubedljivo dobio Trampa, 1. na svetu. Juče verovatno najbolji dan u istoriji snukera, bez dileme najzanimljiviji, verujem da je ova prelepa misaona igra dobila mnoštvo novih gledalaca iz Srbije po jučerašnjem danu. Biće to borba između "malog Selbija", kako zovu Vilsona i genijalca Ronija, lepa šansa da se '?' približi Henrijevom rekordu od 7 svetskih titula. Evo i klipa: https://m.youtube.com/watch?v=IDC5T6iRkj4

dupli_kantar

pre 3 godine

(audio, 15. avgust 2020 11:15)

Selbi je optužio Ronija za nepoštovanje protivnika i takmičenja zbog (pre svega) raspaljivanja po beloj kuglu na kraju 30tog frejma (roze i crna kugla samo na stolu).
Ne slažem se sa tvojom konstatacijom. Roni je dileja, nepredvidiv i neretko veoma nestrpljiv igrač. No, on udara po kugli onako kako on želi i nepromišljenim potezima samo sebe pokopava. Zašto je to nepoštovanje? Selbi je samo pokazao da je loš gubitnik.
Uostalom, sporni potez je najbolje opisao EuroSport-ov analitičar koji je rekao (parafraziram): "To je Roni. Zapravo je ovim potezom pokazao poštovanje i odao priznanje Selbiju. Jednostavno nije u stanju da se ~na toj teritoriji~ bori sa Selbijem, jer Selbi defanzivno igra kako igra i nije spreman da se bori sa njim na taj način. Tehnički, shvatio je da je izgubio frejm i da ne može ništa da uradi po tom pitanju".
Roni je verovatno sam sebi najveći protivnik i da je malo "čistiji" u glavi (što je već milion puta prežvakana fraza) - verovatno bi sad igrao za 10-12 titulu na ovom turniru. No, da je takav, verovatno ne bi bio toliko zanimljiv u svetu snookera.
Stiven Hendri (nikad nisam bio njegov fan) je živa leganda ovog sporta, ofanzivan igrač...ali nikad nije bio spektakularan na način na koji je to Roni. Stiv Dejvis je, pak, totalno treća priča. No, iako su legende, nisu spektakularni na način na koji to Roni jeste. Džimi Vajt je nešto najluđe što se možda može porediti sa Ronijem, ali nije ni približno bio tako uspešan.

audio

pre 3 godine

Ronijev sam navijac vec 20 godina, pratim snooker od pocetaka karijere Hendryja (nisam njegov fan), ali ovakva Ronijeva igra je puna nepostovanja prema protivniku Selbiju, fanovima i samom turniru. Dok je gubio, lupao je udarce kao klinac, sta udje - udje. Tek kada je izjednacio u poslednjem frejmu, poceo je da igra pozicionu i odbrambenu igru, sto zajedno sa napadackim udarcima zajedno cini sustinu snookera.

U redu da je raspalio jedan udarac kao Novak protiv F na US Openu, znate vec koji, da se isprazni, ali igrati tako veci deo polufinala potpuno je suprotno duhu "dzentlmentske" igre snookera. To mogu da cene samo oni koji od skoro prati snooker.

Juce da je izgubio, ne bi mi bilo krivo.
U finalu opet naravno navijam za njega, sta da radim.

Delija iz Valjeva

pre 3 godine

Da je federer kojim slučajem Srbin,da li bi bio toliko omiljen u celom svetu???Nole i Roni su najbolji svih vremena u tenisu i snukeru!!!!!

antiDebil

pre 3 godine

(X, 15. avgust 2020 10:42)

Kada hoce da igra sejfti udarce, igra podjednako dobro kao svi ostali, verovatno su u tom slucaju samo Higins i Selbi ispred njega. Problem je sto nece, sto ga boli uvo...Moze on duboko da zagrebe i da igra i dobija neizvesne meceve. To je recimo ookMada, sada je dobar kakav je izgubljen bio pre nekih 15 godina

Mile

pre 3 godine

O Saliven, Federer, Džordan i Ali su simboli sporta kojim su se bavili. Ne kažem da su najbolji ali su apsolutni ljubimci publike širom sveta. Da li je to zasluženo ili nije može da se raspravlja ali to je činjenica, jednostavno je tako. Nista manje dobri su bili Hendri, Borg, Čemberlen ili Tajson ali eto nisu simboli.

antiDebil

pre 3 godine

(X, 15. avgust 2020 10:42)

Kada hoce da igra sejfti udarce, igra podjednako dobro kao svi ostali, verovatno su u tom slucaju samo Higins i Selbi ispred njega. Problem je sto nece, sto ga boli uvo...Moze on duboko da zagrebe i da igra i dobija neizvesne meceve. To je recimo pokazao prosle sezone pre SP kada je osvojio gomilu turnira i odigrao gomilu neizveanih meceva ali zato je dosao izmrcvaren na SP i izgubio od nekog slepca.

Kikujiro

pre 3 godine

Pitaju Ronija : "ako budete briljantni kao Federer pobedićete"

Roni odgovara: "Neee, ako hoću da osvojim titulu moram da budem stabilan i uporan kao Djoković"

hahahahahahahahaah

Roni neznalice, razočarao si ovakvom izjavom, razočarao...

X

pre 3 godine

O Saliven jeste bio u Federerovoj loži i voli Federerov stil igre i sam igra atraktivno i leprsavo. Ali Roni je sinoć a i ranije hvalio Novakovu psihu i to sto je uporan. Roni je svestan da bi sa Novakovom psihom imao 10 titula prvaka sveta. Selbi ima fenomenalno psihu ali eto sinoc je hvala Bogu pobedio majstor Robni. Inače prvo polufinale juce je bilo totalno ludilo i verovali ili ne uzbudljivije od ovog ludila Ronija i Marka sinoć.

Upravo to. To i me je izmervirao sinoc. Pa on nema koncetraciju uopšte. Naverivatan talenta, ali sam sebe koči ludom glavom.Swlbi da ima njegov talenat, dobio bi ga 17-0. Ili obrnuto, da Roni ima Selbijevu smirenost.
Još nešto, činjenica je da Roni igra lošije safety udarce od ostalih od vrha.

nikola78

pre 3 godine

" Kako se osvajaju titule? ", pita voditelj u studiju Ronija.
" Kada ste kao Novak Đoković...na izgled kao robot, a ustvari genije."
Suština u nekoliko reči.

antiDebil

pre 3 godine

OSaliven dileja je juce pomenuo Djokovica i rekao je kako on morao ba psihickom planu da igra kao Djokovic da bi dobio mec, i dobio ga je, potpuno nestvarno, iako je bio negledljiv zbog onog mlacenja i nonsalantnosti. Da je malo disciplinovaniji kroz karijeru danas bi se borio za 10 a ne 6 titulu, ali valjda disciplina i genijalnost ne idu bas najbolje jedno sa drugim. Mesavina O Salivena i Selbija bi danas osvojio 15.titulu prvaka sveta, taj bi bio savrsen igrac!
Inace on je sedeo u Pedererovom boksu na teniskim mecevima, te meceve je Balerina naravno gubila od Djoleta. Oprosticemo Roniju ruznu proslost i nadam se da ce danas pobediti!!

antiDebil

pre 3 godine

Sad kad nolovci krenu da stavljaju u isti kos Ronija i Djokovica, po talentu, gracioznosti, leprsavosti... Neprocenjivo!
(Jumko, 15. avgust 2020 09:21)

Nece to izrode niko raditi ALI jeste tragedija nesto sto se vec radi. Poredjenje OSalivena i Pederera u popularnosti u sportu, harizma itd. OSaliven je popularan zbog cele svoje istorije i pre svega harizme koja je retka u tom sportu. Pederer je harizmatican kao bure za kupus, on je propagandni projekat svog bogatog sponzora i vestacki stvoreni proizvod. Cinjenica da je sa bogatim sponzorima 15 puta u 16 godina dobio nagradu za ferplej, a kada je napustio sponzora 2 puta za 2 godine ne dobije tu nagradu, objasnjava i najvecim retardima i izrodima da se tu radi o propagandi i o zabludi !
OSaliven ima sansu da pobedi, vecu nego da izgubi, to svakako ! Spremaj se polako za Djokovica, moraces da nastavis da skvicis, uskoro pada jedan od Pedererova 2 preostala rekorda...

Прави Валтер

pre 3 godine

Браво Новаче! Одличан реванш енглезу који ти је одао признање жељом да против свог великог противника у полу финалу буде као ти! Иначе вас двојца уз Росија и Болта моји омиљени спортисти!!! ИДЕМО БРЕ!!!

Mile

pre 3 godine

O Saliven jeste bio u Federerovoj loži i voli Federerov stil igre i sam igra atraktivno i leprsavo. Ali Roni je sinoć a i ranije hvalio Novakovu psihu i to sto je uporan. Roni je svestan da bi sa Novakovom psihom imao 10 titula prvaka sveta. Selbi ima fenomenalno psihu ali eto sinoc je hvala Bogu pobedio majstor Robni. Inače prvo polufinale juce je bilo totalno ludilo i verovali ili ne uzbudljivije od ovog ludila Ronija i Marka sinoć.

antiDebil

pre 3 godine

Sad kad nolovci krenu da stavljaju u isti kos Ronija i Djokovica, po talentu, gracioznosti, leprsavosti... Neprocenjivo!
(Jumko, 15. avgust 2020 09:21)

Nece to izrode niko raditi ALI jeste tragedija nesto sto se vec radi. Poredjenje OSalivena i Pederera u popularnosti u sportu, harizma itd. OSaliven je popularan zbog cele svoje istorije i pre svega harizme koja je retka u tom sportu. Pederer je harizmatican kao bure za kupus, on je propagandni projekat svog bogatog sponzora i vestacki stvoreni proizvod. Cinjenica da je sa bogatim sponzorima 15 puta u 16 godina dobio nagradu za ferplej, a kada je napustio sponzora 2 puta za 2 godine ne dobije tu nagradu, objasnjava i najvecim retardima i izrodima da se tu radi o propagandi i o zabludi !
OSaliven ima sansu da pobedi, vecu nego da izgubi, to svakako ! Spremaj se polako za Djokovica, moraces da nastavis da skvicis, uskoro pada jedan od Pedererova 2 preostala rekorda...

antiDebil

pre 3 godine

OSaliven dileja je juce pomenuo Djokovica i rekao je kako on morao ba psihickom planu da igra kao Djokovic da bi dobio mec, i dobio ga je, potpuno nestvarno, iako je bio negledljiv zbog onog mlacenja i nonsalantnosti. Da je malo disciplinovaniji kroz karijeru danas bi se borio za 10 a ne 6 titulu, ali valjda disciplina i genijalnost ne idu bas najbolje jedno sa drugim. Mesavina O Salivena i Selbija bi danas osvojio 15.titulu prvaka sveta, taj bi bio savrsen igrac!
Inace on je sedeo u Pedererovom boksu na teniskim mecevima, te meceve je Balerina naravno gubila od Djoleta. Oprosticemo Roniju ruznu proslost i nadam se da ce danas pobediti!!

Lesli

pre 3 godine

Ali nestvarna polufinala juče. Da nisam gledao, ne bih mogao da verujem da jedan takoreći salonski sport može da bude tako dramatičan.

Mile

pre 3 godine

O Saliven jeste bio u Federerovoj loži i voli Federerov stil igre i sam igra atraktivno i leprsavo. Ali Roni je sinoć a i ranije hvalio Novakovu psihu i to sto je uporan. Roni je svestan da bi sa Novakovom psihom imao 10 titula prvaka sveta. Selbi ima fenomenalno psihu ali eto sinoc je hvala Bogu pobedio majstor Robni. Inače prvo polufinale juce je bilo totalno ludilo i verovali ili ne uzbudljivije od ovog ludila Ronija i Marka sinoć.

Прави Валтер

pre 3 godine

Браво Новаче! Одличан реванш енглезу који ти је одао признање жељом да против свог великог противника у полу финалу буде као ти! Иначе вас двојца уз Росија и Болта моји омиљени спортисти!!! ИДЕМО БРЕ!!!

nikola78

pre 3 godine

" Kako se osvajaju titule? ", pita voditelj u studiju Ronija.
" Kada ste kao Novak Đoković...na izgled kao robot, a ustvari genije."
Suština u nekoliko reči.

Lesli

pre 3 godine

Ali nestvarna polufinala juče. Da nisam gledao, ne bih mogao da verujem da jedan takoreći salonski sport može da bude tako dramatičan.

Kikujiro

pre 3 godine

Pitaju Ronija : "ako budete briljantni kao Federer pobedićete"

Roni odgovara: "Neee, ako hoću da osvojim titulu moram da budem stabilan i uporan kao Djoković"

hahahahahahahahaah

Roni neznalice, razočarao si ovakvom izjavom, razočarao...

antiDebil

pre 3 godine

OSaliven dileja je juce pomenuo Djokovica i rekao je kako on morao ba psihickom planu da igra kao Djokovic da bi dobio mec, i dobio ga je, potpuno nestvarno, iako je bio negledljiv zbog onog mlacenja i nonsalantnosti. Da je malo disciplinovaniji kroz karijeru danas bi se borio za 10 a ne 6 titulu, ali valjda disciplina i genijalnost ne idu bas najbolje jedno sa drugim. Mesavina O Salivena i Selbija bi danas osvojio 15.titulu prvaka sveta, taj bi bio savrsen igrac!
Inace on je sedeo u Pedererovom boksu na teniskim mecevima, te meceve je Balerina naravno gubila od Djoleta. Oprosticemo Roniju ruznu proslost i nadam se da ce danas pobediti!!

antiDebil

pre 3 godine

Sad kad nolovci krenu da stavljaju u isti kos Ronija i Djokovica, po talentu, gracioznosti, leprsavosti... Neprocenjivo!
(Jumko, 15. avgust 2020 09:21)

Nece to izrode niko raditi ALI jeste tragedija nesto sto se vec radi. Poredjenje OSalivena i Pederera u popularnosti u sportu, harizma itd. OSaliven je popularan zbog cele svoje istorije i pre svega harizme koja je retka u tom sportu. Pederer je harizmatican kao bure za kupus, on je propagandni projekat svog bogatog sponzora i vestacki stvoreni proizvod. Cinjenica da je sa bogatim sponzorima 15 puta u 16 godina dobio nagradu za ferplej, a kada je napustio sponzora 2 puta za 2 godine ne dobije tu nagradu, objasnjava i najvecim retardima i izrodima da se tu radi o propagandi i o zabludi !
OSaliven ima sansu da pobedi, vecu nego da izgubi, to svakako ! Spremaj se polako za Djokovica, moraces da nastavis da skvicis, uskoro pada jedan od Pedererova 2 preostala rekorda...

Delija iz Valjeva

pre 3 godine

Da je federer kojim slučajem Srbin,da li bi bio toliko omiljen u celom svetu???Nole i Roni su najbolji svih vremena u tenisu i snukeru!!!!!

antiDebil

pre 3 godine

Sad kad nolovci krenu da stavljaju u isti kos Ronija i Djokovica, po talentu, gracioznosti, leprsavosti... Neprocenjivo!
(Jumko, 15. avgust 2020 09:21)

Nece to izrode niko raditi ALI jeste tragedija nesto sto se vec radi. Poredjenje OSalivena i Pederera u popularnosti u sportu, harizma itd. OSaliven je popularan zbog cele svoje istorije i pre svega harizme koja je retka u tom sportu. Pederer je harizmatican kao bure za kupus, on je propagandni projekat svog bogatog sponzora i vestacki stvoreni proizvod. Cinjenica da je sa bogatim sponzorima 15 puta u 16 godina dobio nagradu za ferplej, a kada je napustio sponzora 2 puta za 2 godine ne dobije tu nagradu, objasnjava i najvecim retardima i izrodima da se tu radi o propagandi i o zabludi !
OSaliven ima sansu da pobedi, vecu nego da izgubi, to svakako ! Spremaj se polako za Djokovica, moraces da nastavis da skvicis, uskoro pada jedan od Pedererova 2 preostala rekorda...

dupli_kantar

pre 3 godine

(audio, 15. avgust 2020 11:15)

Selbi je optužio Ronija za nepoštovanje protivnika i takmičenja zbog (pre svega) raspaljivanja po beloj kuglu na kraju 30tog frejma (roze i crna kugla samo na stolu).
Ne slažem se sa tvojom konstatacijom. Roni je dileja, nepredvidiv i neretko veoma nestrpljiv igrač. No, on udara po kugli onako kako on želi i nepromišljenim potezima samo sebe pokopava. Zašto je to nepoštovanje? Selbi je samo pokazao da je loš gubitnik.
Uostalom, sporni potez je najbolje opisao EuroSport-ov analitičar koji je rekao (parafraziram): "To je Roni. Zapravo je ovim potezom pokazao poštovanje i odao priznanje Selbiju. Jednostavno nije u stanju da se ~na toj teritoriji~ bori sa Selbijem, jer Selbi defanzivno igra kako igra i nije spreman da se bori sa njim na taj način. Tehnički, shvatio je da je izgubio frejm i da ne može ništa da uradi po tom pitanju".
Roni je verovatno sam sebi najveći protivnik i da je malo "čistiji" u glavi (što je već milion puta prežvakana fraza) - verovatno bi sad igrao za 10-12 titulu na ovom turniru. No, da je takav, verovatno ne bi bio toliko zanimljiv u svetu snookera.
Stiven Hendri (nikad nisam bio njegov fan) je živa leganda ovog sporta, ofanzivan igrač...ali nikad nije bio spektakularan na način na koji je to Roni. Stiv Dejvis je, pak, totalno treća priča. No, iako su legende, nisu spektakularni na način na koji to Roni jeste. Džimi Vajt je nešto najluđe što se možda može porediti sa Ronijem, ali nije ni približno bio tako uspešan.

Gambeeet

pre 3 godine

Evo jednog simpatičnog videa kako Roni i više nego pristojno izvodi teniske udarce pod budnim okom Grega Rusedskog (inače ogromnog Novakovog fana). Nonšalantan i opušten kao i uvek, verujem i da će vas pošteno nasmejati sa čestim "Yeah, yeah", stvarno je pravi gotivac O' Saliven :))
Juče nestvaran preokret i daleki pogoci po sred rupa kad je bilo najbitnije, na kraju je uspeo Selbija da dobije i u defanzivnoj, "safety" borbi, i za to kapa dole. Ali MekGil-Vilson poslednji frejm, preko jednog sata, neverovatno koliko Škot nije imao sreće, prvo u pretposlednjem, kad mu je bela prošla na nestvaran način između odlučujuće 2 crvene kojima bi rešio partiju, a onda u zadnjem uspeva nekako da snukeruje sam sebe na zelenoj, a potom Vilson ubacuje zelenu, iako to nije nameravao sudeći po njegovoj reakciji, preko 2 mantinele, uz zaista mnogo sreće, ipak, ne može se reći da nije zaslužio, dečko je pre toga dosta ubedljivo dobio Trampa, 1. na svetu. Juče verovatno najbolji dan u istoriji snukera, bez dileme najzanimljiviji, verujem da je ova prelepa misaona igra dobila mnoštvo novih gledalaca iz Srbije po jučerašnjem danu. Biće to borba između "malog Selbija", kako zovu Vilsona i genijalca Ronija, lepa šansa da se '?' približi Henrijevom rekordu od 7 svetskih titula. Evo i klipa: https://m.youtube.com/watch?v=IDC5T6iRkj4

antiDebil

pre 3 godine

OSaliven dileja je juce pomenuo Djokovica i rekao je kako on morao ba psihickom planu da igra kao Djokovic da bi dobio mec, i dobio ga je, potpuno nestvarno, iako je bio negledljiv zbog onog mlacenja i nonsalantnosti. Da je malo disciplinovaniji kroz karijeru danas bi se borio za 10 a ne 6 titulu, ali valjda disciplina i genijalnost ne idu bas najbolje jedno sa drugim. Mesavina O Salivena i Selbija bi danas osvojio 15.titulu prvaka sveta, taj bi bio savrsen igrac!
Inace on je sedeo u Pedererovom boksu na teniskim mecevima, te meceve je Balerina naravno gubila od Djoleta. Oprosticemo Roniju ruznu proslost i nadam se da ce danas pobediti!!

antiDebil

pre 3 godine

(X, 15. avgust 2020 10:42)

Kada hoce da igra sejfti udarce, igra podjednako dobro kao svi ostali, verovatno su u tom slucaju samo Higins i Selbi ispred njega. Problem je sto nece, sto ga boli uvo...Moze on duboko da zagrebe i da igra i dobija neizvesne meceve. To je recimo pokazao prosle sezone pre SP kada je osvojio gomilu turnira i odigrao gomilu neizveanih meceva ali zato je dosao izmrcvaren na SP i izgubio od nekog slepca.

Mile

pre 3 godine

O Saliven, Federer, Džordan i Ali su simboli sporta kojim su se bavili. Ne kažem da su najbolji ali su apsolutni ljubimci publike širom sveta. Da li je to zasluženo ili nije može da se raspravlja ali to je činjenica, jednostavno je tako. Nista manje dobri su bili Hendri, Borg, Čemberlen ili Tajson ali eto nisu simboli.

audio

pre 3 godine

Ronijev sam navijac vec 20 godina, pratim snooker od pocetaka karijere Hendryja (nisam njegov fan), ali ovakva Ronijeva igra je puna nepostovanja prema protivniku Selbiju, fanovima i samom turniru. Dok je gubio, lupao je udarce kao klinac, sta udje - udje. Tek kada je izjednacio u poslednjem frejmu, poceo je da igra pozicionu i odbrambenu igru, sto zajedno sa napadackim udarcima zajedno cini sustinu snookera.

U redu da je raspalio jedan udarac kao Novak protiv F na US Openu, znate vec koji, da se isprazni, ali igrati tako veci deo polufinala potpuno je suprotno duhu "dzentlmentske" igre snookera. To mogu da cene samo oni koji od skoro prati snooker.

Juce da je izgubio, ne bi mi bilo krivo.
U finalu opet naravno navijam za njega, sta da radim.

antiDebil

pre 3 godine

(X, 15. avgust 2020 10:42)

Kada hoce da igra sejfti udarce, igra podjednako dobro kao svi ostali, verovatno su u tom slucaju samo Higins i Selbi ispred njega. Problem je sto nece, sto ga boli uvo...Moze on duboko da zagrebe i da igra i dobija neizvesne meceve. To je recimo ookMada, sada je dobar kakav je izgubljen bio pre nekih 15 godina

X

pre 3 godine

O Saliven jeste bio u Federerovoj loži i voli Federerov stil igre i sam igra atraktivno i leprsavo. Ali Roni je sinoć a i ranije hvalio Novakovu psihu i to sto je uporan. Roni je svestan da bi sa Novakovom psihom imao 10 titula prvaka sveta. Selbi ima fenomenalno psihu ali eto sinoc je hvala Bogu pobedio majstor Robni. Inače prvo polufinale juce je bilo totalno ludilo i verovali ili ne uzbudljivije od ovog ludila Ronija i Marka sinoć.

Upravo to. To i me je izmervirao sinoc. Pa on nema koncetraciju uopšte. Naverivatan talenta, ali sam sebe koči ludom glavom.Swlbi da ima njegov talenat, dobio bi ga 17-0. Ili obrnuto, da Roni ima Selbijevu smirenost.
Još nešto, činjenica je da Roni igra lošije safety udarce od ostalih od vrha.

blabojzna

pre 3 godine

Mile, mislis na onaj anti snuker pri 16:16? Ono uzbudljivo? Ne zna se ko se više odsekao od njih dvojice. Srećom pa ubaci zelenu kuglu....

Kad porastem biću fakir

pre 3 godine

Novakova psiha je nastala upornim desetogodišnjim vežbanjem sa raznim guruima i fakirima: nijedan teniser na svetu ne pravi od sebe, u medicinskom smislu, nadljudsko biće, ubijanjem emotivnog i psihosomatskog u sebi, kao Novak. On se na terenu potpuno isključuje iz emotivnog života i postaje robot, mislim da bi u trenutku dok igra mogao bosim nogama da korača po usijanom kamenju. Sedam titula Novak duguje fakirima, a ne teniskom znanju.

interesuje me...

pre 3 godine

...da li bi Novak 0'Salivenu poželio sreću u lufinalu da ga nije pomenu pred polufinalnim mečom.Svaka vijest pa i ova po ko zna koji put potvrđuju da su Novakovi navijači najfrustriraniji navijači na svijetu.Trebaju da smanje "doživljaj" i da shvate da je tenis sport i spada u zabavu.Takođe treba da shvate da je njihov ljubimac u Federerovoj sjenci i da će zauvijek u njoj i ostati.

problem u najavi

pre 3 godine

Slavni Nolo, na svijet ponajbolji,
bijelo pismo on Roniju šilje...
Da te sreća u finalu prati,
šiljem srca iz grudi ig čupam,
jerbo imam za svakog po jedan...
A uz srce, i uz tvoju slavu,
nek' i moje slavno ime stoji!
Srbin Nolo uz zapadnu diku!
Pa, će, valjda i taj truli Zapad,
počet ljubit i Nolovu sliku!

Kad porastem biću fakir

pre 3 godine

Novakova psiha je nastala upornim desetogodišnjim vežbanjem sa raznim guruima i fakirima: nijedan teniser na svetu ne pravi od sebe, u medicinskom smislu, nadljudsko biće, ubijanjem emotivnog i psihosomatskog u sebi, kao Novak. On se na terenu potpuno isključuje iz emotivnog života i postaje robot, mislim da bi u trenutku dok igra mogao bosim nogama da korača po usijanom kamenju. Sedam titula Novak duguje fakirima, a ne teniskom znanju.

antiDebil

pre 3 godine

OSaliven dileja je juce pomenuo Djokovica i rekao je kako on morao ba psihickom planu da igra kao Djokovic da bi dobio mec, i dobio ga je, potpuno nestvarno, iako je bio negledljiv zbog onog mlacenja i nonsalantnosti. Da je malo disciplinovaniji kroz karijeru danas bi se borio za 10 a ne 6 titulu, ali valjda disciplina i genijalnost ne idu bas najbolje jedno sa drugim. Mesavina O Salivena i Selbija bi danas osvojio 15.titulu prvaka sveta, taj bi bio savrsen igrac!
Inace on je sedeo u Pedererovom boksu na teniskim mecevima, te meceve je Balerina naravno gubila od Djoleta. Oprosticemo Roniju ruznu proslost i nadam se da ce danas pobediti!!

interesuje me...

pre 3 godine

...da li bi Novak 0'Salivenu poželio sreću u lufinalu da ga nije pomenu pred polufinalnim mečom.Svaka vijest pa i ova po ko zna koji put potvrđuju da su Novakovi navijači najfrustriraniji navijači na svijetu.Trebaju da smanje "doživljaj" i da shvate da je tenis sport i spada u zabavu.Takođe treba da shvate da je njihov ljubimac u Federerovoj sjenci i da će zauvijek u njoj i ostati.

antiDebil

pre 3 godine

Sad kad nolovci krenu da stavljaju u isti kos Ronija i Djokovica, po talentu, gracioznosti, leprsavosti... Neprocenjivo!
(Jumko, 15. avgust 2020 09:21)

Nece to izrode niko raditi ALI jeste tragedija nesto sto se vec radi. Poredjenje OSalivena i Pederera u popularnosti u sportu, harizma itd. OSaliven je popularan zbog cele svoje istorije i pre svega harizme koja je retka u tom sportu. Pederer je harizmatican kao bure za kupus, on je propagandni projekat svog bogatog sponzora i vestacki stvoreni proizvod. Cinjenica da je sa bogatim sponzorima 15 puta u 16 godina dobio nagradu za ferplej, a kada je napustio sponzora 2 puta za 2 godine ne dobije tu nagradu, objasnjava i najvecim retardima i izrodima da se tu radi o propagandi i o zabludi !
OSaliven ima sansu da pobedi, vecu nego da izgubi, to svakako ! Spremaj se polako za Djokovica, moraces da nastavis da skvicis, uskoro pada jedan od Pedererova 2 preostala rekorda...

antiDebil

pre 3 godine

OSaliven dileja je juce pomenuo Djokovica i rekao je kako on morao ba psihickom planu da igra kao Djokovic da bi dobio mec, i dobio ga je, potpuno nestvarno, iako je bio negledljiv zbog onog mlacenja i nonsalantnosti. Da je malo disciplinovaniji kroz karijeru danas bi se borio za 10 a ne 6 titulu, ali valjda disciplina i genijalnost ne idu bas najbolje jedno sa drugim. Mesavina O Salivena i Selbija bi danas osvojio 15.titulu prvaka sveta, taj bi bio savrsen igrac!
Inace on je sedeo u Pedererovom boksu na teniskim mecevima, te meceve je Balerina naravno gubila od Djoleta. Oprosticemo Roniju ruznu proslost i nadam se da ce danas pobediti!!

Mile

pre 3 godine

O Saliven, Federer, Džordan i Ali su simboli sporta kojim su se bavili. Ne kažem da su najbolji ali su apsolutni ljubimci publike širom sveta. Da li je to zasluženo ili nije može da se raspravlja ali to je činjenica, jednostavno je tako. Nista manje dobri su bili Hendri, Borg, Čemberlen ili Tajson ali eto nisu simboli.

audio

pre 3 godine

Ronijev sam navijac vec 20 godina, pratim snooker od pocetaka karijere Hendryja (nisam njegov fan), ali ovakva Ronijeva igra je puna nepostovanja prema protivniku Selbiju, fanovima i samom turniru. Dok je gubio, lupao je udarce kao klinac, sta udje - udje. Tek kada je izjednacio u poslednjem frejmu, poceo je da igra pozicionu i odbrambenu igru, sto zajedno sa napadackim udarcima zajedno cini sustinu snookera.

U redu da je raspalio jedan udarac kao Novak protiv F na US Openu, znate vec koji, da se isprazni, ali igrati tako veci deo polufinala potpuno je suprotno duhu "dzentlmentske" igre snookera. To mogu da cene samo oni koji od skoro prati snooker.

Juce da je izgubio, ne bi mi bilo krivo.
U finalu opet naravno navijam za njega, sta da radim.

antiDebil

pre 3 godine

Sad kad nolovci krenu da stavljaju u isti kos Ronija i Djokovica, po talentu, gracioznosti, leprsavosti... Neprocenjivo!
(Jumko, 15. avgust 2020 09:21)

Nece to izrode niko raditi ALI jeste tragedija nesto sto se vec radi. Poredjenje OSalivena i Pederera u popularnosti u sportu, harizma itd. OSaliven je popularan zbog cele svoje istorije i pre svega harizme koja je retka u tom sportu. Pederer je harizmatican kao bure za kupus, on je propagandni projekat svog bogatog sponzora i vestacki stvoreni proizvod. Cinjenica da je sa bogatim sponzorima 15 puta u 16 godina dobio nagradu za ferplej, a kada je napustio sponzora 2 puta za 2 godine ne dobije tu nagradu, objasnjava i najvecim retardima i izrodima da se tu radi o propagandi i o zabludi !
OSaliven ima sansu da pobedi, vecu nego da izgubi, to svakako ! Spremaj se polako za Djokovica, moraces da nastavis da skvicis, uskoro pada jedan od Pedererova 2 preostala rekorda...

Kikujiro

pre 3 godine

Pitaju Ronija : "ako budete briljantni kao Federer pobedićete"

Roni odgovara: "Neee, ako hoću da osvojim titulu moram da budem stabilan i uporan kao Djoković"

hahahahahahahahaah

Roni neznalice, razočarao si ovakvom izjavom, razočarao...

Delija iz Valjeva

pre 3 godine

Da je federer kojim slučajem Srbin,da li bi bio toliko omiljen u celom svetu???Nole i Roni su najbolji svih vremena u tenisu i snukeru!!!!!

Прави Валтер

pre 3 godine

Браво Новаче! Одличан реванш енглезу који ти је одао признање жељом да против свог великог противника у полу финалу буде као ти! Иначе вас двојца уз Росија и Болта моји омиљени спортисти!!! ИДЕМО БРЕ!!!

problem u najavi

pre 3 godine

Slavni Nolo, na svijet ponajbolji,
bijelo pismo on Roniju šilje...
Da te sreća u finalu prati,
šiljem srca iz grudi ig čupam,
jerbo imam za svakog po jedan...
A uz srce, i uz tvoju slavu,
nek' i moje slavno ime stoji!
Srbin Nolo uz zapadnu diku!
Pa, će, valjda i taj truli Zapad,
počet ljubit i Nolovu sliku!

blabojzna

pre 3 godine

Mile, mislis na onaj anti snuker pri 16:16? Ono uzbudljivo? Ne zna se ko se više odsekao od njih dvojice. Srećom pa ubaci zelenu kuglu....

Mile

pre 3 godine

O Saliven jeste bio u Federerovoj loži i voli Federerov stil igre i sam igra atraktivno i leprsavo. Ali Roni je sinoć a i ranije hvalio Novakovu psihu i to sto je uporan. Roni je svestan da bi sa Novakovom psihom imao 10 titula prvaka sveta. Selbi ima fenomenalno psihu ali eto sinoc je hvala Bogu pobedio majstor Robni. Inače prvo polufinale juce je bilo totalno ludilo i verovali ili ne uzbudljivije od ovog ludila Ronija i Marka sinoć.

X

pre 3 godine

O Saliven jeste bio u Federerovoj loži i voli Federerov stil igre i sam igra atraktivno i leprsavo. Ali Roni je sinoć a i ranije hvalio Novakovu psihu i to sto je uporan. Roni je svestan da bi sa Novakovom psihom imao 10 titula prvaka sveta. Selbi ima fenomenalno psihu ali eto sinoc je hvala Bogu pobedio majstor Robni. Inače prvo polufinale juce je bilo totalno ludilo i verovali ili ne uzbudljivije od ovog ludila Ronija i Marka sinoć.

Upravo to. To i me je izmervirao sinoc. Pa on nema koncetraciju uopšte. Naverivatan talenta, ali sam sebe koči ludom glavom.Swlbi da ima njegov talenat, dobio bi ga 17-0. Ili obrnuto, da Roni ima Selbijevu smirenost.
Još nešto, činjenica je da Roni igra lošije safety udarce od ostalih od vrha.

nikola78

pre 3 godine

" Kako se osvajaju titule? ", pita voditelj u studiju Ronija.
" Kada ste kao Novak Đoković...na izgled kao robot, a ustvari genije."
Suština u nekoliko reči.

Lesli

pre 3 godine

Ali nestvarna polufinala juče. Da nisam gledao, ne bih mogao da verujem da jedan takoreći salonski sport može da bude tako dramatičan.

Gambeeet

pre 3 godine

Evo jednog simpatičnog videa kako Roni i više nego pristojno izvodi teniske udarce pod budnim okom Grega Rusedskog (inače ogromnog Novakovog fana). Nonšalantan i opušten kao i uvek, verujem i da će vas pošteno nasmejati sa čestim "Yeah, yeah", stvarno je pravi gotivac O' Saliven :))
Juče nestvaran preokret i daleki pogoci po sred rupa kad je bilo najbitnije, na kraju je uspeo Selbija da dobije i u defanzivnoj, "safety" borbi, i za to kapa dole. Ali MekGil-Vilson poslednji frejm, preko jednog sata, neverovatno koliko Škot nije imao sreće, prvo u pretposlednjem, kad mu je bela prošla na nestvaran način između odlučujuće 2 crvene kojima bi rešio partiju, a onda u zadnjem uspeva nekako da snukeruje sam sebe na zelenoj, a potom Vilson ubacuje zelenu, iako to nije nameravao sudeći po njegovoj reakciji, preko 2 mantinele, uz zaista mnogo sreće, ipak, ne može se reći da nije zaslužio, dečko je pre toga dosta ubedljivo dobio Trampa, 1. na svetu. Juče verovatno najbolji dan u istoriji snukera, bez dileme najzanimljiviji, verujem da je ova prelepa misaona igra dobila mnoštvo novih gledalaca iz Srbije po jučerašnjem danu. Biće to borba između "malog Selbija", kako zovu Vilsona i genijalca Ronija, lepa šansa da se '?' približi Henrijevom rekordu od 7 svetskih titula. Evo i klipa: https://m.youtube.com/watch?v=IDC5T6iRkj4

antiDebil

pre 3 godine

(X, 15. avgust 2020 10:42)

Kada hoce da igra sejfti udarce, igra podjednako dobro kao svi ostali, verovatno su u tom slucaju samo Higins i Selbi ispred njega. Problem je sto nece, sto ga boli uvo...Moze on duboko da zagrebe i da igra i dobija neizvesne meceve. To je recimo ookMada, sada je dobar kakav je izgubljen bio pre nekih 15 godina

antiDebil

pre 3 godine

(X, 15. avgust 2020 10:42)

Kada hoce da igra sejfti udarce, igra podjednako dobro kao svi ostali, verovatno su u tom slucaju samo Higins i Selbi ispred njega. Problem je sto nece, sto ga boli uvo...Moze on duboko da zagrebe i da igra i dobija neizvesne meceve. To je recimo pokazao prosle sezone pre SP kada je osvojio gomilu turnira i odigrao gomilu neizveanih meceva ali zato je dosao izmrcvaren na SP i izgubio od nekog slepca.

dupli_kantar

pre 3 godine

(audio, 15. avgust 2020 11:15)

Selbi je optužio Ronija za nepoštovanje protivnika i takmičenja zbog (pre svega) raspaljivanja po beloj kuglu na kraju 30tog frejma (roze i crna kugla samo na stolu).
Ne slažem se sa tvojom konstatacijom. Roni je dileja, nepredvidiv i neretko veoma nestrpljiv igrač. No, on udara po kugli onako kako on želi i nepromišljenim potezima samo sebe pokopava. Zašto je to nepoštovanje? Selbi je samo pokazao da je loš gubitnik.
Uostalom, sporni potez je najbolje opisao EuroSport-ov analitičar koji je rekao (parafraziram): "To je Roni. Zapravo je ovim potezom pokazao poštovanje i odao priznanje Selbiju. Jednostavno nije u stanju da se ~na toj teritoriji~ bori sa Selbijem, jer Selbi defanzivno igra kako igra i nije spreman da se bori sa njim na taj način. Tehnički, shvatio je da je izgubio frejm i da ne može ništa da uradi po tom pitanju".
Roni je verovatno sam sebi najveći protivnik i da je malo "čistiji" u glavi (što je već milion puta prežvakana fraza) - verovatno bi sad igrao za 10-12 titulu na ovom turniru. No, da je takav, verovatno ne bi bio toliko zanimljiv u svetu snookera.
Stiven Hendri (nikad nisam bio njegov fan) je živa leganda ovog sporta, ofanzivan igrač...ali nikad nije bio spektakularan na način na koji je to Roni. Stiv Dejvis je, pak, totalno treća priča. No, iako su legende, nisu spektakularni na način na koji to Roni jeste. Džimi Vajt je nešto najluđe što se možda može porediti sa Ronijem, ali nije ni približno bio tako uspešan.